Felmelegített Charta
2008. szeptember 06. írta: TuRuL_2k2

Felmelegített Charta

 Ezekben a percekben bont zászlót a Magyar Demokratikus Charta. A szokásos aláírók (mínusz Konrád György) aláírják, hogy most aztán már tényleg soha-soha többé fasizmus, gyűlölet, kirekesztés. A mai esemény felvezetéseként a Népszabadság tegnap azt írta, hogy a támogatók között lesznek meglepetésnevek és sok a fiatal értelmiségi. Epedve várjuk.

 Július elején Gyurcsány Ferenc miniszterelnök annyira felháborodott a melegfelvonuláson történt atrociásokon, hogy újraélesztette a (Magyar) Demokratikus Chartát, és nagygyűlést hirdetett két hónappal későbbre, szeptember 6-ára. A miniszterelnöki kezdeményezésből időközben civil mozgalom lett - bár a Népszabadság is megemlékezik arról, hogy Gyurcsány Ferenc hirdette meg az új Chartát, a lapnak nem okoz nehézséget, hogy a folytatásban már azt írja:a politikától független kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a Művészetek Palotájában megrendezett eseményen és az után”.

 Azt valamilyen érthetetlen oknál fogva Daróczi Dávid kormányszóvivő jelentette be, hogy 6-án csak alakulóülés lesz, a gyűlést 20-án tartják. A kéthetes halasztást nem indokolták meg különösebben, így mi is csak találgathatunk. Az egyik tippünk, hogy pont aznap veszi át A Rendszerváltás Után Leghosszabb Ideig Hivatalban Lévő Miniszterelnök címet Gyurcsány Horn Gyulától. A másik eshetőség, hogy könnyebb tömeget toborozni a Chartához, ha az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének, illetve a tv-székház ostromának évfordulóján, a 20-át megelőző napokban (a már megszokott forgatókönyv szerint) esetleg történne valami a pesti utcákon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr48650902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2008.09.06. 17:56:25

"Neveket akarok hallani!"

szentkoronaradio.com

A sokat mondó "A primitív és hazug Magyar Demokratikus Charta (frissítve a csatlakozók névsorával)" cím alatt. :)

CrL 2008.09.06. 17:58:49

nocsak: Dobrev Klára hogyhogy nem írta alá?

states 2008.09.06. 17:59:46

Nemcsak Gyurcsány , a hivatásos és megélhetési antirasszisták miatt hiteltelen ez az egész vircsaft, ami rendszerváltás kezdete óta tart. Az egész magyar közéletet a kettős mérce mérgezi meg. Nem lehet úgy nyilasozni, fasisztázni, náciveszélyezni, hogy lapítunk, ha Olaszliszkáról, Mezőfalváról, egész térségeket, fővárosi kerületeket rettegésbe tartó cigány erőszakról, antiszociális magatartásformákról, az ezt hol bagatellizálló, hol bátorító balliberális értelmiségről esik szó. Nem lehet nem észrevenni, hogy az antiszemita kártya kijátszása mellett folyik már régóta a cigány kártya kijátszása is. Ugyanis tetszik, nem tetszik uszvke félmillió cigány szavazatról van szó, amivel egyre inkább el lehet dönteni a választásokat. És még inkább el lehet a jövőben. Hogy ennek a kártyának a kijátszása az utolsó szög lesz az ezeréves magyar állam koporsójában, az láthatóan a baloldalon a kutyát sem érdekli. A hatalmukról, annak örök időkre szóló bebetonozásáról van ugyanis szó...

medve2 2008.09.06. 18:00:04

Jo Tunder! Magyarországon is lehet hiteles civil megmozdulást szervezni, akár a szélsőségek ellen is. Ezt bizonyítatotta az első Hollán Ernő utcai megmozdulás, vagyis nem osztom, hogy az értelmiségiek nállunk is politikai kurvaságra vannak ítélve. De ez a lista a demokrácia védelme szempontjából hiteltelen. Mint ahogyan ma már hiteltelen Morvai Krisztina is, vagy teljesen jogosan mondod: fundamentalisták vannak a másik oldalon is.

freehckr 2008.09.06. 18:05:37

states: "félmillió cigány szavazatról van szó"

Ezt a kérdést nem bízták soha a véletlenre a "balliberálisaink":

www.youtube.com/watch?v=gcxUM7EEdKc

Árokásó 2008.09.06. 18:06:12

a szentkoronás oldalról lehet szemezni az aláírók közül.

illusztris társaság, de hol marad: Nádas, Esterházy, Kornis, Konrád?

Nélkülük csak a B és a C kategóriás értelmességiek seregszemléjéről lehet szó.

Francois Pignon 2008.09.06. 18:06:23

A napokban már ejtettünk szót Gyurcsány újabb és újabb terveiről-programjairól. Azt össze tudja számolni valaki, antifasiszta akciójából ez hányadik?

Francois Pignon 2008.09.06. 18:09:17

Árokásó,
ők az originál Demokratikus Charta megszületésénél bábáskodtak, nem adják olyan könnyen az aláírásukat. Ha nem nyúlta volna Ferkó nevet, talán ott lenne már az aláírásuk. A szellemük azért ott lebeg.
Tényleg, érdemes lenne összevetni az akkori listát a mostanival.

commontalk 2008.09.06. 18:11:01

Zeteknek! Várom a vitát, s nem kell 6-8 évet várni. Remélem, hogy még idén ősszel hatalomra kerül a csodatévő. Komolyan mondom, és gondolom. Minél előbb szeretném látni hazám felvirágzását, amely a hiteltelen Gyurcsánnyal lehetetlen, a hiteles vezérrel viszont törvényszerű. Valóban: én is meg vagyok vezetve egyik irányba, Ti pedig a másik törzsben hisztek. Azért kell minél hamarabb megtörténnie a biztosan bekövetkező (számomra fájó) váltásnak, mert nektek is végleg ki kell ábrándulnotok a mára saját magatokat is, nemcsak vezéreteket felsőbbrendűvé emelő hitből. Hidd el, elképesztő az a magabiztosság számomra, hogy tényként; bűnözőként kezelitek a baloldali vezetőket, biztosan van ilyen is közöttük. Legyen meg a népakarat, jöjjön a nemzet kormánya és miniszterelnöke. Majd pedig: 2-4-825 év múlva elismeritek (talán), hogy nekem is volt valami igazam. Amikor a mindkét oldali csalódottság után lehiggadtunk, s nem hiszünk már egyik máig ismert törzsfőnökben, vagy varázslóban, akkor keressünk egy Brunó Kreyskit nagykoalára, és fel fog végre virágozni szeretett hazánk. Kérdezzétek meg a nyomorgó osztrák sógorokat, és feltétlenül olvassátok el (Kreyski) önéletrajzi könyvét. Egyébként a hosszú-hosszú ideje valójában két-párti Ausztriát azon évtizedek óta is folyamatosan belengi a diszkrét korrupció bűze, csak a derék sógorok legyintenek rá. Ők megkapják, ami nekik jár, a többit pedig a politikával együtt járó rossznak tekintik, amíg mértékletes. Piszkosul nem hiszek a világmegváltásban, elég alaposan végigolvastam az egyetemes történelmet, de ha Ti akarjátok, felőlem csoda is történhet, és teljesen kifehéredünk: feketegazdaságilag, meg korrupcióilag. Ez most nagyon csúnya volt, de csak így pontos.

