A rádióból meg ömlik a genny (18+)
2010. december 30. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A rádióból meg ömlik a genny (18+)

 

  Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése lehet egy hosszú harcnak!

  A Tovább gomb után, szigorúan társadalmi tájékoztató, felvilágosító jelleggel trágár, társadalom-züllesztő és szexuális töltetű szövegek következnek, amelyekkel a társadalom figyelmét szeretném felhívni a fennálló társadalmi problémákra. Csak a társadalom 18 éven felüli tagjai olvashatják tovább. Én szóltam.

  Mondom, csak 18+!

  Tényleg elmúltál 18?

  A Tankcsapdát emlegettem az előbb, de a debreceni rockerek is jobban teszik, ha meghúzzák magukat, ilyen sorokkal, hogy:

„Itt is ez megy, csak durvában,
Ahogy csuklóig vagy a kurvában”

„A kopó, ha vérszagot érez, először üt, aztán kérdez,
Az idő jó, de rossz a hely, dugd fel a botodat magadnak, seggfej!”

„Lássuk, milyen az áru? Igen, szép zöld, hosszú szárú,
Remélem, elrepít délnek, ahol a többiek henyélnek”

  No de elég, ha csak lebeg fölöttük a jó erkölcs Damoklész-kardja, rockmetált amúgy is csak öregecskedő, sörhasú férfiak szeretnek hallgatni így 2010-ben!

  Az NMHH kellő és elrettentő eréllyel lépett fel a veterán gengszterrapper, Ice-T számának szeptember 2-ai, késő délutáni, Tilos rádióbeli sugárzása miatt. Még akkor is, ha a rádió rendkívül alacsony hallgatottsága miatt statisztikailag az jött ki, hogy egy, azaz egy, esetleg kettő darab olyan kiskorú, de angolt jól beszélő hallgatója lehetett abban a három percben, akik megértették a szám szövegét, és ez esetleg károsan befolyásolhatta őket fejlődésükben. Senkinek nem lehet elengedni a kezét! No de ki hallgat Ice-T-t 2010-ben öregecskedő, sörhasú autóneppereken és konditerem-tulajdonosokon kívül?

  Ami a gengszterrapnél jóval veszélyesebb. az a minden gátlását levetkező tinipop.

  Említhetném itt Lady Gagát, Katy Perryt, Pinket, de a komplex, társadalom-ellenes szituációt elég, ha egy dallal ábrázolom, ez pedig a barbadosi Rihanna Rude Boy című idei slágere. Ebben a fokozottan szexuális töltetű dalban ráadásul a hagyományos női szereppel ellentétben kifejezetten felszólítja férfi partnerét az aktusra, és még utasításokat is ad neki, hogy mit hogyan csináljon! Nem elég, hogy az egész világ körül Top10-es szám lett, még Magyarországon is felért a MAHASZ-slágerlista harmadik helyére áprilisban.

  Negyedóránként vagy még annál is gyakrabban szólhatott valahol, valamelyik hazai kisebb-nagyobb kereskedelmi rádióban a szám. Rihanna ráadásul - ellentétben Ice-T-vel - a tizenévesek kedvence, alkalmas arra, hogy kiskorú, serdülő lányok és fiúk tömegeinek fejlődését, ízlését, szocializációját befolyásolja! „Kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású” lehet Rihanna, hogy a Tilos-feljelentő szavaival éljek.

  A magyar Rihanna rajongói fórumon ír girl1997, aki idéz egy Rihanna-számot, s benne a rapszöveget: „13 éves vagyok szeptember óta tanulok angolt a német mellett, még nem tudok sokat angolul, ezért ezt nem én fordítottam.De remélem jól van fordítva. A helyesírási hibákat kijavítottam. :)”

„Bébi emeld fel a segged,mert eltakarja a g-pontodat,
emelkedj,most 2 "fullánkot" is kapsz,
állatian megbaszlak,
s addig a n*gger haverjaim megjelölik a területem!”

  Végezetül álljon itt Rihanna Rude Boy című száma és annak magyar fordítása, csak hogy mindenki értse, milyen züllés folyik rádióinkban nap mint nap. A klipet csak a YouTube-on 124 millióan nézték meg eddig.

  Elvárom az NMHH-tól, hogy visszamenőlegesen lépjen fel a slágert nap mint nap többször lejátszó, összes magyar kereskedelmi rádióval szemben! Egyúttal közölje a társadalmat romboló slágerrel kapcsolatos kifogásait Rihanna kiadójával, a Def Jammel, valamint a barbadosi művésznővel is!

Rihanna - Kemény srác

Gyerünk kemény srác
Fel tudod állítani?
Gyere ide kemény srác
Elég nagy vagy?
Vedd el, vedd el baby
Szeress, szeress

Ma éjjel engedem, hogy te legyél a kapitány
Ma éjjel engedem, hogy tedd a dolgod
Ma éjjel engedem, hogy te legyél a lovas
Gyí, gyí, gyí, baby

Ma éjjel engedem a tüzet
Ma éjjel engedlek, hogy elvigyél
Baby, rátérhetünk a dologra
Rátérhetünk, yeah

Szereted ezt, fiú?
Akarom, mit akarsz?
Add meg nekem, baby
Mint bumm, bumm, bumm
Amit akarok, az, amit te is akarsz
Na

Ma éjjel keményebben megadom neked
Ma éjjel ellazítalak, relax
Hadd csináljam úgy, ahogy szeretném
Ha neked megvan, nekem szükségem van rá
És aztán elengedem

Hátrálj, erősebben adom neked
Fel a kezekkel, egy kicsit tovább mehetünk
Ma éjjel egy kicsit megőrülök, baby

Szeretem, ahogy megérintesz ott
Szeretem, ahogy meghúzod a hajam
Baby, ha nem érzem, nem játszom meg, nem, nem
Szeretem, ha mondod, hogy csókoljam meg ott

Tehát gyí
Itt az idő rá
Azt mondod, kemény fiú vagy
Mutasd meg, mid van
Szeress
Szeress
Szeress
Yeah

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr102548121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Boldog újévet, kedves Annamari! 2011.01.02. 19:24:54

A már klasszikus link mellé egy bájos fotó a Tumblr-ről, reakcióként az Ice-T ügyre:

Trackback: Skiccpali aláírt, lehet csomagolni 2010.12.30. 22:53:03

A Nemzet Tolla tette a kötelességét, nem is értem mit vártatok a zemberek emberétől. Titkon többen remélték, hogy az negatív hazai és nemzetközi tiltakozásra felkapja a fejét Orbán és dob egy smst Palira, hogy ezt akkor most mégse. Vagy ha a nemz...

