Kapcsoljuk az Újlipótvárost! II.
2008. április 11. írta: TuRuL_2k2

Kapcsoljuk az Újlipótvárost! II.

 A bőröndöm becsomagolva (nem is igazi antifasiszta poggyász az, amelyik nincs), sőt, már a check-in is megvolt. Mielőtt elhagynám az országot, még belefér egy gyors fotóriport a saját és nem saját villámcsődületekről.


A farmerkabátos Jobbik-szimpatizánssal együtt belekezdünk


Átveszi a kezdeményezést


Alkalmi viselet


Meghallgattatik a másik fél fogadatlan prókátora is


Elkezdődik a pólóosztás


A Reakció ajándéka Horn Gábornak


Már csak az S-es méretből maradt


Tomcaték vonulását gárdisták vezetik fel


Szemtől szemben



Jókedvű demonstrátornak álcázott Index-tudósító


Handmade Fidesz-tábla a kordonok egyik...


... és -zászló a másik oldalán


Miniszterelnöki távozás a rohamosztagosok biztosítása mellett


(A többit majd a kolozsvári emigrációból.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr96421687

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.04.12. 10:27:29

Hová tűnt Bayer Zsolt? ITT VAN!!!Teljesen ledöbbentünk, amikor a mai demonstrációkon készült képeket átböngészve az egyiken felfedeztük BAYER ZSOLTOT. Igen, jól hallották/olvasták, AZT a Bayer Zsoltot! Nemrégiben még azt írta, hogy a zsidók léte indokolj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.04.13. 23:59:24

Mi úgy tudjuk, Download MSZP-szavazó.

dowNLoad 2008.04.14. 00:08:10

Milyen jobboldal??? NINCS, mint ahogyan nácik sincsenek, mert amint az láttuk, nem égett porig Olaszliszka (Rómaliszka?) a lincselés után.
Baloldal sincs, mert egyetlen korrekt sztrájkot sem tud összehozni senki.
Igazából csak olyanok vannak akik BEVETTÉK mélytorokra az elit szövegét, és akik most már NEM AKARJÁK BEVENNI. (az elitbe a fityesz is beletartozik) kb. a Szélsőközép volt az utolsó ilyen , meg a Matula, de mindkét csapatot kicsinálták. (és mindkettő túl puha volt a jelenlegi helyzethez) Radikálisabb megoldások lesznek, vagy nem lesznek megoldva a problémák.
(a kipások és a turbánosok is zavarnak, nem beszélve az enyveskezű öltönyösökről és a színes ruhákba öltözött indiai szökevényekről)

grupi 2008.04.15. 17:08:52

Hogy tudd: korábban UFI előfizető voltam, majd vettem a lapot. Amikor az történt ami a Magyar Narancsnál már előfordult, akkor nem is vártam mást. A Bálint sem véletlenül távozott. Tehát nincs igazad, mert nem most és nem Te találtad fel a spanyol viaszt.
Ergé
1; - már felcímkézte a jobboldalt a náci jelzővel saját szántából;
2; - kiállt és közzösséget vállalt gyurcsótánnyal, miközben szavai ellenkeznek cselekedeteivel, s össze-vissza vagdalódzik. Tettei sokkal szóbeszédesebbek, mint egyéb megnyílvánulásai. ebből a szempontból tök mindegy, hogy mi van a feliraton, vagy hova pozicionálja magát, ha Hitleri karlendítést tesz, és az SZDSZ, MSZP vezéreivel közösen, illetve velük együtt demonstrál egy hülyeségen, törvénysértő mód.
Mert a szocliberalizmus zászlaja alatt és Ergé szélsőségei között a baloldalon ez is megfér. ez marad szélsőbaloldaliság, és ahogy ő említi náci-zmus.

Végezetül azt már elismertétek, hogy az általatok hivatkozott adatok nem valósak Magyarország lakosságát illetően.
Csak a zsidóság arányának vonatkozásában elfogadható az.
Gratulálok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.15. 17:15:06

grupi,
"azt már elismertétek, hogy az általatok hivatkozott adatok nem valósak Magyarország lakosságát illetően."
Ki hol ismerte el? Vannak megbízhatóbb adataid? Elő velük! De lécci ne a "szerintem ez

grupi 2008.04.15. 21:43:14

Végül paradox módon a magyarországi vizsgálatok leírását, kérdőíveit, adatbázisát sok esetben külföldi honlapokon találjuk meg. Például egy igen jelentős adatfelvétel az immár több mint másfél évtizede hazánkban is zajló, ciklikusan visszatérő témákat (például vallásosság, családi értékek stb.) vizsgáló ISSP kutatássorozat,, melynek (angol nyelvű) honlapja a következő: www.issp.org/

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.15. 21:52:10

grupi,
köszönöm a hasznos és érdekes infót. De ennek mi köze a vallási adatokhoz? Mert ezen a lapon olyat nem találok.

grupi 2008.04.15. 22:01:04

magyarlakos.extra.hu/?ev=2006&ho=12&nap=1
Csak a szomszédos országokban élő magyarság gyors tempójú áttelepülésének köszönhető, hogy még 10 millió fő felett van hazánk lakossága, de a népesség csökkenését, úgy tűnik, sem ez, sem a különféle szociálpolitikai erőfeszítések nem tudják megállítani. Kelet- és Közép-Európában szinte mindenütt hosszú évek óta fogy a lakosság, és egyes EU-tagállamokban szintén csak a bevándorlásnak köszönhető, hogy egyelőre még szerény népességgyarapodást lehet regisztrálni. Pedig a tartós és gyors népességfogyás gazdasági következményei is rendkívül kedvezőtlenek.

A KSH legfrissebb adatai szerint Magyarország népessége június végén 10,119 millióra volt becsülhető. Az idei első fél évben 46 ezer gyermek született és közel 71 ezer lakos hunyt el, vagyis a január-június közti fogyás egy Budaörs méretű város eltűnésével ér fel. Szűk negyedszázaddal ezelőtt, 1980-ben még 10,709 milliós népességet mutattak a statisztikák, a csökkenés azóta folyamatos, csupán a tempójában következtek be kisebb-nagyobb változások. A kései Kádár-korszak pangása, a rendszerváltás izgalmai, a kilencvenes évek nadrágszíjmeghúzásai, majd a 2000-től a lakosság nagy része számára is érezhetővé vált életszínvonal-emelkedés mind-mind ugyanazt a szomorú demográfiai hatást fejtették ki: népességfogyást.
A demográfusok körében egyetértés uralkodik azzal kapcsolatban, hogy a népességfogyás megállítása rendkívül komplex feladat.
Németországban például igazán gáláns az állam az utódot vállalókkal szemben: a gyermekenkénti családi pótlékot 1998 és 2002 között havi 220 márkáról (112 euróról) 154 euróra (40 ezer forintra) emelték, a szövetségi kormányzat 3648 eurós (950 ezer forintos) egyszeri születési segélyt ad minden kismamának, s mindehhez járul évi 2160 eurónyi (562 ezer forintos) oktatási-nevelési támogatás is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.15. 22:07:51

grupi,
ez is nagyon érdekes, de mi köze a kiinduló kérdéshez?

dowNLoad 2008.04.15. 22:29:16

Térjünk vissza a zsidókhoz:

www.liveleak.com/e/2f5_1190396893
Itt a teljes cikk!
www.prothink.org/2008/04/does-iran-want-to-kill-all-jews.html
Ezek a szefárd zsidók tudnak normálisan viselkedni, NEM ÚGY AZ ASKENÁCI CIONISTÁK, de azok nem is ronthatják ott a levegőt.
(csak itt)

A cionrasszistákat nem tűrik az ÁRJA ORSZÁGBAN (IRÁN), de aki SIMÁN csak VALLÁSKÉNT GYAKOROLJA A ZSIDÓSÁGOT (nem életérzésként, haha) azt senki nem háborgatja érte, ráadásul már 2500éve tehetik ezt ott, az ÁRJÁK FÖLDJÉN! (Irán)
EZ AZ EGÉSZSÉGES HOZZÁÁLLÁS, MINDKÉT OLDALRÓL!!!!!!
HAHAHA, és Antifasiszta bohóckodás sincs IRÁNBAN, pedig ott is sok árja lakik. (akik mind nácik)

grupi 2008.04.15. 22:37:58

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által végzett 2001-es népszámlálás adatai és a KSH Népszámlálási főosztálya által kiadott Népszámlálás 2001, 5. kötet: Vallás, felekezet (Budapest, 2002). Az alábbi adatok kerekítve vannak.

