Kínáig ér a hálózat
2008. június 19. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Kínáig ér a hálózat

Hol volt, hol nem volt, volt, sőt van egyszer egy komancs. Nevezzük Huszty Andrásnak. A névválasztás nem véletlen: az illetőt speciel tényleg Huszty Andrásnak hívják, de természetesen nevezhetnék egész másnak is. Huszty úr az a fajta komancs, aki szereti a nagy befolyást, a sok pénzt és a kiadós – nem saját zsebből fedezett – étkezéseket. Biztosan ismerik ezt a típust.

 Nos, Huszty úr mindig igyekezett elkerülni, hogy a politika első vonalában ugrabugráljon, helyette a nagy állami vállalatok iránt érzett furcsa vonzódást, talán annak köszönhetően, hogy a közgazdasági egyetem után Moszkvában szerzett diplomát. 1989-ben az Általános Értékforgalmi Banknál helyezkedett el, itt 1995-ben vezérigazgató lett, majd 1996–1998 között a Magyar Fejlesztési Banknál tevékenykedett, szintén vezérigazgatóként. A klerikálfasiszta rémuralom négy évét Huszty úr a magánszférában bekkelte ki, de 2002-ben újra hívta a haza, ekkor a Malév igazgatóságának elnöke lett. Innen hamarosan mindenféle zavaros ügyek miatt kitették, úgyhogy 2003-ban bekopogtatott az akkoriban fénykorát élő Medgyessy Péter miniszterelnökhöz, s ezt mondta neki:

 – Petikém, kéne egy jó állás.

 – Rendben, Bandi, kapsz egy jó állást.

 Azzal Medgyessy meg is tette hősünket a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért felelős kormánymegbízottnak. Hogy miért pont ennek, az örök rejtély: Huszty soha életében nem járt korábban Kínában, kínaiul nem tud, Kínához nem ért. Ráadásul Magyarországon nem szokás külön embert kinevezni az egyes országokkal való kapcsolattartásra, így nincs megbízottja a német, amerikai vagy zimbabwei kapcsolatoknak sem. Arra ott vannak a külügyminisztérium meg a gazdasági minisztérium illetékes osztályai.

 Később Medgyessy ment, Huszty maradt, csak a „kormánymegbízott” titulust változtatták meg 2005-től „kormánybiztossá”. Aztán 2006-tól újra módosult a cím, ekkortól fogva Huszty urat mind a mai napig „A Magyar-Kínai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért, valamint a 2010. évi Shanghai-i Világkiállításon Történő Részvétel Koordinálásáért Felelős Miniszterelnöki Megbízottként” tartják számon.

  S hogy miért jó „A Magyar-Kínai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért, valamint a 2010. évi Shanghai-i Világkiállításon Történő Részvétel Koordinálásáért Felelős Miniszterelnöki Megbízottnak” lenni? Hát először is az embernek van egy szép címeres névjegye meg egy irodája a belvárosban. Titkárnője és más segítői. Évente vagy tucatszor elrepülhet Kínába – természetesen business classon –, ott jókat ehet, s érdekes dolgokat láthat. Fontos emberek körül sündöröghet, hiszen a fontos emberek most gyakrabban járnak Kínába, mint hugyozni, s ilyenkor a miniszterelnöki megbízott is elkíséri őket. Mi mindent meg lehet beszélni egy tízórás repülőúton! Dolgozni nem kell sokat, még azt sem teszi senki szóvá, ha a hivatal öt év alatt egy árva honlapot sem volt képes elkészíteni magának. Néha be kell menni a tévébe, és elmondani, hogy a távoli Kínában a kecskék elefántnyi méretűek, az embereknek két fejük van, és akkora kukorica nő, mint az osztankinói tévétorony. Végül, de nem utolsósorban, ha az embernek van rá hajlama, akkor az állami utak és tárgyalások nyújtotta lehetőségeket remekül ki lehet használni magánüzleti érdekeltségek érvényesítésére, különböző strómanokon és Kajmán-szigeteki off-shore cégeken keresztül. (Természetesen nem állítjuk, hogy Huszty úrnak lenne ilyen hajlama.)

