Félelem és reszketés az Arany János utcában - Reakció TV
2009. november 09. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Félelem és reszketés az Arany János utcában - Reakció TV

  Ha választanunk kéne, hogy magyar balliberális értelmiségiek/politikusok legyünk, vagy AIDS-es transzvesztiták egy észak-koreai munkatáborban, valószínűleg az utóbbit választanánk: így lenne rá reményünk, hogy életünk hátralevő napjaiban is, ha nehezen is, de megőrizzük emberi méltóságunkat, becsületünket és tisztességünket. De vannak, akik a másik opciót választják. Szar lehet nekik, nagyon szar.

  20 éves a 3. Magyar Köztársaság” címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést pénteken a belvárosi Aranytízben. Az eseményt nem nagyon hirdették, mi a Belvárosi Szabadegyetem Egyesület honlapjának bal alsó sarkában találtunk rá a meghívóra, s mivel péntekenként úgyis oda járunk jazzbalettre, a beszélgetésre is benéztünk. Amúgy megfigyeléseink szerint a Belvárosi Szabadegyetem lényegében megegyezik a belváros-lipótvárosi MSZP-alapszervezettel, csak nem hangzik olyan kínosan.

  Mivel Orbán Viktor végre átutalta a bérünket, új kamerával felszerelkezve vettünk részt a rendezvényen, bár nem voltunk túl népszerűek - a Reakció szó, akár ismerik blogunkat, akár nem, az ilyen körökben nem örvend túl nagy népszerűségnek. Tulajdonképpen más körökben sem, de ezt most hagyjuk.

  Nézzük a drímtímet, aki a színpadon beszélgetett a köztársaság húsz évéről, pontosabban inkább jelenlegi válságáról.

  A házigazda Steiner Pál volt, aki hosszas laudációt mondott a vendégekről, majd többet nem szólalt meg. Steiner amúgy arról híres, hogy a 2006-os önkormányzati kampányban az „életemet és véremet Belváros-Lipótvárosért” szlogennel kampányolt a polgármesterségért, majd amikor csúnyán kikapott, még a 5. kerületi képviselőségről is lemondott, és átült frakcióvezetőnek a fővárosba. De állítólag annyira szereti a belvárosiakat, hogy jövőre újra indul.

  A vitát Vitányi Iván, az emberarcú szocializmus élő ikonja vezette, ő a Köztársaság bajait a magyarság több évszázados sanyarú történelmi tapasztalataira vezette vissza, és önvizsgálatra szólított fel.

  Csapody Miklós, aki Herényi Károlyon kívül az MDF egyetlen élő tagja (bár ebben az MDF esetében mégsem lehetünk biztosak), s a rendezvényen az európai értelemben vett hiteles jobboldalt képviselte, az elmúlt húsz évet vízreírásnak és nagyjából kidobott időnek nevezte, valamint felszólított mindenkit, hogy menjen el szavazni.

  A lecsóba természetesen Debreczeni József, az est sztárvendége csapott bele igazán: ő nem sokat tökölt a Köztársaság két évtizedének elemzésével, ehelyett vad orbánozásba kezdett (bár az ördög nevét kínosan igyekezett nem kimondani, nehogy megjelenjen - egyetlen egyszer szólta el magát), s olyan képet festett a jövőről, amilyennel korábban csak Cannibal Corpse lemezborítóinkon találkoztunk.

  Halmai Gábor alkotmányjogász és a Lépten-Nyomon Antiszemitázók Baráti Körének elnökségi tagja marha unalmas ember, így a felszólalásai alatt kimentünk cigizni, de annyit azért elcsíptünk tőle, hogy szerinte a demokráciára és az alkotmányos berendezkedésre a legsúlyosabb csapást a cuciális népszavazás mérte - hiába, vannak emberek, akik egyszer rákattannak valami szerre, aztán hosszú évekig képtelenek lejönni róla. Persze mi is meg lennénk sértve, ha az ellenség kétszer is megfúrná alkotmánybírói kinevezésünket, de aztán innánk pár sört, szereznénk egy nőt, és elfelejtenénk az egészet.

  Ripp Zoltán történész, aki önéletrajza szerint „az úgynevezett szocialista korszak párttörténetének elismert kutatója”, elképesztően érdekes és eredeti dolgokat mondott, viszont a beszélgetés kellős közepén leugrott a színpadról, odarohant hozzánk, és a „Kameráznak? Ki járult hozzá, hogy kamerázzanak? Ki járult hozzá?” kérdésével némi magyarázkodásra kényszerített minket, majd később megtiltotta, hogy az általa mondottakból bármit is közzétegyünk. Érthető persze, hogy némileg túlérzékeny: az álmoskönyv szerint nem jó előjel, ha az ember az MSZP Hunvald György fémjelezte erzsébetvárosi szervezetének egyik reprezentánsa, az pedig még rosszabb ómen, ha az ember lánya ugyanitt önkormányzati képviselő.

  Pető Iván azon ironizált, hogy nem tudja, melyik párt képviselője (mindig is imádtuk a liberális öniróniát), de nem látja tragikusnak a helyzetet: bár tart tőle, hogy olyan szörnyűségek veszik kezdetüket, mint Berlusconi Olaszországában, Sarkozy Franciaországában és az ikrek Lengyelországában, bízik benne, hogy a civil kurázsi fel fog támadni a pokol katonái ellen. Emellett jelezte nemtetszését a koronás címert illetően, s arról értekezett hosszan és kimerítően, hogy a magyar társadalom még nem érett meg a jóra, mindenféle populista maszlagot elhisz, és meg is érdemli sorsát. Eközben kicsit nyuggerezett is, de ezt a közönség nem vette észre.

  Arról nem esett szó, hogy a vendégek hány évig voltak kormánypárti képviselők és megmondóemberek, hány elbaszott döntésben vettek részt, hány mocskos ügyet tussoltak el, hányszor adták el lelküket, hányszor árulták elveiket és az alapvető tisztességet, mennyit kerestek ezen, és miért van még képük kiállni a nyilvánosság elé.

  Hát a hallgatóság? A kb. száz fő többsége olyan emberekből állt, akik a részlegben, az irodában, az alosztályon évtizedeken keresztül megmondhatták a frankót; ennél magasabb szinteken ugyan nem szólhattak bele a dolgokba, de ott legalább olyan emberek ültek, akikkel évenként két-háromszor találkozhattak az aktívákon, sőt esetleg hajthatták is nekik a vadat, ami egy esti közös berúgással is együtt járt. Ők most csalódottak, szomorúak, frusztráltak és rendkívüli módon szoronganak. Mi persze gecik vagyunk, és azt mondjuk: egyszer, egyetlen egyszer az életben hadd szarjanak be egy kicsit ők is a Szocialista Szellem Vasútján!

 

  Diszkléjmer: Mivel a baloldali rendezvények szervezői többször megfeddtek minket, amiért videóink vágásában némi rosszindulatról teszünk tanúbizonyságot, ezúttal jelezzük: az itt közzétett felvétel nem adja vissza a rendezvény hangulatát és a résztvevők mondanivalóját, az szubjektívan megvágott, torzított, kontextusából kiemelt, sőt hamisított anyag. Valójában mindenki tök jó fej volt.

  És egy programajánló: a Belvárosi Szabadegyetem szerdán, november 11-én 17:00-kor tartja következő rendezvényét „Nyolc év kormányzás után” címmel, az est vendége maga Gréczy Zsolt lesz. Helyszín: V. kerület, Deák Ferenc utca 21. , hátul az udvarban (a Deák téri metrófeljárótól pár méterre). Az előadások nyitottak, kamerázáshoz azonban kérjük a szervezők engedélyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr71508115

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorshírek 2009.11.09. 11:40:29

Irak a suméroké!   A Jobbik megtalálta a módot Magyarország energiafüggőségének enyhítésére - jelentette be Vona Gábor, pártja és a Magyarok Világszervezete közös sajtótájékoztatóján. A Magyar Gárda Nabu-Kudurri-Uszur századának parancsnoka, Apát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2009.11.09. 07:11:09

A gárdát elnézve nov. 7-e lett volna az igazán illő időpont.

Rikki Harcos 2009.11.09. 07:17:12

igen, g*cik vagytok...nagyon tetszett a cikk

Alapvető élelmiszer 2009.11.09. 07:33:51

Nagyob jó cikk. Igazi, válogatott arcok ezek.

Téglagyári Megálló 2009.11.09. 07:48:28

Kálmán, a cikk címe arra utal, hogy ti fogyasztottatok nagymértékű kábítószert, hogy ezt el tudjátok viselni, vagy szerintetek a résztvevők élnek hallucinogéneken?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.09. 07:57:44

Hah, Csapody Miklós egykoron a legkonzervatívabb fejű ember volt az országban (ráadásul mindjárt a XI. kerben). Látom, egészen jól tartja magát, de kár, hogy itt látja viszont az ember, és nem valami teaszalonban vagy történésztalálkozón. Vitányi, Halmai és Pető társasága nem áll jót neki.

tevevanegypupu 2009.11.09. 08:22:39

Csapodyt utoljara Herenyivel duoban lattuk-hallottuk fellepni. Azt alulmulni mar lehetetlen, neki talan megis sikerult, manapsag mar korusokban is szerepel. A rettegesre okuk volt van es lesz, jojjon nekik aminek jonni kell. Viktooooooooor!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 08:38:13

Szerintem ti mazochisták vagytok rendesen. Inkább jazzbalett.

kzgy 2009.11.09. 08:44:43

Nem tudom, hogy ez vagy jazzbalett. Na jó, az utóbbitól állítólag lehet fogyni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.09. 08:46:14

azért remélem a jazzbalettről beesve még átöltöztél előtte, Tóni.

Gréczyre árulnak jegyeket, vagy annyira jók ők, hogy ingyen hallhatjuk az Igazságot??

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.09. 08:46:51

cannibal corpse borító.... butchered at birth? juuuuuuuuuuuuuuuuj

Stoney Hill Billy 2009.11.09. 08:54:18

Irigyellek benneteket, hogy ilyenekre járhattok.
Én sajnos messze lakom Bp-től.

zoli29 2009.11.09. 09:04:04

Debreczenire elfogytak a jelzők.
Petővel bizonyos dolgokban egyetértek, csak kár, hogy volt 12 éve, hogy megvalósítsa az elképzeléseit, és saját szavaiból ítélve ez nem sikerült.
Csapody Gyurcsányt idéz. LOL

tevevanegypupu 2009.11.09. 09:04:22

Tisztesseges jobboldali tanchazba jar es nepitancot tanul.

statez 2009.11.09. 09:12:25

Szerintem is Csapodi volt a legjobb, ez a vízre írás már eleve kurvajó, a mindenki hozzon 3 embert (az SZDSZ-ből) pedig már ezen a hétvégén majdnem sikerült teljesíteni.

jan 2009.11.09. 09:18:48

Csapody szerintem egy teljesen jófej, normális konzi politikus volt. Csak mivel ellenezte a Fidesz-MDF uniót, a jobboldali sajtó kimondta rá a fatvát, saját választókerületében, ahol évtizedek óta él, nagyon durván támadták, a plébániáján, ahova szintén évtizedek óta jár, a hírtévén élő nyugger nénikék beszóltak neki, szóval ettől besokallt az öreg, és így keveredett ebbe a szánalmas közegbe.

(Amúgy kicsit Debreczeni útja is hasonló, bár ő már kiindulásként sem volt annyira jófej, és mostanra sokkal mélyebbre jutott.)

Paranoid Android2 2009.11.09. 09:29:55

Ez a cikk majdnem olyan jó, mintha én írtam volna.:) Sőt. CSak előre, legalább röhögjünk.
Ezekről már tényleg semmi komolyat nem lehet írni.
Amúgy persze igaz, bezzeg az Orbánról nem tudtok ilyen tartalmas humorral írni.

Rikki Harcos 2009.11.09. 09:36:07

Ennek a Debreczeninek a viselkedése olyan, mint pl. nekem volt óvodáskoromban, hogy azt a kislányt bántottam, akibe szerelmes voltam. Ez az orbánfóbia már beteges, csak valami látens vonzalommal lehet magyarázni.

zoli29 2009.11.09. 09:36:34

@Paranoid Android2:

KK&TT éppen azok, akik minden további nélkül lefikázzák a Fideszt is, ha úgy tartja kedvük, úgyhogy a kritikáddal nem tudok egyetérteni.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 09:56:54

Csapody ugyanazt az erősen fosillatú széles ívet járta be, mint Ibolya: Antall Józseftől Bokros Lajosig.

Rikki Harcos 2009.11.09. 10:01:05

@Tehetetlen Dodó:
ja, igen, Ibolya is szerelmes Orbánba

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.09. 10:02:35

@Tehetetlen Dodó:
plusz, bármilyen rezsim valagába belebújik, csak az asszonynak legyen kényelmes, jó, kevés eszet igénylő, jó presztizsű munkája. csapody:alember

Paranoid Android2 2009.11.09. 10:07:08

@Zoli28:
Már ne haragudj, de ilyen frappáns, mondhatni felröhögtető, totális kinyírást még nem írtak a Fideszről ezen szerzők.
Amúgy meg az orbános mondatot viccnek szántam.:)

zoli29 2009.11.09. 10:09:40

@Paranoid Android2:

"Már ne haragudj, de ilyen frappáns, mondhatni felröhögtető, totális kinyírást még nem írtak a Fideszről ezen szerzők"

Ez egy jobboldali blog, vagy mi.

