A medencében és azon túl
2008. április 06. írta: Gabrilo

A medencében és azon túl

 Csak nem bírom ki, hogy ne írjak erről. És ha már a mocsárban fetrengő magyar politikai közbeszéd folyamatosan a ködösítésre épül, inkább fogalmazzunk tisztán és világosan. Vagyis nevezzük főmunkatárs írását annak, ami: köpedelem. (Mostanában egyébként nagy rajongás övezi a népszuverenitást, főmunkatárs is erre hivatkozik cikkében - most nem kívánom terelni a témát a fogalom problémás mivoltával sem.)

 Az ilyen helyzetek ugyanis iskolapéldái a magyar jobboldal agóniájának. Herótom van az elhatárolódásditól, azonban ilyenkor felmerül a kérdés: miért kell erre egyáltalán sanszot adni? Miért kell mindig alapot biztosítani ahhoz, hogy a komcsik nagy sóhajjal az emberi jogok és a hazai zsidóság védelmezőinek szerepében tetszeleghessenek? Miért nem lehet figyelemmel lenni a finomhangolókra, melyeknek szerepe oly fontos a politikai fociban? Ez elsősorban vonatkozik arra is, hogy főmunkatárs a cikk megjelenése - és az azt követő balhé - után kedélyesen nevetgél a Fidesz élcsapatával a szülinapi bulin. Rossz üzenet. És akkor jöhet a kör az európaiértelembenvett konzervativizmussal, és annak elsőszámú képviselőjével, aki időközben elkezdett érteni a focihoz. Elkezdődik az aláírásgyűjtő-és nyíltlevelező dömping, és ott vagyunk, ahonnan nem tudunk továbblépni: a magyar jobboldal antiszemita, mert tág teret biztosít az antiszemita véleményeknek, de legalábbis megtűri őket. Jönnek a mérsékelt, és radikalizmus-ellenes balosok és liberálisok, akik egymást túlkiabálva ítélik el rögtön a dolgot, és lám-lám, mi megmondtuk!

 A következő kör a mártíromság demonstrálása, avagy háromszoros hurrá a szellem bátor partizánjának. Mert valamiben főmunkatársnak igaza van: „addig sem kell beszélni az államháztartás helyzetéről, a népszavazás eredményéről és következményeiről, az SZDSZ és az MSZP állapotáról és Gyurcsány jövőjéről.” A probléma csak az, hogy ebbe a bozótharcba - amiben egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed a Szabad Nép - épp főmunkatárs szállt be, löttyös nagy lendülettel.
 
 A jobboldal feladata pedig az lenne, hogy az érzékelők tompaságát élesítse kicsit, és ne sunnyogjon, ne kussoljon. Legalább annyit mondjon, hogy főmunkatárs belefútta taknyát a jóízlés és a jómodor medencéjébe. Ami azért mégiscsak böszmeség.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr34413134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Széna Tomi 2008.04.07. 11:12:03

Az a gond, hogy erről a témáról nem lehet értelmes vitát folytatni, mert amint megindul egy beszélgetés, valaki azonnal előkapja a "holokauszt-bunkósbotot". Az ilyen Bayer-félék meg csak annyit látnak, hogy nekik már a saját táboron belül mindent szabad, és nem gondolják át, hogy mekkora károkat okoznak.
És akkor jöhetnek ezek a szövegek, hogy "leírta a leírhatatlant", meg hasonlók.
Ugyanakkor igenis VAN valamiféle ellentét két kulturális tábor között. És Ungváry megnyilvánulása nagyszerűen szemlélteti az egyik tábor gondolkodását. Legyenek ezek zsidók, kozmopoliták, urbánusok... nekem mindegy. Akik azt mondják, hogy ami itt van, az kismucsa, és fel kell kapaszkodnunk a naaaagy, fejlett kultúrákhoz. Az úton pedig kizárólag ők játszhatják az iránytű szerepét, mert olyan rohadtul felvilágosultak.
A másik tábor meg azt mondja, hogy hiába kismucsa, de legalább a mienk. És igen, lehet, hogy nem értünk még meg a pisikrisztusra meg az üres alapon üres kockára, de majd egyszer, talán eljutunk odáig is. És nekünk is vannak tragédiáink, amelyeket fel kellene dolgozni. Igen, a zsidóság is a magyar nemzet része, de a II. vh Magyarország szempontjából nem csak róluk szólt, hanem egy egész nemzetről. Főként erről. Akik EMBEREK voltak, nem "cinkosok", "kollaboránsok", "gyávák". Akik számára (vegyük már észre!) a saját problémájuk volt a legfontosabb, és probléma bizony volt ott bőven. Az "urbánus" táborban ez, az empátia teljes hiánya, ami felháborít.
És hogy keretbe foglaljam a hozzászólásomat:
Kialakult egy ördögi kör. Az "urbánusok" dölyfösen villogtatják a nyugati magaskultúrát, onnan is sokszor az extremitásokat kiemelve, a "népiek" viszont direkt tagadásba mennek át. Tipikus példa az 56-os emlékművek esete: a "kurzusszobor" dícsérete jobboldalon nem ildomos (mellesleg szerintem jó szobor), ugyanakkor az "ellenzéki" emlékmű a műegyetemen, khm, progresszívnek biztosan nem nevezhető.
Így tényleg csúszunk kismucsa felé, és Ungváry meg Bayer együtt tolják a szekerünk...

Chicano 2008.04.07. 11:28:19

Általában kedvelem Bayert, pont a nagy pofájáért. De még nem sikerült rájönnöm ez mire volt jó. Talán Széles kérte meg hogy írjon valamit amivel jó nagy nyilvánosságot lehet szerezni a MH-nak. Sikerült.

Széna Tomi 2008.04.07. 11:41:12

Ami még elkeserítő, hogy szerintem a Magyar Hírlap nem az a közeg, ahol Szélesen kívül bárki is be merne szólni Bayernek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 11:44:39

thomasmore kedves,

ottan van a postban, mit gondolok a szabad nép színvonaláról - még ha röviden is.

Shadai,

köszike, tényleg nem bírtam magamban tartani.

smalladam 2008.04.07. 11:49:44

thomasmore, szerinted miért kell egy bármilyen baromságra ugyanolyan, ha nem mégnagyobb baromsággal válaszolni? pláne olyannal, ami ekkora magaslabda?

én ezt nem értettem meg sosem ebben a magyar "közbeszédben". valaki eldurrant valami hülyeséget, és a válaszreakció naná, hogy leereszkedik a szintjére, utána meg meg vannak sértődve, ha valaki szól nekik.

Google 2008.04.07. 11:52:43

Ki tudja, mire volt jó.
Az Ungváry-cikk (amire a Bayer válaszolt) viszont nagyon rossz volt, lenéző, lefitymáló, megosztó, az ellenfelet semmibevevő iromány. (A kétharmad kísértete járja be az országot, támadni kell.)
És ezért az ellenfél oldalán senki nem szólt be Ungvárynak. Még egy cikk a Népszabadságban, olvasói levelek, újabb cikk az ÉS-ben, vihart kavart, mehet tovább. Ez hogyan van?
Talán a túloldalon nem akarnak békét, megegyezést, nyugalmat, miegymást?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.07. 12:23:29

thomasmore 2008.04.07. 10:20:56:
"Mellesleg Ungváry cikke után nem csodálom h minden jóérzésű jobboldalinak kinyílik a bicska a zsebében.Bayernek így."

Azert csinalta. Bizott benne, hogy valaki raharap. Ra is harapott.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 12:25:38

Google,

ez természetesen hozzátartozik a képhez. A béketáborozó baloldal úgy akar békét, ahogy az nekik tetszik. Minden más lehetőség kilőve. értsd: így és így, ezek a feltételek, ha nem fogadjátok el, mocskos nácik vagytok. Ez a történet másik fele, amit nem tagadok. Ungváry cikke egy borzalom volt. Ez viszont még nem menti föl BZS-t.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 12:25:42

Hiba: ezek szerint a magyaroknak is szabad összefogni?

tistedur 2008.04.07. 12:31:29

most már csak azt kéne kideríteni hogy kik a magyarok és milyen cél érdekében kellene összefogniuk..

hiba 2008.04.07. 12:49:26

MG: Mindig is ezt vallottam. Csak egy társadalmi többségnek mindig nehéz úgy összefogni, hogy megtalálja az arany középutat a kirekesztés, félelem keltés és az egészséges összefogás között. Pedig lehet. Mindig megmelegszik a szivem mikor olyat hallok, hogy a széljobb nem valakit elítél, gyaláz, kirekeszt, hanem pl gyűjtést szervez az iskolai hátrafelenyilazást és rovásírást oktató alapítvány számára, ahová önkéntesen jelentkezhetnek a gyerekek.

tevevanegypupu 2008.04.07. 12:58:03

Neha ugy erzem, hogy kicsit sok az onostorozasbol. A temat kimeriteni nem lehet, mindig lesz urugy, velt vagy valos, a megbeszeles nem oszinte, a kozeledes szandeka meglehetosen egyoldalu. Ki tudja milyen erdek fuzodik ahhoz hogy ez igy maradjon.

dowNLoad 2008.04.07. 13:01:10

A hüllőfejű Tomi Lapid már egyszer elmondta, hogy csak egy zsidótól fogadják el a kritikát a zsidók, nemzsidótól még a jogos kritika is antiszemita ízű. Más szemében a szálkát, magadéban a gerndát sem? Ez egy magyar antiszemita közmondás. A Magyargyűlöletre sürgősen kellene büntető jogszabály és egy műszó, mielőtt még az is antiszemitizmusnak fog számítani, ha kimondod, hogy zsidó, vagy nem akarsz héberül beszélni??? (ha magyarul szólalsz meg, lemagyaroznak, hogy mit magyarkodsz? Itt a hivatalos nyelvek: Angol, Héber, Lovári és a megtűrt: magyar)
www.prothink.org/

ÁrPi 2008.04.07. 13:03:44

tistedur 2008.04.07. 12:31:29
"most már csak azt kéne kideríteni hogy kik a magyarok és milyen cél érdekében kellene összefogniuk.."

