Felvásárolják-e Magyarországot a zsidók?
2010. április 22. írta: nénike

Felvásárolják-e Magyarországot a zsidók?

  Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai szereplők, akik egy ilyen úgynevezett honfoglalást hajlandóak jó pénzért levezényelni.” Ezt még 2008-ban állította Vona Gábor. A HVG.hu-nak adott friss interjúja azonban arról tanúskodik, hogy az elmúlt két évben nem sokat javult az állapota.„Úgy érzem, hogy az izraeli tőke térhódítása mögött nem pusztán üzleti érdek húzódik, hanem kőkemény politika.  A gyarmatosítás alatt alapvetően Magyarország befolyás alá vonását értjük...” Az érvkészlet legerősebb eleme természetesen Simon Peresz mondata. Ha nem ez lenne a jobbikos evangelizáció mai napig használatos hivatkozása, ez a poszt sem született volna meg. A mantrázásból most lett elegünk. Nézzük a térhódítást, jöjjenek a számok!

  Ha elfogadjátok azt a tényt, hogy a kezemet nem a zsidók mozgatják, miközben írok, akkor az alábbi adatokat ajánlom figyelmetekbe:

  2007-es adatok alapján Magyarországon a legjelentősebb külföldi befektető Németország 24,6%-os részaránnyal, második Hollandia (14,2%), harmadik pedig Ausztria (13%). Az összes magyarországi külföldi befektetésnek 76%-a EU-s érdekeltség.
2009 harmadik negyedévében öt olyan ország volt, ahonnan jelentősebb külföldi közvetlen tőkebefektetés érkezett részvény-, illetve egyéb részesedés-vásárlás formájában. A legjelentősebb ezek közül Luxemburg (187 millió euró), amit Dánia (92 millió euró), Svájc (90 millió euró), Ausztria (82 millió euró) és Szingapúr (58 millió euró) követett. A tőkebefektetések 88%-a származott Európából.

  Magyarországon a közvetlen tőkebefektetések összege 60,3 milliárd euró (Csehországban 90 milliárd, Szlovákiában csak 33,7 milliárd) - olvasható az ITD Hungary Zrt. oldalán.

  Nem sejtet gyanús pénzügyi spekulációs szándékot, hogy Magyarországon a legjelentősebb izraeli érdekeltségek a gyógyszergyártás (TEVA Pharmaceutical Industries Ltd.), szoftverfejlesztés (Ness Technologies Inc.; Nav N Go Kft.), bútorgyártás (Aminach Group), háztartási műanyaggyártás (Keter Plastic Ltd.) és a pláza/lakópark építés (Elbit Imaging Ltd.; Plaza Centers Ltd.; Ofer Brothers Group) területén találhatók.* Az annyiszor emlegetett karvalytőke izraeli bank formájában nincsen jelen Magyarországon (a Hapoalim Banknak van csak képviselete, az izraeli érdekeltségű svájci Leumi Bank képviselete tavaly megszűnt). A stratégiai fontosságú energiaszektort a magyar mellett német és francia érdekeltségű vállalatok ellenőrzik.

  Izrael legfontosabb kereskedelmi partnere a kivitelben az USA (33%-os részesedés), majd Belgium (7,5%) és Hongkong (6%).

  Most nézzük, hogy a Vona Gábor által leírt Magyarország milyen vonzó alternatívát tudna kínálni Izrael állam polgárainak!

  A munkanélküliségi ráta 2008-ban Magyarországon: 8% (ma már 10% felett); Izraelben: 6,1%. Infláció mértéke 2008-ban Magyarországon: 6,9% (februárban); Izraelben 3,8%. Egy főre jutó GDP (USD-ban) 2008-ban Magyarországon:15 542; Izraelben: 28 365.

  A nagyarányú betelepülés sem kezdődött még el. A történelem formálta tendencia folyamatos lélekszám-csökkenést mutat. A zsidóság számaránya a korabeli Magyarországon, 1941-ben az akkori összlakosság 4,9%-a, 725 ezer lélek volt, ma 80-100 ezer főre becsülik.

  Azt gondolom, ma Magyarországon a legfontosabb a jogszabályok betartása, a vállalkozás szabadsága, a tőke szabad áramlása, a korrupció letörése és a szabályozott verseny. A mindenkori kormánynak pedig a stratégiai ágazatok védelme által a magyar érdek érvényesítése. Hogy ezeket szem előtt tartva, melyik ország, hogyan kapcsolódik bele a gazdasági rendszerbe, az legfeljebb a gazdaságkutatók számára jelentsen izgalmakat.

* Plázát a Trigránit is épít határainkon túl, például Romániában; golfpályákat, kaszinókat és luxusvillákkal bővített lakóparkot Szlovákiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr971937471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:43:07

@Mj: Nincs is sok közük egymáshoz. A fasizmus olasz találmány,ősi római mítoszokon alapuló politikai elmélet.Olyan mint Mussolini állama...operett állam,operett hadsereggel. ZÉRO ! Hungarizmus, teljesen más mint a nácizmus. Köze sincs a nemzetiszocializmus eszmeiségéhez !!!! Egy a közös: azonos időszakban voltak. Hitler és Szálasy megvetették egymást.Nem volt ideológiai azonosság.A nemzetiszocializmus egy tudatos eszme volt,amelyet 1919-ben heten egy kocsmában sörözés közben kitaláltak,mintegy ellenpólusként az akkor terjedő marxista eszmékre.Aztán már csak finomították,de a pártkönyv 39-44 oldalain olvasható az alapdoktrina, München.1920.Február 24. dátummal.Ez kőbe lett vésve az utolsó pillanatig.
Kérésre másolatot küldhetek pusztán a ferdítések elkerülése végett!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:44:36

@Mj: No jó,most már én is eszek valamit...ma először.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:07:22

@nemzetiszocialista:

Én másodszor, mert egy déli szendvicsen már túl vagyok.:)

bryan 2010.04.22. 21:07:40

@Mj:
Én sem azonosítottam, csak annyit állítok, hogy a fasizmus egy gyűjtőfogalom, ami alá szépen befér a nácizmus a hungarizmus és még jó pár diktatúra. Olyan közös jellemzőik vannak, ami alapján közel állnak egymáshoz, ennek a szónak a használatával át lehet fogni a húszas-harmincas évek antikommunista (de a kommunista technikákból sok mindent hasznosító) autoriter, korporatív gazdasági szerkezetet pártoló, a régmúlt dicsőségében elmerülő ideológiákat. Amikor ezen irányzatokra vonatkozó állításokat teszek, akkor ezeknek érdemes egy közös nevet adni és mivel a fasizmus jutott először hatalomra ezek közül, ezért ezt a nevet szokták használni. Csak nálunk ezt a nevet elkoptatták a komcsik. Ettől még "hivatalosan" az ilyen ideológiáknak ez a neve. De gondolom ezt csak tanítják a Pázmányon. :)
en.wikipedia.org/wiki/Fascism

