A józan vezető
2009. november 19. írta: tölgy

A józan vezető

  A New Labour is bajban van, eléggé hasonlóban, mint a honi ballibek. A „hitelekre épülő jólét plusz jó sok politikai marketing” kombó kimerült, és választási vereség elé néznek, ami azért nem egy szokatlan aktus a parlamenti életben.

  Azonban nemcsak Feriék tanultak tőlük, úgy tetszik, az itthoni kampánycsapat kinyújtotta segítő kezét a New Labournek, és átadta a győzelem biztos receptjét a toryk ellenében: az antiszemita kártyát. Magyarországon használják és szeretjük. Tulajdonképpen hiányozna is már.

  David Miliband a New Labour törekvő és igen megnyerő mosolyú külügyminiszterére lett kiosztva a feladat. Ugyanis Miliband anyja lengyel zsidó családból származik, és a család 80 tagja a Holokausztban pusztult el. Ilyen pedigrével pedig visszaszólhat-e neki bárki is? És megállíthatná-e bárki abban, hogy az EU külügyminisztere legyen?

  Miliband nevével októberben megjelent írás alaposan nekiment a toryknak és Cameronnak, akik az EU parlamentjében egy frakcióban ülnek Michal Kaminskivel. Kaminskinek a jedwabnei mészárlással kapcsolatos kijelentése alapján azt állította Miliband, hogy a toryk ilyen politikusokkal társulva veszélyeztetik az Egyesült Királyság külkapcsolatait, és egy ilyen nem-európaiértelembenvett tory pártba nem lépne be Churchill.

  Majd Miliband újságcikke után pár nappal Clinton asszony is megérkezett, és aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyság jövőjével és a torykkal kapcsolatban. A történet bekerült a honi sajtóba is. Mi is nagyon aggódtunk. Főleg mivel az európaiértelembenvett Hős Lajos is ennek a frakciónak a tagja.

  Majd egy hónappal később a tudjukmiféle reakciós Daily Telegraphban megjelent egy nyílt levél, amely a lengyel főrabbira hivatkozva elutasítja, hogy Kaminski antiszemita lenne. Sőt, Kaminski náciellenes és Izrael barátja, ami nem biztos, hogy elmondható Milibandról.

  A levél a következőkkel zárul: „Az antiszemitizmus túlságosan súlyos állítás, hogy politikai játékszernek használják. Felszólítjuk mindazokat, akik felelősek bizonyítatlan vádak megfogalmazásáért, hogy vonják vissza azokat”.

  A levelet báró Young írta alá, Thatcher think tankjének tagja, vezetője; Flo Kaufmann, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke; Howard Leigh, a westminsteri zsinagóga elnöke, és még két tucatnyian a zsidó közösség jelesei közül.

  Na most.

  Ennek a „pöcsötökkel játsszatok, ne az antiszemitizmussal” beszólásnak nem láttam nyomát a honi sajtóban. Még belegondolni is rossz, hogy kiderülhet

- vannak konzervatív zsidók;

- az antiszemita vád lehet megalapozatlan és némelyek talán politikai célokra használják azt;

- a baloldal összeütközésbe kerülhet a zsidókkal, amiért az előbbi politikai eszközként használná az utóbbiakat.

 PS: a német vizsla okos, hűséges, megfontolt és tanulékony.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr341533964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispufi 2009.11.19. 07:45:59

Egyébként, ha tetszünk figyleni, a nemzetközi hangulatkeltés (őrjöngés?) már most megkezdődött Magyarország ellen is, csak hogy ne érjen váratlanul, mi lesz itt később, ha nem az internacionálisan simulékonyak fogják engedelmesen sarkantyúzni az oldalunkat.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 08:19:48

egyre gátlástalanabbul, egyre veszélyesebb pofonosládák tetejét feszegetik. pedig még nem győzték le a világot. csak tetszhalott. nem és nem bírják ki, hogy ne basszák őket orrba. pedig az érzékeny pontjuk. nagy antiszemita reneszánsz előtt állunk, barátaim! tegyük a dolgunkat! :)
minden tiszteletem a német vizsláé, de a magyar agár jobb fej.

egyébként meg üdítően jó az írás. kicsit már untam gellért babavilágát. :)

Zetek 2009.11.19. 08:24:42

A történetet azért vigyük tovább. Hol vannak nálunk azok, akik kinyitják a pici pofikájukat, hogy szereptévesztett Kertész Imit helyre tegyék?

akak 2009.11.19. 08:26:38

"Ugyanis Miliband anyja lengyel zsidó családból származik, és a család 80 tagja a Holokausztban pusztult el. Ilyen pedigrével pedig visszaszólhat-e neki bárki is? És megállíthatná-e bárki abban, hogy az EU külügyminisztere legyen?"
Azt hiszem, a szerző antiszemitáztat, azaz arra késztet másokat, hogy az ilyen kitételek nyomán (hamisan persze, mint mindenki) antiszemitizmust sejtsen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.11.19. 08:38:29

Jó reggel ez a megmondásra:-)

Mind nagyon szép, amit @Tölgy nick ír, de identitást csak identitással lehet szembeállítani. És ez Budapestre és Sajóbábonyra ugyanúgy igaz, mint Londonra. Ez egyuttal válasz is kívánt lenni @Zetek nicknek.

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2009.11.19. 09:04:49

Hat..ellenorizhetetlen forrasok alapjan allitolag Churchill mondta, hogy valami oka lehet annak megiscsak, hogy az egesz vilag ellenszenvvel viseltetik a zsidok irant. Nehez elhinni, hogy ezt Miliband nem tudta.(:
Kulonben miert baj az, ha valaki antiszemita?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 09:07:10

@tevevanegypupu:
azért, maga buta, mert az el akarja égetni őket. nem tudta?

tevevanegypupu 2009.11.19. 09:10:49

@Grift:
Aha. Akkor jo lesz, ha mindenki elkezd felni, mert ugy tunik a vilagban mindenkit utal valaki. Es tomegesen, szoval nincs kivetel.

