Spiegel: Budapest az antiszemitizmus fővárosa
2010. október 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Spiegel: Budapest az antiszemitizmus fővárosa

  Először is, egy jóízű ásítás.

  Aztán: megszámlálhatatlan alkalommal foglalkoztunk mi már Magyarország nemzetközi megítélésével, sajtójával, különös tekintettel a két évtized alatt szépen kicsiszolódott riadóláncra a budapesti intellektuálisoktól a berlini Intellektuellekig és a párizsi entellectuellekig.

  Így 2010 őszén van más gondunk is persze, mint hogy nyugati lapok siránkozásain siránkozzunk, ráadásul az elmúlt két évben nagyon megváltozott az európai, és benne a magyar politikai helyzet, ami új történeteket, új problémákat vet fel és új megközelítéseket is igényelne. Mégis, mégis: a Spiegelnél mintha megállt volna az idő: a régi idők régi dalait teszik fel újra egy recsegő verklire. A patinás baloldali lap egy szinte paródiaszerű, viszont annál hosszabb riportban hozza a német közönség tudomására: Budapest az antiszemitizmus fővárosa.

  Erich Follath riporter láthatóan egy nagyívű, emelkedetten megfogalmazott, a magyar fővárost a világegyenletben elhelyezni kívánó cikket kívánt közölni, a végeredmény azonban egy sokszor téves feltevéseken alapuló, hatalmasakat csúsztató, aránytalan és bombasztikus katyvasz lett. A cikkre a Spiegel nemzetközi, angol nyelvű honlapján találtunk Napifix mikrobloggeren keresztül.

  Kezdjük ott, hogy az eredeti bevezetés így szólt: „Budapest survived fascism and communism and blossomed after the fall of the Iron Curtain. Now the Hungarian capital is experiencing a rebirth of anti-Semitism. The far-right Jobbik party is part of the government and Jews are being openly intimidated”. Amint látható, Follath a kormányzatba vizionálta a Jobbikot, ami cseppet ordas hazugságnak tekinthető. A cikket még ebben a formában szemléztük péntek reggel a Mandinerre (és így őrizte meg az Allvoices is), de időközben a félmondatot átírták a valósághoz némiképp közelebb álló „Jobbik az ország harmadik legnagyobb pártja” kitételre.

*

  Miután a - már rég megszüntetett - Magyar Gárda tömegfotójával illusztrált cikk bevezetésében Follath arról ír, a zsidókat nyíltan megfélemlítik Budapesten, Follath történelmi kitekintésbe kezd: Budapest mindig is különböző politikai ideológiák laboratóriumaként szolgált, a nemzeti szocializmustól a fasizmuson át a kommunizmusig. Sic.

  „Neofasiszta bűnözők roma családokat támadtak meg, hat embert megölve egy gyilkosságsorozatban. A Fidesz jobboldali populistái kétharmados többséget nyertek el a parlamentben, míg az antiszemita Jobbik 16,7 százalékot szerzett, így a harmadik legnagyobb párt lettek a szocialisták mellett. Ismeretlen vandálok véres disznólábbal gyalázták meg a holokauszt-emlékművet” - olvasható a cikk kezdetének egyik érdekes logikával összerakott bekezdésében.

  Follath előveszi Vona Gábor gárdamellény-ügyét is, szerinte a ruhadarab a nyilas egyenruhához hasonlít - szerintünk inkább egy agresszívabb horgászmellényhez. A szerző aztán ellenpéldaként a magyarok romantikus múltját eleveníti fel, Sissitől a Pusztán át a legvidámabb barakk korszakáig. „De most először választottak jobboldali polgármestert a fővárosban, Tarlós István személyében. Mi folyik Budapesten?" - teszi fel a döbbenetes fejlemény utáni kérdést Follath.

  A választ először... na ki, na ki... hát Konrád György adja meg. Konrád György aggódik. A cikkből kiderül, ő nem szokott elszaladni, de lehet, hogy most tényleg végleg elhagyja Magyarországot. Konrád elmondja, hogy balatoni háza szomszédságában paramilitáris neofasiszták gyakorlatoztak, majd Hitlerre és a gázkamrákra emlékezik. Az író megvetést érez Vona Gábor és Orbán Viktor miniszterelnök iránt, mert utóbbi „kiengedte a fasizmus szellemét a palackból”, majd hozzáteszi: „nem szeretem a szocialistákat, de ez alkalommal rájuk szavaztam”.

  Riporterünk ezután érzékletesen ábrázolja, ahogy az idős, törődött, de tapasztalt író felhajt egy barackpálinkát, majd sóhajt. „Amikor a politikai győzteseket látom, kultúrharc előszelét érzem.”

*

  Remek ellensúlyozással ezután egy jobbikos háttérembert szólaltat meg a német szerző. Várkonyi Zsolt jobbikos kampányguru erős felütéssel üdvözli az újságírót: „Találkoztál már az összes liberális kapcsolatoddal? Végeztél a zsidó maffiával?” Várkonyi vázolja a szerzőnek a Jobbik filozófiáját és szavazóik nézeteit, majd Follath magától Posta Imrétől idéz szélsőséges kijelentéseket. Follath utána megkérdezi Kiss Noémi írót, akit mint forradalmárt és Fidesz-szavazót mutat be a szerző. A sokszínű írónő a különböző társadalmi megosztottságokról beszél a riport talán legjózanabb fejezetében.

  A riportban Tamás Gáspár Miklós „zsidó értelmiségi” is megszólal, aki elmondja: egyszer fekete ruhás, bakancsos, heil hitlerező neonácik ijesztettek rá a háza előtt. A fenyegető veszély jele az is, hogy a filozófust az utóbbi időkben nem hívták a tévébe. Arra a tényre, hogy a szocialisták pár kivételtől eltekintve mindenhol vereséget szenvedtek az önkormányzati választásokon, TGM annyit mond: „Nos, akkor jó éjt, Magyarország!”

  Erich Follath végül költői körképet ad egy általa látott Budapestről, ahol a lemenő nap puha, megbocsátó fényben füröszti a várost, és a felszínen minden toleráns és multikulturális. A Parlament körül viszont gój motorosok köröznek, miközben pár tömbbel arrébb Kovi forgatja a pornófilmjeit, és mindez az érme két oldala. Közben a romkocsmákban, laptopos brókerek és egzisztencialista költők között a szélsőjobboldali idiótákon röhögnek.

  A cikket Kertész Imre zárja, aki búsong egyet a memória nélküli Budapesten. Kertész most Berlinben él. „Miért? ez nagyon egyszerű: mert egy zsidó író számára jobb az élet Berlinben, mint Budapesten”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr402373558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Antiszemita Budapest? Spiegel vs. Economist 2010.10.25. 13:10:10

  A Spiegel angol nyelvű kiadásában megjelent, tárgyi tévedésekben és rosszindulatban bővelkedő, Budapest Experiences A New Wave of Hate című, Europe's Capital of Anti-Semitism felcímű írásról megemlékeztünk már blogunkon (a magyar...

Trackback: A Führer valódi nagysága 2010.10.20. 11:00:47

Nem szokásom ok nélkül nácizni, nem esem bele abba hibába, hogy összemossam a FIDESZ-t a szélsőségekkel (sőt, kifejezetten üdvözlöm, hogy mióta kormánypárt lettek és felelősség is van rajtuk, már nem olyan elkenősen állnak a témához, mint régebben). D...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Téglagyári Megálló 2010.10.16. 08:12:06

Iminek üzenjük, hogy New Yorkban még jobb az élet egy zsidónak, azt mondják.

A viccet félretéve, egyszer hallottam az elmúlt egy évben olyat, hogy egy zsidót megtámadtak az utcán, rögtön elkezdett nyomozni a _szervezett bűnözés elleni hatóság_, aztán kiderült, hogy két suhanc volt.

Konrádnak pedig át kellene lépnie a mentális gátat: egy zsidó is szavazhat a Fideszre, még film is készült róla.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.10.16. 08:14:41

"Heil Hitler, Professor Tamas, how are you?" - de hát ez nagyszerű! Ha valamikor találkozom a Nagy Emberrel, biztosan így fogom megszólítani. :)

Kettő, végre megérteük, hogy Koviból haladó kulturális örökség lett. Azér az sem semmi.

A cikk többi része sajnos olyan Best of Remix hangulatú. Lustulnak.

orvlat 2010.10.16. 08:18:05

Jó, tagadni már bűncselekmény, de unni azért még lehet?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.10.16. 08:32:35

hát, ilyen is lehetne bp. de hol vagyunk ettől? :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.10.16. 08:45:50

Megjött a menetrend szerinti tockos. Ti nem értetek belőle, őket meg ez nem érdekli. Azt képzeld el, én hogy unom. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.10.16. 08:49:27

@Kettes:
tudja mi van? ez nem tockos.elmúlt az az idő, mikor bárkit lázbahozna /gellérten kívül/ egy szaros újságcikk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 08:51:50

szie Ergé,

én is meg akartam írni, de jó hogy te turkáltál a szemétben. :)

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 08:59:21

@elGabor: Szánalmas az egész. nemcsak lustulnak, hanem hülyülnek is a súgóik: még azt se tudták rendesen, hogy a Jobbik kormányoz-e vagy sem.
Szégyenszemre néhány óra múlva kellett helyesbíteniük ezeknek a hülye Spiegeleseknek.
(Egy Livius Tullius nicj jól helyre is tette őket egy kommentben).
Új elem az egész katyvaszban legfeljebb a TGM és a Konrád által is említett kultúrharc közeledtétől való rettegés: nem lesz a tévében bérmegmondás, elapadnak a bérrettegésért eddig oly jól fizető pénzcsapok. TGM válogatott borait meg Konrád fütyülős barackját sem a bőgatyás mucsaiak fogják finanszírozni ezentúl és ez bizony a tomboló fasizmus biztos jele.

Kerestem a cikket német változatban is: a főcíme gyönyörű:
"Metropolen: Wie Budapest zum Zentrum eines neuen Antisemitismus wurde"
Alcíme: "Hauptstadt der Alpträume"

Ja, még valami: mindezt a "Kultur" rovatban!!
Ekkora apparátust megmozgatni néhány egzisztenciáját féltő kultúrharcos miatt azért nem semmi!

www.scribd.com/doc/39274963/Der-Spiegel-2010-41-Mw-original

(A 155. oldaltól)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.10.16. 09:04:19

A ´90-es évek elején működött ez, térdre lehetett vele kényszeríteni egy jobboldali kormányt. Ma nem működik már. Felélte saját lehetőségeit ez a társaság, az egykor éles kard a jólét okozta tespedtségben berozsdált. Ugyanazzal állni elő húsz év után, még igénytelenek is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.10.16. 09:18:02

Csak ne nézzék le ezt a cikket.
A Fosoumpából 2002 tavaszára egy komplett Milosevicset-Szaddam Husszeint csinált a nyugati ballib nyilvánosság, pedig nem öltek cigányokat, nem meneteltek a Vér és Becsület hobbifasiszták, a gazdaság rendben volt, a külföldi befektetők szépen kereshettek, stb, stb.
A Pojáca a töredék kritikát sem kapta tőlük, pedig amit lehetett, azt elkúrt.
Hogy fasz, aki írta, az még nem jelenti, hogy hatástalan is. Nem magyar fogyasztásra szánt cikk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 09:19:29

@Kettes: unalom ide, unalom oda, azért csak mindig besétálsz ide és mondasz vmi nagyon frappánsat. Isten tarcsa meg jó szokásodat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.16. 09:24:48

és akkor mi van? nálunk 10 emberből 8, de lehet, hogy 9 is valóban zsidózik, ha a legkisebb alkalma is van rá.

ki nem szarja le? az arány megállíthatatlanul javul

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 09:25:01

@tölgy: Elég hatástalan, legfeljebb a Németországban erre fogékony ballibsi rettegények kapnak újabb leki muníciót ahhoz, hogy hülyeségükben újra megerősödjenek.
A nyugatnémeteket 60 éve kondicionálják arra, hogy ők gonosz, nácifasiszta nép és ezért hetedíziglen is bűnhödniük kell, különösen újra meg újra fizetett vaskos kártérítések formájában.
De ez a folyamatos tudatmasszírozás elég labilis eredményt hozott: bármely vidéki német kocsmában közepes mennyiségű tudatmódosító szer (2 Doppelkorn + két Pils) beszedése után eme kondicionálás hatása nyomtalanul elmúlik és felcsendül az Erika meg a Westerwald.

Szegény Konrád meg szegény TGM bíztos hígra fosná magát a rémülettől, ha arra járna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.16. 09:27:11

az egy tök másik kérdés, hogy a spiegel a gyémántba foglalt igazság hordozója, amikor a komcsikat ekézi, ellenben hülyék gyülekezete, amikor a magyarországi antiszemitizmus ugyan nem veszélyes, de kiemelkedően magas arányáról ír.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.10.16. 09:27:11

@tölgy:

Miért érzem, hogy a világ is változott azóta?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.16. 09:33:58

amúgy elképzelem, ha most lenne a balkáni gebasz, a szerb elpetek, tehetetlen dodók, tülgyek és griftek hogyan okádnák a tüzet a mandiner szerb megfelelőin, amikor a szerb népirtás kerülne szóba a spiegelben. :-DDDDDDDDDDD

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.10.16. 09:39:53

@mavo:

Milyen népirtást védünk, te nyomorult fasz?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 09:41:55

@mavo: megint hisztizel, a múltkor már szóltam, hogy nem kéne.

Nem. Nálunk pl. nem zsidózik 10 ember 9, de még 1 sem.

Megint ez a, ha minket bánt rossz, de bezzeg ha a másikat, akkor jó szöveg. Kurva unalmas kicsirigó. Nem imádjuk a Spiegelt, ha szidja a komcsikat és nem magasztaljuk, ha jókat ír a jobberekről.

Megint egy olyan cikket tettünk szóvá, amely súlyosan elferdíti a valóságot. A cikkel ez a baj, nem az, ha valós veszélyre, vagy problémára hívja fel a figyelmet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.10.16. 09:44:33

@Tehetetlen Dodó: azt hiszem nem is az Erikát dúdoló németnek írják ezeket. Sokkal inkább a döntéshozó politikai-gazdasági managereknek-bürokratáknak.
De legyen igazuk.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 09:45:13

@mavo: Ostoba kretén, már megint kezded?
A Spiegel-cikkel nem a témája a baj, hanem az, hogy az elejétől a végéig szemenszedett hazugság, koncepciózus képekkel illusztrálva, nem létező dolgokról.
De ezt valószínűleg nem érted, csak beböfögöd a szokásos baromságaidat a többiek provokálására.

Azt hiszem, mégiscsak használnom kell ezt a szűrő funkciót.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.10.16. 09:54:53

@Tehetetlen Dodó:

Lehet, hogy csak azt teszteli, ki nem szűrte még ki. :))

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 09:56:42

@tölgy: Igen, de egyelőre úgy tűnik, hogy a gazdasági döntéshozókat nem igazán befolyásolják ezek a rettegtetések. Legalábbis nem látok arra utaló jeleket, hogy például az Audi vagy az Opel, netán a Lidl sírva menekülne ebből a náci fertőből.

Sokkal inkább érinti őket valami nem várt különadó, mint az Eon vagy a Telekom esetében.
De ezek meg szolgáltatók, akik eddig igen vastag sápot húztak az indokolatlanul nagylelkű állam jóvoltából.
Most kicsit vékonyabb lesz a szalonnán a zsír, de még mindig fényesek lesznek az ujjaik, nem fognak menekülni, az biztos.

tevevanegypupu 2010.10.16. 10:03:47

Ha eccer mar azt megerhetnem, hogy az antikommunistak fovarosa lesz..bar tulajdonkeppen a zugyanaz nem? Szoval minden rendben.

fehértehén 2010.10.16. 10:05:07

Mavo mester egyszerűen csak provokál. Háromszor baszott oda egy-egy alaposan ferdített dumát mire vki hajlandó volt válaszolni.
Szerintem nem fontos.

tevevanegypupu 2010.10.16. 10:08:46

@mavo:
Ezek hazudnak, maga is nagyon jol tudja. Egyebkent zsidozni, magyarozni, kommunistazni, szentfazekazni nem bun, lehet. Miert ne?

loláb 2010.10.16. 10:14:13

Konrád György tényleg jobban tenné, hogyha elhagyná az országot.
Nem azért, mert zsidó, hanem azért mert egy fasz.

tanarseged ur 2010.10.16. 10:18:47

Emberek! Ki nem szarja le, hogy mit ír a Spiegel firkásza, mit mond Konrád vagy TGM és mit kommentel ide Kettes vagy Mavo?

Ma talán az egyik utolsó szép őszi nap van. Ha nem kell ma dolgozniuk, menjenek sétálni vagy kirándulni, de hagyják már, hogy a fenti ötösfogat beleszarjon a napjukba.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.10.16. 10:19:19

@tölgy: Tényleg túlreagáljátok ezeket a cikkeket. Ezek a kis csörték csak titeket meg TGM-éket szórakoztatnak, meglehetősen perverz módon. Nem gondolod, hogy egy gazdasági döntéshozó ilyen információk alapján dönt, hogy beruház vagy kivonul. A legsúlyosabb következmény, ami Magyarországot érheti, hogy Orbánt negyedórával (vagy fél évvel) tovább előszobáztatják Merkelnél.

tanarseged ur 2010.10.16. 10:19:40

hagyják már => ne hagyják már, természetesen

evil overlord (törölt) 2010.10.16. 10:20:04

Na, a hasznos idióták ismét megmondtak. Valaki tényleg pofánvághatná Follathot és informátorait.

marós 2010.10.16. 10:24:03

Most akkor liberalizmus van, és nem csak azt lehet mondani, hogy ezek az arabok lehetnének jobbak is, hanem azt is, hogy a zsidók már megint átverték s pslesztinokst, vagy nincs és mindenki, állandóan dicsérje a zsidókat.

BatPista 2010.10.16. 10:34:30

weheh...kirekesztők vagyunk,meg antiszemiták,rasszisták és neonácik. még szerencse,hogy ezek a szerencsétlen hülyék csak a saját köreikben mértékadóak,senki mást nem érdekel a véleményük. vót eccer egy nagy ember,nem is olyan régen,aki azt mondta: el lehet innen menni,itt lehet hagyni bennünket. változik a világ,ugye. tessék tudomásul venni,néha kellemetlen is tud lenni a változás. mindenkinek van ebből tapasztalata bőven,nem csak a zsidóknak.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.10.16. 10:36:38

@tanarseged ur: A cikkel az a baj, hogy elolvasva nem töltött el sem a jóleső borzongás, sem a honfiúi felháborodás. A budapesti zsánerképek érzelgősek és laposak, a Puszta-Piroschka-klisék modern megfelelői (fürdők - pornó - romkocsmák). Nem hallik át a bakanccsattogás; a valaha itt is kommentáló Várkonyi Zsolt ernyedt, hiányzik belőle az izzó szemű zsidófalás. Egyedül a "Heil Hitler, Professor Tamas, how are you?" dobogtatta meg a szívemet, de egy négyoldalas publicisztikában ennél többnek kellene lennie. Szerintem a Spiegelnek a buta, szellemtelen favágóriportere helyett magát TGM-et kellett volna felkérnie, hogy kanyarítson nekik valami dögöset.

nezavarjmasokat 2010.10.16. 10:44:15

Tetves zsidrákok megint ugatnak!

Falusi (törölt) 2010.10.16. 10:46:08

miért izgatjátok fel magatokat a Spiegelen? sokkal jobban éreznétek magatokat, ha az Ahmadinejad összesből csemegéznétek.

sárkányfő 2010.10.16. 10:46:24

hát igen, a mandíner rutinból köpködi a nyugati sajtót ha nem tetszőt olvas, de ha véletlenül jókat írnak, mint az iszapkatsztrófa után, akkor dorombol, mint a cica amikor simogatják a pociját.

a jobbik formálisan nem koala, de mégis kit akarok ezzel átverni? önmagatokat? minden törvényt örömmel megszavaznak, teljes a politikai-szellemi összhang, és röhögnek a markukba hogy a fidesz az ő progikujat valósítja meg. azt nem akarjátok leírni, de de de a kdnp önálló párt? :D

uncsik vagytok, a régi nótát fújjátok ti is.

haribodog 2010.10.16. 10:46:35

Most olvasom az interjút, szórakoztató. Meg tudná mondani valaki, mi a budapesti ifjúság kedvenc szórakozóhelye "a kínai piac mellett"? (Kiss Noémi mondja)
Egyébként meg Kertész Imre zárómondata ott fals, hogy nemcsak zsidónak, hanem akárkinek jobb élni Berlinben, mint Budapesten.

lorantka_a_gall 2010.10.16. 10:50:02

Szánalmas.
A Spiegel.
...

sárkányfő 2010.10.16. 10:50:20

utánanéztem, ilyenek vannak még ott:

"Az Echo tv az Auschwitzot megjárt Kertész Imre Nobel-díjas író képét mutatja, miközben patkányokról szóló szöveget olvas be. "

erre miért nem reagál a drága mandíner? egyáltalán igaz ez? valaki nézi azt a szennyt?

Aztán van olyan, amivel én pl. teljesen egyetértek:

"A német újságíró találkozik Várkonyi Zsolttal, a Jobbik 54 éves ideológusával. Az önjelölt „lánglelkű hazafi" elmagyarázza neki a Jobbik tanítását, amely Follath szerint kisebbrendűségi komplexus és nagyzási mánia nyers keveréke, amelyhez világos ellenségképek járulnak: zsidók, cigányok, globalizáció, Európai Unió, Nemzetközi Valutaalap. A Jobbik gyűlöl mindent, ami béklyóba veri az országot, megakadályozva, hogy Magyarország elfoglalhassa „méltó helyét" Európa vezető nemzetei között. "

De ez is stimmel:
" A magyarok régi káros szenvedélyei - a hazugság, a dolgok elfojtására való hajlam - ma is virulnak. Magyarország a háborúban, Magyarország és a fasizmus, Magyarország és a szocializmus: semmi nem kerül feldolgozásra, mindent csak megszépítenek. Budapest olyan város, amelynek nincs emlékezete" - zárult a Der Spiegel riportja a magyar fővárosról."

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.10.16. 10:52:09

Gyerkőcök, ennek valójában nincs sok köze a szokásos mindenmagyarnáci export fészekbeszaráshoz.

Máshonnan fújdogál a szél.

ad 1

Dájcslandban lendületesen izmosodik a bevándorlóellenesség (nem minden alap nélkül) és már vezető szoci politikusok á lá Sarrazin is sorjában fajvédőznek. A statisztikák sorra mutatják ki, hogy erre a többség - nédda - vevő, mert bizony ragaszkodnának a saját kis megszokott kultúrájukhoz, nem kérnek a tarhamarhizmusból. Egy kicsit kínos ez a szoftbalos és bezzegpolkorrekt Spiegelnek...

Ergo az Adolfos terhelt múltjukkal egyszerűen jól esik nekik, ha másra - ez esetben ránk - mutogathatnak, hogy lááááám, másutt még nácibbak! Így aztán nyugodtan térhetnek a szennycikkecske után a törzsasztalhoz.

ad 2

Csökken a minőség arrafelé is. Ma már nem járkálnak nszk és ndk turisták rendszeres balatoni meetingre, ergo felületes benyomások és "jóindulatú" jogvédőink/megmondológusaink suggallataira alapozzák a cikkeiket. Mondjuk a Jobbik jónéhány prominense és gárdás médiaflesse emilyen kéretlen nácihasonlatokhoz bőven szolgáltat könnyen exploitolható alapot és ebben van sokkal előrébb az FPÖ labancéknál: azok legalább adnak a látszatra.

Kivlov 2010.10.16. 10:53:42

újabb zsidaj propaganda. gratulálok, magyarország 2010....

amúgy meg összes nyugatról észt osztó féreg bekussolhatna már végre. jöjjön ide, költözzön be 1 hónapra egy borsodi faluba, ahol a lakosság több, mint fele cigó. Éljen meg nettó hetvenből és utána okoskodjon!!! retkes tetű banda...

2010.10.16. 10:54:00

Nos, a magyar igazi szájhős népség, ugyanis tényleg zsidózik keményen, de amint egy zsidónak tűnő ember ül le az asztalához, egyből Szerbantalozik, Neumannjánosozik. A zsidó egy titkos közös ellenség, de a gyerekkori kilincsorrú cimbi a legrendesebb gyerek a világon, kitűnő a humora és nem is vallásos, csak olyan feje van, nem tehet róla. Szóval amíg csak az asztalnál kisfröccsös zsidózás megy szerintem nincs különösebb gond. Ezek az emberek ettől még rendes emberek, csak nekik is kell az összekacsintás, az a pici kis gyűlölet... személyes szabadság!

Link Elek 2010.10.16. 10:57:15

az ilyen cikkek, mint ez a spiegelben egészen hihetővé teszik a jobbik összeesküvés elméleteit.

nezavarjmasokat 2010.10.16. 10:58:30

@Kivlov: Így igaz! Retkes mocsadék tetűfészek diszidensek a jó kurva anyjukat cikizzék!

hidroponi 2010.10.16. 10:59:12

majd szalai "erotikusmagazin" mariska az ortt-n keresztul jol betilcsa a spigeltet is, jo? vagy a nemeteknel meg nem szerzett meg minden posztot a fidesz? akkor meg ez van... turitek, hogy masok hogy latnak benneteket!

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 10:59:38

@ó jaj: Ja, ezt majdnem elfelejtettem: zárszónak persze meg kellett ismételni Kertész tavalyi mocskolódását, ha véletlenül a nagyérdemű publikum már elfelejtette volna volna.
Neked ez is stimmel, persze.

Mr. Hilter 2010.10.16. 11:00:57

Én is jobban szeretek Berlinben élni. Ich bin ein berliner.

2010.10.16. 11:01:31

www.youtube.com/watch?v=PfiWUsibyqM

erről beszéltem... ez nem ártalmas csak ízléstelen. szvsz.

sárkányfő 2010.10.16. 11:04:33

@Tehetetlen Dodó: naná.

ha az ország tisztességgel szembenézett volna a fasiszta múltjával, akkor most nem lenne erősen fasisztákra emlékeztető párt az ogy-ben. stb.

ha az ország tisztességgel szembenézett volna a kommunista múltjával, akkor most nem lenne poszkomcsi párt az ogy-ben, és pl. a köztársaság elnöke sem lenne posztkomcsi. stb.

de ez egy szar ország, szóval ez van.
de utáljátok csak az(oka)t aki ezt kimondja.

a patkányos sztori igaz az echo tévében? vagy inkább erről nem akartok beszélni? :)

Kivlov 2010.10.16. 11:05:00

@nezavarjmasokat:
nem azzal van a baj, hogy disszidens. mert minden épeszű, bátor ember elmegy erről a lepratelepről. csak akkor ne ossza az észt a "Kánaánból", mikor fogalma sincs arról hogy milyen lehet 70ezer Ft-ból élni. Pláne egy olyannak, aki elment 30-40-50 éve...

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:07:13

@Herr SturmLiberator: Van ebben igazság, Herr Sturm.
(Ráadásul ott van ez egész hajdani DDR, ahol egyre erősebbek a komcsik mellett a neonácik is, nem ok nélkül: az NDK szocializációja azért 40 évig arról szólt, hogy ők a "jó" németek, akik a SZU oldalán a fasizmus és az imperializmus ellen harcolnak, míg odaát a gonosz nácik laknak. Beléjük nem verték 40 éven át úgy, mint a nyugatiakba, hogy gonosz, gyalázatos alakok és ezért hetedíziglen is bűnhődniük kellene. Ezért aztán szabadabban, efféle mesterséges gátlások nélkül nyilatkoznak meg ezekben a "kényes" ügyekben).

Várúr 2010.10.16. 11:09:02

Juuujjj, náci Budapest... Jobbik mint kormánypárt... A Spiegel firkásza esetleg meginterjúvolhatta volna a kormány zsidó miniszterét, Fónagy Jánost, mit gondol az ügyről. De nem. Konrád, TGM, a Berlinben élő Kertész az interjúalany. Kérdezhette volna prof. Dr. Schöner Alfrédot, a bpesti Rabbiképző Zsidó Egyetem rektorát (az egyetlen középeurópai izraelita vallási felsőoktatási intézmény vezetőjét). Nem volt kíváncsi a három (3) zsidó felekezet, a neológok, az ortodoxok és a lubavicsiek főrabbijaira. Megírhatta volna, hogy az államilag finanszírozott magyarországi négy történelmi egyház egyike a zsidó - ez szóba sem került. Nincs egy nyikk a zsidó kórházról, gimnáziumról, a Lauder iskoláról, a Zsidó kulturális fesztiválról, a világ második legnagyobb zsinagógájáról, az iskolai holocaust emléknapról, a Holocaust emlékmúzeumról (utóbbiak a Fidesz-kormány idején létesültek). Mély kuss arról, hogy a Magyar Gárda rég be van tiltva. Ennyit a Spiegel hitelességéről felebarátaim.

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 11:09:23

@ó jaj:
Nem azt mondja ki, hogy szar ország, hanem hazudik. A kritikával nincs gond, a hazugsággal van. Ugyanis az ilyen cikkekből mindig akkurátusan kihagyják azon felmérések eredményeit, hogy mennyi rasszista bűncselekmény történik az adott országban évente. Nyilván véletlenül. Bár, az is megeshet, azért, mert ezen számok alapján a németek, britek, franciák nagyon-nagyon lehajtott fejjel üzengetnének errefelé. Nálunk nem gyújtogatnak zsinagógát like Paris, nem vernek zsidókat az utcán like London, és nincsen fegyveres náci pártunk like USA...

Gábor mester 2010.10.16. 11:09:32

Konrád Gy. tudtommal a MAGYAR Pen Club elnöke (volt), TGM pedig a MAGYAR T. udományos Akadémia filozófiai intézetének a vezetője. No, ha - feltéve, de meg nem engedve - én lennék ugyanez Izraelben v. Romániában vagy akárhol, és ha okkal/ok nélkül (!!!) ilyesmit mondanék az ottani csendes v. zajos többségre, nem tudom, ezt követően kb. hány percig lennék a helyemen v. egyáltalán életben... :)
Mavo: a Pojáca megmondta: el lehet innen menni. Hinaus! Sofort! Krutzifixdonnerwetter! :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.10.16. 11:10:05

by the way: majd ha Kertész Imi szomszédságában egyre több lesz a muzulmán berlini, megkérdezhetjük, hol is biztonságosabb az élet: ott, vagy a pesti nyilasházmestereknél.

gyaloghartur 2010.10.16. 11:11:22

Hallga Helga,
bús balos balga balladáját:

Elesett hát Budapest is,
ellepte a narancs pestis.
De bezzeg jól járt Kolontár:
csak a veres iszap rontott rá!

Várúr 2010.10.16. 11:14:34

@Kult:
Remélem, rendes embernek tartasz, annak ellenére, hogy magyarként soha eszembe nem jutna zsidózni, cigányozni, és így tovább. Kocsmában, sasorrúak között sem. Kilincsorrúak közt esetleg szóba hoznám a zsidóknak rengeteget ártó szdsz-t, Pető Iván elvtársat, HungaroBálintot, Bauer Tamást és a többi rémet.

Izomagyu 2010.10.16. 11:14:52

TGM egy igazi hülye.

Jópofa emberek nem hiába kötözték ki egyszer meztelenül egy villanyoszlophoz.

A trauma azóta is feldolgozhatatlan számára...

sárkányfő 2010.10.16. 11:16:07

@Muad\\\'Dib: a rasszista bűncselekmények nem relevánsak a rasszizmust illetően. a magyar felmérések igazolják, amit személyesen meg a neten is tapasztal mindenki: ebben az országban utálják a zsidókat meg a cigányokat. szerintem te is.

és pont leszarom a franciák rasszizmusát, magyar vagyok a saját hazám (elzüllése) érdekel.

de ezek szerint amiket beírtam azzal egyetértesz, ha mást rángattál elő...

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:16:51

@ó jaj: Ne röhögtess. A németeket 65 éve nézetik szembe a "fasiszta" múltjukkal, folyamatosan meakulpáztatva őket. Azt a generációt is, amelynek még véletlenül sem lehetett köze semmi háborús bűnhöz, még emlékeiben sem. De fenn kell tartani a "kollektív bűnösség" lelkiismeretfurdaló állapotát, máskülönben még ezek a disznó fasiszták még vérszemet kapnának és megtagadnák akövetkező esedékes jóvátételi sáp kifizetését.

Ami meg bennünket illet: már Rákosi elvtárs szembenézette a magyarokat fasiszta múltjukkal, meg is próbálta velük a kommunizmust építeni. Biztos ezért siklott félre a dolog, hehe.
A kommunizmussal valóban kevesen számoltak le önmagukban: ezek, akik tényleg őszintén a damaszkuszi útra léptek, ma többnyire valóban a Fidesz környékén találhatóak, míg a vérbeli bolsi garnitúra megmaradt a a posztkomcsi hálózati maffia szintjén, "szociáldemokrata" sőt, újabban "89-es demokrata" álcája mögött.

A patkányos sztorit nem ismerem.
Csak nem lepatkányozták valamelyik kedvenc hazaárulómat?

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:19:22

@ó jaj: Ja, még egy jótanács: ha ez olyan szar ország neked, kövesd bátran a nagy 89-es demokrata útmutatását: el lehet menni.
Berlinben sokkal jobb és még egy-egy ballibsi folyóirat időnként még némi pénzt is fizet egy-egy jóízű rettegő jammerolásért.

Izomagyu 2010.10.16. 11:21:31

Ha teszemazt TGM lenne a monogrammom, és III/III-as besúgó lettem volna a homokosságom miatt, akkor bizony mostanában kussolnék jó nagyon...

