Utoljára a Morvai-Heller catfightról
2011. március 06. írta: TuRuL_2k2

Utoljára a Morvai-Heller catfightról

  Heves indulatokat váltott ki csütörtöki, Heller Ágnes hazudik 2006 őszéről című posztunk, amiben Heller március 1-i, brüsszeli beszédéből emeltem ki egy részt, melyet a Hungarian democracy in danger? című vitanapon mondott. 

  Amikor a posztot írtam, a bejegyzésbe beillesztett videón kívül nem találtam más felvételt Morvai Krisztina kérdéséről és Heller Ágnes válaszáról. Többen azzal gyanúsítottak, hogy szándékosan nem tértem ki Morvai mondandójára, pedig nagyon is szívesen foglalkoztam vele, ahogy már korábban is jó néhányszor. A HírTV-n leadott változatban azonban Morvai csak vágóképként szerepel, eredetiben nem lehet hallani, miket mondott. Szerencsére azóta sikerült egyhuzamban végignézni és meghallgatni a teljes produkciót, kérdésestől-válaszostól:

  Az egész vita az Európai Zöldek frakciójának szervezésében zajlott, nem az Európai Parlament hivatalos programjáról van szó. Az eseményen volt angol-magyar szinkronfordítás, így ha a két hölgy magyarul vitatta volna meg a kérdést, akkor most nem kéne azon vitatkoznunk, hogy mi is lehet a magyar jelentése a Heller által mondottaknak - de mindketten dolgoztak/tanítottak New Yorkban (Morvai az ENSZ-ben, Heller a New School for Social Research katedráján), nem idegen nekik az angol közeg.

  Lássuk akkor az összecsapás Morvai-jelenetét. Először is, elismerésre méltó az a munka, amit Morvai a 2006-os őszi jogsértések feltárásáért végzett, és az is érthető, hogy rendszeresen újra napirendre venné a kérdést. Kevésbé elismerésre méltó (sőt, egyenesen káros), hogy sokszor erős túlzásokkal beszél a történtekről, most is ebbe a hibába esett. Hazugság, hogy 2002 és 2010 között minden kormányellenes tüntetést feloszlatott volna a szocialista-liberális kormány, bár valóban voltak jogszerűtlenül feloszlatott demonstrációk. A százakat bebörtönözni és megkínozni is túlzás, talán őrizetbe vétel lehetett ennyi, de nem börtönöztek be és különösen nem kínoztak meg százakat.

  Sokan hivatkoztak arra, hogy Heller azon húzta fel magát, hogy Morvai a líbiai helyzethez hasonlította az itthon történteket. Nos, ez nem igaz, Líbia egyáltalán nem is kerül szóba. Heller válaszának kontextusa szempontjából érdekes, hogy Morvai kétszer beszél lövésről, mindkétszer a shoot at kifejezést használva, azaz azt kéri számon, miért lőttek rá az emberekre.

  Heller azzal védekezik, hogy szavait szándékosan félrefordították, ő csak arról beszélt, hogy senkit nem lőttek le és senkit nem kínoztak meg. Morvai kérdésében a shoot at egyértelműen meghatározza, hogy a válaszban mire vonatkozik a noone was shot. Heller háromszor ismétli ezt el, s egyszer sem pontosítja olyasmivel, hogy shot dead vagy with live ammunition. S ha esetleg el is fogadjuk, hogy tényleg csak az éles lőszerről beszélt, a kijelentése második, kínzásokra vonatkozó része akkor is hazugság marad. Nem spanyolcsizmára kell itt gondolnunk, egy védtelen, megbilincselt ember ujjának eltörése vagy az őrizetbe vettek huzamosabb időn keresztüli térdepeltetése, terpeszben fejjel a falnak döntése is egyértelműen kínzás.

  Van abban igazság, hogy nem teljesen méltányos egy idős asszonyt így pellengérre állítani. Nem is tennénk, ha Heller csak a Lukács Nosztalgiakör vasárnapi teadélutánjai résztvevőivel osztaná meg a magyarországi politikáról szóló, szofisztikált meglátásait. De ő az Európai Parlamentben tart előadást a magyar demokráciáról és mindenféle európai lapoknak nyilatkozik, s láthatóan sokan adnak is a szavára. Az meg úgy nem ér, hogy amikor kritizál, akkor bátor és hiteles értelmiségi, amikor számon kérik mondandóját, akkor viszont védtelen, idős ember.

  Végezetül pedig itt a zöldek rendezvényének teljes, vágatlan felvétele, ha valakit érdekel a többi Heller-megmondás is:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr432713145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szerkesztőségből jelentjük 2011.03.07. 11:39:56

A Széll Kálmán tervhez igazodva szerkesztőségünk elhatározta, hogy a balliberális média folyamatos károgásától, jajveszékelésétől és nyivákolásától elhatárolódva, jó példával jár elő és a maga is a megszorítások a szigorú reformok útjára tér. Az e...

Trackback: Dumakormányaink 2011.03.07. 11:30:27

Mondják, hogy ha tudni akarod, mi a kormány dolga, akkor állíts meg egy járókelőt Bern utcáin, és kérdezd meg tőle, hogy hívják a Svájci Államszövetség elnökét. Nem fogja tudni. Nem érdekli, ugyanis. Ki nem szarja le, hogy ki az elnök? Az ország működi...

Trackback: Morvai Krisztina hazugságai és ami ráépül 2011.03.06. 22:53:18

Morvai Krisztina elképesztő hazugságsorozatot nyomott le kedden Brüsszelben. A Mandiner fideszes szerzője mégis csak annak kiragadásával foglalkozott, hogy Heller Ágnes mit válaszolt Morvai egyik - hazug - felvetésére. Ezt, mint az eset tanulságát a v...

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.03.06. 12:36:27

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.06. 08:51:42

"az őrizetbe vettek huzamosabb időn keresztüli térdepeltetése, terpeszben fejjel a falnak döntése is egyértelműen kínzás"

akkor van egy rossz hírem, a magyar rendőrség rendszeresen kínoz embereket. kurvára függetlenül a sajnálatos októberi eseményektől.

aki nem csak heti válaszból tájékozódik, hanem mondjuk mancsból, az sok ilyenről hallott. a magyar rendőrség sajnos ilyen. a sajnálatos októberi események sok szempontból semmi extrát nem nyújtott a mindennapokhoz képest, leszámítva a történések sűrűségét.

ezt leszámítva, körülbelül ez az a tartalom és hangnem, amivel kezdeni kellett volna az egészet, nem pedig hisztériakeltéssel.

viszont érdekelne, a fidesz jeles képviselőire is vonatkozik-e ami hellerre. mert nem láttam még ilyennek nyomát.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.06. 08:57:47

@mavo: ha a rendőrség megkínoz bűnelkövetőket, helyesen teszi. de a maga elvtársai polgárokat kínoztak többnyire, és elvétve focihuligán randalírozókat.

TG69 2011.03.06. 09:00:08

@poszt: Grat.

Amikor egy nemzetközi fórumon elhangzik az, hogy a rendőrség kínoz, az nem a térdepeltetéssel ekvivalens, hanem egy ennél sokkal szűkebb jelentési kategória, az információ szerzés egy szélsőséges módja. Ilyen meg egysértelműen nem volt. Az AI sem ilyenekért marasztalja el a magyar rendőrséget mondjuk a romák elleni fellépéskor, hanem bántalmazásért. És akkor a ballib le is zárja ezt az ügyet :). Nem kell bocsánatot kérni, mert nem is várjuk el.

cogito verus 2011.03.06. 09:08:54

Teljesen világos a TuRul cikkének célja.
Morvait mosdatni próbálja, Hellert meg lejáratni.
Morvai sajnos - miután a korábbi szoclib kormány nem őt jelölte egy brüsszeli állásra, hanem egy szerinte zsidó származásu nőt (aki egyébként nem kapta meg az állást) teljesen elveszítette az eszét, nyiltan hazudik, nyiltan zsidózik.
Nem lehet a Tv ostromát és az utána következő idők randalírozását semmiképpen védeni. Aki ezt teszi, az nem a demokratikus állam, hanem a csőcselék pártján van. A rendőrség lejáratása nem lehet semmiféle pártérdek. Ez csak a bűözők malmára hajtja a vizet. Heller a hazugságait próbálta helyre tenni, nem volt éles lőszerrel tömegbe lövés. Gumi lövedéket használtak, ami az engedetlen és randalírozó tömegek megfékezésére az összes demokratikus országban megengedett és használt eszköz. Célja nem sérülés okozása, hanem a tömegoszlatás. A szemkilövés nem lehetett szándékos. Mellesleg jegyzem meg, hogy egy fideszes parlamneti képviselő éppen az éles lőszer használatát kérte számon egy most nyilvánosságra került titkos jegyzőkönyv szerint.
A Fidesz felelőssége is egyértelmü volt a zavargásokban a 72 órás ultimátumával, a romboló, gyujtogató, örjöngő tömeg támogatásával, kordonbontásával.
A parlamenti képviselők a törvény betartására tesznek esküt.
A Fidesz csak azokat a törvényeket nem tartja be, ami nekik nem tetszik. (lásd még a Turul ügyet.)
Minden bírósági itéletet (inkl. Alkotmány Bíróság) leszarnak, ha az érdekeik úgy diktálják.
A Fidesz nem demokratikus, hanem tekintélyelvü párt, ahol a tagságnak még képviselőállítási jogosítványa sincs, főpapi áldás nélkül.
Orbán nem demokratikus vezető.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.06. 09:14:55

@cogito verus:
"Orbán nem demokratikus vezető. "

bár így lenne. de ezt csak akkor mondhatná, ha magát most 24 órán belül felkutatnák, előállítanák, és legalább három órán át módszeresen vernék. ahogy ez sajnos nem fog megtörténni.

cogito verus 2011.03.06. 09:20:43

@Grift:
Akkor fasiszta lenne, mint maga.

maladjusted 2011.03.06. 09:25:59

Érdemes lett volna azt is hozzátenni, hogy a Hír Tv által is közölt videón rossz a feliratozás, valamint, hogy a Hír Tv-s felvezetőben szereplő mondatok sem felelnek meg a valóságnak.

‎Feliratban szereplő félrefordítás:
'Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki megsebesült, ők egész más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is megsebesült volna'.

Hír Tv-s hírolvasó felvezetésében állított valótlanságok:
- nem igaz, hogy Heller Ágnes 'kétségbe vonta, hogy 2006-ban marandó sérüléseket okoztak egyes tüntetőknek'
- nem mondta, hogy 'a békés tüntetőkre nem lőttek rá gumilövedékkel'.
(Sőt, azt mondta, hogy amit a Fidesz 'kifogásolt', az nagyon is problematikus (jogos))

A Hír Tv eljárása, ami több, mint problémás.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.06. 09:29:26

56-t már csak a hardcore komancsok nevezik a fasiszta csőcselék randalírozásának.
2006 okt. 23-t is csak 30-40 év múlva fogják átértékelni a ballibbantak?
"Minden napot meg kell nyerni"?

pelikán* 2011.03.06. 09:41:15

"sajnálatos októberi események"

A sárdagasztó tartalékfocista keservedet ezzel a sajnálatosozással, nincs ennél ótvarabb megfogalmazás, ha már a szoci fogalmi térben köztudott, hogy "sajnálatos esemény" nagyjából a "kurvára leszarom" kóddal fejthető - vesd össze OSE (októberi sajnálatos események) mely eufémia és jelzős szerkezet politika világából a szatírába történt átemelése Moldova Györgynek köszönhető, vele egy kabinban utazni meg nem egy nagy parádé.

"leszámítva a történések sűrűségét"

Ezt a földbuta elkenést! Házhoz jönnének a méltánytalan analógiák (egy világháborúban sincs semmi rendkívüli, "leszámítva a történések sűrűségét", ugye), de a dolgot inkább nem bontom ki.

maladjusted 2011.03.06. 09:49:29

Még annyi, hogy nem tudom, a Mandineren szerepelt-e már, hogy Nyitrai András fideszes képviselő éles lőszerrel lövetett volna a tömegbe 2006-ban. Esetleg a Hír Tv beszámolt erről, nem tudja valaki? Magyar Hírlapban, Magyar Nemzetben valami? Nem találok semmit, ha valakinek van, küldjön már linket. Köszi.

Gabe2 2011.03.06. 09:55:13

@maladjusted: Baszod, csak ezért regeltél ma?!?

tempetőfi 2011.03.06. 10:03:17

Ez így lassan kezd elcsúszni, nemsokára azon fogtok vitatkozni, hogy 2006-ben forradalom vagy ellenforradalom volt-e.

maladjusted 2011.03.06. 10:04:42

Gabe2 Drága, igen. :) Köszönöm a hozzámszólásod.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 10:05:37

@cogito verus: hihi, ecsém, pont úgy írtad ezt a hozzászólást, ahogy Mészáros Tamás szokta a cikkeit a 168 Órában: megvan az elérendő cél, előre elvtársak, tűzön-vízen át. S a lap alján lőn. Az alján.

betyár (törölt) 2011.03.06. 10:10:35

@cogito verus:

rosszul tudja, @grift falangista:)

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2011.03.06. 10:15:02

Ott a helyszínen egyszerűen tisztázni lehetett volna, hogy miről van szó, ha a hölgyek képesek lettek volna szóba állni egymással, és nem azt tartották volna fontosabbnak, hogy a saját nézőpontjukat ismertessék a t. házzal.

Google 2011.03.06. 10:18:47

@maladjusted:

Igen, képzelje. Meghívták a fideszes képviselőt a Hírtévébe, és fenntartotta azon véleményét, hogy a tévészékházat meg kellett volna védeni az első sorokban bőszen tomboló huligánoktól.
És az éles lőszer használata nem azt jelenti, hogy embereket lőnek szemen, vállon, arcon, mint ahogyan azt októberben tették, hanem azt, hogy a levegőbe, ide-oda lőnek, és ezzel szétkergetik azt a láthatóan szabadon tomboló brigádot, akik látták volna, ennek fele sem tréfa.
De akkor hogyan fényképészkedhetett volna pár nap műlva ugyanazon a téren Demszky, és hogyan lett volna még négy évre mindentszabad polgármestere Budapestnek?

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.03.06. 10:19:23

Nagyjából minden elhangzott a cikket és a hozzászólásokat összeadva.

Akik nyelvileg magyarázzák a "shot" ilyen-olyan jelentéseit, azoknak mondom: a KONTEXTUS határozza meg a jelentést. Az a kontextus, amit a jobboldali média eltüntet a hír bemutatásakor (és ugye ezt tetézi még félrefordítással, félre kommentálással, és hamis idézetekkel - de szerencsére erről volt szó ebben a cikkben is.)

Ha nem teszed hozzá, hogy mivel lőttek (gumilövedékkel), akkor a mondat értelme az lesz, hogy éles lőszerrel lőttek. Morvai többször használja az igét és soha nem teszi hozzá, hogy gumilövedékkel.

Heller erre válaszol, amikor tagadja az állítást. Ezért nem lehet kiemelni mondandóját a szövegkörnyezetből.

Azt hiszem a továbbiakban nagyobb figyelmet érdemelne a Hírtv és a Magyar Nemzet tendenciózus hírhamisítási technikájának nyilvános megtárgyalása.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.06. 10:24:29

@Carlos>: 24.00 táján is hazudik a néni.

Robinzon Kurzor 2011.03.06. 10:27:39

Nocsak, a Mandínernek is lett egy Teller-levele.

Ez is milyen szép lett volna, ha igaz, nem?

Nehéz volt ellenállni a kísértésnek ... és nektek sem sikerült.

maladjusted 2011.03.06. 10:29:29

@Google: Köszi a választ. De Nyitrai tényleg csak arra gondolt akkor azon a titkosított ülésen, hogy a levegőbe kellett volna lőni? Vagy utólag magyarázza így?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.03.06. 10:30:07

@Google: "Jogerősen felmentette a bíróság Császár Attilát, a HírTV riporterét a lőszerrel való visszaélés vádja alól. Császár ellen azért indult eljárás, mert a tévészékház ostrománál kapott egy lőszert egy ismeretlentől, amit később a parlamenti őrség megtalált nála. 2006. szeptember 18-án a Szabadság téren a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le...

...Az MTV-székház 2006-os ostromáról készített rendőrségi jelentés szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán, saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak."

www.origo.hu/itthon/20090325-felmetettek-a-loszerrel-visszaeles-vadja-alol-a-hirtv-riporteret.html

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 10:36:39

@Carlos>: a fenti videó fordítása (feliratok) korrektnek nevezhető.
Heller Ágnesnek tudomásul kellene vennie, ha napi politikába, napi hazugságokkal/csúsztatásokkal avatkozik be egyértelműen az egyik oldal szolgálatában, akkor pont olyan közszereplő, mint bármelyik hasonlóan hazudós/csúsztatós politikus vagy újságíró, esetleg más dalonc/nyalonc. Kiáll nyelvelni hasonló mentalitással a hisztérika ellen, így Kohn-Bandi se tudja megmenteni a nevetségessé válástól.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.03.06. 10:36:51

@tölgy: nem tudom sajnos mire utalsz ezzel: "24.00 táján"

maladjusted 2011.03.06. 10:37:05

@gloire: Kíváncsi lennék, hogy ez szóba került-e, amikor Nyitrait meghívták a Hír Tv-be.

Manyi Béci 2011.03.06. 10:37:06

Én nem is értem, miért bántja magukat állandóan a kommentelők debil magja, kedves Turul.:)
Mi a történet?
Morvai hazudott, csúsztatott és ferdített, erre válaszul Heller is ugyanezt csinálta.
Maga ezt a következő módon interpretálja:
Morvai "elismerésre méltó", túloz, kicsit hibázik az amúgy érthető haugságaival.
Heller egy rohadék, de már öreg, ezért - és csak ezért - bocs.
A legaranyosabb : Heller "az Európai Parlamentben tart előadást a magyar demokráciáról és mindenféle európai lapoknak nyilatkozik"
Nyilván félre kellett volna hívnia Morvait az EU Parlamentben tartott ...öö...kicsinyt hibás...öö....túlzásai ill....öö...hátigen hazugságai (amik ÉRTHETŐEK!) után
a büfébe, és ott elmondani neki a véleményét.
És nyilatkozik! Őrület!
Hehe:)

Kérdeznék valamit.
Miért kell itten a JÓban, a dicsőséges és győztes forradalom után rendszeresen újra napirendre venni 2006 történéseit? mi a célja ennek?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.06. 10:40:13

@Manyi Béci:
mert magukra rá kell égetni a kommunista terrorista bélyeget.

maladjusted 2011.03.06. 10:44:11

@Hepci: Ez a mondat 'Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki megsebesült, ők egész más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is megsebesült volna' nem hangzott el.

Valamint az sem hangzott el, hogy Heller 'kétségbe vonta, hogy 2006-ban marandó sérüléseket okoztak egyes tüntetőknek', és azt sem mondta, hogy 'a békés tüntetőkre nem lőttek rá gumilövedékkel'.

Tehát a Hír Tv nem 'korrekt'.

Érdekes, Nyitrainak elfogadták a magyarázkodását, Hellert meg szándékosan félrefordítják, és olyat adnak a szájába, amit nem mondott.

Google 2011.03.06. 10:45:17

@gloire:

Jól van, Gloire, akkor kezdjük elölről azt a vitát is, hogy a szomszédos utcákban levő készenlétiseket miért nem hívták oda, hogy megfékezzék a rendetlenkedőket?
Valaki tényleg elhiszi azt, hogy Nyitrai azt szerette volna, embereket lőjenek agyon, és ezt az MSZP nyolcvan évre titkosította is?
Meg vagyok győződve afelől, ha akarták volna, meg tudták volna védeni a tévészékházat, és látom a tudatosságot abban, hogy nem a randalírozókat kínozták, fogdosták össze nagy általánosságban, hanem azokat, akiket ők szisztematikusan fideszeseknek neveztek.
És akárhogy nézzük, akárhogy fordítjuk, Heller hazudott, amikor azt mondta, nem lőttek, nem kínoztak, nem molesztáltak embereket október 23-án.
Lehet ezt kifordítami, befordítani, így-úgy mosdatni, de ez akkor is ordas hazugság.
Egyetlen mentsége, hogy az a sajtó, az a fajta tájékoztatás, mellyen ő élt, erről tényleg nem beszélt. Mert annyira szabad volt, azért.

Manyi Béci 2011.03.06. 10:47:02

@Grift:
Nézze, nekem a puszta megjelenésem is elég ahhoz, hogy ezt a bélyeget rám süssék, igazán felesleges ezért Morvainak
az EUban fáradoznia.
Ráadásul, amennyire látom, abszolút sikertelenek ezek a fáradozások. Szerintem most már ott tart szegényke, hogy ha meglátják az EUban, hogy felszólalásra készül, mindenki lemegy alfába, vagy ki a büfébe.
Opsz! Lehet, hogy ez a CÉL! Morvai tképpen komcsi!
Elképesztő összeesküvést sejtek.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.06. 10:49:48

@Manyi Béci: "Morvai hazudott, csúsztatott és ferdített, erre válaszul Heller is ugyanezt csinálta."
Nem addig van az!
Nyilván meg tetszett neki a videjót.
A hazudozást a német libi néni kezdte, majd a szpícsében Heller folytatta.
_Majd ezután_ szólalt meg csak Morvai.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.03.06. 10:54:17

@Hepci:

Fordítás 3:33-tól:

"Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki MEGSEBESÜLT, ők egészen más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is MEGSEBESÜLT volna, vagy megkínoztak volna embereket."

Valódi jelentés (a kontextus ismeretében):

Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valakire éles lőszerrel lőttek volna, ők egészen más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás (!), de azt sosem mondták, hogy az emberekre éles lőszerrel lőttek, vagy megkínoztak volna őket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 10:54:57

Tegnap az m1 reggeli műsorában Kocsis Zoltán azt mondta: "Sajnos, a polgárháború esélye fennáll."

Tényleg nem fogja fel senki, hogy mekkora a tét? Szabó Dezsőnek igaza van.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.06. 10:55:04

@Manyi Béci:
maga próbálkozhat ezzel viccelődni, de mikor úgy tíz év múlva a tankönyvek a kossuth téri sortűzzel együtt emlegetik a gummisortüzet, és a kisgyerekek a deák téren fognak emlékezni az eseményekre tankos gyuri bácsi szobránál, akkor maga majd nem mer arra menni, a hajtókájára kötelezően felvart dávidcsillaggal.

pj02 2011.03.06. 10:55:49

" nem teljesen méltányos egy idős asszonyt így pellengérre állítani."

De, teljesen méltányos.
Attól még, hogy öregasszony, igazat kell mondania.

Ha nem teszi, sújtson le rá a közvélemény jogos megvetése.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.03.06. 10:56:08

@bbjnick:
a polgárháború esélye és a valóság közti különbséget csak kocsis tudná zongorázni.

Alfőmérnök 2011.03.06. 10:56:11

@Manyi Béci: Ne kezdje már maga is. Még a vérkomcsi Brendel Mátyás (piros lapok blog) is belátta, hogy hülye volt a vén kurva.
De egyébként kérdésedre: ha a "shot" szó használatával volt baja Hellernek, akkor arról kellett volna beszélnie ("ebben és ebben az értelemben nem lőttek, de más értelemben igen"). De nem ezt csinálta, hanem Morvait egy fantasztának állította be, a mondandóját pedig úgy, mint aminek semmi valóságalapja nincs. 2006-ról meg kijelentette, gogy nem akar beszélni.
Kínzások meg voltak, ebben nem csúsztatott Morvai.

Google 2011.03.06. 10:57:12

Ami fölöttébb érdekes, mára odajutottunk, hogy a nagy tudósasszonyt Morvaival hasonlítgatjuk, helyezzük egy lapra.
Hát sokat esett a színvonala szegény(ek)nek. Arról nem is beszélve, pár éve még egy tábrban tolták a kontentot.
És vannak még érdekes történések; Szikinger a Budaházy védőügyvédje például.
Sosem tudjuk meg, ki kicsoda a Mozgalomban.

Bell & Sebastian 2011.03.06. 10:57:37

Itt mindenki mellébeszél!

Ha a Fidesznek nincs söprűje, holnap is csak faszorrú banyák fognak röpködni.

(Alapkérdés 2006, mindkét oldalon. Elzúgott egy forradalom lehetősége, azt azt követő négy évnek meg gazdája nincs.)

Glasszékesztyűben talicskán kihordani a bolsi-libsiket az istállóból nagyon sokáig fog tartani.

Hány millió magyar embert kergettek bele az adósságspirálba ez alatt -egészen a mai napig- kedvenc politikusaink, így vagy úgy, hatalomból vagy ellenzékből? - ezt a kérdést feltette már valaki?

És mutatkozik kiút belőle? Na ugye!

sárkányfő 2011.03.06. 11:02:41

Nocsak, nocsak, ez nagyon érdekes. Mégsem egy cinikus és primitív, szegénységi bizonyítványt jelentő "csak"-ban merül a válasz a magától értetődő kérdésekre.

Na akkor pozitívan értékelve egy mégoly gyenge és tétova fél-lépést a tisztesség irányába, ami önmagatokhoz képes mégiscsak jó irány, a megjegyzéseim a következők:

1. Ha leadtok egy kontextusából kiforgatott, azaz manipulatív, hazug videót, hézegmentesen illeszkedve a Heller-ellenes fideszes hisztériába és lejáratókampányba, akkor egy percig ne csodálkozzatok, ha a reakció az lesz, amit kaptatok. Megérdemeltétek. Ezt gondolom már nektek is sikerült felfogni.
Azt gondolom nem szánjátok komoly érvnek, hogy "nem találtam a teljes videót", mert feltételezem még ti sem vagytok képesek úgy tenni, mintha akár Morvai, a Jobbik elszabadult hajóágyúja, vagy akár a Hír Tv, a fideszes karaktergyilkosságok és lejárató-kampányok hagyományos nehéztüzérsége a korrektség szinonímája lenne. Tehát bőven volt ok gyanakodni, és kétkedni, sőt, csak ezekre volt ok. Gondolom Ti is támadnátok egy blogot, amelyik pusztán egy népszavis cikkre alapozza a baromságait, és joggal tennétek.

2. A poszt kb. feléig azt hittem ez egy nagyon korrekt kis írás lesz, már kezdtem is csodálkozni, de nincsenek csodák, be kellett látnom, hogy épp a lényegnél elveszett a bátroság, és győzött az önigazolás vágya. Elismerni egy hibát, ehhez jellem kell, meg erő, kicsit még gyúrjatok rá.
Ugyanis megint belementek egy ostoba nyelvészkedésbe, ismét szóba se hozva, hogy bárhogy is fordítjátok a "shoot" szót és csatolmányait, Morvai szövegében EGYSZER SEM hangzik el a gumilövedék szó. Sem angolul, sem magyarul, sem szinonínában, sem sehogy, és még a kontextusban sincs utalás rá. (Márpedig az jogos, és Európa-szerte bevetett eszköz.) Talán ez lett volna a lényeg. Merthogy Morvai tálalásában az a kép bontakozott ki, hogy itt 8 éven át minden sima demonstrációban a tömegbe lőttek, csupa békés felvonulóra. És igen, éles lőszerrel. Egy átalogos EP-képviselő, aki mit sem tud erről, ezt így értelmezte, akárcsak bármelyik nézője a felvételnek szerte Európában. Ezt cáfolta Heller. Joggal. Ugyanis egy válasz csakis a kérdés kontextusában értelmezhető.
Megjegyzem lehetett volna írni egy posztot "Morvai hazudik" címmel. Egy másikat meg azzal, hogy "A Hír Tv hazudik és manipulál". Ennek itt fönt meg lehett volna a címe, hogy "Nem voltunk korrektek, elnézést".

(Miután hetek óta a líbiai harcokról jön a hír, természetesen adja magát az asszociáció, még ha el sem hangzik tényleges utalás Észak-Afrikára. Bár én korábban nem hoztam szóba Líbiát, de megértem ha valakiben felmerül, hogy egy ilyen hír-közegben erre asszociálnak.)

A közös Hírtv-mandiner féle Teller-leves, hazugságos és csúsztasás botrányból ezzel a poszttal sikerült egy fél lépést eltávolodnotok, jól jönne a lépés második fele is. És ha számotokra cél, hogy teljesen tisztességesnek látszódjatok, akkor továbbra is érdemes a legalább ilyen jelentőségű, ha nem nagyobb, valódi hazugságokról is írni, mint pl. hogy Orbán szerint nem őt támadják hanem a magyarokat, meg hogy a médiatörvény milyen európai, stb, amikról ti is jól tudjátok hogy nettó hazugságok, ráadásul gyáva hazugságok. Na de ettől még nagyon távol vagytok...

Alfőmérnök 2011.03.06. 11:02:49

@Manyi Béci: Ha Fidesz fikázást akarsz hallani, akkor tessék. (v.ö. "Senkit nem kínoztak meg")
"Csütörtökön 18 óra 30 perckor engedték ki előzetes letartóztatásából Polgár Tamást, ismertebb nevén Tomcatet, miután a másodfok jogtalannak ítélte elhurcolását. A szovjet szégyenemlékmű megrongálásával vádolt blogger a Nagy Ignác utcai börtön előtt elmondta: sokakat köztörvényes bűnözőkkel zártak össze és bent is megvertek. Elmondása szerint többször is úgy bántak a fogva tartottakkal, mint a gyilkosokkal. Jelentős részüket bizonyítékok nélkül vádolták meg erőszakos bűncselekményekkel, zömük ott sem volt a tévénél és nem vett részt összecsapásokban. A fegyőrök elállatiasodottabb egyedei olyasmiket üvöltöttek: "Itt fogtok megdögleni, szemét magyarok!", emellett a magyar zászlót gyalázták. Még több mint 190 politikai foglyot tart börtönben a rezsim. A Fidesz természetesen nem emelte fel szavát a letartóztatottak kínzása ellen sem."
kuruc.info/r/2/6074/

cutcopy 2011.03.06. 11:05:10

És akkor arról a szokatlan rendőri eljárásról még csak szó sem esett, hogy valakit végigrugdosott egy szakasz rendőr és aztán ott felejtette vérző fejjel a járdára borulva.. magyarul, még csak őrizetbe sem vették..!

Google 2011.03.06. 11:09:57

@Bell & Sebastian:

De. Van gazdája a 2006-ot követő négy évnek. Igen is, nagyon is.
Éppen az volt a cél, hogy behúzzák a Fideszt egy törvénytelen történés-sorozatba, amit aztán az internacionalista ballib polgárháborúként írt volna le, verte volna vele fel a port a nagyvilágban.
És a devizahitelezéseknek is van gazdája. Az MNB-től kezdve, a PSZÁFON, ÁSZ-on, kormányon, bankokon át, mindenki a felelőse. Az ellenzék is, de a fő felelősség nem az övéké. Azt mondták volna róluk, az emberek elől a boldogulás útját zárják el -ha a folyamat leállítását kérik.

Manyi Béci 2011.03.06. 11:12:32

@tölgy:
Nézte a fene:)
Turul sorrendjét vettem alapul.
Rosszul írta?
Heller mondta, hogy nem volt shot, és Morvai válaszolt azzal, hogy de?

Vén Csataló 2011.03.06. 11:13:35

Kedves Mandiner!
Szemlátomást tényíleg sikerólt magatokra húzni a net kommer söpredékét kommentelőnek. Gratulálok hozzá. Az azért egy vicc, hogy a Mandineren mindenféle bolsi-libsi kéri számon a szájuk íze szerint "tényszerű" tájékoztatást, sőt: véleményt.
Ugye tudjátok mandineres srácok, hogy ez azért van, mert hónapok óta úgy írtok, mintha végképp elfelejtettétek volna, hogy milyen koordináta rendszerben születtetek, és milyen olvasóközönség által lettetek nőttetek fel. Nyilván érdemes volt leváltanotok az olvasóitok nagy részét azokra, akik most tobzódnak itt. Mert hogy azt azért remélem tudjátok, hogy a szélbal (Mo.-on nincs más csak szélbal!) ízlésének megfelelő posztjaitokkal nem csupán széljobbos olvasókat vesztettetek. Sőt!
De hát ti tudjátok, kinek akartok dorombolni!

És hogy a témához is mondjak már valamit, ugyan marhára erőlködtök azon, hogy itt aztán végre tényleg patikamérlegen kimérhető módon az igazság jelenjen meg, de ennek némi narcisztikus önvállveregetésen túl nincs sok veleje ám. Szemlátomást a megjelent bolsi-libsi bagázst rohadtul nem érdekli, hogy ebben a párbeszédben a naccerű, amerikában is "oktató" Heller angolsága a legjobb indulattal is becsődölt, és baromságot válaszolt mert nem értette Morvai kérdésében a "shot at" kifejezést (és ez a csak a lövöldözés dologra vonatkozik, mert a többiben viszont szimplán és szemérmetlenül belehazudott a világ pofájába, mint Gyurcsányi eftárs a magyarokéba, amikor a legőszintébbecsszavára az adócsökkentés kormánya volt.)

Tehát lehettek ti nagyon, de nagyon pröcízek abban, hogy ki mit mondott és mit nem, szemlátomást csak az számít most már, ez a fő bolsi-libsi csapásirány, hogy a HírTV hazug módon feliratozott.
Mintha ettől igaz lenne, amit Heller mondott, vagy kevésbé lenne problémás, hogy a vén bolsi "nagyságosasszony" szemrebbenés nélkül hazudik., no meg leszolgalelkűzi a magyarokat, mert hát ne feledjük, ilyesmit vastag rasszista, magyargyűlölő szöveget is sikerült kiöklendeznie magából ennek a Lukács eftárs véres kezeit csókolgató parazitának.
Na pá srácok!

Manyi Béci 2011.03.06. 11:14:27

@Alfőmérnök:
:)
"Morvai hazudott, csúsztatott és ferdített, erre válaszul Heller is ugyanezt csinálta."
Mi a gond?

Manyi Béci 2011.03.06. 11:15:48

@Grift:
A fenét nem, bátran odaállok, és ledohányzom az egész bagázst!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.03.06. 11:18:34

@Google: off

Ez a Nyitray az események másnapján beszélt egy hirtelen összehívott bizottságban, és én is azt gondolom, hogy elsősorban figyelmeztető lövésekre gondolhatott. Az esetről akkor még vagy nem tudtak, vagy az illetékesek próbálták elhallgatni.

Az mindenesetre tény, hogy figyelmeztető lövések voltak, két teljes tárat kilőttek, teljesen hatástalanul, az egyik fegyvert meg is szerezték a tüntetők. Senki nem ijedt meg tőle, csak fokozta az indulatokat.

Nyitray egy teljesen noname figura volt akkor is (az szdsz-ből került a fideszbe) azóta ejtették, 2010-ben nem is indult.

