A beelőző Jobbik - mea culpa
2009. június 08. írta: TuRuL_2k2

A beelőző Jobbik - mea culpa

  Volt egy posztom két hete, ami arról szólt, mennyire komolytalan és megalapozatlan az Index Beelőzheti a Jobbik az MSZP-t című cikke, ami a Véleménybank mérésén alapult. Módszertanilag továbbra is erősen aggályosnak tartom a Véleménybank online felmérését, de az eredmények (részben) őket igazolták - emlékeztetőül, 19,4 százalékot mértek a Jobbiknak és 18,9-et az MSZP-nek. Igaz, a Fideszt erősen alulbecsülték a 47,7 százalékos eredménnyel.

  Ezúton megkövetem a Véleménybankot, mint az egyetlen olyan közvéleménykutatót, aki egyáltalán felvetette, hogy a Jobbik az MSZP-t szorongathatja. A sors iróniája, hogy az Index is 2 perc alatt vette le azt az anyagát, ami egyedüliként jósolta meg a nagy jobbikos robbantást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr841170973

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Abszurdisztán 2009.06.09. 02:02:35

Történelmi fordulat? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy legszebb álmainkat is felülmúló jobboldali sikert hozott az EP-választás, az SZDSZ zseniálisan rossz szereplése felett érzett kárörömöt pedig talán még most sem sikerült ép ésszel feldolgozni

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.08. 13:01:31

Inkább vissza a kómábaHa Toller László a majdnem napra pontosan három évvel ezelőtti balesete után hirtelen magához térne, egy alapos körülnézés után azt hiszem a zártosztályon kötne ki. Felfoghatatlan lenne számára az az eszméletlen változás, ami ez alat…

Trackback: Havi Fricska 2009.06.08. 10:46:57

Morvai Krisztina hivatalosan is "magukfajta" lettNem örülhet sikerének felhőtlenül a Jobbik listavezetője, ugyanis már az EP-választás másnapján megtámadta saját pártja.Június 8-án, 8:00-kor jelent meg a Magyar Gárda honlapján az a nyílt levél, amely hiva…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.06.08. 11:00:55



No azért azt látni kell:

Ha nem lesz előrehozott választás,
vagy legalább
a Jobbik nem fog ezért folyamatosan és látványosan küzdeni,

akkor belpolitikai vonatkozásban a Jobbikra szavazók nem sokmindent fognak kapni az elkövetkező egy évben - márpedig a Jobbik az erős szereplést a belpolitikai elégedetlenségnek köszönheti.

Viktus 2009.06.08. 11:02:40

Semmi meglepő nem volt benne ... várható volt, hogy vidéken feltörnek.

Heves megyében már tapasztalom egy ideje a Jobbik térnyerését főleg a fiatalok, és a vállalkozók körében lett népszerű ... élhetőbb vidéket akar a jónép.

Viktus 2009.06.08. 11:03:18

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!:

A Fideszes szavazó mit kapott az elmúlt hét évben felsorolnád ... :P

luucy 2009.06.08. 11:06:27

És azért az sem elhanyagolható, hogy egy országgyűlési választáson ennél jóval magasabb részvételi aránnyal kell számolni.
Ennek azért több következménye is lesz majd akkor.

1. az mdf kiesik a parlamentből (végre)
2. A jobbik simán bejut, de nem 14%-kal, hanem mondjuk 10%-kal maximum
3. A fidesz nagyjából ilyesmi eredményt fog elérni, esetleg egy nagyon nagyon picivel jobbat
4. Azért a szoci szavazók elő fognak bukkani, esetleg az szdsz-szel közös listán indulnak majd

***

Nekem tetszik a mostani eredmény, csak az MDF zavarja a szememet....

ui: állítólag a political capital pontosan ezt az eredményt jósolta, legalábbis tegnap a hírtv-n nagyon ezt bizonygatták

civilkontrol 2009.06.08. 11:07:03

Tragédia, hogy ez az átkozott érdekszövetség 7 év alatt így kiforgatta magából a társadalmat. Döbbenet.
A legaggasztóbb mondatot Vona az 1. percben el is mondta:
... köszönöm a 64 Vármegyének ...
MSZP kreálmány, ami a gazdi fejére nőtt.

bz249 2009.06.08. 11:08:51

@Viktus: azért a Fidesz nem annyira protest-párt, mint a Jobbik. Szóval nekik nem kell minden alkalommal hangoskodni (sőt igazából a Fidesznek meg se kell szólalnia... most a nem igazán nyerhet, nem igazán veszíthet pozícióban van +/- 10% támogató az +/-10 mandátumot jelent).

Viktus 2009.06.08. 11:09:58

@civilkontrol:

:D szánalmas már ez nem gondolod? lehetne v.mi új lemezt ...

luucy 2009.06.08. 11:11:37

@Viktus: Pontosan ez az, amiért a Jobbik ilyen népszerű. Elegük van az embereknek, de már olyan szinten, hogy nem riadnak meg a radikális lépésektől sem, csak hogy végre valami jobb legyen!

ÉS hiába akar a Fidesz is jót (ezt nem lehet kétségbe vonni a programjuk alapján), de ez a fajta "tutyi-mutyi", majd meglátjuk mi lesz stílusból elege van az embereknek!

Gondolok itt arra, hogy a Jobbik már tegnap kiejelntette, hogy igenis sztrájkokat, meg tüntetéseket fognak szervezni az előrehozott választásokért, míg Pelczné egyből kijelentette, hogy nem akarják az utcára vinni a politikát ilyen szinten, meg hogy a parlamentben is meg lehet oldani a dolgot. Hát nagyon nem!

És ezt kellene észrevenni a Fidesznek. Bár lehet hogy mégis csak középre és balra akarnak nyitni, ha már látják hogy jobb felé képtelenség, mert azokat a szavazókat már lenyelte a Jobbik :-)))

És igen, a volt komcsik (hithű, kádárista munkásemberek) igenis átmentek a szociktól a jobbikhoz, erre jó példa a hagyományosan balos körzetek eredményei

Az évek meg a rutin 2009.06.08. 11:12:26

1ébként még az is lehet, hogy a 10 % feletti Jobbik-méréseket lefelé kozmetikázták a nagy felmérő cégek, nem akartak pluszmotivációt nyomatni Nyilasbarbie-éknak.

civilkontrol 2009.06.08. 11:12:40

Még a közös nevező is megvan a szopialisták és a jobbik között.
A Botox nyuszi szerint a többség azért nem ment el szavazni (64%) mert MÉG nem merik odatenni az x-et az mszp mellé.
Vona Gábor szerint meg az ország 2/3-a Jobbikos, csak még nem tud róla.
Csak nem közös a tanácsadójuk? :o)
A Jobbik teljesítménye előtt egyébként maximálisan megemelem a kalapomat. Tény, hogy a helyzet minden szempontból kedvezett egy radikális pártnak, de az eredmény akkor is elismerésre méltó.
Aztán mostmán valóban lehet gondolkodni, hogy mit hoz majd az élet egy parlamenti választáson, meg hogy mi is az a jobbik valójában.

luucy 2009.06.08. 11:15:22

@Viktus: A Jobbik nem MSZP kreálmány, bár a 64 vármegyét én se emlegetném mert Toroczkai idióta. A jobbiknak az ilyen fogyatékos embereket kell magáról leszednie, és akkor igenis jó kis párt lesz.
Ki kell még nőniük a gyerekbetegségeiket, de ha az meglesz, simán középpárttá válhatnak.

Viktus 2009.06.08. 11:15:34

@bz249:

Jogos a Fidesz kb. , akkor szerepel jó, ha nem szólal meg lásd. 2006 Mikola perfomanszeok következménye ...

A Jobbiknak meg elég felszínen tartani ezt a cigusos kérdéskört a Fidesz úgysem mer belemenni ebbe itt keleten meg kevés már egyre több embernek a Fidesz hallgatása a témakörről. Minden egyes betörés, autó feltörés, utcai inzultus új, és új Jobbikos szavazókat jelent. Ennyi.

Nem kell itt handabanda MSZP ügynöközésről ... ez kb. az MSZP rémálma volt Heves-Borsod-Szabolcs-Nógrád elesett ... és nem éppen a Fideszes tömegek voltak jellemzőek errefelé. Elég ráklikkelni a térképre, és váltogatni tényleg a Fidesz-Jobbik szereplése közt az totál hülye, aki nem látja mi zajlik ... nem véletlenül ugrott meg így keleten a jobbik ...

civilkontrol 2009.06.08. 11:16:11

@Viktus: Neked legyen igazad, de évtizedek óta mást sem látok, mint karózott varjúkat.
Ha kiszabadultatok az alkotóitok bűvköréből, visszafogjátok magatokat és elkezdtek felnőni a feladathoz és feltöltődni szakpolitikusokkal, ám legyen. Akár még jól is elsülhet a dolog. Én azonban nem ezt a forgatókönyvet valószinűsítem :o(

Anselmo 2009.06.08. 11:19:09

Azért milyen csinos darab ez a Morvai Kriszta! Ha a következő választáson közölnek róla bikinis fotót, lehet hogy és is rá szavazok :)

civilkontrol 2009.06.08. 11:19:47

Mindenesetre érdekes volt, hogy Ildike 20 perc Fidesz-Jobbikozás után az utolsó bekezdésében azért mégiscsak kiszaladt a száján a vallomás.
Azt mondta, hogy a jobbik ilyen szintű térnyerésének két oka van. 1. szociális válság, 2. az emberek "rendpártot" akarnak.

Köszönjük Ildikó. Mostmár tényleg takarodjatok el a narkós kurva anyátokba sleppestül együtt!!!

A Jobbiknak pedig az ellenszenvtől függetlenül őszintén gratulálok a 3 helyhez.

Viktus 2009.06.08. 11:20:27

@luucy:

Így van ... bár ez inkább emlékből lehetett. A semmiből nehéz volt elkezdeni, és a húgyagyúakkal ellentétben, aki elejétől fogva látta a Jobbik megjelenését fejlődését tudja , miért is mondott a HVIM-nek köszönetet Vona. Gyakorlatilag a MIÉP széthullása után a HVIM emelte be a köztudatba a Jobbikot a rendezvényeikkel.

Az igaz túlkell lépni ezen, ahogyan a Fidesz túllépett anno az SZDSZ ifjúsági mivoltán ...

zoli29 2009.06.08. 11:21:01

Turul,

Ja, én is leugattam a véleménybank felmérését. Tévedtem.
De azért itt inkább arról van szó, hogy a Jobbik szavazótáborában vannak a legmagasabb arányban az internetezők, és mivel ez egy internetes szavazás volt, kicsit nagyobb százalékban jelentek meg (még így is), mint amekkora valójában a támogatottságuk.

Szögezzük le, hogy az internetes közvéleménykutatás továbbra sem reprezentatív, még akkor sem, ha most ők jártak a legközelebb a Jobbik támogatottságának az előrejelzésében.

zoli29 2009.06.08. 11:23:18

@luucy:

De miért nem lehet megérteni, hogy az előrehozott választás nem a Fideszen vagy a Jobbikon, hanem kizárólag az MSZP-n és az SZDSZ-en múlik.
Ha Lendvai Ildikó egy ilyen választási vereség után képes azt mondani, hogy az emberek azt üzenték, hogy az MSZP folytassa a kormányzást, akkor butaság azt gondolni, hogy néhány ezer vagy tízezer tüntető hatására le fognak mondani. Újra be lehet nyújtani egy indítványt a Parlement feloszlatásáról, de annak a sikere megint csak az MSZP-n és az SZDSZ-en múlik.

Ez egyszerű matematika kérdése, mégpedig azért, mert a Parlamenti többség egyszerű matematikai kérdésként kezeli. Semmilyen más megfontolás nem létezik náluk.

Ezzel szemben lehet azzal hülyíteni az embereket, hogy a Fidesz nem csinál semmit, de a helyzet az, hogy egy ilyen cinikus kormánnyal szemben nem létezik eszköz, egyedül az alkotmányos rend megdöntése, amit most már a Jobbik sem akarhat. mert most már ők is ebben az alkotmányos rendből szeretnének egy kis szeletet maguknak.

Viktus 2009.06.08. 11:23:42

@Anselmo:

Ez elég perverz :D én inkább mondjuk az LMP-s hölgyikét nézegetném bikiniben :P

Viktus 2009.06.08. 11:26:52

@Zoli28:

A Fidesznek visszakellett volna adni a mandátumait már az öszödi beszéd után nem kivonulóst játszani meg vekkerezni , és szépen ki az utcára sztrájkokat, békés tömegdemonstrációkat szervezni ... akkor nem ilyen utcai kergetőzésekbe merült volna ki a botrány. A Fidesz legnagyobb hibája volt anno, hogy az idiótáknak engedte át a terepet ők meg csak csináltak egy visszaszámlálást ami után nem történt semmi. -

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:29:58

Szerintem Orbán Viktornak nagy önfegyelemmel kellett magára erőltetnie a vidám, "győztes" arcot. Valójában már tudja, hogy innentől kezdve (illetve már régebb óta) a Jobbik diktál, a Fidesz szalad utána, hogy nagyon le ne maradjon. A világgazdasági válság halad előre, egyre több emmber, család csúszik le a középosztályi létből a létbizonytalanságba (és fedezi fel magán a Jobbikost, Vona poépnjának a kétharmadról a fele sem tréfa!). A Fidesz passzív hozzáállással csak a Jobbikhoz zavarhatja át a szavazóit. Ha a tömegek élete nehezedik és a Jobbik az utcán fogja a kormányváltást követelni, a Fidesz meg ettől elhatárolódna, akkor a választáson már nem a második erő pozícióját célozná meg a Jobbik, hanem az elsőét. Ezt elkerülendő a Fidesz a Jobbik programjából, retorikájából fog lopni. (tegye)

barang 2009.06.08. 11:32:29

szia Turul,

szerintem ezert nem kell elnezest kerned: modszertani kifogasaid teljesen helytalloak. vegul is valaki veletlenszamgeneratorral is eltalalhatja a vegeredmenyt:)

civilkontrol 2009.06.08. 11:32:45

@Viktus: "Nem kell itt handabanda MSZP ügynöközésről ... ez kb. az MSZP rémálma volt Heves-Borsod-Szabolcs-Nógrád elesett ... "

Mondom, tényleg Neked legyen igazad! Nagyon szeretném!
Úgy fest ugyanis, hogy a legkevésbé sem közös a szavazótábor, ergo nem kell konkurálni. Hogy a Jobbik az MSZP bázisát szerezte meg az számomra azt jelenti (bocsánat nem degradálólag írom, de számomra ez tény, a VÉLEMÉNY minősítés aláhúzásával) hogy a szellemileg kevésbé felvértezett választópolgár a gyökér igérgetések helyett a jól hangzó, és sarkos mondatokhoz húzta az x-et bármi mélyebb ismeret nélkül.

Az én legkedvesebb forgatókönvem úgy fest, hogy az emeszpé megteremté a jobbikot, hogy megossza a jobboldalt. A jobbik önálló életre kel és mestere ellen fordul, mi több fölfalja mesterét, ahelyett, hogy a "kijelölt ellenségét" harapdálná. És felmérve, hogy milyen nagyot tarolt, elkezd feltöltődni képzett értelmes szakpolitikusokkal, radikális kilengései alábbhagynak (hiszen már bent van a parlamentben, nem kell villogni) és 1-2 ciklus alatt lesz belőle egy mérsékelt jobboldali párt, akivel minden további nélkül lehet koaliciót kötni.

Ezt szeretném, de nem hiszem, hogy ez fog megvalósulni.
Gyanítom a káosz most veszi csak igazán kezdetét.

polom13 2009.06.08. 11:36:57

@Viktus: Szép elképzelés,de ebben az országban még egy BKV-sztrájkot sem lehet megszervezni,mert ha a buszosok sztrájkolnak akkor a villamosok járnak gyakrabban,ha villamosvezetők sztrájkolnak, akkor indulnak a villamospótló autóbuszok.
Franciaországban egy sztrájktörőt darabokra vernek.
ha nálunk is így lesz a terved akkor lesz majd működőképes.

Tehetetlen Dodó 2009.06.08. 11:37:19

Kétségkívül a legnagyobb esemény, hogy a szadi végre elnyerte másfél évtizedes teljesítményének méltó jutalmát, és a "Ki lesz a hatodik erő?" vándorzászlót.

A Jobbik bizonyára hálával gondol a szadi legendás mozgósító-képességére, "Ki lesz a harmadik erő?" jelszavú plakátkampányával kitűnően mozgósította a Jobbik szavazótáborát...

Engem - mint korábbi tippjeim is bizonyítják - igazán csak egyetlen dolog lepett meg: az MDF nevű meghatározhatatlan megélhetési alakulat bejutása... Úgy látszik, Iboly nagy túlélő, megint elő tudott rántani annyi támogatót valamelyik kalapjából, hogy átkússzanak a küszöb fölött.

Ami meg a Jobbik-Fidesz viszonyt illeti, újra kell gondolni az egészet. Nem azért, hogy már kora reggel itt szidolozzam magam, de régi meggyőződésem, hogy az "egy a tábor" elv nem működik, ráadásul most már azzal sem lehet érvelni, hogy a Jobbikra adott voksok elveszett szavazatok. Bízom Viktorban, hogy kezelni tudja majd a dolgot. Együtt kell működni, de a különbségeket élesen el kell határolni.

Az előrehozott választást illetően nem vagyok optimista, a szadi túlvesztette magát, nem fog kiszállni - ahogy tegnap egy politológus mondta: beteg vagyok, élhetek még háromnegyed évet, vagy lőjem magam azonnal fejbe? - márpedig most teljes biztonsággal zuhannának ki egy választáson.

De kíváncsian várom a következő napok fejleményeit.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:38:22

Ha beindul a radikalizálódási verseny a Fidesz és a Jobbik között, annak egyik kihagyhatatlan pontja az elszámoltatás lesz. Ez betonozza be a Bajnai-kormányt legalább néhány hónapra (legalábbis ezérrt szeretnének még ennyit maradni), ugyanis a ballib prominensek, pár politikus, banki, rendőrségi, igazságszolgáltatási, stb. vezetők, ezeknek egy szűkebb legfelső köre kimondottan külföldi menedéket lesz kénytelen előkészjteni magának és családjának, vagyonának, ezt pedig ellenzékből nemigen tudná már zavartalanul tenni (bevonhatják az útlevelétt, stb.), tehát foggal-körömmel fognak a kormányon levéshez ragaszkodni, amíg menekítik, amit kell. (kormányozni persze ezután se fognak)
Az offshore-botrány ellenére dőlni fog a pénz az offshore-cégelkbe, akár nyíltan is.
Mindez a csúcsokon, a szocik alsóbb, vidéki káderei, akik külföldre nem gondolhatnak, meg nem is fenyegeti őket semmi ilyen fokban, tömegesen fognak dezertálni a pártból, tehát a kormány teljesen háttér, legitimáció nélkül maradva fog ragaszkodni a hatalom látszatához és pár praktikus velejárójához. Ez olyan néoharagot válthat ki, hogy a Jobbik ha akarna se tehetne mást, minthogy utcára megy ez ellen (vagy pl. rendőrségi szövetségeseket keres egy puccshoz???), a Fidesz nem maradhat tétlen, ha nem akarja, hogy a hatalommal mossák egybe.

zoli29 2009.06.08. 11:38:50

@Viktus:

Nagyon könnyű egy blogban kommentelve megmondani, hogy a legnagyobb ellenzéki pártnak mikor mit kellett volna csinálni. A Fidesznek a zsigeri választói indulatokon kívül sok egyéb mást is figyelembe kellett vennie, pl azt, hogy ha utcára visz 1 millió embert. és elszabadul a pokol, akkor a politikai helyzet olyan instabillá vált volna, ami akár hosszú távon is kárt okozhatott volna az ország megítélésében, a befektetők elfordulhattak volna az országtól, ami munkahelyek megszűnéséhez, a tőzsde zuhanásához, akár az államcsődhöz is elvezethetett volna.

