Egy bátor ember
2009. december 07. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy bátor ember

  Sokat lehet vitatkozni Molnár Oszkár kijelentéseiről, de azt nem lehet elvitatni, hogy egy bátor emberről beszélünk. Az még csak hagyján, hogy az évtizedes politikai karriert befutó egykori tehersofőr egymaga száll szembe a világösszeesküvéssel, miközben felmondja a Pörzse Sándorral, Badiny-Jós Ferenccel és a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvével fémjelzett kulturális Bermuda-háromszög fő tételeit. Hiszen ezt különböző formában az ember rendre visszahallja a jobbszél különböző felületein, vagy éppen a nemzeti kocsmákban. Nem ettől bátor Molnár Oszkár.

  De az, hogy fideszes mamelukként a nyilvánosság előtt többször is szembeszáll a narancspárt vezetőivel, és nem veszi észre / nem hajlandó észrevenni a neki küldött szóbeli selyemzsinórt, azért nem mindennapi bátorságra vall, ugyebár. Kinek újdonság, hogy egy olyan pártról van szó, amely az elnök és legszűkebb környezete napi és hosszú távú iránymutatásai alapján működik, ezen vezetési elv minden előnyével és hátrányával együtt? Molnár Oszkár nemrég arról beszélt egy lakossági fórumon, hogy a Fidesz nem meri őt kirúgni, miközben a törvényhozó hatalom képviselőjeként forradalomra hívta híveit.

  Molnár Oszkár még a ma reggeli hírre - miszerint nem hívták Felcsútra (vagyis nem lesz képviselőjelölt) - sem tudta megállni, hogy ne rekontrázzon. Molnár úgy fogalmazott: „azzal már nem foglalkoznak, hogy a Fidesz szóvivője azt is elmondta, a december 14-i választmányi ülésen dől el, a párt jelöltként indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon”. Molnár úgy érzi, erre jogosítja fel a választókerületi elnöki megbizatása, a párt helyi szervezeteinek egyhangú döntése az ő indításáról, és az a mintegy tízezer aláírás, amellyel fideszes jelölése mellett álltak ki az edelényi és környékbeli emberek. „Nem tekintem vízválasztónak a felcsúti meghallgatásokat, tekintve, hogy tizenhat esztendeje vagyok a párt tagja, tizenkét éve vagyok a választók akaratából országgyűlési képviselő a Fidesz padsoraiban, közvetlen választás révén pedig a helyiek túlnyomó többségének az akaratából második ciklusomat töltöm Edelény polgármestereként, velük közösen vállalva a párt támogatásának - az elmúlt nyolc esztendőben leginkább jellemzően - az ódiumát” - jegyezte meg.

  Igen, jól olvasták, a lassan parkolóba álló exsofőr arról beszélt: hátrányt, bosszúságot, sőt, a szó eredeti jelentése szerint átkot jelentett számára, hogy ő, ez a karakán politikus a Fideszt támogatta. Nem ám fordítva! Talán arra utalt, hogy lehetett volna belőle szoci is? Mondom, bátor és kiváló ember Molnár Oszkár, örüljön Orbán Viktor, hogy tizenhat évig szóba állt vele Edelény erős embere!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr161580231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 09:25:45

@teknős:
Kurvára nem félelmekről és érzelmekről van szó. A szülőkért való aggódás is huszadrangú kérdés nálam. A legtöbb önértékeléssel küzdő emberhez hasonlóan te is projektálod a hibáidat másokra. Vagyis olyan dolgokat, amelyeket tudat alatt hibának tartasz magadban. Kulturális antropológusként viszonylag jól ismerem a cigány kultúrát, diszkóban kidobóként verekedtem számtalanszor cigánnyal, vállalkozóként nagyjából 10 évig alkalmaztam havi szinten 120-150 romát. Vélhetően többet érintkeztem velük, mint a nagy átlag. Az, hogy a cigányterrort meg akarom fékezni, nem azt jelenti, hogy a cigányokra haragszom. A cigányok évszázadok óta részleges asszimilációban élnek más népekkel. Viselkedésmintáik jelentős expanziót mutatnak a szélsőségek felé. Mindig az adott társadalmi rend erőszakszervezeteken keresztül megnyilvánuló hatásainak függvényében. Csendőrállamban csatornákban kúszva közlekedtek, a vásokból ki voltak tiltva. Judeoliberális államban lopnak, rabolnak, ölnek. Valahol a kettő között kellene megtalálni a megoldást.

teknős 2009.12.08. 09:27:06

@Hozzá Szóló: És te olvastál? Végigmentél a hivatkozásain? Nem hiszem...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 09:28:40

@Zetek:
A jelenség a végső kontroll elvesztésének stádiumát példázza. Ez után már csak a polgárháború van. Ezért nem érzelmi, hanem értelmi kérdés, hogy a cigányokat újra integráljuk a részleges asszimiációs státuszukba.

teknős 2009.12.08. 09:39:59

@Mr Falafel: Nekem milyen hibáim is vannak szerinted?
Nem jöttem el vidékről és az országért sem kizárólag árpádsávos lengetéssel tettem.

