A Jobbik kommancsa
2009. január 29. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

A Jobbik kommancsa

  Sajnos nincs nekem való, rendes antikommunista párt Magyarországon. Biztos azért, mert nincs rá piac. Kádár-nosztalgiával, cigány-riogatással, zsidó-összeesküvéssel, fasisztázással, kötelező hittanoktatás riogatással, kötelező „ismerjük fel nemi identitásunkat” oktatás vízióval, „akkor jön Orbán Viktorral”, „akkor jön Gyurcsány Ferenccel” lehet mozgósítani a népet. De a kommunistázás nem elég hatékony. Hiába ez a szavazósdi, nem shoppingolás. Hiánygazdaság van. Néhány párt, abból lehet válogatni.

 Az SZDSZ régen sutba vágta már antikommunista retorikáját, különben se lenne hiteles annyi MSZP-partnerként eltöltött év után (ráadásul még az is erősen kétséges, hogy végetért-e már ez az időszak). A Fidesz néha-néha tesz gesztusokat, Navracsics is írt nemrég egy szívemnek kedves posztot, de amikor hatalmon voltak, nem láttam a hatalmas tényfeltárást, igazságszolgáltatást. De nekik köszönhető a Terror Háza és legalább odamondogatnak. Továbbá ne felejtsük el Orbán Viktor beszédét és a Fidesz ellenzéki tevékenységét. Erős szépséghiba azonban, és kellemetlen, hogy a Fidesz környékén is előfordul néhány kommancs (itt nem az MSZP-s szubkultúra által terjesztett, meglehetősen koncepciózus listára gondolok, hanem pl. Csintalan Sándorra).

 A Jobbikban reménykedtem. Eleinte úgy tűnt, hogy mivel fiatalok, lehetnek tiszták (mármint a kommunista múlt szempontjából). Azt gondoltam, hogy kicsit (gesztusokkal) megfogva a szélsőjobbot, nem antiszemiták lesznek, hanem antikommunisták. Még anno volt is ilyen akciójuk. Ráadásul Vona Gábor nekem kifejezetten szimpatikus.

 Aztán cigányparanoiások lettek. Nyilván meg kell oldani ezt a kérdést, de a „pfujj, pfujj” retorikától nem lesz jobb a helyzet, ez óvodai színvonal. A „közösítsük ki a dagit” című játék.

 Tehát a Jobbik kihagyta az antikommunista bravúrt, nem ez a főcsapás, mindössze mellékszál. Hab a tortán, hogy a Jobbik által alapított Atilla Király Népfőiskolának Kiszely István lett a főigazgatója.

 Szerintem az egyik legundorítóbb kommunista fajta, az a besúgó, aki saját barátait, munkatársait, rokonait árulta el. Ungváry-Tabajdy Elhallgatott múlt című könyve alapján Kiszely Istvánt 1960-ban Feledy Zsolt néven beszervezték. Feladata a klerikális reakció elleni harc volt. Jelentett papokról, szerzetesekről, diáktársakról.

 Többek között Hagemann Frigyes regnumos pap meghurcoltatása is az ő lelkén szárad:

 „Egy évekkel később készült összesítő értékelés szerint: az ügynök „több értékes információt szolgáltatott részünkre Hagemann tevékenységéről”. Ezzel hozzájárult, hogy 1971-ben öt évre ítéljék egykori iskolatársát. Az ügynöki munka egyik legmegrázóbb mozzanata, hogy „Feledy” az 1974-es kedvezménnyel történő szabadulását követően a rendőri felügyelet alatt álló papról is jelentett.” (Idézett az Ungváry-Tabajdi könyvből.)

 Tehát sajnos a Jobbik se lett antikommunista, sőt egy ilyen sötét figurával kokettál. Könyörgöm, csináljon már végre valaki egy antikommunista pártot! Vagy legalább egy fideszes antikommunista tagozatot kérek. :)

(Minden egyes ilyen bejegyzésnél elkezdünk vitatkozni azon, hogy ki a kommunista. Pl. egy besúgó lehet, hogy nem is volt párttag, de a szememben mégis mocskos kommunista. Mondjuk azt, hogy a kommunista szitokszó azokat illeti, akik a kommunista diktatúrában tevékenyen részt vettek, és ezzel a fenntartották, működtették a reakciósok elleni harcot.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr92903225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhar 2009.01.29. 07:42:05

Kedves Lola!
Antikommunista pártot nem áll módomban alapítani... de, ha már ennyire hiányod van, ajánlom lakatos Palibá írásait. Bár lehet nem mondok újat Neked! ;)
Még honlapja is van. Nem linkelem, majd rákeresel.
:)))
Üdv!
J.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 08:05:37

Az értelmi szintjükről mindent elmond az, hogy Attilát Atillának írják. Kár velük foglalkozni...

2009.01.29. 08:20:10

@laspalmas: Az a hosszú l-es írásmód nem véletlen. Direkt írják így.

Askeladden (törölt) 2009.01.29. 08:28:07

"Sajnos nincs nekem való, rendes antikommunista párt Magyarországon."

Mert nincs kommunista veszély, így miért lenne antikommunista párt?

Amúgy tényleg nincs normális párt Mo-n.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.01.29. 08:46:15

Már elnézést, de nem valami értelmes magatartás főcsapásirányként a valami elleniséget forszírozni. Kivéve, ha az ember egy kommunista/fasiszta (helyesen persze bolsevik/náci) diktatúrában éldegél, ez esetben rendben lévő dolog antikának/fának lenni elsősorban. Hanem akkor is tudja az ember, hogy csak a nagy szükség, és szigorúan átmeneti időre, az egy adott cél eléréséig kergeti közös zászló alá sok, a világot máshogyan szemlélővel, akikkel is békés, normális demokráciában egymás vitapartnerei, vetélytársai, alkalmi szövetségesei, ellenzéke, stb. volnának. Továbbá politikai pártokat szvsz véletlenül sem holmi nyilatkozatok, meg egyéb légrezegetések, papírpiszkítások alapján ítélünk meg, végképp érdektelen az öndefiníciójuk. Ilyen alapon az MSZP egy baloldali párt volna. Amit a Jobbik tesz, és amilyen emberanyaggal - inkluzíve Vona - , az szvsz semmiféle kétséget nem hagy felőle, hogy kikkel is van dolgunk.

Ha az egész írás mögött netán az a gondolat mozogna, hogy el kellene számoltatni a bolsikat, akkor pedig a létező legnagyobb szomorúságom kifejezése mellett kénytelen vagyok közölni, hogy ez a hajó már elment. Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. És ebből persze lehet, kell tanulni, a történelem arra volna való. De a gyakorlati életben légvárkergetés, köldöknézegetés nem játszik, ha mozdulni akarunk előrefelé.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 08:51:24

@csi:

Elhiszem, de akkor is bántja a szemem. Pedig nem vagyok egy grammatika-harcos.:) Na mindegy, bár ez lenne a legnagyobb baj ebben az országban...

Pelso.. 2009.01.29. 09:03:29

Nem valami "anti", hanem valamiÉRT párt kellene, világos, tiszta közbeszéddel, blöffök, számon nem kérhető sejtetések nélkül, adhoc megélhetési-politikai vállalkozóktól mentes..

kendeffybotond 2009.01.29. 09:09:47

Én személy szerint támogatom az anti-kommunista platformot, mondjuk Kövér László vezetésével normatív értelemben. Viszont, most a kampányok évében Pr-szempontból lehetne egy titkos társaság pl.

Különben a Jobbikban nemcsak a 3/3-as Kiszelly ciki, hanem a Putyin-haverságuk is.

phaidros 2009.01.29. 09:10:40

@laspalmas: amennyire én tudom, Atilla Király volt, nem pedig Attila Király. Egyébként mindkét névváltozat elfogadott, csak az Attila a gyakoribb.

Joejszaka 2009.01.29. 09:21:44

LelkyLola,

Mielőtt elítéled a besúgókat, azt is gondold végig, hogy általában nem önszántukból cselekedtek.

Te mit csinálnál? Pl. A gyereked mehet egyetemre (különben nem), cserébe neked kamu jelentéseket kell írogatnod.

Nem felmenteni akarom őket, hanem rávilágítani arra, hogy pont ez a kommancs diktatúra rettenetes szépsége: a bűnösnek tűnők valójában áldozatok, az igazi bűnösök tetteire pedig nem derül fény.

Joejszaka 2009.01.29. 09:23:03

Lola,
a másik dolog:

Vona neked szimpatikus? Olyan butaságokat tud mondani, hogy hihetetlen. Szerintem meg kommunista beszervezett ügynök. :-)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 09:23:26

@phaidros:

Olvastam én is így is-úgy is. De mostmár ne offoljuk szét a postot helyesírással...:) (Tudom, én kezdtem, mea culpa)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.01.29. 09:26:55

@Dr. Zerge: "Ha az egész írás mögött netán az a gondolat mozogna, hogy el kellene számoltatni a bolsikat, akkor pedig a létező legnagyobb szomorúságom kifejezése mellett kénytelen vagyok közölni, hogy ez a hajó már elment. "

neeeeeeeem, nem ment el. Ha 90 év és a halál közt lévő ősnácikat is bevett szokás megérdemelten bíróság elé rángatni tolószékkel együtt, akkor 20 évvel a rendszermentés után még saját lábon is kalodába juttathatóak kriptokomcsijaink.

Az, hogy a jelek szerint attack-sávos embereink is betagoznak egy-két elvtársat: no surprise. A magyaros jobboldaliság a trade-mark, a mögöttes cél mint mindig: a hatalom. Az meg akár komcsikra is épülhet, fő, hogy nyalja a pártvezérek seggét. Politika 1989-2009 = survivor show.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 09:41:22

"Mert nincs kommunista veszély, így miért lenne antikommunista párt?"

a fxszt nincs kommunista veszély...!!!
reggel is bekapcsolom a tévét, ott ugat ez lendvai féreg ildikó, akinek minden nap zokogva kéne megköszönnie, hogy életben hagyták '89-ben..., ehelyett pedig a kibxszott szarát nyomathatja...

már minden visegrádi országból eltűntek a kommunisták, kivéve ezt a tetű országot, ahol nem csak, hogy vannak, hanem bxzmeg virulnak is...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.29. 09:41:26

Lola,


Én benne vagyok! Különben is uncsi már egyedül komcsizni. De ez a "vonag. szimpatikus" azért kicsit durva vót:((
Mindenesetre jelen. Ha mán van zenekar, lehet antikommunista párt is. Hajrá!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 09:46:27

"Mielőtt elítéled a besúgókat, azt is gondold végig, hogy általában nem önszántukból cselekedtek. "

hát persze..., csak az nem mindegy, hogy azt jelented-e a D-209-esnek, hogy xy három cigit szívott az est folyamán..., vagy azt, hogy egész este a kádárt küldte a halál fxszára...

nénike · http://mandiner.hu 2009.01.29. 09:55:22

Antikomcsi pártra - amennyiben ez a fő profil - nincs szükség. Arra viszont van, hogy tudjuk, ki mit csinált 1989 előtt. Ez elsősorban azonban kutathatóság és nyilvánosság kérdésköre. Ennek maximum annyi pártpolitikai vonatkozása van, amennyi az erre vonatkozó szabályok megalkotásában rejlik.

Ahhoz, hogy ne a szőnyeg alá söpörjük az ügyeket, hanem - adott esetben - gyakorolhassuk a megbocsátás erényét, ismerni kell a tényeket.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.29. 09:55:36

"a kommunista szitokszó azokat illeti, akik a kommunista diktatúrában tevékenyen részt vettek"


juj++

Vidéki 2009.01.29. 10:01:41

A szerzőnek talán nem szabadna megfeledkezni arról a tényről, hogy a háború után évtizedekig megszállt ország voltunk ( a győztes nagyhatalmak jóvoltából).
Ez a helyzet megváltoztathatatlannak tűnt, ezért a lakosság nagy része megalkudott a helyzettel és megpróbálta túlélni azt, amit nem ő idézett elő.
A kommunista pártnak 800000 tagja volt.
A családtagok révén a kollaborációban a lakosság jelentős hányada (köztük tehetséges emberekkel) érintett és kedvezményezett volt.
Ezek nagyrészt ma is közöttünk élnek.
Létezik egy olyan fogalom: megvilágosodás.
Miért ne hinnénk, hogy volt kommunisták között is lehetséges ez?
A Bibliából ismeretes Pál apostol példája, akit korábban Saulnak hívtak és a korai keresztények kíméletlen üldözője volt.
A Damaszkuszi Úton azonban hirtelen megvilágosodott, felvette a keresztény hitet és belőle lett az egyház legnagyobb hatású apostola.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.29. 10:01:44

Navracsics posztjából ezt a részt: "...A vitapartner nem egy más világnézetet képviselő, egyenlő ember, hanem antidemokrata, antiszemita, haladásellenes, provinciális, adott esetben buta, primitív tuskó. A fizikai megsemmisítésről már leszoktak. Az intellektuálisan megsemmisítő érvelésről azonban nem." - ajánlom mindenki figyelmébe...

(más szemében a szálkát stb...)

homoródkarácsonyfalvi 2009.01.29. 10:13:14

@Vidéki: Ez nagyon szép, amit írsz, csak az a probléma, hogy megint hol tart az ország 7 én vidám szoci kormányzás után.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.01.29. 10:22:13

@Vidéki: a probléma csak az, hogy népsport szerűen megy a ballagás a damaszkuszi úton oda és vissza, ahogy a karrier és a túlélés kívánja. Mert az egy dolog, hogy sok embernek muszáj volt kommer párttaggá lenni, hogy egyetemre mehessen, hogy állása lehessen, de arra senki se kényszerített senkit (még Rákosi sem), hogy KARRIERT fusson be valaki a vörösöknél. Hány KISZ, népfront, MSZMP vezető/középkáder van ima is a parlamentben? Mindegyik pártnál??? Kurva szó sincs itt jó útra térésről (tisztelet a kivételnek), csak más úr seggét nyalják személyes érvényesülésük érdekében.

Vidéki 2009.01.29. 10:24:42

@homoródkarácsonyfalvi: „Átmeneti nehézségeket is el kell viselni egy jobb jövő reményében!”

tevevanegypupu 2009.01.29. 10:26:12

Ugynokoket nem nagyon erdemes keresni. A leveltar mar eleg hianyos lehet, csak annak hagyhattak bent az aktajat, aki valamilyen szempontbol nem tetszik. A teljes irattarra lenne szukseg. Kulonben minek is irattar, eleg ha korulnezunk, ott ul a megbizok egy resze a szemunk elott. De ok aztan nem rettegnek leleplezestol es nem szegyellnek semmit. Akkor meg mire jo ez az egesz?

mildi 2009.01.29. 10:32:02

hát, előttem egy páran már elmondták, hogy miről kellene szólnia egy pártnak (vmiÉRT és nem ellen)
mellesleg 20 évvel a rendszerváltozás után még mindig kommunistázni nem vall sikeres emberre....

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 10:36:44

a szekeres részeges imre is akkora ügynök volt mint a parlamenti kupola, azt sehol egy sor nem maradt utána, mégis hohohonvédelmi miniszter..., hát, de ilyen nincs...

honnan lehet tudni, hogy valaki ügynök volt, azt nincs rá bizonyíték, és ő maga meg nem ismeri be...?
:)))

Karcolt lendület 2009.01.29. 10:37:22

A Jobbik számomra idióták gyülekezete, bár az elején volt egy halvány esély, hogy egy aránylag értelmes nemzeti radikális párt lesz belőlök, azóta kiderült, hogy az aránylag ártalmatlan nemzeti ezoterikától a sokkal undorítóbb zsidózásig leginkább értelmetlen és irreleváns baromságokkal foglalkoznak. Az egyetlen pozitívumuk, hogy a cigánykérdést kirángatták a ballib értelmiség által létrehozott - "nincs itt semmi probléma, csak a rasszizmus" és az erőszakos deszegregáció majd mindent megold - skatulyából. Igaz, a megoldásra a Jobbik sem tudott eddig értelmes választ adni - vagyis csak a rendfenntartói oldalára -, ami hosszútávon ugyanúgy nem vezet eredményre, mint a jelenlegi struccpolitika.

Szolid fideszes szimpátiámat sikeresen gyengíti a rengeteg demagóg ökörség, amivel ügyesen szűkítik a későbbi kormányzati mozgásterüket, így magam részéről inkább az LMP felé tendálok, igaz ők sem antikommunisták - de ők már nem is az a korosztály, ahol ennek bármi jelentősége lenne.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 10:38:37

@mildi: mellesleg 20 évvel a rendszerváltozás után még mindig kommunistázni nem vall sikeres országra...

Vidéki 2009.01.29. 10:38:37

@Herr SturmLiberator: Igazad van: nagyon nehéz elválasztani az ocsút a tiszta búzától.

A szerző részéről viszont elfogultságnak tartom hogy kiemeli a besúgok aljasságát, de mintha megfeledkezne arról, hogy ők csak egy szem voltak a láncban.
Voltak olyanok akik beszervezték őket, gyakran megfélemlítést alkalmazva.
Voltak tartótisztek, akik kijelölték a feladatokat.
Voltak akik kiértékelték, rendszerezték, felfelé továbbították az információkat.
Voltak akik felhasználták az információkat és különféle eljárásokat indítva cselekedtek.

Érdekes módon a sajtó és a közbeszéd is megakad a legalsó lépcsőfoknál.

homoródkarácsonyfalvi 2009.01.29. 10:39:41

@Vidéki: 1919-ben rendesen gyilkolgatták a zembereket, akik nem értették, hogy miről van szó. Ostályokat kívántak felszámolni, nem volt rá idejük.
1945-49 között felszámolták a demokráciát, a többi pártot leírtották, beolvasztották.
1949-56 között az embereket gyilkolgatták, a gazdaságot őrült irányba vitték. Egymást is gyilkolgatták. Felszámolták az arisztokráciát, a középosztályt, a parasztságot, munkásosztály helyett proletáriátust csináltak.
1956-1958 között gyilkolgatták a zembereket, meg egymást.
1958-1963 között a zembereket börtönben tartották.
1963-1972 között a gazdaságot nullára járatták.
1972-1989 között a gazdaságot tropára tették, az országot eladósították.
2002-2009 között a gazdaságot tropára tették és eladosították. Igyekeznek felszámolni a középosztályt.

Milyen támeneti nehézségről beszélsz?

mildi 2009.01.29. 10:43:10

@ufó: igen, ez igaz. /meggondoltam magam, nem rakok szmájlit, nem illene a helyzethez/ nem is vunk sikeresek...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.29. 10:46:46

"A folytonosságot kiválóan illusztrálja, hogy hazánkban, a visegrádi országok közül egyedül (!), a volt állampárt máig az ország egyik vezető politikai ereje, a volt pártlap a legolvasottabb politikai napilap, és illetlenségnek számít a kommunista rezsim volt vezetőit lekommunistázni."
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/

Vidéki 2009.01.29. 10:52:03

@homoródkarácsonyfalvi: Ne feledd el, hogy 1919-ben egy hatalmas vérveszteséggel járó háború után zűrzavar alakult ki, nemcsak nálunk, hanem Oroszországban, Németországban is.
1945-ben azonban a győztesek úgy osztották fel a világot, hogy minket (is) a szovjetek karmaiba löktek. Ettől kezdve nem létezhetett önálló magyar politika, csak az történhetett, amit a Szovjetúnió diktált.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 10:54:27

@mildi: Szovjetúnióban vasúton utazik néhány fickó, az egyikük már több viccet elsütött. A többiek mosolyognak, és egyre jobb kedvük van. Ekkor a fickó bevet egy politikai viccet. Mindenki elkomorodik, de egy fickó felkacag: - Hát ez nagyon jó, ezt fel kell írnom! Mondja, hogy is hivják?

:))))

Kenguru 2009.01.29. 10:57:36

"Érdekes módon a sajtó és a közbeszéd is megakad a legalsó lépcsőfoknál. "

Nos igen, ez a sikeres belugyes dezinformacios propaganda erdemenye.
Ennek ellenere a Kiszely kulonosen gusztustalan figura. Erdemes elolvasni az Ungvary konyvet, nagyon durva sztorik vannal benne.

Pl Feledy e.t. romai kikuldetese alatt, a magyar katolikusok egyhaz altal fentartott szallason lakott.


Ez ma is megvan.
Ott kimasolta a vendegkonyvol a neveket, es jelentette.

Erre SENKI nem kerte, ez csupan maganszorgalobol tette.

Ezert hibas Lolanak a kommunista cimekje.
A kommunizmusban hinni ugyanis sajat privat emberi hulyeseg.
Ez NEM buntetendo.

DE BARMELY diktatura szolgalataban, mit besugo vagy mint iranyito reszt venni, az BUN.
Es ezt egy demokraciaban meg kell torolni. Nem evul is.

Ugyhogy Kiszelynek, Kepiro Sandornak, Kollath Gyorgynek birosag elott helye.


"mellesleg 20 évvel a rendszerváltozás után még mindig kommunistázni nem vall sikeres országra... "
Minden volt szociualista orszagban voltak szamonkeresek, nalunk nem.
Egyik orszagban sincs mar MSZP szeru utodpart.

Igen, sok besugo nem volt onkentes.
Csakhogy a belugynek evi 30%-alak ukat kellett lecserelni.

