Drazsé a szemétdombon
2010. április 27. írta: Doktor Kottász

Drazsé a szemétdombon

  Valóság nagybátyó megint hatalmasat alakított. Történt ugyanis, hogy szemétlerakóban végezte a Bajnai-kormány munkájának eredménye. Még csak nem is átvitt értelemben kell ezt érteni, hanem szó szerint. Úgyhogy ezúttal nem az ÉS-ben és a 168 Órában sűrűn felbukkanó történelmi szemétdombról beszélünk, és a munka eredménye pedig nem más, mint több száz kiló kormányzati irat. Búcsúzzunk szépen, ugyebár.

„A Hír TV értesülései szerint több mázsa kormányzati dokumentumot talált a Fidesz lakossági bejelentés alapján egy XX. kerületi szeméttelepen. A televízió honlapján pénteken megjelent cikk szerint a zsákokban talált iratokon legtöbbször Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter közlekedési és energiaügyi, valamint Draskovics Tibor volt igazságügyi és rendészeti miniszter aláírása szerepel. A dokumentumok a többi között az adózásról szóló előterjesztéseket, az atomenergia alkalmazásának biztonságáról szóló dokumentumokat, törvényjavaslatokat és számlákat tartalmaznak.”

  Ezek a szikár tények, amelyekbe a jövőben előreláthatólag két kézzel fog kapaszkodni a Fidesz. Már látom is magam előtt Kövér Lászlót vagy Lázár Jánost, hogy erre az esetre hivatkozik, mondván: „íme a bizonyíték, hogy szocialisták az utolsó pillanatban is a bizonyítékok eltüntetésével voltak elfoglalva.” Vagy ott van Varga Mihály, akinek ez a performansz az újabb kommunikációs adalék lehet arra nézvést, hogy ugyan miért is kell ide gazdasági tényfeltáró csoport.

  A dolog szimbolikus jelentésének boncolgatását most hagyjuk másra, inkább dilemmázzunk. Miért kerültek ezek a papírok a szeméttelepre? Mi volt a motiváció? Első lehetőség: a bűnjelek eltüntetése. Tegyük kezünket a szívünkre, mint Ferenc szokta a Himnusznál: amikor Draskovics nevét megláttuk a hírben, egyből ez ugrott be, igaz? Mindenesetre ha ez a verzió áll, akkor egyértelmű a tennivaló: kivizsgálni a paksamétát, majd pedig szigorúan jogállami keretek között elbeszélgetni a szerződéseket sűrűn szignózó miniszterurakkal. Ehhez persze a BRFK-hoz is el kell juttatni a zsákokat.

  Második opció: odafönn hanyag eleganciával odavetették valami gyakornoknak, hogy ugyan legyen oly jó, és takarítsa már el ezt a sok felesleges szart. Szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban ezt nem így szokás. Egy darabig őrzik az adatokat, aztán szigorúan ellenőrzött körülmények között semmisítik meg, mert ha teszem azt kitaszajtják az erdőszélre, akkor ad absurdum az is előfordulhat, hogy jön egy madár, vagy egy izraeli kémgép érte, s csőrében elviszi őket. Az pedig nem jó a nemzetbiztonságnak. Ha ilyen esetben vizsgálat indul, akkor annak borítékolhatóan az lesz az eredménye, hogy kirúgják a gyakornokot, és ennyi.

  Egyik sem jó. És nem arról van szó, hogy van rajta sapka/nincs rajta sapka, mert a sapkaviselés az egy indifferens dolog. Kormányzati papírokat szemétlerakóba juttatni viszont nem, ezért a helyzettel Robert De Niro Casino-beli monológja analóg, amelynek kb. ez a lényege: „ha benne voltál, akkor meglopsz, ha pedig nem értesz hozzá, akkor alkalmatlan vagy; így is úgy is, ki vagy rúgva és kész”.   

