Tomcat és barátai Újzsélandon
2008. április 07. írta: TuRuL_2k2

Tomcat és barátai Újzsélandon

 Az ismert előzmények után elmentünk saját szemünkkel is meggyőződni arról, hogy itt flash mob készül-e, vagy pogrom. Pogrom nem volt, (körülményesen kibontakozó) flash mob, ellen-flash mob és szolid oszlatás igen.


 Újlipótvárost (a zsidó szlengben Újzsélandot) ma két flash mob is megtisztelte. Az egyiket Tomcat szervezte, az invitáló e-mailben olyan humanista megállapításokkal, mint: Ezután a boltra rárepült egy Molotov-koktél, de a jelek szerint a zsidó tulajdonos, és az általa alkalmazott oláh cigány szarzsák nem értett még ebből sem.” A terv szerint Kárpátia-koncertre vásároltak volna jegyet a résztvevők az elhíresült jegyirodában. Hogy igazi elit társadalmi esemény legyen, még szigorú dress code is szerepelt a meghívóban: „Kérünk mindenkit, hogy vegyen fel fekete nadrágot és bomberdzsekit, ennek hiányában pedig bármit, ami jelzi, hogy a magunkfajták közé tartozik.

 Ők 16.30-ra hirdettek gyülekezőt a fővárosi Jászai Mari térre, az akciójuk ellen tiltakozók pedig 16.00-ra. Amikor nem sokkal négy után odaértem, a tér közepén csak néhány fekete ruhás álldogált, kicsit arrébb pedig egy jórészt sajtósokból álló csoportosulás közepén a vállán kamerával Tomcat készített interjút/vitázott Szabó György, újlipótvárosi fideszes önkormányzati képviselővel. Nem hallottam sokat belőle, de az távolabbról is látszott, hogy nem benyalós-simogatós kérdezősködésről van szó.


Aki kérdez: Polgár Tamás (Bombagyár),
aki válaszol: Szabó György (Fidesz)

 Elég érdektelennek tetszett az egész, de az időközben megérkező smalladam felvilágosított, hogy a jegyiroda környékén már sokkal többen gyülekeznek. Két saroknyi séta után megláttuk a tömeget, akik rendesen ellepték a jegyiroda környékét (lehettek néhány százan). A rendőrök igyekeztek szabaddá tenni az utat a 76-os troli számára.


Az Élet Menete - ellen-flash mob
 
 Álldogáltunk egy darabig, hallgattam a különféle narrációkat, az előzmények változatos értelmezéseit. Aztán megérkezett Tomcat, egy kamerával és Blogadminnal felszerelkezve. Az összes operatőr és fotós rájuk vetette magát, a kereszteződésben megismétlődött a Jászai Mari téri Tomcat vs. Szabó György jelenet, csak sokkal több újságíróval.


Második felvonás

 Aztán Tomcaték balra el.


Tomcat és Blogin távozóban

 Eltelt egy kis idő, úgy tűnt, hogy ennyi volt. Már készültem hazatolni a biciklit, amikor befordult szemben az utcába Tomcat és a mob - két-háromtucatnyian lehettek (szörnyű tömegbecslő vagyok, nem érdemes ezért keresztre feszíteni). Egyáltalán nem voltak félelmetesek (de a környéken élő zsidó nénikben ettől még idézhettek egészen szörnyű emlékeket), még csak militánsak sem. Inkább vegyesek, urambocsá' szedett-vedettek.


Kamera a magasban

 Ahogy beértek az ellendemonstrálók közé, az addigi kedélyes hangulatot felváltotta a jól ismert szájkarate. Egy ellendemonstrátor hátrahúzta az egyik demonstrátor (talán Gabucino?) dzsekijét, és azt kiabálta, hogy szégyellje magát a hitleres pólóban. Elsőre pillantásra aggresszívnek tűnt a jelenet, de igazából nem volt az.


Főnök és beosztottja


Pólóbemutató

 Aztán elkezdték feszegetni, hogy a feketeruhások milyen magyarok, nézzenek tükörbe, válaszként magas színvonalú kinek-hol-a-hazája-és-hol-van-otthon fejtegetésbe kezdtek Tomcat társai. Felhangzott a „Nácik, haza!” (az ellentüntetők jó része csatlakozott a skandáláshoz), „Itthon vagyunk!” volt a reakció.


Nácik, haza!


Nácik, haza! II.

 Az utcán keresztben eközben felállt a rendőrsorfal és nem engedték Tomcatéket az üzlethez, akik néhány perc után visszavonultak. Nem sokkal később már fent voltak az egyik ötödik emeleti lakás erkélyén, onnan filmezték a tömeget, akiket a rendőrök felszólítottak a jogellenes cselekmény (részvétel bejelentetlen demonstráción) befejezésére és hazatérésre.


Tomcat a magasban

    Ezután megkezdődött a tömeg kiszorítása két békésen sétáló rendőrsorfallal. Nem vették véresen komolyan, én pl. simán bejutottam mögéjük (az innentől történtek láthatók a videón), ahogy valahogy Tomcaték is: Bloginnal épp a nem-szolgáltak-ki-minket-mert-magyarok-vagyunk jelenetet vették a Bombagyár tv számára a jegybolt előtt, amikor őket is feloszlatták.

