Körbezárva
2008. március 25. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Körbezárva

 Miután életközelből megmutattuk a független Koszovó örömét, és a szerbek bánatát, majd megemlékeztünk Tibetről is, mostani bejegyzésünk akár egy sorozat következő része lehetne: egy teljesen szubjektív élménybeszámoló Palesztinából. Az egyik barátom Izraelben és Palesztinában töltötte a nagyhetet, erről az útról szemléznék ide néhány képet és tőle származó megjegyzést.

Falak és rácsok

 A barátom azon döbbent meg leginkább, hogy nem csak egy fal van, amiről a hírekben sokat lehetett hallani, hanem Palesztina területét falak, drótkerítések és ellenőrző pontok borítják. „Az itt látható kép egy  Palesztinán belüli autópályán készült -, ez a fal nem arra való, hogy védje a zajtól a kis településeket, hanem arra, hogy palesztin ne hajtson fel a saját területén lévő autópályára. Nem csak az autóutakra nem mehet fel, hanem tulajdonképpen a városából se jöhet ki, mert körül van kerítve és az ellenőrző pontokon engedély nélkül nem mehet át.

 Nem is kereskedhet. A piacokon árusított zöldséget nem viheti át a checkpointokon, de a turistától is elveszik, ha találnak nála bármilyen zöldséget, amit helyben vásárolt. Palesztinának nincs repülőtere, lakói nem léphetnek át a belső határokon, ezek után nem csoda, hogy hatvan százalékos a munkanélküliség.”
(Itt meg lehet nézni néhány adatot Palesztina gazdaságáról.)

 „Egy ellenőrzőpont így néz ki:”


Építkezés

 „Ha kedvet kap egy zsidó telepes, hogy Palesztina területére költözzön a következőt kell tennie: először páran lakókocsikkal megállnak a kiszemelt földterületen, utána hívniuk kell a katonaságot, akik nagy erőkkel felsorakoznak a helyszínen. Később hozatnak konténereket -, abban élnek a telepesek addig, amíg fel nem épülnek a házaik. Közben folyamatos védelem alatt állnak -, elkerítik őket és a katonaság vigyázz rájuk.
Itt például éppen egy új telep épül, egyelőre még konténeres fokozatban:”



 „Ha kedve van ráépítheti a házát egy arab ház tetejére, ott is kap védelmet, meg drótkerítést:”


 „A háló egyébként azért van kifeszítve, hogy ne essen a fejére az alatta sétáló embereknek a házból kidobott szemét:”



 „A palesztinok viszont nem kaphatnak építési engedélyt. Az engedély nélkül épített házakat pedig lebontják:”


 „Palesztin plakátok, izraeli feliratok:”




 „Végül egy osztálykiránduláson pihenő diák képe, fegyverrel a vállán:”


 Kérek élménybeszámolókat, véleményt. Free Palestina!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr36396119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plastik02 2008.03.25. 22:03:21

ki az aki nem tudta, hogy nincs ott minden rendben? :D

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.25. 22:11:12

plastik, én nem tudtam, hogy így élnek. Azt hittem, hogy van egy határ - a fal, amit Izrael épít - közte nincs átjárás, de a Palesztín területeken belül, a palesztinok tartják fenn a rendet. Ezt hittem és meglepett, hogy nem így van. A betelepülésről hallottam, de azt se tudtam, hogy így működik. Mondhatod, hogy nem igaz az építkezésnél leírt használati utasítás, de, aki ezt mesélte a fotósnak, az ott él évek óta. Ha máshogy van, akkor légyszi írdd meg.

tewton 2008.03.25. 22:14:46

plastik,
ez gyenge retorikai trükk volt, többet várok tőled :)
mesélj inkább, ha tudsz. Szerintem tudsz.

plastik02 2008.03.25. 22:24:52

nem élek a west bankben arról nincs mit mesélnem.
ahol élek és tanulok az egyetemen a diákok 40%-a arab (értsd értelmiség), jól öltözött (közel keleti ízléstelenséggel mérve legalábbis) és nem éppen romok között él. van kerület, ahol zsidók és arabok közösen laknak, az arab piacon mindenki vásárol, friss az áru, jófejek a kofák stb. komolyan, remek példa rá, hogy kurva jól el lehetne itt lenni.
Jeruszálemben ez egész más nyilván, az arab piacon kifejezetten bunkók veled ha héberül szólalsz meg, Kelet-Jeruzsálembe átmenni meg már nem életbiztosítás. Hebronba akartunk menni tavasszal, de a jeruzsálemi balhé miatt hanyagoljuk a témát.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.25. 22:33:05

Lola, most te is beléptél az antiszemiták klubjába - legalábbis elkövetted azt a soha meg nem bocsátható bűnt, hogy zsidók ügyében elmulasztottad a vörös farok és a patikamérleg használatát. Ez az előzetes bejelentéssel se lesz elfogadható egyeseknek - Shadait már jól ismerem, a hozzááállását is (majd téged is kidob a JP-ről, most már inkább ne is menj oda, bár már látom, hogy igazából nincs is miért...).

Igen, Izrael bizony apartheidrendszer. Hogy lövik őket? Hát igen, de ott az 1930-as évek előtt zsidó alig élt! A palresztinai bevándorlás a háború előtt, alatt és után történt, és csakugyan, több százezer arabot kidobtak a lakhelyéről. Hogy miért van most mégis annyi arab ott? Egyszerű: mert az összeset nem dobták ki (meg kellett is ember eleinte különösen az alantasabb munkákra).

A probléma ott van, hogy mindig a végső érv az üvöltés: ANTISZEMITAAAAA! Én azt szoktam mondani, hogy a holocaust az nem egy bérlet hasonló jellegű gazmeberségre, mások elnyomására, megkülönböztetésére - mégis ekként használják. Ha valaki Izrael államot, a zsidókat avagy a zsidó vallást bírálja: az előbb-utóbb megkapja, hogy antiszemita. Különösen akkor, ha a bírálat indokolt...

Borús jövőképem, hogy sajnos fél éved nincs ezek után a Reakciónál, mert megkezdődik majd a nyomás. Turul, Aba egy ideig majd védenek, de amikor egyértelművé teszik számukra, hogy vagy Lola, vagy a hirdetés/támogatás, akkor a lap fennmaradása érdekében menned kell majd - de majd meghívlak magamhoz rögtön, mert tetszik a stílusod...