Mert nem jelentettek, vagy kozoltek hogy almukban kifecsegtek a feleseguknek stb.

Ugyanis a III focsoportfonokseg legnagyobb felelme a dekonspiracio volt. Ha leleplezodott, az ugynokot azonnal leepitettek.

Egybkent a Fideszben(sajnos) is van sok alak a regi establishmentbol, aki pl biztos jelentett. Abban a pozicioban kellett.
Pl Scmitt(vagy hogy irja) Pal.

Kenguru 2009.01.29. 10:58:32

Turul francba, lelovod a poenjaimat. :)

Karcolt lendület 2009.01.29. 11:05:15

@mildi: azért a felelősségrevonás egy jogállam és a jogállamba vetett hit alapja. Elmaradt és ennek a mai napig isszuk a levét. (Lsd. a Turul által belinkelt cikket, amellyel - mint az előző kettővel - igencsak egyetértek.)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 11:06:28

A KGB épülete mellett Moszkvában nagytakarításkor egy papagáj kirepül a kalitkából, ki a lakásból és átrepül a KGB épületére. A tulaj felhívja őket: - Ha elfogják a papagájt és elkezdene beszélni, már előre megmondom, hogy se én, se családom egyetlen tagja nem ért egyet a politikai nézeteivel...

Ács Ferenc 2009.01.29. 11:14:08

@Úlfhéðinn: "Nahát! Micsoda csalódás! LOL."

Igen, különben milyen derékek volnának ezek a jobbikos kurucos gyerekek. Ez az a Kiszely, aki húsz éve egy kazános segítségével talált egy zsidó (?) női tetemet Barguzinban és azóta Petőfiként mutogatja?

Vidéki 2009.01.29. 11:15:30

@homoródkarácsonyfalvi: Kérdésed eszembe juttatott egy verstöredéket József Atillától, (aki lehet, hogy tévedett, amikor ezt írta?):
„A jogállamban pénz a fegyver:
A hadviselés itt ma más,
A hős a kardot ki se rántja,
Bankó a bombarobbanás
És mint fillér száll szét a szilánkja.”

irrelevant 2009.01.29. 11:15:37

Lola, úgy látom, már csak parázslik benned a tűz, kell neked egy újabb Morvai-beszéd, hogy ismét zászlólengető jobbikos legyél.

rosencrantzhu 2009.01.29. 11:20:06

hú basszus, hogy ez mekkora sötét írás. nincs antikommunista párt Magyarországon 2009-ben! jobbágyfelszabadítást nem akarsz?

azt hiszem, te vagy az a választói prototípus, akit két kamu hívószóval be lehet etetni. Vona Gábor. Bruhaha.

sutyerák 2009.01.29. 11:21:16

Ez a Lola sem lehet több huszévesnél. Egyébként paranoid is.
Kiindul abbol,hogy a komcsik sátánok és erre épít fel minden további téveszmét.
Szegény Magyarország,ezek a jövőd.

Ferdinand Navarra 2009.01.29. 11:21:54

Erről a Kiszelyről csak most derült ki ez a mindenféle. Gondolom a Jobbik is döbbent egyet. (Ahogy Kiszely családja is..) Másfelöl a fene tudja, az ominózus könyv írójának szülei - vagy csak az egyik - elbeszélések szerint szintén besugó volt. Tényleg, vajon róluk írt a könyvében?

sutyerák 2009.01.29. 11:25:27

@Kenguru: Mint a dicső püspöki kar? Hogy nyalnák meg...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 11:26:08

@Ferdinand Navarra: az biztos, hogy Ungváry válogatott a sztorik között és valamiért Kiszely-t spécézte ki magának. Attól még nagyon gáz, amit Kiszely tett. Persze jó lenne a többit is ismerni. A Jobbik pedig remélem nemsokára lép ez ügyben.

irrelevant 2009.01.29. 11:29:10

@rosencrantzhu: "azt hiszem, te vagy az a választói prototípus, akit két kamu hívószóval be lehet etetni." pontosan...

A Lola által megénekelt kamu hívószók ("jönaZorbán", cigánybűnözés, stb.) között ott van a komcsizás is. Nem a posztkommunista elit hibáira történő rámutatás, kiútkeresés, stb., hanem ordenáré komcsizás (még csak nem is kommuniztázás), ami a Jobbikos médiumokból és az ilyen cikkekből ömlik. Ez nem éppen előrevivő magatartás szerintem. Érdekes, hogy az árokásó.blog.hu-val egész nagy átfedésben lévő Reakció megtűr a szerkesztőségben egy másik árokásót.

sutyerák 2009.01.29. 11:30:36

@TuRuL_2k2: Viszont illik Bencsiknek a Népszabadság volt pártrovat írójának a dicsőítése,mert a Ti komcsitok az jó komcsi.
Tod haver az a legundorítobb,amit ezek csinálnak.-Cupp nekik,Ti sem vagytok rosszabak!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 11:31:43

józsef attila: GYÖNYÖRŰT LÁTTAM

Gyönyörűt láttam, édeset,
elképzeltem egy gyenge rózsát.
Elbámészkodtam s rám esett,
mint nagy darab kő, a valóság.

Ám ez a kő is képletes.
A legjobb, ha mindent kimondok.
Igy oktatnak ügyeletes
és tanulságos napi gondok.

Lám, ösztönöm helyes nyomon
járt, amikor bejött az ember.
"Kikapcsolja a villanyom" -
ez zúgott bennem, mint a tenger.

A kés ott volt az asztalon
- éppen a ceruzám hegyeztem -
ha ezt az embert leszurom,
tudom, mindennel kiegyeztem.

El voltam keseredve. Hát.
Minden sötét és szomorú lesz.
Állat védheti otthonát;
hanem másfajta háború ez.

Fegyvert ragadni gyengeség:
megöl az ellenség és megver
s elszáll rólam a kedves ég.
Jogállamban a pénz a fegyver.

A hadviselés itt ma más.
A hős a kardot ki se rántja.
Bankó a bombarobbanás
s mint fillér, száll szét a szilánkja.

Igy okoskodtam s jónapot
kivánva elhuzódtam oldalt
s este a nyájas csillagok
rámnevettek a teli holddal.

1937. júl.

alfredo 2009.01.29. 11:33:28

Antikommunista pártra lenne szükséged? Úgy érzed, Magyarország legnagyobb problémája a fenyegető kommunista-veszély?
Újságot mikor olvastál legutóbb? 1949-ben?

Askeladden (törölt) 2009.01.29. 11:33:41

a képhez:

Kalapáccsal a (sarló)kalapács ellen? Képzavar egy kicsit!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 11:34:16

Sutyerák, látszik, hogy először jársz itt, üdv a Reakción! :)

Bencsik dicsőítése, meg a "mi komcsink", LOL.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.01.29. 11:37:53

"A kommunizmus története I.

Mottó: „Ami azelőtt a tiéd volt, az most a másé. Ami azelőtt jó volt, az most rossz. Ami azelőtt okosság volt, az ma lopás, s ami azelőtt lopás volt, az most törvény. S mindezt együtt úgy hívják, hogy szocializmus.” Wass Albert

Lermontov, a váteszi tehetséggel megáldott orosz költő már 18 évvel a „Kommunista Kiáltvány” megjelenése előtt, 1830-ban a következőket írta „Jóslat Oroszországról” című versében: „Eljő az év, hazánk jajgyászos éve,/ Midőn lehull a cárok szép fejéke./ A vak tömeg alázatát felejti./ Halál és vér lesz százezreknek étke (…)”. Talán Lermontovnál is apokaliptikusabban festi le 1871-ben a stílszerűen csak „Démonok” címet viselő művében a nagy orosz író, Dosztojevszkij Oroszország jövőjét: „A legelső dolog, hogy alsóbb színvonalra helyeztessék a műveltség, a tudomány és a tehetség. (…) A Ciceróknak kivágják a nyelvüket, a Kopernikuszoknak kivájják a szemüket, a Shakespeare-eket megkövezik. (…) A hegyeket a síksággal egyenlővé tenni szép gondolat, nem nevetni való. (…) A tanító, aki kineveti az Istent, a mienk! (…) Mi a rombolást hirdetjük… Mert az eszme oly csábító… Gyújtogatni fogunk… Legendákat költünk. Erre minden csoport alkalmas.”

Kísértetiesen hasonlít a Dosztojevszkij által leírtakhoz a később Lenin által megfogalmazott tézis: „A szovjet uralma sem szabadságot, sem igazságot nem ismer. Ez az uralom tudatos elnyomáson, minden egyéni akarat megsemmisítésén és feltétel nélküli alárendelésén alapszik. Az urak mi vagyunk. Az elnyomás reánk van bízva. A végletekig menő kíméletlenség kötelességünk és legnagyobb érdemünk. Teljes zsarnokságra van szükség, hogy az emberiséget a legalsóbb szintre lenyomjuk. (…) Ezért a zsarnokság szolgálatába állítjuk majd az árulást, a szószegést és az ármánykodást. Nagy vonatkozásban ez a mi utunk.” A lenini út, amelyet aztán évtizedeken keresztül oly’ előszeretettel hirdettek a szovjetek által megszállt országokba exportált gauleiterek, a Lenin és Sztálin iskolájában szocializálódott tanítványok…

A Lenin, Sztálin, Dzserzsinszkij, Jagoda, Berija, Kim Ir Szen, Ho Si Minh, Pol Pot, Mao Ce-tung, Ceausescu, Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János és tettestársaik által nemzeteik, illetve az emberiség ellen elkövetett bűnöket már csak azért is rekonstruálni kell, mert a kommunizmus nürnbergi pere a mai napig várat magára. Lehetőleg minél több fórumon szükséges rémtetteiket publikálni, mert 18 évvel a rendszerváltozás után egyesek még mindig nosztalgiával tekintenek a „legvidámabb barakkra” és általában a szocializmusra. Ezért szeretném folytatásokban közölni az emberiség valaha volt legvéresebb ideológiájának történetét - a maga naturális valóságában.

A kommunisztikus gondolat fejlődéstörténete, előfutárok

A kommunizmus ideológiájának gyökereit sokan Platóntól eredeztetik, tudniillik ő értekezett idealisztikus államutópiájában a magántulajdon megszűnéséről –mellesleg az állam érdekében megengedett hazugságokról is-. Platón nyomán számos gondolkodó jelent meg, akiknek utópiájában kommunisztikus elképzelésekre lelhetünk. A középkor vallásos prófétái és mozgalmai a földi bűnök megszüntetésének égisze alatt az egyenlőtlenség eltörléséért szálltak síkra. A XVI. századi gondolkodó, Morus Tamás még a keresztény ideológia talaján állva méltatta az ősi közösségek „kommunáit”. Szerinte a földi boldogság elérésének érdekében az embereknek le kell mondaniuk a magántulajdonról, a köz tulajdonára ruházva eszközeiket, létrehozva ezzel „Seholsincs ország” kollektivista berendezkedését. A felvilágosodással a politikai gondolkodás centrumába került az ideális társadalom megvalósíthatóságának kérdése. Rousseau elsőként fejtette ki a felvilágosult gondolkodók közül „az ember szabadnak született és mindenütt láncokat visel” teóriáját. A francia forradalom végül „felfalta önnön gyermekeit”, a jakobinus diktatúra fanatikus egyenlősítési törekvése szélsőséges terrorba torkollott. Napóleon uralkodása, majd a Bourbon-restauráció korszaka alatt titkos összeesküvések születtek az egyenlőbb társadalom létrehozására. A titkos szerveződések váltak aztán lassan de biztosan a kommunizmus fundamentumaivá.

Az első ízig-vérig kommunista mentalitással „megáldott” ideológus –a sors fintora– egy arisztokrata, Henri de Saint-Simon herceg lett. Utópista szocializmusa számos baloldalinak vált fixa ideájává. Meritokráciának nevezett rendszere éppoly irreális volt, mint a későbbi ultrabaloldali gondolkodók hipotézisei: ő az egyéni teljesítmények alapján kategorizálta a társadalmat.

Megemlíteném még a marxizmus előfutárai között a realitások talajáról teljesen elemelkedett álmodozót, Charles Fourier-t, akinek falanszterelmélete azonban nem maradt visszhangtalan, legalábbis erre utal Madách Imre híres műve, Az ember tragédiája, valamint az 1871-es párizsi kommünre gyakorolt hatása. Fourier elmélete sokkal inkább megmosolyogtató, mintsem valószerű, lelkendezve elmélkedik a „boldog őskommunista ösztönkorszakról”. Elméletének újdonsága a többi kommunisztikus koncepcióhoz képest, hogy ő nem törölné el a magántulajdont. Elmélkedései ennek ellenére aktívan épültek be a marxizmus gondolathálózatába.

A kommunisták Lenin által vizionált anarchisztikus mondatai sem minden előzmény nélküliek. Proudhon példának okáért szükségtelennek tartotta a pártok működését, szabadságot, sőt szabadosságot követelve minden ember számára.

Folytatása következik

Összeállította: Pongrácz Alex

Felhasznált irodalom:
Bayer József: A politikai gondolkodás története
Rubicon: Kommunizmusok évszázada
Marjay Frigyes: Tragikus látomás
www.wikipedia.hu"

csati 2009.01.29. 11:41:36

Nem olyan nagy meglepetés ez: Kiszelynek olyan "szép", szélsőjobbereknek tetsző elképzelései vannak a magyarok származásáról, hogy a múltját is elfelejtik emiatt.

Egyébként nem értem, mi ez a morgás, hogy nálunk az előző rendszer működtetői vannak hatalmon: vazze, demokratikus választások útján kerültek vissza, a zembörök akarták, nekik jók, és kész, ez a demokrácia. Nekem sem tetszenek, de vagyok annyira demokrata (legalábbis úgy érzem), hogy elfogadjam. Nem kizárni, elkergetni kell a volt komcsikat, hanem JOBB, NÉPSZERŰBB ALTERNATÍVÁT MUTATNI!

sutyerák 2009.01.29. 11:43:37

@Joejszaka: Kommancs diktatura? Most ugyanugy rohannak jelenteni a poogári körös kis fapicsák és nyeszlettfajanko szarosgalamb töketlen hurkalék önként,dalova,meggyőződésből.
Haggyáámá!
Diktatura nélkül is éppolyan tetves gerinctelen férgek tudnak lenni az emberek.Bocs! A zemberek.
Phö!
És ezek tartják magukat különbnek bárkitől.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 11:45:21

Valaki irta, hogy "nacik ami =fasiszta" A tobbseg meg mindig az agymosott magyar retorikat hasznalja... Azert, mert a Nemetek nacik (faji, nemzeti kirekesztok) is voltak meg fasisztak (korlatoztak a sajtot, valasztasokat) Attol meg a ket fogalom nem ugyan azt jelenti. MINDENKI EZT HISZI PEDIG!! Fasiszta azt jelenti nyugaton, hogy NEM demokratikus, nem a koz erdekeit szolgalo hatalom. Ilyesforman Magyarorszag a kiralysag ota sosem volt mas csak fasiszta orszag, es mostanaban meg fasisztabb mint a szocializmus alatt, mert akkoriban azert figyeltek az ifjusagra, a parkokra, furdokre, kozegeszsegugyre, megfizetheto kulturara. Mi van most.... Szoval a nacikat (borfejueket, jobbikot stb) ne keverjuk ossze az elmult evtizedek fasiszta kormanyaival.Koszike

sutyerák 2009.01.29. 11:49:39

@ergé: Tán először írok. Bocs!
Én akkor pofáztam szolídan a komcsik ellen,amikor a kocsma elhallgatott azt hallva,hogy a komcsi qvanyádat.
Aztán láttam,hogy a legnagyobb sehnyalok lettek a nagypofájuak,-én visszakoztam.

tevevanegypupu 2009.01.29. 11:50:31

Szoval nem szep dolog a komcsizas, visszariaszt egy bizonyos szavazoreteget..Nem baj, ne szavazzanak demokratakra, szavazzanak a komcsikra. Demokracia van.

alfredo 2009.01.29. 11:51:07

@Chaoyang: Szerinted tehát most korlátozzák a sajtót, a választások pedig nem szabadok. A cuculizmus alatt pedig mindez nem volt igaz.
Értem.
Még dél sincs, de már részeg vagy?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 11:51:12

@csati: hogyan mutatsz jobb alternativat, ha minden gyakorlati eszkoz (szekhaz, TV szereples, kampany penzek) forrasa a hatalom kezeben van es nem enged belole senkinek csak azoknak akiktol nincs felnivaloja... Egyszer hallottam egy MIEP-es gazdasagi szakertot vitazni egy Fiala musorban, o volt alegertelmesebb no aki a musorban beszelt az MSZP-s meg Fideszes hazuggep elleneben, a privatizacio ellen szolt, megmagyarazta, miert kellene strategiailag fontos allami vallaltokat hagyni az energia ellatasban stb, mert nyomott araikkal versenybe kenyszeriteni a multikat, Persze nem korrupty gazember politikusokkal a hatalomban, hanem olyanokkal akik seggbe rugjak azt az allami cegvezetot aki rosszul es vesztesegesen iranyitja a ceget, mint magantulajdont, kezelnek.. Nezd meg egy allami ceg volt BEOSZTOTTJA az orszag leggazdagabb embere, micsoda egbekialto ugyeskedes es lopas, es senki nem tesz ellene semmit, nyilvan ezt is a nep akarta igy , ugye?> A valasztasokon nem adnak selyt normalis alternativanak es hagyjak a bohocokat a kirakatban, minth acsak ilyenek lennenek az alternativak, az ertelmes embereket felresoprik kiiktatjak, hallani sem hallasz roluk.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 11:54:01

@alfredo: Persze, hogy korlatozzak a sajtot, ebreszto!! Nem ugy cenzuraznak, hogy minden cikket atneznek, hanem ugy hogy olyan embert vesznek fel aki lojalis aki a sajat szajuk ize szerint ir/. A valasztasok szabadok?? Melyikunk a reszeg? Mert az csak illuzio... csak annak tunnek, a listat ok adjak amibol "szavazhatsz" rabokhetsz egy bunozore a masik helyett. Az is nagyon demokratikus lenne ha engednelek valasztani egy gyomros egy pofan veres vagy egy tokon rugas kozott.. boldog lennel, hogy valaszthatsz, mi :DD

is 2009.01.29. 11:56:00

@TuRuL_2k2: ez az idézet nagyon jó, csak végig kellene gondolni, rendesen ülni fel a lóra. tehát a Népszabit olvassák a legtöbben, mikor már nem kötelező, nem büntetnek ha nem veszed, van alternatíva, az internet és a műholdas TV korában minden elérhető, nincs eltitkolt információ, a magyar vidéki ember pedig ugyanolyan, mint a szlovák, a cseh. tehát minden országban ugyanaz az alaphelyzet, nálunk azonban a Népszabi a legolvasottabb. a féltudású is, meg te is azt sugalmazod, hogy elnyomnak, azért. de nem, műhold van, internet van, volt 85%-os tavaly márciusi hülyenépszavazás, nem igaz, hogy elnyomnak, nem igaz, hogy eltitkolnak.

nyugodtan vizsgáld meg a következő indoklást: Csehszlovákiában, Lengyelországban, Romániában sokkal sötétebb, régibb, öregebb és elnyomóbb rendszer volt. Ott 1970 és 90 között nem volt felpuhulás. Nálunk volt egy generációváltás a 80-as években, náluk nem. Nálunk az MSZMP önként adta át a hatalmat, sehol máshol. ezek a különbségek ott vannak, aki össze akarja mosni a magyar szocializmus történetét a többi országéval, az elég nagyot téved (vö. "kommunistázás"). és igen, ahogy írták, a társadalom 70-80%-a ezzel KIEGYEZETT (vö. 1867, kiegyezés a lá Deák Ferenc). ez nem legitimál, ez a megértés szükségességét követeli. A 80-as évek Magyarországa összevethetetlen a 80-as évek bármely más szocialista országának életével (pl. Lengyelország, Jaruselski). A 80-as évek magyar szocialistái maguk bontották le a gazdasági rendszert (pl: 1982: gazdasági munkaközösség, háztáji, 1988: SZJA).

Ez a nagy kommunistázás két dolgot jelenthet: 800 000 kötél, internálás, ami 2 000 000 embert jelent; vagy 500 kiválogatott vezetőn példát statuálni, akik azonban már mind meghaltak, 15 kivételével. Előbbi őrültség, utóbbi hülyeség.