Riley Kestrel · http://100auto.blog.hu/ 2010.10.16. 11:25:41

Tisztelt Rajcsányi úr!

Hadd hívjam fel a figyelmét a "government" szó igen széles jelentéstartalmára. Az angolok nem csupán a szigorúan vett minisztertanácsot értik e szó alá, hanem sok esetben a közigazgatás teljes egészét is.

Hogy mást nem mondjak, az önkormányzatokat "local government" néven említik, és ilyetén formán tény az, hogy a Jobbik a government része.

Ennek fényében Európa egyik legpatinásabb lapjának állítását ordas hazugságnak nevezni enyhén szólva böszmeség.

becike4 2010.10.16. 11:29:12

@ó jaj: Ha az ország tisztességesen szembenézett volna a múltjával,most senki nem ülne a parlamentben.

gorcsev54 2010.10.16. 11:29:58

Az jó ,hogy a Facebook -on rá lehet kattintani jó csak az nem értem hüvelyk újjal lefelé miért nem lehet?

Megfigyelo 2010.10.16. 11:32:23

Fáj a szomorú igazság?! A Spiegel rátapintott a lányegre?! Kellemetlen, ha kiderül, hogy a Jobbik egy náci párt, pláne, hogy Orbán lényegében az ő agendájukat hajtja végre? Nem szégyellitek magatokat egy kicsit?

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 11:32:31

@ó jaj:
Az, hogy kit szeretek meg kit nem, irreleváns. Ugyanis egész addig, amíg nem okozok valamilyen hátrányt az adott illetőnek, még ebben a szép új világban sem kötelező szeretnem mindenkit. Ebből következően súlyos csúsztatás, hogy a rasszista bűncselekmények száma nem mérvadó.
Magyarországnak pedig nem a rasszizmus a legnagyobb baja, hanem az öngyűlölő magyar, aki mindenért szégyelli magát, aki mindenkinek meg akar felelni, és aki szerint mindenki a kerek világon jobb, kedvesebb, megértőbb, mint mi. Ennek ellenére az ilyen nem elmegy innen, hanem minden lehető fórumon acsarkodik, gyűlöl, támad. Ez az élő rasszizmus másik oldala, csak ezt szemérmesen illik nem észrevenni, hiszen a magyarok elleni gyűlölet az nem rasszizmus, hanem intellektuel felsőbbrendűség.

agentT 2010.10.16. 11:33:03

Elolvastam cikket.
Jól elvagyok Debrecenben, de felmerült bennem a Budapestre költözés gondolata.
már ha igaz, amit írnak.

Sziszifusz 2010.10.16. 11:33:12

@Jerome: Hát a tendenciózusságát és felületességét a Spiegel-cikknek még ezzel a remek érveléssel is igen nehéz eltagadni. No nem?

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:34:34

@gorcsev54: Nahát,Te képes lennél diszlájkolni egy ilyen nagyszerű, elfogulatlan, alapos és igazmondó cikket??
Fasiszta.

km86 2010.10.16. 11:34:41

Mondjuk nekem a legjobban az tetszett, hogy a szimplás ifjak némelyike baseball-sapkát hord a sábeszdekli fölött félelmében, miközben otthon apuka már valóban becsomagolta a bőröndöket. Azt hiszem ennél nincs lejjebb...

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2010.10.16. 11:35:34

mingyá fölrántom az árpádsávos tangát oszt megyek fegyelmezni a spígelt

Martian (törölt) 2010.10.16. 11:35:46

A "múlttal való szembenézés" egy illúzió, ami valójában soha sehol nem működött... ha nincs tele a has és növekszik a káosz, a választás mérlege bármikor átbillenhet a "rendet minden áron" irányába.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:36:11

@Megfigyelo: Sokkal jobban szégyellném, ha Orbán a szadesz agendáját hajtaná végre, ha már.

Sziszifusz 2010.10.16. 11:37:24

@Megfigyelo: Ezt komolyan gondolod? Az ő agendájukat hajtja végre? Ha valamitől, hát ettől leszek ideges. Semmit sem utálok jobban a Jobbik-féle szűklátókörű antiszemita és rasszista világlátásnál, annál, ahogy az emberekben a gyűlöletet keresik, arra építenek, abból profitálnak. Nagyon aljas.
Ugyanakkor
mindig felháborodom, mikor ezekkel egybesorolnak, ha teszemazt a fideszre szavazok. Közöm nincs a jobbikhoz, és mélységesen felháborító az a hozzáállás (a tied is és a spiegelben fellelhető is), amelyik összemossa a szezont a fazonnal, csakhogy dramatizálja az amúgy is szomorú helyzetet. Tényleg van antiszemitizmus, de nem így kell küzdeni ellene.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:37:42

@Jerome: Akkor miért szedték le pár óra múlva?
Menj, reklamálj, hogy azonnal rakják vissza, hiszen a Jobbik a government tagja, hehe.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:39:00

@Tehetetlen Dodó: ...ha már a sajátját nem hajthatja végre, ugye?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.10.16. 11:39:11

@politicus: a nálunk nem zsidózik 10-ből talán egy sem, melyik halmazra vonatkozott?

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:39:44

@km86: Optimista vagy. Lesz még lejjebb.

soniq 2010.10.16. 11:40:03

Azért az vicces, amikor egy német lapban húzzák rá az antiszemita vizes lepedőt Budapestre. Menjen már ki ott az utcára a faszi, beszélgessen az emberekkel, nézzen körül, nem ártana neki egy reality check.

jan 2010.10.16. 11:40:17

@Kettes: engem az képeszt el ebben (és az ehhez hasonló cikkekben), hogy a Spiegel mégis csak egy minőségi lap, és ilyen, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő cikket közöl le.

fura nekem például, hogy miért még mindig ugyanazokat a hetvenéves bácsikákat interjúvolják ilyenkor (Kertész, Konrád), amikor van rengeteg nyelveket beszélő fiatal értelmiségi-professional az országban, akik alighanem jobban vágják, mi folyik itt, mint az egykor valóban zseniális, de mostanra már nem biztos, hogy ítélőképesség szempontjából topon lévő bácsik.

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 11:41:23

@Megfigyelo:
A náci párt nem a Jobbik, hanem pl. ez:
www.nsm88.org/
A különbség annyi, hogy ők tényleg nácik, nekik fegyverük van, és őrjáratoznak a határon:
www.nsm88.org/reports/AZCAfrontlinereport2010.htm
Mindezt az USA-ban, akik ugye példának állítják be magukat Európa számára, tehát azt hiszem mi még nyugodtak lehetünk, emberi jogok tekintetében.

ati27 2010.10.16. 11:42:14

hm.. Érdekes irás, és igaz! Magyarországon most kerültek helyre a dolgok. Mármint a szélsőségek tekintetében. Biza a szerző elfeledkezik a saját neonáci közösségéről. Akik már hosszú évtizedek óta nyomják a balhét.. Néha még a magyar sajtóba is bekerült pár hőzöngésük. Ami azt jelentheti, hogy az nem kis "balhé" lehetett, ha a ballib saajtószűrőn átért magyar honba. :) És mennyi-mennyi minden nem jutott át.. Gondolom nem keveset "vegzálják" ezek az elemek a török-muzulmán, egyéb kisebbséget.. Ugyanez a franciáknál.. :) Magyarország még mindig elmaradásban van egy picit. Itt még hiányzik az anarchista szélbal.. Ehhez még idő kell.. Ezeknek szintén évtizedes hagyománya van nyugatabbra. Még Svédországban is. Ahogy egy ismerősöm mondta, ez a két oldal egész jól el van egymással. Néha tüntetgetnek, randalíroznak, jól összeverik egymást.. hm.. csak ennyi..

Megfigyelo 2010.10.16. 11:43:37

@Sziszifusz: Hát a trianon nap, a kettős állampolgárság, az osztálykirándulások elrendelése az "elszakított területekre", a multikra kihegyezett extra adók, stb, stb. mind a Jobbik agendájából való. Orbánnak másra sincs gondja, minthogy kifogja a szelet a Jobbik vitorlájából.

csoko20 2010.10.16. 11:44:25

70 éve azért basztattak a németek mert nem gyűlöltük a zsidókat eléggé, most meg az a baj, hogy nem szeretjük őket eléggé.

Jó lenne ha eldöntenék mit várnak el, és befejeznék amit elkezdtek...:)

Sziszifusz 2010.10.16. 11:45:04

@Megfigyelo: ÉS nem szeretnéd, hogy kifogja? vagy mi?
Klassz dolog az osztálykirándulás. Szerintem, De mert szeretném, hogy a határon túliak magyarnak maradjanak meg, nem vagyok antiszemita. Vagy igen?

Riley Kestrel · http://100auto.blog.hu/ 2010.10.16. 11:45:13

@Sziszifusz: Budapestiként pontosan azt látom történni szeretett városomban, amit a cikk leír. Emiatt nem érzem tendenciózusnak.

falesny 2010.10.16. 11:45:18

miért nem érdekli a speigelt,hogy ausztriában,svédországban meghatározó lett egy szélsőjobbos párt?miért nem érdekelte,hogy egy szélsőjobbos párt kormányban volt szlovákiában(tankkokkal bp-fele slota,katonákkal lázadó romák ellen,fal emelések romatelepel mellett)?
Annyira de annyira unalmas ez a fasiztázás, tipikus esete a farkas kiáltásnak(mortimer ügy), azért kezdünk erre egyre inkább szarni erre.

Martian (törölt) 2010.10.16. 11:46:03

@soniq: hát igen, ha holnap Berlinben rappelő fegyveres bandák garázdálkodnának és kiürülnének az üzletek, a németek nem 2/3-a, hanem 9/10-e azonnal és lelkesen feltámasztaná a Führert...

sárkányfő 2010.10.16. 11:48:11

@Tehetetlen Dodó:
Jól van, szépen elkántáltad a primitív közhelyeket, meg az ezerszer elhasznált paneleket. Még szépen fel is ajánlottad hogy menjek el, ahogy azt kell. Jól van, ügyes fiú vagy, csak így tovább.

@becike4: Na ez talán kicsit túlzás, mint a spiegel cikke, de a lényeg stimmel.

@Muad\\\'Dib:
hu.wikipedia.org/wiki/Rasszizmus

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

Na ki csúsztat?
És ne gyere nekem azzal, hogy a wiki téved nem te, mert pont hogy jól írja. és pont nem érdekel milyen önámítással hozod ki magadnak a fogalmak átértelmezését ahhoz, hogy megtaláld a lelki egyensúlyod és a rasszizmus vádját is elutasíthasd.

A relativizálás se érdekel, hogy mi a legnagyobb baj, biztos van nagyobb is, de most ez a téma, és ez is bővan hatalmas nagy baj.

Ha pedig magyargyűlölőnek akarsz hazudni, akkor tedd nyíltan, ne csak a sunyin utalgatva.

Sziszifusz 2010.10.16. 11:48:34

KEttős államplgárság is klassz dolog, ugyanazt a célt szolgálja. A Trianon-nap is, bár ennek ízlésességéről már valóban lehet vitatkozni. De én örülök ezeknek az intézkedéseknek. Nem látom az összefüggést eközött és a jobbik télleg rasszista retorikája között. Nem csak azt szeretném, hogy a kinti magyarok megmaradjanak, hanem azt is, hogy a cigányok cigányok maradhassanak, de integrálódhassanak. Ugyanolyan fontos. És sokat várok Balog xy biztostól, hogy végre történik valami. És nem látom, hogy kormányszinten hol bántják a zsidókat. Mert ha ilyet mutatsz revideálom a nézeteim az Orbán-kormányról.

Nzoltan 2010.10.16. 11:49:13

A vidéki Németországban azért még megy a zsidózás. Pedig inkább ott állnak az emberek kétlábbal a földön és nem a nagyobb városokban. Persze a jólét közepén nem mindennapi téma, de azért még a hagyomány része. Az érdekes pl. az, hogy konkrétan meg is tudják mondanimiért nem tetszenek nekik. Akár a személyes tapasztalás útján is. Itt Magyarországon ez annyira nem így van. Inkább legendák vannak mint konkrét esetekszemélyes tapasztalások.

falesny 2010.10.16. 11:49:24

@Muad\\\'Dib:
a számból vetted ki a szavakat,a modoros blogon kellene csinálni egy magyar utáló posztot.
Divat utálni és lefikázni mindent ami magyar.
"tipikus magyar bunkó", sztem mindenhol vannak sutyerákok, de vannak magyarok,akik imádják kimondani:mindenhol normálisak,de a magyarok...miért nem költözik el a faszomba az,aki ennyire utálja ezt az országot?

sárkányfő 2010.10.16. 11:49:27

@Megfigyelo: ja, ezt mondom én is, Fidesz-Jobbik egy pár.
A jobbik többet segít a Fidesznek, mint a csak virtuálisan létező kdnp....

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 11:50:00

annyi igaz a cikkből, hogy a Jobbikban, sőt, az itteni kommentelők között is sok a zsidózó, és igen, a gárdamellény és az árpádsáv nyilas szimbólum, NEM horgászcucc. Aki ezt tagadja, hazudik.
Továbbá nagyon helytelennek tartom azokat az utalgatásokat, hogy aki 70k-ból él a cigánytelep közepén, attól érthető, ha radikális - nem, attól csak az érthető, hogy a valóban kulturálisan különböző cigányokról van véleménye. De hogy a zsidókhoz ennek mi köze van... Zsidózni egyáltalán nem elfogadható, kocsmában sem, kicsit sem. Nem emlékszem, hogy a zsidók bárkinek is ártottak volna, meg egyébként is, faji alapon kritizálni nem lehet senkit, az primitívség. (Cigányokat sem, csak kulturális alapon. Arról tehetnek, a fajról nem.)

torró 2010.10.16. 11:50:10

Azért az a jó hogy mindig akad valami marhaság amin el lehet csámcsogni. Egyébként meg dög unalom lenne az életünk nélkülük! Az viszont érdekes hogy azzal nem foglalkoztak amikor szerencsétlen Zushlag elvtársuk viccelődött rajtuk. Mondjuk meg is szívatták érte rendesen. Viszont nem tudok olyanról hogy az úgymond antiszemita jobboldalról valakit is el kellett volna ítélni. persze a Janit sem ezért ítélték el,csak fogást találtak rajta. Így aztán engem az ilyen irományok nem izgatnak különösebben. Nekem voltak zsidó barátaim is és ki merem jelenteni némelyikükről példát vehetnének sokan emberségből meg segítség nyújtásból. Egy szóval szar embert mindenhol lehet találni, jót úgyszintén.

falesny 2010.10.16. 11:50:26

@ó jaj:
te mit szeretsz ebben az országban?

Megfigyelo 2010.10.16. 11:50:55

@Sziszifusz: Én nem szeretem, hogy úgy fogja ki, hogy sorban megcsinálja azt, amit ők kitalálnak.

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 11:51:00

@Megfigyelo:
Hát, ha te nem tudsz különbséget tenni ezen két szervezet, vagy a Jobbik és a magyar PHM között, akkor veled valóban értelmetlen beszélgetni. A színvonal nálad ebben az esetben ugyanaz, mint azon jobbos emberek esetében, akinek a szocdem, szocialista, és kommunista között nincs különbség.

Nzoltan 2010.10.16. 11:52:07

@csoko20: Azok nem a németek, hanem a német megmondó emberek. Az átlag német szarik rá, hogy mi van velünk.

Behemoth 2010.10.16. 11:52:43

A Spiegel cikkről egy klasszikus mondat jutott eszembe, bár biztosan kimoderálják:
"Médiageci vagy. Aki ad magára, az szarba se vesz."
Úgy látszik, minden hírcsatora eljut erre a szintre 8(

Nzoltan 2010.10.16. 11:54:08

@peetmaster: A gárdamellény nem volt szimbólum, csak az lett. A ballib hülyeségének szimbóluma. Gondolok itt a "gárdamellény törvényre".

Sziszifusz 2010.10.16. 11:54:11

@Megfigyelo: Ennyi? De miért baj ezeket megcsinálni?

Megfigyelo 2010.10.16. 11:56:18

@ó jaj: A Jobbikot Orbán találta ki, amikor úgy látta, hogy a magyar választási szisztémában egy kis szatelitpárt (mint az SZDSZ az MSZP mellett) kell a választási győzelemhez.
Aztán sok minden változott, az erőviszonyok is, a szellem is kiszabadult a palackból, de a mentális közelség a két párt között megmaradt.

falesny 2010.10.16. 11:56:41

olvastam egyszer egy felmérést arról,hogy melyik párt szimpatizánsai, hogyan viszonyulnak a kisebbségekhez(leginkább a cigányokhoz).
Valahogy az mpsz szavazók bizonyultak a legrasszistábbnak...:D
A fidesz nagyjából megőrizte a szavazótáborát, vajon a jobbik honnan szerezte a szavazatait..?

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:56:59

@ó jaj: Vedd már észre, szerencsétlen, hogy te kántáltad el a primitív közhelyeket.
És nyugodtan húzz el, ha nem tetszik itt.
Kufferod már van?

falesny 2010.10.16. 11:58:17

@Megfigyelo:
:D :D :D
lassan senkire nem lesznek hatással ezek a dumák.
lásd gyurcsány/vitányi/bauer charta.
hál'isten lassan kihal a felvevő piaca.

Nzoltan 2010.10.16. 11:58:17

@peetmaster: Nem kell beszarni. A zsidók meg magyaroznak és náciznak folyamatosan. Folt a zsákját....

Nem baj. A zsidókból előbb-utóbb izraeliták lesznek, ahogyan a cigányokból romák.:-) de a lényeg úgy sem fog változni.

gulasZuppe 2010.10.16. 11:58:39

jajj ne mi történt már megint?
ja semmi
remegnek a hivatásos remegők

clubradiót már nem hallgatok, de fél éve akkora remegések mentek ott is hírös emberektől (na pont ilyenektől), hogy a basszus vitte volna a tetőt...

Sziszifusz 2010.10.16. 11:58:48

@Megfigyelo: Ahhoz képest, hogy túl azon, hogy neked nem tetszik, sok érvet nem hallottunk, na ahhoz képest karakán a véleményed.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 11:59:00

@ó jaj: Ja, nem vagy te magyargyűlölő, csak egy libsi hülye.

kackia 2010.10.16. 11:59:38

@mavo: "nálunk 10 emberből 8, de lehet, hogy 9 is valóban zsidózik, ha a legkisebb alkalma is van rá."

Vannak kedves, nemzeti érzelmű, a haza érdekeit szemelőt tartó jó fej zsidók kik a talmudi sötétségből régen felébredtek.
Ezért sem lehetünk antiszemiták.
Zsidózni szerintem infantilis dolog, én régen leszoktam róla. Javaslom helyette, hogy legyünk antijudaisták, melynek már van értelme . :)

bz249 2010.10.16. 12:00:54

@Tehetetlen Dodó: minek ingerli sajat magat? Attol hogy mar nem tahotlanitonak hivjak meg mindig ugyanaz a funkcio van alatta.

Martian (törölt) 2010.10.16. 12:01:09

@ó jaj: "A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli"

Ennél valójában sokkal gyakoribb minta az, amelyik nem a külsőt, hanem a civilizációs gyökerek, a társadalmi helyzet különbözőségét nem tolerálja.

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 12:01:52

@ó jaj:
Szarok a rasszizmus vádjára. Pont nem érdekel, hogy te, akit nem is ismerek, minek tartasz. Annyira lényegtelen, hogy ennél még Kelem Anna napi érdekfeszítő történetei is magasabb röptűek.
Egyébként pedig nem rád céloztam a magyar-gyűlölettel kapcsolatban, ha magadra kívánod venni, ahogy tetszik. Pontosan tudod kikről beszélek, nem kell sok blogot olvasgatni, hogy megtaláld őket. Fura mód, ők nincsenek kitiltva a blogokról, nincs szörnyülködés, jajjistenemezés...

falesny 2010.10.16. 12:02:56

az egyik volt szdsz most lmps szavazó barátom, olyan szinten cigányozik, hogy vona is elszégyellené magát.
De persze utálja a rohadt náci magyarokat(persze azért fényképezi bőszen budapestet), és az országot.

val 2010.10.16. 12:06:24

A héten néztem a Maintower adását és az élő felmérés kérdése valami olyasmi volt, hogy: Korlátozni kell-e a bevándorlást? (Itt leginkább szemitákra gondoltak...)

97% Igen
3% Nem

Fasiszta, náci antiszemita férgek! :D

Közöd??? 2010.10.16. 12:06:48

haha jót röhögök az ilyen széljobbos kis faszverőkön mint ti, fáj az igazság mi? még fájóbb ha észreveszik és még meg is írják olyansok akik felett nincs hatalmatok és láthatóan feletettek álnak kultúra, emberség dolgában. ríjatok náci fidesz disznók ríjatok!

falesny 2010.10.16. 12:07:03

hazug szarok vagytok az a baj.a spiegel is egy hazug szar.nem hiszem,hogy jobban szeretne egy igénytelen,agresszív cigány család mellett lakni egy francia,amerikai,brit, mint egy magyar.
Az a felháborító ebben a cikkben, hogy azt érzékelteti,hogy mi a rosszabul állunk ehhez a témához.
Pedig kurvára egyenlő a szitu...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.10.16. 12:07:30

@tölgy:

ne fosson már! ki olvas ilyeneket németországban? és ha igen, akkor azt mondja, ezek a kurva magyarok megint jól csinálják a dolgukat. és megszorítja erősen a legközelebbi szembejövő magyar kezét.

falesny 2010.10.16. 12:08:03

@Közöd???:
te miért nem költözöl el a nem rasszista svédországba pl?

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 12:08:53

Klasszikus német zsidó lap, nem vártam mást.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 12:09:07

@bz249: Áh, most itthon döglődöm, ráérek kicsit hergelni ezeket a seggfej libsiket.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 12:09:45

@Nzoltan: @Muad\\\'Dib:
A magyargyűlölet értelmezhetetlen fogalom Magyarországon, ahol a magyar a többség. Tetszőleges országban csak a kisebbség lehet veszélyben, ezért olyan, hogy "magyargyűlölő", per def. csak Szlovákiában létezhet, pl. Slota. Magyarországon nem. Itt max. "liberális" van, ami teljese oké. Liberális az, aki nem faji alapon dönt, és szerinte nem vicces kilincsorrúzni.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 12:09:49

Matató ménkű a blogmotorba!

nosebitter (törölt) 2010.10.16. 12:11:18

Néha olyan érzése van az embernek, hogy a balosaink azt se tudják kik a szemiták. Jobbik, mint antiszemita párt? Ahhoz kevésbé kéne az arabokhoz dörgölőzni.

336 2010.10.16. 12:11:29

Én is provokálok kicsit! Szerintem ugyan nagyon ciki, ha ti ezt provokációnak veszitek ahelyett, hogy kritikának. Még az elején megjegyzem, hogy a Follath cikke szar. Ugyanakkor nem állít semmi olyat, ami ne állná meg a helyét. Réges régen elcsépelt dolog Konráddal, TGM-el, vagy Kertészszel példálózni, de helyettük mondhatta volna ugyanezt más is. A német viszont már csak olyan, hogy őket ismeri...
Nézzük tehát a valóságot:
Az EU egyetlen olyan parlamentjével rendelkezünk, amiben nyíltan antiszemita párt is csücsül, nem is kis létszámmal.
Az ominózus párt - többnyire - támogatja a kormányt, elsősorban a populista és szimbolikus jellegű indítványok tekintetében.
Az utcán tényleg masíroznak, és teljesen mindegy, hogy az egyenruhájuk mennyire hasonlít a nyilasokéra.
Etnikai jellegű gyilkosságsorozat tényleg volt.
A holokauszt emlékművet tényleg disznólábbal gyalázták meg. (És teljesen mindegy, hogy suhancok, vagy maga a hitlerjugend.)
Havonta egy zsidó temetőt biztosan tele horogkereszteznek. (És teljesen mindegy, hogy suhancok, vagy maga a hitlerjugend.)
Valóban kergetnek meg az utcán zsidókat. (És teljesen mindegy, hogy suhancok, vagy maga a hitlerjugend.)
Továbbá ha 10-ből kilenc nem is, de hét biztosan zsigerből zsidózik. Még akkor is, ha azt se tudja, hogy mit beszél, csak divat, vagy szleng.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 12:11:56

@val: nagyon vicces. Mondjuk az fura, hogy a szemita arabok és a szintén szemita zsidók mennyire nem jönnek ki egymással...

falesny 2010.10.16. 12:12:22

@peetmaster:
a legtöbb magyar, magyargyűlölő.
csak ez nem tudja ezt értelmezni,aki nem akarja,és klisék alapján fogalmaz.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 12:12:33

@calam: A saját környezetemben.

Azt tudtam, hogy a baller rettegők egyik alaptoposza az antiszemita Mo., azt is tudtam, hogy ennek a toposznak az életben tartásához semmilyen empíria száukra nem szükségeltetik, de azt nem tudtam, hogy a szükséges tudás felkutatása kapcsán is engem fognak dolgoztatni...

De mivel szép nap van, ráadásul hétvége, íme néhány Mo. vonatkozó kutatási jelentés:

2007 Kovács András, az antiszemitizmus kutatásának legjelesebb képviselője:

"Az utóbbi pár évben nem változott sokat az antiszemita előítéletesség Magyarországon..."
index.hu/belfold/0303ntszmt2/

Továbbá: "1993 és 2003 között végzett vizsgálataink azt mutatják, hogy a Magyarországon a felnőtt népesség körülbelül 10 százaléka szélsőséges antiszemita, és a népesség további 25 százaléka táplál még különféle zsidóellenes előítéleteket. Az előítéletes népesség aránya a vizsgált időszakban gyakorlatilag nem változott. A jelek szerint tehát túlzottak voltak azok aggodalmai, akik a rendszerváltozás után az antiszemita előítéletesség gyors szétterjedésétől tartottak."

Nemzetközi összehasonlítás: "Bár a különböző kérdésekkel végzett felmérések eredményeinek összehasonlításával óvatosan kell bánni, azt mondhatjuk, hogy ezek az eredmények nem térnek el nagymértékben a Magyarországon mért adatoktól."
www.antiszemitizmus.hu/kovacs+andras+-+a+keznel+levo+idegen.html

Sőt egyes esetekben messze elmaradnak a más országokban mértektől, de ez már az én következtetésem az olvasottak alapján.

És végül még valami a jelenség (mármint az antiszemitázás) jobb megértéséhez:

Szintén Kovács A.:

"Ha ez a mechanizmus mozgásba lendül - mondta Kovács -, könnyen az a látszat alakulhat ki, hogy gyorsan nő az antiszemiták száma. Ehhez a benyomáshoz hozzájárul a média is, amikor tovább erősíti ezeket a - szokatlan és hírértékű - hangokat. Az újságíróknak gondolniuk kellene arra is, hogy mindezzel a lapuló és bizonytalan antiszemitáknak azt sugallják: csak bátran, nem vagytok egyedül!" "

falesny 2010.10.16. 12:13:48

@336:
és hol lángoltak zsinagógák európában mostanában?

nosebitter (törölt) 2010.10.16. 12:14:08

@peetmaster: vagy éppen a szemita palesztinok és a szemita izrealiek. Antiszemita szemiták.

attila1 (törölt) 2010.10.16. 12:14:34

figyelembe véve az itteni törzskommentelők mentalitását, a mandiner szerzőinek nincs mire arcoskodni a Spiegel cikk kapcsán.
Még akkor sem, ha annak kábé a fele hülyeség.

336 2010.10.16. 12:16:29

@nosebitter: A jobbik nem azért "dörgölőzik" - bár ezt a kifejezést kicsit erősnek érzem - az arabokhoz, mert annyira szeretné őket, hanem azért, mert egyrészt nincsenek itt - azaz Manci néninek Piripócson nincsenek averziói velük szemben - másrészt őket elnyomja a randa USA, meg a fasiszta Izrael, tehát jól illik a kommunikációjukba. Ha valaki viszont erre kérdezne rá, akkor lehet azt is mondaniuk, hogy az araboknak sok olajuk van...

Vkat118 2010.10.16. 12:16:47

Ebben a cikkben már nem csak csúsztatnak, hanem hazudnak is. Jobbik egy protest-szavazás volt, pár éve sehol sem volt, szavazóbázisa a kiábrándult MSZP-s fiatalok. Azzal miért nem foglalkoznak, hogy Izraelben a 3 nagy pártból kettő ultranacionalista és cionista, újszövetséget égetnek az iskolákban, megköveznek ha dohányzol szombaton és a buszról lerugdossák azokat a nőket akik farmert viselnek?

strappa 2010.10.16. 12:16:55

Arra lenne szükség, hogy minden ilyen szar cikk után kéne írni az itthoni mértékadó, arra alkalmas sajtóban az adott országról egy hasonlan "tényszerű" cikket.

val 2010.10.16. 12:17:28

@peetmaster: Ha ezt még te is viccesnek találod, akkor nézdd meg a műsort, online elérhető. Google hessen maintower. Október 13-án volt.

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 12:17:48

@peetmaster:
Normális vagy? Tehát, ha holnap pofán basz egy cigány az utcán, hogy dögölj meg rohadt magyar, az nem rasszista bűncselekmény? WTF? Nooormáális? Ez még a liberális jogrend szerint is az. Lásd Tavaszmező utca cigók vs fehét:
"...A rendőrség újabb rasszista motivációjú bűnügyben nyomoz, miután a Józsefvárosban, a Tavaszmező utcában 15 roma megtámadott egy nem romát, csak mert az "ő utcájukon" haladt keresztül..."

Közöd??? 2010.10.16. 12:17:53

@falesny: mert nem kell elköltözzek, kis idő még és ti fogtok költözködni... nagyon meg fogsz lepődni, csak le ne fosd a bokád..

gulasZuppe 2010.10.16. 12:20:46

kertész a mai napig abból él hogy neki mennyire szar itt - erre kapott nóbelt is, hát most rászolgál
ő gyűlöl minket, pedig nem is ismer
követendő felfogás ám ez

Lefetyke 2010.10.16. 12:20:58

Ezt az újságot semmilyen helyreigazítási követeléssel és/vagy kártérítési igénnyel nem lehet sarokba szorítani? Hogyan írhatnak ennyi blődséget és egyenesen hazugságot egy újságban, amit odakinn emberek olvasnak, és ami alapján véleményt is formálnak?

tugezőőr uuuii uuillö 2010.10.16. 12:21:04

Na ha ez a lett a főváros, ideje a Jobbiknak konferenciát szervezni:

Modern antiszemitizmus, avagy miért utálnak minket a tudjukkik

címmel :)

kackia 2010.10.16. 12:21:46

@Grift: Nekem volt már ilyen élményben részem, no nem Berlinben,de egy fehér hajú skandináv öregúr miután megtudta , hogy magyar vagyok könnyes szemekkel áradozott nekem a bolsevizmus előtti Magyarországról.
És hozzátette, "maguk Európa éberebb lelke és bízunk magukban."

gulasZuppe 2010.10.16. 12:21:59

Mikor vonult utoljára a gárda?

Pistie 2010.10.16. 12:22:29

@336: Maximálisan egyetértek.

val 2010.10.16. 12:22:45

@Közöd???: @ Mármint ki fog elkötözni innen? Vagy kik?

Bírom, mikor a toleránsokból kibukik a kirekesztés. :D

stratez 2010.10.16. 12:22:58

Minél többször teszik fel ezt a lemezt, annál jobban recseg. Az elmúlt 20 évben sikerült teljesen elhasználni, szegény Konrád és Kertész hangja is ma már csak egyetlen sercegés. Nincs annál szomorúbb, mint amikor az író már saját magát is unja. A nagyközönség pedig már palástolni sem tudja a dögunalmat, amit a téma kivált belőle.

falesny 2010.10.16. 12:23:46

@Közöd???:
juhúúúúú.
:D :D
én nem akarok elköltözni,mert veled ellentétben szeretem ezt az országot.
bearanyoztad a napom, aztán min fogok meglepődni?
:-))

sprenczl 2010.10.16. 12:23:56

Szar, szokásos balos hazudozás. Ott sem különbek, de valszeg egy itteni súgó sugott a bértollnoknak, mint mindig.
Egyszerű ez.

336 2010.10.16. 12:24:07

@falesny: Hol? Én utoljára a szombathelyiről tudok, bár az véletlen volt. Tényleg.

sárkányfő 2010.10.16. 12:26:03

@falesny: sok mindent, majd le is írom, de most mennem kell, 1-2 óra türelmet kérek.

Ez a többieknek is szól, mindenkinek válaszolok majd.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.10.16. 12:27:38

ergé,

Ha leszarod, akkor minek írsz róla?
Ha meg nem szarod le, akkor miért tagadod le?

