Felvásárolják-e Magyarországot a zsidók?
2010. április 22. írta: nénike

Felvásárolják-e Magyarországot a zsidók?

  Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai szereplők, akik egy ilyen úgynevezett honfoglalást hajlandóak jó pénzért levezényelni.” Ezt még 2008-ban állította Vona Gábor. A HVG.hu-nak adott friss interjúja azonban arról tanúskodik, hogy az elmúlt két évben nem sokat javult az állapota.„Úgy érzem, hogy az izraeli tőke térhódítása mögött nem pusztán üzleti érdek húzódik, hanem kőkemény politika.  A gyarmatosítás alatt alapvetően Magyarország befolyás alá vonását értjük...” Az érvkészlet legerősebb eleme természetesen Simon Peresz mondata. Ha nem ez lenne a jobbikos evangelizáció mai napig használatos hivatkozása, ez a poszt sem született volna meg. A mantrázásból most lett elegünk. Nézzük a térhódítást, jöjjenek a számok!

  Ha elfogadjátok azt a tényt, hogy a kezemet nem a zsidók mozgatják, miközben írok, akkor az alábbi adatokat ajánlom figyelmetekbe:

  2007-es adatok alapján Magyarországon a legjelentősebb külföldi befektető Németország 24,6%-os részaránnyal, második Hollandia (14,2%), harmadik pedig Ausztria (13%). Az összes magyarországi külföldi befektetésnek 76%-a EU-s érdekeltség.
2009 harmadik negyedévében öt olyan ország volt, ahonnan jelentősebb külföldi közvetlen tőkebefektetés érkezett részvény-, illetve egyéb részesedés-vásárlás formájában. A legjelentősebb ezek közül Luxemburg (187 millió euró), amit Dánia (92 millió euró), Svájc (90 millió euró), Ausztria (82 millió euró) és Szingapúr (58 millió euró) követett. A tőkebefektetések 88%-a származott Európából.

  Magyarországon a közvetlen tőkebefektetések összege 60,3 milliárd euró (Csehországban 90 milliárd, Szlovákiában csak 33,7 milliárd) - olvasható az ITD Hungary Zrt. oldalán.

  Nem sejtet gyanús pénzügyi spekulációs szándékot, hogy Magyarországon a legjelentősebb izraeli érdekeltségek a gyógyszergyártás (TEVA Pharmaceutical Industries Ltd.), szoftverfejlesztés (Ness Technologies Inc.; Nav N Go Kft.), bútorgyártás (Aminach Group), háztartási műanyaggyártás (Keter Plastic Ltd.) és a pláza/lakópark építés (Elbit Imaging Ltd.; Plaza Centers Ltd.; Ofer Brothers Group) területén találhatók.* Az annyiszor emlegetett karvalytőke izraeli bank formájában nincsen jelen Magyarországon (a Hapoalim Banknak van csak képviselete, az izraeli érdekeltségű svájci Leumi Bank képviselete tavaly megszűnt). A stratégiai fontosságú energiaszektort a magyar mellett német és francia érdekeltségű vállalatok ellenőrzik.

  Izrael legfontosabb kereskedelmi partnere a kivitelben az USA (33%-os részesedés), majd Belgium (7,5%) és Hongkong (6%).

  Most nézzük, hogy a Vona Gábor által leírt Magyarország milyen vonzó alternatívát tudna kínálni Izrael állam polgárainak!

  A munkanélküliségi ráta 2008-ban Magyarországon: 8% (ma már 10% felett); Izraelben: 6,1%. Infláció mértéke 2008-ban Magyarországon: 6,9% (februárban); Izraelben 3,8%. Egy főre jutó GDP (USD-ban) 2008-ban Magyarországon:15 542; Izraelben: 28 365.

  A nagyarányú betelepülés sem kezdődött még el. A történelem formálta tendencia folyamatos lélekszám-csökkenést mutat. A zsidóság számaránya a korabeli Magyarországon, 1941-ben az akkori összlakosság 4,9%-a, 725 ezer lélek volt, ma 80-100 ezer főre becsülik.

  Azt gondolom, ma Magyarországon a legfontosabb a jogszabályok betartása, a vállalkozás szabadsága, a tőke szabad áramlása, a korrupció letörése és a szabályozott verseny. A mindenkori kormánynak pedig a stratégiai ágazatok védelme által a magyar érdek érvényesítése. Hogy ezeket szem előtt tartva, melyik ország, hogyan kapcsolódik bele a gazdasági rendszerbe, az legfeljebb a gazdaságkutatók számára jelentsen izgalmakat.

* Plázát a Trigránit is épít határainkon túl, például Romániában; golfpályákat, kaszinókat és luxusvillákkal bővített lakóparkot Szlovákiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr471937471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 08:24:30

Kell nekik egy ellenségkép, ami összekovácsolja a csapatot. A számok nem számítanak, meg különben is: azok úgyis hamisak.

Észérvekkel nem lehet meggyőzni egy fanatikust.

ucsacsu 2010.04.22. 08:25:32

Azért írom így,hogy értsd, hüjjjje vagy fiam egyes ülj le!!! Ha a tőke mozgása multinacionális akkor te sose fogod megtudni ki áll mögötte. Meséld el már a grupo mitől spanyol?A befektetésekről sose fogod megtudni kinek a javára termeli a profitot(Teva)Mesélj azokról a fedő cégekről amelyek itt tevékenykednek különböző célok megvalósításáért. Te tényleg nem érzed,hogy fogják a kezed ha írsz vagy csak simán ilyen buta vagy.Reagálásod érdeklődve várom

ucsacsu 2010.04.22. 08:27:02

@laspalmas:
Nahát komolyabbak gondoltalak,legalább ne kommentálj, ha már a tényeket nem akarod felhozni.

tölgy1 2010.04.22. 08:30:10

Van még olyan érv, szempont, amit nem hallottunk ez ügyben?

zoli29 2010.04.22. 08:34:48

@ucsacsu:

"A befektetésekről sose fogod megtudni kinek a javára termeli a profitot"

Te viszont tudod, mert biztos információid vannak róla, hogy a zsidók javára, ugye? Vagy ha nincsenek is bizonyítékok, akkor azért, mert ez egyszerűen így van, punktum, és csak az nem látja, aki homokba dugja a fejét. Hülye vagy, fiam, egyes, ülje le!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.22. 08:48:15

minden jobbikos drogos kurva, de nem minden drogos kurva jobbikos ...

m.logic 2010.04.22. 08:51:57

@nénike: Te nem vagy valami nagy észlény. Annak, hogy ki fektet be Mo-n, semmi köze nincs ahhoz, hogy kinek van tulajdonjoga ingatlanokon, földterületeken, stb. Nyilván egy törpe Izrael nem is tudna befektetni annyit, de SOSEM erről volt szó.

Ezen kívül, Izrael 50%-a azonnal megtámadná Iránt. Izrael napi szinten fenyegeti Iránt. USA simán hajlandó lehet megtámadni Iránt. Irán vissza fog támadni és rakéták ezreit küldi Izrael terrorállamra. Talán nem is lesz egyedül, hanem a többi arabnak is elege lesz a terroristákból. Mégis hova fog menekülni az a 12 millió zsidó? Minimum számíthatunk 100-400 ezerre Mo-n. Sajnos.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 08:52:29

@ucsacsu:

Ne kímélj, nyomjad a számokat, linkeket!

aaabbbccc 2010.04.22. 08:53:49

Első kérdés, hogy az adatok miért 2007-esek ? Ma feldolgozni pár millió adatsort a KSH-nak percek/órák kérdése.
Egyéként nem véletlenül ment a harc azért hogy ki legyen a KSH vezetője, a KSH adatait nem tudod ellenőrizni de jól lehet rá hivatkozni. Láttuk a Gyurcsány+Veres párosnál, hogy minden adatot meg lehet hamisítani.
Rengeteg olyan befektetés történt izraeli befektetők részéről, amelyek nyilvánvalóan törvénysértőek. Hatodik, hetedik kerületi ingatlanpanamák, Sukoró. Álomsziget, stb. Nejem közigazgatásban dolgozik és meséli, hogy eleve úgy jönnek a befektetők, hogy a "Zoltai Gusztáv támogatja a projektet", a névjegykártyán kis izraeli zászló és követelik a hivataltól, hogy mindenféle mocskos dologhoz járuljon hozzá. Nem csak nagy ügyekben, kis ügyekben is ezt csinálják, százával.
Az mszpszdsz sajtó amíg tudja, az ügyek nagy részét nem írja meg vagy a tv nem hozza le. De így van ez a másik oldalon is, a Magyar Nemzet vagy a Hír TV sem hoz le pl fideszes ügyeket, pedig abból is van épp elég.

Egyébként nem azt kell nézni, hogy Izraelben mennyi az infláció, hanem, hogy sok szempontból nehezen fenntartható az egész, katonailag, politikailag, társadalmilag és igen, gazdaságilag is.

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2010.04.22. 08:55:37

magyarországon minden befektető zsidó:

ha izraeli központú, akkor zsidó

ha papíron nem izraeli központú, akkor is zsidó, csak jól leplezik.

ha nem lehet ki áll mögötte, akkor nyilván azért nem tudjuk mert a zsidók állnak mögötte

a kínaiak is zsidók, csak ügyesen álcázzák magukat. :D

félre a tréfát, 30as cégvezetőtől hallottam, hogy minél kevesebbet intézi bankon keresztül a pénzügyeit, mert a világ bankjait úgyis 8 zsidó tartja a markában, akik az ő életéből nyerészkednek. magyarország 2010

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.04.22. 08:56:50

Vona Gábor abból a szempontból nem mond hülyeséget, hogy (idézem): "amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét."
Csakhogy ezt minden profit-motivált és kevésbé humánus beállítottságú üzletember megteszi bárhol a világon, legyen az éppenséggel zsidó, dán vagy vizigót.
Az országot nem felvásárolják, hanem mi magunk áruljuk ki, ha egyáltalán annak lehet nevezni a külföldi tőke beáramlását (amit minden országban örömmel fogadnak), mert lusták vagyunk korrupció-, és kenőpénz-mentesen üzletelni még egymás közt is, valamint arra, hogy önvizsgálatot tartsunk és egy az uszításhoz divatosan jól csengő vallási népcsoportot hibáztassunk azért, ami itthon van. Azt gondolom, hogy itthon mindenkinek magába kellene szállnia, pártállástól függetlenül, és nemcsak kántálni a "nemzeti konszenzus és összefogás" szókapcsolatot, hanem elolvasni a jelentését az értelmező szótárban, és annak szellemében cselekedni.

m.logic 2010.04.22. 08:58:31

@zoli29:
@laspalmas:

Mond már meg, hogy az a sok tízezer hektár föld (korábban állami tulajdon) új tulajdonosa, akik a kormány egyetlen, héber nyelvű kárpótlási felhívására reagáltak, mégis hova lojálisak?

marós 2010.04.22. 08:58:53

Ha a bal-lib úralmat kérdeznéd meg, akkor hallanád, hogy ennél jobb projekt nem létezik.

kackia 2010.04.22. 09:01:57

Maga egy slapaj, ki kényszeresen orális és anális élvezetekkel is kényezteti megbízóit.
Vagy csak származása miatt írta le mindezt?

Valandil 2010.04.22. 09:05:22

Aztán ne lepődj meg, ha mégis. (2 dolog: vbőrön írtam a rabbiról, aki halála előtt el akart jutni Izraelbe, tehát ide jött, majd kiokosította haveromat, hogy ez nem Mo., hanem Nagy-Izrael; "Gyertek új hazát foglalni!" plakátok (nem itthon) - kolléganőm látta őket rokonlátogatásakor)

zoli29 2010.04.22. 09:07:48

@m.logic:

Ugyan, ne játszd itt a nagy igazságkeresőt. Te már rég eldöntötted, mit gondolsz a zsidókról, függetlenül attól, ki mit mond, vagy bizonyít.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 09:10:58

@m.logic:

Whehehehe!
Nyilván az izraeliek azon 50%-a, aki azonnal megtámadná Iránt, úgy van vele, hogy "persze, jön majd párezer rakéta és pusztaságot csinál az otthonunkból, esetleg meghalnak a szüleink, a felségünk, a gyerekeink, de sebaj, mert a festői Magyarországon már várnak ránk a rezervált lakóparkok, a jó föld, meg a szívcsakra."
Barom!:D

kackia 2010.04.22. 09:11:42

Nagy Lajos

A POTYKA VILÁGSZEMLÉLETE

Egy társaságban találkoztam a potykával. A mai nehéz időkről volt szó, a nagy drágaságról, a korona romlásáról, Európa gazdasági kríziséről. És arról a csekélységről, hogy nincs mentség, nincs kivezető út.
- Kommunizmus, szocializmus, semmiféle izmus nem segít rajtunk, állatokon - magyarázta potyka. - Így pedig csak az tud megélni, akinek vagyona van. A nagytőkések. Azoknak még mindig jól megy. A kisember elpusztul. A potyka is elpusztul. Hiába, az a természet rendje, hogy a nagy hal fölfalja a kis halat. Ez így van nálunk halaknál, de így van önöknél, embereknél is, legföljebb nem tudják, nem veszik észre, mert a dolog nem oly egyszerű az önök komplikált társadalmi életében, mint nálunk. Nálunk persze a maga primitívségében s egész brutalitásában érvényesül ez a természeti törvény. Én mint potyka úszkálok a vízben, jön a csuka és fölfal. Ezzel kész. És ez ellen nincs mentség.
- De hát önök elégedettek? Önök, potykák, belenyugodtak a természet kegyetlen rendjébe? - kérdeztem én kíváncsian.
- Dehogy vagyunk elégedettek. Dehogy nyugodtunk bele e kegyetlen rendbe - felelt a potyka.
- Akkor hát mégiscsak törik valamin a fejüket, hogy ez igazságtalanságon változtassanak?
- Persze hogy törjük. De mi nem eszelünk ki semmiféle rendszert. Mi nagyon jól tudjuk, hogy a lényegen nem változtathatunk. Mi egészen kis praktikus célokra törekszünk, csupán kissé korrigálni akarjuk a nagy törvényt.
- Hogyan?
- Hát kérem, én például egy laboratóriumban dolgozom, s azt az élettani és vegytani föladatot akarom megoldani, hogy uszonyainkon rettentő szöges karmok nőjenek, a testünket bevonó nyálkás anyagnak pedig valami más, méreggel tetézett összetétele legyen. Ha ezt a föladatot megoldottam, mondhatom, hogy mi potykák, boldogok leszünk. Maradjon a változtathatatlan törvény, hogy a nagy hal fölfalja a kis halat. De viszont kapjon a nagy hal tőlünk olyan gyomormérgezést, hogy abba dögöljön bele.
1920

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.04.22. 09:13:22

A keresztények molesztálják a gyermekeinket, a muzulmánok terrorizálják a világot, a hinduk saját népüket ölik le, mert azok nem este hanem reggel istenítik a tehenet, a buddhisták csak ülnek és mosolyognak mint akik be vannak szívva, mi pedig azon sírunk, hogy a zsidók befektetnek. LOL
Tényleg jót tett volna nekünk, ha valami kalandosabb helyen vertünk volna tanyát, hogy érdemben fontosabb dolgokkal foglalkozzunk.

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2010.04.22. 09:14:27

Sajnos Nénike

tájékozatlan!

Persze úgy nehéz is, ha

mindenestül eltűnik

egy szakmai oldal:

www.ingatlanbroker.org/hu/magazin/2008_nyar/izraeli_terhatas

A budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékát izraeli tőkehátterű vállalkozások valósítják meg. Szakemberek szerint a piacon megszerzett profit minden második forintja vándorol izraeli zsebekbe.

Nemcsak lakóparkok, hanem bevásárlóközpontok, szállodák és irodaházak tucatjai köszönhetik létrejöttüket az izraeli tőkének, amely Budapest után felfedezte a magyar vidéket is. Az izraeli beruházók a 1990-től több százmilliárd forintot fektettek be a magyarországi ingatlanbizniszbe, ennek ellenére a rendszerváltás óta egyetlen elemző sem vállalkozott az izraeli ingatlanbefektetők magyarországi tevékenységének, a budapesti piacon elért részesedésének pontos elemzésére. Pedig nehéz elképzelni, hogy a magyar gazdaság bármely más szektorában bármely más nemzet hasonló mértékű befolyásszerzéséről a szakma vagy a nyilvánosság csak bizonytalan információk alapján értesüljön. A magyar ingatlanpiacon ugyanakkor az izraeli offenzíva régóta közismert. Időnként készülnek is piaci jelentések, amelyek viszont csak szőrmentén tesznek említést a jelenségről, s többnyire ezek a tanulmányok is megrekednek az általánosságok szintjén: más külföldiekkel összemosva utalnak az izraeli tőke hazai jelenlétére. Az index.hu internetes hírportál szerint nem véletlenül: a tanácsadó cégek, de a maguk az elemzők is tudatosan hallgatják el a dolgot. Kerülik ugyanis a politikailag kényesnek tartott témát.

Természetesen a helyzetet az is nehezíti, hogy egész egyszerűen nincsenek megbízható adatok. Már csak azért sem, mert az izraeli vállalkozások gyakran offshore cégeken keresztül jelennek meg a piacon. Cikkünkben ezért mi is csak azokat a társaságokat, befektetőket vesszük górcső alá, amelyek nyíltan vallják magukról, hogy izraeli tőkeháttérrel működnek. A rendelkezésre álló cégadatokból és az Ecorys Magyarország nemzetközi tanácsadó tanulmányából azonban kiderül: a legalább száz lakást értékesítő vállalkozások top tízes listáján hét helyet izraeli cégek foglalnak el. Azt viszont nem lehet tudni, mi a helyzet az irodaházak vagy az ipari ingatlanok építése terén. Így csak a becslésekre lehet hagyatkozni akkor is, ha arról szeretnénk képet kapni, mekkora értékű ingatlanberuházást valósítottak, valósítanak meg nálunk az izraeli cégek. Erre vonatkozóan Szilvan Salom kijelentése szolgálhat némi támpontul. Izrael külügyminisztere múlt év októberében budapesti látogatásán úgy fogalmazott, hogy Magyarországra több mint kétmilliárd dollárnyi tőke érkezett hazájából, melynek nagy része a magyar ingatlanpiacon talált magának befektetési lehetőséget. Elvileg az információáramlást szolgálta volna a 2005-ben, mintegy húsz vállalkozás részvételével létrehozott Magyar-izraeli Ingatlan Együttműködési Fórum, a kezdeményezés azonban meglepő gyorsasággal elhalt.

A magyar piac húsz, legmeghatározóbb izraeli cége

Irodaházak, bevásárlóközpontok, szállodák

1. Ablon Group: Business Center 22; BC 91; BC 99 Office Park; BC 140; M3 Business Center; Budafoki BC; Erzsébet Business Center; Europeum; Fogarasi BC; Gateway Office Park; Lomb BC; New Age Center; Platán BC;
2. Brack Capital Real Estate: Ikarus park; Metropol irodaházak;
3. BSR Europe: Hermina torony; M3 Shopping City (10); Váci úti BSR Center; Váci úti Duna Office irodaház;
4. CEE: Terasz-park; Nádor tér Palace (38);
5. Ofer Brothers Group: Duna Plaza; Le Meridien Hotel; Budapest Bank Központ (Váci út); Bellevue Residence; MSZOSZ székház; Váci utcai értéktőzsde; Central park; a soproni és a nyíregyházi bevásárlóközpont; Páva Hotel; Starlight Hotel;
6. Plaza Centers: plázák: Aréna (63); Duna, Csepel, Veszprém, Pécs, Szombathely, Sopron Pláza, Óbuda hajógyári Álomsziget-projekt (375);
7. Pro-Mot Hungária: Club Aliga (30,5);
8. Shiraz: Siófoki Galerius Spa (13);
9. Sybil Holdings: Új Buda Center (7,8);

Lakóingatlanok

10. Arlon/Neocity Group: Reviczky liget (2,5); ForestHill (10); Seven Arts Resort; Natura villapark;
11. Autóker Holding Zrt.: Cézár ház; Kleopátra ház; Római kert; Gozsdu udvar; Szinyei Merse ház; Marina part; Léda ház; Gran’Dio (3); Helena ház; Király udvar;
12. Coral Holding: Andrássy Rose; City Center Park; Dob udvar; Orchidea liget; Royal Residence; Tavaszmező; Topáz ház;
13. Cordia Magyarország: Cordia City Garden; Cordia Termal Zugló; Cordia Terrace Residence;
14. Elephant Holding: Barcelona ház; Ibiza lakópark; Malomdomb lakókert; Palota liget; Vigo ház; Zaragoza kert;
15. Engel Group: Sun Palace; Városrét (Győr); Pünkösdfürdői lakópark;
16. GB Európa Ingatlan: Ciprusház; Lőrincliget lakópark; Madárhegy; Silverside apartmanház; Zen Garden Óbuda;
17. Home Center: 360°
18. Minrav (Yozma): Centrál park (10); Napfürdő otthonpark (3);
19. Olimpia Group: Egressy udvar; Gizella ház; Karolina udvar; Magnólia lakópark; Mandarin kert; Palóc ház; Tüzér kert; Városliget apartmanház; Zöldliget apartmanház;
20. SL Group: István park (4); Laborc-projekt; Narancsliget (13); Récsei bevásárlóközpont (6); SL Center;

*zárójelben a beruházás értéke, milliárd forintban

Az izraeli cégek magyarországi aktivitására vonatkozóan több találgatás és magyarázat is napvilágot látott a sajtóban és a szűkebb szakmai berkekben is. A népszerű összeesküvés-elméletek közül egy bizonyosra vehető: az Izraelben és környékén állandósult háborús helyzet miatt az izraeli tőke menekül a térségből, s biztonságos helyet keres magának. Nem véletlenül fogalmazott úgy Simon Peresz államfő az izraeli kereskedelmi kamara ülésén, hogy az izraeli vállalkozások szépen terjeszkednek, és lassan fölvásárolják Manhattant, Magyarországot, valamint Lengyelországot. Mondatai nagy botrányt kavartak a magyar politikai életben.

No persze nemcsak beruházók, hanem lakásvásárlók is érkeztek, s érkeznek szép számmal hozzánk a mediterrán országból. Az izraeli állampolgárok számára ugyanis a magyar főváros még mindig megfizethető és élhető. Izrael egyik legnagyobb példányszámú napilapjában 2003-ban megjelent cikk szerint 1998 és 2003 között az izraeliek 3,2 milliárd dollárt fektettek lakásokban külföldön, ami több tízezer ingatlan megvásárlását jelenti. A Jediot Ahronot napilap nem kevesebbet állított, minthogy a befektetők körében – Torontó után – Budapest volt a második legnépszerűbb város.

Bár az izraeli befektetők magyarországi jelenléte mostanában kerül egyre inkább a figyelem középpontjába, tévedés volna azt hinni, hogy csak néhány éve fedezték fel hazánkat. Az izraeli kisbefektetők már a rendszerváltás után, a kilencvenes évek elején megjelentek nálunk. Őket követték a nagyok, majd a nyomukban megjelent a pénzügyi finanszírozási igényeiket kielégíteni hívatott Leumi Bank is. (A pénzintézet ugyanakkor nem dicsekedhet fényes eredménnyel. Botrányok közepette be kellett zárnia budapesti székhelyét, s csak néhány éve vetette meg újra a lábát nálunk.)
De hogy nincs mindig rendben az izraeli társaságok magyarországi tőkebefektetéseit illetően, arra már a két állam hatóságai is felfigyeltek. Tavaly az izraeli adóhivatal elnöke, Joni Kaplan, valamint a nemzetközi adóztatási részleg vezetője, Joram Sidlo látogatott a magyar fővárosba azért, hogy tárgyalásokat folytasson az APEH szakembereivel. Izraelben az adóhatóság külön csoportot hozott létre a pénzmosók kelet-európai tranzakcióinak ellenőrzésére. Az ügyeskedők ugyanis – kihasználva a földrajzi távolságot – sikeresen tűntették el adózatlanul az ingatlanfejlesztésekből és bérbeadásból származó jövedelmüket. Magyarországon pedig állítólag a versenyhivatal ellenőrei fogtak gyanút. A szűkebb szakmában ugyanis az a hír járja, hogy a kiterjedt kapcsolatrendszert fenntartó izraeli cégek vezetői – akik nem ritkán bukkannak fel közös vállalkozásokban, beruházásokban – gyakran egyeztetnek egymással az ingatlanok ellenértékéről és értékesítéséről is.

Egy biztos: a budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékban izraeliek beruházásában valósulnak meg. Szakértők szerint a megszerzett profit minden második forintja izraeli zsebekbe vándorol. Az ingatlanpiacon a kereslet azonban némileg csökkent, a nagyobb hozamelvárással, agilitással, gyors döntésekkel és nagyobb fokú kockázatvállalással jellemezhető izraeli vállalkozások pedig az ipar, a kereskedelem és a logisztika felé fordulhatnak, a lakásspecialisták pedig a környező országok feltörekvő piacaira vándorolhatnak.

zrx8 2010.04.22. 09:19:12

mondjuk az izraeli ingatlanbefektetők által felvásárolt andrássy-úti házak tényleg nem dobják meg jelentősen a volument, lévén fillérekért jutottak hozzá, khmm... akkor ez most mit bizonyít ?

min 2010.04.22. 09:36:57

Amint megláttam vonafaszgábor nevét, el sem olvastam a cikket. Az egy idióta fasz a sleppjével együtt. Állandóan ellnséget lát mindenkiben pedig csak tükörbe kelen néznie ha tudni akarja kit kell ténylegesen köpködnie.
Slotával egy kategória.

AzHofi 2010.04.22. 09:37:04

Ez is egy része a nagy zsidó világuralmi összeesküvésnek. Én ismerem a titkos kacsintásukat is, amivel egymásnak kokettálnak, ha az utcán szembetalálkoznak. És az orrukkal integetnek egymásnak.

asz_tapasz (törölt) 2010.04.22. 09:41:49

Luxemburg puszta létezése is spekulációs okokat feltételez, hát még az onnan érkező "befektetések".

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.22. 09:42:17

Izrael felvásárolta a Jobbikot is, hisz többet foglalkoznak a klezmerizmussal, mint a jeruzsálemi napisajtó.

sice 2010.04.22. 09:43:12

@the játszótér: jó a stílusod, megnevetettél, végre valaki a helyén kezeli a dolgokat!

Haloperidol 2010.04.22. 09:47:11

@zsidó részvénytársaság:

Szép összefoglaló. Kíváncsi vagyok hogy EZT ÉRDEMBEN ki tudja kommentálni a mandíneresek közül, akik minden beszopnak a KSH-tól...

X Y kronosz óra 2010.04.22. 09:48:47

Azért Vona jobban kifejthette volna, hogy mi teszi Magyarországot ennyire vonzóvá. Se tengerünk, se cédrus, meg narancsültetvényeink, s még a koktélok is finomabbak Kubában.
Nincs nyersanyag, szomszédos országokhoz képest gyengébb turizmusvonzó adottságok, viszont magas a korrupció, és nálunk van a térség legerősebb rasszista parlamenti pártja.

Pollack 2010.04.22. 09:50:13

A hazai zsidóság számszerű összehasonlítását kissé hibásnak tartom ezzel a két dátummal. Jóval érdekesebb lenne, ha az 1950-es adatot bányászná lelő valaki (ez ugye a holokauszt, valamint a II. vh-t követő kitelepülések nagyjából lezárulta utáni számot mutatna).

m.logic 2010.04.22. 09:51:31

@El Topo (Sgt. Elias): Hehe, nem, te barom, azért akarnak támadni, mert vérszomjas rasszisták.

m.logic 2010.04.22. 09:53:50

@zoli29: Ahogy mondod, megszülettem, és eldöntöttem, hogy életem során mit is fogok gondolni a zsidókról. Semmiképpen sem a rám zúduló információmennyiségből vontam le a következtetéseimet.

szkeptikus vagyok 2010.04.22. 09:55:36

Ezzel még az EchoTV is foglalkozott, amíg Pörzse ott dolgozott...

Nem különösebben kedvelt liberálisaink jóformán vért öklendezve tépik cserpíros, politikailag végtelenül korrekt ajkaikat, ha arról szó esik, hogy a zsidók jelentős előnyökre szert téve, azokat kihasználva, gyakorlatilag felvásárolják Magyarországot a magyarok elől. Mondanom sem kell, a média ezekben az esetekben sem harsogja túl a különböző főzőműsorokat, s talán még a dögkutakban sincs akkora csönd, mint a sajtóban a földvásárlási ügyekkel kapcsolatban. Csupán a radikális sajtóban fordulnak elő tényfeltáró írások e témával kapcsolatban, de ezek hitelére persze nem lehet adni, mert azok ugyebár „szélsőséges és elfogult” vélemények.

Az izraeli földvásárlással kapcsolatban talán a legnagyobb visszhangot a King’s City címen hírhedté vált gigantikus kaszinó-beruházás váltotta ki - e balhét egyébként Budaházy és a Hunnia Mozgalom robbantotta ki -, ami project kulcsfigurája Joav Blum izraeli vállalkozó volt. A kaszinóvárost közpénzből felépíteni szándékozó üzletembert azóta közokirat-hamisítással vádolják. A történet mindenki számára ismert.

De ahogy mondani szokás, Sukoró csupán a pofátlanság és a nonszensz jéghegyének csúcsa.

Egy közkézen forgó dokumentum szerint egy suttyomban, még 2006-ban megalkotott törvény (2006. évi XLVII. törvény) kimondta: új kárpótlási jegyeket kizárólag a II. világháború során (1940. június 27. - 1945. május 9. közötti időszakban), faji, vallási, politikai okból teljesített munkaszolgálat után lehet kapni.

Természetesen rögtön adottá vált a kérdés: ki dönt a kárpótlásról? Válasz: a kárpótlási hatóság, de hogy ez kit takar pontosan, az egyik törvényben sem volt megtalálható, egy 1992. évi törvény is csupán továbbutalt egy 1991. évire, azonban az is csak kárpótlási hatóságról írt. Hosszas kutatás után sikerült csak kideríteni, hogy egy másik 2006-os kormányrendelet az Igazságügyi Hivatalt jelöli ki kárpótlási hatóságként.

A közkézen forgó tájékoztató azonban tévesen utalt a munkaszolgálatosokra vonatkozó törvényre, hiszen amit a dokumentum idéz, az a 2008. július 4-én megjelent, és az Igazságügyi Hivataltól származó közlemény. Nevezett közleményt azonban megelőzi egy másik korábbi, amely 2006. november 15-én, azaz a 2006. évi törvény megjelenésének az évében született. Ez utóbbi dokumentum két oldalas, és héberül íródott.

Mi történt tehát jogilag? A 2006-os törvény megerősítette, hogy összesen négy kategóriába tartozó károsultak kaphatnak újból kárpótlást. Ez alapján kárpótlásra jogosultak a politikai indíttatású önkény által sújtottak, a deportáltak, azok, akiket a szovjet szervek kényszermunkára vittek el, illetve akikkel a II. világháború alatt kényszermunkát végeztettek. Azonban a kárpótlási hatóság, azaz az Igazságügyi Hivatal 2008. július 4-i közleménye a kárpótlást újjáélesztő törvényt felülírta, és a politikai indíttatású önkény által sújtottakat, a deportáltakat, és a szovjet szervek által kényszermunkára elvitt személyeket nemlétezőnek tekintve, csak a munkaszolgálatosoknak biztosított újból kárpótlási jegyeket.

A közkézen forgó tájékoztatás szerint 2009. október 1-ig összesen hét magyar megyében, illetve Budapesten a munkaszolgálatosok összesen 2. 431, 2 hektárnyi termőföldet szereztek meg, melynek összes aranykorona értéke 45. 419. Ez utóbbi szám azonban irreális, mivel a kiosztott területek felénél az aranykorona érték ismeretlen maradt.

A rendelet adta lehetőségek következtében pedig Magyarország egész területén folynak az árverések. A kiosztások azonban „sajátos árverések” keretében mentek végbe, ergo titokban, amik ősgyepekről, védett erdőkről is szóltak, amelyeket majd később belterületté fognak nyilvánítani. Érdekesség, hogy a diszkréció megőrzése végett a földárveréseket nem is ott tartják, ahol a földterület található, hanem az ország egy teljesen más pontján, így például a Szigetvári Állami Gazdaság földterületeit Nyíregyházán árverezik.

Szinte természetes és nyilván senki nem lepődik meg, hogy az árverési dokumentumok nem hozzáférhetőek, mert maguk az árverések is titkosan voltak.

barikad.hu/node/49731 (dokumentumokkal)

X Y kronosz óra 2010.04.22. 09:55:38

@m.logic:

Ez az egyetlen héber nyelvű kárpótlási felhívás komolyan érdekelne. Kérlek, adj forrást!

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.22. 09:56:10

Szerintem Vona Gábor nem erre gondolt, mikor a zsidók térhódításán hisztizett, hanem arra, hogy a Magyarországon befektető nagyvállalatokat milyen származású emberek irányítják. Ami megint csak egy batránagy hülyeség, de most komolyan le akarunk állni ezt elmagyarázni neki? Aki hülye, az is marad...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 09:56:14

@m.logic:

Hát persze.:) Mit bánják ők az urszágukat, vagy bármit, ha meg lehet támadni iránt.

RustySpoon (törölt) 2010.04.22. 09:57:56

Két alapvető hiba van a posztban, amitől totál baromság az amit itt leírt a kedves szerző:

1. a pénzes zsidók többségének izraelhez semmi köze.

2. a befektetők teljesen függetlenek a cégvezetéssel, ill. a bejegyzés helyével semmilyen kapcsolatban nem hozhatók.

Ezek azért alap dolgok, akár mi is a véleménye a témában..

teknős 2010.04.22. 09:58:41

Többszörösen tévedés zsidó nagytőkéről beszélni.

1. Elveszi a lényeget, a multinacionális vállalatok, a corporation államok feletti és önpusztító fellépésével járó veszélyekről.

2. felesleges és parttalan érzelmek és nem utolsósorban rasszizmus kiváltója, amire senkinek nincs szüksége.

3. A zsidó nagytőke egyik jellegzetessége, hogy nem is zsidó. Sokkal inkább egy szociopata emberfajta.

A zsidó nagytőkével való riogatás a Magyar Gárdával paralel. Egy pótcselekvés, semmi egyéb. Nem old meg semmit, de a cselekvés látszatát kelti.

RustySpoon (törölt) 2010.04.22. 09:59:03

bocs, cégvezetésTŐL és kapcsolatBA

reggel van még nekem..

Barbaar 2010.04.22. 10:00:18

Nem utal túl nagy szellemi színvonalra, ha valaki azt gondolja a zsidókról, hogy ők izraeliek. A zsidó tőke és az izraeli tőke nem egy és ugyanaz, ezzel pedig az egész bejegyzés értelmét veszti.

Refuse/Resist! 2010.04.22. 10:00:59

@tölgy1: Kérem, foglalja össze nekünk! Nekem még nem állt össze a kép.
Nénike posztja nem cáfolta a salamonozást.
Kissé hihetetlen, hogy mindenféle alap nélkül nyomatnának egy ilyen elterjedt összeesküvés-elméletet.
Ugyanakkor a tömeges betelepülés gondolata is persze nagyon abszurd.

Blogger Géza 2010.04.22. 10:01:22

@the játszótér: Akik a gyerekeket molesztálják, azok jó eséllyel római katolikus papnak állt homokosok - avagy más nézőpontból elbuzeránsodott katolikus papok, (a legtöbb botrányos eset róluk szól), ezt kiterjeszteni az egész kereszténységre... hááát... kb annyira valós minthogy minden buzi pedofil is egyben (magasabb az arány, de azért...)

Aki nem csukott szemmel mozog, az tudja, hogy az zsidó tőke (nem csak izraelit értve ezalatt) igen erős jelenléttell bír a magyarországi ingatlanpiacon. Az izraeli cégeken kívül sok magyarországi, ciprusi, amerikai stb. cég is ide tartozik.

m.logic 2010.04.22. 10:02:24

@X Y kronosz óra: Rasszista a k**** a****. Amúgy kifejtetted, magas a korrupció, ez vonzó minden pénzéhes mocsoknak. Van egy birka nép is, aki kiszolgálja őket. Minden más mellékes.

@min: Antimagyar mocsok vagy.

BéLóg 2010.04.22. 10:02:24

Nem tudom, mennyire jók történelmi ismereteim. Tudomásom szerint Izrael Állam sem úgy jött létre, hogy felvásárolták volna X gyárat vagy Y üzemet. Én azt hallottam :-) szépen nekiálltak törököktől meg arra hajlandó araaboktól megvásárolgatni a FÖLDEKET.

Mindenesetre ha én végig tekintek nagyszülő őseimen, vicces, de csak egyetlen magyar nevet találok a négyből... Valahogy azt látom (ez is történelmi ismeret), akik idejöttek, akár svábok, akár törökök, tatárok, tótok, taljánok, rácok, oláhok, elkezdtek MAGYARUL beszélni és szépen MAGYAROK lettek.

Manapság például egész jól elbeszélgetek KÍNAIAKKAL, pedig nem vágom a mandarint csak ha enni akarom...

Miután pedig mi egyik fenti népcsoportot sem álltunk neki robbantgatni, nem igazán hiszem hogy cserébe ők meg majd fallal veszik körbe a 7. kerületet vagy éppen Bábolna környékét.

Ahogy tehát nem izgulok a H1N1 miatt, se az izlandi vulkán, se orbánviktor 2/3-a, satöbbi, satöbbi miatt, nem igazán izgulok a fenti tárgyban sem. Bízom VALÓDI magyarságomban, hazaszeretetemben, tudásomban, erőmben, barátaimban, családomban, a Nagybetűs Jóistenben, meg efféle dolgokban.