Szt. Ahanov 2009.11.19. 09:12:09

Kicsit OFF leszek, de elmondanám, mi segített ma reggel a kávé mellett fölvinni a vérnyomásomat (Talán külön posztot is megérne): Kedvenc kis selypegő köcsög kormányszóvivőnk kommentálta az új kormányrendeletet az mr1-en. Eszerint bárki, aki a gárda egyenruhájához csak HASONLÓ viseletben jelenik meg az utcán, akár egyszál EGYEDÜL, az rendőri cidáztatásra számíthat ötven ropiig. Nem vicc, a riporter hölgy direkt konkrétan rákérdezett, mi lesz azokkal, akik nem masíroznak és nem a gárdaegyenruhátviselik, csak egyszerű fehér ing-fekete nadrág-fekete mellény kombót, a faszszopó egyértelműen válaszolt: velük szemben is fel lehet lépni. Visszahallgatható a hétórás hírekben. Néptáncosoknak mostantól javaslom a hawaii-inget bermudával, az idős falusi férfilakosság pedig vegye tudomásul végre, hogy ideje kipusztulni...

Tényleg nem hiszem el, hogy ezt meglépték. Nem vagyok lelkes és feltétlen híve az összeesküvés-elméleteknek, de egyre nehezebb elhinni, hogy ezek az elmebetegek nem szándékosan hajtják a jobbik malmára a vizet.
ON

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 09:14:48

@tevevanegypupu:
kérem, a kiterjesztéssel maga csak ne bagatellizáljon! mi az, hogy mindenkit? ez hallatlan. magán kívül mindenki tudja, hogy az utálatnak, a fékezhetetlen gyilkos indulatnak csak egy, és az is ártatlan, céltáblája van.
maga is tudja, hogy népirtásból is van valamennyire gonosz, és van leggonoszabb és egyben kivételes is.

tevevanegypupu 2009.11.19. 09:25:41

@Grift:
Eddig nem tudtam. Nem polikailag korrekt videken elek, itt az emberekn tobbsegenek sulyos napi megelhetesi gondjaik vannak, ilyesmivel nem torodnek, nagyon kevesse erdekli oket. Megjegyzem azokat sem, akik konnyebben elnek. Rengeteg valos problema letezik, ami nem csak az ittenieket, hanem az egesz vilagot fenyegeti. Azok sokkal inkabb idegesitik a joerzesu embereket.Szoval merlegelni kellene.

tevevanegypupu 2009.11.19. 09:33:54

@Grift:
hat nem antiszemitak kozott, az biztos.(((:

tevevanegypupu 2009.11.19. 09:43:08

@Grift:
Mar csak azert is, mert itteni barataink nagy resze, ezenkivul az epuletben lakok tobbsege is zsido.(:

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 09:50:14

egy olyan nép körül forog minden az EUban, akik annak nem tagjai. vagy igen?
ha mégsem, akkor vegyük fel őket!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.11.19. 09:54:03

@Szt. Ahanov:

Nem baj az, hagy provokálják a népet, legalább kiderük, hogy ki kicsoda: ki hogyan provokál és ki hogyan reagál rá. Ha valakinek még kétségei voltak, annak is váljék nyilvánvalóvá, hogy nem lehet megúszni. Valahol állnod kell:-)

ü
bbjnick

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 09:55:33

a vizsla láthatóan lojális az utassal/gazdájával. miliband van-e ilyen vezető?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 09:56:53

@bbjnick: nem csak nekünk. nekik is. csak ők ezt nem így gondolják.

emzperx 2009.11.19. 10:11:16

Ott a pont.

Amikor valamelyik ballibber seggfej a holokauszt áldozatok krematóriumának melegén sütögeti a mocskos pecsenyéjét, akkor soha egyetlen érintett nem tiltakozik.

Szt. Ahanov 2009.11.19. 10:18:24

@emzperx: Teller, ha jól emlékszem egyszer egy interjúban karakteres véleményt mondott róluk. Üdítő kivétel.

akak 2009.11.19. 10:19:19

@emzperx: kevesebbet kéne mocskoszsidózni a jobboldalon, biztosan lenne válasz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.11.19. 10:22:30

@vero:

Bajban vannak ők most nagyon, akárhogy is próbálják szépítgetni. Információs monopólium bef*sott, ideológiai apparátus romokban. Marad a keménykedés. Csakhát, azzal meg az a baj, ugyi, hogy az erőszak az erőszak, azt még a legegyszerűbb honpolgár is felismeri. Lelepleződnek azok előtt is, akik eddig bevették tőlük a cukroscumit.

ü
bbjnick

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.19. 10:25:30

@akak: A miniszter származását az eredeti hírből vettem át, a DT, amelynek tulajdonosi háttere és Izrael-barátsága közismert, tartotta fontosnak megemlíteni azt. Miliband pedig eléggé hangsúlyozza politikusként származását. Vajh egy nem kicsit karrierista politikus miért tesz ilyet, ha nem valamilyen stratégiai előnyt remél tőle?

Ha egy külügyminiszter belpolitikai vitába keveredik az ellenzékkel - ezért mit kapott 1990-ban Jeszenszky! - és erre még beizzítja Clintonnét is, akkor érdemes elgondolkodni: miért rá osztották ki a feladatot a kormányzati kommunikátorok?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.11.19. 10:28:58

@akak:

"kevesebbet kéne mocskoszsidózni a jobboldalon, biztosan lenne válasz"

???

ü
bbjnick

Szt. Ahanov 2009.11.19. 10:41:17

@akak: Legalább elolvasta a posztot?

"A levél a következőkkel zárul: „Az antiszemitizmus túlságosan súlyos állítás, hogy politikai játékszernek használják. Felszólítjuk mindazokat, akik felelősek bizonyítatlan vádak megfogalmazásáért, hogy vonják vissza azokat”.

