Csacsicica - Tereskova igaza
2011. január 15. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Csacsicica - Tereskova igaza

  Miközben halálra izguljuk magunkat, hogy lesz-e még szabad sajtónk, aközben kialakult egy olyan kommunikációs forma, amiben az érzelmi érvelés csacsiságnak számít, és a nők cicusok.

  Elnézegettem mostanában a Heti Hetes egy adását, ahol Tereskova is vendégeskedett és azt kellett látnom, hogy a férfi társai egymást bátorítva nézik folyamatosan hülyének, mert nem cinikusan riposztol, hanem a mainstreamtől eltérően saját gondolatait adja elő. Például olyan eredményeket hoz fel a Fidesz kormányzásról: ő annak örül, hogy eltűnt a hazudozó miniszterelnök, meg arra vágyik, hogy az újságírók ne írhassanak meg mindenféle hazugságot. Oh, mondja erre a finnya, okoskodó férfinép - milyen kis butuskának tetszik lenni.

  Nem hiszem, hogy a nagy hordószónokaink, akik egész nap faszgyűrűket lájkolnak a tumbleren, vagy olyan bátrak, hogy részegen 1.0 udvarlási technikáikat fitogtatják, esetleg ott okoskodnak valamelyik katedrán, szóval én nem hiszem, hogy ők mondják meg, ki a butuska kiscica.

  Igenis van helye az érzelmi érvelésnek a vitában, mert nem csak az számít, hogy családbarát intézkedései vannak a kormánynak, vagy harcot indítanak a magánnyugdíj pénztárak ellen, hanem az fontosabb, hogy bízunk-e bennük. Bízunk bennük, mert személyesen ismerünk sokakat, akik pozícióban vannak - tisztességes, jó szakemberek. Bízunk bennük, mert az elveik hasonlóak, mint a mieink. Vagy egész egyszerűen csak azért bízunk bennük, mert a szocik annyira szörnyűek voltak, hogy ahhoz képest biztos jobbak.

  Persze mondható, hogy a kommunisták is bíztak az MSZMP-ben, tisztességes barátaik ültek pozícióban, csak éppen azért nem jó a párhuzam, mert tudtommal az Orbán-kormány eddig még senkit se börtönzött be ártatlanul, nem épített ki besúgó rendszert, nem rúgta ki az állásából azokat, akiknek más a hitük, nem zárta le az országhatárokat. Mondhatnák sokan, hogy ezeket Gyurcsányék se tették, de az a baj, hogy igenis megtették: ártatlan embereknek lőtték ki a szemét, ártatlan embereket börtönöztek be és vertek össze. Ráadásul az az MSZP tette ezt, amelynek tagjai húsz évvel ezelőtt még ocsmányabb dolgokat műveltek.

  Az érzelmi érvelés sokkal érvényesebb számomra, mint a sunyi cinikusság.

  Sokan vagyunk, Tibor!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr32560869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rádőlt a pofonfa Tereskovára 2011.01.18. 10:38:46

A Mandiner szerint a Heti Hetesben vendégeskedő Tereskovát az ott szereplő férfiak azért nézték "folyamatosan hülyének, mert nem cinikusan riposztol, hanem a mainstreamtől eltérően saját gondolatait adja elő." A cikkben a link eredetileg az ...

Trackback: Akinek illatos a pinája 2011.01.15. 09:46:25

Bár azt hittem, hogy a legutóbbi posztban bemutatott produkció elképzelhetetlen a Szigeten, Tyereskova (akitől sosem állt távol a polgárpukkasztás és a meztelenkedés) tegnapi koncertjével majdnem rácáfolt erre, mint ahogy ezt az alábbi fotók is bizonyí...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.15. 10:26:31

@Tündér_Lala: Összefüggéstelenül beszélsz. Mi a fasz köze van a körmös Bauernek ahhoz, hogy Orbánék csinálnak-e munkatáborokat, illetve, hogy én mit gondolok erről?