Ajánlom az 1867-es történelmi példát továbbá azért is, mert 1867-ben ugyanazzal a Ferenc Józseffel egyeztünk ki, aki az aradi 13-akat legyilkoltatta, aki az 56-os, bocs a 48-as szabadságharcot vérbe tiporta. Ez a kiegyezés hozta el Magyarországra a fejlődést, nem pedig a "nem enged a 48-ból" magatartás.

sutyerák 2009.01.29. 11:59:38

@tevevanegypupu: A szoci rendszer haszonélvezői,vagy nekik utódaik ne komcsizzanak,-egyrészt.
Másrészt akik akkor kussoltak és azóta mégis pofáznak,azok elérték azt,hogy a középen állásomat eltolták balra.
Még mindig többre tartom azokat akik nem váltanak 4 évente meggyőződést.azoknál akik azt mondják amiről ugy gondolják hogy a nép hallani akarja.
Lásd tegnapi:Az EU legnagyobb vesztesei vagyunk.(GáGáGá Lildikó). Semmi más,mint a Jobbik szavazóinak visszaszerzése,annak tesztelése,hogy mennyire hatásos ez a szöveg.

norbert79 2009.01.29. 12:00:45

Én csak annyit tennék az egészhez, hogy én személyesen végre örülnék, ha a mindenki által elfogadott, a közösséget segítő tettek lennének előtérben, s nem az ideológiák. Szerencsére van ilyenre is példa idehaza, csak nagyon elenyésző számban. Tapasztalom ezt jobb és bal oldalról is, csak sajnos ahogy látom, itt is inkább csak az számít, hogy ki "melyik oldalt képviseli", s nem azt hogy mit tesz.

Bummer 2009.01.29. 12:02:10

Azért Ungváry mesternek se kell minden szavát elhinni.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 12:02:12

Nem csak attol fasiszta a berendezkedes, mert befolyasoljak a sajtot, meg a kezukben vannak a valasztasok, az egesz privatizacio folyamata a nemzet erdekei ellen folyt, egy szuk elit erdekeit szolgalta, a mertektelen adossag felvetel es elherdalas sem volt tulzottan demokratikus, mert az adofizetok fizetik vissza amit valasztasra meg sikkasztasra lenyultak... A rendorseg pedig szinten a hatalmat szolgalja nem a nemzet erdekeit, lasd nem nyomoznak politikusok ellen (errol ir a mai cikk az indexen is index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/) az ugyeszseg detto, az onkormanyzatoknal, kormanyban, miniszteriumokban, allami hivataloknal hatalmas a korrupcio ez sem a demokracia erossege.. Hihetetlen merteku nyulas folyik minden teren, mitol lenne az orszag demokracia?? Csak, mert van egy latszolagos szavazas negy evente, ahol az egymasnak falazo bagazs tagjaibol valogathatsz, azok kozul akik megolnek minden ertelmes alternativat es csak tonkrevagjak az orszagot? Fantasztikus!

Hans Lopkowitz 2009.01.29. 12:05:30

A kommunista nem ember, ezen felesleges vitatkozni.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.01.29. 12:06:34

Ezt a Lolát honnan akasztottátok le? Igazán kár volt...
Kifejezetten idegesítő egy alak, és szarul ír, ráadásul hülyeségeket.

Különben meg szánalmas a Reakció próbálkozása, hogy látja, hogy jön föl a Jobbik (Századvég-Forsense-nél és a Szondánál is), erre gyorsan posztolnak egy Jobbik-fikázó cikket...

A Szentkirályi utcából már megjött a pénzes boríték?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 12:07:59

@is: "Ez a kiegyezés hozta el Magyarországra a fejlődést, nem pedig a "nem enged a 48-ból" magatartás. "

óóó..., szuper..., most már értem, hogy miért van nyakig szarban Magyarország..., hát persze..., mer' a jobbosok képtelenek kiegyezni a kommunistákkal..., ugye...?
végre megvilágosodtam...

alfredo 2009.01.29. 12:10:12

@Chaoyang:

A választások szabadok. Hogy bűnözők kerülnek a listára? Meglehet. Szomorú, de meglehet. Azonban bűncselekményeket demokráciában is elkövetnek. Nem az a demokrácia, ahol megszűnik a bűnözés, ezt csak a kommunisták hiszik a maguk diktatúrájáról.
Sajnálattal közlöm veled, az általad magasztalt komcsi diktatúrában nem voltak szabadok a választások. ma az idul a választáson, aki csak akar.
A másik a sajtó. Te is írod, nem cenzúráznak. OK, akkor ezt megbeszéltük, elismered, hogy szabad a sajtó. Hogy csak azt veszik fel, aki illik a alap profiljába? na és? Naná, hogy a atulajdonosnak van beleszólása abba, milyen legyen a lapja. De nem a politika szól bele, központilag, ellenőrizve az egyes cikkeket.
Ha ez nem tetszik neked, hozz létre egy neked tetsző lapot és válogatás nélkül vegyél fel oda mindenkit. Megteheted, jogod van hozz. senki nem fog megakadályozni ebben.

sutyerák 2009.01.29. 12:11:14

@is: Olvastam valahol,hogy vmely felmérés szerint a zemberek 8%-a még azt gondolja,hogy Orbán a minielnök,15% ugy véli,hogy az MSZP és a Fidezs együtt kormányoz. -Az emberek 50%-a áldozna arra valmennyi pénzt,hogy ne kelljen annyit várnia az orvosi rendelőben.(vizidijat meg le) -Ilyen ország.
Sajnos azt érzem,hogy Magyarország és a magyarok megérdmlik a sorsukat,mert egy hülye népség.

Karcolt lendület 2009.01.29. 12:11:41

Látom, Index főoldalon van a cikk...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 12:12:32

@sutyerák: "A szoci rendszer haszonélvezői,vagy nekik utódaik ne komcsizzanak,-egyrészt."

de ugye a kitelepítettek és az államosítást, rekvirálást elszenvedők 'vagy nekik utódaik' részére lehetne egy kis kedvezményt kérni kommunistázásra a nagytiszteletű sutyerák úrtól...

tevevanegypupu 2009.01.29. 12:12:50

sutyerak
nem kussoltak akkor sem, azert lett a rendszervaltas. Hogy megprobaltak civilizalt modon vegrehajtani az hiba volt.

Egyreszt vallalni kellett volna a leleplezesekkel jaro megalaztatast, csalodast es fajdalmat, hogy azok is osszejatszottak a kommunistakkal akikben hittunk - megertobb lett volna mindenki, hiszen a kommunistak modszerei ismertek voltak, a kenyszeritetteknek sok valasztasuk nem volt es biztos, hogy orokos gyotrelmek koztt eltek - reszben pedig felelossegre kellett volna vonni mindenkit, aki tevekenyen reszt vett az elmult renszerben. Sajnos nem tettek meg, es raadasul olyan torvenyeket es Alkotmanyt szerkesztettek, hogy az utolagos felelossegre vonast, a szabad, igazan demokratikus valasztas (ha a kormany nem megfelelo tunjenek el) lehetetlenne tettek.

Teny, hogy a rendszervaltok egy resze odaallt a regi kommunista part utoda melle, ez meg azoknak is csalodas volt akik sok mindenben nem ertettek egyet vele..
Nem az igazi rendszervaltok valtoznak negy evenkent, hanem azok valtoztak meg, akik rajottek arra, hogy elveiket feladva a hatalom kozeleben ugy korulbelul osszeszedhetnek meg mindent, ami a kezuk ugyebe kerul.

Kulonben miert, nem mi vagyunk az EU legnagyobb vesztesei? Dehogynem. Csak eppen abban tevedsz, hogy ez tetszik. Nem tetszik, mert szeretnenk Europahoz ugy tartozni, hogy ne szegeny, megturt rokonkent kezeljenek minket. Csakhogy ehhez szukseges lenne az is, hogy a komcsi, a kormanyzashoz nem erto bagazs vegre eltunjon a szinrol..ha lehet felelossegrevonas utan.

mildi 2009.01.29. 12:13:29

@Karcolt lendület: ácsi! nem a felelősségre vonást akartam elbagatellizálni, evidens, akinek van elszámolnivalója, az számoltasson el.
a kommcsizás mint érv, nem több mint fröcsögés, antikomcsinak lenni, csak úgy cél nélkül (mert lássuk be, 20 évvel a rendszerváltozás után nincs mire antinak lenni, nem kommunizmus van. legyen antikomcsi vki Kínában, na annak van értelme) eléggé szűk látókörre vall, főleg ha a harcos antikomenyistánk még oroszul se tanult, mert túl fiatal hozzá :)

fodorlina 2009.01.29. 12:18:19

@FerencTestvér: off & csak kötözködesböl : az altalaban utopista-szocialistakent emlegetett francia filozofus Saint-Simon nem herceg. Teljes neve Claude-Henri de Rouvroy Comte (vagyis grof) Saint-Simon. Mint olyan, kesöi leszarmazottja a hires memoariro Louis de Rouvroy Duc (vagyis herceg) Saint-Simonnak, XIV. Lajos kortarsanak

sutyerák 2009.01.29. 12:18:24

@Hans Lopkowitz: Tudod,volt egy kollegám aki azt mondta:Mi komcsik tartsunk össze,a párttagok meg kapják be!
Túl egyszerűen fogod föl és itt hibázol el mindent.

torró 2009.01.29. 12:18:54

Na hölgyeim és uraim akkor most tessék kapaszkodni és figyelni!
"A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága árú, épület és technika megvásárlására fogják buzdítani.
Ezzel együtt arra ösztönözve őket hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenné válnak.
A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet.
K.Marx 1867.
Úgy hogy jó lesz vigyázni, mert ez valahogy nagyon ismerős jelenet manapság. :D:D

attila1 (törölt) 2009.01.29. 12:19:30

"Könyörgöm, csináljon már végre valaki egy antikommunista pártot"

a hazai jobboldal legfontosabb kérdése 2009-ben. Szánalmas

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.01.29. 12:20:34

hát,mit ne mondjak..az írásod alapján megtaláltad azt a pártot,ahová való vagy..a nácik közé..a jobbik soraiba..

Unbiased 2009.01.29. 12:22:00

Érdekes megfigyelni az SzDSz-es politikusokkal készített tv riportokat. Nem csak a riportalany, hanem a kérdező riporter is teljesen természetesen helyezkedik abba a pozícióba, hogy most az ellenzéket csepülni fogjuk. Egy vicc, hogy ezek ellenzékinek nevezik magukat. Sokkal becsületesebb lett volna a kormányban maradni, és onnan rontani tovább az országot.

2lkedő 2009.01.29. 12:22:47

Szegény Lola, szegény Magyarország... még egy rendes antikommunista pártjuk sincs...
Ez már a vég.
Mivé lesz ma egy ország harcosan antikommunista párt nélkül?

Kísértet járja be Európát ismét, most még kommunistább, mint annak idején.

A kommunisták mindent ellepnek, sztálinisták, maoisták, trockisták hemzsegnek körülöttünk, besúgnak, államosítanak, kolhozokat hoznak létre erőszakkal, marxista-leninista kommandók üldözik a kiszolgáltatott polgárokat, akik nem képesek már ellenállni a komcsi pogromoknak egy hős antikommunista párt nélkül.
Koncepciós perekben börtönzik be a kommunizmus ellen szólókat, bőrkabátos Lenin-fiúk, kunbélák különítményei pufajkában mészárolják azokat, akik nem hódolnak be a bolsevik diktatúrának.

Elég volt!

Utolsó csepp vérünkkel fogjunk össze és alapítsunk antikommunista pártot, csak ez mentheti meg Magyarországot!

tommybravo 2009.01.29. 12:22:55

torró: Hitler azt mondta, építsünk autópályát. Orbán azt mondta , építsünk autópályát. Fletó azt mondta, építsünk autópályát. Mindenkinek igaza lehet 1 dologban, de attól még az összes ötletével nem fogok egyetérteni.

(Gy.k. Lehet, hogy Marx egyszer okosat mondott, de attól még összességében nem volt igaza.)

sutyerák 2009.01.29. 12:26:14

@mildi: Igy van Mildi,én is így gondolom.
Ha a renszerváltáskor nem történt meg akkor manapság aljasság komcsizni.
Én,amikor rájöttem,hogy Orbán sem különb,mint a régi komcsi vezetők,és csak az zavarta,hogy a harmadvonalból nem engedték előrébbjutni,-akkor és azóta az ő komcsizásukat politikai pedofiliának tartom.
Azt,hogy előszedte ezt a szöveget az új fiatalság hülyítésére.
Egyebek meeltt ezt a húzását sem fogom megbocsátajni neki sosem.
Én már így maradok.Egy utolsó,aljas manipulátornak tartom.

Karcolt lendület 2009.01.29. 12:26:29

@torró:
Urban legend, Marx nem írt ilyet, csak most találták ki. (Ahogy egyes eseményekre Nostradamus idézeteket gyártanak egyesek.)

buksz.blog.hu/2009/01/27/ez_mar_majdnem_kommunizmus

snakekiller23 2009.01.29. 12:26:40

Kit érintsen az elszámoltatás? Mert a KB/PB-től a párttitkárokon, szakszervezetiseken át a főorvosokig és Kovács XXIII János másodállású besúgóig rengeteg emberre rá lehet sütni a rohadtmocskosrendszerkiszolgáló jelzőt. De akár nagyszüleimre is mert becsülettel végig merészelték dolgozni a 40 évet a távközlésben, ami ugye nem volt éppen közömbös ágazat a hatalom számára.

2lkedő 2009.01.29. 12:29:37

Vajon miért akadályozta meg folyamatosan az SZDSZ-en kívül az összes párt az ügynöklista nyilvánosságra hozatalát?
(Ezzel nem azt mondom, hogy az SZDSZ oké, mert jól látom, hogy egy undorító, opportunista maffiává vált, de ők szorgalmazták egyedül az ügynöklista publikálását).

sutyerák 2009.01.29. 12:31:46

@Karcolt lendület: Azért Marxot a rohado nyugaton tanítják,ha jól hallom.

2lkedő 2009.01.29. 12:36:13

Végül is valahol érthető... a kapitalizmus ilyen fokú válságában, ami most van, mikor az egész világon éppen mindenütt éppen összeomlóban vannak a bankrendszerek, az államok iszonyatos pénzekkel próbálják őket kistaffírozni, mindenütt csökken a gazdaság teljesítménye, az egyetlen adekvát válaszreakció egy antikommunista párt lehet csak...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.29. 12:36:19

@sutyerák: "Ha a renszerváltáskor nem történt meg akkor manapság aljasság komcsizni"

'45 után megtörtént, mégis mást se hallani..., mint...

georg 48 2009.01.29. 12:37:37

Tudjátok jól! Az árulókat kivégezték. De nem azok akiket elárult, hanem akinek árult! Miért? Mert aki alkalmazta tudta jól, hogy adandó alkalommal ő lesz az első, akit el fog árulni. Azért , mert áruló! Az árulók a leg jellemtelenebb élőlények a világon.

ügyfélszolgálatos 2009.01.29. 12:40:44

Hahaha... ha tényleg antikomcsi lennél, akkor a Fidesszel sem foglalkoznál, ugyan is a retorikai és viselkedési bázi erősen a rákosi korszakra hajaz náluk... javaslom ne valami elleni legyél hanem gondolkozó ember.

torró 2009.01.29. 12:41:34

Persze "tommybravo" nem is komolynak szántam.
Egyébként tudja mindenki hogy a baloldali eszmék a Párizsi Kommün alkalmán váltak ketté. Mert a nyugati munkások elvetették a vegyük el a tulajdonokat gyakorlatát, mert tisztában volta a tulajdonosi szemlélet lényegével. Így azt mondták hozzunk létre olyan szervezeteket amik a dolgozókat képviselik. Így alakultak ki a ma is jól működő érdek képviseleteik. Ami nálunk nem működik mert nem érti a magyar ember hogy mi az a szolidaritás.
A keleti baloldal működését meg azt hiszem akinek van egy kis önálló látóköre az ragyogóan ismeri. Meg a többit is.

gyz 2009.01.29. 12:42:12

Hűbasszus de buta egy cikk(író).

Kedves Reakció!

Ezt átolvassa valami szerkesztőféle, vagy minden kontroll nélkül hagyjátok, hogy ilyenekkel égessenek titeket?
Bár végülis mindegy, mi a válasz.

szilárdan... · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.01.29. 12:42:30

Újabb kretén bejegyzés. Mutass már egy olyan pártot, ami nincs tömve az ex "komcsikkal"!
Aztán gondolkodj el azon is, hogy a kommunizmussal, mint eszmerendszerrel mi bajod, esetleg nézz utána, hogy mi volt az, amit ti kommunistának neveztek!
Szánalom a köbön ez az egész komcsizás...

szilárdan... · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.01.29. 12:45:33

Apropo: mi a gondod azzal a "meglehetősen koncepciózus" listával?
Tán fáj az igazság? Egyébként, hogy megvigasztaljalak, a jobbik is teli van ilyen "komancsokkal".
Vona úr drága meg egy rákosista komcsiba oltott nyilas, úgyhogy sok sikert a hülyeségedhez! :D

sutyerák 2009.01.29. 12:47:52

Na,viszlát! Majd jövök.

torró 2009.01.29. 12:50:23

Na még egy kis HOFI,mert tovább nem érek rá, "Hitler az ellenségeit irtotta, Sztálin meg aki körülötte volt". És az már kommunizmus volt.

Blazzo (törölt) 2009.01.29. 12:59:38

@torró: ja, pl. újszülöttek, nők, gyerekek, idősek...ezek voltak Hitler "ellenségei", meg úgy anblokke az egész emberiség...egyébként én kétlem, hogy Hofi bárhol, bármikor ilyen faszságokat mondogatott volna.

Az amúgy elég szomorú, hogy van olyan ember széles-e hazában, akinek egy Vona Gábor féle tetű még szimpatikus.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.01.29. 13:03:22

A ferencvárosi választás első fordulójának estéjén odafordultam a pártigazgatóhoz és megkérdeztem, hogyan értékeli a 8,5%-os eredményt. Szabó Gábor a következő választ adta: „A mai este nagyon sok embernek szereztünk örömet, magunknak meg körülbelül ugyanennyi ellenséget.” Már akkor is éreztem, hogy fején találta a szöget. Egyértelmű, hogy a jó eredmény az ellenoldalt is cselekvésre ösztönzi majd. (...) ...az előttünk álló másfél évben – amely permanens kampányidőszak lesz, EP, Országgyűlés, önkormányzatok – olyan háborút indít ellenünk a jelenlegi politikai garnitúra, annak bal- és jobboldala, amilyenre az elmúlt húsz évben még nem volt példa. (...) --- írja Vona.

Ír Loláról is:-) Itt:

barikad.hu/node/23183

2lkedő 2009.01.29. 13:11:08

@bbjnick:
Ó, a francba, már megint látszólag egy küldetéses ember, aki egyedül képviseli az igazságot...
Persze igazából nem küldetéstudat ez, csak hatalomvágy, az új generációnak elege van, hogy nem engedik a húsosfazékhoz őket az idősebbek.

szpal 2009.01.29. 13:15:27

A Heti Válasz múlt heti számában volt egy kissé aljas összeállítás (a ferencvárosi időközi választás 2. fordulója előtt) a Jobbik körül sürgölődő gyanús elemekről, Lola meg felült ennek, véletlenül épp aznap, amikor a Fidesz újabb impotens akciójával próbálja megbuktatni a kormányt.

Kiszely tudós, és talán a todományos nézetein kellene fogást találni. Knut Larson náci volt, Baudelaire vagy ki, homokos, Goethe 70 évesen felszedett valami tizenéves fruskát, de ettől függetlenül maradandót alkottak. Ja, és pl. József Attila is komenista volt, öregkorára kommunista lett Szekfű Gyula is, meg még sokan mások. Ja, hogy jelentett. Rousseau írt egy könyvet a nevelésről, gyerekeit meg árvaházba adta. Ja, és rebesgetik, hogy Kundera is ügynök volt. Lukács György, Nyugaton is híres filofófusunk szerint a szocializmus kiépítésének útján még a terrormódszerek is elfogadhatók.

Ja, és Kiszely Petőfi-kutatásaihoz: a vitát el lehetett volna dönteni, ha a Nemzeti Kegyeleti Bizottság (elnöke volt: Jókai Anna írónő!)hozzájárul a Petőfi-sírbolt felbontásához. Mint mondják: nem tudják és nem is kívánják a csontmaradványokat minősíteni, mivel - a nemzet nagyjaihoz hasonlóan - "Petőfi Sándor valójában a nemzet tudatában és az emberi szívekben nyugszik". Ámen.
istvandr.kiszely.hu/eletrajz.html

gyz 2009.01.29. 13:17:06

@2lkedő:

ne modd már, Vona egy tiszta lelkű hazafi. Hát tehet ő arról, hogy most mindenki őt akarja bántani?

Jó, jó, kicsit hasonlít Bástya elvtársra, de annyi baj legyen, Lolácskának is szimpi, akkor meg mi a gond?

2lkedő 2009.01.29. 13:21:58

@bbjnick:
Na, végigolvastam.
Imádnivaló, ahogy adja itt az egy igaz embert, aki ellen mindenki összeesküszik, aki az egész világ ellen bátran állja a sarat.
Micsoda mártír, micsoda szerény, de karizmatikus vezér!

2lkedő 2009.01.29. 13:22:28

@gyz:
Szerinted dugnak is?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:24:00

En csak annyit mondoK, hogy Kinaban a "kommunista" nevezetu part sokkal demokratikusabb orszagot hozott mostansag letre (a kozosseg erdekeit tekintve, nem egy-ket hatalom ellen nyugati hatszellel lazadozo balfasz diak vagy ujsagiro erdekeit tekintve) mint a "demokratikus" Magyarorszagon a kulonbozo nevu am antidemokraciaban (fasizmusban) avagy kizsakmanyolasban karoltve egyuttmukodo tobbpartrendszerunk! Aki nem hiszi kerdezzen.

szpal 2009.01.29. 13:24:05

@Backstab: tetű? miért? mit csinált? mit mondott? érveket, ember, érveket.