A KSH adatai szerint Magyarország lakossága 10 millió 198 ezer fő. A vallási hovatartozásról szóló adatok a Személyi kérdőív 24. kérdésére ("Vallása, hitfelekezete?") adott válaszokon alapulnak. Az adatszolgáltatás nem volt kötelező, és kb. 70 ezren nem is válaszoltak semmit. A válaszolók közül 1 millió 483 ezer személy jelezte, hogy "nem tartozik egyházhoz, felekezethez", és 1 millió 35 ezer személy azt, hogy "nem kíván válaszolni". Vallási, felekezeti hovatartozását 7 millió 611 ezer személy adta meg. Ők összesen 255 vallási, felekezeti csoporthoz sorolhatók.
A társadalom nagy többsége még mindig a nagy keresztény egyházakhoz kötődik valamilyen szinten, hiszen összesen több mint 7 millióan vallották magukat katolikusnak (5 559 000), reformátusnak (1 623 000) vagy evangélikusnak (304 000). A magukat valamelyik kisebb vagy újabb vallási-világnézeti közösséghez tartozónak vallók együttes száma alig 1,1 %, tehát kb. 100 ezer fő volt. Valós számuk azonban ennél mindenképpen több, akár a duplája is lehet.
A népesség vallás szerinti megoszlása %-ban
Római katolikus
51,90%
Görög katolikus
2,60%
Református
15,90%
Evangélikus
3,00%
Izraelita
0,10%
A többi vallás
1,10%
Egyházhoz, felekezethez nem tartozik
14,50%
Nem kíván válaszolni
10,10%
Ismeretlen, nincs válasz
0,70%

Mindez azt mutatja, hogy a zsidóság titkolja mivoltát, miközben szerepvállaása és közéleti befolyás a egyre nő. A magyarországi adatok szerint már 2001-ben is 10 %-s nagyságrendet mutatott, miközben a látens zsidók nagyságrenddel többen voltak, mint más valláshoz tartozók.
Az is köztudott, hogy 2006-ra tovább nőt a zsidóság szerepe és száma hazánkban. Mivel ezt magad is tagadod, ezért maradjunk a hivatalosan megadott 2001. évi 10%-nál, ami meghaladja a 100 ezres nagyságrendet. Tehát nem véletlen a népszavazáson érezhető zsidó jelenlét sem, és a korábbi állítások, valamint Kóka és az SZSDSZ ezírányú nyilatkozata sem. Mindez együtt bizonyítja, hogy a zsidó populáció folyamatos betelepülésekkel növekszik.
Ergó, jól érziukm magaukat nálunk, nagy a jólét számukra és a legkevésbbé tartják antiszemitának a magyarokat. A többi meg porhíntés és térnyerési kisérlet, pankráció. Ekkora növekedést akár a szerbek, vagy a muzulmánok vonatkozásában más nemzet ugyanúgy nem tűrne el, ahogy a zsidó tetrjeszkedés kérdésében sem lennének ennyire toleránsak, mint a magyar.
Tehát ennyit az antiszemitizmusról és a zsidó szimpátiáról, vagy ellenszenvről. Az, hogy a zsidóság mit híresztel és gerjeszt velünk kapcsolatosan, az már sértő és gyalázatos. Nem csupán azért, mert a számadatok, a statisztika pont az ellenkezőjét bizonyítja, hanem az erőszakos és erőltetett üldözöttség érzettel párosuló erőszakos kiszorításos politizálásuk okán.

Francois Pignon 2008.04.15. 22:41:11

dowNLoad 2008.04.15. 22:29:16
"Térjünk vissza a zsidókhoz"

Micsoda meglepő fordulat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.15. 22:47:10

grupi,
igazán nem szívesen teszem, de ki kell javítsalak.
Írod
"maradjunk a hivatalosan megadott 2001. évi 10%-nál, ami meghaladja a 100 ezres nagyságrendet."
Azonban, fent Te idézed, hogy 0,10%, ami pedig 10.000. Akkor, 1991-ben, ez a szám elég nagy feltűnést is keltett. Tehát a KSH statisztika nagyon NEM erősíti meg az állításodat, miszerint MO-n a brit vagy francia adatokat meghaladó számú zsidóság lenne.
De azt is írod, hogy "Az is köztudott, hogy 2006-ra tovább nőt a zsidóság szerepe és száma hazánkban." Én nem vagyok ilyen jól tájékozott, honnan ez tudásod. Ha esetleg tudnád valamivel alátámasztani.
Fent írtam, 10-100e közt bármely számot elhiszek mo-i becslésre, de még ezzel is Európában kb. az 5-6. helyen van a magyar adat.

tistedur 2008.04.15. 22:51:09

:D ez mókás: a hétmillió katolikus,akik 5 559 000 ezren vannak..meg az is,hogy az a 10 százalék,aki nem kívánt válaszolni,az a rejtőzködő zsidóság..ha hozzácsapja azt a 14,5 százalékot.aki nem tartozik az egyházakhoz,akkor még többen is lehetnek..

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.15. 22:56:10

Ja, hogy a nem válaszolók mind a zsidók?
Erre nem gondoltam. Pedig nyilvánvaló, meg az 14,4% is, aki nem egyháztag. Basszus, 2,5 milla zsidó él Mo-n! Fusson, ki merre lát!

dowNLoad 2008.04.16. 00:53:45

PIGnon, akkor mégegyszer:

www.liveleak.com/e/2f5_1190396893
Itt a teljes cikk!
www.prothink.org/2008/04/does-iran-want-to-kill-all-jews.html
Ezek a szefárd zsidók tudnak normálisan viselkedni, NEM ÚGY AZ ASKENÁCI CIONISTÁK, de azok nem is ronthatják ott a levegőt.
(csak itt, hol van az Iráni legfőbb ügyész kis sapkával a fején?? MUHAHAHAHAHAHA)

A cionrasszistákat nem tűrik az ÁRJA ORSZÁGBAN (IRÁN), de aki SIMÁN csak VALLÁSKÉNT GYAKOROLJA A ZSIDÓSÁGOT (nem életérzésként, haha) azt senki nem háborgatja érte, ráadásul már 2500éve tehetik ezt ott, az ÁRJÁK FÖLDJÉN! (Irán)
EZ AZ EGÉSZSÉGES HOZZÁÁLLÁS, MINDKÉT OLDALRÓL!!!!!!
HAHAHA, és Antifasiszta bohóckodás sincs IRÁNBAN, pedig ott is sok árja lakik. (akik mind nácik)

grupi 2008.04.16. 18:07:46

A média (lásd akár reakció)- érthető okokból - nem tud túllépni a pénteki eseményeken. Önjelölt ellenségeink próbálgatják az "új határokat", amit a provokációjukra adott látványos válasz jelölt ki. Belekeverik a holocaust-emléknapot, pedzegetik, hogy mégiscsak ők voltak többen, elvégre mégiscsak ciki, hogy nem, de minduntalan a tények falába ütköznek. Köreiket rémülettel tölti el a tény, hogy most már nem egyszerűen sokan utálják, hanem széles körű megvetés övezi őket.(Lásd TV2.) A jól bevált panelek, a fasisztaveszéllyel riogatás, a történelmi ismeretek hiányáról való sápítozás már nem hull termékeny talajra. És ott van előttük, ahogy még sokáig ott is lesz, a Hollán Ernő utcában hullámzó hatalmas, de fegyelmezett tömeg. Nem csürhe, és nem csőcselék, hanem a magyarok.

Kezelhetetlen számukra az a helyzet, hogy nem zsidózott senki. Ellenben ők még mindig náciznak (lásd Ergé, Turul, Reactionary cimkézése és véleménye,)itt-ott. Ha máshogy nem, csak szőrmentén. S kezelhetetlen számukra, hogy a közvélemény már nem veszi ezt be. Kitelt a becsület, nincs tovább. A nácizás nem más, mint a cionisták zsidózása.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.16. 18:12:12

grupi,
miért jó neked ugyanazt a szöveget bekopizni 3 helyre?

grupi 2008.04.16. 19:03:09

Mivel érdemi válaszra nem vagy képes, azért némi adalék, hogy mindenki, még lendvai ildikó is megértse.

