Egy bátor ember
2009. december 07. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy bátor ember

  Sokat lehet vitatkozni Molnár Oszkár kijelentéseiről, de azt nem lehet elvitatni, hogy egy bátor emberről beszélünk. Az még csak hagyján, hogy az évtizedes politikai karriert befutó egykori tehersofőr egymaga száll szembe a világösszeesküvéssel, miközben felmondja a Pörzse Sándorral, Badiny-Jós Ferenccel és a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvével fémjelzett kulturális Bermuda-háromszög fő tételeit. Hiszen ezt különböző formában az ember rendre visszahallja a jobbszél különböző felületein, vagy éppen a nemzeti kocsmákban. Nem ettől bátor Molnár Oszkár.

  De az, hogy fideszes mamelukként a nyilvánosság előtt többször is szembeszáll a narancspárt vezetőivel, és nem veszi észre / nem hajlandó észrevenni a neki küldött szóbeli selyemzsinórt, azért nem mindennapi bátorságra vall, ugyebár. Kinek újdonság, hogy egy olyan pártról van szó, amely az elnök és legszűkebb környezete napi és hosszú távú iránymutatásai alapján működik, ezen vezetési elv minden előnyével és hátrányával együtt? Molnár Oszkár nemrég arról beszélt egy lakossági fórumon, hogy a Fidesz nem meri őt kirúgni, miközben a törvényhozó hatalom képviselőjeként forradalomra hívta híveit.

  Molnár Oszkár még a ma reggeli hírre - miszerint nem hívták Felcsútra (vagyis nem lesz képviselőjelölt) - sem tudta megállni, hogy ne rekontrázzon. Molnár úgy fogalmazott: „azzal már nem foglalkoznak, hogy a Fidesz szóvivője azt is elmondta, a december 14-i választmányi ülésen dől el, a párt jelöltként indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon”. Molnár úgy érzi, erre jogosítja fel a választókerületi elnöki megbizatása, a párt helyi szervezeteinek egyhangú döntése az ő indításáról, és az a mintegy tízezer aláírás, amellyel fideszes jelölése mellett álltak ki az edelényi és környékbeli emberek. „Nem tekintem vízválasztónak a felcsúti meghallgatásokat, tekintve, hogy tizenhat esztendeje vagyok a párt tagja, tizenkét éve vagyok a választók akaratából országgyűlési képviselő a Fidesz padsoraiban, közvetlen választás révén pedig a helyiek túlnyomó többségének az akaratából második ciklusomat töltöm Edelény polgármestereként, velük közösen vállalva a párt támogatásának - az elmúlt nyolc esztendőben leginkább jellemzően - az ódiumát” - jegyezte meg.

  Igen, jól olvasták, a lassan parkolóba álló exsofőr arról beszélt: hátrányt, bosszúságot, sőt, a szó eredeti jelentése szerint átkot jelentett számára, hogy ő, ez a karakán politikus a Fideszt támogatta. Nem ám fordítva! Talán arra utalt, hogy lehetett volna belőle szoci is? Mondom, bátor és kiváló ember Molnár Oszkár, örüljön Orbán Viktor, hogy tizenhat évig szóba állt vele Edelény erős embere!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr841580231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asz_tapasz (törölt) 2009.12.07. 14:07:31

Többször is vissza kellett az elejére hajtsak, nem akartam elhinni hogy ezt Gellért hányta össze.

2009.12.07. 14:10:59

itt nincs irónia címke? szeretem, ha katonázzák nekem az ételt. vagy akár meg is rágják =)

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 14:24:08

Lehet azért nem merik kipenderíteni a fityiszből, mert akkor elkottyantaná, hogy nem is önszorgalomból zsidózott, cigányozott, hanem a párt felső köréből, esetleg magától a fővezértől kapott utasítást arra, hogy elégítse ki azon fityiszhívek alantas ösztöneit, akik látnak fantáziát a zsidózás-cigányozásban.

A gyűjtőpártnak minden szavazat számít, aki fasisztoid szólamokra vágyik még az is megkaphatja tőlük a magáét, nehogy már a jobbik szomszédhoz kelljen menniük ilyen irányú igényeik kielégítése végett.

Ezért nem fél az Oszi.

bz249 2009.12.07. 14:25:47

@Tilikov: nem tunt fel, hogy eppen most nem inditjak? Ertsd kirakjak...

asz_tapasz (törölt) 2009.12.07. 14:25:59

@Tilikov: muhaha, és mi a helyzet az MSZP rasszitsa szavazóival? megvannak még?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.07. 14:31:22

@Tilikov: nyilván, tuti, hogy Orbánék kérték rá, hgy eszongya, aztán kiteszik pártból. Olvasgasd inkább a Narancsos Rémuralom blogot. amennyit a cigózással és zsidózással nyerne, annyit veszítene is a fityesz.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.07. 14:33:18

Nem lennék meglepve, ha a Dzsobbik lecsapna erre a nagyszerű képviselő/polgi jelöltre. Vagy holnaptól a Magyar Járda egyenruhájában látnánk viszont a kollégát.

Diocles 2009.12.07. 14:34:56

Sztem nem bátor, hanem balfék.

Ha belenyugodna, hogy nem lehet képviselő, hogy akár élete végéig polgi lehetne Edelényben, így meg azt kockáztatja, hogy a Fidesz dafke kizárja.

Mit ér el ezzel?
Árt a jobboldalnak és árt saját magának.
Ez nem bátorság, hanem a szokásos magyar "dögöljön meg akkor a szomszéd tehene is" - magyarosch politizálás.
Fog ő még orbánozni is, ha így folytatja, beáll Debreczeni Jóska mellé.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 14:35:34

@bz249: Lehet visszafele sült el az Oszi szerepeltetése és inkább nem próbálnak meg beelőzni rasszizmus téren, mert rájöttek, hogy a jobbik abban úgy is felüllicitálja őket. De az Oszit még nem rakták ki, várjuk ki a végét.

@fakk blog.hu in di essz: Fogalmam sincs mi a helyzet az MSZP rasszista szavazóival. Szerintem felszippantotta őket a rosszabbik, a kevésbé vérszomjas puhányokat pedig a gyűjtőpárt.

bz249 2009.12.07. 14:37:16

@Tilikov: Oszi egy huje, aki sokkal sulyosabbat csinalt, mint hogy rasszista kijelenteseket tett. Szembement a parttal. Ki fogjak rakni, mert az ilyet egy hierarchikus szervezet sem szeresse.

Stoney Hill Billy 2009.12.07. 14:37:48

Egyénibe nem indítják. Oszt?
Rajta lesz a megyei listán.

asz_tapasz (törölt) 2009.12.07. 14:40:45

@Tilikov: "Szerintem felszippantotta őket a rosszabbik, a kevésbé vérszomjas puhányokat pedig a gyűjtőpárt."
És ez a honi antirasszista harc szempontjából győzelem vagy vereség?

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 14:47:28

@fakk blog.hu in di essz: Nincs honi antirasszista harc, csak néhány szűklátókörű intoleráns hazaffy harcol, de ők is csak a szájkarate szintjén. Európában béke van.

@bz249: Csak nehogy aztán az a hierarchikus szervezet a kormányon is így gondolkozzon majd, hogy aki mást mer gondolni mint mi azt nem szeressük...

bz249 2009.12.07. 14:52:49

@Tilikov: pedig ne szeresse aki mast gondol, a kormany is egy munkahely, aki nem akar ott dolgozni es nem hajtja vegre az utasitasokat azt ki kell tenni. Vagy inkabb egy szocialis foglalkoztato legyen belole? Sot maradjon Hiller Pifti az oktatasi miniszter, mert olyan kis cuki...

zoli29 2009.12.07. 14:53:01

"De az, hogy fideszes mamelukként a nyilvánosság előtt többször is szembeszáll a narancspárt vezetőivel, és nem veszi észre / nem hajlandó észrevenni a neki küldött szóbeli selyemzsinórt"

Egyre irritálóbb Oszi viselkedése. Láthatóan nem érdekli, vagy talán nem is érzékeli, mekkora kárt okoz a saját pártjának.

asz_tapasz (törölt) 2009.12.07. 14:58:38

@Tilikov: értem. Fortuynt is egy sima őrült gyilkolta meg, Haider meg betonfalnak ment 130-cal.

Josef (K.) 2009.12.07. 15:05:58

Helyes, de ezt már rég meg kellett volna lépnie a fidesznek.

Várkonyi 2009.12.07. 15:06:58

Ha tényleg kizárják Molnár Oszkárt, és/vagy nem kerül fel a megyei listára, akkor világos a dolog.

"De az, hogy fideszes mamelukként a nyilvánosság előtt többször is szembeszáll a narancspárt vezetőivel, és nem veszi észre / nem hajlandó észrevenni a neki küldött szóbeli selyemzsinórt, azért nem mindennapi bátorságra vall, ugyebár."

Ez a cikk akár személyes levélként is íródhatott volna Oszi barátunknak:

Nem hallod, paraszt? Az uraságnak terhes vagy! Fogjad be, és gyakorolj önkritikát! (régi jó békebeli szokás:))

Persze a cion-seggnyaló (likud-testvérpárt) zsidesznek igaza van: meg kell szabadulni az ilyen veszélyes elemektől, mielőtt (jellemzően harapás ill. egy légtérben tartózkodás útján) tovább terjesztik a veszélyes kórt, amit amúgyis mindenki tud, és egy izraeli államfő is megerősített, valamint a közelmúlt héber nyelvű kárpótlási panamái is igazolnak: a metszettfarkúak felvásárolják Magyarországot.

Egyértelmű, az ilyen embert ki kell zárni, mert "ilyen szélsőséges kijelentéseknek nincs helyük a civilizált Európában".

Szánalmas.

De legalább átjön az üzenet: ha a zsidó fölvásárlást pedzegeted, te is így fogsz járni.

Csak így tovább, a fényes ösvényen. Majd viktor vezér meg az imf-hitel csodát fog tenni 2010-től.

bee-bee!

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 15:07:42

@fakk blog.hu in di essz: Fogalmam sincs ki az a Fortuyn és Haider. Ha háborús áldozatok, akkor részvétem.

@bz249: Most komolyan, mi a baj a Hiller Piftivel, azon kívül, hogy mszp-s? A bolognai rendszer a diákok felének szívás, de nem ő találta ki, csak végrehajtotta, a Pokorni Zolkó is ezt tette volna.

ILLED 2009.12.07. 15:11:53

Bocsánat az offolásért, de alul a kapcsolatok-ra kattintva nincs semmi:

Nem járna valaki utána a Reakciótól, hogy igaz-e amit a Békscsabai hűtőházzal kapcsolatban hallani?

Állítólag: Kókáék átjátszották szép pénzért franciáknak, akik örültek, hogy elsorvaszthatják a konkurenciát.

November 25-én bezárt a hűtőház, és elküldtek valami 100 alkalmazottat, akik az így hoppon maradt gazdákkal most kitolnának a franciákkal, és új hűtőház megalapozásába kezdenének, és ehhez kérnek állami támogatást, de nem kapnak.

Igaz ez?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.12.07. 15:15:57

Ergé, nem lesz neked ebből bajod? Ilyen pártszerűtlen poszot én még nem láttam a reakción. Hát hogy mondhatsz olyat, hogy "egy olyan pártról van szó, amely az elnök és legszűkebb környezete napi és hosszú távú iránymutatásai alapján működik, ezen vezetési elv minden előnyével és hátrányával együtt?"

Ez egyszerűen nem igaz. Edelény körzetében az edelényi szervezet tesz javaslatot a Választási Egyeztető Bizottság számára, ez van az Alapszabályban, megmondta Orbán is, hogy meg kell hallgatni a helyiek véleményét. Az ilyesfajta debreczenista rettegőpropagandával csak a patásorbánozó balliberális démonizálók malmára hajtod a keresztvizet. Bajod lesz ebből, meglásd.

Morbus_Hungaricus 2009.12.07. 15:20:05

@Tilikov: "De az Oszit még nem rakták ki, várjuk ki a végét."

Úgy van. Az MNO-szerint Orbán mondja:

„Még nem volt mind a 176 emberrel módom beszélni. Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem, illetve van egy olyan körzet, amelynek a jelöltjelöltje még hátra van” – közölte Orbán Viktor. Arra a kérdésre, hogy Molnár Oszkár edelényi polgármester valóban nem lesz-e fideszes egyéni jelölt, a pártelnök úgy válaszolt: „arra kérem önöket, hogy tüntessenek ki a türelmükkel”; majd hangsúlyozta, jövő hétfőn a Fidesz országos választmányának ülésén születik döntés az egyéni képviselőjelöltekről.

mno.hu/portal/681123

borsikm 2009.12.07. 15:20:22

Egyre irritálóbb a Fidesz viselkedése. Láthatóan nem érdekli, vagy talán nem is érzékeli a párt, mekkora kárt okoz a saját törzsszavazóinak. ("Egyébként ortodox Fidesz szavazó vagyok, most egy kicsit elbizonytalanodtam..."-idézet a Jobbklikkrő)

Mindenesetre kurva nagyot fogok röhögni, amikor Molnár Oszkár (Jobbik) megelőzi majd a fideszes jelöltet a választáson.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 15:20:51

Orbán türelmet kér Molnár Oszkár jelöltségével kapcsolatban:
nol.hu/belfold/orban_turelmet_ker_molnar_oszkar_jeloltsegevel_kapcsolatban

Hiába mondta meg a Színváltó Peti, hogy nem lesz Oszi, a Zorbán mint általában, most is mindenre nyitott, egyvalamire és annak az ellentétére is. Biztos még nem döntötte el melyik hozhat több szavazatot.

bz249 2009.12.07. 15:21:45

@Tilikov: semmi kulonosebb, mondtam egy nevet, akit el fognak bocsatani jovore, mert maskent gondolkodo... ahogy elotte meg Palinkast bocsatottak el ugyanezert. Ilyen szar hely a vilag, a bizalmi allasokat, a bizalmasaikkal toltik fel a politikai vezetok.

zoli29 2009.12.07. 15:23:12

@Tilikov:

"Hiába mondta meg a Színváltó Peti, hogy nem lesz Oszi"

Színváltó Peti nem mondta, hogy nem lesz Oszi. Annyit mondott, hogy Oszi nem járt Felcsúton, és hogy a Fidesz december 14-én hozza meg a végleges döntést.

Josef (K.) 2009.12.07. 15:30:17

Itt valaki csúsztat.

"mind a 176 egyéni képviselőjelöltre megvan Orbán Viktor és a pártvezetés javaslata - erről Szijjártó Péter nyilatkozott lapunknak tegnap."

nol.hu/belfold/20091207-molnar_oszkar_nem_lesz__a_fidesz_jeloltje

"Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem, illetve van egy olyan körzet, amelynek a jelölt jelöltje még hátra van" - közölte Orbán Viktor"

www.hirszerzo.hu/cikk.orban_meg_folytatja_az_elbeszelgeteseket.132933.html

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.12.07. 15:32:56

mikor diplomás lenézi a melóst. a lehető legrosszabb megközelítés.
azért pár cikluson kersztül elbotorkált edelénnyel, nem is rosszul.

zoli29 2009.12.07. 15:34:56

@Josef (K.):

Nincs itt semmi ellentmondás: a pártvezetés javaslata már mind a 176 körzetre megvan, de ez még nem jelenti azt, hogy a döntés is megszületett. Valahol még tárgyalni kell. Nyilván Edelény is ilyen.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 15:35:40

@zoli29: Ó hát pontosan ennek a mestere a Színváltó Peti, mondani is valamit meg nem is. Vajon kitől tanulhatta?

@bz249: Csatlakozva az előző kommenthez, mi van ha az a bizalmi ember pl. a Színváltó Peti? Megbízható fidesznyik, Vitya meghitt bizalmasa, az elnöki stáb igazgatója meg minden, de attól egy kisstílű pancser.

Ha csak ez számít, hogy bizalmi emberek legyenek a posztokon, akik nem veszélyeztetik Viktor vezér hatalmát, attól még, vagy épp ezért, egy rakás fogyatékos is lehet az. A Vitya meg majd bizalmasan kezeli, hogy balfaszokat ültetett mindenhova, hogy csilloghasson a rakás idióta felett.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.07. 15:36:04

"de azt nem lehet elvitatni, hogy egy bátor emberről beszélünk."

Vak ez a ló, hogy nekiment a falnak? Vagy csak vakmerő?

:-)

Rikki Harcos 2009.12.07. 15:37:40

vannak dolgok, amiket nem lehet kimondani, de mégis lehet ellene tenni

a balkormány 100%-ig hazaáruló, a következő kormány csak 10%-ban lesz az, és ezért a kisebb rosszat választjuk

a jobbik és Oszkár 0%-os hazaárulási politikája nem tartható, ne feledkezzünk el az Ausztria elleni EU-s bojkottról, amelyik ugyan vicces volt, de nekünk már nem lenne annyira az

az ilyen hülyék kontraproduktívak

zoli29 2009.12.07. 15:39:42

@Tilikov:

Szijjártó pontosan azt mondta, amit: leszögezte, hogy végleges döntés december 14-én lesz. Ez azt jelenti, hogy most még nincs végleges döntés. És nem tudsz egy olyan idézetet mutatni, ahol kijelentette volna, hogy Oszi nem lesz.

Rikki Harcos 2009.12.07. 15:40:58

@Tilikov:

ugye Te debreczenijóska vagy? ne is tagadd, hasztalan

zoli29 2009.12.07. 15:40:59

@Rikki Harcos:

"a jobbik és Oszkár 0%-os hazaárulási politikája nem tartható"

Könyörgöm, nehogy már az legyen a "hazaárulás" mércéje, hogy aki zsidózik, az nem hazaáruló... :(

gyaloghartur 2009.12.07. 15:43:27

Árnyas parton, fűzfák alatt
áll egy piros Mercédesz,
benne ül a cigány-vajda,
itt cigány ítélet lesz !

