A Newsweek téves állításairól
2010. április 22. írta: Redakció

A Newsweek téves állításairól

Tisztelt Szerkesztőség!

  Denis MacShane brit munkáspárti képviselő, volt Európa-ügyi miniszter a Newsweekben írt a magyarországi választásokról (Europe’s New Politics of Fear).

  MacShane néhány megállapítása nem fedi a valóságot, amelyek miatt a Newsweek olvasói tévesen ítélhetik meg a választásokon győztes párt, és ami fontosabb: a magyar választók többségének nézeteit, indítékait.

  1. „In Hungary the Fidesz Party won big in recent elections with attacks on "Jewish capital…which wants to devour the entire world." To the right of Fidesz is the openly anti-Jewish Jobbik Party, which won just two seats fewer than the Socialists. Its leaders want to wear the neo-Nazi uniform of the pre-1939 Hungarian Guard when they take their seats in Budapest's Parliament.” („Magyarországon a Fidesz óriási győzelmet aratott a mostani választásokon azzal, hogy támadta »a zsidó nagytőkét, ami be akarja kebelezni az egész világot.« A Fidesztől jobbra található a nyíltan zsidóellenes Jobbik, amely csak két hellyel szerzett kevesebbet, mint a szocialisták. Vezetői, amikor elfoglalják helyüket a budapesti parlamentben, az 1939 előtti Magyar Gárda neonáci egyenruháját akarják viselni.”)

  MacShane azt állítja, a Fidesz a zsidó nagytőke elleni támadásokkal győzött a választásokon. Ez nem igaz. A fenti kijelentés Molnár Oszkártól származik, akit, bár 2006-ban a Fidesz színeiben győzött, a fenti kijelentés nyilvánosságra kerülése után leváltottak a párt választókerületi elnökségéből, majd a párttagságát is elvesztette. A 2010-es választásokon a Fidesz jelöltje Molnár Oszkárral szemben indult.
 
  Továbbá: bár a gárda megalakulásával és létezésével nem értünk egyet, le kell szögezni: 1939 előtt nem létezett Magyar Gárda. Sőt, ez a szervezet csak 2007-ben jött létre, de 2009-ben a bíróság jogerős ítéletében fel is oszlatta őket. Az egyenruha nem náci jellegű, inkább magyar népviseletre emlékeztet.
 
  A radikális jobboldali Jobbik az utóbbi egy évben a legkeményebb kritikával él a Fidesszel szemben. A Fidesz és a Jobbik nézetrendszere élesen elkülönül egymástól. Orbán Viktor a kampány kezdetén kijelentette: nem fognak koalíciót kötni a Jobbikkal, illetve semmilyen formában nem kívánnak együttműködni velük. Orbán a Jobbik programját nem látja összeegyeztethetőnek a saját pártjáéval.
 

  2. „Blaming the Socialist government, globalization, and international capital was easy. But Fidesz went further. In a bid for votes on the far right, a Fidesz parliamentarian, Oszkar Molnar, says it's time to give "primacy to Hungarian interests over those of global capital, Jewish capital." („Könnyű volt vádolni a szocialista kormányt, a globalizációt és a nemzetközi tőkét. De a Fidesz tovább ment ennél. A szélsőjobboldali szavazatokért folyó licitben a Fidesz parlamenti képviselője Molnár Oszkár azt nyilatkozta, itt az ideje »előtérbe helyezni a magyar érdekeket, a nemzetközi tőkével, a zsidó nagytőkével szemben«”)

  A Fidesz ellenzéki pártként természetesen vádolta és kritizálta a szocialista kormányt Magyarország rossz gazdasági helyzetéért. A Fidesz ugyanakkor soha nem vádolta a globalizációt és a nemzetközi tőkét.

3. „Fidesz has a massive majority built on attacking "Jewish capital" in language even Haider didn't dare utter.” („De a Fidesz erős többség birtokosa, amelyet a »zsidó nagytőke«  támadásával alapozott meg, olyan nyelven, amelyen még Haider sem merészelt volna megszólalni.”)

  Ez a megállapítás az első bekezdés megismétlése. Szintén téves állítás, mi több, a magyar választópolgárok nagy többségének zsidóellenesnek való beállításáról van szó. A Fidesz nem támadta a zsidó tőkét, és nem idegenellenes kampánnyal győzött nagy többséggel a választásokon.

  2010. április 22.

A Mandiner szerkesztősége

(Levelünket elküldjük a Newsweek-nek)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr771942750

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit írnak rólunk? 2010.04.23. 14:58:24

Bár jómagam sosem értékeltem túl a nyugati sajtó ellenőrző, véleménynyilvánító szerepét, úgy látom, hogy azért mégis érdemes néha utánaolvasni, hogy miket is írnak rólunk, magyarokról. Nem a bizalmi tőke szempontjából, és nem is azért, mert politikaila...

Trackback: Miért baj, ha külföldön rosszakat írnak Magyarországról? 2010.04.22. 18:40:26

Egy ország  nemzetközi megítélését, divatosabban „puha erejét” igenis befolyásolják a róla megjelenő külföldi vélemények. Leszűkíthetik mozgásterét, ronthatják alkupozícióit. A bécsi Kurierban Paul Lendvai arra figyelmeztette az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WonderCsabo 2010.04.22. 18:17:29

Nagyon örülök hogy megírtátok, talán az összes ilyen gennynek meg kéne! Bár magasról leszarják, és nem fogják korrigálni a cikket, de legalább nem hagytátok tétlenül, derék!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 18:28:53

Igen, Igen, a Fidesz az utóbbi időben élesen elkülönült a szélsőjobboldaltól. Ebből a szempontból akár örülhetünk is a jobbik létének. Mert azért néhány évvel ezelőtt ez nem volt ennyire egyértelmű. Nem egy brit marhának, aki azt sem tudja, mit beszél, hanem nekünk sem.

Másrészt a gárda egyenruhája nem magyar népviseletre emlékeztet, ez meg a ti részetekről csúsztatás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 18:45:32

@El Topo (Sgt. Elias): "Másrészt a gárda egyenruhája nem magyar népviseletre emlékeztet, ez meg a ti részetekről csúsztatás. "

Nincs csúsztatás, te nem láttál még magyar népviseletet. (Ami kicsit ciki...)
Látogass el székely falvakba vasárnap, az összes legény bizony "gárdaruhában" lesz.

egrized 2010.04.22. 18:46:28

A norvégoknak is írjatok valamit!

Lovastengerész 2010.04.22. 18:55:06

na, tetszenek látni, ezért kell odafigyelni rá hogy mit kommunikálunk.
nem elég jól politizálni a látszatra is ügyelni kell.
nehéz mesterség ez...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 18:55:43

@TaTa86.:

Érdekes amit mondasz, én többször is jártam Erdélyben, székel y falvakban, vasárnap is. Nem volt senki népviseletben.
Viszont semmiféle népviseletet nem ismerek, aminek része lenne a bakancs, az ellenzős sapka, vagy az árpysávos nyakravaló.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:00:49

@El Topo (Sgt. Elias): Igen, ezért írták azt hogy "emlékeztet".
Bakancs helyett ui fekete csizma van, bézbólsapka helyett kalap.

"Érdekes amit mondasz, én többször is jártam Erdélyben, székel y falvakban, vasárnap is. Nem volt senki népviseletben."
Úgy látszik nem figyeltél eléggé :) Én bizony láttam ilyen náczikokat arrafelé.

greybull 2010.04.22. 19:04:25

a szocik - legyenek akár itthon, akár máshol - mindig, mindenhol, mindenkor: mocskos hazug gecik. Szoci-gecik. Egy és ugyanazok. Perelni kellene a faszkalapot itt is ott is. Hadd legyen nyilvánosság - előbb-utóbb le kell hozni az ellenérveket is.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 19:06:22

@El Topo (Sgt. Elias):

Kevered a vágyaidat a valósággal. Szintén MÁV -károsult? :)))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:10:12

@El Topo (Sgt. Elias): http://archiregnum.blog.hu/media/image/TaTa/Erdély2007.július 110.jpg

Ez saját kép.

De vannak jobbak is: www.szomszedvarak.hu/images/000_kalota_nepviselet_05.jpg

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 19:10:40

@TaTa86.:

Akkor mitől emlékeztet magyar népviseletre? Tehát mondjuk nem stimmel a lábbeli, a nadrág, és a fejfedő, meg a nyakravaló. Akkor mi? A fehér ing? Ne vicceljünk már! Ezzel az erővel akkor a gárda egyenruhája a bankpénztárosokra is emlékeztet. Ők is hordanak fehér inget.

Aki meg népviseletet hord, az tegye nyugodtan, főleg Erdélyben!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 19:11:42

"Denis MacShane brit munkáspárti képviselő"

Ugorjunk!

A brit munkáspárti képviselők, mint tudjuk, lopósak, megvesztegethetők, megvehetők. Éppen hazudni ne hazudnának?

Denisz, a komisz, nem téved, hanem szemérmetlenül hazudik:-( Bizonyára jól megfizetik érte:-(

ü
bbjnick

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 19:12:52

@TaTa86.:

Jó, ez mondjuk népviselet. Tényleg hasonlít a gárda egyenruhájára, főleg ha kikapcsolom a monitort és úgy nézem.

Bloodscalp 2010.04.22. 19:13:21

A Mandiner szerkesztősége

(Levelünket elküldjük a Newsweek-nek)

ne csak mi bolondos magyar állampolgárok, hanem brit európai társaink is röhögjenek rajtatok?:)))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 19:15:02

@El Topo (Sgt. Elias): Jól van, legyen igazad, a Gárda csakis a Waffen SSre emlékeztet.
Mindenki Náczi!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 19:15:52

@El Topo (Sgt. Elias):

Én nem vagyok erdélyi, de nekem is van olyan fekete csizmám, fekete csizmanadrágom, fekete mellényem és "kisnyakú" fehér vászoningem, ami a "gárdaegyenruhához" igen hasonlatos. Kalapom pedig több is. Még nagyapámtól és feleségem nagyapjától örököltük a "cuccokat", becsben is tartjuk azokat.

ü
bbjnick

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 19:16:51

@TaTa86.:

Nemnem, nem mindenki náci. Éppen ezért gondolom, hogy az egyébként mértéktartó mandinernek pont nem kéne gesztusokat tenni a szélsőjobb felé.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 19:18:22

Most látom, ez a Denis ír-lengyel gyerek. Amerikában halmozottan idiótának számítana. De itt, Európában bezzeg megpróbál visszaélni a pozitív előítéleteinkkel. Sikertelenül.

Nem tud róla, de tulajdonképpen LMP -s.
en.wikipedia.org/wiki/Denis_MacShane

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 19:19:17

@bbjnick:

Hadd ne kelljen már többször elmagyaráznom: a népviselethez hordott csizma és a katonai bakancs közötti különbség lényeges. A kalap és az ellenzős sapka közötti éppen ennyire. A csizmanadrág és a gárdisták fekete katonai nadrágja közötti különbség is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.22. 19:19:37

Nem semmi!!! Részemről is megy egy köszönet nektek, hogy elküldtétek a Newsweeknek.

virtual landscape (törölt) 2010.04.22. 19:21:57

Istenem, deja vu-m van, hogy három hete levelezek egy agyhalott tlp-i főépítésszel. Pont így udvariaskodva írom én is le neki, nem igaz, téved, állítása nem felel meg a valóságnak, nem bontja ki a valóság szirmocskáit, stb. Természetesen falra hányt borsó, hisz mögötte egy multinacionális pénzügyi & ingatlan holding áll (telekspekuláció cca.)

Szóval, a nyúzvík is le fogja szarni, ezek ilyenek.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 19:22:51

@Bloodscalp:

Szasz Mari! Volt itt röhögni? Sírjá'!

Bell & Sebastian 2010.04.22. 19:25:10

@El Topo (Sgt. Elias):
Mondom, hogy fingod sincs, miről hadoválsz!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 19:26:27

@Bell & Sebastian:

Te, ez nem úgy működik ám hogy te megmondod, hogy nekem miről van fogalmam, meg miről nem.:)

Bell & Sebastian 2010.04.22. 19:31:45

@El Topo (Sgt. Elias):
A paraszt és műparaszt közti különbséget zongorázni lehet! :)

Esetleg ha az egyenruha-szállítóról ejtenél egy szót, megköszönnénk. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 19:36:56

@Bell & Sebastian:

Esetleg kérdezz meg valakit, aki hordja! Mi közöm nekem a szállítóhoz?
És mi köze a szállítónak bármihez?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 19:37:57

@Bell & Sebastian:

Hű, ez a Denis egy nagyon terhelt f*szi. Volt ez már minden, újságíró, gazdasági szakember, szakszervezetis... Olyasféle alak, mint a mi szocijaink (tisztára egy Lamperth Mónika:-/) A magánéletét meg már jobb, ha nem is bolygatjuk:-(

Képtelenség, hogy ennyire ne legyen képben, mint a cikk mutatja, egyértelműen egy alja, megfizetett (és/vagy megzsarolt) provokátor:-(

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 19:41:52

@El Topo (Sgt. Elias):

A "gárdaruha" gyakorló népviselet:-)

ü
bbjnick

bryan 2010.04.22. 19:44:24

Remélem a választ is közlitek majd, bár az egyenruhás maszatolás kicsit félre fogja vinni az ügyet. (Nem volt magyar gárda '39 előtt de a ruha nem olyan mint a népviselet, blablabla.) De a szándék dicséretes. Köszi.

tölgy1 2010.04.22. 19:49:07

A magyarok nyilasaitól ments meg Uram minket!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.22. 19:50:14

@Bell & Sebastian:
lengyel? persze, valami pólisi. lengyel! LOL

Oblomov 2010.04.22. 20:04:39

@El Topo (Sgt. Elias):
nyilván a gárdista kisasszonykák viselete emlékezteti népi viseletre a redakciósokat. (Kínaiék lőhettek párat a népi Koreában.)

tevevanegypupu 2010.04.22. 20:05:42

Szivesen vennenk ha foglalkoznanak a kulonbozo orszagok kulonbozo nemzeti gardaival is, az is erdekel minket. Esetleg kezdetnek mindjart az amerikai nemzeti garda. Vagy ott van egy viccesebb amerikai egyesulet, a klu-klux-klan. Hogy azok hogy mokaztak es mokaznak a feketekkel, annyira mulatsagosak. Es meg csak felni sem kell toluk, csupa feherben jarnak mint az artatlanok.
Vajon miert erdekli oket annyira a magyar garda? Kit bantottak eddig es ugy egyaltalan mi a feszkes kozuk van hozza? Hogy merik ketsegbevonni annak jopar szazezer embernek a jogat arra, hogy demokratikus uton egy szelsojobbos, Magyarorszagon hivatalosan engedelyezett partra szavazzanak? Egy olyan orszag ujsagiroja, ami megtamad egy fuggetlen allamot hazugsagokra alapozva, tobb millio embert megolet a demokracia neveben, szazakat hurcol el pusztan gyanu alapjan es zar be bortonbe, hogy mer emberi jogokrol beszelni? A garda (amit kulonben betiltottak) Magyarorszag es a jovendo kormany dolga - polgari demokratikus - senkinek nincs koze hozza. Foleg ugy nincs, hogy fogalma nem lehet ezek szerint a magyar belpolitikarol.

Oblomov 2010.04.22. 20:06:47

@Oblomov:
mármint a kamerájukkal, mi mással.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 20:19:01

@bbjnick:
Maga nagyon ravasz!
Hogy becsempészte ide is a legnagyobb magyar zsidó faló Páger Antalját! Hogy nem szégyelli magát? :)

Bell & Sebastian 2010.04.22. 20:22:26

@Grift:
Ez csak amolyan Lolkabolka-lengyel és körülbelül annyira hegylakó, mint egy kőszáli kecske.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 20:23:04

@Bell & Sebastian:

Remek. Mintha nem én kérdeztem volna az egyenruháról, hanem éppen te.
És most, hogy elláttál ezekkel remek linkekkel, mi van?