S hogy az ország számára hasznos-e egy ilyen hivatal fenntartása? A dolog természetéből fakadóan soha nem fog kiderülni, hogy valószínűleg nem. A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok szépen fejlődnek (pontosabban a Magyarországon és a Kínában tevékenykedő multik cégen belül, illetve egymás közt folyamatosan növekvő volumenű kereskedelmet folytatnak), így a statisztikák alapján Huszty úr tevékenysége akár igazolható is. Mindenesetre jelentős magyar beruházás Kínában nem valósult még meg (ami megvalósult, az azóta tönkre is ment), s a kínai befektetők se lepték el hazánkat. Fél évtizede havonta bejelentik, hogy Magyarországon lesz Kína európai áruelosztó központja, ami amúgy teljesen értelmetlen lenne (mi a francnak szállítanák a hamburgi teherkikötőből Pestre az árut, hogy aztán visszavigyék a hamburgi boltokba?), de éppen ezért nem úgy néz ki, hogy valaha is lesz belőle valami. Ötéves tevékenysége alatt tehát a Huszty-féle hivatal semmilyen konkrét gazdasági eredményt nem tudott felmutatni. Persze nem ez a legnagyobb probléma a komcsi kormányokkal, sőt a hivatal működésére elköltött összeg aprópénznek tekinthető azokhoz a summákhoz képest, amelyeket naponta kidobnak az ablakon hülyeségekre. Még csak különösebb botrányok sem kötődnek a megbízott nevéhez, azt leszámítva, hogy a shanghai-i expó magyar pavilonjának megtervezésére kiírt pályázat klasszikus utolsó pillanatban meghirdetett, előre levajazott bulinak tűnt. Emiatt azonban csak az építészek pampogtak egymás közt, de őket amúgy is mindenki utálja.

Mindenesetre, amikor azon tűnődünk, hogy hova lett az a sok pénz, a magyar-kínai miniszterelnöki megbízotti hivatalhoz hasonló apróságokat is érdemes számba venni.

 Amúgy baj-e, ha egy kormány fontosnak tartja a kínai kapcsolatokat? Nem baj, Kína nagy ország, nemcsak érdemes, hanem muszáj is üzletelni vele. De vajon úgy lehet-e Kínával sikeresen üzletelni, hogy jó sok állami hivatalnokot utaztatunk oda, illetve fogadunk onnan? Nem, nem úgy lehet. ’81-ben még úgy lehetett, most már nem. Most már a dolog sokkal egyszerűbb: 1) Gyártani kell valamit, ami jobb és olcsóbb, mint az adott dolog Kínában jelenleg kapható megfelelője. 2) Nyitni kell egy nagy boltot Kínában, s ott az adott dolgot eladni sok-sok kínainak, méghozzá úgy, hogy a befektetés még azelőtt megtérüljön, mielőtt a gyártási technikát ellopnák.

 Huszty urat pedig lepjük meg egy üveg, kínai exportra szánt magyar borral.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr42523729

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Different types of yoga 2018.12.04. 22:56:06

Ост 107.460091.014-2004 скачать бесплатно - ncidanedna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.19. 11:38:35

Vajon abbol, hogy az emelkedo szallitasi koltsegek miatt a Kinabol szallitott aru versenykepessege csokken, nem lehet valamit kihozni?
www.newsweek.com/id/141524
"Some production returns to the United States, and some shifts from Asia to closer exporters (Mexico over China). Since 2000, estimates Rubin, the cost of shipping a 40-foot container from East Asia has gone from $3,000 to $8,000. With oil at $200 a barrel, the shipping cost would be $15,000. Already, he says, China's steel exports to the United States are falling while U.S. production is rising."

Peldaul felkesztermek-vegfeldolgozas parosra gondolok.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.19. 12:02:38

"Nyitni kell egy nagy boltot Kínában, s ott az adott dolgot eladni sok-sok kínainak, méghozzá úgy, hogy a befektetés még azelőtt megtérüljön, mielőtt a gyártási technikát ellopnák."

MUHAHA. Sok sikert. ;)

www.automotoportal.com/photos/chinese-rip-offs-of-western-automakers/8

Rwindx 2008.06.19. 12:52:40

Így működnek, ez a lételemük, ezen kár csodálkozni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.06.19. 13:09:43

doomhammer,

na ja, az égbe szökő olaj ár majd jól odab*sz az interkontinentális-globális kereskedelemnek. nem fogja megérni utaztatni az árut, vagy már most sem éri meg. a közeli piacokra kellene koncentrálni.

kontraszt 2008.06.19. 13:33:39

jééé, lehet hogy nem véletlen az olajár emelkedés ?
tegyük már töntkre kínát is azzal, hogy nem fognak tudni egy idő után szállítani elfogadható áron az usa-ba ...

