Országklotyó és nemzeti homokzsák
2008. október 19. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Országklotyó és nemzeti homokzsák

 Nemrégiben adta hírül kedvenc nemzeti patologikus hírportálunk, hogy a hazafiaknak sikerült megvédeniük a Szabadság téri Ereklyés Országzászló helyén felállított  lobogós piramist (ar)Rogán(s) Anti(magyar) különítményeitől: 

Ki bontaná az Ereklyés Országzászlót? Rogán, Gyurcsány, a tarka magyarok? - Budapest, 2008. október 4., reggel 6 óra

Az éjszaka leple alatt jelentek meg Rogán Antal rombolói a Szabadság téren, hogy a törvénytelenül lebontott Ereklyés Országzászlót visszakövetelő nemzeti lobogós piramist szétszedjék és elvigyék.

Gyurcsány nem engedi lebontani az idegen szimbólumot, a szovjet katonai emlékművet. Rogán nem engedi visszaállítani a törvénytelenül lebontott magyar nemzeti szimbólumot, az Ereklyés Országzászlót, sőt eltüntetné annak hírmondóját is! Vajon melyik jobb?

Ezekben a percekben mintegy húsz hazafi néz farkasszemet Rogán Antal pribékjeivel és az őket védő Gyurcsány-rendőrökkel...

Elkotródtak… - Szabadság tér, 2008. október 4., 7 óra

Az Ereklyés Országzászlót visszakövetelő, nemzeti lobogós piramis lerombolására Rogán Antal megbízásából kirendelt kft. emberei távoztak a Szabadság térről.

A Magyarok Világszövetsége köszönetet mond minden magyar hazafinak, aki az éjszaka és a hajnali órákban nemzeti szimbólumunk védelmét szolgálta, és a folytatódó nemzetvédő háborúnak ezt a győztes csatáját kivívta. Ha ők nem lettek volna ott, és nem cselekedtek volna, akkor a piramis már nem állna...

 Sőt, ugyanitt:

Súlyos provokációt sikerült elhárítani a Szabadság téren - Kiderül a provokátorok személyazonossága - Budapest, 2008. október 4.

Az Ereklyés Országzászlót visszakövetelő nemzeti lobogós piramis eltávolításával a hatalom azt akarta elérni, hogy ma nagyobb létszámú tiltakozó vonuljon a Szabadság térre. A „tarka-magyar” tüntetés résztvevőinek útvonala ma szintén érinti a Szabadság teret. Sajtószolgálatunkhoz eljuttatott információk szerint hatalmi körök így szerettek volna összecsapást provokálni a két tüntetés jóhiszemű résztvevői között.

A Szabadság téren megjelent mintegy húsz főnyi csoport magyar hazafinak, és az őket támogató internetes levelezőknek a hajnali órákban sikerült elhárítani a provokátorok első erőszakos lépését...

Ilyen körülmények között látható világosan, hogy Rogán Antal miként segíti Gyurcsány nemzetromboló ténykedését. Amit a hatalom nem mert nyíltan vállalni, annak elvégzésére Rogán szerződtetett vállalkozót – a törvénytelenül lerombolt Ereklyés Országzászlót visszakövetelő nemzeti lobogós piramis törvénytelen lebontására.

 Mint ismeretes, a Tarka Magyar! felvonulás nem érintette a Szabadság teret, hiszen éppen az volt az alapkoncepciója, hogy a a civil SZDSZ-szavazók (mínusz KA_Steve) a nyár eleji melegfelvonulás útvonalán haladjanak végig (Erzsébet tér-Hősök tere). De ez most mindegy, nézzük csak, hogyan is néz ki az a lobogós piramis, amit a hazafiak készek életük árán is megvédeni!

Hát így:

 Hát ez baszki nem nemzeti szimbólum - még ennek a nemzetnek sem lehet ilyen a szimbóluma -, hanem egy undorító hányadék, egy szakadt, koszos, szétrohadt ocsmányság. A képeken nem látszik, de mindemellett még húgyszagú is, mivel a környékbeli kutyások a tér egy másik részén kijelölt kutyafuttató helyett éppen a sátor körül szaratják-brunyáltatják a dögeiket minden áldott nap. Az időnként itt tanyát verő, a büdösebbik fajából való hajléktalanokról már nem is szólva.

 Aminek ez a lepusztult szarkupac a szimbóluma, az felállítóinak, védelmezőinek ostobasága, műveletlensége és súlyos igénytelensége. Azoké, akik magyar újjászületésről beszélnek, de képtelenek leszokni a kommersz barackról és a műanyag flakonos borról. Akik nem tudják eldönteni, hogy a jó magyar az pogány vagy keresztény, ezért aztán agyukban összefonódnak a beszívott sámánok hiedelmei és a Biblia tanításai, de még ezeket is csak felszínesen ismerik. Akik konkrét blaszfémiát követnek el, amikor levetett cipőket és politikai üzeneteket aggatnak a feszületre, de még ezt is rossz helyesírással. Akik azt hiszik, hogy ha a Word alapértelmezésének számító Times New Roman betűtípussal, sorkizártan szedve, hibás magyarsággal és angolsággal foszladozó molinókon világba kiáltják fájdalmukat Budapest egyik legszebb terén - ahol naponta turisták százai-ezrei fordulnak meg -, azzal hasznára vannak a magyarságnak. Akik a családok szentségéről szónokolnak, de első feleségüket, gyerekeikkel együtt már húsz éve elhagyták, aztán a másodiktól is elváltak, mostanában pedig mozgalombeli titkárnőjüket kúrogatják. Akik folyamatosan demokráciát követelnek, de saját törpeszervezetük belső választásait - ha tartanak egyáltalán ilyet - mindig elcsalják. Akik a „nemzeti egység” jelszóval kelnek és fekszenek, de valamennyi rivális törpeszervezet vezetőit árulónak, NBH-s ügynöknek és zsidóbérencnek tartják.

 Akik a nemzeti ellenállás nevében bárhol lazán kipusztítják a füvet.