Ha van kedved, egy rövid listában közöld velem, hogy mitől engeded meg, hogy rettegjek, és mitől nem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.15. 10:30:29

@Kettes:

édes istenem, bár igaza lenne. magának például munkatáborban a helye. ehh, ha ezt megérhetnénk! és tudja mi ebben a legjobb? hogy akár népszavazással is be lehetne magukat záratni. a magyar egészséges. nincs demokráciaigénye :)

Tündér_Lala 2011.01.15. 10:35:33

@Kettes: Rettegjen csak nyugodtan, ha kedve tartja. De ennek a hitelessége a nullával egyenértékű.

devuscka 2011.01.15. 10:41:55

"Igenis van helye az érzelmi érvelésnek a vitában, mert nem csak az számít, hogy családbarát intézkedései vannak a kormánynak, vagy harcot indítanak a magánnyugdíj pénztárak ellen, hanem az fontosabb, hogy bízunk-e bennük. "

Az érzelmi érvelés alapvetően női fegyvernem, (elég hatékony) így csak egyet tudok érteni a használatával.
Még a 'sérthetetlen' filozófus (!) asszony is ezt használja: "A lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort" - Heller Ágnes reagál a vádakra"

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.15. 11:17:55

Az egész HH (nem Hail Hiter az más...) maga szűk látókörű, begyepesedett, paranoid érzelmi érvelés. A Zorbán gonosz, mindenki fasiszta, csak mi vagyunk jófejek...

Tereskova egy meglehetősen triviális morális szempontot vett elő, persze az übermensch értelmiség nem dől be trivialitásnak, és meg/ki kell magyaráznia.

Egyébként respekt, én nem merek heti hetest nézni...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.15. 11:33:13

@Tündér_Lala: A jövő héten mutasd be légy szíves a hitelesített hitelességmérődet.

betyár (törölt) 2011.01.15. 11:56:17

A műsort nem láttam, de a probléma-felvetésben igaza van Lolának. Néha maguk olyan egyszerűek, mint az ék. Kivéve azok a kommentelők, akik hivatásszerűen trollkodnak. Ők is egyszerűek, de más szempontból. Lehet, hogy tyereskován végig ment a város, de valószínűleg a műsorban szereplő férfiak meg végig mentek - vagy mentek volna - a fél városon. A férfiak intellektuális gőgje néha teljesen hasonlatos az "értelmiségi" gőghöz, amit az itt kommentelők nagy része mélységesen lenéz. (Lásd Heller-féle eset: nem is érti a problémát, hiszen az nekik jár.)

Nagy-Papa 2011.01.15. 12:00:12

Szerintem meg (és ez az én véleményem) a T. egy igazi buta liba. És ezen az se változtat, hogy szivatták-e a HH-ben, vagy nem?
Annak örül, hogy eltűnt egy hazug miniszterelnök. Oké, és? kaptunk egy másik hazug miniszterelnököt. Vagy tán az nem hazug, aki azt mondja nem lesznek megszorítások, most meg azt, hogy igen (persze, ezek igazándiból nem megszorítások, csak...).
Vagy aki azt mondja, hogy megőrzik a nyugdíjak értékállóságát, aztán meg azt, hogy nem fognak többet kifizetni a nyugdíjkasszából, mint a befizetések. Vagy aki azt mondja, hogy a nők 40 év után nyugdíjba mehetnek, aztán azt, hogy senki nem mehet korábban nyugdíjba.
A Fidesznek persze nincs besúgóhálózata, csak éppen Kubatov et. mondta el, hogy minden utcában, minden házban tudják, hogy ki kire fog szavazni. Aha, akkor biztos üveggömbből tudja...
Emberek! Lehet utálni a MaSzoP-ot (meg bármit/bárkit), de attól a Fidesz nem lesz jobb.
Nyugatot GyF rángatja dróton azért fikáznak minket?? Ti se gondolhatjátok komolyan, hogy ilyen hatalma van, hiszen akkor erősebb, ügyesebb, stb, mint Viktornak!...
És hol a NAgy Terv, amit OV-ék éveken át titokzatosan bújtattak, amivel M.o-ot egy "pillanat alatt" kirántják a sz@r-ból, csak nem akarják megmutatni, "nehogy a szocik ellopják"
Igaza volt Ranschburg J. bácsinak: ebben az országban tömegek élnek agykéreg nélkül, nem gondolkodnak.
(ne fáradjatok a fikázásommal, le-liberálbolsizásommal, hanem ezeket a kérdéseket válaszoljátok meg MAGATOKNAK! Köszi!)