A levelet báró Young írta alá, Thatcher think tankjének tagja, vezetője; Flo Kaufmann, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke; Howard Leigh, a westminsteri zsinagóga elnöke, és még két tucatnyian a zsidó közösség jelesei közül."

akak 2009.11.19. 11:04:57

@Szt. Ahanov: olvastam. A baj az, hogy Magyarországon nem csak az antiszemitizmus kártyát használják ki, hanem a zsidó-cigány kártyát is, oda-vissza.
A cikkíró meg nem konzekvens: nem lehet egyszerre követelni a pálya tisztaságát s közben odapiszkítani a pályára. A "pedigré" és az EU külügyminiszterség közti inkorrekt homályra gondolok.

tevevanegypupu 2009.11.19. 11:19:32

Mindenesetre ugy valasztani EU kulugyminisztert, hogy eleve kihangsulyozza szarmazasat - es eppen emiatt jelolik a posztra is - nem felel meg az Europai Unio szellemenek.
Mert ugyebar Europa zsido-keresztenyseg meglevo, mindenki altal elismert es tudott eredetet sem lehetett bevenni az alapokmanyba. Ugyhogy mindenki maradjon csendben, es ne hangsulyozza vallasat, szarmazasat. Ne legyen olyan szemtelen, hogy oseinek tragediajara akarjon politikai karriert epiteni.

Szt. Ahanov 2009.11.19. 11:23:08

@akak: Akkor ez már megint csak az a fránya funkcionlis analfabétizmus lehet.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 11:25:08

Vannak a bejegyzésnek erényei, de alapvetően mégiscsak félreérti. Önmagában még az is igaz lehet, hogy vannak konzervatív zsidók, akik nem szeretik a baloldali zsidókat se, az is igaz, hogy lehetnek, illetve tudjuk jól, hogy vannak zsidók, akiknek elege van az antiszemitizmusvád, mint bunkó forgatásából más zsidók, vagy baloldaliak által.
De a konkrét ügy nem erről szól.

A zsidó potentátok felvonultatása Kamiński mellett csak annyit jelent, hogy a "Kamiński Izrael nagy barátja" formula negm egy szóvirág, hanem szó szerint igaz. Rá és egész pártjára, a PiS-re (Törvény és Igazság). A PiS veszettül oroszellenes és végtelenül Amerika-barát, illetve Izrael-barát külpolitikai irányvonalat képvisel a lengyel politikában, ennek része volt olyan politikai kalandorkodás is, mint a grúz ámokfutás, vagy a boldogult rakétapajzs-telepítés mindent túllihegő támogatása. Sőt, a több évtizednyi fáradságos munkával megteremtett, sokak részéről mindkét oldalról őszinte német-lengyel megbékélés veszélyeztetése durva németellenes retorikával, amit a német vezetés eddig türelmesen, zokszó nélkül viselt, de közben megint nagyon szoros viszonyt ápol az oroszokkal, ami ezt a PiS vonalat hajmeresztően veszélyessé teszi.

Hogy emellett a PiS-esek is elítélték a Jedwabne ügyben ugató megélhetési holokauszttörténészt, Grosst, az nem meglepő, mert az illető az e szakmában szokottnál is nagyobb rámenősséggel szállt bele a lengyel nemzettudatba és teljesen alaptalanul rágalmazott. Nyilván nem volt felhatalmazása tel-Avivból, túlbuzgó volt.

A Kamiński melletti zsidó kiállás nem jelent olyat, hogy az aláírólk úgy általában elvetnék a holó-fegyver, antiszemitizmus-fegyver alkalmazását, csak annyit, hogy ezúttal valaki velük nem egyeztetve saját szakállára stréberkedett (meg éberkedett, meg...), és a megtámadottat az ő tekintélyükkel mossák tisztára, ők az illetékesek, ki az antiszemita és ki nem. Kamiński elvtárs jó elvtárs...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.19. 11:30:30

@akak: hö-hö. Jó stratégia. Ne az írás témájáról beszéljünk, hanem a szerző hitelességéről. Aki nyilván egy köcsög antiszemita maga is. Így a levél és a megalapozatlan vádaskodás lehetősége el van vetve.
Elég egyszerű, de valóban hatékony retorikai fordulat.

A DT hozza szóba az EU miniszteri terveit is e hírrel kapcsolatban. Nyöhehe.
Az inkorrekt homályt maga Miliband teregette gondosan, amire a brit kritikusai (DT) hívták fel a figyelmet.
Ha valaki nagyon nyomul a kezében lobogtatva valami zászlót, akkor az a gonosz, aki megkérdi: nem politikai haszonra használja-e azt?

Miliband akkor fedezte fel a szármázasát, amikor miniszter lett. Látványosan elment a varsói zsidó temetőbe az őseit meglátogatni.

Ugyanakkor kerüli, hogy a Labour számára fontos muzulmán szavazókat elidegenítse a Párttól: hallgatólagosan támogatta a Golstone jelentést, és racionalizálta a mumbai-i iszlám terroristák tettét, pedig ott is haltak meg zsidók.

