Frusztrálódunk, frusztrálódunk?
2008. január 16. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Frusztrálódunk, frusztrálódunk?

 Tegnap elmentem a postára. Az előttem álló hölgy sírt és szipogott. Megérdeklődtem, hogy mi a gond? De azt mondta, hogy köszöni szépen, de hagyjam békén. Amikor felvette a levelét leült az egyik sarokba és ott sírt tovább.

 A másik ablaknál egy nő a férje levelét akarta felvenni útlevéllel, de mivel abban nem volt cím , ezért nem adták neki oda. A nő morogni kezdett, hogy eddig mindig odaadták neki, meg milyen bunkó a postáskisasszony. Közben valakit folyamatosan hivogatott telefonon - sikertelenül. Az ablaktól nem tágított, hanem reklamált, az ügyintéző pedig ismételgette önmagát. (Közben erősödő bömbölés a sarokból.)

 Végül mégis felvette a telefont az a valaki, akit hivogatott és beleüvöltötte: itt van egy bürokrata kurva, egy hülye kis picsa és nem adja oda a levelet. Na erre elkezdtünk morogni, hogy: nana! Nem szabad így viselkedni! A nő azonban a telefonba ordibálva elviharzott.

 A sírós nőhöz odament egy másik postás kisasszony és megkérte, hogy amennyiben lehetséges ne itt sírjon, de a hölgy megkérte, hogy hagyja békén. Ő most itt sír, de ha elérte az ügyvédjét, hazamegy.

 Ezek után én következtem a sorban, a lekurvázott kisasszonyhoz. Ijedten mondta, hogy nem vehetem fel a levelet, mert nem egyezik a cím, de nagyon-nagyon elnézést. Oké. Sebaj. Viszontlátásra!

 Nem gondolom, hogy ezek az ügyintézők szentek. Szépen tudják mondogatni a hivatalos dumát, mint valami gépek és semmilyen bonyolultabb ügyre nem akarnak reagálni. Na de hány hülyével találkoznak egy nap alatt?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr43299713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

electricjohnny 2008.01.16. 20:56:01

türelemből mindenkinek több kéne. de pl. mikor bemész Veszprém város megyeszékhely legnagyobb postájára, tetszőleges nap bármely szakában, beállsz huszadiknak a sorba, ezután fél óra után közlik veled, hogy amiért vártál, abban sajnos nem tudnak segíteni...közben látod és hallod, hogy a nem üzemelő hat ablak behuzott függönyei mögött mi folyik munka helyett. szabad itt használni azt a szót, hogy privatizáció, lehetőleg azonnal?

e 2008.01.16. 21:20:26

És más valaki hány hülyével találkozik a munkahelyén egy nap(vasutas, rendőr, villanyszerelő, orvos, tanár, építész, stb.)

zsotti 2008.01.16. 21:23:30

Én már emigráltam.
Nemrég feladtam egy csomagot, a legolcsóbb módon, a helyi (állami) postánál.
A kiszolgálás hibátlan és nagyon emberközpontú.

A blokkon lévő azonosító alapján a neten lehet követni a csomag útját a kézbesítésig.

Kb annyiba kerül, mint otthon. (A fizetések itt sokkal magasabbak)

Valamit nagyon elbasztok srácok...

Laca 2008.01.16. 21:23:36


Dear electricjohnny,
Nem a privatizáció a megoldás, szerintem ez hülyeség. Csak dolgozni kell és kész. Az állam is lehet jó gazda, ha "úgy" áll a dolgokhoz. Ez tipikus eszdéesz érvelés. Privatizálni, privatizálni, privatizálni. Ész nélkül. Hol maradnak a stratégiai meggondolások? Inkább dolgozni kéne, nem "kiszervezni" a munkát...

bocs, ez kicsit off volt asszem

is 2008.01.16. 21:34:36

hát nehéz. kb. 10 éve folyamatosan rombolódik le az úri modor, én személy szerint Tóta W. és U.P. számlájára ebből érdemlegeset írok, mert hogy nem gondolkodtak előre, hogy ez lesz belőle (amivel persze már nem vállalnak közösséget).
valahogy (fingom nincs, hogy) vissza kellene térni oda, hogy nem foghegyről kurvázza, gecizi le egyik ember a másikat; illetve hazaárulózza, fasisztázza le egyik politikai erő a másikat.