2lkedő 2009.01.29. 13:25:36

@Chaoyang: Éljen a kínai demokrácia!
Maoistát Magyarország élére! :)

tevevanegypupu 2009.01.29. 13:25:58

Jo sok kommunista elhet koztunk, exkomcsik vagy akiknek a csaladja jocskan parthivo lehetett, hogy ennyire felhaborodnak azon, hogy valaki a tenyt tenykent kozli. Sok az exkommunista rajongo is. ((:

Runciter 2009.01.29. 13:29:47

a cikk remekül reciklálja egy heti válasz-cikk keretes anyagát

minek ír az, akinek se tehetsége, se saját gondolata?

OmegA404 (törölt) 2009.01.29. 13:30:49

Balfaszok... ennyien már indíthattatok volna pártot...
Ja ha magyar nem mindig csak magyarázna... akkor nem kefélnék szározon análba nyálfröcsögve a rohad büdös komcsik.

Utcai hulligánok bezzeg elindulnak. Én nem fogom a politikailag jelenleg korrekten előadni, ha a gyerek megkérdezi mi volt
2006 okt 23.án. Megmondom neki a frankot.

gyz 2009.01.29. 13:33:01

@2lkedő:

gondolom, igen.

Hogy egymással-e, azt nem tudom, de nem is érdekel.

teknős 2009.01.29. 13:37:18

Vona szimpatikus? Mondja már meg nekem valaki, hogy mit csinált Vona 2004- 2006 között? Orbán polgári köréből a Jobbikot szervezte, majd eltünt, hogy 2006-ban visszatérjen. Minden jobbikostól kérdezem, de csak hümmögés volt a válasz. Saját maga válasza, hogy a családjával volt. Mint Hakkinen, aki a forma1-et cserélte pelenkára.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:40:34

@2lkedő: Mao egy fasz volt, ezek meg nem kommunistak ma, rendes kapitaslistak, szeretik a hatalat de sokkal nagyobb onkrontoljuk van mint az otthoni moho haracsolo egypertrendszerunkben eloskodoknek, akiket a sajto ugyanolyan bonyallal tamogat ott mint ezeket itt, a rendorok otthon eltussoljak a politikai ugyeket, itt Peking fopolgarmestere ket eve bortonben van, mert egy uzletet a baratnoje cegenek tovabbitott, hutlen kezelesert, ami nalunk mindennapos a BKV-nal, MAV nal kormanyban, EU hitelek, 5 milliardos honlapkeszites stb, es senki nem ul bortonben csak par balek. Hol van demokracia?

2009.01.29. 13:41:44

Miröl beszéltek? Hol van itt olyan, hogy antikommunista vagy kommunista?Csak és kizárólagosan érdekek vannak! Annak pedig csak a látszata az "izmus"-nak nevezett iromány. Kommunistának önmagukat valók lettel hithü nácik és ez forditva is igaz,a legnagyobb hithü nácik lettek a legnagyobb kommunisták! Miért? Hát érdekböl! Igy hát nem kell csodálkozni, hogy sorra esnek ki a csontvázak a jobboldal, az antikommunistának magukat vallók köréböl!Mert hát, hölgyek és urak, a pénz és a hatalom az nagy ur! Az volt régen ,az ma is és lesz a jövöben is!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:42:27

Mi az a Vona? Jelent valakit/valamit?

Hajjakend 2009.01.29. 13:43:33

Nekem úgy tűnik mostanában leginkább azok kommunistáznak akik a legkevesebbet tudnak az egészről.

Kicsit ovis dolog ez az egész.

Miért nem gazdaságfejlesztési pártot, vagy jóléti pártot csinálunk már végre? (Persze mondjuk van ilyen több is a parlamentben, csak kicsit szűknek tűnik a támogatottak köre)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:44:57

Nacik? A borfejuek? Hol van nekik partjuk? Ugy erted a fasisztak? Mindegyik jelenlegi parlamenti part az, amelyik egy kicsit is demokratikus akart lenni az lefasisztaztak, hogy az emberek frusztralva erezzek magukat ha tamogatoik lennenek lol lasd Miep

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:48:27

Kik azok a komcsik>?? Az izraeli kibuc kiserleteken kivul nem hallottam letezo megvalosulasukat? Ugy ertik az emberek akik :"szocialisnak, vagy mi tobb kummunistanak hazudtak magukat korabban a populizmus neveben?? Azok fasiszta partok voltak, ahogy ma a szocilalista part is kurvara antidemokratkius meg az egesz ellenzek, csak korrupcio, hutlen kezeles, sajto, rendorseg befolyasolasa, valasztasok rendszerenek elrendeltetett antidemokratikus mivolta, csak ez jellemzi oket, ez nem mas mint fasizmus, ha lenne meg benne faji kirekesztes is, akkor plusz nacik is lennenek, de hogy lehetnenek azok akik eleve nem magyarnak valljak magukat barati korben :DD

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:49:05

@Askeladden: hehe, koszi, akkor most ez az illat zavar minket vagy nem? :DD

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 13:50:23

@bbjnick: Olvastam én is, de nem vettem magamra. Kiszely már régóta idegesít - amióta olvastam az Ungváry könyvet. Abban bízom, hogy a Jobbik nem tart meg egy ilyen figurát.
Vonáról leírtam, hogy szimpatikus. Azt pedig sokan tudják, hogy Morvai Krisztina rajongó vagyok.
De nem jön be a cigány parájuk, jobban örülnék, ha antikommunisták lennének.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:52:47

En egy antifasiszta partot latnek szivesen, akik kisopornek ezeket az antidemokratikus bunozoket, a hatalombol, az hivatalokbol, onkormanyzatokbol, rendorsegi vezetok koreibol, a jogalkotok koreibol, a miniszteriumokbol, az allami vallalatok megmaradt vezetosegeibol... Antikommunistak, minek az , hisz se szocialistak se kommunistak nincsenek ahogy igazi demokratak sem.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:55:05

Megalakulhatna egy anti-antidemokratikus part :DD

gyz 2009.01.29. 13:55:15

@lelkylola: "Azt pedig sokan tudják, hogy Morvai Krisztina rajongó vagyok."

Könyörgöm, ne tetézd...

Askeladden (törölt) 2009.01.29. 13:55:16

@lelkylola:

érdekes vagy! Én pl. híve lennék a neveletlen romák szigorú megrendszabályozásának, de a Jobbiktól felfordul a gyomrom. Morvait is beleértve. Antikommunistának lenni meg ma baromság, annak 1988-89-ben volt létjogosultsága.

Blazzo (törölt) 2009.01.29. 13:57:34

@szpal: OMG...jóember, te nem olvasol híreket? Nem nézel TV-t? Most ejtőernyőztek ide téged a Holdról? Vagy mi a rák??? Vedd már le a szemellenződ...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 13:58:47

@balage_81: Kik azok a komcsik?? Miert emlited te is a kommunistakat?? Az izraeli kibuc kiserleteken kivul nem hallottam letezo megvalosulasukat? Ugy ertik az emberek akik :"szocialisnak, vagy mi tobb kummunistanak hazudtak magukat korabban a populizmus neveben?? Azok fasiszta partok voltak, ahogy ma a szocilalista part is kurvara antidemokratkius meg az egesz ellenzek, csak korrupcio, hutlen kezeles, sajto, rendorseg befolyasolasa, valasztasok rendszerenek elrendeltetett antidemokratikus mivolta, csak ez jellemzi oket, ez nem mas mint fasizmus...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.01.29. 13:59:39

@Askeladden: "Antikommunistának lenni meg ma baromság, annak 1988-89-ben volt létjogosultsága."

Nem, lásd: index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/

snakekiller23 2009.01.29. 14:01:42

@Hajjakend:

Jóléti Párt, ajjaj... Kapitalista Pártot szeretne még valaki rajtam kívül? De olyan igazán tököset, majdhogynem anarchistát!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 14:03:04

Nem bizok senkiben aki politikusnak vallja magat. Jobbik rosszabbik, egy kutya. Populista tlvaj partok kivul es belul allok orszaga, kurvara busy-k a sok lopas mellett nincs idejuk orszagot is (sz) epitgetni ... Toluk tanul mindenki, meg az a kozepkoru ribanc is aki a Batthanyi ABC-ben egy szaros joghurtot hozzadott a 8 masikhoz, hogy igy lopjon vacak 60-vagy 80 Ft-ot, cska egy a szamtalan erkolcstelen lezzullott nep gerinctelen egyedei kozul...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 14:03:44

@szpal:
basszus, nem hiszem el, hogy te, aki valahol a nemzeti radikalizmus innenső határmezsgyéjén állsz, ennyire ERKÖLCSI RELATIVISTA nézetet vallasz:

"Ja, hogy jelentett. Rousseau írt egy könyvet a nevelésről, gyerekeit meg árvaházba adta. Ja, és rebesgetik, hogy Kundera is ügynök volt. Lukács György, Nyugaton is híres filofófusunk szerint a szocializmus kiépítésének útján még a terrormódszerek is elfogadhatók."

Hát ide eljutni 3 mondat alatt... Kiszely BESÚGÓ volt, BÖRTÖNBE juttatott egy PAPOT, és UTÁNA IS besúgott róla.

Ezt a mocskot véded, csak mert most széljobbos ködevést tanít egy népfőiskolán?

Karcolt lendület 2009.01.29. 14:03:53

Lolának ezzel a cikkel igazi polidili hangulatot sikerült teremtenie.
Mindenki komcsizik valakit, ki az emeszpét, ki a fideszt, megint jön, hogy "pont úgy csinálnak, mint a komcsik, Rákosi vagy a nácikok" - mintha a a politikai kommunkikáció (propaganda) eszköztárából ki lehet írtani az előző évszázad diktatúrái által jól kifejlesztett módszereket. Megsúgom: a tömegdemokráciákpolitikusai (és "elkötelezett" újságírói) pont ugyanazokat az eszközöket használják innentől Obamáig és attól, hogy azt már használták a komcsik vagy a nácikok, nem lesz egy politikus komcsi vagy náci. Még akkor sem, ha populista és demagóg (melyik ne lenne az), mert már a római köztársaságban egy politikus mindig populista volt és ingyen búzát ígér a népnek.

@sutyerák: annak, hogy a fejlett nyugaton tanítanak Marxot (szerintem ha valakit érdekel, az itt is tanulhat róla - csak vszeg kevesebb embert érdekel a 40 évnyi társadalmi kísérlet után), mi köze hozzá, hogy ez az idézet igaz-e vagy hamisított?

yanchi345 2009.01.29. 14:07:43

@Vidéki: Ja. Csakhogy Pál apostolnak maga a názáreti Jézus Krisztus jelent meg, a mai "pálfordulóknak" meg legfeljebb egy köteg piszkos pénz lebeg a szemük előtt.
Minden tiszteletem azoké, akik a mai napig kitartanak a kommunista eszme mellett (nem értek velük egyet, de tiszteletben tartom őket), mert rájuk zömmel nem elmondható, hogy valamifajta haszonért azok, amik. És lényegesen kevésbé tisztelem azokat, akik '89 előtt ott nyalták a hatalom seggét, ahol érték, és utána "megvilágosodtak", és ma a legnagyobb hazaffyak, szélső- és kevésbé szélsőjobbosok, szocdemek, liberálisok, de a munkásőr pufajka még ott figyel hátul a szekrényben, hátha szükség lesz még rá.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 14:08:17

Lola: "Azt pedig sokan tudják, hogy Morvai Krisztina rajongó vagyok."

De kérlek... Személyesen ismertem és tiszteltem oktatóként, de próbáld kívülről nézni, hogy mit csinál most: óvodás szinten, szótagolva gügyög nejlonzacskós bácsiknak és pár szkinhednek alkalmi felvonulásokon.

Süt róla, hogy személyes sorsa is közrejátszik kialakuló fóbiáiban.

Csurka sokkal színesebben és intellektuálisabban csinálta ugyanezt.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.29. 14:08:28

Egyebkent mi lenne ha nem lenne rendorseg a tulajdont onszervezodo lakokozossegek vedenek (hatekonysaguk akar meg is haladna a mostani penznyelo rendorseget) igy nem lenne aki megvedene a tolvaj politikusokat es rengeteget sporolnank, vegsosoron politikusokra sincs szuksegunk, mert csak a penzt viszik, es most nem a fizetesukre gondolok. Lenne egy minimalis adminisztracio ami a kulfoldi tamogatasokat itelne oda a koz kontrolja altal, a sajto azt irna amit akar, az onkormanyzatok minimalisan mukodnenek, nem kellene adot fizetni senkinek, se TB-t ha parkot akarnak a kozosseg osszedobna a penzt a kornyeken, ha beteg valaki es van ismerosei akik szeretik azok fizetnek a koltsegeit ha senki nem szereti akkor jol elbaszott valamit megerdemli vagy fizessen :DD Tulajdonkeppen ahogy most allunk, ahhoz kepest meg egy anarchikus allpot is sokkal mukodokepesebb lenne. Kepzeljetek el azt a sok ingyenelo politikust, mihez kezdene magaval, elmenne szakmaba dolgozni?? hehehe

tevevanegypupu 2009.01.29. 14:08:56

gyz
hat hogy a kommunistak - jelenleg demokraciara oktatjak azokat akik rendszert valtottak - koztunk vannak. Szem elott. Ez teny. Eszre nem venni oket lehetetlen, ugyanis jelenleg is ok hatarozzak meg - demokrata es szocialliberalis fedonev alatt - az orszag mukodeset. Ugyanolyan sikerrel mint az tettek regen is..

Askeladden (törölt) 2009.01.29. 14:08:59

@br:

hülye egy írás. Ha beüt a csőd, akkor aki tud lelép (az elit) aki meg marad az Mad max világban küzd majd a fennmaradásért.

hát persze, hogy agyanaz az elt! Békés volt a rendszerváltás nem?
A gazdasági hatalom meg politikai hatalomra váltható és viszont.

mégis honnan bújna elő egy új (tiszta?) elit?

Jó ez így ahogy van. Eddig nem vettük komolyan magunkat, az érdekeinket, majd odafigyelünk. ha megmaradunk. jó, ha nem: nem kár értünk.

szpal 2009.01.29. 14:09:34

@Backstab: lehet itt sápítozni, hogy fúj, Vonától felfordul a gyomrom. Ízlés kérdése. De az átlag magyar nem ilyen finnyás, van kb. 15%-nyi masszív antiszemita, és 80%-nyi cigányellenes ember, azokat nem fogja érdekelni, ha pár okos itt a reakción lefikázza a Jobbikot. Nincs programja a Jobbiknak? Lendvay Ildikótól, biztos forrásból tudom, hogy a Fidesznek sincs, és soha nem is volt. Jörg Haidertől miért nem hánytak az osztrákok? Mert ő nem antiszemita? Nem az volt a nóta, hogy kéne egy harmadik erő? Itt van, akinek nem tetszik, csináljon jobbat.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 14:16:23

@ergé: hülyén beszél. azt elismerem. Nem tudom miért lassította úgy le a beszédét.
A mondanivalójával általában nincs problémám.
Teljes tiszteletem az övé azért a harcért, amit 2006-os áldozatokért. Az pedig, hogy a Jobbikban találta meg a helyét, az ő dolga. A Fidesz biztos nem fogad be egy önálló, karakteres nőt.
Bár emlékszem, hogy talán 2007. márc. 15-én Orbán személyesen megköszönte a munkáját a pódiumról. Sőt a Polgári Magyarország díját 2007-ben még Gaudi kapta.

gyz 2009.01.29. 14:18:20

@tevevanegypupu: aha. Mondjuk szvsz a cikk nem erről szólt, de mindegy.
Egyébként ezt én két részre bontanám. Az, hogy azok oktatnak, akik régen komcsik voltak, szerintem is undorító.
Ugyanakkor minden oldalra ráférne egy komoly lecke demokráciából.

torró 2009.01.29. 14:22:49

Na hello Bakstab itt vagyok. Hofinak tényleg van ilyen kijelentést tartalmazó előadása. Természetesen kell hozzá a teljes szöveg környezet.
Ugye mindenki ismeri az"oszd meg és uralkodj "elvet ? Működik ? Ezt itt nap mint nap meg lehet tapasztalni. Ugye azzal mindenki tisztában van hogy nem tudhatsz mindent a körülötted zajló dolgokról? Így elmondhatjuk hogy ismereteink finoman szólva hézagosak. Azt olvasom ki ezekből az írásokból hogy ennek tudatában is mindenki a" frankót én tudom"Egóval nyilatkozik.
Mindenkinek van valamilyen közegből élménye de ilyen másnak is van. Több tolarenciával és megértéssel kell ezeket az élményeket egymásnak közvetíteni.
Mert a szaros gödörből csak úgy lehet kimászni ha egymást segítsük és nem tapossuk. Bocs.

snakekiller23 2009.01.29. 14:23:18

@lelkylola:

A nemhivatalos Jobbik-szócső kuruc.info által képviselt szubkultúrával közösséget vállani az "az ő dolga"? Pont egy karakteres, önálló nő esetében vet fel ez kérdéseket a lelki egészségével kapcsolatban...

szpal 2009.01.29. 14:23:33

@ergé: védem, mert attól, hogy valaki besúgó volt, lehet jó tudós. Az erkölcs és a tudomány két külön terület, eltérő szabályokkal. Hehehe. A Jobbik nem választotta elnökségi taggá, nem indította választáson, stb., tehát ha Kiszely a legnagyobb kommunista a Jobbik környékén, akkor úgy tűnik, elég nehéz fogást találni a nácijainkon. Amúgy igazad van, Kiszely ilyen múlttal tényleg jobban tenné, ha benzinkútnál dolgozna. Nincs erre valami törvény? Miért nincs? És nézd meg, hány kommunista magyar- és történelemtanár van az iskoláinkban, elég súlyos probléma az is.

Hajjakend 2009.01.29. 14:27:00

@snakekiller23: Két félét lehet:

1. Országnak jó - ilyen nem lesz
2. A megcsinálóknak jó - ilyen már van, de olyan törvényeket hoztak, hogy nem fér el mellette másik.

Asszem egy olyan párt kéne amely legfőbb célkitűzése a pártok mexüntetése.

Vagy lehetne pl. Fidec szélsőjobb kapitalista tagozat és visszahívnánk a vezetésee a XIII. kerületi párttitkár Boros exminiszterelnök urat.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 14:30:09

Nyilván nem véletlen, hogy a visegrádi országok közül csak Magyarországon nem vontak felelősségre egyetlen vezetőt sem a kommunista rendszer által és alatt elkövetett bűnökért. Az üzenet egyértelmű volt: a politikai elitnek mindent szabad. Olyan egyértelmű, hogy nem is felejtette el senki. Se a körön belüliek, se a kívüliek, és természetesen az igazságszolgáltatási apparátus sem. Miközben a politikai elit tagjai néhány százezer forintos hivatalos fizetésből óriási házakat építettek, és strómanjaikon keresztül komoly vállalati részesedéseket szereztek, soha senki sem bukott le közülük. Ha hinni lehet a kapitánysági pletykáknak, a rendőrök hanyatt-homlok menekülnek az olyan ügyektől, amelyekben politikailag potens emberek érintve lehetnek. Utóbbiak meg ilyen ügyben nemhogy bíróság közelébe nem kerültek, de még a lapok címoldalára is csak a legritkább esetben.
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/

Ez a cikk zseniális.

Ács Ferenc 2009.01.29. 14:45:04

Balage hozzászólását IRL adatok közlése miatt töröltem.

balage_81 (törölt) 2009.01.29. 15:03:03

kerem az elozot is torolni, sorry.
szoval: www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=395098&place=vezjobb, most ugye ezt egy komcsi meg se lephetne, inkabb adna a jonepnek. errol erdekelne mindenki velemenye. meg 1x bocs az IRL adatok miatt

Ács Ferenc 2009.01.29. 15:08:48

balage_81 2009.01.29. 15:00:11
@"Ács Feri: mit kozoltem"

Személyes adatokat a posztíróról.

is 2009.01.29. 15:11:15

@ufó: bizony, jól mondtad, csak felesleges az egyiket jobbosnak, a másikat meg kommunistának hívni. az egyik magyar nem tud a másikkal kiegyezni, az ország egyik fele akarja a másikat megfojtani, pont a "nem enged a 48-ból" alapján, sok valós, még több vélt sérelem alapján. valahogy persze úgy tűnik, hogy még nem világosodtál meg, de figyellek a továbbiakban, hátha mégis.

javaslom a Mások élete című filmet, különösen az utolsó jelenetet.