Az a Potyka sztori pedig zseniális.

X Y kronosz óra 2010.04.22. 10:02:44

@Barbaar:

Nem túl erős kritika ez a pártelnök úr irányába?

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.04.22. 10:03:08

@ucsacsu:

Valami hasonlót akartam írni konszolidált formában. Nem az a baj, ha külföldi tőke van a hazádban, hanem ha előnyt élvez minden mással szemben. Az elmúlt időszakban erősen túltámogatták, idelye lenne a hazai(nem a hazai multikat) vállalkozásokat is megtámogatni.

szkeptikus vagyok 2010.04.22. 10:08:29

@X Y kronosz óra:
barikad.hu/node/49731 (dokumentumokkal)
Ezekből már továbbléphetsz. Az utolsó oldal alján van honlapcím is, de már nincs fenn ez az anyag. (Lehet, hogy amiatt, hogy volt nagy felhördülés - persze nyilván nem ezen a blogon...)

2010.04.22. 10:08:58

Gondolom ez olyan, mint a biblia, elég nehéz bizonyítani vagy megcáfolni..:)

Strex 2010.04.22. 10:09:55

Most attól függetlenül hogy zsidózás-nemzsidózás ezekkel a statisztikákkal még csak a cégek tulajdonosainak állampolgárságát sem lehet bizonyítani. Ukrajnában már elég régóta Ciprus a legnagyobb befektető, 2008-ban pedig az ukrán befektetések több mint 90%-a (!)Ciprusra irányult. Most komolyan? ...

plastik02 2010.04.22. 10:10:59

@Judea: ideJe lenne megtanulni azt az áldott magyar nyelvet ha már itt élsz...

hiba 2010.04.22. 10:13:16

Állandó fenyegetettsége miatt Izrael mindig jelentős befektető lesz, szerintük békésnek tekinthető országokban. A származási alapú gazdasági hatalmat pedig mi, nem zsidó népek hoztuk össze nekik az ismert történelmi összefüggések keretében.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ha Izrael a rendszerváltás óta (vagy legyen mondjuk 1991 mikor Csurka elkezdte ezeket a dumákat) egyfolytában azon dolgozik, hogy elfoglalja Magyarországot, akkor nem statisztikákból kéne kiböngésznünk, hogy mennyi itt a zsidó befektető, hanem már mind kődobáló palesztinok lennénk. Emlékszem, még 92-ben súgta meg nekünk bizalmasan a fizika gyakvezetőnk, hogy Izraelből repülőszámra érkeznek a telepesek a lakóparkokba. Akkor, hogy a fenébe van, hogy a magyar rabszolgasors, még azóta is csak fenyegetés? Kéne erre valami jó kis összeesküvés elmélet.

plastik02 2010.04.22. 10:13:25

egyébként is, minek jön ide bármilyen külföldi befektető? tuti nem fektetném olyan helyre a pénzemet, ahol az ország 17 százaléka úgy véli, hogy nekem kívül tágasabb...

AntalSzekely 2010.04.22. 10:14:25

Mar ne haragudj kedves posztolo:

De Nem minden zsido izraeli.. Es lehet m`eg te is kiakadnal es Jobbikos lennel ha az elso helyen Izraelt latnad a sorban %os aranyban. Viszont a zsido nem dolgozik kisboltban eladokent, Mekiben sem suti a krumplit csak felso pozicioban vannak(nagy reszt). azaz Ha Bankrol beszelsz az teljesen mind1 melyik orszagban kinek ad kolcson es mire, az zsido befolyas... Azaz ha attol mert Nemetorszagbol fektetnek be a sokkal tobbet mint Izraelbol az lehet nem veletlen.. na de mind1 antiszemita vagyok sajna nem tehetek rola tuul egyertelmu a kep!

azember 2010.04.22. 10:15:42

Vajon feltette-e már valaki azt a költői kérdést,hogy miértis van olyan negativ gondolkodás a zsidók irányában. Ha egy-két ember gondolkodik így ,semmi baj,de ha már többen így nyilvánulnak meg , akkor ott már van miről elgondolkodni.Nem csak M-országon,de ez világjelenség.Nem vagyok rasszista,csak gondolkodó ember, aki szeretné tudni ennek az okát.

arlequin 2010.04.22. 10:17:50

@BéLóg: minden egyes szavaddal egyetértek. a zsidókat pedig a kamrámban tartom mangalicakolbászon.

m.logic 2010.04.22. 10:18:26

@plastik02: A 17% csak olaj a tűzre, ha van ellenállás, csak még jobban el akarnak tiporni.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2010.04.22. 10:22:21

@azember: Herlz Tivadar "A zsidó állam" című művét ajánlom olvasásra. Remekül kifejti az antiszemitizmus okait, és belátja, hogy ezen nem is lehet változtatni, mert az emberek már csak ilyenek. Szegény ott tévedett csak, hogy azt hitte, hogy ha a zsidók kivándorolnak, akkor megszűnik az antiszemitizmus is. Zseni volt, de nem tudta, hogy az antiszemitizmushoz tulajdonképpen nincs szükség zsidókra sem.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.04.22. 10:22:47

Nénike, csak nem gondolod, hogy a zsidó világhódítást objektív adatokkal igazolni lehet? Annál ügyesebbek a zsiráfok.

Ha már minden a zsidók kezén lesz, és egymástól vásárolják az ingatlanokat (mert +1 lakás az 1*10 a -13-ikon világuralmi egység), még akkor is minden eu-s néven lesz bejelentve, hogy a hozzád hasonló liberálnácik érvelgethessenek.

Egyébként a Cion bölcseinek jegyzőkönyve (rev. ver. 19.44) pontosan leírja, hogy a zsidók kifejezetten szeretnek oda költözni, ahol százezrével engedték őket elhurcolni, és a mai napig is erős az antiszemitizmus. Ezért hanyagolják az olyan lepra helyeket, mint Florida, a Kanári-, Seyshell- és Maldív-szigetek, nekik Szent Hazánk Kellemes Klímája kell.

Andr3wBoy · http://blog.andrewboy.com 2010.04.22. 10:23:06

Meg kéne nézni egy HVG forgalmi listát a múlt évről, a 100 legnagyobb cég közt vajon kik mögött milyen országok/befektetési csoprtok állnak? Persze, ha a jobbikos agyuk eljut odáig, hogy felismerjék a céget, mert kb szerintem lövésük nincs ki-kicsoda, csak beszélnek a levegőbe. Valaki egy listát linkelhetne!

És nagyon egyszerű, adjunk lehetőséget a magyar vállalkozásoknak, de minden lehetőséget elpuskáznak, tökmind1 mennyi lenne az adó, a tb, akkor is menne a lopás és a csalás, ez a magyar virtus. Támogatásért csak úgy lehet pályázni, ha mindent bevallunk, akkor lehetne fellendíteni több éven keresztül, hosszan. De a magyarnak ez nem jó, ő már fél éven belül nagy pénzt akar látni. Pedig ez mind hosszútávú folyamat. Csak nem kéne lopni, csalni, hazudni. Fehéríteni a gazdaságot az alacsonyabb adókkal lehetne (az áfával mindenképpen) De még akkor is lennének csalók bőven.

De nézzük meg a listát a legnagyobbakról és számoljuk meg mekkora volt a forgalma/nyeresége az izraeli cégeknek! Hajrá!

Nyers Fa 2010.04.22. 10:23:44

@azember: A cigányok irányában még negatívabb, utána jönnek a kínaiak, a zsidók csak harmadikok az utált népcsoportok között Magyarországon.
Nekem legalábbis nincs olyan ismerősöm aki pl az itt élő kínaiakról szeretettel szólna.

A nagyvilágban meg az arabok elutasítottsága nagyobb a zsidókénál.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 10:24:57

@azember:

Na és jutottál is valamire, vagy azt szeretnéd, hogy mi gondolkodjunk helyetted?

Fideszman 2010.04.22. 10:26:17

@m.logic: te fogyatékos vagy? Egyébként mi a magyar? valami disznófajta?

salamander 2010.04.22. 10:30:07

Természetesen a legnagyobb európai és amerikai cégek multi vállatok izraeli származású vagy magukat az izraeli "érdekek" képviselőinek tartó személyek kezében összpontosul. Ez nem összeesküvés-elmélet, hanem tény.
Ezért nem lehet ezekről a kérdésekről normális vitákat folytatni, mert sajnos igaz.
Sajnos az is igaz, hogy ez Magyarországnak nem jó.

A benzin-földgáz-kőolaj lobbi gazdaságunk 99%-át meghatározó társaság, - akinek érdeke, hogy ezt a helyzetet fenntartsa - erodálódóban van.
Nem sokig lehet a neoliberális kifosztórendszert, a dollár árfolyamának játszogatását, a közel-keleti lokális háborúzgatásokat, az olaj elrablását, a "gyengébb" népek totális kifosztását (soroljam?) sokig működtetni...

Ennek a felsorolásnak középpontjában a politikailag és gazdaságilag nagyon erős amerikai-zsidó lobbi áll. Ők szorosan együttműködve a mai harcias, és militarista zsidó állammal folyamatosan fenntartják az igazi gonosz tengelyt a világon.

Ameddig ez Amerikának jövedelmező, addig ez így marad. Európa gyenge, a diaszpórákban élő zsidóság ezen a helyzeten felbuzdulva erőszakoskodik s amennyire lehet kihasználja ezt. Európának és a világ többi államának meg kell állítania ezt.
Abba kellene hagyni ezt az ámokfutást, a föld teljes kirablását.

A zsidóságnak asszimilálódniuk kell! ha nem akarnak Magyarországon magyarrá válni, akkor azoknak helye Izraelben van.

"Can't Stop The Signal..." 2010.04.22. 10:30:33

Én ezt nem értem, akinek több pénze, nagyobb vagyona van az mind zsidó? Akkor magyarországon egyedül a hajléktalanok nem zsidók.

nin 2010.04.22. 10:33:15

Nathaniel Rotschild, mint a Trigránit Rt. vezetője felszólal Bukarestben...

eletmod.transindex.ro/?cikk=3048

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 10:34:43

@salamander:

Tök igazad van, éppen itt az ideje a zsidók asszimilációjának. Engem is mindig felháborít a városban fényes nappal, tízezerszámra grasszáló kaftános tömeg, akik kizárólag kóser kosztot hajlandóak fogyasztani. Az idegeimre megy a klezmerzene minden utcasarkon, és múltkor a Dembinszky utca sarkán két ortodox rabbi körül akart metélni, erőszakkal!

Andr3wBoy · http://blog.andrewboy.com 2010.04.22. 10:35:54

@salamander: ez nem igaz. A világ 2 legnagyobb mezőgazdasági multinacionális vállalata amerikai és köze nincs izraelhez. Az egyik skót származású a másik pedig amerikai. Ezeknek a cégeknek 10x akkora forgalma van mint egy cocacolának és pepsinek együttvéve. Nem látod őket, mert nyersanyag beszállítók, kevés a végtermékük, de amit eszel, iszol még magyarországon is, nagyon sok alapanyagban benne vannak. De van még több ilyen multi, sok a svájci és a német. Családi, vagy nem családi cégek, tökmind1, de ezzel kurva nagy faszságot mondtál. De legyél szíves olyan hatalmas amerikai multit mondani akinek izraeli származása van, izraeli tulajdonosi köre és izraeli érdekeltsége és befektetői is izraeliek. Várom válaszod!

"Can't Stop The Signal..." 2010.04.22. 10:36:43

@salamander: az asszimilációval egy baj van, jön valaki aki ki akarja csinálni (bárminemű írigységből) és egyböl előkerül: "az apja kgb-s ávós, kommunista, fasiszta, zsidócigánynéger vót oszt akkor mán ő sem lehet más!"

Az asszimiláció csak akkor működhet, ah mindenki elfelejti honnan asszimilálódott. De ezt ma itthon senki sem engedi. Itt nem adnak második esélyt.

WinterMute 2010.04.22. 10:36:57

@m.logic: 12 millió izraeli zsidót emlegetsz? akkor te tudsz valamit, mert kb.5,7 millió zsidó él Izraelben. Mármint persze, ha nem valami összeesküvés folyományaként rejtik el a másik 6 milliót valahogyan.

La Serenissima 2010.04.22. 10:38:12

Nénike,

a Jobbik antiszemitizmusával nem az a baj, hogy azt állítja, hogy a zsidók befolyásosak egyes területeken (ez még igaz is lenne), hanem hogy ezt szerintük csak "destruktív", "magyarellenes", "gyarmatosító" szándékkal tehetik.

magyarul nem azért zsidóellenesek, mert zsidóellenes tapasztalataik vannak, hanem azért vannak ilyen virtuális, torz, hamis tapasztalataik, mert zsidóellenesek.

a számoknak ebből a szempontból nincs különösebb jelentősége. persze igaz, Vonának fogalma sincs arról, hogy mi a helyzet, vagy szimplán hazudik, mint a vízfolyás. ennyiben jogos a helyretétele a teljesen megalapozatlan hülyeségeinek.

de az antiszemitizmus nem a valóságról szól, hanem egy (csúnyát mondok!) diskurzus - önerősítő, hihetetlen erősen szelektál és torzít és megtalálja a maga egyszerű hivatkozásait. néha (gyakran) már olyan primitív, hogy a paródia nagyon könnyű célpontjává is lehet.

DE: más eszközökkel lehet csak kezelni, különben megkapod itt a nettó őrületet (mint ma is).

Fideszman 2010.04.22. 10:40:14

@WinterMute: A másik 6 millió föld alatti bunkerekben él, és várja mikor jöhet ide. Ez nem megy 2 perc alatt, előtte fel kell vásárolni mindent, aztán lehet jönni. Minket meg átzavarnak Romániába.

TottaKár 2010.04.22. 10:40:43

szép dolgokat írsz, de a napi emberi élethez nekem földre , vízre és levegőre van szükségem

a sok külföldi ország iparba és értékpapírba tette bele a pénzét nálunk

kivéve izrael, mert ők a földünket veszik

készcsók 2010.04.22. 10:40:44

Hehh, mindig feldob, amikor a sok jobbikos rettegő és igazmondó a saját paranoiáikat és tévképzeteiket igyekeznek tényként beállítani, valamint semmilyen "világi" információ forrást nem tekintenek hitelesnek, pusztán a saját suttogópropagandájukat. :D

Btw, az antiszemitizmust önmagában még értem, mert természetes emberi tulajdonság a féktelen irigység, és hát lássuk be, a zsidóság, mint népcsoport átvészelte a történelem legdurvább viharait is, és valóban komoly gazdasági tényezővé vált - köszönhetően elsősorban példátlan összetartásuknak és összefogásuknak, és annak a szilárd gazdasági rációnak, ami sok emberben - mondjuk így - ellenérzéseket kelt.

De! Sosem értettem ezt a nacionalista-antiszemita bohóckodást! Ha utáljuk a zsidókat azért, mert nekik sokkal-sokkal jobban megy, mint nekünk (mert hiszen pik-pak felvásárolnak minket), akkor nem úgy kellene megmenteni a nagybetűs hazát, hogy tanulunk a zsidóktól? Ellessük, mitől tudtak ennyire kevesen is ilyen óriási hatalomhoz jutni? (Asszem lassan tényleg igazolódik az a feltevésem, hogy a jobbikosoknál kevésbé hazafiak nincsenek ebben az országban)

Végül pedig: oké, hogy nem közvetlenül Izrael épít telepeket, vásárol földet meg ingatlant piciny hazánkban, de - teszem azt - az USA-ban összpontosuló világuraló zsidóságnak mi haszna van abból, ha a nehezen kiharcolt Izraelből pont hozzánk (hozzánk, értitek, ide ahol semmi sincs) telepítik át fél Izraelt? (A másik felét nyilván Irán lebombázta :D) Nekik (akiknek amúgy is korlátlan a hatalma) mégis mi haszna lesz mindebből?

AzHofi 2010.04.22. 10:43:17

@WinterMute: azt a 6 milliót a táborokban "rejtették el".

m.logic 2010.04.22. 10:45:55

@WinterMute: Lehet a 12 millió az összes állampolgár (pár hónapja összeszámolták magukat), akik már most is a gyarmatokon élnek. Mindegy, abból az 5,7 millióból sem kérünk egyet sem.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 10:47:27

@El Topo (Sgt. Elias): Huh, azt hiszem, megyek és veszek egy kaftánt, mert holnaptól már kötelező lesz.
Mennyi okos van itt...

TottaKár 2010.04.22. 10:47:51

@hiba: a magyar rabszolgasors már valóság

adósrabszolgák vagyunk +
te minek nevezed a 3 műszakos munkvégzést?

én rabszolgaságnak

pelikán* 2010.04.22. 10:51:43

Amúgy mikor kezdik el az index címlapon a mandiner nevét rövid I-vel írni?

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 10:52:14

@készcsók:

"hogy tanulunk a zsidóktól"

Tanulni valakitől is?
Ezt felejtsd el. Ez az ami itt nem megy. Sokkal könnyebb utálni valakit, mint tanulni tőle.
Meg a szomszéd tehene, tudod.

sorokinV 2010.04.22. 10:53:23

@TottaKár:

"te minek nevezed a 3 műszakos munkvégzést?"

Termelőmunkának ;)

2010.04.22. 10:53:36

Egyetlen megoldást látok. Szaporodni, szaporodni, szaporodni és megintcsak szaporodni. Mire ideér a sok rohadék már ki vannak szaporodva. Nincs egy gombostűnyi hely sem nekik. Ja és még egy fontos dolog. Evangelizálódni ezerrel. Attól annyira irtóznak mint a füstölt sonkával készített sólettől, vagy talán még annál is jobban. Esetleg be lehetne fogadni egy kicsivel több mohamedánt is stratégiai helyekre, hogy a kedvenc bevásárlóhelyeiken mindig csadoros, burkás mohamedánokba ütközzenek. Azoktól is rettegnek. Ja! és a csendőrség. Azoktól meg lefossák a bokjukat.
Üdv.

csárli hárper 2010.04.22. 10:55:44

na de most őszintén, nem kurvára mindegy hogy milyen faszságokat vizionál ez a senkiházi vona, és a mindent beszopó követői? viccesek na, de komolyan venni őket bárgyúság, ha meg pattognak pofánbaszni őket, sírva elkullognak,oszt jónapot!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 10:56:24

@Vitáz van Bánegressy:
Na, tessék! Van itt ötlet szép számmal!

tekiteki 2010.04.22. 10:58:36

Innen is látszik, hogy Magyarország a világ köldöke, mindenki ezt a területet akarja.
Hiszen jönnek a zsidók és elfoglalnak bennünket, kézenfogva a cigány elittel, akik átveszik a közigazgatást. A szlovákok északon támadnak, keletről pedig románok milliói szorítják ki a dolgos magyar munkaerőt. Délen a szerbek irtják a magyart, a sógorok pedig nyugaton rabszolgáztatnak bennünket. Kínai hordák uralják piacainkat, és a Globalizált Világ Vérszívói szipolyozzák népünket.
És mégis sarjad a szittya vér,a kirelejzumát nekije!
Kifele minden népnyúzó, elnyomó, nem a tisztán MAGYAR országot építő álmagyarral! Mindenki, aki vett már kínai árút, volt román piacon, járt Ausztriában vásárolni, vagy a Mekdónáccban, esetleg tengerparton üdült, netán Szabadkán piacozott, vagy izraeli tulajdonú ingatlanban lakik/dolgozik/vásárol,vagy Angliában/Németországban/Tengizben dolgozik,nem való közénk, takarodjon!
Az az egy pedig, aki ezek után marad, az meg azért takarodjon, mert hazudik...

cselaxi 2010.04.22. 10:58:38

Álljanak itt a két számjeggyel leírható vallások a Föld lakosságának arányában: Keresztény: 32,1%; Iszlám: 17,1; Hindu: 13,5. Zs.dó: 0,35%. Miről beszélünk??? Eddig nem jutott eszébe a "nagy" vallásoknak megvédeni magukat? Esetleg a 2000 éves harc elbukni látszik a nagy túlerővel szemben? Amikor pénz kell futunk fűhöz-fához, aztán amikor meg kell adni zs..dózunk? Az én ateista platformomról is gyalázatos...

reichenberg kenéz 2010.04.22. 11:00:05

@salamander: A Magyarországi zsidóság a legasszimiláltabb volt a világon és mégis elvitték őket. Hidd el nekem mert az én családom 1938 - ban 300 főt számlált a nagymamám esküvőjén, jelen pillanatban pedig 10 - en élünk Mo - n és még kb 8-10 - szerteszét a világban. Igen a Zsidók elég kemény csávók és csajok. Tudják hogy mit akarnak és ezért tesznek is. és tanulnak. És ha kiirtják a családjukat magyar és/vagy más nemzetiségű emberek nem tételezik fel hogy akkor az egész nép gonosz vagy gyilkos.

WonderCsabo 2010.04.22. 11:00:57

Vona gondolom a német, francia stb. zsidókra is gondolt. :)

Engem inkább az országba érkező egyre több ázsiai és afrikai betelepülő zavar inkább. A cigányokról már nem is beszélve.

csárli hárper 2010.04.22. 11:01:47

@tekiteki: és a villanyt ki kapcsolja le?:)

TottaKár 2010.04.22. 11:03:21

@sorokinV: kinek jó?

a magyar nők ahelyett hogy a gyerekük mellett lennének éjszaka, más zsebét kerekítik

és nem is egészséges...

mizie 2010.04.22. 11:04:27

Kedves nácik! Ti mitől féltek ennyire?

Igen biztos komoly összegeket költenek el itthon izraeli cégek ingatlanfejlesztésekre.

és akkor mi van?

Vagy szerintetek amikor építenek egy plázát akkor külön Izraelből hozzák ide az építőmunkásokat? Külön izraeli cégek fognak ott irodákat/üzleteket bérelni és ki lesz írva hogy senki más nem jöhet be?
És szerintetek ezeken a helyeken (mint a sok példa is mutatja) külön Izraelből idehozott munkaerő fog dolgozni? Ja és természetesen adót sem fizetnek.

aha.

szal mitől vagytok ennyire befosva?

histar007 2010.04.22. 11:06:11

Nem arról van szó, hogy túl sokminden van külföldi kézben, akik garantáltatan oda viszik a profitot, ahol legjobban lehet befektetni? Az pedig valahogy sosem itt van.
Nem arról van szó, hogy a külföldi cég itthoni megtelepedéséért cserébe eltérő közterhet kell fizetni? Ami esetünkben kevesebbet jelent? Cserébe megszegi a munkajogi szabályokat is?
Nem arról van szó, hogy a hazai vállalkozó eleve hátrányból indul akár a közbeszerzéseken, akár a bürokráciával szemben?
Nem arról van szó, hogy itthon a vállalkozó forráshoz jutása csak igen magas kamatok mellett lehetséges, miközben a biztosítékok mennyisége nullára redukálja a bank kockázatát? Ebből nem az következik, hogy külföldön az vállalkozik akinek van ötlete, és segítik ennek a megvalósításában? Nálunk nem az vállalkozik akit erre kényszerítenek? És nem tesz ő kockára mindent, hogy minimálisan javíthasson az átlag alatti jövedelemszintjén?

Nem kell itt zsidózni, vannak ennél sokkal égetőbb prblémák.

TottaKár 2010.04.22. 11:06:27

info

egy algériai üzletemberé a választási szoftvereket fejlesztő cég
fényLOL

tök véletlenül kivégezték BP-en azt a másik arab üzletembert aki közvetített neki eladásban

és tök véletlenül pont aznap itt gyakorlatozott 2 izraeli elektronikai felderítőgép

ez szerintetek normális?

WUHAHAHAHA

Valandil 2010.04.22. 11:10:06

@mizie: Nem is lenne baj, csak fizessen is. Nézz utána, hogy a Délép miért szűnt meg! (Megsúgom: az izraeli építtető nem fizetett az elvégzett munka után.)

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2010.04.22. 11:11:21

Nénike az Index is ANTISZEMITA?

Az

Index.hu

is írt a zsidó tőkéről.

index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071206/

Izraeli pénzek a magyar ingatlanpiacon

* Spirk József,
* Zsolt Melinda

2007. december 11., kedd 09:21 | Frissítve: 2007. december 12.

Az idegenvezetők jól tudták már az ezredforduló környékén: az izraeli csoportoknak érdemes hagyni egy kis szabadidőt, hogy tájékozódhassanak a megvásárolható pesti lakásokról. Tavaly már izraeli tulajdonban volt a legnagyobb budapesti lakóingatlan-beruházó cégek fele. A magyarországi üzletben egy szupergazdag família tűnt fel, sokan a magyar ingatlanbizniszből szedték meg magukat. Az antiszemita összeesküvés-elméleteket szívesen gyártó szélsőjobb orgánumokon kívül más nem nagyon foglalkozott a témával. Kényes ügy.

Az izraeli befektetők budapesti aktivitásáról, a fővárosi ingatlanbizniszben elért részesedéséről eddig soha nem készült pontos kimutatás. Az elmúlt évtizedben egyetlen elemző cég sem vállalkozott erre, pedig nehéz elképzelni, hogy a magyar gazdaság bármely más szektorában bármely más náció hasonló mértékű befolyásáról a szakmai vagy a laikus közönség évekig csak bizonytalan szóbeszéd alapján értesüljün.
Kényes kérdésben ki akarna tévedni?

Pedig az izraeli ingatlanoffenzíva régóta közismert: születtek is piaci jelentések, amelyek említést tettek róla, de ezek többnyire más külföldi befektetők szerepével összemosva vagy csak általánosságban utaltak a jelenségre. A budapesti ingatlanpiac trendjeiről számos tanácsadócég publikál rendszeresen negyed- vagy féléves helyzetjelentést. Néhány elemző céget megkérdezve kiderült, tudatosan hallgatták el a dolgot. A budapesti ingatlanpiacon kialakult helyzetről, amellyel a bennfentesek közül mindenki tisztában van, lényegében politikai - legalábbis a politikai korrektségnek eleget tevő - megfontolások alapján nem kerültek a nyilvánosság elé adatok. Az érintett vállalkozóktól ugyan soha nem érkezett erre vonatkozó kérés, egy monográfia elkészítését mégis mindenki kockázatosnak ítélte, tartva attól, hogy zsidózás lesz belőle. Ez viszont a milliárdos tranzakciók árnyékában nehezen tolerálható egy ugyanabban az üzleti körben mozgó tanácsadócég számára.

Nemcsak azért nem készültek ilyen anyagok, mert az elemzők féltek volna attól, hogy antiszemitának bélyegzik őket, hanem egyszerűen nem álltak redelkezésre megbízható adatok. Az ingatlanpiaci szereplők gyakran offshore cégeken keresztül szereznek tulajdont, gyakran köztes (magyarul: stróman) cég szerepel a nyilvántartásokban. A tanulmányokban ezért kizárólag azokat a cégeket szokás izraeliként számon tartani, amelyekről közismert a tulajdonosok származása, vagy amelyek pr-anyagaikban, szájtjukon vallják magukat izraelinek. Ezeknél az elemzők is szerepeltetik az izraeli jelzőt, de áttekintő összesítés vagy mélyebb elemzés még az önbevallók adatai alapján sem készült.
50 százalék a top 10-ben

Az izraeliek szerepe kapcsán az Ecorys Magyarország nemzetközi tanácsadócég sem merészkedett túl messze, amikor a lakásfejlesztői piac 2006-os alakulását vizsgálva azt a megállapítást tette: "az eladási top 10-ben nagyrészt magyar és izraeli érdekeltségű fejlesztők találhatók, akik több projekttel vannak jelen a belvárosi társasházi és a zöldövezeti lakóparki piacon is". A cégek éves lakásértékesítéseiről idén januárban közzétett felmérés azonban többet nem árult el a két csoport közötti erőviszonyról, és csak két cégről emlékezett meg izraeliként.

A publikus cégadatok alapján azonban megállapítható: a száznál több lakást értékesítő vállalkozások tízes listáján szereplők közül ötöt izraeliek irányítanak. Ők a tavalyi eladási összesítőn a 2., 3., 4., valamint a 8., 9. helyet tudták megszerezni. Az Ecorysnál kérdésünkre elmondták, 50 százalékos részesedésük várhatóan az idén sem lesz kisebb, annak ellenére, hogy a lista részben átalakul, ismert cégek kiesnek, helyükre új szereplők jönnek. Erről 2008 elején új tanulmány kerül a nyilvánosság elé. Az ingatlanpiac más szegmenseiről viszont egyáltalán nem készült ilyen típusú összesítés, jóllehet, izraeliek adtak nagy lendületet a budapesti plázaépítéseknek, és - ha nem is döntő súllyal, de - megjelentek az irodaház- és logisztikai beruházások területén is.

...

bAnál Amál 2010.04.22. 11:12:17

Szomorú aktualitása a témának, hogy júniustól mintegy 20 ezer (!) bedőlt lakáshiteles család fog utcára és végleg kilátástalan helyzetbe kerülni. Senki ne csodálkozzon, hogy populista politikusok ezen sikeresen lovagolnak.
Az itt kommentelők azon vitatkoznak, hogy zsidó vagy nem zsidó az aki bagóért felvásárolja az állam és magánszféra vagyonát. Az utcára került családoknak vagy a tönkrement vállalkozásoknak nagyjából majdnem mindegy. Sokkal nagyobb probléma, hogy miként tud idáig fajulni a helyzet. Ha ez velem történne meg, engem sokkal inkább az érdekelne, hogy a befizetett adómból eltartott mindenféle senkiházi poltitikus, jogász, hatósági személy szeme előtt miért játszhatnak az életemmel.
Amikor valami disznóság kiderül mindig a kiskapukkal magyarázzák ki a nyilvánvalóan köztörvényes bűnöket. Ez hazugság. És ez ellen egyetlen parlamentbe jutott (vagy éppen kiesett) párt sem tesz semmit, mert amelyek eddig végignézték a hatalmon lévők rablásait csak azt fájlalták, hogy kimaradnak a buliból.

Úgyhogy ne csodálkozzon senki, azon hogy egy elszámolhatóságot és rendet ígérő (talán hülyeségeket beszélő akárki) népszerű bír lenni.

tvrulestheworld 2010.04.22. 11:12:17

Szerintem ezt a sok hülyeséget nem azért hordja össze a Jobbik (Vona), mert komolyan is gondolja, hanem azért, mert úgy tűnik erre van igény, ezzel be lehet kerülni a parlamentbe. Kíváncsi leszek milyen lesz a retorika négy év múlva, van egy olyan tippem, hogy ha rosszul fognak állni a közv.kutatások alapján, akkor marad ilyen, ha erősödnek, akkor konszolidálódnak. Vagy ha marad ilyen, akkor rosszul fognak állni, ha pedig konszolidálódnak, akkor erősödhetnek?:) Nem is tudom:)

bryan 2010.04.22. 11:12:45

A poszt bár igaz, de roppant leegyszerűsítő, ennyitől nem fognak kijózanodni szegény antiszemitáink.
@zsidó részvénytársaság:
Gondolom azt nem tudod, hogy az ingatlanbefektetők a lakásokat el szokták adni. Nem feltétlenül zsidóknak, hanem annak, aki megveszi. Tehát ezek a megépült projektek már valószínűleg nem izraeli kézben vannak. Mivel ezek az építési vállalkozók valószínűleg hitelből építkeznek, valószínűleg lakópark üzemeltetői profil nélkül, ezért nekik úgy éri meg a legjobban, ha felépítenek valamit és lehetőleg már az építkezés közben eladják. Tehát bár tetszetős lenne elfogadni azt, hogy az izraeliek által épített rengeteg épület mindegyike izraeli kézben marad, amibe alig várják zsidók érkezését, valójában az ingatlanszakma egyszerűen nem így működik. Ettől még az izraeli cégek lehetnek dominánsak a magyar építőiparban, a korrupció mértéke lehet nagyon magas (a magyarországi ingatlanszektor egészében ez a helyzet). Ha nem az építési vállalkozásokat, hanem a külföldiek ingatlantulajdonlásában játszott szerepüket vizsgálnánk, akkor már korántsem lenne izraeli fölény.
Illusztráció:
www.haszon.hu/ingatlan/898-budapest_luxussugarutja.html

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2010.04.22. 11:14:15

2 fele ember van: aki utananez es lassan atlatja,megerti a vilag osszefuggeseit, azokat amik a regi idoktol kezdve melyen, a felszin alatt iranyitanak mindent a vilagban es az, aki a neki adagolt manipulalt media hirekbol naivan "onalloan" vonja le azokat a hamis kovetkezteteseket amit ez az iranyito reteg szeretne elhitetni vele.(mint a fenti cikk is)
2 idevago Rotschild idezet (Zsido nagytoke iranyitoi tobb evszazad ota):
Mayer Amschel Rotschild mondta: Adjatok ellenorzest nekem egy orszag penzugyi rendszere fellett es nem erdekel hogy kik irjak annak a torvenyeit. (Give me control of a nation's money and I care not who makes her laws.)
NAthan Mayer Rotschild:
Nem erdekel milyen babot raknak Anglia tronjara hogy iranyitsa a Birodalmat. Az ember aki hatalma alatt tartja Anglia penz keszletet az iranyitja a Brit Birodalmat. Es ez a penz keszlet
az en hatalmam alatt van.(I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, ...The man that controls Britain's money supply controls the British Empire. And I control the money supply.)
Ezert vasarolnak fel mindent. Akie az orszag aze a hatalom.

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2010.04.22. 11:16:46

Nénike az Index is megJOBBANT?

Van második része is cikknek.
Egy cikkbe be se fértek a zsidó ingatlanosok. :)

index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071212/

Izraeli pénzek a magyar ingatlanpiacon II.

* Spirk József,
* Zsolt Melinda

2007. december 12., szerda 13:46 | Frissítve: 2007. december 12.

Egész városrészek arculatát határozzák meg hosszú időre Budapesten azok a milliárdos projektek, amelyeket izraeli tulajdonban lévő vállalkozások irányítanak. Lakóépületek tömege, bevásárlóközpontok, irodaházak viselik az Izraelből érkezett tulajdonosok, menedzserek keze nyomát. Óriási befolyásuk ellenére csak kevesen vannak, akik tudják, hogy kik a főszereplői a fővárosi lakóparkboomnak, vagy hogy kik reformálták meg a magyarországi vásárlói szokásokat az utóbbi évtizedben felhúzott plázák sorával.

Cikkünk első részéből kiderült, vélhetően a zsidó témával kapcsolatos bátortalanság, a politikai korrektség sajátos értelmezése vezetett oda, hogy a hazai szaksajtó évekig kerülte az izraeli állampolgárok magyarországi üzleteinek mélyreható elemzését. Ezért nemcsak a fontos személyek, hanem a milliárdokat forgató vállalkozások és a magyar ingatlanpiacot alapjaiban érintő összefüggések is homályban maradtak. Az információhiány okán viszont saját közönségüknél jóval szélesebb körben tudta elhinteni az általános világmagyarázatokat tartalmazó összeesküvés-elméleteket számos jobboldali médium. Hozzá kell tenni, sokszor a befektetői érdekek, a szándékosan kacskaringóssá tett cégügyek sem segítettek a homály oszlatásában, holott a hazai gazdaság és a politika szereplői számára is fontos lenne a tisztánlátás, mert amikor egy-egy nagyobb eladás nyomán találgatások indultak az izraeli befektetők kivonulásáról, meglepő módon még a szakma is sötétben tapogatózott: kik vonulnának, tényleg van-e ilyen szándék, lehetséges-e a kollektív terepváltás?

A 90-es évek közepe óta a zsidó államból érkezett befektetők olyan jelentős pozíciókat szereztek a fővárosban, vállalkozásaik, menedzsereik között olyan bonyolult kapcsolatrendszer alakult ki, amit egy cikk nem tekinthet át. Az Index arra vállalkozott, hogy felvillantsa, az elmúlt időszakban kik voltak a legnagyobb hatással a város arculatára, és melyek azok a cégek, amelyek a következő években is biztosan a befolyásos ingatlanvállalatok között lesznek.

...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.22. 11:19:21

@zsidó részvénytársaság: 588 milliárd forintot soroltál fel a zárójelekben.

Ez lenne a nagy felvásárlás?

szavazzfasszal · http://szavazzfasszal.blog.hu 2010.04.22. 11:19:46

A Zsidó összeesküvésről már a Szomszédokban is beszéltek, csak kicenzúrtázta a magyar tévé:

szavazzfasszal.blog.hu/2010/04/22/szomszedok_valasztasi_epizod

walter77 2010.04.22. 11:20:44

DE KURVÁRA UNALMAS MÁR EZ A ZSIDÓZÁS!

Tényleg nincs más tennivaló ebben az országban?

Tünés dolgozi!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.22. 11:20:57

Mennyi közveszélyes idióta, Istenem.
Állítsátok meg a Földet!
Ki akarok szállni!

mizie 2010.04.22. 11:24:03

@roby5: figyi, te ugye azért olyan túl sokat nem értesz ebből a világgazdasági összefüggésekből ugye?

2 két rócsildozó youtube video után tutira "átláttad a világ mélyebb összefüggéseit" :)

Mert érted az nem baj ha buta vagy és az sem ha ezt nyilvánosan fórumokra írogatod. De ugye nem várod el hogy ne röhögjenek körbe?