Nebameg 2010.04.22. 21:09:04

@nemzetiszocialista: Milyen ferdítésekre gondolsz? Még a végén megvádolná valaki az NSDAP szent intézményét, h a kezdetektől emberek elpusztítására, és egy háború kirobbantására törekedett? Esetleg az ellenkezőjétől félsz? Mer aszongya: Hitler bácsi már 1920.02.24-től dolgozott a létező világok legjobbikán, ahol snájdig árja ifjak ölelkeznek szép zsidó ifjakkal. Csak a csúf, gonosz Hókuszpók és a nemzetközi pénzoligarchia elrontotta a játékát,amivel belekényszerítette egy háborúba?
Hitler biztosan megvetette Szálasyt, Feriben viszont csak a háború után fogalmazódott meg ez az érzés, mert a bukásig inkább a seggnyaló szerepkörben jeleskedett, ami nem a másik megvetésének legbiztosabb jele...
Egyébként nekünk nem hungarizmus kell, sokkal praktikusabb lenne, ha minden családban legalább 3 gyerek születne. Akkor az se baj, ha nem tudják, mikor alapították meg az NSDAP-t, meg mi az a hungarizmus.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:17:56

@nemzetiszocialista:

Mussolini népszerű szocialista újságíróként kezdte, Lenin büszke is volt rá, hogy mit hozott ki Marxból. (Az osztályharcot ő nem fokozni, hanem elsimítani akarta a korporatív modellel.) Később pont ezért bélyegezték a Mussolini-típusú ideológiát szociálfasizmusnak. Benito egyébként csak azért vonta bele a római legendáriumot, hogy az alig 6 évtizede egyesült itáliai államocskákból végre egységes államot faragjon, amihez kellett a történelmi habarcs.
Szálasi is szocialista alapokon akart államot építeni, nem is véletlen, hogy amikor megbukott, felajánlkozott Rákosinak, mondván, közös alapokon állnak.
Hitler is szocialista alapon akart újjáéleszteni egy birodalmat, és ugyanúgy nemzeti volt, mint a sokszor rá hivatkozó Szálasi hívei. Az, hogy megvetették-e egymást, teljesen mindegy, a Nyugaton sokáig népszerű Mussolini is megvetette Hitlert 1936-ig.
Az összes eszme tudatos volt, ugyan melyik jött volna létre véletlenül?:P
Amúgy egy ideológia vizsgálatához nem elég az alapprogram elemzése, ennek alapján a sztálini alkotmány vizsgálatától eljuthatnánk addig, hogy a Szovjetunió a világ legdemokratikusabb állama volt.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:20:15

@bryan:

A Pázmányon azt tanítják, hogy ártalmas sztálini összemosás a fasizmus gumifogalommá tétele, mert különböző rendszereket von egy kalap alá. A kezdeti fasizmus például sokkal inkább rokonítható a leninizmussal, mint a hungarizmussal. Amúgy értem én a szándékot, de nem értek vele egyet.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:28:12

@Nebameg:

"sokkal praktikusabb lenne, ha minden családban legalább 3 gyerek születne."

Meg is ragadom az alkalmat, hogy reklámozzam a Nagycsaládosok Országos Egyesületét.;-) Sokkal értelmesebb az ő céljaikkal egyetérteni, mint a nemzeti szocializmus és annak de facto magyar viszonyokra alkalmazott változata, a hungarizmus közötti nüanszokat elemezni.:P

bryan 2010.04.22. 21:45:22

@Mj:
Mindig tudtam, hogy a Pázmánnyal komoly gondok vannak. :)
Thomas Mann '33-ban már naplójában elég természetesen használja ebben a formában a fasizmust mint gyűjtőfogalmat (azért ezt említem, mert ezt olvastam nemrég). Ennyire jól még Sztálinnak sem mehetett az "összemosás", ő ebben aztán nagy spíler volt.
A gyűjtőfogalom és az összemosás között az a különbség, hogy az előbbi tudatos kiemelése a hasonlóságoknak, mindig figyelve az eltérésekre is. Az összemosás ez utóbbit kerüli. Ennyi erővel, azt is lehetne kritizálni, hogy a Marx által képviselt eszméket és a Mao által képviselteket ugyanúgy kommunizmusnak hívjuk, pedig hát egy csomó különbség van köztük.

Nebameg 2010.04.22. 21:45:58

@Mj: www.noe.hu/
Jó ötlet. A nemzet sorsa rugós matracokon és a szülőszobákon dől el. Itt egyelőre vesztésre állunk, ezen az se változtatna, ha pl. mindenki tudna hátrafelé nyilazni..:)

Macsi3 · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.22. 21:47:41

Vajon jól tudom, hogy még mindig Aba Botond a Nagycsaládosok Országos Egyesületének a vezetője?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 21:58:28

@Mj: Fent már erről volt szó. A komcsik az alapdekrétumból semmit sem tartottak be,mig az NS konzekvens volt végig.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 21:59:28

@Nebameg: No pont a Hungaristák elméletébe volt betervezve 3-5 gyerek per család!

altec 2010.04.22. 22:01:56

nácik, térdre - no nem imához, hanem jön a pap és seggbe kúr!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:08:12

@Mj: Igen,az alaphelyzet a szociális biztonság,s a munkateremtés volt.A névben is ez sejtődik...Persze mellette volt a nemzeti jelző ami itt nem a felsőbbrendűséget ,hanem a német egységet jelentette.A hatalomrajutás után az első legfontosabb (nem szorosan politikai) intézkedés a munkahelyteremtés volt ill. német munkásság becsületének helyreállítása. A munka volt az elsődleges szempont. A május 1.-i ünnepélyeket sehol sem rendezték meg úgy mint a Birodalomban!
A második fő szempont a mezőgazdaság talpraállítása volt.Ezt Darré jól megvalósította.

Nebameg 2010.04.22. 22:08:29

@nemzetiszocialista: Pontosabban az övékbe is. De ez még elég kevés ahhoz, h az ember egyetértsen velük.
@altec: ?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:11:15

@Nebameg: Én sem értek egyet!Csak,ha már szóbakerültek a gyerekek...Tévút volt az ügy,nem kétséges.

Nebameg 2010.04.22. 22:11:46

@nemzetiszocialista: Ez picit olyan, mintha valaki végighajtana a városon egy autóval, amiből lövöldözne is az emberekre, párat megölne. De a történetből te azt emelnéd ki, h körültekintően közelítette meg a zebrát és megállt a pirosnál. A nácik jó oldalát nézni, történetesen éppen ennyire felesleges.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:18:06

@bryan: Ki más lenne,ha nem Thomas Mann...

