A legénybúcsú vajon mi?
2008. május 22. írta: nénike

A legénybúcsú vajon mi?

 Most komolyan, te tudod, hogy a legénybúcsú néven futó malackodásnak mi köze van az esküvőhöz? Kell-e vajon a férfi pszichének harminc felett is, hogy európai értelemben vett konzervatizmusának utolsó cseppje is sárga sugárban távozzon a Margit hídról a Dunába? Felemelő érzés okádékot takarítani másnap cipőről, ruháról, erkélyről? Bizalomnövelő-e egy frissen szentesített párkapcsolatban?

 Ezen tűnődtem, amikor (nem így hívják ám) Sanyi barátom esküvői meghívója kiesett a postaládámból. Elvetve azt az opciót, hogy ő magányosan intézi a legénybúcsú szertartását, arra gondoltam, miért nem lesz semmi. Aztán meg arra, hogy mi lehetett volna tényleg. Minimálprogram gyanánt legalább egy XXL-es sörözésnek bele kellett volna férni. Az olyan ártatlan. De valószínűleg ez sem lesz. Mint ahogy nem lesz a plasztik lasztik tulajdonosának térdeltetése sem, ezért nem is linkelnénk a legenybucsuk.hu szakmai oldalt. Pedig manapság már a legutolsó kistelepülésen is ez a trendi. Tudatvesztéses húsvásár, ami azért – valljuk be – a végső igen kimondása előtt erős felütésnek tetszik.

 Ha elfogadjuk a legénybúcsú egyenlő szopatás (nota bene baszás) axiómát, akkor fel kell tennünk azt a kérdést is, hogy vajon egy jó asszony mindent megbocsát-e, vagy már a házasság hajnalán elülteti a kételyt férje önkorlátozó képességével szemben. Szóval, hogy úgy emberileg, mint sportszakmailag minként értékelhető a legénybúcsún elért ilyen vagy olyan teljesítmény. Tanult néprajzos kollégám is a rá jellemző fingom sincs arcifejezését öltötte fel, amikor a legénybúcsú eredetéről érdeklődtem. Netes kutakodásom is többnyire adult oldalakra vezetett, vagy olyan honlapokra, amik nem elégítették ki mindenben tudományos igényeimet. Hogy sznob lettem-e, vagy öreg, ezen még tűnődöm egy ideig (a szerkesztőség melletti kocsma teraszán nagy intenzitással Budapest-stagelő angol munkásosztály órákon át tartó, kevéssé artikulált huhogását is a mérlegre helyezve).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr78481000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 08:45:55

Jó reggelt!

youtube.com/watch?v=1eqR7_Xz-zY&feature=related

Ez a kurvás legénybúcsú nem inkább legenda?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.22. 09:09:47

Legenda? Inkább egy komplett iparág.

Machiavelli 2008.05.22. 09:17:17

Legénybúcsú? Már leánybúcsú is van és az eredete, hogy az örök(?) hűség előtt még utoljára kibulizza magát az ember valaki mással. Nem az életre választott társ a fontos, hanem saját maga, az egója... Mint oly sok minden más, ez is a házzasság és család intézményének tudatos szétveréséről szól. Nézzétek csak meg a legény/leánybúcsút népszerűsítő filmek/műsorok szereplőinek hovatartozását és rögtön látni fogjátok, hogy mind Jordán potitív. Szóval aki nem akarja követni a J+ elvárt viselkedésmintát, azér annak még hál'Istennek nem kötelező.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.22. 09:24:10

Van ilyen qrvás legénybúcsú, egyben már voltam. Gusztustalan volt. Igaz, a vőlegény már nem tudott semmit csinálni mire megérkeztek a lányok, kiütötte magát.

Nekem csak egy szolid kis borozás volt, halsütéssel. A végén persze néhány "tehetséges" haver már sülthalllal dobált, ennyi.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 09:35:19

Machiavelli, igazán gratulálok: a kurvás legénybúcsútól egy mondat alatt eljutni a zsidózásig, kitűnő teljesítmény! Van egy pár versenytársad a kommentelők között, de a mai napon ezt nehéz lesz überelni :)))

Ács Ferenc 2008.05.22. 09:38:17

Téglagyári Megálló: hol tetszik élni? :)
elGabor: ez mitől bulvárosodás? Szerintem része az életnek ez a jelenség és nénike valós problémát feszeget.

shadai 2008.05.22. 09:39:12

A műfaj mögött az a megfontolás áll, hogy a férfi élete - úgy, ahogyan eddig ismerte - véget ér a házassággal. Ez a premissza a legtöbb mai házasságban hamis.

Nekem volt "legénybúcsúm", de sem hányás, sem kurvázás nem volt. Nekem már az is furcsa volt, hogy talán életeben először buliztam úgy, hogy nem volt körünkben egy nő sem. Viszont megbeszéltük a taktikai dolgokat az esküvőre (székemelés stb.), ami hasznosnak bizonyult.

Machiavelli 2008.05.22. 09:40:25

ergé, akkor megkapom a nap antiszemitája megtisztelő címet? Na.. légyszi, légyszi, légyszi!!!!

shadai 2008.05.22. 09:41:59

Machiavelli: inszinuálsz. A zsidók körében EGYÁLTALÁN NEM szokás a legénybúcsú, különösen annak hányós-kurvázós alfajai nem dívnak.

shadai 2008.05.22. 09:42:30

Machiavelli: nem megtisztelő, hanem szégyeld magad szerintem.