Egy felelős parlamenti pártnak ezeket is mérlegre kell tennie, és így kell meghoznia a döntéseit. Majd meglátod, hogy amikor a Jobbik bekerül a Parlamentbe, már ők sem lesznek annyira hangosak, mint most, mert akkor már nekik is az lesz az érdekük, hogy az országban rend legyen, és őket egy komolyan vehető alternatívaként lássák a választók, ne pedig forróvérű tinédszerként, aki mindig csak az érzelmeire hallgat, és meggondolatlanul cselekszik mindenféle butaságot.

luucy 2009.06.08. 11:39:07

@Viktus: Ezzel egyet tudok érteni valahol.
Ha maga a tüntetés nem is hatásos, egy nagy - 2 hetes sztrájk mint mondjuk amilyen franciaországban volt, simán eredményre vezethet, bár én sem bízom benne.

@Zoli28: Az tény, hogy az emberek jelentős részének fogalma sincs magáról az alkotmányról, arról, hogy mit tehet és mit nem a kormány illetőleg az ellenzék. Erre épít a jobbik, aki eddig azt a retorikát nyomatta, hogy az utcán kell politizálni, meg hogy a fidesz nem akar előrehozott választásokat, holott a valóság az, hogy amíg az mszp-szdsz nem dobja be a törülközőt, addig itt Vona akár fejre is állhat, akkor sem lesz előrehozott választás. Ez van sajnos, de erre is lehet retorikát építeni. Illetve eddig lehetett. A jobbik most már olyan párt, aminek szintén valódi politikai erőként kell működnie, az alkotmányos rendet betartva. (ezért kellene a torczkai féle bagázs magáról levakarni, bármekkora köszönettel is tartozik nekik)

***

Echon mondta az egyik muksó, hogy a radikális szavazók már a jobbiké,most már a Fidesz visszatérhet a ténylegesen konzervatív, polgári vonalhoz (és ebben az esetben a balközépről tud szavazókat megnyerni)

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 11:40:40

@civilkontrol:

ahogy eddig is mondtam


a Jobbikra a legnagyobb veszélyt a saját szavazótábora jelenti, akiknek a támogatás fejében kénytelen valamilyen formában a kedvére tenni

Tehetetlen Dodó 2009.06.08. 11:41:35

@luucy: 11:06
Nagyjából így gondolom én is, egy apró eltéréssel: ha a Fidesz hasonló eredményt tudna hozni, az az OGY választási rendszer miatt sokkal többet ér, egyedül bőven vinné a 2/3-ot. Ha jól megnézzük, a tegnapi eredmény ismétlése esetén a posztkomanscok egyetlenegy egyéni mandátumhoz se jutnának!!!
Az már csak hab a tortán, hogy a maszop vgy hét megyében csak a harmadik helyre volt jó, és külön öröm, hogy a szadit meg négy megyében még a jó öreg Thürmer Gyugyó is maga mögé utasította...

Viktus 2009.06.08. 11:42:28

@civilkontrol:

Tévedésben vagy, ha a Jobbik keletkezését, feltörését akarod vizsgálni összehasonlíthatod a Fidesz keletkezésével.

A Jobbikot anno fiatal radikális egyetemisták alapították nem tudom lehet téged meglep , de a fiatal értelmiségiek körében, akik foglalkoznak politikával elég régóta népszerű a nemzeti radikalizmus az egyetemeken, főiskolákon ... ez a fiatal erő terjed, növekszik.

Az MSZP-nek ehez kb. annyi köze van csak, hogy taccsra tette a gazdaságot, közbiztonságot, közoktatást, a szórakozási lehetőségeket stb.

luucy 2009.06.08. 11:43:48

@Arma Gedeonka: A programos dologgal nem értek egyet, a többivel igen.
A Fidesznek először is el kell döntenie mit akar, kiket akar megcélozni elsősorban.
De hogy a jobbiktól lopna programot az elég nagy hülyeség. Vannak közös vonások a két párt programjában egyes témáknál, de nem ez a jellemző...
Szerintem a Fidesz lemond a radikális szavazókról, és inkább más irányt fog felvenni, de hát ki tudja?

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:45:39

@Zoli28:

Ez egy fideszes retorikai sablon, hogy a Jobbik forróvérű, meggondolatlan, stb., de erre SEMMI KONKRÉTUMOT nem tudtok hozni! A választás sokkal inkább azt bizonyjtja, hogy a Fidesz, meg a baloldal nem "megfontolt" volt, hanem az elitstátuszában a saját ügyeivel elfoglalva ügyet sem vetett a nép egyre elviselhetetlenebb kjnjaira, főleg a cigánykérdésre, ezért az általános választójog alapján a nép arra szavazott tömegesen, aki viszont nyíltan kimondta mi a baj és RACIONÁLIS, NEM FORRRÓFEJŰ válaszokat kjnált. A Fidesz kénytelen most előrefelé fordulni a nyeregben, amerre a ló megy.
Kár fanyalogni, hogy de mégis milyen jó volt hátrafelé ülni. Ha nem fordul előre, le is esik a nyeregből.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 11:46:36

@Viktus:


jó-jó most már le lehet nyugodni a kampányból

kicsit nyugodtabban is lehet folytatni

Viktus 2009.06.08. 11:47:49

@Zoli28:

Zoli ezt a sok hülyeséget te sem hiszed el...

Igen így nagyon fényes eredménye lett Gyurcsány további munkásságának a Fidesz meg aztán nagyon nagy dolgokat vitt véghez az utóbbi években a lapuláson kívül.

@luucy:

Az utóbbi években voltak a világnek ezen a felén ilyen bársonyos cuccok meg narancsos forradalmak ... érdekes módon elég nagy sikert arattak.

A Fidesz jelenleg nem éppen polgári vonalon mozog a radikálison meg nem is nagyon mozgott, hanem éppen szocka vonalon kering a Kádár nosztalgiára építve. Tényleg visszatérhetne a jobboldali vonalra bár, akkor ki tudja mi lenne az "új többséggel" ... a reformoknak nem hinném nagyon örülnének, és bizony pl. a nyugdíjasok a 13. havit várják vissza a Fidesztől ...

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:48:01

@Viktus:

Ahogy a Jobbik hálás lehhet a szadinak az ingyenplakátokért, úgy a ballib tábornak általában is hálás lehet az egyetemi képzés tömegessé tételéért...
Az egyetemek, főiskolák futószalagon ontják a diplomás munkanélkülieket, azaz a potenciális Jobbikosokat.

luucy 2009.06.08. 11:48:10

@Arma Gedeonka: A Fidesz NEM akar radikalizálódni. Egyre jobban úgy tűnik,hogy ezekről a szavazókról lemond - lásd Pelczné "nem megyünk az utcára" nyilatkozatát....
Megmaradnak polgári-nemzeti pártként, és szerintem ez így van jól

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 11:50:36

@Zoli28:

ha te magad vagy az avatarodon,
akkor nem csodálkozom a hülyeségen, amit írsz

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:50:49

@luucy:

Én sem mondtam, hogy "AKAR"! Kényszerül...
Ne abból indulj ki, hogy azok a "radikális szavazók", akik 3 éve is azok voltak, azóta világgazdasági válság van, ami megálljthatatlanul látszik araszolni egy világgazdasági összeomlás felé.

Viktus 2009.06.08. 11:51:32

@Az Olei Hagardom terroristái:

Fájnak a tények? attól ez még így van. Csak nézd meg már a középiskolásoknál elindul a folyamat Kárpátija divat stb. aztán azok cseperednek felfele ... :P

Tehetetlen Dodó 2009.06.08. 11:51:51

@luucy: Én meg azt mondom, nem szabad összetvezteni, mi több, összemosni a radikálist a szélsőségessel.
Éppenhogy a Fidesz is rá fog kényszerülni radikális lépésekre, mint az elszámoltatás, a közbiztonság és ezzel összefüggésben a cigánykérdés sürgős és hathatós kezelése, és így tovább.
A Fidesznek sok radikális (de nem szélsőséges) támogatója van - magamat is ide sorolom - és bizonyos, hogy a valós vagy látszólagos tétlenkedés, fontos kérdések elbagatelizálása folytán ebből a rétegből sokan szivárogtak át a Jobbik térfelére.
Ezek nagy részét egy világos, radikális programmal vissza lehet hozni. Ismétlem, radikális, nem szélsőséges programmal.
Erre pedig szükség lesz ebben az elkanászodott, szétzüllesztett, szétlopott szerencsétlen országban.
nehezebb lesz, mint a háború utáni újjáépítés, mert akkor nem egy demoralizált társadalom tagjait kellett rábírni az újjáépítésre, hanem a háború rémétől szabadult reménykedő embereket.

zoli29 2009.06.08. 11:52:03

@Viktus:

Az a különbség, hogy a Fidesz nem zsidózott, nem beszélt cigánytenyészetről meg a zsidók metélt farkincájáról (tudom, ezt Morvai nem a nyilvánosságnak szánta, de egy komoly politikus ilyet semmilyen körülmények között nem engedne meg magának), stb.
Nem értem, hogy egyes emberek miért tagadják, hogy a Jobbik egy erős rasszista beütéssel rendelkező párt. És mivel ilyen, ezért olyan tömegeket, mint az MSZP (jobb éveiben) vagy a Fidesz, nem fog tudni megmozgatni, mert a többség még mindig gusztustalannak tartja az ilyen megynilvánulásokat.

zoli29 2009.06.08. 11:54:41

@Az Olei Hagardom terroristái:

Én legalább vállalom az arcom, és nem bújok el egy nick mögé ;)

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:55:37

@Zoli28:

"Majd meglátod, hogy amikor a Jobbik bekerül a Parlamentbe, már ők sem lesznek annyira hangosak, mint most, mert akkor már nekik is az lesz az érdekük, hogy az országban rend legyen, és őket egy komolyan vehető alternatívaként lássák a választók, ne pedig forróvérű tinédszerként, aki mindig csak az érzelmeire hallgat, és meggondolatlanul cselekszik mindenféle butaságot."

Észbontó, hogy a tények ellenére hajtogatjátok még ezt, teljesen rácáfol a valóság erre a dumára.
A Jobbik "meggondolatlan butaságokat cselekszik"? Konkrétan mit? Egy plurális demokráciában az a meggondolatlan csalakedet, ami egy pártot vereségbe visz a választáson (pl. SZDSZ). A Jobbik berobbant, tehát éppen nem bután cselekedett, a választók tömege ezt díjazta, nem egy helyen ők a második erő.

"az érdekük, hogy az országban rend legyen, és őket egy komolyan vehető alternatívaként lássák a választók, "

Már most is épp ezzel kampányoltak, hogy rend legyen...
Olyan komolyan vették őket, hogy nem egy helyen másodikok...

Logikád nulla.

luucy 2009.06.08. 11:55:52

@Viktus: A Jobbik ugyanúgy alakult meg, mint a Fidesz... szerintem kisérteties a hasonlóság.
A különbség annyi, hogy a Jobbik ELTE-töri szak, míg a Fidesz az ELTE-ÁJK vonalról indult.
Vajon mi lesz a vége? :-)))

A jobbiknak nagyon sokan örülnek, a Fidesz rohadt sokat vesztene, ha nekiugrana a Jobbiknak. Szerintem OV van annyira jó politikus, hogy megtalálja a megfelelő utat.

Az szdsz pedig szerintem be fogja dobni a törölközőt.

Viktus 2009.06.08. 11:56:23

@Arma Gedeonka:

Itt ilyesmi kampány nem volt egy szadis plakát sem jelent meg errefelé a szocik sem igazán ilyesmikre építettek, hanem az utóbbi évek fejlesztéseit csomagolták be Göncz Kingus neve alá.
Igaz csináltak sok szépet új korzókat, csatornázást csak sokra nem megyünk vele, ha nem lehet nyugodtan élni ...

Arma Gedeonka 2009.06.08. 11:59:46

@luucy:

Lendvai fel is szóljtotta Orbánt, hogy mondja fel vidéken a helyi koalíciókat a Jobbbikkal. Politikai öngyilkosság lenne, pártszakadást idézne elő vele a Fideszben, ezért esélytelen.

Itt már csak formálisan győzött a Fidesz, a tematizálás már a Jobbik kezében van.

luucy 2009.06.08. 12:00:27

@Tehetetlen Dodó: Ebben egyetértünk. A radikális lépések elkerülhetetlenek, de arra kell figyelnie, hogy nem szabad átesni a ló másik oldalára.
Számomra erre példa a jobbik féle cigánybűnözés vs. fideszes vannak cigány bűnözők retorika.
A Fidesz a rendőrséget akarja erősíteni, és rendbe szedni, míg a jobbik a gárdában gondolkozik.
Magát a közrend kérdését a Fidesz is felvetette, de nem ment bele a cigányozásba, talán ez miatt is vesztett pár szavazót.

Én továbbra is azt mondom, hogy a tegnapi eredmények nekem elég szimpatikusak, kivéve az mdf bejutását.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 12:01:32

@Zoli28:

hát ilyen 12 egy tucat arcot nagy kunszt vállalni egy másfélszer másfeles (na jó lehet 2x2 cm) négyzetben.

:)

Viktus 2009.06.08. 12:01:34

@Zoli28:

Én 2006-ban voltam a Fidelitas Syma csarnokbéli rendezvényén ... na egymás közt annyit zsidózni tagságot még sehol nem hallottam. :D

Az a farkincás ügy egyenesen szánalmas az előzményét elegánsan eltusolták. Bár az tény ez a zsidósdi elég unalmas, de jelen van minden pártocskánál.

A Jobbik nem rasszista, hanem rendpárti. Nem a cigányok származásával van gond, hanem a jelentős hányad által képviselt életmóddal főleg a frissen serdülő generációk tekintetében. Te ilyen budapesti kis úrifiúcska vagy igaz? ugysem érted meg az alapvető különbségeket.

Tehetetlen Dodó 2009.06.08. 12:02:32

@luucy: Ja, igen, MDF. Érthetetlen, de a kalapos banya nagy túlélő.

zoli29 2009.06.08. 12:03:11

@Arma Gedeonka:

"ezért az általános választójog alapján a nép arra szavazott tömegesen, aki viszont nyíltan kimondta mi a baj és RACIONÁLIS, NEM FORRRÓFEJŰ válaszokat kjnált."

Nem, a nép elkeseredésében a racionális gondolkodás helyett a "forrófejű" megoldások felé fordult, ami miatt nem lehet őket elítélni, mert tényleg szar a helyzet, a Jobbiknak pedig sikerült elhitetnie velük, hogy ők képesek jó válaszokat adni.
De azért ne feledkezz meg arról az apró tényről, hogy a választók abszolút többsége a Fideszre adta le a voksát, vagyis ők több szavazatot kaptak, mint az MSZP, a Jobbik, az MDF, az SZDSZ, az LMP-HP, az MCF és a kommunisták együttvéve.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:03:38

@luucy:

A Jobbik sose mondta, hogy a Gárda a rendőrség helyett kellene. A Jobbik a csendőrséggel kampányolt, de Vona teljesen ésszerűen nyilatkozta, hogy ha szervezetileg a létező rendőrség megerősítése válik be jobban, szakmai érvek alapján, akkor legyen úgy.

A Gárda egy olyan dolog, amit lehet jó irányba továbbvinni, mint önkéntes területvédelmi-katasztrófaelhárítási erő, de pártsemlegesen és lehet belőle baj is, ha nem minden alakul jól. E pillanatban nincs ok hisztizésre.

Viktus 2009.06.08. 12:04:46

@luucy:

A Fidesz elég langyin vetette fel lásd három csapásosdi ... ebből is látszott mennyire nincsen fogalmuk arról mi folyik erre ellentétben a Jobbikal , aki konkrétan felsorolta az alapokat lásd. szabálysértésit levinni húszezerről stb.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:05:38

@Zoli28:

Nevezz már meg egyetlen forrófejű megoldást, amit a Jobbik kínál!
A hatalom és a Fidesz egyszerűen szart az egész cigánykérdésre, itt az eredmény. Az jön fel, aki szembenézett a bajjal.

luucy 2009.06.08. 12:05:52

@Viktus: Azoktól a szoci szórólapoktól hánytam! Az EU-s pénzekkel kampányoltak.

@Arma Gedeonka: Azért nem kell túldimenzionálni a Jobbik sikerét. Még mindig nem ők diktálnak, bármennyire is szeretnék ezt. Igaza van Zolinak abban, hogy bár egyre nő az elégedetlenkedők tábora, azért a többség MÉG nem tartozik ebbe bele.

Helyi szinten a koalíciókat pedig nem kell felmondani, nem csak azért mert az komoly belső feszkókat eredményezne a Fidesznél, ahnem azért sem, mert nicns miért.

Mégis csak egy oldalon áll a két párt, a különbség abból adódik, hogy a jobbik bizonyos kérdésekhez radikálisabban áll hozzá. ÉS ez nem baj, két különböző pártórl beszélnk végülis.

És lendvai emg ne ugasson. Annyira rühellem ezt a nőt!

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:09:33

@luucy:

Nem a Jobbik diktál, hanem a korszellem...
A Jobbik észnél volt és a kor kihívásaira egyenes válaszokat adott (ha még nem is mindegyikre). A Fidesz nem, ezért van csak 14 mandátuma, pedig a 16-ot már biztosra vették.