A magyarok birkaként tűrnek mindent, a héberek tehát folytatják hazánk felvásárlását: egyenesen Izraelből jönnek a közgazdászok megnézni, mi hever még parlagon. Kinézték már az energiahordozókat, a termőföldet, a gyógyvizeket és a turizmust (egyebek mellett) - derül ki Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete szavaiból. A hölgy hozzátette: ha nem volna adott minden feltétel (például valaki kikérné végre magának, hogy felvásárolják az országát), a zsidók nem jönnének ide.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.16. 19:19:03

Na jó, megenyhült a szívem. Mielőtt relexálni mennék, itt egy ajándék grupinak:

zsidó.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.16. 19:34:19

"grupi 2008.04.16. 19:03:09
Mivel érdemi válaszra nem vagy képes"
Grupi, azért nem válaszoltam, mert nem kérdeztél. Kérdezz!
Egy kérdésben volt vitánk, a mo-i zsidóság számát illetően. Azt állítottad, hogy Mo-n hatalmas tömeg van, és erre idézted a 2001-es népszámlálást, amely szerint punkt 10.000. De a számuk rohamosan nő szerinted. Kértelek erre hozz valami adatot, nem tetted.
Van kérdésed?

grupi 2008.04.16. 19:35:53

A nácizás nem más, mint a cionisták zsidózása.

Ergé már nem csak nácizik, hanem egy zsidóval kompenzál is.
A fan kórus, meg nyomja a reflént.
Gratula, mehettek a szoláriumba relaxálni.
A francia legalább szellemesen nőzik, pontosabban nőcizik. A gall kakas méltó taréjára.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.16. 19:46:55

grupi,
mi van a számukkal?

A többi csak káromkodás.

grupi 2008.04.16. 19:48:42

Való igaz, nem kérdeztem, de korábban kérdés nélkül is vitába szálltunk.
Bár hogy is legyen, a jelenség adott. A zsidó jelenlét lehet pozitív meg nem is.
Aztán vannak tények, de mások szerint ezek sem azok, mert vitatják. Ennek ellenére a kormány számos tagja zsidó, ahogy a miniszterek többsége és a miniszterelnök is.
Aztán vannak nyilatkozatok Izraeli kormány körökből és vannak más megnyilvánulások is. Bemutattam az izraeli nagykövet szavait. Adott a dolog.
Gondolom ő sem beszél a levegőbe, de az is lehet, ahogy az államfőjük is ezt erősítve nyilatkozott, úgy a mostani beszéd is elfogadott. Függetlenül a számszerűségtől. "Ha nem volna adott minden feltétel, a zsidók nem jönnének ide."
(Szerintem felesleges tovább beszélni erről, ha állandó tagadás rá a válasz. A tagadás pedig a be nem ismerés, és a populáció fentiek szerinti eltitkolására is lehet magyarázat.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.16. 19:49:46

tölgy
Nem foglalkoznék gruppival, te hoztad újból elő.
Én úgy emlékszem ő arról írt, hogy zsidó honfitársaink
tagadják származásukat. Erre hozta fel a tízezres számot,
ami nyilvánvalóan nem valós. Konszenzus van a kb. százezres
(de becsült) adatban. Nem tudhatjuk, nem a félelem motiválja-e
a válasz megtagadását, grupi szerint nyilván más.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.16. 19:53:50

gloire,
tudod a pedagógus véna, az, az viszem engem a sírba.
valahogy csak rá kéne vezetni grupit, hogy ha állít valamit, akkor igyekezzen a többiek számára elfogadható módon érvelni. És ha ez nem sikerül, akkor lássa be, tévedett. Főleg a statisztikai adatok terén egyáltalán nem szégyenletes, ha valaki rosszul becsül meg egy adatot.

grupi 2008.04.16. 19:57:40

Köszi a tanácsot,és(tölgy nevében is, bár talán majd eldönti nélküled,) legszívesebben én sem foglalkoznék a zsidókkal, csak ha a magad fajták uszítanak, vagy mondják meg, hogy mi a mérvadó, netán turul zsidóként, ergé ki tudja miként nácizik, majd itt kontrazsidózik, akkor azért túlcsordúl a pohár veletek, betelepülőkkel. (Ne feledjük, turul mindezt maga is megerősítette és közreadta, hazautazásra készül, míg ergé nyiltan nácizta a jobboldaliakat.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.16. 20:00:47

grupi,
egészen komoly mondom egyszer igyunk meg valamit majd.
Hol élsz, vagy mi a szakmád, hogy így be vagy rágva rájuk?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.16. 20:03:19

Ennek ellenére, a helyzet az, hogy egy félmondat
erejéig igaza lett (és hozott egy ezt alátámasztó adatot)

"Mindez azt mutatja, hogy a zsidóság titkolja mivoltát,"
Ez igaz. Erre egyszercsak 10% lesz nála. Nem tudta értelmezni
a saját adatát, pedig alátámasztotta volna amit mond. Haha.

grupi 2008.04.16. 20:03:30

Dehogy vagyok.
Unikumot iszom (hungarikum, zsidó gyárból).

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.16. 20:21:41

"csak ha a magad fajták uszítanak"
Nem mondod, hogy ezt nekem írtad?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.16. 23:51:42

grupi, szted a meneküljetek zsidók, az nem zsidózás? ez elhangzott, ott.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.16. 23:58:08

grupi:
"(Ne feledjük, turul mindezt maga is megerősítette és közreadta, hazautazásra készül, míg ergé nyiltan nácizta a jobboldaliakat.)"

:)))
Kolozsvárra utaztam pénteken, zsidó-e vagyok?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.17. 00:03:51

egyrészt mind1, hogy az vagy-e (én mindig olyan szoktam lenni, akit épp bántanak:cigány, buzi, zsidó stbstb), másrészt a kurucok szemében az zsidó, aki nem kuruc

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.17. 00:05:03

grupika,

nem akarok rossz hírt közölni, de a miniszterelnök nem zsidó. Ha már rendesen utálni akartok egy "fajt", igyekezzetek fölismerni a jellegzetességeket. Különben csak nevetségessé teszitek magatokat.
És mivel megígértem legutóbb, most köréd röhögöm az árkot: muhahahaha.

Francois Pignon 2008.04.17. 00:11:55

Gabrilo, ez arrafelé nem érv, erre szokták bizonyos bloggerek meg véleményformálók mondani, hogy nem fajgyűlölők, számukra a cigány sem származási, hanem viselkedési kategória. Ezek után ők mondják meg, ki micsoda, és persze mindig azzal takaróznak, hogy azt értenek alatta, amit ők akarnak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.17. 00:12:46

másik posztban is felvetette, itt asszem alkalmasabb. szóval jó lett volna egy poszt a holokauszt áldozatai emléknapján, ez sztem hozzá tartozna egy ilyen újsághoz, ide is berakom ezt a linket
ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=497

jo.e 2008.04.17. 08:30:57

Itt 1 link - ha jól veszem ki - a wiki skót kiadásából:
[url=sco.wikipedia.org/wiki/Holocaust]sco.wikipedia.org/wiki/Holocaust[/url]
Hááát nemtom... Lehet, hogy elég is erről a témáról ennyi.

jo.e 2008.04.17. 08:31:51

uhh, bocs a kódért, azt hittem nem megy automatikusan a linkelés.