Trackback: A korrupció melegágya (II-III. egybevont lecke) 2010.12.30. 21:25:20

II. A médiaalkotmány révén a sajtó alaposan szabályozott lett. Azt nem állíthatjuk, hogy cenzúra alakult volna ki. A cenzúra esetén ugyanis jól lefektetett, egyértelmű szabályok szerint működik a rendszer.De itt nem erről van szó. Olyan közálla...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.30. 20:20:57

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Győzött a józan ész: ezek tényleg megőrültek! 2010.12.30. 16:52:11

Volt egy rövid pillanat, amikor azt hihettük, győzött a józan ész, és egyszerre kiderül, ez az egész csak múló lázálom volt, és az új médiatörvény valójában csak egy médiahekk. Az álom szertefoszlott, maradt a valóság. A józan ész végül tényleg győzede...

Trackback: ICE-T mégsem kapja meg a magyar állampolgárságot? 2010.12.30. 16:30:14

A népszerű afro-amerikai rapper ICE-T döbbenettel fogadta a Tilos Rádió és személye, pontosabban egyik dalszövege ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által indított vizsgálatot. Mint köztudott a zenész az egyik leglelkesebb támogatója volt a k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tlog 2010.12.30. 22:55:18

@Chicano: "Mert ha lenne akkor nem szidhatnák. Mert akkor mondjuk bevinnék őket a rendőrök és meztelenre vetkőztetve vernék őket az őrszobán. Úgy ahogy 2006 októberében tették. A demokráciában. "

Mert pl. a kuruc.infon véleményt formált a zsidókról?
Konkrét eset?

Severus 2010.12.30. 22:55:40

:))

Elárulom, az a nemzetközi pofánbaszás, ami eddig volt, semmi, ahhoz képest, ami most jön. Palkó ma aláírta a cezúratörvényt, de eddig ugye minek léptek volna fel egy hatályba nem lépett törvény ellen. Bíztak benne, hogy értenek a szép szóból...

Szalonnamária ma megmutatt az aggódó nemzetközi közönségnek, mit számít az, mi a "törvény alkalmazásának a gyakorlata"... Ja, ez még az előző törvényé? Mi lesz akkor most? Ajjaj... De érzitek, ettől már nem a másik oldal fél...

Ezeknek elgurult minden gyóccerük.

Hát, kedves fidesznyikek... A legornírtabb nyárspolgárok oldalára álltok, ha ettől nem hánytok.

Mellesleg a blog kivételesen megteszi, amit a jóízlés megkövetel.

fueli 2010.12.30. 23:00:02

@Bathory:
Milyen iróniáról beszélsz te szerencsétlen?
Ami a ebben postban megfogalmazódik, az egy nagyon visszafogott és dícsérendő kritika ettől az elfogult fikablogtól.. (noha nem jogtalan, mert rámutat egy álságos és szemforgató attitűdre, amit ezek ott a Médiatanácsban űznek - és purifikátorként a jövőben űzni fognak).
Kár, hogy ezek is - jelképesen - úgy fognak járni mint szegény Girolamo Savonarola anno dazumal, hogy hamvaikat az Arnoban fogják szétszórni... De te ezt nem értheted, mert annyi intellektuális kapacitásod már nincs...
hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 23:04:14

@krj: A szakma (újságírók) sokkal jobban érzik a saját bőrükön azt hogy szar az egész. Nekik létkérdés a szólásszabadság.

Nos, vagy a bal vagy a jobb zsebből él az újságiró. A szólászabadság nem fizet senkinek egy kanyit se.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 23:08:48

@fueli: Arról, hogy ezt a blogot jobboldal mellett elkötelezett blognak nevezed.

Szerintem abszolút baller ez a poszt, amit kommentelünk. Csak egy vélemény.

Hasonmás 2010.12.30. 23:14:09

"Tehát gyí"

hát ezen besírtam :DDD

fueli 2010.12.30. 23:15:52

@Bathory:
én meg ahogy elnézem, ez egyáltalán nem baller post, pusztán csak próbál középre evezni, mert azért létezhetnek még ebben az országban olyan jobbközép vélemények is, amelyek a jelenlegi fejleményeket nem tartják a legcélravezetőbbeknek.

M&Ms (törölt) 2010.12.30. 23:17:56

Amúgy Rihannáról ez egy kibaszott jó kép

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.30. 23:19:18

@Bathory: Szólásszabadság nélkül nincs SZAKMA!!! (nem jobboldali a seggnyalókórusról médiáról beszélek, mert azok egész jól elvannak szólásszabadság nélkül is...)

fueli 2010.12.30. 23:20:13

@fueli:
de hogy kiegyensúlyoztt legyél a tájékoztatásban, ajánlom, hogy néha látogasd meg a esbalogh.typepad.com/
oldalt is, már ha tudsz jól angolul...

fueli 2010.12.30. 23:24:17

@fueli:
na de most jóccakát, mert holnapután megyek spanyololrszágba és egyáltalán nem akarok foglalkozni ezzel a szar országgal legalább egy hétig...
véleményem szerint a legjobb kozmopolitának lenni...

Lucky Larry Silverstein 2010.12.30. 23:26:53

@Hari R. Seldon: Látom sem újságiróként, sem másként nem dolgoztál ebben az országban. Élj a valóságban, ne ábrándozz sajtószabadságról, mondom, egy újságirónak sem fizet a sajtószabadság.

Egy példa: a politikamentes autós újságirót A cég meghivja az új modell bemutatójára Spanyolországba(all inclusive, 3 nap). B cég tutira Dubaiba hivja meg, 5 csillagos ellátás, 5 nap. Ez ilyen, de álmodozni lehet.

kicsigee 2010.12.30. 23:27:15

Én 1991-ben 15 évesen előszeretettel halgattam Ice-T - New Jack Hustler (Nino's Theme) című számát. A számot sosem fordítottam le magyarra, de a hozzá kapcsolódó filmet (New Jack City) megnéztem. Ebből azért lehetett tudni, hogy Ice-T miről regél. Nem lett belőlem se drogos sem gyilkos. De lehet, hogy ez a szarházi Fidesz kormány kihozza belőlem az állatot:-) A kedves szülőknek pedig oda kellene figyelni a gyerekre, hogy mit csinál, csak nevelés kérdése az egész.

Manbeast 2010.12.30. 23:30:24

Ajánlom figyelmetekbe a következő számot:
Ice-T - Freedom of Speech
www.youtube.com/watch?v=2T6eJEJZHzo

Olvasható a linken a dalkszöveg is...:D

Iustizmord 2010.12.30. 23:39:29

ár napja a 6 éves még épp ovis lányom a többiekkel játszott és vmi orbitális világrengető konfliktus (barbie-babát milyen rhába és ki öltöztesse) álatlános megdöbbenésre a "TE HÜLYE BAROM ÁLLAT" kifejezést hisztizte ki belőle. a család és rokonok ledermedtek, a 8 éves sulis fiam meg röhögött mint aki tudja. (vagy tanítja)

itthon ui egy ütős mély káromkodás olyan jócifra parasztosan hangzana tőlem ( a kurtahétszentség ráb...sza az eres lompos f..százt büdöskibb...életre, ilyesmi), tehát a minta nem itthoni , ha én belekezdek az vagy kevésbé vagy sokkal primkóbb.