"bár egyre nő az elégedetlenkedők tábora, azért a többség MÉG nem tartozik ebbe bele."
Persze, a toronyházból kiesett fickó is ezt mondja a 10. emeletnél, hogy MÉG nem is olyan vészes a helyzet...

civilkontrol 2009.06.08. 12:10:57

@luucy: Így van és így is fog maradni. Legalábbis remélem.
Vigye a jobbik a nagyon dühöseket, akik joggal dühösek. Közben figyeljen oda, hogy a csapkodás szalmaláng életű, ugyanis, ha a végrehajtó hatalom végre elkezdi végezni a dolgát, akkor már csak az idióták meg a ruszki titkosszolgálat fog hőbörögni. Aztán a jobbik végre lehiggad és mérsékelt jobboldali párttá alakul.
A fidesz meg végre visszakapja azt a hatalmas réteget középről, amit a tetves gennyes áruló ballib média gombnyomásra elhazudott tőle. Mert már szinte mindenki látja, hogy OV nem fogja a koronát a fejére húzni 2/3-al sem.
Viszont a valóban baloldaliakat nagyon sajnálom. A Fidesz kivételével, akik rengeteg balos ÉRTÉKET felvettek, nincs parlamenti képviseletük :o(

luucy 2009.06.08. 12:11:11

@Arma Gedeonka: az usa-ban élő nemzeti gárda szerűséggé alakítani nem is lenne rossz dolog szerintem sem.

@Viktus: A baj megint a Fidesz retorikájával van (mint mindig ugye). Lázárka tartott egy fórumot, meg több helyen is elhangzott ez a 20ezres lopási érték eltörlése, amit a Fidesz akar - de valahogy egyszerűen nem mondják ki ezeket a dolgokat elég határozottan. Hogy miért, azt én se értem. De ettől ez a vonal még náluk is meg van...

zoli29 2009.06.08. 12:11:33

@Arma Gedeonka:

Ha nem látod, mi a probléma a Jobbik megnyilvánulásaival, akkor nem is akarlak meggyőzni.

"Észbontó, hogy a tények ellenére hajtogatjátok még ezt"

Milyen tények? A Jobbik még nincs a Parlamentben, ezért nem beszélhetünk tényekről azzal kapcsolatban, hogy hogy fognak viselkedni, ha bejutnak. Én leírtam, hogy szerintem mi fog történni.

Viktus 2009.06.08. 12:18:41

@luucy:

Így van a Jobbik sem nagyon nyújt hosszútávú megoldásokat még a problémára , mert a rendpártiság önmagában nem fogja megoldani a szociokultúrális problémákat.
Dúró Dórika meg lehet aranyos, lelkes, de politológusként nem nagyon hinném kidolgoz felzárkóztató oktatási-nevelési programokat. A Jobbiknak megkellene keresnie olyan szakembereket, mint dr. Nagy Andor neveléstudományok területén képes megfelelő programot letenni, mert az tény szerepel a programban "A megoldáshoz az út a közösségi normák betartására való nevelésen, az oktatáson,
a szakképzésen és a munkahelyteremtésen át vezet." , de ennél összetettebb a kérdéskör.
A Jobbik távlati sikere egyrészt a Fideszen múik mennyire akar foglalkozni az etnobombával másrészről önmagukon, hogy a probléma emlegetésén, és a felületi kezelésen túl más programot is feltudnak é mutatni. -

polom13 2009.06.08. 12:27:18

Emberek!Magyar Véreim!
Csak most jöttem rá,hogy mit is cselekedtem viharverte édes Hazánk ellen,mikor az MSZP helyett a Fideszre szavaztam!!!
Testvéreim! Ha csak 4 szocialista megy Brüsszelbe,akkor Hegyi Gyula marad!
Kérlek Titeket bocsássatok meg!

zoli29 2009.06.08. 12:29:01

@Viktus:

Nem értem, miért kell tagadni, hogy a Jobbik cigányellenes. Ha egyszer ez a véleményük, akkor mondják ki.
Szegedi Csanád "cigánytenyészete", vagy a Gárda-rendezvényen elhangzott kijelentés, hogy a cigányok genetikai okokból bűnöznek vajon mire utal?

Ha a Jobbik ilyeneket mond, de amikor konkrétan rákérdeznek, akkor tagadják, hogy cigányellenesek lennének, akkor az a véleményem, hogy a Jobbik ugyanolyan kétszínű, mint amivel a többi pártot vádolja.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:31:30

@Zoli28:

"Ha nem látod, mi a probléma a Jobbik megnyilvánulásaival, akkor nem is akarlak meggyőzni."

Köszönöm. Ez beismerésnek megfelelt.
Szóval semmi konkrétumot nem tudsz a propagandarizsád alátámasztására felhozni. Valaki segít neki?

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:32:32

@Zoli28:

szerinted nem eredményezett cigánytenyészetet az elmúlt évtizedek szociálpolitikája?

heima (törölt) 2009.06.08. 12:34:30

Számomra azt mutatja ez a választás, hogy nem lehet más a politika, a pártokat le lehet cserélni, de a szavazópolgárokat nem.

A baloldali hülyeség is sikeresen átmentődött az mszpből a jobbikba, az álértelmiség az mdfbe, a liberális hülyeség is az szdszből az lmpbe.

luucy 2009.06.08. 12:35:25

@Zoli28: Ebben azért vitatkoznék veled. A jobbik mindig is hozzátette mondandójájoz,hogy a normális cigányokkal nincs bajuk. Ez kb az a kategória, amikor én is mondom zsigerből, hogy utálom a cigányokat, holott ez nem így van, mert volt osztálytársamat szeretem, az egyik legjobb tanuló volt az osztályban, jó arc, tisztességes, miért ne kedveltem volna?

Vagy a szomszédaink, akikkel szintén nincs baj, dolgoznak rendesen, próbálnak élni, nincs 600 gyerekük, és mit ád Isten normálisan is élnek...

Szóval ha én (vagy a jobbik) azt mondja, hogy utálja a cigányokat, az nem egyenlő azzal, hogy minden cigányt utál. Ne ess abba a hibába, amibe az SZDSZ, hogy félremagyarázol dolgokat, amik valójában nincsenek is úgy.

states 2009.06.08. 12:36:24

A cigánykérdésben a széplelkeknek itt a jobboldalon is abba kell hagyni a vernyákolást, ha nem akarják, hogy 2 ciklus múlva a Jobbik adja a miniszterelnököt. A lakosság érintett része ugyanis jól láthatóan nem szemantikai vitát folytat arról, hogy minek nevezzék a cigánybűnözést a cigánybűnözést helyett, hanem azonnali tetteket vár annak megállítására. Magyarán rendet és mindenek előtt védelmet kér a mindenkori hatalomtól. Ez a Fidesz előtt álló legnagyobb feladat, nagyobb a gazdaságinál, mert a helyzet tarthatatlan, kitapinthatóan napról napra romlik...

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 12:40:38

@heima:

hülyeséget beszélsz


szavazópolgátokat lecseréni a kommunisták próbáltak a lágerekben - ezt hiányolod?

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:41:49

Vagy az olaszliszkai, vagy egy másik, környékbeli bűncsalakmény cigány elkövetőjét idézte annak idején a sajtó, hogy amikor korábban egyszer rövid időre munkát vállalt valahol, azzal hagyta ott, hogy "a faszommal ettől többet tudok keresni".
A kurucinfón közölt tényeket, hogy terhes cigányasszonyok a hasukat ütik, ahol a magzat feje van, mert a fogyatékos gyerekért több támogatás jár, a cigánytenyészerűt bizonyjtékai, senki nem cáfolta.
Mindezek mellett erősen javaslom a Jobbiknak, hogy a fiatal, tapasztalatlan Szegesi Csanádot sürgősen okíttassa, hogy legyen felvértezve. Valóban hirtelen természetűnek tűnik, nálam egy kijelentése volt kiakasztó, amikor a felvidéki magyarverés nyomán azt találta mondani, hogy a tótok ideieglenes vendégek a Felvidéken, vagy ilyesmi.
Az marhaság volt. de nyilván egyéni botlás, nem hivatalos pártvonal.
Egyrészt kocsmai verekedők szintje, hogy ha szidnak, visszaszidom, másrészt egységfrontba tömörítheti a szlovák nacionalistákat a mérsékeltekkel, akik szégyellik őket, harmadrészt hány hadosztálya van per pillanat Szegedi Csanádnak? A magyarverések ellen az állam súlyával kell majd fellépni, ha Ubunga az Ubungaiaké lesz, a szomszéd ország józan hazafias erőivel pedig korrekt kapcsolatra kellene törekedni, (bár ez nehéz lesz, mert ők se vevők az autonómiára), a szomszédos nép létezési jogát pedig még retorikában se kellene kétségbevonni.
Na, balfasz fideszesek, hát nekem kell példát hozni jobbikos vezető meggondolatlanságára?
Egyedi eset, másik ilyet kapásból én se tudok és nem volt ez se hivatalos pártvonal.

polom13 2009.06.08. 12:41:58

Ha a Jobbik szavazói hajlandóak a 2. fordulóban a Fidesz jelöltjeire szavazni,vagy legalábbis nem balra átszavazni,akkor a Jobbik csak kismértékben gyengíti a Fideszt,viszont a kompenzációs listáról sok helyet szerez és így nagymértékben gyengíti az MSZP-t,ami 50-60 képviselői helyet szerezne meg.

zoli29 2009.06.08. 12:42:58

@Arma Gedeonka:

A problémafelvetéssel egyetértek, a szóhasználattal viszont a legkevésbé sem, sőt... Aki közéleti szereplőként képes ilyeneket mondani, az nem szeretném, ha kormányzati pozícióba kerülne. Én már csak ilyen maradi vagyok... Sorry!

Azért nem akarlak meggyőzni, mert ha ezt sem tudod belátni, akkor lényegében más világban élünk, nem egy nyelvet beszélünk.

luucy 2009.06.08. 12:45:18

@states: Igen, a közbiztonság kérdésköre jelenleg szerintem sokkal fontosabb az emberek túlnyomó többségének számára, mint a gazdasági válság. A válság határásra rosszabbodtak ugyan az emberek anyagi körülményei, de sokkal jobban izgatja őket az, hogy az a kevés, ami még megmaradt nekik biztonságban maradjon, és "egyes emberek" ne vegyék el tőlük azt...

Zárójelbe - Lázár ezt szintén ebben a formában fogalmazta meg azon az ominózus fideszes fórumon - mégse hallottam nagynyilvánosság előtt ezt.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:47:02

@Zoli28:

továbbra se hoztál semmi konkrétumot...
nem egy nyelvet beszélünk, mert én érvelek az állításaim mellett, tényekkel bizonyjtok.
Te meg sértődötten reagálsz, ha nincs érved.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.08. 12:47:20

@Arma Gedeonka: Bobkó Csaba, korszellem, korszellem, túl sokat nézted a Zeitgeistet :)

A Fidesz nem érti a korszellemet, ezért nyerte el az összes szavazó 56 százalékának támogatását (egész Európában a legnagyobbat) ?

lol

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:48:19

@luucy:
a közbiztonság kérdését hiba szembeálljtani a gazdasági válságéval. A válság csak ronthatja a közbiztonságot, ráadsául önmagában se lesz elhanyagolható, mert tovább súlyosbodik.

luucy 2009.06.08. 12:48:35

@Zoli28: Voltak a Fidesznél is meggondolatlan kijelentések a politikusaiktól töbször is, lásd Kövér, lásd Mikola stb...

Necoure Yamaki 2009.06.08. 12:50:22

MIndamellett egyáltalán nem gondolom, hogy a jobbik szellemi teljesítmánye nulla lenne. Egyálatlán nem, a jobbinak éppen a gerince az egyetemista, főiskolás jövendő értelmsiégiek közül kerül ki, így hát felettébb érthetetlen ez a hamis somolygás rajtuk. KOmolyan mondom, tiszta szdsz utánérzést látok néhányotoknál. Valami vérlázító lenézést, meg kioktatást, pedig a jobbikban van szellemi potenciál, csak nem a számotokra oly megnyerő PC duma melletti langyvizet kevergetik. Lesz nekik programjuk, csak lehet, hogy nem a tőzdegurukat fogják támogatni, hanem valami teljesen mást. De kinek van joga megállapítani hol az élet origóját? A bölcsek kövét bírtokló szdsz is megmutatta, hogy a tömegeknek elege van a hülyítésből.

A jobbik igenis lehet értelmiségi, ha úgy akarja. Tud annyi szakértőt összehozni, mint bárki más, ha pedig megnézzük a többiek szakértőit és hogy mi lett velünk szakértelmük virágzása alatt, akkor ilyen teljesítményt viszonlag könnyen merek jósolni bárkinek, a jobbiknak, de még egy marék lepkének is.
Az más kérdés, hogy erre a poltikára vevők inkább nem az MTA tagok közül kerülnek ki. Bár az igaz, hogy az MTA tagok kevesebben vannak, mint az emberek. :)

Necoure Yamaki 2009.06.08. 12:51:53

Ú, nem ide akartam, bocs.

bz249 2009.06.08. 12:52:14

@polom13: a jelen eredmények alapján 2. fordulót kb. tíz körzetben kell tartani, nem oszt nem szoroz

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:56:09

@rajcsányi.gellért (ergé):

A Zeitgeist baromság.

"A Fidesz nem érti a korszellemet, ezért nyerte el az összes szavazó 56 százalékának támogatását (egész Európában a legnagyobbat) ?"

Szerinted ennyire számítottak? Ahoz képest, hogy a 2/3-ról ábrándoztak, meg a max. egymandátumos Jobbikról, meg a Jobbik "elveszlő szavazatairól", már tudják, hogy vagy átvesznek a Jobbik által sikeressé tett gondolatokból, programokból sokat, vagy gyengülni fognak, a Jobbik meg erősödni.

Google 2009.06.08. 12:56:24

A szoclib kormányok kiosztották a több pénzt, most a szegény Jobbikosok ígérgethetik a több rendet...

Eltűntek a szoci hívek, éljenek a Jobbik hívek!

Mi maradunk. 57% azért nem rossz eredmény. Csak így tovább!

zoli29 2009.06.08. 12:57:16

@luucy:

Szerintem ebben nincs igazad.
Amikor meghallottam, hogy Cozmát megölték, és hogy milyen módszerrel, az volt az első gondolatom, hogy "biztos cigányok voltak".
De teljesen más kategória az, amikor egy százezres nagyságrendű támogatottsággal rendelkező párt prominense "cigánytenyészetről" beszél, vagy az általa létrehozott Gárda rendezvényén arról szónokolnak, hogy a cigányok genetikai okokból hajlamosak a bűnözésre.

Ez a terminólógia és ezek a gondolatok nem férnek bele a demokratikus politizálásba. Illetve beleférnek, mert szólásszabadság van, de az a párt, amelyik ilyeneket vall, magát teszi szalonképtelenné.

Más kérdés, hogy azok az elkeseredett emberek, akiknek sok negatív tapasztalata van a cigányokkal kapcsolatban, és úgy érzik, hogy tehetetlenek a problémával szemben, elkeseredésükben odafordulnak azokhoz, akik rájátszanak az ő negatív élményeikre, és egyszerű megoldást kínálnak , legalábbis szavakban.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.08. 12:57:29

a jobbik az egyetlen ,a ki egyáltalán nevén nevezve felveti a valós problémákat.

a következő hónapokban vlsz. beindul ellenük a bal-libsi és média ZÚZÓHENGER. a tv szennycsatornáira minden ráfér.
kíváncsi vagyok meddig mennek el. előre okádok.

Bummer 2009.06.08. 12:57:59

@Arma Gedeonka:
Ki ábrándozott 2/3-ról?

Bummer 2009.06.08. 12:58:30

@vero:
Aha, hogy a zsidók miatt vagyunk szarban. Tényleg ez a valós probléma?

Arma Gedeonka 2009.06.08. 12:58:37

@Google:

A több rend kiosztása a több pénzével ellentétben nem növeli az eladósodottságunkat!

A Fidesz eredménye épp csökken, ha nem vetted volna észre, (saját elvárásaikhoz és az előrejelzésekhez képest is), tehát ha csak jgy továbbot kívánsz, akkor....

zoli29 2009.06.08. 12:58:58

@Arma Gedeonka:

Melyik állításom mellől hiányolod az érveket?

heima (törölt) 2009.06.08. 12:59:49

@Az Olei Hagardom terroristái: mondanám azt, hogy megszoktam már hogy aránytalanul sok gyökérrel kell egy országban élnem, de hát sajnos ez nem igaz... nyilván általad megvillantott megoldás nem megoldás, így csak marad az elmélkedés, hogy hol basztak el ennyi embert

zoli29 2009.06.08. 13:00:36

@luucy:

Természetesen voltak, de én nem vonnék párhuzamot a kettő közé.
De most tényleg azon vitatkozunk, hogy a Jobbikban van-e rasszista beütés, vagy sem?

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:00:47

@vero:

ez most nem biztos. A médiában vannak okos gazemberek, ha felmérik, hogy előbb-utóbb mondjuk Szima Judit lesz a belügyminiszter, meggondolják, hogy ne kezdjenek-e nyalni a leeendő új vezetésnek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 13:04:09

@Zoli28:
A Fidesz felelős parlamenti pártként felelősen dumált, viszont semmit nem tett. hogy lehet felelős az, aki a másikat tolvajnak nevezi, de egy padsorban üldögél vele. Attól felelős, hogy tolvajozik? Szóval nálunk a tolvajlás nem bűn?
A Jobbik most rámutatott, hogy a parlamenten kívül is van élet. Akiknek tényleg elegük van, azok nema fidesz plakátokat bámulják.

heima (törölt) 2009.06.08. 13:04:18

@Necoure Yamaki: jómagam nem kevés vitát folytattam jobbikos/ballib vezérnikekkel - a hülyeségben nincs különbség. értelmiség párt Drábikkal, Bogárral és hasonló szintű "szakértőkkel"... párba lehetne őket állítani a híres szdsz "értelmiséggel"

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:04:21

@Zoli28:

Hozz konkrét példát, hogy a Jobbik rasszista.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:06:32

@heima:

Nem tudod, melyik bolygón élsz. Jön neked szembe ezer őrült az autópályán és szidod őket. Drábik és Bogár hülye, és ráadásul a nép is hülye, mert egyből 3 mandátumot adott a demagóg Jobbiknak.
Te ugyan okos vagy, de neked nem adnak egy mandátumot se... A meg nem értett zseni.

zoli29 2009.06.08. 13:10:35

@Arma Gedeonka:

Akkor megismétlem:

Szegedi Csanád: "cigánytenyészet"
Magyar Gárda: a cigányok genetikai okok miatt válnak bűnözővé
Morvai: metélt farkincák (ez inkább antiszemitizmusra utal)

De értem, hogy neked ezekkel a megnyilvánulásokkal semmi bajod. Ezért mondom, hogy más világban élünk, úgyhogy semmi értelme, hogy győzködjelek.

reality 2009.06.08. 13:11:56

@Mr Falafel: A jobbik mit tett a Gárda létrehozásán kívül, amely Gárda a masírozáson kívül nem tett semmit!?

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 13:17:16



Egy EURÓPAI választáson

EURÓPAI polgárként

miért nem szavazhatok

bármelyik EURÓPAI pártra?

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:18:10

@Zoli28:

A cigánytenyészet TÉNY, és nem rasszizmus. Cáfold meg, hogy a szociálpolitikai támogatások nem ösztönözték a cigányokat gyerekgyártásra!

