MÁV menni Csikágó?
2010. február 11. írta: AgentUngur

MÁV menni Csikágó?

  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen cselekedettel, mint a MÁV elleni per kiagyalói, valószínűleg senki.

  Egy bizonyos pártnál már nyitják a pezsgőket, és teljes joggal. Ha nem csak egy hoax az egész, és ebből valóban lehet valami, a következmények lesújtóak.

  Nem kezdek itt el most történészkedni, valóban felelős-e a MÁV bármiért, nem a korszakom. Azt sem kívánom feszegetni, hogy nem csak élelmes ügyvédek rángatták-e bele a minden részvétet megérdemlő túlélőket ebbe a tragédiába. Még csak azt a kérdést sem rágom át jó hosszan, hogy van-e a történelemnek olyan bűne, amiért több kártérítést kaptak-e az áldozatok, erkölcsit és anyagit, mint a holokauszt esetében.

  Egyetlen kérdés van itt, amit érdemes vizsgálni: van-e az egésznek bármiféle értelme és milyen következményekkel járhat ez a cirkusz?

  Az első eset az, hogy a felperesek elvesztik a pert. Nos, az eredmény csak annyi lesz, hogy éveken át ingerelték a magyar társadalmat teljesen feleslegesen, szépen megnehezítve a magyar zsidóság helyzetét, és remek választási szlogent adva bizonyos magyar politikai erők kezébe. Szerintem már ma, 2010. február 11-én is rosszabb zsidónak lenni Magyarországon, mint tegnap volt, de ha ez az egész tényleg komoly, akkor ez még csak a kezdet.

  A második eset az, hogy a felperesek megnyerik a pert, minden fokon és feljebbviteli bíróságon. Jó, pontosabban nem jó, de lássuk, mi történhet? Az biztos, hogy a MÁV, és végső soron a magyar állam nem fog fizetni. Nem csak azért, mert államvasutunk és államunk a csőd szélén tántorog, hanem ezért is, mert össznépi felháborodás söpörné el azt a kormányzatot, amelyik fizet. Itt nem két fillérről, hanem 1,24 milliárd dollárról van szó, a jelenlegi árfolyamon 245 milliárd forintról. A mai magyar népesség túlnyomó többsége 1944 után született, és teljes joggal úgy látná, hogy valakik le akarják nyúlni valami olyasmiért, amihez semmi köze sincs, egy olyan vállalaton keresztül, amihez megint csak annyi köze, hogy néha felszáll a vonatra. Tökmindegy, hogy 1944 a történelmünk része, az állam és így a MÁV is pedig mi vagyunk, a magyar társadalom így érzi és kész.

  Tehát a MÁV nem fizet, a Magyar Köztársaság nem fizet, mi történik ez esetben? Az amerikai bíróság esetleges határozata egy dolog. Nem vagyok jogász, de mit tehet egy amerikai bíróság az EU-tag Magyarország egy állami vállalatával? Befagyasztják a MÁV hatalmas amerikai vagyonát? Megtiltják, hogy amerikai cégek befektessenek a MÁV-ba, vagy hogy üzleteljenek vele? Ugyan már. A MÁV nem egy svájci bank.

  Kérdés persze: mi lenne a véleménye a washingtoni kormányzatnak? Megpróbálják majd hátracsavarni Budapest karját, mint Svájccal tették? Pontosan tudják, hogy Magyarországnak nincs pénze, és azt is, hogy bármiféle nyílt állásfoglalással azokat az erőket segítenék, akik gyűlölik kis hazánkban az Egyesült Államokat.

  Végső soron azonban ez is mindegy. Tehet bármit az amerikai bíróság, vagy akár az Egyesült Államok, a MÁV és Magyarország nem fog fizetni sem 1,24 milliárd dollárt, se annak egy kis töredékét, elsősorban azért, mert politikailag lehetetlen. Még akkor se látnak egy centet se a felperesek, ha az egész hercehurca végső soron többe kerül majd a magyar adófizetőknek 245 milliárd forintnál. Amire azért csekély az esély.

  Hogy kinek jó ez a történet? Senkinek, pontosabban majdnem senkinek. Megromolhat rajta a magyar-amerikai és magyar-izraeli viszony, az antiszemitizmus csúcsokat dönthet, a túlélők pedig feltépik sebeiket a semmiért. Csak az ügyvédek örülhetnek meg a szélsőségesek. Jönnek majd a százalékok áprilisban, a sokszázdolláros óradíjakat meg évekig lehet majd elszámolni elegáns ügyvédi irodákban. Gratula és megint gratula az értelmi szerzőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr211748910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pótjegy 2010.02.15. 14:35:00

Ugyan mottóm szerint "Ami nem vidám, az nevetséges!", de a ma reggeli hírtől már én sem tudok röhögni, annyira abszurd.  Nem is beszélve arról, hogy a néhai áldozatok mit szólnának ahhoz, hogy mire használják föl méltatlan pénzimádó ut...

Trackback: Per a fegyvergyártók ellen 2010.02.11. 19:11:35

Keresem azon emberek hozzátartozóit, akiknek valamelyik családtagja életét vesztette az első és a második világháborúban. Szeretném, ha felvennék velem a kapcsolatot, hogy pereket indíthassunk azon gyárak ellen, amelyek bármilyen módon bűnrészesek a ha...