Italo Balbo 2010.04.22. 11:24:34

Ezek a jobbantak elintézik annyival, hogy Németországban is élnek zsidók, sőt milyen rafináltak, hogy onnan támadnak. Ezek 6 milliárdnyi zsidó (mínusz ők) világában élnek, nekik mindenki zsidó. Számomra viszont meglepő, hogy egész értelmes emberek is képesek benyalni a szövegeiket és őszintén hinni bennük, teljes elfogadással, vmilyen indokkal, pl kapják meg ők is az esélyt meg cigánybűnözés.

tekiteki 2010.04.22. 11:24:53

@ezittenkéremmagyarország:
Hagyjuk égni, biztos az áramszolgáltató is zsidó, úgyhogy ha égve marad, saját magának lesz kára, és végre jól kitolunk vele!!

esef 2010.04.22. 11:26:03

Magyarország a magyaroké. Izrael Állam területe a palesztinoké (is).
Ebből következik, hogy a zsidóknak az elrabolt területeket vissza kell adniuk a palesztinoknak, tehát "Palesztina a palesztinoké" lesz, Simon bácsi meg kimondta, felvásárolják Magyarországot és Lengyelországot...

krampam 2010.04.22. 11:27:25

víz
föld

ez az, ami vonzó itt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 11:29:05

Meglehetősen felületes poszt. A jelenség lényegét még csak megérteni sem próbálja.

mizie 2010.04.22. 11:30:31

Még egy remek párhuzam az eszembe jutott:

1990 körül ezrével jöttek ide keletnémetek nyaralni és később ingatlant vásárolni. (balatoni ismerőseim mellett is németek laknak már vagy 15 éve).

Szerintem ezzel sincs semmi gáz.
Most akkor hazaáruló vagyok?

Art Mooney 2010.04.22. 11:33:57

ez remélem komoly, mert viccnek szar

- a "német" befektető is lehet zsidó
- offshore cégek esetén a "ciprusi" "befektető" is lehet zsidó
- a "befektetések" számai esélyes h nem tartalmazzák az összes "felvásárlást", pld. lakásvásárlást, emellett nem tartalmazzák a "külső szakértőknek" állami ill. magáncégek által kifizetett összegeket

a cikk által hozott számok semmilyen, a témába vágó következtetés levonására nem alkalmasak

Bloodscalp 2010.04.22. 11:36:24

annyira bírom mikor valaki eljátsza a hülyét-nem szeretem vonát, soha nem is szavazok rá..-de ha valakinek esetleg télleg lenne ilyen szándéka, valószinű nem egy izraeli ingatlan cégen/bank keresztül tenné meg, nyilván lekövethetlen forrású strómanokat használna

BéLóg 2010.04.22. 11:37:21

Tömegével kérik volt német leszármazottak (unokák end kó) a német államtól a nekik alanyi jogon járó német útlevelet. Ezt a tendenciát már egy évtizeddel ezelőtt leírták német berkekben, sőt nagydobra is verték mint annak bizonyítékát, hogy már nem a náciország kategória az izraelieknek a német.
Ezen túlmenően nem nagyon érzékelem, hogy emiatt például a nálunk sokkal jelentősebb ország aggódna.
Nyilvánvaló kell egy menekülő hely, ha beütne egy krach ott a Közel Keleten, de azt hiszem hasonló helyzetben mi is ezt tennénk.

Én tényleg nem tudok mást mondani, mint azt az ezeréves tényt, hogy aki eddig idejött, az vagy magyarrá lett vagy megszégyenülten hazakullogott. Ebben szerintem ezután is meg lehet bízni.

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.04.22. 11:37:59

@reichenberg kenéz: Nagyon jó! Bele a pofájukba! Ezt kellene nekünk is megfontolni: "Igen a Zsidók elég kemény csávók és csajok. Tudják hogy mit akarnak és ezért tesznek is. és tanulnak."
Nálunk faragatlan, kávéhoz Blikket olvasó, az országot csak 2 hétre az aktuális divat-turizmus célállomáson (Görög- és Horvátország) való láthatatlan-jövedelmet villogtató, helyi pincért leköcsögöző vágyaik kielégítésére elhagyó bárányok formálnak véleményt olyasmiről amiről nemhogy fogalmuk sincs, de nem is érdekli őket, csak mivel olyan sokan hangoztatják, hát beállnak a sorba. Ez magyar betegség (mit betegség, kór) hogy itthonról megmondjuk mi és miért zajlik a világban úgy, hogy soha életünkben nem jártunk ott, ahelyett hogy előtte tájékozódnánk.

bryan 2010.04.22. 11:43:06

@salamander:
Jajj. Egyszerűen fogalmazva:
A pénzügyi szektorban a zsidók és zsidó származásúak történelmi okokból felülreprezentáltak, de az USA-ban az igazán nagy vállalatok földjén, ezen vállalatok születésekor a "jó társaságba" ahol az igazi nagy üzletek születtek, zsidót be sem engedtek. Amerikában a legjómódúbbak az úgynevezett WASP (white anglo-saxon protestant) származású emberek voltak, közülük kerültek ki a legkomolyabb tőkével rendelkező vállalatok alapítói és vezetői is.
Izraeli lobbi, meg zsidó lobbi működik az USA-ban elég sok, meglehetősen vegyes irányvonallal, de ugyanez igaz a feketékre, latinókra, stb. A zsidó lobbi korántsem egységes, vannak keményvonalas, Izrael létét elsődleges kérdésnek tekintő nagyrészt vallásos lobbik, meg liberális, békepárti lobbik is. Sajnos ez elég bonyolult helyzet, amit nehéz megérteni három barikád cikk elolvasása után, de ha beszélsz angolul, akkor rengeteg erről szóló történelmi forrás van a neten, érdemes nem egy irányból szerezni az információkat. Ha meg nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor meg hagyd a francba az egészet, annyi érdekes dolog van még a világon, csak ne tegyél úgy, mintha értenél hozzá.

bürger 2010.04.22. 11:43:33

Ha zsidók még ötven évig vásárolnak kis hazákban, akkor sem tudják visszavásárolni, amit a magyarok elvettek tőlük 1944-45-ben.

vizipipa 2010.04.22. 11:45:01

Mi minden zsidó amiről eszedbe sem jutna. Persze van aki jóval precízebben dolgozik, mint a cikkíró:

www.inminds.com/boycott-brands.html

Dervenkál Egon 2010.04.22. 11:45:54

Én csak azt nem értem, hogy a budapesti (izraeli) ingatlanos cégekben mit keres az a sok palesztin? Lehet, hogy nem is a zsidók foglalják el az országot Izraeli tőke címén? :D

Combi a ballibes Ferkófan 2010.04.22. 11:48:19

A Jobbikhű fanatikusok totális szellemi degradációjára egyszerűen nincsenek szavak.

2010.04.22. 11:49:40

@El Topo (Sgt. Elias):
Persze nem ártana a SzentKorona közjogi hatáskörét is megerősíteni. De "igazmagyarembereket" mindenképpen föl kéne szerelni hiteles és fölszentelt szentkorona másolatokkal. Ja és esténként valakinek minden településen végig kéne járni az utcákat füstölővel.
A háziorvosi szolgálatokat meg kötelezni fitymaösszeírásra. (Ezáltal a népszmlálás tkp értelmét vesztené és ez szerintem olcsóbb is.)

m.logic 2010.04.22. 11:52:45

@bürger: Egyrészt Izraelnek semmi köze nincs a 45 előtti Mo-i zsidókhoz, így igényeik sem lehetnek.

Másrészt, már 10-szer visszalopták a Mo-i zsidók, amit elevettek a zsidóktól anno.

Fideszman 2010.04.22. 11:53:36

@bryan: HAZUGSÁG. A barikád leleplez mindent, az igazság pedig a kurucnál van. A többi média mind zsidő kézben van amit manipulálnak te meg elhiszed. Angol nyelvű írások? Miről beszélsz amiket héberről fordítottak le? XDDD Mindjárt felvásárolom a házad, aztán mehetsz Romániába.

ketroot 2010.04.22. 11:53:45

@AntalSzekely:

Viszont a zsido nem dolgozik kisboltban eladokent, Mekiben sem suti a krumplit csak felso pozicioban vannak(nagy reszt)

Ez ugye csak vicc?

OftF 2010.04.22. 11:57:35

A befektetők 2/3-a zsidó, csak még nem tudja.

Tündér_Lala 2010.04.22. 11:58:08

@TaTa86.: Így van és a kommentek sem éertik.
Csurka Pista bácsi az eredeti panflettjében annyit mondott, hogy van magyar nemzeti érdek és a zsidóság érdeke, ami ezzel nem feltétlenül egyezik meg. Ez nem nácizmus, hanem patriótizmus.
Nácizmusnak azért kiáltották ki, mert a ballib oldalon elhelyzkedők, a nemzetközi nagytőke és az ezzel sok tekintetben átfedésben lévő zsidóság érdekeit magyar nemzeti érdeknek állitották be (az szdsz, majd az szdsz által vezérelt mszp) , akkor is, amikor ez nyilvánvalóan nem így volt. Ez gyanakvást és igen, bizonyos értelemben paranoiát váltott ki a témában.

A megoldás, hogy - mintahogy minden más idegen érdekek esetében - érdekazonosság esetén együtt működünk minkettőnk hasznára, érdekkülönbség esetén a saját érdekeinket védjük.

A feladat ez, nem több és nem kevesebb.

szürke_tag 2010.04.22. 12:00:08

@m.logic: Te nem is tudod milyen igazat írtál! Ezt a Biblia már megírta. és tudod mi lesz a vége ott van olvasd el. Isten az egész arab sereget és az egyéb nemzeteket akik ugyanúgy támadják, megsemmisíti. Leég róluk a hús. Vagyis elpusztulnak. Vagyis nem Izrael fogja megtámadni Iránt, hanem Irán és társai Izraelt.

Hümüzhümümüz 2010.04.22. 12:00:18

@ketroot:

Pont ezen buktam ki én is... Szóval az fáj a Jobbikosoknak, hogy vannak emberek, akik vezető beosztásba kerültek, van pénzük és jól élnek. :D Ezek az emberek pedig mind zsidók. :D Tehát a Jobbik szerint a zsidó, mint olyan nem egy vallás, hanem azok az emberek megnevezése, akik sokat keresnek, vezető beosztásban vannak és jól élnek. :D Viszont az a zsidó, aki a mekiben, vagy a sarki közértben dolgozik, az nem zsidó, hanem zsidó jellegű. :D :D :D Beszarok! Jobbik jobb bármelyik kabarénál! :D

2010.04.22. 12:05:30

@Dervenkál Egon:
Nem! Ez csak azt jelenti, hogy még az iráni konfliktus előtt idemenekítik a palesztinokat is, hogy konfliktusukat fölforgató és terjeszkedésüket szolgáló szándékkal átterjesszék európába. Akiket aztán MK pfsz hamasz és jobbikszóvivőköztársoságielnöknő egyesít a gárdával és európai intifáda keretében véget vetnek az euroatlantisodásnak, mire az USA (Roccsildék) beavatkozik. Erre lép Kína és kelet felől a meghódolt Jappánnal elfoglalja az Usát. Ettől aztán az összes Amerikás zsidó is idemenekül. Közben Sztalin és Hitler föltámadnak és az újjászületett Szovjetúnió, valamint a lll. (lV.) Birodalom segítségével megszállják a kárpátmedencét és fölesküsznek a Szentkoronára ...
pihenj, folytasd ...

Kassian 2010.04.22. 12:05:41

Azért még vannak olyan szerencsés emberek ebben az országban, akinek az a legfontosabb dolgok, hogy azzal foglalkozzanak, hogy hány izraeli érdekeltség működik Magyarországon. Persze mindezt azért, hogy a sok sötét antiszemita, idegengyűlölő jobbikos stb. szarházinak legyen min nyáladzania.

Ki a tökömet érdekel, hogy az izraeliek mennyit fektetnek be Magyarországon? Miért ne tehetnék? Mitől más egy izraeli vállalkozó pénze, mint egy németé vagy angolé?

Hümüzhümümüz 2010.04.22. 12:05:44

Én amondó vagyok, hogy inkább költözzön tíz zsidó a szomszédomba, mint 1 Jobbikos, mert a zsidók legalább nem basztatnak folyamatosan az agyhalálukkal. :D :D :D

2010.04.22. 12:06:11

Érdekes, hogy sokszor a titkosszolgálat sem tudja kinyomozni, hogy kik a valódi tulajdonosok, ám te tudod.De nekem egy mondás jut eszembe, amit egykoron egy min. elnök mondott--"azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisitottam"--.Majd ha melléirod, hogy kik a tulajdonosok, akkor mindezt amit irtál elhiszem.Ám addig nem.Az meg hogy a nemzetközi töke mozgását, tulajdonosi körök változását is nyomon tudod követni, az megmosolyogtató.

roki 2010.04.22. 12:07:35

@Gaudi Nagy Lajos:

>>[i]HAZUGSÁG. A barikád leleplez mindent, az igazság pedig a kurucnál van. A többi média mind zsidő kézben van amit manipulálnak te meg elhiszed. [/i]

Sőt mi több, magaa "kuruc" is zsidó kézen van, hiszen a főszerkesztője a neten régebben melnyikov néven közismert Molnár, a Cionista Ifjúsági Szövetségben kezdte a közéletet, akkor még neki is volt "tetühintája", igaz csak éppen pöndörödött, ;)))

Kassian 2010.04.22. 12:08:20

@m.logic: "Egyrészt Izraelnek semmi köze nincs a 45 előtti Mo-i zsidókhoz, így igényeik sem lehetnek.

Másrészt, már 10-szer visszalopták a Mo-i zsidók, amit elevettek a zsidóktól anno."

Mint pl. kik, mikor, hol? Tényeket, barátom, leinformálható, bizonyítható tényeket!!!
Amíg ezzel nem tudsz szolgálni, csak egy szimpla idióta vagy...

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2010.04.22. 12:08:31

Dejót röhögtem ezeken a kommenteken :D
Amúgy a zsidók már 20 éve foglalják Magyarországot. Bár ha választani kell a nacionalista oroszország vagy a zsidó nyugat között akkor köszönöm, a 45 évnyi kommunizmus után maradnék a zsidó nyugatnál.

szürke_tag 2010.04.22. 12:09:04

Én ismerek olyan zsidót Magyarországon aki nagyon szegény és olyan magyart aki dús gazdag. Akkor ez hogy is van?

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 12:11:02

Vegyük már észre, hogy a Jobbik csak a régi, jól bevált receptet alkalmazza: ad egy ellenséget a jónépnek, akit lehet utálni. Ráadásul a zsidók remekül beválnak, hisz tudjuk, hogy Jézust is ők nyíratták ki, miért pont most ne törnének a pusztulásunkra? Ha pedig valaki elkezdené érvekkel alátámasztani azon állítását, miszerint az egész zsidóvilágösszeesküvés-magyarországelfoglalásos agyrém egy nagy fasság, akkor két eset lehetséges: 1. Ő is zsidó, hát persze, hogy tagadja. Nyilván, hisz igaz magyar ember nem hisz hülyeségben. 2. Persze, mert ezek olyan nagyon sunyi módon csinálják, hogy visszakövethetetlen a dolog. Csak akkor a sok okos kurucos hogyan tudta visszakövetni? Eh.

ketroot 2010.04.22. 12:12:12

@Hümüzhümümüz:

Na akkor olyanba ne is menjünk bele, hogy akkor szerintük ki a "zsidó zsidó"? Aki származásilag az, de nem is tud róla/leszarja? Fél zsidó csak? Tartja a vallását is...? Nagy dilemmák ezek:D

"Can't Stop The Signal..." 2010.04.22. 12:13:03

@szürke_tag: :D "Vona Gábor (született Zázrivecz)" :D:D:D

ketroot 2010.04.22. 12:13:27

@szürke_tag:

Azé' írhattál volna oda egy "SPOILER"-t:D

ketroot 2010.04.22. 12:15:42

@szürke_tag:

A dús gazdag haverod is zsidó, csak titkolja, vagy nem tud róla.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 12:16:21

@m.logic:

"Másrészt, már 10-szer visszalopták a Mo-i zsidók, amit elevettek a zsidóktól anno."

Akkor te most ellentmondtál Morvai Krisztinának?:P Mellesleg életeket nem lehet visszalopni, és bizony a drága porcelán is csak véletlenül volt ugyanolyan, mint a hazatért szomszédé. Persze voltak kivételek is, az egyébként súlyosan antiszemita dédapám két zsidó lányt is bújtatott. A zsidó származású nagyanyámnak meg egy paplanja se maradt, amikor 30 kilósan hazakecmergett a táborból. Egyébként MIÉP-es lett, és sosem lopott.

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.22. 12:17:14

"Az antiszemitizmus az ostobák szocializmusa." (Lasalle)

vagyok59 2010.04.22. 12:18:48

Nálunk megjelentek a zsidók. Kötöttek egy szerződést az önkormányzattal. Nem tartották be, az önkormányzat bukott több száz milliót, a zsidók leléptek a pénzzel, bottal üthetik a nyomukat.

A "jó hírük" viszont nyilván maradt.

negev 2010.04.22. 12:20:59

Az írás teljesen korrekt! A problémát abban látom, hogy akiknek ez szól, azokat ez nem fogja sem meggyőzni, sem meghatni, ugyanis fegyvertelen emberekkel szeretnél szellemi párbajt vívni!

Hümüzhümümüz 2010.04.22. 12:23:22

Rájöttem, hogy akkor Budaházy is zsidó, mert 2 szintes családi háza van és sok pénze, befolyása, meg volt cége is, ergo vezető beosztásban volt... Hmm! Érdekes dolgok ezek. :)
De Ő lehet akkor zsidó-light, mert megtért. Fene se érti a Jobbikosokat! :D

nemzetiszocialista 2010.04.22. 12:23:37

@Lucius Flavius Arrianus:
A szocializmus pedig a zsidók találmánya! (Én)

roki 2010.04.22. 12:23:45

@Tündér_Lala:

>>"A megoldás, hogy - mintahogy minden más idegen érdekek esetében - érdekazonosság esetén együtt működünk minkettőnk hasznára, érdekkülönbség esetén a saját érdekeinket védjük."

Így igaz.
Annál is inkább, mert Magyarország potenciálisan kedvezőbb helyzetben van a zsidókkal kapcsolatban, mint térségbelo ellenségeink, Szlovákia és Románia. Ez a két ország ugyanis szinte teljesen kiirtotta a területén élő zsidókat még olyanjuk sincsen,akivel meg tudnának békülni és kölcsönösen gyümölscöző módon együttműködni.
Ennek a két országnak kimondottan érdekében áll a magyarországi antiszemitizmus szítása, mert tudják, hogy a zsidó befektetői érdek az magyar nemzetstratégiai érdekkel együtt fordul elő náluk.
Romániában a N.Rotschild, Peter Munk, A.Sarlós. R.Lauder, Demján, Csányi informális befektetői csoportot úgy tekintik, hogy magyar terjeszkedés, ott, ha zsidóznak, akkor ránk gondolnak, mint akik fenyegetjük őket a befolyásunk növekedésén keresztül.

A magukat "hazafinak" emlegető jobbikosok lényegében az antiszemitizmussal a szlovákok és románok szekerét tolják.

Az antiszemita Jobbik nem más mint egy-két gazember ügynök és egy talicska lúzer kanmajom.

Hümüzhümümüz 2010.04.22. 12:24:47

*jav: befolyása most is van, üzenget a börtönből. :S

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.04.22. 12:26:25

@bryan:

és persze az

AIPACnak

sem kell benyalnia minden wannabe elnöknek az USAban

GiveltAway 2010.04.22. 12:28:10

Simon Peresz eme kijelentéséről van bármilyen magyar vagy külföldi hírügynökségi jelentés? Vagy ezt is csak hallotta valaki?

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.22. 12:28:25

@nemzetiszocialista:
"A nemzetiszocializmus a viceházmesterek forradalma." (Huizinga)

vagyok59 2010.04.22. 12:32:17

Nem kell ezt bonyolítani. A zsidókat dupla szemmel figyelik, ahogy annak idején az oroszokat is. Mivel az antiszemitizmus vádjába igen könnyű beleesni, kritizálni sem nagyon lehet őket.

Az izraeli zsidók idejöttek, rengeteg helyen taroltak és nem ügyeltek a részletekre. Kihasználták, hogy itt az állam eléggé tehetetlen, nem védi meg a vállalkozókat, önkormányzatokat, egy szerződést simán meg lehet következmények nélkül szegni.

Kialakult a rossz hírük, ehhez elég volt helyi és országos szinten pár ügy.

Ma már a vállalkozó nem szivesen köt üzletet zsidókkal, de szerintem önkormányzat sem. Előttük a szerbeknek, bosnyákoknak volt rossz hírük.

Ezt amúgy nem csak a zsidók csinálják, csak ők csinálják tömegével, mert ők nem óvakodnak attól, hogy állami, önkormányzati tisztségviselőket fizessenek le.

Hümüzhümümüz 2010.04.22. 12:32:29

@ketroot:

Én már nem lepődöm meg semmin. Vona tudatta velem, hogy igazából Jobbikos vagyok, csak még nem tudok róla (első forduló után nyilatkozta, hogy az ország 2/3-a Jobbikos)...

Mi lesz ezután? Ennyi erővel kiállhatna egy rabbi, meg egy homoszexuális vezető és mondhatná, hogy Magyarország 2/3-a zsidó/meleg, csak még nem tudják. :D:D:D:D

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2010.04.22. 12:33:27

nénike: "1941-ben az akkori összlakosság 4,9%-a, 725 ezer lélek volt, ma 80-100 ezer főre becsülik."

Ottant lemaradtak nullák nem?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.22. 12:33:54

@GiveItAway: hat igazabol eddig meg csak a jobbikos-kurucos verziot lattam en is...

mellesleg ha tenyleg ezt mondta, akkor mi van?
miert olyan nehez elfogadni, hogy a bunko es gyilkos katonak helyett az okos es profitorientalt penzemberek hoditanak?

szerintem nincs ezzel semmi baj. a hoditasi vagy, mint olyan az ember sajatja..
a sikoltozoknak is az a legnagyobb parajuk, hogy egyszeruen sem agyuk, sem erejuk nincs hozza, hogy utana menjenek azoknak, akik ezt megcsinaljak..

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.22. 12:37:35

@Macaroon:
nem maradtak le, ezek a megközelítőleg pontos adatok, a bécsi döntésekkel együtt.

roki 2010.04.22. 12:45:12

@vagyok59:

Az izraeli tőke az építőiparban volt(van) erősen jelen.
Megépítették azt a rengeteg lakást, ami biztosította, hogy Budapesten nem szállt el úgy a lakásár és albérlet, mint Pozsonyban, pedig a motiváció itt is megjelent angol, ír és zsidó, befektetés célú lakásvásárló képében, ami kereslet elméletileg a pozsonyi szintre kellett volna feltornázni az árakat.

A megépült lakások nélkül most lenne egy budapesti lakás 40 millió és az albérlet 130-160.000 Ft/hó.

Szerencsére ez nem történt meg, így a munkaerő versenyképes maradt, hiszen az olcsó lakhatási költségek nem felytenek ki erős béroldali nyomást.

Ha az előttünk álló felmenet során kiugróan tudunk teljesíteni a gazdaság bővítésében, annak egyik oka a kedvezően alakult lakáspiaci klíma lesz, amit ugye ezeknek az izraeli befektetőknek köszönhetünk, akik pénzt, tudást és üzleti bátorságot öszpontosítva kialakították a kinálati piacot a természetes fejlődés esetén megvalósuló keresleti helyett.

NEmáááá 2010.04.22. 12:45:13

A furmányos zsidók francia, német , amerikai cégekbe rejtőzve teszik meg galádságaikat! Mégis mit gondoltok a kibaszottulkimondhattalannevűkurvaészaki vulkánt ki törette ki ? :DDDDD

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 12:46:37

@vagyok59: "Mert ők nem óvakodnak attól....". Engedd meg, hogy zsidóvá röhögjem magam. Köszi. Most őszintén, ilyet lebírsz írni anélkül, hogy legalább fel ne kuncogjál? De még ha így is lenne, aki elfogadta a kenőpénzt az magyar volt, nem? Akkor meg mit sír a szánk?

Plumper 2010.04.22. 12:46:50

@m.logic: Izraelt nagyrészt kelet-európai zsidók alapították, köztük sok magyar zsidó. Ma Izraelben kb. 300.000 magyar származású zsidó él.

és hogy kik loptak? tessék:
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=7286:a-holokauszt-igazi-haszonelvezi&catid=40:cslevaijulia&Itemid=65

@vagyok59: nem zsidók, hanem izraeliek. az izraeli tőkések nem magyar lokálpatrióták, nemigen érdeklik őket a magyar zsidók.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 12:47:19

@laspalmas:
Látod, ebben igazad van, ostoba droid. Ezért is nem akar téged meggyőzni senki. Éljen soká I. Viktor király, hogy rakd anyádba, faszparaszt!

uhhh (törölt) 2010.04.22. 12:48:47

mi a neved zsidó?
brájen,uram

uhhh (törölt) 2010.04.22. 12:49:30

@Mr Falafel: viktor királyozás ősi román szokás

Kassian 2010.04.22. 12:50:52

@vagyok59:
"Az izraeli zsidók idejöttek, rengeteg helyen taroltak és nem ügyeltek a részletekre. Kihasználták, hogy itt az állam eléggé tehetetlen, nem védi meg a vállalkozókat, önkormányzatokat, egy szerződést simán meg lehet következmények nélkül szegni."

Mint pl. hol? Személy szerint kicsodák? Mire alapozod ezt? Mert hallottad valahol? Na, ne röhögtess? Még szerencse, hogy a becsületes magyarok ilyet sosem tennének...Hülye fasz vagy.

"Ezt amúgy nem csak a zsidók csinálják, csak ők csinálják tömegével, mert ők nem óvakodnak attól, hogy állami, önkormányzati tisztségviselőket fizessenek le."

Mint pl. hol? Személy szerint kicsodák? Milyen bizonyítható példákra alapozod ezt a kijelentésed? Tehát még mindig hülye fasz vagy.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 12:51:28

Mi van balfaszok, Nobilis üzent Izraelből, hogy írjatok már valami zsidóvédős szemita szart, amire felfigyelnek a magyarok, hogy ne kell egymás faszát szopnotok naphosszat?

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 12:51:29

@vagyok59:

"Ezt amúgy nem csak a zsidók csinálják, csak ők csinálják tömegével, mert ők nem óvakodnak attól, hogy állami, önkormányzati tisztségviselőket fizessenek le."

Szeretnék egy listát arról, hogy ki óvakodik ettől?
Különös tekintettel arra, hogy szinte minden esetben megtörtént a "felhívás keringőre".

Huh, ezt mind magadtól írtad?
Vagy súg valaki?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 12:53:39

@Klájd:
Ja,ja,én román vagyok. Az ilyen majmok, mint ti vagytok, skóciában egész nap álló fasszal rohangásztok, mert azt hiszitek, ami szoknya, abban punci van.

"Can't Stop The Signal..." 2010.04.22. 12:54:48

@Vitáz van Bánegressy: és az egészségügyi okokból fitymavesztésre itéltek? azoknak a kartonjára megy egy piros pecsét, hogy egészségügyo okokból? :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 12:56:07

@Kassian:
Mint például sok európai és európán kívüli országban. Anyádpicsájában, ahonnan kiugatsz, nyilván nem.

Plumper 2010.04.22. 12:56:45

@Gaudi Nagy Lajos: az adatokat fentebb láthatod, de bárhol kikereshetőek.
legfeljebb téged nem érdekel, csak a köcsöginfó uszítása, megalapozás nélkül.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 12:58:28

@Klájd:
Bújj alá, hanem veri ki szemed semmi, akkor igen.

uhhh (törölt) 2010.04.22. 12:58:50

egyébként imádom,mikor maga egy izraeli miniszterelnök ismeri be,hogy felvásárolták többek között Magyarországot.
Itt meg próbálják védeni a menthetetlen.
(tudom,nem úgy gondolta,meg öreg is már.persze..)

ucsacsu 2010.04.22. 12:59:11

@laspalmas:

:])
Na kell meséljek vagy elég amit olvashatsz.A jó pap holtig tanul és mégis bután hal meg. :)))))))))

uhhh (törölt) 2010.04.22. 12:59:28

@Mr Falafel:
és ha csak nagy a csiklója,meg a szeméremajka?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 13:01:11

@Lucius Flavius Arrianus: Ez hülyeség ! A nemzetiszocializmus nem forradalom,hanem pusztán politikai válasz volt a kommunizmus térnyerésére a 20 -as évektől kezdődően.

Fideszman 2010.04.22. 13:03:15

@Plumper: Majd megnézem, de most megy a szomszédok, azt nézem. Szebb jövőt!

2010.04.22. 13:03:15

@Kanazawa:
Attól függ. Ezzel azért vissza is lehet élni ám! Mindenesetre lojális embereknek lehetőséget kell biztosítani, hogy amennyiben fölesküsznek a Szentírásra és a Szentkoronára is, visszavarrathassák.
Műelőbőr elfogadott, ha azt megszentelt és magyar tulajdonú helyen, mondjuk a győri Graboplasztban gyártják és pici kereszttel megjelölik.(nehogy a zs is visszavarrathassa.)

ucsacsu 2010.04.22. 13:03:36

@laspalmas:

Fogsz te még sékelbe lakbért fizetni a háziúrnak.Na majd akkor gondolj rám,persze lehet,hogy te örülni fogsz neki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:03:56

@Klájd:
Hát akkor kibaszott nagy ribanc lehet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.22. 13:04:09

@nemzetiszocialista: a nemzetszocializmus egy verfertozesbol szuletett pszichopata lazalma volt, akinek a mentalis betegsege sajnos zsenialis szuggesztiv kepessegekkel parosult.

de mindenesetre erdekes ez a "mindig mas a hibas" allaspont;-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:07:20

@nemzetiszocialista:
A NSDAP térnyerését minden fejlett európai ország és az USA is támogatta. Érdemes korabeli amerikai újságokat fellapozni. Naponta szopták Hitler faszát, hogy mekkora ász.

kanpalisoda 2010.04.22. 13:07:37

"Ha elfogadjátok azt a tényt, hogy a kezemet nem a zsidók mozgatják, miközben írok"
Sorry, de nem fogadjuk el.
Az ok egyszerű.
Abból semmi hasznod nem lenne.

Plumper 2010.04.22. 13:09:12

@nemzetiszocialista: szép választ adtak. 50 millió halott, Európa romokban.

@Gaudi Nagy Lajos: jó TV-zést. aztán majd olvasgass.

@Klájd: izraeli államfő, nem miniszterelnök. Simon Peresz kijelentése méltatlan volt hozzá, és elnézést is kért kis idővel később. Érdekes, se Mahhattenben, se Lengyelországban, Romániában..s.tb. nem háborodtak fel (országok, amelyeket említett), mert helyén tudták kezelni, és hogy amit mond, az nem úgy van.
itt csak az antiszemiták számára véres rongy, hogy legyen mire (hamisan) hivatkozni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:09:32

@ucsacsu:
Persze, hogy örülni fog! Miért, mit gondoltál, Izraelt a zsidó identitású embereken kívül ki a tököm szorítja hő kebelére?

vizipipa 2010.04.22. 13:09:47

Megjött a liberális kommandó, címlapon az Indexen.

Íme az internet kincsestára azoknak, akik még nem látták, hallották. Biztos vannak ilyenek is. Meg olyanok is, akik jól ismerik, mégis letagadják.

www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:11:49

@kanpalisoda:
Lamentáljunk azon, vajon Nobilis Kristóf zsidó-e, s megtudhatjuk, nénike kezében milyen fasz van.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 13:12:37

@m.logic:

"a kormány egyetlen, héber nyelvű kárpótlási felhívására "
LINKET!

Egyébként meg csak ismételni tudom, amit a bábolnás postomba írtam:

"Hallani az összeesküvés-elméleteket, hogy "felvásárolják a magyar földet a külföldiek", és ez a gondolat általában gusztustalan zsidózásban szokott folytatódni, ami nagy hiba. Nem a zsidó, angol, spanyol, francia, holland, szír, dakota, eszkimó a hibás azért, mert kihasznál egy neki roppant előnyös üzletet, de nem ám! Azokat a magyarokat kéne elővenni, akik pár lehulló krajcárért cserébe előnyhöz juttatják a külföldieket Magyarország kárára. Ők a bűnösök, ők az árulók.

A külfölditől nem várhatunk kíméletet, ő el nem ítélhető módon a saját üzleti érdekeit nézi."

gramercy 2010.04.22. 13:13:03

Orban a hibas!

igen, O az aki eletre keltette a Polgari Koroket, O az aki eletre keltette magat a Jobbikot es O az aki magat Vonat is palastolta a szarnyai alatt

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.22. 13:14:29

@nemzetiszocialista:
maga egy nagyon buta nemzeticucilista, már ha valóban nemzeticucilista. A Führer maga írta (Mein Kampf), nyilatkozta (The Times, London, 1930, de istenbizony meg fogom keresni), üvöltözte Nürnbergben, hogy a német vér és a német nép forradalma a nemzetiszocializmus; hát miféle tanítványa maga a Führernek, hm? Goebbels néptárs jeles cikkében ("Mit
köszönhetnek a nácik a fasizmusnak", 1935), imígyen szóla: "A németség első és utolsó valódi forradalma a nemzetiszocializmus forradalma."
Szóval ennyire nincsen képben? Vagy magát Moszkvából küldte a Komintern, felbomlasztani a pártot? Na megálljon, ezt jelenteni fogom a körzetvezetőjének.
Egyebekben pedig: Hitler rengeteget tanult Sztálin Oroszországától, Sztálin pedig tőle; hogy milyen eredménnyel, azt ismerjük. A nácizmus egyébként valóban nem volt forradalom - bár néhány ismérve alapján akár annak is tarthatták akkoriban. Végső soron a vér és a faj kultuszát valló, antikeresztény, az embert dehumanizáló, Európát elpusztító és Németországot végül tönkretevő eszmei-politikai rendszer volt.
Ajánlott olvasmányokat most nem adnék; a következő órára készüljön fel rendesen.

2010.04.22. 13:15:17

@NEmáááá:De ez még nem elég! Ismerek olyan zsidajtot aki renceres véradó Magyarországon! És nem biztos, hogy csak zsidajnak jut a vériből! Gondold végig! És ha több ilyen is van?
És akkor még nem beszéltünk az ajroppát körülvevő tengereken cirkáló, zsidajak által lízingelt kórházhajókról, ahol kereszténymagzatokat hajtanak el(hajtanak a túrot! simán zsidó génmanipulálnak velük. Ebből lesz a sok árjának kinéző GMJew. Psze, mondjuk akad selejt is. A Vona pl nem egy tökéletes példány, de lehet, hogy politikai célokból készítenek ilyeneket is.)

nemzetiszocialista 2010.04.22. 13:18:05

@Mr Falafel: Igy volt. Sőt egyszer még az év politikusa is volt,ott pózolt a TIME címlapján.Persze,hogy támogatták,hiszen úgy gondolták,hogy kell egy erős hatalom Európában a kommunizmussal szemben.Aztán a Führer másképpen gondolta.Téves lépés volt összeurópai hatalomra törni.Ez hiba volt,nem kétséges.

Nem vagyok fideszes 2010.04.22. 13:18:21

Ezeknek az elmeroggyant, full paranoiás kuruttyoknak kár tényeket, számokat hozni, ezek HISZNEK. Értelmetlen, fölösleges.

Kassian 2010.04.22. 13:19:05

@Mr Falafel: Alapvetően az volt a hiba, amikor anyád a világra szart téged...akkor kellett volna észnél lennie.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.22. 13:19:30

Micsoda? Felvásárolja Izrael Magyarországot?? Vagy mégsem??
Nagy a baj, gyerekek!

Nincs mese, ide radikális adócsökkentés kell!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:20:05

@laspalmas:
Ó, post(a)mester, áruld már el, hogy a magyarországi elitet kik alkotják. Elitet szociológiai értelemben, azaz gazdasági, politikai és kulturális.
Persze, tudjuk, hogy Hagyó sem zsidó,csak a testvére, meg az apja, anyja, ő maga fajtiszta madzsari.
Ha már leállsz zsidófaszt szopni, legalább magáról a zsidó kultúráról tudhatnál ezt-azt. Érdemes lenne néhány olyan, több évezredes hagyományt ismerned, amely a zsidókat az általuk megcélzott társadalmi szegmensben egyeduralkodóvá teszi. Anyád nem mesélt otthon semmit? Mit gondoltál, miért nincs bőr a fitymádon, elvitte a cica?

Angeleye 2010.04.22. 13:20:34

@walter77:
Csak a tisztánlátás végett:
Akkor dolgozom, amikor nekem tetszik.
Mindenki ott mond véleményt és olyat, ahol és amilyet akar.
A homokozóban képzeld főnöknek magad!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:21:50

@nemzetiszocialista:
Ahogy az sem kétséges, hogy Hitler már a kezdetek kezdetén is egy kretén barom volt, csak éppen a nagyhatalmaknak érdekében állt favorizálni őt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 13:22:35

@Mr Falafel:

Eszem azt a kifinomultan intelligens stílusodat, ugye te sem gondolkodtál el még azon, hogy "felvásárolni" csak azt lehet, amit eladásra kínál valaki?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 13:24:45

@az igazi Sipi: Szerintem még olvasgatnod kellene az idevágó történelmi tényekről,leginkább a legutóbbi években Németországban megjelent,neves történészek nevével fémjelzett publikációkat,amelyek egy kissé más szemszögből,mondjuk úgy ,hogy az objektív valóság oldaláról,nem pedig a hagyományos komcsi/cionista szemszögből értékelik az ominózus 12 évet,beleértve annak a nemzetgazdaságra gyakorolt hatását is.

