Több pénz a rendőrségnek, a bizalom töretlen
2009. február 26. írta: TuRuL_2k2

Több pénz a rendőrségnek, a bizalom töretlen

 Tegnap Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy 14 milliárd forintnyi többletforrást kap idén a rendőrség, s támogatásáról biztosította Bencze József országos rendőrfőkapitányt. Mindezt árnyalják némileg a közelmúlt történései. Koncepciózus, rosszindulatú kronológiáink következnek.

Gyurcsány Ferenc és a rendőrségi költségvetés:
2009. február 6.: „Ha több pénzt akarunk adni a rendőröknek, akkor máshonnan kell elvenni. Nincs titkos fiókban pénz.” - mondta Gyurcsány Ferenc.
(2009. február 8.: A veszprémi Cozma-gyilkosság.)
2009. február 8.: A soronkívüli kormányülésen úgy döntenek, a rendőrség kétmilliárdos többletforrást kap idén (2006 ősze után a rendőrség tömegoszlatási potenciáljának fejlesztésére 3,2 milliárdot adott a kormány).
2009. február 12.: Gyurcsány Ferenc megjelenik az országos rendőrfőkapitányi értekezleten, ahol Bencze József tartott volna sajtónyilvános évértékelést. „Pár hónapon belül érzékelhetően javulnia kell a közbiztonságnak a kritikus helyeken, ott ahol a nyugtalanság az úr, ahol pontosan tudják, hogy melyek azok a bűnözői csoportok, amik rettegésben tartják az ott lakókat. Ha ehhez több rendőr kell, akkor több rendőr lesz, ha ehhez több pénz kell, akkor több pénz lesz.” - mondja. A kormányfő távozása után még Draskovics Tibor tartott sajtótájékoztatót, Bencze József nem nyilatkozott semmilyen témáról.
(2009. február 23.: Tatárszentgyörgyön leég egy cigány család háza, az apát és kisfiát lelövik.)
2009. február 25.: Gyurcsány Ferenc bejelenti, hogy a korábbi 2 milliárd mellé további 12 milliárd forintot kap a rendőrség. Ebből 8 milliárdot nemzeti, 4 milliárdot uniós forrásból biztosítanak - hogy honnan vonják el a 12 milliárdot, arról nem ad tájékoztatást.

Ha a hétvégén ismét történne valami kiemelten durva bűncselekmény, akkor jövő héten mennyivel több pénzt kerítene a titkos fiókból a rendőrségnek a kormányfő?

A Teve utcai rendőrszékház merénylői
2009. február 11.: Az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén Bencze József közölte, hogy „van gyanúsítotti körük” a 2007 februárjában az ORFK székházára leadott géppisztoly-sorozat ügyében. Hozzátette: „Az ügyészséggel hónapok óta birkózunk, hogy tegyük nyílttá ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók.”
2009. február 12.: Az ügyészség közleményben cáfolta Bencze előző napi állításait: „Jelen ügyben hangsúlyozni kell, hogy a nyomozás nyíltan folyik, nem titkos, így nincs mit nyílttá tenni. (...) A nyomozás jelenlegi szakaszában a rendőrség számtalan tanút meghallgatott, hatalmas mennyiségű bejelentést ellenőrzött le, azonban az eddig beszerzett bizonyítékok nem elegendőek ahhoz, hogy bárkit bűncselekmény elkövetésével megalapozottan, törvényesen meg lehetne gyanúsítani.”

A veszprémi gyilkos(ok) körözése
2009. február 11.: Az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén Bencze József azt mondta, a Cozma-gyilkosság miatti körözéseket már jóval korábban is ki tudták volna adni, ám órákon keresztül nem tudták elérni az ügyeletes bírót, akinek az aláírására mindenképpen szükség volt a körözés kiadásához, s ez okozott az ügyben késedelmet.
2009. február 13.: A bíróság cáfolta Bencze állítását.
2009. február 17.: Bencze bocsánatot kért a bíróságtól.