Mindenesetre a nyílt levél után Gordon bejelentette, hogy Milibandot nem szánják az EU külügyes posztra. A pasit ügyesen kilőtték a toryk.

akak 2009.11.19. 11:38:13

@tölgy: az, hogy "köcsög antiszemita", én nem mondtam, de Ön biztosan jobban ismeri magát, hogyha azt feltételezi, hogy ez a feltételezés Önről.
A másik az, hogy a kommentelő arról beszél amiról akar, ez nem a gondolatrendőrség, hogy a posztíró megmondhatja, miről kommentelhetnek és miről nem.
A harmadik az, hogy Önnek ez a lábjegyzete hiányzott, a szövege meg minimum áthallásos volt, mert az Ön interpretációjaként volt felvezetve.
A Munkáspártot pedig (minimum) Ken Livingstone ex-polgármester fellépése óta pedig senki sem tartja filoszemitának, ezt elhiheti.

akak 2009.11.19. 11:39:15

@Szt. Ahanov: ez most valami gondolat volt vagy a kommentelő dehonesztálása?
Fusson neki ismét, hátha sikerül valami épkézlábat írnia.

akak 2009.11.19. 11:41:30

@Bobkó Csaba: miben rágalmazott Gross? Megtörtént-e a jedwabnei tragédia vagy sem? Kik ölték meg a jedwabnei zsidókat?
Nem inkább az a baj, hogy - az Ön kifejezésével élve - Gross rámutatott a nem túl őszinte lengyel nemzettudat fonákságaira?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.19. 11:42:46

A holokausztot azért lehet kis betűvel írni :)

Szt. Ahanov 2009.11.19. 11:47:28

@akak: Nem akarom elmagyarázni a posztot. Ön direkt félre akarta érteni, és sikerült. Nem tisztem a szerzőt védeni, magyarázni a szavait, elég jól csinálja ezt ő maga.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.11.19. 11:50:54

@-dobray- (dszg):

"A holokausztot azért lehet kis betűvel írni :)"

Nem lehet. A holokauszt nem ugyanazt jelenti, mint a Holokauszt. A holokauszt, úgy általában égőáldozat, a Holokauszt az égőáldozat. Többektől kérdeztem már, akik akár illetékesek is lehetnének a témában, hogy miért kell a második világháború alatti zsidóüldözést az Égőáldozatként emlegetni (ki áldozott fel és miért kinek kit???), de egyértelmű választ máig nem kaptam.

ü
bbjnick

Bobkó Csaba 2009.11.19. 12:00:35

@akak:

Gross a település teljes lengyel, keresztény lakosságát és ezáltal közvetve e lengyelséget, a lengyel nemzetet vádolta a tömeggyilkossággal, valami tudatos, csak az alkalomra váró antiszemita hozzáállás törvényszerű eredményének állítva be.
A jedwabnei tragédia természetesen megtörtént, mint sokezer másik a háború idején Lengyelország területén (és máshol)
A Jedwabnei zsidókat a német megszállók ölték meg, felbérelt helyi lengyel csőcselék keze által. A németek a pogromról propaganda-dokumentumfilmet forgattak, olyan gondos kameraállással, hogy egyenruhás németek a filmen ne látsszanak.
A háború után a népi lengyel bíróság súlyos börtönbüntetéseket szabott ki az elfogott elkövetőkre.

A lengyel nemzettudatnak annyira lehetnek fonákságai, mint bármelyik másiknak, szerintem és lengyel hazafiak szerint vannak ilyenek. De ezek feltárása csak olyanoktól hiteles (elsősorban lengyelektől), akiket nem az egész nemzet elleni gyűlölködés vezet, mint Grosst.
Sok példa van az őszinte, önkritikus szembenézésre a nemzettudat problémáival, például a háború utáni és előtti németellenes uszítással, a történelem ilyen torzításával.

A tipikus holószámháború részeként Gross olyan, túlzottnak tűnő adatot közölt a pogrom áldozatairól, aminek igazolására a lengyel hatóságok exhumálást kívántak végezni, de ezt a főrabbi vallási alapon letiltotta.
A holóáldozatszámot vitatni nem PC.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 12:12:52

@bbjnick: az áldozatokat elégették.
másra gondolni sem merek!

akak 2009.11.19. 12:18:26

@Bobkó Csaba: a lengyel nemzettudatnak részének kell lenni az is, hogy nem csak jó dolgokat követnek el, ilyen szempontból Grossnak igaza van. A Lengyel Emlékezet Intézete (van jobb fordítás is) nagyjából elismerte a Gross könyvében hozott jelentéseket, riportokat, holott nagyjából számait tényleg sokan vitatják.
Amúgy meg miért várnak el egy lengyel zsidótól (de pendant lehet egy Gulág-túlélő) is szeretetet aziránt a lengyel állam iránt, mely 1968-ban még a maradék zsidóságot is kiüldözte az országból? És amelynek van antiszemita múltja, bár kétségtelen nem akkora, mint amekkorára az egyes tőlélők fejében növekedett.
A másik az, hogy hollószámháborút azok folytatnak, akik valamiféle hamis nemzeti szellemtől vezéreltetve csökkenteni akarják a holokauszt zsidó áldozatainak a számát, melyről a történészek között korrekt vita folyik.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 12:24:40

@akak: tetszik, hogy már kezdel hajlani, mint a nád...

Bobkó Csaba 2009.11.19. 12:28:44

@akak:

A lengyel értelmiségen és a lakosságon belül sok normális ember gondolja, hogy országuk múltjában ugyanúgy vannak hibák, bűnök, mint másokéban és ezeket igyekszenek feltárni.
Grossnak nincs igaza, mert ő nem ebben vet részt, hanem tipikus zsidó módon rágalmazott, gyűlöletet szított az egész lengyelség ellen, igyekezett rombolni a lengyelek nemzettudatát, közösségi összetartozási érzését. (A "tipikus zsidó" kifejezéssel nem kívánom megsérteni az összes zsidó származású embert, csak azokra értem, akik zsidó identitása a kiválasztotságtudatra alapul. Azonbanakiké nem, azt e definíció szerint nem is tekintem zsidónak, csak zsidó származásúnak, bármit is mondjanak magukról.)

A számháborúnak nem az a tétje, hogy ha 900 halott helyett "csak" 300 volt, akkor az nem bűn, vagy kisebb. Hanem az, hogy ösztönösen-tudatosan fegyver a gyűlöletkeltők kezében az eltúlzott szám, a kitalált fantasztikus sztorik. (a holóvallásban)

Nem üldözték el az összes zsidót 68-ban, főleg kommunista kádereket űzött el a párt nemzeti vonala, egy részük annyira nem retteg az országtól, hogy most EZRÉVEL igénylik vissza állampolgárságukat. Forrósodik a talpuk alatt a talaj Izraelben...
Valóban, van Lengyelországnak antiszemita múltja. Ahogy talmudista, gojgyűlölő múltja is.