2010.04.22. 13:25:05

@Mr Falafel: Nem. Amikor megszülettem és még ott lógott, rá volt nyomtatva hogy PULL!. Ja és persze már gyárilag perforálva volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 13:25:06

@Mr Falafel:

Speciel pont mellélőttél Hagyóval, mert apám földijeként jászberényi, elég régi család tagja. Gyerekkorában csirkével házalt, aztán mára szó szerint kinőtte magát.:) De persze mindenki zsidó, még a jászok is.:)

disco-boy · http://diszko-rulez.blog.hu 2010.04.22. 13:26:20

Tegye fel a kezet aki velem egyutt ugy gondolja,hogy kurvara unalmas mar az egymas naci-fasiszta-antiszemita-zsido-kommunista-ciganyozasa.Fasznak vannak ilyenek cimlapon?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:27:06

@laspalmas:
Oszt olvasni tudsz-é, vagy csak postázni? Pontosan, Magyarországot felkínálták végkiárusításon. És kik kínálták fel? - A maffiaszálakkal összefonódott balliberális politikai és gazdasági elit, akiknek identitása nem köthető Magyarországhoz.

uhhh (törölt) 2010.04.22. 13:27:51

@Plumper:
Ja értem,ha elnézést kért,és mások nem háborodtak fel,akkor tényleg nem igaz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 13:28:29

@Mr Falafel:

Ja, hogy aki nem szimpatikus és/vagy jobb pozícióban van nálad, az zsidó?
Azért csak oszd az észt...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:28:42

@Vitáz van Bánegressy:
Ja, mert a zsidó a zsinagóga kertjében terem a Dohány utcában, baszom az értelmes fajtád.

uhhh (törölt) 2010.04.22. 13:29:29

@Plumper:
egyébként mi a helyes értelmezés szerinted?

thetriggerhappy 2010.04.22. 13:30:29

@Mr Falafel:

az újaknak szólok, hogy nem kell mr falafelre idegesnek lenni. szegény csak kompenzálni próbál, miután a saját őseit anno vagonokkal vitték a táborba.
ő a tökéletes, élő példája az öngyűlölő zsidónak.

ilyen is van ám!

2010.04.22. 13:30:57

@disco-boy:
Hogy lenne már unalmas?! Erre aztán biztosan rámozdul munkaidőben is honunk internetező, tanult emberfőinek sokasága.
(Én nem vagyok tanult!)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:31:14

@laspalmas:
Nekem senki sem szimpatikus, és a pozíciómat nem cserélném el egyetlen emberrel sem. Nem hinném, hogy bármit is megoszthatnék veletek, csak egy kis ujjgyakorlatra jöttem.

Fideszman 2010.04.22. 13:31:28

@Mr Falafel: Szopjad tovább a tarkopasz bakkancsos díszmajom haverjaid faszát te egysejtű kocsmanáci. Ne szennyezd a levegőt. Milyen csaj áll veletek szóba???? Ez itt a bibi nem a zsidók. Egy ilyen ápolatlan büdös náci kinek kéne? Max egy döglött hal szagú zsíros hajú mariskának, így nem lehet csodálkozni, hogy ekkora buzik vagytok. LOL

ucsacsu 2010.04.22. 13:33:05

És ez még nem minden,palmassssssssss

thetriggerhappy 2010.04.22. 13:34:07

@Mr Falafel:

ezeket a hagyományokat a családi adomákból ismered? most akkor valakik mégis le tudtak ugrani a családodból, arról a fránya vagonról, hogy elmondhassák fiaiknak?

kanpalisoda 2010.04.22. 13:35:15

@Mr Falafel: É nem lamentálok, hanem a piac vastörvényeire utalok.

ucsacsu 2010.04.22. 13:35:17

segítsetek,mit jelent a lol?megőrűlőkkk a sok idegen szótól!!!!

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.04.22. 13:36:38

Legyen Más a Zsidózás! Mondta Vona Gábor és egy huszárvágással eltávolította a fitymáját.

thetriggerhappy 2010.04.22. 13:36:39

@Mr Falafel:

te szerintem autentikus forrás vagy arra, hogy miként is terem a zsidó. elbeszélgettél az ősökkel?

Plumper 2010.04.22. 13:37:22

@Klájd: az, hogy Peresz nagy mellénnyel állította, hogy az izraeli tőkések olyan jó helyzetben vannak, és olyan tehetősek, hogy felvásárolnak. egyrészt ez nem igaz, másrészt pont a zsidógyűlölők számára jó ürügy.

erom? 2010.04.22. 13:37:29

MINDEN ZSIDÓ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR ÉS MINDEN ZSIDÓNAK IZRAELBEN VAN BEJEGYEZVE A CÉGE. MINDEN IZRAELI ZSIDÓ ÉS MINDEN IZRAELBEN BEJEGYZETT CÉG ZSIDÓÉ. KI ZSIDÓ?

ucsacsu 2010.04.22. 13:38:03

@laspalmas: Pontosan,ha te visszafele is tudod söpörni a lépcsőt akkor se kerülsz be egy bankba még takarítónak se, hanem vagy " megbízható"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:39:05

@Gaudi Nagy Lajos:
Anyád sosem finnyáskodott. Még te is sorra kerülsz, ribanc, de csak miután a tarkopasz bakancsos díszmajom haverjaimnak megvoltál. Tudod, a friss húst is véresen szeretem.

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.22. 13:40:10

@erom?:
tehát azok a keresztény arabok, muszlim arabok, beduinok, drúzok, akik izraeli állampolgárok, voltaképpen mind mózeshitű metéltfarkúak?
Aha.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 13:40:46

@Lucius Flavius Arrianus: Az tény,hogy a 20-as években a forradalom szót,mint a munkásság mozgatóerejét sokszor használták,hiszen a munkásosztály támogatására szükségük volt.Később a térnyerés során ez a fogalom eltünt a szótárból,hiszen ez a baloldal jelszavává vált.A népi,vagy népies kifejezések kerültek előtérbe.Erről már az említett könyvben is olvashatunk.A fordító még lábjegyzetben is magyarázatot ad Hitler eme szóképzéseire,és annak értelmezésére.

2010.04.22. 13:41:05

@Mr Falafel: Nem feltétlenül. Idézném egy másik, hasonló felvetésre küldött válaszomat: Vitáz van Bánegressy 2010.04.22. 13:15:17
"@NEmáááá:De ez még nem elég! Ismerek olyan zsidajtot aki renceres véradó Magyarországon! És nem biztos, hogy csak zsidajnak jut a vériből! Gondold végig! És ha több ilyen is van?
És akkor még nem beszéltünk az ajroppát körülvevő tengereken cirkáló, zsidajak által lízingelt kórházhajókról, ahol kereszténymagzatokat hajtanak el(hajtanak a túrot! simán zsidó génmanipulálnak velük. Ebből lesz a sok árjának kinéző GMJew. Psze, mondjuk akad selejt is. A Vona pl nem egy tökéletes példány, de lehet, hogy politikai célokból készítenek ilyeneket is.) "
Egyébkén a szexuális közeledést célzó vulgáris megjegyzést kikérem magamnak. Az ilyenek ellen miért nem tüntetnek buzik napján? Dobálja a tojást oszt' ő a kanbuzi.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:41:57

@thetriggerhappy:
Mondtam, hogy hazajöttek, ütődött. Kemény zsidók voltak. Még a komcsik munkatáborát is túlélték.

moophlander 2010.04.22. 13:42:33

Az amerikai, német, belga stb cégeknek nem zsidók a tulajdonosai, mégha nem is izraeli a cég? Dehogynem! Ezzel tehetünk is a poszt végére egy pontot! Ennyi!

Fideszman 2010.04.22. 13:43:09

@Mr Falafel: Látod csak kiderült, hogy egy rossz buzi vagy, nem érdemes veled foglalkozni. Akkora seggfej vagy, hogy szarás után a szádat törlöd meg te szellemi nyomorék XDDD

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:45:24

@Vitáz van Bánegressy:
Erről van szó! Nem a vér dönti el, ki milyen nemzethez tartozik. Az identitás lelki kötődés kérdése. Aki még most is genetikai alapon keresi a szittyákat, annak elmentek otthonról.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:47:19

@Gaudi Nagy Lajos:
Olyan stílusban írsz, mint egy csokigyári csomagoló,ezért feltételezem, hogy töketlen vagy.

baliquez 2010.04.22. 13:48:36

Antiszemitizmus nélkül nincs zsidó öntudat, zsidó öntudat nélkül pedig nincsenek zsidók. A cikk kérdése egyébként rossz: nem a zsidók vásárolják fel hanem a nemzetközi cionista pénzbirodalom, az eladók pedig nem Magyarország népe hanem említett cionisták sábeszgojai.

Teljesen mindegy tehát hogy törvényesen vásárolják-e fel, avagy törvénytelenül, ha egyszer a törvényalkotók a kiárusítók (árulók) az üzlet semmisnek tekinthető. Eleve olyasmit tesznek pénzzé ami nem bocsájtható áruba, csak műtörvényekkel, a törvényesség látszatát elérve.

buddha 2010.04.22. 13:48:57

azt gondolom te sem gondoltam komolyan,hogy majd közvetlenül a Judea KFT fog mindenhol megjelenni Izrael állam keretein belül,hogy felvásárolhasson bármit is itt.

Plumper 2010.04.22. 13:50:18

@baliquez: az adatok, tények ugye számodra semmit sem jelentenek?

altec 2010.04.22. 13:50:55

tény, ez egy undormányos ország, jó sok büdös bunkóval (persze mindig is az volt) hiszen 600 éve nem nyert háborút, 600 éven át volt/van megszállva, hát itt van nektek - nem hosszan - pár kiragadott példa a zsidóság magyart veszejtő szipolyának igazolására: II. lajos a cselébe fulladt, mert bár komoly haderő volt a közelben - a zsidók - úgy gondolták, vesszen a király, jobb lesz nélküle. mátyás, az igazságod trónra lépésekor, 1 forint volt az adó, 1490-re ez pont a kettőszázszorosára növekedett - a vérszívó zsidók gazdagodására! aztán a zsidók, 3 részre tépték (pénzért) az országot 150 évre, majd jött kossuth - tetszik vagy sem - egy egész láda pénzt lopott nyuggererktől - természetesen a zsidókkal szövetkezve. csakúgy mint ferencjóska, aki előbb - zsidó seregeivel -leverte '48-at, később - természetesen a zsidó média befolyásával - szeretett, áldott király lett, ez közvetlenül az előtt történt. hogy a zsidók miatt hós óseink elvesztették az első nagy háborút, meg az ország kétharmadát. majd a zsidó bérenc horty újra háborúba lökte a magyart, legyilkoltatván a szovjet zsidókkal 290.000 hős bakát, a magyar szine-javát! - na persze azt hazudják a zsidók, hogy a magyar zsidóság 9/10 kinyíró (ha voltak ilyenek, de persze nem voltak) örült nácigeci, birgerlistahok tették, de nem tették, mert ez a zsidók kitalációja a 600.000 legyilkoltról, a zsidó rákosi és a zsidó (magyar vért ivó) kádár áldozatairól szó sem esik a zsidó médiában, csak arról harsognak, hogy a zsidók mennyi nobel díjat adtak a saját fajtájuknak, elnyomva a magyar géniuszt! és most, amikor a hódító zsidókat a tengerbe szorítják a hős arabpalesztinbinláden harcosok, akkor kinézték maguknak ezt a tejjel-mézzel-kolbásszal-fröccsel folyó paradicsomot, de ezt aztán nem adjuk! sőt! mert minden földi gonoszságról (részletezés nélkül) a zsidók tehetnek, még azt is elintézték, hogy a magyarok védő szent anyja, mária a zsidó asszony legyen! hát imádkozzunk (a zsidó jézushoz) isten egy szem fiához, hogy ne engedje ezt a csúfságot, segítsen minket (a zsidó mária országát)!

2010.04.22. 13:52:36

@Mr Falafel: jó, jó! de azt hogyan oldod meg, hogy a szittyák ne találjanak meg téged genetikai alapon. Mert erre azért fogékonyak ám. Kinek nyalsz és hogyan adod a kósza mezei talpasaiknak már messziről, hogy te velük vagy?
Mondjuk ilyen kitűzőkombináció esetleg jó lehet(csak, hogy én is tudjam. Még jól jöhet:-)):
www.kapowgifts.com/acatalog/mini-rolling-stones-poster.jpg
és
ec.yimg.com/ec?url=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fen%2Fthumb%2Fc%2Fc5%2FJobbik_Magyarorsz%25C3%25A1g%25C3%25A9rt_Mozgalom.png%2F150px-Jobbik_Magyarorsz%25C3%25A1g%25C3%25A9rt_Mozgalom.png&t=1271937105&ttl=43200&sig=rbzsJbVpew1afcT8bRQuTQ--~B

z666 2010.04.22. 13:54:39

Nem jelent semmit, hogy éppen hivatalosan németországi vagy éppen hollandiai egy cég, attól még lehet zsidó a tulajdonosuk...

Zsola777 2010.04.22. 13:54:55

Most már értem, miért használnak az igaz magyarok tört iGo-t (az amerikai GPS rendszerrel, és távol-keleti készülékkel)!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:56:15

@altec:
Mátyásról sem sokat tudsz, ahogy másról sem. A középkorban Mátyás uralkodása alatt törölték el a legtöbb zsidó-törvényt. A zsidók már 200-ban is itt éltek telepekben, mint a római birodalom polgárai. A zsidó apád nem mesélt erről?

z666 2010.04.22. 13:57:12

LUTHER MÁRTON: „A zsidók olyan megátalkodottak, hogy semmire sem figyelnek. Esküdözéseik senkit sem győznek meg. Ők egy ártalmas faj, mindenkit kiuzsoráznak és kirabolnak. Ha egy herceg vagy elöljáróság ezer forintot kap tőlük, 20 ezret csikarnak ki a fizetéskötelestől. Óvakodnunk kell tőlük.” (Asztali beszéde)

LISZT FERENC: „El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése.”

GEORGE WASHINGTON: „Ők hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit.” (George Washington életelvei, A.A. Appleton & Co. kiadásában)

THOMAS JEFFERSON: „A szétszórt zsidók ma is államot alkotnak, amely idegen államot alkot az államon belül, ahol élnek.” (D. Boorstin, The Americans).

HENRY FORD: „A zsidók mindig is az üzletet irányították. (…) A filmipart az USA-ban és Kanadában 100%-ig ők irányítják, erkölcsileg és gazdaságilag, a közvélemény zsidó manipulálói.” (The Dearborn Independent, 1921. február 12-19)

VOLTAIRE: „Csak a zsidók tudatlan és barbár nép, akik a régóta egyesítik a legpiszkosabb dölyfösséget, a legutálatosabb babonákat, a leglegyőzhetetlenebb utálatát minden népnek, akik eltűrik, és gazdaggá teszik őket.” (Juif, Dictionnaire Philosophique)

baliquez 2010.04.22. 13:58:14

@Plumper: ha hiteles és nyilvánosan elérhető az adatok és tények forrása akkor jelentenek bármit. Minimális sunnyogásnál már azt sem hiszem el amit kérdeznek, vö. holokauszt jogi kérdéssé konvertálása történelmi tényből.

thetriggerhappy 2010.04.22. 13:59:16

@Mr Falafel:

aztán majd meglepődsz, amikor a szorgos haverjaid, akiknek nyalni próbálsz, egyszer csak szarnak a túlkompenzálásodra és rajtad próbálják ki, milyen is egy jóízű pogrom.

tudod, sok hülye zsidót ismerek, de te viszed a prímet köztük.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 13:59:51

@Vitáz van Bánegressy:
Én nem rettegek senkitől és semmitől. Nem lesz új náci birodalom és náci haláltáborok sem kizárólag zsidók részére. A szittyák az égei-anatóliai térségből jöttek, ahol egyébként elég sok zsidó is élt. Ha innennézzük,a szittyák és a zsidók közeli rokonok.

Kassian 2010.04.22. 14:00:25

@z666: Attól, hogy valaki történelmi személyiség még beszélhet bődületes ostobaságokat.

Te meg ahelyett, hogy itt rontod a levegőt eltakarodhatnál végre dolgozni. Bár az avatarod elnézve felétek inkább a (köztörvényes)bűnözés dívik.

Plumper 2010.04.22. 14:00:48

@z666: és akkor mi van, ha zsidó a tulajdonosuk? talán tilos nekik/nekünk tulajdonolni, budivári?

@altec: jó kis összefoglaló, gratula.:-D

@Zsola777: a szlovák rendszámos, Nagymagyarország-matricás luxusautókról nem is beszélve, vagy a gaj motorosok sokmillió Ft-ba kerülő luxusmotorjai. szegény, elnyomott zsellérek.

szita szita péntek 2010.04.22. 14:01:00

No, én értem, hogy mit akar mondani a cikk, meg aztán a Jobbik érveit sem találom meggyőzőnek, de akkor is!
Ez a cikk nem cáfolja a Jobbik állításait. Valami olyasmi mintha madarak röpképességét, hogy a tehén és a kutya nem tud repülni. Mimimimimi? Az a tény, hogy a német befektetők képviseltetik magukat legnagyobb számban hol igazolja, hogy azon cégek részvényeinek többsége nem ilyen-olyan áttételekkel izraeli kézben van? Miért gondolja a kedves cikk író, hogy csak az Zsidó, ami izraeli? Most komolyan...

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Jobbiknak igaza van, csupán azt, hogy ezekkel az adatokkal NEM lehet megcáfolni azokat.

Zsola777 2010.04.22. 14:02:50

@Plumper: az Goj :) ja, meg Harley. És a Gárda Levi's sapkája se volt kutya :)

Kassian 2010.04.22. 14:03:24

@Mr Falafel: Ne ugass, mert megkötlek, aztán megint nem kapsz 2 napig kutyakaját...

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2010.04.22. 14:05:29

@szomorutojas:

Ezt inkább

mégyegyszer add össze.

Lehagytál a nullát az összeg végéről.

Unreachable 2010.04.22. 14:05:36

Elmondok egy titkot. Ha a zsidó nagytőke irányítja a pénzzel az egész világot(ugye a nagy zsidó konspiráció) akkor, hogy van az hogy jelen pillanatban a legnagyobb külföldön befektetett tőkével a japánok rendelkeznek? Azért a vágott szemű japókat elég nehezen gyanúsítod meg hogy valójában karvalyorrú metélt farkincájú zsidók :D:D:D

Plumper 2010.04.22. 14:05:37

@z666: Washington ezen kijelentése közönséges hamisítvány, ezt már kiderítették. Ő a zsidóságban szövetségest látott.

A többiek meg... mindig voltak zsidógyűlölők, naés?
Ez nem indokolja több millió ember állati módra való legyilkolását, egyetlen gyilkosságot sem indokol!

Kossuth Lajos, Táncsics Mihály, Jókai Mór, Szemere Bertalan..és még sokan mások, ők nem gyűlölködtek.

Kossuth: Én ember és ember között faj, nyelv, vallásfelekezet miatt sohasem tettem, s nem is fogok tenni különbséget, az antiszemitikus agitációt, mint a XIX. század embere szégyenlem, mint magyar röstellem, mint hazafi kárhoztatom."

Plumper 2010.04.22. 14:06:49

@szita szita péntek: de, meg van cáfolva az a kijelentés, hogy felvásárolnák Magyarországot.
izraeli tulajdon meg miért ne lehetne akárhol?!

Plumper 2010.04.22. 14:07:48

@Unreachable: a XXI. század "zsidói" a kínaiak.:-)

Fideszman 2010.04.22. 14:08:38

@Unreachable: Te hülye vagy, a japán részvények kinek a kezében vannak? Na kinek? A ZSIDÓKÉBAN. Hamarosan a Toyotákon azt fogod látni hogy Made in Israel. Szerinted miért volt az a fékprobléma velük? Így akartak kiírtani minket a zsidók.

z666 2010.04.22. 14:08:54

@Kassian:
KÖLCSEY FERNC: „Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll.”

MAURICE SAMUELS: „Mi, zsidók vagyunk a pusztító erő, és maradunk a pusztító erő. Semmit olyat sem tehetsz, ami igényeinknek megfelelne.” (You Gentiles)

VOLTAIRE: „Ők mind a szívükben dühöngő fanatizmussal születnek, éppúgy, ahogy a bretonok vagy a németek szőke hajjal születnek. Egy csöppet sem lennék meglepve, ha ezek az emberek halálos veszéllyé válnának az emberiség számára.” (Lettres de Memmius a Ciceron, 1771)

HARRY S. TRUMAN: „Minden zsidó tökéletes reklámfigurája egy következő holokausztnak.”

SZTÁLIN, egy válaszban, amelyet 1931 január 12-én adott egy kérdésre, amelyet a Jewish Telegraphic Agency of America intézett hozzá (Csillagok és homok, 316. oldal):
"Anitiszemitizmus veszélyes a fizikai munkásokra, mert ez az a hibás út, amely leviszi őket a helyes útról és a dzsungelbe vezeti őket. Ezért a kommunistáknak mint következetes internacionalistáknak az antiszemitizmus engesztelhetetlen és kemény ellenfeleinek kell lenniük. Az USSR-ben az antiszemitizmust szigorúan üldözzük mint a szovjet rendszerrel ellenséges jelenséget. Az USSR törvényei értelmében az aktív antiszemitizmust halállal büntetjük."

II. VILMOS, NÉMET CSÁSZÁR: „Egy zsidó nem lehet igaz hazafi. Ő valami más, olyan, mint egy káros rovar. Őt el kell különíteni, olyan helyen tartani, ahol nem csinálhat bajt, akár pogromok alkalmazásával, ha ez szükséges. A bolsevizmusért a zsidók felelősek Oroszországban és Németországban is. Én uralkodásom alatt túl elnéző voltam velük, és ma keserűen bánom azokat a szívességeket, amelyeket prominens zsidó bankároknak tettem.” (Chicago Tribune, 1922. július 2.)

ALFRED LILIENTHAL: „A zsidó kapcsolatok leghatásosabb része a média ellenőrzése. Jól ismert, hogy az amerikai közvéleményt régóta egy tucat, nagy példányszámú újság alakítja ki, mint a New York Times, a Washington Post, és a St. Louis Post-Dispatch, melyek a Sulzbergerek, a Meyerek, és Pulitzerek tulajdonai (mind zsidó családok).” (The Zionist Connection II, 1978, pp. 218-219)

MINDSZENTY BÍBOROS, Magyar Bíboros, a B'nai B'rith figyelőből 1949 január 28-án:
"Magyarország bajcsinálói a zsidók. Demoralizálják országunkat és ők annak a forradalmi bandának a vezetői, akik az országot kínpadra vonják."

2010.04.22. 14:09:15

@Mr Falafel: Nabazmeg, ezt magyarázd a szkítáknak amikor egybegyűlsz velük Ópusztaszeren, vagy akárhol. Ennél épületesebb válasz vártam! Akkor te nyilván ilyeneket falsz éjt nappallá téve, hogy meg tudjál felelni az "elvárásoknak".
www.kincseslada.hu/magyarsag/news.php

nemzetiszocialista 2010.04.22. 14:10:03

@z666: Ez szép kis kollekció! Kimásolom és elteszem etalonnak! Már ettől a pár sortól jó lett a napom!!! KÖSZÖNÖM !!!!

2010.04.22. 14:10:19

@gramercy:

Tévedni tetszik. Árpád a hibás, Ő az, aki elfoglalta ezt a földet, ahol Orbán a homokba vizelve sárpogácsát sütögetett, és felnővén életre keltette a Polgári Köröket. Phöjj! Sőt, Árpád lova a hibás, mert túl kitartóan caplatott mérföldeken át! Nem is, azok a rohadt tektonikus lemezek a hibásak, mert nem bírtak egyhelyben maradni.

Mindenesetre orbánozás után szokás keresztet vetni és balra köpni háromszor, mert nagyon rosz dzsudzsu.

szederinda (törölt) 2010.04.22. 14:11:29

azért én foglalkoznék még ezzel az elemzéssel. Az elemzés nagyon szép, csak nem szakszerű.
- "Zsidó" befektetéseket nem lehet úgy vizsgálni, hogy megnézzük Izrael mit fektetett be, lévén diaszpórában élnek az egész világon. Így értelme sincs annak, hogy a két ország makro adatait összevessük, mert akkor ezt a címet kell adnod "felvásárolják-e Mo-ot az izraeliek", és nem a "zsidó" szót használni, illetve kérdés, hogy a "zsidó" esetedben csak izraeli állampolgárt jelent-e
- Az elmúlt 20 év mo- befektetési adatait kellene vizsgálni, és összevetni az adott ország stat adataival (mert más szokott az érték lenni), és nemcsak 2007-től kezdve, jó erre kinek van ideje :)
- Magyar alapítású cégek, esetlegesen magyar és/vagy külföldi (zsidó) tulajdonosokkal azok ugye magyar cégek, azaz a statisztikádban nem számítanak
- Előfordulhat-e, hogy a német, osztrák, angol, bármilyen befektető cég tulajdonosa zsidó jómunkásember? Ő most akkor zsidó vagy angol/német/orosz stb.?

szita szita péntek 2010.04.22. 14:12:46

@Plumper: Ha nem akarod megérteni, hogy mit írtam, nem is fogod, de azért még megpróbálkozom egyszer: Az a kijelentés, hogy a zsidók felvásárolják az országot lehet igaz, vagy hamis. Mittudomén. A lényeg, hogy a kijelentés gyakorlatilag cáfolhatatlan. Ma már az is komoly gondokat okoz, hogy a fokhagyma a sarki közértben honnan jött. Miért gondolod, hogy a cégek valós tulajdoni viszonyai ennél könnyebben kideríthetők? Ennek megfelelően az állítással vitatkozni nem érdemes. Abban lehet hinni és nem hinni - bizonyítani sem pro, sem kontra nem fog soha sikerülni. Pláne nem egy ilyen nyúlfarknyi cikkben.

szemi dévisz (törölt) 2010.04.22. 14:14:50

az izraeli építőcégek lapátszámra tolták a milliókat a balos polgármesterek zsebébe, hogy gátlástalanul ezerszámra építsék a silányan kivitelezett lakóparki lakásaikat, melyeket aztán saját maguk üzemeltetnek: közösköltség az egekben, internet kábeltévé, fűtés csak rajtuk keresztül intézhető hatalmas felárral. És meg lehet nézni, hogy a "luxus" lakóparkjaik (Marina stb, Cleopatra ház...)milyen színvonalon készültek el...

Alikam 2010.04.22. 14:15:55

Na legalább azt is megtudtuk, hogy csak Izraelben élnek zsidók:)

kopp 2010.04.22. 14:15:56

Ezt a csávót...!
'41-ben ennyi volt, csak azt felejtette el, h jött Hitler, nem azért vannak itt kevesebben, mert nem tetszett nekik! A másik, h ha annyi hivatalos statisztikája van, akkor miért úgy írja, h most kb 80-100e a számuk Mo.-on?! Pontos adat van erről, csak Bp.-en 93800 durván és ebben csak azok vannak benne, akik állampolgárok is! Sztem a duplája a nem hivatalos szám legalább!

akur 2010.04.22. 14:20:53

tetszik ez a poszt. Az írónak kiválóak az ismeretei a befektetők százalékos megosztásáról.Csak az nem merült fel benne, hogy a többi befektetőcsoport ( Németország stb..) felett izraeli tőke áll.
Nagyon jól tudják ők az itthoni helyzetet és nem vállalják a zsidóságukat.Elbújnak.
De egyébként megtalálják a magyar zsidók között is azt az embert aki magyarként odaáll. Hagyjuk ezt. Szeretnék felvásárolni Magyarországot de nem fogják tudni ha nem hagyjuk.

2010.04.22. 14:22:27

Azt nem tudom, hogy a magyar állami vagyon (ami még a '80-as években az volt) kiknek a kezébe került, de az biztos, hogy a teljes politikai elit felelős azért, hogy ez 20 év alatt elenyészőre csökkent, közben pedig az államadósság nőtt, vagyis a vagyon értékének nagy része kiment/kimegy az országból. Nyilván mindenki a kormányzati szerepvállalása alapján felelős (lenne) és sajnos azt sem mindig lehet tudni, hogy az állam egykori vagyona pontosan kinek hoz hasznot.

2010.04.22. 14:22:46

@szemi dévisz: azt mégcsak megértem, ha valaki a kínai piacon vásárol cipőt, vagy hifit, mer ocó, de ha valaki hitelbe veri magát, hogy olcsó szar kéglit vegyen a családjának, mert "majd eladjuk, ha kinövik a gyerekek", az magára vessen. Azért valami felelőssége a pógárnak is van, és ne mondd, hogy nincs jobb megoldás, mert nem hiszem. A másik az, hogy itt az alapfelvetés az hogy ezeket a zsidajak maguknak építik. Vagy most mi van?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 14:25:24

@Vitáz van Bánegressy:
Ha nem tudnám, hogy hiábavaló, ajánlanék olvasnivalót a témában. Én hiszek az amerikai és brit tudósoknak a magyar őseredetet illetően. A finnugrizmust, mint nyelvrokonságot elfogadom, de a vérrokonság más kérdés. A békablogon az egyik srác 6 részes posztot írt ebben a témában. Fenomenális!

ucsacsu 2010.04.22. 14:28:54

Lesz e kettős állampolgárságú képviselő a parlamentbe ez inkább izgat mint az, hogy

nemte 2010.04.22. 14:31:28

Ebben az írásban is az van, mint az összes ilyenben, és ugyanaz hiányzik is belőle:
Nem lehet tudni, mert soha senki nem beszél róla, hogy az érintett emberek véleménye szerint: zsidónak lenni egy vallást jelent, vagy egy nemzetet?

Nagyon nem mindegy a válasz!
Ha vallást jelent, akkor az antiszemitizmus "csak" egy vallás gyűlölete, ha nemzetet jelent, akkor az állampolgárságuk mindegy.
A zsidóknak kéne nyilatkozni , hogy melyik változatot tartják igaznak, - ezt senki se tudhatja helyettük.

2010.04.22. 14:31:56

@Mr Falafel: Fontos lenne, hogy jó alaposan rovásírásba kódolják ezeket a tényeket; alulról fölfelé és balról jobbra, így a kulturálisan paraffin faj nem majmolhatná el és meg, még ezt is.
Egyébként neked graboplasztból van? :-)
(Az enyim eredeti. Bőr. A sajátom!)

2010.04.22. 14:33:30

@nemte: hát ez az wazze', de hogy veszed rá üket, hogy megnyíljanak? Bajonetteeeee'?

ZX 2010.04.22. 14:35:08

Hehe. Nekem a magyar helyzetről ez jut eszembe.

flood.blog.hu/2009/12/12/tuleles_a_nanajok_foldjen

Mi is utáljok még a nem létező pirézeket meg vogézeket is. Miért ne utálnánk hát a zsidókat? Gondolkodni amúgy sem divat. :P

nénike · http://mandiner.hu 2010.04.22. 14:39:50

@kopp:

Azért csak becsült számot írtam a jelenről, mert míg a '30-as, '40-es években pontos listákat vezettek a zsidó származásúakról, ma már csak bemondás alapján lehet a zsidó (vallásúakat) számba venni. Az utóbbi adat tehát valóban csak közelítő. Ja, és a bécsi döntések nyomán 1941-ben az ország is nagyobb volt.

Netszamuráj 2010.04.22. 14:44:57

@ucsacsu: "@laspalmas: Pontosan,ha te visszafele is tudod söpörni a lépcsőt akkor se kerülsz be egy bankba még takarítónak se, hanem vagy " megbízható" "

Úgy látom valaki itt nagyon irigy. Kiba sok volt évfolyamtársam dolgozik bankban. Egyetlen egy zsidó van köztük. Most akkor hogy is van ez? Mindenki zsidó, aki bankban dolgozik, vagy esetleg csak Téged nem vettek fel oda, és ezért legeneráltad mögé az elméletet?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 14:45:12

@szemi dévisz: Hát olcsók a jó építési telkek manapság...főleg,ha libsi vagy balos a polgármester.

Balek 2010.04.22. 14:47:50

ááá, ugyse lehet a hivőket meggyőzni. Német a legtöbb befektetés Mo-on? A faszt, az is zsidó, meg a hollandok is meg mindenki. Biztos azt is meg tudják magyarázni a kedves zsidóellenesek, hogy miért "rejtőzködnek", miközben már Németországtól Zimbabwe-ig mindenkit megvettek.

m.logic 2010.04.22. 14:48:43

@laspalmas: Jó lenne, ha képben lennél a dolgokkal, nem tudom, hogy nem jutott el hozzád a dolog:

barikad.hu/node/49731

Echotv-n mutatta be először az ügyet a NJSZ jogásza, azóta sok helyen előkerült már a téma.

bolek 2010.04.22. 14:52:47

@szederinda:
neked van igazad, nincs értelme "zsidó befektetésekről" beszélni anélkül, hogy tisztáznánk, hogy

- ki számít zsidónak, például ki tekinti magát annak, vagy ki tekinthető annak?

- a különböző országok (német, amerikai stb.) alá sorolt befektetések mekkora hányada áll (az előbb jelzetten: megállapítandó módon) zsidó tulajdonban?

ezeket a kérdéseket kellene elkezdenie piszkálni egy írásnak, ha a magyarországi zsidó befektetések mértékét akarná vizsgálni.

jelenklegi formájában a poszt vagy nevetségesen butácska és naiv (azt sem tudja, hogy vannak amrikai, orosz stb zsidók), vagy masszívan demagóg, mert szándékosan hamis képet fest ("nincs is olyan sok zsidó befektetés...").

egészen biztos, hogy a posztban írtaknál sokkal nagyobb arányú zsidó befektetés van Magyarországon, de az vérmérséklet kérdése, hogy ettől valaki szélütést kap-e.

ucsacsu 2010.04.22. 14:55:41

@Netszamuráj: A bank melyik részén dolgoztok, a pincébe?Kérdezd meg a horn gabit erről majd ha jó kedve lesz talán "beavat"Gát utca bűnöző képző,megvan?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.22. 14:57:28

@nemzetiszocialista: ugy en is tudnek viragzo nemzetgazdasagot csinalni, ha a nekem nem tetszo etnikai, vagy tarsadalmi csoportot elvinnem kenyszermunkara napi 1000 kalorias fejadaggal autobahnt epiteni..;-))

gondolok itt mondjuk a magyarok nyulaira, meg a jobbikosokra. mert nekem ok a nem tetszok. es ha a cel szentesiti az eszkozt, akkor en is jofej leszek a szemedben, hiszen nagyon komoly mutatokat tudok majd produkalni igaz?;-))

ucsacsu 2010.04.22. 14:58:37

@nemte:
ELSŐSORBAN MENTALITÁS,GONDOLKODÁS,VISELKEDÉS.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 14:59:13

@m.logic: Egy nagy probléma van azzal a cikkel: nincs forrás. Olyan doksit, amiben Vona Gábor análisan felkínálja magát az egész Iráni Forradalmi Gárdának, én is bármikor gyártok. Akár perzsa nyelven is, bár a nyelvtani helyességet nem garantálom. Tök mindegy, elolvasni úgy sem tudja a magyarok 99,9999%-a, a többi meg csak mondjuk Vona Gé e-mailcímét fogja tudni kisilabizálni a perzsa ákombákomok közül. Ennél kicsit konkrétabbat legközelebb, ha lehet.

Jaffar 2010.04.22. 14:59:14

Minden zsidó álma egy olyan országot megvásárolni, ahol minden 5ik ember NYÌLTAN gyülöli a zsidókat, söt, még büszke is rá. Há persze.
Kb annyira valóságos ez, mint az, hogy a fidesz meg fogja váltani a világot.
Egyre jobban szégyellem a magyarságom, mert ez már nem az, ez tahóság és bunkóság. Ahelyett, hogy összefogás és kemény munka folyna a jövönk érdekében, a zemberek a zsidókra fognak mindent. Utálom Orbánt mint a szart, de remélem kiosztja azt az "ígért" pofont a sok fanatikus idiótának, akik reggeltöl estig a kurucinfot bújják (mert az aztán a hírforrás) nem csak egyik szemüket lövik ki.Külön csinálnék egy börtönt nekik, ahol a smasszerek is és a rabok fele is homo.
Hofinak igaza volt, nálunk, ha a bunkókból kellene "Nagy MAgyar Fal"-at építeni, akkor a földet legalább 2szer körülérné, amennyi alapanyag van hozzá.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2010.04.22. 15:00:17

@nemte: Ez a zsidóságon belül is nagy kérdés, és a legkülönbözőbb válaszok születtek rá.
Meglehetősen furcsa egyébként az antiszemiták, és sokszor a nem antiszemiták gondolkozása is, akik a zsidó népet valami tökéletesen homogén tömegként képzelik el. Minden zsidó ilyen és ilyen stb. A zsidó nép heterogén, akárcsak a magyar, vagy bármely más nép. Vannak vallásosak, ateisták, jobbosok, balosok stb., stb.
Furcsa az is, hogy az emberek gyülölködnek egy néppel, vagy emberek egy csoporjával kapcsolatban, úgy, hogy valójában nem is ismerik őket, és kultúrájukat. A gyűlölködők tudásuk forrásaként youtube videókat, szájhagyomány, valamiféle általános emberi tapasztalatot jelölnek meg.
Tudják a zsidó világuralommal ijesztgetők, hogy a soá előtt a kelet-euróoai zsidóság jelentős része micsoda szegénységben élt pl. a galíciai falvakban, máramarosban stb. Hol van ez a világuralomtól???
Ha valaki tudná, hogy milyen szálak, érzelmek fűzik a zsidóságot, főleg az Izreal államban lakó zsidóságot Izreal államhoz, az nem vizionálna zsidó honfoglalást Magyarországon.

Egyébként valaki írja már meg nekem, hogy mi lenne a zsidók célja Magyarország gyarmatosításával? Úgy értem a valódi cél? Hogy eltüntessék a kersztény magyarokat, vagy zsidóvá tegyék, valamilyen általunk ismeretlen vallási okból?
És miért pont Mo.? Miért nem mennek a Baltikumba, ahol pl. Vilniusban szintén jelentős közösségeik éltek, és ahol sokkal alacsonyabb a népsűrűség, és több a föld, meg a tiszta víz???