Trackback: MÁV: Mindent megtettünk 2010.02.11. 13:20:24

Érthetetetlennek minősítette a MÁV-Start Zrt. vezetősége az illinois-i északi kerületi bíróság felé benyújtott keresetet a MÁV felelősségéről a magyarországi holokausztban. A cég álláspontja szerint a jogelőd államvasút a szokásos minőségű szolgáltat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 10:47:37

@Alfőmérnök:

Mert tisztességes ember nem zsidó.
Ha oda született,feleszmélve otthagyta ezt a gyűlölködő identitást. Ennyi.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 10:53:32

@greybull:

A Nagy-Magyarország matricán szereplő Horvátország csak egy része a mai Horvátországnak, Szlavónia pl. a Magyar Királyság része volt ott "jogos" a piros-fehér-zöld (a történelmi címerünk színei)

Birodalmi szimbólumnak nem rossz a teljesen p-f-z matrica, a kockás résszel még a horvátok azt hinnék, hogy valami egyenrangú társország voltak, pedig csak ALÁVETETT tartomány, bár némi történelmi különállással, ebben különbözve a szlovákoktól, de jogállást tekintve nem sokban.

Kár, hogy közben az egész Magyar Királyság az Osztrák Császárság ténylegesen alávetett helyzetben lévő, "társországa" és nem egy valóban független entitás volt.

Matricának szép, de mesebeli.

(Helyi szinten lehet létjogosultsága a helyi szimbólumoknak)

Nekem ez szimpibb:

"Jobbról előzzük a trianonozókat, nekünk nem három tenger mosta Nagy-Magyarország kell, hanem hegyekben gazdag birodalom, egy rakás menő síző, penge hokis és szuper síugró. Drukkoljunk együtt a Monarchiának, a miénk lesz a legnagyobb és legerősebb csapat!"

sportgeza.hu/2010/vancouver/monarchia/blog/tempo_monarchia/

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 10:53:43

@Jobb híján MDF-es: helye, ha maga is elfogadja, akkor együtt perel velünk a kommunisták és a Szovjetunió utódai ellen, akik szolgaságot és szegnyséet hoztak?
Szerintem, amit ott nyerünk, abból kacagva kifizetjük a csikágói fiúkat.

greybull 2010.02.12. 10:54:23

@ArmaGeddon Bácsi: lehet, de Antall helyretette, különben Jellasich szobrát északkelet (Budapest) felől elfordították Belgrád felé ha jól tudom.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 10:54:40

@greybull: http://api.ning.com/files/*R9sbuG6viemV3aYIPXPAtGZnO0suQE5NTfSTsYMbnI_/MAGYAR1.JPG

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 10:56:57

@ArmaGeddon Bácsi:

Egy zsidó foglalkozhat a zsidó ünnepek megtartásával, a kóser étkezéssel, a szombattal, a micve-kkel, elég sok idő és energia elmehet ezekre.
Nem hiszem, hogy alapértelmezett ezekhez a gyűlőlködés, sőt!

greybull 2010.02.12. 10:57:35

@ArmaGeddon Bácsi: egyetértek. És nem értem, hogy aki abba a vallási-kulturális körbe születik, meismeri, és utána sűrű hányások között miért nem hagyja ott. Az egész Ótestamentum (zsidó biblia) semmi másról nem szól, mint permanens népirtásról. Elátkozott vallás.

greybull 2010.02.12. 11:04:00

@greybull: ja még annyit: az Úr folyton emlékezteti, korholja, b....tatja, időnként rendet vágva köztük a zsidókat azért, mert folyton lesz...ják az Úr előírásait, törvényeit. Az már csak egy nagy kérdés, hogy az Úr, aki ugye teremtette a világot, azaz MINDENT, mi a f...ért teremtett olyan állatokat növényeket, amelyek fogyasztását aztán a kóser ételek meghatározásakor majd frankón megtiltja a kiválasztott népnek? Az tuti, hogy az Ótestamentum Úr-a köszönő viszonyban sincs az Újtestamentum Úr-ával. Abszolút nem értek egyet a Vatikán azon opportunista álláspontjával, hogy a zsidók a keresztények idősebb testvérei. Nekem ugyan nem!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 11:06:08

@greybull:

Nem ismered a zsidó vallást, akik ott hagyták a zsidó vallást Pl. komcsik, mert nem bírták a kötöttségeket, azok szerintem szarabbul jártak.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 11:07:31

@Loxon:

Szerémség, Szlavónia sakktáblázva?!

H A Z A Á R U L Á S!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 11:10:09

@greybull:

"a zsidók a keresztények idősebb testvérei."

Tényleg nincs így, ők a fiatalabb unokatestvéreink! :-)

A mai zsidóságnak és a kereszténységnek egy közös ősvallása volt, abból fejlődött ki a mai zsidóság is.

Tehetetlen Dodó 2010.02.12. 11:14:15

@greybull: @Jobb híján MDF-es: Az idősebb testvér mindenre jogot formálhat, nem igaz?

