A rádióból meg ömlik a genny (18+)
2010. december 30. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A rádióból meg ömlik a genny (18+)

 

  Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése lehet egy hosszú harcnak!

  A Tovább gomb után, szigorúan társadalmi tájékoztató, felvilágosító jelleggel trágár, társadalom-züllesztő és szexuális töltetű szövegek következnek, amelyekkel a társadalom figyelmét szeretném felhívni a fennálló társadalmi problémákra. Csak a társadalom 18 éven felüli tagjai olvashatják tovább. Én szóltam.

  Mondom, csak 18+!

  Tényleg elmúltál 18?

  A Tankcsapdát emlegettem az előbb, de a debreceni rockerek is jobban teszik, ha meghúzzák magukat, ilyen sorokkal, hogy:

„Itt is ez megy, csak durvában,
Ahogy csuklóig vagy a kurvában”

„A kopó, ha vérszagot érez, először üt, aztán kérdez,
Az idő jó, de rossz a hely, dugd fel a botodat magadnak, seggfej!”

„Lássuk, milyen az áru? Igen, szép zöld, hosszú szárú,
Remélem, elrepít délnek, ahol a többiek henyélnek”

  No de elég, ha csak lebeg fölöttük a jó erkölcs Damoklész-kardja, rockmetált amúgy is csak öregecskedő, sörhasú férfiak szeretnek hallgatni így 2010-ben!

  Az NMHH kellő és elrettentő eréllyel lépett fel a veterán gengszterrapper, Ice-T számának szeptember 2-ai, késő délutáni, Tilos rádióbeli sugárzása miatt. Még akkor is, ha a rádió rendkívül alacsony hallgatottsága miatt statisztikailag az jött ki, hogy egy, azaz egy, esetleg kettő darab olyan kiskorú, de angolt jól beszélő hallgatója lehetett abban a három percben, akik megértették a szám szövegét, és ez esetleg károsan befolyásolhatta őket fejlődésükben. Senkinek nem lehet elengedni a kezét! No de ki hallgat Ice-T-t 2010-ben öregecskedő, sörhasú autóneppereken és konditerem-tulajdonosokon kívül?

  Ami a gengszterrapnél jóval veszélyesebb. az a minden gátlását levetkező tinipop.

  Említhetném itt Lady Gagát, Katy Perryt, Pinket, de a komplex, társadalom-ellenes szituációt elég, ha egy dallal ábrázolom, ez pedig a barbadosi Rihanna Rude Boy című idei slágere. Ebben a fokozottan szexuális töltetű dalban ráadásul a hagyományos női szereppel ellentétben kifejezetten felszólítja férfi partnerét az aktusra, és még utasításokat is ad neki, hogy mit hogyan csináljon! Nem elég, hogy az egész világ körül Top10-es szám lett, még Magyarországon is felért a MAHASZ-slágerlista harmadik helyére áprilisban.

  Negyedóránként vagy még annál is gyakrabban szólhatott valahol, valamelyik hazai kisebb-nagyobb kereskedelmi rádióban a szám. Rihanna ráadásul - ellentétben Ice-T-vel - a tizenévesek kedvence, alkalmas arra, hogy kiskorú, serdülő lányok és fiúk tömegeinek fejlődését, ízlését, szocializációját befolyásolja! „Kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású” lehet Rihanna, hogy a Tilos-feljelentő szavaival éljek.

  A magyar Rihanna rajongói fórumon ír girl1997, aki idéz egy Rihanna-számot, s benne a rapszöveget: „13 éves vagyok szeptember óta tanulok angolt a német mellett, még nem tudok sokat angolul, ezért ezt nem én fordítottam.De remélem jól van fordítva. A helyesírási hibákat kijavítottam. :)”

„Bébi emeld fel a segged,mert eltakarja a g-pontodat,
emelkedj,most 2 "fullánkot" is kapsz,
állatian megbaszlak,
s addig a n*gger haverjaim megjelölik a területem!”

  Végezetül álljon itt Rihanna Rude Boy című száma és annak magyar fordítása, csak hogy mindenki értse, milyen züllés folyik rádióinkban nap mint nap. A klipet csak a YouTube-on 124 millióan nézték meg eddig.

  Elvárom az NMHH-tól, hogy visszamenőlegesen lépjen fel a slágert nap mint nap többször lejátszó, összes magyar kereskedelmi rádióval szemben! Egyúttal közölje a társadalmat romboló slágerrel kapcsolatos kifogásait Rihanna kiadójával, a Def Jammel, valamint a barbadosi művésznővel is!

Rihanna - Kemény srác

Gyerünk kemény srác
Fel tudod állítani?
Gyere ide kemény srác
Elég nagy vagy?
Vedd el, vedd el baby
Szeress, szeress

Ma éjjel engedem, hogy te legyél a kapitány
Ma éjjel engedem, hogy tedd a dolgod
Ma éjjel engedem, hogy te legyél a lovas
Gyí, gyí, gyí, baby

Ma éjjel engedem a tüzet
Ma éjjel engedlek, hogy elvigyél
Baby, rátérhetünk a dologra
Rátérhetünk, yeah

Szereted ezt, fiú?
Akarom, mit akarsz?
Add meg nekem, baby
Mint bumm, bumm, bumm
Amit akarok, az, amit te is akarsz
Na

Ma éjjel keményebben megadom neked
Ma éjjel ellazítalak, relax
Hadd csináljam úgy, ahogy szeretném
Ha neked megvan, nekem szükségem van rá
És aztán elengedem

Hátrálj, erősebben adom neked
Fel a kezekkel, egy kicsit tovább mehetünk
Ma éjjel egy kicsit megőrülök, baby

Szeretem, ahogy megérintesz ott
Szeretem, ahogy meghúzod a hajam
Baby, ha nem érzem, nem játszom meg, nem, nem
Szeretem, ha mondod, hogy csókoljam meg ott

Tehát gyí
Itt az idő rá
Azt mondod, kemény fiú vagy
Mutasd meg, mid van
Szeress
Szeress
Szeress
Yeah

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr712548121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Boldog újévet, kedves Annamari! 2011.01.02. 19:24:54

A már klasszikus link mellé egy bájos fotó a Tumblr-ről, reakcióként az Ice-T ügyre:

Trackback: Skiccpali aláírt, lehet csomagolni 2010.12.30. 22:53:03

A Nemzet Tolla tette a kötelességét, nem is értem mit vártatok a zemberek emberétől. Titkon többen remélték, hogy az negatív hazai és nemzetközi tiltakozásra felkapja a fejét Orbán és dob egy smst Palira, hogy ezt akkor most mégse. Vagy ha a nemz...

Trackback: A korrupció melegágya (II-III. egybevont lecke) 2010.12.30. 21:25:20

II. A médiaalkotmány révén a sajtó alaposan szabályozott lett. Azt nem állíthatjuk, hogy cenzúra alakult volna ki. A cenzúra esetén ugyanis jól lefektetett, egyértelmű szabályok szerint működik a rendszer.De itt nem erről van szó. Olyan közálla...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.30. 20:20:57

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Győzött a józan ész: ezek tényleg megőrültek! 2010.12.30. 16:52:11

Volt egy rövid pillanat, amikor azt hihettük, győzött a józan ész, és egyszerre kiderül, ez az egész csak múló lázálom volt, és az új médiatörvény valójában csak egy médiahekk. Az álom szertefoszlott, maradt a valóság. A józan ész végül tényleg győzede...

Trackback: ICE-T mégsem kapja meg a magyar állampolgárságot? 2010.12.30. 16:30:14

A népszerű afro-amerikai rapper ICE-T döbbenettel fogadta a Tilos Rádió és személye, pontosabban egyik dalszövege ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által indított vizsgálatot. Mint köztudott a zenész az egyik leglelkesebb támogatója volt a k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.30. 16:07:23

De hát hiszen ez csak egyszerű, őszinte dugás.
Sehol egy gengszter, egy kurva vagy egy lövés.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.12.30. 16:07:51

Riherongyok fizessenek keményen 25 millát.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.30. 16:09:30

Egyébként pedig:
www.magyarhirlap.hu/velemeny/mediahaboru_2.0.html
"Ezek után talán érthető, miért vélem úgy, hogy a médiaháború most felizzó összecsapásai elkerülhetetlenek voltak. A globális véleményhatalom a legbrutálisabb módon ragaszkodik megszerzett pozícióihoz. Csak így képes „legyártani” a mesterséges agyakat és lelkeket, vagyis a „valóságipari művekként” üzemeltetett gépezet így tudja eladhatóvá maszkírozni termékeit. Csak így hozhatók létre az engedelmes munkások és fogyasztók gigantikus csordái, amelyek már csupán biológiai nyúlványai a világot mozgató és kifosztó tőkestruktúráknak, és egyetlen feladatuk a végtelenített fogyasztási lánc hajtása, teljesen függetlenül attól, hogy van-e bármilyen szükségük az elfogyasztott jószágtömegre. Így békésen és jóízűen elmajszolják azt az élelmiszerként eladásra kínált tárgyat, amely már legyártása pillanatában is veszélyes hulladék volt, a hisztérikus karácsonyi akciós őrületben megvásárolják gyermekeiknek azt a méregdrága, ám tökéletesen felesleges műanyag szemetet, amelyet mint a legújabb játékcsodát tesznek eladhatóvá."

Ebben a titáni ütközetben választottál most oldalt, ergé.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.12.30. 16:11:34

"Lehet "A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely"
De bármerre is jársz, arra azért mindig figyelj
Hogy a Hatalom Mindenhol Büdöset Szarik, és nem töröl segget
De a gyenge csak addig az, amíg le nem győzi az erősebbet "

Tankcsapda: Bárány

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.30. 16:15:08

@Doomhammer: így van, le a konzumidiotizmussal és a szexista tinipoppal!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.30. 16:21:42

Jaj, de érdekes.

Aki viszont kapott némi polgári nevelést, az tudja, hogy a pornográf cuccot nem tesszük ki a vitrinbe. Egyszerűen a stílus miatt. Ezt persze nem mindenki értheti.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.30. 16:23:21

@Elpet: hát ez az. Ehhez képest ez szólt egész évben minden rádióból a nap minden szakában.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.30. 16:27:31

@Elpet: nézd van egy olyan réteg, aki már rádiót se hallgat nagyon, legfeljebb netrádiót, ahogy én.

Épp az a probléma, hogy a kialakulatlan erkölcsi és kulturális értékrenddel rendelkező tiniknek ezt nyomatják mindenhol orrba-szájba, még kikerülni se lehet.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.12.30. 16:29:43

Az NMHH csak demonstrálni akarta, hogy nem is az új médiatörvénnyel van a baj. Ők még a régi, de szar médiatörvény alapján is képesek keresztény fundamentalista véleményterrort kialakítani.

Martonyi azt kérte, hogy ne ítélkezzünk előre, hanem várjuk meg, hogy fogják alkalmazni a törvényt. Most már tudjuk, János?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.30. 16:30:22

Egyébként nem lenne hülyeség elgondolkodni azon, hogy a trágárságot és a közönségességet ki kéne tiltani a mainstreamből.

Másrészről ezt (egyelőre) egy megnyerhetetlen háborúnak látom, amibe belekezdeni is ostobaság volt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.12.30. 16:32:55

@rajcsányi.gellért (ergé):

Éppen ezért kell időnként demonstratíve odacsapni. Az összes gyorshajtót se büntetik meg, ám ha a büntetés reális kockázat, sokan visszafogják magukat.

Buzáné 2010.12.30. 16:33:45

Azért ez gázosabb annál, hogy egy viccel el lehessen ütni. Ha egyszer jön majd egy csapat értelmes fiatal, és azt nézi, hogy ti mihez terceltetek egy kicsi, a hatalom által megtűrt gúnnyal, akkor el fogják verni rajtatok ezt. A fél szerkesztőségnek megvan a Médiatanács egyik tagjának mobilja. Hívjátok már fel, és kérdezzétek már meg, hogy ez mégis mi a fene! Ha ezt megteszitek, nagyot léptek az újságírás felé.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.30. 16:37:53

@Elpet: egy Rihanna-cenzúra és -büntetéshullám lenne az igazán nagy odacsapás. Remélem, az NMHH-nál már fordítják a slágerek szövegeit!

Marcellusca 2010.12.30. 16:40:11

@TaTa86.:
"Egyébként nem lenne hülyeség elgondolkodni azon, hogy a trágárságot és a közönségességet ki kéne tiltani a mainstreamből." - F@szt! :DDDDDDD

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.12.30. 16:42:24

@rajcsányi.gellért (ergé): ha a nevelés/értékformálás egyéb területeken is csődöt mond, a zene már nem oszt/szoroz semmit (pláne nem idegen nyelven).

Ráadásul a tinik saját lelkületük szerint lesznek nagy diszkópatkányok/rokkerek/alterosok stb.

A zene és szöveg helyett sokkal inkább a muzsik videók sugallta menőjenő álomvilág tesz be, ahol a kókemény csávóknak riszálják a dögös biccsek. Aztán szépen lassan Bivalybasznádon is mindenki ízirájder, mert aztat lássa a médijában!

Babilen Tatarszkij 2010.12.30. 16:42:32

Igen, a kormány lépése szánalmas. Halva született ötlet.

De ne csináljunk már úgy, mintha ezek a dalok nem befolyásolnák a célcsoportot. Vajon részben nem az ilyen szenny szarnak köszönhető, hogy manapság a tizenévesek semmi másról nem tudnak eszmét cserélni, mint hogy milyen szerrel csapták szét magukat a hétvégén és kit szoptak/szopattak le a diszkó budijában?

Részemről nem morzsolgatok könnycseppeket se Ice-T-ért, se a többi ilyen legalja műanyagért. Majd akkor felcseszem magam, ha mondjuk a fent idézett Tankcsapdát pécézik ki. Addig viszont meghagyom a Tilos miatti siránkozást, az iróniát, meg a húdemenő szalaiannamáriázást a főállásban jófejkedő Bedének meg a többi ex-SZDSZ-es faszkalapnak, akik alternatívnak meg undergroundnak hiszik magukat, közben meg a fogy. társ.hoz kapcsolódó médiaszemét legfőbb fogyasztói és propagálói.

Tilikov (törölt) 2010.12.30. 16:42:45

@Doomhammer:

Hát ha a titáni ütközet a Bogár-hitűek és a többiek között zajlik, akkor el lesztek taposva, mint a bogarak.

Kosinva 2010.12.30. 16:47:26

Elég a Petőfi Rádió 2010. december 20. - 2010. december 26 közötti top 30-ast megnézni és ott virít a 19. helyen a "Cee-Lo Green - F**k You (Forget You)". :)

Bár ettől még a Petőfi Rádió az egyik legminőségibb ifjúsági rádió, avagy kár lenne rajta gyökeresen változtatni, mert csak leépítenék a hallgatottságot. Úgy meg jönne az mtv szindróma, hogy sok-sok milliót lapátolnak bele, de az ország 5%-a nézi és lehet túl sokat mondtam.

Link Elek 2010.12.30. 16:50:14

>Elvárom az NMHH-tól, hogy visszamenőlegesen lépjen fel a slágert nap mint nap többször lejátszó, összes magyar kereskedelmi rádióval szemben!

a dolog egyszeru. jelents fel oket te :)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.12.30. 16:52:30

@Babilen Tatarszkij:

"részben nem az ilyen szenny szarnak köszönhető, hogy manapság a tizenévesek semmi másról nem tudnak eszmét cserélni, mint hogy milyen szerrel csapták szét magukat a hétvégén és kit szoptak/szopattak le a diszkó budijában?"

Nem igazán. A tizenévesek egy részére igaz, hogy már akkor is szipuztak és szoptak/szopattak, amikor a szer még csak a technocol rapid/alkohol volt, a diszkó meg a kötelező tánc és illemóra. Kicsit nehezebb volt, de megoldották.

fehéregér 2010.12.30. 16:56:26

De komolyan, vannak, akik még úgy gondolják, hogy tiltással elejét lehet venni a szabadosságnak, a trágár beszédnek, vannak, akik azt hiszik, hogy a gyerekeiket ilyen törvényekkel, ilyen bornírt rendelkezésekkel fogják megvédeni? Én utálom, hogy a buszon a gyereketől töményen trágár szövegelést hallok, teljesen téma-függetlenül, viszolyogtatónak tartom a pornográfiát (ami nem csak szexuális lehet, ami a politikai porondon zajlik manapság, az is egyfajta pornó) de ezt tiltani ostoba és kontraproduktív! A szülő, a pedagógus neveljen, szeressen és mutasson példát! Két éve a melegfelvonuláson hány olyan szülőt láttam, aki gyerekkel a nyakában, vagy gyerekkel kézenfogva torkaszakadtából ordított olyan szövegeket, hogy ájsztí is belesápadna.

parrararam! 2010.12.30. 16:56:43

@Link Elek: Így van :) Fölnyomták a Tilost, és kicsit túlpörög a hivatal :)

No_Sol 2010.12.30. 16:57:37

Ezentúl majd a magyar zenészek kedvenc témája a Médiahatóság lesz, mint az amcsiknál az FCC...És majd akkor szépen megleszünk áldva folyamatos kultúrharccal és bírósági perekkel. Mondjuk ennyi ügyvédet is el kell tartani valakinek...

Colette 2010.12.30. 16:57:50

Ma délután ezt a számot hallgattam vagy 40X! :D Az a kedvenc részem, hogy "Iz u big enough?" :D

Jaffar 2010.12.30. 17:01:10

Szeretném küldeni a Bëlga együttestöl az "Egy-két-há" címü számot Szalai Annamáriának. Ja, és mindenkinek, aki szereti. :D

Silcon 2010.12.30. 17:02:15

@TaTa86.: "egy megnyerhetetlen háborúnak látom, amibe belekezdeni is ostobaság volt"

- Digital Millennium Copyright Act
- Patriot Act
- Trusted Computing Platform Alliance

A szabadság pedig egyre szélesebb és szélesebb, a korlátok pediglen eltűnnek...

varvizib 2010.12.30. 17:03:13

Ez tényleg elég durva, nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben provokatívak és züllesztőek lettek a dalszövegek, ennyire elterjedt a vulgáris szóhasználat még a népszerű előadók esetén is!

(Hol van ez már a "forró a testem baby, végtelen maraton" szintű megnyilvánulásoktól!)

A blog írója gondolom ironikusan fogalmaz, amikor az NMHH-t rá akarja uszítania rockerekre és popsztárokra. Viszont végiggondolva a dolgokat, ebből realitás is lehet.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.30. 17:03:25

Ha már Ice-T, én csak azt sajnálom, hogy a Tilos rádió nem a Body Count valamelyik művét adta a pofájukba.

Mondjuk az Evil Dick, vagy a KKK Bitch nagyszerűen megfelelt volna. :D

Olyan szép lett volna, ahogy Ancsa fordítja a KKK Bitch szövegét. Ez a legveszélyesebb, még mondja is a sátáni néger, hogy Check out the lyrics y'know!

www.youtube.com/watch?v=FIGAZnk5Iwo

Steve the Great 2010.12.30. 17:04:49

Ezt azért részben írnám csak a fideszes médiaterror számlájára és a szabad sajtó nyilvánvaló porba tiprásának első jeleként se fognám fel feltétlenül. Ilyen túlspilázott döntések mindig is voltak, néhány éve ugye az Egri csillagok film kapcsán vizsgálódott az ORTT, hogy (ha jól emlékszem), hátrányosan megkülönböztették-e a törököket, vagy valami hasonló bornírt fasság...

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.12.30. 17:06:20

Bár nem ilyen keményen, de azért a Bloodhound gang- Bad Touch c. száma is szankció alá esne (So let's do it like they do on the Discovery Channel) vagy Fifty és Justin duója az Ayo Technology?

Vicc ez az egész. Egy rossz vicc.

is 2010.12.30. 17:07:43

@rajcsányi.gellért (ergé): csatlakozom: Pelikan, az elet harc. csapasokat adunk, es csapasokat kapunk.

@Kosinva: "De ne csináljunk már úgy, mintha ezek a dalok nem befolyásolnák a célcsoportot. Vajon részben nem az ilyen szenny szarnak köszönhető, hogy manapság a tizenévesek semmi másról nem tudnak eszmét cserélni, mint hogy milyen szerrel csapták szét magukat a hétvégén és kit szoptak/szopattak le a diszkó budijában?"

azt, hogy a fiatalsag nevelese milyen szornyu modokon tortenik, es a tarsadalom mennyire zullik azaltal, hogy a fiatalok nem kapnak szigoru erkolcsi nevelest, okori romaiak es gorogok is mar nyomattak. tobb, mint 2000 evvel ezelottrol. azota van ez a sirankozo embertipus, a tarsadalom meg csak nem akar kihalni, meg a vegletes erkolcsi ferto es punnyadas sem akar sehogysem eljonni. legyetek udvozolve, mai erkolcscsoszok.

