Hogyan fasisztázd a magyarodat?
2010. április 18. írta: sHelf

Hogyan fasisztázd a magyarodat?

  „Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz” (Gabi Gleichmann, Aftenposten, Norvégia)

  Ez a Gabi Gleichmann egy igazi rohadék újságíró lehet, úgy fejezni be egy cikket, hogy „Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz” legalábbis erre vall.

  Ergével a tavalyi svéd rettegde kapcsán már megpróbáltuk felgöngyölíteni, hogy ki is lehet ő, ugyanis a svéd és norvég sajtó javarészt rajta keresztül szerzi a Magyarországgal kapcsolatos riportok alapanyagát, de nem sokáig jutottunk.

  Azt azért sikerült kideríteni, hogy Gabi Gleichmann 1954-ben született Budapesten, 1965-ben (11 évesen) a családjával Svédországba emigrált. Irodalomtörténetet és filozófiát tanult a Stockholmi Egyetemen, művészként dolgozott, illetve oktatott történelmet, svédet és vallást. Kulturális újságíró, cikkezett és fordított új magyar irodalmat, többek között Esterházy, Konrád, Krasznahorkai, Mészöly és Nádas műveit.

  Találtam még egy cikket „Cionista a fókuszban: Gabi Gleichmann” címmel a Radio Islam honlapján. Az iszlamista forrás persze degradálja az információt, de azzal kezdődik, hogy Gleichmann csaló, többször is próbált becsapni újságokat, hamis cikkeket kínálva. Mint amikor csinált egy interjút a Nobel-díjas Alexander Szolzsenyicinnel, amelyről aztán kiderült hogy hamis, és vissza kellett vonnia. Majd szintén egy esszét kínált fel „régi barátjától, Umberto Eco-tól”, aki meg mint kiderült soha nem hallott még semmilyen Gabi Gleichmannról.

  Ezen kívül több blogbejegyzést is találtam, mind norvég, mind svéd oldalon, melyekben arról írnak, hogy Gleichmann csaló, és hamis cikkeket ír, de semmi konkrétum.

  A norvég Aftenposten és a svéd Expressen című újságokba írt és ír, kultúra illetve fasiszta magyarok témakörökben. A svéd PEN-klub elnöke volt, és állítólag a fenti botrányok miatt kellett lemondania.

  Nem szorosan kapcsolódik, de a kutatás közben rátaláltam az Aftenposten oldalán elérhető (teljesen nyilvános) adókatalógusra, mely szerint 2008-ban egy bizonyos Gabi Gleichmannak 14 532 729 NOK (közel félmilliárd forint) volt a vagyona. A honlap szerint a vagyont úgy számolják, hogy összes bankbetét, részvény, alap, illetve tulajdon összege, mínusz adósságok. Az érték persze valamennyire hozzávetőleges. Ezzel (ahogyan a grafikon is mutatja, világoskék oszlop) magasan a norvég átlag felett áll, az 1954-ben született norvégok átlaga 514 ezer, a teljes norvég átlag 371 ezer, az oslói átlag 596 ezer, a legmagasabb pedig az irányítószáma szerinti lakóhelyének átlaga 3 millió 302 ezer norvég korona. Ehhez képest Gleichmann 2008-as bevétele mindössze 13 282 NOK (~427 ezer forint).

  Tavaly novemberben egyébként írtunk is Elisabeth Åsbrinknek, a svéd televízió riporterének a Jobbikról szóló anyag ügyében. Egészen pontosan Gabi Gleichmann elérhetőségei után érdeklődtünk, mert gyanítottuk, hogy tőle jött az ötlet a magyarok ismételt lenácizására. Åsbrink válasza azonban az volt, hogy nincs kapcsolata az említett személy felé. Mint írta, saját kapcsolati hálóval rendelkezik Magyarországon, akik nyomán felfigyelt a Demokrata cikkre.

  Később azután kiderült, hogy ez a demokratás videó egy korábbi SVT riportra épült, a vágóképek, és néhány szövegpanel („a Jobbik, amelynek paramilitáns csoportját a cigány gyilkosságokkal vádolják”) erre engedtek következtetni. A videóban Várkonyi Zsolt, a Jobbik nemzetközi sajtószóvivője svédül beszél, mint a riport mondja, élt egy ideig Svédországban. Várkonyi megpróbált helyreigazítást kérni, félsikerrel.

  Mindegy, a lényeg, hogy tényleg jó volna Gabi Gleichmannal egy riportot készíteni, és megkérdezni tőle, hogy mi baja van.


Gabi Gleichmann cikke Google Translate-tel lefordítva: magyarul | angolul

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr861932038

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner II. 2010.04.20. 08:48:41

Lassan úgy érzem megint, túl régen nem jártam már Magyarországon (legutóbb 2008-ban), mert már ezt a címet sem tudom értelmezni: "Hogyan fasisztázd a magyarodat". Hogyan fasisztázzam a magyaromat? Az én magyaromat? Sehogy sem értem. Ki az én ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.18. 17:52:35

Vagy inkább azt, hogy ki a magyarországi kapcsolata.

m.logic 2010.04.18. 18:09:57

"Mindegy, a lényeg, hogy tényleg jó volna Gabi Gleichmannal egy riportot készíteni, és megkérdezni tőle, hogy mi baja van."

Az, hogy zsidó! Mit kell ehhez riport. Minden zsidó újságíró/politikus fasisztázza a magyarokat.

Amúgy Norvégia megcseszheti. Hamarosan elsüllyednek a bevándorló-szennyben.

Várkonyi 2010.04.18. 18:10:28

Néhány megjegyzés:

"Kulturális újságíró, cikkezett és fordított új magyar irodalmat, többek között Esterházy, Konrád, Krasznahorkai, Mészöly és Nádas műveit."

Ezáltal kulturális-etnikai affinitását fel is fedte magáról az illető. Csak az a baj, hogy ezek az eszméletlenül sikeres, jó írók már nem képezik - szerencsére- semminek a tárgyát, ami divatos. Remélhetőleg hamar kikopnak a köztudatból, és velük együtt a vírus is, amit terjesztenek .

"2008-ban egy bizonyos Gabi Gleichmannak 14 532 729 NOK (közel félmilliárd forint) volt a vagyona."

A téglarakodás jól fizet. Halljátok gyerekek? Keményen dolgoztok, és olyanok lehettek, mint ő!

"Mint amikor csinált egy interjút a Nobel-díjas Alexander Szolzsenyicinnel, amelyről aztán kiderült hogy hamis, és vissza kellett vonnia. Majd szintén egy esszét kínált fel „régi barátjától, Umberto Eco-tól”, aki meg mint kiderült soha nem hallott még semmilyen Gabi Gleichmannról."

Ezek a radioislamosok szerintem túlreagálják a dolgot. Max. annyi a bűne szegénynek, hogy a cikkje végére elfeledte odarakni, hogy ő költötte az egészet. Egyetlen hiányzó mondatba igazán nem elegáns belekötni...
:)

Ami a független és tárgyilagos Asbrink interjút illeti: A riporternő, vagy aki az összeállítást készítette, nyílván a túlfejlesztett értelmiségi agyával képtelennek bizonyult felfogni olyan dolgokat, mint az irónia, illetve enyhe provokáció, ezen kívül:
-Nádas-Konrád valóban mérgezik a magyar lelket.
-Valóban értékesebbek a műveik seggtörlőként vagy gyújtósként, mint szépirodalomként

Nádasnak persze életbe lép a kollektív emlékezete, ilyenkor sajnálja kicsit az ember, hogy a budapesti gettó, Horthy parancsára, egy az egyben megmenekült.

Nádas Péter meg tele van olyasféle germán mondatfűzéseivel mint: "az amire gondolok, az az", és egyéb szörnyetegek, amivel ismét bizonyítja idegenszívűségét, a magyar nemzet hagyományaival szembeni tökéletes ellenállását.

Gabi Gleichmannak meg üzenem, hogy mindenki ki tudja húzni a gyufát, menekülni meg nem jó dolog.

suski 2010.04.18. 18:10:45

tessék, ez volt egy korábbi agymenése.
Bicskanyitogató.
www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3056348.ece

"Særlig fordi Gárda står under politisk beskyttelse av Fidesz, landets største parti, som har nærmere 70 prosent av de stemmeberettigede bak seg."

az bazmeg. Meg a Rózsa Florest "letartóztatták" , nem is szitává lôtték, szerinte.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.18. 18:11:54

Asszem írok egy publicisztikát a rettenetes és folyamatosan erősödő norvég náci mozgalomról, amely újkori vikingek módjára arra készül, hogy legyakjon mindenkit Oroszországtól Grönlandig.

flippant 2010.04.18. 18:15:17

Nem tudom, hogy történt e büntetőfeljelentés az ügyben? Rágalmazást, közösség elleni izgatást és hamis dolgok állítását is tartalmazhatná a vádirat. Szvsz akkor kiderülne, hogy ki az igazi szarkavaró.

m.logic 2010.04.18. 18:17:53

@flippant: Persze, de ennyi erővel lehetne 50 külföldi lapot és újságírót beperelni. Nincs ennyi ügyvéd és pénz ügyvédre. Ezért merik folytatni ezt ezek az aljas emberek.

sHelf 2010.04.18. 18:21:58

@suski: a többieknek,

szóval ez az idézet meg azt mondja, hogy:

"a Gárda a Fidesz politikai védelme alatt áll, amely az ország legnagyobb pártja, a választók közel 70 százalékával a háta mögött"

köszünjük, Gleichmann úr ;]

Várkonyi 2010.04.18. 18:32:30

A másik, a budapesti gettóval kapcsolatban, csak hogy világos legyen a dolog:

Horthy Személyesen adott parancsot Koszorús ezredesnek a budapesti gettó védelmére, amely egy hadosztállyal vonult a gettóhoz, és akadályozta meg., hogy elvigyék a zsidajokat.

"A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat.[9][10][11]"
hu.wikipedia.org/wiki/Koszor%C3%BAs_Ferenc

Ezzel kapcsolatban ennek a patkány nádasnak a kijelentései:

"Semelyik ország nem bánt így a zsidó állampolgáraival"

Ill. hogy "569 ezer zsidót öltek meg Magyarországon" (A Jeruzsálemi Yad Vashem 400 ezerről tud, Észak-Erdéllyel együtt), egyszerűen vért forralnak.

Szemét, hazug, parazita tetű.

lorantka_a_gall 2010.04.18. 18:36:42

Na erre lehetne használni a magyar titkosszolgálatokat. Kideríteni róla amit ki lehet, és feladni a norvég hatóságoknak. Tuti, hogy van vmi vaj a fején. Meg persze rágalmazásért, közösség elleni uszítás, stb. Kiadatási egyezményünk van Norvégiával?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.18. 18:40:44

@lorantka_a_gall: Igazából egy halálkommandó kéne, mint az iszlámoknál, akik ilyen esetekben kiszállnának a helyszínre és elvágnák néhány ember torkát. Na akkor lenne respektünk.

(Félig vicceltem. Félig.)

suski 2010.04.18. 18:49:14

azt is írja a majom, hogy még senkit nem kaptak el a romagyilkosságokkal kapcsolatban...

azt mondja, nem is csoda, mert az egyik rendôrszakszervezet együttmûködik a gárdával...

bryan 2010.04.18. 18:51:06

@elGabor:
Ezt gondold át még egyszer azért.
@Várkonyi:
Ugye nem Zsolt a keresztneved? Ha igen a Jobbik annál is furcsább mint gondoltam.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.18. 18:52:16

„Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz”

Bárcsak, bárcsak!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.04.18. 18:54:50

@rajcsányi.gellért (ergé): Bármennyire szomorú is,
de vannak helyzetek, amikor nincs más útja az önvédelemnek. Nagy kérdés persze, hol a határ.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.18. 18:54:50

Gabi Gleichmannt a "cukiság" kategóriába sorolnám #:-<

ü
bbjnick

Trig 2010.04.18. 18:54:51

" Mindegy, a lényeg, hogy tényleg jó volna Gabi Gleichmannal egy riportot készíteni, és megkérdezni tőle, hogy mi baja van."

Mielőtt válaszol, azért odaadnám neki a cigányság pár jeles képviselőjét, illetve a gárda pár súlyosabb arcát egy rövid hétvégére.

Tehetetlen Dodó 2010.04.18. 19:03:32

@gloire: Úgy látszik, én se vagyok eléggé demokrata,mert az elmúlt években többször meglegyintett valami homályos, szomorú vágyakozás valami rendesebb halálbrigád után.
Hja, ahol a törvény tehetetlen a gazemberekkel szemben...

martonx 2010.04.18. 19:17:47

Nekem mindig gyanúsak ezek a kőkemény kommunizmus alatt "emigrált" családok. Szerintem a papa, mama szimpla kém volt, a létező legelhivatottabb komcsik.
Így aztán a gyerekekből is milyen meglepő ezt neveltek. Valószínűleg az itthoni kapcsolati háló is még részben meg lehet a Bauer félékkel. És már meg is van az információk háttere.
Ennyi, kiderítettem nektek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.18. 19:26:43

@Tehetetlen Dodó: & @gloire: & @elGabor:

Frusztráltak vagytok, mert sérült a nemzeti önérzetetek. Néztem a lengyel elnök és felesége temetését. No, így néz ki egy nemzet, így látja a világot és önmagát, ahogyan a lengyelek. Gondoljátok, meg tudná őket sérteni, sebezni egy pitiáner csaló, egy senkiházi bűnöző (egy G*bi Gl*ichmann) ócska hazudozása?