Szibarita 2008.06.19. 13:39:08

Te ujsagirasnak tartod, amit csinalsz?

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2008.06.19. 13:45:52

Most akkor az orbánék nácik? (Ha a gyurcsányék komcsik.)

smalladam 2008.06.19. 13:52:59

honlapkészítésre tudok egy jó tippet:)

amúgy a fenti úriembernek a debreceni egyetem kínai bizniszéhez van köze? amúgy kálmán arról is írhatnál, engem pl az tökre érdekel és nemtom mi ott a pálya, csak egyszer ilyen fehérasztal mellett mondták nekem hogy nagyon sok benne a péndz.

Tehéntőgy 2008.06.19. 13:56:09

Jajj FatMo, hát Moszkvában diplomázott = komcsi. Nem tudtad? Ilyen alapon a szörnyű posztkommunista Magyarországon már komcsiztak le és rúgtak ki Nemzeti Múzeum-főigazgatót is.

Johnny Favorite (törölt) 2008.06.19. 13:58:15

Alapjában tele vagyunk ilyen mihaszna buzikkal MR."utazó nagykövet meggyesi péter"és társai....ezeket amennyiben nem a kémkedés (rejtett) fontos tevékenységével bíznak meg akkor...fennttartásuk felesleges.
Ami még örömteli hogy tele vagyunk ilyen polihisztorokkal, gyakorlatilag amihez nem értenek az nincs is ....tudjátok "...régi nagy repülős dinasztia..." /By Torgyán doktor/

Tehéntőgy 2008.06.19. 14:03:28

Johnny: ki küldene kémkedni egy nyilvánosan lebukott kémet, mint Medgyessy :-)? Inkább a seggmeresztés fontos tevékenységével vannak megbízva.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.06.19. 14:06:16

Nagyon jó a kép!!! Kell ezután még egyáltalán érvelni, hogy hol diplomázott, mit csinált?:DDDDDDDDDD.

Johnny Favorite (törölt) 2008.06.19. 14:09:22

TEHÉNTŐGY
Hát úgy hogy "..az a gyanus aki nem gyanus, aki gyanus az nem gyanus..!!"
/Dargay Attila: Ludas Matyi /

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.06.19. 14:10:01

Hmm, ez egy. És mi van a hasonló pozícióba beledugott többi tehetségtelen komcsi muppet-tal? Merthogy vannak ám még dögivel ilyenek.

Szibarita 2008.06.19. 14:18:53

Mikor neztetek utoljara vegig mondjuk a MOL kommunikacios osztalyan? Vagy mondjuk az OTP-nel? Mindenhol vanna ejtoernyosok mindket parttol es ok is ugy neznek ki mint a fenti ur, kozepkoruak es el vannak hizva. Gondolom, voltak parttagok is.

Johnny Favorite (törölt) 2008.06.19. 14:20:10

Névsort vársz??
Mert akkor tényleg kell egy olyan kibaszott nagy szerver a kormányszóvivőknek.....mert a leütött karakterek (mely neveiket takarja) száma felülről konvergál a végtelenhez..:D

Bár kétlem hogy ez a kormány nyilvánosságra hozna ilyen névsort mert gyanítom hogy majdhogynem megegyezne a pártkönnyvel valaha rendelkező elvtársak névsorával..

Terrance 2008.06.19. 14:33:56

Hány és hány ilyen ingyenélő felsővezető / tanácsadó / szakértő / szóvivő van állami vállalatoknál vagy az állami apparátusban. Sőt 1-2 multinál is találni olyan pozíciókat, amelyek értelmüket vesztették (vagy sosem volt értelmük) és szépen elüldögél ott milliós fizetésért egy jó káder.
(Igazából én is erről álmodom. Na jó mégsem, ha lehet valami értelmes és érdekes dolgot csinálni, akkor inkább azt választom.)