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.12. 11:23:50

@Sturm und durung: Pofád neked van, az én hazám mindezektől még mindig nem népirtó. A tiéd viszont az, nem értem miért itt élsz.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 11:26:14

@Elpet: egyetértek - szerintem is elégtelen (és undormány is, mert nem mulasztotta el a szokásos kollektív bűnösséges klisét elsütni és a magyar államon/polgárain egyet rúgni) a Feldmájer-féle duma.

Azt azonban vegyük észre, hogy Feldmájertől - aki pár éve még ilyen nyilatkozatot se tett volna semmi esetre sem - még ez is haladásnak számít. Legalább odáig eljutottunk, hogy annyit elismer, hogy a kereset erkölcstelen. Ez azért több, mint a hallgatás vagy a helyeslés.

Feldmájer ugyanis a kereset erkölcstelenségének elismerésével (hallgatólag) el kellett ismerje a holocaust-ipar létezését és megbeszélhetőségét is. Merthogy ugyebár, ha én leírtam a "holocaust-ipar" szót, akkor azonmód jött az antiszemita jelző többektől.

Hogy a Feldmájer-féle kínkeserves és egy lépést előre, kettőt hátra stílusú nyilatkozat semmit nem használ a zsidóknak, csak olajat önt a tűzre, az tény - itt is látszik. És igen, a magyar zsidó szervezeteknek itt és most kéne nagyon egyértelműen és nagyon határozottan beinteni a kilencvenöt idióta és jellemtelen felperes felé.

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.12. 11:36:16

@start4: Nem tudom, hogy ezt a provokációt ki csinálta. Tőlem csinálhatta a MOSZAD, a KGB, vagy reálisabban az MSZP vagy a szadesz, a jobbikot nem hiszem, nem tudom. Érdeke viszont a ballib oldalnak van az ügyben.
De: a hátralévő 60 napban a ballib oldal és támogatóik mindent elkövetnek, hogy a FIDESZ-nek ne legyen meg egyedül a többsége a Parlamentben. A provóval megtámogatják jobbról a jobbikot, balról meg a Bokrossal az MDF-et. Az MDF szerepét korábban a Centrum töltötte be (érdekes, hogy mindig pénzügyest tesznek oda, Bokros-Kupa, a "szak(r)értelem" -most már bukott- mitoszát éreztetve). Még korábban pedig jobbról Torgyánék.
A képlet szerintem egyértelmű.
Abban szerintem igazad van, hogy két jobboldali pártnak nem kell ahhoz koaliciót kötnie, hogy egyetértés esetén hasonlóan szavazzon.De akkora ordításba, fasisztázásba kezdenek a csahosok, hogy öröm lesz nézni.
Más: nem akármilyenek a felperesek ebben az ügyben. Poltikai hasznot akarnak csinálni a ballib oldalnak. Még a leghülyébb is tudja közülük, hogy antiszemita hullámot korbácsolnak Mo-n. Teljesen erkölcstelen, hogy a magyar zsidóságot teszik ki az antiszemita hullámnak,politikai aládolgozás érdekében. Szóval szerintem nem akármilyen emberek a felperesek. Az még szebb, ha a budapesti zsidóság mocsokabbik része alájuk dolgozik.

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.12. 11:39:08

@Molnargoreny: "És igen, a magyar zsidó szervezeteknek itt és most kéne nagyon egyértelműen és nagyon határozottan beinteni a kilencvenöt idióta és jellemtelen felperes felé."
Teljesen igazad van. Kérdés, hogy akad-e ott nem megfélelmített ember, vagy szervezet.

Tehetetlen Dodó 2010.02.12. 11:53:15

Bayer már megint fasiszta!
Lesz rettegés, hörgés és háborgás a ballib médiában:
www.magyarhirlap.hu/belfold/vonatrablas.html

tevevanegypupu 2010.02.12. 12:08:13

Ket szemely lenne igazan hivatott az elhatarolodasra, - Schweitzer Jozsef es Koves Slomo - es ahogy megismertuk oket, valoszinuleg meg is tennek, de ez tulsagosan nagy felhaborodast valthatna ki..Egyebkent a vallasos zsidok, akik gyakoroljak is a zsido vallast, nem nagyon foglalkoznak karteritesi ugyekkel, veluk a megbekeles mar megtortent.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 12:14:44

@Tehetetlen Dodó:

Paranoid. Akár ápr. 11-én is kijöhetett volna a hír, ha már időzítés, meg összeesküvés.

Amúgy már cáfolták, ápr. 11-re el is lesz felejtve.

index.hu/belfold/2010/02/12/humbug_a_mav-ellen_inditott_holokauszt-per/

kackia 2010.02.12. 12:15:53

@Bell & Sebastian: Csak semmi középút, tudja a langyosakkal mit tesz az ÚR.
Legyen hideg vagy meleg.Persze ne az én kedvemért.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 12:17:49

@Jobb híján MDF-es: a pert nem cáfolják, csak az igény jogosságát.

kackia 2010.02.12. 12:19:11

@tevevanegypupu: Ez szép beszéd volt, én már meg is szerettem őket.

kackia 2010.02.12. 12:22:30

@Jobb híján MDF-es: A mai zsidóságnak és a kereszténységnek egy közös ősvallása volt, abból fejlődött ki a mai zsidóság is."