Magyar gárda: idézd pontosan, hol, ki mondta ezt. Személy szerint nem értek egyet, hogy genetikai okból válnak bűnözővé, ez kulturális-közösségi jelenség. A Jobbik programjában ilyen álljtás, hogy genetikai jelenség lenne, nincs.

Metélt farkincák: kár, hogy megfeledkezett magáról, sajnálom, hogy lement erre a szintre. Nem kell ragozni, hogy ez se pártprogram.
Viszont a botlásokat álljtsuk párba, mennyit gyalázták prominens zsidó és zsidofil értelmiségiek a magyarságot, amikre válaszreakció az ilyesmi. A különbség, hogy abból még érettségi tétel is lehet Mo-on. Az indulatos egyéni válaszreakció meg világbotrány?

Mondjam azt, hogy szoktam fidesz-tagokkal beszélni, és nem egytől hallottam már zsidózást szűk körben???
És meg tudom érteni, hogy miért, ha nem is tulajdonjtom zsidó identitású emberek egyéni bűneit géneknek. Illetve az egyéni bűnök mögött csoportmentalitás áll, erre utalt a "magukfajták".
Azért génekre nemigen gondolhat Morvai Krisztina tekintettel a gyerekeire.

heima (törölt) 2009.06.08. 13:18:34

@Arma Gedeonka: nem nagyon látom hogy Bogár vagy Drábik lenne a mainstream, de te biztos rámutatsz, ennyit a hasonlatodról.
a nép meg nem hülye, csak sajnos elég nagy százaléka...

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:21:39

@reality:

és mit szólnál, ha tett volna többet?
Ez a ha van rajta füstszűrős sapka, ha nincs hozzáállás.
Most az a bajod, hogy csak masírozott, tett volna többet, már nyilas rém lenne. (meg lecsukták volna őket)

A kezdeményezés sok végsőkig elkeseredett emberben keltett reményt, jelezte, hogy a magyar társadalom sebzett organizmusa még nem halott, képes önvédelemre, de enek csak a demonstratív csíráját mutathatta fel, nem utolsósorban a globalista hatalom még meglevő ereje miatt.

Ettől még a Gárda elmehet rossz irányba, azon kell elnni, hogy a benne rejlő jó potenciál valósuljon meg, természetesen ahhoz pártsemlegessé kell tenni. De Orbán két pofont ígért, nem a helyes mederbe terelést vetette fel.

Az évek meg a rutin 2009.06.08. 13:24:16

Hihi, tényleg azon megy a vita, hogy a Jobbik rasszista párt-e vagy sem? Cigánytenyészet és társai? Ááá nem, ők mindenkit emberszámba vesznek, még azokat is akik nem értenek velük egyet, talán ezért akarják a vesztes SZDSZ-eseket ingyenbőrönddel és ciklon B gázpalackkal felrakni egy repülőre ld. kurucinfó.
Arma Gedeonka, vitass bármit, csak a pártod lényegét ne tagadd már meg!

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:24:25

@heima:

Ezt mondom, a nép elég nagy százaléka hülye neked, nyilván a Jobbbikra szavazó százalékára gondolsz.
Bogár és Drábik világmagyarázata érthetővőé teszi a válságot, a tiéd nem.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:29:58

@Az évek meg a rutin:

rasszizmus egyes zsidó és cigány körökben van elterjedve.

Te tudod cáfolni, hogy a szociális segélyek cigánytenyészetet eredményeztek?
A vesztes SZDSZ-esek prominensei szerintem maguktól is menekülnek majd (már?) ha látják, hogy eljött a történelemből ismert menetrendszerű visszacsapás ideje a gazdaállat (magyarság) részéről. Ezek ebből csinálnak sportot, hogy direkt kiprovokáljanak valami jó kis pogromot (ami ezzel együtt nincs a láthatáron Mo-on), hogy aztán igazolhassák gyűlöletüket és bosszúvágyukat a mindenki más ellen. Nemcsak Mo-on...

A magyar nép ősi hagyománya az irányított párválasztás a fajtisztaság megőrzése céljából, vagy nem? Tudsz ilyen népet megnevezni?

heima (törölt) 2009.06.08. 13:31:06

@Arma Gedeonka: nem nem, te azt mondtad, hogy szerintem a nép hülye, már megy az okosítás...

btw a jobbik/mdf/lmp/szdsz szavazókra gondoltam.

"Bogár és Drábik világmagyarázata érthetővőé teszi a válságot, a tiéd nem. "

egyrészről nem látom, hogy válságmagyarázatot adtam volna, másrészről meg ez egyértelmű, primitív embereknek a primitív magyarázat közérthető, ezért lehetett pl 8 évig kormányon az MSZP...

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:35:31

@heima: Mi a kifogásod Bogár ellen?
Vagy az túl bonyolult, hogy mi primitjvek megérthessük?

Az évek meg a rutin 2009.06.08. 13:36:55

@Arma Gedeonka: Nyelvhasználat, AG, nyelvhasználat! "Cigánytenyészet", "gazdaállat", "fajtisztaság", ezeket egy biológiatankönyvből vetted? Az állatokról beszélnek így, ember! Az irányított párválasztást pedig csak Overdose fedeztetésekor támogatom.

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:40:17

@Az évek meg a rutin:
A cigánytenyészet egy tény, cáfold, ha tudod. Ja, illetlen a szó? Ha nem beszélünk róla, akkor nincs is?

A fajtisztaságról kérdezd Naftali Krauszt.
Az irányított párválasztásról is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 13:41:29

@reality:
A Magyar Gárda tucatnyi alkalommal fékezett meg cigánytámadást, menekített ki magyar embereket cigányok karmai közül. Máshol csupán a demonstrációja elérte azt, amit a magyar rendőrség képtelen. A Gárdára nem támadnak cigányok, a rendőrségre igen. A Gárda képes rendet tartani. És ők egyetlen cigánynak, zsidónak sem lőtték ki a szemét, viszont fordítva ugyanez nem mondható el. A Gárda sokaknak ad biztonságérzetet vidéken. Az olyan seggagyú majmok, mint te vagy, ezt nem értik. Ezért estetek pofára tegnap, és fogtok 2010-ben is.

zoli29 2009.06.08. 13:42:01

@Arma Gedeonka:

A cigánytenyészettel kapcsolatban, ha megbocsátasz, nem futnám le még egyszer ugyanazt a kört.

Gárda:
Bíber József Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke a „cigánybűnözés genetikai gyökereiről” beszélt Tatárszentgyörgyön a gárdistáknak. Az esemény Sólyom László államfő szerint kifejezetten cigányellenes tüntetés volt.
hvg.hu/velemeny/20071220_biber_jozsef_interju_jobbik.aspx

Az évek meg a rutin 2009.06.08. 13:46:00

@Arma Gedeonka: Naftali Kraus egy ultraortodox zsidó gondolkodó, nem egy egyszerű eset Izraelben sem. De mi köze van neki Magyarországhoz, ahol a vallásos és főleg az ultraortodox zsidóság számaránya még a kisebbségen belül is elenyésző?
Ja, és a cigányok sok gyermeket vállalnak? És felveszik a sok szociális segélyt? Ha a magyar állam nem építette volna az elmúlt 20 évben a szakképzést és a kelet-magyarországi munkahelyeket így vagy úgy, talán még állásuk és megélhetésük is lenne. Lehet, hogy szerinted genetikailag naplopók, kár, hogy nekem az összes roma ismerősöm ennek az élő cáfolata.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 13:48:08

@Zoli28:
Költözz össze cigányokkal, te majom, aztán pofázz. Ne add elő itt a rasszbarát libbancsot. Aligha örülnél, ha a 15 éves lányodat egy kancigány vezetné be a szexualitás rejtelmeibe. De mondhatnék egyéb nációkat.

heima (törölt) 2009.06.08. 13:50:11

@Arma Gedeonka: a nettó hülyeség, amit ont magából, az a bajom vele, más nem nagyon

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:53:59

@Zoli28:

A cigánytenyészettel kapcsolatban még egyszer sem futottad le a kört, de az általad linkelt cikk azért ezzel is foglalkozik. Tehát szó szerint az interjúból, ami épp azt bizonyjtja, hogy alaptalanul vádolod a Jobbikot rasszizmussal. Magam is megingok, hogy tarthatóak e rasszizmust elutasító nézeteim, ha belegondolok, mit eredményezhet egy csoport génállományában a rendszeres, tömeges beltenyésztés. (vagy akár kettőében is...)

"hu: A Jobbik által létrehozott Magyar Gárdától a FIDESZ igyekszik elhatárolódni. Talán úgy gondolják, hogy a cigánybűnözés problémájának tematizálásával a Jobbik olyan ingoványos terepre tévedt, ahová nem akarják követni.

B. J. T.: Ha most a december 9-ei, tatárszentgyörgyi beszédemre gondol, közölnöm kell, hogy azt mindenki félreértette. Kiragadtak belőle néhány mondatot, azzal a céllal, hogy lejárassanak bennünket. Beszédemben egy tanulmányból idéztem, melyet 1994-ben publikáltak a pécsi Janus Pannonius Egyetem kutatói. Az interneten is hozzáférhető a tanulmány, melynek címe „Romológiai alapismeretek”. A bölcsészettudományi karon, a pedagógiai tanszéken készült, huszonnégy Baranya megyei cigány család vizsgálata alapján. A kutatók úgy találták, hogy huszonnégy cigány családból tizenötben fordult elő vérfertőző kapcsolat a tagok között és minden negyedik gyermek testi vagy szellemi fogyatékos volt.

hvg.hu: Meglehetősen perverz gondolkodásmódra vall összekapcsolni az állítólagos vérfertőzést és a fogyatékosokat a bűnözéssel. Egyoldalúan, rasszista logika szerint interpretált valódi adatokat, miközben Ön vádolja az ellenfeleit azzal, hogy kiforgatták a szavait.

B. J. T.: A tanulmányban szerepel, hogy e családokban „visszaadják az államnak” a fogyatékosokat, akiket a saját fajtájuk gyötör, majd „használ fel mindenféle célra”, így lopásra is. E tendenciákat felerősíti, hogy a cigányok iskolázottsága rendkívül alacsony szintű, sok közöttük a szellemileg elmaradott, sőt, az analfabéta is.

hvg.hu: Bármilyen riasztóak egyes adatok, demagóg, uszító módon interpretálja őket. És olyan következtetésekre jut, mellyel senki, aki felelősen gondolkodik, nem érthet egyet.

B. J. T.: Elutasítom, hogy belekössenek a szavaimba. Közleményemben is olyan megszorító megfogalmazásokat alkalmazok és feltételes módot használok, amely kizárja, hogy a véleményem valamennyi cigányra vonatkozzon. Az első bekezdésben szó szerint a következőt állítom: „A cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigány bűnözés egy részét, amelyben a vérfertőzésből származó, majd a bűn útjára lépő utódok esetében a genetika is szerepet játszhat.” Magyar szakos tanárként állítom, hogy ebbe az állításomba nem lehet belekötni, nem is jelentett fel érte senki."

Arma Gedeonka 2009.06.08. 13:54:51

@heima:

Ezt ilyen alaposan kifejted? Hogy primitjvek is értsék?

heima (törölt) 2009.06.08. 13:59:56

@Arma Gedeonka: igen, pont ennyit érdemel az ember.

az is mindent elárul, hogy nem az érdekel részletesen, hogy akkor mégis mi a válság oka, ha nem az, amit Bogár bírt kiizzadni magából, hanem az, hogy miért nem borulok le a nagysága előtt, mint te...

Arma Gedeonka 2009.06.08. 14:01:37

@Az évek meg a rutin:

"De mi köze van neki Magyarországhoz, ahol a vallásos és főleg az ultraortodox zsidóság számaránya még a kisebbségen belül is elenyésző?"

Kiadják a könyveit Mo-on, az író-olvasó találkozókon lelkes olvasótábora dedikáltat vele. Ő egy olyan szerző, aki nyjltan hirdet fajtisztaságot, rasszizmust és ezért valahogy nem szóljt fel a szadi a bojkottjára. Nem tudok róla, hogy a Jobbik ilyen könyveket adatna ki, vagy ilyen nézeteket propagálna.

"Ja, és a cigányok sok gyermeket vállalnak? És felveszik a sok szociális segélyt?"

A kettő között szoros az összefüggés, vesd össze idézetemmel a cigányról, aki kérkedett, hogy a fszával kényelmesebbn tud pénzt keresni.

"Ha a magyar állam nem építette volna az elmúlt 20 évben a szakképzést és a kelet-magyarországi munkahelyeket így vagy úgy, talán még állásuk és megélhetésük is lenne. "

Nem elsősorban a magyar állam építette le, hanem a globalizáció erői, amelyeknek a magyar államot működtető elit a kiszolgálója volt. A glob. erői alatt mechanizmusokat értek, nem titkos összeesküvőket.


"Lehet, hogy szerinted genetikailag naplopók,"
Nyugodtan megadhatod a forrást, hol mondtam ilyet. Ha nincs, ne tulajdonjts nekem olyat, amit nem mondtam.

Szerintem a legtöbb ember lopja a napot, ha teheti. Én pl. igen, lehet, hogy ez a génjeimben van...

Arma Gedeonka 2009.06.08. 14:02:54

@heima:

te segg, te vagy az, aki lekutyapicsázod egyetlen konkrétum nélkül. Nem kell leborulni előtte, de ha szidod, akkor érvelj is.

pink75 2009.06.08. 14:06:46

pff..ekkor derül ki igazán (talán önnön maguknak is), hogy a mennyire nincsenek képben ezek a kávéházi véleményformálók a valósággal
mindig is mondtam, hogy cigányt a szomszédságukba, most!

Az évek meg a rutin 2009.06.08. 14:11:26

@Arma Gedeonka: Azért nagy a különbség Naftali Kraus és a Jobbik népszerűsége között...
A romák munkahelyvesztése pedig adott, amíg nem lépünk ebben az ügyben sürgősen, addig marad a szociális segély, ha azt is megvonná az állam, abból komoly robbanás lenne.
"A szociális segélyek cigánytenyészetet eredményeztek" - ezt írtad, szerintem ez a genetikailag kódolt naplopás szinonimája.

Viktus 2009.06.08. 14:13:20

@Zoli28:

te inkább kis zsúrfiú vagy bevágnálak ide a gettoba pár hétre máshogy tolnád a szövegeid ... :D

heima (törölt) 2009.06.08. 14:19:51

@Arma Gedeonka: de legyél ennyire felhúzva, az idolodat oda raktam ahová való. nehéz "érvelni" barátunk ellen, ha az egész életműve nettó faszság. olyan, minthogy érvelj thürmer gyuszi bácsi ellen...

ajánlom olvasd el A Heim-Bogár vitát. ott a helyére tették az embert. többet nem tudok hozzátenni.

Viktus 2009.06.08. 14:20:45

@reality:

A Fidesz mit tett hm ott ültek a nagy házban. Mennyi törvényjavaslatot tettek le az asztalra ezen témakörben? lehetett volna rá lehetőségük, de ők még annyit sem tettek, mint a Jobbik a gárdával ...

Google 2009.06.08. 14:26:09

És azzal, hogy a cigányokat itt vadítják, nem tesznek rosszat az egész nemzetnek?
Nemzettársaink ők, vagy az indiánok sorsára juttatnák itt őket egyesek?
Hiába ez a lekezelő, pökhendi hang, ezzel problémát megoldani nem lehet. Összeugrasztani embereket igen, de erre már az MSZP is képes volt, ehhöz nem kellett a Jobbik.
A Gárda műsorából hol maradt a parlagfűirtás, katonatemetők gondozása?
Főleg az előbbi lenne érdekes, parlagfűvel már tele az ország. Ők vállalták, hogy kiirtják. Máskülönben nem sóznám rájuk.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 14:27:15

@Viktus:

unalmas vagy
vedd elő a bizottsági jegyzőkönyveket
elővetted már?

na azután nyisd ilyen nagyra a szád - már unalmas a csaholásod

molaris 2009.06.08. 14:27:23

@Az évek meg a rutin:
"Arma" csak tényt állapított meg. Mint ahogy tény az is, hogy nem kapkodnak a közmunka után, inkább maradtak heverészni, vasazni, bodzázni.
Szolidabban.

Viktus 2009.06.08. 14:34:02

@Az Olei Hagardom terroristái:

Törvényjavaslatokat muti légyszi

légyszi ...

Megtíltotta nekik v.ki? :O

Csaholás a részetekről van csak meg mszp ügynöközés. Tökre nyugodtan kértem v.mi cselekvésre konkrét bizonyítékot egy parlamenti párttól ilyen pl. törvényjavaslat a törvényhozásban üldögélés kézzelfogható bizonyítékaként.

Viktus 2009.06.08. 14:42:11

Fidesz 56,37 (14 mandátum), Jobbik 14,77 (3) - Győzelem !

Ez a lényeg jobbra át! :P

Arma Gedeonka 2009.06.08. 14:45:26

@Az évek meg a rutin:

"A szociális segélyek cigánytenyészetet eredményeztek" - ezt írtad, szerintem ez a genetikailag kódolt naplopás szinonimája."

Furcsa logikád van, ha ezt láttad bele. Az ember olyan, hogy él a lehetőségekkel. Alkalom szüli a tolvajt, mint mondják és az etnikai alapon osztogatott segély szüli a naplopást, illetve segéllyel élősködést. Ha ez genetikailag kódolt, akkor az emberi génekben. Ezért jelent meg a "fehér cigányok" tömegesedő jelensége, mifelénk (pl. Zemplén) egyre több fehér lumpenproli vegyül a cigányok közé, össze is házasodnak, de főleg az életforma vonzotta őket, a segélyből élés, pedig genetikai állományuk (statisztikailag) nyilván eltért némileg a tipikus cigányképű cigányokétól. A cigánysegélyezés beszüntetését csak azért nem követelem, mert nyitott kapu döngetése lenne, a gazdasági válság rövid úton eléri, hogy amúgy se lesz miből.

"A romák munkahelyvesztése pedig adott, amíg nem lépünk ebben az ügyben sürgősen, addig marad a szociális segély, ha azt is megvonná az állam, abból komoly robbanás lenne."

Ez szerintem egy hárompillérű megoldást igényel:
1. Nincs segély (amint a másik két pont teljesült)
2. van hal helyett háló, munkalehetőség, illetve vidéken földosztás, a gazdálkodás kezdeti segjtésével
3. könyörtelen rendfenntartás azokkal szemben, akik nem fogadják el a 2. pontbeli segjtséget, helyette lopnak, rabolnak.

A válság, államcsőd, gazdasági összeomlás elvezethet ahhoz, hogy a segélyek a 2. és 3. pont teljesülése nélkül szűnnek meg, ez vérfürdőhöz vezetne.