A topikcim (a B.Zs. közvetitésével jött topikcim)

hasonlatáBAN /szemléletében / metaforájában maradva a magyarok egyaránt a Strandüzemeltetési Korlátolt Társaság , a medencében a medencekarbantartás előtti és az azutáni víz IS. És a különbség is, és a medence körül clockwise és anticlockwise kiabálva-szaladgálók is.

dowNLoad 2008.04.07. 13:18:24

tistedur 2008.04.07. 12:31:29
"most már csak azt kéne kideríteni hogy kik a magyarok és milyen cél érdekében kellene összefogniuk.."
HAHAHAHAHA, lebuktál tistedur! Lehet ez kérdés? Szerintem a legutolsó irodai patkány is tudja a választ: olyanok szeretnénk lenni, mint SVÁJC és a SVÁJCIAK. Ott valahogy soha nem hallom, hogy igazából a DÉL-Svájciak azok olaszok, és sérti őket a Kelet-Svájciak OLASZELLENESSÉGE????
AZ ELSŐ SVÁJC,minden és mindenki csak utána. Akinek ez nem tetszik, az ugathat, DE CSAK A HATÁROKON KÍVÜLRŐL!!!!!!!!!!!

tistedur 2008.04.07. 13:35:24

dowN!
miért ne lehetne kérdés?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.07. 13:42:09

hiba: tudod, hogy amit leírsz, szép, de nem így működik? Ugyanis amitől neked megmelegszik a szíved, azt a Népszabiban/ÉS-ben/168 órában vagy akár a Hírszerzőn megglosszázzák, elkezdenek magyarkodásról, szittyakürtről, miegyébről brekegni.

Erre természetes ellenreakcióként érkezik a keményebb, kirekesztőbb hang, és máris itt a circulus vitiosus.

Én sehol nem látom azt a magyarsági minimumot, ami alá nem lehet elfogadottan menni anélkül, hogy az illetőt le-nemzetgyalázóznák és kizavarnák legalább a nyilvánosságból. A többséget megsértő hangot semmi se szankcionálja. Márpedig a sértésekre válasz jön, ez törvényszerű és természetes.

dowNLoad 2008.04.07. 13:49:01

MERT egy ekkora (kicsi) országban EZ NEM LEHET KÉRDÉS, valahogy Svájcban sem lehet az, pedig ŐK TÉNYLEG SOK darabból lettek összerakva, de ők is saját magukat rakták össze, nem mások, mint pl. BELGIUMOT, ami nem is sikerült olyan jól.
ITT milyen kisebbségek vannak?
Cigány és Zsidó, ami együtt lehet vagy 5%, max. Akik közülük hajlandók magyarok lenni ELSŐSORBAN, és a nemzetiségük csak UTÁNA, azokkal nincs gond. Másoljuk le Svájcot, amiben csak lehet: AZ ELSŐ SVÁJC, minden és mindenki csak utána jöhet!
Ennyi lenne, ++++ AKI az országnak kárt okoz, akarva, vagy tudatlanságból azt büntetném, akárki vagy akármi legyen is az.

DE EZT HOGY NEM LEHET ÉRTENI?????
Svájcban valahogy soha nem hallom, hogy igazából a DÉL-Svájciak azok olaszok, és sérti őket a Kelet-Svájciak OLASZELLENESSÉGE????

De valahogy Ausztria és Szlovénia is tud működni, pedig ott is vannak kisebbségek, DE MÉG SZLOVÁKIA is, pedig ott aztán főleg vannak kisebbségek, és mégsem divat a HATÁROKON BELÜL szlovákgyalázónak lenni. Képzeld el, ha egy felvidéki magyar azt mondaná, hogy ha a magyarok nem lennének, akkor a köcsög szlovákok még most is a kecskéket b*sznák a hegyekben, és még írni/olvasni sem tudnának????

tistedur 2008.04.07. 14:00:25

nem,ez a magyarországi magyarok mondják a szlovákokról,románokról stb..

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 14:07:54

Emlékszem, kiskoromban engem is érdekelt a rovásírás, de ettől nem kezdtem el Wass Albertet olvasni, meg székely himnuszt énekelni, mint ahogy antifasiszta tüntetésekre sem járok azóta sem. Ezek a dolgok nálam valahogy nem függenek össze, és nem tudom, hogy másoknál miért igen.

Szerintem az ember, ha normális, szereti az árpád-sávos zászlót, de nem lobogtatja minden piti demokratikus aktuálpolitikai ügynél. Nem érez ellenszenvet a feszület iránt, de nem rakja rá a pólójára. És ha történetesen utálja az Élet És Irodalmat, akkor nem veszi meg, nem olvassa, vagy ha már megvette, és rájön, hogy nem érdekli, összegyűri és kidobja az első szemetesbe.

A nemzeti rock meg olyan, mint a vallásos rock. Szeretem a jó rockzenét, a blues-t is, meg a keresztény vallást is, de nem szeretem elektronyos gitárszólóval óbégatni, hogyaszongya jézus szeret téged. Nemrég jártam egy evangélikus gyülekezetben, hát ott is úgy éreztem magam, mint egy őrültekházában alapított karitatív gospel-körben.

Miért is írtam ezt ide le? Már elfelejtettem.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.07. 14:25:20

Loxon,
a solymári máv állomás rulez.
minden ki van írva magyarul (latin betűkkel) és rovásírással is.
szépen, szabatosan.

persze azt nem tudom, hogy konkrétan mi volt oda rovásírva, csak tippelem.
mivel a táblák szépen párban voltak.

szerintem aranyos. zavarni nem zavar. akkor zavarna, ha a latin betűs verziót levennék.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 14:56:09

Én is láttam valahol ilyet, de már elfelejtettem, mit és hol. Nekem is tetszett. Szerintem jó ötlet, és ráadásul mekkora élmény lehet egy külföldinek.

grupi 2008.04.07. 15:30:55

Emlékeztek még arra a zsidókat szállító buszra, amiben a kommunista Szu-ból menekültek Izraelbe az ottani üldöztetés elől a helyi zsidók?
Emlékeztek, hogy kommunizmusból menekülő zsidókat vivő buszt a gyorsforgalmin kicsit felrobbantották, a kádári magyarországon? Nem emlékeztek? Pedig akkor senki nem kiáltozott és terroistázta le sem a robbantókat, sem az arabokat. Ugyanis a mai szocik akkor nagyon arab barátok voltak. A komcsik meg zsidóellenesek. Azóta nagyot fordult a világ. Az akkori kommunizmus csöcsein nevelkedett fajüldöző szocialisták mára kapitalizálódtak, az arabok lettek a terroristák, és a zsidók a heverok.
Szóval valaki csak bele túrházott a medencébe. A nemzet medencéjébe, miközben az egykori üldözőkk most üldözöttet játszanak, és ott pancsikolnak abban a hugyos medencében, amibe már lassan mindenki csak belecsinál. Ez a mai szoclib bagázs.

Kedves szerző! A nevezett főmunkatárs nagyon jól fogalmazott és nagyon jó cikket írt. Ez tudom, hogy a takonypócoknak nem esek jól, mert csak verik a vizet és taknyáznak benne, miközben megint lebuktatták őket, illetve önmagukat. Sajnos a szartól már büdös a medence. A kula feljött és ott van a felszínen. Hiába verik a balfékek a vizet.
Kedves blogoló! A főmunkatárs nagyon jól megfogta a lényeget, nagyon igazat írt, mi közben te zagyvaságot és tévhitet közölsz. csupán álnokságod és rossz érzeted inspirált. Még azt sem veszed, hogy ki agonizál. Nem a bal-liberálisok vannak most nagyon gázos helyzetben? Nem az országot húzták le a szakadék aljára? Nem válságot emlegetnek már a jólét helyett? Nem véletlenül a kormánypártok csináltak bele a dolgokba? Nem ők taknyáznak és taknyolják szét az országot. Medéncén belűl és azon túl.
Ezért talán ne azt basztassátok, aki szót emel a taknyolásért, hanem a takonyoszájúakat tiltsátok el a tevékenységüktől. Őket kell visszafognio, nem pedig arra ugrani, aki nem hajlandó a szaros medencében veletek, velük együtt retvás lenni.
Emeljék ki magukat a felszínre és húzzanak el a saját klotyóba, aztán ott gusztustalankodhatnak annyit amennyit akarnak, de saját szájuk íze szerint, nem pedig a mások, vagy a többség kárára.