Hogy Heller tudatosan hazudik az nyilvánvaló. Az eset pedig azért érdekes, mert nem csak gumilövedéket használt a rendőrség 2006 őszén, hanem volt példa arra is, hogy konkrétan éles lőszert használtak. Azt pedig, hogy figyelmeztető jelleggel, vagy sem, a kaotikus helyzet és az eltelt idő miatt már nem lehet teljes biztonsággal megállapítani.

on

Manyi Béci 2011.03.06. 11:19:03

@Alfőmérnök:
Melyik a vén kurva éppen?:)
"De nem ezt csinálta, hanem Morvait egy fantasztának állította be"
Mélységesen egyetértek vele ebben.:) Szerintem finom megfogalmazás, ráadásul.

betyár (törölt) 2011.03.06. 11:20:26

@maladjusted:

és egyéb felületeken az szerepelt, hogy az államtitkári/miniszteri válaszban szerepelt, hogy ez szemenszedett hazugság?

Dendrobatidae 2011.03.06. 11:21:41

@Google: Te tényleg ekkora debil vagy , vagy csak megjátszod magad?
"az éles lőszer használata nem azt jelenti, hogy embereket lőnek szemen, vállon, arcon, mint ahogyan azt októberben tették, hanem azt, hogy a levegőbe, ide-oda lőnek..."

Hülye vagy mint a segg! Mi a különbség ha gumilövedékkel lőnek a levegőbe, vagy ha "éles" lövedékkel?
A fityeszes polgártárs természetesen azt követelte, hogy "durrantsanak közéjük". Néhány vérbefagyott hulla még jobban a Fidesz malmára hajtotta volna a vizet. Szerencsére még az agyalágyult Gyurcsánynak is volt annyi esze, hogy ezt a szívességet nem tette meg Orbánnak.

Google 2011.03.06. 11:21:43

@Vén Csataló:

Igen. Az embernek érdemes vállalni az értékrendjét. És csak azt érdemes.
Mert így tényleg akárkik jöhetnek, hogy de ha már betettem a fél lábam, engedd, hogy betegyem a másikat is... aztán rádtörik az ajtót.
A ballibek kérjék számon a MaNcsokon, a 168 órákon, Népszavákon a korrektséget. Rögtön beljebb leszünk.
Persze, rossz lehet megélni azt, hogy nem párhuzamos valósában élünk, MTV, Hírtévén, atv-n ugyanaz a nóta.

Bell & Sebastian 2011.03.06. 11:22:56

@bbjnick: Nem sokan látják, aki meg igen, tartja a száját, kifizetődőbb hülyének mutatkozni. A szőnyeg alá söprés, mint stratégia, kezdi megbosszulni magát.

Ha Orbán Viktor felvállalta, hogy legitimnek tekinti "ezek" hatalmi tobzódását még négy évig, akkor mondja el már végre valaki, hogy mit nyertünk azzal, hogy azóta is csak csak szalmaszálon adnak levegőt ugyanazok, akiket a hatalomban tartott és akik megúszták mindezt ép bőrrel, most is egy rakás lopott pénzen ülve.

Legalább a felelősségre vonások törvényi alapjait teremtette volna meg 10 hónap alatt, vagy a kifosztást megállíthatta volna! De nem, minden megy tovább a régiben!

Ezt nagyon nehéz félreérteni/-értelmezni.

2011.03.06. 11:24:44

A tény az, hogy a szélsőlibbant Heller ocsmányul hazudott. Minden más csak terelés.

Alfőmérnök 2011.03.06. 11:25:16

@Manyi Béci: Morvai csak csúsztatott, Heller meg hazudott. Egy ilyen mértékű csúsztatás, amit Morvai csinált, belefér egy poltikai jellegű felszólalásba (retorika). Heller meg reflexből, tipikusan bolsi módon reagál. Aki ezt nem látja, az hülye.

Manyi Béci 2011.03.06. 11:27:44

@Alfőmérnök:
:)
Aki ezt így látja, az elfogult. Nem baj, de tény.

betyár (törölt) 2011.03.06. 11:28:23

@Bell & Sebastian:

éppen így gondolom:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:28:40

@maladjusted: lehetőség szerint arra reagálj, amit írtam. Kb. ezt írtam: a fenti (JobbikTv vagy mi a tököm) videó feliratozása korrekt.
A HírTv videóját nem láttam.

Google 2011.03.06. 11:28:59

@Dendrobatidae:

Gumilövedékkel többnyire nem a levegőbe lőttek, mint azt a mellékelt ábra is mutatja. De Gloire is mond valamit, ki tudja, hogy mivel sebesítettek meg embereket, ha már.
És miért nem a tévészékháznál, és miért nem a kukaborogatókat lődözték? Miért a Fidesz-gyűlésre érkezőket, méginkább távozókat akarták móresre tanítani?
Azért szép napot kívánok neked!

Alfőmérnök 2011.03.06. 11:31:35

@Manyi Béci: Morvai nem fantaszta, kicsit affektáló a stílusa, de jogi szempontból majdnem mindenben IGAZA VAN. Nem csak most, máskor is. Semmi szélsőséges nincs abban, amiket mond. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de így van.

Vén Csataló 2011.03.06. 11:31:40

@Dendrobatidae: Ha nincs náluk gumilövedék, csak éles akkor hogy a fenébe lövöldözhettek volna gumilövedékkel? A rendőrségnél nincs az 9 mm-es oldalfegyverükhöz (maroklőfegyverhez) rendszeresített gumilövedék, csak éles. Gumilövedék csak a sörétes puskáikhoz van, sörétes puska viszont nem volt a TV-székház bejáratát védő rendőröknél. Tehát mi a fenével adtak volna le figyelmeztető lövéseket, ha nem az élessel?

Google 2011.03.06. 11:32:25

@Alfőmérnök:

Ez a Polgár többször változtatott frontot, no de nem ő az egyedüli. És ezt az utat meg is lehet tenni. Saul is megtette (hogy a vasárnapnak is áldozzunk).
Ha jól emlékszem Ékes Ilona azért érte is felemelte a szavát. Volt is benn náluk a börtönben.

Manyi Béci 2011.03.06. 11:35:23

@Alfőmérnök:
Morvai már beteg.
És majdnem mindenben téved.
Akkor ezt megbeszéltük:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:38:13

@Carlos>: valami esélye biztos van, hogy angol fordításban és a kontextus értelmezésében is jobb vagy nálam, de légy erős, ez az esély hangyafasznyi... :)

Bell & Sebastian 2011.03.06. 11:38:41

@Google: Ezt azért nagyon nehéz elmagyarázni azoknak, akiket most éppen életük értelmétől fosztanak meg, végleg belefulladnak a pocsolyába.

És adtak 5% -ot az életükből a Fidesznek - a szavazatuk mellett! A vén zsé szipirtyón rugózunk, aki pontosan úgy lopott, mint fajtársai, ennek ellenére osztja azt észt egy hiteltelen EU hiteltelen vezetésű bizottságából!

Az életünket meg alaposan szétbaszták! Hát ki kormányoz itt, vagy tíz hónapja?

Dendrobatidae 2011.03.06. 11:40:24

@Alfőmérnök: Ebből is látszik, hogy ez a Nyitrai szellei toprongy. Ha ott a tüntetők közé lőttek volna, és néhányan meghalnak, az összes rendőrt a helyszínen kibelezi a tömeg. Szerencsére akkor nem ilyen Nyitrai-féle szellemi fogyatékosok adták a parancsot, így elmaradt a vérontás.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.03.06. 11:42:37

@Hepci: értelek. Számodra jobb megoldás terelni és hőzöngeni, mint beismerni a tévedést.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:43:28

@Dendrobatidae: nekem az volt az érzésem (akkor), hogy Gyurcsány reméli a vérbe fagyott (rendőr)hullákat. Nyála csorgott kétoldalt otthon és időnként felhívta a biztosítás helyi főnökét.
De nem, az istenadta nép leghülyébbjei se ontották ki a rendőrök belét, így ez a naccerű polmarketing lehetőség oda. Veszett.

Vén Csataló 2011.03.06. 11:45:39

@Google: Ahhoz azért nagyon hülyének, (vagy persze ballibnek) kell lenni, hogy ne legyen feltűnő, hogy a balhés tüntetőket valahogy úgy tologatta a rendőrség, hogy azok mindenképpen rámeneküljenek a Fidesz gyűlésre. Az Alkotás utcától csakis és kizárólag az Astoria felé lehetett ezt a tömeget tolni - minden más távozási, menekülési útvonalat gondosan lezárva a Nyugati tér felé, az Andrássy út felé, a Lánchíd felé. Aki szerint ez véletlen, és nem tudatos és szándékos művelet volt, az a legjobb indulattal is buta mint a segg. Az eftársak meg akarták ruházni a Fidesz-fanokat, ehhez már csak egy valamilyen szinten "legitimnek" magyarázható ok kellett, hogy összekeveredtek a balhés tüntetőkkel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:46:22

@Carlos>: figyu, Carlos, én nem polharcos vagyok, hanem fordító (voltam).
Biztos fáj, de a mondatok értelmezésében nem érdekel különösebben, ki mondta őket. Morvai hisztérika hazudott és csúsztatott, Heller filozófikus asszony szintén hazudott és csúsztatott.
A kontextusokba helyezés és azokból kivétel pedig szemlátomást a hülyék kedves szórakozása...

Dendrobatidae 2011.03.06. 11:47:53

@Hepci: Ez elég valószínű. Gyurcsány bizonyára vérbe fagyott rendőrökben reménykedett, Orbán meg vérbe fagyott tüntetőkben.
Szerencsére egyik faszkalapnak sem jött be a számítása.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:54:22

@Carlos>: akkor ezt megbeszéltük. :)
Közben megnéztem újra ezt a tetves videót és végre észrevettem, hogy a "megsebesült" szóval helyettesítették a "meglőtték/rálőttek" kifejezést.
Vagyis ebben igazad van, de a lényegen (mindkét fél hazudott/csúsztatott) sokat nem változtat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:55:42

@Dendrobatidae: nézd, én Gyurcsányról jobban el tudom képzelni a dolgot, de ez valószínűleg részben azért van, mert Orbánt még nem utáltam meg annyira.

Bell & Sebastian 2011.03.06. 11:57:06

Kellene még vagy húszezer öncsaládirtás, hogy végre feltűnjön a Fidesznek is, az ellenség a kamrában már mindent megzabált, elvitte a bútort, házat, kocsit és most már a puszta életünket is akarja!

Aki ezt nem látja, mi a fasznak írogat ide?

maladjusted 2011.03.06. 11:59:29

@Hepci: A Hír Tv ugyanebből a videóból ugyanezzel a felirattal adott le részletet.

Szerintem Heller, ha jól értem, egy szóval sem vonta kétségbe, hogy történtek borzasztó sérülések és rendőrségi túlkapások 2006-ban, és nem mondta, hogy nem lőttek és találtak el embereket gumilövedékkel. Sőt, azt mondta, hogy amit Fidesz kifogásolt, az jogos.

De teljesen mindegy, úgysem győzzük meg egymást.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.06. 11:59:33

@Manyi Béci: Hellert felkonferáló nőci már hazudik Heller múltjával kapcsolatban, azután Heller hazudik a Kulturkampfot ecsetelve.
Heller árulkodni ment, de a rossz érzésüket csak úgy tudta eladni a nyugatiaknak, ha erősen túloz. Mondjuk hazudik.
(Amikor a médiahatóság összetétele kapcsán arról beszél, hogy a Parlament választotta azt, nem hangzik túl rémisztően egy parlamentben elmondva parlamenti képviselőknek :)))

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.03.06. 12:03:04

@Hepci: talán nem kellett volna még a "fordító"-val is égetned magad.
Gondolom hogy dolgoztál a szakmádban, 1000 hiba, arrogancia, aztán fizethettek egy új fordítót, aki rendbe szedte a szart, amit otthagytál magad után mell-veregetve. Hány ilyennel volt már dolgom...
Nah, most nem mesélek...

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2011.03.06. 12:06:08

nekem speciel azelőtt sikerült megnéznem a teljes videót, hogy megjelent volna itt az első bejegyzés róla. szóval szerintem kár volt nem megnéznetek mielőtt még írni kezdtetek :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 12:07:23

@maladjusted: nem tudom, mi az átfedés a két videó és a feliratozásuk között. Ebben itt fent az ominózus rész magja kb. ennyi: "a Fidesz sem állította, hogy meglőttek és megkínoztak embereket"
Ez szerintem hazugság, bármilyen lőszertípust, fegyvert és "kínzást" is képzelünk a ki nem fejtett kontextusba.

stratez 2011.03.06. 12:08:37

Az, hogy ma Magyarországon az antiszemitizmus létező jelenség, kizárólag ennek a filozófusbanyának és szellemi holdudvarának köszönhető. A manifeszt hazugságainál fontosabb az eszmefuttatása a szolgalelkű magyarokról. Ebben a kijelentésben ott van az eszme- és fajtársainak értelmiségi gőgje, a lenézése annak az országnak, amelyiknek a kenyerét zabálja, megvetése annak a nemzeti kultúrának, történelemnek, amelyikről nem győzik hangoztatni hol leplezetten, hol nyíltan, hogy számukra nem érték.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 12:08:51

@Carlos>: képzelegni sok mindent lehet, drága Carlos. S közben a kacsód a biliben pihen...

Alfőmérnök 2011.03.06. 12:12:29

@Manyi Béci: Hülye vagy. Akkor ezt megbeszéltük. :)

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.03.06. 12:13:04

@Hepci: nem baj, okoska. Tele van az ország "volt fordítókkal", akiket senki nem hívott vissza az első kísérlet után. Nem vagy egyedül...

Dendrobatidae 2011.03.06. 12:17:47

@Bell & Sebastian: Mégis hogyan tűnne fel nekik? A dobozban amiben ők élek, minden rendben. A dobozon kívülre meg nem látnak. Az számukra már ismeretlen világ, tele furcsa, felfoghatatlan dolgokkal. Reggelente buszon tolongó, munkába igyekvő emberekkel, sztk. rendelésen fél napot sorban álló betegekkel...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 12:17:51

@Carlos>: másik okoska, speciel nem ezért nem fordítok már. Olyan szűk szakterülettel foglalkoztam, hogy ha teljesen hülye lennék, akkor is lenne munkám ma is.
Nem túl szórakoztató heti 40-50 órát fordítani. Nyilván nem tudod, nem próbáltad...

atila68 (törölt) 2011.03.06. 12:37:09

Szegény szegény Heller Ágnes.
Én az ő korában
csendben élvezném a nyugdíjam,
a dolgos életút alatti megtakarítások, és a pályázatokon elnyert milliók hozamát,
sokat lennék az unokáim között,
telente elutaznék egy egy hétre a kedvesemmel valami forró égövi szigetre kikapcsolódni,
keresnék valami hobbit ami lefoglal,
olvasnék,
filmeket néznék.

De semmiképpen
nem szaladgálnék a napon több fontnyi vajjal a fülem mögött,
nem tennék rasszista kirohanásokat az engem megbecsülő, befogadó nemzet ellen, és
nem hazudnék (szó szerint) ország világ nyilvánossága előtt.

Lumieres 2011.03.06. 12:42:23

Lehet másról is beszélni?

Heller azt is mondta, hogy Schmitt Pál Bábelnök.
Ez annyira egyértelmű, hogy nem is tűnik már fel senkinek?
mert akkor bebaszott a köztársaságnak, ha egy bábelnök uralkodik rajtunk...

Lumieres 2011.03.06. 12:43:23

Vagy arról, hogy miért ül még mindig börtönben Budaházy, ha 2006-ban szabadságharc volt?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.03.06. 12:48:33

Kedves Heller-védő balfaszkáim!

Ha titeket arcon lőttek volna gumilövedékkel, tudnátok-e azt mondani, h 2006. őszén nem lőttek.
Így szimplán: 2006. őszén nem lőttek.
Tudnátok ezt így mondani?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 12:49:56

@Lumieres: ebben éppen igaza van. Schmitt pont olyan, mint Göncz Árpibácsi volt. Ő is a nép - pártvezérelt - köztársasági elnöke, csak a két célcsoport (nép) nem teljesen fed át.

Lumieres 2011.03.06. 12:54:05

@Hepci: Igy van! Igaza van és ez azért nem "vitatéma" mert mindenki így gondolja!!!

és most ezen azért gondolkozzunk el
hogy mit is kezdünk ezzel a helyzettel, miszerint egy BÁB az ország elnöke. Milyen ország ez akkor?

Lumieres 2011.03.06. 12:56:03

@malacz69 eurofanyalgó: Simán lőttek. Sőt az a kibaszott nagy szerencse, hogy senki se halt meg. Például akkor amikor egy ámokfutó tankkal rontott a tömegbe... Nagyon durva dolgok voltak 2006-ban.

Lumieres 2011.03.06. 13:00:14

www.youtube.com/watch?v=OWRHGGSya-4

Itt a videó. Aki ezek a képek után "délután" kiment az utcára az a saját épségét kockáztatta. Aki pedig másokat vitt ki, az az ő testi épségüket tette kockára. Ilyen körülmények között nem lehet az utcán ünnepelni. Nem is csodálkozom, hogy nem voltak aznap nagyobb politikai rendezvények.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 13:00:23

@Lumieres: amikor az Árpibácsi (aka Patkány) volt, akkor demokrácia volt, ugye.
Na most akkor mi van (just for párhuzam, csak Carlos kedvéért)?

Bell & Sebastian 2011.03.06. 13:03:56

@Dendrobatidae: Láttunk már olyan kommunikációs húzást, hogy a menseviket egyszerűen átkeresztelték bolsevikre, ezzel részükről letudva a munka dandárja.

Oszt elcsodálkozik mindkettő bolsevik, ha találkozik egy valódival. Beáll a teljes identitászavar és vita indul arról, ki kicsoda, meg '56 és a demokrácia, igenis Lukács elvtárs jó továris volt!

Pedig csak a halott továris a jó továris! Az egész genyó bandát lőném vissza Galíciába, onnan kéne újra resetelni.

Lumieres 2011.03.06. 13:05:40

na mivan basszátok meg... senki sincs itt a mandínerből?

Lumieres 2011.03.06. 13:07:07

Nem kell ehhez bíróság, meg ügyvédek. Meg kell nézni a régi videókat aztán döntse el mindenki, hogy Békés tüntetőket vertek szarrá egy rendőrállamban, vagy mocskos csürhék mocskos pofáját baszták szét jogosan a rendőrök.

Lumieres 2011.03.06. 13:08:54

Miközben az akkori ellenzék (fidesz) titkos megbeszéléseken már éles lőszerrel lövettet volna. (legalábbis ezt hiányolták a jegyzőkönyvek szerint)

Lumieres 2011.03.06. 13:11:40

Azért kell most bezúzni a jegyzőkönyveket, hogy ne derüljön ki a fidesz mocskos szerepe az ügyben. Okt 23. a goj motorosokon keresztül a fidesz húzta rá a SAJÁT csürhéjét SAJÁT békés tömegére... Ez van a Wikileaks dokumontumokban...

Manyi Béci 2011.03.06. 13:13:57

@Alfőmérnök:
Neked meg kicsi, mint már egyszer említettem.:)
Igen, azt hiszem, ezzel meg is volnánk.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 13:15:43

@Lumieres: is-is. A fideszes pöcs meg másik helyen és időpontban hiányolta, amit hiányolt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.03.06. 13:17:49

"Heller Ágnes szeretnék lenni,
Heller Ágnes szeretnék lenni..."

kata-valami.bandcamp.com/album/minden-b-cs-rul-s

Haha..

Manyi Béci 2011.03.06. 13:18:29

@tölgy:
Őrület, hogy EZEK mindig hazudnak:)
A mi hazugságaink természetesen csak kényszerű válaszhazugságok.:)
Egészen kimerítő dolog lehet az EUban dolgozni.

Lumieres 2011.03.06. 13:18:49

@Hepci: Naná hogy is-is... Meddig tartottak a zavargások... Elég sokáig... Ilyenkor az a csoda, hogy nem volt halálos áldozata. Több hónapig csatáztak keményen és egy kilőtt szemet, meg eltört újjat tudnak csak felmutatni? Milyen rendőrállam ez? Megmondom őszintén. Semmilyen... Picsogó csürhe tehetetlen rendőrséggel szemeben... Úgy csináltak, mintha ütnék egymást... Kamu volt az egész... Színjáték...

Lumieres 2011.03.06. 13:20:32

Mutatok én igazit:

www.youtube.com/watch?v=16faczZTsx0

300 halott... 18 nap alatt. Na ez rendőrállam...

Lumieres 2011.03.06. 13:22:18

elmegy a picsába a frad újpest béközép csürhe. Nem forradalmárok, hanem Fidesz által fizetett káoszcsapoat. Orbán és Csányi és Széles Gábor pénzelték a csürhét...

Lumieres 2011.03.06. 13:23:48

@Manyi Béci: Minden politikus hazudik. A tévé is...

Bell & Sebastian 2011.03.06. 13:24:18

@Lumieres:
Te baszki egy nagyon korlátolt értelmi képességekkel megáldott ember lehetsz, ha még nem fedezted fel a célok, taktikák és cselekvések váltási pontjait a Fidesz -amúgy változatlan- stratégiai elképzelései mögött.

Nem fogja senki elmagyarázni, ez a rossz hír, mert alapjogod az ostobaság. Páncélautóba vetődő Orbánt kihagytad.

Éhesló 2011.03.06. 13:24:54

Ez a "filozófusnak" hazudott, közpénzekből alaposan felturbózott kommunistából demokratává avanzsált őskövület - nem első alkalommal - bukik orcára nyilvánosan.
Rajongótáborának érdemes lenne megfontolnia, hogy ezt a szellemileg meglehetősen deformál és valóságérzékét elveszített osztályharcost hátravonja az arcvonalból és csendre, önvizsgálatra intse.
De miket nem írok, ez a két fogalom köreikben nem ismert, akárcsak rajongótáborukban, akik még a jogerős bírósági ítéleteket követően is lecsőcselékeznek bárkit, akit aznap agyonvertek, összetörtek, LELŐTTEK és /vagy hamis "rendőri" tanúvallomások alapján, erkölcstelen és jogtalan ügyészi és bírói joggyalázások sorozatát követően BEBÖRTÖNÖZTEK.
Sajnos buktor és bandája nem akar és nem is tud ezekkel az emberszabásúakkal szembeszállni.
Ebbe bukik bele sokadszorra.
Megérdemli.
Ez mind mind fontos a nép tanulási folyamatában, hiszen egy egy ilyen történet után sokan megértik mennyire nem különböznek egymástól az állami pénzekkel kitömött " tekintélyes filozófusok, írók, filmesek" és a (miáltalunk befizetett adókból) pénzeket szorgalmasan folyósító politikai, gazdasági elit.

Lumieres 2011.03.06. 13:25:56

Senki sincs itt aki érdemben mond is valamit a fentiekre?
Mandíner? Most legyél okos hülyegyerek ne a tévébe!

Lumieres 2011.03.06. 13:26:52

Hogy is hívják azt a kis kopaszt, aki ugatni szokott a tévében a mandíner helyett...?

Lumieres 2011.03.06. 13:27:26

Ki kellene már baszni onnan, mert már nagyon kormány faszát szopja!!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 13:28:07

@Lumieres: azért figyelmedbe ajánlom, hogy Kádár idején se voltak utcai áldozatok. S demokrácia volt-é vagy hazaárulás?
Nemrég meg már azt hittem, elterjedtebb lesz a műveleti terület, mint a tájvédelmi körzet...

pirimogyoró 2011.03.06. 13:28:49

@Chanyi: Morvai reggel vesz egy nagy levegőt és azzal délutánig elvan úgy, hogy egyfolytában hablatyol. Vagyis nem hallotta volna meg a saját hangjától, ha Heller valamit tisztázni akar :)

Lumieres 2011.03.06. 13:30:13

Remélem csak eljácc'átok a hülye gyereket és gyorsan kapcsoltok még mielőtt elsöpörjük az egész politikai elitet... Minden megmarad és mindenki emlékezni fog ki hol állt...

Lumieres 2011.03.06. 13:32:37

@Hepci: Engem nem nyugtat meg, hogy a kádárrendszerben is puha rendőrterror volt. Most is az van... A rezsim nem változott, csak a disznókat cseréltük ki politikusokra (öltönyt húztak a disznók).
Ugyanaz az elnyomás van... Kétpárti elnyomás... Még rosszabb mint az egypártredndszer, mert azok legalább nem tudtak az ellenzékre mutogatni, ha valamit elbasztak...

pirimogyoró 2011.03.06. 13:40:12

@Éhesló: Van neked anyád, vagy nagyanyád? Mi az, hogy őskövület? Ez egy érv ellene?

"Lukács Györgynek tanítványa lett az ELTE Filozófia Tanszéken. Politikai okból mindkettőjüket eltávolították 1958-ban, 1958-1963-ig Heller középiskolában tanított. 1963–1973-ig az MTA Szociológiai Kutatócsoportban dolgozott. 1955-ben elérte a kandidátusi, 1968-ban a filozófia tudományok doktora (DSc) fokozatot. A gondolkodás szabadságának korabeli erős korlátait nem tudta elfogadni, ezért megfosztották állásától. Pár évig fordításokat vállalt, abból tartotta fenn magát, majd 1977-ben egy hosszú „tanulmányútra” indult, azaz emigrációba vonult.

Tanított a Berlini Egyetemen, a melbourne-i La Trobe Egyetemen, a Torinói Egyetemen, a Sao Paoló-i Egyetemen, végül New Yorkban (New York, New School for Social Research) kapott katedrát 1986-ban. Ez utóbbi állomáshelyét még az 1990-es évek elején is fenntartotta, de közben 1990-től már hazajárt, filozófiai előadásokat tartani a szegedi József Attila Tudományegyetemen (1994-) és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1995-ben habilitált. 1995-től 1999-ig, nyugdíjazásáig az ELTE Esztétika Tanszékén tanított. Hazajövetelekor beválasztották a MTA levelező (1990), majd rendes (1995) tagjai sorába. Mind a tudományos, mind a politikai és kulturális életnek aktív szereplője napjainkban is. 2010-től professor emeritaként ismét tanít az ELTE Esztétika Tanszékén."

A fentieket a Wikipédiában találtam. Szóval ő csak egy őskövület, több szót nem érdemel.
Mert aki nem fúj veletek egy követ, az már nem is számít embernek, azt minden erővel el kell lehetetleníteni... Nagyszerű. Gratulálok!

Bell & Sebastian 2011.03.06. 13:52:07

Az nagyon uncsi, amikor jön egy seggarc a százhuszadik kommentnél -de anélkül, hogy egy sort is elolvasott volna az előzményekből- és kezdi morvaizással, egészen elölről a szófosást. Ugye @pirimogyoró?

vizipipa 2011.03.06. 13:57:59

A kontextus emlegetők, a shot/shot at-en rágódóknak a figyelmébe ajánlanám, a kontextus az az október 23-ika.
Szinte mindenki (talán még Heller is) tudja, hogy gumilövedékkel/gumisöréttel lőttek és nem éleslőszerrel.
Javaslom, hogy Heller kijelentéseit ebben az egyszerű összefüggésben vizsgálják.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.06. 14:10:01

@Manyi Béci: "mi hazugságaink"???
Magáé és az enyém?

Mivel Heller a tv1-n a múltkoriban olyasmit talált mondani, hogy "ez értelmezés" kérdése, az ő univerzumában értelmetlen a hazugság. Csak versengő értelmezések vannak. Az igazság meg passzé.

@gloire: ha jól látom ez az örökzöld már 2 hónapos.

Éhesló 2011.03.06. 14:15:09

@pirimogyoró: már ez is elég lenne jobb helyeken a diszkrét elhatárolódáshoz, de a hozzád hasonlók számára a felidézettek felérnek egy dicshimnusszal.

Nekem csak a hányingerem nőtt tőle az egész mocskos maoista, kommunista bagázstól, akik a vörös fészekből kireppenve hazudoznak évtizedek óta.

Ha pedig a hazudozó kedvencedről általam írtak kapcsán csak a korának említése maradt meg és a többin elegánsan átsiklottál legyen a te bajod, meg a magyartanáraidé, akik képtelenek voltak megtanítani a leírtak megértésére.

betyár (törölt) 2011.03.06. 14:15:15

@pirimogyoró:

Az sem ébreszt magában szemernyi kétséget sem, hogy a rákosi-rendszert meg 1957 -t simán bírta, semmi morális probléma, hogy '55-ben szerez kandidátusi minősítést? Jártas-e maga az évszámokban? És a nagy elnyomásban és korlátozások közepette, ami számára már-már elfogadhatatlan volt, azért még utána dobnak még doktori címet, óóóóóó!
És tudja-e, hogy ki volt lukács?

Tündér_Lala 2011.03.06. 14:19:14

Kérem nézzük egy kicsit tágabb értelemben a kérdéskört.
Heller és szellemi köre elvállalta a ballib megmondó szerepkört. Ezért sok tízmilliós pénzeket bocsátottak rendelkezésükre projektek formájában. Miután a választók (végre) elkergették az előző kormányt, vizsgálat indult ezen pénzek elköltésének módját, törvényességét illetően.
Heller ezt személyes sértésnek tekintette, és privilégiumaik védelmében gyűlölettel teli általános támadást indított az új kormány ellen. Nyilatkozataiban csúsztatva, hazudva, semmilyen eszközt nem szégyellve (zsidó kártya és antiszemitizmus, antidemokratizmus, megfélemlítés stb, stb) ártott nem csak a kormánynak, de hazájának. A ballib kormány alatt elkövetett erőszak, maffiotisztikus vezetési módszerek egyszerű tagadásával, arról próbálja elterelni a figyelmet, amiért az előző kormányt elkergették (mert valójában az volt antidemokratikus, az nézte le az embereket, terrorizálta a népet fizikai erőszakkal és szellemében, az fosztotta ki az országot.)

Heller tehát politikai szerepet vállalt. Innetől nem idős ember, nem professzor, hanem politikus, aki nemtelen eszközökkel kűzd köre előnyeiért, privilégiumaiért. Miközben a népet leszolgalelkűzi, a vezetést minden módon ócsárolja, ne csodálkozzon, hogy úgy utálják és bánnak vele ahogyan. Ha pedig hazugságaival megtéveszti az unióban embereket, az pürroszi győzelem. Köre ugyanis elmehet a piacon megélni (ugyis azt gondolják a jó dolognak), már ha szemernyi esze van a vezetlésnek.

Alfőmérnök 2011.03.06. 14:20:14

@Manyi Béci: Maga fantáziál.
sóó mí e fekkt

Dendrobatidae 2011.03.06. 14:22:30

@pirimogyoró: És?????
Elena Ceausescu meg kémikus és agysebész volt egyben, egy rakás nyugati egyetem díszdoktora. Kár, hogy analfabéta volt.
De kár is erről a rozzant magyargyűlölő szardarabról elmélkedni, semmi jelentősége. Csak egy gyűlölködő zsidó. Nem tud újat mondani. Ismerjük már a gondolataikat is.

cogito verus 2011.03.06. 14:22:46

@atila68:
Jó lenne, ha leírnád, hogy mit hazudott a Heller.
Én csak a Morvai habzószájú és minden alapot nélkülöző csaholását láttam, hallottam. Nem lehet rajta csodálkozni.
Elment az esze.

cogito verus 2011.03.06. 14:29:02

@Hepci:
Nekem megtiszteltetés, hogy a Mészáros Tamáshoz hasonlítja az írásomat. Örömömre szolgál. Nem volt plágium!
@Éhesló: Beteg vagy öregem. Kezeltesd magad.
A neonácik, mint te szerencsére kevesen vannak.
Többet ésszel, mint észnélkül!

Bell & Sebastian 2011.03.06. 14:39:32

@cogito verus: Nem is firtatta senki az identitásodat, láthatóan orvosi latin jakobinus. :)

FutApest 2011.03.06. 14:48:00

Jesszusom, hogy lehet Hannah Arendt-t és ezt a korlatolt erkölcstelen Hellert egy kategoriaba emlegetni???
Szégyeny!
Hannah Arendt most forog a sirjaban!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 14:57:14

@cogito verus: örülök, hogy van, akinek Mészáros Tamás örömforrás. :)
Szerintem egyébként faszkalap.
De oly mindegy...

Manyi Béci 2011.03.06. 15:00:48

@tölgy:
Meg akar bántani, Tölgy?! Vegye tudomásul, hogy három ember van ebben az országban, aki még sohasem hazudott, a Viktor, az Árpi és én!

Bell & Sebastian 2011.03.06. 15:01:40

@FutApest:
Legalább arra rájött (Arendt), hogy a náci egy válasz a komcsira, ez a felismerés k. banyánknak eddig nem sikerült, az ő agyában jó komcsik harcolnak gonosz nácik ellen, permanensen.

Pedig a Btk. is elég lenne a magyarázathoz, nem kell hozzá Heidegger gyökeréig ásni.

Manyi Béci 2011.03.06. 15:02:28

@Alfőmérnök:
Jaj, dehogy, durungokról sosem, ez nálam kizáró ok, tudja.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 15:04:16

@Manyi Béci: Viki, Árpi, Béci
A három igazmondók(ok).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 15:12:27

Nézzük az eseményeket a lehető legszélesebb kontextusban, hogy mindenféle félreértést elkerüljünk:

Heller Ágnes valaha is szót emelt, protestált-e az előző kormány jogsértései, demokráciát, szabadságjogokat korlátozó intézkedései megnyilatkozásai miatt?

Vagy felvette az 50milkát és azt mondta, hogy szép dolog a rendszeretet, ha a rendszer etet?

Most hogy távolabb került a húsosfazéktól, és nem szimpi kormány került hatalomra(, sajnos demokráciában ilyen előfordulhat) hirtelen rohadt fontosak lettek az emberi- és szabadságjogok.

Morvai ezt kérdőjelezte meg a saját irritáló, csúsztatásoktól és túlzásoktól hemzsegő stílusában.

Heller szar ember. Nem a mostani szövege miatt, hanem az elmúlt 4 év folyamatos szereplése miatt. Morvai meg csak irritáló, és káros.

cogito verus 2011.03.06. 15:15:43

@Hepci:
A stílus maga az ember. Ilyen vagy nincs mit kendőzni.
Mészáros Tamás racionális ember szemben a Bayer nevü származását titkoló és gyűlölő skizofrén alakkal.
Orbán V. 5. számu tagkönyvének birtokosával.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.03.06. 15:19:16

@tölgy: Én most találtam, de nagyon szórakoztató . )

Dendrobatidae 2011.03.06. 15:21:44

@cogito verus:

"Mészáros Tamás racionális ember" .... bruhaha:)))

kuruc.info/r/26/3079/

Ja, racionális... ő is szereti a szalámit, mint a Bakács nevű szintén racionális:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 15:24:14

@cogito verus: most nem volt téma, de kérésedre BZsoltot is szívesen értékelem: ő is 1 faszkalap. :)

Tündér_Lala 2011.03.06. 15:24:54

@TaTa86.: Mondjuk nem áll távol a habitusától. 56-ig Rákosista, utána Kádárista, majd Mauista, nyugatra távozása után szigorúan demokrata, már amennyiben ez a hozzá közel alló körök érdekét szolgálja.
Szakmai teljesítményét nem tudom megítélni, de hogy emberi, politikai tisztesség dolgában csak az érdekei irányítják az világos.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 15:25:56

@Dendrobatidae: a racionális emberek szeretik a szalámit. (?)
Mondjuk ennek a zsiráfbaszta Mészárosnak nehezebb lesz settenkedni, ha elapad az apanázs...