A tatárszentgyörgyi gyilkosság
2009. február 23.: Bencze József főkapitány közölte: a tűzvizsgáló egyértelműen azt állapította meg, hogy a tűz elektromos meghibásodásból eredt, a helyszínre érkező körzeti orvos pedig elsődlegesen füstmérgezést állapított meg a halál okaként.
2009. február 24.: A körorvos azt állítja, hogy már az első szemle alkalmával megállapította, hogy körkörös, bőrön áthatoló mély sebzés látható a holttesten. A kiállított halottvizsgálati bizonyítványon a „bűncselekményre vagy önkezűségre utaló nyom merül fel” opciót jelölte be, és rendkívüli hatósági vizsgálatot kezdeményezett, soha nem állította, hogy füstmérgezés volt a halál oka.
2009. február 24.: Velikovszki az [origo]-nak kedden telefonon azt mondta, hogy még most is korai arról beszélni, hogy mi okozta a tüzet, ezt ugyanis egy hosszabb vizsgálat tudja csak megállapítani. Elektromosságra azért gyanakodott, mert a födém gyulladt ki, amiben vezetékek húzódtak, ráadásul a tűzoltók találtak az épületben egy nagyteljesítményű olajradiátort, ezért azt feltételezte, hogy esetleg valamilyen ezzel kapcsolatos hiba miatt gyulladhatott ki a ház.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54966865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli29 2009.02.26. 10:24:28

Ha gazdaságilag még nem is, közigazgatásilag és rendészetileg beállt az államcsőd.
Az pedig, hogy Gyurcsány megerősíti Benczét, illetve hogy még Draskovics is a helyén van, azt mutatja, hogy az a káosz, ami ma az országban és a közéletben eluralkodott, megfelel a kormánynak.

Turul: Azt még ki is felejtetted, hogy Bencze kijelentette: a veszprémi rendőrfőkapitány (Bolcsik, akinek a rokona egy-két héttel a Teve utcai támadás előtt kalasnyikovval lövöldözött egy kavicsbányánál) fegyelmit kapott a körözés kiadásával kapcsolatos hibás tájékoztatásért, amire Bolcsik azt mondta, hogy ő nem tud semmilyen fegyelmiről.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=181027
www.mno.hu/portal/617194

kispufi 2009.02.26. 10:26:56

vagy tényleg nem talált senki semmi bűncselekmény-gyanús jelet elsőre. kiszállt a szilvásy-csapat és a két halottba beleőtt párat, nem véletlenül, a helyzet adta. lehet hisztériázni, indulatot kelteni, polgárháborút szítani. a cél szentesíti az eszközt, 2010-ben nem lehet választás (mert nyilván orbán ragaszkodik a hatalomhoz.)
durva összeesküvés-elmélet és forgatókönyv? az hát, bevallom. de tegye fel a kezét, aki nem nézi ki ebből a társaságból ezt.
fortélyos maffia igazgat.

kispufi 2009.02.26. 10:27:27

vagy tényleg nem talált senki semmi bűncselekmény-gyanús jelet elsőre. kiszállt a szilvásy-csapat és a két halottba beleőtt párat, nem véletlenül, a helyzet adta. lehet hisztériázni, indulatot kelteni, polgárháborút szítani. a cél szentesíti az eszközt, 2010-ben nem lehet választás (mert nyilván orbán ragaszkodik a hatalomhoz.)
durva összeesküvés-elmélet és forgatókönyv? az hát, bevallom. de tegye fel a kezét, aki nem nézi ki ebből a társaságból ezt.
fortélyos maffia igazgat.

a cigány nem bűnözik csak "megél" 2009.02.26. 10:29:39


a kb 700e cigány 70%-a (kb.500 EZER!) él valamilyen segélyből, de a fennmaradó 200e is kap valamilyen címen támogatást

ha erre az 500 EZER főre havi átlagban csak 10e Ft-ot költ is az állam (ami valószínűleg alulbecslés), már az is évi

60 MILLIÁRD azaz

60 000 000 000 Ft.

Csak a tisztán segélyből élő cigányokra.
Erre jön még a segély mellette esetleg végzett feketemunka elcsalt közterhei.


Magyarország ezt egyszerűen nem engedheti meg magának. Tavaly 25 milliárdot vontak ki az eü-ből, idén további 30 milliárdot terveznek elvenni. A rendőröknek meg 2 miliárdot akarnak adni hatékonyabb munkára. (Mondjuk a 45 éves nyudíjbavonulást azonal el kelleen törölni.)