Oblomov 2008.04.07. 15:38:10

"Jönnek a mérsékelt, és radikalizmus-ellenes balosok és liberálisok ..."

Értem én az iróniát, de most itt lássunk tisztábban: szimplán csak radikalizmusokról van szó. A "mucsai rónán" éppen a radikálisnak számító, nemcsak a jobboldali, de az egyébként felvilágosult tartalmú, ájrópai radikalizmusok is vagy megbuktak, vagy bukóban vannak. (Főként az oktatás-, egészségügy, szocpol, képviseleti demokrácia, állami szerepvállalás területén.) Ami működik Svájcban, Hollandiában, Svédországban, az nem műkszik, mert radikálisnak számít egyelőre itt nálunk. Egy 1 százalékos, szociológusok által dominált párt (és holdudvara) visítozhat mindezek miatt, de még az orránál fogva vezetett monstrum is. Ráadásul tehetik ezt e téren kormányzati felelősségük beismerése nélkül és helyett.

A Zsóti éppen ősfideszesként nem tehette volna, hogy faji kérdéssé engedje exponálni a balliberálisok politikai bukását, segítve számukra a parlamenti túlélést (megerősödést/bejutást). Erre ugyanis ezen kérdéskör erőltetésével magabiztosan, és biztonsággal nyílik mód. Parlamenti küszöböt az SZDSZ-nek legalábbis simán produkálhat, főleg ha a szadesz pol-i bukása közepette is ki tudja sajátítani magának az efféle politikai radikalizmust.

Az SZDSZ-nek most a partiban maradás fontos, ezt a célt ennyivel, illetve a (radikális) "reformok" következetes képviseletének kommunikációjával (ami mindenki további lemucsaizásának taktikája) borítékolhatóan elérheti. Ennél szalonképesebb radikalizmus széles e világon nem létezik.

Most a szemfényvesztés két éve következhet, amikor a felszínen tartják a kormányt, hogy (a fidesz mellett, azt a széljobb felé tolva) szintén üthessék.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 15:38:11

kedves grupi,

1) hermeneutika alapjai. Nem adok leckéket.

2) tisztában vagyok azzal, hogy a komcsik antiszemiták voltak. Több helyen is közöltem. Na, ez most pont nem az a hely. De ha mindent bele akarnék sűríteni egy posztba, abból regény lenne, csókolom.

3) főmunkatárs qrvára nem a koalának meg az ország szarbavitelének problémáját elemezte (írom azt valahol, hogy szerintem a koala nem vitte szarba az országot, jóreggeltkívánok?), hanem beszállt a szabadnépes bozótharcba, amire senki sem kötelezte. Ezzel ő maga is részt vesz abban a "figyelemelterelő" manőverben, amit a szabad nép et. al. jáccik.

4) ha tetszik, ha nem, a medencében vagyunk mindannyian. sokan beletaknyaznak és vizelnek - a szoclibek is, igen, most éppen főmunkatárs fútta bele a taknyát.

Olyan nehéz ezt fölfogni? Ez jellemző, hogy eddig csak a balliberálisokat gyepáltam, eccer szólalok meg, hogy a stílustalanságot talán mégse viseljük el, és ne álljanak mellé teljes mellszélességgel jobbos politikusok, egyből megkapom hogy "deabaloldal".

Hogy Olibácsit idézzem, nem fogom a hülyéknek bokázva összeszámolni, hány jobb-és hány balos fikázó poszt van. Ellenben amelyik jobboldal nem képes elviselni a kritikát, és észrevenni saját hibáit, az kinyalhassa.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.07. 15:46:33

Bayer cikket talán túl provokatív volt, de szerintem nem antiszemita. Ahogy mondani szoták: "Amilyen az 'Adjon Isten!', olyan a 'Szebb jövőt!'. Jó lenne ha a zsidók felfognák azt az alapigazságot, hogyha vkit lekurvaanyázol az pofán fog vágni. Jobb helyeken ezt már gyerekkorba felfogja az ember.
Itt egyértelműen ungváry kezdte, egyértelmű magyarellenességgel.
Nem értem, hogy miért nincs ez ellen 5párti elhatárolódás aláírásgyűjtés boszorkányégetés???

Bayer egy létező jelenséget írt le amit senki nem mer leírni. Nem értem hogy konzi miért nem beszélhet a zsidókról akár kritikus hangnemben? Nem mi irottuk a zsidókat, közünk nincs a holocausthoz (nekem legalábbis semmi sem).

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.07. 15:52:49

Trunks, tegyük hozzá, h. Ungváry nem zsidó.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 15:53:53

kedves trunks86,

Ez a "ki kezdte" játék az oviba való. Én is fölháborodom nap mint nap a népszabadságon, mégsem szállok be a nívó alatti szócséplésbe. bzs meg beszállt - az meg őt minősíti. a "bezzeg" érvek szintén nem érdekelnek. Most épp erről beszélünk, nem arról. Amúgy, beszéltünk arról is. És az aláírásgyűjtés sem érdekel.

A maszatolásodhoz pedig parancsolj:
www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=497

Füle_Sándor (törölt) · http://www.fule-sandor.blogspot.com 2008.04.07. 16:07:33

reactionary,

ezek szerint a "szemet szemért" elvet vallókat te elítéled?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:13:42

Füle Sándor,

1) mire célzol konkrétan?
2) alapvetően én aztat a zs-keresztény hagyományot kamálom. Az meg kicsit más.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.07. 16:16:31

Jó cikk.
Jobb mint Bayeré...

ergé: Nem az, lehet, de abban a körben mozok (atv, Friderikusz).

reactionary: A ki kezdte játék tényleg néha dedós, viszont szerintem nem ártana ha a népszabi és hasonlók kapnának néhány pofont (nem feltétlenül fizikailak), hogy érezzék hol a határ, meg azt hogy 2 pofonba nem halnak bele... de mint írtam Bayer (és cikke) nem antiszemita (szvsz), Ungváry pedig egyértelműen magyarellenes.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 16:23:12

trunks,

a népszabit pofozzák egyesek, ergé kolléga pl. külön rovatot tart fönn nekik. Mi is a kifogás akkor?

Ellentétben veled Bayer cikkét antiszemitának tartom. Olyan, hogy "indok-zsidó", ugyanis nincs, csak az antiszemita terminológiában, sajnálom. Hogy ezt bayer ostobaságból, vagy szándékosan és tudatosan nyomatta-e, az e tekintetben részletkérdés.
Ungváry cikke pedig szar, sértő, de nem magyarellenes. Vigyázat a címkékkel. Ettől persze még ő sincs fölmentve, bennem is fölment a pumpa mikor olvastam. De bocsi - és újra csak nem a felmentés céljéból - a szabad nép ezt naponta nyomja. Ha visszajönnek a Zorbánék, diktatúra lesz, meg DFT lesz az SA-vezető, stb. Kettőt röhögök rajta, a harmadikon fölháborodok, oszt ennyi. Minek ebbe a nívótlan játékba beszállni? Én nem tudom, BZS-t kell megkérdezni erről.

betyár (törölt) 2008.04.07. 17:05:56

Ungváry utálja a dualizmuskori és a Horthy-kori magyar középosztályt, hiszen ezek akceptálása megkérdőjelezné a Kádár-kor elitet (aminek valami módon ő maga is részese volt), ezzel természetesen beleköpött mindannyiunk antikádár medencéjébe. Ez persze elég dühítő, de nem "magyarozott" emlékeim szerint, így különösen nem hejre Bayer zsidózása. Ungváry ugyanis egy másik medencénkbe köpött bele...(milyen szerencse, hogy több is van XD)
A Svájc- prolémához a Szent Korona-tan visszaállítását javasolnám, akkor mindenki nemre, korra, fajra, nemzetiségre való tekintet nélkül alattvalója lenne, és ebben az állapotban teljesen egyenlő:))

suski 2008.04.07. 18:00:58

azért azt ne felejtsük el, hogy ez az egész antiszemita cirkusz azzal ( és már akkor) elkezdôdött mikor az mdf gyülekezett a lakitelki sátorban. Azóta tök mindegy ki mit ír vagy tesz, a jobboldalnak állandóan védekeznie kell. Van olyan aki ballibek szerint NEM antiszemita a jobboldalon?
Az meg nyilván azért bûnös, mert nem "határolódik el"... Úgyhogy jönnek az ilyen cikkek, mint ez a poszt. Habosítva ugyanazt a taknyot.

Ács Ferenc 2008.04.07. 18:04:02

A taknyot Bayer Zsoca köpte az asztalra a cikke formájában.

suski 2008.04.07. 18:11:58

szerintem meg a New York Times anno, amikor az mdf gyülekezett. Mert ez azóta téma.