Én nem alkalmaztam cigányokat, viszonylag kevesen programoznak közülük Jávában vagy .NET-ben. Önértékelési zavarom sincs. Nincs mögöttem olyan iskola, amit félbehagytam volna. Nem kell miatta magyarázkodnom. Ellenben eltartunk 9 gyereket.

És álltam már szemben hat 15-18 éves verekedni akaró cigánnyal. Két óra múlva távoztak és nem vertem meg őket. ;)
Ők sem engem. Igaz, az én élet5embe nem fért bele a kulturális antropőológia és a kábelkorbács üzem sem...
Soroljam még?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 09:48:29

@teknős:
Te közelíted meg emócionális attitűdből a problémát, és ezt másra kivetítve hibaként aposztrofálod. Önértékelési probléma.
Hallottál valahol olyat, hogy én árpádsávos, vagy bármilyen zászlót lengettem volna? Semmilyen lobogót nem lengetek, kokárdát sem hordok március 15-én.

bunko_jobbos 2009.12.08. 09:50:11

1. Ez az Oszi nem való az OGY-be. Már most látszik, hogy nem arra fog szavazni,amit a Fidesz mond neki, hanem arra, amit akar. Induljon függetlenként, akkor azt mond, amit akar!
2. Lehet, hogy ezzel a döntéssel veszít a Fidesz szavazatokat, de egyszerűen nem vállalhatja fel, hogy az egész kampány arról szóljon, hogy a Fidesz fasiszta. A végén még mozgósítaná az összes faszt a Partizánszövtségben, stb.
3. Volt egy régi francia film, ami egy összeesküvésről szólt, ahol a vezetőt halálra ítélik. Mire az mondja, hogy úgy sem hajtják végre, mert francia katona nem lő N. tábornokra. A következő vágókép a sortűz. :-)))))))
Ez jutott eszembe a "„Nem tekintem vízválasztónak a felcsúti meghallgatásokat, ...", mert én vagyok a Fidesz. Majd meglátjuk :-)))
4. Fentebb írta már valaki, hogy ilyen személyiséget a korlátlan hatalom alakít ki. Igen, de csak a buta amberekből.

teknős 2009.12.08. 09:54:53

@Mr Falafel: Milyen emócionális attitűd az, hogy a vidéket gazdaságilag meg kell erősíteni? Szimpla erőfölény, hogy a magárahagyott időseket az életerős populáció lenyomja.

A Jobbikot pedig nem észérvekkel választják, ha erre gondolsz, mint emocionális probléma. Bár már érzékelem, hogy a Jobbik iránti rajongásod is a multé.

A vidéki embert az elvakult cigánygyűlölete hajtja a Jobbikhoz. Itt élek velük, tudom. Megértem, de el nem fogadom az álláspontjukat.

Most

Téglagyári Megálló 2009.12.08. 09:56:38

@Mr Falafel:

"A legtöbb önértékeléssel küzdő emberhez hasonlóan te is projektálod a hibáidat másokra."

Höhö, mire is gondoljunk, amikor a zsidókat szidod?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.08. 10:17:43

@teknős:
A vidéki embert a félelem hajtja a jobbikhoz. A gyűlölet a te érzelmed, amit másokra projektálsz. Ideje lenne pszichológushoz fordulnod.

@Téglagyári Megálló:
Akiket én lezsidózok, azok nem zsidók, hanem identitásváltogató trógerok, akik prüszkölnek, ha lezsidózzák őket. Sose feledd, Mr. Falafel nevű ember nem létezik, ez csak egy nicknév!

teknős 2009.12.08. 10:28:10

@Mr Falafel: Aha. Akkor miért is támogatják a Jobbikot? Arra a kérdésre, hogy mit akar kezdeni a Jobbik a cigányokkal még egyetlen jobbikos sem tudott válaszolni.

Még mielőtt valaki belinkelné a Jobbik programja szerint "el kell beszélgetni a cigánykérdésről". De azért áruld már el nekem, hogy ha nem a félelem és a gyűlölet teszi jobbikossá a volt szoci választókörzeteket, akkor micsoda?

Gyűlölet az én érzelmem. Ezt is a kulturális antropológiából szedted? Vagy netán kidobóember korodban éppen pszichológiát hallgattál?

teknős 2009.12.08. 10:38:43

@Mr Falafel: Feleségem? Megmagyaráznád?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 10:44:24

@teknős: Burkolt sértés volt, csak nagyon nem talált :)

teknős 2009.12.08. 10:58:13

@Talon Karrde: Akkor talán vehetem dicséretnek is! :)))))

hoplita 2009.12.08. 11:04:01

@bunko_jobbos:
"...Volt egy régi francia film, ami egy összeesküvésről szólt, ahol a vezetőt halálra ítélik. Mire az mondja, hogy úgy sem hajtják végre, mert francia katona nem lő N. tábornokra. A következő vágókép a sortűz. :-)))))))..."