Ha azt hinnéd, hogy az utolsó bekezdés vicc: hát nem az.

dr.minorka 2008.03.25. 22:46:56

"During the Mandate the Yishuv, the Jewish community in Palestine, grew from one sixth to almost one third of the population"
Vagyis a kb. a két háború között a lakosság egy hatodáról csaknem egy harmadára nőtt a palesztinai zsidó közösség létszáma.
en.wikipedia.org/wiki/British_Mandate_of_Palestine

plastik02 2008.03.25. 22:48:30

én itt köszönök el, értékeltem az eddigi vitát.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.25. 22:48:34

Így van, Minorka, és főleg a harmincas években erősödött fel a bevándorlás. Ezt mondtam, csak linkem nem vala reá.

irrelevant 2008.03.25. 22:50:02

Hogy hívják azt, ha valaki azelőtt, hogy az antiszemit szó megjelenne a vitában, már antiszemitázást kiált? Megvan! Antiszemitázózás!

Na valamit azért lássunk már tisztán.

Izrael állam politikájának bírálata NEM antiszemitizmus.
A diaszpórazsidóság összeesküvéssel történő vádolása, verbálisan Izraelbe elküldése, magyarságának elvitatása, vallásának áthallásos kritizálása szerintem viszont az.

A két dolog mindenesetre igencsak különböző. Ott van a zsidó Noam Chomsky, akinek - szerény véleményem szerint - minden szava arany, és igen élesen bírálja Izraelt. (Tuuuudom, tuuuudom, Chomsky marxista, szélsőbalos, blabla, fúj-fúj. Mindenki ezt mondja, aki nem olvassa.)

Szerintem amit az arab-izraeli konfliktus történetéből meg lehet tanulni, az az, hogy a két fél kegyetlensége, módszereik visszataszító volta teljesen azonos, magyarul egyik kutya, másik eb. A történelmi érveket mindkét fél javára lehet csűrni-csavarni.

A különbség mindössze annyi, hogy a terrorizmus palesztinok részről "klasszikus" módon zajlik, izraeli részről viszont államilag. És ez szerintem meglehetősen fontos különbség.

Ács Ferenc 2008.03.25. 22:51:14

Molnárgörény: ugyan már, miért kell rögtön ez az összeesküvés vudu? És miért antiszemitáznák őt le? Egy elfogult baráti beszámoló kapcsán írt egy posztot, ami nem a szerkesztőség álláspontja, dehát miért is kellene mindig mindenkinek azt gondolnia, amit a többség, vagy mások? A Reakció nem pártalapszervezet, hanem egy műhely, egy újság, ahol fontos a saját vélemény.

Somebode 2008.03.25. 22:54:14

Én Shadaiéknak adok igazat. Izrael frankón demokratikus meg nyugati és európai hely. Idegen test a muszlim sötététség és diktatúrák borította Közel-Keleten. Olyan kúlféle. A törvényei is királyok. Éppen ezért a magam részéről üdvözlöm Izrael európai módszereit és kisebbségi politikáját is. És szeretném azt maradéktalanul kipróbálni Shadaion és tisztelt izraelita barátain meg mondjuk Kolompár Orbánékon. Csak semmi jajveszékelés. Én csupán a mélyen humanista, világi, demokratikus, a faji megkülönböztetést és az apartheidet, földrablást, állami terrorizmust, népirtást, talmudista gyakorlatot, rabbi uralmat hírből sem ismerő zsidó államtól merítek.

dr.minorka 2008.03.25. 22:56:18

1. Rosszul írtam, 1945-ig.
2. "Ezt mondtad volna?" Éppen arra írtam, hogy korántsem tekinthető csekély számúnak zsidó lakosság.

hiba 2008.03.25. 23:00:47

Igen, és ha esetleg mégse mondja senki, hogy antiszemita, akkor MG majd jól azt gondolja, hogy valaki biztos azt akarta mondani, hogy antiszemita, csak burkolta. Ő azt is látja, hogy Shadai ki fog rúgni valahonnan. Vagy ezt már látta is, most látom, pedig azt még később szokta megmondani. Mindegy. Biztos fáradt. De nem ez a lényeg, hanem hogy írj nyugodtan megérzéseket Lola, mert ez a világ szép és könnyen érthető. Írd, ha úgy látod a cigányok nem dolgoznak csak lopnak, írd hogy erdély hegyei szépek, a nőknek gyereket kéne nevelniük, mert a magyar konyhánál nincs semmi jobb! Izrael meg fasiszta, ezt mindenki tudja, le se kell írni. Csak ehhez nem tudom bit szólnak a kollégák, akik fáradságos munkával egy szóból akarnak brandet építeni. Bár ha összefogdosom az agyamban vibráló influenza vírusokat, akkor ebbe a brandbe akár még ez is beleférhet.

tewton 2008.03.25. 23:14:04

hiba,
akkor most antiszemita Lola?
vagy a kommentárok antiszemiták?
vagy a fényképek?
vagy egyik se?
vagy mi van?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.25. 23:15:23

Ács Feri: megbeszéljük fél év múlva, jó?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.25. 23:16:35

MG,

nem kell minnyá rémeket látni. Btw. Shadai sem mondott semmi degradálót Lolára (és közel sem használta rá az "A" szócskát...) - csak azt mondta, egyoldalú. Ettől még nem lesz földindulás a Reakció háza táján, szerintem.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.25. 23:35:21

Gabrilo: fél év múlva térjünk vissza rá, jó?
Shadai messze nem annyira veszélytelen figura, mint gondolod. Leflódnizta már Sólyomot is... Nem kell, hogy kimondja, de aszerint fog eljárni.

Különben meg az antiszemita én vagyok, mint ez köztudott, via Bombagyár. Rám nyugodtan lehet mondani, nem érdekel.

Minorka: a kiinduló egyhatod ezek szerint államalkotó mennyiség? AKKOR MINDENT VISSZA!!!! Erdélyben bőven megvan, de a Felvidéken is, talán csak a Délvidék necces...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.25. 23:39:25

Ács Feri:

"Egy elfogult baráti beszámoló kapcsán..."

Hogy is nézett ez ki az eredetiben?

"egy teljesen szubjektív élménybeszámoló Palesztinából"

Kedves Feri, látod-látod, már megy a kaserolás polkorrektizálási irányba. Elfogult =/= szubjektív, ugyanis.

Elfogult: egyértelműen torzító látásmód. Szubjektív: saját szemléletmód, ami nem semleges, de a szóban nincs benne az, hogy eleve biztosan elkötelezett valamerre.