 Mindig is kíváncsi voltam, hogy néz ki az ember, aki a hangosbemondóba beszél, mert a hang alapján nehéz elképzelni: most egy 30 körüli arc szólított fel a BRFK nevében a távozásra. Közben az idő is elromlott, a kezdeti napsütés után erősen lehűlt a levegő, majd az eső is szakadni kezdett. Egy szakasz rohamrendőrrel együtt egy erkély alatt állva vártam, hogy elálljon - végül eluntam a várakozást, és hazatekertem. A tanulságoknak majd egy külön bejegyzést szentelek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr84415706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.04.08. 16:07:08

Szubjektív flash Az előzmények és az újlipótvárosi krónika után itt az ígért vélemény-bejegyzés is. Többé-kevésbé sejteni lehetett, hogy a zavaros alapkonfliktust (ahol épp úgy el lehet képzelni, hogy az eladó vállalt önkéntes cenzori kultúrmissziót…

Trackback: Konzervatórium 2008.04.07. 23:15:02

Hollán Ernő utcai tüntetés - képriportA molotov-koktélos támadás, illetve az azt követő, számunkra elfogadhatatlan reakciók miatt a Konzervatórium több bloggere is részt vett a Judapest és a Zsidónegyed által szervezett csendes, de nagyon vidám, szinte cs…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drömögödömötör 2008.04.09. 15:22:43

gyerekek ma reggel az újságosnál csúnyán néztek rám mert MAGYAR vagyok
ezt onnan tudom mert ugy nézet és olyan orra is volt hogy biztos azért van és azért is van mert NEMZETI sportot kértem

már egy flashmob-ot de azonnal kérek mindenki hogy csak magyar népviseletben + lányok esetén üveg borral a fejükön fiuk esetén meg fokossal a kézben és harcsa bajusszal jöjjetek

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.09. 15:30:37

A magukfajták, akiknek két jegyirodája van. Nekünk csak egy jegyirodánk van!
Szerintem kössünk a fejünkre négy sarkánál megcsomózott zsebkendőt.

Francois Pignon 2008.04.09. 15:35:23

Aztán holnap felgyújtaná valaki Tomcat boltját, utána meg kétnaponta odacsődülne egy csomó ember, akik látványosan a halál farkára kívánják, kíváncsi lennék hogyan sipákolna.

smalladam 2008.04.09. 15:37:50

szerintem egyenként fel fogja a végén jelenteni az összes magyar állampolgárt.

Drömögödömötör 2008.04.09. 15:40:04

mért van boltja ???
egyébként az egész egy gerilla marketing kampány amit a bibsi jegyirodás szervezett mert döglődött a bolt . Ilyen országos ismertséget milliárdokból lehet csak elérni egyébként . Zseniális

dowNLoad 2008.04.09. 15:40:25

Egy igazi
NÉPVISELET vs NÉPVISELET DEATHMATCH
lenne az igazi:
Jobb sarokban: Bocskai és díszmagyar + ló (árvalányhajas fejfedők, stb.. kutyabőr, +egyéb kellékek)
Bal sarokban: TEVE, kaftán és egy ízléses ZSÁK a hátukon, esetleg egy kintornás berendezés majommal felszerelve.
(a papagájt a cigányok már lefoglalták)
Micsoda látványosság lehetne, a turisták megőrülnének érte!

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.09. 15:40:53

"ha MINDENKI BOCSKAIBAN, meg DÍSZMAGYARBAN megy,(esetleg páran LOVON) és van köztük egy rabbi is (haha blogin jó voltál), de ehhez kellen egy olyan anyagi háttér, ami sajnos nekik nincs meg."
Lódi, hát nem tudod, hogy a magyar arról ismerszik meg, hogy fekete nadrágot és bomberdzsekit hord?
Ejnye.

Mellesleg nem sokkal drágább egy bocskai se egy bomber+ márkás bakancs kombónál...

dowNLoad 2008.04.09. 15:44:30

small:
kb 4 éve vettem tőle pólót. akkor még többnyire vicces dolgokat csinált. nemtom mi indította el az úton, de mostanra teljesen megőrült
A HELYZET VÁLTOZOTT azóta, ha nem tűnt volna fel, Lapid, Peresz, meg a hazai megélhetési kazári majmok csinálják a fesztivált, meg kavarják a szart.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.09. 15:45:59

refuse/resist!:
Szerintem jóval drágább. :)

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.09. 15:46:07

"Aztán holnap felgyújtaná valaki Tomcat boltját, utána meg kétnaponta odacsődülne egy csomó ember, akik látványosan a halál farkára kívánják, kíváncsi lennék hogyan sipákolna."

A nagypofájú zsidóknak jár a koktél.
Aki antiszemitizmus kelt, az zsidó.
Ergo jogos a koktél Tomcat boltjára.
QED
(by mavo)

Francois Pignon 2008.04.09. 15:49:56

R/R
Ráadásul kereskedő+újságíró. Egyre gyanúsabb.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.09. 15:52:55

Francois, igaz! Meg liberális tanárverő játékprogramokat írt fiatal korában! Csak azért, hogy tovább bomoljon a társadalom!

Gyanús!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.09. 15:57:05

Egyébként az nem lehet, hogy tényleg ez egy Hungarica, Kárpátia gerillamarketing?

Téglagyári Megálló 2008.04.09. 16:00:01

Lola,

lehet, hogy kell nekik, belehallgattam a Hungarica zenéjébe, hát ölég gyönge.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.09. 16:04:15

Téglagyár, én most belehallgattam a rendőrállam című számukba: "az rtl klub a vörös kettes, a népszabadság, a népszava, átszakít minden gátat, a mocskos vér szaga"

:)

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.09. 16:12:47

Turul:
Nekem sikerült (vidéken) elég olcsón varratni. :)
Valamivel drágább, persze, de ha nem hízom ki, akkor kitart néhány évtizedig. És ténylegesen valami magyar-féle dolog. Ráadásul még jól is néz ki, úgyhogy megérte.