Bell & Sebastian 2010.04.22. 20:29:09

@El Topo (Sgt. Elias):
Gondoltam elterelem a figyelmedet az önfertőzéstől.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 20:32:12

@Bell & Sebastian:

Autoinfectio? Nem akarlak elkeseríteni, de kicsattanok az egészségtől.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 20:39:17

@El Topo (Sgt. Elias):

Önfertőzés

(onania, masturbatio), a nemi kéjérzés természetellenes kiváltása a legkülönfélébb fogások által. Előfordul mind a két nemnél egyaránt és pedig különösen a nemi inger ébredésének idejében, a fanosodás korában. Ritkább esetekben gyermekek is űzik az Ö.-t, rendesen azonban vagy felnőttek által kezdeményezve, vagy pedig más gyermekek példája után indulva. Az Ö. az inger és kéjérzés majdnem szakadatlan táplálkozása és ébren tartása, valamint az ennek folytán gyakori magömlések következtében a szervezetet gyöngíti és az idegrendszert nagy izgatottságban tartja. Az Ö. kihatását az egész szervezetre azonban még ma is igen tulzott módon és az okozatos kapcsolat helytelen alkalmazásával szokták tárgyalni. A fanosodás korában oly gyakori ideg- és elmebajokat leggyakrabban az Ö. rovására irják, pedig éppen megfordítva áll a dolog, t. i. a fanosodási ideg- és elmebajok egyik tünette az Ö., nem pedig azoknak oka. Mindamellett a serdülőket meg kell óvni az Ö.-től, mint olyan szenvedélytől, mely a szervezetet kétségtelenül gyöngíti, az állandó inger által a rendes munkától elvonja, szórakozottakká teszi a fiatalokat és magatartásukat, hangulatukat káros módon befolyásolja. Különös figyelmet kiván az, hogy a gyermek illetőleg serdülő rossz példa által (cselédek kezdeményezése!) ne vitessék az Ö.-re. Minden orvosi és lokális kezelés több kárt okozhat, mint hasznot, mert az önfertőző figyelmét a legnagyobb mértékben éppen oda irányítja, ahonnan azt elterelni volna feladata. Az Ö. megszüntetésére csak egy alkalmas mód van és ez a legmesszebb menő felügyelet. Amennyiben pedig az Ö. valamely fejlődő elme- vagy idegbajnak egyik tünete, az alapbaj helyes kezelése foganatosítandó.

Forrás: Pallas Nagylexikon

flippant 2010.04.22. 20:41:27

A Gárda csak egy reakció a nemzet immunrendszere részéről a fertőzéssel szemben. Szüntessétek meg a CB-t és nem lesz szükség Gárdára.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 20:42:38

@bbjnick:
Gyönyörű. Milyen csodása elavult kifejezés, milyen bizarr módon ásatag szócikk!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 20:43:03

@El Topo (Sgt. Elias): "Éppen ezért gondolom, hogy az egyébként mértéktartó mandinernek pont nem kéne gesztusokat tenni a szélsőjobb felé."

Ez nem gesztus hanem tényközlés. Mellesleg akkor szerinted mihez hasonlít a formaruha? Mert szerintem határozottan a népviseletre hajaz.

(Vicces is lenne egy valódi félkatonai szervezet fehér inggel...)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 20:45:40

@flippant:

Mindenki tartsa távol magát a 27 Mhz-s sávtartománytól?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.22. 20:47:12

@TaTa86.:

De, ez gesztus, másként fogalmazva maszatolás. Ugyan miért lenne vicces fehér inggel?

Leskelődő 2010.04.22. 20:54:45

@bbjnick:
Mondhatni sima szájú. De mások sem szeretik őt, még ha krokodilkönnyeket hullat is éppen:
www.thejc.com/blogpost/crocodile-tears-denis-macshane
Mellesleg, a cikkben említett, MacShane által leantiszemitázott Kaminskiról már volt szó itt a mandineren: „Majd egy hónappal később a tudjukmiféle reakciós Daily Telegraphban megjelent egy nyílt levél, amely a lengyel főrabbira hivatkozva elutasítja, hogy Kaminski” antiszemita lenne. (mandiner.blog.hu/2009/11/19/jozan_vezeto )
Mr. MacShane... pfffh

Bell & Sebastian 2010.04.22. 20:54:51

@bbjnick:
Az onániával bizony alaposan beletrafált!
Ha nincs (Onan valódi vétke) megszakad a tiszta vérvonal. A tipikus rabbinikus csűrést-csavarást egyszer már kikerestem.

Bush alapvetően ide hivatkozott, jó mi?
Akkor szaporodnak csak igazán, ha nem szaporodnak!

(nagyon röhög)

Bell & Sebastian 2010.04.22. 21:06:42

@Grift:
Mi tagadás, igazolni látom az Ószövetséggel kapcsolatban kifejtett alaptézisét :)))

levee 2010.04.22. 21:09:41

TaTa, ne beszélj már hülyeségeket. :)) A gárdaruhának semmi köze nincs a népviselethez. Lehet szépíteni meg minden, de azért a bézbólsapka és a bakancs az minden, csak nem népviselet. Ne akarjuk már a népviseletet égetni, jó? :-)

Bell & Sebastian 2010.04.22. 21:17:59

@levee:
A nemzeti-liberális olyan, mint az a zabigyerek, akinek se apja, se anyja, viszont nagyon érdekli a családfa-kutatás.

mbarna 2010.04.22. 21:18:09

Oh, én pont ma reggel olvastam a cikket, nekem is rendesen tátva maradt a szám...

annyiban egyébként talán téves mandinerék közlése, hogy a cikk célja nem konkrétan a fidesz fasisztázása, hanem a szerzőnek a jelek szerint egész kelet-európáról ez a véleménye (kb párhuzamosan mutatja be a régióban történteket, magyarország csak az egyik szál, lengyelország is megkapja ugyanezt, és rövid szellemes megjegyzések formájában a csehek is)

és mivel nagy-britannia 2005-ig európa minisztere írta, nem biztos, hogy a newsweekkel van baj, inkább azt jelzi jól a cikk, hogy milyen elképesztő pozitív a renoménk az egyesült királyságban (enyhítő körülmény: a briteknek európáról en bloc nem túl kedvező a véleményük...)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.22. 21:18:37

@Bell & Sebastian: Isten hozta a klubban :-D

mbarna 2010.04.22. 21:19:30

jaj, vagyis természetesen nem nagy-britannia, csak az egyesült királyság, de bonyolult ez :D

levee 2010.04.22. 21:20:38

@Bell & Sebastian: ez most hogy jön ide? :) amúgy köszi a bókot (kár hogy nem nemzeti-liberális vagyunk, de ebbe most ne menjünk (nem megyünk) bele).

Kivlov 2010.04.22. 21:22:06

meddig süllyed még a zsindex???

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.22. 21:23:59

@Bell & Sebastian: "olyan, mint az a zabigyerek"

Kolléga! Ismerve levee írásait azt tudom mondani, hogy ez a kritikai megjegyzés valami rendkívüli mértékben mellément.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.22. 21:31:28

Pedig jó lesz, ha hozzászoktok fiúk. Nekünk is hozzá kell most szoknunk dolgokhoz, nektek is. Ez van.

Egyébként szánalmas ez a levél. Leírhatjátok, hogy a Fidesz nem is támadja a zsidó nagytőkét, de bármelyik Fidesz-párti média (pld. mandiner) hozzászólásaiból illusztrálhatja a jobboldal nyilvánvaló antiszemitizmusát. Azok a szerencsétlen nyomik egyszerűen csak rezonálnak arra, amiket a politikusok sugalmaznak.

Takarítsátok ki a disznóólatokat és akkor nem lesz rossz a nemzetközi sajtótok sem. Ez csak egy tanács. Persze írhattok olvasói leveleket is, kb. három perc lecsekkolni, hogy kik vagytok és miket mondanak a blogotokban.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.22. 21:34:14

@Kettes: Köszönjük. Gondolom az apanázs átvételéről is kéne gondoskodni ugyebár. De most tényleg azt tetszik gondolni, hogy itt nem gondolkoznak, vagy mi?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.22. 21:35:41

Hát, most kicsit lusta vagyok, szerintem a 2. pontban írtak "nem fejtik ki az valóság minden szeletét", de az 1.és 3. teljesen egyetérek, csak az nem világos, hogy minek írtátok le kétszer.

Szerintem a 3 pont:
1. A Fidesz NEM a zsidó tőke ellenességgel nyert.
2. Molnár Oszokár (ahogy írtátok) ki lett zárva (megírhattátok volna azt is, hogy a Jobbik visszalépett a javára)
3. A tárgyi tévedés a Magyar Gárdáról

Mindegy, így se rossz, legaább vettétek a fáradtságot.

m.logic 2010.04.22. 21:36:21

Ez a brit strici azt sem tudja, hogy Mo-n se 1939 előtt, se után nem volt nácizmus.

Nebameg 2010.04.22. 21:36:56

Basszus! Ha a gárda egyenruhája a nadrág, ing okán emlékeztet a népviseletre, akkor ma jóformán minden férfi népviseletben volt. Csak a magyarok ősi totemállata az oroszlán nem volt ráhímezve a kabátjukra. A bézbólsapka meg legalább 20 éve népviselet Magyarországon. Ugye.
A bakancs sántít picit, de sötétben, messziről hasonlít a csizmára.

==T== 2010.04.22. 21:41:35

@El Topo (Sgt. Elias): Engem a Fideszben ez a folytonos cikk-cakk, az állandó megfelelési kényszer zavar.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.22. 21:43:13

@Mihint: Azt tetszem gondolni, hogy a jó nemzetközi médiának nem az a titka, hogy sértődött kioktató leveleket irkálunk.

==T== 2010.04.22. 21:43:37

A newsweekes cikk amúgy rávilágít arra, hogy a fidesz bárhogy nyalhat ezeknek, akkor is az a fasiszta, akire az szdsz közeli értelmiség azt mondja. A Jobbikosok legalább megtanulták ezt lesz*ni.

m.logic 2010.04.22. 21:45:58

@Nebameg: Tudod, nem csak a kisebbségeknek vannak emberi jogaik. Képzeld el, milyen sipákolás menne itt, ha betiltanák a kipát... Semmi, csak két diktátor (Gyurcsány, Drazsé) rendelete(nem is törvény) tiltja az egyenruha viselését. De az Új MG nem is = a régivel.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.22. 21:47:29

@Kettes: Ja, hallgatunk, mint szar a gazban, azt inkább? A jó nemzetközi médiának pedig szvsz. ára és nem titka van.

is 2010.04.22. 21:49:53

nana, 2008 őszén, meg a 2008-as évértékelőben egy Orbán Viktor nevű faszi belengette a kapitalizmus végét, és valami abszolút újjal kecsegtetett, és jól megkritizálta a nemzetközi nagytőkére épülő, globalizált, de most már láthatóan megbukó, rendszert.

link: hvg.hu/itthon/20090306_orban_viktor

üdv, a Cavinton tablettátok.

ibn_battuta 2010.04.22. 21:50:14

Idézet a cikkből:

Fidesz has a massive majority built on attacking "Jewish capital" in language even Haider didn't dare utter.” („De a Fidesz erős többség birtokosa, amelyet a »zsidó nagytőke« támadásával alapozott meg, olyan nyelven, amelyen még Haider sem merészelt volna megszólalni.”)

A fordítás jobb lenne így: ... olyan nyelvezettel, amelyet ... volna használni.

Nem mindegy, hogy "in language" vagy "in a language".

Feljebb az angol nyelvű szövegben tárgyi tévedés, hogy a Jobbik két képviselővel kevesebb küld az Országgyűlésbe. Talán az MSzP-hez képest két százalékpontos lemaradásukra gondolhattak.

Monarch (törölt) 2010.04.22. 21:51:52

A gardaruha mindenesetre a masodik vilaghaboru elotti/alatti fasiszta/nemzetiszocialista vagy ilyen jellegu felkatonai szervezetek egyenruhajatol legalabb olyan messze van, mint a nepviselettol, ha nem sokkal messzebb.

A fekete melleny es feher ing komboja, fekete nadraggal, labbelivel, es fekete fejfedovel kombinalva elegge nepviseletszeru, az arpadsavos kendo a Beatrice rajongok viseletet kepezo baboskendore emlekeztet leginkabb, a sapka az a magyar katonai sapkara (a masodik vilaghaborus magyar katonai viselet ellenzo nelkuli volt, viszont a nemet M43-as sapkara hasonlit - ahogy a mai Honvedseg sapkaja is), a nadrag egy sima nadrag (nem tudom, mit jelent a katonai nadrag, en szoktam hasonlo nadragban jarni, pedig elegge civil az oltozetem), a bakancs meg barmifele rendori/katonai/polgarori/stb. jellegu, hangsulyozottan felkatonai szeru szervezethez illeszkedik. Amugy a bakancs az nem mas, mint modern, fuzos csizma, ma mar hetkoznap senki nem hord csizmat, hanem bakancsot. Igy nezve a csizma helyettesitese bakanccsal, es a kalap helyettesitese bezbol (vagy masmilyen, szerintem ez nem igazan bezbol) sapkaval affele modernizalt nepviseletnek is tekintheto.

Az biztos, hogy nem naci viselet a garda ruhaja.

bgp 2010.04.22. 21:54:59

Bár nem szeretem a Fideszt, ez elég durva hazugság.
Vajon ki súghatott az újságírónak?
Ekkora baromságot nem tud magától kitalálni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 21:56:14

@Kettes:

"Takarítsátok ki a disznóólatokat és akkor nem lesz rossz a nemzetközi sajtótok sem" --- írod.

No, ez a beszéd! Ezt mán szeressük:-D

Jól mondta az öreg Móricz Zsiga bátyánk: Liberálisokból lesznek a fasiszták!

Ez a vak arrogancia, ez a vak és üres gőg, hitetlenség és tudatlanságszülte irigység és gyűlölet...

Nagy irodalma van ennek. Szabó Dezső (fiatalkorában kemény libsi) szépen ír erről az Elkergetett istenekben. Vagy a jó Chesterton (ifjúságában leglibsibb libsi) munkásságának nagyobb része ezt a kérdéskört járja körül. Vannak, akik a korral érnek és vannak, akik nem:-)

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 22:01:37

@Kettes: "Takarítsátok ki a disznóólatokat és akkor nem lesz rossz a nemzetközi sajtótok sem. Ez csak egy tanács."

Hát persze. :)
Cinikus vagy vagy hülye?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 22:02:09

@Bell & Sebastian:

Brrr!!! #:-/

"Mélységes mély a múltnak kútja. Ne mondjuk inkább feneketlennek?

Feneketlennek még akkor is és talán éppen akkor, ha kizárólag és egyedül az ember az, akinek múltjáról kérdés és szó esik: ez a rejtélyes lény, aki a magunk természeti-gyönyörűséges és természetfeletti-nyomorúságos létének tartálya, s akinek titka érthető módon minden kérdésünk és szavunk alfája és ómegája, s minden szavunkat hévvel és szorongással és minden kérdésünket izgatott sürgetéssel telíti. Mert éppen ekkor történik az, hogy minél mélyebben fürkészünk, minél messzebbre hatolunk és tapogatózunk a múlt alvilágába, az emberinek, történetének, művelődésének kezdeti alapjai tökéletesen megmérhetetlennek bizonyulnak, s mérőónunk elől, bármily kalandos távolságokba gombolyítjuk alá zsinegét, mindig újra és tovább húzódnak vissza a feneketlenségbe. Találóan mondhatjuk itt, hogy "újra és tovább", mert kutató buzgalmunkkal a kikutathatatlan incselkedő játékot űz: látszatmegállókat és úti célokat kínál, melyek mögött, amint elértük őket, újabb múltszakaszok tárulnak föl, ahogy a partjáró bolygása sem ér soha véget, mert minden egyes megmászott agyagos fövenykulissza mögött új távolságok csábítanak új hegyfokok felé.