Bell & Sebastian 2011.01.15. 12:09:45

Amióta vettem egy lézer irányzékot, szeretem a Heti hetest. De csak tükörből szabad néznem.

eN 2011.01.15. 12:12:43

@Nagy-Papa: "Igaza volt Ranschburg J. bácsinak: ebben az országban tömegek élnek agykéreg nélkül, nem gondolkodnak."

Ezt szépen illusztráltad is magadon. Köszönjük, egyéb?

Port Kennedy(Australia) 2011.01.15. 12:13:12

@Nagy-Papa:"Igaza volt Ranschburg J. bácsinak: ebben az országban tömegek élnek agykéreg nélkül, nem gondolkodnak."
Lehet hogy tömegek nem,de egy ember biztos a neve:Nagy-Papa.........

Port Kennedy(Australia) 2011.01.15. 12:15:21

@eN: 25 másodperccel megelőztél (lassú vagyok)

vizipipa 2011.01.15. 12:20:01

A retekklubon a Fábryn kívül olyan, hogy a piros mezesek lekoptak?
Mi van itt? Földcsuszamlás? :)

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.01.15. 12:25:25

@Grift:

1.
maga mit sajnál egy parlamentet (vö.: demokrácia)

2.
noch dazu, épp a gyurcsányi-féle kompániáét

kackia 2011.01.15. 12:34:00

N.K. egy középszerű akció hős ki mindig tudja ki mellé kell állnia, nem kell ahhoz fejlett politikai érzék, hogy bárki levegye, hogy a fidesz 16 évre be fogja betonozni magát. Szóval ő rájött, hogy érdemesebb az ő szekerüket tologatni. A heti hetes volt az antré. Érzésem szerint semmi mélyebb elkötelezettség, csupán józan egzisztenciális megfontoltság, némi jánusz arcúsággal.
Érdemes kicsit elemezgetni a művésznőt, fő téma nála a vizelés a picsaszag, a bélsár, a savanyú gombás muff , vagy tudom is én mi. Ez nem vall egészséges lélekre.
Próbáljunk együtt érzőbbek lenni Nagy Krisztával biztosan súlyos traumák érhették kislányként.

Bloodscalp 2011.01.15. 12:37:55

Gratulálok, ismét színvonalas írás

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.01.15. 12:38:09

@kackia:
"mindig tudja ki mellé kell állnia"

ellenben magácska kitart a "hazudtunk reggel, éjjel, meg este" társaságban

ennyit a maga erkölcseiről :)

kackia 2011.01.15. 12:41:46

@Ezt a népet sajnáljam?: A félreértések elkerülése végett a16 évet nem fájdalmas sóhajjal a szívemen írtam.

Manyi Béci 2011.01.15. 12:43:26

Már régóta szeretném megkérdezni, hogy pontosan hány embernek lőtték ki a szemét a pár évvel ezelőtti tüntetéseken? Komolyan érdekelne. Tudja valaki?

Tyereskova lesz a jobboldal új nőideálja?:)
Nekem ez tetszik.:)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.15. 12:43:29

@kackia: "A heti hetes volt az antré." Tévedés, N.K. "nagy" fideszes volt mindig is, semmi janusz arcúság nincs benne. Az, hogy ezt a súlyoskodásaival, hogyan egyezteti össze, az más kérdés.

kackia 2011.01.15. 12:46:36

@kackia: Igen tudja és biztos vagyok abban is , hogyha most nem fidesz kormány lenne akkor is megtalálná a kifizetődő oldalt . Tudja egy naprakész kortárs képzőművésznek fontos az óriás plakát.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.15. 12:49:11

@Manyi Béci: 70-80 embert láttak el fejlövéssel, ebből, ha jól emlékszem 17 embernek találták el a szemét konkrétan, ebből ketten vakultak meg végleg
az egyik szemükre.

csi szi 2011.01.15. 12:52:37

@Manyi Béci: Gondolom (szerintetek) túl keveset.
De egynek legalább. Ja és ha a fideszkormány alatt lőttek volna ki egyetlen ballib szemet, arról cikkezne a Tages-Anzeiger meg a többi, mint fasiszta terrorról, nyugi. Szóval akkor kénytelen lennél tudni...