2009.11.09. 10:09:45

Debreczeni 4:11-nél miért ivott bele Pető Iván vizébe?

tevevanegypupu 2009.11.09. 10:11:51

@ifsz:
Mert az nem viz volt, hanem vodka.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.09. 10:12:52

@Rikki Harcos: jézus, lécci cseréld le az arcod, rossz nézni

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 10:15:21

@ifsz: Ivánt is szereti, nemcsak Viktort.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.11.09. 10:16:51

kálmán & tony, főnök urak!

jazzbalett, tesókáim, ez rendesen büntet :DDDD
meg a videó isch a sok érdek---feszítő taggal, bazz...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 10:25:00

@Paranoid Android2: "Már ne haragudj, de ilyen frappáns, mondhatni felröhögtető, totális kinyírást még nem írtak a Fideszről ezen szerzők."

Már kb. 18 perce gondolkodom hogy ezt hogy értetted. Kérlek segíts.

eeepunk 2009.11.09. 10:32:36

KK&TT kimaradt jelenetek, azaz REAKCIÓ WATTS nem lesz?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.09. 10:34:36

"Emellett jelezte nemtetszését a koronás címert illetően"

Azt eddig is tudtam, h Pető és a szadisták zöme kettős identitású, de azt nem gondoltam, h ilyen nyíltan fel is vállalja.

Megőrültél-e, Iván?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.09. 10:35:18

Csapody jelenlétéből kéretik levonni a megfelelő konzekvenciát!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.11.09. 10:36:53

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: ja jazzbalett meg illemórára járnak oda.

amúgy a rejtett kamerás felvételről mét Té szerzők nem hallottak? mert médiákokban úgy szokják, főleg ha tényfeltárós

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.09. 10:37:11

"s mivel péntekenként úgyis oda járunk jazzbalettre"

:-))))) Ez totálisan odatosz, hatalmas LOL

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 10:40:18

@malac69 gerinckutató blogkalandor:
jövő heti program (november 11-én 17:00-kor): "Mogyorótörő"
főszerepben: Kálmán & Tóni

Paranoid Android2 2009.11.09. 10:48:22

@Zoli28: Na jó, egye penész, a Fidesznek is toltak egyet.:)
Persze ez utóbbi viccesebb.
Talon Karrde:
Arra bátorkodtam utalni, hogy:
a) Ez az írás annyira igaz, amennyire bántó.
b)Ez nem is bántó, ez maga a szöveggel történő gyilkosság maga.
c)Ráadásul baromi vicces.
d)A Fideszen is kéne rúgni, mert még komolyan veszik magukat, amire erős hajlamuk is van.
e)Ez nem egy jobboldali blog, ez egy objektív blog.

nyg 2009.11.09. 10:54:14

Még nagyon régen az egyik neves pszichológus csak annyit mondott jó Csapody urunkról, hogy drámaian buta. Azt még ő sem tudhatta, hogy ennyire, és hogy ehhez még némi sunyiság is párosul.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 10:58:04

@Paranoid Android2: az f) pont lehet hogy (esetleg) kitágítaná intellektuális horizontom bántóan szűk határait
(ez az írás a FIDESZről szól?)

zoli29 2009.11.09. 11:01:06

@Paranoid Android2:

Az, hogy objektív, nem zárja ki, hogy jobboldali legyen.
A nemzeti kérdések és a hagyományok tekintetében a Reakció jobboldali, viszont sok kérdésben általában a Fidesznél liberálisabb elveket vall, de még ezzel együtt is (és javítson ki egy reakciós, ha tévedek), a Fideszhez áll a legközelebb a világlátása.
Ez a "Fidesz-közeliség" persze mindenkinél más és más mértékben igaz.

Trig 2009.11.09. 11:08:14

Ennyi elbaszott zombit - mondanám, ha ezek az urak nem jól felfogott anyagi és egyéb érdekeikből rettegnének ilyen nagyon.

Rikki Harcos 2009.11.09. 11:14:21

@szamárfül: lecseréltem a debreceni-portrés profilképemet, amelyet kifejezetten ennek a postnak a tiszteletére alkalmaztam

de látom, jól megijedtél tőle :-)

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 11:21:27

@zoli29: (Szülinapod volt? Isten éltessen!)

Rikki Harcos 2009.11.09. 11:21:31

@Trig: nem félek tőle, hogy az új kormány alatt éhezni fognak

meg fogja szüntetni a fidesz-kormány az olyan, állami pénzekből jól megélő, de tökéletesen haszontalan cégeket, mint pl. a Pénzügykutató vagy a GKI? egyetlenegy jóslatuk nem jött be eddig, vagy ami bevált, annyi pénzért én is megmondtam volna

szét lesznek-e robbantva a minisztériumbeli brancsok (akik minisztert is tudnak buktatni, ha akarnak)?

sprenczl 2009.11.09. 11:23:18

Még mindig tök hülyék vagytok, ennyi év után is....:-)
Egy élmény volt a cikk!

zoli29 2009.11.09. 11:23:21

@Tehetetlen Dodó:

Méghozzá a nagy októberi szocialista forradalom ünnepén... :)
Danke!

spájdernecc 2009.11.09. 11:28:21

@malac69 gerinckutató blogkalandor:
a Szadesz 88-tól a Kossuth-címerre bukik
volt akkoriban nagy vita belőle

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.11.09. 11:37:12

Nahát, kedves blogolvasók! Alig hittem a gülüjeimnek, mikor végigolvastam eme írást! Hogy mik vannak! Szedte vette teremtette!
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

pokesz70 2009.11.09. 11:38:46

"Ez egy jobboldali blog, vagy mi"

A Fidesznek miköze van a jobboldalisághoz??

zoli29 2009.11.09. 11:43:29

@pokesz70:

Vannak dolgok, amik kapcsán nem jobboldali elveket képvisel, de van, amivel kapcsolatban igen.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 11:44:54

@pokesz70: Annyi biztos van, mint a maszopnak a baloldalisághoz.

eszkep 2009.11.09. 11:47:17

@zoli29: Még mindig jobb, mint az, hogy az MSZP semmilyen baloldali jelleggel nem bír, főleg 2006-óta :-)

eszkep 2009.11.09. 11:50:24

@Paranoid Android2: "A Fideszen is kéne rúgni, mert még komolyan veszik magukat, amire erős hajlamuk is van."

Na, azért "legvadabb" a FIDESZ-es megmondóember sem tud ekkora baromságokat összehordani, mint ezek...
Ez már az Index-nek is sok volt!

index.hu/belfold/2009/10/31/hany_halalos_aldozata_lesz_a_fidesz-lagereknek/

zoli29 2009.11.09. 11:52:11

@eszkep:

Őszintén szólva én nem szeretem az olyan abszolút kijelentéseket, mint hogy "az MSZP-nek semmi köze a baloldalisághoz".
Nyilván valami köze azért van, azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyi.
Meg kérdés, hogy 2009-ben van-e még értelme tisztán jobboldali, ill. tisztán baloldali pártokról beszélni - bárhol a világon.

Közöd?? (törölt) 2009.11.09. 11:58:58

csak tudnám miért mániája minden jobboldalinak hogy tőlük rettegnek és félnek, az az igazság hogy kiröhögnek és megvetnek titeket amit meg is érdemeltek. Csak némileg aggódnak az ártatlan polgárokért akiket majd meghurcoltok, de nem gond majd legközelebb okosabban szavaz megint a nép azt voníthat az örökös miniszterelnök xDD ellenzékből.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.09. 12:03:36

@zoli29:

"manche meinen lechts und rinks kann man nicht velwechsern werch ein illtum" /Jandl/

F_Jikov 2009.11.09. 12:04:38

Jó poszt, tetszett!

zoli29 2009.11.09. 12:09:44

@Herr SturmLiberator:

Nem tudok németül. Mit jelent? (annyit kiderítettem, hogy "reft and lihgt" a vers címe angolul).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.09. 12:12:39

@elGabor: Teaszalonban? Ilyen szánalmas társaságot soha.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.11.09. 12:17:08

"Mivel Orbán Viktor végre átutalta a bérünket, új kamerával felszerelkezve vettünk részt a rendezvényen"
Nem megy nektek ez a jópofáskodás továbbra sem, úgyhogy ne erőltessétek, mert nem vicces, és nagyon kínos... Én szóltam!

hoel 2009.11.09. 12:17:56

Na mi van, Index, készültök a jövőre?

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 12:22:41

@zoli29: Ez egy betűjáték.
Annyit tesz: egyesek úgy vélik, hogy a jobbot és a balt nem lehet felcserélni, micsoda tévedés.
A poén benne, hogy már a szövegben fel van cserélve:
egyesek úgy vélik, hogy a lobbot és a jalt nem rehet fercselérni, vagy valahogy így lehetne visszadni magyarul az L és R betűk (Links und Rechts) felcseréléséből adódó szójátékot.

tölgyes 2009.11.09. 12:26:24

Én már régen szórakoztam ilyen jól.. csak azt bánom, hogy nem voltam ott személyesen..:::)))

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 12:29:36

@zoli29: @Tehetetlen Dodó: ...már én is belezavarodtam a betűcserébe, de gondolom érted a lényeget...

tölgyes 2009.11.09. 12:31:27

@Metal Warrior: Megértem, hogy Önnek nem tetszik..de ha meggondolja: 8 évi elkúrt kormányzás után még mindig Orbán minden baj forrása...No de ha így van miért nem bízták rá az őszödi böszme beszéde után az országot.. ha ezt megteszik, akkor nem állnának 8%-on még Csornán se.. és ne feledje! LESZ EZ MÉG ROSSZABB IS!!Hiszen az eu választásokon még Csornán is a Jobbik előtt voltak...:::(((

Walter Melone (törölt) 2009.11.09. 12:32:01

Akkor most hogy van ez?

Ilyen címet adtok egy posztnak, és akkor semmi drog, meg semmi alkohol?

Ezt meg hogy?

Azt hittem a gonzó újságírás újabb hazai kísérletét kapom, erre egy baromi unalmas post volt csak...

Ez így elég béna....

Lord_Cica (törölt) 2009.11.09. 12:34:16

Te! Ez egy turné! Ugyan belépő nincs, de biztos kapnak az államtól/párttól támogatást ezekre a kerekasztal-beszélgetésekre. (mennyi is volt már?)

tölgyes 2009.11.09. 12:35:19

@Közöd??: Azért "mániája", mert az MSZP amolyan apokaliptikus jövőt jósol egy fidesz győzelem utánra.. Persze biztos rossz lesz a lenyúló klientúrának.. én legalább is azt remélem. Gondolja meg! HUNVALDNAK NEM VISZIK A BÖRTÖNBE A FIZETÉSÉT.. EKKORA KITOLÁST.. Vérlázító..:::)))Így aztán a félelem és rettegés jogos is.

tölgyes 2009.11.09. 12:36:10

@Lord_Cica: Még Zuschlag igényelte a támogatást a sportalapból...:::)))

nyg 2009.11.09. 12:38:34

De hol találtak 100 embert erre a rendezvényre? A hajléktalanokat is beengedték, kint ugyanis elég szar idő volt.

hoel 2009.11.09. 12:39:59

@ifj. Farkas Gyula: Gyulám, én úgy örülök, hogy időnként előkerülsz te is! Meg persze, gratulálok, hogy már ötödéves vagy. Viszont jövőre hogy fogsz aláirni? Gondolkoztál már rajta?

MACISAJT 2009.11.09. 12:40:09

Idézet:

"az MDF-hez eleve, a kezdetektől fogva különleges gyanakvással és ellenszenvvel viszonyul a sajtó túlnyomó többsége. (...)Kimondom, amit úgyis tud mindenki: a fővárosi újságíró-társadalom meghatározó többsége zsidó származású. Legtöbbjük nem rokonszenvezik azzal a nemzeti érzelmekkel telített politikai értékrenddel és stílussal, amelyik az MDF sajátja".

Na kitől származik ez az idézet?:)
Válasz: Debreczeni József: Miniszterelnök, 278. o.

Mostanában elkészült újabb "könyvével"(
Na, kiről szól?:P

zoli29 2009.11.09. 12:42:27

@MACISAJT:

Ha ez igaz, akkor súlyos. :)

Közöd?? (törölt) 2009.11.09. 12:49:41

@tölgyes: majd hunvald pénzét másnak viszi a fidesz, nem a népnek a biztos. Aggódnak egyes a fideszben egészen nyilvánvalóan meglévő tendenciák miatt, de nem rettegnek, még akkor sem rettegnének ha vicsorítana a viktorka, mert lehet tudni nincs ereje megtenni azt amiben a nép reménykedik, (elszámoltatás, cigányok megfékezése, zsidó vagyon elkobzása stb.).

forrestg 2009.11.09. 12:51:27

Nekem tetszet az írás. Srácok: azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az eseményen résztvevő urak közül várhatóan ki lesz aktív (parlamenti) szereplő április után?

pierre bayle 2009.11.09. 12:52:55

Hát szerintem Halmai nem unalmas előadó, ráadásul szívemből beszélt, ha tényleg azt mondta, hogy a fityisz cociális népszavazása a demokráciának legkevert legnagyobbpofonok egyike volt. Szerintem majd ők is rájönnek erre, amikor megpróbálnak valami értelmeset csinálni, oszt a maszop beindítja majd a demagóg "zemberek" népszavazást.