És az egy sámánista, táltos hit volt állítólag.:)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 12:22:42

@Jobb híján MDF-es: Miről beszél, ember?

Igaz is, egyébként Maga most Dáviddal vagy a „lázadó” Lévaival tart? Hamarosan pontosítania kell a nick-ét.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 12:25:03

@Loxon:

Ja, túl heves lett szeintem is a MDF-SZDSZ összeborulás, bár az Új SZDSZ nem a Kóka-Kuncze-Ungár-féle brancs.

tevevanegypupu 2010.02.12. 12:39:40

@kackia:
Na ebben biztos voltam. Egyebkent az index mar megirta mi a valos helyzet, szoval legalabbis remeny lehet arra, hogy a pert - valoban hozzaerto jogaszok es torteneszek szerint - elvesztik. Vagy legalabbis jo ideig elhuzodik majd, mert valoszinuleg egykonnyen nem adjak fel. Ez az en velemenyem, nem tudomanyos, viszont tapasztalatokra alapozott.Egyelore nincs beke az akacfak alatt.

kackia 2010.02.12. 12:50:07

@tevevanegypupu: Pedig annyira jó lenne, ha béke lenne közöttünk és járhatnánk egymás ünnepeire.:)

kackia 2010.02.12. 12:50:46

Együtt imádkozna zsidó és magyar.

tevevanegypupu 2010.02.12. 12:58:07

@kackia:
"Együtt imádkozna zsidó és magyar."

Van ilyen is neha-neha. De valoszinuleg olyan nagy megbekeles soha nem lesz.
Mindig lesz vadlo es vadlott, csak idonkent felcserelodik a szereposztas.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 13:03:03

@tevevanegypupu:

Vagy amíg ki nem halnak mindkét résztől akik ilyenre gerjednek.

tevevanegypupu 2010.02.12. 13:10:03

@Jobb híján MDF-es:
Na persze kihalnak majd. De ugy tunik a problema onmagat gerjeszti minden generacioban.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 13:15:21

@Jobb híján MDF-es: @tevevanegypupu: A „valós helyzet” sohasem az, amit utólag hoznak ki az egészből (és lényeges, hogy kihoznak). A valós helyzet az, hogy ezt a pert mint hírt már bedobták, ez a sokk már megtörtént, most jön a hatásain való hullámlovaglás.

Pontosan ez a manipuláció, a tömegek mentális terelgetésének lényege.

kackia 2010.02.12. 13:16:01

@tevevanegypupu: Én már többször tartottam ökumenikus misét,együtt imádkoztam zsidó csajokkal,az oltárom előtt térdeltek és áhítatosan mormogtak valami érthetetlent, szerintem nyelveken beszéltek.
Erre gondoltál te is?:)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.12. 13:20:13

@kackia:

"ökumenikus misét"

Látom képben vagy! :-)

ökumenikus mise nincs, mert a mise csak római katolikus, még a görög katolikusoknál is szent liturgia van, nem mise.
Az ökumenikus megmozdulás elvileg meg csak azokra vonatkozik akik hisznek a Szentháromságban, de Jézust tuti Megváltónak vallják.

A zsidókkal, muszlimokkal vallások közötti párbeszéd van, keresztény részről, de ez más.

kackia 2010.02.12. 13:25:35

@Jobb híján MDF-es: Ez igaz, akkor maradnék a párbeszédnél az jobban is hangzik, ahhoz úgyis kell a mikrofon.:)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 14:09:05

@bundás kenyér:

Ennél lejjebb ugye azért nem fogunk menni, ugye?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 14:10:35

@kackia:

Na! Jobbik előretolt hadosztály?? Zsidózgatunk, zsidózgatunk?

Tán nem kéne...

tevevanegypupu 2010.02.12. 14:13:12

@Loxon:
Lehetseges, hogy jo kis szavazas elotti hirignek szantak, esetlegesen valoban a Jobbik megerositeseert..Igy is lehetne magyarazni, de az nem lenne jo az otthon elo zsidoknak, ha valoban annyira megerosodne egy olyan part, ami szova teszi es napirenden tartja a karvalytoke megerosodeset.
Es abban sem remenykedhetnek, hogy most majd elul a harag, es nyugodtan tudomasul vesszuk, ha par ev mulva azt az osszeget valami barom birosag meg is iteli nekik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 14:19:42

@tevevanegypupu: Én egyáltalán nem a Jobbik megerősödésére gondoltam. A bedobott hírrel való manipuláció
„amerikai” érdek kell legyen. A Jobbik egyelőre inkább „orosz” leányvállalatnak tűnik.

Bell & Sebastian 2010.02.12. 14:37:03

@kackia:

Jó meglátás.

