Sötétség délben 4.
2009. május 06. írta: TuRuL_2k2

Sötétség délben 4.



  Még egy rövid poszt mára. Joggal merül fel a kérdés, hogy Juhász Ferenc mit keresne az országgyűlési karzaton egy miniszterelnöki beszéd alatt, amikor a parlamenti patkóban van a helye.

  Éppen ezért megnéztük az ülésnapok felvételein, hogy Gyurcsány Ferenc idei felszólalásai alatt a helyén ül-e Juhász. Juhász ma a 3. szektor 4. sorának 1. székén ül, ezért először ott kerestük a felvételeken, de nem találtuk - ott Lamperth Mónika ücsörgött konok következetességgel. Aztán kiderítettük, hogy az MSZP frakciójában és elnökségében bekövetkezett változások az ülésrendet is módosították az év eleje óta: Juhász régi helye a 2. szektor 1. sorának 5. széke.

  A levél keletkezésének általunk vélelmezett időpontja alapján Gyurcsány felszólalásai közül csak a 2009. január 29-én és a február 16-án elhangzottak jöhetnek szóba. Január 29-én Juhász a helyén ül, a közeli felvételeken is be-belóg a képbe az öltönye, a távolikon pedig tisztán látszik:

  Február 16-án Gyurcsány kétszer beszélt a Parlamentben, először bő 56 perc erejéig (napirend előtti felszólalás), másodszor 13 percig (napirend előttihez hozzászólás). Az első beszéd alatt szinte teljes létszámban bent ül a szocialista frakció, de Juhász az egész felszólalás alatt nem jelenik meg a videófelvételen, a helye üres (a screenshotok alján látszik, a videó hányadik másodpercénél készültek):

  A második Gyurcsány-felszólalásnál már a helyén ül Juhász:

  Folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr221105648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabca 2009.05.07. 00:26:07

Szerintem speciel tök mindegy, hogy konkrétan ez a levél valódi-e vagy nem, illetve hogy a benne leírtak tételesen igazak-a.
Hogy miért?
Hogyha valaki meg tudja nekem magyarázni, hogy Bajnai "szakértői korányában" miért Ficsor lett a titkosszolgálati miniszter (vagy mittomén, hogy épp államtitkár-e) valami hihető, ámde benignus magyarázattal, akkor lehet fikázni ezt az egész játékot.
Számomra ez a TÉNY van annyira vad, mint ez a levél. Illetve ezt a tényt ismerve (valamint az elmúlt évek néhány emblematikus momentumát) a levélben leírtak egyáltalán nem tűnnek olyan bizarrnak.
És ez itt a baj, hogy a valóság általunk is megismerhető része a mai magyar politikáról bőven elegendő ahhoz, hogy ennél akár vadabb dolgokat is elhiggyünk.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.05.07. 00:31:03

AsiaCenterrel kapcsolatos nyomozásról még mi sem hallottunk. Mindenesetre Kiss annak a XV. kerületnek az egyik ogy. képviselője, amelyben az AC található. A kerület és az AC között jó kapcsolatok vannak. Talán nem túl fontos, de az AC megnyitóján ott volt a fél MSZP (index.hu/gazdasag/magyar/asiac?rnd=973)

Emellett kancelláriaminiszterként Kiss annak a Huszty Andrásnak ( reakcio.blog.hu/2008/06/19/kinaig_er_a_halozat) a közvetlen főnöke volt a MEH-ben, aki kínai-magyar kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottként az Asia Centerben és környékén megvalósítandó China Brand Trade Center atyja és fő forszírozója. (www.hirszerzo.hu/cikk.hamarosan_erkeznek_a_kinai_vilagmarkak_.63894.html)

Az Asia Center körül hirtelenjében egy zűrös ügy jut az eszünkbe, amit itt már említettek:: az Asia Center egyik létrehozója, egy Song Wu Qiang (Michel Song) nevű kínai üzletember egy ideig tagja volt az Egymásért Egy-másért Alapítvány kuratóriumának (www.hetivalasz.hu/index.php?page=pages/cikk&cikk_id=15665).

Az AC melletti China Marktban viszont mintha lettek volna zűrösebb ügyek, s a környéket nem ismerők számára az AC és a CM lényegében ugyanaz. A levél szerzője is simán keverheti őket.

remetebal 2009.05.07. 02:36:12

Kedves Reakciósok,

Alig több, mint 62 órával ezelőtt elindítottatok egy „cikksorozatot”. Ezt a következőképp kezdtétek: „Utánajártunk egy kicsit a szerzőnek és a levélben írtaknak.” Ebből egyik szó sem vált igazzá. Az „utánajárás” helyett ugyanis csak egy hipotézis-sorozat történik a blogotokban egy kétes hitelű szövegben megjelentekhez kapcsolódóan egy előre legyártott koncepció keretében, erősen megkérdőjelezhető módszertan alkalmazásával.

Más hangosan gondolkodni, más kérdezni és más gyanúsítgatni. Amit Ti csináltok, az már-már rágalmazás. Legalábbis a jelen formájában. Nem kevesebbet állítotok ugyanis, hogy sértődöttségből az egyik szocialista elnökségi tag bemártja az előző szoci legfelső vezetést, hogy a legdurvább diktatórikus eszközök alkalmazásával tartotta/tartja fenn a hatalmát. Nem megvádolja őket ennek alkalmazásával, hanem bemártja. Ti nemcsak egy valós szereplőt képzeltek a szöveg mögé, hanem valós tartalmat is.

Elhiszem, fiúk-lányok, hogy kampány van, úgy vélem, hogy ne lenne közös pont a gondolkodásunkban sem. De semmilyen kampány nem igazol olyan jellegű szándékos félrevezetéssel kezdődő találgatást, mint ez. A koncepciós perekre emlékeztető nyilvános találgatás bizonyíték nélkül nemcsak diszgászting, hanem kontraproduktív is. Nyilván néhány év múlva Ti lesztek a köztévében vagy más fontos újságírói posztokon. Ha ott is csak „ennyire futja”, akkor kiújulhat a régi szellemi párharc a baloldali és a jobboldali újságírás módszertanáról. Ez ugyanis a legsötétebb (sic!) napimagyarországos időket idézi, meg a mai atv-s, klubrádiós, népszavás kreálmányokat. Ha némi PR-os felütéssel csupán felvezettétek volna, hogy „nyomozásra hívjuk az olvasót”, akkor nem kellett volna két nap után meghátrálnotok azzal, hogy „ez egy blog”. Akkor nem romboltátok volna le azt a nimbuszt, amit sikerült idáig módszeresen felépíteni.
Olvasóként azért itt maradok, ezt a hibát helyre lehet hozni. Nem véletlenül vagyok a kérdőívetek 818 kitöltőjének egyike. Eddig sem kommenteltem, most is csak azért szálltam be, mert érdekesnek tűnt a felvetés. De ha csak ennyi jön ki belőle, akkor azt kell gondolnom, hogy ami itt 3 napja folyik, nem más, mint egy újabb kampányfelület a szocik utálására. Ami persze érthető, meg szükség is van rá, de lehetne ízlésesebben is csinálni.
Nézzétek meg a Taking Sidest. www.imdb.com/title/tt0260414/ Abban fogtok találni valamit az arányok problémaköréről. Szerintem volna még mit csiszolni ezen a területen.