ü
bbjnick

fehértehén 2010.04.18. 19:28:53

Ez a muki nagyon beteg.
De azért látva az online sajtót, egyre fogy a levegő az ilyen paranoid debilek körül. Most persze lehet hozni még galamust meg népfaszát, de úgy látom, hogy az idő nem igazán nekik dolgozik.Végzik majd csendben valamelyik gondozóban. Úgyhogy azért nagyon nem pánikolnék mégha egy jelképes valagbarúgást meg is érne a dolog.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.18. 19:33:17

@rajcsányi.gellért (ergé): Semmiféle okom nincs rá. Amíg politikáról beszélünk, éljen a civilizált diskurzus. De ez a szint már nem politika, hanem Magyarország morális megsemmisítésének kísérlete.

tevevanegypupu 2010.04.18. 19:37:26

@bbjnick:
A lengyelek masok mint mi magyarok vagyunk. Naluk volt rendszervaltas is. Igazi. De azert terroristakat nem kell egy ilyen ostoba liba nyakara kuldeni, Ket hatalmas pofon is eleg lenne. Ez a no olyan lehet, mint a chicagoi zsidok.
Penzt akar keresni es mindegy mivel.

suski 2010.04.18. 19:42:53

vki olvasott itt Jobbik programot, mert Gabi barátunk szerint ennek fontos része az elcsatolt területek visszavétele (?)

"Dessuten er tilbakeføring av de tapte ungarske territoriene en viktig del av Jobbiks program. "

Várkonyi?

suski 2010.04.18. 19:46:18

"Det er en overhengende risiko for at Orbán, som har vært bemerkelsesverdig svak overfor det ekstreme høyre, blir avhengig av Jobbik og inviterer partiet inn i varmen."

ez is nettó hazugság, hogy Orbán esetleg együttmûködne a jobbikkal, függeni meg pláne nem fog tôlük.
Azt írja, hogy "behívja a Jobbikot a melegre ." ??

m.logic 2010.04.18. 19:49:56

@suski: Ha már a Fideszről is hazudik, akkor lenne esély arra, hogy egy kéz elérjen Norvégiáig. Reméljük a fidelitaszosok itt szólnak a nagyfőnöknek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.18. 19:53:06

@tevevanegypupu:

A név alapján nem derül ki, de ez a valaki egy vén, ******* ***** fickó. Ha néni volna, gondolom, a "kommenter-h*lálbrigád" is kicsit visszafogottabb volna.

Az életrajzából sejtem e nemtelen alak nemét:

"...Between 1984 and 1985 HE was editor-in-chief of the Jewish Chronicle in Stockholm..."

Gabi Gleichmann

Born in Budapest in 1954, Gabi Gleichmann came to Sweden at the age of 10. After studies in philosophy and literature at the University of Stockholm, he became a freelance literary critic at Expressen, Scandinavia's major daily paper. Between 1984 and 1985 he was editor-in-chief of the Jewish Chronicle in Stockholm, and between 1990 and 1996 he was the literary editor of the art pages of Expressen. From 1990 to 1994 he served as president of the Swedish PEN club."

ü
bbjnick

bryan 2010.04.18. 19:56:35

Aki szerint leírt, kimondott szavakra fegyverrel kéne válaszolni, az egy fogalmatlan barom. Nincs de, nincs lehet, nincs talán.

suski 2010.04.18. 19:58:25

@m.logic: én a múltkori cikket elküldtem fideszeseknek, hogy tettek-e vmit, nem tudom.

suski 2010.04.18. 20:07:10

@astrup: a nô a képen Herta Müller..

Gabi pofáját itt lehet megcsodálni:
a cikk elején
www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3056348.ece

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.18. 20:08:07

@astrup:

Nem tudok skandinávul:-), de a fénykép szerintem a cikk szereplőjét (Herta Müllert) ábrázolja és nem a szerzőjét.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:13:41

A többi link elveszett.
Írt hoax cikket kínai szerzőről, a férje arabgyűlölő cionista, maga meg Zs. -kategóriás médiakurva. Rohaggyon meg!

suski 2010.04.18. 20:16:15

@Bell & Sebastian: milyen férj?? ez egy nô, Gabi meg férfi...

bár ott mindent lehet, gondolom...

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:19:12

@suski:

Akkor ezek ketten vannak, vagy álnév!
Nézd csak meg. Vagy buzi, az!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.18. 20:21:22

@Bell & Sebastian:

G. G., az életrajza szerint, férfi. Hogy a "genderneme" mi, az nem derül ki az életrajzból:-)

ü
bbjnick

suski 2010.04.18. 20:24:15

@Bell & Sebastian: ?????

sHelf 2010.04.18. 20:26:15

@bbjnick: nem tudom megerősíteni, mert a fájlnévből nem derül ki, se képaláírás nincs. De mivel publicisztika, és ott van mellette ez az arckép, ezért úgy néz ki, hogy igen.

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:26:28

@bbjnick:

A nénikéjét a blogmotornak, bemutathattam volna, milyen lépésekben jutottam idáig, csak a két utolsót könyvjelzőztem.

Ha mellé, hát tévedtem, bocsi. :)

m.logic 2010.04.18. 20:29:53

@Bell & Sebastian: Nem házasodtak össze, csak egy lap azt írta, hogy igen.

suski 2010.04.18. 20:31:18

@Bell & Sebastian: , Gabi nem vette feleségül a Taslima nevû nôt , ott írja alatta, hogy már házas volt, csak az arab újságok támadták a nôt ezzel, a nô apja pedig kiakadt, hogy mehetett hozzá egy cionista zsidóhoz. De ott alatta írja, hogy nem igaz. De ezt az egész szart nem fogom elolvasni...

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:31:25

Nem konzekvensen írják a nevét, hol egy n -nel, hol kettővel! De egyértelmű, hogy róla van szó, Pen-clubos linkeken jutottam ide.

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:32:55

@m.logic: @suski:
De a Taslima meg férfi, nem? Feladom.

suski 2010.04.18. 20:34:59

@Bell & Sebastian: hogy a francba lenne férfi????

" Her name, Taslima Nasrin (Bengali: তসলিমা নাসরিন), is also spelled Taslima Nasreen; she is popularly referred to as "Taslima," her first name, rather than "Nasrin."

m.logic 2010.04.18. 20:37:24

@Bell & Sebastian: Az általad belinkelt képen is nő van, elég ronda, de nő.

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:39:24

@suski:
Ajjaj. Csak a képet néztem, bocs. Pedig mekkora durranás lett volna! :(
Ezt elkapkodtam.

(Nem lehet, hogy leszbi?)

Bell & Sebastian 2010.04.18. 20:43:35

Na, ha már felsültem, összefoglalom:
Gabi férfi és arabellenes cionista zsidó, a Pen-club volt elnöke. Taslima nő, és balos szabadságharcos, akit a 157. oldalon még nem vett el, később meg ki tudja.

Így van?

tevevanegypupu 2010.04.18. 20:52:04

@sHelf:
Ja, szoval Gabor vagy Gabriel. Attol mindjart mas a helyzet.(-:

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.18. 20:53:05

@Bell & Sebastian:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

kackia 2010.04.18. 20:57:35

@mefisto: "Asszem írok egy publicisztikát a rettenetes és folyamatosan erősödő norvég náci mozgalomról, amely újkori vikingek módjára arra készül, hogy legyakjon mindenkit Oroszországtól Grönlandig."

www.ujjobboldal.hu/node/1934

Talán segít a cikk megírásában, északon valóban élnek még tökös gyerekek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.18. 20:58:24

Ne felejtsük el, hogy az előző 60 évben kétszer 4 év megszakítással olyan szemléletre épült a magyar külügy és diplomácia, amely a magyar vezetők egyik legfőbb feladatának tekintette a magyar nacionalizmus, de még patriotizmus elleni harcot is, az ezeréves Magyarországot, annak régi határait hazug módon az elmaradottság és a magyar nacionalista önkény szimbólumának tekintve. Ilyen alapokon álló diplomácia mellett nem kell csodálkozni az efféle förmedvények létrejöttén, viszont egyszersmind a feladat is adva van. Egyrészt helyes nemzeti öntudattal rendelkező, aktív diplomáciára van szükségünk, másrészt arra, hogy az MSZMP-MSZP garnitúrát a hatalom közelébe se engedjük többé.

tevevanegypupu 2010.04.18. 21:01:48

@bbjnick:
Szoval egy hulye magyar ez a Gabi. Eggyel tobb a vilagban aki ebbol el..1954-ben szuletett, mar tul a nemet halaltaborokon. A kommunistake pedig meg jopar evtizedik tartott es meg tobb helyen most is tart.Erdekes, hogy ebbol senki nem akar megelni es joval kevesebb szo esik rola, pedig mennyivel tobb ember pusztult ott el. A zsidok is mintha megfelejtkeznenek azokrol a hitsorsosaikrol, akiket ott oltek meg vagy dolgoztattak halalra.

Bell & Sebastian 2010.04.18. 21:03:20

@bbjnick:

Pedig milyen szép pár lett volna! Plusz a gyerekek..., Kókába oltott Gyurcsány.

Várkonyi 2010.04.18. 21:13:46

@suski:

csak a félreértések elkerülése végett:

A Jobbik programjában semmilyen formában sem szerepel Nagy-Magyarország felélesztése.

@bryan:
Nem.

suski 2010.04.18. 21:15:57

@Várkonyi: tán meg kéne írnotok nekik...a többi hazugság cáfolatával együtt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.18. 21:56:45

@rajcsányi.gellért (ergé): OVi beígért már két pofont. Bizonyos dolgokat pofonokkal lehet csak elintézni - ez a politika. Ilyen a kuruc is.
Gabit miattam meg is vehetik.

Motherhacker 2010.04.18. 21:58:55

@Várkonyi:
"A Jobbik programjában semmilyen formában sem szerepel Nagy-Magyarország felélesztése."

Sajnos. Pedig igény volna rá.

Baltasar Espinosa 2010.04.18. 22:06:36

"Minden hatodik magyar szavazott, más szóval, a szuper-populista párt, hogy nyíltan agitált a gyűlölet ellen, a rómaiak, zsidók és "idegenek", és ha a cél az, hogy át az ország határait, ami a Nagy-Magyarország és átfogalmazni az európai történelem."

Szerintem ez egy római ügynök lehet.

Gest anyó férje 2010.04.18. 22:16:30

Gleichmann mit Erde gleich machen

Plumper 2010.04.18. 22:49:07

@Várkonyi: végül is, stimmel a véleményed. a mai nyilasok csak azért nem neonácik, mert azok nem magyarok, hanem németek.
más bajuk nincs velük.

borsikm 2010.04.18. 22:54:16

na, tudtok ti még jó posztot tolni ha összekapjátok magatokat, ázze! Igazi lovasistvános kontent! Egy csivaszt kirendelnék az írónak, ha lehet.

tewton 2010.04.18. 22:54:51

„Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz”

én ráérek, kivárom :)

Megfigyelo 2010.04.18. 23:05:05

@Várkonyi: Mocskos fasiszta vagy! Boldogemlékezetű Major Ákos hadbíró ezredes úr rövid úton felköttetne az Oktogonon a lámpavasra, mint tette 45 janárjában a nyilas keretlegényekkel.

mindegykivagyok 2010.04.18. 23:05:39

A legszànalmasabb,hogy egy norvég lap vevö
erre!Anélkül,hogy informàlodna elötte!

Megfigyelo 2010.04.18. 23:06:23

@Motherhacker: Csak "Vesszen Trianon!"-oznak...

Joseph Adama (törölt) 2010.04.18. 23:11:56

@Megfigyelo:
Te egy vicc lehetsz, nem több. Ilyen ember nem létezhet.

major ákos (kisbetűvel) az 56-os forradalmárok pereiben védőügyvédként járt el, többször kérte az ítéletek súlyosbítását.

Villy 2010.04.18. 23:13:03

Az a vicc, hogy a képen nem is a gárdások vannak. + A héten a dojcsevelle is keverte a Jobbikot a MIÉP-pel.

Megfigyelo 2010.04.18. 23:18:22

@Várkonyi: Horthy "büszke" antiszemita volt, és expressis verbis szabad kezet adott Endrének és Bakinak a deportálásokra. Csak akkor igyekezett leállítani azokat, amikor a svéd királytól kapott levélben ellenkező esetre egyértelműen kilátásba helyezték a *személyes* felelősségrevonását. Úgyhogy nagyon sajnálatos, hogy 46-ban Sztálin direkt közbeavatkozása miatt a Tildy-kormány nem kérte ki Horthyt az amerikaiaktól, és nem ítélték el mint háborús bűnöst.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 23:22:36

Utálni kell a Pozsonyit,
égetni a Tekintetest,
mindannyiunkat pokolra ránt
a megcsömörlött énekes!!

mindegykivagyok 2010.04.18. 23:23:14

@Megfigyelo: A neved utàn csak 3/3-as lehetsz!Lejàrt az idötök!