A film nem francia, hanem elsősorban angol, a címe a Sakál napja, a sztori pedig megtörtént, az OAS egyik prominens parancsnokát végeztette ki De Gaulle...a neve nem jut eszembe és most nincs humorom keresgélni.

Várkonyi 2009.12.08. 11:06:29

@teknős: Már megint terjeszted az igét, mi?

Igen tudjuk, Vona Gábor diktatúrát épít, meg szefárd zsidó is, meg a jobbikosok mind sötét idióták, stb, stb.

"Még mielőtt valaki belinkelné a Jobbik programja szerint "el kell beszélgetni a cigánykérdésről". De azért áruld már el nekem, hogy ha nem a félelem és a gyűlölet teszi jobbikossá a volt szoci választókörzeteket, akkor micsoda?"

Az első mondat e formában értelmetlen. A második mondatnak semmi köze az elsőhöz. Ezt megint összehoztad, gratulálok.

Megoldás a vélt problémára: Hiába van a Jobbiknak megoldása a cigányproblémára, és a borsodiak hiába hisznek ebben, mert holnap ugyanúgy megkéselhetik/erőszakolhatják őket az 500 forintjukért.
Tehát: a jobbik cigánystratégiája azért nem működik, mert
1) nincs parlamentben
2) nincs kormányon

3) egyébként meg tökéletesen működik a stratégia, lásd a sajóbábonyi JOBBIKOS polgármester esetét, aki falujában felszámolta a cigóbűnözést, mindenki dolgozik, az öregek újra ki mernek menni az utcára, a művházban újra összegyűlnek beszélgetni esténként, stb.

Ezt a zsidesz is ugyanúgy megcsinálhatná, ha másért nem, hát hogy szavazatokat nyerjen. Nem örülnék, hogy ellopták a Jobbik stratégiáját, de NAGYON örülnék, hogy senkinek (vagy sokkal kevesebb embernek) kell meghalnia és feldarabolódnia, mert Kolompár Gazsinak épp olyan kedve támadt.

Nem csinálják - a választók ezt hálálják meg azzal, hogy nem a zsideszre szavaznak.

Egyéb kérdés?

hoplita 2009.12.08. 11:10:53

@teknős:
Mit akar kezdeni...?

Csendőrség, zéró tolerancia a "megélhetés" bűnözéssel szemben, drasztikusan megemelt büntetési tételek, új, munkatábor jellegű börtönök, munkára szorítás, purgyébiznisz leállítása, segélyek lecsökkentése, elvétele.....kényszerintegráció.
Ha szép szóval nem megy, megy korbáccsal.

És kíméljetek meg a bibsilibsi krokodilkönnyektől....akinek nem inge nem veszi magára.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.08. 11:19:07

@Várkonyi: Sajóbábony most kapott rendőrörsöt, mert még nem számolták fel a bűnözést. A polgármester szoci.

Egyéb kérdés?

hoplita 2009.12.08. 11:24:18

@Talon Karrde:
Erről az iványi nevű köcsögről szívesen hallanám a vezénylő tábornok, örökös miniszterelnök úr véleményét is....tekintettel arra, hogy csókos cimborák (voltak?).....Ovi két gyerekét is keresztelte....bráf...( itt a hányás helye.:DD)

Apropó, nagy kálvinista létére ovika miért keresztelteti baptistává két gyerekét is....?
A megfejtést várom, de piszkosul...fityiszfanok, hajrá!!!:DDD

bryan 2009.12.08. 11:29:53

@hoplita:
Nincs olyan, hogy kényszerintegráció. Talán asszimilációra gondolsz. Egyébként ez alapján amit írtál a te jelölted nem Vona, hanem Kim Jong Il, király országot hozott össze ilyen elvek alapján.

Shulc 2009.12.08. 11:33:34

@gloire: @Talon Karrde:

Bocs, Edelényről van szó.

hoplita 2009.12.08. 11:34:57

@bryan:
Ne keverd a fogalmakat cimbi....
Asszmilálódjál csak te putriscigányokkal, én megelégszem az integrálódásukkal.

Az alapján amit te írsz, halvány gőzöd sincs miről ugatok.
Csak a libsi rizsát nyomod, amit az agyzsugorító iskolácskáidban és kontraszelektált köröcskéidben szedtél fel.
Elég karcsú.

Shulc 2009.12.08. 11:36:21

Legalábbis gondolom, erről van szó. A cigóbűnözést én is figyelemmel kísérem, bár úgy gondolom, hogy nem egy liberális hozzáállás, amit arrafelé csinálnak

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.08. 11:37:18

@bryan:

"Nincs olyan, hogy kényszerintegráció."