Akkor most hogy is van ez?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.25. 23:40:43

Nem mondom, hogy különösebben megleptek a kommentek.
Remélem, nem kell bizonygatnom, hogy a Reakció szellemisége meglehetősen távol áll az elborult tartsatok-ki-palesztin-testvéreink szellemiségtől (magyar Hamasz, ugye?). Lola (külföldi) ismerősének az élményei és képei azonban egy létező problémáról szólnak, amiről álszentség nem beszélni. Többször átolvastam a bejegyzést & továbbra sem találom méltatlannak, bántónak. A röghözkötöttség, az egzisztenciális kilátástalanság épp úgy emberi dráma, mint a felrobbantott iskolabuszon utazó Yael vagy Amit elvesztése. S nem hiszem, hogy jogos elvárás lenne, hogy minden, a palesztin kilátástalanságról szóló, hangsúlyozottan szubjektív történetben meg kell említeni a rakétákat és az öngyilkos merényleteket. Mint ahogy azt sem találom ízlésesnek, amikor az öngyilkos merényletek mellé mintegy igazolásul odabiggyesztik a palesztin csecsemők megölését.

Egyedül a Free Palestina! zárszót éreztem karcosnak. No de Lola bejegyzései rendszerint erősen emocionálisak, hogy jövök én ahhoz, hogy sterilizáljam az egészet? :)

dr.minorka 2008.03.25. 23:43:01

MG!
Hogy jön-e ide az államalkotó mennyiség? Ráadásul az a hatod egész Palesztinára vonatkozik, nem az Izrael állam területére (különböző változataiban és tervezett előképeiben).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.25. 23:43:17

A Molnargoreny-shadai meccset kéretik nem újrakezdeni - vagy legalábbis nem itt. Köszönöm.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.25. 23:53:56

Na Görény, most nem értünk egyett.
Egyrészt: magam is meglepődtem, de ebben a posztban nem antiszemitázott le senki. Sőt még a zombik is elkerülték a blog házatáját, tehát nem kellett moderálgatnom a mindenféle valóban antiszemita megnyílvánulásokat, mert ilyen se volt. Semmi okom kiakadni azon, hogy vannak akiket idegesített a poszt, mert amikor írtam, nagyon jól tudtam, hogy egyoldalú, tehát lesznek, akinek nem tetszik. Ha arra vágytam volna, hogy mindenki simogassa a buksimat, akkor nyílván olyan posztot írok, ami ezt váltja ki. Kényes téma, de az életemben még soha nem érdekelt, hogy valami kényes kérdés. Sőt. Nekem volt egy szuper estém, amikor a barátaimmal megnéztünk 300 képet, meg egy élménybeszámolót, abból kivettem néhány izgalmasabb részt és már össze is ütöttem ezt a kis keddi posztvacsorát :)
Másrészt: ez egy szerkesztett blog, ha valami megjelenik az nem csak az én egyéni akcióm, hanem átmegy a "cenzúrán".
Harmadrészt: mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy kicsit, néha más a véleményem, mint a többségnek, de ez a szerkesztőségben szinte mindenkivel így van. Autonóm, önálló gondolkodású emberekről van szó, akik keményen tudnak vitatkozni, de mégis van egy értékrend, ami közös.
Egyébként pedig bárhonnan megyek, ha mennem kell, zokszó nélkül, vidáman, de itt egy kicsit más világ van, nem ilyen teljesítményorientált, polkorrekt multicég ez a Reakció :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.25. 23:56:44

Minorka, a te érved alapján Erdély most azonnal a miénk kéne legyen, ennyi.

Ami meg a régebben ott élő egyhatodot illeti: azoknak a nagy része a soha nem Izralenek szánt Jeruzsálem nem izraeli felén élt.

De ha szerinted normális dolog egyhatodra vagy akár egyharmadra (szegregációs politikát folytató, bár nem is ez a legfontosabb) államot alapítani, akkor hamarosan itt is Kína lesz. Egyes pesti városrészek már most kikiálthatnák a mini-Kína státuszt...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.25. 23:59:46

MG,

a "nem veszélytelen" dolgot nemes egyszerűséggel nem értem. Mitől lenne mégis "veszélyes"? Én sem értettem vele egyet mindig, ettől még kapcsolatban maradtunk... amolyan horngyufásan: naés?

Vagy inkább ne is menjünk ebbe bele...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 00:00:58

Ne menjünk bele, Turul ezt kérte. Majd megbeszéljük máshol.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.26. 00:08:17

plastik02 most tényleg lelépett?
szerettem volna, ha árnyalja egy kicsit azt a részt, hogy ő ott él, meg hogy valszeg ott jár egyetemre.
érdekelt volna, hogyan került oda (ott született, oda kötlözött, vagy csak iskolába jár oda).

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 00:26:06

Lola: dehogynem antiszemitáztak le, csak kódolva, kimondatlanul. Ez például vegytisztán az:

"50% elképedés, 50% fejcsóválás.
Ideológiai ujjgyakorlaton kívül mi értelme van ilyen bejegyzést írni? Főleg egy konzervatív/jobboldali oldalon.. Ne haragudj, de ez még az ultragáz indymedián is leverné a lécet, leginkább az index/origo fórumokban és a bombagyáron/kurucinfón szoktak ilyen összeollózott, kontextus nélküli anyagokat bemásolni.

Ebből a bejegyzésből sajnos:
1. Teljesen hiányzik a térség, az ott élő népek ismerete.
2. Tendenciózusan egyoldalú, de még ez az "egy oldal" sincs kifejtve (hiányzik a kontextus)."

Ezt nevezik kódolt antiszemitázásnak. Pontosan úgy létezik ez is, mint a kódolt zsidózás.

Ypsilanti 2008.03.26. 00:32:30

a "te antiszemita vagy" aduval szemben a leantiszemitáztál-e? adu lesz a következő? ravasz, nagyon ravasz! Lola, mintha írtál volna egy paramagyar cikket...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.26. 00:34:23

MG,

most ugyanazt nyomod, mint azok, akik dekódolják az antiszemitizmust:)))

tevevanegypupu 2008.03.26. 00:46:26

egyiketsem

hu.wikipedia.org/wiki/Izrael

Na itt van Izrael allam tortenete..a kezdetektol valoban. Nem az arabok tehettek a zsidok szenvedeseirol, elhiheted, hogy tizmillioknak fogalmuk sincs a zsidok torteneterol, holocaustrol, semmirol..Ok csak ott eltek azon a foldon amit Palesztinanak hivtak.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 00:46:26

Gabrilo: így van, tudatosan ugyanazt csinálom. Helyesen látod. Nem véletlenül teszem: merthogy ha a tényleges antiszemita zsidózás dekódolása szabad (sőt, olykor közdicséretre is számot tarthat), akkor a kódolt antiszemitázásé is az. Tudod, ez a régi hülye egalitárius beidegződésem az azonos jogokról, ez nem hagy nyugodni. Jöhet a közdicséret.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 00:47:37

dugattyú, felszorultam az oldaldobozba, bloghu monnyonle! (Moderálja ki a dugattyút valaki, lécci!)

