A Jobbik kommancsa
2009. január 29. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

A Jobbik kommancsa

  Sajnos nincs nekem való, rendes antikommunista párt Magyarországon. Biztos azért, mert nincs rá piac. Kádár-nosztalgiával, cigány-riogatással, zsidó-összeesküvéssel, fasisztázással, kötelező hittanoktatás riogatással, kötelező „ismerjük fel nemi identitásunkat” oktatás vízióval, „akkor jön Orbán Viktorral”, „akkor jön Gyurcsány Ferenccel” lehet mozgósítani a népet. De a kommunistázás nem elég hatékony. Hiába ez a szavazósdi, nem shoppingolás. Hiánygazdaság van. Néhány párt, abból lehet válogatni.

 Az SZDSZ régen sutba vágta már antikommunista retorikáját, különben se lenne hiteles annyi MSZP-partnerként eltöltött év után (ráadásul még az is erősen kétséges, hogy végetért-e már ez az időszak). A Fidesz néha-néha tesz gesztusokat, Navracsics is írt nemrég egy szívemnek kedves posztot, de amikor hatalmon voltak, nem láttam a hatalmas tényfeltárást, igazságszolgáltatást. De nekik köszönhető a Terror Háza és legalább odamondogatnak. Továbbá ne felejtsük el Orbán Viktor beszédét és a Fidesz ellenzéki tevékenységét. Erős szépséghiba azonban, és kellemetlen, hogy a Fidesz környékén is előfordul néhány kommancs (itt nem az MSZP-s szubkultúra által terjesztett, meglehetősen koncepciózus listára gondolok, hanem pl. Csintalan Sándorra).

 A Jobbikban reménykedtem. Eleinte úgy tűnt, hogy mivel fiatalok, lehetnek tiszták (mármint a kommunista múlt szempontjából). Azt gondoltam, hogy kicsit (gesztusokkal) megfogva a szélsőjobbot, nem antiszemiták lesznek, hanem antikommunisták. Még anno volt is ilyen akciójuk. Ráadásul Vona Gábor nekem kifejezetten szimpatikus.

 Aztán cigányparanoiások lettek. Nyilván meg kell oldani ezt a kérdést, de a „pfujj, pfujj” retorikától nem lesz jobb a helyzet, ez óvodai színvonal. A „közösítsük ki a dagit” című játék.

 Tehát a Jobbik kihagyta az antikommunista bravúrt, nem ez a főcsapás, mindössze mellékszál. Hab a tortán, hogy a Jobbik által alapított Atilla Király Népfőiskolának Kiszely István lett a főigazgatója.

 Szerintem az egyik legundorítóbb kommunista fajta, az a besúgó, aki saját barátait, munkatársait, rokonait árulta el. Ungváry-Tabajdy Elhallgatott múlt című könyve alapján Kiszely Istvánt 1960-ban Feledy Zsolt néven beszervezték. Feladata a klerikális reakció elleni harc volt. Jelentett papokról, szerzetesekről, diáktársakról.

 Többek között Hagemann Frigyes regnumos pap meghurcoltatása is az ő lelkén szárad:

 „Egy évekkel később készült összesítő értékelés szerint: az ügynök „több értékes információt szolgáltatott részünkre Hagemann tevékenységéről”. Ezzel hozzájárult, hogy 1971-ben öt évre ítéljék egykori iskolatársát. Az ügynöki munka egyik legmegrázóbb mozzanata, hogy „Feledy” az 1974-es kedvezménnyel történő szabadulását követően a rendőri felügyelet alatt álló papról is jelentett.” (Idézett az Ungváry-Tabajdi könyvből.)

 Tehát sajnos a Jobbik se lett antikommunista, sőt egy ilyen sötét figurával kokettál. Könyörgöm, csináljon már végre valaki egy antikommunista pártot! Vagy legalább egy fideszes antikommunista tagozatot kérek. :)

(Minden egyes ilyen bejegyzésnél elkezdünk vitatkozni azon, hogy ki a kommunista. Pl. egy besúgó lehet, hogy nem is volt párttag, de a szememben mégis mocskos kommunista. Mondjuk azt, hogy a kommunista szitokszó azokat illeti, akik a kommunista diktatúrában tevékenyen részt vettek, és ezzel a fenntartották, működtették a reakciósok elleni harcot.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr58903225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 17:59:03

Szpal:

"védem, mert attól, hogy valaki besúgó volt, lehet jó tudós. Az erkölcs és a tudomány két külön terület, eltérő szabályokkal. Hehehe."

Erkölcsi relativizmus, önmagát jobbkonzervnek tartó embertől. Nem menő.

Nem én tehetek róla, h. nincs lusztrációs törvény. Bár lenne, támogatnám.

Alfőmérnök 2009.01.29. 18:00:34

bocs, Pignon megelőzött

torró 2009.01.29. 18:04:16

Úgy látszik 500 éve semmi nem változott. Elgondolkodtató...

Részlet E. Kovács Péter: Hétköznapi élet Mátyás király korában c. könyvéből.

"Giovanni Mainardi, II. Ulászló király udvari orvosa is arra panaszkodik, hogy valamiféle szellemi álomkór ragad rá a „szittyák” között. Postumo soha nem járt Magyarországon, minden bizonnyal csak társai elbeszéléseiből hallott az országról. Pistacchio püspök „hivatalos kiküldetését” a háta közepére kívánta, ennek hangot is adott. Az elítélő szavaknak egyszerű az oka. Az itáliai utazók, akik nem önként jöttek Magyarországra, érthető módon nem örültek, hogy el kellett hagyniuk napfényes országukat, és számukra ehetetlen ételekkel és italokkal kellett beérniük. Fáztak, és minél hamarább haza akartak utazni. Antonio Surian velencei követ 1516- ban a következőket Írta: „A magyarok mind kapzsiak, szeretnék a pénzt felfalni, és e tekintetben nem ismernek kíméletet, még az apa a fiával szemben, és megfordítva sem. Nagy képmutatók.” Francesco Massaro velencei titkár szerint (1523) „A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája.
Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köznek a meglopását. Ebben nagyon serények. Az urak az okai minden bajnak. A nemesek, akiknek száma 43 ezer, tartják a kezükben az állami hatalmat, azonban mindig viszálykodnak egymással, és ravaszsággal, tettetéssel és csalással járnak el.” Itt az idő, az ellenkezőjét bizonyítani."

Francois Pignon 2009.01.29. 18:05:28

@ergé: Kitaláltak végül valami olyasmit, hogy aki nem vonul önként háttérbe, majd a nyilvánosság ereje kiveti. (Legalábbis politikusok, főszerkesztők részére volt átvilágítás.) Hát láttuk, mennyit ér ez. Pedig én megelégednék ennyivel, hogy büntetőjogi felelősségrevonás helyett csak annyi kapjanak, hogy aki terhelt múlttal közéleti szerepet vállal, azt megbélyegzi a közvélemény. De ebben az országban, mint láttuk, minden relatív...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:06:32

@Hattory Hanzo: Te meg elképesztően paraszt, de legalább nem írhatsz ide posztot, ez mégiscsak bónusz. Ha feleannyi eszed lenne, mint Lolának, akkor át tudnád gondolni, milyen sötét a lelked. Így azonban ez se jut el gyatra tudatodig.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:13:23

@Molnargoreny: kösz Göri! :)
Viccesnek találom, hogy minden posztomban megjelenik 3-4 kommentelő ezzel a szöveggel. Nem tudom mi a céljuk. Mindenesetre furcsa lélekre vall, ha valaki olyan embernek a szövegeit olvassa és hozzászól, ami nem tetszik neki. Lehet, hogy azt hiszik, valami nagy ember lesz belőlem és figyelmeztetni kell a Társadalmat a veszélyemre. Vagy valami más összeesküvés elmélet. Jó lenne, ha valamelyik végre leírná, hogy miért vagyok olyan fontos neki. Mindenesetre aranyosak :)

Kuruc, egyrészt örülök, hogy nem védik a kommancsukat. Másrészt hihetetlen hülyeségeket írnak rólunk, de ezen egyáltalán nem csodálkozom.

Hattory Hanzo 2009.01.29. 18:15:54

Molnárgörény

Ha feleannyi eszem lenne, mint kedves Lolának, akkor szertartásos torokmetszéssel véget vetnék az életemnek, már ha egy amőba képes lenne erre. A lelkem meg a tudatom megítélése egyébként kedves részedről, de körülbelül annyira hoz lázba, mint egy vacsora Lolával. Szóval hagyjuk ezeket, nem nagyon érint meg.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:17:42

@lelkylola: kedves Lola, az esetek döntő többségében ugyanazt gondoljuk a kommunista-kérdésről. Továbbá te lány vagy, én meg nem, következésképpen valamiféle ósdi konzervatív mentalitás folytán az ilyen bunkó beszólókkal csak fel kell törölnöm a földet. Igaz, hogy a felmosással ellentétben ezután a föld csak mocskosabb lesz:-(

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:19:55

@Hattory Hanzo: Mivel nem vagy amőba, tudsz írni, ne habozz azt a torokelmetszést elvégezni, ugyanis veled aztán nem vagyunk többen, legfeljebb sűrűbben. Továbbá annyi esélyed van Lolával egy vacsorára, mint a hógolyónak a pokolban - valamint, ha ennyire divatos liberális vagy, hogy egy szép nő nem érdekel, az a te bajod. Buzulj nyugodtan tovább...