Eléje járul a romnyi
a közeli putriból,
azt kérdezi kié legyen
nyereség a lutriból?

Milyen lutri?Lottó? Totó?
Vagy talán a skandináv?
Nem számít az, csak a nyerő,
melyik: Ottó, vagy Gusztáv?

Mégis mennyit nyertek ezek?
Hát bizony dupla segélyt:
ez lenne a főnyeremény,
biztosítja, hogy megélj.

Ki az Ottó? Hát az apám. . .
És a Gusztáv? A bátyám. . .
Tudniillik az a lutri,
ki hagyta a purdét rám.

Szeme egészen apámé,
bátyámé göndör haja. . .
Eccerre beszél egymáshoz,
csupán annyi a baja.

Hogyhogy beszél, úgy egymáshoz?
Eccerű: két feje van,
ezért kapja dupla segíjj-t,
annak pedig helye van. . .

Tiszteld apádat e földön,
mond a cigány Salamon,
gyere ide derék Ottó,
foglalj helyet balomon.

Te pedig jó fiú, Gusztáv,
jer ide a jobbomra,
mert ki a jogot kiosztja,
MINDÖTÖKRE van gondja!

Való igaz! 5-en voltak:
nagypapák, Apu, két báty,
mit csináljak, hogyha nekem
a szívem-tája oly tág?

Nem változtat tényálláson,
ez semmit, lányom ne félj:
úgyis csak családban marad
az a duplán szép segély!

bz249 2009.12.07. 15:44:47

@Tilikov: egyreszrol szarabb nem lehet, mint a mostaniak, masreszrol nem ertem mi a problema a vilag kezdete ota ugy van, hogy bizalmi pozicioba olyan embereket teszunk, akikben megbizunk. Persze jelolhetne a Fidesz Gordont is miniszterelnokenk, komoly csodbiztosi tapasztalata van, mar nem az elso cege amit csodbe vitt, stabilan hozta 3.9% divergenciat az eurozonatol... de varhatoan nem azt a kormanyprogramot valositana meg, amit a Fidesz szeretne, ezert mast jelolnek helyette.

Most kepzelje el, micsoda rettenet, egy politikai part azt szeretne, ha olyan szemelyek vezetnek az orszagot, amelyik a part elkepzeleseit szeretnek megvalositani. Szornyu nem?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.07. 15:45:10

@rajcsányi.gellért (ergé):

Te bizonyosan nem emlékszel rá, valószínűleg azért vagyok én, hogy emlékezzek:-) Én már egyszer, Morvai Krisztina története kapcsán, felhívtam becses figyelmeteket arra, hogy nem kell egy embert addig hajszolni, míg nem lesz más választása, mint a "mindegy". Egy nemzetet pláne nem, mert az nem csak kínos, de nagyon nagyot is szól! Tudjál róla, hogy rajtad kívül itt mindenki tisztában van azzal (jó, majdnem mindenki), hogy Molnár Oszkár miről beszél és milyen helyzetben van.

Nem linkelem be mégegyszer, de ha a jutyubon keresed, megtalálod az egykori morvais hivatkozásomat. Keresőszavak: cseh tamás, ács mari

ü
bbjnick

bz249 2009.12.07. 15:49:08

@bbjnick: Azt mondja a Fidox nem szivott meg eleget Lengyel Zoltannal, biztos ami biztos alapon jelolje Oszit is, hatha majd lehiggad es megse ul at a Zsobbikba 2012-ben?

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 15:52:04

@zoli29: "nem tudsz egy olyan idézetet mutatni, ahol kijelentette volna, hogy Oszi nem lesz."

Csak azt mondta, hogy az összes jelöltre meg van a javaslatuk és az Oszi még csak nem is járt a felcsúti királyiszéken. Sugallani konkrétumok nélkül, tipikus fityisz maszlag. Az egymillió munkahelyet sem konkrétan ígérték, csak hogy jó lenne, vagy nem ártana, vagy valami. A radikális adócsökkentést sem úgy kell elképzelni, hogy az már meg van ígérve, inkább úgy, hogy nincs megígérve az ellenkezője. Majd ők is azzal jönnek, hogy nem tudtok olyan idézetet mutatni, ahol konkrétan ki volt jelentve, hogy ez meg ez lesz.

Josef (K.) 2009.12.07. 15:52:17

@zoli29:

"Nincs itt semmi ellentmondás: a pártvezetés javaslata már mind a 176 körzetre megvan, de ez még nem jelenti azt, hogy a döntés is megszületett. Valahol még tárgyalni kell. Nyilván Edelény is ilyen."

Na várj.

1) Azt állítod, hogy Szijjártó igazat mond, tehát "mind a 176 egyéni képviselőjelöltre megvan Orbán Viktor és a pártvezetés javaslata"
Azt is mondod, hogy "ez még nem jelenti azt, hogy a döntés is megszületett. Valahol még tárgyalni kell." Valahol? Kinek?
A fidesz országos választmányának ülésén születik döntés az egyéni képviselőjelöltekről. De ott mind a 176 egyéni képviselőjelöltről kell tárgyalni és dönteni, nem?

2) "a 176 egyéni képviselőjelöltre megvan Orbán Viktor javaslata".
Mit jelent ennek fényében az alábbi mondat, amit Orbán maga mondott:"van egy olyan körzet, amelynek a jelölt jelöltje még hátra van"?
Az ő és a pártvezetés jelöltjei már megvannak, a Fidesz országos választmányának ülésén pedig az összes jelöltről döntenek. Akkor mit jelent az, hogy "van egy olyan körzet, amelynek a jelölt jelöltje még hátra van"?

Válaszodat várom.

zoli29 2009.12.07. 15:53:52

@bz249:

Azért az sokat elárul, hogy amikor már érzi, hogy kifelé áll a rúdja, nem is annyira áttételesen a pártja szemére veti, hogy milyen nehéz volt fideszesnek lenni az elmúlt években. Mintha szívességet tett volna a pártnak, amit most illene meghálálni.

zoli29 2009.12.07. 15:55:28

@Tilikov:

Szóval nem tudsz ilyet idézni. Köszi! ;)
Meg kell tanulni, hogy egy dolog, amit a politikus nyilatkozik, egy másik dolog, ahogy azt a sajtó tálalja.

caralho voador 2009.12.07. 15:57:09

Picit odébb lépve a konkrét témától, valamit tegyünk már rendbe, ami kurvamód idegesítő (szerintem). Az az indexes-szdsz-es terminológia, hogy zsidózás/cigányozás az, ha valaki bármi negatívumot mond zsidókról/cigányokról, illetve, ritkább esetben, bármilyen tartalmú mondatot mond a zsidó/cigány szó használatával.
Én azt hiszem, zsidózás/cigányozás pl. az, hogy: "rohadt zs*dók!" vagy: "minden f*szszopó c*gányg*ci mocskos tolvaj!". Ha valaki azt mondja, hogy zsidók egy csoportja ezt tette/vannak olyan cigányok, akik.../sőt, akár: az x bűncselekményeket szinte kizárólag cigányok követnek el, stb., az nem zsidózás/cigányozás, szerintem. Utolsó példám az egyik kedvenc esetemre, a miskolci rendőrkapitányra utal, ami után a köcsög index napokig a "cigányozó rendőrkapitányként" emlegette címlapon. Ez címkézés.
Amúgy nem szimpatizálok feltétlenül Oszival, de azt hiszem, ha elindul, akár függetlenként is jó esélye lesz győzni Edelényben.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 15:57:28

@bz249: Csak azt nem értem, honnan veszitek, hogy ennél már nem lehet rosszabb. Nem állunk ugyan a világ élvonalában, de azért még bőven van hely süllyedni innen. Egyáltalán nincs kizárva, hogy ennél még jobban elkúrni is lehet. Én ha elnézem a fidesznyikek általános balekségét és a sarkukban loholó habzó szájú megveszett kistestvéreiket, akkor simán el tudom képzelni, hogy van még lejjebb.

zoli29 2009.12.07. 15:58:50

@Josef (K.):

Pedig egyértelmű: Orbánnak már ott van a papírján mind a 176 név (megvan a javaslat), de még nem mindegyikkel történt meg az egyeztetés. A választmányi ülésig már mind a 176 le lesz fixálva, és akkor már csak arról a 176-ról fognak dönteni.

Morbus_Hungaricus 2009.12.07. 15:58:51

@bbjnick: Végre egy értelmes hozzászólás.

statez 2009.12.07. 16:01:43

Valami zavart én is érzek a Fidesz-kommunikációjában, hagyták, hogy a balmédia felturbózza Oszit, aztán most már nincs megoldás csak nagyon rossz, és még annál is rosszabb.

zoli29 2009.12.07. 16:03:00

@caralho voador:

A cigányozással, zsidózással kapcsolatban egyetértek.
De amikor Oszi a globális nagytőke és a "zsidó nagytőke" közé egyenlőségjelet tett, az kimeríti a zsidózást.

Amit cigány kismamákkal kapcsolatban mondott, az nem a cigányozás tipikus esete, habár az elején valahogy úgy fogalmazott, hogy "igen, magyarok is követnek el ilyesmiket, de...". Viszont hozzá kell tenni, hogy közvetlenül előtte egy roma képviselőhölgy pedig "magyarozott".

bz249 2009.12.07. 16:05:07

@Tilikov: oh... persze lehet meg lejebb kerulni, pl. ha felrobbantunk egy Car Bombat Budapest felett az nagyobb elkuras lesz, mint a mostani.

Egyelore azonban a helyzet a kovetkezo:
2006 ota a Szakerto Reformerek osszehoztak
- 7% divergenciat az eurozona orszagaitol
- 20%-kal noveltek a GDP aranyos allamadossagot
- csodkozeli helyzetbe jutattak Magyarorszagot
- 40 eve eloszor a tomegbe lottek
- a kozbiztonsagot a beka segge ala kuldtek (ha ugyanis lenne kozbiztonsag, akkor pl. a Magyar Garda nevu nepszinjatszokor nem tudna bohockoni)

annyira nem eros feltetelezes, hogy ennel szarabbul nehez csinalni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.07. 16:05:45

@bz249:

Neeeeeeem! Azt mondom, hogy ha a Fidox nem hagyja abba a kamuzást, akkor sokkal nagyobb gondjai is lesznek, mint az Oszi:-( Oszi jó káder volt, akkor billent meg, amikor a "gumikalapáccsalhasverős"-ügy idején (amiben mélységesen igaza volt) saját pártja cserbenhagyta, bealázta, odadobta szabadprédának. Ezt @rajcsányi gellért (ergé) is ugyanúgy tudja, mint te vagy én és rajtunk kívül millió és millió magyar. És azt is, ahogy Oszi cserben lett hagyva, úgy ő is (a mezei állampolgár) is cserben lesz hagyva. S ha a Fidox így, akkor az állampolgár hogy?:-(

ü
bbjnick

zoli29 2009.12.07. 16:06:41

@statez:

"hagyták, hogy a balmédia felturbózza Oszit"

Mit tehettek volna? Likvidálják Krizsó Szilviát és Azurák Csabát?

Vegyük már észre: az MSZP-s Döry Miklóst vagy a most már MDF-es Debreczenit nem veszik elő a zsidózásokért meg a cigányozásokért, a fideszeseket viszont igen. Erről nem a Fidesz tehet.

caralho voador 2009.12.07. 16:11:25

@zoli29: igazad van, és nem is feltétlenül Oszkár kijelentéseire céloztam. A zsidós kitétele nálam is kiverte a biztosítékot. Nem is a tartalma miatt, mert tőlem egy polgármester azt gondol, amit akar, ha egyébként jól végzi a dolgát (és persze amíg el nem kezd etnikai tisztogatásokat rendezni). Csak legyen esze, hogy ne plénum előtt adjon hangot az ilyen marhaságoknak. Főleg, hogy nem csak saját magát, hanem egy várost, hovatovább egy pártot is képvisel. És itt most nem is állnék neki a Fidesz személyzeti politikáját fikázni, mert ennél jóval látványosabb, és sokkal többe kerülő baklövései is voltak már az elnök úrnak.
Tudtommal a cigányos esetnél nem az összes cigány kismamáról beszélt, így kár is róla szót ejteni. (asszem az a piros pólós fazon ellopta a tárcámat --> az összes piros pólós ember tolvaj? Nanehommá.)

bz249 2009.12.07. 16:13:57

@bbjnick: lehet, hogy Lengyel Zoltan felesege is egy szemet ribanc volt... ki tudja, konnyen lehet, hogy rengeteg munkat feccolt a kapcsolataba, oszt az a szuka meg egyszer csak kirakta. O meg ettol megbillent.

Oszi egy huje, aki nem tud politikusan beszelni az ne menjen politikusnak. Edelenyi polginak meg lehet, hogy jo volt, azt a jatekat nem is akartak tole elvenni. Orszaggyulesi kepviselonek meg nem valo, van ilyen szerintem ez ugy 9.5 millio magyarra igaz, hogy nem valo parlamenti kepviselonek. Oszinak nem kellett volna megsertodnie es akkor iteletnapig polgi lehetne.

m.logic 2009.12.07. 16:15:12

Míg az igazságot kimondó Molnárt nem indítja a Fidesz, addig az elmebeteg disznó Meggyest igen. Fel nem fogom, Orbán és társai hogy voltak képesek ennyire elcseszni az irányt.

caralho voador 2009.12.07. 16:15:57

@bz249: "ugy 9.5 millio magyarra igaz, hogy nem valo parlamenti kepviselonek"
Gondolom, ebbe beleértetted a jelenlegi 386-ok jelentős részét is. :)))))

bz249 2009.12.07. 16:16:41

@caralho voador: tamogatom a kisebb parlamentet ;)

reality 2009.12.07. 16:17:16

@bbjnick: Mi az, hogy odadobta? Arról volt szó, hogy nem volt szerencsés kijelentés. Még csak meg sem dorgálták eleinte. Ne legyen már ilyen mimóza egy 15-20 éve politikus, aki még polgi is. Védje meg magát. Ha nem megy, hanem még ki is borul (őt osztán nem fogja megfélemlíteni a fidesz, még Orbán sem), akkor nem lehet rá számítani. Elszabadult hajóágyú.

zoli29 2009.12.07. 16:17:35

@bz249:

Áprilsiban kb. 100 ezer ember előtt mondott beszédet a Hősök terén a CÖF tüntetésén (én pont akkor léptem le, amikor ő beszélt). Lehet, hogy akkor kicsit elszállt az agya, hirtelen elhitte magáról, hogy neki az egész ország gondjait meg kell oldania, és most nem érti, mi a pártjának a problémája vele.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.07. 16:18:11

Én megfejtettem a post mozgatórugóját.
Na mibe fogadjunk, hogy a Fidesz Molnár Oszkár helyett ergét indítja jövőre? :)

zoli29 2009.12.07. 16:18:54

@m.logic:

Honnan tudod, hogy a Meggyes elleni propagandának hány százaléka igaz, és mennyi a hazugság?

caralho voador 2009.12.07. 16:20:27

@m.logic: tényleg, kíváncsi vónék a Reakció kommuna véleményére Meggyes-ügyben. A Vastagbőrön is elég sokat foglalkoztak vele Zeroék, és sok más jobbos körben is vörös posztó az ipse, de bayerzsoltiék pl. kivont karddal a védelmére keltek.
Fura az ügy, mert a komcsikból kinézem, hogy valakinek a lejáratására ennyi időt szánnak, viszont a videóit elnézve nem százas az ipse. A címkék között nem találtam, és nem is rémlik, hogy foglalkoztatok volna már vele.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 16:22:47

@bz249: Gondolom szerinted a világválságot is a mi Szakértő Reformereink csinálták és ha ők nincsenek az sem lett volna. Illetve ha nem ők lettek volna kormányon, akkor a világválság meg se kottyant volna nekünk, megerősödve jöttünk volna ki belőle, és olyan jól állnánk, hogy annál már csak rosszabb lehet. A helyzet sajna rosszabb ennél, de hidd el, lehet ez még ennél is rosszabb. Lásd Albánia, Bosznia, Ukrajna. Még egy kis süllyedés és velünk leszünk egy kalapban. De igazad van, bízzunk inkább, lesz itt még 1 milla munkahely, adók meg szinte nem is lesznek majd, mégis sokkal többet kapunk majd államtól.

De szép is lesz, hej!

plastik02 2009.12.07. 16:24:41

most szigorúan szakmai szemmel. mitől olyan visszamaradott a népszava honlapja? mitől modernebb például a tiétek (már attól eltekintve, hogy egészen más a célcsoport)?
ez egy napilap honlapja, nem is önálló hírportál nem értem miért kéne úgy kinéznie mint az indexnek.

reality 2009.12.07. 16:27:21

@caralho voador: Talán azért nem foglalkoztak vele, mert nagy dilemma, hogy mi a helyzet körülötte - még nem tudtak rábizonyítani semmit, bár igen igyekeztek. Akár karaktergyilkosság is lehet az egész.

Josef (K.) 2009.12.07. 16:28:44

@zoli29:

"Pedig egyértelmű: Orbánnak már ott van a papírján mind a 176 név (megvan a javaslat), de még nem mindegyikkel történt meg az egyeztetés."

Egyértelmű?