irrelevant 2008.09.06. 18:19:00

Aki Palya Beát tippelt, ügyes volt.

CrL 2008.09.06. 18:20:05

commontalk, de miért írod megint a csodavárást mikor megírtuk, hogy nem várunk csodára? amúgy nem lesz kormányváltás itt 2010, nyugodj meg.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.06. 18:21:59


medve2,

Az mszp.hu-n a kovetkezot olvashatod

" Mint ismeretes, Lázár János fideszes országgyűlési képviselő tegnapi nyilatkozatában indokolatlannak nevezte a Magyar Demokratikus Charta életre hívását. Ezzel az ellenzéki párt gyakorlatilag elhatárolta magát az erőszakmentesség, az esélyegyenlőség, a vallási, etnikai és szexuális identitástól független egyenjogúság eszméjétől, így kétségbevonva a demokrácia alappiléreit."

Itt a blogon
meg azt olvashatod, hogy aki ezeket a chartakat alairja az
egy randa kommunista fereg.

Mindket, mindharom, mindnegy oldalon massziv gyulolkodes folyik. Mas nyelven mar nem is lehet erthetoen beszelni.
Nyilvan en sem tudnek ha korpa koze keverednek, es mashova meg nem lehet keveredni mert az egyetlen materia Magyarorszagon.
Felre ne ertsd em erzem magam kulonbnek a charta alairoinal, de nalad sem. Semmifele megoldasszeruseget sem latok.

freehckr 2008.09.06. 18:24:49

"Majd pedig: 2-4-825 év múlva elismeritek (talán), hogy nekem is volt valami igazam"

A "magyar baloldal" elmúlt hatvan évét ismerjük. Majd ha a "magyar jobboldal" is hat évtizedig lesz "egyhuzamban" hatalmon, akkor majd lehet "párhuzamokat" vonni "egyik" és "másik" oldal között... A mai gazdasági, szociális, morális, és különböző válságok megítélésekor azt sem lehet feledni, hogy a "magyar baloldal" az úgynevezett "rendszerváltás" után is a 18 évből bizony tízet kormányzott, ráadásul most, amikor felerősödni látszanak a "gazdasági hanyatlás" különböző jelei, a "magyar baloldal" kormányoz egyhuzamban a hetedik éve.

CrL 2008.09.06. 18:25:01

JT - ki írt ilyet hogy ronda kommunista féreg? ilyen kitől olvastál? elolvasnám de a search nem dobta ki,

2008.09.06. 18:26:56

Árokásó:
"Nélkülük csak a B és a C kategóriás értelmességiek seregszemléjéről lehet szó."

Mondom, ez a Köztársaság kisrészvényeseinek a közgyűlése volt.
A nagyok kivárnak, vagy már mentik a tőkéjüket.

Gabe2 2008.09.06. 18:29:35

Hmm, az aláírók között Balassa Péter az az esztéta akar lenni, aki néhány éve elhunyt?

medve2 2008.09.06. 18:32:25

kedves Jo Tunder! Kimondani, hogy az a Charta nem hiteles, szerintem nem gyűlölködés.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.06. 18:33:31

"Balassa Péter, a Cirko Gejzír Mozi alapító-tulajdonosa"
outside.mfor.hu/mfor/images/balassa080528_170.jpg
(ő is ilyen meglepetés ember)

Gabe2 2008.09.06. 18:34:31

Jó tudni, hogy ilyen is vagyon.

Gabe2 2008.09.06. 18:38:41

Írók közül érdekes a feltörekvő nemzedék jelenléte, a nagy öregek fent említett névsora meg fájóan hiányzik...
Majd Szfül kolega erről írhat vmit, én nem vagyok kompetencs...

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.06. 18:38:45


En sem tartom hitelesnek Gyurcsany Feri gesztusait, ezt sem, a Megegyezest sem. De a "nem hiteles"-nel sokkal de sokkal durvabb szovegeket is talalhatsz. Ne gyerekeskedjunk, egeszen borzalmas dolgokat irnak mindenkirol mindenutt. Az internet tele van orultekkel, nem is errol van szo, de a napilapokban is eppencsak nem akarjak megolni a masikat (dehogynem akarjak).

2008.09.06. 18:38:48

Az a Balassa az eredeti Chartában részt vett, de 2003-ban meghalt. Most vagy örökös aláíróként a síron túl is..., vagy az illetékesek egy régi listát kopíroztak.

Vagy azóta van egy új Balassa Péterünk.

commontalk 2008.09.06. 18:38:57

A magyar jobboldal uralkodott 1914-ben, és 1941 ben is. Meg közte is, persze terror csak Kun Béláék alkatt volt 133 napig, a többi béke nyugalom, gyümölcsöskert Magyarország...Számomra már bizonyítottak, több százezer halott többek között dédnagyapám, számomra ez elég bizonyíték.

tewton 2008.09.06. 18:42:24

Gábor György (mert ide vezet a gonoszkeresztények zsidógyűlölete!)
Gálvölgyi János (naná)
Garas Dezső (ó. ennél okosabbnak gondoltam)
Göbölyös N. László (? aki a Doors-könyvet írta?)