@lelkylola: "index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/

Ez a cikk zseniális. "

ez a cikk félzseniális. implicit kimondja, hogy az összes pártot a kukába kéne dobni, mert mindegyikben benne van a 80-as évek maradványa, de explicite csak a kormány, meg az MSZP hangzik el. ha csak egyszer le lenne írva a többi párt neve is, máris egész zseniális lenne. így azonban arra a félreértésre ad lehetőséget, hogy az az elit csak az MSZP soraiban ül. Az elit ott ül a FIDESZ-ben is (az MDF, SZDSZ most nem játszik, ezért ott is hagyta/hagyja ez az elit). 2010-ben ha a FIDESZ korlátok nélkül kormányozhat, akkor ezt az elitet élteted még 4 évig.

mcgregor 2009.01.29. 15:16:20


"A Jobbikban reménykedtem. Eleinte úgy tűnt, hogy mivel fiatalok, lehetnek tiszták (mármint a kommunista múlt szempontjából). Azt gondoltam, hogy kicsit (gesztusokkal) megfogva a szélsőjobbot, nem antiszemiták lesznek, hanem antikommunisták. Még anno volt is ilyen akciójuk. Ráadásul Vona Gábor nekem kifejezetten szimpatikus."

Lola, én némi belső ellentmondásra hívnám fel a figyelmet!

Egyszerűen nem értem , hogy reménykedhettél a Jobbikban, ha az antiszemitázás neked nem egy polgári erény. Az már külön élmény, hogy Vona Gábor is szimpatikus. Nézd, lelked rajta, csak csendben hozzáteszem: ez nem jön össze azzal, hogy közben meg nem tetszik amit mondanak. Mégis akkor mi alapján szimpatikus Vona, amit az Antartktisz hőmérsékletváltozásáról mond, vagy a zenei stílusa jön be? Nem értelek, komolyan.
A fiatalok=tisztaság féle naivitáson pedig már egy, a politikával legalább néhány órája foglalkozó egyénnek is illik túllenie. Most ugye nem kell jönnöm a Fiatal Baloldallal? De a másik oldalat se szívesen emlegetném.

tevevanegypupu 2009.01.29. 15:17:16

gyz
nem arrol szolt a cikk. De nincs antikommunista part. A partok Magyarorszagon nem antikommunistak. A Jobbik sem az, legalabbis nem ugy, hogy azzal ugy nagyjabol - a kommunistak kivetelevel termeszetesen - a tobbseg egyetertesen. Nem szalonkepes. Nem nagyon illik bele - meg akkor sem ha tobben szavaznak ra ot szazaleknal - a Parlamentbe. Van sok igazsag abban amit mondanak. De kipeceztek maguknak ket csoprtot - veletlenul sem a kommunistakat legfokppen - hanem ket etnikumot akikre fokuszaljak haragjukat. Ez a harag is jogos neha. De nagyon altalanosit es ezert igazsagtalan.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 15:24:35

@mcgregor: a Jobbik antiszemita? Én a cigányfóbiájukat látom, de az se jön be.
Vona a zenei ízlése miatt szimpatikus :) Majdnem. Úgy arcra. Egyszer beszéltem vele és nagyon segítőkész volt. Elég jól beszél. Elég jól ír. Tehát ilyenek miatt szimpi. De bevallom nem nagyon ismerem a munkásságát. Néha-néha megnéztem a Jobbik híradót, meg elolvastam egy-két írását a barikádon.

snakekiller23 2009.01.29. 15:33:22

@lelkylola:

"a Jobbik antiszemita?"
Mint párt nyíltan nem az, mert az errefelé politikai öngyilkosság volna; de tessék körülnézni a holdudvarukban és a sajtójukban. Pl. ki főszerkeszti a kuruc.info-t?

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2009.01.29. 15:37:35

Lila: szerinted a Jobbik nem antiszemita?:)

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.01.29. 15:40:34

@is: A cikk része az is, hogy nem lehet a felelősséget egyenlően teríteni. A fidesszel nyilván vannak gondok, főleg az alsóbb pozícióikban de magáról a Fidesz vezérkarról nem lehet elmondani hogy a rendszerváltás ellensége, a nyolcvanas évek logikájának haverja lenne. Épp ellenkezőleg, társadalmi rásegítéssel (amit a cikk is ír) akár csinálhatnak is egy második rendszerváltást amire mint látjuk nagy szükség van.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 15:43:17

@snakekiller23: @robin masters:
a kuruc antiszemita, de jobbik nem az tudtommal. De szívesen megváltoztatom a véleményem, ha mutattok jobbikos antiszemita nyilatkozatott.
Nem tudom ki főszerkeszti a kurcot. Azt tudom, hogy mit írtak, hogy ki szerkeszti.

mcgregor 2009.01.29. 15:48:43

Lola :)
Ha az az infó neked totál újdonság, hogy a Jobbiknak és az antiszemitizmusnak van némi enyhe köze egymáshoz, akkor nagyon örülök, hogy politikai illúzióid liliomtiprását én magam végezhetem el. :)
Legutóbb Szalma László, a szegedi Jobbik alelnöke pl. lángragyúlt a haszid zsidók ellen: www.zoom.hu/belfold/haszid-zsidok-letelepedeserol-vizional-a-jobbik-36172.html
"... Szalma úgy tudja: az egyébként masszívan jobboldali Hódmezővásárhelyen több száz haszid zsidó fog letelepedni. „A haszidok pedig nem tudnak másokkal együtt élni” –fogalmazott."

Szóval Vona segítőkész volt. Hát örülök. Bevallom, nekem kicsit több kell annál, hogy megnyerjen magának valaki, minthogy egyszer jófej volt velem (pl. egyes kérdésekről mi a véleménye), de persze nem szeretnék ítélkezni. :)
Jól beszél... Ezt is vitatnám, de a beszédeinek tartalma talán fontosabb.

balage_81 (törölt) 2009.01.29. 15:52:54

Nos akkor roviden, tomoren megegyszer: nem ertem miert kell 20 evvel a rendszervaltas utan antikommunista partra ahitozni. Hacsak nem 1. kompenzacio valamiert 2. eros megfelelesi keszseg egy ideologianak, amit egy part es annak vezenylo tabornoka ugyesen elhintett a romantikus fiatalsag koreiben 3. szimpla butasag es tajekozatlansag. Nem tudom melyik igaz Lola, de arra kerlek foglalkozz erdemi temakkal, ha azt akarod hogy komolyan vegyenek. Viktor valoszinuleg nem fog, de egy-egy kedves szava es kezfogasa mindig lesz iranydban. O mar csak ilyen kis diplomatikus. Hogy kozben a bajsza alatt kuncog az mar legyen az o dolga. Mindenesetre fleto elojott egy adocsokkentesi programmal, ezzel jelentosen kifoghatja a szelet sokak vitorlajabol. azert ezt egy komcsitol nem varna az ember:)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 16:03:09

@mcgregor: ez a cikk arról szól, hogy azt hiszik izraeliek fognak náluk letelepedni. Ez nem antiszemitizmus. De nem szeretem ezt a vitát és közben rájöttem, hogy "rekesszük ki őket" Hegedűs Loránt is igen közel van a Jobbikhoz. A kirekesztés pedig antiszemitizmus. Tehát a Jobbik antiszemita. Én nem vagyok antiszemita.
De a cigányellenességük se tetszik, úgyhogy végülis lényegtelen, hogy Vona szimpi, Morvait pedig nagyon tisztelem.
Ráadásul mégcsak nem is antikommunisták.

@balage_81: Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy azt szeretném, ha a Fideszben felnéznének rám, vagy Orbán Viktor szeretne? Nagyon jól vagyok, köszönöm szépen. Még a gazdasági válság sem érint, azzal foglalkozom, amivel szeretnék, karrier problémaim sincsenek. Egyébként politikában dolgozni szerintem nem túl hálás feladat. Csak akkor vennék benne részt, ha úgy érezném, hogy van egy olyan feladat, amit jól el tudnék látni és segítek vele a hazámnak. Egyelőre nem látok ilyen feladatot a politikában. Hacsak nem az antikommunizmusom :)

gyz 2009.01.29. 16:05:06

Azér kell antikomcsi párt, mer az tök menő. Meg az a Vona is tök szimpi. Én úgy képzelem el az antikomcsi pártot, hogy ilyen tök jó cuccokban fognak járni, és elég jól fognak beszélni. Mongyuk ez az cigányos dumájuk nem jön be annyira, de amúgy jó fejek, eccer segítettek felvenni a táskám, amikor leejtettem. Egyszer a barinőmmel voltunk Gárdás bulin, és ott az egyik ilyen tarsolyizés srác nagyon bámult rám, mondta is a barinőm, hogy húbazz, Lola, ez a srác tökre beléd van zúgva. Hát nemtom, holnap lesz szittyatábor, meg valami koncert, lehet, hogy lenézek.

irrelevant 2009.01.29. 16:06:24

Lola, és akkor most kire fogsz szavazni? :)

mcgregor 2009.01.29. 16:31:19

@lelkylola: Nem amiatt antiszemiták, mert azt hiszik, hogy zsidók fognak letelepedni valahol Magyrországon, bár én azért elgondolkodnék azon, hogy ez pontos melyik szubkultúrának ér sajtótájékoztatót. Szóval azért foglalkoztatja a fiúkat a téma, valljuk be. Azért antiszemiták, mert többek között ilyet mondanak: "A haszidok pedig nem tudnak másokkal együtt élni”. És ez a szellemi holdudvarukba tartozó portálok és személyek egyéb megnyilatkozásaihoz képest biedermeier zsánerkép.
Nem hiszem, hogy antiszemita lennél, ilyet nem is állítottam. Egyszerűen néhány teljesen nyilvánvaló tény elkerülte a figyelmedet a Jobbikkal kapcsoltban. Amúgy hidd el, én sem szeretem ezt az "antiszemitizmus-filoszemitizmus" focit. És nem is gondolom, hogy ma Magyarországon ez lenne a legnagyobb probléma. Mindenesetre nem szalonképes zsidózni. Még akkor se, ha egy segítőkész mosolygós ürge teszi.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 16:46:44

Azért, mert Index címlap, még el lehet olvasni az eredeti bejegyzést. Megint úgy néz ki, hogy mindeki kulcsszavakra írja a szokott szövegeit. Tessék mégegyszer elolvasni.
Szerintem az 1990 utáni köztársaságban evidencia kellene legyen az antikommunizmus, minden szalonképesnek tartható politikai erő legelső alapelve. Meg kellene tanulni már azt a leckét, hogy csak bolsevik kommunizmus van, lánglelkű baloldali ifjak tettvágytól és világjobbító gerjedelemtől mámoros gondolataiban létezik csak az az emberközpontú kommunizmus, amely nem bolsevik, ezt a valóságban még senki sem látta. Ezt kellett volna megtanulni az országnak `90-ig. Nagy Ferenc és Nagy Imre sorsa, ugyebár?
Lola írása arról szól, hogy mintha ezt az alapvetést mára nagyvonalúan elfelejtette volna mindenki, és a Jobbik, amelynek hivatalból kellene a legradikálisabb antikommunista álláspontot képviselni - legalábbis Lola szerint, szerintem nem okvetlenül -, szintén megköti a maga kompromisszumait.
Pedig fontos leszögeznünk, hogy a bolsevik kommunizmus civilizált ember számára elfogadhatatlan politikai törekvés. Cikkírónk e felfogás lelkes szószólója, és ez sokakat zavar, engem nem. Mert alapvetően igaz.
Vannak persze kérdések, amelyeket igen kifinomultan kell megválaszolni, nem kell láncfűrésszel esni a környező világnak.

Voltak-e pozitívumai a Kádár-rendszernek? Mik azok a hosszú távon ható negatívumok, amíg máig negatívan befolyásolják életünket?
Bolsevik párt-e az MSZP?
Kommunista-e az, aki belépett a pártba, mert csak akkor lehetett főkönyvelő vagy műszaki igazgató?
Sorolhatnám még azt, ami kell, hogy árnyalt megközelítést kapjon.

De vannak dolgok, amelyek tiszták és egyértelműek.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 16:52:07

@gyz: tényleg ilyen :)))

@Elpet: persze, hogy kell finomítani. Pl. nagyon sok rettenetes történetet hallottam a beszervezésről. Azok az emberek komoly áldozatok.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.29. 17:34:12

Antikommunizmus? Annak meg mi értelme kommunisták nélkül?

És mi lenne a programjuk? Le marxszal, engelsszel meg leninszel!?
Kunbéla monnyon le!? hehehe.

SheronComb 2009.01.29. 17:35:47

„Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni” – Deák Ferenc
A rendszerváltást követően a régió országaiban egy teljességgel elérhető elszámoltatási, felelősségre vonási hangulat uralkodott a volt kommunista vezetőkkel szemben. Akkor is és ma is sokan felteszik a kérdést, hogy vajon (Magyarországon különösen erősen) indokolt lehet-e a volt elittel szembeni bosszúállás. A kommunisták „elkaszálásának” nem lett volna értelme, de egy erkölcsi számonkérés, elszámoltatás, a közéletből való tartós visszaszorítás indokolt volt. Bár lényegében az Antall-kormány nem bántotta a volt diktatórikus-rend elitjeit, így 1993-1994-ben már megerősödve vissza tudtak térni a közéletbe. 1994-ben az 54 mandátummal meg is szerezte az abszolút többséget. Felteszem a kérdést, hogy az Antall-kormány miért nem akkor lépett, miért nem akkor nyúlt a nómenklatúrához? Véleményem szerint ez annak tudható be, hogy az Antall-kormány eléggé konzervatív párt volt. Ennek ellenére szerintem, ha akkor megteszi a megfelelő lépéseket a párt, akkor talán ma nem ott tart az ország, ahol tart, illetve nem ott van a „politikai világ” Magyarországon, ahol most van. Láthatjuk, hogy az Antall-kormány nem tudta sokáig megtartani a szocialista-helyzet kiszorítását, 1994-ben fölényes győzelemmel újult erővel a szocialisták kerültek hatalomra és így meghatározott, hegemón szerephez jutottak. Ezek szerint a „nagy rendszerváltás” még sem volt olyan eredményes, hiszen ha megnézzük, hogy eddig és most kik ültek a parlamentben, - gondolok itt: Horn Gyulára, Medgyessy Péterre, Kovács Lászlóra, Lendvai Ildikóra, Nagy Sándorra, és természetesen miniszterelnökünkre, Gyurcsány Ferencre, nem tűntek el a süllyesztőben.
Innen láthatjuk, hogy a mai politikai elit nagy részét a volt korábbi politikai vezetők képzik, az erőcentrumon belüli klientúra tagjai is nagyrészt a korábbi nómenklatúra közép- és alsó vezetőiből kerülnek ki. Nem is csoda, hogy kevés az új arc, hiányzik a fiatalítás, a régi elit szívósan ragaszkodik a jól megszokott pozíciójához és hatalmához.

Közvélemény-kutatások szerint a politikai elit iránti bizalom teljesen mélyre süllyedt hazánkban az utóbbi pár évben, a rendszerváltozás után. Gazdaságunk hanyatlik, társadalmunk szétesik, felteszem a kérdést, hogy meddig megy el a magyar-tűrőképesség? E gyakran feltett kérdés elvezet a politika kultúránk problémáihoz. Ha a választ keressük, érdemes utalnunk arra, hogy a demokrácia stabilitásának és a politikai kultúrának az összefüggéseivel már régóta foglalkozik a politikatudomány. A rendszerváltás rég lezajlott, ám a politikai kultúránk – Fricz Tamás kifejezésével – továbbra is „neokádártista” vonásokat mutat. Számos szociológiai felmérés bizonyítja, hogy a magyar lakosság egy jó része elsősorban nem azt várta és várja el, amit nyújtani tud, azaz önmagunk felelős kormányzását, hanem valami mást. Ez pedig nem más, mint az anyagi jólét. Ez által bekerülünk újra az „ördögi-körbe”, azaz az életfeltételek megromlanak, újabb társadalmi csoportok szakadnak le óhatatlanul, ez még tovább rombolja a demokratikus együttélés politikai alapzatát.
Véleményem szerint a két nagy párt csatározása már-már megengedhetetlen viselkedésekhez vezet/vezetett. A tüntetések Magyarországon már szinte mindennapossá váltak. Az hogy a politikusok hogy beszélnek egymással, egyáltalán nincsenek tekintettel a másikra, a magyar polgárokra, szerintem megengedhetetlen egy országban. Kérdezem én, hogy mégis hol van a határ? Bár mindenképpen a rendszerváltásnál kezdeném az okokat keresni, talán nem is rendszerváltás volt, hanem módszerváltás.
Számomra talán az volt a legfurcsább ebben az egészben, hogy a rendszerváltásnál a párt- és KISZ-titkárok nem kerültek eltávolításra. Kis túlzással mondhatom azt, hogy mindenki maradt helyén, a jól bemelegített pozícióikban, bár kiemelném újra, hogy állítólag rendszerváltás volt, aminek számomra az a lényege, hogy az addig hatalmon lévő szocialistákat eltávolítsák.
A kérdés, hogy mi lesz ennek az egész politikai csatározásnak, egyáltalán vége lesz a harcnak?
Véleményem szerint a 2010-es választásokkal még nem lesz lezárva semmi.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 17:50:51

@lelkylola: Na látod, ezért a követlezetességért szeretlek a legjobban az összes itteni szerző közül. Aki a komancs bűnöket relativizálja, patikamérlegeli, dialektikázza, az semmiben nem más, mint aki a zsidóellenes gazemberségekkel tesz ugyanúgy. A borzalmas, hogy ha valaki holocaust-ügyben tesz így, akkor egyes országokban bezárják, máshol csak kitolják a politika harmadik emeleti ablakán - míg a kommunistamosdatók seggét páros nyelvcsapásokkal nyalják ki. Holott a nácik legalább őszinték voltak - nem állították, hogy ők mindenkinek jót akarnak, míg a bolsevikok azt hirdették, hogy az ő rendszerük minden embernek jó.

Kiszely egy rakás szar, mert nem csupán besúgó, de lelkes és közreműködő besúgó volt, aki előnyöket kért és kapott azért, amit tett. Ehhez képest, hogy a Jobbik vette őt elő, az röhej és szégyen. Ha valakit kényszerítettek a besúgásra, és kelletlenül, vonakodva, semmiségeket jelentett, ott lehet vizsgálni, hogy a kényszer mekkora volt, és okozott-e kárt. Kiszely esetében mindez nyilvánvaló: személyes előnyökért adta el a lelkét, illetve adott fel másokat. Börtönben volna a helye, nem főiskolán.

Hattory Hanzo 2009.01.29. 17:52:56

Kedves Lola!

Bár ezt már valószínüleg sokan megemlítették, de Te valami elképesztően buta vagy. Az, hogy hagynak írni, valami penitencia lehet, amit a szerkesztőség kirótt magára, de kérdéses, hogy van-e olyan bűn, amit Veled kell büntetni?! Szerintem nem sok.

Francois Pignon 2009.01.29. 17:57:39

Nohát, kurucék is átvették az anyagot. Az elmaradhatatlan kommentárjukkal kiegészítve.
kuruc.info/r/2/34241/

Alfőmérnök 2009.01.29. 17:59:03

Na, Lolának megint sikerült megosztania az olvasóközönséget. :)

Már kurucék is reagáltak:
www.kuruc.info/r/2/34241/

Ti is megkaptátok a magatokét, hehe. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 17:59:03

Szpal:

"védem, mert attól, hogy valaki besúgó volt, lehet jó tudós. Az erkölcs és a tudomány két külön terület, eltérő szabályokkal. Hehehe."

Erkölcsi relativizmus, önmagát jobbkonzervnek tartó embertől. Nem menő.

Nem én tehetek róla, h. nincs lusztrációs törvény. Bár lenne, támogatnám.

Alfőmérnök 2009.01.29. 18:00:34

bocs, Pignon megelőzött

torró 2009.01.29. 18:04:16

Úgy látszik 500 éve semmi nem változott. Elgondolkodtató...

Részlet E. Kovács Péter: Hétköznapi élet Mátyás király korában c. könyvéből.

"Giovanni Mainardi, II. Ulászló király udvari orvosa is arra panaszkodik, hogy valamiféle szellemi álomkór ragad rá a „szittyák” között. Postumo soha nem járt Magyarországon, minden bizonnyal csak társai elbeszéléseiből hallott az országról. Pistacchio püspök „hivatalos kiküldetését” a háta közepére kívánta, ennek hangot is adott. Az elítélő szavaknak egyszerű az oka. Az itáliai utazók, akik nem önként jöttek Magyarországra, érthető módon nem örültek, hogy el kellett hagyniuk napfényes országukat, és számukra ehetetlen ételekkel és italokkal kellett beérniük. Fáztak, és minél hamarább haza akartak utazni. Antonio Surian velencei követ 1516- ban a következőket Írta: „A magyarok mind kapzsiak, szeretnék a pénzt felfalni, és e tekintetben nem ismernek kíméletet, még az apa a fiával szemben, és megfordítva sem. Nagy képmutatók.” Francesco Massaro velencei titkár szerint (1523) „A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája.
Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köznek a meglopását. Ebben nagyon serények. Az urak az okai minden bajnak. A nemesek, akiknek száma 43 ezer, tartják a kezükben az állami hatalmat, azonban mindig viszálykodnak egymással, és ravaszsággal, tettetéssel és csalással járnak el.” Itt az idő, az ellenkezőjét bizonyítani."