Drömögödömötör 2008.06.19. 14:38:39

Johnny Favorite

igaz amit írsz de a teljes képért azért én hozzá tenném hogy a jelenlegi TELJES gazdasági-politikai elit 45 év feletti tagjaira vetítve ez az arány kb. 95 % lehet még akkor is ha most jobboldaliként jelnek meg a nyilvánosság előtt ( csak kettő az 5 leggazdagabb közül Széles és Demján ) vagy valaki azt hiszi hogy 80 -ban ellenállóként kerültek pozícióba ????

gabcigirl 2008.06.19. 14:40:26

Ilyen állás nekem is köllene. Reprezentáció, nemdógozás, ingyenebéd orrba-szájba, tekéntetes rang, hajbókoló parasztok, meg egy nagyadaíg tahóság. Szerintem meg bírnám tenni...

heima (törölt) 2008.06.19. 14:41:25

az a jó ezekben a formákban, hogy van az életrajzukban egy közös pont: 98-02 között várta őket a magánszektor :D

az én személyes kedvencem Erős János: egy rábízott bankot csődbevitt, egyet nyíltan meglopott, 98-02 között magánszektor, 02-ben meg rögtön MFB vezérigazgatója lehetett, és havi 5 millióért azóta is ott mereszti a hájas seggét.

Szibarita 2008.06.19. 14:45:30

Ami igazan vicces, hogy az itteni 'ujsagirok' kozott is van olyan, akinek uj allas utan kellett nezni 2002 utan. Vannak kis ejtoernyosok meg nagy ejtoernyosok, az viszont kulonosen vicces, amikor a kicsik szamonkerik a nagyokon hogy sikeresebbek naluk.

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.06.19. 14:47:16

Szerintetek van olyan jól fizető, nem nagy felelősséggel járó politikai állás, amit nem így osztanak ki? uram-bátyáméknak?

heima (törölt) 2008.06.19. 14:47:58

Szibarita, ez egy blog, nem egy újság.

Johnny Favorite (törölt) 2008.06.19. 14:51:26

Drömögödömötör
A teljes igazság az hogy sajna minden egyes választás (amikor generációkat, családtagokat, barátokat lehet egymásnak ugrasztani) nem szól másról (szerintem) mint 8.-10.000 ember és családjának (igen jó) megélhetési lehetőségeiről..ha most nem nyerek akkor kicsit szarabbul megy ....de nem törődök vele mert legközelebb...vagy utána úgyis ott leszek még egyszer!!!

Ez valós probléma de a valódi gond az hogy nem is engednek maguk közé senkit aki egyáltalán szeretne politikával, társadalommal komolyan foglalkozni mert pusztán a politikus LÉT-ből nem lehet megélni...hanem csak az ebből fakadó kapcsolatok aprópénzre váltásából tudnak profitálni..
És eljutunk szerintem az (egyik) alap problémához ma egy parlamenti/önkormányzati emberke annyit keres mint egy multinál egy közép vezető és ezzel azt is kockáztatja hogy esetlegessen van neki egy szakmája amiből kiesik min. 4 évre utánna kétséges a visszaút.....Félre értés ne essék most nem védem
őket...mert ezt maguknak hozták létre...

acetofive 2008.06.19. 15:02:07

troger toni,

a kovetkezo sztori szolhatna kek(er)essy dezsoba'-rol?
koszi!

ben2 2008.06.19. 15:09:23

Az igazi probléma az, hogy ha megjelenik egy ilyen hír (blogbejegyzés,stb.) ami alapvetően nem arról szól, hogy xy komcsi (amúgy korrekt ha megemlíti, mert tényleg az a lölköm), hanem hogy fenntartanak egy állami intézmény a semmire, akkor a kormánydrukkerek azonnal elviszik komcsi-náci témába az egész kérdést és lehet rágódni a gumicsonton. Vagy elindul a kérdés relativizálása, hogy mindenki lop, csal, hazudik, miért pont ezen kell fennakadni. Vagy hogy a zorbánék ugyanezt csinálták, sőt.
Az eredeti kérdésre persze nem adnak választ, hogy miért is tartanak fenn egy értelmetlen intézményt xy elvtárs kedvéért, miközben százmilliókat költenek annak reklámozására, hogy olcsóbb lett az állam.
Pedig ha az ilyen esetekben mindkét oldal egységesen felháborodna és nem a saját kutya kölykét védené, akkor ha legközelebb a másik tábor kerül a tűz közelébe, talán eleve be sem próbálkozna hasonló akcióval.
Ezt hívják jobb helyeken a közélet tisztulásának ugye.