De mondom: mindegy ki mit ír, hiszen a Magyar Nemzetrôl írtak olyat is, hogy " úgy leplezi antiszemitizmusát, hogy nem közöl antiszemita cikkeket". Bayer most fújt egy buborékot a takonyba, de azt tôle függetlenül is habosítják.

dowNLoad 2008.04.07. 18:19:23

Ácsferi, jó hogy te VÖRÖSinges vagy, de elolvastad a cikket? (fel is bírtad fogni)
1000%-ig JOGOS amit Bayer írt, szerintem még enyhén is fogalmazott, és késett vele 5-6évet. Minden ország le fog lépni bennünket, mert egy ekkora országban nem fog működni, hogy a vezetés(1%) balra, a bennszülött őslakosok(99%) meg jobbra, de nézzük meg a környező országokat, meg az utóbbi 5 évet.
SZLOVÁKIA jövö év jan.1.-től EURÓVAL FIZET!!! Szerintem mindenkinek TELE A TÖKE EGY SIVATAGI NÉP SÍRÁNKOZÁSAIVAL!!! Állításuk szerint ŐK nem magyarok, csak egy ITT élő sivatagi nép leszármazottai. (mert idefúj mindent a szél)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 18:26:12

kedves suski,

ha az a postból nem derült volna ki, kevesen vannak, akik olyannyira rühellnék a ballib konstans antiszemitázását, mint én. Ha érdekel, akkor keresd vissza a régebbi postjaimat, most nem kezdek el linkelgetni, és annyira nem is érdekel.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy sunnyogva-kusshadva le kellene nyelnünk ezt a taknyot. Ennyi és nem több.

Szeretem azt, amikor azt várják el tőlem vagy bárki mástól hogy abszolút kritikátlanul bólogassak mindenki hülyeségére csak azért mert "jobbos". Leszarom. Ezt már más is eljárta ezt a násztáncot ezen a blogon, amikor volt mersze bírálni Budaházyt és Toroczkait. Hja, én kérek elnézést.

grupi 2008.04.07. 18:30:55

Kedves reactionary!
"Ellenben amelyik jobboldal nem képes elviselni a kritikát, és észrevenni saját hibáit, az kinyalhassa." - Ez csak akkor igaz, ha másik oldalra is vonatkozik. Míg itt álltalánosításról volt szó, addig te azt személyesíted, és ez baj. Ahogy az is, hogy elvárásod most csak a jobbal szemben van.
De miért is kéne ezt mértékadónak tekinteni, vagy elfogadni? Főleg, ha kioktató stílusban nyomod a magadét.
A többség ma is normális szókimondó igazságnak tartja Bayer Zsolt írását. Szerintem ezzel ő nem piszkított bele semmibe. Ellenbe ha szerinted így van, akkor minjár azt is vehetjük, hogy amíg neked ezt lehet, akkor másra miért szólsz rá? És ez itt a baj. A kváltság és a tisztátlanság.
Ha én más uszodába megyek, akkor elfogadom annak szabályait. Ha nem lehet ugrálni, akkor vagy nem teszem, és maradok, vagy átmegyek máshova. amennyiben labdázni szeretnék a vízben akkor olyant keresek. És így tovább, förcskölök, fröcsögök, vagy sapkában avagy anélkül úszok.
Itt az a baj, hogy e medencénél egy elqrt uszómester és egy hibás hátterű vezetés rendre összevizeli magát a lagymatag közegben, és ezért nem merik megfújni a sípot. ha pedig tudvalevőleg itt nem fütyül a u-mester, akkor ide fognak járni piszkítani. Lassan ebbe a piszkos medencében már nekünk ittenieknek lesz undorunk megmártózni, és arra a veztői ösztönzésre, hogyha nem tetszik, akkor menjünk máshova, nem marad más, mint vagy kivonulni a medencéből, vagy kiszürni a tisztátalanokat, hogy huzzanak ők a vörösbe, vagy a tengerbe. És ez a lényeg. Nehogy már az ezért szót emelő legyen rákiáltásra bevizelő. Könnyű álca arra fogni, aki szól, mert csak a medence vize áporodott, és taknyászó, a belevizelős barmok mindig a felszín alatt végzik piszkos tevékenységüket. A felszín alatt ügyködők cinkos közössége könnyen sivákol a nem fikázó másikra mert amúgy sem fogja tudni lemosni magáról az általuk rárakott piszkot. Ez a szemét az egész közösségi fürdőben. Ezért tisztább a török fürdő, a svéd, vagy a finn szauna. Ott ugyanis jól elkülöníthetőek és letisztultak a dolgok. Egyszerű népi hagyományőrzés és kultúra az egész.
(Ez egyesek számára bűn és úgy hívják, nacionalizmus.)

suski 2008.04.07. 18:34:24

ne bólints rá! De téged komolyan ez foglalkoztad most, amikor minden szinten totális válság van az országban?
Ha nem írsz egy posztot vmirôl, ami megjelent a jobbos sajtóban, akkor az azt jelenti, hogy azzal egyetértesz?
Hagyni kéne már ezt az egész fasiszta-kontra antiszemita cirkuszt a francba.

borsikm 2008.04.07. 18:37:39

Milyen jó, hogy előkerült OlibácsiMilyen jó, hogy előkerült Olibácsi idézete, amit anno valamikor részben nekem is címzett.

"Hogy Olibácsit idézzem, nem fogom a hülyéknek bokázva összeszámolni, hány jobb-és hány balos fikázó poszt van. Ellenben amelyik jobboldal nem képes elviselni a kritikát, és észrevenni saját hibáit, az kinyalhassa."

Maximálisan igaza van. Itt van pl. egy nagyon is jogos kritika:

"Az utóbbi időben több fideszes képviselővel is beszélgettem négyszemközt. Tragikus, hogy ugyanazt a veszélyt látják.Ők, akik számára egyébként éppen úgy megközelíthetetlen Orbán Viktor, mint ahogyan Gyurcsány Ferenc, Nicolas Sarkozy, Gordon Brown, George Bush és a többi vezető teljességgel megközelíthető saját képviselőinek.Azt is egybehangzóan állítják, hogy a nagy jobboldali győzelem a 2006-os önkormányzati választásokon aláásta a jobboldal távlatos fennmaradását azon egyszerű oknál fogva, hogy a jobboldali önkormányzatoktól várják el a Fidesz kampányainak finanszírozását, amelynek következtében szükségszerűen – a pénz előteremtésére - a legelvtelenebb kompromisszumokat (ez udvarias kifejezés volt) kell kötniük anyagiak terén a gazdasági hatalom tényleges birtokosaival, akiknek hagyományos kötődését ismerjük.Mivel ez nyílt levél, nem akarom megismételni végletesen elkeseredett kétségbeesésükből fakadó, a veszéllyel arányosan erős szavaikat, de azok lényege, hogy az anyagi korrumpálódás, a „csákmátéizmus”, a „25 éves, bőrdzsekis szamuelyfiúk garázdálkodása”, a „strómankodás” (a megyei vezető senki: az „igazi” befolyással bíró személy egészen más) áthághatatlan akadálya lesz egy valódi fordulatnak.
E becsületességük miatt kétségbeesett képviselők azt mondják, hogy ha 2010-ben a jobboldal ölébe hull a totálisan kifosztott, adóssághegyek alá temetett ország kormányzása, az ellenséges médiaközegben, az ellenséges szakszervezetekkel, a minisztériumokban szokás szerint meghagyott, szabotáló bürokráciával, sőt a Magyosszal szemben egy-másfél éven belül térdre rogynak, amikor a nép azt látja majd, hogy a kezdeti várakozásával ellentétben nem lesz jobb vagy érezhetően jobb neki. És utána a jobboldal vagy 16 éven át a partvonal széléről lesheti csak a politikai játszmát."

Bayer-ügyben ez a második poszt. Ergé írása még úgy-ahogy rendben van, de az ott született kommentek és ez a cikk nem a saját oldal kritikája, hanem az egyik legszebb példája a jobboldali Stockholm-szindrómának. Ha baloldali/liberális/zsidó lennék, fetrengve röhögnék azon, ahogy balos lózungokat eregetve egymást marják a jobb oldal különböző vérmérsékletű szimpatizánsai.

Hogy van ennek az írásnak egy olyan pozitív kicsengése is, miszerint abba kéne már hagyni kölcsönösen a fikázást, mert sehova sem vezet, különösebben nem érdekel, mert nem időszerű. Magyarországon vagyunk, Gyurcsány pedig még mindig miniszterelnök. Jó reggelt!

dowNLoad 2008.04.07. 18:38:49

VASLOGIÁVAL kikövetkeztettem, hogy AKINEK NINCS NÁCIÓJA, azt zavarja a NACIONALIZMUS. De akkor mi tartja össze őket? Vallás ? Genetikai háttér? Igazából nem érdekel, mert egy ritka , de kártékony állatfajnak tartom őket. A veteményesben sem kérik ki a sáskák véleményét, hogy most akkor permetezzünk, vagy ne?

grupi 2008.04.07. 18:40:51

T. Ács Feri! reakcio.blog.hu/ 2008.04.07. 18:04:02
Tudom, hogy nem a ruha teszi az embert.
Viszont a szó veszélyes fegyver.
Bővebben is kitudnád fejteni álláspontod, vagy csak rugtál egyet az einstand után a nemecsekbe, mint ahogy a csapattárs Pásztorok tették?