 Hát nem, ezt a förmedvényt nem megvédeni kell, hanem gumikesztyűt húzva szétbontani, és veszélyes hulladékként elszállítani a rákospalotai szemétégetőbe. Azokat pedig, akik felállították, és hagyták, hogy így szétrohadjon, s még büszkék is alkotásukra, három év kőfejtésre ítélni. A munkát kezdhetnék például a piramis mögött álló, szintén kurva ronda szovjet hősi emlékművel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr90719580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 09:09:22

Gondolom az ótvar, hányadék alumínium menórákról is hallunk karácsony felé egy hasonló böfögést a mocskos pofádból. Miért érzem, hogy az nem fog menni?
A szégeny valóban az, hogy ennek így kell ott állnia és nem állami pénzből újítják fel az eredeti országzászlót, hanem helyete a buzik és egyéb deviánsok vonulásait támogatják az én adómból.

Shore 2008.10.19. 09:23:59

Kínai, Tóni!

Ne legyetek már ilyen elitisták! Látjátok van olyan a nép egyszerű gyermekei közül, akinek tetszik.
És egyébként is, ha nem lennének ezek a rohadt buzi zsidók (zsidó buzik?), akkor még szebb lenne.

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 09:31:56

Shore 2008.10.19. 09:23:59
A legjobb mikor a radikális jobboldal tagjai a nép egyszerű, buta gyermekei. A tanult "értelmiség", aki hatalmas IQ-val rendelkezve képes egy ilyen cikket összehozni, persze más. Igaz, valamiért úgy érzem a történelmi háttérrel nincs tisztában, dehát nem is kell, nem igaz?
Egyébként, ha csövesek tanyája, akkor lehet érdemes lenne elgondolkodni, mennyivel érdemesebb a nép hős rendőreit a szovjet emlékmű védelméhez rendelni a nap 24 órájában, nehogy baj érje kedves felszabadítóink megbecsült emlékművét. Mert mégiscsak fontosabb arra emlékezni, aki megerőszakolt jónéhány magyar lányt a "felszabadításkor", mint valami koszlott országzászlóra. Igaz, kedves haladó értelmiség?

Benedx 2008.10.19. 09:36:01

Tökéletes szimbóluma ez ennek az országnak, pont ilyen szakadt, szétrohadt, szaros csövesek vagyunk mi is, akik egy húgyszagú aluljáróban cibáljuk egymás haját :(

tevevanegypupu 2008.10.19. 09:53:28

Ez komolyan ott van??? Te josagos, nem akarom elhinni!

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2008.10.19. 10:15:06

Tipikus reakciós cikk:

1) jobbos frusztrációt, identitászavart kompenzáló rugás valamilyen szánalmas szélsőjobbos jelenségbe, annak ellentmondásaira utalva
2) egy kis rugás a "másik oldalba", hogy annak jelenségeit az előbbivel tegye egyenlővé

Amúgy ja. Ezek az arcok sztem büntetés nélkül is lebontanák azt a falloszt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.19. 10:15:20

Bárki bármit felállíthat egy köztéren?

Jó tudni .... a Reakció nem akar valamivel előrukkolni ?

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.10.19. 10:16:06

A képeket látva én azt nem értem, hogy a védelmezői miért nem tartják karban? Ha a megvédésre vannak tetrekész emberek, akkor a takarításra miért nincsenek?

Rob67 2008.10.19. 10:17:11

Muad\\\'Dib
Fogadjunk hogy en sokkal tobb adot fizetek mint Te.
Szerintem ne nevesistuk a szamokat mert elszegyellned magad...
Ami mondjuk nem artana.
Nem vagyok zsido sot eddig buzi sem voltam.
Persze gondolom ennek egyenes kovetkezmenye hogy akkor zsidoberenc...
Na akkor lihegj ide Te osmagyar tulok: ugy dontottem, mivel az en adom valszeg tobb mint a tied, mostantol en mondom meg mit csinalsz, hiszen en vagyok a jobb magyar!
Ugyhogy azonnal pucsits be nekem...

Shore 2008.10.19. 10:22:43

Muad

Bár nem biztos, hogy megérted, de itt nem az Ereklyés Országzászlóról van szó, hanem arról a hihetetlen primitívségről és igénytelenségről, ami ebből a tákolmányból sugárzik.
És addig amíg a "radikális jobboldal" tagjai ezen a szinten állnak, addig minden jobb érzésű embert taszítanak.

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 10:22:45

Rob67 2008.10.19. 10:17:11
Ha felfognád a lényeget, te gyökér nem írkálnál ilyen marhaságokat. Szomorú dolog az, hogy egy ország a megszállók redvás emlékművét ajnározza, miközben az MVSZ-nek és néhány magánembernek kell törödni a valóban magyar emlékhelyek megmutatásával. Miközben külföldön ez a legtermészetesebb, itt a hozzád hasonló tudatlan patkányok el vannak borzadva, milyen leprán néz ki a felállítot piramis, de az nem jut eszükbe, ha az állam törödne a nemzeti emlékhelyekkel, amit a komcsik szétromboltak, nem ez lenne a helyzet.
De minek is írom, te ezt úgysem fogod fel. Fogadjunk napok óta azon töprengsz, hogy lehet pl. a szabadság honában, a nagya francia forradalom fellegvárában bíróságra vinni embereket himnuszgyalázás miatt? Látod külföldön nem a hozzád hasonlóak mondják meg mi a tuti.

Shore 2008.10.19. 10:24:22

Muad

Hű vazze! A franciák mint pozitív példa? Hát Triananon már smafu?