Minden jót!

Spanyol 2009.05.07. 04:38:58

@remetebal:
köszi. azért folytatjuk. és igyekszünk meggyőzni.

suski 2009.05.07. 05:17:50

"hogy a legdurvább diktatórikus eszközök alkalmazásával tartotta/tartja fenn a hatalmát"

most ôszintén, annak fényében, ami ebben az országban 2004 óta zajlik, tegye fel a kezét, aki NEM tudja ezt elképzelni?
Vagy akár 89 óta zajlik.
Itt is halkan megkérdezem, hogy az ügyészségnek nem lenne dolga egy ilyennel kapcsolatban?

zoli29 2009.05.07. 06:56:56

@remetebal:

"Nyilván néhány év múlva Ti lesztek a köztévében vagy más fontos újságírói posztokon."

Ahhoz a reakciósok túlságosan kritikusak, hogy ilyesmire eséllyel pályázzanak, de szerintem nincs is ilyen szándék.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 07:00:57

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: A levél szerzője simán keverheti továbbá a februárt az októberrel, a karzatot az ülésteremmel és a Ferit az állatkerti orángutánnal. Az nem érvelés, hogy a koncepcióba nem illeszkedő részleteket egyszerűen ignoráljuk.

@civilkontrol: Ahogy mondottam, a levélíró fideszes sérelmeket sorol. A Fidesz dobta be, hogy az UD Zrt kiszorítása nem is a fideszes árnyék-titkosszolgálat megtörésére, hanem az OTP besakkolására és a MOL orosz kézre játszására irányult. Ebből tényszerűen - talán - annyi igaz, hogy az UD Zrt lehallgatta a MOL dolgozók telefonjait, amiről tudomást szerzett az NBH is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.07. 07:24:43

Aki olvasta más témában írott hozzászólásaimat, annak nem árulok el titkot, ha kijelentem: nem kenyerem a baloldal apológiája.

Gyurcsányt és társait nem tisztem védeni.

Sok mindenkiről el tudok képzelni én is sok mindent.

De.

Én annak idején azért kezdtem el UFI-t olvasni, és folytattam a Reakció-val, mert örültem végre annak, hogy van jobboldali lap, amely más, mint az általam addig olvasottak. Azért tetszett meg, mert azt tapasztaltam, hogy itt a mondandót és az érvrendszert nem a jobboldali közönség kényszerű elfojtásaiból, háttérbe szorítottságából, sérelmeiből táplálkozó félelmek és gyanakvás köré csoportosítják, hanem világos állásfoglalásokkal és logikus érveléssel találkoztam. Ez a cikksorozat most elindul annak a módszertannak és érvrendszernek irányába, amely miatt bizonyos lapokat ma nem veszek már a kezembe.
Sajnálom.

suski 2009.05.07. 07:43:55

@Kettes:

és honnan tudod, hogy fideszes "sérelmek" nem igazak? Most ezzel a konkrét üggyel nem vagyok tisztában, ez nekem már magas, hogy az otp, meg a mol, meg a ud zrt, de a Mol 21%-át most vették meg az oroszok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.07. 07:54:52

Miközben az országban jelentős események történnek, a Reakció napok óta leragadt egy fiktív levélnél, amellyel párhuzamosan csupán egy Köln városát bemutató posztsorozat fut. A levél olyan állításokat tartalmaz, amelyeket különböző internetes oldalak hónapokkal-hetekkel korábban darabokra szedtek. Konkrétumok nélküli bugyutaságról ennyit lamentálni nyilvánvaló ostobaság. Mivel a Reakció nem kizárólag hülyékből áll, csakis a kollaboráns magatartásnak tudható be, ami napok óta történik.
Hú, kifelejtettem a tokaji cikket! Na, az még a kölninél is szarabb.

civilkontrol 2009.05.07. 08:04:44

Kedves kétkedők. Értem az ellenérzéseitek okát a sorozattal kapcsolatban. Értem Splet azon bánatát is, hogy ez a levél a találgatáson túl igazságtartalmától függetlenül épp úgy alkalmas megbélyegzésre, mint ahogy ezt már sokszor láthattuk máshol. És értem a levvéllel kapcsolatos szkepsziseteket is.
De.
Talán érdemes megvizsgálni az érem másik oldalát is.
Ez a levél (szerintem) pont annyira lehet fake, mint amennyire valódi is. Márpedig, ha az utóbbi igazolódik be, vajon nem érne meg egy próbát a levél tartalmának bizonyítása, a levél szerzőjének felderítése? Ha a levél igaz és ezt sikerül alátámasztani, vajon nem lenne-e mindannyiunk kötelessége, hogy ezt megpróbáljuk a benne található állításokkal bizonyítani?
Ti el tudtatok volna menni emellett szó nélkül?
Tudtatok volna élni azzal a tudattal, hogy nem mentetek utána egy történetnek, ami mindent megváltoztathatott volna Magyarországon?

Értem, hogy nem tetszik, hogy a "vizsgálódás" nyilvánosan folyik, de ahogy a reakciós srácokat elnézem, nem áll rendelkezésükre pénz, fegyver, paripa, ergo szükségük van az olvasók segítségére.

Legalább egy kicsit legyetek még türelemmel, ha ennyire nem tetszik a történet, olvassatok addig népszavát a vicc kedvéért, de adjatok egy esélyt a srácoknak arra, hogy megpróbálják befejezni, amit elkezdtek.

Ha meg bukta lesz, hát nem hiszem, hogy ez ne lenne nyíltan és őszintén felvállalva, hogy a sárdobálás érzés a lehető legalacsonyabb szintre legyen lenyomva.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.07. 08:40:33

@civilkontrol:
Biztos láthatatlanok a betűim, makimajom, pedig világosan leírtam, hogy a levél hevenyészve összeházasított témáit korábban több széljobbos portál szanaszét cincálta. Itt is ezen balfaszkodni tiszta gáz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 08:52:15

@Kettes:
Az UD Zrt. ügyében a Fidesz-bashing csak mellékszál volt. Talán nem véletlenül védte a teljes Csányi-birodalmat (az OTP-től az alapítványig) az UD.