Egyszerűen Magyarország (magyraok tótok oláhok rácok svábok horvátok szlovének ruszinok örmények görögök ÉS - nagyon kevés - cigány) túlélése múlik ezen.

Ha az ország megmaradni akar legalább ezen a szinten és nem valóban afrikai szintre süllyedni, akkor gyorsan meg kell vívni a harcot és agyoncsapni vérszívókat.

zoli29 2009.02.26. 10:30:45

Bocsi: NEM BOLCSIK ROKONA LÖVÖLDÖZÖTT. A lövöldözők arra hivatkoztak, hogy ők Bolcsik György emberei (aki Bolcsik Zoltán tesvére).

zoli29 2009.02.26. 10:34:36

@kispufi:

Alapban én sem vagyok híve az összeesküvéselméleteknek, de az én agyamban ugyanilyen gondolatok forognak tatárszentgyörgy kapcsán. Én már bármit el tudok képzelni.
És ez a közbizalomnak a teljes hiánya egyszerűen élhetelenné teszi ezt az országot.

kamasuka 2009.02.26. 10:42:21

"Ha a hétvégén ismét történne valami kiemelten durva bűncselekmény, akkor jövő héten mennyivel több pénzt kerítene a titkos fiókból a rendőrségnek a kormányfő?"

Titkos fiók=minden volt és jelenlegi kormánytag közeli cégből visszatesznek 1 millió ellopott forintot, így hamarosan visszajöhet a rendőrségtől elvett 30 (?) milliárd. :D

Bello74 2009.02.26. 10:58:10

Érdekes módon ha egy közvélemény kutatáson nagyot esett az mszp or/and problémás gazdasági adatok/intézkedések történnek, azonnal éjjel lecsap a terror. Gondolom Szilvásynak még számtalan forgatókönyve van ilyen esetekre. Egy közös mindegyikben. 10 millás nyomravezetői díj (lehetünk gavallérak, úgysem kell kifizetni soha), Mohácsi Viktória/egyéb fajvédő kora hajnali megjelenése és azonnali tényfeltárása. ATv. RTL, TV2 azonnal szívbemarkoló története már estére, a gyűlöletbeszéd tiltásának sürgetése alátámasztva amerikai/eu és egyéb mo-t elítélő nyilatkozatokkkal.
Este pedig Kálmán Olga rettegése.

Kíváncsian várom a következő hasonló esetet.

szpal 2009.02.26. 11:07:19

A pénz önmagában nem old meg semmit.
"Folyamatosan rendőrhiányról beszélnek a rendőrségnél, .... A százezer emberre jutó 333 egyenruhással az európai középmezőnybe tartozunk: Romániában jóval kevesebb, Olaszországban sokkal több a rendőr."
inforadio.hu/hir/belfold/hir-258016
A Fidesz javaslatával kapcsolatosan Kolláth György alkotmányjogász szerint a bírói mérlegelés kizárása alkotmányellenes, viszont a visszaesők büntetési mértékének 100%-kal történő megemelése rendben van.
www.fn.hu/belfold/20090221/alkotmanyjogilag_aggalyos_harom_csapas/

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.26. 11:13:12

@Bello74: Tényleg durva ez az állandó trükközés, ha valami baj van az országban rögtön terrorista veszély lesz, rendőrpalotába lövöldözés, fehér por és egyebek. De a gond az, hogy Szilvásy-éknak egyre keményebben kell játszaniuk.
Most már csak halálos robbantásokkal lehet valamit elérni, pár napja elfogták azt az állítólagos terroristát (kis hír volt mindenhol). Kicsit para ez így.

szpal 2009.02.26. 11:17:21

ha már szóba került Szilvásy, vajon mit takarhat a Kormányzati Jósda idei teendői között a "külföldi titkosszolgálatok tranzakcióira válasz"?
www.x-party.hu/lki/KTJ/ktj1.html

zoli29 2009.02.26. 11:18:19

@Bello74:

És persze Azurák Csabától, Kálmán Olgán át Mészáros Antóniáig a Fideszt vonják kérdőre, hogy nem érzik-e magukat felelősnek tatárszentgyörgyért, hiszen néhány hete kijelentették, hogy növekszik a cigány származású bűnelkövetők aránya.