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 09:56:55

Ács Feri, én csak berúgós legénybúcsúban voltam, ahonnan gyalog kellett hazamennem a hegyen át a bozótoson keresztül, mert a kedves vőlegény elfelejtette megszervezni a hazautazást.

A tetszikezésről: úgy tűnt, hogy egy hetvenes matróna vagyok? :-)

Ács Ferenc 2008.05.22. 09:58:42

Hát csak vicceltem. Mostanában mások a trendek. Vadulás van minden területen.

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 09:59:17

shadai, a székemelésről mesélhetnél, ez valami szokás?

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 10:00:31

Ja és vigyázz a CAPS LOCK-kal, annak itt már pedigréje van :-)

Paranoid Android2 2008.05.22. 10:01:26

Miért keveri mindenki össze a zsidókat a hülye liberálisokkal?
Nem vallásos csak érdek alapon zsidó művészeknek mi közük van ehhez?
A legénybúcsú egy szép szokás, feltéve ha az ara tudja, hogy a férjecskéje egy kurvapecér, ha nem tudja akkor ez is jól kezdődik.:)
Kérdezz meg egy rabbit, arról mit gondol ezekről az emberekről!

shadai 2008.05.22. 10:16:57

Ez a két kategóriája van a zsidóknak? "Vallásos" és "érdek alapú"? lol. :DDD

Székemelés: a székemelés egy régi zsidó szokás esküvőkön; az igen kimondása után az újdonsült férjet és menyasszonyt feldíszített székekre ültetik és a násznép felemeli őket a magasba (ezzel fizikailag is kifejezve azt, ami nyilván épp éreznek - "a fellegekhez küzelebb kerülnek").

Charm.e 2008.05.22. 10:18:48

Nekem nem lesz legénybúcsúm, mert folyamatos legénybúcsú az életem :) Ha megunom, megnősülök.

Gabe2 2008.05.22. 10:38:19

Csatlakozom shadaihoz. Az én legénybúcsúm borozással és beszélgetéssel telt el. Azóta több ilyenen is voltam, és ugyanez volt a szitu. Meg mi is megbeszéltük, a jelen lévő fotóssal, sofőrrel, vőféllyel (mind haveri minőségben - figyelem az arra érzékenyeknek: jiddis szó!) a továbbiakat.
Berúgni csak egyszer sikerült, de az sem a sajátomon (öregszem és nem bírja a gyomrom)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 10:42:43

Tök jó, hogy írtál erről nénike. Az iszogatós része szerintem rendben van. Akkor is iszogatnak a férfiak, amikor megszületik a gyerek. Na bumm.
Amit találtam az alapján tényleg nem magyar népszokás. Ebben az irományban az van, hogy a kézfogó után nem mehet se a lány, se a férfi nyilvános helyre. (A lány megy a hervasztóba). www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b10027/ch14s03.html
Egyébként az tényleg durva, hogy már a mi ismerőseinknél is akad ilyen kurvázós legénybúcsú. Egyszer voltam egy ilyen esküvőn, ahol tudtam, hogy elötte ilyesmi történt. Kellemetlen volt, szerintem a feleség nem tudott róla. A násznép erről beszélgetett -, ugyanis nem lehetett tudni, hogy valójában mi történt, mert két kurva bevitte a vőlegényt egy külön szobába. Szerintem ez iszonyú gáz.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.22. 10:48:25

Shadai ezt már rég meg akartam kérdezni egy "szakértőtől" ha valaki nem vallásos, nem beszél héberül, nem élt Izraelben, akkor miért tartja magát zsidónak? Kulturálisan kötődik a zsidósághoz?
Volt egy rokonom, buzgó katolikus volt (második nemzedék óta), nagy magyar, harcos mszpgyűlölő ( elvettek tőlük egy-két gyárat, birtokot ugye az elődök), de járt neki a cionista lap (már nem emlékszem a címére). Ő azt mondta, az ősei iránti tiszteletből büszke a zsidó voltára is.

Szerintem Machiavelli nem kéne zsidóznod sehol. Csak hülyét csinálsz magadból újra és újra, még akkor is, ha különben igazad lenne esetlegesen. Köcsög neoliberálisozz inkább.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.05.22. 10:48:33

Ács Feri: hát, attól, hogy ezzel a képpel nem túl munkahelybarát a blog. Persze igaz, munkahelye válogatja, lehet, hogy máshol az sem baj, ha egyszerre megy a Subba és a Kuruc. ;)

A téma meg olyan semmilyen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.22. 10:48:37

Makijavelli viszi a pálmát. Lenyomta Lódit, pedig ahhoz extra tehetség kell!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.22. 10:54:15

Őrnagy,

ez egy jó kérdés, bennem is egyre többször felmerül! Amondó vagyok, hogy azokat tartom igazán zs-nek, akik követik a vallást, kultúrát, hagyományokat így vagy úgy.