kackia 2011.01.15. 12:53:16

@gloire: Nehéz elhinnem, de ha maga mondja.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.01.15. 12:55:40

@gloire:

csak pár jól elhejezett éles lövedék egy-két kék pufajkában sokat jelentett volna 2006-ban:

1. az átszakította volna a gátat, hogy a senkiháziak érinthetetlenek

2. a szoclib bagázs semmi mástól nem fél csak ha fizikai szabadságát, létét fenyegetik

csi szi 2011.01.15. 12:56:50

@kackia: Én meg nem tudom, hogy nem iróniának szánta-e, hogy "fideszpárti" volt a HH-ban, ahol nem éppen konformizmus annak lenni.
Másrészt, jó, Szalai Annamária is szerkesztett szexlapot, de azért nehéz elképzelni, hogy NK-nak vmi zsíros megbízást adna a fidesz-kormány.
Azt meg bátor dolog kijelenteni, hogy a fidesz 16 évre bebetonozza magát. 94 után pl. a jobboldal félt attól, hogy az MSZP-SZDSZ 12,16,20 évig lesz hatalmon, az sem valósult meg.

kackia 2011.01.15. 12:57:33

@Ezt a népet sajnáljam?:
Ezt ne!

Embert , érző lényt nem bántunk.

akinemlepegyszerre 2011.01.15. 13:00:36

kár hogy ide cicusok is posztolhatnak

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.01.15. 13:02:31

@kackia:

ahogy minden maffia, semmi mástól nem tartanak, csak ha valamilyen materiális, fizikai tekintetben (vagyonukban, szabad mozgásukban, testi épségükben) veszélyeztetettek

Bell & Sebastian 2011.01.15. 13:03:04

@Manyi Béci: 14 szemsérülés volt, hogy mennyien vakultak meg, azt nem tudom pontosan, de egy vagy kettő ember a félszemére.
(de volt már erről itt szó)

kackia 2011.01.15. 13:03:27

@csi szi: A HH valóban nem konformizmus fideszesnek lenni , de kifizetődő.
Tudja olyan mint a Klapka reklám a sok trendi hirdetés között a gagyi a legfeltűnőbb.

Bell & Sebastian 2011.01.15. 13:08:43

@gloire: Bocs, a parlamenti jelentést ismerem csak. :)

hacsaturján 2011.01.15. 13:18:02

közülük tizenkettőt a horngyufa is megvert. (nem baj, ha nyúl, csak röfögjön)

Manyi Béci 2011.01.15. 13:25:53

@csi szi:
"Ja és ha a fideszkormány alatt lőttek volna ki egyetlen ballib szemet, arról cikkezne a Tages-Anzeiger meg a többi, mint fasiszta terrorról, nyugi."
Ebben igaza lehet. Miért is alakult ez így?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.15. 13:32:20

@Manyi Béci: "A zavargásoknak 167 sérültje (köztük 17 rendőr és 5 külföldi) volt, közülük 134 ambuláns, 33 kórházi kezelésben részesült. Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is.[19][34] Nyak-, fej-, szemsérülések száma 80 volt az összes sérülés között." (Wikipédia - nem tudom, hogy a négy vizsgálatból melyikből származik)

gyaloghartur 2011.01.15. 13:34:36

Tyereskova! Te légy kova,
én meg acél leszek!
Meglásd tőlem szikrát kapsz, jó?
S leégnek a tapló
HETEK!

csi szi 2011.01.15. 13:42:17

@Manyi Béci: Mondjuk úgy, hogy "történelmileg így alakult", mint anno az egypártrendszer.

Várúr 2011.01.15. 13:47:36

@Kettes:
Hogy mitől rettegj? Rövid lista, ahogy kérted:
1. Üldözési mániádtól
2. A felismeréstől, hogy a kutya se üldöz
3. Attól, hogy üldözőt keresel magadnak
4. Attól, hogy egy rohadt üldözőt se találsz
5. Ezek után te kezdesz másokat üldözni
6. Üldözöttjeid leszarnak.
7. Erre saját magad kezded üldözni.