Hetvenkedőkatona 2009.06.08. 14:51:28

A 2/3-os győzelemben nem hívőknek egy kis emlékeztető 1994-ből.
Az önálló területi listák értékelése (1994):
Név Szavazat %
MSzP 1 780 009 32.99
SzDSz 1 064 788 19.73
MDF 633 157 11.73
FKisgazdapárt 476 127 8.82
KNéppárt 379 322 7.03
FIDESZ 378 678 7.01
Munkáspárt 171 801 3.18
KöztársaságP136 827 2.53
Agrárszövetség 113 332 2.1
MIÉP 85 431 1.58

Arma Gedeonka 2009.06.08. 14:51:54

@Viktus:

adalékként tegyük hozzá a Fidesz cigányügyi megszólalásának példájául a tegnap Orbán háta mögé bújó Járóka Ljvia siófoki PR-túráját. A jobb sorsra érdemes polgármesterrel olyat mondattak a fideszes szőnyeg alá seprők, hogy "cigány munkaerő nélkül összeomlana Siófok gazdasága"!
Egy büdös szó nem esett se a polgármester, se a szintén jobb sorsra érdemes fideszes cigánypolitikus szájából pl. az enyingi banda megfélemljtő felvonulásáról, pedig többségünknek a cigány+Siófok szókapcsolatról ez ugrik be elsőnek, nem a vendéglátásban sürgölődő szorgos barna munkaerő.
Ezt a fideszes pocsolyát kavarta fel a Jobbik. Ideje volt.

Tehetetlen Dodó 2009.06.08. 14:52:15

@Arma Gedeonka: Érdekes, hogy milyen szilárd bizonyossággal tudják fikázni Bogárt meg Drábikot olyanok, akik nyilvánvalóan egytlen sort sem olvastak tőlük.
Ellenben annál többet forgatták a 168 óra hiteles, alapos, elfogulatlan publikációit.

Viktus 2009.06.08. 14:52:17

www.youtube.com/watch?v=U9XxBs-UKS0

Morvai Krisztina jól leosztja Janikát :D:P

Viktus 2009.06.08. 14:59:34

na az "értelmiség" pártja itt van ... nekünk buta jobbikosoknak csak diplománk van az igazi értelmiség érettségivel tör fel

Az Inforádió értesülési szerint felmerült, hogy Gusztos Péter lehet a jelölt az SZDSZ elnöki posztjára.

:D

X Y kronosz óra 2009.06.08. 15:00:10

@Arma Gedeonka:

És ez a Szegedi Csanád meg mihez ért? Melyik szakpolitika avatott ismerője? Ő is antropológus?

X Y kronosz óra 2009.06.08. 15:03:01

@Viktus:

Szegedi Csanádnak csak érettségije van. Tévedek?

gyz 2009.06.08. 15:05:27

Ez a Jobbik-ügy 2-4 éven belül lecseng, lesz egy viszonylag normális jobboldal, és talán a maiak kihalásával elkezd kaparni valamit egy új bal is. Reménykedem, mert ez történt Lengyelo-ban is, és most van egy rendes PO, a pár éve még nagy fölénnyel megszavazott segghülyéken (a két Kacsa, LPR, Samoobrona) meg már csak röhögnek/ünk.

Ez a pár évet meg ki kell húzni, annyi lesz a különbség, hogy a Hiszti-fanok még büszkébben és hangosabban ontják majd a tufa idióta szövegeiket. Nem baj, tévét eddig se néztem. Ha meg Hisztike tényleg kint marad, azzal csak nyerünk. Hátha egy fiút is összeszed, és akkor leszokik a káros pótcselekvésekről.

A poszt szerzőjének meg tiszteletem a karakán kiállásáért.

heima (törölt) 2009.06.08. 15:09:26

@Tehetetlen Dodó: olvastam eleget ezt a két debilt hogy véleményt tudjak róluk mondani.

Viktus 2009.06.08. 15:09:45

@X Y kronosz óra:

"A miskolci Lévay József Református Gimnáziumban érettségiztem, jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem BTK nappali tagozatos hallgatója vagyok. Négy évig jártam ugyanitt és a Miskolci Egyetemen jogi karra, amely szakot halasztás miatt később kívánok befejezni."

Ő még idén lesz 27 éves, és nyugi hamarosan meglesz neki ... Gusztos Petike meg 33 addigra Csanádnak két diplomája is lészen ...

==T== 2009.06.08. 15:16:28

@Zoli28: A problémákat a nevükön kel lnevezni, ha meg akarjuk oldani őket. Vannak pl. cigánytenyészetek? Én úgy látom, azt tapasztalom, hogy nagyon is vannak..

X Y kronosz óra 2009.06.08. 15:18:10

@Viktus:

Szóval egy sincs.

Árnyékra vetődtél értelmiségi testvér.

szpal 2009.06.08. 15:19:01

@gyz: 2-4 évet írsz, de közben még van egy választás is, ahol a Jobbik parlamenti erővé válik, tehát a 2-4 év az minimum 5 év.

gyz 2009.06.08. 15:23:12

@szpal: legyen öt, az már nem oszt, nem szoroz :-)

A parlamenti választásokon lesz max 10 százalékuk.

gyz 2009.06.08. 15:27:22

@Viktus: aha, akkor az tekinthető diplomásnak, akinek te megelőlegezed. ügyes :-)

egyébként meg van szerencsétlenségem egyetemen tanítani, így látom, hogy milyen "lángelmék" kapnak nap mint nap diplomát. Egy olyan országban, ahol ma már csak az nem diplomás, aki nem ugrik el előle, kár ezen versenyezni. Nem fokmérője a hülyeségnek.

zoli29 2009.06.08. 15:28:43

Balczó Zoltán újraértelmezi Vona tegnapi szavait, és már nem is biztos, hogy utcára vonulnak, ehelyett inkább a Fideszre mutogatnak.
Na, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy miután a Jobbik esélyes lett arra, hogy bejusson a Parlamentbe, most már ők is máshogy fognak viselkedni.

atv.hu/hircentrum/090608_balczo__a_jobbik_nem_tudja_eltavolitani_a_kormanyt__a_megoldas_a_fidesznel_van.html

zoli29 2009.06.08. 15:39:31

@==T==:

Tenyészteni állatokat szoktak. Az, hogy valaki "cigánytenyészetről" beszél, arról árulkodik, hogy az illető nem veszi emberszámba azokat, akik cigányszármazásúak.

Aki nem érti, hogy mi a probléma ezzel a szóhasználattal, azt én biztosan nem fogom tudni meggyőzni.

Ismétlem, amit már korábban is leírtam: tisztában vagyok vele, hogy a magyarországi szociális rendszer hibás, mert nem ösztönzi a munkanélkülieket álláskeresésre, ugyanis kellő számú gyerek esetén jobban megéri nekik segélyért folyamodni. És tudom, hogy az ország bizonyos részein sok cigánycsalád él, akik visszaélnek ezzel a helyzettel.

De azzal nem értek egyet, hogy erre az lenne a helyes reakció, hogy arról szónokolunk, hogy "a magyar embereknek elegük van az államilag fenntartott cigánytenyészetből!".
Ez maximum a cigányellenes hangulat szítására jó, de a probléma megoldására nem.

Viktus 2009.06.08. 15:39:33

@gyz:

Jogos, de v.hol alap már manapság , aki csak egy érettségit tudott 33 évesen összeszedni, és frakciót vezethet a törvényhozásban na meg még pártelnök is lehet ... nem sokfelé jellemző.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 15:43:13

@Zoli28:

csukd be a szád a fotón,
mert még berepül egy légy a ballib hullahegyről

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 15:46:11

@Zoli28:

azért te se panaszkodhatsz

frissen eltett szegfűlekvár került a spájzba mostanában ugye, hogy majd ha ideje lesz elő lehessen venni

zoli29 2009.06.08. 15:48:32

@Az Olei Hagardom terroristái:

Ezt most azért írtad, mert kifogytál az érvekből? Mert nekem úgy tűnik.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 15:49:30

@Zoli28:


ennyre takonyfejűt nem szoktam látni a fidesz körül, biztos van olyan szoci is aki a vöröskórótól inkább a narancsligetbe vette be magát s nem a kereszt alá

ugye te valmi ilyen fajta vagy?

==T== 2009.06.08. 15:50:21

@Az évek meg a rutin:

Nekük kéne lépni? Mégis mit? Szerinted mire alkalmas egy 8 osztályt sem elvégzett, funkcionálisan analfabéta, sokszor az emberi együttélés minimumát produkálni sem képes ember?

zoli29 2009.06.08. 15:51:00

@Az Olei Hagardom terroristái:

Kifejtenéd nekem ezt a metaforát? Nem tudlak követni.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 15:51:18

@Zoli28:

neked milyen érved van?

a semmitmondás 50 féle verzióban?

pont mint a régi vörös bagázsodnak ahonnan idebújtál

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 15:52:48

Mielőtt kinyalnátok egymást itt a nagy elemezgetésben, hadd foglaljam össze a lényeget, amiért a Jobbikra oly sokan szavaztunk:

A FIDESZNEK PUHA A PÖCSE!

Viktus 2009.06.08. 15:54:33

@Zoli28:

Mondom magas neked ez a téma ... miért is vennénk emberszámba azokat, akik nem emberhez méltó módon viselkednek, hanem félállati létben tengődnek gyereket a segélyért gyártanak maguk alá piszkítanak, lopnak, rabolnak, lincselnek? a cigányok egy része nem az emberi normáknak megfelelően létezik még a középkorba sem tolerálták volna a viselkedésmódjukat ... tudod, akinek meg nem inge nem veszi magára.

Érdekes módon a normális romákat nem cseszegeti, bántja senki. Érdekes módon mindig azok a cigányok balhéznak csak, akik nem képesek megfelelni az alapvető normáknak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.08. 15:54:40

@Az évek meg a rutin: Szó nincs genetikáról.
A jóléti állam és az emberi jogi aktivizmus környezetéhez gyorsan alkalmazkodtak a cigányok. De ezek nem oldották meg a gondokat, mint ígérték, inkább növelték. Ezért a jóléti és emberi jogi megoldásokkal érvelők mára komolytalanok, igaz ők az established pc-k.

zoli29 2009.06.08. 15:57:01

@FhasshisszthaNáátzhi:

Az előbb belinkeltem: Balczó Zoltán épp ma jelentette ki, hogy Vona Gábor tegnap nem úgy értette ám, hogy a Jobbik utcára fog vonulni. Ők azt várják, hogy a Fidesz vonuljon utcára, és akkor majd ők is mennek.
Magyarul: a Jobbik is elkezdett "politizálni". Akkor most már ők is puhapöcsűek?

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 15:58:32

@FhasshisszthaNáátzhi:


hát igen

mindig lesznek olyanok akiknek csak a keménység a lényeg

a vasmunkásököl után a fakereszt

mindegy csak kemény legyen: magyar seggbe magyar lófaszt

zoli29 2009.06.08. 15:58:34

@Viktus:

Valószínűleg igazad van: nem abban a dimenzióban gondolkodom, mint ti, de igazából én ezt nem bánom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.08. 15:59:41

@Arma Gedeonka: Azért, mert a bonyolultabb magyarázatot valaki nem érti, attól még nem biztos, hogy az egyszerűbb magyarázat a jobb, az érvényesebb.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:01:09

@Zoli28: Neeeem te most egy konkrét esetről beszélsz, én meg a fidesznyikok általános puhapöcsűségéről.

Viktus 2009.06.08. 16:02:34

@Zoli28:

Handabanda Zoli. Nem kárhoztatlak sőt irigyellek pesti zsúrfiúként vigyorogva én is simán Hajrá Viktor! Fidesz rulez szöveget nyomnám ...

X Y kronosz óra 2009.06.08. 16:04:55

@Viktus:
miért is vennénk emberszámba azokat, akik nem emberhez méltó módon viselkednek, hanem félállati létben tengődnek gyereket a segélyért gyártanak...

Azért mert az magyar Alkotmány betartása ebben az országban mindenkire nézve kötelező. Tudod, emberi méltóság.

zoli29 2009.06.08. 16:06:44

@Viktus:
Dunaújvárosi vagyok. Te?

Viktus 2009.06.08. 16:07:48

index.hu/belfold/2009/06/08/nincs_egyuttmukodes_nincs_haduzenet/

"Információink szerint az eredmények hatására azt is tervbe vették, hogy erősítenek majd a roma ügy támogatásán. Ennek formáját azonban még nem tisztázták. Az Index kérdésére Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője azt mondta, ő még nem értesült arról, hogy pártja romák melletti offenzívába kezdene."

Na ezt indítsátok el XY, és a Jobbik átveszi a Fidesz helyét :D

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:08:30

@Zoli28: Nem hiszem. Ha értenéd a többi fidesznyikkel együtt, nem kéne a Jobbikra szavaznom, büntetésképpen

Arma Gedeonka 2009.06.08. 16:09:19

@tölgy:
ezt miért nekem írod?
Én nem mondtam, hogy az egyszerű magyarázat a jobb.
Azt mondtam, hogy a Drábikot és Bogárt becsmérlő illető semmi érvet nem hoz, neki ezek idióták és kész.

Mellesleg a Jobbik sikerének baromi egyszerű magyarázata van, amit a többség jól ért.

Viktus 2009.06.08. 16:11:51

@Zoli28:

Cigótanyaközpont.

@FhasshisszthaNáátzhi:

A vekkerezésre meg a végső visszaszámlálásra célzol? :D:P

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:13:05

@Arma Gedeonka: És amit én provokatívan jelezni szerettem volna. Remélem elég sértő voltam, bár még a megvetésemet nem tudtam teljesen közvetíteni az éteren át elég hatékonyan

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:16:32

@Viktus: Orbán semmitmondó beszédei tették be elsősorban az ajtót. Nekem már nincs türelmem ezekhez, az óra ketyeg, és nincs elég tartalékom. Legjobb barátaim közül már négyen vannak angliában, és nem sok esélyt látok, hogy hazajöjjenek. A Fidesz meg sem kísérel megszólítani. Elegem van az üres frázisaikból.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 16:17:18

@tölgy:
Azért egy kultúra esetében az egyes kulturális elemeket figyelmen kívül ne hagyjuk. Például az araboknál az nem számít hazugságnak, ha megígéri neked, hogy elmegy segíteni a hétvégén az építkezésedre, de végül nem jelenik meg. Ebben az esetben az ígéretét beteljesedettnek kell tekinteni. Vannak még ilyen érdekességek. A cigányság egy szubkultúra. Olyan jellemzőkkel redelkezik, amelyek számunkra szokatlanok. Mondok egy másik példát: az eszkimók a múlt század elején még megölték az elsőszülötteket, mert olyan korán érkezett, hogy még nem volt kialakult feltétele az ellátásának. A szülők fiatalok, tapasztalatlanok voltak. Számunkra ez morbid, de nekik a túlélés feltétele volt. Ma már, amikor arrafelé is van infrastruktúra, nincs szükség gyilkosságra. A cigányság nem genetikájában hordozza agresszív hajlamát, hanem kultúrájában, az annak eleme.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:18:17

@Zoli28: Ne aggódj, szerzünk még a szavazóitokból :) Amilyen önsorsrontók vagytok nem is lesz nehéz :D

zoli29 2009.06.08. 16:19:31

@FhasshisszthaNáátzhi:

"Orbán semmitmondó beszédei tették be elsősorban az ajtót. Nekem már nincs türelmem ezekhez, az óra ketyeg, és nincs elég tartalékom."

És most, hogy a Jobbik szerzett 3 EP-mandátumot, mennyivel vagyunk beljebb? Most a Jobbik kikényszeríti az előrehozott választásokat?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 16:20:56

@Zoli28:
Te Nyakó és Lendvai eltitkolt gyereke vagy?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 16:23:03

@Zoli28:
Te már nagyon benn vagy így is, makimajom. Hová akarsz még jobban?

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:23:51

@Zoli28: Nem, de ráébresztette az ÖSSZES pártot, hogy beszédeket mondani nem elég, vagy tenni kell (kormányoldal) vagy legalább programot adni (ellenzék). Eddig SEMMI nem történt. Nekem nem kell előrehozott választás, vigye el Gordon a balhét. Nekem valami program kell amiért érdemes végigszenvednem még egy évet várakozással. És igenis elszámoltatást szeretnék az OGY után. És nem tetszik, hogy ahol fölényesen nyer a Fidesz (Pécs), már keni a szart és nem mer kemény lépéseket hozni.

heima (törölt) 2009.06.08. 16:24:13

@Arma Gedeonka: mondtam már, de nem bírod felfogni, a hülyeség az hülyeség, akárhonnan nézed is. olyanok mint dr lenkei meg a norbi update.

Viktus 2009.06.08. 16:25:01

@Mr Falafel:

Naja Árpád ezt kivételesen értelmesen leírta-kifejtette anno ...

Ha a kedves olvasó egy azték közösség szomszédságában élne, bizonyára lenyűgözné az ő sokszínű, gazdag művészetük, vallásuk, rituális táncaik. Ugyanakkor kissé szorongana is annak tudatában, hogy ez a megejtően ősi kultúra embereket szokott áldozni isteneinek, és e célból időnként embervadászatot szerveznek a környéken. Erről a mániájukról sürgősen le kellene szoktatni őket, gondolná a kedves olvasó, sőt hozzágondolná, hogy ha nem szoknak le róla, akkor viszont vigyék el őket valahova máshova, minél előbb. Ezt a véleményét fenntartaná akár az összes parlamenti párt és ombudsman ellenében; sőt fontolóra venné, hogy azt a pártot támogassa, amely az aztékság sajátosságai közül a negatívakat sem hallgatja el. Még akkor is, ha az a párt igazságtalanul általánosít, és nem veszi figyelembe a beilleszkedett, vegetáriánus aztékokat.

w.blog.hu/2008/12/10/a_hosszu_csend_utan

heima (törölt) 2009.06.08. 16:26:12

@FhasshisszthaNáátzhi: az asztalcsapkodás helyett a tanulást javaslom. mondjuk a közjogi berendezkedés tanulmányozását alapoknak.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:28:08

@heima: Mi van????? Milyen közjogi berendezkedés? Nehogy azt add a számba, hogy előrehozott választásokat követelek. El is olvasod mire válaszolsz?

2009.06.08. 16:29:52

Most a divergencia idejét éljük. Így lehet a legnagyobb bázist lefedni. Ha döntési pozícióba jutnak a nemzeti erők, akkor jöhet a konvergencia. Csak így lehet a baloldalt megverni. Így sem biztosan.

zoli29 2009.06.08. 16:30:23

"Vona Gábor elmondta azt is: pártja kész az utcára menni az előrehozott országgyűlési választást követelve, és bízik abban, hogy más pártok vezetői sem lesznek tétlenek."