Pignon: Gyanús?
Egyértelmű! nemzeti _liberálisnak_ vallja magát. Hát kik a liberálisok? Ééérted.
Még be is vallja.

tewton 2008.04.09. 16:21:52

Pignon, r/r,
ne feledkezzünk meg a faji vonalról se, höhö. Mit gondolsz, miért kopaszok a skinheadek? Hát nem néznének ki hülyén pajesszal? így leplezik magukat. Ééértitek?

smalladam 2008.04.09. 16:31:40

és az a név, hogy "polgár", nektek nem gyanús?

hiba 2008.04.09. 16:33:50

Mondjuk Hungarica marketingnek tényleg jó akció volt, mert én is most hallgattam/néztem őket a youtube-on. Hát ezt a naplementébe lovagolós magyar vitézes, hazaszeretős számot biztos nagyon imádtam volna 15 éves koromban. Ilyenkor (is) sajnálom, hogy felnövünk...vagy mégse...fene tudja.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.09. 16:38:07

hiba, azt hiszem az az év videóklippje lett tavaly, de ezt is csak a jegyirodás sztori miatt tudom, mert a lány mondta az echo tv-ében. Tehát, ha reklám, akkor ügyes...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 16:47:22

smalladam,

tc elmondta többször, hogy sváb.

smalladam 2008.04.09. 16:48:29

akkor milyen MAGYAROK nevében beszél?:)

hiba 2008.04.09. 16:54:49

Oh, úgy érted az év videóklipje a 15 éves Hungarica rajongók körében, nem? Felkelő napba repülő madárral, szürkemarhával és gémeskúttal operáló műveken 15 felett azért már inkább mosolyog az emberek többsége. Mindig is azt gondoltam, hogy e kultúrkör tagjai, személyiségük egy részében megmaradtak 15 éves lázadónak, és a fő mozgatórugó ugyanaz, mint amiért mi horogkereszteket fújtunk a panelházak pincéjének falára (kívülre nem mertünk). A baj csak az, hogy elmarad a felnövési fázis, amikor rájönnek, hogy mi vér és szenvedés oson minden szavuk nyomán és elszégyellik magukat.

tistedur 2008.04.09. 17:01:12

hol lett ez a tavalyi év videoklipje?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.09. 17:14:35

tistedur, nem tudom. Ezt mondta a csaj, akit nem szolgáltak ki, az echotv-ben.

Francois Pignon 2008.04.09. 17:19:54

Brintiszpírsz vagy a Padödö is szokott az év ezmegaza lenni, Győzike meg a legnépszerűbb rapper(!), szóval ez azért még nem jelent minőséget.

dowNLoad 2008.04.09. 17:30:43

Felkelő napba repülő madárral, szürkemarhával és gémeskúttal operáló műveken 15 felett azért már inkább mosolyog az emberek többsége.
Ez azért nem semmi! A bőrgatya, meg a havasi gyopár/kürt, milkatehén az alpesi lejtőkön, az akkor miért nem mosolyogni való jelképek tőlünk nyugatra. Szánalmas, hogy valaki így (itt) nő fel, és azt hiszi , ezek a jelképek az óvodásoknak készülnek. Ez az utóbbi 40+20 év eredménye.

hiba 2008.04.09. 17:35:45

Ja, tényleg. Azt kihagytam, hogy van olyan is, aki nem személyiségében maradt 15 éves vagy inkább az alatti, hanem agyilag. Ami grafomániával párosulva kicsit fárasztó tud lenni.

Francois Pignon 2008.04.09. 17:35:57

"A bőrgatya, meg a havasi gyopár/kürt, milkatehén az alpesi lejtőkön, az akkor miért nem mosolyogni való jelképek tőlünk nyugatra."

Egy rockzenei klipben ott is azok.

Törppapa 2008.04.09. 17:37:33

downkoad ki mondta neked hogy nyugaton nem röhögen a havasi gyopár/kürt, milkatehén az alpesi lejtőkön című kliséken ???

Gabucino_indakurvaanyad 2008.04.09. 19:16:14

otvospeter, te szánalomvölgy 24/7 fórumhuszár, ha kicsinyes fröcsögéssel teli életedet ezúton akarod rendezni, úgy hívj fel és válaszolok (vagy megöllek, mert bár nem olvaslak, de aggaszt a gondolat hogy leendő gyermekeim egy ilyen nyilvánvalóan idegbeteg fórumharcossal találkozhatnak, már persze ha valaha beteszik a lábukat a CORA árúfeltöltők valamelyik kedvenc hamburgerezőjébe) - a pólóboltban megkapod telefonos elérhetőségemet.

Ha kérdésed mégsem komoly (esetleg a választ is tudod), akkor inkább kussolj, próbálj új életet kezdeni: a mostani sajnos komolytalan és hiteltelen. :-/

hiba 2008.04.09. 19:20:44

Javítok, 9 év alatt.

dowNLoad 2008.04.09. 19:58:24

Hogyésmint 2008.04.09. 17:37:33
downkoad ki mondta neked hogy nyugaton nem röhögen a havasi gyopár/kürt, milkatehén az alpesi lejtőkön című kliséken ???
DEHÁT ŐK A NYUGAT!
Saját magukon röhögnek? Vagy csak egymáson? Vagy csak rajtunk?
Ehhez képest a gémeskút, puszta, szürkemarha, csikós, SIMÁN OTT van. (egyszinten)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 20:25:05

Gabucino

Rólad most épp az jutott eszembe, hogy nem lenne utolsó biznisz hörgős, kurvaanyázós beszólogatós robotokat gyártani. Ma már több programozott identitással sem lenne drága.

Lenne egy ilyen agresszív wannabe náci, mondjuk egy terepjárós szekrény, esetleg még egy intellektuálisabb TGM (száz filozófust meg a kereszthivatkozásokat egy 45 nanos chip simán kezelné).

Este hazamegyek feszültséglevezetésnek beindítom, és akkor kapcsolom ki, amikor csak kedvem szottyan. Terápiának sem utolsó.