Ti. nem értek veled egyet, főleg ha nem, igyekszed levezetni érvtelenül közreadott véleményed.
Ha meg sem próbálod indokolni, akkor csak túrháztál egyet értetlenül és értelmetlenül csupán a ruházatod alatt viselt hitvallásod alapján, vagyis csupán azért, mert vörösinges vagy?
nem veszed észre hogy pont ez a baj a medencében ücsörgő agyamentekkel is; - csak úgy oda és beltúrháznak a langyosba.
(Én azt gondoltam ennél sokkal korrektebb és józanabb vagy. Függetlenül a csapattól/tábortól.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 18:44:18

Igazán örülök, hogy mindenki jól megmondja nekem, miről kéne írnom, miről nem, mit és mit nem. Bakker, nyissatok blogot, oszt írjátok meg, ki gátol bárkit is ebben? Meg ha írok valamiről akkor jól el lehet mondani, hogy miről nem írtam éppen. A felsorolást néhány napig lehet folytatni.

grupi, te meg önmagadat ismétled, oszt amit írtam, lusta voltál elolvasni. Szarok Bayer medencéjére. azt a sort te le tudod nyelni hogy "ők a mi indok zsidóink - értsd: puszta létük indokolja az antiszemitizmust"? Ha én azt mondom, hogy grupi puszta léte - anélkül hogy bármit is tett volna - indokolja az anti-grupizmust, ahhoz mit szólsz? Szerinted is igazságtalan és ízléstelen? Mert szerintem az.
És mint mondotta, BZS sem a trambulinról vízbehugyozó GyF-el van elfoglalva, hanem önként és dalolva szállt bele a Szabad Nép ótvaros játszmájába. Hja, ez is a Szabad Nép hibája? Nem inkább főmunkatárs hülyesége? Szemellenzőt vegyük már le, lécci
(btw. a nacionalizmus nem ezt jelenti, de nem tartom eszmetörténeti ötpercet)

suski,

Leírtam, és kész. Mellesleg a cikk után nem egy jobboldali ismerősömmel/barátommal beszéltem, na hozzájuk képest amit én mondtam a cikkről, az bőven szofisztikált és kimért. Ők kicsit csúnyábbakat mondtak rá.

Totális válság van, jó. És szerintem is. De ez a poszt most nem erről szól. Van itt néhány, ami meg igen, és nem is kevés. Ha írok egy cikket a katicák párzási rítusáról, akkor azon számonkéred, hogy az oroszlánok emésztéséről miért nem említek egy sort sem? Ha a teljes gyűjtemény kell, arra ott van a Brehm.

Akkor lehet "hagyni az egészet a francba", ha a kedves kompánia (inkluzíve Ungváry and Szabad Nép ÉS BZS) befejezik végre. Ennyi.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 18:49:37

borsikm,

ahogy Olibácsi, én is keményen leszarom, hogy a szittyák közül ki tart stockholm-szindórmásnak. Még mindig örülök neki, hogy megmondják miről kéne írnom. Írd meg magad, osztjónapot.

grupi 2008.04.07. 18:53:25

reactionary · konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 18:44:18 Olvastam és nem feledtem. Sőt nem is látok benne kivetni valót. csupán Te fordítva értelmezed. Bayer pont úgy említi, hogy én grupi egymagam szítom és fejlesztem, feszegetem , s állítom fel az anti-grupizmust, majd kiálltok farkast. Bayer erről posztolt. Van aki érti, mások meg nem is akarják.
Ne legyünk már Pásztorok.

borsikm 2008.04.07. 18:55:44

Valószínűleg, ha valaki(k) azt kérdezik tőled, hogy miért erről írsz, akkor azt azért teszik, mert megítélésük szerint nem írtál az adott témáról jót, érdekeset. Szerencsédre sokan vannak, akiknek tetszett, szóval nem kell felháborodni. Vélemények ütköznek, és ez így van rendjén.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 18:56:33

kedves grupi. Elolvasni akkor sikerült, megérteni nem az általa írottakat. Nem azt mondta hogy "bizonyos zsidók állandó

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 18:57:41

borsikm,

noticed, all right. Aztat viszont tényleg nem gondolom, hogy minden egyes jobb-kritikámhoz mellékelnem kellene a bizonyítványomat az antiballerségemről. Mellesleg - ha jól rémlik - ez az első "jobbos-kritikás" posztom. Nem csak itt, alles zusammen.

Ács Ferenc 2008.04.07. 19:18:44

T. grupi,

Először is a tárgyi tévedésekről: a ferihegyi gyorsforgalmi úton az alijázó zsidókat nem a "kádári Magyarország" idején robbantották fel, hanem 1991-ben és nem sikerült a merénylet, senki nem halt meg. index.hu/politika/bulvar/fhegyiut0422/

Persze lehet arról is beszélni, hogy ez még mindig a kádári Magyarország: ha megnézem a két nagy pártot, holdudvarukat és legfőképpen a szövegeiket, akkor mindenképpen. De ugye te nem erre gondoltál.

A másik: Ungváry cikke "csak" szimplán árokásó, rosszízű hergelés, Bayer írása viszont ordenáré zsidózás, a félművelt magyar zugújságírás legrosszabb hagyományainak folytatása. Nem érdekel, hogy a kiégett, tíz éve ugyanabba a cikkbe és három idézetbe beleragadt Bayer antiszemita vagy egyszerűen lezüllött a kuruc-pozitívak szintjére, ez indifferens. (SZVSZ inkább az utóbbi.) Ami a lényeg, hogy kikkel kvaterkázott egy hete és milyen hangulatban. Ez a jelzés fontos. És az, hogy úriember nem azért nem zsidózik, nem azért nem boltol újnyilasokkal, és nem azért nem udvarol azoknak a gazfickóknak, mert az "árt a jobboldalnak" (mitől is lenne jobboldali, polgári, vagy nemzeti az a társaság, amely efféle mocskot megtűr?)- hanem mert normális és tisztességes ember nem tesz ilyet. Pont.

Ács Ferenc 2008.04.07. 19:27:31

reactionary: pedig érdemes megszoknod, hogy aki szekértáborokban gondolkodik, és/vagy rajong egy-egy politikusért, az csak úgy tud elhelyezni egy önálló véleményt, egy kritikát, hogy rögötn pártpolitikai dimenzióban helyezi, és persze ezzel téged is. Tehát ha Bayer a téma, akkor "jobbról" kapsz, ha meg mondjuk az azonos gyűlöletpotenciállal, de jobb tollal bíró Bächer Iván, akkor balról. A droidhadak kötelességüknek érzik megvédeni a "művészeiket" - ez is milyen szánalmas, hogy minden pártnak saját kis vándorcirkusza van, színészekből, zenészekből, költőkből, akik időről-időre hűségnyilatkozatokat tesznek.

dowNLoad 2008.04.07. 19:39:01

Hogy van ennek az írásnak egy olyan pozitív kicsengése is, miszerint abba kéne már hagyni kölcsönösen a fikázást, mert sehova sem vezet, különösebben nem érdekel, mert nem időszerű. Magyarországon vagyunk, Gyurcsány pedig még mindig miniszterelnök. Jó reggelt!

ELVTÁRSAK!!!! Elqúró ferenc NEM EGYEDÜL viszi a kuplerájt! Mindegyik figura kollaboráns , aki beállt mögé. Akik meg beálltak mögé, és nem volt nekik muszály, azok triplán is bűnösök! (mert még valami vallási/faji vonalat is elővettek!)

grupi 2008.04.07. 20:19:03

Kedves Feri !
Te kinek a szekértáborát tolod. Nehogy már előadd, hogy magad vagy a függetlenség ismert írásaiddal a hátad mögött, adott mundérban? Őszintén, Te kinek szinészkedel, vagy hogyan és hova felelsz meg? Miért fogod rá a másikra elgondolásaid, és nézed le, szólod le azt, s próbálod ezzel kiemelni és felmenteni magad? Nincs az hogy jobbról kapsz, meg balról kapsz -tézis. Nem kell, hogy egy platformon legyünk, hogy egyetértsünk. elég, ha vitatkozunk, és tiszteletben tarjuk egymást. Ha valaki keresztre szarik, az ne csodálkozzon, ha a menóra lángjába pisálnak. És viszont. Aztán jöhetünk azzal, hogy a Kárpát-medence ezen része mennyiben a mienk és kik azok akik ebbe betelepedni és belepisálni jöttek. Oktatásügyileg, egészség-ügyileg és társadalmilag. Mi lett az eredménye, hova jutottunk? A magyarság a lényegében elfogadta trianont, megállapodtunk egy hazában. Nem háborúzunk, nem vándorlunk, nincsnek palesztínjaink. Nem vágyunk máséra, csak amagunk boldugulására. Nehogy már ez bűn legyen. Egy szerb, egy román, horváth társadalmi közegben ilyen és hasonló kétes eszmefuttatást ilyen békésen és barátságosan nem tehetnél meg. Párizsban kevesebbért borogatnak, vagy szerkesztőségeket gyújtogatnak. És ez mind Európa.
Nyugat-Németország soha nem vitázott a keleti féllel, nem követelt, nem hitelesített és nem írt alá ismételten határ és országmegerősítési nyilatkozatokat. Segítette a keleti oldalt, de amikor eljött az idő, akkor összeállt és visszaállt az egséges Németország.
Aztán az sem mellékes, hogy Európában a nálunk van a második legnépesebb zsidó közösség és lét(szám). Ahhoz képest, hogy mi mekkora nemzet vagyunk, arányaiban ez többszörös zsidó jelenlétet jelent más európai népekhez képest. Ez a jelentős itt lét azt bizonyítja, hogy szívesen jönnek ide, telepednek le, mert békében, boldogságban élhetnek itt. Akkor meg nehogy már antiszemitázzunk ott, ahol a legtöbben vannak jelen. ott ahol nem üldözik őket, ahol fontos és vezető poziciókban vannak, ahol ki tudják szorítani a hazai értékrendet. hagyjuk már. Ez tipikus esete a farkas kiálltásnak. Annak pedig a tudjuk hogy mi a vége. Ezt akarják? Vagy már annyira megerősödtek, Inkal ügyileg, hogy így kívánják palesztin sorba nyomni a magyart? Szóval hagyjuk a téziseket és maradjunk békiben. A rádió se menjen a Tilosba és búzdítsa keresztéy írtásra, gyűlöletre a hallgatóságot, és ne basztassuk másikat se. Mert az sem művészet és azokért sem kell védelmi rígmusokat zengeni szírén-droin énekek által.
Végül hagyjuk a tyúk meg a tojás történetét.
Nem rosszabb és nem másabb bayer írása, mint amit az ÉS-ben a Népszavában, a Népszabiban, a 168 menórában a Mancsban lehet olvasni. Csak akkor nem církuszol senki. Mert akkor beleszarik az a siserehad aki most úgy érzi, hogy ezért szót kell emelnie.
Sas József csalása elfogadott, ahogy az is ha a helyén marad. A jobboldalon pedig az elfogadott, hogy az ilyen eltünik a süllyesztőben. Talán csak ennyi a különbség, ha értitek. (Hogy ne folytassam.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 20:20:44