Francois Pignon 2009.01.29. 18:05:28

@ergé: Kitaláltak végül valami olyasmit, hogy aki nem vonul önként háttérbe, majd a nyilvánosság ereje kiveti. (Legalábbis politikusok, főszerkesztők részére volt átvilágítás.) Hát láttuk, mennyit ér ez. Pedig én megelégednék ennyivel, hogy büntetőjogi felelősségrevonás helyett csak annyi kapjanak, hogy aki terhelt múlttal közéleti szerepet vállal, azt megbélyegzi a közvélemény. De ebben az országban, mint láttuk, minden relatív...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:06:32

@Hattory Hanzo: Te meg elképesztően paraszt, de legalább nem írhatsz ide posztot, ez mégiscsak bónusz. Ha feleannyi eszed lenne, mint Lolának, akkor át tudnád gondolni, milyen sötét a lelked. Így azonban ez se jut el gyatra tudatodig.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:13:23

@Molnargoreny: kösz Göri! :)
Viccesnek találom, hogy minden posztomban megjelenik 3-4 kommentelő ezzel a szöveggel. Nem tudom mi a céljuk. Mindenesetre furcsa lélekre vall, ha valaki olyan embernek a szövegeit olvassa és hozzászól, ami nem tetszik neki. Lehet, hogy azt hiszik, valami nagy ember lesz belőlem és figyelmeztetni kell a Társadalmat a veszélyemre. Vagy valami más összeesküvés elmélet. Jó lenne, ha valamelyik végre leírná, hogy miért vagyok olyan fontos neki. Mindenesetre aranyosak :)

Kuruc, egyrészt örülök, hogy nem védik a kommancsukat. Másrészt hihetetlen hülyeségeket írnak rólunk, de ezen egyáltalán nem csodálkozom.

Hattory Hanzo 2009.01.29. 18:15:54

Molnárgörény

Ha feleannyi eszem lenne, mint kedves Lolának, akkor szertartásos torokmetszéssel véget vetnék az életemnek, már ha egy amőba képes lenne erre. A lelkem meg a tudatom megítélése egyébként kedves részedről, de körülbelül annyira hoz lázba, mint egy vacsora Lolával. Szóval hagyjuk ezeket, nem nagyon érint meg.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:17:42

@lelkylola: kedves Lola, az esetek döntő többségében ugyanazt gondoljuk a kommunista-kérdésről. Továbbá te lány vagy, én meg nem, következésképpen valamiféle ósdi konzervatív mentalitás folytán az ilyen bunkó beszólókkal csak fel kell törölnöm a földet. Igaz, hogy a felmosással ellentétben ezután a föld csak mocskosabb lesz:-(

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:19:55

@Hattory Hanzo: Mivel nem vagy amőba, tudsz írni, ne habozz azt a torokelmetszést elvégezni, ugyanis veled aztán nem vagyunk többen, legfeljebb sűrűbben. Továbbá annyi esélyed van Lolával egy vacsorára, mint a hógolyónak a pokolban - valamint, ha ennyire divatos liberális vagy, hogy egy szép nő nem érdekel, az a te bajod. Buzulj nyugodtan tovább...

Ács Ferenc 2009.01.29. 18:24:48

@Molnargoreny: "Aki a komancs bűnöket relativizálja, patikamérlegeli, dialektikázza, az semmiben nem más, mint aki a zsidóellenes gazemberségekkel tesz ugyanúgy."

Egyetértek, de akkor ezt miért nem zavar a Bombagyáron, saját szerzői közösségedben?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:25:37

@Molnargoreny: mindig gondolkozom, hogy válaszoljak-e. Az utóbbi időben nem válaszoltam.
- mert, ha válaszok, bármit, azzal azt fejezem ki, hogy érdekelnek.
- különben is mit lehet válaszolni?
menj anyádba!
vagy Te!
Köszi, neked is.
biztos belémzúgott és visszautasítottam.
belinkelem a cikkeimet, bizonyításképp.

Szóval szerintem nincs jó válasz. Ha az utcán beugatnak, arra se szoktam válaszolni. Azzal viszont egyetértek, hogy nem moderálunk, mert szerintem fontos kórkép a netezőkről, hogy ilyen is van, másrészt, ha valaki kötekedő, az szerintem nem túl szimpi. Itt női egyenjogúság van, ugyanúgy gyaláznak, mint a férfiakat. Bár én nem vagyok híve a női egyenjogúságnak, több kérdésben, pl. szerintem a lovagiasság, a jó modor az jó dolog.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:28:27

@Ács Feri: leszállnál? Zavar. Csakhogy ott a közösség nem olyan, mint nálatok, már leírtam, azaz a posztokat nem engedi ki egy admin vagy szerkesztő, az írási jog önálló.

Én ott nem a többi szerkesztőnek (ami voltaképp inkább független szerzőgérda, hisz senki se szerkeszt), hanem az olvasóknak írok. Azoknak, akik esetleg tájékozatlanok, és könnyen megszédülnek, de alapvetően rendes emberek, és felvilágosításra van szükségük ahhoz, hogy a túl egyszerű hülyeségeken túllépjenek, mégse váljanak polkorrektté. Ezt már sokszor leírtam, légyszíves raktáozd el magadban, aztán fasisztázz áttételesen nyugodtan tovább, vagy állj be Hattory mellé... Muszáj neked velem foglalkoznod?

Hattory Hanzo 2009.01.29. 18:28:42

Molnárgörény

Apró jótanács: Egy nővel nem vacsorázni kell tudni, hanem reggelizni.Már ha érted...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:30:20

@lelkylola: én se vagyok híve a feminista típusú egyenjogúságnak. A feleségem mos-vasal-főz-takarít, én meg építkezem. Hülyén nézne ki az a vékony nő a betonkeverő mellett...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.29. 18:32:15

@Hattory Hanzo: nagyon okos vagy, és abszolút antiúriember, ha még egy vacsorát se szánsz rá egy nőre - ilyenek a modern liberálisok. ha felmegy hozzád valaki, aki megszán, esetleg kaphat reggel két kanál müzlit... Én maradok a hagyományos modellnél, és elviszem őket vacsorázni. A reggeli pedig már magánügy, arról nem számolok be, jó?

Hattory Hanzo 2009.01.29. 18:34:28

Molnárgörény

Utolsó, mert unom: Ha ennyit értettél meg belőle, akor Te vagy Lola férfiban.

Ács Ferenc 2009.01.29. 18:36:13

"@Ács Feri: leszállnál? Zavar. Csakhogy ott a közösség nem olyan, mint nálatok, már leírtam, azaz a posztokat nem engedi ki egy admin vagy szerkesztő, az írási jog önálló."

Hogy leszállok-e? 1 (egy) darab kérdést intéztem hozzád a kettős mércéről, de úgy látom inkább a személyeskedést választod, mint ahogy Ablonczy Balázs ellen tetted. Valóban más a közösség ott, mi például nem tarhálunk az olvasóinktól, nem uszítunk senki ellen, és még sorolhatnám napestig, hogy miben állnak a különbségek.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:36:41

@Molnargoreny: mondjuk a házimunka szerintem nem lényeges kérdés, egy takarítónő havi párezer forintért megoldja, de az nagyon hülyén jön ki, ahol a nő tartja el a férjét, vagy a nő diplomás a férfi nem. Nem nagyon tudok olyan kapcsolatot, ahol ez így működik. Mondjuk pl. egy tanár, vagy orvos házaspárnál, simán lehet, hogy mindkettő ugyanabban a rangban dolgozik és az nagyon jó, de a férfiaknak olyan erős a megfelelési kényszere, hogy kisebbségi komplexusuk van, ha a nő magasabb társadalmi rangba tartozik.
Tehát praktikusan nem működik sokszor ez az egyenjogisosdi.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 18:45:06

OFF Göri, nem teljesen értem, hogy miért akadtál össze Ablonczy-val, most Ács Ferivel is. Te is tök jó fej vagy, ők is, ráadásul tüchtig úriemberek mindannyian. Lehet, hogy váltani kéne és újra normálisan vitatkozni. Tudom, hogy nem csak a Te hibád, csak sajnálom, hogy értelmes emberek átmennek ilyen személyeskedésbe, pedig szuperul tudnátok anélkül is vitatkozni.
Elnézést, hogy beleszólok ilyen férfias játékokba :)

Gabe2 2009.01.29. 18:48:40

Ablonczy-val? Hmm. Én eddig kiejtettem azt az i hangot a név végén...
(csak ha már újságírókról vagyon szó, na.)

betyár (törölt) 2009.01.29. 19:04:54

Lola,

antikommunizmusoddal tökéletesen egyetértek. A baj az, hogy a mai tizen - huszonévesek már nem ismerik (szerencséjükre) személyes tapasztalatból a Kádár-kort, ezért - tapasztalatom szerint - nem tudnak mit kezdeni az antikommunizmussal. Valószínűleg ezt ismerte fel a Jobbik is, ezért tette át a hangsúlyt a cigány kérdésre, mert ezt a fiatalok is személyesen tapasztalják, így nagyobb támogatottságot lehet vele szerezni. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a Jobbik cigány ellenessége mennyire illeszkedik a kormány "rasszisták vagytok" elterelő hadműveletébe. Talán olyan értelmezésbe kellene tenni az kommunizmust, ami ma is átélhető, értelmezhető azok számára, akik azt személyesen nem tapasztalták meg. Inkább a hatalomtechnikai oldalát hangsúlyoznám, amit már rá lehet verni az MSZP-re és min. eln.-re.

Francois Pignon 2009.01.29. 19:16:25

@betyár: Szerintem ez téves megközelítés. Éppen hogy a közép- és idős korúak között kisebb az antikommunisták aránya.
Azokat az időket megélt emberek többsége a Kádár-kort egyszerűen nem tartja diktatúrának. Ez az oka például a korábban felvetett különbségeknek is a többi visegrádi országgal szemben.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 19:24:23

@betyár: szerintem a fiatalokat is érdekli, akinek a családját - nagypapáját, nagymamáját érintette a kommunizmus, az hall ezekről a dolgokról otton. (Nem olyan hülyék a fiatalok.)
De abban abszolut igazad van, hogy a Jobbik nem örvendene ilyen népszerűségnek, ha az antikommunista retorikát folytatná. Ezért írtam a bevezetőben, hogy értem én, azért nem foglalkoznak ezzel a pártok, mert a választók körében nem slágertéma.
Szerintem egyébként, ha látványosan kommunikálnák, filmeket készítenének erről a korról és a rémtettekről (izgalmas filmeket, amiket a fiatalok is élveznének), pereket indítanának komcsik ellen, stb. akkor erre is lenne fogadókészség, mert azért a családi emlékezetben ez még igen erősen él. 1990-ben pedig még kampánytéma volt.
Nem csak a családi emlékezetről van szó, hanem arról, hogy ma is hatalmon vannak, ma is lopnak-csalnak - ezt is lehet kommunikálni, ahogy Te írod ügyes kommunikációval rá lehetne verni a miniszterelnökre és az MSZP-re.

irrelevant 2009.01.29. 19:31:46

Lola: szerintem azért jönnek azzal, hogy buta vagy, mert - mivel saját bevallásod szerint is csak az "érzelmi politizáláshoz" értesz - nem sok érvet tartalmaznak a posztjaid, hanem inkább elemi érzelmeket, azok közül is leginkább hármat: haragot, gyűlöletet vagy rajongást. Ezek pedig, pláne ilyen egyszerűen előadva - nem épp vitaindítók, hanem ugyanúgy elemi érzelmeket váltanak ki. Tulajdonképpen én sem értem, hogy miért írsz te egy meglehetősen felkapott politikai blogra, ha egy átlag panellakó színvonalán tudsz csak hozzászólni a dolgokhoz, amolyan "dögölnemeg!" és "jajdeszimpi!" stílusban.

Görény: Ha egy nő butaságokat ír, akkor ezen nincs mit szépíteni. Akkor is meg kell mondani neki, ha történetesen nő, pláne akkor, ha a blogger identitásának is egy olyan nagy részét teszi ki az, hogy nőként ír.

betyár (törölt) 2009.01.29. 19:51:44

@lelkylola:

úgy látszik, félreérthetően fogalmaztam:((. Nem akartam azt írni, hogy a fiatalok hülyék lennének. De hogy azért a jelentős részük ezt a kommunista-problémát nem érzi át (és nem nem érti meg), azt tapasztalatból tudom. Még azt sem állítom, hogy ez az ő hibájuk lenne:))

@Francois Pignon: a fiatalok nagy része szerintem nem abban az értelemben antikommunista, amilyen értelemben ezt a kifejezést Lola használja, inkább jobboldali és kormány ellenes, amit az antikommunistá-ban foglal össze.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.29. 19:56:36

@otvospeter:

Miért lenne baj az érzelmi politizálás? Aki nem érzelmi alapból kezd politizálni az mind megélhetési politikus, akinek tök mindegy, hogy mit képvisel, csak megkapja érte a fizetését. Ezt nevezik nálunk virágnyelven pragmatizmusnak.
Én az ún. antikommunizmust fasságnak tartom, ugyanúgy mint az antifasizmust, antiklerikalizmust meg antianyámkínnyát is.
Ezek mind a veszteseknek odadobott gumicsontok.
Amíg ezeken a hülyeségeken rágódnak, addig sem szólnak bele a valódi politikába.

balage_81 (törölt) 2009.01.29. 19:56:41

@lelkylola: ezt hogy tetszel érteni? büdös a takarítás? a jó életbe, de jó dóga van itt valakinek. hogy tetszettél szavazni a vizitdíjason?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 20:05:04

@otvospeter: Péter, te vitatkozni szoktál, lebutázva - ezt értem. Végülis azért jönnek ide az emberek, hogy vitatkozzanak.
De van egy ilyen sablonszöveg, aminek a tartalma az, hogy ez a primitív, hülye Lolácska, miért ír ide. Ennyi. Nekem csak tényleg az a furcsa, hogyha nekik ennyire nem tetszik, amit írok, akkor minek olvassák el, miért szólnak hozzá.
Bár erre is van magyarázat, amit Te mondsz, hogy ezek az írások érzelmiek és ezért érzelmeket váltanak ki, de akkor is, ha valami nem tetszik, a legjobb módja annak, hogy ezt kifejezzem, ha nem foglalkozom vele.
Azt szeretném, ha kimondanánk a keserűségeinket, gyászunkat egy ma is az emlékezetünkben és a mindennapjainkban élő igazságtalansággal szemben. Sokat árt a lelkeknek, hogy nem dolgoztuk fel, nem raktuk helyre a múltat.
A feldolgozásnak van egy olyan része, amikor kimondjuk a sérelmeinket és van egy olyan része, amikor adatokat gyűjtünk a múltról. Én mindkettővel foglalkozom.
Szerintem például ebben a posztban vannak érvek - egy konkrét besúgóról szól.
Az pedig nem igaz, hogy nem vitaindítóak a posztok - Te is látod, hogy milyen komoly vitákat generál. Ha nem provokálsz, akkor érdektelenségbe fulladnak a gondolataid.
De nem akarlak meggyőzni.
Azzal is tisztában vagyok, hogy az érvrendszerem nem tudományos, sőt kicsit primitív. Pl. valaki fentebb kifigurázott - nagyon találóan. Nem gondolom azt, hogy vérremenő, személyes vitákat kellene lebonyolítanom. Szerintem lehet olyan érveket is használni, hogy valaki szimpatikus, valakit tisztelek, valakit pedig megvetek a cselekedetei miatt. De miért is kellene mindenkinek ugyanúgy kommunikálnia? Egy kérdést sok oldalról meg lehet közelíteni és van akinek az én gondolataim állnak közel a szívéhez és vannak akiknek a tiedek. Ennyi.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.29. 20:12:48

@lelkylola:

"....kommunikációval rá lehetne verni a miniszterelnökre és az MSZP-re." mármint, hogy ők a csúnyakomcsik jogutódai.

Csak az a baj, hogy ezt a lakosság túlnyomó többsége leszarja. Ez már az Mdf-nek se jött be 1994-ben. Mitől működne ez ma? Nyilván semmitől.

balage_81 (törölt) 2009.01.29. 20:21:01

@lelkylola: bocs hogy belepofázok, de amit mondasz, az más szavakkal: veled csak egyetérteni szabad, vagy ide se írjon az ember. értem.

Pelso.. 2009.01.29. 20:23:53

Lelkylola

Kettővel fentebbi megközelítésed egy alternatíva, a lehetséges több közül. Persze, az ember legyen hű önmagához, önnön konzekvens gondolataihoz, ez némi elismerésre méltó, de-, még nagyon sokat kell tanulnod.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2009.01.29. 20:25:30

hattory hanzo és molnárgörény párbeszéde a hetem legjobb élménye (pedig már két vacsorám is volt nőkkel). köszi srácok!

snakekiller23 2009.01.29. 20:46:50

@Pelso..:

Szerintem meg ez egyfajta konzervatív papírba csomagolt posztmodern. A vélemény mindenek előtt!

tevevanegypupu 2009.01.29. 21:03:42

Nalunk a kommunizmus gyulolete illetlenseg, a nacizmus gyulolete kotelesseg. Ez utobbi termeszetes minden normalisan gondolkodo, jo erzesu embernel. Majd akkor lesz demokracia, ha a kommunizmus buneinek gyulolete is ugyanolyan eros lesz mint a nacizmuse. Nalunk meg nincs demokracia es tul sok a volt kommunista.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.01.29. 21:22:37

@lelkylola:
kuruc: "A Jobbik vezetői a sajtóból értesültek a napokban Kiszely István múltjáról"

Szerintem az Elhallgatott múlt 2008-ban jelent meg. Szerintem 2008 tavaly volt.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 21:25:18

@kerub [BB]: ebben igazad van, de jobb későn, mint soha...
most lett médiahír. megírta a Heti Válasz.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.01.29. 21:28:14

Mondjuk ennél én még időznék egy kicsit.

2008: megjelenik az Elhallgatott múlt.
Kiszely marad.
2008 végéig: több tucat recenzió jelenik meg az Elhallgatott múltról.
Kiszely marad.
2009. jan. 22.: megjelenik a Heti Válasz Jobbik hálóról szóló cikke, benne a kínos jelentésekről.
Kiszely marad.
2009. jan. 29.: lelkylola leblogolja, hogy mi van. Kuruc átveszi.
Kiszely megy.

Ideje szokni a módszertant.

cutcopy 2009.01.29. 21:34:30

"de amikor hatalmon voltak, nem láttam a hatalmas tényfeltárást, igazságszolgáltatást"

Már mint előrelátóan preventív módszerekkel kellet volna felelősségre vonni Gyurcsányékat?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 21:38:51

@kerub [BB]: hát ezen én is csodálkozom, de valahogy így néz ki. Furcsa.
Bár szerintem a HV cikk kapcsán többen jelezték azt a Jobbikban, amit ma én is, és úgy döntöttek, hogy árt az imázsuknak Kiszely. Nem hiszem, hogy ez az én posztom hatása, bár büszke lennék rá.

Francois Pignon 2009.01.29. 21:44:48

@kerub [BB]: Ideje szokni. Hát gázt hogy adtunk Szerbiának? ;))

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 21:56:25

Egy kicsit Lola írásairól általában, mivel fentebb olvastam néhány eléggé személyeskedő hozzászolást.
Sajnos sokaknak furcsa, ha azzal találkozik, hogy egy nő érzelmi alapon viszonyul dolgokhoz. Számomra ebben nincs semmi meglepő. Lola érzelmileg kötődik a magyar társadalom egy bizonyos részéhez, más részeihez való viszonyulást pedig szintén érzelmi alapon éli meg. Ebben nincs semmi butaság. Egy nő az ilyen dolgoktól lesz nő. Akinek nem tetszik az írásai hangvétele és tartalma, olvasson Farkasházyt vagy Megyesit. Lehet, hogy a ballib emancipuncik írásaihoz szokott közönség számára szokatlan ez a hang, de úgy látom, vagy megszokni vagy elviselni kell mindannak, aki számára mindez idegen. Remélem, sokáig olvassuk még.

Persze, tudjuk, hogy nem igazán comme il faut kommunistázni. Részben pontosan azért, mert sokan félnek kimondani, amit a bolsevik gaztettekről gondolnak, és a nagy hallgatásban úgy tűnik, mintha tényleg valami szörnyű illetlenség volna benne. Lola, jól teszed, hogy szóbahozod időnként. Nemcsak jobboldalon kommunistáznak azért, Szénási Sándor műsoraiban sok-sok jóízű kommunistázást hallottam. Le is rövidítették a Gondolatjel-t, ha még megvan egyáltalán.