Így vannak feltételes jellegű kezdetek, melyek bizonyos közösség, néptörzs vagy hitcsalád külön hagyományának őskezdetét jelentik gyakorlati-ténybeli értelemben, úgyhogy az emlékezet, ha talán tudja is, hogy a kút mélyének evvel még korántsem ért komolyan fenekére, nemzeti szempontból megnyugodhat, s személyes-történeti megállapodáshoz eljuthat efféle őskezdet révén..."

ü
bbjnick

MiKeyRuLeS 2010.04.22. 22:03:57

Én járattam a Newsweeket, de nagyon demagógul liberális. Nem csak az itthoni viszonyokra értem, hanem az amerikai és nyugat-európai viszonyokhoz képest is. A Kertész-féle balhét is úgy értelmezte, hogy az ártatlan zsidót Magyaroszágon utálják, mert bírálni merészel. Nála, ugye, a német seggnyalás, és a hazugság (nálunk nem lehetett hallgatni könnyűzenét, nem lehetett világirodalmat olvasni) volt inkább a probléma.

Komoly és pártatlan körök nem is veszik alapul a Newsweek felfogását, így azt írnak, amit akarnak.

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:04:39

JÉ ÉSZREVETTÉTEK?

csak most? csak a fidesz miatt? (amúgy a fideszről is írtak már hasonlókat)

amikor a MIÉP, Jobbik kapcsán nácizzák vicsorogva Magyarországot, akkor kurvára nem tűnik fel, hogy azért nna, álljon már meg a menet, sőt azok közül, akik most elhűlve nézik ezt, olyankor örömködnek.

mint pl a tegnapi, az amerikai zsidónáci Richard Field féle szennyen...

ezt hívom én zsidó riadóláncnak. de manapság már ez már nem jó kifejezés, mert annyira átment mainstreambe a dolog, hogy már az ecceri gój újságíró is annyit lát az országból, hogy ez itt egy náci ország.

ugyebár ezt egyesek weyerbélázásnak hívják, de ennek vezéralakjai a gyalázatos haraszti miki, vásárhelyi maris és heller ági féle zsidónácik. fujj.

röviden a séma: hazai zsidó felhívja a külföldi zsidót, lediktálja mit kell írni, megjelenik, a hazai zsidó meg ajvékol, hogy na már a külföldről is nácinak látszunk. ez megy 20-23 éve.

hol merik ezt megengedni maguknak a zsidók? miért csak itt? miért nem hitelteleníti kreált ügyekkel, vagy egyszerűen likvidálja balesetnek beállítva ezeket az NBH? milliárdokban mérhető károkat okoznak ezek a férgek az országnak.

és kimondom: az indítékuk az, hogy ők zsidók, mi meg gojok vagyunk. a hazai zsidóság nagy része csak a permanens -amúgy már nácizmusba hajló - álantifasizmusban tudja megélni a zsidóságát. ez az identításuk alapja: gusztustalankodni a származásukat felhasználva, majd minden kritikát vicsorgó nácizás és antiszemitázással vegyítve lesöpörni az asztalról. bayer írt erről egy jó cikket :)

meg kell nézni,hogy kikre hivatkoznak, kiket szólaltatnak meg ezek a cikkek: állandóan valami SZDSZ-es zsidó. hack péter, fleck zoltán, vásárhelyi maris, régebben haraszti miki, mostanában már inkább hanti vili.

a legjobb a gárda megalkulása kapcsán vmelyik angol nyelvű világlapban megjelent cikk volt. az egyik, szimplán csak huszonéves budapesti egyetemistaként megszólított echte zsidónevű köcsögre rákeresve vmi büdös SZDSZaktivistát dobott ki a google.

ez egy tudatosan felépített rendszer, aminek a célja az ország totális lejáratása. hol, melyik országban működhetne egy ilyen izraeli-amerikai pénzen fenntartott cionista hálózat?

persze lehet itt most newyork-telavív tengelyezni, de ami Palmer óta egyértelmű (Göncz apó nyakunkra ültetése, SZDSZ paktum kikényszerítése, elszámoltatás elmismásolása), hogy az USA Magyarországgal való kapcsolata zsidó irányítás alatt van. Miért mindig zsidót küldenek ide nagykövetnek? soha egy néger? soha egy ázsiai, egy 3. generációs amerikai magyar? mindig zsidó? és mindegyik antifasisztáskodással, meg belügyekbe való beugatással kezd?

itt az a mostani LMP-s buli. látott már valaki nem zsidót az LMP-ben? sokkal egyértelműbben zsidó párt, mint az SZDSZ valaha volt. és ki a legnagyobb támogatójuk? a vérnáci amerikai zsidó Mr. Field. Aki ugyebár egész biztosan jó kapcsolatokat ápol a mindenkori nagykövettel, és hülye lenne a megfelelő kormányzati szerv nem a szolgálatába állítani...

Az LMP egy echte zsidó párt, amelyiket úgy tettek be a parlamentbe a hűbérurak.
nem véletlen siet a görög zsidó nagykövet az LMP-hez elsőnek már 9kor. egy 1 éves, jelentéktelen párthoz. egy párthoz, amit egy amerikai zsidó pénzelt, és amelyiknek minden ismert, nyilvánosság előtt megjelent 'arca' tök véletlenül zsidó.

fél 10kor-10kor ez már kisebb botrány a neten, ezért gyorsan még elmegy másik 3hoz, a Jobbikot persze kivéve, mert ők nácik.

2002ben az MSZP meg az SZDSZ székházban dzsemboriztak az amerikai és izraeli nagykövetek, amin akkor a spectator nevű angol újság zsurnalisztája eléggé kakadt. nem csoda, ez a diplomáciában is csak magyar sajátosság. a spectator is megjegyezte: vajon mekkora botrány lenne angliában abból, ha az izraeli vagy az amerikai nagykövetek ennek vagy annak a pártnak a székházában dzsemborizva töltenék a választás éjszakáját.

máshol ezt a nagykövetet már hazazavarták volna, és Richard Fieldet is vagy kiutasították volna, vagy letartóztatják.

a témához szorosan visszakanyarodva:
a hangoztatott témából lehet tudni, hogy az összes ilen szar itthonról, véresszájú zsidók által kreált hazugságok.
honnan venné egy angol, vagy egy amerikai, hogy az Áprád-sávos lobogó náci jelkép? vagy hogy a gárda nyikasegyenruhában van?

ez a legjobb. emlékszem, amikor alakult a gárda midnenki hogy meglepődött, hogy jé ez nem is az a nyilasegynruha, amivel előtte ijesztegettek, a bohócok valami népies viseletre hajazó szerkóban vannak.
a sajtó 1 napig tanácstalankodott, hogy mi legyen, de mivel már kész volt a hadjárat arra építve, hogy ez pedig nyilasegyenruha, így hát mit sem törődve a valósággal, azóta is nyomatják ezt. úgyse tudják az emberek az milyen volt, főleg külföldön, és hiába derült ki ez akkor nyilvánvalóan, a sajtó agymosó hatása elég erős, hogy egy ilyen kis apróságot elfedjen.

ezt a hálózatot fel kell számolni, és az amerikai-izraeli diplomáciával a háttérben meg kell értetni u.azt, amit más országok is...hogy hol a határ.

mert azért az kibaszott furcsa, hogy úgy vagyunk mi Európa number1 náci nemzetévé kikiáltva, hogy a TV-ből szinte csak zsidó néz rád, hogy a parlamentben az 1%-t azért jócskán meghaladó arányban vannak képviseltetve, de más vezető pozíciókban is ez a helyzet.

meg különben is: népirtó náci férgek ne nácizzanak már minket. akiknél a 60-as években a négernek kuss volt, és a busz hátuljában utazhatott, ha utazhatott egyátalán, aki kiirtott majd 4 millió vietnamit és lassan már u.ennyi irakit, akik egy boccsal elintézi esküvői tömegek szarrá bombázását, aztán csodálkozik, ha egy túlélő, akinek 100 rokonát a szeme előtt tépte darabokra a bomba, a saját módján megpróbál visszavágni, aki ellopja más nép földjét, kiirtja, elüldözi,nyomorba tartja, a világot érzelmileg zsarolja, és pszichikailag és fizikailag is terrorizálja(elismert, vagy rejtegetett atomarzenállal), az ne ugasson.

UI: jah asszem oroszoknál a csatornából húznák ki ezeket, akik a külföldi újságokat ezekkel a hazugságokkal etetik, amerikában meg vagy autóbalesetet szenvedne, vagy egy lóval folytatott szexuális aktus során súlyos(esetleg halálos) sérülést szenvednének.

ajánlom az NBH figyelmébe ennek alkalmazhatóságát a mohácsi nővéreken és/vagy vásárhelyi mariskán.
fontos, hogy olyan eset történjen velük, ami egész eddigi tevékenységüket lenulázza, és hivatkozási alapként is megszűnjenek létezni.

hanti viliről vagy hack petiről is előkerülhetnének már a neverlandi fotók :D szal lenne itt dolga az NBH-nak bőven...

na küldjétek a podjedát, vagy a dubai repjegyet és szállodafoglalást..

Monarch (törölt) 2010.04.22. 22:05:20

@Kettes: Mivel a cikk hemzsegett a targyi tevedesektol, sot azokon alapult az egesz, ezert mereszelek ketelkedni abban, hogy a Fidesz viselkedesen barmi mulna.

Mert hat mi marad a cikk hazankkal es Fidesszel kapcsolatos allitasaibol, ha kiderul, hogy a Fidesz (a szeljobb organumok szerint Zsidesz) egyetlen vezeto politikusa se beszelt zsido nagytokerol (sot zsidokrol se), igy hat nem is nyerhette ezzel a valasztasokat, ha kiderul, hogy Molnar Oszkar ki lett zarva a Fideszbol, jelenleg Jobbik hatszellel fuggetlen, es ha kiderul, hogy eles ellentet van a Fidesz es a Jobbik kozott? Nagyjabol semmi. Annyi marad, hogy a szeljobber Jobbik kurvara eros, olyasmi, mint Le Pen partja.

Közöd?? (törölt) 2010.04.22. 22:09:30

haha röhögnöm kell, így járt a hülye fidesz, ezt hívják késő bánatnak. természetesen a cikk semmiben sem téved, hiszen a fideszben ma is nagyszámmal találhatóak antiszemita rasszista alakok, rajongótábor nagyrésze a mai napig nem érti miért kellett összeveszni a jobbikkal mikor a nézetrendszerük olyan közel áll hozzájuk, ciki:-)

Martian (törölt) 2010.04.22. 22:09:45

A Magyar Hírlap vagy a MN írhatna egy cikket arról, hogy Denis MacShane hányszor hazudozott és csalt saját hazája politikusaként is.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.22. 22:09:50

@Mihint: A jó hazai médiának van ára. Az ki van fizetve, nincs is vele gond. Csak magamat tudom ismételni: takarítsátok ki a disznóólatokat és jobb lesz a nemzetközi sajtótok is.

@bbjnick: Ne lovalld bele magad a hülyeségbe.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 22:10:01

@El Topo (Sgt. Elias): Mert gyorsan piszkolódik, és úgy csúnya, azonkívül teljesen alkalmatlan álcázásra.

Vagyis a gárdaruha pont azt a célt nem szolgálja, ami a gárdát gárdává tenné: nevezetesen, ebben a ruciban nem nagyon lehet verekedni.

@levee: ???
Komolyan nem értelek! Mit nem lehet ezen felfogni? Népviseletre HAJAZ. Vagyis nem az, de olyan, arra lehet asszociálni róla. De lehet, hogy perverz vagyok, és normális embernek erről is a holokuaszt jut eszébe...

Igen, a sapka és a sál nem az. De a sapka és a sál csak kiegészítő.

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:11:01

@bryan: nem tetszik a valóság,mi bazdmeg...

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:12:12

@Monarch: nincsenek zsidók? nincs zsidó nagytőke? nem akar felvásárolni minket? :D
vagy erről nem lehet beszélni, mert csak? :D

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.22. 22:12:27

@Monarch: Akkor lesz másik cikk. És mindaddig lesznek cikkek, amíg - de ezt már elmondtam. Ha nem értitek meg, az a ti bajotok.

blokkos 2010.04.22. 22:14:08

@m.logic: Kommunizmus sem volt. Mégis "komcsiztok" állandóan.

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:14:46

@bgp: "Vajon ki súghatott az újságírónak?"

hack petya, vásárhelyi maris, haraszti miki, fleck zoli, zoltai guszti esetleg a mohácsi nővérek...

nem magyar, az tuti...

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:17:17

a timesnak egy magyarországi rabbi (vajon melyik) azt nyilatkozta, hogy budapesten autók tömegei közlekednek "zsidómentes autó" felirattal.

én addig nem is hallottam erről, aztán mutattak egy képet, hogy egerben vmi hülye tényleg kiírta a sharanjára.

de a timesban ez már úgy jön le a budapesti rabbi elmondása alapján, hogy budapesten autók tömegei járnak ilyen matricával...

vagyok59 2010.04.22. 22:19:27

Mi lesz itt, amikor kitessékelnek pár állami cég mellől néhány zsidó "amerikai" üzletembert, akik liberális kapcsolataik révén vastagon profitált az állami korrupcióból.

Lesz itt olyan nácizás, hogy ihaj.

Martian (törölt) 2010.04.22. 22:19:27

Egyébként meg ki nem szarja le a Newsweeket... ha egyes külhoni itészeknek nem tetszik valami, legalább tudjuk, hogy most végre nem az ő seggük nyalásáról szól a pálya.

tcom 2010.04.22. 22:23:08

Hahaha!

1. A Fidesz korábban ha kellett önkormányzati választásokra szövetséget kötött a Jobbikkal.
2. Amíg hasznát tudták venni a szélsőségeknek a tüntetéseken, addig beengedték a saját nagygyűléseikre is a nyilas zászlókat.
3. Ha kellett együtt volt Orbán és Vona alapítója a polgári köröknek.
4. Amíg nem volt ellenség a kistestvér, addig a nyilas zászló egy árpádházi történelmi zászló volt Orbán számára.
5. 2006-ban a vezér odáig is elmerészkedett, hogy a szélsőjobbot megelőzve 3 napos ultimátumot adott egy még is csak demokratikusan, törvényesen megválasztott kormánynak a takarodásra. Miközben az igaz csak technokrata szabályhalmaz - alkotmány világosan kimondja, hogy csak a parlamenti többség válthat le egy kormányt még ha az a Gyurcsány kormány is. Az ország érdekében, mert még a mostaninál is rosszabb lenne a helyzet, ha fél évente el lehetne zavarni kormányokat. Önvédelem a nép butaságától. Ugyanez fontos lesz, ha majd a Fidesz áll 15%-on a felcsúti beszéd után.
A 3 napos ultimátum felteszi a kérdést, hogy vajon Orbán hogyan szerezte meg a jogi diplomáját? Jogász létére hogyan merészkedhet ilyen szintre?

Nyilvánvaló a sorsközösség a két jobboldali párté, a hasonló retorika, a hasonló módszerek.