A Kárpátok Ostora 2010.12.30. 17:08:43

@Doomhammer: A Magyar Hírlap is választott oldalt, a virtigli bolsevik házmestermentalitásét. Ezúton is gratulálok nekik és főleg az antikapitalista, nemzeti vállalkozó Széles úrnak.

varvizib 2010.12.30. 17:09:07

Megnéztem most már a klipet is. Valaki kielégíthetné ezt a libát, akkor talán nem énekelne ilyeneket... :-)

Amúgy 100 x igényesebb klipet is el tudtam volna képzelni ehhez a számhoz. Elég szánalmas, ha valakinek már ennyire hatásvadásznak kell lennie ahhoz, hogy a dalát el tudja adni.

Gyarló Hintaló 2010.12.30. 17:09:31

"Aztán el repülök Rioba, beszálok egy kabrióba!!"

ez lesz kérem szépen......

osborne 2010.12.30. 17:09:36

@poszt: Nem kéne keverni a szezont, a ... al.

Ebben a Rihanna számban semmi káromkodás nincs.

CJKrisz 2010.12.30. 17:10:05

Akkor még egy kis Eamon - Fuck it
Refrén és második versszak. :)
www.lyrics007.com/Eamon%20Lyrics/Fuck%20It%20Lyrics.html

Dr. No 2010.12.30. 17:11:21

@Doomhammer: "A globális véleményhatalom a legbrutálisabb módon ragaszkodik megszerzett pozícióihoz."

A stílus alapján az idézetet kibocsátó orákulum ugye Bogár László?

Ugye? Ugye? Na, lécci! Ugye?

is 2010.12.30. 17:11:49

@Steve the Great: az az az eset volt, hogy akkor jottek be a korhatar-karikak, es az ORTT elkezdett kemenykedni. es akkor leadtak az Egri csillagokat karika nelkul, pedig abban aztan van ertelmetlen gyilkolaszas boven, a torokok kegyetlensegeit bemutatando. es akkor adta be valaki, hogy miert is mehet az Egri csillagok korhatar-karika nelkul? es nem is birtak ertelmes valaszt dani, de persze nem akartak a TV-t megbuntetni, ezert kinjaban adott az ORTT egy valaszt, es nem buntette meg az MTV-t. onnantol a karikazas kilehelte a legitimitasat.

nemjogasz 2010.12.30. 17:13:02

Te jó ég, ezek a mai fiatalok már nem is Beethovent hallgatnak, hanem ezt.. ezt... ezt A KULTÚRSZENNYET! Bezzeg a mi időnkben... Na de most jól megkapják, nem lesz itten ice-t meg kapucnispulcsi meg sportcipő, meg hosszúhaj meg farmer! Bomlasztják itten a Szent Korona keresztélyi Mária országát!

reccs 2010.12.30. 17:13:57

Hogy ebből mi lesz, ha meghallják...

www.youtube.com/watch?v=M_yWyBjDEaU

@Steve the Great: de az direkt bosszantás volt, azt demonstrálandó, hogy maga a törvény hülyeség.

dozen 2010.12.30. 17:14:55

barangót vissza a tilosba!!!

Kosinva 2010.12.30. 17:15:27

Amúgy a NMHH-nak gratulálok, akik eddig nem ismerték a raper káromkodásokkal teli számát és nem értik az angol gettószlenget, annak a NMHH lefordította. Az NMHH ezért most ahogy a Tilos Rádió is károsan befolyásolhatta a fiatalok lelki egészségét, hisz sikerült közkincsé tenni magyarul zeneszám szövegét államilag. Ügyes.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2010.12.30. 17:16:21

Soxeretettel a médiatanácsnak és Szalai Annamáriának:

www.youtube.com/watch?v=bpMHRBBMglU

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2010.12.30. 17:16:47

a youtube-nak vége, ha bekeményít a médiahatóság

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 17:16:58

@fehéregér: azt várod el a sülőktől, hogy szeressék és neveljék a gyereküket, de amikor ezt teszik, csak éppen neked nem tetsző módon, akkor kiakadsz?

Koma, a rómaiak és a görögök sem vetették meg éppen a szexet, a homoszexualitás sem volt valami különleges, büntetendő perverzitás - kivéve néhány minősített esetet, és persze eredetileg nem minden görög városállamban tolerálták -, azért igencsak köszörülték a népek a nyelvüket rajtuk.

A homoszexualitás, tetszik vagy sem, a legtöbb ember számára idegen terület, és egy jelentősebb réteg szemében kifejezetten káros szokás. Ennek ellenére nem Magyarországon ölnek ratyikat. A legtöbb itteni ember nem foglalkozik a melegekkel, amíg azok nem vonulgatnak fel s alá a városban tömegesen.

Engem az egész felvonulósdi hidegen hagy - he-he-he -, nem foglalkozom azzal, ki mit csinál a hálószobájában. De az biztos, hogy megértem azokat a szülőket, akik úgy nevelik a gyermekeiket: fiam/lányom, a más is szép, ezért kezdj inkább másneművel.

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 17:17:28

Bocs, természetesen szülők és nem sülők...

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2010.12.30. 17:17:28

És ez hány éve megy a rádióban MAGYARUL?
"Vigyél el, az a jó ha meg sem kérdezed!"

Ezért a Neón és a Class FM-en kívül büntessék meg a Slágert és a Danubiust is. Mit képzelnek ők, hogy Európában üzleteltek?:)

bastian 2010.12.30. 17:18:16

Ha az oktatás-nevelés (iskola-család) nem lett volna szándékosan szétzüllesztve, akkor senkire nem lennének hatással ezek a gagyi trágárságok, a fiataloknak sem erre lenne igénye, ezért nem is kellene fellépni ellene, mert a kutya sem hallgatná, ezért el is tűnne a "közéletből".
Szép ügyesen lettek "feltörve" a kobakok először, aztán utána már védtelenül lehetett beléjük önteni a szart. Az önvédelmi reflexek megszűntek, azokat kell ismét felépíteni, aztán már nem fog rajtuk az ilyesmi. Ez persze emberfeletti munka lesz, mert rombolni mindig könnyebb és gyorsabb. Az elmúlt 20 évben felnőtt generáció (tisztelet a kevés számú kivételnek) elveszett a társadalom számára (meg a saját maguk számára is, se tudás, se kitartás, se munka, se erkölcs, csak nihil), ezt már megváltoztatni nem lehet, viszont meg kell akadályozni, hogy újratermelhesse önmagát....

Steve the Great 2010.12.30. 17:20:38

@is: Ja igen, valóban.
A lényeg az szerintem, hogy túl lett itt ez pörgetve a nagy médiavédő háborúban. Azzal együtt, hogy a hivatal indoklása is eléggé szemellenzős, mert ezen az alapon valóban a fél pop-rock-stb. szakma (lásd fenn) kizárható lenne a napközbeni rádiózásból. Ellenben az öncenzúra valóban meg is valósul, lásd rádióbarát verziója a számoknak.

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 17:20:54

@Kosinva: szerintem ez egy gigantikus gerillamarketing. Ice-T-ről hirtelen egy egész ország kezd beszélni, biztosan több tízezer kattintással többet kap a "dzsatubén" egyszeriben, és az eladások (letöltések) is megugranak.

Médiahack, gerillamarketing... szép volt fijjúg!

Nádasi Balázs 2010.12.30. 17:22:05

Szeritnem mind Ice-T, mind Rihanna, már megbocsásson az ég, de egy rakás szar :) Attól függetlenül, hogy milyen szövegeik vannak, "zeneileg" értékeltem.

Ez nem azt jelenti, hogy valóban egy rakás szar, nyilván ízlések és pofonok, de szerintem az, és kész. Mi ebben a zene? Amerikai típusú vinnyogás.

taecleau 2010.12.30. 17:22:46

Travie McCoy Billionaire című kurrens száma, amely 8. volt a MAHASZ Rádiós Top 40 listáján (tehát csomót játszották/játsszák a magyarországi rádióadók) úgy kezdődik, hogy "I wanna be a billionaire so fucking bad". Ez gondolom sokkal több olyan 18 év alattihoz eljutott a kereskedelmi rádiók jóvoltából* akik értik azt a szót, hogy "fuck". Remélem erről is készül már a beadvány, csak még a OFFI fordítja a szöveget, gondolom.

* soha, egyetlen egyszer nem hallottam kisípolva, vagy akárcsak kinémítva (radio edit), hiszen a magyar "úgyse érti".

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.12.30. 17:25:13

Én a popzenét tiltanám be, ha rajtam múlna; a Rihannyák meg az ilyen szarok vesszenek.

Persze önmérsékletet tanúsítanék akkor is, ha a VHK - Botrányos Probléma c. száma nem szólhatna este 10 előtt az MR2 Petőfi Rádióban (szép álom):

www.youtube.com/watch?v=hzCK4hZAjzA

bazd meg bazd meg bazd meg
akkor is csak bazd meg
bazd meg bazd meg bazd meg
akkor is csak bazd meg
probléma probléma
szikrázó probléma
pofátlan probléma
húshegynyi probléma

abba az életbe
abba az életbe
abba hülyültem meg
abba hülyültem meg

bazd meg bazd meg bazd meg
akkor is csak bazd meg
bazd meg bazd meg bazd meg
akkor is csak bazd meg

Bambulka 2010.12.30. 17:25:19

Biztos forrásból tudom, hogy az NMHH lövette le John Lennont. Kezdett nagyon elszaladni vele a ló :-)

kutya vacsorája 2010.12.30. 17:25:47

öreg vagyok basszameg. amikor még nem voltam, akkor lehetett választani a dolly roll és az urh között. például. ki ki döntött, ahogy neki tetszett, és senki sem kívánta a másiknak a vérét. pedig az a kommunizmus volt. el nem tudom képzelni, hogy miért sérülne lujzika, ha rihannát hallgat. majd kinövi, ahogyan mi is. ráadásul nem lehetne rábízni a szülőre is, hátha terelgetné inkább ő gyermeke zenei ízlését? mondjuk ráklikkol a u2-ra vagy manu chaóra a jutyubon (kommerek mind, bírságot nekik) vagy mittomén. lehet, hatékonyabb, mint miami press annamária.
és ővelük mi a helyzet? www.youtube.com/watch?v=ezg0TqKML00
öregecskedő nemzeti ikonok. dugni akarnak. hö.

reccs 2010.12.30. 17:26:04

@Nádasi Balázs: Persze, hogy az. De Demjén meg Ákos is. Tilcsákbe?

Severus 2010.12.30. 17:27:50

Hát, a vértelenlúzer ellenzék képtelen volt igazi lendületet adni a viktatúra elleni harcnak, megtette ezt SzA. Én eddig ezt a számot nem is hallottam, de mostantól Magyarországon ez egy dolgot jelent, bárhol beteszik!

It's on Mutherfuckers, IT'S ON!!!

Támad az underground! :)

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2010.12.30. 17:29:58

Azért ez a Rihanna nem rossz csaj :)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2010.12.30. 17:31:02

Hiába, a mundér becsületét tüzen-vízen át meg kell védeni. A fiatalok mindig zülleni akarnak, és a konzervatívok mindig minden ellen meg akarják őket védeni. Rhianna jó célpont, fekete, sikeres, singli (ha lehet a hirado.hu-nak hinni...). Eleve gyanús, eleve elítélendő. Ő már a tilt kategóriában van.

tewton 2010.12.30. 17:32:11

@JoeHorseDick:
há mér, játszik a petőfi VHK-t?
Cseh Tamást? AEB-t? Tanksapkát? Egészséges fejbőrt?

szép, illedelmes muzsika megy.

fehéregér 2010.12.30. 17:32:16

@Peter T. Sinclare: mintha semmit nem értettél volna abból, amit írtam. Amúgy én nem vagyok "kiakadva", ha nem tetszik a tanácsom, ne neveld és ne szeresd a gyerekedet, legfeljebb mondogasd neki, hogy "kezdjen inkább más neművel", hátha ez elég is ....

Jaj, a sötétség....

taecleau 2010.12.30. 17:32:33

@JoeHorseDick: biztos, hogy jó még ez a formanyomtatvány? ORTT már nincs, a panaszbizottság meg már előbb megszűnt mint maga az ortt. Okmánybélyeg mennyi kell rá?

régimotoros 2010.12.30. 17:33:50

giulio.freeblog.hu/archives/2010/12/30/PONT_A_KOZEPEBE/

Azért csak szólok, hogy más vonalakon is elkezdődött a tisztogatás......

Taxman 2010.12.30. 17:33:52

@Armida: Ezt most miért kellett? Már kezdtem elfelejteni a műmájer Bloodhound Ganget. Azoknak speciel nem a médiahatóság előtt, hanem a szemétdombon a helyük.
Amúgy meg nem kell sírni, a 21. században bárki is komolyan veszi, hogy infantilis politikusok inkvizítort játszhatnak? Küldjük el mindet a picsába, oszt jónapot.

SzaGyu 2010.12.30. 17:33:53

Ha Kádár elvtárt élne, akkor most akkora csókokat kapnának tőle, hogy Ők maguk sem hinnék el. Mert:

Újra feléled a szocializmus cenzúrája és legjobb benne az, hogy ha esetleg angolul éneklik, akkor ez az eszement hatóság még le is fordítja majd.
Teszi ezt mind azért: ha valaki nem tud angolul, legalább utólag megértse a dal szövegét és persze tudja azt is, miért is büntetik meg, vagy tiltják le.

2011-től: Aki nem tud angolul, az a komentjeit előbb fordítógéppel fordítsa le angolra vagy akár kínai nyelvre és ezt a szöveget illessze be a kommentjeibe.

Ezzel is munkát adva a cenzorbizottságnak és az internetes oldalakat figyelő bérenceknek.

Kivancsi 2010.12.30. 17:35:31

Nos nem itt kene fikazni az NMHH-t...

Hanem igenis osszeirni mikor milyen szenny ment a radioban aztan panaszkodni es felnyomni radiot!!
Kerni az NMHH-t hogy igenis ezt aztan vizsgalja mert elrettento ez a ferto a fiatalok szamara...

Na most HA mindenki ir napi 20 felejelentest es a postas kocsi tonna szamra boritja le a panasz leveleket nap mint nap...

Valszeg visszavesznek az arcukbol!!!

Ez olyan mint a terheleses hacker tamadas a serverek ellen!!
Csak ez meg a manualis formaja :):):):)

Nosza rajta inditsuk a tamadast!!!!!!

rexter 2010.12.30. 17:36:37

haha mivel csodalatos blogom, ami elvileg ott lesz a nevem mellett, regota fordit angol dalszovegeket, remekul atlatom a teamt :D
szerintem nincs az egesszel nagy baj, igazabol vicces, de szerintem pont az a baj, hogy a lakossag 90%-nak fogalma sincs h mirol szol egy egy angol dalszoveg, nem érti.

másrészt meg az egész csak okoskodás. mindenki hallgasson amit akar, aki ilyenektol lesz rossz ember, hat az vessen a szuleire.

klacus 2010.12.30. 17:39:46

Innentől csak a Bartók és a Petőfi mehet. Hajrá.

"Csavard fel a szőnyeget.." stb.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.12.30. 17:40:10

@Kivancsi: oké, én vállalom a Muzsikus Rádió - www.muzsikusradio.hu figyelését, múltkor a hajléktalan-műsor meg a waldorfos gimnazisták interjúja úgyis kicsapta nálam a biztosítékot

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.12.30. 17:40:18

@Taxman: Hidd el nekem sem kedvencem, arról meg nem tehetek hogy a műsorvezető bele van szerelmesedve és orrvérzésig ezt játssza. És senki nem sírt, főleg nem én, de a picsába küldéssel mélyen egyetértek (mármint NMHH felé).

rexter 2010.12.30. 17:40:28

@bastian: ember te mirol beszelsz?? uristen, az ilyen okoskodo konzervativ hulyektol mentsen meg az eg mindenkit!! nagy szivesseget tennel az orszagnak ha te nem akarnal semmit se epiteni ami megved barkit barmitol. maximum egy budit a hatso kertbe.

Robinzon Kurzor 2010.12.30. 17:41:09

Az NMHH jogkörét bővíteni kellene, hogy a hosszúhajú huligánokat elküldhessék borbélyhoz.

Taxman 2010.12.30. 17:43:51

@Armida: Csak az első mondatot szántam neked, azt is egy odagondolt szmájlival :-)
A többi csak úgy jött. Aki kapja marja.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.12.30. 17:45:16

@rexter:
"Through wind and rain we burn bright
Learn to fly through flames and hold tight"
/
"Lángolva vágunk át a viharokon
Tüzeken keresztül szállunk, tarts szoros"

szerintem fix állásod lesz ha jelentkezel a Hatósághoz

Sunny Days 2010.12.30. 17:45:21

nem kell parázni, nem jut el ez a "züllesztő" mocsok mindenkihez - én például sose hallottam az említett Rihanna számot (nem tetszik a csaj hangja, ezért nem hallgatom) és a Tankcsapda sem szokott nálam szólni...
azért a cikk olvasása közben azon elgondokoztam, mert olyan részletekbe megy már a fanyalgás, hogy vajon a fordító nyála rácsorgott a billentyűzetre, miközben lejegyezte az idézett dalszöveget???

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.12.30. 17:46:00

@Taxman: Gondolatolvasó még nem vagyok, de köszi hogy leírtad mit hogyan. :)

drkovax 2010.12.30. 17:46:52

Azért a kommentek legalább fele oktalan fröcsögés. Nem lehetne a tényekből kiindulni inkább ?

hetivalasz.hu/jegyzet/tilos-34454/

Tilikov (törölt) 2010.12.30. 17:47:07

@Kivancsi: Ebbe a remek tervbe az NMHH fog beleroppanni, de felőlem mehet :)

klacus 2010.12.30. 17:47:07

Ja szerintem egyébként ez most csak a

BIRODALOM VISSZAVÁG!

című magyar hősi eposzt láthatjuk, KDNP -s rendezésben.

magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=649:azonnal-zarjak-be-a-keresztenygyalazo-helyet&catid=22:kultura&Itemid=126

alte trottel 2010.12.30. 17:47:39

@TaTa86.:
Elbaszottul igazad van!

Én pl. egy zsák lófaszér' se használnÁk illen kurva ocsmány szavakat!

Robinzon Kurzor 2010.12.30. 17:49:20

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem értem elég jól az amerikai szlenget, majd a Hatóság biztos ezt is lefordítja nekem.

klacus 2010.12.30. 17:49:33

Akkor egy kis Pál utcai:

"Reggel igazi magyar reggel,
a munka vár én nem maradhatok.
Csodálatos a rendszer,
a rendezettség a legnagyobb fokon"

Szerintem ezt hallgatják minden nap, csak nem hallják az iróniát, mert nem tudják az mi...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.12.30. 17:50:27

Rhianna-tól akkor is ez a legjobb szöveg:

(fordítom)

nyő, nyő, éjjj, éjjj, éjjj
nyő, nyő
esernyő...

Remek sorok!

8-)))

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2010.12.30. 17:54:14

Leven hogy beszelek americano, regesreg feltuntek ezek a szovegek. Mint ertelmiseg (legalabbis narcisztikus egom hite szerint) en ezeket elvezem. Semmibajom azzal ha lezullesztik a butabbik reszet a tizeneveseknek. Az okosabbat ugysem lehet megteveszteni. Aki ribanc az amugyis is ribanc lenne. igy legalabb olyanoknak konnyitik meg a dolgat mint en :D

Igen ha az en gyerekem lenne, maskep gondolnam. Aki viszont kepes egy lanyt sulyos daddy issuekkal felnevelve a vilagga engedni a csaladi ertekek atadasara pedig nem volt kepes. Az azt kapja ami jar neki.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.12.30. 17:56:20

@tewton: persze, a Fankadeli blokk meg a Prostitute disfigurement-feldolgozások között szokott lenni vasárnap délben.

tewton 2010.12.30. 17:56:27

@klarky:
linket, linket! le akarom tölteni!

mortadella 2010.12.30. 17:59:27

TaTa86. · archiregnum.blog.hu 2010.12.30. 16:30:22
Egyébként nem lenne hülyeség elgondolkodni azon, hogy a trágárságot és a közönségességet ki kéne tiltani a mainstreamből.