@Loxon:

De ez még jobb! Para oxon.

tevevanegypupu 2010.02.12. 14:41:49

@Loxon:
Ebben az esetben viszont nem ertem..rossz diplomata lettem volna, keptelen vagyok konspiralni.Ugyan mi oka lenne Amerikanak manipulalni, mikor egyszeruen el is rendelhet barmit (legalabbis a mostani kormanynak)? Es most meg k vannak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 14:49:09

@politicus:

még van ilyen reflex mint a magáé, egy a totális, és mindent átszövő, gátlastalan zsidó pofátlanság posztja alatt? csodálkozik talmudista reflexxel, hogy " zsidózgatunk, zsidógatunk?"
szokja, ez a régi-új stílus. tudom már elhitték, hogy ennek vége, vállukkra emelték bitterbrúnót, a fazekunkba tuszkolták fűszeres esztert, és azt hitték, győztetek. nem, barátom, nem. sőt, mondhatom, hogy egy lófaszt.
szóval szokja. újból szalonképes a zsidózás. bizony!

kackia 2010.02.12. 14:49:22

@bundás kenyér:
"De mi is perelhetnénk őket,hiszen nem vettek jegyet,és a büntetés meg a kamatai lehet még ők fizetnének..."

Hajrá bundás kenyér. :))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.12. 14:49:54

@tevevanegypupu: Elfelejti, hogy a tömegmanipuláció világa többszereplős műfaj. A közönség pedig gyanakvó ugyan, de ha elosztják a szerepeket, akkor könnyedén lekötik a figyelmüket.

kackia 2010.02.12. 14:52:12

@Grift: :):):) De bundás kenyér se rossz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 14:53:23

@tevevanegypupu:

teve, kérem fogadja mán el, hogy a vallástlan zsidók pofátlansága nem a semmiből keletkezett. annak talmudista-bestiális gyökerei vannak.
gondoljon például, a jó slomo berkowitz bácsira, ha a jóságos vallásosok álomképe tolul az elméjébe! vagy egy kóser vágóhídra, vagy a rabbinátus áldásaival elátott gyerekgyilkos bombákra.:)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:03:08

@Grift: lásd pl. zsidótól kamatot szedni tilos (megszegik), gojtól kötelező minél több kamatot szedni(betartják) Zsidót ölni halálos bűn, vétek az emberi és égi törvények ellen. Gojt ölni bűn, vétek az isteni törvények ellen, ezért Isten bünteti, a zsidók nem. Közvetett úton goj halálát okozni jámbor cselekedet...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 15:12:38

@politicus: lehet, hogy a lényeget nem érted?
Az a bizonyos "de nem vettek jegyet, fizessék ki utólag"-ellenkövetelés ugyanis semmivel nincs lejjebb, mint az alapper.
Ha valaki ezt önállóan jelenti ki, az persze hogy nagyon lent van. De már megbocsáss, ha egyszer 95 pénzéhes csirkefogó egy ilyen abszurd és gusztustalan követeléssel lép fel, ezzel szemben helyénvaló az abszurd és gusztustalan ellenkövetelés. Sőt - ez az egyetlen normális perbeli védekezés. Ugyanis ha elkezdik a történelmet boncolgatni, hogy a MÁV hozhatott-e önálló döntést, stb., akkor óhatatlanul úgy látszik, hogy ELFOGADJÁK a per morális alapját, és tárgyszerűnek ismerik el azt a keresetet, ami abszolút képtelenség.

Márpedig ez hatalmas taktikai hiba lenne: onnantól ugyanis egykapura megy a játék. Az egyetlen helyes stratégia kérni a jegyet a felperesektől, és ha nem tudják bemutatni, vitatni kell egyrészt a vasúti szállítást, másrészt a fizetés tényét (például Radnótit is gyalog hajtották el a sírjáig, az ő nevében nem lehetne a MÁV-ot perelni).

Ne vonatkoztassunk el az alapkövetelés abszurditásától, kérem, amikor az arra adott reakciókat nézzük.

tevevanegypupu 2010.02.12. 15:13:56

@Loxon: @Grift:

Mindenesetre azt elfelejtettek ezek az osszeeskuvok, hogy hatvan ev mar elmult, a kozonseg elfaradt, kevesbe fel
itelkezni, es elege volt a vezeklesbol is. Lassan egyensulyba kerulhetnenk vegre. Azt a bizonyos ket pofont ki lehetne am osztani masnak is, nemcsak a gardanak.(:

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 15:18:36

@Grift:

"totális, és mindent átszövő, gátlastalan zsidó pofátlanság"
"talmudista reflex"
"bitterbrúnó"

Hmm... ízlelgetém, ízlelgetém e fennkölt szavakat, de valahogy mindig erős okádási ingert érzek tőlük, ha megbocsát...

Olyan értelmesek és igazak is mint a sok félhomár kurucrajongó megjegyzései "az Izrael megveszi Magyarországot" topic kapcsán.

Barátod meg himbilimbid a lábad között, az.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:19:11

@tevevanegypupu:
bizony-bizony elkéne mán néhány hungarista pofon! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:20:34

@Molnargoreny:

így van a holotémát a zsidók tették abszurdá, onnantól szabad a gazda. röhögnünk kell rajtuk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.02.12. 15:20:36

@Molnargoreny:

"helyénvaló az abszurd és gusztustalan ellenkövetelés."

nem. nem az.

Amúgy én nem az eredeti követelés jogosságáról beszéltem. sőt.

tewton 2010.02.12. 15:21:51

de ki az a bitter brúnó?