Alfőmérnök 2011.03.06. 15:26:25

@TaTa86.: Miért káros, amit Morvai csinál? Az volt a célja, hogy sarokba szorítsa a ringyót. Nemes cél? Igen, az. Sikerült? Igen, sikerült. Akkor mi a baj?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 15:39:27

@Tündér_Lala: "Szakmai teljesítményét nem tudom megítélni, de hogy emberi, politikai tisztesség dolgában csak az érdekei irányítják az világos. "

Szerintem inkább beteg.

@Alfőmérnök: Azért mert a stílusával lejáratja azt amint képviselni akar. Tök fölöslegesen.
Most pl miért nem tudta normálisan feltenni a kérdést, és várni hogy ez a nyomorult égesse magát?
"We got your point.", de neki ugyanazt el kell mondania még 3szor.

A másik: a túlzás bizony hiteltelenné tudja tenni az egész mondandót. Ha azt mondja, hogy minden egyes tüntit feloszlattak, akkor egy pártatlan szemlélő rögtön azt fogja gondolni, hogy ez a nő hazudik, túloz, talán a többi mondandójában is hazudik és túloz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 15:43:48

@Alfőmérnök: miért ringyó?
Pusztán azokhoz tartozik, akiket nem kedvelsz és lassan kiírja magát a komolyan vehető elmék közül. Elég baj ez neki (is). Kire lehet majd hivatkozni a kényszermozgásos pápai táncos híveinek?

Alfőmérnök 2011.03.06. 15:54:25

@TaTa86.: Nem ugyanazt mondja. Először a nevetős fickónak akarja elmagyarázni, hogy miért mondta, hogy "kommunista-szocialista-liberális", aztán megkérdezte, hogy nem lehetne-e külön ülést szentelni a témának.
A minden egyes tüntetést feloszlatása meg nekem nem tűnik olyan erős túlzásnak (bár kétségtelen, hogy nem igaz, talán bizonyos időszakokra igen), hogy attól önmagában hiteltelen legyen valaki mondanivalója.

Google 2011.03.06. 15:57:59

@TaTa86.:

Számból vette ki a szót.
Ezzel a kifejezéssel is, hogy "szemkilövetők" nagyon nagyot akar mondani, de lejáratja az egész dolgot. Mert sokaknak nem a szemét, hanem az arcát, hátát, stb. lőtték meg.
Aztán ott volt a történet a "metélt farkincákról", hát mit ne mondjak, ez a nő mindent megtesz azért, hogy ne vegyék komolyan.
Viszont azt is meg kell említeni, hogy méltó párja a Heller-féléknek. Ugyanaz a gátlástalanság, ugyanaz a nagyvonalúság a tények kezelését illetően.
Zsák megtalálta a foltját, Morvai a körösztanyját, és fordítva.
Lumieres itt a tankról regélt. Igaz is, ki az, aki kiállít egy működőképes tankot egy gyúlékony periódus kellős közepén? Nem olyan ez, mint egy felhívás keringőre? És miért köröztek helikopterek a levegőben? Táncsak nem azért, hogy pontosan bemérjék, merre kell terelni a randalírozóikat, rá a Fidesz hallgatóságára? Debil és Gyík, akik Gyurcsánnyal kommunikálnak, ugye.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 16:01:23

@Google: Gyurcsánynak nem kell más, hogy debillel kommunikáljon. Elég, ha motyog magában...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 16:06:26

@Alfőmérnök: "A minden egyes tüntetést feloszlatása meg nekem nem tűnik olyan erős túlzásnak"
2006 előtt azért inkább meg lehetett tartani a tüntetéseket, mint nem.

"kommunista-szocialista-liberális"
Ez meglehetősen off-topic volt ott. A folyosón el lehet magyarázni, de nem tudom, hogy jött az eredeti témához.
Ráadásul itt is ittvan a túlzás. Miért nem lehet posztkomcsit mondani? Az még igaz is lenne. Az MSZP nyilván nem komcsi, nem akarnak szociális forradalmat, majd proletárdiktatúrát.

Faragének jól állnak ezek a beszólások, Morvainak rohadtul nem. Például mert Morvai nem vicces akar lenni.

"hogy attól önmagában hiteltelen legyen valaki mondanivalója. "
Gondolom ez szubjektív.

Alfőmérnök 2011.03.06. 16:07:45

@Google: Te is beszoptad a metélt farkicás mesét?
Ott arról volt szó, hogy egy zárt levelezőlistán válaszolt, reagált egy a méltóságát sértő levélre. Csak akik a botrányt kirobbantották, elfelejtették ismertetni a levelet, amire a válasz érkezett. PL. a "büszke magyar zsidó" kefejezés is abban volt, és a levél írója írta ezt magáról.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 16:25:10

@Google: Na jah. Epiteton ornansokat elfelejthetné, a jelzőit is változtathatná, és nem kell ám mindig a legmagasabbat használni.

"Aztán ott volt a történet a "metélt farkincákról", hát mit ne mondjak, ez a nő mindent megtesz azért, hogy ne vegyék komolyan. "
Bizony, nem egyszer viselkedett alpárian. És ez minden esetben hihetetlenül kiábrándító volt. Mintha Leia Vader előtt elfingta volna magát.

Szóval Morvaival szembeni antipátia sok esetben érthető.

"Táncsak nem azért, hogy pontosan bemérjék, merre kell terelni a randalírozóikat, rá a Fidesz hallgatóságára? "
És pontosan azért haragszom rá. Mert amit itt írsz, az egyszerűen így nem igaz. De ezt neked senki nem mondta el normális hangnemben.
Nem voltak randalírozók. Indulatos, de alapvetően békés tömeget támadott meg a rendőrség a Deákon és a Blahán. Akik persze mivel nem cselédek, visszadobáltak. Ha a rendőrség nem támad, nincs balhé. Akik ott voltak zömében diákok, tisztes családapák, családanyák, 56osok voltak, ugyanúgy 99%ban ártatlan emberek, mint a Fidesz-gyűlésen.
(A Fidesz meg szüljön Sün!-t, amiért szándékosan hazudozik ebben a kérdésben.)

Alfőmérnök 2011.03.06. 16:31:28

@TaTa86.: Maradjunk annyiban, hogy ízlés kérdése. Nekem sem a kedvencem, de nevetségesen aránytalannak találom azt az utálatot, amit vele szemben viseltetnek egyesek.
Elég vicces, hogy amíg a leszbikák jogaiért áll ki, addig jófej, mikor a magyarok jogaiért áll ki, hasonlóan sztahanovista lendülettel, akkor "szalonképtelennek", meg "szélsőségesnek" minősítik. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 16:32:35

@Alfőmérnök: Tök mindegy a levél. Morvai úgy reagált mint egy proli.
Ezzel kb a méltóságát el is vesztette, és az ellenfeleinek nagyon jó témát adott, fölöslegesen.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 16:40:13

@Alfőmérnök: Ebben egyetértünk. Ezt a tömény gyűlöletet Morvai nem érdemli meg. Igazából nem ártott ő senkinek.

De az ember már csak így ítélkezik, és őszintén szólva ezt a legtöbben felfogják legkésőbb a kamaszkor végén.

Morvai lehet, hogy régen is ilyen volt, és hát ezért rossz kinyalni a hatalom seggét: elnézik a jellemhibáidat, és ezáltal nem fejlődsz.

Pl Heller is azért ilyen lehetetlen alak. Sosem konfrontálták azzal, hogy egy soviniszta dög. Özv. Horthy Istvánné, Habsburg Ottó meg azért olyan jófej, mert az egész életét át kellett gondolnia.

Google 2011.03.06. 16:42:20

@TaTa86.:

Igazad lehet. Rendes emberek is jöhettek és jöttek. De hidd el, ott voltam, láttam, nagyon rossz arcú fiatalok is voltak ott.
Nem bízták a ballibek a tisztes családapákra, anyákra a dolgot. Legalábbis azt hiszem.

És nagyon kedves@Alfőmérnök: uram, elhiszem, hogy zárt volt az a lista, de azért mégis. Egy nő, ha tartja magát valamire, ilyen kifejezéseket nem használ. És kész. A nemtetszését máshogyan, sokkal elegánsabban is ki tudná -ha tudná - fejezni. Minta ő, és nem jó.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.03.06. 16:56:25

@Lumieres:

Te kedves Faszparaszt!

Felhívom a becses figyelmed, h a rendőr még akkor sem lőheti ki senki szemét, ha az illető kukát gyújt fel. A felvételeken jól látszik, h rendőrök célzott lövéseket adnak le fejre gumilövedékkel.

Milyen alapon céloztak fejre? Ki engedte ezt meg nekik?

Tündér_Lala 2011.03.06. 18:27:21

Morvai faltörő kos. Ha nem ilyen lenne, átmant volna a médián, hogy a rendőrök meg nem engedhető módszereket alkalmaztak ? És vajon az EU neolibárálisai nem azzal intézték volna el ha teljesen korrektül fogalmaz, hogy ahol dolgoznak hullik a forgács, becsúszott ?
Nem becsúszott, a brutalitás megfélemlítésre irányult és a bellib sajtó "minek ment oda" dumája is. Mert tudják meg, a ballib demokrácia abban áll, hogy az emberek otthon kuksolnak és este a híradóban megnézik a kordonok mögött 30 embernek tartott beszédeket. Pfff...
Nekem sem szimpatikus a stílus, de bizony hatékony.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 18:38:51

@Tündér_Lala: Egyébként szvsz Morvainak tényleg hatalmas szerepe van abban, hogy ma Magyarországon van gyülekezési szabadság.

Bell & Sebastian 2011.03.06. 19:18:09

Idomulni kell a célközönséghez! (Micsoda színvonalas összecsapások az EU -ban, tán még cipősarokkal koponyalyukasztás is lesz egyszer.)

Ha fanyalgunk-ha nem, Morvai egy jó darabig még minden egyenletben benne lesz, ahol csak Mo. szóba kerül. De van az a megoldás, hogy Orbán személyesen rugdalja le a lépcső az összes identitászavaros, farizeus rőzsét hordó, Lenin-rendes anyókát.

Az A -változat csak kivitelezhetőbb.

pirimogyoró 2011.03.06. 19:49:38

@Éhesló:

"Ha pedig a hazudozó kedvencedről általam írtak kapcsán csak a korának említése maradt meg és a többin elegánsan átsiklottál legyen a te bajod, meg a magyartanáraidé, akik képtelenek voltak megtanítani a leírtak megértésére."

1. Nincs sem hazudozó, sem igazmondó kedvencem, de nem is gyűlölködöm.
2. Az idős asszony korára tenni mocskolódó megjegyzést, hát..., hm, elég gusztustalan. Neked jó poén, de sokaknak nem az. Azért ezt említettem meg elsősorban, mert ez a legszemetebb megjegyzésed, hiszen arról senki nem tehet, hogy megöregszik.
3. Gondolj a magyar tanáraimról amit akarsz, gondolkodni nem ők tanítottak meg :)

És a többieknek: több tolerancia, kevesebb szitok és mocskolódás jobb lenne.
Tudomásul kéne venni, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Akkor is, ha az adott kommentelőjével nem egyezik meg. Persze ezt leírhatná irodalmi magyarsággal, szitkok nélkül. További szép estét mindenkinek :)

Éhesló 2011.03.06. 19:59:31

@cogito verus: a tetves komancs nénikédet nácizd le te szerencsétlen, csak azért mert nyaloncként nehéz szembesülnöd kedvenc lukácsista vörösrebéd elmerokkant hazugságaival.

jan 2011.03.06. 21:00:55

Azoknak kéne szégyellni magukat, akik szegény Hellert idős korára is csatasorba állítják.

Ahol aztán pillanatnyi zavarában/elégtelen angoltudása miatt/szellemi renyheségből (lusta/fáradt volt pontosan fogalmazni)/rosszhiszeműen (bármelyik lehet) hamis dolgot állít egy nagyon fontos és nagyon érzékeny kérdésben.

Hol vannak a fiatalabb, fittebb megmondók, azoknak kéne kiállni vitázni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 21:23:42

"(...)

POLONIUS
(...)
Hogy van az én fönséges uram, Hamlet?

HAMLET
Jól, hál' Isten.

POLONIUS
Ismer fönséged engem?

HAMLET
Derekasan: maga halkufár.

POLONIUS
Nem én, uram.

HAMLET
No, pedig szeretném, ha efféle becsületes ember volna.

POLONIUS
Becsületes, uram?

HAMLET
Az hát, uram; becsületes lenni, ahogy most jár a világ, annyi, mint egynek kétezerből lenni kiszemelve.

POLONIUS
Nagyon is igaz, fönséges úr.

HAMLET
Mert ha a nap kukacot költ ki a döglött kutyában, mivel az oly kedves, csókolni való dög...
Van leánya?

POLONIUS
Igenis, van, uram!

HAMLET
Ne engedje napon járni; a fogékonyság nagy áldás; de nehogy a leánya fogékony találjon lenni.
Barátom, vigyázz.

POLONIUS
Hogy értsem ezt? (Félre) Mindig a leányomra céloz; de hiszen meg sem ismert először; halkufárnak mondott. Odavan, nagyon odavan már; hanem, igazán, magam is sok kínt állottam ki fiatal koromban a szerelem miatt; majd így jártam én is. - Mi az, amit olvas, fönséges úr?

HAMLET
Szó, szó, szó.

POLONIUS
De a veleje?

HAMLET
Kinek a veleje?

POLONIUS
No, annak, amit olvas fönséged.

HAMLET
Rágalom, uram; mert ni, mit mond itt a csúfolódó gaz kópé: hogy öregembernek ősz a szakálla, ráncos az orcája; szeméből sűrű gyanta szivárog és szilvafa-enyő; amellett bőséges észfogyatéka és erősen gyenge ágyéka van; mely dolgokat, uram, bár magam is rettentően és roppantul meghiszek, mégis úgy tartom, nem becsület így papírra tenni: mert lám, maga is, uram, akkor lenne olyan öreg, mint én, ha visszafelé haladhatna, rák módra.

POLONIUS
Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer. - Nem sétálna odább a légvonatból, fönséges úr?

HAMLET
A sírba?

POLONIUS
No, már az csakugyan kívül esik a légvonaton. - Mily talpraesettek a feleletei néha! Csudálatos, hogy gyakran az őrültség eltalálja, mit az értelem s józan ész nem bírna oly szerencsésen megoldani. Megyek, itt hagyom, s tüstént módot keresek benne, hogy találkozzék leányommal. - Fönséges úr, én legalázatosabb búcsút veszek fönségedtől.

HAMLET
Semmit se vehet tőlem, uram, amitől oly örömest megválnék; kivéve az életem, az életem, az életem.

POLONIUS
Isten maradjon fönségeddel.

HAMLET
Unalmas vén bolondjai!

(...)"

sanyisanyi 2011.03.06. 21:38:18

heller egy köpönyegforgató senki, akinek munkáját csak az elvbarátai fogadják el, a szakma mélységesen megveti!
Lehet védeni, támadni, de ez tény.

Anti Anyag (törölt) 2011.03.06. 21:39:08

Tudomásul kell venni, hogy egy ballibnél egyetlen értelmes magyarázat van, ha egy megemlékezésen ő is úgy jár, ahogy akkor több százan és arra is rájön, hogy semerre nem tud menekülni.

Megfejelve azzal, hogy az ujját esetleg még el is törik. Csak azért, hogy fájjon.

Persze óriási szerencséjük van, legalábbis addig, ameddig a Fidesz nem kezdi el magát demokratázni.

OftF 2011.03.06. 21:47:36

Hát én nem komálom Hellert, de így nekem Morvai (meg a hírtv) nagyobb hunyónak látszik.
Egyébként a catfight szó címbeli használatával pont ütöd az utolsó bekezdésed, most akkor szerinted ez egy vicces történet, vagy komoly?

jobbcsapott 2011.03.06. 21:48:30

amugy ki az a heller agnes? - tessek erezni a hangsulyt es megvetest a kerdesemben!

Hefe 2011.03.06. 21:54:14

Hellernek igaza volt. A shoot azt jelenti, hogy eles loszerrel beledurrantanak valakibe. Mint mondjuk '56-ban. Ha nem eles loszerrel lonek, akkor azt irjak: shoot rubber bullets.
Morvai eleve csusztatott.

Nils. H 2011.03.06. 21:55:24

@sanyisanyi: Nem, ez hazugság. Vagy melyik szakmára gondoltál, az autószerelőkre?

sanyi-sanyi, ki fogja neked elhinni azt, hogy halvány lila gőzöd is van a filozófus "szakmáról"? Ne erőlködj.

tézé 2011.03.06. 21:57:18

Egyáltalán nem csodálkoznék, ha erről a "nagyszerű" Heller Ágnesről kiderülne, hogy ő maga is az előző rendszer valamelyik III/x főcsoporfőnökség kiváló beosztotja lett volna.

Ezzel a mentalitással és gyűlölettel meg még meghívott vendégként sincs helye az európai parlamentben, és pláne nem a Magyar közéletben.

És nagyon várom hogy anyagilag is valóban elszámoltassák a bérenc pénzeivel.
Mert csótány beszéde óta tudjuk, hogy fel kellett készíteni az újságírókat és közéleti szereplőket a Magyar nemzet agymosására.

Sokba került ez nekünk.

jobbcsapott 2011.03.06. 21:57:18

@Hefe: pont hogy te csusztatsz... ahogy heller is tette!

Bloodscalp 2011.03.06. 22:03:36

@malacz69 eurofanyalgó: azért vki végre körbejárhatná azt gondolatkört is hogy azok a kukák burogatása stb miért nem lett megbüntetve-állitolag a fidesz rendpárti, akkor mindkét dolognak utánna kéne járnia, nemcsak a zsaruknak

jobbcsapott 2011.03.06. 22:07:42

@Bloodscalp: a rendornek nem az a dolga hogy celzott loveseket adjanak le artatlanokra es verjek oket felholtra. hanem az hogy a kukaborogatot elkapja. Nah ezert. a huligan meg vegezte a dolgat kukat borogatott. valoszinu ezert kapta a penzt erte...

miss poppi 2011.03.06. 22:08:23

Gumilövedéket heller fejébe!

tewton 2011.03.06. 22:10:44

@bbjnick:
hát. ahogy így elnézem azt a fölhőt, énnekem se egyértelmű, mire is hasonlít. hiúz? teve? menyét? bölcs filozófus? elmeroggyant bolond? morális tekintély? törzsi fajvédő? egyetemes ember? humanista?

miss poppi 2011.03.06. 22:12:36

Heller rusnya, vén, csótányista banya.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 22:12:48

A gond az, kedves ellenszél-fújók, hogy akkor, 2006. október 26-án jómagam ott voltam. Sajnos, Morvainak igaza van: sokakat egyenesen fejbelőttek, - gumilövedékkel ugyan, de egyenesen fejre lőttek a rendőrök! - ettől kezdve nem érdekes, hogy Heller mit mond, ugyanis a Morvai által felemlegetett esetek valóban megtörténtek, azaz Heller mosdatja a szerecseneket. A kutyát nem érdekli az a liberális szöveg , hogy a "tömeg" mind ilyen-olyan "náci anarchista baromállat" volt, mivel ha volt is köztük ilyen, a többség nem volt az és pont. Emlékezzetek Révész Máriuszra, na őt elég nehéz ebbe a kategóriába sorolni. Az orrom előtt törték el a rendőrök egy srácnak a karját, úgy, hogy rálépett a járdaszegély mellett fekvő srác karjára a rohamrendőr. A mai napig visszacseng a fülembe az üvöltő rendőr hangja, amint arra buzdítja a társát, hogy ölje meg a "rohadékot". Na a válaszom Heller anyó "Show me a fact" kijelentésére mondjuk ez. Ettől kezdve Heller nem más számomra, mint egy a rendőrök illetve a szimpatizánsaik közül.

Hefe 2011.03.06. 22:13:15

@tölgy:
latom soha nem hasznaltal szotarat, es sohasem olvastal angol nyelvu szoveget, beszeltel angolul a temarol.
Meg egyszer: ha gumilovedeket lonek ki, azt kulon kihangsulyozzak, mert egyebkent mindenki (teged meg jobbcsapottat kiveve persze) eles loszerre gondol.

Szergej55 2011.03.06. 22:16:32

A morvai meg egy elborult agyú egyén. Egyik kutya, másik eb.

Gest anyó férje 2011.03.06. 22:25:14

Heller egy rakás fos, a történelem itthagyott ürüléke, nem lehet jó érzéssel turkálni benne. Még csak meg se termékenyít semmit, egy ép növény nem nő ki ebből, olyan mint a veszélyes hulladék. Jó messzi kell tőle állni nehogy bekoszolódjon az ember a fröcsögéseitől

bgp 2011.03.06. 22:26:01

@atila68: Ez kicsit durva. Heller ugyanúgy magyar mint Morvai. Tudtommal itt született mindkettő. Nem kellett befogadni egyiket sem, mert ide teremtek.

bgp 2011.03.06. 22:27:46

@Lumieres: Épp hogy csak döcögött az a tank :)

bgp 2011.03.06. 22:31:44

@malacz69 eurofanyalgó: Hát tuti nem Heller Ágnes. Szerintem olyan utasítást nem adott senki, hogy lőjék ki a szemét, engedélyt se kért vagy adott senki. A rendőr LEHET, hogy szemre célzott, de valószínűbb, hogy csak úgy sikerült.

huttinger 2011.03.06. 22:31:55

Aki azt állítja, hogy gumilövedékkel lehet valakit célzottan fejen lőni az volt életében katona?

huttinger 2011.03.06. 22:34:07

@Gest anyó férje:

Mondj egy a fideszhez köthető filozófust aki nyugati egyetemen tanít vagy tanított.

macchiato 2011.03.06. 22:34:48

ok-s: kínzás volt, lövés volt, éles lőszer nem volt...és?! ha nem volt éles lőszer, akkor felejtős az egész?! Miről beszélt ez a nő? Miről vitatkozunk? A lényegről? Heller Ágnes a lényegről beszélt? Ugye nem. Vajon azért, mert nem látja........ez is gáz.......vagy csak fröcsköldőni akart, lejáratni az országunkat... ez is gáz.
De ez az interjú is mutat valamitaz ő tiszta, éles gondolatairól, arról, mennyire tud figyelni kérdésekre, milyen választékosan fogalmaz, mint egy igazi nagy elme, aki megérdemli a hírnevet, megbecsülést.
premier.mtv.hu/Hirek/2011/01/14/07/Heller_Agnes_a_Magyar_Nemzetben_megjelent_cikkekrol_beszel.aspx

huttinger 2011.03.06. 22:38:19

@macchiato:

Lejártni azok járatták le az országot, akik felgyújtották az MTV székházát.

velorex-vezető 2011.03.06. 22:38:46

Sunáznám Heller Ágnest!

LAVÓRVAGÁNY 2011.03.06. 22:40:10

Attól függetlenül, hogy Heller mekkora segg, ez a Morvai olyan szinten lejáratja ezt az országot a kihaénnem stílusával meg a fonetikus angol beszédével, hogy elképesztő. Szánalmas, ahogy mindent kikér magának...

Mikrobi 2011.03.06. 22:40:46

Neked is azt mondom, mint a másiknak: akit előzetesbe vágnak, azt már viszik a börtönbe! Az őrizetbe vétel max. 72 óra, az előzetes 2 év is lehet! Jó páran töltöttek heteket börtönben, ráadásul ítélet nélkül, pusztán azért, mert a politika, a rendőrség és az ügyészség (bár ez ua.) nyomást gyakorolt a bírókra! És bizony, nemcsak a fogdában voltak kínzások, a BV is kivette belőle a részét rendesen!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.06. 22:42:48

@huttinger: nem tudja, hogy malacz elvtárs akkor nagy matek zseni, hogy youtube videók alapján szemmel kiszámolja egy gumilövedék röppályáját ? :D

amúgy felesleges belé a szót. az ilyen agyhalott droid így is úgy is azt képzeli el, hogy fletó mindenkit külön telefonon instruált, hogy fejre kell lőni :)
ezt a malacz faszit úgy lehet elképzelni a való életben, mint balónét... egy hibbant hisztérika, csak férfi kivitelben

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 22:43:28

@tewton:

Illuzionista. Hogy ez most itt a piros, hol a piros vagy feketemágia, innét nézve már mellékes is:-/ Fel kell(ene) fedni a trükköket, az Igazságot kellene segítségül hívni, különben bevisznek az erdőbe és a sűrűben a saját rémlátásainkkal intéztetnek el.

(No, ez most egy kicsit @Bell & Sebastian-osra sikerült:-D)

ü
bbjnick

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 22:46:58

@huttinger: 10-12 méterről? Ne viccelj... Ezek után annyit mondj, hogy Te voltál?

Sárga Király 2011.03.06. 22:47:35

Részlet Lukács György wikipédiás életrajzából:

"... 1918 végén belépett a Kommunisták Magyarországi Pártjába (KMP). 1919-ben, a Magyarországi Tanácsköztársaság idején helyettes közoktatásügyi népbiztos, április 3-ától a Forradalmi Kormányzótanács népbiztosa, május–júniusban pedig a Vörös Hadsereg politikai biztosa volt; e tisztségében a tiszafüredi vereség után Poroszlón tizedeléskor nyolc embert főbe lövetett."

Ha valaki egy gyilkos tanítványa -függetlenül attól, hogy a bűntettel nem vállal közösséget - ne beszéljen terrorról vagy a demokrácia hiányáról. Lukács állítólag saját kezűleg végzett ki néhány rabot. Vagy ő sem lőtt le senkit?

huttinger 2011.03.06. 22:51:04

@.Pierre Bezuhov.:
Csak próbálok a realitás talaján mozogni nem figyelembe venni az emberi "tényezőt". :-)

A HÍR TV felvételein látható volt..élőben közvetítették az egész október 23-i történéseket...hogy a rendőrök simacsövű sörétes puskából lövik a gumilövedékeket. Aki valaha az életben fogott fegyvert a kezébe és érti aerodinamikát tudhatja, hogy egy kerek gumilövedékkel örül ha tömeget eltalálja és nem egy konkrét ember konkrét fején lévő konkrét szemét. Csúzlival, vágott ólommal jobb lennék.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 22:51:11

@velorex-vezető:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Szerintem te állsz jól a kérdéshez:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 22:53:18

A blogmotor megint szabotálja a diskurzust?!

Claritas 2011.03.06. 22:55:38

dr. habil, stb. Ágnesnek üzenem, hogy ha szolgalelkű volnék, Te még mindig kapnád a pályázati lóvét,bogaram...

huttinger 2011.03.06. 22:55:56

@leslie_c:

Ne komolytalankodjál már...mikor volt 10-12m egy tüntető meg egy gumilövedéket lövő rendőr 2006. október 23.-án a Deák téren? Én voltam katona. AMD-vel 100m-re lévő lőlapot igen kevés ember találta el úgy, hogy az pont a szívébe menjen.....

mzperxx 2011.03.06. 22:55:56

ez egy nagy komédia pici szelete. érik a nagy fejek porbahullása, és ha a ballib utolsó sáncai még el tudják hinteni a hazugságaikat, akkor majd, amikor Gyurcsány és bandája áll a bíróságon 2006 miatt, akkor lehet mondnaiuk, hogy ugye ők megmondták, hogy hazugság, és hogy szegényeket most elítélik.

velorex-vezető 2011.03.06. 22:56:05

Érdekes gondolatmenet:
úgy tűnik egyesek visszaéltek bizonyos pályázati pénzekkel, méghozzá jelentős összegekkel.
úgy tűnik az érintettek túlnyomó része zsidó és ezt nem holmi fajvédő nácik emlegették fel, hanem ők maguk az érintettek.
Ugyanis már a vizsgálat miatt antiszemitizmusról fantáziáltak.
Gondolom a benzinkút kamerája is náci volt, amelyik felvette, amint a pécsi zsidó hitközség helyettes vezetője nemes egyszerűséggel eltette egy másik autós pénzzel teli tárcáját a pultról.

velorex-vezető 2011.03.06. 23:01:21

@huttinger: Fejmagasságban lőttek és nem lábra. Ha kb 165cm-en vízszintesen áll a puskacső, akkor igen nagy valószínűséggel valakinek a fejét fogja eltalálni a tömegben.

Bell & Sebastian 2011.03.06. 23:03:29

@bbjnick: Nézze, időnként túlzóan írom körül a négybetűs szavakat, de ez pártállami maradvány, és az adás vételéhez ismerni kellene az utalások tárgyát, ami nagyon ritkán jön össze, tekintettel az olvasatlanság eláltalánosodottságára.

Az egy szép pillanat volt máma, amikor Mesterházy és az ő pártja csokrétával illette a faszorrú banyát.
Kovács Katitól meg kosarat kaptak. Nagyban megkönnyíti a szelek tálását. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.06. 23:05:29

@Hefe: a szótár készítői nyilván nem tudnak angolul, csak így lehet.

huttinger 2011.03.06. 23:09:46

@velorex-vezető:

Ha vízszintesen áll akkor soha.Ballisztika. Már megbocsáss! A Föld tömegvonzása azonnal a kilövés után a talaj szint felé vonza a kilőtt lövedéket. Ez érvényes az éles lőszerre is ami sokkal nagyobb torkolati sebességgel lép ki a csőből és sokkal áramvonalasabb.

A gumilövedék tömegoszlató. Vadászni ne menj vele, mert éhen maradsz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 23:12:04

@Bell & Sebastian:

Ha bajom lenne a kommentjeivel, akkor nem olvasnám azokat, ha pedig nem olvasnám azokat, akkor hogyan hivatkozhatnék a stílusukra?:-)

De ezt a Kovács Katit kifejthetné! Kinek adott Katink kosarat?

ü
bbjnick

huttinger 2011.03.06. 23:13:48

@velorex-vezető:

Tudod ha valaki tudja, hogy visszaéltek pályázati pénzzel akkor azt is el tudja mondani, hogy ezt a visszaélést maga, hogy követné el?

ja Csurka Pista bá' visszafizette már a 28 milliót?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.06. 23:14:19

@huttinger:

"A gumilövedék tömegoszlató. Vadászni ne menj vele, mert éhen maradsz." --- írod.

Az a k*rva vad félszemmel még el tud szaladni:-D

ü
bbjnick

velorex-vezető 2011.03.06. 23:14:48

@huttinger: Jártam általánosba. Láttam már képet a lövedék röppályájáról. Viszont ilyen kis távolságban gyakorlatilag vízszintesen repül a lövedék. Nem hinném, hogy 20méterről érvényesül a ballisztika.

Joe84 2011.03.06. 23:15:05

Szívből kívánok Hellernek egy pár órás térdepeltetést a rádió udvarán, megérdemelné.

huttinger 2011.03.06. 23:17:02

@tölgy:

Egy másik fórumról.....ott is ez a téma.

""""Shot nem jelent agyonlövést. A januári arizonai lövöldözésnél pl. sokszázszor hallhattuk-olvashattuk, hogy a képviselőnő was shot, vagy hogy X people were shot, Y died (és X nem Y).

Alapértelmezésben éles lövedék. Ha a szituációból nem egyértelmű és nem is mondjuk, hogy nem éles lövedék, akkor .. nos, akkor a Truth, whole truth and nothing but the truth szellemében nem mondunk (teljesen) igazat."""""

Az illető angol nyelvkörnyezetben él......

velorex-vezető 2011.03.06. 23:21:16

@huttinger: Csurkapista bácsiról ma már kevesen állítanák, hogy tisztességes ember. Ez azért nem menti helleréket. Mindenesetre jól hangzik, hogy puszta antiszemitizmus áll a vizsgálatok mögött. Sztálin zsidó orvospere mintájára, Orbán zsidó filozófus pere.
Hiszen drágajó szomorú kis Albán úr is megmondta, hogy Orbán diktátor.

huttinger 2011.03.06. 23:22:30

@velorex-vezető:

20m-ről lőték a tüntetőket? Azokat a tüntetőket akiknél kő volt? Figyelj. Én a gyakorló kézigránáttal 60m tudtam dobni. Egy embert 20m-ről egy sínkaviccsal halált okozóan eltalálom.

De egyébként mint mondottam a HÍR TV folyamatosan közvetített és nem mutattak olyan felvételt ahol a rendőr közelről lőt volna gumilövedékkel.

Goompah 2011.03.06. 23:23:25

@pirimogyoró:

Nem filozófiai vagy esztétikai, hanem politikai vita folyt egy pár évvel ezelőtti eseményről. Az eseményről Heller által elmondottak igazságtartalmát nem erősíti sem a képzettsége, sem a tudományos fokozatai, de még csak akadémiai tagsága sem.

Avagy ha Heller azt mondja, hogy az égbolt rózsaszín csíkos, rajta zöld pöttyökkel, akkor az ő állítása erősebb a tanulatlan parasztemberénél, aki szerint kék? Nem mellesleg Morvai nem is tanulatlan parasztasszony.

huttinger 2011.03.06. 23:25:14

@velorex-vezető:

Ki beszél itt antiszemitizmusról?????

Ez egy marhaság!! Aki ilyet állít az nem normális!!!

Helleréket azért támadták meg, mert bírálták Orbánt.

Ennek semmi köze sincs az antiszemitizmushoz.

Aki Orbánt támadja azt el kell "pusztítani".

Ennyi a magyarázat.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.03.06. 23:28:37

Jobban tennétek, ha tisztességesen megkövetnétek Heller Ágnest. A magyar kortárs tudomány és kultúra egy ikonja ő, és ahogy a háta mögött a habzó szájú blogoktól és bloggerektől iszonyatos szitkokat kap az egyenesen tűrhetetlen.
Láttam előző posztotokat. Nem szóltam hozzá. Jól tudtam, hogy szavak kiforgatásáról van szó, bulvárstílusban: "Heller Ágnes Hazudik".

Ugye-ugye? Nem gumilövedékekről, hanem éles lőszerekről beszélt, fröcsögött Morvai, no meg kínzókamrákról. Heller egyenesen és a fellengzős lenéző viselkedést nem átvéve válaszolt neki.

Ami pedig titeket illet kommentelők, eszembe jut Diogenész, az ókori görög hordólakó cinikus bölcs egy mondása. Arról szólt, hogy az emberek adnak pénzt a koldusnak, mert lelkük mélyén félnek, hogy ők is ilyen sorsra jutnak. De a filozófusnak nem adnak, mert tudják, hogy az úgysem lesznek sohasem.