Másrészről ezt (egyelőre) egy megnyerhetetlen háborúnak látom, amibe belekezdeni is ostobaság volt.
---
Szerintem minden polgárpukkasztással népszerűséget hajszoló kereskedelmi média csak az első, az éves bevételük 10%-át kitevő bírság befizetéséig fog hősködni.

Ezért nem gondolom, hogy ostobaság volt.

Legyenek elérhetőek ezek a tartalmak is, de nem mindenki által könnyen elérhető módon, aki akarja, az találhassa meg, és főleg ne öntsék a gyerekkorú fogyasztók által elérhető médiumok a nyakukba.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.12.30. 17:59:55

nahát, mennyi kutlura egy nap a mandineren! :)

(Tónink szavával élve) Pannink és köre ugyanazt csinálja, a szájával, amit a fenti Ribancka a farpofáival.

klacus 2010.12.30. 18:02:59

@kiskutyuska: azt kapja ami jar neki.

Téged mi, egy negyed órára..... hetente párszor?

:-)))

Az a szép, hogy itt most aztán majd jól megmondják, hogy mocsok a világ.

A svédek ide járnak az alföldre állatokkal közösülni, szervezetten. Az nem gond? Gondolom belefér a keresztény erkölcsbe, mivel a bibliában is volt hasonló sztori.

Az ember esze megáll, de szerintem ez csak egy gyenge ürügy, hogy befogják a Tilos pofáját.

sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.12.30. 18:07:49

Egy láda sört/bort fizetünk annak, aki megmondja Szalai Annamária milyen rádiót hallgat, milyen tv csatornákra fizet elő.

The Great Destroyer 2010.12.30. 18:08:14

A kedves NMHH-s felügyelőbizottságnak küldeném szeretettel a Sons of Butcher-től a Fuck the Shit című zeneművet :). A zenemű megtalálható a TeCső nevű videómegosztó portálon:
www.youtube.com/watch?v=JqqgmO8VNyU

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.12.30. 18:08:24

szerintem maga ájsztí fog köszönőlevelet írni ezért a remek reklámért :)

egyébként meg a rap az nem zene. se ettől a jegesteáól, se a fankadelitől... a jutyúbon is csak a sávszélt foglalják :))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.12.30. 18:10:14

Ez most irónia?

Amúgy amerikában nagy divatja van a cenzúrázott klippeknek, meg rádióbarát verzióknak. Csak mert ott van szólás- és véleményszabadság meg minden.

A gennynek nem a cenzúra szab határt, hanem a fejekben kéne rendet tenni, h ne legyenek ilyen idióták a fiatalok:

www.napiszar.com/wp-content/uploads/2010/12/dsfffff.jpg

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.12.30. 18:11:08

Jaaaa, és azon a képen nagyon szép a csaj.

Viszont a részeg, hányó libáknál már csak a mocskosan beszélők a prolibbak.

The Great Destroyer 2010.12.30. 18:11:20

Mielőtt bünti lesz belőle, van 18év alattiaknak is egy verzió:
www.youtube.com/watch?v=nMEbQEixQbo

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.12.30. 18:12:22

@A Kárpátok Ostora:
"A Magyar Hírlap is választott oldalt, a virtigli bolsevik házmestermentalitásét. "

A véleményterroristák terméke vagy te is. Nagyon szomorú vagyok, hogy amikor a nemzet vívja az élethalálharcát, akkor te ahelyett, hogy beszállnál a küzdelembe, itt nyeglézel.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2010/12/jos.html

2010.12.30. 18:13:46

www.youtube.com/watch?v=TAPpWsy2Hk4&feature=player_embedded

Béke, szabadság, micsoda állatság
Naiv vagy haver, okosabbnak látszhatnál
Hogy gondolhatod, hogy rossz emberek
Megjavulnak vagy megdöglenek?
Tudod, a rossz emberek mindig tovább élnek
Nem félnek, jó nőkkel kefélnek
És tudod, az a nő mindig jobb, mint a tied
Nyugodtan felvághatod az erét,
És ne félj, vágd fel a sajátodét is
Az életed tabu, a halálod fétis
És ne félj, nem fognak észrevenni
A lelked sem száll el, mert elkezdik enni
A férgek, mer' akik férgek, azok ezt teszik,
Belülről rágnak, a lelkedet eszik
És kilyuggatnak, geci, meghal a lelked
Rossz ember lett belőled
De ne add fel, mert ha feladod, az szart sem ér
Mer' nincs élettér, amit adnak ilyen nyomorult életért

G. Wolf 2010.12.30. 18:14:18

Az idősebbek még emlékeznek hogy is megy ez:

Tilt
Tűr
Támogat

:)

Amúgy meg lehet az előadókat is meg a rádiókat is szorongatni, de csak még nagyobb lesz az ellenállás.

Ha valaki még emlékszik annó a CPg-t még le is csukták, aztán épp ettől lett kultusz zenekar.

CPg : Erdős Péter

Úgy szeretném Úgy akarom Úgy szeretném Úgy akarom
Úgy szeretném a szemedet kinyomni
Úgy szeretném a füledet letépni
Úgy szeretném a töködet levágni
Úgy szeretném a beledet kitépni
Erdős Péter kurva anyád! (9X)

Úgy szeretném Úgy akarom Úgy szeretném Úgy akarom
Úgy szeretném a szemedet kinyomnni,
Úgy szeretném a füledet letépni,
Úgy szeretnék a töködön ugrálni,
Úgy szeretném a beledet kitépni,
Erdős Péter, kurva anyád! (6X)
A kurva anyád! (5X)

Erdős Péter helyére meg mindenki az gondol amit... akit akar... :)

Pargendity Özséb 2010.12.30. 18:14:53

Annak, aki még emléxik Tóth elvtársra:
"... Kérem szépen, még megmondom, mi a francnak - már bocsánatot kérek - olyan neveket adni együttesnek, hogy Orgazmus vagy... URH ?... Bizottság ? /.../ Meg lehet magyarázni. De ha nekem egy óráig magyarázzák, akkor is megmaradok amellett a normális emberi reflexió mellett, amelyik ezt az elnevezést összeköti azzal, amivel nagyon is összeköthető. Van egy együttes, amelyiknek van egy olyan dala, amelyet úgy hívnak hogy Szolid a Rita. Kérem szépen. Nem lesz szolidarita. Világos? Kérem szépen. Nem lesz olyan dal amelyik arról szól , hogy a Moszkva téren felszáll a villamosra az ellenőr, majd a dal végén ettől az ellenőrtől kérdezik meg, hogy az egész világra van-e bérlete? Nem lesz.

Ahol ilyen elhangzik, hivatalos szerv által rendezett rendezvényen, magánúton, művelődési otthonban, bárhol, a működési engedélyt bevonjuk."

agent_x 2010.12.30. 18:15:30

Szerintem ezt a Tankcsapda számot pont terjeszteni kéne:

"De te az orrodig se látsz,
Neked jó a McDonalds,
Neked elég a Coca-Cola,
Te ugyanúgy tehetsz róla,
Hogy átbasznak a reklámmal,
Ezzel az Amerika-lekvárral,
Ezzel a műanyag élettel,
Ahol annyi ember téved el.
Mint a háborúban a foglyok,
Csak a parabolamocskot fogjuk,
Ahol minden nő tökéletes
És minden férfi izmos.
Meg a legjobb mosópor,
Ami a faszom tudja hogy mos,
Meg az izomagyú Miki egér,
Aki bárkit megöl a kokainért.
Meg a néger csaj az utcán,
Aki nincs még tizenöt éves,
De húszért kúr és tízért szopik
És talán még nem AIDS-es.
Meg az öccse, akinek pénz kell a cuccra
Beléd rakja a kést.
De mielőtt elkapnák a yardok,
Bekap egy aranylövést.

Meg a bedeszkázott ablakai
A halált hordozó háznak,
A nyomornegyedek bűze,
Ahol a háromévesek fáznak.
Itt is ez megy, csak durvában,
Ahogy csuklóig vagy a kurvában,
De talpra kell, hogy állj,
Az ütés bármennyire fáj. "

DNA 2010.12.30. 18:17:02

hulladék az egész, a cikk is.

foodlfg 2010.12.30. 18:17:50

A Belga is csúnyán beszél:
youtu.be/LsjukASaMoM
Tílcsukbe!

Turanga Leela 2010.12.30. 18:20:06

Csak én gondolom úgy, hogy a szülői nevelés hiánya az,ami miatt itt tart a világ és nem a média miatt?! A szülő feladata, hogy a gyerek ne halljon vagy lásson semmi károsat. És akkor jönnek azzal, hogy nincs rá idejük, vesznek inkább nekik egy xboxot vagy bármit, csak ne kelljen energiát fektetni a gyereknevelésbe... A túlórából, amiből a játékot veszi, esetleg tölthetne a gyerekkel időt. Nekem 10 testvérem van, még is lelkileg egészséges felnőtt lettem.

Mr. Alkohol 2010.12.30. 18:21:57

Nyilvánvaló, hogy a Tilost a pár évvel ezelőtti karácsonyi "akciója" miatt szívatják most. Akkor elmaradt a(z egyébként jogosan kijáró) szankció, hát bepótolják, csak ürügy kellett hozzá.

Kénytelen vagyok helyeselni a kultúrszenny elleni hadviselést is. Függetlenül attól, hogy az magyarul vagy idegen nyelven jut a közönség tudomására.
1960 és 1990 között születtek a legszebb dalok, mert akkor a külföldi médiában is érvényesült valamilyen szintű cenzúra. Fel volt adva a lecke, hogy igényesen fogalmazzák meg a pajzánabb gondolatokat is (magyar példa: V' Moto Rock: Pedál). Erre meg csak az igazi művészek képesek, az alternatívkodó pozőrök (pl. 30Y) nem. Az öncélú trágár beszéd nem művészet, nem is "lázadó" vagy vicces (sok "humorista" tévhitét is eloszlatom ezzel).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.30. 18:22:14

@rajcsányi.gellért (ergé): Azzal nincsen gond. De jó lenne megnyerhető harcba kezdeni...

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.12.30. 18:22:44

S mindeközben gyermekeink.
Magyar Szülők Magyar Gyermekei! Bűnös Coca Cola mámorban fetrengenek!!

dr. Trebitsch 2010.12.30. 18:23:32

hát, eddig nem is tudtam, hogy ilyen trágár szövegűek a fiatalság dalai... bár tudok angolul, de magyarul sem hallgattam ilyen jellegű dalokat. ezután fogok, mert jókat röhögtem rajtuk. Az internettel viszont át kell majd valami műholdas külföldi szolgáltatásra állni, mert valószínűleg cenzúrázni fogják a szolgáltatókon keresztül. Ahogy régen a rádiókat zavarták... Tényleg, most a külföldi rádióadók zavarását is vissza kell állítani, mert különben nagyon szemét dolog, hogy a magyar rádióktól elveszik a hallgatókat, és külföldre települt adók fogják a magyar rádiós reklámpiacot learatni...

dr. Trebitsch 2010.12.30. 18:26:16

@Mr. Alkohol: miért jó úgy hadviselni, hogy a Magyarországon lévő adók bevételét külföldre tereljük? Vagy, ahogy korábban írtam, tényleg reálisnak gondolod a külföldi adók zavarásának visszaállítását? Mert minden törvény meghozása hülyeség, ha az nem tartatható be.

BlahBlah 2010.12.30. 18:30:28

Tökfejek, miért van szinte minden külföldi dalnak radio edit változata, amiben a csúnya szavak ki vannak cserélve, fütyülve? a külföldi adókon, ha valaki fuckot mutat, azt is kikockázzák....

szerintem az új magyar média törvény miatt beszartak és a külföldi sztároknak ennyire fontos a magyar piac...

IQ harcosok, nem látjátok, hogy külföldön is így van, ez eddig itthon nem így volt, most lesz, és így jó

ha valaki 10 éves és pornót akar nézni, megoldja, de ne legyen már alapból elérhető neki, minimum érezze, hogy most olyat csinál amit nem szabad... (rányom, hogy elmúltam 18 éves)

nemjogasz 2010.12.30. 18:31:51

@bastian: "elmúlt 20 évben felnőtt generáció (tisztelet a kevés számú kivételnek) elveszett a társadalom számára (meg a saját maguk számára is, se tudás, se kitartás, se munka, se erkölcs, csak nihil), ezt már megváltoztatni nem lehet, viszont meg kell akadályozni, hogy újratermelhesse önmagát.... "

Na igen, bezzeg a te idődben... A te generációd, na az igen! Az aztán erkölcsös magyar ember volt. Mondd, milyen rendszerben is szocializálódtál, ami megvédett a nyugati kultúrszennytől? Ja, szocializmus! Jajj, de jó is volt az átkos, ilyen nagy kaliberű embereket nevlet ki, mint te! Szerintem azonnal hozzuk is vissza, ha ennyire jó munkát végzett. De azért ugye fideszfanként antikommunista vagy, igaz?

Melchi Zadok 2010.12.30. 18:32:30

@varvizib: "Hol van ez már a "forró a testem baby, végtelen maraton" szintű megnyilvánulásoktól!"

hát ettől remélem lehetőleg minél messzebb.

hakos2 2010.12.30. 18:36:33

@fehéregér:
Az igazság az, hogy a szennyet csakis komplex módon lehet visszaszorítani. Sem a nevelés (a jó példa), sem a tiltás (büntetés) önmagában nem segít. Mindkettőre szükség van az eredményhez.

Persze a mi nyugati kultúránk már annyira mélyen van a mocsokban, és az ezt hordozó népesség annyira a fizikai leépülés lejtőjére került, hogy nagy valószínűséggel már menthetetlen. Ilyen az élet és ez így igazságos. Majd felvált bennünket egy más kultúra és egy más népesség.

Manyi Béci 2010.12.30. 18:39:44

Ehhehehe:)
Bérrettegők, mi? Bérfanyalgók, höhö.
Lámlám:)

hakos2 2010.12.30. 18:43:59

A Tilos rádió esetében pedig a természetes emberi reakció segíthet, ha mondjuk a keresztények kiirtásáról ábrándoznának az éterben.

Az ilyen rádióadást követően néhány kiirtani kívánt egyed, érezteti az illetővel, hogy milyen az, ha valakit a gyakorlatban is elkezdenek kiirtani, hogy legközelebb az elvtársai már kevésbé bátran adjanak hangot ilyen vágyaiknak.

Robinzon Kurzor 2010.12.30. 18:44:25

Szalai Annamáriának való angol nyelvtanfolyam, itt a reklámja:

www.youtube.com/watch?v=WBniebL55bw

a kertész tömlővel 2010.12.30. 18:45:15

mos má tudom miért lettem ilyen ember 32 éves koromra,,

ice.T -t hallgatam,,megvetem a lemezeit bakeliten és koncerten is voltam bp-n !
az már ott akkor elöre meghajtogatta a nagy fzt törlöközöböl és azt lobálta a public enemy rappar-eivel együtt..
amúgy jo buli volt.

LucyBp (törölt) 2010.12.30. 18:46:38

tiltcsák csak beeee a tankcsapdát is....meg mindent.....eastern europe sucks AGAIN!!

GeoThrasher 2010.12.30. 18:47:05

Mi az, hogy csak serhasú öregek hallgatnak Metal-t? Kikérem magamnak! Ezt neketek: www.youtube.com/watch?v=_Gawms8BM3o
:D

Mr Garrison 2010.12.30. 18:49:07

szalai annamari (kötelezően csak kisbetüvel) szeress, szeress, szeress YEAH!

dr. trafik nomac 2010.12.30. 18:49:41

@hakos2: Mondj egy radiot ami meg nem hibazott ilyet (meg ilyettebeket is). Masokat ezert kituntettek, most miert pont ok zavarnak annyira ?

zeus123 2010.12.30. 18:49:50

kb, ami a magyar helyzet lehet ezzel a számmal kapcsolatban:

www.youtube.com/watch?v=WBniebL55bw

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.12.30. 18:50:12

nem tudom KI HOGY van vele,

azért van NÉMI KÜLÖNBSÉG

rihanna kétértelmű popszövege

meg a GENGSZTER HIP-HOP között

ErGya már megint a legundorítóbb libsitempót, a szarkenegetést nyomja

thetriggerhappy 2010.12.30. 18:51:58

@Úlfhéðinn:

a magyar tipper gore! kérdés, hogy van-e két tizenkét éves unokahúga panninak?

Halál Bika 2010.12.30. 18:55:14

Mindig csak ez a dzsungelzene, és milyen frizurák!

_A_ Közbiztonság Szilárd 2010.12.30. 18:56:43

Már a cím is szarul van fordítva.
Milyen lehet a többi?

kubatov_kommunista 2010.12.30. 18:59:18

Kezd kicsit fárasztani a hülyeség.
Ez a nagy büdös népnevelés
Jobb oldalra, hogy tudjuk miről beszélünk
vigyázat - csak 18+
SZOMJAS A VAKLÓ
(internet - egy kis google pl. itt evvaleona.freeblog.hu/files/SZOMJAS%20A%20VAKL%C3%93.pdf)
pl.
7. A PAP MEG A SZÛZLÁNY
Abba zidõbe, a régi világba a papoknak saját fõdjük vót. Vót nëkik bérëssük, vót nëkik cselédjük is.
Vagyis a papnak.
Hát a pap mindënféleképp szüzlányra vót éhës.
Akkó a szëgényházbú kivëtt ëgy fiatal lëányt, hogy maj mikó betõti a tizenhat évet, akkó fogja a pap
mëgugrani, hogy û szûzlánt tanát!
De hát a kislány kijárt szántani, vetni a Jánossã, a bérëssel. Hát a bérësnek mëgtetszëtt a kislány. Mì
má ott vót a nagykorba.
Ëcce elkezdëtt jajgatni a János:
- Jajjaj! - aszongya. - Valami daganat van a lábom közt! De nagyon fáj! De mëghalok!
- Há hun lëhetne mëggyógyítani? Kérdözi a kislány.
Aszongya: - Të lábod közt! Ott van az orvosság! - Hát jó! Gyere, János!
Há mëg is orvosóta a kislány.
No, közbe bëtõtötte a tizenhat évet, akkó a plébános úr bëhíta a szobájába.
- Kislányom, tizenhat évet bëtõtötted, mos má...
Hát mikó hozzáfog a plébános úr, hát a kislány kész. Ki van fúrva. Elkáromkodta magát a plébános
úr! Aszongya:
- Mai kislányok mëgbaszva is születnek!

1980 Csóka, Kónya Mihály (1914)

a példa kiragadott - rövid - a lényeg: van benne pedofilia, pap, baszás kinek mi tetszik.
(érdemes elolvasni, az egészet jókat lehet röhögni)

Kiadva 1988 (igen a büdös komcsik) a történet maga 100 éves néprádión (szájról-szájra mint a herpesz) terjesztve.
Ez időtájt mi forgott kézről-kézre a gimnáziumban?
Egy bécsi lány története (nem 'tom ki - google)

Summa: 2010-ben megbasznak valakit a rádióban és nem tetszik - eltekerek. a média változott a téma és az igények nem.

_A_ Közbiztonság Szilárd 2010.12.30. 18:59:19

agent_x:
Legközelebb utánanézhetnél, mi a szöveg valójában, mert amit te írtál, tele van hibákkal.

GeoThrasher 2010.12.30. 19:05:38

@Doomhammer:
Egy szar vagyok, ez van...:)

GeoThrasher 2010.12.30. 19:06:01

@Doomhammer:
Egy szar vagyok, ez van...:)

Halál Bika 2010.12.30. 19:06:57

Na, az rtlklub híradójában is volt a Tilos: "káromkodó repper miatt indult eljárás a Tilos Rádió ellen"

Melyik marketinges tud ennél jobb reklámot egy rádiónak?

denever333333 2010.12.30. 19:07:00

Azt mondja már meg valaki, hogy bezárják a netet? Vagy ezt hogy próbálják korlátozni? Mert szerintem egyre kevesebb az aktív rádióhallgató tizenévesen.
Már a 7 éves gyerek is számítógépkezelést tanul és internet használatot. S itt aztán tényleg minden megtalálható. S még valami ki kényszeríti a gyerekere, hogy ilyet hallgasson?

2010.12.30. 19:07:01

Ennyi cenzor faszkalapot ami itt van, te jó isten!

BLACK METAL IST KRIEG!

www.youtube.com/watch?v=N7piTcDllnY&translated=1

Rohadék konzervatív spermák!

gyaloghartur 2010.12.30. 19:07:08

MOTTÓ
Titokban, titokban,
te is jársz néha TILOSban!