Amimeg a fidesz és a szélsőjobb kapcsolatát illeti, persze túl van lihegve, de ettől még a helyzet finoman szólva sem megnyugtató...

Logan Grimnar 2009.11.09. 12:54:01

Nagyon jó írás, szétröhögtem magam rajta, csak így tovább :-DDDD

Ramaty 2009.11.09. 12:55:39

BTW, ez a felütés, hogy "Ha választanunk kéne, hogy magyar balliberális értelmiségiek/politikusok legyünk, vagy AIDS-es transzvesztiták egy észak-koreai munkatáborban, valószínűleg az utóbbit választanánk.."
- ez se nem vicces, se nem laza, egyszerűen ízléstelen.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.09. 12:57:21

@zoli29: nehezen adható át egészében, de kb.: "egyesek szerint a jal és bobboldal nem téveszthető össze"

Karcolt lendület 2009.11.09. 12:57:44

Úgy tűnik, ez az MSZP (ill. valamelyik SZDSZ?) fő kampánytémája: rendszeres rettegdéket tartanak, a külföldi sajtót teleszórják mindenféle közelálló értelmiségiek nyilatkozataival amiket aztán bizonyítékként lengetnek, hogy bezzeg ott a művelt nyugatiak is úgy gondolják, mint ők. Gyurcsány kezenyoma tisztán látszik ennek felépítésén. Mondjuk szerintem ez mindössze arra a kb. 4-5 %-nyi volt SZDSZ-szavazóra plusz a volt munkásőrökre hat, mindenki más leginkább úgy reagál rá, mint KK és TT, max. nem fogalmazza meg ennyire vitriolosan.

@Közöd??:
Magukért rettegnek ezek az emberek (bár az állami pénzcsapok elapadásán kívül pont ezeknek semmi félni valójuk nincs), az átlagpolgárnak az előző 8 év kormányzás után nincs miért izgulnia: pláne nem a demokráciáért. Amivel kapcsolatos kettős mérce ezekből a beszédekből is kiderül: (az MSZP-SZDSZ kormány elleni) népszavazás nem jó, a (Fidesz-kormány elleni) civil kurázsi jó.

forrestg 2009.11.09. 12:58:31

@pierre bayle: Azt gondolom, hogy Halmai "demokrácia" alatt egyfajta elit-uralmat ért. Ha Gyurcsány vizitdíjat hirdet parlamenti választások előtt és így csinálja meg, az teljesen más, minthogy letagadja és mégis be akarja vezetni. Miért ne lehetne egy demokráciában népszavazást tartani?

Dr. Cica75 2009.11.09. 12:58:56

Egyszer, de csak egyszer az eletben, tisztelt posztiro, nem merult fel benned, hogy esetleg nem masok, hanem te magad vagy a fasz?

limonade joe 2009.11.09. 13:00:00

Már most aids-es transzvesztiták vagytok.

nyg 2009.11.09. 13:00:12

@Metal Warrior: Hát ha en nem vicces, akkor én tudok egy másikat. Dunakeszin a szocialista képviselő 7 , azaz hét szavazatot szerzett, ez 1,49 százalékos eredmény. Brávó!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.09. 13:00:55

@pierre bayle:

"oszt a maszop beindítja majd a demagóg "zemberek" népszavazást."

Helyesen: beindítaná. Lassan a 200.000 alásírás se nagyon jönne össze nekik...

forrestg 2009.11.09. 13:01:10

Szóval kérdés, hogy Pető és Csapody képviselők maradnak-e? Petőnél ez kevéssé valószínű (állítólag nem is akar indulni): hisz most épp nincs is mögötte párt, ha jól tudom.
Csapodynál meg a kérdés az MDF 5%-a

Karcolt lendület 2009.11.09. 13:02:18

@pierre bayle:
Kérlek, vezesd már le nekem, hogy egy népszavazás miért pofon a demokráciának?

Szociológus 2009.11.09. 13:02:39

Ha választanom kellene, hogy magyar balliberális értelmiségi/politikus, esetleg AIDS-es transzvesztita egy észak-koreai munkatáborban vagy a Reakcio.blog szerkesztője, munkatársa és megmondóembere, egyben fideszcsnyik legyek, akkor előbbi lennék.

forrestg 2009.11.09. 13:03:31

Metal Warrior: meg tudnád írni a Dunakeszi választás eredményét? megköszönöm!

navracsacsi 2009.11.09. 13:03:44

me' nem az esztergomi szimpatia tuntetesrol tudositotok, trogerkeim?

Karcolt lendület 2009.11.09. 13:10:44

@nyg:
Most néztem, még az LMP is csúnyán megalázta őket a 22 szavazatával. ;-)

forrestg 2009.11.09. 13:11:00

Debreczenitz valószínűleg egy pszichológus tudná megmagyarázni: miért lesz egy Fidesz-tanácsadóból Fidesz-gyűlölő?
Szerintetek igaz ehet az, hogy mivel többször melléfogott a '90-es években, ezért a Fidesz-vezérkar menesztette és a sértettség vitte ilyen szélsőségesen másik irányba?

forrestg 2009.11.09. 13:12:20

Srácok! Szerinetetk abból, hogy az MSZP most rendszeresen leég mindenféle választáson, abból egyenesen következik, hogy a nagy parlemnetin is csak kevesen szavaznak rá?

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 13:12:47

@forrestg:
"A szavazópolgárok száma: 1777 fő
Szavazáson megjelent: 469 fő

Jelöltenként a következő számú szavazatokat kapták:

Baloghné Bitter Zsuzsanna független 54 szavazat
Bus Antal független 216 szavazat
Lukácsi Bálint LMP 22 szavazat
Márkusné Kecsmár Ágnes MSZP 7 szavazat
Dr. Thoma Csaba FIDESZ-KDNP 165 szavazat

A fentiek alapján Dunakeszi 8. számú egyéni választókerületben Bus Antal nyerte el a képviselői mandátumot."

forrestg 2009.11.09. 13:15:36

Amúgy visszatérve az eredeti rendezvényre (Pető-Halmai stb.): tényleg elképesztő, mennyire hiányzik bizonyos értelmiségi körökben a valóságérzékelés. Nyilván komoly anyagi érdek mozgatja őket, de akkor is elképesztő egyfajta kreált, dogmatikus mű-valósághoz való ragaszkodás ("Orbán-ördög" stb.)

forrestg 2009.11.09. 13:18:15

@Tehetetlen Dodó: köszönöm szépen az eredményt! Hogy lehet, hogy a független győzött? Van neki is valamiylen irányultsága, van a nép utál minden pártot?

Ballagator 2009.11.09. 13:19:43

@hoel: "Na mi van, Index, készültök a jövőre?"

Hehe, már vártam az ilyet. Amikor az index megjelentet olyan cikket, ami az meszp-t fikázza, egyesek megzavarodnak. Hiszen, mint tudjuk,

1. olyan nincs, hogy valaki nem propagandista
2. olyan nincs, hogy valaki nem nyal valami vezérnek
3. olyan nincs, hogy valaki nem pártkatona.
4. olyan nincs, hogy valaki mindent fikázó nihilista.

És mivel az indexen bizony rendszeresen fikáznak mást az meszp-n kívül, egyeseknek úgy jött le, hogy ez egy mszp-s pártlap. (ja, meg liberális. ez a másik orbitális szitokszó.) Csak hát néha beír tóta w is tök más jellegű dolgokat, meg vannak ilyen blogok, mint a reakció, amire ez a válasz:
"ja, köpönyegforgattok, gecik? mer rettegtek?"

nyg 2009.11.09. 13:20:08

@Karcolt lendület: Bizony, Dunakeszin háromszor jobb eredményt ért el az LMP, mint az MSZP. Lehet, hogy náluk nagyobb a család, vagy még ne4m szakadt a párt.

Karcolt lendület 2009.11.09. 13:21:56

@forrestg:
Sajnos nem, itt pl. a függetlenekre szavazók közül nem tudni, mennyien szavaznak majd amúgy az MSZP-re.

forrestg 2009.11.09. 13:22:28

Azért Tóta W évek óta olvashatatlan. Nem ismerem őt, valami nagyon beteg zsigeri gyűlölet mozgatja őt, méghozzá meghatározott irányokba.

rockjano 2009.11.09. 13:26:03

Én értem hogy ez egy jobboldali blog, és azt is értem hogy a baloldali-liberális sőt konzervatív liberális (Csapody) embereket itt osztani kell kegyetlenül és az is igaz hogy sokszor meg is érdemlik (többé-kevésbé).

De azt mondani hogy a jobboldali értelmiség sokkal nívósabb az egy egetrengető hazugság. Nem néz itt senki HírTV-t vagy Echo-t??? Könyörgöm. Még ennél is sokkal nagyobb seggfejekkel, merev beteges kispolgárokkal van tele a jobboldali értelmiség. Nem cool egy kicsit sem.

És az kevés hogy oda járjanak a balos blogok kamerázni. Attól és csak attól lesztek (ha akartok) hitelessek ha a másik oldalra is üttök ha van miért (és van).

Egyébként a Reakció is csak unalmas agyatlan pártkatonák gyülekezetének tűnik majd és olyanból meg van elég...dögunalom...

Rikki Harcos 2009.11.09. 13:26:05

a végén belépett bérkommentelőkön is jókat lehet ám nevetni

forrestg 2009.11.09. 13:26:52

Valószínűleg egy önkormányzati választás túl kicsi minta, hogy túl nagy tanulságot lehessen levonni. Csorna kicsit mérvadóbb, de ott sok olyan MSZP-s vélhetően nem ment el, aki félő, hogy áprilisban el fog.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 13:27:02

@forrestg: Nem tudom, ki támogathatja ez a Bús embert, másik körzetben lakom. De majd megérdeklődöm a helyiektől. Mert ugye a független se szokott mindentől független lenni.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 13:31:12

@rockjano: Természetesen igazad van, mint mindig: a jobboldal fel sem veheti a versenyt értelmiség dolgában a haladó, progresszív, nyugatos, felvilágosult baloldallal. Jól tudjuk, az értelmiségi lét baloldali monopólium, Bolgár Györgytől Vásárhelyi Máriáig.
Erről jut eszembe: hogy kedvenc pártod foszlányokra szakadt, melyiket fogod részeltetni hathatós támogatásoddal?

elfelejtette 2009.11.09. 13:32:34

En Steineren csodalkozom. Volt kepe kiallni azutan, hogy kihatralt a fovarosi koaliciobol a dragalatos MSZP frakcioja. Egyebkent mindig is csudalatos dolgo volt hallgatni az utodpart, meg az o seggnyalo ertelmiseget hallgatni a demokraciarol elmelkedni.

Ramaty 2009.11.09. 13:35:17

Tehetetlen Dodó:
Természetesen igazad van, mint mindig: a jobboldal fel sem veheti a versenyt értelmiség dolgában a haladó, progresszív, nyugatos, felvilágosult baloldallal. Jól tudjuk, az értelmiségi lét baloldali monopólium, Bolgár Györgytől Vásárhelyi Máriáig.

hát stílusban nem is. ugyan melyik oldal szokott értelmiségihez méltón férgezni, hazaárulózni stb.?

elfelejtette 2009.11.09. 13:37:14

@rockjano: "Nem cool egy kicsit sem."

Ez olyan ertelmisegis volt. Fel oraja mentem el az elte bolcseszkar bejarata elott, hasonlo erzes fogott el, mint most. :)

Oblomov 2009.11.09. 13:40:07

@MACISAJT: elfelejtetted odaírni, hányban íródott az id. könyv. Akkor a fidesz még a másik térfélen labdázott, újságíróstól. Debreczeni pedig ogy-képvisellő volt, ami azóta sem.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 13:41:28

@nevitatkozzatok: csak nem ezekre a hazaáruló baloldali férgekre gondolsz? :o)

elfelejtette 2009.11.09. 13:41:43

@zoli29: Meglepo modon inkabb az SZDSZ-nek van koze a baloldalisaghoz. Az MSZP inkabb csak kadarista utodpart, egyetlen filozofiaja az osztogatas.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.09. 13:41:49

@Oblomov: de pl. - ha jól rémlik - volt mdf-s ortt delegált. Messze nagyob hatalom...

zoli29 2009.11.09. 13:43:22

@rockjano:

1. Nem kötelező Reakciót látogatni
2. Attól, hogy a jobboldalon is vannak "érdekes" figurák, miért ne lehetne írni egy postot egy ilyen összejövetelről?
3. reakcio.blog.hu/2009/10/25/osszeno_ami

Oblomov 2009.11.09. 13:52:22

@Oblomov: naszóval, az a horn-érára esett. Ellenzéki státusz volt, akként sem Szalai Annam. mai szitujaként.

Diocles 2009.11.09. 13:55:09

@Oblomov:

Oblomov,

nem tökmindegy, hogy mikor íródott az Antallról szóló könyve?
Attól még a tény tény marad, D. nagyon csúnyán lezsidózta a fővárosi balsajtót (ilyen durván talán senki nem tette ezt, mint ő), és most ugyanezek a körök éltetik őt, csak mert belerúg Orbánba.

Tipikus kettős mérce.

elfelejtette 2009.11.09. 13:59:09

@Diocles: Pedig nem is zsidok voltak. Senki nem szolt neki anno?