Megfigyelo 2010.04.18. 23:26:06

@Joseph Adama: Mahor Ákos hadbíró volt a M.Kir. hadseregben, majd a Népbíróságok tanácsánál volt bíró. Nem tudok arról, hogy valaha ügyvéd is lett volna. (Persze arról sem, hogy nem.)

suski 2010.04.18. 23:27:06

@Villy: ez csak az apróbb tévedések közé tartozik a sok hazudozás mellett...

Bell & Sebastian 2010.04.18. 23:27:09

@Megfigyelo:
Asszem úgy hazudsz, mint a vízfolyás! Oka?

Joseph Adama (törölt) 2010.04.18. 23:29:03

@Megfigyelo:

Nem meglepő, hogy nem tudod. Sötét vagy.
(Ez kit lepett meg?)

Akkor adok egy új infót is ákosról.

A nyilasokat is boldogan szolgálta. Andrássy út 60-ban volt egy pici irodája ...

BALFASZ VAGY ;)

Joseph Adama (törölt) 2010.04.18. 23:35:32

@Bell & Sebastian:

Ennek a nethuszárnak az is új volt, hogy a németekkel együtt rohanták le a szovjetek Lengyelországot ...

Majd hivatkozni fog arra, hogy ő székely (és nem magyar :D), és külföldi könyvekből szerezte a tudását... -.-

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.18. 23:37:54

In topic

Orbánführer 2/3-os áttörést ért el, Vonáci a spájzban, vége a demokráciának, most RETTEGNI kell. Pláne, ha a rettegést jól megfizetik külhonban az IGAZ demokrata menekülteknek.

Nem kell ezzel sokat foglalkozni (max sajtóper kirívó esetekben), mert csak önemésztő elhatárolódási verseny lesz a vége.

Vincenzo90 2010.04.18. 23:39:03

@Megfigyelo: Attól, hogy wikipedián olvasol néha 2 sor történelmet, és ebből buta következtetéseket vonsz le, attól még igazán nem vagy okos. Jobb lenne, ha csöndben maradnál, mert itt egy körrel magasabb szinten folyik a vita, mint ahol te megragadtál agyilag.

Kelemen Csaba 2010.04.18. 23:43:40

Hogy is védekeztek az "amerikai" holokauszt túlélők (többen is voltak), akik könyvet írtak viszontagságaikról és csodálatos megmenekülésükről, majd lebuktak és kiderültek a hazugságaik?
"Ez az én (mi) igazságunk, én (mi) így éltük át..." vagy valami nagyon hasonló frázisokkal védekeztek, hogy egy szó sem igaz abból amit leírtak, és díjakat kaptak érte.
Gabi is így ismerte a riportalanyait.
A médiában a túlreprezentáltaktól nem szabad mást várni, csak azt, hogy hazudnak így nem csalódik az olvasó.

Runciter 2010.04.18. 23:46:06

"ilyenkor sajnálja kicsit az ember, hogy a budapesti gettó, Horthy parancsára, egy az egyben megmenekült."

még jó, hogy ennek a Gabinak nincs igaza

Gest anyó férje 2010.04.19. 00:00:38

Ceterum censeo Gleichmannem esse delendam

stratez 2010.04.19. 00:04:28

Ilyenkor elgondolkodik az emberfia, hogy mi lenne a kurucinfoval a Gabik nélkül, és a Gabikkal a kurucinfo nélkül.

gauche caviar 2010.04.19. 00:19:40

@stratez: fején a szöget!

még jó, hogy felháborodunk azon ha nyilaskereszttel masírozó szkinhedek meg nyíltszínen zsidozó arcokra valaki asszondja külföldről, hogy fasiszták. Fujj! Már hogy lennének azok, egyébként is?!!

Még szerencse, hogy idehaza csak nekünk van jogunk mindenféle zsidó-világösszeesküvéseket rezzenéstelen arccal belemondani a közpénzen fizetett tévé kameráiba, gumikalapácsos sztorikat nyomatni, meg persze obligát, gyermekeinket megevő cigányhordákról vízionálni.
Még jó, hogy csak ezek nekünk járnak!!

nevetséges.

gauche caviar 2010.04.19. 00:21:15

a mandiner meg érkezik a gumicsonttal.
azért arra a 16,5%-ra is igényt tartotok? akik elhitték, hogy budapesten nyerhetnek választáson, egyéniben a Novák Elődkék?
Végül is, olvasni még csak-csak tudnak, némelyik még írni(gépelni) is, a cuccot megveszik, PI-t növelik.

Jól van ez így, a kapitalizmus mégiscsak működik.

Vincenzo90 2010.04.19. 00:30:42

@gauche caviar: ugye téged sem az eszedért szeretett soha az anyád...

Horka Scene 2010.04.19. 00:36:29

@gauche caviar: Gumikalapács nincs, nem létezik, bizonyos KULTÚRÁKBAN pedig nem szokás dohányozni és inni terhes asszonyként. Értem?

Vincenzo90 2010.04.19. 00:40:24

@gauche caviar: Mellesleg mutass nyilaskereszttekkel masírozó skinhead gárdistát nekem légyszives! Ez lesz a házi feladatod, mert úgy tűnik te valami ilyenekről vizionálsz. Aztán ha találtál jelentkezz, addíg meg szűntesd be áldásos kommentelő tevékenységedet. Köszi, felőled sem hallunk többet...

Horka Scene 2010.04.19. 00:43:52

@gauche caviar: ja és...

Boldog, Boldog, Boldog lyukóvölgyi, cigányok melletti házat kívánok.
Továbbá kívánok még most neked, sok eltöltött évet ott.

Esküszöm nem akartam cigányokat felhozni, de a hülyeségeidre reagálni kell. Na mindegy, hétfőtől a narancsingesek fognak menetelni gondolom az Andrássy úton és felakasztgatják a japán turistákat majd, mi? Drága Bolgár úr hogy örülne neki.

tevevanegypupu 2010.04.19. 00:59:23

@Megfigyelo:
Akkor miert tartottak el Horthyt elete vegeeig a gazdag zsido csaladok? Csak nem azok is antiszemitak voltak? Nurnbergben abban a hiszterializalt legkorben ugyan kerhetett volna Sztalin valamit barkitol is - foleg a zsidoktol - ha az illetot valoban bunosnek talaltak volna a zsidok deportalasaban. Kis jozansag igy utolag azert nem artana..

Ugy ertesult az ember az auschwitzi jegyzkonyvbol, hogy a magyar zsidok a zsido tanacsot es vezetoiket hibaztattak azert, hogy gettoba zartak es elszallitottak, mert cserben hagytak es elarultak oket.

Egyebirant a hadseregnek is szabad keze volt tizeneveseket vagy idosebbeket sas behivoval behivni es a biztos halalba kuldeni. Tovabba az amerikai-angol hadseregnek is joga lett volna lebombazni a vasuti sineket amik a taborokba vittek a deportaltakat, tudtak kiket visznek es hova - mint ahogy joguk lett volna azt is a vilag tudomasara hozni, hogy tisztaban vannak azzal, hogy az oroszok egyenkent 22 ezer lengyel tisztet gyilkoltak meg Katynban. Nem erdekele oket. Sok orszagnak joga lett volna befogadni, vizumot adni a zsidoknak..Nem tettek.

Az egesz mar a multe, tortenelem. A kommunista remuralom a vilag nehany eldugottabb es kevesbe eldugott reszen meg mindig tart, ahogy evizedeken keresztul tartott nalunk is. Tizezerszam bortonoztek be embereket, vegeztek ki, uldotek el Magyarorszagrol.

Talan foglalkozzunk azzal, jelenleg is aktualis. A bunosok kozul meg mindig itt vannak eleg sokan a hatalomban.
Lehet, hogy Gabi errol nem tud? Szolni kellene neki.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.19. 00:59:59

@Bell & Sebastian:

Ejnye no!:-D

ü
bbjnick

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.19. 00:59:59

Vannak itt arcok,halálkommandó jaj. Várkonyi kommentár urat pedig a tekintetes Ellentengernagy úr úgy bebaszta volna a szegedibe ahogy csak a nyilasokat volt szokás akkoriban.

Egy lap egy rohadt cikkéért börtönt, halálkommandót? Normálisak vagytok?

Nagyon tetszik ez a mentalitás , már south park kompatibilis az, hogy:

"annak a mocskos zsidónak,aki minket fasisztának nevez annak elvágjuk a nyakát"

Sajtóvitát sajtóban vívják meg, ha ennyire levitézlet akkor el lehet hitelteleníteni 2 perc alatt.

Bell & Sebastian 2010.04.19. 01:06:39

@SevenDeadlySins:

Tudod mennyi mocskolódó cikk köthető a nevéhez primer és átvett, továbbá hány helyi lapocska használja forrásként?

Na menj a fenébe!

Horka Scene 2010.04.19. 01:13:31

@SevenDeadlySins: Nagyon tetszik az a mentalitás, hogy rólunk bárki bármit állíthat kontroll nélkül, és mi vagyunk a hibásak ha a 2xx. eset után azt mondjuk, hogy ebből elég (néhányan pedig kommentben keményebben fogalmaznak).

Vincenzo90 2010.04.19. 01:15:52

@SevenDeadlySins: Elhitelteleníteni csak neki van hatalma bárkit. Ez itt a bökkenő.

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.19. 01:23:52

ez nem mennyiségi kérdés hanem a sajtószabadság egyik árnyoldala.

Ennyi erővel a kuruc kiirtatná(elhallgattatná) a népszavát és fordítva, ezt nem így játsszák.

Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem kéne jogi útra terelni a hazugság esetében, aminek a következménye pénzbüntetés és helyreigazítás. Erre van egy kitalált jogi formula, azt kell használni, más esetekben viszont tilos,megengedhetetlen a személy és az irat közötti határ átlépése.

Vincenzo90 2010.04.19. 01:23:58

@oscar dirlewanger: gratulálok! vicceskedő szoci vagy, fogadjunk!

Vincenzo90 2010.04.19. 01:25:18

@SevenDeadlySins: továbbra is neki van hatalma ahhoz, hogy bármit írjon, és akkor kérlek most magyarázd el, hogy több száz ilyen cikk esetén a magyar nemzet hogy védje meg magát az aljas és nemtelen támadásoktól.

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.19. 01:26:47

@Horka Scene: Figyelj, nem azt mondom hogy ne védekezzetek hanem hogy ne lépjünk át egy határt. Az hogy újságírókat nem lehessen pofánbaszni ugyanúgy fontos érdeke minden jobbosnak és balosnak egyaránt, sőt fontosabb annál semmint hogy egy megélhetési antifa miatt félredobjuk.

Bell & Sebastian 2010.04.19. 01:27:31

Meg a cégadatok, tulajdonosok:

www.purehelp.no/firma/AGORA+CREATIVE+AS/5B4B4E42471E494D4A.html

GLEICHMANN GABI 50,00%
GLEICHMANN ANETTE 50,00%

Aksjekapital: 500.000

Telefon: 91120429

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.19. 01:28:45

najó, tudom ez nemszép dolog de nekem le kell feküdnöm, mert ma még kelni kell

Legyetek jók

oscar dirlewanger 2010.04.19. 01:30:02

szóval cigány horvát, szutyok bosnyák)))))))))))

Bell & Sebastian 2010.04.19. 01:30:19

Most már lehet perelni, LMP előre fuss!
Vagy bárki magyar.

suski 2010.04.19. 01:30:50

@gauche caviar: nem azon háborodunk fel, hogy fasisztának nevezi a gárdát vagy a jobbikot ( bár ez se kutya, de ez vélemény), hanem a konkrét hazugságokon. Lásd fent. Pl. "Cigánygyilkosságügyben még senkit nem kaptak el. "

suski 2010.04.19. 01:39:15

@Bell & Sebastian: különben mintha azt is olvastam volna vhol,hogy vmi Down -kór alapítványban van benne, lehet, hogy a gyerekével van gáz , úgyhogy ez lehet " a baja" a nyomorultnak.

átlátó 2010.04.19. 02:11:30

Olvasva a kommenteket néhányan igen "entelektuálisan" még vitáznának ezzel a Gabival, hogy mi illetlen és mi nem. Ez a fajta az,amelyik kikéri magának, hogy miért csak az egyik cipőjét hugyozták le, mikor neki kettő van.
Én meg egyszerűen pofánbasznám ezt a Gabit és utána felsegíteném humanitárius indíttatásból.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2010.04.19. 02:55:03

Meddig véditek még a fasisztákat, nyomorultak? Miért olyan nehéz megérteni, hogy egy magyarnak, ha lezsidózzák, ha félelemben tartja egy parlamentbe bejutott párt, és a sok bunkó szavazó aki azt a fasiszta maffiát bejuttatta, és a sok ignoráns buta barom, aki ezt elnézi és hallgatólagosan támogatja, valamint az ilyen és ehhez hasonló forumbejegyzések, melyek kenegetik a szart jobbra balra? Miért nem lehet felfogni, hogy a jobbik gyűlölködést szül, és egy fasiszta, neonyilas szar képződmény?

oscar dirlewanger 2010.04.19. 04:45:26

bölcs lázadó:cara al sol

oscar dirlewanger 2010.04.19. 04:49:40

mi van, bölcs lázadó, megnézted a heti tetvest, ahol pár b kategoriás zsidó gyalázza a magyarokat????