és mi az, hogy félhomár kurucrajongó?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:24:44

@tewton:
semmik, ne is törődjön ezzel a rajklászló utcai homunkulusszal :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:27:55

@tewton:
azért megmondom: bitterbrúnó az újlipótvárosihollánutcaista-navratibibácsis demokratikus újkonzervek zajosan imádott egykori blogjának, a mesésen kedves nevű judapestnek az elkövetője. :)

tewton 2010.02.12. 15:29:34

@Grift: nekem egy szájból, 3 kommenten belül azért fura a "himbilimbi", a "félhomár", meg a morális állásfoglalás egy ilyen komor témában. Tudja, stilárisan mindenképp.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 15:30:59

@politicus: de bizony hogy az! Értsd már meg végre, hogy egy ilyen követeléssel szemben nem szabad semmilyen szinten elfogadó pozícióba helyezkedni. Mert aki megpróbál egy értelmetlen gonoszsággal szemben értelmesen érvelni, az voltaképpen csakis zt mondja, hogy az értelmetlen gonoszságnak is polgárjoga van.

Az értelmetlen gonoszsággal szemben ugyanazt kell felvonultatni, elrettentésképp. Még akkor is, ha különben nem lennénk gonoszok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 15:32:56

@tewton:
nézze, a zsidó vallás kökemény. onnan csak erős rúgással válhat le az ember, így könnyen túllendülhet. ezért is van köztük annyi zaklatottszívű félhülye, nemi identitászavaros. na, a homunkulusz is ilyen lehet. meg félhomár, vagy tán egészen az. :)

tewton 2010.02.12. 16:31:52

@tölgy: nem lehet, hogy Grift csak elhamarkodottan általánosít?

tevevanegypupu 2010.02.12. 16:53:59

@Grift:
De miert akarna a zsido vallasrol lemondani? Illetve a vallasrol talan igen, de zsidosagatol miert? Nem hinnem kulonben sem, hogy meg egy nagyobb rugassal is, de sikerulne elszabadulni.
Nagyon egyedul maradna. A kozosseg elitelne, mashol pedig nem biztos, hogy jol erezne magat. Neha kulonben is olyan erzese van az embernek, hogy nem is azonos vilagban elunk, annyira mas ertekiteletek lehetsegesek. Aztan hogy kinek van igaza, azt sem konnyu eldonteni, ha objektivek szeretnenk maradni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 16:57:43

@tewton: ezért pofázom egyfolytában azt, hogy erről itt, most és nagyon határozottan neves zsidó közéleti személyeknek, szervezeteknek kéne nyilatkozniuk. És nem úgy, hogy "na de a magyar állam az bűnös volt, meg a nép többsége is", hanem úgy, hogy ez a kilencvenöt dugja föl magának a keresetlevelét, aztán húzogassa addig, amíg az orrukon nem jön ki, és nem érzik meg így a dolog valóságos illatát.

Merthogy a 95 pénzsóvár állat elleni - abszolút jogos - gyűlöletnek mégse kéne visszavetülni azon magyar zsidókra, akik nemhogy nem tehetnek erről, de nem is tudnak róla. Weisz néni nem nyilatkozhat, meg se hallgatja senki, de hát ezért vannak zsidó érdekvédelmi szervezetek, hogy most is beszéljenek. Ne csak akkor, amikor az izraelita temetőben valaki lefúj festékkel egy sírt...

countrystudy 2010.02.12. 16:59:52

Nem a zsidókon kéne rugózni,szerintem. Nyilvánvaló,hogy kampánycéllal lett bedobva ez az ötlet.Sokkal érdekesebb kérdés,mit akarnak elérni vele. Lehet,hogy feldmajeréket fényezni,de az is lehet,hogy az össznépi felháborodást kiprovokálva akarják lefasisztázni a többséget.

vizesnyolcas 2010.02.12. 17:13:51

A felperesek egy kicsit elsiették a kereset benyújtását. Ha ugyanis várnak néhány évet, a követelésük a kamatokkal felnövelve már elérhetné a magyarországi összes ingatlanvagyon teljes értékét. Feltételezve még, hogy ügyes jogászok azt is bizonyítani tudják, hogy a MÁV tartozásáért a magyar államnak, a mögött pedig a magyar állampolgároknak kell jótállni, akkor kiderülne, hogy mindannyian a felperesek tulajdonában lakunk (beleértve az itt lakó zsidókat, meg a vészhelyzetben zsidókat bújtatók utódait is), és a tulajdonosok kívánságára kezdődhet a kilakoltatás az Antarktiszra vagy a Szaharába.
No, ez csak egy gondolatkísélet volt, annak megmutatására, mennyire igazságtalan lehet az, ha az emberiség elleni bűntettek elévülhetetlenségét (amivel egyetértek)
- az erkölcsi elítélhetőség mellett a pénzügyi követelések elévülhetetlenségére is kiterjesztjük;
- ha nem csak a személyes felelősségre, hanem olyan szervezetek felelősségének megállapítására is alkalmazzuk, amelyek elmarasztalása a kollektív felelősség elvének alkalmazása nélkül logikailag lehetetlen.
Ajánlom meggondolni a következő kérdéseket:
- Lehet igazságtalanságot másik igazságtalansággal orvosolni?
- Ha lehet, akkor hogyan kell a jóvátételnek szánt igazságtalanságot kiporciózni? Azaz van-e az igazságtalanságnak igazságos mértéke?
Ami a hozzászólásokban tapasztalt indulatokat illeti: Legyünk már egy kicsit okosabbak! Vegyük már észre, hogy a frontvonalak nem a zsidók és a nem-zsidók között húzódnak.
Ami a konkrét esetet illeti: no, abban a felpereseket mint konkrét személyeket lehet utálni, de úgy kompletten egy népet vagy egy vallást utálni elég nagy és veszélyes butaság.