Talán az igaz a post író szolgai Fidesz-védelmében, hogy azért ritkán zsidózott. Persze a nagytőkét illik szidni, ha mégis csak szükségünk van a szélsőjobb szavazóira. Ebben odáig jutott Orbán, hogy szerinte csökkenteni kell a külföldtől való függősségünket. Bravó!!! Arra gondolt, hogy csökkenteni kell az államadósságot. Csak azt nem mondta meg hogyan képzeli a siralmas államháztartás egyenlegét pozitív (!!!) irányba billenteni, miközben a jenlegi 4-5% hiány sem tartható?!
Orbán nyilatkozataiban totális ellentmondásokba keveredik. Hogyan lehet javítani az államháztartás egyenlegén, ha csökkentjük az adókat, de növeljük a kiadásokat (13. nyugdíj, gyes 3 év, a falusi iskolák költségeinek átvállalása, 3000 új rendőr bére (3000 új 45 éves nyugdíjas), az egészségügyben a kórházi ágyak növelése, bezárt kórházak újraindítása, az orvosoknak nyugati bér, stadion építés szép új világ...
Mindezek vagy ORbán szájából, vagy a leendő és volt befolyásos Fidesz tagok szájából hangzott el. Én lennék az első Fidesz szavazó 4 év múlva, ha mindez sikerülne Orbánnak. De a számok makacs dolgok, az álmok meg nem megbízhatóak.

qwertzuiop05 2010.04.22. 22:23:48

Az idézett cikk oltári nagy marhaságokat tartalmaz...
@TaTa86.: Hiába próbáljátok évek óta azt hazudni, hogy a gárdaruci tulképpen népviselet, ez sohasem lesz igaz.
A fehér ingen - ami természetesen magyar népviselet, a világon sehol máshol nem hordják - és a fekete mellényen - ami természetesen magyar népviselet, a világon sehol máshol nem hordják - semmi más sem emlékeztet népviseletre.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.22. 22:24:16

@Kettes: Embertársam, tudod Te is, hogy mellébeszélsz. A "fizetett média" nem csak honi jelenség. Disznóólunkban valóban rengeteg takarítani való van, de - ha nem győzzük - ígérem kérünk segítséget :-) bbjnicket pedig - ha nem érted - ne ekézzed, fölösleges. Olvasni a megértéshez pedig nem szégyen :)

Dr. Bélus___ 2010.04.22. 22:25:08

1. Igazi katonai szervezet igazi egyenruhájának (nem a díszegyenruhának) nem része a hófehér ing, mert az első trutyi után már nem lenne fehér, viszont addig remekül világítana a terepen, hogy "ide lőj baze!"
2. Ez nem egyenruha, hanem formaruha. Az egyenruhán van rangjelzés, ezen nincs. (Csak ha már szőrszálat akarunk hasogatni.)
3. Szerintem is hasonlít a népviseletre. Persze, csizma helyett bakancs (RASSZIZMUS!!!) + árpád sávos sál (jézusom...) és még S A P K Á J U K is van!!!! Mint az SS!!! Van azért az SS és a gárda között egy apró különbség. Míg a gárda kb. annyira harcias, mint egy ovis csoport, az SS kemény gyerekekből állt. A "csendőr osztag" már TALÁN egy picit hasonlít hozzájuk, de az 50 kilós pornós lányt is magába foglaló gárda... muhaha...

Teddypompom 2010.04.22. 22:26:03

Nagyon helyes.
Nem megsértődni kell hanem kiigazítást kérni.

Egyébként is magasról tesznek ránk ott a brit szigeteken.

De előre szólok angilus!

Ha neadjisten leállna a Golf áramlat, és befagy a seggetek , ide ne gyertek melegedni mert el lesztek zavarva!
Egyébként is tele lesz minden hollanddal,ugyhogy menjetek a franciákhoz. Nagyon fognak nektek örülni.....

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 22:28:44

@Kettes:

Majd te, egy sz*ros kis provokátor, megmondod a frankót, úgy 'e? :-D

ü
bbjnick

Martian (törölt) 2010.04.22. 22:29:04

@Kettes: ha nagyok a csúsztatások, a legegyszerűbb egy kicsit utánanézni az ilyen cikkírók viselt dolgainak (kinek nincs?)... keresni egy külföldi lapot az "ellenkező oldalon", majd abban az illető ügyeiről kitálalni, hogy milyen az, amikor egy görény panaszkodik arra, hogy máshol büdös van... így működhet az Országimázs Defenzíva! :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 22:29:17

@qwertzuiop05: Jól van, akkor te jössz!

Mire hasonlít a gárdaruha?

Monarch (törölt) 2010.04.22. 22:30:35

@Kettes: Hahaha. A Jobbik valasztasi eredmenyen kivul nem volt egyetlen dolog sem a cikkben, ami ne lenne sulyos ferdites, de szerinted nem a cikkel van a baj, hanem a Fidesszel.

Raadasul tobbesszamban nekem cimzed a takaritast, mintha barmi kozom lenne a Fideszhez azonkivul, hogy ra szavaztam.

acsa77 2010.04.22. 22:31:31

Szerintem a Fidesztől a hathatós (gazdasági kihatású) antiszemitizmus távol van, mint Makó Jeruzsálemtől. Bocs a képzavarért. Antiszemitizmus csak annyira van a Fideszben, amennyi a marketinghez kell. Egyébként a leggagyibb, tisztán zsidó nemzeti érzelmű ponyvaregényekből is tisztán kiderül, hogy a zsidók világszerte mindenféle politikai irányzat hívei, azaz semmiben sem különböznek az átlagembertől. Más kérdés, hogy a gazdasági érdekköreik hogyan fonódnak össze...

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:32:24

@tcom: "a nyilas zászlókat."
erre csak annyit lehet mondani, hogy a zsidó kurvaanyádat te utolsó náci mocsok...

I.C.ram 2010.04.22. 22:32:49

"neo-Nazi uniform of the pre-1939 Hungarian Guard"

Mivaaaaan?

Az oké, hogy közünk nem volt a nemzetszocializmushoz 44-ig, de az is biztos, hogy 39 előtt se volt Magyar Gárda.

vagyok59 2010.04.22. 22:33:04

@qwertzuiop05: Pedig az a helyzet, hogy a ruha tervezője pontosan a régebbi magyar ünnepi paraszti viseletet vette alapul, ezt ő maga írta le akkor, amikor még senkinek nem jutott eszébe nácizni.

Láttál egyáltalán Magyar gárdistát közelről? Fehér ing és mellény. Hol voltak nácik ilyen szerelésben?

A nácik (SA) egyenruhája világosbarna az SS-é fekete a Wermacth egyenruhája csukaszürke és mindegyik katonai szabású egyenruha.

eszkep 2010.04.22. 22:33:59

@tcom: Haha, nem te írtad véletlenül a Newsweekben sci-fi jellegű cikkét?

1. A Fidesz korábban ha kellett önkormányzati választásokra szövetséget kötött a Jobbikkal.
1. A FIDESZ sosem kötött választási szövetséget sem az önkormányzati, sem más választásokra. Vagy az már annak számít, ha mindketten ellenzékben vannak?
2. Nem tudom milyen nyilas zászlóról beszélsz, az Árpád-házi királyok zászlaja köszönőviszonyban sincs azzal.
3. Vona nem volt alapítója a Polgári Köröknek, belépett.
4. Ha az MSZP-ben egy-két értelmes ember úgy dönt, hogy „mégsem volt egészen korrekt” Gyurcsány, és bukik a kormány, az MSZP nem semmisült volna most meg, a következő választásokon „versenyben lennének”

Miért kell bohócot csinálnod magadból?

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:35:22

@TaTa86.: www.szomszedvarak.hu/images/000_kalota_nepviselet_05.jpg

ezek mocskos nácik, látszik, hogy nyilasegyenruhában vannak

az a szőke, magas kékszemű SS tiszt nem tudom kicsoda, de a Dúró Dórát és a Boros Bánk Leventét határozottan felismerem.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.22. 22:35:42

@vagyok59: igen, a nyilasoké (akik magyar nácik voltak) meg zöld, szóval az se stimmel.

nemmegmondtam 2010.04.22. 22:36:50

@eszkep: "Miért kell bohócot csinálnod magadból?"

nem csinál magából bohócot, hanem náci és csak a lényét adja. a nácizmusa természetesen zsidó származásából, és a magyargyűlöletéből táplálkozik.

tcom 2010.04.22. 22:41:48

Ja a Gárda népviselete...
Igaz még soha sem láttam egy népitáncos előadást sem tőlük, ha nem számítjuk oda a cigánytelepeken való masírozást.
De mit is várunk egy olyan szimpatizánstól, akinek a szeretett gárdája "kulturális egyesületként" volt bejegyezve. Az meg a magyar társadalom sokszínűsége, hogy elfér benne köztörvénye bűnözőtől pornó-színésznőig, volt mszmp párttagig mindenki.
A Gárda tagjai nyíltan zsidó, cigány ellenesek, meg mindenki más ellenesek, aki nem ért velük egyet (komcsi).

És igen is a magyar nép többsége hajlik a rasszizmusra. Divat valaki mást okolni a bajokért.
Nem divat viszont saját magunkba szállni, nem divat beismerni, hogy a kib. szocializmus elkényelmesítette a polgárokat, a magyar emberek nem rendelkeznek elég képzettséggel, tudással, a magyar emberek nem elég rugalmasak, a magyar ember nem szereti betartani a törvényeket, nem érti meg hogy az adózás nagyon fontos dolog, hogy csak a küzdelem, az akarás számít, hogy törekednünk kellene öngondoskodásra, nem vezérektől, kádár utódaitól kellene várni a megváltást.

eszkep 2010.04.22. 22:42:07

@qwertzuiop05: A "gárdaruci" nem titkoltan a magyar népi viselet mása. Nem "hasonlít rá tehát", hanem a bakancs kivételével ugyanaz.

Iovianus 2010.04.22. 22:42:50

Ez mi??

Kiragadsz valamit, idézőjelbe teszed, utána meg két sorba letagadod minden hivatkozás vagy valami nélkül.

Kiírhatnám én is a Fidesz programot ide és szóról szóra letagadhatnám valami marhasággal, attól még nem lenne igaz...

m.logic 2010.04.22. 22:43:09

@blokkos: Nem volt? Na ne mond.

@qwertzuiop05: Neked és minden ruharettegőnek mondom. A magyaroknak, a többségi társadalomnak is vannak emberi jogaik, nem csak a kisebbségeknek. Amíg nem tiltott önkényuralmi jelképet hord valaki addig bárkinek, bármit szabad viselnie. Ha a zsidóknak joguk van a kipához, akkor a magyaroknak is joguk van a gárdaruhához.

tcom 2010.04.22. 22:45:04

@eszkep:

A gyávaság rosszabb, mint a rasszizmus. Nem kell hülyének nézni az embereket!!!
Miért pont ez a zászló kellett a több tucat történelmi zászlóból a szélsőjobbnak?
Mert ezt a nyilasok használták. Ők a példaképek. Nincs evvel semmi baj, de miért kell letagadni? Szabad országban élünk.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.22. 22:46:42

A tékomot csak annyira vegye a kedves közönség komolyan, hogy szerinte trianontot(1920), a Don-kanyar(1942) miatt megérdemlik a magyarok.

tcom 2010.04.22. 22:47:56

@eszkep:

"Haha, nem te írtad véletlenül a Newsweekben sci-fi jellegű cikkét?"

Megtisztelsz, de sajnos nem. =;-)
Holnap korán kelek megyek melózni. És nem szatócsboltom van, de nem is vasat gyűjtök. =;-)

AutosVilli 2010.04.22. 22:50:05

Hogy úgymondjam,az angol munkáspárt az MSZP melllé ált nemzetközi szinten,megkésve.

tomi888 2010.04.22. 22:51:19

Jajj, a mandiner blog megmondja a tutit a Newsweeknek :) úgykéne! Hajrá:D

soproni1 2010.04.22. 22:53:38

@tcom:
Szerintem, mert egyszerű motívum. Sima zászló fétisizmus ! Azok az embertipusok, akik régen a vörös zászlót babusgatták, azok ma a most divatosakat babusgatják. Embertípus kérdése, mint ahogy mindig lesznek mozgalmi emberek. Szerintem ezek nem rokon ágon öröklődnek, hanem bizonyos gének felelnek érte, mint a vallásosságért, skizofréniáért stb.

@m.logic:

Asszem a két említett nép történelmében van ötezer egynéhányszáz év különbség.

tcom 2010.04.22. 23:00:09

@Blás Sailor von Wolfhausery:

Nocsak-nocsak!

Rajta vagyok a komcsi listán? Ennyire megjegyeztél?
Igaz, veled ellentétben én nem változtatom a nick nevemet időnként.
Amúgy azt tényleg mondtam. Nem is vagyok rá büszke. Hülyeség volt.
Már gondolkodom is a következő nevemen... de szép magyar legyen mint a tied...

tcom 2010.04.22. 23:07:56

@nemmegmondtam:

@nemmegmondtam tag 2010.02.19 óta. 14 hozzászólás.
Vagy 2 havonta új név mögött ügyeskedsz, vagy 15 évesen most ért el az ifjonti hév, azon állapota, hogy a valahova tartozás felemelő érzése bátrabbá tesz.

nemmegmondtam 2010.04.22. 23:08:07

@tcom: "A Gárda tagjai nyíltan zsidó, cigány ellenesek, meg mindenki más ellenesek, aki nem ért velük egyet (komcsi)."

a zsidók és a cigányok sokkal nyíltabban és sokkal durvábban magyarellenesek, és ez egyelőre Magyarország. amilyen az adjonisten, olyan a fogadj isten.

ha nem tetszik itt, el lehet húzni oda, ahol szeretnek titeket. jah, olyan hely nincs a Földön, mert páriahnép vagytok.

Peti80 2010.04.22. 23:08:44

A valódi nemzetszocialisták forognak a sírjukban, hogy valaki hozzájuk hasonlítja a fideszt...

nemmegmondtam 2010.04.22. 23:09:11

@tcom: mi nem tetszik zsidónáci? a tényeket cáfolni nem tudod, ezért abba kötsz bele, mikor regisztráltam?

soproni1 2010.04.22. 23:09:30

@eszkep:

Lehet, hogy csak Fűrlajcsi bácsi akart egy meleg egyenruha-fétisiszta klubot indítani a szóvivő cicafiúval, aztán bevették Nikit is, hogy a másik nem is szerethesse egymást.

nemmegmondtam 2010.04.22. 23:12:38

amúgy megszámoltam neked, 41 db nick van erre az emailre regisztrálva.

igaz, ebből vagy 38 egy kis debug céljából elkövetett bugusing miatt lett létrehozva, de amióta a bugreportom alapján ezt kijavították, már értelmüket és aktualitásukat vesztették :)

és most, hogy ezt tudod, kevésbé vagy
magyargyűlölő zsidónáci? :)

tcom 2010.04.22. 23:14:18

@soproni1:

Sajnos a nyilas zászló jelképe nem ilyen egyszerű. A rendszerváltás után jelentek meg az első szélsőjobbos, neonáci csoportok, akik jobb nem lévén megtanulták nyugati testvér szervezeteiktől, hogy a régi szélsőjobb kellékeit kell használni. Mivel a horogkereszt tiltott, ezért megnézték a történelem könyveket. Adott volt a zászló.
De nem is értem miért kell ezt letagadni, ha egyébként minden másban nyíltan Szálasiék eszközeit, céljait, módszereit használják?!
Csurka Pista ebből a szempontból egyenes volt. Nem tagadta, nyíltan zsidózott, nem tagadta meg a nyilasokat.

Peti80 2010.04.22. 23:18:22

@tcom: És a gonoszok már a magyar címerbe is belecempészték a neonáci zászlót nem? :DDD

tcom 2010.04.22. 23:19:46

@nemmegmondtam:

Nem vagyok zsidó, de ha az lennék akkor sem ijednék meg a hozzád hasonlóktól. Nem voltam soha egy párt tagja sem.

Nem védem én a cigányokat sem, csak azt nem tudom elviselni, ha valakit a bőrszíne miatt egyből el kell pusztítani.

A tények: Igen is kötött 2006-ban néhány helyen a Fidesz a Jobbikkal önkormányzati választási szövetséget. Keressem meg hol?

Igen is Orbán Vonával volt egy közös polg. kör alapítója.

Vagy mik a tények, amikre nem reagálok, cáfolok? Sorold!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.22. 23:26:23

@tcom: Alap pszichológia, és nem hiszem el, hogy ennyire nem látják ezt a magadfajták:
Az Árpád-sávos zászlót támadták azok akiket nem szeretünk, ezért kedves és fontos lett. Ennyi.