A történészek között nem folyik korrekt vita a holokauszt áldozatairól, a kanonizált állásponttal szembeni nézeteket valló történészeket sok országban BEBÖRTÖNZIK a cionista lobbi nyomására meghozott törvények alapján.
Ettől még a revízionisták is tévedhetnek, vagy lehetnek elfogultak.

akak 2009.11.19. 12:33:12

@Bobkó Csaba: aki "tipikus zsidó módra" való hazudozásról beszél, mint Ön, az egyszerűen antiszemita.
Mivel Lengyelországban a két világháború között pl. tiltották többször a zsidó rituális vágást, ezt antiszemita törvényhozásnak nevezhetjük.
Amúgy örülök, de komolyan, hogy a kezdeti komoly felütés után kijött Önből a nyilas suttyó:)

akak 2009.11.19. 12:33:53

@Talon Karrde: nehogy azt hidd, bár - tudja - ilyen "pedigrével" minden elképzelhető:D

betyár (törölt) 2009.11.19. 12:36:48

@akak:
"Amúgy meg miért várnak el egy lengyel zsidótól (de pendant lehet egy Gulág-túlélő) is szeretetet aziránt a lengyel állam iránt, mely 1968-ban még a maradék zsidóságot is kiüldözte az országból? És amelynek van antiszemita múltja, bár kétségtelen nem akkora, mint amekkorára az egyes tőlélők fejében növekedett."
Jó-jó, szeretetet nem, de azért egy kis azonosulást, közösségvállalást igen, ha már a bosszú megtörtént.
Azt tudja ugye, hogy az életben maradt lengyel zsidók elégtételt vettek, ha jobban tetszi, bosszút álltak németeken és lengyeleken a háború után uganazzal a módszerrel (lágerek), amivel a németek is dolgoztak?
Lásd Paul Johnson)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 12:39:15

@akak: nyilasozni valakit nagybetűs Önnel és szmájlival a tények felsorolásáér csupán arra vall, hogy az illető jómodorú ugyan de rossz indulatú vagy tudatlan.

akak 2009.11.19. 12:40:51

@betyár: milyen bosszú történt azután, hogy a lengyel zsidóság 90%-át a németek meggyilkolták, akik meg hazajöttek, azoknak egy részét (közben pogromok is voltak, pl. Kielcében a háború után) az 1968-as anticionista kampány keretében (ezt a kommerek csinálták) zavarták el?
Hogy nem tud jókat írni erről az országról? Szerintem ez megérthető, a túlzásokat meg úgyis kijavítják a történészek.

akak 2009.11.19. 12:41:58

@vero: viszont zsidózni, cionistázni, talmudistázni...az meg a "jóindulat" jele. Ugye?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 12:45:02

@akak: nem vagyok eléggé értelmes hogy dekódoljam a választ. szori

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 12:45:40

@akak: akkor ez az az eset, amikor ki szelet vet vihart arat?
semmi esetre sem a ki kővel dob meg dobd vissza kennyérrel.
az ország nem a nép. lengyelhonban sem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 12:47:20

@akak:

azt tudja e, hogy az antiszemiták jobb fejek mint a zsidók? :)

akak 2009.11.19. 12:48:21

@vero: nem mondtam, hogy Grossnak igaza van, csak azt, hogy nem kéne elkenni a tényeket, aztán meg talmudistázni.
Gross erősen szubjektív túlzásait, tévedéseit stb. meg úgyis ki fogják javítani.
Ennyi az egész, nem több.
Mi ebben az elfogadhatatlan?

akak 2009.11.19. 12:48:59

@Grift: de a legjobb fejek a zsidó antiszemiták:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 12:50:27

@akak: igen! ez igaz! aki abból a talmudista vérsötétből eljut a fényre az nem akármilyen ember.

betyár (törölt) 2009.11.19. 12:50:56

@akak:
"milyen bosszú történt azután, hogy a lengyel zsidóság 90%-át a németek meggyilkolták," a probléma, hogy akkor mért a lengyel állammal van baj?

szerzőt említettem a poszt végén, nézd meg:))

akak 2009.11.19. 12:57:49

@betyár: ismerem a storyt, azért méreteiben nem mérhető a tömeggyilkossághoz, amúgy meg az önbíráskodás nem jó dolog.
De a lényeg az ok és nem az okozat. Ugye?:)

Bobkó Csaba 2009.11.19. 12:59:08

A Becstelen Brigantik minden fikció jellege ellenére bizonyos tényeken is alapul. A zsidó identitás lényege évezredek óta egy megfoghatatlan általános bosszúvágy, ami időnként nagyon konkrét formát ölt konkrét áldozatok irányába. Salamon Morel, hazai ávósaink, meg majd kikeresek egy cikket a háború végén az angol sereg keretében működő zsidókról, akik belga, nelmet stb. polgári lakosokon önbíráskodtak, aztán nyugdíjasan izraeli lapban dicsekedtek hőstetteikkel.
Valahogy nem üldozi őket semmmilyen nemzsidó Wiesenthal.

akak 2009.11.19. 13:02:49

@Bobkó Csaba: és prevencióként ezért gyilkolásszák őket előre - időnként?
Szerintem nincs szükség arra, hogy felmondja a Cion Bölcseit és a Mein Kampfot.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 13:03:27

@akak:

a suttyózással elértél az adu ász érvedhez, de ami a zsidók szerinted "érthető" haragját illeti a háborús antiszemita üldözésért, azt össze kell vetni a cionizmusnak a nácizmushoz fűződő tulajdonképpen jól dokumentált ambivalens viszonyával. Konkrétan, hogy a cionista vezetők cinikusan igyekeztek akadályozni a zsidómentést, mert értették, hogy egy jó kis holokauszt nyertté teszi ügyüket, Izrael meegalapítását egy megrendült világ nem fogja akadályozni. Maga Herzl írta, hogy az antiszemita a legjobb braátunk. Akkor a kiirtott családú zsidónak kire is kellett volna haragudnia, a lengyel nemzetre, vagy azokra a cionista, később izraeli vezetőkre, akik szerint "egy tehén palesztinában többet ér, mint az összes zsidó Lengyelországban"?