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:22:16

@Nebameg: De ez csak az igazság egyik része! Nem kellene mindíg csak az egyik oldalát nézni. Nézzük meg az egészet.Vagy Te csak a húst eszed ki a levesből? Alaposan meg kell vizsgálni a történelmi helyzetet,hogy véleményt alkothassunk pro vagy kontra.Egyébként csak vagdalkozunk!100 emberből 99 azt teszi,egy pedig megpróbálja értelmezni a jelenséget és ami mögötte van. Már akit érdekel. Engem igen.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:04:56

@bryan:

"Mindig tudtam, hogy a Pázmánnyal komoly gondok vannak. :)"

A Pázmány 20. százados részlegének tényleg vannak problémái - mondjuk nem teljesen ezen a téren -, szerencsére én inkább középkor specializációt végzek, tehát azon túl, hogy leszigorlatoztam a legújabb korból, nem foglalkozom vele tovább részletesen.

"Thomas Mann '33-ban már naplójában elég természetesen használja ebben a formában a fasizmust mint gyűjtőfogalmat (azért ezt említem, mert ezt olvastam nemrég)."

Itthon is beszéltek a napilapokban a nyilasok a fasizmussal való rokonságról, de attól még alapvetően károsnak tartom az összemosást, akárkitől is találunk erre forrást, mert ez már nem történelmi szemléleten, hanem politikai koncepciókon alapul. Thomas Mann megtehette, mert kortárs volt, de a mostani történészek már nem.

"Ennyire jól még Sztálinnak sem mehetett az "összemosás", ő ebben aztán nagy spíler volt."

Már 1934-ben kiadták az ukázt Dimitrovéknak, hogy hogyan alakítsák a népfront-politika nyelvezetét, úgyhogy erre különösen figyelt Sztálin, és ugye ő írta győztesként a történelmet, nem pedig Mann. Ma sem kéne elfelejteni, hogy a nyelvpolitika hihetetlen hatékony eszköz az ellenségkép egységesítésére.

"A gyűjtőfogalom és az összemosás között az a különbség, hogy az előbbi tudatos kiemelése a hasonlóságoknak, mindig figyelve az eltérésekre is. Az összemosás ez utóbbit kerüli."

Teljesen mindegy a szándék, mert kortárs politikai célokat tükröz, nem pedig történelmi meghatározásra törekszik.

"Ennyi erővel, azt is lehetne kritizálni, hogy a Marx által képviselt eszméket és a Mao által képviselteket ugyanúgy kommunizmusnak hívjuk, pedig hát egy csomó különbség van köztük."

Csakhogy ők hívták így magukat. Hitler viszont nem hívta magát hungaristának, és Mussolini sem definiálta magát nemzeti szocialistának.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:05:49

@Nebameg:

Én csak előrefele tudok nyilazni, de ezt kompenzálom azzal, hogy négy tesóm van, és én is legalább 3 gyerkőcöt tervezek.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.22. 23:07:34

@bryan: a fasizmus azért mégsem nácizmus, ne maszatoljon mán.
A náci nemzeti szocialista, csak ez 45 után kellemetlen volt a baloldalnak, így kezdték használni a balosok főleg a fasiszta jelzőt. Pl. az NSZK-t au újbalosok nem nácinak, hanem fasisztának tartották. Érti.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:07:53

@Macsi3:

Mármint a BKV volt vezérigazgatójáról beszélsz?:D Sohasem volt a NOE élén, de persze vannak hasonlóságok, pl. mindkettő hárombetűs rövidítés.:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:08:52

@tölgy:

Mintha a fasizmusnak nem lettek volna baloldali gyökerei, haha, szegény korabeli balosok, szinte már sajnálom őket.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.22. 23:10:29

@Mj: hacsak annyi nem, hogy Mussolini szocilista volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:12:08

@nemzetiszocialista:

Akkor az SA-vezetésnek is kellett volna szólni, hogy vigyázzanak magukra ebben a fene nagy konzekvenciában.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:12:46

@tölgy:

Csekélység, mondanák Ormosék.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:13:46

@nemzetiszocialista:

Meg a Ratkó-korszak is arról szólt, hogy asszonynak szülni kötelesség, leánynak szülni dicsőség.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:18:03

@nemzetiszocialista:

Pedig a nemzeti jelző kőkeményen a germán faj felsőbbrendűségét jelentette, teleszőve a germán mitológiával. Ennek mintájára volt olyan '30-as évekbeli magyar újságíró, aki kitalálta Horthyról, hogy nemes vonásai az északi faj egyedeihez kötik, és ebben is testvére a Führernek. A kor nem is érthető meg a különböző fajelméletek és a Teleki által is kedvelt eugenetika nélkül.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:21:21

@Nebameg:

A nácik jó oldalát vizsgálni egyáltalán nem fölösleges, éppen, hogy tanulságos, mert így kapunk arra is magyarázatot, hogy miért lehetett ennyire sikeres a rendszerük. Ráadásul pont azáltal kerülhetnénk el újra a hasonló típusú rendszerek létrejöttét, ha tudjuk, hogy hogyan is működtek valójában. Na persze ez már önmagában idealizmus, az ember soha az életben nem tanult még a történelemből.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:26:41

@nemzetiszocialista:

Ebben úgy tűnik teljesen egyetértünk. Bár én még nem láttam olyan embert, aki egy állandóan médiásított és napirenden tartott ideológiát objektíven, előzetes vélemény nélkül próbáljon minden oldaláról megvizsgálni. Én tudom magamról, hogy az életben nem fogok tudni egyetérteni a nemzeti szocializmussal. (Meg a komunizmussal sem.) Ettől függetlenül a lehető legobjektívebben kell megvizsgálnom ahhoz, hogy a végén nyugodtan mondhassam azt, ezután sem értek egyet a nácizmussal.

bryan 2010.04.22. 23:41:06

@tölgy:
Nem egyenlőség, gyűjtőfogalom, olyan mint a bogár és a rovar kapcsolata. Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár->minden náci fasiszta, de nem minden fasiszta náci.
Tudom, hogy a fasizmus szó használatának van ilyen oka, de eléggé meghonosodott ahhoz, a nyelvben, hogy ha megint megpróbálnánk fasizmus szó alatt kizárólag csak Mussolini rendszerét és elveit érteni, az elég sok mindent összezavarna. Emellett vannak olyan állítások, amiket ezekre a rendszerekre általánosan tehetünk, tehát érdemes ezeknek a rendszereknek közös nevet adni. Mint írtam ez az összefoglaló név már jóval '45 előtt is közhasználatú volt.
@Mj: A teljes szétválasztás is politikai célokat tükröz. Ha nem tükrözne, a tanáraitok sem erőltetnék. Ha már a nyelvhasználat fontosságáról beszéltünk, ha megfigyeled elég következetesen használod az "összemosás" szót, én meg a gyűjtőfogalmat.