grupi 2008.04.19. 19:16:52

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.04.16. 23:58:08
Azt nem tudhatom, hogy zsidó vagy más hitvallású, netán születésű/fajta vagy. Ez nem is igazán érdekes, ha nem élsz vissza vele, de tudtommal nem foglalkozott ezzel érdemben senki. A Kuruc.infónak persze lehetnek más adatai ez ránt. Arról értesültél?
Én magam csupán a nácizázod okán emeltem szót pont azért, mert ebben buzgón segítettél, és nem pedig visszafogottan szóltál volna, netán elhatárolódtál volna ergé rasszista, gyűlületkeltő és náci megnyílvánulásaitól. Nem, erre még rspékelted a magad fasisztoid gondolatmenetét és helyben nácizva segítetted, támogattad ergé szélsőséges gondolatmenetét. Ezért is hangzott el a tv2-ben az, ami nem tetszett nektek. Aztán náci kifejezésed, megynílvánulásod ma is olvashato a blogon, magad sem tagadva azt.
Így nem csak írottan, hanem eszmeileg is azonosulva ergé és a nácik nézeteivel hoztad, s alakítottad magad is náci formává.
Tehát amíg a náci cimke alatt, vagy a horogkereszt szimbóliumával helyeslsz, szónokolsz, addig az vagy, ami hallatszik és látszik. fasisztoid és náci, ahogy az, az ergé bűntársad is akiért emiatt úgy kiálltál.
Gabriloka ! (2008.04.17. 00:05:03)
Nem írtad melyik miniszterelnőkre gondolsz, és milyen stílusjegyekre.
Ebben nem nyítnék vitát, mert ha a Te általad írt "jellegzetességet" mint stílus jegyeket boncolgatnánk, akkor mindjárt antiszemitizmus és faji megkülönböztetés, nácizás lenne a vége.
Gyurcsány eseteében önmaga révén és családi kötelékbeli hivatkozással nevezi és tartja magát zsidónak. Nézz utána és ne csupán rá.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.19. 21:16:20

grupi,

te orvosi segítségre szorulsz. Meg sok egyéb másra is...
GyF nem zsidó, sajnos. És nem is tartja magát annak, csak a széljobb meg a népi balosok zsidózzák néha. De azok zsidóznak mindenki mást is, na und? Aztat tudtad-e, hogy ha egy "gój" összeházasodik egy zsidó nővel, attól ő nem válik zsidóvá? Ezzel most megleplek? (Viszont ha az asszony az, a gyerekek azok lesznek, ugyanis anyai ágon műxik ez náluk) GyF csakis úgy válhatna zs-vé, ha betérne a zsidó vallásba. De tudomásom szerint katolikus. Mi a szarról beszélsz kedves?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.19. 21:19:16

grupi,
hidd el, Ferkónak nem a származásával van baj. Akármi is az, nem magyarázza a tetteit.

tewton 2008.04.19. 22:48:50

grupi 2008.04.19. 19:16:52

"Gyurcsány eseteében önmaga révén és családi kötelékbeli hivatkozással nevezi és tartja magát zsidónak. Nézz utána és ne csupán rá."

Adjál már valami linket erről légyszi. Valaki tipikusan tirpák-fejűnek mondta.

dowNLoad 2008.04.19. 23:17:59

ITT VALAMI ZAVAR VAN A FEJEKBEN!
a náci ellentéte nem a zsidó!
hanem a cionista, aki nem él egy országban, hanem kihasználja, elhasználja, és utána, ha már olyan a helyzet, akkor továbbáll.
(glomalista, multikulti sáska)
A náci azért NEMZETI-SZOCIALISTA mert nem akarja, hogy az ő országában BÁRKI IS ILYET TEGYEN. Tehát szükségképpen globalizáció-ellenes, multi-ellenes, teljesen olyan, mint egy szélsőbalos, csak a NEMZETI mint fogalom, hiányzik a szélsőbalon, ők valami globális hippiként képzelik el a világot, hogy szabadon , bedrogozva qúrhassanak egész nap.
A náci az egyetlen olyan valami, ami igazi XXI.sz.-i világot tudna létrehozni,
ahol nem lehet ennyire szennyezni a természetet, (legfeljebb kevesebb aranyat mosnak ciánnal)
nem lehet szennyezni a géneket (nincs szükség néger-kínai keverékre SEM)
nem lehet CSAK A PÉNZ miatt háttérbe szorítani ÚJ TECHNOLÓGIÁKAT (pl. lehetne halállal büntetni az ilyet)
nem lehet terméket, árukat hamisítani, állatokat kínozni, és KAMATOT szedni, drogozni, vagy azzal kereskedni.
(ezzel a zsidók is ki vannak lőve, vagy TERMELŐ MUNKÁT VÉGEZNEK, vagy
éhenhalnak)
nem lehet korlátlanul szaporodni, kolátozott eltartóképességű területeken, pl. kína, india, afrika, hogy azután milliószámra elözönöljenek bennünket, mert ŐK elqúrták!

grupi 2008.04.20. 12:47:33

Gabrillo ! Te is segítségre szorulsz. Ha gyurcsótány nem zsidó, az neked miért baj? ha magát annak tartja, akként él és viselkedik, sábeszt hord és zsinagógába jár, menórát éget, náci veszélyt lát, és terroristáktól fél, Bánóval együtt szívessen élne Izraelben, akkor mi aszar van? Neked nem kell orvoshoz menned, hogy másnak ajánlgatsz hülyeséget?
Te ezek szerint nem vagy sem jobbos, mert a szélső jobbost nem definiáltad, ahogy a népi balost sem. Van ilyen? Vagy csak szerinted. A nem népi balos, meg szélső balos, és a kapitalista balos, meg liberális balos akkor hol van, kedves? És az a sok különböző balos mégis mindig arra az egyre szavaz akit előhúznak neki a cilinderből? ennek a sokrétű baloldalnak mindegy, hogy N. Miklós, H. Gyula, M. Péter, vagy gyurma-feri a kiemelt, mert akkor nincs népi bal és kapitalista bal, meg szocialista bal közötti különbség, csak egységes baloldaliság? Ami már rég nem szocialista és rég nem bal. Ez illetva az, amire Te asszociálsz és bal nak nevezel, egy szélsőséges gyülöletkeltő, országszaggató vadkapitalista bűnszövetség. te gyógyíttasd magad, mielőtt másnak mentőért kiálltsz. Elméleted sánta.
Az anyai ágon való zsidó származtatás és örökletesség is csupán papiron igaz, az élet már túllépet rajta, de ezt pont magad írtad egy mondatba. Miszerint: "betérne a zsidó vallásba". tehát míg a mondatod és gondolatod elején lebetegezed a vitapartnered, addig annak végére érve már elismered annak felvetéséeit. csak úgy megszokásból, azért odaköpsz egyet, advágsz egy kis gyűlöletet, vagy belepisálsz a medencébe. Mert ilyen vagy. Gójként, zsidóként, netán komcsi, vagy náciként, szélsőségesként, de legkevésbbé konzervatívként. Ugyanis minden reakciód ellentval annak, mint ahogy gyucsótány minden megmozdulása a kereszténységnek. Szóval ennyit rólatok, meg a spanyol viasz titkának (általad történő) megfejtéséről. Ettől még persez sajnálkodhatsz tovább, hogy egyikünk beteg, és sajna fletó, nem zsidó, nem kapitalista, nem komcsi és nem is szocialista. csak tudnád, hogy mi akkor. Nemzetiszocialista biztos, vagyis fasiszta, rasszista, náci.

Tölgy! Igazad van. semmi nem magyarázza a tetteit. Én is tojok a származására. Ami gond van vele, az nem származási és nem vallási alapú. teljes mértékben egyetértek veled, ha így véled. Én sem ennek okán diputálok e tárgykörben erről. Csupán mert mindig előjön, felmerül, vagy kapcsolódik valamihez.

Tewton ! Szerintem is idétlen feje van, volt már Harry Potterhez hasonlítva, máskor Pinochióhoz, aztán karvaly orhoz hasonlítva. Nekem, feje arca és vonásai, profilja alapján akár lehetne hülye gyerek, vagy szimpatikus, de úgy összességében és tulajdonságaiban, tetteiben inkább hazug, hazaáruló, nemzet ellenes, bűnöző, és rendkívűl kártékony, számító féreg. Amolyan itteni Alien.