Bobkó Csaba 2009.11.19. 13:06:00

@akak:

nem gyilkolásszák a zsidókat prevencióként. Ellenben a zsidó vallási tanítás komoly része, hogy hol, mikor kell nemzsidókat megölni, pl. gyerekeket. Sikerkönyv egy ilyen most is Izraelben... Ez preventív, mert nem konkrét, bűnös egyének gyilkolására irányuló tan, hanem úgy általában "gojokéra", "goj" gyerekekére. Mert nem zsidók.

akak 2009.11.19. 13:15:43

@Bobkó Csaba: minden harag érthető,mely az áldozaté, az ávósok ellen irányuló is.
Amúgy téjékozódjon, Palesztina brit mandátum alá tartozott, nem a cionista vezetők dntöttek a bevándorlók sorsáról, hanem a britek, akik amúgy több, zsidókkal tele hajót elsüllyesztettek a tengeren.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 13:38:29

@akak:

tájékozódtam, és ilyen cionista vélemyénekre leltem:

"If I am asked, "Could you give from the UJA moneys to rescue Jews, 'I say, NO! and I say again NO!"

Izaak Greenbaum -- head of Jewish Agency Rescue Committee
February 18, 1943

Addressed to the Zionist Executive Council.
-------------
"One Cow in Palestine is worth more than all the Jews in Poland"

....Izaak Greenbaum
-------------------

Chaim Weizmann, the first president of Israel, made this Zionist policy very explicit:
The hopes of Europe’s six million Jews are centered on emigration. I was asked: “Can you bring six million Jews to Palestine?” I replied, “No.” ... From the depths of the tragedy I want to save ... young people [for Palestine]. The old ones will pass. They will bear their fate or they will not. They are dust, economic and moral dust in a cruel world ... Only the branch of the young shall survive. They have to accept it.

Chaim Weizmann reporting to the Zionist Congress in 1937 on his testimony before the Peel Commission in London, July 1937. Cited in Yahya, p. 55.
-------------------

Ben Gurion informed a meeting of Labor Zionists in Great Britain in 1938: "If I knew that it would be possible to save all the children in Germany by bringing them over to England and only half of them by transporting them to Eretz Israel, then I opt for the second alternative." Ibid., p.149.
------------------

As late as 1943, while the Jews of Europe were being exterminated in their millions, the U.S. Congress proposed to set up a commission to "study" the problem. Rabbi Stephen Wise, who was the principal American spokesperson for Zionism, came to Washington to testify against the rescue bill because it would divert attention from the colonization of Palestine.

This is the same Rabbi Wise who, in 1938, in his capacity as leader of the American Jewish Congress, wrote a letter in which he opposed any change in U.S. immigration laws which would enable Jews to find refuge. He stated:

"It may interest you to know that some weeks ago the representatives of all the leading Jewish organizations met in conference ... It was decided that no Jewish organization would, at this time, sponsor a bill which would in any way alter the immigration laws."

Bobkó Csaba 2009.11.19. 13:42:27

Ha már számháborúról volt szó, érdekes, hogy a későbbi első izraeli államelnök 37-ben, még a népirtás előtt összesen hatmillió európai zsidóról tudott, gondolom, ez a szám forgott közkézen cionista körökben. Aztán a háború végén valmiért uganez a szám került használatba általuk az áldozatok számaként. valamennyi túlélő csak volt, tehát helyből nincs rendben a dolog.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.19. 14:08:52

@Bobkó Csaba: csak nem a viccet akarja cítálni, mikor a negatív számokra tanítja kisiskolás fiát az apa?

teknős 2009.11.19. 14:12:51

@akak: Jó lenne, ha a magyarországi zsidóság észrevenné, hogy teljesen helytelen az út, amin jár.

Amíg a jobboldalon mindenkit -sokszor teljesen hibásan - leantiszemitáznak, addig a baloldalról jövő, nem mellesleg mértékében sokkal súlyosabb antiszemitizmus( és rasszizmus ) felett pedig szépen szemethúnynak.

Na, ez nem megy. Mi itt a jobboldalon, nagyon nem értjük, hogy mi fáj a zsidóknak, mert ez a módszer, amit 20 éve folytat a hazai zsidóság, nem hogy nem megoldás, hanem éppen ellenkezőleg, sokkal nagyobb antiszemitizmust idéz elő. Olyanoknál is, akiknek eszébe sem jutna egyébként antiszemitának lenni, csak tele van a hócsukája.

Valamit változtatni kellene, de láthatóan erre a zsidóság vélt vagy valós képviselői nem akarják megtenni, mert alantas politikai játékszerként akarják használni a témát.

