Sötétség délben 10.
2009. június 12. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Sötétség délben 10.

  A kollegák már egy ideje szálazgatják szét az ominózus levelet, most mi is beszállunk egy aprósággal.

  Anomym-us írásában szerepel a következő két bekezdés:

És lehet, sokan innentől végképp hiteltelennek fognak tartani, de akkor is le kell írnom: tudom, hogyan próbálták kicsinálni a Szilvásy Gyuriék Orbánt (az akkkor még nem NBH főnök Laborcz segítségével, az akkori NBH főnök Galambos Lajos háta mögött) a 2006-os választások előtt.

Tudom az összes mocskos részletét (ahogy Te is) az elindított és sebtében leállított akciónak. Ugye szép a Kokó kocsmája Miniszterelnök úr és mindenki nagyon fotogén ott, pláne ha vádalkut köthet?

  Nézzük csak, miről lehet itt szó! Mindez a levél eredetiségének igazolásához nem járul hozzá, hiszen bárki számára elérhető információkról van szó, de azért a képet kiegészítheti. 

  2006 február végén a Népszava megszellőztette, hogy a rendőrség új információkhoz jutott az 1998-as - jobboldali politikusok házai előtti - robbantásokkal kapcsolatban, így újra leporolja az ügy aktáit. A Népszabadság hamarosan megírta: „Az információk egy jelenleg is letartóztatásban lévő budapesti személytől származnak, akit a rendőrség a fővárosi alvilág meghatározó személyének tart. A jelenleg emberölés alapos gyanúja miatt börtönben lévő M. Róbertről van szó, akit az éjszakai élet igazi »nehézfiújaként« tartanak számon.” A lap szerint egy 2004-es alvilági összecsapás nyomozása során véletlenül kerültek elő olyan adatok, amelyek szerint „az M. Róberthez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak közük lehetett a '98-as robbantások előkészítéséhez”. Március 6-án az Index ezt írta: „A rendőrség szóvivői az Index érdeklődésére cáfolták, hogy újraindultak volna a robbantásos ügyekben folytatott nyomozások. A BRFK sajtóosztályán elmondták, hogy ott nincs új vizsgálat, Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója viszont azt közölte, hogy M. Róbert 2004-es ügye miatt tényleg elővették az 1998-as aktákat, de újabb nyomozást nem indítottak.” Ezekben a napokban - Időzített dossziék címmel - a 168 óra is beszámolt a régi ügy elővételéről (a 168ora.hu-ra március 9-én került fe a cikk). M. Róbert egyébként 2005 óta előzetes letartóztatásban ült.

  2006. március elején, egy hónappal az április 9-i első választási forduló előtt, a kampány durvulása idején Ez igaz? Két ismeretlen Orbán-kép címmel jelent meg egy cikk a 168 órában, az alábbi két fényképpel együtt (az anyag március 20-án került fel az újság on-line változatára):

 

  Részletek a cikkből:

A fotó borítékban érkezik szerkesztőségünkbe, mellette kitépett, a robbantásdosszié felnyitását elemző cikk lapunk múlt heti számából. Emlékeztetőül: 1998 bombaszezon volt Magyarországon, az Aranykéz utcában életeket is követelt a merénylet. Számos politikust és pártot is támadás ért: a választások előtt pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek az FKGP-székháznál, majd robbanás történt többek között Torgyán József lakásánál, Szájer József otthonánál és a Fidesz Lendvay utcai épületénél. A szálak a Mečiar-féle szlovák titkosszolgálathoz vezettek. A nyomozók 2002 márciusában akadtak el, ad acta tették az ügyeket.

Nézzük a fotónkat.

Ki lehet az Orbán Viktor mellett mosolygó, okét mutató férfi? Ha már a robbantásos cikket mellékelték a fényképhez, talán érdemes kikérni megbízható rendőrségi segítőnk véleményét. Aki kapásból azt mondja: „M. Róbert.” Régi ismerőse.

M. Róbertet vádolták már okirat-hamisítással, csalással, garázdasággal, önbíráskodással, zsarolással, kábítószer-csempészéssel, prostituáltak futtatásával és „exportjával”. Éveket töltött börtönben, jelenleg is előzetesben ül. „A magyarországi szervezett bűnözés egyik legbefolyásosabb, legkeményebb figurája” - így informátorunk.

...

Csakhogy van még egy fotónk, az is a borítékból. Erről heten mosolyognak az objektívbe. Orbán Viktor, M. Róbert és még öten. Frizurából, testalkatból úgy tetszik: M. Róbert barátai, munkatársai lehetnek. Ezt a képet is mutatjuk rendőrségi segítőnknek, ezen is akad ismerőse, köztük „M. Róbert spanja”. Hivatalosabban: „M. Róberten kívül is van köztük olyan, aki tagja szervezett bűnözői körnek, ült is.