Nagy-Papa 2011.01.15. 13:56:54

@eN:
Tudsz konkrétumot mondani, vagy csak fikázni?
(rólad írtam a zárójelben, te "nép egyszerűsített gyermeke")

Nagy-Papa 2011.01.15. 13:58:10

@Port Kennedy(Australia):
Még ha csak lassú lennél...
Gondolkoztál mielőtt írsz, vagy csak fikáztál zsigerből?
(ahhoz biztos nem kell agykéreg..)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.15. 14:01:53

@Várúr: Ez a lista hiányos. Nem tartalmazza, hogy mitől tilos rettegni.

Nagy-Papa 2011.01.15. 14:04:56

Na, végig olvastam ami az első bejegyzésem alatt született..
Egyrészt azt láttam, hogy persze beindult a fikázás, anélkül, hogy érdemben mertek/tudtak volna válaszolni a kérdéseimre. Úgyhogy talán nem meglepő, hogy nem fogom a továbbiakban ezt olvasgatni. Ha valaki nem ismerné a klasszikus mondást: ne vitatkozz hülyékkel, mert még összekevernek velük!
A szemkilövésekről meg annyit, hogy két hozzászólás két különböző adatot adott meg. Ennyit a konkrétumokról.
(gyk: a wikipedia szabad szerkesztésű, nem feltétlen tudományos tény ami ott található)
Na bye!

gyilkos fűegér 2011.01.15. 14:05:29

Tereskova szimplán hülyére vette a hetihetest, mint anno Fábryt, ti meg beszoptátok a pörformancot.

"ő annak örül, hogy eltűnt a hazudozó miniszterelnök, meg arra vágyik, hogy az újságírók ne írhassanak meg mindenféle hazugságot. "

Tereskova két ilyen ordas panel közhelyet komolyan soha el nem pukkantana. Annak tükrében főleg, hogy a Médiahatóságnak elsőként őt meg a munkásságát kéne a téridő-kontinuumból törölnie.

("Dobban a szíved, feláll a faszod értem." Imádom!)

Nagy-Papa 2011.01.15. 14:05:42

@Ezt a népet sajnáljam?:
Mi van öcsi, fáj az igazság?... ;)

Alfőmérnök 2011.01.15. 14:11:09

@betyár: Hirtelen milyen differenciáltan, komplexen kezdi látni a problémát, mikor a férfi-nő kérdésekről, szembenállásról esik szó.
Már régóta meg szerettem volna kérdezni: miért olyan fontos Önnek, hogy a nőket ne a szépségük alapján ítéljék meg? ;)

Várúr 2011.01.15. 14:25:52

@Kettes:
Neked a világon semmitől se tilos rettegni.
Ősi vívmány a szabad rettegés joga.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.01.15. 15:08:45

@Kettes: "az Orbán-kormány kiépített besúgórendszert"

Van valami finom bája annak, hogy az Örülünk Vincent-blog neves szerzője besúgórendszerről beszél.

caralho voador 2011.01.15. 15:32:45

@Grift: tudja, nem sokra mennénk, ha ezt a ballib patkányhadat munkatáborba csuknánk, ezek ugyanis életükben nem dolgoztak. (oké, legalább nem rontanák itt a levegőt) Újságírók, meg nem értett művészek, hivatásos megmondóemberek, filozófusok (...), karosszék-szociológusok, esztéták, politikai tanácsadók és sorolhatnám. Élősködők. Az általuk semmire sem tartott és mélységesen megvetett nép vérét szívják évtizedek óta. Többségük azért került pozícióba, mert valakinek a valakije, netán még a kádárkorból örökül maradt pöcegödörszagú elvtársi viszonyokból él, vagy egyszerűen csak genetikai alapon. Ezek az emberek, akik a piac mindenhatóságáról prédikálnak húsz éve, percek alatt éhen halnának, ha Magyarországon valódi piac alakult volna ki. Ezekkel a képességekkel.
Egy ilyen táborban két alatt belefulladnának a saját mocskukba, mert még a hulladék ellapátolására sem lennének képesek.

suski 2011.01.15. 15:37:59

@csi szi: "Ja és ha a fideszkormány alatt lőttek volna ki egyetlen ballib szemet, arról cikkezne a Tages-Anzeiger meg a többi, mint fasiszta terrorról, nyugi"