  Orbán Viktor azt mondta, átfogó támadást indítanak a bürokrácia ellen. Remélem ők nem így képzelték el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr341952787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hajdú Steve coming out-ja – A humor ismét ellenzékben 2010.04.27. 10:49:42

Gondoltam, ha már a Fidesz ilyen szépen megnyerte a választásokat, kapcsolok egyet, és kárörvendek picikét. Klikk, és máris az RTL-en voltam, ahol a humor nagyágyúi éppen előadták a heti rettegésüket. Egy egészen picit bizakodtam, talán mostantól tényl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.27. 08:37:59

Harmadik opció: valaki, aki szereti a hivatali székét és szobanövényét, fülest küld a megfelelő embereknek, akik megfelelő pillanatban a megfelelő helyen megtalálják a megfelelő bűnjeleket. A hivatali szék és a szobanövény tovább élvezi tulajdonosa kitüntetett bizalmát. Mindent a könnyező pálmáért és a farostlemez bútorokért!

holdlátó 2010.04.27. 08:38:27

Amikor kissrác voltam, felgyújtottam a konyhai szemetest, majd eloltása után nem a diszkrét megoldást választottam a kuka felé, hanem ijedtemben az erkélyen zuttyantottam ki... Gondolom sejthető - véletlenül arra is rátaláltak. Szerintem nekik kimaradt valami hasonló gyerekkori tapasztalat.

holdlátó 2010.04.27. 08:40:46

@elGabor: Vigyázni kell az idősebb könnyező pálmákra, nehezen tűrik a környezetváltozást.

greybull 2010.04.27. 10:15:12

Az a baj, hogy nem a szoci bagázst magát tanálták meg a szemétdombon, mert akkor azt jól ott is hagyhatták volna!

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.27. 10:34:17

Még társadalomismeret órán is volt szó róla, milyen körültekintő intézkedések közepette szokták megsemmisíteni a kormányzati iratokat, és egyáltalán nem szokás őket kivágni a szemétdombra. Ez még egy másodikos gimnazistának is gyanús lenne. De ki a gyanúsabb, aki megtalálta vagy aki elvesztette?

2010.04.27. 10:40:39

Bűnjeleket eltüntetni nem úgy szoktak, hogy simán a kukába szórják, gondolkoggyatok már egy picit. Egyszerűen hanyagságról van szó.

gergel 2010.04.27. 11:02:59

drazsé vajon készíti már a fogkefét és a persze szappant? :D

LTamás 2010.04.27. 11:18:28

Mintha lett volna egy hír tegnap, hogy rendőrség semmilyen irat-tömeget nem talált sehol, úgyhogy nekem úgy tűnik, hogy ez csak kampányfogás volt. Végülis, a kutya nem fog emlékezni rá már pár hónap múlva, de a második forduló előtt pont jó volt... >:-D

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2010.04.27. 11:19:38

Hát nem tudom miért gyanús, hogy valaki "megtalálta". Most az lenne jó ha nem találják meg?

Ppix 2010.04.27. 11:30:57

Anyám, ilyen szellemi fogyatékos posztot. Lefénymásoltak és köröztettek X példányban valami javaslatot, a hivatalnokok meg kidobták a szemétbe.
Nem éppen környezettudatos, de csak címeres idiótának jut erről eszébe a "bűnjel" szó.
XXI.-ik század baszod, mégis mit gondolsz hogyan bűnöznek manapság? Törvényelőterjesztésben? Papíron?
És ilyeneknek van választójoga, nem csoda, hogy itt tartunk.

(Félreértések elkerülése végett, örömmel és kiváncsian várom az új fidesz kormány ténykedését.)

sdaaa 2010.04.27. 11:56:04

Nagyon nem értem a tisztelt blog "írót" , hogy ezt most minek kellett? Fentebb is linkelve van, hogy a hivatalos szervek nem találtak ilyen iratokat. Fénykép van? Van bizonyíték? Mert ez így csak szóbeszéd a posztoló meg készpénznek veszi. Előbb utána kellet volna járni a dolognak. Grat a korrekt, pontos, tényszerű írásért !

whyer 2010.04.27. 11:56:19

"Nincs nyoma az állítólag több mázsányi minisztériumi irathalomnak a csepeli hulladékudvarban.

... egy XX. kerületi szeméttelepen.

helyszíni szemlét tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technika Osztályának munkatársai"

Csak,kérdem. Csepel az nem XXI. kerület? Akkor ne ott keressék a rendőrbácsik!

whyer 2010.04.27. 11:59:54

Én is mindig keverem az évszázadokat, meg a kerületeket.

"Százados Ur, itt vagyunk a XXI. században a XX. kerületben." ennyi százassal bárki elcseszi. főleg, ha önmaga nem-százas...