DowNLoad ! Valóban "a náci ellentéte nem a zsidó".
Nem is tudom, ki gondolta annak? De számos esetben ez fel sem merült, mer amikor a balfékek nácizzák a fideszt, meg a jobbosokat, a konzervatív érzelműeket, akkor olyan zsidó közeget és embereket is lenániznak, és náciként tartanak számon, akik magukat nyiltan zsidónak (hitvallásuk, vagy származásuk alapján) tudják magukat. Tehát a náci szó használat itt egy pejoratív minősítő jelző, valós tartalom és háttér nélkül, csupán a gyülölködés eszközeként és a tömeghipnózis, mint félelemkeltés kedvéért. A jobboldal nem náci. Az állítólagos szélsőségek között sem találni ilyent, de szórják rájuk azért rendesen. Ráadásul a szélső balosok jobban illeszkednek ebbe a rangsorba, mint a másik oldal. Sőt, a fidesz és a jobbik is sokkal inkább egyezik bizonyos kérdésekben a Thürmer-féle szocialista-kommunista elképzelésekkel, mint a sokkal szélsőségesebb szocialista név alatt garázdálkodó, szocionalista párttal. Mert a legszélsőségesebb nézeteket ma hazánkban az MSZP-SZDSZ tömörülés képviseli. Ennél egyetlen egy szélsőségesebb párt nem létezik idehaza. Sem a Miép, sem a Jobbik, de még a munkáspárt formájában sem. Egyedül a Thürmertől levált és a liberizmustól elszakadt, valamint a szocializmust feladó 3 párt használ és képvisel önkényuralmi jelképeket. Ez pedig ma a hatalom részeként van jelen. Ez a szélsőség, miközeben az ettől jobbra és balra elhelyezkedők nem azok.
Olyan ez, amikor a föld déli féltekéről tekintesz északra, s hiszed magad a világ kiindulópontjának, vagy közepének, miközben a végleteken vagy. Persze ez nem személyes, és nem rólad szól.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.20. 13:22:22

grupika,

1) Az ég szerelmére, tanulj már meg rendesen írni! Hogyan lehetsz úgy öblös nagyokat zsidózó tisztességes magyar ember, hogy a magyar nyelvet sem tudod helyesen használni?
Ez vonatkozik a stilisztikára és a fogalmazásra is, ugyanis a "gondolatmenetednek" az égvilágon semmi értelme nincsen. Össze és vissza, se füle, se farka. A mondandódnak legyen eleje, közepe, vége. Te a közepével kezded, a végével folytatod és az elejével fejezed be.

2) Muhahaha. Vagy olyan hülye, mint nyolc másik. Erről a "kipát hord"-ról az jut eszembe, amikor a vérnémet nagyanyám ment a zsinagógába valami koncertre vagy tudomisén mire, és persze hogy mindenkin kipa volt, mire valami okos a trolin megkérdezte hogy "úristen, ennyi zsidó van?" Bizonyos alkalmakkor oda csak úgy lehet bemenni (vagy mindig, nem tudom, nem ismerem a szokásokat ottan). De Tomcatet is lekapták már kipában, ezek szerint ő is zsidó, hö?

3) sosem mondtam, hogy GyF nem komcsi. Szerintem igen, GyF komcsi, és ez probléma is. Te meg a feltételezett származásából akarod levezetni azt, hogy genyó. A kétbites világkép kétségtelenül kényelmes.

4) az utolsó bekezdésednek egyszerűen semmi értelme nincs. Hol cáfoltam én azt, hogy a hagyomány szerint valakinek a "zsidó" mivolta anyai ágon öröklődik? Miután egy állítást beleolvasol a kommentembe, élvezettel megcáfolod? Idézd már vissza, lécci.

5) a jobb-bal-konzervatív dolgokról való eszmetörténeti fejtegetéseid viszont szórakoztatnak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.20. 13:24:17

ps. nyilván érintéssel terjed a "zsidó mivolt" - ha hozzámnyúl egy zsidó, én is zsidó leszek nem?

dowNLoad 2008.04.20. 13:36:30

Az anyai ágon való zsidó származtatás és örökletesség is csupán papiron igaz, az élet már túllépet rajta,
SAJNOS EZ NEM IGAZ:
www.dura.hu/html/mindentudas/raskoistvan.htm

grupi 2008.04.20. 14:03:33

Gabrilloka!
1. Úgy tünik Te csak pontokból értesz.
2. Azért valamit csak kihámoztál gondolatmdenetem írásba foglalásából.
3. Nem közíró, hanem dyslexia-s vagyok.
4. Nem a kipa/sábesz teszi az embert.
5. Sose említettem, hogy GyF-re komcsi jelzőt raktál volna. Sőt! Én hoztam fel, hogy a kommunista szövetség tagjaként indult/kezdte, most meg köpönyeget és ideologíát váltva vadkapitalístaként tenketi életét.
6. "Kedves", ezeket magad írtad. "GyF csakis úgy válhatna zs-vé, ha betérne a zsidó vallásba". (Idézőjelben.)
7. Akkor hogy is van? Értelmezd át légyszives.
8. Ha valamit nem értesz, akkor magad az, hiszen Te ismerted el, írtad le, hogy két féle mód zsidó az ember. G-ka, akkor ismét írom értelmezd, vagy fogalmazd át az állítólagos hibátlan írásod.
9. Ebben a stílusban valóban nincs szükség beveztesére, formai elemekre és mi egyébre, de ebben is magad vagy a jó, s tévedhetetlen.
10. Én sem tagadtam, és rád sem vonatkoztattam azt, hogy az anyai ágon történő öröklés nem igaz. csupán visszahivatkoztam rád, (lásd fentebb: macskaköröm,) miszerint áttér a zsidó hitre valaki, s lesz az, ami. Ez nem érintésre, ("nyilván érintéssel terjed a "zsidó mivolt" - ha hozzámnyúl egy zsidó, én is zsidó leszek nem?) hacsak nem a nemi érintésre, mint érinkezésre gondolsz, s történik. Ezért ne nyúl zsidó lányhoz.
11. Örülök, hogy a végén tetszett és szórakoztatott az írás.
12. Végül egy talány: ha az állítólagosan náci és szélsőséges Tomcat zsidó lánnyal él együtt, ebből gyermekük születik, akkor az zsidó, vagy konzervatív lesz-e? S zsidóként lehet e majd konzervatív, vagy szélsőséges, akit ma náciznak?
s ha igan akkor zsidó-náci, vagy nácizsidónak hívják majd itt egyesek? (Elnézést Tomcattől, de az ő nevében és esetében ez életszerű, míg ha azt írtam volna, hogy a táborban a fasisztoid, vagy náci fogvatartótól és a zsidó anyától született gyerek esetében mindez lehetséges e, akkor biztos rasszista, meg antiszemita jelzőt és kifogást kaptam volna a nyakamba.) Szóval? kedves Gabriloka? (Ha már megendeted magadnak a kicsinyitő képzőt, akkor én miért ne? - viszont, tiszteletből.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.20. 14:23:30

grupi,

a dyslexiáról nem tehetsz, no offense meant.

De azért valami aprócska logikát mégiscsak illene elsajátítani nem. Elmagyaráznád nekem miért zárja ki a két állítás egymást? Mivel GyF édesanyja nem zsidó, ő sem az - ezért mondtam, hogy ő csak akkor válhatna zsidóvá, ha betér. Tudomásom szerint nem tért be, és GyF katolikus.
Lassan mondom, hogy megértsd: halachikusan az számít zsidónak, akinek az anyja az, vagy ő maga betért. Elképzelhető, hogy ez a két lehetőség egyszerre létezik? Azta!

Másrészt úgy látom, egyik hülyeség automatice szüli a másikat, mert attól sem válsz zsidóvá, ha dugsz egy zsidó lánnyal (édes Istenem, ez fájt!).

Tomcatnek ha gyereke születik, és a felesége zsidó, akkor igen, a gyerek is zsidó lesz. Lásd följebb, halachikus értelemben mindenképpen.

"akkor az zsidó, vagy konzervatív lesz-e"

(Sír). Uramteremtőm. A kettő hogy függ össze? Szerinted nem lehet valaki egyszerre zsidó és konzervatív? Tejóég, a sok ortodox zsidóval mi lesz? Másrészt ha te a származásra teszed a hangsúlyt, a dolognak pláne nincs értelme, mert "konzervatív" nem születésénél fogva lesz az ember. Ennek a kérdésnek nemes egyszerűséggel nincs értelme.