1. niggerreppet nem hallgatnak
2. nem is értenék
3. magyarul gyerekzenét meg olyan illés-lgt-omega -stb szerűeket, angolul ccr-t meg (hehe) bluest tolunk, meg ace of spades :o)

4. kövekeztetés: a suliból, oviből már 5-6 évesen hozzák a trágársákot (fiam sulis poénja pár napja: mit mond a kígyó ha nemimegy a fának? fa.....sssszzz...)

konlkúzió: szalai mariska pedig bagzza meg.

ha máér balassynak lehetett.

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 23:46:51

@Bathory: őket se kényszeríti senki, hogy ezt a két csatornát nézzék!

Léteznek könyvek... Filmek...

Amidazophen 2010.12.30. 23:47:27

Kedves Annamária:

őszintén remélem, hogy az IceT együttes minden, Magyarországon elérhető zenei anyagát örökre betiltják! Gondolja végig, hogy most ezután mit kellene lépnie.

Természetesen lazán és lelkendezve a Hivatal hivja meg ezt az együttest. Amikor majd átlépik az államhatárt, akkor kommandósok egyesével hurcolják ezeket a zenei izléspribékeket az Ön fennséges szine elé. A Hirt TV és az Echo egyenes adásban fogja kimondani a zenészek - megfellebbezhetetlen - halálos itéletét. Az itélet azonnal végrehajtásra kerül, mondjuk a Kossuth téren, ahol Semjén testvér még az utolsó kenet feladását is megtagadja majd!

Sok nagy és átélt sikert kivánok elszánt és nemes szellemi inkviziciójához az elkövetkezendő 9 évben!

röhögő 2010.12.30. 23:50:42

@Chicano: Te vagy egy hülye köcsög.

Iustizmord 2010.12.30. 23:56:58

@Bathory: kedves véres erzsi, te honnan hzod a zsét? :o)))))

Peter T. Sinclare 2010.12.30. 23:57:11

@Pic: 0.: tegyenek rá figyelmeztető jelet, mellékeljenek kis tájékoztató matricát, hogy milyen "bűnös" pontoknak felel meg a zenei termék.

1.: online rádió. Tiltsák csak :D

2.: a szöveg ettől még hat a tudatalattira, tehát ha nem emlékszik rá, még rosszabb: a tudatalattija nagyon is érti.

Egyébként már várom, mikor kerül tiltólistára a Bad Religion, a Slayer, meg egyáltalán bármilyen black-death-stb metál...

Yeto 2010.12.30. 23:58:43

Vazze, miért csak a rádiók ellen kell fellépni, miért nem bírságolják meg a Youtube-ot 25 milkára? Egy hétig henteregnének szerintem a röhögéstől miután megkapják a végzést...

Iustizmord 2010.12.31. 00:00:38

@MMs drazsé: Tényleg nem lenne egyszerűbb MINDENT, HANGSÚLYOZOM MINDENT VISSZAMENŐLEGESEN MEGBÜNTETNI, BETILTANI, KIHERÉLNI??? Kedves Annamari, akármi megy a tévében, rádióban, interneten, az mind cúnya, rossz, erkölcsre rossz hatással van. EGYSZERŰEN CSAK TILTSUK BE A MÉDIÁT, előtte még 25 MILLIÁRDOS bírság minden ágazatára, OSZT AKKOR NEM LESZ GOND, TÁN.

hehehe,, állítólag (gimis irodalomtanár mondta vót9 volt vm shakespeare mű miben eredet szöveg szerint kb "ÉS A ANDALLLÓBA HUGYOZÉK" íródik le melyet a szemérmes fordító (golden dzsé?) kihagyott.

nemtom melyik műről van szó, ha igaz, de 1 is 4 sure:

sékszpírt cenzúrázni KELL, és MOST érem a fordítónak (posthumus) és zalai m-nek

Iustizmord 2010.12.31. 00:02:26

@Peter T. Sinclare: Egyébként már várom, mikor kerül tiltólistára a Bad Religion, a Slayer, meg egyáltalán bármilyen black-death-stb metál...

és mit szól ehhez dr Lehnhardt Balázs JOBBIK parl. képviselő akinek vmi slayer-cucc van a karjára TETKÓZVA?????????????

(ÉS NEM EGY MAGZOTT CSERESZNYE KÉP....)

sbarrett 2010.12.31. 00:15:01

Töröljük már el végre a múltat!
És a jövőt is.

_andris 2010.12.31. 00:16:33

Gondolom sokan küldtek már számot Szalai Annamáriának, nem olvastam végig, én is megtenném.

Nekem a következő szám okozott kárt a fejlődésemben:
www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30

cenzúrázott verzió, azoknak, akik nem bírják a trágárságot:
www.youtube.com/watch?v=nMEbQEixQbo&feature=channel

Hol lehet ezt bejelenteni?

Iustizmord 2010.12.31. 00:32:43

@_andris: AVH

Alkotmány Védelmi Hatóság (hivatal?)

(bárha hogy' nem lőtték le lázárjánost 2 hónapja....)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.31. 00:41:38

Hát most megmutatták, hogy ők a janik, na.

Azért az megkérdezném, hogy a magyar előadók miyen szellemi színvonalat közvetítenek, a tinipopos "mondanivalójukkal"?
Szóval azt szabad, ezt meg nem.

Fatal Error! System Halted! 2010.12.31. 00:48:42

KAPCSOLD EL A TV-T, RÁDIÓT! ILYEN KIBASZOTT EGYSZERŰ!

Annyira egyszerű, mint Ti vagytok. Vagy talán éjjel-nappal kikapcsolhatatlan (1984) és az erkölcsi fejlődésetekre káros hatással levő, káromkodós zene szól a rádióból, tv-ből?