De ti még bele is rúgtok abba a kevés kincsünkbe, ami van. Annyira tájékozatlanok vagytok a nyugati normákat és szellemi életet tekintve, hogy az elkeserítő! talán kiutaztok egy rövid időre, de nem tesztek magatokévá semmilyen normális kultúrát, visszajöttök. És folytatjátok a Szellemi Fal építését az ország körül.
Így válnak a liberális eszmék kárhozottá. A szociálisak megerőszakolttá, a konzervatív jobboldali erények pedig szélsőséggé.

velorex-vezető 2011.03.06. 23:30:02

@huttinger: Na én meg ott voltam, nem a Hírtévén néztem. De kár is vitatkozni, hiszen több embernek kilőtték a szemét, tehát nem lábra lőttek, hanem fejre.
Szeptember 20.-n mellettem vágta fejbe egy rendőr minden ok nélkül az egyik újság fotósát, miközben egy söröző ajtajában állva fényképeztük az őrjöngésüket. Még ajánlanám figyelmedbe a Pesty László féle Fekete Doboz dokumentum filmjét 2006 őszéről.

huttinger 2011.03.06. 23:30:29

@leslie_c:

Most láttam......én embere még sose lőtem semmivel.

sivatagi n. 2011.03.06. 23:31:52

@Sárga Király: Ebben van valami. A mocskos bolsevikoknak nagyon vastag bőr nőtt a pofájukra, hogy egyáltalán ki merik nyitni.

huttinger 2011.03.06. 23:33:00

@velorex-vezető:

Ott voltál. Akkor kérdezném, hogy mikortól voltál ott? Átmentél a fidesz tüntetésről, vagy az Alkotmány utcától voltál a renegátok közt?

És összedobtátok már azoknak a lóvét akiknek felgyújtottátok az autóját?

Bell & Sebastian 2011.03.06. 23:34:28

@(त्वष्टृ): Nemtom így van-e, de Hellernyanyának régóta ért már ez a tasli, alleszusammen. A magyar elméleti- és alkalmazott filozófusoktól, elsősorban.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.03.06. 23:34:37

És itt a "shot" ige agyonlőni-t jelent, nem meglőni-t!

Félrefordítás aztán dühöngés, igaz?
Példa:
"Trespassing violators will be shot. Survivors will be shot again"

Híres tábla. Googlézzátok be.

ökörpöröly 2011.03.06. 23:35:30

Én azon röhögök, hogy a Freddy Mercury-díjat kapott, a homoszexuálisokat védő -sőt, dicsérő, lásd az egyik előadását, ahol élete egyik legszebb élményének tartotta, hogy kislányának mennyire tetszett, hogy egyik csoporttársának 2 anyukája volt-, liberális, zsidó férjjel - Baló György több forrás szerint is kapcsolatban áll/állt a MOSZAD-dal-, félzsidó gyermekekkel "rendelkező" nő, aki majdnem az MSZMP-SZDSZ esélyegyenlőségi minisztere lett -Göncz Kinga távozása után Lévai Katalin mellett az ő neve merült fel hivatalos jelöltként-, most hirtelen radikális jobboldali, konzervatív lett. :)
Szánalom ez az egész!:) Mint amikor a fő antikommunista párt az SZDSZ lett, miközben a vezetőség felmenői jobbára rákosista ÁVH-tisztek és bősz kommunisták voltak. :)
BOHÓZAT!:) Mindkét figurát rühellem. A zsidó-kommunista, szélsőségesen cionista, héja Hellert, meg a Morvai nevezetű olcsó bohócribancot is.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.03.06. 23:38:23

@Bell & Sebastian:
Ért már?!! Peeersze. Mert liberális. Olyan szinten szellemi süllyedés van itt. Észre sem veszitek, hogy a tudásunkat és kultúránkat égetjük egy nagy halomba összerakva. Nem vagytok hajlandóak látni, mert ti is vele együtt pusztultok.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 23:38:54

@huttinger: Azt azért hozzátenném, hogy nem százról lőttek, hanem átlagosan 15-20-ról, amit láttam a saját szememmel akkor este, az konkrétan az volt, amint becslésem szerint max 10-ről az előrefutó barmot hasbalőtte az előagyszánossal. Egyébként 100-ról a kiképzésen kapott AMD-vel én se találtam el még a lőlapot se, annyira ótvar volt az a fegyver.

ökörpöröly 2011.03.06. 23:41:42

@(त्वष्टृ): Heller nem liberális. Vad cionista, szélsőséges héja. Olvastam pár interjút vele, hemzseg a szélsőséges cionizmustól, folyamatosan a zsidóság kiválasztottságáról beszélt, rendszeresen sürgette az iszlám államok és a palesztinok elleni drasztikus fellépést, a muszlimok elleni háború nagy pártfogója.
Egy zavarodott, gátlástalan cionista, aki néha liberális bőrbe bújik, ha el akar adni "valamit" a gojoknak.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 23:42:28

@huttinger: Na Te sem vizsgáztál lőfegyver ismeretből :-) Ilyen rövid távod lószart se esik, néhány centit mindössze, még ha összetekert papírzsebkendőt lősz is ki belőle.
Ülj le fiam, egyes.

velorex-vezető 2011.03.06. 23:43:19

@huttinger: Erről van szó! Ott voltam, mert jogom volt ott lenni és képzeld, nem gyújtottam fel senkinek az autóját és nem dobáltam semmivel a rendőröket. Mint ahogy többség nem tett ilyet. Voltam a Fidesz gyűlésen is és a Madách téren is. Láttam a tankot is elindulni.
Ez azért nagyon jellemző a dumátokra:
akiknek felgyújtottátok az autóját. Ha az a sok ezer ember mind elkövette volna azokat a tetteket, amiket szajkóztok, akkor egyetlen ép autó nem maradt volna Budapest utcáin és a rendőröket a Dunába kergették volna. Bármennyire fáj ez Nektek, békés tömeg volt és néhány bajkeverő vagy meggondolatlan, akik dobáltak.
Még a tankvezető sem tett olyat, mint a derék sünök. Csak megmutatta, mit tehetne, aztán leállította a tankot.

tollas 2011.03.06. 23:44:06

@miss poppi:
Valóban, hiszen Heller szerint az nem számít.

huttinger 2011.03.06. 23:44:33

@leslie_c:

Én sem mondtam, hogy 100m-ről lőték mi a gumilövedéket. De azt sem hiszem el 15-20m-ről.

Szóval egy simacsövüből gumilövedéket kilőni kb. hasomló pontosságú, mint a szar AMD.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.06. 23:44:57

Faszt sem érdekel Heller mondandója, érdekesebb, mi történt az intézetben amikor a pénzt osztották. Ha sáros, ki a fenét érdekel mit prédikál?

huttinger 2011.03.06. 23:46:03

@velorex-vezető:

Tisztázzuk le!

A Madách téren semmilyen fidesz gyűlés nem volt!

Az Astoriánál volt.

Még ha a dumám nem is tetszik a tény tény marad.

Bell & Sebastian 2011.03.06. 23:47:57

@(त्वष्टृ): A kultúránkat sajnos az ilyen pártállami maradványok már elégették, importból kell visszahozni.

Az öregasszony se nem komcsi, se nem libsi, se nem demokrata, inkább világkormány-médiaszakmunkás, hogy pontosan fogalmazzak. Talán a cionista jelző közelíti a legjobban a lényegét. Önálló gondolat annyi van benne, mint egy NOL vezércikkben.

A magyarok nyakára ültetett elő-megmondó, csak senki nem merte még seggberúgni. Talán majd most...

ökörpöröly 2011.03.06. 23:48:39

@leslie_c Mindkét oldal hagyta elmérgesedni az elején a helyzetet.
A szoclibeknek úgy vélték, hogy jól jön majd nekik, ha a gyújtogató csürhét azonosítják a fideszesekkel, a fideszesek pedig úgy vélték, hogy a "forradalmárok" jól jöhetnek számukra később.
Mindenesetre érdekes, hogy FIDESZ-es képviselő számon kérte, hogy a rendőrség miért nem alkalmazott éles lőszert, mikor megtámadták őket. Biztos jól jött volna nekik egy-két halott forradalmár, akiket a kommunisták áldozataként lehetett volna bemutatni. Az rendőrség meg valamiért nem avatkozott be, amikor látták, hogy a TV-nél mi folyik.
Ez egy ilyen ország, ilyen politikai elittel.:)

Bell & Sebastian 2011.03.06. 23:49:33

@ökörpöröly: Megelőztél és pontosabb a tied. :)

Hugin&Munin 2011.03.06. 23:50:17

Heller megmentette a haza becsületét, Morvai mennyen az anyukájába...

Gogol 2011.03.06. 23:50:39

Morvai hazudott? És akkor ennek a posztnak miért nem az a címe, hogy MORVAI HAZUDOTT 2006 ŐSZÉRŐL?

HATÁSVADÁSZ MANDÍNER, CSAK HELLER IRÁNYÁBAN SZÍTJA AZ INDULATOKAT? A NYÍLTAN ANTISZEMITA, FAJGYŰLÖLŐ, ELMEBETEG MORVAIT PERSZE CSAK BÚJTATOTTAN VÁDOLJA, SŐT HELYENKÉNT DÍCSÉRI? Szennyesek vagytok, és alpáriak. NAGY CSALÓDÁS!

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 23:50:55

@huttinger: A helyzet az, hogy mivel nem voltál ott, nem tudsz objektív lenni. Csak szubjektív. Nagy különbség... Fegyver ügyben meg ne vitatkozzunk, 20 éve vadászok. 12-esből Brennekével még süldő koromban is eltaláltam éjszaka nyílt irányzékkal negyedholdnál 40-ről a vaddisznót magaslesről a szórón. Ha nekem, "vasárnapi" vadásznak sikerült, szerinted egy erre kiképzett, rendszeresen lőtéren gyakorló rohamrendőrnek nem sikerül célzott lövést leadnia? Ne viccelj... Igenis célzott lövéseket adtak le a rendőrök közül többen. Láttam. Punktum.

huttinger 2011.03.06. 23:51:12

@velorex-vezető:

Csak úgy mondanám neked, hogy azt a tank vezető nem leállította, hanem elfogyott az üzemanyag.

De egyébként megnézheted, hogy az USA-ban egy ámokfutó tankvezetőt simán lelőték a rendőrök.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 23:52:24

@huttinger: Szimplán balfék vagy... ne kelljen már megmagyaráznom :-)

velorex-vezető 2011.03.06. 23:53:24

@huttinger: Erről beszélek: a Fidesz gyűlés az Astoriánál volt és közben állt a bál a Madách térnél. Ott indult el a tank és ott rakták ki a szabadság szót az SZDSZ szétszedett installációjából, szemben pedig a rendőrség jött vízágyúval és a szokásos eszközökkel.
Ezek a tények és a dumád valóban nem tetszik!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.06. 23:54:00

@Gogol: Kéne egy Caps Lock #2 amelyik a nagybetűknél is kétszer nagyobb betűkkel ír, gondolj bele, akkor mennyire igazad lenne?

Egyébként Morvai nem hazudott 2006ról.

huttinger 2011.03.06. 23:54:20

@leslie_c:

Bármikor hajlandó vagyok veled kiállni egy versenyre.

Ja én AMD-vel 27-t lőtem 100m-ről. Tudod azzal a szarral....... nálam csak két válogatott lövész lőt jobbat.
Együtt voltunk katonák akkoriban.

huttinger 2011.03.06. 23:55:26

@velorex-vezető:

Szóval a fidesz gyűlést oszlatták avagy sem?

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.06. 23:56:07

@ökörpöröly: Részben egyet tudok Veled érteni, részben pedig nem. Mindattól függetlenül, amit írsz, embereket nyomorítottak meg, köztük olyanokat is, akiknek semmi ártó szándékuk nem volt, csak egyszerűen nem tudtak a körülzárt területről kikeveredni a végére, akár kíváncsiságból, akár emberi hülyeségből. Ez is tény. Ne mondd, hogy tévedek.

velorex-vezető 2011.03.06. 23:57:17

@huttinger: nem fogyott el az üzemanyag, hanem leállította, nehogy eltapossa a rendőröket. Megvolt a tárgyalás, ahol ez bebizonyosodott, ezért pénzbüntetést kapott rongálásért és nem börtönbüntetést gyilkossági kísérletért.

huttinger 2011.03.06. 23:58:26

@leslie_c:

Egyébként most amikor Orbán hazudott és megszorít miért nem mész tüntetni?

huttinger 2011.03.06. 23:59:27

@velorex-vezető:

A tárgyaláson mit mondott a szakértő? Mennyi üzemanyag volt még a tankban?

Gogol 2011.03.07. 00:00:28

@TaTa86.: a posztot olvastad? "Hazugság, hogy 2002 és 2010 között minden kormányellenes tüntetést feloszlatott volna a szocialista-liberális kormány, bár valóban voltak jogszerűtlenül feloszlatott demonstrációk."

Mégis hazudott? De a címben csak poénkodnak, bezzeg Hellernél. Nem baj, támogassátok csak a Jobbikot, hajrá mandíner, jöhetnek a cigány-zsidó-buzi gyalázó posztok is. Ez lenne az új felvilágosult jobboldaliság? Hahaha, jót röhögtem rajtatok. Kibújt a szeg a zsákból.

ökörpöröly 2011.03.07. 00:01:25

@leslie_c: Tény és való, hogy megnyomorítottak embereket. Ezt senki nem vonja kétségbe. Ahogy azt se, hogy tömegesen születtek koholt vádak alapján jogtalan ítéleteket. Nekem is több ismerősöm volt előzetesben, teljesen alaptalanul.
Én a mocskos politikusainkról alkottam véleményt.
Én elítélem a tomboló, gyújtogató, fosztogató csőcseléket is, illetve a védteleneket agyonverő, megnyomorító rendőröket is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.07. 00:01:28

@Bell & Sebastian:

Köszönöm! Valami ilyesfélét sejtettem a megjegyzése mögött. Nem csalódtam Katinkban, végül is, ő is, egy magunkfajta lenne vagy mi:-)

ü
bbjnick

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:01:42

@huttinger: Nem gondolom, hogy versenyeznünk kéne, sem ebben, sem másban. Az, hogy a Te fegyvered milyen állapotú volt, az nem determinálja azt, hogy az enyémnek is jónak kellett lennie. Milyen érdekes: a fegyvervizsgákon AK-val 10 célzott egyes lövésből 87-et lőttem, igaz, csak ötvenről, azt is fekve...

ökörpöröly 2011.03.07. 00:03:01

@Gogol: Hány sékelt kapsz az ilyen hülyeségek leírásáért?:) Karakterbérbe vagy?:) Vagy a rabbi adta ki házi feladatnak Heller megvédését?:)

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:04:53

@ökörpöröly: Egyetértünk, mi több: egy követ fújunk. A csőcseléknek hűvösön a helye, pártállástól függetlenül. Ugyanúgy, ahogy a korrupt, számító politikusoknak is ott lenne. Éppúgy, ahogy az emberekre vadászó, vérgőzös agyú rendőröknek is. Mindenesetre messzire kanyarodtunk a Heller-Morvai problémakörtől..

velorex-vezető 2011.03.07. 00:05:52

@huttinger: A Fidesz gyűlésnek vége volt, de mielőtt a tömeg elvonult volna, a rendőrök rájuk támadtak. Együtt szorultam be a menekülő tömeggel, köztük nők, gyerekek, idősek, a Gerlóczy utcába, ahová még belőttek egy pár könnygáz gránátot is.

Gogol 2011.03.07. 00:05:54

@ökörpöröly: Na, csak nem egy újabb fasiszta, aki Mandíner rajongó lett? Hé, srácok, figyeljétek a kommenteket, az élő bizonyíték, hogy hogyan csúsztok át náciba! na cső, ez a társaság nekem büdös.

ökörpöröly 2011.03.07. 00:07:18

@Gogol: Magadon ne hagyd a sábeszdeklit estére!:)

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 00:09:02

Heller annyira magyar mint Kohn Bendit. Vagy Paul Lendvai. Szeressük az ilyet, gondolom mind holo-túlélő, hol van már a német precizitás?

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:09:09

@huttinger: Kinek a bérlistáján vagy? Nem mellesleg tényleg azt hitted, hogy miután az elvtársaid kirámolták a kasszát, lesz miből osztogatni, úgy, mint ahogy Medgyesyék tehették 2002-ben? Ugyan-ugyan. A nyugdíjrendszert rendbe kellett volna már rég szedni, egyébként meg valszeg Te élsz az én adómból, nem fordítva...

huttinger 2011.03.07. 00:09:47

@leslie_c:

Még előnyöd is volt...:-) AK...:-) Nekem csak AMD-m volt. Határőr lehettél. Nekik volt AK. Vagy munkásőr. :-) :-) :-)

A golyós puskát ne hasonlítsd össze a simacsövű söretessel.

Én nem voltam ott ez igaz. Ezért szubjektív vagyok e tekintetben ez is igaz.

velorex-vezető 2011.03.07. 00:11:47

@huttinger: 8563,5ml. Szerinted, ha ezt nem tudom pontosan, akkor nem szándékosan állította le a tankot?
Most már tényleg fárasztasz, inkább elmegyek aludni.

huttinger 2011.03.07. 00:11:55

@velorex-vezető:

Na akkor most álljunk meg! Egyszerre voltál két helyen. Fidesz gyűlés Astoria és Madách tér Debil randalírozás. Nehogy már mártír legyél.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 00:12:28

@huttinger: Ahhoz azért nem kell egy Sundance kölyöknek lenni hogy söréttel beszórj vmit 40 méterre. Én is lövöldözök néha, de nem sokat(sajna).

huttinger 2011.03.07. 00:13:58

@leslie_c:

Már ne is haragudjál akkor miért csinálták meg a 16%-os egykulcsos SZJA-t, ami majd 500 milliárd forint mínusz a költségvetésben?

huttinger 2011.03.07. 00:15:39

@leslie_c:

Magán cégnél dolgozom, úgy hogy ezt kikérem magamnak!!!!! Soha semmilyen állami megrendelést nem kaptunk!

huttinger 2011.03.07. 00:16:41

@velorex-vezető:

Az hány liter? 8? Azzal el se indul...:-)

huttinger 2011.03.07. 00:17:32

@Bathory:

A gumilövedék mióta sörétes? Szerintem ebbe pont nem kellett volna beleszólnod.

huttinger 2011.03.07. 00:20:32

Jó éjt mindenkinek!

Senkit nem tekintek ellenségnek. Vitapartnernek viszont igen!!!!

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:21:16

@huttinger: Tudod, sem határőr, sem munkásőr nem voltam, csak olyan kicsi volt a laktanya, hogy a törzs-sorállomány adta az ÜTI-H szolgálatot, ezért kellett a laktanyában fellelhető összes fegyverből levizsgáznia néhányunknak. De mivel ilyen művelt vagy e téren, vélelmezem, hogy tapasztalatból beszélsz. Már hogy ennyire tudod, hogy a munkásőrök milyen fegyverrel voltak felszerelve anno. Egyébként a 12-es, ha ismernéd a fegyvereket, tudnád, hogy sörétes... Valamint tudnád azt is, hogy golyós fegyvere 20-25 éve nem lehetett minden hobbivadásznak, ezért gyöngygolyót használt boldog-boldogtalan, erre voltam bátor célozni korábban. Továbbá tudnád azt is, hogy a gumilövedéket szemre 12-es, előagyszános vadászpuskákból lőtték a rendőrök a tömegre. De a ballisztikai ismereteidet is pallérozzuk kissé: ha egy puska csöve vízszintesen áll az elhúzás pillanatában, akkor azzal nem lábra karnak lőni, ugye?

Bell & Sebastian 2011.03.07. 00:22:06

@bbjnick: Hát, nem lett a játékszerük az egri nő! :)
(És micsoda mentorai voltak, már csak azokra tekintettel sem! Gratulálok, szép volt, Kati!)

Tita nick 2011.03.07. 00:22:51

Olyan jó, mikor leírhatom, hogy szarok heller ágnesre.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:23:20

@huttinger: Csak gondolkozz el az ÁFA fogalmán légyszíves. Meg hogy mikor-miből keletkezik. Egyébként üdv a privát szférában.

Tita nick 2011.03.07. 00:27:26

@Gogol: Nyugika, gyógyszerecske. alvásocska, TV maci, szopika ujjacska, tente-tente.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:28:17

@huttinger: Ja igen, ha a 16% SZJA 500 milliárdot üt a költségvetésen, akkor pénzünknél leszünk, durván ennyivel kevesebbet kell az MNyPT-ak kompenzálására költeni. Ha ezt összeadod az ÁFA bevételből keletkező többlettel, asszem olyan rosszul mégse fogunk állni.

Goompah 2011.03.07. 00:29:55

@leslie_c:

"Na Te sem vizsgáztál lőfegyver ismeretből :-) Ilyen rövid távod lószart se esik, néhány centit mindössze, még ha összetekert papírzsebkendőt lősz is ki belőle.
Ülj le fiam, egyes. "

Már megbocsáss, inkább te ülj le egyessel. :)

A gumilövedéket - bár szerintem az inkább műanyag volt - 60-70m/s torkolati sebességgel lövik ki és 20 méteres távon alig lassul. Ekkor 10 méteres távon 14 centit esik, 20 méteres távon pedig 55 centit.

Ez jóval több az általad említett néhány centinél.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 00:38:08

@Bathory: Figyu, az hogy melyik mit élt túl, mindegy. Egy nem mindegy, hogy a szeretett hazámat szidja valamelyik avagy nem. Attól, hogy a vallása-fajtája más, nem kell szidalmaznia a hazánkat, de Neked sem kell szimplán azért, mert Kohn vagy ***er a neve, kirekesztened őket. Azért sokkal inkább rekeszd ki mindet, ami a szájukat elhagyja és gyaláz minket; ha a zsidóságáért haragszol rá, mindig jönni fognak olyanok, akik nácizni fognak, holott nem biztos, hogy igazuk lesz. Haragudjunk azért, mert gyalázzák nyílt színen a hazánkat, hazugságokat terjesztenek az itt élő emberekről, már-már megbélyegezve bennünket.

ökörpöröly 2011.03.07. 00:38:12

@leslie_c: Jaj, azt hittem, hogy te nem fideszbolsevik vagy, hanem egy régi -nem a nemzeti bolsevik FIDESZ-módon értelmezett- konzervatív vagy!:) Tévedtem!:) A magántulajdon szentsége ugyanis régi konzervatív erény. A MANYUP-megtakarítás volt az egyetlen olyan járulékból keletkeztetett nyugdíj-megtakarítás, ami a befizetés arányában biztosított előtakarékosságot.
Ennek lenyúlása és elherdálása évtizedekre komoly következményekkel fog járni -valakinek ki kell fizetni majd a nyugdíj 30%-át, amit a MANYUP-okból fizettek volna-. Emellett nem egészen 1 év alatt több mint 500 milliárdnyi megtakarítást mentett ki a lakosság megbízható külföldi bankokba és pénzintézetekbe.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 00:41:58

@leslie_c: Ez igy igaz, nem is azt irtam hogy zsidok hanem leirtam ezt a 3 zsidót. A cigányokat sem azért nem kedvelem mert cigányok, bár a gazdag Spanyolországban pont úgy élnek, mint itthon...

ROBERTO 2011.03.07. 00:48:28

@huttinger: Ez ugyan nem videó, de olvasd el:
index.hu/belfold/rebisz3309/

egy idézet:
".... A feljelentést Cs. András tette, akit nem csak ütöttek-rúgtak, de sörétes gumilövedékkel közvetlen közelről hátba is lőttek miközben összegörnyedve végigfutott a kettős sorfal között. Cs. András hátából háromszor, utoljára 2007. januárjában műtöttek ki összesen 12 gumisörétet - ennyi sörét van egy lövedékben, az orvosszakértő szerint ezen kívül még a sörétkosár is sérülést okozott, ami arra utal, hogy a lövést legfeljebb 2 méterről adhatták le rá. ..."

A manust egy kocsmából terelték ki a törvény őrei kb. 40 társával együtt...

2 méterről még talán te is eltaláltad volna, le sem lehet tagadni, hogy célzott lövés volt.

És láttam akkoriban egy felvételt is, lehet, hogy a tankról, vagy egy másik járműről készült, amikor kiszállt a fószer feltartott kézzel, akkor lőttek rá közvetlen közelről....

Goompah 2011.03.07. 00:50:01

@leslie_c: Ja, még valami. Ahogy huttinger is írta már, a lövedék azonnal elkezd esni lefelé, amint elhagyta a fegyver csövét, mégpedig 9.81m/s^2 gyorsulással. Ez a függőleges gyorsuló mozgás teljesen független attól, mekkora a torkolati sebessége vagy milyen szögben lőtték ki (vagyis mekkora volt a függőleges irányú kezdősebessége). A nagy torkolati sebességű lövedék csakis azért esik kevesebbet, mert hamarabb célba ér.

Azt hiszem, gimnázium első osztályában tanítják.

sárkányfő 2011.03.07. 00:53:08

@velorex-vezető:

már ne akartam hozzászólni a sok baromsághoz, ami itt folyik de ezt a darwin-díjas ökörségét mégsem bírom kihagyni:
"Bármennyire fáj ez Nektek, békés tömeg volt és néhány bajkeverő vagy meggondolatlan, akik dobáltak.
Még a tankvezető sem tett olyat, mint a derék sünök. Csak megmutatta, mit tehetne, aztán leállította a tankot."

Na most ehhez képest aki nézte a közvetítéseket, az éveken át minden nemzeti ünnepen randalírozó, köveket vagy molotov koktélokat dobáló zombikat látott. Mondjuk normális ember nem is keveredik bele ilyenekbe.

Az pedig, ha valakit macskakővel, a fejre célozva megdobnak, az gyilkossági kísérlet. Élő emberekre rágyújtan az MTV-t, az is gyilkossági kísérlet, illetve élő emberekere molotov-koktélt dobni, az szintén.

Megjegyzem nem hogy egy rendőrnmek, de még egy átlag polgárnak is joga van önvédelmeből, ha az élete veszélyben van, megvédeni magát.

sárkányfő 2011.03.07. 00:59:56

Gratulálok a jobb oldalnak, amiért sikerült uralkodó témává tenni a törvénytelenül összegyűlt, törvénytelen dolgokat cselekvő, és felszólításra sem távozó csőcselék sebesüléseit.

És közben senkinek sem fáj, hogy az odarendelt, kötelességüket teljesítő emberek közvetlen életveszélyben voltak. Ez nyilván senkit nem érdekel.

"betondarabbal dobtak meg a tv-székház lépcsőjén, ahol a rendőrsorfal első sorában állt. A súlyosan megsebesült rendőr több műtéten is átesett, de maradandó sérülése miatt leszázalékolták."

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/299263

"Megkérdeztük a sérült rendőröket, hogyan élték meg az ostromot, a közvélemény támadásait és hogy mit akarnak csinálni a jövőben. Kiderül, hogy a legveszélyesebb fegyver nem a szamuráj kard, hanem a kő."

"a tárlókban vadászcsúzlikat, baseballütőket, késeket tekinthetünk meg. "

"A rendőr végül akkor sérült meg, amikor macskakővel dobták meg. Hiába volt rajta protektor, az ilyen erejű ütésnél keveset ér."

"A rendőrnő hajnal egyig cselekedett, hol a tévé bejáratában volt, hol pedig az aulában, míg végül egy kő eltörte a bokáját.""

"A karom repedt meg"

index.hu/belfold/utcako1204/

Bell & Sebastian 2011.03.07. 01:01:21

@Goompah:
12 -es (sörétes-pumpás) Remingtonból tüzeltek nem osztott (1db) 12 -es gumigolyót.

A röppálya attól függ, mennyi lőpor volt mögötte. Nem rendszeresített és ki nem próbált lőszerrel tüzeltek.

Ki tudja, mekkora torkolati sebességgel hagyta el a csövet egy ki tudja milyen patronból kilőtt gumigolyó?

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 01:02:06

@Goompah: Kapufa. Gyöngygolyó ügyben: www.vadaszlap-online.eu/?url=a_gyongygolyo_gyongyszemei , itt elolvashatod, hogy az általad 60-70 m/s becsült torkolati sebesség egy brennekénél durván 400 m/s. Ez valóban kevesebb, mint a 7*64-es 800-900 m/s-os csőtorkolati sebessége, de mivel a 12-es hüvelyben van gazdagon lőpor, ezt a sebességet azon a 10-20 méteren fogja tartani. Az kétségtelen tény, hogy gumi(műanyag)lövedékes 12-es töltényt még nem használtam ebben a életben (remélem nem is fogok), így nem tudom, menni és milyen minőségű lőpor van benne, de hogy a két lőszer (brenneke és a gumilövedékes) ugyanolyan kaliberrel valószínűleg ugyanolyan lőpormennyiséggel töltve készül, az gyanítható. Ez esetben a gumilövedék hasonló, ha nem ugyanolyan, 400 m/s körüli torkolati sebességgel fogja a csövet elhagyni, mint a gyöngygolyó. És ő sem fog fél métert esni 20-on, mint ahogy a brenneke sem esik. Maximum nem tudsz vele 50-60 méterre viszonylag pontosan ellőni... Ennyi.

BKV reszelő 2011.03.07. 01:05:40

@huttinger: "...Én voltam katona. AMD-vel 100m-re lévő lőlapot igen kevés ember találta el úgy, hogy az pont a szívébe menjen..... "

Ezek szerint nem voltál katona. A 100 m-es lövöldözéshez nem volt - máskor sem - ember alakú céltábla. Azt se felejtsük el, hogy az MN gépkarabélyai híresen szar állapotban voltak. Kopottak voltak és karbantartatlanok. Végezetül a sorállományúak hivatalosan - és a valóságban is - időszakonként egyszer lőttek...olyan 3 lőszert. A pontos célbalövéshez ez kevés. Azoknál a szar fegyvereknél legalább 10-15 lövés kell csak ahhoz, hogy a szórását felmérd. A 16. lesz az értékelhető lövés. 18 hónapos szolgálat alatt nem lőttek összesen ennyit. Egy rendőr ennél többet tréningezik éles lőszerrel. Talán a fegyvere is jobb állapotban van, nem a sok atomvillanás balról alatt kopott fényesre.

Mindezt csak azért, mert te olyan tényszerű gyerek vagy. Igaz, hogy a tényeket előbb a magad igazához közelebbre ferdíted.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 01:06:18

@(त्वष्टृ): Heller egy nemzeti kincs? És emelkedett szellem?
Csak a tévéinterjúját láttam és ezt a videót (ritkán járok Gyurcsótány-szakkörbe spankodni), de ezek alapján érdekesnek tűnik a vélekedésed...

Bell & Sebastian 2011.03.07. 01:09:40

Esetleg ha valaki emlékszik a felszedett hülcnire, be lehetne határolni.
(vagy legalább a betűk típusára: olvasható/ismerős/ jobbról balra)

:)

daito 2011.03.07. 01:12:11

Na.
1. AK, mint olyan: röhej. Munkásőrségnél AKM volt, az is magyar, mint az AMD. Az zavarhat be, hogy van orosz AKM, így simán, ami az AK-47 módosítása, és magyar: AKM-63, ami műanyagtusás. (Az orosz után csinálták meg a magyart.)Na, ilyet használtak a munkásőrségnél, és a hőrök. Erről perpill nincs kimutatás, de a magyar rend és honvédelmi szervek, a 60-as évektől magyar gyártású gépkarabélyokat használtak.

2. Kicsit nem ártana árnyalni a képet - mindkét oldalról.
2a) Óriási mellébeszélés az, amikor kedves kommentelők úgy magában 2006. október 23-át ragadják ki. Akkor már egy hónapja zajlottak a mókák; ezt senki sem hangoztatja?

Azt miért nem mondja ma már ki senki sem, hogy akkor az egész ország várta október 23-át? Sokan egyfajta végső csatát vártak, amikor végleg kitör a forradalom? Ezt már el tetszenek felejteni? Mindenki tudta, mindenki, hogy aznap valami történni fog.

Azt miért nem mondja ki senki sem, hogy október 23-a előtt egy hónapon át a Fidesz vezetői minden nap összejöttek a "csürhével" is? Hiszen kimentek, beszédet tartottak, nekik is. Verték a dobot a kődobálóknak is.

Persze, ők (Fidesz) békés gyűlést hirdettek, csak előtte 1 hónapig végig gerjesztették az egészet; meg ugye, az előzmények után pont a város közepén volt csak alkalmas hely gyűlésre. Miután 1 hónapon át szinte minden este fesztivál volt; és a fő-fő-fő központi helytől 500 méterre kellett nagygyűlést szervezni.

Ami ott, 2006. október 23-án történt - abban a Fidesz vezetői is benne voltak.
Ezt ne tessék elfelejteni; szemrebbenés nélkül kockára tették saját híveik épségét is, mikor egy kockázatos helyre szervezték a gyűlésüket.

2b) A rendőrség sokszor keményen és szakszerűtlenül lépett fel. Egyrészt, a sokszor hivatkozott brutalitás pár rendőri csoporthoz köthető - nem az akkor az utcán teljesítő összes rendőrhöz.
Cikkek szólnak 1-2 bizonyos csoportról, amelyek nagyon brutálisan léptek fel.
Másrészt, a rendőrök által használt eszközök és az általuk alkalmazott taktika sem volt "csúcs". Ekkor még sok a szedett-vetett eszköz, raktárban évekig állt gumilövedék; nem egységesek a védőeszközök - ez azóta azért javult.
Amit az emberek nem tudtak, nem tudnak, hogy a rendőrök között sok a vidéki. Olyan rendőrök, akik valahol vidéken közbiztonságiak, vizirendőrök, közlekedésiek - aztán fent találják magukat Budapesten, ahol rohamcuccban kell napokon át rohangálniuk. Ezen emberek egy része nem is ismeri Pestet, számára egy vadidegen helyen kell hőzöngőkkel, tüntetőkkel szemben úgy fellépnie; hogy mellette hétköznap a normál szolgálatot leadja otthon. Persze, ezek az emberek erre esküdtek, de nekik is van családjuk, és ha Neked kell 30 kiló felszereléssel munkád mellett plusz szolgálatot leadni nap nap után, otthonodtól 100 km-re, cserébe leköpnek, minden nap anyáznak, keveset alszol, vacak kaját eszel - idővel elfogy a cérna.

Tegyük hozzá, hogy a rendőröket azért érte pár atrocitás - a tévészékháznál nagy égés volt; de az 1 hónap alatt azért számos sérült volt köztük - brutális kéz és lábtörések is.

De hozzáteszem, az egész rendőri fellépés legnagyobb hibája nem a fentiek - mert ezek többsége akkori adottság - leszámítva a brutalitást - ami felesleges plusz.
A legnagyobb hiba az, amikor felvételek vannak verésekről, túlkapásokról, akkor a főrendőr azt nyilatkozza, hogy "nincs vipera"; meg azt, hogy van azonosító, de az éppen leesett. Ha Gergényi nem ennyire flegma és gyökér, és megígéri, hogy ezeket kivizsgálják - szerintem fele ekkora lett volna a baj.

