MÁV menni Csikágó?
2010. február 11. írta: AgentUngur

MÁV menni Csikágó?

  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen cselekedettel, mint a MÁV elleni per kiagyalói, valószínűleg senki.

  Egy bizonyos pártnál már nyitják a pezsgőket, és teljes joggal. Ha nem csak egy hoax az egész, és ebből valóban lehet valami, a következmények lesújtóak.

  Nem kezdek itt el most történészkedni, valóban felelős-e a MÁV bármiért, nem a korszakom. Azt sem kívánom feszegetni, hogy nem csak élelmes ügyvédek rángatták-e bele a minden részvétet megérdemlő túlélőket ebbe a tragédiába. Még csak azt a kérdést sem rágom át jó hosszan, hogy van-e a történelemnek olyan bűne, amiért több kártérítést kaptak-e az áldozatok, erkölcsit és anyagit, mint a holokauszt esetében.

  Egyetlen kérdés van itt, amit érdemes vizsgálni: van-e az egésznek bármiféle értelme és milyen következményekkel járhat ez a cirkusz?

  Az első eset az, hogy a felperesek elvesztik a pert. Nos, az eredmény csak annyi lesz, hogy éveken át ingerelték a magyar társadalmat teljesen feleslegesen, szépen megnehezítve a magyar zsidóság helyzetét, és remek választási szlogent adva bizonyos magyar politikai erők kezébe. Szerintem már ma, 2010. február 11-én is rosszabb zsidónak lenni Magyarországon, mint tegnap volt, de ha ez az egész tényleg komoly, akkor ez még csak a kezdet.

  A második eset az, hogy a felperesek megnyerik a pert, minden fokon és feljebbviteli bíróságon. Jó, pontosabban nem jó, de lássuk, mi történhet? Az biztos, hogy a MÁV, és végső soron a magyar állam nem fog fizetni. Nem csak azért, mert államvasutunk és államunk a csőd szélén tántorog, hanem ezért is, mert össznépi felháborodás söpörné el azt a kormányzatot, amelyik fizet. Itt nem két fillérről, hanem 1,24 milliárd dollárról van szó, a jelenlegi árfolyamon 245 milliárd forintról. A mai magyar népesség túlnyomó többsége 1944 után született, és teljes joggal úgy látná, hogy valakik le akarják nyúlni valami olyasmiért, amihez semmi köze sincs, egy olyan vállalaton keresztül, amihez megint csak annyi köze, hogy néha felszáll a vonatra. Tökmindegy, hogy 1944 a történelmünk része, az állam és így a MÁV is pedig mi vagyunk, a magyar társadalom így érzi és kész.

  Tehát a MÁV nem fizet, a Magyar Köztársaság nem fizet, mi történik ez esetben? Az amerikai bíróság esetleges határozata egy dolog. Nem vagyok jogász, de mit tehet egy amerikai bíróság az EU-tag Magyarország egy állami vállalatával? Befagyasztják a MÁV hatalmas amerikai vagyonát? Megtiltják, hogy amerikai cégek befektessenek a MÁV-ba, vagy hogy üzleteljenek vele? Ugyan már. A MÁV nem egy svájci bank.

  Kérdés persze: mi lenne a véleménye a washingtoni kormányzatnak? Megpróbálják majd hátracsavarni Budapest karját, mint Svájccal tették? Pontosan tudják, hogy Magyarországnak nincs pénze, és azt is, hogy bármiféle nyílt állásfoglalással azokat az erőket segítenék, akik gyűlölik kis hazánkban az Egyesült Államokat.

  Végső soron azonban ez is mindegy. Tehet bármit az amerikai bíróság, vagy akár az Egyesült Államok, a MÁV és Magyarország nem fog fizetni sem 1,24 milliárd dollárt, se annak egy kis töredékét, elsősorban azért, mert politikailag lehetetlen. Még akkor se látnak egy centet se a felperesek, ha az egész hercehurca végső soron többe kerül majd a magyar adófizetőknek 245 milliárd forintnál. Amire azért csekély az esély.

  Hogy kinek jó ez a történet? Senkinek, pontosabban majdnem senkinek. Megromolhat rajta a magyar-amerikai és magyar-izraeli viszony, az antiszemitizmus csúcsokat dönthet, a túlélők pedig feltépik sebeiket a semmiért. Csak az ügyvédek örülhetnek meg a szélsőségesek. Jönnek majd a százalékok áprilisban, a sokszázdolláros óradíjakat meg évekig lehet majd elszámolni elegáns ügyvédi irodákban. Gratula és megint gratula az értelmi szerzőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr191748910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pótjegy 2010.02.15. 14:35:00

Ugyan mottóm szerint "Ami nem vidám, az nevetséges!", de a ma reggeli hírtől már én sem tudok röhögni, annyira abszurd.  Nem is beszélve arról, hogy a néhai áldozatok mit szólnának ahhoz, hogy mire használják föl méltatlan pénzimádó ut...

Trackback: Per a fegyvergyártók ellen 2010.02.11. 19:11:35

Keresem azon emberek hozzátartozóit, akiknek valamelyik családtagja életét vesztette az első és a második világháborúban. Szeretném, ha felvennék velem a kapcsolatot, hogy pereket indíthassunk azon gyárak ellen, amelyek bármilyen módon bűnrészesek a ha...

Trackback: MÁV: Mindent megtettünk 2010.02.11. 13:20:24

Érthetetetlennek minősítette a MÁV-Start Zrt. vezetősége az illinois-i északi kerületi bíróság felé benyújtott keresetet a MÁV felelősségéről a magyarországi holokausztban. A cég álláspontja szerint a jogelőd államvasút a szokásos minőségű szolgáltat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.02.11. 12:08:20

A lélek üressége,
A mérce kettőssége,
Egy bosszúálló isten
Torzult tükörképe
E szorgos nép, ha perbe fog,
Téged elevenen tűzre dob,
A harag réme, a béke vége,
Tombol a bosszú népe.

Ne szabadkozz: Te szabad vagy,
A hatalmad magadnak akartad,
Hát szabad-e hagynod, hogy fúrja-tépje
Hazádat folyton a bosszú népe?
Félnek tőled, rettegnek,
És inkább elevenen esznek meg,
Csak nehogy el tudd mondani végre,
Hogyan gyűlöl a bosszú népe.

www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=477

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 12:09:31

undorítóak. már azt sem csodálnám néha, ha tényleg lett volna holokauszt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.11. 12:10:19

Most lehetne elővenni, a jó öreg elhatárolódást. XD
Vajon most is fog aláírni a 200 értelmiségi vagy nem?

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.02.11. 12:10:58

"...a régi törvény, az ószövetség törvényének a keménységét látva döbbenhetünk rá: "Hallottátok a parancsot: szemet szemért, fogat fogért" (Mt 5, 38). Az Ószövetségben parancs volt a meg-nem-bocsátás, kötelező volt a bosszúállás."

209.85.135.132/search?q=cache:767oGq43byQJ:www.szekesegyhaz-kaposvar.hu/bocsanat.htm+bossz%C3%BA+%C3%B3sz%C3%B6vets%C3%A9g&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 12:13:56

megszakítjuk adásunkat! most érkezett a hír, hogy a máv beperli a zsidókat, mert jegy nélkül utaztak.

qay qwe (törölt) 2010.02.11. 12:20:51

Miféle jogviszonyban álltak ők a MÁV-val? Érzésem szerint maximum, mint "szállítandó áru". Áru pedig mióta perelhet??? Nyilván van MÁV archívum, ahol a szerződések voltak. Amúy, megszállt országként nincs állai mivultunk ekkoriban, tehát a perigény a németek felé érvényesítendő.

Megjegyzem, akár oda is adhatnánk nekik a MÁV-ot. Két kérdés kipipálva, oszt jónapot. De odaadhatjuk nekik akár a népszerű-es metrót, Demskzy is örülne, jó, zsidó kezekben lenne. És még kapnánk
531-245 mrd: ~~majd 300 milliárd pénzt a zsidóktól.

Amúgy várom a pereket a krampácsolómunkások ellen, akik nélkül nem lenne vaspálya, a Ganz ellen, aki nélkül nem lett volna sín, esetleg kohászatban jártás ókori illetve prehistoric népek utódai ellen, hisz ha nincs öntéstechnika ...

Amúgy persze Prométheusz a leggyanúsabb azzal a tűzlopkodással, hisz anélkül se vasgyártás nem lehetett volna, se a krematóriumok. Ez a Zeusz azért mégiscsak egy jófej faszi volt, ő odacsapott már ezekre az ős-antiszemitákra is rendesen egy kis májmjarcangoltatással ...

;)

___
ha én leírnám az őszinte véleményemet, a blog megy a levesbe @Đ[í]}][}]}}}b ]í°˛Ä°˘˘^!!!!!!!!!!
___

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.11. 12:23:50

@Grift: már komolyan hányok.
értjük a tréfát, de nem szeretjük.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 12:24:41

@Pável:
ezt, kérem, jelezze a perlekedőknek!

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.11. 12:26:26

Izrael majd jól befefektet a máv-ba, és házon belül rendezik a kárpótlást.
nekünk meg lesz légkondis, pontos vonatunk.
Igaz, szombatonként csak a volán jár majd az országban... :P
valamint minden kocsiban lesz egy tábla, miszerint a pelsztinok hátul, állva, külön kocsiban kell h utazzanak, de az úgyis héberül, arabul lesz írva.

12. Pausz 2010.02.11. 12:28:15

Ázsiai kultúrcsökevények mit keresnek még Európában?

A pénzen kívül.

12. Pausz 2010.02.11. 12:30:07

@Pável:

"nekünk meg lesz légkondis, pontos vonatunk"

Te szerencsétlen barom/aljas senkiházi.

Ahogy lett fasza eü Kiskunhalastól Egerig, ugye?

eeepunk 2010.02.11. 12:34:22

Egyszerű a megoldás, ha nyernek, építeni egy vonalat Csikágóba, meg TelAvivbe, oszt utaztassák ki a MÁV vag(y)ont. Oszt maguk után szedjék csak fel a síneket.

Vagy egyből lehet fehér-kékre festeni a MÁV logót?

Hibernálom is magam a per végéig.

kispufi 2010.02.11. 12:40:24

Mi alapján Chicagóé az illetékes és hatáskörrel rendelkező bíróság?
Egyébként Mohács önkormányzatának javaslom területbérleti díjért beperelni a török államot, ötszáz éves kamattal.

hillcut 2010.02.11. 12:43:42

szégyentelen senkiházi hullarabló banda. állandóan ráerősítenek a velük kapcsolatos közvélekedésre.
vajon a mazsihisz-nek és egyéb szemita fajvédő szervezeteknek erről mi a hivatalos véleménye?
elhatárolódtak már?
ildikó megkérdezte már?

Arivistus 2010.02.11. 12:50:02

Elnézést, de a postban valami elírás lehet. A Nol-on azt írják, hogy összesen 9 mrd $ körül lesz a teljes számla (1 mrd csak valami részösszeg), ami a magyar GDP 7%-a!!!!!

nol.hu/kulfold/zsidok_deportalasaert_perlik_egymilliardra_a_mav-ot

Én a magam részéről sok riportot és tudósítást igényelek a perről, főleg a választás előtt. Szép lenne ha a Jobbik stabilan beelőzné az MSZP-t.

tevevanegypupu 2010.02.11. 12:52:26

Mindig azt hittem, hogy a zsidok nagyon okosak, es ha utaljak is a masfajtakat, de legalabb osszetartanak. Tevedtem: ezzel nem a MAV-nak, a magyarok osszesegenek artanak elsosorban - meg akkor sem, ha ezt az irgalmatlan osszeget az artatlanoknak, akik akkor meg nem is eltek le kell perkalniuk - hanem a zsidosagnak. Ez az akcio aljas, kapzsi es gusztustalan, mert nagyszuleik, testvereik rokonaik es hitsorsosaik verebol - miutan mar tobbszori erkolcsi es anyagi karteritest es evenkenti esdeklo bocsanatkereseket kaptak - akarnak ujabb es ujabb hasznot huzni. A fajdalom, a gyasz, a halal nem elado, a gyilkossagokat a torveny es a nemzetkozi birosagok buntetik. Dollarra valtani nem lehet!

tewton 2010.02.11. 12:57:24

remálem, a mazsihisz meg a többi itthoni, tényleg zsidó szervezet most kiáll majd a magyar állam mellett.
úgyis állandó téma mostanában a zsidó-magyar sorsközösség, 1848-tól Radnótiig és tovább (Kertész a sajnálatos kivétel). most lehet közösséget vállalni a magyar identitás alapján.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 12:58:02

@tevevanegypupu:
"Dollarra valtani nem lehet!"

ezt üzeni a kajmánoknak? figyelje meg, nagyon kinevetik. :))

egyébként akit a gulágra vittek, az is perelheti a mávot?

AgentUngur 2010.02.11. 12:58:48

Nem elírás, hanem infóhiány, a NOL nem tartozik a forrásaim közé, angolul meg nem volt konkrét adat, ahol néztem. 44-es 1.24 md dollár számoltak, mint kiderült, ami mai árfolyamon összesen nyolcmilliárd 920 millió amerikai dollár (1759 milliárd forint)

12. Pausz 2010.02.11. 12:59:10

@tevevanegypupu:

"ezzel nem a MAV-nak, a magyarok osszesegenek artanak elsosorban - ... - hanem a zsidosagnak."

Buta vagy: épp ez az (egyik) lényege ennek az akciónak is.

"A zsidóság" ügyének nem árt az ha áldozati bárányként tűnhet fel.

Országot is ennek révén szereztek.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 13:07:12

Azért mért pár hülye perel a vélt igazáért, már kollektíve felelős mind a 15 millió zsidó?

He?

tevevanegypupu 2010.02.11. 13:07:43

@Grift:
Mozesnek is mar annyi baja volt veluk szegenynek, amint eltunt par percre, mar az aranyborjut imadtak.

@12. Pausz:
A magyarorszagi zsidoknak mindenesetre artanak vele, ahogy a cikk is irja, ettol aztan nem lesznek nepszerubbek meg akkor sem, ha errol speciel nem ok tehetnek.

jan 2010.02.11. 13:09:34

"sokszázdolláros óradíjakat meg évekig lehet majd elszámolni elegáns ügyvédi irodákban. "
Helyesbítek: sokezerdolláros.

tevevanegypupu 2010.02.11. 13:10:31

@Jobb híján MDF-es:
Dehogy felelos minden zsido. Ahogy nem volt felelos minden magyar sem mikor elvittek oket. Sot a MAV egesze sem volt felelos.Akik felelosek voltak azokat felakasztottak, bortonbe zartak es a legtobben mar regen nem is elnek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 13:12:45

@tevevanegypupu:

most már elég a tudománytalan fecsegéséből! hányan és hányszor bizonyították már be, hogy a holobűn öröklődik! verjék a fejébe, hogy ez rögzüljön? :)

12. Pausz 2010.02.11. 13:13:13

@Jobb híján MDF-es:

tiltakozik bármelyik a 15 millióból?

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2010.02.11. 13:13:56

Szerintem adjuk a perlekedőknek oda az egész MÁV-ot, adósságostul, veszteségestül. Két légy egy csapásra.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 13:14:11

Az amerikaiak minden szarért pereskednek. Ha nem írják a mikrosütőre, hogy tilos benne macskát szátítani, kártérítési pert indítanak.

Az ottani zsidók meg csak ezt a kretén amerikai sportot űzik.

Mi szerintem inkább csak röhögjünk rajtuk.
Weiss néninek a Dohány utcából semmi köze ehhez.

freehckr 2010.02.11. 13:14:23

@Jobb híján MDF-es:
"már kollektíve felelős mind a 15 millió zsidó?"

Igazad van, majd a majdnem 14 millió 999 ezer tisztességes zsidó képviselői biztosan hallatják a hangjukat maroknyi kapzsi honfitársuk újabb erkölcstelen akciója miatt, és nem győznek majd elhatárolódni tőlük. Tudod, ahogy szokták ilyen esetekben máskor is... khm... :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 13:16:23

@Pásztor Tibor:
tíbor, maga nem akarna menni? :)

tényleg, ha már itten van! nem szólna a rogánnak, hogy kurvára csúszik az a műmárvány amivel mostan borítják az új főutcát?

12. Pausz 2010.02.11. 13:23:28

@Jobb híján MDF-es:

"Az ottani zsidók meg csak ezt a kretén amerikai sportot űzik."

Ez kb. fordítva volt.

TE SZERENCSÉTLEN BAROM/ALJAS SENKIHÁZI.

Az alapvetően zsidó amerikai jogásztársadalom nyerészkedés végett kihazsnálva az amerikai törvénykezés liberális jellegét mindenféle per indítására ráveszi a jónépet a perrel nyerhető pénz kecsegtetésével.

tevevanegypupu 2010.02.11. 13:24:01

@Grift:
na csak ne fesse az ordogot a falra!(:

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 13:24:04

Én ezzel a történettel kapcsolatban inkább a JOGÁSZOKat és nem a zsidókat szidnám.

kanpalisoda 2010.02.11. 13:25:32

Kár,hogy nem él már már a Freud Zsiga, pedig az ilyen esetek az ő sezlonyára valók.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.11. 13:25:42

Háááát, ezt nyugodtan követheti majd a teheráni kádik előtt lefolytatott Fortunatus-per, ahol a mohácsi vész kárvallottjainak örökösei fogják majd követelni jogos jussukat az Amerikában élő örökösökön. Az ötletért nem számolok fel külön jogdíjat, de pár körmöci aranyat szívesen elfogadok a nyertesektől. :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 13:25:43

@12. Pausz:

"ráveszi a jónépet"

Faszért hagyják magukat rávenni? Vagy egy kis pénzsóvárság esetleg ott is befigyel? Inkább röhögnék ki őket.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.02.11. 13:30:23

@tevevanegypupu: Lehet, hogy nagyon is okosak. hazai körök mozgatják a szálakat, mert rájöttek, hogy a Fidesz-kormányt már csak egy erős Jobbik akadályozhatja meg.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 13:31:00

@Jobb híján MDF-es:

"Én ezzel a történettel kapcsolatban inkább a JOGÁSZOKat és nem a zsidókat szidnám. "
tegye mán meg, hogy kimutatja a különbséget! :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.02.11. 13:34:16

@Grift: Pl Kündü. Ő is jogász. De lehet, hogy ő is szefárd zsidó?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.11. 13:36:38

Egyszerű ez kérem: pereljük be az USA-t NATO-val együtt, mert tudatosan cserben hagyták az 1956-os forradalmat, noha látványosan felbújtotottak rá, hogy majd gyünnek segíteni, harcoljatok csak magyarkák a démokrásziért... az utána következett megtorlások és plusz pár évtized komancsizmusért követeljünk 300 zilliárd dollárt. Majd abból kaphatnak a csikágói mávszakértők is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.11. 13:37:00

@Őrnagy Őrnagy:
kündü, ámerikábam jogászkodik? akkor naná, hogy kajmán. :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 13:42:39

@Herr SturmLiberator:

Nem pofázni kellene, hogy pereljük be, hanem beperelni.