Ja, a TASZ meg kijelenti a TV2-ben, hogy Magyarországon cigánypogrom van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.26. 11:26:34

@Zoli28:
Megkaptak az elohangot.
www.stop.hu/articles/article.php?id=458430
"A kormányfő felháborodottan kikelt magából és kifejtette: akik politikai érdekből, a rend fellazítása mellett szónokoltak évekig, ma ne csodálkozzanak azon, hogy a rend fellazult. "Tudomásul kell venni azt is, hogy nem lehet következmények nélkül bujtogatni egyes társadalmi csoportok ellen, ha pedig lehet, akkor ne tessék csodálkozni, hogy faluszélen álló házak lakóinak puskával mennek neki eszement őrültek.""

Ja, es jo, ha vesznek egy revolvert az ongondoskodas jegyeben.

"Másrészt a rendőrök védelménél, illetve az önvédelemnél, a jogos védelem és megelőző jogos védelem intézményénél várható az állampolgári lehetőségek kiszélesítése. Utóbbi esetében például eltörölnék azt a szabályt, mely szerint a védekezőnek mérlegelnie kell, hogy arányosan védekezik-e a támadójával szemben, helyette minden felelősséget a támadónak kellene viselnie. Draskovics szerint ez lényegesen több mint a Fidesz által javasol, Amerikából eredő, "három csapás" intézménye."

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.26. 11:30:19

@szpal: kösz a jósdás linket. Nagyon jó - úgy látom a Szilvásy tesó a szépségiparra ált rá. Miss Iris :))

zoli29 2009.02.26. 11:41:47

@Doomhammer:

Ez ugyanolyan, mint amikor a Teve utcai támadás után néhány órával már arról beszélt, hogy "radikális események láncolata" vezetett el a lövöldözésig.
index.hu/belfold/tevereakc886/

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.26. 11:58:59

inforadio.hu/hir/belfold/hir-260121
Átszervezik a BRFK-t: öt bűnügyi régió alakul
inforadio.hu/hir/belfold/hir-256955
Sosem volt több rendőr
inforadio.hu/hir/belfold/hir-258016
Kevés-e a rendőr Magyarországon? Európai összehasonlítás

martonx 2009.02.26. 11:59:19

Nem tűnt fel senkinek, hogy egy Világhírű kézilabdás megölése 2 milliárddal srófolta a rendőrség büdzséjét, míg egy cigány család elleni támadás 12 milliárddal? Félreértés ne essék sajnálom a családot, csak amikor "ártatlan áldozat" cigány családról hallok, óhatatlanul nehezen tudom ezt elhinni.

2 milliárd vs 12 milliárd már ha lehet egyáltalán pénzben mérni az emberéletet.

A kiskunlacházi gyerekgyilkosság meg szimplán agyon van hallgatva. Azt mondták azért nem ajánlanak fel pénzdíjat, mert annyi a nyom, hogy nagyon gyorsan meglesznek az elkövetők. Ezzel szemben hol is tartunk most?

A cigány gyilkosságokkal kapcsolatban pedig csak úgy röpködnek a milliók. Ennek ellenére sehol egy kihallgatás, letartóztatás. Ilyen gazdagok lennénk? A gyilkosnak nincs egy ismerőse, akit elcsábítana a 10 millió Forint?
Utálom az összeesküvés elméleteket, de ezek a cigány gyilkosságok ugyanolyan gyanúsak, mint a Teve utcai rendőrpalotába belelövés.

Kinek jönne jól egy cigány-magyar polgárháború jelenleg?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.26. 12:05:49

@martonx: talán nem től explicit, de ott van ez a posztban: "Ha a hétvégén ismét történne valami kiemelten durva bűncselekmény, akkor jövő héten mennyivel több pénzt kerítene a titkos fiókból a rendőrségnek a kormányfő?"

zoli29 2009.02.26. 12:08:29

@martonx:

"amikor "ártatlan áldozat" cigány családról hallok, óhatatlanul nehezen tudom ezt elhinni"
Akármilyen életmódot is folytat valaki, egy ilyen kivégzést semmivel sem lehet megmagyarázni.