Ács Ferenc 2009.01.29. 18:24:48

@Molnargoreny: "Aki a komancs bűnöket relativizálja, patikamérlegeli, dialektikázza, az semmiben nem más, mint aki a zsidóellenes gazemberségekkel tesz ugyanúgy."

Egyetértek, de akkor ezt miért nem zavar a Bombagyáron, saját szerzői közösségedben?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:25:37

@Molnargoreny: mindig gondolkozom, hogy válaszoljak-e. Az utóbbi időben nem válaszoltam.
- mert, ha válaszok, bármit, azzal azt fejezem ki, hogy érdekelnek.
- különben is mit lehet válaszolni?
menj anyádba!
vagy Te!
Köszi, neked is.
biztos belémzúgott és visszautasítottam.
belinkelem a cikkeimet, bizonyításképp.

Szóval szerintem nincs jó válasz. Ha az utcán beugatnak, arra se szoktam válaszolni. Azzal viszont egyetértek, hogy nem moderálunk, mert szerintem fontos kórkép a netezőkről, hogy ilyen is van, másrészt, ha valaki kötekedő, az szerintem nem túl szimpi. Itt női egyenjogúság van, ugyanúgy gyaláznak, mint a férfiakat. Bár én nem vagyok híve a női egyenjogúságnak, több kérdésben, pl. szerintem a lovagiasság, a jó modor az jó dolog.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:28:27

@Ács Feri: leszállnál? Zavar. Csakhogy ott a közösség nem olyan, mint nálatok, már leírtam, azaz a posztokat nem engedi ki egy admin vagy szerkesztő, az írási jog önálló.

Én ott nem a többi szerkesztőnek (ami voltaképp inkább független szerzőgérda, hisz senki se szerkeszt), hanem az olvasóknak írok. Azoknak, akik esetleg tájékozatlanok, és könnyen megszédülnek, de alapvetően rendes emberek, és felvilágosításra van szükségük ahhoz, hogy a túl egyszerű hülyeségeken túllépjenek, mégse váljanak polkorrektté. Ezt már sokszor leírtam, légyszíves raktáozd el magadban, aztán fasisztázz áttételesen nyugodtan tovább, vagy állj be Hattory mellé... Muszáj neked velem foglalkoznod?

Hattory Hanzo 2009.01.29. 18:28:42

Molnárgörény

Apró jótanács: Egy nővel nem vacsorázni kell tudni, hanem reggelizni.Már ha érted...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:30:20

@lelkylola: én se vagyok híve a feminista típusú egyenjogúságnak. A feleségem mos-vasal-főz-takarít, én meg építkezem. Hülyén nézne ki az a vékony nő a betonkeverő mellett...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:32:15

@Hattory Hanzo: nagyon okos vagy, és abszolút antiúriember, ha még egy vacsorát se szánsz rá egy nőre - ilyenek a modern liberálisok. ha felmegy hozzád valaki, aki megszán, esetleg kaphat reggel két kanál müzlit... Én maradok a hagyományos modellnél, és elviszem őket vacsorázni. A reggeli pedig már magánügy, arról nem számolok be, jó?

Hattory Hanzo 2009.01.29. 18:34:28

Molnárgörény

Utolsó, mert unom: Ha ennyit értettél meg belőle, akor Te vagy Lola férfiban.

Ács Ferenc 2009.01.29. 18:36:13

"@Ács Feri: leszállnál? Zavar. Csakhogy ott a közösség nem olyan, mint nálatok, már leírtam, azaz a posztokat nem engedi ki egy admin vagy szerkesztő, az írási jog önálló."

Hogy leszállok-e? 1 (egy) darab kérdést intéztem hozzád a kettős mércéről, de úgy látom inkább a személyeskedést választod, mint ahogy Ablonczy Balázs ellen tetted. Valóban más a közösség ott, mi például nem tarhálunk az olvasóinktól, nem uszítunk senki ellen, és még sorolhatnám napestig, hogy miben állnak a különbségek.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:36:41

@Molnargoreny: mondjuk a házimunka szerintem nem lényeges kérdés, egy takarítónő havi párezer forintért megoldja, de az nagyon hülyén jön ki, ahol a nő tartja el a férjét, vagy a nő diplomás a férfi nem. Nem nagyon tudok olyan kapcsolatot, ahol ez így működik. Mondjuk pl. egy tanár, vagy orvos házaspárnál, simán lehet, hogy mindkettő ugyanabban a rangban dolgozik és az nagyon jó, de a férfiaknak olyan erős a megfelelési kényszere, hogy kisebbségi komplexusuk van, ha a nő magasabb társadalmi rangba tartozik.
Tehát praktikusan nem működik sokszor ez az egyenjogisosdi.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:45:06

OFF Göri, nem teljesen értem, hogy miért akadtál össze Ablonczy-val, most Ács Ferivel is. Te is tök jó fej vagy, ők is, ráadásul tüchtig úriemberek mindannyian. Lehet, hogy váltani kéne és újra normálisan vitatkozni. Tudom, hogy nem csak a Te hibád, csak sajnálom, hogy értelmes emberek átmennek ilyen személyeskedésbe, pedig szuperul tudnátok anélkül is vitatkozni.
Elnézést, hogy beleszólok ilyen férfias játékokba :)

Gabe2 2009.01.29. 18:48:40

Ablonczy-val? Hmm. Én eddig kiejtettem azt az i hangot a név végén...
(csak ha már újságírókról vagyon szó, na.)

betyár (törölt) 2009.01.29. 19:04:54

Lola,

antikommunizmusoddal tökéletesen egyetértek. A baj az, hogy a mai tizen - huszonévesek már nem ismerik (szerencséjükre) személyes tapasztalatból a Kádár-kort, ezért - tapasztalatom szerint - nem tudnak mit kezdeni az antikommunizmussal. Valószínűleg ezt ismerte fel a Jobbik is, ezért tette át a hangsúlyt a cigány kérdésre, mert ezt a fiatalok is személyesen tapasztalják, így nagyobb támogatottságot lehet vele szerezni. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a Jobbik cigány ellenessége mennyire illeszkedik a kormány "rasszisták vagytok" elterelő hadműveletébe. Talán olyan értelmezésbe kellene tenni az kommunizmust, ami ma is átélhető, értelmezhető azok számára, akik azt személyesen nem tapasztalták meg. Inkább a hatalomtechnikai oldalát hangsúlyoznám, amit már rá lehet verni az MSZP-re és min. eln.-re.

Francois Pignon 2009.01.29. 19:16:25

@betyár: Szerintem ez téves megközelítés. Éppen hogy a közép- és idős korúak között kisebb az antikommunisták aránya.
Azokat az időket megélt emberek többsége a Kádár-kort egyszerűen nem tartja diktatúrának. Ez az oka például a korábban felvetett különbségeknek is a többi visegrádi országgal szemben.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 19:24:23

@betyár: szerintem a fiatalokat is érdekli, akinek a családját - nagypapáját, nagymamáját érintette a kommunizmus, az hall ezekről a dolgokról otton. (Nem olyan hülyék a fiatalok.)
De abban abszolut igazad van, hogy a Jobbik nem örvendene ilyen népszerűségnek, ha az antikommunista retorikát folytatná. Ezért írtam a bevezetőben, hogy értem én, azért nem foglalkoznak ezzel a pártok, mert a választók körében nem slágertéma.
Szerintem egyébként, ha látványosan kommunikálnák, filmeket készítenének erről a korról és a rémtettekről (izgalmas filmeket, amiket a fiatalok is élveznének), pereket indítanának komcsik ellen, stb. akkor erre is lenne fogadókészség, mert azért a családi emlékezetben ez még igen erősen él. 1990-ben pedig még kampánytéma volt.
Nem csak a családi emlékezetről van szó, hanem arról, hogy ma is hatalmon vannak, ma is lopnak-csalnak - ezt is lehet kommunikálni, ahogy Te írod ügyes kommunikációval rá lehetne verni a miniszterelnökre és az MSZP-re.

irrelevant 2009.01.29. 19:31:46

Lola: szerintem azért jönnek azzal, hogy buta vagy, mert - mivel saját bevallásod szerint is csak az "érzelmi politizáláshoz" értesz - nem sok érvet tartalmaznak a posztjaid, hanem inkább elemi érzelmeket, azok közül is leginkább hármat: haragot, gyűlöletet vagy rajongást. Ezek pedig, pláne ilyen egyszerűen előadva - nem épp vitaindítók, hanem ugyanúgy elemi érzelmeket váltanak ki. Tulajdonképpen én sem értem, hogy miért írsz te egy meglehetősen felkapott politikai blogra, ha egy átlag panellakó színvonalán tudsz csak hozzászólni a dolgokhoz, amolyan "dögölnemeg!" és "jajdeszimpi!" stílusban.