Machiavelli 2008.05.22. 11:04:51

shadai, írod: "Machiavelli: inszinuálsz. A zsidók körében EGYÁLTALÁN NEM szokás a legénybúcsú, különösen annak hányós-kurvázós alfajai nem dívnak.
"

Természetesen a zsidók magukra nézve nem tartják ezt a viselkedésmintát elfogadottnak, mert kizárólag a keresztény családok szétrombolása a cél, ők pontosan tudják mekkora aljasság, amit csinálnak. És igazatok van, nem általában a zsidók csinálják ezt, csak a cionista fajvédő zsidók de, hogy egy szintén zsidó főrendőr szavaival éljek a többi zsidó "pszichikai bűnsegéd" a kérdésben, mert hallgatásukkal és aljazsidó társaik elvtelen védelmezésével szándékerősítőként hatnak az aljazsidókra. Na erre varrj gombot!

plastik02 2008.05.22. 11:12:21

ya buzi liberálisok, minden ami undorító és felháborít hozzájuk köthető...
nem elég, hogy drogoznak, meg buzulnak még a legénybúcsút is ránk erőltetik, pedig mi ilyet soha!
szááánalmas...

visszatérve a ma milyen néven gyűlöljük "azokat" topikról, én voltam legénybúcsún, volt ivászat, de az máskor is van, úgyhogy nem ettől legénybúcsú. beszélgetés, jó tanácsok, tábortűz, sütögetés.
aztán két táncoslány műsorozott, a leendő férjnek is táncoltak, de őt annyira nem mozgatta már a dolog, szerelmes volt ugyanis.
azóta is együtt vannak, gyerek, happyhappy joyjoy.
a legénybúcsú egy hagyomány ugyanis, és nem az ő hibája, hogy ki mennyire bírja ordenáré módon leinni magát, vagy félrekúrni az esküvő előtt.

kk_kk 2008.05.22. 11:16:12

Machi, Te nagyon buta vagy.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.22. 11:16:18


Kedves lelkylola,

Tom Hanksnek volt egy ifjúkori botlása Bachelor Party címmel, érdemes megnézni. Ez alapvetően egy amerikai (angol, ausztrál) szokás.
Szerintem, a jelenség megértéséhez a bizarr amerikai partykultúrát érdemes megfigyelni. Az alkoholfogyasztás 21 éves korig tiltott, és ezt bizonyos középnyugati környékeken a középiskoláig képesek betartatni. Ettől nem teljesen függetlenül elképesztő az amerikaiak prüdériája. Ha nyilvánosan mellbimbó van a televízióban, akkor az kb. akkora hír mintha
elsüllyedne Izland, vagy ilyesmi. "No nipple" tüntetés országszerte, Kansasban nyilvánosan lerombolnak egy tévéadót. Isten nevét pedig soha. A "jaj Istenem de jó ez a makaróni" esetében SEM.

A 18 éves közép-nyugati gyerek elmegy otthonról, bekerül egy főiskolára, és felszabadul. I mean, big time. Annyira berúg az első partyn a Phi Kappa Lambda dormitoryban, hogy kórházba kell vinni, és ez még a kevésbé érdekes dolgok közé tartozik. Amikor a kaliforniai pornókultúra ütközik a "there were no dinosaurs, our pastor knows the truth" világával, ott sok minden megtörténhet.

A" brit proli Krakkóba megy hányni" ügy mögött The Rise and Fall of the Lower Classes jelenség áll, ahol a Rise szimbólikus, a Fall viszont szószerint értendő.

Machiavelli 2008.05.22. 11:16:48

Őrnagy írod: "Szerintem Machiavelli nem kéne zsidóznod sehol. Csak hülyét csinálsz magadból újra és újra, még akkor is, ha különben igazad lenne esetlegesen. Köcsög neoliberálisozz inkább."

Tudod elgondolkoztam én már ezen többször is. Hogy egy zsidó (öngyűlölő???) antikváriumi eladót idézzek, aki kiköpött a padlóra és azt mondta, hogy azok a rohadt politizáló zsidók. Igen igazad van a neoliberalizmussal van a baj. Csak ne akadnék állandóan bazilikakilincs méretű ormánnyal megáldott zsidókba azoknál a kérdéseknél, amik a keresztény erkölcsöt, a keresztény családot és a társadalmunkat rombolják le. De bármerre nézek zsidó zsidó hátán. És igazad van, nem mindegyik ilyen, de sunnyogásukkal, falkában üvöltésükkel, ha valamelyik gennyes alakot bántják és zsidó történetesen, ezekkel tényleg szándékerősítő pszichikai bűnsegédként (Copyright Gergényi, a Fidesz 2006.okt.23-ai gyűlés résztvevőiről...) segítik annak a pár genya alaknak a manipulációit. Egyszerűen, amíg a konzervatív zsidóság nem tudja hangosan kivetni maga közül az ocsút, addig on-block fogjuk őket gyűlölni. Minél hangosabban üvöltenek falkában, annál jobban. Ez van.

Machiavelli 2008.05.22. 11:18:42

kk_kk írod: "Machi, Te nagyon buta vagy."

Minden bizonnyal, de legalább személyedben van kire felnézzek...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.22. 11:21:40

maki,

lehet, hogy azt a falkahangot csak te hallod, mert hallani akarod? Szerintem a kurucos világképből kicsit lépj ki, csak egy pillanatra, a kinti világ is egész érdekes lehet.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.22. 11:24:24


Gabrilo,

Te csak ne adjál tanácsokat. Mi lenne ha nem lépne ki, ha szépen maradna ottan, addig sincs máshol.