Somebode 2008.03.26. 01:14:38

Én olyan csodálatosnak találom, hogy izraelita barátaink azonnal minden fórumon megjelennek, ha Izrael szóba kerül. Teljesen igazuk van abban is, hogy a reakció és szerzői nem foglalkozhatnak akármivel és akárhogyan. Nehogymár egyoldalúan fröcsögjön bárki is, amikor az igazság még csak nem is középen, hanem a véletlenül sem fajüldöző, nem földtolvaj, nem népirtó, palesztin megszállás alatt sínylődő zsidó állam oldalán van. Mit nem adnék érte, ha a vonatkozó izraeli törvényeket egy az egyben alkalmazhatnánk hazai kisebbségeinkre, a dolgos, adófizetőm nembűnöző cigányságra és a közismerten nemcionista, nem balliberális zsidóságra.
Szeretném megkérni a Reakciót, hogy ha Tibetről írnak, ne merészeljenek egyoldalúak lenni, mindig kérjék ki a kínaiak véleményét is. Hiszen képtelenség, hogy holmi nevetségesen eltúlzott, 50 éves megszállás, fanatikus szerzetesek lemészárlása vagy pimf jogtiprások miatt ne szóljunk a szörnyű tibeti terrorizmusról, az antikínaizmusról, a Kínával ellenséges és elfogult BBC-ről.
Ha netán a nemlétező olasz maffia szóba kerülne, feltétlenül helyt kell adni az olasz követség és katolikus misszió véleményének is, Putyin elvtárssal kapcsolatban pedig határozottan ki kell gyomlálni a valóban antiorosz, szélsőséges hozzászólásokat. Nehogymá a csecsenek mellé álljanak, hiszen úgyse lehet igazságot tenni.
Javaslom az aranyközép szerkesztői poszt létrehozását is, egy politikailag korrekt konzervatív lap ugyanis nem engedhet meg magának karcos véleményeket.
Én abban is biztos vagyok, hogy shadai és társai nyomást fognak gyakorolni a Reakcióra, hogy hogy mozdítsák elő lapjaikon a még széleskörűbb véleményszabadságot és a demokrácia valamint az alkotmányos jogok nevében adjanak teret az NSDAP-közeli nézeteknek is.
Az az állítás pedig minden alapot nélkülöző és a Bombagyárra való, mely szerint bármit fel lehet dolgozni a szerző akár egyoldalú, sarkos szempontjából is, kivéve a zsidók/holokauszt/Izrael témaköröket.

A hír se szent, a cionista vélemény pedig szabad.

Turbulencia (törölt) 2008.03.26. 02:48:39

Az a föld nem az angoloké, és nem az ENSZ-é volt, hanem az ott élő araboké. Egyedül ők adhattak engedélyt államalapításra. Ha nem adtak, akkor az rablás volt.

Mennyire más volt a magyar honfoglalás! Becsületesen megvettük a Kárpát-medencét egy fehér lóért, nem is volt morva terrorizmus utána... :)

hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9r_l%C3%B3_mond%C3%A1ja

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 08:03:23


Palestine before 1948
www.youtube.com/watch?v=JGBoGKPZlQE

Kisfilmek Palesztináról a '20-as évekből
www.youtube.com/user/ctvc

Palestinian Women: Stories Of Nakba In Their Villages [al Nakba = kb. "palesztin soah"]
www.youtube.com/watch?v=SgcHlXmFQoE

Iran's Ahmadinejad on Holocaust – a videó a palesztinokkal kapcsolatos, harmadik kérdés miatt érdekes.
www.youtube.com/watch?v=ykd-syzZ4ZY

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.03.26. 08:57:11

Ötvös Péter,

"Izrael állam politikájának bírálata NEM antiszemitizmus."

Normális esetben igy van, azonban ha jól emlékszem, Himmlernek volt egy mondata, nagyjából a lényege annyi, hogy az a zsidó, akiről ő azt mondja, hogy az. Namost ez az antiszemitázásnál is működik. Láthattad pl. szegény Semjénen, amikor konjunktúrázott a parlamentben.

BK 2008.03.26. 10:37:47

Ja, hogy lelkylola ugyanaz, aki azt a demagóg förmedvényt írta Carla Bruniról... Akkor már értem.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 10:42:08

morva terrorizmus, Turbulencia 2008.03.26. 02:48:39
:)))))))))

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.26. 11:35:07

Nagyon köszönöm az olyan hozzászólásokat, amikor megpróbáltátok elmagyarázni, hogy a poszt miért egyoldalú. Nem a kötekedőkre gondolok, hanem arra, aki Izrael szempontjából írt motivációkat, hogy ez miért alakulhatott így.
A vita egyébként már megint abszurdításba ment át, senki sem akar betiltani! Az nem betiltás, hogy a kommentek között valaki kifejezi, hogy neki nem tetszett.
Az örök polkorrektséget kb. felvázolta somebode és még sokan.
Görény, harc a leantiszemitázás ellen, csatlakozom! Sőt a látens leantiszimitázás ellen is. Na, de ez hova vezet?
egymillió aláírás itt, egymillió aláírás ott :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 12:15:29

Nem. Egymillió aláírás itt, félmillió publicisztika ott...