"Utálom az összeesküvés elméleteket, de ezek a cigány gyilkosságok ugyanolyan gyanúsak, mint a Teve utcai rendőrpalotába belelövés."
Szerintem aki nyitott szemmel jár ebben az országban, az egyetért ezzel.
De bármi is van a háttérben, azért ne felejtsük el, hogy itt emberek meghaltak (köztük egy ötéves kisfiú), akiket a családjuk most gyászol.

a cigány nem bűnözik csak "megél" 2009.02.26. 12:16:25



A KIVÉGZÉS már jóideje folyik:


a kb 700e cigány 70%-a (kb.500 EZER!) él valamilyen segélyből, de a fennmaradó 200e is kap valamilyen címen támogatást

ha erre az 500 EZER főre havi átlagban csak 10e Ft-ot költ is az állam (ami valószínűleg alulbecslés), már az is évi

60 MILLIÁRD azaz

60 000 000 000 Ft.

Csak a tisztán segélyből élő cigányokra.
Erre jön még a segély mellette esetleg végzett feketemunka elcsalt közterhei.


Magyarország ezt egyszerűen nem engedheti meg magának. Tavaly 25 milliárdot vontak ki az eü-ből, idén további 30 milliárdot terveznek elvenni.

zoli29 2009.02.26. 12:17:55

Új fogalmat üdvözölhetünk a közbeszédben: "neve elhallgatását kérő kriminológus".
Mr X szerint egy 5-7 fős "fanatikus" csoport hajtja végre a roma házak elleni támadásokat. Hogy ezt honnan veszi, azt senki ne kérdezze, de a hirado.hu azért lehozza címlapon:
www.hirado.hu/Hirek/2009/02/26/11/Tatarszent.aspx

szpal 2009.02.26. 12:25:55

@lelkylola: ez az, nevezhetsz még Te is! @dszg: Turi András szakállastitkár szerint "csak annyit lehet tenni, hogy több rendőrt küldenek az UTCÁRA, mert megromlott az emberek SZUBJEKTÍV BIZTONSÁGÉRZETE!!
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-257390
magyarra fordítva: igazából nincs semmi probléma, az emberekkel van baj, akiket a kurucinfó meg a Fidesz behülyített, kiküldünk pár fakabátot, hogy lássák, hogy csinálunk valamit, minden rendben lesz.

kamasuka 2009.02.26. 12:47:29

Gyurcsány jobb ha kussol! Örüljön, hogy elévültek a dolgai. Már rég rács mögött lenne a helye.

Itt pénzről van szó. Ha faji alapon ölnek "cigányellenes szélsőségesek" (ha volna ilyen), akkor valamelyik cigányvezető házát gyújtják fel, nem ezét a szerencsétlenét. Az elhúnyt valószínűleg nem fizetett ki valamit időben, és ezzel akarták a (szerintem a hozzá hasonlókból álló) maffia tagja mindezt megtorolni. TGM óta vigyázni kéne a lázító kifejezésekkel.

Az biztos, ha nem lesz napirenden a hír két hét után sem, akkor nagy a valószínűsége, hogy a rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy ezt cigányok követték el. Mert kb. így működik a szociobolsevik média.

kispufi 2009.02.26. 12:48:49

az előző hsz-emet elcseszte valami (a titkosszolgálat?!), szóval, az első fel nem ment el, a második meg kétszer is, de a lényeg bene maradt: nem lesz itt választás jövőre. patakvér lesz, hogy egy klasszikust idézzek, és ezt a jobban felhergelhetők, hevesebb vérmérsékletűek és kevésbé intelligensek fogják ontani, hogy polkorrektül megfogalmazzam. őket bőszíti az a tegnapi röpke hír is, hogy itt mindenki gázpisztolyért szalad a boltokba. én meg hiszem, ha látom. mindesetre a végeredmény a szükségállapot lesz, bizonytalan időre elhalasztott választásokkal.
idéztétek már a mai gyf-nyilatkozatot, hogy nem lehet felhasználni, gerjeszteni csoportokat. régi reflex: rád olvasom, amit elkövetek...
persze, itt halottak vannak, de mondom, szerintem a belső csapat lőtt a füstben megfulladtakra, jó okkal, ezért nem talált elsőre rendőr és orvos semmit se. nem mintha a szilvásy-gárdából ne néznék ki gyerekgyilkosságot is a cél érdekében.
uhh, ez kemény volt, ide jutottam...