Ez a különbség.

Bell & Sebastian 2010.02.11. 13:43:47

@Grift:

Önt még a legjobb napjaimon sem tudom überelni, bianco felhatalmazom a véleményem és érdekeim képviseletére, akár a bíróság előtt is!
A sikerdíját jelképes 99% -ban állapítom meg. Átutalás 8 napon belül, számla ellenében. Ha nyerünk, kifizetem a fennmaradó 1% -ot is.

hiba 2010.02.11. 13:46:11

@Jobb híján MDF-es: Itt senki nem a vélt igazáért perel.
Akkor még védhető is lenne talán. Itt gátlástalan üzletemberek pénzt fektettek agy előkészítő munkába, amit most szeretnének megtérülni látni. Tök egyértelmű szituáció, amin emberek egy jó körülhatárolható csoportján kívül mindenki veszít. Szó nincs itt magyarokról meg zsidókról, ők csak az ürügy.

12. Pausz 2010.02.11. 13:48:03

@Jobb híján MDF-es:

van akiknél a gyomor

van akiknél a gerinc

dominál.

Zsotti_31 2010.02.11. 13:49:05

Ezt az egészet tutira nem a túlélők vagy leszármazottjuk találák ki. Ezer és még ezer milliárd $-ért sem támadnak fel a holtak. Ha a MÁVot felelősségre lehet vonni, akkor ennek fényében az egész magyar államot is. Ráadásul ez nemcsak az országon belül generálna óriási feszültséget, hanem az egész EUban.
Apropó, eddig úgy tudtam a nemzetközi törvényszék nem nem Chicagoban van...

eN 2010.02.11. 13:50:55

Ha jól tudom, akkor nem személyvonattal utaztatták szegényeket, nem? Akkor a MÁV Cargo-t pereljék és fizessenek az osztrákok, akik a jelenlegi tulajdonosok.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.11. 13:53:51

@Jobb híján MDF-es: oké, majd a szadöf elkobzott vagyonából fedezzük a perköltségeket :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.11. 14:00:02

Szerintem egész egyszerűen bele kell tenni az Alkotmányba, hogy a mindenkori költségvetés 1%-át minden év január 1-án utaljuk a holokauszt áldozatainak.

Automatikusa, és örökkön-örökké ...

Gandalf Garaboncias 2010.02.11. 14:03:01

Hm...

"A bíróság honlapján fellelhető 10-cv-868 ügyszámú kereset felperesei közül huszonhárman amerikai lakhellyel rendelkeznek, hatvankilencen Izraelben laknak, egy-egy személy Nagy-Britanniában, Brazíliában, illetve Magyarországon él." (Index)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.11. 14:11:40

@zero: inkább minden szombaton. Ne aprózzuk el.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.11. 14:12:28

@eN: na ez már megfelelően abszurd válasz

dz02 2010.02.11. 14:16:53

holokauszt biznisz

Balaint 2010.02.11. 14:24:30

Nincs holocaust ipar, nincs. Csak úgy tűnik, de mindenannyian tudjuk hogy nincs. Ugye?

ucsacsu 2010.02.11. 14:36:56

Hős magyarjaim,vireim a gondokozás bizony egy kicsit fárasztó.Egy pert megindítani egy keresetlevél kérdése,de most felbuzdulnak hűséges magyarjaink,és anyáznak bőszen, majd elmennek és szavaznak a jobbikra,gyengítve a fideszt. A kiválasztottak meg jót röhögnek a függöny mögött. Hát csak tessék handabandázni,majd ésszel szavazni.

bordzseláma 2010.02.11. 14:37:43

Akkor talán ennyi erővel a mi is benyújthatnánk végre a számlát a tatároknak, törököknek, oroszokoknak.

tph 2010.02.11. 14:42:29

"Hasonló eset egyébként már történt Franciaországban, ahol a bordeaux-i francia fellebbviteli bíróság 2007 márciusában érvénytelenített - az elsőfokú bíróság illetéktelenségére hivatkozva - egy 2006-os ítéletet, amelyben kártérítésre kötelezték a francia államot és az állami vasúttársaságot (SNCF) egy francia zsidó család második világháborús koncentrációs táborba hurcolásában való közreműködéséért."

Egyrészről nemzetköz egyezmények alapján -szerintem- az esetleges ítélet végrehajtható... másrészről talán az amerikai bíróságok nem illetékesek.
Chicago-i ügyvédi kamarába bejegyzett személyek kommentjét várnám.

A per időzítése alapján köthető lehetne (így vagy úgy) egy (két) párthoz, nem?

==T== 2010.02.11. 14:43:22

A perirat szerint a magyarországi felperes neve Gluck Gabriella.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.11. 14:44:21

Hétfőn benézek a Fővárosi Bíróság Elsőfokú Polgári Kezelőirodájára, és beadom a keresetlevelet, hogy 5 milliárd dollár vagyoni és nem vagyoni kárra perlem a US Air Force-t a bombázások miatt.

Ha valakit érdekelne egy felperesi pertársaság, írjon nekem emailben! Köszi!

tevevanegypupu 2010.02.11. 14:45:21

@Őrnagy Őrnagy:
Jaj ne, ez nekem olyan nyakatekertnek tunik..attol meg mert Amerikaban hulyek es gazemberek a zsido ugyvedek, Magyarorszagon nem szavaznek a Jobbikra.
Ezert biztosan nem. Program es egyes elkepzelesek miatt esetleg lehet veluk egyezkedni, de ilyesmiert semmikeppen.

12. Pausz 2010.02.11. 14:45:39

@tph:
"Chicago-i ügyvédi kamarába bejegyzett személyek kommentjét várnám"

Azok is jórészt zsidók.

Jason Bourne 2010.02.11. 14:52:40

a Magyar Államnak meg Törökországot kellene beperelni amiért 150 évig módszeresen irtották a magyarokat!

Vidéki 2010.02.11. 15:07:37

„ Egyetlen kérdés van itt, amit érdemes vizsgálni: van-e az egésznek bármiféle értelme és milyen következményekkel járhat ez a cirkusz?”
Az élősködők szempontjából van értelme, hogy csaknem hetven évvel a történtek után újabb és újabb hatalmas követelésekkel álljanak elő. Ezt még évszázadok múlva sem akarják megúnni.

Franciaországban is előhozakodtak hasonló követeléssel. Ott hatásos ellenérv volt, hogy német megszállás alatt voltak ezért képtelenek voltak az eseményeket befolyásolni.

Magyarország is 1944 márciusától német megszállás alatt volt.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.11. 15:23:16

A törökök mostanában nem rosszalkodnak irányunkban, viszont sürgősen beperlendő Izrael a Lenin-fiúk és az ÁVÓ terroristacselekményeiért. Meg a magyar hadsereg és oktatás, meg ipar, mezőgazdaság stb. 89 utáni szétveréséért.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.11. 15:24:12

@Grift:
"undorítóak. már azt sem csodálnám néha, ha tényleg lett volna holokauszt."

Ha így folytatják, még lehet...

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.02.11. 15:28:22

Amúgy

a '49-es alkotmánnyal

nem szakadt meg a magyar állam jogfolytonosága?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.11. 15:36:36

nol.hu/kulfold/zsidok_deportalasaert_perlik_egymilliardra_a_mav-ot

"Az 1759 milliárdos kártérítési igény Magyarország GDP-jének körülbelül hét százalékát teszi ki."

Számoljunk: ha csaknem száz áldozatért a magyar GDP hét százalékát kell kifizetnünk, akkor nagyjából 600 ezer áldozatért a GDP 420%-át.

emzperx 2010.02.11. 15:40:54

A hazai zsidó szervezetek reagálása - illetve annak teljes hiánya:

A mazsihisz.hu egy szenvtelen cikkben leközli az MTI hírt.
A mazsike.hu nem ír semmit.
A szombat.org-on kizárólag a fórumok között foglalkoznak az üggyel de onnan van link saját cikkükre is ami MTI copy.
A fórumban kiderül még ez-az:

www.origo.hu/nagyvilag/20010212azibm.html

Állítólag az IBM leányvállalata fejlesztette ki a zsidóság kivégzésének programját
HavariaPress
2001. 02. 12., 13:40

Felteszem a kérdést: Ezek a szervezetek, Lomniczi Zoltán és a hozzá hasonló holokauszt vartyogók mikor óhajtanak tiltakozni a visszaélés ilyen pofátlan formája ellen?

vagyok59 2010.02.11. 15:55:23

Gondolták, újabb (a sokadik) bőrt lehúznak ezekről a hülyékről.

"Zsidó hozzátartozók". Egyébként ami még rosszabb, ha a kapott kártérítést itt el is költik.

Josef (K.) 2010.02.11. 15:55:35

@ArmaGeddon Bácsi:

Neked inkább nem kellene számolnod. A szorzás nehéz művelet.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.11. 16:00:42

@Josef (K.):

valóban. Másodszorra GDP-nk 42 ezer %-a jön ki! :-)

kamasuka 2010.02.11. 16:03:11

Ráadásul nem a MÁV-ot, hanem a MÁV-Cargot kell perelniük, amely a teherszállításért felel, tehát az osztrákokra tartozik az ügy.

Csak pár komment más fórumról:

"Az olasz, a francia és a német állam közös keresetet nyújtott be Magyarország ellen
a 900-as években végrehajtott kalandozások okán, amely mérhetetlen anyagi, szellemi, emberi és civilizációs károkat okozott az említett országoknak. A cseh és a szlovák fél is fontolóra vette csatlakozását a perhez, amelyet a Morva birodalom megdöntésének fájdalmas emlékével indokolnak.
A magyar kormány már számol a per elvesztésének lehetőségével, szerencsére az anyagi eszközök már részben rendelkezésre állnak, mivel a nagy összegű mongol, török, osztrák jóvátételek folyamatosan áramlanak az államkaszába."

"És mivel romákat is vittek a vagonok, hamarosan a cigányszervezetek is előjönnek hasonló követelésekkel..."

stb

Josef (K.) 2010.02.11. 16:03:33

@ArmaGeddon Bácsi:

Ugye még ezt a bonyolult műveletet, a szorzást is meg lehet tanulni...
(Remélem az olajcsúccsal kapcsolatban nem végzel számításokat.)

Tony Zionist 2010.02.11. 16:05:45

holokauszt sajnos nem volt. de most már legyen végre...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 16:10:24

@Aardvark:

Nem csak gyorsabb, de poénosabb is, kár, hogy nem lehet kommentálni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.02.11. 16:10:44

nem értem mi ezzel a baj

a törvény az törvény, mindenkire egyenlően vonatkozik
ha a MÁV felelős, akkor fizessen meg érte
ha nincsen rá pénze, akkor vegyen fel hitelt
...
a zsidóktól...

kk_kk 2010.02.11. 16:12:19

@Grift:

Héló,héló,héló!!!!

Jogász vagyok, mégsem... Meg aztán Gaudi-NT is... vagy?

Hátrább az egerekkel!

Tony Zionist 2010.02.11. 16:13:36

@Jobb híján MDF-es: "Mi szerintem inkább csak röhögjünk rajtuk."

240Mrd-ért röhögjél a kurvaanyádon te jobbhíjánfasz.

fizessünk 240Mrd-t, de jó vicc, hahaha.

Samott 2010.02.11. 16:16:20

Hogy is szokas az ilyesmit itthon kezelni? Kiuritik a ceget, kiviszik a vagyont es a maradekot csodbe viszik... nem? Itt a jo alakalom a MAV rendbetetelere, mire lezajlik a per a cegnel mar senki sem dolgozik, csak adossaga van, legyenek boldogok vele. :)

De komolyan, el se hiszem hogy kepesek ilyen elmebeteg pert inditani... nagyon remelem ez csak valami hulye vicc.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 16:22:06

"fizessünk 240Mrd-t"

Hol? Miért? Miről beszélsz?

A zsidók nagyon jogászok, a nemzsidók meg nagyon nemjogászok! :-(

hipokrita 2010.02.11. 16:25:07

Sokat árt ez a zsidóságnak. Igencsak sokat. Az nemzsidó embereknek egyszercsak elege lesz, az egykori népirtást heroikus tetté fogják felértékelni, mert senki sem bírja elviselni, hogy 6. évtizede napi szintű téma a Holokauszt. Sokakat lemészároltak, ennek jókora hányada esett áldozatul az említett dolognak, de azért most már elég. Nemsokára robban az antiszemitizmus újabb nagy hulláma.

Gaffel-Kölsch 2010.02.11. 16:25:14

Nem tudom mia problemajuk, szerintem abban az idöben meg pontosan jartak a vonatok sztrajk sem volt, akkor miert nyavajog a kedves utas, a nemet birodalmi vasut tartotta magat a szlogenjehez.
"Räder müssen rollen für den Sieg"

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.11. 16:26:03

a francia vasúttal már próbálkoztak, de bebukták:

"Hasonló eset egyébként már történt Franciaországban, ahol a bordeaux-i francia fellebbviteli bíróság 2007 márciusában érvénytelenített - az elsőfokú bíróság illetéktelenségére hivatkozva - egy 2006-os ítéletet, amelyben kártérítésre kötelezték a francia államot és az állami vasúttársaságot (SNCF) egy francia zsidó család második világháborús koncentrációs táborba hurcolásában való közreműködéséért." (honvedelem.hu)

bz249 2010.02.11. 16:31:04

@kamasuka: "Az olasz, a francia és a német állam közös keresetet nyújtott be Magyarország ellen
a 900-as években végrehajtott kalandozások okán, amely mérhetetlen anyagi, szellemi, emberi és civilizációs károkat okozott az említett országoknak. A cseh és a szlovák fél is fontolóra vette csatlakozását a perhez, amelyet a Morva birodalom megdöntésének fájdalmas emlékével indokolnak.
A magyar kormány már számol a per elvesztésének lehetőségével, szerencsére az anyagi eszközök már részben rendelkezésre állnak, mivel a nagy összegű mongol, török, osztrák jóvátételek folyamatosan áramlanak az államkaszába."

Es mi lesz a jogutod nelkul megszunt allamokkal, mint a Romai Birodalom? Vagy Kordobai Kalifatus? Az o altaluk okozott karok mar smafuk?

Rókakígyó 2010.02.11. 16:34:00

Itt lenne érdekes, h mi volt pontosan a beadvány, miért pont a máv a célpont, amikor pl a magyar államot perelni sokkal kevésbé problematikus ebben az ügyben. Hiszen annak méreténél fogva nincs olyan karakteres arca,mint a mávnak. Amellett, h a máv is az állam végsősoron.

Zsoolt · http://www.annyit.blog.hu 2010.02.11. 16:35:08

Én jogilag sem értem az egészet. Ezek szerint egy Törökbálinti bíróságon beperelhetem mondjuk a kaliforniai vasúttársaságot az apacs indiánok lemészárlásában való részvételéért?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.11. 16:35:18

@bz249:

"Es mi lesz a jogutod nelkul megszunt allamokkal, mint a Romai Birodalom?"

Dáko-Románia már nem is jogutód nálad? :-)

bégé 2010.02.11. 16:35:55

Persze, ez az estleges per valóban senkinek sem jó. De azért az antiszemita hozzászólások is jellemzik az ország mentális állapotát! Lsd. még: morvaitoroczkaybudaházyvonamagyargárda,molnároszkárgaudinagy és a többi nagyon sok még. Sajnos!!!!

káposzta 2010.02.11. 16:36:52

Ha tényleg ki kellene fizetni 9 milliárd dollárt, szerintem jobban megérné felajánlani 10.000 dolcsi vérdíjat minden pereskedőre :) Tudom, sok lelkes amatőr ingyen is megtenné, de itt profikra lenne szükség. Hihi.

lüke 2010.02.11. 16:46:40

ügyvédek keresni pénzt:)

Sturm und durung 2010.02.11. 16:48:01

Köszönöm kedves cikkíró, hogy megmondod, mi okoz kárt a magyar zsidóságnak! Nélküled esetleg tudatlanul halok meg.

De tudod mit? A legnagyobb kárt mégiscsak az okozta, hogy kinyírtak 600.000 civilt, pusztán a származásuk miatt, köztük olyan nagyságokat, mint pl. Radnóti És Szerb, akik katolikusként nőttek fel, és csak utólag világosították fel őket hogy ők tkp zsidók, mert Teleki úr minidszterelnökként egy még a németekénél is szigorúbb zsidótörtvényt hozatott a magyar parlamenttel, amely a nagyszülökig terjesztette ki a zsidóság mibenlétét.

Szóval azt hiszem az, hogy a 700.000 magyar zsidóból 600.000 megöltek, ennél nagyobb kárt senki, de senki nem fog tudni okozni a magyar zsidóságnak.