és HellerÁgnes és Tilla Tilla és Karafiáth Cica

irrelevant 2008.09.06. 18:42:27

commontalk: Sajnálom a nagyapádat, de sok más embernek pedig a kommunisták bizonyítottak. El- vagy meghurcolt, meggyilkolt emberek, lesepert padlások, elvett üzletek, földek, származásuk miatt megbélyegzett ártatlanok. Ez mennyivel jobb szerinted?

irrelevant 2008.09.06. 18:43:38

Göbölyös N. László, bizony, a Doors-könyv és sok egyéb rocktörténeti könyv szerzője, aki cikibb módon fogalmaz mint egy posztertől benedvesedett, 14 éves tinilány :)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.06. 18:43:52


commontalk,

Az en dedszuleimet is meggyilkoltak, meg meg ki tudja hanytucat rokonom, de nem az Orban Viktor meg a Navrasics. A FIDESZ-nek pontosan annyira semmi koze sincs a veszkorszakhoz, mint Veres Janinak a Lenin-fiukhoz. A huszonegyedik szazadban vagyunk az Europai Unioban es nem Ruandaban.

freehckr 2008.09.06. 18:44:52

"Számomra már bizonyítottak"

Szerintem meg akkor vigyük végig ezt a "fonalat". :)

Te sorolod azokat a "45 előttieket", akiket 89 (az állítólagos "rendszerváltás") után "jobboldali" kormány a "hatalomba húzott", vagy hatalmon a legmagasabb állami kitüntetéssel illetett, és én sorolom azokat a "89 előttieket", akiket 89 után "baloldali" kormány a "hatalomba húzott", vagy a legmagasabb állami kitüntetéssel illetett. Benne vagy? :) Akkor kezdd!

tewton 2008.09.06. 18:47:48

commontalk,
Gondolom, a több százezerben csakis baloldali, munkásmozgalmi vagy minimum szocdem áldozatot számolsz, nyilván 1914-1945 közt. Vagy a parasztokat, dzsentriket, kisnemeseket és egyéb osztályellenségeket is?
Másoknak is vannak efféle privát bizonyítékai itt, deportálás, kitelepítés, kuláklista stb. Olvasd az archívumot, van benne ilyen comingout nem is egy :)

medve2 2008.09.06. 18:49:16

Jo Tunder! Akkor egyetértünk.

CrL 2008.09.06. 18:50:42

igen jellemző ponthoz érkeztünk. épp ezt a zsigeri történelmi és családi tragédiát használja a politika szavazatszerzésre már 18 éve azpknál a generációknál akik közelebb vannak a történtekhez. sajnos sokan áldozatai ennek.

tewton 2008.09.06. 18:56:52

Crl, de melyikek azok a generációk?
commontalk aligha.

ÖPéter,
de Göbölyös még ehgy más közegnek írt, egy Doors lemez vagy egy kazi akkor, net nélkül, Mo-n igenis tudott kultikus tárgy lenni. Ahogy az egész távoli Ny-nak volt egy infóhiányon alapozott varázsa. Ma meg le lehet tölteni mindent. ...

Bár a Doors-kv vége übergáz valóban.

commontalk 2008.09.06. 18:57:12

Nem akarok számháborút folytatni, de az összes kitelepített, recski és egyéb fogoly a töredéke a 2. magyar hadsereg elpusztultjainak. Ráadásul ott kellett tekeregnünk, idegen parancsra, ahol semmi keresnivalónk nem volt. Tudod: ha semlegesek maradunk, valami módon, akkor ma Erdély kelet-nyugati hatalmak döntése folytán szerintem a mienk, lenne. A mi Horthy korabeli uralkodó osztályunk a kommunizmus elleni harc és a trianoni becstelenség miatt fékezhetetlen volt, keményen megfizettük az árát. Jalta után viszont nem volt egy szemernyi mozgástér sem, a nyugat oda lökött minket az oroszoknak. Apropó: tüntettél te a Kádár rendszerben, mert az nem volt annyira egyszerű, én igen, és nem lőttek agyon, sőt be sem zártak. Igaz 17 évvel később lett diplomám. Én azonban különbséget tudok, és akarok tenni a Kádári kommunizmus és mai baloldal között. Eszembe be nem jut, hogy Gyurcsány miatt jártam helyben annyi ideig. Az akkori pártfunkcikat meg már Isten nyugosztalja, de komolyan, ha nem tudjuk abbahagyni ezt a ki a különb játékot, rámegyünk. Kérdezzétek már meg a cseheket, vagy bárkit, hogy ennek semmi értelme. Ezért megy el mellettünk a világ. Állítom potenciális feltalálók, zsenik (én nem számítom ide magam), egyéb érték létrehozására képes emberek fórumoznak megállíthatatlanul, egyre növekvő számban 2002-től. Minden energiánk a törzsi mondókákra, területvédelemre, érvekre és ellenérvekre megy el. Meg is látszik az ország állapotán. Csak most azt ne, hogy Fletó így meg úgy…

tevevanegypupu 2008.09.06. 19:00:20

Lehetne sorolni sokaig, hogy ki ne irja ala ha lehetseges..Ez itt most nem az europai reneszansz..

CrL 2008.09.06. 19:02:30

tewton, nem commontalkra gondoltam, elsősorban az idősebb korosztályra, akikre hat a jön a vészkorszak, a jobboldali vérfarkas!

Machiavelli 2008.09.06. 19:03:29

Felhívom a figyelmeteket, hogy az emeszpés suttogó propaganda újra elővette az Orsós cigány szöveget. Érdekes, hogy ezt a chartázók soha sem hallják!

A Magyar Gárda a cigányellenes fellépésével, minő meglepő, nagyon szépen dolgozik nekik...

Téglagyári Megálló 2008.09.06. 19:09:19

"Valószínűleg történni fog valami a pesti utcákon a 20-a előtti napokban"

A Keletinél egy villamosmegállóban 17-ére a Corvin-közbe invitáló falfirka volt látható a minap. Akkor szivárgott ki az öszödi beszéd?

tewton 2008.09.06. 19:09:31

commontalk,
vagy úgy, 2.MH.
Nekem az a bajom ezzel a nagyívű történeti gondolkodással, pláne a balossal, hogy utólag értékeli a történelmet, amihez 1. semmit se tud UTÓLAG hozzátenni (senki se, a jobboldal se, mivel mi most élünk, ők meg akkor), 2. a saját pozícióit akarja vele erősíteni. A 2.vh.-t a jobboldalra kenni -- amelyik sokkal kevésbé folytonos, mint a bal -- szerintem gáz. A történelem közös, és ott egybedaráltak balost, jobbost a harctéren. Az, hogy el lett szúrva a dolog, az tény. De utólag a mai kategóriák szerint értékelni ... a történelem nem egy stratégiai játék. Ez volt a választék, ebből választottak. Mondjuk a korabeli baloldal -- spanyol brigádok, az elrabolt spanyol aranytartalék -- se lett volna és nem is volt jobb opció.