Netán nem járt ahhoz a kibaszott szerkezethez kikapcsológomb? Akkor tépd ki a falból bazdmeg. Sokkal egyszerűbb, mint baszott okosnak lenni, és gestaposat/ávh-sat játszani és mószerolni a másikat.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 00:51:13

@Bathory: Rosszul látod! És maradjunk ennyiben és akkor nem írom le, hogy én mit látok, ami jobban meglátszik rajtad mint az olvasottság.

renevol 2010.12.31. 01:58:58

@Hari R. Seldon: "Egyébként jelzésértékű a célpontválasztás.
Én azt hittem, hogy a kurucinfóval kezdik a "tisztogatást". "

A kurucinfón fogást tudnak találni? Úgy értem, hogy ez nekem is eszembe jutott, hogy ezzel akarják majd kifogni a ballibek vitorlájából a szelet ("lám, fidesz alat nincs náulás"). Viszont azzal nem az van, hogy se a domain, se a tárhely nem magyar, így nem tudnak vele mit kezdeni a magyar haóságok? Nem tudom, hogy a holnaptól hatályos médiatörény kiterjed-e majd az ilyenekre.

renevol 2010.12.31. 01:59:58

(alat= alatt, és náulás = náculás)

maxwell murder 2010.12.31. 02:12:59

az ilyen rihanna féle számokat már vagy 10 éve be kellett volna tiltani meg az összes többi ilyen szutykot hogy ne mehessenek a rádiókban se a tv-kben. és hogy miért? nézzetek rá a fiatalságra...

Kandabula 2010.12.31. 02:27:05

@maxwell murder: igazad van. Azok a hülye értelmiségiek, akik értették. Az a gond. Hogy tudtak ángliusul. Te hogy vagy ezzel?

DeadBodiesEverywhere 2010.12.31. 03:34:07

girl1997 szereti Rihannát...
Rossz ember lehet?
Nem hiszem!

Veder1 2010.12.31. 05:25:14

Szerintem tiltsuk be a baszást is! Most mé', ha annamarisnak nem lehet része benne, akkor másnak se legyen!

pozzi 2010.12.31. 06:16:47

Niggerekkel csak a baj van

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 06:38:46

@renevol:

Én úgy gondolom, hogy kuruczinfonak és a hasonló csatornáknak is van létjogosultsága.

Hozzáteszem, hogy nagyon utálom azt, amit képviselnek, hirdetnek és teljesen ellentétes véleményen vagyok.
DE szerintem nekik is joguk van a SAJÁT véleményhez és ennek kifejezéséhez.

Valami hasonlatot keresek. Megvan. A Mein Kampf. Nem ez a megoldás, hogy bezúzzuk, elégessük az összes példányt hogy ne kerüljön az emberek kezébe! Ezt NEM lehet és nem is szabad megcsinálni. SŐT!!! Én még azt is megkockáztatom, hogy érdemes elolvasni hogy VALÓDI képed legyen a nácikról.

A "kuruczoknak" is joguk van a szabad véleményhez... És nem azért, mert szeretjük őket, hanem azért mert DEMOKRATÁK VAGYUNK.

Az másik kérdés, hogy mit kezdjünk mondjuk a neten szerveződő terrorszervzetekkel, mint a fekete sereg vagy a gárda.
Itt lépünk ki a szólás és a vélemény nyilvánítás szabadságából a nemzetbiztonság területére. Nem a honn-lapot kell szabályozni, hanem rájuk állítani a titkosszolgálatot. Nem kiiírtani kell a honlapjukat, hanem MEGFIGYELNI és ha akciót terveznek, akkor közbelépni (megelőzni).

gpetersz 2010.12.31. 06:49:06

@Hari R. Seldon: És ezt hagyjuk?
Nem ez lenne az a pillanat amikor "mozdulni kellene"?
Ahogy Ovi mondta anno...

Hagyjuk, hogy leüssék a hangadókat, befogjuk a pofánkat és elkullogunk.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 06:57:20

@gpetersz:

Gondold azt, hogy amikor ezt írtad : "Nem ez lenne az a pillanat amikor "mozdulni kellene"? " már legalább 3 hónapja történt.

Képzeld el, hogy vannak akik később gondolják ezt (ez a jövő).

A kritikus tömeg az amikor már KELLŐ mennyiségű állampolgár gondolja ezt. Ez kábé 50-60 ezer EGYÜTTMOZGÓ ember szerintem Budapesten.

burgener 2010.12.31. 07:13:11

@Hari R. Seldon: Ez itt eltérés a Seldon-tervtől, ez itt az Öszvér ideje....

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 07:25:14

@burgener: A második alapítvány lép ilyenkor működésbe. A Galaxis másik végében (a birodalom központjában) a Trantori Birodalmi Könyvtárban és a Trantori Egyetem területén van.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 07:29:44

@Hari R. Seldon: Ezt a jelen esetben azt jelenti, hogy a kritikus tömeget összegyűlését lehet KATALIZÁLNI. Az értelmiség a katalizátora.

Olyan mint az élesztő gomba. Odateszed az értelmiséget a cukoroldatba és elszaporítja magát. Az internet az egyik katalizátor (hardware). A humán komponens (software) az értelmiség.

burgener 2010.12.31. 08:09:46

@Hari R. Seldon: Ne áruld el a helyét, az Öszvér nem találhat rá.
Nehogy úgy járj, mint Ebling Mis, aki rájött:-)

Marques 2010.12.31. 08:15:04

@Bathory:

Te fogalmaztad meg a legjobban az eddigi kommentek közül!

Szerintem is szükség van a média mocskának a szűrésére, de ez a ló túlsó oldala amit a Tilos Rádióval műveltek. Ez is tény.

A mi (40 éves) generációnk is felnőtt úgy, hogy az Omega-tól és az ABBA-tól nem a mocskos szöveget hallottuk, sőt igényünk sem volt rá. Jó lenne visszaterelni hasonló közegbe a médiát. Aki élt akkor tudja miről beszélek (idősebbek pláne), aki fiatalabb meg úgysem érti miről beszélek, de remélem érteni fogják. Bár erős kétségeim vannak, ha ez csak magyar szinten lép életbe és nemzetközileg folyik tovább a genny.

csárli hárper 2010.12.31. 09:07:01

@Marques:" az Omega-tól és az ABBA-tól nem a mocskos szöveget hallottuk"

ez büntet rendesen....

Mikrobi 2010.12.31. 09:15:16

A Rihanna-számban nem látok semmi trágárságot, Ice T viszont állati trágár volt. Ezen kívül a Tilos Rádiónak bőven van a rovásán. Vastagon megérett a beszántásra. Hajrá NMHH, hajrá Szalai Annamária!

TemplarOmega (törölt) 2010.12.31. 09:53:15

Úgy látszik nem kapott eleget a vadmajom palijától.
Egy igazi riherongy ribanc.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2010.12.31. 10:03:49

Én tényleg azt hittem, hogy ironikus a cikk. De látom, ti komolyan gondoljátok.

Szegény konzervatív fejetek. Talán 20-30 év múlva rá fogtok jönni, hogy a „szenny” ellen soha nem a tiltás a megfelelő fegyver (még kevésbé kamaszok esetében), hanem az ugyannyira izgalmas, explicit, merész, de MINŐSÉGI alkotás. Ha pl. erotika kell a tinédzsernek, sugározzon a köszolgálatú média a kiskorúak által követett műsorsávban merész, eritikus, de művészi színvonalú cuccokat. Mert az ugye struccpolitika, amikor azt hisszük, nem jut el a kamaszhoz, ha úgymond tiltott.