Bár kétségtelenül Te és társaid megmérgezhetitek a megölték és kevéske túlélő utódainak életét. Mint ahogy meg is mérgezitek, nap mint nap.

Engedd meg, hogy ne köszönjem meg a nevükben.

tom sailor 2010.02.11. 16:48:05

@Jobb híján MDF-es: A dákó-román egy oldalági rokon. Tudod, a ki Romanus leszármazottai.:)

Shopping 2010.02.11. 16:48:07

Vérlázító!!

És még csodálkoznak a zsidók, hogy utálják őket.

Ott ülnek, és azon agyalnak, hogy MUNKA NÉLKÜL hogyan lehet pénzhez jutni.

A holokausztnak mennyi az "elévülési" ideje?
Vagy még 2134-ben is erre hivatkozva kell őket sajnálni?????

Nálunk a törökök mészároltak le mindenkit 1541-ben. Azzal mi van?
Nem felejtettük ám el....

bégé 2010.02.11. 16:49:53

Majd elfelejtettem: ha lenne is per, a FIDESZ házi jogásza -mindenki tudja kiről van szó- jól el lenne vele az elkövetkező 15 évben, jó kis állami megrendelés gyanánt. Oszt jónapot!

tom sailor 2010.02.11. 16:50:00

@Sturm und durung: Tudod, a mai zsidóságról van szó.
Akiket néhány elvakult pénzéhségében lejárat.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.02.11. 16:50:07

Ez a lépés várható volt, és Magyarországon sem a holocaust-kutatókat, sem a MÁV-ot nem lehetett rávenni, hogy menjenek elébe. Lehet, hogy a MÁV Start értelmetlen tartja mindezt, de ez egy komolyabb ügy, mint aminek látszik. Számos német és osztrák cég fizetett már kártérítést, vajon miért pont egy magyar volna a kivétel?

Nem a MÁV az egyetlen vállalat, és nem Magyaország az egyetlen állam, amelyik nem nézett még szembe minden tekintetben ebben a népirtásban a felelősségért.

Bár a kárigény nyilván túlzó, szerintem az ügy nem teljes jogi abszurd, és valószínűleg nem is fogják úgy kezelni. A MÁV Zrt jogutódja annak a MÁV-nak, amely még keresett is a deportálásokon.

Kíváncsi vagyok, hogy aki vérdíjat tűzne a felperesekre, az csak ebben a kérdésben ért egyet a nácikkal, vagy általában?

A cikkíró nyilván jogi kérdésekben járatlan. A Magyar Állam anyagi felelőssége meglehetősen korlátozott ebben a kérdésben, hiszen az Állam mint részvényes nem felel a vállalat (és annak jogelődje) káraiért.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.11. 16:52:18

@Zsoolt: Társulnék a próbaperre és ha egy-két jurtát bíztosan ezért is kapnánk:

"#2 - landdie - 2010.02.10 - 19:36:32
Érthetetlen, hogy országunk miért nem pereli be Mongóliát, hiszen ott élnek azoknak a lovaknak a leszármazottai, akik Batu íjászait és nyilasait 1241-42-ben hazánkba szállították."

tom sailor 2010.02.11. 16:53:03

@antal.daniel: Még egy-két ilyen per és nemcsak egyetértek velük, de még alapítok is náci pártot.

II.Briandrew 2010.02.11. 16:54:52

nekem semmi bajom a zsidósággal, rengeteg zsidó barátom is van, de ez már túlmegy minden határon!

a mávnak annyi köze lehet a holokauszthoz, hogy a kisajátított vagonjaik és sínpárjaik segítségével hurcoltak el embereket...az eszem megáll, hova megy ez a világ!

nagyon elegem van már abból, hogy ebben a világban lassan már mindenki antiszemita, ha csak rá mer nézni egy zsidó emberre...ők meg csodálkoznak, hogy annyian utálják őket és előítéletesek...vajh miért? lásd ezt a legújabb csodát, amit fontolgatnak!

Zahal 2010.02.11. 16:56:31

@Pável: az izraeli vonatok jó állapotban vannak, modernek, légkondisak. az arabok ugyanúgy utaznak, mint bárki más. és ahogy mindenki átmegy a biztonsági kapun az állomásokon. a vonatjegy ára pedig arányos a kényelmével és gyorsaságával. tudom, mert voltam ott sokszor. ennyit erről.

arconfosom 2010.02.11. 16:57:15

Ahhoz nem kell szélsőségesnek lenni, hogy belássuk, arcpirító pofátlanság, amit a csikágói menekültek szeretnének!

jan 2010.02.11. 16:59:11

@antal.daniel: Ha nyernek is a felperesek, hogyan tudják behajtani a nekik megítélt pénzt? Lefoglaltatják a MÁV Egyesült Államokban található vagyontárgyait? Mert hogy önként nem fog a MÁV (és rajta keresztül az állam, és ezen keresztül én, mint adófizető) fizetni, az biztos.

palostrend · http://palostrend.hu 2010.02.11. 17:06:36

Ha van vér a MÁV zsidó vezetőinek a pucájában, akkor perelje vissza a vérrokonaitól, mert 437 ezren jegy nélkül utaztak Auschwitzba.

1 EUR = 1.37 $
437.000 utas
69.4 EUR jegyár
Azaz annak idején 1.36*437.000*69.4=41.245.808 $-t kellett volna fizetni a jegyekért.
Kamat: 12%
Futamidő: 65 év
A kamatszorzó NEM “szorozva 65 évvel” hanem 1.12^65 (1.12 a 65-iken), ami körülbelül 1582.
Tehát az összeg ma 1582*41.245.808=65.250.868.256 $, azaz 65 milliÁRD dollár!

Ha a korabeli jegyár X EUR volt, akkor a végeredmény X/69.4*65.250.868.256 = 940.214.240*X
Tehát ha a korabeli jegyár 1 EUR lett volna, akkor közel egymilliárd dollár a tarifa.
Igazából nem is az elmaradt jegyárral kéne számolni, hanem a jegy nélküli utazás után fizetendő pótdíjjal.
“A dokumentum szerint, bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni.”
Ha valóban érzéketlenség lenne pénzről tárgyalni és nem csupán egy szokásos zsidó ármányról hullana le a lepel, akkor jelképes 1 $-ra perelnének.
Mivel azonban ez a kitétel az elmúlt 65 év HOLOKAUSZT SZIVATTYÚINAK ismeretében fel sem merülhet itt másról van NAGYBAN SZÓ!!!
Hiába!
…azt, hogy ezt a pofátlanságot el lehessen követni nem elég zsidónak lenni… azzá is kell válni!!!… :))

tom sailor 2010.02.11. 17:06:42

@Zahal: És palesztín menekülttáborok sincsenek, ugye?

Arivistus 2010.02.11. 17:06:52

@antal.daniel:
Én belátom, hogy járatlan vagyok jogi ügyekben, de a MÁV-ot 1949-ben államosították, és a Közlekedésügyi- és Postaügyi minisztérium főosztályának számított.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_vas%C3%BAtt%C3%B6rt%C3%A9nete

Később persze különvált az államtól, (bár nem eléggé) de ez az epizód nem jelenti-e azt hogy a magyar államnak is helyt kell állnia, a MÁV 1949 előtt keletkezett kötelezettségeiért?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.11. 17:07:59

@antal.daniel:

Ha az akkori állami vasúttársaság felelős a deportálásokért, és a mostani MÁV ZRT az akkori vasút jogutódja, akkor a Magyar Dolgozók Pártja bőven felelős a háború utáni kitelepítésekért, politikai üldözésekért és gyilkosságokért, nemzsidó és zsidó vagyonok elrablásáért, az MSZP pedig e logika alapján az MDP jogutódjaként kárpótolni köteles az áldozatokat vagyoni és nem vagyoni értelmeben egyaránt.

Gadget 2010.02.11. 17:08:20

@12. Pausz: Te még fonákjáról sem ismered a tréfát.
Ha elvakult gyűlölet helyett, kicsit olvasni is megtanultál volna nem írnál ilyeneket.
Ja és nem vagyok se zsidó , se mszp szavazó, csak egy gondolkodni tudó MAGYAR

Mária 2010.02.11. 17:08:21

" Egy bizonyos pártnál már nyitják a pezsgőket, és teljes joggal."

Hülyeséget írsz.

Senki nem nyitja a pezsgőket.

Minden jóérzésű ember ebben az országban el van képedve az ekkora méretű pofátlanság és gátlástalanság láttán. Függetlenül attól, melyik pártot preferálja.

Vagy szerinted az MSZP hívők mindezt jogosnak tartják???

A Fidesz rajongói azt mondják, a zsidó örökösöknek igazuk van???

Az egykori SZDSZ tábor egyetértően bólogat???

Az MDF színeit kedvelők akár azonnal is fizetnének???

.....

Viszont sok, egyszerűbb gondolkodású embernek talán ettől lesz a Napnál világosabb, miért gyűlöli mindenki a szóban forgó gátlástalanokat és miért igaz az, hogy sáska módon járnak országról országra, lerabolni, ahol lehet, a békés ottlakókat.

II.Briandrew 2010.02.11. 17:10:15

@antal.daniel:

a pofátlanság csimborasszója, de komolyan! én, akinek rengeteg zsidó barátja van, itthon és külföldön is, aki ha teheti, folyton megvédi őket a beszólásoktól...szóval nekem is kinyílik ilyenkor a képletes bicska a zsebemben! tudod van egy határ, ami után már nem lehet mindent az antiszemitizmusra kenni, mifféle nyerészkedésról beszélsz? abban az időben fogták és kisajátították a vasutat úgy, ahogy van, nem kérdeztek a deportálók semmit!

az pedig megint csak vérlázító, hogy ezt az országot folyton az antiszemita jelzővel illetik egyesek, holott lehetőségeihez képest az emberek, köztük az én nagyszüleim is, zsidók százait, ezreit mentették meg a deportálástól! erről soha nem szól a fáma, csak mindig arról, hogy térden állva csússzunk-másszunk bocsánatért esdekelve!

ez az, amiből viszont már nagyon elegem van!

harcsabajuszos 2010.02.11. 17:12:42

@Sturm und durung: Aztán valahogy mégis elég sok túlélő maradt a kárpótlásokra. ha már számháborúzgatunk.
Gondolod, hogy a Gulagra hurcolt nagyapámért is megállna egy hasonló per a MÁV ellen? Merthogy oda is a MÁV vagonjaival mentek az áldozataink.

kapitalista 2010.02.11. 17:13:45

Gyerekek menjetek tovabb a kocsmakba es csak igyatok, hatha lesz valami a fejetekbe

flimo13 2010.02.11. 17:13:59

@Mária: tessék már gondolkodni, a Jobbik nyitja a pezsgőket a növekvő népszerűségük miatt.

asimo 2010.02.11. 17:15:02

Én szégyellem magam, értelmes zsidó emberek ezzel nem is értenek egyet.

Big-B 2010.02.11. 17:16:24

Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy az Egyesült Államokban kártérítési pert indítottak a MÁV ellen a holokauszt magyar áldozatainak örökösei.

Arivistus 2010.02.11. 17:17:33

@II.Briandrew:
Na ezek után már jogosan fogják antiszemitának nevezni az országot,

Arivistus 2010.02.11. 17:20:24

@Big-B:
Rájöttek, hogy a MÁV nem képes kifizetni a GDP 7%-át kitevő összeget. Okos.

asimo 2010.02.11. 17:20:27

Ha nem láttam volna a keresetet, azt mondanám - cui prodest? - hogy az egészet a Jobbik szponzorálja,

Gergice 2010.02.11. 17:20:58

@Sturm und durung: "Szóval azt hiszem az, hogy a 700.000 magyar zsidóból 600.000 megöltek, ennél nagyobb kárt senki, de senki nem fog tudni okozni a magyar zsidóságnak."

Tehát a 700.000-ből 600.000-et megöltek, a maradék 100.000-ből negyedmillió emigrált Izraelbe, és így maradt még itthon a jelenlegi kb. negyedmillió.

A konklúzió nyilvánvaló: Be kell tiltani a matematika oktatását mert holokauszttagadó.

szemtanú 2010.02.11. 17:21:26

Én megértem. Gazdasági világválság van, rengeteg pénzt veszítettek, valamit vissza kell nyerni.
Kíváncsi lennék, ha az akkori MÁV vezetői és alkalmazottai nemet mondtak volna a deportálásra és emiatt a nácik megtizedelték volna őket, akkor a hozzátartozóik milyen kárpótlást kaptak volna? Esetleg egy emlékművet?

THC 71 2010.02.11. 17:22:35

A lényeg annyi: milyen 6 millió?

II.Briandrew 2010.02.11. 17:23:24

@Arivistus:

várom ám a válaszod! kíváncsi vagyok!

Szalacsi_Dezső 2010.02.11. 17:24:21

Majd jól nem engedik be a MÁV szerelvényeket az USÁ-ba. (Muhahaha)
Ott egyébként is szélesebb a nyomtáv.
Szegény MÁV pedig épp biztos azt tervezte, hogy újra megindítja a Mátészalka New York szárnyvonalat.
Utazzon Poszátabödögéről Chicagon át Seattle-be.

Mária 2010.02.11. 17:24:26

@flimo13:

Persze hogy nyitja, ha te úgy gondolod...

flimo13 2010.02.11. 17:24:30

@Arivistus: egy komment alapján az egész országot lehet antiszemitázni, amiért a kommentelő 100 zsidó alapján általánosított. Okoooooos vagy, simi a bucidra.

herbert 2010.02.11. 17:25:12

@antal.daniel: Szerintem meg ez nonszensz. Ez a háborús jóvátétel kategóriájába tartozik, amit a békeszerződés alapján rendez a vesztes fél, jelen esetben a magyar állam. Erről talán még külön törvény is van, vagy legalábbis kellene lennie. Külön egy állami céget perelni képtelenség, legfeljebb ott van jogosultsága, ahol "győztes" országból deportáltak, ott ugye nem feltétlenül van a békeszerződésben garantált állami jóvátétel.

És az egész igényt csak a a hatályos békeszerződés alapozza meg. Önmagában az elszenvedett veszteség nem jelentene semmit, különben már rég mi is peren lennénk ugye a törökökkel, mongolokkal, stb.

Csak nehogy kiderüljön h él még valahol egy neandervölgyi. Ha eljut Chicagoig nagy kakiban leszünk mindannyian:)

Thresher 2010.02.11. 17:25:42

1, Cégeget szoktak perelni. Rákot okozó vezetékek, fertöző víz a csapból, addiktív cigik stb.. De az hagyján, hogy egy céget perelnek be, de az a cég nem végrehajtó volt meg utasítást adó, hanem eszköz. Magyarán perelhetek majd minden lőszer gyártót, ha meglőnek?

2, Arről nem is beszélve hogy állami cégről van szó, ha az akkori vezetés azt mondja hogy a vonatok menjenek a Dunába, akkor a vonatok belemennek a Dunába. Arról nem is beszélve, hogy a MÁV sara kismiska a Dél-lengyerországi vonatokéhoz, főleg Birkenau felé közlekedőékhez képest

Sztávrosz_ (törölt) 2010.02.11. 17:25:51

Most akkor pereljem be az országot amiért Horthy alatt "elvették" a családnevünket?

Mária 2010.02.11. 17:26:29

Visszaolvastam :)))

Vannak kommentek :)))

És többnyire igazuk van :)))

Raka1885 2010.02.11. 17:27:04

@palostrend:
Csoportos kedvezmény?

Ürgebőrbe varrva.

Arivistus 2010.02.11. 17:27:16

@II.Briandrew:
Mit nem értesz?

A GDP 7 %-át kitevő igénnyel lépnek fel.
Összehasonlításként a 13. havi nyugdíj elvétele a GDP 0.6%-a volt, tehát ez majdnem a tízszerese.
Ha ezt a pert megnyerik akkor mekkora megszorítás kell majd, hogy ezt kigazdálkodjuk??? Szerinted hány náci lesz ebben az országban??? A megszorítások harmadik hónapjában már te magad is önkéntesnek fogsz jelentkezni az újjászervezett SS-be.

tom sailor 2010.02.11. 17:28:59

@Arivistus: Még az itt élő zsidók is.

II.Briandrew 2010.02.11. 17:29:10

@flimo13:

most már csak azt nem tudom, hogy mi volt abban antiszemita, amit írtam...szerintem vagy nem tud olvasni vagy ha valamiben már szerepel a zsidó kifejezés, az úgyis antiszemita komment, pipa, megyünk tovább...eszem megáll!

II.Briandrew 2010.02.11. 17:30:40

@Arivistus:

ne, ne túlozzunk! ők már megtették, mi ne tegyük, ok? ez egy agyrém és majd szépen el is vesztik a pert, bízom benne! nem kell ezért megint zsidózni! van pár hülye, aki pénzéhes...ennyi, nem több!

nehülyéskedj 2010.02.11. 17:30:41

@Arivistus: Ahogy mondod. Mondjuk az a zsidókat nem érdekli. Majd azután is kérnének ezer évig kártárítást. A halottak nem számnítanak, csak a lóvé.

nehülyéskedj 2010.02.11. 17:32:05

@II.Briandrew: Had zsidózzunk, ha már ilyen állatok! Nem Izraelben élünk, talán szabad.

Admiral. 2010.02.11. 17:33:19

Csak egy picit figyeljetek ide.
Ha ugyanezt gondoljak Trianon kapcsan a szomszedaink, hogy mi a lofaszt ugralnak a magyarok, azota 3 generacio felnott es a mostaniaknak semmi kozuk semmihez, stb . stb akkor erre mit szoltok??
Ugye tiltakozna mindenki ezerrel, kulonosen a Trianont ellenzok, a visszacsatolast akarok
Na igy is meg lehet ezt kozeliteni.