1) Zoli, te nem nézted meg a linket. Orbán ezt mondta: "Még nem volt mind a 176 emberrel módom beszélni. Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem"
Tehát valóban van pár ember, akivel nem történt meg az egyeztetés, ahogy te is írtad. De a mondat ezután így folytatódik:
"illetve van egy olyan körzet, amelynek a jelölt jelöltje még hátra van."
Ha "Orbánnak már ott van a papírján mind a 176 név" (ahogy írtad), akkor ez a mondat mit jelent? Azt szimplán nem jelentheti, amit írtál, hogy "még nem mindegyikkel történt meg az egyeztetés", mert ezt Orbán a mondat első felében már említi. A másodikban ellenben külön kiemeli, hogy ezenkívül "van egy olyan körzet, amelynek a jelölt jelöltje még hátra van". Elmagyaráznád nekem, hogy ez mit jelent?

2) Szijjártó ezt mondta: "Felcsúton lezárultak a meghallgatások". Persze itt mondhatod, hogy itt azért nem csúsztat Szijjártó, mert a többi meghallgatás, egyeztetés (te írtad,hogy még nem mindegyikkel történt meg az egyeztetés) már nem Felcsúton lesz. :))) Ha ez tényleg így van, akkor Szijjártó (finoman szólva) nem bontotta ki az igazság minden részletét.

Szerinted itt minden kóser?

zoli29 2009.12.07. 16:29:00

@caralho voador:

Csak néhány adalék: néhány éve Meggyesnek felgyújtották a házát és a szolgálati autóját. Nem úgy mint a szociknak, hogy kormos lett a lábtörlő, hanem kajakra. Azóta a médiában szinte egy szó nem esik arról, hogy hogy áll az ügy, viszont a Meggyes körüli állítólagos botrányokkal viszont tele van a sajtó.
Úgy tudom - és javítson ki valaki, ha tévedek -, hogy a gyújtogatásos per egyik gyanúsítottja egy ismert esztergomi vállalkozó, akinek az érdekeiért az esztergomi szoci frakció kézzel-lábbal hadakozik a közgyűlésben, ráadásul ez az üzletember már azt is beismerte, hogy pénzt kapott egy Meggyes elleni sajtókampányra, és konkrét médiumokat is megnevezett a bíróságon.
Az is tény, hogy a rendőrség megerősítette, hogy nyomoznak egy Meggyes-ellen tervezett merénylet ügyében (amit a baloldali média úgy állított be, hogy "na, ez a Meggyes már megint kitalált valamit ökörséget"), és a sokat emlegetett mélygarázs-ügyben bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást.

bz249 2009.12.07. 16:30:29

@Tilikov: hmmm nezzuk csak

eurostat 2009

ez itten-e: epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-03122009-BP/EN/2-03122009-BP-EN.PDF

Eurozona: q/q: +0.4 y/y: -4.1
Nemetorszag: q/q: +0.7 y/y: -4.8

ennyit a fo exportpiacainkrol, es nezzuk a vetelytarsakat

Csehorszag: q/q: +0.8 y/y: -4.1
Lengyelorszag: q/q: +0.5 y/y: +1.0
Romania: q/q: -0.7 y/y: -7.1
Szlovakia: q/q: +1.6 y/y: -4.9

es vegul mink

Magyarorszag: q/q: -1.8 y/y: -8.0

Ennyit tudtak a nagy szakertoink. A balti allamokat szivtak meg nalunk jobban.

Ha valaki a konjunkturaban is bena meg a valsagban is bena arrol ki lehet jelenteni, hogy egy tudatlan barom, akinek inkabb krumplit kellene hamoznia, ha mar mindenkeppen gazdasagi teruleten kivan nyomulni?

zoli29 2009.12.07. 16:32:18

@Tilikov:

Szerinted miért van az, hogy Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szlovénia, nem szorult IMF-hitelre, mi viszont igen? Ez vajon nem annak a jele, hogy ezeknek az országoknak a gazdaságát más stádiumában érte a válság? Pl. növekedett a gazdaságuk, míg nekünk nem; konszolidált szinten volt az államadósságuk, míg nekünk nem; 3% alatt volt a deficitjük, míg nekünk nem; stb.

zoli29 2009.12.07. 16:34:23

@plastik02:

A Népszabi is honlap, mégis színvonalas a honlapja.

zoli29 2009.12.07. 16:34:58

@zoli29:

Sorry... a Népszabi is napilap.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 16:35:48

@zoli29: Úgy lököd a jobber propagandát mint egy profi. Te most fidesznyiknek készülsz vagy mi? Megvan már a Színváltó Petijük, nála jobbat úgy sem lehet találni. Most őszintén, minek kardoskodsz itt a fityisz nem létező becsülete mellett? Azt hiszed te leszel az új Cserpalkó?

caralho voador 2009.12.07. 16:36:45

@zoli29: emlékszem a gyújtogatásos ügyre, ámbár Meggyes attól még egy ideggyenge, nárcisztikus pöcsnek tűnik. Persze ha az, amit ellene felhoztak, egy rágalomhadjárat része, nem lehet csodálni, hogy felőrlődtek az idegei. Nem tudom, mit gondoljak. Ez a bája ennek az elcseszett mediatizált világnak. Egy dologra tanít meg igazán, de arra kitűnően: a kételkedésre. ;)

zoli29 2009.12.07. 16:40:07

@Josef (K.):

"Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem, illetve van egy olyan körzet, amelynek a jelölt jelöltje még hátra van."

Nem értem a problémát. Azt mondja, van egy-két ember, akivel még nem beszélt. Valószínűleg Osziról és a helyette indítandó jelöltről van szó. Ezt pontosítandó mondja, hogy konkrétan egy körzetről van szó, amely körzet jelöltje még nem lett lefixálva. De az ő javaslata már megvan, tehát ő már tudja, hogy kit szeretne indítani. De még mielőtt az elnökség javaslataként ennek az egy jelöltnek a személyét is beterjesztené a választmány elé, beszélni akar az érintettekkel.
Így érthető?

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 16:41:09

@bz249: De ebből még mindig nem derül ki, hogy miért lesz jobb a fityisz. Attól, hogy megmagyarázzák, hogy az ellenfél pancser, léhűtő, balek, attól ők még semmivel nem lesznek jobbak. Ha jól tudom Orbán nagy terve az, hogy megint feltornázza a költségvetési hiányt 7-8%-ra, hogy legyen miből populizálnia, de hogy ettől nekünk miért lesz jobb, az még mindig titok.

zoli29 2009.12.07. 16:44:11

@Tilikov:

Nevezheted propagandának. Én viszont annyit tettem, hogy azokkal az állításokkal szemben amik Meggyessel kapcsolatban hónapokon keresztül bejárták az egész médiát, megfogalmaztam más állításokat, illetve tényeket, amik nem járták be a médiát, miután Meggyest vagy éppen a hatóságokat a legritkább esetben kérdezték meg ezekről az ügyekről.

bz249 2009.12.07. 16:45:17

@Tilikov: mert 6 par rendorcsizma is jobb lenne, mint a jelenlegi kormany azert. Egyebkent meg nyilvanosak a statisztikai adatbazisok, mindenkinek joga van beleturni, hogy mit csinaltak Orbanek... namost, ha te szerelmes vagy Gordonba az meg nem az en bajom.

zoli29 2009.12.07. 16:46:41

@caralho voador:

Én sem tudom, melyik ügyben mi az igazság, csak jeleztem, hogy vannak más vélemények is, és én igazából még egyik Meggyessel szemben megfogalmazódott vádat sem látom bizonyítottnak.

Sőt, egy-két hónapja Szabó Zoltán a Parlamentben még mélygarázsozott, pedig akkorra már megállapította a rendőrség, hogy nem történt bűncselekmény.

bryan 2009.12.07. 16:49:26

@bbjnick:
Oszit nem "cserbenhagyni" lett volna csak az igazi hiba. Ha valaki ilyen helyzetbe hozza a pártját mit vár, úgy mégis? Két eset van, az egyik, miszerint Oszi azt hitte, kiállnak mellette, bármit mond. Ez esetben hülye. A párt nem arról szól, hogy kiállunk mindenki mellett, bármit mond, ez nem a maffia, csak néha tűnik olyannak. :) A párt azt jelenti, amíg egy csónakban evezünk, addig a párt támogat. Aztán ha kiszálltál, kárt okozol a pártnak, akkor az kiszáll mellőled. A másik, miszerint tudta, hogy nem fognak kiállni mellette, de azt hitte, nem kerül nagyobb nyilvánosság elé a hülyesége. Ez esetben szintén hülye. Ja, +1, Nem tudta milyen könnyen használható a FIDESZ ellen amit mond, ugye nem kell mondanom, így is elég hülye.
Oszi véleménye, nem hiszem, hogy olyan egyedi lenne a FIDESZ-ben, ahogy az MSZP-ben is megbújnak még Havas Szófiák, meg Veres Jánosnék, de akinek van elég esze, hogy ne nagyon hangoztassa a hülyeségeit és dolgozik a pártért az benn maradhat, amíg nem csinál botrányt, akinek meg nincs azt kivágják. Még annyit tehet, hogy megpróbálja elkenni a szart, ez működhet még. Ilyen egyszerű ez.

caralho voador 2009.12.07. 16:51:02

@zoli29: hát, ha valakibe szabó zoltán beleköt, az egyből szimpatikusabbá válik a szememben. Persze a teljes rehabilitációhoz nem ártana még egy törökzsolt elleni deathmatch sem... ;)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 16:51:29

Amikor egy Lendvai szélsőségezik, nácizik, antiszemitázik, az érthető. Lassan, de biztosan éppen ilyen érthető lesz, ha Ergé tesz hasonlóképpen.
Nem értem ezt a mindenáron való megfelelni akarást olyan elvárásoknak, amelyektől egyébként mindenkinek a bele fordul ki.
Miért szélsőséges az, ha valós problémáról nyíltan beszélünk?
Eddig minden súlyos gondunkról hallgattunk, vagy éppen csak suttogni mertünk. Gondolatainkat körültekintően, szinte úgy fogalmaztuk meg, hogy ne is lehessen érteni, vagy éppen másként is értelmezhető legyen, az utólagos magyarázkodást elősegítendő. Miközben éppen a sunnyogásra, kussolásra felbujtó Ergék ócsárolják leginkább a magyart a gerinctelensége miatt.

zoli29 2009.12.07. 16:56:16

@Mr Falafel:

"Amikor egy Lendvai szélsőségezik, nácizik, antiszemitázik, az érthető. Lassan, de biztosan éppen ilyen érthető lesz, ha Ergé tesz hasonlóképpen."

Szelíden felhívnám a figyelmed, hogy ebben a postban egy darab szélsőségezés, nácizás vagy antiszemitázás sincs. ;)

Josef (K.) 2009.12.07. 16:57:23

@zoli29:

Látom, hogy egy vonalas elvtárssal van dolgom.

Akkor csúsztatás azt is mondani, hogy Szijjártó arra utalt, hogy Oszi nem lesz jelölt?

Te írtad, hogy:
"Színváltó Peti nem mondta, hogy nem lesz Oszi. Annyit mondott, hogy Oszi nem járt Felcsúton, és hogy a Fidesz december 14-én hozza meg a végleges döntést."

caralho voador 2009.12.07. 17:02:43

@Mr Falafel: én pl. azt sem értettem, miért sietett a Reakció valami szerencsétlen, balfasz, a homokosokra vonatkozó 5000szeresen elcsépelt ballib közhelyeket puffogtató Mancsos olvasói levélre bizonygatni, hogy ők nem is nácik, és még imádják is a búzákat a tetejébe. Tényleg ez a mérce? A Mancs olvasótáborának akarunk megfelelni? Egyrészt, ki a fasz olvassa? Másrészt, ki a faszt érdekel a véleményük? Takarodjanak most már a kurva anyjukba, ha ennyire gyűlölik ezt az országot és annak fasiszta népét.
Mindegy, Molnár nekem sem szimpatikus, de kimondott olyan dolgokat is, amikről végre beszélni kéne, mert mind tudjuk, hogy léteznek. A kibeszéletlenség, a megoldáskeresés hiánya, az állandó jogvédőköntösbe bújtatott eltussolás csak tragédiához vezethet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 17:03:04

@zoli29:
A poszt első bekezdését azért alaposabban átolvasnám a helyeben, kedves Zé, mint Zoltán.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.07. 17:05:50

a rajcsányi gellértek százszor ártalmasabbak az oldalnak -ahová csalják magukat-, és nemzetnek, mint a "sofőr".
a fidesznek elemi érdeke felszámolni a magát holdudvarnak tekintők liberális mantraszófosó hollánutcaista libkommandóját.
az ellenség, nem a nem éppen akadémikus "sofőr", hanem a rajcsányizmus. nem mintha megérdemelné ezt a fogalomalkotást e szerény képességű firkészfiú. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 17:06:22

@caralho voador:
Így van! Molnár egy paraszt, de nem országos politkus, hanem a helyi érdekeket képviseli, mégpedig jól. Ebből arra következtetek, hogy, míg az ellene országosan szervezett ballib tüntetésen alig lézengtek, addig a mellett szervezett helyi demonstráció meglehetősen szép számmal vonzotta a fasiszta magyar parasztját. Kurvaéletbe, hogy mennyi rohadt náci van vidéken (is)!

zoli29 2009.12.07. 17:06:24

@Josef (K.):

A hírt minden médium a Népszabadságra hivatkozva hozta le. A Népszabadságban pedig a következő jelent meg:

"Kérdésünkre, hogy Molnár Oszkár volt-e felcsúti meghallgatáson, Szijjártó Péter "nemmel" válaszolt.

Az edelényi polgármester tehát nem lesz Fidesz-KDNP-jelölt jövő tavasszal a választásokon."
nol.hu/belfold/20091207-molnar_oszkar_nem_lesz__a_fidesz_jeloltje

Tehát Szijjártó annyit erősített meg, hogy Oszi nem járt Felcsúton. Az, hogy Oszi nem lesz jelölt, már csak Csuhaj Ildikó következtetése.
Csuhaj Ildikó következtetésére a legtöbb médium tényként közölte, hogy Oszi nem lesz jelölt.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.07. 17:07:47

ja, még valami. ha ennek a fészeknek az otthonmeleget navracsics adja, akkor, viktor, a következő selyemzsinórt neki kell, hogy küldje.

Josef (K.) 2009.12.07. 17:08:30

@zoli29:

Ok, válaszoltál. Tehát Csuhaj csúsztatott?

zoli29 2009.12.07. 17:08:31

@Mr Falafel:

Arra gondolsz, hogy ergé leírta a "jobbszél" kifejezést? Miért, nincs széljobb?

zoli29 2009.12.07. 17:10:37

@Josef (K.):

Csuhaj többet állított, mint amire Szijjártó állításából biztosan következtetni lehetett.

Tilikov (törölt) 2009.12.07. 17:11:37

@bz249: Egy idő után elsilányulnak az érvek, ha a felek rájönnek, hogy úgy sem győzik meg egymást. Máshogy látjuk a dolgokat, ennyi.

Én nagyon kíváncsi leszek, hogyan fogja viselni a fidesz, amikor a teljes felelőtlenség állapotából, ahonnan azt mondhatott amit akart, arra kenhette a sarat és azt nevezhetett ki bűnbaknak akit akart, átkerül majd a teljes felelősség állapotába, ahol nem lesznek majd okolható mszp-sek, csak ő lesz majd, minden rossz miatta lesz majd, ha felfelé mutogat a magyar (amit nagyon szeret) csak rá mutathat majd.

Vajon képesek lesznek-e majd 180 fokot fordulni, és ahelyett, hogy a minden rossz, minden miattuk rossz, stb. helyett azt elhitetni az emberekkel, hogy minden jó, minden miattunk jó. Nem ezt gyakorolták hosszú évekig, és idő közben talán el is felejtették, hogy ezzel a megreccsent országgal mit is akarnak kezdeni.

Nehogy azt higgyétek, hogy arany élete lesz Orbán pajtásnak és a fityulának. Az mszp semmivel sem lesz kíméletesebb a kormányukkal, mint ők voltak anno, és ez lesz még a legkisebb bajuk, mert a Rosszabbik minden egyes népboldogító populista húzásukra rálicitál majd, viszont ha ebben-abban nem értenek majd egyet, akkor az mszp-nél, mdf-nél sokkalta vadabban fogják majd támadni a fideszt, lesz még Orbán hazaáruló cigány.

A fityisznek pedig nincs szövetségese (a kdnp-t nem számítom annak), elolvadhat szépen lassan, főleg ha már minden felelősség őt terheli és tettekkel kell jönniük, nem csak szavakkal.

Szóval csak, maradjon a hurráoptimizmus, de mesét habbal azért nem nyeljétek le.

Várkonyi 2009.12.07. 17:11:51

@Tilikov: Hát nem érted? Orbán Viki bejelentette kb. 1 hónapja, hogy kormányra kerülése esetén új imf-hiteleket vesz fel.

A GDP asszem kb. 70 %-a államadósság most. Végül is miért ne lehetne 75, 80%-a az?

Asszem Spanyolország államadóssága a GDP 106%-a, mégis megy tovább a szekér.

Úgyhogy fel a fejjel, nekünk is van még hova süllyedni!!!

Megáll az ész, komolyan. Hitel, hitel, hitel. Mert csak 80 évre vagyunk eladósodva.

Josef (K.) 2009.12.07. 17:12:35

@zoli29:

De nem csúsztatott.
Esetleg hibázott? Elmarasztalható dolgot csinált?

Diocles 2009.12.07. 17:15:34

@zoli29:

mondjuk én azt sem értem, hogy Szijjártó miért van ilyen nagy haverságban Csuhaj Ildikóval, amikor nyilvánvaló mindenki számára, hogy őt, mármint Csuhajt, azért fizetik, hogy minél jobban kavarja a szart a Fidesz körül.

Ha Szijjártó nem állt volna le Csuhajnak pofázni, akkor most nem lenne "Molnár-ügy", és 14-én szépen lapátra lehetne tenni.