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 10:26:45

Shore 2008.10.19. 10:24:22
Ó, anyám. A nemzeti összefogás és a szimpátia két rohadt külön dolog. Mondhatnám Izraelt is, ahol nagyon rosszul járna a magyar haladó értelmiség, ha hasonló stílusban cikkezne a zsidó államról.
ez nem szeretet kérdése, hogy valaki képes e megfelelően kezelni a nemzeti hagyományait, vagy nem

Rob67 2008.10.19. 10:26:53

Benedx
Sajnos azt kell gondolnom, hogy tokeletsen latod a helyzetet.
Egy kilatastalan es perspektiva nelkuli hugyszagu orszag.
Kicsi hijjan tiz millio eros kutya acsarkodik egymasra.
Mindnek igaza van es mind tudja mi a jo...
Szegyen, elszomorito.
Azt hiszi valaki hogy a magyarsag ezekben a kulsosegekben lakik? Egy nep megfelelo nemzeti ontudatahoz kell ez is, de talan nem csak ez. Talan eloszor egy alapos oncsereleo folyamat kellene.
Nem ciki.
En mar Magyarorszagon elek - szerencsere - ezert latom a kulfold mit lat vagy gondol a magyarsagrol.
Ha van egy magyar dolgozod akkor az kimagaslo lesz.
Ha ketto van mar megolik egymast...
Ez sajna altalanos velemeny.
Igaz viszont Ok nem tudjak, hogy van otthon pirmisos orszagzaszlonk...
Barcsak tudnak, hogy milyen eros nemzeti tudatunk van...
A munkahoz valo hozzaallasunk lehetne feleekkora...

Bocsi annak akit ez nem erint.
Mert azert vannak nem acsarkodo es dolgozo magyarok is.
Kevesen.

Republikánus Péter 2008.10.19. 10:37:44

Tiltakozom, ez a "piramis" pontosan olyan, mint az egész ország. Tökéletes nemzeti szimbólum, meg kell védeni. Hajrá hazafiak!

Rob67 2008.10.19. 10:39:18

Muad\\\'Dib
Kedves.
Legy oly jo es elolvasod a redvas es alaposan kigondolt masik irasomat is.
Bocsika de en tudom mi tortenik kulfoldon.
Es a nagyszuleim sem zsidok.
Magyarok. Es nem gazdagok.
Bar erre lassan nem leszek buszke...
Pontosan amiatt mert valakik megprobaljak a nemzetisegtudatot politikai eszkozkent hasznalni.
Kivancsian varom, hogy mely irott es iratlan torvenyek hatalmaznak fel egy csoportot hogy olyan dolgokat tegyen az en magyarsagom erdekeben is, emi nekem nem elfogadhato?
Sosem kerdezett meg errol senki.
Es akkor nekem is be kellett volna eroltetni az en ertekrendemet a Te eletedbe??
De mar nem is kell.
Egy toprongyos kurva orszag ahol a piramis meg buziveres, a monnyon le es a molotovot az utcakra a lenyeges elem.
Szanalmas.
Dolgozni, dolgozni, dolgozni es persze a csaladdal foglalkozni.
Akkor nem maradna annyi ido a serult nemzeti onkepunkkel foglalkozni.
De ez nem fog bekovetkezni. A magyar genetikailag kodolva van a rendes munka ellen.
Genetikai hibas, csoro es balhes orszag lettunk.
A csorot persze lehet a politikai elitre fogni.
Nekem ebbol eleg lett.
Harapdaljatok egymas, jo egeszseget hozza.
Soskai ugysem lesz meg.

Republikánus Péter 2008.10.19. 10:45:11

Oooopsz, bocsi Benedx, látom ezt már te megmondtad.

Rob67 2008.10.19. 10:45:31

Muad\\\'Dib
tudatlan patkányok ... az nem jut eszükbe, ha az állam törödne a nemzeti emlékhelyekkel, amit a komcsik szétromboltak, nem ez lenne a helyzet
A magyar mikor nem a sirassal hanem a tovabbelessel foglalkozik?
Mikor?
Ezer kibaszott eve ez megy.
Balsors akit regen tep.
A kersztenyek, a nemetek, az osztrakok, a torokok, a romanok, a szlovakok, a kommunistak...
Mindig az ujabb es ujabb ellenseg.
A magyar legnagyobb ellensege a magyar.
Ezer eve mast sem tesz csak sir, hol trianonert es erdelyert.
Dolgozzatok mar siras helyett bassza meg!

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 10:47:49

Rob67 2008.10.19. 10:39:18
Azon ugye el sem gondolkozol, hogy vajon miért is vagyunk ilyen ország? Vajon miért nincs szó rá az angolban, franciában, németben, hogy angolkodás, németkedés, franciáskodás? Vajon miért nem az első gondolata mindenkinek elhatárolódni külföldön valakitől, akin nemzeti szimbólumot lát? Ott miért fontos a hagyomány és tisztelet? Vajon hogy lehet, hogy azok az országok, melyeket oly elmésen kiröhögött az "elitünk" 10 éve, hogy ezzel a nacionalista hülyeséggel nem fognak sehova jutni az EU-ban mind elöttünk járnak és inkább tiszteletet, mint lenézést kaptak nacionalizmusukért?
Igen, csóró és balhés ország vagyunk. Mert mindenkinek a szaros kis önérdeke a legfontosab, mert a haza szó csak arra való, hogy a menő füves fiataljaink jót röhögjenek rajta két betépés között.
És igen a radikális jobboldalon is számos lumpen marha található, mint mindenhol. Ettől még a célok nem automatikusan lumpen, marha célok.

Netuddki. 2008.10.19. 10:49:02

B.szki, még mindig vannak olyanok, akik emlékműveken veszekednek? Qrva jódóga van itt egyeseknek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.19. 10:53:25

Muad:
A hagyomány és a tisztelet valóban fontos. Viszont nem tudok róla, hogy piramisépítésben különösebben nagy hagyományokkal bírnánk.

Azokkal sem értek egyet, akik szerint Magyarország reménytelen, semmi szükség nemzeti depresszióra. Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér. :)

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 10:56:23

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.10.19. 10:53:25
Valóban. Nem mondtam, hogy ez a legfényesebb emlékhely. De csak az nem látja, aki nem akarja, hogy azért ilyenek ezek ,mert néhány ember áldozatos munkája és árral szemben úszó harca ez. Ha minimális önkormányzati, állami akarat lenne a nemzeti emlékhelyek visszaállítására, nyilván nem ez lenne a helyzet.