"Nem rosszabb és nem másabb bayer írása, mint amit az ÉS-ben a Népszavában, a Népszabiban, a 168 menórában a Mancsban lehet olvasni. Csak akkor nem církuszol senki."

1) de igen.
2) okkal nem vesszük az említett lapokat. A fegyver az volna a kritikán aluli balos sajtóval szemben, hogy az ő szintjükre süllyedünk? Én a vizilovakkal vagyok.

grupi 2008.04.07. 20:50:52

1. Nem rosszabb.
2. Nem viszonyításként, csak az abbéli szóemelés hiányában.
3. Én meg a magam feje után próbálok élni, gondolkodni, megélni.
A történelemben 45 év nem nagy idő. Az én életemben viszont jelentős. Én 1968-óta az Új szocialista mechanizmus és annak megszorításai óta, (de már előtte is) csak áldozatok árán boldogulok, vagy túlélek. Most az Új Magyarország prognom, megint egy vészforgatókönyv. ez már nekem sok egy áéletn belűl. Most már nem arról van szó, hogy nagy a jólét, vagy sem. Egyszerűen válság van.
mit érek vele, hogy most a megyó bejelentette, elhibázott klépés volt a 100 napos program. kár volt négy év erőfeszítréseit 3 hónap alatt lenullázni. a hűbéresek közt a kincstárt szétosztani.
És ekkor kérdem én ezzel mit kezdjek? Hogy fizessek még? A zsidóság jólétben él. A magyarság meg a bőrét adja. Csupán erről volt, van szó. Izraelben elfogadott, hogy a palesztinkat úgy kezelik, ahogy Bayer írta. Nálunk ha nem, akkor viszont ne is viselkedjenek úgy, hogy a saját szavaikat visszahallva már tiltakozhassanak. Ezért van helyén és rendjén ezzel a dolog. Bayer is.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 20:55:56

nem azt mondtam hogy nem rosszabb, hanem azt cáfoltam, hogy arra senki nem reagál. De igen, sokan, itt a Reakción is. Te elolvasod amiket írok, vagy csak beleolvasol/kiszedsz valamit a hsz-eimbe/ből, hogy élvezettel cáfolhasd?

"A zsidóság jólétben él."

Köszönjük szépen. Én itt most ezt a marhaságot ünnepélyesen befejeztem.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.07. 21:16:32

reactionary,
te nem fejezheted be. Eldobtad a kavicsot, akkor figyeld a hullámokat!
grupi és mások egy fejlett elitellenességet fogalmaznak meg, csak szarul. Bizony azért fosért, amibe most megint 10 évre belenyomták az országot, megint nem fog senki sem felelősséget vállalni, senki nem lesz felelősségre vonva.
Ezek a mocskok meg ismét maguk elé tartják a zsidóságot - akár azok, akár nem - az egyszerű nép meg rácuppan.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.07. 21:22:04

tölgy,

ez teljesen rendben van, és ennek az ellenkezőjét nem is állítottam. De azt ne kelljen már bizonygatnom a szerencsétleneknek, hogy "a zsidóság jólétben él" és hasonló ex kat. kijelentések miért nem állják meg a helyüket! Továbbá azt se kelljen már bizonygatnom, hogy gyf kormányát milyennek tartom. Ha szorgalmasak, keressék vissza a véleményemet.

De lássák kivel van dolguk, hogy mit gondolok arról a jelenségről, amit tölgy említ:

konzervatorium.blog.hu/2007/11/11/a_baloldali_antifasizmus_mitosza

CrL 2008.04.07. 23:51:59

egy kis off: exmagyarhirlaposok zónáznak:

zona.hu/

olyan amilyen de ez a kép mókás sztem:

zona.hu/getpic.php?pid=1000262

dowNLoad 2008.04.08. 00:33:36

GRUPI gratula a BUSZROBBANTÁSOS példáért, amit egyébként a VÖRÖS HADSEREG FRAKCIÓ követett el (állítólag) hahaha, micsoda irónikus párhuzam, biztos azért nem szóltak, mert még itt volt a VÖRÖS HADSEREG??
(alig 6hónapja léptek le)
Micsoda elb*szott egy ország lett ez, a HŐSÖK TERÉN masírozhatnak KÜLFÖLDI NEONÁCIK, de a hazai bennszülöttek nem kérdőjelezhetnek meg egy medencébe SZ*RÁST???
A köpéseken már túlvagyunk. Köszönjük El Qúró Ferenc, hogy elhoztad nekünk ezt a korszakot is. (a szetey melletti buzibarát kiállás sem volt semmi)

ÁrPi 2008.04.08. 10:41:32

borsikm 2008.04.07. 18:37:39

Borsikm idéz valahonnan egy jogos kritikát:

"Ők, akik számára egyébként éppen úgy megközelíthetetlen Orbán Viktor, mint ahogyan Gyurcsány Ferenc, Nicolas Sarkozy, Gordon Brown, George Bush és a többi vezető teljességgel megközelíthető saját képviselőinek"


Csak azért kérdezem hogy tájékozott legyek általad:

Orbán NEM, viszont Gyurcsány teljességgel megközelíthető saját képviselőinek, Gyurcsány úgy amiként Nicolas Sarkozy, Gordon Brown, George Bush és a többi vezető a sajátjainak!??


Csak azért kérdezem, mert akkor rácsapok majd a voksolókezemre, ha -esetleg- egy ilyen fellegekközött basáskodó viktátorra szavaznék.

zsemlye 2008.04.08. 10:43:52

Tistedur 2008.04.07. 14:00:25

Hát ebben erősen tévedsz!

"Slovenskót a (cseh)nemzet déli részét a magyarok foglalták el, és nagyon korán elszakították Csehországtól és Morvaországtól, bár rövid időre a szlovákok később is visszanyerték függetlenségüket. Egészen a XVIII. századig a magyarok képtelenek voltak a szlovákokat megmagyarosírani, mert műveltségükben a szlovákoktól függtek, amit a magyar nyelv is bizonyít; több száz olyan kifejezést vettek át a szlovákoktól, amelyek a civilizált élet fogalmait jelölik. a későbbi időkben a Bécs és Berlin által támogatott magyarok éppúgy erőszakkal magyarosítják a szlovákokat, mint ahogy a románokkal, ruténekkel és szerbekkel teszik A magyar szólás szerint: a tót nem ember." (Masaryk Wilson elnökhöz intézett memorandumából, 1918. auguszts 31.
No, hát akkor miről is beszélsz?

tistedur 2008.04.08. 11:33:09

szövegértés?
előzmények elolvasása?

Google 2008.04.08. 11:45:49

Ugye, hogy ütik a zetnikai vasat? Csakúgy szikrázik.
Erre erősítenek rá, más tényleg nem maradt, eredmények nincsenek, hát mit csináljon a szegény qrmány?
Ahogy Tölgy is írja, maguk elé pajzsnak a zsidókat, cigányokat helyezik, csak ők meg ne sebesüljenek, a drága irhájuk a fontos!
A nevükben kikérném magamnak, ahogy a sajátomban annyiszor ki is kértem. A saját bőrüket vigyék vásárra, nem a másét!

Google 2008.04.08. 11:53:21

B.Zs. kérjen elnézést, bár az ECHO tévén mintha meg is tette volna. De jobb többször, mint csak egyszer.
Azt mondják okos enged, szamár szenved. Itt ki az okos?
De nem is ez a kérdés, hanem az, ki és hol kérdezte meg Ungvárytól, hogy ...hogy szolgál az egészsége?
Mert ahogy értem, még Ács Feri is azt írta, hogy egy rágalmazó, felháborító cikkről van szó, tehát az ő bocsánatkérése is áldásos lenne.
Van baj elég, nem kéne a drága olajat a tűzre öntögetni!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.08. 11:54:54

Google,

azt a tüzet a ballibák nap mint nap rádobják a cuccosra. Nem lenne egyszerűbb nem úgy táncolni ahogy ők fütyülnek?