Johnny Favorite (törölt) 2008.06.19. 15:16:05

Na hát erre mondom hogy ezek egymás seggét védik...no nem az együttérzés végett hanem, "..a mi nem beszélünk erről ,ha ti nem beszéltek arról.."
ezek valóban oda vetett gumicsontok.
üvegzseb, bürokrácia csökkentés, tisztasági csomag...eleddig csak nevük van! De eredménye??
Netalántán következménye? hááát nemtom

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.06.19. 15:21:18

Szibarita!

"Vannak kis ejtoernyosok meg nagy ejtoernyosok, az viszont kulonosen vicces, amikor a kicsik szamonkerik a nagyokon hogy sikeresebbek naluk. "

Én viszont nem vagyok ejtőernyős, és egyetértek vele. Vedd úgy, hogy én kérem számon.

Leonard Zelig 2008.06.19. 15:36:19

"Hogy miért pont ennek, az örök rejtély: Huszty soha életében nem járt korábban Kínában, kínaiul nem tud, Kínához nem ért."

És ezt onnan tudod, hogy büdös komancs, tehát a kígyó a farkába harapott, vagyis Q.E.D.

"Ráadásul Magyarországon nem szokás külön embert kinevezni az egyes országokkal való kapcsolattartásra, így nincs megbízottja a német, amerikai vagy zimbabwei kapcsolatoknak sem."

Nem szokás, de a büdös komancsot kinevezték. Ebből kristálytisztán levonható, hogy kinevezése helytelen, haszontalan és indokolatlan volt. Mer nem szokás. Q.E.D.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.06.19. 15:41:03

"Hogy miért pont ennek, az örök rejtély: Huszty soha életében nem járt korábban Kínában, kínaiul nem tud, Kínához nem ért."

És ezt onnan tudod, hogy büdös komancs, tehát a kígyó a farkába harapott, vagyis Q.E.D.


Nem, ezt onnan tudjuk, hogy ismerjük őt. Tolmács nélkül a hóna alatt ki sem lép az irodájából.

Szibarita 2008.06.19. 15:56:42

Hitelesebb lenne ez a szamonkeres, ha:

- Nem lenne ilyen propagandaszeruen didaktikus
- Nem lenne a szerkesztosegben is ex-ejtoernyos
- Nem csak a szocikon kernetek szamon az ejtoernyosoket, hanem neha ilyesmivel is cseszegetnetek a fideszt is

Ezek kozul nekem elsosorban a harmadik hianyzik (marmint a hitelesseghez), az elso egyeni igenyek kerdese, a masodik meg engem nem zavar, csak a kerlelhetetlen kompromisszummentesseget es a komcsizast teszi rohejesse.

tréfás kedvű felhasználó 2008.06.19. 16:07:04

Szibarita 2008.06.19. 14:45:30

definiald azt, hogy "sikeres"! mondjuk az egyen es a tarsadalom szemszogebol. olyan erzesem van, hogy ezekre a "sikeres" uriemberekre csak az egyik definicio fog passzolni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.19. 16:07:51

Szibarita, nem érzed kínosnak, hogy KálmánTóni nevettetően szarkasztikus stílusa miatt komolykodva húzod az orrod? :-)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.19. 16:09:38

de le is leplezheted a Reakciót, hogy az egész bagázs a Fidelitasból indult :-) ami persze nem is
igaz

heima (törölt) 2008.06.19. 16:14:49

jó megfigyelni egyébként a magyar baloldalon, hogy hívei szinte már betegesen a jobboldalhoz mérik magukat: amikor kijön egy hír, h a mercedes idejön, akkor egy jó baller elvtárs nem azzal foglalkozik, h ez jó, hanem rögötn azt várja, h a fideszköcsögök h reagálják le a hírt, hogy aztán fel lehessen háborodni, ha esetleg ők nem örülnek, vagy lehessen gúnyolódni, hogy orbán egymillió munkahelyéből megcsináltak a komcsik 1200at, hehe.

ugyanez ebben a topikban is, alig h felkerült a post, máris előkerül h bezzegafidesz, meg most undorító módon a szerkesztőség sárdbolása is 0 forásmegjelöléssel.

Szibarita!

Hitelesebb lenne a véleményed, ha nem lennél egyszerre a moszad és a ruszkik ügynöke, és nem tartanál thai gyerekeket szexrabszolgának a pincében!