Ha érdekel, majd félreteszek neked egyet.

irrelevant 2008.04.09. 20:45:31

Gabuci, büfiztél?
Egészségedre! :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 23:09:19

bazalttufa,

bazmeg, megfulladok:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Invictus 2008.04.09. 23:33:21

Gabucino, az a baj a magyar nemzeti radikalizmussal, hogy színvonaltalan, primitív, a te kifejezésedet átvéve szánalomvölgy. Csurka Pista bácsi azért szebb napjaiban képviselt egy (nem is elhanyagolható) intellektuális színvonalat (a nézeteivel lehetett persze vitatkozni, paranoiásnak nevezni stb., de nem egy összevissza locsogó, magából bohócot csináló hülye volt), amit "ti" (a vonagáborok, toroczkaik, budaházyk, tomketek, meg a kossuth téri "forradalmárok") sajna sosem fogtok tudni elérni. A politikához meg sajna nagyon amatőrök vagytok, már egy ideje csak az MSZP-SZDSZ-nek nyújtotok egy kis segítséget. Pont azt mutatjátok fel, amire szükségük van, amire mutogathatnak, hogy "náciveszély van, jön a barna eső, bibsik, komcsik ki a gátra..." Ez minden, mert a parlamentbe most sem fog bejutni a jobbik, sem más radikáljobb erő, hisz képtelen a nagyonmagyar oldal is összefogni, állandó nevetséges marakodások, egymás leárulózása és leügynöközése, zsidóbérencezése stb. folyik. Lásd pl. a nagy tomketed háborúskodását a kurucinfóval:)
Tomcat amúgy nem volt rossz csávó (csak egy kicsit szoci-libsi nézeteket vallott), most sem tudom hogy meghülyült-e, vagy csak cinikus üzletember, aki kihasználja, hogy maga köré tud gyűjteni pár hülyét. Még az sem kizárt, hogy ő tényleg ügynök :) Megkérdezted már miért ment ki anno bohócruhában a vér és becsület megemlékezésére, vagy miket írt 2-3 éve '56-ról (amiért még a Tóta is megdícsérte) stb. ?

irrelevant 2008.04.10. 08:33:30

Invictus, úgy látom, te is meg leszel ölve egy hamburgerezőben.

Drömögödömötör 2008.04.10. 08:35:10

Tomcat felmérte az üzleti lehetőségeket és arra a következtetésre jutott hogy a potenciális polovásárlók nagyobb arányban képviselik magukat a szélsőjobbon mint a baloldalon ( ott meg már egyébként is lerágott csont a CHE és egyéb pólók viselése )

egyébként az itteni hozzá szólások alapján TC alapvetően egy baloldali beállítottságú sváb aki mélymagyar pólókat gyárt na bumm anno Uszticsnak is üzleti lehetőség volt a Magor termék és bolt hálózat csak elbaszták illetve tudomásom szerint a Magyar Gárda öltözékét a Bencsik családon keresztül szerezhető be ( mondjuk engem a táncoló kéményseprőkre emlékeztet a TV 2 -ből a cuuc ) Minden esetre jön a parlagfű szezon irtásnál kifejezetten előnyös lesz az öltözék hisz az Árpádsávos kendőt lehet a pofa elé húzni a por és egyéb izék ellen nem csak a könnygáz ellen véd

hiba 2008.04.10. 09:28:40

Höhö, Fiala épp szolídan nyalja Tomcat seggét (mnnyire nem náci) és gyalázza a judapestet mert debilnek merte nevezni a tomcat csapatot. Összenő ami összetartozik.
Mondjuk azért elmagyarázhatná nekem valaki, hogy miért nem náci az aki ZyklonBs pólóban naponta követeli a zsidók eltávolítását az országból és másokat is erre biztat. Kzárólag az országos médiumok számára viszont tartogat egy picivel szolídabb, magyarvédő arcot is ugyan, de alapjában mindenhol terjeszti a goebbelsi stílust és tartalmat. Szóval, miért nem lehet nácinak nevezni egy ilyen embert? Miért zavarja a náci jelző magát a személyt, mikor szinte mindennel egyetért amit a nácik csináltak.

hcrules 2008.04.10. 09:38:03

Nem olyan rossz az a Hungarica, a Nagy Feró által énekelt számuk nekem kifejezetten tetszik.

Az ének különben elég gyenge, a zenei alap meg kicsit le van butítva, jobbat is tudnak azok a Moby Dick-es srácok :)

Google 2008.04.10. 09:45:21

Polgár, aha, a miniszterelnök is meghirdette a magyar polgárosodást. Hár ezt jelentette.
Értenek ők egymás s(z)avából!

Drömögödömötör 2008.04.10. 09:53:41

hcrules

nyilvan az a faszi se náci aki "az én fönököm egy osztrák festő felíratú" polóban nyomja. egyszerűen csak kretén

hcrules 2008.04.10. 10:02:21

Röhögőmajom

Szerintem ezt hibának szántad, de egyetértek veled. A legtöbb fiatalnál Magyarországon ez az egész szélsőjobbozás a lázadás kifejezése. A nyugat-európaiak szélsőballal pukkasztanak polgárt, az itteniek szélsőjobbal. Ha benő a fejük lágya abba fogják hagyni - arra kellene vigyázni hogy addig ne csináljanak nagy hülyeséget.

Drömögödömötör 2008.04.10. 10:17:45

hcrules

nem értek veled egyet
a nyugati "lázadás" alapvetően a jóléti társadalom szüleménye.
Az itthoni meg az elkeseredettség és reménytelenség lázadása sokkal veszélyesebb mivel ezek előtt az emberek előtt nincs meg az a perspektíva mint nyugaton ahol jó eséllyel lehiggad házat autót vesz és évente 1-2 alkalommal kiugrik Távol - keletre vagy mediterrán vidékre a családdal. Az a nagy gond hogy itthon eltünőben van a középosztály és ennek hiányában a szélsőségek egyre nagyobb teret nyernek

hcrules 2008.04.10. 10:27:35

Röhögőmajom

Van benne valami, és ez tényleg veszélyes lehet. De a saját szűkebb környezetemben sok példát látok arra, hogy a szélsőjobboldaliság a lázadás egy formája sok fiatalnál. Csak azzal nem vagyok tisztában, hogy vajon ez mekkora része lehet az egésznek. És az is igaz, hogy ez Debrecenre jellemző, Pesten azért más a helyzet. Ott sokkal erősebb a radikális jobboldal, és jobban szem előtt is van.

smalladam 2008.04.10. 10:45:01

az ezzel a baj, hogy amíg a szélsőbalos mozgalmaknak van valamiféle célja, addig a hazai szélsőjobb nem igazán tudja megmondani, hogy mit is akar.

ennek hiányában viszont az egész lázadósdi önmagában a cselekvésben találja meg az értelmét, magyarán szólva lárpúrlár köcsögösködés.