Kár, ezért tartunk itt.

Meg kellenen követelni a bevett játékszabályaink megtartását. Akár egy kis violenciával is.

Mézesmadzag és korbács, csak ez lehet eredményes.

Várkonyi 2009.12.08. 11:37:54

@Griffith:
Köszi zsidó, valóban arról beszéltem.

Egy fokkal feljebb emelkedtél a skálámon (-1000-ről -999-re)

tevevanegypupu 2009.12.08. 11:39:29

Az orokos miniszterelnokjeloltet nagyon sok baratja hagyta ott, illetve o vesztette el utkozben oket. Elofordul ilyesmi, sot meg az is, hogy egykori baratok osszevesznek, soha tobbet nem allnak szoba egymassal. Ami pedig a gyermekek kulonbozo vallasra tortent megkereszteleset illeti az sok csaladban altalanos: katolikus mama, reformatus papa. Megegyeznek, peldaul a lanyok reformatusok, fiuk katolikusok lesznek. Es ha jol emlekszem Orban nem volt mindig vallasos, tehat nala egyelore bigottsagrol nem beszelhetunk, nem lehet hajthatatlanul kalvinista.(:

hoplita 2009.12.08. 11:40:51

@bryan:
Ja, és kiegészítve az ön-és tulajdonvédelem kiterjesztésével, különös tekintettel az avataromban szereplő szerszámra.
Magyarul; ha bejön és megtámad dögre lőhetem jogszerűen.

Egy év és csodát látsz....!!!

hoplita 2009.12.08. 11:44:22

@tevevanegypupu:
A válaszra nem tudok túl magas pontszámot adni....olyan mosdatásféle.

Érdekes, nekem sose voltak ilyen iványihoz hasonló cimboráim, igaz nem is vesztettem el őket menetközben.:DDD

teknős 2009.12.08. 11:59:29

@hoplita: Már ha igaz, amit állítasz...

Én úgy tudom a lányok az anya vallását, a fiúk az apáét kapják, így a négy lány katolikus kellene, hogy legyen. Egyet biztosan katolikusnak kereszteltek, hír volt, anno.

De te nyilván tudod az állításod bizonyítani !

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.08. 11:59:31

@Várkonyi: Megint nem talált. Edelény polgármestere Molnár Oszkár, elég közismert, hogy fideszes.

reality 2009.12.08. 12:01:07

@hoplita: Júj. A gyermekeket nem keresztelik baptistává. Ott felnőtt keresztség van - mindenki maga dönti el, hogy alámerítkezik-e, Általában a minimális életkor 14 év.
Különben Orbán gyerekeiről nem sokat tudok. A fentieket is csak az infó kedvéért írtam.

teknős 2009.12.08. 12:01:08

@Várkonyi: Aha. Erre semmilyen direktívátok nincs?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 12:02:19

Molnár Oszkár mellett amúgy Balog Artúr kirúgása a fidoxból hogy halad?

teknős 2009.12.08. 12:05:12

@hoplita: " drasztikusan megemelt büntetési tételek."

Na, erről mesélj egy kicsit!

hoplita 2009.12.08. 12:06:30

@teknős:
Nem...az új kánonjogban már nincsenek ilyen kitételek.
Nekem a feleségem katolikus, én református vagyok és a gyerekeim is kálvinisták lettek, nemtől függetlenül.

tevevanegypupu 2009.12.08. 12:07:18

@hoplita:
Az idok valtozasaval az ember elveszit es kot is baratsagokat, jol neznenk ki ha aszerint, hogy milyen politikai beallitottsagu vagy vallasu az illeto. Ha nem jellemelen es ha meg lehet beszelni, vitatkozni lehet rola, akkor nincs baj ugye? Nekem peldaul vannak liberalis, sot szocialdemokrata (volt kommunista(:) es miepes nagyon jo barataim is.

Várkonyi 2009.12.08. 12:10:47

@gloire: Érpatak. Ott volt az agyamban, de csak most jött elő.

Ami a polgármesert illeti, névleg független, de: "anno papíron függetlenként győzött a faluban, de Érpatak polgármestere nem csupán közleményben állt ki a jövőbeni csendőrség magját képező hazafiak mellett, de már 2007-ben, Árpád-ünnepség keretében meghívta a Magyar Gárdát és a Jobbikot egy kis felvonulásra, a Nemzeti Őrsereggel együtt, ahol a polgármester Árpád-sávos karszalagban haladt a felvonulók mellett" - tehát jobbikosnak tekinthető.