Már több másik topikban is felvetettem, hogy mi lenne most, ha a fidesz idején ellenzéki képviselőt verne a rendőrség az utcán, ez ugyanis kurcsányiék országlása alatt megtörtént.
Mit írna a Tages - egyéb aggódó zeitung akkor? És miért nem volt világméretű demokráciaféltő balhé Révész Máriusz és a többi névtelen tüntető vagy vacsoráért igyekvő járókelő összefogdosása és megverése miatt????? Amiért azóta sem lett elítélve egy rohadt egyenruhás vadállat sem.
Kib.szott Tunéziában eltakarodott az elnök a tüntetések hatására , ott vmi rohadt fejlett lehet a demokrácia. A rendőrök ugyanúgy rugdossák és ütik az embereket, mint anno Budapesten, ugyanazok a képsorok. Egyetlen különbség az éles lőszer használata.

betyár (törölt) 2011.01.15. 15:40:08

@Alfőmérnök:
Sorrendben:

1. Én mindig differenciáltan, komplexen látom a problémát, legfeljebb ezt maga nem érti:)

2. Mert 140 cm, 65 éves, 120 kg-os vagyok, szeplős, szőrös, bibircsókos és erősen kopaszodom. Hogy ezt elrejtsem, azt a kevés hajamat a fejem tetején vicéné kontyba csavarom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.15. 15:42:26

@lelkylola:!

Lósz*rt, mama!:-(

Belenéztem ebbe az izébe és teljesen egyértelmű, hogy az a nő szerepet játszik. Mint mikor egy prostinak, egy orgián, naivát kell alakítania az urak nagyobb élvezetére:-( Ez nem érzelmi érvelés, ez feneketlenül aljas, romlott szerepjáték.

A célja ennyiből is levezethető...

ü
bbjnick

TGV 2011.01.15. 15:55:50

mandiner: igazabol nem az a bajotok, hogy ostobak vagytok, mint a fold, fasisztoid hajlamokkal es meg annyi gerinc sincs bennetek, mint a kurucinfoban,

hanem az, hogy nincs izlesetek.

Es ezt a filozofusos poszt torlesevel sem tudjatok meg nem tortentte tenni, eleg csak az izlestelen zsidovicces linkre gondolni peldanak. Kar, hogy letoroltetek a szegenysegi bizonyitvanyotokat.

csi szi 2011.01.15. 15:56:49

@Ezt a népet sajnáljam?: Bayer elvetette a sulykot, nem először és nem kicsit. Viszont a cikk nettó hazugságokat is tartalmaz, az is biztos. Pl. az Alföldi elleni jobbikos buzizsidózással mossa össze lazán a Fideszt.

Alfőmérnök 2011.01.15. 15:59:27

@betyár: Sok hülye autós, mind szembemegy a forgalommal, mi? :)

tyto 2011.01.15. 16:00:22

@caralho voador:

a jelenségnek csak a felét észleled. igen, a ballibek is jutalmazták a klientúrájukat, betettek mindenféle alkalmatlant mindenféle állásba. de a jobberkék ugyenezt csinálták anno, is, meg most is. lehet hogy ez a magyar mentalitás. franc tudja. jónak nem jó, az tuti. mondjuk ha az általad említett állások körében a helyeket 30%-70% arányban töltenék be a lojálisok és a hozzáértők, ( a lojális a 30) na az meglátszana az országon.
sokáig hittem, hogy majd jön egy új generáció, akik már nem veszik természetesnek hogy minimum a wc papírt, a golyóstollat, meg a szappant hazaviszik a munkahelyükről, és akkor majd változik valami. de nem. mert ezt a generációt azok nevelték. totál mindegy melyik oldali, mind ezt csinálja. a kollégáit és a beosztottait 90-10 arányban a lojálisok javára tolja el. mert tartanak a szakértelemtől.

erősen javaslom mindenkinek Laurence J. Peter – Raymond Hull: A Peter-elv c. könyvét. megérthető belőle a jelenség egyik oldala. és onnan már csak egy lépés azt megérteni, hogy egy inkompetens természetesen fél egy alá beosztott kompetenstől. nem bonyolult. viszont öngerjesztő folyamat. :(

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.01.15. 16:33:48

" Sokan vagyunk, Tibor!"

Milyen igaz.
De ki az a Tibor?

betyár (törölt) 2011.01.15. 16:34:50

@TGV:

Mi a baj a zsidó viccekkel?