Balance Of Power 2010.04.22. 15:04:05

Epitkezesek, befektetesek ide vagy oda, egy dolgot nem ertek: tulajdonkeppen miert baj az, ha megvalosul a Jobbik remalma es idetelepul partiz-szazezer jolszitualt zsido Izraelbol (gondolom, nem sok szegeny van, de azok viszont nem telepulnek sehova), lakast vesz es itt elve kolti pl. az izraeli megtakaritasait vagy a nyugdijat?? Szerintem a franciak-nemetek-hollandok szivesen lecserelnek a gyarmati bevandorloikat rajuk...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 15:06:09

@Jaffar:
Minden palesztin gyűlölte őket, mégis odaköltöztek.

2010.04.22. 15:07:30

@Balance Of Power: hát ez azért nettó hülyeség! Akkor ki építené föl a házaikat, meg ki gyártaná a kocsikat a valaguk alá.
Ja, hogy a keleteurópaiak?! Értemmá' !

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 15:09:27

@Balance Of Power:
ha a zsidó növény lenne, te lennél a trágya.

Balance Of Power 2010.04.22. 15:10:33

@Vitáz van Bánegressy: Jo, nyilvan (direkt) tuloztam, de nem pont nem ez az osszehasonlitas a lenyeg.

ZX 2010.04.22. 15:11:25

@Mr Falafel: Az ugye megvan, hogy az az ígéret földje, az őshaza? Ezért leszarták a palesztinokat. Magyrország mióta őshazája a zsidóknak?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 15:14:46

@ZX:
Úgy 60 éve, de úgy érzitek, mintha mindig itt éltetek volna, hogy baszódnátok meg.

ZX 2010.04.22. 15:16:48

@Mr Falafel: Rábasztál mert nem vagyok zsidó. De olyan ostoba sem mint te.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 15:19:15

@m.logic: Olvasgatom, olvasgatom, tényleg héber nyelven íródott, oké, ezt elfogadom. A második linknél azonban olvastam valamit, ami kicsit belerondít a képbe: "...újabb kárpótlási jegyeket ajánlott fel a magyar állam a zsidó munkaszolgálatosok számára ... kizárva ezzel a szovjet megszállás alatt munkaszolgálatot teljesítőket, illetve a holokauszt és a gettósítás túlélőit egyaránt." Az "illetve" utáni részt segítenél megmagyarázni, hogy hogyan illeszkedik a "mindent a zsidóknak" c. elméletbe?

2010.04.22. 15:19:18

@Mr Falafel: kezd kijönni a béketűrésből! Alakulnak a dolgok. Így, hogy pofozkodni nem lehet egész szórakoztató.

Cpt. Flint 2010.04.22. 15:19:33

@bajszos: ha már ennyire ismered a témát, tudhatnád (hiszen voltaképp le is írtad), hogy az antiszemitizmus nem a realitásokon alapul. minek fárasztod a félanalfabétákat vagy akár a veled egyetértőket költői kérdésekkel? menjen csak a csihi-puhi inkább tovább.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 15:20:29

@az igazi Sipi: Az autópályákat nem kényszermunkások építették,fogalomzavarban vagy. Kényszermunka csak 1938 után,illetve a háború megkezdése után volt.Az autópályák már 36/37-ben megépültek.A RAD szervezet építette csökkentve evvel a munkanélküliséget,hiszen ez volt a cél. A Weimari Közt, bukása után óriási volt a munkanélküliség.A nemzetiszocialisták ezt 3 év alatt felszámolták. Egyébként,csak széljegyzetként mondom,hogy 1937-re a politikai okokból fogvatartottak mindösszesen 10 ezer körül voltak Németországban,míg a hatalomátvétel után ez a szám közel 40ezer volt.Ja,és ez egy szovjet kimutatás az 50-es évekből.Talán nem is igaz...Nugodtan utánanézhetsz,de megadhatom a forrást,ha kéred.A neten fellelhető,hogy melyik RAD-Manner századok építették a pályákat.Természetesen szivesen eszmét cserélek a 38 utáni helyzetről is,munkatáborok,IG Farben...stb.

2010.04.22. 15:20:55

@Vitáz van Bánegressy: megyek a kertbe kapálni, mert nincs egy rohadt cselédem se' !

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 15:23:01

@ZX:
Ugyan, ne szégyelld a származásod!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 15:26:00

@Vitáz van Bánegressy:
Nagyon helyes veteményezz, ültess, hogy legyen mit enni az idetelepülő zsidóknak!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.22. 15:27:08

@nemzetiszocialista: nem fogsz tudni meggyozni az igazadrol, kar is tolnod a propagandat..

tenyleg, ti szegfus bogre helyett vaskereszteset, vagy rovasirasosat kaptok?;-))

m.logic 2010.04.22. 15:28:44

@Eddie Krueger: Nyilván nem lehet mindenkit minden csatornán keresztül kárpótolni. A holokauszt túlélőknek jelenleg kb. 10 csatornán keresztül folyik a pénz. Ráadásul nem maradna magyar föld állami kézben, ha a szokásos igénymértéküket bejelentenék.

Ami most folyik, az is egy bőven nagy mértékű, de valamennyire mégis eltitkolható ingatlanspekuláció, földrablás.

Ráadásul "ők" (nem lepődnék meg, ha igazolást sem kérnének a jogosultságukról) már, ha minden igaz, másodszor állnak a vályúhoz, hiszen korábban is benne voltak a kárpótlási törvényben.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2010.04.22. 15:28:44

@Cpt. Flint: Mert tényleg nem tudom, hogy mit hisznek, mi lenne a végső célja ennek a gyarmatosításnak. (Nincs kedvem a kurucinfót stb. böngészni, hogy erre a kérdésemre választ kapjak. Godnoltam, így gyorsabb.) Kiváncsi vagyok, na.

ZX 2010.04.22. 15:29:49

@Mr Falafel: Ha nagyon szigorúan nézem a származásom, akkor lehet, hogy van bennem szlovák vér is, zsidó még véletlenül sem vagyok, de leszarom, mert én magyar vagyok, voltam és leszek. De te mindig is csak ostoba paraszt maradsz.

Six 2010.04.22. 15:32:15

néha az agyam ledobja a vezérműláncot.
hogy ebben az országban ennyi ember ennyire ráér? faszért kell megpróbálni meggyőzni láthatólag teljesen meggyőzhetetlenenek? mindkét (3,4,5) oldalon.
én napi nagyon sok órát dolgozom és kurvára nincs időm/energiám/kedvem ilyen felesleges dolgokra. nem lenne ez az ország jóval beljebb, ha mindenki esetleg dolgozna?
faszom karate

még mielőtt vki beleugat, ma szabin vagyok, azért olvaso kés kommentelek.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 15:33:24

@m.logic: Nos, a negyedik linknél pedig ahogy látom, egy ma Izraelben élő faszi nem kapott kárpótlást, mert faterját deport. Ööööö, nem jön ez nekem össze, akárhogy nézem.

Six 2010.04.22. 15:34:00

csak a sok mocskolódó, trágár komment. hát komolyan ezen a szinten vagytok? 4 poszt után már szó szerint legyilkolnátok egymást? hát gratulálok

ugyanugyan 2010.04.22. 15:37:15

kezdhetik a kisebb városokkal gond nélkül. már árverező oldalt is csináltak a felvásárlásra pagepos.com

reichenberg kenéz 2010.04.22. 15:37:41

@nemte: Ez egy nehéz kérdés. Amikor izrael állam megszűnt mert a rómaiak elpusztították akkor a zsidók az egész Római Birodalomban szétszórattak. Ezért az ország helyett a vallás, és a hagyományok lettek a fontosak. Aki ezeket betartotta és persze Zsidónak született (Az anyukája zsidó volt) az számított zsidónak. Egészen 1947 - ig amikor is (röpke 2000 - év után...) újra lett zsidó állam. Tehát jogilag aki izraelben él az zsidó. Csakhogy él ott 1.000.000 arab is és ők nem zsidók hanem izraeli állampolgárok... De nem is ez a bonyolult hanem pl én: Izralei állampolgár vagyok de sosem éltem Izraelben. Nem hiszek istenben (illetve nem úgy hogy azt bármilyen vallás beilleszthetné) viszont vállalom zsidó identitásomat. Ja igen és még egy dolog izrael állam igen fiatal, és erős és valószínűleg jobban érti a 21 - századot mint bárki más, várható hogy nem fog megszűnni. Ergo nem kell más föld a zsidóknak ne féljetek...Maximum a bizniszt viszik máshová, mondjuk Szlovákiába, ugyebár kedves barátaim...

Balek 2010.04.22. 15:38:58

@Mr Falafel: gondoltál már arra, hogy összefogsz a falubeliekkel oszt vesztek egy nagy darab földet Izraelben? Érted, akkor jól visszavághatnál nekik.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 15:40:56

@az igazi Sipi: Miért akarnálak meggyőzni? Szó nincs róla! Ez meggyőződés, nem pedig meggyőzés kérdése!
Mindenkinek megvan a maga véleménye.Az hogy ez másoknak tetszik-e,hát pont nem érdekel.
Nekem nincs szükségem semmilyen bögrére sem,de a vaskeresztest választanám,ha lehetne...

Balek 2010.04.22. 15:41:24

@Mr Falafel: akkor semmi hézag, nem? vagy csak azon aggódsz, ki a gyorsabb?

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 15:41:49

@Six: Jaj, hát egy kis zaftos, tocsogós, jó kis zsidózásra rögtön ugrik legalább 300 komment.
Meg hát ez kell a népnek. Egy kis gyűlölködés.

m.logic 2010.04.22. 15:42:06

@Eddie Krueger: Mint mondtam, nekik más csatornákon keresztül folyik a pénz.

A lényeg, hogy ebből is csak zsidók, és nem biztos, hogy jogosultak (sz biztos, h nem jogosultak, főleg nem ennyire) kaphatnak és rengeteget. Azt majd szépen belterületté nyilvánítják, és megsokszorozzák az értékét.

Minimum elvárható lenne, hogy ne titokban, hanem nyilvánosan menjenek a dolgok, hogy ellenőrizhető lehessen a folyamat.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 15:42:13

@Mr Falafel: Húha, akkor az ottani blogokon teljes gázzal száguld a "Magyarok zsidó földet bitorolnak, lassan övék egész Izrael" blog szekere. Coolság.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 15:43:14

@m.logic: Basszus, ha valamit nem látsz, az nem biztos, hogy titkos, hanem lehet, hogy nincs. Legalábbis szerintem.

Kassian 2010.04.22. 15:43:21

@Mr Falafel: eh, apám, te a legkártékonyabb fajta vagy, mág az átlag tetves nácikon belül is...

@m.logic: kisgyerek, tárgyi bizonyítékokat sorolj, linkelj hatósági jegyzőkönyveket erről az állítólagos földrablásról. Amíg ez nincs, addig hülye fasz vagy. Ez van, öcsi.

Egyébként én továbbra is azt vallom, hogy ennek az országnak az igazi ellenségei te meg a hozzád hasonlók. Nálunk szerencsésebb demokráciákban téged - közmegelégedésre - rég sittre vágtak volna.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 15:44:53

@Eddie Krueger: Oké, aláírom, fordítva is igaz, amit írtam, szóval, ez nem érv :-D

Kassian 2010.04.22. 15:45:55

@nemzetiszocialista: Mert buta vagy, fiam és hiányos a neveltetésed.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 15:50:14

@reichenberg kenéz:
Valóban értitek a XXI. századot, hiszen annak realitása a ti művetek. Egy velejéig dekadens, a társadalmi struktúrákat szétfosó, életképtelen, amorf entitást csináltatok. A dinoszauruszok azért éltek millió éveket, mert nem voltak zsidók. Mi már a XXII. századot sem érjük meg, köszönhetően annak, hogy mindent irányítani, birtokolni akartok.

SnowFighter 2010.04.22. 15:52:15

A Mandíner tényleg ennyire hülyének nézi az embereket? Egyes kommentek alapján joggal, hiszen sokan el is hiszik. Ebben a firkálmányban (cikknek azért nem nevezném) alapvető ferdítések vannak. Egyrészt a zsidó térhódítás nem kizárólagosan az Izraeli cégeket jelenti. Mint ismeretes, a zsidók igen szép számmal élnek más országokban is, így egy zsidó kézben lévő amerikai, német cég is ebbe a kategóriába esik. Másrészt nem csak a felvásárlásról van szó. Hanem pl. a magyar honvédség miért Izraelből szerez be használt lőfegyvereket, amikor Európából (2-3x) olcsóbban korszerűbb fegyvereket rendelhetne. És ez csak 1 példa a sok közül. Ezeket a pénzmozgásokat is bele kéne kalkulálni, az lószar se, hogy most x milliárd Ft izraeli tőke van itt.

BéLóg 2010.04.22. 15:52:55

A világon bárki, bármit felvásárolhat. Valószínűleg millió dühös ember ír konteókat az országukat "elözönlő" kínaiakról, japánokról, amerikaiakról, németekről, olaszokról, franciákról, arabokról, ausztrálokról, bantu négerekről, brazilokról, argentinokról, kanadaiakról, oroszokról, de valahogy senkit nem idegesít ez.

Ha valaki egyetlen szót ír arról, hogy ilyesmit a zsidók IS csinálnak, mint mondtam, AHOGYAN mások is, azonnal előugrik EGYMILLIÓ fajvédő és nekiállnak nácizni, antiszemitázni.

Tessék megmondani nekem, MIÉRT?

Ha semmi más nem is, EZEN érdemes lenne mindenkinek elgondolkodnia.

ZX 2010.04.22. 15:53:32

@Mr Falafel: A Paranoia mindent elural. Van a világon kb. 15 millió zsidó, aminek mondjuk az 15%-a kereskedő meg bankár. Most vegyed kínát, ahol mondjuk az 1% kereskedő meg bankár, még akkor is lenyomják a zsidókat. És nem izraelben épülnek milliárdos sportcsarnokok meg formula-1 pályák. Nem vetted még észre?

thetriggerhappy 2010.04.22. 15:53:57

@laspalmas:

amíg nem számolt be a származásáról, félelmetesnek tartottam, azóta csak szánalmat érzek iránta és sajnálom.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.22. 15:54:06

@Mr Falafel: Oké, én feladtam. Csakis Sick Ratman örökbecsű soraival tudok búcsúzni, "...de búval baszott nemzetem, én fennen sírok érted". További jó búsongást!

m.logic 2010.04.22. 15:54:52

@Kassian: Te faszfej, fönn már linkeltem.

...

@Eddie Krueger: Senki, még egy szoci sem hiheti, hogy amit a Maszop titokban csinál, a mögött minden törvényes. Az meg látszik, hogy ez titokban megy. 3 évvel a manőverek után derült csak ki. Titkos árverések, titkos résztvevők, titkos összesítés a földekről...

Triffid (törölt) 2010.04.22. 15:56:06

Tudod, Falafel, sírva röhögök a kommentjeiden.

Itt állok, kórházban dolgozó szociális munkásként, el tudod képzelni, mennyi a - közalkalmazotti - fizetésem.
Mivel történetesen zsidó vagyok, helyből vidáman olvasom, amikor valaki arról ír, hogy fölvásárolom Magyarországot.

De mesélek Neked mást is magamról, ha meghallgatod.
Öt éve kimentem Izraelbe, bevándorlóként, kánaánnak tűnt.
Egy év múlva visszajöttem. Mit csináljak, magyar vagyok. És az is maradok - akkor is, ha Te ezt valamiért nem szeretnéd. Akkor is, ha kinn kétszer annyit ért a fizetésem és még azt a nyavalyás telet is meg lehetett spórolni.
Magyarországon születtem, magyar az anyanyelvem, magyar vagyok, fejre is állhatok.

Ami Téged illet: elgondolkodtat, mi fáj neked annyira, hogy arra bűnbakot találj?
Mit kell ennyire leverned valakin?
Mi kínoz Téged annyira, hogy energiáidat és idődet nem kímélve beszélj valamiről, amit nem tudom, hol tapasztalsz, mert az én valóságomban sehol nem találom?

Arra jutok, a problémádnak nem lehet köze a zsidókhoz. Hozzám, a csóró pesti közalkalmazotthoz legalábbis biztos nincs köze.
Úgy érzem, egyetlen pillanatra, de annál tovább semmiképp, szívesen belepillantanék az elméd mélyére, hogy megértsem, mi lehet az eredője ennek a végtelen, zárt sötétségnek egy olyan ember esetében, aki másfelől az intelligencia jeleit mutatja.
Ez az, ami mindig érdekes. Amikor egy okosnak tűnő ember hunyja be a szemét a valóságra.

Menj el pszichiáterhez, pajtás. Veszíteni nem veszthetsz vele, de lehet, hogy segítene megszabadítani a kínodtól.
Ja, és ne válaszolj, mert nem hinném, hogy visszajövök még egyszer Téged olvasni.

m.logic 2010.04.22. 15:56:47

@Kassian: "Egyébként én továbbra is azt vallom, hogy ennek az országnak az igazi ellenségei te meg a hozzád hasonlók. Nálunk szerencsésebb demokráciákban téged - közmegelégedésre - rég sittre vágtak volna. "

Ehhez meg gratulálok, te diktatúrapárti kis antimagyar.

reichenberg kenéz 2010.04.22. 15:59:53

@Mr Falafel: De hát ezt csak te gondolod igy valamiért. Izraelben voltál már valaha? Beszélgettél az ott élőkkel? Ismersz legalább 1 db zsidó embert személyesen közvetlenül?

Kassian 2010.04.22. 15:59:54

@BéLóg: csak nem mindegy a kontextus, ahol ezek a dolgok elhangzanak, kis barátom.

@Schindler Pistája: senki, semmilyen földet nem rabol el, viszont szignifikánsan érezhető, hogy egyre több a sötét ember (van pártjuk is jobbik néven). Amúgy meg akkor sirasd a palesztínokat, ha tudsz bármit is a konfliktus részleteiről...
Majd ha a hozzád hasonlók felemelik azt az önérzetes szavukat a Nigériában zajló vérengzések, a törökországi kurdok elnyomása, az oroszok csecsenföldi politikája stb. ellen,akkor majd sirathatod a paleszín népet. Amíg ez nincs így, addig csak egy szimpla szalonfasiszta vagy.

altec 2010.04.22. 15:59:55

tény, ez egy undormányos ország, jó sok büdös bunkóval (persze mindig is az volt) hiszen 600 éve nem nyert háborút, 600 éven át volt/van megszállva, hát itt van nektek - nem hosszan - pár kiragadott példa a zsidóság magyart veszejtő szipolyának igazolására: II. lajos a cselébe fulladt, mert bár komoly haderő volt a közelben - a zsidók - úgy gondolták, vesszen a király, jobb lesz nélküle. mátyás, az igazságod trónra lépésekor, 1 forint volt az adó, 1490-re ez pont a kettőszázszorosára növekedett - a vérszívó zsidók gazdagodására! aztán a zsidók, 3 részre tépték (pénzért) az országot 150 évre, majd jött kossuth - tetszik vagy sem - egy egész láda pénzt lopott nyuggererktől - természetesen a zsidókkal szövetkezve. csakúgy mint ferencjóska, aki előbb - zsidó seregeivel -leverte '48-at, később - természetesen a zsidó média befolyásával - szeretett, áldott király lett, ez közvetlenül az előtt történt. hogy a zsidók miatt hós óseink elvesztették az első nagy háborút, meg az ország kétharmadát. majd a zsidó bérenc horty újra háborúba lökte a magyart, legyilkoltatván a szovjet zsidókkal 290.000 hős bakát, a magyar szine-javát! - na persze azt hazudják a zsidók, hogy a magyar zsidóság 9/10 kinyíró (ha voltak ilyenek, de persze nem voltak) örült nácigeci, birgerlistahok tették, de nem tették, mert ez a zsidók kitalációja a 600.000 legyilkoltról, a zsidó rákosi és a zsidó (magyar vért ivó) kádár áldozatairól szó sem esik a zsidó médiában, csak arról harsognak, hogy a zsidók mennyi nobel díjat adtak a saját fajtájuknak, elnyomva a magyar géniuszt! és most, amikor a hódító zsidókat a tengerbe szorítják a hős arabpalesztinbinláden harcosok, akkor kinézték maguknak ezt a tejjel-mézzel-kolbásszal-fröccsel folyó paradicsomot, de ezt aztán nem adjuk! sőt! mert minden földi gonoszságról (részletezés nélkül) a zsidók tehetnek, még azt is elintézték, hogy a magyarok védő szent anyja, mária a zsidó asszony legyen! hát imádkozzunk (a zsidó jézushoz) isten egy szem fiához, hogy ne engedje ezt a csúfságot, segítsen minket (a zsidó mária országát)!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:00:11

@Kassian: Ezt mire alapozod? Talán ismersz? Viszont,az hogy Te úgy alkotsz másról véleményt,hogy nem is imered,hát az egyszerűségre vall.Mondjuk,mint egy marék 100-as szög.Miben hiányos a neveltetésem? Talán történelemből? Kötve hiszem.Jómodorból? Én nem bunkózok senkit sem le ismeretlenül.Az általános műveltségem is megvan,hidd el...Több szakmám is van. Akkor mi lehet a probléma??? Másképpen gondolkodom? Na és,akkor mi van? Nem tetszik? Ez van ! Hidd el nekem sem tetszik sok minden,pl. a Te nézeteid sem,de elfogadom,mert Te így gondolod. No barátom,ez kettőnk között a különbség !!!

Kassian 2010.04.22. 16:00:33

@m.logic: Buta vagy. Ne kommentelj. Tudd hol a helyed.

BéLóg 2010.04.22. 16:00:49

@Triffid: Szerintem a legnagyobb baj, hogy azok akik valóban gonoszok, leginkább az ártatlanokkal szoktak takarózni.

Azt gondolom, te éppen ezt éled meg.

Én személy szerint -- ahogy írtam, mindösszesen 1/4-ed "magyar" felmenővel azt gondolom, az a magyar aki magyarnak vallja magát, itt él boldogan vagy boldogtalanul és -- feltételezem rólad az őszinteséget -- úgy gondolkodik ahogy te is.
Én magamat is ilyennek gondolom, ezért hát szívből üdvöztöllek, magyar!

Ebből kifolyólag legkedvesebb "magyarjaim "egy része például kínai.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 16:01:56

@BéLóg: Csakhogy itt nem arról szól ez a történet, hogy bárki is gondolkodjon.
Valakinek el kell vinni a balhét.
Kétezer éve kik a legalkalmasabbak erre?
Nos ezért.

ZX 2010.04.22. 16:03:18

@Schindler Pistája: A palesztinok olyanok mint nálunk a cigányok. Na akkor most mi van?

Kassian 2010.04.22. 16:04:22

@nemzetiszocialista: Bocs, elég volt elolvasnom a kommentjeid. Aki "nemzetiszocialista" nicknéven kommentel, komoly ember nem lehet.
Én sem bunkóztalak le, csak egyszerűen butának tartalak az alapján, amit írtál. Az, hogy hány szakmád van...szerinted kit érdekel?? Az meg külön szégyen, hogy -állítólag-művelt emberként egy fórumon olyan égbekiáltó faszságokat írsz le, hogy majd leszakad a plafon. Tehát nem tudom mire vagy büszke??

Kassian 2010.04.22. 16:05:14

@Schindler Pistája: Ma sehányat, Édesanyádnál voltam helyette. Még mindig kitűnően szopik.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:06:09

@ZX: Egy nagy szart olyanok! Ti akarjátok róluk ezt a képet festeni!!!

BéLóg 2010.04.22. 16:06:15

@Kassian: A fajvédők szoktak leginkább kontextusokat emlegetni, részemről is kis barátom.
Nekik nincs is más mint kontextus. Általában pedig valahogy mindig fajvédelem irányába.

Mert mégis kik rosszabbak?
Az ide hőzöngő nácik?
Az ide hőzöngő fajvédők?

Mi lenne, ha kipusztulnának a nácik? Kipusztulnának a fajvédők.
Mi lenne ha kipusztulnának a fajvédők? Kipusztulnának a nácik!

Terrorszemiták és mocsoknácik úgy össze vannak nőve, mint akik egy tőről fakadnak. S láss csodát, TÉNYLEG egy tőről fakadnak! Még van kölcsönösen közös halmazuk is, a bérnáci fajvédő ügynök és bérfajvédő náci ügynök, hogy teljes legyen a kép.

Én például mindkettőt lesz...m.
(Kiköp.)

m.logic 2010.04.22. 16:06:33

@Triffid: Felsorolnád, hogy szerinted mi az az 5 legnagyobb probléma, konfliktus, ami Mo-n jelen van.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:07:12

@Kassian: Például ,mi nem volt igaz abból amit írtam? Várom ,sorold.

altec 2010.04.22. 16:07:46

rengeteg itt a picifaszú/coffadtlókú némber, de akkor ki dolgozik? ki teremti meg a zsidók gazdagságát? ki fogja lemosni az autójukat, kitakarítani a házukat, főzni az ételüket? ki termeli a profitot, amit elveszünk, hogy brigantikká legyünk e szenteskedő gyomok között?
emberek, coffadtlukú-picipöcsök! ne az újaitokat lógassátok a billentyűk felett, gyerünk dologra, mert jön a gazda zsidó és kiveri a seggeteket, bitangok!
-ez a gondolat a jobbikos, új náci urakra és hölgyekre nem vonatkozik, ők rohadjanak meg száradó maceszgombócban, mind!

m.logic 2010.04.22. 16:09:13

@Kassian: Természetesen nem lep meg, hogy a gójokat butának, szarnak tartod, mint a néped 99%-a.

k.o._laci 2010.04.22. 16:09:18

Sok minden elhangzott már, azokat nem szeretném elismételni inkább a látens folyamatok mozgatórugóit venném górcső alá a teljesség igénye nélkül. A magyar jobboldal (szélsőjobb) és a zsidók kapcsolatát 3 módon lehet jellemezni:
-minden a zsidók hibája
-minden a magyarok hibája
-is -is

Alapvetően mindkét oldal induktív módon érvel, végletekig túloz majd azokat látványosan cáfolja. A "felvásárolják Mo.-t ugyanolyan butaság mint amikor valaki x éves, szelektíven összeollózott statisztikákkal ennek az ellenkezőjét akarja bizonyítani. Mindkét rétegnek meg van a saját felvevő piaca, személyes tapasztalataim alapján az Izraeli mumustól rettegő jobber dettó azonosan gondolkodik, mint az örökös antiszemitizmus, gyűlölködés, rettegés vallásának szentháromságában hívők. Direkt nem nevezem utóbbiakat zsidóknak mert egyáltalán nem csak rájuk jellemző ez a fajta magatartás, valójában politikai hovatartozás szerint találja meg mindenki a maga párját. Ugyanis bal-jobboldaliság az ami alapján a magyar ember meghatározza a zsidókkal, Izraellel szembeni álláspontját.

Mivel itthon senki sem rohangál sárga csillaggal a ruháján ezért butaság lenne homogén csoportként elítélni vagy isteníteni eme kisebbséget. A magyar jobboldalnak ugyanis, és ezt lehet sokan nem is tudják magukról, sokkal inkább a (szélső)jobboldali nézeteket valló, nacionalista szegmenssel van baja, konfliktusa. Akár tetszik akár nem, a legtöbb kisebbséget a vezetőik, a befolyásos és politika, média által exponált szereplőik alapján ítélik meg. Aki ezt nem hiszi el, kérdezzen csak meg egy baloldalit Iránról, és meglepő módon az elnökkel vagy a vallási vezetőkkel fognak negatívan példálózni, Palesztina esetében meg a Hámásszal. Holott mindenki tudja, ők csak a felső réteg és nem a pórnép de ez egyáltalán nem számít olyan eldöntendő kérdések esetén minthogy megtámadjunk e egy országot vagy sem, jogosan zárunk e el emberek millióit a külvilágtól vagy sem illetve szabad e a 21ik században még a kollektív bűnösség elvét alkalmazni, miközben itthon eljátsszuk a demokrácia Szent Őrangyalát. Innentől kezdve a zsidók mellett végsőkig kiálló, érvelő emberek nálam nem különböztetnek meg az egyszerű Jobbikostól akinél a Kurucot olvasva alkalom adtán elgurul a gyógyszer. Már csak azért sem, mert miközben itthon vadul megy a rasszistanácizás addig a hazai baloldal egy az egyben lelki közösséget tud vállalni Izrael jobboldali, valamint szélsőjobboldali vezetőivel. Bajnai és Liebermann összeborulása nem az egyetlen olyan logikai bukfenc, amit ép ésszel nem lehet se felfogni, sem kimagyarázni. Ezért azok a nacionalista zsidók, és azok a "demokraták" akik velük egy ideológiai alapon vegetálnak szimmetrikus ellenpárt alkotnak a hazai jobboldal zsidózó hányadával. Míg itthon eljátsszák az antiszegregátort és fényévekről, ránézésre megállapítják melyik puja esett aznap a Gárda vagy kirekesztő magyarok áldozatává, addig Izrael esetében maximálisan jogosnak, sőt evidensnek tartanak minden olyan kiváltságot ami a "haza védelmében" címkével van ellátva. Legyen ez fal vagy telepépítés, katonai megtorlás, emberi jogok, Ensz határozatok Mount Everestet megszégyenítő magasságokból való leszarása. Pontosan azért, mert ugyanaz a jobboldali reflex lakozik lelkükben, mint ami a Kuruc Infó szerkesztőiben és célközönségében csak míg utóbbiak erről talán hetente egyszer mernek álmodni, addig a mai Magyarországon a baloldali értelmiség, politika, üzleti élet szereplői valamint a hazai zsidóság vezetőinek zöme (!!!) angyali pofival és áhítattal csapnak le minden olyan labdát abban a játékban, melynek szabályait amúgy ők írták és fejlesztették tökélyre még anno a kommunistákkal, csak azóta demokrácia exportnak nevezték át.

Ezért mind addig amíg nem jelenik meg - akár a zsidók, akár a cigányság esetében - az ún. különvélemény, amely látványosan szakít az ÁVH-Szdsz-Irgunos-OCÖ hagyományokkal, vagy legalább ugyanakkora befolyásra nem tesz szert addig a megtévedt jobberek Bolgár Gyurival, Zoltaival meg a Heti Hetessel ( a lista tetszés szerint folytatható) fogják azonosítani azt 3 kisebbséget, akik VIP belépővel és tagsági jogokkal rendelkeznek a magyar baloldal Nagycirkuszába. A web 2es közösségre ugyanez vonatkozik, csak itt a vezérkommentelők és postírók azok a celebek, akiket (meg)utálni lehet. Annak ellenére hogy ez nyilván nem helyes, nem szép sem igazságos azokra nézve akik hallgatólagos beleegyezésük ellenére (tisztelet a ritka kivételnek aki valóban megszólal) valójában távolabb állnak a fent leírt jelenség aktív és felelős szereplőitől, mint Vona Gábor a Simon Wiesenthal Központ igazgatói pozíciójától.

Amíg lesz igény annak számolgatására hogy adott napon hány cigány, meleg vagy zsidó esett bármilyen valós vagy vélt bűncselekmény, diszkrimináció, kirekesztés és egyéb korlátlan rettegésre feljogosító esemény áldozatául addig ennek a tükrözéseként lesz aki könyvelői alapossággal nyilvántart minden olyan stiklit, amely ezen kisebbségekhez köthető, és azokat is amit nem szégyell bár nem tudja bizonyítani. Ez van, lehet szám háborúzni és majd az lesz a győztes (vesztes?) aki hamarabb megunja csak ne tegyenek úgy mintha bármelyik brigád különb lenne a másiknál, függetlenül attól hogy kinek van jobb állása vagy végzettsége.

altec 2010.04.22. 16:09:46

és természetesen a gyermekrontó pedofil papokra sem vonatkozik, hiszen erősen lefoglalja őket a vágyaik kielégítése, a náci "racindógerrel" az élen!

leone007 2010.04.22. 16:10:38

ez az m.logic volt az aki egy másik blogban azt állította, hogy a viselkedési minta öröklődő tulajdonság. Annyi esze van, mint egy marék szárított lepkének, vagy egyszerűen csak elmebeteg, nehogy komolyan vegyétek már.

Olyan szép ahogyan ezek a fotelhuszárok zsidóznak, de valószínűleg életükben nem láttak még egyet sem, Izrael államot a térképen meg sem tudnák jelölni, de határozott véleményük az persze van.

BéLóg 2010.04.22. 16:11:35

@Kassian: ...ja és azt hiszem, ha valaki AZZAL indokol egy BŰNCSELEKMÉNYT hogy mások is bűncselekszenek, az szimplán bűnöző.

Tudod ha én szóvbá teszem, hogy a szomszéd belerúg a kapu előtt kunyeráló kóbor kutyába, az meg azzal védekezik, hogy még sosem tiultakoztam állatkisírletek ellen, sőt nem írtam alá a fókabébik meg a bálnák levadászása elleni peticiót sem, vagyis én szalonfasiszta vagyok, akkor úgy gondolom, igen nagy marhaságokat írogattál ide!

Amivel sajnos csakis a nácik malmára hajtod a vizet és semmivel nem leszel jobb náluk.

m.logic 2010.04.22. 16:13:42

@leone007: Te faszfej, látszik nem tudsz olvasni. Azt írtam, hogy ez a tudomány nincs olyan fejlett, hogy egyiket vagy másikat be lehessen bizonyítani. Addig meg csak hihetsz ezt-azt.

Elmebeteg, menj vissza általánosba. Lehet olvasni tanulni és szöveges példákat értelmezni és megoldani.

leone007 2010.04.22. 16:15:54

@m.logic: wow kisbarátom nem ezt írtad, azt írtad a viselkedésminta öröklődik, erről meg lehet kérdezni a genetikusokat.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:17:46

@Schindler Pistája: Ne azonosíts,mert elszégyenlem magam!

m.logic 2010.04.22. 16:18:06

@leone007: Hazudsz, ennyire egyszerű.

Lovastengerész 2010.04.22. 16:18:40

miről beszélgetünk?

amint a cikkből is kitűnik, az "izraeli felvásárlás" inkább egyfajta jól eladható urban legend.
Sokan használják marketing célokra, egész pártok és szubkultúrák épülnek rá.
Szegény Vona nem tehet róla hogy kicsit tulságosan beleélte magát ebbe a játékba, már már a maradandó pszichés károsodás határát súrolja...

ZX 2010.04.22. 16:19:17

@nemzetiszocialista: Látom még te sem fogtad fel, hogy nem vagyok zsidó, de lassan írom, hogy megértsd N-E-M V-A-G-Y-O-K Z-Si-D-Ó!
Így jó?

ezenkívül meséld el hányszor jártál izraelben, ahol láttad, hogy nem olyanok, és szorgalmas dolgozó emberek?

@Schindler Pistája: cserébe a palesztinok meg rakétákkal lövik az Izraelt, miközben saját polgáraikat használják pajzsnak. Mindkét fél köcsög, ez van.

bryan 2010.04.22. 16:19:58

Féloff:
Ez mit keres a kurucon?
kuruc.info/r/6/58496/
Talán ez csak elterelő művelet volt, hogy később ne vegyük komolyan a pletykákat:
www.judapest.org/a-judapest-felvasarolta-a-kuruczinfo-tartalomuzletagat/
Mit szól ehhez Lipusz Zsolt? :)

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:23:13

@ZX: Örülök neki! Hol a szarban dolgoznának,ha elvették a hazájukat???
Se pénz,se posztó,se kaja,se víz...Tudnál így élni? Sátorban,romok közt.1948-óta élnek így ! Próbáld már meg csak egy hónapig! Drukkolok neked!

leone007 2010.04.22. 16:23:43

@m.logic: szóval szerinted nem öröklik vagy öröklik?

más hülyesége miatt (törölt) 2010.04.22. 16:24:24

Én szeretném, hogy zsidók igázzanak le, s ne nyilasok.

Gyerekek, ez itt komoly? Bármit írhatok?

Mi, magyarok, felsegítettünk 600.000 zsidót a halálvonatokra. Ez tény.

Tegnap, éppen imádkoztunk a keresztény barátaimmal, amikor kis feketesapis huligánok kővel megdobáltak minket.

Bármit?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.04.22. 16:25:00

Nyilván országokat felsorolni ellenérvként ahol a vád egy náció térfoglalása a vád elég fals.
És nylván nem ártana megnézni kiknek a kezében is vannak pl a luxemburgi befektetések.

De az egész "felvásárolják az országot" nyavajgás nem más mint egy rosszul álcázott önajnározás. Ennyire nem vagyunk jók! :)
Fenét kell nekik ez az ország... Minek?
Ja! Tudom, itt van a szívcsakra...

dupla vé 2010.04.22. 16:26:25

@cukicica: ja, biztos nem akarnak felvásárolni semmit, sőt inkább mindenkit hazahívnak: barikad.hu/node/51595

ZX 2010.04.22. 16:27:44

@nemzetiszocialista: Ez van amikor a fagyi visszanyal, még ha közben eltelt 2000 év is.

Lovastengerész 2010.04.22. 16:29:08

@dupla vé: amugy is kétséges az egész államuk, a legitimitása is bajos, meg ugye látjuk mennyire eröltetett az egész....nyilván előbb utóbb megszünik,
ez még nem jelenti azt hogy magyarországra költözik.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:30:00

@más hülyesége miatt: A Nürnbergi per kimatatásai alapján csak 470 ezret,de mindegy. Ne vitatkozzunk a számokon,legyen igazad.Ma 600ezer holnap 700 ezer...stb.Elfogadom.Egy megszált országban próbáltad volna nem megtenni.Gondolom,Te lettél volna annyira tökös legény,hogy kiálltál volna az SS totenkopf őrmester elé és azt montad volna,hogy "ne vigyétek már el ezt a zsidót,hiszen olyan jó magyar-zsidó"! Megtetted volna??????? Ha nem,akkor jobb,ha nem szólsz egy szót sem!