Görény: Ha egy nő butaságokat ír, akkor ezen nincs mit szépíteni. Akkor is meg kell mondani neki, ha történetesen nő, pláne akkor, ha a blogger identitásának is egy olyan nagy részét teszi ki az, hogy nőként ír.

betyár (törölt) 2009.01.29. 19:51:44

@lelkylola:

úgy látszik, félreérthetően fogalmaztam:((. Nem akartam azt írni, hogy a fiatalok hülyék lennének. De hogy azért a jelentős részük ezt a kommunista-problémát nem érzi át (és nem nem érti meg), azt tapasztalatból tudom. Még azt sem állítom, hogy ez az ő hibájuk lenne:))

@Francois Pignon: a fiatalok nagy része szerintem nem abban az értelemben antikommunista, amilyen értelemben ezt a kifejezést Lola használja, inkább jobboldali és kormány ellenes, amit az antikommunistá-ban foglal össze.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.29. 19:56:36

@otvospeter:

Miért lenne baj az érzelmi politizálás? Aki nem érzelmi alapból kezd politizálni az mind megélhetési politikus, akinek tök mindegy, hogy mit képvisel, csak megkapja érte a fizetését. Ezt nevezik nálunk virágnyelven pragmatizmusnak.
Én az ún. antikommunizmust fasságnak tartom, ugyanúgy mint az antifasizmust, antiklerikalizmust meg antianyámkínnyát is.
Ezek mind a veszteseknek odadobott gumicsontok.
Amíg ezeken a hülyeségeken rágódnak, addig sem szólnak bele a valódi politikába.

balage_81 (törölt) 2009.01.29. 19:56:41

@lelkylola: ezt hogy tetszel érteni? büdös a takarítás? a jó életbe, de jó dóga van itt valakinek. hogy tetszettél szavazni a vizitdíjason?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 20:05:04

@otvospeter: Péter, te vitatkozni szoktál, lebutázva - ezt értem. Végülis azért jönnek ide az emberek, hogy vitatkozzanak.
De van egy ilyen sablonszöveg, aminek a tartalma az, hogy ez a primitív, hülye Lolácska, miért ír ide. Ennyi. Nekem csak tényleg az a furcsa, hogyha nekik ennyire nem tetszik, amit írok, akkor minek olvassák el, miért szólnak hozzá.
Bár erre is van magyarázat, amit Te mondsz, hogy ezek az írások érzelmiek és ezért érzelmeket váltanak ki, de akkor is, ha valami nem tetszik, a legjobb módja annak, hogy ezt kifejezzem, ha nem foglalkozom vele.
Azt szeretném, ha kimondanánk a keserűségeinket, gyászunkat egy ma is az emlékezetünkben és a mindennapjainkban élő igazságtalansággal szemben. Sokat árt a lelkeknek, hogy nem dolgoztuk fel, nem raktuk helyre a múltat.
A feldolgozásnak van egy olyan része, amikor kimondjuk a sérelmeinket és van egy olyan része, amikor adatokat gyűjtünk a múltról. Én mindkettővel foglalkozom.
Szerintem például ebben a posztban vannak érvek - egy konkrét besúgóról szól.
Az pedig nem igaz, hogy nem vitaindítóak a posztok - Te is látod, hogy milyen komoly vitákat generál. Ha nem provokálsz, akkor érdektelenségbe fulladnak a gondolataid.
De nem akarlak meggyőzni.
Azzal is tisztában vagyok, hogy az érvrendszerem nem tudományos, sőt kicsit primitív. Pl. valaki fentebb kifigurázott - nagyon találóan. Nem gondolom azt, hogy vérremenő, személyes vitákat kellene lebonyolítanom. Szerintem lehet olyan érveket is használni, hogy valaki szimpatikus, valakit tisztelek, valakit pedig megvetek a cselekedetei miatt. De miért is kellene mindenkinek ugyanúgy kommunikálnia? Egy kérdést sok oldalról meg lehet közelíteni és van akinek az én gondolataim állnak közel a szívéhez és vannak akiknek a tiedek. Ennyi.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.29. 20:12:48

@lelkylola:

"....kommunikációval rá lehetne verni a miniszterelnökre és az MSZP-re." mármint, hogy ők a csúnyakomcsik jogutódai.

Csak az a baj, hogy ezt a lakosság túlnyomó többsége leszarja. Ez már az Mdf-nek se jött be 1994-ben. Mitől működne ez ma? Nyilván semmitől.

balage_81 (törölt) 2009.01.29. 20:21:01

@lelkylola: bocs hogy belepofázok, de amit mondasz, az más szavakkal: veled csak egyetérteni szabad, vagy ide se írjon az ember. értem.

Pelso.. 2009.01.29. 20:23:53

Lelkylola

Kettővel fentebbi megközelítésed egy alternatíva, a lehetséges több közül. Persze, az ember legyen hű önmagához, önnön konzekvens gondolataihoz, ez némi elismerésre méltó, de-, még nagyon sokat kell tanulnod.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2009.01.29. 20:25:30

hattory hanzo és molnárgörény párbeszéde a hetem legjobb élménye (pedig már két vacsorám is volt nőkkel). köszi srácok!

snakekiller23 2009.01.29. 20:46:50

@Pelso..:

Szerintem meg ez egyfajta konzervatív papírba csomagolt posztmodern. A vélemény mindenek előtt!

tevevanegypupu 2009.01.29. 21:03:42

Nalunk a kommunizmus gyulolete illetlenseg, a nacizmus gyulolete kotelesseg. Ez utobbi termeszetes minden normalisan gondolkodo, jo erzesu embernel. Majd akkor lesz demokracia, ha a kommunizmus buneinek gyulolete is ugyanolyan eros lesz mint a nacizmuse. Nalunk meg nincs demokracia es tul sok a volt kommunista.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.01.29. 21:22:37

@lelkylola:
kuruc: "A Jobbik vezetői a sajtóból értesültek a napokban Kiszely István múltjáról"

Szerintem az Elhallgatott múlt 2008-ban jelent meg. Szerintem 2008 tavaly volt.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 21:25:18

@kerub [BB]: ebben igazad van, de jobb későn, mint soha...
most lett médiahír. megírta a Heti Válasz.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.01.29. 21:28:14

Mondjuk ennél én még időznék egy kicsit.

2008: megjelenik az Elhallgatott múlt.
Kiszely marad.
2008 végéig: több tucat recenzió jelenik meg az Elhallgatott múltról.
Kiszely marad.
2009. jan. 22.: megjelenik a Heti Válasz Jobbik hálóról szóló cikke, benne a kínos jelentésekről.
Kiszely marad.
2009. jan. 29.: lelkylola leblogolja, hogy mi van. Kuruc átveszi.
Kiszely megy.

Ideje szokni a módszertant.

cutcopy 2009.01.29. 21:34:30

"de amikor hatalmon voltak, nem láttam a hatalmas tényfeltárást, igazságszolgáltatást"

Már mint előrelátóan preventív módszerekkel kellet volna felelősségre vonni Gyurcsányékat?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 21:38:51

@kerub [BB]: hát ezen én is csodálkozom, de valahogy így néz ki. Furcsa.
Bár szerintem a HV cikk kapcsán többen jelezték azt a Jobbikban, amit ma én is, és úgy döntöttek, hogy árt az imázsuknak Kiszely. Nem hiszem, hogy ez az én posztom hatása, bár büszke lennék rá.

Francois Pignon 2009.01.29. 21:44:48

@kerub [BB]: Ideje szokni. Hát gázt hogy adtunk Szerbiának? ;))

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 21:56:25

Egy kicsit Lola írásairól általában, mivel fentebb olvastam néhány eléggé személyeskedő hozzászolást.
Sajnos sokaknak furcsa, ha azzal találkozik, hogy egy nő érzelmi alapon viszonyul dolgokhoz. Számomra ebben nincs semmi meglepő. Lola érzelmileg kötődik a magyar társadalom egy bizonyos részéhez, más részeihez való viszonyulást pedig szintén érzelmi alapon éli meg. Ebben nincs semmi butaság. Egy nő az ilyen dolgoktól lesz nő. Akinek nem tetszik az írásai hangvétele és tartalma, olvasson Farkasházyt vagy Megyesit. Lehet, hogy a ballib emancipuncik írásaihoz szokott közönség számára szokatlan ez a hang, de úgy látom, vagy megszokni vagy elviselni kell mindannak, aki számára mindez idegen. Remélem, sokáig olvassuk még.