Számomra alapvető élmény volt a rendszerváltás éveinek antikommunizmusa, amikor Szolzsenyicint, Orwellt, Koestlert és horribile dictu Mindszentyt olvastunk. A mai Magyarország nem épített kellőképpen azon évek szellemi talapzatára. Meg is látszik rajta.

andybandy 2009.01.29. 22:07:29

@tevevanegypupu: sztem kevered a kommunistákat meg a bolsevikokat. A "komcsi" bűnök vagymi leginkább bolseviki izék voltak/vannak.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 22:10:20

@Elpet: köszi. örülök, ha így látod, ezen igyekszem, nőnek maradni, még ilyen politikai közegben is. Egyébként a politikusok, igazgatók és egyéb irányító emberek is sokan, hazamennek és meghallgatják a feleségüknek az ilyen érzelmi érveit, amit időnként el is fogadnak és megvátoztatják a döntéseiket.
Gondolom veled is így van odahaza... :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 22:24:49

@lelkylola: Igyekszem figyelni a nőkre, még otthon is :)

@andydandy: Szerintem nem bolsevik kommunista nincs. Vagy ha van vagy volt, nem gyakorolt jelentős szerepet a világ folyására, a világ 1/3 részén semmiképpen nem. De várom az ellenbizonyítást. Kik azok a nem-bolsevik kommunisták? Szerintem csak a bűntudatos értelmiség elméleti egérútja a valóság elől.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.29. 22:26:22

@lelkylola: A lényeg, hogy te borítottad ki a bilit. Jó, hogy egy kommancsal kevesebb. Máskor írhatnál Gyurcsányról, hátha. :)

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.01.29. 22:29:45

Vettem magamnak a fáradtságot és lefordítottam az indexes cikket, hogy legyen mit mutogatni a külföldi ismerősöknek.

sortores.blog.hu/2009/01/29/publius_hungaricus_1

Már úgy is gondolkodtam azon, hogy írok egy blogot angolul a külföldieknek, Magyarországról. Ez egy jó első lépés.

gyz 2009.01.29. 22:30:09

@Elpet: Nyilván nincs azzal baj, ha valaki érzelmi oldalról közelíti meg a dolgokat, csak hát akkor azzal is számolni kell, hogy ha butácskára sikeredik egy-egy szösszenet, akkor azt itt néhányan véleményezni fogják.

Lola: a feleségek heves érzelmi érveit egy ősidők óta hatásos módszerrel szokták helyes mederbe terelni a férfiak. Szegény Morvai Hiszti mellől éppen egy ilyen pásztor hiányzik, minden bizonnyal már igen hosszú idő óta, ezért vált a szemünk láttára azzá, ami. Én megértem, hogy tiszteled, az indiánok is ezt tették az őrültekkel.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.29. 22:42:27

@br: tök jó, hogy lefordítottad. megpróbálom reklámozni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.01.29. 22:46:24

@gyz: Én pedig úgy gondolom, hogy tisztelt kommentelőtársaim éppen az effajta érzelmi megközelítést értékelik butaságként, ami pedig szerintem inkább egy épkézláb női megközelítés.

Morvai Krisztinával egyébként annyi a baj csak, mint a jogvédőkkel általában: érzékenysége szelektív. Nagyon ritka az a jogvédő, aki ezt a tevékenységet valamely csoportszimpátián felül tudja emelni.

gyz 2009.01.29. 23:06:23

@Elpet: szerintem meg nem. Hanem az ilyen marhaságok, hogy könyörög egy antikommunista pártért, vagy tagozatért. Ez egy párttal szemben az alapkövetelmény? És akkor legyen antifasiszta, meg anticionista, meg antiterrorista, meg még ki tudja, milyen anti is? Micsoda képtelenség ez az egész?

Aztán szimpiz egy illetőt, akinek a pártja karácsonykor feszületekkel teszi tele a várost, retardáltak gyülekezetéből csinál bohócalakulatot, ostoba ösztönszinten közelít a cigánykérdéshez, amivel pontosan a posztkomcsik malmára hajtja a vizet, de nem baj, mert aranyos a pofija.
Ja, és nem antiszemita sem, mert Lola még nem hallotta.

Persze ha a Reakció a "kedves naplóm, tegnap megvakartam a seggem, amúgy nem történt semmi"-típusú blogok között is jól elvan, akkor illenek ide ezek az írások.

És most abbahagyom, mert nem szeretnék a szerzővel szemben még bántóbb lenni. A véleményem az írásának szólt, ő maga az életben biztosan egy nagyon kedves teremtés.

Morvaival meg én is leírtam, hogy szerintem mi a baj. Király B Iza is az egészséges kopasz fiúkra kezdett bukni, amikor rá már senki. Ez van.

borsikm 2009.01.29. 23:20:41

Ez egyébként egy nagyon érdekes és számomra nehezen felfogható jelenség, hogy miként fordulhat elő, hogy megjelenik egy, az aktuálpolitikai közélet szempontjából releváns újdonságokat tartalmazó iromány, és hónapok, akár egy év is eltelik, míg valaki felkapja az infót, elolvassa ezeket.

Az első példa erre a Debreczeni-féle Gyurcsány-könyv, ahol a 23 milliós akció és a kötél lászlós manőver nem egy, a magyar viszonyok között professzionálisnak tartott politikai párttól elvárható 4,5 órával a könyv első lehetséges megvásárlási dátuma után verte ki a biztosítékot, hanem kb 4,5 hónappal később.

Most ugyanez a helyzet itt is.

Ehhez képest ugye emlékezhetünk még a Kende-féle viktoros könyv körüli, valóban profin felépített hisztériára.

Van még mit tanulni jobboldalon.

irrelevant 2009.01.30. 11:28:50

Az érzelmi alapú politizálás alatt én azt értem, hogy az illető nem érveket mérlegelve alakítja ki a véleményét, urambocsá' megnéz néhány számot is, hanem egyszerű hívószavakat követ a politikában, és aszerint manipulálható. Lola tipikusan ilyen, emlékezzünk csak arra, amikor kijelentette, hogy ahová Morvai szavaz, oda szavaz ő is. A gyerekes rajongás és a zsigeri gyűlölet az, ami meghatározza a politikai nézeteit. Ez a kocsmában elfogadott politizálási színvonal, de egy magát nagyra tartó politikai blogban ez harmatgyenge.

Lola: milyen érvek vannak a te posztodban? Egy tévét bámuló átlagember egy mondatban megfogalmazza az írásod: "má' a jobbik is eladta magát!"

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 11:45:17

@otvospeter:
csak a kedvedért :)
A cikknek azok az érvei (arról akart szólni), hogy:
- a kommunisták bűncselekményei (egykor és ma) nem téma a politikai közbeszédben
- azért nem téma, mert a választók közül kevesen érzékenyek rá, tehát politikai piacon nem érdemes vele foglalkozni
- sorra vettem a pártokat, hogy mennyire foglalkoznak vele
- kifogásolom, hogy a Jobbik is elhanyagolja ezt a témát, sőt egy besugó a Népfőiskolájuk vezetője
- szerintem fontos lenne ezt a témát újra visszahozni a közbeszédbe, mert sok ember feloldatlan gyásza és igazságra való ígénye megkövetelné

Lehet, hogy szerinted ezek nem érvek, akkor hagyjuk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.30. 12:04:42

Lola, a Tea-Kör szerintem simán benne van az antikommancs pártban.

konzervativok.blogspot.com/2008/06/komancsokrl-koalamaciknak.html

konzervativok.blogspot.com/2009/01/szatanikus-marx.html

konzervativok.blogspot.com/2008/07/postcska-az-gynevezett-bks-marx-kp-eltt.html

Csak biztos kontraproduktív lenne a jelenlétünk, mivel sznobok vagyunk, vagyis olyanok, akik _tényleg_ távol állnak a kommunizmustól.

:>

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.30. 12:11:57

Én is benne lennék, de csak egy legitimista-antikommancs pártban.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 12:25:27

@Loxon:
Annyira jó cikkek :))
De Ti sokkal okosabbak és viccesebbek vagytok, mint én. A pártban a kvótanő szerepet szívesen elvállalom. A feladatom annyi lenne, hogy gombnyomásra azt mondom: csúnya kommunisták...
Ez így jó?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:09:14

@Ács Feri: ha neked az személyeskedés, amit Ablonczyval kapcsolatban leírtam, akkor te sokkal inkább indulati alapon írsz, mint Lola. Mellesleg: válaszoltam a kérdésedre, a "leszállnál?" pedig arra vonatkozik, hogy ezt a character assasination-t sokadszor veszed elő, és sokadszor akarsz védekezésre kényszeríteni, mert más, valódi érved nincs. Én ugyan senkitől soha egy fillért nem kértem, de mostantól neked csak akkor válaszolok - mert tanultam a Bombagyárban, ha úgy tetszik - ha honoráriumot is fizetsz érte. Mert anyagias genyó vagyok.

Lelkylola: tőlem lehet Ablonczy is meg Ács Feri is rendes ember. Egy dolgot azonban észre kell venni. Rohadtuk utálom, és undorítónak tartom, hogy a végső érv mindig a "te a Bombagyárra írsz, közösséget vállalsz a Bloginnal meg a Tomcattel, tehát fasiszta vagy". Kedves Lola: nézd meg, sokan téged itt mindenfélével, olykor egészen gorombán támadnak. De ha téged egyesek itt félbolond antikomcsi hisztérikának (olykor szélsőségesnek) neveznek, akkor ennek analógiájanként Ács Ferinek azzal kellene beolvasniuk, hogy "milyen alapon írsz oda, ahol egy Lola-féle ember írásai megjelennek?" Érdekes módon efféle támadás soha nincsen, holott a Bombagyárban nincs írás-aktiválás admin jogú által, itt meg igen. Vagyis a te írásaidért Ács Ferit, Turult, mittudoménkit sokkal inkább felelőssé lehet tenni, mint Blogin írásaiért engem.

Egyszóval ezért utálom én az Ács Feri-féle szalonkonzervatív polkorrekt szövegelést. Meg nem is érdekel - aki állandóan ilyen módszereket vet be, felkerül az ignore-listámra.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:13:50

Loxon, hogy kell kommentálni a Tea körön egy nem regisztrált olvasónak? Nem tudok hozzászólni a cikkekhez. A sátánista Marx-os bejegyzés hideglelős volt...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:19:14

Molnárgörény, barátilag kérdezem: miért kezdtél el mostanában mindenkivel, sorra összeveszni? Volt, ahol volt alapod rá, és van, ahol nincs. De azt látom, hogy egy ideje újabb és újabb ellenfelek megnevezésével és felcímkézésével vagy elfoglalva.

Ács Feri és Lola is a Reakció teljes jogú tagjai, azok is maradnak. Nem tudnám megmondani, hogy kettejük közül ki a keményebb antikommunista, nagy a verseny :) Csak máshogy közelítik meg ezt a velünk élő problémát.

Inkább alkoss, vagy írj mindennapi munkádról, mint orvos. Gyógyító munkát végzel, de mostanában csupa negatívumot sugárzol magadból.

Peace.

the_exterminator 2009.01.30. 13:30:59

ergé: Most komolyan, minek reagáltok egy nyilvánvalóan sérült, beteg ember hülyeségeire? Hagyjátok, ha nem törődtök vele, akkor majd szépen eltűnik.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:32:01

@ergé: azt hiszem, elmondtam, hogy mi a bajom. Ne kezdd te is a character assasinationt a "mindenkivel összeveszni" szöveggel. Amit fentebb írtam, az egyáltalán nem arról szólt (okosabb vagy annál, hogy ne értenéd), hogy Ács Ferit vagy Lolát luxáltatnám, hanem hogy a ti különbségeiteket tudomásul veszik, nem kell állandóan bizonygatnotok. Én egyszerűen beleféradtam már abba, hogy mindig elmondogassam, hogy mások írásai nem az én írásaim.

Ács Feri nem először piszkálódik ilyen módon: elegem lett ebből. Már csak azért is, mert ugyanaz a kultúrmarxista technika (lehet akármekkora antikomcsi), amit a Kritikai Elmélet lovagjai alkalmaznak. Ha nincs a másik mondanivalójáról hiteles bírálnivalód, támadd személyesen, főleg morálisan. Lásd bővebben a módszerről írottakat (bár ez egy recenzió) itt:
molnargoreny.blog.hu/2009/01/28/olvasonaplo_iii_patrick_j_buchanan_a_nyugat_halala

A peace ellen semmi kifogásom, de azoknak kéne előbb kihirdetni, akiknek időnként jólesik engem rugdosni. Például Ács Ferinek.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:43:08

@Molnargoreny:

Néha megkapják az itt írók, hogy miért vállalnak velem közösséget, stb. Megvédjük egymást, úgy hogy az is nyílvánvaló, rengeteg kérdésben nem értünk egyet. Van egy közös értékrend, de szerintem Te is ezt az értékrendet tartod.
Én nagyon tisztellek, mert orvos vagy és sok okosságot is írsz. Részemről ennyi. A történész vitába nem tudok beleszólni.

Szerintem mindenkinek egy kicsit vissza kellene venni és jó lenne. De lehet, hogy jó ez így is.
Nem kell mindenkinek mosolyognia egymásra. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:44:34

@lelkylola: beléd fogok szeretni:-) Ha ugyan már meg nem történt:-)))

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 13:50:24

@Őrnagy Őrnagy: Még bora is van? Nekem is van saját, Lola, félretegyek egy keveset?:-)
Egyre jobban szeretem....

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:51:25

Egy kicsit kellemetlen ez most itt.
Miért nem vagyok a frappáns válaszok mestere?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 13:52:29

@Molnargoreny: Göri, vissza az agarakkal. Megdicsértelek, de ha ilyen hatása van, akkor mindjárt visszavonom...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.30. 13:53:59

@Molnargoreny:
Te nem olvasod a Reakciót MG?
Hol terem a borod? A horgászkunyhó mellett? Loláé igazi borvidéken.
Konzervatív ember férjezett hölgynek nem udvarol Görény.
@lelkylola:
Mert nem vagy elég bunkó, mint én.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 14:00:08

@Őrnagy Őrnagy: kivéve, ha neki magának is van felesége:-)

Nem, Lola bora elkerülte a figyelmemet. Az enyém tényleg a horgászkunyhó mellett terem, de nem akármilyen szaksegítséggel - szakirányú tanszék docense felügyeli a dolgot, és a tetőlugasom egészen fantasztikus.

Nem félj, Lola, nincs agaram, csak egy macskám, az viszont egy nagyon kedves fiatal cirmos (Mishmesh Dorkától kaptam, aki történetesen zsidó - na erre varrjatok gombot, egyszerű személyiségszerkezetűek...). Illetve jog szerint a kislányomé, neki vittem a szülinapjára.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 14:04:25

@lelkylola: Ó a francba, nem is tudom, hogy kerülhette el e a figyelmemet. Úgy szégyellem magam... Bár akkoriban alig voltam itthon, mert amikor nem dolgoztam, kerrgettem a halakat.

Mindenesetre azért lássunk egy versenyt a te borod és az én Rákosillerem között (nem Mátyásra céloz a dolog, hanem Rákosszentmihályra, itthon is van pár tőkém).

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 14:11:17

@Molnargoreny: szerintem akkor se, ha van felesége.

Nem akarok beképzeltnek tünni, de a mi borunkkal nem lehet versenyezni. Pláne nem Rákosról.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.30. 14:23:28

@lelkylola: A puding próbája az evés, a boré meg az ivás.

De, beképzeltnek tűnsz:-) A Rákosillerem olyan pontoszi fajtákból való cuvée, amit még a (többek között fajtaismeretet tanító) docens úr se tudott meghatározni. Úgyhogy ne legyél annyira elbizakodott:-) Ráadásul 50-80 centinél van a talajvizem, ami a legforróbb nyáron se igen megy 100 centi alá, úgyhogy a vízhiány miatti bogyófehérje-inhomogenitások és szenvedőfehérje-termelés elmarad, ami a Rákosiller értékét nagyban növeli. Sőt mi több: nem tudod, hogy ez a verseny mekkora ajánlat, hiszen tavaly levitte majdnem az egészet a fürtperonoszpóra (csak tavasszal rezezem le egyszer, aztán nincs permet), így az éves termés lett is vagy hat liter abból a fajtából. Még van két üveggel...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.30. 14:41:43

@Ergé,
a névtelen kommentálás lehetőségét megszüntettem. Sajnos meg kellett.

@Lola,
Szívesen fogadunk akármilyen munkakörbe.

@MG,
most nem olvastam itt végig mindent, de szerintem is eltúlzott és néha igaztalan kritikát gyakorolsz a Bombagyáron. Amennyire emlékszem, Beneit (csak egy példát véve) úgy, de úgy bántod, ahogy nem érdemli meg. Itt van például egy Lolának is bizonyára kedves cikke:

konzervatorium.blog.hu/2009/01/16/fiatalkori_alzheimer_kor

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 14:44:31

@Molnargoreny: a mi borunk fajtiszta, ásvány színű, erdő és mandula illatú, Balatonon tükröztetett, elmés-olajos, hableányok titkos kacérságának vidám kacagásával fűszerezett csodája.
Egy dohos pince mélyén lapulnak és csak királyok ihatnak belőle :)

Ács Ferenc 2009.01.30. 15:24:50

@Molnargoreny: engem nem zavar a sok sértett vagdalkozás, de az egyik csúsztatásodat azért nem hagyom annyiban: nem neveztelek fasisztának, azt viszont teljesen normális hangnemben megkérdeztem tőled, hogy miért vállalsz közösséget olyanokkal, akik kettős mércét gyakorolnak a kommunista és a náci bűnökkel kapcsolatban. És nem fasiszták ők sem, de akad echte náci a csapatban. A főnök meg azt hiszi, hogy a Horthy iránti újkeletű rajongás egyenlő a nemzeti liberalizmussal, dehát egy volt képviselőjelölt nem tudhat mindent. :)) Talán azzal nyugtatod magadat a sok szélsőséges között, hogy te vagy ott a józan. Ez bizonyára így van, de azért ez még önmagában nem érdem. Pláne, hogy még cenzúráztak is. Te meg hagytad. Remélem, a "megaláz" gombot ellened nem használják.

Nem tudom, hogy miért kultúrmarxistázol, lényegében minden távol áll tőlem, ami baloldali. Ez ma elég népszerűtlen dolog, amikor - kis túlzással - szinte mindenki szocialista a szíve mélyén. Ha a szélsőballal akarsz küzdeni - amit támogatok - kezdd a saját portátokon, hiszen a bombagyár szellemiségében gyakran túltengenek a szélsőbaloldali ideák is, melyek aztán könnyen átcsapnak a másik végletbe.
Apropos Bombagyár: hogy áll Dragon bá' ausztrálial útja?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.30. 15:30:00

Vissza az eredeti témához. Kiszely írás:
"Mi száz évre és évekre tervezünk, és azt oktatjuk, hogy ami ebben az ötven évben aljasság és mocsok volt – és még ma is az –, az egy nemzetközi folyamat része, amely szükségszerűen elmúlik. Eljön az idő, amikor oda való emberek kerülnek vezető helyekre, amikor a pártok, ugyan más-más módon, de az ország javát akarják szolgálni, és újra jó lesz magyarnak lenni. "

www.napkut.hu/naput_2006/2006_03/101.htm

gyz 2009.01.30. 15:46:54

@Ács Feri: "Ez ma elég népszerűtlen dolog, amikor - kis túlzással - szinte mindenki szocialista a szíve mélyén"

lótúrót. Ami az én időmben az Anthrax volt, az ma a Kárpátia a gimikben. Amit tegnap írtam Lola kifigurázására, az gyakorlatilag a 15-18 éves lányok felének a szájába adható, és teljesen hiteles szöveg.

Ahogy régen a baloldal volt a lázadás helye a fennálló renddel szemben, úgy ma, itt, Mo-n a jobb. Hogy persze azon belül kinek-kinek mi jön be jobban (szittya pogó, ill. vasalt nacis teaklub) az személyiség kérdése.

Ács Ferenc 2009.01.30. 16:14:44

@gyz: pontatlanul fogalmaztam. Az ország többsége a kádári egyenlősdi híve. Ez így pontosabb. A fiatalokkal kapcsolatban nem értünk egyet. Valóban van egy nagyon megerősödött - magát jobboldalinak gondoló - szubkultúra, de ez egy aránylag zárt rendszer. És ezen belül is van egy szélsőséges ág. Nem meghatározó az egész ifjúság szempontjából, de hangos. Gede-testvéreken nőnek fel, két Nagy-Magyarország matrica van a kocsin, de ezeket nem látom soha a határon túli magyar munkában, és még utazóként is ritkán, (talán inkább szerencsére) jobbára csak pótcselekvésekben jeleskednek. Szarszlovákiázás, matricázás: frusztráció a köbön.. Pedig lenne munka - és előtte leginkább tanulnivaló - bőven. (Tisztelet a kivételeknek.) Az idősebbeknek nagy a felelőssége, hogy milyen könyveket adnak ezeknek a fiataloknak a kezébe. És ott bizony nagy a gáz.

Ács Ferenc 2009.01.30. 16:19:59

@gyz: "Ahogy régen a baloldal volt a lázadás helye a fennálló renddel szemben, úgy ma, itt, Mo-n a jobb."

Ez jól hangzik, de a többségre nem igaz. Még az én nemzedékem is lázadt valamennyire, mert ha forradalmat nem is (azt az előttünk járók sem) de jelentéktelen lokális ribilliókat rendeztünk :) - és ma hogyan lázadnak? Fogyasztással, azaz sehogy. Ötven vicces csengőhanggal idegesíteni a buszmegállóban várókat, ennyi maradt a kispolgárok elleni kamaszkori lázadásból. :) Hát ez sovány!

gyz 2009.01.30. 17:20:25

@Ács Feri: "pontatlanul fogalmaztam. Az ország többsége a kádári egyenlősdi híve."

ha így értetted, akkor ezzel nincs vitám. Ehhez azért hozzátenném, hogy aktuálpolitizáljak is valamelyest, hogy őket aztán szépen kiszolgálják nagy pártjaink, amúgy oldalsemlegesen.