Oblomov 2009.11.09. 13:59:37

@Diocles: nem értem a problémádat. Az is baj, ha pc-módon szól, meg az is, ha nem cifrázza. Ez a kettős mérce.

Diocles 2009.11.09. 14:04:54

@Oblomov:

honnan tudja D., hogy a fővárosi újságírók zsidók?

nem kínos ez a szöveg egy kicsit sem az őt futtatóknak? hm?

bezzeg' ha Molnár Oszkár mondaná ugyanezt :P

Oblomov 2009.11.09. 14:07:10

@Diocles: te most jöttél a Holdról? :)

elfelejtette 2009.11.09. 14:10:24

@zoli29: Tok folosleges bizonygatni, hogy mennyire kiegyensulyozott ez a blog, ugyanis marhara nem kiegyensulyozott, soha nem is volt, es nem is lesz az. Ez a fajta underground ujsagiras mindig is ellenzeki mufaj volt, hasonloan a politikai humor mufajaval.

zoli29 2009.11.09. 14:14:10

@elfelejtette:

Igazad van. Csak amikor valaki elolvas egy postot, és az alapján tesz egy kijelentést az egész blogra, ami nem felel meg teljesen a valóságnak, szeretem mellé tenni a tényeket is, már csak a többi olvasó kedvéért is.

forrestg 2009.11.09. 14:14:19

Talán segítene a magyar közéleten (persze messze nem ezen múlik), ha fel tudnánk váltani az idejemúlt "baloldal" és "jobboldal" szavakat.

forrestg 2009.11.09. 14:15:40

Mert pl. miért hívja valaki az SZDSZ-t "baloldalinak"? Mi az hogy baloldali? Kisember-párti? Hát akkor az SZDSZ és az MSZP bőven nem az, hisz mindkettő inkább a nagytőke érdekeit szolgálja.

zoli29 2009.11.09. 14:15:58

@elfelejtette:

"hasonloan a politikai humor mufajaval"

Ezzel azért vitatkoznék, mert a Sas-kabaré, Heti Hetes, Hócipő bebizonyította, hogy lehet kormányoldali is a politikai humor.

forrestg 2009.11.09. 14:17:40

Ugyanakkor miért lenne a szociális érzékenység holmi "baloldaliság" ismérve?
Sokan sírnak, hogy a Fidesz nem "autentikus jobbos", meg nem "hiteles konzervatív"? De mi az hogy jobboldali? Ki tudja szabatosan körülírni? És nem az inkább a legfontosabb egy (bármely) politikai erős esetében, hogy a nép többségének javát szolgálja?

elfelejtette 2009.11.09. 14:18:50

@zoli29: Mar csak azert is ellenzeki mufaj, mert 8 eve az MSZP/SZDSZ duo kormanyoz, es erre az idoszakra esik az ilyesfajta blogok megjelenese is. (MSZP = internet elterjedese, erre most jottem ra!) Egyebkent valoszinuleg erre a blogos mufajra is igaz lesz, hogyha a Fidesz kerul hatalomra, es a blogban tovabbra is a baloldalt fogjak ekezni, akkor egy ido utan erdektelenne valik.

zoli29 2009.11.09. 14:18:55

@Talon Karrde:

Nem volt célom kikeresni az összeset. Csak jelezni akartam, hogy igenis vannak a szerzők között olyanok, akiket ha nagyon zavar valami, akkor azt szóvá teszik, még ha az a jobboldalon történik is.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 14:19:27

@zoli29: ...de ez kizárólag arra az időszakra vonatkozik, amikor ballib kormány van éppen...

elfelejtette 2009.11.09. 14:19:30

@zoli29: Hat azok a musorok... szerintem olyan is. Olyan, mint a magyar narancs.

elfelejtette 2009.11.09. 14:20:33

@elfelejtette: "Mar csak azert is ellenzeki mufaj"

"Mar csak azert is jobbos mufaj" -akart lenni.

forrestg 2009.11.09. 14:20:40

A kettős mérce valóban a magyar közélet egyik legnagyobb rákfenéje 1989 óta (vagy még régebben). Bölcs meglátás volt fentebb: aki szidja Orbán Viktort, az nagysztár lesz a mai baloldalon. De ugyanakkor ez hatalmas szellemi szegénységre vall, ha két párt teljes ideológiája kimerül egyetlen személy irracionális gyűlöletében.

zoli29 2009.11.09. 14:23:03

@Tehetetlen Dodó:

Így van. Ha Orbán lesz a miniszterelnök, akkor már nem fognak a Mikroszkóp Színpadon Orbán ÉS Gyurcsány marakodásáról énekelni nagyon vicceseket.

forrestg 2009.11.09. 14:23:54

Még egy gondolat: szerintem a jobboldaliság attól különbözik a baloldaliságtól, hogy nem egy ideológiát akar ráhúzni a valóságra, hanem a valóságban élőkön akar segíteni. (Persze, ha hiteles és nem csak lopni akar).

elfelejtette 2009.11.09. 14:40:25

@forrestg: Ne keverjuk a mi baloldalunkat a tobbiekkel. Nalunk az MSZP/SZDSZ alakitott ki ilyen doktriner ostoba hozzaallast, es pont az eszement rettegesuk a jobboldaltol volt az oka ennek. Latszik is az eredmeny.

Oblomov 2009.11.09. 14:53:28

@elfelejtette: Van is, lesz is ebből probléma. Van, mert pl. az MDF ma is ellenzéki párt, de az új többség mibenléte is eldőlt már, leszámítva a kétharmadot. Rejakciót viszont egyáltalán nem érdekli a fidesz programhiánya, ellenzéki múltjának/jelenének felelő(tlen)sége. Nem veszik ugyan jó néven, ha független konzervségüket már most megkérdőjelezik, mégsem tudnak/akarnak a néppárti zagyvaság vonaláról letérni, inkább besegítenek a jobbikos kommerek felé való taktikai nyitásba. Ez jóval inkább echte pártfeladatnak tünik, mint konzerv értelmiségi attitüdnek. Még akkor is, ha inkább ergének a mandíner szerkesztésével és a félrefordításokkal kapcsolatos (meg a többiek "ihlethiányos") munkásságára gondolok itt most elsősorban. Biztos ezt híjják professzionálódásnak. Jelenleg nénikét olvasom legszivesebben. A blog nívója persze a kommereken is múlik, de ilyen szerkesztőségi teljesítmény mentén ezzel is baj lesz/van.

elfelejtette 2009.11.09. 15:02:51

@Oblomov: "Rejakciót viszont egyáltalán nem érdekli a fidesz programhiánya..."

Hat oszinten szolva engem sem erdekel.

"Nem veszik ugyan jó néven, ha független konzervségüket már most megkérdőjelezik, mégsem tudnak/akarnak a néppárti zagyvaság vonaláról letérni, inkább besegítenek a jobbikos kommerek felé való taktikai nyitásba."

Senki nem szereti, ha azzal vadoljak, hogy tulsagosan elfogult. Elfogultak, de nem tulsagosan. A helyzetnek megfeleloen elfogultak. A helyzet az, hogy van egy balfasz kormanyzat, amelyik hibat hibara halmoz, majd ilyen naivnak latszo teadelutanokon retteg az ellenzektol. Elfogulatlanul is elmehetnek a jo budos francba.

"Ez jóval inkább echte pártfeladatnak tünik, mint konzerv értelmiségi attitüdnek."

Mit kene tennie egy konzervativ ertelmisegnek, arulja mar el nekem? Azok ott ertelmisegileg retteghetnek a meg nem is letezo Fidesz tobbseg remtetteirol, maga szerint ez ertelmisegi hozzaallas?

zoli29 2009.11.09. 15:02:54

@Oblomov:

Én most is ugyanúgy szeretem olvasni a Reakciót, mint 1-2 évvel ezelőtt.
Én sem értek egyet mindennel, amit leírnak, és vannak olyan témák, amik nem érdekelnek, úgyhogy el sem olvasom őket; de én még soha nem találkoztam olyan napilappal, hetilappal, internetes portállal vagy bloggal, amivel 100%-ig azonosulni tudtam volna. Valószínűleg nem is fogok, hacsak nem én egyedül írom az egészet.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.09. 15:11:50

@Oblomov: ha már megszólítottál, a fordításokról:

1. a svéd fordításban két mondat egybeírása volt a tévedés, amit Shelf kolléga szűk félóra alatt kijavított

2. a német cikket az MTI fordította le, ezt vette át a komplett magyar sajtó, köztük mi is. Közülük egyedül mi javítottuk ki végül a szöveget, amelynek MTI-s fordításában egyébként nem voltak a cikk egészét lényegében átértelmező tévedések.

"inkább besegítenek a jobbikos kommerek felé való taktikai nyitásba"

Erre azért szeretnék példát kérni :)

eeepunk 2009.11.09. 15:15:07

@Metal Warrior: Miért érzem úgy, hogy szűklátókörű vagy?

Diocles 2009.11.09. 15:17:02

@Oblomov: szerintem itt te vagy elfogult, mégpedig az MDF irányába, mint az már oly soxor kiderült.

majd ha óránként zárják ki a Fideszből is az alapítókat, sőt, ráadásként feloszlik az a Fidesz-alapszervezet, amelyben Orbán is tagja, és éppen nem lehet majd tudni, hogy akkor most ő éppen tag-é, vagy sem, és ezt a Reakcijó elsummantja, nno, akkor joggal verheted a dobot, hogy itt sumák van.

így viszont csak savanyú a szőlő.

Oblomov 2009.11.09. 15:21:54

@elfelejtette: "Hat oszinten szolva engem sem erdekel."

:) akkor maga egy biancot fog aláírni? Vagy protest szavaz egy kétváltozós "logika" mentén? Ehhez nem köll nagy felelősségtudat, négy év múlva is ezt fogja tenni.

Ezzel elárultam, mit kéne tennie értelmiségi választóként? Hívők és rettegők ugyanis emiatt hisznek vagy rettegnek nyilvánosan, és van aki mindezt kamerázza ugyanazért. :)

tevevanegypupu 2009.11.09. 15:22:43

Csak azt nem ertem, hogy David Ibolya, a konzervativ ellenzeki politikus miert Rogan Antal szinten ellenzeki, fideszes politikus keruleteben ohajt indulni? Nincs eleg szocialista vagy szdsz-es kerulet, ahol kiprobalhatna magat? Ha mar ellenzeki, akkor talan kormanyparti politikusok ellen kellene probalkoznia nem?

Diocles 2009.11.09. 15:27:06

@tevevanegypupu: pl. Hagyó Miklós körzetében.

én az MDF helyében Bokrost indítanám Hagyó körzetében, a XII. kerben, szegény Hagyó annyira kilőtték, hogy valszeg nem lesz ember, aki voksolna rá, így egy MDF-es nagyágyúra mennének ezek a voksok.

tevevanegypupu 2009.11.09. 15:27:20

Ja igen ..lepcsohazban jutott eszembe: ha nincs a fidesznek programja, miert jelentkezett maris egy programnelkuli part tamogatojanak az MDF? Biancot irna ala csak ugy? Ejnye..miert tesz ilyet egy europai ertelemben vett konzervativ part, aminek raadasul olyan kivalo (a magyarok EU-ba delegalt kepviseloi kozott a legjobb((:)uj partnere akadt mint Bokros Lajos?

elfelejtette 2009.11.09. 15:32:43

@Oblomov: "akkor maga egy biancot fog aláírni? "

En semmit nem irok ala, csupan ikszelni engednek a rohadekok. Ja bocs, az ivet ala kell irni. :)

"Vagy protest szavaz egy kétváltozós "logika" mentén? Ehhez nem köll nagy felelősségtudat, négy év múlva is ezt fogja tenni."

En a Fideszre szavazok mar 98 ota, meghozza sulyos felelossegem teljes tudataban, es egyaltalan nem igenylem azt, hogy csinaljanak megint egy reszletes valasztasi programot, hogy aszongya "epitunk egy csomo utat becsszora, meg ilyen nagy epuleteket, sokat".

Egyebkent sem programokra szavanak a polgarok, hanem arra a partra, amelyikkel jobban tudnak azonosulni, ilyen egyszeru ez. A Fidesz a munkahelyteremtest akarja kiemelten kezelni, emellett vallalta az onkkormanyzati rendszer reformjat. ha ezt megcsinaljak, akkor en mar elegedett leszek, nincs szuksegem programra.

tevevanegypupu 2009.11.09. 15:32:54

@Diocles:
Vagy dr. Horvath Csaba elleneben? Az lenne am csak kihivas egy ellenzei part kepviselojenek. Sot mi tobb, talan Gyurcsany is szoba johetne Bokrosnak. Hatha indul egyeniben valahol.(:
Foleg hogy nem is olyan regen meg egy padsorbol gyopaltak az ellenzek vezetoit, ugy mint Viktort es Semlyent. Ja es persze Ibolyahoz is volt par szavuk.

zoli29 2009.11.09. 15:33:17

@tevevanegypupu:

Ráadásul ezt a "Fidesznek nincs programja" dumát már a szocik sem nyomják.

Nyilván van a Fidesznek programja, csak nem akarja, hogy fél évvel a választások előtt azzal tematizálják a közbeszédet. Nekik sokkal kényelmesebb, ha arról szólnak a híradások, hogy most éppen mennyivel nőtt a munkanélküliség, milyen megszorításokat szavazott meg a kormánytöbbség, stb., és elmondhatják, hogy lám, idevezetett 7,5 év szocialista kormányzás.

szpal 2009.11.09. 15:37:13

na, hatott rátok is Tóta W. mea culpás cikke? w.blog.hu/2009/11/.../mea_culpa_since_2006 El se hittem, h. tényleg KK. és TT. írta ezt a cikket. :)Csak így tovább!