Google 2008.03.26. 13:46:46

Nagy öröm számomra, hogy erről a témáról itt beszélni lehet. Kicsit nagyobbak lettünk mi is.
Soha nem értettem, mit torolnak meg a palesztinokon, mit vétettek ők Izraelnek.
Valaki mondta, hogy ez a területeken való osztozkodás olyan, mintha egy pizzát akarnánk kettéosztani, de közben az egyik fél eszeget, csipeget, jól belakik belőle. A másik megharagszik, ő is éhes.
Biztosan rossz izraeliként is a térségben lakni, de valósággal pokolnak tűnik palesztinként tengetni a napokat.
Csak képzeljük bele magunkat a helyükbe: a falaknak köszönhetően kerülőúton jutnak el a destinációjukhoz, majd minden családban vannak áldozatai, de talán nincs házuk, megválasztották a Hamaszt, de megmondta nekik a világ, hogy rosszul választottak; amit Európa felépít, azt egy kettőre lerombolják az ilyen-olyan harcokban. Ezek a harcok már a mi idegeinket is próbára teszik, a menekültek, a menekülttáborok...
Miért fordítanánk el a fejünket? Emberekről, sorsokról van szó, ugyanazt a Földet osztjuk meg, vagy pont ez nem megy?
Ha valakire, aki foglalkoztat Palesztina, ennyire könnyű ráhúzni, hogy antiszemita, onnan a megbélyegzőnek mindent szabad, mert egy antiszemita ellen mindent szabad!
Azt mondják, hogy a palesztinok nem ismerik el Izraelt, mely állam létezik, tudomásom szerint. De ki ismeri el Palesztinát, jogát a léthez, legyen ott bármilyen vezetés, az ő dolguk, hogy milyen!
Nem lehet, nem szabad embereket emberalatti létben tartani! Saját magunkat alázzuk meg ezzel!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 14:07:44

A palesztinok is szemita nép, mellesleg. Hogy lennének már "antiszemiták"?

Somebode 2008.03.26. 14:20:29

Észrevettem, hogy a reakciósok Tibetről is egyoldalúan írnak frissebb blogbejegyzésükben, ide is bemásolom erről a véleményemet:
Somebode 2008.03.26. 14:15:50
Egyoldalúnak, ideológiai ujjgyakorlatnak találom a bejegyzést. Kína bírálata nem ritkán összekapcsolódik az antikínaizmussal és a gyűlöletbeszéddel. Márpedig a japánok antikínaista második világháborús holokausztja után nem lehet többé ugyanúgy beszélni Kínáról. A tibeti buddhista szélsőségesek által megölt ártatlan kínai rendőrről, a középkori Tibet által elkövetett antikínai népirtással senki sem foglalkozik.
Az ilyen írásoknak a Bombagyáron, a Kuruc.infón és az Indymédián a helyük. Miért foglalkozik egy polgári konzervatív lap ilyen témával szubjektív, elfogult benyomások alapján, holmi 50 éves megszállás és szereztesek pimf lemészárlása címén? A tibetiek beszélnek emberi jogokról, miközben társadalmuk diktatorikus, retrogádan klerikális, antiliberális és tekintélyelvű. Mi van a lámák által elnyomott tömegekkel, a tibeti nőkkel? Az persze senkit sem izgat, hogy a tibetiek sokkal jobban élnek a modern technológiákat meghonosító Kínában, mint azelőtt.
Követelem a tibeti vulgárpropagandát népszerűsítő cikkhez csatolni a Kínai Népköztársaság követségének állásfoglalását, a kinaipest.hu szerkesztőségének véleményét, továbbá és a Kínai Világkongresszus közleményét.

plastik02 2008.03.26. 16:37:53

szemitázás után már nem igen akaródzik itt maradni, a Molnárgörény nevű két lábon járó paranoia-gyűjteménnyel meg fojtogató egy virtuális légtérben lenni, de nem akarok személyeskedni (igen, már megtettem!).
egyszerűen amíg az ember annyit tud a dologról, hogy ott van Izrael, ahol hopp megjelent hirtelen pár millió izraeli és az ősidők óta ott pásztorkodó palesztinok nyakára lépett, addig nem igazán van miről beszélni.
wikipedia, youtube (ha már az elfogult média, itt pro-Izraeli content kb. százada a pro-Palestine-nek).
a west bankben élni palesztinként olykor szar dolog, bár attól is függ melyik részben. ha Izraelben akarsz munkát vállalni, engedélyek, checkpointok stb, de nyilván sokkal jobb fizu.
izraeli járőrök, razziák (ez sem mindenhol jellemző) nyilván nem szereted, megdobálod, aztán cserébe könnygáz.
a biztonsági fal nem humanista találmány, nem is humanisták építették, bennünk meg rossz emlékeket idéz, ráadásul sok helyen falvakat vág ketté, aminek nem sok értelme, mert az arab lakosság egyik fele Izraelben marad. humanista célja annyi volt, hogy az izraeli lakosságot megvédje az öngyilkos merénylőktől (a fal megépítése óta 95%-al csökkent a robbantásos merényletek száma, 2007-ben egyetlen ilyen esemény történt Eilaton), ezt a célját elérte.

ez egy territoriális alapokon fekvő konfliktus,
melyben a terület gazdasági érdekeken kívül nemzeti és vallási értékeket is hordoz. amennyiben szimpla gazdasági érdekek fűződnének a hozzá, a nyersanyagok közös kiaknázásával és kereskedelmével könnyen megoldható lenne a dolog, ez az amiről Simon Peresz írt az Új Közel-Kelet című könyvében 1995-ben, az Oslo-i tárgyalásokat követően.
ez azonban nem jött be. a tortából így csak akkor juthat több a másiknak, ha az egyik ugyanabban a mértékben veszít a saját részéből. patthelyzet és az egyetlen járható út a tárgyalások sorozata, és egy külső kényszerítő erő felügyelete. hiába fröcsögnek néhányan Amerikára, mint Izrael nagytestvérére, a palesztinok is elképesztő pénzeket kapnak az USA-tól (na persze kevés korruptabb szervezet létezik a Fatahnál, a Hamasz persze nem kap semmit, de az egyszerűbb folyamat lenne, mivel menne [és ment is] rögtön az egész fegyverekre), továbbá a különböző együtt a békéért típusú palesztin-izraeli projectek is, melyekben fiatalok találkoznak, beszélgetnek, kocsmáznak mittudomén.
ez a post a képekig rendben van, de van benne sok olyan megjegyzés, ami nem igazán szubjektív, inkább cinikus ferdítés, vagy konkrétan nem igaz, vagy általánosítás, mindennek ellenére örülök, hogy lejött és hogy egész normális vita folyt róla, a szemita téma messiásának megérkezéséig.
keep on tryin

Téglagyári Megálló 2008.03.26. 16:52:28

ez most az egyetlen jewish téma a Reakción, ide másolom hát, még ha OFF is valamelyest:

www.hetivalasz.hu/cikk/0803/bayer_zsolt_es_a_harag

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 17:03:36

Téglagyári,
a puci nőkhöz kellett volna...