martonx 2009.02.26. 13:13:28

@Zoli28:

Szerintem meg nem véletlen volt a kivégzés, csak egyelőre nincs elég információnk.
Ki gondolja komolyan, hogy több molotov koktéllal, sörétes puskákkal odamegy egy társaság, majd ecc-pecc-kimehetsz módszerrel kisorsolják, hogy melyik cigány családot mészárolják le a falu szélén?

Emlékszik még itt valaki a szerb háború alatti szegedi Z. Nagy család kivégzésére. Magda Marikno azóta is börtönben ül. Szerb kommandósok jöttek át Szegedre lemészárolni egy családot.
Akkor is mindenki ártatlan cukrász családnak gondolta az áldozatokat.
Aztán lassan kiderült, hogy fegyvercsempész maffia főnök volt az apuka, és szerb partnerek valamiért megharagudtak.

A gyerekeket mindig sajnálom az ilyen történetekben, de akkor sem hiszek az ártatlan családi mészárlásokban.

zoli29 2009.02.26. 13:28:12

@martonx:

Még egyszer: lehet, hogy az apa bűnöző volt, lehet, hogy nem. De ha az is volt, ez nem legitimálhat egy ilyen mészárlást, a gyerekgyilkosságot meg különösen nem.

"Ki gondolja komolyan, hogy több molotov koktéllal, sörétes puskákkal odamegy egy társaság, majd ecc-pecc-kimehetsz módszerrel kisorsolják, hogy melyik cigány családot mészárolják le a falu szélén?"

Ezt én is valószínűtlennek tartom. Egyetértek azzal, hogy ha egy csoport a cigányság ellen akarna támadást intézni, akkor egy országosan is ismert cigányvezető vagy közéleti személyiség házára dobnak molotov-koktélt, nem pedig egy ismeretlen falusi családot végeznek ki.

rognork 2009.02.26. 13:38:21

@Zoli28:
"akkor egy országosan is ismert cigányvezető vagy közéleti személyiség házára dobnak molotov-koktélt, nem pedig egy ismeretlen falusi családot végeznek ki. "

Csak ugye mennyivel könnyebb kimenni a faluszélre, és ott büntetni. Én simán elképzelhetőnek tartom, hogy ha egy banda összeáll ezzel a céllal, akkor a kisebb ellenállás irányába kezd haladni, ahol jóval kisebb a lebukás veszélye. Mert ugye a faluvégi cigánysoron nem jár a polgárőr, nincs ott a több tízfős banda, kamerát se találni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem látok esélyt az összeesküvés elméletekre, vagy a helyi leszámolásra.

eeepunk 2009.02.26. 14:07:36

Csak én gondolom azt, hogy hűtlen kezelés az, amit fletó csinál az országgal? Osztogat, milliárdos hitelek meg repkednek. Jól vállalkozik - más pénzével - visszafizetnie sem kell a hitelt. Komolyan nem értem, hogy neki csak a lelki teherrel kell megvívnia, a következményekkel meg nem. Előbbi szemlátomást jól megy. Remélem, hogy nem törvény előtt fog felelni...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.26. 14:10:53

Bencze főkapitány túl sokat költ mostanában....

volkov 2009.02.26. 14:11:02

varhato esetleg egy hasonlo poszt
David Ibolya megvilagosodasarol
Bokros Lajos europai ertelemben vett konzervatimizmusat illetoen?:)

bryan 2009.02.26. 14:27:58

A rendőrségen belüli helyzet jobb megismerésére javaslom A drót cimű sorozat megnézését megnézését, nagyon tanulságos.
@a cigány nem bűnözik csak "megél":
Ha ötöt szorzol egyel az soha nem lesz hat. Ne égesd már magad.

zoli29 2009.02.26. 14:35:13

www.hirado.hu/Hirek/2009/02/26/14/EU.aspx

Brüsszel kezd k...vára az agyamra menni! Amikor szólniuk kellene, kussolnak, most viszont közleményt adnak ki egy olyan ügyben, ahol a nyomozás épp hogy csak elkezdődött, és politikusokon kívül még senki sem állapította meg, hogy rasszista támadásokról lenne szó.