Francois Pignon 2008.04.10. 10:48:32

Ugyan már, smalladam, ezt te sem gondolhatod komolyan. Szerencsére persze a vágyaik beteljesülésére kb annyi esélyük van mint a RAF-nak volt.

hcrules 2008.04.10. 10:50:09

smalladam

Nem hiszem hogy egy globalizációellenes tüntetésen törő-zúzó nyugati fiatal jobban tisztában lenne ezekkel mint egy itthon ugyanezt a tevékenységet végző társa.

Igen, a cselekvésben - és a megbotránkoztatásban. És tényleg nem sok értelme van.

Drömögödömötör 2008.04.10. 11:04:18

a hazai szélsőjobb utca aktivizálódása fordított arányban van a magyar foci színvonal csökkenésével
ameddig ezek ki mentek egy meccsre ott hujjogtak és egymást gyepálták de sajnos a foci olyan színre süllyed hogy már ök se mennek ki így maradt az utca nekik
természetesen zavaros ideológiai kellett nekik hisz egy meccsen is volt indok : azért verjük össze mert a másik brancsba tartozik .
Ezeknek tök mindegy hogy most mi az indok
eddig volt az hogy ő Ute v Fradi szurkoló most pedig lett az hogy Ő egyszerűen más vagy másnak tűnik mint mi vagy csak gyengébb stb

dowNLoad 2008.04.10. 11:08:23

HAHAHAHA, ELŐBÚJT SMALL IGAZI ÉNJE!
Annyit is tud összesen a (szélső)bal, hogy betöri a Mc kirakatát, a SZÉLSŐJOBB ahol hatalomra került, mindenhol VIRÁGZÓ, JÓL MŰKÖDŐ országot hagyott maga után, kivéve ahol a orosz/nigger/stb.. hordák lerombolták. Egyetlen működő balos vezetésű országot sem tudsz mondani, kivéve azokat akik inkább NEMZETIEK, mint balosak.
(Nemzeti-Szocializmus, az miért jobbos?)
A globalizáció/korrupció/degenerált bankrendszer ellen nem lehet kirakatbetörésekkel harcolni. (lehey, de nincs értelme) Legyen bal-vagy jobboldali, de ahol a NEMZETI van előtérbe helyezve, az működik, pl. JUGOSZLÁVIA a 70-es években elég jól bemutatta, hogy meg lehet csinálni. (szélsőségesen balos verzióban: Észak-Korea : nem működik, de szélsőségesen jobbosban IGEN) Ezért is bíznám a TELJES pénzügyi vezetést szélsőjobboldaliakra, a kisebbségi jogokat, egyenlő elbánást, szakszervezeteket, meg a baloldalra. (azt b*sszák el nyugodtan, attól még nem rogyik össze egy ország)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.10. 11:11:54

Hehe, ebben amit írsz az a vicces, hogy az említett eseményen
kivételesen az ellentüntetők kőzt tüntek csak fel focihulik.
MTK ultrák, vagy nyolcan-tizen, ragazzi azzurri-s pólókban
(a "kékek"), "susi" melegítőben, és tényleg ők voltak
egyedül agresszívak. )

dowNLoad 2008.04.10. 11:12:40

majom:
természetesen zavaros ideológiai kellett nekik
WTF?????????
Neked a balos ideológia nem elég zavaros? Szerintem az sokkal inkább az, sőt DEGENERÁLT, nem vezet sehova, csak a teljes összeomláshoz, a jobboldalban benne van a lehetőség, hogy egy igazi XXI.sz.-i világot hozzon el. (az állítólagos kiirtásokkal nem értek egyet)

hcrules 2008.04.10. 11:28:15

Röhögőmajom

Állítsuk meg a szélsőjobboldalt a magyar foci felvirágoztatásával! :D

gloire

Azért az MTKsokat huligánoknak nevezni erős tulzás ;)

smalladam 2008.04.10. 11:28:39

"Nem hiszem hogy egy globalizációellenes tüntetésen törő-zúzó nyugati fiatal jobban tisztában lenne ezekkel mint egy itthon ugyanezt a tevékenységet végző társa"

figyi, a "tagság" egy jó részének alapvetően tök mindegy, hogy milyen célból tör-zúz. az idelógia tekintetében a szélsőbalt akkor is koherensebbnek tartom.

Drömögödömötör 2008.04.10. 11:31:02

dowNLoad

tökéletes baromság amit irsz
1945 vége:
Németország Japán v Magyarország mint Virágzó Jól Működő ország vagy Hitler Szálasi és Hideki azok mik voltak ? nemzetiek vagy nem ?
Jugoszlávia jól működött ??? meddig 10 évig és mi lett a vége ??? pontosan az erősen Nemzeti politikusok verték szét Milosevics és társai több 100.000 halott árán
a Svédek azok mik ? vagy a Finnek vagy a Norvégok néz már utána ha már jól müködő államokról irsz

Glorie amit írtam az vonatkozzik az Mtk -ra is olvasd el még egyszer nem ideolgiai alapon verődnek bandába az csak később jönn ( ez lehet cionista, autonom vagy náci is )

plastik02 2008.04.10. 11:34:32

rájöttem dawnload hogy te emós vagy...

