MDF-frakció volt, van, lesz
2008. november 03. írta: TuRuL_2k2

MDF-frakció volt, van, lesz

 „Szerintetek mire jut majd a Házbizottság, esetleg az Alkotmányügyi Bizottság? Ragaszkodnak a betű szerinti szabályhoz, vagy (mint már nem egyszer) az MDF számára kedvezőbb értelmezést teszik magukévá?” - tettük fel a kérdést pár héttel ezelőtti bejegyzésünk végén.

 Valószínűleg sokaknak nem okoz meglepetést, hogy az Alkotmányügyi Bizottság szerint jogszerűen működik az MDF frakciója. A bizottság 15:14 arányban, a szocialista képviselők szavazataival döntött így. Nem ez az első eset, hogy a szocialisták asszisztálnak a kisgazdásodó MDF jogszerűtlen parlamenti manővereihez, kizárásaihoz. Négy éve Herényi Károly saját hatáskörében zárt ki öt tagot az MDF képviselőcsoportjából, a szocialisták szerint jogszerűen, a Fővárosi Ítélőtábla szerint nem. Ennek örömére nézzük meg Herényi Károly és Csapody Miklós emlékezetes, európai értelemben vett konzervatív alakítását, miután a bíróság kötelezte őket, hogy kérjenek bocsánatot a kizárt képviselőktől:

 Ha valaki nem tudja megnézni a videót, itt a sajtótájékoztató leirata is:

Elnézést kérünk Balsai István, Font Sándor, Kelemen András és Szászfalvi László uraktól, hogy feltételeztük, hogy a Fideszbe tartanak.
Elnézést kérünk, hogy nem voltunk hajlandóak az Antalli örökséget és konzervatív elveinket feladni és a Fidesz tagozatába belépni.
Elnézést kérünk, hogy pontosan előre láttuk, hogy Font Sándor és társai az MDF-ben is a Fidesz érdekeit képviselik.
Elnézést kérünk, hogy nem akartunk tovább dolgozni olyan önérdek-képviselőkkel, akikben a szolidaritásnál és az elveknél erősebbnek bizonyult a mandátumokért való remegés.
És önkritikát gyakorolva - bár erre nem vagyunk kötelezve - bocsánatkérésünket kiterjesztenénk még Lezsák Sándorra, a Fidesz-frakció képviselőjére is, amiért előre láttuk, hogy ő a Fidesz képviselője akar lenni.

De akad még itt egy-két dolog, amiért elnézést kérnünk.

Elnézést kérünk, hogy idejében felismertük, mekkora fenyegetést jelent Magyarország két táborra való szakítása, a politika populista ígéretlicitekre és hatalmi játszmákra való lebutítása.

Elnézést kérünk, hogy már akkor láttuk: az Antalli örökséget és a konzervativizmus értékeit csak önálló, valódi jobbközép politikával lehet megőrizni.

Elnézést kérünk, hogy a Fideszbe távozott képviselőkkel ellentétben mi nem voltunk hajlandóak beszállni az országot a csőd szélére taszító demagóg politikába.

Elnézést kérünk, hogy az egykori MDF-es képviselőknek helyet biztosító párttal ellentétben mi a kampányban nem törtünk fel számítógép-szervereket, nem fenyegettünk meg más jobboldali képviselőjelölteket.

Elnézést kérünk, hogy mi valódi ellenzéki politikát folytatunk, konzervatív alternatívát kínálunk a baloldali kormány politikájával szemben.

Elnézést kérünk, hogy mindezen törekvéseinkhez nem tartottunk igényt olyan politikusokra, akik a konzervativizmus helyett a populizmust, a normális politika helyett a radikalizmust, a középosztály képviselete helyett a plebejus politikát választották.

Megkérdeznénk a volt MDF-es politikustársainkat, osztoznak-e a mély sérelmünkben, amit Antall József befeketítése okozott nekünk, vagy inkább közösséget vállalnak az Új Lakitelki Nyilatkozatot velük együtt jegyző Bíró Zoltánnal, aki az egykori állampárt által beépített ügynöknek titulálta Antall Józsefet?

Végezetül: Ha elérkezik az idő és a Legfelsőbb Bíróság dönt a felülvizsgálati kérelmünkről, ha kell, hát ismét elnézést kérünk.

(2007. november 15.)

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője

Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr23748006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.11.03. 19:57:34

"nem akartunk együtt dolgozni olyan megélhetési politikusokkal, akiknek a saját kutyavacsorája, mandátuma fontosabb..."

Részlet a Blikkben egy hete megjelent Lengyel Zoltán interjúból:
"- Dávid Ibolya azt javasolta, a képviselők a javadalmaik feléből magyar részvényt vegyenek, mit szól hozzá?
- Nem tartom jó ötletnek, válás és építkezés után, gyerektartás fizetése mellet én nem tudnám nélkülözni a fele képviselői fizetésemet."

kill004 2008.11.03. 20:03:20

Francois Pignon ,

Ez nagyon jó! :)

tevevanegypupu 2008.11.03. 20:11:39

Artavilag ez a ket pofa itt meg Lengyel hozzajuk csapodva. Kell ez?
Tenyleg ilyen az europai ertelemben vett konzervatizmus?

Sokorai_Atala 2008.11.03. 20:45:47

Igen, és csapjuk hozzá a Herényi, nem megélhetési politikust. Ja ő ott is van:)

Republikánus Péter 2008.11.03. 20:46:42

Gyurcsány is bocsánatot kért az őszödi beszéd kiszivárgása után.

Sokorai_Atala 2008.11.03. 20:47:53

Amúgy azon mosolygok, a Bayer Zs-s cikket levették a nyitólapról. Biztos nem a szájíz szerint mentek a kommentek:)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.03. 20:54:36

Szegény Antall... amint nézem, nem sokan vannak az ő egykori köreiből a jelenlegi MFD-ben...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 21:00:44

A "megélhetési politikus" jelzőt pont egy szakadár MDF-esre találták ki anno. Ki emlékszik még a nevére??? Ha holnap lapátra tennék az összeset, hiányoznának valakinek? Nekem egyik se, egyik oldalon sem!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.03. 21:20:02

Szörényi, az MDF-tulipán tervezője egyszer zsúrfiúnak titulálta Herényit. Mondjuk sajna ő meg ködevő lett.

kispufi 2008.11.03. 21:26:01

szánalmas.hu
lenne, ha nem a mi bőrünkre menne a játék.
örülök, hogy LZ-t viszont mindannyian támogatjuk, ilyen egyéni problémák és ilyen válság idején.

Vidéki 2008.11.04. 07:29:23

Furcsa fintora a sorsnak, hogy ilyen „politikusok”, mint Herényi és Csapody vindikálják maguknak azt a szerepet, hogy ők lennének az Antalli örökség letéteményesei.

rognork 2008.11.04. 08:23:36

Az antalli örökség? Inkább ne beszéljünk róla...Jobb lenne talán örökség nélkül.

irrelevant 2008.11.04. 09:50:31

659 napja nem tudjuk, mi az az antalli örökség.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.04. 09:53:43

miért van az, hogy a "normális magyarországért" pont egy ilyen "abnormális" párt küzd?
vagy a fenkölt cél érdekében semmi sem drága?
süti beállítások módosítása