I-brahi 2010.02.11. 17:33:39

Most így hirtelen két dolgot kérek ki magamnak a magyarországi zsidóság nevében:

Egyrészt, hogy bárki a Holocaustra hivatkozva anyagi kártérítést követeljen több mint 60 év után, és ezzel meghurcolja azoknak a nevét, akiket elvittek.

Másrészt, hogy néhány ilyen barom miatt bárki is, az egész zsidóságra vonatkoztató megállapításokat tegyen.

Thresher 2010.02.11. 17:36:10

@Admiral.: Hú, ez mekkora high five, pacsit!

Ezt fogom ezentúl minden Trianonista huszár elé dörgölni...

Baromméter 2010.02.11. 17:36:32

@Pisti, az aragorn:

Az az egy magyar valszeg egy ügyvédi iroda feje, a megbízás már le van zsírozva.

II.Briandrew 2010.02.11. 17:36:57

@nehülyéskedj:

én tudom, hogy ez minden határon túlmegy, de azzal nem érünk semmit, hogy zsidózunk, bár valószínű az én hozzászólásaim is annak számítanak, mert nem tudok egyetérteni ezzel az emeletes baromsággal...pár hülye, akinek pénz kell és otthon tanakodnak, hogy is lehetne lóvéhoz jutni, majd jön az isteni szikra:
"gyerekek, mi a holokauszt áldozatainak leszármazottai vagyunk, pereljük már be a mávot, hátha tudunk céget venni a kis Kohn-nak" kb erről van szó, nem össznemzeti zsidó kérdés, csak pár agyalágyult hülye, akik jól elbújnak a holokauszt mögött és még 2010-ben is hasznot próbálnak szerezni belőle! ez gyomorforgató, de ettől még a zsidóságot nem fogom megutálni, továbbra is lesznek zsidó barátaim, akiknek ha ezt elmesélem, tuti ki fognak akadni, mint a taxióra!

Cypriánus 2010.02.11. 17:38:38

különösebben nem érdemes rettegni.
ha ugyanis győznének a MÁV-val szemben, a PRECEDENS birtokában a négerek (közel 40 millió ember...) és az indiánok (félvér leszármazotakkal együtt min. 4-5 millió) azonnal szénné perelhetnék az Egyesült Államok kormányát, illetve az egyes tagállamokat is külön, a rabszolgaságért meg elkobzott tulajdonért stb.stb. ....na, ezt nem fogják hagyni.

Azonkívül egy megszállt ország vasútjának felelősége elég hülye egy fölvetés.

De jó nagy barom az, aki ezt a pert elindította.Megnyerni viszont nem fogja.

Arivistus 2010.02.11. 17:40:22

@II.Briandrew:
Nem túlozok, ilyen mértékű megszorítást nem bír el az ország.

(Különösen a mostani megszorítások után, értem ez alatt, hogy pl csökkentették a köztisztviselők, tehát ők nem fognak belemenni egy újabb csökkentésbe, sőt inkább növelnék a fizetésüket... stb, ahogy Bokros mondta, a "fűnyíróelven történő spórolás csak ideiglenes, mert a fű visszanő")

Nem túlozok, ha megnyerik a pert, itt vérfürdő lesz...

mirikrantz 2010.02.11. 17:40:34

Akkor ha még nem találkoztatok volna, íme a Mazsihisz álláspontja az ügyben (MTI)

www.mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html

Részemről ezzel értek egyet, úgy hogy nem is szaporítanám a szót.

tom sailor 2010.02.11. 17:41:11

@Admiral.: Izé, itt elvesztettem a fonalat. Kit is perlünk mi trianon miatt csilliárd dollárra?

Arivistus 2010.02.11. 17:41:45

@Admiral.:
A zsidókat már kártalanították többször, a Trianonban elveszett területeket pedig még egyszer sem adták vissza.

flimo13 2010.02.11. 17:42:03

@II.Briandrew: én még inkább azokat értem meg, akik beadták a keresetet. Nyilván nagyon nem reális az összeg, de egy mára távoli országtól követelik, amely úgy érzi elárulta őket. Ellenben azon honfitársaink, akik itt bőszen egyetértenek velük, meg az összeggel is, nem törődve azzal hogy az az ő zsebükre is megy, nos őket nagyon nem tudom megérteni, csak remélem, hogy jobbikos provokátorok.

II.Briandrew 2010.02.11. 17:42:10

@Arivistus:

nyugodj már le, nem fogják megnyerni! ha meg is nyerik, az sem fogja azt jelenteni, hogy a gdp 7 %-át elviszik, milyen hülyeség ez?

hangsúlyozom, nem értek ezzel egyet, de nem jó átesni a paci túlsó oldalára, mert onnan is le lehet esni!

nehülyéskedj 2010.02.11. 17:44:40

@II.Briandrew: Nekem is vannak, zsidó haverjaim (ez Budapesten szinte elkerülhetetlen), persze azok közt, akik nem ilyen elvetemültek. De ez a szar, az egész népüknek csak árt. Nagyon árt.

tom sailor 2010.02.11. 17:45:38

@Cypriánus:
csak nehogy választottbíróságra kerüljön az ügy.
Itt is teljesen irreális követeléssel perelték el a céget. 200 család megélhetését.
index.hu/belfold/2009/12/22/demonstracio_a_bvm_epelemet_ellehetetlenito_itelet_miatt/
Milyen érdekes véletlen, ők is pont zsidók...

II.Briandrew 2010.02.11. 17:45:40

@flimo13:

ilyen alapon a második világháború összes országa perelhetné a másikat, mert úgyis találna alapot rá. az pedig egyenesen hazugság, hogy elárultuk volna őket, ez nem igaz!
az én nagyszüleim és még sok-sok ember segített több ezer zsidónak menekülni, bújkálni, külföldre utazni! felháborítónak tartom, hogy ennek ellenére még ma is csúszva-mászva kell bocsánatért esdekelnünk! legyen annyi elég, hogy nem vagyok holokauszt-tagadó és nem vagyok antiszemita, vannak zsidó barátaim, de ennyi és ami ezen túl van, annak már semmi, de semmi köze a zsidókérdéshez! ez már pofátlanság, mindegy ki követi el!

Cypriánus 2010.02.11. 17:48:02

nyugalom, nem fognak nyerni. Az Amerikának is katasztrófa lenne, rögtön jönne a X-ezer billió dolláros néger-, és indiánkárpótlás.
Az egyetlen létező precedens pedig a francia, azt pedig bukták a hasonszőrű perrel.
Szóval nyugi.

II.Briandrew 2010.02.11. 17:50:22

@nehülyéskedj:

és tudod az a vicc, hogy ennek ellenére, ha mégis elmondom a véleményem és zsidó emberek egyes csoportjaira teszem, máris rám aggatják az antiszemita jelzőt...vagyis ez nem is annyira vicc, mint inkább szomorú...

Mitya Ivanov 2010.02.11. 17:50:29

szerintem az van hogy alkudozásra mennek. Találtak valamilyen kiskaput, vagy egyéb jogi lehetőséget valamelyik államban, bepróbálkoznak, és céluk a peren kívüli megegyezés. De ez ugyanolyan káros következményekel fog járni rájuk nézve, mint maga a per.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.11. 17:50:57

Lassan mindenki kezd rájönni, hogy miért gyűlölték ezeket az egész történelem során.
Ezek a baromállatok mindig kiprovokálják saját megtizedelésüket.

Idet 2010.02.11. 17:54:59

@Sturm und durung: Te és a hozzád hasonlók pedig a mienket mérgezitek.Egy málenkij robot túlélő leszármazottja.

És most nehogy azt mondd, hogy az más!

tom sailor 2010.02.11. 17:55:07

@II.Briandrew:
"ez már pofátlanság, mindegy ki követi el!"

Persze, mindegy. Viszont rajtuk kívül senkinek eszébe sem jut ilyesmi.

átlátó 2010.02.11. 17:57:29

Csak a címet olvastam a hírekben. Ezek annyit álltak a Napon, hogy ez lett belőle. Engem ezek már régen nem érdekelnek, engem ezek csak zavarnak itt. Kohn Béla óta.

ssjanik 2010.02.11. 18:01:10

igazad van, az ügyet komolyan kell venni.
eszük ágában sincs pereskedni. hoznak tanukat akiknek a vasutas elvette a böröndjét? megrendelőt az ss-től melyben indokolják hogy miért szeretnék a zsidókat elszállítani? vagy kitennék magukat annak a veszélynek hogy bíróság előtt kelljen bizonyítaniuk hogy a deportáltakat elgázosították? a túrót. peren kívül megegyeznek majd rokonokkal egy szép ősszegben, és mindenki örül majd hogy milyen olcsón megúsztuk.

II.Briandrew 2010.02.11. 18:03:01

az keresetet benyújtók ellen kellene holokausztgyalázásért pert indítani és bezárni őket egy elmegyógyintézetbe!

v2peti 2010.02.11. 18:03:32

Egy ekkora összegű pernél vajon hány százalékot kap az ügyvéd? Nem 1-2%-ot szokás adni neki, hanem jóval többet (ld. a magyar állam ingatlanperét a konzuli épületek adója ügyében)!
Úgyhogy ebből a perből az ügyvéd degeszre keresné magát. Egy ilyen peren dollármilliókat keresni az meg utolsó, mocskos gazembereség. Kizárt, hogy jelképes összegért vállalta az ügyvéd a pert.

zsoltix 2010.02.11. 18:04:08

Es ha nyernek, mi lesz? Ugysem tudnank kifizetni. Ledolgoztatjak?

Sturm und durung 2010.02.11. 18:05:15

@Tony Zionist:

Az antiszemitizmus az antiszemitáké!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.11. 18:09:17

@Cypriánus:

Az Egyesült Államok légiereje is perelhető lenne ugyanezen ügyben, hiszen módjuk és lehetőségük lett volna a KZ Lagerekbe vezető vasútvonalakat szétbombázni naponta kétszer.

Sturm und durung 2010.02.11. 18:10:42

@Gergice:

Nincs negyedmillió zsidó Magyarországon, max 100.000, tudod nem mindenki zsidó, akit lezsidóznak, vagy lezsidóbérenceznek.

Vannak egyszerűen jófej normális emberek, akiket nem érdekel ez az egész műbalhé származás ügylet.

Egyébként meg nem hiszem, hogy megnyernék ezt a pert, mert szerintem van elévülés is, de tanulságosnak tanulságos az ügy.

Az antiszemitizmust az antiszemiták gerjesztik, tartják fenn és éltetik. Az antiszemitizmus, az antiszemitáké. Az ő igényük és szükségletük. Minden frusztrációjukat rápakolják a zsidókra.

***janson*** 2010.02.11. 18:13:52

a következő linken található a szóban forgó konkrét dokument:

207.41.16.133/rfcViewFile/10cv868.pdf

A vádirat végén a felperesek neve is szerepel, lakóhely szerint...

II.Briandrew 2010.02.11. 18:15:23

@Sturm und durung:

tulajdonképp egyetértek, de azért hozzátenném, hogy manapság mindenkire ráaggatják az antiszemita jelzőt, aki mondjuk egy ilyen orbitális baromságot bírálni mer. ez az ami nem módi! könnyű minden vádat lepergetni magunkról azzal a felkiáltással, hogy "antiszemita vagy"!Magyarország nem antiszemita, nem kell neki csúszva-mászva 2010-ben is bocsánatért esedezni, nem győzöm eléggé hangsúlyozni!

tom sailor 2010.02.11. 18:17:10

@Sturm und durung:
Nem, az antiszemitizmust az ilyen zsidók gerjesztik.

qantum 2010.02.11. 18:17:42

Megáll az eszem!!
Ez is csak a lóvéról szól,semmi másról

m.logic 2010.02.11. 18:23:38

"össznépi felháborodás söpörné el azt a kormányzatot, amelyik fizet"

Az a helyzet, minimum ennyit már fizettünk, és nem söpörte el össznépi felháborodás a cionista parlamenti egypártot. Ráadásul most is folyik, a 2., csak zsidóknak meghirdetett kárpótlás(föld) az egyéb holokifizetések mellett.

m.logic 2010.02.11. 18:26:11

"az antiszemitizmus csúcsokat dönthet"

A reakció egy magyarellenes támadásra nem antiszemitizmus.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.11. 18:32:21

Valaki beírt hozzám egy irdatlan hosszú kommentet az ügy kapcsán. Idézem:

hücpe

II.Briandrew 2010.02.11. 18:35:41

én inkább rágalmazásért, egy ország lejáratásáért, kapzsiságért(óh be jó lenne, ha ezért még járna bünti) és holokausztgyalázásért perelnék, ki tart velem??? valamelyik vádpont csak megállja a helyét, aztán a befolyt pénzt fölajánljuk mondjuk a bezárt szárnyvonalak megsegítésére!

Bmw 2010.02.11. 18:44:43

Én milyen kárpótlást kapok az elmúlt 20évért? Az amcsik jobban tennék ha a saját házuk körül söprögetnének.
És ez vonatkozik a zsidókra is.

HaNa 2010.02.11. 18:46:41

Csak azt nem értem, hogy mi köze ehhez a mostani MÁV-nak! Marhavagonnal mentek, azokat meg megvették az osztrákok! Szórakozzanak a MÁV-Cargo-val! :)
Ha mégis személyszállítóval mentek, amit kétlek, akkor meg jegyük nem volt, ezért nem jár kártérítést a késésért (vagy nem a késés miatt perelnek?).

II.Briandrew 2010.02.11. 18:54:01

na most nyilatkozott egy zsidó származású történész, aki azt mondta, hogy " alapvető tárgyi tévedések sorával van tele a beadvány, hazudoznak benne össze-vissza, nem lehet komolyan venni" illetve, hogy "akár még vicces is lehetne, ha nem lenne ilyen szomorú és nem tudja, hogy a "pénzéhség vagy a tudatlanság a nagyobb ebben a kérdésben"

azt hiszem ez mindent elmond erről!

tewton 2010.02.11. 18:57:39

Felajánlok önként a kártalanításra kétszázezer mill(ió)pengőt és tizenegymillió bill(ió)pengőt.

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.02.11. 19:04:35

Komolyan mondom nevetséges.

Pofátlanság az egész.

Miért kell állandóan a holokauszttal jönni????
Megtörtént, csúnya volt, és pont.
Sokszor voltak népirtások, azokat még se nyomja így a média...
ÁÁÁ

A máv meg akkor perelje vissza őket bliccelésért.

A pénztől jobban fogják magukat érezni??
Meg még ha nyilvános bocsánatkérést követelnek a mávtól akkor azt mondom oké megértem, de hát több mint 60 év után????
Ezt sose fogom megérteni.

Steve the Great 2010.02.11. 19:13:19

@v2peti: Ott van benne a keresetben, az 1mrd $ (vagy az esetleg ténylegesen megítélt nem vagyoni kártérítés) 1/3-a az ügyvédi sikerdíj. Nyilván ez lehetett a kereset beadásának fő motivációja.

Incinerator 2010.02.11. 19:18:30

Szerintem a MÁV indíthana a zsidók ellen,mert akkor jegy nélkül utaztak!

Archenemy 2010.02.11. 19:20:29

@tewton: ehhe ez jó, tényleg, ki kéne fizetni pengőben

peca1000 2010.02.11. 19:28:15

Nos akkor én a világ összes zsidóját beperelem, mert anno a saját "királyukat" Jézust végezték ki, és szabadították szinte az egész világra a kereszténységet, mely sokkal több áldozattal járt, mint a Holocaust, és szenvedjük már 2000 éve.

Ja és Izraelt is be kéne perelni a Palesztin népírtásért, ami a mai napig tart. Hitler nem volt hülyegyerek, csak rossz munkát végzet...

Bocsánat az ártatlan áldozatoktól.

kamasuka 2010.02.11. 19:28:43

@Arivistus: Lassan már 100%uk lesz, de mégis, ők lesznek az első 100%os párt, aki az 5%os küszöbért fog küzdeni.

kamasuka 2010.02.11. 19:31:31

@herbert:
1945től minimum duplán, de inkább triplán fizette meg az ország a rá kirótt jóvátételt.

DwightMcCarthy 2010.02.11. 19:41:07

ja,adtak vonatot.
mért?
mert ha nem adtak volna elveszik...
amúgy ennek nem kellett volna 65 év alatt elévülnie?
csak szerintem van kampányszaga?

Pepe135 2010.02.11. 19:56:36

Viszontpert kellene indítani a Budapest - Auswitz viteldíjért, ha nem volt jegyük a pótdíjért, valamint ezek kamataiért.
Egyébként meg ezeknek a vonatoknak köszönhetik, hogy élnek, mivel ha Pesten maradnak, lehet, hogy a dunába lőtték volna őket!

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.11. 20:07:06

Bíró: Kérem mutassák be a menetjegyüket. Ja az nincs meg? Így mi a bizonyíték, hogy rajta voltak a vonaton???

thetriggerhappy 2010.02.11. 20:11:32

érdekes, hogy ez nem kelt akkora feltűnést itt:

www.mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html

pár pénzéhes barom magánakciója. elítélte karsai, elítélte feldmájer. ennyi elég lesz, vagy jó még zsidózni?

sorokinV 2010.02.11. 20:15:26

Viccesek a bizonyítékképek. Az első négy egyértelműen német vagon. Ahol meg olvasható a MÁV felirat, ott nem valószínű, hogy éppen deportálás folyt. Kissé rendezetlenek a szereplők (hol vannak a tömött sorok és a sárga csillag?), nincs sem csendőr, sem egyéb keretlegény. Nem mellesleg bútorok is láthatóak a vagonon. Ha tippelnem kellene ez a háború utáni lakósságcsere alatt fényképezték.
Ez nagyon nem fog összejönni nekik!