Szóval én azt mondanám, hogy a 20.szdi történelem legyen tabu a politika számára. Túl olcsó érv.

Gabe2 2008.09.06. 19:09:47

Borároson is van...

tewton 2008.09.06. 19:16:23

muhaha,
a Chartán voltak disszonáns hangok is. Amolyan máshogy-barna (bárná) hangok. Index.

"Mizsei Béla volt kisgazda képviselő például arról mesélt, hogy a fia Finnországban él, ahol nincs baj a romákkal, mert műveltek. Mizsei szerint viszont "a Magyar Gárda akciói termékeny talajra találtak Magyarországon, mert bizony nagyon sokan viszolyognak a cigányságtól magatartásuk miatt, így a megoldás a romák kiművelése, és a cigányvezetők felelőssége, hogy megregulázzák őket." (A volt kisgazda szavait a jelenlévő romák közül az egyik úgy interpretálta: Mizsei sértőn azt magyarázta, hogy bele kell tuszkolni a fejünkbe a tudást, hogy ne csak a lopáson járjon az eszünk)."


"Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint a magyarországi romák a II. világháborús népirtás utáni történetük legdrámaibb korszakát élik: elsősorban a vidéken élő cigányságot rasszista erőszak fenyegeti. Azaz már azt sem tudják, hogy kitől féljenek jobban, a fasisztáktól vagy az uzsorásoktól."

tezstvírkíím, a bűntől és a kárhozattól féljetek elsősorban. Különösen, hogy a vidéki Magyarország vasárnapi templomjáróiról lehullott a civilizáció máza és cigány-magyar polgárháborúra készülnek. Amint azt meg is írták.
arokaso.blog.hu/2008/08/31/tamas_tibor

commontalk 2008.09.06. 19:17:30

Akkor nem kell idecitálni Gyurcsány nyakába Rákosi és Kádár bűneit sem. Ő is csak egy KISZ titkár volt, mint Rogán Szentgotthárdon, vagy Viktor... vagy nem is folytatom

2008.09.06. 19:18:01

commontalk:
Egy világháború, még egyszer: egy_világháború_kellős_közepén te elvárod hogy a magyar jobboldal óvjon meg mindenkit a bajtól, és mint egy sziget intaktok maradunk a végéig. Nem vagyunk Svájc, basszus, nem itt tárolták a gazdagok a pénzüket.

Se varázsolni nem tudtak, se a bölcsek köve nem volt náluk, ráadásul hibás-bűnös döntéseket is hoztak, igen. Mutass egy országot itt a környéken, ami meg tudta védeni a polgárait.

Ezt most mind a két világégésre mondom, egy háború volt, két félidőben.

Téglagyári Megálló 2008.09.06. 19:19:37

commontalk írja:

"Állítom potenciális feltalálók, zsenik (én nem számítom ide magam), egyéb érték létrehozására képes emberek fórumoznak megállíthatatlanul, egyre növekvő számban 2002-től."

a potenciális zseninél találva éreztem magam :-) csak annyit mondok, hogy a döntéshozói helyeken nem olyanok ülnek, akik szeretnék a potenciális zseniket. és hogy ez nem csak itthon van így, arra legyen okulásul egy minapi Dilbert:

www.dilbert.com/strips/comic/2008-09-03/

tewton 2008.09.06. 19:28:11

commontalk,
azért ne feledd, a materialista ideológiából ferinél megmaradt az anyagiak szeretete, meg a kapcsolatrendszer, amivel azt magántőkévé konvertálta.

Hova lett mindaz, amit az 50-80-as évek közt emberek felépítettek, mint a szocializmus felépítését? hogy a csudába landolhatott a faterom meg a többiek munkájának az eredménye ilyen fittelina-féle kinyomozhatatlan helyeken?

CrL 2008.09.06. 19:31:40

tewton, a vicc ebben, hogy sokan épp azokra szavaznak lelkesen akik szépen átkonvertálták magánpénzekbe azt mit évtizedekig építgettek.

CrL 2008.09.06. 19:32:37

de ugye jönnek a nácikok!

hcrules 2008.09.06. 19:37:41

Nem Jalta, hanem az a bizonyos százalék-egyezmény...

freehckr 2008.09.06. 19:38:30

commontalk: "Akkor nem kell idecitálni Gyurcsány nyakába Rákosi és Kádár bűneit sem"

...és mondjuk Kádár minisztereit? Az MSZMP "felsőbb vezetését"? Akiket az elmúlt 18 évben mondjuk "bevitt" az MSZP az országgyűlésbe, vagy akár idén augusztus 20-án kitüntettek?

commontalk 2008.09.06. 19:38:36

Most akkor kezdjek el "Ezüsthajózni"? Ennek így semmi értelme. Megyek drukkolni a magyar fiúknak, most kosármeccs, aztán a foci. Sziasztok!

Zetek 2008.09.06. 19:41:55

Szegény commontalk! Rogán hány éves? Mi volt ő Szentgotthárdon? Mi volt Orbán az antivilágban? Ez nagyon gyenge! Kaptatok egy példátan esélyt - két ciklus - nem tudtatok lni vele. Nem kellene csendben csomagolni, chartás bohóckodás helyett?

Téglagyári Megálló 2008.09.06. 19:45:35

az nem ugyanaz a nagyságrend, commontalk

commontalk 2008.09.06. 19:48:56

Népszerű lettem. Ez nem fontos.
Hajrá magyarok! Fodor Marci csodás! Apró siker, de siker.

freehckr 2008.09.06. 20:03:35

commontal: "Most akkor kezdjek el 'Ezüsthajózni'?"

Ne, mert annak tényleg semmi értelme. :) Az "pénzügyi" szempontból aggályos, "ideológiai" szempontból csak nagyon "vékonyan" (hát persze, hogy minden kormánynak megvan a saját "üzleti köre"). De az, hogy Havas Szófia ma is az országgyűlésben lehet, úgy, hogy szinte felmondja a "kádári retorikát" (lásd: 56 ellenforradalom volt), ráadásul pártelnöki-miniszterelnöki "bíztatásban" is részesül ezután, az már "politikailag" aggályos, de nagyon.

tevevanegypupu 2008.09.06. 20:04:16

Garas Deszo..hat o aztan felig-meddig meglepetes. Kellett neki egy csapat, de pont ez??

2008.09.06. 20:36:18

Schindler listája, a nol hu-n:
www.nol.hu/cikk/506087/

freehckr 2008.09.06. 20:38:13

csi: "Schindler listája"

Azon a listán szereplők legalább dolgoztak... :)

tewton 2008.09.06. 20:44:36

újabb chartás gyöngyszemek. nol.
Errőé miért nem tudósít a tv?