Plastik, van itt pro-israeli content is elég,

Ez az izraeli úr pl. első videójában arról magyaráz, hogy ki ma "Amálek" (Izrael örök ellensége). www.youtube.com/user/mikeben98
Kedvenc videói elárulják, hogy mit gondol a kérdésről (érdemes megnézni "Arabs" c. playlist-jét, amely kizárólag Szaddam Huszein felakasztásáról szól).

Te biztos jobban érted (a fentit nyelvileg is), meg ott élsz, és nyilván sok igazság van abban, amit írsz, kész vagyok elismerni.

De azért vannak itt érdekes dolgok, amelyek elméleti síkon is hatnak. Erről nyilván Gábor György és társai jobban tudnának mesélni, mint én, aki kevesebbet kutatom ezt a sajátos "insider" nyelvezetet.

Ezért linkeltem ezeket:
reakcio.blog.hu/2008/03/25/korbezarva#c1797035
amelyek – wikipédia ide vagy oda – megerősítik a fenti magánvideó mondanivalóját is.

Üdvözlettel,
"a messiás"

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 17:41:38

Plastik, azért, mert a tárgyi tudásod csekélyke, személyeskedj csak nyugodtan. Izrael állam kikiáltásakor az a bizonyos pár millió valamivel kevesebb volt egymilliónál, melyek több mint fele úgy 1930 (de még inkább 33) után migrált be oda. Szar ügy, amikor valakinek a történelmi tények a paranoia tárgykörébe tartoznak, de van ilyen is. Nem csupán száraz történelmi művek, de számos regény is tárgyalja a mandátumterületre bevándorlást Leon Uristól Herman Woukig, akik nem éppen antiszemiták. Ha már egyszer ott élsz, talán nézz utána pontosabban. A többi millió már Izrael államba alijázott befelé.

A fal biztos nagyon hasznos - de főleg arra, hogy lehetetlenné tegye az arabok mindennapi életét (az arab magasabb népszaporulat ellen ez Izrael egyik védelmi mechanizmusa: olyan rossz körülményeket adni sok arabnak, amilyet csak lehet, mert ha feladja és máshová költözik, a népességarány javul). Rakétával ugyanis simán át lehet lőni fölötte, aknavetővel, ágyúval, bármivel szintén (még a kézigránát is simán átmegy).

Izraellel az a fő baj, hogy a Hamasz (korábban a Fatah) ürügyén azokat az arabokat is súlyosan diszkriminálja, akiknek eszük ágában se lenne robbantgatni. Voltaképpen ez egyfajta "minél rosszabb, annál jobb"-politika: az ellenség violens újratermelése. Izrael egyáltalán nem viselkedik úgy, mint aki tartós békére törekszik...

plastik02 2008.03.26. 17:45:15

"vannak itt érdekes dolgok, amelyek elméleti síkon is hatnak."

aha, oké...

egyébként nem tudom mi köze ennek bármihez, amálekita, bozgor, tót, oláh, ilyen hülyék mindenhol vannak.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 18:02:17

Plastik: talán olvasgass némi magyar Wikipédiát (közismert antiszemita forrás, tudod...):
hu.wikipedia.org/wiki/Izrael

Például:
"A többségi arab lakosság nyomására 1939-ben a brit kormány nyilatkozatban korlátozta a bevándorlási lehetőségeket, a következő öt évre összesen 75 000 ember kaphatott csak letelepedési engedélyt, korlátozták a földvásárlási lehetőségeket, és kilátásba helyezték egy izraeli-arab közös kormányzású független állam létrehozását Brit-Palesztinában 10 éven belül. Ez az intézkedés tovább mélyítette az arab-izraeli konfliktust."

És: a bevándorlás részleteiről (hogy mennyiben volt erőszakos, illegális és már a holocaust előtt is keményen rasszista - amikor még erkölcsi "indok" se volt rá - itt olvasható:
hu.wikipedia.org/wiki/Arab%E2%80%93izraeli_konfliktus

Ypsilanti 2008.03.26. 18:16:06

Molnárgörény,

a fal nem az átlövés, hanem a beszivárgó öngyilkos illetve egyéb merénylők ellen van.
továbbá Izrael sajnos nem tudja csak a merénylő, terrorista palesztinokat diszkriminálni, mivel minden palesztin potenciális merénylő. az egyébként harcolni nem akaró, Izraelben dolgozó arab/palesztinnak a családját túszul ejtik és így szervezik be a valóban terroristák. ez szomorú, de így van.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 18:19:44

Ypsilanti, ha én azt mondanám valamire, hogy "minden zsidó ez vagy az" akkor mi lennék? És szerinted most a te szöveged a "minden palesztinról" ehhez képest milyen? Vagy egyik irányba szabad rasszistának lenni?

Ypsilanti 2008.03.26. 18:25:04

lassan és tagoltan: Izrael egy folyamatos biztonsági fenyegetés közepette van. Két szomszédos területről Ciszjordánia és Gáza szivárogtak be öngyilkos merénylők az országba. Ezeket a beszivárgókat az ország nem tudta kiszűrni és hatalmas károkat okozott. ezért a két terület mellett biztonsági kerítést húztak fel, hogy az ellenőrzőpontokon maximális hatékonysággal tudják kiszűrni a terroristákat. a statisztikák mutatják, hogy működik.
nem minden palesztin terrorista, de mindegyik potenciálisan az, mert erőszakos szervezetek erre kényszerítik őket. hangsúly a kényszerítiken. tehát először a terrorista vezetésről kell beszélni, utána pedig a falról, ami megnehezíti a palesztinok életét.

Ypsilanti 2008.03.26. 18:27:46

mellesleg a biztonsági kerítést (mivel az esetek 99%ban ez nem fal hanem kerítés) folyamatosan helyezik át, ahol az izraeli legfelsőbb bíróság úgy látja, hogy nem arányos a védelem az okozott károkkal a palesztin területeken. kis dolog, de jó kezdetnek gondolom.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.26. 18:36:32

"...de jó kezdetnek gondolom."
disz iz a bigining of a bjutifúl frendcsip!

roland_bela (törölt) 2008.03.26. 18:57:41

MG neked miért ekkora hepped ez az antiszemita kérdés, a post eleje óta a te szádból hallani a leggyakrabban ezt a szót, a pro-izrael oldalról egyszer sem hangzott el. ez az amalekita dolog pedig egy hülyeség, pláne ebben a vitában előhozni, következő lépésként jöhet majd a Talmud is, és kilyukadtunk oda ahova minden ilyen vita ki szokott lyukadni

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 19:25:29

Az amalekita hülyeséget plastik hordta össze, miért nekem címzed?