Ezek mellett vannak ám nem említett dolgok - pl. az ügyészség végig asszisztál ám ehhez. Az az ügyészség, ami azért nem gyengén nem mszp-s.

Na mindegy, azt tudom egyébként mondani, hogy aki élt már át - akárcsak látott élőben: német, olasz, francia rohamrendőrök attakját - az csak röhög a magyarok 2006-os teljesítményén.
Egyébként ez az egyik ok, ami miatt Morvai Krisztinát sosem fogják az EU-ban komolyan venni - és nem azért mert van benne valami félelmetesen ízléstelen (?) - nem tudom pontosan megfogalmazni. Ahogy gesztikulál, kínmosollyal az arcán, ahogy beszél.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.03.07. 01:13:09

@Hepci: Tanulj meg angolul és nézd meg a vágatlan videót az ülésről. Ha már nem vagy tisztában egyik legnagyobb magyar filozófusunk munkásságával. És tanulj érvelni vagy visszavágni, mert ez a Gyurcsány-szakkörös riposzt olyan gyenge, hogy normális esetben válaszolnom sem kellene neked, hisz magad dőltél bele a kardodba.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 01:15:07

@Bathory: Egyetértünk, bár nekem a cigányok döntő többségéről rosszabb a véleményem sokkal, bár az igaz, hogy alföldi mezőváros szülötteként a hatvanas-hetvenes években gyerekként volt alkalmam megtapasztalni, hogy milyenek is ők. Ilyenformán - leköphetsz :-) - marhára előítéletes vagyok a kérdéskörben. A gond azzal van - és nem azzal amit írtál -, hogy a mesterségesen gerjesztett gyűlölködés elviszi messzire az embereket egymástól. Márpedig az, hogy a zsidó származásúak egy médiaszereplő kisebbsége folyton-folyvást nácizza az országot, az bizony utálatot kelt. Bennem. Feléjük.

Bell & Sebastian 2011.03.07. 01:17:42

@BKV reszelő: Szórás? Százon mellalak csörömpöl és elfekszik.
Előtte 3 lövés 50 méteren szabvány papírkörre pont elég, irányzékállítás, oszt kész is. Milyen bokorugró az, aki még az alaplövészeten sem figyelt? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 01:20:42

@(त्वष्टृ): abszolút nem vagyok tisztában "egyik legnagyobb filozófusunk" munkásságával. A politikai "munkásságával" viszont eléggé tisztában vagyok.
Szerintem ez a típusú munkásság kizárja azt a fajta értelmiségi - tárgyilagos/elemző - létet, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy valaki nagy filozófus, mi több, komolyan vehető értelmiségi legyen.

Goompah 2011.03.07. 01:21:53

@sárkányfő: "Megjegyzem nem hogy egy rendőrnmek, de még egy átlag polgárnak is joga van önvédelmeből, ha az élete veszélyben van, megvédeni magát. "

Azt azért ugye elfogadod, hogy csak a támadóval szemben van joga megvédeni magát? Tehát nincs joga önvédelemből lőni olyan emberre, aki nem támadta meg.

@Bell & Sebastian: "A röppálya attól függ, mennyi lőpor volt mögötte."

A lövedék tömegének és a cső hosszának is van aprócska szerepe, nem? Ezért nem írtam lőporról meg egyebekről, hanem torkolati sebességről.

"Nem rendszeresített és ki nem próbált lőszerrel tüzeltek."

Ez OK, de valószínű, hogy nem kimondottan a Görényi-rendőrség számára gyártott speciális lőszer lehetett. Én a www.quarry.nildram.co.uk/baton.htm oldalon találtam adatokat és abból indultam ki, hogy igen nagy eltérések nem lehetnek az egyes lőszerek között, hiszen minden esetben a nem halálos hatás a cél. Továbbá a Görényi-rendőrség olyan lőszert használt, amely Európában máshol rendszeresítve van, mert miért vették volna meg Etiópiából? Kisebb tömegű lövedék plusz nagyobb sebesség nem feltétlenül jó erre, mert az azonos kinetikai energia kisebb felületen támad, így könnyebben behatol a szövetekbe, nagyobb tömeg plusz kisebb sebesség meg még nagyobb esést produkál.

Bell & Sebastian 2011.03.07. 01:30:34

@Goompah: Meglehet, a meghívott szakértők hozták, fene se tudja. De a visszarúgás többet mutatott, mint gyerekjátékot. Két genyó ment csak fejre, név szerint ismerjük őket.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 01:31:43

@ökörpöröly: Hm, 45 év alatt bolseviknek még senki sem nevezett, ezt is meg kellett érjem. Aki leszáll a pofonok völgyébe, ne csodálkozzon, ha pofán verik.
Na mindenesetre a magántulajdonnal nincs bajom, sőt, ebben is egyetértünk, csak éppen a kezelés módjával van/volt bajom. Megpendíteném továbbá, bár nem tudom, mennyi idős vagy, hogy a magam 45 évével én nem annyira számítok békés öregkorra, mi több, sztem nyugdíjas sem leszek (nyugdíjkorhatár, infarktus ilyenek). Ilyenformán vagy magamnak illetve a gyermekeimnek takarékoskodom, vagy már kereshetem is a megfelelő körtefát. Azt a pénzt, amit meg a nyugdíjpénztárakból elcsoportosítottak, úgyis a szüleinknek fizetik ki, a mieinket, ha lesz egyáltalán, a gyermekeink fogják befizetni.

Goompah 2011.03.07. 01:33:27

@leslie_c: Bocsáss meg, de ugye nem gyöngygolyóval lőttek, igaz? Akkor annak, amit a gyöngygolyóról írsz, kb. nulla a jelentősége. Azt is csak gondolod, hogy a lőpor ugyanaz és ugyanannyi volt.

"de hogy a két lőszer (brenneke és a gumilövedékes) ugyanolyan kaliberrel valószínűleg ugyanolyan lőpormennyiséggel töltve készül, az gyanítható."

Ez csak találgatás. Ezeknél a lőszereknél kimondott cél az, hogy közelről se legyen halálos a lövés. 400m/s torkolati sebességnél erősen halálos egy lövés, akár gumi, akár acél vagy ólom.

Nézd meg a fentebb adott linket. Egy gumi (műanyag) lövedék tömege 100gramm körül van, a kinetikai energiája 70m/s-on 250 joule körüli, és szerencsétlen esetben már ez is lehet halálos. 400m/s sebességen az energiája ennek a harmincszorosa, 7500 joule körüli. Enyhén kurvára halálos.

Olvasd el az eggyel korábbi kommentemet. Abból valószínűsíthető (persze nem biztos), hogy nagy eltérések nem lehetnek az egyes gumilövedékek között.

Goompah 2011.03.07. 01:37:04

@Bell & Sebastian: A fegyver rúgása nem egyértelmű jelzés. A kilőtt lövedék impulzusától (nem energiájától!) függ, tehát ha nagyobb tömegű lövedéket lő ki alacsony torkolati sebességgel, akár nagyobbat is rúghat, mint ha egy éles lövedéket (azok ugye nem 100 grammosak) lő ki 400-500m/s torkolati sebességgel. Számolj csak utána, ha nem hiszed. :)

Goompah 2011.03.07. 01:51:48

@Bell & Sebastian: Hogy könnyebben megértsd, ha már nem olyan frissek a fizikai ismereteid:

Egy 10 grammos lövedéket 800m/s sebességgel kilőve a fegyver (persze csak ha azonos tömegű fegyverekről beszélünk) pontosan akkorát rúg, mint ha egy 100 grammos lövedéket kilősz 80m/s sebességgel, mert az impulzus =m*v, és a rúgás mértékét az impulzusmegmaradás törvénye adja. Ám az első esetben a lövedék kinetikai energiája 3200 joule, a második esetben csak 320 joule, hiszen a kinetikai energia =m/2*v^2. Ráadásul a nagyobb energiájú lövedék kisebb felületen éri a testet, vagyis könnyebben behatol. A kisebb energiájú lövedék mérete nagyobb, a becsapódási energia nagyobb felületen oszlik szét, tehát JÓVAL kevésbé veszélyes.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 02:11:54

@Goompah: Na utoljára lőszer ügyben, mert unom, hogy ennyire véded a vérnősző zsarukat:
1.: Végeztél legalább egy gimnáziumi osztályt, de legalábbis az elsős tananyagra emlékszel.
2.: Olvasni is tudsz, valószínűleg magyarul is jól beszélsz, így olvashattad, és meg is érthetted: bár nem használtam még ilyen lövedéket, azért még gyanítom a hasonlóságot. Ilyenformán a gyöngygolyó igencsak jó hasonlítási alap, azonos kaliber, vélhetőleg azonos hüvelyhossz.
3.: Tekintettel arra, hogy vadászom egy ideje, fogalmazzunk úgy, hogy hozzávetőlegesen meg tudom ítélni a visszarúgásból, még ha csak látom, nem a vállgödörben érzem, hogy mi sült el.
4.: Az előbb linkelt vadászati cikkből ollózva: "A mérések szerinti kezdősebessége 393 m/s volt 2471 Joule torkolati energia mellett." Ez egy Brenneke Exact ólom/lövedék 32 gr súllyal.
5.: Ha az a műanyag/gumi lövedék, amit a rendőrök használtak, 100 gr-os lett volna, akkor nem sebesültek, hanem halottak lettek volna hegyekben: a Brenneke úgy vág a földhöz egy 150 kilós vaddisznót, hogy észre sem veszi, amikor elpusztul.
6.: Az általad írt, valószínűleg fals induló adatokból számolt 7500 joule igen durva csúsztatás a fentiek alapján, ha jól látom.
7.: Miért is ragaszkodsz a 70 m/s-hez? Ott és akkor lehetett látni, mekkorákat rúgtak azok a fegyverek. Nem egy 20-as puska volt fingilingi lőszerrel, elhiheted. Ilyen lassú kezdősebességű lövedékhez nem tartozik ekkora rúgás, azt gondolom. Ettől kezdve a 250 joule rossz duma. A becsapódáskori energiája valóban nem lehetett nagy (ölőhatás), de azt nem az alacsony torkolati sebességnek köszönhette, hanem talán inkább annak, hogy maga a lövedék valószínűleg elasztikusabb az ólomnál, illetve a lövedék tömegének is biztos kisebb a fent specifikált Brenneke lövedéknél; gondolom én, csak a kedvedért hozzátéve, hogy ezt a fajta lőszert és a lövedéket sem ismerem közelről (se).
8.: Persze hogy találgatok, mi mást is tehetnék? Csak gyakorló vadászként próbálom megközelíteni a dolgot, abból kiindulva, hogy a rendőrséget sem szerelik fel olyan eszközökkel, aminek a konkrét feladat végrehajtása során nem tudnak használni, márpedig egy krumplipuska (fél métert eső lövedék 20 méteren) ilyen. Egyébként Te is csak találgatsz: ha nem, akkor pedig nagyon bennfentes információd van: honnan is?

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 02:18:36

@Goompah: Ami pedig a nagyobb felületet illeti, azonos kaliber esetén hasonlóak lehetnek a felületek :-), nehéz egy tizenkettes csőből ágyúgolyó méretű cuccot kilőni. A többi - szintén találgatás, ugye?! - okfejtés a kisebb kezdősebesség versus nagyobb tömeg vonatkozásában rendben van.

daito 2011.03.07. 02:19:09

@Bell & Sebastian:
Nem, nem meghívott szakértők hozták.
Raktárról, már rendőrségnél lévő cuccok voltak, csak 5-10 éve nem nyúltak hozzájuk. A rendőrségi beszerzéseket ismerve, már vételnél sem voltak csúcsminőségűek.

Nemcsak ketten mentek fejre.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 02:22:56

@leslie_c: Nem voltam katona, de aktiv fegyverbuzi vk, tehát belepofázok.

1. gumi/müanyaggolyót nem ismerem.
2.mivel a cél a sérülésokozás, valszeg kicsi a kezdősebessége.
3.ha a hüvely és kaliber ugyanaz is, attól még egyes lövedékek sebessége nagyon eltérhet.
3.1.a lövedék tömege
3.2a lőpor mennyisége és minősége alapján

4.biztos láttatok már olyan szerkentyüt, amivel a -főleg amcsi- vadászok készen vett hüvely és lövedék és lőpor segitségével otthon töltik/optimalizálják a municiót...

Goompah 2011.03.07. 02:23:35

@leslie_c:

A faszom védi a zsarukat, kibaszottul elítélem azt, amit akkor tettek, náluk jobban csak a nekik parancsot adó Görényit és a fő-főnöküket ítélem el.

Ez azonban nem ködösíti el az agyamat, ha műszaki dolgokban kell gondolkodnom. A fizika politikai hovatartozástól vagy politikai rokonszenvtől függetlenül működik.

"Végeztél legalább egy gimnáziumi osztályt, de legalábbis az elsős tananyagra emlékszel."

A kedves családtagjaiddal beszélj ilyen hangnemben. Nem sért, amit írsz, mert azt nézem, ki írja, csak nem értem, miért jó neked személyeskedést vinni egy alapvetően műszaki kérdés megvitatásába.

"Az előbb linkelt vadászati cikkből ollózva"

A rendőrségi gumilövedékek nem vadászati célt szolgálnak, céljuk épp nem a halálos sérülés okozása. Ezért egészen másmilyenek, mint a vadászati célt szolgálók. Innentől kezdve totál érdektelen, amit írsz. Nem kell ezt elfogadnod, beszélhetsz, csak épp semmi élrtelme nem lesz. Kb. úgy beszélsz, mint ha egy maroklőfegyvert akarnál összehasonlítani egy légvédelmi ágyúval.

"Ilyen lassú kezdősebességű lövedékhez nem tartozik ekkora rúgás, azt gondolom."

Tisztában vagy a kinetikai energia és az impulzus kzötti különbséggel? Sajnos nem. Tisztában vagy azzal, hogy a fegyver rúgását nem a kilőtt éövedék energiája, hanem az impulzusa határozza meg. Sajnis nem, pedig fentebb írtam.

Bocsáss meg, de alapvető fizikai ismereteid hiánya miatt nem vagy ebben a kérdésben vitapartner. Lehet, hogy más dolgokban az vagy, de ebben nem.

Jóccakát. :)

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 02:25:17

a visszarúgás nyilván annyi elméletben mint a csőtorkolati energia=sebesség2*tömeg

Goompah 2011.03.07. 02:27:28

@leslie_c:

Á, még egy utolsó dolog lefekvés előtt. Elolvastad a belinkelt írást? Vagy az angol sem megy?

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 02:27:32

@Goompah: kinetikai energia meg az impulzus közti külömbséget fejtsd ki lécci, szerintem sanszos hogy ugyanaz.

Goompah 2011.03.07. 02:32:03

@Bathory: "a visszarúgás nyilván annyi elméletben mint a csőtorkolati energia=sebesség2*tömeg"

Egy fenét. :)

A visszarúgás az impulzus függvénye (ami m*v), nem az energiájé, de már írtam fentebb. Nem kell elhinned, attól még így van. :)

Goompah 2011.03.07. 02:35:32

@Bathory: Nem sanszos, hanem biztos, hogy nem ugyanaz. Olvass vissza, mindkettőhöz leírtam a szörnyen egyszerű képleteket.

Ne sértődj meg, nem akarlak megbántani, hiszen te normális hangnemben írsz, eltérően leslie-től. Egyszerűbb, ha a Wikipedián utánaolvasol, itt túl hosszú lenne kifejteni.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 02:37:54

Igen, ok, fail, persze hogy beleszámit a fegyver tömege...

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 02:40:43

Itt van power. Számoljátok vissza a kalibert....:))

647 gr (41.9 g) Speer 3,044 ft/s (928 m/s) 13,144 ft·lbf (17,821 J)
655 gr (42.4 g) ADI 3,029 ft/s (923 m/s) 13,350 ft·lbf (18,100 J)
700 gr (45 g) Barnes 2,978 ft/s (908 m/s) 13,971 ft·lbf (18,942 J)
750 gr (49 g) Hornady 2,820 ft/s (860 m/s) 13,241 ft-lbs (17,952 J)

[1]
800 gr (52 g) Barnes 2,895 ft/s (882 m/s) 14,895 ft·lbf (20,195 J)

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 02:41:20

@Goompah: Na apukám, Te oktattál, hogy elsős tananyag a nehézségi gyorsulás, nemde? Úgyhogy Te se csodálkozz, ha visszanyal a fagyi, szóval ne tégy semmilyen megjegyzést a családomra, ha kérhetlek. Egyébként mivel nem vagyok rendőr - nem is szeretnék az lenni, ha rajtam áll - illetve lassú lövedéket ebben az életben nem használtam, csak találgatni tudok. Én legalábbis. Angolból ugyan csak középfokúm van, neked biztos felső, de nem annyira tudnék dolgozni nélküle... de nem olvastam még idáig. Hidd el, a kedvedért elolvasom.
A személyeskedéssel meg menj légyszíves oda, ahova gondolom.

Goompah 2011.03.07. 02:47:21

@Bathory:

Akkor röviden mégis megpróbálom:

impulzus: m*v (tömeg szorozva a sebességgel)

kinetikai energia: (m/2)*v^2 (tömeg szorozva a sebesség négyzetével és az egész osztva kettővel)

A visszarúgás azért az impulzus függvénye, mert a fegyver és a lövedék zárt rendszert alkotnak (a levegőt most hagyjuk ki), a zárt rendszerre pedig érvényes az impulzusmegmaradás törvénye. Másképpen fogalmazva a tömegközéppont külső behatás nélkül nem mozdul el, ez Newton mozgástörvényéből következik. Mivel az impulzus vektormennyiség, a lövedék és a fegyver impulzusa azonos értékű, de ellenkező előjelű, így a kettő eredője zérus - pontosan annyi, amennyi a kilövés előtt volt. Az energia nyilván nem annyi lesz, mint korábban, hiszen a lőpor munkát végzett (meg az energia nem vektormennyiség), továbbá a fegyver és a lövedék kinetikai energiája nem szükségképpen egyenlő, sőt a gyakorlatban soha nem egyenlő, a lövedéké sokkal nagyobb.

Röviden ennyi, tényleg egyszerű. Persze ha más területen dolgozol, akkor nem csoda, ha nem emlékszel rá, nem a mindennapi élet témája.

Csak azt nem vagyok képes felfogni (és nem rád célzok), mi a fészkes fenének kell még az alapfokú fizikába is politikai célzatot keverni.

Goompah 2011.03.07. 02:49:15

Leslie baba, mostantól szűrlek, ne erőlködj, úgysem látom, amit írsz.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 02:51:50

mi az impulzus egysége?

Nehezen megy a fejembe a m*v, mert ha ez energia, olyan nincs hogy a sebesség lineárisan számitson....

Nem okoskodni akarok ez csak mindennapi tapasztalat.

leslie_c · http://azfto.blog.hu 2011.03.07. 02:53:43

@Goompah: Ennek örülök, legalább nem kell fárasztanod magad azzal, hogy az emberhez méltó viselkedést gyakorold: visszatekersz néhány oldalt, felfedezed, hogy beszóltál, és annyit mondasz: bocs.
Na jóccakát mindenkinek.

Goompah 2011.03.07. 02:59:00

@Goompah: "Másképpen fogalmazva a tömegközéppont külső behatás nélkül nem mozdul el"

Vagy egészen pontosan arról van szó, hogy egy test (ill. a tömegközéppontja) külső hatás nélkül nyugalomban marad vagy folytatja egyenes vonalú egyenletes mozgását.

@Bathory: "mi az impulzus egysége?"

Nem fogod elhinni: kg*m/s :) Vagy N*s (newton sekundum)

"mert ha ez energia, olyan nincs hogy a sebesség lineárisan számitson...."

De ez NEM az energia. :) Magyarul mozgásmennyiségnek is hívták régebben, mostanság inkább lendületnek hívják az iskolában.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 03:02:07

@Goompah: Ok, köszi.

Sosem voltam nagy fizikus, de a józan paraszti ész nekem azt mondja leslie-vel szemben, hogy a lövedék és a fegyver kinetikai energiája meg kell hogy egyezzen, ellentétes iránnyal. Nem?

Goompah 2011.03.07. 03:15:26

@Bathory:

Azt nem tudom, leslie mit ír, mert szűröm, de a lövedék és a fegyver impulzusa azonos abszolút értékű, de ellenkező előjelű (vagyis az eredőjük nulla). Természetesen más konfiguráció is létezik, sőt az a gyakoribb, hogy a két test mozgása nem egy egyenesen, de ellentétes irányban történik, hanem szöget zárnak be, pl. biliárdgolyók. Ilyenkor az irányok szerint vektorokra kell bontani az impulzusokat.

"a lövedék és a fegyver kinetikai energiája meg kell hogy egyezzen, ellentétes iránnyal. Nem?"

Nem. A kinetikai energiának nincs előjele, mert a newtoni mechanikában nincs negatív energia. (Persze ettől még számításokban lehet negatív előjelű, ha valamihez viszonyítjuk.)

A kinetika energiájuk akár meg is egyezhetne, ha a lövedék és a fegyver tömege azonos lenne - de általában nem az, mivel a fegyver nagyobb tömegű. És ez jó, mert ha a fegyver tömege összemérhető lenne a lövedékével, akkor a lövedék sokkal lassabban mozogna, több lőpor kellene.

Meg akarsz oldani egy igen egyszerű számpéldát? Abból láthatod, mi mennyi.

Goompah 2011.03.07. 03:17:52

@Goompah: " akkor a lövedék sokkal lassabban mozogna, több lőpor kellene. "

Na és a puska átlőné a lövész vállát. :D

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 03:20:56

kinetika energiájuk akár meg is egyezhetne, ha a lövedék és a fegyver tömege azonos lenne - de általában nem az, mivel a fegyver nagyobb tömegű.

Hát ez az, a fegyver kisebb sebességel mozdul el, mert nagyobb tömegü, a lövedék nagy sebességgel és kis tömeggel. Az energia meg azonos. Ha nem az, akkor a maradék energiának valahol el kellene tünnie...

Lucky Larry Silverstein 2011.03.07. 03:22:31

Minegy, nem fárasztalak és jóccakát.

Szép álmokat

www.youtube.com/watch?v=fL6haX5x7KQ

ungaro 2011.03.07. 03:27:20

rohadt heller..... ennyi.... egy mocsok....

potyus 2011.03.07. 03:27:49

@ökörpöröly: Azt írod, hogy Heller vad cionista és háború párti, meg azt is írod, ebbéli beállítottságáról meg vagy győződve, rendszeresen hallgatod, és lázít háborúra. Vagyis filozófuslétére, komoly politikai, sőt katonapolitikai megnyilvánulásai vannak.
"Messziről jött ember azt mond amit akar" mondja közmondás, szeretném, ha bizonyításként megneveznél legalább 2 helyet ahol te ezeket a megnyilvánulásait láttad hallottad. Ha nem teszed, rágalmazásban és hazúgságban maradsz.

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.03.07. 04:24:05

Hell-Air Ágnes lejáratta magát mint egy rossz bakelit lemez.
Nem túl meglepő módon azoknak is ez a véleményük, akik angol anyanyelvűek. Náluk a félrefordítás eleve szóba sem jön.

* www.youtube.com/watch?v=_aXVS-Ja85E

Goompah 2011.03.07. 04:34:36

@Bathory:

"Hát ez az, a fegyver kisebb sebességel mozdul el, mert nagyobb tömegü, a lövedék nagy sebességgel és kis tömeggel. Az energia meg azonos."

Nem, a lövedék és a fegyver kinetikai energiája nem egyenlő. Az impulzusuk abszolút értéke egyenlő, de ellentétes irányú. Ettől még igaz, hogy a fegyver kisebb sebességgel mozdul el, de nem mindegy, milyen mértékben, vagyis hogy ettől az energiája vagy az impulzusa lesz abszolút értékben egyenlő a lövedékével. Az impulzusa lesz az.

"Ha nem az, akkor a maradék energiának valahol el kellene tünnie..."

Dehogy tűnik el. :) A lövedék viszi magával a nagyobb energiát, na de épp ez a cél.

Azt hiszem, félreérted az energiamegmaradás törvényét, innen a zavar. Az energiamegmaradás törvénye nem azt jelenti, hogy a lövedék és a fegyver energiájának egyenlőnek kell lennie. Miért is kellene?

De gondolj csak bele. Ha a lövedék és a nála jóval nagyobb tömegű fegyver kinetikai energiája a lövés után egyenlő lenne, akkor sérülne az impulzusmegmaradás törvénye, egy test (zárt rendszer kívülről tekintve) tömegközéppontjának mozgása külső erőbehatás nélkül megváltozna. Erre eddig még nem volt példa, pedig biztos feltűnt volna a fizikusoknak. A lövedék és a fegyver kinetikai energiája CSAK és KIZÁRÓLAG akkor lehet(ne) egyenlő, ha egyenlő tömegűek. Az impulzusuk abszolút értéke azonban minden esetben egyenlő.

Neked is jóccakát! :)

KenSentMe 2011.03.07. 04:57:30

Hosszú OFF a puskák visszarúgásáról

1.) Először abba érdemes belegondolni, hogy a fegyver visszarúgását az impulzusmegmaradás törvényével számolva sokkal kisebb visszarúgást kapunk, mintha az energiamegmaradás törvényével számítanánk. (Legyen t a töltény, p a puska, ekkor mt*vt = mp* vp és vt>>vp-ből mt*vt/2>>mp*vp/2, vagyis Et >> Ep adódik.. itt az >> azt jelenti, hogy sokkalta nagyobb!)

Tehát az impulzusmegmaradás nekünk valami olyasmit mond első belegondolásra, hogy a töltény energiájának csak egy (kurva) kis részével arányos energia fog keletkezni a fegyveren. Rögtön adódik a kérdés, hogy általában miért nem azonos a két energia? Miért kisebb az egyik általában sokkal, mint a másik? És ha a fegyver meg a töltény azonos tömegű volna, miért volna egyenlő a kettő?

2.) Az is kiokoskodható, hogy mivel mt/mp = Ep/Et, ezért minnél kisebb a töltény tömege a puska tömegéhez képest, annál kisebb a puskára jutó energia.

És ebből már ki is található a válasz!

@Bathory: "Sosem voltam nagy fizikus, de a józan paraszti ész nekem azt mondja leslie-vel szemben, hogy a lövedék és a fegyver kinetikai energiája meg kell hogy egyezzen, ellentétes iránnyal. Nem? "

Nem, nem, nem. Rosszul alkalmazod az energiamegmaradás törvényét. Itt nem arról van szó, hogy a puska és a töltény energiája együtt nulla, hogy a puska energiát ad át a tölténynek, nem, nem, nem. Arról van szó, hogy felrobban a lőpor, és a táguló gáz adja át az energiáját a puskának ÉS a tölténynek. A keletkező energiát igyekeznek ők ketten, a puska és a töltény külön-külön a magukévá tenni, részesülni belőle (ez most egy metafora itten). Ha a tömegük nagyjából egyforma, akkor nagyjából egyforma mértékben fognak részesülni az energiából. Ha valamelyiknek kisebb a tömege, akkor az fogja megszerezni az energia túlnyomó részét!

Ha elhisszük, hogy a Newton III, a hatás-ellenhatás törvénye alkalmazható erre az esetre, tehát a lövedéket kirepítő erő minden pillanatban egyezik a fegyvert hátrarúgó erővel, akkor készen vagyunk. Ugyanis ez az erő sokkal jobban felgyorsítja a kis tömegű töltényt, mint a nagy tömegű fegyvert, és mivel az energia négyzetesen függ a test sebességétől, ezért a parányi töltény sokkal nagyobb arányban tudja "magáévá tenni" a lőpor energiáját, mint a puska. Ha nem metaforákban akarunk gondolkodni, akkor precízen is felírhatjuk: Ft(x) = Fp(x) minden x időpillanatban, tehát mt*at(x) = mp*ap(x), at(x) = mp/mt*ap(x) minden pillanatra. Mivel vt = integrál(at(x) dx)=integrál(mp/mt*ap(x)dx)= mp/mt*vp, ezért vt*mt=mp*vp, látszik tehát, hogy a Newton III-ból következik az impulzusmegmaradás. (Az integrálási határoknak a képletbe történő beleképzelése mindenkinek a fantáziájára van bízva.)

Kérdés persze, hogy a Newton III teljesül-e erre az esetre, és ha igen, akkor hogyan. Röviden a válasz: a töltényt és a fegyvert egy dugattyúval lezárt hengernek képzelve, a hengerben a dugattyút kimozdítani képes túlnyomást feltételezve elképzelhetjük, ahogy a nyomás hatni kezd.. mivel a dugattyú a hengerének palástja körszimmetrikus, ezért a palást átellenes pontjain a nyomás miatt ébredő erők kioltják egymást.. csak a henger két alapján tud hatni a nyomás, az egyik a töltény alja, a másik a puska csövének a vége.. mivel ezek felülete közel azonos és azonos nyomás is hat rájuk, ezért az F = p*A értelmében azonos erő keletkezik rajtuk. Nyugodtan alhatunk, teljesült a Newton III.

Összegezve:
Minnél kisebb tömegű a fegyverbe való töltény, annál kisebb a fegyver visszarúgása (mivel a töltény többet tud magára szedni a lőpor energiájából), és minnél nagyobb a töltény, annál nagyobb a fegyver visszarúgása (mivel a töltény és a fegyver egyre inkább "azonos mértékben" osztozik az energián). Beláttuk még, hogy mind az energiamegmaradás, mind az impulzusmegmaradás teljesül ebben a jelentősen egyszerűsített modellben, és hogy a fegyver visszarúgási sebességét természetesen az impulzusból kell számolni. (És azért, mert a Newton III. teljesül a töltény aljára és a puska csövének végére minden pillanatban, és ebből integrálással adódik, hogy ezek impulzusa azonos lesz.)

Vagyis a gumilövedékes fegyver brutális visszarúgása nem az eltávozó töltény brutális energiájára utal.

Goompah 2011.03.07. 05:37:04

@VRbagoly:

Szerintem az integrált kár volt belekeverni, mert még kevésbé fogja megérteni, hiába ez a korrekt leírás.

Bathory kommentjeiből nekem az jön le, hogy nincs tisztában az impulzus fogalmával, keveri a mozgási energiával.

Már késő (vagy korán) van, nem állok neki leírni, talán te, ha van kedved. A rugalmas és a rugalmatlan ütközéssel lehetne szemlélteni neki azt, hogy a rugalmas ütközésnél megmarad a kinetikai energia, míg a rugalmatlannál nem (átalakul hővé ill. a tárgy belső szerkezetének átalakítására), miközben az impulzus természetesen mindkét esetben megmarad. Ebből beláthatja a kettő közötti különbséget.

Talán úgy kellene az impulzust elmagyarázni neki, hogy az egy olyan valami, ami akkor is megmarad, ha a mozgási energia nem. A mibenléte lényegében nem fontos, csak az, hogy megmarad, ezért számításokban jól felhasználható.

"Vagyis a gumilövedékes fegyver brutális visszarúgása nem az eltávozó töltény brutális energiájára utal."

Ezt Bathory félig már megértette, Vadász Leslie barátunk meg soha nem fogja. :) Viszont elkönyveli magában, hogy még a mechanika is Gyurcsótány és Görényi pártján áll. :(

LewisFM 2011.03.07. 06:19:24

Szerintem pedig válasszuk ketté, hogy kinek mennyire van igaza és ki milyen fórum előtt adja elő véleményét.

Tegyük fel, hogy Hellernek igaza van. De akkor is milyen jogon áztatja el a Magyar Nemzetet a külföldi média előtt, bármi is volt a célja? Ha politikai harcot vív jöjjön haza, de ne ártson a saját nemzetének. Nem ez a hazaárulás?

Jamesboci 2011.03.07. 06:54:09

nehéz spongyát tenni a sztorira.
Heller mami , irány a nyugdij.

Goompah 2011.03.07. 07:08:21

@LewisFM: A hazaárulást kissé erősnek tartom, főleg azt feltéve - de meg nem engedve -, hogy igaza van. Szerintem találóbb a saját fészekbe szarás, több okból is ide illő német "szakszóval" a Nestbeschmutzung, annak is a minősített esete.

@VRbagoly: "ez az erő sokkal jobban felgyorsítja a kis tömegű töltényt, mint a nagy tömegű fegyvert, és mivel az energia négyzetesen függ a test sebességétől, ezért a parányi töltény sokkal nagyobb arányban tudja "magáévá tenni" a lőpor energiáját, mint a puska."

Ugyanezt a mechanikában járatlanabbak számára is kissé pontosabban megfogalmazva:

A lövedék sebessége a tömegének reciprokával, más szóval a mínusz egyedik hatványával arányos. Az energia a sebesség négyzetével arányos, ami jelen esetben a lövedék tömege négyzetének reciproka, más szóval a mínusz kettedik hatványa. Az energia emellett egyenesen arányos a lövedék tömegével, ami a lövedék tömegének plusz egyedik hatványa. :) Hatványok szorzásakor össze kell adni a hatványkitevőket, ezért adjuk össze a mínusz kettőt és a plusz egyet, az eredmény mínusz egy lesz. Tehát a lövedék mozgási energiája a lövedék tömegével fordítottan, annak reciprokával (ez a mínusz egyedik hatvány) lesz arányos.

Vagyis ha a lövedék tömege tizedrésze a puska tömegének, akkor a lövedék a puska mozgási energiájának tízszeresét kapja a lőportól. Ha a lövedék és a puska tömege egyenlő, akkor a mozgási energiájuk is egyenlő lesz, ami azért ritka eset.

val 2011.03.07. 07:22:17

"A százakat bebörtönözni és megkínozni is túlzás, talán őrizetbe vétel lehetett ennyi, de nem börtönöztek be és különösen nem kínoztak meg százakat."