Fideszman 2010.04.22. 16:30:32

Mikor halnak már ki ezek a kopasztökű kocsmanácik? Az elődeik legalább nyíltan nácik voltak ezek meg itt suttyomban a barikád mögül ugatnak mint a veszett kutyák. A kis gecik na. Tudományos összefüggés van a pöcegödörben élő férgek és az ilyen jobbikos kocsmanácik között.

ZX 2010.04.22. 16:32:13

@cukicica: "amugy is kétséges az egész államuk, a legitimitása is bajos, meg ugye látjuk mennyire eröltetett az egész....nyilván előbb utóbb megszünik,"
Hát, először olvass el pár történelemkönyvet, de a kommented végével egyetértek.

dupla vé 2010.04.22. 16:34:17

@cukicica: akkor hová? mint tudjuk felvásárolják Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot. kizárásos alapon csak ezekre tudok gondolni, mivel nem azt mondták hogy Ausztriát vagy Nagy-Britanniát.
ezek után a tények után hihetetlen számomra hogy van olyan magyar aki védi őket.és igen, nekem ez ba,j hogy ide is akarnak települni. semmi bajom velük, de ez az én hazám, nem az övék. maradjanak otthon vagy menjenek máshová.

BéLóg 2010.04.22. 16:35:10

@más hülyesége miatt: Tudod az a baj ezzel a hozzáálással, hogy ha egészen pontosan utána nézünk, akkor olyasmiket találunk, hogy összesen nem élt annyi célszemély a "nagy"-nak nevezett (egyébként originál) Magyarországon. Ezen túlmenően igen nagy számban meg is menekültek (pl. a budapesti blokk) és jelentős számban túlélték a pusztítást, mint a Kertész Imre is,a ki Nobel díjas regényt írt arról, hogy egy náci megsemmisítő tábor KÓRHÁZÁBAN (?)munkaképtelen (!) gyerekszemélyként (!) hogyan is történt vele mindez.
Még jó hogy Kertész Imrére hivatkozni ilyen témában nem büntetendő cselekmény...
Mert mostmár vigyázni kell a szavakkal, hisz' aki kétségbe meri vonni a nemtomkik "hivatalos" adatait, már jön is érte a fekete autó.

dupla vé 2010.04.22. 16:36:31

@Nathan D'Xantine: "Ja! Tudom, itt van a szívcsakra... " meg egészséges termőföld és kristálytiszta ivóvíz.
vannak még olyan népek akik tudják mi kell az élethez, úgy látszik nem mi vagyunk azok.

leone007 2010.04.22. 16:36:55

@nemzetiszocialista: persze.

"1944. március 19-én Magyarországot megszállta a német hadsereg, míg a németellenes Kállay utódja Sztójay Döme lett a miniszterelnöki székben. A deportálás pontos terveit és a kapcsolódó jogszabály-tervezeteket Endre László és Baky államtitkárokkal történt konzultációk után, a kormányhoz Jaross miniszter nyújtotta be. Horthy kormányzó szabad kezet adott a kormánynak, hogy saját hatáskörében intézkedhessen. Német részéről a fő szervező Adolf Eichmann SS-alezredes volt. Alakulata teljes létszáma 150-200 fő volt, tehát a zsidótlanítási akció csakis a magyar hatóságok együttműködésével lehetett sikeres."

"A nemzetközi nyomás és a megváltozott katonai helyzet hatására Horthy 1944. június 26-ára koronatanácsot hívott össze, melyen javasolta a deportálások beszüntetését. Ennek ellenére Sztójay miniszterelnök és Jaross Andor belügyminiszter sikerrel szabotálta Horthy szándékait."

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:38:30

@BéLóg: Ember ne írj ilyeneket,mert lefasisztáznak!!! Nem tudod sohasem bebizonyítani az igazadat!!! A törvények nem melletted állnak.Puszta számszaki,kimutatott,leírt tényeket is kétségbevonnak!!! Hidd el a 470 ezer az egyenlő 600 ezerrel !!! Ezek egyforma számok,csak Te nem ismered ezt a tényt!!!

Énszóltam 2010.04.22. 16:39:11

Szerencsétlen barom. A zsidók nem hülyék, hogy 1:1 bevásároljanak magyar tulajdont. Ilyen-olyen cégek és csoportok, magánbefektetők stb. mögé bújva vették meg a TE országod nagy részét.

Vagyis nem, te egy kisméretű hazaáruló pszeudo-magyar vagy csupán. Magyarországhoz annyi a közöd, hogy megengdejük (még egy darabig), hogy itt lakj.

ZX 2010.04.22. 16:39:19

@dupla vé: És az fel sem tűnt, hogy ha csak ezt a 3-at nézem, még az is kivitelezhetetlen még akkor is, ha Bill Geci, Carlos Santana Slim, meg a 3. (nem jut eszembe a neve) is hirtelen átváltoznának gonosz zsidó manóvá, és megpróbálkoznának vele?

dupla vé 2010.04.22. 16:41:00

@ZX: nem értem az érvelésed. ez mit jelent?

z666 2010.04.22. 16:41:43

@Kassian:
Szerintem @nemzetiszocialista azért lett nemzetiszocialista, mertt sokat olvasott, és nyitott szemmel járt a világban. És esetleg olyan dolgokat is elolvasott/meghallgatott, amit egy magadfajta antifasiszta legszívesebben betíltana a tolerancia nevében.

Ria** 2010.04.22. 16:42:38

Valaki magyarázza már meg, hogy ha Mo-ról elvittek 600 ezer zsidót, (1944). ebből kb 40 ezer tudott vissza térni, (olvastam erről egy statisztikát) - 65 évvel ezelőtt, akik akkor lehettek mondjuk 25 - 30 évesek - hogy létezik az, hogy még mindig élnek? Hogy csinálják, ezt, hogy kapnak kártérítést. ???

nemzetiszocialista 2010.04.22. 16:45:29

@z666: Mondjuk úgy,hogy egy szép könyvtárnyi anyagot...pro és kontra.És ahogy telik az idő,úgy kristályosodik ki a valóság,amit a bolsevik cionista propaganda a háború után gondosan takargatott és elferdített...

Fideszman 2010.04.22. 16:46:10

@z666: Neked miért van egy homoszexuális bűnöző az avatarodban? Ő a kis szerelmed te bakkancsos majom?

ZX 2010.04.22. 16:49:08

@dupla vé: Hogy a világ 3 leggazgadagabb emberei is nehezen vásárolnák fel Manhattent, M.o-t és L.o-t. Ráadásul ők nem is zsidók.

Fideszman 2010.04.22. 16:49:39

Éljen a meleg egyenjogúság. A nemzetszocializmus soha nem ítélte el őket. Az SS-ben rengeteg meleg pár volt.

ZX 2010.04.22. 16:50:30

@ZX: Szóval Perez szimplán nagyarcú volt, hogy bebizonyítsa ők micsoda fasza gyerekek, csakhát ez köszönőviszonyban nincs az igazsággal.

Balek 2010.04.22. 16:50:34

Tegyük fel, hogy fel akarják vásárolni és ide akarnak költözni. Tegyük fel, hogy ezt megakadályozzuk és nem zsidóké lesz a föld meg a víz meg a szívcsakra, hanem ... hanem kié? A magyaroké? Vagy Kovács Pista vállalkozóé, aki magyar? Mi a cél?

Lovastengerész 2010.04.22. 16:53:02

@dupla vé: tudod mit, ha ugy "vásárolják föl" magyarországot mint lengyelországot, akkor hajrá vásároljanak.
ebben az országban nem az a baj hogy ki zsidó ki "magyar" ki székely, katolikus, protestáns vagy muzulmán. mindíg is egy multikulturális ország voltunk.
abból van a baj ha rosszul bánunk a külső tőkével. nyilván nem "eladni" kell az országot, hanem a javára használni a tőkét, legyen az amerikai, zsidó, német belga vagy éppen az afganisztáni kokainmaffia pénze. teljesen mindegy.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 16:54:06

@nemzetszocialista:

Ítéletre nem került sor, mert mentek a politikaiakkal, az ellenálló katolikus papokkal és a zsidókat bújtatókkal együtt táborozni. Persze aki felsőbb szinteken mozgott, az kiesett a körből. Egyes tisztikari pletykák szerint még Dolfinak is voltak fiatalkori "kilengései".

dupla vé 2010.04.22. 16:55:35

@ZX: ennyi? gratulálok. 3 emberről beszélsz én meg közel 8 millióról akikről köztudott, -csak hozzád nem jutott el- hogy minden pénzügyi manőverben benne van a kezük. és nem mellesleg népirtást hajtanak végre palesztinában. védjük a zsidókat, megérdemlik.

Anyád a baráthal 2010.04.22. 16:59:34

@BéLóg: Tegnap olvastam egy holokauszt kutató írását (aki egy tagadó állításait cáfolta):
Azt írta, hogy 6M zsidó tűnt el/halt meg Európában a II. VH alatt. Ez - noha ezt a számot is sokan vitatják - igazolásul szánta amellett, hogy ennyi zsidót öltek meg a nácik a koncentrációs táborokban.

Tehát:
- zsidó nem harcolt a háborúban (de ha mégis, akkor invulnerable volt mind)
- nem halt meg harcokban
- nem halt meg betegségben
- nem halt éhen
- nem vándorolt ki

Félreértés ne essen: ez nem jelenti, hogy nem gyilkoltak le nagyon sokat. De ne nézzenek már madárnak.

ZX 2010.04.22. 17:00:40

@dupla vé: 8 millió milliárdos zsidó? Hahahahah Jó vicc.
Ok védjük a palesztinokat. Megérdemlik. Drága Jordán arab barátaik is elüldözték őket, mert ugye ők olyan szorgos dolgos népség, ezután polgárháborút robbantottak ki Libanonban, ezek után átszivárogtak balhézni Izraelbe. Hajrá, védjük őket.

dupla vé 2010.04.22. 17:02:04

@cukicica: valamit nagyon russzul értelmeztél az elmúlt 20 év történéseiből. és mi az hogy nyugodtan vásároljanak fel? a magyar termőföldek 20% már így is nemzetközi(nem csak zsidó) tulajdonban van(persze papíron magyar cégeké). az ingatlanoknak pedig kb a 40%ára opciója van valami külföldi banknak. ezek alapján 2011 után a magyar földönfutás éveit fogjuk "élvezni". gondolkodnál inkább ahelyett, hogy kijelented, mi bánunk rosszul a külső tőkével. nem mi bánunk vele rosszul, hanem a már felvásárolt vezetőink, mert ugye nem csak a föld eladó, a politikus is.

Lovastengerész 2010.04.22. 17:05:49

@dupla vé: "mi bánunk rosszul vele" = választott vezetőink.

dupla vé 2010.04.22. 17:06:49

@ZX: nem kell mindenkinek milliárdosnak lennie, csak nézz körül az expressz.hu-n mennyibe kerül manapság a magyar föld. nem azok ahová már ugye vannak akik tudják mi fog épülni és felverték az árakat. 50ezer forint 10Ha, a környező országokban kb 500. igen 10x szorzó. szerinted hová "fektetnek" be?

a másik pedig, ha nálunk meg kell emlékezni a holokausztól, és el kell ítélni, akkor hogy lehet az hogy akármelyik népcsoport akármely más népcsoportot terrorizálhatja, gyilkolhatja napjainkban? nem a palesztinokat kell megvédeni, hanem a világon mindenkit akit ok nélmkül megölnek.

Anyád a baráthal 2010.04.22. 17:07:17

Az íráshoz:
Amikor zsidó befolyásról vagy felvásárlásról van szó, akkor NEM izraelit kell alatta érteni.
Pl: Soros Gy. is zsidó, és nem izraeli.
Tehát a számok alapvetően nem stimmelnek.

Ettől persze még kevésbé egységesek, és nem jelenti persze, hogy minden zsidó Magyarországot akarná felvásárolni. :)
Csak ha már adatokkal játszunk, akkor legyenek azok pontosak.

dupla vé 2010.04.22. 17:07:58

@cukicica:
"mi bánunk rosszul vele" = választott vezetőink. "
köszönöm, tehát eladják az országunkat, csak te másképp hívod.

Balek 2010.04.22. 17:08:55

@Balek: ezt nem tudja senki megmondani? Valaki?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 17:11:29

@nemzetiszocialista:

Csak megvetni tudom azt az embert, akit bármilyen csoport elleni gyűlölet éltet. (Ráadásul Ford csak az autógyártáshoz értett, a legjobb haverjától tanulta az egész zsidógyűlöletet, Voltaire meg egész életében hülyeségeket beszélt.) Jobbulást kívánok neked is.

ZX 2010.04.22. 17:11:30

@dupla vé: Az első állításnak utánanézek, mert elsőre igen hihetetlen, de lehet igazad van.

A másik dologban is igazad van, de én még nem láttam, hogy bárki is védett volna valakit a palesztinokon kívül. De ugye az sem szép dolog, hogy az arabok "csak úgy poénból" letámadja izraelt? Persze, palesztin testvéreiket védték, akiket egyébként ugyanúgy utálnak, csak hát ők is muszlimok.

Yossarian11 2010.04.22. 17:12:16

ennyi sötét gyökér, mint amennyi szegény kis orszgunkban terem, nincs sehol a világon.
hát mondja már meg valaki, hogy mi a bánatért akarnának idejönni a zsidók?
hogy ezt a sok baromságot hallgasák, meg olvassák naphosszat?
ez a ökörség ömlik mindenhonnan.
bűzlik az ország a náciszagtól.

dupla vé 2010.04.22. 17:12:39

@Balek: a hosszú távú cél az, hogy magyarországon magyar ember határozza meg, hogy mit, mikor, hol, hogyan termel meg, kinek, mikor, hogyan értékesíti, és hogyan fogyasztja el. jelenleg nem ez a helyzet.
és amikor elérkezik a fekete arany korszakának a vége és az átlátszó arany lesz az érték, akkor azt mi adhassuk el a többi népnek, ne pedig a saját hazánkban kelljen idegentől megvennünk.

Lovastengerész 2010.04.22. 17:13:22

@dupla vé: igen eladják, de ez nem zsidó kérdés. az ostoba és korrupt elit ugy fogott hozzá a szocialista gazdaság átalakitásához, az un "privatizációhoz" hogy rosszul vont be tőkét az országba. ez tény. ezt szopjuk most is.

ez nem zsidó-keresztény probléma

dupla vé 2010.04.22. 17:13:36

@Yossarian11: bizonyítottad, hogy legalább egy van

Sicc 2010.04.22. 17:16:13

Magyarországra jelenleg napi kb. zsidó érkezik letelepedési szándékkal csak Frihegyen. (!!!) Tele van velük lassan az egész ország - mondja ezt a zsidó ismerősöm.

na, varrjál rá gombot!

dupla vé 2010.04.22. 17:16:28

@cukicica: nem is mondja senki, az állitólagos náci oldalról, ha más akarna felvásárolni az sem tetszene. nem vallási kérdésről beszélünk, hanem hamár mindenképp meg kell nevezni kultúrálisról.
nézd meg a háború a nemzet ellen című dokumentumfilmet, és meglátod hogy nem rosszul bevont tőkéről beszélünk.

Lovastengerész 2010.04.22. 17:19:52

@dupla vé: annak a szerencsétlen fóbiás Jelenczkynek a mozijára gondolsz? kösz nem, inkább egy tarr béla hamár hülyeségekkel akarja az ember tölteni az idejét :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 17:22:11

@Mr Falafel:

"Én hiszek az amerikai és brit tudósoknak a magyar őseredetet illetően."

Amerikai akadémikus szerint - aki csak angolul hajlandó olvasni - létezett középkori szlovák állam is. Merthogy a szorgos szlovák történészek angol nyelvű publikációit elolvasta, a német nyelvű magyar publikációkat meg nem. Úgyhogy vigyázzunk azért. Amúgy korrekt, a nyelvrokonság és a vérrokonság teljesen különböző dolog, lásd: vandálok, vizigótok, longobárdok spanyol vagy olasz anyanyelvű utódai.

Balek 2010.04.22. 17:28:33

@dupla vé: nekem az is szar, ha magyar basz át, amikor vásárolok...

mindegykivagyok 2010.04.22. 17:29:56

@Triffid: Na akkor most meggyözödtél a vallàsodba levö KASZTRENDSZERBÖL!Tehàt màr
Te is diszkriminàlt voltàl!
Ezekutàn nincs miröl beszélnünk!
Az értelmes iràsodbol kimaradt a lényeg,azért vettem a fàradsàgot,hogy beirjam!

nazer 2010.04.22. 17:30:53

a biboldóknak helyet kell keresniük izrael helyett,felnőtt úgy egy Palesztin nemzedék,hogy labda és kisvonat helyett fa Kalasnyikovot kapott,most már megkapják az igazit,tehát a zsídóknak menniük kell.És hova?oda, ahol elég birka a nép....

nazer 2010.04.22. 17:33:08

ja...és a ingatlan felvásárlások ???
az elvett lakások,az utcára tett családok ????????????

Kivlov 2010.04.22. 17:33:27

felvásárolják? már rég megtették! lásd: szavazati arányok judapesten...

rasszista szalonna 2010.04.22. 17:35:46

A zsidóknak írtó jó a PR-ja. Ebben erősek voltak, lesznek. (bármikor előrántják a seggükből az usát)
Mellesleg hogy lehetnek rasszisták, mikor ugyanaz a faj a zsidó és az arab? (sémi). De tény, hogy írtják egymást.

más hülyesége miatt (törölt) 2010.04.22. 17:41:35

Bélóg

"Ezen túlmenően igen nagy számban meg is menekültek (pl. a budapesti blokk) és jelentős számban túlélték a pusztítást, mint a Kertész Imre"

Azért érdemes lenne olvasgatni is, meg meghallgatni túlélőkkel készült riportokat, milyen jó is volt, amikor a faterodék versenycéloztak a Duna mellett, gyerekre/nőre/férfira.

Nácimentes Magyarországot!

Phxmike 2010.04.22. 17:50:22

a cikk nem sokat er hiszen csak felsorolja az orszagokat
de amikor azt mondja luxembourg mondjuk a legnagyobb befekteto akkor ugye nem luxembourgra kormanyara gondolunk...? ugye?

nem hanem ottani cegekre
na es azok meg kinek a kezeben vannak
en nem akarom sem pro sem kontra allitani hogy hogy all a felvasarlas de ha vona gabornak igaza van akkor az izraeliek nyilvan nem olyan hulyek hogy izraeli cegekkel vasaroltassak fel a bulit

ezt mar a reszvenypiacon is megtanulhatja egy kezdo kozgazdasz hostile takeover cimszo alatt vagyis ellenseges felvasarlas
hogy ne verje fel a reszvenyek arat egy erdekelt ceg inkabb egy masik allamban alapitott masik ceget vesz igenybe majd egyszeru reszvenycseret hajt vegre es igy jut hozza ahhoz ami neki kell

mol-otp is csinalt hasonlot hogy elkeruljek sajat felvasarlasukat tavaly...

igy tehat ertelmetlen a cikk boncolgatasa

most komolyan azt vartad hogy majd kijon hogy izrael a legnagyobb befekteto nalunk meg hogy mar 1 millio zsido lakik itt

hehe
ha ez ennyire egyszeru lenne.. :)

Ajtony 2010.04.22. 17:50:51

Borzalom. Egy jóérzésű EMBER hányingert kap ennyi szennytől.

Kivlov 2010.04.22. 17:51:31

@rasszista szalonna:
abból élnek 65 éve, h a holocaustot menedzselik...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 17:52:36

@nemzetiszocialista:

Amúgy ebben teljesen igazad van. A vonatoknál már mindegy volt, a bújtatásnál viszont voltak rendes szomszédok is, akik vállalták ezt az iszonyatos kockázatot.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.22. 17:53:01

@Ajtony:
egyetértek. tényleg köcsögök ezek a felvásárlók. jelenjenek meg akár izraeli zászló alatt, vagy multiként, vagy spanyol és portugál ingatlanbefektetőként. tényleg kész hányinger.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.04.22. 17:57:45

@rasszista szalonna: Inkább az az érdekes, hogy hogyan tudnak gyorsan összezárni. Múltkor egy nick megkérdezte a pol.moderátort, hogy nyithatna-e egy a "szereti valaki a cigányokat?" topic (több ezer hozzászólással fut) mintájára egy "szereti valaki a zsidókat?" topicot?! Mit gondoltok, mi történt? Egy nap múlva eltűnt a kérdése és beszántották a nick-et is... Hát így megy ez.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 17:58:26

@z666:

Sok tájékozott és sok buta NS van, mind a két féléből ismerek eleget. Nem a műveltségen és még nem is az IQ-n múlik, hogy ki milyen eszmerendszerrel rokonszenvezik. Ezért is lehet Liszttől Széchenyiig bármiféle antiszemita idézetet írogatni - Petőfitől filoszemita írás is van -, ugyanis önmagában azért, mert híres vagy intelligens személyek, nem lesz igazuk a mostani zsidóságra vonatkozóan.

gulasZuppe 2010.04.22. 17:58:42

erről fölösleges vitat folytatni ami tény az tény a jobbik meg nyers
--
nem véletlen hogy a környező országok nacionalista megmozdulasai, tovenyei, viselkedése (nevezzünk nemzetinek) nem veri ki sehol a biztosítékot, ellenben nalunk fordított a helyzet, a világsajtóban látjuk a megerendelésre készülő cikkeket hazánk állapotáról
(értsd: micsoda nagy nacionalizmus, kirekesztes, gyülőlet, zsidóüldözés folyik itt - ezt az egészet ők fujják fel, ők ordibálnak, ők a megrendelők, ők a manipulátorok - máshol ez azért nem megy mert nem tudjak befolyásolni olyan mértékben a társadalmat mint itt - a hatalmuk túl erős - a tarsdalmunk meg buta süket vak, örül hogy van tesco).
Amugy meg izrael nagyon jó hogy létezik, és remélhetőleg még sokáig fog.
Az iszlám térhódítása európára sokkal rosszabb lenne. Ez még igy a legjobb...
--
Nem az a baj, hogy valaki csinál valamit (üzletelnek, és a maguk részéről ezt jól csinaljak) hanem az, hogy a helyettel azón tú hogy mutogatunk, elegedetlenkedünk, hőbörgünk, ellenségképet kreálunk de nem csinálunk semmit - csinaljuk mi a kaszinot ne ők, de mi nem csinaljuk, mást se.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:01:46

@Ria**:

A nagyanyám 1922-ben született, visszajött két lágerből is, és tudtommal egy fillért sem kapott. Ahogy anyám sem. Én meg nem is kérnék, mert egyrészt közöm nincs hozzá, másrészt gusztustalan dolog mások halálával vagy szenvedésével kufárkodni. Egyébként kaphatnak közeli hozzátartozók is, tehát a 65 év nem akadály.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.22. 18:05:22

@Mj:
ne kamuzzon! egy lágerből sem lehetett visszajönni, nemhogy kettőből. ha sokat csinálja itten a viccet a h.kausztból, majd jól feljelentem!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:06:48

@dupla vé:

"a magyar termőföldek 20% már így is nemzetközi(nem csak zsidó) tulajdonban van(persze papíron magyar cégeké)"

Legyen nyugodtan - amióta itt vagyunk, azóta van külföldi kézben magyar föld -, a lényeg úgyis a feltételeken múlik. Például azzal sem nyernénk sokat, ha csak szittyaősmagyarnak lehetne földje, de ő meg latifundiumokat csinálna rabszolgákkal, mert a feltételek megengedik.

rasszista szalonna 2010.04.22. 18:09:07

@Kivlov: de itt van a 10 csapás PR. projekt is. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:10:10

@Sicc:

"Magyarországra jelenleg napi kb. zsidó érkezik letelepedési szándékkal csak Frihegyen."

Ez így elég vicces lett.:) Ha én azt mondom, hogy a zsidó származású nagyanyám 5 gázkamrát is túlélt, akkor elhiszed-e?

is 2010.04.22. 18:10:44

jaj, hát ez egyszerű: zsidók nem egyenlő Izrael. a zsidók mindenütt ott vannak az EU-s befektetésekben is. persze, hogy nem izraeli színekben vannak.

csodálkozom, hoyg azoknak, akik évek óta a hülyébbnél hülyébb indoklásokat kell hogy gyártsák a vadbbnál vadabb rémhírekhez, hogyan nem tudnak egy másik rémhírhez megfelelő indoklást találni, hanem megpróbálnak okoskodni, ami persze nem megy, mert évek óta pont az ellenkezőjét gyakorolták.

rasszista szalonna 2010.04.22. 18:11:25

@Kóser Malac: gondolnátok, hogy miért született a zsindex műszó?

de akkor miért adna helyt egy ilyen topiknak. Mert hozza a látogatókat és a pénznek nincs szaga?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:11:29

@dupla vé:

Jelenczki Istvánnal kb. másfél órát beszélgettem, és a végére kijött az, hogy magyar ember semmiféle bűnt nem követhet el. A pasasban elkattant valami, az fix. Persze attól még tetszett a Tóth Ilonáról csinált filmje.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:14:18

@Kivlov:

Abból nem lehet megélni, médiából, filmiparból és bankszektorból viszont annál inkább. De ez is csak az elitjük, ami minden nemzetnek van.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.22. 18:16:29

A hivatalos számok semmit sem tükröznek.

Ha Ip cím generátorral ellátott gépről írnék, akkor a blogbejegyzés minden tételét brutálisan meg tudnám cáfolni.

A végeredmény annyira lesokkoló volna, hogy inkább nem kockáztatok.

Meg az ország pillanatnyi pszichológiai állapotának ez nem hiányozna.

Cserében megkérem a tisztelt mandinert, hogy artikulálja a nagyon erősen egyoldaluan megközelített kimutatását, amik egyértelműen a valos adatok elmaszatolására irányulnak.

Mindenki tudja, hogy a valós adatokat nem a külföldi tőke magyarországi beruházási kimutatása között kell keresni hanem a magyarországi javak tulajdonosainak sorában, akik magyar állampolgársággal(is) rendelkeznek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:17:25

@Grift:

Csak nyugodtan.;-) Amúgy sokáig a földeken dolgozott, így sokszor hozzá tudott jutni egy kis marharépához, ami azért több volt a víznél meg a feketekenyérnél.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:18:18

@rasszista szalonna:

És ráadásul ezt egy Vespasianus nevű római mondta.:P

dorkoka 2010.04.22. 18:25:19

@altec: Én úgy tudom a rabbik többségének van pedofil ügye, nem csak egy egynek, ja persze ott a talmud engedélyezi ezt a kapcsolatot. Hallgass és figyelj, már áll be a mozdony.

rasszista szalonna 2010.04.22. 18:28:15

A karaván halad ... egy tényleg kóser hazámfi (3-ad izig magyar származású izraeli) beszélte egyszer nekem, hogyan fog kivonulni az itteni ingatlanbiznicből, mert fél. Fél a tömeghangulattól, fél a befektetésének értékcsökkenésétől és inkább visszamegy a robbantós országába.

Nekem ez nem jó hír. Félni senkinek nem lenne szabad az országában, de ott sem ahol idegen.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:28:25

@Mj: Csak oda jutottak ahová valók voltak! Komcsik,homokosok,szocdemek.Ezektő bűzlik a világ.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:30:17

@dorkoka:

Nekem van egy 1921-1923-as teljes Talmud-fordításom, és direkt keresgéltem benne erre utaló szabályt, de rohadtul nincs benne. Persze ez nem a Luzsénszky-féle, aki nem ismerte az eredeti szöveget, nem szó szerint fordított, és egyéni véleményeket általános érvényűnek mutatott be.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:30:39

@Mj: Azért valamit csak tudtak erről az ügyről Ők is...Nem zörög a haraszt,ha nem rúgja a paraszt!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:30:54

@rasszista szalonna:

Titus pedig a zsidókat gyepálta el alaposan.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:31:47

@nemzetiszocialista:

Én nem ez alapján ítélem meg a világot. Bár a kommunistákat nagyon nem szívlelem, és a homokosok magánéletére sem vagyok kíváncsi.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:33:24

@Mj: Talán a mostani zsidóság más mint a régi? Talán. Akkor a mostani a NS is más mint a régi nem? Vagy kettős az a mérce már megint???? A tolerancia csak egyirányú számotokra! Ezt szeretem a libsikben,csak az a jó amit ők csinálnak,az összes többi az mind szar!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:33:26

@nemzetiszocialista:

Nem véletlenül tanítottak engem arra, hogy előbb gyűjtsek adatokat - lehetőleg a legnagyobb merítéssel -, és utána gyártsak hozzá koncepciót. Itt a folyamat fordított, tehát innentől kezdve nem érdekel, mert tudom, hogy válogatás.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 18:34:47

II.VH

- Hogy hová tűnt 5.754.400 zsidó?
- Ahová 67.017.100 gój.

Summa a világ akkori össznépességének 3,71% -a!

Ember-áldozati rangsor:
1. Lengyelország 16,07%
2-3. Szovjetúnió, Litvánia 13,71%
4. Lettország 11,38%
5. Kelet-Timor 11%
6. Németország 10,47%
...
Magyarország 6,35%

hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA

A vita:
Felvásárlás -> Holocaust -> Kuss! -> Ajvé!
Mint mindig.

Antifaszok Réme 2010.04.22. 18:35:12

@Mj.http stb.: Avatárod alapján hitgyülis prototípus csajnak tünsz...

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:37:15

@Mj: Nos erre csak annyit,hogy azt hiszem egyedül vagy ebben az ügyben! Mások elég szép kis vagyont hoztak össze a rokonaik halálából.Igazán szép dolog...csak tapsolok hozzá.A gyomrom fordul ki az ügytől...szép kis történet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:38:54

@nemzetiszocialista:

A mostani zsidóság abban is különbözik a régitől, hogy egyrészt túlfűtött nacionalista és identitását vesztett csoportokból áll, másrészt azt sem tudja, hogy legyen-e hazája, vagy jó neki a diaszpóra is. Ennek nyomán azt sem tudja, hogy asszimilálódjon-e, vagy gyűjtsön mindenkit az állami keretek közé. Ráadásul vannak ortodox, vannak neológ, vannak szektás és vannak ateista tagjai is. És még lehetne részletezni holnap reggelig.
A mostani nemzeti szocializmus még mindig nem egy folyamatosan változó nép, hanem egy hitleri ideológia. És amennyiben hűséges az alapítóhoz, nem változhat meg alapjaiban, maximum a mai európai modellekhez alkalmazkodhat csak.
Tehát nem értem, hogy hol alkalmaztam kettős mércét. Mellesleg magyarként, konzervatív és keresztény értékrend szerint élek, ősi magyar nemesi család leszármazottjaként. A deáki értelemben vett liberalizmust nem ítélem el, a mai formáját viszont ugyanúgy nem szívlelem, mint a kommunizmust.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:40:50

@nemzetiszocialista:

Nekem is a gyomrom fordul ki. Csak tudod normális emberek nem arról ítélnek meg egy másikat, hogy történetesen milyen nagyszülője volt, hanem, hogy hogyan gondolkodik a világról, milyen értékek alapján él, milyen a modora, hasonlók.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:41:23

Na megint el kell küldenem egy kommentet, hogy előjöjjön az előző.:-/

widor844 2010.04.22. 18:43:14

@cukicica: azoknak akik nem figyelik a híreket, azoknak lehet hogy urban legend. Amikor viszont Perez Magyarország és Lengyelország fölvásárlásáról beszélt, biztosan vécén voltál!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:43:53

@Mj: Az adatok tények,ezer és ezer bizonyítékkal alátámasztva,a kérdés csak az,hogy mit hozunk nyilvánossára és ezekkel miképpen formáljuk az átlagember véleményét.A tutit tudják a történészek és a politikusok,de ez nem biztos ,hogy eljut a széles rétegekhez. Pedig nagyon komoly könyvek jelennek meg külföldön ebben a témában,csak éppen nem kerül kiadásra Magyarországon.
Vajon miért???????????????????????????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:45:00

@widor844:

Nem értem, hogy miért kell állandóan "spanyolosítani" Simon PereSZ nevét. Szerintem eléggé alap, hogy ha hivatkozunk valakinek a nevére, akkor ugyan vegyük már a fáradságot, és nézzük már meg, hogy jól írjuk-e, nehogy a végén hiteltelenek legyünk ilyen hülyeség miatt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:46:09

@nemzetiszocialista:

A lobbik miatt természetesen, mert a széles rétegeket érintő könyvkiadás naná, hogy üzleti alapú. Amúgy az egyik szakom töri, és a Pázmányra járok.:P

lekvároscsirke 2010.04.22. 18:47:27

ez az írás mindenre jó (különösen a semmire) csak arra nem amit a kérdésben feltesz! Strómanokon keresztül nagyon sokan és sokat vettek! Pl. Győr-Moson Sopron megyében a földek kb. 10%-a van magyar kézben. A többi mind-mind osztrák kézben fejlődik! Körbe zárják, építenek külön utat és már a saját hazádban nem léphetsz egy megye területére!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:48:47

@Mj: Az egyénre ez vonatkoztatható,nincs is baj vele,de itt most egy csoportról van szó !Nem nézhetünk egyes embereket külön-külön.Csak a nagy tanító,Sztálin elvtárs veretes szavait idézhetem: "Egy ember halála szomorú esemény egymillióé csupán adminisztráció" !Az ,hogy most ki melyik csoporthoz tartozik,az pusztán az Ő privát szerencséje vagy pechje.Világtörténelmi eseményeket nem redukálhatunk le egyes személyekre

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:51:53

@nemzetiszocialista:

Még mindig nem tudom, hogy hol kettős mércéztem. Ha elárulod, akkor folytatom én is az eszmecserét. Sztálinról előzetesen annyit, hogy nem nagy tanító, inkább nagy népirtó volt, természetesen nemcsak politikai és vagyoni, hanem etnikai alapon is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 18:52:44

@Triffid:
Csak miattad virrasztok még. Megfogadtam, hogy válaszolok neked. Hagyjuk azt a részt, hogy milyen orvosokat ajánlasz nekem. Ölég gyöngécskére sikeredett az a rész. Azonban a komment eleje megérdemel néhány mondatot.
Tudod, amikor Ausztriában kiírták, hogy "ne lopj, magyar!", az nem esett jól, de nem kezdtem antimagyaritázni a sógorokat, mert tudtam, hogy sok magyar (nem cigány!!) jár lopni Ausztriába, Svájcba és Németországba. Egyesek ebből a tevékenységből szülővárosuk legelőkelőbb helyein építettek szép házat. Nem rohantam mentegetni őket, mert tudtam, és legfőképpen elfogadtam, hogy van ilyen magyar is, nem is kevés, és nekünk annyi jutott, hogy égjen a pofánk. Ezzel szemben ti, zsidók körmötök szakadtáig tagadtok minden olyan, erkölcsileg helytelen cselekedetet, amit nyilvánvalóan a zsidókhoz lehet kötni. Veszettül antiszemitáztok, amitől csak utálatosabbak lesztek mások szemében. És minél utálatosabbak vagytok, annál biztosabb, hogy egyre kisebb bűnökért, már a vétkekért is összevont szemöldökkel néznek rátok. Védekezhetnél, hogy egyesek bűnei miatt nem kéne egy egész népet elítélni, vagy rühellni. Igazad van! Azaz csak igazad lenne, ha nem járna állandóan a pofátok, hogy a "magyarok nézzenek szembe a bűneikkel!" Apám, nekem aztán nem sok közöm van a II. VH bűneihez. Mégis naponta hallom a tévében a fajtádbelitől a fenti mondatot. Ugyanakkor azt a tényt, hogy a teljes Rákosi-korszak egy zsidó pogrom volt, szeretitek elhallgatni. Az ÁVH valódi célját, és tagjainak identitását száz magyarból kilencvenkilenc nem tudja, köszönhetően nektek, zsidóknak.
Tény, hogy nagyon sok magyar nem szereti a zsidókat. Azonban ennek okát kizárólag a magyarságban keresni aljasság.
Mindezt azért írtam le neked, mert megértem a helyzeted, és együttérzek veled, ahogy sok más zsidó identitású emberrel. Én el tudom fogadni, hogy te, és sorstársaid legalább annyira jó magyarok vagytok, mint egy nem zsidó tisztességes ember. Bár fölöslegesnek tartom, de leírom, egy tisztességes zsidó többet ér, mint százezer tróger magyar. Tőlem soha senki nem fog olyat hallani, hogy megvédem az Orbán vagy Vona banda egyetlen tagját is, ha kiderül, hogy ganéj.

Antifaszok Réme 2010.04.22. 18:52:58

@Mj: Hú, akkor jó, megnyugodtam, hogy nem az vagy...

Amúgy mindenkineK:

www.youtube.com/watch?v=aQpOvut_IHk&feature=player_embedded#

nemzetiszocialista 2010.04.22. 18:54:28

@Mj: Akkor miről beszélünk??? Próbálj meg objektíven közelíteni a történelmi tényekhez.Nem a zsidóüldözés volt a legfontosabb ügy,az csak egy arginális végjáték volt,sok áldozattal.Az ominózus 12 év másról is szólt ám! Gazdaság,ipar,kultúra,útépítés,olimpia,TV-adás,munkások szociális támogatása,
Kraft durch Freude szervezet...és még sorolhatnám.e szűkítsük a kört egy bizonyos negatív eseményre!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 18:56:10

@Mj:
Eeegen, nincs tévedhetetlen tudós. Persze a szlovák és román történelemhez való viszonyunk hagy kivánnivalót maga után.

kvadrillio 2010.04.22. 18:57:04

..hmmm...lehet, hogy fölvásárolják, sőt, felvásárolják, de ez nem fog sokáig tartani !!! :)

kvadrillio 2010.04.22. 18:57:53

..mert én lááááátom a jövőt, jövőjüket.......:)

kvadrillio 2010.04.22. 19:00:46

"egy tisztességes zsidó többet ér, mint százezer tróger magyar."+

..és az a jó, hogy ez fordítva is igaz ! :O)
vagyis, egy tisztességes magyar többet ér, mint százezer tróger zsidó !