Miért kell ezt csinálni?
Már csak az hiányozni, hogy Kálmán Olgához bemenjen Szijjártó és Oszi egymás után, és két hétig élvezkedjen ezen a témán a ballib média...
Miért nem lehet őket bojkottálni? Nem ők döntik el a választást, ellenben abból élnek, hogy vadásznak a Fideszre. Ha viszont Szijjártó nem megy a puskacsövek elé (pl. nem nyilatkozott volna ebben a témában sem Csuhajnak), akkor nem hibázna.

Mikor fogják ezt megérteni?

zoli29 2009.12.07. 17:17:14

@Várkonyi:

Spanyolország 106%-a és Magyarország 70%-a nem ugyanaz az adat.

"Magyarország teljes bruttó külső adósságállománya alig több mint a GDP (105,7 százalék)"
hvg.hu/gazdasag/20091202_orszagok_eladosodottsaga_magyar_helyezes.aspx

zoli29 2009.12.07. 17:19:11

@Josef (K.):

Nem értem, hogy jön ez ide. Az volt a vita köztünk, hogy Orbán és Szijjártó állításai ellentmondanak-e egymásnak. A kérdést közösen megválaszoltuk: nem.
Az, hogy Csuhaj csúsztatott-e vagy sem, lényegtelen ebből a szempontból.

Diocles 2009.12.07. 17:19:50

@Josef (K.):

nem csúsztat, "csak" vadászik a fideszre.
régóta nem értem, hogy miért állnak szóba Csuhajjal a Fideszben, ezzel csak legitimálnak egy olyan lapot, amelynek kábé minden belpolos cikke arról szól, hogy a Fidesz maga az ördög.
egyéb hasznuk nincs belőle.

zoli29 2009.12.07. 17:21:27

@Diocles:

"Ha Szijjártó nem állt volna le Csuhajnak pofázni, akkor most nem lenne "Molnár-ügy""

A post megválaszolja a kérdést: nyilvánvaló, hogy a pártvezetés üzenni akart Oszinak, hogy lépjen vissza, és ne kelljen erőből átvinni a döntést. Ezért nyilatkozott a Népszabinak.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.12.07. 17:23:23

Meghozza ő még a sok százalékot a körzetében - a Jobbiknak.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.12.07. 17:32:01

Molnár Oszkár előtt tisztes karrier vár még a Jobbik berkeiben. Láthatóan már ma is nagyon népszerű azok között, akik eredendően nem szavaznának a Fideszre (továbbá szívesen töltik idejüket a Fidesz gyalázásával), de szívesen látnák a kiváló edelényi képviselőt a saját pártjuk színei között. A válás kölcsönösen előnyös lesz, mindenki jól jár (még Molnár Oszkár is, aki húzónév lehet a Jobbik listás vagy akár egyéni képviselőjeként). Ilyen egyszerű ez.

vizipipa 2009.12.07. 17:37:08

Oszi két kijelentéséről folyik a vita, időnként elég sarkos állásfoglalásokkal.
Miért nem esik szó a cikkben a polgármesteri tevékenységéről, vagy akár a képviselőiről?
A mérleg egyik serpenyőjébe tesz a szerző valamit, a másik üres. Ez ugye nem elfogultság? :) Nem hát. Inkorrektség.

Egyébként patás ördög főnöknek sosem voltak vitatható/kétszínű kijelentései? (Neki nem is lehet, hisz ő az irány és a mérce, egyben.)

bz249 2009.12.07. 17:40:04

@vizipipa: Oszi egy kijelenteserol folyik a vita: arrol, amelyikben Oszi azt mondta, hogy nem izgassa a Fidesz. Innentol kezdve tok lenyegtelen, hogy milyen jo polgarmester.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 17:40:40

@zoli29:
Nincs. Ha a judeoliberális baloldal nem szélsőséges, akkor a jobboldalon értelmetlen ellentétpárt keresni.
De tudod, mit? - Nevezzük szélsőségesnek a radikálist. Akkor már van értelme megbélyegezni azokat, akik valós problémákról mernek beszélni? Mert, ugye, nem akarod azt mondani, hogy a cigány nők nem ártanak a magzatuknak, vagy, hogy a zsidók nem dicsekszenek azzal, hogy felvásároltak minket? És, ugye, nem kéred, hogy ez tessen a magyaroknak?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 17:42:01

@RAMBO:
Bizony meg! Amennyiben a Fidesz arra készül, hogy a vidéket magára hagyja, mint a szocik.

expansiv 2009.12.07. 17:43:13

Molnár Oszkárt, mint badinyi jóst bemutatni RŰÁGALMAZÁS!!!

Oszkár az EDELÉNYI JÓS!

Ögyéberánt magam se vagyok ment LETAGADNI

az LABACZVÉREÖÜŰ KWRFATTJAK AKADÉMIKUSCH

hazudmányait:

de én SZOLID TURÁNISTA LÉL VOGYMOK,

csak Ordos, Kansu tartományok és szabad Ujgurföld keleti végitül

a Vizcayai Öblig tartok igényt a Kátpát-medencémre (utóbbi vizibe csutakolta lovát ŐSBŐ, izibe ! )

Magyarságeredetkutatásnak SÖMMI ÉRTÖLME,

metr csak ÁRPÁD, mint a 10 törzsű alliance VEZETŐ TÖRZSÉNEK NEVÉRÜLL ( m d z s a r ) lettünk hunosan "magyarok", kb 200 év alatt.

Gondoljá má bele: pl. a már itt született somogyvári harka, Tar Zerind (Dulo-dinasty) ha egy rossz szót hall
Kaplonytul (Partium, Szilágyság), vagy Búlcsúfia ÖRS-tül, úgy vágják szilaj hirtelenharagúsággal rettenetest kobakon, hogy mindkettő meghó!

Mer' EZ A MAGYARI TISZTAVÉR, a kirelejzumát Vajknak...

A bibliafüggő megélhetési hülyék (asszír meg szibarita rokonyság, Yehoshua mint PÁRT O S (...) herceg, szumírságok,

HÁT EZEKET BOLONDOK ÍRJÁK ÉS HISZIK, hajja keed, menjeninnen !!

expansiv 2009.12.07. 17:44:47

@Mr Falafel:

Ez suttogó propaganda, a dagadtra hízott vörös bárók vidéken EZTET TERJESZTIK!

De nem igaz. Épp a mg. fog kihúzni a szarból.

Josef (K.) 2009.12.07. 17:46:31

@zoli29:

1) "Az volt a vita köztünk, hogy Orbán és Szijjártó állításai ellentmondanak-e egymásnak. A kérdést közösen megválaszoltuk: nem."
Dehogy értünk ebben egyet, szerintem a
"Még nem volt mind a 176 emberrel módom beszélni. Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem" mondatot úgy értelmezni, hogy az egy-két ember itt csak "Oszira és a helyette indítandó jelöltre" utal elég fura logikára vall (hiszen pl mindketten nem lehetnek a "176 ember" között.). Ezért írtam, hogy vonalas vagy, és nem nyitottam további vitát erről (és nem is fogok).

2) "Az, hogy Csuhaj csúsztatott-e vagy sem, lényegtelen ebből a szempontból."
Ebből a szempontból lényegtelen. De te írtad korábban, hogy "SzínváltSzijjártó Peti nem mondta, hogy nem lesz Oszi. Annyit mondott, hogy Oszi nem járt Felcsúton, és hogy a Fidesz december 14-én hozza meg a végleges döntést." Lehet, hogy csak ezt mondta, de szerintem Szijjártó mondataiból jogos azt a következtetni, hogy oszi nagyon nagy valószínűséggel nem lesz jelölt. Ezzel egyetértesz vagy sem?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.07. 17:49:04

@expansiv: Kündü, hiányoztál nekünk, oszd meg veretes véleményeidet szerény köreinkkel!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 17:51:10

@expansiv:
Nem pont így értettem a vidék magára hagyását. Az világos, hogy a mezőgazdaság újjáélesztése fontos feladat, és hiszem, hogy a Fidesz ezt megoldja. Én elsősorban a közbiztonságra gondolok, amely gyakorlatilag nem létezik. Vidéken már most úgy beszélnek, hogy "minek vessek, ültessek másnak?". Aligha kell különösebben artikulálnom, hogy ez a cigányterrortól való rettegésről szól. És amennyiben Orbán sokáig PC-skedik, hogy nincs is cigánybűnözés és cigányterror, akkor bizony a vidéket elveszi a Jobbik.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.07. 17:54:31

Molnár Oszkárt azért nem jelölték listán és egyéniben, mert belügyminiszternek szánják!

:o)

zoli29 2009.12.07. 17:55:57

@Josef (K.):

"Van még egy-két ember, akivel nem beszéltem" mondatot úgy értelmezni, hogy az egy-két ember itt csak "Oszira és a helyette indítandó jelöltre" utal elég fura logikára vall"

Én azt állítom, hogy elvileg ezt is jelentheti (nem értem, mi olyan fura ebben a logikában), márpedig ha ezt is jelentheti, akkor nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Orbán megcáfolta Szijjártót.

"hiszen pl mindketten nem lehetnek a "176 ember" között"

Nem is állította, hogy azok közül, akikkel még beszélnie kell, mindenki a 176-ok tagja lesz.

"Lehet, hogy csak ezt mondta, de szerintem Szijjártó mondataiból jogos azt a következtetni, hogy oszi nagyon nagy valószínűséggel nem lesz jelölt. Ezzel egyetértesz vagy sem?"

Így van, lehet erre következtetni. De ha valaki utólag majd neki szegezi Szijjártónak, hogy "dehát maga azt mondta, hogy Molnár nem lesz jelölt", akkor Szijjártó teljes joggal mondhatja azt, hogy márpedig ő ilyet mondott.

Hozzáteszem, szerintem Oszi már biztosan nem lesz jelölt, de most nem erről vitatkoztunk, hanem arról, hogy ki mit mondott.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.07. 17:57:22

@malac69 gerinckutató blogkalandor:
bocsánat, a malac tényleg nem ide való, legyen perverz. :)

expansiv 2009.12.07. 17:57:34

A JUDEOLIBERÁLNYIK ÁLNOKSÁGOT mmost támadom éppen:

szülőföldem kies(ik a látóhatárrul) földe,
Albertirsa, ami 1950-ben egy tót falunból, Albertibül és egy vegyes lakosságú sehonnaiakból álló zagyvalék ganyé társaságbul, Irsábul lett egyesítve,

ÖNKKormányzatilag CÍMERTET csinátatott.

Ez a szoci érában volt, 1995-ben.

Ugye, mán ez is furi...

(Bár Albertirsán mindég épp szoci éra van... )

RENDELETILEG proclamáltatott, hogy mápedoglen ALBERTIRSA CIMMERJE

egy művelt talaj alul , két nyárfa kétoldalt a közepitől fölfelé
penig
egy
kibaszottnagy
SÁRGA DÁVIDCSILLAG, no !!!

Most úgy tűnik, a lakoscság is mimellettünk van - ami nem jelenti, hogy el is jön szavazódni, mert épp aznap van a tilinkó vetéssire legalkalmatosabb nap.... -

hát BETÁMADTAM a Polgár Kör (!!!!!) - nel nevezett szoci háttérintézmény egyesületet, de a Zimmert is, Dávidcsillagostul!!!

teknős 2009.12.07. 18:00:27

@Mr Falafel: Ez nem akkora feladat, hogy ezért egy kormányt tetemre kellene hívni. A vidék közbiztonsága nem is pénzkérdés, hanem akarat.

Ami a vidék felvirágoztatását illeti már igényel némi spirituszt. De nem lehetetlen, csak mozgósítani kell az energiát. Más szemlélettel kell nézni.

Ami meg Tilikov elvtársat illeti, tudod, ha én nem tudok valamit megtenni, akkor hátralépek és azt mondom, hogy próbálja meg valaki más.
Lehet, hogy ő sem tudja megcsinálni, de akkor sem képzelem, hogy amit én nem tudok , az nincs is.

Az elvtársak nagyon elfáradtak az elmúlt 60 + évben, idje lenne őket nyugdíjazni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 18:03:31

@teknős:
Látod, te is lebecsülöd a vidéki ember közérzetének kérdését.

m.logic 2009.12.07. 18:08:23

@zoli29: Mondjuk úgy 30 ügyet nehéz a semmiből létrehozni. Majd meglátjuk, az esztergomiak mennyire szeretik őt, mennyire a Fideszt.

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.07. 18:13:04

Tisztelt hölgyeimésuraim!
Tessék már tudomásul venni, hogy akit Orbán miniszterelnökúr nem hív meg Felcsútra, az nem fideszes többé! Értve vagyok? Nehogymá' egy vidéki tahó, valahonnan borsodból felülbírálja Orbán Viktor miniszterelnökurat! Orbán Viktor miniszterelnökúr reálpolitikus és hatalmas távlatokban gondolkodik! Ezért is arat győzelmet minden választáson! molnároszkár meg jobban teszi, ha befogja a száját és csöndben lelép és nem okoz fejvájást minden idők legsikeresebb, legbátrabb politikai strategos-ának, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak!

expansiv 2009.12.07. 18:15:44

@rajcsányi.gellért (ergé):

Rajtam vót a szelerem nagy terhe... De má mostan nincs ..:))

Todományoskodással foglalkozom.

Mán a jogi ügyletek bekötött szemmel, hátrafelé, fél kézzel is mennek...

Bár estvellést megütötte a fülem, vajjh nem kötöttem-e fiktív szereződést a BökÖVö 31 éves jogi előadájóvál, -mert kizárt, hogy az a takonypóc "igazgató" legyen, még vez. jogtanácsos se! -
de úgy vélem, semmit se csináltam Demszky cégeinek.

A MALÉV korábbi ig. osztvez. jogásza meg nyugdíj mellett Albertirsán ügyvéd, hát nem kellett volna átküzdenem magam a fehérmájúnak látszó orálmacán, aki max. jogi aszcendens lehet mellettem....

Szóval, todomám.

Mékhozzá - miután kiderült a TTT homelapján, hogy "Attila" ezerszer leírt gót neve mellett HUN neve is vót, mert MUNDZUK nagykirály (senjü) saját másodszülött
fiának csecsemőkorba csak nem adott "ATYÁCSKA" nevet, osztrogótul!!, hát az ő neve Karul Tengrikut volt.

/Ez ogurul van, vagyis paleoszibériai elemekkel átszőtt ŐSTÖRÖK nyelven./ -
szóval MÉKHOZZÁ a " BUSZKASI nevű turáni LÓSPORTOT fogom én itten meghunosítani!

Má szervezem is a ténylegességet. Ne feledd, NYÁRON KURULTÁLY!

Nem csak angolszászok tudnak jó sportágakat kitermelni!

Úgy tervezzük Schmitt Palival, hogy a 2022-es Katmandui Téli Olimpián mutatkozik be a sportág! De addigis jövő nyáron , Bugacon !

expansiv 2009.12.07. 18:19:44

@Josef (K.):

Aki ellentmondást vél felfedezni ORBÁN és Szíjjártó közt,

AZ TÉVED!

Miként Szíjjártó IS téved..:))

drkovax 2009.12.07. 18:20:32

@m.logic: 3 ügy sincs, mármint valódi. A legtöbb esetben a támadók saját balhéikat szeretnék M.re húzni.

expansiv 2009.12.07. 18:21:37

@Mr Falafel:

Titokban tárgyallást folytatok a Gárdába lépésrül...már másfél éve....pszt.!

zoli29 2009.12.07. 18:22:19

@Thulsa Doom:

"Tessék már tudomásul venni, hogy akit Orbán miniszterelnökúr nem hív meg Felcsútra, az nem fideszes többé!"

Frusztrált barátom, itt nem a Fidesz-tagság a kérdés, hanem az, hogy indulhat-e országgyűlési képviselő-jelöltként. Az pedig két dolgon múlik: 1. az illető maga akar-e indulni; 2. a párt vezetése akarja-e, hogy ő induljon.
Elfogadom, hogy neked ez a rendszer nem tetszik, dehát egy hierarchikus szervezetben ez már csak így működik.

hoplita 2009.12.07. 18:26:18

@caralho voador:
Uggyanmá'......!
Meggyes polgi nem zsidózik, nem cigányozik, rendes csávó, indulhat.
A világ bohóca ugyan, a legszebb a merénylős sztorija, azon visítottam, mint a tengeri nyúl.....de attól még faszagyerek.:DD
Ha esetleg a szarrá vert-alázott felesége nem szavaz rá, hát Istenem, az még belefér.:DDDDDD

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.07. 18:30:11

@zoli29:
Ha függetlenként indul, akkor is leveri a Fideszes jelöltet. Jó ez a Fidesznek?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.07. 18:33:35

@bz249: & @reality: & @bryan:

Pár évvel ezelőtt még nemigen vitatkozott volna senki ezekkel az érvekkel: Oszi balfék politikus, nem kellőképp intelligens az országos politizáláshoz, túl sokat élt vidéken, nem tudott rendesen kifejlődni az agya. Mondom, pár éve még nemigen vitatkozott volna senki ezekkel az érvekkel, csakhogy ma ma van és ezek az érvek ma már jóformán senkit sem érdekelnek. Láthatjátok, hányan kiálltak mellette! Mindig Orbán Viktor szokott az erkölcsi válságra hivatkozni; no, hát akkor most itt a 3 D-s színes, szagos melléklet, az erkölcsi válság a maga valóságában! Osziban bíznak a népek, Vikiben meg már nem:-( Ha Viki csak annyira kiállna mellettük, mint Oszi, akkor talán...