"nem pedig történelmi meghatározásra törekszik."
Akkor meg tudnád mondani, hogy a vita kezdetén általam leírt jellemzők közül melyik nem stimmel a fentebb felsorolt eszmék közül legalább egyre?
Ha ezeket a rendszereket és eszméket csak külön kezeljük, akkor figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy ezek nem egymástól függetlenül jöttek létre, stb.

bryan 2010.04.22. 23:48:15

@bryan:
"tehát érdemes ezeknek a rendszereknek közös nevet adni."
Elhatárolódom magamtól, helyesen:
közös gyűjtőnevet adni ezeknek az irányzatoknak. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:57:56

@bryan:

Ezeket egyáltalán nem kell erőltetni, elég megérteni azt, hogy mennyiben különböztek egymástól, és hogy a te szóhasználatoddal éljek - nekem ugyanis mindegy - gyűjtőfogalommá akarták tenni politikai okokból. Ezen nincs mit ragozni. A baloldali történetírás szuszakolt bele mindenféle vállalhatatlan ideológiát a fasizmusba, és ez főleg Ormos Mária izzadságos munkájának eredményeként sajnos ma is tartja magát. Ha szépen kibontanánk az egyes rendszereket, mindjárt látható lenne, hogy a Hitler államát gyűlölő Francora ugyanúgy téves megállapítás a fasiszta jelző, mint Szálasira. Ennyi erővel hívhatnánk őket antikommunista diktátoroknak is, az is gyűjtőfogalom, ráadásul még nem is maszatol.

Nem azt mondtam, hogy csakis külön kezeljük a rendszereket, hiszen így megfosztjuk magunkat a szintézis ajándékától. Én egy egyfajta családfát vázoltam fel, ahol az apa a marxizmus volt, az anya pedig a nacionalizmus. Ebből születtek meg a gyerekek: a fasizmus, a nemzeti szocializmus és bizonyos értelemben a sztálini, pánszláv kommunizmus. A nemzeti szocializmusnak szintén lettek utódai, ezek a helyi átértelmezések, pl. a hungarizmus vagy a tisoizmus. Ebben tehát van rendszerszemlélet, de odafigyel a különbségekre is.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 09:28:37

@Mj: Én sok-sok éve foglalkozom evvel a korszakkal,igyekszem az objektivitás talaján állni,megpróbálom lefejteni a rosszat a jóról és azt kielemezni.Ez csak akkor lehet sikeres, ha térben és időben visszahelyezzük a dolgokat és az akkori világpolitikai folyamatokkal együtt vesszűk górcső alá az esetet,nem pedig vagdalkozva ,médiabutitás és általános holokauszt propaganda mellett.Nem kell szeretni,vagy gyűlölni az eszmét. Fel kell tárni,mint történelemfilozófiai problémát.Mint az Ernst Nolte tette a korszakalkotó és vitát kavart könyvével 1993-ban.(Vitapontok. A nemzetiszocializmus körül forgó mai és jövőbeni elvi viták) Azt hiszem Te ezt megérted,a nagytöbbség pedig csupán egy marék szög,de azért beszólnak mert azt hiszik,hogy evvel bosszanthatnak.Közben azt sem tudják,hogy melyik században történt az ügy...Érdektelen figurák.

BéLóg 2010.04.23. 09:55:13

@más hülyesége miatt: Idefigyelj te bérfajvédő!

Apám gyerek volt amikor ezek történtek és én soha nem állítottam, hogy nem történt meg a pusztítás.

Az hogy ilyen sekélyes gyűlölködést viszel bele egy vitába, téged minősít.

Pont ez a baj a bérfajvédőkkel. Ti magatok termelitek ki a nácikat, mert KELL nektek a túléléshez.

Ami TÖRTÉNELMI tény hogy a budapesti gettó lakossága nagyobbrészt megmenekült, ellenben a vidék gyakorlatilag megsemmisült.

Egyébként tudományos munkákban, köztük például az Akcióban az SS -- Náci bűncselekmények a nürnbergi dokumentumok alapján -- lehet röhögni -- majdnemhogy név szerint megvan az 400ezer magyar zsidó, akit a nácik kiirtottak.

De az ilyen bérfajvédők mint te előszeretettel terjesztik, hogy az 500ezer magyar zsidóból elvittek 600ezret, idehaza túlélte 100ezer és hazatért még 100ezer túlélő.
Ugyanezen túlélők később osztrák, ukrán, szlovák, román és szerb túlélők is lettek a statisztikákban.
Természetesen mindez a pénzbeli kárpótlás érdekében kiadott tény.
Aki ezt cáfolni meri, holokauszttagadó lesz.

Aki pedig szólni mer, lenácizzák.

Még jó hogy ez nem engem minősít.

Én már milliószor megíartam, tojok rá hogy Nyugat Mo. a gazdag osztrákoké, vagy hogy Kelet Erdély meg a gazdag miénk, Kelet Elzász a gazdag németeké, Dél-Tirol a gazdag olaszoké, satöbbi.
Szerintem a földet innen nem lehet elvinni, de még az ingatlanokat sem és én igenis hiszek abban a történelemben, amelyik megmutatta, hogy aki idejött, az magyar lett vagy vesztesként hazakullogott.

Ez az ország nem félt tatártól, töröktől, labanctól, muszkától, oláhtól, akik a földet hódítóként vagy megszállójként tapostak. miért is kéne félni Mózes népétől?????

Jöjjenek hát jövendőbeli magyar testvéreim bárhonnan, akár Izraelből, tanítsanak minket jóra, szépre, mint ahogy a törökökből is csak ez maradt meg.