Netuddki. 2008.10.19. 11:04:40

Az emberek többségét ma az érdekli hogyan tud megélni. Nem az, hogy mijaf.sz áll a Szabadság téren. Talán ezért nemigen állítgat ma épeszű ember emlékművet. A kreténeket meg nem érdekli, ha közben tönkretesznek egy befüvesített területet. Azt is csak a mi adónkból kell helyreállítani, mert jó magyar szokás szerint úgysem velük fizettetik ki.
Ja, és az ilyen dolgok úgy szoktak menni normális esetben, hogy megbeszélik, és ha a többség mellette van, akkor van építés meg bontás. Különben csak pár ember kellemetlenkedéséről van szó.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2008.10.19. 11:09:00

Arra mindenképpen alkalmas a "piramis", hogy könnyen megkülönböztessük az egybites hazafit (minden amit csinálnak az elvtársaim az jó) a gondolkodó hazafitól (azért ez már ciki).

De ugyanezt el lehetett mondani a Honfoglalás című opuszról is sok sok évvel ezelőtt.

Rob67 2008.10.19. 11:12:03

Muad\\\'Dib
Feltetelezem itt a csoro nacionalista szloveniara, esztorszagra, litvaniara gondolsz.
Ott nem ez volt a fo slager.
Ok vannak az elbolyban.
Ergo a nacionalista elhajlasnal kifizetodobb ha hajtas van.
Szerintem.
De!
legyen ugy ahogyan mondod. Ok, nacinalizmus kell. Rendben.
De hol a t0bi, a kiutkereses, a hajtas, a taposas, a munka?
Sehol, azt biza elvitte a cica.
Az nem jo ha eloszor kitomboljuk magunkat, aztan majd ha nem lesz mar orszag akkor majd dolgozunk.

TD223 2008.10.19. 11:13:17

A helyes magatartás az lenne, ha Rogán tetetne egy szép emlékművet a sátor helyére és valaki, akinek van egy fölös Hummerja, nekimenne párszor a szovjet szarnak és ledöntené.

Azt hiszem az MVSZ anno népszavazást akart kezdeményezni, hogy lebontsuk a komcsiszart, de mi lett belőle? Gyurcsótányék megbuktatták a dolgot? Gondolom.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.19. 11:15:24

Muad:
Szerintem nem állunk olyan rosszul emlékhelyekkel, hogy rászorulnánk a piramisépítésre. Az Ereklyés Országzászló visszaállítása, Mussolini-idézetestől és Horthy-kezestől nem tudom, mennyire lenne szerencsés. Észak, Dél, Kelet és Nyugat szobraival viszont nem lenne gond.

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 11:17:19

Rob67 2008.10.19. 11:12:03
"De hol a t0bi, a kiutkereses, a hajtas, a taposas, a munka?"
Na ez engem is érdekelne.

Csak azt nem értem, hogy miért nem arról van szó, vajon az álamnak miért nem fontosak ezen helyek? Miért azokat kell szidni akik megfeszített munkával megpróbálják felhívni a figyelmet a hagyományokra. És miért nem az a kérdés, mennyivel érdemel kevesebb védelmet a szolgálunk és védünk fiúktól egy ilyen emlékhely, mint egy ótvar szovjet förtelem.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.19. 11:18:36

Rob67, az észtországi, tallini szovjet emlékmű kapcsán konkrétan zavargások voltak a városban, ráadásul az ország egyharmadát kitevő oroszoknak még állampolgárságuk sincsen, úgyhogy ott éppen kényes kérdés az emlékművezés :)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.19. 11:22:20

Kovi, másfél éve volt egy aláírásgyűjtés, hogy a szovjet emlékmű kerüljön el a térről, és építsék vissza a helyére az országzászlót. Több, mint 200.000 ember írta alá Budapesten, ami azért nem kevés, mondhati kifejezetten sok (legalábbis jóval több, mint az a néhány szerencsétlen munkásőr, aki a szovjet emlékműnél szabadulgat fel minden évben) . Rogán Antal anno meg is ígérte, hogy az emléklmű átkerül a katonai temetőbe, amire lehetőséget ad a reá vonatkozó nemzetközi szerződés, ám eleddig ez nem történt meg...

Ettől függetlenül ez a piramisba oltott pálca egészen borzasztó, jobb volna tán az erdeti képét felkasírozni egy paravánra, netán kirakni legoból.:)

Avatar 2008.10.19. 11:22:39

Muad\\\'Dib
Tényleg, kikre gondolsz, mint kiröhögött, de már előttünk járó országok?
Ha tényleg Szlovákiára, Romániára, Észtországra gondolsz, nos ők nem azért fejlődnek jobban nálunk, mert több nemzeti emlékhelyet építettek, hanem azért, mert ott volt politikai bátorság a szocializmus torz rendszereinek lebontására és egy kevésbé központosított gazdaság létrehozására.
Nálunk meg csak a "monnyon le" megy.

A piramist mellesleg én sem értem. Miért nem jurta? Az legalább magyar szimbólum lenne...
Mekkora öröm, hogy most már nem a Pokorni-turul az egyetlen szabálytalanul, önkényesen felépített nemzeti emlékhely. Büszkék lehetünk rá.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.19. 11:25:14

Avatar:
Mitnyan-turul az. S van egy engedély nélkül felépített kupola a Gellért Szálló előtt is, csak az megmaradhatott, mert a fővárosi kormánypártok építtették. :]

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.19. 11:26:29

rob67:
Látom, egyre nehezebb neked magyarul írni. Hát még gondolkodni! Először is: Az USA politikájának elsődleges alapeleme a kifejlett nemzettudat. Pedig ők liberálisok. Nemzettudat nélkül a társadalom szétesik, ahogy nálunk ez történik. Szerintem a te fajtád miatt.
Amerikában nem fordulhatna elő, hogy a nemzeti lobogót gyalázzák, és helyette idegen népek emlékművét imádják. Pedig liberális állam. Hogy nálunk mindekit, aki a törődik a nemzeti emlékeinkkel, jelképeinkkel, ereklyéinkkel, azt sélsőjobbosnak, egyfajta páriának kiáltanak ki, az szégyen. Szégyen, hogy a parlamentünk szomszédságában virít a minket leigázó szovjet hatalom emlékműve. Nagyobb szégyen, mint az, hogy néhányak tudják, azon a helyen egykor egy magyar nemzeti emlékmű állt.
Szerintem szimbolikus értékű, hogy manapság egy nemzeti értékről csak ilyen hitvány színvonalon lehet megemlékezni. Amerikában, ami egy liberális állam, ha valakik elkezdenének építeni egy ilyen emlékművet, másnap már százak segítenének, harmadnap maga a kormányzó keverné a maltert. Nálunk gúnyolódó cikkekre és hozzászólásokra futja csupán. Mondom, ez szimbolikus értékű.