Zsarolásért, önbíráskodásért, súlyos testi sértésért és hasonlókért.” (Könnyen lehet, hogy néhányuk büntetlen előéletű, tisztességes polgár és sportember, ezért arcukat kitakarjuk.)

Persze ez is lehet „véletlen” fotó, bár elgondolkodtató, hogy Orbán mindkét vállán nyugszik egy-egy kéz. S ilyen mozdulathoz azért kell némi nexus - ha nem is közös gyerekkor, de minimum egy dumálós esti sörözés.

Hol és mikor készült a fotó? A már hivatkozott, „folyamatokra rálátással rendelkező” szakértőnk állítja: 2004. január 17-én olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács Kokó István Boksz utca nevű vendéglőjében gyűlt össze társaság megünnepelni Erdei Zsolt Karlsruhéban aznap este szerzett profi világbajnoki címét. (A kis kép felső részén van egy tévéképernyő, azon valóban közvetítés látható.)

 

  Március 12-én a Vasárnapi Hírek újabb szereplőt azonosított az egyik fényképen: L. Józsefet, más néven Pufit, aki  „felnőtt évei jó harmadát rács mögött töltötte: erőszakos bűncselekmény, kábítószer, csalás”. Látható, hogy az eredetileg publikált képről Pufit egyszerűen levágták, csak ezen látható:

  Március 13-án a Népszava egy újabb fotót publikált, ezen is felismerhető volt M. Róbert és Orbán mellett Pufi.

  A fotók a kampányban robbantak, hetekig foglalkozott velük a baloldali sajtó.

  Aztán lezajlottak a választások, Gyurcsány győzött, s 2006. június 28-án a rendőrség bejelentette: elfogta azt a bűnözői kört, amelyet más súlyos bűncselekmények mellett a Ragyás Tóni nevű maffiózó meggyilkolásával vádoltak. A már korábban őrizetbe vett M. Róbert vezette csoportot a későbbi híradásokban „fekete seregnek” nevezték, M.-et „előre kitervelten, aljas indokból, felbujtóként elkövetett emberöléssel, több emberen felbujtóként elkövetett emberölés kísérletével és zsarolással” gyanúsították.

  2007. március 6-án kezdődött meg M. Róbert és 27 társa ellen az elsőfokú per. A példátlan biztonsági intézkedésektől övezett - golyóálló mellénybe öltözött fegyveres kommandósok szállták meg az egész épületet - monstre tárgyalás során a vád azt állította, hogy M. Róbert olyan hatalmas bűnszövetkezetet vezetett, amely akár ezer fegyverest is mozgósítani tudott. Az 1998-as robbantássorozat azonban nem került szóba. A bírósági eljárásban csak az ügyészség 220 tanú meghallgatását indítványozta; M. Róbert megtagadta a vallomástételt.

  Aztán telt-múlt az idő, a sajtó nem foglalkozott túl sokat az üggyel; csak 2008. augusztus 22-én jelentették, hogy a rendőrség elfogta a fekete sereg egy újabb bújkáló tagját.

  2008. szeptember 18-án aztán kisebb vihart kavart az a hír, miszerint M. Róbertet és több társát kiengedik az előzetesből, mivel letelt a három év, ameddig valakit elsőfokú ítélet nélkül benn lehet tartani. A Fővárosi Bíróság a gyanusítottak házi őrizetét rendelte el, de annak csak az enyhébb formáját: nem az állandó felügyeletet, hanem az időszakos ellenőrzést (ez azt jelenti, hogy a rendőrök naponta háromszor becsöngetnek M. Róberthez, hogy itthon tetszik-e lenni). A híradások szerint „az ügyben eljáró bíró indokolásában elmondta, a bíróság nincs jelenleg abban a helyzetben, hogy az ügyben a bizonyítási eljárást befejezze, perbeszédeket hallgasson meg, majd döntést hozhasson, ugyanakkor a törvény három évben határozza meg az előzetes letartóztatás maximális időtartamát.” Hogy miért nem volt a bíróság abban a helyzetben, arra nem tértek ki.

  A dolog még a Népszabadságnál is felzúdulást keltett: Fél tucat keresztapa szabadlábon című cikkében a lap többek között ezt írta:

Az M. Róbert és társai ellen folyó perben több tucat tanút hallgattak ki. Akik a bíróság előtt M. Róbert ellen vallottak, most rettegnek. Nem bíznak a hatósági védelemben, attól tartanak, hogy akiket „elárultak”, vallomásukkal rács mögé juttattak, leszámolnak velük vagy családjukkal - még mielőtt a bűnözők külföldre szöknének.