2010.04.27. 12:00:48

A tények azért benneteket sem zavarnak :)
Tegnap kimentek a zsernyákok szemetet bányászni és nem találtak semmit.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.27. 12:01:19

most a mandiner is beszallt a "hogyan dugjuk fel garatig a nyelvunket a fidesz valagaba mikozben a doglott oroszlan hulo tetemet rugdossuk" cimu bator jatekba..?:-))

gratulalok gyerekek..
egy nappal azutan publikaltok egy kacsat, hogy kiderult hogy kacsa..:-DD

Gerolsteiner 2010.04.27. 12:17:30

@az igazi Sipi:
"A választás második fordulója előtt, április 23-án, pénteken érkezett hír arról, hogy állítólag több mázsa kormányzati dokumentumot talált a Fidesz lakossági bejelentés alapján egy XX. kerületi szeméttelepen"
"A második fordulós szavazás után rögtön, hétfőn, helyszíni szemlét tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technika Osztályának munkatársai (...)"
A két mondatot egymás mellé téve érdekes kacsa ez...

ohrana 2010.04.27. 12:18:37

@Balek: Ez nem mond ellent semminek.x időpontban találtak iratokat, megjelent a hírekben.
A rendőrök y időpontban (y>>x) kimentek, és nem találtak semmit.
lehet, hogy a szeméttelep másik sarkában nézelődtek, lehet, hogy hír megjelenésére mások gyorsabbak voltak, és elvitték a zsákokat - akár megsemmisíteni, akár saját használatra.

Öreg Sam 2010.04.27. 12:23:29

Hölgyeim/Uraim/elvtársak/sporik!
Ennyire nem lehettek amatőrök!
Ha valamlyen irat nem kell,azt még egy kisvállalkozás is beküldi a darálóba.
Nem kiépzelhetitek,hogy szignózott iratok hegyekben állnak a (akárhol)
Reklám/kampány-izű duma az egész...
Ez önmagában nem volna baj,ettől kerek a világ :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.27. 12:25:14

@Gerolsteiner: oke
fenykepek? egy darab a papirok kozul? aki eszrevette es riasztotta a hirtv-t az nem tett el egy darabot emlekbe egy oszko v. drazse alairassal? ki tudja, mennyit erhet..:-D
a hirtv hogy nem rohant ki rogton, hiszen a tv-szekhaz ostromanal 1 oraval megeloztek az osszes csatornat.. kicsit meg budahazyekat is...;-)

hogy van az, hogy valahogy pont errol nem sikerult lofaszt se felmutatni?;-)

Öreg Sam 2010.04.27. 12:36:53

@az igazi Sipi:
A nép,az Istenadta NÉP!
Szereti azt hallani-látni,amit szeretne.
A TV meg kiszolgál..
A NÉP ezt akarta,megkapta.
Lesz nekünk 2/3-os kormányunk,amely gondolkozik helyettünk,semmi gondunk nem lesz,a szürkeállomány felszabadult kapacitását lehet másra forditani.
Miért is fosom itt a szót?
Nem tudom...

marós 2010.04.27. 12:40:53

Sok a szemét a kormányban, hát elkezdték kidobálni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.27. 12:43:00

@Öreg Sam: nem baj
ha majd nem tetszik, akkor el lehet innen menni..:-)

az a jo, hogy nem mi elunk az allambol,, hanem az allam belolunk es ha nem tetszik amit muvel, akkor keresunk magunknak olyan alamot, amel6yik szimpatikusabb..

szoval hajra, lehet orulni a ketharmadnak, csak ha a nemprolik megunjak a prolik ketharmadat, akkor nem lesz aki megfinanszirozza az adojaval a koronausztatast es viktorkoronazast:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.27. 12:44:29

@az igazi Sipi: "z a jo, hogy nem mi elunk az allambol,, hanem az allam belolunk es ha nem tetszik amit muvel, akkor keresunk magunknak olyan alamot, amel6yik szimpatikusabb.."

ugyanez helyesen...

az a jo, hogy nem mi elunk az allambol, hanem az allam belolunk es ha nem tetszik amit muvel, akkor keresunk magunknak olyan allamot, amelyik szimpatikusabb...