ü
bbjnick

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.07. 18:34:58

@Grift:

Különben is, ezekre a vitákra érdemtelenül sok szót fecsérelünk, miközben energiaválság dúl, és senki nem tesz semmit a szélenergia gazdaságosabb kihasználásáért:
m69.freeblog.hu/archives/2009/12/07/Mr_Methan_a_n%C3%A9met_Supertalent_el%C5%91d%C3%B6nt%C5%91j%C3%A9ben/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.07. 18:36:07

@zoli29:

"egy hierarchikus szervezetben ez már csak így működik"

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Josef (K.) 2009.12.07. 18:37:59

@zoli29:

"itt nem a Fidesz-tagság a kérdés, hanem az, hogy indulhat-e országgyűlési képviselő-jelöltként. Az pedig két dolgon múlik: 1. az illető maga akar-e indulni; 2. a párt vezetése akarja-e, hogy ő induljon."

Csak ezen a két dolgon.
Hogyan mondhat ilyet egy igazi fideszes?
Maga OV mondta, hogy:

"képviselőjelöltté úgy lehet válni, hogy a választókerületben élő fideszeseknek kell elsősorban támogatniuk a jelöltet. Ahogy ez a támogatás megvan, akkor következem csak én."

Csak nem kételkedi OV szavaiban?

zoli29 2009.12.07. 18:40:45

@hoplita:

"A világ bohóca ugyan, a legszebb a merénylős sztorija, azon visítottam, mint a tengeri nyúl"

"Megerősítette a rendőrség, hogy merénylet készült Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere ellen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyár óta nyomoz emberölés előkészítésének megalapozott gyanúja miatt. A városvezető a mellette szervezett pénteki tüntetésen mondta el, hogy valakik géppisztolyos merényletet terveztek ellene, és úgy akarták kompromittálni, hogy házába kábítószert és fegyvert csempésznek."
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=292326

zoli29 2009.12.07. 18:43:56

@Josef (K.):

Bocs, így van, a helyi szervezet is véleményt mond.
A lényeg ugyanaz: nyilvánvalóan a végső döntés a pártvezetésé kell, hogy legyen, mivel Molnár Oszkár nem csak saját magát képviseli Edelényben, hanem az őt delegáló szervezetet is.

hoplita 2009.12.07. 18:46:00

@zoli29:
Höhö...

Nálunk olyan jól sikerült a fityisz jelöltállítása, hogy rögtön kétfelé szakadt az egész, sőt, hajbakapott az egész választó kerület.... anyáznak és három életre megutálták egymást, olyan szinten, hogy az egymás rendezvényeire se mennek el.
Kompromisszumos megoldásként egy harmadik jelöltett indítanak..... megsúgom, attól sem ugrik ki a bőréből Ovi az örömtől, lévén egy önjáró,a "szélsőségesekkel" bensőséges kapcsolatokat ápoló kistelepülési pógármajszter, aki nem átallotta átvenni Vonától a Árpád-sávos náczizászlót, a nyári falunapot meg a Gárdával biztosíttatta.:DDDD

Már egy másik blogban ma megírtam, én jobbikos lévén csak egy kávét kérek, némi jóféle szilvával.:DDD

franta 2009.12.07. 18:48:08

Kilép a FIDESZ-ból, átlép a Jobbikba, és tutira viszi a választókörzetet egyéniben.

zoli29 2009.12.07. 18:51:11

@hoplita:

"Nálunk olyan jól sikerült a fityisz jelöltállítása"

Hol van az a "nálunk"? Csak kíváncsiságból kérdem.

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.12.07. 18:51:28

kevered a bátort a vakmerő/vak/hülye/ostoba/bunkó/tahóval

hoplita 2009.12.07. 18:54:40

@zoli29:
Ja, hogy nyomoznak, nyár óta az ávósok...!!!
MegaLOL!!!!!

Akkor az csak úgy lehetett:DDDD

Már megvették a motort, lefestették TEMPERÁVAL!!!!! és megkezdték a fegyver beszerzésének előkészületeit....Muhahaha!!!!!!
Aki ezt beveszi, az elmegy autogrammot kérni Mickey egértől is.:DDD

zoli29 2009.12.07. 18:55:31

@bbjnick:

Abban az értelemben hierarchikus, hogy pl. a jelöltállítás tekintetében az elnökségé a végső döntés, nem a képviselőé.

zoli29 2009.12.07. 18:56:49

@hoplita:

"A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyár óta nyomoz emberölés előkészítésének megalapozott gyanúja miatt."

Rókakígyó 2009.12.07. 18:58:19

Oszkár nem rossz ember csak egyszerű: azt nehezen tudom elképzelni, hogy a fidesz nem tudná felmérni, hogy az edelényi válsztókerület (kb 50% roma)ezek után milyen arányban szavazna Molnár Úrra. Sajna 16 év megártott neki is a hatalomban, pedig mint mondtam nem rossz ember az Oszi.

Rókakígyó 2009.12.07. 18:59:34

Ja, és megnézném, hogy az edelényi fidesz sejtben az 50% cigányból mennyi van képviselve. Sejtitek a MAGYAR választ.

hoplita 2009.12.07. 19:00:44

@zoli29:
Alföld, Nagykunság...ennél közelebbit nem mondok, mert az infóim és az informátoraim bizalmasak, nem szeretném őket kellemetlen helyzetbe hozni, mégha kicsi is az esély, hogy beazonosítható...bár nem is olyan kicsi...igazából 3-4 választókerületből valamelyik, nem egy ördöngősség belőni a helyszínt.:DDD

Josef (K.) 2009.12.07. 19:03:45

@Mr Falafel:

"Ha függetlenként indul, akkor is leveri a Fideszes jelöltet. Jó ez a Fidesznek? "

Egyrészt szerintem országosan nem veszít ezzel a fidesz. Másrészt (és főképp) itt nem arról szól a dolog, hogy ez hoz vagy visz szavazatokat (legalábbis remélem). Ez egy elvi kérdés. Azért valahol a fideszesek sem teljesen bolondok. A fidesz, mint egy nem-teljesen-bolond párt, nem engedheti meg magának, hogy egy ilyen bolond jelöltje legyen.

Bakker, nekem kell megvédenem a fideszt...brrrr...kirázott a hideg

zoli29 2009.12.07. 19:04:42

@hoplita:

Nem akarlak lelombozni, de minden pártnak vannak olyan helyi szervezetei, ahol vannak konfliktusok. A Jobbiknak is lesznek, ha eddig esetleg nem is voltak.

hoplita 2009.12.07. 19:07:00

@zoli29:
Jóvanna...értem.

Budaházy Gyuri is terrorista, aki meg tojást dobál az bűnöző, börtönben a helye.

Szal, ki nyomoz mi után, kinek a megbízásából?:DDDDD

reality 2009.12.07. 19:07:01

@bbjnick: Kommented első fele számomra nem teljesen világos. Mármint hogy mit is állítasz.
Különben már százszor elmondtuk itt egy páran, hogy nem azzal van igazán_nagy_gond amit állított, hanem miután megpróbálta a Fidesz lecsendesíteni a helyzetet (eleinte még csak meg sem dorgálták!), elkezdett szájalni, önjáróvá válni stb. Namármost sok olyan politikus van, aki nem túl agyas (polgi, helyi képviselő), de nem kavar akkora port, mint Oszi, mert óbégat úton-útfélen. Régebben ennek nem volt hagyománya, sőt a média, internet stb. sem volt olyan helyzetben, hogy ezek a kiszólások gyorsan és hatékony jussanak el a nagy nyilvánosság elé. Máskülönben manapság lett olyan karakán dolog hőbörögni, főleg ha valaki a radikálisok felé kacsingat (most az ilyenek úgymond "zsarolhatnak" azzal, hogy átigazolok a radikhoz, hanem tetszik, amit teszek, mondok).
Szó ami szó, Oszi egy potenciális veszélyforrás: nem azért gáz, amit tett, mondott a múltban, hanem amit tesz/tehet a jövőben.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.07. 19:08:41

@Mr Falafel:

"Ha függetlenként indul, akkor is leveri a Fideszes jelöltet. Jó ez a Fidesznek?"

És ha Orbán lesz a körzet egyéni jelöltje?:o))

....esetleg Farkas Flórián;-)

Tehetetlen Dodó 2009.12.07. 19:09:58

Oszkárt kár volt kinyomni.
Egyrészt hiányozni fog egy népszerű helyi jelölt, egy biztos hely.
Másrészt Oszi nem mondott semmi égbekiáltót, legfeljebb nem állta ki a beteges PC próbáját.
Az egész ügy amúgy is röhejes, mint minden, ahol kettős mérce működik: Oszi most már egy életre megtanulta, hogy rasszizmus és rasszizmus között is óriási lehet a különbség: egy kis laza cigányozás bocsánatos bűn, a globáltőke könnyelmű címkézése viszont pallosjog hatálya alá esik.

zoli29 2009.12.07. 19:12:56

@hoplita:

Független Hírügynökség, 2009. október 17.
"Nyár óta emberölés előkészülete miatt eljárást folytat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság - erősítette meg a főkapitányság sajtóreferense azt a hírt, hogy Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere ellen merényletet készültek elkövetni.

A főkapitányság satóreferense a nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem árult el, csupán annyit, hogy az eljárás megalapozott gyanú alapján indult."
www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=177836

reality 2009.12.07. 19:14:23

@Tehetetlen Dodó: Dodó, ne húzzon fel! Ne kelljen már 101-edjére is elmagyarázn, mi Oszi vétke. Megőrülök! :) Lásd: @reality:

Josef (K.) 2009.12.07. 19:15:01

@reality:

"Különben már százszor elmondtuk itt egy páran, hogy nem azzal van igazán_nagy_gond amit állított"

Mi van? Nincs baj azzal, hogy a "zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot".
[Vagy nem teljesen okés ez a faszi, vagy direkt csinálja (de az se jobb).]

Már csak nekem vannak illúzióim a fidesszel kapcsolatban ( @Josef (K.): ) ? :((

zoli29 2009.12.07. 19:17:44

@Josef (K.):

"Mi van? Nincs baj azzal, hogy a "zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot"."

De, azzal is baj van. Nekem legalábbis bajom van vele.

Josef (K.) 2009.12.07. 19:18:59

@reality:

Oszi vétke csak az, hogy nem azt csinálja, amit mondanak neki felülről?
Mindent értek :( , köszönöm, megyek vissza dolgozni.

Tehetetlen Dodó 2009.12.07. 19:20:01

@reality: Tudom, hogy mi Oszi vétke.
De nem lett volna vele semmi baj, ha az elmúlt hónapokban hagyták volna békén, elült volna a dolog. Most már persze megy az adok-kapok a párton belül, Oszi meg azt hiszi, hogy van ő olyan fontos, mint a passzátszél. Most már elég hülyeségeket nyilatkozik, ma is hallottam, amint azt bizonygatja, hogy ő a jelölt, mert még nem szólt neki senki. Na, most már tényleg veszett fejsze nyele, de nem kellett volna ennek így lennie.

Josef (K.) 2009.12.07. 19:20:52

@zoli29:

na azért, már kezdtem elkeseredni.

de tényleg megyek vissza dolgozni.

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.07. 19:23:30

@zoli29:
Te félreértesz engem!Én tudom, hogy nem adhat támadási felületet holmi Oszkárok miatt.
Szükség van a roma polgártársaink szavazataira is éppúgy, mint skinhead polgártársainkéra. Ezért nem nyilatkozgathat senki felelőtlenül! Legjobb, ha senki nem is nyilatkozik, úgy mindenki azt képzel bele a Pártba, amit akar!

Így meglesz a titkon remélt 3/2-es parlamenti győzelem, amivel már nem csak az Alkotmányt lehet módosítani, hanem a pitagorasz-tételt is!
Akkor aztán adhatunk a vállalkozóknak meg a hátrányos helyzetűeknek több pénzt, a dógozóknak kevesebb adót, a nyugdíjasoknak több nyugdíjat a mozdonyvezetőknek új mozdonyokat a pedagógusoknak meg kevesebb óraszámot. Mindezt üres kasszából.

Azért kicsit féltem a drága, szeretett Elnökurat, mert ha ez nem sikerül, akkor lehet, hogy őszre baltával a fejében végzi, hacsak nem sikerül elpucolnia a páncélautóján a zemberek elől.

reality 2009.12.07. 19:29:07

@Josef (K.): Jáj, jobb is, ha mész. :)

dtk74 2009.12.07. 19:31:48

Mi a meglepetés tárgya? Kemény kézért sír a magyar, az pedig nem simogat. Vesszőt suhogtat, és lesújt he kell. Hogy mikor kell, azt egyedül a fej dönti el amihez a kemény kéz kapcsolódik. A liberális demokráciától megcsömörlött a nép, annak pedig az alternatívája ez: - ha azt mondom ember vagy, ember vagy, ha azt mondom jelölt vagy, jelölt vagy, ha azt mondom senki, akkor az vagy.
- Ez nem feltétlenül rossz irány, de más mint amerre eddig mentünk. Alternatíváért zokogó honfitársaim vegyétek észere, ez az új világ. Kértétek, hát kapjátok.

reality 2009.12.07. 19:32:24

@Tehetetlen Dodó: Ki piszkálta? Mert igazából a ballib média bolygatta a dolgot, és ezt nem bírta elviselni. Ha nem tudja kezelni ezeket a helyzeteket, akkor miről beszélünk?

bryan 2009.12.07. 19:35:22

@Tehetetlen Dodó:
A fidesznek középre kell húznia, mert a radikálisok, akik egyetértenek Oszival elhúztak a Jobbikhoz, még mindig többet veszíthet a párt középről, mint amennyit a szélről elengednek ezzel a húzással. Egyébként nehogy azt hidd, hogy diplomáciai szempontból nem ártana a fidesznek Oszi megtartása, állítsd át a google-t angolra, írd be, hogy fidesz és meglátod mire gondolok.

reality 2009.12.07. 19:37:13

@Josef (K.): Szövegértés, az hiányzik nálad.em értek egyet sem a cigányozással, sem a zsidótőkézéssel, de PC sem vagyok. Tőlem nem hallott még senki semmi ilyesmit. (a tőkével kapcsolatban : az a hibás aki eladaja, veszni hagyja, nem az, aki nyerni akar az üzleteken) Nem értek egyet Oszival, nem szeretem az ilyen nyilatkozatokat, de nem vagyok hajlandó rohanni és elítélni, mert neki ez a véleménye. Ha jól tudom polgikén nem tett semmi elítélni valót, csak hülyeségeket beszélt. Viszont ő egy pártot képvisel, így neki nem lehet csak magánvéleménye.

dtk74 2009.12.07. 19:37:29

A Jobbikról meg annyit, hogy szavakból elég volt a tettek beszéljenek. Majd ha lesz értelmes gazdasági programjuk, nem a -ki a multikkal- hülyítik a népet (ami a multikból él), meg nem akarják a városi fiúk által megálmodott (mint a rossz emlékű Rákosi érában) kisparaszti gazdaságokkal (mezőgazdasági munkában nőttem, én tudom hogy ne lehet néhány hektáron magyar feltételek mellett megélni) meghódítani ejrópát, akkor válnak alternatívává. Addig könnyen egyszerű nagypofájú, lóvéért, meg 15 perc hírnévért ácsingózó gyülevész népségnek tűnhetnek.

reality 2009.12.07. 19:37:49

@reality: jav.: Nem értek egyet...

kvadrillio 2009.12.07. 19:40:07

hmmm... aki a finesz kegyeltje akar maradni, az mindenről beszélhet, csak zsidó nagy tökéről nem...

Nem baj Oszi !
Nagy töke azért van ! :)

medve2 2009.12.07. 19:40:52

Kampány van. Ilyenkor a Fidesz képviselőinek tudomásul kell venni, hogy minden hülyeség a szocikat erősíti országosan. Molnár lebukott, hogy egy polgári párt számára vállalhatatlan dumát nyomott. Ezek után még tetőzte hülye nyilatkozataival. Csókolom, menjen a picsába. Ennyi volt, elég volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.07. 19:44:00

Valóban egy bátor ember, de nem gúnyolódni kéne rajta, hanem örülni hogy van, aki gondolatokat is ki mer mondani, melyeknek nincs nagy támogatottsága.

elfelejtette 2009.12.07. 19:44:34

akkoris a zorban a hibas

hoplita 2009.12.07. 19:46:41

@zoli29:
Mondom....amit a mi dicső ávónk mond én azt csont nélkül nyelem, mint kacsa a nokedlit.
Nem kell nekem ennyit bizonygatni, csakis úgy lehet, ahogy Meggyes mongya.
Ezért hiszem, hogy robbant a Manyifeha, terrorizál Budaházy, merényelik a polgit.
A fű zöld, az ég meg kék, a polgit merényelik a gazok.
Gondolod, hogy bennem egy ilyen véresen komoly ügyben hangyafasznyi kétely felmerül...?
Hol vagyok én ahhoz..:DDDDD

bryan 2009.12.07. 19:47:47

@reality:
Ha nem elítélni kellett volna, akkor mit kellett volna tenni? Orbánnak ki kellett volna állni és azt mondani, Oszi egy hülye, de a mi hülyénk, szavaz amikor akarjuk, úgy ahogy akarjuk, Edelény elvan vele, nem szólunk bele (őszinte verzió, politikailag megengedhetetlen)? Vagy hallgatni és nem nyilatkozni róla (sunyi verzió mindenkit megharagítanak vele Oszi meg fel is bátorodhat)? Kényszerhelyzet volt, ezt kellett tenni és ez annyira nyilvánvaló volt, hogy még a FIDESZ vezérkara is belátta, pedig a kampány közeledtével azért el szoktak tompulni a fiúk.

zsoltix 2009.12.07. 19:48:53

@dtk74: Miert, a tobbinek talan ertelmesebb programja van? Pl. a Fidesznek? Semmi programjuk nincs. Egyiknek sem. Mind az ellenfel lejaratasaval kampanyol, semmi sajat otlet.

hoplita 2009.12.07. 19:50:12

@Thulsa Doom:

Ez qqqqrva jó volt...!:DDDDDDDDDDDD

Nem te írod Ovi programját?:DDDDD

hoplita 2009.12.07. 19:54:31

@dtk74:
Tudsz várni január 17.-éig....?
Vagy csak előre dumálsz?
Egyébként hol is a fidesz programja?
Ja, nem mutiba készül, mer' ellopják a rettenetes nácifaszistakomcsilibsik....pedig abba' asztán van minden, mint a jóbótba'.:D

Josef (K.) 2009.12.07. 20:00:47

@reality:

"Szövegértés, az hiányzik nálad."