Továbbá: le vagy maradva egy brosúrával, már nem az antiszemitizmusról van szó. A Talmudot meg te hoztad szóba először, most...

plastik02 2008.03.26. 19:43:16

"Az amalekita hülyeséget plastik hordta össze, miért nekem címzed?"

pfff...
na többek közért ezért hagyom el a termet, mikor te ráteszed a kezed a kilincsre.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.26. 20:43:44

Plastik:

" plastik02 2008.03.26. 17:45:15
"vannak itt érdekes dolgok, amelyek elméleti síkon is hatnak."

aha, oké...

egyébként nem tudom mi köze ennek bármihez, amálekita, bozgor, tót, oláh, ilyen hülyék mindenhol vannak."

Mi lenne, ha próbálnál tőlem ilyen amálekita dumát idézni? Inkább elhagyod a termet, és jól is teszed, merthogy ilyet nem találsz. Szégyenpír remélem ON...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 21:14:54

"MG", "Roland Béla" és "Plastik",
az amálekita dolgot én hoztam elő, ne egymást anyázzátok miatta körbe, mert úgy érzem, hogy a kétbalkezesek verik egymás fejét deszkával, ahogy körbenéznek.

És szerintem ez az elnevezés nagyon világosan kijelöli a palesztin diskurzus kereteit egyes körökben, nem úgy, mint a tót meg a többi kedélyes népnév.

Ettől függetlenül nincs mit tagadni azon, hogy a palesztinok sem mind konstruktív és diplomatikus személyiségek. Egyik harminckilenc, másik egy híján húsz.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 21:27:01

MG, örülök a megfejtésnek, Öné a hificucc.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 21:49:43

"Egyedül a Free Palestina! zárszót éreztem karcosnak."

Hm.

Nem vagy egyedül. Most az egyéb féloldalas apróságokat leszámítva.

Két láb rossz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 22:06:53

(ja, a _magyar_ wikipédia valóban durván megbízhatatlan. függetlenül attól, hogy citált részei igazat írnak, vagy sem)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 22:15:59

"mavo", köszönöm a megtisztelő különdíjat. Mint Ön is látja: angol wikipediát idéztem. reakcio.blog.hu/2008/03/25/korbezarva#c1797035

Úgy vélem, az amálekita szó szemantikailag sokkal kiterjedtebb disszeminációjú, mint hogy csupán palesztint jelenthetne, de való igaz, hogy az Ön által felállított egyenlet is helyes – legalábbis bizonyos (hogy Önt idézzem) elmeroggyant rabbik és bizonyára hasonlóan elmeroggyant híveik számára.

Az egész persze nem érdekes, hiszen körülbelül olyan befolyású személyiségekről van szó, mint idehaza ifj. Hegedűs Loránt vagy Naftali Krausz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 22:26:15

lokszon,

legalább a megértés küszöbéig eljutottál volna, wazz

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 22:27:41

"Izraellel az a fő baj, hogy a Hamasz (korábban a Fatah) ürügyén azokat az arabokat is súlyosan diszkriminálja, akiknek eszük ágában se lenne robbantgatni."

Na, végre eljutottunk a cigánybűnözés problematikájáig. :-D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 22:32:20

"A fal biztos nagyon hasznos - de főleg arra, hogy lehetetlenné tegye az arabok mindennapi életét (az arab magasabb népszaporulat ellen ez Izrael egyik védelmi mechanizmusa: olyan rossz körülményeket adni sok arabnak, amilyet csak lehet, mert ha feladja és máshová költözik, a népességarány javul)."

te szerencsétlen hülye ... az a sokat emlegetett demográfiai robbanás nem a falon _túl_ van, ergo érdekel, a falon bévüli demógráfillyára millen hatással van a fall

na jó, persze az Izrael=faszistaószág ziccert érdemes leütni éjjel-nappal, és két fikkantó mondat közt háborogni, ha valaki (fúj, nem píszí) antiszemitizmust mer említeni

a régi mániám, tankal végigmenni románilyán ... ó, pardon, ez csak vicc

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 22:52:22

"mavo",
nyugodjon meg, higgadjon le. Priznic?

Tulajdonképp mi baja? Legalább egy kerek kommentet írt volna a témában, de csak másokba köt bele, mindenkit lehülyéz. Nem érzi azt, hogy ezzel kommunikatíve nem sokra viszi?

Pedig kiváncsi lennék a véleményére, és biztosan mások is, de ezzel a hangnemmel valószínűleg csak az olyan végletekig kitartóan tökkelütött toleráns hangneműeket tudja megszólalásra bírni, mint én.

Értem, hogy mit akart, bár nem mindig, mert néha orákulumokat ír. Azt gondolja, hogy én azt hiszem, vagy azt akarom elhitetni, hogy minden izraeli, esetleg minden zsidó így és így gondolkodik. De ebben téved. Én csak egyszerűen az Amálek-témáról szerettem volna beszélni, mert érdekes. Képzelje, olvasok zsidó irodalmat, és ezt a témát még a Zohárban is megtaláltam. Egyáltalán nem Luzsénszky fordította.

Legkevesebb, hogy érdekes, amikor rabbikkal találkozunk, akik így fogalmaznak más népekkel, személyekkel – és respektíve A palesztinokkal – kapcsolatban. Mi abban a különös, hogy ez szóba kerül? Nem szabadna észrevenni? Szembehúnyósdit kellene játszani? Ettől még szeretem Baktay Ervin (tudta, hogy zsidó volt?) vagy Simone Weil népét.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 22:53:33

"According to the left-wing Isreaeli newpaper haaretz, a right wing member of the Israeli parliament Knesset compared Germans to Amalekites, and it should be assumed according to the article, would like all German males killed."

A zsidók ki akarják irtani a németeket. Na jó, csak a kanokat. De az angol wikipédiát idéztem, lokszon drága, tehát igaz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 22:54:52

A magázás meghitt, baráti gesztus, kérem, nem alkalmazni, ha velem teccik társalogni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 23:04:34

(és itt hejbe és mostazonna szüljek sünt, ha rájövök, miért érdekes, ha a baktaj télleg bibsi vót)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.26. 23:07:24

(már persze azon túl, hogy [kuss, nem általánosítás] az egyszeri antiszemita radnótira)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 23:12:41

"mavo", feladom. Maga egyszerűen csak nem tud normálisan diskurálni, és akkor magázom, amikor akarom. Agyő.