Tassil Aaltaiz 2010.12.31. 10:13:10

Ezúton küldeném Szalai Annamáriának Cee Lo Green-től a FUCK YOU c. számot.

A Klass FM-en napi több alkalommal is meghallgathatja...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 10:31:48

@Marques: Mivagyte? Valami terelőkutya?... ;) Bocs de a terelésről nekem más képem van. Szerintem Te TERELNI akarsz... ;)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 10:35:56

@ezittenkéremmagyarország: Még a petróleum lámpában is találhat "kifogásolni valót" a cenz-Ura.

A "milyen szép a lángja" sor utalhat például a Reichstag felgyújtására. (ez most péoén, de tényleg így működik a dolog). Sőt akár gyújtogatásra is lehet felbujtás. 10 éves kor alatt égési sérüléseket okozhat, ha a gyere az OMEGA számot meghallva felgyujta magát a Téren...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.31. 10:38:50

@kesztió: Pontosan. A hatalom csinál Forradalmi Underground Rádiót a Tilosból. Most lesz Tilos igazán a Tilos. Minden forradalmár ezt hallgatja... ;) Mikor törnek rájuk a Mártix ügynökei.

maxwell murder 2010.12.31. 12:59:52

@Kandabula: nem elsősorban a szöveg az ami zavar, mert egyértelmű, hogy azt a legtöbben nem is értik azok közül, akik hallgatják.

Iustizmord 2010.12.31. 15:03:07

szalai annamáriát betiltani nem kell félnetek jó lesz ha ti döntötök én nem ellenzem.

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:25:46

@Hari R. Seldon: a megoldásoddal egyetértek, és normális demokráciában így is csinálják: amíg betartja a törvényeket, azt mond, amit akar. Ha meg terrorizmussal próbálkozna, megjelennek a feketecsuklyások és beletörlik a képüket az aszfaltba, ha ellenállnak.

A jelenlegi Magyarországon a fő gondot az okozza, hogy rengeteg valódi terroristát békén hagynak, vagy nevetséges vádakkal csuknak le egy-két hónapra.

Aki szabotálja a vasúti közlekedést, az áramszolgáltatást, aki tömeges közlekedési vészhelyzetet idéz elő, stb. az terrorista...

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:27:44

@Iustizmord: neki levágják a karját, vagy savval lemaratják a tetkóját...

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:32:49

@maxwell murder: tilcsuk-be!tilcsuk-be!tilcsuk-be!

Mindent, mindent tilcsuk-be!

Peter T. Sinclare 2010.12.31. 15:33:57

@pozzi: kár volt őket elrabolni Afrikából...

maxwell murder 2010.12.31. 15:34:17

@Peter T. Sinclare: igen, tiltsuk be! de miért nem lehetett már évekkel ezelőtt? amit én hallgatok, annak sincs helye a rádióban, ahogy ennek sincs. ennyi.

evergo 2010.12.31. 15:50:07

Az nem jött le a hatóságnak hogy épp most irányították rá, többek közt a tizenéves hallgatóság figyelmét is Ice-T művészetére? Még korrekt háttérinformációval és szabatos fordítással is ellátták az érdeklődőket (megnézném azért azt a beteg lelkűt is, aki lefordította). Meg persze jó nagy reklám a Tilosnak is. És jól kiröhögtetjük magunkat nyugaton is. Méghogy Magyarország, ahol a népesség jelentős százaléka egyáltalán nem beszél idegen nyelveket? Hát... Mellesleg mér pont a Tilos egy szeptember másodikai adása? Miért nem mondjuk a Miami press 1995-ös vagy hanyas száma? Ha már visszafele megyünk. Mindegy, ez úgy bénázás, ahogy van. És ha még jószándék is van a háttérben, tudjuk jól, mivel van a pokolba vezető út kikövezve.

ÁrPi 2010.12.31. 16:18:26

@trurl:

"Én ugyan még sohasem hallgattam ezt az adót, de odafenn valakinek nagyon csípi a fülét.
Vagy ez a "próbaper".
Úgyhogy mindent bele srácok!"

Talán a tájékozatlanság magabiztossá tesz :-)

Egy már-már elfeledett haiku részlete:

"Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege"

SickRATman írta, az ember, aki meghackelte a Tilosos tüntetést, anno 2004

index.hu/belfold/tiloshack/

A haiku szerzőjét mint minta-hackert a print Magyar Narancsban kérdezik
még 2004-ben:

""
""MN: Ha már itt tartunk, januárban nem féltél, hogy személy szerint téged fognak kiirtani a Tilos Rádió elõtti tüntetésen, amikor az egyik haikudból származó idézettel - "Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege" -, transzparenssel a kézben lecövekeltél a tömegben.

PM: Eredetileg azt javasoltuk páran a Tilosban, hogy szép zenével és teával, valamiféle barátságos atmoszférát megteremtve fogadjuk õket, de a többiek tartottak a verekedéstõl. Emellett én még arra is kíváncsi voltam, meddig lehet elmenni egy ilyen helyzetben, mi törtenik ilyenkor. Sejtettem, hogy tettlegességre nem kerülhet sor, mivel úgy gondoltam, az ott megjelenõk többsége amúgy normális, jó szándékú ember, csak éppen tájékozatlan. Nem olvas eleget, nem olvas semmit, ahogy a magyarok többsége. De végeredményben nekem lett igazam, hiszen sikerült bebizonyítanom, hogy õk is képesek a toleranciára, ha én barátságos vagyok, õk is azok lesznek. A körülöttem állók kimondottan megszerettek.

MN: Nem inkább arról volt szó, hogy "ne bántsátok már a hülyét!".

PM: Ez lényegtelen. Jó volt úgy is, hogy bolondként szeretnek, hiszen már ez is egy fejlõdési lépcsõfok. Nem lettek rám dühösek, megemésztették, hogy ott vagyok, és békén hagytak.""
""

ÁrPi 2010.12.31. 17:00:57

@ÁrPi:

Szóval ez a nagy duma, és felirat egy 2004-es Tilos ellenes tüntin a táblán -- 2004-ben:

""Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege""

Kandabula 2011.01.01. 00:09:14

Le az angol nyelvtanulással!

Kandabula 2011.01.01. 00:16:31

Le a német, spanyol, olasz, orosz, hindu, zulu, rétóromán, akármilyen kínai, svájci és belga nyelvtanulással! Magyar újságosnál csak rovásírásos kiadványok! Legyenek! Kaphatók!