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.09. 15:39:15

@zoli29:
Akkor a Fidesznek van programja, csak titkos? Muhahaha!
De végül is az minden alkalommal bebizonyosodott, hogy a Fidesz csak addig tudja őrizni a népszerűségét, amíg meg nem szólal. Komoly csapat.

tevevanegypupu 2009.11.09. 15:43:28

@zoli29:
Oktatasugy, egeszsegugy, kisebb parlament, onkormanyzat es felelossegre vonas..Ez utobbi mondjuk nem biztos, hogy ugy zajlik majd, ahogy sokan elkepzeltek, de el fogjak kezdeni. Ha a felet be tudjak tartani, mar az is eleg. Es egyebkent is nyolc ilyen ev utan eleg volt a koaliciobol.
Es az mdf-bol is.

zoli29 2009.11.09. 15:43:44

@Thulsa Doom:

"a Fidesz csak addig tudja őrizni a népszerűségét, amíg meg nem szólal"

Ezt megmagyarázhatnád. Mert ha ez igaz, akkor a Fidesz 2006 óta meg sem szólalt, csak így lehet 60-65%-os támogatottsága a biztos szavazók között.

Oblomov 2009.11.09. 15:45:15

@rajcsányi.gellért (ergé): jól emlékszem, hogy volt Németo-i ösztöndíjad nemrég? MTI-nek fizettek, fizetés után meg megnézed, mit vettél. De igazad van, javítottatok.

Konkrét példák nincsenek raktáron, nem ellendrukker vagyok.

@Diocles: egyrészt tényleg szavazójuk vagyok, másrészt azért maradtam az, mert mindig is a nemzeti-liberális szárnyukat kedveltem, ami mára lett fősodor. Rejakció-kritikám lényege és alapja, h. ők sem mindig az mno-s-hírlapos vonalat vitték, miszerint Dávidék kvázikormánypártfungáltak az elmult 7 évben.

elfelejtette 2009.11.09. 15:45:58

@Thulsa Doom: A Fidesz most eleg nepszeru, es jartatja a szajat, ugyhogy az elmelete, bar jol hangzik, eleg ingatag talajon all.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.09. 15:51:34

@Oblomov: nem volt németországi ösztöndíjam, viszont anno német kéttannyelvűs voltam :)

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.09. 15:52:13

@zoli29:
Persze, megszólalt egy párszor, hogy nemkellvizitdíj, 72órásultimátum, meg tisztelt hölgyeim és uraim... Ha ez maga a program, akkor természetesen nem szóltam.
Én inkább azt vélem felfedezni, amit Gyurcsók barátunknál, hogy "majd megnyerjük a választást, aztán csak lesz valahogy". Hát nem lett sehogy.
Azt meg te sem gondolod komolyan, hogy a mai támogatottságukat maguknak köszönhetik, nem pedig az anyaszomorító kormánypártoknak.

elfelejtette 2009.11.09. 15:56:19

@Thulsa Doom: Nagyon egyszeru a megoldas, ne szavazzon a Fideszre, szavazzon masra, ha program kell.

zoli29 2009.11.09. 15:59:22

@Thulsa Doom:

Bocs, de nem programról volt szó! Azt mondtad, hogy amint a Fidesz megszólal, esik a népszerűsége.
Szóval lehet, hogy neked sok minden nem tetszik, amit a Fidesz kommunikál (nekem sem minden), de ettől még jelenleg messze népszerűbb, mint bármelyik másik politikai erő.

"Én inkább azt vélem felfedezni, amit Gyurcsók barátunknál, hogy "majd megnyerjük a választást, aztán csak lesz valahogy""

Lehetnek hasonlóságok, de van egy nagy különbség is. 2006-ban GyF úgy kampányolt, mint az ország miniszterelnöke. OV most úgy kampányol, mint egy 8 éve ellenzékben lévő pártvezető.

"Azt meg te sem gondolod komolyan, hogy a mai támogatottságukat maguknak köszönhetik, nem pedig az anyaszomorító kormánypártoknak"

Nyilván ennek is, annak is. Hogy melyik milyen arányban játszik bele, azt nem tudhatom. Te nyilván tudod. :)

Oblomov 2009.11.09. 16:00:21

@tevevanegypupu: ellenzéki párt, de másik, aki már megjárta a néppártiság zsákutcáját. Ezért.

"Oktatasugy, egeszsegugy, kisebb parlament, onkormanyzat es felelossegre vonas"....stb.
A hozzáállás vicces, mert egy torta van, azt lehet szeletelni. Bizonyos szeletekből meg egyes választók nem esznek. Végkifejlet pedig lehet az is, hogy egy mignon marad.

Oblomov 2009.11.09. 16:07:00

@rajcsányi.gellért (ergé): gyanítottam a nyelvi affinitást, ezért hamiskás volt a mosolyom, mikor olvastam a harcos MTI-kritikádat. :)

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.09. 16:12:17

@elfelejtette: melyik másikra gondoltál?
Akinek az a programja, hogy mégtöbb pénzt a cigányoknak, mégtöbb pénzt a saját cégeinknek, vagy a turulteszkós csendőrösre?

elfelejtette 2009.11.09. 16:13:28

@Thulsa Doom: Biztos van nekik reszletes programjuk. Nem ez szamit?

zoli29 2009.11.09. 16:13:43

@Thulsa Doom:

Nem, még csak nem is kell elmenni szavazni. ;)

Oblomov 2009.11.09. 16:23:16

@tevevanegypupu: "miert jelentkezett maris egy programnelkuli part tamogatojanak az MDF?"

Mert az MDF-nek van konzervatív programja. Egyébként a dolog arról szólt, hogy ha nem lesz meg a fidesz-többség, vagy a kétharmad, akkor... Miközben a pakliban borítékolhatóan valóban inkább a Jobbikos lehetőség van ott, értem én.

zoli29 2009.11.09. 16:26:49

@Oblomov:

Az MDF programja csak ugyanannyira konkrét, mint a Fideszé.
Az, hogy melyiket hogy ítéljük meg, egyedül jóindulat/rosszindulat kérdése.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.09. 16:32:34

ez az egész számomra hihetetlen. az, hogy szerveztek egy ilyet, az, hogy erre emberek elmentek, az, hogy az előadók komolyan gondolják azokat amiket mondanak, és az, hogy még ők vannak felháborodva hogy valaki írni akar erről az egészről. elképesztő, hogy mennyire bele vannak ragadva a szocializmusba még mindig ezek az emberek. én amúgy rettentően örülnék ha létezne magyarországon értelmes baloldali politika, de sajnos akik annak nevezik magukat sajnos messze nem képviselnek hasonlót sem.

elfelejtette 2009.11.09. 16:33:24

@Oblomov: "Mert az MDF-nek van konzervatív programja."

Megis hol?

zoli29 2009.11.09. 16:36:17

@elfelejtette:

Én pl most néztem meg a Madöf honlapján: az ő programjuk szerint 60 ezer Ft-ig adómentes lenne a jövedelem, miközben Bokros megszüntetné a minimálbér adómentességét.

Akkor most mi van?

elfelejtette 2009.11.09. 16:38:39

@zoli29: Hat most en is hirtelen a 2006-os valasztasi programjukba futottam bele, amiben pl. 2010-es eurobevezetes van. Gondolom ez mar nem aktualis.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.09. 16:55:06

Debreczeni tökre úgy beszél, mint Feri mondjuk 3 spangli után. amikor már meglassult. a gesztusok elnagyoltabbak, az izgága fészkelődés enyhébb, de a "politikai" (fast forward) tempója tagadhatatlan.

légy olyan, mint az ideálod.

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.09. 16:56:48

@elfelejtette:
Már nem aktuális? Akkor mi lesz a kőtáblákkal? Átvésetik? Vehehe.

hapcika 2009.11.09. 17:01:06

Én hallottam OV-t nyilatkozni a jövőről. Én ezt így fogom csinálni, én azt úgy fogom csinálni. Már nem beszél 1millió munkahelyről, adómódósításról, számonkérésről ésatöbbi. Utóbbi nyilatkozataiban nem a Fidesz terveit mondja el, hanem a sajátját első szám 1-s személyben. Mikor lesz a Fidesznek programja?

zoli29 2009.11.09. 17:07:17

@hapcika:

Ahogy Lakner Zoltán politikai elemző mondta: minek álljon elő a Fidesz konkrét programmal, ha anélkül is úgy néz ki, hogy meg tudják nyerni a választásokat?

Ha a Fidesz bejelentene egyes tervezett intézkedéseket, az MSZP ismét eljátszaná az ellenzék ellenzékét, és meg akarnák védeni az embereket a Fidesz gonosz terveitől.

Oblomov 2009.11.09. 17:20:03

@zoli29: nem így látom. Az MDF gazdasági programja IMF-kompatibilis, ami jelentős különbségnek tünik. Habár értékválasztásuk lehetne egymáshoz közeli, mégsem lehet ugyanaz. (Egyik rétegpártként konzekvensebben tud jobbos lenni, másik néppártként populistábban. Utóbbi keynes-szizmust feltételezne, ahhoz viszont nincs forrás.) Ebből elmozdulások fakadnak, fidesz a Jobbik felé, mdf a az eu-komformabb pol-i irányok felé mozog. Ezeket a mozgásokat - a helyzetet felismerve - részben önként lépik meg, részben egymást toszják bele.

A néppártiság irányából nézve így megbocsáthatatlan, hogy eltérő dolgokat artikulálnak, ami pedig törvényszerű, ha akarva-akaratlan ellentétes politikai praxist visznek.

Oblomov 2009.11.09. 17:25:50

@elfelejtette: keresgélj a honlapjukon, meg indulj ki az ellenzéki évek domborításaiból. Utóbbi nem a mindenszar,amitakormánycsinál semmitmondása volt.

tevevanegypupu 2009.11.09. 17:28:12

@Oblomov:
A politikaban semmi nem lehetetlen, el tudom kepzelni, hogy valahogy megiscsak megegyeznek David es Orban. Ha most eltekintunk a sok gyulolkodestol es ovon aluli utesektol, vegulis erdeke lenne a ket partnak egyuttmukodni. Szigoruan elmeleti alapon beszelve. De el tudja kepzelni, ha megtudja egy fidesz vagy egy mdf-es szavazo, hogy a ket part osszeall, nem kapnak gutautest?
Sok minden amit eltervez egy-egy part, eleve a szavazoik miatt nem valosulhat meg. Jart mar igy mindegyik.
Aki az mdf-re szavazna gyuloli a fideszt esforditva. Es ne felejtkezzen el Lezsakekrol sem..

elfelejtette 2009.11.09. 17:33:19

@Oblomov: "meg indulj ki az ellenzéki évek domborításaiból. "

Melyik reszebol induljak ki, a kizartak listajabol vagy a felvettekebol? Hiaba van barmilyen programjuk, abszolute hiteltelenek.

zoli29 2009.11.09. 17:33:43

@Oblomov:

"Az MDF gazdasági programja IMF-kompatibilis"

Miért, a Nemzeti Adószabadság Programját bemutatták az IMF-nek, és ők véleményt mondtak róla? Mert én ilyesmiről nem hallottam. (Azt viszont tudom, hogy a Fidesz folyamatosan egyeztet az IMF-fel.)

"Egyik rétegpártként konzekvensebben tud jobbos lenni"

Ezt érthetem úgy, hogy mivel az MDF-nek esélye sincs kormányalakításra, nyugodtan mondhat azt, amit akar?

"Utóbbi keynes-szizmust feltételezne, ahhoz viszont nincs forrás"

Mondod te. Példák bizonyítják Európában (pl. Bulgária), hogy radikális, de jól irányzott adócsökkentés többletbevételt is hozhat.

És megismétlem a kérdésemet, hátha nem olvastad:
Az MDF-program 60 ezer Ft-ig adómentes jövedelmet szorgalmaz, Bokros viszont a minimálbért is megadóztatná. Most akkor melyik az MDF valódi álláspontja?
Az MDF-nél nem zavar, ha többfélét mondanak?

Oblomov 2009.11.09. 17:39:15

@tevevanegypupu: nem látok tisztán. Ami Matolcsyék konyhájában fő, olyasokról már a lezsákos-mdf is álmodott. Szinte egy az egyben. És nem ment. Most pláne nem fog menni.

Készpénz Jancsi 2009.11.09. 17:45:42

Nevetgélhetünk ugyan ezeken az embereken, de lehet, hogy nem is alaptalan a félelmük?? Pár napja módom volt betekinteni egy fideszes szakértői munkába, mit terveznek jövőre. Csak úgy kaptam meg a paksamétát, hogy senkinek egy szót se az egészről,ezért konkrét dolgokat nem írhatok most itt le, de legyen annyi elég: Orbán Viktornak minden reggel egy zsé kisgyerek kivágott szívét fogják majd felvinni a Szabadság-hegyre! Bocs!

Oblomov 2009.11.09. 17:58:55

@elfelejtette: szavazókat kell gyűjteni, nem feltétlenül párttagokat.