Somebode 2008.03.27. 00:15:03

Én nagyon szeretem a pesti izraelita gyerekeket, mert olyan érzékenyek. Érzékenyek az antiszemitizmusra, lám, joggal háborodtak fel, hogy ez a vulgárpalesztin, protoiszlamista propagandabejegyzés megjelenhetett itt. Szerintem aláírásokat kéne gyűjteni a Reakció ellen.
Persze a judapest.hu szerkesztősége, a Maszihisz, az SZDSZ és a drága liberálisok nem csak az antiszemitizmusra érzékenyek (a 60 millió áldozatot követelő holokauszt mellett), hanem mindenféle fajvédő, rasszista és antinézetre.
Hiszen jól emlékszem, hogy Shadai és barátai (meg az SZDSZ, a Maszihisz, a kormány és a liberálisok) aláírásokat gyűjtöttek és tüntettek is a Tilos Rádió méltó megbüntetését követelve, amikor a csatornán elhangzott, hogy "kiirtanám az összes keresztényt". Sajnos a nyilasmagyar hatóságok azóta is hagyják működni az adót és közpénzt is adnak neki, semmibe véve a zsidó és demokratikus közvélemény felháborodását.
Én nem állítom, hogy "kiirtanám az összes zsidót", de ha ilyen jól fizet a Tilos esetében, még meggondolom.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.27. 01:41:47

elolvastam a kommenteket.
és még azt hittem nekem szar :-).

CrL 2008.03.27. 02:43:02

elkéne lassan ide egy tavaszi nagy trolltalanitás.

hiba 2008.03.27. 09:28:20

Csinálhatna már valaki egy gyűjteményt ezekből a nagyhatású mondatokból, amiknek akkorra volt a jelentősége, hogy azóta is bizonyos szituációkba mindig előveszik őket. Ilyen például a tilosos keresztényirtós, de a Bayer által felmelegített ki, kit utál jobban kezdetű is. Csak azt nem értem, hogy miért lusták keresgélni az elvtársak, akkora ez az internet biztos lennének még ilyen mondatok százával, akkor nem kéne mindig ezeket előrángatni.
Legalábbis a zsidóirtásra buzdítás üzleti modellje ügyében Somebode számtalan helyen kérhet tanácsot, gondolom akkor az ellentétes előjelű hülyék sem tétlenkednek.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 09:44:43

hiba:
Politikailag korrekt
balliberális eszmefuttatások határok nélkül
Tóth Gy. László gyűjtése
Kairosz K.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 11:34:40

"hiba", nagyhatású mondatok:

Antall : tetszettek volna...
Döbrentei : álpróféták, álruhában, álorcában – csak a szakálluk valódi
Gyurcsány : öregecskedő feleségek, elkúrtuk, kurvao.
Kövér : ...akassza fel magát
Medgyessy : útelága()zás
Mikola : szinglihordák
Orbán : mindenki hozzon magával még egy...
Semjén : szakállas bácsi
Tamás G. Miklós : Budapest utcáin ismét fasiszták masíroznak
Tilos Rádió : Kiirtanék minden keresztényt

Hirtelen ezek jutottak eszembe

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 12:08:15

Medgyessy: "Kolozsváron cserepedtem fel"

LoL

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 12:10:38

Néhány mavo megjegyzést töröltem. Tessék rendesen viselkedni, különben lapát!
Ha valaki idejön gyűlülködni, szájhabzani, az senkinek se jó. A poszt célja ennek az ellenkezője, beszélgetni szeretnénk normálisan erről a témáról is. Ok?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:27:02

-el lehet innen menni...
-a mai fiataloknak csak a heti whiski adag kell...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:27:44

bocs Vaslady Lola, ezek csak idézetek! :P folytattam a sort...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 13:07:30

Szamárfül, dehát neked bérelt helyed van :)

irrelevant 2008.03.27. 14:12:59

A parlement ellenzék nélkül is működik.
A jogászok majd megvédenek, oszt jónapot.
Nem taggyűlés volt, hanem a tagok gyűlése.
Érzem a puskapor szagát.

Mi az, hogy! Nagyon is!
Európában jelenleg nulla a gazdasági növekedés, Magyarországon ennek a többszöröse.
Nem lesz gázáremelés. Hány évre ígérjem, mondjuk húszra?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 14:24:26

Ötvös Péter, eltévesztetted az ajtót ;-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.27. 15:12:25

lelkylola,

oké, csak akkor kérlek töröld a saját kommentedet is az „örök polkorrektség” dolgában, mert az nem csak egy irányban kell, hogy eltűnjön ...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 16:01:24

mavo, nem kell megsértődni, itt ezek a játékszabályok. Egyszerűen vannak bizonyos határok -, ez nem polkorrektség kérdése, hanem stílusérzéké.
ötvös péter nem rossz helyre írt, hanem csak az off irányba halad tovább, - gyűjtik a nagyhatású mondatokat...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 16:11:30

Bocs Péter, ezeket nem is ismertem. Most lebuktam, hogy milyen kicsi a gyűjteményem.

tewton 2008.03.27. 16:37:13

Ötvöspéter,
legközelebb rakd ki az idézőjeleket!

én se értettem, mit akartál mondani... először azt hittem, a pesti közgyűlés mai eseményeire reflektálsz :)

irrelevant 2008.03.27. 17:27:52

:DDDDDDDD De buták vagytok! :D
Na akkor leírom sorrendben, hogy kitől származnak a botrányos mondatok: Orb, Orb, Orb, Orb, Gyurcs, Medgy, Medgy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.27. 17:54:21

Megsértődni?

Hülyének teccik lenni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.27. 17:55:00

(ja, és stíluszbiszbasz miatt?, hm, erre nem is gondoltam)

plastik02 2008.03.27. 19:12:30

mavo · mavo.blog.hu 2008.03.26. 22:27:41
"Izraellel az a fő baj, hogy a Hamasz (korábban a Fatah) ürügyén azokat az arabokat is súlyosan diszkriminálja, akiknek eszük ágában se lenne robbantgatni."

Na, végre eljutottunk a cigánybűnözés problematikájáig. :-D


lehet, ez mindenesetre bulls eye :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.27. 23:46:59

(talán azt leszámítva, hogy a cigánybűnöző ha öl, akkor emlékkoncert is lesz belőle, olyan gyakori eset)
süti beállítások módosítása