Kísértenek az afrók dalai... Sértenek üdvömben: mentsd meg a lelkem Szalai, hiszen ez TISZTA fertő, ahogy riszál a fartő, ahogy lüktet, piha! ez az ébenszín Riha...nna. Képzelem, hogy ő alul, felette én aki gyalul, vagy pedig ő felül, aki rám felül, mi is a harmadik? Ja, mikor hátulról adatik meg és úgy ring mint a ladik, nem pedig ildomos lady-k...Ennyit ismerek csak: nem néztem pornót és nem dugtam csak pórnőt, nem láttam csak a szexfilmet, amit Kegyelmed rendezett abból a célból, hogy a NEMZET sokasodjon...De nem vagyok acélból, bevallom halkan, a farkam is elég tapló, hát kell a KOVA (vagy KOVI?), ezért járok titokban, szégyenben, fosban nyakig a TILOSban!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.30. 19:08:24

nincs mese

a tank-csap-dát be -kell-tilta-ni!

Android 2010.12.30. 19:11:47

Ennél nagyobb ostobaságot mint egy ilyet üggyé tenni, nem csinált még a fidesz! Sajnálom őket, saját deszkájukat szarják éppen össze!

Balage00 · http://balages.blogspot.com 2010.12.30. 19:12:21

Hát, igen a South Park 13x01-es The Ring című része már jól bemutatta ezt a jelenséget. Ott úgy mondták, hogy ma a Disney is szexet "ad el" ezeknek a tiniknek. Persze így "álcázva", hogy az "erkölcsös" szülők se tiltakozzanak. Ez persze igaz az egész popkultúrára manapság.

Egy idézet a részből, amit a Disney cég vezetője (ebben az SP részben ez Mickey Mouse volt :)) mondott:

"Even the Christians are too fucking stupid to figure out I'm selling sex to their daughters. I've made billions off of Christian ignorance for decades now, ha-ha, and do you know why? Because Christians are retarded, ha-ha."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.30. 19:12:23

nincs mese

a nigger rihannát be-kell-til-ta-ni.
k*rvuljon otthon, ne a rádióban:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.30. 19:14:05

rajcsányi meg csak tépje a haját
tudjuk mi a libbant véleménye az erkölcsről.

hiába.

siófoki - kurtizánok városából származik

kukatr 2010.12.30. 19:14:41

@bastian: Hát kösz bazmeg, hogy a korosztályomat egyszerűen leidiótázod. Érdekes módon lezüllött nihilista alkoholistákat 40+ környékén látok. Még a leggázosabb barátom is családot alapított és rendes életet él.
Azt kell megakadályozni, hogy a szocializmusban szocializálódott prolik újratermeljék magukat. De ez se a kultúra miatt szükséges.

Egykét 2010.12.30. 19:19:17

Ice T undergrand?Ez jó!A tejfoguak reppöre.Szinvonal itt is van.

trurl (törölt) 2010.12.30. 19:24:08

Én ugyan még sohasem hallgattam ezt az adót, de odafenn valakinek nagyon csípi a fülét.
Vagy ez a "próbaper".
Úgyhogy mindent bele srácok!

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.12.30. 19:24:11

@Kempes a Monumentálbol: undergrand? Te se az "eszeddel" keresed a kenyeredet :)

Baldrick68 2010.12.30. 19:26:31

Csávókáim erről ez jut az eszembe.
Előre a múltba.

www.natarch.hu/archivnet/old/rovat/forras.phtml?forras_kod=614

Gulyás János MSZMP alapszervezeti titkár levele a Központi Bizottságnak

a./

Kedves Elvtársak!

E pár gondolat megírása már több éve érlelődik bennem, s a végső "lökést" az 1968. január 27-i 1+2 című TV műsor adta meg.

A Népszabadság egyik cikke - sajnos a számot nem tudom közölni - a kulturális kérdéssel foglalkozna, a művészeti irányzatok bírálatának, az azokkal kapcsolatos vélemény kialakítást illetően óvatosságra int. Úgy értelmeztem, hogy a művészettel kapcsolatos bírálattal csínján kell bánnunk. Bár nem kritikát szándékszom írni, de úgy gondolom, hogy a véleményem a társadalmunk nagyon sok tagjának a véleményével találkozik, aki rendszeres nézője a televízió műsorainak. Ezt személyes tapasztalatom is alátámasztja.

Az 1950-es években a sajtó is, a rádió is - mint a világnézeti nevelés két alapvető eszköze - bírálóan kommentálta a nyugati világban már akkor jelentkező, modern irányzatnak nevezett művészeti - véleményem szerint - elfajulásokat.

Egyet értek azzal, hogy nem szabad az újjal szemben teljesen megmerevedni, de csak addig tudok vele egyet érteni, amíg valóban az a művészet talaján mozog.

S itt kívánok egy-két témát megemlíteni, mert úgy gondolom, hogy 2-3 éve átestünk annak a bizonyos lónak a másik oldalára.

Mint ahogyan az első soraimban jeleztem, több éve, pontosan az 1966. évi táncdalfesztivál óta érlelődik bennem e gondolatok papírra vetése. Az indíték: Szörényi Levente és természetesen az általa komponált és előadott "mű".

A szöveget nem firtatom, hiszen valóban nem értek hozzá, hanem az előadás módjával és az előadó fizimiskájával kívánok vitázni, és következésképp a TV ilyen irányú műsorainak gyakoriságával. Ha a TV ilyen irányú műsorait megnézzük, azt kell tapasztalnunk, hogy egyeduralkodóvá vált a nyugat terméke a TV-ben és azt sikerült olyan tökélyre fejlesztenünk a gyakorlatban, hogy már oda - ahonnan átvettük - "exportáljuk" is. (Zorán [Sztevanovity] és Zalatnai [Sarolta] angliai szerződése)

A beat-irányzat térhódításába elég nagy mértékben besegített a TV is. A beat-irányzatnak Angliában is és a többi nyugati kapitalista országokban megvan a társadalmi talajuk, amelyben kifejlődhettek. Ugyan ezt elmondhatjuk hazánkra is? Nem valószínű, hogy erre igen választ kapnánk. Ha nem, akkor miért segítjük még a TV-n keresztül is ezt a - véleményem szerint sok esetben - művészietlen előadói stílus elterjedését? Ugyancsak a TV tánczenei képadásaiból kell arra a következtetésre jutni, hogy az olyan táncdal-énekeseknek, akiknek megvannak az adottságaik egy dal elénekléséhez, egyre kevesebb helyet kapnak. Annál többet kényszerítik ránk - "hála" a műsorszerkesztőinknek - az olyan "előadói művészeket" mint: Zorán, Neményi [Béla, az Atlantisz együttes vezetője] mint az Omega együttes tagjai és még sajnos vannak már sokan mások.

Ehhez a művészietlen előadásmódhoz csatlakozik még a beat-frizura. Mit szólnának a TV nézők, ha egyszer a parabola műsorában Varga József vállig érő hajjal jelenne meg, vagy Megyeri Károly ugyancsak ilyen frizurával végezne riporteri tevékenységet. Tudom ez abszurd feltételezés, de mennyivel és miért állítunk kisebb követelményt egy másik, a kamera elé álló előadóval szemben.

Igaz a fiatalok, így is azzal vádolják az idősebb generációt, hogy nem értjük meg az újat, a modernet, a divatot. Ezt a "vádat" a magam részéről úgy módosítanám, hogy nem mindig értjük meg. Úgy gondolom, hogy a tartózkodásunkra az okot az elmúlt 20 év egy-két esete megadta. A szocialista embertípus kialakításához ennek az irányzatnak vagy magatartásnak a propagálásával nem igen lehet hozzájárulni.

Hogy azok, akik hódolnak a hosszú hajnak az életben, a munkában hogyan állják meg a helyüket, sajnos erre elég szomorú tapasztalataim vannak és viszont, hogy kik hódolnak e frizurának. Úgy gondolom ugyancsak a TV szolgáltatott már egy páresetben erre példát a "Kék fény" c. műsoraiban. Természetesen távol áll tőlem ezt a nézetet általánosítani, de tény, hogy a mindennapi élet könnyebbik oldalát választók között hódított teret ez a viselet.

A "Halló fiúk, halló lányok" c. műsor "leg" adása alkalmával is lehetett erre következtetni, hiszen a legjobb kombájnos, a legjobb traktoros, a legjobb lakatos és a többi fiatalnál még véletlenül sem volt tapasztalható a hosszú hajnak való hódolás.
De így van ez az élet más komoly, gyakorlati megvalósítás területén tevékenykedő fiataloknál is.

A Halló fiúk, halló lányok c. műsor is messze eltért a kezdeti iránytól, amikor valóban a fiatalok problémáit boncolgatta, sajnos - véleményem szerint - nem mindig kaptak választ a műsorra került kérdésekre és nem mindig helyesen. Véleményem szerint esetenként a gyárakban, hivatalokban dogozó fiatalok életét, problémáit is napirendre lehetne tűzni, és ezeket illetékeseknek megfelelően megválaszolni.

A másik probléma, ami ellen valaha hadakoztunk: a krimi és az ugyancsak nyugati eredettel dicsekedő túlzott erotika, ami egyre gyakrabban "élvezhető" a képernyőn, és még a szilveszteri műsorba is "befészkelte" magát.

Ezt a problémát ugyancsak a fiatalok nevelése tekintetében említem meg. Úgy gondolom, ez ugyancsak nem válik előnyére a szocialista embertípus nevelésének. Pontosan a fiatalokra van negatív hatással, akiknek pedig igen nagy szükségük volna sok esetben megfelelő nevelésre. Úgy gondolom egyöntetű elismerés kísérte az NDK Dr. Schütter [Schülter] c. TV filmet. Szórakoztató műsorokhoz talán bátrabban kellene nyúlni. Klasszikusainkhoz: Jókai, Móricz, Mikszáth stb. Értelmetlennek tartom, hogy minden áron csak nyugati filmeket hoznak be "szakembereink", esetleg igen "kemény" valutát adnak érte.

Persze - sajnos - nemcsak a fenti művészeti ágakban található meg az un. új, modern irányzat. Egyre gyakrabban találkoztunk a képzőművészet és az irodalom területén is. Egyre több művész "alkot" olyan "művet", amelyet ha egy "közönséges" halandó megszemlél, nem gyönyörködik, hanem magába száll, gondolataiban elmélyed, emlékeiben kutat, hogy mihez is hasonlítsa, hogy valamit felismerjen benne, s mivel ez nem sikerül, okos képet vágva továbbáll, nehogy embertársai a "laikus" bélyegzőt süssék rá.

Az irodalom területén pedig az ellenkező véglettel találkozni egyre gyakrabban, különösen a nyugati eredetű művek magyar nyelvre fordítása folytán. Ez a műfaj annyira naturalista jelleget kezd ölteni, hogy szinte lefényképezi egy költött személy 24 óráját, az abban elkövetett cselekményeivel és szófajaival. Valamikor az ilyen megnyilvánulást trágárnak, drasztikusnak neveztük. Úgy látszik, megérjük azt a kort, amikor ez lesz a "hivatalos irodalmi" nyelv. Ezekben a nyugati "művekben" igen nagy "mennyiségben" található erotika is, túlzott adagolásban.

A fentiek kapcsán kérdeztem már önmagamtól, hogy nem-e az áll fenn, hogy a fellazítás ellen harcolva az "erdőtől nem látjuk a fát". A fentebb vázolt nyugati termékek (kultúr) beáramlása - vagy inkább beáramoltatása - észrevétlenül kialakít - erre hajlamos - olyan fiatal társadalmat, akiknek a szemében a hazai alkotás nulla, csak azt ismerik el, ami nyugati eredetű. Legyen az kultúra, vagy az ipar terméke. A napokban volt az "Írószövetség" taggyűlése. Ezen a taggyűlésen Darvas Józsefnek olyan véleménye volt, hogy - a rádió kommentátora szerint - az irodalom terén az íróknak nagy lehetőségeik vannak, mindenki olyan irányzatot képvisel, amilyet akar, s majd az élet eldönti, hogy melyik mű képviseli a helyes, a szocialista-humanista irányt.

Az ilyen életre bízott, a szabadjára engedett döntések következményére gondolva akarva-akaratlanul 1956 októbere jut eszembe, vagy talán '56 márciusa. Távol áll tőlem, hogy hasonlóval gyanúsítva az Írószövetséget, de sajnos a külföldi - a lengyel - esemény is figyelmeztet, emlékeztet a gyászos dátumra.

1958-ban kiadott, a Magyar Szocialista Munkáspárt művelődési politikájának irányelveiben lefektetett elvek, irányvonalak helyesek, úgy vélem, hogy a baj ott van, hogy azokat az irányelveket be kellene tartani, illetve, hogy csak feltételes módban beszélhetünk róla.

A fenti irányelvek 43. oldalának első bekezdés végén pártunk az alábbiakat rögzíti (szó szerint): "A párt semmiképpen sem nyugodhat bele abba, hogy a polgári dekadencia selejtes formalista termékei, s ezek forrásául szolgáló nézetek gátlástalanul fertőzhessék népünk ízlését és művészeti életünk fejlődését".

Ugyancsak idézetek az irányelvekből:
"Valamennyi kulturális szervünket és intézményünket - a sajtót, a rádiót és a televíziót, filmgyártásunkat és könyvkiadásunkat - hassa át az a tudat, hogy nemcsak népi demokráciánk fejlődésének, a szocializmus eredményes építésének, de sajátos kulturális feladatok megoldásának is, alapvelő feltétele a munkásosztály szocialista világnézetének elmélyülése, s ezért se sajnálják a fáradságot mindazoknak az eszközöknek, módszereknek, művészi tartalmak és formáknak felkutatására, amelyek ezt a célt leghatékonyabban szolgálják".

Pártunk a fenti irányelvek befejezéseképpen felhívja pártunk minden tagját annak végrehajtására.

Arra kérek választ, hogy - pártunk kultúrpolitikája, anélkül, hogy az irányelvekben lefektetett feladatok megoldást nyertek volna - miért tért el a helyes iránytól.

A fent leírt gondolatokat nem kívánom közvitára bocsájtani, csupán azt kérem - ha erre mód van -, hogy az elvtársak a fenti problémáimra - amely úgy gondolom, nem csak bennem merültek fel - választ kapjak.

Elvtársi üdvözlettel:

Gulyás János
Eger
VCST. egri gyáregysége,
Alapszerv[ezeti] Titkára

1968. március

NemSavazó 2010.12.30. 19:28:40

Simán csak deportáld magad Észak Koreába és ott majd jó lesz neked, mit cenzúrázzanak még? nem elég hogy a kereskedelmi tv is sikeresen élvezhetetlené tettek minden filmet ahol már csak egy késhegy látszik már kivágják, viszont a sz*r show-jukat meg agyatlanul küldik főműsoridőben az ellen nem tudsz höbbölögni??? Nem tetszik??? Keress más rádió csatornát és az idiotizmusod pedig tartsd meg magadnak. Vagy jelentsd fel őket, még idén mert már jövőre azt is kiszavazzák.
Ne az előadót vagy a rádiót okold, hanem taníts értékrendet a gyerekednek, hogy ő tudja eldönteni mit gondol róla, ne pedig a te hozzá állásodat másolja, mert akkor egy idióta répa lesz ő is. Aztán mehet panaszkodni a Kossuth tére.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.12.30. 19:38:03

@Baldrick68: először is őszinte szívvel kívánom, hogy Gulyás elvtárs már megdöglött; de véleményétől
ne remegjünk meg, Szörényi, Zalatnai, Zorán tényleg vér ciki volt/van és lesz; én szívből sajnálom, hogy ők voltak a "beatnemzedék", az "ellenállás" ezzel a teljesítménnyel, nameg a magyar bitlisz.. mondom ezt hátközépig érő hajjal (szintén nem traktorosként).
Gulyás proletár ultrakonzervativizmusa ugyanakkor sajnos csak a foximaxi-szintig terjed, az ő bibliája a KB irányelvei voltak; amely azt a több évszázados európai kultúrát nem tartalmazza, aminek pont erkölcsi többlete engedi meg, hogy bizonyos helyén kezelt és jól kimondott vélemények és élethelyzetek fölött szemet hunyjunk (lásd még: Bazd meg, Bazd meg, Bazd meg, akkor is csak bazd meg).

Bergeroth 2010.12.30. 19:39:50

- Palikám itt írd alá kérlek.
- Dobzse, dobzse.

kb. ennyi a sztori.

csakmerazé 2010.12.30. 19:40:17

Beatrice: 8 óra munka, 8 óra pihenés
"...Eleged van már e kibaszott világból."

Tegye fel a kezét, aki nem ismeri. Erről ennyit...

Gico 2010.12.30. 19:43:34

Aki Ice-T-t betilt sikeres ember nem lehet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.30. 19:45:53

@Elpet: így van.

@levi20005: kovács balázs moire kötél

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.30. 19:50:01

@Gico: aki ice-t hallgat értelmes ember nem lehet

bélszájú 2010.12.30. 19:53:11

most komolyan rihanna a példája a szennynek és fertőnek? ugyanmár! ez csaj látszatlázadás egy nyomorult imázs - és ezen a dalszövegen kibukni pont olyan prűdség mint mikor Sullivan elküldte a francba a Doorst a "gyere baby, élvezzünk együtt" sor miatt - ez nem az hatvanas évek héló

sga 2010.12.30. 20:00:26

Tiltjuk
Tűrjük
Támogatjuk

Fogadjunk, az itt kommentelgetők többségének már ez nem mond semmit. Hát majd fog. Vegyük már észre az erdőt a fa mögött!

büdösmackó 2010.12.30. 20:02:16

hát igen, remélem letiltanak mindent a picsába!
elég ebből! kizárólag komolyzenét, D vagy C dúrt, Mócártot, semmi idegeskedést és főleg rossz hírt!

üzenjünk hadat a bulvárnak!

kigondoltam.blog.hu/2010/12/28/sajtoszabadsag_10

Pistie 2010.12.30. 20:02:30

Nem tudom, hogy az kinek jött le a cikkből, de itt elsősorban nem a csúnya beszéddel vagy a kiskorúakra gyakorolt hatással van gond, hanem magával a Tilos rádióval, ami a konzervatív jobboldal esküdt ellensége. Csak ugye ezt így nem lehet kimondani. :)

csontos85 2010.12.30. 20:03:13

Katy Perry - I kissed a girl című száma is egy fertő, védjék meg tőle az angolul beszélő gyerekeket! Büntetést minden rádiónak, viva tévének!

Itt a dalszöveg bizonítékként:
www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=26215&h_id=90573&a_id=473321

Mr. Alkohol 2010.12.30. 20:04:47

@Trebitsch: "miért jó úgy hadviselni, hogy a Magyarországon lévő adók bevételét külföldre tereljük?"

Miért gondolod, hogy csak igénytelen produkciókkal lehet profitot hozni?

Annyi ÚJ jó - és külföldön népszerű - zene is van, meg a régebbiek közül egy csomó ritkán játszott - bőven lenne miből meríteni. Az angol nyelvhez sem kell mereven ragaszkodni, jól hangzik a francia, az olasz, a spanyol, de még a török nyelv (pl. Tarkan) is!

A rádió (és a tévé) ízlést formál. Nem az van benne, amit a többség kíván (még a kívánságműsorok is torzítanak), hanem az, amiből a szerkesztőség válogat.

"Vagy, ahogy korábban írtam, tényleg reálisnak gondolod a külföldi adók zavarásának visszaállítását?"

Ilyet én nem írtam! Az internet korában egyébként ennek nincs is értelme, már nem 1963-at írunk.

"Mert minden törvény meghozása hülyeség, ha az nem tartatható be."

Az a baj, hogy törvényt "kellett" erre hozni. Hogy nem alakult ki valami egészséges szabályozó mechanizmus a showbusiness világában, aminek más európai országokban csak keretet (viszonylag tág mozgástérrel) ad az állam.
Kb. az 1990-es évek közepén ment el abba az irányba a média, hogy csak a "szenny" lehet érdekes, csak az vonzhatja a figyelmet, ami van elég visszataszító. Ezt a szemléletet valóban nehéz lesz átformálni, nem is törvényhozással meg hatósági fegyelmezéssel kellene megoldani. De valahol el kell kezdeni, ez is jobb, mint ha semmit sem tennének.

nevetőharmadik 2010.12.30. 20:05:46

Times have changed, our kids are geting worse.
They won't obey their parents, they just wanna fart and curse!
Should we blame the government, or blame society?
Or should we blame the images on TV?