tewton 2010.02.12. 18:34:12

@Molnargoreny: teljesen egyetértek, sok-sok kommenttel feljebb én is valami hasonlót okoskodtam ki.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 21:46:46

@tevevanegypupu:
nézze, a vallástalan zsidók halmaza nagyobb, mint a vallásosoké. azt meg tán nem kell magyaráznom, hogy a gonosz elhagyása sokkal nagyobb traumával jár, mint istené. isten szereti a megtagadóit is. a sátán gyűlöli az őt megtagadót. a sátán megtagadása azonali torzulásokkal jár. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 21:48:34

@tölgy:
ehh, fenét. ritkán írok ennyire igazat. merje végig gondolni! :)

tevevanegypupu 2010.02.12. 22:06:55

@Grift:
Kivancsi vagyok mi lesz ebbol. Lehet, hogy semmi. Mindenesetre jol felkavartak megint az allovizet ezzel az otlettel. Lehet, hogy tenyleg az ordog sugallta.(:

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.12. 22:13:39

@tevevanegypupu:
ebből semmi. ezen nevetünk, kicsit antiszemitásoskodunk, mosolyogva, megengedő-elnézően. mármint mink. de hatalmas indulatok érlelődnek, és megint oda csapnak le ahova, akikre szoktak.

tevevanegypupu 2010.02.12. 22:21:48

@Grift:
A lenyeg, hogy van esernyonk, minket semmifele veszedelem - se barnaeso, sem tojaszapor - nem fog erni.
En meg szokas szerint majd elmegyek aprilis 11-en a fasiszta patasordogre szavazni.(:

tewton 2010.02.13. 02:51:25

@tevevanegypupu: nyöhehe,
"Én nem állítom, hogy elállítom az esőt,
De az ernyőt föléd nyitom"
www.youtube.com/watch?v=uItZsMMDPg4
ez a barna esőre is vonatkozott?

Sturm und durung 2010.02.13. 09:08:11

Mazsihisz szerint „Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen”
- www.mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html

tevevanegypupu 2010.02.13. 09:22:40

@tewton:
Ez csak termeszetes, hat onnet jott az otlet. Ennyi es ilyen demokratak lattan az ember rogton esernyoert kialt.

majomkutya 2010.02.13. 10:57:24

"...örülhetnek meg a szélsőségesek."
A végére csak sikerült leírnod!
Ügyes vagy!

family guy 2010.02.13. 15:12:47

A zsidók több évig kutattak a per elindítása előtt, de a sok kutatásba csak épp egy dolog nem fért bele, meghatározni, hogy a MÁV-nak mennyi szabad pénzeszköze van. Így bizony a zsidók elkövették azt az alapvető hibát, hogy többet akarnak markolni, mnint amennyi összesen van amennyit valaha is kaphatnak(!), röhejessé silányítva holokauszt bizniszelésüket.

Sturm und durung 2010.02.13. 17:51:28

@family guy:

Nagy tévedésben vagy!

És bizniszelni itt a rendszerváltás után elég sokat bizniszeltek a KÁRPÓTLÁSI jegyekkel, csakhogy azok a 45 utáni elkobzásokra és politikai fogylokra vonatkoztak, és érintetlenül hagyták a 45 előtti zsidótörvények miatti elkobzásokat, és érintetlenül hagyták (nem jártak el) a túlélők, illetve megölt rokonainak kártérítését..

Ez van. Már rég meg kellett volna ezt oldani, hisz lassan már tényleg mindenki meghal, aki érintett.
És a párizsi békeszerződés erre kötelezte magyarországot annak aláírásakor, csakhogy nem történt semmi az ezredfordulóig, akkor meg nevetséges töredékét adták azoknak, mint amit a 45 utáni politikai foglyok illetve hozzátartozóik kaptak.

kackia 2010.02.13. 22:24:13

@Grift: "isten szereti a megtagadóit is. a sátán gyűlöli az őt megtagadót. a sátán megtagadása azonnali torzulásokkal jár. :)"

Akkor én aki nem hiszek a sátánban torz lennék? Nem.
Sokkal könnyebb a sátán hitének fenntartása nélkül az élet és ha nem táplálnánk hitünkkel a sátánt akkor talán nem is lenne. Mindenki aki hisz a sátánban bátran tagadja meg őt.
"Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A személy ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett."