Öreg Sam 2010.04.27. 12:50:24

@az igazi Sipi:
Azt hiszem,félreértettél.
Nagyjából-egészében ugyanarról beszélünk,csak megpróbáltam kicsit ironikusan fogalmazni.
Ha nem ment át,akkor sorry
A napokban olvastam egy blogot,amelyik azt taglalja,hogy ez a fidesz nem az a fidesz....
Nagy igazság volt,keress rá,ha van időd/lehetőséged

igazságos 2010.04.27. 12:55:46

@woland_y2k: Te még hiszel a "hivatalos szerveknek"? Azok még ha akarnának, se találnának semmit. Bármibe lefogadom.

ohrana 2010.04.27. 12:57:29

@Öreg Sam: Kisvállalkozás ledarálja. De egy nagy cégnél ez nem működik: a sok embernek csak egy része hajlandó ezzel szarozni (lassú, zajos a daráló...), a többi a papírokat úgy ahogy van dobálja a szemétbe, rosszabb esetben szanaszét hagyja.
Általában egy céggel szerződnek, akik elviszik a papírokat, és egyben egyszerre megdarálják, bezúzzák, elégetik, stb. Ilyen cégekkel már többel találkoztam - és bzony előfordult, hogy a megsemmisítésre szánt holmi (papír, vagy más) egyszercsak felbukkant.
Szerintem ez is egy ilyen akció volt, a sofőr nem akarta/tudta elvinni a cuccost messzire, lehányta egy helyen. Hétvégén meg gyorsan kapcsoltak, és kimentek érte, összetakarítottak. (Hacsak nem előtte begyűjtötte valaki, hétvégére olvasnivalónak.)

o

sdaaa 2010.04.27. 13:09:53

@igazságos: Jó, igazad van. Akkor hagyjuk a zsarukat, maradjon csak a hírtv. Most tényleg kihagynának egy ekkora ziccert, hogy nem csinálnak a papírokról felvételt?

Doktor Kottász 2010.04.27. 13:11:20

Ha pénteken találnak iratokat, és erről a hírtv hírt ad, akkor asszem logikus, hogy hétfőn már nem lesznek ott, amikor kimegy a rendőrség.

De ezt írtam is: "Ehhez persze a BRFK-hoz is el kell juttatni a zsákokat."

Doktor Kottász 2010.04.27. 13:15:44

Az pedig hogy milyen amatőr dolgokra képesek csak két szó: MeH/Mac...

is 2010.04.27. 13:15:46

@ohrana: az itt a kulcskérdés, hogy miért pont kampánycsend előtti napon, hétvégén, és miért nincs róla felvétel a HírTV-ben, akik pedig minden ilyenről azonnal csinálnak, vagy befújja hozzájuk a szél az ablakon?

egyelőre 98%, hogy kamu az egész, nézzük meg, ki volt az a posztoló, aki ezt ennyire megalapozatlanul terjesztette. Doktor Kottász. megjegyeztük, belesimultál a blog színvonalába.

Öreg Sam 2010.04.27. 13:16:09

@ohrana:
Halkan mondom,hogy állami/önkormányzati szerveknél KÖTELEZŐ az iratmegsemmisités!
Háááááát ez már csak ilyen nagyra nőtt kacsa.....

anarch 2010.04.27. 13:22:14

Szerintem túl sok krimit néztek, sokkal prózaibb a megoldás. Fizetnek x összeget dokumentumok szakszerű tárolásáért vagy megsemmisítéséért.

A cég amely ezt vállalta pedig nagy ívben nem foglalkozik vele, mert igazából csak a pénzre hajtott. Volt már ilyen.

ohrana 2010.04.27. 13:26:06

@Öreg Sam: Tudom. Dolgoztam olyan helyen. Az iratmegsemmisítés kötelező (ahogy sok más heylen is...), de a mikéntje az választható: megeszi a user-től a zárt konténerekig, amibe bele lehet dobálni, és időnként elviszik, bármi lehet.

o

tanarseged ur 2010.04.27. 13:28:12

@is: Listázunk, listázunk? :-)

("nézzük meg, ki volt az a posztoló, aki ezt ennyire megalapozatlanul terjesztette. Doktor Kottász. megjegyeztük")

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.27. 13:52:20

@ohrana: egyelore meg az sem biztos, hogy egyaltalan talaltak valamit.

sot, ugy nez ki nem talaltak semmit.
egy fecni, egy minta, egy fenykep..
semmi nem igazolja, hogy ez valoban megtortent.