Google 2008.04.08. 12:29:12

De. Csak ehhez korán kell fölkelni. Menni fog?

dowNLoad 2008.04.08. 12:42:16

Ahogy Tölgy is írja, maguk elé pajzsnak a zsidókat, cigányokat helyezik, csak ők meg ne sebesüljenek, a drága irhájuk a fontos!
(még mellétenném a megélhetési kisebbséget, antifasisztát, és aki simán csak azért csinálja mert degenerált)
HA VAN BÜSZKEBUZI, akkor van BÜSZKE ÁGYÚTÖLTELÉK IS!
Főleg Friderikusznál, hogy együtt legyen, ami összetartozik!
(kivéve a a FIZIKUS fószert, neki respect)
Ezek tényleg elhiszik, hogy ha gáz lesz, akkor az elit meg is védi majd őket????
MUHAHAHAHAHAHA

Google 2008.04.08. 13:04:10

Ahogy Lola írja: igen, Macskatomi is okos, akárcsak Fletó, kicsit hasonlítanak is.
Egy bolond ugye, hogy hányat csinál?

ÁrPi jól írja: gyerekmedence.
De már sokan feredeznek benne, mintha észre sem vennék: bokájukig sem ér a víz.
Önfeledtek.

Tehéntőgy 2008.04.08. 14:28:28

Vajon miért nem ergé írta meg ezt a posztot? ;-)

Tehéntőgy 2008.04.08. 15:08:25

OK, riszpekt. Sunyi és rosszindulatú megjegyzés visszavonva.

dowNLoad 2008.04.08. 15:42:18

Ez a "ki kezdte" játék az oviba való.
HOGY MICSODA REACT??? Ha én alázlak téged, mondjukk 10éven keresztül, és te a 11évben elkezdesz valami ellenkezést mutatni, akkor JOGOS, ha beperellek???, mert ÉN úgy látom, hogy államellenes, rasszista-fasiszta és soviniszta (nem hagytam ki semmit?) a viselkedésed??? VAGY CSAK MOST ÉBREDTÉL A LETARGIÁBÓL?? (kellett 10év, hogy kinyisd a szemed) AMILYEN az ADJONISTEN.... (ha kicsit megkésve is, mert a 10év azért lassú REAKCIÓ)

Széna Tomi 2008.04.09. 06:27:33

"Hogy is mondja az Ököl, az agy és két füstölgő puskacső című zseniális filmben az egyik kedvenc szereplőm: "Aki az ördögnek szolgál, kínnal fizet.""
És ezt így hogy?

hiba 2008.04.09. 09:54:11

Biztos a kínai piacon vette a DVD-t... :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.09. 10:30:13

MH főszerk.:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=145541

de azért EP-től is elvárnék egy oops,túlreagáltam-ot...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.09. 11:28:02

húúú
tán a nol gyűjtötte össze a tiltakozókat... nem tom bocs

tevevanegypupu 2008.04.09. 11:32:25

Ungvari is kerjen bocsanatot es akkor esetleg lehetne ujra elinditani a beszelgetest. De amig az o cikkevel kapcsolatban mindenki diszkret hallgatasba burkolozik es csak Bayert ostorozza, addig nincs ertelme. Nem egyforma objektivitassal olvastak azok a ket cikket akik csak az egyiket itelik el. Bayer irasat nem is szo es betu szerint ertekeltek, hanem azzal a belemagyarazassal ami kivaloan alkalmas az eredeti mondanivalo elferditesere. Amit pedig 1967-ben mar Karinthy Ferenc is latott es ami meg mindig ervenyes.
Ungvari mondanivaloja viszont olyan felreerthetetlen hogy meg csak magyarazni sem kell semmit. Csak eppen nem lehet tudomasul venni.

smalladam 2008.04.09. 11:33:14

"az Ököl, az agy és két füstölgő puskacső című zseniális filmben"

hát ezt még nem láttam, de ismerek egy hasonlót, A ravasz az agy és két füstölgő puskacső a címe, elég szórakoztató.

Téglagyári Megálló 2008.04.09. 11:47:12

Szamárfül,

azt hiszem ez az, kösz a segitséget:

nol.hu/cikk/486994/

tevevanegypupu 2008.04.09. 12:20:25

Persze mindenki ugy latja a vilagot ahogy neki jolesik es mindenki ugy osztja az igazsagot vagy mond velemenyt ahogy az erdeke kivanja. Becsuletesseg es erdek neha nem fer ossze, dehat manapsag mindenki elsosorban az egzisztenciajat felti. Esterhazy vajszinu arnyalata attol felek neha inkabb szurkes arnyalatot kapott fogni. Az ecsetkezeles eltulzott, legalabbis a szoban forgo esetben.

dowNLoad 2008.04.09. 13:04:59

AMINT megszűnik a KETTŐS MÉRCE, onnan indulhat a NORMÁLIS Tm. MAGYARORSZÁG projekt. Addig csak a szar csap fel egyre magasabbra, vanak akik még alá is buknak.

tevevanegypupu 2008.04.09. 13:19:18

dowNLoad
azert az ellenseged sem foghatja rad, hogy higgadt fejjel merlegelsz. Nem feher es fekete am a vilag.(:

dowNLoad 2008.04.09. 13:50:57

teve, a KKK-t nem szeretem!
hahaha, nem a KLÁN-ra gondoltam, hanem
a KÖCSÖG KIVÉTELEZETT KONTRASZELEKTÁLTAK-ra. Akik TERMÉSZETESNEK veszik, hogy a KETTŐS mérce létezik, és ők vannak a f*sz kényelmesebb végén.

Téglagyári Megálló 2008.04.09. 14:05:53

Szerkesztő bácsik, nem lehetne személyi filtert beállitani, én nem akarok semmit se letölteni, if you know what I mean.

tevevanegypupu 2008.04.09. 14:16:55

dowNLoad
sokat szamit a fogalmazas tudod. Ha Ungvari es Bayer is megprobal indulatok nelkul, tenyekre szoritkozva elmondani valamit, majdnem biztos, hogy nincs belole ekkora cirkusz. Az a baj, hogy sokszor meg a jogos indulat is gyakran visszafele sul el. Ahogy nem gondolhatom Ungvarirol sem azt, hogy szaz szazalekig elvakitja a gyulolet es megorult, ugyanugy nem gondoltam soha Bayerrol sem - a stilusa nekem patetikus es nem szeretem - azt hogy antiszemita. Mindketten kaptak egy adagot egy olyanfajta gyuloletbol ami azert elszigetelt es nem jellemzo a tarsadalom egeszere. Hogy kettejuk kozul Ungvari a hibasabb az csak azert van, mert eppen ez a cikke valtotta ki azt a lavinagorgeteget amit jogosan lehet a kettos mercevel merok reagalasanak nevezni. Hogy harommillio hazmesterivadek a fidesz vezetesevel majd diktaturat vezet be,
ezt meg az alairo korlevelszerkesztok sem gondolhattak komolyan. Ok csak felnek attol, hogy annyira elkoteleztek magukat, hogy kesobb esetleg nehez lesz majd ujra beilleszkedniuk egy masfajta rendszerbe. Ami ha jol latom azert nem tette tonkre oket 1998-2002 kozott sem.

tevevanegypupu 2008.04.09. 15:35:02

www.nol.hu/voks/cikk/487949/

Nem tudom Orbanek kormanyzasa alatt voltak-e ilyen nagy megmozdulasok ellenuk es ilyesfajta szelsojobbos felvonulasok mint mostanaban vannak. Es vajon egyetlen fidesz nagygyulesen, tobbtiz vagy szazezres tomegben kiabaltak-e olyan jelszavakat mint azok akik mondjuk Demszky beszede alatt felsorakoztak. Nem emlekszem ilyesmire. Mindenesetre jobban szeretnem ha a demokraciara es az emberi jogokra nem azok hivnak fel a figyelmet minden alkalommal akik lelkesen helyeseltek Gyurcsany "hazudtunk reggel este..stb..nem csinaltunk semmit de semmit..stb.." monologjat.