Steve the Great 2009.05.07. 09:05:13

@civilkontrol: "Tudtatok volna élni azzal a tudattal, hogy nem mentetek utána egy történetnek, ami mindent megváltoztathatott volna Magyarországon?"

Ha sikerül valamit bizonyítani, az mindenképp történelmi tett lesz. (Habár pl. a jóval egyértelműbb olajügyes tényfeltáró cikkek - sőt a hivatalos eljárások - se változtattak meg lényegében semmit Mo-on.) Viszont az eddig leírtakat Juhász vagy akárki rendkívül könnyen cáfolhatja: "Nem igaz."

Bummer 2009.05.07. 09:28:52

Nem kéritek el Pelsőczy Csabától a február 16-án készített képeit? Hátha van a karzatról nagy felbontású.
fidesz.hu/galeria.php?Tipus=2&Galeria=5119

Zetek 2009.05.07. 10:43:12

Nem világos miért választotta volna ezt a bonyolult módot Juhász, hogy kitálaljon? Egy fegyelmezett káder pontosan tudja, hogy egy ilyen lépéssel vége. Ennek akkor lett volna értelme, ha indul valamilyen posztért és eljátsza az alternatívát. Legfeljebb, ha ez a búcsúlevele. De így, kiönteni a pici szívét a semmibe? Ugyan már. Ha nem egyszerű átverésről van szó - ez a valószínűbb - akkor is az ott leírtakat bárki közepes újságíróként össze tudná állítani. Ugyanis néhány homályos sejtetésen kívül - Szili Katalin emberi problémái - semmi bennfentes információt nem oszt meg olvasóival.

Bummer 2009.05.07. 10:52:51

Az is érdekes, hogy a posztban csatolt képen, Juhász kifelé fordulva pofázik párhuzamosan Gyurcsánnyal.

civilkontrol 2009.05.07. 10:59:15

@Zetek: Van több motívum is a levélben, ami, ha bizonyítást nyer, komoly kérdéseket vet fel. Az indítékról korábbi bejegyzésekben már volt sakkozás.
Szerintem azért ezt a módot választotta, mert zsarolni akarta vele gyf-et, hogy tegyen le a pártelnöki posztról.
Indíték egyértelműen a pozícióvesztés és esetleg az mszp megmentése, de leginkább a sértődöttség lehetett.
Elvileg hetekig fent figyelt az eredetileg jelzett oldalon, bármi egyéb megjelenés nélkül.
Ha az író elküldi a linket az érintett(ek)nek, nagyon komoly zsarolási potenciállal bír.

Apropo. Hajdanán tanultam, hogy van egy adatbázis, ami napi szinten letárolja az internet "pillanatnyi állapotát" minden oldalt beleértve.
Tudja valaki, milyen linken érhető el ez az adatbank?
Ha nem volt kikapcsolva ez a feature, talán napra pontosan meg lehetne nézni, hogy mikor került föl a levél az eredeti oldalra.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 11:00:51

@Zetek:
Elég sok olyan dolog van benne, amit egy újságíró _a levél születésekor_ nem tudhatott.

devuscka 2009.05.07. 11:15:01

Bár hitetlenkedem, mégis annyira hihető (!!) a levél tartalma!
Ehheza hihetőséghez nagyban hozzájárul amit itt-, és más oldalakon/nem kuruc...stb/ is olvasok az elmúlt 7; 12;20? évről, Ami ezekből összeáll a fejemben: elképedek..
- a híreket mindig megkeresem a 'bal'oldalon is, megjelenik-e róla valami(?-legtöbbször álcázva) mert, ha ott egy fél mondatban is céloznak egy aktuális hírhez kapcsolódva, az akkor igaz is lehet! Tapasztalatom szerint, van valami 'betyárbecsület az szakmához', a magát komolyan vevő ' baloldali újságírókban. Ezért egy - egy bizonyos hírhez kapcsolódva/ha igaza hír/ ők említést tesznek. Erre hivatkozhatnak később: LÁM mi írtunk róla..itt és itt megtalálható!
Ez történt a 2006-os választás után is, amikor kimúlt a 'pannonpuma'- a balos média rendre mondogatta: aki jól olvas, az tudhatta,hogy milyen helyzetben van az ország.. mi megírtuk.. ...)
Szóval számomra nagyon is hihető a levél (csak még 'tamáskodok') ezért is lenne jó, ha 'meglenne' biztosabban a levélíró személye.
Azt gondolom: itt a keresésben kimaradt egy apró, ám nem mellékes mondat (szerintem fontos info a személyről):
"Levelem nyílt, de mégis anonim. Ez valószínűleg sokat levon a szavahihetőségéből. Nincs jövőm, csak múltam és nincs családom se már, amire foghatnám miért nem merek nyíltan kiállni."

"nincs családom se már" (!!)

Juhászról ugyanis ez olvasható ITT:www.juhaszferenc.hu/index.php?f=hatorszagom
"1960. január 6-án született Nyíregyházán (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye). Édesapja, Juhász Ferenc, édesanyja, Klára Sarolta, mindketten nyugdíjas pedagógusok. N?s, felesége politológus–közgazdász, három gyermek édesapja." (!!)
Elvesztette volna őket?
Nem olyan személyt kellene keresni abból a kőrből, akinek tényleg 'nincs' családja?

Bummer 2009.05.07. 11:29:59

@devuscka:
Három lánya van az előző házasságából. (14 éve nem él velük).
Már felnőttek, tele zsével, úgyhogy Juhászt már nem annyira érdekelheti, hogy az ő pénzével mi lesz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 11:30:41

@devuscka:
Bizony, az UD védte a MOL-t az oroszok infó-csápjai ellen.

civilkontrol 2009.05.07. 11:31:55

"Gyakori ugye, miniszterelnök úr, hogy a szlovák rendvédelmi szervek magyar területen, mélységben ellenőriznek? "

Ezt érti valaki?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.07. 11:37:49

Ami konkrétan hiányzik, az JF elérhető online anyagai és a levél kriminalisztikai nyelvészeti összevetése. Egy ilyen szakvélemény bizonyíték lenne (bár korántsem perdöntő bizonyíték), minden más puszta vélekedés.

@civilkontrol: Ez vagy ugyanaz a téma, mint az X ezer izraeli katona egy elhagyott csűrben, meg a 2006 őszén itt tartózkodó orosz rendőrök stb., azaz délibáblátás speciális esete, vagy pedig azt jelenti, hogy SK-ba utazó szurkolókat a határ előtt sk. rendőrökkel együtt ellenőriztek (tehát a sk. adatbázissal összevetve).