NO! Blame Canada, Blame Canada
It seems that everything's gone wrong,
since Canada came along
Blame Canada, Blame Canada
We need to form as full assault, it's Canada's fault

Don't blame yourself for your son Stan,
He saw that darn cartoon and now he's off to join the Klan!
and my boy Eric once had my picture on his shelf,
but now when he sees me, he tells me to (gasp) myself

Blame Canada, Blame Canada
Because when Canada is gone,
There'll be no more Celine Dion
Blame Canada, Blame Canada
They're not even a real country anyway

Kenny could've been a doctor or a lawyer, it's true
instead he burned up like a piggy on the barbecue
Should we blame the matches? Should we blame the fire?
or the doctors who allowed him to expire?

HECK NO! Blame Canada, Blame Canada
with all their Hockey hallabaloo, and that bitch Anne Murray too
Blame Canada, Blame Canada
all I can say is oy Gevalt, it's Canada's Fault

EVERYBODY!!

Blame Canada, Blame Canada
With Brain Adams' Beady Eyes
Margret Trudeau's friendly thighs
Blame Canada, Shame on Canada!

For the smut we must stop!
The trash we must smash!
The laughter and fun,
this will be undone!
We must blame them and cause a fuss
before somebody thinks of blaming us!!!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.12.30. 20:05:56

@bélszájú:

"mint mikor Sullivan elküldte a francba a Doorst a "gyere baby, élvezzünk együtt" sor miatt - ez nem az hatvanas évek héló"

Aztán Morrison a "light my fire" helyett azt énekelte, hogy "bite my wire".

:D

2010.12.30. 20:06:28

ergé ez a poszt ugye irónia volt? mert a kommentek alapján elbizonytalanodtam....

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:13:03

Értem az iróniát, de ne tegyünk úgy mintha azt hinnénk, médiahatóság zenei ízléssel vagy csúnya szavak számával foglalkozik.
Ez a van rajta sapka esete. Ismeritek a viccet ugye?

Az erdőben megalakul a médiahatóság. A róka meg a farkas az erdőben megkezdi a munkát.
- Te Farkas, bírságoljuk meg a DJ Nyulat!
- Na és miért?
- Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
Így is tesznek, jól elverik és megbírságolják a Nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.
- Te Farkas, basszuk már meg megint a Nyulat!
- Na és most miért?
- Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
Így is tesznek, megkeresik a Nyulat és eléállnak.
- Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
- Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
- Hmm... Nézd már Farkas... ezen már megint nincs sapka!

gagauzz kalauzz 2010.12.30. 20:14:21

Én inkább a "Viktor imádunk szeretett vezérünk" c. slágergyanús szerzeményt lájkolom nyenyere kísérettel. Ebből nem lehet baj:-)

bgp 2010.12.30. 20:16:28

A törvény azért jó, mert bárki (bármelyik média) ellen fel lehet használni. Nem fogják. Csak az ellen aki valami más miatt nem tetszik. Ez régi módszer, és bevált.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:17:54

@sááá: Pont így éreztem én is. Nem elég éles az irónia.

Én egy másik számot választottam volna.

www.youtube.com/watch?v=lKcwY3vtZAE

Értetek a szív majd megszakad.
De a rosszban jó, hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni még szabad!

Nem tudom én mit hozz a holnap,
Az új kutyák mind frissen csaholnak.
Nem tudok én mást vonyítani.
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett az "i"!

Ez már maga a lázítás...

AlexWolf 2010.12.30. 20:18:18

A "köztársasági elnökünk" aláírta a médiatörvényt. Holnaputántól mindenki készítheti a csekkfüzetét.

Pic 2010.12.30. 20:19:19

Néhány észrevétel a cikkhez és az eddigi kommentekhez:

0.
Valahol érthető a dolog. Jó lenne kicsit szűrni, megvédeni a gyerekeinket a szennytől ami elárasztotta a világot. DE ilyen módon? EZ szélmalomharc. Egyszerűen ezt így már nem lehet kezelni.
KB 1 hónapja egy hasonlóan okos ötlet az volt, hogy állítsák vissza a hétfői TV adásszünetet....
Persze arra nem gondoltak, hogy a kábeltévén a többi 99 tévéadó az marad. :)
..és ha azt is lelőjük, akkor még mindig ott az internet. :(

1. NMHH: Ilyen alapon az aktuális magyar és nemzetközi zene 90%-át ki lehet tiltani a médiából. Gyakorlatilag marad majd a Slágerrádió, de ott sem minden dal. :)

2. Felmérések bizonyítják, hogy a tinik 70-80%-a csak a ritmusra és a zenére figyel. A dalok szövegére a megkérdezettek 90%-a nem emlékszik.
Az említett felmérés az USA-ban történt. :)
Angliában nem hitték, megismételték. eredmény: UA. :))

Tájékoztatásul angolul nem szpíkelőknek: az említett 2 országban angolul beszélnek.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:22:02

@AlexWolf: Inkább befogják a pofájukat a zemberek. Azok akiket most megbasznak úgyis mindegy. Ők ugatni fognak, mert ígyis úgyis megbasszák őket (ha kell egy zeneszám lejátszásáért) véletlenül se azért, amit mondanak.

KenSentMe 2010.12.30. 20:22:13

Van egy olyan mondás, hogy ..

"ahol virágzik az etikett, ott romlottak az erkölcsök"

ebből a szemszögből nézve kifejezetten üdvös, ha trágárság megy a rádióban.. a tiltás vagy a titkolás soha nem oldott meg még semmilyen problémát.

AlexWolf 2010.12.30. 20:23:22

@AlexWolf: Bocs ezt elkúrtam, nem kicsit, nagyon! Igaziból így akart hangozni a mondanivalóm.
Mélyen Tisztelt Főméltóságú Köztársasági Elnök Urunk hosszas mérlegelés, és gondos átolvasás után, úgy döntött, hogy az új médiatörvény minden tekintetben megfelel az EU normáinak, összeegyeztethető a demokráciával és teljes mértékben egybevág az Alkotmánnyal.
(ps.: ha meg mégsem, akkor meg leszarják)

Halál Bika 2010.12.30. 20:25:28

@Pistie:

Katy Perry, I kissed a girl erkölcstelen?

Ugyanmár!

Hányan vannak a parlamentben/kormányon, akik még azt is elénekelhetik hogy 'I kissed Kádár'..!

Karachar Nevian (törölt) 2010.12.30. 20:29:34

Basszus, pár napja találtam rá a youtube-on a Rihanna - Rude boy (Szalai Annamária mix 2010)-re. Ha tudtam volna hogy milyen kincset találok...

NemSavazó 2010.12.30. 20:32:13

@nevetőharmadik: Ehhez képest rihanna egy angyal. Akkor most atomot Kanadának?? :-)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:34:52

@Halál Bika: Ezt a kapcsolatban lévő péniszek száma határozza meg.

A pöcsök számának paritása dönti el, hogy erkölcsös vagy erkölcstelen a mondat.

Ha 1 pénisze van összesen a csókolózó párnak, akkor erkölcsös.
Ha 0 vagy 2, akkor erkölcstelen.
Ha 3 vagy annál több akkor erkölcstelen.
Az 1 fasz eset akkor erkölcstelen, ha a másik fasz műtéttel vagy baleset folytán lett eltávolítva...

A médiahatóság gondolkozik továbbá azon, hogy a pénisszámolásról áttérnek majd a golyók számolására, illetve a péniszek és herék számának lineáris kombinációját (portfólióját) fogja figyelembe venni a jövőben.

Mr. Alkohol 2010.12.30. 20:37:28

@Pic: Én slágerszövegekből tanultam meg angolul. Nem is Backstreet Boyst hallgattam...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:45:19

@Mr. Alkohol:

Ezt is le kellene fordítattni a MMHatóságossággal:

Have you ever met my friend Kyle's Mom,
She's the biggest bitch in the whole wide world!
She's a mean old bitch,
And she has stupid hair!
She's a bitch, bitch, bitch, bitch, bitch, bitch, bitch,
Bitch, bitch, bitch, bitch, bitch, bitch, bitch, bitch!
She's a stupid bitch!
Kyle's Mom's a bitch,
And she's such a dirty bitch!

I reeeally mean it,
Kyle's Mom,
she's a big fat, fuckin' bitch!
Big, old, fat, fuckin' bitch!
Kyle's Mommmmmmmmmmm!
Yeahhhhh, Chaaaaa!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:48:16

www.youtube.com/watch?v=DqDJun1N-3Y

South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan PROMO szinkronhangokkal Werk

Szilveszterkor a Filmmúzeumon...
Ezek tökösek!!!!
Állat!!!!

daneeka 2010.12.30. 20:49:29

BTW, az Internetet is lehet szabályozni, mindenféle további nélkül. Például ott van kína, ahol nagyon sokminden tiltva van, de van még pár állam, ahol pl nem jön be a youtube. Ugyanazon az elven, ahogy pl egy munkahelyen letiltják ezeket az oldalakat, le tudják tiltani egy egész ország számára is... :/ Tényleg el kell innen húzni a picsába!

www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=17503

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 20:56:37

@daneeka: Az internetet még a magyar kormány se tudja 2/3-al kicsinálni.

De nem ez a lényeg hanem a szándék. Téged nem fog megnyugtatni ha elkapnak, hogy másokat illetve az internetes médiát nem lehet még csak körberajzolni se és hogy nálad okosabbak is vannak a neten.

A légkör amiben írsz AZ számít. És ezt a légkört rontja meg az egész törvény és hatóság. És nem véletlenül. A beszariak jövőre úgyis befogják a pofájukat és ez is volt a cél. Nem kell konkrétan mindenkit kilőni. Kilövik a Tilosrádiót és a többiek majd "okulnak" belőle (az üzenet: ugyanígy bánunk el mindenkivel AKIVEL CSAK AKARUNK). Na ez van a médiatörvény sorai közé írva...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:00:10

@Hari R. Seldon: Egyébként jelzésértékű a célpontválasztás.
Én azt hittem, hogy a kurucinfóval kezdik a "tisztogatást".

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.12.30. 21:01:21

Én továbbmegyek!
Ez egyszerűen borzasztó!
Mindent be kell tiltani!
A tiltást is.

daneeka 2010.12.30. 21:02:08

@Hari R. Seldon: A törvény üzenetét én is világosan látom, és hányok tőle rendesen.

Az Internetes példát azért hoztam, mert egyértelműen leírja a törvény, hogy szeretnék az elektronikus médiát is szabályozni. Persze nem valószínű, hogy az általam leírt drasztikus lépésre szánnák el magukat, de erősen megváltoztatja azt a naiv elképzelést, hogy az "interneten mindent szabad".

szamarhegy 2010.12.30. 21:02:39

@Mr. Alkohol: Én pont hallottam azt az adást, a kereszténység nevében elkövetett erőszakos cselekményekről volt szó, és mivel akkor még a Tilos mikrofonja körül elég lazán jöttek-mentek az emberek, egy magáról megfeledkezett ott lévő ebben a kontextusban, az erőszakra és a képmutatásra gondolva benyögte ezt a szerencsétlen mondatot, amitől azonnal mindenki elhatárolódott, a szerkesztőség nyilatkozatot adott ki, azt aki kimondta nem engedték mikrofon közelébe azóta sem és megszűnt a laza ki-bejárós közösségi műsor jelleg, azóta nem hallottam, hogy támadható témával foglalkoztak volna. Nem gondolnám, hogy egy sok ember 'társadalmi' munkájára épülő, konszenzus kereső, sok-sok réteg civil témával foglalkozó közösséget be kellene tiltani egy rossz mondat miatt. Persze lehet, hogy az a probléma velük, hogy nem kevés, párbeszédre nyitott jobboldali hallgatója van a Tilos-nak, ami a politika törzsi, táborosdi, felfogásába nem fér bele.

SimpleTheBest 2010.12.30. 21:06:38

Ez borzasztó !!!

Komolyan embereknek az a legnagyobb bajuk, hogy angolul valaki a sexről énekel egy számban? Szerintetek komolyan ettől valakinek megváltozik a felfogása és gondol egyet elmegy kurvának ? mert ha igen akkor azt a gyereket zárt-osztályra kéne küldeni... abból így se úgy lesz értelmes ember !!

Inkább az oktatást kéne fejleszteni h a gyerekek tanuljanak meg GONDOLKOZNI és mondjuk értsék meg az zenét anélkül is h le kéne neki fordítani ..
A diplomájukat nem tudják átvenni több ezren azért mert nincs meg a nyelvvizsgájuk és akkor azon vagytok fenn akadva h ezt be kell tiltani ? ez a zene a fiatalok (18 év alatt) slágere ... Mo-on aki ezt hallgatja a 90 % -a azt se tudja miről énekel csak dúdolgatja mer ez a divat és kész !

Ez a baj ezzel az országgal h van itt minden baj .. foglalkoznak is mindennel csak azzal nem amivel kéne..

Gratulálok a szerzőnek, ha ez az igényes blog helyett elment volna ellapátolni 2 négyzetméter járdáról a havat, mindenki boldogabb lenne!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:07:07

@daneeka: Kilőnek pár bloggert. Nem kell mindenkit kicsinálni. A legnagyobb pofájuakkal kell csak úgy elbánni, hogy a többiek beszarjanak.

Ez a durva foci esete a médiára alkalmazva. A csapat lerúgóembere eltöri az ellenfél csatárjának bokáját (szándékosan) és mivel a bíró is az Ő emberük nem fogja lefújni. A többi játékos már magától feladja a meccset (mivel ők ígyse-úgyse nyerhetnek). Ez a piszkos játék.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 21:07:41

A kedves posztiró véleménye az, hogy ha már a youtube-ot és a netet nem fogják cenzúrázni, a tvekre köpő senki által nem hallgatott rádiócskát kötelező védelmébe vennie, ergo maradjon minden úgy ahogy eddig volt.

Várúr 2010.12.30. 21:08:45

Rajcsányi Gellért eszes fiú. Ő is tudja: a törvény alkalmazási kötelezettsége nem az alkalmazásra kötelezettől függ. Lehet okoskodni, de ami gennyes, az nem ibolyaillatú. Engem nem zavar Ice T, sőt, egy ideje Furcsány államférfi sem, de hogy a Tilosnak mindent szabad, rá ne vonatkozzon a Horn idejéből származó médiatörvény.... na ne. Nem kevés írásom jelent meg eddig, könyvem is egypár, ezért (is) tudom: nincs firkász, aki bármiféle kötelezettség nélkül ne rinyálna a parttalan szabadságért, ahol a publikáláshoz elemi tisztesség, képzettség és íráskészség sem kell. Kapcsolat kell és pár eredetinek tűnő durranás. Ezért lehet celeb a neten Tóta W.- aki mindent egybevetve egy közepes stílusú, saját szavaival élve fospumpa.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 21:11:48

@Hari R. Seldon: Maunika és Joshi pl. magától elhúzott. Nyilván még mindig sokan elhiszik, hogy bár ezeket a müsorokat állandóan az legitimálta, hogy erre van igény, most ecceriben megszünt rájuk minden igény. Teccikérteni? Retekklub hazudik reggel délben és este.

daneeka 2010.12.30. 21:15:49

@Hari R. Seldon: Na igen, ez az, amitől jóérzésű embernek kavarog a gyomra.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:16:52

@Bathory: Szidod a kereskedelmi tévéket, mikor TE vagy a legnagyobb NÉZŐ. Sokáig godolkoztam kikről beszélsz, mert nem tudtam beazonosítani. Aztán beugrott kikről beszélsz. Bizonyára olyan szakértője vagy ezeknek a műsoroknak, ami csak hosszú és fáradságos nézésük alatt alakulhat ki.

Persze, tudom... Te soha egyetlen Maunikát se láttál és azt is csak felvételről...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:18:42

@daneeka: Vagy esetleg egy jó érzésű ember ELLENÁLL! Nem csak néz ki a fejéből és sajnálkozik...

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 21:21:05

@Hari R. Seldon: Mindkettőből láttam néhányat, és ismertem számos addiktot is, akik mindent megnéztek, ami ezeken a kloákákon jött. Örülök, hogy a müsoraik oda kerültek, ahova valók. Nem sok könnyet morzsolnék el, ha nem is lennének ezek a csatornák.

daneeka 2010.12.30. 21:22:31

@Hari R. Seldon: Hova állsz ellen? Megtalálnak, és elszámoltatnak...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:22:58

@Bathory: Barátok közt? Az mehet ha nem lesznek benne melegek?

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 21:29:00

@Hari R. Seldon: Felőlem az előbbiek is maradhattak volna, belőlem nem éltek meg.

A lényeg az, hogy sok ember csak ezt a 2 csatit ismeri, magyarul tudatmódositó monopóliummal rendelkeznek egy nem éppen szük réteg esetében és igen, boldogabban aludnék, ha nem erőlködnének azon, hogy buzinak lenni büszkeség, és akinek ez nem tetszik az szégyellje magát.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:31:10

@daneeka: Inkább kussolsz? Ha el akarnak kapni úgyis elkapnak. AKÁRMIÉRT...

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 21:31:29

@Hari R. Seldon: Jobban örülnék, igen, ha nem erőlködnének sem azon, hogy buzinak lenni büszkeség, és hogy a következő generációt egynemü párok neveljék. Én már csak ilyen perverz vagyok.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2010.12.30. 21:34:19

jimi hendrixet, ice-t-t a bodycounttal, meg földes lászlót is betiltani, me lelövi az asszonyt.

prlaadnu 2010.12.30. 21:34:26

WikiRebels - WikiLeaks története (magyar felirattal)

www.youtube.com/watch?v=c-dPQcMfhlc

WikiRebels címmel, fél év filmezés és információgyűjtés után készített dokumentumfilmet a Svéd Televízió Julian Assagne-ról és a WikiLeaks-ről.
Első exkluzív film a WikiLeaks-ről és az emberekről, akik mögötte dolgoznak.

Hol találod a WikiLeaks-et? Mik a céljai? Ki Assange: a szabadság bajnoka vagy csak egy molesztáló? Információszabadság és szólásszabadság a mai demokráciákban.

“Az egész csak hozzáállás kérdése. Hogy milyen az ember hozzáállása a társadalomhoz. Belenyugszunk-e mindenbe, mert ezt dobta a gép vagy épp úgy gondoljuk, hogy a társadalom olyasmi, ahol azonosítunk egy problémát és találunk rá egy kreatív megoldást. Úgyhogy olyasmi ez, hogy nézői vagyunk csak a műsornak vagy aktívan részt is veszünk a dolgok formálásában.” (idézet a filmből)

Fideszman 2010.12.30. 21:37:11

bocskorékat mikor büntetik már agyon amiért isteneknek hívatják magukat?

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.12.30. 21:38:31

Istenem a sok szánalmas prűd balfasz, akik takaró alatt, takaróval elválasztva szeretkeznek, ha szeretkeznek, nehogy megnézzétek pl., a Megáll az idő, 1981-ben készült magyar filmet, mert menten szívrohamot fogtok kapni.

Tényleg el kell húzni ebből az országból, mert ritka sok barom lett április óta, igaz előtte se volt kevés, de a normalitás végleg elszállt.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:40:34

@Bathory:
Úgy látom nem igazán nézted a Maunikát... DE AZT AKAROD, hogy MÁS SE nézze!

Nem vagy te egy kicsit... Hogy is mondjam...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:43:27

@Ianitorum Regalium Magister: Nehéz lesz a kormányt agresszióban felülmúlni... Megelőzni nem igazán lehet (erről májusban lecsúszott a zország)....

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 21:45:21

@Hari R. Seldon: Hát biztosan egy kicsit...hogy is mondjam, de van véleményem és vállalom. Semmi hasznom abból, ha nézem, igy nem nézem. Semmi hasznom abból sem, ha más nézi, károm viszont van, igy baromi önző szempontból nem akarom, hogy bárki is nézze.

Ianitorum Regalium Magister · http://regnihungariae.blog.hu/ 2010.12.30. 21:46:09

@Hari R. Seldon:
A magyar ember felülmúlhatatlanul kreatív. Olyanok vagyunk,mint a kormányunk, nem kell félni.

bélszájú 2010.12.30. 21:47:32

tévedsz - ezért sem hívták oda pket többé, mivel kiénekelte élő adásban a get much higher sort

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 21:52:33

@lebowski71:

Cipolla otthagyta Thomas Mannt a francba,
Úgy gondolta, inkább máshol esik transzba,
Felhívta Pesten jól bevált ügynökét,
Szervezzen neki egy zsíros magyar turnét,

Tudja jól, hogy mi van az ember zsebében,
Csak a színházban hisz, nem a zenében,
Gálánsan meghajol, se fintor, se grimasz,
Később már böfög is, pofátlan és pimasz.

Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal, Cipolla művész

Arrogáns hőstenor? Arcátlan pózőr?
Illuzionista? Vagy hipnotizőr?
Nagymamát, gyereket, felnőttet becsaphat,
Kifoszt egy országot, egy népet elaltat.

Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal, Cipolla művész

Ninsc hazája sehol, ám hét nyelven beszél,
Gagyát és hitet vált, ha maszkot cserél,
Se paraszt, se polgár le nem győzi ésszel,
Üres zsebbel jött és megy egy csomó pénzzel

Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal,
Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal, Cipolla művész

Mike36 2010.12.30. 21:58:41

vagy itt van a jó kis Belga

egy két há, kurva anyád...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:00:29

@Bathory:
Akkor lennél faszagyerek ha ELLENVÉLEMÉNYED lenne.
Úgy értem az aktuális rezsim véleményével ellentétes SAJÁT véleményed. Addig Maunikázzál, amig meg nem érted, hogy nem a Maunikákról, Valóvilágokról és médiagennyről szól a történet, hanem a SZÓLÁS szabadságáról.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:03:19

Még5Lövés:
Yo! Jobbágy Feri!
Trianon Tagadó Tibi alias 3T!
Népi Jóska, Bakonyi Betyár Sanyi,
Jobbos Tibi,Táltos Bandi!
Zsíros-deszkások - Szevasztok!
Kempingbringások - Szevasztok!
Meg a lemezlovász...(Helló!)a házban!

Szevasztok! Szevasztok!
Várjá', várjá', várjá', várjá'...
Yo, mit kíván a magyar nemzet?
Magyar nemzeti hip-hop rappet!
Mit kíván a magyar nemzet?
Hungaro-pannon-népi-nemzeti magyar rappet! -pet, -pet...
Szevasztok!
(Várjá',várjá',várjá', várjá')

Bauxit:
Yo, fülünket sérti, és szívünk nem érti
Hogy rádiónk éjjel mért van tele nyugati zenével,
Nem pedig nyugtató szép magyar rappel?
Javarészt külföldi folyik a médiából
Nem ezért jöttünk ide Levédiából!
Magyaros zenét! Magyar szavakat!
Hazafias rappereket,hip-hop-fiakat!
Szép szöveget, erkölcsi témát!
Ezeréves múlthoz hű magatartást!
Mert pornós, kábítós hip-hop nekünk nem kell,
Neveljünk etikus, hazafias rappel!
Aki erkölcstelent kiad ,és dörzsöli a tenyerét,
nem érdemli meg a magyar rap kenyerét!
Húzd ki magad, mutass példát!
Igazat szólj, és egy ország büszke Rád!
Sapkát ne vond le szemöldökig,
Bő gatyát ne húzd be szeméremig!
Magyar rapper nyílt tekintettel,
Pödört bajusszal, nem szőrzettel!
Magyar rapper bajsza, mint a magyar bika szarva:
Fölfelé áll, nem lekonyul,
körszakállhoz nem hasonul!

Hip-hop...
Hungarian: hip-hop...

Még5Lövés:
Várjá',várjá',várjá', várjá'...
Magyar rapper ne viseljen baseballsapkát,
Mely eltakarja szép magyar homlokát!
Magyar rapper viseljen darutollas föveget,
Magyar nyelven szavaljon szép magyar szöveget!
Legények!Van nekünk Tisza sportcipő,
Nyugati márkát hordja csak a nyugati rappelő!
Ha te aztat mondod gangsta, én aztat mondom betyár,
De a betyár helyett aztat is mondhattam volna, hogy zsivány.
Zsíros hajú suhancok majmolják az obszcén "usás" rappet.
A TV ontja a nyugati szennyet.
Szép magyar hazánkról rap-dalok miért nem születtek?
Mikor vannak szép tájaink:
A végtelen Alföld,
Európában a túzok-madár már csak itt költ,
Gyönyörű Balaton: ez a magyar tenger,
Ezekről szóljatok, a magyar népnek ez kell!

Bauxit:
Ez Vazulnak, Koppánynak vére!
Idegenajkú rapperek, félre!
Kun Bélás rapperek, keletre menjetek!
Clintonos rapperek, nyugaton a helyetek!
Ez Vazulnak, Koppánynak vére!
Idegenajkú rapperek, félre!
Kun Bélás rapperek, keletre menjetek!
Clintonos rapperek, nyugaton a helyetek!

Még5Lövés:
Csángó breakesek - Szevasztok!
Székely deszkások - Szevasztok!
Vajdasági falfirkászok - Szevasztok!
Felvidéki zsiványok - Szevasztok!

Hip-hop...
Hungarian: hip-hop...

"Állok a pusztában, gatyám lobog.
Seggem kilóg, gyomrom korog.
Nézek a magosba, gondolok nagyot!
Magyar égre magyar csillagot!
Nyugati szél fú, délibáb ragyog.
Magyar vagyok, szittya vagyok!
Nem vágyok sokra, de egyet akarok:
Magyar nemzeti hip-hopot!
Magyar nemzeti hip-hopot!
Magyar nemzeti hip-hopot!
Magyar nemzeti hip-hopot!"
Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!

Közös: (4x)
Magyar - nemzeti - hip-hopot!
Magyar - nemzeti - hip-hopot!
Magyar - nemzeti - hip-hopot!
Magyar - nemzeti - hip-hopot!
Hip-hop...

2010.12.30. 22:06:29

"Az olyan emberek, akik megbotránkoznak egy erős kifejezésen, gyáva kutyák, mert elképednek a való élettől, és éppen az ilyen gyönge emberek ártanak a legtöbbet a kultúrának és a jellemnek is. Ezek túlérzékeny babák gyülekezetévé nevelnék a nemzetet, egy olyasféle álkultúra önfertőzőivé, amilyet Szent Alajos képviselt, róla ugyanis azt írja Eustachius barát, hogy amikor Szent Alajos meghallotta, hogy egy férfi nagy zajjal kiereszti a szeleit, mindjárt sírva fakadt, és csak egy imától vigasztalódott meg."

/Jaroslav Hašek/

Továbbá: BUÉK a blog szerkesztőinek és olvasóinak, lesz ez még így se :):):)

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 22:08:28

@Hari R. Seldon: Nem hiszek benne, hogy bárhol a világon létezik a 'szólás szabadsága'. Amerikában komolyabban veszik, mint Európában, de Amerikában is vannak állandó tabuk, amiket, ha feszegetnek, egy perc alatt minden médiumból örökre repülnek az inkriminált elemek. Én a valóságomat abból következtetem ki, hogy mi az amit éjjel-nappal nyomatnak(ez a hazugság), és mi az amit nem szabad kimondani(ez a fájó igazság). Ált. én a kettő közt vagyok.

Mike36 2010.12.30. 22:09:23

jut eszembe, a gyerekek eredetiben Shakespeare-t se olvassanak eredetibe, Villon-t meg pláne ne

krj 2010.12.30. 22:10:37

szalai annamáriának kellene egy rúd...boj. :-) élő, egyenes adásban.

alig várom a SP-filmet holnap este a disznótoszókkal!!!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:10:59

@Bathory: Mostmá' itt sincs... Ha volt eddig valami, jövőre már az se lesz...

Persze vannak fokozatok. Nem lőnek főbe, nem csuknak börtönben, csak ANYAGILAG tesznek tönkre...

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 22:14:14

@Hari R. Seldon: Ha volt eddig valami, jövőre már az se lesz...

Elméletekben gondolkodsz, a gyakorlat az volt hogy pl. Maunika, Joshi orrba-szájba( Ez volt a szólásszabadság? Nem fog hiányozni, de túltárgyaltuk szerintem.)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:14:57

@krj: A V-chip pont erről szól. MOK... és az egész most ért ide az USA-ból... Itt most aktuális...
Klyle's mother = SzalaiAnnamária... ;) (de ez már túl direkt)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:21:07

@Bathory: Amíg nem téged baszogatnak persze, hogy nem fog hiányozni. Akkor azonnal visítanál, mint a zsírdisznó vágáskor, ha éppen te lennél az első áldozata a médiahatóságosságnak...

Gondolj bele. Megcsinálnak egy törvényt és létrehoznak egy MÉDIAMINDENHATÓSÁGOT. Aztán teli múlik az idő. Ez a rezsim is elhúz és jön egy olyan rezsim, ami téged bírságol meg (csak úgy). Kétélű fegyver ez.

A másik blogba beírtam az egyik srácnak. Te is olyan vagy mint a hülye zsidó, aki 36-ban a nácikra szavazott, mert azt hitte a patkányok tényleg patkányok és meg kell tőlük tisztítani Berlint.
Aztán a választások után "leesett" neki, hogy Ő a patkány, de akkor már késő volt "visszacsinálni"...
Te is gondolkozz el azon, hátha te is az a patkány vagy amire a médiahatóság vadászik... (ez nem az én véleményem rólad, nehogy félre értsd).

Uzsok 2010.12.30. 22:26:45

Ha már Tankcsapda és Jönnek a férgek:

"Mint a háborúban a foglyok
Csak a parabolamocskot fogjuk
Ahol minden nő tökéletes és minden férfi izmos
Meg a legjobb mosópor
ami a faszom tudja hogy mos
meg az izomagyú mikiegér
aki bárkit megöl a kokainért"

Éppen az ilyen számokat nem volt szokás idáig sem rádióban/tévében leadni. Pl. a Ricsének is van egy "rádióképes" változata a Nyolc óra munkából, az "elegem van már a kibaszott világból" sor nélkül. Aki az ilyen szövegekre bukik, vegye meg CD-n, csak a gyerek ne férjen hozzá. Nálam sincs szem előtt. És nem hiányolom a négyórás hírek után.

M&Ms (törölt) 2010.12.30. 22:29:15

Tényleg nem lenne egyszerűbb MINDENT, HANGSÚLYOZOM MINDENT VISSZAMENŐLEGESEN MEGBÜNTETNI, BETILTANI, KIHERÉLNI??? Kedves Annamari, akármi megy a tévében, rádióban, interneten, az mind cúnya, rossz, erkölcsre rossz hatással van. EGYSZERŰEN CSAK TILTSUK BE A MÉDIÁT, előtte még 25 MILLIÁRDOS bírság minden ágazatára, OSZT AKKOR NEM LESZ GOND, TÁN.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 22:30:19

Nem vitás hogy átestek a ló túlsó oldalára a hatóságok ezzel a döntéssel és szabályozással. De a javitó szándékukat én nem vonom kétségbe. Bénáznak, túloznak, de szélsőséges választ szélsőséges helyzetben nemcsak hasznos, hanem muszáj is adni. Lesz 4 v. töb éve letisztulni a joggyakorlatnak. Maga a 2/3os tény is szélsőség, ami azért alakult igy, amiért. Nyilván egy érzelmektől kevésbé fütött politika kellemesebb lenne, de a hatalom megvan a változtatáshoz, remélem bölcsen élnek vele, nem a médiaajvékolásból kell értékelni a rendszert hanem az eredményekből. Szerintem.

kopsz46@vipmail.hu 2010.12.30. 22:32:31

Kedves S Pál ,és Szalai Annamáriá ezért ,még a NÉP ELŐTT FOGTOK FELENI !!

fueli 2010.12.30. 22:35:24

Én azon csodálkozom, hogy ennek a narancsszín mellett elfogult blognak van mersze egyáltalán kritikai hangot használni...
És még azon is csodálkozom, hogy a Médiatanácsnak van annyi energiája és ideje, hogy a Tilosnak küldött levelében hosszasan elemezgeti Ice-T tevékenységét, SŐT még magyar nyelvű fordítást is merészel csatolni hozzá az én adóforintjaimból az eredeti mellé.
Vajh ki lehetett az a csókos, aki ennek a számnak a lefordítását júdáspénzért vállalta? Mert az ölég nagy szarember lehetett.
De a fényes tekintetű Médiatanács (és ezzel a regnáló hatalom) már megint csak a kicsikkel és a legsebezhetőbbekkel kezdte, mert azért annyira nem bátor és fineszes, hogy olyan médiumokon kezdjen rugózni, amelyek a Tilosnál nagyobbak és hallgatottabbak. Ez szánalmas és a legnagyobb gyávaságra vall, miközben még érvénybe sem lépett az adott törvény...
Ha ebből az alapból indulunk ki, akkor a legtöbb Frank Zappa-t, Nine Inch Nails-t, Linkin Park-ot ki kellene tiltani a sugárzásból és akkor nagyon benevolensen Marylin Manson-t még nem is említettem. Ez az egész "médiaalkotmány" úgy bornírt, ahogy van, köszönhetően azon szűklátókörű, embernek látszó tárgyaknak, akik ezt "jogászként" az aktuális rezsim megrendelése folytán kiötlötték.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 22:36:57

@MMs drazsé: olyan érzésem van, hogy ha nem az ágazatokra dobnák szét a 25milliárdot, és neked közvetlenül kellene fizetned, akkor most egy másik blogon sirdogálnál.

Jurij Kakarin 2010.12.30. 22:37:05

Én küldeném mindenkinek szeretettel a Rammstein Pussy című számát! Szigorúan 70 év felettieknek!
www.mommo.hu/media/18Rammstein_-_Pussy_UNCENSORED

M&Ms (törölt) 2010.12.30. 22:43:22

@Bathory: dobják rám ha nagyon akarják későbbiekben a véleményem miatt, de azzal akkor értelmét veszti a 12pontból az első, ami úgy hangzik:

"Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését."

krj 2010.12.30. 22:44:54

@Hari R. Seldon: pont az a baj, ha a demokrácia jelszavával törvényes keretet hoznak létre olyanra, ami már nem jogszerű és jogállamba nem való. nem a V-Chippel van igazából baj, meg ez a Tilos-sztori is csak gumicsont nekünk.

a baj az, hogy bemegy az újságíró irodájába (talán van néhány "rendes, tisztességes és hozzáértő") és kiveszi a papírjait, felvételeit a fiókból, mert ő hatóság. ehhez jogállamban nincsen joga. és arra sem lehetne kényszeríteni, hogy megnevezze a forrásait.

hiába mondják, hogy ezekkel a törvény adta lehetőségekkel nem fognak élni, csak a radikálisok esetében, mégis, jöhet valaki, aki egyszer csak él vele.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 22:45:08

@fueli: csodálkozom, hogy ennek a narancsszín mellett elfogult blognak van mersze egyáltalán kritikai hangot használni...

Látom az irónia a cikkben túl finom neked, hogy megérezd. Ugorj neki mégegyszer.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:48:02

@MMs drazsé: Ezzel vigyázni kell, mert visszamenőleg Annamáriáit is meg lehetne "bírságolni" saját magyarázatuk alapján. Keress rá: miaimi+szalai

viktor134 2010.12.30. 22:48:36

@gyaloghartur: ez jó. dalt kellene írnod. :)

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 22:49:05

@MMs drazsé: A cenzúra eltörlésének ugye semmi köze nem volt akkoriban ahhoz, hogy gyerekek hallgathassanak nyakló nélkül gengszterreppet. Ma itt mindenki ezt tartja fontosnak, Kossuth és Széchenyinek mi lenne erről a véleménye?

tlog 2010.12.30. 22:51:05

" A Tankcsapdát emlegettem az előbb, de a debreceni rockerek is jobban teszik, ha meghúzzák magukat, ilyen sorokkal, hogy:

„Itt is ez megy, csak durvában,
Ahogy csuklóig vagy a kurvában”
"
A Kósa Lajos nevű polgármester holnap meg fogja hallgatni ezeket a számokat Debrecenben.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 22:51:57

@krj: A szakma (újságírók) sokkal jobban érzik a saját bőrükön azt hogy szar az egész. Nekik létkérdés a szólásszabadság.

Emlékszel még a Lamantinos SP-ra. Amikor be akarják tiltani a Family Guy-t... (Cartoon wars I. II. ) Az szól a szakmáról.

Chicano 2010.12.30. 22:52:44

Látom kitették a posztot az Index címlapra, idecsődült onnan az összes frusztrált balfék. Nincs szebb mint amikor a dementiás nyugdíja az anarchokomenista punkkal együtt szidja a diktatúrát ami nincs. Mert ha lenne akkor nem szidhatnák. Mert akkor mondjuk bevinnék őket a rendőrök és meztelenre vetkőztetve vernék őket az őrszobán. Úgy ahogy 2006 októberében tették. A demokráciában.

dr. trafik nomac 2010.12.30. 22:54:21

@Bathory: Mi ez a hablaty, az oregek kezenallva pisiltek a kalapjukba, nem voltak ilyen kis nyikhajok, ahogy te kepzeled oket.

tűnődő 2010.12.30. 22:54:51

Ezt se kellene engedni:

www.youtube.com/watch?v=flOvM4Z355A&feature=related

Valszeg nem is engedték annak idején.

tlog 2010.12.30. 22:55:18

@Chicano: "Mert ha lenne akkor nem szidhatnák. Mert akkor mondjuk bevinnék őket a rendőrök és meztelenre vetkőztetve vernék őket az őrszobán. Úgy ahogy 2006 októberében tették. A demokráciában. "

Mert pl. a kuruc.infon véleményt formált a zsidókról?
Konkrét eset?

Severus 2010.12.30. 22:55:40

:))

Elárulom, az a nemzetközi pofánbaszás, ami eddig volt, semmi, ahhoz képest, ami most jön. Palkó ma aláírta a cezúratörvényt, de eddig ugye minek léptek volna fel egy hatályba nem lépett törvény ellen. Bíztak benne, hogy értenek a szép szóból...

Szalonnamária ma megmutatt az aggódó nemzetközi közönségnek, mit számít az, mi a "törvény alkalmazásának a gyakorlata"... Ja, ez még az előző törvényé? Mi lesz akkor most? Ajjaj... De érzitek, ettől már nem a másik oldal fél...

Ezeknek elgurult minden gyóccerük.

Hát, kedves fidesznyikek... A legornírtabb nyárspolgárok oldalára álltok, ha ettől nem hánytok.

Mellesleg a blog kivételesen megteszi, amit a jóízlés megkövetel.

fueli 2010.12.30. 23:00:02

@Bathory:
Milyen iróniáról beszélsz te szerencsétlen?
Ami a ebben postban megfogalmazódik, az egy nagyon visszafogott és dícsérendő kritika ettől az elfogult fikablogtól.. (noha nem jogtalan, mert rámutat egy álságos és szemforgató attitűdre, amit ezek ott a Médiatanácsban űznek - és purifikátorként a jövőben űzni fognak).
Kár, hogy ezek is - jelképesen - úgy fognak járni mint szegény Girolamo Savonarola anno dazumal, hogy hamvaikat az Arnoban fogják szétszórni... De te ezt nem értheted, mert annyi intellektuális kapacitásod már nincs...
hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 23:04:14

@krj: A szakma (újságírók) sokkal jobban érzik a saját bőrükön azt hogy szar az egész. Nekik létkérdés a szólásszabadság.

Nos, vagy a bal vagy a jobb zsebből él az újságiró. A szólászabadság nem fizet senkinek egy kanyit se.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 23:08:48

@fueli: Arról, hogy ezt a blogot jobboldal mellett elkötelezett blognak nevezed.

Szerintem abszolút baller ez a poszt, amit kommentelünk. Csak egy vélemény.

Hasonmás 2010.12.30. 23:14:09

"Tehát gyí"

hát ezen besírtam :DDD

fueli 2010.12.30. 23:15:52

@Bathory:
én meg ahogy elnézem, ez egyáltalán nem baller post, pusztán csak próbál középre evezni, mert azért létezhetnek még ebben az országban olyan jobbközép vélemények is, amelyek a jelenlegi fejleményeket nem tartják a legcélravezetőbbeknek.

M&Ms (törölt) 2010.12.30. 23:17:56

Amúgy Rihannáról ez egy kibaszott jó kép

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 23:19:18

@Bathory: Szólásszabadság nélkül nincs SZAKMA!!! (nem jobboldali a seggnyalókórusról médiáról beszélek, mert azok egész jól elvannak szólásszabadság nélkül is...)

fueli 2010.12.30. 23:20:13

@fueli:
de hogy kiegyensúlyoztt legyél a tájékoztatásban, ajánlom, hogy néha látogasd meg a esbalogh.typepad.com/
oldalt is, már ha tudsz jól angolul...

fueli 2010.12.30. 23:24:17

@fueli:
na de most jóccakát, mert holnapután megyek spanyololrszágba és egyáltalán nem akarok foglalkozni ezzel a szar országgal legalább egy hétig...
véleményem szerint a legjobb kozmopolitának lenni...

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 23:26:53

@Hari R. Seldon: Látom sem újságiróként, sem másként nem dolgoztál ebben az országban. Élj a valóságban, ne ábrándozz sajtószabadságról, mondom, egy újságirónak sem fizet a sajtószabadság.