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 11:24:35

Machiavelli, olyanról hallottál már, hogy szeresd az ellenségedet? Csak azért, mert a keresztény értékeket akarod védelmezni.

tewton 2008.05.22. 11:25:08

jáj jáj
(nem a zsidó-témához, de:)
van egy olyan bizonyíthatatlan érzésem, hogy ez a kurvás legénybúcsú a rendszerváltás és a 90-es évek közepe óta van, az amerikai filmek mintáját követve. (áttűnő párhuzam: Amerikai pite 1-4)

ha jól értem, a zsidó tematika így (Hollywood, filmek) jött ide. Machiavelli kicsit túlpolitizálja a dolgot.

tewton 2008.05.22. 11:33:33

most látom, JT egész okosakat írsz,
kár hogy belekevered a vallást.

"Isten nevét pedig soha. A "jaj Istenem de jó ez a makaróni" esetében SEM."
Valahogy a filmekből sem ez jön át. Dzsízasz Krájszt! OMG! Kis túlzással ez a reakció kb. mindenre, ami meglepetést okoz.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.22. 11:34:58

"bazilikakilincs méretű ormánnyal megáldott.." -
na BM, "grat" az újabb gusztustalan kündü-epigonnak

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.22. 11:40:49

szamárfül,

kündü ennél sokkal fantáziadúsabb!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 11:42:37

Szívesen írnám a kurvás legénybúcsút a liberálisok számlájára, de szerény tapasztalatom szerint ez inkább pronyó szokás Magyarországon. Egész pontosan, ahogy Jó tündér írja - amerikai pronyó szokás -, amit a hollywoodi filmek hatására átvettek a magyar pronyók.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.22. 11:43:20

a témához: van egy 1914-es O. Strauss-operett, Legénybúcsú címmel:
vagy háborús értelemben.. vagy a pajzán századelő miatt ez a címe... ki ösmeri?

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 11:43:48

Lola, ezekben a körökben aki nem csinál ilyet, az nem elég bátor, ugye.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.22. 11:43:57

Machiavellinek hála, lesz itt pörgés.

Jack Napier · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.05.22. 11:44:29

Krisztust is megkísértették a kereszten még utoljára. Michelle Wild is felfogható hasonlóképpen... :D

Jack Napier · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.05.22. 11:47:58

másrészt meg mi ez a "harminc felett"? húszéveskorban házasodóknak szabad mellbimbót csavargatni a legénybúcsún?

kettősmérce!!!! :D:D

nénike · http://mandiner.hu 2008.05.22. 11:50:02

Szerintem az egyszerű monogám házasságra az Üllői Úti Fuck adta meg - az egyébként esküvőkön gyakran játszott nótájával - a választ, összefoglalva mindazt a farokközpontú életszemléletet, ami a legénybúcsúk alapját képezi:

Nyakkendő bomlik, bugyi a földre,
Ugyanaz a bugyi marad örökre,
Átgondolod az egészet újra,
Sose volt még ennyire durva.

Egymáshoz szoktok, ahogy az évek telnek,
Úgy mászik alád, mintha autót szerelne,
Titkos hibáid csak ő tudja,
Sose lesz már annyira durva.

Jack Napier · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.05.22. 11:52:01

én a saját esküvőmön a zenekarral előre betanultattam ezt a számot, és éjfélkor a menyasszony elrablásakor ezzel a számmal váltottam ki. én énekeltem...

aztán hajnal 3 körül újra előadtuk, de akkor már a feleségemmel... :))

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 11:53:17

én meg egyszer megszöktettem a vőlegényt :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.22. 11:53:53

Jack,

a zenekar is borzalmas volt, a hangodról nem is beszélve:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Persze, nem ez a lényeg:))) CSak az őszinteség beszél belőlem;]

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 11:55:19

Az előző kommentem félreérthető. Természetesen nem úgy szöktettem meg, csak a szokás szerint, ahogy a menyasszonyt szokták (és nem egyyedül).

Jack Napier · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.05.22. 11:55:33

finoman jelzem, hogy a kezeidben maradt a feleségem harisnyakötője, úgyhogy komoly feladataid vannak a jövőre nézve!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 11:56:38

tölgy, hát igen akkor is. Egyébként engem nem szöktettek meg, mert nagyon kicsi eskövőnk volt, a világ végén.

tewton 2008.05.22. 12:10:06

Lola,
"pronyó szokás Magyarországon"

érdekes lenne megnézni, képzettséggel hogyan korrelál :)
ÁJK, BTK, műszaki kar, KÖZGÁZ... TTK

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 13:27:11

ó igen, a társadalomkutatás, az mindig lényeges kérdésekkel foglalkozik, pl.

www.zoologie.upol.cz/osoby/Grim/Grim_Oikos_2008_on-line.pdf

ajánlom a fejezetcimeket

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 13:34:18

tewton, nem tudom igazából, hogy hol divat ez. Az egy ismerősöm, akinél ilyen volt -, nem pronyó. De az csak egy.