Bell & Sebastian 2010.04.19. 06:41:54

@suski:
Vazze, akkor van baja elég, élete végéig.
De miért kell ezt kivetíteni?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.04.19. 06:51:16

@átlátó: én friss, göözöölgöö tehénlepényt ejtenék a fejére 10 emelet magasságból.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.04.19. 06:58:54

Persze, különben meg Norvégiában az emberek kurvára szeretik a cigányokat, de itt az északi államokban úgy általában szeretik a cigányokat, azért élnek a cigányok teljesen elszigetelten, mert mindenki szereti öket. Meg ezek a lutheránusok kurvára bírják az ingyenélööket, pont azt szeretik a legjobban ha valaki ingyenélö, erre épül az egész szisztéma.
És ha egy ilyen Gabi fasszopó Gleichmann fingik egy egészségtelent akkor az összes norvég riadtan összenéz és nem tudják eldönteni, hogy akkor most mi lesz. Ma jön el a világvége vagy holnap?

MaxVal, BircaMan · http://maxval.co.nr 2010.04.19. 07:04:03

Teljesen igaza van azújságírónak!

jozicsenko 2010.04.19. 07:34:18

@Bölcs Lázadó: az mszp teljesen tönkre tette az országot és ha bárki szólt ellene, azonnal fideszes, tehát jobbikos, tehát náci lett belőle

magadnak köszönd, elvtárs, hogy nem lesz euronk, csak erős jobboldalunk: tudod loptak volna kevesebbet, lenne euronk, a fejed nem fájna, GyF második teljes ciklusát kezdhetné...

Pipas 2010.04.19. 07:42:32

@Bölcs Lázadó: Úgy látom, hogy itt te keltesz gyűlölködést, félelmet és nem a Jobbik. És ráadásul te szülsz gyűlölködést, ha nem érted meg azt az egyszerű tényt, hogy a demokráciában nem lehet egyszerűen betiltani egy pártot csak azért, mert néhányan azt gondolják, hogy nekik nem tetszik.

Másrészt viszont ignoráns barom a jó édes anyukád!

realcarlos 2010.04.19. 07:52:44

Nem leszarandó mit irkálnak? Attól még nem úgy van. Elszaporodtak a nácik (egyenes arányban a cigányokkal), majd elfogynak szépen-lassan...

Bell & Sebastian 2010.04.19. 07:56:29

@realcarlos:
Majd párosával beugrálnak a Rám-szakadékba.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.19. 07:57:09

Miért is vagy ezen meglepődve? Kis hazánk nácijai úgy állnak a témához, hogy aki nincs velük, az nem magyar. Amilyen emlékeim vannak erről a blogról, ti sem különböztök tőlük. Akkor most is a rinyálás tárgya?
Külföld is elismeri, hogy nyilaskáinknak igazuk van: aki magyar, az náci. Aki itt él és nem náci, az vélhetőleg valami más nemzethez tartozik. Monduk piréz.
És sajnos igazuk van.

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.19. 08:08:20

@Megfigyelo:
ostobaság. Horthy nem kedvelte sem Bakyt, sem Endrét; mindkettőjüket német nyomásra emelte be Sztójay a kormányba. Horthy ugyan úri antiszemita volt, de nem náci, nem nyilas.
@oscar dirlewanger:
nomen est omen, nemdebár.

Rókakígyó 2010.04.19. 08:11:54

A norvégok a hibásak.

val 2010.04.19. 08:22:20

Ha elhintjük ojrópában, hogy a Magyar náááááci, akkor ez lesz a vége. Minden agyhalott rettegő erről fog írni még évtizedekig. Most már tessék csak meginni a levét.

BTW. Az un. nácikat miért nem kérdezi meg senki, hogy ők nácik-e?

flimo13 2010.04.19. 08:23:05

@Bölcs Lázadó: grat, ha ennyire fosol maradhattál volna csendben is, jó pár százalékot ti intéztetek a jobbiknak, mert már kurvára elege lett az embereknek, hogy csak a nácizás folyik a médiából. Azt hiszem érdemes lenne elolvasnotok ezt a mesét:

www.thesecret.hu/pasztorfiu_aki_farkast_kialtott

Kassian 2010.04.19. 08:35:00

Na, hát semmi különbség sehol...ti fel vagytok háborodva, hogy lenáciznak minket, de azért bőszen zsióztok, ahol lehet. Mégis mi a faszt vártatok???

@flimo13: Annyira intézték a jobbiknak a százalékokat, hogy Budapesten kb. 1 azaz egy helyen ért el a pártotok 15%-ot. Még az LMP is megszivatott benneteket. Nem lehet, hogy inkább fordítva van és az emberek nagy többsége nem vevő a fasiszta demagógiára? És különben is miért van megsértődve a jobbik, ha lenácizzák, fasisztázzák őket??? Könyörgöm, ha egyszer azok....

desertstorm 2010.04.19. 08:41:09

Kuss nácik, nyilasok, fasiszták! Tessék ma is egy csomó született belőlük!!! :-)

sHelf 2010.04.19. 08:41:25

Na akkor. Kevés ellenszenvesebb párt van a Jobbiknál, és azért még nem haragszom meg senkire, ha őket valaki lenácizza. Sőt nácizza le külföldön, megérdemlik.

A baj ott kezdődik, hogy ezek a külföldről nácizó újságírók hajlamosak összemosni, mit összemosni, konkrét kapcsolatot láttatni a Fidesz és a Jobbik, meg a Gárda között. Ez ugye azért sem szerencsés, mert innen már csak egy lépés, hogy akkor egész Magyarország náci, hiszen a Fidesznek, maholnap kétharmada lesz, az meg minimum 67 százalék. És ezt a lépést Gabi nem szégyellte meglépni az Aftenposten hasábjain. Ami azt illeti, egy cikkében sem szégyellte meglépni, sportot űz a Fidesz és rajta keresztül a magyarok többségének lejáratásából.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.04.19. 08:42:23

Kész mázli, hogy az ilyen hülye majmok, mint a mi drága Gabikánk, senkit nem érdekelnek.
Nem is kéne róla beszélni, csak bátorítjátok.
Amúgy meg fasiszta állatnak lenni menő, liberális hippinek meg kifejezetten ciki. Ha már feltétlenül választani kell.

Unommáazegészet 2010.04.19. 08:43:11

Hamarosan megírom a "Hogyan gondozd a svédedet" c. művem.

Esterházy "innenonnanlopós" Péter.

flimo13 2010.04.19. 08:44:29

@Kassian: nem a pártom, de a következtetésed jól jelzi, hogy egyeseknek már üldözési mániájuk van.

Amúgy Pesten 15% kudarc lenne egy szélsőjobbos pártnak? Mióta? Hol éltél te eddig?

Kassian 2010.04.19. 08:58:45

@flimo13: Vona értékelte kudarcnak, én meg röhögtem, hogy 15% lett a 2/3-ból...4 év múlva meg szerencsére már sehol nem lesztek, lesznek.

Üldözési mániája pedig leginkább a jobbiknak van, mint bárki másnak...a jobbik egész programja erre alapszik ugyanis.
Ezt azért beláthatod te is. Egyébként örülök, hogy végre valaki a szélsőjobbról szélsőjobboldalinak nevezi a jobbikot. Az önkritika mindig hasznos.

val 2010.04.19. 09:13:15

@Kassian: "Üldözési mániája pedig leginkább a jobbiknak van, mint bárki másnak...a jobbik egész programja erre alapszik ugyanis.
Ezt azért beláthatod te is."

Mit láthat be? Hol szól üldözési mániáról a programjuk? Konkrétan mely pontok?

teknős 2010.04.19. 09:13:27

@Villy: Az mind semmi, de Tölgyessy is keverte reggel.

És sajnálkozva vette tudomásul, hogy a Fidesz elorzott a kampányban egy csomó Jobbik szavazót és ezért szorult a Jobbik az emeszpé mögé.

sprenczl 2010.04.19. 09:26:14

Történelemből megint egyes. E skandináviában hazudozó zsidónak is. Fasiszták csak Olaszországban voltak, vannak. Olvasatok kicsit. Meg tanuljatok nyelveket.

sirnemes 2010.04.19. 09:39:45

Svajcban a jobbik helyi megfeleloje 28 % van bent a parlamentben.

Magyarorszag 16,6 %.

Fejlodik a demonkraciank de meg van hova.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.04.19. 09:45:00

Annyira de annyira bírom a sok okoska hibbant libbantakat.

Az hogy van jobbik meg gárda meg náculás, az OKOZAT.
Antall József után szabadon: Teccetek volna normálisan kormányozni...

Tudjátok a sima átlagembernek nem kenyere a náculás, ugyanakkor ha azt látja / érzi hogy sarokba van szorítva és akik egyre inkább bekergetik a sarokba még a képébe is röhögnek, akkor bizony az átlagember előkeresi a képzeltbeli waffen SS egyenruháját.

A Magyar Gárda egy vicces bohócbrigád lenne ha a rendőrség tenné a dolgát, és megfékezné a bűnözőket.
A szemforgató PC beszéd ami tudatosan mást kommunikál mint a hétköznapi élettapasztalat meghozta a gyümölcsét.

Nyugi ha lesz jólét meg közbiztonság nem lesz náculás sem.

m.logic 2010.04.19. 09:45:38

@sirnemes: Hamarosan a finnek is fejlődnek egy nagy lépést. A bevándorlók killing spree-re mentek.

@sHelf: "Sőt nácizza le külföldön, megérdemlik."

K**** a****, te k*****.

m.logic 2010.04.19. 09:48:13

@prostatikus vogon jeltz: Hibbant libbantakról és náculásról beszélsz. Ez ellentmondás...

Csak akkor lesz közbiztonság, ha a Fidesz rendpolitikájában a Jobbik programját valósítja meg. De ha így tesznek le lesznek nácizva.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.19. 10:06:59

@prostatikus vogon jeltz: "Tudjátok a sima átlagembernek nem kenyere a náculás, ugyanakkor ha azt látja / érzi hogy sarokba van szorítva és akik egyre inkább bekergetik a sarokba még a képébe is röhögnek, akkor bizony az átlagember előkeresi a képzeltbeli waffen SS egyenruháját."

Pontosan.

val 2010.04.19. 10:24:49

@prostatikus vogon jeltz:
"Az hogy van jobbik meg gárda meg náculás, az OKOZAT.
Antall József után szabadon: Teccetek volna normálisan kormányozni..."
Ez egyébként tényleg okozat, de mit jelent az, hogy náculás?

"Tudjátok a sima átlagembernek nem kenyere a náculás, ugyanakkor ha azt látja / érzi hogy sarokba van szorítva és akik egyre inkább bekergetik a sarokba még a képébe is röhögnek, akkor bizony az átlagember előkeresi a képzeltbeli waffen SS egyenruháját."

Amely egyenruha csak neked náci,
Brüsszelben szerelőnek nézték Szegedit.

"A Magyar Gárda egy vicces bohócbrigád lenne ha a rendőrség tenné a dolgát, és megfékezné a bűnözőket."

A Magyar Gárda -szegények- csak valamit tenni szeretnének nemzetükért. Arról nem szól a média, ha kenyeret osztanak, vagy cigányokkal pakolnak homokzsákot, vagy önerőből újítják fel a a vihar károsultak tetőit. Egyszerűbb azt mondani rá, hogy nááááci? Mitől is? Mert te úgy "érzed", "arra hasonlít" vagy "de nyilvánvalóan". Öcsém, te még életedben nem láttál nácit, de kívánom, hogy egyszer legyen szerencséd.

"A szemforgató PC beszéd ami tudatosan mást kommunikál mint a hétköznapi élettapasztalat meghozta a gyümölcsét."

Ez így van. A "Jobbik nácczi"-val is.

"Nyugi ha lesz jólét meg közbiztonság nem lesz náculás sem."

Mi az, hogy náculás? Nemzeti szocializmus? Vagy csak nemzeti? Miről is beszélsz? (Kímélj meg a "de nyilvánvalóan" és a "biztosan azt akarják" szövegtől.)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.19. 10:26:51

@elGabor:

Hogy egy átlagember mit tesz, azt nehéz megmondani, szerintem az átlagemberhez el sem jut ez az ügy.

Felelősen gondolkodó ember viszont előveszi azokat a kereszténységben mélyen gyökerező, tradicionális polgári elveit, amelyek jócskán túlélték az 1945-ös berlini összeomlást.

greybull 2010.04.19. 10:53:27

Szép a nacionalizmus - ha mi csináljuk. De undorító - ha mások (szlovák, román, szerb) velünk szemben. Ha a magyar gárda egy jelenségre adott válasz - akkor értelmes ember először a jelenséget veszi górcső alá. A jelenség meg:
1. masszív, tömeges - erőszakos, mondhatni: állatias - cigánybűnözés: amivel szemben az állam tehetetlen, sőt menekül.
2. nagymértékű tömeges munkanélküliség, esély nélkül a munkához jutásra.
3. nagymértékű, tömeges lopás, sikkasztás, csalás, hazudozás a jelenlegi szoclibmadöf hatalmi elit részéről- és az ettől való tömeges megundorodás.
4. aljas hazudozás a magyarság szerepéről a II.vh-ban, és a deportálásokban.
Szóval lenne min elgondolkodni.