irrelevant 2008.04.10. 11:42:37

Némá, egyetértek smalladammal! :D

hcrules 2008.04.10. 11:53:12

smalladam

Persze, koherensebb. Sok jelentős szélsőbalos gondolkodó volt/van Nyugaton is a II. vh után is, míg a szélsőjobb szalonképtelen lett. Bár az antiglobalisták nagyon mások mint a hagyományos szélsőbal.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.10. 12:33:01

smalladam,

a szélsőbalosok idioteszek. Ha találkoztál már nyugati szélbalossal, akkor ez nyilvánvalóvá válik számodra is. Sejhaj, errül tudnék mesélni:(

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.10. 13:27:13

DLód emós!?
:D
és két KIABÁLÁS közt sírdogál egyet, meg eret nyiszál? :DDD

dowNLoad 2008.04.10. 13:39:58

Majom, NEM milosevics vezette Jugoszláviát, ill. az már nem az volt. ELŐTTE működött, és nem 10évig, hanem vagy 30-35-ig, és nem a NEMZETI hozzáállás verte szét, hanem a hülyeség, ami elharapózott 1980-tól. A németek sem 45-ben voltak a csúcson, de pl. 40-ben sokkal inkább, mint 30-ban, a Dél-Afrikaiak meg kb. 1990-ig húzták, utána oda is betette a lábát a PC-vadliberó, szét is cseszte az egészet, ma már golyóálló mellényben kell elmenni a sarki boltba is.
A SKANDINÁVOK igazi NEMZETI "rasszisták", csak titkolják, a mai világban nem lehet valaki KERESZTÉNY-NEMZETI-ÁRJA-országépítő,
még ha csak azok lakják, akkor sem.
Nemzeti (és) Szocialista (mint a Svédek)
(keresztény jobboldalinak számít)
Degenerált PC-vadliberó világvezetés van, de ez ITTHON világosan látható.
en.wikipedia.org/wiki/Image:Nordiske-flag.jpg

dowNLoad 2008.04.10. 14:21:40

Az EMÓsoknak
(akiknek féloldalasan vágja a fodrász a hajukat?)
ENNYI üzenetem van:
www.youtube.com/watch?v=imUnHTE9Ir0

smalladam 2008.04.10. 14:39:33

reactionary, a találkoztam már, bár csak a hazai "szélsőbal" köreiben tett látogatásaimkor, szóval sokkal okosabb ettül nem lettem.

tisztában vagyok vele, hogy az anarchizmus, meg az önszerveződő kollektivista aktivista foglaltházas, fair trade-s globalizációellenes (José Bové vs McDonalds) irányzatok és ezek kereszteződései, mellékágai, hasonló irányba futó mozgalmak (a straight edge-bicikli-fű-keleti vallások-true hardcore-free tibet-vegetarianizmus-fuck nazism-jamann-rastafarai életmód vonalnak is van egy ilyen romantikbalos iránya, bár ez elég leegyszerűsítő) mind idiotizmusok egy ponton túl. (főleg azon a ponton túl, mikor szétvernek egy várost, mert átutazott rajta george w. bush)

ráadásul a hívő marxisták és kisbarátaik még azzal is szembe kell, hogy nézzenek, hogy a komenizmus és alfajai ázsiától latin-amerikáig nem egy világháborúba, hanem többnyire a saját szarukba fulladtak bele.

namost ettől függetlenül ebben az egészben így valahogy még mindig több rációt látok, mint abban, hogy "magyar feltámadás", meg hogy menetelünk, fekete egyenruhában, de nem vagyunk erőszakosak ám, vagyis igen, de mégsem, csak nem úgy szóval érted.

nem beszélve az olyan szellemi elődökről, mint szabó dezső, akinek egyszer megpróbáltam lemodellezni az elveiből, hogy ki maradt volna magyarországon a huszas években, ha mindenkit elzavarnak, aki dezső bácsi szerint a magyarság romlásáért felelős, és kijött eredményként 53,5 BESZKÁRT-kalauz.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.10. 14:55:37

smalladam,

a nyugati szélsőbal egy finggal sem jobb, mint a honi szélsőjobb, sőt! Némelyik széljobbos díszhuszárhoz képest egyenesen nullák. (és télleg!)

Amikor teleragasztgatják a várost az "osztályharc" és hasonló szlogenekkel teleqrt matricákkal, elgondolkodom azon, hogy egy-egy makarenkói pofon nekik is kijárna néha. Vagy menjenek el a volt SZU tagállamaiba, és nézzék meg a maradványokat minden téren, oszt utána ugassanak. Meg magyarázhatod ám nekik, hogy a te családodat az "osztályharc" nevében fosztották ki és alázták meg. Szart sem ér.

Másrészt az hogy több "ráció" van benne, az kb nem bizonyít semmit. Persze tudom én, hogy ma a mainstream alapja még mindig a fransza felvilágosodás, de az azért mégiscsak egy böszmeség.

Hovatovább, nem tartom kevésbé embertelennek a marxizmust, mint a nácizmust. A "proletárdiktatúrában" meg az erőszakos hatalomátvételben, meg a "tett propagandájában" továbbá az alap-felépítmény izéjében hadd ne lássak már több "rációt" mint egy stupidó fajelméletben. (Nem beszélve arról, hogy Károlybá' megalapozta annak előzményeit.)

röviden: vannak annyira idióták, mint a díszhuszárok.