Persze, tudjuk, hogy nem igazán comme il faut kommunistázni. Részben pontosan azért, mert sokan félnek kimondani, amit a bolsevik gaztettekről gondolnak, és a nagy hallgatásban úgy tűnik, mintha tényleg valami szörnyű illetlenség volna benne. Lola, jól teszed, hogy szóbahozod időnként. Nemcsak jobboldalon kommunistáznak azért, Szénási Sándor műsoraiban sok-sok jóízű kommunistázást hallottam. Le is rövidítették a Gondolatjel-t, ha még megvan egyáltalán.

Számomra alapvető élmény volt a rendszerváltás éveinek antikommunizmusa, amikor Szolzsenyicint, Orwellt, Koestlert és horribile dictu Mindszentyt olvastunk. A mai Magyarország nem épített kellőképpen azon évek szellemi talapzatára. Meg is látszik rajta.

andybandy 2009.01.29. 22:07:29

@tevevanegypupu: sztem kevered a kommunistákat meg a bolsevikokat. A "komcsi" bűnök vagymi leginkább bolseviki izék voltak/vannak.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 22:10:20

@Elpet: köszi. örülök, ha így látod, ezen igyekszem, nőnek maradni, még ilyen politikai közegben is. Egyébként a politikusok, igazgatók és egyéb irányító emberek is sokan, hazamennek és meghallgatják a feleségüknek az ilyen érzelmi érveit, amit időnként el is fogadnak és megvátoztatják a döntéseiket.
Gondolom veled is így van odahaza... :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 22:24:49

@lelkylola: Igyekszem figyelni a nőkre, még otthon is :)

@andydandy: Szerintem nem bolsevik kommunista nincs. Vagy ha van vagy volt, nem gyakorolt jelentős szerepet a világ folyására, a világ 1/3 részén semmiképpen nem. De várom az ellenbizonyítást. Kik azok a nem-bolsevik kommunisták? Szerintem csak a bűntudatos értelmiség elméleti egérútja a valóság elől.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.29. 22:26:22

@lelkylola: A lényeg, hogy te borítottad ki a bilit. Jó, hogy egy kommancsal kevesebb. Máskor írhatnál Gyurcsányról, hátha. :)

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.01.29. 22:29:45

Vettem magamnak a fáradtságot és lefordítottam az indexes cikket, hogy legyen mit mutogatni a külföldi ismerősöknek.

sortores.blog.hu/2009/01/29/publius_hungaricus_1

Már úgy is gondolkodtam azon, hogy írok egy blogot angolul a külföldieknek, Magyarországról. Ez egy jó első lépés.

gyz 2009.01.29. 22:30:09

@Elpet: Nyilván nincs azzal baj, ha valaki érzelmi oldalról közelíti meg a dolgokat, csak hát akkor azzal is számolni kell, hogy ha butácskára sikeredik egy-egy szösszenet, akkor azt itt néhányan véleményezni fogják.

Lola: a feleségek heves érzelmi érveit egy ősidők óta hatásos módszerrel szokták helyes mederbe terelni a férfiak. Szegény Morvai Hiszti mellől éppen egy ilyen pásztor hiányzik, minden bizonnyal már igen hosszú idő óta, ezért vált a szemünk láttára azzá, ami. Én megértem, hogy tiszteled, az indiánok is ezt tették az őrültekkel.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 22:42:27

@br: tök jó, hogy lefordítottad. megpróbálom reklámozni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 22:46:24

@gyz: Én pedig úgy gondolom, hogy tisztelt kommentelőtársaim éppen az effajta érzelmi megközelítést értékelik butaságként, ami pedig szerintem inkább egy épkézláb női megközelítés.

Morvai Krisztinával egyébként annyi a baj csak, mint a jogvédőkkel általában: érzékenysége szelektív. Nagyon ritka az a jogvédő, aki ezt a tevékenységet valamely csoportszimpátián felül tudja emelni.

gyz 2009.01.29. 23:06:23

@Elpet: szerintem meg nem. Hanem az ilyen marhaságok, hogy könyörög egy antikommunista pártért, vagy tagozatért. Ez egy párttal szemben az alapkövetelmény? És akkor legyen antifasiszta, meg anticionista, meg antiterrorista, meg még ki tudja, milyen anti is? Micsoda képtelenség ez az egész?

Aztán szimpiz egy illetőt, akinek a pártja karácsonykor feszületekkel teszi tele a várost, retardáltak gyülekezetéből csinál bohócalakulatot, ostoba ösztönszinten közelít a cigánykérdéshez, amivel pontosan a posztkomcsik malmára hajtja a vizet, de nem baj, mert aranyos a pofija.
Ja, és nem antiszemita sem, mert Lola még nem hallotta.

Persze ha a Reakció a "kedves naplóm, tegnap megvakartam a seggem, amúgy nem történt semmi"-típusú blogok között is jól elvan, akkor illenek ide ezek az írások.

És most abbahagyom, mert nem szeretnék a szerzővel szemben még bántóbb lenni. A véleményem az írásának szólt, ő maga az életben biztosan egy nagyon kedves teremtés.

Morvaival meg én is leírtam, hogy szerintem mi a baj. Király B Iza is az egészséges kopasz fiúkra kezdett bukni, amikor rá már senki. Ez van.

borsikm 2009.01.29. 23:20:41

Ez egyébként egy nagyon érdekes és számomra nehezen felfogható jelenség, hogy miként fordulhat elő, hogy megjelenik egy, az aktuálpolitikai közélet szempontjából releváns újdonságokat tartalmazó iromány, és hónapok, akár egy év is eltelik, míg valaki felkapja az infót, elolvassa ezeket.

Az első példa erre a Debreczeni-féle Gyurcsány-könyv, ahol a 23 milliós akció és a kötél lászlós manőver nem egy, a magyar viszonyok között professzionálisnak tartott politikai párttól elvárható 4,5 órával a könyv első lehetséges megvásárlási dátuma után verte ki a biztosítékot, hanem kb 4,5 hónappal később.

Most ugyanez a helyzet itt is.

Ehhez képest ugye emlékezhetünk még a Kende-féle viktoros könyv körüli, valóban profin felépített hisztériára.

Van még mit tanulni jobboldalon.

irrelevant 2009.01.30. 11:28:50

Az érzelmi alapú politizálás alatt én azt értem, hogy az illető nem érveket mérlegelve alakítja ki a véleményét, urambocsá' megnéz néhány számot is, hanem egyszerű hívószavakat követ a politikában, és aszerint manipulálható. Lola tipikusan ilyen, emlékezzünk csak arra, amikor kijelentette, hogy ahová Morvai szavaz, oda szavaz ő is. A gyerekes rajongás és a zsigeri gyűlölet az, ami meghatározza a politikai nézeteit. Ez a kocsmában elfogadott politizálási színvonal, de egy magát nagyra tartó politikai blogban ez harmatgyenge.

Lola: milyen érvek vannak a te posztodban? Egy tévét bámuló átlagember egy mondatban megfogalmazza az írásod: "má' a jobbik is eladta magát!"

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 11:45:17

@otvospeter:
csak a kedvedért :)
A cikknek azok az érvei (arról akart szólni), hogy:
- a kommunisták bűncselekményei (egykor és ma) nem téma a politikai közbeszédben
- azért nem téma, mert a választók közül kevesen érzékenyek rá, tehát politikai piacon nem érdemes vele foglalkozni
- sorra vettem a pártokat, hogy mennyire foglalkoznak vele
- kifogásolom, hogy a Jobbik is elhanyagolja ezt a témát, sőt egy besugó a Népfőiskolájuk vezetője
- szerintem fontos lenne ezt a témát újra visszahozni a közbeszédbe, mert sok ember feloldatlan gyásza és igazságra való ígénye megkövetelné

Lehet, hogy szerinted ezek nem érvek, akkor hagyjuk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.30. 12:04:42

Lola, a Tea-Kör szerintem simán benne van az antikommancs pártban.

konzervativok.blogspot.com/2008/06/komancsokrl-koalamaciknak.html

konzervativok.blogspot.com/2009/01/szatanikus-marx.html

konzervativok.blogspot.com/2008/07/postcska-az-gynevezett-bks-marx-kp-eltt.html

Csak biztos kontraproduktív lenne a jelenlétünk, mivel sznobok vagyunk, vagyis olyanok, akik _tényleg_ távol állnak a kommunizmustól.

:>

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.30. 12:11:57

Én is benne lennék, de csak egy legitimista-antikommancs pártban.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 12:25:27

@Loxon:
Annyira jó cikkek :))
De Ti sokkal okosabbak és viccesebbek vagytok, mint én. A pártban a kvótanő szerepet szívesen elvállalom. A feladatom annyi lenne, hogy gombnyomásra azt mondom: csúnya kommunisták...
Ez így jó?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:09:14

@Ács Feri: ha neked az személyeskedés, amit Ablonczyval kapcsolatban leírtam, akkor te sokkal inkább indulati alapon írsz, mint Lola. Mellesleg: válaszoltam a kérdésedre, a "leszállnál?" pedig arra vonatkozik, hogy ezt a character assasination-t sokadszor veszed elő, és sokadszor akarsz védekezésre kényszeríteni, mert más, valódi érved nincs. Én ugyan senkitől soha egy fillért nem kértem, de mostantól neked csak akkor válaszolok - mert tanultam a Bombagyárban, ha úgy tetszik - ha honoráriumot is fizetsz érte. Mert anyagias genyó vagyok.