"Az újfasizmus térhódításához vár segítséget a charta résztvevőitől Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, aki Mizsei kérésére „megregulázta magát”, és igyekezett visszafogott lenni a magyar politikusokkal és értelmiséggel szemben. Szerinte a gettók kriminalizált világa felerősíti a faji ellentéteket, ráadásul a kapitalizmus feudalizmussal kevert magyar változatának jobb- és baloldali Csák Mátéi kenyéren és vízen dolgoztatnák a romákat, s akinek ez nem tetszik, eltakarodhat."

muhahahaha, a cigány politikusokkal szemben meg nem visszafogott :) és az a fáin utalás az Úr szavaira :) tetszik, ahogy egy roma politikus ilyen visszafogott a gádzsó politikusokkal.

Bauer Tamás: "Ahol a kormányt akarják destabilizálni, a demokráciát akarják destabilizálni. Akik pedig több, mint kormányváltásról beszélnek, előbb-utóbb korlátozzák a demokráciát, ellehetetlenítik a demokratikus intézményrendszert, kiközösítik politikai ellenfeleiket, és azon vannak, hogy jó ideig ne is legyen ismét kormányváltás."

Donáth tiszteletes úr: „itt a helyünk, ide szült az anyánk, ez a sorsunk, innen minket csak a halál vált ki”.

ez éltetőd, s ha elbukol ... ez a magyar fátum talán burkolt GyF-kritika?

commontalk 2008.09.06. 20:56:32

Havas Szófia szabad ember, szerintem nincs betiltva 56 másfajta megítélése, neki ez a véleménye, mi az ördögöt csináljak vele? Családi kötődése miatt elfogult. Emlékszem én is Mikola, Wittner egyebek, nem éppen demokráciába illő megjegyzéseire. Ami azonban felháborít: megjegyzéseitek sora: ideje csomagolni, Garas mit keres egy ilyen csapatban? Stb. Joga van hozzá, és a legitim kormány is addig marad, amíg biztosítani tudja a parlamenti többséget. Ez még képlékeny helyzet. Igaz, legitimnek sem ismertétek el kezdettől fogva, amikor még biztos többsége volt. Felőlem nyugodtan lehet előre hozott választás, ha úgy hozza az élet. Sok-sok hallgatag, közvélemény-kutatóknak nem nyilatkozó baloldali ember fog elmenni, és még meglepetés is kijöhet a dologból. Kétszer éreztétek magatokat tuti győztesnek, aztán mi történt. Tudom....csalás. Én itt szűkebb környezetemben csak Fideszes buszosztatásról tudok, előre beitatott embereket vittek voksolni, arra, akire igaz magyar embernek kell. Falun errefelé az van, amit a Fideszes háziorvos, a pap és tanító mondanak. Érdekes módon azonban átlag 40% hallgatag népesség valahogy nem hallgat rájuk, és mindig tudja hova kell szavaznia itatás nélkül is. Ennyit a hétköznapok demokráciájáról. Isten bizony meg fogok békélni a Fidesszel, ha abbahagyják az arroganciát, a csak Mi tudjuk a frankót...nem kell ide Gyurcsány, lehetne egy teljesen támadhatatlan patyolattiszta MSZP-s, két óra alatt kiderítené az elnyomott jobbos sajtó, hogy megölte anyját-apját stb. Viszont kellően rezignáltan élem meg, hogy immár 20 éve demokráciában, szégyenérzetet vár el tőlem a jobboldal, mert baloldali vagyok. Nincs rá okom. Nem is teszem meg ezt a szívességet.

Pelso 2008.09.06. 20:57:03

Azt a felhivást figyelmesen elolvasva; nincs abban semmi rossz.
Aki chartázni akar, az chartázzon, aki gárdázni, gárdázzon nyugodta, mindezeket törvényi keretek között.

Zetek, Orbán Oxfordban tanult az antivilágban, gondolom, onnan bomlasztott, -bocs, de nem a legjobb a példád.

CrL 2008.09.06. 21:01:28

commontalk, nem a baloldaliságot kell szégyenérzettel összakapcsolni, hanem a baloldali kormány elmúlt 6 évét. simple as that.

tewton 2008.09.06. 21:06:18

"Havas Szófia szabad ember ... neki ez a véleménye"

"mindig tudja hova kell szavaznia itatás nélkül is"

nem érzed az ordító ellentétet a két mondatod közt?

a szabad HSz is tudja, mit kell mondani, csak őszintébb? vagy a 40% hallgatag is szabad, csak ők tudják, hogy hogyan is kell szavazni? és az egyforma cocialista szavazástól ők még mind szabadok?

Szemben a "Fideszes háziorvos, a pap és tanító" által betanított meg leitatott jobbos zombikkal? Akik bizonyára vagy nem szabadok, vagy nem tudják, hova KELL voksolni.

Ez így túl kerek.

Mindenesetre viseld büszkén a balos szimpátiádat. Kevesen értenek meg a 1989 utáni magyar valóságban. Pláne ha a gazdasági eredményeket is szemügyre veszed ("az adócsökkentés kormánya" ugyebár, 400.000 új munkahellyel).

freehckr 2008.09.06. 21:06:54

commontalk: "nincs betiltva 56 másfajta megítélése"

Na de könyörgöm, ha egy "baloldali politikus" az egykori állampárti (terrorista, diktatórikus, elnyomó, hazaáruló, tömeggyilkos, és a többi...) retorikát böfögi vissza, az _politikailag aggályos_, főleg azok után, hogy itt (legalábbis azt mondják sokan) volt egy "rendszerváltás". Főleg a kormánypárt egyik tagjától...

"szégyenérzetet vár el tőlem a jobboldal, mert baloldali vagyok. Nincs rá okom. Nem is teszem meg ezt a szívességet."