@zoli29: részletekkel nem vok naprakész, de mintha magasabb lenne a minimálbér 60 ezernél. Minden jövedelemnek adóznia kellene, a minimálbérnek is. Legyen kreatív, nézzen utána.

Természetesen mindent úgy ért, ahogy akar. Én azért szoktam beszélgetni, hogy szempontokkal ütköztessem esetleges csőlátosomat.

Nem vok elvi ellensége az adócsökkentésnek, de a keynes-szizmus kiadásokkal jár, ergó komoly bevételnövekedés kell hozzá. No meg konjunktúra, hitelbőség, jó cserearányok, ilyenek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.09. 18:04:34

@forrestg:

"Srácok! Szerinetetk abból, hogy az MSZP most rendszeresen leég mindenféle választáson, abból egyenesen következik, hogy a nagy parlemnetin is csak kevesen szavaznak rá?"

Nem. Bármennyien szavaznak rájuk, az bizony mondom néked, hogy SOK lesz.

tevevanegypupu 2009.11.09. 18:06:00

@Oblomov:
Hat ez az. Ket elegge mas felfogasu part jobb ha meg sem probal egyuttmukodni a mindennapokban tarskent, mert rosszul jarnak. Erre nagyon jo pelda az elmult ket evtized.
A hatalom megszerzese erdekeben pedig foleg veszelyes.

hapcika 2009.11.09. 18:10:38

@zoli29: Ezt már 94-ben, 2002-ben, 2006-ban el lett sütve amit írsz. Csak annyit írtam, hogy a szimpatizánsok mennyi mindent látnak a semmi mögött. Felesleges vitatkozni róla, mint a magyar fociról!

Oblomov 2009.11.09. 18:12:28

@tevevanegypupu: azt el tudnám képzelni, h. Pokorni-Áder-(talán)Kósa vonal szavazói nem háborognának. Lezsákék belépője óta viszont ez lehetetlen, valóban. És ez a mozgás valahol ott indult meg a fideszben, amikor Debreczeni eltávolodott Orbántól. Nagyjából Dávid is akkor cuppant le a fideszről.

tevevanegypupu 2009.11.09. 18:36:02

@Oblomov:
Hat nem tudom. Az mdf David Ibolya, a fidesz Orban Viktor. Mas nincs es a szavazok tobbsege is eszerint
"orientalodik". Persze vannak akik jobb hijan szavaznak mindkettore. Majd a kovetkezo valasztasok utan dol el a szavazoik szemeben is igazan, hogy erdemes volt-e rajuk szavazni. Az mdf ugyan nagyon gyengecsken all, de az az erzesem, jovore is bejut a Parlamentbe,
szoval lesz mirol beszelnunk.(:

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 19:20:25

@tevevanegypupu: Ibi nagy túlélőművész, nem csodálkoznék, ha megint találna valami kamu szervezetet, akiknek a hátán bekapaszkodhat a parlamentbe. Volt itt már Tisztelet Társasága, Hitgyüli, mifene, na, a szcientológusok még hátra vannak.

Oblomov 2009.11.09. 20:12:53

@tevevanegypupu: @Tehetetlen Dodó:

ha jól figyeltem Kálmánék videjójára, akkor Pető Kádárnak az ő népét, Debreczeni pedig az elitet okolta a bajokért. Ti viszont mintha egyes embereket okolnátok, pl. Dávid Ibolyát. Reményetek is az egyesben (Obán) van: majd jól rabosítja az elkúrókat, akik egyesek megintcsak.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 20:28:51

@Oblomov: Ki az a ti?
Ami meg az egyes embereket illeti, Dávid már majdnem egyes ember. Miután jól szétverték a régi madöföt, rajta meg Herényin kívül már csak az a szánalmas hernyó Csapody emlékeztet az eredeti pártra. Ma már Bokros Lali fújja a kürtöt. Gyönyörű ív, Antalltól Bokrosig. És ezt ezek az egyes emberek csinálták.

Oblomov 2009.11.09. 20:34:19

@Tehetetlen Dodó: és ez spec. neked miért fáj? Lezsákékra most is szavazhatsz.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.11.09. 20:36:57

@Oblomov:

Ez konkrétan nem így van. Mi a Kádár-rendszer elitjének továbbélő hatalmi struktúráit okoljuk az ország bajainak jelentős részéért, és úgy gondoljuk, hogy az MSZP egy reális, 10-15% körüli támogatottságra visszaszorulásával sok probléma önmagától megoldódik majd. És igen, lesz helyette majd sok más probléma, de hát az élet már csak ilyen.

tevevanegypupu 2009.11.09. 20:48:59

@Tehetetlen Dodó:
Majdnem szaz szazalek, hogy bejutnak. Majd a maradek szdsz szavazok es valoszinuleg a hitgyulekezet rajuk szavaz, penz lesz doszt onnet is, meg Lajos Bilderbergjetol is. Mert Lajoson keresztul ok is csatasorba allnak. Bokros nem kellett az mszp-nek, ezert megkornyekezte Davidekat. Ibolyanak pedig azt hiszem elet-halal kerdes, hogy bent maradjon a Parlamentben.

@Oblomov:
Nyilvan a fenti tarsulat elhatarozta, hogy nem orbanoznak. Akkor es ott.
De ez csak egy kiveteles alkalom. Mindenesetre kivancsi leszek hogy alakul, ha esetleg tenyleg Oran alakithat kormanyt. Nem lesz konnyu dolga, arrol sokan gondoskodnak majd.

Oblomov 2009.11.09. 21:48:24

@Elpet: a "ti"-n azokat értettem, akiket megszólítottam, mert konkrét mondatokra reflektáltam.

Ami a túlélt hatalmi struktúrák lebontását illeti: nem teccettünk forradalmat csinálni. Ezek a struktúrák többnyire amúgyis kívül esnek a kormányzati jogkörön, Antall alatt is kívül estek.
Az MSZP is volt már 10-15%-kon átmenetileg, ez akkor se oldott meg semmit, és akkor se tükrözte a valós beágyazottságukat. Tartósan most se nem lesz "reális".

Egyébként azóta a fidesznek is vannak hasonló erőközpontjai. Leépíteni ő se fogja azokat.

@tevevanegypupu: volt latens orbánozás, Debreczeni saját monomániájával viccölt is.

Google 2009.11.09. 22:01:46

@Oblomov:

Milyen Debreczeni akkor, amikor komoly, ha itt viccölt? Kínjában.

Kevés cinikusabb megfogalmazást hallottam mint ezt: tetszettek volna forradalmat csinálni!

Mintha nem kellenének ahhoz vezérek, elszánt emberek. Antall ilyen volt?
Vagy kinek kellett volna szerinte szembeszállni a hatalommal?
És ha szembeszáll, a nép melléáll, lett volna még Antall miniszterelnök?

No, de mindegy. Az antalli örökséget a Jobbik is vállalja, csak a 2006 után is MDF-eseket nem fogadja a párt a soraiba.
Csapody, Herényi hiába menne! Dávid is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.11.09. 22:44:01

@Oblomov:

Nem tetszettünk, úgy van. De a túlélt hatalmi struktúrák szép lassan kikopnak, a 10-15% az idő előrehaladtával egyre reálisabb. `90-`94-ben valóban nem a tényleges beágyazottságot tükrözte, de azóta változott a helyzet.
Igen, a Fidesznek is vannak erőközpontjai és struktúrái, de jelen viszonyok között nem lehet akkorára növeszteni őket, mint az MSZMP tudta a saját, MSZP néven átmentett szervezetét az ő, totálisan monopol hatalmi helyzetében. Ez itt a különbség, ez egy sokszereplős világ, és nemcsak a több párt teszi azzá. Túl sok az autonóm szereplő, és ezért nem érvényes az, hogy deafideszis.

Earthq 2009.11.09. 22:52:38

Huhh, de durva volt ez a videó... Kössz Kínai Kálmán, és Trágár Tóni, most nem fogok tudni nyugodtan aludni... Ezért látogatom én a reakciót? :P :P :P

Ez a mondat viszont "Ha választanunk kéne, hogy magyar balliberális értelmiségiek/politikusok legyünk, vagy AIDS-es transzvesztiták egy észak-koreai munkatáborban, valószínűleg az utóbbit választanánk." Nagyon jóóóóó :D :D

Diocles 2009.11.09. 22:56:48

@Oblomov:

Tudod mit gondolok?
Te valszeg ottragadtál az MDF süllyedő hajóján, és már nem tucc leszállni.

Ezért nyomod a szöveget arról, hogy egy igazi konzlibnek a jó ég tudja, hogy most éppen micsoda MDF-et köll támogatnia, és nem mondjuk a Fideszben a Kósa-Rogán-stb. vonalat. Azért vagy itt is, hogy megértesd magad, vagy legalább magaddal megértesd a saját - minden bizonnyal kényszerű - MDF-kötődéseted. Amely kötődés a tisztességes asszonyok kötődése, nem kellek hát senkinek, így nem fekszem le senkivel. :)

Kár érted, mert jó fej vagy, én bírlak, és kétlem, hogy egy percig is komolyan veszed ezt a hablatyot, amit itt nyomacc.
Remélem megtalálod a kiútat a süllyedő hajóról, és már nem kell sokáig bizonygathod, hogy Schmuck Andor és Bokros Lajos mekkora jobbos idolok.

Oblomov 2009.11.09. 22:58:05

@Google: nem érzem a cinizmust. A forradalom nem volt aktuálisan választható opció, és nem úgy vetődött fel, h. most akkor legyen, vagy se. Már az alkotmányos jogállamiság viszonyai között vetődtek fel dolgok, amikre ez volt Antallnak, mint mp-nek a válasza. (Mozgástérnek legfeljebb egy bizalmatlansági indítvány kínálkozhatott volna, amiben megnevezik mondjuk Bíró Zoltánt(?) utódnak.)

Oblomov 2009.11.09. 23:09:14

@Elpet: "Túl sok az autonóm szereplő..."
90 óta így van, legalábbis papiron. Pedig, pedig. "és ezért (...) érvényes az, hogy deafideszis."

Oblomov 2009.11.09. 23:12:21

@Diocles: ha ott ragadtam volna, miért ne tudnék kiszállni? De semmi szervezeti kötődésem nincs hozzájuk.

negeev 2009.11.10. 00:42:03

Húh!
Micsoda kár, hogy nem néztem be erre a szeánszra. Legalább láttam volna Tóniékat, ha már a társaság nem éppen annyira csábító. Pedig aznap volt órám a helyszínen.

A cikk meg tökély!

zoli29 2009.11.10. 08:18:48

@Oblomov:

"Minden jövedelemnek adóznia kellene, a minimálbérnek is. Legyen kreatív, nézzen utána."

Írtam már, hogy utánanéztem, és az MDF hatályos adóprogramja nem klappol Bokros programjával pl. ezen a ponton. Bokros szerint ugyanis minden jövedelemnek adóznia kell (ha jól emlékszem, minimum 10%-os adókulcsot mond), miközben az MDF 60 ezer Ft-ig adómentességről beszél.
Vagyis az egyik csatornán ezt kommunikálják, a másik csatornán azt.

Ha jól értettem, ezt a fajta kettős beszédet a Fidesznél aggályosnak tartod. Hát az MDF-nél?

tevevanegypupu 2009.11.10. 08:55:37

@Oblomov:
Csak azt nem ertem, ha Debreczeninek van egy keves humorerzeke, hogy juthatott idaig? Mert nem hiszem, hogy nem erzi, hogy amit muvel, annak most mar hatasa nincs, es hogy o maga valik komikussa. Hogy vegye az ember komolyan, ha vegre tenyleg mond is majd valamit?

tevevanegypupu 2009.11.10. 08:58:05

@zoli29:
Csak ne figyelmeztessen ilyesmikre, mert majd meg azt a minimalis nyugdijat is megadoztatjak, amibol eddig sem tudott megelni nagyon sok idos ember. Lajos figyel es nem nyugszik.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:26:15

@zoli29:
Az a szomorú tudod és ezért is tartunk itt, mert a politikusok nem programokat versenyeztetnek. Például az USA-ban ahol azok versenyeztek a végén már egész hasonlóakat beszéltek az elnökjelöltek. Itt meg? Itt az egyik lehet továbbra is náci, a másik kommunista, program meg majd a választások után. Felelősség? 0. Számonkérhetőség? 0. Egymásra mutogatgásban nagyon nagyok, aztán közben meg ott a rádió, meg a költségtérítési szavazás, meg ezer másik dolog, amiben meg kiderül, hogy az a nagy egymásramutogatás ahhoz kell, hogy a megosztott ország zavarosában halászhassanak.

zoli29 2009.11.10. 09:44:42

@valamit:

"Egymásra mutogatgásban nagyon nagyok"

Le lehet ezt így egyszerűsíteni, csak nem igazságos.
A Fidesz joggal mutogat az MSZP-re, ugyanis szocialisták lassan 8 éve vezetik az országot, a Fidesz viszont azon kívül, hogy elmondja a véleményét, nem tud mit csinálni, mert a Parlamentben 2002 óta nincs meg a többsége az érdemi lépések megtételére. Ezért nevetséges az MSZP Fideszre mutogatása.
2002-ben az ország nagyságrendekkel jobb helyzetben volt, még akkor is, ha a világgazdasági válság hatásait nem vesszük figyelembe.