Pedig a zsidóságnak igazsága van, csak ez teljesen elveszik a harcban.

akak 2009.11.19. 14:22:04

@Bobkó Csaba: ezek a vélemények J. Grünbaum egyes megjegyzéseiből táplálkoznak, a "cionista vezetők" többtucatnyian voltak, többek között ők szponzorálták a Kasztner-stáb munkáját is részben és befogadták a zsidó menekülteket, akik - ismétlem- a brit hatalom miatt nem kaptak vizumot, merthogy az 1939-es Fehér Könyv szerint 75 ezerben maximalizálták a zsidó bevándorlók számát - 5 év alatt.
Az Ön forrásai a szélsőjobb médiamocsárban tenyésző gyüjtemény része, kontextusukból kiragadott idézetek.

akak 2009.11.19. 14:22:53

@teknős: "a zsidóság" biztosan nem folytat semmilyen módszert, a mazsihisz igen, a chabad igen.

betyár (törölt) 2009.11.19. 14:28:34

@akak:
Azt írod, hogy a lényeg az ok, nem az okozat. És meddig menjünk vissza az okok keresésében? Esetleg Jézus Krisztusig?

cingár feltaláló 2009.11.19. 15:07:11

@Bobkó Csaba: a nácik számára zsidónak minősült rengeteg olyan asszimilált, vagy fél, vagy negyed, vagy kikeresztelkedett zsidó is, aki a zsidóknak nem. úgyhogy akár stimmelhet is a szám

akak 2009.11.19. 15:51:23

@betyár: nem arra utaltam, mert az nonszensz. Jézus is zsidó volt, az apostolok is, azonkívül már a II. vatikáni zsinat is eltörölte a zsidók kollektív felelősségére vonatkozó tanítást.
hanem nem lehet úgy beszélni s. morel elszigetelt esetétől, hogy előtte az összes meggyilkolt zsidót a "holobiznisz" részének tekintjük.
A holokauszt miatt volt S. Morel is és tulajdonképpen ez semmi ahhoz képest, amennyi zsidót megöltek Európában.

betyár (törölt) 2009.11.19. 17:00:01

@akak:
Egy jó tanács: Ne nézd hülyének a vitapartnereidet, lehet, hogy csak jólneveltek.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 17:22:01

@cingár feltaláló:

Ez tiszta spekuláció. Adat? (megízható...)

Bobkó Csaba 2009.11.19. 17:32:44

@akak:

Nocsak. A lengyelek "nem túl őszinte nemzettudatának fonákságai" vannak, amiket kutyakötelesség feltárni, meg elviselni, ha pl. egy zsidó igyekszik ezt nekik nagyon arogánsan megtenni, míg ha bárkik az izraeli cionista zsidók nemzettudatának fonákságait és múltbeli cionista bűneit tárják fel, azok "szélsőjobb médiamocsárban tenyésző gyüjtemény része, kontextusukból kiragadott idézetek".

Ezt hívják kettős mércének.
Valójában az általam idézettek kivétel nélkül egy Izraelt vallási alapon elutasító ortodox zsidó csoport honlapjáról származnak, akik értelemszerűen nem nácik, nem hinném, hogy szélsőjobboldaliak és természetesen nem tagadják a zsidóirtás megtörténtét.
Ezen kívül vannak szekuláris zsidó származású kritikusai is Izraelnek, de ezeket automatikusan öngyűlölőnek minősítik, míg a magyar, vagy lengyel, vagy német, stb. múltbeli hibák önkritikus feltárását kötelezően elvárják e népek történészeitől, politikusaitól, stb.

Akkor talán helyezzük vissza a kontextusába mondjuk Ben Gurion mondását, akit a történelmileg tájékozottak zöme ismer ellentétben J. Grünbaummal, nem volt egy statiszta a cionista mozgalomban és később Izraelben!
Tehát kiragadva elég zavarbaejtően úgy hangzik, hogy "Ha kimenthetném az összes németországi (zsidó) gyereket Angliába, vagy csak a felüket Palesztinába, a második lehetőséget választanám."

Helyezd vissza a kontextusába e mondatot, hadd lélegezzünk fel, hogy csak félreértés volt!

akak 2009.11.19. 18:17:55

@Bobkó Csaba: tudja, már megint az a félművelt "tájékozottsága", amiből látszik, hogy nem pallérozott azokban a tudományokban, melyeknek - állítólagos - közvetítésére vállalkozott.
Jichak Grünbaum lengyel cionista vezető volt, a Jewish Agency egyik vezetője és a lengyel zsidóság (ez volt a négyes tanács) mentésében is ügyködött, de a 12-es bizottságban is részt vett, mely az egész európai zsidóság kimenekítését szervezte. Ezek a csoportok, szervezetek szinte minden nap üléseztek, jegyzőkönyvek tucatjai maradtak mögöttük, melyből Ön egy mondatot ragadott ki, ezek ráadásul olyan sóhajtások és vélemények, nem tettek.
Az igazság az, hogy a palesztinai zsidó vezetők, akik a mandátum ellen küzdőttek és a német megszállás alatti Európa volt az irányterületük, megtették azt, amit a korban meg lehetett tenni.
Amúgy szórakoztató az aggódása azokért a zsidókért, akiknek tipikus tulajdonságuknak a hazudozást nevezte meg, azaz lebukott a zavaros antiszemitizmusa. Bár tudom, hogy ez csak azok ellen irányul, akik magukat "kiválasztottnak" tartják, azaz a teljes zsidó hagyomány ellen, Bibliástul, Talmudostul.

akak 2009.11.19. 18:18:57

@betyár: pedig elég hülyék és műveletlenek. Tölgy egyik sem az, csak kissé sanda.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 18:37:57

@akak:

Ez Ben Gurion mondatának kontextusa???

akak 2009.11.19. 18:53:36

@Bobkó Csaba: ismeri BG "antiszemita" életpályáját?

Bobkó Csaba 2009.11.19. 18:56:47

@akak:
Nem. Ennek a mondatnak a kontextusát szeretném türelmetlenül megismerni.
Hacsak nem volt sóhaj, két nagyfontosságú zsidómentés között. De akkor a nemzsidó társasadalmak nagyjainak is szabad néha valami csúnyát sóhajtani?

Bobkó Csaba 2009.11.19. 19:03:49

@akak:

azt máris érzékelem, hogy ennek a tudománynak felkent papjai vannak és csak ők képesek és hivatottak teljes mélységében átlátni a témát, én meg csak úgy bepofátlankodtam a Szentélybe...