Mert ahhoz aligha férhet kétség, hogy az életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűntettekkel vádolt keresztapák az első adandó alkalommal elhagyják az országot. Ebben még az sem akadályozhatja meg őket, ha a bíróság az előzetesben letöltött három év után házi őrizetbe helyezi őket. Több száz rendőrnek kellene éjjel-nappal őrködnie ahhoz, hogy meggátolják a szökésüket. Nem mellesleg, szintén több száz embernek kellene megvédenie a vád tanúit.

A rendőrség kitért a nyilatkozat elől. Senki nem akart beszélni arról, hogyan fogja megvédeni a tanúkat, megakadályozni a vádlottak szökését. Bencze József országos rendőrfőkapitány azt mondta: a jogalkotó által meghatározott keretek között a rendőrség minden tőle telhetőt megtesz a bűncselekmények felderítése és a gyanúsítottak bűnösségének bizonyítása érdekében. Vannak azonban a rendőrségtől független körülmények, amelyek a nyomozások elhúzódásához vezetnek, s ezek között nem is az ügyvédek és védenceik praktikái okozzák a legnagyobb gondot a hatóságnak, az ügyészségnek. Hiszen kevés a szakértő, olykor egy rutinszerű boncolásra vagy vegyi elemzésre heteket kell várni. Nemzetközi ügyekben esetenként egy év is eltelik, mire a nyomozók választ kapnak kérdéseikre. Az idő pedig nem a nyomozóknak dolgozik.

  Vagyis az Orbán Viktorral együtt fotózkodó, igen súlyos bűncselekményekkel vádolt M. Róbert ma egy eljárási szabály miatt lényegében szabadlábon van. Talán nem véletlen, hogy 2008. november 28-án L. József (Pufi), akit még bent tartanak, s akinek M. Róbertet terhelő állításaira a vád nagy része épült, teljes egészében visszavonta a vallomását.

 

***

 

  Énünk összeesküvés-elméletekre hajlanos fele először azt gondolta, hogy az a tény, miszerint Magyarország egyik legveszélyesebbnek tartott maffiózójának úgy elhúzzák a perét, hogy még elsőfokú ítéletet sem hoznak három éven belül, utalhat valamiféle vádalkura. De aztán tovább kutakodtunk, s arra jutottunk, hogy az ügy politikai szálának főszereplő nem M. Róbert, hanem kollegája, L. József, alias Pufi.

  Pufi - aki egyébként Debreczeni Zita volt pasija -, mint említettük, szintén szerepelt az Orbán-képeken. A fotók megjelenésekor szabadlábon volt, de már bírósági eljárás zajlott ellene. 2006. március 16-án volt az egyik tárgyalása, amelyen nem jelent meg - maga helyett családtagjait küldte be, akik a Vasárnapi Hírek március 12-i számát lobogtatva azzal mentegetőztek, hogy az ebben megjelent Orbános kép miatt Pufi fél eljönni a bíróságra. (Az információt egy belsőnek szánt internetes jogászfórumon találtuk, hitelességét ellenőriztük.)

  És Pufi annyira félt Orbán Viktortól, hogy a hatóságoknak vádalkut ajánlott a volt miniszterelnök fejére. S hogy ezt honnan tudjuk? Maga M. Róbert nyilatkozott erről a Borsnak, szabadulása után, 2008-ban: 

- A legtöbb vádpontban egy ismerőse, a Pufi becenevű L. József vallott Ön ellen. Hogyan jellemezné a kapcsolatukat?

- Bár Pufi állítja, hogy mi hosszú évek óta ismerjük egymást, valójában jó ha fél évet „barátkoztunk.” Egy ismerősöm mutatta be őt nekem, és ezután jóformán le se tudtam vakarni magamról. Rendszeresen hívogatott, mindenhol felbukkant, ahova csak mentem. Folyamatosan problémái voltak a rendőrséggel, több ügye is volt. (...)

- Hogyan derült ki, hogy Pufi nem mond igazat?

- Én mindig is tudtam, hogy egy mániákus hazudozó. Úgy gondolta: vádalkuval menekülhet a büntetőeljárásai elől. Már régen a rácsok mögött voltam, amikor egy kép járta be a magyar médiát. Orbán Viktor és én szerepeltem rajta. Kár, hogy a harmadik személyt, Pufit levágták róla. Akkor épp azzal bújt ki egy büntetés alól, hogy azt mondta: Orbán engem bízott meg különféle robbantásokkal. Csak azt felejtette el, hogy a kérdéses időszakban épp börtönben voltam. Természetesen a mostani per vádirata is az ő vallomása alapján készült. Kíváncsi vagyok mit tesz a bíróság most, hogy kiderült: Pufit egy másik ügyében gyámság alá akarja helyeztetni magát. Egy elmeszakértő vélemény szerint skizofréniában szenved. Nem csodálkoznék, ha most is indulna ellene hamis vád miatt eljárás, egyszer ugyanis már megtörtént ez.