(A számla nélküli költségtérítést pedig szintén a Medgyessy-kormány vezette be, 2002-ig nem volt ilyen.)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:57:59

@zoli29:
Igazságos? Hm. Az a helyzet, hogy ott ahol a Gyurcsány-Orbán egy érdekkör, ott az igazság bizony másutt jelentkezik. Amúgy ne felejtsd el, hogy pl. 2006-ban Orbán 14. havit is ígért. És amennyire ez a brancs szoros kapcsolatban van, jó eséllyel ő éppúgy tudta, hogy az felelőtlen ígéret, akár Gyurcsány a hazugságairól. Azt hiszem mondta is, hogy nem akartak választást nyerni. És könnyen lehet, hogy épp akkor mondott ám igazat ;)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:59:56

@zoli29:
A másik. Hiányolod "az érdemi lépések" lehetőségét. Rádió? Költségtérítési szavazás? Esztergom? Pécs? Stb.

zoli29 2009.11.10. 10:05:46

@valamit:

"Gyurcsány-Orbán egy érdekkör"
LOL

"Amúgy ne felejtsd el, hogy pl. 2006-ban Orbán 14. havit is ígért."

Egészen pontosan azt ígérte, hogy amennyiben a gazdasági helyzet engedi, a ciklus végére megteremtődhetnek a feltételei a 14. havi nyugdíjnak. Felelőtlen ígéret volt.
Ezzel együtt az a helyzet, hogy Gyurcsány és az MSZP nyert, és bebizonyosodott, hogy hazudtak. Orbánon nem lehet számon kérni az ígéreteit, mivel nem is kapott rá lehetőséget, hogy megvalósítsa őket. (Ezt az apró részletet sokan szeretik figyelmen kívül hagyni.)

"És amennyire ez a brancs szoros kapcsolatban van"

Már bocs, de eléggé szánalmas, ahogy ezt próbálod sulykolni.

"Azt hiszem mondta is, hogy nem akartak választást nyerni."

Ez egy legenda. Orbán mondott valamit, amit a baloldal és a szélsőjobboldal így értelmez, de természetesen szó sincs ilyesmiről.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:17:12

@zoli29:
Szánalmas? Úgy gondolod? Nézz utána, hogy a 93-as alapítású Perfekt Rt.-t (Gyurcsány, Szilvásy) miként tudod kapcsolni a 93-ban kinevezett pártelnökhöz (Orbán), mondjuk a labdarúgó szövetségeket ajánlom figyelmedbe, esetleg még Győrt. (Orbán ráadásul még labdarúgó is volt abban az időben)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:22:15

@zoli29:
"Ezzel együtt az a helyzet, hogy Gyurcsány és az MSZP nyert, és bebizonyosodott, hogy hazudtak. Orbánon nem lehet számon kérni az ígéreteit, mivel nem is kapott rá lehetőséget, hogy megvalósítsa őket."

Valóban, de a programok versenyében ő mondta a nagyobbat. Márpedig a kisebb se állt meg a lábán. De nem is kérem számon. Csupán a lényeg, hogy jelenleg még program sincs. És nincs azok versenye se.

zoli29 2009.11.10. 10:31:15

@valamit:

Mi van a rádióval? Az ORTT időtlen idők óta pártdelegáltakból áll. Ahogy a Danubius és a Sláger esetében annak idején, úgy most is politikai döntés született.
Egy amerikai és egy osztrák gazdasági csoport pedig most hisztizik, mert nem az ő érdekeltségükbe tartozó cégek nyertek a pályázaton.
Hogy jogszerű volt-e az eljárás, azt pedig a bíróság majd eldönti.

Költségtérítési szavazás: Ha jól tudom, az a kérdés megoldódott, és mindkét nagy párt megszavazta. De ismétlem: a számla nélküli költségtérítés intézményét a Medgyessy-kormány vezette be, vagyis megint csak a saját maguk által létrehozott problémát kellett kezelniük.

Esztergom: Konkrétan mire gondolsz? Mert azt hallom, hogy a baloldali sajtóban milyen vádakat fogalmaznak meg Meggyessel szemben, de a tényekkel nem vagyok tisztában. Te igen?
Az állítólagos mélygarázs-mutyival kapcsolatban a rendőrség vizsgálata lezárult, és mindent jogszerűnek találtak. Mint ahogy tudomásom szerint bíróságon tett tanúvallomások szerint bizonyos körök milliókat költöttek Meggyes elleni sajtókampányra.

Pécs: Mi a kérdés? A város visszavette a vízművétt. A bíróság dönteni fog, és ha a városra büntetést szabnak ki, a város fizetni fog. A jelenlegi vezetés (Pávával az élen) úgy érzi, hogy akár egy milliárdos nagyságrendű büntetés s megéri, hogy a vízmű hosszútávon közösségi tulajdonban legyen. Ráadásul a korábbi vezetés gazdálkodásával kapcsoltban a hatóság vizsgálódik.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:34:17

@zoli29:
A rádió esetén feketén-fehéren ki lehet mutatni az MSZP-Fidesz paktumot.

A költségtérítési szavazásnál "véletlenül" az ellenzék is rosszul nyomott.

Esztergomban van egy polgármester, akinek OV a felettese. Kérték, hogy beszéljen vele, nem tette.

Pécsen meg jelen állás szerint többe lesz büntetés, mint a haszon jó hosszú távon is.

zoli29 2009.11.10. 10:35:33

@valamit:

Természetesen nem nézek utána, de ha leírod, miről van szó, és esetleg valamivel bizonyítani is tudod az állításaidat, ígérem, nyitott leszek.

zoli29 2009.11.10. 10:38:39

@valamit:

"Esztergomban van egy polgármester, akinek OV a felettese. Kérték, hogy beszéljen vele, nem tette."

150 jobbikos tüntető kérte, hogy beszéljen vele. Miért kötelező Orbánnak jobbikos tüntetőkre hallgatnia? És honnan tudod, hogy nem beszélt vele?

"Pécsen meg jelen állás szerint többe lesz büntetés, mint a haszon jó hosszú távon is."

Én is tudnám hasraütve azt mondani, hogy nagyobb lesz a haszon, de nem teszem, mert a bíróság még nem hozott ítéletet, és azt sem tudhatjuk (te sem), hogy mekkora profittal fog működni a vízmű.

zoli29 2009.11.10. 10:41:01

@valamit:

Most ugye viccelsz? Az, hogy ugyanabban az évben alakult meg a Perfekt Zrt. és lett OV a Fidesz elnöke, mit bizonyít? LOL

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:52:12

@zoli29:
conspiracy.fw.hu/
Ott le van írva bőveben is. Pl., hogy Szíjjártó is tanult labdarúgó játékvezetőnek, Győrben. Vagy épp a Perfekt Rt. győri vezetője is köthető a győri labdarúgószövetséghez, de valamivel lazábban még az országoshoz is, Viktor meg futbalozott abban az időben (is).

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:54:06

@zoli29:
Onnan lehet sejteni, hogy nem beszélt vele, mert akkor nyilván mondaná valamelyikük.

Pécsen meg ha a jövőtől eltekintünk, akkor jelen állás szerint rosszul járnak a városlakók.

zoli29 2009.11.10. 11:03:56

@valamit:

Hát ez eléggé gyászos... :(
Habár ha a 168 Órát megkeresed vele, talán az olvasói levelek között leközlik. ;)

"Onnan lehet sejteni, hogy nem beszélt vele, mert akkor nyilván mondaná valamelyikük."
Ismétlem: attól, hogy a Jobbik meg az MSZP megpróbálja a Fideszt Meggyesen keresztül lejáratni, és felszólítják Orbánt, hogy tegyen valamit, miért kellene Orbánnak erre egyáltalán reagálnia?

"Pécsen meg ha a jövőtől eltekintünk, akkor jelen állás szerint rosszul járnak a városlakók"
Ne haragudj, de te ezeket honnan veszed? A vízdíjat pl éppen most csökkentette a városháza, még ha kis mértékben is.
A városvezetés pedig az én véleményem szerint nem tekinthet el a jövőtől, mert az a feladata, hogy a város hosszútávon is működőképes legyen, és ha lehet, még gyarapodjon is.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 11:09:10

@zoli29:
Valóban gyászos, csak más értelembe. De még egyszer mondom, ott az a weboldal, ott részletesebben is ki van fejtve.

"miért kellene Orbánnak erre egyáltalán reagálnia?"
Talán mert sokakat képviselő emberről van szó, akitől ebből a sokadalomból sokan hiányolják is ezt a megszólalást?

"A vízdíjat pl éppen most csökkentette a városháza, még ha kis mértékben is."
Hja, meg jár a bíróságra mert per alatt van, nem kis összegre ugyanezen okból.

zoli29 2009.11.10. 11:32:09

@valamit:

"Talán mert sokakat képviselő emberről van szó, akitől ebből a sokadalomból sokan hiányolják is ezt a megszólalást?"

Ismétlem, 150 jobbikos tüntetett Orbán esztergomi látogatásakor, ill. néhány MSZP-s politikus próbált az egészből (a TV2 és más médiumok közreműködésével) politikai ügyet csinálni. Ezt lehet úgy feltüntetni, mintha Esztergom egy emberként követelné Orbán közbelépését, de ettől ez még nem lesz igaz.

A pécsi vízművel kapcsolatban nem akarom ugyanazokat a köröket megint lefutni.

Oblomov 2009.11.10. 11:44:16

@zoli29: lehet ezen rúgózni, de nem kizárólag az adóreformcsomagjuk pici parányát kiragadva. Egyetlen, 18 %-kos adókulcs bevezetéséről van ott szó, és ezzel összefüggésben a minimálbér (ami 71.500.-) 60.000-ig történő 0 kulcsáról. Tehát adózna a minimálbér is, de jól megbasznák azt, aki minimálbérre jelenti be magát, hogy adót kerüljön.

@tevevanegypupu: a minimálbért ne keverje a nyugdíjjal.
Debreczeni monomániás. Van ilyen. Valaki egyszer Karthágóról nem bírt lepattanni. :)

tevevanegypupu 2009.11.10. 12:22:38

@Oblomov:
(:
Pardon, kisse megtevedtem. Nem mindegy. De a minimalbert sem kellene, nem letezik, hogy azzal egyutt kerul ki gyoztesen a koltsegvetes. Nagyon sok lett a szegeny ember, elkeseritoen sok. Nem lehet tudni mennyit birnak meg elviselni.

Oblomov 2009.11.10. 12:52:59

@tevevanegypupu: a fiatalkorú bűnelkövető téved meg. Maga nem az a kategória. :)
A dolog nem a szegény ember ellen irányul, mutatja a nulla kulcsos limit. Viszont a kőkonzervek szerint a szegény is vegyen részt a közteherviselésben, elvégre ő is szavaz,ó,polgár.

zoli29 2009.11.10. 12:57:16

@Oblomov:

Elismerem, sikerült feloldanod a látszólagos ellentmondást. :)

De azt azért hozzáteszem: azt, hogy az MDF programja "IMF-kompatibilis" lenne, nem látom bizonyítottnak.
Azt tudom, hogy a baloldali közbeszédben tényként kezelik, hogy az MDF (a Fidesszel szemben) szalonképes, európai értelemben vett konzervatív párt, és ezért azt sem illik megkérdőjelezni, hogy - bármi is az MDF programja -, az csak jó és "európai" lehet (a te szavaiddal: IMF-kompatibilis).
De ezt az általánosnak tűnő vélekedést én mégsem kezelném tényként.

Lássuk be: mivel az MDF célja nem több, mint megugorni a parlamenti küszöböt, és nincs esélyük a kormányalakításra, a média közel sem veszi olyan szigorúan górcső alá a párt gazdasági programjait, mint pl. a Fidesz elképzeléseit.

De a Nemzeti Adószabadság Programjáról ( mdf.hu/index.php?akt_menu=241 ) annyit el lehet mondani, hogy annak a sokszor hangoztatott elvárásnak, miszerint jelentős adócsökkentés mellé mindenképpen kell komoly megszorításokat is tenni, nem felel meg.

tevevanegypupu 2009.11.10. 13:08:54

@Oblomov:
O de kedves..Gondoltam az idosebb kategoriaba tatozok mar nem engedhetnek meg maguknak megtevedest. Joezt tudni, talan meg idoben vagyok.(:
Tehat ha jol ertem egy alapveto emberi jogert fizetni kellene..Hm. Viszont ugy kepzelem meg viszonylagos konzervativkent is, hogy egy munkat azert elobb ugy kellene megfizetni, hogy az ember abbol valamicsket adozni is tudjon. Tovabba hogy az allam ne gatolja meg az orult adoztatasaival azt, hogy egyaltalan elhessen valaki.

Oblomov 2009.11.10. 13:23:13

@zoli29: "hogy - bármi is az MDF programja -, az csak jó és "európai" lehet"
- nem "bármi is", ilyet nem gondol senki.

"az MDF célja nem több, mint megugorni a parlamenti küszöböt"
- ezt te állítod.

"média közel sem veszi olyan szigorúan górcső alá a párt gazdasági programjait"
-fidesz-média is rest?

A NAP "annak az ... elvárásnak, miszerint jelentős adócsökkentés mellé mindenképpen kell komoly megszorításokat is tenni, nem felel meg."
- Megint felületes vagyol, ITT VANNAK benne: "A helyes út azonban az, hogy a kérdést a kiadáscsökkentés oldaláról közelítjük: vagyis megnézzük, hogyan lehetne az újraelosztás mértékét a GDP 40%-ra csökkenteni a jelenlegi 50%-ról."