grupi 2008.04.09. 18:25:29

Gyerekek lehet még lovagolni Bayer írásán, és ellehet mondani mindennek, de akkor is igaza van és a tények nagy dolgok.
Reactionary is csak kiragad dolgokat más írásából és azokat nyomatja, miközben Ő pont ezt hánytorgatja fel mással szemben. Bayer írássa összességében rendben van. Sőt abban az egy kifogásolt mondatában is. Ezt már levezettük. Aztán a zsidóság európai populációja is bizonyítja, hogy mind négyzetméterre, mind pedig őslakossságra, vagy keresztyén valási felosztásban is nálunk a legmagasabb az egy főre jutó arány, & betelepülés. Szóval fogadják el az itteni körülményeket velünk "vad" emberekkel együtt, vagy húzzanak el, ha nem tetszik. A vendég jöhet, mehet, a haza meg ne hogy már ne emelhessen szót az erőszakos térnyerés okán. Lassan ez a rohamossan növekvő betelepűlő mondja meg nekünk, hogy mi a helyes és mi nem a sajátos elgondolásuk szerint? Tipikus esete ez annak, ami arról szól, hogy adj szállást a tóthnak és kitúr a házadból.
Igen is tartom, hogy nincs gond az izraeliták itteni életkörülményeivel. Nem molesztálja őket senki. Önmaguk gerjesztik az indulatokat és állandóan az üldözött látszatát keltik. Ezért éleszgetik és táplálják gyűlölet lángját, szórják az antiszemitizmus hamvát. Erről szól a történet. Ha valóban olyan szarul éreznék itt magukat és olyan állapotok lennének, mint aminek sziluetjét itt vázolják, akkor rég maradtak volna a sivatagban, amerikában, vagy bárhol. Viszont mégis ide jönnek, és nem a bosnyákokhoz, a románokhoz, de nem is a horvátokhoz, vagy a szerbekhez települnek be. Ott nem lehetne ezzel az önmarcangolós, és másra mutogatós történettel előállni, mert azonnal kifüstölnék őket. Tudjátok miért? Mert ott még nemzetben élnek gondolkodnak az emberek. Ott nemzet és nemzeti öntudatvan. nekik van indentitásuk. Nem kell messzire menni. Szlovákiában sokkal jobban gyűlölik az idegent, mint máshol. Ez vonatkozik délebre és keletebre is. Azért érzik itt jól magukat, mert itt tudnak irányítani, befolyást szerezni és előnyöket szerezni rémképterjesztéssel akár hatalmi pozicóhoz és társadalmi fölényhez jutni. Ez nem zsidóellenesség, hanem a magyarság, a magyarak ismételt elnyomására való törekvés. Ez maga az a kézzel fogható valós veszély, ami a medencében lakozik. Akik ma ezt lassu és folyamatos megszállást támogatják, akár a keresztény, konzervatív vagy jobb érzelműek szapulásával, azok mind csak eltaknyolják a belepiszkitók türhetetlen mivoltát, és a jelenséget. Ez is a második hadtest, a szellemi hadviselés része már. Ezt üzik itt és propaganda szinten sokan a ballib táboron belűl és túl. Ez a lényege ennek a posztnak is. Védekezzünk a semmi ellen.
Gyurcsány akkor is jó, ha náci, ha rabló, meg nyomorba dönti az országot, mert a mi kölykünk. Ez a fanatizmus. A kampósóru pinokkió bármit tehet, elfogadott és nem zavaró ebben a közegben, míg a másik egy kis nemzeti érzéssel már kikezdhető és állandóan támadandó.
Ebből azért lassan elég. Nem kell tovább szítani a tűzet. Olvasson mindenki állat meséket. Nehogy valóban előcsalják a farkast.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 18:29:12

grupi senkinek sem indokol a puszta léte semmit. Amit te mondasz, egy másik jelenség. Tehát nem sikerült "levezetned" semmit sem. Maximum amolyan divergens érveléssel.
És helyesen írni sem volna szégyen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.09. 18:30:43

ps. ha szerinted vérvétellel kell megállapítani mekkora négyzetméteren lakhat mennyi ilyen-és olyan ember, fáradj át az ezt képviselő honlapokra. Ajtót tévesztettél.

hcrules 2008.04.09. 18:30:45

Bayer maga is visszavonta ezt a puszta létes dolgot, ő is érezte hogy ez így nagyon nem megy...

grupi 2008.04.09. 19:08:56

Én megértem, hogy véded álláspontod, mert miért is adnád fel, - nem igaz?
Ha részletekben olvasol, az sem baj. Ha viszont megint elhanyagolsz dolgokat, az már igen. (Diklexiás vagyok, de majd odafigylek. Bocsi, ezzel nem akartalak megsérteni, vagy tökéletes mivoltodban megbántani.) A zsidóság jelenléte igen is érezhető, ami kihatással és befolyással van mindennapjainkra. Élő példa, hogy ezen vezetőink, míg gazdagodnak, addig az ország szegényedik. Nem tévesztettem ajtó, még akkor sem, ha ajtót szeretnél mutatni. Tilts ki, ha nem testszik, vagy hatlamadnál fogva megteheted. Szelektálj e szerint, és csupa jó vélemény, meg helyeslés lesz a válasz. Jellemző. Az, hogy Koszovóban mennyi albán, és hány szerb él, igencsak meghatározó. Az, hogy nálunk vallási, származási, vagy a bőrünk szine alapján mennyien élnek és jönnek hozzánk, az is. Ha valahol valikit üldöznek, akkor ott nem növekszik, hanem csökken a populáció. Te is oda vágy, ahol jól érzed magad. A gázkamrák mellé nem fogunk lakóparkot építeni. Ahol és sem érzem jól magam, vagy üldöznek, ajtót mutatnak, oda nem érdemes tolakodni. Ugye? Ezzel nem vonzzza senki a véleményalkotókat, vagy másként gondolkodókat.
szerintem ezzel önmagad szolgáltattad a kirekesztés és az antiszemitizmus gerjesztésének példabeszédét.
Légy megáldva.
(Az esetleges elütésekért meg elnézést.)

dowNLoad 2008.04.09. 20:22:02

grupi rasszista vagy!
zóval fogadják el az itteni körülményeket velünk "vad" emberekkel együtt

Ezek a figurák több ezer évig tevehajcsárok/rabszolgák voltak, a földművelést nem ismerik, a sivatagban felszedtek egy csomó idióta szokást, amihez a sokmilliós betondzsungelben is ragaszkodnak, ????
EZEK UTÁN a magyarokat (akik annak ideján idejöttek, még egy zsidótlan medencébe, haha) nem nevezném vadembereknek.
Mi már nem akarunk nyereg alatt puhítani, meg jurtában lakni, a zsidók meg még a mai napig rosszul tudják, hogy hány nap alatt teremtették a világot??? Nem szombaton volt kész, hanem VASÁRNAP, olvassanak BIBLIÁT!

grupi 2008.04.10. 15:42:21

dowNLoad 2008.04.09. 20:22:02
Köszi. Mások szerint meg náci vagyok.
Amikor a földrajzórán azt mondta a tanár, hogy most a fekete afrikáról lesz szó, akkor az is rasszista volt. Amikor a zsidó üldözést, vagy akulákok kiírtásáról volt szó, akkor is ez zajlott. de amikor az arabok barátai voltunk, fegyverrel, pénzzel láttuk el öket, akkor is faji és származási alapon döntöttek politikusaink és adtak erről számot történészeink. ez mind rasszizmus. Ahogy az is, hogy a cigányságnak faji származási lapon biztosítanak "C"-segélyt ellenünkben, vagy külön felzárkoztatási programban részesítik őket. De az is, amikor a cigány nyededet a csehek elfalazták, vagy ahogy a zsidók a palesztínokat. És az is, amikor a szlovákok meddővé tették őket, vagy a kinaiak leszabályozták a születések számát. Ez mind az, ahogy lassan már az is, ha erről beszélünk. Mert most a terrorista arab trendi, az arab focista akkor is terrorista, ha döntetlenre játszik, és a másik rasszista ha véleményt mond, a jobboldal meg nác, mert a baloldalnak ez tetszik.
Csak a baloldal nem gyilkos és nem komcsi, ők nem gyűlölködők és nem vadkapitalásták és nem szocialisták. Nem. Ők egyszerű hazug bűnözők. rosszabbak mint a török, a labanc és a vörös hadsereg együtvéve. Gyalázatosak, országromboló hazaárulók.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.10. 16:08:11

kedves grupi,

a zsidó világuralomról való vitát méltatlannak, nívótlannak tartom. A társalgást ezzennel veled befejeztem.

Találkozunk a világvégén, vérhalálhardcore.

grupi 2008.04.10. 16:47:53

Nem is neked írtam, mégis öltözködöl.
Ráadásul nem is hoztam fel olyan vádakat, amiket sorolsz. Ezek szerint ahogy mondod, akkor most valami van előkészületben, netán törekvés, esetleg csak létezik ilyen elgondolás? - ha már írod.

Nem semmi vagy.

Az utolsó mondatod ellenben jó. (A többi elfogadhatatlan.)

dowNLoad 2008.04.11. 01:54:45

Ha nem vesznek vissza (az arcukból is), akkor FAVÁGÁS lesz, ott meg hullani fog a forgács, EZT csak a sarki fűszeres Grün néni érdekében mondom, mert senkinek nem vele van gondja!
A mai magyar vezetés pont olyan mint a zsidók CIONISTA vezetése,(részben átfedés van) ugyanúgy szarnak az átlagemberre, és ugyanúgy hazudnak nekik, hogy manipulálhassák őket.
Meg kell szabadulni tőlük, különben az átlagmagyar és az átlagzsidó fogja megszívni, a patkányok mindig elhagyják a süllyedő hajót, NEKIK van offshore számlájuk, kettős állampolgárságuk, stb.. NEKÜNK NINCS. Aki ezt nácinak tartja, azt már az agylobotómia sem hozza vissza, ők már valamelyik nagyvezér DROIDHADSEREGÉT erősítik.
süti beállítások módosítása