Ez most akkor úgy működik, hogy Lévai Katalin és Mohácsi Viktória tollbamondja az uniós biztosnak a szöveget? Vagy én dugom homokba a fejem, és nem veszem észre, hogy egy rohadt náci országban élek, és én is egy rohadt náci vagyok, csak még én sem tudom??

Pelso.. 2009.02.26. 14:40:51

Speciel én örülök, hogy a rendőrség plusz forráshoz jut.

Mindezt nem árnyékolják az elmúlt hetek történései, csak kísérőjelenségek, amikből inkább személyi konzekvenciák levonása szükséges.
Ha nem kaptak volna egy vasat se, abból is remek postot lehet volna írni, hol ezért, hol azért, mindegy.

osborne 2009.02.26. 14:44:21

btw kaptak már egyáltalán pluszpénzt vagy csak Gyurcsány-Drazsé féle igéreteket az esti hírek miatt?

gidabiga 2009.02.26. 14:56:29

az feltűnt nektek, hogy csak a mi kos országunk politikusai hirdetik állampolgáraik rasszizmusát?
nem csak Brüsszelben, hanem már Amerikában is?
én még más ország vezetőitől nem hallottam, hogy azt mondták volna az országuk lakóira nagy plénum előtt, hogy rasszisták.
aki ezt kijelenti, szvsz kiállítja magáról az alkalmatlansági bizonyítványt.
remélem, nem azért van ez, hogy valami nagy disznóságot csináljanak velünk és már most elültetik a nyugati médiában, hogy kénytelenek voltak, mert itt a zemberek nácik.

zoli29 2009.02.26. 15:00:28

@Pelso..:

Gondolom észrevetted, hogy a post nem arról szólt, hogy "milyen kár, hogy a rendőrség plusz pénzhez jutott", hanem arról, hogy mennyire ellentmondásosak a kormány döntései és nyilatkozatai.
A 2 hónapja elfogadott költségvetésben még elvontak milliárdokat a rendőrségtől, most meg a nyilvánosságra került bűncselekmények hatására részben visszaadják ugyanezt a pénzt.
Ez azt mutatja, hogy nincs koncepció, csak rögtönzés és marketing-kormányzás.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.26. 15:08:41

@volkov:
Már félig megírtam, akkor vettem észre, hogy a Vastagbőrön pont ugyanerről írtak.

elfelejtette 2009.02.26. 15:15:02

@volkov:

"varhato esetleg egy hasonlo poszt David Ibolya megvilagosodasarol "

Dávid Ibolya megvilágásodása kissé felemásra sikerült. Nemcsak Bokros Lajos képességeit illetően, de abban is, hogy mégis hogyan és mit fog megoldani Bokros az Európa Parlament padsorai közt?

a cigány nem bűnözik csak "megél" 2009.02.26. 15:22:52


Tisztelt Reakció!


Írhatnátok egy posztot arról, mennyibe is kerül a amygar jöltségvetésnek a 700.000 cigány!


Köszi!


@bryan:

Nálad hány hónapos egy év?

NE ÉGESD MÁR MAGAD BAROMKA!

zoli29 2009.02.26. 15:32:09

@a cigány nem bűnözik csak "megél":

"Írhatnátok egy posztot arról, mennyibe is kerül a amygar jöltségvetésnek a 700.000 cigány!"

Amelyik dolgozik, az pl fizet be adót a közösbe, amelyik nem, az valószínűleg kap valami segélyt. Ugyanez vonatkozik a 9.300.000 magyarra is.

a cigány nem bűnözik csak "megél" 2009.02.26. 15:43:13

@Zoli28:


a 9.300.00 magyarnak a

70%-a segélyen van?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.26. 15:46:41

@Zoli28:

Ne tégy úgy, mint ha nem volnál vele tisztában, hogy a magyar genetikailag náci. B*zmeg, ez egy bűnös nép, a vérében van a náciság, megérett a pusztulásra, no.