Laca: sajnos nem értünk egyet. Bokrost idézve: ha az állam jó gazda lenne, működött volna a szocializmus...

electricjohnny 2008.01.16. 21:35:43

egy hatékonyan működő állami cég nevét várom. lehet hogy nem ez a legjobb megoldás, de akkor mutassa már meg valaki. állami cégnél felelősségrevonásról vagy számonkérésről évtizedek óta nem hallottak. mért is jó az állami tulajdonú posta pl.?

zsotti 2008.01.16. 21:45:38

electricjohnny
Szerinted miért adják el a magyar nagy szolgáltatókat külföldi ÁLLAMI cégeknek???
Mert ott faszán működik.

Pl a Matáv (v. Vivendi) egy privatizált cég. Segített rajta?

Magyarországban van a hiba.
Minden szarul működik. Pl a magánnyugdíjpénztárak a legdrágábbak a régióban és a legkissebb hozamot termelik.

zsotti 2008.01.16. 21:50:57

Német vasút (DB) - nyereséges cég
Német Telecom (DT) - nyereséges cég
OMV
A MÁV cargó-t az osztrák állami vasút vette meg.
A magyar áramszolgáltatás francia állami kézben.
RWE gáz - Tigáz-t tulajdonol.

Mindent elad az ország, ahelyett, hogy működtetné...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.01.16. 21:54:38

is 2008.01.16. 21:34:36:
"Laca: sajnos nem értünk egyet. Bokrost idézve: ha az állam jó gazda lenne, működött volna a szocializmus..."

Muhahahaha, megmondta a Bokros is: az angol posta nem működhet jól! Csak érzéki csalódás, hogy mégis megy nekik. :-/

Laca 2008.01.16. 22:00:03

Ott a pont zsotti!

is!
Privatizáció témában nem tudom elfogadni Bokros "adjunkelmindenállamivagyontdegyorsanmertazúgyjó" Lajos véleményét, érvelése leegyszerűsítő és túlságosan is elfogult a piaci mechanizmusok mellett.
ezt a szocializmus példát nem tudom hova tenni...

Azért az mégiscsak abszurd, hogy a kiárusított magyar villamosenergia-ipar jó része francia állami cégek kezén van... miről beszélünk vazze? és hogy van az, hogy a Mávnál is az az egyetlen elvárás, hogy ne nőjön a cég vesztesége? máshol meg biznisz a vasúti személyszállítás?
gondolkodni...azt kéne...de nagyon..meg dolgozni...

mondjuk ez szerintem továbbra is OFF, mert sajnos a probléma gyökere tényleg a magyar emberek mentális állapotában lehet. röviden: kivagyunk mint a szar.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.16. 22:04:34

Az nagyon fontos, amit Is ír. Szerintem 10 évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy egy budai postán, egy jól szituált negyven éves hölgy neki álljon kurvázni, meg picsázni. Régen még szégyelltem olyan szavakat használni, hogy kurva, meg szar. Ma már csak azt veszem észre, hogy anyám cöcög, mert nem szereti, ha rondán beszélek. Ilyenkor vissza kell gondolnom, hogy most mi is volt az, mert már észre sem veszem.
Nem hiszem, hogy ez Tótának köszönhető, inkább a stressznek, a kereskedelmi tévéknek, meg az idegbajnak -, ami szerintem már jelentős népbetegség Magyarországon.

RaCs 2008.01.16. 22:16:17

Zsottika ne hergeld a nepet, Bakos is megmondta, hogy nem meri olvasni amit irsz, mert teljesen demoralizalja... :)

aposta ördöge 2008.01.16. 22:16:55

mondjuk az durva, hogy nekem pl. a nevemre érkező pénzt nem adja oda a postán az ügyintéző, mert nem a bejelentett lakcímemen lakom (albérlet)
most ki kapja lóvét? a lakás vagy én aki tudom magam igazolni a személyimmel?

zsotti 2008.01.16. 22:23:16

Az országban van a hiba.

Érdemes elnézni külföldre, mert meglepően jó dolgokkal lehet találkozni és most nem a nagy fizetésekre gondolok.

Pl én leltem egy stresszmentes munkahelyet (IT). A tengerparton. Gyalog járok dolgozni, gyalog járok a tenerpartra fürödni.
Priceless.

zsotti 2008.01.16. 22:25:31

Gyere ki nyaralni inkább, segítek.

Én már lassan kezdem unni a jóidőt.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.16. 22:27:28

Most akkor az a baj velünk, hogy nincs tengerpartunk :)

Norbee 2008.01.16. 22:27:53

Az a baj, hogy a k**va nagy demokráciában a többségnek k**va nagy lett az önérzete, meg az egója. Beszólni mindenkinek, elküldeni mindenkit a jó édes anyjába, letolni mindenkit az úttestről, nem számít senki, csak az ÉN! Hogy a másik is érző ember, aki esetleg épp hibázik, mint ahogy bárki, nem számít. Azonnal sárba taposni, ez járja.