Griffith: Félrevezettél, zsidó.(Így jártam, hogy zsidóra hallgattam. :( )

hoplita 2009.12.08. 12:11:14

@reality:
Ne jújgass....ezt maga Iványi mondta.
Nehogy én vitatkozzak már vele..:D
Tudod mit?
Ha ráérsz, tedd meg te helyettem.:D

bryan 2009.12.08. 12:12:50

@Jobb híján MDF-es:
Mézesmadzaggal és korbáccsal lehet integrálni, csak korbáccsal nem. Azt ugyanis erőszakos asszimilációnak, hívják, és csak nagyon ritkán eredményes. Valamit ajánlanod kell ahhoz, hogy be akarjanak illeszkedni. Anélkül max biorobotokat tudsz összehozni, arra pedig nincs igazán szükség.

hoplita 2009.12.08. 12:14:11

@tevevanegypupu:
Jó, igazad van....de azért a világnézet, a hovatartozás bizony erős tud lenni barátságok születésekor, a nagy különbözőségek nem ebbe az irányba hatnak.
Nálam legalábbis.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.08. 12:14:21

háháá

milyen szép is ez:

"Talán arra utalt, hogy lehetett volna belőle szoci is? "

egy kis mocskolódásért neked/-tek sem kell a szomszédba menni

:DDD

hoplita 2009.12.08. 12:18:10

@bryan:
Te nem vagy tisztában ezeknek a szavaknak a jelentésével.
Az asszimiláció beolvadást, az integráció beilleszkedést jelent.
Faxér' vitatkozol, ha még ez is magas.!!!!:(((((

reality 2009.12.08. 12:22:25

@hoplita: Nem érdekel Iványi mit mondott (az sem tudom, kicsoda, és nem is érdekel). Itt közreadtál egy infót kérdőjelek nélkül, én csak kijavítottalak a miheztartás végett. Nem néztél az értesüléseid után, viszont ide leírtad. Mi volt vele a szándékod?

hoplita 2009.12.08. 12:24:08

@teknős:
Mit meséljek én erről?
Nem vagyok jogász, de abszurdnak tarom, hogy erőszakos bűnözők, visszaeső cigányok nevetséges büntetéseket kapnak, ha kapnak...
Szerintem egy normális országban Cosma -hogy ezt hozzam példának, mindenki tudja miről beszélek - még most is élne, mert a sztojkák, meg a raffaelek a sitten lettek volna és nem egy bárban balhéznak, gyilkolnak.

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 12:25:30

Az össze s politikusnak ilyennek kéne lennie, mint Molnár Oszkárnak, akkor nem itt tartana az ország!

hoplita 2009.12.08. 12:26:49

@reality:
Mi van?????
Te most jobban tudod a tutit, mint az érintettek, Iványi, meg Orbán?
Magadnál vagy..???
Azt hiszed az ujjamból szoptam?
Haggyál mán, nézzél utána , nagyokos.:(

bryan 2009.12.08. 12:26:54

@hoplita:
Na és mit lehet tisztán erőszakkal elérni? Beilleszkedést? Nem. Mondom, max biorobot szinten. Amit el lehet érni, az a látszólagos beolvasztás az értékek interiorizálása nélkül. Az pedig nagyon kevés. Megy és kapál, ha mondod, de ha nem figyelsz megáll. Ennyit tud a híres módszered.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:36:55

@hoplita: Halkan mondom, hogy Prájennel nem érdemes ezez a témán vitatkozni, mert más világon él.

bryan 2009.12.08. 12:47:00

@Talon Karrde:
Ne mondd már, hogy a "munkatábor jellegű börtönök" a kibaszott reális megoldás, ennél értelmesebbnek gondoltalak. :((

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:48:36

@bryan: Nem ezt mondtam. Ismerem hoplita álláspontját és ismerem a tiedet is. SOHA nem találtok közös nevezőt.

reality 2009.12.08. 12:50:30

@hoplita: Öcsi, nyugodj le! Az hogy mi van baptistáéknél, mért ne tudhatnám jobban Iványinál meg Orbánnál. Minek kéne után néznem? Még egyszer a gyengébbek kedvvért: nem érdekel az ő véleményük, meg hogy mit mondtak, a te állításaidat javítottam ki. Ennyi.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:52:06

@bryan:
@hoplita:
Hoplita hozzászólásából CSAK a "munkatábor jellegű börtönök"-kel nem tudok 100%-ban egyetérteni. De ez nem jelenti azt hogy pl. 50%-ban sem. :)

hoplita 2009.12.08. 12:53:19

@bryan:
Nyilván nem ismered a cigányokat úgy mint én.
Én nem is várok tőlük többet, de EZT elvárom.