Neked tényleg nincs rá okod... hacsak nem voltál a kormánypártok tagja az elmúlt hat és fél évben. :D

commontalk 2008.09.06. 21:16:55

freehckr
Bizony sok-sok tisztességes, jó munkát végző kormánytagot, képviselőt, és helyi politikust ismerek Sajnos Ti már nem láttok a gőztől: immár sokadszor. Deutsch immár nem Für Tamás, Mikola és egyebek szintjét pedig a legtöbben meghaladják, hála az égnek.

tevevanegypupu 2008.09.06. 21:20:42

Hat ez vilagos, ok nem szeretnek ha a fidesz kormanyozna, ez a lista errol szol nem vitas. Gyurcsany ellen ezek az emberek nem irnak ala listat, helyeslik amit vegzett ezek alatt az evek es a rendszervaltas alatt, nem volt lista az oszodi beszed utan sem..Ez a lista kirekeszto es erkolcstelen, szemtelen, mondhatni ervenytelen is. Ezek az emberek csendben maradtak a rendorseg brutalis megnyilvanulasainal, Kuncze Revesz Mariuszozasanal, az olaszliszkai lincseles utan. Serelmek, amik utan erkolcsi felhaborodast nem ereztek. Erdekes. A jobboldal elitel minden eroszakos cselekedetet. Ezek az emberek csak azt, ami az o erdekeiknek, celjaiknak megfelel. Ez itt nem tarsadalmi osszefogas. Ez itt kapaszkodas..a homokba. Szo szerint es kepletesen is.

freehckr 2008.09.06. 21:20:42

commontalk: Ugye abban egyet értünk, hogy 89-ig egyfajta diktatúra volt hazánkban. Deutsch és Mikola mikor hangoztatta az egykori MSZMP szélsőséges nézeteit? Mikor tematizáltak úgy, ahogyan utoljára Grósz elvtárs (lásd: "fehér terror", mert éppen veszélyben volt az MSZMP hatalma).

És Gyurcsány? Ő talán tegnap? Vagy tegnap előtt?

Sosem fogod megérteni...

freehckr 2008.09.06. 21:22:32

commontalk: Ugye abban egyet értünk, hogy 89-ig egyfajta diktatúra volt hazánkban. Deutsch és Mikola mikor hangoztatta az egykori MSZMP szélsőséges nézeteit? Mikor tematizáltak úgy, ahogyan utoljára Grósz elvtárs (lásd: "fehér terror", mert éppen veszélyben volt az MSZMP hatalma)? És Gyurcsány? Ő talán tegnap? Vagy tegnap előtt?

freehckr 2008.09.06. 21:23:50

Ez jó, senki nem fogja tudni utánam csinálni, hogy egyszer elküld egy kommentet, majd az így jelenik meg. :)

commontalk 2008.09.06. 21:28:54

Mikola 1989-ig a Hazafias Népfront alelnöke volt: ő mondta meg, hogy kire kellene szavaznom. Nem hallgattam rá. Tudod, hogy ennek a listáin indultak az MSZMP vezérek? Más lista egyébként nem volt, így csak kihúzni lehetett a neveket.

Gabe2 2008.09.06. 21:35:16

nem common, 89-től 90-ig volt az

commontalk 2008.09.06. 21:43:19

Ez mennyiben kellemesebb Neked? Szerintem mindegy. A hócipőm tele van vele, amikor volt pártállami potentátok oktatnak engem demokráciából, meg kommunistáznak.

Gabe2 2008.09.06. 21:48:55

Nekem nem kellemesebb, csak pontosabb. És így már nem is igaz a kettőspont utáni mondatod.

commontalk 2008.09.06. 21:55:10

Aki 1989-ben kezdett pártállami karriert (persze korábban kezdte csak alacsonyabb polcon) annak a tisztánlátásával lehetett és maradhatott valami gond.

irrelevant 2008.09.06. 21:57:42

commontalk:

"lehetne egy teljesen támadhatatlan patyolattiszta MSZP-s, két óra alatt kiderítené az elnyomott jobbos sajtó, hogy megölte anyját-apját"

Szóval szerinted a jobboldali média mocskolja be a bűntelen vagy alig bűnös "balos" politikusokat. Igazad van, Medgyó kinyitotta az MN-t egy reggelen, és látta, hogy azt írják róla: ügynök volt. És elhitte, mondván, biztos úgy van, és rövid úton belebukott.

A bíró kinyitotta a Hírlapot, elolvasta, hogy Gyurcsány adót csalt, és elhitte. Elítélte volna, de sajnos a cikkben az is szerepelt, hogy már elévült az ügy. Kénytelen volt így tenni. Gyurcsány pedig azt sem tudta, miről van szó, mert nem jutott hozzá a Hírlaphoz, adót pedig nem csalt életében.

Hipnotikus hatása lehet a jobbos médiumoknak!

Kikacaglak hangosan.
Miért kell ilyen maffiafőnököket, adócsaló privatizátorokat, pénzügyi trükkök százait végrehajtó gazembereket mosdatnod? Rokonaid?

irrelevant 2008.09.06. 22:01:11

Azért, hogy commontalk részleges igazát is elismerjük, a vadul, izomból antikommunista fityiszvezérek közül is számos egyed volt párttag. Ez, valljuk be, ciki. Külön kiemelném Martonyit, aki 1989-ben lépett be az MSZMP-be. Ez igazán ritka éleslátásra és taktikai érzékre vall, tekintve, hogy 1985 érezni lehetett, hogy mindjárt vége a dalnak. Egy ilyen ember való külügyminiszternek, brávó!

commontalk 2008.09.06. 22:12:15

Kedves otvospeter!
Ez az a szint, ahol én már nem vitatkozom. Jó néhány elvbarátod azért úszta meg a börtönt, mert Polt megakadályozta az eljárásokat ellenük. Mellesleg a pártállamban MSZMP-tag nem lehetett ügynök. A soraitokból viszont szép kis lista összeállítható. A rossz lelkiismeret miatt vagytok ennyire agresszívek. Építettetek magatoknak egy hazug, szemforgató világot. Csak nálunk, egy kisvárosban kezdett el egyszerre templomba járni kb. 20-30 az utolsó pillanatig aktív MSZMP-tag. Szabályosan kilökdösték az első padokból a nénikéket. Ma ők a helyi jobboldal zászlóvivői: nem akartok Ti semmi mást, csak új pártállamot. Aztán tanítóitok útmutatása szerint megmondani a frankót, hogyan kell élnünk a hatalomátvételetek után. A doktorotok megmondta: minimum húsz év kijár nekünk a Fidesz demokráciából. Én, ha lehet elkerülném ezt a lehetőséget. Félreértés ne legyen, egy európai értelemben vett modern gondolkodású jobboldali párttal semmi gondom nem lenne, de városról-városra százával-ezrével lehet összeszámolni a soraitokban a múlt rendszer haszonélvezőit, és hirtelen megvilágosodott fiaikat, lányaikat. Ez az álszent magatartás az, amitől hányingerem van.

irrelevant 2008.09.06. 22:14:22

Kik nekem az elvbarátaim szerinted, commontalk? Ki nekem a doktorom? Kik nekem a "soraim"? Menj a francba a címkézéseiddel. Nem mindenki pártkatona, ne magadból indulj ki. Üdv.