RaCs 2008.01.16. 22:31:26

Nem az orszagban van a hiba, hanem bennunk, akik benne elunk. De ha ezt elfogadja az ember, akkor nem ojan gaz: mindig arra gondolok, hogy Bangladesben vagy Mianmarban sokkal rosszabb - hiaba van gyonyoru tengerpartjuk. :) A 40 eves kommunista renccerben felnott itt ket generacio, akik megszoktak azt az eltvitelt es habitust. Azt hittem egy generacio eleg lesz elfelejteni a sok hujeseget, de ugy latszik ugyanannyi idore lesz szukseg a felejtesre.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.16. 22:31:42

Norbee, másrészről pedig tényleg csak akkor tudsz megfelelni a társadalomban, ha elég jó az önérdek érvényesítő képességed. Ha már valaki megtanult könyökölni, akkor onnan csak egy lépés mindenkit elküldeni p..ba. Pontosabban nem mindenkit csak azt, aki kiszolgáltatott helyzetben van. Ha a postáskisasszonynál felmenne a pumpa és vissza szólna, lehet, hogy másnap kirugnák.

zsotti 2008.01.16. 22:36:47

Lehet tengerpart és nagyon hosszú nyár nélkül is jó, csak nem siránkozni, hanem meg kellene csinálni a működőképes országot hozzá.
Persze feriék az ellenkező irányba tolják az országot, mert konszenzus nélkül ez esélytelen és ha már minden külföldi tulajdonban lesz, akkor meg lehetőség sem lesz rá.
Nekem az baszott be, amikor az adómat 50% fölé emelték. Angliában is van 40% feletti kulcs, de csak 50000 font/év felett.

robin masters · http://reakcio.blog.hu 2008.01.16. 22:37:33

Egyszerűen imádom ezt a posztot:)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.16. 22:43:24

a fritzeknel is van szolidaritasi ado. meg csaladi adozas is.
ha az egy fore eso eves brutto bevetel meghaladja a 250.000 EUR-t, akkor 42 helyett 45%os a jovedelemado.

na, mi jobban elunk, mert nalunk a limit 6.000.000 HUF.

Norbee 2008.01.16. 22:44:21

Lelkylola én nem hiszem, hogy mindenképpen szükséges a társadalmi elismeréshez, megfeleléshez a könyöklési képesség. Inkább visszataszító. Mármint a társadalom azon részének visszataszító, akit én a normálisak közé sorolok (magamat is ide sorolnám). Nekem pl. eszembe nem jutna lek**vázni, de lehülyézni sem senkit szemtől szemben a cikkben vázolt esetben. Nem érezném jól magam utána. Talán túl erős az empatikus képességem?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.16. 22:51:32

Norbee, nekem se jut eszembe megbántani másokat, de ha nem is könyökölni, de meg kell védeni magadat. Pl. volt olyan, hogy a munkahelyemen valaki elkezdett fúrni. Persze beülhettem volna depressziósan a sarokba, de inkább egyenesen szembesítettem az illetőt azzal, amit csinál. Aztán leszállt rólam. Utálom ezt, de ma már nem olyan szép az élet, hogy tisztelik a hölgyeket, elégtételt vesznek a férfi rokonaim egy sértésért stb. Kerd ki kard van és nem lehet mindig elbújni, mert akkor alulmaradsz. Ez persze nem a postára vonatkozik, hanem egyenrangú felekre.

Robin ez irónia? :)

robin masters · http://reakcio.blog.hu 2008.01.16. 23:14:48

Nem. Nagyon szeretem a stílust és a témaválasztást és a messzídzset, mindent. No de nem nyalok tovább.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.16. 23:21:42

Fú. Ez nagyon kedves volt. Majd én is írok neked egy ilyet a posztodba :)