Nekem ne mutasd be őket, én a nyolcvanas évek nyarait velük töltöttem a mezőgazdaságban, ún. alkalmi munkásként.
Hidd el van némi rálátásom, neked még egyszer újjá kéne születned, hogy annyi időt tölts köztük, mint én.
Az iskoláim első négy évét kisebbségben töltöttem, már a 70-es évek elején, több volt a more osztálytársam, mint a fehér.:DD

bryan 2009.12.08. 12:55:09

@Talon Karrde:
Tudom, hogy nem fogunk, nem is ez a lényeg. De azt fontosnak tartom, hogy az ilyen gondolatok ne fussanak ellenállás nélkül, főleg ne csak elmormolt helyesléssel találkozzanak, még a végén kiötlőik azt hiszik, valami nagy, megcáfolhatatlan igazságot mondanak, amivel mindenki egyetért. Szerintem az én világképem még mindig reálisabb, mint azé aki valami vadnyugatba oltott KádárHorthy hibridet akar.

hoplita 2009.12.08. 12:56:49

@Talon Karrde:
Köszi, hogy szólsz....bár töredelmesen bevallom, nem kergetek illúziókat a sráccal kapcsolatban.:DD
Annyi már kezd nálam is derengeni, hogy bajosan jutunk közös platformra.:DDDD

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.08. 12:57:08

"munkatábor jellegű börtönök"

Bentlakásos felzárkóztató-tanfolyamok.

A mézesmadzag már játszott, nem hozott eredményt, most kell egy kis violencia a mézesmadzag mellé.
Erélyes ráhatás.

hoplita 2009.12.08. 13:00:07

@reality:
Vazzeg, ha azt mondod, hogy te is baptista lelkész vagy, mint Iványi, akkor itt és most berosálok.:DDD

bryan 2009.12.08. 13:00:58

@hoplita:
Az a szomorú, hogy az aktív korú lakosság 50%-a cigány lesz 2050-re(és főleg az alsó decilisben, nyomorban lévők száma fog nőni) , mit is kezdünk kb. három millió biorobottal, Úgy, hogy emellett van még min 2 millió nyugdíjasunk?

hoplita 2009.12.08. 13:03:46

@bryan:
Ha a németek megtehetik, hogy bérbörtönöket tartanak fenn Szibériában, akkor talán mi is elgondolkodhatnánk azon, hogy a Muki-félék ne unatkozzanak már 20 évig.
Törjön követ, ásson árkot, kovácsoljon-kalapáljon, kapáljon-kaszáljon....és ne tévézzen, meg gyúrjon.
Kapíse..?

bryan 2009.12.08. 13:04:17

@Jobb híján MDF-es:
Nagyon keveset játszott az. A segélyből élés támogatását, közben minden felzárkóztatási (munka, oktatás) leépülését/megszüntetését én nem nagyon nevezném mézesmadzagnak, márpedig az elmúlt húsz évben ez történt.

bz249 2009.12.08. 13:05:19

@bryan: ha a demografiai trendek maradnak... csak tudja tiz ev alatt Albania termekenysegi mutatoja magyar szintre esett vissza, tehat nem sok ertelmet latom 2050-rol joslatokba bocsatkozni.

www.prb.org/pdf09/2009TFR-table.pdf

hoplita 2009.12.08. 13:07:23

@bryan:
Vadnyugat...?

Nézz már át a tótokhoz....amióta harmadéve az otthonvédelemre szabadon tarthatsz egylövetű, hosszú, sörétes fegyvert, a harmadára csökkent az erőszakos lakásbetörések száma....és nem lövöldöznek az utcán, meg a krimóban.
De ugyanez a helyzet Bulgáriában, a Baltikumban....
Miért vitázol, ha tényekkel sem vagy tisztában?

teknős 2009.12.08. 13:10:40

@hoplita: Mit nevezel nevetséges büntetésnek?

Csak egy példát légyszi, konkrétan!

reality 2009.12.08. 13:11:37

@hoplita: Különben ama bizonyos Iványi biztos, hogy baptista lelkész? Nem Iványi Gábor metodista lelkészről van szó?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.08. 13:13:21

@bz249: 2050-ben épp 41 éves lesz az aki idén született. Elég, ha azt nézzük tehát, hogy az elmúlt évtizedben, hogy alakult a trend.

Mindenképp számítani kell egy olyan hullámra, hogy -- bizonyos ideig legalábbis -- az aktív, munkaképes lakosságnak kb. a harmada roma lesz.

hoplita 2009.12.08. 13:17:52

@reality:
Tényleg metodista....honnan vettem én, hogy baptista..?:D
Az még hagyján, de akkor ki keresztelte Ovi Ráhel nevű lányát baptistává?
És ha kettőt is keresztelt, melyik kettőt....és mivé...???
Hű...ez ám a rejtély..!:DD

bz249 2009.12.08. 13:22:21

@gloire: kiveve, hogy eddig meg egy olyan ev sem volt, amikor egyharmad lett volna a romak aranya az ujszulottek kozott... es semmi sem garantalja, hogy lesz ilyen. Elofordulhat, de ez nem megvaltoztathatatlan teny.