Doktor Kottász 2010.04.27. 14:06:18

@az igazi Sipi: kép az éppen van. persze aki szkeptikus, az ennek sem hisz.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=318875

Doktor Kottász 2010.04.27. 14:08:01

@Öreg Sam: és ha kötelező, akkor az ilyen morális márványoszlopok, mint drazsé, és oszkó betartják. ok, megnyugodtam.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.27. 15:14:49

@Doktor Kottász: haaaat...

lassuk be, nem is konnyu ezeknek a kepeknek hinni, mert yakorlatilag semmi olyan nics rajta, amit nem lehet egy pc-vel es cirka 10-15 perc mokolassal megcsinalni...

alairas sem latszik, semmi..
a hirtv kepei nem nagyithatok es nem hinnem, hogy csak egy 307*209 pixel meretu kepet tudnanak csinalni...

marpedig akkoraban van feltoltve a hiroldalra.

nincs nagyobb, amin latszik is valami?;-)

Öreg Sam 2010.04.27. 19:08:06

@Doktor Kottász:
Wazze,alighanem fogalmad sincs a dolgokról!
A nemzetbiztonsági ügyek pártfüggetlenek,ezért szokás a NB bizottság elnökéül ellenzéki politikust kinevezni.
Lassan írom,hogy MINDENKI megértse!
Szigorú iratkezelési szabályok vannak bizonyos szinten felül!
Magánvéleményem: a hír egyszerüen kacsa!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.27. 19:08:20

A Hírtévé, amit soha nem tartott vissza semmilyen gátlás, hogy rejtett kamerás felvételeket készítsen, csőbe húzzon, telefonbetyárkodjon, bizalmas kormányzati anyagokat nyilvánosságra hozzon, most nem rohan azonnal exkluzív felvételeket készíteni és diszkréten csak bélyegnyi fényképeket közöl fejlécekről...

Ez elég karcsú nyersanyag egy poszthoz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.04.27. 19:11:28

Harmadik opció: A szocik a nagy kampányhajrában elköltötték az összes pénzüket és vagy ezért, vagy nem, de "elfelejtették" kifizetni a pályázat nélkül győztesnek meghirdetett céget, aminek a papírok ledarálása lett volna a feladata. A cég meg fityiszt mutatott, a zsákokat letette egy szeméttelepen és hazafelé menet felhívta a hír-tv munkatársát. :o)

Nem állítom, hogy így volt, azt sem, hogy egy nem létező ismerősömtől hallottam, egyszerűen csak megjegyeztem. :o)

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.04.27. 19:14:59

@anarch: ahhh, bazeg milyen jól informált itt mindenki :o)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2010.04.28. 08:03:42

@Kettes:

bmeg, hát rá van írva, hogy nem nyilvános 10 évig.
azzal, hogy egy barom kidobja a szemétdombra, azzal nem hozza nyilvánosságra. max hanyagság történt.

viszont ha a hörrtévé leadja teljes valójában, az a törvény szándékos megsértése, és komoly büntetőjogi felelősséget von maga után. hiszen oda van írva, el lehet olvasni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.28. 08:26:07

@is: ölég szánalmas szofizmus. Úgy 4 éve ezt tolják ballibák. Bár az értelmesebbje a mostani 19% után már nyíltan is beismeri, hogy szarok voltak.
Szerintem egy ideig lesz itt még tűzijáték, ügyek sora. Szar stratégiát választottak maguk, mint a dzsungelben felejtett japcsi harcosok.