Kénytelen vagyok visszakérdezni: A számadatok a gyorskocsi utcai és a rádió udvarán történtekről, mint szemtanú, vagy a sértettek a "Morvai bizottságnak" tett beszámolóiból, esetleg mindkettőből származnak, kedves TuRuL_2k2? Tíz ujjas számolás következik (lábujj nem ér!) :)

A cikk (mint megszoktuk) megint csak egy bullshit. Teljesen figyelmen kívül hagyja a realitásokat és a vén szatyorral foglalkozik, hogy mit mondott, mit nem mondott, holott Morvai a az ordító ellentmondásra hívta fel a figyelmet:

Egy Cohn nevű pedofil és egy Heller nevű múmia ajvékolt arról, hogy veszélyben van a demokrácia. Morvai csak visszakérdezett, hogy hol voltak ők, amikor valóban veszélyben volt a demokrácia. Nah, erre érkezett válaszként a pökhendi hazugság, amivel szerintetek csupán az lehet a gond, hogy angolul a shoot mit jelent, esetleg Morvai eltúlzott-e valamit. Brávó! :D LOOL

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.03.07. 07:24:44

Morvai is elég gáz, de Heller úgy hazudik mintha könyvből olvasná :(

cogito verus 2011.03.07. 07:41:17

@Bathory:
Beteg vagy. Gyógyítas magad.
Nyilván akkor annak se örülsz, hogy igazán ha egy Nobel díjasunk van...
Ennyire butának gondolod a magyarokat.
Nem vagy te sváb eredetü, mert csak a neofiták lehetnek ilyen gyűlölködők.
Gyógyulj meg.

cogito verus 2011.03.07. 07:46:00

@leslie_c:
Ki gyalázza az országot?
A Kohn-Bendit? Egy rossz szót se mondott az ország ellen, sőt.
Az Orbán az meg egy hatalomőrült, meggondolatlan, felfuvalkodott mániás.
Őt lehet szidni?

cogito verus 2011.03.07. 07:47:48

@huttinger:
Nem, a randalírozókat oszlatták. Azután a Fidesz ráhajtotta arról a naggyűlésről az embereket, ahova Orbán Viktor páncélozott kocsival ment. Talán tudta, hogy mit akar kiprovokálni????

Melee 2011.03.07. 08:04:23

A posztoló elfelejtett kitérni arra, hogy Morvai olyan színben akarta beállítani 2006-ot, mintha az 1956-al egyenértékű lett volna. Pedig sem az események gazdasági/politikai, sem az utcai oldalán messze nem volt az. Sokakat számon kellene kérni emiatt az akkori karhatalmi oldalon, de a tüntetések szervezői oldalán, az ily módon való szándékos összemosás miatt is ki lehetne osztani pár év államosított nyugalmat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:07:11

@Krasznov (pelikán*):

ostoba fasz vagy, az a te bajod. szépen elkocogsz politicus elvtársadhoz, és elzokogod neki, hogy nem érted a humortalan mavo humorát, aztán felakasztod magadat egy lyukas zászlóra, és a világ huss, fényre derül.

nyekk 2011.03.07. 08:10:40

Rendkívül jellemző Hellernek, és fajtájának a mostani felháborító viselkedése az egész mentalitásukra.
Ide járnak Magyarországra, és itt gazdasági, kapcsolati erejükkel fosztogatják az országot. Látszólag legálisan, de az általuk kikényszerített (Gyurcsány, Bajnai stb. eleve őket preferáló) törványeknek megfelelően.
Másnak szinte esélye sincs. De ha valamilyen csoda révén egy-egy területen más kerekedik felül, vagy egyáltalán csak felhívja a figyelmet az ország fosztogatására, akkor már antiszemitáznak, rasszistáznak, fasisztáznak. Ráadásul aljas, és agresszív hazugságokat terjesztve nemzetközi fórumokon, médiában.
Amit Heller és társai művelnek kimeríti a hazaárulás fogalmát (persze nekik igazán nem ez a hazájuk, hanem Izrael, New York -ahol Heller is lakik. Ide csak "tanulmányokért járó giga honoráriumokért jár). Itthon is ennek megfelelően kell(ene) öket kezelni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:11:20

@Krasznov (pelikán*):

egyébként meg a büdös kurva anyádat.

adott egy rendőrség, ami kedves periodicitással "kínoz" meg embereket, csak hát azoknak a többségét te leszarod, mert nem "forradalmárok", hanem büdös tolvajok, drogosok, cigányok, meg efféle szarok, akik téged nem érdekelnek. ezeket a te fogalmaid szerint szakmányban kínozzák a rendőrök. de ezekért soha a büdös kurva életben nem fogsz visítozni, mert nem emberek, ugye.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:12:58

@Hepci:

"megvan az elérendő cél, előre elvtársak, tűzön-vízen át."

jaj, mintha a mandiner heller-tárgyú cikkeinek nem volna meg az elérendő célja: megalázni a ballib filozófusmilliárdost.

jaj, dehogy.

Rogerius 2011.03.07. 08:17:18

Romániábol, románként írok...némi fogalmazási hibákkal ugyan de, ugyanakkor, pártos politikai szenvedélytöl mentesen.
1. Bárhol a világban a rendőri beavatkozás során történnek véletlen vagy szándékos tulkapások. Ezeket általában "rendőri brutalitásnak" neveznek és nem tévesztik össze a "kinzással". A rendőri brutalitást pedig, az adott ország demokratikus szokásainak megfelelően, kivizsgálják és büntetik.
2. A "kinzás" (torture) feltételezi az intézményesített és rendszeres vallatást amelyett elöre megfontoltan, egy adott metodika alapján, hajtanak végre speciálisan kiképzett rendőrök...én nem hiszem hogy a tárgyalt esetekbe erröl lenne szó
3. "to be shot" feltételezi, az angol nyelvterületen, a golyós löfegyver használatát amelyell általában őlni szoktak...a gumilövedék nem tartozik az ilyen lőfegyverek katégóriájába.

Plumper_ 2011.03.07. 08:20:37

morvait (kis "m'-mel) egy lapon emlegetni Heller Ágnessel?
hol élünk??!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.07. 08:21:12

@mavo:

Gyorsan vedd be a gyógyszered!

ü
bbjnick

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:21:48

@Grift:

kéne valahonnan szalasztani egy irodalmi magyarsággal beszélő tót vagy oláh gyökeret, aki a magyarság tragédiáin tud ilyen elméncesen viccelődni, aztán kivárni, amíg felbaszod magadat, és elvisz a szívinfraktus.

oszt csapkodnánk a térgyepeinket a röhögéstől, hogy kipurcant a mandiner humor heroldja.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 08:22:55

Erre a Heller felszólalásra nincs mentség, szegény öregasszonyos szöveg SZERECSEN MOSDATÁS.
Ez pokoli mint ahopgy ennek a múmiának a neve is az.

Aki ezt a nyomorultat védi az csicskája a gyurcsányi diktatúrának.
Vannak videó-hang felvételek szép számmal úgyhogy nem lehet utólag félremagyarázni és meg nem történté tenni az akkori eseményeket.

Heller pedig fogja be a pofáját az ellopott 100 milliók után. (egyik ballibsi haverja úgy mentegette hogy azt sem tudja mi az a pénz! sic!)

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 08:24:37

a 2006-os utcai hőzöngés résztvevőinek egy része szereti hősnek képzelni magát, ne vegyük el ezt tőlük, nekik ez olyan, mint másoknak a ValóVilág, vagy nem tudom. ez a szellemi táplálékuk. megértem, hogy utálják Heller Ágnest, én sem szeretem, és valóban pontatlanul fogalmazott 2006-ról, de azért irigylem azokat, akiknek ez a legnagyobb problémája, miközben a posztkommunista kormánypárt éppen kirabolja az országot (most miért nem mennek tüntetni vajon?!).

azért azt mindenkinek be kell látnia, hogy ha nemzetközi szinten összehasonlítjuk különböző eseményekkel, ami nálunk történt 2006-ban, és mondjuk megnézzük Davos-t, vagy Torontót egy-egy G20-ellenes tüntetés idején, német atomvonat-ellenes tüntetést, londoni diáktüntetést, vagy akár egy észak-afrikai utcai forradalmat, akkor megállapíthatjuk, hogy nálunk semmi különös nem történt, a mi rendőreink nem különösebben brutálisak nemzetközi összehasonlításban. néhány tüntető csúnyán el lett intézve, és a világon ez mindenhol így szokott lenni, még akkor is, ha egy darab Molotov-koktélt sem dobnak a rendőrökre. nálunk azért dobtak egy párat... amiben különleges a mi 2006-unk, talán pont az, hogy mennyi rendőr sérült meg...

menjenek tovább, nincs semmi látnivaló. volt nekünk is egy zavargásba forduló tüntetésünk, ennyi. akik ebből hőstörténeteket gyártanak, meg a holokauszttal állítják szembe, azoknak további jó szórakozást. "Mindenkinek joga van hülyének lenni" - mondta egyszer egy Simicska nevű ember.

balfék 2011.03.07. 08:27:23

Kivonat a 2006. október 24-én írásban rögzített technikai jelentésből, ami mára már több napilapban megjelent:

Telefonbeszélgetés:

Hívás időpontja: 2006. 10.23. 16 óra 26 perc
X. férfi hívja D.-t: D. érdeklődik, hogy X.-ék merre vannak, mire ő közli, hogy "nem tudtunk keresztülmenni”. Erre D. olyan utasítást ad, hogy menjetek vissza az Astoriához, és akkor onnét 6 órakor elindul visszafelé az összes ember, aki ott van. Vonuljatok egészen vissza az Astoriához, hagyjátok a faszba a rendőröket!” X. erre rávágja, hogy Azt akarjuk!” D. ezután kijelenti, hogy elvileg” t órakor, a nagygyűlés végén, elindul onnan (az Astoriától) az összes ember, de van rá esély, hogy ha X.-ék hamarabb odaérnek, akkor hamarabb is megindulhat a tömeg. Majd azzal folytatja, hogy neki sikerült bekerülni a rendőrök mögé, így tud majd segíteni, hogy mi a mozgás”. D. - X. kérdésére - elmondja, hogy Károly bácsi, Karesz, Marika társaságában van”.

Hívás időpontja: 2006. 16.29 perc
D. hívja Z.-t:
D.: Úgy húzzátok magatokra a rendőröket, hogy ne legyen összecsapás! Vonuljatok visszafelé az Astoria felé!
Z.: Már itt vagyunk, Mi már itt vagyunk az Astoriánál, Debil!
D.: Bakker! Húzzátok magatokkal a rendőröket is!
Z.: Húzzák. Ott fönt megállt egy tömeg, és onnan nem fogjuk tudni lehúzni, érted. Azt akartuk mi is, hogy lehúzzuk idáig, de nem sikerült. Hát hiába vezetem, ugye én mentem elöl, baszd meg.
D.: Jó, megálltak most itt a köcsögök egy kétszáz méterre az Arany János utcától, és mintha nem nagyon akarnának utánatok menni.
Z.: Mert annyian vannak, mint az állat, baszd meg, annyi könnygázt kaptam, mint a hétszentség, hallod.
D. közli, hogy ő egy utcára van Z-éktől, csak 500 méterrel lejjebb. Z. a Dohány utcai zsinagógánál van. Ezután D. utasítást ad:
D.: Kicsit hergeljétek a rendőröket, de úgy, hogy ne legyen összecsapás! És húzzátok magatokkal az Astoria felé!
Z.: Azt akarjuk. Mi ezt is csináltuk. Direkt azért mentünk csak ki. Nem akartunk mi itt ölni, érted.
D.: Jó. Kénytelenek vagyunk elhozni azt a tömeget az Astoriától, anélkül vesztünk.
Z.: Így van, így van. Az a jó, hogyha ide lejönnének, és itt csinálnátok a balhét, érted.
D.: De ahhoz húznotok kell magatokkal őket!
Z.: Hát de nem tudjuk, mert fönt megálltak megint a Deák térnél.
D.: Basszus.
Z.: Ott egy tömeg, és ott meg van állva, de körülbelül, itt most már van, baszd meg kétszázezer ember, a hétszentség. Hát de látod te is.
D.: Félmillió van.
Z.: Nagyon jó. Na ennyi legalább kell, csak az a baj, hogy ez mind a Fideszhez jött.
D.: Hát majd kapnak egy kis könnygázt, és akkor meglátjuk, hogy kihez jöttek.
Z.: Na ez az, úgy kéne, ez lenne a cél. Ez lenne a cél!”

Rendőrség részéről:
16:14:00.
„Hungária 300-as az Astoriához ne engedjétek ezt a tüntető csoportot, akadályozzátok meg, megy a többi kötelék is."
"A tüntető tömeg nem mehet oda az Astoriához, nem zavarhatja meg a Fidesz nagygyűlését. Ott a 300-as besegít, körbezárni őket, teljesen fölszámolni, ha kell, az összeset előállítani."

16:19:00
"Hungária 300-as, sikerült megakadályozni a tömegnek az Astoria felé történő mozgását?"
..., direkt arra utaznak"
"Ha mögéjük már nem tudunk kerülni, akkor már mi is ott vagyunk az Astorián."
"Teljes körűen akadályozzátok meg, hogy oda menjenek, körbezárni őket, és felszámolni."

16:19:45
"600-as, 600-as, itt a 300, elmegyünk, hátulról próbáljuk őket bekeríteni."

16:20:57
"Az az utasítás, hogy ez a tüntető tömeg nem mehet oda az Astoriához. A 300-as mindenképpen akadályozza meg az odajutásukat, ott volt a Deák térnél, remélem, tovább nem ment a tömeg. Kérek arra visszajelzést, hogy hol van."
"A tömeg túlment a Deák téren, és az Astoria felé tudjuk innen a kereszteződéstől terelni."
"A 600-as a Bajcsy és az Andrássy út kereszteződésében 3 vízágyúval áll, mert amennyiben megindulunk, úgy a teljes tömeget a Fidesz rendezvényére toljuk rá. Nem tudok továbbmenni egyelőre, mert akkor a rendezvényt megzavarom.”
"Álljatok ott, jelenleg a tömegoszlató kötelék, már 2 század felsorakozik a Dohány utca magasságában, és zárja azt a területet, mihelyt megkapom a jelzést, akkor körbezárjátok őket. Oldalról megindulnak, és teljesen körbefogjátok és teljesen felszámoljátok. Nem mehetnek rá a Fidesz nagy rendezvényére. Ha van még pluszerőd, akkor még így beküldheted körbe, úgy, hogy a Dohány utcából."

16:24:54
"Hungária 100-as vagyok. A tömeg eleje az Astoriánál van, összeért a Fidesz-rendezvénnyel. A vége pedig a Deák térnél van a metrókijáratoknál. Tehát ez az egész massza összeért, bűnügyi munkások jelentették, ezt nem lehet tovább nyomni, javaslom, a rendezvényt, ami engedélyezett, annak a biztosítását ezzel a területzárással.”
"Nyugtáztam ezt. Kérem megerősíteni a Hungária 300-as részéről is a 100-as jelentését, kérek helyzetjelentést, mert 2 század útban van a Dohány utcán keresztül.”
"Rendező 1-es megbeszélte a Fidesz szervezőivel, hogy addig meg állunk, míg tart a Nagygyűlés 18 órakor befejezik és 18 órakor elhagyják békésen a területet, akik ott maradnak, azokkal szemben újra meg fog indulni a felszámolás, tehát addig rendezzétek a kötelékeket, szervezzétek meg, hogy amennyiben a naggyűlés befejeződött, utasítást kaptok, akkor tudjátok folytatni a felszámolás rendjét.”
"A vízágyú megindult, a harckocsi megindult a vízágyúk felé, kérném, hogy a mögöttem lévő gépkocsik tolassanak el, hogy mi is el tudjunk tolatni, mert ha a csövével nekünk jön, akkor meghalunk.”

17:45:07
Hungária 100-as, a 705-ös vagyok, az az utasításom, a vízágyút nem tudom kivonni, a vízágyú személyzete kiugrik a vízágyúból hogyha nekiment a harckocsi, az emberélet fontosabb.
Forduljanak keresztbe a vízágyúk, forduljanak keresztbe, ne engedjék, hogy a harckocsik áttörjenek, a vízágyúk forduljanak keresztbe.”
Ne az összes, ne az összes, mert nem marad működőképes vízágyúnk, maximum egy, a legrosszabb.”

tiborc2008 2011.03.07. 08:29:12

A liberálisok általában az emberi szabadságjogok védelmezői a hatalmi túlkapásokkal szemben. Miután kis hazánkban semmi se úgy működik, mint a világ többi részén, a liberálisok nálunk támogatták a jenkik iraki népírtását, és úgy látszik a szemkilövöldözést is. Nekünk ilyen liberálisok jutottak.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 08:29:53

@compound interest:
Na mi az komám, eltévedtél?
Ez itt nem a kapcsolat.hu a hozzászólók meg nem a táncsics alapítvány tagjai.

Legközelebb majd remélem szemen lőnek gumilőszerrel a chartás tüntetésen, hátha attól majd észhez térsz.

WOWBAGGER 2011.03.07. 08:29:57

@cogito verus:

barátom látszik te is a tévéből láttad az egészet, meg a népszavából. Mit adott a jó isten, pont "belekeveredtem" miért?.... mert a bródy s utcába mentem haza....bla bla bla.....a fideszen nyomorgók a hangosítás miatt nem is hallhatták mi folyik 200m arrébb és mire vége lett az fidesz dzsemburinak, és én átverekedtem magam rajtuk, már jöttek is a zsaruk éppen hogy haza tudtam húzni a belem elgázosítva.
Faszoma fideszbe, de az ilyen féltudású "beszéltem egy barátommal aki majdnem látta a tévében" okosokkal a faszom kivan ha szóba jön 2006. Az ott egy jól szervezett "elvesszük a kedvetek az utcára vonulástól" c. politikai játszma volt.
Mint az ominózus márc 15-i gumibotozás kádár papánál.
Méltó megünneplése volt z ötvenedik évfordinak, olyan interaktív, mert 50év elmúlása kellett ahhoz hogy a komcsik újra a tömegbe lövessenek....bravó.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:30:45

@bbjnick:

talán azt vegye be, aki ezer (tipikus) eset közül kiemel húszat, és visít, hogy diktatúra. aki egy mindennapos esetet kiemel, és ürügyként használja. a legszomorúbb, hogy az ilyen szemétládák még örülnek is, ha a rendőrség "lerendez" egy "drogost", "cigányt", "buzit", úgy általában "mást", de hörögve visít, ha az övéit éri ugyanaz a hátrányos megkülönböztetést, mint mást.

az ilyen eseteknek ÁLTALÁBAN kellene megszűnnie, de az ilyen rohadékoknak nem ez a célja, csak és kizárólag az, hogy az "övéit" ne bántsa a kibaszott "humánus" magyar policáj. mindenki más bántalmazását helyesli, mert azok az ő szemében nem emberek, hanem kiiktatandó problémák.

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 08:31:48

@Tüzes Mackó: na mi van, magadra vetted? :) nagyon helyes!

Rogerius 2011.03.07. 08:32:19

@mavo:
Gondolom az "oláh gyökér" én vagyok...igazad van ami az etnikai meghatározásomat illeti.
Ellenben nem viccelődöm a magyar belpolitikai helyzeten és én távolrol sem nevezném "a magyarság tragédiájának" a tárgyalt tüntetés sorozatot és a rendőri brutalitást.
Szerintem csak egyszerűen egy relatív normális politikai akció-reakciórol van szó.

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 08:34:46

@Tüzes Mackó: "...Legközelebb majd remélem szemen lőnek gumilőszerrel a chartás tüntetésen, hátha attól majd észhez térsz. ..."

LOL. egyrészt elvi okokból nem járok tüntetni (egy tüntetés arculatát mindig a "leggyengébb láncszemek", azaz a legvállalhatatlanabb, legprimitívebb emberek határozzák meg (az olyanok, mint Te :), akikkel semmilyen témában nem lehet közösséget vállalni.

de, ha mennék is tüntetni, valószínűleg otthon hagynám a Molotov-koktélomat, így kevésbé fenyeget a szemkilövés veszélye :) neked is ajánlom ezt a módszert, talán a rendőrség sem fog basztatni :)

Tüzes Mackó 2011.03.07. 08:35:18

@compound interest:
Na hülyegyerek lementél kutyába?
Ja ja ilyenkor amikor nincs érv lehet ugatni.
Majd megkapod ezt is compounding-al együtt.

exlex 2011.03.07. 08:35:46

Véleményem szerint Heller egy magyargyűlölő exkrementum.

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 08:37:42

@Tüzes Mackó: "Ja ja ilyenkor amikor nincs érv lehet ugatni."

azt látom, hogy nincsenek érveid, de akkor miért ugatsz? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:37:52

@Rogerius:

gondolom kurvára félreértesz, de mivel még nagyon nem futottunk össze, ezért senkit nem érdekes.

beleolvastam, amit erről írtál, az többé-kevésbé passzol az én véleményemhez, úgyhogy béke van, azt hiszem.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 08:39:05

@compound interest:
Te sötét nyomorult.
A 2006 okt.23-i fidesz gyűlés tele volt molotov koktéllal ugye?
Milyen érdekes hogy 1 sem robbant fél, viszont 12 szemet lőttek ki nem beszélve a többi fej és testsérülésről.
Az hogy hova nem jársz ki nem szarja le. Ebből is látszik hogy fogalmad sincs a 2006 őszén történtekről.

Hasonlitasz a MÚMIÁRA csak téged nem hívott meg a vörös Denny.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:39:42

@tiborc2008:

a hozzád hasonlókat el kéne vinni alanynak egy kis VALÓDI népirtásra, hogy megtapasztalják, mi a különbség a népirtás és a pofon között

exlex 2011.03.07. 08:40:57

@Rogerius: Nahát, mióta írnak magyarul a bocskorosok?

hogolyo78 2011.03.07. 08:41:47

Értékelendő, hogy érzitek, valami nem stimmel, de még mindig csak egy kis lépéssel álltok a FideszTv felett.
Az ide vonatkozó értelembne meglőni/lelőni csak éles lőfegyverrel lehet. Gumilövedékkel, vízágyúval, vagy - a másik oldalon - csúzlival/csapágygolyóval is "lőttek" akkoriban, mégis, aki ezektől sérült meg, arra nem mondhatjuk, hogy lelőtték őket.
Hasonló a helyzet a kínzással is. Köznapi értelemben a kínzás régi bevett gyakorlat a magyar rendőrségen, ide értve a pszichikai ráhatást, a felesleges fogvatartást is. A fenti környezetben azonban tömeges, intézményes és módszeres kínzásról volt szó. Ilyen pedig nyílvánvalóan nem történt. 10-15 éve egy haveromnak kiverte a fogát egy rendőr egy közlekedési kihágás okán. Erre sem mondhatom, hogy "megkínozta a rendőrség". Nem azért, mert mentegetném azt a rendőrt, hanem mert nem ezt jelenti a szó.
A magyar jobboldal sajnos legendák fogsában vergődik, széltében-hosszában.

cogito verus 2011.03.07. 08:41:51

@WOWBAGGER:
Te biztos jobban tudod, hisz ott voltál, utána ment a rendőrség, lelőttek, megbilicseltek és agyonvertek.
Világos.
Kérdés, hogy Orbán tudta, hogy balhé lesz és ezért ment páncélozott kocsiban?
A balhét a Hír tv közvetítette mindig a legközelbbről.
Tehát az is hazugság volt!

ROBERTO 2011.03.07. 08:41:57

@Rogerius: Kár a szavakon lovagolni, "to be shot" az angol nyelvterületen ugyanúgy szövegkörnyezettől függő értelmet kap, min magyarban a lőni ige.

A lényeg az, hogy nem csak és kizárólag oszlatási céllal használták a fegyvereket a sündőrök, hanem sok esetben szándékosan sérülést akartak vele okozni. Innentől kezdve lényegtelen az, hogy a fegyverből milyen lövedéket lőnek ki, mert a szándék nem az volt, hogy elriasszon, hanem az hogy lelője célpontot, súlyos sérülést okozzon, magatehetetlenné tegye, adott esetben az illető halála is elfogadott eredmény lett volna a fegyver használó szándéka szerint.

Lehet a tolvajfilozófustetűmocsadékot védeni, de sajnálatosan megállja a helyét Morvai szóhasználata, ugyanis a rendőrök lelőni akarták az embereket, nem pedig elriasztani.

Ami pedig a kínzást illeti, szerintem az is megállja a helyét, ugyanis a helyszínen az indulatok által vezérelt cselekedeteket lehet túlkapásnak minősíteni, de azt, amit a rabosított személyek ellen elkövettek, az már kínzás, ott nem az indulatok motiválnak, hanem az előre megfontolt szándék a fizikai és mentális fájdalom okozására.

exlex 2011.03.07. 08:44:11

@cogito verus: Hazudsz, nem brüsszeli állásról volt szó, hanem New York -ban lett volna az állás.

WOWBAGGER 2011.03.07. 08:45:11

@WOWBAGGER:

ja és miért a deákról menekültem haza????...mert a metró simán megállt ott és nem mondták be, hogy fent zavargás van....simán kipakolták az utasokat infók nélkül...a zsaruk nem szóltak a békávénak, hogy a deáknál épp lövöldöznek egy picit és aki nem akar skúlót az ne tolja kiaz arcát a metróból....... és nem zárták le a metrót sem .....pedig egy szaros up-fradi meccsnél pánikszerűen lezárnak(külön metróznak) mindent.

hogolyo78 2011.03.07. 08:45:36

Egyébként meg aljasok vagytok, mert még ha rosszul is fogalmazott volna Heller, akkor is nyilvánvaló, hogy mit szeretett volna mondani. Ebből csinálni egy ilyen hatásvadász, már-már gyűlöletkeltő posztot (mint az előző), hát minimum erős rosszindulatra vall.

exlex 2011.03.07. 08:48:16

Ez a Heller nevű magyargyűlölő még Izraelben sem érezte jól magát. Alijázott (hazatért) hivatalosan, de nem érezte jól magát ott és visszatért Magyarországra nomenklatúristának lenni. Itt a felső tízezerben lehetett, a sajátjai között egy senki volt.

Ajtony 2011.03.07. 08:48:27

a cikk jó. Heller Ágnes filozófus - azaz szereti a bölcsességet. Közben messze, de nagyon messze áll mindentől, ami annak nevezhető.
Felháborító minden, amit az elmúlt időszakban tett.
Régi mondás:
"ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna"

És a hülyéknek: a buzizás, cigányozás, zsidózás nem csak "anti", hanem "pro" formája is ugyanazt a képet nyújtja a használójáról - ostoba, nincs észérv a birtokában

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 08:50:48

@Tüzes Mackó: "A 2006 okt.23-i fidesz gyűlés tele volt molotov koktéllal ugye?
Milyen érdekes hogy 1 sem robbant fél, viszont 12 szemet lőttek ki nem beszélve a többi fej és testsérülésről."

akkor nem is sérült meg aznap több száz rendőr, ugye? égési sérüléseik sem voltak, mi? nem állt lángokban a belváros? mindenkinek az autója, kirakata stb. érintetlen maradt, ugye? olyan békések és ártalmatlanok voltak a tüntetők (kivétel nélkül), nem is értjük, miért támadtak rájuk a rendőrök, mi? minden ok, minden előzmény, minden körülmény, minden felszólítás nélkül elkezdték kilőni az emberek szemét. értem én. már sokszor hallottam a sztorit...

na jól van, békénhagylak, megígérem. nem zavarom meg a hőskölteményeidet a valósággal. a valósággal nehéz szembenézni, nem várom ezt tőled, nyugi :)

WOWBAGGER 2011.03.07. 08:51:29

@cogito verus:

tényleg hülye vagy és olvasni sem tudsz.....szöveget értelmezni pláne nyomikám. olvasd el mégegyszer mit írtam, te szerencsétlen.

Orbán meg a páncélverda??? biztos van neki....gyurcsány kölcsön adta az övét...leszarom....összeér a faszuk a paraván mögött.

Ja egyedül a hír tv közvetítette a többi meg azt, hogy a pofátlan fletó megrendülve koszorúz a vaskefénél, meg a szaros felesége is ott lebzsel.

Amúgy a tvben nézni a dolgokat kicsit más, mint akaratod ellenére belecsöppeni, te fotelművelt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 08:51:39

@mavo: a másikat nem olvastam, ez itt fent - aránylag - tisztességes iromány.
Ha igazi jobbmocskot akarsz látni, olvasd el a Magyar Nemzet idevágó cikkeit.

tiborc2008 2011.03.07. 08:52:28

@mavo:
Bár az iraki népírtás itt offtopik, csak annyit, hogy a civil iraki halottak száma már rég meghaladta az egymilliót, úgyhogy akár iraki holokausztról is beszélhetünk.

ROBERTO 2011.03.07. 08:52:53

@hogolyo78: Tudod, az a baj, hogy a magyar kínvallatás szó jelentését keveritek a kínzás szó jelentésével. De nemcsak itt hanem mindenhol és intézményesen. A céltalan kegyetlenség a kínzás, hogy jobban értsd vedd alapul az "állatkínzás" fogalmát. Ott szó sem lehet arról, hogy információt szerezzen a nyomorult állattól, tehát szó sem lehet a kínvallatás nevű dologról, amit pl az USA előszeretettel alkalmaz az elfogott terrorista gyanús személyek ellen, hogy azok információkat adjanak ki.

A magyar sündőrök és BV szakemberek egyszerűen kínozták a rabosított tüntetőket, aminek más célja nem volt, csak az, hogy kínzás alá vont személynek fájdalmat és szenvedést okozzanak fizikai és/vagy mentális úton.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:53:32

@Rogerius:

egyébként meg a 3. pont okozza az egész kálváriát.

angolul érdektelen a lőszer fajtája, próbálj rákeresni a was shot by rubber/bouncing missile kifejezésre, és jé. magyarul heller egy buta szatyor volt, nincs rá mentsége. ezredszer írom, hogy aki odavitte, az egy fasz volt.

magyarban meg külön van az éles lőszerrel lődözés, meg a gumilövedékes móka. ami részben jogos, hiszen bár gumilövedékkel is lehet ölni, de azért egy gumilövedékes sortűz JELLEMZŐEN sebesülteket, egy nem gumilövedékes meg JELLEMZŐEN halottakat hagy hátra.

az az alapvető baj, hogy fideszék 2006 októberében kaptak egy fasza kóstolótabból, hogy miről sipákolnak nekik állandóan azok a vicces libsi jogvédők, hogy ez történik nap mint nap. és fáj nekik. minden más jogsértés, rendőri túlkapás meg nem, mert nem érintettek benne.

kibaszott kínos, hogy megtörtént ez az oszlatás (és még pár másik), de az is kibaszott kínos kellene, hogy legyen, hogy az áldozatai úgy általában annak a rendőri brutalitásnak a HÍVEI, aminek KIVÉTELESEN az áldozatai lettek.

és az meg pláne kibaszott kínos, hogy akik itt sírnak, azok egyébként folyamatosan verik az asztalt, hogy a libsi jogvédők húzzanak a gecibe, mert ha a rendőr odabasz, akkor igaza van, és punktum.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 08:54:40

@ROBERTO:

"A magyar sündőrök és BV szakemberek egyszerűen kínozták a rabosított tüntetőket"

mint úgy általában nap mint nap másokat, akik nem forradalmárok. és amiért a libsi jogvédők verik magukat, akiket ti kiröhögtök

ROBERTO 2011.03.07. 08:55:10

@tiborc2008: Ne haragudj, a holokauszt szó csak és kizárólag a zsidókat illeti, az egy bejegyzett védjegy, és egy komoly üzlet alapja :-(

WOWBAGGER 2011.03.07. 08:57:31

@compound interest:

"akkor nem is sérült meg aznap több száz rendőr, ugye? égési sérüléseik sem voltak, mi? nem állt lángokban a belváros? mindenkinek az autója, kirakata stb. érintetlen maradt, ugye? olyan békések és ártalmatlanok voltak a tüntetők (kivétel nélkül), nem is értjük, miért támadtak rájuk a rendőrök, mi? minden ok, minden előzmény, minden körülmény, minden felszólítás nélkül elkezdték kilőni az emberek szemét. értem én. már sokszor hallottam a sztorit...

na jól van, békénhagylak, megígérem. nem zavarom meg a hőskölteményeidet a valósággal. a valósággal nehéz szembenézni, nem várom ezt tőled, nyugi :)"

ja ezt mond el magadnak is.

Több száz rendőr...lángokban álló belváros.....mit néztél te a tévében???....valami retro Sly filmet....vagy a Párizsi zavargásokat felvételről?
idióta.

cogito verus 2011.03.07. 08:58:55

@MOPO3OB:
Nyilván sok angol anyanyelvüvel beszéltél. Sorold.
Én jól beszélek angolúl. Tanár vagyok. Nekem nem tűnt
sem hazugnak, sem rossznak.
Morvai viszont egy hisztérikus agyament.

belerokkanok 2011.03.07. 08:59:15

Rendkívül felháborító, és mélyen elítélendő az, hogy több embernek is nagyon súlyos sérüléseket okoztak rendőrök 2006 őszén, a nyilvánvalóan nem rendeltetésszerűen alkalmazott tömegoszlató fegyvereikkel.
A poszt témájánál maradva: "Shoot at sy." - Ha nem konkretizálod, hogy mivel lőnek rá valakire, akkor csak egyféleképpen értelmezhető ez a mondat: valakire éles lőszerrel lőttek. Ahogy Morvai használja a kifejezést, az pedig teljesen félreérthetetlen ("Why did the [...] government had (sic!) to shoot at Hungarians..."). Ez így egyenértékű a magyar "a tömegbe lövet" kifejezéssel. Erről sem a gumilövedék jut az ember eszébe.
Ki kell deríteni melyik rendőr milyen jogsértést követett el, bíróság elé állítani, ítéletet hozni, és ugyanígy eljárni magasabb szinteken, ha a vizsgálatok ezt teszik szükségessé. De az ilyen sunyi csúsztatásokat hagyjuk már, ha lehet.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 08:59:51

@compound interest:
A szobafilozófus authentikus személy a az utcai események pontos megítélésében , ott sem volt de ossza az észt, természetesen a fegyvertelen tömeg a hibás mindenért, nem a azonosítószám nélküli terrorista banda.

Komám nem vagy te Gergényi itteni hanga? Még megéljük hogy Gyurcsány védte a fegyveres testületekkel a demokráciát.

Öreg te amennyire ostoba vagy annyira magabiztos a szemellenződben.

Hülye mindenki aki nem ért veled egyet.
2010-ben elmondhatta a nép a véleményét a 2006-2010-es diktatúráról.
Most lehet visitozni brüsszelben ahogy a MÚMIA tette. A csatlós kapcsolatos banda meg a blogokban szennyezi a környezetet.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 09:00:15

@mavo: a legjobb bizonyíték a kínzás kínzás voltára, hogy senki nem akar emlékezni semmire. Ha a Rádió udvarán dobostortákat és haboskávét osztogattak volna a térgyeplőknek, arra emlékeznének. Tán még az a faszkalap Gergényi is.

ROBERTO 2011.03.07. 09:02:16

@mavo: Nem az a baj, hogy ez ellen a libsik fellépnek, hanem az, hogy ketős a mérce.

A tüntetők ellen elfogadott és kívánatos volt a brutalitás, kegyetlenség, kínzás (nevezd ahogy akarod), még kitüntetést is adtak a fősünnek érte.