Ja persze, akkor értelmezd már az alábbi mondataidat: "Különben már százszor elmondtuk itt egy páran, hogy nem azzal van igazán_nagy_gond amit állított, hanem miután megpróbálta a Fidesz lecsendesíteni a helyzetet (eleinte még csak meg sem dorgálták!), elkezdett szájalni, önjáróvá válni stb."

Már eleve el kellett volna távolítani őt, és nem "lecsendesíteni", elmismásolni kellett volna az ügyet. Szerintem igenis a mondatai voltak a problémásak (ahogy @medve2: fogalmazott: "egy polgári párt számára vállalhatatlan dumát nyomott"), és nem az, hogy nem ment az elcsendesítés.

fabianp 2009.12.07. 20:03:34

Ezt nem értem. Ha valaki több éven keresztül "politikus" miért nem tanulta meg, hogy mit lehet nyiltan kimondani és mit nem? Ahogy régen mondták a szüleink: ne a gyerek előtt, vagy ahogy még régebben volt egy mondás, elnézést az olvasóktól " úriember nem zsidózik" Ezek nem olyan nehéz szabályok.Ezek után miért csodálkoznak, hogy nem lehet vállalni a mondottakat.Mert nyilvánosan nem lehet, mert nem az a kérdés, hogy igaz-e vagy sem, hanem az, hogy jelenleg ezt nem lehet a politikai hisztéria miatt kimondani. Így aztán aki ezt nem képes megérteni azt sajnos el kell engedni.

surayana2 2009.12.07. 20:20:21

molnároszit miniszterelnöknek. Vagy ha nem, akkor monnyon le...

hoplita 2009.12.07. 20:25:58

@fabianp:
Hol dívott ez a mondás, mármint hogy úriember nem zsidózik..?
Csak nem a judapesti pógári kaszinókban, ahol tényleg csúnya dolog lett volna zsidózni, mivel a társaság fele biboldó volt, ráadásul meg kölcsön is kellett kérni tőlük, ha nem jött a lap...?:DDD

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.12.07. 20:48:59

Én csak azt jegyezném meg, hogy itt egy Zoli, az index fórumon meg egy Eszter van mint agitprop ember. Vannak véletlenek :DDDD

Kandabula 2009.12.07. 20:51:28

Örülök. Van elég baj, erre a figurára egyszerűen nincs szükség.

hiba 2009.12.07. 20:53:25

@fabianp: A Molnár Oszkár szindróma helyi politikusi betegség. Kórelőzménye a teljes helyi minidiktatúra kiépítése (saját média, mamelukok stb) ami után annyira leépül szellem, hogy azt hiszi neki már bármit szabad. Van aki csak lop vagy titkárnőket molesztál, van aki mélyen gyökerező agyrémeit hozza nyilvánosságra. Nagy feladat lesz a fidesz vezetésnek, a külső fenyegetettség hiányában várhatóan rohamosan terjedő betegséget féken tartani. Kéne valami jó oltóanyag.

vizipipa 2009.12.07. 20:56:15

@fabianp:
"Mert nyilvánosan nem lehet, mert nem az a kérdés, hogy igaz-e vagy sem, hanem az, hogy jelenleg ezt nem lehet a politikai hisztéria miatt kimondani."

Oszt mé' nem lehet? Fejtsd már ki!

elfelejtette 2009.12.07. 21:11:37

@hiba: Ezekkel a lokalis celebekkel mindig csak a baj van. Merlegelni kell, hogy egyeniben hoznak-e annyit, amennyit a listan lehet elbukni rajtuk.

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.07. 21:21:08

@hiba: Nyöhehehe! Oszkár a minidúcse, akit a demokratikus Ormánypiktor távozásra bírt! ( Azt csak zárójelben, hogy igazi tökös Ormány módra rúgták ki. Nem szóltak neki, nem hívták meg. Szóval szemtől szemben...)
@vizipipa: Há' mérnem, mérnem... te is tudod na... a zsid. őőő, szóval Ők, a média, a pénzük meg jó vóna, ha engednének már végre nyerni. Nincs nekünk szükségünk erre a felhajtásra.
Valahogy úgy kéne, hogy jobbra is kacsintunk, de úgy , hogy ott ne vegyék észre, hogy a zsid. ...szóval Őrájuk is kacsintunk. Szóval a péz is kéne meg a szavazatok is. Dehát úgyis tudod, minek ezt kimondani, meg mit fognak hozzá szólni Ők meg ők is, még bajunk lesz belőle. ééérted...)

Pelso.. 2009.12.07. 21:46:29

@Herr SturmLiberator:
Egy, azaz egy mandátum, hát miért is kell ennyire. Persze, ha pont ennyi kell a 2/3-hoz..

@Thulsa Doom: Miféle "zsid". Írd nyugodtan, hogy a kiválasztottak, hehe.

picur3ka 2009.12.07. 21:47:41

Az egyszeru szemlelet, gyakran a legjobb, kerem.

1. Oszi kinos ugy lett.
2. Meggyi bolond is meg szivattyak is.
tyuk-tojas dilemma szinte
3. Jobbikos okosok! Senki nem fog szoba allni veluk a vilagon, ennyi
3. Egy egyszeru kiut lehet a fityisznek ebbol az Oszi ugybol: rakenni Peresre az egeszet, csak ismetli szegeny Oszi, amit Peres mondott

bz249 2009.12.07. 21:51:38

@bbjnick: akkor a nép majd jó beszavazza Oszit, a Parlamentbe, ahogy beszavazta például Karsai Józsefet is. Vagy esetleg Karsait is le kellene igazolnia a Fidesznek? Oszi majd bejut függetlenként, ha akkora májer. Ha Edelényben csak ő tud nyerni, akkor ott a Fidesznek ott nem sok babér teremne. Tisztább, ha egy eleve nem fideszes nyer meg egy ilyen körzetet.

@Josef (K.): igaz, egy európai értelemben vett polgári párt maximum SS-ek dicsőítő lettországi mozgalmakkal áll össze

zoli29 2009.12.07. 21:55:42

@hoplita:

LOL. Mulatságos a te fajtád. Amit a hatóságok mondanak, az szerinted nyilvánvalóan valami politikai összeesküvés része, ellenben a Meggyes Tamással szembeni vádak (függetlenül attól, hogy van-e rájuk bizonyíték, vagy sem) a te szemedben megdönthetetlenek.

dtk74 2009.12.07. 22:08:12

@zsoltix: A baj, hogy itt van saját ötlet. Olvasd el. Hajmeresztő, hogy a. ezt értelmes emberek le merik írni b. valaki elhiszi, hogy megcsinálhatjuk, és komolyan veszi.
Kb. annyira vicces mint az, amikor egyszerre üzentünk hadat anno' USA és Szovjethon polgárainak.

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.07. 22:20:24

@zoli29:
Micsodaaaa? Hogy Megyó Tomit leakarták géppisztolyozni a terroristások?
És Orbán Elnökurat más meg sem akarják ölni? Ő már szart ér???

heima (törölt) 2009.12.07. 22:47:46

szvsz nem lesz ogy képviselő, de marad polgármester, meg kompenzációként esetleg megyei képviselő is lesz, meg kap pár GB/IT helyet. Nem a parlamentben beszélt hülyeségeket, mint a hajdúsági kolléga, hogy azonnal ki kelljen rúgni.

teknős 2009.12.07. 23:07:29

@Mr Falafel: Nem becsülöm le. Pontosan tudom, hogy mire van szüksége a vidéknek. Arra, hogy a fiatalok ne kizárólag a városban találjanak életteret. Ne haljon ki a falu és ne árasszon hullaszagot!

teknős 2009.12.07. 23:14:57

@Mr Falafel: Én sem értelek.
Nem értem, hogy miért nincs szemed belátni a vad cigánygyűlölet mögé. Hogy nem vagy képes megérteni a másikat.
Ha az elmúlt 8 év legnagyobb bűnéről beszélünk, az az a borzasztó kicsinyes írígység, amivel egymásnak ugrasztották az embereket. Bármennyire is tagadjátok, de a Jobbik és az MSZP érdeke ugyanaz: fentartani a félelmeket. Kicsinyes politikai haszonszerzés okán.

statez 2009.12.07. 23:17:47

Oszi annyira bátor kábé, mint a cigány lova. Ha meghúzta volna magát az elmúlt hónapokban, akkor újrázhatott volna, ehelyett direkt provokálta a pártvezetést. Ezt én nem nevezném bátorságnak, szimpla hülyeség ez inkább.

teknős 2009.12.07. 23:33:30

@statez: Oszi nem egyéb, mint egy átlagos képviselő. Halvány gőze sincs arról, hogy mi folyik körülötte. Ezért volt jó Orbánnak. És ezért lesz jó Vonának is.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.07. 23:42:12

Sokan utálják, nem szeretik, régen lecserélnék a törpediktátor O. VIktort, de a kiépített hálózata, diktatúrája miatt nem lehet!
Sajnos rövid időn belül félreállítják és eltűnik ez a "renitens" de jótakaró ember!

Orbánnak már régen el kellett volna takarodnia, sokkal jobb és értékesebb emberek léphetnének a helyébe!

Nem itt tartana az ország és a párt!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.08. 00:02:34

rakat fos van felettem a kommentekbe' ...
phöj :DDDD

www.youtube.com/watch?v=2ZDhnRo8YvQ

nem itt tartana a mit tettél le az asztalra, ki a faxom ez, mondjon le, bazdmeg, válság is van, de az adó okosba' bemegy, meg minden, ugye, kutyák?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.08. 00:41:36

@bz249: & @reality:

Rendben van, mindent meggondoltunk, mindent megfontoltunk. Oszi h*lye, stimmt. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz azokkal a borsodi cigányasszonyokkal, akik szakmányba szülik a gyerekeket, hogy ki tudják fizetni az uzsorásnak a kamatospé'zt (s akik feltehetően nem a kisujjukból szopják ki azoknak a gyógyszereknek a nevét és azokat a módszereket, amikkel "éppen megfelelő fokú" egészségkárosodást okozhatnak magzatuknak:-(

ü
bbjnick

tanár úr 2009.12.08. 04:05:40

Talán ez a Molnár lelövi az Orbánt és kész!

marós 2009.12.08. 07:51:37

Aki arról beszél, hogy a romák helyzete annyíra kilátástalan, hogy emberhez nem méltó eszközöket is alkalmaznak a fennmaradásukért, azt ki kell kiáltani rasszístának, fasisztának, antiszemitának, és minden rossznak. Közben a hatalom politikai előnyök szerzésére használja fel egy népcsoport összes gondját, baját, szégyenteljes ami nálunk megtörténik. Ezt a szemét szoc-lib hatalmat örökre el kell zavarni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 08:01:10

@teknős:
Vad cigánygyűlölet? Ember, te magyar vagy egyáltalán?
A magyrok mennek megverni a cigányokat?
A magyarok rabolják ki csapatostól a romákat?
Láttál már romát a másik romához betörni, a másik cigányt kirabolni, agyonverni? Nyilván nem. A cigányok nem a cigánysorra mennek lopni és rabolni, hanem előre megfontolt szándékkal a "paraszthoz" mennek. Bűnelkövetésük alapvető motívuma, hogy ne egy másik cigányt károsítsanak meg, verjenek össze, hanem egy "parasztot".
Én mégsem azt mondom, hogy irtsuk ki őket, hanem azt, hogy szabjunk gátat a cigányterrornak, ennek a zsigeri rasszista habitusnak. Ebben minden magyar egyetért. Aki más véleményen van, az elmebeteg. Ha a Fidesz olyan hülye lesz, mint az itteni reprezentációja, azaz a fanok, akkor a vidéket elbukja 2014-re, és az őrült Vonának igaza lesz.

Zetek 2009.12.08. 08:10:34

Gyerekek, nem kellene ahelyett, hogy olyan baromságokkal foglalkoztok, mint a szerkesztőség viszonya a homokosokhoz, körülnézni a magyar vidéken? Akarjuk, vagy sem Molnár Oszkár csak olyan dolgokat mondott ki, amit környezete gondol. Szóval leszállni a magas lóról, elmenni Borsodba, vagy legalább Zemplénbe Tokaj-Hegyaljára és utána a tapasztalatok alapján megszólalni.

Zetek 2009.12.08. 08:13:30

@Mr Falafel: Nem vigasz, de egymást is terrorizálják, pl. az uzsorásaik ebben verhetetlenek. Kettő a szerkesztőségben ténykedő úri fiukat ne keverjük már össze a Fidesszel.

bz249 2009.12.08. 08:25:20

@bbjnick: na várjon tisztázzuk a probléma rétegeit:

- Oszi a pékviselő: a Fidoxnak szüksége van legalább 194 olyan pékviselőre, aki a kritikus pillanatokban is hajlandó támogatni a párt elképzeléseit, mivel Magyarországon szabad mandátum van, ezért ezt egyedül a pékviselőjelöltek kiválasztásánál lehet biztosítani. Oszi az elmúlt hónapok vagdalkozásával bebizonyította, hogy gyenge jellem (nem hajlandó vállalni a tettei/szavai következményeit). Oszi nem jó pékviselőnek.

- Oszi, Edelény polgija: fogalmam sincs, hogy alkalmas-e erre a feladatra, mivel három éve egyszer keresztül mentem a városon és semmi nem maradt meg bennem a helyről. De mivel népszerű valószínűleg jól csinálja. Oszi alkalmas polgármesternek is, akár a fidox színeiben is, ha hajlandó tudomásul venni, hogy nem lesz pékviselő.

- a Zigazság a zsidókról: ha annyira rettegünk attól, hogy felvásárolnak mindent nem kell nekik odaadni. Vagy egy rendes csavaros eszű magyar hazafi tán csak át tud baszni egy messziről jött magyarul nem tudó zsidajt, nem? A zsidóktól rettegni szvsz beteges.

- a Zigazság a cigókról: el tudom képzelni, hogy ártanak a gyereküknek, hogy több pénzhez jussanak. Meglepően sok dologra képesek az emberek a pénzért egyesek ölni is tudnak érte, mások meg hajlandóak a PVC-gyárban dolgozni miatta... ebbe belefér, hogy nyomorékká tesznek gyerekeket. De tudja egy rém liberó megoldási javaslatom lenne az ügyre: gazdaságtalanná kell tenni a boltot. A mikéntről és a hogyanról hagy ne tegyek le hatástanulmányt (adatok hiányában), de ha jól sejtem az ellenőrzésnek kiemelt szerephez kellene jutni benne (pl. alkalmasak-e a körülmények egy fogyatékos ember felnevelésére, ha nem állami gondozás...stb).

Namost ebből a sok rétegből nekem az első a leglényegesebb. Ugyanis 8 év (de, lehet, hogy 60) szarát kellene kigórni a lakásból és ehhez nem elszabadult hajóágyúkra, hanem csapatjátékosokra van szükség. Mivel Oszi baszik a csapatra, ezzel leírta magát.

bryan 2009.12.08. 08:36:32

@bbjnick:
Talán bizonyítani kéne egy esetet legalább. Mert addig ez csak híresztelés, pletyka. Itt kéne jönnie az un. oknyomozó újságírásnak, rendőrségnek, valaminek. Ha tényleg tömegesek az ilyen esetek, (amiben erősen kételkedek) és nincsenek bejelentések, nincsenek vizsgálatok, az a többségi társadalom intézményeiről (védőnő hálózatról, rendőrségről, ügyészségről, médiáról) legalább annyira rossz képet fest, mint a cigányságról.

Hozzá Szóló 2009.12.08. 08:56:45

Badiny professzort muszáj volt ebbe belekeverni? Ti is akkora szarok vagytok már, mint az index? Mindenkire köpködni, sarazni, savazni, oltani? A poszt írója olvasott már Badiny-könyvet? Vagy csak írást, amiben írtak a könyveiről a haverok?

De szánalmas, de szánalmas... és röhejes... ezek vagytok ti...

teknős 2009.12.08. 09:10:44

@Mr Falafel: Ebben az évben a családom 3 különböző esetben volt sértettje cigányok által elkövetett bűncselekménynek. A fiam sajtóhír volt, majdnem megvakult az elrabolt mp4-ese miatt. És most csak azokat az eseteket említem, amelyikek megjárták az igazságszolgáltatást.

Ha valakinek, nekem nem kell beszélni a valóságról.

Jó lenne ha továbblátnál az érzelmeiden és a félelmeiden. Tudom nehéz, de próbálj meg értelmiségiként állni a kérdéshez.

A legfőbb probléma, hogy egyedül kellett hagyni a szüleidet, neked is és még sokaknak, ott maradtak kiszolgáltatva idősen, támasz nélkül. Ha ott lennének a fiatalok és nem egyedül kellene megbírkózni az időseknek az élettel, akkor egészen más lenne a helyzet. Olyan gazdaságra van szüksége Magyarországnak, amelyik számol a vidékkel és nem a multinál látja az egyetlen megoldást.

hoplita 2009.12.08. 09:10:46

@zoli29:
Mulatságos...?
Nem, öcsi....tapasztalt.
Nagy különbség, ízlelgesd.

teknős 2009.12.08. 09:25:37

@Zetek: Ebben a szocik és a Jobbik is nagyon jó. Felismerik a valósáégot, csak az azokra adott válaszokkal van a probléma.