Téglagyári Megálló 2008.04.10. 14:57:13

baloldali fiatalok: a nullás évek elején a volt endéká területén egy meglepő kérdéssel szembesitett egy ifjú hölgy egy házibuliban, hogy ti. a szocializmus vagy a kapitalizmus a jobb? Szóhoz sem jutottam...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.10. 14:59:05

jó az uccsó mondatod :)


Egyébként szerencsétlen Szabó Dezső az egyetlen ember, akinek sikerült éhen halnia a Rákóczi téren, ugye.

smalladam 2008.04.10. 15:01:14

"Hovatovább, nem tartom kevésbé embertelennek a marxizmust, mint a nácizmust." hát, asszem ebben egyetértünk. én nem is igazából a tartalomra gondoltam, csak a miből-mit-miért-hogyan vonal egy kicsit tisztábbnak tűnik azon a térfélen. tudod, őrült beszéd, de van benne rendszer. és ez az állítás részemről továbbra sem ezt jelenti, hogy ott ne lennének ellentmondások vagy ilyesmi.

a honi radikáljobbnál viszont azt látom, hogy még jóformán az sem tudják, szervezeti-közjogi értelemben sem, hogy mi legyen azután, ha elűzték a gonosz nemzetárulókat.

viszont ne vitatkozzunk ezen tovább, szerintem jobban egyetértünk egymással, mint az látszik.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.10. 15:03:01

Ja, Small, neked címeztem az utolsó mondatos megjegyzést :)

Téglagyári Megálló 2008.04.10. 15:03:39

Mivel egy mondatot irtam, nem vettem magamra :-)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.10. 15:04:32

de a te mondatod is jó, de azt előtte nem olvastam :-)))

fogadjunk, Linkspartei szavazó volt a csaj.

irrelevant 2008.04.10. 16:25:23

A Linkspartei egy kurvajó párt, nem bántani!

Téglagyári Megálló 2008.04.10. 21:32:36

jaj, báncsák a szegény baloldalt!

irrelevant 2008.04.10. 22:00:39

A forradalom az elsők között fog téged a falhoz állítani, kedves TM.

tewton 2008.04.10. 22:26:12

otvospeter,
TM-et? csak mert magyar?

irrelevant 2008.04.10. 22:35:16

Csák ázér mer mágyár vágyok? :D

Téglagyári Megálló 2008.04.10. 23:02:44

Látod, otvospeter, néha előbukik belőled az ordas bolsevik...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.04.10. 23:15:55

Félve kérdezem - mert az előbbi kérdésemből sem a lényeget értettétek meg, hanem azt, hogy én még emlékszem a '90-es évek elejére, sőt a '80-as évekre is -, hogy ha már által nyargaltunk a világpolitikára: Tessék már mondani, miért csak ott maradt égve az legtovább államkommunizmus lángja, ahol a pártvezetéshez közel sem engedték a zsidókat? (Kína, Koreai NDK, Kuba, új fellángolásként Venezuela...)
No meg azt is szeretném tudni, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia és a Szovjet Birodalom utódállamai közül csak és kizárólag csonka hazánkban elképzelhetetlen, hogy a nemzeti baloldalnak vagy a nemzeti liberálisoknak is legyen életképes pártja?
(Kicsit érintőlegesen: www.haon.hu/hirek/Orszagos/cikk/a-legjobb-politikus-bakik/cn/news-20080410-09125082)

Azért, ismerjétek be, nem semmi, ahogy a sok jómadarat holnapra odacsődítette Tomcat.
Három dologra vagyok kíváncsi:
1. Megoldja-e valaki a hazai balliberális pártok legitimációs válságát egy egyszerű védekező, hatásnövelő burokkal ellátott kézigránáttal?
2. Sólyom milyen koncertre fog jegyet kérni?
3. Lehet-e már jegyet kapni a Böszme nagy búcsúbulijára?
3.

tewton 2008.04.10. 23:24:29

1. "Megoldja-e valaki a hazai balliberális pártok legitimációs válságát egy egyszerű védekező, hatásnövelő burokkal ellátott kézigránáttal?"

(bruháháháháháhá)

tegyük a dolgunkat, barátaim!

2. Erkel, Bánk Bán? (Melinda: Horváth Ágnes, Feri idáig Biberach volt, most veszi át Bánk szerepét).

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.04.10. 23:57:00

Most akkor van terrorveszély vagy nincs? Nekem se kedvem, se szándékom, se eszközöm nincs. Tomcat meg max. torbacsillal tud az "antifaszisták" közé lőni néhány maradék húsvéti hímestojását.

tewton 2008.04.11. 01:15:02

Kitalátor feljegyzete · kitalator.blog.hu 2008.04.10. 23:57:00
"Most akkor van terrorveszély vagy nincs?"

világnézettől, származástól függ.

dowNLoad 2008.04.11. 01:26:40

Hátha ettől vért hánynak a cionista kettős állampolgárok, akik képesek fegyverrel védeni egy sivatagi országot, itt meg NEKEM akarják benutatni, hogy merre hány óra?

Hogy érthető legyek:
Én Egyiptomi-magyar kettős állampolgár vagyok.
A zsidók elleni háborúban, bár vesztettünk, de én magam több zsidót is megöltem, ezért is viselem BÜSZKÉN az Al Quwwat El Diffaa El Gawwi jelvényét hajtókámon.
Jelképünk a SAS, ami rokonságban áll a legendás TURUL madárral, ezért úgy érzem közel áll a magyarsághoz.
(kitalált , kamu, de érdekesen hangzana, ha megkérdeznék, hogy mi az az érdekes jelvény a zakómon)
A cionistáknak mégegyszer, KITALÁLT mese, ezért ne hívják Szilvásyt.

dowNLoad 2008.04.11. 13:24:57

Nem a másik elmebeteget, nehogy pár hónapra bevigyenek, KIVIZSGÁLNI, hogy tényleg nem vagyok-e egyiptomi-magyar kettős állampolgár, mert akkor tuti rámhúzzák, hogy alkaloida ügynök is vagyok. Most akkor a magyar köztisztviselőkre, közalkalmazottakra, közjogi méltóságokra, képviselőkre nincs valami KORLÁTOZÓ TÖRVÉNY, hogy azért ilyen könnyen ne épülhessenek be beszervezett, kettős állampolgárságú ügynökök??? Mi van, ha törvényesen kap fizetést MÁS országból is, és csak annyit várnak el, hogy BIZONYOS DÖNTÉSEKNÉL az ő érdeküknek megfelelően nyomja a gombot??? Ez bizony kikúrás a bennszülöttekkel, nem kicsit.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.04.11. 14:24:39