Ha Demszky és Lendvai a kipát nácizza le, akkor sapka helyett most az lenne a gárdistákon. Szerintem rohadt egyszerű, de sajnos holokausztmentes magyarázat. :(

tcom 2010.04.22. 23:26:45

@Peti80:

Igen, a címer. Csak hogy a címer nem volt a nyilasok zászlaján. És a címer sokkal időtállóbb volt annál, hogy a szarházi, nácikollaboráns nyilasok leamortizálták volna.
És miért is nem használ másik zászlót a szélsőjobb a több tucatnyi történelmi zászlóból. Pedig vannak szebbek, változatosabbak.
Nem kell ezt tagadni, ha egyébként a nyilasok szövegeit kántáljátok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 23:29:09

@bbjnick:

Elhatárolódom magamtól! Az indulat nem válasz semmire. (Bizonyára vannak sokkal hatékonyabb módszerek és eszközök is:-))

ü
bbjnick:-)

elfelejtette 2010.04.22. 23:29:14

"1939 előtti Magyar Gárda"

Mirol beszel ez a joember?

nemmegmondtam 2010.04.22. 23:30:01

"ha valakit a bőrszíne miatt egyből el kell pusztítani"

ezt manapság amerikai katonáknak róhatod fel...

Magyarországon elenyésző azon faszparasztok száma, akik így gondolkodnak. egy kocsmát talán megtöltenek.

megint más kérdés, hogy a jóérzésű ember alapból elutasítja a zsidóizmust, mert kifordul a bele a nácizmus minden megnyilvánulásától.

ma a világot a zsidók nácizmusa fenyegeti és borzasztja el. ők pedig permanens nácizás és antiszemitázással próbálnak hárítani.

de meddig?

Monarch (törölt) 2010.04.22. 23:33:49

Amúgy nem raknátok be az angol nyelvű leveleteket?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.22. 23:34:00

@Leskelődő:

Minden rendszer kitermeli a maga "csúszómászóit", úgy látszik a liberális demokrácia ilyen MacShane-féléket:-(

ü
bbjnick

bocivitéz 2010.04.22. 23:37:13

lehet hogy vannak ténybeli tévedések a cikkben, de hogy igaza van az fix.
Akárhova nézek a blogokon mindenhol megy a nagy masszív zsidózás és néha cigányozás. Büdös náci ország lett ez. Sok szittya fasz mehetne a fenébe.

tanarseged ur 2010.04.22. 23:38:27

Ne szidjuk már a Newsweek-et, inkább örüljünk, hogy milyen rendesek. Száz éve ha mozgolódtak a bennszülöttek a gyarmatokon és nem azt akarták törzsfőnöknek, akire a gyarmatosítók gondoltak, akkor jött egy expedíciós hadsereg és rendezett egy kis mészárlást. Ma beérik azzal, hogy lejárató cikket jelentetnek meg az újonnan megválasztott törzsi tanácsról. Hát nem rendes tőlük?

Egyes bennszülöttek ilyenkor levelet írnak a Nagy Fehér Újságnak, hogy ők nem is esznek embert. (És tényleg nem.) Mások viszont közben olyanokat írnak, hogy aki emberevéssel vádol, azt nyárson kellene megsütni. Nem a törzsüknek használnak ezzel.

tcom 2010.04.22. 23:42:54

@TaTa86.:

Érdekes vélemény. Csakhogy a tojás előbb volt mint a tyúk. Nem a jobbik használta először a csíkos zászlót, hanem a neonácik, skinhead-ek. Vona akkor még a betűkkel ismerkedett, amikor a neonácik a várban masíroztak a nyilas zászlókkal. Nem a Fidesz rendezvényeken, vagy a Jobbik zászlaja volt az első.
Egyszerűen a nyugati neonácik mintájára kellett egy a magyar jelkép. Kézenfekvő volt. Az, hogy ma ennyire elterjedt, az tényleg lehet amiatt, amit te mondasz. Vagyis jól esik hergelni, idegesíteni az ellentábort.
Gondoltam is gyártok magamnak csak heccből egy a szovjet zászlóra hajazó kismagyarország matricát. Ha szidnak majd azt mondom, hogy a piros szín szerepel a magyar zászlóban, vagy ha vörösöznek, akkor keresek egy árpádházi szászlót, amiben van sötét piros.
Egy biztos, sokan lesznek, akik jogosan felháborodnak, mert ezen zászló alatt (szovjet) magyarok ezreit pusztították el zsarnokok, megszálló hatalom.

És csak empátia kérdése, hogy vannak még akiknek a rokonait a szélsőjobb zászlajára kísértetiesen hasonló zászlót lengető nyilasok lőtték a dunába, vagy vagonírozták be és küldték az idegen megszálló hatalomnak kiszolgáltatva. Azok a nyilasok, akik a nácik elvárásait túlszárnyalva küldték a magyar állampolgárokat a koncentrációs táborokba. Persze ha igaz??? =:-)

Mindenesetre bátor, hazafias cselekedet volt gyerekeket, ártatlan embereket a halálba küldeni.

Martian (törölt) 2010.04.22. 23:46:50

@bocivitéz: "megy a nagy masszív zsidózás"

Hááát éppen Orbán is megkapta már, hogy filoszemita vagy egyenesen zsidó.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 23:47:48

@bbjnick:
Thomas Mann? Ugyan má'! Karafiáth Orsolya.

soproni1 2010.04.22. 23:56:36

@tcom:

Nekem az gyanús, hogy 20 éve Für Lajos a dohány utcai zsinagógában énekelt héberül valami zsidó ünnepen, ezzel bizonyatva, hogy az Antall kormányban is vannak zsidók, nemcsak kiscsurkák.
Most meg Lajcsi bácsi vöröses szőkére festett hajjal ölelgeti a szőke egyenruhás fiúkat. Ki érti ezt ? A Morvai Krisztina kérdés hasonlóan zavaros.

Bell & Sebastian 2010.04.22. 23:57:07

@tcom: II.VH

- Hogy hová tűnt 5.754.400 zsidó?
- Ahová 67.017.100 gój.

Summa a világ akkori össznépességének 3,71% -a!

Ember-áldozati rangsor:
1. Lengyelország 16,07%
2-3. Szovjetunió, Litvánia 13,71%
4. Lettország 11,38%
5. Kelet-Timor 11%
6. Németország 10,47%
...
Magyarország 6,35%

hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA

Vélemény?

tcom 2010.04.22. 23:57:39

@nemmegmondtam:

Igazad van. De a probléma az, hogy a "zsidó" szót használod. Nem a "zsidókról" van szó hanem a zsidók egy elenyésző részéről. Kb több tízmillió ember érzi magát zsidónak, ebből néhány ezer, tízezer tényleg befolyásolja a világpolitikát, és él vissza hatalmával, pénzével. A többi éldegél, fogat húz, régiséget árul, hirdeti a vallásukat, vagy utcát seper.

De van néhány ezer magyar is aki visszaél hatalmával, romlásba taszítja időnként az országát, vagy elárulja a hazáját. És? Pusztuljon minden magyar?

Egy kis falúban nőttem fel, ahol a háború idején volt egy zsidó boltocska. Az éhinség, nélkülözés idején a "zsidó" segített a legrosszabb sorsúakon. Élelmet adott a sokkgyerekes családoknak, ahol a férfiakat a frontra zavarta a dicső nyilas, náci csürhe. Maguk a zsidók a náci fajelmélettel ellentétben nem különböznek az átlag homosapienstől. A vallás meg csak rituálé, egyűvé tartozás eszköze.

Nyers Fa 2010.04.23. 00:00:42

Kedves posztíró!
A fekete bakancs, fekete nadrág, fekete bomber, oroszlánnal a hátán melyik magyar népviseletre hasonlít?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:01:15

@tcom: "Nem a jobbik használta először a csíkos zászlót, hanem a neonácik, skinhead-ek."
Tévedés. Az Árpád-háziak használták legelőször. Aztán Rákóczi. Aztán a magyar címer része lett.

Ezeket tedd fel a serpenyő egyik oldalára, a másikra pedig a nyilas söpredéket(, akik megjegyzem elnyerték méltó büntetésüket, úgyhogy akár meg is lehet nekik bocsájtani, úgyis halottak), és a mai wannabe nyilasokat.

Ha szerinted az utóbbi nyom többet, azt hiszem fölösleges tovább beszélnünk.

"Csakhogy a tojás előbb volt mint a tyúk."
Számomra ez nem kérdés. Én Árpád zászlaja alatt álltam, mikor lenácizott az országot szétrabló csőcselék. A szkinek meg nem érdekelnek.

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:01:50

@tcom:
Már ne haragudj, ezt pont az a tipizálás, amit az egyik oldalnak kikérsz, a másikra meg alkalmazod! Plusz némi előítélet.

Fuss neki még egyszer!

tcom 2010.04.23. 00:04:23

@Bell & Sebastian:

Huhh!

Nem igazán értem a kérdést?
Arra célzol, hogy nem is pusztult el annyi zsidó, hogy csak kitaláció?

Ha igen, akkor evvel nem tudok vitatkozni. Mindenesetre a falú zsidóját nem látták többé, miután elhurcolták. Bizonyára kirándulásra vitték a derék nyilasok, csendőrök. És a boltját is csak tisztességből fosztotta ki a karhatalom.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:06:19

@tcom: "Azok a nyilasok, akik a nácik elvárásait túlszárnyalva küldték a magyar állampolgárokat a koncentrációs táborokba."

??? Ezt fejtsd ki bővebben.

"Mindenesetre bátor, hazafias cselekedet volt gyerekeket, ártatlan embereket a halálba küldeni. "
Igen az volt. Nézz csak utána a kommentjeim és posztjaim között az utóbbi 3 évben hányszor dicsőítettem ezeket a derék embereket.

Aztán ha végeztél, és van benned emberi tisztesség bocsánatot kérsz.

Nyers Fa 2010.04.23. 00:09:28

@TaTa86.: Tévedés, spanyol zászló, ezüst-vörös egyébként.

tcom 2010.04.23. 00:12:36

@TaTa86.:

A rokonainkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat, a közösségünket igen.
A baj, hogy amikor te állsz egy nyilas zászló, bocsánat egy piros-fehér Árpádházi zászló alatt, akkor ott körülötted általában van néhány furcsa alak. Biztos, hogy néhánynak 0-ás a haja, hogy katonai felszerelésben, vagy csak egy focicsapat ultrájaként sállal. Az említett zászló alatt általában nem békés jelszavakat skandálnak. Időnként egész népcsoportokat kiáltanak ki bűnösnek. És én tipizálok?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:17:48

@Nyers Fa: "ezüst-vörös egyébként. "
Heraldika FAIL!
Az ezüst és a fehér ugyanaz.

Egyébként úgy néz ki akkor a spanyolok is nácik...

"És én tipizálok? "
Igen.

tcom 2010.04.23. 00:18:07

@Bell & Sebastian:

Igaz, tényleg nem kellene általánosítanom. De a zászló csak egy. A zászlóra ráfoghatjuk, hogy tényleg csak hazafiasságból, történelmi emlékek ápolása céljából használjuk. De a többi kellék, a retorika, a nyilatkozatok, a példaképek már egyértelműek.

És tényleg elhiszem, hogy sokan jószándékból, meggyőződve állnak a népnemzeti, radikális csoportok mellé. Nem gúnyolódom. Örülök, hogy emlékeztettél rá.

soproni1 2010.04.23. 00:21:42

Azért ne áltassuk magunkat abban a hitben, hogy akik egy jobbik/gárda felvonuláson részt vesznek, azok a zászlók történelmi eredetét ismerik ! Nagyrészük azt sem tudja, hogy hány megye van Magyarországon, vagy ki volt Teleki Pál, Horthy, a régebbi királyainkról még a mondákat sem ismerik, nemhogy a történelmet ( még az általunk tanult kamu történelmet sem).
Ezért mondom, hogy csak fétisizmus az egész. A zsidóktól meg meg kellene tanulnunk nehéz körülmények között is mezőgazdaságot csinálni, világ kereskedni, oktatást, kutatást csinálni és nem az ottani romáknak ( palesztínok) drukkolni.

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:23:17

@tcom:
Miként a boltosról se vonj le következtetést a zsidóságról, akként egy fegyveres keretlegényről sem a magyarokról. Túl egyszerű megoldás.

336 2010.04.23. 00:23:59

@tcom: Ne erőltesd magad, mert te fogsz a végén agyvérzést kapni. Olyanokkal vitatkozol, akik akkor is azt fogják fejhangon üvölteni, hogy valami fehér, amikor akadémiai állásfoglalást teszel le az asztalra arról, hogy a szóban forgó dolog fekete. Náthára és hülyeségre nincs orvosság... Bár megjegyzem, hogy kis hazánk kizárólag földrajzi értelemben van Európában, és ez szerintem is szomorú.

Bloodscalp 2010.04.23. 00:25:44

@egrized: 18:46:28
A norvégoknak is írjatok valamit!

így van, remélem elkezdtek visszaírogatni minden nemzetközi sajtóvéleményre...

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:25:45

@soproni1:
Most viccelsz, vagy még el sem húztad a függönyt, nemhogy kinéztél volna.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:26:09

@tcom: "Időnként egész népcsoportokat kiáltanak ki bűnösnek."
Az nem szép dolog. Mi lenne ha ez ellen foglalnál állást, és nem egy 1000 éves magyar szimbólum ellen?
Lehet, hogy kevesebben néznének magyarellenesnek.

tcom 2010.04.23. 00:27:01

@TaTa86.:

Elnézést, ha megsértettelek!

Nem emlékszem, hogy rólad beszéltem volna.
Én a csürhéről, aki az említett zászlót azért használja, mert a nyilasok is használták. Akinek nem inge...
És jó lenne kimondanod, hogy vannak ilyenek, akik így fejezik ki nézeteiket.

Kevés azok száma, akik történelmi rajongásból használják a zászlót, akik a zászló alatt elítélik a nyilasokat, szélsőségeket.

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:29:57

@Bloodscalp:
Lecsengőben ez a biznic. Ámbár reinkarnálódni látszik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:30:34

@soproni1: "A zsidóktól meg meg kellene tanulnunk nehéz körülmények között is mezőgazdaságot csinálni, világ kereskedni, oktatást, kutatást csinálni és nem az ottani romáknak ( palesztínok) drukkolni. "

A legfontosabbat kifelejtetted. A zsidóktól meg kell tanulni szégyentelenül képviselni a saját érdekeinket.

Egy zsidót sosem izgat a magyarellenesség, de az antiszemitizmus a legnagyobb bűn a világon. Egy magyarnak ugyanezt kell éreznie, a megfelelő helyre behelyettesítve a változókat.

soproni1 2010.04.23. 00:30:58

@Bell & Sebastian:

Sokan keverik az irigységet az utálattal .

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:33:52

@tcom: "És jó lenne kimondanod, hogy vannak ilyenek, akik így fejezik ki nézeteiket."
Igen. Vannak elkeseredett, műveletlen emberek. Őket kéne gyűlölnöm?
Nem ők tették tönkre Magyarországot, és semmi közük a 44-45ös csőcselékhez(, akkor sincs ha ők szeretnék hogy legyen).

"Kevés azok száma, akik történelmi rajongásból használják a zászlót, akik a zászló alatt elítélik a nyilasokat, szélsőségeket. "
Mind a két tábor csekély számú. A legtöbben ragaszkodnak az indentitásukhoz, és az ezt kifejező szimbólumokhoz. Cuppanj le a nyilasokról, senki nem érdekelnek. 65 éve volt.