 

  Pufinak egyébként állítólag kedvelt hobbija a vádalku, legalábbis a számunkra eddig ismeretlen menmax.hu szerint:

Pufival szemben számos bűncselekmény volt nyomozati szakban, többek között súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, korábban hamis tanúzás. A vád koronatanújává előlépett L. Józsefet korábban hamis tanúzás(ok), és számos más bűncselekmény miatt vonták eljárás alá. A büntetések alól mindig vádalkukkal próbált kibújni.

Pufi a börtönbüntetése alatt a saját presszójában kivégzett Döcher Györgyre is terhelő vallomásokat tett, majd visszavonta azokat is, és az ügyben eljáró zsarukat vádolta meg kínvallatással. Döcher Györgyöt és társát H. Sándort akkor több emberen elkövetett gyilkossággal gyanúsították meg Pufi vallomása alapján. Az egyik áldozat Zaharovics Zoltán pénzváltó volt, akinek lemeztelenített holttestét egy kereszttel a hátában találták meg, a másik Harasztia Teodóra Döcher barátnője. Miután Pufi a vádalku megkötése után szabadlábra került, egy videóüzenetet küldött Döcherék ügyvédjeinek, melyben visszavonta teljes vallomását, azt állítva, hogy a két nyomozó, verésekkel tanította be neki, hogy szóról szóra mit kell majd mondania.

Egy alkalommal egy 4 millió forintos tartozása alól is próbált meg kibújni, hogy rács mögé juttatja hitelezőjét. L. Tibort őrizetbe is vették, miután Pufi és akkori barátnője, akit ő bujtott fel azt állították, hogy a férfi életveszélyesen megfenyegette, hogy visszakapja pénzét. Ám vallomásaik gyorsan megdőltek mobiltelefonjaik cellainformációi miatt, így a hitelező hamar szabadlábra került.
Pufi 2005-ben ismét vádalkut kötött M. Róbertre: azt állítva, hogy ő végeztette ki az alvilágban Ragyás Tóniként emlegetett békásmegyeri rémet, H. Antalt. Majd akár Andersen, több oldalnyi anyagot, sztorit mondott jegyzőkönyvbe, tőle származik például a fekete-sereg elnevezés, amit korábban az Energol-os R. Lászlóra és F. Attilára akasztott az egyik magazin újságírója.

 

  A cikk második részében ez szerepel:

Néhány éve egy fotó járta be a sajtót, melyen Orbán Viktor miniszterelnök és egy férfi, történetesen M. Róbert szerepelt. A fotó egy lezárt borítékban feladó nélkül érkezett az egyik neves hetilap szerkesztőségébe, a fotó mellé egy kivágott újságcikket is mellékeltek, amelyben az 1998-as robbantásokat boncolgatták például amelyeket az FKGP-székház és Szájer József, Fideszes, Európa Parlamenti képviselő otthona ellen követtek el.

A menmax felső rendőri körökből származó információja szerint a Ragyás Tóni gyilkosság, illetve „fekete-sereg” néven elhíresült büntetőügy koronatanújává előlépett L. József, akit az alvilágban, csak „Pufinak” becéznek, egy vádalkus próbálkozása kapcsán még Orbán Viktor miniszterelnököt is megpróbálta besározni, összefüggésbe hozni a korábbi, 1998-as politikai robbantásokkal. Vádalkut kívánt kötni, hogy saját bűneit szőnyeg alá tolja. Pufi akkor vallomásában azt állította, hogy Orbán Viktor adott utasításokat M. Róbertnek a pokolgépes merényletek végrehajtására. Sztoriját, egy M. Róbert, Orbán Viktor fotóval igyekezett alátámasztani, melynek eredetijén ő maga is szerepelt, csak magát levágta róla. A fotó egyébként Kovács István ex-boksz világbajnok éttermében készült 2004. januárjában, és abból csak Pufinak és Magyar Róbertnek nagyíttattak le egy-egy példányt. Pufi Orbánt befeketítő sztorija rögtön meg is dőlt, mert a nyomozóhatóság számára gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy M. Róbert ezt az időszakot rács mögött töltötte egy korábbi ügy kapcsán.

  Kérdéses persze, hogy M.Róbert nyilatkozata és a menmax.hu „felső rendőri körökből származó információja” megbízható-e, de ez elképzelhető, mivel megjelenésükkör, 2008 őszén a dolognak már nem volt jelentősége, és politikai ügy sem lett a kijelentésekből.