Nem új találmány. A Nemzeti Bank évtizedeken át (s)permanens alelnöke, Fekete János is is kettős állampolgár, hogy arról a Gerő Lászlóról, a "hídverő" Gerő Ernő öccséről már ne is beszéljünk, elvégre ő csak egy apró cselt csinált: Texasban vásárolt olajkutakat a Magyar Népköztársaság pénzéből, persze a saját nevére, strómanként, azzal az alapfelállással, hogy majd abból a valós tulajdonos, a magyar állam egy csomó dollárra tesz szert, amiből a szabadpiacon esetleg tiltott termékeket, számítógépeket, stb. vehetnek.
A dolog első része stimmelt is, csak utána letelepedett Bécsben, és nem továbbította az olaj árát a MNB-ba. Amikor a "rendszerváltás" után elkezdték vizsgálni a dolgot, és nemzetközi körözést akartak kiadni ellene, néhány órával a telex kiérkezése előtt Izraelbe repült, és talán még most sem vitte el a vörös ördög. De el fogja. Izrael nem tagja az Interpolnak, és nem ad ki zsidó állampolgárt senkinek, éppúgy, ahogy az oroszok, az USA, Skócia, és a többi, tőlünk ebből a szempontból normálisabb állam sem hajlandó ilyenre.

Bizonyos nemzetbiztonsági szempontból kényes munkakörök esetén van átvilágítás, de semmilyen kettős állampolgárság nem kizáró tényező.

Én - ha lesz annyi pénzem - a szerb állampolgárságot fogom megkérni, ugyanis ők minden államalkotó nemzetük tagjainak kérésre mérlegelés nélkül megadják, tehát ruszinként és magyarként is kérhetem. Ott úgyis hamarabb lesz euro, mint itt...

tewton 2008.04.11. 14:39:53

óbasszus, kitalátor.
mindig is sejtettem, hogy a társadalom kapcsán a legsötétebb kép a legreálisabb. ááááááááááá

tewton 2008.04.11. 17:34:55

Semmi, Kitalátor. Olvaslak titeket Downnal. Húzom a szám.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.04.11. 18:20:24

Ahogy szeretnéd. Tőlem akár a beledet is húzhatod... Én nem foglak korlátozni, frusztrálni semmiben, amíg be nem lépsz az "aurámba".

tewton 2008.04.11. 18:22:39

ööö nem értesz.
Nem rajtatok húzom a szám, hanem amiket mondatok. Mármint hogy ilyen dolgok vannak. Érted?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.04.11. 18:45:06

Bocs!
A nezetközi szocializmus amúgy már túl van a csúcsán. Talán Kambodzsában tetőzött, ahol nemcsak 4,5 millió embert végeztek ki, hanem olyan éhínséget is előidéztek, hogy a csecsemőket elcserélték egymás között a családok, hogy a szülőknek, nagyobb gyerekeiknek ne a saját gyereküket, testvérüket kelljen megenni, hogy ne szakadjon meg a szívük.
Persze, az ottani túlélők nem kapnak kárpótlást...

dowNLoad 2008.04.11. 19:35:30

AZTAKURVA, KITALÁTOR DURVA, amit írsz, én inkább az AIPAC undorító tevékenységét ismerem (America Israeli baráti társaság:) mert bármilyen anyaghoz könnyebb hozzájutni , mint MAGYARHOZ, főleg , ha a közelmúltban történtekről van szó.
Linket adj már az anyaghoz, mert küldeném másnak is!
BAZ+, ez hihetetlen, a rendszerváltás EL SEM KEZDŐDÖTT, nemhogy a befejezés... Amíg ezek a kurvanagy rablások nem lesznek büntetve, addig itt semmi nem változik, csak egy dolog a biztos: az áremelkedések. Akár a SZERBEKKEL és a SZLOVÁKOKKAL is hajlandó vagyok UNIÓT alkotni (mint ország) ŐK inkább , mint a babók. (számomra, aki IZRAELI-magyar kettős állampolgár, az IZRAELI, a román-magyar, szlovák-magyar, bármilyen-magyar az még inkább elviselhető)
Ebből gáz lesz, mert ezt a lumpenprolik sem fogják szeretni, márpedig, ha a többmilliós proli réteg öntudatra ébred, akkor a sarki Grün néninek sem fognak kegyelmezni.
Mint a francia balhé 1789-ben, ott is túszaladtak a dolgok kicsit.
(csak 220 éve volt, az szinte semmi)

tewton 2008.04.11. 20:14:34

Kitalátor,
nem kambodzsa volt, ahol úgy végezték ki az embereket, hogy szemüveges = értelmiségi = kivégezni?

dowNLoad 2008.04.11. 20:38:33

Rasszisták vagytok,
HOGY MERÉSZELITEK A HOLOKAUSZT
270ezer halottját
(a náci vörös+ ennyit ismert el 1945-ben) a komcsik által kivégzet 178millió emberhez hasonlítani???? Ráadásul a Kambodzsai mészáros, az a kontraszelekciót erősítette, én ellenzem az emberek kiirtását, de a selejt szaporodását nem kellene eröltetni. A fajnemesítés szükségszerű!

nyenyec · http://nyenyec.blogspot.com 2008.05.16. 20:47:41

„Ezután a boltra rárepült egy Molotov-koktél, de a jelek szerint a zsidó tulajdonos, és az általa alkalmazott oláh cigány szarzsák nem értett még ebből sem.”

Ez hol olvasható eredetiben?

Francois Pignon 2008.05.16. 22:17:08

Hát ha megkaptad e-mailben, akkor ott. ;)
kuruc.info/r/6/23359/
Tomcat nem tagadta le ezt a levelet, sőt tartalmára (például hogy írta, hogy ne vigyenek fegyvert) többször nyilvánosan is hivatkozott.
süti beállítások módosítása