Hol voltak a libsi jogvédők, amikor a tüntetésben nem résztvevő polgárokat vertek össze, kínoztak meg és tartottak fogva jogtalanul az állam szervei? Miért van az, hogy azt elfogadták és nem léptek fel ellene, sőt nyilvánosan letagadták, és van aki a mai napig is tagadja hogy volt ilyen?

tiborc2008 2011.03.07. 09:07:31

Mementóként ferenc testvér utóbb eltávolított (vajh miért?) blogbejegyzése:
Miközben egyszerűen lenyűgözött az a szakszerűség, amellyel a rendőrség tette a dolgát és védett engem, tisztességes adófizető állampolgárt, az motoszkált a fejemben, hogy nem kéne valahogy ezt megköszönni?
Természetesen akár fizetésemelésre is gondolok, de talán az lenne még jobb, hogy a munkakörülményeiken javíthatnánk.
Pl. lakás, jobb felszerelés, családosoknak nagyobb támogatás, nyaralás, beiskolázás, akármi.
Amit ők most megtettek értünk, és kimondom: a Hazáért, az példamutató.
Jó lenne, ha két hét múlva is emlékeznénk erre, és az illetékesek megtennék ezzel kapcsolatban a dolgukat."

cogito verus 2011.03.07. 09:09:55

@WOWBAGGER:
A stílus maga az ember. Nézz a tükörbe. Borzasztó látvány lehet.

1 db Magyarország 2011.03.07. 09:10:05

@mavo: "viszont érdekelne, a fidesz jeles képviselőire is vonatkozik-e ami hellerre. mert nem láttam még ilyennek nyomát."

És vajon a baloldal jeles képviselőire vonatkozik -e az, amit ők folyamatosan számon kérnek a jobboldaltól: az elhatárolódás követelése a vállalhatatlan alakoktól. Avagy az erkölcsi mérce már csak ilyen rugalmas dolog, és a baloldalon másképp mér?

Tüzes Mackó 2011.03.07. 09:14:26

@tiborc2008:
Volt is jutalmazás: az előzetesben felügyelő ÁVÓ-s állatokat a jó munkájukért 2006 év végén egy zárt körű pilisi vacsorán megjutalmazták, természetesen ez a "hallgatás" ára is volt.
Az egyik azóta munkát váltó egykori alkalmazott beszélt erről a vacsiról valamelyik célpont-ban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 09:15:47

@ROBERTO:

"A tüntetők ellen elfogadott és kívánatos volt a brutalitás, kegyetlenség, kínzás (nevezd ahogy akarod), még kitüntetést is adtak a fősünnek érte."

és a kurva anyját annak, aki ezért kitüntetést adott.
egyéb kérdés, faszfej?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 09:16:31

@1 db Magyarország:

ezt kérdezd baloldaliaktól, hülyegyerek.

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 09:17:14

@Tüzes Mackó: "A szobafilozófus authentikus személy a az utcai események pontos megítélésében , ott sem volt de ossza az észt, természetesen a fegyvertelen tömeg a hibás mindenért, nem a azonosítószám nélküli terrorista banda."

kedves Mackó! még ha akartam volna, se tudtam volna tüntetni menni, ugyanis (meglepő módon) dolgoztam másnap. persze tudom, hogy a főváros lerombolása, meg a gyújtogatás, meg viktor nagyívű beszédeinek hallgatása ennél sokkal nemesebb időtöltések, de én már csak ilyen földhözragadt vagyok... :)

egyébként peace neked, tudom, hogy Te csak Magyarországnak akarsz jót (a magad módján), és én is (a magam módján). másképp látjuk a dolgokat, de azért azt teljesen letagadni, hogy 2006-ban voltak Molotov-koktélok, nem is kevés, az szerintem egy kicsit erős.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.07. 09:17:24

Azt hiszem a Mandiner végleg lecsúszott. Tényleg el kell ezt játszani? Még mindig? Ennyi valódi vér nincs a pucában? Tényleg úgy érdemes tenni? Nem egyértelmű hogy miről szól a vita? Nem egyértelmű hogy végig arról volt szó hogy nem lőttek le embereket, és nem kínoznak kicsiny hazánkban? Nem az egész világ számára egyértelmű, csak az ilyen visszataszító politikai árokásásra született undorító szolgálók értik direkt félre az ilyesmit. Minden normális ember, ahogy Heller is többször elmondta hogy mekkora probléma a rendőri brutalitás. Miért kel úgy csinálni mint ha azt akarta volna mondani hogy nem még tömegoszlatás sem volt? Komolyan a kuruc és a MN szintjével kell már itt is találkozni? Függetlenül attól hogy szimpatikus-e Heller vagy sem, miért kell részt venni ebben a méltatlan aljas lejáratókampányban? Azért mert más, liberális gondolatai vannak mint nektek? De hát azt hívják politikai vitakultúrának, ami ilyenkor normális országokban kialakult. Nálunk vannak csak ellenségek, és mindenki ellenünk aki nem velünk. Szánalmas, és megvetendő ez amit csináltok. Nagyot csalódtam!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 09:17:26

@tiborc2008:

"a civil iraki halottak száma már rég meghaladta az egymilliót, úgyhogy akár iraki holokausztról is beszélhetünk"

mennyire kár, hogy ezek többségét hős iraki ellenállók ölték meg, jaj, de kár.

cogito verus 2011.03.07. 09:18:09

@balfék:
Köszi az infot.
Sajnos akik ott voltak, sokszor már maguk is úgy emlékszenek az eseményekre, ahogy a fideszes/jobbikos sajtó sulykolja.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 09:18:24

@cogito verus: ezt már írtad nekem is, Eugén. Változatosabb érveket, plíz!

Rogerius 2011.03.07. 09:23:11

@exlex:
Román, főleg etnikai fórumokon, ahol általában (ésszerű ) magyar szimpátiámrol ismernek rendszeresen "bozgoroznak" ( néha meg "renegátoznak" ha ismered a fogalmat ) a suttyók...lám te sem vagy különb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 09:24:35

@Rogerius: a suttyó az suttyó az Antarktiszon is...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.07. 09:24:36

@Rogerius:

semmi baj. néha félreértjük egymást, megesik. néha persze a félreértésekről tüzes írások születnek, mint ez is.

preston 2011.03.07. 09:24:46

@val: veszélyben volt a demokrácia, a felheccelt csőcselék veszélyeztette , a fidesz ezt minimum verbálisan támogatta.

ROBERTO 2011.03.07. 09:25:07

@mavo: Igen, minden libsi faszfej. Jól tudod.

cogito verus 2011.03.07. 09:26:09

@WOWBAGGER: olvasd a balfek által idézett rendőrségi rádió forgalmazás jegyzőkönyvét.
Hogy tisztán láss...
Nagyon közel voltál.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.07. 09:33:37

Azért Kohn-Bandita is ott van a szeren :x

jaj mit is beszélek!
hajrá szdsz, vesszen a patás, mi értelmiségiek vagyunk!

Muad\\\'Dib 2011.03.07. 09:34:01

@Legelő Őse:
Azért ehhez a hozzáálláshoz már vastag bőrnek kell lenni az ember képén. Miközben külföldön a baloldal már elterjesztette, hogy Magyarországon szinte fasiszta diktatúra van, hogy rettegnek kimenni az utcára a zsidók és cigányok, még van embereknek képe felháborodni azon, hogy jelzik egyesek, ha a csodálatos baloldali értelmiség hülyeségeket beszél. Azért ez szép, minden elismerésem. A pofátlanságnak ebben az országban tényleg nincs határa. Máshol az ilyenek miatt elnézést szoktak kérni, itt nem ez a stílus. Itt támadni kell és felháborodni. Igaz, az a politikai gondolkodás, amelyik egy Cohn-B-nek tapsikol aligha lehet képes bármilyen értelmes gondoloat, vagy önkritika megfogalmazására.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 09:35:04

@ROBERTO: no, ezt megbeszéltétek. :)
Inkább a Venesz...

preston 2011.03.07. 09:37:18

@ROBERTO: mivel a kinzásnak megfelelő torture szó mégis angolul hangzott el, nem árt, ha megemlitjük, hogy a nemzetközi konvenciók leirják ennek a szónak az értelmét. ebből két momentumot emelnék ki, a torture kifejezés szándékolt fájdalom- és szenvedésokozást jelent és nem ide tartozik, ha hivatalos intézkedés valakinek fájdalmat vagy akár lelki szenvedést okoz.
érdemes arra is gondolni, hogy a letaróztatások ellen a -nevezzük igy - szabadságharcosok foggal körömmel védekeztek, igy vonszolták őket. ez is zúzódást okozhatott.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.03.07. 09:38:31

@huttinger: A 168 Óra fórumáról személyesen?? Annyira, de annyira örülök.

ombucman 2011.03.07. 09:42:46

Heller egy hazaáruló, szélsőséges cionista. Remélem a sikkasztása miatt egy cellába rakják a liberálisok által nagyon kedvelt etnikummal.

Rogerius 2011.03.07. 09:45:10

Románként írok, néha fogalmazási hibákkal de politikai és etnikai szenvedélytöl mentesen:

ha egy átlag angol tudással rendelkező külföldinek elmesélik hogy Pest utcáin "sortűz" dördült akkor szinte bisztos hogy golyos fegyverből szérmazó sórtűzre fog gondolni.

Ezért Morvai Krisztina, politikusként, mindenképpen pontosabban kellett volna hogy fogalmazzon..." shooting and torture" teljesen más képet fest az eseményekröl egy külföldinek mint ami valójában történt ( a véletlen úgy hozta hogy 2006 okt. 23-ikán délután Pesten voltam rokonaimnál - konkrétabban a Városháza téren voltam és láttam "in life" az eseményeket )

Szerintem anarhia, tájékozatlan, "tüntetési reflexekkel " nem rendelkező gyanutlan vagy túl kíváncsi bámészkodók ( mint én pld. ), fel nem készült, ideges rendőrök akik a korábbi "vereségeiket" akarták megbosszulni és rengeteg "bulizó" fiatal volt ott.

cogito verus 2011.03.07. 09:46:16

@WOWBAGGER:
Ismétlem: a stílus maga az ember. Gyors gyógyulást és egészséges felébredést kívánok.

exlex 2011.03.07. 09:46:59

@Legelő Őse: Mondjuk az fölöttébb érdekes, hogy kik gyalázzák Magyarországot és a magyar népet külföldön:

Heller Ágnes
Konrád György
Babarczy Eszter
Schiff András
Radnóti Sándor

Magyargyűlölő zsidók. Egy magyar nincs közöttük.

cogito verus 2011.03.07. 09:48:34

@exlex:
Nem hazudok. Neked nincs fogalmad arról, amit írsz.
Egyébként a lényeg szempontjából mindegy.
Nézz utána, ha már ilyen gyenge a memóriád.

exlex 2011.03.07. 09:49:19

@Rogerius: Ha román vagy, akkor miért böfögsz bele Magyarország belügyeibe? Mi közöd hozzá?

preston 2011.03.07. 09:51:16

@Legelő Őse: mint legyek a sz@rra megjelent itt minden jobbos bértolnok , van aki több nicken is.persze ezt nem tudom bizonyitani, de érezni. a legtöbbnek nincs is véleménye, csak belerondit valamit az éterbe.
miközben Heller reagált Morvai bekiabálására, az őt meghivó forumhoz beszélt. Tehát a shot szó nem feltétlenül a Morvai féle shot szót jelentette, ez nem nyelvészeti vita volt és főleg nem Morvai volt a Heller
szavainak célpontja. Morvai sok mondatának annyi volt a lényege, hogy a rossz emberek gyilkolták a népet, akkor miért nem tiltakoztak a liberálisok a válasz az volt, hogy nem gyilkoltak, ennek nincs tanujele.Ennyi és valójában nem ért többet az a pár szó, ha itthon a szélsőjobb nem torzitja el és illeszti a Heller elleni kampányba.

exlex 2011.03.07. 09:52:38

@cogito verus: Wazze az ENSZ-ben volt egy állás (ENSZ nőügyi szervezete), amit Morvai töltött be. A palesztin nők izraeli elnyomásával mert foglalkozni, ezért az izraeli kormány kérésére nem jelölték újból a posztra. Egy cionista zsidót jelölt volna magyar kormány, de azt nem fogadta el az ENSZ nőügyi szervezete.

Szóval hazudsz amikor brüsszeli állásról írsz. A hazugság a lételemed.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.07. 09:52:42

@Muad\\\'Dib: ne haragudj, de éppen Morvai állított azt a külföldnek hogy itt diktatúra volt. Hogy 8 éven keresztül minden tüntetést szétvertek, hogy lőnek az emberekre, és kínozzák őket. Egyszerűen nem értem hogy miért baj ha valaki ezt kikéri magának egy ország nevében. Többször találkoztunk már a neten, és kommenteltünk, vitatkoztunk is. Biztosan észrevetted, hogy sem Gyurcsány, sem szdsz fan nem vagyok, ráadásul a Fidesz tettei sem győznek meg hogy ez a helyes út. A Jobbiktól egyenes kiráz a hideg. De mindig felháborodok a csúsztatásokon. Ez oldaltól független. Nem baloldali dolog ez. Nem terjesztette el hogy fasiszta diktatúra van, pusztán jeleztem, hogy talán aggályos hogy egy nyomorult médiahatóságot melynek ekkora jogköre van, kizárólag kormánypárti jelöltek képviselnek. Mindezt arra hivatkozva hogy 2/3 van, és ezért alakult így, De könyörgöm a törvényt is ők hozták. Jelzik hogy talán nem kellene ILYEN MÓDON korlátozni az alkotmánybíróság jogköreit. (nem véletlenül emeltem ki az ilyen módont) stb,. Ezek jelzések. Miért kell túlozni?
Nem mellesleg miért kellene bocsánatot kérnie? Tényleg lövik a tüntetőket, és kínozzák őket? Igen?
Ha ismernéd Hellert, korábban többször szót emelt a rendőri túlkapások ellen. Mi a fenéről beszélünk most???

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.07. 09:55:25

@exlex: mivel gyalázzák? Melyik az a mondat? Hogy véleményt fogalmaznak meg, ami eltér a tiédtől? Az gyalázás? Te meg származásuk alapján különbözteted meg őket? Most mit mondjak erre?

Kalmár 2011.03.07. 09:57:52

@Muad\\\'Dib: Egyetértek.

Egy "mókás" video Cohn Benditről:
kuruc.info/r/34/48114/

Még a Kurucon is találni hasznos dolgokat.
Ezt az embert hallgatja az EU krémje a parlamentben.
Ennek a féregnek a kritikáját visszhangozza a hazai liberó értelmiség.
Szégyen.

Különösen felhívom a figyelmet arra a szép gondolatsorra, hogy egy 5(!!) éves kislány vetkőzése mekkora élmény ennek a beteg álatnak.
Mindenesetre Heller megtalálta a méltó szövetségesét....

Gratulálok liberálisok.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.07. 09:57:53

@preston: veled értek egyet. De mégis sajnálom hogy mértékadó jobboldali sajtótermékek is megdöbbentő véleményeket fogalmaznak meg. Ez nagyon nagy baj. Nem kell egyetérteni Hellerrel, sőt, lehet utálni, mindent lehet. De ez a kampány így, a legalja.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 09:58:32

@compound interest: Aha másnap dolgoztál.
Így már értek mindent.
Nem lehet ilyenkor lemenni muszály az ATV-t nézni.
Érthető.

velorex-vezető 2011.03.07. 09:59:10

@huttinger: Tisztelt kihallgatótiszt elvtárs!
Köszönöm körmönfont keresztkérdését. Egyszerű rá a válasz: ott voltam a Fidesz gyűlésen az Astoriánál, de időnként átmentem a Madách térre, megnézni mi történik és akkor láttam a tankot elindulni. Mindegy hány ml volt a tankban, a tankos bácsi szándékosan állt meg.

ROBERTO 2011.03.07. 09:59:38

@preston: De én nem arra akarok gondolni, ami a letartóztatás során történt, hanem ami utána. Az az embertelen bánásmód, amit a sündőrség és más állami szerv okozott a letartóztatottaknak, akik közt nem csak szabadságharcosok voltak, hanem teljesen kívülálló személyek, akiket a sündőrök úgy vontak eljárás alá, hogy nem voltak meggyőződve arról, hogy az illető részt vett-e az utcai cselekményekben.

Nálad is fennáll a szándék, hogy mosdassad a szerecsent, és tagadd azt, hogy ártatlan emberek ellen követtek el bűncselekményeket a rendőrök.
Te is a tolvajfilozófuslibsimocsadék köreibe tartozol, hogy nyilvánvaló bűncselekményeket kérdőjelezel meg?

Muad\\\'Dib 2011.03.07. 10:00:32

@Legelő Őse:
arra, hogy most a politikai ellenszenve miatt undorító módon csúsztatott, hogy megfeleljen a Cohn féle erkölcstelen, nagypofájú bandának. Erre pedig nem érv, hogy Morvai nem normális, vagy ő is csúsztat. Nem is lett volna semmi gond, ha ezt mondta volna, de nem ezt tette. Márpedig túl kéne már lépni azon, volt e komoly rendőri brutalitás, mert a bírósági ítéletekből ez világosan kiderül. Az épp elég nagy szégyen, hogy ezen dolgok elkövetőit nem sikerült/nem akarták azonosítani, és a rendőrségi elkövetők nagy része pont ugyanúgy megúszta, mint az előző rendszerben. Heller pedig gusztustalan politikai érdekből nagyon könnyen túl tud lépni az állítólagos meggyőződésén. Ezen szintén nem változtat az, hogy a másik oldal is.

exlex 2011.03.07. 10:00:57

@Legelő Őse: Pédául:
"A MAGYAR NÉP SZOLGALELKŰ" by Ágnes Heller.

Hogyan mer minősíteni és gyalázni egy magyargyűlölő cionista zsidó?

Rogerius 2011.03.07. 10:01:37

@exlex:
mivel jelen voltam és láttam élőben az események egy kis epizódját gondoltam elmondom tapasztalataimat...persze mindenki illuzioí, vágyaí és érdekeí fügvényében ítéli meg az eseményeket.

Szerintem egy nagy káosz volt, anarhia és bizonyos mértékben az " ilyenkor szokásos" rendőri brutalitás... de semmiképpen nem "sortűz és kinzás"

egerészölyv 2011.03.07. 10:01:49

KÓKA János 2007. október 23-án beszédet mondott a 301-es parcellánál.
Abban kifejtette: liberálisok számára elfogadhatatlan magatehetetlen emberek bántalmazása, mint az történt 2006. októberében.
Ki hazudik? Ő vagy Heller?

collateral collector (törölt) 2011.03.07. 10:02:58

@Tüzes Mackó: "Nem lehet ilyenkor lemenni muszály az ATV-t nézni."

--> muszály <--

WTF?!

ezt úgy bírom, amikor a "nagy magyarok" még írni sem tudnak az anyanyelvükön...

megtanítsalak magyarul, tesó? :DD

100 EUR / óra :DD

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.03.07. 10:04:40

@cogito verus: Nézd meg a linkelt videot. Meg a kapcsolódó videókat és a videóválaszokat.
Ha ebből számodra nem világos, hogy Hell-air hazudott, akkor nyugodtan add vissza a diplomádat. Esetleg te is olyan orosz tanár vagy, akit gyorstalpalón képeztek át angol tanárrá? Akkor teljesen érthető, hogy nem érted.

* www.youtube.com/watch?v=_aXVS-Ja85E

egerészölyv 2011.03.07. 10:05:01

@val: kérdésed jogos. A legkirívóbb esetet pedig mindannyian láthattuk, nem is egyszer: a Madách téren földre tepertek egy embert, és hosszan rugdalták a fejét. Erre nyilatkozta később a kitüntetett Görény, hogy véletlenül ütköztek a fejébe.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 10:06:14

@cogito verus: úgy tűnik, a vitátokban Exlexnek van igaza.
A Morvai utódának kiszemelt hölgy az osztálytársam volt. A genetikai részletek szvsz felejtősek, egyebekben az történt, amit ő írt.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2011.03.07. 10:07:02

@tiborc2008: ez így van.

Sajnos Magyarországon semmi/senki sem az aminek mondják!
MO. Liberális? nem = a tényleges Liberálissal
Szocialista hol képviseli a szociális eszméket? sehol!

HELL-er ágnes, te nem érdemelsz tiszteletet, aki így elárulja a hazáját, látszik hogy a kenyered nem innen kapod! vén ember vagy, de van még mit tanulnod! azért mert elolvastál több könyvet és azok gondolatait, az igazi gondolatát nem érted látszik. írhatnám tovább, de kár rád időt pazarolni. a te időd már úgyis lejárt.

egerészölyv 2011.03.07. 10:07:50

@TG69: ne hazudj, a kínzás nem az információszerzés speciális módja, helyesebbn nem CSAK az.

ROBERTO 2011.03.07. 10:08:20

@preston: Érdekes, hogy a kapitányságon történő térdepeltetés, összeverés és ujjeltörés szerinted: "a torture kifejezés szándékolt fájdalom- és szenvedésokozást jelent és nem ide tartozik"

Nem vagy véletlenül sündőr? Mindenesetre egy biztos, hogy libsibérenc vagy, és valószínűleg állva tapsoltál, amikor a görényinek átadták a kitüntetést :-(

egerészölyv 2011.03.07. 10:09:31

@cogito verus: blabla. Heller hazudott. Pont. Ennyivel elintézhető az ügy.

exlex 2011.03.07. 10:10:02

@Rogerius: Egy olyan ember aki a Ceausescu diktatúrájában szocializálódott, ahol a zsidókat és a németeket pénzért árulták Németországnak és Izraelnek, ahol a kisebbségi iskolák megszűntetése volt a cél, ahol az embert gyalázták, ha magyarul mert megszólalni az utcán, ahol a magyart diszkriminálták csak azért mert magyar. Milyen erkölcsi alapon osztod itt nekünk az észt a demokráciáról?

Ritjka egy fajgyülölő állam volt ez a Ceausescu féle Románia.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 10:10:13

@compound interest:
Naggyon komoly...... ezek után a szobafilozófus bódog me úgy érzi övé ama igazság amihez oly nadgyon vágyódik mint liberális a szivárvány után...

egerészölyv 2011.03.07. 10:13:20

@maladjusted: ne hazudj, a fordítás helyes volt, és amit "eredetiben" mondott, az is épp elég...

tiborc2008 2011.03.07. 10:14:10

2006 rendőreire tökéletesen ráillik az ávóssöpredék megjelölés. Na ezeknek a terrorcselekményeit nevezte szakszerűnek szemkilövöldöztető ocsmánycsótány.

Petykabá 2011.03.07. 10:14:22

engem csak egy dolog idegesít, de kurvára. Hogy Lukács Györgynek ne legyen teadélutánja!!!!!!!!!! Mert egy gyilkos, aki meggyőződésből gyilkolt kommunistaként reakciósokat a saját kezével lőtte le őket falhoz állítva (vagyis kivégezte). Egy liberális baloldali politizáló NE JÁRJON A KLUBJÁBA, vagy ne politizáljon, akkor se, ha az apja volt.

És leszarom, hogy nagy filozófus volt-e vagy sem! Ugyanígy Heller filozófiai nagysága sem érdekel, mert ez egy ékes példája annak, hogy ha kell ferdít.

Szerintem eleve gusztustalan, ha valaki egyszerre "nagy filozófus" és politizál

egerészölyv 2011.03.07. 10:14:31

@Manyi Béci: heller nem szegényke? A kis védtelen öreganyó, akit bántanak a náciak? :DDDD

cogito verus 2011.03.07. 10:14:44

@exlex:
Neked ki a magyar?
Nürnbergi törvények szerint itéled meg?
Egyik sem gyalázta az országot csak a fideszes politikával nem értenek egyet.
Ezt nem szabad?????
Persze egy diktatúrában tényleg nem.

egerészölyv 2011.03.07. 10:17:40

@cogito verus: orrjássi diktatúrától rettegek! Bőrönd, fiola, útlevél.

cogito verus 2011.03.07. 10:19:09

@exlex:
Hazudni csak te szoktál. A te lételemed a hazugság.
A vita szempontjából egyébként totál lényegtelen. A lényeges az, hogy a Morvai bekattant. Elment az esze, ah volt neki.,
Neked is elszabadultak az indulataid.
Az eszedet használd. Mindenkinek jobb lesz. Meg a vérnyomásodat is alacsonyan tartja.
Többet ésszel, mint észnélkül.

preston 2011.03.07. 10:19:29

@ROBERTO: ,,Te is a tolvajfilozófuslibsimocsadék köreibe tatozol...,,
valószinüleg igen, ha jól értem leegyszerüsitett világlátásodat.De semmi esetre sem a te köreidbe.

exlex 2011.03.07. 10:20:29

@cogito verus: Nem az a kérdés, hogy nekem ki a magyar.

Heller és Konrád önmagukat határozták meg cionista zsidóként. Én ezt csak tudomásul veszem.

Lapidus Ted 2011.03.07. 10:22:34

Nem csodálom, hogy ekkora port visszhangja van Heller öngóljának, merthogy letagadni a nyilvánvalót nem túl eredményes taktika. Ugyanakkor ez - Heller filózófiai munkásságának színvonalától függetlenül - nem feledteti azt, hogy ez a lejáratókampány, ami ellenük folyik, erősen visszás és nem kell nagyon keresni azt, hogy az áll a háttérben, hogy nem szereti a kormányt.
Heller maga szolgáltatta a muníciót ahhoz, hogy erről a részéről lekerüljön a figyelem, pedig ami ellenük folyik - természetesen a magyarság nevében - az pont annyira gusztustalan.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 10:23:39

Másutt is leírtam már, ezért elnézést kérek, ha valaki már olvasta:
A rendőrségnek néha az a feladata, hogy a rendbontás ellen fellépjen. Ilyenkor alkalmazhat kényszerítő eszközöket is.
Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Ezért nem jó rendőri intézkedés helyszínén tartózkodni. A világon mindenütt előfordulhat, hogy a tömegoszlatás hevében a vétlen járókelőnek is lekevernek egy pofont.
A jogállamiságot a diktatúrától az különbözteti meg, ami ezután történik. Jogállamban az ügy kivizsgálása, hivatalos bocsánatkérés a sértettektől és kártérítés az elszenvedett bántalmakért. Diktatúrában vagy látszatdemokráciában a sértettek elleni per hamis rendőri tanúvallomásokkal, meghamisított jegyzőkönyvekkel, az elkövető rendőrök azonosításának ellehetetlenítése (azonosító szám hiánya), a térfigyelő kamerák felvételeinek törlése, a rendőrség és vezetőinek kitüntetése, az atrocitások letagadása.

Ezenkívül meg kell különböztetni 2006 őszén a TV székház ostromát és október 23-át. Az ostrom spontán, előre be nem jelentett tömegmegmozdulás volt. A résztvevők (hibás helyzetfelismerésből adódóan) forradalomnak élték meg. A hatalom igyekezett hol csoportos garázdaságnak, hol terroristaakciónak beállítani, holott valójában a felelősség egyértelműen a TV vezetését terheli, akik nem voltak hajlandóak (tudósításként sem) leadni a Kossuth téri tüntetők követeléseit. A rendőrség az itt elszenvedett presztízsveszteségét igyekezett ezután - sokszor ártatlan járókelőkön - megtorolni.

Október 23. kiemelt nemzeti ünnepünk. Munkaszüneti nap, éspedig nem azért, hogy mindenki a karosszékében punnyadva besörözhessen, hanem hogy részt vehessen az ünnepi megemlékezéseken. A FIDESZ ünnepi megemlékezésére tehát a hatalom által sulykolt csúsztatással szemben nem demonstrálni mentek a résztvevők, hanem ünnepelni. Akik számon kérik az ott megsérült résztvevőkön, hogy miért dugták ki az orrukat a lakásukból, legyenek szívesek végiggondolni, hogy mennyiben tekinthető jogállamnak egy olyan rendszer, ahol a hivatalos nemzeti ünnep békés megünneplésekor rendőri erőszaktól kell tartani.

Végül pedig figyelmébe ajánlom Heller Ágnes tisztelőinek (őneki - úgy látom - hiábavaló lenne), hogy a tömegoszlatásban megmutatkozó brutális rendőrségi túlkapásokra tudtommal kizárólag a felvilágosult szocialista és liberális kormányok esetén került sor, az ordas eszméket hangoztató nacionál-fasiszta nemzeti és polgári kormányok idejéből ilyenre nem emlékezem.

Rogerius 2011.03.07. 10:25:18

@exlex:
nem akarok off topic vitába keveredni veled ezért csak égy rővíd választ szeretnék adni "érveidre"
1. Románként, magyar feleségem és magyar neveltetésű gyermekeim kedvéért, önszorgalomból és nagy kedvel tanulok magyarúl ( kedvencem Karinthy )
2. Kis magáncégem mind a 20 alkalmazotja magyar...román apám megkérdezte hogy miért ? azt válaszoltam hogy a román kormány örűl ha megszabadúl tőlük ( mármint az erdélyi magyaroktol ) tehát nem viseli gondjukat...nektek magyaroknak pedig kisebb gondotok is nagyobb annál hogy az erdélyiekkel foglalkozzatok.

Muszály tehát hogy mi erdélyiek gondoskodjunk magunkrol...magad Uram ha nincs...hazád.

Ezek után ítéld meg magad hogy mondhatok e véleményt a magyar belpolitikárol

sárkányfő 2011.03.07. 10:26:05

@Goompah:
"Azt azért ugye elfogadod, hogy csak a támadóval szemben van joga megvédeni magát? Tehát nincs joga önvédelemből lőni olyan emberre, aki nem támadta meg."
Persze. Csakhogy én fenntartom, hogy vandál csőcseléket láttam a tévében, meg rengeteg embert, akik a sorozatos felszólítások ellenére sem hagyták el a helyszíneket.
Úgy is kérdezhetném, hogy te mire alapozod, hogy akik megsebesültek, nem támadtak a rendőrökre?

De ez kb mindegy is. Az a szerrencsétlen flótás, akinek kilőtték a szemét egy éjszaka, rossz látási viszonyok mellett, valószínűleg épp mogásban is volt, stb, de ha véletlenül mégsem, és valóban kifejezetten a szemére céloztak, az is mit jelent? Az nyilvánvaló, hogy voltak rendőri túlkapások. Én ezt sosem vitattam. Ettől még Morvai monolüga az éles lőszerekkel, meg az éveken át a békésen felvonúló tömegekbe lövő rendőrökkel ordenáré hazugság. Az meg egynesen agybaj, hogy nemhogy az egész rendőrséget, testületileg, de az egész akkori kormányzatot, politkai baloldat "szemkilövőnek" mondják - és persze fel vannak háborodva, ha viszonzásul ugyanilyen hazugsággal mindekit levandáloznak a másik irányból.

Észhez kéne már térni. De ez az amire semmi esély. Mert itt nem a normalitásra van igény, hanem a mérhetetlen, totális gyűlölet önigazolására, fokozására. Ez az egész heller-ügy is erre bizonyíték. Ha valaki ebben a sztoriban hunyú, az Morvai. A hír tv és a Mandiner mégis gátlástalanul lehazugozza Hellert. Mikor "kiderül", hogy hoppá ez nagyon másképp volt, csak mert mi kommentelők kiszúrjuk, és nem hagyjuk annyiban, akkor a mandiner kényszerűségből tesz egy felelősség-elhárító félmozdulatot, hogy nem látta a teljes felvévelt, oszt jónapot. Azt még mindig nem bírja kimondani, hogy a shoot szó, hacsak nincs külön elmagyarázva, éles lőszerrel való lövést jelent. És erre jön a csak gyűlölettel magyarázható legújabb, legabszurdabb fordulat, hogy egyes kommentelők már az angol nylevet is ki akarják forgatni, csak hogy igazolhassák a gyűlöletüket. A zsidózásról már nem is beszélek, a belem kifordul tőle. Meg aról sem, hogy aki lejáratja az országot külfödön, az éppen Morvai a haugságaival, meg Orbán, aki a médiatörvényével lenézett büdös hellyé tette az országot, informális nemzetközi elszigeteltségbe juttatva. Neki ez megéri, hogy sakkban tarthassa a belföldi médiát. Szóval csúnya hazugságok, csúsztatások, és gyűlöletek vannak itt jobbról egymásra halmozva.

exlex 2011.03.07. 10:26:59

@Rogerius: Így már más. Bocs.

Amúgy a Karinthy is csak egy metszettfarkú zsidó volt.

sárkányfő 2011.03.07. 10:29:31

@szekertabor:
" valójában a felelősség egyértelműen a TV vezetését terheli, akik nem voltak hajlandóak (tudósításként sem) leadni a Kossuth téri tüntetők követeléseit. "

na ez a másik... ugyan miért kellett volna leadni a követeléseket a tévének? tényleg nem értem, hacsak nem tévesztik össze magukat a demonstrálók valódi forradalmárokkal, de akkora abszurditás, hogy filmbe illik.
és ha netán még jogos is lett volna a követelés, akkor a követelés megatgadása felhatalmaz bárkit is rendőrök, azaz élő emberek megtámadására? kocsik, épület felgyújtására? micsoda elbaszott logika már ez?

egerészölyv 2011.03.07. 10:30:10

@Legelő Őse: te legelő! Most melyik piciny hazádról beszélsz? :)

Félre a tréfát: sajnos hazudsz. Ugyanis Heller nem azt óbégatta, hogy senkit nem lőttek LE, hanem azt, hogy senkire nem LŐTTEK. Ő a filozófus, csak tudja má', mit beszél, nem? :)

Ne csússz a Népszava szintjére, kár lenne érted. Érted?....

egerészölyv 2011.03.07. 10:31:55

@sárkányfő: pajtás, akkor miért tartották vissza a rendőröket a rendteremtéstől? Csak nem azért, hogy ország-világ előtt illusztráljátok (a szó szoros értelmében :) ), hogy "nagyabaj", lázadnak a náciak?

egerészölyv 2011.03.07. 10:32:58

@cogito verus: próbáld már levetkőzni ezt a népszavás stílust. Amíg nem késő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 10:34:36

@Lapidus Ted: na, egy józan hang!
Mijafaszt keresel itt? :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.07. 10:34:54

@egerészölyv: szóval te lezsidóztál, majd azt állítod, hogy Heller, direkt be akart csapni mindenkit, az egész világot, mert azt hitte egy pillanatra, hoyg a 2006-os eseményekről a videók nem járták be a világot, és még itt az idő, ezek elhisznek bármit? Ez a reális, vagy az hogy tényleg Morvaira reagált. Ha az elfogultságon túl vagyunk, és magadba nézel, akkor rád bízom a döntést.

az első mondatodért pedig ne haragudj, de szimplán annyit tudok felhozni, hogy Te egy szalonzsidózó szélsőséges vagy.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 10:36:24

@sárkányfő:
Szerencsére a hozzád hasonló egyszerű lelkek olyan kevesen vannak hogy már az 1%-ot sem érik el.
Most a Rozmár jobb hijján a klubrádióban mérgezi az étert.
Te meg itt. Sebaj attól hogy itt huhogsz a tények tények maradnak .
Tudod: A KUTYA UGAT A KARAVÁN HALAD.
Azé fel a fejjel.

sárkányfő 2011.03.07. 10:37:30

@egerészölyv: jóofa vagy. ha a rendőrök elkenik a rendbontó száját az a baj, ha nem, az a baj. nem kéne legalább a következetesség látszatát fenntartani?

egyébként gőzöm sincs ki mikor milyen parancsot osztogatott, mert nem voltam ott, nem tartozom közéjük, egyik oldalról sem, de a te egyszerű világodban ez nyilván értelmezhetetlen információ.

sárkányfő 2011.03.07. 10:39:03

@Tüzes Mackó:
a személyeskedésed azt kívánja álcázni, hogy semmit nem tudsz tényekkel megcáfolni abból amit írtam.