Őrnagy Őrnagy 2008.01.16. 23:42:24

Nálunk otthon anno a legkisebb csúnya szóért is szidás, v. kis füles járt. Most meg az Asszony nem tűri. Kultúrember szerintem nem beszél csúnyán ,és kész. Én az építkezéseken felszedtem sajna, ott még a főmérnökök is ipari csúnyány beszélnek. De leszoktam hamar:)

oblomov 2008.01.16. 23:51:46

Nekem is tetszik a poszt nagyon, csak Robin könyököl itten mint állat. :)))

svepsz 2008.01.17. 00:49:44

itt németben volt egy ilyen eset, h ültem a buszon (ugye ez pesten lúzerség, ha vki tömegközlekedik, nincs autód haver?), és felszállt egy szolicsaj a pincsijével. elég sok ideig tartott mire lerendezte a jegyet a soförrel, mivel messze ültem a konfliktus kiváltó okát nem is tudom. Mindegy, a csaj hátrajött és leült mögém. A soför leállította a motort, kiszállt és hátra jött majd kb a következöket közölte nyugodt hangon a lánnyal: "nézze hölgyem én udvariasan szóltam önhöz, ön viszont minösíthetetlen modorban beszélt velem. Kérem ezt a továbbiakban ne tegye, vegye észre magát." Majd visszaült, motor be és mentünk tovább.

Norbee 2008.01.17. 06:22:54

Lelkylola, az Általad említett eset azért egészen más kategória, köze nincs a bunkózáshoz! Én azt az undorító stílust ítélem el, ahogyan jónéhányan mindenen és mindenkin keresztültipornak. Azt, hogy az emberek többsége képtelen nyugodt hangon KULTÚRÁLTAN elmondani a véleményét (ahogyan a svepsz által emmlített német buszsofőr).

mr lebowski (törölt) · http://nearlydark.blog.hu/ 2008.01.17. 06:44:14

ahogy én látom, mi errefelé a baj:
menj fel tetszőleges fórumra, blogra, akárhová, ahol hozzá lehet szólni és az adott topic/cikk/akármimás akár csak nyomokban érintse a politikát, illetve olyan témát, ami megosztja az eembereket, majd nézd meg, kb. a 10. hozzászólás környékén miféle hangnem üti fel a fejét.
na, ezek.vagyunk.mi.
így éljük a mindennapjainkat, így végezzük a munkánkat, így közlekedünk, így csinálunk bármit is. lásd mohács. balfasz egy nép ez.

Széna Tomi 2008.01.17. 07:04:37

Tegnap egy bevásárlóközpontban voltam, és rászántam némi időt arra, hogy figyeljem az emberek arcát. Ennyi savanyú, megkeseredett arctól egészen elment az életkedvem. És az a pár beszélgetésfoszlány, ami eljutott hozzám... ez nincs, az nincs, amazt nem kaptunk, mégezis... Ez még az "egészséges" embert is megmérgezi.
Sokszor saját magamon is észreveszem, hogy dícsérek valamit, és utána hozzáteszem, hogy de... Na EZT kellene abbahagyni! Ilyenkor nagyon utálom magamat.
Egymást mérgezzük nap mint nap.

0xFFFF 2008.01.17. 07:43:00

Racs !

"A 40 eves kommunista renccerben felnott itt ket generacio, akik megszoktak azt az eltvitelt es habitust. Azt hittem egy generacio eleg lesz elfelejteni a sok hujeseget, de ugy latszik ugyanannyi idore lesz szukseg a felejtesre."

El foglak keseríteni, többre lesz szükség, sokkal többre.

Izé 2008.01.17. 08:07:11

Mert mi a piacgazdaságból csak azt tanultuk meg, hogy szolgáltató az nyalja ki a seggemet is, mer az nekem jár. Meg a demokráciából is csak annyi jött le, hogy nekünk jogaink vannak - a kötelességekről sose esik szó.

Nekem jogom van lekurvázni valakit, mert én vagyok az ügyfél.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.01.17. 08:09:56

Nem cak a 40 év az, volt ez már szerintem a két háború között is, csak akkor még nem kurváztak (hanem mondjuk zsidóztak egy jót). Egyszerűen frusztrált nép vagyunk, jó adag elfojtott problémával, oszt' annyi.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.01.17. 08:19:55

mr lebowski 2008.01.17. 06:44:14

Pontosan ezt veszem észre én is, elég ha csak az index címlapra kikerülő akármilyen témájú blogok posztjait nézem. Például olyan, a politikához nehezen köthető témákban is, mint a technológia. Ha nem tetszik az iPod lúzer vagy, ha atomsirály konzol helyett PC-n akkor pancser, ha Windowst használsz mac/linux helyett akkor idióta láma egybites júzer. Aki BKV-val jár az biztos hogy nemsikeres ember, SMART kártyája csak a legidiótábbaknak van, és erre meg arra a szórakozóhelyre is csak az jár, aki köcsög.