Tündér_Lala 2010.04.19. 11:15:45

@greybull: A nacionalizmussal, ha az normális nemzeti öntudatot jelent, semmi baj nincs. A baj a sovinizmussal van. Nem tudok esetet, hogy Magyarországon bántódása esett volna valakinek, mert más nyelven szólalt meg. Ugyanez a felsorolt helyeken megesett.

A hsz. második részével viszont tökéletesen egyet értek.

Várkonyi 2010.04.19. 11:21:09

Csak röviden, mert dolgom van:

@suski: Lenne értelme?

@Motherhacker: Figyelj, most PC-nek kell lenni.
Vona Gábor egyébként azt mondta a kajmán Bettelheim kérdésére, hogy a területek visszaszerzése egyelőre nem aktuális.
Kulcsszó: egyelőre.

@Megfigyelo: Óh, a régi szép idők...
Egyébként Horthyval kapcsolatban egyetértek, tényleg egy balfasz volt, nem a zsidókat, hanem a magyar honvédeket kellett volna megmentenie azáltal, hogy nem méltóztatik Őfőméltósága elbaszarintani a kiugrást a háborúból. Persze nem feltétlenül szerencsés ilyen dolgokat a német nagykövettel megvitatni, de hát urak vagyunk, vagy mi a fene. Vagy inkább ostobák.

@sHelf: A Jobbik nem náci párt. Sem neonáci.
A zsidesz meg így jár, ha a zsidók seggét nyalja. Ez a zsidó hála.
Meg se fordulsz, és már hátba döfnek.

Megoldás: még jobban hajlongani, a nyelvet még jobban kiölteni, a rúgásokat européer, demokrata módra elviselni.

Már most látom, hogy te rossz demokrata vagy, polgártárs.

Orbán Viktor, ha tudná mit csinálsz, szomorúan csóválná a fejét.

Várkonyi 2010.04.19. 11:40:50

Egyébként annyira lejárt lemez már ez a szélsőségesezés, basszus...

Amerika két éven belül megy a klotyóba, Európa utána, ti meg itt vitatkoztok a Titanic fedélzetén, hogy akkor most a Jobbik náci vagy nyilas párt-e...

Korántsem akarom elvenni az otthonos pocsolyátok nyújtotta biztonságérzetet, csupán arra hívom fel a figyelmet, hogy valós, lényeges problémák helyett - amiket ha nem is tudunk megoldani, legalább beszélni, BESZÉLNI tudnunk kéne róla, mint pl. a gazdasági válság, 19 állam (ebből 16 európai, olyan kis államok, mint Spanyolország, Anglia, Olszország, stb) az államcsőd szélén, kik a felelősök, stb.

Egyébként meg, ahogy Karinthy is megírta, a szavak becsülete (és jelentése) már rég elveszett, gondolom 100-ból egy ember talán meg tudná fogalmazni, vagy egy cikkben leírni, mi az hogy "nemzetiszocializmus", meg mi az hogy "szocializmus", mi a különbség a kettő között, stb.

Persze ezt a mandíner blogtól teljesen fölösleges várnom.

Tehát mégegyszer: a nácik gonosz vadállatok, mindenkit meg akartak ölni, annyira gonoszok voltak, igazából kilógott a patájuk az egyenruhából, hiteles források állítják, a komcsik majdnem, majdnem elérik ezt a szintet, ellenben velük szemben ott vannak a polgárok, akik mi nem tudjuk hogy mitől polgárok, de polgárok, ja igen, havonta egyszer elmennek a színházban, mert az olyan polgári, meg Orbán Viktor évértékelőit szokták hallgatni, és a fityesz magyar POLGÁRI pártra szavaznak.

Úgyhogy, polgártársak: Előre, csak így tovább, üssed-vágjad a fasisztát, ja bocs, nácit, ja bocs nyilast, na mindegy, lényeg hogy tapossad.

Ka1 2010.04.19. 11:50:49

ÉRDEMES MEGNÉZNI A VIDEÓT IS, MERT TÉNYLEG LEJÖN BELŐLE, HOGY HOGYAN IS MŰKÖDIK A RENDSZER, AHOL AZ EGYESEK HAZUGSÁGOT BESZÉLNEK RÓLUNK KÜLFÖLDÖN, MAJD HA AZOK ELHISZIK ÉS KÖZZÉTESZIK, AKKOR UTÁNA MÁR ITT MAGYARORSZÁGON LEHET HIVATKOZNI ARRA, HOGY LÁM, LÁM A KÜLFÖLDIEK SZERINT IS FASISZTÁK A MAGYAROK, ÚGYHOGY KUSS, FOGJÁTOK BE A SZÁTOKAT, HAGYJÁTOK ABBA, HOGY MAGYAROK VAGYTOK, HAGYJATOK FEL A GUSZTUSTALAN MAGYARKODÁSSAL. MENNYIVEL ÍZLÉSESEBB HOLOKAUSZT EMLÉKEZÉSEKRE JÁRNI...:)

Senkifia 2010.04.19. 12:11:38

Nekem az egészben az a fura,hogy milyen kizárólagos ez a szörnyülködés, és csak Magyarországra irányul. Más országokban csak "hát sajnos(sóhajt) bekerült a náci párt a parlamentbe". Magyarországon? "JÉÉÉZUSATYÚRISTEEEEN !!!! JÓN A VILÁGVÉGE!!MENEKÜLJÖN MINDENKI!!!" Miközben arról nem beszél senki, kinek köszönhető,hogy az emberek(teljesen normális ,hétköznapi emberek, tegnapig még polgári közép,vagy balllib szavazók,akármelyikünk lehetne) miért jutottak arra a következtetésre,hogy rajtuk már csak a jobbik segíthet?(akinek mellesleg,ha a nagyon szélét leveti, egy konzervatív jobboldali programja van....egyesek szerint nincs. :)) És az,hogy pl a románoknál a Nagy Románia Párt( neeem nácik, dehogy... csak az elnök C.V. Tudor nyilvános kivégzéseket ígért,stadionokban....Vonától azért ezt nem hallottam. Max,hogy ha nem tetszik az antiszemitizmus,és más témája úgysincs, Betlen úr nyugodtan menjen Izraelbe),szóval a román náci párt a parlamentben van, jóval 10% felett már sok éve, az miért nem zavar senkit? pedig a magyarellenesség mellet antiszemiták, meg cigányellenesek is... és tudjátok,miért nem törődik senki velük? mert a társadalmi hatásuk elhanyagolható,egyrészt, és nincs egy megélhetési-náciktólrettegő rétege Romániának, akik úton-útfélen , az egész nemzetre kiterjedőleg, náciznák a románokat a világ előtt. nekünk,hálisten,van egy ilyen rétegünk. És ezért európa is riadozhat a magyar nácizmustól, első kézből. Miközben spanyoloknál cigányokra figyelmeztető közlekedési táblák vannak, olaszok táborokba gyűjtik a külföldi állampolgár cigányokat, falhoz-fényképpel, és ujjlenyomattal ,belga kávézóból kicsit udvariatlanul kiküldték a kipás faszit,azzal,hogy zsidót nem szolgálnak ki,és lehetne sorolni.. És érdekes mód senki nem fossa le a bokáját, hogy jéééézusmária, náciveszély.
Itt 2hétig ment a magyarok "házmesterlelkű náci nemzet"-ezése, a jauzsika(igen, az a jauzsika, akit a minap lecsuktak garázdaság meg zsarolás meg mittomén milyen barátságos vádakkal) kapcsán. Az épp aktuális miniszterelnök is lenácizta saját(?) nemzetét,több cigány vezetővel egyetemben. Mikor meg két hét után kiderült a 180magas 110kgs jauzsikáról,hogy késelésért meg zsarolásért körözik, és aki leszúrta, az szintén cigány, senki nem mondott egy árva kib.szott szót a nagyszájjal nácizók közül, arról,hogy bocs, elnézést,kedves magyarok, tévedtünk....
Szóval kicsit gondolkodjunk el azon,miért pont Magyarországtól retteg a hivatali rettegőbrigád, európában is. Mikor megvan a saját rettegnivaló szélsőjobbjuk, nem is kis mértékben, és van szlovákia,meg románia sokszázalékos támogatottságú náci pártokkal a parlamentjébe. Azzal senkinek semmi baja. Ez persze nem mentség a sajátunkra. csak qrvára érdekes.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 12:19:41

@Senkifia: "szóval a román náci párt a parlamentben van, jóval 10% felett már sok éve, az miért nem zavar senkit? "

Mert nincs így, nincs bent a PUNR a román parlamentben.

Senkifia 2010.04.19. 12:24:06

@Senkifia: és nézze el nekem mindenki, ha egy csontkommunista, és egy becsületes polgár nagyapával nem fogom csókolgatni a saját s.ggem szégyelvén magam a felmenőim mondvacsinált bűnén a folyamatos holokausztmegemlékezések egyikén,.. amitől azért normális embernek(így 65 év után, hogy semmi, de semmi személyes,vagy személytelen köze nem volt a dologhoz)már eléggé kezd hányingere lenni. Meg a kárpótlásokból,amik amúgy folynak 65 éve, és mégis újabb meg újabb tételek, feljelentők, és feljelentettek jelennek meg a színen, és soha nem akar véget érni. kicsit olyan zsarolás szaga van,mint a filmekben: fizessél,hogy elhallgassak... Na még fizessél,mert meggondoltam magam, mégsem hallgatok el... és ez így a végtelenségig.
Ha pedig a cigány gyerek úgy van eleresztve otthonról,hogy "fiam, demokrácia van,azt csinálsz ,amit akarsz, amúgy is védett vagy errefele", ehhez mérten verekszik, erőszakoskodik,lop,stb. Aztán mikor kiteszik a szűrét,akkor fúúújrohadt gádzsó parasztok, de cigánygyűlölők,rasszisták,meg nácik. És futunk egész európáig. Ahol eltekintenek a spanyol"Vigyázat,vándorcigányok" kresz-táblától,meg az olasz táboroktól,ahol a cigányokat begyűjtik, és nyilvántartják, és rémüldözni kezdenek a magyarok kirekesztő ,szegregációs voltán. és elmagyarázzák,miért kell hagyni béké a fenntemlített cigánygyereket..... Miközben arról nem beszél senki, hogy a fiam osztálytársát a folyosón agybafőbe dícséri nagy hangon a tanítónéni, mert az egyik legjobb tanuló az osztályban, és tisztelettudó és jólnevelt. És cigány. És senki nem akarja szegregálni. Azért az ok-okozati összefüggéseket nem kéne keverni.

Senkifia 2010.04.19. 12:29:26

@Talon Karrde: kis barátom, nem a PUNR...az már réga a múlté :) Romania Mare, édes öcsém :) legutóbb az eu választáson kapott 10% körül :) És 1991 óta folyamatosan benn van a parlamentben. volt már jóval 15% felett .
Légyszíves keress valaki olyat ebben a témában, vitapartnernek, aki nem 35 évesen jött el Romániából, ok? :)
Én már szavaztam román kommunista jelöltre, pontosan Iliescura, mert a másik opció Vadim Tudor volt az elnökjelöltségre romániában. Aki a 90 évek közepén nyilvános kivégzésekről beszélt,stadionokban, magyarok ellen. És qrvára antiszemita,meg cigányellenes is. Sokkal véresebb szájú,mint vona.. És eléggé hajszálakon múllt. Úgyhogy szerintem hagyjad a kioktatást máskorra,és mással kapcsolatban, ok? :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.19. 12:33:08

@Várkonyi: "Amerika két éven belül megy a klotyóba, Európa utána, ti meg itt vitatkoztok a Titanic fedélzetén, hogy akkor most a Jobbik náci vagy nyilas párt-e..."

Nagyon jó, végre egy konkrét dátum. Két év múlva tehát visszatérünk a kérdésre.

(Egyébként for the record, a Jobbik egyik sem.)