 

***

  Úgy véljük, mindez már elég információ ahhoz, hogy felállíthassunk egy lehetséges forgatókönyvet 2006 tavaszára. Eszerint:

1. M. Róbert 2005 óta előzetesben volt, társa, L. József (Pufi) még szabadlábon, de már folyt ellene bírósági eljárás különböző ügyekben.

2. Pufi nagyon nem akart újra börtönbe kerülni, s mivel birtokában volt egy-két képnek, amelyen ő, M. Róbert és Orbán Viktor volt látható, úgy gondolta - vagy gondoltatták vele -, hogy megpróbál vádalkut kötni. Ebben az időben zajlott a választási kampány, s Pufi úgy gondolhatta, hogy képei és vádjai igencsak jól jöhetnek az akkori kormánypártoknak. Ezért a rendőrségen azt vallotta, hogy az 1998-as robbantásokat Orbán Viktor rendelte meg M. Róberttől, s a két érintett kapcsolatát a fényképekkel bizonyította.

3. A rendőrségen először komolyan vették a vádat, s kiszivárogtatták a baráti sajtónak, hogy fordulat várható a '98-as ügyben. A kampánytűzben égő baráti sajtó 2006 február végén, március elején elkezdte előkészíteni a talajt a nagy fordulatnak.

4. A rendőrségen hamar rájöttek, hogy Pufi vádja abszurd és könnyen cáfolható, hiszen M. Róbert a robbantások idején börtönben ült. Ezért az 1998-as robbantások aktáit visszatették a polcra, és a dolgot a sajtó sem feszegette tovább, hiszen csak beégés lett volna belőle.

5. A fényképeket azért mégiscsak eljuttatta valaki a baráti sajtónak, hisz azok önmagukban is sok kárt okozhattak a Fidesznek. A képek postázója lehetett a rendőrség, Pufi vagy bármelyik nyomozó szerv, amely vizsgálatai során megtalálta őket Pufinál vagy M. Róbertnél - vagy esetleg maga készítette őket. (Pufinál - volt csaja nyilatkozata szerint - valóban tartottak házkutatást, itt a képek könnyen a rendőrök kezébe kerülhettek). Furcsa, hogy az első publikált képről Pufit levágták (talán ekkor még komolyabb szándékaik voltak vele), a későbbi képeken azonban már ő is szerepelt (nyilván ekkorra kiderült, hogy a vádjai használhatatlanok, így nem kellett többet védeni őt). Emiatt elképzelhető, hogy Pufi nem időhúzásból nem ment el a tárgyalásra, hanem az őt ábrázoló kép nyilvánosságra kerülése miatt tényleg kiakadt, hiszen az azt jelezhette számára, hogy a vádalkukísérlete megbukott. Figyelemre méltó ugyanakkor M. Róbert nyilatkozata, aki megvalósult tényként beszél a vádalkuról: „Akkor épp azzal bújt ki egy büntetés alól, hogy azt mondta: Orbán engem bízott meg különféle robbantásokkal.”

6. Mivel Pufi vádja könnyedén cáfolható volt, az Orbán börtönbe juttatását (vagy legalább a kampányban történő ellehetetlenítését) célzó akció leállt, a fotókon még rugózott egy ideig a sajtó, de Orbán robbantásokban való állítólagos érintettségével nem foglalkoztak.

  Nézzük csak még egyszer anonym-us levelének vonatkozó részletét:

És lehet, sokan innentől végképp hiteltelennek fognak tartani, de akkor is le kell írnom: tudom, hogyan próbálták kicsinálni a Szilvásy Gyuriék Orbánt (az akkkor még nem NBH főnök Laborcz segítségével, az akkori NBH főnök Galambos Lajos háta mögött) a 2006-os választások előtt.

Tudom az összes mocskos részletét (ahogy Te is) az elindított és sebtében leállított akciónak. Ugye szép a Kokó kocsmája Miniszterelnök úr és mindenki nagyon fotogén ott, pláne ha vádalkut köthet?

  Bizony, ez nagyon is beleillik a forgatókönyvünkbe, ami persze nem igazol semmit, hiszen az általunk itt összelapátolt információk a levél szerzőjének is rendelkezésére állhattak. Azt meg pláne nem tudjuk bizonyítani, hogy Szilvásyék tényleg benne voltak-e a Pufi-ügyben. Az azonban, hogy olyan zárt információk, amelyekről elméletileg csak a rendőrség, bíróság, ügyészség tudhatott, pillanatok alatt a Népszavánál és más MSZP-közeli orgánumoknál kötöttek ki, azt jelzi, hogy az egész ügy körül nem csupán Kovács őrmester és L. József bűnöző sürgölődött, hanem náluk fajsúlyosabb tényezők is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr251154109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.12. 12:30:57


Úgy látszik, a médiafősodorban ebből nem kerekedik semmilyen turbulencia.