"Balczó Zoltán szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem azt mondta, hogy mindenféleképpen az utcára vonulnak, és ott fogják követelni a kormány lemondását, hanem csupán kimutatta a hajlandóságát arra vonatkozóan, hogy a párt társ lenne egy ilyen jellegű megmozdulásban."..."Most a Fidesz kezében van a megoldás kulcsa – állította Balczó"

inforadio.hu/hir/belfold/hir-283844
atv.hu/hircentrum/090608_balczo__a_jobbik_nem_tudja_eltavolitani_a_kormanyt__a_megoldas_a_fidesznel_van.html

heima (törölt) 2009.06.08. 16:31:53

@FhasshisszthaNáátzhi: "Nehogy azt add a számba, hogy előrehozott választásokat követelek." ez neked honnan jött, nem is értem...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 16:32:23

@csi:
Őszintén szólva a tegnapi választás engem is elgondolkodtatott. Milyen 2/3-ot akar a jobboldal? Ha bármilyen módon sikerül aktivizálnia szavazóit a szociknak, akkor igen szoros eredmény várható. Annak ellenére, hogy a baloldal tényleg szétkúrta az országot morálisan és gazdaságilag egyaránt.

Danis 2009.06.08. 16:35:04

Az őrültek nem maradhatnának a vastagbőrön?

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:35:05

@heima: Neked akkor honnan jött a közjogi berendezkedés? Akkor fogalmazz érthetően, milyen fejezetekből is kéne tanulnom, és pontosan milyen véleményeből vonod le a következtetést, hogy erre szükségem van.

Danis 2009.06.08. 16:37:33

Ja igen, és megkérném a Jobbikot, hogy Istennel és a határon túliakkal való kampányolást fejezzék be. Egyik sem szereti őket.

heima (törölt) 2009.06.08. 16:37:54

@FhasshisszthaNáátzhi: ellenzék kormány jogai, kötelezettségei, helye, lehetőségei, felelősségi körök, ilyesmi témákat ajánlok.

aztán még a végén valami összefüggés is lesz a kiábrándult ballib - neojobbikos világképedben :D

pierre bayle 2009.06.08. 16:40:08

Jó lehetett ma reggel roma magyarként (magyar romaként ébredni) és kimenni az utcára.

Azért ez szégyen.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:40:26

BRAVÓ! Strawman argument! GRATULÁLOK! Idézz, milyen kérésem nem felel meg a magyar közjognak!

zoli29 2009.06.08. 16:42:26

@heima:

"ellenzék kormány jogai, kötelezettségei, helye, lehetőségei, felelősségi körök, ilyesmi témákat ajánlok."

Ilyen bonyolult témákkal ne terheld meg szerintem. Ő most így boldog. ;)

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:42:47

"A frissen megválasztott polgármester, Páva Zsolt a lakosságot is bevonta a Széchenyi-tér újjáépítésébe. Ma délben sajtótájékoztatót tartott, miután körülbelül 7 000 pécsi háztartást telefonon megkeresve nyomatékosította elképzelését, hogy a főtér a tervek szerint készen lesz 2010-re, de 300 millióval drágábban, méghozzá az Expo Center kivitelezése révén hírhedté vált Bayer Center közreműködésével. A másik választási lehetőség olcsóbb lett volna, de akkor még jövőre is palánkok és földsáncok között kéne bukdácsolni. Ma Páva ünnepélyes keretek között légkalapáccsal törte fel a tér aszfaltját."

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:44:07

@FhasshisszthaNáátzhi: Bayer Center basszátok meg, a z abszolút szoci érdekeltségű cég, ezeknek kellet plusz 300 milliót adni, gratulálok. Azt nem tom ehhez miért kell nekem közjogot tanulmányoznom.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:45:45

@Zoli28: Tetszik a fidesznyikok milyen felsőbbségesnek érzik magukat :) Tiszta szadi tempó

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:49:10

Apropó, ajánlhatnátok valami jó könyvet közjogból, hátha felemelkedhetek olymposzi magasságotokba! :D

is 2009.06.08. 16:49:26

nekem meg volt egy posztom egy éve arról, hogy sikerült kiengedni a szellemet a palackból. nincs miért mea culpáznom, ma is fenntartom. torzskocsma.blog.hu/2008/03/19/ez_nem_vicc

zoli29 2009.06.08. 16:52:56

@FhasshisszthaNáátzhi:

Én nem tartom magam felsőbbrendűnek. Amikre heima rámutatott, azok eléggé alapvető dolgok, legalábbis azok számára, akik foglalkoznak a politikával.
És tényleg úgy tűnik, hogy a jobbikosok szeretik annyira leegyszerűsíteni a politika kérdéseit, hogy annak a megértéséhez ahhoz semmilyen szellemi erőfeszítést ne kelljen tenni.

Pelso.. 2009.06.08. 16:53:47

Nocsak, még meg sincs a húsosfazék, máris indul a marakodás...

heima (törölt) 2009.06.08. 16:55:00

@FhasshisszthaNáátzhi: mondjuk azért, hogy tudd hogy mi a polgármester, meg mi a közgyűlés. tudod, nem diktátort választottál... bár ki tudja.

heima (törölt) 2009.06.08. 16:56:33

@Pelso..: nocsak, nincs raktáron valami összemosós-riogatós szöveg?

zoli29 2009.06.08. 16:57:36

@Pelso..:

Dehogyis, csak próbálunk megvitatni bizonyos kérdéseket, de ez időnként kisebb akadályokba ütközik.

reality 2009.06.08. 16:57:53

@Danis: Maradjanak meg az újpogányságnál. Az jobban áll nekik. :)

zoli29 2009.06.08. 17:01:00

@Danis:

De, Isten szereti őket, viszont nagyon nem ért velük egyet.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:03:35

@heima: ??? te valami árnyékkal küzdesz.

@Zoli28: WAHAHAHA!!!! Mert a fideszes parlamenti hozzászólások értelmezése akkora szellemi teljesítményt igényel. Hát még a fidesz PROGRAMJÁÉ!! Főleg az EP programja!! "Elég"! Milyen cizellált!

heima (törölt) 2009.06.08. 17:05:20

@Zoli28: "a jobbikosok szeretik annyira leegyszerűsíteni a politika kérdéseit, hogy annak a megértéséhez ahhoz semmilyen szellemi erőfeszítést ne kelljen tenni."

és el is érkeztünk a ballib és széljobb szavazók és vezérnikkek legfőbb közös tulajdonságához, a nettó hülyeséghez.

A The last king of Scotland c film jut eszembe, amikor a lelkes kis niggerek örömtánccal várják az Új Erőt, aztán csodálkoznak h a következő diktátor is irtani kezdi a népet...

Danis 2009.06.08. 17:06:47

@Mr Falafel:
Őőőőő... Hát ne haragudj, de hát ez egy nyilvános fórum. Gondoltam hozzászólhatok. Meg én mondtam vmit egy párt retorikájára, te meg "rühes"-nek hívsz. Ki bántott téged?

heima (törölt) 2009.06.08. 17:08:02

egyébként van egy aranyos bája annak, amikor széljobber/jobbikos arcok visszamondják az összes ballib vezérpanelt...

heima (törölt) 2009.06.08. 17:09:09

@Danis: az élet bánt el szegénnyel. ha ignorálod, egész elviselhető!

tanarseged ur 2009.06.08. 17:09:16

Ha lehet, én Turul_2k2-höz és magának a posztnak a tartalmához szólnék, nem a kommentekben kibontakozó vitához.

Szóval kedves Turul, szvsz korai a mea culpa. A Véleménybank dilettáns alapon jobb eredményre jutott, mint a közvéleménykutatók professzionális alapon. Ez a "vak tyúk" tipikus esete. Ismered a sztorit a nénivel, akinek ötöse lesz a lottón? A riporter kérdésére magyarázza, hogyan tette meg a számokat: "Az unokám 8 éves, megtettem a 8-ast. A fiam 7-én született, megtettem a 7-est. Mivel 7x8 az 54, megtettem az 54-est...." Riporter: "Na de néni, a 7x8 az nem 54!" Néni: "Már hogyne lenne annyi, mikor nyertem vele!" Természetesen gratulálunk a néninek, de számolni azért ezután is nélküle fogunk...

A közvéleménykutatók eddig kétszer buktak a rendszerváltás óta, 2002-ben (mint utólag kiderült, rejtőzködő MSZP-szavazók miatt), és most (valószínűleg sok Jobbik-szavazó elrejtőzött). Pocsék módszertannal dolgozó kutatónak akkor sem kell hinni, ha egyszer beletrafál. De a Véleménybank még csak nem is trafált bele: 5%-ot tévedett a Jobbiknál (fölfelé), 8-9-et a Fidesznél (lefelé), miközben pl. a Medián a Jobbiknál 7-8-at tévedett (lefelé), a Fidesznél meg 3-4-et (fölfelé).

Disclaimer: nem vagyok egyik közvéleménykutató alkalmazásában sem, csak bosszant a dilettantizmus. Főleg, ha még mákja is van. >:-(
(Vagy :-))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 17:09:27

@Danis:
A létezésed fáj nagyon, óh. Úgyhogy pusztulj!

Danis 2009.06.08. 17:13:49

@Mr Falafel:
Nade komolyan, te ilyet írsz egy ismeretlen embernek? Aki ráadásul jobboldali, mert erre a fórumra jár, sőt vallásos is (ezért írtam, h ne "Jóisten"-ezzenek folyton, mert nem szimpatikus). De te nem vitatkozol, csak mérges vagy. De most komolyan! Légy kérlek úriember, én sem mondtam rád semmi ilyesmit.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:13:51

Azért milyen ironikus, hogy nem oly nagyon rég még fidesznek plakátoltam... Érdekes így "kívülről" nézni milyen egy agymosott társaság lettetek. Csak gratulálni tudok.

zoli29 2009.06.08. 17:15:55

Mondjuk az, hogy a közvéleménykutatók a Fidesznek 66-70%-ot jeleztek, és 56% lett belőle, azt valószínűsíti, hogy a Jobbik tőlünk is csippentett le, nem csak az MSZP-től.
De az is benne van, hogy a jobbikosok sokkal nagyobb arányban mentek el, mint a fideszesek. Az OGY-választáson a Fidesz-szavazók ennél jóval aktívabbak lesznek, és vélhetően a Jobbik így csak 8-10% körül fog tudni elérni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 17:17:25

@Danis:
Baszott mérges vagyok. gyorsan beveszek egy xanaxot

heima (törölt) 2009.06.08. 17:17:48

@FhasshisszthaNáátzhi: a plakátozáshoz külön gratulálok :D:D:D

valójábannemberci 2009.06.08. 17:18:25

Engem még mindig az érdekel csak, hogy kikkel fog egy karéjba ülni a Jobbik. Meg arra is kíváncsi vagyok, hogy most, hogy Vona kivételével kiküldik 3 ütőkártyájukat, kivel kampányolnak majd jövőre?

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:19:21

@Zoli28: Érdekes, pedig OGY-n Fideszre terveztem szavazni taktikából, de sikeresen kigyógyítottatok ebből a tervemből :D

Danis 2009.06.08. 17:20:53

@Zoli28:
Sztem abban kár reménykedni, h az ogy-n aktívabbak lesznek a fideszesek. Kb. ennyien vannak. Ha a részvétel alacsony marad, akkor marad ez az eredmény. Akik most kimaradtak, azok az szdsz/mszp szavazók.

zoli29 2009.06.08. 17:20:54

@FhasshisszthaNáátzhi:

Ha azok után, hogy nem rég még a Fidesznek plakátoltál, így tudsz beszélni a volt pártodról, akkor a Fidesz szempontjából nem nagy veszteség hogy elpártoltál, sőt...

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:21:34

@heima: ??? Miért? Valakinek föl kell ragasztani őket nem? Te most miért is gratulálsz? Valaki idén is felragasztotta őket, meg jövőre is fel fogja. Mint a többi párt. Kampánynak hívják. Utánaolvashatsz :)

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:23:46

@Zoli28: "így tudsz beszélni a volt pártodról" óóó, mint egy BÁLVÁNY! Hát hogy tehetem, hogy így beszélek róla! A volt pártomról! Istenem... Hogy vehettem a számra!

zoli29 2009.06.08. 17:26:57

@Danis:

Ez egy irreálisan pesszimista szcenárió. Az előzetes felmérések szerint a fideszeseknek csak 50-60%-a mondta biztosra, hogy elmegy az EP-voksolásra.

Pelso.. 2009.06.08. 17:27:47

@heima:

Nincsen, kreáljak?:)

Ami az összemosás lehetőségét illeti, a Fidesznek most lett kiváló lehetősége ennek kiküszöbölésére, nyilván a teljes elhatárolódással, elkülönüléssel. A jövőre várható eredmények tekintetében immár nincs szüksége a radikáljobbra (a mór megtette kötelességét, mehet). Soha jobb alkalom a józan konzervativizmus erősítésére, amire komoly mértékű a társadalmi igény.

zoli29 2009.06.08. 17:28:08

@FhasshisszthaNáátzhi:

Feltételeztem, hogy ha plakátoltál nekik, akkor viszonylag erősen kötődtél hozzájuk. Akkor tévedtem, bocs!

zoli29 2009.06.08. 17:29:17

@FhasshisszthaNáátzhi:

Eddigi hosszászólásaidból nekem úgy tűnt, hogy te ezt már jóval korábban eldöntötted.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:30:19

@Zoli28: Tévedsz. Én nem párthoz kötődöm, mint ti, hanem elvekhez. Az elveim maradtak a régiek.

zoli29 2009.06.08. 17:31:06

@FhasshisszthaNáátzhi:

Mikor plakátoltál utoljára a Fidesznek? És mi történt azóta, ami miatt jobbikos lettél?

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:32:16

@Zoli28: Kíváncsi voltam a reakciókra. Mindenesetre egy évig még változhat a véleményem, meglátjuk addig ki mit nyújt.

heima (törölt) 2009.06.08. 17:33:18

@FhasshisszthaNáátzhi: olyan elvek, mint a van PROGRAM nincs PROGRAM? :D

zoli29 2009.06.08. 17:33:42

@FhasshisszthaNáátzhi:

Ja, akkor mégsem döntöttél a Jobbik mellett? Egyre nehezebb követni.

heima (törölt) 2009.06.08. 17:34:03

@FhasshisszthaNáátzhi: hát most hogy fogalmazzak finoman, hogy mennyire tartom a plakátozó népeket....

Viktus 2009.06.08. 17:34:09

@heima:

Már megbocsáss, de az utóbbi évszázad , de tán a politikatörténet legnagyobb kabaréját a kedvenc mestered, és minden tudás atyuskája követte el 2006-ban, amikor ment nagy visszaszámlálás :D:D:D:D:D meg felnőtt emberek, mint az idóták vekker órákat lengettek. :D annak a mondanivalóját így utólag kifejtnéd? :D

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:34:44

@Zoli28:
- becsületes emberek ellehetetlenítése
- politikai kalandorok térnyerése
- populizmus, konkrétumok hiánya
- szörnyű kommunikáció, tehetségtelenség
- politikai helyzetek elszalasztása (mikroszintről beszélek, nem előrehozott választásról)
- általános határozatlanság, döntésképtelen emberek

zoli29 2009.06.08. 17:36:37

@FhasshisszthaNáátzhi:

De mikor plakátoltál utoljára?

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:38:15

@heima: Ez most téged minősít. Remélem nem megint "hozzágondolod" a kis sablonaidat. Képzeld, vannak plakátozásra kijelölt helyek, ahova törvényes plakátolni. Vagy úgy általában nem fűllik a fogad a kampány piszkos munkákához?

Látod, ez az egyik amiért puhapöcsűnek tartom a fideszt. Bazdmeg lenézni saját kampányembereiteket. Szánalmas. Szánalmas.

Viktus 2009.06.08. 17:38:41

@Pelso..:

A fidesz szerinted hol képvisel bármiféle konzervativizmust jelenleg, vagy akármilyen világnézetet ? az új többség egy ilyen vegyesvágott kádári nosztalgiára épül ... az első reform intézkedések után megy vissza lendvai mamihoz ...

@FhasshisszthaNáátzhi:

Jah 2006-ban én is nekik hajtottam, amikor a Jobbik anno szövetkezett a miéppel azt hittem megüt a guta ... Kovács Dávid nem volt egy észlény Vona Gábor profi politikus.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:41:16

@Zoli28: Miért számít? Egyébként népszavazáskor volt az utolsó alkalom. De akkor egyedül a tandíj eltörlése miatt.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.08. 17:41:30

@berciXcore:

"Engem még mindig az érdekel csak, hogy kikkel fog egy karéjba ülni a Jobbik."

Úgy tudom van egy "senki földje" is, kb. 80 képviselő.
Mert az elég érdekes lenne, ha az átlag bevándorlásellenes nyugati széljobberekkel kéne ülniük. Mert hát az arabok, meg az iszlám, ugye... Finoman szólva nem kompatibilisek a nézetek, sztem hamar átharapnák egymás torkát.
Vagy az se lenne semmi, ha a káeurópai slotafélékkel suvasztanák egybe őket. Ott a nézetek egyeznek, csakhát...

valójábannemberci 2009.06.08. 17:45:05

@Úlfhéðinn: A senkiföldjén viszont elég nehezen tudnának érdekérvényesíteni. Szóval hiába az eredmény, ha nem tudják kihasználni. Ennek tükrében még érdekesebb lesz a jövő évi kampány.

zoli29 2009.06.08. 17:46:22

@FhasshisszthaNáátzhi:

Ezek szerint 2008 februárja óta jöttél rá, hogy a Fidesz:

- ellehetetleníti a becsületes embereket
- populista és nem mond konkrétumokat
- szörnyen kommunikál és tehetségtelen
- elszalasztja a politikai lehetőségeket
- határozatlan és döntésképtelen emberekkel van tele
?

Apropó, a populizmus alatt a 3 igenes népszavazást is érted? Mert ha igen, akkor miért plakátoltál nekik? Ezt végképp nem értem.

Viktus 2009.06.08. 17:48:05

@Úlfhéðinn:

Szerintem Morvai Krisztina egyedül többet fog pörögni, mint eddig a komplett magyar frakció, amely kb. a jó kis fizu felvételén kívül mást nem nagyon művelt ... nem is szándékozott lásd. Deutsch Tamás :D

heima (törölt) 2009.06.08. 17:49:13

@FhasshisszthaNáátzhi: minden amit mondok engem minősít, ezzel nem mondtál újat.

igen, nem tartom sokra a plakátozást, akár legál akár illegál, az meg különösen vicces, amikor valaki ezzel bizonygatja a helyzetét...