Muad\\\'Dib 2008.10.19. 11:31:17

Avatar 2008.10.19. 11:22:39
Nem, sőt kimondottan semmit sem számít a nacionalizmusuk. Csak az a baj, hogy a világ vezető hatalmai és igazán gyorsan fejlődő országai valahogy mind erősen nemzeti beállítottságúak. Politikai oldaltól függetlenül. De persze ennek semmi köze a dologhoz. Csak véletlen.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.19. 11:32:48

Rob67

Több komoly öngólt is rúgtál, egyrészt az észtekkel, akik egy emlékmű miatt a diplomáciai háborútól sem riadtak vissza, nem is beszélve az utcai harcokról. Valamint a szlovének igenis borzasztó nacionalisták. Ha jól tudom kb. elsőként hagyták ott a délszláv egységet, ráadásul azt a megvetést (ami a szimpla gyűlöletnél is sokkal mélyebben gyökerezik) , mint amivel egy szlovén tud beszélni a többi jugó nációról, máshol nem tapasztaltam.

TD223 2008.10.19. 11:34:20

Abban reménykedhetünk, hogy Orbán, kiújult oroszfóbiás rohamainak egyikében lebontatja azt a szart.

Ács Ferenc 2008.10.19. 11:37:16

Pokorni-turul. :DDD Tévedsz, azt Miitnyan húzta fel.

Amúgy milyen felháborodást generál már, hogy valaki csak dokumentálja a toi-toi forradalom hadszíntereit. Pedig adófizető budapesti polgárként engem is zavar, hogy ott van ez a disznóól a Szabadság téren. Ide tiszta parkok kellenek és bicikliutak. Építsenek Hyde-parkot a miépatáknak, komcsiknak, és minden bolondnak, de ne a belvárosban!

Francois Pignon 2008.10.19. 11:38:24

Majd a széljobb Lovas István vezetésével Putyin képre cseréli rajta a vörös csillagot, és akkor szeretni fogják.

Netuddki. 2008.10.19. 11:39:49

"Horthy-fasiszta" 2008.10.19. 11:22:20
Bmeg, akkor mért nem az illetékes elvtársakat csesztetitek? Vagy csak egyszerűen nincs rá pénz?
De tényleg, ez a legfontosabb dolog hol áll az a q. emlékmű? Meg kéne keresni inkább hova tűnik az adónk, aztán talán erre a problémára is lenne megoldás.

Netuddki. 2008.10.19. 11:41:20

Ja, és nem filléres szemétdombokat kéne építgetni emlékmű gyanánt.

Leonard Zelig 2008.10.19. 11:43:27

Muad//Dib

Új fejezetet nyitottál, a magadfajták eddig csak a zsidó és zsinagóga szavakra ejakuláltak, de úgy látszik, ti nép-nemzetiek is szeretitek a változatosságot. Most a menóra a fétisetek, majd jön a kapedli. Ajánlom inkább a flódnit, az finom. Majszolod és közben rejszolod.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.19. 11:44:59

kovi, ugye nem olvastad el a hozzászólásom?

Semmi közöm ehhez a förtelemhez, kéretik tehát nem személyeskedni. A szovjet emlékmű viszont zavar, az országzászló pedig tetszene. Ennyi.

Ács Ferenc 2008.10.19. 11:49:40

A szovjet emlékművel meg az a helyzet, hogy állítólag katonasírok vannak alatta, és ilyen alapon egészen más védelmet követelnek neki az oroszok konkrétan, mintha csak egy lenne a korábban sűrűn fellelhető szovjet emlékművek sorában, hiszen a sírok bolygatása jogi és egyéb okok miatt legalábbis nagyon megnehezíti a lebontást/áthelyezést. De van ennél egy hatékonyabb "érve" is Medve testvérnek: amikor túlpörögtek itt az idióták, utaltak arra, hogy náluk is sok magyar katonasír van, amelyeket tiszteletben tartanak, ne kavarjuk a témát. Nyilvánvaló, hogy ezt diplomáciai úton kellene rendezni egy normálisabb időszakban (erre kevés az esély, mert Magyarországon az oroszsegg-nyalásnak csak a russzofóbia az alternatívája a politikában, nincs arany középút) - holott a kívánatos megoldás az volna, ha valami tisztességes katonatemetőbe kerülne az egész, úgy ahogy van. De ez csak diplomáciával menne, meg higgadt külpolitikával, és most se higgadtság, se külpolitika. Mindenesetre elkerülendő az észt forgatókönyv.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.19. 11:58:30

Ács Feri:
Ha jól tudom, nincsenek sírok.

Ács Ferenc 2008.10.19. 11:59:08

Az oroszok azt mondják, hogy vannak, persze erre nem mernék fogadni.

hcrules 2008.10.19. 12:02:11

Ács Feri,
Azt hiszem azóta kiderült hogy nincsenek alatta katonasírok, nem?

Különben tényleg elég szörnyű az a sátor. Persze jobban örülnék ha az országzászló lenne a szovjet emlékmű helyén (nyilván nem pontosan ugyanolyan formában), de nem attól fog megváltozni a helyzet ha ott bohóckodnak páran ebben a förmedvényben.

A másik felröppent témához: nem sok kapcsolatot látok a nacionalizmus és a gazdasági teljesítmény között.

burt lancaster 2008.10.19. 12:24:22

"trolibusz 2008.10.19. 10:15:06
Tipikus reakciós cikk:
1) jobbos frusztrációt, identitászavart kompenzáló rugás valamilyen szánalmas szélsőjobbos jelenségbe, annak ellentmondásaira utalva
2) egy kis rugás a "másik oldalba", hogy annak jelenségeit az előbbivel tegye egyenlővé"


Tipikus sötét ballib álértelmiségi vélemény.