Machiavelli 2008.05.22. 13:36:15

Haha, itt, ezen a fórumon rögtön bizonyítjátok is az igazamat, a falkában (agytalanul) üvöltést. Bizonyára Ti nagyon fájintos, ultrakonzervatív zsidó gyerekek vagytok, akik velünk együtt ugyanígy szenvedtek ettől a liberális mosléktól, de mihelyst a zsidók bizonyos csoportját kritika éri, rögtön minden agyatokat elvesztitek és ostoba bangtu niggerként falkában üvöltötök. Erről beszéltem és ez szándékerősítőként hat a tényleg rohadékokra és ezzel pszichikai bűnsegédek lesztek.

plastik02 2008.05.22. 13:54:23

"érdekes lenne megnézni, képzettséggel hogyan korrelál :)
ÁJK, BTK, műszaki kar, KÖZGÁZ... TTK"

hát mert ott aztán válogatott társaság van (btw.: én is az ötből az egyikre járok)...

machiaveli: te egy gyökér vagy, olyan jó, lucskos, földalatti, de legalább vállalod.

egyszer Amerika, egyszer a zsidók, egyszer a liberálisok, aztán meg kiderül, hogy az európai kultúra bölcsőjében született, eme, általok oly megvetett hagyomány: "The history of bachelor party is thought to have originated with a bachelor dinner that was traditional in ancient Sparta (5th century BC) where soldiers would toast each other on the eve of a friend’s wedding."

tényleg néha kicsit le kéne venni a szemellenzőt és nem olyan véresen komolyan venni azt a szerencsétlen világot odakint...

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 14:04:12

Machiavelli, most, hogy mondod, kénytelen vagyok comingoutolni, valójában New York ortodox főrabbija vagyok, azért is idéztem az evangéliumot - megtévesztésből.

tewton 2008.05.22. 14:10:29

plastik,
0. lucskos, földalatti gyökér? szerinted mit jelent az, hogy "lucskos"?

1. szemellenzőt? höhöhö. Magyarország, 2008. Viszonylag kevés kortárs spártait ismerünk, és hát az i.e. 5. szdtól nehezebb kimutatni a kontinuitást, mint az amerikai kultúrimporttól. De mutasd be, hogy ősi konzervativ szokás kurváztatni a havert pont az esküvője elött. Merugye a poszt erről szólt és ez a téma is főképpen.

garázdabillegető (törölt) 2008.05.22. 14:42:55

Én voltam egyszer egy kis legénybúcsún, ahova a szervező két ribit hívott meg. Ittam egy keveset, de én éreztem magam szarul a csaj meg a vőlegény helyett is. A csaj a fellépés előtt suttyomban megivott egy deci whiskeyt, aztán meztelenül végigvonaglott a srácon, neki ki kellett nyalnia.... böeeee, most is rosszul vagyok, fleg ha arra gondolok, ha nekem is ilyesmit "kellene" mívelnem... Ritka undormány egy helyzet volt.

Egyáltalán nem érdekel a téma, de fura, hogy Machiavellinek mindenről "az" jut az eszébe, és mikor szólnak neki, hogy nemá, akkor számára ez egyenlő azzal, hogy itt proszemiták őrjöngenek, és egyetlen céljuk a nemzetvesztés. Beleképzelve magamat mondjuk shadai helyébe, én se örülnék ennek. (Mint ahogy annak se, hogy vannak zsidó és magyar és akármilyen más magyar- és népnyúzó személyiségek, valóban.)

garázdabillegető (törölt) 2008.05.22. 14:45:46

Ja, és vicces lehet másnap a templomban vagy a polgmesthivban átadni a rigyó használt puncijáról származó papillómavírust az újdonsült feleséged szájába. Na, az a főbűn, nem a 7 év múlva bekövetkező esetleg megtörténő félrelépés... (na jó, esetleg az is)

Jack Napier · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.05.22. 15:11:35

billegető: rutinosabbak esküvő előtt 1 héttel rendezik a legény-/lánybúcsút.

apropó mi a helyzet a lánybúcsúval? :D

garázdabillegető (törölt) 2008.05.22. 15:23:36

Jóvan, nem értek hozzá. A vírus legalább addig kényelmesen berendezkedik a nyálkahártyában.

dekoninckx (törölt) 2008.05.22. 15:31:57

Hú, csezzeg, a fickó a képen én vagyok!
(büszkén elpirul, és körbenéz, monitort közszemlére tesz)
(A csaj nem szilikonos volt!)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 15:37:46

Egyébként én se értem ezt a vírus dolgot, amit garázda felvetett. Ez még plusz gáz.
Nekem volt lánybúcsum, átlag csajbuli. Csak kaptam egy nagy, sárga lufit is és azzal mászkáltam.
Bár később találkoztam egy távoli csaj ismerősömmel, aki zokon vette, hogy nem szóltam neki az esküvőről, meg a lánybúcsuról. Pedig hozott volna nekem vibrátort - mondta. Úgyhogy gondolom az is szokás...

tewton 2008.05.22. 15:48:51

lola,
garázda azt mondta,
1. hogy a vőlegény khm... nyálkahártyája és a kurva nyálkahártyája + testnedveik érintkeztek.
2. és utalt a hivatalos esküvői csókra.

normális szervezőember nem kurvákra költi azt a pénzt, hanem több alkoholra és cigire és taxira. Nézzétek meg, kikkel barátkoztok :o

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.22. 15:49:02

made in china? :DDDD
csak hogy a mai indexesünkre utaljak...

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 15:50:00

"Köszönöm, hogy imádott,
hogy reám úgy vigyázott,
de ne küldjön vibrátort nekeem"

nénike · http://mandiner.hu 2008.05.22. 15:51:04

dekoninckx

Akkor azt is tudod, hogy hol készült nyilván...
(Én tudom.)

tewton 2008.05.22. 16:31:02

gloire, és te melyik vagy a 3 srác közül?:)

Téglagyári Megálló 2008.05.22. 16:50:05

Lola, az volt az első élményem, amikor Szegedre kerültem, hogy egy házibuliba belépve ezt énekelte egy ittas fiatalember a konyhaasztalnál. Később sikeres fogorvos lett, bár nem tudom, ennek köszönhetően-e.

plastik02 2008.05.22. 18:20:38

garázdabillegető: "neki ki kellett nyalnia"

gondolom fegyvert fogtak a fejéhez.