"k" (törölt) 2010.10.16. 12:27:40

@peetmaster: "liberális az, aki nem faji alapon dönt" - faji alapon döntesz pajti, teszerinted magyarozni oké, zsidózni nemoké.

falesny 2010.10.16. 12:30:16

az jutott eszembe erről, hogy, kicsit olyan, mintha valaki utálna egy lakásban lakni.
faszom,megint ebben a kurva (gyurcsány) lakásban ébredtem, utálom ezt a lakást, minden szeglete gyűlöletes, a szomszéd is tipkus szar magyar, agresszíven közlekedik (pedig máshol,jajjj), buta is.
Áhh, már megint ebben az ótvar lakásba kell haza jönnöm, nem is fogok jól aludni.
Máshol bezzeg...
Miért is nem költözök akkor el?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.10.16. 12:30:54

@Kettes: ha arra utalna, hogy a nyilvánosság tartalma jelentéktelen és érdektelen, akkor nem értem a libbantak miért küzdenek egyszer a teljes szabadságáért, máskor a gyűlöletbeszéd korlátozásáért, ahogyan éppen aznap felébredtek.

tomi257 2010.10.16. 12:32:10

Konrád idöközben egy pawlow-kutya lett: ahogy a magyar jelzöt hallja, rögtön antiszemitát üvölt. pedig németországban se más, csak kulturáltan a szönyeg alatt van és mindenki tudja hogyha a "zsidó"foagalmazást használod, máris vesztettél. nekem különben semmi problémám nincs velük, söt azt hiszem sokan vannak közöttük akik elsösorban polgárok akarnak lenni és azok is. össze kellene tartani mindenkinek aki magyarországon segíthet, nem egymást rugdosni. szarok rá, ki mit hisz, fö az hogy hasznára legyen Szépmagyarországnak!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 12:37:49

@falesny: olvastam ezeket, csak most nem értem, mire akarsz célozni.
@"k": Nem, nem faji, hanem numerikus alapon. Többségezni oké, kisebbségezni nem oké. Az általános emberi gyengeség, hogy a kisebbséget támadják, ugyanis az más, mint mi, többség. Pl. ennek isszuk a levét mi magyarok Szlovákiában, Romániában stb. Gondolom, ott nem lennél többségpárti.
(Ez az önellentmondás az oka, hogy nem tudok egyetérteni a jobboldallal, azaz a nemzeti oldallal.)

"k" (törölt) 2010.10.16. 12:40:37

@falesny: egyik típusa nem beszél idegen nyelvet, ezért nem jutna messzire. a többi meg a magyar államból él, külföldön szart se kapna azért a tevékenységért amiért itthon eltartjuk mi fasiszta mucsai antiszemiták.

Várúr 2010.10.16. 12:44:06

@kackia:
A judaizmus egy vallási felfogás, aminek köze nincs a politikához... Sőt főképp ahhoz nincs. A judaisták Izraelnek még a jogszerű létét is tagadják saját negyedükben, Jeruzsálem kellős közepén.

falesny 2010.10.16. 12:44:47

@peetmaster:
há' mondjuk erre:
Nézzük tehát a valóságot:
"Az EU egyetlen olyan parlamentjével rendelkezünk, amiben nyíltan antiszemita párt is csücsül, nem is kis létszámmal."

val 2010.10.16. 12:46:40

@peetmaster: Ezt írtad:
"A magyargyűlölet értelmezhetetlen fogalom Magyarországon, ahol a magyar a többség. "

Tehát amikor a cigányok kiirtanák a "magyart", vagy egy zsidó utálja a "magyarokat" az szerinted értelmezhetetlen. Jól van. Egyes.

falesny 2010.10.16. 12:47:44

@falesny:
ja,bocs.
Anglia nem eu, valahol a Irán mellett van.:D :D

falesny 2010.10.16. 12:48:37

@"k":
pfej, de utálom magunkat.:D :D

bierkamp 2010.10.16. 12:49:56

Budapest a Nemzeti Diktatúra Fővárosa. ( de a Diktatúra meg lesz döntve)-ez így helyesebb

"k" (törölt) 2010.10.16. 12:50:21

@peetmaster: ugyan már, ha szólásszabadság van, bármilyen csoporttal kapcsolatban lehetnek ellenérzéseim, és úgy fejezem ki ahogy akarom.

egy_vélemény 2010.10.16. 12:51:10

Uraim, uraim!
Mi ez a nagy ricsaj? Mire a hangzavar?
Csöndesebben, csak kicsit csöndesebben, hisz' nagybeteg van a háznál, hagyják már abba a muzsikálást! Nem látják? Nem tudják? Haldoklik a magyar gazdaság. Aki ágyánál ül, a nemzet, maga sem soká' bírja már, hisz oly régóta virraszt, vár, vár és vár.
Önök akkor is jól mulattak, mindig volt banda, aki húzta a nótát. Most, hogy kifulladtak, idegenből hozatnak zenészeket? Hogy egy percre se álljon le a mulatság? Hogy ne tudjon sem beteg, sem virrasztó megpihenni, netán lábrakapni, erősödni s újra élni?
Ne legyen nyugta sosem? Pusztuljon el anélkül, hogy bárki megsiratná?
Önök, uraim, örömüket lelik ebben?
Mire ez a nagy tombolás?

falesny 2010.10.16. 12:52:08

két dolog, amiért (időlegesen) elhagynám a hazámat:
1.itt nem lehet megélni normálisan, a fáraó rabszolgái vagyunk, és erre leginkább akkor jössz rá, ha nyugatra mész,vagy ámerikába.
2. utálom a hideget és a telet, ha havat szeretnék látni, inkább elutaznék svájcba, de alapból a 25 fok az ideális.:D :D

pistola 2010.10.16. 12:52:15

baloldali, szocialista beállítottságú (de nem szavazó!!!) emberként mondom, hogy ez hülyeség. farkast kiáltanak.

és mi van akkor, ha most 20 év után a Fidesz kormányozza a fővárost?! vazze, azután a tróger Demszky után bárkit ki lehet próbálni.

ráadásul először a saját házuk táján söprögessenek. van ott bőven antiszemitizmus.

Magyarország még mindig az egyik legbiztonságosabb ország a nyugati féltekén. Párizsban naponta történnek olyan balhék, amik nálunk 10 évente.

pistola 2010.10.16. 12:55:07

kétségtelen, hogy erősebb lett a szélsőjobb, mint 10 éve volt, de azért szerintem közel sincs akkora para, mint amit leírtak. ennyi szinte bárhol akad.

kackia 2010.10.16. 12:55:25

@Várúr: Viszont a judaizmus monoteista, lineáris világképben hisz, teremtéstől a világ végéig aztán bakfitty, nekem ez nem szimpatikus. És a cionizmusnak nincsenek judaista kapcsolatai?

"k" (törölt) 2010.10.16. 12:56:10

@peetmaster: egyébként ha szlováknak születek, biztosan igen tótpárti lennék, a magyarok meg védjék maguk ahogy tudják. nem a jánszlotákkal volt a baj, hanem a pesti szadeszosokkal akiknek az 50 km-re élő magyarságtól való undoruk még mindig szalonképes.

falesny 2010.10.16. 12:59:46

@pistola:
Mondjuk, mikor a bevándorlók(arabok,fekák), autókat,rendőrségeket gyújtanak fel átlagosan évente kétszer.
Pl mikr egy szegény,szerencsétlen a rendőrök elől menekült egy bűncselekmény elkövetése után, és agyonütötte az áram.
Aztán a szemét rasszisták miatt napokig égett Párizs azon kerülete.

falesny 2010.10.16. 12:59:46

@pistola:
Mondjuk, mikor a bevándorlók(arabok,fekák), autókat,rendőrségeket gyújtanak fel átlagosan évente kétszer.
Pl mikr egy szegény,szerencsétlen a rendőrök elől menekült egy bűncselekmény elkövetése után, és agyonütötte az áram.
Aztán a szemét rasszisták miatt napokig égett Párizs azon kerülete.

m s e 2010.10.16. 13:02:41

Egyesek szerint unalmas már ez a téma. Nem hinném, hogy így lenne, mert a hozzászólások nagy száma éppen azt mutatja, hogy a téma nemhogy nem unalmas, hanem kifejezetten kattintékony.

Az egymásnak nem egyszer szögesen ellentmondó vélekedések, hozzászólások pedig érdekesek. Mindnyájan ugyanannak a valóságnak vagyunk a részesei, (elvileg legalább is), mégis, mennyire különbözőképpen látjuk, interpretáljuk ugyanazt a valóságot. Egyesek számára ez, vagy az a motívum a hangsúlyos, lényeges elem, a többi mellékes, lényegtelen, mások számára pedig a dolog pont fordítva van.

Mindez eszembe juttja a mondást, mely szerint Magyarországon a zsidók és a nem zsidók kölcsönösen érzéketlenek a másik múltbéli traumái és jelenbeli fóbiái iránt.

Elgondolkodtatott ez a megállapítás, szerintem van benne igazság.

falesny 2010.10.16. 13:05:08

@pistola:
de ez egy európai jelenség...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 13:05:48

@"k": akkor te most magyargyűlölő vagy, mert Slotával nincs baj, a magyar szdsz-szel meg igen? :)
Egyébként a magyarországi cigány/zsidó, aki a magyarokat gyűlöli, az hülye.

val 2010.10.16. 13:13:52

"Egyesek szerint unalmas már ez a téma. Nem hinném, hogy így lenne, mert a hozzászólások nagy száma éppen azt mutatja, hogy a téma nemhogy nem unalmas, hanem kifejezetten kattintékony."

Valóban nem unalmas a téma, hanem inkább mulattató. :)

Ezekre a futóbolondokra hivatkozva nem tudják még ott sem lejáratni Magyarországot.

"Az egymásnak nem egyszer szögesen ellentmondó vélekedések, hozzászólások pedig érdekesek."

A fent említett futóbolondok követőiről beszélsz?
Mint fentebb írtam, a németeknél is pontosan ez a kettősség figyelhető meg. Csak ott néha elkövetik azt a hibát, hogy élő műsorban felmérést csinálnak és nem manipulálják az eredményt. :) Olyankor pofáraesés történik.

Egyébként itt is volt a cigányokkal kapcsolatban valami 90/10% toleránsoknak nem tetsző eredménnyel az m1-en idén február környékén. Élőben röhögtem. Az elsápadt fejeket jó volt élőben látni. :)

"k" (törölt) 2010.10.16. 13:13:59

@peetmaster: helyesbítek, van vele baj, de nem a jelenséggel. ján szlota a fiatal szlovák nemzet érthető reakciója, majd kinövik. hülye ember sportja az ilyesmiből (és bármiből) rasszizmuskérdést csinálni.

Passato Prossimo 2010.10.16. 13:14:09

VI. A VENDÉGEK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS GYÁMOLÍTÁSÁRÓL

A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szétszórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák.

István király Intelmei

bíp-bíp (törölt) 2010.10.16. 13:14:18

mi a baj a zsidózással?! :D

Ami a fórumból lejön:

1. önromboló megfelelni vágyók
2. identitás zavar
3. túlpolitizálása a dolgoknak, hazudozás, csúsztatás
4. gyűlölet
5. butaság
6. mundér védelme
7. időelbaszás

következtetés: Magyarország nem náci, nem fasiszta, nem kommunista, viszont élnek benne ideggyenge féleszű hülyék is, akárcsak más országban is. :D

egy_vélemény 2010.10.16. 13:14:43

@m s e: azoknál, akik nem képesek nemzetben gondolkodni, azoknál elképzelhető ez a szeparálódás.
Én még úgy tanultam, hogy a nemzet sokféle nemzetiség összekapaszkodásából született. És országot rendeznek be hozzá. Ami mindannyiuk túlélését, biztonságát szolgálja. Manapság egyszerűbb lecsupaszítani zsidó-nemzsidó ellentétre minden problémát? Aki a nemzet szót kiejti, az vehemens elutasításra talál.
Amit föl nem fogok, amikor döglődik egy gazdaság, amikor itt a válság, akkor milyen kiút az egyszerűsített, sematikus gondolkodás?

kackia 2010.10.16. 13:17:43

Ideje lenne felülvizsgálni a bevándorlási törvényünket is.
Néhány évtized és itt vannak.

csova.nolblog.hu/archives/2010/04/22/Izrael_vege/

Bell & Sebastian 2010.10.16. 13:20:55

A farizeusok

zsidó párt volt, a kortól függően politikai párt, szociális mozgalom vagy gondolati iskola szerepét töltötték be, belőlük alakult ki a judaizmus legelterjedtebb, rabbinikus változata.
A farizeus név a héber perushim-ból ered, ami a parash, „elválasztani” szóból származik.
A farizeus szót ma átvitt értelemben használják, elsősorban képmutató, álszenteskedő emberekre, nyilvánvalóan pejoratív jelzőként.

Kibaszottul utálom az eredeti farizeusok mai utódait, mivel a legnagyobb nacionalisták -nácik-, kirekesztők, magukat mindenekfelett állónak -felsőbbrendűek- képzelik, gátlástalanul harácsolók, internacionalista hálózatépítők -sémiták- és a Sátán útmutatása alapján irtják Isten gyermekeit, cion egyeduralmára törve!

Ebben akadályt nem ismerve, gazdasági-politikai pozícióik kihasználásával, terrorizmussal, háborúkkal, tömeggyilkosságokkal hódítanak meg minden életteret, hajtanak rabszolgasorba népeket, tesznek földönfutóvá nemzeteket, törölnek le országokat a térképről, szabják át a határokat kényükre-kedvükre.

A pontos megfogalmazás az, hogy nem vagyok antiszemita, de akiket utálok, azok többnyire zsidók és sameszgójok, akik -így együtt- az össz-zsidóság 5% -át sem teszik ki, ha viszont a farkára lépek akár egynek is, a teljes 100% inkább addig ajvékol -de még véletlenül sem határolódik el-, amíg csak azt nem mondom:
- Na, most aztán már tele van a tököm a zsidókkal!

Hogy mások hogyan vannak ezzel, azt nem tudhatom, de ha valakit kellően hosszú ideig rugdosnak seggbe hátulról, az előbb-utóbb csak megfordul, hogy megkérdezze:
- Hát ez meg miért volt, koma?

Erre vagy bátran válaszolnak, vagy gyáván elszaladnak, kivéve a farizeust, aki ártatlan képpel nyújtja a tenyerét a fizetségért, tán még meg is van róla győződve, hogy születése jogán jár az neki.

Paralelepipedon 2010.10.16. 13:23:12

A zsidókkal semmi baj nincs, a zsidók hozzájárultak a magyar kultúrához, tudományhoz, közélethez. A TGM félékkel van a baj, akik a saját torz személyüket és a kapcsolataikat takargatják azzal, hogy mindenfajta őket ért kritikát antiszemitizmusnak állítanak be. Az ilyeneknek azt tudnám ajánlani, hogy esetleg kérdezzék már meg Deutch Tamást, vagy bármely más, normális, zsidóságát vállaló gerinces embert, hogy őket miért nem ijjesztgetik bakancsosok.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:25:07

Hazánkban az antiszemitizmus álapota bizonyára aggasztó. Én még nem találkoztam vele, de elhiszem a nálam okosabbaknak.

Amit viszont minden nap érzek a bőrömön, az a hazai filoszemitizmus aggasztó állapota. Egy undorító köménymag a FAZ-tól, Spiegeltől, Standardtól, Trouwtól a legmoslékabb, legordasabb hazugságokat rendeli meg, és ők, akik álandóan azt hangoztatják, hogy nem ismernek el tekintélyeket naguk felett, hajbókolva mint legelső tekintélyeket ajánlgatják nekünk ezeket az általuk beszennyezett lapokat.

Undorító, undorító! Mikor fejezik már végre be? Miért nem tanulnak a Szadi jól megérdemelt sorsából???

kackia 2010.10.16. 13:26:07

@Várúr: "A judaisták Izraelnek még a jogszerű létét is tagadják saját negyedükben, Jeruzsálem kellős közepén."
És egyesek még ezen is túllépnek.
"A zsidó nép fogalma mesterséges találmány"
Anonimus, cs, 2008-10-16 04:48 Könyvismertetés
Senki sem lepődött meg jobban, mint maga Shlomo Sand, hogy tudományos könyve tizenkilenc hétig az izraeli sikerkönyvek listáján szerepelt, és a történelem professzor sikeres lehetett, annak ellenére, hogy könyve megkérdőjelezi Izrael legnagyobb nemzeti tilalmát.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:28:09

@Paralelepipedon: és Tamás olykor még képes is beismerni a hülyeségét! De ott van Vásárhelyi Mária mocskos lámpaernyőbotránya! Milyen golyóstollal szúrtak be Hanákné második emeleti rózsadombi ablakán? Mikor közölt a Budapest Sun helyreigazítást, hogy "bocs, tévedtünk, mégsem naponta, csak hetente lobbannak lángra Magyarországon a zsinagógák"?

danielkatz242 2010.10.16. 13:28:50

Nekem megvan ez a Spiegel, és bárhogy is jelent ez a cikk meg angol nyelven máshol, nem írta az eredetiben Follath, hogy a Jobbik a kormányban benne van.
Ettől függetlenül egyetértek: régi lemez, és egyre unalmasabbak ezek a cikkek. És azzal is egyetértek, hogy nem lehet (neo)fasizmusos stb. állításokat meg Fideszt egymás mellé tenni, hiszen az olvasó ezeket így összekapcsolja kötőszavak nélkül is. Egyébként a talán kettővel ez előtti Spiegelben valóban szerepelt a Jobbik mint kormánypárt egy ábrában (egy nem Magyaro.-ról szóló cikkben), azt utólag korrigálták, én is írtam nekik e miatt.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.16. 13:30:17

a hülyének is nyilvánvaló, hogy a net tele van szalon - és nemszalon zsidózással (a mandiner is egy tökéletes példa erre), és hogy a mindennapi életbe is egyre inkább begyűrűzik ez az állatias "kultúrkör".
nekünk ez már megszokott, hisz ebben élünk, de odakint ez még újdonságként eladható.

az hogy ergéék és a hasonszőrű hivatásos, konzi, jobber megmondók miért nyűszítenek fel minden egyes alkalommal - s írják meg a 120. uncsi siránkozást,ha valaki szembesíti őket a csúnya, makacs tényekkel, az teljesen nyilvánvaló.
Egyrészt ez a szemét nyugati ballib sajtó már kívül esik a NER hatáskörén, s ez a fajta tehetetlenség az frusztráló lehet a 2/3-os hatalom istenítőinél.
Másrészt a mocsok, amelynek a Jobbik csak egy részhalmaza, az ő ideológiájukból sarjadzott ki - ami nyilván ismét csak a kellemetlen tények listáját gyarapítja.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:30:26

@Passato Prossimo: döntsétek már el végre, hogy (1) idegenek-e a zsidók, (2) aki idegen, annak szabad-e ilyen mocskosul viselkednie a vendéglátóival?

becike4 2010.10.16. 13:30:47

Tehetetlen Dodó:Egy nevet mondj,akire nem érvényes.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:33:03

@.Pierre Bezuhov.: azok a bizonyos "makacs tények" nem mások, mint a ti rágalomittas, gyűlölködő (és amúgy teljesen szabad) véleménynyilvánításotok. Ha valaki kifogásolni mer egy ilyen velejéig aljas Spiegel-cikket, azonnal csóválni kezditek orrsúlyos buksitokat, hogy "szalonzsidózás, szalonzsidózás".

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:36:36

@m s e: ez a bizonyos érzéketlenség fennáll. Csakhogy amikor éppen az egyikük a "hunyó", akkor nem általános "te sem vagy különb" - dumákat kell nyomatni, hanem néven nevezni a gyereket!

Bell & Sebastian 2010.10.16. 13:36:42

@.Pierre Bezuhov.:
Téged nem a zsidóságod miatt üldöznek csak, valami egészen másért is.

val 2010.10.16. 13:37:34

@.Pierre Bezuhov.: "Másrészt a mocsok, amelynek a Jobbik csak egy részhalmaza, az ő ideológiájukból sarjadzott ki - ami nyilván ismét csak a kellemetlen tények listáját gyarapítja. "

Ezt nem értem. Leírnád, hogy milyen mocsoknak része a Jobbik? (a parlamenten kívül)

kokavec 2010.10.16. 13:41:14

még ha túlzásokkal és téves adatokkal is terhelt a cikk, sajnos annyira nem áll távol a valóságtól, hogy indokolt legyen nagyon felháborodni.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:41:26

Teljesen igazuk van azoknak, akik szerint a téma nem unalmas, hanem nagyon is kattintékony.

Mitől is lenne unalmas a Spiegel permanens FAZ-kodása? Vásárhelyi Máriáék "sajtóreggelijei"? Ez az állandó antiantiszemita fesz? Nem vagyok én antiszemita, de egyre inkább antifiloszemita leszek. És sokan máris filoantiszemiták.

Paralelepipedon 2010.10.16. 13:41:38

@.Pierre Bezuhov.: vagyis neked már az is zsidózás, ha valakiknek nem tetszik, hogy azt hazudják róluk, hogy bajuk van a zsidókkal. Mert ebben a cikkben semmiféle "szalonzsidózás" nem volt. Azt el se tudjátok képzelni ugye, hogy vannak olyanok, aki nem származás, hanem tettek alapján ítélnek meg másokat.
Ui.:
Elnézést, ha kizökkentettelek a rettegésből.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:42:03

@kokavec: ezt kitől tudod? Mészáros Tomtól?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2010.10.16. 13:44:40

Nekem sincs kedvem erről vitatkozni, és a józan észt azt mondatja velem, hogy bárhol, csak nem ebben a körben, de egy bejegyzés erejéig muszáj: a Spiegel cikke több ténybeli kérdésben ferdít és egyértelműen kiderül, hogy a szerzőnek fogalma sincs Magyarországról. Ez kár, jobb lett volna hagyni a cikket. Ami viszont a lényeget illeti, picit fura, hogy olyanok papolnak az antiszemitizmus nem létéről vagy mértékéről, akiknek nagyjából annyi fogalma van erről, mint a Spiegel újságírójának.

Ha Magyarországon valaki zsidóként él úgy, hogy nem érdekli őt és nem látszik rajta, akkor személyesen őt nem fogja zsidózás érni és az általános vagy másokat érő zsidózást meg elengedi füle mellett. Ha viszont valamiért fontos neki a zsidósága és ezt külsőleg megjeleníti, vagy elvileg nem érdekli de olyan peches, hogy a nem kellően árja vonásaiból többé-kevésbé egyértelműen kiderül (ebbe a kategóriába esik egy néhány nem zsidó is, azok a legpechesebbek), akkor tény az, hogy bele fog futni zsidózásba. A személyes tapasztalatomból annyit tudok mondani, hogy jóval többet éltem külföldön, mint itt, és mégis sokkal gyakrabban futottam bele Magyarországon, mint nyugaton (ott majdnem két évtized alatt kerek 0 alkalommal), ahol egyesek szerint cseppet sem jobb a helyzet. Ezzel nem azt mondon, hogy nyugaton nincs antiszemitizmus, csak hogy jóval alacsonyabb a mértéke és főleg nem annyira elterjedt az „értelmiségben”, mint nálunk. Bár tudományos kutatást nem végeztem erről, tudom, hogy mások is hasonló tapasztalattal rendelkeznek. Az, hogy a mandiner szerzőit nem érte antiszemita inzultus, nem jelenti azt, hogy Magyarországon ez nem probléma. Illetve persze hogy azt jelenti, bocsánat.

Aztán van nem személyes aspektusa is a dolognak. A mandiner szerzői mutassanak rá már olyan nyugati jobbközép pártokhoz közel álló sajtóorgánumokra, ahol a kódolt és részben nyílt zsidózás ekkora teret kap (de igazán bármilyen teret). Nálunk a Fidesz-közeli sajtó jelentős részében (pl. Echo TV, Magyar Hírlap, Demokrata) olyan dolgokat lehetett leírni és nem csak állásban maradni, hanem a jobboldalon abszolút szalonképesnek is, ami nyugati szemmel valóban elképesztő.

Vagy mutassanak a szerzők még egy nyugati kuruc.info jellegű honlapot (persze, tudom, az sem antiszemita:), amelynek fajlagosan ennyi olvasója lenne és főleg ennyi hirdetést tudna beszerezni olyan cégektől is, amelyek közül jó néhány első ránézésre tök normális piaci szereplő.

Végül pedig ha máshol nem, akkor a blogoszférán érdemes megnézni, hogy mennyire elterjedt a zsidózás, szemben a nyugati országok hasonló fórumaival. Persze a világon mindenütt vannak ilyen kommentelők, de pl. a blog.hu-n megdöbbentően magas a zsidózó kommentelők száma és a zsidókérdés a legvalószínűtlenebb összefüggésekben bukkan fel. A szokásos mérsékelt jobbos érv erre az, hogy de ezek trollok és abszolút nem reprezentatív mintavétel sem a jobboldal, sem pedig a társadalom egészét tekintve. Nyilván, de éppen ezért javasoltam, hogy a különböző országok blogoszféráit kell egymással összehasonlítani, és abban talán elvileg meg lehet egyezni, hogy a zsidózó trollok száma nem teljesen független az általános társadalmi felfogásoktól. Nem hiszem, hogy teljesen véletlenül nálunk pont a blogoszférában gyülekeznek az antiszemiták, míg másutt ugyanolyan társadalmi arányok mellett teljesen véletlenül nem így alakult.

De persze a probléma egyik kulcsa, hogy nem ugyanazt értjük antiszemitizmus alatt. Ha random kiragadnék példákat a mandineren megjelenő rengeteg antiszemita komment közül (pl. „Klasszikus német zsidó lap, nem vártam mást’), akkor nagy valószínűséggel az antiszemitizmust elvileg elítélők javarésze sem minősítené zsidózásnak. Úgy könnyű, ugyebár. Ha szerintetek a spiegeles Follath úrnak csinálnék egy valóban reprezentatív mintát a mandineres kommentekből, akkor inkább megerősítve vagy cáfolva érezné magát?

Tehát, a Spiegel bulváros stílusához méltó a szenzációhajhász és értelmetlen cím. De ettől még nem jelenti azt, hogy a cikk lényegi mondanivalóját tekintve hülyeség. A mandineresek szerint az a hülyeség, hogy olyan emberekkel beszélt a szerző, akik tapasztalták az antiszemitizmust, és nem olyanokkal, aki soha nem érezték az antiszemitizmust saját bőrükön, és a többit hajlamosak ignorálni. Buta újságíró, nyílván. A megfelelő módszer az lett volna, ha Follath beszél a mandineres kommentelőkkel, megtudja, hogy őket még soha nem zsidózták le és különben sincs zsidózás Mo-n, és aztán hazamegy.

Próbáltam itt már érvekkel vitatkozni konkrét kérdések kapcsán, és általában nem kaptam választ. Amikor igen, akkor szinte mindig olyan kommentelők reagáltak, akik hozzám hasonlóan épp a téma miatt voltak itt és nem mandineres szerzők vagy törzskommentelők. Ennek fényében gondolom megbocsátható, ha megfogadom tanarseged ur tanácsát és megyek hétvégézni, majd jövő héten valamikor megnézem a válaszokat.

kackia 2010.10.16. 13:46:08

@Passato Prossimo:

"A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy" a végén miután felzabálták az életteredet, teli bugyellárissal innen is tovább állnak és újabb naiv befogadó nemzet után néznek. Szerintem így szólt az eredeti szöveg, melyet a Habsburgok megmásítottak. :)

m s e 2010.10.16. 13:46:14

@val: "A fent említett futóbolondok követőiről beszélsz?"

Nem gondolok itt azokra, akik szándékosan ferdítenek, csúsztatnak, hazudnak.

Azokra gondoltam, akik igazuk megkérdőjelezhetetlen tudatában állítanak ugyanarról a valóságról - adott esetben a hazai közállapotokról, különös tekintettel a rasszizmus létéről, vagy nem létéről, jelentőségéről, vagy jelentéktelenségéről - egymással homlokegyenest ellenkező dolgokat.

Arra látom ezt példának, hogy egyéni és kollektív tapasztalataink, eltérő szocializációnk, eltérő érdeklődési és baráti körünk, tájékozódási forrásaink különbözősége, egyéni sérelmeink, eltérő temperamentumunk, életkorunk, világlátásunk, stb, stb, mennyire befolyásolják, ha nem egyenesen determinálják az egyéni vélekedést ugyanarról a dologról.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:46:22

@ulloiut: arra válaszolj légy szíves, hogy Budapest-e az antiszemitizmus fővárosa. És nem mondjuk Jakarta, ahol Hitler hatalmas poszterei lebegnek mindenfelé.

kokavec 2010.10.16. 13:46:38

a fidesz sajnos egész addig elfelejtett elhatárolódni a széljobbtól, amíg közös érdekek mozgatták. Csak amikor konkrét konkurenciává váltak a választások előtt, akkor sikerült. Ezt mondjuk nyomon követte a német sajtó is.

Fell Bandi 2010.10.16. 13:47:46

@ó jaj: kb. úgy vagy te magyar, ahogyan én hottentotta.
el lehet innen húzni, ha nem tetszik valami, ahogy a kúrcsányi megmondta. azután pedig ha akarsz, küldhetsz beszámolókat a világ másik sarkából.
szevasz..

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:48:15

@m s e: ha hugyosjóska összetöri a mézes csuprot, akkor vérlázító csipásbencéről gajdolni, aki a múlt héten kamdallóba ejtette a villamosbérletét.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:49:53

@kokavec: mi az a "széljobb"? EZ tényleg k-ra unalmas a "széllibtől" - negédeskedő, belterjes tolvajnyelv. És kocódjatok már le erről az undorító elhatárolósdiról - szépen kérlek...

Krujs 2010.10.16. 13:50:26

Én kint élek nem is olyan messze innen, Grazban egy fél éve, most jöttem haza, és nem hiszem el a közhangulatot..:S

Kint, nyugaton mindenki pozitívan áll az új magyar kormányhoz...

PL a vörös iszap katasztrófájának kezeléséért Orbánt piedesztálra emelik, egyik-másik újságíró Obama helyébe tenné, aki az eddigi legnagyobb olajkatasztrófát képtelen volt helyesen kezelni, és hagyta az olajtársaságot a legolcsóbbtól a használhatóig kipróbálni mindenféle időhúzó technikát...

Egyébként nem lehet hibáztatni senkit, az elmúlt 8 év gyökeresen megváltoztatta a mentalitást, és a politikába vetett hitet.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 13:51:14

@"k":
"ján szlota a fiatal szlovák nemzet érthető reakciója, majd kinövik."
igen, ezt én mondtam egy bölcs pillanatomban, 11 éve az érettségimen, amikor még nem is volt slota sehol. De ez egyben jelenti azt is, hogy a nemzetieskedés (nem csak a magyarkodás) csak egy fel nem nőtt, buta kisgyerekeknek való hobbi, amit "majd kinőnek", hisz látható, hogy nyíltan ellentmond a logikának.
@val: a Jobbik a nemzetieskedő mocsok része, ami, mint írtam, a logika ellen való. Tehát hulladék. Ráadásul minden nemzet többet veszít vele, mint nyer, hisz minden nemzet kisebbség a világban összesen, ezért bármely nemzet tagjai többet veszítenek, mint nyernek azzal, ha nagyon hangoztatják, hogy ők a legfaszább nemzet.
Ide tartozik, hogy én szívesen röhögném ki a zsidók idejétmúlt és nevetséges babonáit, valamint háborodnék fel lájtosan a kiválasztottságtudatukon, ha ezzel nem helyezkednék közös platformra az emberiség legalja söpredékével.

farkamatvakarva 2010.10.16. 13:51:47

jehova irgalmazzz!!!
mi lesz most szegény zsidrákokkal? :D

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:52:41

@Krujs: és volt még az a bizonyos negyven év is... Amelyik kitermelte a sunyi, megalkuvó, falkaszellemű, mocsok bandát. Ám ezek most szétszóródnak Orbán pörölycsapásai alatt.

Ha Orbán ezer hibájára jut egy ilyen pörölycsapás, az MÁR JÓ.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 13:53:50

@kokavec: elsötétült a képernyőd? Ezt:

mi az a "széljobb"? EZ tényleg k-ra unalmas a "széllibtől" - negédeskedő, belterjes tolvajnyelv. És kocódjatok már le erről az undorító elhatárolósdiról - szépen kérlek...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.10.16. 13:56:55

@politicus: kössz, a kérdés arra vonatkozott, hogy melyik a halmaz. mert hogy a te körödet nem ismerem, az nyilvánvaló.

miattam pedig nem kellett dolgoznod, ezeket pontosan ismerem, ez alapján is kérdeztem, hogy melyik körről is van szó, hiszen ebből is nyilvánvaló, hogy 10-ből 1 masszívan antiszemita. (most persze jöhet majd valami komment, hogy de nem is lehet mérni hörr, hörr, nem szükséges: mindenki tisztában van a módszertani problémákkal.)

(kovács andrást azért ne redukáld antiszemitizmus kutatóvá, ennél izgalmasabb dolgokról is ír ő)

kokavec 2010.10.16. 13:58:31

@fog- és Bulawayo magiszter:
"és volt még az a bizonyos negyven év is... Amelyik kitermelte a sunyi, megalkuvó, falkaszellemű, mocsok bandát."
Na pont az ilyen szellemiségű többséget vette át most sikeresen a fidesz.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.16. 14:00:33

@fog- és Bulawayo magiszter: a széljobb mindenki, aki a "nemzet" szót érvként használja (pedig az csak egy körülmény, hogy valaki X nemzetbeli, attól nem lesz se jobb, se rosszabb), különösen, ha az a nemzet a zsidó.
Ezektől minden jobb érzésű ember elhatárolódik.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:02:13

@peetmaster: nem az elhatárolódás a baj, hanem az elhatárolódTATÁS, amiben bűnösnek bizonyultok.

lehet más a handa-banda 2010.10.16. 14:04:00

A Spiegelt most már inkább Eulenspiegelnek lehetne hívni

kokavec 2010.10.16. 14:04:16

@fog- és Bulawayo magiszter: a fidesz sajnos egész addig elfelejtett elhatárolódni a szélső jobboldali nézeteket valló, árpádsávos kiegészítőkkel reprezentáló rétegektől, amíg közös érdekek mozgatták. Csak amikor konkrét konkurenciává váltak a választások előtt, akkor sikerült. Ezt mondjuk nyomon követte a német sajtó is, szóval nem egy hirtelen elmezavar következtében kezdtek el "félrebeszélni".

m s e 2010.10.16. 14:05:25

@fog- és Bulawayo magiszter: "hugyosjóska"... "csipásbence"...