Lelkylola: tőlem lehet Ablonczy is meg Ács Feri is rendes ember. Egy dolgot azonban észre kell venni. Rohadtuk utálom, és undorítónak tartom, hogy a végső érv mindig a "te a Bombagyárra írsz, közösséget vállalsz a Bloginnal meg a Tomcattel, tehát fasiszta vagy". Kedves Lola: nézd meg, sokan téged itt mindenfélével, olykor egészen gorombán támadnak. De ha téged egyesek itt félbolond antikomcsi hisztérikának (olykor szélsőségesnek) neveznek, akkor ennek analógiájanként Ács Ferinek azzal kellene beolvasniuk, hogy "milyen alapon írsz oda, ahol egy Lola-féle ember írásai megjelennek?" Érdekes módon efféle támadás soha nincsen, holott a Bombagyárban nincs írás-aktiválás admin jogú által, itt meg igen. Vagyis a te írásaidért Ács Ferit, Turult, mittudoménkit sokkal inkább felelőssé lehet tenni, mint Blogin írásaiért engem.

Egyszóval ezért utálom én az Ács Feri-féle szalonkonzervatív polkorrekt szövegelést. Meg nem is érdekel - aki állandóan ilyen módszereket vet be, felkerül az ignore-listámra.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:13:50

Loxon, hogy kell kommentálni a Tea körön egy nem regisztrált olvasónak? Nem tudok hozzászólni a cikkekhez. A sátánista Marx-os bejegyzés hideglelős volt...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:19:14

Molnárgörény, barátilag kérdezem: miért kezdtél el mostanában mindenkivel, sorra összeveszni? Volt, ahol volt alapod rá, és van, ahol nincs. De azt látom, hogy egy ideje újabb és újabb ellenfelek megnevezésével és felcímkézésével vagy elfoglalva.

Ács Feri és Lola is a Reakció teljes jogú tagjai, azok is maradnak. Nem tudnám megmondani, hogy kettejük közül ki a keményebb antikommunista, nagy a verseny :) Csak máshogy közelítik meg ezt a velünk élő problémát.

Inkább alkoss, vagy írj mindennapi munkádról, mint orvos. Gyógyító munkát végzel, de mostanában csupa negatívumot sugárzol magadból.

Peace.

the_exterminator 2009.01.30. 13:30:59

ergé: Most komolyan, minek reagáltok egy nyilvánvalóan sérült, beteg ember hülyeségeire? Hagyjátok, ha nem törődtök vele, akkor majd szépen eltűnik.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:32:01

@ergé: azt hiszem, elmondtam, hogy mi a bajom. Ne kezdd te is a character assasinationt a "mindenkivel összeveszni" szöveggel. Amit fentebb írtam, az egyáltalán nem arról szólt (okosabb vagy annál, hogy ne értenéd), hogy Ács Ferit vagy Lolát luxáltatnám, hanem hogy a ti különbségeiteket tudomásul veszik, nem kell állandóan bizonygatnotok. Én egyszerűen beleféradtam már abba, hogy mindig elmondogassam, hogy mások írásai nem az én írásaim.

Ács Feri nem először piszkálódik ilyen módon: elegem lett ebből. Már csak azért is, mert ugyanaz a kultúrmarxista technika (lehet akármekkora antikomcsi), amit a Kritikai Elmélet lovagjai alkalmaznak. Ha nincs a másik mondanivalójáról hiteles bírálnivalód, támadd személyesen, főleg morálisan. Lásd bővebben a módszerről írottakat (bár ez egy recenzió) itt:
molnargoreny.blog.hu/2009/01/28/olvasonaplo_iii_patrick_j_buchanan_a_nyugat_halala

A peace ellen semmi kifogásom, de azoknak kéne előbb kihirdetni, akiknek időnként jólesik engem rugdosni. Például Ács Ferinek.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:43:08

@Molnargoreny:

Néha megkapják az itt írók, hogy miért vállalnak velem közösséget, stb. Megvédjük egymást, úgy hogy az is nyílvánvaló, rengeteg kérdésben nem értünk egyet. Van egy közös értékrend, de szerintem Te is ezt az értékrendet tartod.
Én nagyon tisztellek, mert orvos vagy és sok okosságot is írsz. Részemről ennyi. A történész vitába nem tudok beleszólni.

Szerintem mindenkinek egy kicsit vissza kellene venni és jó lenne. De lehet, hogy jó ez így is.
Nem kell mindenkinek mosolyognia egymásra. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:44:34

@lelkylola: beléd fogok szeretni:-) Ha ugyan már meg nem történt:-)))

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:50:24

@Őrnagy Őrnagy: Még bora is van? Nekem is van saját, Lola, félretegyek egy keveset?:-)
Egyre jobban szeretem....

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:51:25

Egy kicsit kellemetlen ez most itt.
Miért nem vagyok a frappáns válaszok mestere?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:52:29

@Molnargoreny: Göri, vissza az agarakkal. Megdicsértelek, de ha ilyen hatása van, akkor mindjárt visszavonom...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.30. 13:53:59

@Molnargoreny:
Te nem olvasod a Reakciót MG?
Hol terem a borod? A horgászkunyhó mellett? Loláé igazi borvidéken.
Konzervatív ember férjezett hölgynek nem udvarol Görény.
@lelkylola:
Mert nem vagy elég bunkó, mint én.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 14:00:08

@Őrnagy Őrnagy: kivéve, ha neki magának is van felesége:-)

Nem, Lola bora elkerülte a figyelmemet. Az enyém tényleg a horgászkunyhó mellett terem, de nem akármilyen szaksegítséggel - szakirányú tanszék docense felügyeli a dolgot, és a tetőlugasom egészen fantasztikus.

Nem félj, Lola, nincs agaram, csak egy macskám, az viszont egy nagyon kedves fiatal cirmos (Mishmesh Dorkától kaptam, aki történetesen zsidó - na erre varrjatok gombot, egyszerű személyiségszerkezetűek...). Illetve jog szerint a kislányomé, neki vittem a szülinapjára.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 14:04:25

@lelkylola: Ó a francba, nem is tudom, hogy kerülhette el e a figyelmemet. Úgy szégyellem magam... Bár akkoriban alig voltam itthon, mert amikor nem dolgoztam, kerrgettem a halakat.

Mindenesetre azért lássunk egy versenyt a te borod és az én Rákosillerem között (nem Mátyásra céloz a dolog, hanem Rákosszentmihályra, itthon is van pár tőkém).

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 14:11:17

@Molnargoreny: szerintem akkor se, ha van felesége.

Nem akarok beképzeltnek tünni, de a mi borunkkal nem lehet versenyezni. Pláne nem Rákosról.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 14:23:28

@lelkylola: A puding próbája az evés, a boré meg az ivás.

De, beképzeltnek tűnsz:-) A Rákosillerem olyan pontoszi fajtákból való cuvée, amit még a (többek között fajtaismeretet tanító) docens úr se tudott meghatározni. Úgyhogy ne legyél annyira elbizakodott:-) Ráadásul 50-80 centinél van a talajvizem, ami a legforróbb nyáron se igen megy 100 centi alá, úgyhogy a vízhiány miatti bogyófehérje-inhomogenitások és szenvedőfehérje-termelés elmarad, ami a Rákosiller értékét nagyban növeli. Sőt mi több: nem tudod, hogy ez a verseny mekkora ajánlat, hiszen tavaly levitte majdnem az egészet a fürtperonoszpóra (csak tavasszal rezezem le egyszer, aztán nincs permet), így az éves termés lett is vagy hat liter abból a fajtából. Még van két üveggel...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.30. 14:41:43

@Ergé,
a névtelen kommentálás lehetőségét megszüntettem. Sajnos meg kellett.

@Lola,
Szívesen fogadunk akármilyen munkakörbe.