Neked meg további szép nácizást kívánok!

z666 2010.04.23. 10:02:58

@nemzetiszocialista:
Az NSDAP programja letölthető valahol? Esetleg tudsz valami linket?

altec 2010.04.23. 10:35:30

@z666: igen tudok neked linket ajánlani http://www.anyádpicsáját.hu
remek, szórakoztató, kissé szaros és szagos oldal, telis teli kacagtató zsidós történetekkel, a legjobb az, amikor a nácit lefoschák a rabbik! nagyon jó, nagyon vicces!

nemzetiszocialista 2010.04.23. 11:40:30

@z666: Nem tudok,de ,ha adsz elérhetőséget,akkor beszkennelek egy eredeti pártkönyvet Neked.

altec 2010.04.23. 12:06:32

@nemzetiszocialista: apád pártkönyve még olvasható? azt hinné az ész, rongyosra könnyeztétek, most meg odaadnád egy tál lencséért!? milyen hazafi vagy te!? bár nem is nagyon csodálkozom, tutira rengeteg pedofil papfaszt szopogattál - tán még a hegedűs germóét is, pedig neki tarisznyája is van ám! ez vehette el a sosem volt eszedet!

nemzetiszocialista 2010.04.23. 12:24:01

@altec: Mit tudsz te a történelemről és a világról? Zéro vagy!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.23. 12:27:19

@biboldó:
Nem könnyíted meg a dolgom, mózes hitű barátom. Még lezsidózni sem tudlak tisztességgel, mert zsidó névvel nyomulsz. Ráadásul nekem brácsázol, vagyis egy zenekarban játszunk. Hogy ez milyen morbid!
Nekem akarod elmagyarázni, hogy vannak jó zsidók is? - Ezt mondom én is. A gond azokkal van, akik szerint a zsidó szó valami olyan titkos képlet, aminek maga az isteni jóság a megfejtése. Megafaszom!
Így afelett felgyülemlett mérgemben, hogy nem tudok beszolni neked, kénytelen vagyok nagyot sózni ezeknek a kis buziknak a rózsaszínű punciseggére. Ki a gecim az a nénike, hogy egyáltalán írni merészel? Egy ilyen szellemi éhenkórász honnan veszi a bátorságot, hogy véleményt merjen formálni bármiről is? Mi a geci van ennek a Nobilis nevű fidesz-zsidónak a faszában, amit kiszopva így felbátorodnak ezek a genetikai hulladékok? Tán azt képzelik, hogy azért, mert a kibaszott színvonaltalan HírTv-ben képzettség és végzettség nélkül, gyakorlatilag mentális homelessként van lehetőségük szakértősdit imitálni az őket bértollnokként tartó senkiházi zsidó révén, nekik már bármit szabad? A zsidó kultúráról annyit tudnak, hogy zsidóval kezdődik és kultúrával végződik, de ezzel vége is. Tán a szánalmas magyar felsőoktatásnak köszönhető, hogy ilyen tehetségtelen, az absztrahálás képessége nélkül is emberi titulust bitorló véglényeknek joga van féregrágta csontvázak egykori gondolatait mantrázni, és ettől hitelesnek tűnni? A kurva anyjukat, hát erre egy csimpánz is képes!
Hogy ez hogy kikívánkozott! És egészen biztos vagyok benne, hogy az egészből annyit képesek felfogni, hogy csúnyán "beszélek", hogy a kretén kurvaannyukat!

Alfőmérnök 2010.04.23. 12:42:15

@Mr Falafel: Látom, gyógyul a kezed, kicsit mintha meg is szaporodott vona.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 12:55:22

@BéLóg: Fentebb ebből a könyvből merészeltem a 400ezer körülit idézni én is,de hát nem lettem tőle népszerűbb ! Pedig csak meg kellene nézni,hogy ki írta.Őt aztán nem lehet részrehajlással vádolni a germánok irányába! Kár,hogy nem jut el ez a könyv mindenkihez,aki itt beleszól a dolgokba tudatlanul.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 12:57:45

@BéLóg: Fentebb ebből a könyvből merészeltem a 400ezer körülit idézni én is,de hát nem lettem tőle népszerűbb ! Pedig csak meg kellene nézni,hogy ki írta.Őt aztán nem lehet részrehajlással vádolni a germánok irányába! Kár,hogy nem jut el ez a könyv mindenkihez,aki itt beleszól a dolgokba tudatlanul.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.23. 12:58:58

@Mr Falafel:
minden szava kincs! különösen a nénikére vonatkozók. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.23. 13:18:53

@Alfőmérnök:
Szöget még nem tudnék verni ezeknek a balfaszoknak a koporsójába, de azért már egész jó.;-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.23. 13:20:22

@Grift:
Hja, kérem, ha elragad az ihlet! S mi tagadás, nekem a nénikék a múzsáim.

BéLóg 2010.04.23. 13:23:46

@nemzetiszocialista: Ki kellene adatni újra vagy tankönyvként mellékelni az iskoláknak.
De valahogy a bérfajvédők és véralgebristák ódzkodnak tőle, mint ördög a tömjénfüsttől...

Ma ezt a könyvet szinte illegalitásban lehet csak beszerezni, antikváriumokban sincs, bár úgy hallottam, a pecsánál van ilyen könyvvásár néha (?) ahol megkapható.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 14:02:21

@BéLóg: Én kb. 25 éve cseréltem egy műszaki könyvre,nem tudtam,hogy egyszer még jó lesz valamire.A műszaki könyv tartalma már rég elavult,ennek az adatai pedig örök érvényűek.Tényleg csak a nevek felsorolása hiányzik az adatokból! Érdemes elolvasni Vitári Zsolt publikációit is a témáról,mert elfogulatlan és tényszerű.

2010.04.23. 15:01:15

No nehogymá' az ideológiai fajvédőké legyen az utolsó szó. A bérfajvédők csak csicskáznak nekik és végzik a piszkos munkát.
Gondom lesz nekem rátok, rohadékok! Csak bízzátok el magatokat.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 16:41:07

@z666: No,áttoltam néhány részletet az eredeti NSDAP pártkönyvből. Gót írás,lesz vele gondod.Megpróbálok egy magyar fordítást eszközölni.

altec 2010.04.23. 17:18:40

@nemzetiszocialista: már fordítom is? minden nácit a pokolra!
van még egy ékírásos változat is, szó szerint így szól: a lumpen vicékből, buta
nácifaszok lesznek,ejh-haj rezeda!

nemzetiszocialista 2010.04.23. 17:24:37

@altec: Én meg azt olvastam ki belőle,hogy az az okos bibsi aki ebből gót írásból fordítani tud, az bónusz vonatjegyet nyer!!!