Egy példa: a politikamentes autós újságirót A cég meghivja az új modell bemutatójára Spanyolországba(all inclusive, 3 nap). B cég tutira Dubaiba hivja meg, 5 csillagos ellátás, 5 nap. Ez ilyen, de álmodozni lehet.

kicsigee 2010.12.30. 23:27:15

Én 1991-ben 15 évesen előszeretettel halgattam Ice-T - New Jack Hustler (Nino's Theme) című számát. A számot sosem fordítottam le magyarra, de a hozzá kapcsolódó filmet (New Jack City) megnéztem. Ebből azért lehetett tudni, hogy Ice-T miről regél. Nem lett belőlem se drogos sem gyilkos. De lehet, hogy ez a szarházi Fidesz kormány kihozza belőlem az állatot:-) A kedves szülőknek pedig oda kellene figyelni a gyerekre, hogy mit csinál, csak nevelés kérdése az egész.

Manbeast 2010.12.30. 23:30:24

Ajánlom figyelmetekbe a következő számot:
Ice-T - Freedom of Speech
www.youtube.com/watch?v=2T6eJEJZHzo

Olvasható a linken a dalkszöveg is...:D

Iustizmord 2010.12.30. 23:39:29

ár napja a 6 éves még épp ovis lányom a többiekkel játszott és vmi orbitális világrengető konfliktus (barbie-babát milyen rhába és ki öltöztesse) álatlános megdöbbenésre a "TE HÜLYE BAROM ÁLLAT" kifejezést hisztizte ki belőle. a család és rokonok ledermedtek, a 8 éves sulis fiam meg röhögött mint aki tudja. (vagy tanítja)

itthon ui egy ütős mély káromkodás olyan jócifra parasztosan hangzana tőlem ( a kurtahétszentség ráb...sza az eres lompos f..százt büdöskibb...életre, ilyesmi), tehát a minta nem itthoni , ha én belekezdek az vagy kevésbé vagy sokkal primkóbb.

1. niggerreppet nem hallgatnak
2. nem is értenék
3. magyarul gyerekzenét meg olyan illés-lgt-omega -stb szerűeket, angolul ccr-t meg (hehe) bluest tolunk, meg ace of spades :o)

4. kövekeztetés: a suliból, oviből már 5-6 évesen hozzák a trágársákot (fiam sulis poénja pár napja: mit mond a kígyó ha nemimegy a fának? fa.....sssszzz...)

konlkúzió: szalai mariska pedig bagzza meg.

ha máér balassynak lehetett.

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 23:46:51

@Bathory: őket se kényszeríti senki, hogy ezt a két csatornát nézzék!

Léteznek könyvek... Filmek...

Amidazophen 2010.12.30. 23:47:27

Kedves Annamária:

őszintén remélem, hogy az IceT együttes minden, Magyarországon elérhető zenei anyagát örökre betiltják! Gondolja végig, hogy most ezután mit kellene lépnie.

Természetesen lazán és lelkendezve a Hivatal hivja meg ezt az együttest. Amikor majd átlépik az államhatárt, akkor kommandósok egyesével hurcolják ezeket a zenei izléspribékeket az Ön fennséges szine elé. A Hirt TV és az Echo egyenes adásban fogja kimondani a zenészek - megfellebbezhetetlen - halálos itéletét. Az itélet azonnal végrehajtásra kerül, mondjuk a Kossuth téren, ahol Semjén testvér még az utolsó kenet feladását is megtagadja majd!

Sok nagy és átélt sikert kivánok elszánt és nemes szellemi inkviziciójához az elkövetkezendő 9 évben!

röhögő 2010.12.30. 23:50:42

@Chicano: Te vagy egy hülye köcsög.

Iustizmord 2010.12.30. 23:56:58

@Bathory: kedves véres erzsi, te honnan hzod a zsét? :o)))))

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 23:57:11

@Pic: 0.: tegyenek rá figyelmeztető jelet, mellékeljenek kis tájékoztató matricát, hogy milyen "bűnös" pontoknak felel meg a zenei termék.

1.: online rádió. Tiltsák csak :D

2.: a szöveg ettől még hat a tudatalattira, tehát ha nem emlékszik rá, még rosszabb: a tudatalattija nagyon is érti.

Egyébként már várom, mikor kerül tiltólistára a Bad Religion, a Slayer, meg egyáltalán bármilyen black-death-stb metál...

Yeto 2010.12.30. 23:58:43

Vazze, miért csak a rádiók ellen kell fellépni, miért nem bírságolják meg a Youtube-ot 25 milkára? Egy hétig henteregnének szerintem a röhögéstől miután megkapják a végzést...

Iustizmord 2010.12.31. 00:00:38

@MMs drazsé: Tényleg nem lenne egyszerűbb MINDENT, HANGSÚLYOZOM MINDENT VISSZAMENŐLEGESEN MEGBÜNTETNI, BETILTANI, KIHERÉLNI??? Kedves Annamari, akármi megy a tévében, rádióban, interneten, az mind cúnya, rossz, erkölcsre rossz hatással van. EGYSZERŰEN CSAK TILTSUK BE A MÉDIÁT, előtte még 25 MILLIÁRDOS bírság minden ágazatára, OSZT AKKOR NEM LESZ GOND, TÁN.

hehehe,, állítólag (gimis irodalomtanár mondta vót9 volt vm shakespeare mű miben eredet szöveg szerint kb "ÉS A ANDALLLÓBA HUGYOZÉK" íródik le melyet a szemérmes fordító (golden dzsé?) kihagyott.

nemtom melyik műről van szó, ha igaz, de 1 is 4 sure:

sékszpírt cenzúrázni KELL, és MOST érem a fordítónak (posthumus) és zalai m-nek

Iustizmord 2010.12.31. 00:02:26

@Peter T. Sinclare: Egyébként már várom, mikor kerül tiltólistára a Bad Religion, a Slayer, meg egyáltalán bármilyen black-death-stb metál...

és mit szól ehhez dr Lehnhardt Balázs JOBBIK parl. képviselő akinek vmi slayer-cucc van a karjára TETKÓZVA?????????????

(ÉS NEM EGY MAGZOTT CSERESZNYE KÉP....)

sbarrett 2010.12.31. 00:15:01

Töröljük már el végre a múltat!
És a jövőt is.

_andris 2010.12.31. 00:16:33

Gondolom sokan küldtek már számot Szalai Annamáriának, nem olvastam végig, én is megtenném.

Nekem a következő szám okozott kárt a fejlődésemben:
www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30

cenzúrázott verzió, azoknak, akik nem bírják a trágárságot:
www.youtube.com/watch?v=nMEbQEixQbo&feature=channel

Hol lehet ezt bejelenteni?

Iustizmord 2010.12.31. 00:32:43

@_andris: AVH

Alkotmány Védelmi Hatóság (hivatal?)

(bárha hogy' nem lőtték le lázárjánost 2 hónapja....)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.31. 00:41:38

Hát most megmutatták, hogy ők a janik, na.

Azért az megkérdezném, hogy a magyar előadók miyen szellemi színvonalat közvetítenek, a tinipopos "mondanivalójukkal"?
Szóval azt szabad, ezt meg nem.

Fatal Error! System Halted! 2010.12.31. 00:48:42

KAPCSOLD EL A TV-T, RÁDIÓT! ILYEN KIBASZOTT EGYSZERŰ!

Annyira egyszerű, mint Ti vagytok. Vagy talán éjjel-nappal kikapcsolhatatlan (1984) és az erkölcsi fejlődésetekre káros hatással levő, káromkodós zene szól a rádióból, tv-ből?

Netán nem járt ahhoz a kibaszott szerkezethez kikapcsológomb? Akkor tépd ki a falból bazdmeg. Sokkal egyszerűbb, mint baszott okosnak lenni, és gestaposat/ávh-sat játszani és mószerolni a másikat.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 00:51:13

@Bathory: Rosszul látod! És maradjunk ennyiben és akkor nem írom le, hogy én mit látok, ami jobban meglátszik rajtad mint az olvasottság.

renevol 2010.12.31. 01:58:58

@Hari R. Seldon: "Egyébként jelzésértékű a célpontválasztás.
Én azt hittem, hogy a kurucinfóval kezdik a "tisztogatást". "

A kurucinfón fogást tudnak találni? Úgy értem, hogy ez nekem is eszembe jutott, hogy ezzel akarják majd kifogni a ballibek vitorlájából a szelet ("lám, fidesz alat nincs náulás"). Viszont azzal nem az van, hogy se a domain, se a tárhely nem magyar, így nem tudnak vele mit kezdeni a magyar haóságok? Nem tudom, hogy a holnaptól hatályos médiatörény kiterjed-e majd az ilyenekre.

renevol 2010.12.31. 01:59:58

(alat= alatt, és náulás = náculás)

maxwell murder 2010.12.31. 02:12:59

az ilyen rihanna féle számokat már vagy 10 éve be kellett volna tiltani meg az összes többi ilyen szutykot hogy ne mehessenek a rádiókban se a tv-kben. és hogy miért? nézzetek rá a fiatalságra...

Kandabula 2010.12.31. 02:27:05

@maxwell murder: igazad van. Azok a hülye értelmiségiek, akik értették. Az a gond. Hogy tudtak ángliusul. Te hogy vagy ezzel?

DeadBodiesEverywhere 2010.12.31. 03:34:07

girl1997 szereti Rihannát...
Rossz ember lehet?
Nem hiszem!

Veder1 2010.12.31. 05:25:14

Szerintem tiltsuk be a baszást is! Most mé', ha annamarisnak nem lehet része benne, akkor másnak se legyen!

pozzi 2010.12.31. 06:16:47

Niggerekkel csak a baj van

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 06:38:46

@renevol:

Én úgy gondolom, hogy kuruczinfonak és a hasonló csatornáknak is van létjogosultsága.

Hozzáteszem, hogy nagyon utálom azt, amit képviselnek, hirdetnek és teljesen ellentétes véleményen vagyok.
DE szerintem nekik is joguk van a SAJÁT véleményhez és ennek kifejezéséhez.

Valami hasonlatot keresek. Megvan. A Mein Kampf. Nem ez a megoldás, hogy bezúzzuk, elégessük az összes példányt hogy ne kerüljön az emberek kezébe! Ezt NEM lehet és nem is szabad megcsinálni. SŐT!!! Én még azt is megkockáztatom, hogy érdemes elolvasni hogy VALÓDI képed legyen a nácikról.

A "kuruczoknak" is joguk van a szabad véleményhez... És nem azért, mert szeretjük őket, hanem azért mert DEMOKRATÁK VAGYUNK.

Az másik kérdés, hogy mit kezdjünk mondjuk a neten szerveződő terrorszervzetekkel, mint a fekete sereg vagy a gárda.
Itt lépünk ki a szólás és a vélemény nyilvánítás szabadságából a nemzetbiztonság területére. Nem a honn-lapot kell szabályozni, hanem rájuk állítani a titkosszolgálatot. Nem kiiírtani kell a honlapjukat, hanem MEGFIGYELNI és ha akciót terveznek, akkor közbelépni (megelőzni).

gpetersz 2010.12.31. 06:49:06

@Hari R. Seldon: És ezt hagyjuk?
Nem ez lenne az a pillanat amikor "mozdulni kellene"?
Ahogy Ovi mondta anno...

Hagyjuk, hogy leüssék a hangadókat, befogjuk a pofánkat és elkullogunk.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 06:57:20

@gpetersz:

Gondold azt, hogy amikor ezt írtad : "Nem ez lenne az a pillanat amikor "mozdulni kellene"? " már legalább 3 hónapja történt.

Képzeld el, hogy vannak akik később gondolják ezt (ez a jövő).

A kritikus tömeg az amikor már KELLŐ mennyiségű állampolgár gondolja ezt. Ez kábé 50-60 ezer EGYÜTTMOZGÓ ember szerintem Budapesten.

burgener 2010.12.31. 07:13:11

@Hari R. Seldon: Ez itt eltérés a Seldon-tervtől, ez itt az Öszvér ideje....

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 07:25:14

@burgener: A második alapítvány lép ilyenkor működésbe. A Galaxis másik végében (a birodalom központjában) a Trantori Birodalmi Könyvtárban és a Trantori Egyetem területén van.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 07:29:44

@Hari R. Seldon: Ezt a jelen esetben azt jelenti, hogy a kritikus tömeget összegyűlését lehet KATALIZÁLNI. Az értelmiség a katalizátora.

Olyan mint az élesztő gomba. Odateszed az értelmiséget a cukoroldatba és elszaporítja magát. Az internet az egyik katalizátor (hardware). A humán komponens (software) az értelmiség.

burgener 2010.12.31. 08:09:46

@Hari R. Seldon: Ne áruld el a helyét, az Öszvér nem találhat rá.
Nehogy úgy járj, mint Ebling Mis, aki rájött:-)

Marques 2010.12.31. 08:15:04

@Bathory:

Te fogalmaztad meg a legjobban az eddigi kommentek közül!

Szerintem is szükség van a média mocskának a szűrésére, de ez a ló túlsó oldala amit a Tilos Rádióval műveltek. Ez is tény.

A mi (40 éves) generációnk is felnőtt úgy, hogy az Omega-tól és az ABBA-tól nem a mocskos szöveget hallottuk, sőt igényünk sem volt rá. Jó lenne visszaterelni hasonló közegbe a médiát. Aki élt akkor tudja miről beszélek (idősebbek pláne), aki fiatalabb meg úgysem érti miről beszélek, de remélem érteni fogják. Bár erős kétségeim vannak, ha ez csak magyar szinten lép életbe és nemzetközileg folyik tovább a genny.

csárli hárper 2010.12.31. 09:07:01

@Marques:" az Omega-tól és az ABBA-tól nem a mocskos szöveget hallottuk"

ez büntet rendesen....

Mikrobi 2010.12.31. 09:15:16

A Rihanna-számban nem látok semmi trágárságot, Ice T viszont állati trágár volt. Ezen kívül a Tilos Rádiónak bőven van a rovásán. Vastagon megérett a beszántásra. Hajrá NMHH, hajrá Szalai Annamária!

TemplarOmega (törölt) 2010.12.31. 09:53:15

Úgy látszik nem kapott eleget a vadmajom palijától.
Egy igazi riherongy ribanc.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2010.12.31. 10:03:49

Én tényleg azt hittem, hogy ironikus a cikk. De látom, ti komolyan gondoljátok.

Szegény konzervatív fejetek. Talán 20-30 év múlva rá fogtok jönni, hogy a „szenny” ellen soha nem a tiltás a megfelelő fegyver (még kevésbé kamaszok esetében), hanem az ugyannyira izgalmas, explicit, merész, de MINŐSÉGI alkotás. Ha pl. erotika kell a tinédzsernek, sugározzon a köszolgálatú média a kiskorúak által követett műsorsávban merész, eritikus, de művészi színvonalú cuccokat. Mert az ugye struccpolitika, amikor azt hisszük, nem jut el a kamaszhoz, ha úgymond tiltott.

Tassil Aaltaiz 2010.12.31. 10:13:10

Ezúton küldeném Szalai Annamáriának Cee Lo Green-től a FUCK YOU c. számot.

A Klass FM-en napi több alkalommal is meghallgathatja...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 10:31:48

@Marques: Mivagyte? Valami terelőkutya?... ;) Bocs de a terelésről nekem más képem van. Szerintem Te TERELNI akarsz... ;)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 10:35:56

@ezittenkéremmagyarország: Még a petróleum lámpában is találhat "kifogásolni valót" a cenz-Ura.

A "milyen szép a lángja" sor utalhat például a Reichstag felgyújtására. (ez most péoén, de tényleg így működik a dolog). Sőt akár gyújtogatásra is lehet felbujtás. 10 éves kor alatt égési sérüléseket okozhat, ha a gyere az OMEGA számot meghallva felgyujta magát a Téren...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 10:38:50

@kesztió: Pontosan. A hatalom csinál Forradalmi Underground Rádiót a Tilosból. Most lesz Tilos igazán a Tilos. Minden forradalmár ezt hallgatja... ;) Mikor törnek rájuk a Mártix ügynökei.

maxwell murder 2010.12.31. 12:59:52

@Kandabula: nem elsősorban a szöveg az ami zavar, mert egyértelmű, hogy azt a legtöbben nem is értik azok közül, akik hallgatják.

Iustizmord 2010.12.31. 15:03:07

szalai annamáriát betiltani nem kell félnetek jó lesz ha ti döntötök én nem ellenzem.

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:25:46

@Hari R. Seldon: a megoldásoddal egyetértek, és normális demokráciában így is csinálják: amíg betartja a törvényeket, azt mond, amit akar. Ha meg terrorizmussal próbálkozna, megjelennek a feketecsuklyások és beletörlik a képüket az aszfaltba, ha ellenállnak.

A jelenlegi Magyarországon a fő gondot az okozza, hogy rengeteg valódi terroristát békén hagynak, vagy nevetséges vádakkal csuknak le egy-két hónapra.

Aki szabotálja a vasúti közlekedést, az áramszolgáltatást, aki tömeges közlekedési vészhelyzetet idéz elő, stb. az terrorista...

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:27:44

@Iustizmord: neki levágják a karját, vagy savval lemaratják a tetkóját...

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:32:49

@maxwell murder: tilcsuk-be!tilcsuk-be!tilcsuk-be!

Mindent, mindent tilcsuk-be!

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:33:57

@pozzi: kár volt őket elrabolni Afrikából...

maxwell murder 2010.12.31. 15:34:17

@Peter T. Sinclare: igen, tiltsuk be! de miért nem lehetett már évekkel ezelőtt? amit én hallgatok, annak sincs helye a rádióban, ahogy ennek sincs. ennyi.

evergo 2010.12.31. 15:50:07

Az nem jött le a hatóságnak hogy épp most irányították rá, többek közt a tizenéves hallgatóság figyelmét is Ice-T művészetére? Még korrekt háttérinformációval és szabatos fordítással is ellátták az érdeklődőket (megnézném azért azt a beteg lelkűt is, aki lefordította). Meg persze jó nagy reklám a Tilosnak is. És jól kiröhögtetjük magunkat nyugaton is. Méghogy Magyarország, ahol a népesség jelentős százaléka egyáltalán nem beszél idegen nyelveket? Hát... Mellesleg mér pont a Tilos egy szeptember másodikai adása? Miért nem mondjuk a Miami press 1995-ös vagy hanyas száma? Ha már visszafele megyünk. Mindegy, ez úgy bénázás, ahogy van. És ha még jószándék is van a háttérben, tudjuk jól, mivel van a pokolba vezető út kikövezve.

ÁrPi 2010.12.31. 16:18:26

@trurl:

"Én ugyan még sohasem hallgattam ezt az adót, de odafenn valakinek nagyon csípi a fülét.
Vagy ez a "próbaper".
Úgyhogy mindent bele srácok!"

Talán a tájékozatlanság magabiztossá tesz :-)

Egy már-már elfeledett haiku részlete:

"Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege"

SickRATman írta, az ember, aki meghackelte a Tilosos tüntetést, anno 2004

index.hu/belfold/tiloshack/

A haiku szerzőjét mint minta-hackert a print Magyar Narancsban kérdezik
még 2004-ben:

""
""MN: Ha már itt tartunk, januárban nem féltél, hogy személy szerint téged fognak kiirtani a Tilos Rádió elõtti tüntetésen, amikor az egyik haikudból származó idézettel - "Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege" -, transzparenssel a kézben lecövekeltél a tömegben.

PM: Eredetileg azt javasoltuk páran a Tilosban, hogy szép zenével és teával, valamiféle barátságos atmoszférát megteremtve fogadjuk õket, de a többiek tartottak a verekedéstõl. Emellett én még arra is kíváncsi voltam, meddig lehet elmenni egy ilyen helyzetben, mi törtenik ilyenkor. Sejtettem, hogy tettlegességre nem kerülhet sor, mivel úgy gondoltam, az ott megjelenõk többsége amúgy normális, jó szándékú ember, csak éppen tájékozatlan. Nem olvas eleget, nem olvas semmit, ahogy a magyarok többsége. De végeredményben nekem lett igazam, hiszen sikerült bebizonyítanom, hogy õk is képesek a toleranciára, ha én barátságos vagyok, õk is azok lesznek. A körülöttem állók kimondottan megszerettek.

MN: Nem inkább arról volt szó, hogy "ne bántsátok már a hülyét!".