Nem egészen értem a példádat.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:05:39

@kokavec: ettől a gyermeteg, egyben agresszív és bicskanyitogató elhtárolósditól zúgtatok be a bányászbéka segge alá.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 14:05:54

@lehet más a handa-banda: Áh, az Eulenspiegel helyenként még mulatságos is volt.
A Spiegel csak röhejes.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 14:08:24

@calam:

nem redukáltam le. "Kovács András, az antiszemitizmus kutatásának legjelesebb képviselője" ez nem zárja ki, h mással is foglalkozik, de mindegy, ne mondatértelmezzünk így teli hassal.

Valóban 10-ből 1 masszívan antiszemita, ezt senki sem vitatta. Ez azonban egy olyan adat, ami először is közelebb van az általam emlegetett 10-ből semmihez, szemben a Mavo által hanyagul odavetett 10-ből 8-9-hez, másodszor egyáltalán nem rí ki az európai tendenciákból. Mégis egyetlen egyszer sem olvasom, hogy Amszterdam, Madrid, London, Róma, stb. lennének az antiszemitizmus fővárosai..

És mielőtt félreértés esnék, nekem egy antiszemita is kurva sok (of korsz).

Bell & Sebastian 2010.10.16. 14:10:21

Azért az is vérlázító, mennyi a nemzetrontó liberális körökben (= poszt-farizeusok) azok közt, akik eddig az ujjukra húzva kitartották a szocialistának festett posztkommunistákat!

Tetszettetek volna kevesebbet rabolni és magasabb béreket fizetni, akkor nem vált volna most uralkodó életérzéssé köreitekben a rettegés!

A legjobb példa erre ez a calam -nevű nicknő, a mindent átlátó etnikai bűvészinas iskolapéldánya.

kokavec 2010.10.16. 14:10:36

@fog- és Bulawayo magiszter:
1. kikerülöd a kérdést
2. azonosítasz engem is a gyűlölt csoportoddal, tévesen (mert így egyszerűbb neked a világ)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.10.16. 14:10:41

a Spiegeltől nyugodtan eltagadhatjuk a patinás kitételt. Elmegy ez a lap a rohadt francba az idétlenségeivel.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.10.16. 14:12:00

@politicus:

"És mielőtt félreértés esnék, nekem egy antiszemita is kurva sok (of korsz). "

:)))))))))))))))))

kokavec 2010.10.16. 14:13:29

@peetmaster: "széljobb mindenki, aki a "nemzet" szót érvként használja " - ez nagyon jó meghatározás! Like

Fell Bandi 2010.10.16. 14:14:45

Bravó zsidrákok, ha így folytatjátok, előbb-utóbb valóban fel lesz törölve a padló egy büdös zsidóval.
Persze tudom, ti csak erre vártok, ezért nem teszem meg nektek ezt a szívességet.
Nem inkább azon kellene elgondolkodni, miért utál benneteket az egész világ? Miért van az, hogy egy leprást is inkább elfogadnak bárhol a világon mint egy zsidót? Nem lehet, hogy bennetek van a hiba? (na jó, a szagról nem tehettek, bár néha meg lehetne mosakodni)

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:15:41

@kokavec: mint meséltem (hogy nem érted, viszonylag természetes), nem antiszemita vagyok, hanem egyre inkább antifiloszemita, mert undorodom a gyűlölködő FAZ-kodásaitoktól. Mondd a kérdést, amit szerintetek kikerültem.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:16:49

@kokavec: gondoltam, hogy megszereted az a semmitmondó blablát.

Martian (törölt) 2010.10.16. 14:17:12

@peetmaster: "Tetszőleges országban csak a kisebbség lehet veszélyben"

Lokálisan bárki, bárhol veszélyben lehet származása miatt... pl. egy fehér többségű ország fekete gettójában egy fehér.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.16. 14:18:25

@Paralelepipedon: @fog- és Bulawayo magiszter:

"vagyis neked már az is zsidózás, ha valakiknek nem tetszik, hogy azt hazudják róluk, hogy bajuk van a zsidókkal."

neki kéne futni még egyszer, mert elsőre bukta a szövegértelmezés.

val 2010.10.16. 14:19:39

@peetmaster: Te 2 nickel kommentelsz ugyanott? Csak mert én .Pierre Bezuhovtól kérdeztem.

De mind1. Többnek látszódás érdekében előfordul. :)

"a Jobbik a nemzetieskedő mocsok része, ami, mint írtam, a logika ellen való. Tehát hulladék."

Aha, tehát a nemzetieskedő mocsok. És annak része. És szerinted hulladék. A logika ellen való. Ütős érvek.

Ha nem lett volna kicsit több mint ezer évig az a nemzetieskedő mocsok, amit Magyar (Uram Isten! De kirekesztő) Királyságnak hívtak, te valszeg egy germán, vagy török rabszolga lennél és nem írhatnál ide. (Ha egyáltalán megszülettél volna) :)

"ha nagyon hangoztatják, hogy ők a legfaszább nemzet."

Istenem, egy állítás gyanús dolog. Mégis mikor hangoztatta a jobbik, hogy ők a legfaszább nemzethet tartoznak? Ha jól tudom ilyet csak a zsidók tesznek 2010-ben. :)

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:19:51

Norbert Grundacker arról számol be egy berlini tévében, hogy az iskolákban kisebbségi sorba szorult német gyerekeket undort keltő atrocitások érik a helyileg többségi kisebbségiek részéről.

kokavec 2010.10.16. 14:20:12

@fog- és Bulawayo magiszter: a kérdés: az elhatárolódás elmulasztása

Bell & Sebastian 2010.10.16. 14:20:57

@.Pierre Bezuhov.:
Van az a film, hogy ketten egy gatyában... :)))

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:21:13

@.Pierre Bezuhov.: higgadj. A gyűlölet gyümölcsét áprilisban szüretelhettétek először, októberben másodszor.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 14:21:46

@kokavec: hogy szól a kérdés? Mert hogy ez nem az, azt talán még ti is észreveszitek.

ellenszenvesfigura 2010.10.16. 14:22:20

@Martian: Úgy van. Most zizeg a rádió egy riportot épp Németországból, ahol a német gyerekek kiközösítése mindennapos egyes iskolákban.

bíp-bíp (törölt) 2010.10.16. 14:22:21

@kokavec: Figyelj nyuszika, miért kéne elhatárolódni (megtette), mert akkor te boldog leszel - akkor meg más bajod lesz, namármost félig cigány/zsidó embereket utálsz (fideszesek fela), akik miatt itt vered a nyálad, meg hozzád hasonló emberkék, nem érzel ebben egy kis skizofrénit? És, ki nem szarja le te mikor vagy boldog? És ki nem szarja le, hogy a világ összes országában képviselteti magát a legfelsőbb szinten a mondjuk úgy szélsőjobboldal. Elárulok neked egy titkot, én sem szimpatizálok velük mindenben, de kis túlzással a magyarországinál csak erősebb jobboldali pártok vannak az európai parlamentekben. Nyíltan nácik is, és kommunisták is.

Lehet jönni erősködni.

Paralelepipedon 2010.10.16. 14:22:46

@.Pierre Bezuhov.: abszolut jól értem a hozzád hasonló degenerált hülye zombik kommunikációját, a tartalommal van a bajom.

kokavec 2010.10.16. 14:24:57

@fog- és Bulawayo magiszter: nem, ez egy utalás volt a kérdésre. De játszd csak a hülyét, ha képtelen vagy érdemben reagálni egy felvetésre, akkor találj csak mindig valami szánalmas kibúvót.

kokavec 2010.10.16. 14:28:20

@bíp-bíp: fuss neki mégegyszer! Kicsit artikulálatlanul folynak össze nagyívű gondolataid.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 14:33:19

@kokavec: 1) Mi baj van az árpáccsávval, magyarellenek kolléga?!
2) Mikor határolódott el a "liberális", zömében zsidó értelmiség a valódi szélsőbaltól, a kollaboráns posztkomcsi mszp-től?
3) Ha egyszer nyíltan hazaárulókat támogat a zsidó elit nagy része, zsidóságuk pajzsa mögé bújva, és bujtatva őket is, akkor lehet-e azon csodálkozni, hogy itten elkezdenek mozgolódni a szellemek?
4) Mikor lövetett, akasztott, kínozott ellenzékieket a Jobbik vagy a MIÉP?

bíp-bíp (törölt) 2010.10.16. 14:36:21

@kokavec: Gondoltam ebből a stílusból értesz, tévedtem. Nem futok neki még1szer, mert leszarlak, mint ahogy a többit is, aki elbassza az egész napját egy ilyen nyomorult faszsággal.

attila1 (törölt) 2010.10.16. 14:36:51

rajcsányi.gellért (ergé)

remélem élvezed, ami itt folyik...

szépen illusztrálják a Spiegel cikket. A tiédet annál kevésbé

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 14:37:33

@val: "Ha nem lett volna kicsit több mint ezer évig az a nemzetieskedő mocsok, amit Magyar (Uram Isten! De kirekesztő) Királyságnak hívtak, te valszeg egy germán, vagy török rabszolga lennél és nem írhatnál ide. (Ha egyáltalán megszülettél volna) :)"

Peetmaster nagyon gyenge ezzel a 14éveseket megszégyenítő "logikus gondolkozásával", de ne hamisítsunk történelmet!
A nacionalizmus a XVIII de inkább a XIX. század szülötte, vagyis a Magyar Királyság nem lehetett nacionalista, sem nemzeti, sem nemzetieskedő ez előtt.

sárkányfő 2010.10.16. 14:37:34

@falesny:
Na itt vagyok. Rengeteg mindent szeretek, képtelenség felsorolni, csak általánosságban így első blikkre: ismerek fantasztikus embereket, szeretem a nyelvet magát, a kultúrát, főleg az irodalmat, népművészetet, nagyon jó a történelmünk, a gazstronómiánk, a tudomány és sporteredményeink, stb. Sok jó dolgot lehet itt találni. Vannak rosszak is, bőven, sajnos. Senki nem áltathatja magát, hogy nincs ezer probléma ebben az országban, rengetg hazugság, önáltatás, történelemhamisítás, rasszizmus, gyűlölet, és persze az az úgy 50-10% közötti csürhe is megvan, ami még a legjobb országokban is előfordul. Lehetne ezt a témát napestig boncolni.

De azért a hazaszerete nem pusztán racionális alapokon nyugszik, az ember a szüleit sem érdem alapján szerti, hanem mert az övéi, és felnőtt fejjel már a hibáikkal együtt elfogadja. Nyilván azt a sok szart ami ebben az országban van, nem öröm megélni,de ez van. Akármilyen állapotban is van ez az ország, akármilyen idióták is akarják maguknak kisajátítani a magyarságot, akkor is a hazám, minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

Amúgy a hazaszeretet szevres részének tartom a kritikát, hiszen ha elhazudjuk önmagunk elől a saját hibáinkat és bűneinket, akkor azokat sohasem tudjuk kijavítani. Ez sötét butaság. A gyógyítás feltétle hogy elismerjük a betegség létét.

@Megfigyelo: Így van.

@Tehetetlen Dodó: fröcsögésed nem óhajtom nézni a továbbiak, őgyhogy most szépen kiszűrlek, csá.

@Martian: igen, ez is benne van.

@Muad\\\'Dib: ó, ne aggódj, én is tojok rád. a lényeg, hogy amivel elején jöttél azza a vacak bűnözési szemponttal, az itt pont nem jó, de örülök hogy már szóba se hozod, tényleg kár volt erőltetni.

@Fell Bandi: ne erőlködj, még a végén megárt. ha nemtetszik a személyem, akkor húzz el innen te, én viszont maradok. és magyar vagyok, bizony, az is maradok amíg élek. ha beszarsz az erőlködéstől, akkor sem te mondod meg ki magyar vagy sem...

bíp-bíp (törölt) 2010.10.16. 14:38:23

@kokavec: Érvrendszered szertefoszlott, kisujjból lenulláztalak, ez itt a probléma.

Bell & Sebastian 2010.10.16. 14:39:57

@attila1:
Erdélyi létedre most összezavarodtál kicsit.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 14:41:36

@ó jaj: Jól van, köcsi, nyomd a szűrőt szorgosan.
A végén tényleg csak a kapcsolat.hu-s kollégáid között maradsz majd, szegény liberálbolsi idióta.

(Kár, hogy ezt már nem látja szegény hülye, milyen jó oka lenne őrjöngve szidni a fasisztákat).

tábormegsemmisítő 2010.10.16. 14:43:15

Németországban nagy hagyományai vannak, hogy a múlt bűneiért mást állítsanak bűnbaknak maguk helyett. Erre a szerepre Magyarország pont megfelel. Most hogy csendben követve a francia példát ott is szabadulni akarnak a cigányoktól, kreálnak máshol egy virtuális konfliktus gócot amire ujjal lehet mutogatni. Nem mi vagyunk a nácik hanem azok ott ni!

Bell & Sebastian 2010.10.16. 14:43:55

@ó jaj:
Elszállt kegyelmed is, a nagy magyar pusztába délibábnak, bosszúból Dodóért.

val 2010.10.16. 14:44:19

@TaTa86.: Ez így van, de félre értesz. Én nem mondtam, hogy ideológiai értelemben nacionalista királyság lettünk volna. Értelmetlen lenne.
Viszont azt eltagadni, hogy a Magyar Királyság (a Szent Korona értelmében is) Magyar volt, se nem több, se nem kevesebb, az lenne történelem hamisítás. Ne kezdjünk bele abba, hogy a valójában nem is volt magyar. :)

kokavec 2010.10.16. 14:44:28

@TaTa86.: lehet, hogy nehéz, vagy talán lehetetlen egy önmagát horda szellemben definiáló embernek megérteni, hogy valaki nem valamely politikai csoportot képvisel, hanem egyszerűen önmagát. Én speciel elhatárolódtam a posztdiktatúra hatalmi továbbélősködőitől éppúgy, mint a nacionalizmust meglovagoló haszonlesőktől. Továbbá a liberalizmusra hivatkozó bűnszervezet szintű pénzlenyúlóktól is. Az nem úgy van, hogy ahány politikai párt van a hatalom közelében egy országban, annyi világnézet/gondolkodásmód. Egyszerű a világképetek, viszont közel sem lehet vele lefedni az összetett problémákat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 14:46:01

@Megfigyelo: Van valami megható primitivizmus gondolkodásodban.

Nincsenek társadalmi folyamtok, nincsen kereset, és kínálat, nincsen ok és okozat.
Csak van a Patás Orbán, aki létrehozta a Jobbikot...

A szellem mellesleg nem a palackból szökött ki. Itt nem arról van szó, hogy a magyar Azkabanban őriztünk 800ezer lelket, akiket a szemét OV kiengedett, mint Voldemort.
A szellem nagy része ott volna eddig az mszpések között, csak éppen a mi diktatúrában szocializálódott, gyökértelen, frusztrált prolink jó frusztrált proli. Aztán ha a mi frusztrált prolink csalódik a mi demagógiánkban, gyűlöletkeltésünkben, aljasságunkban, és átmegy a szomszéd demagógiájához, akkor hirtelen a társadalom ellensége lesz.

A jobbik másik része pedig egyszerűen csak egészséges fiatalokból áll, akik nem birka módra vonulnak a vágóhídra, hanem korunknak megfelelően lázadnak.

Bell & Sebastian 2010.10.16. 14:46:17

@tábormegsemmisítő:
Ne fáradj, Herr Sturm már megfejtette. Ki későn kel ... :)

Fell Bandi 2010.10.16. 14:47:58

@ó jaj: szívesen megmondanám, ki vagy te, de nem tűri a billentyűzetem az ilyen szavakat. Azért jól teszed, ha ruhacsipeszt teszel az orrodra, hogy ne érezd a zsidóbűzt...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.16. 14:48:25

@Bell & Sebastian:

"Téged nem a zsidóságod miatt üldöznek csak, valami egészen másért is."

már csak azért sem, mert nem vagyok az :D
bár igényed az lenne rá... mint minden rendes kurucnak :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 14:49:33

@val: Mondjuk azt, hogy hungarus-öntudatú volt, és akkor kiegyezem! :D

@kokavec: Az a gond, hogy nem értem mi a baj a nacionalizmussal... Így nem is értem, miért kéne akárkinek elhatárolódnia tőle, sőt azt sem értem, hogyha nincs nacionalizmus, akkor mi van helyette.

bíp-bíp (törölt) 2010.10.16. 14:49:42

@kokavec: ilyen jó dolgokat is tudsz írni..., nem semmi, inkább ezt kövesd, mint a másik énedet.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.10.16. 14:52:03

@politicus: okké, egyetértünk:)

@dobray: a tegnapi btk-s beszélgetésen még nem zavartak annyira az ilyenek, ha jól emlékszem.

kokavec 2010.10.16. 14:52:13

@bíp-bíp: látod, hogy elkapkodtad azt a buta nyuszizást.

kokavec 2010.10.16. 14:54:42

@TaTa86.:
"Az a gond, hogy nem értem mi a baj a nacionalizmussal"
Szerintem is ez a gond, és nem csak veled, hanem országos szinten. Ezért is nehéz a többségnek helyén kezelni, mi veri ki a biztosítékot a német sajtóban M.o-val kapcsolatban.

sárkányfő 2010.10.16. 14:56:02

@Bell & Sebastian: tessék?

@Fell Bandi: "zsidóbűz"... te önként támasztod alá a Spiegel cikkét. Szép tőled.

baliquez 2010.10.16. 14:58:16

Leszállhatnának a gótok a zsidajainkról, sokba vannak nekünk, közük nincs hozzá hogy milyen mértékben rühelljük őket, utálják csak a sajátjaikat, mieinket meg hagyják békén hadd tologassák/tenyésszék világuralmi sakkjátszmájukban a feketegyalogokat.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 15:00:12

@kokavec: Nem a német sajtóban, csak annak egy kicsiny ballibsi szegmensében és abban is csak megrendelésre.
Különben fingjuk nincs arról, hogy mi történik Magyarországon, jól elvannak a saját neonácijaikkal is.

m s e 2010.10.16. 15:04:22

@fog- és Bulawayo magiszter:

Úgy gondolom, hogy az várhat választ a saját kérdésére, aki mások kérdésére válaszol.

A párbeszédhez az is szükséges lenne, hogy megértsd magad másokkal. Ha ez számodra nem fontos, az nem az én bajom.

Paralelepipedon 2010.10.16. 15:04:23

@ó jaj: "te önként támasztod alá a Spiegel cikkét. Szép tőled"
Az ilyen cikkeknek pont ez a célja. Addig "vizionálják" az üldözést, amíg el nem érik, hogy végre azt mondja nekik valaki, hogy na most már tényleg elmentek a jó büdös...

val 2010.10.16. 15:04:34

@kokavec: Egyébként én sem tudom, hogy valójában mi a baj a nacionalizmussal, örülnék neki, ha leírnád pár szóban, ugyanis szerintem az a baj, hogy sokan nem tudják, hogy mi az (lásd elmúlt 65 év eredménye) és így mondják, hogy baj van vele.

fehértehén 2010.10.16. 15:05:12

@.Pierre Bezuhov.:

"Másrészt a mocsok, amelynek a Jobbik csak egy részhalmaza, az ő ideológiájukból sarjadzott ki - ami nyilván ismét csak a kellemetlen tények listáját gyarapítja. "

Én még konkrétabb lennék. Mert az ideológiai geneológia maszotolós/olható dolog. AKIK idején szárba szökkent ez a mocsok, amit említesz. És meg is érkeztünk a qui prodesthez drága aktivista barátom: MSZP-SZDSZ. Olyan ugyanis még nem volt az univerzumban, hogy a szélsőségek erősödésekor az épp akkor regnálót bandát kihagynák a felelősségosztáskor. Nálad/nálatok lehet persze. De ha nem haragszol, ezen már túljutottunk, sokan-sokan.

lehet más a handa-banda 2010.10.16. 15:13:18

Most akkor barna eső hull az égből vagy csak a macska szart bele a ventillátorba?

kokavec 2010.10.16. 15:13:23

@Tehetetlen Dodó: az egész német sajtóban (nem csak a Spiegelben) rendszeresen negatív hangsúllyal jelenik meg Magyarország az utóbbi időkben. Azok a dolgok, amik nálunk többségi, tehát "normális" kategóriába tartoznak, ott alapvető jelei az antidemokratikus, vagy a nacionalista és rasszista folyamatoknak. És nagyon kényesek erre a témára (nem úgy, mint pl. Franciaország).

tábormegsemmisítő 2010.10.16. 15:19:31

@kokavec: "Azok a dolgok, amik nálunk többségi, tehát "normális" kategóriába tartoznak, ott alapvető jelei az antidemokratikus, vagy a nacionalista és rasszista folyamatoknak"

Mondd csak ki kereken: Magyarország egy fasiszta ország. Nemcsak alacsonyabbrendűek vagyunk, hanem még rasszisták is

m s e 2010.10.16. 15:19:57

@m s e: megértsd = megértesd

nevetőharmadik 2010.10.16. 15:20:46

Ha még sokszor elmondják nekem, hogy utálom a zsidókat, a végén még el fogom hinni.

Ez nem aggaszt senkit?

Muad\\\'Dib 2010.10.16. 15:21:41

@kokavec:
A nacionalizmusról láthatóan nincs legcsekélyebb fogalmad sem. A nacionalizmust kevered a sovinizmussal, ami nem baj, csak rámutat a magyar valóságra, ahol ez teljesen természetes, hogy valaki ennyire műveletlen. A nacionalizmus nem üldözendő, hanem alapvető elvárás a világ vezető hatalmainál. USA, Franciaország, Japán, Nagy-Britannia, stb.

Bell & Sebastian 2010.10.16. 15:22:00

@.Pierre Bezuhov.:
Evidenciákról eleve nem vitázom, mert pont annyit ér egy hsz., amennyi az igazságtartalma.
Ez esetben a tiéd erősen konvergál a nullához.

kokavec 2010.10.16. 15:24:27

@tábormegsemmisítő: nem duzzogni kell, hanem megérteni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 15:29:51

@kokavec: Nem válaszoltál.

Egyébként ne kelts itt németellenes indulatokat! Beszéltem németekkel, német származású magyarokkal, de ez a mentalitás igen távol áll tőlük.

Jamesboci 2010.10.16. 15:31:46

kár a karaktereket koptatni. a cikk ugy sz@r ahogy van.
Üdvözlöm Tamásgáspár, Konrád és Gréci urakat.

kokavec 2010.10.16. 15:32:20

@Muad\\\'Dib: A nacionalizmus fogalmát elég nagy skálán értelmezhetjük. Nem műveletlenségből értelmezem a sovinizmushoz közeli értéken, hanem mert a fogalom mai használata nagyjából ezt a világnézetet feltételezi.
Önmagában a saját társadalmának felemelkedéséért dolgozó vagy ezt kívánó, a saját kultúráját ápoló szemléletet már nem nevezzük nacionalizmusnak.

Jamesboci 2010.10.16. 15:33:41

@nevetőharmadik:
hát szeresd őket..: dd
annyian utálták őket az elmult 20 000 évben... minden alap nélkül....??

kokavec 2010.10.16. 15:35:18

@TaTa86.: nem keltettem németellenes indulatokat. Nem érted a mondataimat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 15:35:24

@kokavec: "Önmagában a saját társadalmának felemelkedéséért dolgozó vagy ezt kívánó, a saját kultúráját ápoló szemléletet már nem nevezzük nacionalizmusnak. "

PEdig de. Kis pontosítással: "Önmagában a saját nemzetének felemelkedéséért dolgozó vagy ezt kívánó, a saját kultúráját ápoló szemléletet nevezzük nacionalizmusnak. "

Egyébként ezzel a nagy antinacionalizmussal tudod úgy vagyok, mint a viccben a beszívott medve, a folyton futni akaró nyugszikával:
"F*szom fog mindig futni, ha a nyúl bespeedezett!"

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 15:35:54

@kokavec: Elárulom neked, hogy az átlagnémet szarik erre a libsi mániára. Hatvan éve meakulpáztatják őket, nyíltan nem beszélnek, de az nem jelenti azt, hogy beveszik a sok hülyeséget.
Reggel már leírtam, mennyit ér egy ilyen akció, de a kedvedért megismétlem:

Elég hatástalan, legfeljebb a Németországban erre fogékony ballibsi rettegények kapnak újabb lelki muníciót ahhoz, hogy hülyeségükben újra megerősödjenek.
A nyugatnémeteket 60 éve kondicionálják arra, hogy ők gonosz, nácifasiszta nép és ezért hetedíziglen is bűnhődniük kell, különösen újra meg újra fizetett vaskos kártérítések formájában.
De ez a folyamatos tudatmasszírozás elég labilis eredményt hozott: bármely vidéki német kocsmában közepes mennyiségű tudatmódosító szer (két Doppelkorn + két Pils) beszedése után eme kondicionálás hatása nyomtalanul elmúlik és felcsendül az Erika meg a Westerwald.

Szegény Konrád meg szegény TGM bíztos hígra fosná magát a rémülettől, ha arra járna.

sárkányfő 2010.10.16. 15:38:27

@Paralelepipedon: ez a Bandi fiú engem küldött el a picsába, nem a Spiegelt.

Amúgy hogy is lehetne bárhogy kihozni hogy a Spiegel mostani cikke bűnös azért, mert itt a magyarok tömegesen zsidóznak ki tudja mióta? :D Ezt a logikát....

bíp-bíp (törölt) 2010.10.16. 15:38:28

@Muad\\\'Dib: Jó dolgokat írsz, de úgysem fogják megérteni, kár az energiákért. Sajnálom, hogy kevesen gondolkodunk, de öröm, hogy a 100-ból mindig vagyunk páran. Mi fogjuk megreformálni ezt az országot, otthonról, és külföldről. Sok erőt hozzá. Tetszik, hogy a gondolataidat alátámasztod. Üdv!

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 15:38:33

@Bell & Sebastian: Szeret Téged ez a Behugyoz gyerek.

kokavec 2010.10.16. 15:41:10

@bíp-bíp: a két frusztrált hogy egymásra talált. Akik minden válaszukat egy személyes sértegetéssel vezetik be.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 15:41:12

@kokavec: Nagyon is értem.
De úgy látszik te nem érted, amit én mondok.

Kicsit látványos, ahogyan ez a rasszistázás, antiszemitázás, nacionalistázás ki van osztva a különböző országok médiájában...
Az is látványos, hogy a média véleménye milyen szinten nem korrelál az egyes országok lakosságának véleményével.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 15:44:12

@TaTa86.: Épp ezt próbáltam megvilágítani előtte.

Martian (törölt) 2010.10.16. 15:44:27

@kokavec: "Önmagában a saját társadalmának felemelkedéséért dolgozó vagy ezt kívánó, a saját kultúráját ápoló szemléletet már nem nevezzük nacionalizmusnak."

Akkor patriotizmus...? a jenkik például szeretik ezt a szót.
:)

Bell & Sebastian 2010.10.16. 15:45:18

@Tehetetlen Dodó:
Elsőre lépre ment az avatarommal. :)))
Meg nem mélyült el túlságosan Tolsztojban. :)))

kokavec 2010.10.16. 15:45:30

@Tehetetlen Dodó: nem tudom, én nagyvárosi értelmiségi németekkel kommunikáltam, nem falusi kocsmák törzsvendégeivel.

fakeplastic 2010.10.16. 15:48:32

el lehet éppen bagatellizálni a dolgot, csak attól épp olyan távol kerülsz a valóságtól, mint a Spiegel... csak kicsit távolabb

Paralelepipedon 2010.10.16. 15:50:06

@ó jaj: nem értettem félre, csak azért címeztem neked amit írtam, mert a te mondatodhoz illeszkedett. A Spiegel és hasonló külföldi cikkekkel kapcsolatban pedig mindig felbukkannak szeretett magyar hazánkfiai is, mint most pl. ez a TGM "filozófus", vagy a Vidám Vasárnap tévé rendszeres sztárvendége, Paul Lendvai.

kokavec 2010.10.16. 15:51:41

@Martian: szerintem még a patriotizmus is több ennél, nemhogy a nacionalizmus (a mai szóhasználatban).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 15:52:40

@kokavec: Vagyis a helyi szdsszel. :)
Németeknek még megy a szekér, de majd ha döccen egyet, ők és helyre fogják tenni őket.

kokavec 2010.10.16. 15:55:24

@TaTa86.: "Vagyis a helyi szdsszel" Megint a magyar politikai felosztással akartad értelmezni a világot. Pedig nagyon nem univerzális ez a mérce.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 15:55:46

@kokavec: Pardon, elfelejtettem, hogy egy felvilágosult, antirasszista, antinacionalista világpolgárnak a vidéki nem is ember.
Feltételezem ezekután, hogy a nagyvárosi értelmiség alatt a helyi libsi megmondókat kell érteni, természetesen.
Ez esetben az eredmény is garantált, hehe.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 15:56:47

@TaTa86.: Hehehe, valahogy úgy.
Ezeknek csak ez az értelmiség.

p0wer 2010.10.16. 15:58:31

Útálom a zsidókat. És? Ők is útálnak engem. Nem is értem ezeket a posztokat..

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 15:59:28

@kokavec: "Önmagam alfája és omegája vagyok."
Ez van. :)

Nem tudok mást mondani, mint a saját tapasztalataimat. Ezek szerint van hasonlóság Németország és Magyarország között.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.10.16. 16:04:28

Gratulálok a Spigelnek az alapos helyzetelemzésért. (irónia volt)

Antiszemitizmus tényleg van, de a szájkaratén kívül sok veszély nem fenyegeti a zsidókat.

dei · http://erdei.aplus.pl 2010.10.16. 16:06:05

Engem mondjuk nem érdekel ez a blog (teljesen fölösleges kitolnia az Indexnek a főlapra szerintem), de ha a hivatkozott cikk írója, észrevéve tévedését módosított a címen, akkor nem illenék a reagálásban is megváltoztatni a szöveget?
Mondjuk értem én, hogy errefelé az illem nem jelent semmit.
Mivel a továbbiakban nem olvasom a komenteket, teljesen fölösleges a reagálás.
Köszönöm a figyelmet.

kokavec 2010.10.16. 16:06:32

@Tehetetlen Dodó: a falusi kocsmák törzsvendége is ugyanolyan ember, csak kevésbé érti miért gondolja azt, amit. Ennek következtében pedig lényegesen kevesebb esélye van változtatni rajta (mint ahogy neked és TaTa86-nak is).

Ezért új információk, vagy gondolatok hallatán soha nem a meglévő gondolatait vizsgálja felül újra és újra, hanem mindig csak számára elfogadható érveket keres a meglévő igazolására.

A gondolkodás folyamatát tehát alapvetően félreértelmezi, mint ahogy a vita fogalmát is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 16:09:22

@kokavec: Naná, de te teljesen más vagy. :)

"Ezért új információk, vagy gondolatok hallatán soha nem a meglévő gondolatait vizsgálja felül újra és újra, hanem mindig csak számára elfogadható érveket keres a meglévő igazolására."

Tudod az a vicces, hogy az utóbbi 40-50 év kihívásaira a progresszív nemfalusikocsmákbajáróértelmiség semmilyen választ nem tudott adni. Ez valószínűleg pont azért van, mert egyszerűen képtelen felülvizsgálni azokat az übermensch gondolatait.

2010.10.16. 16:17:50

egyszer már sz*rrá kellene perelni a Spiegelt, Kertészt meg a többieket.
Főleg hogy a külhonba szakadt megrögzött hazudozó 'honfitársaink' mindent megtesznek hogy visszasírják az szdsz-mszp kormányt. Bár Kertésztől mondjuk mit várhatunk, anno feldobta azokat is, akikkel egy vagonban utazott, csakhogy mentse a bőrét.

Martian (törölt) 2010.10.16. 16:17:57

@kokavec: azért hoztam fel példának a jenkiket, mert ők a "zászlólengetős" patriotizmus tipikus példái... ha valaki ezt ott kritizálja, az ottani népesség zöme kiközösíti, esetleg bántalmazza is.
Ahhoz képest a magyar nacionalista szemlélet egy halvány, némileg komplexusos utánérzés.

De például a svédek is gyakrabban használják a nemzeti szimbólumaikat, mint azt magyarországon szokás (az alkotmányos monarchiákban eleve erősebb a patriotizmus).

kokavec 2010.10.16. 16:19:11

@TaTa86.: miért, szerinted komoly tényező a magyarországi társadalmi folyamatokban a "progresszív" értelmiség véleménye?

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:20:32

@kokavec: sehol egy kérdés? Ha gondolod, tegyél fel egyet, és ha gondolom, felelek rá. Abból majd leszűrheted, milyen a kérdésmegválaszolási képességem. De hogy az a játékot játsszátok, hogy fel sem teszitek a kérdést és máris fröcsögtök, kissé megbukott most áprilisban és októberben.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 16:22:13

@kokavec: 65 évig nem komoly tényező volt, hanem kizárólagos.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:23:29

@attila1: csobbanj bele a hűs vízbe, mielőtt felrobbansz. A kádári kusst sírjátok vissza?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.10.16. 16:24:24

bicskanyitogatoan elfogult, tenybeli tevedesetol hemzsego, pozorkodo stilusban megirt (nagyon joindulatuan szolva) felmuvelt cikk. sot, a teljesen hamis kontextus vazolasanak magasiskolaja - az ujsagiras legalja.

a botrany az, hogy ilyet le lehetett hozni.

(hianyoznak az ekezetek, elnezest)

kokavec 2010.10.16. 16:24:24

@Martian: De a svéd köztudatban ez nem kapcsolódik össze kisebbségi komplexusból eredő felsőbbrendűségi érzéssel más népek irányában.
Az amerikaiak viszont nem is nagyon tudják, hogy vannak más népek is.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:25:40

@m s e: van kérdésed, mikiegérfül? Tedd fel. Azt viszont ne várd, hogy kitalálom.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:26:53

@val: ne légy komolytalan. Ezeknek axióma, hogy a nacionalistákat (egy nemzetet leszámítva) gyűlölni és gyűlöltetni kell.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:29:33

@ó jaj: logikátok a régi :( Semmit nem fogtál fel az itt leírtakból.