Szibarita 2008.06.19. 16:21:39

Azert foglalkozom a masik oldallal, mert a legfobb problema pontosan az, hogy mindket oldal hivei elhiszik magukrol, hogy kulonbek a masiknal.

Leonard Zelig 2008.06.19. 16:29:46

Nem, ezt onnan tudjuk, hogy ismerjük őt. Tolmács nélkül a hóna alatt ki sem lép az irodájából.

Figyi, vagy fingod nincs a dolgokról vagy elfogult vagy (nyilván az utóbbi, tekintettel a komancsozásra, mondjuk, dakotázás helyett).

De például Ovi bácsi is kitűnően beszél 16 nyelven és sosincs tolmács a hóna alatt (legfeljebb sámli).

Diplomaták még akkor sem tárgyalnak tolmács nélkül, ha ismerik a tárgyaló partner nyelvét, mivel ez némi rizikót még anyanyelvi szintű nyelvtudás mellett is hordoz, ráadásul az esetleges diplomáciai bakit a tolmácsra lehet kenni.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.19. 16:31:55

Szibarita, elég nagy hülyeségeket írsz, de mi jól szórakozunk, úgyhogy ne zavartasd magad. Viszont az "ejtőernyős" szó jelentésének utánanézhetnél.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.06.19. 16:33:47

Leonard Zelig!

És amikor egy fogadáson a narancsos kacsáról beszélget egy zhejiangi kereskedővel, akkor minek neki a tolmács?

heima (törölt) 2008.06.19. 16:40:43

A probléma pontosan az, hogy a ballibek elhiszik magukról, hogy csak ugyanannyit ártottak ennek az országnak, mint a "másik" oldal.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.19. 16:47:51

Természetesen attól, hogy nem tud kínaiul, még végezhetne hasznos munkát. De nem végez.
Úgyhogy felszólítom a poszt minden bírálóját, hogy említsenek meg EGYETLEN olyan SIKERES projektet, üzletkötést, beruházást, akármit, amely a Huszty-féle hivatal aktív közreműködésével valósult meg az elmúlt öt évben. "Sikeres" alatt azt értem, hogy a projektből legalább három forint haszna volt bármely magyar vállalatnak (kivéve a hivatal munkatársainak cégeit). Amennyiben nem tudnak ilyen projektet megemlíteni, ragasszanak maguknak bohócorrot, és sétáljanak végig benne a Kőbányai úton. Ha tudnak, e helyütt ünnepélyesen megkövetem Huszty urat, és megígérem, hogy két hétig nem posztolok Kínáról. Tervek, szándéknyilatkozatok, "megvalósulás alatt álló" projektek nem játszanak.

Szibarita 2008.06.19. 17:20:22

Esetleg ha errol megkerdeztetek volna szemelyesen Huszty urat is es leirtatok volna, mit reagalt a megkeresere, nem lenne ilyen olcso, hordoszonoklo lincsszemet a fenti iras sem.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.19. 17:35:33

Szibarita, erre rábasztál, mert Huszty titkárságának illetékes munkatársa meg lett kérdezve. Erről készült hangfelvétel is. A válasz tanulságai a fenti bejegyzésben olvashatók. Ha nincs bohócorrod, szívesen szerzek neked egyet.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.19. 17:35:41

Te jó ég, Szibarita, akkor te dr. Grespik álláspontját osztod, miszerint ha egy közszereplőt kritizálnak egy médiumban, akkor a közszereplőnek ugyanott, ugyanakkor legyen joga válaszolni???

:-D

Szibarita 2008.06.19. 17:57:14

Nahat, akkor mar csak oda kene irni.

Abbol pedig, hogy mielott azt mondom valakirol nagy nyilvanossag elott, hogy egy semmittevo ingyenelo, illik megadni a lehetoseget, hogy ezt cafolja egyetertek, legyen barkinek is az allaspontja.