Bummer 2009.05.07. 11:39:58

@civilkontrol:
"kiszélesíti együttműködését a szlovák és a magyar rendőrség, a rendőrök a jövőben a másik ország területén 20 kilométerre az országhatároktól is beavatkozhatnak, felhatalmazásuk ezentúl kisebb kihágásokra, például lopásokra, rendbontásokra is kiterjed"

Ezt írta az nb1.hu

Már nincs fönt!

Bummer 2009.05.07. 11:42:17

@Bummer:
És még:
www.metropol.hu/cikk/347626
"A jelenlegi szabályozás szerint a rendőrök a határ túloldalán tíz kilométeres sávban avatkozhatnak be. Ezt terjesztik ki a jövőben 20 kilométerre."

civilkontrol 2009.05.07. 11:51:48

A levél stílusa egyébként emlékeim szerint "Juhászos".
De rég hallotam már beszélni.
Itt az utolsó parlamenti felszólalása:
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.ulnap_felszo?p_lista=f&p_nap=128&p_ckl=38&p_stilus=
Tudja valaki, hogy mivel lehet ezt megnyitni?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 11:55:20

@civilkontrol:
RealPlayerrel.

Szerintem egyébként nem az a lényeg, hogy ki írta a levelet, hanem hogy a tartalma igaz-e, vagy sem. A szerző kilétével azért foglalkozunk mégis ennyit, mert ez az egyik lehetőség a levél valódiságának eldöntésére.

Bummer 2009.05.07. 12:06:41

@TuRuL_2k2:
De Falafel már megmondta, hogy hülyeség, és amit ő mond, az úgy van.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 12:20:54

@Zetek:
Pl. Gyurcsány lemondási akciója (feltéve, hogy február végén már létezett az iromány).

devuscka 2009.05.07. 12:20:55

@TuRuL_2k2: @Bummer:
Aha. Ezek szerint mondhatja,hogy 'már' nincs...
(bár a gyerekei, a gyerekei maradnak)

Zetek 2009.05.07. 12:23:54

@civilkontrol: De akkor egy ismeretlen honlapra teszem ki? S háttérben maradok, amikor Fletó megy? Miért Szekeresnek ugrott neki Fletó és miért nem Juhásznak? Egy ilyen írásnak - vagy ebben konkréten minek - hol és kivel szemben lenne zsarolási potenciálja?

Zetek 2009.05.07. 12:25:54

@TuRuL_2k2: Akkor már mindenki erről beszélt, a kérdés csak az volt, hogy megvárják-e vele az EP választásokon beárazoitt buktát, vagy sem.

Ombudsmanyus 2009.05.07. 12:37:34

Sötétség délben 5. nem lesz?

Google 2009.05.07. 12:43:26

Mindenki nem beszélt erről. Mint ahogy arról sem, hogy az ötéves adócsökkentési plán, utóbb törvény, annyit sem ér, mint a papír, amire kinyomtatták; sőt, arról sem beszélt mindenki, hogy miután 2006-ban megnyerik a választásokat megszorító intézkedések, privatizáció következik. Ha bír.
Vizsga után mindenki professzor.

ÁrPi 2009.05.07. 12:56:26

@civilkontrol:

MIÉRT KONKRÉT Anonym-us EME két bekezdése:

""Megkérdeznélek Miniszterelnök úr, indítasz-e vizsgálatot annak a belső körökben egyre jobban terjedő hírnek az ügyében, miszerint ÖMV-s, Gazpromos szál van az UD zrt-s lehallgatási ügy hátterében. Hogy a Csányi egy évvel ezelőtti zavaros megzsarolása, helikopterének lezuhanása, majd szervereinek és üzleti titkainak lefoglalása között szoros ok – okozati összefüggés van?

Ha a Csányi kiszállása után a meggyengült Molt akár az ÖMV akár az orosz Gazprom (direktben vagy stróman útján) vagy az OTP-t egy hasonszőrű befektetői kör a közeljövőben mégiscsak megszerzi, miként számoltok el a gyanúval, hogy valaki közületek nem magyar érdeket képviselt az UDZ ügyben?""


MÁR A Reakció Almássy-s posztjában is felvetődött HOGY Csányi szervereinek lefoglalása szaftosabb is lehet mintsem amennyire elsőre az MDF-elnökválasztás perpatvarában premierplánba NEM kerül.

civilkontrol 2009.05.07. 13:20:12

@ÁrPi: Ezt már többen felvetettétek.
Én eddig sehol sem láttam ezt a HÁRMAS összefüggést.
Volt korábban is stromanozás MOL részvény ügyben.
Volt korábban is kritika az NBH felé az UD zrt és Csányi (bár ez konkrétan nem rémlik) kicsinálásának ügyében.
De az, hogy az (1) Oroszok megszerzik a MOL részvényeket (2) az UD ZTR és Csányi kiiktatását követően (3) hazai kormányzati és titkosszolgálati segedelemmel, ilyen hír egészen az áprilisi nemzetbiztonsági ülésig nem volt.
Elsőként ott derült ki bizonyíthatóan, hogy az NBH már korábban jelezte a kormányzat felé, hogy gáz van, ám a kormányzat mégsem tett semmit.
Mindezt a feltevést az is erősíti, hogy az NBSZ-nek a fenti folyamat nem tetszett volna, ezért be kellett avatkozni:
"Ráadásul Miniszterelnök úr, ezek a lehallgatások titokban maradnak még az azt hivatalból végző NBSZ előtt is. Ügyesen kitaláltátok, Hetesi Zsolt, korábbi NBSZ főnök aktív támogatásával. Az NBH saját - zárt feldolgozást kér, így csak a Gyuri emberei tudhatják mi van a szalagokon, és csak Ti ketten, miként akarjátok felhasználni."
Így gyakorlatilag mindezt az NBH-ban kialakult külön kis klikk segedelmével vezényel(het)ték le.

Ezek a sorok nagyon konkrétak és nagyon be is találtak.
Én ilyen konkrét megfogalmazást a levélnél korábban nem láttam.
De ha linkelsz ilyet, meggyőzhető vagyok :o)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 13:23:59

@ÁrPi:
Nem tudom, hogy a beszélt és a (szerkesztetlen) írott szöveg mennyire összevethető.

ÁrPi 2009.05.07. 13:28:52

@TuRuL_2k2:

""Te pontosan tudod, hogy mi kell Neked, a pártelnöki tiszt. Mert az a jövő. A 2010-es választás elvesztésének másnapján (na jó, lehet hogy tévedek és csak egy héttel később) Te és a hódolóid (Zuschlág Janit leszámítva mert ő ül mint Buddha) átszervezitek, feloszlatjátok, újjáalakítjátok - a megfelelő rész aláhúzandó – a pártot.""