bryan 2009.12.08. 13:24:35

@hoplita:
Értem, csak a kőtörés mellett börtönegyetemre is lenne ideje, viszont rabokkal csak embertelen körülmények között lehet minimálisan rentábilis munkát végeztetni (itt most ne azt vedd, hogy felsebződik a kis kezük, hanem, hogy szó szerint belerokkannak. Van értelme a börtönökben végzett piacra termelő munkáknak, de azok általában inkább viszik a pénzt, mint hozzák, inkább rehab jellegük miatt ésszerűek. Emellett, ha a börtönmunkát támogatod, azzal más emberek elől veszel el lehetőséget, akik nem követtek el semmit.Mondjuk pont Borsodban, ha támogatnál egy gyárat, ahol iskolázatlan emberek is dolgozhatnak, szerinted nem lenne rá jelentkező, még akkor is, ha kőtörésről van szó? Dehogynem. Nem érdemesebb inkább ott kiépíteni egy ilyen üzemet prevenciós célzattal? Hiszen akinek van munkája, kevésbé valószínű, hogy bűnözni fog. Én inkább azt mondanám, hogy az oktatásra és a börtön önellátási hányadának növelésére lenne szükség, gyümölcsfák, varroda, hasonlók, abban lenne ráció. Meg persze annak lenne még értelme, hogy szakma szerzése nélkül senki büntetését nem enyhítjük. Így ugyanis sokkal kevésbé valószínű, hogy visszakerül. Ha valakinek húsz évesen vissza kell ülnie az iskolapadba, van olyan kemény érzés, mint a kőtörés, csak ebből nekünk több hasznunk lesz.

hoplita 2009.12.08. 13:24:50

@bryan:
Hogy mit kezdünk...?

Én már most fegyverkezek, a gyerekeim is íjat vagy légpuskát -vagy mindkettőt - kapnak karácsonyra.
Én ezt tudom tenni.....illetve, ha a szükség úgy hozza még egyebet is....amíg még jó formában leszek.
2050 már a lányaim-fiam, unokáim problémája lesz...sajnos.
Én igyekszem felkészíteni őket.

hoplita 2009.12.08. 13:33:27

@bryan:
"...Mondjuk pont Borsodban, ha támogatnál egy gyárat, ahol iskolázatlan emberek is dolgozhatnak, szerinted nem lenne rá jelentkező, még akkor is, ha kőtörésről van szó?.."

Nézz ennek utána.....mokka-ügyben a kuruc nagyon ott van, jópár cikk erről szól...NINCS JELENTKEZŐ, mert könnyebb a segílykét várni, meg purgyét gyártani, főleg ütödöttet, több a suska...és itt vissza is kanyarodtunk a poszthoz.
Kétségkívül jó szándékú ember vagy, de idealista, ráadásul a tények hidegen hagynak.
Ilyen konstellációban már viszont önsorsrontónak is nevezhetlek.
A jövő vagy olyan lesz, amilyennek én felvázolom....vagy nem lesz jövő.
Ez van....lehet ellene kapálózni, de kapálózhatsz a napnyugta ellen is, úgyis bekövetkezik.

reality 2009.12.08. 13:34:17

@hoplita: Minden esetre a neten nem találtam erről semmilyen infót.

hoplita 2009.12.08. 13:37:41

@bryan:
"...Mondjuk pont Borsodban, ha támogatnál egy gyárat, ahol iskolázatlan emberek is dolgozhatnak, szerinted nem lenne rá jelentkező, még akkor is, ha kőtörésről van szó?..."

Nem lenne.....amíg rá nem kényszeríted őket, de szó szerint kényszeríted..!!!
Könnyebb a segílykét várni, meg purgyét gyártani.
Úgy látom még nem sokat foglalkoztál ezzel a témával...ezek az idealista elképzelések arra engednek következtetni.

hoplita 2009.12.08. 13:39:29

Na...az imént eltünt a háeszem, rövidebben újraírtam, aztán megjelent.
A blogmotor monnyon le.

hoplita 2009.12.08. 13:47:01

@reality:

kuruc.info/r/6/44090/

Tudom, jaj, kuruc....nácziprovóizé...de híreket nem szokott hamisítani, a kommentár meg olyan, amilyen.

bryan 2009.12.08. 13:47:43

@hoplita:
en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence#Homicides_by_country
Keresd meg Szlovákiát.
Egyébként szintén érdekes, hogy nálunk van a világon huszadik legtöbb ezer főre jutó rendőr.
www.nationmaster.com/graph/cri_pol_percap-crime-police-per-capita

hoplita 2009.12.08. 14:12:32

@bryan:
Az adatok a wikin kétezresek....friss, mondhatom.

Egyébként a statisztikára - főleg amit itt abszurdisztánban vezetnek és leadnak - ballisztikus ívben teszek.
Sajóbábony is a nyugalom szigete....az ávós statisztikák szerint.

bryan 2009.12.08. 14:16:18

@hoplita:
Úgy látom eléggé egy oldalról szerzed az információidat. A kuruc nem náciprovoizé, hanem kimondottan nácibulvár.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.08. 14:23:27

@bryan:

Elmúlt 20 év?

Miért nem az elmúlt 60 évet nézed?
Vagy a 200-at?