Pajtás 2010.02.11. 20:17:25

Nekem erről az jut eszembe hogy Pistikét Móriczka megveri a suliban. Mórickát kiállítják, játékait elveszik. Ez megismétlődik minden nap, míg egyszer Móriczka megvárja Pistikét a suli mögött...

tom sailor 2010.02.11. 20:20:20

@thetriggerhappy:
"Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős"

Szó nincs elítélésről, csak azt mondja, hogy nem a MÁV-ot, hanem az államot kell perelni.

tewton 2010.02.11. 20:24:29

zavar támadt az erőben.
a fasizálódó népszabadság leírja a "holokausztbiznisz" szót, ráadásul mint létező jelenséget.

nol.hu/belfold/holokausztbiznisz

thetriggerhappy 2010.02.11. 20:24:50

@tom sailor:
olvass már tovább, féleszű barátom.

"Feldmájer Péter rámutatott: a magyar állam a felelősségét elismerte a holokauszttal összefüggésben egyrészt az 1946. évi 25. törvényben, másrészt az 1947. február 10-én megkötött párizsi békeszerződésben. Az állam ennek megfelelően vállalta, hogy kompenzációt nyújt a zsidó közösségnek, s ez a folyamat ma is zajlik Magyarországon."

"Megjegyezte, hogy a magyar állam a nem vagyoni károk terén a világon egyedülálló módon "a zsidó emberek meggyilkolásával okozott károk bizonyos részével szembenézett", és a meggyilkoltak testvéreinek vagy leszármazottainak "hajlandó volt, ha nem is egy túl nagy összegű, de egy mindenképpen számottevő összegű kártalanítást fizetni"."

thetriggerhappy 2010.02.11. 20:26:55

@tewton:

csak neked egyértelmű, hogy egy oldalon egy a vélemény. tök igaza van a cikkírónak.

tom sailor 2010.02.11. 20:27:30

@thetriggerhappy:
Most - féleszű nembarátom - valami olyasmit idézz, hogy ezeknek a pénzéhes zsidóknak nem kellene perelniük.

stalien 2010.02.11. 20:28:51

,Nem értem, mér' basztassák mindig a mavo-t ?-)

t0thl 2010.02.11. 20:29:00

A legjobb, ami ezzel a bolygóval történhet, az az, ha kihalnak róla az emberek.

thetriggerhappy 2010.02.11. 20:31:21

@tom sailor:

a pénzéhes zsidók perelnek, a normálisak pedig leszarják. ilyen feldmájer, karsai, én és minden más zsidó akit ismerek.

tom sailor 2010.02.11. 20:37:18

Mostanában az összes nagy ingatlanos csalást pénzéhes zsidók csinálták.
Sukoró, BVM...
Én félek a pénzéhes zsidóktól. Tudnak nagyon meglepő ítéletet vásárolni.

fgzb 2010.02.11. 20:37:19

Gyerekkoromban elszörnyedve olvastam a nácizmus rémtetteit, és maximális együttérzésem volt az ezt elszenvedők iránt. De valahogy az állandó nyomulás a holokausttal már kezd egy kicsit ellenszenves lenni. Nem csak ez az egy népírtás volt a XX. sz.-ban, nem is ez volt a legnagyobb. Mégis mindig ez folyik mindenhonnan. A zsidók eddig is kaptak erkölcsi és anyagi kárpótlást, és nincs elfelejtve az ami történt a háborúban. De az, hogy hirtelen valakik rájönnek, hogy nekik mint örökösnek jár 250 millárd forint, közel 70 évvel ezelőtti dolgokért, ez azért elég furcsa! Senkinek nem jár örökös és végtelen kárpótlás , bármit is élt át a történelemben!!

Félre Beszélő 2010.02.11. 20:48:08

Jól olvastam a keresetben, hogy 1944-es értéken számított 240 M dollárt követelnek, ami a számításuk szerint mai értékén ennek a 33x-osának felel meg?

tewton 2010.02.11. 20:48:39

@thetriggerhappy: ?
"csak neked egyértelmű, hogy egy oldalon egy a vélemény"

"lószart, mama!"
ballib médiatermékekben ez tabuszó volt mostanáig, és aki a szájára vette, azt automatikusan antiszemitának bélyegezték. szerintem ez az első alkalom (de ha nem, szerintem akkor is benne az első ötben), hogy ezt a szót le merik írni bal és/vagy lib. sajtótermékben.

egy nem bal-lib oldalon régóta ismert és viszolyogtató dologról van szó.

a valóság és a szólásszabadság eljutott a nol.hu-ig. sok sikert kívánok nekik ezen az úton.

tewton 2010.02.11. 20:54:42

@thetriggerhappy: amúgy meg egyetértek veled abban, hogy a pénzéhes zsidók nem ugyanaz, mint a normális zsidók. csak ezek a külföldi zsidók marha rossz fényt vetnek az itthoniakra. akikhez esetleg (gyakorlatilag?) semmi közük sincs.

tom sailor 2010.02.11. 20:57:24

@tewton: Kivéve Glück Gabriellát, ő itt lakik.

Bell & Sebastian 2010.02.11. 21:03:07

Bevallom, jómagam is a sémiták áldozata volnék. Legalábbis anyagi értelemben.

Nekem papírom van róla! Hol az a tehén, aminek a tőgyét rángathatja népes famíliám még hetedíziglen is erre hivatkozva?

Úgy unom már a csődörét!

szobatars 2010.02.11. 21:03:42

@Cypriánus: az elhurcolt afrijai feketék miatt nem fognak perelni az afrikai államok. Amerika felfedezésének 500 évfordulóján tartottak egy konferenciát, agol az akkor éppen zajló német cégek elleni kártérítési perek kapcsán ugyanis megkérdezték az afrikai kormány- és államfőket, hogy tervezik-e hasonló perek indítását. Akkor azt felelték: "Mi nem üzletelünk halottakkal!"

Persze, lehet, ma már ők is másként látják..

tevevanegypupu 2010.02.11. 21:07:09

Feltetelezem, hogy ezek az ameriaki zsidok nem is jarnak Magyarorszagra, a
magyar vasutra meg vegkeppen nem szallnanak fel.

kackia 2010.02.11. 21:09:15

Igen is,hogy jogosan perelhető a MÁV, de szerintem a győri vagon és gépgyár is perelhető lenne, ha lenne, de sajnos nincs már. És ezen a vonalon majd perelni fog az a 40-60 millió amerikai őslakos indián leszármazott is akiket a gyorlövetű fegyverek, mint a koltok megjelenésével hatásosabban tudtak kiirtani az európai úttörők.

Lone Starr (törölt) 2010.02.11. 21:11:19

Ez a poszt így helyes. Minden szükséges és elégséges adat benne van. A következtetés felháborító.

vomit 2010.02.11. 21:13:38

@II.Briandrew: ugyanezek a korok egeszen konkretan barkit antiszemitanak neveznek. auschwitzi tulelot peldaul, ha kellemetleneket nyilatkozik.

Auschwitz survivor: 'Israel acts like Nazis'
www.heraldscotland.com/news/politics/auschwitz-survivor-israel-acts-like-nazis-1.1000918
His comments sparked a furious reaction from hardline Jewish lobby groups, with Dr Meyer branded an "anti-Semite" and accused of abusing his position as a Holocaust survivor.

kackia 2010.02.11. 21:17:19

Hitler és a vezérkar
jól kiszúrt zsidókkal
hajaj jaj, hajaj jaj
mért nem lettem goj.

Hát ezt tudva én sem maradtam volna Galíciában.

stalien 2010.02.11. 21:23:16

@tevevanegypupu:

Tévedés.
Szerintem ez a válasz, a fidesz által tervezett új(lándzsalesz-nyuljork)
szárnyvonal megnyitására.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.11. 21:26:53

Eszembe jutott egy érdekes dolog. A holokauszt 1990-től kapott ilyen hihetetlen publicitást Magyarországon. Pedig a kádárrendszerben sem volt tilos erről beszélni, fasisztákat, régi Magyarország intézményeit, jobboldali polgárságot gyalázni nemhogy nem volt tilos, hanem dicséret járt érte. Iskolában a KZ Lagerekről nem tanultunk akkor sem mást, mint amit a mai tankönyvekben olvashatunk. Mégis, a többpártrendszer beköszöntével jött el, hogy a holokauszt ilyen óriási területet foglalt el a közbeszédben, olyan módon ráadásul, hogy a jobboldali politikai erőket állandó magyarázkodásba kényszerítik a téma narrátorai és moderátorai. Olybá tűnhet, mintha a holokausztról szóló beszéd azelőtt tilos lett volna, és a rendszerváltozással valamiféle korlátok szűntek volna meg. Pedig ilyen korlátok nem voltak. Valahogy úgy tűnik, akik ma annyit beszélnek erről, akkoriban nem tartották ennyire fontosnak, hogy a holokauszt a közbeszéd része legyen.

Sturm und durung 2010.02.11. 21:30:52

tényleg hányok tőletek!

Joguk van perelni, legfeljebb nem kapják meg, mert van elévülési idő is! Nem lehet végtelen ideig nyitva tartani ügyeket.

De ti miért milyen alapon véditek a népírtó magyar államot?

Vagy milyen alapon nyomjátok itt a mocskos népírtó dumátokat?

Hányok tőletek.

Egyszerűen egy aljas gusztustalan bagázs vagytok.

galicius 2010.02.11. 21:30:59

Tök mindegy,hogy megnyerik vagy nem.Az biztos,hogy a majdani perben résztvevő ügyvédek hülyére fogják keresni magukat,mind a két oldalon.És ez a lényeg.

tewton 2010.02.11. 21:32:44

@Elpet:
lehet, hogy akik ma annyit beszélnek erről, azok annakidején még középiskolások voltak és kell nekik identitáspótléknak a holokauszt-narratíva.

reálisan 2010.02.11. 21:34:01

Csak egy kicsit vág ide, de azért elmesélem. Nyáron a zsidó származású szomszédom megállított a folyosón azzal, hogy fordítsak le neki egy angol levelet. Rövid levél volt, valami zsidó szervezettől, arról szólt, hogy küldenek neki x összegű holokauszt kárpótlást. A levél elején, a közepén, és a végén le volt írva ugyanaz a mondat. Valahogy így szólt:

Vegye tudomásul, ez az utolsó kárpótlás, a jövőben semmiféle jogcímen nem nem kérhet és kaphat semmit.

Akkor nem értettem, hogy miért kell ezt 3x leírni...

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.11. 21:36:29

"Ha nem csak egy hoax az egész, és ebből valóban lehet valami, a következmények lesújtóak."

Lényegtelen, hogy hoax vagy sem.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.11. 21:38:19

@Sturm und durung: "De ti miért milyen alapon véditek a népírtó magyar államot?"

Úgy látszik te egy másik államban élsz. Az én hazám sohasem volt népirtó.

bugkiller 2010.02.11. 21:45:30

@Sturm und durung: emberiség elleni ügyekben nincs elévülés. És itt most hozzátenném, hogy sajnos. Azt is megkockáztatom, hogy ezzel bármelyik zsinagógába igyekvő fekete kaftános is egyetért a Dohány utca környékén. Azt meg, hogy nem fogják megnyerni, majd akkor mondjuk, ha tényleg így lesz. A jogászok (és közte a bírók) hovatartozása nagyrészt nem kérdés... Érdeklődve várom, hogy jönnek a végrehajtók és lefoglalják a mávot feketevonatostul, adósságostul együtt. Hajrá!

tewton 2010.02.11. 21:47:11

@reálisan: volt a közelmúltban egy kárpótlás, amiből a gulágra vitteket kizárták, a konclágerbe vitteket benne hagyták. talán van összefüggés.

Sturm und durung 2010.02.11. 21:48:11

@PeterBlau:

Na ebből elég!

Miért kell hazudnod a saját pofádba?

Igen NÉPÍRTÓ. Nem csak a saját 200.000 katonáját küldte a vágóhídra a Don-kanyarba teljesen értelmetlenül, hanem ráadásnak még 600.000 civilt is a gázkamrába, ezt a nagyszerű cselekedetet csak úgy lehetet megtenni, hat hét leforgása alatt, (összeterelni és bevagonirozni őket) hogy előtte a magyar parlament zsidótörvényeket hozott, és fokozatosan szoktatta a jónépet ahhoz, hogy az egy normális dolog, hogy elvehetik a zsidóktól az alapvető emberi jogaikat, ettől már csak egy hajszálra volt elvenni az életüket is.

Ez Teleki, Horty és a magyar parlament, azaz az uralkodó osztály műve volt.

Igaz, kellettek a néma együttműködők is. Különben pár ezer német katona nem tudta volna ezt lebonyolítani, a hallgatólagos cinkos támogatással, amit az agymosottak biztosítottak.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.11. 22:02:58

@tewton:

Megint mások - idősebbek - pedig kiválóan érezték magukat a kádárvilág valamely szinekúráján.

Oktalanokoska 2010.02.11. 22:03:37

Ellenkeresetet kell benyújtani 65 milliárd dollárra, mert nem vettek jegyet. Ha ők genyó módon játszanak, akkor ugyanúgy kell visszavágni nekik.(Ez az ügy csúnyán felbosszantott, pedig engem amúgy nem izgatnak a zsidók, pont amiatt, hogy a hétköznapi életben meg sem lehet őket különböztetni)
Ez az egyik.

A másik az, hogy BE KELL PERELNI A MONGOL LÓTENYÉSZTŐKET A TATÁRJÁRÁS MIATT!

fuggohirugynokseg.baywords.com/2010/02/10/magyarorszag-bepereli-a-mongol-lotenyesztoket/

Asszem ez kiváló analógia minden szempontból... :DDD

Fittipaldi 2010.02.11. 22:06:29

Én Mongóliát perelném be a tatárjárásért. Az a mocsok Batu...
Meg a törököket is a 150 év miatt. Az oroszokat pláne, sokmindenért.

Némileg tartok tőle, hogy a szlovákok majd minket perelnek be a Honfoglalás miatt a legeslegújabb kori szlovák történelemírásra hivatkozva, de ezt, ha minden kötél szakad, továbbháríthatnánk azokra a szemét besenyőkre.

kackia 2010.02.11. 22:08:45

@Sturm und durung: Sok ilyen görény él közöttünk, csak azt nem értem , ha már ennyire irritáljuk a hányószerved miért nem húzol haza Palesztinába, mintha mondtam volna ezt máskor is. Tudja 1948 óta van saját haza, ott lehet majd Hercz bácsinak szobrot is állítani.Amíg vendég vagy kussolsz, értetted.
Tőlünk nyugatabbra minden fejlettebb országban meg van határozva hány külföldi tanulhat az egyetemeken, még akkor is külföldinek fogsz számít ha már állampolgárságot nyertél.Ez a nemzet kötelessége, önvédelem.

tewton 2010.02.11. 22:11:47

@Sturm und durung:
ugyan már.
mi köze a 2010-es magyar államnak az 1944-es államhoz?

nagyjából minden közvetlen érintett meghalt, akármelyik oldalon is állt. tudomásul kellene venned, hogy lehet ugyan morálisan háborogni a korabeli állam ellen, de a dolgok mai állását nem változtatja meg, ráadásul a mai generációkat nemigen érinti ez a dolog.

csak egy racionális érvet mondok. én a háború után születtem, itt adózom, én tartom el a MAV-ot és az államgépezetet (és nem áll módomban más országba alijázni).

Innen nézve ez az egész egy olyan aljas támadás, amely esetleg tönkreteheti az államom közösségi közlekedését.

Innen kezdve végképp nem érdekel, hogy mi történt 1944-ben. Lehet, hogy csak pár kapzsi amerikai zsidó ötletének indult. Csak a kimenetel aggaszt.

tevevanegypupu 2010.02.11. 22:24:18

@Sturm und durung:
Ugy tudjuk megkaptak a bocsanatkerest, a karpotlast es bekesen elhetnek Magyarorszagon azok, akik visszatertek. Mar akiket a kommunistak nem kuldtek ujra taborba, nem loptak el a vegkielegitesuket..Az is koztudott, hogy az AVO-ba is eleg sokan kerultek a tulelo zsidok, boven megbosszulhattak sajat halottaikat, legtobbszor ugyanolyan artatlan aldozatokon, mint elpusztult csaladtagjaik voltak. Ugyhogy egy kis csendet es nemi onkritikat, ha kerhetnenk. A moszkovitak szinten egytol-egyig zsidok voltak, meg lehet nezni mit muveltek Magyarorszaggal 1948-1956-ig. E tekintetben jo lenne erdeklodni, vajon kerhetjuk-e a karpotlast az akkor tonkretett orszagert, a sok szazezer megkinzott, bortonbe zart, nyomtalanul eltuntetett emberert? Ugy tudjuk ezeknek a moszkovitaknak valamint az AVh-s zsidoknak meg elnek hozzatartozoi..Talan fizethetnenk nem?
Talan igy egalban lehetnenk?
Csakhogy nekunk nem jutott eszunkbe ilyen, 1989-ben bekes atmenetben menthettek, privatizalhattak es kerultek ujra hatalomba nagyon sokan. Ez sem lenne eleg? Meg tobb kellene?
Nem lesz egy kicsit sok? Csodalkoznak azon, ha Magyarorszagon ujra feleledt az antiszemitizmus? Mert sokan lassan nem csodalkozunk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.02.11. 22:24:33

@Sturm und durung: Kérem, próbáljon megnyugodni. Semmi baj nincs magával, se a zsidókkal, úgy általában. Áldozatok nyugodjanak békében. Maga is nyugodjon most már meg. Ilyen törekvésekről - amit vizionál - én nem tudok. szvsz. ha lehet - próbáljunk meg szóba állni egymással.
Üdv. Misi

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.11. 22:25:02

@Sturm und durung: "Ez Teleki, Horty és a magyar parlament, azaz az uralkodó osztály műve volt."