Senkifia 2010.04.19. 12:33:17

@Talon Karrde: Szóval : de,pont így van. 91 óta a parlamentben van, és volt már 205os is. És qrvára náci. Szóval még keresgélj a neten,hogy napra kész legyél :)
a Noua Dreapta-ról még nem is beszéltünk. Akik lehet benn lennének a köv. román parlamentben Csak nem akarnak(még?) indulni pártként a választásokon.. És a Vasgárda utódjának vallják magukat. És jobbra vannak a Nagy Románia Párthoz képest is.

bryan 2010.04.19. 12:33:34

@sHelf:
Ez van, ha ha a cél az egy a tábor egy a zászló. A zászló alatt rekednek a nácik. A Jobbik a Fidesz alól nőtt ki. Ez tény. A szocik bénázása, korrupciója nélkül semmi nem lett volna belőlük ez is tény.
A Fidesz legnagyobb egyéni támogatója két olyan médiumot üzemeltet amik néhol eléggé nácigyanúsak. Ha nyugatabbra lefordítók egy Pörzsölőt, vagy egy Szaniszló agymenést akkor bizony nem nagyon értenék, hogy ezek az arcok miért nem a széljobb zászlaja alatt vannak (Pörzse szerencsére már igen). Ezek nem a Pim Fourtyn-féle law&order de egyébként liberalizmus mindhalálig figurák, hanem tényleges agyhalott régivágású fasiszták. Amíg ez nincs kigyomlálva, addig nem érdemes csodálkozni az ilyen híreken.
A nagyobb lapok olvasói akkor találkoznak Magyarország nevével, mikor valami érdekes történik. Mi érdekesség történt itt az elmúlt időszakban? Gazdasági válság, Öszöd utáni zavargások, cigánygyilkosságok, Jobbik előretörése. Meg esetleg néhány kisszines. Ezek voltak azok a hírek, amik átlépték a nemzetközi sajtó ingerküszöbét. Ezeknél kellett volna ott lennie a Fidesznek, sulykolva, hogy elítéljük, elviekben semmiféleképpen nem értünk egyet az antiszemita, rasszista Jobbikkal, aláírtuk az összes Chartát amit elénk tettek blabla. Hogy unjátok az elhatárolódósdit? Hogy a Fidesz így szavazatokat veszthet a Jobbikkal szemben? Szomorú, mert az országnak erre szüksége lenne. Így talán a Gleichmann féle szerencsétlen hülyék sem élnének meg.

Senkifia 2010.04.19. 12:34:30

@Senkifia: "volt már 20%-os is..."

Senkifia 2010.04.19. 12:38:08

@Talon Karrde: ...de amúgy elismerem, ez egy jó taktika: kiragadsz egy mondatot, "megcáfolod" azzal a fajsúlyos "érvvel,hogy "de ez nem is igaz", aztán ha valaki nem olvassa el, amit reagálok,hogy "de, benn van, nem PUNR,hanem Romania Mare, és qrva náci",akkor még lehet neked adnak igazat,hogy na megint egy,aki itt összevissza beszél,és nem is igaz,mert a másik megmondta,hogy nem igaz... :)
Hatásos technika,grat :)

Senkifia 2010.04.19. 12:40:23

@elGabor:
(Egyébként for the record, a Jobbik egyik sem.)
valóban. Az emberek igen erős fogalomzavarban élnek :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 12:40:27

@Senkifia: Te mit szívtál??? Normális vagy? Olvasni tudsz?
Olvass:
PD-L 125 tag
PSD+PC 96 tag
PNL 54 tag
UDMR 22 tag
Kisebbségek 18 tag
Függetlenek 18 tag

www.cdep.ro/pls/parlam/structura.gp?leg=2008

val 2010.04.19. 12:41:41

"rekednek a nácik."
"néhol eléggé nácigyanúsak"
"régivágású fasiszták."
"az antiszemita, rasszista Jobbikkal"

Ezeket definiáld már lszi.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 12:42:52

@Senkifia: Légyszíves keress valaki olyat ebben a témában, vitapartnernek, aki 32 évesen itt él Romániában, ok? :)

Gest anyó férje 2010.04.19. 12:51:28

Norvégia egy rendes tiszta ország, minek fertőzi meg magát ilyen Down kór gyárosokkal?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 12:52:09

@Senkifia: 8,65%-ot kapott az EU parlamenti választásoknál, de csak azért mert összeállt Gigi Becali fele fociparttal.
2008-ban nem érte el a küszöböt.

bryan 2010.04.19. 12:53:07

@val:
1. Olvass Magyar Hírlap kommenteket.
2, 3, Nézz meg egy Szaniszlós videót. Én csak öt percet bírtam belőle.
4. Bizony a Jobbik antiszemita, mert mindig oda lyukadnak ki, hogy mert az izraeli vásárlások, mert a Simon Peresz, amikor Pátyról, meg Sávolyról volt szó, ott szó sem lehetett spanyolbűnözésről. Írek egy időben komoly mennyiségű ingatlant szereztek Magyarországon, írbűnözésről volt szó? Nem? Vajon miért? Ez csak egy példa, van még, ha kell.
A rasszizmusról olvass barikádot, mert tudom, tudom a Jobbiknak semmi köze a kuruc.info-hoz. :DDDDD

Várkonyi 2010.04.19. 13:01:37

@elGabor: Nagyon helyes.
egyébként lehet még az idén összeomlik, jövőre elég valószínű, azért írtam két évet, hogy biztosra menjek.

Tehát: 2012-re már vagy összeomlott, vagy abban az évben fog összeomlani Az Amerikai Egyesült Államok.

A legnagyobb kereskedelmi partnerei (EU, Kína) szintén borulnak majd, mivel a mostani gazdasági helyzetben az árak kicsiny emelkedése vagy csökkenése is láncreakciót válthat ki.

A Fed meg csak annyit tud tenni, hogy fossa bele a pénzt a gazdaságba, úgy hogy közben munkahely nem képződik, termelő tevékenység nem folyik. ez inflációt okoz, ami egy idő után megingatja a befektetők bizalmát a dollárban (már most is eléggé megingott), és akkor elkezdik eladni majd az államkötényeket.... beginning of the End.

Ilyen helyzetekben vagy gazdasági összeomlás jön, vagy pedig más.
Kevesen tudják, hogy a világválságból Amerikát nem elsősorban a New Deal, hanem a világháború húzta ki.
A többit rakd össze.

Gest anyó férje 2010.04.19. 13:03:16

Akkor most tényleg, mondja meg valaki, mennyiben jelentenek értéket azok az írók, akiknek GG a fordítója? Nádas Péter, Konrád György és a többiek?

Megérdemlik-e a támogatást és ajnározást ezek az itthoni bérfasisztázók? Akár írói teljesítményük, akár közéleti szereplésük alapján?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 13:15:27

@Várkonyi: "államkötényeket"

LOL, az amit Obamané hord a konyhában???

bryan 2010.04.19. 13:18:00

@Gest anyó férje:
Nem olvastam tőlük, de Konrádtól a Látogató alapmű. Olvasd el és döntsd el magad. (Nem fasisztázásról szól)

val 2010.04.19. 13:19:09

@bryan:
1. Nem olvasok, mert nem vagyok rá kíváncsi.
2. Láttam már, és gyakorlatilag igazat beszél.
3. Attól én antiszemita vagyok, hogy nem tetszik, ha Izraeli Joav Blumok BTKs ügyleteket bonyolítanak? Nem tetszik, ha Simon Peresz kijelenti, hogy felvásárolják Mo-t?

Egyébként konkrétum, forrás? Ennyi?
Tehát ezek a bizonyítékaid a Jobbik Náááci mivoltára?

Az üzenet már átjött: Ecsém, nem tetszik, amit a zsidók csinálnak? Akkor antiszemita vagy. Nem tetszik amit a cigányok csinálnak? Akkor rasszista vagy? Cigányok kirabolnak, megölnek? Rosszul láttad!

Lehet ezt még csinálni, csak aztán előbb utóbb tényleg jönnek a valódi nácik.

bryan 2010.04.19. 13:30:49

@val:
Az a baj, hogy pl. a spanyolokat, vagy az íreket nem veszed egy kalap alá, a zsidókat viszont igen.
Tehát mondjuk egy spanyol hátterű cég megvásárolt egy csomó politikust kb. kilóra, akkor azok bűnözők, ha ugyanezt izraeli hátterű cég csinálta volna, akkor a Jobbiknál ez úgy jelenik meg, hogy a zsidók megvásárolják az anyaföldet. Ha nem érted a különbséget, az a te bajod. Nekem sem tetszik, ha _bárki_ "BTK-s ügyeket" bonyolít, csak én nem keverem bele ebbe az illető származását, vagy állampolgárságát.
Kíváncsi vagyok, hogy Romániában, Manhattanben és Lengyelországban is ügyet csináltak-e a Peresz-szólásból, vagy csak a mi széljobbunk ilyen frusztrált.

ethnografus 2010.04.19. 13:31:56

én inkább azt kérdezném meg, mi bajod van neked?

Téglagyári Megálló 2010.04.19. 13:42:10

Azért felhívnám a figyelmet arra, hogy létezik a diplomácia nyelve is és az igen tisztelt kommentelők ma nem ezt használták. Elég lett volna leírni: Gabi barátunk hazudik. És persze jobb lenne ezt egy angol nyelvű blogon, amit Norvégiában is értenek.

Várkonyi 2010.04.19. 13:52:10

@Téglagyári Megálló:

Hja kérem, hosszú még az út a civilizált Európába, ezzel a balkáni söpredékkel.

Szervezz egy gyertyás tüntetést.

Senkifia 2010.04.19. 13:55:00

@Talon Karrde: hát ezt elvileg már megtaláltam. csak azt nem értem, honna vetted,hogy a punr az nácibb a nagyromániánálm :)

Senkifia 2010.04.19. 13:56:47

@Talon Karrde: és amit mondtam, ettől még él... hogy európa soha nem ijedezett a román meg a szlovák náciktól. pedig mindketten parlamentben vannak-voltak. és elég sok százalékkal. ez lett volna a mondandóm lényege. a többi csak részletkérdés.

val 2010.04.19. 13:57:01

@bryan: Az engem nem érdekel, hogy a Lengelek mit csinálnak. Ez gáz és kész. Nem kell mindig bagatelizálni csak azért mert zsidó az illető.
De igenis, a Jobbik is megmondta, hogy minden felvásárló ellen így lép fel.

Az, hogy csak Izrael jelentette ki nyilvánosan, hogy megvesznek kilóra, az mindenképp kiveri a biztosítékot. Ettől a Jobbik még nem náci. Én sem vagyok az. Fentebb már leírták, hogy aki nácizik, annak általában fogalma sincs arról, hogy mit beszél. Valahogy ez jön le itt is.

Amikor a Jobbik kijelentette, hogy Slota egy "senkiházi", nem ajvékolt senki, hogy a Jobbik antiszláv vagy Szlovákgyűlölő.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 13:57:18

@Senkifia: A "nácizást" te említetted, nekem mind1, hogy a PUNR vagy PRM milyen, nem érdekelnek, csak röhögök rajtuk.

Téglagyári Megálló 2010.04.19. 13:57:36

@Várkonyi:

Nem, nem is gondoltam, hogy rád hatni tudnék.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.19. 15:09:58

@Várkonyi:

Te azonos vagy a bejegyzésben említett Várkonyi Zsolttal?

A mandineres szerzőnek nem rajzolódott még ki egy tendencia, hogy ha külföldön élő magyarországi zsidó sajtót tudósít, akkor nácizza hazánkat?

flimo13 2010.04.19. 15:10:35

@Kassian: nem vagyok szélsőjobbos. Ha annyi alapján annak titulálsz valakit, hogy szót emel a hazugságok és túljátszott rettegés ellen, akkor tényleg megvan a 2/3.

Senkifia 2010.04.19. 15:19:47

@Talon Karrde: azért annyira nem mindegy. neked lehet. bár erdélyi magyarként furcsa,hogy nem látod a különbséget.
Amit érdemes lenne tudnod, ha erdélyben élsz,hogy itt az a réteg, aki ugyanazokkal a szlogenekkel él és virul,mint Romániában a PUNR meg a PRM, az nem a jobbik, hanem a balliberális oldal.Csak ők nem a nemzeti érdek védelmében mondják,ahogy(állítólag) PRMék...A ballib oldal az,aki csuklóból lenáciz mindenkit,aki nem úgy gondolja, ahogy ők, és a PRM meg a PUNR mentségére szolgál,hogy ők legalább (látszólag) román nemzeti érdekek mentén cselekszenek, és beszélnek. És ugyanaz a stílus itt a "jajistenem, jönnek a nácik", mint Erdélyben az "Ungurii vor sa ne ia ardealul"...."(Gyengébbek kedvért: A magyarok el akarják venni erdélyt...),mikor valami egyébről terelni kell a figyelmet.
Ja és még valami: a románoknál teljesen hiányzik az a réteg(de legalábbis minimális),akik gyaláznák bármilyen módon , a románokat. Ha valaki ott azt mondaná a parlamentben ,hogy Avram iancu egy hülye buzi volt, és Stefan cel Mare egy balfasz, szerinted mi történne? Mert szerintem az első sarkon agyonvernék a saját honfitársai,miután a parlamenti abszolút többség meghajigálná a cipőivel,és kihajítják az utcára. És mindentől függetlenül, ha nemzeti érdekről van szó, összeállnak mint a beton, és szembemennek mindenkivel. ha tényleg erélyi vagy, akkor nagyon jól tudod,hogy így van. ÉS nem csak a PRM. Hanem minden román párt. Ehhez képest itt kiáll az épp aktuális miniszterelnök, lenácizza a nép négyötödét, a másik kormánypárti micisapkának hívja a Szent Koronát,tojóstyúknak a turult(lehet beszélni mellé, attól ezek még magyar nemzeti jelképek) és ennek semmi következménye nincs. Ha meg valaki kikéri magának ,hogy magyar nemzeti ereklyéket sértegessenek, meg oktalanul a nemzetet, az biztosan náci.
Szóval ez megy itt. persze lehet ijedezni a jobbiktól. de amit az elmúlt 8 évben sikerült művelniük a ballibeknek, azt 30 év múlva is nyögni fogjuk. Nota bene... ja és a Jobbik megerősödését, meg a jobboldal abszolút kétharmadát is csak saját magának köszönheti a dicső baloldal. Miközben telesírják európát a magyar náciveszéllyel.