Nebameg 2010.04.23. 19:22:52

@nemzetiszocialista: Mindenki jobban járt volna, ha nem felégetitek a világot, hanem beálltok jegypénztárosnak a DB-hoz. Ha már ennyire vonzódtok a utaztatáshoz. Mindenesetre nagyon szép, h a helyes megfejtőknek utazást kínálnak, kár a visszaútra nem fordítotok elég figyelmet...

nemzetiszocialista 2010.04.24. 17:58:56

@Gasper: A tudás előtt meg kell hajolni.Igaz.Elnézést kérek Nabameg helyett is.Nagyon szép DR-es plakettjeim vannak az archívumomban!!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:19:54

@nemzetiszocialista:

A Nolte-féle vitát ismerem, tanulmányoztuk is szemináriumon. Azóta is esz a méreg, hogy mind a mai napig dogmaként lehet kezelni puszta számadatokat, mintha bármi is múlna azon, ha igazolhatóan x-szel kevesebb zsidó halt meg. A történelmet pedig olyan szinten átpolitizálják, hogy normálisan nem is kutatható, hiszen még múlttá sem hagyják válni. A 20. századi történetírás meg egyébként is hemzseg a kettős mércéktől. Most meg itt van nekünk ez a csodálatos holokauszt-törvény is. Mintha direkt akarnák, hogy még az is antiszemitává váljon, akit nem érdekel az egész.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:28:15

@z666:

Ennyire nem fogadnak be egy közösségbe sem a tizenéves korosztályon belül? De azért ugye még nem vettél nadrágtartót/fehér fűzőt a bakancsodba, és nem nyírattad le a hajadat?:P Persze megértem én, ha a 20. század egyik legnépszerűbb ideológiáját akarod tanulmányozni, de valami azt súgja, hogy inkább tartozni szeretnél valahová. Bocs és mea culpa, ha tévedtem. (Nyilván tét nélkül cáfolhatsz, hiszen úgysem tudom ellenőrizni, de tényleg tipikus kezdő NS-nek tűnsz.:P)

BéLóg 2010.04.25. 14:58:20

@Mj: Nekem megvan, csak azt sajnálom, hogy nincs új kiadás.
Az meg nyilván azért nincs, mert ERŐSEN ellentmondanak a benne lévő tények a Soah-business aktuális irányelveinek.

A könyvet ajánlom mindenki figyelmébe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 16:48:52

@BéLóg:

Korábban írtam már, hogy addig, amíg a könyvkiadás piaci lobbikon múlik, természetes, hogy ez a dolgok menete.:-/

betufalo 2010.04.25. 18:45:44

@BéLóg: Sajnos Erdély, Felvidék, Dálvidék, Kárpátalja az élő példa arra, hogy bizony a föld elvihető és el is vitték!

bryan 2010.04.25. 19:02:30

@Mj:
Miért múlna? Mindenre ott van a net, azt raksz fel amit akarsz, ha érdekesnek bizonyul, legfeljebb utólag kiadják papíron. Ha nem, kit érdekel?

BéLóg 2010.04.26. 10:07:47

@betufalo: Az nem ugyan az mint amiről a blog szól.
Katonai/politikai területszerzés nem egyenlő a "felvásárlással".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.26. 19:32:17

@bryan:

Valaminek az érdekfeszítő volta nem elegendő ok arra, hogy kiadják-e avagy sem. Mellesleg nekem érdekes az Árpád-kori kisvárak problematikája is, de rohadtul nem érdekel a halmazelmélet vagy az asztrológia. A könyvpiac egyébként is fel van osztva politikailag és tematikailag, így természetes, hogy másban utaznak a Gede Testvérek és másban a Kossuth Kiadó.

bryan 2010.04.26. 20:04:30

@Mj:
Ezért nem érdemes a kiadókra várni. A közönség tud dönteni, mit akar olvasni, a nagyon jókért akár pénzt is hajlandó fizetni. Az ilyen keveseket érdeklő témák kiadásában pénz nem nagyon lesz a szerzőnek, ezért ezeket inkább érdemes netre feltenni, aztán várni mi lesz. Ha valaki ki akarja adni papíron, még mindig megteheti, viszont addig mindenki hozzáfér kicsit kevésbé olvasóbarát módon.
A politikailag megosztott kiadók, meg különösen a terjesztők, nyalják meg a bal herémet. Remélem tönkremegy a nagy részük az e-readerek terjedésével.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.26. 20:32:59

@bryan:

A net valószínűleg tényleg minden határon átível, ami jó, csak hát ugye itt már a tájékozott ember felelőssége, hogy milyen szart hisz el és milyet nem, mert senki sem védi meg a hülyeségektől. Bár egy Libriben is fél perc alatt tízféle szennyet tudnék megvenni.:-/

Nebameg 2010.04.26. 21:31:29

@Gasper: Neked nem mindegy. A lényegen nem változtat, bár elképzelhető, páran megkönnyebbülten sóhajtottak fel utazás közben, h legalább még nem DB.

bryan 2010.04.26. 23:31:40

@Mj:
Ez mindig az egyén felelőssége volt. Az oktatási rendszer felelőssége az lenne, hogy megtanítsa az embert a kritikus gondolkodás alapjaira, utána azt hisz el, amit akar. A neten nem védhetünk meg senkit a hülyeség olvasásától, ha meg akarja találni a saját hülyeségének megfelelő összeesküvés elméletet,meg is fogja Sajnos nálunk a kritikus gondolkodásra nevelés még gyerekcipőben jár.

bryan 2010.04.26. 23:37:37

@Mj: A definíciós vitához is írok majd. Remélem a Fidesz nem lesz akkora hülye, hogy emellé a szar holokauszttagadás törvény mellé odategye a sokkal nehezebben kutatható, nehezebben definiálható kommunizmus bűneinek tagadóit büntető törvényt is.
Hülyeség ellen a betiltás nem jó módszer.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 00:22:36

@bryan:

Igen, éppen ezért is akarok történelmet tanítani középiskolában.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 00:27:27

@bryan:

Pontosan, ráadásul éppen céljával ellentétes eredményt fog elérni: az antiszemitizmus erősödését. Sokszor írtam már arról, hogy a bíróság nem is kompetens tudományos viták eldöntésében, tehát nagy dilemma várható, ha én egy jeruzsálemi zsidó professzorra hivatkozva csak fele annyi halálos áldozatot tudok bizonyítani, ami már belefér a jelentéktelen színben való feltüntetésbe. Ráadásul mindenkinek joga van hülyének lenni, ez ellen meg az iskolában kell tenni. Ahol megint vitát rendezhetek arról, hogy na akkor most mennyi is az annyi, ha nem elfogadható a 6 milliós szent szám. Na meg arról is, hogy attól még ugyanolyan borzalmas volt az egész rendszer, hogy mégsem haltak bele annyian.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:20:15

@laspalmas: laspalmas · vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 08:24:30
Kell nekik egy ellenségkép, ami összekovácsolja a csapatot. A számok nem számítanak, meg különben is: azok úgyis hamisak.