Sebastian Knight 2009.11.19. 19:10:58

A képen lévő kutya egy német vizsla?
Vagy hogyan értelmezendő a post scriptum?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 19:16:46

és akkor most apró kuncogások közepette felidézem egy post kommentjeit, ahol rendes, becsületes konzervatív jobbódali hozzászólók mutogattak bokrosra meg a zemdéefre, hogy fúj, ezek összeültek a zantiszemitákkal.

nyamm.

betyár (törölt) 2009.11.19. 20:24:17

@akak:
Azért abban ne legyél olyan biztos, hogy ki a műveletlen és korlátolt. Az érvelési módszeredet pillanatok alatt darabokra lehetne szedni. Vagy tudatosan csinálod, és akkor sanda vagy, vagy tényleg műveletlen és korlátolt vagy, akkor meg fölösleges, úgy sem értenéd:((. Gondolok például arra, hogy felveted az ok - okozat problémáját, majd amikor beleverik az orrodat a saját érvelésedbe, akkor ügyesen átcsusszansz teljesen más témára: olyan mélységű érveid vannak, hogy "nonszensz", majd igazi "csizma az asztalon" Jézus identitása, ill. a II. vatikáni zsinat felidézése. Akkor ezt most hogy?
p.s. A kérdés költői, nem vár választ, az ott van az eddigi kommentjeidben.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 21:20:21

@betyár:

Pl. volt egy elég egyszerű, cseppet sem bonyolult vitaszál.
akak: történészkörökben korrekt vita folyik a holóáldozatok számmáról.
Én: bebörtönzik a dogmát megkérdőjelező történészeket
akak: semmi válasz, de később: félművelt

Viszont más se reagált a bejegyzés konkrét tartalmára vonatkozó kritikámra, azért összefoglalom még egyszer, szerintem mit mondott TÖLGY és mit én.

Tölgy (lényegében): vannak ugyan kurafik, akik zsidó származásukkal tüntetnek és azt egzisztenciális politikai előnyszerzésre használják az antiszemitázás fegyverként forgatásával együtt, de ezek baloldaliak , az igazi, derék zsidók konzervatívok, elítélik az ilyen baloldali tüntető zsidóskodást és alaptalan antiszemitázást, tehát zsidóéknál alapvetően rend van, a baloldaliakat leszámítva, lásd Kamiński példamutató esetét.

Ezzel szemben szerintem:
A zsidó származás előjogkénti felhasználása és az antiszemitázás fegyverként használata bal- és jobboldali zsidóknál egyaránt előfordul, a konkrét eset csak arra példa, hogy az elkötelezetten Izrael- cionista- és USA-barát (Nagy-Izrael-barát) politikusoknak és politikai csoportosulásoknak, pártoknak magasabb cionista szempontból. el van nézve, ha időnként összeütköznek valamilyen kevésbé fontos zsidó tevékenységgel.

Hozzászólás?

akak 2009.11.19. 21:58:25

@Bobkó Csaba: van olyan, hogy mester, tanonc meg kontár. Van, aki komoly és elfogadott tudósok könyveit idézi és megpróbálkozik azzal, hogy - ha nem is "objektívan", de - tárgyilagosan tekintsen egy történelmi eseményre és van, aki előítéletesen, a saját dogmái által hajtva hajtogat, szövegkörnyezetükből kiragadott idézeteket, melyek a saját prekoncepciói alátámásztására szolgálnak.
Egyszerű, mint a pinty.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 22:02:31

@akak:

Ezt értem, de mi van a történészek közötti szabad vitával a holóáldozatok létszámáról?

Bobkó Csaba 2009.11.19. 22:04:35

@akak:

más szavakkal: vannak kiválasztottak és vannak nem kiválasztottak.

Noam Chomsky komoly és elfogadott tudós? Tőle idézni tanonc, vagy kontár dolog?

akak 2009.11.19. 22:16:27

@Bobkó Csaba: nyelvészeti szempontból rendben van, politikai elemzőként komolytalan, de radikális szélsőbaloldali.
de idézheti, ha akarja, ám annyira mérvadó, mint lovas istván, vagy thürmer gyula

Bobkó Csaba 2009.11.19. 22:21:45

@akak: akkor nem idézem. Kontár.
A történészek pedig folytatják szabad vitáikat a cellában a holóáldozatok számáról.

Bobkó Csaba 2009.11.19. 22:23:14

@betyár:
neked az első bekezdés szavaid alátámasztásaként, a többi mindenki okulására és némi vita provokálásra, ha még él a topik. Ha nem, zárszónak tekintem.

Bobkó Csaba 2009.12.29. 23:35:13

Tölgy, annak fényében, amit most nyilatkozott a Zuroff Izraelben Balogh ügyében (Mandiner: Izraelből bírálják Balog Zoltánt)

elnézést kérsz az itteni olvasóktól, beismerve, hogy egetverő baromságot írtál?

"Ennek a „pöcsötökkel játsszatok, ne az antiszemitizmussal” beszólásnak nem láttam nyomát a honi sajtóban. Még belegondolni is rossz, hogy kiderülhet

- vannak konzervatív zsidók;

- az antiszemita vád lehet megalapozatlan és némelyek talán politikai célokra használják azt;

- a baloldal összeütközésbe kerülhet a zsidókkal, amiért az előbbi politikai eszközként használná az utóbbiakat."

jo tunder 2009.12.30. 00:09:09

@Bobkó Csaba: Idehallgass te náci barom.

A Jerusalem Postban megjelent egy írás Zurofftól, nem most, hanem a múlt héten. A cikkben egy mondatban említik Balogékat, alapvetően a litván külügyminisztert basztatja benne ez a majom. Azt a litván külügyminisztert akiről a Jerusalem Post ugyanabban a számban azt írja, hogy milyen nagy barátja Izraelnek és, hogy milyen bátran védte Izraelt.

Bobkó Csaba 2010.01.03. 15:22:58

@jo tunder:

Bemutatkoznál polgári néven, mielőtt lekurvázom az anyádat?

Dr. Barnard 2012.06.07. 19:26:55

@kispufi:

ez a jóslat NAGYON BEJÖTT
süti beállítások módosítása