Lelkylola: "Nekem volt lánybúcsum, átlag csajbuli. Csak kaptam egy nagy, sárga lufit is és azzal mászkáltam."

akkor most tulajdonképpen a legénybúcsúval van a baj,vagy azzal, hogy tele az ország ótvar parasztokkal (no offense to the actual agronomical working class), akik telehányják az utcákat, ordibálnak és kurváznak az esküvőjük előtt?

tewton 2008.05.22. 18:30:53

Plastik,
"akkor most tulajdonképpen a legénybúcsúval van a baj,vagy azzal, hogy tele az ország ótvar parasztokkal (no offense to the actual agronomical working class), akik telehányják az utcákat, ordibálnak és kurváznak az esküvőjük előtt?"

1. hogyan festene, ha "paraszt" helyett pl. "zsidót" vagy "libsit" tennék a mondatodba (ezek úgyis kurrensek itt), aztán elnézést kérnék a Mazsihisz és az Szdsz tagsától? Árnyaltabb fogalmazást, ha lehet, pls. Javaslom az "igénytelen," "szabados" stb. jelzőket.

2. a poszt is és a kommentek java is evidensen a 2. opció egy kis szegmenséről szól, jól látod.

plastik02 2008.05.22. 18:53:40

1. nem akarok belemenni a paraszt szó etimológiájába, de kettős jelentése van és én jeleztem melyikre gondolok, felesleges a vetítés.

2. ok, megnyugodtam, de akkor erről lehetne több poszt is, mert az effélékből jócskán el vagyunk engedve.

garázdabillegető (törölt) 2008.05.22. 19:00:25

plastik02: "neki ki kellett nyalnia"
"gondolom fegyvert fogtak a fejéhez."

Nyilván nem, de sejteni vélem, milyen az egyszeri vőlegény dilemmája: leég, ha nem csinálja; fú, azért baromi izgalmas, az új varázsa; a csajnak szüksége van a 20-30E forintra, stb... :)

plastik02 2008.05.22. 19:14:17

garázda: "Nyilván nem, de sejteni vélem, milyen az egyszeri vőlegény dilemmája: leég, ha nem csinálja; fú, azért baromi izgalmas, az új varázsa; a csajnak szüksége van a 20-30E forintra, stb... :)"

hát akinek meg ez az értékrendje az megérdemli, ehhez nem kell a romlott Nyugat sem...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 19:27:06

Plastik, az nem paraszt, hanem: proli.

no offense to the actual industrial working class.

plastik02 2008.05.22. 19:29:50

whatever...(köcsög értelmiségi duma ;)

X Y kronosz óra 2008.05.22. 20:52:09

Én spec legjobb barátom legénybúcsúján (egy komolyabb alkoholos elhajlás után) "kényszerültem" egy topless bárba. Nem én szerveztem, kicsit meg is lepett, hogy ez a célállomás, de mivel kellően kornyadt voltam, a pucér nő (s annyi más érdekes) rész teljesen tét nélkül zajlott. Persze nem is én voltam a "mászásra" ösztönzött főszereplő...

tewton 2008.05.22. 20:54:54

ergé,
a proletariátus a munkásosztálynak csak egy kis része.

dowNLoad 2008.05.22. 21:32:30

BACHELOR PARTY rulz! Az volt az utolsó nézhető Tomhanks film. (ma már szinte minden filmben ZSIDÓ esküvő látható, amikor esküvőről van szó, ettől hányok)
Azért annak a HAGYOMÁNYNAK utánanézek, hogy miután az utódok megszületnek, utána a feleséggel NINCS több AKKCIÓ!
Akkor indul be a BARÁTNŐ 1.1 project, a feleségnek marad a gyereknevelés, és csatolt részei. Mernék rá pénzt tenni, hogy ez zsidó eredetű, KELETRŐL jöttek, (sivatagi teveb*szók) ott szokás a többnejűség. Ebből fejlesztették ki ezt a szép "hagyományt", persze üzlet is van benne, és bónuszként rombolja maradék erkölcsöt.
Hogy nézne ki ma egy EU, ahol mindenki lovagi erkölcsök szerint élne???? Az "ÜZLETI ÉLET" nem működne, már ahogy azt ma elvárják.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 21:48:49

dowNLoad, a Bazi nagy görög lagzi is egy ilyen film, ugye? :) Habár a szereplőknek sötét hajuk és nagy orruk van, tehát... :-)))

dowNLoad 2008.05.22. 22:10:08

ergé, GYANÚSAK IS! Nem véletlenül van ott annyi "gyanús" figura, könnyebben vegyülnek el a MEDITERRÁNOK között, pl. norvégok vagy svédek között feltűnőek lennének.(a szokásaik is)
Pedig szerintem a mediterránok közvetlenül az északiak mögött vannak a listában (fajelmélet) mert ha megnézzük a TÖRTÉNELMÜKET, akkor fel tudnak mutatni pár dolgot. (építészet, kaja, stílus, de megbízhatóság, pontosság az már nem, de természetesen még mindig 1000X jobbak, mint a zsidók)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.22. 22:17:36

hát igen dowNLoad, a zsidók építészete katasztrofális, pl. amióta léteznek, csak EGY templomot tudtak felépíteni, és amióta azt lerombolták, képtelenek egy ÚJAT felhúzni.