Uralkodó osztály, látom maga is a Míg megvalósul gyönyörű képességünk, a rend-ből szedte össze a történelmi ismereteit. :)

t0thl 2010.02.11. 22:25:24

Mit mondjak jó fej ez a durung gyerek. Bárhová is való, büszkék lehetnek rá a hazaiak az fix !

kackia 2010.02.11. 22:26:31

@tewton: tek it izi.
Nem is voltak deportálások, akiket mégis elvittek azokat azért vitték, hogy megvédjék őket, mivel tudták, hogy lesznek bombázások.
Az egész ószövetség = Shoah Foundation.

buddha 2010.02.12. 00:00:57

vettek jegyet??? pereljünk vazze

Bell & Sebastian 2010.02.12. 00:24:02

@kackia:

Ez a belinkelt franszia afféle csehszlovák csodarabbi vándorkiadásban?

Egyre jobban nyomja, ismerem pár előadása szövegét innen-onnan. Moszkvában például vastapsot kapott.

(ez sem formai, sem tartalmi kritika)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 00:46:05

Ez az ügy egyszerűen fájdalmas, undorító és egyben röhejes.
Részletesen:
molnargoreny.blog.hu/2010/02/12/elmebetegek_gyulolkodok_provokatorok_vagy_csak_antiszemita_zsidok

Most kéne az, hogy mindenféle polkorrektséget félretéve a magyar állam kőkeményen beintsen, és a magyar zsidó szervezetek ugyancsak - mert tőlük elvárható, hogy az ügy miatt kialakuló gyűlölethullámot egyértelmű és határozott elhatárolódással hárítsák el.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 01:38:52

@rajcsányi.gellért (ergé): updatáltam is ezekkel a saját posztomat. Mindenesetre a véleményem nem sokat változott. Feldmájertől ez, eddigi szereplését ismerve, elég meglepő, bár ennél sokkal direktebb (és nem a magyar állam vélt vagy valós bűnösségével foglalkozó, hanem a mostani esetet keményen és határozottan elítélő) véleményre lett volna szükség.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.12. 06:08:29

Most hallottam a hírt a Realitatea TV-n, heves kurvaanyázásba kezdtem nyomban, hogy Jehova b*szná meg az ilyen embereket.
H I H E T E T L E N !

bundás kenyér 2010.02.12. 07:27:30

De mi is perelhetnénk őket,hiszen nem vettek jegyet,és a büntetés meg a kamatai lehet még ők fizetnének...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.12. 07:39:06

@Molnargoreny:

Az m1 7 órás Híradóban nagy megdöbbenéssel hallgattam a MAZSIHISZ jogi képviselőjének nyilatkozatát. Nem tudom pontosan idézni, és nem is találtam meg interneten, de nagyon-nagyon nem tetszett. Ha valaki pontosan emlékszik, mi is hangzott el, tegye már közzé.

Kérem, minimális elvárás lenne a jelen helyzetben, hogy a zsidó szervezetek vezetői és a vállaltan zsidó identitású közszereplők élesen artikulálva elhatárolódjanak a keresettől, amely újabb anyagi terheket kíván helyezni a magyar nemzetre. Itt nem elég az, hogy elő lehet vadászni innen-onnan egy olyan nyilatkozatot, amelyből mintha kiolvasható lenne az egyet nem értés.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 07:45:52

@Fittipaldi:

"továbbháríthatnánk azokra a szemét besenyőkre."

Az elveszett 12. törzsre? :-)

Fizethet a jogutód!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.12. 07:47:36

Rájöttem!
A Jobbikot az amerikai zsidók pénzelik, és ez a fasza per újabb 5% a Jobbiknak!
Mekkora ötlet!
LOL

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.12. 07:49:08

"Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős - mondta Feldmájer Péter"

"A MÁV elleni per a Mazsihisz véleménye szerint "nem olyan, amely erkölcsileg megindítható". A magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis az akkori magyar társadalom túlnyomó része felelős, ezért a felelősséget pedig a magyar államnak kell viselnie - fogalmazott Feldmájer Péter."

in:

mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 07:49:30

@tewton:

"mi köze a 2010-es magyar államnak az 1944-es államhoz?"

Ilyenkor nem jogfolytonos az állam, csak a Nagy-Magyarorrszág matricáknál?

Következetesnek kellene lenni.

Legyen új neve az országnak, új zászlaja, új címere, új himnusza, akkor tényleg semmi köze nem lenne semmihez. (?!)

Nem így működnek a dolgok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 08:00:47

"A magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis az akkori magyar társadalom túlnyomó része felelős,"

meg a kurva anyád, feldmájer, az!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.12. 08:04:03

@Grift:

A kollektív felelősség, ugye-ugye. Ami nincs, csak bizonyos esetekben van.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.12. 08:07:55

@Thulsa Doom: Kicsit utána olvasnál, és nem csak gyűlölködnél, akkor tudnád miért alakult ki az ellenszenv.Van racionális ok. Olvasgass!
Amúgy meg, mások blogon remekül leírták mi is ez: pár pénzhajhász ügyvéd akciója hatalmas jutalék reményben.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 08:25:26

@Grift:

Feldmájer elvtárs azzal folytatja, hogy mivel a magyar állam és társadalom a bűnös, ezért a magyar állam szerencsére folytat is kárpótlást, amely MÉG NEM ZÁRULT LE. Tehát azért helyteleníti a MÁV-os partizánakciót, mert egy olyan fejőstehenet veszélyeztet, melynek tőgye az ő kezükben van.
Elhatárolódás Mazsihisz-módra.

jenko80 2010.02.12. 09:12:04

@Jobb híján MDF-es:
"A magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis az akkori magyar társadalom túlnyomó része felelős"

értem, tehát az állam jogfolytonossága miatt ez a mostani államra is alkalmazható lenne.
Csakhogy - ha helyesnek feltételezzük Feldmájer úr szavait (ami butaság lenne) - az akkori magyar társadalom a bűnös, ami nem "jogfolytonos" a mai magyar társadalommal. Vagy ez is hetediziglen megy? Tegye fel a kezét, aki az "akkori" magyar társadalom tagja, majd fizessen.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 09:32:18

@jenko80:

Nem akarok itt az ördög ügyvédje lenni, meg egyáltalán semmilyen ügyvéd sem! :-)

Feldmájer sommás megállapítása meg igaz is meg felháborító is lehet, nézőpont kérdése.
Aki hagyta magát felavatni üttörőnek az vajon kollaborált a kommunizmussal? felelős a kommunizmus bűneiért?

(Az akkori Magyar Állam mennyire volt demokratikus?)

greybull 2010.02.12. 09:33:23

Szerintem - jogosan - azért nagy a felháborodás, mert mindenki tudja, és - megint csak jogosan - elvárja akár a külföldiektől is, hogy tudja, hogy: mekkora szoaréban van az ország, milyen borzasztó a szegénység, mennyire gyalázatosan vezették ezt az országot 1949-óta szinte megállás nélkül, de az elmúlt 8 évben mindent meghaladóan alávalóan. Ehhez képest Shakespeare: Velencei kalmár-jához hasonló, talán azt is meghaladó, érzéketlenség nyilvánul meg ebben az egész ügyben. Nem illik - hogy stílszerű legyek - a síneken KERESZTBEN fekvő embertől bármit is követelni, hisz' az ilyen ember mosolya sem őszinte, mint jól tudjuk a közismert mondásból, szóval ez az ügy alapvetően ízlés/esztétika kérdése. És én az esztétikát, annak erejét, nem becsülném le. 1956.10.23. - egyáltalán nem csak gazdasági/materiális kérdés volt: a gyalázatosan regnáló kommunista/rákosista kormányzással szemben össztársadalmi szinten elhatalmasodott UNDOR kérdése volt! Az undor pedig esztétikai és: erkölcsi kérdés is. Esztétika és erkölcs édes testvérek, a gazdaság és a jog csak másod-, harmad-unokatestvérei ennek a két őseredeti testvérnek, talán még csak nem is vér-szerint, hanem mostoha ágon. Szóval nem csodálkozom, hogy a hozzászólások jó része indulatos, abszolút jogosan - a hozzászólók TÖKÉLETESEN érzik a kérdés példátlanul gusztustalan voltát. A gond csak az, hogy a zsidóságból - nekem úgy tűnik - szintén TÖKÉLETESEN hiányzik az a képesség, hogy arra a pontra ráérezzenek, amikor már nem lenne szabad tovább menni. A háború alatt, vagy tán utána (persze a II.VH-ról van szó) egy-két németországi zsidó ember szájából elhangzott annak megmagyarázásaképpen, hogy vajjon miért is történt a zsidósággal az ami, hogy talán az I.VH elvesztése után Németországban kialakult állapotok között nem kellett volna arcpirító pofátlansággal dőzsölni, mulatozni a holtszegény németek előtt, rázni a rongyot, urizálni. A híres/hírhedt Kabaré c.film ebből a helyzetből - nagyon keveset, és persze az önvizsgálat legkisebb szándéka nélkül - megmutat.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 09:35:40

@ArmaGeddon Bácsi:

A magad keresetlen módján megragadtad a lényeget.

Nekünk Magyarországon élő embereknek, akik Magyarországot a közös hazánknak érezzük az az érdekünk, hogy közösen megnyugtatóan fel tudjuk dolgozni a múlt sérelmeit.

Vidéki 2010.02.12. 09:42:31

Voltak akik az ilyenfajta haszonszerzésre kitalálták a „holokauszt biznisz” kifejezést, ami sok finomizlésű független értelmiségit felháborít.
Ha ez nem fedné a valóságot, mi lenne a helyes kifejezés?

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.02.12. 09:44:23

valszeg volt már, de hogy van ez a nemzetközi jogban? magánszemély/magánszemélyek csoportja perelhet államot?

Én csak ilyen idézetet találtam:
"jelenlegi magyar joggyakorlatban nem elfogadott az, hogy egy közösséget ért támadás esetén a közösség egyik tagja a saját nevében kérjen jogvédelmet a bíróságtól. Ennek nincsenek meg a törvényi alapjai."

forrás: www.jogiforum.hu/hirek/4349

tevevanegypupu 2010.02.12. 09:54:15

@greybull:
Csak eppen a Kabarebol legtobben nem azt a tanulsagot vonjak le - amit a rendezo lehet, hogy szandekan kivul, de megmutat - hanem a kezdodo fasizmus-nacizmus remkepen szornyulkodik mindenki. Pedig erdemes lenne kicsit jobban tanulmanyozni a ket vilaghaboru kozotti nemetorszagi helyzetet, hogy az ember valamennyire megertse, hogyan es miert jutottak el a gyilkos indulatokig. Ez persze semmikeppen nem igazolhato, de valamelyest magyarazhato.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.02.12. 10:01:28

asszem lehet, amennyiben jól értelmezem:
"A Bíróság mindenekelőtt emlékeztet arra, hogy az az elv, miszerint a tagállam köteles megtéríteni a közösségi jog neki betudható megsértéséből magánszemélynek okozott kárt, érvényes a közösségi jog megsértésének valamennyi esetére, függetlenül attól, hogy a tagállam mely szervének cselekvése vagy mulasztása idézi elő a jogsértést."

curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2009-02/cp060049hu.pdf

start4 2010.02.12. 10:06:42

Feldmájer nem azt mondja, hogy EGYÁLTALÁN nem indítható per, hanem azt, hogy ERKÖLCSI értelemben nem indítható!

A máv ellen PÉNZÜGYI értelemben természetesen igen. A magyar állam ellen pedig erkölcsi értelemben IS.

Ez összecseng azzal, hogy "jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni".

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.12. 10:09:09

@hatláb:

Érdemes azt is megnézni, mit ír az Ószövetségi Szentírás:

"8 Számlálj továbbá magadnak hét évhetet, azaz hétszer hét, tehát összesen negyvenkilenc esztendőt, 9 s a hetedik hónapban, a hónap tizedik napján, az engesztelés idején, fúvasd meg a kosszarvat egész földeteken, 10 s tedd szentté az ötvenedik esztendőt. Hirdess szabadulást földed minden lakójának, mert örvendetes esztendő az."

(Leviták könyve 25.fejezet)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 10:20:47

@greybull:

A Kabaré c. filmben zsidóktól nem szokatlanul áldozataikat vádolják olyasmivel, amit maguk követtek el ellenük.
Nem vagyok történész, nekem csak Bayer Zsolt medencébe hugyozós cikkével esett le a tantusz, hogy itt is ezt tették.
A film legemlékezetesebb kabaréjelenetében egy majom a menyasszony, a poén a végén, hogy ő zsidó.
Bayernál találkotam először vele, hogy a weimari korszak berlini kabréiban zsidók a német történelem hőseit gúnyolták a legalpáribb módon. Hihető, ismerve micisapkázásukat, tetemcafatozásukat, stb, más országokból is.
Ehhez képest a film mindezt a németeknek tulajdonítja zsidóellenes kiadásban.
Aljas és nagyon zsidó módszer.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 10:22:09

@Jobb híján MDF-es: mondanám, hogy a Nagy Magyarország matrica nem az 1944-es Magyarországot ábrázolja.De értékelem a próbálkozását.

"A magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis az akkori magyar társadalom túlnyomó része felelős," - a magyar társadalom akkor lehetne felelős, ha szabadon úgy döntött volna, hogy a zsidókat deportálja. Aki a fentieket védi, azt feltételezi, hogy a korabeli magyar társadalom szabad volt, a kormányzatát választotta, az neki felelős volt, stb.
Ez esetben viszont nem igaz, hogy itt egy feudális-klerikális-reakciós-félfasiszta izé volt, ami elnyomásban tartotta a népet, amit 1945 óta szajkóznak a ballerek. És ha ez nem igaz, akkor vagyoni s nem vagyoni kártérítést kell benyújtanunk a kommunisták és utódpártjaik, valamint a Szovjetunió és utódállamai ellen.

Konkrétan tele van a tököm a rabulisztikával.

Tündér_Lala 2010.02.12. 10:22:16

@Jobb híján MDF-es: A megbékélés felettébb kívánatos volna. A megbékélés azonban a két fél valamiféle megállapodását és magatartását feltételezi.
Mit tehetünk mi ? Elnézést kérünk, bár az események egy megszállt országban, a német fegyverek árnyékában puccsal hatalomra került bábállam időszakában töténtek. Megtörtént, többszörösen. Anyagi kárpótlást nyujtunk, a vagyoni kár enyhítésére. Megtörtént, többszörösen. Időről időre megemlékezünk az áldoztokról, hivatalos emléknapot tartunk évenként. Megtörtént, megemlékezünk évente többször is (a magyar áldozatainkról ritkábban emlékezünk meg).
A megbékélést azonban akadályozza, ha időről időre lehetetlen anyagi követelésekkel állnak elő. Ha úgy gondolják, hogy mint üldözött népnek előjogaik vannak másokkal szemben és aki ezt nem ismeri el az üldözi őket, antiszemita és náci. Ez a magatartás ugyanis megakadályozza, hogy egy zsidó ember egy legyen közülünk, akivel olyan viszonyt tarthatunk fennt, mint bárki mással. Ezen a helyzeten pedig csak a zsidóság változtathat. Ha teljes kapitulációt és privilégizált helyzetet kívánnak, akkor a megbékélés nem tud létrejönni, pedig az mindenkinek jobb lenne.

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.12. 10:22:28

@Grift: Ne rágj be, sima politikai provokáció az egész. A Jobbik szerez ezzel még vagy két százalékot. Páran szeretnék, ha a FIDESZ-nek csak 49%-i képviselője lenne, és ismét egy jó kis III/III-as koaliciós társat lehetne a nyakára ültetni, mint pl. az Antal kormányéra is.
Csak mi lesz,ha tényleg fellázadnak az Ibolya féle MDF-ben az emberek?

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.02.12. 10:24:53

@Elpet: Szerintem a 247 milliárd nem lesz se több, se kevesebb avval, hogy erkölcsi értelemben megalapozott, vagy sem. Nem akarok élesen fogalmazni, de a jog, főleg a nemzetközi jog soha nem működött erkölcsi alapon, nem azért perlik a MÁV-ot a túlélők, mert gonoszok és/vagy szidók, hanem mert nem jönne nekik rosszul az a lé. És nekünk sem kéne megbántódni, meg szidni őket, "erkölcsi alapon". Remélem érthető, amit mondani akarok

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 10:36:23

@tölgy:

"itt egy feudális-klerikális-reakciós-félfasiszta izé volt, ami elnyomásban tartotta a népet,"

Ti tiltakoztok ez ellen. Akkor most el volt nyomva a magyar nép Horthy által, vagy Horthy volt a magyar nép legitim képviselete?

Persze, hogy nem ilyen fekete-fehér az élet, de azért minden mindennel összefügg, ezt használják ki a zugügyvédek.

(Ja, Szálasit Horthy nevezte ki.)

greybull 2010.02.12. 10:39:22

A Nagy-Magyarország matricával mindig egy bajom van, ha színes (vagy Árpád-sávos, vagy piros-fehér-zöld), hogy Horvátországot miért nem jelzik a "sakovkával" (a horvát címerben piros-fehér kockák /helyesen: négyzetek/ vannak, heraldikailag azt hiszem sakkozásnak hívják) elvégre 800 évig társ-állam volt! Jól el is voltunk, igazán megérdemelnének minimum ennyit.

start4 2010.02.12. 10:44:02

@homoródkarácsonyfalvi: "A Jobbik szerez ezzel még vagy két százalékot. Páran szeretnék, ha a FIDESZ-nek csak 49%-i képviselője lenne"

Rendben, hogy a jobbik szerez ezzel még 1-2 százalékot, de azért azt merész elképzelni, hogy ezt a Jobbik hozta volna össze.
Persze nézhetjük úgy is, hogy olyan párt hozta össze, aki a fidesz sokszázalékát szeretné csökkenteni és megvan ehhez a kellő kapcsolatrendszere és hatalma.

Gondolod, hogy ez a párt azt gondolja, hogyha a fidesztől átnyom néhány százalékot a jobbikhoz, akkor azzal sikeresen meggátolja például a tákolmány új alapokra helyezését?

A programokat olvasva nem kizárt ebben az esetben egy fidesz+jobbik együttszavazás, márpedig akkor meg mindegy, hogy mennyi a két rész külön-külön.