Kandabula 2011.01.01. 00:21:00

Különben métely fertőzi az ártatlan lelkeket. És az ottani meteorológiai jelentéseket is elolvassák. Van ennek értelme? Kell ez nekünk?

kollahrit 2011.01.01. 01:48:09

Nem értek egyet ezzel. Leírtam a Piroslap blog főszerkesztői blogjában a véleményem: piroslap.tumblr.com/

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 04:49:56

@kollahrit: Figyi vazze! Tedd be a honlapod linkjét a profilodba a neved mögé és akkor nem kell minden topicba copy+pastezni ezt a szöveget. Ha így teszel, akkor már írhatsz hozzászólásokat is, mert akkor minden hozzászólásodnál a neved elé automatikusan kiteszi a linket.
Érted?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:30:12

@Hari R. Seldon: Azt hiszem az értelmiség a "szűk keresztmetszet". Ha kevés az élesztőgomba lassú a folyamat.

Most olvastam például, hogy Bayer Zsolt (mint jobboldali értelmiségi) jól elvan az új médiatörvénnyel. Tudod Zsolti, nem mindegy, hogy melyik végén vagy a "puskának" (fasznak)... Hogy levigyük a kocsmaszintre a dolgot: Nagyon nem mindegy, hogy szopsz vagy szopatsz.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:37:02

@Peter T. Sinclare:
Ez egy másik világ ( hétköznapi emberek világától távol). A titkosszolgálat a társadalom immunrendszere. Az a feladata, hogy a köztársaságra veszélyes csoportokat szemmel tartsa. Észrevétlennek kell lennie. Itt a legjobb hekkereknek kellene dolgoznia. Nem a médiahatóságnak, hanem az AVH-nak/NBH-nak (most így hívják?, vagy AV?) kell figyelnie a NETET. És ez a kormánytól teljesen FÜGGETLEN intézménynek kellene lennie. És teljesen nyíltan feltenni az összes anyagot a netre (kiszivárogtatni).

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:47:01

@maxwell murder:
Mit til'csunk be? A jeges teát?
Vagy csak ezt az "It's on" című számot?
Vagy a rádiót tiltsuk be?

Ez jól meg kell határozni, mert nem mindegy. Van olyan szélsőséges gondolkodású ember, aki azt gondolja, hogy az egész INTERNETET TIL'CSUK BE!!! Persze szélsőség? De miből gondolod, hogy te magad nem vagy az. Nem ott van a nagy különbség, hogy MIT tiltsunk be, hanem az a határvonal ami TILT!!! TILOS! TILOS RÁDIÓ!!!!

Érted?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.01. 05:49:11

lehet, hogy le kéne feködnöm, mert már a "Impozáns sztárlista"-t is Impotens sztálinistának olvasom... ;)

tewton 2011.01.01. 09:35:02

@ÁrPi:
""Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege""
lol. a sztori szép és emberi, de a hús tömege most az 50.000 felé tart :)

ÁrPi 2011.01.01. 12:47:29

@tewton:

Disznó, marha, hal vagy tán kecske? :)
Dodonáki az inflácós prognózisod! :--)
Az egész Kommentfolyamnak azt kívánom

Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

:-D

maxwell murder 2011.01.01. 19:30:45

@Hari R. Seldon: hidd el ,hogy engem ez rohadtul nem érdekel:)

pamocsnyik 2011.01.01. 19:37:00

Azért az tünet értékű, hogy ti, akik itt kb. értelmiségiként írogattok, a szemét mellett kampányoltok... Az föl sem merül bennetek, hogy ez a sok szar tényleg értékválságot okoz. Láttátok manapság a tini lányokat, hogy hogyan viselkednek a szórakozóhelyeken? Mit gondoltok, honnan szedik, hogy ez a "menő"? Honnan veszik, hogy az a kívánatos dévaj nő, aki rámászik a férfiakra, vagy a legjobb barátnőjével enyeleg?
Tényleg nem ártana valami szűrő. S a szülő nem sokat rúghat labdába a kortárs csoportok referencia értékével szemben.

eastern sugar 2011.01.01. 20:21:46

en bevallom, a teljes meglepetes erejevel hat, hogy ice-t miert szurja most hirtelen az erkolcsrendeszet szemet, szerencsetlen pasast husz eve nyomjak a radioban, nem hinnem, hogy kulonosen felzaklato hatasu. na es ez a rihanna-szam? hat emberek, ez egy artalmatlan tinilanyka-dal buli elott tukorben pozolashoz es sminkeleshez, semmi tobb. ha ez faj, akkor jelentosen meg kellene kurtitani a kinalatot..."ráadásul a hagyományos női szereppel ellentétben kifejezetten felszólítja férfi partnerét az aktusra, és még utasításokat is ad neki, hogy mit hogyan csináljon!" ez itt komoly?? viszont a rihanna-eminem kozos szam, a love the way you lie (www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U) senkinek sem szurja a szemet, mert ha a not utik es kihasznaljak, az hala istennek, megfelel a hagyomanyos nemi szerepnek. ja de ha arrol van szo, hogy egy csaj megmondja, hogy mit akar, raadasul nem tul sulyos szexualis utalasok kozepette, akkor tiltsuk be a jatszasat, mert uristen, ontudatos no! felreertes ne essek, a szam viszonylag primitiv, nincs benne semmi erdekes, de ez a jelenseg igy egyutt...arrol nem beszelve, hogy ismerunk meg egypar szamot, amiben, uristen, szex van, tekintve hogy ez egy igen gyakori tema...akkor tiltsuk be pl. a kovetkezoket: akon - i wanna fuck you, david guetta - sexy bitch, 50 cent - pimp, eminem, snoop dogg, sean kingston, stb, stb, stb teljes eletmuvet is, hat nem? ja, vagy azok rendben vannak, mert a pasas a dominans benne, hiaba van tele dugassal. es persze azonnal maglyara a christina aguilera-fele cant hold us down-nal, mert ugyan nincs benne egy gramm szex sem, de a nok megmondjak benne, hogy kicsit eleg volt a hagyomanyos nemi szerep zaszlaja alatt zajlo elnyomasbol. es tudjatok, az a durva, hogy ehhez meg nem kell vonalas feministanak enni...eleg nonek szuletni.

Peter T. Sinclare 2011.01.01. 20:53:03

@maxwell murder: minél több a tiltás, annál nagyobb a nyomás. Ami előbb-utóbb robban.

A legjobb, amit a politika tehet, ha békén hagyja az embereket, és csak azt korlátozza, amit muszáj.

Ez viszont érett, felnőtt emberekkel működik. Tehát a kormány a legnagyobb hangsúlyt az oktatásra kell fektesse, amibe beletartozik a gyermek szülők által történő nevelése is: tehát családbarát és oktatás központú, megengedő kormányzásra van szükség.

A megfelelően nevelt kiskamasz-lányok nem állnak sorban a diszkó wcben, azon versengve, ki szop le több farkat aznap este...