A tinédzsereknél meg nyilvánvaló, hogy mindez nagyrészt csak a külsőségekben jön elő. Szerencsére, teszem hozzá.

"Az idősebbeknek nagy a felelőssége, hogy milyen könyveket adnak ezeknek a fiataloknak a kezébe."

elsőre "köveket" olvastam "könyvek" helyett. :-)

gyz 2009.01.30. 17:38:16

@Ács Feri: "Ez jól hangzik, de a többségre nem igaz."

persze, mivel ált. a többség nem lázad. De aki lázad, az is jórészt azért, mert a maga módján az is "trendi".

Pl az én időmben a heavy metal volt ilyen: kevesebben hallgatták, mint a Falcót, ezért aki mutatni akarta, milyen menő, és nem adja be a derekát a trendnek, az rocker lett. És vásárolta alemezt, a metálújságot, a pólót, a felvarrót a pvc-dzsekire, vagyis fogyasztott keményen. Most mindezt vesd össze egy szittya butikos kínálatával a kismarosi Magyar Sziget alkalmával :-)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.31. 12:23:00

@Loxon: Beneivel kapcsolatban olvasd végig az előzményeket, aztán eldöntheted, hogy igaztalan-e avagy sem. Érdemes Benei megnyilvánulásait elolvasni:
molnargoreny.blog.hu/2008/01/09/moderacio
Utána alkoss véleményt róla. Ne a cikkeiről (bár a mára már eltűnt médiazsiráf nevű blogjában érdekes ellezékellenes nyalánkságok voltak, de azóta alkalmazkodott a közvéleménykutatások pártszimpátiáihoz), hanem a személyéről. A tisztesség ugyanis az ember személyéhez kötött, nem az irományaihoz.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.01.31. 12:40:42

@Ács Feri: Nézd, az, hogy nem mondod ki, de egyértelműen erre célzol, ugyanaz, mintha kimondanád - merthogy mindenki kiérzi belőle. Hivatkozhatsz arra, hogy "nem mondtam ki", de erre utaltál, és ahogy most kifejtetted: ugyanerre utalsz.

Még egyszer, utoljára, csak neked, röviden: nem a többi szerzőnek, hanem az olvasóknak írok. Mivel ott nincs írás-aktiválási jog (az írási jog önálló, nem úgy, mint az összefogottabban vezetett Reakción), nem vállalok közösséget senkivel, amikor írok valamit. Az, hogy az olvasók között van szélsőséges, az pedig itt, a Reakción is adott. Soroljak neveket?

Azért kultúrmarxistázok, mert ez a módszer, amit itt alkalmazol (és most megint ráteszel egy lapáttal, amikor a Dragon ausztráliai útjáról kérdezősködsz - nem mondod, de CÉLZOL rá, hogy pénzt gyűjtenek és ki tudja, mi lesz vele), az a rafináltabb verziójú, mondhatni 3.7-es számú character assasination. Nem mondod ki konkrétan, de úgy teszed fel a kérdést, hogy egyértelmű legyen, mire gondolsz. Ezzel nem más a célod, mint a másikat SZEMÉYES védekezésbe szorítani.

Eszem ágában sincs. Én nem gyűjtöttem pénzt senkinek, sose kaptam egy fillért se a BGY-tól, és nem nálam van a kasszakulcs. Csupán megjelentetem ott az írásaimat (melyek a saját blogomon is olvashatóak). Hogy miért? Azért, mert a kirafinált, de alapvetően mindenen fanyalgó, és kritikus helyzetben általában elbújó-visszarettenő hiperértelmiségieknél többre tartom az egyszerű, erélyesen magyar érzelmű embereket, akik lehetnek ismerethiányosak, esetleg buták vagy előítéletesek, de általában igazi aljasságokra nem képesek. Azt csak kirafinált értelmiségi tud kifundálni. Továbbá én nem "mérsékelt" vagyok, hanem saját magam. Olyan, amilyen.

"Cenzúráztak, te meg hagytad" Mi a bajod? Nem az OLVASÓK cenzúráztak, és én nekik írok. ha esetleg az a szándékod (elég sokan piszkálnak ebbe az irányba), hogy vonuljak ki onnan, és ezzel jobbszélre egyhangúsítsam a BGY-t, hogy aztán kedvetekre szidhassátok polkorrekt "jobb"-ról: hát, ez nem fog összejönni. Ajánlok egy megoldást: nácizd le a társaságot velem együtt. Ne zavartasd magad a tényektől. Végtére is nekem tökmindegy, mert ott zsidóbérenc vagyok, itt meg rejtett náci. Ne legyál ilyen disztingvált, ennyi az egész.

Ács Feri, azt kéne megértened, hogy ha velem akarsz beszélgetni - mármint normálisan - akkor nem kéne minden mondatodba egy olyan célzást elhelyezned, ami arra utal, ohgy nem jó az illatom (és nem a nickem miatt). Nem lehet egyszerre a másik szélsőségességére célozgatni, ugyanakkor elvárni tőle, hogy cilinderes úriember legyen. Ha ugyanis minden megjegyzésedben lesz egy "hol a Dragon pénze" vagy "miért vagy a szélsőségesek közt" típusú klisé (ami mellesleg polkorrekt "vörös farok"), akkor én mindig is ennek megfelelő szélsőségességgel fogok reagálni. Úgyhogy rajtad áll, milyen hangot ütsz meg, ha akarsz tőlem valamit. Ha az eddigit, akkor jobb, ha inkább ignoráljuk egymást. Remélem, elég részletes és udvarias voltam...

Lelkylola: ha nem kínálsz meg a borodból, én se kínállak meg az enyémből. Ha egy ellentengernagyi rang nem elég, igazán nem tudom, kinek akarod eladni, annyi király nincs is a környéken:-)

szeloka 2009.01.31. 19:54:39

Ez a bejegyzés tele van féligazságokkal. Ami tudjuk, hogy sokkal veszélyesebb mint a teljes.

Személyesen beszéltem Kiszeli Istvánnal. Jogi lépéseket fog tenni az ügyben. Gaudi-NagyTamással egyeztet a részletekről és megindítja a pert ebben az ügyben. Azt azért el felejtették megemlíteni az okostojások, hogy a professzor az '56-os forradalom idején lőszerszállító volt és halálra ítélték. Beszervezési nyilatkozatot sosem írt alá és nem került börtönbe senki miatta. Hagemann Frigyes egészen más okból került börtönbe, az évszámokkal is probléma van, a bizonyítékokat meg nem láttuk. Ungváry-Tabajdy-féle könyv igazából nem tudom mit ír pontosan, de a bíróság majd eldönti az igazságot.

A cél ezzel a "kiszivárogtatással" az Atilla Király Népfőiskola megszüntetése és a Jobbik lejáratása. De azt hiszem ez a hír eltörpül a Draskovics-féle ámokfutásnak. Az igazság ki fog derülni, de arra már nem lesz kíváncsi senki, mert a lejáratás a lényeg (lásd MDF-FIDESZ zsarolás a választásokon, a végeredmény senkit nem érdekelt, csak a lejáratás).

Kiszely István megérdemel annyit, hogy ne törjünk pálcát felette az első hír hallatán.

Szeleczky Balázs
Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi alapszervezetének alelnöke

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.31. 20:28:05

Szeleczky Balázs: jobbikos létedre egy komcsi besúgót védesz? Mit szólnak hozzá támogatóid?

Francois Pignon 2009.01.31. 20:35:49

@szeloka: "Kiszely István megérdemel annyit, hogy ne törjünk pálcát felette az első hír hallatán."

Akkor mégsem igaz a hír, miszerint a Jobbik pálcát tört fölötte az első hír hallatán?

"a párt elnökségi ülésén mindenki egyhangúan amellett volt, hogy tarthatatlanná és vállalhatatlanná vált Kiszely főigazgatósága"
kuruc.info/r/6/34276/

Ács Ferenc 2009.01.31. 20:56:03

@ergé: "jobbikos létedre egy komcsi besúgót védesz?"
Ebben miért lenne ellentmondás?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 10:30:00

@gyz: Magyarországon nem egy antikommunista párt kellene, hanem minden pártnak magától értetődően és következetesen antikommunistának kellene lennie. Amikor látja az ember, hogy baj van, bizony vissza kell gondolnia azokra az időkre, amikor eltévesztette az utat. Én az utolsó tiszta pillanatokat a rendszerváltás környékén látom, amikor a magyar társadalom megdöbbenéssel szembesült a kommunista idők bűneivel, párhuzamba tudta állítani például Ausztria kapcsán, hogy mit hoz létre egy polgári társadalom és mire képes a kommunisták által létrehozott legvidámabb és legelviselhetőbb rendszer. Az egész társadalom gyökeresen hátat kellett volna fordítson a kommunista rendszer gondolatának, vezetőinek, kísértő árnyalakjainak, kóbor lidérceinek. Ehelyett, látva az első próbatételeket, az Antall-kormány ügyetlenkedéseit, annak felismerését, hogy nem lett fél év alatt NSZK az országból de még Ausztria sem, rögtön visszakívánkozott a régi világba.
Nemcsak a pártok, hanem a társadalom tagadta meg saját, rövid ideig tartó antikommunizmusát. Én magam nem több Vona Gábort szeretnék, hanem mindannyiunk kérlelhetetlen szembefordulását a múlttal. Nevén nevezését mindannak, ami történt. Nevén nevezését mindazoknak, akik ezt csinálták velünk.
Nem fog megtörténni, és ezért lesz óriási a baj. GYF újra és újra a régi recepttel fog próbálkozni: az érdekcsoportok közt egyensúlyozgatva élni fel a maradék lehetőségeket. Ők nem tudnak mást. És mi sem tudtunk helyette mást.

Isten irgalmazzon nekünk!
Tegyétek dolgotok és örüljetek az élet apró örömeinek!

tevevanegypupu 2009.02.01. 11:05:31

Neven nevezni mindazokat akik ezt csinaltak velunk? A fel orszag korulbelul. Semmit nem tehetunk, ok viszont annal tobbet tehetnek velunk. Kicsit eselytelen a kuzdelem.

Ferdinand Navarra 2009.02.05. 09:38:30


Vissza a főoldalra!
Beállítás kezdőlapnakKedvencekhez ad

* Belföld
* Külföld
* Gazdaság
* Kultúra
* B-Akták
* Fórum
* Kapcsolat

* Publicisztika
* Ágoston Balázs
* Borbély Zsolt Attila
* Morvai Krisztina
* Vona Gábor
* Vörös Jolanda AKN
* Párttitkár elvtárs
* Gúnyhatáron túl
* Lapszemle
* Bűnügy
* Multimédia
* Európai Unió
* Programajánló
* A hét verse

"Szeretnének kiiktatni." - exkluzív interjú Kiszely Istvánnal
2009-02-04 17:39 barikád.hu

* Vezércikk

Kiszely IstvánKiszely IstvánA Heti Válaszban jelent meg egy hete az az írás, amely a lavinát elindította. A cikkben Kiszely István antropológusnak, az Atilla Király Népfőiskola főigazgatójának múltjáról közölt a szerző kompromittáló adatokat. A vita azonnal fellángolt pro és kontra. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkeresi a legautentikusabb forrást. Magát a főigazgatót, aki mint elmondta, időközben lemondott, és jogi úton fogja tisztázni a helyzetet. Információink szerint az Atilla Király Népfőiskola második szemesztere a hétvégén elindul Budapesten. Új főigazgató kinevezéséről nem döntenek.

- Tanár úr, az elmúlt napokban ügynökmúlttal vádolták meg. Mit kell tudnunk Kiszely István múltjáról?

- Hogy Kiszely múltjáról mit kell tudni? Azt kötetekben lehetne elmondani, mert a múltam igen összetett, igaz, szomorú és tragikus. Ügynökmúlttal vádoltak meg. Apám a MÜNE (Magyar Ügyvédek Nemzeti Egyesülete) alelnöke volt, ezért 1945 után sohasem dolgozhatott szakmájában, anyám orvos. Zenei végzettségem után katolikus teológiát végeztem, de nem maradtam egyházi pályán, onnan eljöttem. 1956-ban mentősként dolgoztam; Pongrácz Gergelynek szállítottam sebesültjeit a Rubányi kórházba, halottaikat a temetőbe szállítottam, és visszaúton lőszert hoztam Gergelyéknek. Az egyik ilyen szállítmányt az oroszok elfogták, engem halálra ítéltek. Megpecsételt életű lettem, az egyetemet néhány évre el kellett hagynom stb. Ilyen múlt után 1960-ban Balatonfőkajáron elfogott a BM, betuszkolt egy Pobjedába, felvitt a Pusztaszeri út egyik lakásába és… módon kényszerített, hogy írjak alá valamiféle együttműködési nyilatkozatot, különben anyámat kiteszik a kórházból (orvos volt, ő tartotta el nagycsaládunkat). Természetesen semmit nem írtam alá, de meg kellett ígérnem, hogy időközönként politikai hangulatjelentést írnok. Ezt kénytelen voltam megtenni. Itt ki kell hangsúlyoznom, hogy soha egyetlen emberről, egyházi személyről kompromittáló írást nem adtam le. Amennyiben ilyen jellegű írást találnak az archívumomban, azt utólag valakik gyártották. 1963-1990 között a Tudományos Akadémia Régészeti Intézetében dolgoztam, de annyira megbízhatatlan lettem, hogy 1971-ben kijelentették, soha tudományos fokozatot nem kaphatok, éppen politikai "megbízhatatlanságom" révén, és soha magyar ösztöndíjat sem kaptam. Ama bizonyos "római" és "vatikáni" megfigyelésből természetesen semmi nem igaz, mert Itáliában 20 cikkem jelent meg, de mindig a meghívó olasz antropológusok hívtak és fizették szakmai útjaimat. Az Itáliában megjelent könyveimnek és cikkeimnek a listáját bárki elolvashatja a www.kiszely.hu web-oldalamon.

- Azóta Ilkei Csaba is kiadott egy közleményt, amelyben tovább emeli a "tétet". Hogyan éli meg a jelenlegi helyzetet?

- Az Ilkei Csaba által adott "emelt tét" azt jelenti, hogy a politikai helyzetjelentéseknél mindig meg kellett írnom, hogy ezt, meg azt, ki mondja, kitől hallottam. Ezek alapján Csaba gyártott - vagy gyárttatott - személyekről való jelentéseket (gondolom én), bár ilyeneket sohasem írtam. Különben már ott ülnék az "akadémikusok" között. Ezt a helyzetet nehezen élem meg, mert nehezen viselem el a hazugságot. Amit tettem - éppen az itt leírtak alapján - azt vállalom, de a hazugságot nehezen tűröm. Közben megtudtam, hogy 1989-ben a BM archívumának jelentős részét az ócsai iratégetőben elégették - az ezekről szóló emberek ott ülnek ma is a parlamentben. Természetesen bent hagyták azoknak az "agyagát", akiknek a későbbiekben felhasználhatták a manipulált aktáit. Meg kell hagyni, hogy ez igen előrelátó és profi munka. Mi csak kezdő dilettánsok vagyunk hozzájuk képest. Hogyan élem meg a jelenlegi helyzetet? Igen érdekesen. Telefonomat nem igen merem felvenni, mert régi barátaim egy része otrombán belekiabál: "büdös áruló", "ügynök", "aljas gazember" stb. Ugyanakkor baráti köröm és volt tanítványaim kiállnak mellettem. Ha majd egyszer meg kellene (soha nem fogom megtenni) írni életrajzomat, ezek az e-mailek és levelek olyan nagyszerűek, hogy egy hátralevő életre értelmet adnak az embernek. Megdöbbenek az emberek szeretetén. Nagyon sokan úgy írnak: "Ha mindaz igaz lenne, amit rólam mondanak, akkor is becsülnének, mert a magyarságért harcolok". Azt hiszem, hogy kevés embernek adatik meg ez a választóvíz. Most jöttem rá, hogy életem nem volt hiába. Fiataljaink, tanítványaim szeretnek, és megbocsátanának akkor is, ha minden rágalom igaz lenne. Őket kell megnyugtatnom, hogy ez közel sincsen így. A rágalmak nem igazak: magyar vagyok, nemzeti vagyok és keresztény. A sok semmirevaló ember pedig nem érdekel.

- Tervez-e jogi lépéseket az igaza megvédése céljából?

- Természetesen. Ezeket már elhagytam volna, mert az igazság - ez csak idő kérdése - úgyis kiderül, de feleségem ezt forszírozza - hát megteszem. Egyszer jól pofán kell verni azokat az embereket, akik nemzeti gondolkodású embereket bemocskolnak.

- Mit gondol, milyen célból és miért éppen most került elő ez az ügy?

- Nyilvánvalóan azért, mert mindkét oldal látja, hogy felnő egy értelmes, nemzeti, tiszta és keresztény fiatal világ. És ezeknek jelentős része az én tanítványom volt. Félnek tőlünk. Nem sároztak be a Kőrösi Csoma Egyetem, a Nagy Lajos Egyetem, a mezőgazdasági népfőiskolák miatt (ezeket én koordinálom), hanem egyedül - amerikai irányítással - a Jobbikkal való kapcsolatom miatt sároznak és szeretnének kiiktatni. Én természetesen vállalom a felnövekvő új magyar ifjúságot. Szeretem őket, és bízom bennük. Nagyon félnek attól is, hogy mi a vidéket céloztuk meg, amely vidékkel senki nem foglalkozik. Pedig arra a 3 millió emberre, amely közvetlenül vagy közvetve két kezéből él, lehet egy országot építeni. Ördögi módon ki akarnak iktatni ebből a gondolatmenetből, ebből a célból mindenkit, akire fel tudnának nézni.

- A következő hétvégén indul az Atilla Király Népfőiskola második szemesztere. Mi lesz a főigazgatói poszttal?

- Hogy mi lesz a főigazgatói poszttal? Én - annak érdekében, hogy a "kocsi haladjon" - félreálltam az útból, nehogy miattam sérüljön az eszme, de ez nem végleges. Úgy tudom, hogy a főigazgatói posztot nem töltik be. Visszajövök, és ott leszek fiataljaink között, ha hivatalosan is tisztázódott helyzetem és szerepem. Nem vagyok afféle, hogy megfutamodjak a nehézségektől. Elég idős vagyok ahhoz, hogy legyen még hely egyik vesémben, amit leverhetnek, de hazámat nem árulom el. Nagyon fáj mindenkinek, hogy előadásaimon (elsősorban vidéken) igyekszem visszaadni a magyar ember múltját, becsületét és tisztességét. Minden előadásomat felveszik poloskákkal vagy más módon. Eljött már annak az ideje, hogy egyenesen beszéljünk. Én tartozom valahová: magyar vagyok és nemzeti, no és keresztény (ez utóbbi ugyan magánügyem), és ezt ki is fejezem. Ez év feléig szinte egyetlen szabad napom sincsen, mert hol tanítok az egyetemeken, hol pedig vidéken előadást tartok. Ez az életem. Én annyit kaptam a magyar emberektől, hogy most már itt az ideje, hogy azokból valamit adjak vissza. Kaptam bizalmat, szeretetet, megbecsülést.

- Sok minden kering az interneten. Tegyük tisztába, hogy mennyi fizetést kapott a Népfőiskolát működtető alapítványtól a főigazgatói feladat elvállalásáért?

- Egyetlen fillért sem. Sértő lenne számomra, ha a haza ügyében végzett tevékenységemért pénz fogadnék el. Hogy mi kering az interneten? Azt az interneten használóknak van joga eldönteni. Én felvállaltam egy feladatot - egy hivatást - és ezt sem pénzért végzem. Azért, hogy ez az ország szellemileg, erkölcsileg talpra álljon. Nekem már semmi anyagira nincsen szükségem. Ami életem legutolsó szakaszához szükséges, mindaz megvan. Nem pénzért szolgálom a hazámat.

barikád.hu

CrL 2009.02.24. 20:06:54

lola, ez sztem érdekelni fog:

index.hu/belfold/2009/02/23/nem_targyalja_a_parlament_a_partallami_multat/

Puch nyiltan nemet nyomott lol. Az MSZP, és az MDF többsége pedig tartózkodással elkaszálta az egészet. nocsak

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.24. 21:53:31

@CrL: köszi, már nézegettem. Próbálom tisztázni, hogy mi ez, sajnos az szdsz-szel szembeni fenntartásaim miatt, nagyobb körültekintéssel igyekszem eljárni...

Alfőmérnök 2009.02.24. 22:50:27

@lelkylola:
Volt itt nemrég az egyik posztban egy vita asszem dszg-vel, mert valaki azt állította, hogy az SZDSZ a kezdetektől kiállt az ügynöklisták nyilvánosságra-hozása mellett. Ezt egyébként Én is így tudom, de jó lenne utánanézni. Nem tudom, hogy azóta eldőlt-e már a meccs?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.25. 06:39:51

Az SZDSZ az állami vagyon minimalizálásában és az ügynöklisták kérdésében valóban következetes elvi álláspontot képvisel a rendszerváltozás óta. Emellett nem zsenánt számukra együttműködni olyanokkal, akik a jelentéseket a reggeli kávé mellé olvasgatták. Érdekes kettősség ez, nem az egyetlen dolog, amit nem tudok megfejteni SZDSZ működésében, az igaz, hogy a megfejtés nem is érdekel.
süti beállítások módosítása