Viktus 2009.06.08. 17:53:14

Az MSZP hat, az elmúlt 20 évben „elidegeníthetetlennek” tűnő választási bástyáján is az országos átlagot jelentősen meghaladó Jobbik-eredmény született – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérésében. A vasárnapi eredmények a vizsgálat szerint rácáfolni látszanak arra, hogy a Jobbik elsősorban a Fidesz szavazóbázisára jelentene veszélyt.
Honnan gyűjtötte össze 426 ezer szavazóját a Jobbik? – így hangzik az EP-választás értékelésének legfontosabb kérdése a Nézőpont Intézet elemzése szerint. Bár az előzetes várakozások szerint a radikálisok elsősorban a Fidesz szavazóbázisára jelentenek veszélyt, a vasárnapi eredmények erre rácáfolni látszanak. Az EP-választáson a szavazók négyötöde voksolt az elmúlt 7 évben kormányzó két baloldali párt ellen – olvasható a Nézőpont Intézet hétfői közleményében. Nem meglepetés, hogy az MSZP-vel és az SZDSZ-szel elégedetlen, a résztvevők közel 80 százalékát kitevő tömeg rendkívül heterogén, így a Fidesz mellett az MDF és a Jobbik is megtalálta a számításait – vélik. Jelentős újdonság azonban, hogy a radikális párt épp a baloldal összeomló fellegváraiban alapozta meg sikerét. Az előzetes várakozásokkal szemben a Jobbik eredménye jelentős részben a legszegényebb térségekben élő, kiábrándult szocialista választók átpártolásának köszönhető az elemzés szerint.
Az MSZP hat, az elmúlt 20 évben „elidegeníthetetlennek” tűnő választási bástyáján is az országos átlagot jelentősen meghaladó Jobbik-eredmény született. Mivel ezeken a településeken a Fidesz nagymértékben növelte választóinak számát, a radikálisok szimpatizánsai elsősorban az MSZP egykori hívei közül kerülhettek ki. EP-eredményével a Jobbik magasra helyezte a mércét a következő parlamenti választásra. Sikerének megismétléséhez azonban meg kell küzdenie azzal a kihívással, hogy egyben tartsa a politikai mező jobb szélétől a bal szélig tartó bázisát. Az MSZP kiábrándult választóinak elhódítása természetesen a szocialisták számára is létkérdés – áll a közleményben. Bár kommunikációs szempontból a Jobbik lehetőséget jelent, hiszen „jobboldali blokként” továbbra is megkísérelhetik összemosását a Fidesszel, az átpártolt szavazók visszaszerzésére mindenképp szüksége van az MSZP-nek. Váratlan fejlemény, ám az EP-választás helyi eredményei alapján valószínű, hogy a választói csoportokért folyó legújabb küzdelem akár az MSZP és a Jobbik között is kibontakozhat.
(MNO)

civilkontrol 2009.06.08. 17:53:36

@heima: "hát most hogy fogalmazzak finoman, hogy mennyire tartom a plakátozó népeket...."
Na erre kurva kiváncsi vagyok!
Hogyan fogalmaznál finoman?
Mi a problémád az aktivistákkal, akik elvből, egyéb érdek nélkül segítik a meggyőződésük szerinti pártot?
Meséjjél erről, mert erre kicsit érzékeny vagyok!

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:54:13

@Zoli28: Nem, 2008 februárja előtt kezdődött, ez nem egy ripsz-ropsz átmenet mint egy villanykapcsoló!

- És nem rájöttem, hogy ellehetetleníti, hanem elkezdték ellehetetleníteni
- A kommunikációs hibák régi probléma, csak még reménykedtem, hogy kinövik
- Komolyabb politikai lehetőségek csak az utóbbi időben adódtak, előtte még megbocsátható volt a teszetoszaság
- határozatlan és döntésképtelen emberek nem lettek leváltva, semmilyen következménye nem volt a ballépéseknek

Populizmus alatt a nem a 3 igenes szavazást is értem, de elfogadtam, hogy a tandíj eltörlése önmagában nem menne át. Elfogadtam politikai lépésként (pedig ilyen finomságokat nem érthetek, mint azt kifejtettétek)

Pelso.. 2009.06.08. 17:54:43

@Viktus:


Azt írtam: "soha jobb alkalom".

valójábannemberci 2009.06.08. 17:54:45

@Viktus: Lehet, hogy sokat fog pörögni, de nem lehet mindenre a ellőni az itthon oly hangzatos lózungokat, meg olyan kérdésekben dobálózni a magyar érdekekkel, ahol az speciel teljesen irreleváns lenne. Önmagukban meg kevesek lesznek, vagy csak bohócot csinálnának magukból.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:55:43

@FhasshisszthaNáátzhi: Populizmus a 3 igenes szavazást is értem (korrekció)

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:56:20

@FhasshisszthaNáátzhi: Populizmus alatt a 3 igenes szavazást is értem

csak összejön

Viktus 2009.06.08. 17:59:24

@berciXcore:

Ezzel a logikával minek küldünk oda képviselőket ? :D hiszen a 785 képviselőhöz képest semmi ez a 22 ... a néppárt meg a szocik láthatjuk milyen frankó eredményeket értek el pl. Slota esetében, akihez képest Vona meg a jobbik retorikája szende szűz kislányok esti imája ... kényszeredetten rászántak k. öt percet, majdan meresztették tovább a ...

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:59:40

@heima: Kommentedet eltettem megőrzésre. Majd ha jön az OGY választások kampányhajrája, kéjes örömmel fogom a fideszes balek plakátozók orra alá dörgölni, mire tartja őket a BÁLVÁNYUK

civilkontrol 2009.06.08. 18:00:12

@FhasshisszthaNáátzhi: Nem csemegézünk egy tálból, de emiatt nehogy meghátrálj! Utálom az ilyen pökhendi ugatolókat!
Hogy maga a plakátolás értelmes dolog-e, vagy sem, az egy teljesen okés vitatéma.
De kedves heim, ugye te sem azért fújsz a plakátolókra, mert a plakátolást Ők találták ki, ugye? Hanem mert plakátolnak. Jól gondolom? Mert szerinted vakul hisznek valamiben és emiatt Te naívnak, netán ostobának gondolod őket.
Jól gondolom?

Viktus 2009.06.08. 18:01:50

@FhasshisszthaNáátzhi:

Nah igen az 300 forintos cucc ... Szégyen volt, hogy a fidesz ilyenre kényszerített, hogy ilyen alibi módon küldjem el Feriéket a francba.

Danis 2009.06.08. 18:02:41

@FhasshisszthaNáátzhi:
Szia!
Nagyon értelmesen beszélsz! Komolyan! Amiket felsoroltál, azok tényleg nagy problémái a fidesznek. De őszintén szólva én azt látom, h a kormányzást jól csinálták.
Ebből jön az első kérdés: Miért írod, h ellehetetlenítik a tisztességes embereket? (Elkezdték.)
Elégedett voltál a fidesz kormányzással? Az ellenzéki szerepük miatt váltottál? (Azért kérdem, mert kíváncsi vagyok, és Mr Falafelnél értelmesebb válaszokat látok felőled.)
Egyébként: SZERINTEM a jobbik csak egy témát hozott be a vitába, és ez a cigánybűnözés. A többiről beszélt a fidesz, sőt tett érte a kormányzása alatt.

reality 2009.06.08. 18:05:57

@Viktus: Jaj, úgy megsajnáltalak. :)

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 18:06:05

@civilkontrol: "Nem csemegézünk egy tálból, de emiatt nehogy meghátrálj! Utálom az ilyen pökhendi ugatolókat!" Ezt most nem tudtam értelmezni. Én vagyok pökhendi ugatoló? Előfordulhat, nem azért, csak nem volt egyértelmű.

A plakátragasztás pedig nem könnyű meló, igazoltattak is már többször, leköpdösés is előfordult - mondjuk bántani senki sem bántott. Sajnos ez is fideszes tapasztalatom, hogy a terepmunkát nem sokba tartják. Inkább szeretik a naggyűléseket ahova szépen ki lehet öltözni, mint az Operába.

heima (törölt) 2009.06.08. 18:06:14

@Viktus: miért kellene nekem bármit is kifejteni? leszarom a vekkert meg a koronaúsztatást meg a zsidókat meg a buzikat, drogosokat meg az összes totál lényegtelen témát, kurvára nem érdekel.

én egy normális országban akarok élni, dolgozni, vállalkozni, kiszámítható-kitermelhető adórendszert, köz és jogbiztonságot, működő közszolgáltatásokat, felelős költségvetési gazdálkodást. ehhez nekem a pártok eszköz, nem cél, én nem azért támogatom a fideszt a szavazatommal, vagy kommentemmel, mert az a célom, hogy ov nagyember legyen oszt jónapot, hanem fentebb részletezett célok érdekében. lehet, hogy te (és sokan) nem így vannak ezzel, és a legnagyobb öröm az, hogyha belém rúghatsz egy jót, mert az milyen jópofa, meg különben is köcsögfidesz, csak én kinőttem már ebből rég. Én nem vagyok a fidesz (még csak tag sem), és nincsenek olyan beteges képzeteim sem se a fideszről, se egyetlen pártról, hogy tökéletesek/nem csinálnak hülyeséget vagy akár azt, hogy mindenben egyetértenek majd velem.... egy élhető országban szeretnék érvényesülni, és kurvára nem tetszik, hogy még mindig van egy jelentős réteg, aki annyira gyökér, hogy szavazatával helyzetbe hozza a nettó hülyeséget (az oroszbarátságot, a multiellenességet, a bankellenességet, a vállalkozásellenességet és társaikat), ami az én lehetőségeimet is befolyásolja.

----
és itt kérnék elnézést az LMP aktivistáktól, feleslegesen támadtak őket és a pártjukat. Nem mondtam róluk semmit, ami nem igaz, csak éppen feleslegesen. Mindenki alanyi jogon lehet hippi, amíg nem kap ezért állami pénzt, addig érdektelen...

zoli29 2009.06.08. 18:06:20

@FhasshisszthaNáátzhi:

Értem: másfél évvel ezelőtt még a Fidesznek plakátoltál, de most már kívülről nézed, mekkora agymosottak a Fidesz-szavazók, de azért még lehet, hogy jövőre a Fideszre szavazol, annak ellenére, hogy ellehetetlenítik a becsületes embereket, és tele van tehetségtelen és döntésképtelen emberrel.

reality 2009.06.08. 18:08:38

@Danis: "jobbik csak egy témát hozott be a vitába, és ez a cigánybűnözés" Nem csak! Ott van a palesztin nők parittyázós témája. Az én arcom ég, mikor ezeket szajkózza Morvai, Vona. Ez minősíti a Jobbikosokat.

zoli29 2009.06.08. 18:09:26

@Viktus:

Jól értem? A Fideszt hibáztatod azért, mert elmentél szavazni a tavalyi népszavazáson?

heima (törölt) 2009.06.08. 18:09:35

@FhasshisszthaNáátzhi: engem bálványoznának a fidesz aktivisták? ...

na látod ez az igazi debil színvonal, akármelyik pártnak is tolod...

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 18:09:42

@Danis: "ellehetetlenítik a tisztességes embereket?" Félreérthető voltam. Ellehetetlenítik a _pártban és holdudvarában_ a tisztességes embereket.
A kormányzással elégedett voltam, többek között azért, mert -- legyen az hibás vagy jó -- mertek dönteni. Az ellenzéki szerepük miatt, igen. A fidesz ma győzelemről beszél -- pedig csak az MSZP veszített! Nagy különbség.

Viktus 2009.06.08. 18:11:31

@Zoli28:

nem érted jól, de tőled nem is várok el sok észt ... :D

Danis 2009.06.08. 18:11:53

Értelek. Köszönöm a válaszod!

valójábannemberci 2009.06.08. 18:12:08

@Viktus: Ezért vannak a frakciók, hogy azon belül tudjanak az adott ország képviselői lobbizni a saját véleményükért. Nincs 100%-osan egységes álláspont egyik frakcióban sem, de azért van egyfajta frakciófegyelem. Európai szempontból tehát igazából az a fontos, hogy most a Néppártban 15 képviselő lesz (mivel Bokros is oda fog ülni), a szociknál 4, a Jobbik meg ki tudja hova ül.
Bokros azért egy erős személyiség, a Néppártban számolni kell vele, hiába ő az egyedüli MDF-es.
Frakción kívül viszont nem túl hatékony az érdekérvényesítés, szerintem.

zoli29 2009.06.08. 18:12:35

@Viktus:

Akkor magyarázd el légyszíves.

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 18:15:04

@Danis: Ja még valami. A fiatalok kikopnak a pártból. A fidesz nem szólítja meg a fiatalokat. A nyugdíjasokat annál inkább. Igen, tudom, kell a szavazatuk, csak közben egyre több fiatal hagyja el az országot.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.08. 18:15:56

@Mr Falafel: Hogy a cigusoknál a hazugság más, mint az európai kultúrában, egyetértünk. Sőt, a protestánsoknál és a katolikusoknál is más a hazugság megítélése (kegyes hazugság).

Gyalogosként azt nem látom, hogy a cigány kultúra agresszívabb lett volna a környezeténél. Nem volt az 400 évig. A cigány alakja nem az erőszakoskodáshoz kapcsolódott pl. az irodalomban. A jelenlegi erőszakosságuk nem kapcsolható szvsz a folklórjukhoz.

zoli29 2009.06.08. 18:17:09

@FhasshisszthaNáátzhi:

Azért mennek el a fiatalok, mert egy ellenzéki párt nem szólítja meg őket? Nem azért, mert szar kormányzás folyik hét éve?

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 18:18:00

@Zoli28: Az ember reménykedik. Nem könnyű érzelmileg elszakadni valamitől, amit olyan lelkesen támogattál. Még van egy év, hogy bizonyítson, ha megteszi, akkor megelőlegezek egy szavazatot. Ha nem, nem.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.08. 18:18:08

@berciXcore:

"Önmagukban meg kevesek lesznek, vagy csak bohócot csinálnának magukból."

Ez így van, plusz egyre inkább megéri ott szimplán segget mereszteni.
Nem nagyon volt szó róla, de 2009-től egységesítik az EP képviselők fizetéseit. Eddig mindenki annyit kapott, amennyit otthon kapott volna, innentől kb. 7000 ojrót kap mindenki per hónap.
en.wikipedia.org/wiki/Member_of_the_European_Parliament#Salary
Ez mondjuk a Ny-európaiaknak szopóálarc, de ugye azt tudjuk, hogy szegény itthoni képviselőink mennyire alul vannak fizetve (mármint papíron :/), úgyhogy nekik ez jó biznisz lehet. Sztem nem nagyon fognak ugrálni, csak szépen belesüppednek a bársonyfotelba, hogy ki se látsszanak...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 18:19:58

@tölgy:
A 80-as évenben Szegedre csak vásári napokon engedték be a cigókat. Ahol kényszerítve voltak, ott meghúzták magukat. Így volt ez 400 évig. Akkoriban anélkül fegyelmezhették őket, hogy bárki rasszistázni kezdett volna. Ahol liberális pajzsként használják őket, ott baszottul elengedik magukat.

civilkontrol 2009.06.08. 18:20:30

@heima: "miért kellene nekem bármit is kifejteni? "
Ezt gondolom tőlem kérdezted a plakátozó fikázásos beszólásod okán.
Ha Te valóban fidesz szimpatizáns vagy, szerintem kurvára ne fújtassál az aktivistákra, de ha ezt nem megy, akkor tartsd magadban, mert ez a fidesz és minden életképes párt legnagyobb fegyvere. A Jobbik is sokat köszönhet az aktivistáinak és a fidesz is.
Azokat cikizni, akik bármi juttatás nélkül, pusztán a cél érdekében vállalják az összetűzéseket, megaláztatásokat és a kő kemény melót, gusztustalan! Kubatov is pusztán eszközként tekint az aktivistákra és úgy is kezeli őket. Ennek meg is lett az eredménye, az aktivisták jó része jobbik szimpatizáns lett.
Ezúton jelezném a Fidesznek, hogy lehet, hogy kubatov nagy stratéga, vagy marketing guru, de az operatív vonalról nagyon el kéne takarítani a következő fordulóra!

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 18:20:52

@Zoli28: Szar kormányzás folyik 7 éve PLUSZ semmilyen jövőképet nem ad nekik senki. Az meg hogy a fidesz tagjai közül (az én választókerületemben legalábbis) kikoptak a fiatalok, egész egyszerűen tény.

Pelso.. 2009.06.08. 18:21:47

@FhasshisszthaNáátzhi:


Megszólitani a fiatalokat, az ma kevés, némi erőlködéssel bárki megteheti. (akinek a megszólítás elég, az meg is érdemli)

Munkát kell nekik adni. Persze, nem EU és multi (beruházás-befektetés) ellenességet szajkózva, ugyebár.

heima (törölt) 2009.06.08. 18:22:05

@civilkontrol: nem a pártaktivizmussal van bajom, hanem a plakátozással.

heima (törölt) 2009.06.08. 18:26:16

@civilkontrol: hát rosszul gondolod, világosan ott van hogy kinek melyik kommentjára reagáltam.

még1x: nem az aktivizmussal van bajom, hanem a plakátozással, mint az operatív tevékenység "csúcsával". lehetne értelmesebben is operatívkodni. (Kubatov Gábor meg nekem sem szívem csücske)

heima (törölt) 2009.06.08. 18:28:12

@FhasshisszthaNáátzhi: és szerinted én egy párt vagyok vagy mi? szedd már össze magad...

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.08. 18:29:40

Az összes Fideszesnek elöntötte az agyát a hígfos? Milyen idióta dolog már azon rágódni, hogy kitől vesz el szavazatot a Jobbik!

Vegyétek már észre szerencsétlenek, hogy vannak olyan emberek akik már kibaszottul unják a szopottgombóc ábrázatú Orbánt, Pokornit, Kövért meg a többi anyaszomorítót! Húsz év után mit csodálkoztok ezen??? Mi újat tudnának még mondani ezek a szerencsétlen figurák??? Hogy monnyonle, Gipszjakab a hibás meg adócsökkentés? Ezért tartsam őket még húsz évig?
Egyszerűen unalmas a kiégett pofájukat látni a TV-ben.
Nekik is ugyanúgy lejárt a szavatosságuk mint maszopéknak, csak ez majd akkor derül ki, ha kormányra kerülnek. Utána mehetnek a mai kormánypárt után a szemétdombra.

zoli29 2009.06.08. 18:30:57

@FhasshisszthaNáátzhi:

Bocs, de a kommentjeidből nekem nem úgy tűnik, mintha nagyon vívódnál. Ez nem probléma, csak akkor minek állítod az ellenkezőjét?

civilkontrol 2009.06.08. 18:31:38

@heima: Ez esetben én kérek elnézést a nagy mellényért.
De sose az aktivistákat jó? Ők csak megcsinálják, amit kérnek tőlük (plakátozás, vagy más nem feltétlen hasznos tevékenység), mert ezzel tudják előrébb vinni mindannyiunk szekerét.

heima (törölt) 2009.06.08. 18:33:25

@eugenika: világos, hogy a proli kurva nagyra tartja magát, és inkább széljobber lesz, minthogy belássa hogy benézte az eddigieket (az élet más területein időskorban igencsak jellemző hozzállás) , de hát sajnos attól a hülyeség nem lesz kisebb ha ez egyik debil pártból átmennek a másik debil pártba.

Pelso.. 2009.06.08. 18:41:01

@heima:

"én egy normális országban akarok élni.............."