Peter T. Sinclare 2011.01.01. 20:54:58

@Hari R. Seldon: Úgy érted, az AVH (AlkotmányVédelmi Hatóság) feladata volna ezen csoportok megfigyelése? De hát ezt teszik!

Csak kézivezérelve.

maxwell murder 2011.01.01. 22:59:33

@Peter T. Sinclare: ebben igazad van, csak én nem vagyok a szabadosság híve. én többségében egyetértek a média-törvénnyel, nem hatnak meg a blogok siránkozásai meg a nyugati újságírók, politikusokéi sem. nem véletlenül szavaztam oda, amire mert én jópár kérdésben még erősebb rendszabályozást képzelnék el. ez egy olyan téma, ami sokkal összetettebb és messzebbre vezet és aminek a megvitatása nem ide való, mert csak szét"offoljuk" a fórumot.

pamocsnyik 2011.01.01. 23:05:35

"Az NMHH szerint ha valaki elolvassa a dal szövegét, nehezen gondolhatja úgy, hogy az nem utal „közvetett módon erőszakra, illetve szexualitásra”. Hozzáteszik még, hogy „talán az Internet [internet – a szerk.] bátor, gyakran névtelen szabadságharcosai is belátják, hogy azért Ice T még messze van Kossuth Lajostól, a sajtószabadság igazi hősétől”.

A magyar szabályozás értelmében a rapper szókimondásának nem különösebben súlyos a következménye: a törvény nem kér mást, mint egy apró figyelmeztető jelzést a dal lejátszása előtt (illetve azt, hogy az ilyen számokat csak este 9 és reggel 5 között lehet lejátszani). Nincsen szó cenzúráról, ízlésrendőrségről, és a jövőben sem csak negédes táncdalslágereket lehet majd leadni a rádióban, írja a NMHH.

„Azért nem árt, ha tudjuk: saját hazájában Ice T dalát – a washingtoni Legfelső Bíróság hetvenes évekbeli, ún. Pacificia-döntése óta – csak este 10 óra után adhatják le a rádiók. Ha nem így tennék, az amerikai médiahatóság, a Federal Communications Commission olyan bírságot szabna ki rájuk, amely biztosan meghaladja a Tilos Rádió éves költségvetését. Így hát köszöntjük a művészt nálunk, a szabadság hazájában! It's on!” "

pamocsnyik 2011.01.01. 23:06:39

Ja, ez az index cikkéből van, az NMHH közleménye...

Peter T. Sinclare 2011.01.02. 00:01:10

@maxwell murder: én a szabadság és nem a szabadosság, vagy a nyakló nélküli tiltogatás pártján állok.

A szabadság csak törvények és szabályok által létezhet. De nincs szabadság kötelmek nélküli gondolkodás és véleményalkotási szabadság nélkül.

Nem az a gond a médiatörvénysalátával, hogy meg akarja szabni, a trágár nóták milyen idősávban sugározhatók!

Azzal van gond, hogy

1. az ellenőrzést egy kizárólag kormánypárti hatóság kezébe adja, amelyik akár még bloggereket (online naplót író közemberek, átlagpolgárok. Ha híres ember/közszereplő blogol, akkor az kivételt képez) is büntetne, ha a hatóságnak nem tetsző dolgokat ír.

Mi ezzel a gond? Az, hogy magánszemélyeket büntethetnek a magánvéleményük miatt, méghozzá közelebbről meg nem határozott szempontok szerint.

Ez a véleményalkotás szabadságának a megszüntetése, mert azzal fenyegetnek, hogy ha olyasmi véleményt mersz alkotni, ami egy hatóságnak nem tetszik, akkor azért megtorlás jár.

2. elvileg lehetősége nyílik innentől a hatóságnak, hogy feltúrja bármelyik szerkesztőség bármelyik újságírójának minden feljegyzését: az informátorok adatai többé nincsenek biztonságban, tehát megszűnik az a kevéske oknyomozói újságírás is, aminek a csíráit az elmúlt 8 évben is irtották, ahogy tudták.

3. internet-cenzúrát tervez. Ezzel pedig végleg belép a diktatúrák közé: Irán, Kína, Észak-Korea, Magyarország.
Az internetet ott cenzúrázzák, ahol a diktatorikus hatalom (akár konzervatív-nemzeti, akár szocialista-kapitalista, akár kommunista) fél attól, hogy az alattvalói nem ellenőrzött hírekhez is hozzájutnak, ezáltal megismerhetik a valóságot is, nem csak azt, amit a központi állami hírügynökség látszani enged.

Mindez nem történik meg, ha az elmúlt 20 és különösen az elmúlt 8 évet nem kúrják el olyan istentelenül, ahogy csak a tehetségtelen, gerinctelen magyar politikusok tudják...

m.logic 2011.01.02. 10:14:30

Amúgy Rihanna legújabb, What's my name számában arról énekel, hogy elmegy portyázni, keres valami idegent, aki jól megbassza, kb. ezeket az idegeneket versenyezteti, ki bassza meg jobban. Azt is elmondja, hogy "minden ajtó" nyitva áll a versenyzők előtt. Ezt "angyali" ártatlansággal közli.

eastern sugar 2011.01.02. 14:22:45

@m.logic: de tényleg, engem esküszöm érdekel, hogy miért pont rihanna szúr szemet, amikor ilyen dalból kismillió van, amit férfi énekel ugyanilyen, meg még jóval ilyenebb hangnemben nőkről, és teli vele a rádió, az nem felháborító? de most komolyan.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.02. 14:46:19

@Mr. Alkohol:

"Nyilvánvaló, hogy a Tilost a pár évvel ezelőtti karácsonyi "akciója" miatt szívatják most. Akkor elmaradt a(z egyébként jogosan kijáró) szankció, hát bepótolják, csak ürügy kellett hozzá. "

jól hangzik, milyen kár, hogy nem igaz. a tilos a magyar média történetének leghosszabb elnémítását kapta a barangó-féle szövegért.

pamocsnyik 2011.01.02. 15:48:54

@eastern sugar: a férfiaktól is gáz, meg a rihanna-féléktől is. Csak nőtől szerintem ez egy körrel undorítóbb. Ha valaki úgy viselkedik mint egy ribanc, akkor hogyan várná el, hogy ne kezeljék annak?

eastern sugar 2011.01.02. 16:47:46

@pamocsnyik: na de és ilyen alapon büntessünk, hogy a konzervatív gondolkodású emberek szerint, egy szubjektív mérce alapján valaki úgy dönt, hogy egy nőtől ez gázabb, mert ribancos, és nem felel meg a nemi szerepeknek? dönthetünk akár úgy is, hogy egy ugyanilyen, csak keményebb snoop dogg, eminem, 50cent, stb stb szám gázabb, mondjuk, abból a megfontolásból, hogy erősíti és normálisnak tünteti fel a nőkkel szembeni erőszakos, tárgyiasító viselkedést, ami társadalmilag ártalmasabb, mint egy nő, aki kurvásan rázza magát, de ez is csak egy vélemény, ezért is lenne üdvös, ha nem néhány szubjektív szemlélet alapján menne a büntetősdi.

m.logic 2011.01.02. 18:21:03

@eastern sugar: Én csupán plusz információt írtam a cikkhez. Rihanna egy ribanc, de tőlem lehet az. És ki ítéli meg őt máshogy, mint mondjuk 50 Centet? Senki. Egyik ribanc, másik gengszter/pimp, egy kategória.