plastik02 2008.05.22. 22:18:15

megjöttél dawnlódi fiam, te erkölcslovag :D

ha nem lesz kéznél szamár eljössz a legénybúcsúmra? :D

Csörszike 2008.05.23. 03:32:43

a témafelvetés kiváló, szerintem van értelme beszélni róla, h mi is a legény/leánybúcsú, illetve mi fér bele, és mi nem. alapvetően sztem mindig legény/leány személyiségén és döntésén múlik, hogy milyen módon szeretné búcsúztatni szabadságát. az, aki életében összesen 3 sört ivott, nyilván fergeteges bulinak tart egy baráti borozást is, míg egy jófajta piás bulihuligán, aki legalább hetente egyszer megiszik 15 pálinkát, lehet hogy táncoslányos bulira vágyik. aztán hogy micsinál a lányokkal, az az ő dolga, a saját lelkiismeretével kell elszámolnia. és nyilván minimum 1 hét el kell teljen a búcsú és az esküvő között. mert mindenféle kurvázás nélkül is gáz lehet, ha az esküvőmön masszív unimuk szagot árasztok:-))
egyébként kicsit is kevésbbé ostoba kurvapecérek 1. nem nyalnak ki senkit, ha fizetsz egy szolgáltatásért, akkor ugyanis nem kötelezett, hanem jogosult vagy...
2. nem cserélnek kurvákkal testnedveket, hanem gumit használnak.
machiavelli, te pedig egy üldözési mániás, ostoba, félművelt náci vagy, aki sztem most került be vmi egyetemre, ahol 2 politológia szeminárium meghallgatása után már górénak érzed magad. ez a nickedből is láccik. machiavelli az elsős történészek/politológusok/jogászok között népszerű. aztán mindenki továbbtanul:-))
szemékyesen én pl. nagyobb legénybúcsút fogok igényelni baráti borozásnál, tekintve, h egy alapbulin teljesen offolni szoktuk magunkat:-)) csajok mindenképp kellenek a legénybúcsúra. aztán meglátjuk. ha másnak nem a haveroknak mindenképp kellenek:-))

X Y kronosz óra 2008.05.23. 09:24:07

dowNLoad

Ha szabad egy merész húzással átkapcsolni a poszt témájához a skandináv elvegyülős elméletedet, akkor láthatjuk, hogy a legénybúcsúk legideálisabb terepe a Bara Bröst mozgalomban résztvevő svéd uszodák lennének.

www.csakjohirek.hu/content/view/2691/45/

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.23. 09:27:04

bara bröst blog svédül, mintha röfögnének :)

"Vårt mål är att väcka debatt om de oskrivna sociala och kulturella regler som sexualiserar och diskriminerar kvinnokroppen."

plastik02 2008.05.23. 11:10:47

ne tévesszétek meg dawnt mindenféle idegennyelvvel, nem fair...

X Y kronosz óra 2008.05.23. 14:19:14

dowNLoad

"Hogy nézne ki ma egy EU, ahol mindenki lovagi erkölcsök szerint élne??"

Sokféle jelzős szerkezeben hallottam már az erkölcs kifejezést (szocialista erkölcs /mint fosztóképző/; jó erkölcs /mé' van rossz erkölcs?/; keresztény erkölcs) de bevallom a lovagi rekölcsről még nem hallottam. Az ilyen királylányos valami, vagy inkább olyan, mint bátor Sir Robin, aki fut mint a nyúl...

ON

Prophet 2008.05.23. 14:48:02

A zsidó szó 37x (ezzel együtt 38x), a keresztény csak 5x (ezzel együtt 6x) hangzik el. Hova lett az a sok keresztény? Elnyomják őket! Több jogot követelek nekik! Vagy mind legénybúcsún van? Péntek van, mondjuk akkor lehet. Holnap már előkerülnek, de a zsidók (39x) is itt lesznek, elvégre nem mehetnek sehova.

Invictus 2008.05.23. 17:16:10

Ez a legénybúcsú/leánybúcsú olyan mint a Valentin-nap, ugyanonnan jött be, és nagyjából ugyanabban az időben. Aztán most már mindkettőt sokan már régi helyi szokásnak hiszik, ilyen a média ereje. Pár év alatt "ősi hagyományt" teremt a semmiből teremtett vagy importált mémekből is.

plastik02 2008.05.23. 19:01:27

a média ereje, meg a gyenge önállótlan emberek, hagyjuk már ezt...

egyébként meg:

hu.wikipedia.org/wiki/Zeng%C5%91v%C3%A1rkony

Zengővárkony tánc- és dalhagyományait a Hagyományőrző Művelődési Egyesület őrzi immár több mint 30 éve nagy sikerrel. A néptánccsoport több ízben szerepelt arany minősítéssel és megkapta a nívó-díjat, melyre rendkívül büszke. Koreográfiái a helyi hagyományokat dolgozzák fel, pl. Gesztenyeszüret, Lakodalmas, Legénybúcsú... Az országban szívesen vesznek részt a különböző fesztiválokon, hiszen nemcsak őrízni, hanem bemutatni is szeretnék a hagyományokat, csodás öltözetüket, pattogós zenéiket.

egyébként is mindenki úgy próbál tenni, mintha Magyarországon azelőtt sose lett volna divat az orbitális bekúrás, meg a kurvázás. sose olvastatok Krúdyt, Jókait és folytathatnám? :D

tewton 2008.05.23. 19:21:51

plastik,
nyugodj le, nem kell kimenned tüntetni a kurvázás és és berúgás legalizálásáért.