NEM sejt(tet) "anonym-us"-unk március21-i indulású lemondási-jellegü akciót.

tevevanegypupu 2009.05.07. 13:32:19

Valahogy ugy tunik, mintha a beirok tobbsege azt szeretne, hogy ez a tortenet igaz legyen. Ugye nem tevedek? Hat en viszont nagyon-nagyon remelem, hogy ez nem igaz. Mert ha a tortenet valodi, akkor Magyarorszagnak konyec. Csak a terkepen egzisztal a valosagban mar nincs is.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.07. 13:37:51

@ÁrPi: Le is vannak írva a parlamenti felszólalások. Már olvasgatom Juhászt :)

suski 2009.05.07. 13:50:24

"Magyarorszagnak konyec"

Mo-nak akkor lesz konyec, ha ennek a mostani korrupt rendszernek záros határidôn belül nem lesz vége. Márpedig ha ez a levél igaz, akkor borul a bili és lehet, hogy még nem túl késô.

civilkontrol 2009.05.07. 13:52:51

@dzsucseharcos: Egyébként ez így tényleg nem mond sokat.
Egy ismerősöm annak idején a VP elnökének a titkára volt. A legtöbbször Ő szedte össze és ő is írta meg 1-1 interpelláció anyagát, amit a vp elnöke megnézet, és amivel nem szimpatizált, azt javította.
Tehát a legjobb esetben is az "élő beszéf" nyújthat valamiféle támpotot, de Turulnak abban full igaza van, hogy teljesen más az írott és a mondott beszéd.
Elnézve saját soraimat, garantáltan más :o)))

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.07. 14:04:00

@civilkontrol: A beszéd és a levél pont nem nagyon különböző műfaj. Másrészt: előre megírt beszédre is rányomja a bélyegét a felszólaló személye, ha csak nem úgy mondja fel a leckét, mint egy iskolás. Tehát nem érdektelen összevetni a levelet a Juhász-szövegekkel, csak éppen kicsi a valószínűsége, hogy Juhász stílusában van olyan motívum, amely igazán feltűnő. Ha nincs ilyen talányos hasonlóság, akkor a szövegek összevetése nem eredményez bizonyítékot (ahogy cáfolatot sem, de nyilván az a kiindulópont, hogy amíg nincs valami bebizonyítva, addig nem tarthatjuk igaznak).

De ha van jellemző hasonlóság, az sem jelent sokat. Pl.: ha mondjuk 2006 nyarán kiszivárgott volna az interneten az őszödi beszéd átirata, akkor a hitelessége mellett szólt volna, hogy a "böszmeség" szó előfordul a szövegben (Gyurcsány ugyanis pápai). De ki lett volna, aki elfogadta volna, hogy ezzel bizonyítva van, hogy a szöveg hiteles?

ÁrPi 2009.05.07. 14:05:05

@tevevanegypupu:

" Mert ha a tortenet valodi, akkor Magyarorszagnak konyec. Csak a terkepen egzisztal a valosagban mar nincs is."

Az NBH igenszép szimbolikus címerére eküszöm hogy nem nem soha ! :)
( Azelőtt például Szálasiék is használták már csúnya dolgokra az Árpádsávokat. )

ÁrPi 2009.05.07. 14:11:37

@ÁrPi:

Pl. Laborcz Sándor kgb-akadémista az NBH élén egy csúnya objektivitás.

Arma Gedeonka 2009.05.07. 14:42:53

Ide passzol?

index.hu/bulvar/2009/05/07/elloptak_tizenotezer_eles_loszer/

"Elloptak tizenötezer éles lőszert

* Index/Független Hírügynökség

| 2009. május 7., csütörtök 13:23 | Frissítve: 10 perce

15 láda lőszert loptak el egy, a Ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervonat egyik vagonjából. A kézifegyverekbe való lőszer a siroki Lőszergyárból származott. Úgy tudjuk, a vagont őrizték, szakértő forrásaink szerint indokolatlanul mozgatták a pályaudvaron belül. A rendőrség és az érintettek nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni."

suski 2009.05.07. 15:18:36

na akkor nyugtassatok meg, hogy NEM ide passzol . Jesszus.

VIII. Nagyapó 2009.05.07. 15:28:19

Ma nem lesz folytatás?

Vagy Monsieur Poirot-t már elvitte a nagy fekete autó???

:-((

Arma Gedeonka 2009.05.07. 15:43:19

@suski:
kis mennyiség, de nagyon is illik a sztoriba, tipikus szolgálati kavarás.

Egyébként nem illik a Reakció profiljába ez a cikksorozat, nem teljesen tipikus, már ez is aggasztó.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 15:54:25

@VIII. Nagyapó:
Ma nem volt időm szerkeszteni, holnap jön a következő.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 16:09:51

@TuRuL_2k2: "Talán nem véletlenül védte a teljes Csányi-birodalmat (az OTP-től az alapítványig) az UD. "

Talán inkább azt akartad írni, hogy nem véletlen, hogy az UD a Fidesznek és a Csányi-birodalomnak is dolgozott. :-D

Hát, tényleg nem véletlen. A Fidesz anyagi és szellemi infrastruktúrája elég gyakran összeér Csányiéval. Nemegyszer Csányi biztosított menedéket a Fidesz által az államigazgatásban felejtett, a szocik által kirakott kádereknek, mint az UD Zrt esetében is. Elég nehéz úgy odavágni a Fidesznek, hogy az ne fájjon egy kicsit Csányinak is. De ha te meg tudod állapítani, hogy mi volt a fő- és mi a mellékcsapásirány, gratulálok.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 16:12:01

@Kettes:
Kit szólított a lehallgatott UD-s főnök per "elnök úr"?

VIII. Nagyapó 2009.05.07. 16:34:21

@TuRuL_2k2: OK, de nem szép dolog ilyen lassan teregetni a lapokat - én itt minden nap kíváncsian várom a folytatást, pedig másra kellene koncentrálni.