És visszatérve a parlamenti százalékokra: Volt 20% közelében PRM a román parlamentben, és egy mukk nem volt a világban a román náciveszélyről. ez lenne a lényeg.

bryan 2010.04.19. 15:22:43

@val:
Magyarország kijelentette, hogy "elkúrtuk".

flimo13 2010.04.19. 15:23:02

@prostatikus vogon jeltz: ugyan már, nincs itt semmiféle waffen ss egyenruha. Amivel megjegyzem nem lenne semmi baj, a történelem legkiválóbb katonai alakulatainak egy része a waffen ss kötelékébe tartozott, és igen, követtek el bűnöket, de nem kirívóan többet, mint bármely hadviselő fél. Az más kérdés, hogy ugyan ezen szervezet másik ága üzemeltette a koncentrációs táborokat, halálbrigádokat.

Visszakanyarodva a lényeghez, a jobbik szavazók közül max 2-3% a "náci", akik anno miépre, miép-jobbik közös listára szavaztak 2002-2006-ban. A többiek a korábban szocik által is beetetett, kánaánt váró réteg (azért ez kicsit vicces, érzitek?:) ), a harmadik csoportnak pedig a jobbik egy-egy üzenete a lényeges, pl a bűnözés visszaszorítása. A két réteg között motiváció tekintetében komoly átfedés van.

Ismerek ilyen embereket, akik nem akarják a jobbikot a hatalomban látni, de tudták, hogy idén veszélytelen rájuk szavazni, a fidesz visz mindent, a parlamentbe jutásuk semmiféle veszélyt nem jelent, sőt, a pénz és a hatalom mindenkit moderál. Ellenben a szavazóik akkora tömeget jelentenek, hogy a fidesznek rá kell mozdulnia a vállalható célok európai módon történő elérésére. Nem fog megint gettót létrehozni, de megerősítheti a rendőrséget, szigoríthatja a btk-t, leszerelve a jobbik fő üzenetét és vonzerejét.

flimo13 2010.04.19. 15:33:25

@val: jó hát Simon Peresz azt is kijelentette, hogy Szíriából SCUD rakétákat kapott a Hezbollah, azóta rajta röhögnek a biztonságpolitikai körök. Kicsit szenilis már az öreg.

Senkifia 2010.04.19. 15:38:56

@bryan: Romániában nem csinálnak ebből ügyet. Ott nincs meg ez a réteg,akik a nácizásból,meg az antiszemitizmustól való rémüldözésből élnek és nem igazán lehet azt csinálni velük,amit itt a magyarokkal. Jelenleg qrva erős nemzettudattal rendelkeznek,amit itt sikeresen szétb.sztak 60 év alatt...kik is?
Moldáviában kiment a pópa a hanuka 3. napján, megfogta a menorát a főtérről, és pár száz méterrel arrébb fejreállította a Stefan cel Mare szobor tövében. Utána meg elmondta,hogy bocs, ez egy ortodox ország, itt karácsony van, és pont. Aztán jött a nagyvilág,hogy márpedig az ortodox egyház határolódjon el, és fúj. az ortodox egyház meg azt mondta,hogy ...ööö... nem. és ennyibe maradtak.
Nem mondom,hogy ez helyes eljárás lenne, és mindenki ünnepeljen amit akar( a jóérzés határain belül). Csak rá akartam mutatni az alapvető különbségekre, ami a románok(ez esetben moldávok) és magyarok között van.

val 2010.04.19. 15:39:09

@flimo13: Ez a standard kijelentés, de attól, hogy ez engem nyugtalanít - látva az iraeliek mo-i ténykedését- még nem leszek náci!

Senkifia 2010.04.19. 15:42:42

@val: dehogynem. ha nem fogadod tárt karral a felvásárlás tényét, akkor mocsok náci vagy. és kész. ez ellen sajnos nincs mit tenni :)

Senkifia 2010.04.19. 15:46:12

@Várkonyi: a civilizált európában kresz táblák figyelmeztetnek a vándor cigányokra(spanyolhon), táborokba zárják, falhoz-fénykép, ujjlenyomat, összeírással tartják nyilván őket(olaszhon), úgyhogy ez a balkán ahhoz képest elég gyöngéd. a finnországi betörők agyonlövéséről nem is beszélve... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.19. 15:46:26

@Elpet:

Nézd csak mit ír XVI. Benedek a Caritas in veritate-enciklikában. (Épp most "fut" egy idézet belőle a mandiner.hu-n is.

"(...)

(...) Minden ember érzékeli magában a belső késztetést a hiteles szeretetre: a szeretet és az igazság soha nem válnak el teljességgel egymástól, mert mindkettő olyan meghívás, amelyet Isten helyezett minden ember szívébe és elméjébe.

(...)

(...) Az igazságot a szeretet »ökonómiájában« kell keresni, megtalálni és kifejezni, ugyanakkor másrészről pedig a szeretetet az igazság fényében kell megérteni, értékelni és gyakorolni. Így nem csak az igazság által megvilágított szeretetnek teszünk szolgálatot, de hozzájárulunk az igazság hitelesítéséhez is azzal, hogy megmutatjuk bizonyító és meggyőző erejét a konkrét társadalmi életben. Olyan dolog ez, amellyel ma kevéssé számolnak egy olyan társadalmi és kulturális közegben, amely az igazságot viszonylagossá teszi, gyakran közömbössé válik az igazság iránt és ellene szegül (...)

(...)"

Amit a gleichmannok művelnek, az az egyik legsötétebb és legaljasabb játék, amit emberek emberekkel művelhetnek. Hogy vannak, akik ezen úgy felháborodnak, hogy "meggondolatlanságok" szaladnak ki a szájukon, szerintem ebben semmi meglepő nincs. Olyan régen, olyan következetesen és szégyenletesen következmények nélkül folyik már megalázásunk, igazságérzetünk sárbatiprása, hogy, bizony, nincs azon mit csodálkozni, hogy fájdalmunknak nem mindig virágnyelven adunk hangot.

A "sarkos" fogalmazásnak én barátja nem vagyok, de - vess meg érte - értem és megértem a "sarkosan" fogalmazók keserűségét és indulatát. Itt a fölény és a megvetés már nem "érv", itt már csak egy hatékony érv lehetséges a "sarkosan fogalmazók sarkossága" ellen: az igazságosság helyreállítására való mindenekelőtti törekvés.

Ahogy a Szentatya is írja: "Az igazságot a szeretet »ökonómiájában« kell keresni, megtalálni és kifejezni, ugyanakkor másrészről pedig a szeretetet az igazság fényében kell megérteni, értékelni és gyakorolni."

ü
bbjnick

Senkifia 2010.04.19. 15:49:07

@bryan: csak szólok, hogy a grupo miltonnal szemben is úgy jelenik meg,mint az anyaföld felvásárlása. És qrvára tiltakozik ellene a civil társadalom. persze a maffiotikus kis miltonék meg fenyegetnek, és lobbiznak. de a lényeg,hogy megy a tiltakozás ezerrel. mint sávoly esetében is. meg a kaszinóváros esetében is. ennyi.

bryan 2010.04.19. 15:56:34

@Senkifia:
Igen, csak nem jelenik meg benne a kollektív spanyolutálat. Ha izraeli lenne a cég, akkor megjelenne. Pedig a spanyol cég sem csinál mást, mint az izraeli, a német, vagy svéd, de mégis valamiért az izraeli cégekre helyezik a hangsúlyt elég keményen.

bryan 2010.04.19. 16:00:27

@Senkifia:
Nem is véletlenül tartják Romániát jóval "balkánibb" országnak, mint Magyarországot (akik egyéltalán a térképen megtalálják a két országot).
Szerintem nem kéne hagyni elmosódni a különbségeket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.19. 16:04:38

@sHelf:

Ami nem igaz, az hazugság.

"Kevés ellenszenvesebb párt van a Jobbiknál, és azért még nem haragszom meg senkire, ha őket valaki lenácizza. Sőt nácizza le külföldön, megérdemlik." --- írod.

Valamint ezt is:
"A baj ott kezdődik, hogy ezek a külföldről nácizó újságírók hajlamosak összemosni, mit összemosni, konkrét kapcsolatot láttatni a Fidesz és a Jobbik, meg a Gárda között. Ez ugye azért sem szerencsés, mert innen már csak egy lépés, hogy akkor egész Magyarország náci, hiszen a Fidesznek, maholnap kétharmada lesz, az meg minimum 67 százalék. És ezt a lépést Gabi nem szégyellte meglépni az Aftenposten hasábjain. Ami azt illeti, egy cikkében sem szégyellte meglépni, sportot űz a Fidesz és rajta keresztül a magyarok többségének lejáratásából." --- írod.

Ha (csak mert ellenszenves nekünk) elfogadjuk, hogy a Jobbik egy náci párt - ami, ugye, tudjuk, hogy nem igaz), akkor teret engedtünk a hazugságnak és a hazugság ezzel élni is fog. Mert nem nehéz azt formális logikára alapozva levezetni, hogy a Jobbik apja a Fidesz, kapcsolatuk sokáig igen bensőséges volt, szavazótáboruk kulturálisan jóformán ugyanabból a közegből kerül ki, ergo, similis simili gaudet, egymásta talál, ami összetartozik.

És mindig lesznek, akik, ha módot adunk rá, élnek is a nekik adott sansszal, "az üresen guruló labdát szerelik":-(

ü
bbjnick

Senkifia 2010.04.19. 16:13:55

@bryan: hát a spanyol király nem kérkedett Magyarország felvásárlásával,ugye :)

Gest anyó férje 2010.04.19. 16:19:50

@bryan:
A látogató volt az első amit elolvastam Konrádtól, még mielőtt bezökkent volna a mostanáig tartó politikai szerepébe (és kizökkent volna az agya a mértéktelen füvezéstől, vagy akármitől)

Nem tudtam megérteni, miért hirdetik nagy írónak amikor legfeljebb buggyant agyúnak mondható. Teljesen szerkezet nélküli, széthulló, ráadásul szürrealisztikus művel próbál megragadni egy hipervalóságot. Agyrém. Ez volt az akkori politikai felhangoktól mentes véleményem

Google 2010.04.19. 16:41:17

@bryan:

Csak egy kis kiigazítás az első ponthoz.
Az ír kommentet, aki akar, és ahova akar, akár az MH-hoz is.
A mandiner nem szélsőséges portál, mégis van egy-egy cikk, mely alatt nyüzsögnek a jobbikosok, és ontják szélsőségesnél szélsőségesebb véleményüket.
Ugyanígy, vagy még ígyebbül a Vastagbőrön, Török Gábornál is ott vannak.
De érthető; nekik fórumuk nincs, nehogy a mások, a rosszabbak oda szemeteljenek. Muhahaha.

Google 2010.04.19. 17:07:42

@Senkifia:

De Romániában már leszerepeltek a Jobbikhoz hasonló pártok, ellentétben velünk. Az ottani parlamentben már nincs semmi keresnivalójuk, ezzel is előttünk járnak. Ezt a gyerekbetegséget már legyőzték (biztos, hogy nem végleg), bár a gazdasági helyzet ott sem mennyei.

Google 2010.04.19. 17:13:59

@bbjnick:

Lehet, hogy a Jobbiknak volt egy apja, na, de ki volt a nevelőapja?
Kinek az uralma alatt nőttek nagyra, ki etette, ruházta, stafírozta őket? Ki tolerálta az uszító portált, a gárdázást? Na, ki?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.19. 17:16:18

@Senkifia: Mész te a picsába a kioktatásoddal együtt.

Pipas 2010.04.19. 17:20:15

@Google: Miért mondod, hogy a Jobbik szélsőséges? Miben van a szélen? Mik azok a szélsőséges dolgok, amiket egy normális, hétköznapi, átlagos, értelmes ember nem vállalhat fel, csak olyanok, akik a társadalom, az erkölcsök, a szokások szélére, az írott és íratlan törvényeken kívülre szorultak?

Hazudtak tán? Loptak, esetleg sikkasztottak? Háborút indítottak vagy lincseltek? Gyilkoltak? Lehet, hogy megszegték az esküjüket, elárulták a szövetségeseiket, hamisan tanúskodtak vagy hamis bizonyítékot mutattak be?

Nem, én úgy látom, hogy semmi ilyesmit nem tettek, sőt ilyesmiket általában azok követtek el, akik a legjobban szélsőségesezik a Jobbikat és a szavazóikat.

Bell & Sebastian 2010.04.19. 17:30:57

@Google:
Ha erre válaszolok, nagyon meglepődne.
Nem volna baj, ha elszakadna a művi bal-jobb felosztástól, van ami átnyúlik ezen.