1.) Saját folyamatos komcsimosdatásból eredő frusztrációnkat olyanra vetítjük, akinek semmi oka frusztrálódni azon, amin pedig borzasztóan szeretnénk, ha frusztrálódna

2.) Mivel mi a bányászbéka segge alatt vagyunk minden tekintetben, próbáljuk a másikat is lehúzni oda. Bármi, ami ennek a képnek ellentmond (t.i. jobbos = náci), azt próbáljuk lejáratni.

Szép napot egyébként ;-)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.19. 12:34:59

hcrules, nem a gazdasági teljesítmény és a nacionalizmus, hanem a gazdasági teljesítmény, és egy jól működő, hatékony állami ideológia közt van összefüggés. Ez az ideológia lényegében bármi lehet.

1) USA/liberalizmus : "Dolgozz sokat, ez jó lesz neked, tehát jó lesz a nemzetnek is!"

2) SZU/államszocializmus : "Dolgozz sokat, ezzel építed a szocializmust, mindenkinek jó lesz, tehát neked is!"

3) náci Németo. : "Dolgozz sokat, ezáltal nemzeted hatalmas lesz, ami neked is jó!"

4) román nacionalizmus : "Dolgozz sokat, ez jó lesz neked, jó a nemzetnek is, és jó eséllyel még a geci magyarokat is lenyomjuk!"

A munkára ösztönzés szempontjából mindegyik hatékony tud lenni, a mi régiónkban érthető történelmi okokból a nacionalizmus dívik. Persze lehet ezt nem szeretni, de nem tudomásul venni ostobaság.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.19. 12:38:14

Továbbá egy megfelelő ideológiával a gazdasági rendszer átalakítása is sokkal könnyebb. Ezt (illetve ennek hiányát) vesszük észre, ugye?

asz_tapasz (törölt) 2008.10.19. 12:48:46

"Mindenesetre elkerülendő az észt forgatókönyv. "
Nem tudom mit kell rajta elkerülni, nincs orosz kisebbségünk (igazi nagybetűs Csőcsellék) mint az észteknek. Attól a pár fogatlan ávh-nyugdíjastól (Ellenállók és Antifasiszták) meg nem féltem a Főváros köznyugalmát.
(Amúgy a cikk jó, KK és TT miatt járok ide. )

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.19. 12:50:38

Hát ez az országklotyó tényleg gyalázatos. Az eredeti ötlet nem volt rossz, de ilyen szintű igénytelenséggel kifejezetten árt.
"Horthy-fasiszta" ötlete is jobb lenne, legóból kirakni. Egész szépen nézne ki :D
De így ebben a formában gáz.

(Persze normális országban nem önjelölt nemzetmentőknek kéne ilyennel fárasztani magukat, hanem valamelyik kormány csinálta volna meg már régóta...)

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2008.10.19. 13:56:41

Azért van ekkora balhé a jelképek körül, mert a magukat nemzetieknek nevezők pontosan tudják: semennyivel sem nemzetibbek bárki másnál. Így akarják magukat meggyőzni, hogy nekik igenis fontos a haza. Másnak is fontos, csak mondjuk el van foglalva azzal, hogy kenyeret tegyen az asztalra, meg dolgozzon, meg a gyerekeit tanítsa, hogy ne sötét bunkók legyenek, hanem értelmes emberek. Ez viszont kevésbé látványos.

Ez a retkes sátor engem nemigen zavar, mert nem járok arra. De ha turbómagyar lennék, akkor legalább megpróbálnám olyan állapotban tartani, hogy mutasson is valahogy. Pl a gárda őrséget állhatna előtte, hogy ne hugyozon/feküdjön oda senki, és időnként lerakhatnának pár gyeptéglát.

Zetek 2008.10.19. 14:32:05

Fiúk! Mire vagytok ennyire szerények? Most vagy minden irányt és tiltakozási formát elfogadunk, vagy egyet sem. Várom döntéseteket. Amúgy rátok ne hat a válság? Nem csökkennek a megrendeléseitek? Muszáj naponta?

Benedx 2008.10.19. 14:35:31

Módosítanám a régi közmondást: farkas farkasnak magyarja.

Ács Ferenc 2008.10.19. 16:21:05

má: orosz kisebbségünk tényleg nincsen, de csőcselékünk az van.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.19. 19:28:43

Majdnem így nézett ki a Süni tábor konyhasátra anno 13 éves koromban, de egy hétig nem kaptunk volna zabkását, ha ilyen retket hagyunk ott.

Orosz emlékművet csendben, szép nagy ünnepséggel kizavarni egy árnyas ligetbe. (Nem sajnálnék pát száz millát sem parkosításra. ) A lényeg, hogy nem azt kell a ruszkik szájába verni, mennyire idegesítő jelkép ez nekünk, hanem elnevezni mondjuk Tolsztoj ligetnek egy tisztást, ahol az író állítólag sokat sóhajtozott hazájára gondolva, tehát az sokkal illőbb és szimbolikusabb hely a mostaninál.

states 2008.10.19. 19:39:21

Szánalmas a látvány és szánalmas a rajtuk való ironizálás is . És egy kicsit jelképes is. Napjaink e kettős sajátosan magyar jelensége megmagyarázza, miért állhat még mindig ez az úgynevezett hősi emlékmű a Szabadságnak nevezett téren...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.19. 19:53:00

states

Nem értem hogyan járul a szovjet emlékmű fennmaradásához, egy szimbolikusan (piramis!) is nevetséges, koszos sátor (amit te is szánalmasnak tartasz) rettenetének a karikírozása.

Ha egyszer szánalmas és nevetséges, azt a szándék miatt ne kelljen már komolyan venni. Ill. lehetne több megértéssel, de annyi szánalmas, rettenetes ostobaságot látni mostanában , ha mind komolyan vennénk, abba bele lehetne bolondulni.

states 2008.10.19. 20:08:12

A magyar jobboldal már Antall óta szenved abban a megfelelési kényszerbetegségben, amelyhez az etalont az úgynevezett baloldali véleményformálók szállítják. Persze belátom, ez utóbbiaknak a társadalmi támogatottságot, hátteret a nagyobbrészt lepusztult agyú, semmilyen nemzet- és magyarságtudattal nem rendelkező válastópolgár biztosítja...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.19. 21:03:08

states

Nem. Én pl nem megfelelési kényszer miatt ekézem a sátrat, de szerintem itt, a cikk szerzőit beleértve, mások sem. Ez egész egyszerűen nem az jelkép, amit a magaménak érzek, pont azért, mert méltatlan és nevetséges, szánalmas, ahogy te is írtad. Ha úgy tetszik, a lila baromságokkal (piramis) és a koszvadt sátorral gyalázzák meg azt, amit mi nemes szimbólumnak gondolunk.