Aztán ha tényleg olyan komoly a dolog és tudtok valamit, a végén még túl sok időtök marad bevárni a fenyegetéseket, zsarolásokat és megvesztegetési ajánlatokat, aztán a végén Nálatok megjelenik egy nagy Ázsia Center-hirdetés, mi meg rághatjuk tovább a körmeinket. :-PPP

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 16:40:53

@Kettes:
Semmit. Akkor maradjuk abban, hogy ez csak az én rögeszmém, aminek semmi köze a Tényekhez. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.07. 16:42:56

@VIII. Nagyapó:
Kálmánt már megkeresték a centeresek, hogy elengedik a zokniboltja teljes bérleti díj-hátralékát, ha leállítja a sorozatot, de nemet mondott. Persze Tóni jelezte, hogy van az a pénz... :]

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 16:49:33

@TuRuL_2k2: Csányi az OTP elnök-vezérigazgatója. Ha a te céged legnagyobb megbízója Csányi Sándor, akkor elnök úrnak szólítod és telefonálás közben is vigyázzba állsz. :)

kM 2009.05.07. 17:13:04

Kettes, nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a magyar baloldal egy Oroszország-barát kollaboráns elit, mely ha úgy gondolja, hogy orosz barátainak szüksége lehet egy nagyobb olajvállalatra Közép-Európában, akkor ezért nem nagy ár, ha sarokba próbálják szorítani a saját országuk óriásvállalkozóját, aki az OTP-n keresztül épp a MOL egyik finanszírozója és csererészvény tulajdonosa is egyben.

Itt az UD csak szem volt a láncban, feltehetően a cég munkatársai a _kellő szakértelemmel_ végezték az elhárítást a cégcsoportnál, ezért egy gigantikus sajtóattak keretében - a körülmények szoci szempontból tökéletesnek tűnő együttállása miatt (Almássy, Dávid, orosz igény a MOL-vezetékek feletti ellenőrzésre, Kövér beszélgetései) félre lehetett őket állítani azzal, hogy a cúnycúnya Fidesz titkosszolgálata - sok légy egy csapásra: lenulláztak egy nem baloldali gyökerű, startégiai piacokat lefoglaló, jól menő biztonságtechnikai céget, megszerezték az OTP-vezér összes digitális titkát, elhárították az ellenérdekelt hírszerzés előtt a MOL-információnak megszerzésének akadályát, majd a média előtt pedig Fideszes árnyékszolgálatról picsogtak párás tekintettel a kisembert féltve, akire most már bármikor lecsaphat az aljas jobboldal.

Ügyes kis sztorinak indult ez, azért ez kétségtelen.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 17:38:26

@kM: Te összekevered az előfeltételezést a következtetéssel.

tevevanegypupu 2009.05.07. 17:50:03

@ÁrPi:
mindenesetre ha csak a fele is igaz, lesz egy kis munka par evre..
A fel orszagot le lehet majd ultetni. A demokracia kepviseloi evtizedekre leragadnak a papirzacskoknal, es a sotetseg eroi veszik at a hatalmat.(:

ÁrPi 2009.05.07. 17:57:21

@Kettes:

Ha a te céged legnagyobb megbízója Csányi Sándor, akkor elnök úrnak szólítod és telefonálás közben is vigyázzba állsz. :)

És mi az ördögöt bizonyít ez? :-)

Konspirálsz? Miért, mit cáfol? :)

Google 2009.05.07. 18:20:58

@Kettes:

Valahogy mi mindent másként értelmezünk mint te, de lehet, mi megyünk szembe a forgalommal.
Bár ÁrPi ölég jól rákérdezett.

ÁrPi 2009.05.07. 18:57:59

@Kettes:

"De ha te meg tudod állapítani, hogy mi volt a fő- és mi a mellékcsapásirány, gratulálok."

Szerinted ugye minek is próbálgassuk mostan besaccolni hogy a demokratikus ellenzék bevádlása-árnyéktitkosszolgálat-üzemeltetéssel VAGY a nagy MOL-részvényes Csányi MOL-poziciójának feladása -é a húzósabb, a húsosabb falat , súlyosabb csapás(irány)????

Szerintem ne próbálgassuk, minek tennénk.

Én úgy tudom az UD-zRt. a MOL-t védte amig védte példul a felvásárlási szándékokkal szemben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 19:04:00

@Google: Azt gondoljátok, hogy ha az UD kiszorítására lehetséges magyarázat, hogy Gyurcsányék át akarták játszani a MOL-t az oroszoknak, akkor annak úgy is _kellett_ történnie. Összekeveritek a lehetségest a szükségessel.

Azt hiszitek továbbá, hogy ha sikerül megállapítani a levél szerzőjének kilétét, az alátámasztja (vagy cáfolja) a levélben foglalt állításokat. Ez is egy komikus tévedés.

Ezt tetézitek azzal, hogy a szerző kilétét a fent említett "lehetséges, tehát szükséges" logikai hibával szűkítitek egy konkrét személyre.

Ilyen értelemben valóban szembe mentek azzal az iránnyal, amit a logikus gondolkodás kiszab.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 19:10:20

@ÁrPi: Semmi bajom a spekulációitokkal, élvezem is meg minden, csak legalább a saját szabályaitokat tartsátok be.

Az, hogy az UD védte a MOL titkait, egy olyan információ, ami a nemzetbiztonsági bizottság üléséről szivárgott ki. Elmondom, ez mit jelent: Demeter Ervin az ülés után körbetelefonálja a sajtót és azt mond amit akar. Abban a biztos tudatban, hogy az érintettek nem fogják sem cáfolni, sem pontosítani, sem kiegészíteni, mert azzal államtitok-sértést követnének el.

Egyébként az NBH-nak vannak rezidensei a MOL-nál, akiknek az a dolguk, hogy megvédjék az ipari kémkedéstől, a szabotázstól és hasonló bajoktól.. Ez az információ például nem a nemzetbiztonsági bizottság üléséről szivárgott ki. :)

ÁrPi 2009.05.07. 19:47:22

@Kettes:

Azt is elmondhatod-e mit jelent az hogy polip vagy árnyéktitkosszolgálat,
ha Szilvássy mondja? És hogy mit jelent egy szoftos CD
D.Ibolya kezében?

( Jelentéseket akarok megismerni ! :) :-) )

Google 2009.05.07. 19:54:22

@Kettes:

Azt nem tudom, hogy át akarták-e játszani a MOL-részvényeket, de azok az oroszoknál vannak. Ez tény, nem?
Az OTP-t is szánták valakiknek, többeknek is. Soros, oroszok stb.
Engem nem érdekel a levél szerzőjének a kiléte. Mondtam, emelem kalapom előtte, de ha anonim akar maradni, maradjon az. És majd ha elő akar lépni, lépjen elő. Az ő dolga, az ő választása.
De ha már logikus gondolkodás, a te gondolkodásodat is befolyásolja egy csomó tényező. Például az, hogy leegyszerűsíted a kérdést arra, hogy semmi sem igaz, egy szoci Fidesz-álláspontot nem védhet.
Na, de a Fidesz vélekedése/érdeke/véleménye is eshet egybe többekével. Még baloldaliakéval is. Történhet ilyen csoda is, miért ne?
Te elhessegeted magad elől, és előlünk is ezt a témát, mi latolgatunk, mérlegelünk. Jogunk van hozzá, nem? Ha már eszünk nincs.

suski 2009.05.07. 21:26:01

kétkedôknek: emlékszünk még a haveri kutyákra?
Na mert az tuti nem hittem volna el, ha nem hallom a saját fülemmel.

exitus 2009.05.07. 22:07:26

Úgy látom @remetebál egyedül maradt kritikus megjegyzésével.
Én szeretnék csatlakozni hozzá.