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:02:08

@Mr Falafel:

Ezzel abszolút egyetértek, hozzátéve azt, hogy Rosenfeldék a leggyűlöletesebben éppen azokat a zsidókat kínozták, akik megmaradtak vallásuknál. Ahogy Marx is antiszemita volt, a velejéig, pedig lehetett volna rabbi is belőle. Nem egyszerű a képlet.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:03:01

@Antifaszok Réme:

Remélem is, hogy nem miattam fogsz este álmatlanul forgolódni.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:04:15

@nemzetiszocialista:

Hol mondtam, hogy a nemzeti szocializmus, a II. világháború vagy a hitleri Németország a zsidók - mert vannak más népirtások is - holokausztjáról szólt? Te egyre inkább el vagy tévedve.

rasszista szalonna 2010.04.22. 19:04:22

Na elmentem aludni, holnap nagyon korán kell kelnem. mindenkinek jó éjt!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:09:01

@Mr Falafel:

A hangos felszín alatt azért nagyjából helyesek a kutatóink cikkei. A szlovák művészettörténészek egyébként kifejezetten korrektek velünk, magyarokkal. Csak ugye állami szinten kell még mindig a nagymorva meg a dákoromán hülyeségeket nyomatni, mert náluk most van itt a "nemzetépítés" ideje, mi meg már túl vagyunk rajta egy ideje. Ezért van az, hogy a sohasem létezett, helységnévből Anonymus által kreált Gyalu vezérnek szobrot emelnek a névadó helység főterén. Metód püspökről meg ne is beszéljünk, mert igen valószínű, hogy sohasem jutott el a mai Szlovákia területére, ugyanis a délszlávoknál térített.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 19:09:23

@Mj:
A kommunista internacionálénak konkurencia volt a nyugati típusú kapitalizmus, amit a zsidó bankárok irányítottak. Pénzért és hatalomért a legtöbb ember megtagadná még az anyját is.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:09:44

@Mj: A zsidóság ügyéről mindíg nagy toleranciával kell beszélni,ugyanakkor más nem mondhatja el a véleményét.Egyébként Sztálin volt a legnagyobb gyilkos ez nem kétséges,de akkor erről miért nem regélünk órákat. Miért mindíg az NS a negatív???A Birodalom 12 éve csupán kisleányok virágfüzéres sétája volt a kommunizmushoz képest!!! Meghalt néhány komcsi,szocdem... és???Szerinted az Ernst Thellmann-ok hová vezették volna a világot??? Az NS csupán válasz volt a kommunizmusra! Bár,Hitler a Mein Kampfban azt írta,hogy a kommunizmus eszmélyének terjedésére csak egy sokkal erőszakosabb rendszerrel lehet reagálni,de nem vette figyelembe,hogy két ország lakossága között óriási a különbség.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:12:26

@Mr Falafel:

Igen, sajnos majdnem minden embernek van ára. A kommunista internacionáléban meg az a poén, hogy az is vonzotta az identitáskereső zsidókat. Csak inkább azokat, akik nem építettek ki nagy karriert a bankok területén. És a végén a harmadik réteggel szúrtak ki, a szegény, becsületes, vidéki földműves zsidósággal, akik közé a dédanyám is tartozott, mert főleg őket vitték el.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:12:32

@Mj: Bocsi ,de a többi népírtáshoz köze nincs az NS-nek! Azonban jól látod a dolgot! Erről is kellene beszélni,pl:Örményország,Kambodzsa,Katanga,Angola,Kongó...stb.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.22. 19:15:49

@Mj:
Az én nagyimékat is elvitték földművelni nem sokkal a táborozás után. Ugyebár a Szovjetunió által terjesztett antifasiszta harc kinél találhatott volna megértő fülekre, ha nem a háború borzalmait túlélő zsidóknál. Innen meg már a hatalom és pénz irányított.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:20:43

@nemzetiszocialista:

"A zsidóság ügyéről mindíg nagy toleranciával kell beszélni,ugyanakkor más nem mondhatja el a véleményét."

Ez a kettős mércére vonatkozik? Nem értem. Tőlem akárki elmondhatja a véleményét, és nyugodtan szidhatja a zsidókat. Én csak azt vetem meg, aki az egész életét arra építi fel, hogy gyűlöljön másokat.

"Egyébként Sztálin volt a legnagyobb gyilkos ez nem kétséges,de akkor erről miért nem regélünk órákat."

Regéljünk, nekem édesmindegy. Ő is antiszemita volt amúgy, sok közös vonása van Hitlerrel, akitől sokat tanult és viszont.

"Miért mindíg az NS a negatív???"

Nekem ugyanolyan negatív a kommunizmus, mint a nemzeti szocializmus. Ne rajtam kérd számon mások véleményét, ha kérhetem.

"Meghalt néhány komcsi,szocdem... és???"

Egy rendszer borzalmasságát számomra nem az dönti el, hogy az áldozatai szimpatikusak-e nekem, avagy nem. Hanem az, hogy egyáltalán meg lehet-e ölni azért valakit olyan dologért, amiről nem tehet, esetleg olyanért, ami a gondolat- és véleményszabadságból fakadó joga. Na ez utóbbiban is teljesen egyforma a nemzeti szocializmus és a kommunizmus, bár utóbbi sokkal, de sokkal több áldozatot követelt.

"Az NS csupán válasz volt a kommunizmusra!"

Meg a Németországot megrázó hihetetlen válságra és a háború elvesztésére, aminek kedvelt magyarázata volt akkor a tőrdöfés-elmélet. Ami persze nem igaz, mert sokkal összetettebb dolgok miatt vesztették el a háborút. Attól egyébként, hogy egy szörnyű dologra válaszolunk, még nem kapunk fölmentést a bűneink alól.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:21:55

@nemzetiszocialista:

"Bocsi ,de a többi népírtáshoz köze nincs az NS-nek!"

Tudom, nem is állt szándékomban, hogy így értsd a gondolatjeles kiegészítést.

erdőspéter 2010.04.22. 19:22:31

Javaslom mindenkinek vásároljon Izraelben szatócsboltot vagy folyamodjon pálinkamérési engedélyért.
Izrael a tolerancia hazája, ezért egészen biztosan lehetőség van erre.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:24:39

@Mr Falafel:

Meg a bosszú olyan borzalmakra volt képes, amik néha felülmúlták a megbosszulandó szenvedéseket is. Ezért sem akarok a 20. századdal foglalkozni. Már az információk egymilliomod részétől is elszorul a szívem, vagy felfordul a gyomrom. A magyar középkorról legalább nem sok olyan forrás maradt fenn, ami hasonló szörnyűségeket ír le, isteni szerencse például, hogy egyáltalán megmaradt Rogerius Siralmas éneke.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:24:45

@Mj: Aztán amikor jött a jó kis kommunizmus a teljes komcsi kormány szinte csak zsidókból állt.Soroljam a neveket??? Szerintem nem kell.No csináltak is itt jó kis tisztogatást,akasztottak mindenkit.De visszamehetünk 1919-ig. Hát az a csapat is metszettfarkú volt rendesen! Kun Béla,Szamuely,Morgenstern,Feldmár,Beck,Keller,Korvin-Klein, Dormán, Ellenbaum,Kohn, DanczingerLázár,...stb.És most szeressem őket? Vagy hogy van ez? Nos szomorú,hogy dolgos rokonok itták meg a levét a dolognak.Nos,az én nagypapánmtól elvettek mindent ami volt,aztán hetente bevitték a pártházba és jól megverték a zsidó komcsik.Imádom őket,tényleg. Mindenkinek van ám sérelme,magyaroknak is,csak mi nem tolakodunk vele nap mint nap. Ez itt a lényeg.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.22. 19:25:43

@Mj:
víz, meg feketekenyér? na persze, jóhogynemmá libanyak!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:26:17

@erdőspéter:

Én inkább itthon szeretnék pálinkát főzni, úgyhogy ebből a szempontból nagyon értékelném, ha OV legalább ezt az egy ígéretét teljesítené.:) A többi már csak a ráadás.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:27:51

@Grift:

Igazából volt olyan víz is, amit levesnek hívtak, csak gondoltam, ez már nagyon luxus kategória lenne.:)

Táltos.TV · http://www.taltos.tv 2010.04.22. 19:30:25

Él összesen 7,5 millió zsidó Izraelben, további 7,5-8 millió diaszpórában szerte a világon.

Nem nevezném Izraelt sem gazdasági, sem katonai, sem politikai nagyhatalomnak, mégis úgy beszélnek a Jobbik tájékán róluk, mintha 1 milliárd zsidó sáska csak arra várna, hogy lerohanja és bekebelezze Magyarországot.

Én speciell inkább aggódnék a kínaiak miatt, ha folytatódnak a tendenciák, 100 év múlva ők lakják a fél bolygót (incl. Izraelt)... :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:30:27

@nemzetiszocialista:

Kezd esni a színvonal. Én nem tolakodom semmivel, se azzal, hogy a románok kirakták az irredenta ükapámat családostul, minden ingatlan nélkül, hogy takarodjanak Románia területéről, sem azzal, hogy egy ávós '56-ban halálra verte a dédapámat, sem azzal, hogy a nagybátyám politikai fogoly volt Kádár alatt. Tudod, ezek olyan dolgok, amik nem érvek, csak az emberi identitást határozzák meg.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:30:39

@Mj: Pedig a középkor is szép kis történet.Attól,hogy kevés adat meradt fent,attól még nem kell jobban szeretni. Például beszéljünk a németországi pogromokról,ami szinte éves szinten megismétlődött,vagy a Yorki zsidóüldözésről.I. Edward zsidótörvényeiről,II. Andrásról és az Aranybulláról,a Bereghi egyezményről vagy arról,hogy miképpen tűnt el a pénz II.Lajos államkincstárából...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.22. 19:31:42

@Mj:
jó, ez már a bűvös szakács blog témája! :)

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:33:25

@Mj: Igy van,meghatározzák az ember hovatartozását! En is tudom,hogy hová tartozom és Te is. Nincs ebbe semmi baj a részemről. Két külön oldalon állunk. A világ már csak ilyen!Azért még nem esünk egymás torkának,csak tisztázzuk az álláspontot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:34:19

@nemzetiszocialista:

Bocs, de hadd határozzam már meg, hogy melyik időszak és miért tetszik, tudod, ezek olyan szubjektív dolgok, mint hogy ki kire haragszik a családja miatt. A beregi egyezményt egyébként valószínűleg ugyanúgy nem tartották be, mint az Aranybulla éppen aktuális átiratát. Amúgy nem csak Bayer-cikkeket kéne olvasni Szerencsés Jánosokról, hanem lehetne tájékozódni az Ernust családról is, akik meg Mátyás kincstárának tettek jót.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:35:00

@Grift:

Most akkor moderáljam magam?:P Lassan úgyis megyek vacsizni.:)

safranek 2010.04.22. 19:36:09

"Németország 24,6%-os részaránnyal, második Hollandia (14,2%), harmadik pedig Ausztria (13%)" Ezek közül hánynak zsidó a tulajdonosa? :D

Más. Nem a kommunizmus ölt meg embereket, hanem a diktatúra. A kommunista ideológiában nincs olyan, hogy ki kell valakiket szorítani, meg hogy vannak alacsonyabb rendű emberek. Ezzel szemben a fasiszta ideológiában viszont van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:38:04

@nemzetiszocialista:

Szerintem itt nem két oldal van, hanem rengeteg, és ezek a legkevésbé sem a fekete vagy a fehér színekkel írhatók le. Én büszke vagyok a magyarságomra, az értékrendemre és azt sem akarom, hogy kihúzzák a lábunk alól a talajt. Soha nem is tudnék máshol élni, mert a hazámat nem tudom úgy váltogatni, mint a büdös zoknit. De bizonygatni semmit nem fogok, hiszen már eleve koncepciózusan félreismersz.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.22. 19:41:07

@Mr Falafel:
Nem olvastam mindent vissza, de a néhány önjelölten tudományosnak ítélt, valójában tudálékos kommentedhez:
Részlet Horthy Miklós 1940.okz. 14-én Telekihez írozz leveléből:"...ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam.... Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon mimden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, szinház, újság, kereskedelem stb zsidó kezekben legyen...... Azonban...lehetetlen a zsidókat egy-két év alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk......Azonkívűl messze veszélyesebbnek tartom hazánkra nézve p.o. a nyilasokat, mint a zsidót"

Nos, a kormányzó úr a zsidók által teremtett, (nem kisajátított, felvásárolt) értékeket tartotta hasznosnak az országra nézve. Ergo, mai polémiátok max. visszavásárlásról szólhatna, és miután rendesen leamortizáltátok, hugyé-szaré nem is lenne rossz döntés, ide lehetne telepíteni hőn szeretett palesztin testvéreiteket, hogy közelről aggódjatok sorsukért, pátyolgathassátok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.22. 19:41:13

@Mj:
nem, dehogy! én itten is szívesen olvasom a tábori finomságok menükártyáját! :))

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:43:32

@Mj: Nem tudom mire célzol a Bayer-cikkekkel kapcsolatban.Nem olvasom őt,mert aki a Népszabaság tollnoka volt egykor,az most ne ossza az észt nekem.Egyébként tényleg egyes személyekre redukáltuk a dolgot ,ami hibás nézet.Nem erről van szó,hanem a jelenségről.Hidd el nekem is vannak zsidó kollegáim,akik normális emberek,jó viszonyban is vagyunk,de ettől én nem hatódok meg.Én a jelenséggel foglalkozom.Nem érdekel az egyén,mert az annyira lényegtelen ebből a szempontból.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:43:47

@safranek:

"A kommunista ideológiában nincs olyan, hogy ki kell valakiket szorítani, meg hogy vannak alacsonyabb rendű emberek. Ezzel szemben a fasiszta ideológiában viszont van."

Már hogy ne lenne? Az osztályharcot bizony fokozni kell addig, amíg eljön a "Kánaán", és az bizony a nem megfelelő elemek likvidálásával jár.
A fasizmus egyébként szintén Marxból táplálkozott, a Hitlerhez való közeledésig nem is volt antiszemita, hiszen fő ideológusai között is voltak zsidók.
A nemzeti szocializmus megint más tészta, de Sztálin direkt alkalmazta rá a fasizmus gumifogalmat, hogy összemossa vele, természetesen azért, hogy a végén semmi tényszerűt ne tudjanak róla. Mert még a végén kiderült volna, hogy a Szovjetunióhoz képest a szocialista eredetű olasz fasiszta és a német nemzeti szocialista konkurrencia is mérföldekkel jobb gazdasági teljesítményre képes. Nem véletlen, hogy a nagy gazdasági világválság idején Európa-szerte az olasz munkásság életszínvonala volt a legelviselhetőbb a többi munkásrétegével összehasonlítva.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:45:11

@Grift:

Na azt olvashatod, mert kb. ennyiben ki is merült.:P

Lone Starr (törölt) 2010.04.22. 19:47:03

Most akkor amúgy ki a zsidó? Izrael állam? Mit állít a poszt? És ha igen, miért?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:48:16

@nemzetiszocialista:

És mi van akkor, ha a jelenségről kiderül, hogy egy "agresszív kisebbség" terméke? Bélyegezzük meg a többit is? Egyáltalán, mi nevezhető most a zsidó népléleknek a számok alapján, ha megállapodhatunk abban, hogy van értelme néplélekről beszélni? És honnan vegyük a számokat? Csak nem az egyes személyek meggyőződéséből?;-)

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:49:25

@Mj: A kommunizmusban nem faji alapon likvidáltak,hanem csak úgyleginkább.A 20-as években Sztálin azt mondta:"100 millió emberból 90 millió mögénk fog állni,azt amaradék 10 milliót pedig kiirtjuk".Jobban sikerült...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:49:37

@Lone Star:

Még maguk a zsidók sem tudják, hogy pontosan ki is számít annak - anyai ág, vallás, a származás tudata? -, így eleve nehéz eldönteni, hogy mi is az a zsidó tőke.

Lone Starr (törölt) 2010.04.22. 19:50:26

És kire állítja Vona Gábor? És mi a KÖZMEGEGYEZÉS pl. a Lenin-fiúk hovatartozásáról? 12 balos haverja Kun Bélának, vagy kik is ők?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:51:41

@nemzetiszocialista:

A kaukázusi népeket, pl. csecseneket, oszétokat konkrétan azért irtották, mert azok. A zsidó orvosok elleni per pedig jól mintázta Sztálinnak azt a nagyszabású tervét, hogy a már addig is külön államocskába deportált zsidókat hogyan irtsa ki. Aztán közbejött valami: meghalt, a mai napig nem tudni, hogy mitől. (Én mérgezésre tippelnék.)

safranek 2010.04.22. 19:52:21

@Mj: az osztályharc politikai küzdelem, nem koncentrációs táborok. Ilyenekről nem írt Marx.
A koncentrációs és gulág táborok már a diktatúra eszközei.

de itt most nem ez téma...

Lone Starr (törölt) 2010.04.22. 19:52:49

@Mj: Hát ezért nem lehet messzire jutni a témában. Egzakt adathalmaz nélkül elemezhetetlen az "országellopás". Nem tudjuk, kikről beszélünk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:53:40

@Lone Star:

A népbiztosok jelentős hányada olyan identitását vesztett ateista zsidó volt, aki a Tanácsköztársaság létében akart "újjászületni", és aki mélyen gyűlölte azt a réteget, ahonnan ő gyökereit vesztve kiszakadt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:54:44

@safranek:

Marx maga írta, hogy az osztályharcot fokozni kell addig, amíg minden olyan jó nem lesz, hogy magától elhal az állam. Te hogyan fokoznád az osztályharcot? Bonbonmeggy osztogatással?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 19:57:36

@Mj: Igen,ez nehéz kérdés.Valójában ez egy dilemma ami mellett nem lehet elmenni egyszerűen.Ha csak a zsidó államot vesszük alapul,amely a kormányai által 1948 óta résztvesz egy folyamatos népírtásban,akkor először meg kell őket bélyegezni ,mondjuk "fasisztáknak" mert ugye amit tesznek az azonos, az övéik kiirtásával.Igy azonos mércét alkalmazunk.Ebből baj nem lehet,a mérce egál.A diaszpóra az más.Hiszen vannak köztük olyanok akik a befogadó ország lakosaival asszimilálódtak és vannak a gazdasági,politikai és kulturális kalandorok.(Soros,Kertész...stb)Nos ez a dilemma.Utóbbiak alapján itéltetik meg az előbbi csoport.És ez így volt már évszázadok óta.Feloldhatatlan probléma.

safranek 2010.04.22. 19:58:59

@Mj: ezt Pelikán elvtárs mondta.

Marx POLITIKAI küzdelemről beszél! A fokozás a pl sztrájk, pártszervezés, tüntetés.... nem gyilkolás!
Vagy inkább Te idézd azt, hogy konkrétan ezt írta.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:01:02

@Lone Star:

Sajnos. Ezért is büdös nekem az olyan állítás, hogy "na most lebuktak a zsidajok, mert mi rájöttünk, hogy hogyan titkolóznak előttünk moszados módszerekkel". Mit gondolsz, ha valamit nagyon akarnak, akkor azt nem érték már el a profi módszereikkel ebben a saját magát is korrumpáló, Kádár alatt is szétlopott országban? Ide még kémrepülők se kellenek, az csak ostoba, feltűnést keltő mozzanat lenne. Valójában szerintem fogalmunk sincs, hogy mi mögött állnak zsidók, mi mögött kínaiak vagy az oroszok, és bizony lehet, hogy ez így is marad. Meg persze mára teljesen axiómává vált az is, hogy a privatizáció önmagában semmit sem old meg, sőt.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:02:31

@safranek: Marx erről még nem írt ,de a 20-as években már alkalmazták a Szovjetúnióban, mint a tömegpusztítás eszközét. Németországban a népirtás ezen eszköze csak 1939 után indult be,igaz egy jól gépiesített és adminisztrált módon,nem pedig hánnya-veti orosz módon.Ezért is azonosítható szinte minden áldozat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:03:13

@safranek:

Nézd, historiográfián órákat foglalkoztunk csak Marx-szal, belőle is vizsgáztam, úgyhogy tudom, hogy pontos az idézet. Ha anyáméknál leszek, majd megkeresem a hivatkozást is. Egyébként van politikai gyilkosság is, az is a politikai küzdelem része.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:04:43

@nemzetiszocialista:

A németek az 1922-es rapallói egyezmény után féltitokban együttműködtek az oroszokkal, úgyhogy 1941-ig elég sokat tudtak tanulni egymástól.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:06:15

@nemzetiszocialista:

Ebben gyakorlatilag szóról szóra egyetértünk. Bár az izraeli konfliktusban nem csak a zsidók vagy a palesztinok sárosak, hanem a britek vagy az amerikaiak is.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:12:38

@Mj: Az a Weimari Köztársaság bűne!!! 1933-ig az NSDAP-nak a külügyekbe semmi beleszólása nem volt. Ők csak építették az árnyékhatalmat,nagyon tudatosan és pedánsan.Kizárólag a belpolitikára koncentráltak.Ennek volt köszönhető, hogy 33.január 30.-a után azonnal teljes hatalomátvételt tudtak végrehajtani. 24 óra alatt megváltozott a világ. Ilyen jól szervezett hatalomátvételt sem előtte ,sem azóta nem látott a világ.A szervezettség tökéletes volt.Ezt pedig dilettánsok soha sem tudták volna így végrehajtani.Persze ezt ma tilos mondani,pedig igaz.

tölgy1 2010.04.22. 20:12:48

@safranek: Az osztályharc eredménye a forradalom, azaz erőszak. Nem gulág, hanem tömeges kivégzések.
Marx nem a parlamenti pártpolitikai versenyben bízott, hanem a _harcban_.

Tündér_Lala 2010.04.22. 20:15:30

@Mj: Pontosan. Az egész elhibázott 20 év egy naiv ábránd volt, hogy a privatizált üzemeket, nyugati vezetési módszerekkel működtetik és fejlesztik. Ehelytt piacot vásároltak csupán olcsó pénzért, mert piacra volt szükségük, nem termelő kapacitásra.
A valódi hibások mi vagyunk (vezetőink), mert az egyértelmű jelek után rá kellet volna jönnünk, hogy ha folytatjuk a privatizációt nyomorba döntjük önmagunkat. Korrigálni kellett volna.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:17:47

@nemzetiszocialista:

Én nem írtam, hogy bűn. A Ribbentrop-Molotov paktum megkötése után egyébként nagyon jól kijöttek egymással Sztálinék és Hitlerék. Aki kutatja a történelmet, és nem pedig dogmatizálja, annak számára ilyen mondatok nem tilosak, hanem lehetséges tények. Konkrétan tényleg profin építették ki a hatalmat - hogy a világon ők-e ebben a legjobbak, az már ízlés dolga -, mint ahogy Hitler is nagyon tehetséges ember volt sok dologban. Festészetben például nem.:P

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:17:55

@Mj: Még szép,hogy sárosak! Főleg a brittek.Szabadjára engedték a veszélyes folyamatokat. Megfutamodtak,ahogy kell!Mindíg is lenéztem őket.Egy valamihez értenek,az autógyártáshoz és kész. Ennyi.Ez minden tudományuk.Ja, és a Fish & Chips és a Worchester szósz.Churchill pedig ugyanolyan háborús bűnös volt mint a birodalmiak,csak ő a gyöztesek oldalán állt. Ennyi határozza meg a bűn mértékét!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:19:47

@tölgy1:

Így van, ezt valósította meg Lenin élcsapata, amely megkezdte a politikai alapú gyilkosságokat. Azt hinni, hogy a marxizmus nem hordozza magában a népirtás magvát, pusztán divatos, főleg baloldali önáltatás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:22:06

@Tündér_Lala:

Sajnos ez nem matek, ahol a hibát észlelve lehet korrigálni, hanem főleg pszichológia, ami hihetetlen sorsdöntő lehet a történelmi pillanatokban.:(

bryan 2010.04.22. 20:22:30

@safranek:
Dehogynem.
Valaki azt írta, hogy a "fasizmus a kispolgárság bolsevizmusa" és szerintem ebben elég sok igazság van. A kispolgárok voltak tulajdonképpen a náci propaganda fő célcsoportjai, őket akarták megnyerni és az ő szempontjaikat érvényesítették főleg az ő frusztrációjukra kínáltak válaszokat, a császárság utáni üresség betöltésével, a rengeteg giccsel, a szigorú erkölcsi parancsokkal (amiket persze magukra nézve nem tartottak kötelezőnek), a szánalmas gigantomániával, a régmúlt dicsőségének emlegetésével, a rend és a tulajdonviszonyok stabilitásának ígéretével (ha nem voltál ellenség).
A fasiszták hatalomgyakorlási technikái pedig semmiben nem különböztek a komcsikétól. (gyengébbek kedvéért: igen, a nemzetiszocializmus és a hungarizmus is a fasizmus gyűjtőfogalom alá tartozik).
BTW, ha valaki tudja ki a szerzője az idézetnek, ne tartsa magában, nincs nagy kedvem megkeresni abban az ötszáz oldalas naplóban, ahol szintén idézetként találtam. :)

tölgy1 2010.04.22. 20:23:20

@Mj: sőt, Marx et. még diktatúrát sem akart. Á, egy humanista volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:25:19

@nemzetiszocialista:

Worchester szósz.:D Én az angol katedrálisokat és várépítészetet is nagyon szeretem.:)
Természetes, hogy a háborús bűnösök a vesztes oldalán lesznek csak felelősségre vonva.:-/

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:25:42

@Mj: Nekem tetszenek a képeslapjai,bár a bútor terveit jobban díjazom.A Volkswagen bogár pedig zseniális lett...pedig Ő tervezte az ábrázatát...Ebből az autóból adták el a legtöbbet a világon,szinte senki sem tudja,hogy a design a Führeré. Mindegy.Volt érzéke az építészethez ez kétségtelen és hát jó szemmel rátalált a legnagyobbra,Albert Speer-re,aki tényleg zseniális építész volt.Ezt senki nem vonhatja kétségbe.Csak a fia tette a 80-as években,aki azt mondta hogy középszerű építész volt...Arról nem ír senki,hogy Ő mit hagyott az utókorra.Emléket semmit,de az apja...még 500 év múlva is benne lesz a történelemkönyvekbe.Ez pedig a nagyság jele.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:29:25

@bryan:

A fasizmust én nem azonosítom a nemzeti szocializmussal és a hungarizmussal, mert torzítja a tisztánlátást. Viszont az összes rendszer rokonítható a kommunizmussal, hiszen mindegyik a marxizmus egy leágazása.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:30:00

@tölgy1:

Ahogy Engels sem zsákmányolta ki a gyári munkásgyerekeket.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:33:47

@nemzetiszocialista:

Szerintem a festményei teljesen jellegtelenek, és az udvari művészetpártolása sem valami vonzó számomra. Na nem mintha Picassót jobban szeretném.
Azért különböztessük meg, hogy valaki azért kerül-e be a történelemkönyvekbe, mert ő az "Elkúró", vagy azért, mert miután felvirágoztatta nemzete gazdaságát, még a háborúból is jól jött ki. Hitler elkúrta, ennyi.
És most bocsi, de hív a vacsi.:P

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:43:07

@Mj: Nincs is sok közük egymáshoz. A fasizmus olasz találmány,ősi római mítoszokon alapuló politikai elmélet.Olyan mint Mussolini állama...operett állam,operett hadsereggel. ZÉRO ! Hungarizmus, teljesen más mint a nácizmus. Köze sincs a nemzetiszocializmus eszmeiségéhez !!!! Egy a közös: azonos időszakban voltak. Hitler és Szálasy megvetették egymást.Nem volt ideológiai azonosság.A nemzetiszocializmus egy tudatos eszme volt,amelyet 1919-ben heten egy kocsmában sörözés közben kitaláltak,mintegy ellenpólusként az akkor terjedő marxista eszmékre.Aztán már csak finomították,de a pártkönyv 39-44 oldalain olvasható az alapdoktrina, München.1920.Február 24. dátummal.Ez kőbe lett vésve az utolsó pillanatig.
Kérésre másolatot küldhetek pusztán a ferdítések elkerülése végett!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 20:44:36

@Mj: No jó,most már én is eszek valamit...ma először.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:07:22

@nemzetiszocialista:

Én másodszor, mert egy déli szendvicsen már túl vagyok.:)

bryan 2010.04.22. 21:07:40

@Mj:
Én sem azonosítottam, csak annyit állítok, hogy a fasizmus egy gyűjtőfogalom, ami alá szépen befér a nácizmus a hungarizmus és még jó pár diktatúra. Olyan közös jellemzőik vannak, ami alapján közel állnak egymáshoz, ennek a szónak a használatával át lehet fogni a húszas-harmincas évek antikommunista (de a kommunista technikákból sok mindent hasznosító) autoriter, korporatív gazdasági szerkezetet pártoló, a régmúlt dicsőségében elmerülő ideológiákat. Amikor ezen irányzatokra vonatkozó állításokat teszek, akkor ezeknek érdemes egy közös nevet adni és mivel a fasizmus jutott először hatalomra ezek közül, ezért ezt a nevet szokták használni. Csak nálunk ezt a nevet elkoptatták a komcsik. Ettől még "hivatalosan" az ilyen ideológiáknak ez a neve. De gondolom ezt csak tanítják a Pázmányon. :)
en.wikipedia.org/wiki/Fascism

Nebameg 2010.04.22. 21:09:04

@nemzetiszocialista: Milyen ferdítésekre gondolsz? Még a végén megvádolná valaki az NSDAP szent intézményét, h a kezdetektől emberek elpusztítására, és egy háború kirobbantására törekedett? Esetleg az ellenkezőjétől félsz? Mer aszongya: Hitler bácsi már 1920.02.24-től dolgozott a létező világok legjobbikán, ahol snájdig árja ifjak ölelkeznek szép zsidó ifjakkal. Csak a csúf, gonosz Hókuszpók és a nemzetközi pénzoligarchia elrontotta a játékát,amivel belekényszerítette egy háborúba?
Hitler biztosan megvetette Szálasyt, Feriben viszont csak a háború után fogalmazódott meg ez az érzés, mert a bukásig inkább a seggnyaló szerepkörben jeleskedett, ami nem a másik megvetésének legbiztosabb jele...
Egyébként nekünk nem hungarizmus kell, sokkal praktikusabb lenne, ha minden családban legalább 3 gyerek születne. Akkor az se baj, ha nem tudják, mikor alapították meg az NSDAP-t, meg mi az a hungarizmus.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:17:56

@nemzetiszocialista:

Mussolini népszerű szocialista újságíróként kezdte, Lenin büszke is volt rá, hogy mit hozott ki Marxból. (Az osztályharcot ő nem fokozni, hanem elsimítani akarta a korporatív modellel.) Később pont ezért bélyegezték a Mussolini-típusú ideológiát szociálfasizmusnak. Benito egyébként csak azért vonta bele a római legendáriumot, hogy az alig 6 évtizede egyesült itáliai államocskákból végre egységes államot faragjon, amihez kellett a történelmi habarcs.
Szálasi is szocialista alapokon akart államot építeni, nem is véletlen, hogy amikor megbukott, felajánlkozott Rákosinak, mondván, közös alapokon állnak.
Hitler is szocialista alapon akart újjáéleszteni egy birodalmat, és ugyanúgy nemzeti volt, mint a sokszor rá hivatkozó Szálasi hívei. Az, hogy megvetették-e egymást, teljesen mindegy, a Nyugaton sokáig népszerű Mussolini is megvetette Hitlert 1936-ig.
Az összes eszme tudatos volt, ugyan melyik jött volna létre véletlenül?:P
Amúgy egy ideológia vizsgálatához nem elég az alapprogram elemzése, ennek alapján a sztálini alkotmány vizsgálatától eljuthatnánk addig, hogy a Szovjetunió a világ legdemokratikusabb állama volt.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:20:15

@bryan:

A Pázmányon azt tanítják, hogy ártalmas sztálini összemosás a fasizmus gumifogalommá tétele, mert különböző rendszereket von egy kalap alá. A kezdeti fasizmus például sokkal inkább rokonítható a leninizmussal, mint a hungarizmussal. Amúgy értem én a szándékot, de nem értek vele egyet.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 21:28:12

@Nebameg:

"sokkal praktikusabb lenne, ha minden családban legalább 3 gyerek születne."

Meg is ragadom az alkalmat, hogy reklámozzam a Nagycsaládosok Országos Egyesületét.;-) Sokkal értelmesebb az ő céljaikkal egyetérteni, mint a nemzeti szocializmus és annak de facto magyar viszonyokra alkalmazott változata, a hungarizmus közötti nüanszokat elemezni.:P

bryan 2010.04.22. 21:45:22

@Mj:
Mindig tudtam, hogy a Pázmánnyal komoly gondok vannak. :)
Thomas Mann '33-ban már naplójában elég természetesen használja ebben a formában a fasizmust mint gyűjtőfogalmat (azért ezt említem, mert ezt olvastam nemrég). Ennyire jól még Sztálinnak sem mehetett az "összemosás", ő ebben aztán nagy spíler volt.
A gyűjtőfogalom és az összemosás között az a különbség, hogy az előbbi tudatos kiemelése a hasonlóságoknak, mindig figyelve az eltérésekre is. Az összemosás ez utóbbit kerüli. Ennyi erővel, azt is lehetne kritizálni, hogy a Marx által képviselt eszméket és a Mao által képviselteket ugyanúgy kommunizmusnak hívjuk, pedig hát egy csomó különbség van köztük.

Nebameg 2010.04.22. 21:45:58

@Mj: www.noe.hu/
Jó ötlet. A nemzet sorsa rugós matracokon és a szülőszobákon dől el. Itt egyelőre vesztésre állunk, ezen az se változtatna, ha pl. mindenki tudna hátrafelé nyilazni..:)

Macsi3 · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.22. 21:47:41

Vajon jól tudom, hogy még mindig Aba Botond a Nagycsaládosok Országos Egyesületének a vezetője?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 21:58:28

@Mj: Fent már erről volt szó. A komcsik az alapdekrétumból semmit sem tartottak be,mig az NS konzekvens volt végig.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 21:59:28

@Nebameg: No pont a Hungaristák elméletébe volt betervezve 3-5 gyerek per család!

altec 2010.04.22. 22:01:56

nácik, térdre - no nem imához, hanem jön a pap és seggbe kúr!

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:08:12

@Mj: Igen,az alaphelyzet a szociális biztonság,s a munkateremtés volt.A névben is ez sejtődik...Persze mellette volt a nemzeti jelző ami itt nem a felsőbbrendűséget ,hanem a német egységet jelentette.A hatalomrajutás után az első legfontosabb (nem szorosan politikai) intézkedés a munkahelyteremtés volt ill. német munkásság becsületének helyreállítása. A munka volt az elsődleges szempont. A május 1.-i ünnepélyeket sehol sem rendezték meg úgy mint a Birodalomban!
A második fő szempont a mezőgazdaság talpraállítása volt.Ezt Darré jól megvalósította.

Nebameg 2010.04.22. 22:08:29

@nemzetiszocialista: Pontosabban az övékbe is. De ez még elég kevés ahhoz, h az ember egyetértsen velük.
@altec: ?

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:11:15

@Nebameg: Én sem értek egyet!Csak,ha már szóbakerültek a gyerekek...Tévút volt az ügy,nem kétséges.

Nebameg 2010.04.22. 22:11:46

@nemzetiszocialista: Ez picit olyan, mintha valaki végighajtana a városon egy autóval, amiből lövöldözne is az emberekre, párat megölne. De a történetből te azt emelnéd ki, h körültekintően közelítette meg a zebrát és megállt a pirosnál. A nácik jó oldalát nézni, történetesen éppen ennyire felesleges.

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:18:06

@bryan: Ki más lenne,ha nem Thomas Mann...

nemzetiszocialista 2010.04.22. 22:22:16

@Nebameg: De ez csak az igazság egyik része! Nem kellene mindíg csak az egyik oldalát nézni. Nézzük meg az egészet.Vagy Te csak a húst eszed ki a levesből? Alaposan meg kell vizsgálni a történelmi helyzetet,hogy véleményt alkothassunk pro vagy kontra.Egyébként csak vagdalkozunk!100 emberből 99 azt teszi,egy pedig megpróbálja értelmezni a jelenséget és ami mögötte van. Már akit érdekel. Engem igen.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:04:56

@bryan:

"Mindig tudtam, hogy a Pázmánnyal komoly gondok vannak. :)"

A Pázmány 20. százados részlegének tényleg vannak problémái - mondjuk nem teljesen ezen a téren -, szerencsére én inkább középkor specializációt végzek, tehát azon túl, hogy leszigorlatoztam a legújabb korból, nem foglalkozom vele tovább részletesen.

"Thomas Mann '33-ban már naplójában elég természetesen használja ebben a formában a fasizmust mint gyűjtőfogalmat (azért ezt említem, mert ezt olvastam nemrég)."

Itthon is beszéltek a napilapokban a nyilasok a fasizmussal való rokonságról, de attól még alapvetően károsnak tartom az összemosást, akárkitől is találunk erre forrást, mert ez már nem történelmi szemléleten, hanem politikai koncepciókon alapul. Thomas Mann megtehette, mert kortárs volt, de a mostani történészek már nem.