Grespik mellesleg anno nem ezt kerte szamon.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.19. 18:00:43

Jó, Szibarita, akkor felkérnéd a Reakció összes munkatársát, hogy egyenként nyilatkozzanak arról, melyikük tartja magát ejtőernyősnek, ha te már ezt állítottad róluk?

abszurd.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.19. 18:33:34

Husztyéknak öt évük volt arra, hogy bizonyítsák, nem semmittevő ingyenélők. Nem tették. Ha tették volna, most tucatjával érkeznének a linkek a sikeres projektekről, amelyeket végrehajtottak. Ehhez képest a kezdeti kötekedőkből csak te tartod a frontot. Amúgy feltételezem, neked is van interneted, így te is rákereshetnél a magyar-kínai sikersztorikra, valami nyomuk csak kell hogy legyen a neten is. Emellett ha a Huszty-féle titkárság érdemben reagál a posztra, a választ szívesen közöljük, s mint jeleztük, a bocsánatkérésre is készek vagyunk.

Veled kapcsolatban attól tartunk, hogy nem is érdekel a téma, csak szeretsz kötözködni olyan dolgokban is, amikről fogalmad sincs.

2008.06.19. 19:31:44

Ebből lehetne sorozatot csinálni. Olyanokkal mint pl Fekete János. Vagy egy vidéki megfelelőjük Szűcs Erika, aki ma miniszter.

De azt hiszem hirtelen elég sok ellenséget szereznétek magatoknak. Az elitet piszkálni sosem egészséges.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.20. 06:55:42

Ben2:
Van egy ország, amellyel a jelenlegi magyarországi hatalom különös viszonyt ápol. Ennek az országnak igen hírhedett a titkosszolgálata. Sajnálatos módon azonban Kínába nem nagyon tehetik be a lábukat a saját állampolgárságukkal, ezért kérik meg a baráti Magyarországot, hogy etnikailag hozzájuk kötődő állampolgáraiból szervezzen egy ilyen kormányzati lófaszt, hátha a kínaiak beveszik. Joggal hihetik a ferdeszeműek, hogy közeledésünk hozzájuk baráti, hiszen az orosz medvével csak mi járunk ágyra Európából. Márpedig az orosz medve és a pandák igen jó viszonyt ápolnak. Törleszkedésünket emígyen elfogadják.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.20. 06:58:45

Ben2:
Van egy ország, amellyel a jelenlegi magyarországi hatalom különös viszonyt ápol. Ennek az országnak igen hírhedett a titkosszolgálata. Sajnálatos módon azonban Kínába nem nagyon tehetik be a lábukat a saját állampolgárságukkal, ezért kérik meg a baráti Magyarországot, hogy etnikailag hozzájuk kötődő állampolgáraiból szervezzen egy ilyen kormányzati lófaszt, hátha a kínaiak beveszik. Joggal hihetik a ferdeszeműek, hogy közeledésünk hozzájuk baráti, hiszen az orosz medvével csak mi járunk ágyra Európából. Márpedig az orosz medve és a pandák igen jó viszonyt ápolnak. Törleszkedésünket emígyen elfogadják.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.20. 06:58:46

Ben2:
Van egy ország, amellyel a jelenlegi magyarországi hatalom különös viszonyt ápol. Ennek az országnak igen hírhedett a titkosszolgálata. Sajnálatos módon azonban Kínába nem nagyon tehetik be a lábukat a saját állampolgárságukkal, ezért kérik meg a baráti Magyarországot, hogy etnikailag hozzájuk kötődő állampolgáraiból szervezzen egy ilyen kormányzati lófaszt, hátha a kínaiak beveszik. Joggal hihetik a ferdeszeműek, hogy közeledésünk hozzájuk baráti, hiszen az orosz medvével csak mi járunk ágyra Európából. Márpedig az orosz medve és a pandák igen jó viszonyt ápolnak. Törleszkedésünket emígyen elfogadják.

Reaktor 2008.06.20. 11:27:10

szibarita, kinevetteted magad.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.26. 15:47:48

baszki, ezt a bort (uccsó link) hol fotóztátok? :)))))

Invictus 2008.06.26. 23:53:56

Falafel, ha a zsidókra gondolsz, hülyeség.
Kína nagyon szívesen üzletel velük, pl. volt pár haditechnikai transzfer, még az USA is tiltakozott formálisan Izraelnél, amiért részt vállalt a kínai haderő modernizálásában.

Invictus 2008.06.26. 23:55:14

Amúgy olyan igazi szép komcsifeje van ennek a Husztynak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.06.27. 00:03:26

Szamárfül/murci:
Az Arany Szömörcsög-díj hungarikum kiadása.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.27. 01:14:41

Szamfül, asszem valami ipari kiállításon.
süti beállítások módosítása