ROBERTO 2011.03.07. 10:44:30

@sárkányfő: Hogy te mekkora szemét csúsztatógép vagy....

Sok olyan embert is megvertek és/vagy megaláztak a kedvenc sündőreid, akik nem vettek rész semmiféle utcai cselekményben, nem felvonulók, tüntetők, szabadságharcosok, vadálok, terroristák (kinek mi tetszik) voltak, hanem egyszerű polgárok, akik azon a környéken tartózkodtak, kocsmában voltak, hazafelé tartottak stb.
Ezeknek az embereknek a megverése, nem egyszerű túlkapás, ez már súlyos bűncselekmény, intézményesített megfélemlítése volt a lakosságnak, alias rendőrterror.

Ez a hellermocsadék pedig tagadja ezt, szerinte a rendőrök jogkövető magatartást tanusítottak, és jogállami előírás, hogy az intézkedő rendőrt ne lehessen azonosítani. Szerinte nem lőttek az emberekre, és nem kínozták őket, semmi ilyen dolog nem történt.

Mindannyiótoknak csak annyit kívánok, hogy éljéták át azt, amit ezzel az emberrel műveltek a rendőrök 2006-ban:
index.hu/belfold/rebisz3309/
"A feljelentést Cs. András tette, akit nem csak ütöttek-rúgtak, de sörétes gumilövedékkel közvetlen közelről hátba is lőttek miközben összegörnyedve végigfutott a kettős sorfal között. Cs. András hátából háromszor, utoljára 2007. januárjában műtöttek ki összesen 12 gumisörétet - ennyi sörét van egy lövedékben, az orvosszakértő szerint ezen kívül még a sörétkosár is sérülést okozott, ami arra utal, hogy a lövést legfeljebb 2 méterről adhatták le rá. "

A manust egy kocsmából rángatták ki a rebiszes barátaid.

bőrmók 2011.03.07. 10:46:41

Nem baj ha nem nézek végig egy morvairól készült felvételt? Inkább állatszex.

ingyenebed 2011.03.07. 10:48:02

@szekertabor:
a tévéostromot forradalomnak hazudta a fidesz tábor (élén a hírtv-vel), nem "hibás helyzetfelismerés"-ről van szó. ahogy ma is forradalomnak hazudja a tavalyi ogy választást. illetve ahogy az utóbbi 20 évünkről (benne saját múltjáról is) nagyon ügyesen átgondoltan és szervezetten hazudik folyamatosan.
az oktogoni fidesz gyűlésre a fidesz beépített emberei vezették rá a rendőröket, amiket a fidesz által azóta is elhazudott mobiltelefon beszélgetések bizonyítanak.
morvai nem példamutató munkát végez, hanem szándékosan ferdít és hazudik azóta is az egész történetről.
a fidesz célja a köztársasági államrend megdöntése, illetve átalakítása valamiféle autokrata rendszerré. ennek a tervnek részei a 2006 őszi események is, morvai hazugságrendszerével együtt. midezek miatt kapja fel Heller (is) a vizet.
az interneten blogoló agymosott libek úgy tűnik nem látják, hogy morvai, a tévéostromló csürhe, és a fidesz ugyanannak a törekvésnek a szereplői, céljuk annak a liberális alapelveken nyugvó berendezkedésnek az elpusztítása aminek fenti blogolók is a létüket köszönhetik.
jó lenne, ha rájönnének végre kik az igazi ellenség, mielőtt ők is "elpusztulnak", vagy kényetelenek lesznek testi épségüket kockára téve védeni a blogjukat, mint a líbiai, egyiptomi társaik.
lehet támadni, bírálni, gúnyolni a vén Heller Ágnest, de nem ő az aki rosszul fog járni evvel a történettel. ő már beírta magát az emberi faj kultúrtörténetébe, azok közé akik egész életükben az értékeket és a szabadságot védték pont a morvai féle sehonnaiakkal szemben. jó lenne ha a mélyen tisztelt netes értelmiség végre megtanulná megkülönböztetni az értéket a hulladéktól.

TGabi 2011.03.07. 10:48:19

Szánalmas már, ahogy egy idős, nemzetközileg elismert, filozófus szaktekintélyből kívánnak közellenséget farigcsálni. Undorító...

De! A politikusok nem szeretik a gondolkodó embereket. A filozófus is gondolkodó ember ... Érthető a párhuzam?

ynd 2011.03.07. 10:48:35

TuRuL_2k2,

Először posztot írsz valamiről anélkül, hogy előtte tájékozódnál. (Kizárólag a Hírtévé alapján posztot írni = nem tájékozódni.) Lehazugozod egy vita egyik résztvevőjét anélkül, hogy tudnád, hogy a másik fél milyen állításaira, milyen kontextusban mondta, amit mondott. És persze egyáltalán nem foglalkozol azzal, hogy a másik fél hazudott-e, vagy sem. (Vö. a sokat emlegetett "kettős mérce".)

Aztán ahelyett, hogy egyszerűen elismernéd, hogy hibát követtél el, azt bizonygatod, miért volt mégis igazad. És még mindig nem figyelsz oda a téged kritizálókra: az általad linkelt oldalon nem arra hivatkoznak, hogy Morvai a líbiai helyzethez hasonlította a Magyarországon történteket, hanem arra, hogy a Morvait hallgatóknak juthatott eszébe Líbia.

Ilyen körülmények között hiába volt részben igazad már az első bejegyzésedben. Amíg nem írsz le annyit, hogy bocs, a legközelebb jobban utánajárok annak, amiről írok, és megpróbálok objektív maradni, addig hiteltelen marad a véleményed.

sárkányfő 2011.03.07. 10:51:29

@ROBERTO:
Így jár akinek elvakítja a szemét a gyűlölet, és még lusta is visszaolvasni. ha vetted volna a fáradtságot, akkor tudnád, hogy kb 25x ki lett tárgyalva, hogy Morvai NEM mondta, hogy gumilövedékkel lőttek, ettől kezdve amit mondott, végig úgy lehetett érteni, hogy éles lőszerrel lőttel itt a rendőrök 8 éven át minden felvonuláson, bele a tömegbe. EZ NEM IGAZ. lehet engem szidni, leszarom, de te is tudod hogy ez egy ordenár hazugság. És ezt joggal cáfolta Heller. A finomabb részletekért meg hallgasd meg a videót vagy olvass vissza.

A rendőrök nem barátaim, bármennyire is szeretnéd, vagy bármennyire is keresel újabb célpontot a gyűlöletednek. Attól hogy nem ismerem el Morvai hazugságát, nem barátom egy rendőr sem, és ha visszalovasnál, azt is látnád, hogy elsimertem, voltak rendőri túlkapások. De azt pl. nem lehet bizonyítani, hogy akinek kilőtték a szemét, az nem támadott rendőrre, pedig azok maradtak kint az utcákon órákon át kergetőzni, akik erre hajlamosak voltak, szóval elég valószínű. De erről persze te nem akarsz hallani.
És minden kétségtelenül létező rendőri túlkapás ellenére ugyanúgy nem lehet összemosni néhány rendőr sem az egész rendőrséggel, pláne nem az akkori kormánnyal, ahogy a vandálok nem lehet összemosni a jobb oldallal úgy általában.

preston 2011.03.07. 10:51:35

@szekertabor: én , mint kinevezett tolvajfilozófuslibsimocsadék azt gondolom, hogy egyszerüen nincs igazad. a végin kezdve,
az ugynevezett nemzeti-polgári kormányok idején, ellentétben az úgynvezett nemzetrontó kormányok idejével senki sem szólitott fel a kormány elleni erőszakos fellépésekre és igy a csőcselék nem érezte azt a bátoritást , amit a Gyurcsány kormány idején.
Továbbá senkinek sincs joga tv szereplést követelni, majd ennek megtagadása esetén a rendőrokre támadni és gyújtogatni.
Továbbá mindenki köteles a rendőrségi felszólitásoknak engedelmeskedni.
Bizony bizony, a fidesz nagygyülés helyét sem választották meg gondosan. Én nem a választás jogáról, hanem az akkor már manifesztálódott erőszak lehetséges elkerüléséről beszélek.
Egyébként ez ügyben már minden oldalról mindent megirtak és nem hiszem, hogy sok újat mondhatunk egymásnak. Esetleg történelmi távlatból. Ha megőrzik a kordokumentumokat. A nagy népi emlékezet csal, ez az elszenvedett kinokra is áll. Mint a Bastille ostromának és lerombolásának szép emléke.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 10:52:20

@sárkányfő:
A tények: 12 szemkilővés, több tucat fej és felsőtest sérülés, Révész Máriusz véresre verése, kardlapozás.

Természetesen ilyen brutalitás után nem kell csodálkozni hogy spontán csoportok megpróbáltak ellenállni.

Mindezek után az azonosítószámnélküli viperákkal és puskákkal lövöldöző rendőrök főnökét kitüntetik.

Na látod barátom, az általatok annyira istenitett európában ez példátlan.

Aki ezt a G7 csúcson összeverődött néhány 100 tüntetővel összemossa legalább annyira csúsztat mint a MÚMIA a vörös danny féle brüsszeli űlésén. Lásd a posztba belinkelt video.

sárkányfő 2011.03.07. 10:53:30

@ynd:
Így van. Pontosan ugyanez a véleményem, már leírtam korábban is, de te frappánsabban fogalmaztál.

sárkányfő 2011.03.07. 10:56:29

@Tüzes Mackó:
És hol írtam hogy nem voltak sérülések? Tudod te mit beszélsz? Tudod te mire válaszolsz? Képes vagy értelmezni amit írtam? és a rendőrök sérüléseit miért nem sorold fel , miért csak az igazság egyik felét szajkózod? ja, jogy akkor máris más lenne az egész megítélése?
és miért nem vagy képes felfogni, hogy Morvai előadásában éles lőszeres, éveken át tartó rendszeres tömegbelövésekről van szó? szerinted ez igaz? gondolkodj már...

velorex-vezető 2011.03.07. 10:57:51

Nem kellene összemosni dolgokat. Egyfelől megtörténik, hogy egy cigánycsalád megharagszik a helyi rendőrökre , ezért egy téves riasztással az utcájukba csalja őket, hogy aztán rájuk támadjanak és a rendőrök szinte nem mernek védekezni sem, mert cigányokról van szó.
Másfelől 2006 őszén gátlástalanul, válogatás nélkül ütöttek mindenkit, aki az utcán volt, lett légyen az kődobáló, békés tüntető, vagy ott lakó, aki éppen hazaért és be akart menne a saját házába.
Az, hogy melyik tévé tendenciózuson mit emel ki, az jellemző, viszont én ott voltam minden nap és a saját szememmel láttam az eseményeket. Talán nem csak a molotov koktélos felvételeket, hanem azt a videót is érdemes megnéznetek, amin az utcán álldogáló gyereket a rendőr hátulról egy mawashi geri-vel fejbe rúg.
Egyre erősebb az a meggyőződésem, hogy ez a két oldal, a nemzeti elkötelezettségű és az exkomcsi, liberális oldal, élén az ú.n. " mértékadó értelmiség"-gel (akik között jó tréfának számít a rendőrök által összevert Révész Máriuszon gúnyolódni) a büdös életben nem fog egymással békésen szót érteni. Ne adja az ég, hogy a vége polgárháború legyen, mert akkor Belgrád sorsára jut Budapest is. Sejthető, kinek az érdekében fog a NATO és az USA közbelépni.

ROBERTO 2011.03.07. 10:58:44

@ingyenebed: "...ő már beírta magát az emberi faj kultúrtörténetébe..." Gratulálok, életed végéig csak azokat a szemeteket olvasd, de nem árt ha tudod, hogy az a tolvaj banda, hasznos kutatások elől síbolta el a pénzt, és gyártotta azt a semmirejó értéktelen szemetet, amit te a kultúrtörténet részének vizionálsz.

Amúgy Takony_fősámán, ingyenebed, Luella Menendez egyazon felhasználónak 3 nickje aki pedig egy komcsibérenc, egy szarházihellermosdató.

Igen, az a múmia undorító, már egy évtizede vissza kellett vonulnia eccerü nyugdíjasnak, és nem élősködni tovább a társadalmon, és főleg nem retardált elmével politizálni.

preston 2011.03.07. 11:03:01

@velorex-vezető: leejtetted a brossurákat, oszt összekeveredtek. ejnye, ejnye.

maat 2011.03.07. 11:04:16

Egyébként azt tudjátok, hogy utoljára tüntetés miatt 2006. szeptember 19-20-21-én kerültek előzetes letartóztatásba emberek.
2006. október 23-án több embert őrizetbe vettek, de még a tankot vezető idős férfi sem került előzetes letartóztatásba, azaz minden aznap elfogott személy másnap illetve harmadnap szabadlábra került.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 11:06:21

@sárkányfő: a rendőrök sérülései a tévészékháznál történtek, a tüntetők és békés járókelők sérülései meg okt. 23-án.
Morvai nem beszélt éles lőszerről, hasonlóan Hellerhez, s mindketten hazudtak bőséggel.
A többi a fantázia birodalma.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 11:09:07

@sárkányfő:
A liberális jogvédelem normális helyeken mindig a védtelen felet védi azokkal szemben akiket a törvény az erőszakos fellépésre feljogosít.

Az a különleges helyzet van ma Magyarországon hogy a felfegyverzett azonosíthatatlan állatként viselkedő rendőröket védik itt a liberális elvbarátaid ami PÉLDÁTLAN.

Az hogy megsérült néhány rendőr azon nem kell csodálkozni, de én nem tudok megvakult, rokkantá vált csonttörött leszázalékolt ájultra vert rendőrökről.

Te tudsz?

Mellesleg ezeket az állatokat utánna kitüntették és prémiumokkal elhalmozták.

Ezek után a Ti -az itteni liberálisok- a rendőrök jogairól és sérüléseiről osztjátok az ész.

A liberalizmus szégyenei vagytok. Morvai Krisztina évtizedes tapasztalatokkal rendelkező liberális jogvédő. Az egy vicc hogy egy ilyen szemléletű politikus csak radikális jobboldali pártban kap mozgásteret.

Ez a magyarországi liberalizmus valódi kritikája. Kicsit magatokba kéne nézni.

velorex-vezető 2011.03.07. 11:10:12

@preston: Próbáld elolvasni azért és megérteni olcsó élcelődés helyett. Fentebb néhány elvtársad azt vetette a szemünkre, hogy a rendőrök brutalitását nem ítéljük el abban az esetben, ha cigányok, pederaszták, drogosok ellen nyilvánul meg.

ROBERTO 2011.03.07. 11:10:45

@sárkányfő: Szerinted tehát a rendőrök sérülése legitimálja bármely állampolgorgár összeverését, hátbalövését, rabosítását, kínzását?
Legitimálja a véletlenül leesett azonosító jelzések véletlen leesését, koncepcionális jelentések és jegyzőkönyvek írását, és a hamistanúzást a bíróság előtt?

A rendőrnek kifejezetten megtiltja a törvény a rajta esett sérelem bosszú jellegű megtorlását.

Aztán lehet, hogy nektek külön törvényetek van, ami előírja a rendőröknek az emberek kínzását.... , de egy biztos, hogy az nem a Magyar Állam törvénye.

velorex-vezető 2011.03.07. 11:14:58

@Tüzes Mackó: Miről ismerszik meg egy magyarországi liberális?
Diktatúráról visít egy el sem olvasott médiatörvény-tervezet miatt, de a pártjuk elnöke Révész Mártiriusznak gúnyolja a bekötött fejjel megjelenő képviselő társát, akit a rendőrök, ok nélkül összevertek.

dana_hun 2011.03.07. 11:15:19

Én ezt a négy percet sem bírom végignézni, nem annyira a tartalom miatt, mint inkább az elviselhetetlen angol kiejtésért. Hogy az istenbe nem lehet rendesen megtanulni angolul?Morvai is, Heller is, de még a többi MEP is, ez szánalmas.
dana
P.S.:persze, a háú red iz hiz popó után mit csodálkozom...

cogito verus 2011.03.07. 11:18:09

@egerészölyv:
Légy egyenes, mi a bajod?
Ha már a főnököd olyan puha grincü, hogy nem mer se Á-t se B-t mondani, nehogy elpártoljanak tőle.
Tipikus demagóg. Csak olyat szeet mondani, ami pozitív. Ilyet most nem tud , ezért folytatja a lufi hámozó típusu beszédeket.

cogito verus 2011.03.07. 11:20:02

@egerészölyv:
Morvai hazudik folyamatosan. Ebből él politikailag.
Heller pontos volt és tényszerü.
A vitaindító cikk írója meg ferdít. Te meg követed.

egerészölyv 2011.03.07. 11:20:33

@Legelő Őse: stílusodból, bunkó mondanivalódból, helyesírásodból arra következtettem, hogy második kicsiny hazád Szlovákia. Te? Zsidó? Na, ahhoz aztán nagyon sokat kellene kepesztened! Még ha szerinted "lent" is vannak (a "lezsidózás" kifejezésből ítélve).

sárkányfő 2011.03.07. 11:21:40

@Hepci: a saját szememmel láttam a tévében ahogy pl. a nyugatinál egy vandál molotzov-kotál dob az őt üldöző rendőrökre (azok féleugrottak). hagyjuk a dumát, itt szabályos utcai harcok voltak éveken át.

és ha ha valaki lövéséről beszél, akkor az default éle lőszer. ha nem az, külön kell mondnai.

a magyar nyelvet már kifrgatták, meggyalázták saját érdekükben (hetente=három hetente, zsarolás=szabad választás, megszroítás=újjászervezés, stb), egyáltalán nem csodálkozom, hogy most az angol jön.

egerészölyv 2011.03.07. 11:21:41

@Hepci: igaz, ciánkapszula a helyes kifejezés. Azt rejtegetem, mert mindjárt kitör ám itt a diktaturrha.

egerészölyv 2011.03.07. 11:22:58

@sárkányfő: magatehetetlen, harcképtelen emberek brutális megkínzását már Kóka is elítélte. Pont. Le vagy ragadva Heller szintjén.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 11:23:17

@velorex-vezető: na, a dörmögő, műveletlen, alpári suttyót azért nem kell összetéveszteni a liberalizmussal. Tudjuk, miért választotta őt az élcsapat. Ekkora barmot nem találtak hirtelenjében másikat, aki nem zsidó.

ROBERTO 2011.03.07. 11:23:29

@sárkányfő: Megállná a helyét a rendőrökkel kapcsolatos minden állításod, ha a rendőrök a békés szándékot mutató illetve cselekményekben részt nem vevő személyekkel kapcsolatban nem követtek volna el semmit ami felróható lenne nekik. Csak épp a rendőri vezetőség a TV székházas incidensnél elkövetett hibáit torolta(tta) meg a lakosságon olyan körülmények között, amiknek jogállamban nem lett volna szabad előfordulnia.
Érdekes módon a brutális bűncselekményeket (kár ezt rendőri túlkapásként értelmezni) elkövető rendőröket jobbára nem lehetett azonosítani, mivel "leesett" róluk az azonosító, azaz valószínűleg a rendőrök java része készült arra (tehát a bűncselekményeket aljas indokból, különös kegyetlenséggel, bűnszövetkezetben, előre megfontolt szándékkal valósították meg), hogy törvényes és törvénytelen eszközökkel is bántalmazni fog bárkit akivel bevetése során találkozik, és nem rendőr, tudva azt, hogy azonosító híján nem lehet ezért majd őt felelősségre vonni.

sárkányfő 2011.03.07. 11:24:17

@Tüzes Mackó: Te most viccelsz? Az MTV ostromakor több mint 100 rendőr sérült meg... különben is mióta kell egy rendőrnek megsérülni ahhoz, hogy joga legyen a a csőcseléket megfékezni? eszed tokja...

amúgy, pl.:
"betondarabbal dobtak meg a tv-székház lépcsőjén, ahol a rendőrsorfal első sorában állt. A súlyosan megsebesült rendőr több műtéten is átesett, de maradandó sérülése miatt leszázalékolták."

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/299263

egerészölyv 2011.03.07. 11:25:19

@Luella Menendez: szegény, idős, amikor baromságokat beszél és az orrára koppintanak. Bátor demokrata, amikor vijjogva támad.

Gondolkodó fő? Na nem úgy nézem...

Tüzes Mackó 2011.03.07. 11:25:54

@cogito verus:
Heller hazudik folymataosan. Ebből él politikailag és gazdaságilag.
Morvai pontos volt de egy kicsit indulatos.
A vitaindító pedig maszatol ahelyett hogy keményen megbüntetné a magyarországot gyalázó megélhetési politikusokat.

Te meg analfabétaként kapkodod a fejedet.

egerészölyv 2011.03.07. 11:26:21

@ynd: a jó öreg kontextus-duma :DD Láttuk, mit hazudozik össze a szegény, öreg filozófus. Minden film be lett linkelve.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 11:26:46

@cogito verus: fetrengve röhögök, komolyan. Ebből él politikailag? Csak nem a korrektségéből?
Osztán milyen az, ha egy filozófus "politikailag él"? Lehet, Debreczeni Jocó is egy lappangó filozófus? Ő is ebből él, Gyurcsi sheggében. Meg a Giró-Szász. Az is egyre inkább filozófusnak tűnik, csak a shegg más.

sárkányfő 2011.03.07. 11:27:57

@ROBERTO:
"Szerinted tehát a rendőrök sérülése legitimálja bármely állampolgorgár összeverését, hátbalövését, rabosítását, kínzását?"

Nem. Még csak sérülni kell egy rendőrnek sem. Aki a közre veszélyt jelent, és nem hajlandó felszólításra elhagyni a területet, ellenben dobál, gyújtogat, megvadult csürheként viselekedik, az ellen mind a hatályos (most is) türvények, mind a morál és a józan ész szabályai szerint is lehet rendőri erőszakot alkalmazni, sőt ez kötelességük is. Akár sérült meg rendőr akár nem. Ezt fel kéne már fogni. A közrendet a közvagyont védik a rendőrök.
A gumilövedék elfogadható, a rabosítás is, sőt teljesen természetes. Európa szerte ezeket alkamazzák, teljesen jogosan. Az aránytalan brutalitás nem elfogadható, de ezt már írtam korábban is.

egerészölyv 2011.03.07. 11:28:55

@sárkányfő: nézd csak, Morvai biztos egy moron, viszont Heller okos, mint a tavalyi kos, tehát ha Morvai azt mondja, a rendőrök lőttek, DE NEM TESZI HOZZÁ, hogy gumilövedékkel, akkor derék tavalyi kosunknak nem azt kellene hazudnia, hogy nem lőttek, hanem igazat kellene mondania: kijavítania a moront, hogy gumilövedékkel.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 11:29:51

@sárkányfő:
Te figyelj barátom, összekeverd gizikét a gőzekével.

Itt a 2006 okt.23-i eseményekről beszéltek Brüsszelben.

De ha már szóba hoztad, ami ott történt a rendőrség szégyene.
Találós kérés:
Miért nem vetették be a 2 utcával arébb várakozó felkészült rendőrosztagokat amivel ezt az egész "ostromot" megelőzhették volna?
Kinek volt a politikai érdeke az események eszkalálása?
Na erre válaszolj kispajtás.

egerészölyv 2011.03.07. 11:30:35

@preston: "Továbbá senkinek sincs joga tv szereplést követelni" - épp most olvasom, hogy egy LMP-s képviselő tévészereplést követel, hogy ott leplezze le Papcsákot. Van joga? Nincs joga?
:)

egerészölyv 2011.03.07. 11:32:20

@sárkányfő: csak hát ez súlyos füllentés.

egerészölyv 2011.03.07. 11:33:49

@sárkányfő: ha egy rendőr sérülést szenved, akkor egy másik rendőrnek nincs joga egy magatehetetlen ember fejét rugdalni. Ezt csak te és Heller nem tudjátok, esetleg Vörös Dani, de már pl. Kóka tudja.

sárkányfő 2011.03.07. 11:34:00

@ROBERTO:
aki nem hagyja el felszólítása a műveleti tewrületet, az attól kezdve maga ad felhatalmazást a rendőrségnek a beavatkozásra. ez teljesen természetes. a hatóságnak nem lehet ellenszególni, ha mégis, már nem vagy ártatlan bámészkodó. különben is, árulja már el végre valaki, mi a faszért megy oda ahol balhé van? és ha mégis megtezsi, utána miért sír, ha sérülés érte? pláne hogy a sorozatos rendőri felszólítások ellenére nem hagyta el a helyszínt?
és milyen békés felvonulók, aki molotov-koktállal, csúzlival, késsel készülnek az esti sétára? és aki meg nem ilyen, az miért keveredik közéjük, és mi alapján várja el, hogy akár rendőr akár bármiylen emberi lény képes legyen őt megkülönböztetni a vandáloktól?

és mint írtam, sose állítottam hogy a rendőrök teljesen ártatlanok, viszont arról kurvára le kéne már szokni, hogy pár brutális rendőrrel azonsítasz engem, másokat, egész rendőrséget, stb, mert ez maga az agybaj.

egerészölyv 2011.03.07. 11:35:44

@ROBERTO: sárkányfő is a hétfejű sárkány egyik feje? :)

sárkányfő 2011.03.07. 11:35:45

@Tüzes Mackó:
"Itt a 2006 okt.23-i eseményekről beszéltek Brüsszelben."

lol, meg se hallgatod, és osztod az észt? 8 évról beszélt morvai. barom. hallgasd már meg te szerencsétlen, már nagyon unlak.

sárkányfő 2011.03.07. 11:36:32

@egerészölyv:
akkor ismét:
"Képes vagy értelmezni amit írtam? "

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 11:37:16

@sárkányfő: na és. Gergényi demokrata volt, de még mennyire...
Viccet félretéve, mindig csak csodálkozom, normális emberek hogy tudnak így kivetkőzni magukból a tények kiforgatása érdekében.
Volt egy csomó szélsőséges barom, aki feszt cirkuszolt az utcán és a tévénél (nem zárható ki, hogy Fideszék valami módon adták a lovat alájuk a publikus dolgokon kívül is). Ezek megfelelő kezelési módja nyilván a letartóztatás, netán közben némi bajuk esik, nem nagy kár értük.
Az érme másik oldala a semmivel se igazolható, rendőrállamokban szokásos jelenségek, Szilvásy terrorveszélyről való hazudozásától és a mesterlövészekkel feldíszített múzeumi megemlékezéstől a permanens műveleti területen át a leesett azonosítós válogatás nélküli hülyére verésig és az undorító rendőrkapitány főpolgimesteri kitüntetéséig.
Utóbbiak közepette Gyurcsány többször elélvezett, Klára nélkül. Viktor meg nyilván akkor lett volna boldog, ha kitör a forradalom.

egerészölyv 2011.03.07. 11:38:49

@cogito verus: pontosan hazudott, attól filozófus.

bellissima 2011.03.07. 11:39:29

@sárkányfő Te menjél Észak-Koreába vagy Kínába lakni, neked ott a helyed, neked ott tetszene. De ott se mozdulj el a TV elől, ha még valaha a tankok előtt emberek is lesznek a Mennyei Béke terén. Amíg gyűjtesz a nagy útra, tanulgassál még, mondjuk, tudományos szocializmust, attól megtanulsz hitelesebben hazudozni.
@maat Te is idióta vagy, kellene picit olvasgatni mást is, mint a Népszabit... akkor majd ügyesen tudsz valamit mondani, ami hasonlít a tényekre.

ROBERTO 2011.03.07. 11:39:45

@sárkányfő: Kapcsold már ki a "read only"-t!

HA a rendőrök csak azok ellen alkalmaztak volna erőszakot, aki részt vettek az utcai harcokban...
HA a rendőrök szabályosan teljesítették volna a törvényi előírásokat cselekményeik során...
HA a gumilövedéket kizárólag tömegoszlatáshoz használták volna fel, és nem kínzásra
HA a törvény szerint csak arányos erőszakot alkalmaztak volna
HA csak aránytalan brutalitás fordult volna elő és nem lettek volna minden alapot nélkülöző esetek

Akkor most itt nem hőbörögne senki, csakhogy nem ez történt, ezek a rendőrök erre készültek, megbeszélték és szándékosan nem viselték az azonosító jelzésüket, hogy az előre betervezett szadista cselekményeikért ne lehessen őket felelősségre vonni.
Nem az a baj hogy intézkedtek, hanem az intézkedés formája és körülményei, illetve azok a bűncselekmények, amiket elkövettek.
Egy jogállamban az ilyen intézkedés még akkor is bűncselekmény, ha azt olyanon hajtották végre aki maga is bűncselekményt követett el, csakhogy szép számmal akadtak olyanok is, akik nem követtek el bűncselekményt, mégis a brutális rendőrattack áldozatai lettek. Ezt kellene felfognod!

egerészölyv 2011.03.07. 11:40:02

@sárkányfő: ha nem tette hozzá, hogy gumilövedékkel, akkor ezt a főokoskátoknak kellett volna megtennie. Tömény hazudozás helyett.

walter77 2011.03.07. 11:40:44

Azért a mandíner is ügyes banda. Felrak egy fél, torz videót. Elböffenti magát, hogy Heller hazudik, aztán hagyja, hogy fröcsögjenek az okosok.

@longlife:

"HELL-er ágnes, te nem érdemelsz tiszteletet, aki így elárulja a hazáját, látszik hogy a kenyered nem innen kapod! vén ember vagy, de van még mit tanulnod! azért mert elolvastál több könyvet és azok gondolatait, az igazi gondolatát nem érted látszik. "

Jól jegyezd meg ezen szavaid és olvasd vissza 30 év múlva.
Ostoba.

@Tüzes Mackó:
"Morvai Krisztina évtizedes tapasztalatokkal rendelkező liberális jogvédő. "

Ez olyan fogalmi zavar mintha azt mondtad volna fasiszta kommunista.

Ami itt volt az nem liberális felvonulás volt hanem anarchia. A kettő nem ugyanaz.

@Legelő Őse:

Te sosem fogsz egy nyelvet beszélni velük, ahogy én sem. Fölösleges, na nem mintha nem menne föl az agyam nekem is...

egerészölyv 2011.03.07. 11:42:58

@sárkányfő: azt hittem, áprilisban már túllendültünk azon, hogy a 0% higgye magát az elme krémjének, és a maradék 100% a mucsai...

Tüzes Mackó 2011.03.07. 11:43:11

@sárkányfő:
Na hülyegyerek nincsenek érvek jön a liberális bosszú?

A tömegbe lövetés konkrétan az okt.23-i események kapcsán került szóba videó 1:06.
Öcsi ahelyett hogy válaszolnál össze-vissza beszélsz.

Hasonlítasz a MÚMIÁRA csak a vörös Denny nincs melletted.
Kispajtás késtél 10 évet. Ez a fajta szemellenzős szélsőliberális kommunikáció már megölte az elvbarátaid pártját.

sárkányfő 2011.03.07. 11:45:47

@ROBERTO:
Fogd már fel, ha avalaki nem távozik többszi rendőri felszólításra műveleti területről, az bűnt követ el. Hatóságnal való ellenszegülés. Tököm tele, hogy lasan már mindenki csak békés arra járó volt. ja persze. Aki normális az úgy elmegy magától, még rendőri felszólításra sem vára, mint a pinty.

És áruld már el, éjszaka, folyamatosan mozgó tömegben hogy különböztessen meg egy rendőr polgári ruhás embereket? honnan tudja hogy melyik "ártatlan" aki elvesztette a hallókészülékét és nem hallja a hangosbemondós felhívást, és melyik melyik az aki előbb dobta fejbe a kollégáját? hogyan? de tényleg?

és miért bvan az hogy normális emberek SOHA nem keverednek pl. futbal-verekedésbe, mert mindneki tudja, hogy ha odamegy, akkor senki nem foga tudni megkülönböztetni azoktól, akik közé keveredik?
és hányszor írjam le, hogy a volt rendőri brutalitás is? bár én valamiért nem sérültem meg, ja ott se voltam.

egerészölyv 2011.03.07. 11:46:10

@walter77: "Ez olyan fogalmi zavar mintha azt mondtad volna fasiszta kommunista" - persze, mert az nem a Morvay, hanem a Heller.

szakállasbácsi 2011.03.07. 11:47:03

Én értem, hogy ha valaki idősebb és ...khm...előnytelen a külseje, akcentussal beszél angolul, és a számtalan egyetemi katedrán eltöltött éve ellenére is arra szorul, hogy trollok oktassák ki a shot és a shot down közötti különbségekről, akkor az nem sok értelmeset mondhat, különösen, ha nem a jobb (?) oldal populista hőzöngésével konform a véleménye. De már a címben "catfight"-nak minősíteni a dolgot, nemcsak ízléstelen, de bornírt is.

Én nem tudom, hogy a dühöngő csőcselék ellen, hogyan kell fellépnie a rendőrségnek, de azt látom és tapasztalom a világot járva, hogy Athéntól Párizsig és Szöultól New Yorkig, ha a csőcselék - akarom mondani zemberek - benzinespalackokat dobál, tankot köt el, utacköveket hajingál, felgyújt autót, TV székházat, miegymást, akkor annak két kimenetele lehet:
1. Forradalom tör ki és megdöntik a fennáló rendszert, vagy hatalmat, melynek során általában sokan meghalnak, megsérülnek és pár év múlva a dolog ugyanott folatatódik (csak mások korrumpálnak másokat)
2. A rendőrség helyreállítja a rendet, mely akció során sok embert megvernek, vagy az utcán, vagy a rendőrségen (ne legyetek hülyék, a rendőrök azért megpróbálják megjegyezni, ki dobált, mit, és azok nagyobb eséllyel szenvednek ujjtöréses balesetet) és szerencsés esetben senki nem hal meg.
Nálunk a szerencsés eset volt, és a populista eszement "jogvédő" ember azok oldalán áll, akik akkor a törvényes rendet akarták megdönteni. Ez szerintem nem catfight, hanem súlyos felfogásbeli különbség, mely a törvényeket, a mások emberi jogait, és a politikai hatalom és ellenzék felelősségét érinti.
Míg a hatalom nagyobb részben felelős, és míg nyilvánvalóan nem lett volna szabad megengednie, hogy a város erre leginkább alkalmatlan "terén" - valójában egy útkereszteződésben - szervezzen tüntetést a cinikus és aljas módon populista ellenzék, addig az ellenzéknek nem kellett volna az ultrákkal szövetkezni.
Heller arra reagált, hogy ha