PM: Ez lényegtelen. Jó volt úgy is, hogy bolondként szeretnek, hiszen már ez is egy fejlõdési lépcsõfok. Nem lettek rám dühösek, megemésztették, hogy ott vagyok, és békén hagytak.""
""

ÁrPi 2010.12.31. 17:00:57

@ÁrPi:

Szóval ez a nagy duma, és felirat egy 2004-es Tilos ellenes tüntin a táblán -- 2004-ben:

""Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege""

Kandabula 2011.01.01. 00:09:14

Le az angol nyelvtanulással!

Kandabula 2011.01.01. 00:16:31

Le a német, spanyol, olasz, orosz, hindu, zulu, rétóromán, akármilyen kínai, svájci és belga nyelvtanulással! Magyar újságosnál csak rovásírásos kiadványok! Legyenek! Kaphatók!

Kandabula 2011.01.01. 00:21:00

Különben métely fertőzi az ártatlan lelkeket. És az ottani meteorológiai jelentéseket is elolvassák. Van ennek értelme? Kell ez nekünk?

kollahrit 2011.01.01. 01:48:09

Nem értek egyet ezzel. Leírtam a Piroslap blog főszerkesztői blogjában a véleményem: piroslap.tumblr.com/

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 04:49:56

@kollahrit: Figyi vazze! Tedd be a honlapod linkjét a profilodba a neved mögé és akkor nem kell minden topicba copy+pastezni ezt a szöveget. Ha így teszel, akkor már írhatsz hozzászólásokat is, mert akkor minden hozzászólásodnál a neved elé automatikusan kiteszi a linket.
Érted?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:30:12

@Hari R. Seldon: Azt hiszem az értelmiség a "szűk keresztmetszet". Ha kevés az élesztőgomba lassú a folyamat.

Most olvastam például, hogy Bayer Zsolt (mint jobboldali értelmiségi) jól elvan az új médiatörvénnyel. Tudod Zsolti, nem mindegy, hogy melyik végén vagy a "puskának" (fasznak)... Hogy levigyük a kocsmaszintre a dolgot: Nagyon nem mindegy, hogy szopsz vagy szopatsz.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:37:02

@Peter T. Sinclare:
Ez egy másik világ ( hétköznapi emberek világától távol). A titkosszolgálat a társadalom immunrendszere. Az a feladata, hogy a köztársaságra veszélyes csoportokat szemmel tartsa. Észrevétlennek kell lennie. Itt a legjobb hekkereknek kellene dolgoznia. Nem a médiahatóságnak, hanem az AVH-nak/NBH-nak (most így hívják?, vagy AV?) kell figyelnie a NETET. És ez a kormánytól teljesen FÜGGETLEN intézménynek kellene lennie. És teljesen nyíltan feltenni az összes anyagot a netre (kiszivárogtatni).

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:47:01

@maxwell murder:
Mit til'csunk be? A jeges teát?
Vagy csak ezt az "It's on" című számot?
Vagy a rádiót tiltsuk be?

Ez jól meg kell határozni, mert nem mindegy. Van olyan szélsőséges gondolkodású ember, aki azt gondolja, hogy az egész INTERNETET TIL'CSUK BE!!! Persze szélsőség? De miből gondolod, hogy te magad nem vagy az. Nem ott van a nagy különbség, hogy MIT tiltsunk be, hanem az a határvonal ami TILT!!! TILOS! TILOS RÁDIÓ!!!!

Érted?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:49:11

lehet, hogy le kéne feködnöm, mert már a "Impozáns sztárlista"-t is Impotens sztálinistának olvasom... ;)

tewton 2011.01.01. 09:35:02

@ÁrPi:
""Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege""
lol. a sztori szép és emberi, de a hús tömege most az 50.000 felé tart :)

ÁrPi 2011.01.01. 12:47:29

@tewton:

Disznó, marha, hal vagy tán kecske? :)
Dodonáki az inflácós prognózisod! :--)
Az egész Kommentfolyamnak azt kívánom

Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

:-D

maxwell murder 2011.01.01. 19:30:45

@Hari R. Seldon: hidd el ,hogy engem ez rohadtul nem érdekel:)

pamocsnyik 2011.01.01. 19:37:00

Azért az tünet értékű, hogy ti, akik itt kb. értelmiségiként írogattok, a szemét mellett kampányoltok... Az föl sem merül bennetek, hogy ez a sok szar tényleg értékválságot okoz. Láttátok manapság a tini lányokat, hogy hogyan viselkednek a szórakozóhelyeken? Mit gondoltok, honnan szedik, hogy ez a "menő"? Honnan veszik, hogy az a kívánatos dévaj nő, aki rámászik a férfiakra, vagy a legjobb barátnőjével enyeleg?
Tényleg nem ártana valami szűrő. S a szülő nem sokat rúghat labdába a kortárs csoportok referencia értékével szemben.

eastern sugar 2011.01.01. 20:21:46

en bevallom, a teljes meglepetes erejevel hat, hogy ice-t miert szurja most hirtelen az erkolcsrendeszet szemet, szerencsetlen pasast husz eve nyomjak a radioban, nem hinnem, hogy kulonosen felzaklato hatasu. na es ez a rihanna-szam? hat emberek, ez egy artalmatlan tinilanyka-dal buli elott tukorben pozolashoz es sminkeleshez, semmi tobb. ha ez faj, akkor jelentosen meg kellene kurtitani a kinalatot..."ráadásul a hagyományos női szereppel ellentétben kifejezetten felszólítja férfi partnerét az aktusra, és még utasításokat is ad neki, hogy mit hogyan csináljon!" ez itt komoly?? viszont a rihanna-eminem kozos szam, a love the way you lie (www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U) senkinek sem szurja a szemet, mert ha a not utik es kihasznaljak, az hala istennek, megfelel a hagyomanyos nemi szerepnek. ja de ha arrol van szo, hogy egy csaj megmondja, hogy mit akar, raadasul nem tul sulyos szexualis utalasok kozepette, akkor tiltsuk be a jatszasat, mert uristen, ontudatos no! felreertes ne essek, a szam viszonylag primitiv, nincs benne semmi erdekes, de ez a jelenseg igy egyutt...arrol nem beszelve, hogy ismerunk meg egypar szamot, amiben, uristen, szex van, tekintve hogy ez egy igen gyakori tema...akkor tiltsuk be pl. a kovetkezoket: akon - i wanna fuck you, david guetta - sexy bitch, 50 cent - pimp, eminem, snoop dogg, sean kingston, stb, stb, stb teljes eletmuvet is, hat nem? ja, vagy azok rendben vannak, mert a pasas a dominans benne, hiaba van tele dugassal. es persze azonnal maglyara a christina aguilera-fele cant hold us down-nal, mert ugyan nincs benne egy gramm szex sem, de a nok megmondjak benne, hogy kicsit eleg volt a hagyomanyos nemi szerep zaszlaja alatt zajlo elnyomasbol. es tudjatok, az a durva, hogy ehhez meg nem kell vonalas feministanak enni...eleg nonek szuletni.

Peter T. Sinclare 2011.01.01. 20:53:03

@maxwell murder: minél több a tiltás, annál nagyobb a nyomás. Ami előbb-utóbb robban.

A legjobb, amit a politika tehet, ha békén hagyja az embereket, és csak azt korlátozza, amit muszáj.

Ez viszont érett, felnőtt emberekkel működik. Tehát a kormány a legnagyobb hangsúlyt az oktatásra kell fektesse, amibe beletartozik a gyermek szülők által történő nevelése is: tehát családbarát és oktatás központú, megengedő kormányzásra van szükség.

A megfelelően nevelt kiskamasz-lányok nem állnak sorban a diszkó wcben, azon versengve, ki szop le több farkat aznap este...

Peter T. Sinclare 2011.01.01. 20:54:58

@Hari R. Seldon: Úgy érted, az AVH (AlkotmányVédelmi Hatóság) feladata volna ezen csoportok megfigyelése? De hát ezt teszik!

Csak kézivezérelve.

maxwell murder 2011.01.01. 22:59:33

@Peter T. Sinclare: ebben igazad van, csak én nem vagyok a szabadosság híve. én többségében egyetértek a média-törvénnyel, nem hatnak meg a blogok siránkozásai meg a nyugati újságírók, politikusokéi sem. nem véletlenül szavaztam oda, amire mert én jópár kérdésben még erősebb rendszabályozást képzelnék el. ez egy olyan téma, ami sokkal összetettebb és messzebbre vezet és aminek a megvitatása nem ide való, mert csak szét"offoljuk" a fórumot.

pamocsnyik 2011.01.01. 23:05:35

"Az NMHH szerint ha valaki elolvassa a dal szövegét, nehezen gondolhatja úgy, hogy az nem utal „közvetett módon erőszakra, illetve szexualitásra”. Hozzáteszik még, hogy „talán az Internet [internet – a szerk.] bátor, gyakran névtelen szabadságharcosai is belátják, hogy azért Ice T még messze van Kossuth Lajostól, a sajtószabadság igazi hősétől”.

A magyar szabályozás értelmében a rapper szókimondásának nem különösebben súlyos a következménye: a törvény nem kér mást, mint egy apró figyelmeztető jelzést a dal lejátszása előtt (illetve azt, hogy az ilyen számokat csak este 9 és reggel 5 között lehet lejátszani). Nincsen szó cenzúráról, ízlésrendőrségről, és a jövőben sem csak negédes táncdalslágereket lehet majd leadni a rádióban, írja a NMHH.

„Azért nem árt, ha tudjuk: saját hazájában Ice T dalát – a washingtoni Legfelső Bíróság hetvenes évekbeli, ún. Pacificia-döntése óta – csak este 10 óra után adhatják le a rádiók. Ha nem így tennék, az amerikai médiahatóság, a Federal Communications Commission olyan bírságot szabna ki rájuk, amely biztosan meghaladja a Tilos Rádió éves költségvetését. Így hát köszöntjük a művészt nálunk, a szabadság hazájában! It's on!” "

pamocsnyik 2011.01.01. 23:06:39

Ja, ez az index cikkéből van, az NMHH közleménye...

Peter T. Sinclare 2011.01.02. 00:01:10

@maxwell murder: én a szabadság és nem a szabadosság, vagy a nyakló nélküli tiltogatás pártján állok.

A szabadság csak törvények és szabályok által létezhet. De nincs szabadság kötelmek nélküli gondolkodás és véleményalkotási szabadság nélkül.

Nem az a gond a médiatörvénysalátával, hogy meg akarja szabni, a trágár nóták milyen idősávban sugározhatók!

Azzal van gond, hogy

1. az ellenőrzést egy kizárólag kormánypárti hatóság kezébe adja, amelyik akár még bloggereket (online naplót író közemberek, átlagpolgárok. Ha híres ember/közszereplő blogol, akkor az kivételt képez) is büntetne, ha a hatóságnak nem tetsző dolgokat ír.

Mi ezzel a gond? Az, hogy magánszemélyeket büntethetnek a magánvéleményük miatt, méghozzá közelebbről meg nem határozott szempontok szerint.

Ez a véleményalkotás szabadságának a megszüntetése, mert azzal fenyegetnek, hogy ha olyasmi véleményt mersz alkotni, ami egy hatóságnak nem tetszik, akkor azért megtorlás jár.

2. elvileg lehetősége nyílik innentől a hatóságnak, hogy feltúrja bármelyik szerkesztőség bármelyik újságírójának minden feljegyzését: az informátorok adatai többé nincsenek biztonságban, tehát megszűnik az a kevéske oknyomozói újságírás is, aminek a csíráit az elmúlt 8 évben is irtották, ahogy tudták.

3. internet-cenzúrát tervez. Ezzel pedig végleg belép a diktatúrák közé: Irán, Kína, Észak-Korea, Magyarország.
Az internetet ott cenzúrázzák, ahol a diktatorikus hatalom (akár konzervatív-nemzeti, akár szocialista-kapitalista, akár kommunista) fél attól, hogy az alattvalói nem ellenőrzött hírekhez is hozzájutnak, ezáltal megismerhetik a valóságot is, nem csak azt, amit a központi állami hírügynökség látszani enged.

Mindez nem történik meg, ha az elmúlt 20 és különösen az elmúlt 8 évet nem kúrják el olyan istentelenül, ahogy csak a tehetségtelen, gerinctelen magyar politikusok tudják...

m.logic 2011.01.02. 10:14:30

Amúgy Rihanna legújabb, What's my name számában arról énekel, hogy elmegy portyázni, keres valami idegent, aki jól megbassza, kb. ezeket az idegeneket versenyezteti, ki bassza meg jobban. Azt is elmondja, hogy "minden ajtó" nyitva áll a versenyzők előtt. Ezt "angyali" ártatlansággal közli.

eastern sugar 2011.01.02. 14:22:45

@m.logic: de tényleg, engem esküszöm érdekel, hogy miért pont rihanna szúr szemet, amikor ilyen dalból kismillió van, amit férfi énekel ugyanilyen, meg még jóval ilyenebb hangnemben nőkről, és teli vele a rádió, az nem felháborító? de most komolyan.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.02. 14:46:19

@Mr. Alkohol:

"Nyilvánvaló, hogy a Tilost a pár évvel ezelőtti karácsonyi "akciója" miatt szívatják most. Akkor elmaradt a(z egyébként jogosan kijáró) szankció, hát bepótolják, csak ürügy kellett hozzá. "

jól hangzik, milyen kár, hogy nem igaz. a tilos a magyar média történetének leghosszabb elnémítását kapta a barangó-féle szövegért.

pamocsnyik 2011.01.02. 15:48:54

@eastern sugar: a férfiaktól is gáz, meg a rihanna-féléktől is. Csak nőtől szerintem ez egy körrel undorítóbb. Ha valaki úgy viselkedik mint egy ribanc, akkor hogyan várná el, hogy ne kezeljék annak?

eastern sugar 2011.01.02. 16:47:46

@pamocsnyik: na de és ilyen alapon büntessünk, hogy a konzervatív gondolkodású emberek szerint, egy szubjektív mérce alapján valaki úgy dönt, hogy egy nőtől ez gázabb, mert ribancos, és nem felel meg a nemi szerepeknek? dönthetünk akár úgy is, hogy egy ugyanilyen, csak keményebb snoop dogg, eminem, 50cent, stb stb szám gázabb, mondjuk, abból a megfontolásból, hogy erősíti és normálisnak tünteti fel a nőkkel szembeni erőszakos, tárgyiasító viselkedést, ami társadalmilag ártalmasabb, mint egy nő, aki kurvásan rázza magát, de ez is csak egy vélemény, ezért is lenne üdvös, ha nem néhány szubjektív szemlélet alapján menne a büntetősdi.

m.logic 2011.01.02. 18:21:03

@eastern sugar: Én csupán plusz információt írtam a cikkhez. Rihanna egy ribanc, de tőlem lehet az. És ki ítéli meg őt máshogy, mint mondjuk 50 Centet? Senki. Egyik ribanc, másik gengszter/pimp, egy kategória.

Szerintem teljesen jogos a hulladék tartalmú számokat este 9 utánra száműzni, legyen az Rihanna vagy 50 Cent.

pamocsnyik 2011.01.02. 20:19:20

@eastern sugar: melyik volt előbb? Nem lehet, hogy a fifticent-félék pont azért engedik ezt maguknak, mert ilyen nőkkel vannak körülvéve? Nem lehet, hogy az úrinők hiánya váltotta ki ezt? Mióta kezelik tárgyként nőket? Vajon nem azóta, mióta egy csomó biccsnek az a legnagyobb álma, hogy a hjúheffner villájába kerülhessen, de legalább is pléjmétté váljon? Ragozhatjuk ezt, meg terelhetjük női egyenjogúsági blablába, de manapság kevés nő érdemli meg, hogy ne egy szexuális segédeszköznek tekintsék. Ezt sikerült elérni a fene nagy egyenjogúságosdival... visszanyalt a fagyi. Oda lett dobva a tartás az "éniskedvemreakarokkefélniakárkivel" kedvéért...

eastern sugar 2011.01.02. 21:55:42

@pamocsnyik: bocsanat, most lehet hogy bevadulok, de megis, mi a rak az, hogy keves no erdemli meg, hogy ne szexualis segedeszkoznek legyen kezelve? ez azt gondolom, nem egeszen olyan alapon megy, hogy te megerdemled, te meg nem, es a no dolgozzon azert, hogy a csodalatos ferfiaktol kierdemelje, hogy ne kezeljek egy darab hulladeknak. az emberi meltosag, az emberkent valo kezeles attol fuggetlenul jar mindenkinek, hogy kurvasan viselkedik vagy sem, ezt nem egy embernek kell eldonteni a masikrol. nem kell olyan emberrel szoba allni, akinek a viselkedeset szamodra nem megfelelonek iteled, de olyan nincs, hogy te eldontod, hogy ki milyen kezelesre melto. ne haragudj, ha kicsit bedurvultam volna, kulturalt szoktam lenni, es szeretnek is maradni,de egyszeruen kifordul a gyomrom ettol a gondolatmenettol. nagyon messze van ez attol, hogy mit jatsszunk a radioban es mit ne, az borzaszt el, hogy ez a himsoviniszta, harrach peter-fele ferfi elol, asszony hatul menjen az utcan szemlelet uralkodova, donteshozova es kis hijan kotelezove fog valni a kozeljovoben, es lassankent komolyan fogjuk gondolni, hogy ha mar ezt emlegetted fentebb, egy ferfi kefelgethet kedvere, es macso lesz, egy notol pedig ugyanez undorito, noietlen, es arra melto, hogy a hasonlo gondolkodasuak barminek elmondhassak, mert egy no ne torjon ki a szerepebol. valoban nem akartam feminista szajhabzast inditani, de hat ezek erosen osszefuggnek, azt gondolom...

Kandabula 2011.01.02. 23:25:03

@pamocsnyik: @eastern sugar: össze ne vesszetek ezen! Most már tudjuk, (eddig nem tudtuk) hogy mi volt a dal szövege, legyen elég!

egy nik a sok közül 2011.01.03. 07:35:09

az az igazi bűne ezeknek a számoknak,

hogy szövegek mérgét végtelenül egyszerű, de dallamos zenébe csomagolják erős ritmussal és még egy villódzó videóklipp-szalaggal is átkötik

egy nik a sok közül 2011.01.03. 07:37:46

nem 35 hanem

65%-ra kellene emelni a magyar zenék arányát a rádiókban

ilyen zenét a magyar ipar is tud produkálni szelídebb szövegekkel

egy nik a sok közül 2011.01.03. 08:01:35

@eastern sugar:

"ha ez faj, akkor jelentosen meg kellene kurtitani a kinalatot"

veled kezdve, drága

pamocsnyik 2011.01.03. 10:16:42

@eastern sugar: ne húzd fel magad, nem azért mondtam, csak beszélgetünk. Azonban valamit félreértesz. ne dolgozzon a tiszteletért, hanem viselkedjen úgy. Hagyjuk már ezt a libsi netto butaságot, hogy minden lehet norma, ha úgy tartja a kedvem... Nem lehet. Közösségben élünk, értékek, normák, szabályok között, amit az ilyen rihanna-félék által közvetített szarok rugdosnak fel sorra. És kefélhet egy nő is kedvére bátran, de azt lehet megfelelő formában és keretek között kivitelezni, nem kell hozzá közönségesnek és alpárinak lenni. Az egyenjogúság szexuális téren nem jelentheti azt, hogy akkor most hajrá nőcik, tekintsük mi is a férfiakat szexháziállatnak, tárgynak. Márpedig rihanna ezt teszi, s ezzel rossz példát mutat a kiscsajoknak, pont ugyanúgy, ahogy fifticent a kissrácoknak. A nemi szerepekkel pedig semmi baj nincsen. Nem lenne ezzel a világgal semmi baj, ha nem akarná a mai fiatal generáció ezt tűzzel-vassal írtani.

renevol 2011.01.03. 17:24:16

@Hari R. Seldon: Igen, ebben azt hiszem egyetértek veled, bár alapból nem vagyok biztos (illetve nem vagyok ilyen "strict") a tiltás, mint prevenciós eszköz mindenre kiterjedő diszkvalifikálásának szabályában. Persze a legnehezebb ebben a témában meghúzni a határokat, tehát ha mégis megengedjük valahol a cenzúrát akkor ott kinek milyen jogai legyenek, ki határozhat róla és milyen feltételek mellett, stb.

Amit feltettem kérdést a téma kapcsán, az inkább arról szólt, hogy vajon most már van jogszabályi alapja annak, hogy a kurucinfót betiltsák? Mert hogy én úgy tudom, korábban erre nem is volt lehetőség, mert külföldön van a szerver és a domain se magyar (.info). Ez csak azért érdekel, mert ha nem tiltják most be őket, akkor érdekes adat, hogy nem tudják vagy nem akarják.
süti beállítások módosítása