Neked nem is kétbites, hanem egybites a világképed, ilyet is ritkán lát az embör!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.20. 14:28:16

grupi
ha a származás szerinted sem magyarázza a farokságait, akkor gyerünk le róla! A f@szomat sem érdekli.

grupi 2008.04.20. 14:56:51

Gabrilo ! Értsd meg. Nem vontam kétségbe és tudom, hogy "halachikusan az számít zsidónak, akinek az anyja az," ebben dowNLoad is valahol félre értett.

Ismétlem, ha betér, és erről az általad is elfogadott ("ő csak akkor válhatna zsidóvá, ha betér") lehetőségről szólottam.
Arról, hogy betért e GyF, akkor ne vitázzunk, de a lehetősege adott, mint halnak a vízfogyasztásra.
Összegzésül akkor kijelenthetjük hogy vannak és lehetnek született zsidók és hites zsidók, akik vallásuk folytán, hitük és megtértük szerint válnak azzá?
Mert csupán erről szólt a mi történetünk egyik része.
A másik meg a nácizás volt. Az a nácizás, ami arra utalt, amire Bayer cikke is a medencébe vizelés okán. A jobboldlat, és az általam vitatott szélsőséges jelzővel illetett szélső jobboldlat zsigerből nácizzák, holott ott jelentős zsidóság vélhető fel. Ezt a nácizást mint kétséget és ellnérzést hoztam össze, miszerint létezhet e zsidó-náci, vagy fordítva? És erre igaz, vajaz a zsidó-konzervatív kapcsolás szintén.
Így némileg tisztul valami kép? Vagy nem vagyok érthető?
Végezetül Tölgy-nek is. A hülyeség nem hit és származás kérédse. nem lehet általánosításokba esni, még akkor sem, ha ez elfogadott és használt megítélési eszköz. Lásd: zsidó pénzéhes, dologtalan, jobboldal náci, cigány munkaellenes, tolvaj, stb. Ezért vallom, hogy nem az számít, hogy zsidó, cigány, jobboldali, konzervatív stb, mert az nem mindig általánosítható jellembeliségre, viselkedésre és egyébre. Ergo, zsidó is lehet jó ember, cigány is lehet becsületes. A náci is lehet zsidó és viszont. a szoci kapitalista, és folytathatnánk.
Szerintem a jobboldal nem náci. A zsidó jelenlét azonban magas hazánkban, és a kormányban főleg, de a politikai és a gazdasági életben is jelentős.
bűnelkövetők minden populációban vannak, és léteznek, ahogy Simicska, Tocsik, Kulcsár, Zushlag és társaik szintén. Az, hogy pártvonatkozásban, oldal ágban, vagy faji alapon (cigány, zsidó, stb.) miként oszlik meg a dolog, más kérdés, és vitatható dolog. Viszont ebből lesz az általánosítás a konklúzió.
(Zsidó gyerekből lehet konzervatív. Még akkor is, ha kollektíve lenácizzák a balszélsők.)
Nem bonyolítom tovább.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.20. 15:15:24

grupi,

akkor viszont a potenciális-aktuális megkülönböztetést nem érted. A lehetőség persze fennáll, hogy gyurcsi betér a zsidó vallásba, de egyelőre nem tért be. Ez a lehetőség azonban mindenkivel kapcs. fennáll, és akkor potenciálisan mindenki zsidó, meg még sok minden más is. Aktuálisan viszont nem.

Ellenben akkor lezárhatjuk szerintem ezt a témát, ha elfogadod, hogy az ember származása nem determinálja, hogy helyesen cselekszik-e vagy sem. Engem pl. qrvára nem érdekel, ki zsidó és ki nem. Mellesleg a "zsidó mivolt" elég bonyolult téma, és ezt a kört most ki is hagynám. A végére nagyjából az derül ki mindig, hogy zsidó az, aki magát annak tartja. Nabumm.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.20. 15:18:57

Na most, két dolog:

1. Valóban, ahogy Gabrilo írta, a kipa nem (és a kipában készült fényképek) még nem bizonyíték semmire. Ha valaki otthon hord kipát, az esetleg igen.

2. Zsidó származás halakhikusan az anyai ágon öröklődik. Genetikusan természetesen nem, és nyilvánvalóan utóbbi a tényleges. Ilyen alapon sokkal több zsidó származású is lehet, mint aki halakhikusan az. A halakha a neveltetés szempontjából fontos. Hogy Gyurcsány Ferenc apja zsidó-e, nem tudom.

De:
mint többen is leírták, a zsidó származás önmagában nem jelent antikonzervatív irányultságot. Bizonyos vallási, szociológiai és történelmi (tehát felvett, tanult) okok miatt esetleg hajlamosíthat rá, de genetikusan ez nem állja meg a helyét.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.20. 15:46:02

Loxon,

a zsidó-konzervatív viszony problematikája inkább magyar sajátosság. Tölgy is mondta, hogy az UK-ban a zsidók jellemzően inkább Toryk, és korábban is találni az engler konzik között zsidókat (Ben Disraeli, the Letwins, stb.).
az USA meg nem kérdés (Irving Kristoltól határ a csillagos ég).

Ráadásul gondolj bele abba a paradoxonba, hogy egy szigorúan vallásos zsidó balosokra/libikre szavazzon - szerintem egy ilyen állításért kiröhögnek bárkit.

tewton 2008.04.20. 16:46:06

Gabrilo,
"Lassan mondom, hogy megértsd: halachikusan az számít zsidónak, akinek az anyja az, vagy ő maga betért. Elképzelhető, hogy ez a két lehetőség egyszerre létezik? Azta!"

höhöhö

ajánlott olvasmány: Karinthy2, Ördöggörcs.
van ott egy kedves példa erre az "elképzelhetetlen" esetre :)

irrelevant 2008.04.20. 17:14:22

Lovas Pistát, mint a haladó, európai értelemben vett konzervativizmus zsidó képviselőjét kihagytátok a felsorolásból. Dá-dá.

irrelevant 2008.04.20. 17:20:05

Grupi, te mindig ilyen voltál vagy mostanában volt egy pálfordulásod? Régebben is írogattál ide, nem emlékszem ilyen buta hsz-ekre tőled.

dowNLoad 2008.04.20. 19:00:33

Loxon, én már unom, hogy a genetikusokat mindenki figyelmen kívül akarja hagyni, de ŐK ehhez jobban értenek:

2. Zsidó származás halakhikusan az anyai ágon öröklődik. Genetikusan természetesen nem,

DE IGEN!!!!!
www.dura.hu/html/mindentudas/raskoistvan.htm

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.20. 21:07:55

(Download, félreérthető voltam. Pontosítok:

Zsidó származás halakhikusan [jelenleg] CSAK az anyai ágon öröklődik. Genetikusan természetesen nem csak az anyai ágon. A többit már érthetően írtam.)

*

Gabrilo,
azért nehéz kérdés, mert bár valószínűleg az ortodox zsidó nem szavazna a liberálisokra, de ettől még nem kevésbé kereszténység-tagadó vagy exkluzivista, ami a zsidó hagyomány felsőbbrendűségét illeti. Itt fennáll egy bizonyos összeférhetetlenség zsidó ortodoxia és nem-zsidó konzervativizmus között.