A régi szólás szerint egy vakond vagy nagyon okos, vagy nagyon hülye. Te melyik kategóriába sorolod magad?

kokavec 2010.10.16. 16:30:40

@fog- és Bulawayo magiszter: te miért beszélsz még mindig többesszámban? Sehogy sem fér a világképedbe a csordaszellem nélküli létezés?

Tudod te pontosan mi volt a kiinduló problematika. Ezzel az átlátszó sunyi mellébeszéléssel engem nagyon nem ingerelsz vitára. Ahhoz egyenesen kellene viselkedni és válaszokat megfogalmazni (vagy legalábbis megpróbálni).

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:31:16

@TaTa86.: reméljük, ez most megváltozik. Tényleg nagyon gyomorforgató ez már.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:32:36

@kokavec: tehát nincs kérdés. Régóta tudom. Amióta fröcsögni kezdtélm hogy miért nem válaszolok rá.

Sehogy sem férne a fejembe, hogy nem alkottok kártékony csordát.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:33:50

@kokavec: tényleg ám! Hol is van az SzDSz? :D :D

Martian (törölt) 2010.10.16. 16:35:11

@kokavec: azért a svédeknek is van jópár dehonesztáló viccük a norvégokkal kapcsolatban... :) és a bevándorlókat sem fogadják tárt karokkal.
Sőt, anno Olof Palme meggyilkolása után sokan voltak, akik otthon, zárt ajtók mögött pezsgőt bontottak.

Szerintem az igazi patrióta saját nemzeti gyökereit nem mások leminősítésével egybekötve tiszteli. Sőt, több bizalma van az olyan emberhez, aki más nemzet fiaként ugyanúgy megbecsüli a saját kultúráját.

osborne 2010.10.16. 16:40:05

Konrád árókásó úrnak már egy berlini albira sem fussa?

thinker_ 2010.10.16. 16:40:21

majd ha lesz egy kis időm akkor sajnálom a zsidókat. megélhetési rettegők :)

Viviparus 2010.10.16. 16:40:21

@kokavec: azért mert két vén f@sz beszélget, egy harmadik meg leírja attól még nem kell betojni...

kokavec 2010.10.16. 16:44:27

@Martian: persze, a szomszédokkal mindig van rivalizálás. Azért a bevándorlókkal elég tisztességesen bántak mindig ahhoz, hogy ilyet ne lehessen felróni nekik. Ennél már csak az lenne előzékenyebb, ha félrevonulnának a sarkkörön túlra, hogy nyugodtan vegyék át az országot a bevándorlók. Azért gondolkozz már kicsit, mielőtt a svéd bevándorlás-politikát "kirekesztő"-ként kritizálod.

Igen, a patrióta szerintem is nagyjából ezt képviseli.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 16:45:49

Egy magánbeszélgetés alkalmával Debreczeni József megvallotta, hogy tollba diktálták neki a Gyurcsány Ferencről szóló könyvét.

FYI

kranführer 2010.10.16. 16:52:52

Az ilyenek (az újságíró, meg konrád gyurika is) menjenek a jó kurva anyjukba rettegni.

Gyárfás 2010.10.16. 16:52:54

nem lehetne fenntartani egy olyan kormanyszervet ami figyeli a kolfoldi sajtot es ilyen esetekben szarra perel minden hazug hitelrontot?

lehet más a handa-banda 2010.10.16. 16:57:31

Konrád füves cigi utáni köpését Debreczeni rosszmájasba töltve pácoljad meg egy Kertész nyilatkozat közben elfolyt szokásos turha mennyiséggel, és kész a hungarikum libsi módra

2010.10.16. 16:58:07

@tábormegsemmisítő: olyan ez mint amikor valakik beleszarnak a ventillátorba, akik meg szepellősek lettek ettől, szeretnék letörölni, de szerencsétlenek, csak szétkenik magukon. Naná, hogy mind bebarnulnak.

m s e 2010.10.16. 17:00:49

@fog- és Bulawayo magiszter:

Nem várom el tőled semminek a kitalálását. Ha képtelen vagy felidézni a saját magad által írtakat, értelmezni, hogy mire nem válaszoltál, én nem fogom elmagyarázni.

Párbeszédhez partner vagyok, kötözködéshez nem, úgyhogy a magam részéről befejeztem veled a diskurzust.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.10.16. 17:02:03

ne mérgelődjenek! vegyék fordítva a kezükbe a dolgot és úgy vizsgálják meg! baj lenne, ha igaz lenne a cikk? ugye! :)

vizipipa 2010.10.16. 17:07:31

"Budapest az antiszemitizmus fővárosa"

Berlin meg a hülyeség fővárosa. Na, melyik a jobb?

Egyébként a Spiegel ilyenkor irigykedik vagy eszmét terjeszt?

r7zw48 2010.10.16. 17:11:44

Úgy látom, ezt a választási eredményt mindkét oldal túlértékeli.
Ha a veszteseknek nem tetszik, ők tehetn(né)ek a helyzet ellen a legtöbbet, mint ahogy ők is - sőt csak ők - tettek érte a legtöbbet.

Hiába látják a "zemberek", hogy mindig, minden változik, mégis mindig abból indulnak ki, hogy a dolgok pillanatnyi állása örökké tart.
Pedig hát dehogyis! Legfeljebb a pillanatnyi haszonélvezők dagasztják ezt a tévhitet.

Egyébként, ha nagyon meg kéne reformálni a magyar alkotmányt, és mondjuk csak egy mondatból állhatna, szerintem akkor tévednénk a legkisebbet, akkor veszítenénk a legkevesebbet, ha így szólna: Legyen minden úgy, mint a németeknél.

aszekelyek 2010.10.16. 17:11:53

@fog- és Bulawayo magiszter: hol van, holvan, hát egy van a kóterben, mesterházy néven. ha azt is kinem mosták már..Ez a megfélemlítés?? A hajuk szála nem görbült , a többieknek , úgy tudom. Pedig volna miért. No de kilökte őket a hatalomból a nácifaszta reborn fasizmus itten... Az télleg sajáos logika, hogy anti szemitizmusba keveri a dolgozó romák elleni aljas merényletekt, amikben a katonai szervek kissé gyanú árnyékába kerültek...Persze államdóan a z általuk megnyomorított cigány kisebbséget tolták maguk előtt... Csak a pénz a jóvátétli , mintha nem hozzájuk landolt volna..., újsághírek és hiteles holocausttúlélők képviselője szerint. VAn pár elvetemúlt tolvaj, ténbyleg ebben az országban, aki még arra is képes, hogy ráfogja másokra, amit tett...-- pld disznólábat a cipőkbe. Kell valami alapot is csinálni ennek a jajgatásnak elvégre. Miért pont az lenne kóser ebben a dumában, amit közöltek? Az egész, egy rakás csúsztatás, szadesz módra. Kijavították utólag? az érdekes, amikor megjelent, mi volt odaírva. Ki olvassa másnap? Egy helyreigazítás ugyanott megjelentetve, talán korrekt lett volna, nem? Csak ezt ök is úgy találták, így nem azt tették.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 17:15:48

@m s e: nincs kérdés? Akkor mire válaszoljak? Kiröhögtetitek magatokat. Nagyon csúnyán.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 17:18:09

@aszekelyek: igen, az a disznólábas lebukásuk rohadt kínos volt.

Martian (törölt) 2010.10.16. 17:19:30

@kokavec: nem a svéd bevándorlási politika a kirekesztő, hanem a "népi" intolerancia szintje növekszik...

Fell Bandi 2010.10.16. 17:20:58

@ó jaj: a zsidóbűzre: a szememet be tudom csukni, de ha akarom ha nem, a szagokat érzem. Ez van. De el is lehet innen menni, ahogy a kúrcsányi mondta..

aszekelyek 2010.10.16. 17:20:59

@r7zw48: Egy frászt. Ott éppen nagyban fosztogatják a legszegényebbeket, a leggazdagabbak. Tojnak rá, mit akar a nép. Onnan jövök, e 1 hete.Ott is hüllyének nézk folyvást a zembereket. No jó, arányaiban több is van :) irigy, uszítható és hasonló bűnben élő is. nem, nem kérünk a jó németországból... Elég volt a második világháborúban. Amit ezek a cikkszerzők persze ránk akarnak varrni. Akkora vagyonok vannak ott-összelopva egész Európából.... Minthogy semmijük se volt 39-ben,....Hogy nem lehetnek korrektek. Már azért sem. CDU is hazudik, CSAu-is csak a koncon marakodnak... és hüllyítik a németeket. No és rasszisták, mint a fene. A törökök náluk a mi rpmáinkkal egy helyen vannak... Csak addig voltak jók, míg cselédmunkaszolgálaton a xart pucolták utánuk. Kevesen.

aszekelyek 2010.10.16. 17:28:31

@TaTa86.: Szerintem inkább gyáva hozzá.Ezért nem is akarja. Sérülne az énképe. Még hogy ő is csak egy halandó?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 17:33:25

@aszekelyek: Én azt írtam, hogy képtelen rá, azt nem fejtettem ki miért képtelen rá.

A te válaszod, szvsz jó megoldás. Egyszerűen fél szembesülni a valósággal.

zoncolan 2010.10.16. 17:44:09

Egy korábbi cikkük annak alátámasztására, hogy egy ócska politikai bulvárlap a Der Spiegel. Egy budapesti egyetemistát "Lenin unokájának" titulálva mutatnak be, s adnak kórképet a gulyáskommunizmus utáni helyzetről. Természetesen fals az egész, de az újságíró tudja, ha valaki nem hiszi, járjon utána, mi van a tükör túloldalán. Na, ennyit a németekről...
DER SPIEGEL 9/2001 - Lenins Enkel im Cyberspace

Lenny 2010.10.16. 17:44:22

Én már unom ezt a zsidó rinyálást, ezt a folyamatos félreferdítésekkel és csúsztatásokkal alátámasztott komplexust, amely azután visszaüt és akkor tovább erősíti a komplexusukat.
Arról miért nem írnak, melyik a nagyobb "fajgyűlölő".
Németországban is van gyűlölet, maximum a könyvespolcról le vannak véve a régi könyvek,mert a nép a top3 legcenzúrázottabb országában él. Vajon miért. ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.16. 17:44:30

" „Neofasiszta bűnözők roma családokat támadtak meg, hat embert megölve egy gyilkosságsorozatban. A Fidesz jobboldali populistái kétharmados többséget nyertek el a parlamentben, míg az antiszemita Jobbik 16,7 százalékot szerzett, így a harmadik legnagyobb párt lettek a szocialisták mellett. Ismeretlen vandálok véres disznólábbal gyalázták meg a holokauszt-emlékművet”"

Ennek melyik része nem igaz?

Lenny 2010.10.16. 17:48:21

@Fedor: És akkor Budapest antiszemitizmus fővárosa?
???

BushDoctor 2010.10.16. 17:51:00

@Tehetetlen Dodó: "De ez a folyamatos tudatmasszírozás elég labilis eredményt hozott: bármely vidéki német kocsmában közepes mennyiségű tudatmódosító szer (két Doppelkorn + két Pils) beszedése után eme kondicionálás hatása nyomtalanul elmúlik és felcsendül az Erika meg a Westerwald." : Nem tudom ezt honnan veszed barátom, de valami rettenetes tévedésben vagy. Németországban a fasiszta eszméket az üldözött és megvetett neonáciktól eltekintve gyűlölik és szégyenlik az emberek. Hosszú időt töltöttem Németországban, Észak rajnától, a ruhr vidéken át az "ősnáci" bajorországig és mindenhol ezt tapasztaltam. Ott már megtanulták a történelmi leckét szemben a magyar bokacsattogtatós, kakastollas összekacsintva zsidózós, cigányozós kirekesztő, befelé forduló, tizenkilencedik századi múltba révedés helyett.
Igaz kőkemény és szigorú törvényeik vannak, ott nincs ennyi kibúvó mint nállunk, ott egy vona féle mellénykés akció után úgy vágták volna sittre hogy arról kódul, persze ott nem kapott volna 16+%-ot max 1.6-ot a bőrfejűektől.

Kassian 2010.10.16. 17:55:24

Azt nem értem, hogy mi nem igaz a cikkben, azon kívül, hogy a jobbik nem kormánypárt?

A jobbik fajgyűlölő, antiszemita, fasiszta párt? Igen.
Bent vannak a Parlamentben? Igen.
Működtetnek félkatonai szervezetet? Igen.
Tagjai közt sűrűn elfordulnak köztörvényes bűnözők? Igen.
Sok korábbi fideszes igazolt át a jobbikba vagy onnan a fideszbe? Igen.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.16. 17:57:03

Mindig ez van.
Tűz szítása,nyervákolás,halál.
Mióta világ a világ.
Isten választott barmai.

Lenny 2010.10.16. 17:58:20

És? Budapesten bántják a zsidókat? Hol? Mikor?
Vagy csak akkor elfogadott egy kormány és főpolgármester, ha zsidó?
Ha nem, akkor itt a világvége?
Sorry, de zsidó ismerőseim elmenekülnek minden évben Okt.23-án, már vagy 4. alkalommal a városból.
Ez a komplexus.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 17:59:46

@Kassian: sok komcsi is.

Budapest az antiszemitizmus fővárosa?

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 18:01:26

@Fedor: a vandálokat leleplezték. Szocialisták voltak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 18:02:15

@Fedor: "Neofasiszta"

Mikor beszéltek a gyilkosok arról, hogy korporatív államot szeretnének létrehozni, ami a Fasiszta Nagytanács vezet?

"A Fidesz jobboldali populistái "
Ez a populistázás olyan mint óvodában a tetvesezés. Semmit nem jelent, kb úgy fordítható le: "a Fidesz akiket mi nem szeretünk"

Végül: örülnék, ha a 3 mondat 3 állítás között rámutatnál akármilyen logikai kohézióra.
Nekem úgy tűnik ez sunyi sejtetés, árukapcsolás. Bele akarja a szerző paszírozni az olvasók tudatalattijába, hogy a Fidesz, és Magyarország szavakról a cigányok meggyilkolása, és a holoemlékmű spontán, művészi célú átalakítás jusson eszébe.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 18:03:24

@Grift: Maga már a múlktor is közel volt ahhoz, hogy kipenderítsék innen, és még mindig rángatja az alvó oroszlán sörtéit. Már a múltkor is bele teccett szaladni egy nagyobbacska maflásba. Csak halkan kérdezem, nem érdemesebb inkább meghúznia magát? Kis antiszemita. Addig is míg gondolkodik a válaszon, küldök csemegét, fogyassza jó ízzel:www.youtube.com/watch?v=NR4wipToefE&feature=related

osborne 2010.10.16. 18:07:05

@Fedor: @Kassian:

Már a cím egy ordas nagy hazugság?

Igen.

(nincs továbbiakban miről beszélni :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 18:07:28

@Kassian:
"A jobbik fajgyűlölő, antiszemita, fasiszta párt? Igen."
A jobbik nem fajgyűlölő, nem fasiszta. Sajnos ezeknek a szavaknak nem vagy tisztában a jelentésével. :(

"Működtetnek félkatonai szervezetet? Igen."
???
Ennyi erővel a Societas is félkatonai gerillaszervezet.

"Tagjai közt sűrűn elfordulnak köztörvényes bűnözők? Igen."
Definiáld pontosan a "sűrűn" kifejezést! Ez ebben a formában nem állítás, hiszen az igazságtartalma nem egyértelműen megállapítható.

"Sok korábbi fideszes igazolt át a jobbikba vagy onnan a fideszbe? Igen. "
Ugyancsak: Mi az, hogy "sok".
Sok korábbi mszps mostmár jobbikos, de van egy jobbikos képviselő aki 94 előtt szdszes volt.

Tehát 5ből egy "állításod" állítás és igaz:
"Bent vannak a Parlamentben? Igen."
Ezzel nem értem mi a gond.

túrós_rudi 2010.10.16. 18:09:57

Sok büdös köcsög náci van itt. Honnan fújta ide őket a szél ?
Undorító.

val 2010.10.16. 18:15:58

@Kassian:

A jobbik fajgyűlölő, antiszemita, fasiszta párt? Nem, nem, nem.
Bent vannak a Parlamentben? Igen.
Működtetnek félkatonai szervezetet? Nem.
Tagjai közt sűrűn elfordulnak köztörvényes bűnözők? Nem.
Sok korábbi fideszes igazolt át a jobbikba vagy onnan a fideszbe? Nem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 18:20:55

@val: Mondjuk az antiszemita jelzőt én nem nagyon tagadnám a jobbik esetében... Maradjuk a realitásoknál. :)
Más kérdés, hogy a zsidók előbb gyűlölték a jobbikot, mint a jobbik a zsidókat, de ettől a tény, tény marad: a jobbik zsidógyűlölő.

Vagy egyszerűen csak nem vigyáznak a fogalmazással, és olyasmiket is mondanak, amivel egyébként abban a formában maguk sem értenek egyet.

Esperes úr 2010.10.16. 18:37:35

"Az nincs, de igény volna rá"...szól a régi vicc

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 18:40:50

@BushDoctor: Én is sok időt töltöttem "Németországban, Észak rajnától, a ruhr vidéken át az "ősnáci" bajorországig" és tapasztaltam, hogy a rájuk kényszerített állandó önostorozás a harmadik körig tart és azután előkerül az egészséges nemzeti érzés. Természetesen ezt lehet jó libsi módjára bokacsattogtató nácifasiszta nosztalgiának hívni, mert ugye más nincs is a világon.
Természetesen ha ezt az időt az ottani ballib értelmiség körében töltötted, vagy a kollektív bűnösség elvét 65 éve szilárdan sulykoló ideológia harcos aktivistájaként léptél fel, nemigen kerülhettél olyan viszonyba a helyiekkel, hogy tapasztalhattad volna szégyennek bélyegzett nemzeti érzelmeiket.

sprenczl 2010.10.16. 18:42:07

A nyemeckíjek csak foglalkozzanak a büdös-burkás kissebbségükkel, ami lassan a fejükre nő. Hála a sok liberálisuknak. GigaLOL.

sprenczl 2010.10.16. 18:43:51

@túrós_rudi: " az nincs, de igény volna rá"...MegaLOL.

2010.10.16. 18:46:00

@túrós_rudi: inkább vagyok egy köcsög neonáci mint egy olyan gyűlölködő mint te :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 18:48:10

@BushDoctor: A kőkemény szigorú törvények pont arra engednek következtetni, hogy "igény lenne rá".
Szóval érzek itt némi ellentmondást.

Fail. :)

Anti Anyag (törölt) 2010.10.16. 18:49:30

A németek is olyanok mint a magyarok.

Elolvasnak egy ilyen cikket és azt mondják: Na a megélhetési rettegők megint jól befeszítettek.

val 2010.10.16. 18:50:39

@TaTa86.: Légy szíves, idézz! Mitől is antiszemita? Mitől is zsidógyűlölő?

Anti Anyag (törölt) 2010.10.16. 18:51:35

@Schindler Pistája: Ja. Itt nálunk tombol a kirekesztés, Izraelben viszont már nem látnak a nagy demokráciától.

Azért kiváncsi vagyok, ha TGM-et megkérdeznék, mi lenne inkább:

1. Magyarországon zsidó

2. Izraelben arab

Mit válaszolna. Mert ha a 2-est, akkor biztosan hazudik.

kokavec 2010.10.16. 18:51:46

@Tehetetlen Dodó: ne hazudozz itt. Látható, hogy nem ismered a német viszonyokat. Azt hiszed az elég, hogy ismeretek és gondolkodás nélkül bármire elsütöd a ballib-ezést? Ez kevés.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 18:52:25

@TaTa86.: Hagyd, erősen csúsztat a csávó. Neki rögtön náci, antiszemita az, akiben maradt valami nemzeti érzés és marhára unja, amit rákényszerítenek. Az ilyennek a komplett jobboldal nácifasiszta csökevény mindenki, aki nem a libsi nótát fújja.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 18:53:45

@kokavec: A berlini viszonyokat valóban nem ismerem, hehe.

2010.10.16. 19:01:54

@TaTa86.: "Más kérdés, hogy a zsidók előbb gyűlölték a jobbikot, mint a jobbik a zsidókat, de ettől a tény, tény marad: a jobbik zsidógyűlölő. "
A szavaidból tehát egyértelműen következik hogy a zsidók meg magyargyűlölők.
Melyik országban is élünk? Jéé, ez Magyarország. Akkor meg hadd utáljuk azt a saját országunkban aki utál minket

cukorrépa 2010.10.16. 19:02:28

éljen a sok ökör (vagy aljas?) "magyar" liberális, aki élvezi, h Magyarországot lejárathatja a nyilatkozataival, meg a külföldi libsi újságíró barátaival.
ez mire jó? ettől még az is megutálhatja a libsi propagandát és az olyan hazudozó disznókat, mint TGM, akinek egyáltalán nem náci szemléletű, de egészséges magyarságtudata van.

a legfőbb gond az ilyen aljanéppel az, hogy a legsötétebb demagógiát és hazudozást hajtják végre az általuk - állítólag - vágyott demokrácia érdekében. (valójában a saját hatalmuk kiteljesedését szeretnék, nem demokráciát, s legfőképpen nem valamiféle egészséges nemzettudatot). ilyen hazug emberek a pokol kénköves tüzébe meg Szibériába valók, nem kormányra.

Netszamuráj 2010.10.16. 19:05:25

Schindler Pityuja: Áruld már el legy szives, mi koze van egy tobbszaz eve MO-on elo zsido csaladnak Izrael kulpolitikajahoz?

Bundili 2010.10.16. 19:08:48

Szégyen és gyalázat, hogy ezek a balliberális , magukat értelmiségnek és véleményformálónak nevező emberek, akik Németországban remekül élnek, onnan gyalázzák a hazájuknak nevezett Magyarországot! Ott rettegnek és közben osztják az észt. Konrád úr ír. Ha ennyire rémes, akkor tényleg érdemes neki és hasonló társainak innen végleg elmenni. Nem is hiszem, hogy a németek erre a dumára még vevők!

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 19:09:43

@kokavec: Nem, baj te nyilván azt hiszed Ausztriáról is, hogy ugyanaz, mint a vörös Bécs - hogy a minapi cikk jelzőjét idézzem.
Berlin se Németország, bármennyire is szeretnék sokan azt hinni.
Mint ahogy azok se nácik, akik unják, hogy hatvanöt évvel a háború után is, amelyhez már az apjuknak se volt semmi köze, még mindig lehajtott fejjel kelljen járniuk, mert rájuk sütötték a kollektív bűnösség bélyegét.
Itt korábban valami bugris már leszólta az egyszerűbb németeket, vidéki kocsmatöltelékeknek nevezve azokat, akik nem a "progresszív értelmiséghez" tartoznak. Hát nem azok. Nem nácik, nem sírják vissza a háborús időket, hiszen minden családban voltak akaratlan áldozatai a hitleri elmebeteg háborúnak. De ez a folyamatos lelki masszázs kontraproduktív és értelmetlen: azokat tartják vele sakkban, akik csak egyszerűen, büszkén németek akarnak lenni - ugyanúgy, miképp a franciák például szabadon lehetnek. Akik meg neonácik, azokat meg úgysem érdekli ez az egész álságos színjáték.

kokavec 2010.10.16. 19:14:26

@Bundili: egy gondolkodó embernek fontosabb az, hogy igaznak gondol valamit, mint hogy magyarnak.
Ezt alapvetően nem értik a nacionalisták.

kokavec 2010.10.16. 19:31:00

@Tehetetlen Dodó: Na most bebizonyítottad, hogy másítod meg az információt egyéni igény szerint.
"Itt korábban valami bugris már leszólta az egyszerűbb németeket, vidéki kocsmatöltelékeknek nevezve azokat..."
Te beszéltél arról, hogy kocsmában...
Mire én azt írtam, hogy nem a kocsmák törzsvendégeivel kommunikáltam.
Erre te kitaláltad, hogy szerintem a vidéki nem ember.
Erre megírtam, hogy ugyanolyan ember a falusi kocsmában ülő is, majd áttértem a gondolkozás témára.
Most pedig itt a következtetésed!
Na, hát látod, így alakítod át a világ információit a saját képedre, hogy végül magadat lásd igazolva.
Ezért nem vagy alkalmas érdemi, konstruktív vitára, legfeljebb oda-vissza anyázásra.

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 19:36:40

@kokavec: Na, jó, elnézem a logikai bakugrásaidat, tudomásul veszem,hogy neked kocsmatöltelék aki kocsmába bemegy, nem értelmiségi, aki felérne a te szintedre. De ezzel sem cáfoltad előbbi állításaimat, úgyhogy részemről a veled való eszmecserét lezárom.
Más világban élsz, lebe wohl.

kokavec 2010.10.16. 19:40:17

@Tehetetlen Dodó: hazudtál már eddig is, ezt most tetézted egy másikkal. De te is érzed, hogy gáz, úgyhogy ki is hátráltál gyorsan.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 19:42:54

@val: Ne nézzük egymást hülyének.

Ajánlom figyelmedbe a kuruc.infót, gondolom olvasod. Esetleg Vona, egyébként teljesen inadekvát, Salamonozását a kampányban.

@Anti Anyag: Csak a kongnitív disszonancia tiszteletére:
3: Zsidó Izraelben.

Na ettől lefagynának az áramkörei... (Megjegyzem, szerintem TGM komfortos lenne az izraeli arab pózával, ott sem kéne mást csinálnia, mint 24/7 rinyálnia, hogy őt mennyire elnyomják, és hogy mindenki mennyire mucsaisovinisztakirekesztő. Pénzt nem kapna, de hidd el, nem azért csinálja.)

@HUN_Sector: Azzal vitatkozz, amit írtam.

"A szavaidból tehát egyértelműen következik hogy a zsidók meg magyargyűlölők."
Nem következik, pláne nem egyértelműen, de ettől még úgy gondolom, hogy a zsidók kritikus tömege többségigyűlölő.

"Akkor meg hadd utáljuk azt a saját országunkban aki utál minket "
Ebben a kérdésben én is hasonlóan liberális álláspontot képviselek. :D

val 2010.10.16. 19:45:01

@TaTa86.: "Ne nézzük egymást hülyének.

Ajánlom figyelmedbe a kuruc.infót, gondolom olvasod. Esetleg Vona, egyébként teljesen inadekvát, Salamonozását a kampányban. "

Na, akkor légyszíves írdd be a bögésződbe, hogy kuruc.info és tegyél be nekem ide linket, ami bizonyítja, hogy

1): a Jobbik antiszemita (ajánlom a kislexikon antiszemita bejegyzését)
2): a Jobbik zsidógyűlölő

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 19:51:01

@kokavec: ez a szint már égő rátok nézve...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 19:51:47

@val: Tudod mit, hagyjuk!
Nem hinném, hogy ennek a vitának akármilyen értelme is lenne. Veheted úgy is, hogy győztél.

Ha neked nem egyértelmű, én ehhez nem tudok mit hozzátenni.

fitball 2010.10.16. 19:52:11

Ami azt illeti se Konrád se Kertész már régota nem itt él OLykor előfordulnak. Más: És kozma????

Tehetetlen Dodó 2010.10.16. 19:52:40

@kokavec: Beteg vagy?
Továbbra is fenntartom az állításom, főképp,hogy egyetlen érvet sem tudtál ellene felhozni, azon kívül, hogy te nem érintkezel kocsmatöltelékekkel, csak az intelligenciával.
Cifrázd, ameddig akarod, de a magam részérőltöbb kört ugyanarról nem fogok lefutni.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 19:54:29

@kokavec: befejezhetnéd végre a vitapartner gyalázását. Itt nem vagytok többségben.

Tóth Ágas 2010.10.16. 19:58:02

A zsidóknak mindig nagyon rossz volt az élet Budapesten, de valahogy mégis százszor annyi zsidó élte túl a II. vh.-t itt, mint Berlinben.

val 2010.10.16. 19:58:45

@TaTa86.: Ne add fel. Csak írd le, hogy mitől antiszemita és mitől zsidógyűlölő. Olyan érveket, hogy:
-de szerintem
-nyilvánvalóan
-hápognak
-de mások is azt mondták
-tudjuk mit akarnak
-tudjuk, hova vezetett
-nem tetszenek
-megítélésem szerint
-biztos arra gondolnak
stb.

nem lehet elfogadni.

kokavec 2010.10.16. 19:58:55

@Tehetetlen Dodó: én járok elég gyakran kocsmákba. A kocsmatöltelék kifejezést pedig csak te használtad, nem tudom hogy gondolod, hogy ezzel támadj engem.
Vagyis tudom, úgy hogy hazudsz, mint a vízfolyás.

Neonknight 2010.10.16. 20:00:04

Kertész maradjon is csak Berlinben.
Akinek a Haza ennyit jelent, hogy oda megy ahol épp jobb, és közben onnan pocskondiázza azt ahol nevelkedett az nem is érdemel csak "hazátlan" sorsot.

Nagy bűn ám, ha valaki ki meri mondani kik azok akik miatt nem ér bagót sem a munkánk. Az ország nem fejlődik, mert ami értéket teremtünk, azt a "turisták" kiviszik, vagy a "potyautasok" megkapják. Ez rasszizmus?

Rowar Atkinson 2010.10.16. 20:00:32

Igen, a németek hajlamosak az önostorozásra, de az ostort ugyanazok a kezek lódítják, amelyek a.....................na találjotok ki, hogy kikhez tartoznak!

ayano23 · http://www.facebook.com/ayadphoto 2010.10.16. 20:05:44

Istenem ha ennyire antiszemiták vagyunk miért nem költözik az összes Berlinbe...vagy csak akár el innen? Vihetnék a füstösöket is...

Bell & Sebastian 2010.10.16. 20:07:35

@r7zw48:
A német választási rendszert már jól megszívtuk. Így a többi is inkább akadjon csak a te torkodon!

val 2010.10.16. 20:13:49

@TaTa86.: Ez már gyerekes. De azért gondolkozz el rajta.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.16. 20:14:13

Képzeljétek, itt Drezdában is sokan azt hitték, hogy a jobbik kormányon van. Csomó lap megírta itt. Magyarázgattam, hogy kétharmaddal felesleges lenne a koalíció...

nezavarjmasokat 2010.10.16. 20:15:34

Adja az Isten, hogy a zsidrákok ne csak hazudozzanak (mint teszik azt több száz éve), hanem valóban eltünjenek a történelem palettájáról!!!!

ibafaipap 2010.10.16. 20:21:36

Tény, hogy Magyarországon mindennapos az antiszemitizmus, különösen a fiatalok körében, akik életkori sajátosságukból adódóan, kellő műveltség vagy történelmi tapasztalat hiányában hajlamosak a dinamikus, leegyszerűsítő politikai ideológiák felé hajlani. Ettől még túlzás lenne pogromokat vizionálni, a Jobbik sikere nem az antiszemitizmuson alapszik, a Magyar Gárda pedig nem elsősorban zsidók megfélemlítésére jött létre.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.16. 20:37:12

A cigány utálja a magyart és a zsidót,a magyar a cigányt és a zsidót,a zsidó a magyart és a cigányt... a szúnyog a békát,a béka a gólyát,a gnú az oroszlánt,az egér a macskát,a légy a húsevő növényt,a fa a borostyánt...
Micsoda rászistá világ ez? Fúj!

eleve lehetetlen 2010.10.16. 20:37:12

És a Heller Ágnest meg sem kérdezték???
Szerencsére az összes megélhetési rettegőnk 75 pluszos, úgyhogy néhány éven belül kihal ez a nyomorult garnitúra. Azért annak örülök, hogy azzal a tudattal élhetik le maradék kis életüket, hogy esély sincs arra, hogy a "náci" Fideszt bárki is kirobbantsa a hatalomból a következő 20 évben. Jó vergődést!!

Rowar Atkinson 2010.10.16. 20:45:49

@politicus: Egyszer jó lenne egy poszt arról, hogyan, és miként működnek a régi sajtókapcsolatok.

Miért mindig ugyanaz a néhány ember ordítja tele a nyugati médiát? A nyelvtudás számít? Az állítólagos világhír?? Ki mozgatja a szálakat?Haraszti vagy Vásárhelyi?

kokavec 2010.10.16. 20:49:41

@politicus: ez egy nagyon korrekt ismertető. A Le Monde alaposabb volt, mint a Spiegel.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 20:49:49

Konrád György....a le Mondnak

A cikkíró, Marion Van Renterghem találkozott az egykori ellenzéki Konrád Györggyel, aki szerint "csendes félelem" figyelhető meg Magyarországon, barátai egyre gyakrabban jegyzik meg: "Erről inkább ne beszéljünk telefonon".

Van még kérdés? Konrád, a kurva anyád!

halihalo 2010.10.16. 20:50:17

"Follath a kormányzatba vizionálta a Jobbikot, ami cseppet ordas hazugságnak tekinthető."
Csak annyiban nem igaz, hogy hivatalosan nem része, de szellemiségében, antidemokratizmusában, populizmusában és "minden ami nem magyar"-utálatában ott van. Márpedig ezek után akkor már teljesen mindegy, hogy ül-e jobbikos a kormányban, a szellemisége ott figyel.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 20:52:36

Konrád, de most tényleg, mi a fasznak élsz te Magyarországon? Mi a fasznak rontod itt a levegőt? Mi a gecinek égeted le, ahányszor csak tudod, ezt az országot? Húzz el a picsába innen, de gyorsan, te vén, gennyes fasz!