Cypriánus 2009.06.12. 12:34:13

Börtönbe Gyurcsánnyal!!!

(most Jobbikos lettem? :) )

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.12. 12:38:21

nem azért, hogy akadékoskodjak, de az hol akadályoz meg megy nagyhatalmú maffiavezért a megrendelések elfogadásában és kivitelezésében, hogy börtönben van?

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.06.12. 12:41:28

Nem, viszont várható egy halom csámcsogós celebhír, hogy a cirkuszra figyelj, miközben ellopják a lovakat.

érdektelen 2009.06.12. 13:00:39

Ez szép. De még mindig nem értem, miért mosolygott Orbán együtt ezekkel a börtönviselt alakokkal.

Vagy csak közös fotót akartak autogrammal?

FreeTibet 2009.06.12. 13:07:17

@leila leila: Pontosan ezt akartam én is kérdezni. :)

Miért is?

Bummer 2009.06.12. 13:12:29

@FreeTibet:

300-an voltak ott, és igen népszerű volt aznap.

index.hu/belfold/ovmrobert03/

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.12. 13:16:43

Igazából engem ez nem győz meg, hogy így volt, de ezt jól is írjátok, hogy ebben nincs is bizonyító erő, de ha csak azt kérdezitek, hogy elehetséges-e, hogy ez történt, akkor az a válaszom, hogy igen. Én el tudom képzelni, hogy ez így lement. Azaz az általatok összekapart infokból én is pontosan azt a sztorit raktam volna össze, amit ti, a számozott pontokba.

polom13 2009.06.12. 13:16:55

@FreeTibet: @leila leila: Sok ezer ember fotóztatta le magát Orbán Viktorral.A politikusok(ha van rá idejük)igent mondanak az ilyen kéréseknek,mert megközelíthetőnek mutatja őket és ez szavazatokat jelent.
Ha Orbánnak bármi fogalma lett volna kik ezek az emberek akkor nyilvánvalóan nem fényképezkedik le velük.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.06.12. 13:18:47

@leila leila:
Egy nagy társaságban voltak Kokó éttermében, valami bokszvilágbajnoki címet ünnepeltek. A fotók a szokásos "celebbel fényképezkedem, gecc" kompozíciók.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.12. 13:22:29

Háát azért Orbán mosolya azért láthatóan eléggé érdekes. Olyan mint akinek közben kést nyomnak a hátához.
Szerintem is inkább az autogrammos story van hozzá közelebb.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.12. 13:25:00

@TuRuL_2k2:

az ilyen kerületi bokszoso meg k1, muai thai meg hasonló alkokat kellene kérdezés nélkül sittre vágni

Szt. Ahanov 2009.06.12. 13:26:43

@FreeTibet: Miért, miért? Hát, ha mszp-szavazó lennél, kétséged sem lenne: mert a zorbán itten a keresztapa, övék a egész ország, a bányák meg a szőlők meg a kósának a jahtya meg a kurvái meg a szíjjártónak a nagy háza, mér' há' nem? Há' de! Mind maffiózók ezek, direkt a zorbán külte a fotót a 168órának, hogy megfélemlíccse őköt meg a zembereket, mer ez ilyen, há' assziszed szégyelli, há' dehogy is, büszkén mutassa, hogy ő a maffiafőnök, há' nem? Há' de! Láthassa mindenki, mos legalább, hogy mitől védett meg minket a Gyurcsány Ferenc, hogy az Isten áldja meg azt a tisztaszívű egyenes embert! :)

Teddypompom 2009.06.12. 13:27:56

Minden álnaiv csodálkozó szíves figyelmébe ajánlom az index polidili fórumon garázdálkodó "ernő1" nikket aki szélsőségesen baloldali és orbánygülölő, és azon örömködik hogy egy Alcsút-Mittudoménmi rangadó alakalmából lefényképezkedett a mitsem sejtő Orbánnal, akit pedig ő úúúúgy utál.
Ugyanis a Vezénylótábornok egy megközelíthető eccerű ember, aki standapityere senkit nem küld el az anyjába, néhány fotó vagy autógramm miatt.
Hősiesen állja az évtizedes rohamot , amelynek mind az ellenséges része, mind a szimpatizánsi érzelemrohamjai, igen fárasztóak.
Na de aki kuvának áll, ugyi.....

érdektelen 2009.06.12. 13:29:01

Tehát beküldték oda Pufit és M Róbertet, hogy pózoljanak Orbánnal, hazamentek, előhívták a képeket, majd kitalálták hozzá a robbantós mesét.

És az egész ott csúszott el, hogy M Róbert akkor épp börtönben ült?

Nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek.

érdektelen 2009.06.12. 13:31:10

@Teddypompom: Én már "geszthi" néven futó Orbán-fetisiszta hozzászólásai között is láttam ezeket. Mindig betesz egy képet (például ezt), majd hivatkozik saját maga által nyitott fórumcímre forrásként.