Észérvekkel nem lehet meggyőzni egy fanatikust."

tehát az építőipar min 80%-az nem szám? vagy ezzel nem lehet meggyőzni , mert fanatikus vagy?

bryan 2010.04.27. 11:39:20

@tesz-vesz:
"Hazánk három legnagyobb beruházója Németország, Hollandia és Ausztria (akkor és mind a mai napig), akik a külföldi működőtőke-beáramlás majdnem kétharmadát eszközölték."
Forrás:
www.compasspolicy.hu/node/125

Persze, biztos közülük is csak a zsidók fektettek be Magyarországon, így már értem. :)))
Nem az a baj, hogy az antiszemitáknak nincsenek számaik, hanem az, hogy magukban értelmezik őket, figyelmen kívül hagyva, bármit ami nem passzol az elméletükbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:45:16

@laspalmas: hány számot, linket nyomtam én már, tényleg olyan buta vagy mint egy szdszes?

hazaffy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:47:59

@bryan: Ingatlanbróker:
Magazin / 2008. nyár / Izraeli térhatás
Izraeli térhatás
A budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékát izraeli tőkehátterű vállalkozások valósítják meg. Szakemberek szerint a piacon megszerzett profit minden második forintja vándorol izraeli zsebekbe.

Természetesen a helyzetet az is nehezíti, hogy egész egyszerűen nincsenek megbízható adatok. Már csak azért sem, mert az izraeli vállalkozások gyakran offshore cégeken keresztül jelennek meg a piacon. Cikkünkben ezért mi is csak azokat a társaságokat, befektetőket vesszük górcső alá, amelyek nyíltan vallják magukról, hogy izraeli tőkeháttérrel működnek"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:48:42

@bryan: A magyar piac húsz, legmeghatározóbb izraeli cége

Irodaházak, bevásárlóközpontok, szállodák

1. Ablon Group: Business Center 22; BC 91; BC 99 Office Park; BC 140; M3 Business Center; Budafoki BC; Erzsébet Business Center; Europeum; Fogarasi BC; Gateway Office Park; Lomb BC; New Age Center; Platán BC;
2. Brack Capital Real Estate: Ikarus park; Metropol irodaházak;
3. BSR Europe: Hermina torony; M3 Shopping City (10); Váci úti BSR Center; Váci úti Duna Office irodaház;
4. CEE: Terasz-park; Nádor tér Palace (38);
5. Ofer Brothers Group: Duna Plaza; Le Meridien Hotel; Budapest Bank Központ (Váci út); Bellevue Residence; MSZOSZ székház; Váci utcai értéktőzsde; Central park; a soproni és a nyíregyházi bevásárlóközpont; Páva Hotel; Starlight Hotel;
6. Plaza Centers: plázák: Aréna (63); Duna, Csepel, Veszprém, Pécs, Szombathely, Sopron Pláza, Óbuda hajógyári Álomsziget-projekt (375);
7. Pro-Mot Hungária: Club Aliga (30,5);
8. Shiraz: Siófoki Galerius Spa (13);
9. Sybil Holdings: Új Buda Center (7,8);

Lakóingatlanok

10. Arlon/Neocity Group: Reviczky liget (2,5); ForestHill (10); Seven Arts Resort; Natura villapark;
11. Autóker Holding Zrt.: Cézár ház; Kleopátra ház; Római kert; Gozsdu udvar; Szinyei Merse ház; Marina part; Léda ház; Gran’Dio (3); Helena ház; Király udvar;
12. Coral Holding: Andrássy Rose; City Center Park; Dob udvar; Orchidea liget; Royal Residence; Tavaszmező; Topáz ház;
13. Cordia Magyarország: Cordia City Garden; Cordia Termal Zugló; Cordia Terrace Residence;
14. Elephant Holding: Barcelona ház; Ibiza lakópark; Malomdomb lakókert; Palota liget; Vigo ház; Zaragoza kert;
15. Engel Group: Sun Palace; Városrét (Győr); Pünkösdfürdői lakópark;
16. GB Európa Ingatlan: Ciprusház; Lőrincliget lakópark; Madárhegy; Silverside apartmanház; Zen Garden Óbuda;
17. Home Center: 360°
18. Minrav (Yozma): Centrál park (10); Napfürdő otthonpark (3);
19. Olimpia Group: Egressy udvar; Gizella ház; Karolina udvar; Magnólia lakópark; Mandarin kert; Palóc ház; Tüzér kert; Városliget apartmanház; Zöldliget apartmanház;
20. SL Group: István park (4); Laborc-projekt; Narancsliget (13); Récsei bevásárlóközpont (6); SL Center;

*zárójelben a beruházás értéke, milliárd forintban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:49:48

de értem én h fanatikusok vagytok, és ezt nem veszitek figyelembe

jelzem, érdemes lenne megnézni az offsore cégeket is...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:50:32

"No persze nemcsak beruházók, hanem lakásvásárlók is érkeztek, s érkeznek szép számmal hozzánk a mediterrán országból. Az izraeli állampolgárok számára ugyanis a magyar főváros még mindig megfizethető és élhető. Izrael egyik legnagyobb példányszámú napilapjában 2003-ban megjelent cikk szerint 1998 és 2003 között az izraeliek 3,2 milliárd dollárt fektettek lakásokban külföldön, ami több tízezer ingatlan megvásárlását jelenti. A Jediot Ahronot napilap nem kevesebbet állított, minthogy a befektetők körében – Torontó után – Budapest volt a második legnépszerűbb város."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:53:36

"Időnként készülnek is piaci jelentések, amelyek viszont csak szőrmentén tesznek említést a jelenségről, s többnyire ezek a tanulmányok is megrekednek az általánosságok szintjén: más külföldiekkel összemosva utalnak az izraeli tőke hazai jelenlétére. Az index.hu internetes hírportál szerint nem véletlenül: a tanácsadó cégek, de a maguk az elemzők is tudatosan hallgatják el a dolgot. Kerülik ugyanis a politikailag kényesnek tartott témát."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:54:43

értem én azt is h a fidesz és kutyái cionisták

node attól még nem kéne hazudozni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:56:56

"Az izraeli cégek magyarországi aktivitására vonatkozóan több találgatás és magyarázat is napvilágot látott a sajtóban és a szűkebb szakmai berkekben is. A népszerű összeesküvés-elméletek közül egy bizonyosra vehető: az Izraelben és környékén állandósult háborús helyzet miatt az izraeli tőke menekül a térségből, s biztonságos helyet keres magának."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 12:00:26

http://www.youtube.com/watch?v=0wivMmZPUu4&feature=player_embedded#!