@MG,
most nem olvastam itt végig mindent, de szerintem is eltúlzott és néha igaztalan kritikát gyakorolsz a Bombagyáron. Amennyire emlékszem, Beneit (csak egy példát véve) úgy, de úgy bántod, ahogy nem érdemli meg. Itt van például egy Lolának is bizonyára kedves cikke:

konzervatorium.blog.hu/2009/01/16/fiatalkori_alzheimer_kor

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 14:44:31

@Molnargoreny: a mi borunk fajtiszta, ásvány színű, erdő és mandula illatú, Balatonon tükröztetett, elmés-olajos, hableányok titkos kacérságának vidám kacagásával fűszerezett csodája.
Egy dohos pince mélyén lapulnak és csak királyok ihatnak belőle :)

Ács Ferenc 2009.01.30. 15:24:50

@Molnargoreny: engem nem zavar a sok sértett vagdalkozás, de az egyik csúsztatásodat azért nem hagyom annyiban: nem neveztelek fasisztának, azt viszont teljesen normális hangnemben megkérdeztem tőled, hogy miért vállalsz közösséget olyanokkal, akik kettős mércét gyakorolnak a kommunista és a náci bűnökkel kapcsolatban. És nem fasiszták ők sem, de akad echte náci a csapatban. A főnök meg azt hiszi, hogy a Horthy iránti újkeletű rajongás egyenlő a nemzeti liberalizmussal, dehát egy volt képviselőjelölt nem tudhat mindent. :)) Talán azzal nyugtatod magadat a sok szélsőséges között, hogy te vagy ott a józan. Ez bizonyára így van, de azért ez még önmagában nem érdem. Pláne, hogy még cenzúráztak is. Te meg hagytad. Remélem, a "megaláz" gombot ellened nem használják.

Nem tudom, hogy miért kultúrmarxistázol, lényegében minden távol áll tőlem, ami baloldali. Ez ma elég népszerűtlen dolog, amikor - kis túlzással - szinte mindenki szocialista a szíve mélyén. Ha a szélsőballal akarsz küzdeni - amit támogatok - kezdd a saját portátokon, hiszen a bombagyár szellemiségében gyakran túltengenek a szélsőbaloldali ideák is, melyek aztán könnyen átcsapnak a másik végletbe.
Apropos Bombagyár: hogy áll Dragon bá' ausztrálial útja?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 15:30:00

Vissza az eredeti témához. Kiszely írás:
"Mi száz évre és évekre tervezünk, és azt oktatjuk, hogy ami ebben az ötven évben aljasság és mocsok volt – és még ma is az –, az egy nemzetközi folyamat része, amely szükségszerűen elmúlik. Eljön az idő, amikor oda való emberek kerülnek vezető helyekre, amikor a pártok, ugyan más-más módon, de az ország javát akarják szolgálni, és újra jó lesz magyarnak lenni. "

www.napkut.hu/naput_2006/2006_03/101.htm

gyz 2009.01.30. 15:46:54

@Ács Feri: "Ez ma elég népszerűtlen dolog, amikor - kis túlzással - szinte mindenki szocialista a szíve mélyén"

lótúrót. Ami az én időmben az Anthrax volt, az ma a Kárpátia a gimikben. Amit tegnap írtam Lola kifigurázására, az gyakorlatilag a 15-18 éves lányok felének a szájába adható, és teljesen hiteles szöveg.

Ahogy régen a baloldal volt a lázadás helye a fennálló renddel szemben, úgy ma, itt, Mo-n a jobb. Hogy persze azon belül kinek-kinek mi jön be jobban (szittya pogó, ill. vasalt nacis teaklub) az személyiség kérdése.

Ács Ferenc 2009.01.30. 16:14:44

@gyz: pontatlanul fogalmaztam. Az ország többsége a kádári egyenlősdi híve. Ez így pontosabb. A fiatalokkal kapcsolatban nem értünk egyet. Valóban van egy nagyon megerősödött - magát jobboldalinak gondoló - szubkultúra, de ez egy aránylag zárt rendszer. És ezen belül is van egy szélsőséges ág. Nem meghatározó az egész ifjúság szempontjából, de hangos. Gede-testvéreken nőnek fel, két Nagy-Magyarország matrica van a kocsin, de ezeket nem látom soha a határon túli magyar munkában, és még utazóként is ritkán, (talán inkább szerencsére) jobbára csak pótcselekvésekben jeleskednek. Szarszlovákiázás, matricázás: frusztráció a köbön.. Pedig lenne munka - és előtte leginkább tanulnivaló - bőven. (Tisztelet a kivételeknek.) Az idősebbeknek nagy a felelőssége, hogy milyen könyveket adnak ezeknek a fiataloknak a kezébe. És ott bizony nagy a gáz.

Ács Ferenc 2009.01.30. 16:19:59

@gyz: "Ahogy régen a baloldal volt a lázadás helye a fennálló renddel szemben, úgy ma, itt, Mo-n a jobb."

Ez jól hangzik, de a többségre nem igaz. Még az én nemzedékem is lázadt valamennyire, mert ha forradalmat nem is (azt az előttünk járók sem) de jelentéktelen lokális ribilliókat rendeztünk :) - és ma hogyan lázadnak? Fogyasztással, azaz sehogy. Ötven vicces csengőhanggal idegesíteni a buszmegállóban várókat, ennyi maradt a kispolgárok elleni kamaszkori lázadásból. :) Hát ez sovány!

gyz 2009.01.30. 17:20:25

@Ács Feri: "pontatlanul fogalmaztam. Az ország többsége a kádári egyenlősdi híve."

ha így értetted, akkor ezzel nincs vitám. Ehhez azért hozzátenném, hogy aktuálpolitizáljak is valamelyest, hogy őket aztán szépen kiszolgálják nagy pártjaink, amúgy oldalsemlegesen.

A tinédzsereknél meg nyilvánvaló, hogy mindez nagyrészt csak a külsőségekben jön elő. Szerencsére, teszem hozzá.

"Az idősebbeknek nagy a felelőssége, hogy milyen könyveket adnak ezeknek a fiataloknak a kezébe."

elsőre "köveket" olvastam "könyvek" helyett. :-)

gyz 2009.01.30. 17:38:16

@Ács Feri: "Ez jól hangzik, de a többségre nem igaz."

persze, mivel ált. a többség nem lázad. De aki lázad, az is jórészt azért, mert a maga módján az is "trendi".

Pl az én időmben a heavy metal volt ilyen: kevesebben hallgatták, mint a Falcót, ezért aki mutatni akarta, milyen menő, és nem adja be a derekát a trendnek, az rocker lett. És vásárolta alemezt, a metálújságot, a pólót, a felvarrót a pvc-dzsekire, vagyis fogyasztott keményen. Most mindezt vesd össze egy szittya butikos kínálatával a kismarosi Magyar Sziget alkalmával :-)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.31. 12:23:00

@Loxon: Beneivel kapcsolatban olvasd végig az előzményeket, aztán eldöntheted, hogy igaztalan-e avagy sem. Érdemes Benei megnyilvánulásait elolvasni:
molnargoreny.blog.hu/2008/01/09/moderacio
Utána alkoss véleményt róla. Ne a cikkeiről (bár a mára már eltűnt médiazsiráf nevű blogjában érdekes ellezékellenes nyalánkságok voltak, de azóta alkalmazkodott a közvéleménykutatások pártszimpátiáihoz), hanem a személyéről. A tisztesség ugyanis az ember személyéhez kötött, nem az irományaihoz.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.31. 12:40:42

@Ács Feri: Nézd, az, hogy nem mondod ki, de egyértelműen erre célzol, ugyanaz, mintha kimondanád - merthogy mindenki kiérzi belőle. Hivatkozhatsz arra, hogy "nem mondtam ki", de erre utaltál, és ahogy most kifejtetted: ugyanerre utalsz.

Még egyszer, utoljára, csak neked, röviden: nem a többi szerzőnek, hanem az olvasóknak írok. Mivel ott nincs írás-aktiválási jog (az írási jog önálló, nem úgy, mint az összefogottabban vezetett Reakción), nem vállalok közösséget senkivel, amikor írok valamit. Az, hogy az olvasók között van szélsőséges, az pedig itt, a Reakción is adott. Soroljak neveket?

Azért kultúrmarxistázok, mert ez a módszer, amit itt alkalmazol (és most megint ráteszel egy lapáttal, amikor a Dragon ausztráliai útjáról kérdezősködsz - nem mondod, de CÉLZOL rá, hogy pénzt gyűjtenek és ki tudja, mi lesz vele), az a rafináltabb verziójú, mondhatni 3.7-es számú character assasination. Nem mondod ki konkrétan, de úgy teszed fel a kérdést, hogy egyértelmű legyen, mire gondolsz. Ezzel nem más a célod, mint a másikat SZEMÉYES védekezésbe szorítani.

Eszem ágában sincs. Én nem gyűjtöttem pénzt senkinek, sose kaptam egy fillért se a BGY-tól, és nem nálam van a kasszakulcs. Csupán megjelentetem ott az írásaimat (melyek a saját blogomon is olvashatóak). Hogy miért? Azért, mert a kirafinált, de alapvetően mindenen fanyalgó, és kritikus helyzetben általában elbújó-visszarettenő hiperértelmiségieknél többre tartom az egyszerű, erélyesen magyar érzelmű embereket, akik lehetnek ismerethiányosak, esetleg buták vagy előítéletesek, de általában igazi aljasságokra nem képesek. Azt csak kirafinált értelmiségi tud kifundálni. Továbbá én nem "mérsékelt" vagyok, hanem saját magam. Olyan, amilyen.