Samott 2009.06.12. 13:35:57

Ha mar osszeeskuves elmelet, csavarjunk egyet rajta: megis csak igazuk van a szociknak, hogy Orban keze messzire eler... nezzetek meg, a haverjait hogy kihuzta a bajbol. :))) (csak nehogy komolyan vegye valaki;))

Teddypompom 2009.06.12. 13:37:17

G.Eszti (aki férfi egyébként)szerintem a világbajnoka ennek a műfajnak.
Mind kitartásban, mind eredménytelenségben....

luucy 2009.06.12. 13:39:58

@FreeTibet @leila leila: : Nekem is van közös képem OV-vel. Kettő is. Na most ha én terrorista lennék, vagy valami extra bűnöző, és ezeket a képeket eljuttatná valaki a sajtónak, akkor a ballib média tuti rákattanna, de ettől én még nem ismerem OV-t, csak egyszer beszélgettem vele pármondatot egy helyi rendzvényen, ahol mint szervező tevékenykedtem....

Szt. Ahanov 2009.06.12. 13:42:16

@leila leila: Szövegértéssel hogy állsz? A kép már létezett, amikor a Pufi nevű "úriembernek" eszébe jutott, hogy lehetne valamire használni. Ettől még persze lehet hülyeség az egész, de azért próbáljunk meg kicsit gyúrni a következő Pisa-felmérésre. :)

FreeTibet 2009.06.12. 13:46:47

@Bummer: @polom13: @TuRuL_2k2: Ez így rendben van.

@Szt. Ahanov: A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérjük olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

érdektelen 2009.06.12. 14:01:42

@Szt. Ahanov: Akkor a kedvedért. Pufi találta ki és valakik felkarolták (a levél címzettjei). Most jobb?

irrelevant 2009.06.12. 14:04:01

Nem értem a kétkedőket.
Van egy levél, aminek minden elejtett félmondata mögött olyan ügyek húzódnak meg, amik gyanúsak, sokatmondóak, még sincsenek benne a köztudatban.

Persze, hogy nem bizonyít semmit a poszt, de egy ilyen levél megírásához, ha nem belsős az ember, minimum valami százszoros díjnyertes írófejedelemnek kell lenni...

Teddypompom 2009.06.12. 14:06:27

@luucy - Takarodjon már el végre az MSZP-SZDSZ!!!:

Akkor most lelepleztük Orbánt!
Megvan végre a nyavajás!
Ha veled fényképezkedett,miközben te voltál a rendezvény egyik szervezője, akkor bátran kimondhatjuk, hogy Orbán Viktor hatalomvágya már odáig fajult, hogy összejátszik a Fidesz rendezvényszervezőivel.Fúj.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.12. 14:14:36

azért a piros garbóért a zakó alatt azért egy felfüggesztett pár év kijárna.. :P

tevevanegypupu 2009.06.12. 14:21:07

Egy idoben egyebkent - meg a szocializmusban - a lazasag netovabbja volt ez a garbo-zako szornyuseges osszeallitas..Errol sokan nem birnak leszokni ugyanugy, mint az orosz nyaku ingrol vagy a diszzsebkendorol..(:

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.06.12. 14:56:12

@murci/szamárfül: Felfüggesztett?! Letöltendő, gecc, letöltendő!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.12. 14:58:41

maga a fehér cérnazoknijaival csak ne divatdiktátoroskodjon!

Cypriánus 2009.06.12. 14:58:52

télleg, a múltkor a Jászain pont szemben ment a Viktor velem, akár fotó is készülhetett volna :)

ha dutyiba zárjátok a piros garbóért , hogy lesz miniszterelnök, csibéim? :)

Cypriánus 2009.06.12. 15:01:11

különben is ki nem szarja le a divatot? falun simán jártam mackó-garbó és 20 éves szovjet bicikli...:)
mondjuk a PhD védésemen azért nem ezt az összeállítást választottam.

Viktus 2009.06.12. 15:26:59

Kutyákat uszítottak az intézkedő rendőrökre Olaszliszkán kedden. Egy helyi férfi, megszerezve egy szolgálati fegyvert, a rendőrökre fogta. Az esetről pénteken tájékoztatott Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

... cigusok

Szt. Ahanov 2009.06.12. 15:39:36

OFF
Miss Sün rajongó reakciósok figyelmébe ajánlom ehhez a korábbi cikkhez tartozó videót:
index.hu/belfold/blk081203/
Hősünk 1:36-nál mondja meg a tutifrankót ugyanabban a szerkóban, ugyanazzal a felsőbbrendűségtudattal, mint a Millenárison. :) (Aki ismerte attól elnézést kérek.)