Ez szépen hangzik, s nyilván különbözően , de mindenki a számára optimalizálható módon képzeli a jövőt.
Gondolatod objektivitást, ugyanakkor alap nélküli optimizmust tükröz.
Mert szerintem a jelenlegi pártok fenitek töredékének megvalósítására sem alkalmasak, valós szándék nélkül meg annyira sem. Céljuk önmaguk és holdudvar fenntartása, a többi önámítás.
Nehogy kötekedésnek vedd, inkább töprengésnek.

valójábannemberci 2009.06.08. 18:43:57

@Úlfhéðinn: A Wikipedia szerint amúgy ez a leány fekvése:
en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_election,_2009#Results_by_country
A két legerősebb frakció továbbra is az EPP-ED és a PES, a harmadik erő viszont, ha így marad az ülésrend, akkor bizony a függetlenek, ahol viszont nincs frakciófegyelem, és a mind a Nagy-Románia Párt, mind az SNS ott csücsül majd. Remélhetőleg (nem túl?) közel Morvaiékhoz. :D
Egységes frakcióban viszont még mindig a liberálisok a harmadik, a zöldek a negyedik erő. Viszont mindenki csökkent létszámban, kivéve a zöldeket. Na meg persze a függetleneket.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 18:48:59

@Pelso..:
Te biztos nem tudod, hogy a magyar munkavállalók 73%-át a magyar kis- és középvállalkozások foglalkoztatják. Ki nem szarja le a multikat? Nem a Teszkó meg a kokakóla tartja el az országot. Akár takarodhatnak is a picsába. Szükségtelenségükre a legjobb példa a CBA áruházlánc. Az ugyanis magyar. Van különbség.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.08. 19:05:48

@berciXcore:

Gondolom ide ömlesztődnek majd:
en.wikipedia.org/wiki/Non-Inscrits

Akkor viszont kevesebb lesz a lé, meg ha jól értem elfelejthetik a bizottsági tagságot (ha nem így van, majd kijavít valaki).

"for a political grouping in parliament to be formed there needs to be 25 MEPs from seven different states. Being part of a group grants access to state funds and committee seats but the group members must be ideologically tied."

Na, ez nem lesz könnyű. XD

Alfőmérnök 2009.06.08. 19:06:50

@Kolompár"nyugodtan lehetne szidni a zsidókat"Orbán:
Höhö. És ezt Te komolyan gondolod? Ennél már csak a debreceni főtér szabadkőműves jelképei nevetségesebbek. (Meg az, hogy a kuruc még nem foglakozik ezzel a képpel.)
:D

heima (törölt) 2009.06.08. 19:18:47

@Mr Falafel: csak éppen a magyar kkv munkahelyek zöme (tisztelet a kivételnek) a multi termelőcégek devizabevételeinek köszönheti létét.

táltos 2009.06.08. 19:20:25

Egyébként a Fidesznek direkt jól jöhet még a Jobbik megerősödése. így legalább nem mondhatják többé a szocik a fideszre, hogy radikális párt, ha már úgyis van tőle jobbra egy másik, így a következő választáson nyugodtabban szavazhatnak rájuk a mérsékelt szavazók, mert nem szélsőradikál pártra szavaznak, így szavazatokat tud elszipkázni a szociktól.

Viktus 2009.06.08. 19:24:37

@heima:

én egy normális országban akarok élni, dolgozni, vállalkozni, kiszámítható-kitermelhető adórendszert, köz és jogbiztonságot, működő közszolgáltatásokat, felelős költségvetési gazdálkodást. ehhez nekem a pártok eszköz, nem cél, én nem azért támogatom a fideszt a szavazatommal, vagy kommentemmel, mert az a célom, hogy ov nagyember legyen oszt jónapot, hanem fentebb részletezett célok érdekében.

-

Igen mi is, de te nem támogatod konkrétan a fideszt, hanem elkezdted fikázni a Jobbikot ami szíved joga csak utánna vicces ez a hivatkozási alap.
A nettó hülyeség megint szubjektív ... mi is a nagyobb hülyeség közbiztonságot követelni , vagy a bűnözést prefarálni az összes többi meg a szokásos szsz, mszp lózung ...
Nem mi kezdünk el hülyeséget beszélni, hanem te meg a többi szánalmas ó , de nagyon konszolidált polgár vagyok a csurka szintű ügynöközéssel.

MI örültünk a Fidesz sikerénk is a jobboldal előretört. A Fidesztől várjuk az alap lépéseket bár arról nem sok embernek van fogalma mit is akar a Fidesz a gazdaságban pl. , mert mindenkinek nem lehet a kedvére tenni a gatyamadzagon meg húzni kell ők meg ezzel szemben kádári nosztalgiát tolják mindig.

Meglátjuk a Jobbik , és a Fidesz teljeen másról szól. Nettő hülyeség, mikor v.ki letagad problémákat, amelyek itt keleten létkérdések mára. Ti azt teszitek erőltetett polgári gőggel.

heima (törölt) 2009.06.08. 19:25:01

@Pelso..: lehet hogy alap nélküli, lehet hogy nem, jelenlegi tudásom szerint ezt (fideszt) tartom a legcélravezetőbbnek. okok ismertek és unalomig ismételtek (korábbi kormányzás, választói mag-összetétel, második vonal arcai, a párthoz közvetlenül nem kötődő, de "közel álló" arcok, mint pl Heim Péter stb). spekuláció persze, de inkább erre spekulálok mint a jobbikra vagy az lmpre, mert ők az "új erő"

heima (törölt) 2009.06.08. 19:37:43

@Viktus: ha céljaimat véleményem szerint erősen gátló párt jut mandátumhoz, akkor az nekem miért kellene tetszenem és mi ebben a vicces?

a hülyeség azok, amiket felsoroltam, a tövig benyalás a ruszkiknak, a multiellenes kirohanások (le ne tagadd már, a kampányfilmjükben is szerepel) és társaik... és mielőtt elkezdenéd kiforgatni szavaimat, nem az a baj, hogy multiellenesek vagy EU ellenesek, felőlem legyenek, alanyi jogon lehetnek hülyék, nem a véleményük létével hanem minőségével van bajom.

kedves, ahogy a fidesszel szemben a jobbik gárda is csak a szoclib panelokat tudja előhúzni, már említettem előbb, a balfaszság biztos fokmérője.

én nem tagadom le a problémákat, vissza lehet olvasni a kommentjeimet, a libsiknek 100% rasszista náci vagyok, de ettől nem fogok tapsikolni egy debil társaságnak, mert eljutottak odáig, hogy hajtogatni tudják, hogy cigánybűnözés... lehet hogy ez a minőségi igény polgári gőg, ha az, akkor vállalom

Viktus 2009.06.08. 19:37:44

@Pelso..:

Jogos.

Nah jah a Fideszben bízhatunk elővesz v.mi értelmes programot majd, és nem csak a szart kavargatja az új többségével. A Jobbik meg ott van mellette figyelmeztető jelként, hogy már nem elég csúnyán fogalmazva a pöcs lógatás.

Ilyen első lépés, hogy érdekes a kormányzat ma már hebegte-habogta, hogy szigorítani kellene a BTK-n példánakokáért ... meg a cigányokkal csak kellene kezdeni v.mit.

Viktus 2009.06.08. 19:47:02

@heima:

A céljaid meg a jobbik közt nem nagy összefüggést látok, vagy csak ott vagy a holdudvarnál, és vársz az új pénzügyi cseppekre ... a Fidesz a Jobbik előretörésével is láthatóan simán győz 50-60%-os többséggel nyugodtan belevághat a gazdasági reformokba a céljaid elérésére. Persze nyugodtan nem töketlenkedhet , mert ott van mögötte egy alternatíva.

Igen nettó hülyeség az üres fröcsögés ...
Semmiféle tövig benyalás nem volt a ruszkiknak a Jobbik csupán támogatja a kapcsolatok újra felvételét lásd. piac szerzést igen ez nagy bűn lehetne eladni v.merre a mezőgazdasági termékeinket pfúj brrr.
Igen belegondolni is rosz egyenlő feltételekkel kellene versenyeznünk a multikkal brrr pfej mi is kaphatnánk olyan támogatásokat amik a multik helyből megkapnak pl. munkahelyteremtésre.
Ez gyakorlatilag mind lényegtelen szó sem esett a Jobbik kormányzati poziciójáról szeretném felhívni a figyelmed a Fidesz nyert 14 mandátumot ... a Jobbik feladata más.

A fidesz mit is hozott elő az utóbbi időben a kádári nosztalgián kívül? az nem jelent semmit azzal tudta megszólítani a tömegeket aztán kiderül, hogy kormányoznak.

heima (törölt) 2009.06.08. 19:56:16

@Viktus: te nem látsz, én meg látok. volt ebben az országban elég jóképességű játékos, aki újraszavazta Fletót, még véletlenül se szeretnék olyan szitut, ahol a jobbik a mérleg nyelve...

nem kell szégyenlősködni, a széljobb tövig benyalt a ruszkiknak, kép a kézben ment a móka tavaly nyáron pl.

belegondolni is rossz ha az ország utolsó lélegeztetőgépét kezdené el gyepálni egy parlamenti párt. mert a jobbik ezt teszi, a nemzeti gazdaságfejlesztés messze nem úgy néz ki, hogy multiellenes propagandát toljuk nonstop. hanem mondjuk úgy mint a szociális boltok hálózata (magosz-fidesz), vagy a tészek (pl Mórahalom, csak nem megint Fidesz?)...

valójábannemberci 2009.06.08. 20:04:16

@Úlfhéðinn: Amúgy most jutott eszembe a legszebb forgatókönyv. 5 év múlva. Azonos évben lesz EP és OGY-Önkorm. választás. Na ott majd nagyon észnél kell lennie mindenkinek, hogy kit küld ki, és kit hagy itthon. ;D;

Viktus 2009.06.08. 21:00:32

@heima:

Te most ennyire buta vagy? vagy tényleg v.mi megbizatásosdi jött ki a fidesz központból a hülyeségek szajkózására?

A Jobbik nem volt ott eddig a huncutságoknál nyugodtan cselekedhet a Fidesz keze megvan kötve ott voltak ők is a lenyúlásoknál megvannak az ütőkártyáik a szociknak velük szemben, és viszont. A Jobbik viszont tiszta nyugodtan odacsaphat a szociknak a Fidesznek meg elég, ha a háttérből hagyja a Jobbik elvigye a piszkos munkát rendbetegye a szocikat meg a cigusokat ... másra úgysem tud építeni a Jobbik.
Ennyi nem tudom mi jösz a handabandával szó sem esett arról, hogy a Jobbik irányítaná az országot más a feladatköre ...

"luucy 2009.06.08. 09:17:13
@Viktus: Morvaival volt szerencsém beszélni amikor itt volt nálunk fórumot tartani.

Kb ő is azt mondta, amit te. A Jobbik egymaga sosem lesz kormányképes erő, ezzel ő is tisztában van. És ő is valami hasonlót képzel el a jövőben, mint amit most leírtál - a Fidesz a fő kormányerő, a Jobbik pedig ott van körülötte, és hozzányúl azokhoz a témákhoz amihez a Fidesz nem mer, vagy mer, de nem olyan intenzitással.

***

A cigányok pedig messze nem akítv szavazók. És amíg a saját érdekeiket sem ismerik fel, addig ilyen szinten nem kell tőlük tartank :-)))

***

Fogjátok már fel, hogy volt szoci szavazók, akik a tipikus komcsi éra óta azok voltak a közelmúltig, azok nem lesznek Fideszesek :D Sosem! Mert bennük az él, hogy "csak a fideszre ne"
De éppen ezért jó a Jobbik. Ők magukhoz vonzották ezt a bázist, ezért is lett a hagyományosan balos vidékeken második az mszp előtt...vagy legalábbis nagyon megszorította azokat.

Több helyen is kimutatták, hogy a Jobbik nem a Fidesztől, hanem inkább a csalódott szociszavazóktól szív el voksokat.
ÉS az is bizonyított, hogy így középről jóval több szimpatizáns áramlik a Fideszhez, mint amennyi jobboldalon elpártol tőlük.

***

Ez az eredmény jó, szerintem kár magyarázni. A Fidesznek tényleg csak azon kell elgondolkoznia, hogy ez az egy tábor-egy zászló elv, ahogy Vona is mondta, megbukott. Nyitni kell a Jobbik felé. Nem kell velük mindenben egyetérteni, de együtműködni igen. Hiszen a cél közös! A különbségeken meg elég lesz később elgondolkodni....

ui: origon-n olvasható, hogy Vona együttműködne a Fidesszel, és hogy elsősorban EU szkpetikus frakcióba akarnak beülni, de nem zárták ki a Néppártot sem :-)))"

Ennyi. -

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 21:14:52

@heima:
A Jobbik fog dönteni a hájas sémita seggedről. Szar, mi!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.08. 21:29:24

@Viktus:

"mert mindenkinek nem lehet a kedvére tenni a gatyamadzagon meg húzni kell ők meg ezzel szemben kádári nosztalgiát tolják mindig. "

Te meg a maszopos-szadis szöveget, ha nem vetted
volna észre, haha . )

reality 2009.06.08. 21:43:41

@Viktus: "Több helyen is kimutatták, hogy a Jobbik nem a Fidesztől, hanem inkább a csalódott szociszavazóktól szív el voksokat.
ÉS az is bizonyított, hogy így középről jóval több szimpatizáns áramlik a Fideszhez, mint amennyi jobboldalon elpártol tőlük."

Ha a Jobbik nem hajlandó együttműködni a Fidesszel , akkor baszhatjuk. egyébként sem jó a Fidesznek a Jobbikkal való kokettálás, mert egyből fasiszta, náci stb párt lesz belőle. Újra.

Ezek a középről jövők honnan jönnek. eddig kire szavaztak?

törzsmókus 2009.06.08. 21:56:27

@Viktus: agyfaszt, meg apehet a nyakába :S

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.08. 21:58:04

@reality: Ha esetleg a két párt együtt elérne 95%-ot,
azthiszem akkor is lenne minimum 50%, aki attól
félne, hogy a maradék 5% nácinak gondolja őket . )

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.06.08. 22:11:29

@Mr Falafel:
te beteg vagy bazmeg. helyezkedj kenyelembe, es dugd fol magadnak a tarsolylemezt.:D

heima (törölt) 2009.06.08. 23:52:43

@Mr Falafel: előbb dobbantok egy izraeli fogyitáborba nem kell aggódni!

Kopiás Attila Steve 2009.06.09. 06:11:36

Átolvastam a kommenteket, kemény trip. Biztos van sok normális Jobbik szavazó is, valahogy azonban kommentekben felülreprezentáltak a nettó őrültek. Hájas sémita segg, cigánytenyészet. De kikérik, hogy rasszisták lennének. A kedvencem, amikor felhoznak más nemzetiségű rasszistákat ellenpéldaként. Tudnám mire? Hogy más nemzeteknek is megvannak a hasonlóan antiszociális elemei? Tudjuk, köszi.
Most nekünk is lesz egy slotapártunk, éljen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 07:28:00

@KA_Steve:
Biztos érted a tréfát, csak nem szereted.
Egyébként neked is, mint nettó libbantnak felajánlom, hogy születendő leánygyermekednek legyen cigány férje. És azt is toleráld majd, ha az iskolából hazafelé igyekvő nebulódat megkéseljék cigányok.
Makimajom, a cigánybűnözés társadalmi jelenség. A cigányságon eluralkodó eszelős erőszak egyszerűen tény. Csak a te fajtád azt hiszi, amíg nem találkozik vele személyesen is, hogy nincs is.

Viktus 2009.06.09. 08:26:37

@Mr Falafel:

Na igen , de majd rájön ... Eörsinek is egy nagy pofon kellett hozzá ... ezek a liberálisék nehezebben tanulnak, mint a kommunisták anno.

kamasuka 2009.06.09. 08:35:36

Hehe. Bokros Habsburg csere. :)

kamasuka 2009.06.09. 08:55:27

@Abszurdisztán:
"... lehet az élni és élni hagyni szövetségesi stratégia, mint a teljes tábort lefedni, a potenciális ellenfeleket megfojtani igyekvő eddigi irányvonal ..."
Ne felejtsd el, hogy eddig ez egyáltalán nem működött. Ha most a Jobbik 5%ot szerzett volna csak, akkor ez simán elveszhetne az OGYi választásokra. De nem 5%ot szerzett, sőt, így tényleg nem értelmetlen rájuk szavazni.

Viszont, amit a Fidesz elveszít majd jobbról (radikálisabbak), azt ugyanúgy visszaszerzi majd máshonnan (balról, középről, rettegőktől), ha nem áll össze a Jobbikkal, és megkülönbözteti magát tőlük. Ugyanis ha a rettegők rájönnek, hogy ha az MSZPre szavaznak, akkor elvész a szavazatuk és senkit sem támogatnak, akkor ők is a Fideszre fognak szavazni, mint egyetlen lehetséges erőre (számukra). Ha nem, akkor max. rettegnek majd tovább ésa Fidesznek csak sima többsége, nem 2/3-a lesz ... :)

Kopiás Attila Steve 2009.06.09. 17:11:03

@Mr Falafel: Annyira szeretem, hogy lehet benned bízni, hogy jusztis illusztrálni fogod, miről beszélek...
Leírtam már sokszor, de a kedvedért szívesen megismétlem. Egész életemet cigány szomszédságban éltem. Elég sokat költöztem, eleinte vidéken, majd Pesten, volt szerencsém Havannán, Rákóczi téren, Klinikáknál, Újpalotán, Szabolcs utcában is lakni, nem épp az elit környékek, igaz-e? Konkrétan pont ugyanazokkal a társadalmi sztereotípiákkal indultam, mint bárki, aki ebben az enyhe szalonrasszista közbeszédben nő fel, aztán a mindennapi gettó tapasztalatai változtatták ezt meg. Álltam a saját kapualjamban késsel a torkomon és a másik oldalán egy cigány srác állt. Mint ahogy támadtak meg poénból - mert épp arra jártam, szintén a saját kapualjamban - hófehér srácok is, valamint volt szerencsém sétáló cigánytársaságot betondarabokkal megtámadó kopaszok rohamának közepébe keveredni. De ezek egyike sem reprezentatív etnikai szinten, sőt. Van egy kb egyenletesen eloszló 5%-nyi antiszociális, bűnöző hajlamú egyén, ami komoly probléma és érdemi rendőrségi fellépést igényel. Szociális válság van és közbiztonsági válság. Ezt etnikai kérdéssé _torzítani_ populista szavazatszerző céllal pontosan ugyanolyan ostobaság, mintha a fehér bűnözőket reprezentatívnak tartanánk a fehér társadalom tagjaira...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 21:31:08

@KA_Steve:
Egyem meg a csepp szíved! Hát ezért mondom, hogy nettó libbant vagy.

Kopiás Attila Steve 2009.06.10. 02:01:01

@Mr Falafel: Ha a jövőben hanyagolni tudod a "laknál egyszer cigányok között, egyből máshogy beszélnél" sablonszöveget, máris kiegyezek ezzel a véleményeddel. Az aktuális eredmények szerint még éppeg elég embernek kell ezt elmagyaráznom, nagyon hálás tudnék lenni, ha legalább eggyel kevesebbnek, mert piszok unalmas... :+)
süti beállítások módosítása