Úgy látom a legtöbben elcsámcsogtok egy olyan elméleten, aminek az alátámasztása kétséges, ami szerintem elszomorító.
Ha ez tényleg úgy lett volna keretezve, hogy "játékra hívunk titeket", "gondoljunk utána lehet-e ennek a levélnek valami értelme, ha komolyan átgondoljuk", stb., akkor lelkes résztvevő volnék magam is.

Így azonban becsapva érzem magam. Egy szélsőjobboldali portálokról összekotort kétséges eredetű levél ilyen mértékű komolyan vétele, a szememben az egész Reakció blog étoszát megkérdőjelezi. Pedig már felraktam a blogot egy magasabb polcra. Kár volt. Ez a topic így csak konc az éhező idegpályák számára odavetve.

Üdv

Alfőmérnök 2009.05.07. 22:15:46

@exitus:
Nem maradt egyedül, Én is meg pl. Elpet is tett kritikus megjegyzéseket.

A levél eredetiségének igazolásához nem elegek közvetett bizonyítékok, és főleg nem találgatások és feltételezések. Vagy a szerző beismerő vallomása kell, vagy olyan dokumentumok, amiket mondjuk még a bíróság is elfogadna bizonyítékként. Mondjuk a szerző számítógépének winchesterén egy file, ami ekkor és ekkor volt utoljára módosítva.
Ha van ilyen bizonyíték, akkor én is elhiszem a sztorit. Addig egy egyszerű hoaxnak tartom a levelet.

Alfőmérnök 2009.05.07. 22:29:16

...amíg nincs, addig...

reality 2009.05.07. 22:48:19

@Alfőmérnök: Csatlakozom a szkeptikusokhoz, bár én inkább tartom valódinak a levelet. Azonban szerintem soha nem fogjuk megtudni a szerző kilétét és még egyéb fontos információt, ezért nem hiszem, hogy érdemes vele ennyit foglalkozni.
Szvsz elég lett volna egy, legfeljebb két poszt róla, mint netes jelenségről értekezni, de a további csak fikció.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.07. 23:04:40

@ÁrPi: Elmondhatom, de akkor meg kell hogy öljelek. :-DD
@Google: A konzervatóriumon van egy zseniális bekezdés:

"A nagy összeesküvés-elméleteknek az a hibája, hogy a létrejött eredményt tételezik fel előre meghatározott célként. A történelem azonban nem így működik, hanem sok ellentétes erő látható és kevésbé látható küzdelmének eredményeképpen jön létre a végkifejlet, amit befolyásol erő, emberi bölcsesség és egyszerű hülyeség, bátorság és gyávaság, s bizony, sokszor a vak szerencse is. "

Mintha csak neked szólna.

reality 2009.05.07. 23:28:46

@Kettes: De ez is ott található:
"... avagy ha paranoiás vagy, attól még nem biztos, hogy esténként nem követ valaki."
:)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.07. 23:36:16

@reality: A levél szóhasználata és helyesírásihiba-profilja kísértetiesen emlékeztet egy bizonyos, közepesen ismeretlen kortárs bloggerére, akit most nem nevezek meg - az lesz vicces, ha majd előáll az önleleplezéssel. (Bár 90%, hogy nem ő írta ezt a levelet.)

reality 2009.05.08. 00:27:36

@dzsucseharcos: Most csak az a kérdésem, hogy kinek a kortársa az a blogger? :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.08. 01:54:29

@exitus:
Az indy.media szélső éppen, csak nem -jobb. :]

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.08. 03:53:52

mindenki eteti a saját állatkertjét

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.08. 03:54:59

mindenki eteti a saját állatkertjét.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.08. 07:23:05

Többen úgy gondolják, hogy az MSZP-SZDSZ koalícióval szembeni, kérlelhetetlenül kritikus attitűd megköveteli a sokat citált internetes forrás primer értelmezését, mely szerint kiábrándult szocialista politikus tényként fogalmazta meg a közelmúlt eseményeinek szocialistákra nézve igen lesújtó értelmezését.

Véleményem szerint ilyen obligó nincs, az idézett forrást ilyen megközelítésben nem szabad vizsgálni.

Mivel a szöveg névtelenül került közlésre, szinte bármennyi dezinformációt is tartalmazhat.

A szerző személyének kiderítésére nincs mód. Szándékainak tisztázása még inkább lehetetlen. Az eddig olvasottak csak meglehetősen bizonytalan találgatások.

Aki valamely elvi álláspontot elfoglalván ad hitelt bizonyítatlan állításoknak, saját magát teszi ki a félrevezetés veszélyének. Egy ismeretlen szerző igazmondását vélelmezni nem bölcs gondolat.

Google 2009.05.08. 10:30:49

@Kettes:

És ha a Konzervatórium azt mondja, hogy, akkor mi van?
A Konzervatórium sem szentírás, lehet, nekem szól, de én nem veszem magamra.
Aztán volt egy olyan érv is, hogy szélsőjobboldali portálon jelent meg.
Egy szélsőjobboldali portál bármit feltehet -és ezzel egyben diszkreditálja is az írást-, a portáljára.
Sem attól, hogy a Konzervatóriumon, sem attól, hogy a k.infon jelenik meg valami, nem lesz sem jobb, sem rosszabb, sem igazabb, vagy hamisabb. Az írás olyan, amilyen. Avagy: nem a ruha teszi az embert.

civilkontrol 2009.05.08. 11:03:44

@Google: Arról nem is beszélve, hogy ha igaz, ami igaz, nem szélsőjobb portálon jelent meg, hanem itt:
www.freewebs.com/beszelo/
És hosszú ideig sehol máshol.

A tegnapi felvetésre senkinek semmi nem ugrik be?
"Apropo. Hajdanán tanultam, hogy van egy adatbázis, ami napi szinten letárolja az internet "pillanatnyi állapotát" minden oldalt beleértve.
Tudja valaki, milyen linken érhető el ez az adatbank?
Ha nem volt kikapcsolva ez a feature, talán napra pontosan meg lehetne nézni, hogy mikor került föl a levél az eredeti oldalra."

Hasznos lenne tudni, hogy pontosan mikor került föl a free oldalta és innen talán kideríthető.