Alfőmérnök 2010.02.12. 10:45:06

"A magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis az akkori magyar társadalom túlnyomó része felelős"(Feldi)

A "túlnyomó rész"ébe a zsidók is beletartoznak?
Különben az ilyen abszurditás határát súroló pofátlanságok arra legalább jók, hogy elváljék a szar a májtól.
Csak azt nem értem, hogy a magyar zsidóság tisztességes része ilyenkor miért nem határolódik el, miért nem fejezi ki valamilyen formában ellenérzését? (Sejtésem szerint azért mert nincs hivatalos képviseletük, szervezetük.)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 10:46:05

@start4:

Orbán már most is Jobbikos jelszavakkal kampányol, közben szidva az ötletgazdát, ha csak 49%-ot kapna, annyi változna, hogy maguk a program kitalálói is részt vehetnének a kormányzati megvalósítás kísérletében...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 10:47:37

@Alfőmérnök:

Mert tisztességes ember nem zsidó.
Ha oda született,feleszmélve otthagyta ezt a gyűlölködő identitást. Ennyi.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 10:53:32

@greybull:

A Nagy-Magyarország matricán szereplő Horvátország csak egy része a mai Horvátországnak, Szlavónia pl. a Magyar Királyság része volt ott "jogos" a piros-fehér-zöld (a történelmi címerünk színei)

Birodalmi szimbólumnak nem rossz a teljesen p-f-z matrica, a kockás résszel még a horvátok azt hinnék, hogy valami egyenrangú társország voltak, pedig csak ALÁVETETT tartomány, bár némi történelmi különállással, ebben különbözve a szlovákoktól, de jogállást tekintve nem sokban.

Kár, hogy közben az egész Magyar Királyság az Osztrák Császárság ténylegesen alávetett helyzetben lévő, "társországa" és nem egy valóban független entitás volt.

Matricának szép, de mesebeli.

(Helyi szinten lehet létjogosultsága a helyi szimbólumoknak)

Nekem ez szimpibb:

"Jobbról előzzük a trianonozókat, nekünk nem három tenger mosta Nagy-Magyarország kell, hanem hegyekben gazdag birodalom, egy rakás menő síző, penge hokis és szuper síugró. Drukkoljunk együtt a Monarchiának, a miénk lesz a legnagyobb és legerősebb csapat!"

sportgeza.hu/2010/vancouver/monarchia/blog/tempo_monarchia/

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 10:53:43

@Jobb híján MDF-es: helye, ha maga is elfogadja, akkor együtt perel velünk a kommunisták és a Szovjetunió utódai ellen, akik szolgaságot és szegnyséet hoztak?
Szerintem, amit ott nyerünk, abból kacagva kifizetjük a csikágói fiúkat.

greybull 2010.02.12. 10:54:23

@ArmaGeddon Bácsi: lehet, de Antall helyretette, különben Jellasich szobrát északkelet (Budapest) felől elfordították Belgrád felé ha jól tudom.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 10:54:40

@greybull: http://api.ning.com/files/*R9sbuG6viemV3aYIPXPAtGZnO0suQE5NTfSTsYMbnI_/MAGYAR1.JPG

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 10:56:57

@ArmaGeddon Bácsi:

Egy zsidó foglalkozhat a zsidó ünnepek megtartásával, a kóser étkezéssel, a szombattal, a micve-kkel, elég sok idő és energia elmehet ezekre.
Nem hiszem, hogy alapértelmezett ezekhez a gyűlőlködés, sőt!

greybull 2010.02.12. 10:57:35

@ArmaGeddon Bácsi: egyetértek. És nem értem, hogy aki abba a vallási-kulturális körbe születik, meismeri, és utána sűrű hányások között miért nem hagyja ott. Az egész Ótestamentum (zsidó biblia) semmi másról nem szól, mint permanens népirtásról. Elátkozott vallás.

greybull 2010.02.12. 11:04:00

@greybull: ja még annyit: az Úr folyton emlékezteti, korholja, b....tatja, időnként rendet vágva köztük a zsidókat azért, mert folyton lesz...ják az Úr előírásait, törvényeit. Az már csak egy nagy kérdés, hogy az Úr, aki ugye teremtette a világot, azaz MINDENT, mi a f...ért teremtett olyan állatokat növényeket, amelyek fogyasztását aztán a kóser ételek meghatározásakor majd frankón megtiltja a kiválasztott népnek? Az tuti, hogy az Ótestamentum Úr-a köszönő viszonyban sincs az Újtestamentum Úr-ával. Abszolút nem értek egyet a Vatikán azon opportunista álláspontjával, hogy a zsidók a keresztények idősebb testvérei. Nekem ugyan nem!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 11:06:08

@greybull:

Nem ismered a zsidó vallást, akik ott hagyták a zsidó vallást Pl. komcsik, mert nem bírták a kötöttségeket, azok szerintem szarabbul jártak.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 11:07:31

@Loxon:

Szerémség, Szlavónia sakktáblázva?!

H A Z A Á R U L Á S!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 11:10:09

@greybull:

"a zsidók a keresztények idősebb testvérei."

Tényleg nincs így, ők a fiatalabb unokatestvéreink! :-)

A mai zsidóságnak és a kereszténységnek egy közös ősvallása volt, abból fejlődött ki a mai zsidóság is.

Tehetetlen Dodó 2010.02.12. 11:14:15

@greybull: @Jobb híján MDF-es: Az idősebb testvér mindenre jogot formálhat, nem igaz?

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.12. 11:23:50

@Sturm und durung: Pofád neked van, az én hazám mindezektől még mindig nem népirtó. A tiéd viszont az, nem értem miért itt élsz.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 11:26:14

@Elpet: egyetértek - szerintem is elégtelen (és undormány is, mert nem mulasztotta el a szokásos kollektív bűnösséges klisét elsütni és a magyar államon/polgárain egyet rúgni) a Feldmájer-féle duma.

Azt azonban vegyük észre, hogy Feldmájertől - aki pár éve még ilyen nyilatkozatot se tett volna semmi esetre sem - még ez is haladásnak számít. Legalább odáig eljutottunk, hogy annyit elismer, hogy a kereset erkölcstelen. Ez azért több, mint a hallgatás vagy a helyeslés.

Feldmájer ugyanis a kereset erkölcstelenségének elismerésével (hallgatólag) el kellett ismerje a holocaust-ipar létezését és megbeszélhetőségét is. Merthogy ugyebár, ha én leírtam a "holocaust-ipar" szót, akkor azonmód jött az antiszemita jelző többektől.

Hogy a Feldmájer-féle kínkeserves és egy lépést előre, kettőt hátra stílusú nyilatkozat semmit nem használ a zsidóknak, csak olajat önt a tűzre, az tény - itt is látszik. És igen, a magyar zsidó szervezeteknek itt és most kéne nagyon egyértelműen és nagyon határozottan beinteni a kilencvenöt idióta és jellemtelen felperes felé.

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.12. 11:36:16

@start4: Nem tudom, hogy ezt a provokációt ki csinálta. Tőlem csinálhatta a MOSZAD, a KGB, vagy reálisabban az MSZP vagy a szadesz, a jobbikot nem hiszem, nem tudom. Érdeke viszont a ballib oldalnak van az ügyben.
De: a hátralévő 60 napban a ballib oldal és támogatóik mindent elkövetnek, hogy a FIDESZ-nek ne legyen meg egyedül a többsége a Parlamentben. A provóval megtámogatják jobbról a jobbikot, balról meg a Bokrossal az MDF-et. Az MDF szerepét korábban a Centrum töltötte be (érdekes, hogy mindig pénzügyest tesznek oda, Bokros-Kupa, a "szak(r)értelem" -most már bukott- mitoszát éreztetve). Még korábban pedig jobbról Torgyánék.
A képlet szerintem egyértelmű.
Abban szerintem igazad van, hogy két jobboldali pártnak nem kell ahhoz koaliciót kötnie, hogy egyetértés esetén hasonlóan szavazzon.De akkora ordításba, fasisztázásba kezdenek a csahosok, hogy öröm lesz nézni.
Más: nem akármilyenek a felperesek ebben az ügyben. Poltikai hasznot akarnak csinálni a ballib oldalnak. Még a leghülyébb is tudja közülük, hogy antiszemita hullámot korbácsolnak Mo-n. Teljesen erkölcstelen, hogy a magyar zsidóságot teszik ki az antiszemita hullámnak,politikai aládolgozás érdekében. Szóval szerintem nem akármilyen emberek a felperesek. Az még szebb, ha a budapesti zsidóság mocsokabbik része alájuk dolgozik.

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.12. 11:39:08

@Molnargoreny: "És igen, a magyar zsidó szervezeteknek itt és most kéne nagyon egyértelműen és nagyon határozottan beinteni a kilencvenöt idióta és jellemtelen felperes felé."
Teljesen igazad van. Kérdés, hogy akad-e ott nem megfélelmített ember, vagy szervezet.

Tehetetlen Dodó 2010.02.12. 11:53:15

Bayer már megint fasiszta!
Lesz rettegés, hörgés és háborgás a ballib médiában:
www.magyarhirlap.hu/belfold/vonatrablas.html

tevevanegypupu 2010.02.12. 12:08:13

Ket szemely lenne igazan hivatott az elhatarolodasra, - Schweitzer Jozsef es Koves Slomo - es ahogy megismertuk oket, valoszinuleg meg is tennek, de ez tulsagosan nagy felhaborodast valthatna ki..Egyebkent a vallasos zsidok, akik gyakoroljak is a zsido vallast, nem nagyon foglalkoznak karteritesi ugyekkel, veluk a megbekeles mar megtortent.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 12:14:44

@Tehetetlen Dodó:

Paranoid. Akár ápr. 11-én is kijöhetett volna a hír, ha már időzítés, meg összeesküvés.

Amúgy már cáfolták, ápr. 11-re el is lesz felejtve.

index.hu/belfold/2010/02/12/humbug_a_mav-ellen_inditott_holokauszt-per/

kackia 2010.02.12. 12:15:53

@Bell & Sebastian: Csak semmi középút, tudja a langyosakkal mit tesz az ÚR.
Legyen hideg vagy meleg.Persze ne az én kedvemért.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 12:17:49

@Jobb híján MDF-es: a pert nem cáfolják, csak az igény jogosságát.

kackia 2010.02.12. 12:19:11

@tevevanegypupu: Ez szép beszéd volt, én már meg is szerettem őket.

kackia 2010.02.12. 12:22:30

@Jobb híján MDF-es: A mai zsidóságnak és a kereszténységnek egy közös ősvallása volt, abból fejlődött ki a mai zsidóság is."

És az egy sámánista, táltos hit volt állítólag.:)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 12:22:42

@Jobb híján MDF-es: Miről beszél, ember?

Igaz is, egyébként Maga most Dáviddal vagy a „lázadó” Lévaival tart? Hamarosan pontosítania kell a nick-ét.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 12:25:03

@Loxon:

Ja, túl heves lett szeintem is a MDF-SZDSZ összeborulás, bár az Új SZDSZ nem a Kóka-Kuncze-Ungár-féle brancs.

tevevanegypupu 2010.02.12. 12:39:40

@kackia:
Na ebben biztos voltam. Egyebkent az index mar megirta mi a valos helyzet, szoval legalabbis remeny lehet arra, hogy a pert - valoban hozzaerto jogaszok es torteneszek szerint - elvesztik. Vagy legalabbis jo ideig elhuzodik majd, mert valoszinuleg egykonnyen nem adjak fel. Ez az en velemenyem, nem tudomanyos, viszont tapasztalatokra alapozott.Egyelore nincs beke az akacfak alatt.

kackia 2010.02.12. 12:50:07

@tevevanegypupu: Pedig annyira jó lenne, ha béke lenne közöttünk és járhatnánk egymás ünnepeire.:)

kackia 2010.02.12. 12:50:46

Együtt imádkozna zsidó és magyar.

tevevanegypupu 2010.02.12. 12:58:07

@kackia:
"Együtt imádkozna zsidó és magyar."

Van ilyen is neha-neha. De valoszinuleg olyan nagy megbekeles soha nem lesz.
Mindig lesz vadlo es vadlott, csak idonkent felcserelodik a szereposztas.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 13:03:03

@tevevanegypupu:

Vagy amíg ki nem halnak mindkét résztől akik ilyenre gerjednek.

tevevanegypupu 2010.02.12. 13:10:03

@Jobb híján MDF-es:
Na persze kihalnak majd. De ugy tunik a problema onmagat gerjeszti minden generacioban.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 13:15:21

@Jobb híján MDF-es: @tevevanegypupu: A „valós helyzet” sohasem az, amit utólag hoznak ki az egészből (és lényeges, hogy kihoznak). A valós helyzet az, hogy ezt a pert mint hírt már bedobták, ez a sokk már megtörtént, most jön a hatásain való hullámlovaglás.

Pontosan ez a manipuláció, a tömegek mentális terelgetésének lényege.

kackia 2010.02.12. 13:16:01

@tevevanegypupu: Én már többször tartottam ökumenikus misét,együtt imádkoztam zsidó csajokkal,az oltárom előtt térdeltek és áhítatosan mormogtak valami érthetetlent, szerintem nyelveken beszéltek.
Erre gondoltál te is?:)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 13:20:13

@kackia:

"ökumenikus misét"

Látom képben vagy! :-)

ökumenikus mise nincs, mert a mise csak római katolikus, még a görög katolikusoknál is szent liturgia van, nem mise.
Az ökumenikus megmozdulás elvileg meg csak azokra vonatkozik akik hisznek a Szentháromságban, de Jézust tuti Megváltónak vallják.

A zsidókkal, muszlimokkal vallások közötti párbeszéd van, keresztény részről, de ez más.

kackia 2010.02.12. 13:25:35

@Jobb híján MDF-es: Ez igaz, akkor maradnék a párbeszédnél az jobban is hangzik, ahhoz úgyis kell a mikrofon.:)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 14:09:05

@bundás kenyér:

Ennél lejjebb ugye azért nem fogunk menni, ugye?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 14:10:35

@kackia:

Na! Jobbik előretolt hadosztály?? Zsidózgatunk, zsidózgatunk?

Tán nem kéne...

tevevanegypupu 2010.02.12. 14:13:12

@Loxon:
Lehetseges, hogy jo kis szavazas elotti hirignek szantak, esetlegesen valoban a Jobbik megerositeseert..Igy is lehetne magyarazni, de az nem lenne jo az otthon elo zsidoknak, ha valoban annyira megerosodne egy olyan part, ami szova teszi es napirenden tartja a karvalytoke megerosodeset.
Es abban sem remenykedhetnek, hogy most majd elul a harag, es nyugodtan tudomasul vesszuk, ha par ev mulva azt az osszeget valami barom birosag meg is iteli nekik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 14:19:42

@tevevanegypupu: Én egyáltalán nem a Jobbik megerősödésére gondoltam. A bedobott hírrel való manipuláció
„amerikai” érdek kell legyen. A Jobbik egyelőre inkább „orosz” leányvállalatnak tűnik.

Bell & Sebastian 2010.02.12. 14:37:03

@kackia:

Jó meglátás.

@Loxon:

De ez még jobb! Para oxon.

tevevanegypupu 2010.02.12. 14:41:49

@Loxon:
Ebben az esetben viszont nem ertem..rossz diplomata lettem volna, keptelen vagyok konspiralni.Ugyan mi oka lenne Amerikanak manipulalni, mikor egyszeruen el is rendelhet barmit (legalabbis a mostani kormanynak)? Es most meg k vannak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 14:49:09

@politicus:

még van ilyen reflex mint a magáé, egy a totális, és mindent átszövő, gátlastalan zsidó pofátlanság posztja alatt? csodálkozik talmudista reflexxel, hogy " zsidózgatunk, zsidógatunk?"
szokja, ez a régi-új stílus. tudom már elhitték, hogy ennek vége, vállukkra emelték bitterbrúnót, a fazekunkba tuszkolták fűszeres esztert, és azt hitték, győztetek. nem, barátom, nem. sőt, mondhatom, hogy egy lófaszt.
szóval szokja. újból szalonképes a zsidózás. bizony!

kackia 2010.02.12. 14:49:22

@bundás kenyér:
"De mi is perelhetnénk őket,hiszen nem vettek jegyet,és a büntetés meg a kamatai lehet még ők fizetnének..."

Hajrá bundás kenyér. :))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 14:49:54

@tevevanegypupu: Elfelejti, hogy a tömegmanipuláció világa többszereplős műfaj. A közönség pedig gyanakvó ugyan, de ha elosztják a szerepeket, akkor könnyedén lekötik a figyelmüket.

kackia 2010.02.12. 14:52:12

@Grift: :):):) De bundás kenyér se rossz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 14:53:23

@tevevanegypupu:

teve, kérem fogadja mán el, hogy a vallástlan zsidók pofátlansága nem a semmiből keletkezett. annak talmudista-bestiális gyökerei vannak.
gondoljon például, a jó slomo berkowitz bácsira, ha a jóságos vallásosok álomképe tolul az elméjébe! vagy egy kóser vágóhídra, vagy a rabbinátus áldásaival elátott gyerekgyilkos bombákra.:)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:03:08

@Grift: lásd pl. zsidótól kamatot szedni tilos (megszegik), gojtól kötelező minél több kamatot szedni(betartják) Zsidót ölni halálos bűn, vétek az emberi és égi törvények ellen. Gojt ölni bűn, vétek az isteni törvények ellen, ezért Isten bünteti, a zsidók nem. Közvetett úton goj halálát okozni jámbor cselekedet...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 15:12:38

@politicus: lehet, hogy a lényeget nem érted?
Az a bizonyos "de nem vettek jegyet, fizessék ki utólag"-ellenkövetelés ugyanis semmivel nincs lejjebb, mint az alapper.
Ha valaki ezt önállóan jelenti ki, az persze hogy nagyon lent van. De már megbocsáss, ha egyszer 95 pénzéhes csirkefogó egy ilyen abszurd és gusztustalan követeléssel lép fel, ezzel szemben helyénvaló az abszurd és gusztustalan ellenkövetelés. Sőt - ez az egyetlen normális perbeli védekezés. Ugyanis ha elkezdik a történelmet boncolgatni, hogy a MÁV hozhatott-e önálló döntést, stb., akkor óhatatlanul úgy látszik, hogy ELFOGADJÁK a per morális alapját, és tárgyszerűnek ismerik el azt a keresetet, ami abszolút képtelenség.