1. Szomjas vakló (vajdasági erotikus mesék 1988.)
2. Zsidóviccek (Radványi B. Tibor, 1989.)
3. Mennyei derű - és ború (Szent Gellért Egyházi Kiadó 1989.)
4.Góbéságok (Erdélyi viccek, 1986.)
5. Osztropoli Herschel ostora (Viccek, adomák és bölcs mondások a zsidó folklórból, 1985.)
6. A személyi kultusz humora (1989)

Csak néhány viccgyűjtemény, amit a Kádár-korban adtak ki. Ezek voltak a polcon. Komolyan mondja, hogy ezeket szégyellni kell?

betyár (törölt) 2011.01.15. 16:36:54

@Alfőmérnök:

Ha így látja, nem lehet, hogy rossz oldalon hajtott föl?:)))

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.15. 18:52:35

@bbjnick: szerintem nem csak megjátszotta magát, de mivel az egész nő folyamatosan megjátsza magát, úgy ebben az esetben is.
A lényegen nem változtat - ez az érzelmi hozzáállás nekem tetszik, akkor is ha csak vicc és akkor is, ha igaz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.01.15. 18:57:07

@lelkylola:
Nem.
Ismerek egy pár Tibort de hirtelen egy se ugrik be, aki az érzelmi érvelés ellen emelt volna szót.
A műsort meg nem láttam, csak a postot olvastam.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.15. 19:07:37

@Doomhammer: "Egyedül vagyunk, Tibor!" horngyulai mondás átalakítása. Nem ismered?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.01.15. 19:14:20

@lelkylola:
Ó, Horn Gyula. Hát ez nekem messzi asszociáció volt. Szerintem tegyél egy, Horn Gyula videójára mutató linket a mondatra.

Amúgy hogyan kell ezt érteni? Hogy a magyar politikai pártok Tyereskova mellett állnak mind?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.15. 19:19:40

@Doomhammer: azt én mondom, hogy sokan vagyunk. úgy kell érteni. egy örömhír :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.15. 19:23:57

@Várúr: Az a legjobb a kis vándorcirkuszotokban, hogy amikor az egyik marhafelsál rákezd, hogy mennyire nevetséges és hiteltelen ez a rettegés, rendelésre megjelenik az alantas énetek és azonnal meghazudtol azzal, hogy elcsicsergi a legtitkosabb vágyaitokat, amiket gyávák vagytok megfogalmazni.

Többek között ezért sem nyerhettek meg soha semmilyen kommunikációs csörtét a nyugati sajtóban. Hiába duruzsolja Martonyi az européer fejszerkezetével, hogy a hozzád hasonlók ellen, az emberi méltóság védelmében kell szigorítani a médiatörvényt, ha jön Bayer és telezsidózza a címlapot. Akkor már csak egy közös fotó kell róla Orbánnal és vége is a nagy offenzívának.

A listát kösz, különösen az üreset. A végére csak rájöttél, hol a helyed.

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Erre mi adunk. A bájra és a kellemre. Neked sem ártana.

Chicano 2011.01.15. 19:56:05

@Kettes: Báj és kellem a te blogodon? Ez egyik legundorítóbban fröcsögő ballib trollbázison? Mu ha ha!

pirimogyoró 2011.01.15. 21:11:04

"ártatlan embereknek lőtték ki a szemét, ártatlan embereket börtönöztek be és vertek össze."

Ártatlan, láncos, botos, kockaköves, arcát vállalni nem merő, rendőröket szelíden megtámadó hőbörgőket, hőzöngőket. Világos.

Amit még nem hagyhatok szó nélkül, a stílus.

"egész nap faszgyűrűket lájkolnak a tumbleren"

Hát igen. Van aki azt mondja, szerelmeskedik a barátjával és van, aki azt mondja, megfarkallta a faszija. Neked biztosan ezt az utóbbit kell lájkolnod.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2011.01.15. 21:11:18

Én mindig is éreztem párhuzamot lelkylola és Tereskova között. Értelem és báj sugárzik mindkettôjük -általam ismert- alkotásaiból.

pamocsnyik 2011.01.15. 22:22:27

@Manyi Béci: Erre már egy másik téma kapcsán Bell & Sebastian megadta a pontos és kimerítő választ magának. Erőltessen magára nagyobb változatosságot, mert ez így nem túl nívós...