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 13:34:11

@tevevanegypupu: Vigyázzon az alapvető emberi jogokkal, mert ezekre szoktak előszerettel hivatkozni a pulóveres szociológusok is (pl. a segély JÁR).

zoli29 2009.11.10. 13:36:55

@Oblomov:

"ezt te állítod."

Jó tudom, az MDF célja, hogy élhetőbb Magyarországot teremtsen, stb. De nem erre az aspektusra gondoltam, hanem arra, hogy az MDF támogatottsági szintje miatt nincs reális esélye arra, hogy végrehajtsa a programját. Ezt elismered?

"A helyes út azonban az, hogy a kérdést a kiadáscsökkentés oldaláról közelítjük: vagyis megnézzük, hogyan lehetne az újraelosztás mértékét a GDP 40%-ra csökkenteni a jelenlegi 50%-ról."

Ja, ilyen általánosságban a Fidesz is beszél a kiadáscsökkentésről. Sőt, legutóbb Navracsics már odaáig is elment (a Szólás Szabadságában), hogy először az államnak saját magán kell spórolnia, és ha ezen belül már minden lehetőséget kimerítettek, akkor szóba jöhetnek a lakosságot érintő kérdések is.
De Varga Mihály már régóta pedzgeti a nyilvánosságban is a kiadáscsökkentést, sőt 1998 és 2002 között tudtommal csökkent is az újraelosztás mértéke 45% körüli szintre.

"fidesz-média is rest?"
A mai napig egyetlen beszélgetést nem hallottam az MDF gazdasági programjáról, sem a HírTV-n, sem az Echo-n.

Oblomov 2009.11.10. 13:37:51

@tevevanegypupu: alapvető emberi jogért nem kell fizetni. A közteherviselés sem választható jog.

Magácska felállt egy hordóra?

Oblomov 2009.11.10. 13:47:53

@zoli29: te nagyon félre akarod érteni a többpárti demokráciát, ha úgy gondolod, csak a kormányesélyes erők törekvései legitimek.

A NAP-on ne kérj mást számon, csak azt, mi tárgya. Olvass tovább, ha másra is kíváncsi vagy.

a HírTV-n, az Echo-n verd el a bánatod, ha van, de ez még nem igazolása annak, h. a mdf-t nem vesézi a média.

zoli29 2009.11.10. 14:17:42

@Oblomov:

Te nagyon félre akarsz érteni engem, ha így értelmezted a szavaim.

"csak a kormányesélyes erők törekvései legitimek"
Hol írtam bármit is, aminek a jelentése akár csak hasonlítana ehhez?
Azt írtam, hogy mivel az MDF jelenleg egy kicsi párt, a média nem is annyira foglalkozik azzal, hogy milyen adójavaslataik vannak, mert a realitása annak, hogy a közeljövőben lehetőségük adódna a végrehajtására, a nullához közelít.

"Olvass tovább, ha másra is kíváncsi vagy."

Nincs időm átböngészni az MDF honlapját. De mutasd meg, hol van leírva, hogy milyen konkrét lépéseket értenek kiadáscsökkentés alatt, és azon nyomban megkövetlek téged és a pártot is.

"a HírTV-n, az Echo-n verd el a bánatod, ha van, de ez még nem igazolása annak, h. a mdf-t nem vesézi a média"

Miről beszélsz? Az volt az állításom, hogy az MDF-nek szinte bármi lehetne a programjában, úgysem foglalkozik vele a média. Hogy miért, azt már fentebb kifejtettem.
Erre te megkérdezted, hogy a jobbos média sem foglalkozik vele. Én pedig válaszoltam, hogy nem.
Nincs nekem semmi bánatom, csak mondom (sokadszorra), hogy az a dolgok természetes rendje, hogy a nagy pártok megnyilvánulásai sokkal érdekesebbek, mert rajtuk aztán számon is lehet kérni a terveket, ha kormányra kerülnek.
A kis pártoknak emiatt nem kell aggódniuk.

Ezért lehet az, hogy te kijelented, hogy az MDF programja IMF-kompatibilis, mert azt igazából senki sem ismeri részleteiben, pedig ha kicsit megkapargatnánk a felszínt, ott is lehetne mibe belekötni.

tevevanegypupu 2009.11.10. 14:34:36

@Oblomov:
Fel, miutan maga megitta a tartalmat nem szamit..onnet messzebbre latni.
Kerdes ezek utan melyikunk a hordoszonok? (:

Oblomov 2009.11.10. 15:27:37

@zoli29: "pedig ha kicsit megkapargatnánk a felszínt, ott is lehetne mibe belekötni."
-és velem kapargattatnád meg, mert én vok az időmilliomos? Cseszd +.

"a jobbos média sem foglalkozik vele. Én pedig válaszoltam, hogy nem."
- mit is igazol tehát akkor ez? Szerinted ezt: "mert a realitása annak, hogy a közeljövőben lehetőségük adódna a végrehajtására, a nullához közelít."
- még ezer más oka is lehet, fideszközelben pl. az, h. ne kapjon a dolog felületet. De visszatérve a te verziódhoz: "végrehajtása, a nullához közelít."
- 1. nem a végrehajtás az elsődleges, hanem (ha lesz rá) társ-i méretű igény (akkor annak) parlamenti képviselete.
2. a "haláladó" (kompromisszumos) eltörlése megvalósult.
3. KDNP "önálló" pártként kormányesélyes erő. (Külön) programját (ha van, lesz) mégsem vesézi a média (és te sem akarod kapargatni). Pedig lesznek majd, kik kifejezetten rá szavaznak, mert fontosnak gondolják egyes külön értékeik parlamenti képviseletét, ha megvalósulnak, ha nem. Hogy ez a képviseleti igény - akár megvalósul, akár nem - legitim (vagyis 5%feletti mértékű) lesz-e, azt sose tudjuk meg.

Szóval nem téged, de az érvelésed logikájában a kettős mércét joggal, megidokolhatóan, abba semmit bele nem magyarázva "csesztettem".

@tevevanegypupu: esze mint a borotva. :)

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 15:55:09

@Oblomov: Kissé vicces dolog 2009-ben az MDF-et védeni, melyben tényleg Bokros a leghitelesebb figura.

tevevanegypupu 2009.11.10. 16:22:22

@Oblomov:
A magae is, csak az villany, elemmel mukodik. De azert neha felvillan.(:

Oblomov 2009.11.10. 16:31:18

@evil overlord: én viccesnek az ellenzéki mdf "ellenzéki" támadását gondolom. Bokros az mdf nélkül egy szagértő lenne, az mdf-fel partiba hozta magát, és az őt felvállaló politikai pártot, együtt pedig programot kínálnak az engem is érintő helyzetre. Ez az alternatíva (mivel személy szerint nekem megfelel, és egybeesik a valóságról, valamint a lehetőségekről vallott véleményemmel) érdekel. Hogy történetesen a figurák jobbak-e, v. rosszabbak-e mint máshol, az meg nem érdekel. Pontosabban: nem tudok arról, h. sárosabbak lennének másoknál, miközben egyik sem most jött le a falvédőről. A döntő azonban mégis az, hogy velük értek egyet.

@tevevanegypupu: nem tudom követni, lemerültem. :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.10. 18:01:16

mondjátok már meg nekem (mint laikusnak), hogy mi annyira nagyon szar az MDF-ben? mit kúrtak el nagyon?

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 18:39:41

@Talon Karrde: Schmuck Andor öregjei, Leisztinger Tamás pénze, valamint az éppen aktuális pártbeli ellenzék kizárásának módja.

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 18:40:47

@Oblomov: Az SZDSZ-hez képest tényleg ellenzékibb.

zoli29 2009.11.10. 18:59:24

Figyelem: Ma az ATV-ben Bauer Tamás és Debreczeni folytatják a témát: mi lesz, ha a Fidesz kerül hatalomra?
(Civil a pályán)

Oblomov 2009.11.10. 19:12:26

@evil overlord: az első kettő az ugyanaz az egy. Egyébként időben szálltak ki ahhoz, h. ne maradjon frakciója, ortt-s tagsága, stb. az mdf-nek. Franc tudja, miért. Leisztinger pénze meg más kasszában nyilván nem szaglik.
Az éppen aktuális pártellenzéknek is mindig akad védőernyő másutt, hogy maradhassanak baromi hiteles (immár nem vakondok) politikusok.

@Talon Karrde: a láthatóan messziről jött idegennek mondom, h. bár helyénvaló a kérdés, mégis inkább próbálkozz máshol. Talán a jobbklicken. :)

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 19:35:00

@Oblomov: Egy állítólagos konzlib párttól kicsit több gerincet várnék:
nem szabad elfogadni szocialista nagyvállakozó (értsd: privatizáción meggazdagodott elvtárs) pénzét, nem szabad torgyáni módon irtani a más véleményen levőket. Továbbá egy konzlib párt ne legyen már populista, pl. ne nevezze haláladónak az öröklési illeték (bármekkora szemétség is maga az illeték). Arról nem is beszélve, hogy ne járjon már össze egy MDF képviselő Petőkkel és Debrecenikkel bérrettegni.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 19:35:40

@Oblomov: Miből gondolod, hogy ott választ talál a kérdéseire?

Oblomov 2009.11.10. 19:46:48

@evil overlord: jó-jó, szenteket nem faragok belőlük. :)
Az indexnek meg innen üzenem: Leisztinger ha fizet is védelmi pénzt a fidex-nek, azt önzetlen adományként adja.

@Tehetetlen Dodó: volt ott egy szmájli.
(De az se lehetetlen, hogy mint esetleges felettes szerv, bátrabb.) :D

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 19:49:38

@Oblomov: Szmájlival sem értem, miért pont ott...

Oblomov 2009.11.10. 19:51:35

@Tehetetlen Dodó: koncentrálj a fenti zárójeles részre. :)

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 20:04:20

@Oblomov: Ma a szokottnál is tompább vagyok, nem tudlak követni...:)

Oblomov 2009.11.10. 20:15:00

@Tehetetlen Dodó: Navracsics, v. pl. aba (akit szeretek, apukájának is üdvözlet) hollétéből kombinálok egyfajta blog-hierarchiát. Mondanom is felesleges, hogy nem a látogatottság alapján. Ott kérdeztem a frakcióvezető urat, várható-e közeledés a két ellenzéki párt között. Nem ma volt. Aszondta, nem. És így is lett.

Talon Karrde-t ugrattam, ezt jelezte a szmájli.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 20:19:42

@Oblomov: Kösz, majd egyszer benézek oda is.:o))) Remélem, Talon viszont nem...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.10. 23:24:47

@Oblomov: nem értem így sem (szegény külföldi vagyok, aki nincs teljesen tisztában a Mo.-i viszonyokkal)
Tényleg kiváncsi vagyok hogy hova nézzek be.
@Tehetetlen Dodó: nyasgem

abandi 2009.11.11. 00:40:36

@Oblomov:
A felkínált lehetőségek csapdáját kár elfogadni!
Minthogy az eddigi lavírozási technikátok kissé féregmódra sikeredett, ezért nem értem a hűségedet, a Párthoz...

Tehetetlen Dodó 2009.11.11. 09:42:04

@Talon Karrde: Inkább hallgatom egy kicsit a Slágerrádiót. Ki kell használni, amíg még lehet.

Oblomov 2009.11.11. 12:04:47

@Talon Karrde: gőzöm sincs.
@abandi: valami értelmeset mondtál, andrástestvér?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.11. 16:03:45

@Oblomov: "mégis inkább próbálkozz máshol. Talán a jobbklicken."
ez mit jelent, konyorgom?

Oblomov 2009.11.11. 16:22:30

@zoli29: tanulságos a cucc. Mint lehetőség tényleg benne van Orbánékban a hegemonisztikus hat.gyak. irányába történő mozgás. Nem azért, mert Viki nem egy Hankiss Elemér, hanem mert Lezsákékkal a fityesz tényleg ellentétesen mozog, mint ahogy Antall elképzelt anno egy néppártot. Mindez persze csak teória, rossz ómenekkel.

Az viszont tényleg sanszos, h. a nagy ellátórendszerek reformjai elmaradnak, vagy reménybeli reformjaik nem lesznek finanszírozhatók. Ez a gyúrcsányi apokalipszis megismétlődése lehet.

(Mér útálom zsigerileg ezt a Fialát?)

Oblomov 2009.11.11. 16:24:53

@Talon Karrde: itt posztot ne keress, amelyik elmagyárazza, és Navracsicséknál se. Ezt jelenti.

zsotti 2009.11.12. 02:40:55

Ez a blog érdemelne valami díjat.
Nagyon professzionális az elejétől a végéig.
Tényleg gratula.

zoli29 2009.11.20. 11:18:54

Nincs megállás. Az ÉS-től a Figyelőig Debreczeni apokalipszis-víziója a téma:

www.fn.hu/belfold/20091120/orban_hatalom_kapujanal_235393/

tevevanegypupu 2009.11.20. 11:24:17

@zoli29:
Ez az egesz olyan mint egy lidercnyomas. Magyarorszag "ertelmisegi elitje" megorult.Vagy ami valoszinuleg valoban igaz: egzisztencialis felelmek gyotrik oket. Ami azert is erthetetlen, mert a fidesz kormany alatt is ugyanugy gyalazkodhattak mint most. Es akkor is fizettek oket erte.
süti beállítások módosítása