Márpedig ez hatalmas taktikai hiba lenne: onnantól ugyanis egykapura megy a játék. Az egyetlen helyes stratégia kérni a jegyet a felperesektől, és ha nem tudják bemutatni, vitatni kell egyrészt a vasúti szállítást, másrészt a fizetés tényét (például Radnótit is gyalog hajtották el a sírjáig, az ő nevében nem lehetne a MÁV-ot perelni).

Ne vonatkoztassunk el az alapkövetelés abszurditásától, kérem, amikor az arra adott reakciókat nézzük.

tevevanegypupu 2010.02.12. 15:13:56

@Loxon: @Grift:

Mindenesetre azt elfelejtettek ezek az osszeeskuvok, hogy hatvan ev mar elmult, a kozonseg elfaradt, kevesbe fel
itelkezni, es elege volt a vezeklesbol is. Lassan egyensulyba kerulhetnenk vegre. Azt a bizonyos ket pofont ki lehetne am osztani masnak is, nemcsak a gardanak.(:

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 15:18:36

@Grift:

"totális, és mindent átszövő, gátlastalan zsidó pofátlanság"
"talmudista reflex"
"bitterbrúnó"

Hmm... ízlelgetém, ízlelgetém e fennkölt szavakat, de valahogy mindig erős okádási ingert érzek tőlük, ha megbocsát...

Olyan értelmesek és igazak is mint a sok félhomár kurucrajongó megjegyzései "az Izrael megveszi Magyarországot" topic kapcsán.

Barátod meg himbilimbid a lábad között, az.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:19:11

@tevevanegypupu:
bizony-bizony elkéne mán néhány hungarista pofon! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:20:34

@Molnargoreny:

így van a holotémát a zsidók tették abszurdá, onnantól szabad a gazda. röhögnünk kell rajtuk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 15:20:36

@Molnargoreny:

"helyénvaló az abszurd és gusztustalan ellenkövetelés."

nem. nem az.

Amúgy én nem az eredeti követelés jogosságáról beszéltem. sőt.

tewton 2010.02.12. 15:21:51

de ki az a bitter brúnó?

és mi az, hogy félhomár kurucrajongó?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:24:44

@tewton:
semmik, ne is törődjön ezzel a rajklászló utcai homunkulusszal :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:27:55

@tewton:
azért megmondom: bitterbrúnó az újlipótvárosihollánutcaista-navratibibácsis demokratikus újkonzervek zajosan imádott egykori blogjának, a mesésen kedves nevű judapestnek az elkövetője. :)

tewton 2010.02.12. 15:29:34

@Grift: nekem egy szájból, 3 kommenten belül azért fura a "himbilimbi", a "félhomár", meg a morális állásfoglalás egy ilyen komor témában. Tudja, stilárisan mindenképp.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 15:30:59

@politicus: de bizony hogy az! Értsd már meg végre, hogy egy ilyen követeléssel szemben nem szabad semmilyen szinten elfogadó pozícióba helyezkedni. Mert aki megpróbál egy értelmetlen gonoszsággal szemben értelmesen érvelni, az voltaképpen csakis zt mondja, hogy az értelmetlen gonoszságnak is polgárjoga van.

Az értelmetlen gonoszsággal szemben ugyanazt kell felvonultatni, elrettentésképp. Még akkor is, ha különben nem lennénk gonoszok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:32:56

@tewton:
nézze, a zsidó vallás kökemény. onnan csak erős rúgással válhat le az ember, így könnyen túllendülhet. ezért is van köztük annyi zaklatottszívű félhülye, nemi identitászavaros. na, a homunkulusz is ilyen lehet. meg félhomár, vagy tán egészen az. :)

tewton 2010.02.12. 16:31:52

@tölgy: nem lehet, hogy Grift csak elhamarkodottan általánosít?

tevevanegypupu 2010.02.12. 16:53:59

@Grift:
De miert akarna a zsido vallasrol lemondani? Illetve a vallasrol talan igen, de zsidosagatol miert? Nem hinnem kulonben sem, hogy meg egy nagyobb rugassal is, de sikerulne elszabadulni.
Nagyon egyedul maradna. A kozosseg elitelne, mashol pedig nem biztos, hogy jol erezne magat. Neha kulonben is olyan erzese van az embernek, hogy nem is azonos vilagban elunk, annyira mas ertekiteletek lehetsegesek. Aztan hogy kinek van igaza, azt sem konnyu eldonteni, ha objektivek szeretnenk maradni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 16:57:43

@tewton: ezért pofázom egyfolytában azt, hogy erről itt, most és nagyon határozottan neves zsidó közéleti személyeknek, szervezeteknek kéne nyilatkozniuk. És nem úgy, hogy "na de a magyar állam az bűnös volt, meg a nép többsége is", hanem úgy, hogy ez a kilencvenöt dugja föl magának a keresetlevelét, aztán húzogassa addig, amíg az orrukon nem jön ki, és nem érzik meg így a dolog valóságos illatát.

Merthogy a 95 pénzsóvár állat elleni - abszolút jogos - gyűlöletnek mégse kéne visszavetülni azon magyar zsidókra, akik nemhogy nem tehetnek erről, de nem is tudnak róla. Weisz néni nem nyilatkozhat, meg se hallgatja senki, de hát ezért vannak zsidó érdekvédelmi szervezetek, hogy most is beszéljenek. Ne csak akkor, amikor az izraelita temetőben valaki lefúj festékkel egy sírt...

countrystudy 2010.02.12. 16:59:52

Nem a zsidókon kéne rugózni,szerintem. Nyilvánvaló,hogy kampánycéllal lett bedobva ez az ötlet.Sokkal érdekesebb kérdés,mit akarnak elérni vele. Lehet,hogy feldmajeréket fényezni,de az is lehet,hogy az össznépi felháborodást kiprovokálva akarják lefasisztázni a többséget.

vizesnyolcas 2010.02.12. 17:13:51

A felperesek egy kicsit elsiették a kereset benyújtását. Ha ugyanis várnak néhány évet, a követelésük a kamatokkal felnövelve már elérhetné a magyarországi összes ingatlanvagyon teljes értékét. Feltételezve még, hogy ügyes jogászok azt is bizonyítani tudják, hogy a MÁV tartozásáért a magyar államnak, a mögött pedig a magyar állampolgároknak kell jótállni, akkor kiderülne, hogy mindannyian a felperesek tulajdonában lakunk (beleértve az itt lakó zsidókat, meg a vészhelyzetben zsidókat bújtatók utódait is), és a tulajdonosok kívánságára kezdődhet a kilakoltatás az Antarktiszra vagy a Szaharába.
No, ez csak egy gondolatkísélet volt, annak megmutatására, mennyire igazságtalan lehet az, ha az emberiség elleni bűntettek elévülhetetlenségét (amivel egyetértek)
- az erkölcsi elítélhetőség mellett a pénzügyi követelések elévülhetetlenségére is kiterjesztjük;
- ha nem csak a személyes felelősségre, hanem olyan szervezetek felelősségének megállapítására is alkalmazzuk, amelyek elmarasztalása a kollektív felelősség elvének alkalmazása nélkül logikailag lehetetlen.
Ajánlom meggondolni a következő kérdéseket:
- Lehet igazságtalanságot másik igazságtalansággal orvosolni?
- Ha lehet, akkor hogyan kell a jóvátételnek szánt igazságtalanságot kiporciózni? Azaz van-e az igazságtalanságnak igazságos mértéke?
Ami a hozzászólásokban tapasztalt indulatokat illeti: Legyünk már egy kicsit okosabbak! Vegyük már észre, hogy a frontvonalak nem a zsidók és a nem-zsidók között húzódnak.
Ami a konkrét esetet illeti: no, abban a felpereseket mint konkrét személyeket lehet utálni, de úgy kompletten egy népet vagy egy vallást utálni elég nagy és veszélyes butaság.

tewton 2010.02.12. 18:34:12

@Molnargoreny: teljesen egyetértek, sok-sok kommenttel feljebb én is valami hasonlót okoskodtam ki.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 21:46:46

@tevevanegypupu:
nézze, a vallástalan zsidók halmaza nagyobb, mint a vallásosoké. azt meg tán nem kell magyaráznom, hogy a gonosz elhagyása sokkal nagyobb traumával jár, mint istené. isten szereti a megtagadóit is. a sátán gyűlöli az őt megtagadót. a sátán megtagadása azonali torzulásokkal jár. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 21:48:34

@tölgy:
ehh, fenét. ritkán írok ennyire igazat. merje végig gondolni! :)

tevevanegypupu 2010.02.12. 22:06:55

@Grift:
Kivancsi vagyok mi lesz ebbol. Lehet, hogy semmi. Mindenesetre jol felkavartak megint az allovizet ezzel az otlettel. Lehet, hogy tenyleg az ordog sugallta.(:

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 22:13:39

@tevevanegypupu:
ebből semmi. ezen nevetünk, kicsit antiszemitásoskodunk, mosolyogva, megengedő-elnézően. mármint mink. de hatalmas indulatok érlelődnek, és megint oda csapnak le ahova, akikre szoktak.

tevevanegypupu 2010.02.12. 22:21:48

@Grift:
A lenyeg, hogy van esernyonk, minket semmifele veszedelem - se barnaeso, sem tojaszapor - nem fog erni.
En meg szokas szerint majd elmegyek aprilis 11-en a fasiszta patasordogre szavazni.(:

tewton 2010.02.13. 02:51:25

@tevevanegypupu: nyöhehe,
"Én nem állítom, hogy elállítom az esőt,
De az ernyőt föléd nyitom"
www.youtube.com/watch?v=uItZsMMDPg4
ez a barna esőre is vonatkozott?

Sturm und durung 2010.02.13. 09:08:11

Mazsihisz szerint „Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen”
- www.mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html

tevevanegypupu 2010.02.13. 09:22:40

@tewton:
Ez csak termeszetes, hat onnet jott az otlet. Ennyi es ilyen demokratak lattan az ember rogton esernyoert kialt.

majomkutya 2010.02.13. 10:57:24

"...örülhetnek meg a szélsőségesek."
A végére csak sikerült leírnod!
Ügyes vagy!

family guy 2010.02.13. 15:12:47

A zsidók több évig kutattak a per elindítása előtt, de a sok kutatásba csak épp egy dolog nem fért bele, meghatározni, hogy a MÁV-nak mennyi szabad pénzeszköze van. Így bizony a zsidók elkövették azt az alapvető hibát, hogy többet akarnak markolni, mnint amennyi összesen van amennyit valaha is kaphatnak(!), röhejessé silányítva holokauszt bizniszelésüket.

Sturm und durung 2010.02.13. 17:51:28

@family guy:

Nagy tévedésben vagy!

És bizniszelni itt a rendszerváltás után elég sokat bizniszeltek a KÁRPÓTLÁSI jegyekkel, csakhogy azok a 45 utáni elkobzásokra és politikai fogylokra vonatkoztak, és érintetlenül hagyták a 45 előtti zsidótörvények miatti elkobzásokat, és érintetlenül hagyták (nem jártak el) a túlélők, illetve megölt rokonainak kártérítését..

Ez van. Már rég meg kellett volna ezt oldani, hisz lassan már tényleg mindenki meghal, aki érintett.
És a párizsi békeszerződés erre kötelezte magyarországot annak aláírásakor, csakhogy nem történt semmi az ezredfordulóig, akkor meg nevetséges töredékét adták azoknak, mint amit a 45 utáni politikai foglyok illetve hozzátartozóik kaptak.

kackia 2010.02.13. 22:24:13

@Grift: "isten szereti a megtagadóit is. a sátán gyűlöli az őt megtagadót. a sátán megtagadása azonnali torzulásokkal jár. :)"

Akkor én aki nem hiszek a sátánban torz lennék? Nem.
Sokkal könnyebb a sátán hitének fenntartása nélkül az élet és ha nem táplálnánk hitünkkel a sátánt akkor talán nem is lenne. Mindenki aki hisz a sátánban bátran tagadja meg őt.
"Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A személy ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett."

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.02.14. 01:36:12

Szuper ez a poszt, nem csodálom, hogy ez hozza a legtöbb kommentet. Sokat tanultam belőle, köszönet a szerzőnek!

tevevanegypupu 2010.02.14. 16:27:36

"És a párizsi békeszerződés erre kötelezte magyarországot annak aláírásakor, csakhogy nem történt semmi az ezredfordulóig, akkor meg nevetséges töredékét adták azoknak, mint amit a 45 utáni politikai foglyok illetve hozzátartozóik kaptak"

Hat akkor adjak oda ami jar vagy amit megiteltek, es legyen ennek a hoci-nesze dolognak vege, menjunk elore.

kackia 2010.02.14. 17:34:57

@tevevanegypupu: Hallja már a jutalékból lepottyanó csilingelő aranyakat talán?

family guy 2010.02.14. 19:10:45

@Sturm und durung: "Ez van. Már rég meg kellett volna ezt oldani, hisz lassan már tényleg mindenki meghal, aki érintett."

Majd te megoldod a saját pénzedből, de magyarok egy fillért sem fognak fizetni a kapzsi zsidóknak. Mégpedig azért mert momentán nincs nekünk, se a MÁV-nak se Magyarországnak ennyi pénzünk amennyit a zsidók követelnek, de még a töredékét sem tudnánk nettó transzferként kifizetni anélkül hogy ne lenne teljes államcsőd.

Gondolkozz mielőtt beszélsz...

Ami nincs abból nem lehet adni. Még egy méltóságos zsidónak sem.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.14. 20:46:14

Érdekes következményei lehetnek még ennek a mohó kis akciónak. A mazsihisz "elhatárolódásának" ugye az a fő indoklása, hogy jelenleg is zajlik egy sokkal fontosabb zsidókárpótlás ennek a fasiszta nemzetnek a kormánya részéről és az sokkal erkölcsösebb, mert a mazsihiszti osztja el. Talán át is villant a mazsihisztisek agyán, hogy ez a MÁV-os dolog akár veszélyeztetheti is az ő kis bejáratott fejőstehenüket.
Ne cáfoljunk rá aggodalmukra, indítsunk össznépi mozgalmat" "Egy büdös vasnyi kárpótlást se többet a zsidóknak!" néven.

kackia 2010.02.14. 22:43:04

@tevevanegypupu: A családunk több dinasztiára visszamenően a győri vagon és gépgyárban dolgozott.:)

kackia 2010.02.14. 22:43:43

jelenleg munkanélküli.

tevevanegypupu 2010.02.15. 00:39:20

@kackia:
Aha, akkor Horvath Ede is szinte csaladtagnak szamitott.(:

kackia 2010.02.15. 10:53:06

A nagypapám mellett szabadult fel mint vasesztergályos,édesapám viszont többször összeveszett vele az embertelen teljesítmény normák beállítása miatt, túl ügybuzgónak bizonyult,de hát Ede ízig vérig bizonyítani akaró sztahanovista volt.Aztán a 60 as években már nem járt össze a család, nagyon elfoglalt lett.Apám mindig sajnálattal mondta, Ede bácsi feláldozta magát a rába oltárán.:))

tevevanegypupu 2010.02.15. 13:15:46

@kackia:
Ketten voltak akkoriban sztahanovistak, a masik nevere nem emlekszem, de a mi csaladunkbol is ismertek Edet. Nekem meg vezerigazgatokent is volt szerencsem hozza, eleg szepen tamogatta a gyari munkasok kozmuvelodeset. Jo konyvtar volt es sok eloadas. Hogy aztan a munkasok mit szoltak mikor delutan kettokor meg be kellett ulniuk hallgatni egy eloadast mondjuk Mongolia foldrajzarol, az mas tortenet.(:

kackia 2010.02.15. 15:48:51

@tevevanegypupu:Természetesen ketten voltak az egyik adogatta, a másiknak meg égett a keze alatt a munka. Érdekes, hoyg ezekben az években a Názáreti Jézus életéről nem tartottak előadást.:)

tevevanegypupu 2010.02.15. 18:38:33

@kackia:
Arra akkor Gyor-Sopron megye esztergalyosai es lakatosai kozott nem volt igeny. Viszont erdekes modon BAZ megyeben a gorogkatolikus vasmunkasok mar abban az idoben is vallasosak voltak es jartak is templomba.

kackia 2010.02.15. 23:32:18

@tevevanegypupu:
Zsinagógába is jártak jártak esztergályosok?:)

tevevanegypupu 2010.02.15. 23:38:22

@kackia:
Hat nem hinnem, hogy olyan sok esztergalyos akadt volna zsidok kozott.
Es oszinten szolva fogalmunk sem volt, hogy ki a zsido es ki nem. Egyaltalan nem volt jelentosege a kerdesnek.

kackia 2010.02.16. 00:03:48

Ezzel én is így voltam sokáig, nekem se volt fontos, nem is törődtem a kérdéssel,viszont 83 körül, amikor emigránsként egy nyugat európai magyar étteremben dolgoztam, volt pár szakács kollégám kik állandóan zsidóztak,hol a magyar főnök nem volt magyar, csak magyarul beszélő zs. hol egy-egy betévedt vendégre mondták, hogy bibsi vagy, hogy goj, szóval ez volt az állandó téma, így elkezdtem én is szelektálva figyelni.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.16. 09:39:16

@kackia:

De ha nem lett volna az éttermi élmény, most a MÁV-per kapcsán figyelnél fel a kérdésre... .-)
süti beállítások módosítása