ü
bbjnick

zoli29 2009.02.26. 15:52:48

@bbjnick:

Most, hogy ezt így, egyenesen és őszintén kimondtad, talán könnyebb lesz szembenéznem a tényekkel.
Köszönöm!

;-)

bryan 2009.02.26. 15:53:21

@a cigány nem bűnözik csak "megél":
Igazad van. Én nem tudtam számolni. Te meg gondolkodni nem tudsz. Igy jártunk.
@TuRuL_2k2:
OFF
Érdekes dologra figyeltem fel. Ha összevetjük az ugynevezett "cigánybűnözéses" posztokat a mostani tatárszentgyörgyi gyilkosságról (nem) szóló posztokkal, azt látjuk, hogy az itteni áldozatokról alig esik szó. Főleg az új jobboldali (konzi reakcio, jobbklikk) háza táját nézegettem. Az egyik áldozat öt éves volt, sehol publicisztika, véresszájú bayer zsóti Semmi. De még baloldalon sem igazán. Mi lett volna, ha az áldozat nem cigány? Teli lennének a lapok a mosolygó gyerek képével, mindenki hörögne a halálbüntetés visszaállításáért stb. Most meg több szó van arról, hogy a rendőrség béna volt, hogy rasszisták vagy uzsorások. Pedig megöltek egy ÖTÉVES GYEREKET.
Nem fogok rasszistázni de azért ez elgondolkoztató. Kettős mérce csúnya árnyékát érzem.

bryan 2009.02.26. 15:59:24

Még mindig OFF:
Persze, nem gondolom, hogy a reakciónak kötelessége lenne mindenről írnia, csak a témaválasztások a jobboldal egészén néha furcsák, ha nem keresünk elfogultságot meg ilyesmit. Én ezt nem szeretném. Szeretem a reakciót, ott van a tíz legolvasottabb oldalam között. Sokszor nem értek egyet az itt leírtakkal, de miért olvasnék olyasmit amivel teljesen egyetértek? :)

zoli29 2009.02.26. 16:04:16

@a cigány nem bűnözik csak "megél":

Ha jól tudom, a 8.000.000 választókorú magyarnak csak kb. a fele rendelkezik bejelentette munkával. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy ennyien nem is akarnak dolgozni (vszínűleg az a kisebbség), de honnan tudhatom, hogy a cigányoknál ne ugyanez a helyzet? Hogy egy részük csak azért nem dolgozik, mert nem talál munkát.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.26. 17:50:17

@bbjnick:

"Itt ugyan a romák nem voltak rabszolgák, de Amerika sem volt
feudál-fasiszta ország, Hitler utolsó szövetségese, a holokauszt
bűnrészese, jóformán nemzeti karaktervonásként rasszista, mint
a magyar."

Kertész Ákos: Obamától Magyarországig
Könyvhét / 48

kispufi 2009.02.26. 18:06:00

@bryan:
"véresszájú bayer zsóti". Hiányoltad őt is, meg a jobboldali publicisztikákat Tatárszentgyörgyről. Talán olvasni kéne a jobboldali sajtót, ha már egyszer okkal akarod kritizálni. Mert ok nélkül, utánajárás nélkül bárkire mondhatunk bármit.

Bayer Zsolt: Vadásznak ránk
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161074

Pelso.. 2009.02.26. 20:14:36

Zoli28,

Az ellentmondásos marketingpolitika most jó irányban sült el.
Az alaphír mellé rendelhető szubjektív köritések, tálalások száma végtelen lehet, ugyebár.

bryan 2009.02.26. 20:40:06

@kispufi:
OK. Zsóti kipipálva. 1
A többi? Néma csend.

zoli29 2009.02.26. 21:31:47

@Pelso..:

Az, hogy 2 hónapja még azt gondolták, hogy 2008-hoz képest 20 milliárddal kevesebből is kijön a rendőrség, majd most, két nyilvánosságra került bűncselekmény hatására a 20-ból 14-et visszaadnak, nem szubjektív körítés, hanem tény.

Pelso.. 2009.02.27. 22:10:17

Zoli28,

Legyen igazad. Nem kellett volna adni. Akkor legalább e téren nem születnének ellentmondásos döntések.
süti beállítások módosítása