Ha egy öt éves gyerek ilyen sátrat húz fel, az aranyos. Felnőtt embereknél már dühítő.

Guild 2008.10.19. 21:16:11

Nemrég mentem el mellette, és azon gondolkoztam, hogy vajon azzal próbálják elérni az országzászló visszaállítását, hogy egy ilyen gusztustalanságot mutogatnak a helyén. A politikusok inkább megszavazzák a dolgot, csak ne kelljen tovább nézni ezt az ocsmányságot.

states 2008.10.19. 21:42:06

Én csak arról beszélek, hogy a jobboldali mainstreamben is trendi manapság fikázni a Turult, az Árpád-sávot, a történelmi szimbólumainkat, nem kiállni a Szabadság téri borzadmány lebontásáért, részben, mert Vásárhelyi Mária is ezt teszi az ÉS-ben, részben, mert az alkalmi hülyék miatt rossz a lelkiismeretük...

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.10.19. 22:47:32

A mélygarázs építésekor az emlékművet elvitték, a munkálatok során pedig találtak oda temetett szovjet katonákat. Nem tudom, mi lett a maradványokkal, de ha nem oda temették vissza, akkor is maradhattak ott még.

Viszont a cikkből erősen hiányzik nekem, hogy egyáltalán miért állhatott ott évekig a sátor. Azért, mert Rogán engedélyezte. Persze ha nem engedélyezi, akkor bejelentik politikai demonstrációnak (ez történt egy-két hónapja), de akkor fölmerül a kérdés, hogy lehet-e demostrálnia a sátornak emberek nélkül, vagy akkor az csak egy otthagyott demostrációs díszlet, ami elszállítható, és a szállítás költsége a demonstrálóra terhelhető.

Jobb későn, mint soha, Rogán két évig tűrte, most legalább megpróbál föllépni ellene, még ha kis hatásfokkal is.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.19. 23:59:49

Kedves Pásztor et.! Mi sem ragasztottunk Krumpli-posztert a szobánk falára, sőt nemrég volt egy Rogános posztunk (reakcio.blog.hu/2008/10/12/rogan_es_krumpli_uj_fejezetet_nyit_a_belvaros_eleteben), és a sátorra is már fél éve felhívtuk mind a tizennégy Reakció-olvasó figyelmét (reakcio.blog.hu/2008/05/19/belvarosi_korutazas#more476037).
Annak magyarázatát azonban hiányoljuk az Ön (és pártja) megnyilvánulásaiból, hogy vajon miért állhat a téren már fél évszázada a szintén kurva ronda, és igen sokakban rossz emlékeket keltő szovjet emlékmű. Kössünk alkut! Mi minden követ megmozgatunk, hogy eltűnjön a sátor, Ön minden követ megmozgat, hogy eltűnjön az emlékmű. Utána együtt ásót, lapátot, kalapácsot fogunk, és építünk a helyükre egy játszóteret. Vagy egy gördeszkás rámpát, hogy az Erzsébet téri hülyegyerekeknek legyen hol bohóckodniuk.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.10.20. 09:31:09

Kedves Kínai et. és trágár et.!

Érzékeltem az utóbbi időben városrészünk szeretett polgármesterétől való részleges elfordulásukat, ezt örömmel üdvözöltem.

Ugyanakkor nem látom az összefüggést a javaslatuk két eleme között. Ha akarnék, sem tudnék tenni semmit a szovjet emlékmű eltávolítása ügyében, anno Fidesz-kormány és fideszes polgármester kombináció sem volt hatékony. Sőt, azt sem kérem, hogy bontsák le a sátrat, tegye ezt meg az arra hivatott. Aki eddig nem tette, sőt engedélyezte. A változás itt is éppannyira üdvözlendő, mint a Krumpliposzter eltávolításánál, még akkor is, ha ezek között sincs összefüggés.

Játszótér pedig kettő is került az elmúlt években a Szabadság térre. A gördeszkarámpa viszont megfontolandó ötlet.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.20. 09:32:37

Azért mégiscsak fura, hogy a Szabadság tér nevű helyen áll egy szovjet emlékmű... aminek a temetőben lenne a helye. Így ez egy Magyarországot khm, megerőszakoló fallosz. Mint az obeliszkek általában.

www.gondola.hu/cikkek/61365

A diplomáciát kikerülhettük volna, ha a "forradalmárok" hevületükben 2006 szeptemberében nem a tévét ostromolják, hanem csatlakozván másik felükhöz, nekiesnek az emlékműnek. A hatalom széttárhatta volna a karját, és megígérhette volna az oroszoknak, hogy fölállítja azt - de más helyen. :) Mondjuk a lebontáshoz nem elég a kézi erő, vállrólé indítható rakéta köllene ahhoz.

Szal ennek semmi keresni valója a téren, az Országzászlót valamilyen formában talán vissza lehetne állítani, de nem feltétlenül olyan direktben, mint a háború előtt volt. Egy emléktáblát mindenesetre legalább megérne: itt állt az ereklyés országzászló, stb, stb, ininglis too. Ehelyett a sátor helyett.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.20. 09:42:18

Hogy az embereket nem érdeklik a szimbolikus kérdések? Ez a vita a címer-ügy óta tart, vérbeli populista duma. Ezzel az erővel ne ünnepeljünk sose, stb stb.

Kis ugrással rögtön a Bibliánál köthetünk ki, Máté 26, 6-14:

# Jézus Betániában. Amikor Jézus Betániában a leprás Simon házában tartózkodott, odajött hozzá egy asszony.
# Alabástromedényben drága illatos olajat hozott, s az asztalhoz telepedett Jézus fejére öntötte.
# Ennek láttára a tanítványok elégedetlenkedtek. "Mire való ez a pazarlás? - mondták.
# Drágán el lehetett volna adni ezt, árát ki lehetett volna osztani a szegények közt."
# Jézus észrevette és így szólt hozzájuk: "Mit bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem.
# Szegények mindig lesznek veletek, de én nem leszek mindig veletek.
# Ha ő most megkente testemet ezzel az olajjal, a temetésemre tette.
# Bizony mondom nektek: mindenütt a világon, ahol csak hirdetni fogják az evangéliumot, megemlékeznek majd arról is, amit ő tett."