Mint például a jól fizetett lejárató kampány. És azt ki nevelgeti, pátyolgatja? Mert azokoat unjuk a legjobban, legalábbis a krémjét!

Ön nemzet ellenes? Vagy nemzetállam ellenes? Vagy kényelmesebb nácizni egy jót inkább, gyertyásfelvonulni?

Mert az gyógyír mindenre, mi?

Google 2010.04.19. 17:40:07

@Bell & Sebastian:

Kérdezhetnék én is sok mindent, de már fájnak a kérdések, és a válaszok is.
Azt hiszi, bizonygatni fogom, hogy (mekkora nagyon nagy) magyar vagyok? Miért tenném? Nem kényszerülök én erre.

Nemzetért úgy is lehet aggódni, hogy megoldásokat, nem ellenségeket keres az ember. Mert gyógyír a megoldás, az együttgondolkodás is. És mindenkinek joga van hozzá. Mind a tizenvalahány milliónak. Nem?

Bell & Sebastian 2010.04.19. 17:54:01

@Google:
Igen. Világos!
Van, hogy elsül a billentyűzet itt is - ott is.
A média-szakmunkás túlkínálat feloldja az erkölcsöt. A Jobbik közös projekt, immun-válasz, ezt már hadd ne bizonygassam. Lehet, ezt tán még nálam is jobban tudja. Akkor?

Google 2010.04.19. 18:13:41

@Bell & Sebastian:

Megyünk tovább. Mi mást tehetnénk?
Holnap lehet, hogy jobb lesz mint ma, és ebből erőt meríthetünk.
A jobbat megérdemelnénk már, de tennünk is kell érte. A jót.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.19. 18:39:03

@Google:

Pedig most kellene nagyon észnél lenni! Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a Fidesz képtelen volna a tanulásra:-( Lehetetlenségnek tartom, hogy az elmúlt húsz évben egyetlenegy ember sem fordult meg a párt házatáján, aki elmagyarázta volna nekik a taktika és a stratégia közötti különbséget:-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.04.19. 19:42:07

@Google:
Egy ideális világban a kerti törpe gyűjteményemet sikálnám defenzíven.

De mivel ettől az állapottól egyre csak távolodunk, közelharcolok az ostobasággal, offenzíven.

A jelekben hiszek.
Tegnap délután világosan magam előtt láttam egy képet: nyüzsgő, ókori piactér. Leírtam: Agóra, pedig alig használom ezt a szót. Most valamiért fontosnak éreztem.

Az esti média-etikai dilemmánál láttam viszont, ezzel el is dőlt a kérdésem, amit ki máshoz, mint Istenhez intéztem.
- A kettő találat közül melyik a jó?
- Ki szabad-e tenni?

Lehetséges csúszkálni kicsit a negyedik dimenzióban (időben), ha megengedi a Mindenható.
Igyekszem nem eljátszani a kegyelmét!

Szerintem érteni fogja, @bbjnick biztosan. Hát így működik ez. Végső soron csak kívülről vezérelt, azaz inkább felülről. Vagy mélyen, belülről. A hagyományos, kiérleltnek tűnő fogalmi rendszereknek kampec. Nekem jó a régi is. :)

Senkifia 2010.04.19. 20:10:33

@Google: hát tény, hogy sok mindenben megelőztek már. Bár azt a 20-25 évvel előbbre lévő életszínvonalat nehéz behozni. De ha nem kapjuk össze magunkat, abban is leköröznek. Ami meg a "gyerekbetegséget" illeti, megnyugtatlak: az összes román pártban nagyrészt túlteng a nacionalizmus,meg néhol a rejtett xenofóbia. csak több eszük van annál,hogy mutasák. mutatni csak sarkos esetben,mikor nemzeti érdekükkel akar szembemenni valaki. ennyi. Viszont ami szintén tény: Vonáék vizet se vihetnek C.V. Tudoréknak véres száj tekintetében :) szóval kicsit más szinten vannak a dolgok. És a nacionalizmusból meg egyáltalán nem nőttek ki. ami természetesen nem ossz. nekik. Mint ahogy nekünk se lenne az.

Senkifia 2010.04.19. 20:14:53

@Talon Karrde: kioktatás? max felvilágosítás. mert látszólag nem érted a helyzet állását. legalábbis erre lehet következtetni, abból,amiket mondasz. Hogy a román náci párt az a PUNR( az valamikor a 90es években volt...meg a vatra:)) És hogy a román parlamentbe nem volt náci párt.illetve most nincs. igaz,ebben nekem is van saram. Mert végülis az lehet,hogy most nincs. én viszont nagy általánosságban mondtam,hogy érdekes mód slotáék náci mivoltán,meg Vadim Tudorékén(akik sokáig voltak parlamentben 20% körül...remember?)nem rugózik senki. A magyarok nácizmusától meg zeng a világsajtó. Meg egyéb is volt.
na mindegy
peace :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.04.19. 20:21:55

ez milyen csapat a képen? ha valaki kinyitja a linket, akkor látja, hogy H rovás betűs karszalagjuk van. szóval nem gárdisták, meg jobbik, az tuti.

beszarás, hogy a dzsipókat a gugli rómaiaknak fordítja!
lehet őket eztán így nevezni?

Senkifia 2010.04.19. 20:22:33

@Google: Ja és az a helyzet,hogy én nem konkréten mostanra gondoltam. hanem az elmúlt 20 évben, a demokrácia kitörése után, senki nem rugózott-zik a ján slotán, vagy a vadim tudoron. pedig vadim sokkal véresebb szájú náci,mint Vona lehetett volna.Mert max radikális kissé xenofób felhangokkal.. Nácizmustól qrva messze áll. csak fogalomzavarba szenved sok itthoni balliberális megmondóember. akik mellesleg ,mikor tévednek, qrvára elfelejtenek elnézést kérni mindenki mástól,akiket egykalapalatt megsértenek,ha kell,ha nem... és egy idő után ideges leszek,hogy folyamatosan én kérjek elnézést,sőt, az én anyám p...ja,olyasmikért,amihez az égadta világon semmi, de semmi közöm nincs,nem is volt, se személyesen, sem felmenőileg. de ha sokat ismételgetik, én is ideges leszek egy idő után.

Senkifia 2010.04.19. 20:24:26

@Bell & Sebastian: immun-válasz... ez nagyon találó metafóra...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.19. 20:25:17

@sHelf:

tudja, ha maga elfogadja a hazugságot, hogy a jobbik náci, vagy legalábbis vállat ránt: utálom őket, leszarom milyen cinket dobnak rájuk, éppen úgy jár el mint a cionista bértollnokok, akik meg a fideszre dobják ezt a vádat.
tehát maga vagy ostoba, vagy jellemtelen, vagy mindkettő

bryan 2010.04.19. 20:26:02

@Google:
Csak az általad említett oldalakon nem négyötödös arányban vannak a ténylegesen agyatlanok. Olvass bele egy random cikk kommentjeibe az MH-ban. Ahhoz képest a mandiner kommentelők átlaga szélbalos toleranciabajnok mensa tag.
A vastagbőrt azért igyekszem elkerülni, mert szinte kizárólag a gyűlölködésről szól.
Kicsit offtopic, de ez a mostani kedvenc kommentem:
"Kálmán Olgica egy provokatőr kérdezgető,az ilyen némbernek semmi keresnivalója a Médiában"

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.19. 20:27:50

@Google:
kérem, a nemzet ott kezdődik, hogy megjelöljük az ellenséget. na azokhoz képest vagyunk akik. ilyen egyszerű. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.19. 20:30:08

@vero:
ezek a h betűsök a nemzeti őrsereg. kiváló szabolcsi legények. :)

lehet más a propaganda 2010.04.19. 21:21:13

Látom sikerült elvinni a topicot egy teljesen más irányba mint ahonnan indult.
Lehet vitatkozni a Jobbikról meg a Gárdáról, de ha jól értettem, ezzel a hímnős nevű Gabival az a fő gáz hogy lazán besuvasztja szélsőjobbra a Fideszt akiről neki kéne a legjobban tudnia hogy a Likud testvérpártja. Ilyen értelemben persze tényleg szélsőjobb kötődésűnek mondható és ezt a vonalat kéne elemezni

suski 2010.04.19. 21:28:57

@Várkonyi: szóval hogy lenne- e értelme reagálni. Hát nemtom, ha másért nem a saját szavazóitokat tiszteljétek meg annyival, hogy tiltakoztok a hazudozás ellen. Persze nácizni fognak, az vélemény, de a többit pl. nemtom milyen náci tömeggyilkosok sírját koszorúzta a jobbik, mert Gabi elôzô cikkében ez is benne van. Ottani vmi sajtóetikai gittegyletnél tiltakozni? Mert akkor azt is le írhatja legközelebb, hogy Vona cigánygyereket elevenen nyúz meg és ebben Orbán segít neki.

marós 2010.04.20. 13:17:01

Az a köpönyegforgató bértollnok találta fején a szeget, aki azt mondta, hogy a szociknál, már a fidesz 2/3-os többsége is jobb lenne. HAJRÁ MAGYARORSZÁG !

Téglagyári Megálló 2010.04.21. 09:34:18

@vero:

Mit adtak nekünk a rómaiak? Vízvezetéket?

reKorrekt 2010.04.21. 15:32:38

1940-ben az volt antiszemita, aki utálta a zsidókat.
2010-ben az az antiszemita, akit utálnak a zsidók.

@Téglagyári Megálló: a kereszténységet :)

Ka1 2010.05.01. 09:28:51

CSAK HA VALAKI NEM ÉRTENÉ,H MIRE UTAL A CÍM:

ESTERHÁZY PÉTER - ÍGY GONDOZD A MAGYARODAT!

- A MAGYAR GÉNIUSZNAK KÉT ARCHETÍPUSA VAN. A BARTÓK ÉS A PUSKÁS. A BARTÓK SOVÁNY, A PUSKÁS KÖVÉR.
- A MAGYAROD ÉLETE LOKÁLIS, SZERELME GLOBÁLIS. MIT AKAR EZEKKEL A MAGYAROKKAL? WAS FÜR EIN MAGYAR?
- A CSOKORBA KÖTÖTT MAGYART SZÉTBONTJUK, ÉS ÉLES KÉSSEL FERDÉN VISSZAVÁGJUK. KIVÉTEL A FÁSSZÁRÚAK, MERT AZOKAT TÖRJÜK VAGY KALAPÁCCSAL ZÚZZUK.
- NEHOGY MEGROHADJON A MAGYAR. AZ ÖSSZEMENT MAGYART A SAVÓ LEÖNTÉSE ÉS TRIANON UTÁN TÚRÓNAK HASZNÁLHATJUK...
- A MAGYAR EMLÕS. EGY MAGYAR NEM CSINÁL NYARAT.
- A MAGYAR A SÖTÉT, AHOVÁ EURÓPA UGRIK.
- A MAGYAR AZ ÚJ NINCS. AZ ÚJ SEMMI. AZ ÁRNYÉK.
- KI TARTSON MAGYART? KEZDÕ MAGYARBARÁT INKÁBB KANMAGYART TARTSON, NE SZUKÁT! TANÁCSOSABB FAJTISZTA MAGYART BESZEREZNI, MINT VALAMI BIZONYTALAN SZÁRMAZÁSÚ MAGYART.
- ÖREG MAGYART NE VEGYÜNK! A MAGYART KÖVETKEZETESEN DICSÉRJÜK VAGY DORGÁLJUK! LÁGY, BARÁTSÁGOS HANG: JÓL VAN, JÓ MAGYAR, ILLETVE KEMÉNYEN, HATÁROZOTTAN: PFUJ, MAGYAR, HELYEDRE!
- A SÁRGAMAGYAR... A TÁGASSÁG ÉRZETÉT KELTI. A NARANCSMAGYAR....MÁMOROS. A VÖRÖSMAGYAR....MELEG. A JÓMAGYAREMBER.... AZ MÁR A JÁRÁSÁRÓL MEGISMERSZIK. MINT KOMOR BIKÁÉ. LEVEGÕT MINDEN MAGYAR IGÉNYEL, DE NEM HUZAT FORMÁJÁBAN. A KÁRPÁT-MEDENCE HUZATOS.
- A MAGYAR A TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKEK KATEGÓRIÁJÁBA TARTOZIK.
- OLCSÓ MAGYARNAK HÍG A LEVE!

Ka1 2010.05.01. 10:13:20

ÉS NEM KELL TÚL SOK FANTÁZIA, HOGY KITALÁLJUK, HOGY GLEICHMANN HONNAN KAPJA FASISZTÁZÓ INFORMÁCIÓIT: TERMÉSZETESEN A JÓBARÁTAITÓL. ESTERHÁZYTÓL, KONRÁDTÓL, NÁDASTÓL. AKIKKEL TÉNYLEG TARTJA A KAPOCSLATOT. MOST ZSIDÓINK MEGMUTATJÁK, HOGY HOGY GONDOLJÁK A GYAKORLATBAN,HOGY HOGYAN KELL KEZELNI A MAGYARJUKAT. HÁT ÚGY, HOGY LE KELL FASISZTÁZNI ŐKET.
süti beállítások módosítása