CrL 2008.09.06. 22:17:33

a ki volt komcsi és ki nem szerintem ma már parttalan vita, az kéne, hogy döntsön ki mire ment a lehetőséggel amit kapott a kormányzással. a baloldal bizonyíthatott volna miért is kaptak felhatalmazást. megmutathatták volna, miért volt olyan iszonyatos és vérlázító amit a jobboldal csinált 98-02 között. ahelyett, hogy ezt tették volna szépen megmutatták miért is képtelen kormányozni a baloldal. a többi már csak felelősségáthárítás, maszatolás és bs.

nemkellnemzetivagta 2008.09.06. 22:21:33

ct:
"egy európai értelemben vett modern gondolkodású jobboldali párttal semmi gondom nem lenne,"
annyira bírom, ahogy a balosok szeretik kifejteni, hogy nekik milyen jobboldal tetszene. legyen mondjuk európai, meg modern, ja, és soha ne kapjon 10 százaléknál többet.

commontalk 2008.09.06. 22:27:31

Ajjaj! A commentem írása közben egyszerre normális hangnemet ütsz meg, én meg jól kiosztalak. Hagyjuk a francba az egészet. Írjunk valamit az ősz szépségeiről, a magyar lányok csodás idomairól, vagy az általam imádott szőke Tiszáról. Hajaj - gyermekkorom halászlevei, nagyanyám udvarán, felnevelt tyúkjai, amelyeket a Szent István napi búcsúkor vágtunk le. Volt ízük, zamatuk, nem foglalkoztam percet sem a rendszerrel. Alig vártam mise után, hogy hazaérjünk amikorra már megfőtt a gőzölgő húsleves, szegénykém gyorsan átöltözött és már tálalta is a finom étkeket. Ilyen is volt az átkosban, sőt a magánélet 90%-a ilyen volt. Ma viszont a privát szféra szinte 100%-át áthatja a napi politika, ezzel együtt én is ezt választom. Talán a gyerekeim már nem fognak értelmetlen hitvitákat folytatni pl. a ki lopott többet témakörben. Ebben az esetben 10 év alatt leköröznénk az uniót. Talán a spanyoloknak volt ebben igazuk, pedig ott aztán komolyan aprították egymást. Ma mégis tudnak elsősorban spanyolok lenni, aztán valamiféle pártkötődésük vagy van, vagy nincs. Maradok is a húslevesnél. Holnap ne is számítsatok rám: kivéve, ha van valami jó receptetek.

freehckr 2008.09.06. 22:30:36

"mert Polt megakadályozta az eljárásokat ellenük"

Poltot rekord összeggel küldte "nyugdíjba" a balliberális kormányzat. Azért ha annyira keresztbe tett a D209-Keller "kombónak", szerintem kicsit fújhattak rá a "balliberálisok"... de nem, soha senki nem fog olyan kedvező feltételekkel távozni főügyéri pozícióból, ahogyan Polt tette. :) Ez a "poltozás", kedves "commontalk" nem hivatkozási alap, nem cáfolhatatlan ellenérv, és nem perdöntő bizonyíték. :) Az öt éves elévülési időn belül bőven újraindíthatták volna az eljárásokat az elvtársak, csakhogy itt nem Polt tett "keresztbe" a "balliberális" lejáratógépeknek, hanem a hazai bíróságok. Éééés akkor most jön a, hogy minden hazai bíróság amúgy "fityesz" bérenc... mintha csak a kapcsolat.hu-n olvasnám a "mélyen szántó" gondolatokat. :)

"A doktorotok megmondta: minimum húsz év kijár nekünk a Fidesz demokráciából. Én, ha lehet elkerülném ezt a lehetőséget. "

Jelen állás szerint úgy áll a dolog, hogy ennek 2006-ban nem volt sok esélye. Ma egyre inkább úgy tűnik, hogy egy kormányváltás után a következő legalább két évtized múlva lesz. Emiatt nem Mikolát kell utálnotok, vagy Orbánt, vagy Szíjártót, vagy akárkit a Fideszből... emiatt utáljátok Gyurcsányt. Most komolyan: a Fidesz mit tett azért, hogy a biztos pártválasztók között háromszor nagyobb a támogatása, mint az MSZP-nek? Elárulom. semmit. És Gyurcsány mit tett ezért? Utóbbi költői... :)

"európai értelemben vett modern gondolkodású jobboldali párttal semmi gondom nem lenne"

Érdekes hogy ezt írod. Előbb bevallod, hogy te "baloldali" vagy, de téged az érdekel, hogy nincs egy "európai értelemben vett modern gondolkodású jobboldali párt" az országban. A saját portád előtt söprögettél már ma? :) Illene... tiszta mocsok az egész. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.06. 22:35:21

"Mellesleg a pártállamban MSZMP-tag nem lehetett ügynök."
: ) Ezek szerint csak tartótisztek lehettek?

nemkellnemzetivagta 2008.09.06. 22:36:11

ct, ha valahol a mienkhez hasonló anyázás folyik, az spanyolország. ugyanez. ha valaki spanyol zászlót cipel az fasiszta stb. stb.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.06. 22:38:58


otvospeter,

A Német Szövetségi Köztársaságban kancellárnak választották egy olyan embert, aki 33-tól 45-ig volt náci párttag, és hivatásos nemzeti szocialista propagandista volt a birodalmi külügyi rádióban.
Nem egy 89-es MSZMP tag, hanem egy hivatásos náci propagandista. Az ő egyik minisztere
(németügyek minisztere) pedig Hitler ellenes kommunista ellenálló volt. Egy válsághelyzetben ez a két ember képes volt összefogni a hazájáért (Kiesingerről és Wehnerről van szó).
A puszta gondolat, hogy egy válsághelyzetben Gyurcsány és Orbán összefogjon a hazája érdekében eretnek gondolatnak számít.
Nem is írom le, mert levalamiznek amit nem szeretnék.

commontalk 2008.09.06. 22:48:38

Mindenkinek jó éjszakát! Jó kis vita volt.

irrelevant 2008.09.06. 22:49:59

Jo Tunder

Nem az összefogásra való hajlam az elsődleges, ami hiányzik (legyünk akármilyen véleménnyel a nagykoalícióról), hanem az országért való, önzetlen(!) tenni akarás. Minden párt részéről.