Szerintem teljesen jogos a hulladék tartalmú számokat este 9 utánra száműzni, legyen az Rihanna vagy 50 Cent.

pamocsnyik 2011.01.02. 20:19:20

@eastern sugar: melyik volt előbb? Nem lehet, hogy a fifticent-félék pont azért engedik ezt maguknak, mert ilyen nőkkel vannak körülvéve? Nem lehet, hogy az úrinők hiánya váltotta ki ezt? Mióta kezelik tárgyként nőket? Vajon nem azóta, mióta egy csomó biccsnek az a legnagyobb álma, hogy a hjúheffner villájába kerülhessen, de legalább is pléjmétté váljon? Ragozhatjuk ezt, meg terelhetjük női egyenjogúsági blablába, de manapság kevés nő érdemli meg, hogy ne egy szexuális segédeszköznek tekintsék. Ezt sikerült elérni a fene nagy egyenjogúságosdival... visszanyalt a fagyi. Oda lett dobva a tartás az "éniskedvemreakarokkefélniakárkivel" kedvéért...

eastern sugar 2011.01.02. 21:55:42

@pamocsnyik: bocsanat, most lehet hogy bevadulok, de megis, mi a rak az, hogy keves no erdemli meg, hogy ne szexualis segedeszkoznek legyen kezelve? ez azt gondolom, nem egeszen olyan alapon megy, hogy te megerdemled, te meg nem, es a no dolgozzon azert, hogy a csodalatos ferfiaktol kierdemelje, hogy ne kezeljek egy darab hulladeknak. az emberi meltosag, az emberkent valo kezeles attol fuggetlenul jar mindenkinek, hogy kurvasan viselkedik vagy sem, ezt nem egy embernek kell eldonteni a masikrol. nem kell olyan emberrel szoba allni, akinek a viselkedeset szamodra nem megfelelonek iteled, de olyan nincs, hogy te eldontod, hogy ki milyen kezelesre melto. ne haragudj, ha kicsit bedurvultam volna, kulturalt szoktam lenni, es szeretnek is maradni,de egyszeruen kifordul a gyomrom ettol a gondolatmenettol. nagyon messze van ez attol, hogy mit jatsszunk a radioban es mit ne, az borzaszt el, hogy ez a himsoviniszta, harrach peter-fele ferfi elol, asszony hatul menjen az utcan szemlelet uralkodova, donteshozova es kis hijan kotelezove fog valni a kozeljovoben, es lassankent komolyan fogjuk gondolni, hogy ha mar ezt emlegetted fentebb, egy ferfi kefelgethet kedvere, es macso lesz, egy notol pedig ugyanez undorito, noietlen, es arra melto, hogy a hasonlo gondolkodasuak barminek elmondhassak, mert egy no ne torjon ki a szerepebol. valoban nem akartam feminista szajhabzast inditani, de hat ezek erosen osszefuggnek, azt gondolom...

Kandabula 2011.01.02. 23:25:03

@pamocsnyik: @eastern sugar: össze ne vesszetek ezen! Most már tudjuk, (eddig nem tudtuk) hogy mi volt a dal szövege, legyen elég!

egy nik a sok közül 2011.01.03. 07:35:09

az az igazi bűne ezeknek a számoknak,

hogy szövegek mérgét végtelenül egyszerű, de dallamos zenébe csomagolják erős ritmussal és még egy villódzó videóklipp-szalaggal is átkötik

egy nik a sok közül 2011.01.03. 07:37:46

nem 35 hanem

65%-ra kellene emelni a magyar zenék arányát a rádiókban

ilyen zenét a magyar ipar is tud produkálni szelídebb szövegekkel

egy nik a sok közül 2011.01.03. 08:01:35

@eastern sugar:

"ha ez faj, akkor jelentosen meg kellene kurtitani a kinalatot"

veled kezdve, drága

pamocsnyik 2011.01.03. 10:16:42

@eastern sugar: ne húzd fel magad, nem azért mondtam, csak beszélgetünk. Azonban valamit félreértesz. ne dolgozzon a tiszteletért, hanem viselkedjen úgy. Hagyjuk már ezt a libsi netto butaságot, hogy minden lehet norma, ha úgy tartja a kedvem... Nem lehet. Közösségben élünk, értékek, normák, szabályok között, amit az ilyen rihanna-félék által közvetített szarok rugdosnak fel sorra. És kefélhet egy nő is kedvére bátran, de azt lehet megfelelő formában és keretek között kivitelezni, nem kell hozzá közönségesnek és alpárinak lenni. Az egyenjogúság szexuális téren nem jelentheti azt, hogy akkor most hajrá nőcik, tekintsük mi is a férfiakat szexháziállatnak, tárgynak. Márpedig rihanna ezt teszi, s ezzel rossz példát mutat a kiscsajoknak, pont ugyanúgy, ahogy fifticent a kissrácoknak. A nemi szerepekkel pedig semmi baj nincsen. Nem lenne ezzel a világgal semmi baj, ha nem akarná a mai fiatal generáció ezt tűzzel-vassal írtani.

renevol 2011.01.03. 17:24:16

@Hari R. Seldon: Igen, ebben azt hiszem egyetértek veled, bár alapból nem vagyok biztos (illetve nem vagyok ilyen "strict") a tiltás, mint prevenciós eszköz mindenre kiterjedő diszkvalifikálásának szabályában. Persze a legnehezebb ebben a témában meghúzni a határokat, tehát ha mégis megengedjük valahol a cenzúrát akkor ott kinek milyen jogai legyenek, ki határozhat róla és milyen feltételek mellett, stb.

Amit feltettem kérdést a téma kapcsán, az inkább arról szólt, hogy vajon most már van jogszabályi alapja annak, hogy a kurucinfót betiltsák? Mert hogy én úgy tudom, korábban erre nem is volt lehetőség, mert külföldön van a szerver és a domain se magyar (.info). Ez csak azért érdekel, mert ha nem tiltják most be őket, akkor érdekes adat, hogy nem tudják vagy nem akarják.
süti beállítások módosítása