5. rész?

tevevanegypupu 2009.05.08. 11:06:33

Ez az egesz olyan mint az oszodi igazsagbeszed kiadasa a kozonsegnek: nem tudjuk ki tette..De abban legalabb biztosak lehetunk, hogy az igaz volt. Itt azert nagy a szenzacio mert olyan dolgokrol irt egy nevtelen de annal indulatosabb es gyulolkodobb ellensege Gyurcsanynak,amit meg tole is nehez elkepzelni, bizonyitani..

Egy valamirol azert nem kell elfeledkezni ketelkedeseink vagy meggyozodesunk mellett: voltunk mi mar eleg sokszor kiszolgaltatottak tobbfele es tobb hatalmaknak is. Es nem egyszer, nem ketszer az orszag vezetoi tettek meg mindent azert, hogy gyarmat legyunk..

Ami a legjobb, megcsak nem is fizettek meg oket jol ahhoz kepest, amennyit kockaztattak vagy amennyit egy idegen hatalom nyert az ugyon. Szoval ez az egesz lehetseges is es valoszinu is, csak eppen bizonyithatatlan. Mint olyan sok mas esemenydus multunk soran.

Emlekeznek: a kiralynet megolni nem, ellenzem..

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.08. 11:22:23

@civilkontrol:
A Nagy Internetarchiváló csak olyan oldalakat tud eltárolni, ahova eljut. Ha felteszel egy oldalt, ahova sehonnan nem vezet link, az mindaddig nem létezik a kereső(archiváló)robotok számára, míg valaki be nem hivatkozza.

Google 2009.05.08. 11:51:17

@tevevanegypupu:

Úgy érzi, hogy gyülölködő ellensége Gyurcsánynak az, aki ezt a levelet írta?
Inkább azt hinném - szóljanak meg érte - , nem Gyurcsány, hanem az ország jövője foglalkoztatja az illetőt.
Valami olyan sűrű és mély erdőbe vitt be minket ez a Gyurcsány-Dobrev klán, hogy talán az, aki nemcsak sejti, de tudja is, mi vár itt ránk, jónak látta megszólalni.
Mondhatja, hogy idealista vagyok. Maradok is.
Éppen Szanyi mondta azt tegnap, egy a vízkészletünkkel foglalkozó konferencián, hogy jó kérdés az, ki vezeti Magyarországot. Még nem tudni igazán.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.08. 12:01:28

@TuRuL_2k2:
Mégsem ma. :(
Hiányzik az egyik fontos infó megerősítése/cáfolata, mégsem érkezett meg máig.

tevevanegypupu 2009.05.08. 12:20:50

@Google:
Oszinten megvallva fogalmam sincs, hogy mennyi ebbol a vadbeszedbol a szemelyes bosszu es mennyi lenne az orszag erdeke..Azert gondolom, hogy nem feltetlenul csak a joszandek (az orszag iranyaba) vezette az illetot, mert akkor nem nev nelkul jelentkezik. Ilyen vadak kozul ha egyet-ketto bizonyitani tudna (valoszinuleg a level megirasanak pillanataban meg tudott) akkor nem kellene amonymuskent jelentkezni, mondhatna batra, hogy xy vagyok, tessek itt van par bizonyitek, tudok meg mast is, arra egyelore bizonyitekom nincs, de menjunk a birosagra, majd ok kinyomozzak. Nem leveleket kellene irogatni es jokat vihogni, ahogy egyre inkabb elterjed az interneten ez a ..hobort, hogy elemezunk egy fikciot, hanem cselekedni.
Nagyon jo ha valaki idealista, csak az az erzesem, hogy ennek a levelnek a megalkotoja egyaltalan nem az..nem hiszem, hogy segiteni akar. Sokkal inkabb fenyegetni..mar egyaltalan ha valos
amirol irt.

civilkontrol 2009.05.08. 12:21:21

@TuRuL_2k2: No ez viszont így ebben a formában egészen bíztatóan hangzik :o)

Remélem az elcsendesedésnek nincsenek "külső okai"

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.05.08. 17:41:56

A levélíró (már ha nem hamisítvány, ugye) elsősorban nem az ország miatt aggódik, hanem az "Eszméért", és a sajátjaiért.
Az azért ma már jól látható, hogy hasonlóan minden autoriter
hatalomhoz, Gy.F. is elsőként a belső viszonyokat rendezte
át a szociknál, elsősorban őket tartja sakkban, őket zsarolja,
kit, mivel lehet. Erre utaló jelek azért már rég látszottak.

Úgy tűnik ebbe belebukott: nem tudott végül pártelnök maradni.
Lehet, hogy ez a levél is szerepet játszott ebben, betöltötte
a szerepét, és csak a miheztartás végett hagyták lógni
a neten . )

Az igazi veszélyt az orosz szál jelenti. Nem tudhatjuk milyen
mély az együttműködés, de az biztos, hogy aki velük kezd,
azt többé nem engedik el. Így, az ő segítségükkel operáló
bábjátékosból rövidúton egyszerű báb lesz.

tripanek (törölt) 2009.05.08. 22:47:42

"amiket mondjuk még a bíróság is elfogadna bizonyítékként. Mondjuk a szerző számítógépének winchesterén egy file, ami ekkor és ekkor volt utoljára módosítva."

jaj...

tripanek (törölt) 2009.05.08. 22:50:26

"van egy adatbázis, ami napi szinten letárolja az internet "pillanatnyi állapotát" minden oldalt beleértve.
Tudja valaki, milyen linken érhető el ez az adatbank?"

Azt hittem az előzőnél nincs lejebb, de ó jaj bazz...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.09. 08:33:49

@reality: Elmondhatom, de utána meg kell magát ölnöm.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 01:37:23

Bakura kijárt egy helyesírás-tanfolyamot, ezért van benne csak ennyi elírás, és most revansot vett rajtatok :D

osborne 2009.06.30. 10:48:42

úgy tűnik Juhász Feri képtelen leszokni a 'zseniális' kifejezésről:

JF ma volt ugyanis a napkeltében:

"A szocialista párt utolsó három éve Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök-pártelnökhöz kapcsolható, ám "miközben ő egy _zseniális_ politikai egyéniség, aközben (...)"

www.hirado.hu/Hirek/2009/06/30/09/Juhasz_szukseg_van_az_uj_arcokra_.aspx

és a levélből:

"Éveken keresztül láttam hogyan manipulálsz _zseniálisan_ mindent és mindenkit"

"Mondom, hogy _zseniális_ vagy!"

tudom, igen zseniális oknyomozás volt ez, de egy kommentet bőven megért ;]
süti beállítások módosítása