bryan 2010.04.27. 12:15:58

@Mj:
Nem véletlenül nem emlegettem Francot, mint fasisztát, rá ugyanis nem illenek azok az állítások, amiket tettem, ahogy nem illik a sztálini pánszláv izére, amit Sztálin csak a háború alatt nyomott, sem előtte, sem utána nem nagyon próbálkozott ezzel.
Ellenben nyilasokra, vagy akár a brit nácikra kiválóan illettek. A fasizmus egy olyan eszmei áramlat (az eszmék maguk már szétválaszthatók nácizmusra, nyilasokra, fasisztákra stb.) amely bizonyos kérdésekben egységet mutat, egy időben terjedt el, a különböző irányzatok egymásra hatással voltak,illetve sokszor együttműködtek, ha volt ilyen fasiszta jellegű párt, a német megszállás után általában kollaborált a nácikkal, érdemes ezeket egységként is vizsgálni, ahol lehet és rámutatni a különbségekre, ahol vannak ilyenek. Felőlem hívhatjuk őket nemzetiszocialistáknak, vagy akárminek, ha nagyon PC-k akarunk lenni Benito utódaival, de szerintem ez felesleges. Érdekesség, hogy a nácik meg állítólag azért tették a nevükbe a szocialista szót, hogy baloldali szavazókat is megnyerjenek, illetve, hogy az akkoriban igencsak menőnek számító szocializmus divatját is meglovagolják. A sztálini fasizmus ötlethez pedig annyit, hogy szerintem először a német baloldaliak (szocdemek. komcsik) találták ki a fasiszta és náci elnevezést, hogy élesebben meg tudják különböztetni magukat az NSDAP-től a választásokon. Egyszerűen sokkal hihetőbb így, mint a sztálini ötlet, de ez mellékszál.

bryan 2010.04.27. 12:23:59

@tesz-vesz:
A német ipar két legmeghatározóbb cége Magyarországon: Audi, Mercedes.
"Az
összes német működőtőke-állomány értéke meghaladja a 15 Mrd eurót, ez az összes
Magyarországon lévő FDI állomány kb. 30%-a."
FDI= külföldi közvetlen tőkebefektetések

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 16:06:43

@bryan:

"nem illik a sztálini pánszláv izére, amit Sztálin csak a háború alatt nyomott, sem előtte, sem utána nem nagyon próbálkozott ezzel."

Rémlik az a név, hogy Gejdar Alijev? Na neki pont az volt a baja, hogy nem volt szláv, pedig ez a történet már a '70-es, '80-as években játszódott. Amióta orosz birodalom van, létezik pánszlávizmus is, és ez most sincs másként. Mi voltunk kb. az egyetlen ország a keleti blokkban, amelyik beszopta ezt az internacionalista maszlagot.
Nekem édesmindegy, hogy ki találta ki addig, amíg torzít, hiszen úgysem fogom használni.

"Felőlem hívhatjuk őket nemzetiszocialistáknak, vagy akárminek, ha nagyon PC-k akarunk lenni Benito utódaival, de szerintem ez felesleges."

Egyébként Benito utódai a fasiszták, mit nem lehet ezen érteni? Hitler utódai a nemzeti szocialisták, Szálasi utódai a hungaristák vagy nyilasok, és így tovább, egészen a nagy Marxig, akiből leágaznak. Ennyire egyszerű.

Kartal (rezervált) 2010.04.27. 16:54:32

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Ha ezt cigányra írtad volna, mindenki sikítana, de jobbikosnak nincs joga, jobbikos nem ember, mi? Bazmeg, ezzel az egy hozzászólással el is érted a legprimitívebb jobbikos szintjét, gratulálok hozzá, csak így tovább! Ma a jobbikosok vannak terítéken, holnap a cigányok, aztán a zsidók... és utána kik jönnek, hülyegyerek???

Kartal (rezervált) 2010.04.27. 16:56:56

@Mj: SZIA! :))))
Mit magyarázol ezeknek? Történelem? Minek? A tévé megmongya a tutit, oszt annyi, elég asztat nézni!

Egy kolléga mondta fel valamelyik reggel ugyanezt mantrát teljes tökéletességgel, gondoltam is, hogy az agymosás sikeres volt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 17:57:01

@bryan: nézd én nem mondom, h itt minden izraeli

csak azt h túlontúl sok az izraeli cég.
emellett a zsidók támogatják a maygarellenességet, míg a fidesznek el kelll határolódni az antiszetmizmustól, ők nekink nem kell, de támogatják is a magyarellenességet
ilyen hozzáállással mit várhatunk a többi zsidótól?
mellesleg németország is úgy ahogy van cionista, ahogy az eddigi magyar parlament is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 17:58:00

@bryan: budapesten minden pláza izraeli, de vidéken is a többség

bryan 2010.04.27. 18:20:13

@Kartal (beleszól):
Milyen tévé? Már jó pár éve nincs olyanom.
@Mj:
Sajna úgy tűnik, nem akarod érteni amit írok, mindegy. Majd egyszer valaki elmagyarázza neked, akinek jobban hiszel.
@tesz-vesz:
"csak azt h túlontúl sok az izraeli cég."
Mihez képest? Nyilván jóval kevesebb és kevesebb tőkét befektető, mint az amerikai holland, német, vagy osztrák. De azt hiszem, hogy neked egy is sok lenne, nem hiszem, hogy meg tudnálak győzni, ha mindenképpen a "zsidó, vagy cionista tőkétől" akarsz rettegni, hát sok sikert az életben. De amíg ezeket a komplexusokat le nem vetkőzöd, ne várd, hogy túl sokan komolyan vegyenek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.27. 19:26:20

@tesz-vesz: Bizony ám! Lebuktak a plázacicák, hisz ők is a cionista ármány eszközei.
Figyelmeztetned kellene a hozzád hasonló többi inpotens balfaszt is, remek magyarázat............

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 19:45:37

@Kartal (beleszól):

Szia, jó újra látni.:) (Félek visszamenni Vastagbőrre, mert napokig hozhatnám be a lemaradást.:)) Amúgy csak gondoltam, nem adom fel azonnal.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 19:47:51

@bryan:

Én nagyon szívesen hiszek neked, csak a probléma az, hogy egy helyben toporog a vitánk. Elvi kérdéseknél ez mondjuk természetes következmény, még akkor is, ha megpróbálnak konstruktívak lenni a felek.:-/

BéLóg 2010.04.30. 21:50:18

A probléma lényege (kezd elsikkadni), hogy ugyan rengeteg náció képviesői vássárolják fel Magyarországot kisebb-nagyobb darabokban, de amikor azókról beszél valaki, nem történik SEMMI.
Ellenben amikor a zsidók kerülnek szóba, AZONNAL beindul egy hihetelenül intenzív GÉPEZET mismásolás, tagadás, kendőzés, sz..rkavarás ügyben, úgyhogy BÁRMELYX épelméjű ember azonnal el kezd gondolkodni, mégis MIÉRT.

Én nem tudom miért, de az biztos, VAN valami a háttérben, amit rejtegetni kell.

Alfőmérnök 2010.04.30. 22:55:36

@Mj: Egy férjes asszonynak nem illendő saját képét tenni avatarnak. A vitapartnerét eleve vesztes helyzetbe pozicionálja.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.30. 23:15:50

@Alfőmérnök: Érdekes prepozició ez, nem biztos, hogy rossz trükk :-) értékelni kell ezt.
süti beállítások módosítása