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.02.14. 01:36:12

Szuper ez a poszt, nem csodálom, hogy ez hozza a legtöbb kommentet. Sokat tanultam belőle, köszönet a szerzőnek!

tevevanegypupu 2010.02.14. 16:27:36

"És a párizsi békeszerződés erre kötelezte magyarországot annak aláírásakor, csakhogy nem történt semmi az ezredfordulóig, akkor meg nevetséges töredékét adták azoknak, mint amit a 45 utáni politikai foglyok illetve hozzátartozóik kaptak"

Hat akkor adjak oda ami jar vagy amit megiteltek, es legyen ennek a hoci-nesze dolognak vege, menjunk elore.

kackia 2010.02.14. 17:34:57

@tevevanegypupu: Hallja már a jutalékból lepottyanó csilingelő aranyakat talán?

family guy 2010.02.14. 19:10:45

@Sturm und durung: "Ez van. Már rég meg kellett volna ezt oldani, hisz lassan már tényleg mindenki meghal, aki érintett."

Majd te megoldod a saját pénzedből, de magyarok egy fillért sem fognak fizetni a kapzsi zsidóknak. Mégpedig azért mert momentán nincs nekünk, se a MÁV-nak se Magyarországnak ennyi pénzünk amennyit a zsidók követelnek, de még a töredékét sem tudnánk nettó transzferként kifizetni anélkül hogy ne lenne teljes államcsőd.

Gondolkozz mielőtt beszélsz...

Ami nincs abból nem lehet adni. Még egy méltóságos zsidónak sem.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.14. 20:46:14

Érdekes következményei lehetnek még ennek a mohó kis akciónak. A mazsihisz "elhatárolódásának" ugye az a fő indoklása, hogy jelenleg is zajlik egy sokkal fontosabb zsidókárpótlás ennek a fasiszta nemzetnek a kormánya részéről és az sokkal erkölcsösebb, mert a mazsihiszti osztja el. Talán át is villant a mazsihisztisek agyán, hogy ez a MÁV-os dolog akár veszélyeztetheti is az ő kis bejáratott fejőstehenüket.
Ne cáfoljunk rá aggodalmukra, indítsunk össznépi mozgalmat" "Egy büdös vasnyi kárpótlást se többet a zsidóknak!" néven.

kackia 2010.02.14. 22:43:04

@tevevanegypupu: A családunk több dinasztiára visszamenően a győri vagon és gépgyárban dolgozott.:)

kackia 2010.02.14. 22:43:43

jelenleg munkanélküli.

tevevanegypupu 2010.02.15. 00:39:20

@kackia:
Aha, akkor Horvath Ede is szinte csaladtagnak szamitott.(:

kackia 2010.02.15. 10:53:06

A nagypapám mellett szabadult fel mint vasesztergályos,édesapám viszont többször összeveszett vele az embertelen teljesítmény normák beállítása miatt, túl ügybuzgónak bizonyult,de hát Ede ízig vérig bizonyítani akaró sztahanovista volt.Aztán a 60 as években már nem járt össze a család, nagyon elfoglalt lett.Apám mindig sajnálattal mondta, Ede bácsi feláldozta magát a rába oltárán.:))

tevevanegypupu 2010.02.15. 13:15:46

@kackia:
Ketten voltak akkoriban sztahanovistak, a masik nevere nem emlekszem, de a mi csaladunkbol is ismertek Edet. Nekem meg vezerigazgatokent is volt szerencsem hozza, eleg szepen tamogatta a gyari munkasok kozmuvelodeset. Jo konyvtar volt es sok eloadas. Hogy aztan a munkasok mit szoltak mikor delutan kettokor meg be kellett ulniuk hallgatni egy eloadast mondjuk Mongolia foldrajzarol, az mas tortenet.(:

kackia 2010.02.15. 15:48:51

@tevevanegypupu:Természetesen ketten voltak az egyik adogatta, a másiknak meg égett a keze alatt a munka. Érdekes, hoyg ezekben az években a Názáreti Jézus életéről nem tartottak előadást.:)

tevevanegypupu 2010.02.15. 18:38:33

@kackia:
Arra akkor Gyor-Sopron megye esztergalyosai es lakatosai kozott nem volt igeny. Viszont erdekes modon BAZ megyeben a gorogkatolikus vasmunkasok mar abban az idoben is vallasosak voltak es jartak is templomba.

kackia 2010.02.15. 23:32:18

@tevevanegypupu:
Zsinagógába is jártak jártak esztergályosok?:)

tevevanegypupu 2010.02.15. 23:38:22

@kackia:
Hat nem hinnem, hogy olyan sok esztergalyos akadt volna zsidok kozott.
Es oszinten szolva fogalmunk sem volt, hogy ki a zsido es ki nem. Egyaltalan nem volt jelentosege a kerdesnek.

kackia 2010.02.16. 00:03:48

Ezzel én is így voltam sokáig, nekem se volt fontos, nem is törődtem a kérdéssel,viszont 83 körül, amikor emigránsként egy nyugat európai magyar étteremben dolgoztam, volt pár szakács kollégám kik állandóan zsidóztak,hol a magyar főnök nem volt magyar, csak magyarul beszélő zs. hol egy-egy betévedt vendégre mondták, hogy bibsi vagy, hogy goj, szóval ez volt az állandó téma, így elkezdtem én is szelektálva figyelni.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.02.16. 09:39:16

@kackia:

De ha nem lett volna az éttermi élmény, most a MÁV-per kapcsán figyelnél fel a kérdésre... .-)
süti beállítások módosítása