csakugyan 2010.04.28. 12:11:59

Izgalmas az a négy év aminek,mi választók elébe nézünk.Lehet jó is, de lehet rossz./ha rossz lesz csak nekünk lesz rossz!/
Nem tartom magam Fidesz ellenesnek, newkem mindegy milyen nevet visel, aki hatalmon van.De, 20 év után amit a többség igen megsínylett, végre jöhetne valami jó is.Az ország gadasági helyzetét tekintve viszont a "jó" hosszadalmas folyamat lesz.Ha az Új kormány ne adj isten afelé halad, amire döntő többséget kapott, és a szavazati jogukkal élő választók felhatalmazták, annak igyekszik megfelelni. Ami engem kissé zavar, hogy vajmi titokzatos kormány került hatalomra. Program, kormánynévsor, elhullajtott, aztán tompított megjegyzések, sejtelmes kitérések a konkrét kérdések alól, hivatkozás időpontokra és illendőségre, hadd ne soroljam.Szívesen venném, ha elköotelezett fideszes szavazó nagyjából pontokba szedné a konkrétan várható leendő kormányzati lépéseket.
Minden szavazásra jogosult párt programjából, már ha volt neki olvashattam elképzeléseket.Nem mindennel értettem egyet, de ki lehetne csemegézni belőlük a számunkra és az ország számára hasznosakat.
Sajnálom viszont, hogy a kommenteket olvasva még mindíg 20 év után is, nagyjából egymás véleményét gyalázó kommenteket lehet csak olvasni. A pálya széléről mindenki okos.Engem nem az érdekel személy szerint, hogy ki és kit gyaláz,hanem az, hogy az országban hány család éhezik, hányan szorulnak támogatásra, és afelé tartunk, hogy a mai átlagnyugdíjból és minimálbérből képtelenség eltartani családot, vagy éppenséggel az elszabadult rezsi kiadások miatt, ebből a pénzből művészet lakást fenntartani.Hát még akinek munkája sincs,és annak akinek munkája sincs és banki hitele van.
Semmiben sem bízhatunk immár, mint egy józan és megfontolt kormányban, amely kivezeti ebből a pokoli helyzetből az országot és lakosságát.És azt kell mondanom, hogy a józanságot saját magukon kell kezdeni, a proli nyakán lassan már nem lehet szorítani.
Ehhez képest a következő immár tényként vehető dolgokat tartom rossz ómennek: amit a többségi kormány szerintem biztosan NEM fog megtenni
- A mentelmi jog eltörlését
- Nem a húsz év felelősségre vonását,de még az elmúlt nyolcét sem /vagy csak elmaszatolva/
- a gazdasági bűncselekmények letitkosított iratainak feloldását pártállástól függetlenül.
- tárgyalások kezdeményezését az IMF-el,részleges adósság elengedés, vagy átütemezés tekintetében/ több ország megtette/
- Extraprofit adót kezdeményezni a bankokkal szemben, vagy felső limit törvénybe iktatását a hitelkamatokat illetően.
- Kormánytag egyszerre ne tölthessen be több pozíciót.
- Az állami közpénzek kitalicskázásának visszatalicskázását.
Hirtelen ennyi amit személy szerint érzek, és hangsúlyozom, ne legyen igazam.
Saját érdekünkben kívánom, hogy az új kormány végre egyszer a magyar nép érdekét tüzze célul, az Önös érdekek helyett. Megújulni, az emberekkel a politikusokat rokonszenvessé tenni csak igazi tabula rasa-val lehet.Onnan kell és érdemes új alapokon építkezni. Ebben az esetben talán az unokáink majd élvezhetik az építkezés örömét.
Ha világos és gyümölcsöző célok lesznek kitűzve, a magyar ember biztosan partner lesz ebben.
Nagyon drukkolok a Fidesznek, mert ehhez minden hatalma megadatott!
-

Öreg Sam 2010.04.28. 12:46:26

@csakugyan:
Hjaaaa...
Te egy idealista vagy,sajnos velem együtt. :)

Doktor Kottász 2010.04.28. 13:12:55

@Öreg Sam: Ok, magánvéleményed maximálisan tiszteletben tartom. Ám a szigorú szakmaiság azért az én magánvéleményem szerint eléggé csorbult pl. Laborc KGB Sándor kinevezésénél.

Öreg Sam 2010.04.28. 13:32:10

@Doktor Kottász:
Tudod,van egy álmom...
Hogy az eredetit idézzem:I have a dream...
Van egy álmom,amelyben minden politikus,pártfüggetlenül a haza javán munkálkodik,és nem önös/párt érdekeit latolgatja..
A "miniszter" eredeti jelentése a latinban valahol "szolgálót" jelent.(vö:ministráns)
A bajom az,hogy ezek nem szolgálni akarják az érdekeinket,hanem egészen mást...
Tudom,a politika nem így működik,de ez szabad ország,szabadjon nekem szépeket álmodnom..:))

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2010.04.28. 14:38:56

Több mázsányi papír, s nem a szelektívbe vitték? Az anyjukat.
süti beállítások módosítása