Mivel a kérdés olyan összetett, amennyire csak kérdés egyáltalán összetett lehet, jobban most nem mennék bele.

tewton 2008.04.20. 21:11:00

Loxon,
"exkluzivista, ami a zsidó hagyomány felsőbbrendűségét illeti"

ööö akkor mit is erőlködnek a zsidó-keresztény párbeszéd dolgában?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.20. 21:13:57

tewton,
nem is az ortodoxok vannak benne a párbeszédben.

tewton 2008.04.20. 21:25:34

tölgy,
hmmm. sejtettem.
csak akkor azt nem értem, miért is siránkozik a GáborGyörgy-féle népség az antijudeizmusról.
illetve hát de.
csak ennek nagyon kínos következtetések lennének a végén.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.20. 21:33:32

Gábor György nem tudom a judaizmus melyik válfajának a híve. De ő biztosan nem akar párbeszédet, valahogy nem annak a típusnak tűnik.

tewton 2008.04.20. 21:36:22

a megélhetési vallásszakértő-típus
a fölényes kormánypárti intellektuell, akinél a judaizmus = az a vallás, amit a kereszténység üldöz és elnyom

grupi 2008.04.20. 22:23:01

Azért jól belebonyolodtatok páran ebbe a tárgykörbe.
Meg félreértettétek, vagy félremagyaráztátok soraimat.
Olyat is állítottatok időnként,(egyesek)amit nem mondtam, nem írtam.
Egyedül GyF esetében kétes és vitás most, hogy zsidóként él feleségével, vagy sem. Ha már/még jelent ez valamit. Egyesek szerint nem, mások szerint igen. És nem azért van mindez, mert látták kipában. És nem is biztos, hogy azért azért, mert anyai ágon örökölte, vagy ahogy vélik, nem. Szóval ne kezdjétek, ne kezdjük újra...
Mert Fletó ettől függetlenül még lehet, vagy valhatja magát zsidónak hitében, vagy ahogy akarja. Minden esetre ne rakjátok tűzbe a kezeteket arra, hogy református, vagy római/görög katolikus hívő lenne.
Kommunistáknál amúgy sem jellemző az. Ő már pedig mégis csak a KISZ emlőin cseperedett.
Zsidó lányhoz ment, és nem katolikus templomban esküdött. Miért lenne oka nem zsidónak vallani magát, s miért lenne oly nagy baj ezzel, vagy azzal? Főleg, hogy gyermeke minden mód zsidó, ha át nem keresztelkedik majd. Elvégre ő is bevállahatja.
Más.
G. - ilyen baromságot miként hozol össze velem kapcsolatosan? - "...akkor potenciálisan mindenki zsidó, meg még sok minden más is. Aktuálisan viszont nem". Ugye hogy Te kavarsz? Te feltételezed és erőlteted ezt a zsidó, nem zsidó dolgot vele kapcsolatosan. Elősször tagadtad, majd elismeted, mégis csak lehet, hogy zsidó, mert van rá esélye, lehetősége. Aztán már rám akarod tukmálni, hogy ezen az alapon mindenki látens zsidó szerintem. Ez már abnormális. Azt hittem, értelmesebb vagy ennél a baromságodnál. Ha tagadod, vagy pusztán nem hiszel fletóvics zsidóságában, akkor legyen ateista, vagy reform kommunista, stb; - tök mindegy. Legyen úgy, ahogy akarod, vagy gondolod. Ezért még nem kell rámtestálnod a hülyeséged. Nincs nagy jelentősége, hogy a mostani szerepvállalásán túl micsoda még ez a jóember. A zsidó kérédést és hitet meg túl dimenzionálják számtalanszor a többiek is. Értelmetlenül. Viszont akkor sem kéne úgy erőltetni ezt a dolgot, mint ahogy az ötvös-féle népszabi a Teller interjút. (Már ha érti, s értelmezi az ember fia, miről van, ill. légyen szó.)

dowNLoad 2008.04.20. 22:29:38

Fletó elsősorban PATKÁNY, utána zsidó, és utána pártfőnök.
A zsidók elsősorban cionista zsidók utána magyarok,
a magyarok elsősorban magyarok, utána lehetnek mindenfélék: svábok , kunok, jászok, még zsidók is.
Ezt miért nem érti meg a balliberós agy?
Az elit meg elsősorban a nemzeti érdeket tartja szem előtt, utána a sajátját, PERSZE NEM ITT, hanem egy KORREKT (igazi) országban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.20. 22:45:44

grupi,

már megint össze és vissza. Mondandód a logika legalapvetőbb szabályait is mellőzi.
1) Tudtommal Klára asszony sem zsidó, hiszen nem gyakorolja a vallását. Klára asszonyt származás alapján tartják zsidónak, mert vannak zsidó felmenői. Na und?
2) Nem vagyok otthon Fletó vallásos életében és gyakorlatában, de tudomásom szerint pap akart lenni és katolikus. Ha A állítás igaz, és A kizárja B-t, akkor A és B egyszerre nem lehetnek igazak, helyes? Nu, ha Fletó katolikus, akkor nem lehet zsidó.
3) Ha valaki nem zsidó hogy kell "zsidóként élni a házastársával"?
4) Leginkább onnan tudom, hogy Fletó nem zsidó, hogy nem tért be, származás-ügyileg pedig nem az. Netán rejtőzködő üzemmódba betért volna, és otthon titokban Klárával nyomják a szertartásokat?
5) A kipát te hoztad föl, és nem én. Bizonyítékként, hogy Fletó zsidó. Most önmagadat cáfolod? Kis napi abszurd...
Ezek olyan képtelenségek, hogy asszem most abbahagyom.

irrelevant 2008.04.20. 23:31:01

Gabrilo

3. Lyukas lepedő, tudod.
:D

irrelevant 2008.04.20. 23:52:44

Amúgy meg Gabucinodroid rólam is megmondta, hogy zsidó vagyok, pedig tudtommal nem vagyok az se származásilag, vallásilag, se koponyaméretileg. De elfogadtam, hogy Gabuci jobban tudja. Na, Grupi is jobban tudja Fletónál, hogy kiféle-miféle. Egyszerűen érzi. Bele kell törődni!

dowNLoad 2008.04.21. 00:21:28

KIT ÉRDEKEL??? Aki olyan perverz, hogy klárát hajlandó volt megtermékenyíteni
(többször is!!! lehet az anyós is ott figyelt), az már önmagában is egy beteges tett volt, de ha figyelembe vesszük, hogy mit kapott cserébe fletó, akkor a legaljasabb, legmocskosabb cionrasszita zsidókra is rávert. Ezért tartják őt nagyra, meg mert Szilvásyval valószínű olyan adatok birtokában vannak, amivel sakkban tudnak tartani mindenkit.
(már aki elkövetett valamit, és ezek követtek el dolgokat)

grupi 2008.04.21. 17:40:37

Otvospetya! nem én érzem, hogy Fletó zsidó, hanem Ti erőltetitek a magatokét, s hogy nem az. Állítjátok, hogy nem tért be/meg, holott már egyszer említést tett róla. Aztán kijelentette, hogy erről többet nem kíván beszélni, de Klárával történő frigye kapcsán vált azzá. Ahogy mondod, tért be. Klára asszony esetében ez kézzen fekvőbb dolog, mert ő echte zsidó. vallja, hiszi, stb. Az, hogy gyucsókosotok nem gyakorolja a vallását, okoskodóként közlöd. Mert mindent tudó Gabrilo megmondta. Papnak készült, hazudja a zsarnok, de nem gyakorlta a vallását, ha jól értelmezem. Persze erre jön az össze-vissza duma, de nem baj, mert védeni kell őszentsége GyFletóvicsot. Ezt a szerepet töltitek most be. Ti tudjátok jobban mindenkinél és gyurcsányinál is, hiszen ezt mondjátok. erőltetitek a baromságot, és keveritek a szart. Mi bajotok és fájdalmatok van abban ha ez a faszkalap zsidó? Miért kínlódtok e körül? miért hazudtoljátok meg és tagadjátok még a felesége zsidó származását is? Ettől érzitek jól magatokat? Vagy fontos számotokra, hogy a hazug népnyomorgató ne legyen fajtabeli? Közben, míg nyomjátok a hülye rizsát, addig elsiklotok számos tény és probléma fölött. Ti mindenkináél jobban tudtok mindent, és annál is, aki maga mondja, hogy igen, az vagyok, vállalom. Ha megmuataja a metszetét, akkor sem hiszed, mert az sem bizonyíték. Ha magát annak tulajdonítja, az sem, mert erre azt mondjátok, nem jár rendesen a zsinagógába. ha mégis jár, akkor meg keveset. Meddig erőltetitek még? vagy akkor is hazudott amikor megmondta?
Ja, akkor az más. Így igazatok van, sőt rendes keresztény faszi ez a fletó, csak a sok gonosz ember mindig kikezdi. Már az szadesz is, meg az a gonosz orbánviktor is rajta kuncog. Igazatok van, mert ez a pápai gyerek jó ember, és nem szabad lezsidózni csak úgy, mint ahogy a jobboldalt nácizzák, vagy az arab focistákat terroristázzák a balfékek. Ötvöspetiék a halott emberből is szót csikarnak, nem pedig egy gyurcsányiból. Ők már csak tudják a frankót. Az öszödi beszédtől a halotti beszédig. Amit meg előadtok, az nem más, csak az ó Mária siralom.

irrelevant 2008.04.21. 17:47:56

Jól van, legyen igazad, grupika.
Fletó biztos zsidó, ha te mondod.