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:34:43

@soproni1:
Ez igaz. De az utóbbi őszintébb. Viszont nagyon fel kell készülni, amit a tapasztalat nem pótol.

soproni1 2010.04.23. 00:35:38

@TaTa86.:

Nem tudom egy zsidó helyébe beleképzelni magam, de amikor az osztrákok kiírták, hogy" magyar ne lopj", az a magyar zsidókat is biztos bántotta. Mindamellett, hogy pl. én sosem loptam, de tudomásul vettem, hogy mi magyarok szoktunk lopni .
Ahhoz, hogy az érdekeinket képviselni tudjuk, ahhoz le kellene valamit tenni az asztalra, mint a lengyelek. Ez sok 10 év volt nekik is. Sajnos munka nélkül nem fog menni.

tcom 2010.04.23. 00:36:20

@336:

Én sem értem miért vitatkozom itt, leszek emiatt holnap fáradt a munkában. Egyszerűen azt tanultam otthon, hogy aggódni kell az országunkért, foglalkozni kell, segíteni kell másoknak (pedagógus gyerek). Nem szabad hagyni gyűlölködni az embereket.
És ha nekem is sikerül elgondolkoztatnom másokat úgy mint most velem @Bell & Sebastian és tata86 tette, akkor már megérte.
De előbb utóbb leszokom róla.

soproni1 2010.04.23. 00:40:45

@Bell & Sebastian:

Nem hiszem. Az emberek szeretnek hazudni maguknak, hogy mások miatt rossz nekik. Elalvás előtt néha egy őszinte pillanatunkban rájövünk, hogy nem a hülye főnök miatt van rossz napunk, hanem a saját tehetetlenségünk miatt, hogy kénytelenek vagyunk elviselni, mert kirúg és nincs annyi tehetségünk ami elég lenne a megélhetésre. Inkább irigyeljük a jobbsorsúnak vélt embereket, de utálatot hazudunk magunknak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:40:52

@soproni1: "Nem tudom egy zsidó helyébe beleképzelni magam, de amikor az osztrákok kiírták, hogy" magyar ne lopj", az a magyar zsidókat is biztos bántotta. "

Óhh milyen kellemes elmék ugye? Hogy szereted szidni, ócsárolni a magyar? Milyen jó az, ugye?

Mert a magyar az lop! Meg náci!

Eleget hallottuk már a szomszédainktól ezeket a magyarellenes toposzokat, nem vagyunk rájuk kíváncsiak! Hagyj békén a perverizóddal!

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:41:17

@tcom:
Fejre gyúrni egyre menőbb, a hülyék nagyon rábasznak!

tcom 2010.04.23. 00:43:20

@TaTa86.:

Nem a múltról, hanem a csürhe szándékáról, jövőképéről van szó. Hogy lehet tagadni magát a demokráciát, az egyenjogúságot, a jogrendet. Hogy szembe lehet menni a többség akaratával. Hogy erőszakkal, önkényesen megoldani problémákat. Ez a szélsőjobbos csürhe. És elfelejtem a nyilasokat.
És ők használnak egy zászlót. =;-)

Bell & Sebastian 2010.04.23. 00:44:45

@soproni1:
Ragadozók ellen megsütheted a széles látóköröd. Sosincs kegyelem.

Bloodscalp 2010.04.23. 00:45:44

@Bell & Sebastian: te miröl beszélsz?

soproni1 2010.04.23. 00:46:50

@TaTa86.:

Az itt kommentelők magyarok ( kivéve, ha google fordítóval írnak), és mégis egymást anyázzák !
Akkor csak nem a szomszédaink anyáznak minket, hanem mi egymást.
A magyar nép nem "vagy-vagy", hanem " is-is".

tcom 2010.04.23. 00:47:21

@TaTa86.:

Már emlékszem, vitatkoztunk már ezen korábban. Még meg si jegyeztem, hogy 23 évesen nem mindig látja objektíven dolgokat az ember. Magamból indultam ki. =;-)
Vagy a 86 házszám?

soproni1 2010.04.23. 00:50:14

@Bell & Sebastian:

Tudással minden legyőzhető, de együttműködni könyebb.Szorgalom, szorgalom, tehetség. A többi jön magától. Legrosszabb, ha egy nép tehetségtelen, de szorgalmas. Akkor már legyen lusta is, csak lesz valahogy.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:50:16

@Nyers Fa:

Ez is tévedés. Aragóniai Konstancia címere volt vörös-arany cölöpös - pont mint a Budavári önkormányzat zászlaja -, és újdonsült férje, Imre koppinthatta le kicsit elforgatva és kicserélve az aranyat ezüstre, nyilván, amikor cikizni kezdték az aragón lovagok, hogy némá', neki még nincs is rendes címere. Aztán az Árpád-sávok a családhoz tartozást kezdték el jelenteni, a III. Bélától örökölt, bizánci mintájú kettős kereszt pedig a királyi hatalmat. Ma is sokan azért lengetik az Árpád-sávos zászlókat, mert azt hiszik, Árpád fejedelem zászlaja volt. Na meg persze vannak nyilasok is, akik beleképzelik a zöld nyilakat vagy H betűt is, ez tagadhatatlan.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2010.04.23. 00:50:28

Amikor kicsiny hazánkba igyekeznek oly nagyon mások sáros lábukat törölni elgondolkodtat. Azon gondolkodom például, hogy kompenzálnak-e? Mert ugye Angliában soha nem volt zsidóüldözés, a pogromok is elmaradtak. A vallási intolerancia is nemkülönben. Náci párt soha sem működött, az utcákon sem masíroztak ilyenek és a Lordok Házában ücsörgő főrendek sohasem támogattak hazai, sem pedig külföldi nácikat. Ti is így emlékeztek történelemóráról?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:50:45

@tcom: "hanem a csürhe szándékáról, jövőképéről van szó."
A csürhe azért csürhe mert nincs szándéka, és jövőképe. Szóval nem értem miről beszélsz...

"Hogy lehet tagadni magát a demokráciát, az egyenjogúságot, a jogrendet."
Ki tagadja?

"Hogy szembe lehet menni a többség akaratával."
Van a többségnek akarata? :)
Egyébként eddig a többség akaratával egyedül az MSZP-SZDSZ ment szembe, a Jobbiknak soha. Lehet, hogy azért mert nem volt erre nem volt lehetősége, de mond neked az valamit hogy ártatlanság vélelme?

levee 2010.04.23. 00:51:58

@tcom: hmmm, nekem mintha Károly Róbert rémlene a Képes krónikából, amint épp a kezében tart egy árpád-sávos zászlót. De lehet, hogy igazad van! Skinheadek (de inkább maradjunk a boneheadnél, mert az igazi skinheadek nem vájtpávöröznek) voltak az Árpádok is, Hitler is tőlük származik...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:53:48

@tcom: "Vagy a 86 házszám? "
Nem. Az IQ. XD

@soproni1: Te kollektívan gyűlölöd a magyarokat. Én téged gyűlöllek személyesen. Ez a különbség. ;-)

tcom 2010.04.23. 00:54:08

@soproni1:

"Nem hiszem. Az emberek szeretnek hazudni maguknak, hogy mások miatt rossz nekik. Elalvás előtt néha egy őszinte pillanatunkban rájövünk, hogy nem a hülye főnök miatt van rossz napunk, hanem a saját tehetetlenségünk miatt, hogy kénytelenek vagyunk elviselni, mert kirúg és nincs annyi tehetségünk ami elég lenne a megélhetésre. Inkább irigyeljük a jobbsorsúnak vélt embereket, de utálatot hazudunk magunknak."

Igen és ezért is a rohadt szocializmus, kádár a felelős. A magyarok szorgos népből ellustult, paternalista, egoista néppé vált. Miközben Kossuth/Széchenyikről utcákat nevezünk el, aközben csak magunkra gondolunk. Az adózást szitokszónak használjuk, és egyébként is szabályok arra valók, hogy megszegjük. Nem a cigányok, Gyurcsányok, szélsőjobb miatt tart itt az ország, hanem a népe miatt.

soproni1 2010.04.23. 00:55:23

@Zig Zag:

Szigetlakók egymással szaporodnak, tehát sok a defektus. Úgy érzem, Skóciával, Írországgal volt némi konfliktusuk az elmult párszáz évben.
Talán némi egyházi villongás is volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 00:55:41

Amúgy 1939-től egy rövid ideig valóban létezett Magyar Gárda, csak a Tiso-féle Szlovákia Hlinka-gárdájának felvidéki konkurrenciájaként. Ha valakit érdekel, utánanézhet Ivan Kamenec amúgy nem túl színvonalas Trauma című szösszenetében.

levee 2010.04.23. 00:55:53

"Hogy lehet tagadni magát a demokráciát, az egyenjogúságot, a jogrendet."

Egyébként ebben az a vicces, hogy nem csak a Jobbik tekinthető anti-establishment pártnak, hanem az LMP is. Önmagában az, hogy tagadja a rendszert, nem jelenti azt, hogy rögtön náci is. Egy rakás példát tudnék neked mondani rendszerellenes ideológiákra, sőt, pártokra is. [Itt jegyezném meg, hogy az USA-ban máig van nácipárt, sőt, náci gyülekezések is. A kutyát sem érdekel, ignorálva vannak.]

soproni1 2010.04.23. 00:58:18

@tcom:

Igaz. Neked is leírom a történetet, ami miatt sokan utálnak ( mert nem értik).

-Főnővér ! Jöttek a partizánok, megerőszakolták összes nővérünket, csak Mária Nővért nem !
- Őt miért nem ?
- Mert nem akarta !

tcom 2010.04.23. 00:59:00

@levee:

Nem ez volt eddig a legszellemesebb, de nem rossz.
Azt viszont még senki nem magyarázta meg, hogy miért pont ezt a zászlót (a több tucatból) választotta szélsőjobb? És miért nem használja a többit?

Várom a magyarázatokat?

soproni1 2010.04.23. 01:00:05

@TaTa86.:

Vagy irigyelsz! Egy igaz magyar nem gyűlölhet egy másik magyart !

soproni1 2010.04.23. 01:04:36

@TaTa86.:

Én magyarországon születtem :D
Ezzel senkit nem akarok megbántani

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 01:05:34

@tcom: "Várom a magyarázatokat? "
Én meg arra várom a válaszod, hogy miért nem szarod le a széljobbot? Frusztrált prolik gyülekezete, magukon kívül senkinek sem ártanak.
Miért kell őket az origóba állítani?

@soproni1: Hát csak figyelj! :D

tcom 2010.04.23. 01:06:16

@levee:

Így van. De nálunk se zavarják a szélsőjobbot. Sőt Orbán már 2 pofonról beszél. Ami a rendőröknek a teljes arzenált jelenti.
Egy nyugati országban a TV székházat megostromlókat 20 évre lesikkasztják, de előtte háromszor jobban agyonverik őket. A baloldal mindig balfaszúl bánt a törő, zúzó csőcselékkel.
Most 2 posfon, azt elmennek haza.

"Hogy lehet tagadni magát a demokráciát, az egyenjogúságot, a jogrendet."
Nincs erőm már erről beszélni, keresgetni, megyek aludni.
Örültem a vitának!!!
Üdv.

Bloodscalp 2010.04.23. 01:08:24

@Mj: az is amolyan sírrendező népmüvelő banda volt:) csupa hazafi, semmi más

levee 2010.04.23. 01:08:54

@tcom: a válasz talán egyszerűbb mint gondolnád: egyszerű ideológiai vita.

A klasszikus jobboldali pártok Magyarországon a XX. században mindig a XIX. századig nyúltak vissza, tehát a reformkoron sosem nyúltak tovább (esetleg Rákócziztak még, de az már ritkább volt). Az olyan erőknek, mint a MIÉP és a Jobbik (de akár korábban is volt erre példa) viszont valami olyasmire volt szükségük, ami ettől totálisan szemben áll.

A politikai palettát ugyanis elég csak végignézni, láthatjuk, hogy mindegyik erőnek megvan a maga kultusza, s a radikális vonalat képviselőknek nagyon vissza kellett lapozni a történelem-könyvekben, hogy olyan ikonokat találjanak, amelyek még nincsenek meggyalázva ilyen-olyan politikai erők által, ez pedig valljuk be: tényleg embert próbáló feladat. A radikális oldal eddig ugyanis csak Wass Alberthez, Márai Sándorhoz nyúlt vissza (de mindkét szerző népszerű Fideszes körökben is, nem is véletlenül, mert szerintem például Márai irodalmi értéke eléggé magas, Wass pedig a népi vonalban erős), mindkét szerzőben valamiféle önazonosságot, kirekesztettséget találtak, szavaikkal pedig nem volt nehéz azonosulniuk; annál nehezebbnek érezték magukon a márciusi ifjakat, a Habsburg-birodalmat, a dualizmus okozta "szolgaságot". Kossuth korábban az SZDSZ, Széchenyi pedig a Fidesz "marketingje" volt, holott a valóságban e két figura sokkal szorosabb tiszteletet ápolt egymással, mint az előbb említett két párt. A radikális gondolkodású emberek turulos-sámános vonzódása tehát valójában errefelé volna keresendő, egy olyan homályban, ami számukra még a magyarság tiszta és erős korszakát mutatja. Es nyilván ez nem azt jelenti, hogy elutasítanák az új- és jelenkor nagyjait, de annyi biztos, hogy a pogány vonulat egyre erősebb és elfogadottabb. Ez az oka annak, hogy Szántai ősturulozós művei ennyire népszerűek, emiatt van ez a(z) "(ős)magyarkodásnak" nevezett jelenség, és emiatt érzik magukat közel és ennyire szorosan a honfoglaló, vérszerződő Árpádokhoz.

tcom 2010.04.23. 01:10:09

@TaTa86.:

Mert már ott vannak a spájzban. =;-)
Ha a Jobbik krémje még esetleg disztingválni is fog a parlament súlya alatt, de a mögötte felsorakozott szélsőjobbos csőcselék azért nem elenyésző.
Csak félek. Mert ezek az eszmék már egyszer "bizonyítottak". Illetve az elbagatelizálásuk.

Vargi 2010.04.23. 01:10:34

www.irishtimes.com/newspaper/opinion/2010/0416/1224268447268.html

Az irish times szerkesztőségi cikke.
Mindenki döntse el,hogy mennyire korrekt.
Nekem a végén a kettős állampolgársággal riogatás nagyon nem tetszett... Meg az Upper Hungary emlegetése... Egyrészt,már a fordítás sem helyes,meg nem hiszem,hogy az átlagos irish times olvasók tisztában vannak a trianon és a felvidéki magyarok ügyeivel...
Gondolkodtam,hogy írok egy válaszlevelet, hasonlót,mint amit Ti is írtatok.

levee 2010.04.23. 01:12:31

@levee: szóval lehet hogy ez homályos volt, mert más késő van. De Árpád zászlaja jelent valamit az emberek számára (most ezt akár be is lehet skatulyázni a radijobbhoz is, felőlem). Le lehet ezt nácizni, le is lehet sajnálni. De ne felejtsétek el, hogy ha nincs trikolór, akkor a nemzeti lobogónk a vörös és ezüst vágású Árpádok zászlaja lenne. Tessék csak ránézni a címerre...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 01:12:39

@tcom:

Amúgy már láttam Anjou- és Hunyadi-zászlót is, de csak elvétve. Ahogy írtam, azt hiszik, hogy Árpád fejedelem zászlaja volt, Attila királytól meg nem maradt fönn zászlóábrázolás, úgyhogy azt nem tudják lobogtatni. És nekik pont az antiszemita jelleg miatt is fontos, hogy igazolják, egy "honfoglaló", egy részük szerint csak "honvisszafoglaló" jelképével közösséget vállalva lehet a leginkább jelképezni a magyar egységet és nemzetet. Ezért is tettek a Hősök terén Árpád-sávos zászlót az Árpád szobor kezébe, miközben a Műcsarnok előtt a zsidók hanukáztak. Ettől függetlenül tényleg vannak nyilas gyerekek, akik az áthallás miatt választották, de ez kevésbé jellemző 4 év alatt szerzett tapasztalataim alapján.

tcom 2010.04.23. 01:13:27

@soproni1:

A vicc disznó volt. Nem csodálom, hogy nem szeretnek érte. =;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 01:14:04

@Bloodscalp:

Lehetne kutatni utánuk, mert szerintem érdekesebb a téma a mostaninál.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 01:16:54

@levee:

Vagy farkasfogas, Patrona Hungariae-vel, esetleg a magyar címerrel a közepén, ami tehát vagy klerikálreakciós, vagy újfent Árpád-sávos tartalmú.:)

soproni1 2010.04.23. 01:18:45

@tcom: tanulságos inkább....
Persze sokkal hosszab, mert először a németek, utána az oroszok mentek be a zárdába. Kiváló példabeszéd arra, ha valaki valami aljasságot elkövet, utána pedig másokra keni, hogy "a körülmények miatt" meg " parancsra tettem".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.23. 01:19:14

Kár, hogy ilyen későn találtam ide, mert az érdemi vitába már nem fogok beleszólni.:-/ Inkább jó éjszakát is kívánok gyorsan...:)

tcom 2010.04.23. 01:19:56

@levee:

Amikor a nyilasokból kiindulva vélem elterjedni a csíkos zászlót, akkor a saját tapasztalatomból merítek. Vannak barátaim, ismerőseim a szélsőjobbal szimpatizálva. Kivétel nélkül zsidóznak, cigányoznak és említik, hogy ezt a nyilasok csak megpróbálták megoldani. Közkeletű az a vélekedés, hogy kár, hogy Hitler nem a cigányokat vette előre.
Lehet, hogy nekem is jobban meg kellene választanom a barátaimat? =;-)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.23. 01:20:52

@Mj: De jó is hogy idetaláltál! (p.s. egy régi olvasód:-))

tcom 2010.04.23. 01:23:29

@Mj:

Kár!
Azért írhatnál, te hogyan vélekedsz?

levee 2010.04.23. 01:24:25

@tcom: nézd, ebben biztosan van igazság. Mondhatjuk úgy, hogy jelenleg tényleg azok vállalják fel jobban az Árpád-sávot, akik szélsőségesen fogalmaznak és gondolkoznak, de ez nem jelenti azt, hogy a zászló a náci. Amit említesz az valóban szomorú és elgondolkodtató, de semmiképpen nem elegendő ahhoz, hogy a kukába vágjak egy ezeréves jelképet néhány száz, maximum egy-két ezer ősmagyar miatt. Én erre próbáltam utalni, meg arra, hogy a szabad gondolkodáshoz hozzátartozik a másik hülyeségének elviselése is. Nyilván ebben lehetnek eltérések, én például nem lobogtatnék Árpád-sávot, mert hozzám a címer vagy éppen a lyukas zászló közelebb áll. De azt nem bírom elviselni, amikor Demszky azzal érvel, hogy "e jelkép alatt ezrek haltak meg" mert ez összemossa a szezont a fazonnal.

tcom 2010.04.23. 01:35:03

@levee:

A baj, hogy a zászló totális jelképe alatt utoljára tényleg ezrek haltak meg. Utoljára nagyon vészes történelem köthető hozzá.
Azokat, akiknek a szüleit, nagyszüleit a nyilasok kísérték a vagonokhoz, vagy ölték meg minden jelkép sértő.
Nem is lenne baj a mai használatából, ha szépen öltönyben öltözöttek, vagy Árpád-kori kosztümös filmben jelenne csak meg.
Nem is lenne vele baj, ha nem félkatonai, masírozó szervezet tűzte volna ki zászlajának.
Az ellen még ember nem tiltakozott, ha történelmi megemlékezés céljából kulturális célból használják a zászlót.

Nagyon fontos az empátia!!!

Sziasztok!

Blogger Géza 2010.04.23. 04:54:15

@levee: Hát még nagyobb baromság azt mondani, hogy a baseballsapka náci szimbólum. Ezek szerint az amerikai baseball játékosok terjesztették el a nácizmust a világon?

A fehér ing igenis inkább hajaz népviseletre mint holmi katonai egyenruhára.

A gárda formaruha a népviselet (fehér ing) és modern, fiatalos öltözködés (baseball-sapka) kicsit militáris (bakancs), nemzeti jellegű (Árpád-sáv) jellegű keveréke, nem lehet egy-egy az egyben egyenlővé tenni egyikkel sem.

szkepi 2010.04.23. 06:33:47

az a baja a magyarnak és a sok kommentező nacikának, hogy magyarnak, csakis magyarnak és igazi magyarnak tekinti magát, csakhogy NINCS MAGYAR.CSAKIS MAGYAR, MÉLYMAGYAR...
A MAGYART TÖBBSZÖR IS KIPITSCHÁZTÁK ERRŐL A FÖLDRŐL. AZ IRMAGJA MARADT MEG ÉS AZ VEGYÜLT EZZEL AZZAL, ILYENNEL ÉS OLYANNAL ÉS LETT OLYKOR MAGYARABB A MAGYARNÁL. AKI VISZONT ALEGJOBBAN DÖNGETTE ITT EZEN A TÁJON A BEESETT MELLÉT, AZ ANNYIRA SEM MAGYAR, MINT AKI COLORADOBAN ÉHES. AGYRÉM. BIZONYITSA BE A MAGYAR, HOGY MAGYAR!NE GÁRDÁVAL ÉS KIREKESZTÉSSEL!AZ RONGY, NEM MAGYAR. AMIKOR EGY OLIMPIKON ARANYAT SZEREZ MAGYAR, AMIKOR GYORSAN HAJT MÁR NEM IS AZ. EZ ITT A BAJ SOK EGYÉB MELLETT. AMIRŐL A VILÁGON A MAGYART EMLEGETIK POZITIV ÉRTELEMBEN AZ LEGTÖBBSZÖR NEM IS ANNYIRA MAGYAR, ILL. MÉGMAGYARABB.

subabubba 2010.04.23. 07:03:51

@tcom: érdekes, mégis két külön párt, akik egymás ellen küzdenek. ennek lehet valami oka, nem?

öcsi55 2010.04.23. 07:08:16

Fidesz azért győzőtt ilyen nagy arányban
mert a Magyarnép nagy többségének elege
volt.A szoc-lib kormány nyolc évig tartó
lopásából,csalásából,hazudásából!
Simon Gábort halgatom a Királyi tv,
nyüglődik,és még most is hazudik !
Biztos vagyok,hogy meglesz a Fidesz 2/3.

kukatr 2010.04.23. 07:08:49

@is: erre jellemzően egy válasz sem érkezett a khm.. tisztelt kommentelőköz.. birkáktól.
mondjuk az is igaz, ha egy kommentben megjelenik a zsidó vagy náci szó, akkor az értelmes kommunikáció megszakad...

DrPepper 2010.04.23. 07:29:10

Remélhetőleg a levél tartalmazza a "blatant lies" (szemenszedett hazugságok") szövegfordulatot!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.23. 07:42:46

@Mihint: Ugyan már, a Fidesz szintjén a nemzetközi média megfizethetetlen. Ugye azért nem gondolod, hogy tényleg Gyurcsány vagy Vásárhelyi Mária rendeli ezeket a cikkeket? Ezeket nem kell rendelni. Elég belenézni a magyar nyelvű médiába és internetbe és az ember tud mindent a zsidókhoz fűződő érzéseinkről, többet is, mint amennyire kíváncsi lenne.

bbjnicken pedig nincs mit olvasni vagy értelmezgetni: egy teljesen irreleváns személyeskedésre futotta tőle. De máskor biztos nagyon mély, tudja a fene.

harcsabajuszos 2010.04.23. 07:46:28

@tcom: Ismerek egy kék-fehér zászlót, amely alatt milliók élnek koncentrációs táborokban évtizedek óta és naponta sérülnek alapvető emberi jogaik a táborokon kívül is.
Ezen zászló alatt ezek a terroristacselekményekkel államot rabló, faji alapokon álló államot szervező szimpatizánsai felvonulást szerveztek a hétvégén.

Nagyon fontos az empátia?
Nézzünk először a jelenbe, kik is rettegnek a hivatalos magyar címer zászlajától.

reKorrekt 2010.04.23. 07:49:18

Tévedés ne essék, a Newsweeknél nem hülyék ülnek az írógép előtt. Én inkább arra tippelnék, hogy egy szándékos Jobbik-Fidesz összemosással próbálkoznak, hogy még nagyobb feszültséget és ellenszenvet keltsenek a Fideszesekben a Jobbik irányába.

Be is fog jönni nekik: most már lehet "náci Jobbik, roncsa a hitelünket"-ezni.

Ilyen egyszerű.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.23. 07:51:14

@Kettes:
nehéz idők jönnek magukra. megértem, hogy hülyéket beszél. elveszi az ember eszét a rettegés.

reKorrekt 2010.04.23. 07:55:07

@Kettes: "Takarítsátok ki a disznóólatokat és akkor nem lesz rossz a nemzetközi sajtótok sem."

Tudod ezzel az a baj, hogy mi a tyúkólban vagyunk. A disznóólban azok a liberálisok vannak, akik rendszeresen dezinformálják a külföldi médiát (pl. Gabi Gleichmann).

reKorrekt 2010.04.23. 07:57:08

@Kettes: "Elég belenézni a magyar nyelvű médiába"

Nem tűnt föl hogy a médiát globálisan ugyanazon érdekcsoport birtokolja?

snakekiller23 2010.04.23. 07:59:28

@Kettes:

Jajmár, itt van egy cikk, ami veszett módon inkorrekt (MH szint alatt) és tele van tényszerűen marhasággal; nehogymár kimagyarázzuk, hogy igaza van, mert tényleg vannak antiszemiták a Fidesz környékén. Ráadásul a sorból is kilóg, hiszen a komolyabb lapok eddig magát a Fideszt nem mosták össze a Jobbikkal.

harcsabajuszos 2010.04.23. 08:00:57

Mellesleg válaszra nem számítanék, mert kedvenc szórakozásom megkeresni ezeket a pro-izrael bértollnokokat helyreigazításra. Nos válasz egy alkalommal sem érkezik, telefonon is elérhetetlenek általában.
Érdekes, mert más lapoknál, más témákban tudok levelezni a szerzőkkel.
Ennyit a hiteles és pártatlan nemzetközi tájékoztatásról.

Bougheau Tschichka 2010.04.23. 08:11:51

Written by Denis MacShane, Independent Jewish NEWSWEEK

Fuck off you're a liar

Did you ever heard about Ferenc Gyurcsany?

reKorrekt 2010.04.23. 08:14:18

@Oreg: Rosszul csinálod. A konkurenciát kell felhívni.

Bougheau Tschichka 2010.04.23. 08:14:35

@tcom: a zsidó tőke pedig szereti a Nokiát, a Strabagot, a BKV-t, a MÁV-ot
Soroljam ?

Ez csak egy vicc, a hülye érvelésedre válasz :P

reKorrekt 2010.04.23. 08:22:23

:off
"...munkatársunk hétfőn reggel közvetlenül az adás előtt a stúdióban szóba hozta Kósa Lajosnak az alelnök ATV-s szereplését a Kubatov-ügyről. A Fidesz alelnöke nehezményezte, hogy munkatársunk jelezte: a műsorban szeretné erről is kérdezni. A fideszes politikus szerint ez nem lenne korrekt, mivel a Fidesz alelnökeként, polgármesterként az önkormányzatokról, a választásokról tud beszélni, úgy tudja, erre is szólt a meghívása..."

Na, csak nem kellemetlen a Vona szerep?
:on

Gyáli úr 2010.04.23. 08:33:06

Ez a mandiner volt korábban a reakció? Ugyannyira nem tetszik.

Pontos 2010.04.23. 08:33:11

@TaTa86.: Kínos, de Árpád zászlaja vörös volt, a sávok csak pár száz év múlva kerültek bele és keveset is használták.

indapass90210 2010.04.23. 08:35:56

Szerintetek is kijelenthető nagy nyilvánosság előtt, hogy Denis MacShane egy idióta? A volt, ráadásul munkáspárti miniszterelnökük is háborús bűnös, és egy ilyen pofázik...

TottaKár 2010.04.23. 08:43:10

Denis a komisz
:))

Nyilván felelőségteljesen irogat és elmélyült a mai magyar politikai rendszerben meg a történelmünkben.

Máskülönben honnan venné a bátorságot hogy ilyen f@szságokat írjon?

mojszipupi 2010.04.23. 08:58:29

"Az egyenruha nem náci jellegű, inkább magyar népviseletre emlékeztet."

:DDDDDDD Az igen...nem vagy elvakult cseppet sem. Mondjuk a matyó hímzés esetleg de az árpádsávos címer....

dusomoja 2010.04.23. 09:09:56

@bocivitéz: Gondolod, hogy a blogokon megsszólaló Jobbikos netkommandó leképezi a magyar valóságot? Igyan már. Igen, van passzív antiszemitizmus, és utóítéletes gettó cigányellenesség, ez tény. De hogy ez meghatározó téma, issue lenne Mo-n, az nem igaz.

dusomoja 2010.04.23. 09:10:42

Igyan már helyett ugyan már. Bocs. :-)

nestrot10 2010.04.23. 09:16:30

Kéményseprő az a jobbikos ruha

Alex3000 2010.04.23. 09:31:09

Jaj mit verik a farkukat ezek. Náluk ugyan olyan erős lenne a szélsőjobboldal mint nálunk ha nem nyomnák el folyamatosan, ráadásul Angliában is komoly problémát jelent a migráció, szóval inkább a saját házuk tájékán nézzenek körül, mielőtt fikáznák a többieket! Áll-szentség!

Novi bácsi 2010.04.23. 09:41:06

@bryan: nemmegmondtam minden szava igaz. Bazmeg. :(

tcom 2010.04.23. 09:43:08

@Oreg:

Ugyanmár!!! Éltettem én a zsidó állam politikáját? És ha Izrael tényleg mocskos dolgokat tesz, akkor az összes zsidó pusztuljon?
Magyarországról beszélünk. Magyarországon nem az aktuális izraeli politikáért szoktak felvonulni, hanem a holokauszt miatt, emlékezve, hogy mi történt a II. VH-ban. Maga a nyilas adatokból tudjuk, hogy hány 100 ezer MAGYAR embert küldtek a németek (idegen hatalom) kérésére konc.táborokba.
Erre azért még meg lehet emlékezni nem???
Mi köze ennek Izrael aktuálpolitikájáról?
Meg szoktak emlékezni a kommunizmus áldozatairól is. És? Helyes.

tcom 2010.04.23. 09:47:06

@Oreg:

Mér? Ki az isten fa... retteg itt a hivatalos címertől?
Azt hittem ismerem az országom, de te most újabb ismeretekhez juttatsz!