Várúr 2011.01.15. 22:38:25

@Kettes:
Öcsém, ne fárassz a mellédumáddal. Tartalékold a szellemi kiskorúaknak, ott sikered is lehet.

tewton 2011.01.15. 22:38:53

@Manyi Béci:
miért örülne tereskovának mint jobboldali nőideálnak? akkor egybeesne a bal-lib és jobb nőideál? :)

TGV 2011.01.15. 23:59:18

@betyár: az altalad felsorolt gyujtemenyekben nincsenek olyan rosszizu viccek, mint abban, amire a mandiner mandiner.blog.hu/2011/01/14/szittya_taxis_felvidit cikke mutat.

Manyi Béci 2011.01.16. 09:25:17

@tewton:
Csak úgy, érdek nélkül tetszik ez nekem.:)

Pelso.. 2011.01.16. 09:26:03

Lola, szívesen látnám, amint ott ülsz a HH-ben, Tyereskova pedig ide ír cikket. Ki tudja, akár hosszútávú együttműködés is születhetne.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2011.01.16. 09:48:43

@Pelso..: hatalmas érvágás lenne ez a mérsékelt konzervatív újságíráson, ne kívánj ilyet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.16. 10:37:17

@Manyi Béci:

szerintem tök jó lenne, amikor a hörrtévén élőben közvetített kétmilliós örömünnepen azt búgná a viktornak, hogy "Nyalj, ki kérlek!/ Úgy kívánlak téged!", és a szalaiannamari megbüntetné a hörrtévét ötvenmillióra :-DDD

betyár (törölt) 2011.01.16. 10:58:11

@TGV:

Itt a posztban egyetlen link van, a taxitársaság oldalára mutat. De a kommenteknél sincs ilyen link.:(

tewton 2011.01.16. 11:01:06

@betyár:
tegnap még ott volt, és elég erőltetett zsidóviccekre mutatott egy receptoldal mellékletében.

tewton 2011.01.16. 11:03:41

@betyár:
most is ott van, a főszöveg utolsó szava.

gyz 2011.01.16. 12:55:37

A szerző Vona után új idolt talált magának.

Micsoda hármas kerekedhetne ki ebből.

P.Gáspár 2011.01.16. 13:08:27

Szánalmas, hogy illatosapinám cicuka is szövetséges, és Egyáltalán Nem Butuska! lesz abban a pillanatban, amint hajlandó pozitíve nyilatkozni a mostani szarról, és negatíve a korábbiról. Ebből az olcsó identitásosztogatásból alakult ki a fél országot megvető, nemzetioldalazó, polgáriköröző, később részben gárdázásba-jobbikozásba átcsúszó debil társaság. Ha szidod a komcsikat, jó fej vagy, pont.

Fel kéne ezt már ismerni több, mint nyolc év elteltével, és leállni szépen.

Ugyanis kedves lelkylola, a tré szar kormánynak van elég támogatója még ezen a libán kívül is, mellesleg a legtöbbjük is csak ugyanolyan érzelmi alapon teszi mindezt. Találj már legközelebb egy olyat, akin nem hánynád magadra a keresztet Semjénékkel és a médiahatósággal együtt, ha esetleg volna mersze, és az Ellenségről mondana valamit jót.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.16. 16:57:55

@Várúr: Az ilyen dumát kizárólag a retardáltaknak tartogatom. és csak azért, hogy elfáradjanak és elcsituljanak.

betyár (törölt) 2011.01.16. 18:49:10

@tewton:

kösz, megvan. Nem olvastam el az összeset, valóban van benne néhány ízetlen, sok humortalan és néhány jó is.

trendo+ 2011.01.17. 05:14:16

@Manyi Béci: Két ember vesztette el egy-egy szemét. Név szerint: Nagy László és Csorba Attila.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.17. 19:10:15

@TGV:

megnéztem, konstatáltam, hogy régen magam is olvastam, és tök átlagos viccgyűjtemény, nem tudom, mit kell ezen háborogni. a szőkenős viccek közt is vannak az átlagnál ízléstelenebbek, mégsem háborog emiatt senki.

(lehet, hogy bennem a hiba, de nekem a lágeres, sőt a gázkamrás viccek is simán beleférnek)
süti beállítások módosítása