Ha ontopic akarsz maradni, inkább mutasd meg a "megkurváztatjuk a cimbit a lagzi előtt" előfordulását a magyar irodalomban. Erről szól a topik :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 20:31:48

tewton,
amiről nem írtak, az nem is volt? :)

tewton 2008.05.23. 22:00:02

tölgy,
az vagy volt, vagy nem volt, vagy esetleg lehetett volna ... a bizonyosság fokozatai szerint. Ezzel az érvvel nagyon sok khmmmm kínos kérdést vethetnénk fel.

plastik02 2008.05.24. 10:15:13

"tewton 2008.05.23. 19:21:51
plastik,
nyugodj le, nem kell kimenned tüntetni a kurvázás és és berúgás legalizálásáért."

oké, csak vicces az az álszentség és képmutatás, amivel itt jó néhányan megközelítik a témát, meg ez a "ránk hozták ezt a romlott kultúrát" mentality.

tewton 2008.05.24. 13:14:30

plastik,
"álszentség és képmutatás"?
hozd a konkrét példákat a képmutatásra, mert nem látjuk az erkölcsi magaslatodat. Ha meg valakit konkrétan antiszemitázni akarsz, vagy csak úgy általában, nyugodtan tedd meg, de ne tegyél úgy, mintha lenne valami alapod morálisan megbélyegezni a másikat.

De ha meg nincsenek emlékeid a rendszerváltás előtti időből, akkor érdemes figyelned a többiekre is, hátha nekik van :) Tudod, személyes tapasztalatok, ilyesmi.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 13:18:46

plastik02.
nem az a gond, hogy valami újabbkori import szokás ez a kurváztatás - mert importáltuk a karácsonyfát és a Jéziskát, stb. - hanem maga 1, a kurváztatás és 2, ezt az amcsi tömegkultúra terjeszti erősen, ami önmagában szintén ingerlő.

plastik02 2008.05.24. 13:30:35

"tewton: Ha meg valakit konkrétan antiszemitázni akarsz, vagy csak úgy általában, nyugodtan tedd meg, de ne tegyél úgy, mintha lenne valami alapod morálisan megbélyegezni a másikat."

ilyen felesleges faszságokra azt hiszem inkább nem válaszolok. paranoia is a bitch...

tölgy:
"1, a kurváztatás és 2, ezt az amcsi tömegkultúra terjeszti erősen, ami önmagában szintén ingerlő."

a kurvázást az amcsi tömegkultúra terjeszti? :DDD

az amcsi tömegkultúra az olyan, hogy az veszi át, akinek igénye van rá, de nem ragozom többször.
aki továbbra is a nyugati világ kiszolgáltatott áldozatának óhajtja érezni magát azt nem zargatom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 13:36:10

Plastik02

szerintem maga nem szövegmegértéssel keresi a kenyerét. A "kurváztatás" (legénybúcsún a vőlegénynek valami ribancot rendelni) nem egyenlő a kurvázással. Akar-e róla beszélni?

Amire igény van, az rendben van? Ez olyan gyenge érv, hogy a kutyám itt vinnyog a röhögéstől. A legközelebbi antifaiszta tüntin jelenjen meg egy ilyen táblácskával. Biztosan meggyőző lesz.

btw, nem a nyugati világról volt szó, hanem az amerikai tömegkultúráról, amire a franciák vagy angolok is panaszkodnak, de kapaszkodjon meg, az amerikaiak jelentős része is (én ilyenekkel találkoztam főleg).
Hollywood filmiparát említse meg egy coloradoi kocsmában, és figyelje a hatást.
Maga nagyon internacionális :D

plastik02 2008.05.24. 14:27:53

elmagyarázod hogy jön ide az antifasizmus vagy nekem kell rájönnöm?

na jó hát persze, panaszkodni lehet, csak gondoltam rávilágítok, hogy nem kötelező kurvázni és sikítva hányni, még az esküvő előtt sem.

jó pár amcsi csoporttársam van és hidd el, én sem vagyok oda az amerikai tömegkultúráért és képviselőiért (nem anbloc az amerikaiakról beszélek), viszont nem ünneplek valnetin napot és nem eszem mcdonaldsban, mégis élek.

azt meg továbbra is tartom, hogy a legénybúcsút nem nyugatról vettük át és kulturáltan is meg lehet ünnepelni egy ilyen eseményt.

plastik02 2008.05.24. 14:28:24

"Maga nagyon internacionális :D"

ezt pedig bóknak veszem : >

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 14:32:33

A "kurváztató legénybúcsú" és nem a "legénybúcsú" volt a kérdés.

tewton 2008.05.24. 15:01:35

Plastik,
"álszentség és képmutatás"?
hozd a konkrét példákat a képmutatásra, mert nem látjuk az erkölcsi magaslatodat. TOVÁBBRA SEM.

Tölgy,
mintha Plastiknak a kettő nem különülne el, akármennyit magyaráz itt neki akárki :(

plastik02 2008.05.24. 15:41:37

tölgy: oké. téma lezárva, mindenki a saját szája íze szerint intézi így is úgy is.

tewton: keresd tovább hátha meglesz..
süti beállítások módosítása