Egykét 2010.10.16. 20:54:34

Konrád meg a Tamás G..Hihetetlenül jol csengő nevek!Hiteles emberek,karakán,őszinte véleménnyel.Ezek a merészek!Az ördögtöl sem félnek!Amig ők őrzik a lángot nincs mitöl tartani.Jó anyag.

halihalo 2010.10.16. 20:55:24

@bóbitás lótetűfing: bóbitás lótetűfing, de most tényleg, mi a fasznak élsz te Magyarországon? Mi a fasznak rontod itt a levegőt? Mi a gecinek égeted le, ahányszor csak tudod, ezt az országot? Húzz el a picsába innen, de gyorsan...

cocika 2010.10.16. 20:55:30

@politicus: hihetetlen, már a le Monde-ban is ez jelent meg. Amerikába mikor utazik t.Konrád úr egy kicsit rettegni????

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 20:56:23

@halihalo: Nem Konrád vagy véletlenül:-) Nyald ki a seggem .

kokavec 2010.10.16. 20:58:27

@bóbitás lótetűfing: szerintem is inkább te húzz el az országból.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.10.16. 21:00:41

@politicus: Micsoda véletlenek... Elhiszi még valaki, hogy Konrád nem áll kapcsolatban valamilyen... kommunikációs hálózattal? :)

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 21:06:37

Elképzelem Konrádot az értelmiségi barátai körében, amint esténként parkokban találkoznak és suttogva beszélgetnek a politikáról. Telefonon nem beszélgetnek, hátha lehallgattatja őket a gonosz Orbán és étük küldi a nagy fekete autót. Eszem megáll. És hazudik a külföldi sajtónak, hogy itt mekkora a diktatúra, hamarosan meg jönnek a marhavagonok.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 21:07:03

@kokavec:

alaposabb, ez tény. bár vannak érdekes dolgok ebben is.

- Budapesten nagyon diszkréten visszatérnek a régi reflexek: a magyar értelmiségiek ismét szívesebben beszélnek a politikai helyzetről a parkokban, mint a kávéházakban.

- "csendes félelem" figyelhető meg Magyarországon

Ezt néhány Konrádhoz hasonló baloldali, elsősorban aktív bolgár gyuri hallgató (volt is ilyen a héten) gondolja így. Semmiféle félelem nem jellemző Mo.-on bár tudom, hogy a szocik ezzel szeretnek házalni már 20 éve. Csak rá kéne jönni, hogy ez már a tegnapi hó,

a cikk legkeményebb érvei pedig az Orbán külsejét ecsetelő jelzők mint zömök testű, feszültséggel teli arcú. Ezekből mi következik?

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 21:09:04

Konrád!

Aki hazudik az csal, aki hazudik az lop, hazudni, csalni csúnya dolog!

S.P.Q.R. 2010.10.16. 21:11:11

Ezerszer lerágott csontot rágunk most is: a német nyelvű sajtó gyógyíthatatlanul beteg, amikor Magyarország kerül szóba. Kizárólagos Konrád-mániája már évek óta izmos anakronizmus. Csakugyan beteges, ahogy húsz éve próbál megfelelni erőszakolt előítéleteinek. Ez, amit most a Spiegel bemutat, szimpla szellemi moslék. A Le Monde hasonló színvonalon muzsikál.

A Martonyi miniszter által beígért sajtó-helyreigazítások szomorúan hosszúnak ígérkező korszaka jött el. Ezt a permanens hazudozást és mocskolódást, tényektől való önfeledt elrugaszkodást nem lehet válasz nélkül hagyni. Az a véleményem, hogy minden egyes szerzőt, aki magasról szarik a tényekre és a magyar valóságra (csak hogy itthon jól megtapsolják és ötszázszor idézzék a baloldali pártlapok), be kell perelni. Kerül, amibe kerül.

Unjuk ezt már, de nagyon. Legyen vége egyszer.

kokavec 2010.10.16. 21:18:43

@politicus: igen, ezeken a pontokon lehet finomítani. A kávéház nem igaz, a félelem viszont, mint egzisztenciális félelem, ami politikai nyomásból eredhet igen. Lásd pl. az MTV-s kirúgásokat, és az ott maradók csendes meghunyászkodását. De azt hiszem nagyon sok példa lesz még erre.

töreki 2010.10.16. 21:25:43

@Fedor:
Az első kérdésed mert azt pontosan a gyúrcsótány végeztette el a titkos szolgálat felügyelete mellett!
A harmadik kérdésre pedig kérdéssel válaszolok mégpedig az igazság miért antiszemita?

túrós_rudi 2010.10.16. 21:26:39

@HUN_Sector:
Én csak a magadfajtától viszolygok. Nem gyűlölködöm. Egyszerűen utállak benneteket, mert embertelen, rasszista bunkók vagytok.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 21:27:08

@kokavec: És volt is minde esetben, amikor új kormány került hatalomra. Ezt csinálta a maszop is és tudod, a saját életemből is van arra példa, hogy - már a rendszerváltás után jóval - azért vesztettem el az állásom, mert szidtam az MSZP-t a munkahelyemen, egy politikai beszélgetés alkalmával. Ennyit a félelmekről, amelyeket szerinted is csak a jobboldal generál.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 21:28:40

@politicus: "- Budapesten nagyon diszkréten visszatérnek a régi reflexek: a magyar értelmiségiek ismét szívesebben beszélnek a politikai helyzetről a parkokban, mint a kávéházakban."

Igazából ez pedig igaz. Annyit pontosítanék, hogy 2006ban kezdődött, és 2010ben milliók lélegeztek fel.

Ne feledjük el, hogy néhány éve még ellenzékieket tartóztattak le koholt vádakkal (MNY-t iwiwen heccből belejölő jobbikosok, Budaházy, gárdisták, Tomcat), politikusokat vertek félholtra rendőrök a nyílt utcán fényes nappal (Révész Máriusz), politikai nyomás nehezedett a bíróságokra (Magyar Gárda), rendőrségre, ügyészségre (2006 okt 23).

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 21:33:01

@TaTa86.:
Igazából ez pedig igaz. Annyit pontosítanék, hogy 2006ban kezdődött, és 2010ben milliók lélegeztek fel.

:-))))))))))))))))))))))))))))

IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedves Le Mond szerkesztősége!

Írjatok már egy cikket 2006 Magyarországáról!

Ja, hogy nem volt épp egy ügyeletes antimagyar zsidó, aki osztja nektek az infót? Ja!

kokavec 2010.10.16. 21:40:39

@bóbitás lótetűfing: nem mondom, hogy csak a jobboldal generál ilyet, de nagyobb a nyomás. A diktatórikus átalakulást csak az nem látja, aki a demokrácia lényegét sem értette meg.

val 2010.10.16. 21:41:09

@kokavec: Szerintem meg te. :)

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 21:48:56

@kokavec: ..................2006........................

Ennyi.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 21:51:47

@kokavec: 2006-ban maga a diktatúra volt jelen a hétköznapokban. A gyülekezésii jog csonkítása, lex tojás, a futószalagon hozott- téves- bírói ítéletek politikai nyomásra, stb.

kokavec 2010.10.16. 21:56:10

@bóbitás lótetűfing: hülyeség! Volt néhány rendőri túlkapás. De rendszerszinten nem a diktatórikus elemek, hanem a források gátlástalan lenyúlása volt a fő probléma.

somogg (törölt) 2010.10.16. 21:56:38

nem ertem mit kell ezeken a cikkeken ennyit gorcsolni. a fidesz kormany szamos pontos szembe megy az eu gyakorlataval, nem egyeztet, nem igazan akarja a aktualis deficit csokkento politikat politikat kovetni. a parlamentben harmadik legnagyobb ero egy olyan part ami nyiltan tesz antiszemita, cigany megjegyzeseket. Fuggetlenul attol, hogy ezekkel a lepesekkel/megnyilatkozasokkal egyetert-e valaki vagy nem, az elfogadhato, hogy ez nem teljesen az eu mainstream. miert kell azon csodalkozni, hogy ket, foiranyt kepviselo lap ezt kritizalja? nem lehet valaki egyszerre kint is es bent is. egyszerre szembe menni a tobbiekkel es az elismeresuket is kivivni. nem?

val 2010.10.16. 21:59:50

@TaTa86.: 2010 októberében meg felfüggesztett börtönre ítélnek egy embert (igen, az elsőszámú terroristánkat) az interneten közzétett írásai miatt. Az indoklásban többek közt az áll, hogy "más ügyben is eljárás folyik ellene". Folyik. Teccikérteni! Teszi ezt egy kádárkorból ittragadt bíró, a dicsőséges áprilisi fülkeforradalom után.

Háááát igen.

un.no.1. 2010.10.16. 22:00:42

Sajnos Magyarországon valóban sokkal erősebb az antiszemitizmus, mint tőlünk nyugatra. Az ottani kollégáim szerint például olyen kommentek, mint itthon szinte bármilyen poszt után, rendszeresen, nem születnek, és kizárt lenne, hogy egy zsidó származású ember az utcán, munkahelyen, bárhol azzal szembesüljön, hogy megjegyzéseket tesznek rá. Márpedig itthon ez a csupasz valóság, én magam tapasztalom ezt, minden évben 2-3 alkalommal simán lezsidóznak tök ismeretlenek (nem hordok kipát és pajeszt, se kaftánt, se Dávid-csillagot), és a mukahelyi környezetemben is gyakoriak a "jópofa" hozzászólások. Na mi ez, ha nem antiszemitizmus?

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:02:13

@kokavec: Néhány :-)))))))))))))

Engedd meg, hogy kikacagjam magam.....

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

...kikacagtam, picim, több száz....

Néhány szemkilövés is, csak úgy marginálisan.

Istenem, néhány....

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:03:37

@somogg: Nem ezt kritizálja. Ámblokk lenácizza az országot kicsim.

kokavec 2010.10.16. 22:05:00

@bóbitás lótetűfing: nézd lótetűfing, engem is felháborítottak az esetek, de ez semmit nem segít ma se Orbánon se a fideszen.

somogg (törölt) 2010.10.16. 22:05:54

@bóbitás lótetűfing: igen ez nekik mar naci, de ha te szerinted meg nem, akkor mit izgat? "Kicsim" - te hol nottel fel?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 22:08:00

@kokavec: hacsak ilyen félelem nem, bár szerintem Konrád nem erre gondolt..

Azonban az általad említett félelmek, ha most azok, akkor azok voltak az előző, meg az azt megelőző, meg a még korábbi kormányváltások idején. Hisz minden kormányváltáskor rettegtek pl. a minisztériumokban dolgozók. Ez azonban nem fideszes kiváltság.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:08:09

@kokavec:

Nekem itt nincs diktatúra, ellenkezőleg most érzem szabadnak magam, ellentétben az elmúlt nyolc évvel
@somogg:

A világ bármely pontján ugyanekkora az antiszemitizmus, csak ez az az ország, ahol túl sok a bolhából lett elefánt.

tölgyes 2010.10.16. 22:08:43

@un.no.1.: Az én ismereteim szerint ma talán az USA-ban a legerősebb az antiszemitizmus.. És ha akad is nálunk egy csomó idióta, azt azért felháborító hazugságnak gondolom, amit itt olvastam.. és elég nagy baj az, hogy Kertész, TGM ilyenhez a nevét adja...

Persze lehet, hogy az urak csak a tőkeérdekeiket védik és amiatt busongva kiabálnak antiszemitát.. hogy nem sikerül a jövőben 3-400 milliárdot lenyúlni a magánnyugdíjpénztárakba és még a nagy láncokat is fizetésre kényszerítik..:(

halihalo 2010.10.16. 22:11:47

@bóbitás lótetűfing: nem szívesen, de ha az ember, aki sosem hazudott megszavaztatja kétharmaddal, akkor majd igen. Nem baj, hogy érdes??

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:11:49

@grizliewok: mindaddig, amíg a filoszemiták ennyire tenyérbemászók, semmi remény, hogy a legfiatalabbak leszokjanak a polgárpukkasztásról.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.16. 22:12:32

@un.no.1.: mandiner.blog.hu/2010/10/16/spiegel_budapest_az_antiszemitizmus_fovarosa_1/fullcommentlist/1#c11311833

ezt kéne először elolvasni. Egyébként az én tapasztalatom totálisan más. Még sosem zsidóztak le, pedig már voltam egy két rázósabb helyen is...

somogg (törölt) 2010.10.16. 22:12:46

@bóbitás lótetűfing: hat van olyan orszag, ahol ilyen nyilt, van ahol nyiltabb, es van ahol nem ilyen nyilt. ahol nem ilyan nyilt onnan nacinak tunhet, mashonnan meg nem. szerintem ezen kar ragodni, az a lenyeg az emberek mit gondolnak az iranyrol, nem egy cikk, nem?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.16. 22:13:22

@Kivlov: Hello, én épeszű és bátor ember vagyok, és eszem ágában sincs elhagyni a hazámat.

Szerintem fuss neki még egyszer.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:15:00

@bóbitás lótetűfing: aki hajlamos az efféle csontveőig sunyi srjtetéseknek, ocsmány hazugságoknak hitelt adni, maradjon is csak meg szocialista szavazónak. Úgy kell az MSzP-nek: az a maroknyi bázisa is meggárgyult idiótákból áll...

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:15:30

@halihalo:

A demokratikus szavazás eredménye a 2/3.

Mivel a szavazópolgárok akarata a "/3, mi nem demokratikus? Talán kötelezővé tennéd a Fidesznek, hogy el kell fogadnia az ellenzék akaratát? Na ne.

Most pediglen: Aki nem ment el szavazni, azt ne tekintsd felelős állampolgárnak, mert azok a birkák, akiket nem érdekel a saját sorsuk.

Egyébként is a SZAVAZATOK SZÁMÍTANAK CSAK!

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:16:09

@halihalo: mintha csak a háttérből suhogó Vásárhelyi Máriát hallanám...

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:17:05

@bóbitás lótetűfing: az sajnos nem oldja meg a helyzetet. Párizsban, Berlinben még ártalmasabb. Az ilyeneknek találták ki a cárok Szibériát...

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:18:39

@kokavec: szeretnéd, mi, hogy csak a magadfajták maradjanak? :D

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:19:34

@bóbitás lótetűfing: ők nem rettegnek, csak rettegtetnek. Mocskos banda.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:20:38

@politicus: az, hogy a Konrádot interjúvoló francia újságíró mindkét szemére vak...

turbojet22 2010.10.16. 22:21:28

Ha a "government" szót esetleg tévedésnek tekintjük és a legislation= törvényhozás szóra pontosítjuk, akkor a Spiegel cikke pontos és igaz.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:21:37

@somogg:

Magyarország addig lesz náci ország, amíg élnek azok a zsidók, akik vélt (értd, üzletileg hasznos), vagy valós sérelmeik miatt ütnek egyet, meg még egyet és még egyet rajtunk. Szerintük a ma született kisgyerek is náci, hisz magyar.

Az üzletileg hasznosról elég azt a pert említeni, amit a MÁV és a magyar bankok ellen indítottak. Az is érdekes, hogy rengeteg pénzt, kárpótlást kaptak eddig a magyar zsidó túlélők, s akiket én ismerek, azoknak kiszúrták a szemét fillérekkel. Ki is osztja szét a kárpótlásokat? A zsidó ismerőseim véleménye, hogy a gazdag zsidók ugyanúgy lenézik a szegény társaikat, mint minket.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:24:42

@túrós_rudi: a gyűlölködők ősi mantrája. "Nem gyűlölöm, csak undorodom, szánom stb..." - tehetnél valamit a gyűlölet ellen. Például azzal, hogy kussolsz.

2010.10.16. 22:25:13

"[Konrád szerint] rémisztő hallania a balatoni nyaralójában, amint a szomszédja - egy szélsőjobboldalivá lett egykori barátja - telkén „neofasiszták" gyakorlatoznak. A lövésekre összerezdül az idős író."

Ha lenne Magyarországon normális író (Pozsonyi Ádámon kívűl) ebből olyan gyilkos szatírát írhatna, hogy a hasát fogná a publikum.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:25:17

@fog- és Bulawayo magiszter:

Persze. Van olyan blog, ahonnan ki is zártak, mert ellenkező véleményen voltam a szerzővel. Kit is nyomnak el?

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:26:05

@kokavec: de ti, szerencsére, megértettétek.

Mikor indultok?

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:26:35

@csi: Ádám bátyám, ez tuti te vagy, valld csak be! :-)))))))

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:28:26

@un.no.1.: de azt az egyet legalább elismerhetnéd, hogy aki zsidó, arról ez kipa, kaftán és pajesz nélkül is észrevehető.

venszivar 2010.10.16. 22:28:32

@fog- és Bulawayo magiszter: Te mit használsz ? Normális NEM lehetsz !! Nem unod magad ? Pihenj már le ! Egész napi szófosásod után már " megérdemled" !?

Kassian 2010.10.16. 22:31:47

@fog- és Bulawayo magiszter: azt hallottad, hogy az egyszeri széljobberek pedig átható szarszagot árasztanak magukból? Még akkor is, ha - nagyon ritkán persze - szappant látnak?

Ez biztos együtt jár azzal a szellemi torzulással, amit az évek során szereztek meg.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.16. 22:32:08

A cikk amúgy tényleg elég uborkaszezonos színvonalú - amúgy tök véletlenül én is felfedeztem, egy "allvoices.com" c. oldalon, csak még nyomozgattam, hogy miféle cikk, közben láttam, hogy itt már ki van szerkesztve :) .

Viszont: nem vagyok benne biztos, hogy egy nézet jelentőségét feltétlen a követőinek a statisztikai aránya ragadja meg.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:32:54

@turbojet22: Tamásgazsi a megmondhatója, hogy a magyar bírók 95%-a szálasista :( :(

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:34:48

@csi: hihetetlenül nevetségessé teszi magát ez a vén szőrös. Aztán róla is kiderül majd, mint most Debreczeniről, hogy tollba mondtak neki...

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:35:52

@venszivar: erre válaszoltam már? ha nem, ezúton köszönöm. Jó rettegést!

Kassian 2010.10.16. 22:36:13

@TaTa86.: Budaházy és Tomcat mióta ellenzéki??? Az egyik egy köztörvényes bűnöző, a másik egy szociopata, Révész Máriuszt meg közel sem verték félholtra, bármennyire is szerette volna...

Amúgy a mondókádból kifelejtetted, hogy az "ellenzékiek" köztulajdont rongáltak, fosztogattak, és rendőröket dobáltak féltéglákkal. Arról a fura dologról nem is beszélve, amikor a csürhe egészen "véletlenül" a szintén "véletlenül" az útjában tartott fideszes hepajba vezette a rendőröket...

Tudod, az éremnek 2 oldala van, kis barátom.

somogg (törölt) 2010.10.16. 22:36:36

@bóbitás lótetűfing: attol tartok nem ertjuk egymast. "Magyarország addig lesz náci ország, amíg élnek azok a zsidók, akik vélt (értd, üzletileg hasznos), vagy valós sérelmeik miatt ütnek egyet, meg még egyet és még egyet rajtunk." - fuggetlenul attol, hogy ez az allitas igaz-e vagy se, ez az allitas antiszemita, mert azt allitja, hogy bizonyos zsidok uzleti(=aljas) erdekbol lejaratjak az orszagot. En azt nem ertem, hogy ha valaki ilyen kijelenteseket tesz (szive joga), akkor miert csodalkozik rajta, hogy egy masik, akinek a standardjaival ellentetesek az ilyen kijelentesek, lenacizza (ez meg az o szive joga). ha azt gondolod, hogy ezek a lapok pusztan azert irjak amit irnak mert konrad es tgm az mondta, tevedsz. ok a sajat nemzetukhoz tartozokrol is igy irnanak. lasd bnp angliaban, a sajto donto tobbsege szerint a civilizacio legalaja

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.16. 22:37:05

@Kassian: és ezt honnan tudod? Perszeee - bocs, a számra ütöttem -, világos: elég nagy orrba sok fantázia elfér...

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:40:23

@somogg: attol tartok nem ertjuk egymast. "Magyarország addig lesz náci ország, amíg élnek azok a zsidók, akik vélt (értd, üzletileg hasznos), vagy valós sérelmeik miatt ütnek egyet, meg még egyet és még egyet rajtunk."

Mi ebben az antiszemita?

Slusszpoén: elárulom neked, zsidó származású vagyok. Ergo magam gyűlölöm? Nem! Azokat a zsidókat (mondjuk úgy, nem kedvelem), akik itt élnek, ide jártak iskolába, ennek az országnak kéne lenn ie a hazájuknak, de ők mindenben, ismétlem, mindenben alátesznek, pocskondiázzák, besúgják nyugaton.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:45:28

@somogg: Tudod, az, aki egy kicsit is normálisan gondolkodik, akiben szorult hazaszeretet, aki átélte (gondolkodó és LÁTÓ emberként) az elmúlt mondjuk harminc évet, az nem lehet más, mint jobboldali.

Ja, hogy ez már önmagában elég arra, hogy lenácizzák, fasisztázzák, diktatúrával vádolják meg? Ez legyen a ti gondotok. De NEM HAGYOM az országom pocskondiázni!

somogg (törölt) 2010.10.16. 22:50:52

@bóbitás lótetűfing: mint irtam, ezek a lapok nem a "besugas" miatt irak amit irnak, hanem azert mert pl. az allitasod szertintuk mar antszemita. a bnp-t angliaban egyszeruen csak fasisztakkent emlegetik, oket ki sugja be?

somogg (törölt) 2010.10.16. 22:52:15

@bóbitás lótetűfing: "ti gondotok" - nezd nekem nem gondom, hogy te mit gondolsz, pont amit akarsz.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 22:57:34

@somogg: Te speciel parkokba kényszerülsz suttogni? Nem mersz telefonon beszélni politikáról?
Szerinted itt és most diktatúra van?

szkepi 2010.10.16. 22:57:56

@Tóth Ágas: azt azért sajnálom, hogy anyád nem halva született

Lefetyke 2010.10.16. 22:59:09

Most olvastam az Index cikkét arról, hogy milyen riportot közölt le a francia Le Monde, Orbánról. És akiket megkérdeztek: Gyurcsány Ferenc ééés... Konrád György.

A nyugati médiát ezek szerint ugyanazok a megmondóemberek hergelik továbbra is.

szkepi 2010.10.16. 22:59:10

@Tóth Ágas: azt azért sajnálom, hogy anyád nem halva született

somogg (törölt) 2010.10.16. 23:02:49

@bóbitás lótetűfing: utoljara mondom, nem arrol irok, hogy a ket ujsag allitasai igazak, vagy se. pusztan arrol, hogy nincs mit csodalkozni azon, hogy ha valaki kijelentesei/viselkedese szembe megy egy masik standardjaival akkor az negativan fog rola nyilatkozni. erted?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 23:04:38

@somogg: Gondolom arrafelé is úgy működik, mint nálunk a Jobbikkal. A többi pártoknak elemi érdekük szavazatmaximalizálás miatt illegitimmé nyilvánítani a konkurrenciát.
Nálunk is bayerzsóti rendesen nyilasházmesterezi a jobbikot, és a jobbikosok, noha egyébként megnyilvánulásai alapján semmilyen ideológiai, világnézeti különbség nincs köztük.

bóbitás lótetűfing 2010.10.16. 23:06:33

@somogg: Negatívan persze és ezzel az egész országról mond véleményt egyszerre.

somogg (törölt) 2010.10.16. 23:07:39

@TaTa86.: a bnp teljesen sulytalan part, most az elnokuk 5bol 5kent vegzet a korzeteben. idegenellenessege nem illeszkedik az angol kulturaba

somogg (törölt) 2010.10.16. 23:10:31

@bóbitás lótetűfing: nezd hagyjuk. valoszinuleg en nem tudtam ertelmesen leirni, amit gondolok. ha valaki be akar vagodni az eu mainstream sajtonal akkor kovetni kell az o alapelveiket, ha nem teszi, kritizaljak (pl.: franciaorszagot 1 hoanpja naciztak le a cigany ugy miatt). ilyen az elet.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 23:13:17

@Kassian: "Tudod, az éremnek 2 oldala van, kis barátom. "
Nem vagyok a barátod. Az ilyen szánalmas gyűlölködő egybites droidokat sosem bírtam. :(
Az érmeket pedig most meg fogja vizsgálni a fidesz, és meglátjuk melyik oldal kerül a dutyiba. :)

"köztulajdont rongáltak"
Tomcat, Budaházy, Révész, a meghurcolt jobbikosok milyen köztulajdont romboltak?

"fosztogattak"
XD Csúnya fantáziavilágban élsz te, mondhatom. Milyen fosztogatásról beszélsz?
Az elvtársaid fosztogattak, pl a tévészékház eladásával és 2 milliárdért való visszabérlésével!

Ha most nekem szegezed, hogy a büféből elloptak 10 túróRudit kiröhöglek.

"és rendőröket dobáltak féltéglákkal"
Pl Révész? Hülye vagy.
(Mellesleg Ságváry meg rájuk is lőtt, oszt mégis elneveztek róla egy csomó közterületet.)

"Arról a fura dologról nem is beszélve, amikor a csürhe egészen "véletlenül" a szintén "véletlenül" az útjában tartott fideszes hepajba vezette a rendőröket..."
A magyarság színe-java volt kint 2006 okt 23án. Te sosem fogsz felnőni ahhoz a "csürhéhez".

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.16. 23:17:13

@somogg: "idegenellenessege nem illeszkedik az angol kulturaba "
Mit mondjak... Én mást hallottam. Mind a britektől akikkel találkoztam, mind a magyaroktól akik kint tanulnak/dolgoznak.

A gyarmatbirodalom felsőbbrendűsége bizony még mindig megvan a britekben.

somogg (törölt) 2010.10.16. 23:21:52

@TaTa86.: a felsobbrenduseg igaz, de inkabb tarsadalmi osztalyok menten erezheto, nem nemzeti alapon. az idegenellenesseget ket okbol nem kajaljak. egyresz ok magukat fair tarsadalomkent definialjak, aminek ellentmond valakit nemzeti alapon megfosztani dolgoktol, masresz gondot okozna a munkaero piacon, hiany lepne fel kepzett munkaeroban, aminek fontos forrasa az eu-n kivuli volt gyarmatbirodalom

tevevanegypupu 2010.10.16. 23:41:11

Franciaorszagban amiota Fejto meghalt (Isten nyugosztalja) maradtak azert meg sokan nemes lelku magyarok, akik Orbantol rettegni felhivjak Europat.
Nem csak Konrad vagy Kende Peter, akadnak masok is, akik par euroert es egy jo ebedert hajlandoak megosztani ijedelmuket barmely ujsagiroval, aki kaphato erre a jatekra.

osborne 2010.10.16. 23:44:00

@tevevanegypupu: nemes lelkűek? huh, nem inkább betegek?

tevevanegypupu 2010.10.16. 23:47:53

@osborne:
De. Csak tudja kicsiket kepmutato vagyok. Viszont ha mar igy irja, akkor be kell vallanom, hogy nagyon utalom oket es ha rajtam mulna olyan cenzurat vezetnek rajuk hogy! Vagy minimum ellenoriznem legalabb amit mondanak, de lassan eljutunk oda, hogy mar a komolyabbnak hitt sajtoorgazmusok is mindent kepesek leirni egy kis szenzacio kedveert.(:

Paralelepipedon 2010.10.17. 00:00:21

Friss hír az index újságról: Konrád György Franciaországot is telerettegte:

index.hu/kulfold/2010/10/16/kell_felni_orban_viktortol_kerdi_a_le_monde/
----------------
A mértékadó liberális lap szerint Budapesten nagyon diszkréten visszatérnek a régi reflexek: a magyar értelmiségiek ismét szívesebben beszélnek a politikai helyzetről a parkokban, mint a kávéházakban.
A cikkíró, Marion Van Renterghem találkozott az egykori ellenzéki Konrád Györggyel, aki szerint "csendes félelem" figyelhető meg Magyarországon, barátai egyre gyakrabban jegyzik meg: "Erről inkább ne beszéljünk telefonon".
----------------

osborne 2010.10.17. 00:01:57

@tevevanegypupu: csak hogy kimentsem most, nem képmutató csak műveik olvasója és az ugye egész más.

sajnos káros nyilatkozataikat illetően nincs sok eszköz a kezünkben, de igen. a nagynevű külföldi sajtó ma már annyira bulvár és komolytalan, hogy maradi idióták dőlnek be nekik :) sajnos még egész sokan vannak :(

szamarhegy 2010.10.17. 00:24:18

@Paralelepipedon: Ráadásul meghallgatják és leközlik, nemhogy elhajtanák őket, hogy ne vicceljetek ilyesmi a XXI.sz.-i kultúrált Europában ki van zárva. Persze nem gondolnám, hogy a direkt félelelem indokolt lenne, de Pintér Sándor szerű maffiózok a hatalomban, az állami őrző-védő projektek gyors transzferálása a Pintér érdekeltségekbe, a politika befolyása a bíróságokra, ügyészségre, a média elfoglalása, vagy olyan furcsa nyilatkozatok pl. Simon L. László (Fidesz kultúrális bizottság) részéről, hogy Nádast, Eszterházyt, Spirót bizonyos körök nyomására futatták be No.-ban, de majd tesz róla, hogy arra sokkal érdemesebb magyar írók kerüljenek előtérbe), stb. Összeségében nem is az időnkénti burkolt zsidózás, multizás a fő gond, hanem a Berlusconi féle olasz modell felé történő elmozdulás az aggasztó.

szamarhegy 2010.10.17. 00:31:01

@osborne: Nem kell mindent szó szerint elfogadni, amit külföldön leírnak, de egy picit, azért érdemes rajta elgondolkodni, mert még mindig nem mi fújjuk a passzátszelet. Különben a 'nagynevű külföldi sajtó' mióta bulvár és komolytalan? Nekem úgy rémlik, hogy 1 hónapja, amikor a bankadó miatt egy-két ismert amerikai lap szabadságharcnak titulálta Orbán elképzelését, akkor fontos mértékadó hivatkozások voltak.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.17. 00:32:54

@bóbitás lótetűfing: Jézusom, ez milyen gondolat már? :)
"aki egy kicsit is normálisan gondolkodik, akiben szorult hazaszeretet, aki átélte (gondolkodó és LÁTÓ emberként) az elmúlt mondjuk harminc évet, az nem lehet más, mint jobboldali".

Ez olyan, mint amikor én indulatból azt mondom, akinek van füle, csak szeretheti a Beatlest.
Mondom, indulatból, és utána mindig kiröhögöm magam.

osborne 2010.10.17. 00:36:55

@szamarhegy: A gazdasági lapokat vegyük külön. Persze ott is (WSJ, Bloomberg) durván olyan informátorok (név nélkül) vannak akik utálják a mostani kurzust . A nem gazdasági lapokat egyszerűen nem tudom komolyan venni és nem a hvg a mérce :)

kerusz 2010.10.17. 00:50:03

@ó jaj: Azért ne feledkezzünk meg a progresszív magyar baloldalról sem. Bizonyos doktor Kende írt egy könyvet (A Viktor címen), melynek egyik legfontosabb premisszája volt az, hogy Orbán cigány származású. Ezzel a doktor Kendével többek között Konrád is többször mutatkozott együtt, és el sem határolódott tőle (ahogy senki más sem, azóta sem).

Továbbá a progresszív és minden tekintetben európai magyar baloldal hívei szokták a jelenlegi magyar miniszterelnököt Orsósozni.

Ugyanennek az európai értelemben vett progresszív magyar baloldalnak köszönhetünk olyan örökbecsű eszmefuttatásokat, amelyek Orbán tulajdonságait a termetéből próbálják magyarázni. Ilyet előttük utoljára bizonyos doktor Mengele mert nyilvánosan megtenni.

szamarhegy 2010.10.17. 00:55:27

@osborne: Zsidózásban, multizásban, osztrák vircsaftozásban, globál tőkézésben mindent meg is tett a Fidesz, hogy kihozza az emberekből az 'állatot' . Ha jól emlékszem Orbán kamera előtt a mai napig nem mondta ki, hogy a zsidó származású magyar emberek elleni minden (vebális, tettleges) támadást elutasít. Általánosságba szokott menekülni, meg tegnap már a sajtótájékoztatón már elhangzott, stb. Ez a 'játék nagyon veszélyes, az elszegényedő tömegek könnyen találnak maguknak ellenségképet és most nem elsősorban a tettlegességre gondolok, hanem az íratlan társadalmi szerződés felrúgására.

bíp-bíp (törölt) 2010.10.17. 01:03:17

@kokavec: kár, hogy faszfej vagy, de legalább 10-ből 9 ember így gondolja :D

bíp-bíp (törölt) 2010.10.17. 01:08:53

@bóbitás lótetűfing: idióta, próbáld meg franciául legalább a le monde honlapján, ja hogy nem beszélsz semmilyen nyelven...

osborne 2010.10.17. 01:10:14

@szamarhegy: Maga zsidó?

Ha igen akkor tudja, hogy az egész csak ronda politikai pr (főleg baller), közben itthon Tom Lantos intézetekről és izraeli érdekeltségű plázáról hallani a belvárosban.