"Cenzúráztak, te meg hagytad" Mi a bajod? Nem az OLVASÓK cenzúráztak, és én nekik írok. ha esetleg az a szándékod (elég sokan piszkálnak ebbe az irányba), hogy vonuljak ki onnan, és ezzel jobbszélre egyhangúsítsam a BGY-t, hogy aztán kedvetekre szidhassátok polkorrekt "jobb"-ról: hát, ez nem fog összejönni. Ajánlok egy megoldást: nácizd le a társaságot velem együtt. Ne zavartasd magad a tényektől. Végtére is nekem tökmindegy, mert ott zsidóbérenc vagyok, itt meg rejtett náci. Ne legyál ilyen disztingvált, ennyi az egész.

Ács Feri, azt kéne megértened, hogy ha velem akarsz beszélgetni - mármint normálisan - akkor nem kéne minden mondatodba egy olyan célzást elhelyezned, ami arra utal, ohgy nem jó az illatom (és nem a nickem miatt). Nem lehet egyszerre a másik szélsőségességére célozgatni, ugyanakkor elvárni tőle, hogy cilinderes úriember legyen. Ha ugyanis minden megjegyzésedben lesz egy "hol a Dragon pénze" vagy "miért vagy a szélsőségesek közt" típusú klisé (ami mellesleg polkorrekt "vörös farok"), akkor én mindig is ennek megfelelő szélsőségességgel fogok reagálni. Úgyhogy rajtad áll, milyen hangot ütsz meg, ha akarsz tőlem valamit. Ha az eddigit, akkor jobb, ha inkább ignoráljuk egymást. Remélem, elég részletes és udvarias voltam...

Lelkylola: ha nem kínálsz meg a borodból, én se kínállak meg az enyémből. Ha egy ellentengernagyi rang nem elég, igazán nem tudom, kinek akarod eladni, annyi király nincs is a környéken:-)

szeloka 2009.01.31. 19:54:39

Ez a bejegyzés tele van féligazságokkal. Ami tudjuk, hogy sokkal veszélyesebb mint a teljes.

Személyesen beszéltem Kiszeli Istvánnal. Jogi lépéseket fog tenni az ügyben. Gaudi-NagyTamással egyeztet a részletekről és megindítja a pert ebben az ügyben. Azt azért el felejtették megemlíteni az okostojások, hogy a professzor az '56-os forradalom idején lőszerszállító volt és halálra ítélték. Beszervezési nyilatkozatot sosem írt alá és nem került börtönbe senki miatta. Hagemann Frigyes egészen más okból került börtönbe, az évszámokkal is probléma van, a bizonyítékokat meg nem láttuk. Ungváry-Tabajdy-féle könyv igazából nem tudom mit ír pontosan, de a bíróság majd eldönti az igazságot.

A cél ezzel a "kiszivárogtatással" az Atilla Király Népfőiskola megszüntetése és a Jobbik lejáratása. De azt hiszem ez a hír eltörpül a Draskovics-féle ámokfutásnak. Az igazság ki fog derülni, de arra már nem lesz kíváncsi senki, mert a lejáratás a lényeg (lásd MDF-FIDESZ zsarolás a választásokon, a végeredmény senkit nem érdekelt, csak a lejáratás).

Kiszely István megérdemel annyit, hogy ne törjünk pálcát felette az első hír hallatán.

Szeleczky Balázs
Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi alapszervezetének alelnöke

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.31. 20:28:05

Szeleczky Balázs: jobbikos létedre egy komcsi besúgót védesz? Mit szólnak hozzá támogatóid?

Francois Pignon 2009.01.31. 20:35:49

@szeloka: "Kiszely István megérdemel annyit, hogy ne törjünk pálcát felette az első hír hallatán."

Akkor mégsem igaz a hír, miszerint a Jobbik pálcát tört fölötte az első hír hallatán?

"a párt elnökségi ülésén mindenki egyhangúan amellett volt, hogy tarthatatlanná és vállalhatatlanná vált Kiszely főigazgatósága"
kuruc.info/r/6/34276/

Ács Ferenc 2009.01.31. 20:56:03

@ergé: "jobbikos létedre egy komcsi besúgót védesz?"
Ebben miért lenne ellentmondás?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 10:30:00

@gyz: Magyarországon nem egy antikommunista párt kellene, hanem minden pártnak magától értetődően és következetesen antikommunistának kellene lennie. Amikor látja az ember, hogy baj van, bizony vissza kell gondolnia azokra az időkre, amikor eltévesztette az utat. Én az utolsó tiszta pillanatokat a rendszerváltás környékén látom, amikor a magyar társadalom megdöbbenéssel szembesült a kommunista idők bűneivel, párhuzamba tudta állítani például Ausztria kapcsán, hogy mit hoz létre egy polgári társadalom és mire képes a kommunisták által létrehozott legvidámabb és legelviselhetőbb rendszer. Az egész társadalom gyökeresen hátat kellett volna fordítson a kommunista rendszer gondolatának, vezetőinek, kísértő árnyalakjainak, kóbor lidérceinek. Ehelyett, látva az első próbatételeket, az Antall-kormány ügyetlenkedéseit, annak felismerését, hogy nem lett fél év alatt NSZK az országból de még Ausztria sem, rögtön visszakívánkozott a régi világba.
Nemcsak a pártok, hanem a társadalom tagadta meg saját, rövid ideig tartó antikommunizmusát. Én magam nem több Vona Gábort szeretnék, hanem mindannyiunk kérlelhetetlen szembefordulását a múlttal. Nevén nevezését mindannak, ami történt. Nevén nevezését mindazoknak, akik ezt csinálták velünk.
Nem fog megtörténni, és ezért lesz óriási a baj. GYF újra és újra a régi recepttel fog próbálkozni: az érdekcsoportok közt egyensúlyozgatva élni fel a maradék lehetőségeket. Ők nem tudnak mást. És mi sem tudtunk helyette mást.

Isten irgalmazzon nekünk!
Tegyétek dolgotok és örüljetek az élet apró örömeinek!

tevevanegypupu 2009.02.01. 11:05:31

Neven nevezni mindazokat akik ezt csinaltak velunk? A fel orszag korulbelul. Semmit nem tehetunk, ok viszont annal tobbet tehetnek velunk. Kicsit eselytelen a kuzdelem.

Ferdinand Navarra 2009.02.05. 09:38:30


Vissza a főoldalra!
Beállítás kezdőlapnakKedvencekhez ad

* Belföld
* Külföld
* Gazdaság
* Kultúra
* B-Akták
* Fórum
* Kapcsolat

* Publicisztika
* Ágoston Balázs
* Borbély Zsolt Attila
* Morvai Krisztina
* Vona Gábor
* Vörös Jolanda AKN
* Párttitkár elvtárs
* Gúnyhatáron túl
* Lapszemle
* Bűnügy
* Multimédia
* Európai Unió
* Programajánló
* A hét verse

"Szeretnének kiiktatni." - exkluzív interjú Kiszely Istvánnal
2009-02-04 17:39 barikád.hu

* Vezércikk

Kiszely IstvánKiszely IstvánA Heti Válaszban jelent meg egy hete az az írás, amely a lavinát elindította. A cikkben Kiszely István antropológusnak, az Atilla Király Népfőiskola főigazgatójának múltjáról közölt a szerző kompromittáló adatokat. A vita azonnal fellángolt pro és kontra. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkeresi a legautentikusabb forrást. Magát a főigazgatót, aki mint elmondta, időközben lemondott, és jogi úton fogja tisztázni a helyzetet. Információink szerint az Atilla Király Népfőiskola második szemesztere a hétvégén elindul Budapesten. Új főigazgató kinevezéséről nem döntenek.

- Tanár úr, az elmúlt napokban ügynökmúlttal vádolták meg. Mit kell tudnunk Kiszely István múltjáról?