Aki akar többszáz éve integrálódik.

Amúgy az elmúlt 20 évben is milliárdok mentek a romák integrálására.

bryan 2009.12.08. 14:25:05

@hoplita:
Upsz, megtévesztett a honlapon, ahonnan a wikire jutottam a "most recent" kifejezés. :)
Igazad van abban, hogy nem bízol a bűnügyi statisztikákban, kivétel ez alól a gyilkossági statisztika. Ott jóval kisebb esély van csalni és manipulálni.

hoplita 2009.12.08. 14:31:42

@bryan:
Jó, legyen nácibulvár....:D
Engem a forma, mint említettem nem zavar.
A tartalom a lényeg és abban megbízható, főleg, ha a mainstream média által elhallgatott dolgokról van szó.
Nyugodj meg, én elolvasom a zsindexet meg a nolt is....hányok, de elolvasom.
Meg az emenót és társait is...ott is öklendezek, de elolvasom.:DDD

Cigóügyben meg a kuruc verhetetlen, köszönhetően a sok olvasói kiegészítésnek is.
Ezen hiába morogsz, vagy gúnyolódsz, ez így van.:D

teknős 2009.12.08. 14:34:48

@Várkonyi: Azért mielőtt annyira elszállnál az érpataki polgármestertől, érdemes tudni, hogy állami pénzből dolgoztatnak érpatakon. Se postája, se iskolája nincs. Ebből a szempontból Kazárt is említhetnéd. 100 milliókat tüntetett el a polgármester. Nyilván a valóságban az érpataki polgi nem igazán örülne neki, ha elterjedne róla, hogy jobbikos polgi, erre a nyakamat merném tenni. Máris ugranának a jó kis LAEDER pénzek...

bryan 2009.12.08. 14:39:36

@Jobb híján MDF-es:
Az a szomorú, hogy míg a Kádár-rendszerben legalább asszimilációs törekvések voltak, most csak egy helyben toporgás van.
www.origo.hu/itthon/20090219-kormanyprogramok-a-ciganyok-romak-integracioja-erdekeben.html
Csak, hogy elhelyezzem valahol a 150 milliárdos összeget:
A magyar televizió 28 milliárd forintot kapott a költségvetésből csak 2007-ben. Szóval azért így nézzük ezt az összeget.

greybull 2009.12.08. 14:52:06

Aki 50 éves koráig hisz az összeesküvés elméletekben: az hülye. Aki 50 éves kora után nem hisz az összeesküvés elméletekben: nos, az is hülye!

Várkonyi 2009.12.08. 15:06:18

@teknős: Akkor jó, már azt hittem, a párnája alatt kuporgatott pénzből finanszírozta a dolgokat.

Van állami támogatás, jól ki tudja használni, nem halnak meg emberek, nyugalom van.

Nekem ennyi elég, főleg hogyha tekintetbe vesszük, hogy más polgármesterek még ennyit sem tudnak elérni.
Ennyi...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.08. 15:20:24

@hoplita: Iványiról sosem lehet tudni, hogy éppen melyik "egyház" lelkésze.

teknős 2009.12.08. 15:20:57

@Várkonyi: Mennyi is? Hogy is mondta Magda Sándor? Nem kell félni, ott a lEADER4
Mennyire ellenfél is a Jobbik az emeszpének? Ja, hogy már barátok...

hoplita 2009.12.08. 15:27:50

@Loxon:
A "lelkészt" is rakhattad volna nyugodtan idézőjelbe...:DDD

@teknős:
Jóhogy cimborák vagyunk.....maj' ha a gonosz Ovi üldözni kezdi drazsét meg szilvásyt mi fogjuk bújtatni.
Te amúgy mit szedsz..?:D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 15:43:00

@hoplita:

Nem szed semmit teknős, csak hát ha Kövér bácsi azt mondja, hogy a Jobbik az MSZP kreatúrája, akkor ez így is van és ezt így kell visszaböfögni. Vili?

tevevanegypupu 2009.12.08. 15:45:18

@hoplita:
Reszben eros kotodes tud lenni a hovatartozas es vilagnezet, de megsem lehet eleg osszekoto kapocs akkor, ha az illeto tulajdonsagai olyanok, hogy nem nagyon tudunk masban, mint mondjuk a vallasban egyezni. Lehet alapja osszetartozasnak ellenseges vagy idegen kozegben, de baratsagnal nem feltetlenul szukseges.

hoplita 2009.12.08. 15:50:34

@Herr SturmLiberator:
Aha, így már kezd derengeni valami...:D:D

@tevevanegypupu:

Én sem mondtam, hogy feltétlenül elégséges egy ilyen azonosság, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy szükséges.
De fenntartom, hogy vannak - én is tudok - kivételek...a nagy többség, a nagy átlag viszont a similis simili gaudet-elv alapján köti a barátságokat.
süti beállítások módosítása