El Argentino 2010.10.17. 01:19:54

Elolvasva ezt a cikket és a hasonlókat, mindig az jut eszembe, hogy mit kínálnak az antiszemitizmus helyett?
Mit lehet tenni a még mindig meg nem értett kisebbséggel?
A csöndes, befelé forduló utálkozás, - amivel rendelkezik egyáltalán a többség hosszútávon? - egy hasonló érzés, minthogy a fagyi finom.
Minek ezen változtatni? Lehet? Elképzelhető, hogy a "fagyi" a hibás?

osborne 2010.10.17. 01:23:43

Éde istenem, Konrád teljesen becsavarodott:

A cikkíró, Marion Van Renterghem találkozott az egykori ellenzéki Konrád Györggyel, aki szerint "csendes félelem" figyelhető meg Magyarországon, barátai egyre gyakrabban jegyzik meg: "Erről inkább ne beszéljünk telefonon".

www.hirado.hu/Hirek/2010/10/16/19/Orban_Viktor_demokraturaja_cimmel_kozolt_portret_a_magyar.aspx

tevevanegypupu 2010.10.17. 01:28:03

@osborne:
Nem csavarodott be. Jellemtelen, hulye venember. Hazudik ejjel, nappal es minden hullamhosszon. Valaszolni kellene erre, azert megsem lehetne hagyni, hogy csak ugy megmaradjanak ebben a hitben a Le Monde-ot olvasok. Mondja csak nyugodtan a magaet Konrad, de valaszoljon neki valaki a jo eletbe!

tevevanegypupu 2010.10.17. 01:30:41

@szamarhegy:
Orban azt sem mondta ki, hogy minden kereszteny, buddhista, szombatista es jehovista ember elleni szobeli tamadast elutasit, pedig ellenuk is van boven. Velemeny es szolasszabadsag van kerem, ha nem tudna.

osborne 2010.10.17. 01:31:55

@tevevanegypupu: Erről inkább nem beszéljünk itt :D

Egyébként igen, a magyar nagykövetség Párizsban nyugodtan válaszolhatna, nemtudom mennyire akar.

ayatollah 2010.10.17. 01:35:00

Nagyon szarul mehet Németországban ha ilyesmivel foglalkoznak...

tevevanegypupu 2010.10.17. 01:36:13

@osborne:

Lehet, hogy igazuk van ha tojnak ra, vegulis eleg megnezni szegeny Konradot.De ezt majd negyszemkozt folytatom, mit tudom en ki olvassa.(:

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.10.17. 01:39:01

@szamarhegy:

"(...) ...a Széchenyiek, Deák Ferencek, Eötvösök, de a 18. század második és a 19. század első felének nagy magyarjai, minden magyarja: éppen azért küzdöttek a natio hungarica, a magyar nemzet (...) megtágításáért, azért vonták be a nemzet fogalmába az ország minden vérű és hitű néprétegeit, azért adtak nekik egyenlő jogokat, az élet és fejlődés egyenlő lehetőségeit, hogy ezek is szerves, az életérdek minden parancsaiból ezek is természetes és ösztönös elemei legyenek a magyar nyelv, magyar kultúra, magyar történelmi célok egységében megnyilvánuló, továbbfejlődő sajátos magyar történelmi alkotásnak. Azért tették tehát politikai nemzetté a magyar nemzetet, hogy magyarsága szervesebb, egyetemesebb, erősebb legyen, és hogy így biztosabb védelmet és fejlődési lehetőséget jelentsen a sajátos magyarságnak. Aki ezt tagadja, aki azt a megtévesztést akarja bevinni a lelkekbe, hogy a Deák Ferencek, az Eötvösök a politikai nemzettel egy kevésbé magyar nemzetet, vagy pláne egy mutyi országot akartak kezdeményezni, ahol Magyarország nem magyar vérű kosztosai szabadon fejlődhetnek külön egységekké, és idegen impériumok parancsa alá: az nem történész, nem politikus, hanem személyében is becstelen, embertelen ember és csaló. Hiszen a Deák Ferencek, az Eötvösök éppen ezt akarták megakadályozni a politikai nemzettel, éppen ez ellen akarták biztosítani a magyarság fejlődését. (...)" (Szabó Dezső: Ede megevé ebédem, 1937)

ü
bbjnick

osborne 2010.10.17. 01:40:38

@tevevanegypupu: haha igen, majd abban a kávézóban tudja hol folyt köv :)

Tóth Ágas 2010.10.17. 01:42:22

@szkepi: fájnak a tények, szkepi? hát jól megválaszoltad a felvetést. ez mind az intellektusod?

pedig egy érdekes tényt emeltem ki, igaz, erre nem könnyű mit mondani, pláne neked, ahogy elnézem.

És akkor a szkepinek fájó tény újból: Budapesten, ahol elvileg a legrosszabb sora volt a zsidóságnak, és emiatt bűntudatunknak is kéne lenni, sokkal több zsidó élte túl a II. vh-t, mint bármelyik európai nagyvárosban, ideértve Berlint, Varsót, Prágát, Vilniust vagy Odesszát.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.17. 01:48:05

@somogg: Hát nem tudom mit mondanak, de hogy a bevándorlót úgy mikrószinten nem veszik emberszámba az nekem ténynek tűnik.

Valahogy ők is úgy lehetnek vele, mint exeszdéeszes rokonom, aki előtt a cigány szót sem szabadott kiejteni, mert fúj rasszizmus, de az utcánkba meg nem mert bejönni az autójával, mert ott vannak a cigányok és biztos feltörik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.17. 01:55:25

@Tóth Ágas: Olvasd el a többi kommentjét, nem érdemes foglalkozni vele.
Egy alacsony önértékelésű öngyűlölő magyar...

Suna bácsi 2010.10.17. 01:57:02

Megkérjük kedves zsidó testvéreinket, hogy fejezzék már be ezt az örökös rasszistázást, antiszemitázást.
Egyrészt már unalmas, lassan meg már szánalmas, hogy mással nem tudnak bekerülni a hírekbe.

Suna bácsi 2010.10.17. 01:58:16

Egyúttal megkérjük nem-zsidó testvéreinket, hogy fejezzék be a zsidózást, mert már az is unalmas...

szeszesember 2010.10.17. 02:02:16

Ez a cikk még Paul Lendvainak is becsületére vált volna.

p0wer 2010.10.17. 02:29:24

Amúgy most komolyan, nyomorba basztátok az országot (világot) és utánna még nektek áll feljebb, hogy félni kell ?:DDD Szerintetek a kínaiakat/ukránokat/horvátokat/muzulmánokat/stbstbstb miért nem utáljuk? :DD

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.17. 03:21:55

@tevevanegypupu: na, miért, ki olvashatja, akitől ennyire félsz? :)
Mégsincs szólásszabadság? :)

MrKiraly 2010.10.17. 03:40:05

Tipikus zsido rinyalas, es a vicces, hogy nem ertik mert van antiszemitizmus. Valamelyik kommentelo irta, hogy ez kulfoldon nincs igy...Ha valaki azt gondolja, hogy mas orszagokban, vagy akar a Fold masik oldalan mindenki bekeseggel megfer egymas mellett, hat akkor nagyon teved. Dolgoztam kulonbozo nyugat europai orszagokban, evek ota Sydney-ben elek es persze hivatalosan sehol sem hangoztatjak, de privat beszelgetesekben viszont mindenki bevalja, hogy a zsidokat, az indiaiakat, es a kozel keletieket utaljak mint a budos szart. ( az utobbi 2 nepcsoport valoban buzlik, mint a napon hagyott hal) Termeszetesen meg tudom indokolni ( es mindenki mas is) hogy miert van ez de persze ezt itt nem fogom kozze tenni:) Amugy koreai felesegem van, es imadom a tavol keletieket mit pl: Japan stb...Szoval nem a rasszizmus, hanem a tapasztalat beszel belolem. El kene gondolkozniuk az erintetteknek, hogy vajon miert van ez igy.

ampelmann 2010.10.17. 04:27:15

és ha antiszemita? akkor mi van?

borzzz 2010.10.17. 05:55:12

@MrKiraly: Valóban el kéne gondolkozniuk az érintetteknek, például neked... Bizonyára van olyan ausztrál is, akinek indiai (vagy közel-keleti) a felesége, és
szűk társaságban hangot ad a koreaiak utálatának. Hovatovább olyanok is vannak, akik a magyarokat utálják - akkor most elkezdesz gondolkozni? Például azon, hogy te ugyan "imádod" a japánokat, viszont az ausztrálok jó része korántsem osztja ez irányú érzelmeidet. Akkor most mi is van?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 05:55:43

@politicus:

"Nálunk pl. nem zsidózik 10 ember 9, de még 1 sem."

a saját blogotok kommentjeit nem olvasod? lolz. ahol még jó az arány, mert csak 50%.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 05:56:59

tehetetlen dodó is a szűrés áldozata lett.
upsz. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 06:04:13

@politicus:

egyébként meg kicsi rigó nem hisztizek, pár hónap alatt csak sokadszor látom bizonyítva, hogy ha A Nemzeti Együttműködés Kúrmánya össze vissza kapkod, akkor megjelenik egy darab cikk, hogy hát izé, meg kellemetlen, aztán gyorsan fél tucat, hogy akomcsik, alibsik, megminketbáncsanak.

csak jelzem sokadszor, több, mint egy hétig ment a rettegde magyarország valaha volt legnagyobb katasztrófájáról, a mindörökre kipusztuló falvakról, bizony, itt a mandineren is, és nem egy postban, és nem is kettőben. übercinikus KK&TT is megalkotta a maga sorozatát az úristen, mekkor katasztrófa műfajűban, és most, hogy költöznek szépen vissza, hirtelen már nem is téma a kibaszott nagy katasztrófa, aminek ürügyén népünk bölcs tanítója és kína szindróma zolika szolid ámokfutást rendezett egy hétig.

nem, pártunk és kormányunk nem tévedett. köszönjük, emese.

igen, tudom, te hetek óta csak ekézed a kúrmányt. majd ha van egyéb válaszod is, szólj.

borzzz 2010.10.17. 06:07:40

Ami magát a posztot illeti, tényleg ennyire kell pattognunk, ha egy külföldi bulvárlap nem tetsző dolgokat ír rólunk?
Ha rossz infót közöl, az tutira szándékos és ordas hazugság, s még véletlenül sem egyszerű tévedés, felületesség, az újságíró tudatlansága? Nem kéne már lejönnünk arról a kivagyisággal álcázott kisebbrendűségi tripről, ami miatt belebetegszünk, ha a külföld rólunk alkotott képe nem felel meg az énképünknek? Egyáltalán, mennyire vág bele az énképünkbe a mindenkori politikai helyzet? Az Orbán-kormány az mi vagyunk? A Kádár-éra is mi voltunk?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.10.17. 06:16:40

@mavo:

"...mi a szíriai fajnak azért vagyunk ellenségei, mert a magyarság anyagi és szellemi fejlődését elnyomta, és ha más csinálja ezt, éppen olyan könyörtelen öklökre talál bennünk, legyen bár busmann, gurka, szamojéd vagy »keresztény nemzeti«."

:-)

ü
bbjnick

mréveiller 2010.10.17. 07:34:58

mindig ez van ha nem az MSZP van kormányon. a hozzájuk hű "értelmiség" teleböfögi a világot. ezzel rossz hírünket keltve a nagyvilágban ...

val 2010.10.17. 07:51:36

@M.Trezeguet: "mindig ez van ha nem az MSZP van kormányon. a hozzájuk hű "értelmiség" teleböfögi a világot."

Jó áporodott hagymaszaggal. :)

sprenczl 2010.10.17. 08:05:23

Konrád és bandája már valóban elhúzhatna. Már eddig is sokat rinyáltak, mégsem teszik. Ezek szerint jó itt nekik, csak hazudnak?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.17. 08:53:43

@sprenczl: hol a csudában élhetne még meg remekül párszáz "értelmiségi" pusztán abból, hogy permanensen antiszemitizmust vizionál?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.17. 09:13:16

@mavo: őszintén mondom, nem tudom miről beszélsz, de mindegy is.

Az első hozzászólásodra válaszoltam, azt tegyük tisztába, meg hogy akkor tényleg -ből 8-9 ember antiszemita-e az általam belinkelt források feldolgozása alapján. Erre válaszolj. Egyébként meg Kálmán a másik topicban elmagyarázta már a steiszt vörösiszap ügyben. Csak te vhogy mindig elviharzol, ha kiosztanak.

Kalmár 2010.10.17. 09:14:16

Azért kicsit jellemző, hogy a Szoci kormány alatt mennek háborítatlanul a náci rendezvények, mégis a jobbos kormányok alatt van antiszemitizmus.
Vicc.

Kalmár 2010.10.17. 09:20:35

Végül is érthető. A balos kormányoknak szüksége van az antiszemitizmusra.
Egyszerűen csak, valamivel szemben tudják meghatározni magukat. Valami mellett nem.
Ez a kommentekben is megnyilvánul gyakran.
A választásokon sem az volt a kampány érv, hogy jól csináljuk a dolgunkat mert pl.......... és emiatt szavazz ránk hanem csak az Orbán riogatás a náciveszély, a szélsőjobbos Fidesz, a kommunista Fidesz stb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 09:28:50

Akkor a következő post témájamár adott is: Le monde.

Egyszerűen felháborító, miket mernek ezek a libsibolsi trianonkomplexusban szenvedő francia firkászok összeírni A Nemzet Miniszterelnökéről!

index.hu/kulfold/2010/10/16/kell_felni_orban_viktortol_kerdi_a_le_monde/

Undorító! Köpni kell!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.17. 09:29:27

@borzzz: Fejen talaltad a szoget! Nem kell minden kulfoldi ujsagirocska altal leirt baromsagra nemzetkozi szabadkomuves-osszeeskuvest meg nemzethalalt vizionalni. Most komolyan, ennyire nincs onbizalmunk? Utoljara az oviban zokogja az ember, hogy "ovoneni, mar megint csufolnak!"

Konrad egy szerencsetlen fasz annak alapjan, amiket mondott, ez teny. De nehogy mar azt higyjetek, hogy Nemetorszagban es Franciaorszagban nincsenek olyan ertelmisegiek, akik nagy nyilvanossag elott lenacizzak a _sajat_ orszagukat es kormanyukat.

Tudjatok, hogy Sarkozyt hanyan lefasiztaztak a romak kitoloncolasa ugyeben Europa-szerte? Es megsem omlott ossze az otodik koztarsasag. Egy demokraciaban hulyesegeket is lehet beszelni, pont ez a lenyege a dolognak. Amikor a jonep lampavasat kovetel a "nyilatkozoknak", meg elkezdi a "marmegintezekazsidok" szoveget, eppen hogy megerositi Konradek igazat. Konrad hulye volt, teny. A Spiegel es a Le Monde ebbol irtak egy-egy szar cikket. Tessek napirendre terni folotte, es fontosabb dolgokkal foglalkozni!

Paralelepipedon 2010.10.17. 09:29:35

Különösen tetszett ez a mondat:
"Arra a tényre, hogy a szocialisták pár kivételtől eltekintve mindenhol vereséget szenvedtek az önkormányzati választásokon, TGM annyit mond: Nos, akkor jó éjt, Magyarország!"
Micsoda zseniális érvelés egy magát "filozófusnak" tituláló embertől.

Jamesboci 2010.10.17. 09:31:49

@altoid: igazad lenne, de ez a f@sz a Le Mond-nak is nyilatkozott......

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 09:32:37

@politicus:

értem. tehát ha KK elmagyarázta, akkor a temberek mégsem költöznek vissza az egy hete mindörökre kihaltnak minősített faluba, az csak a látszat. a kormány hisztériakeltése szintén csak látszat volt, orbán viktor soha, egy szóval sem mondta, hogy körbekerítés és mementó, és illés zolika sem húzott fel egy világrekorder, de legalább teljesen haszontalan gátat.

Jamesboci 2010.10.17. 09:32:46

@Paralelepipedon:
Gazsi végképp gréci zsolti mélységekbe süllyedt...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.17. 09:33:27

Amugy nem tudom kinek tunt meg fel, hogy ahanyszor "zsido" temaju cikk van a Mandineren, rekordmennyisegu komment (kozte rengeteg anyazos) erkezik... Meg jo, hogy Magyarorszagon nincs antiszemitizmus, kulonben mi lenne itt?!

Paralelepipedon 2010.10.17. 09:34:43

@mavo: az ilyen cikkek mögött mindig ott van legalább egy magyar név, és az mindig valamelyik jól ismert hivatásos rettegő. A ti demokráciaféltésetekről annyit, hogy először talán fogalmazzátok meg magatoknak, hogy mi a demokrácia. A többség olyan egyértelmű döntést hozott, hogy annál egyértelműbb nem is lehetne. Ami nektek nem tetszik, hogy egy kisebbség kapcsolatokra és megosztásra épülő hatalma dőlt meg.

MrKiraly 2010.10.17. 09:35:37

@borzzz: Akkor most az van, hogy pult alatt mindenki antiszemita. Ki ezt, ki azt utalja. Szive joga ( nem kell az azsiakat szeretni). Viszont vannak nepcsoportok amelyek hallatan NEM nyilik ki az emberek zsebeben a bicska. A zsido sajnos nem ide sorolhato. Persze hogy vannak kivetelek, nekem is volt tok jo fej indiai kollegam es balfasz utalni valo Thai is. Szoval van kivetel mindenhol de a zsidokat alltalaban 1 kalap ala veszik es nem szivesen uzletelnek veluk. Nem is nagyon van meg 1 ennyire belterjes nepcsoport. Csaladon beluli hazassagrol ( ha nem is a noveret, de unokahug mar siman belefer, es meg buszken el is meseli:) meg ne is beszeljunk csak hogy a penz ott maradjon, aztan meg csodalkoznak hogy 20 evesen mar minden bajuk van. Ajanlom figyelmedbe pl: London, Golders Green zsido negyedet.

tevevanegypupu 2010.10.17. 09:42:54

@osborne:
Csak nehogy addig betilcsak a kavezokat is.(:

@mityu:
Mindenki gyanus. Maga is. Foleg.

noire jack 2010.10.17. 09:42:59

Aha persze az antiszemitizmus fővárosa..
- az egyetlen hely, ahol karácsonykor menórát állítanak köztéren
- ahol Európa legnagyobb zsinagógája van
- ahol a teljes népességhez képest a legtöbb zsidó vagy zsidó származásu ember él (és most nem a hivatalos adatra kell gondolni)
- ahol 20 évig SZDSZ-es főpolgármester bírt lenni
- ahol Spiró György, Kertész Imre stb. stb nem tiltott nemzetgyalázó írók- költők, hanem híres művészek akikre büszkének kell lennünk
- ahol büntethető a másképp gondolkodás (gyűlölet törvény)

és a sor még hosszasan lehetne folytatni..

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.10.17. 09:45:05

@mavo: bemásolom ide is a Kálmán által írottakat (legalább ő kettőnk közül a helyszínt is megjárta.)

"Kolontárról nem csak azokat telepítették ki, akiknek mindenét elvitte az iszap (ők viszonylag "kevesen" voltak), hanem minden lakost, mivel a falut átszelő védőgát építéséig esélyes volt, hogy újabb adag trutyi érkezik a faluba. A gát felépült, ha a repedt tározó átszakad, a szar el fogja kerülni Kolontárt. Ezért azok, akiknek a dombon van a házuk - ők vannak többségben - visszatérhettek. A súlyosabban érintett házakat viszont már el is dózerolták, azokba nem lehetett volna visszatérni.

Devecserben nem volt kitelepítés, aki innen elköltözött, az azért tette, mert a háza lakhatatlanná vált, vagy félt az újabb áradástól. A kolontári gát megépítésével Devecserről is elhárult a veszély, így a csupán félelemből kiköltözöttek visszatéregetnek, róluk van szó a hírben. Akiknek viszont a házát bekóstolta a vörösiszap, az, nyugodj meg, nem fog egyhamar visszatérni, csak ha nem lesz más lehetősége."

Ebből mit nem értesz?

MrKiraly 2010.10.17. 09:49:16

@borzz: Akkor most az van, hogy pult alatt mindenki antiszemita. Ki ezt-ki azt utalja. Szive joga ( nem kell szeretni az azsiaiakat), viszont vannak nepcsoportok, melyek hallatan NEM nyilik ki a bicska az emberek zsebeben es sajnos a zsidok nem ide sorolhatok. Ennyi.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.17. 09:50:31

@MrKiraly: Kedves nagyon tajekozatlan baratom! A zsidokat en bloc megitelni a Golders Green lakossaga alapjan kb. olyan dolog, mintha a te koreai feleseged jellemere Kim Jong Il viselt dolgai alapjan probalnek kovetkeztetni. Akire te gondolsz, az a zsidoknak egy nagyon zart, nagyon ortodox csoportja, akire az atlag zsido kb. ufo-kent tekint. Ami pedig a penzehseget illeti, a zsidok elbujhatnak mondjuk a kinaiak mogott...

magyar ember teli szájjal 2010.10.17. 09:52:35

Ez a Budapest olyannak tűnik mint Hill Valley a Vissza a jövőbe 2-ben

bóbitás lótetűfing 2010.10.17. 09:53:33

@bíp-bíp: Ma mere est traductrice, elle était en france pendant la deuxiemme guierre, et elle écrit mon lecon toujours.

tevevanegypupu 2010.10.17. 09:54:18

@altoid:
"zsido" temaju cikk van a Mandineren, rekordmennyisegu komment (kozte rengeteg anyazos) erkezik... Meg jo, hogy Magyarorszagon nincs antiszemitizmus, kulonben mi lenne itt?! "

Mert a tema jelen van, a kerdes nem tisztazott es beszelni rola az antiszemitizmus vadja nelkul nem lehet. Ebbol lassan de biztosan mindenkinek elege lesz.
A tarsadalmak buntudata mar regesregen elfogyoban van, mindenki realisan es kovetkezetesen kezdi feldolgozni a szenvedestorteneteket. Ezenkivul Izrael allam lete es az ott tortentek sem hasznalnak a zsido artatlansag legendajanak.

William Kidd 2010.10.17. 09:56:09

A szokásos zsidó rinya, unalmas és kommersz.

elstib57 2010.10.17. 10:00:34

Szerintem sokan (készakarva?) összemossák az antiszemitizmust az anticionizmussal. Az antiszemitának nevezett honfitátsaim többségét nem a zsidó vallás és kultúra zavarja, hanem az a nemzetek feletti (kozmopolita) magatartás, amelyet egyes honi illetőségű (zsidó- és nem zsidó származzású) polgártársaim viszonyulnak szülőföldjükhöz (hazájukhoz?) mint gondolkodásukban és cselekedeteikben. A magyar befogadó, toleráns nép, a nemzeti-vallási ritusok és kultúra beleférenek a toleranciába, a magyar nemzeti érdekek akármilyen ideológiai indok alalpján töténő kigúnyolása és elárulása viszont nem. A törvények mindenkire vonatkoznak, alkalmazzuk azt mindenkire etnikai, kultúrális és vallási megkülönböztetés nélkül, legyen szó magyar, roma vagy zsidó identitású polgártársunkról is!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.10.17. 10:01:49

Igen, antiszemitizmus van Magyarországon, a Jobbikot se mondanám mentesnek tőle (és most finoman fogalmaztam), csak persze nem mindegy a mérték.

Ez a Spiegel cikk összemos és eltúloz dolgokat, erősen balos szemszögből.

Korrektnek pedig még baloldali szemmel se mondanám: az például, hogy egyik első mondatában kormányerőnek állítja be a Jobbikot, majd ezt az orbitális tévedést sutyiban javítja anélkül, hogy elnézést kérne a tévedésért, az pl. nem kissé etikátlan.

Nzoltan 2010.10.17. 10:13:09

Jelenleg Németország is erősen jobbartolódik. Spiegel ezért erőlködik. Kb. a NOL színvonala. Ez teljesen normális, mert megváltozott a kégkör odaát is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.10.17. 10:24:05

"A hal a vízben él, a tüdő oxigénnel táplálkozik, a magyar antiszemita. Dobd ki a halat a vízből: elpusztul. Vedd el az oxigént a tüdőtől: megfullad. Hazudd ki az antiszemitizmust a magyarból: a halál leggyalázatosabb nemével hal meg.

De mi az antiszemitizmus lényege? Miért vagyunk antiszemiták? Miért az antiszemitizmus? Életösztönünk első, szükségszerű megnyilatkozása, s melyek e megnyilatkozás helyes formái?"

www.tabulas.hu/szabodezso/muvek/virradat/19210121.html

:-)

ü
bbjnick

Gábor a Jobbszélső 2010.10.17. 10:31:22

ahogy az Echo TV-s Szaniszló mondotta volt: Antiszemét vagyok, utálom a szemetet földön-égen.

Csak az lesz antiszemita, akinek kinyílik a szeme, és elkezdi valamicskét átlátni a világ dolgait, és azoknak a mozgatórugóit. Sajnos én is eljutottam idáig. Sajnálatos, hogy ez lett a világból!

Szebb jövőt szeretnék én is, sajnos nem látok rá sok esélyt.

ibafaipap 2010.10.17. 10:32:46

@fog- és Bulawayo magiszter: Nem hiszem, hogy egy átlag egyetemista nagyon tisztában lenne azzal, hogy ki az a Kertész Imre vagy Konrád György. Inkább a kortársak hatása érezhető itt, meg a bűnbak-kereső történelemszemlélet. Ugyanúgy, mint a Közel-Keleten, azért tartunk itt, mert a nagy gonosz, csúnya Amerika elnyom minket, meg a zsidók ármánykodnak. Meg a biciklisták. Nem a korrupt kormányok, a lopásra és átbaszásra épülő épülő üzleti kultúra, az oktatás elavultsága a bűnös, dehogy.

Chazz Reinhold 2010.10.17. 10:33:24

@Nzoltan: Jelenleg Németország abszolúte de nem tolódik nem hogy erősen, de még gyengén sem jobbra.

wahltool.zdf.de/Politbarometer/mediathekflash.shtml?2010_10_01Extra

(kattintás a 2/13-as oldalra)

A közbeszédben viszont valóban erősen tematizálják a moszlim / arab bevándorlók által gerjesztett problémákat, ami (valós) korábban klasszikus, kizárólag jobboldali téma volt.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.17. 10:34:37

@Paralelepipedon: van Renterghem? Mi az, Konrádnak máris sikerült megrettentenie valakit? Vagy csak félig?

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.17. 10:41:26

@sprenczl: Imre Kértesz már elhúzott, de így sem jobb - Berlinből gyűlöli a magyart.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.17. 10:44:49

@noire jack: talán éppen a felsoroltak miatt van antiszemitizmus?

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.17. 10:46:53

@grizliewok: kódolt libsi szöveg, barátom. Ezt utálják bennetek az "egyetemisták"...

fog- és Bulawayo magiszter 2010.10.17. 10:48:54

? Tűnedeznek elfele a cuccerájok?

====== vadparaszt ====== (törölt) 2010.10.17. 11:05:05

Remek cikk, az arra érdemes kommentelőknek.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.17. 11:12:34

Kiváncsian várom,hogy mikor jönnek rá kedves zsidó embertársaim,hogy nem a béketűrő magyarok jelentik a veszélyt rájuk nézve.
Ha a kínai emberek lesújtanak rájuk az lesz az utolsó holokauszt.

kackia 2010.10.17. 11:21:00

@bbjnick: @Gábor a Jobbszélső:

Biztos vagyok benne, hogy maguk tudják, hogy ezek nem szemiták ez egy turáni fajta kazárok , legalább 90% ban. Inkább anticionizmusról és antijudaizmusról kellene beszélni.

kackia 2010.10.17. 11:29:55

@Cuppanj a végére!:Csak várd ki a végét, már beépültek oda is.
Manapság egyre több ( metszett ) szemű héber gyerek születik.:)

vang_so · http://www.iglue.hu 2010.10.17. 12:20:25

Szívesen megérném azt az időt, amikor nem egy paródia-jellegű írás lenne az apropója a valós helyzet megítélésének. Mert ez azt suggalhatja, hogyha elfogult módon ilyeneket írnak, akkor biztosan az ellenkezője igaz, ami egy újabb tévedés.

Az írás nem jó, sőt, ugyanakkor a helyzet sem.

Az utóbbi tizenöt évben érezhetően erősödött az antiszemitizmus, mégpedig annak legalpáribb, -ostobább és -tohonyább verziója. Ez nem balos, liberális vagy jobbos pol-celebek aranyköpésein mérhető le leginkább, ez szimpla napi (utcás, metrós, kocsmásm kommentes) tapasztalatat. Divat lett. A „progresszív” fiatal jobboldal ezen túráztatja fel tagságát (a roma kérdés mellett), minden gátlás nélkül ezt használja fel kohéziós erőnek. Tizenévesek bármiféle kétség nélkül, büszkén zsidóznak az egyoldalú „tájékozottság” boldog és agresszív tudatlanságában.
Igen, egyértelműen érzékelhető a rasszista hecc-kampány. Persze közel sem azon a propaganda-jellegű módon, ahogy a Spiegel festi. Nem, hanem buta, hónalj-szagú, mocsaras, pállot módon. Sajnos, ahogy a lusta, megalkuvó cuculista komformizmusnak, úgy ennek a csapotthomlokú, önbizalomfoltozó, verbálfasiszta rasszizmusnak is van idehaza hagyománya. És jeleneg erre sikeresen építenek. Ez tény, nem látni vagy nem akarni látni pedig vakság.

kokavec 2010.10.17. 12:32:33

Olyan ez a történet, mint amikor nyilvánosságra kerül egy családon belüli erőszak. A család tagjainak nagyobbik részét nem az erőszak ténye és annak (az áldozatra vonatkozó) következményei foglalkoztatják, hanem, hogy hogy kerülhetett ki az információ. Ki az a mocskos áruló, aki szégyent hoz a családra.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.17. 12:53:59

@vang_so: Mióta "progresszív" a jobboldal?
Talán előbb vizsgáljuk meg az utóbbi 15 évben elburjánzott magyarellenességet, esetleg meglesz az oka annak a nagy antiszemétizmusnak is!

@kokavec: Igazából az a gáz, hogy az erőszak már az előtt kiszivárgott, hogy a férfi egyáltalán ismerte volna az arát. Tök mindegy mi a valós helyzet, itten pogrom készül, és mi nagyon utáljuk a zsidókat, mert csak!

kokavec 2010.10.17. 13:03:43

@kokavec: folyt.: a család ezen tagjai relativizálják az erőszakot, vagy egyenesen szükségesnek nevezik, valami távoli cél érdekében, és közben a család szeretetére hivatkoznak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.17. 13:30:32

@kokavec: Áruld már el, hogy itt az utóbbi 20 évben mégis milyen erőszakot tettek a zsidókon!

Mert én csak a permanens rinyálást látom, és azt, hogy a vélt sérelmek megtorlására az ördöggel (mszp) is képesek szövetkezni.

Kb az utóbbi évben is volt 2 temetőrongálás, 2 pofon, egy átértelmezett emlékmű, és beszólogatás.

somogg (törölt) 2010.10.17. 13:30:56

@TaTa86.: nem tudok a te es ismeroseid tapasztalataval vitatkozni, csak a sajat tapasztalatomat tudom leirni. engem senki sem nez le, a munkahelyemen megbecsulnek, az a tarsadalmi osztaly ahova tartoznek, ha itt szulettem volna befogado. ehhez persze nagyon jo angol kell es kovetni kell az itteni viselkedesi szabalyokat. szerintem ebben semmi meglepo sincs, senki nem hivott ide, ha be akarok illeszkedni, alkalmazkodnom kell

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.17. 13:31:09

Ezt a deviáns kölyköt,aki képtelen beilleszkedni a családba és folyton az azonos nemű testvéreit akarja megdugni és a pénytárcánkból lopkod,szívesen beadnám állami gondozásba.Mindegy,csak vigyék innen a francba.
Ha már családnál tartunk. :)

Téglagyári Megálló 2010.10.17. 13:49:31

@osborne:

Sose értettem, hogy pszichés problémákra miért politikai választ keresnek néhányan.

ibafaipap 2010.10.17. 14:06:23

@fog- és Bulawayo magiszter: Először is, én is az vagyok, és nem vagyok zsidó. Másodszor pedig, a hardcore antiszemitizmus (nem a zsidó viccek szintjén) a vesztesek filozófiája. Egy vallás, ugyanúgy mint a kommunizmus vagy a nácizmus. Egy gumicsont, amin lehet rágódni, ami megkímél attól, hogy összetett problémákra összetett válaszokat keress. Egyszerre nevetséges és szánalmas, középkori, balkáni hülyeség. Jó gyűlölködést.

kokavec 2010.10.17. 14:51:54

Az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a nacionalizmus, a sovinizmus, a kisebbségi komplexusból táplálkozó felsőbbrendűségi érzés az általános magyar közgondolkozás természetes jellemzője. Olyan általános, hogy ezt Magyarországon nevezhetjük normálisnak - normális, azaz ahogy a többség csinálja. A többség nagy része nincs is tudatában, hogy ő így gondolkodik, mélyen beivódott reakciók ezek, ami annak köszönhető, hogy a téma mindig a szőnyeg alá lett söpörve. Soha nem vált felvilágosító céllal a közbeszéd tárgyává, soha nem magyarázták el értelmesen az átlag magyarnak, hogy valójában szélsőséges nézetek bújnak meg az ő világképében. A trianoni frusztráció és a többi nem lett kezelve.

Ami most történik, az csak annyi, hogy éppen kibukik a felszínre, ami eddig alatta volt. Nem lett több képviselője ennek a világnézetnek, csak a körülmények most láthatóbbá teszik. Politikai erők lovagolják meg, a populista politikák nagyot kaszálhatnak a gyűlölet szításával. Megnevezni ki az idegen, felelőssé tenni mindenért, egyúttal megszabadulni saját felelősségünktől.