Visszaköszön a Jobbik.NET-es időszakom, Hosszú éveken keresztül próbáltam megértetni az emberekkel, hogy a (vélt) igazságok kimondása még nem egyenlő a politikával. Sikertelen vagyok. Még mindig milliók hiszik azt, hogy az a jó ember, aki igazat beszél.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 09:25:45

@teknős:
Kurvára nem félelmekről és érzelmekről van szó. A szülőkért való aggódás is huszadrangú kérdés nálam. A legtöbb önértékeléssel küzdő emberhez hasonlóan te is projektálod a hibáidat másokra. Vagyis olyan dolgokat, amelyeket tudat alatt hibának tartasz magadban. Kulturális antropológusként viszonylag jól ismerem a cigány kultúrát, diszkóban kidobóként verekedtem számtalanszor cigánnyal, vállalkozóként nagyjából 10 évig alkalmaztam havi szinten 120-150 romát. Vélhetően többet érintkeztem velük, mint a nagy átlag. Az, hogy a cigányterrort meg akarom fékezni, nem azt jelenti, hogy a cigányokra haragszom. A cigányok évszázadok óta részleges asszimilációban élnek más népekkel. Viselkedésmintáik jelentős expanziót mutatnak a szélsőségek felé. Mindig az adott társadalmi rend erőszakszervezeteken keresztül megnyilvánuló hatásainak függvényében. Csendőrállamban csatornákban kúszva közlekedtek, a vásokból ki voltak tiltva. Judeoliberális államban lopnak, rabolnak, ölnek. Valahol a kettő között kellene megtalálni a megoldást.

teknős 2009.12.08. 09:27:06

@Hozzá Szóló: És te olvastál? Végigmentél a hivatkozásain? Nem hiszem...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 09:28:40

@Zetek:
A jelenség a végső kontroll elvesztésének stádiumát példázza. Ez után már csak a polgárháború van. Ezért nem érzelmi, hanem értelmi kérdés, hogy a cigányokat újra integráljuk a részleges asszimiációs státuszukba.

teknős 2009.12.08. 09:39:59

@Mr Falafel: Nekem milyen hibáim is vannak szerinted?
Nem jöttem el vidékről és az országért sem kizárólag árpádsávos lengetéssel tettem.

Én nem alkalmaztam cigányokat, viszonylag kevesen programoznak közülük Jávában vagy .NET-ben. Önértékelési zavarom sincs. Nincs mögöttem olyan iskola, amit félbehagytam volna. Nem kell miatta magyarázkodnom. Ellenben eltartunk 9 gyereket.

És álltam már szemben hat 15-18 éves verekedni akaró cigánnyal. Két óra múlva távoztak és nem vertem meg őket. ;)
Ők sem engem. Igaz, az én élet5embe nem fért bele a kulturális antropőológia és a kábelkorbács üzem sem...
Soroljam még?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 09:48:29

@teknős:
Te közelíted meg emócionális attitűdből a problémát, és ezt másra kivetítve hibaként aposztrofálod. Önértékelési probléma.
Hallottál valahol olyat, hogy én árpádsávos, vagy bármilyen zászlót lengettem volna? Semmilyen lobogót nem lengetek, kokárdát sem hordok március 15-én.

bunko_jobbos 2009.12.08. 09:50:11

1. Ez az Oszi nem való az OGY-be. Már most látszik, hogy nem arra fog szavazni,amit a Fidesz mond neki, hanem arra, amit akar. Induljon függetlenként, akkor azt mond, amit akar!
2. Lehet, hogy ezzel a döntéssel veszít a Fidesz szavazatokat, de egyszerűen nem vállalhatja fel, hogy az egész kampány arról szóljon, hogy a Fidesz fasiszta. A végén még mozgósítaná az összes faszt a Partizánszövtségben, stb.
3. Volt egy régi francia film, ami egy összeesküvésről szólt, ahol a vezetőt halálra ítélik. Mire az mondja, hogy úgy sem hajtják végre, mert francia katona nem lő N. tábornokra. A következő vágókép a sortűz. :-)))))))
Ez jutott eszembe a "„Nem tekintem vízválasztónak a felcsúti meghallgatásokat, ...", mert én vagyok a Fidesz. Majd meglátjuk :-)))
4. Fentebb írta már valaki, hogy ilyen személyiséget a korlátlan hatalom alakít ki. Igen, de csak a buta amberekből.

teknős 2009.12.08. 09:54:53

@Mr Falafel: Milyen emócionális attitűd az, hogy a vidéket gazdaságilag meg kell erősíteni? Szimpla erőfölény, hogy a magárahagyott időseket az életerős populáció lenyomja.

A Jobbikot pedig nem észérvekkel választják, ha erre gondolsz, mint emocionális probléma. Bár már érzékelem, hogy a Jobbik iránti rajongásod is a multé.

A vidéki embert az elvakult cigánygyűlölete hajtja a Jobbikhoz. Itt élek velük, tudom. Megértem, de el nem fogadom az álláspontjukat.

Most

Téglagyári Megálló 2009.12.08. 09:56:38

@Mr Falafel:

"A legtöbb önértékeléssel küzdő emberhez hasonlóan te is projektálod a hibáidat másokra."

Höhö, mire is gondoljunk, amikor a zsidókat szidod?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 10:17:43

@teknős:
A vidéki embert a félelem hajtja a jobbikhoz. A gyűlölet a te érzelmed, amit másokra projektálsz. Ideje lenne pszichológushoz fordulnod.

@Téglagyári Megálló:
Akiket én lezsidózok, azok nem zsidók, hanem identitásváltogató trógerok, akik prüszkölnek, ha lezsidózzák őket. Sose feledd, Mr. Falafel nevű ember nem létezik, ez csak egy nicknév!

teknős 2009.12.08. 10:28:10

@Mr Falafel: Aha. Akkor miért is támogatják a Jobbikot? Arra a kérdésre, hogy mit akar kezdeni a Jobbik a cigányokkal még egyetlen jobbikos sem tudott válaszolni.

Még mielőtt valaki belinkelné a Jobbik programja szerint "el kell beszélgetni a cigánykérdésről". De azért áruld már el nekem, hogy ha nem a félelem és a gyűlölet teszi jobbikossá a volt szoci választókörzeteket, akkor micsoda?

Gyűlölet az én érzelmem. Ezt is a kulturális antropológiából szedted? Vagy netán kidobóember korodban éppen pszichológiát hallgattál?

teknős 2009.12.08. 10:38:43

@Mr Falafel: Feleségem? Megmagyaráznád?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 10:44:24

@teknős: Burkolt sértés volt, csak nagyon nem talált :)

teknős 2009.12.08. 10:58:13

@Talon Karrde: Akkor talán vehetem dicséretnek is! :)))))

hoplita 2009.12.08. 11:04:01

@bunko_jobbos:
"...Volt egy régi francia film, ami egy összeesküvésről szólt, ahol a vezetőt halálra ítélik. Mire az mondja, hogy úgy sem hajtják végre, mert francia katona nem lő N. tábornokra. A következő vágókép a sortűz. :-)))))))..."

A film nem francia, hanem elsősorban angol, a címe a Sakál napja, a sztori pedig megtörtént, az OAS egyik prominens parancsnokát végeztette ki De Gaulle...a neve nem jut eszembe és most nincs humorom keresgélni.

Várkonyi 2009.12.08. 11:06:29

@teknős: Már megint terjeszted az igét, mi?

Igen tudjuk, Vona Gábor diktatúrát épít, meg szefárd zsidó is, meg a jobbikosok mind sötét idióták, stb, stb.

"Még mielőtt valaki belinkelné a Jobbik programja szerint "el kell beszélgetni a cigánykérdésről". De azért áruld már el nekem, hogy ha nem a félelem és a gyűlölet teszi jobbikossá a volt szoci választókörzeteket, akkor micsoda?"

Az első mondat e formában értelmetlen. A második mondatnak semmi köze az elsőhöz. Ezt megint összehoztad, gratulálok.

Megoldás a vélt problémára: Hiába van a Jobbiknak megoldása a cigányproblémára, és a borsodiak hiába hisznek ebben, mert holnap ugyanúgy megkéselhetik/erőszakolhatják őket az 500 forintjukért.
Tehát: a jobbik cigánystratégiája azért nem működik, mert
1) nincs parlamentben
2) nincs kormányon

3) egyébként meg tökéletesen működik a stratégia, lásd a sajóbábonyi JOBBIKOS polgármester esetét, aki falujában felszámolta a cigóbűnözést, mindenki dolgozik, az öregek újra ki mernek menni az utcára, a művházban újra összegyűlnek beszélgetni esténként, stb.

Ezt a zsidesz is ugyanúgy megcsinálhatná, ha másért nem, hát hogy szavazatokat nyerjen. Nem örülnék, hogy ellopták a Jobbik stratégiáját, de NAGYON örülnék, hogy senkinek (vagy sokkal kevesebb embernek) kell meghalnia és feldarabolódnia, mert Kolompár Gazsinak épp olyan kedve támadt.

Nem csinálják - a választók ezt hálálják meg azzal, hogy nem a zsideszre szavaznak.

Egyéb kérdés?

hoplita 2009.12.08. 11:10:53

@teknős:
Mit akar kezdeni...?

Csendőrség, zéró tolerancia a "megélhetés" bűnözéssel szemben, drasztikusan megemelt büntetési tételek, új, munkatábor jellegű börtönök, munkára szorítás, purgyébiznisz leállítása, segélyek lecsökkentése, elvétele.....kényszerintegráció.
Ha szép szóval nem megy, megy korbáccsal.

És kíméljetek meg a bibsilibsi krokodilkönnyektől....akinek nem inge nem veszi magára.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.08. 11:19:07

@Várkonyi: Sajóbábony most kapott rendőrörsöt, mert még nem számolták fel a bűnözést. A polgármester szoci.

Egyéb kérdés?

hoplita 2009.12.08. 11:24:18

@Talon Karrde:
Erről az iványi nevű köcsögről szívesen hallanám a vezénylő tábornok, örökös miniszterelnök úr véleményét is....tekintettel arra, hogy csókos cimborák (voltak?).....Ovi két gyerekét is keresztelte....bráf...( itt a hányás helye.:DD)

Apropó, nagy kálvinista létére ovika miért keresztelteti baptistává két gyerekét is....?
A megfejtést várom, de piszkosul...fityiszfanok, hajrá!!!:DDD

bryan 2009.12.08. 11:29:53

@hoplita:
Nincs olyan, hogy kényszerintegráció. Talán asszimilációra gondolsz. Egyébként ez alapján amit írtál a te jelölted nem Vona, hanem Kim Jong Il, király országot hozott össze ilyen elvek alapján.

Shulc 2009.12.08. 11:33:34

@gloire: @Talon Karrde:

Bocs, Edelényről van szó.

hoplita 2009.12.08. 11:34:57

@bryan:
Ne keverd a fogalmakat cimbi....
Asszmilálódjál csak te putriscigányokkal, én megelégszem az integrálódásukkal.

Az alapján amit te írsz, halvány gőzöd sincs miről ugatok.
Csak a libsi rizsát nyomod, amit az agyzsugorító iskolácskáidban és kontraszelektált köröcskéidben szedtél fel.
Elég karcsú.

Shulc 2009.12.08. 11:36:21

Legalábbis gondolom, erről van szó. A cigóbűnözést én is figyelemmel kísérem, bár úgy gondolom, hogy nem egy liberális hozzáállás, amit arrafelé csinálnak

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.08. 11:37:18

@bryan:

"Nincs olyan, hogy kényszerintegráció."

Kár, ezért tartunk itt.

Meg kellenen követelni a bevett játékszabályaink megtartását. Akár egy kis violenciával is.

Mézesmadzag és korbács, csak ez lehet eredményes.

Várkonyi 2009.12.08. 11:37:54

@Griffith:
Köszi zsidó, valóban arról beszéltem.

Egy fokkal feljebb emelkedtél a skálámon (-1000-ről -999-re)

tevevanegypupu 2009.12.08. 11:39:29

Az orokos miniszterelnokjeloltet nagyon sok baratja hagyta ott, illetve o vesztette el utkozben oket. Elofordul ilyesmi, sot meg az is, hogy egykori baratok osszevesznek, soha tobbet nem allnak szoba egymassal. Ami pedig a gyermekek kulonbozo vallasra tortent megkereszteleset illeti az sok csaladban altalanos: katolikus mama, reformatus papa. Megegyeznek, peldaul a lanyok reformatusok, fiuk katolikusok lesznek. Es ha jol emlekszem Orban nem volt mindig vallasos, tehat nala egyelore bigottsagrol nem beszelhetunk, nem lehet hajthatatlanul kalvinista.(:

hoplita 2009.12.08. 11:40:51

@bryan:
Ja, és kiegészítve az ön-és tulajdonvédelem kiterjesztésével, különös tekintettel az avataromban szereplő szerszámra.
Magyarul; ha bejön és megtámad dögre lőhetem jogszerűen.

Egy év és csodát látsz....!!!

hoplita 2009.12.08. 11:44:22

@tevevanegypupu:
A válaszra nem tudok túl magas pontszámot adni....olyan mosdatásféle.

Érdekes, nekem sose voltak ilyen iványihoz hasonló cimboráim, igaz nem is vesztettem el őket menetközben.:DDD

teknős 2009.12.08. 11:59:29

@hoplita: Már ha igaz, amit állítasz...

Én úgy tudom a lányok az anya vallását, a fiúk az apáét kapják, így a négy lány katolikus kellene, hogy legyen. Egyet biztosan katolikusnak kereszteltek, hír volt, anno.

De te nyilván tudod az állításod bizonyítani !

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.08. 11:59:31

@Várkonyi: Megint nem talált. Edelény polgármestere Molnár Oszkár, elég közismert, hogy fideszes.

reality 2009.12.08. 12:01:07

@hoplita: Júj. A gyermekeket nem keresztelik baptistává. Ott felnőtt keresztség van - mindenki maga dönti el, hogy alámerítkezik-e, Általában a minimális életkor 14 év.
Különben Orbán gyerekeiről nem sokat tudok. A fentieket is csak az infó kedvéért írtam.

teknős 2009.12.08. 12:01:08

@Várkonyi: Aha. Erre semmilyen direktívátok nincs?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 12:02:19

Molnár Oszkár mellett amúgy Balog Artúr kirúgása a fidoxból hogy halad?

teknős 2009.12.08. 12:05:12

@hoplita: " drasztikusan megemelt büntetési tételek."

Na, erről mesélj egy kicsit!

hoplita 2009.12.08. 12:06:30

@teknős:
Nem...az új kánonjogban már nincsenek ilyen kitételek.
Nekem a feleségem katolikus, én református vagyok és a gyerekeim is kálvinisták lettek, nemtől függetlenül.

tevevanegypupu 2009.12.08. 12:07:18

@hoplita:
Az idok valtozasaval az ember elveszit es kot is baratsagokat, jol neznenk ki ha aszerint, hogy milyen politikai beallitottsagu vagy vallasu az illeto. Ha nem jellemelen es ha meg lehet beszelni, vitatkozni lehet rola, akkor nincs baj ugye? Nekem peldaul vannak liberalis, sot szocialdemokrata (volt kommunista(:) es miepes nagyon jo barataim is.

Várkonyi 2009.12.08. 12:10:47

@gloire: Érpatak. Ott volt az agyamban, de csak most jött elő.

Ami a polgármesert illeti, névleg független, de: "anno papíron függetlenként győzött a faluban, de Érpatak polgármestere nem csupán közleményben állt ki a jövőbeni csendőrség magját képező hazafiak mellett, de már 2007-ben, Árpád-ünnepség keretében meghívta a Magyar Gárdát és a Jobbikot egy kis felvonulásra, a Nemzeti Őrsereggel együtt, ahol a polgármester Árpád-sávos karszalagban haladt a felvonulók mellett" - tehát jobbikosnak tekinthető.

Griffith: Félrevezettél, zsidó.(Így jártam, hogy zsidóra hallgattam. :( )

hoplita 2009.12.08. 12:11:14

@reality:
Ne jújgass....ezt maga Iványi mondta.
Nehogy én vitatkozzak már vele..:D
Tudod mit?
Ha ráérsz, tedd meg te helyettem.:D

bryan 2009.12.08. 12:12:50

@Jobb híján MDF-es:
Mézesmadzaggal és korbáccsal lehet integrálni, csak korbáccsal nem. Azt ugyanis erőszakos asszimilációnak, hívják, és csak nagyon ritkán eredményes. Valamit ajánlanod kell ahhoz, hogy be akarjanak illeszkedni. Anélkül max biorobotokat tudsz összehozni, arra pedig nincs igazán szükség.

hoplita 2009.12.08. 12:14:11

@tevevanegypupu:
Jó, igazad van....de azért a világnézet, a hovatartozás bizony erős tud lenni barátságok születésekor, a nagy különbözőségek nem ebbe az irányba hatnak.
Nálam legalábbis.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.08. 12:14:21

háháá

milyen szép is ez:

"Talán arra utalt, hogy lehetett volna belőle szoci is? "

egy kis mocskolódásért neked/-tek sem kell a szomszédba menni

:DDD

hoplita 2009.12.08. 12:18:10

@bryan:
Te nem vagy tisztában ezeknek a szavaknak a jelentésével.
Az asszimiláció beolvadást, az integráció beilleszkedést jelent.
Faxér' vitatkozol, ha még ez is magas.!!!!:(((((

reality 2009.12.08. 12:22:25

@hoplita: Nem érdekel Iványi mit mondott (az sem tudom, kicsoda, és nem is érdekel). Itt közreadtál egy infót kérdőjelek nélkül, én csak kijavítottalak a miheztartás végett. Nem néztél az értesüléseid után, viszont ide leírtad. Mi volt vele a szándékod?

hoplita 2009.12.08. 12:24:08

@teknős:
Mit meséljek én erről?
Nem vagyok jogász, de abszurdnak tarom, hogy erőszakos bűnözők, visszaeső cigányok nevetséges büntetéseket kapnak, ha kapnak...
Szerintem egy normális országban Cosma -hogy ezt hozzam példának, mindenki tudja miről beszélek - még most is élne, mert a sztojkák, meg a raffaelek a sitten lettek volna és nem egy bárban balhéznak, gyilkolnak.