"Ennyire jól még Sztálinnak sem mehetett az "összemosás", ő ebben aztán nagy spíler volt."

Már 1934-ben kiadták az ukázt Dimitrovéknak, hogy hogyan alakítsák a népfront-politika nyelvezetét, úgyhogy erre különösen figyelt Sztálin, és ugye ő írta győztesként a történelmet, nem pedig Mann. Ma sem kéne elfelejteni, hogy a nyelvpolitika hihetetlen hatékony eszköz az ellenségkép egységesítésére.

"A gyűjtőfogalom és az összemosás között az a különbség, hogy az előbbi tudatos kiemelése a hasonlóságoknak, mindig figyelve az eltérésekre is. Az összemosás ez utóbbit kerüli."

Teljesen mindegy a szándék, mert kortárs politikai célokat tükröz, nem pedig történelmi meghatározásra törekszik.

"Ennyi erővel, azt is lehetne kritizálni, hogy a Marx által képviselt eszméket és a Mao által képviselteket ugyanúgy kommunizmusnak hívjuk, pedig hát egy csomó különbség van köztük."

Csakhogy ők hívták így magukat. Hitler viszont nem hívta magát hungaristának, és Mussolini sem definiálta magát nemzeti szocialistának.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:05:49

@Nebameg:

Én csak előrefele tudok nyilazni, de ezt kompenzálom azzal, hogy négy tesóm van, és én is legalább 3 gyerkőcöt tervezek.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.22. 23:07:34

@bryan: a fasizmus azért mégsem nácizmus, ne maszatoljon mán.
A náci nemzeti szocialista, csak ez 45 után kellemetlen volt a baloldalnak, így kezdték használni a balosok főleg a fasiszta jelzőt. Pl. az NSZK-t au újbalosok nem nácinak, hanem fasisztának tartották. Érti.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:07:53

@Macsi3:

Mármint a BKV volt vezérigazgatójáról beszélsz?:D Sohasem volt a NOE élén, de persze vannak hasonlóságok, pl. mindkettő hárombetűs rövidítés.:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:08:52

@tölgy:

Mintha a fasizmusnak nem lettek volna baloldali gyökerei, haha, szegény korabeli balosok, szinte már sajnálom őket.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.22. 23:10:29

@Mj: hacsak annyi nem, hogy Mussolini szocilista volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:12:08

@nemzetiszocialista:

Akkor az SA-vezetésnek is kellett volna szólni, hogy vigyázzanak magukra ebben a fene nagy konzekvenciában.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:12:46

@tölgy:

Csekélység, mondanák Ormosék.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:13:46

@nemzetiszocialista:

Meg a Ratkó-korszak is arról szólt, hogy asszonynak szülni kötelesség, leánynak szülni dicsőség.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:18:03

@nemzetiszocialista:

Pedig a nemzeti jelző kőkeményen a germán faj felsőbbrendűségét jelentette, teleszőve a germán mitológiával. Ennek mintájára volt olyan '30-as évekbeli magyar újságíró, aki kitalálta Horthyról, hogy nemes vonásai az északi faj egyedeihez kötik, és ebben is testvére a Führernek. A kor nem is érthető meg a különböző fajelméletek és a Teleki által is kedvelt eugenetika nélkül.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:21:21

@Nebameg:

A nácik jó oldalát vizsgálni egyáltalán nem fölösleges, éppen, hogy tanulságos, mert így kapunk arra is magyarázatot, hogy miért lehetett ennyire sikeres a rendszerük. Ráadásul pont azáltal kerülhetnénk el újra a hasonló típusú rendszerek létrejöttét, ha tudjuk, hogy hogyan is működtek valójában. Na persze ez már önmagában idealizmus, az ember soha az életben nem tanult még a történelemből.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:26:41

@nemzetiszocialista:

Ebben úgy tűnik teljesen egyetértünk. Bár én még nem láttam olyan embert, aki egy állandóan médiásított és napirenden tartott ideológiát objektíven, előzetes vélemény nélkül próbáljon minden oldaláról megvizsgálni. Én tudom magamról, hogy az életben nem fogok tudni egyetérteni a nemzeti szocializmussal. (Meg a komunizmussal sem.) Ettől függetlenül a lehető legobjektívebben kell megvizsgálnom ahhoz, hogy a végén nyugodtan mondhassam azt, ezután sem értek egyet a nácizmussal.

bryan 2010.04.22. 23:41:06

@tölgy:
Nem egyenlőség, gyűjtőfogalom, olyan mint a bogár és a rovar kapcsolata. Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár->minden náci fasiszta, de nem minden fasiszta náci.
Tudom, hogy a fasizmus szó használatának van ilyen oka, de eléggé meghonosodott ahhoz, a nyelvben, hogy ha megint megpróbálnánk fasizmus szó alatt kizárólag csak Mussolini rendszerét és elveit érteni, az elég sok mindent összezavarna. Emellett vannak olyan állítások, amiket ezekre a rendszerekre általánosan tehetünk, tehát érdemes ezeknek a rendszereknek közös nevet adni. Mint írtam ez az összefoglaló név már jóval '45 előtt is közhasználatú volt.
@Mj: A teljes szétválasztás is politikai célokat tükröz. Ha nem tükrözne, a tanáraitok sem erőltetnék. Ha már a nyelvhasználat fontosságáról beszéltünk, ha megfigyeled elég következetesen használod az "összemosás" szót, én meg a gyűjtőfogalmat.

"nem pedig történelmi meghatározásra törekszik."
Akkor meg tudnád mondani, hogy a vita kezdetén általam leírt jellemzők közül melyik nem stimmel a fentebb felsorolt eszmék közül legalább egyre?
Ha ezeket a rendszereket és eszméket csak külön kezeljük, akkor figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy ezek nem egymástól függetlenül jöttek létre, stb.

bryan 2010.04.22. 23:48:15

@bryan:
"tehát érdemes ezeknek a rendszereknek közös nevet adni."
Elhatárolódom magamtól, helyesen:
közös gyűjtőnevet adni ezeknek az irányzatoknak. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:57:56

@bryan:

Ezeket egyáltalán nem kell erőltetni, elég megérteni azt, hogy mennyiben különböztek egymástól, és hogy a te szóhasználatoddal éljek - nekem ugyanis mindegy - gyűjtőfogalommá akarták tenni politikai okokból. Ezen nincs mit ragozni. A baloldali történetírás szuszakolt bele mindenféle vállalhatatlan ideológiát a fasizmusba, és ez főleg Ormos Mária izzadságos munkájának eredményeként sajnos ma is tartja magát. Ha szépen kibontanánk az egyes rendszereket, mindjárt látható lenne, hogy a Hitler államát gyűlölő Francora ugyanúgy téves megállapítás a fasiszta jelző, mint Szálasira. Ennyi erővel hívhatnánk őket antikommunista diktátoroknak is, az is gyűjtőfogalom, ráadásul még nem is maszatol.

Nem azt mondtam, hogy csakis külön kezeljük a rendszereket, hiszen így megfosztjuk magunkat a szintézis ajándékától. Én egy egyfajta családfát vázoltam fel, ahol az apa a marxizmus volt, az anya pedig a nacionalizmus. Ebből születtek meg a gyerekek: a fasizmus, a nemzeti szocializmus és bizonyos értelemben a sztálini, pánszláv kommunizmus. A nemzeti szocializmusnak szintén lettek utódai, ezek a helyi átértelmezések, pl. a hungarizmus vagy a tisoizmus. Ebben tehát van rendszerszemlélet, de odafigyel a különbségekre is.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 09:28:37

@Mj: Én sok-sok éve foglalkozom evvel a korszakkal,igyekszem az objektivitás talaján állni,megpróbálom lefejteni a rosszat a jóról és azt kielemezni.Ez csak akkor lehet sikeres, ha térben és időben visszahelyezzük a dolgokat és az akkori világpolitikai folyamatokkal együtt vesszűk górcső alá az esetet,nem pedig vagdalkozva ,médiabutitás és általános holokauszt propaganda mellett.Nem kell szeretni,vagy gyűlölni az eszmét. Fel kell tárni,mint történelemfilozófiai problémát.Mint az Ernst Nolte tette a korszakalkotó és vitát kavart könyvével 1993-ban.(Vitapontok. A nemzetiszocializmus körül forgó mai és jövőbeni elvi viták) Azt hiszem Te ezt megérted,a nagytöbbség pedig csupán egy marék szög,de azért beszólnak mert azt hiszik,hogy evvel bosszanthatnak.Közben azt sem tudják,hogy melyik században történt az ügy...Érdektelen figurák.

BéLóg 2010.04.23. 09:55:13

@más hülyesége miatt: Idefigyelj te bérfajvédő!

Apám gyerek volt amikor ezek történtek és én soha nem állítottam, hogy nem történt meg a pusztítás.

Az hogy ilyen sekélyes gyűlölködést viszel bele egy vitába, téged minősít.

Pont ez a baj a bérfajvédőkkel. Ti magatok termelitek ki a nácikat, mert KELL nektek a túléléshez.

Ami TÖRTÉNELMI tény hogy a budapesti gettó lakossága nagyobbrészt megmenekült, ellenben a vidék gyakorlatilag megsemmisült.

Egyébként tudományos munkákban, köztük például az Akcióban az SS -- Náci bűncselekmények a nürnbergi dokumentumok alapján -- lehet röhögni -- majdnemhogy név szerint megvan az 400ezer magyar zsidó, akit a nácik kiirtottak.

De az ilyen bérfajvédők mint te előszeretettel terjesztik, hogy az 500ezer magyar zsidóból elvittek 600ezret, idehaza túlélte 100ezer és hazatért még 100ezer túlélő.
Ugyanezen túlélők később osztrák, ukrán, szlovák, román és szerb túlélők is lettek a statisztikákban.
Természetesen mindez a pénzbeli kárpótlás érdekében kiadott tény.
Aki ezt cáfolni meri, holokauszttagadó lesz.

Aki pedig szólni mer, lenácizzák.

Még jó hogy ez nem engem minősít.

Én már milliószor megíartam, tojok rá hogy Nyugat Mo. a gazdag osztrákoké, vagy hogy Kelet Erdély meg a gazdag miénk, Kelet Elzász a gazdag németeké, Dél-Tirol a gazdag olaszoké, satöbbi.
Szerintem a földet innen nem lehet elvinni, de még az ingatlanokat sem és én igenis hiszek abban a történelemben, amelyik megmutatta, hogy aki idejött, az magyar lett vagy vesztesként hazakullogott.

Ez az ország nem félt tatártól, töröktől, labanctól, muszkától, oláhtól, akik a földet hódítóként vagy megszállójként tapostak. miért is kéne félni Mózes népétől?????

Jöjjenek hát jövendőbeli magyar testvéreim bárhonnan, akár Izraelből, tanítsanak minket jóra, szépre, mint ahogy a törökökből is csak ez maradt meg.

Neked meg további szép nácizást kívánok!

z666 2010.04.23. 10:02:58

@nemzetiszocialista:
Az NSDAP programja letölthető valahol? Esetleg tudsz valami linket?

altec 2010.04.23. 10:35:30

@z666: igen tudok neked linket ajánlani http://www.anyádpicsáját.hu
remek, szórakoztató, kissé szaros és szagos oldal, telis teli kacagtató zsidós történetekkel, a legjobb az, amikor a nácit lefoschák a rabbik! nagyon jó, nagyon vicces!

nemzetiszocialista 2010.04.23. 11:40:30

@z666: Nem tudok,de ,ha adsz elérhetőséget,akkor beszkennelek egy eredeti pártkönyvet Neked.

altec 2010.04.23. 12:06:32

@nemzetiszocialista: apád pártkönyve még olvasható? azt hinné az ész, rongyosra könnyeztétek, most meg odaadnád egy tál lencséért!? milyen hazafi vagy te!? bár nem is nagyon csodálkozom, tutira rengeteg pedofil papfaszt szopogattál - tán még a hegedűs germóét is, pedig neki tarisznyája is van ám! ez vehette el a sosem volt eszedet!

nemzetiszocialista 2010.04.23. 12:24:01

@altec: Mit tudsz te a történelemről és a világról? Zéro vagy!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.23. 12:27:19

@biboldó:
Nem könnyíted meg a dolgom, mózes hitű barátom. Még lezsidózni sem tudlak tisztességgel, mert zsidó névvel nyomulsz. Ráadásul nekem brácsázol, vagyis egy zenekarban játszunk. Hogy ez milyen morbid!
Nekem akarod elmagyarázni, hogy vannak jó zsidók is? - Ezt mondom én is. A gond azokkal van, akik szerint a zsidó szó valami olyan titkos képlet, aminek maga az isteni jóság a megfejtése. Megafaszom!
Így afelett felgyülemlett mérgemben, hogy nem tudok beszolni neked, kénytelen vagyok nagyot sózni ezeknek a kis buziknak a rózsaszínű punciseggére. Ki a gecim az a nénike, hogy egyáltalán írni merészel? Egy ilyen szellemi éhenkórász honnan veszi a bátorságot, hogy véleményt merjen formálni bármiről is? Mi a geci van ennek a Nobilis nevű fidesz-zsidónak a faszában, amit kiszopva így felbátorodnak ezek a genetikai hulladékok? Tán azt képzelik, hogy azért, mert a kibaszott színvonaltalan HírTv-ben képzettség és végzettség nélkül, gyakorlatilag mentális homelessként van lehetőségük szakértősdit imitálni az őket bértollnokként tartó senkiházi zsidó révén, nekik már bármit szabad? A zsidó kultúráról annyit tudnak, hogy zsidóval kezdődik és kultúrával végződik, de ezzel vége is. Tán a szánalmas magyar felsőoktatásnak köszönhető, hogy ilyen tehetségtelen, az absztrahálás képessége nélkül is emberi titulust bitorló véglényeknek joga van féregrágta csontvázak egykori gondolatait mantrázni, és ettől hitelesnek tűnni? A kurva anyjukat, hát erre egy csimpánz is képes!
Hogy ez hogy kikívánkozott! És egészen biztos vagyok benne, hogy az egészből annyit képesek felfogni, hogy csúnyán "beszélek", hogy a kretén kurvaannyukat!

Alfőmérnök 2010.04.23. 12:42:15

@Mr Falafel: Látom, gyógyul a kezed, kicsit mintha meg is szaporodott vona.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 12:55:22

@BéLóg: Fentebb ebből a könyvből merészeltem a 400ezer körülit idézni én is,de hát nem lettem tőle népszerűbb ! Pedig csak meg kellene nézni,hogy ki írta.Őt aztán nem lehet részrehajlással vádolni a germánok irányába! Kár,hogy nem jut el ez a könyv mindenkihez,aki itt beleszól a dolgokba tudatlanul.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 12:57:45

@BéLóg: Fentebb ebből a könyvből merészeltem a 400ezer körülit idézni én is,de hát nem lettem tőle népszerűbb ! Pedig csak meg kellene nézni,hogy ki írta.Őt aztán nem lehet részrehajlással vádolni a germánok irányába! Kár,hogy nem jut el ez a könyv mindenkihez,aki itt beleszól a dolgokba tudatlanul.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.23. 12:58:58

@Mr Falafel:
minden szava kincs! különösen a nénikére vonatkozók. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.23. 13:18:53

@Alfőmérnök:
Szöget még nem tudnék verni ezeknek a balfaszoknak a koporsójába, de azért már egész jó.;-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.23. 13:20:22

@Grift:
Hja, kérem, ha elragad az ihlet! S mi tagadás, nekem a nénikék a múzsáim.

BéLóg 2010.04.23. 13:23:46

@nemzetiszocialista: Ki kellene adatni újra vagy tankönyvként mellékelni az iskoláknak.
De valahogy a bérfajvédők és véralgebristák ódzkodnak tőle, mint ördög a tömjénfüsttől...

Ma ezt a könyvet szinte illegalitásban lehet csak beszerezni, antikváriumokban sincs, bár úgy hallottam, a pecsánál van ilyen könyvvásár néha (?) ahol megkapható.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 14:02:21

@BéLóg: Én kb. 25 éve cseréltem egy műszaki könyvre,nem tudtam,hogy egyszer még jó lesz valamire.A műszaki könyv tartalma már rég elavult,ennek az adatai pedig örök érvényűek.Tényleg csak a nevek felsorolása hiányzik az adatokból! Érdemes elolvasni Vitári Zsolt publikációit is a témáról,mert elfogulatlan és tényszerű.

2010.04.23. 15:01:15

No nehogymá' az ideológiai fajvédőké legyen az utolsó szó. A bérfajvédők csak csicskáznak nekik és végzik a piszkos munkát.
Gondom lesz nekem rátok, rohadékok! Csak bízzátok el magatokat.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 16:41:07

@z666: No,áttoltam néhány részletet az eredeti NSDAP pártkönyvből. Gót írás,lesz vele gondod.Megpróbálok egy magyar fordítást eszközölni.

altec 2010.04.23. 17:18:40

@nemzetiszocialista: már fordítom is? minden nácit a pokolra!
van még egy ékírásos változat is, szó szerint így szól: a lumpen vicékből, buta
nácifaszok lesznek,ejh-haj rezeda!

nemzetiszocialista 2010.04.23. 17:24:37

@altec: Én meg azt olvastam ki belőle,hogy az az okos bibsi aki ebből gót írásból fordítani tud, az bónusz vonatjegyet nyer!!!

Nebameg 2010.04.23. 19:22:52

@nemzetiszocialista: Mindenki jobban járt volna, ha nem felégetitek a világot, hanem beálltok jegypénztárosnak a DB-hoz. Ha már ennyire vonzódtok a utaztatáshoz. Mindenesetre nagyon szép, h a helyes megfejtőknek utazást kínálnak, kár a visszaútra nem fordítotok elég figyelmet...

nemzetiszocialista 2010.04.24. 17:58:56

@Gasper: A tudás előtt meg kell hajolni.Igaz.Elnézést kérek Nabameg helyett is.Nagyon szép DR-es plakettjeim vannak az archívumomban!!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:19:54

@nemzetiszocialista:

A Nolte-féle vitát ismerem, tanulmányoztuk is szemináriumon. Azóta is esz a méreg, hogy mind a mai napig dogmaként lehet kezelni puszta számadatokat, mintha bármi is múlna azon, ha igazolhatóan x-szel kevesebb zsidó halt meg. A történelmet pedig olyan szinten átpolitizálják, hogy normálisan nem is kutatható, hiszen még múlttá sem hagyják válni. A 20. századi történetírás meg egyébként is hemzseg a kettős mércéktől. Most meg itt van nekünk ez a csodálatos holokauszt-törvény is. Mintha direkt akarnák, hogy még az is antiszemitává váljon, akit nem érdekel az egész.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:28:15

@z666:

Ennyire nem fogadnak be egy közösségbe sem a tizenéves korosztályon belül? De azért ugye még nem vettél nadrágtartót/fehér fűzőt a bakancsodba, és nem nyírattad le a hajadat?:P Persze megértem én, ha a 20. század egyik legnépszerűbb ideológiáját akarod tanulmányozni, de valami azt súgja, hogy inkább tartozni szeretnél valahová. Bocs és mea culpa, ha tévedtem. (Nyilván tét nélkül cáfolhatsz, hiszen úgysem tudom ellenőrizni, de tényleg tipikus kezdő NS-nek tűnsz.:P)

BéLóg 2010.04.25. 14:58:20

@Mj: Nekem megvan, csak azt sajnálom, hogy nincs új kiadás.
Az meg nyilván azért nincs, mert ERŐSEN ellentmondanak a benne lévő tények a Soah-business aktuális irányelveinek.

A könyvet ajánlom mindenki figyelmébe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 16:48:52

@BéLóg:

Korábban írtam már, hogy addig, amíg a könyvkiadás piaci lobbikon múlik, természetes, hogy ez a dolgok menete.:-/

betufalo 2010.04.25. 18:45:44

@BéLóg: Sajnos Erdély, Felvidék, Dálvidék, Kárpátalja az élő példa arra, hogy bizony a föld elvihető és el is vitték!

bryan 2010.04.25. 19:02:30

@Mj:
Miért múlna? Mindenre ott van a net, azt raksz fel amit akarsz, ha érdekesnek bizonyul, legfeljebb utólag kiadják papíron. Ha nem, kit érdekel?

BéLóg 2010.04.26. 10:07:47

@betufalo: Az nem ugyan az mint amiről a blog szól.
Katonai/politikai területszerzés nem egyenlő a "felvásárlással".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.26. 19:32:17

@bryan:

Valaminek az érdekfeszítő volta nem elegendő ok arra, hogy kiadják-e avagy sem. Mellesleg nekem érdekes az Árpád-kori kisvárak problematikája is, de rohadtul nem érdekel a halmazelmélet vagy az asztrológia. A könyvpiac egyébként is fel van osztva politikailag és tematikailag, így természetes, hogy másban utaznak a Gede Testvérek és másban a Kossuth Kiadó.

bryan 2010.04.26. 20:04:30

@Mj:
Ezért nem érdemes a kiadókra várni. A közönség tud dönteni, mit akar olvasni, a nagyon jókért akár pénzt is hajlandó fizetni. Az ilyen keveseket érdeklő témák kiadásában pénz nem nagyon lesz a szerzőnek, ezért ezeket inkább érdemes netre feltenni, aztán várni mi lesz. Ha valaki ki akarja adni papíron, még mindig megteheti, viszont addig mindenki hozzáfér kicsit kevésbé olvasóbarát módon.
A politikailag megosztott kiadók, meg különösen a terjesztők, nyalják meg a bal herémet. Remélem tönkremegy a nagy részük az e-readerek terjedésével.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.26. 20:32:59

@bryan:

A net valószínűleg tényleg minden határon átível, ami jó, csak hát ugye itt már a tájékozott ember felelőssége, hogy milyen szart hisz el és milyet nem, mert senki sem védi meg a hülyeségektől. Bár egy Libriben is fél perc alatt tízféle szennyet tudnék megvenni.:-/

Nebameg 2010.04.26. 21:31:29

@Gasper: Neked nem mindegy. A lényegen nem változtat, bár elképzelhető, páran megkönnyebbülten sóhajtottak fel utazás közben, h legalább még nem DB.

bryan 2010.04.26. 23:31:40

@Mj:
Ez mindig az egyén felelőssége volt. Az oktatási rendszer felelőssége az lenne, hogy megtanítsa az embert a kritikus gondolkodás alapjaira, utána azt hisz el, amit akar. A neten nem védhetünk meg senkit a hülyeség olvasásától, ha meg akarja találni a saját hülyeségének megfelelő összeesküvés elméletet,meg is fogja Sajnos nálunk a kritikus gondolkodásra nevelés még gyerekcipőben jár.

bryan 2010.04.26. 23:37:37

@Mj: A definíciós vitához is írok majd. Remélem a Fidesz nem lesz akkora hülye, hogy emellé a szar holokauszttagadás törvény mellé odategye a sokkal nehezebben kutatható, nehezebben definiálható kommunizmus bűneinek tagadóit büntető törvényt is.
Hülyeség ellen a betiltás nem jó módszer.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 00:22:36

@bryan:

Igen, éppen ezért is akarok történelmet tanítani középiskolában.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 00:27:27

@bryan:

Pontosan, ráadásul éppen céljával ellentétes eredményt fog elérni: az antiszemitizmus erősödését. Sokszor írtam már arról, hogy a bíróság nem is kompetens tudományos viták eldöntésében, tehát nagy dilemma várható, ha én egy jeruzsálemi zsidó professzorra hivatkozva csak fele annyi halálos áldozatot tudok bizonyítani, ami már belefér a jelentéktelen színben való feltüntetésbe. Ráadásul mindenkinek joga van hülyének lenni, ez ellen meg az iskolában kell tenni. Ahol megint vitát rendezhetek arról, hogy na akkor most mennyi is az annyi, ha nem elfogadható a 6 milliós szent szám. Na meg arról is, hogy attól még ugyanolyan borzalmas volt az egész rendszer, hogy mégsem haltak bele annyian.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:20:15

@laspalmas: laspalmas · vastagbor.blog.hu 2010.04.22. 08:24:30
Kell nekik egy ellenségkép, ami összekovácsolja a csapatot. A számok nem számítanak, meg különben is: azok úgyis hamisak.

Észérvekkel nem lehet meggyőzni egy fanatikust."

tehát az építőipar min 80%-az nem szám? vagy ezzel nem lehet meggyőzni , mert fanatikus vagy?

bryan 2010.04.27. 11:39:20

@tesz-vesz:
"Hazánk három legnagyobb beruházója Németország, Hollandia és Ausztria (akkor és mind a mai napig), akik a külföldi működőtőke-beáramlás majdnem kétharmadát eszközölték."
Forrás:
www.compasspolicy.hu/node/125

Persze, biztos közülük is csak a zsidók fektettek be Magyarországon, így már értem. :)))
Nem az a baj, hogy az antiszemitáknak nincsenek számaik, hanem az, hogy magukban értelmezik őket, figyelmen kívül hagyva, bármit ami nem passzol az elméletükbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:45:16

@laspalmas: hány számot, linket nyomtam én már, tényleg olyan buta vagy mint egy szdszes?

hazaffy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:47:59

@bryan: Ingatlanbróker:
Magazin / 2008. nyár / Izraeli térhatás
Izraeli térhatás
A budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékát izraeli tőkehátterű vállalkozások valósítják meg. Szakemberek szerint a piacon megszerzett profit minden második forintja vándorol izraeli zsebekbe.

Természetesen a helyzetet az is nehezíti, hogy egész egyszerűen nincsenek megbízható adatok. Már csak azért sem, mert az izraeli vállalkozások gyakran offshore cégeken keresztül jelennek meg a piacon. Cikkünkben ezért mi is csak azokat a társaságokat, befektetőket vesszük górcső alá, amelyek nyíltan vallják magukról, hogy izraeli tőkeháttérrel működnek"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:48:42

@bryan: A magyar piac húsz, legmeghatározóbb izraeli cége

Irodaházak, bevásárlóközpontok, szállodák

1. Ablon Group: Business Center 22; BC 91; BC 99 Office Park; BC 140; M3 Business Center; Budafoki BC; Erzsébet Business Center; Europeum; Fogarasi BC; Gateway Office Park; Lomb BC; New Age Center; Platán BC;
2. Brack Capital Real Estate: Ikarus park; Metropol irodaházak;
3. BSR Europe: Hermina torony; M3 Shopping City (10); Váci úti BSR Center; Váci úti Duna Office irodaház;
4. CEE: Terasz-park; Nádor tér Palace (38);
5. Ofer Brothers Group: Duna Plaza; Le Meridien Hotel; Budapest Bank Központ (Váci út); Bellevue Residence; MSZOSZ székház; Váci utcai értéktőzsde; Central park; a soproni és a nyíregyházi bevásárlóközpont; Páva Hotel; Starlight Hotel;
6. Plaza Centers: plázák: Aréna (63); Duna, Csepel, Veszprém, Pécs, Szombathely, Sopron Pláza, Óbuda hajógyári Álomsziget-projekt (375);
7. Pro-Mot Hungária: Club Aliga (30,5);
8. Shiraz: Siófoki Galerius Spa (13);
9. Sybil Holdings: Új Buda Center (7,8);

Lakóingatlanok

10. Arlon/Neocity Group: Reviczky liget (2,5); ForestHill (10); Seven Arts Resort; Natura villapark;
11. Autóker Holding Zrt.: Cézár ház; Kleopátra ház; Római kert; Gozsdu udvar; Szinyei Merse ház; Marina part; Léda ház; Gran’Dio (3); Helena ház; Király udvar;
12. Coral Holding: Andrássy Rose; City Center Park; Dob udvar; Orchidea liget; Royal Residence; Tavaszmező; Topáz ház;
13. Cordia Magyarország: Cordia City Garden; Cordia Termal Zugló; Cordia Terrace Residence;
14. Elephant Holding: Barcelona ház; Ibiza lakópark; Malomdomb lakókert; Palota liget; Vigo ház; Zaragoza kert;
15. Engel Group: Sun Palace; Városrét (Győr); Pünkösdfürdői lakópark;
16. GB Európa Ingatlan: Ciprusház; Lőrincliget lakópark; Madárhegy; Silverside apartmanház; Zen Garden Óbuda;
17. Home Center: 360°
18. Minrav (Yozma): Centrál park (10); Napfürdő otthonpark (3);
19. Olimpia Group: Egressy udvar; Gizella ház; Karolina udvar; Magnólia lakópark; Mandarin kert; Palóc ház; Tüzér kert; Városliget apartmanház; Zöldliget apartmanház;
20. SL Group: István park (4); Laborc-projekt; Narancsliget (13); Récsei bevásárlóközpont (6); SL Center;

*zárójelben a beruházás értéke, milliárd forintban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:49:48

de értem én h fanatikusok vagytok, és ezt nem veszitek figyelembe

jelzem, érdemes lenne megnézni az offsore cégeket is...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:50:32

"No persze nemcsak beruházók, hanem lakásvásárlók is érkeztek, s érkeznek szép számmal hozzánk a mediterrán országból. Az izraeli állampolgárok számára ugyanis a magyar főváros még mindig megfizethető és élhető. Izrael egyik legnagyobb példányszámú napilapjában 2003-ban megjelent cikk szerint 1998 és 2003 között az izraeliek 3,2 milliárd dollárt fektettek lakásokban külföldön, ami több tízezer ingatlan megvásárlását jelenti. A Jediot Ahronot napilap nem kevesebbet állított, minthogy a befektetők körében – Torontó után – Budapest volt a második legnépszerűbb város."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:53:36

"Időnként készülnek is piaci jelentések, amelyek viszont csak szőrmentén tesznek említést a jelenségről, s többnyire ezek a tanulmányok is megrekednek az általánosságok szintjén: más külföldiekkel összemosva utalnak az izraeli tőke hazai jelenlétére. Az index.hu internetes hírportál szerint nem véletlenül: a tanácsadó cégek, de a maguk az elemzők is tudatosan hallgatják el a dolgot. Kerülik ugyanis a politikailag kényesnek tartott témát."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:54:43

értem én azt is h a fidesz és kutyái cionisták

node attól még nem kéne hazudozni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 11:56:56

"Az izraeli cégek magyarországi aktivitására vonatkozóan több találgatás és magyarázat is napvilágot látott a sajtóban és a szűkebb szakmai berkekben is. A népszerű összeesküvés-elméletek közül egy bizonyosra vehető: az Izraelben és környékén állandósult háborús helyzet miatt az izraeli tőke menekül a térségből, s biztonságos helyet keres magának."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 12:00:26

http://www.youtube.com/watch?v=0wivMmZPUu4&feature=player_embedded#!

bryan 2010.04.27. 12:15:58

@Mj:
Nem véletlenül nem emlegettem Francot, mint fasisztát, rá ugyanis nem illenek azok az állítások, amiket tettem, ahogy nem illik a sztálini pánszláv izére, amit Sztálin csak a háború alatt nyomott, sem előtte, sem utána nem nagyon próbálkozott ezzel.
Ellenben nyilasokra, vagy akár a brit nácikra kiválóan illettek. A fasizmus egy olyan eszmei áramlat (az eszmék maguk már szétválaszthatók nácizmusra, nyilasokra, fasisztákra stb.) amely bizonyos kérdésekben egységet mutat, egy időben terjedt el, a különböző irányzatok egymásra hatással voltak,illetve sokszor együttműködtek, ha volt ilyen fasiszta jellegű párt, a német megszállás után általában kollaborált a nácikkal, érdemes ezeket egységként is vizsgálni, ahol lehet és rámutatni a különbségekre, ahol vannak ilyenek. Felőlem hívhatjuk őket nemzetiszocialistáknak, vagy akárminek, ha nagyon PC-k akarunk lenni Benito utódaival, de szerintem ez felesleges. Érdekesség, hogy a nácik meg állítólag azért tették a nevükbe a szocialista szót, hogy baloldali szavazókat is megnyerjenek, illetve, hogy az akkoriban igencsak menőnek számító szocializmus divatját is meglovagolják. A sztálini fasizmus ötlethez pedig annyit, hogy szerintem először a német baloldaliak (szocdemek. komcsik) találták ki a fasiszta és náci elnevezést, hogy élesebben meg tudják különböztetni magukat az NSDAP-től a választásokon. Egyszerűen sokkal hihetőbb így, mint a sztálini ötlet, de ez mellékszál.

bryan 2010.04.27. 12:23:59

@tesz-vesz:
A német ipar két legmeghatározóbb cége Magyarországon: Audi, Mercedes.
"Az
összes német működőtőke-állomány értéke meghaladja a 15 Mrd eurót, ez az összes
Magyarországon lévő FDI állomány kb. 30%-a."
FDI= külföldi közvetlen tőkebefektetések

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 16:06:43

@bryan:

"nem illik a sztálini pánszláv izére, amit Sztálin csak a háború alatt nyomott, sem előtte, sem utána nem nagyon próbálkozott ezzel."

Rémlik az a név, hogy Gejdar Alijev? Na neki pont az volt a baja, hogy nem volt szláv, pedig ez a történet már a '70-es, '80-as években játszódott. Amióta orosz birodalom van, létezik pánszlávizmus is, és ez most sincs másként. Mi voltunk kb. az egyetlen ország a keleti blokkban, amelyik beszopta ezt az internacionalista maszlagot.
Nekem édesmindegy, hogy ki találta ki addig, amíg torzít, hiszen úgysem fogom használni.

"Felőlem hívhatjuk őket nemzetiszocialistáknak, vagy akárminek, ha nagyon PC-k akarunk lenni Benito utódaival, de szerintem ez felesleges."

Egyébként Benito utódai a fasiszták, mit nem lehet ezen érteni? Hitler utódai a nemzeti szocialisták, Szálasi utódai a hungaristák vagy nyilasok, és így tovább, egészen a nagy Marxig, akiből leágaznak. Ennyire egyszerű.

Kartal (rezervált) 2010.04.27. 16:54:32

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Ha ezt cigányra írtad volna, mindenki sikítana, de jobbikosnak nincs joga, jobbikos nem ember, mi? Bazmeg, ezzel az egy hozzászólással el is érted a legprimitívebb jobbikos szintjét, gratulálok hozzá, csak így tovább! Ma a jobbikosok vannak terítéken, holnap a cigányok, aztán a zsidók... és utána kik jönnek, hülyegyerek???

Kartal (rezervált) 2010.04.27. 16:56:56

@Mj: SZIA! :))))
Mit magyarázol ezeknek? Történelem? Minek? A tévé megmongya a tutit, oszt annyi, elég asztat nézni!

Egy kolléga mondta fel valamelyik reggel ugyanezt mantrát teljes tökéletességgel, gondoltam is, hogy az agymosás sikeres volt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 17:57:01

@bryan: nézd én nem mondom, h itt minden izraeli

csak azt h túlontúl sok az izraeli cég.
emellett a zsidók támogatják a maygarellenességet, míg a fidesznek el kelll határolódni az antiszetmizmustól, ők nekink nem kell, de támogatják is a magyarellenességet
ilyen hozzáállással mit várhatunk a többi zsidótól?
mellesleg németország is úgy ahogy van cionista, ahogy az eddigi magyar parlament is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.27. 17:58:00

@bryan: budapesten minden pláza izraeli, de vidéken is a többség

bryan 2010.04.27. 18:20:13

@Kartal (beleszól):
Milyen tévé? Már jó pár éve nincs olyanom.
@Mj:
Sajna úgy tűnik, nem akarod érteni amit írok, mindegy. Majd egyszer valaki elmagyarázza neked, akinek jobban hiszel.
@tesz-vesz:
"csak azt h túlontúl sok az izraeli cég."
Mihez képest? Nyilván jóval kevesebb és kevesebb tőkét befektető, mint az amerikai holland, német, vagy osztrák. De azt hiszem, hogy neked egy is sok lenne, nem hiszem, hogy meg tudnálak győzni, ha mindenképpen a "zsidó, vagy cionista tőkétől" akarsz rettegni, hát sok sikert az életben. De amíg ezeket a komplexusokat le nem vetkőzöd, ne várd, hogy túl sokan komolyan vegyenek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.27. 19:26:20

@tesz-vesz: Bizony ám! Lebuktak a plázacicák, hisz ők is a cionista ármány eszközei.
Figyelmeztetned kellene a hozzád hasonló többi inpotens balfaszt is, remek magyarázat............

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 19:45:37

@Kartal (beleszól):

Szia, jó újra látni.:) (Félek visszamenni Vastagbőrre, mert napokig hozhatnám be a lemaradást.:)) Amúgy csak gondoltam, nem adom fel azonnal.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.27. 19:47:51

@bryan:

Én nagyon szívesen hiszek neked, csak a probléma az, hogy egy helyben toporog a vitánk. Elvi kérdéseknél ez mondjuk természetes következmény, még akkor is, ha megpróbálnak konstruktívak lenni a felek.:-/

BéLóg 2010.04.30. 21:50:18

A probléma lényege (kezd elsikkadni), hogy ugyan rengeteg náció képviesői vássárolják fel Magyarországot kisebb-nagyobb darabokban, de amikor azókról beszél valaki, nem történik SEMMI.
Ellenben amikor a zsidók kerülnek szóba, AZONNAL beindul egy hihetelenül intenzív GÉPEZET mismásolás, tagadás, kendőzés, sz..rkavarás ügyben, úgyhogy BÁRMELYX épelméjű ember azonnal el kezd gondolkodni, mégis MIÉRT.

Én nem tudom miért, de az biztos, VAN valami a háttérben, amit rejtegetni kell.

Alfőmérnök 2010.04.30. 22:55:36

@Mj: Egy férjes asszonynak nem illendő saját képét tenni avatarnak. A vitapartnerét eleve vesztes helyzetbe pozicionálja.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.30. 23:15:50

@Alfőmérnök: Érdekes prepozició ez, nem biztos, hogy rossz trükk :-) értékelni kell ezt.
süti beállítások módosítása