- Hogy Kiszely múltjáról mit kell tudni? Azt kötetekben lehetne elmondani, mert a múltam igen összetett, igaz, szomorú és tragikus. Ügynökmúlttal vádoltak meg. Apám a MÜNE (Magyar Ügyvédek Nemzeti Egyesülete) alelnöke volt, ezért 1945 után sohasem dolgozhatott szakmájában, anyám orvos. Zenei végzettségem után katolikus teológiát végeztem, de nem maradtam egyházi pályán, onnan eljöttem. 1956-ban mentősként dolgoztam; Pongrácz Gergelynek szállítottam sebesültjeit a Rubányi kórházba, halottaikat a temetőbe szállítottam, és visszaúton lőszert hoztam Gergelyéknek. Az egyik ilyen szállítmányt az oroszok elfogták, engem halálra ítéltek. Megpecsételt életű lettem, az egyetemet néhány évre el kellett hagynom stb. Ilyen múlt után 1960-ban Balatonfőkajáron elfogott a BM, betuszkolt egy Pobjedába, felvitt a Pusztaszeri út egyik lakásába és… módon kényszerített, hogy írjak alá valamiféle együttműködési nyilatkozatot, különben anyámat kiteszik a kórházból (orvos volt, ő tartotta el nagycsaládunkat). Természetesen semmit nem írtam alá, de meg kellett ígérnem, hogy időközönként politikai hangulatjelentést írnok. Ezt kénytelen voltam megtenni. Itt ki kell hangsúlyoznom, hogy soha egyetlen emberről, egyházi személyről kompromittáló írást nem adtam le. Amennyiben ilyen jellegű írást találnak az archívumomban, azt utólag valakik gyártották. 1963-1990 között a Tudományos Akadémia Régészeti Intézetében dolgoztam, de annyira megbízhatatlan lettem, hogy 1971-ben kijelentették, soha tudományos fokozatot nem kaphatok, éppen politikai "megbízhatatlanságom" révén, és soha magyar ösztöndíjat sem kaptam. Ama bizonyos "római" és "vatikáni" megfigyelésből természetesen semmi nem igaz, mert Itáliában 20 cikkem jelent meg, de mindig a meghívó olasz antropológusok hívtak és fizették szakmai útjaimat. Az Itáliában megjelent könyveimnek és cikkeimnek a listáját bárki elolvashatja a www.kiszely.hu web-oldalamon.

- Azóta Ilkei Csaba is kiadott egy közleményt, amelyben tovább emeli a "tétet". Hogyan éli meg a jelenlegi helyzetet?

- Az Ilkei Csaba által adott "emelt tét" azt jelenti, hogy a politikai helyzetjelentéseknél mindig meg kellett írnom, hogy ezt, meg azt, ki mondja, kitől hallottam. Ezek alapján Csaba gyártott - vagy gyárttatott - személyekről való jelentéseket (gondolom én), bár ilyeneket sohasem írtam. Különben már ott ülnék az "akadémikusok" között. Ezt a helyzetet nehezen élem meg, mert nehezen viselem el a hazugságot. Amit tettem - éppen az itt leírtak alapján - azt vállalom, de a hazugságot nehezen tűröm. Közben megtudtam, hogy 1989-ben a BM archívumának jelentős részét az ócsai iratégetőben elégették - az ezekről szóló emberek ott ülnek ma is a parlamentben. Természetesen bent hagyták azoknak az "agyagát", akiknek a későbbiekben felhasználhatták a manipulált aktáit. Meg kell hagyni, hogy ez igen előrelátó és profi munka. Mi csak kezdő dilettánsok vagyunk hozzájuk képest. Hogyan élem meg a jelenlegi helyzetet? Igen érdekesen. Telefonomat nem igen merem felvenni, mert régi barátaim egy része otrombán belekiabál: "büdös áruló", "ügynök", "aljas gazember" stb. Ugyanakkor baráti köröm és volt tanítványaim kiállnak mellettem. Ha majd egyszer meg kellene (soha nem fogom megtenni) írni életrajzomat, ezek az e-mailek és levelek olyan nagyszerűek, hogy egy hátralevő életre értelmet adnak az embernek. Megdöbbenek az emberek szeretetén. Nagyon sokan úgy írnak: "Ha mindaz igaz lenne, amit rólam mondanak, akkor is becsülnének, mert a magyarságért harcolok". Azt hiszem, hogy kevés embernek adatik meg ez a választóvíz. Most jöttem rá, hogy életem nem volt hiába. Fiataljaink, tanítványaim szeretnek, és megbocsátanának akkor is, ha minden rágalom igaz lenne. Őket kell megnyugtatnom, hogy ez közel sincsen így. A rágalmak nem igazak: magyar vagyok, nemzeti vagyok és keresztény. A sok semmirevaló ember pedig nem érdekel.

- Tervez-e jogi lépéseket az igaza megvédése céljából?

- Természetesen. Ezeket már elhagytam volna, mert az igazság - ez csak idő kérdése - úgyis kiderül, de feleségem ezt forszírozza - hát megteszem. Egyszer jól pofán kell verni azokat az embereket, akik nemzeti gondolkodású embereket bemocskolnak.

- Mit gondol, milyen célból és miért éppen most került elő ez az ügy?

- Nyilvánvalóan azért, mert mindkét oldal látja, hogy felnő egy értelmes, nemzeti, tiszta és keresztény fiatal világ. És ezeknek jelentős része az én tanítványom volt. Félnek tőlünk. Nem sároztak be a Kőrösi Csoma Egyetem, a Nagy Lajos Egyetem, a mezőgazdasági népfőiskolák miatt (ezeket én koordinálom), hanem egyedül - amerikai irányítással - a Jobbikkal való kapcsolatom miatt sároznak és szeretnének kiiktatni. Én természetesen vállalom a felnövekvő új magyar ifjúságot. Szeretem őket, és bízom bennük. Nagyon félnek attól is, hogy mi a vidéket céloztuk meg, amely vidékkel senki nem foglalkozik. Pedig arra a 3 millió emberre, amely közvetlenül vagy közvetve két kezéből él, lehet egy országot építeni. Ördögi módon ki akarnak iktatni ebből a gondolatmenetből, ebből a célból mindenkit, akire fel tudnának nézni.

- A következő hétvégén indul az Atilla Király Népfőiskola második szemesztere. Mi lesz a főigazgatói poszttal?

- Hogy mi lesz a főigazgatói poszttal? Én - annak érdekében, hogy a "kocsi haladjon" - félreálltam az útból, nehogy miattam sérüljön az eszme, de ez nem végleges. Úgy tudom, hogy a főigazgatói posztot nem töltik be. Visszajövök, és ott leszek fiataljaink között, ha hivatalosan is tisztázódott helyzetem és szerepem. Nem vagyok afféle, hogy megfutamodjak a nehézségektől. Elég idős vagyok ahhoz, hogy legyen még hely egyik vesémben, amit leverhetnek, de hazámat nem árulom el. Nagyon fáj mindenkinek, hogy előadásaimon (elsősorban vidéken) igyekszem visszaadni a magyar ember múltját, becsületét és tisztességét. Minden előadásomat felveszik poloskákkal vagy más módon. Eljött már annak az ideje, hogy egyenesen beszéljünk. Én tartozom valahová: magyar vagyok és nemzeti, no és keresztény (ez utóbbi ugyan magánügyem), és ezt ki is fejezem. Ez év feléig szinte egyetlen szabad napom sincsen, mert hol tanítok az egyetemeken, hol pedig vidéken előadást tartok. Ez az életem. Én annyit kaptam a magyar emberektől, hogy most már itt az ideje, hogy azokból valamit adjak vissza. Kaptam bizalmat, szeretetet, megbecsülést.

- Sok minden kering az interneten. Tegyük tisztába, hogy mennyi fizetést kapott a Népfőiskolát működtető alapítványtól a főigazgatói feladat elvállalásáért?

- Egyetlen fillért sem. Sértő lenne számomra, ha a haza ügyében végzett tevékenységemért pénz fogadnék el. Hogy mi kering az interneten? Azt az interneten használóknak van joga eldönteni. Én felvállaltam egy feladatot - egy hivatást - és ezt sem pénzért végzem. Azért, hogy ez az ország szellemileg, erkölcsileg talpra álljon. Nekem már semmi anyagira nincsen szükségem. Ami életem legutolsó szakaszához szükséges, mindaz megvan. Nem pénzért szolgálom a hazámat.

barikád.hu

CrL 2009.02.24. 20:06:54

lola, ez sztem érdekelni fog:

index.hu/belfold/2009/02/23/nem_targyalja_a_parlament_a_partallami_multat/

Puch nyiltan nemet nyomott lol. Az MSZP, és az MDF többsége pedig tartózkodással elkaszálta az egészet. nocsak

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.24. 21:53:31

@CrL: köszi, már nézegettem. Próbálom tisztázni, hogy mi ez, sajnos az szdsz-szel szembeni fenntartásaim miatt, nagyobb körültekintéssel igyekszem eljárni...

Alfőmérnök 2009.02.24. 22:50:27

@lelkylola:
Volt itt nemrég az egyik posztban egy vita asszem dszg-vel, mert valaki azt állította, hogy az SZDSZ a kezdetektől kiállt az ügynöklisták nyilvánosságra-hozása mellett. Ezt egyébként Én is így tudom, de jó lenne utánanézni. Nem tudom, hogy azóta eldőlt-e már a meccs?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.25. 06:39:51

Az SZDSZ az állami vagyon minimalizálásában és az ügynöklisták kérdésében valóban következetes elvi álláspontot képvisel a rendszerváltozás óta. Emellett nem zsenánt számukra együttműködni olyanokkal, akik a jelentéseket a reggeli kávé mellé olvasgatták. Érdekes kettősség ez, nem az egyetlen dolog, amit nem tudok megfejteni SZDSZ működésében, az igaz, hogy a megfejtés nem is érdekel.
süti beállítások módosítása