Ezért vagyunk akkora szarban.

Syr Wullam 2008.09.06. 23:01:10

"otvospeter · fricska.blog.hu 2008.09.06. 18:19:00
Aki Palya Beát tippelt, ügyes volt."

Hehe, köszi! ;-)

nemkellnemzetivagta 2008.09.06. 23:01:14

jótüdér, bár jószándékú és kedves, de azért sántít a példád, mert a nácikat, köztük kiesingert is, perbe fogták a háború után, ahogy később honeckert és egon krenzet is. kiesinger tisztázta magát valahogy, de élete végéig viselte a náci bélyeget. nálunk az egész 45 és 90 közötti szemétkedés el lett sunyizva. szerintem meg gyurcsány ne fogjon össze senkivel, hanem tűnjön gyorsan el - a hazája érdekében

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.06. 23:15:02


én általánosságokról beszéltem. ha úgy alakulna, akkor...
egyébként Gyurcsánynak esze ágában sincs összefognia
senkivel, ő most nagyon durván konfrontálódni akar.
ő ebben elég jó.

nemkellnemzetivagta 2008.09.06. 23:38:17

ilyenkor biztos azt gondolja magáról, hogy ő egy nagy formátumú politikus. szerintem totál beteg a csávó

józan' 2008.09.07. 00:53:24

"calam 2008.09.06. 14:44:18
Én szimpátiából kimentem a felvonulásra, tehát azért, mert azt gondoltam, hogy ha nem megyek ki, akkor valami veszélyben lesz. Undorító nagy szavak, de azt gondoltam, hogyha nem megyek ki, akkor a demokrácia lesz veszélyben, azért mert valakiket a másságuk miatt fognak bántani."

Annyira szörnyű ilyen veretes nagy FASZSÁGOKAT olvasni.

Syr Wullam 2008.09.07. 02:20:47

Halott van a listán: Balassa Péter is aláírta!

Syr Wullam 2008.09.07. 02:24:02

Upsz, most olvastam el a fenti kommenteket. Mellélőttem.

Azért Agárdi Pétert látni mindig öröm ...

Zetek 2008.09.07. 07:22:40

Jo Tunder! Wehner egy szemét kommunista volt, aki sokkal lojálisabb volt élete végéig Moszkvához, mint saját hazájához. Még a nagy takony kedvenc - Brandt - megbuktatásában is döntő szerepet játszott. Ráadásul pusztán anyagi előnyökből feleségül veszi saját mostoha lányát. Szóval keressünk már más példaképet.
Másrészt nagyon jól hangzik a fogjuk össze duma, de ezzel is van két apró probléma. Egyrészt csak akkor vetődik fel, ha az MSZP szarban van. Amikor van pénz és ezért erősnek érzi magát akkor a politkai ellenfél szétverésére törekszik. Ha nem akkor fogjunk össze és osszuk meg a felelősséget.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.07. 10:04:01

re:
Pásztor Tibor · pasztortibor.hu 2008.09.06. 16:40:26

kedves Tibor, nem bírom a tömeget. még ha csupa elit, akkor sem...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.07. 10:26:45

tragukus egyezés, de Calam még nem értette mikor Zetek belinkelte:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=232794
szóval, egy ál-demokratiksu sharta napján olaszliszka 2.0...
Ház.

Csi: "ez a Köztársaság kisrészvényeseinek a közgyűlése volt."
hehehe :DDDDDDDd

Gabe, sajna én sem vágom... Sőt, hárítanék Mr.Árokásó kollégának: ő fedezte fel a hiányukat, nekem fel sem tűnt, csak simán elszomorodtam Darvasi nevét látva - pedig tudtam h ott lesz, csak mindig reménykedem...

Mem tudom ki mondta: "mellesleg a pártállamban MSZMP-tag nem lehetett ügynök", de téved. Mindere volt példa. Ne exügynök publistáktól tanuljátok a történelmet :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.07. 10:33:19

ja, és Tibor: nem fogadhatjuk el a kibúvót, hogy "lekéste" - ezt talán a Párt is kevesellni fogja... nem megy ilyenkor körsms?! vagy motoros futár?!
szóval már maga sem áll ki fletó mögött? ögyes...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.09.07. 21:56:23

Commontalk.

Tudod, nekem az a bajom az mszp vel ( i.e., posztkommunistákkal ) hogy érdemtelenül jutottak hatalomhoz és gazdasági befolyáshoz.
Szerintem politikai és gazdasági hatalmat optimális esetben csak a "köz számára is hasznos módon" lehet szerezni É vagyis hogy cserében te olyan teljesítményt teszel le az asztalra, amiből a köz is profitál.
Más szavakkal : csak szorgalommal, tehetséggel és kockázatvállalással.
Kérdezem : ugyan hol és miben tünt ki Gyurcsány , veres, Kóka és társaik ? Mikor dolgoztak keményen úgy hogy munkájukból a köz is profitált ? Mit kockáztattak ők az életben ?

És tudod, mi a gond ? Hogy olyan embereket nyomnak vissza a sárba, akik sokkal inkább megérdemelnék azokat az erőforrásokat, amiket ők monoploizáltak.

Ettől nem függetlenűl a kedvenceid hadat viselnek a középosztály ellen. Megpróbálják a középosztály EGYETLEN tőkéjé, a tudás felhalmozódását megakadályozni. teszik ezt a "szegregációmentes oktatás", meg a "tanügyi reform" ( az ész megáll : meg akarják szüntetni a matematikát a gimnáziumban ) jegyében. És hogy a siker végképp ne maradjon el : mindezt meg akarják fejelni egy kis tandíjjal.

Nézd commontalk, énnekem baromira elegem van belőle, hogy csak Nyugat Európában boldogulhatok, itthon nem. Mégis, mit kellene tennem, hogy ne csak NyEuban kereshessek tisztes fizetést, hanem itthon is ? csatlakozzak az mszphez ?

Miért útáljátok ti ennyire a középosztályt ? Miért próbáltok ti minket, középosztály belieket kiírtani ?

off

remélem, a következő váalsztást úgy elvesztitek, hogy addig nem jöttök vissza, amíg nyugdíjba nem megyek. Hogy végre én is gyarapodhassak, ne üssön agyon az adó. Én is, ne csak a zEtnikum meg a vörös nagytőkések. Hogy ne kelljen 4 évente félni, hogy visszajöttök ( itt maradtok ) és agyon adóztattok ( és még közben jól pofán is röhögtök ) minket.

on.

süti beállítások módosítása