Erre mit lépsz? :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.21. 18:23:04

grupi,

Fletó betért a zsidó vallásba? Esetleg hivatkozást is tucc hozni? Mert addig csak egy büfi.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.21. 18:25:11

ps.

logikából egyes, félremagyarázásból ötös. Ki a frász karika védte Fletót baxi? Csak azt mondom, hogy GyF nem zsidó. Ha az lenne, se mentené föl bármi alól, és az sem magyarázna semmit. Mint ahogy nem zsidó mivolta sem menti föl. Olyan nehéz fölfogni? Vagy az egybitbe nem fér bele?

dowNLoad 2008.04.21. 19:12:28

ÚGY VAN!!! Nem az számít, hanem, hogy ZSIDÓ/CIGÁNY életmódot folytat-e??? IGEN azt! És képes volt klárával , ÚRISTEN, ez tényleg ez perverz állat,aki egy egész országon éli ki BETEGES hajlamait. Lehet az anyós is ott figyel? (talpig fekete bőrcuccban, ostorral?)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.21. 20:23:30

downie,
azt hogy Fletp szado-mazo partykon vesz részt könnyebben elhiszem és több magyarázóerővel is bír, mint ezt a származástani izélés.

grupi 2008.04.21. 21:35:30

Gabrilo! Gyurcsányid vallási hovatartozásáról valami érdemi és hitelesebb infod is van, mint az önmagad szajkózása? Addig ...
Az tuti, hogy zsidó Fletó-Klárika kapcsolatból zsidó utód létesül.
Egy bites barátom, csak nem zsidó gyurcsótányban forogsz? belaragadt a léptető gomb? Felejtős...


Tárgy

Az antiszemitizmus vádja mint politikai eszköz
Összefoglalás

Az antiszemitizmus vádja mindennapos eszközzé lett a mai magyar belpolitikai küzdelmekben. Mind az MSZP, mind az SZDSZ politikusai, valamint a hozzájuk közel álló újságírók egyre gyakrabban alkalmazzák az antiszemitizmus vádját politikai ellenfeleikre, így próbálva diszkreditálni őket a hazai, az európai és amerikai politikai és értelmiségi körökben.

A jelenség mesterséges feszültséget gerjeszt a magyar társadalmi életben, miközben megpróbálja elterelni a figyelmet az ország egyre romló gazdasági és pénzügyi helyzetéről.
Elemzés

Közép-Európában Magyarországon él a legnagyobb számú zsidóság. A népcsoport nagyságát pontosan meghatározni nem lehet, mert a zsidóság az 1990-es évek elején a magyarországi kisebbségi törvény kodifikációs folyamatában - a 13 regisztrált kisebbségi etnikummal ellentétben - nem kívánta magát nemzeti kisebbségként bejegyeztetni.

A létszám pontosabb meghatározásának másik akadálya a magyarországi zsidóság asszimilációs és integrációs fokának rendkívül széles skálája, mely az aktív vallásgyakorlástól és a gyülekezeti életben való részvételtől az ateista - gyakran a kultúrában megnyilatkozó - identitásőrzésen át a vegyes családokban a néhai felmenők emlékének zsidó rítusok nélküli őrzéséig terjed. A magyarországi zsidóság létszámát 100-150 ezer közöttire tehetjük - az identitás definíciójától függően -, ami Magyarország lakosságának mintegy 1-1,5 %-át jelenti.

A magyarországi zsidóság társadalmi élete gazdagon és sokszínűen tagolt. Budapesten található Közép-Európa egyetlen rabbiképzője és legnagyobb zsinagógája, működik zsidó általános iskola és gimnázium, számos társadalmi és kulturális egyesület, megjelenik több sajtókiadvány. Magyarországon - főleg Budapesten - aktívan jelen van az izraeli tőke, izraeli állampolgárok ezrei vásárolnak lakóingatlant, és több ezerre tehető a magyar-izraeli kettős állampolgárok száma.

A legújabb kori antiszemitizmus-vita Magyarországon az 1990-es évek elején, a szocialista rendszer összeomlása után kezdődött.

(Majd folytatom, ha sikerül megemészteni.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.21. 21:41:42

grupi,

arra kértelek, hozzál nekem bizonyítékot arra, hogy GYF betért. Erre még várok.
Eddig GYF személye volt a kérdés, most már a gyerekéjé? Nono, kérlek, maradjunk a témánál!

hiba 2008.04.21. 21:41:51

Grupi: azt leszarom, hogy teljesen hülye vagy, az a Te bajod. Akinek viszont nincs önálló gondolata, ne másolgassa (mert ez nem idézés) mások gondolatait fórumokra, mert az már fizikailag fáj, ha valaki annyira sötét, hogy ezt még bizonyítani akarja. Ezeket a szarokat meg elolvasom a bombagyáron ha érdekel éppen.

tevevanegypupu 2008.04.21. 21:43:09

De ki kezdte??? A magukfajtak vagy a magunkfajtak? Es itt most akarmelyik csoportot be lehet helyettesiteni akarmelyik meghatarozasba..

grupi 2008.04.21. 22:04:03

Néhai Lantosnak vittek Nagykeresztet a Mazsihisz-küldöncök
2008-2-14 19:30:44
Közfelháborodásra a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozták zsidaink Tom Lantosnak; a kitüntetést azonban felsőbb hatalmak beleszólásának következtében már csak a magyarellenes képviselő özvegye vehette át csütörtökön Washingtonban.renc washingtoni nagykövet és Dobrev Klára, Gyurcsány zsidó felesége nyújtotta át egy külön fogadáson a kongresszusban...

Nincs sok zsidó, á nincs. Klári sem az, csak szórják rá, mint a jobbikra a nácizást.
Tagadtátok a zsidóság számát és jelenlétét, de mások szerint csupán az nem igaz amit Ti mondtok ez ügyben. Miért és kinek érdekében tagdjátok a zsidóság képviselőit és számbeliségét? Önös érdekből, vagy máséból?

grupi 2008.04.21. 22:12:15

Hiba hülyének lenni? Leszarod? Bombagyár? Nem igaz? Akkor mit szólsz bele, ha nem érted? Itt sem kell olvasnod, és baromságokat írni. Majd a diktatúrában szabj határt másoknak akár a gondolatilag. Ha meg fáj az élet, akkor tegyél róla.

Gabrilo! Olvasd vissza haverod blogját, és ott a megfejtés. Ha nem olvasod, akkor elő az állítás alátámasztásával, és a papi hivatás bizonyításával, avagy a keresztelő levéllel.
Addig meg lassíts, nem kell erőltetni, mert megint beégsz majd és ciki lesz kibújni nagy mellény mögül.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.21. 22:41:12

grupi,

eddig Te égtél be, nem én. Először is Fletó zsidó származása mellett érveltél, majd ezt bebuktad (halachikus értelem). Majd elkezdtél azon spekulálni, attól vajon zsidóvá válik-e valaki, ha zsidó nőt vesz el. Én meg kiröhögtelek, asszem, joggal.
Most meg azzal jössz, hogy a gyerekük az. Halachikus értelemben amúgy igen. De igencsak elkanyarodtál az eredeti állításodtól: akkor kérek valami bizonyítékot arra, hogy Fletó betért a zsidó vallásba. Addig büffentettél egy jó nagyot, most pedig szellentettél is mellé. Te állítottál valamit, ezért a bizonyítás terhe is a tiéd, sajnálom. Várok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.21. 23:25:27

Gabrilo és grupi,
szerintem elmetek a MAK VII-be és szkanderrel eldöntitek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.22. 08:05:50

ergé,

oszt melyiket?:))
Csak szólok, hogy a bookline-on ápr. végéig a Burke-ről írt monográfia kb. 800 pénzért van! Spuri a bótba;]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.22. 10:12:32

CSaxólok,
hogy a MAKK VII egy kocsma.
Tudatlan népség :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.22. 10:59:22

Sejtettük, de elütötte. Szabad asszociációzunk.
süti beállítások módosítása