ÁrPi 2009.06.12. 15:54:57

@murci/szamárfül:

Megjelent a garbós-zakós képe a 2006 tavaszi divatlapokban, s a miniszterelnökségét továbbra fel is függesztették!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 16:56:56

@Szt. Ahanov:

Figy' má', megnéztem a belinkelt videjót és teljesen világos, hogy ez a Miss Sün szoftverhibás! Nem szabad cikizni, mert mentálisan sérült, frankón.:-(

ü
bbjnick

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.12. 17:00:50

@leila -: Ne tettesd magad hülyének, légy szíves. Édesdrága Pufinak volt egy "celebbel fényképezkedem gecc" képe, és kínjában - miután már minden mást összehazudozott - ezt vette elő, a választások itt vannak a nyakunkon, most biztos sokat fog érni. Pufikánk sajnos buta mint a főd. És nagyon-nagyon félt.

Szt. Ahanov 2009.06.12. 17:04:49

@bbjnick: Most erre írhatnám azt, hogy "Melyik MSZP-szavazó nem az?" de nem írom, mert az nem volna pc. :) Egyébként, ha tényleg az van, amit mondasz - nekem nem tűnt föl -, akkor elnézést kérek mindenkitől, távol álljon tőlem, hogy sérült embereken nevessek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 17:07:15

@Szt. Ahanov:

Trágár Tóni, a Spanyol' és Lelky Lola járnak vele össze, bizonyosat ők tudnának mondani:-) De erről a felvételről nekem nagyon úgy tűnt.

ü
bbjnick

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.12. 17:20:48

@bbjnick: Szerintem is defekt. Vagy csak nagyon-nagyon buta.

tevevanegypupu 2009.06.12. 17:47:01

@murci/szamárfül:
makkos cipovel csak a feher cernazokni megy.

Hattory Hanzo 2009.06.12. 18:08:07

Azért a vádalku nem olyan dolog, amit túl gyakran el lehet sütni. Nem is annyira a kékek, mint inkább a többi vállalkozó miatt. Picit távolságtartóak lesznek egy súgás után, mondjuk arra figyelnek, hogy ebből a távolságból még pont fejbe tudjanak lőni.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.12. 22:01:51

Budapest, 2009. június 12., péntek (MTI) - Lezárta a Jozef Rohác elleni nyomozást a rendőrség; az eddigi bizonyítékok alapján vádemelési javaslattal éltek az ügyészség felé - mondta Baranyi Róbert, a szlovák férfi ügyvédje pénteken az MTV Híradójában.

A hírműsorban nyilatkozó ügyvéd elmondta, a rendőrség úgy zárta le a Jozef Rohác elleni nyomozást, hogy ebben az évben már nem is nagyon tudott nyomozni, hiszen ez egy régi ügy, nehéz felderíteni, ennek ellenére, a meglévő bizonyítékok alapján vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyészségre az anyagot.
Jozef Rohácot emberölési kísérlettel gyanúsítják, emiatt adták ki Magyarországnak a cseh hatóságok. A szlovák férfit azzal gyanúsítják, hogy 3,5 kilogramm plasztik robbanóanyag felhasználásával távirányítású szerkezetet készített, és közreműködött abban, hogy azt 1997. június 3-án rögzítsék egy parkoló Bentley alvázára a főváros XVIII. kerületében, a Tulipán utcában. A robbanószerkezet elhelyezésének célja a rendőrség szerint Seres Zoltán vállalkozó meggyilkolása volt, de a felerősítésre szolgáló mágnes gyengének bizonyult, a szerkezet a gépkocsi indulásakor leesett, így nem következett be a robbanás. (Serest két évvel később Tahitótfaluban autójában géppisztollyal agyonlőtték. Az elkövető személye nem ismert.)
Jozef Rohácot ezzel a bűncselekménnyel gyanúsítják, és emiatt is adták ki Magyarországnak, de neve felmerült korábban több, az 1990-es évek végén Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel kapcsolatban is. Rohác neve szóba került az Aranykéz utcai merénylet kapcsán is, ám emiatt korábban nem adtak ki ellene elfogatóparancsot.

bny \ bti

MTI 2009. június 12., péntek 21:53

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.12. 22:42:11

Elismerésem, hogy már a 10. bőrt húzzátok le erről a rókáról.

A poszt konklúziója: semmi nem bizonyít semmit, de az, hogy a rendőrség kiad információt a sajtónak, annak a jele, hogy nagy emberek sürgölődtek az ügy körül.

Hehe. És amikor az ügyészség gyakorlatilag valós időben tolja a belső információkat a Magyar Nemzetnek (például Szilvássy gyanúsítotti kihallgatásáról), az minek a jele? :-)
süti beállítások módosítása