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 12:25:30

Az össze s politikusnak ilyennek kéne lennie, mint Molnár Oszkárnak, akkor nem itt tartana az ország!

hoplita 2009.12.08. 12:26:49

@reality:
Mi van?????
Te most jobban tudod a tutit, mint az érintettek, Iványi, meg Orbán?
Magadnál vagy..???
Azt hiszed az ujjamból szoptam?
Haggyál mán, nézzél utána , nagyokos.:(

bryan 2009.12.08. 12:26:54

@hoplita:
Na és mit lehet tisztán erőszakkal elérni? Beilleszkedést? Nem. Mondom, max biorobot szinten. Amit el lehet érni, az a látszólagos beolvasztás az értékek interiorizálása nélkül. Az pedig nagyon kevés. Megy és kapál, ha mondod, de ha nem figyelsz megáll. Ennyit tud a híres módszered.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:36:55

@hoplita: Halkan mondom, hogy Prájennel nem érdemes ezez a témán vitatkozni, mert más világon él.

bryan 2009.12.08. 12:47:00

@Talon Karrde:
Ne mondd már, hogy a "munkatábor jellegű börtönök" a kibaszott reális megoldás, ennél értelmesebbnek gondoltalak. :((

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:48:36

@bryan: Nem ezt mondtam. Ismerem hoplita álláspontját és ismerem a tiedet is. SOHA nem találtok közös nevezőt.

reality 2009.12.08. 12:50:30

@hoplita: Öcsi, nyugodj le! Az hogy mi van baptistáéknél, mért ne tudhatnám jobban Iványinál meg Orbánnál. Minek kéne után néznem? Még egyszer a gyengébbek kedvvért: nem érdekel az ő véleményük, meg hogy mit mondtak, a te állításaidat javítottam ki. Ennyi.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:52:06

@bryan:
@hoplita:
Hoplita hozzászólásából CSAK a "munkatábor jellegű börtönök"-kel nem tudok 100%-ban egyetérteni. De ez nem jelenti azt hogy pl. 50%-ban sem. :)

hoplita 2009.12.08. 12:53:19

@bryan:
Nyilván nem ismered a cigányokat úgy mint én.
Én nem is várok tőlük többet, de EZT elvárom.

Nekem ne mutasd be őket, én a nyolcvanas évek nyarait velük töltöttem a mezőgazdaságban, ún. alkalmi munkásként.
Hidd el van némi rálátásom, neked még egyszer újjá kéne születned, hogy annyi időt tölts köztük, mint én.
Az iskoláim első négy évét kisebbségben töltöttem, már a 70-es évek elején, több volt a more osztálytársam, mint a fehér.:DD

bryan 2009.12.08. 12:55:09

@Talon Karrde:
Tudom, hogy nem fogunk, nem is ez a lényeg. De azt fontosnak tartom, hogy az ilyen gondolatok ne fussanak ellenállás nélkül, főleg ne csak elmormolt helyesléssel találkozzanak, még a végén kiötlőik azt hiszik, valami nagy, megcáfolhatatlan igazságot mondanak, amivel mindenki egyetért. Szerintem az én világképem még mindig reálisabb, mint azé aki valami vadnyugatba oltott KádárHorthy hibridet akar.

hoplita 2009.12.08. 12:56:49

@Talon Karrde:
Köszi, hogy szólsz....bár töredelmesen bevallom, nem kergetek illúziókat a sráccal kapcsolatban.:DD
Annyi már kezd nálam is derengeni, hogy bajosan jutunk közös platformra.:DDDD

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.08. 12:57:08

"munkatábor jellegű börtönök"

Bentlakásos felzárkóztató-tanfolyamok.

A mézesmadzag már játszott, nem hozott eredményt, most kell egy kis violencia a mézesmadzag mellé.
Erélyes ráhatás.

hoplita 2009.12.08. 13:00:07

@reality:
Vazzeg, ha azt mondod, hogy te is baptista lelkész vagy, mint Iványi, akkor itt és most berosálok.:DDD

bryan 2009.12.08. 13:00:58

@hoplita:
Az a szomorú, hogy az aktív korú lakosság 50%-a cigány lesz 2050-re(és főleg az alsó decilisben, nyomorban lévők száma fog nőni) , mit is kezdünk kb. három millió biorobottal, Úgy, hogy emellett van még min 2 millió nyugdíjasunk?

hoplita 2009.12.08. 13:03:46

@bryan:
Ha a németek megtehetik, hogy bérbörtönöket tartanak fenn Szibériában, akkor talán mi is elgondolkodhatnánk azon, hogy a Muki-félék ne unatkozzanak már 20 évig.
Törjön követ, ásson árkot, kovácsoljon-kalapáljon, kapáljon-kaszáljon....és ne tévézzen, meg gyúrjon.
Kapíse..?

bryan 2009.12.08. 13:04:17

@Jobb híján MDF-es:
Nagyon keveset játszott az. A segélyből élés támogatását, közben minden felzárkóztatási (munka, oktatás) leépülését/megszüntetését én nem nagyon nevezném mézesmadzagnak, márpedig az elmúlt húsz évben ez történt.

bz249 2009.12.08. 13:05:19

@bryan: ha a demografiai trendek maradnak... csak tudja tiz ev alatt Albania termekenysegi mutatoja magyar szintre esett vissza, tehat nem sok ertelmet latom 2050-rol joslatokba bocsatkozni.

www.prb.org/pdf09/2009TFR-table.pdf

hoplita 2009.12.08. 13:07:23

@bryan:
Vadnyugat...?

Nézz már át a tótokhoz....amióta harmadéve az otthonvédelemre szabadon tarthatsz egylövetű, hosszú, sörétes fegyvert, a harmadára csökkent az erőszakos lakásbetörések száma....és nem lövöldöznek az utcán, meg a krimóban.
De ugyanez a helyzet Bulgáriában, a Baltikumban....
Miért vitázol, ha tényekkel sem vagy tisztában?

teknős 2009.12.08. 13:10:40

@hoplita: Mit nevezel nevetséges büntetésnek?

Csak egy példát légyszi, konkrétan!

reality 2009.12.08. 13:11:37

@hoplita: Különben ama bizonyos Iványi biztos, hogy baptista lelkész? Nem Iványi Gábor metodista lelkészről van szó?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.08. 13:13:21

@bz249: 2050-ben épp 41 éves lesz az aki idén született. Elég, ha azt nézzük tehát, hogy az elmúlt évtizedben, hogy alakult a trend.

Mindenképp számítani kell egy olyan hullámra, hogy -- bizonyos ideig legalábbis -- az aktív, munkaképes lakosságnak kb. a harmada roma lesz.

hoplita 2009.12.08. 13:17:52

@reality:
Tényleg metodista....honnan vettem én, hogy baptista..?:D
Az még hagyján, de akkor ki keresztelte Ovi Ráhel nevű lányát baptistává?
És ha kettőt is keresztelt, melyik kettőt....és mivé...???
Hű...ez ám a rejtély..!:DD

bz249 2009.12.08. 13:22:21

@gloire: kiveve, hogy eddig meg egy olyan ev sem volt, amikor egyharmad lett volna a romak aranya az ujszulottek kozott... es semmi sem garantalja, hogy lesz ilyen. Elofordulhat, de ez nem megvaltoztathatatlan teny.

bryan 2009.12.08. 13:24:35

@hoplita:
Értem, csak a kőtörés mellett börtönegyetemre is lenne ideje, viszont rabokkal csak embertelen körülmények között lehet minimálisan rentábilis munkát végeztetni (itt most ne azt vedd, hogy felsebződik a kis kezük, hanem, hogy szó szerint belerokkannak. Van értelme a börtönökben végzett piacra termelő munkáknak, de azok általában inkább viszik a pénzt, mint hozzák, inkább rehab jellegük miatt ésszerűek. Emellett, ha a börtönmunkát támogatod, azzal más emberek elől veszel el lehetőséget, akik nem követtek el semmit.Mondjuk pont Borsodban, ha támogatnál egy gyárat, ahol iskolázatlan emberek is dolgozhatnak, szerinted nem lenne rá jelentkező, még akkor is, ha kőtörésről van szó? Dehogynem. Nem érdemesebb inkább ott kiépíteni egy ilyen üzemet prevenciós célzattal? Hiszen akinek van munkája, kevésbé valószínű, hogy bűnözni fog. Én inkább azt mondanám, hogy az oktatásra és a börtön önellátási hányadának növelésére lenne szükség, gyümölcsfák, varroda, hasonlók, abban lenne ráció. Meg persze annak lenne még értelme, hogy szakma szerzése nélkül senki büntetését nem enyhítjük. Így ugyanis sokkal kevésbé valószínű, hogy visszakerül. Ha valakinek húsz évesen vissza kell ülnie az iskolapadba, van olyan kemény érzés, mint a kőtörés, csak ebből nekünk több hasznunk lesz.

hoplita 2009.12.08. 13:24:50

@bryan:
Hogy mit kezdünk...?

Én már most fegyverkezek, a gyerekeim is íjat vagy légpuskát -vagy mindkettőt - kapnak karácsonyra.
Én ezt tudom tenni.....illetve, ha a szükség úgy hozza még egyebet is....amíg még jó formában leszek.
2050 már a lányaim-fiam, unokáim problémája lesz...sajnos.
Én igyekszem felkészíteni őket.

hoplita 2009.12.08. 13:33:27

@bryan:
"...Mondjuk pont Borsodban, ha támogatnál egy gyárat, ahol iskolázatlan emberek is dolgozhatnak, szerinted nem lenne rá jelentkező, még akkor is, ha kőtörésről van szó?.."

Nézz ennek utána.....mokka-ügyben a kuruc nagyon ott van, jópár cikk erről szól...NINCS JELENTKEZŐ, mert könnyebb a segílykét várni, meg purgyét gyártani, főleg ütödöttet, több a suska...és itt vissza is kanyarodtunk a poszthoz.
Kétségkívül jó szándékú ember vagy, de idealista, ráadásul a tények hidegen hagynak.
Ilyen konstellációban már viszont önsorsrontónak is nevezhetlek.
A jövő vagy olyan lesz, amilyennek én felvázolom....vagy nem lesz jövő.
Ez van....lehet ellene kapálózni, de kapálózhatsz a napnyugta ellen is, úgyis bekövetkezik.

reality 2009.12.08. 13:34:17

@hoplita: Minden esetre a neten nem találtam erről semmilyen infót.

hoplita 2009.12.08. 13:37:41

@bryan:
"...Mondjuk pont Borsodban, ha támogatnál egy gyárat, ahol iskolázatlan emberek is dolgozhatnak, szerinted nem lenne rá jelentkező, még akkor is, ha kőtörésről van szó?..."

Nem lenne.....amíg rá nem kényszeríted őket, de szó szerint kényszeríted..!!!
Könnyebb a segílykét várni, meg purgyét gyártani.
Úgy látom még nem sokat foglalkoztál ezzel a témával...ezek az idealista elképzelések arra engednek következtetni.

hoplita 2009.12.08. 13:39:29

Na...az imént eltünt a háeszem, rövidebben újraírtam, aztán megjelent.
A blogmotor monnyon le.

hoplita 2009.12.08. 13:47:01

@reality:

kuruc.info/r/6/44090/

Tudom, jaj, kuruc....nácziprovóizé...de híreket nem szokott hamisítani, a kommentár meg olyan, amilyen.

bryan 2009.12.08. 13:47:43

@hoplita:
en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence#Homicides_by_country
Keresd meg Szlovákiát.
Egyébként szintén érdekes, hogy nálunk van a világon huszadik legtöbb ezer főre jutó rendőr.
www.nationmaster.com/graph/cri_pol_percap-crime-police-per-capita

hoplita 2009.12.08. 14:12:32

@bryan:
Az adatok a wikin kétezresek....friss, mondhatom.

Egyébként a statisztikára - főleg amit itt abszurdisztánban vezetnek és leadnak - ballisztikus ívben teszek.
Sajóbábony is a nyugalom szigete....az ávós statisztikák szerint.

bryan 2009.12.08. 14:16:18

@hoplita:
Úgy látom eléggé egy oldalról szerzed az információidat. A kuruc nem náciprovoizé, hanem kimondottan nácibulvár.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.08. 14:23:27

@bryan:

Elmúlt 20 év?

Miért nem az elmúlt 60 évet nézed?
Vagy a 200-at?

Aki akar többszáz éve integrálódik.

Amúgy az elmúlt 20 évben is milliárdok mentek a romák integrálására.

bryan 2009.12.08. 14:25:05

@hoplita:
Upsz, megtévesztett a honlapon, ahonnan a wikire jutottam a "most recent" kifejezés. :)
Igazad van abban, hogy nem bízol a bűnügyi statisztikákban, kivétel ez alól a gyilkossági statisztika. Ott jóval kisebb esély van csalni és manipulálni.

hoplita 2009.12.08. 14:31:42

@bryan:
Jó, legyen nácibulvár....:D
Engem a forma, mint említettem nem zavar.
A tartalom a lényeg és abban megbízható, főleg, ha a mainstream média által elhallgatott dolgokról van szó.
Nyugodj meg, én elolvasom a zsindexet meg a nolt is....hányok, de elolvasom.
Meg az emenót és társait is...ott is öklendezek, de elolvasom.:DDD

Cigóügyben meg a kuruc verhetetlen, köszönhetően a sok olvasói kiegészítésnek is.
Ezen hiába morogsz, vagy gúnyolódsz, ez így van.:D

teknős 2009.12.08. 14:34:48

@Várkonyi: Azért mielőtt annyira elszállnál az érpataki polgármestertől, érdemes tudni, hogy állami pénzből dolgoztatnak érpatakon. Se postája, se iskolája nincs. Ebből a szempontból Kazárt is említhetnéd. 100 milliókat tüntetett el a polgármester. Nyilván a valóságban az érpataki polgi nem igazán örülne neki, ha elterjedne róla, hogy jobbikos polgi, erre a nyakamat merném tenni. Máris ugranának a jó kis LAEDER pénzek...

bryan 2009.12.08. 14:39:36

@Jobb híján MDF-es:
Az a szomorú, hogy míg a Kádár-rendszerben legalább asszimilációs törekvések voltak, most csak egy helyben toporgás van.
www.origo.hu/itthon/20090219-kormanyprogramok-a-ciganyok-romak-integracioja-erdekeben.html
Csak, hogy elhelyezzem valahol a 150 milliárdos összeget:
A magyar televizió 28 milliárd forintot kapott a költségvetésből csak 2007-ben. Szóval azért így nézzük ezt az összeget.

greybull 2009.12.08. 14:52:06

Aki 50 éves koráig hisz az összeesküvés elméletekben: az hülye. Aki 50 éves kora után nem hisz az összeesküvés elméletekben: nos, az is hülye!

Várkonyi 2009.12.08. 15:06:18

@teknős: Akkor jó, már azt hittem, a párnája alatt kuporgatott pénzből finanszírozta a dolgokat.

Van állami támogatás, jól ki tudja használni, nem halnak meg emberek, nyugalom van.

Nekem ennyi elég, főleg hogyha tekintetbe vesszük, hogy más polgármesterek még ennyit sem tudnak elérni.
Ennyi...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.08. 15:20:24

@hoplita: Iványiról sosem lehet tudni, hogy éppen melyik "egyház" lelkésze.

teknős 2009.12.08. 15:20:57

@Várkonyi: Mennyi is? Hogy is mondta Magda Sándor? Nem kell félni, ott a lEADER4
Mennyire ellenfél is a Jobbik az emeszpének? Ja, hogy már barátok...

hoplita 2009.12.08. 15:27:50

@Loxon:
A "lelkészt" is rakhattad volna nyugodtan idézőjelbe...:DDD

@teknős:
Jóhogy cimborák vagyunk.....maj' ha a gonosz Ovi üldözni kezdi drazsét meg szilvásyt mi fogjuk bújtatni.
Te amúgy mit szedsz..?:D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 15:43:00

@hoplita:

Nem szed semmit teknős, csak hát ha Kövér bácsi azt mondja, hogy a Jobbik az MSZP kreatúrája, akkor ez így is van és ezt így kell visszaböfögni. Vili?

tevevanegypupu 2009.12.08. 15:45:18

@hoplita:
Reszben eros kotodes tud lenni a hovatartozas es vilagnezet, de megsem lehet eleg osszekoto kapocs akkor, ha az illeto tulajdonsagai olyanok, hogy nem nagyon tudunk masban, mint mondjuk a vallasban egyezni. Lehet alapja osszetartozasnak ellenseges vagy idegen kozegben, de baratsagnal nem feltetlenul szukseges.

hoplita 2009.12.08. 15:50:34

@Herr SturmLiberator:
Aha, így már kezd derengeni valami...:D:D

@tevevanegypupu:

Én sem mondtam, hogy feltétlenül elégséges egy ilyen azonosság, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy szükséges.
De fenntartom, hogy vannak - én is tudok - kivételek...a nagy többség, a nagy átlag viszont a similis simili gaudet-elv alapján köti a barátságokat.
süti beállítások módosítása