# Szegények mindig lesznek veletek, de én nem leszek mindig veletek. Ennek az a köze az emlékműhöz, hogy nem kell mindent alárendelni annak, hogy "nem érdekli az embereket, a fontosak csak az életbebevágó dolgok". Az ember attól ember, hogy nem csak eszik, iszik, klotyóra megy és szeretkezik, hanem pl. a szimbolikus kérdések iránti fogékonyságától is.

Még egy kis urgással rögtön ott tarhatunk hogy Jézus nem szociális munkás, társadalmi reformer volt, mint sokan azt képzelik (adjátok meg a császárnak, ami császáré, ugye), de az már télleg messzire vezetne a szovjet emlékműtől.

Ács Ferenc 2008.10.20. 09:57:59

states: tudhatnád, hogy amihez az MVSZ-nek és személyesen Patru Baninak köze van, abból sok jó nem sülhet ki...

ÁrPi 2008.10.20. 15:00:14

Akik konkrét blaszfémiát követnek el, amikor levetett cipőket és politikai üzeneteket aggatnak a feszületre, de még ezt is rossz helyesírással

Félinformációim szerint a cipő, a levetett lábbelik elhelyezése a szovjet hősi emlékműnél is és tán ennél az időleges objektumnál, ennél a piramis-izénél is deklaráltan a Dunábalövetések-emlékmüveként látogatható Vascipők "szoborkompozicio" analógiája. Nem csakis a prosztóbunkóhugyosság igénytelenségének a megnyilvánítójaként lehet láttatni.
Úgy nem blaszfémia, hanem analógia kíván lenni szerintem...

Tintahal Kombájn 2008.10.20. 16:32:41

Teljesen egyetértekn a cikk szerzőivel.

states 2008.10.20. 18:35:20

Ács Feri
Valahol az egész országot minősíti az, hogy kiknek a kezébe került az MVSZ, mint ahogy az is, hogy kiknek a kezébe a kormány(rúd). Egyre gyakrabban van olyan érzésem, Ficonak sok tekintetben igaza van...

szpal 2008.10.20. 19:21:21

ez a sátor nem lenne ott, ha elvitték volna a szovjet emlékművet. A sátor csak egy reakció valamire. És kb. hasonló érvekkel ("húgyszag") érték el, hogy két éve senki se sajnálja a rendőrterror áldozatait.

ÁrPi 2008.10.21. 14:31:05

Amikor szarszagról beszélnek (általános alany...) akkor nekem az jut eszembe hogy gyurcsány a szarból hozta vissza a kormányzást (egzaktabbul szólva: a kormányzati felhatalmazás elnyerését).

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.10.22. 09:50:27

azért vicces, hogy pont az amerikai nagykkövetség előtt áll a szovjet emlékmű :)
Megy egyébként az emlékműre gyűlölködni a sok szerencsétlen orosz katona emlékének meggyalázása. Ők _tényleg_ úgy tudták, felszabadítják Magyarországot. A nácizmus alól, ami minden idők leggonoszabb dolga volt, sikerült is. Ez azért valami. Bónusz, hogy remekül lehet vele náciszimpatizánsokat bosszantani :)
Egyébként én azért vagyok "baloldali", mert az emberek közti különbségeket másodlagosnak tartom a hasonlóságokhoz képest. A közösség - legyen az EU vagy Kommunista Internacionálé - számomra sokkal szebb dolog, mint a nácizmus. Sőt, a magyar vagy akármilyen országzászló épp annak a jelképe lenne, hogy mi magyarok vagyunk és nem románok, oroszok stb. És milyen fasza népek vgyunk mi. Na most ez a hozzáállás számomra egyszerűen nem szimpatikus.

Alfőmérnök 2008.10.22. 11:09:16

"a magyar vagy akármilyen országzászló épp annak a jelképe lenne, hogy mi magyarok vagyunk és nem románok, oroszok stb. És milyen fasza népek vgyunk mi. Na most ez a hozzáállás számomra egyszerűen nem szimpatikus."

Lehet szimpatikus, vagy nem szimpatikus, de egy dolog tény: önbizalom nélkül egy ember magatehetetlen. És ugyanígy egy nép/nemzet is.

Attól, hogy téged a hasonlóságok jobban érdekelnek, mint a különbségek, a különbségek még fennálnak (szerencsére). Ezeknek a különbségeknek a(z egyik) szimbóluma a zászló. És egy normális országban teljesen magától értedődő, hogy semmiféle negatív tartalmat nem hordoz. Sőt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.10.22. 11:55:58

Alfőmérnök,
"Lehet szimpatikus, vagy nem szimpatikus, de egy dolog tény: önbizalom nélkül egy ember magatehetetlen. És ugyanígy egy nép/nemzet is."
az lehet, de én az önbizalmamat inkább a nagyobb közösséghez vaó tartozásból merítem. Minél nagyobb a közösség, annál nagyobb az önbizalom. Ha az "európai" magában foglalja a románt és a magyart is, akkor nem kell egyiknek se utálnia a másikat. A nemzeti különállás amúgy se működhet másként, minthogy mindenki a magafajtát tartja legkülönbnek. Na most mivel egyszerre nem lehet mindenki legkülönb, muszáj eldönteni, ki is az. Háborúval. Nekem ez meg nem kell.

ÁrPi 2008.10.22. 17:45:48

peetmaster 2008.10.22. 11:55:58

Te jámbor!

"Na most mivel egyszerre nem lehet mindenki legkülönb, muszáj eldönteni, ki is az. Háborúval."

( -ON- ) Egy országzászló NEM háborús uszítás! (Részletesebben is leírtad, hogy értelmezgetésed szerint márpedig az is tképpen AZ.)
muhhahha
süti beállítások módosítása