Ezzel szemben Németországban nagyon komoly diskurzusok folynak/folytak a múlt értelmezésével, megértésével, a következtetések levonásával kapcsolatban. Ott nem seprik szőnyeg alá ezeket a problémákat, hogy azok továbbélve és megerősödve törjenek egyszer csak a felszínre.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.17. 14:57:15

@kokavec:
Ezt a deviáns kölyköt,aki képtelen beilleszkedni a családba és folyton az azonos nemű testvéreit akarja megdugni,folyton füvezik és a pénztárcánkból lopkod,szívesen beadnám állami gondozásba.Mindegy,csak vigyék innen a francba.
Ha már családnál tartunk. :)

Most akkor,kedves hittestvéreim,álljunk fel és sirassuk együtt a felsőbbrendű és sérthetetlen fajt,Isten választott népét. Ámen.
kuruc.info/r/4/67993/

kackia 2010.10.17. 15:11:38

@kokavec Isteni kinyilatkoztatás által a világ fölé rendelt kiválasztott nép . Mi ez, ha nem a nácizmus alapja ?
Persze ezt már egyetlen német sem látja, vagy nem akarja látni.
Hiszen mazochista módon gyűlölik magukat a múltbéli tetteikért . :)

Google 2010.10.17. 15:20:04

@Téglagyári Megálló:

Ez egy nagyon jó kérdés. Mert bár megértem, hogy TGM/Konrád elégedetlen a jelenlegi helyzetével és ezért a fenébe kívánja az egész országot, azt viszont már kevésbé, hogy elfogadott újságok szerzői (művelt nyugat stb.), történjen bár kormányváltás, vagy akár rendszerváltás is, ugyanazokat az embereket találják és szólaltatják meg*. Még az sincs, hogy hallgattassék meg a másik fél is - jelen esetben sem kérdeztek meg senki Fidesz-, illetve kormányközelit.

*Az örök ellenzékiek - a Fidesszel szemben, természetesen.

Értem én, hogy nem a német/francia/hottentotta újságolvasóiknak írnak ezek az újságírók- vagy ha igen, akkor ők elég csalóka képet kapnak az itteni helyzetről -, de azért valamennyire maradhatnának hűek a realitásokhoz. Vagy az nem fizet ugyanolyan jól?
Ami pedig a zsidóellenességet illeti, nagyon sokban közrejátszik az a politika is, amit a zsidó állam folytat a palesztinokkal szemben. Valahogy nem látjuk azt a toleranciát a többiekkel szemben, sem ott, sem máshol, amit maguknak akarnak minden erővel, minden módon kierőszakolni. Eszközök nem számítanak.

Rowar Atkinson 2010.10.17. 15:21:50

@kokavec: Még a 2006-os eseményeket sem sikerül megbeszélni, nem lehet a felelősséget tisztázni, a valódi bűnösök még a parlamenti vizsgálóbizottság elé sem hajlandóak elmenni. Konzekvenciák nélküli országben pedig nehéz kulturált diskurzust folytatni.
Avagy a diskurzust úgy gondolod, hogy az ÉS-ben megbeszélik az urak/hölgyek egymás között a dolgokat a saját beállítottságuk szerint, az eredményt pedig összefoglalják a nyugati sajtó értetlen képviselőinek?

Az általad leírt jelenségek (antiszemitizmus, sovinizmus) nem jellemzőek mindenkire, nem látom értelmét, és alapját az ilyen típusú általánosításoknak.

Egyébként Németországban is a nagyon trendi polkorrekt felszín alatt ugyanígy forrnak az indulatok (bevándorláspolitika, idegengyűlölet stb.). Emlékeztetlek, hogy Thilo Sarrazin könyve milyen visszhangot keltett.

kokavec 2010.10.17. 15:23:02

@kackia: a saját pszichédet kellene rendbe tenned

kokavec 2010.10.17. 15:27:13

@Rowar Atkinson: most akkor jól összemostál mindent és felmutattál egy katyvaszt.

Rowar Atkinson 2010.10.17. 15:28:36

@kokavec: Megvilágosítanád tompa elmémet?

Bell & Sebastian 2010.10.17. 15:30:00

@kokavec:
Felteszem a mentőkérdést, ha rossz a válasz, mész a levesbe.
- Kik képviselik napjainkban a népirtó pán-nacionalista ideológiát?

Bell & Sebastian 2010.10.17. 15:37:04

@kokavec:
Időd lejárt, a helyes válasz:
- A Farizeus párt.
Választhatsz a hagyma és paprika közt, máma halászlé van.

kackia 2010.10.17. 15:37:15

Egyébként, tényleg dühít ez az ostoba zsidó probléma a világban.Mi a farkamért vannak egyáltalán még zsidók.
Milyen alapon zsidók ezek, mert vallási alapon alig hiszem, nagyon kevés jár zsinagógába, viszont sokan közülük kisegyházakban bukkanak fel.
Ezenkívül sokan közülük nem is rendelkeznek archaikus arccal. Csak azt tudnám mi az összetartó kovászuk ,illetve mi motiválja őket a törzsi pásztor néphez való tartozásra.
A f@szomért nem házasodtak be az elmúlt évszázadban és tűntek volna el a nemzet testében ,mint a spanyoloknál történt ez.
És akkor nem lenne baloldali eke sem a világon.
Csak a hülyék nem látják, hogy minden ami balról jön , minden a mi a nemzeteket bomlasztja az mind zsidó agyból született. :)

kokavec 2010.10.17. 15:39:13

@Bell & Sebastian: én most a magyar társadalom problémáival foglalkozom, nem Izraelével. Ott is súlyosak a problémák, de ez nem ment meg minket semmitől.

kackia 2010.10.17. 15:42:15

@kokavec: Ez nem válasz. Ez sztereotip és egyben nagyon butus zsidó retorika, ezzel már nem lehet kiállni manapság. Többet várék magától. Argumentáljon kérem tisztességesen, vagy húzzon a soványmalac farkincájára.:)

kokavec 2010.10.17. 15:46:11

@kackia: feltételezem ott azért nem tartunk, hogy szimpla zsidó-gyűlölök mondják meg mit csináljak vagy hogy gondolkozzak.

kokavec 2010.10.17. 15:53:13

@Rowar Atkinson: elég gyorsan személyes sértegetésbe fordult a frusztrációd.

Rowar Atkinson 2010.10.17. 15:56:52

@kokavec: Mitől lennék frusztrált? Attól, hogy érdemben nem válaszoltál a kommentemre, csak vagdalkozol?

kokavec 2010.10.17. 16:00:11

@Rowar Atkinson: csak te vagdalkoztál. Az érdemi reakcióhoz pedig érdemi gondolat kell, nem egy érdekek menti elmaszatolása a problémáknak.

ibafaipap 2010.10.17. 16:02:34

@kackia: Megmondjam mi egyesítette a zsidókat? Az évezredekig tartó üldöztetés. Sokáig ők maguk is vallási alapon különböztették meg magukat, aki kitért, az nem volt zsidó, aztán jött Hitler és etnikai alapon határozta meg a fogalmat. Ha ő nincs, nincs Izrael és a zsidók asszimilálódtak volna, mint ahogy ez már előrehaladott folyamat volt a XX. század előtt. Úgyhogy sorry.

kackia 2010.10.17. 16:05:03

@kokavec: Már többször is hangoztattam, hogy antijúdaista és anticionista vagyok.De nem ember gyűlölő a gyűlölet egyébként is méreg , nem engedhetem meg magamnak, hogy a szellememet, testemet lemérgezzem.Annyit nem érnek meg maguk.
Viszont hiszem, hogy vannak a talmud mákonyából felébredt, értelmes zsidók is a világon.

kuruc.info/r/7/37056/

kackia 2010.10.17. 16:07:08

@grizliewok: És Hitlert, nem ők kényszerítették a háborúba?

Rowar Atkinson 2010.10.17. 16:13:50

@kokavec: Halleluja, igazad van: egy antiszemita, nacionalista, idegengyűlölő, soviniszta, komplexusokkal küszködő nép tagja vagyok, és mint ilyen, alkalmatlan a diskurzusra.

Köszönöm neked, hogy egyáltalán szóba álltál velem, és köszönöm azt is (a többi birka nevében is), amit leírtál. Belátom, képtelen vagyok érvelni, de kész vagyok kritika nélkül befogadni a nézeteidet, amit egyébként felsőbbrendűséged hitelesít.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.17. 16:28:00

@kokavec: Szerintem te képviselsz szélsőséges nézeteket.
Örülnék ha mondanál egy "objektív" módszert, arra hogy eldöntsük, akkor most melyikünk a társadalom ellensége! :)

(Megjegyzés: Ha az Alkotmányt veszed kiindulási alapnak, tehát Mo-t egy független, demokratikus országnak veszed, akkor egy jó összehasonlítási alap nézeteink általános támogatottsága, elfogadottsága.
Ha megnézzük a legreprezentatívabb felmérést, ami rendelkezésünkre áll, az ogy-választás listás eredményét, akkor azt láthatjuk hogy te vagy a szélsőséges, aki Magyarországot a "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" elv alapján szemléli. )

"Ezzel szemben Németországban nagyon komoly diskurzusok folynak/folytak a múlt értelmezésével, megértésével, a következtetések levonásával kapcsolatban. Ott nem seprik szőnyeg alá ezeket a problémákat, hogy azok továbbélve és megerősödve törjenek egyszer csak a felszínre. "

Mi az hogy komoly! Halálkomoly! Elég egy rossz szó, és az illetőnek vége. Hát köszi, ilyen diskurzusokból én nem kérek!
Ami Németországban zajlik, az inkább hasonlít inkvizícióra, mint liberális demokráciára.

Mellesleg ha No ennyire jó példa, és ennyire feldolgozták a múltjukat, akkor áruld el, miért kell továbbra is fenntartani arrafelé a feszkót?
Pl, miért büntetik még mindig a holotagadást?
Miért tilos énekelni a nemzeti himnuszuk 1-2. versszakát?

kackia 2010.10.17. 16:57:56

@grizliewok: Szerintem meg a rabbinikus tiltások, az időről időre újabb megemlékezésekkel kiegészített, kollektív emlékezetet, de összességében a nyájszellem, a félelem.

"Hitler és etnikai alapon határozta meg a fogalmat. Ha ő nincs, nincs Izrael és a zsidók asszimilálódtak volna, mint ahogy ez már előrehaladott folyamat volt a XX. század előtt."

Viszont van még vagy 20 évig Izrael állam és lehet választani, alijázni Tel-Avivba, USA-ba , vagy Berlinbe, elvégre ott olyan jó élni, etnikai alapon,vagy tessék őszintén tükörbe nézni, kicsit összeomlani, majd tessék folytatni a tisztességes asszimilációt, majd lehet rendes nemzeti alapon gondolkodni, ha kell árpádsávos zászlót is lengetővé vedleni. Bár tudom, hogy Szabó Dezsőnk ebben kételkedne. A magyar beolvasztó nemzet, ezzel nem számoltak. És nyugodjon le kérem, ne tessék most gyerekesen a ciceszt rángatni.

ibafaipap 2010.10.17. 20:00:45

@kackia: Nem, a rákemberek voltak. Nagy földalatti barlangokban készülnek a világ meghódítására. Szövetkeztek Piroskával és a Farkassal, meg a biciklifutárokkal. Tudtad, hogy Elvis még él? Sőt, magyar-sumer-párthus herceg volt, ott héderezik a Bakonyban. Kitartás! Nemsokára jön a jó doktor bácsi!

kackia 2010.10.17. 20:15:40

@grizliewok:lol Maga a tarisznyarákot összekeveri a lapostetűvel, kicsit hasonlítanak egymáshoz, csak más az életterük.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.10.17. 20:44:15

@kackia:
na izéljen! nem tévesztheti össze, a rák szigorúan tréfli, a lapos meg hát nyilvánvalóan kóser. amíg nem keveredik a tejessel :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 22:04:46

@politicus:

"Csak te vhogy mindig elviharzol, ha kiosztanak."

néha több hétig nem írok ide, találgass, miért. kiosztás meg csak az álmodban volt, de le is szarom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.10.17. 22:06:05

@politicus:

""Kolontárról nem csak azokat telepítették ki, akiknek mindenét elvitte az iszap (ők viszonylag "kevesen" voltak), hanem minden lakost, mivel a falut átszelő védőgát építéséig esélyes volt, hogy újabb adag trutyi érkezik a faluba. A gát felépült, ha a repedt tározó átszakad, a szar el fogja kerülni Kolontárt. Ezért azok, akiknek a dombon van a házuk - ők vannak többségben - visszatérhettek. A súlyosabban érintett házakat viszont már el is dózerolták, azokba nem lehetett volna visszatérni.

Devecserben nem volt kitelepítés, aki innen elköltözött, az azért tette, mert a háza lakhatatlanná vált, vagy félt az újabb áradástól. A kolontári gát megépítésével Devecserről is elhárult a veszély, így a csupán félelemből kiköltözöttek visszatéregetnek, róluk van szó a hírben. Akiknek viszont a házát bekóstolta a vörösiszap, az, nyugodj meg, nem fog egyhamar visszatérni, csak ha nem lesz más lehetősége.""

na, én is tudok másolni. :)

de karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna 2010.10.17. 23:00:25

Az apád faszát!!!!!!

Na akkor most érdemben!

1.A XIII. századhoz, az Árpád-házi IV. Béla a középkori Európában, Babenbergi Frigyes osztrák herceg 1244. évi ausztriai privilégiumának magyar adaptációjaként, elsőként bocsátotta ki 1251-ben a Magyarországra korábban behívott, majd megtelepedett zsidóknak szóló szabadságlevelét. Ez szabályozta jogviszonyukat, szabad vallásgyakorlatukat, pap és bíróválasztási jogukat, zsinagógatartási jussukat, társadalmi helyzetüket. Ezen privilégiumok, alapján és ennek jogbiztonsága mellett alakulhatott ki a kor egyik legnagyobb zsidó közössége az ország fővárosában, a középkori Budavárban. Itt épült fel a középkori Európa Regensburg utáni második legnagyobb zsinagógája. Pesten található a világ legszebb és legnagyobb zsinagógája. Itt található a világ egyetlen egyben világhírű neológ Rabbi képző egyeteme.
Közép-Európában itt van a legnagyobb izraeli tőkebefektetés, ingatlan tulajdonlás. Működnek a Jesivák, az ortodoxia. Nemzetközi ZSIDÓ fesztiválokat tartanak. A Spinóza zsidó kulturális és gasztronómiai étteremben csak foglalással lehet asztalt kapni.
Magyarországon nincs antiszemitizmus!
A vészkorszak borzalmai mindig testidegen volt és maradt a magyar kultúrában. Bizonyíthatóan a német megszállás alatti nyilas rémuralom a magyarországi magyarosított nevű nácibarát sváb gyökerű tisztikar bűntette volt.
A magyarországi zsidóság, és a nemzetközi magyar zsidóság a nemzetközi magyar lobbi egyik zászlóshajója. A magyar zsidóság a hazai társadalmi fejlődésnek mindig értékes tagja de egyben motorja is volt, és marad a jövőben is.
A magyar történelemben, a hétköznapok történéseiben, a történelem hétköznapjaiban mindig voltak idegen szívű magyarok és magyar szívű idegenek.

Te egy faszfejű idegenszívű , idegengyökerű ember vagy.
Le vagy szarva Rajcsányi uszító szarkeverő!

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.17. 23:06:49

@tevevanegypupu: :D
Nahát, de ugye nem a piros sapóm miatt? A menedzserem ragaszkodik hozzá, azt mondta, másként kivág a rajzfilmből :)

Bell & Sebastian 2010.10.18. 02:25:41

@de karatna:
Hogy stílusodnál maradjak, mi a lófasz ez?
Zanzásított magyar történelem-átirat Mazsolának és Tádénak Manócskától, vagy annyira túlspílázott irónia, mint ide Jeruzsálem, ráadásnak sváb tisztikarral?

Átugrottuk 1880 -at, '19 -et, 45 -öt, 56 -ot, az ÁVH -t, az SZDSZ -t, nagyapákat, apákat, fiúkat, unokákat, kommunistákat, szocialistákat, libafos-zöldeket?
Zászlóshajó, az bazmeg, csakis, meg a motorja!

Jéghegy meg nem akadt.

tewton 2010.10.18. 02:48:34

@de karatna:
"egyben világhírű neológ Rabbi képző egyeteme."

no erre nem vennék mérget.

borzzz 2010.10.18. 07:10:58

@altoid: Van némi elképzelésem arról, hogy működik a sajtó. Újságíró telefoninterjút kér, pl. Konrádtól, fél óráig csevegnek, aztán kiszed belőle 2 mondatot, amit kellően "ütősnek" tart - a kész cikkben végül nem ismer rá saját magára:-))
Valójában az a döbbenetes, hogy a kommentelők teljesen természetesnek veszik a maguk jogát a szabad szólásra... amit arra használnak fel, hogy másoktól elvitassák ugyanezt a jogot, amennyiben más véleménynek mernek hangot adni. Szólásszabadság ügyben én az amerikai változatot pártolom: ami a csövön kifér. De megértem, hogy az európai történelmi tapasztalatok miatt sokan némi korlátozást pártolnak. Erről lehetne értelmes vitát folytatni...

borzzz 2010.10.18. 07:46:55

@MrKiraly: Az a baj ezzel, hogy túláltalánosítasz. Nincs olyan, hogy "a" zsidó. Ahogy olyan sincs, hogy "az embernek" kinyílik a bicska a zsebében, ha a zsidókról hall.
A zsidók sem morális értékrendjükben, sem munkakultúrában, sem versenyszellemben nem lógnak ki a tág értelemben vett nyugati v. össz-európai kultúrából, minden országban hozzájárultak a szellemi és anyagi javak termeléséhez, teremtéséhez. Ha csak Magyarországra gondolok, tisztes szerepet vállaltak az ipar, a kereskedelem, a tudomány és a művészetek fejlődésében, és lojálisak voltak hozzánk olyan sorsfordító időkben, mint 1848; magyarnak vallották magukat a Trianon után elcsatolt területeken, ma pedig Magyarországon él K-Európa legnagyobb zsidó közössége (ami jól hangzik, de alapvetően hülyeség, mert nem zsidó közösségként, hanem magyarként élnek itt). Számtalan alkalmuk lett volna - legutóbb a rendszerváltáskor -, hogy szabadon elmenjenek innen, de a nagy többség maradt, mert ez a hazája. Ezek az emberek dolgoznak, adót fizetnek, taníttatják a gyerekeiket, szóval fogalmam sincs, hogy mire gondolsz és miről beszélsz.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.18. 09:20:02

Csintalant meg se kérdezték? Nofene.

Egyébként is szokom tanácsolni a más udvarába oly nagy hévvel köpködőknek, hogy előbb a sajátjukból illene azt a méretes szeméthegyet kipucolni.
Spiegel, mi? Török bevándorlók, születési helyük miatt még mindig diszkriminált, de minimum kinézett kelet-németek.... nem igaz, hogy nincs jobb dolguk!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.18. 09:42:43

@ati27: Volt ilyen itt is a két vh között. Az egyikek voltak a bolsik, a másikak a Hitler-szurkolók. Horthy-ék meg felváltva tartottak tárlatvezetést nekik a cellasorokban.

pamocsnyik 2010.10.18. 18:18:09

@kokavec: szokásos béna szociológus vaker... már csak a "bűnbakképzés" lemezt kellett volna föltenni...

Amíg ilyen látszatmagyarázatot kreál a "liberális" értelmiség, addig ne kérjük számon az őszinte, nyílt szembenézést!

kokavec 2010.10.18. 18:47:55

Akkor végül is mikor kérjük számon "az őszinte, nyílt szembenézést"?

pamocsnyik 2010.10.18. 19:27:05

@kokavec: amikor hajlandóak vagyunk belátni, hogy a Velencei kalmár Shylockja nem csak Shakespeare heveny agymenése, és nem csak annak a kornak sajátos jelensége. Igen is, ilyen zsidók a mai napig vannak, és a köznyelv zsidózása őket jelenti. Amíg úgy teszünk, hogy ez nincs is, addig minden csak lózung.

kokavec 2010.10.18. 20:43:23

@pamocsnyik: az én mondataimban egyáltalán nem csak zsidókkal kapcsolatos problémafelvetés volt. Szelektív a figyelmed? Csak a zsidózás érdekel?

pamocsnyik 2010.10.18. 22:47:23

@kokavec: abba akadtam bele... a többihez nem volt hozzáfűzni valóm... ;o)

kokavec 2010.10.18. 22:51:07

@pamocsnyik: ha nem éred fel ésszel a mondatot nem kell minősíteni. Ennyi az egész.

pamocsnyik 2010.10.18. 23:06:32

Azt hiszem, te nem értesz valamit... lejárt lemezt dödögsz, erre próbáltam felhívni a figyelmed... Az, hogy mi volt tételesen az írásodban az nem igazán mozgat, a fent említettek miatt...

batmann 2010.10.19. 00:15:57

Van egy történetem:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember akit úgy hívtak, hogy Cicmájer. Cicmájernek az volt a rögeszméje, hogy mindenki róla beszél. Állandóan ezt terjesztette magáról.

A hír gyorsan terjedt a városlakók között. Aztán amikor Cicmájer kilépett az utcára az emberek összesúgtak, hogy „no, ő az a Cicmájer”. Mire Cicmájer felkiáltott, "lám-lám, én megmondtam, mindenki rólam beszél!”

Akinek füle van hallja meg!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.19. 08:08:16

Az antiszemitizmusé.
Gratulálok.
Nézzen már kicsit körül.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2010.10.19. 11:12:34

Idézet a magyar országgyűlésben 1879-ben elhangzott beszédből:
"a t. ház már régebb idők óta megszokta, hogy minden alkalmat megragadnak, melyben a magyar nemzetet túlzások és rágalmak által a külföld előtt gyanúsíthassák, hogy ezután, mint X. képviselő úr tette, hivatkozhassanak a külföldi lapok véleményére, - nemcsak azoktól jöttek ily támadások, kik minden alkalmat meg. ragadnak, hogy a külföld előtt martyr-szerepet játszhassanak, ..."
De 1944 októberében Ribbentrop azt az utasítást adta Edmund Veesenmayernek, hogy segítsen mindent ami Magyarországot lejáratja a szövetségesek szemében.
Olyanok, mint Follath, Kertész, Tamás és társai hűen követik még ma is a náci külügyminiszter utasításait.

Kertésznek padig tudnia kéne, hogy 1944 októberében nem egy "nyilas" hanem egy SS puccs volt, melyet Berlinben "Panzerfaust" néven készítettek elő, s kezdetben nem is Szálasit akarták, hanem másokat.
De persze jó a németek bűneit a magyarokra kenni.
Így jobban tudják hazánkat kezükbe kaparintani.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2010.10.19. 12:14:11

Szerintem nem a zsidókkal van a baj, hanem azoknak bizonyos feltünéskereső példányával és azoknak a baráti köréről.

Aki nem tehetséges, az gyakran másra tolja a hibát.
(Volt valaki, ki 30 évvel ezelőtt azt állította, hogy azért nem vették fel a zeneakadémiára operaénekesnek, mert nem kommunista.
Bizonyos embereknek csak arra van tehetsége, hogy magukat és a zsidóságot MO-n mártíroknak kiáltsák ki és ezzel jó pénzt csináljanak.
Jó lenne megvizsgálni azoknak a zsidóknak a véleményét, kik a tehetségüket felhasználva a foglalkozásukban sikeresek anélkül, hogy a zsidóságukat hangoztatnák.
Azt hiszem ezek vannak többségban.
Ami pedig a "zsidó összeesküvést/világuralmat" illeti, a diaszpórában élők, ha lehet összetartanak.
Ez így van a magyar - nem zsidó - diaszpórában is, magyarokat részesítenek előnyben, segítenek.
Így volt az angol világbirodalomban is, összetartottak.
Ez természetes.
Az hogy a zsidók a pénzvilágban hódítanak, annak is az eredménye, hogy egy keresztény nem adhatott kamatra pénzt kölcsön. Persze megmaradt a rizikó, hogy nem kapja vissza, tehát nem is adott.
A zsidókat nem tiltotta a vallásuk ettől. Erre aztán keresztényekből is lettek bankárok.
És amint a közmondás is mondja: "pénz beszél, kutya ugat".
Nem szabad egy fajt a rájuk hárított - és persze azt kihasználó - munkásságuk miatt egységesen elítélni.
De azt sem szabad elfelejteni, hogy minden fajnak, így a zsidóknak is, vannak olyan reprezentánsai, kik minden piszkos munkára rávehetők.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2010.10.19. 12:33:16

Szeretnék Bakos István egy beszédéből idézni:

Remélem, hogy egykor majd a Teleki-szobor ellenzői is szembesülnek azzal az erdélyi politikai
hagyománnyal, amit Bethlen Gábor és utódai – köztük a kétszeri miniszterelnökként mindössze
három évig regnáló Teleki Pál – képviseltek; „két pogány közt” szorongatva, a függetlenségét
megcsonkítottan is őrző magyar állam és polgárai védelmében.
Akkor talán érthetővé válnak
J. F. Montgomerynek, az USA 1933-1941 közötti magyarországi nagykövetének alábbi mondatai:
„Magyarországon a zsidók biztonsága nagymértékben annak volt köszönhető, hogy milyen törvényeket
hoztak korlátozásukra. Ezek a törvények ugyanis azt a látszatot keltették, hogy Magyarország
eleget tesz a zsarnok követeléseinek, de valójában éppen ezeknek a törvényeknek a segítségével
tudott fennmaradni, mint menedéket nyújtó oázis. Ha megtagadta volna, hogy bármilyen
törvényt is hozzon a zsidók ellen, a zsidók tényleges biztonságának időszaka kétségtelenül sokkal
gyorsabban véget ért volna, mint a valóságban…” (J. F. M: Magyarország, a vonakodó csatlós,
86.p.)

Ehhez hozzá kell tenni, hogy 1939 után nagyon sok zsidó menekült Szlovákiából, Lengyelországból stb Magyarországra.
Mikor a hitleri Németország 1944 márciusában megszállta MO-t, Horthy ezeket nem tudta védeni mert nem voltak magyar állampolgárok.

De azt sem szabad elfelejteni, hogy MO-on a legmagasabb szinten is folyt a zsidók mentése.
Még magasrangú csendőrtisztek is részt vettek ebben.
Erről elég sok olvasható az interneten. Kereső kifejezésnek ajánlom "Rácz Salamon Tamás" nevét.
Ezeket olvasva meg lehet látni, hogy MO-on bár titokban sokkal erősebb ellenállás folyt a nácik hatalma ellen, mint amit Kertész, Konrád, Tamás és társai hajlandók tudomásul venni.
Veesenmayer azért is ellenezte a Lakatos-kormányt, mert "akkor végleg lesz állítva a zsidók elhurcolása", (Igor-Philip Matic: Edmund Veesenmayer)
A Lakatos kormány a kabinet-ülléseken sok dolgot nem tudott megtárgyalni, mert a németek két besúgójukat is (Jurcsek és Reményi-Schneller) beépítették. Ezért az lett megbeszélve, hogy ezeket a dolgokat (pl kiugrás) "privát" tárgyalják meg.

De F-K-K-T tud valamilyen más országot idézni, ahol egy SS tábornokot azért tartóztattak le, mert zsidók elhurcolására vasúti vagonokat akart lefoglalni? Ezt pedig a magyar törvények tiltották.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.19. 16:04:07

Milyen antiszemitizmus?
Ilyesmit csak a féreg zsidók találnak ki... :)
A többi sémi nép miért nem rí folyton?

Moku Mulcumesk 2010.10.20. 08:22:44

BUDAPEST A ZSIDÓK VÁROSA! sajnos.

Moku Mulcumesk 2010.10.20. 08:25:00

@Cuppanj a végére!:

AZ "ANTISZEMITIZMUS":

"1. Ha valaki azt állítja, hogy a zsidók irányítanak kormányokat, ők uralják a médiát, a bankokat és általában a gazdasági életet, akkor az illető antiszemita. 2. Aki bírálja Izrael magatartását, az izraeli politikusok tetteit és megnyilvánulásait, antiszemita. /Sőt, ajánlatos tudnia mindenkinek, hogy az antiszemitizmus legújabb megjelenési formája az Izrael-ellenesség. / 3. Antiszemitizmus a zsidó vallás kritikája, illetve a zsidó vallási vezetők bírálata (például annak szóvá tétele, hogy szinte havonta lepleznek le pedofil rabbikat, és több ezer ellen folyik eljárás jelen pillanatban). Természetesen tilos a zsidó vallás szent könyveiben /pl. Talmud/ leírtakat rossz színben feltüntetni is (például idézni). 4. Az az állítás, mely szerint a zsidó lobbi, illetve a cionisták irányítják az amerikai gazdasági, politikai és kulturális életet, antiszemitizmusnak minősül. 5. Antiszemitizmus úgy vélekedni, hogy a zsidók, illetve a cionisták érdeke elsősorban a globalizáció és az "új világrend" kialakítása. 6. A zsidókat vagy akár csak akkori vezetőiket hibáztatni Jézus Krisztus keresztre feszítéséért ugyancsak antiszemitizmus (hiába hirdetik ma is büszkén eleik dicső tettét). 7. Aki nem fogadja el, hogy 6 millió zsidót öltek meg a nácik a második világháborúban, és kétségbe vonja a gázkamrák létét, az antiszemita, ráadásul holokauszttagadó is, amely valami egészen elképesztő bűncselekmény. /De antiszemita az is, aki nyilvánosan kimondja azt, amit maguk a holokauszt hivatalos kutatói is elismertek csöndesen: nevezetesen, hogy a nácik sohasem készítettek a zsidók bőréből lámpaernyőt, zsírjukból pedig szappant, stb../ 8. Izrael rasszista államnak vagy terrorállamnak minősítése antiszemitizmus. Aki rámutat azokra a bűncselekményekre, amelyeket Izrael a palesztinok és más arab népek ellen elkövetett, ugyancsak antiszemita. 9. A cionista összeesküvés emlegetése antiszemitizmus. 10. Ha bárki az orosz bolsevik forradalom vagy a hazai patkánydiktatúra vezetőinek zsidó származását emlegeti, biztosan antiszemita. Hasonlóképpen antiszemita, aki rámutat a kommunizmus, illetve a zsidóság kapcsolatára. 11. Aki egy zsidó emberről bármi rosszat mond, antiszemita. 12. Antiszemitizmusnak számít kétségbe vonni a zsidók jogát Palesztina egészének elfoglalására, az őslakosok elűzésére vagy jogfosztására. 13. Az a feltételezés, mely szerint a Moszadnak szerepe volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előkészítésében, illetve lebonyolításában, szintén antiszemitizmus. Röviden azt lehet tehát mondani, hogy ha kimondjuk az igazságot, akkor elkerülhetetlenül antiszemiták leszünk. De előbb-utóbb antiszemita lesz az is, aki tényleg hisz a szólás, a sajtó és a kutatás szabadságában, és fellép a zsarnokság, a diktatúra és a szervezett korrupció, valamint a bankok elképesztő visszaélései és általában a globális világrend igazságtalanságai ellen. "

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2010.10.20. 12:30:14

Mi okozza az antiszemitizmust?

Erre egy velem megtörtént esetet szeretnék leírni.
A 60-as évek közepén volt egy kollegám S. Gábor.
Több közös barátunk volt. Mivel én tapasztaltabb voltam sokszor kért tőlem segítséget.
Vallásáról sohasem kérdeztem. Mivel sokszor magyarul beszéltünk, szememben magyar volt.
Egy éjjel - mert s számítógéphez csak akkor jutottunk hozzá - egy fontos programmal kellett reggelre elkészülnöm. Problémák voltak melyekeket meg kellett oldanom.
Egyszerre odajött hozzám, hogy oldjam meg az ő problémáit.
Mondtam neki, hogy pillanatnyilag nem tudok segíteni, mert a sajátjaimra kell koncentrálnom.
Erre el kezdett szidni, hogy azért nem segítek neki mert zsidó.

Egy másik eset az volt, amikor egy zsidó főnököm volt. Az egyik kollegát protegálta, mert a neve alapján azt hitte, hogy zsidó. Mikor szóba hozta a vallását és megtudta hogy nem zsidó, azonnal ejtette. Az igaz, nem mondta, hogy a nem-zsidósága miatt változtatta meg a viselkedését, de elég nyilvánvaló.

Ez a viselkedés okozza az antiszemitizmust.

De ugyanezt el lehet mondani minden megkülönböztethető emberi csoportról - beleértve a pártokat, kesebbségeket is, tehát nem a zsidók kiváltsága az, hogy maguk ellen hergelik a többséget maguk ellen.
Ha pedig a többségnek elege van belőlük, akkor mindenfélét összehazudnak a környezetükről.

Jobb lenne, ha a Spiegel ezen cikk után kivonulna a magyar mediákból, mert félő, hogy sok más ilyen rágalmazó írást/programot fog még gyártatni.
Az u.n. "Persilschein" amivel a 40-es években (fél-)nácikat mostak tisztára, túl sok 3.-birodalom-hű embernek engedélyezte előbbi tevékenységük káros folytatását. Ugyan azok már nem élnek, de a fiaik, unokáik folytatják. Tudat alatt is követik Ribbentrop 1944-es utasítását, hogy tegyenek meg mindent Magyarország lejáratásáért.
Ezt most egyrészt a mediák kézbevételével teszik, másrészt magyar üzemek felvásárlásával és megszüntetésével eszközlik a gazdasági kiszolgáltatottságot, hogy aztán a rossz magyar gazdasági helyzetre, mint elrettentő példára hivatkozhassanak

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.21. 18:56:56

@Don Calo': "Foglalod a kurvanyádat,de nem ám a mi hazánkat..."
Petőfi Sándor:Mit nem beszél az a német

borzzz 2010.10.22. 06:31:47

@Moku Mulcumesk: Milyen igazad van! Már alig várjuk, hogy jöjjön a white shit és végre átvegye az uralmat szeretett fővárosunkban.

fog- és Bulawayo magiszter 2010.12.16. 20:49:36

@ibafaipap: ki a szőrt érdekel, hogy zsidó vagy-e vagy sem?
süti beállítások módosítása