Csak nem a szegény, megfélemlített szélsőjobb? Vagy nem értem a kérdést?! =:-(

tcom 2010.04.23. 09:52:14

@Novi bácsi:

nemmegmondom?
Sőt a próféta szól belőle. Jó olvasni változatos, már már szépirodalmi nyelvezetét. Én is elalélok, amikor megjelenik nickje egy hozzászólásban. Nem tudom, hogy milyen böngésződ van, de nekem a firefox aranyozva villogtatja a nevét.

dz02 2010.04.23. 10:09:07

hülye angolok, angol hülyék!!!

mindegykivagyok 2010.04.23. 10:21:38

@tcom: És amiatt,miért nem vonultok fel,hogy a gazdag zsidok visszarugdostàk a szegény zsidokat a vonatlépcsöröl?(aranyvonat)!A legnagyobb,hogy azok a zsidok akik akkor "kivàndoroltak" amerikàba,most perelgetik a Màvot stb..
Igazsàg szerint akiket visszarugdostak a
vonatlépcsöröl azoknak kellene perelni az amerikàba kivàndoroltakat!Na ezt nemhallani sehol,de ez màr csak igy van a kasztrendszerben!Igy kerek a dolog,ha tetszik,ha nem!Ràdàsul ezt még ma élö szemtanuk is bizonyitjàk!!!

mindegykivagyok 2010.04.23. 10:25:15

Érdekes modon a fentieket a Wiesenthal "egylet"se nyomozgatja!

harcsabajuszos 2010.04.23. 10:25:50

@tcom: Mi köze? Talán csak annyi, hogy miféle morális alapjuk van ezeknek, hogy az emberöltővel ezelőtti népirtást az én arcomba tolják és nyakamba varrják? Minden napra jusson egy holohír a sajtóba, magyarellenes izraeli zsidókat tüntetgessenek ki úton útfélen magyar kitüntetésekkel, mint a könyvnapok, s ha ez nem elég, még felvonulásokat is szervezgessenek? Kártérítéseket követeljenek hetedíziglen?
Akik a zsidó holokauszt során birkamódra vonultak a vágóhídra és táborokba, talán azért tették, hogy leszármazottjaik a legvisszataszítóbb faji alapokra épülő országot hozzák létre, megvalósítsák, amit a németeknek nem sikerült?
Az én tragédiám a malenkij robot volt, a sváb kitelepítések, a gulag, az elszakított országrészekben élő magyarok magukra hagyása - látsz-e napi híreket erről? Látsz-e állami szponzorálású, a fél rendőrség kivezénylésével védett felvonulásokat?
Látsz-e felvonulásokat az izraeli állam politikája ellen?
Az én tragédiáimért felelősök viszont büntetlenek és leszármazottaik ott vonulnak a kék-fehér zászló alatt a rakpartokon, privilegizálva a kiválasztott faj szenvedését.
Akik felvonulnak, elvbarátaik az apartheidre épülő államnak.
A tisztességes magyar zsidók nem vesznek részt ebben a megélhetési zsidó hajciőben, s szerencsére csak ilyen zsidó barátaim vannak, akik elítélik ezt a csürhét.

harcsabajuszos 2010.04.23. 10:34:51

@tcom: Szűkek az ismereteid a magyar történelemről, ha összemosod az Árpád sávos lobogót a nyilaskeresztessel. Tágítsd egy kicsit a szélsőjobb iránti rettegéstől beszűkült horizontod.

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:01:39

"És ha Izrael tényleg mocskos dolgokat tesz, akkor az összes zsidó pusztuljon?"

igen, mivel minden zsidó támogatja, és tevékenyen részt vesz a náci terrorállam fenntartásában...

zsidó és ember nem élhet közös planétán!

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:02:50

@Oreg: "s szerencsére csak ilyen zsidó barátaim vannak, akik elítélik ezt a csürhét."

azok még a zsidók szemében sem zsidók...

Chomskyt, Finkelsteint is kikiáltották öngyűlölő antiszemitának :D

ittottlehet (törölt) 2010.04.23. 11:25:30

A Gárda létrehozóinak eredeti deklarált célja volt, hogy a Gárda ruhát a hagyományos magyar népviselet alapján tervezzék meg, ezért lett fehér ing, fekete mellény. A nyilasoknak például soha nem volt fehér ingük, fekete mellényük, azoknak zöld ingük és fekete zubbonyuk volt, ami még ránézésre sem hasonlítható a Gárda ruhához.

harcsabajuszos 2010.04.23. 14:26:23

@nemmegmondtam: Na ja, mint ahogy a szefárdokat is másodrendű állampolgárként kezelik Izraelben, mert más a bőrük színe.
Tolerancia és együttélés bajnokai?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.23. 16:15:13

Uraim, uraim... jelen Newsweek cikk szép példája annak, hogy tiltakozósdi helyet SIMÁN sajtópert kell csinálni a dologból. Itt nem sejtetnek, hanem totál téves infót adnak le tutiként. Akkora helyreigazítást kell kiverni belőlük, hogy ihaj, utána a többi, "hiteles" (vö: rettegő) forrásból tájékozódó nyugati sajtóorgánum is meggondolja párszor, mikor nácizzon reflexből.

Pelso.. 2010.04.23. 16:38:22

@Herr SturmLiberator: A cikk ostoba s valótlanságot állít, viszont mi a fenéért nem követel senki helyreigazítást?
Amit, sokkal könnyebben megtehetnénk, ha valóban nem lenne felszínen folyamatosan a zsidózás, cigányozás, -néhány markába röhögő politikus hasznára.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.23. 17:07:12

@TaTa86.: ha fehér inghez fekete mellényt veszek, akkor népviseletre emlékeztetek?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.23. 19:51:15

@Pelso..:

"A cikk ostoba s valótlanságot állít, viszont mi a fenéért nem követel senki helyreigazítást?"

Magyar taktikai érzék rutinos hiánya. Perre az üggyel! Nincs mit veszteni, cserébe príma első bizonyítéka lehetne egy új, markánsabb külpolitikának.

"Amit, sokkal könnyebben megtehetnénk, ha valóban nem lenne felszínen folyamatosan a zsidózás, cigányozás, -néhány markába röhögő politikus hasznára."

Ez a markukba röhögőkön múlik plusz azokon, akik ehhez még öntik az olajat a tűzre. Ha túlzásba viszik, alapvetően magának árt rettegő és hőzöngő egyaránt, ezt a választási eredmény is tükrözi.

Pelso.. 2010.04.23. 20:09:05

@Herr SturmLiberator: OK, lőjünk pontosan: per. Tehát miért nem perel senki? Ez tényleg abszurdisztán.

nemzetiszocialista 2010.04.23. 20:55:21

@Ezt a népet sajnáljam?: No most tényleg felfordult a gyomrom.Most vacsoráztam és ezek után mit sem sejtve megnéztem a videot.Oda lesz a csülökpörköltem főtt krumplival. Nem tudok mit tenni,felolvasok a családnak idevonatkozó részeket a Mein Kampf-ból ellensúlyozva ezt az ocsmányságot! Ez az egész rohadt videó erősíti a hitemet és a hovatartozásomat.Remélem a gyerekeim is utálni fogják ezeket.Mindent elkövetek érte!!!Ezt megigérem!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.24. 09:52:59

@Pelso..:

Hozzáteszem, mivel a cikket brit munkáspárti (kormánypárt) képviselő írta, be lehet hívni elbeszélgetni a hazai nagykövetüket is.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 19:20:28

@Kettes: Talán felesleges erre válaszolnom, de mégis. Képzavarnak tartom azt a felvetésedet, miszerint: "a Fidesz szintjén a nemzetközi média megfizethetetlen." Persze, hogy az, gondolom, nem is teszik. Nem gondolom, hogy hazai "politikusok" rendelgetnek meg ilyen cikkeket, bár egy-két haver mindenhol akad. Én nem érzelmi szempontból közelítem ezt a kérdést, ha ez eddig nem derült ki. De nem érdemes abba belegondolni, hogy mi késztethet egy felelős tisztségviselőt arra(akárhol európában), hogy dezinformáljon (holott, ahogy írod, az interneten végül is mindent megtudhatna)? Az, pedig hogy milyen érzések fűznek bennünket a zsidókhoz (honfitársainkhoz, etc.) speciel semmi köze. Nekem ez a véleményem, továbbá Herr SturmLiberatorhoz csatlakozva sajtópert és visszhangot kívánok ezen dolgok mögé (illetve következményeként).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 02:37:49

@Mihint:

Nahát, mik ki nem derülnek, nem is tudtam, hogy olvasol.:) (Enyhén pirulós arc.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 02:42:26

@tcom:

Nézd, éjjel fél 3 múlt, éppen, hogy idecsöppentem a net elé, és már nem nagyon tudom fölvenni a fonalat. Ha érdekel a véleményem ezzel a kérdéssel (is) kapcsolatban, itt - mandiner.blog.hu/2010/04/22/felvasaroljak_e_magyarorszagot_a_zsidok#c9562653 - megtalálod a kommentjeimet. Elöljáróban annyit, hogy igencsak köztes az álláspontom, sem a zsidózást, sem a nácizást nem szeretem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 02:54:51

@tcom:

"Azokat, akiknek a szüleit, nagyszüleit a nyilasok kísérték a vagonokhoz, vagy ölték meg minden jelkép sértő."

Pontosan, minden jelkép sértő, ha valaki állandóan megsértődős hangulatban van. Nekem a nagyanyámat vitték el táborozni, mégis büszke vagyok a hétszer vágott vörös-ezüst zászlóra, hogy ne a becenevén hívjuk már. Soha nem fog bennem félelmet kelteni senki addig, amíg én nem vagyok rá vevő. Egyébként a nagyimban sem keltett félelmet soha ez a zászló. A szittyaősmagyarok ellen amúgy sem az a legjobb fegyver, ha valaki elkezd tőlük félni, hiszen pár mondattal nevetségessé lehet tenni az egész szubkultúrájukat.
Amúgy szerintem is fontos az empátia, csak ez ugye érzelmi intelligencián múlik, az meg legkevésbé a hangoskodó hülyegyerekeknek van. Ez ellen meg csak jó neveléssel lehetne tenni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:00:46

@kukatr:

Most ezen mit kommentáljak? Akart valami nagyot mondani, aztán ennyit sikerült. Hírértéke számomra gyakorlatilag nulla, de aki el is hiszi Orbánnak, hogy ő sosem hazudott vagy mondott nagyot, az meg is érdemli. Na nem mintha Ferenc testvérrel akarnám egy szintre hozni, azon Viktornak még sokat kell dolgoznia, hogy ilyen mélyre ásson.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:06:20

@Pontos:

Kínos, hogy nálad a nomen non est omen. Árpád zászlajáról ugyanis egy darab kortárs ábrázolás vagy leírás nem maradt fönn, így csak a későbbi, ebből a szempontból megbízhatatlan források említik vagy ábrázolják. Viszont teljesen logikus az idősebb Bertényi közkeletűvé vált elmélete Imre királyról és aragóniai feleségéről.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:12:43

@nemzetiszocialista:

Te tényleg gyűlöletre akarod építeni az egész életedet? Tapintatosan megkérdezhetem, hogy gyakorlod-e a keresztény vallást?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 03:15:22

@Mihint:

Abszolút egyetértek a perrel. Mi, magyarok sajnos tényleg tanulhatnánk egy kis érdekérvényesítést a zsidóktól, mert abszolút ránk fér az egymásnak esés helyett. Perelhetnénk bőven a kitelepítések, a lakosságcsere, a reszlovakizáció, a Gulág, vagy a málenkij robot miatt is.

Lajos bacsi 2010.04.25. 06:01:45

@Mj: A keresztény vallást hagyjuk ki ebből a vitából, semmi köze ahhoz a bődületes sötétséghez,ami a "Hogyan oldjuk meg a 60-90 éve történteket és hogyan kiabáljunk az elefánttal egérként érdekérvényesítés címén" c. könyv tárgya lehetne.

harcsabajuszos 2010.04.25. 07:07:12

@szomorutojas: Attól függ, mekkora a pajeszod, lehet, hogy egy másik nép viseletére.

harcsabajuszos 2010.04.25. 07:08:27

No és kapott-e a Mandiner bármilyen választ a pro-izrael lobbistától? Mert én nem szoktam a magukfajtától.

harcsabajuszos 2010.04.25. 07:09:22

@Mj: Árpád házi zászló, nem Árpád zászlaja.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 16:46:49

@Lajos bacsi:

Nézd, nekem máshol is van egy vitám az úrral, úgyhogy örülnék, ha itt is két személyes maradna. Itt konkrétan az volt a problémám, hogy hogyan lehet gyűlölet alapú életet élni. A náci ideológiát meg már nagyjából kitárgyaltam vele.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 16:47:32

@Oreg:

Szövegértés nulla. Javaslom, hogy még egyszer nézd meg, hogy mire válaszoltam, és annak fényében értékeld újra a mondandód.

harcsabajuszos 2010.04.25. 17:35:44

@Mj: Ha egy irányba evezünk, nem szükséges hisztizni. Megértem tárgyilagosan is, mert én sem olvasom vissza az összes fogyatékos hozzászólást.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.25. 17:49:18

@Oreg:

Képtelen voltál felfogni egy kommentet, tehát fölöslegesen írtál. Ennyi a történet. És ki hisztizett? Ennek alapján neked a Duna vízállásának bemondása is hisztéria.:D

qwertzuiop05 2010.04.25. 21:23:44

@TaTa86.: Ki a faszt érdekel? Az a lényeg, hogy ti mit próbáltok róla hazudni, érted?!

qwertzuiop05 2010.04.25. 21:29:43

@vagyok59: "Hol voltak nácik ilyen szerelésben?"
Idézd már légy oly kedves, hogy hol írtam én nácikról a háeszemben???
Azon nem csodálkozom, hogy te egyből rájuk gondoltál. Ez szivacs...:o)

qwertzuiop05 2010.04.25. 21:31:30

@eszkep: "Nem "hasonlít rá tehát", hanem a bakancs kivételével ugyanaz."
Akkor sürgősen keresd fel a szemorvost, úgy néz ki, hogy komoly a dolog.

qwertzuiop05 2010.04.25. 21:38:13

@m.logic: "Amíg nem tiltott önkényuralmi jelképet hord valaki addig bárkinek, bármit szabad viselnie."
A gárdaruci esetében mintha árnyaltabban fogalmazott volna a bíróság...
"Ha a zsidóknak joguk van a kipához, akkor a magyaroknak is joguk van a gárdaruhához."
Hol írtam én zsidókról, kedves kommentelő? Tényleg ilyen nagy a kavarodás nálad, hogy csak a zsidók felemlegetésével tudsz hozzászólást írni?

subabubba 2010.04.26. 15:55:35

Egyébként érdekes amit a Newsweek cikk szerzőjéről találtam, az ilyen kijelentések jelentik az antiszemitizmus táptalaját:

He is an advisory board member of Just Journalism, an independent organization that aims to promote accurate and responsible reporting (itt kellene egy hosszú hosszú hatásszübnet) about Israel in the UK media.

subabubba 2010.04.26. 16:04:55

Mármint az ilyen emberek ilyen cikkei jelentik az antiszemitizmusnak az egyik okát.

nemzetiszocialista 2010.04.26. 17:35:46

@Mj: Helló,itt vagyok csak néha dolgozni is kell...Dehogy gyakorlom,öt éve levetettem magamról a keresztet. Azóta boldog vagyok! Megszabadultam egy tévhittől.Ennyi erővel legalább 50 istenben hihetnék...De melyik az igazi????? No,ez itt a fogós kérdés! Az egyiknek valami Mohamed,a másiknak,aki Isten fiának adta kia magát,valami zsidó ,akit kuruzslásért és izgatásért és szélhámosságért keresztre feszítettek. A harmadiknak valami Budha aki mindíg úgy változott mint az időjárás... Ezekbe higgyek????? A fizikában hiszek,az megfogható és bizonyítható.Az összes többi humbuk.A kommunizmusban ,csak egy igazság volt: vallás=ópium a népnek !!! Igaz,igaz és igaz. Vallás egyenlő pénz !!!Üzlet a javából,a polgárok meg vakon csengetik a lóvét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.26. 19:17:24

A szélsőjobboldali szavazatokért folyó licitben a Fidesz parlamenti képviselője Molnár Oszkár azt nyilatkozta, itt az ideje »előtérbe helyezni a magyar érdekeket, a nemzetközi tőkével, a zsidó nagytőkével szemben«

mintha baj lenne ezzel a mondattal.
pedig ez a természetes, angliába nem szokták meg, h a magyarnak is lehet érdeke

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.26. 19:27:05

@nemzetiszocialista:

Eltekintve attól, hogy Buddha maga mondta, hogy minden istenség a képzelet szüleménye, meg hogy a muzulmánok pont amiatt találják sértőnek a mohamedán elnevezést, mert nem Mohamedet, hanem Allahot imádják, csak sajnálni tudlak. Hit dolga nem a racionalitás vagy a fizika világába tartozik, pont ezért is hit. Én a mindenkit megszólító szeretetben hiszek és nem a pénzben. Amúgy pedig ajánlom Nyirő Józseftől az Isten igájában című regényt. Ő például éhezett, amikor pap volt. De beszélgethetsz Böjte Csaba atyával is, vagy megnézheted ezt az oldalt is:

www.ilyenazenpapom.com

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2010.05.06. 13:42:56

közben beérkezett a hírek, hogy miért esett a newsweek szinvonala oda ahová:
comment.blog.hu/2010/05/06/elado_a_newsweek_1
süti beállítások módosítása