Szerintem itt mindenki kompenzálni akar valamit valamivel, és mindenki el akarja hitetni magával hogy ő a tökéletes - csak mert Ájpodja van, és mert Linuxot használ, és mert a Lidl-be jár vásárolni. Mindenki azt hiszi, hogy ha valamiben más mint a többi, akkor egyúttal jobb is, a többi pedig hülye. Ránkszabadult ez a marha nagy nyugati típusú életforma, és azt hisszük hogy valakik lehetünk valamilyen eszköz vagy tulajdonság révén, ami iszonyatosan nagy hiba, és szerintem 80 év is kevés lesz ezt helyreállítani.

Téglagyári Megálló 2008.01.17. 09:20:22

0xFFFF idézi Racs-tól

"Azt hittem egy generacio eleg lesz elfelejteni a sok hujeseget"

Feleim, itt nem elfelejteni kell valamit, hanem újra megtanulni. Megbocsátást, alázatot, meg más efféle reakciós erényeket. Persze magyari embör messzire elkerüli a templomot, mert az az ő "szabadsága" ellen való vagyon.

A poszt által felemlegetett jelenségek az ösztönök kategóriájába sorolhatók, de hát azok elfojtása kórosnak számit manapság.

Btw nekem mostanában nem voltak ilyen élményeim a postán, szerencsére.

Téglagyári Megálló 2008.01.17. 09:23:25

Lola, az csak a szocializmusban volt, hogy nem védhetted meg magad - ki tudja, milyen kapcsolatai vannak az ellenségednek - nagyon jól tetted, hogy szembesitetted a téged fúró kollégát a tetteivel. Brávó!

noirp 2008.01.17. 11:15:32

Amit electricjohnny a veszprémi postáról ír, az telitalálat; de a privaizációt soha nem fogjuk megérni, ahogy a mávnál sem. N. B. talán elég lenne egy keményebb szabályzat is: ha öt koponyánál többen állnak sorba egy ablaknál, nyisson a többi, ugyanazzal foglalkozó ablak is.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.17. 11:28:38

Szfül: kis ország, egy csőcselék.

ret 2008.01.17. 16:55:17

Zsotti, nagyon jolinformaltnak tunsz, csak hulyeseget irsz.

A deutsche telekom veszteseges, valsagban van, egymas utan hajtja vegre a leepiteseket...

Pedig a kulfoldi leanyvallalatai szepen termelik a nyereseget, de az anyavallalat minuszait nem tudjak kompenzalni. Ez az erdekes helyzet azert allhatott elo, mert nemetorszagban liberalis a piac, nem csak liberalizalgatott, mint nalunk.

Itt nincs a Bundestag a telekomvezerek mellenyzsebeben, ez a nagy kulonbseg.

Magyarorszagon meg mindig monopolium van. Ha mas nem, megyenkent. Most a szellemi nyomorekok a kormanyon ugyanezt megcsinaljak az eü biztositassal is.

Egyebkent a Deutsche Post tenyleg mintaszeru.
Olcsobb, megbizhatobb, es sokkal szeleskorubb szolgaltatasokat nyujt.

De azt mindenki felejtse el, hogy a Privatizacio a megoldas! A megoldas a VERSENY!

Egyebkent UjPeter is hulyesegeket irt a szerdaban, mult heten. Azt mondja, ha a Posta a Csanyie lenne, akkor minden fasza volna. Hat nem. Melyik a legszutykosabb magyar bank? Csak nem az OTP? Ok szinten a verseny korlatozasabol elnek. Ja, hogy a Szeles altal tonkretett Ikarusrol, es tarsairol ne is beszeljunk...

electricjohnny 2008.01.17. 19:35:01

Mondjuk ha a Csányis mondatot kihúzod, a többi bekezdés nagyjából fedi a valóságot. Elismerem, igazatok lehet. NE privatizáljuk, de legyen verseny! Szerintetek lesznek még max 2 év múlva ezután? Abban is igazatok van, hogy mindenki csak a jogait szereti hangoztatni, a kötelességeire meg magasról tesz. De ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást nem kevés pénzért, azért ugye várhat is valamit? Vagy fogja be, és puffogjon magában, hogy ma megint megszívatták? Nem lesz jobb soha, ha senki nem szól semmiért, és "úgysincs értelme, minek koptassam a számat"!

Tábornok 2008.01.19. 06:51:35

az állami cégek témához:
a verseny kivül szükség lenne felelős vezetőkre, nem a pártok csicskásaira a vezetésben, fb ben és hasonló vizfejekben.
a felelőség nem abból áll, ha valaki bénán vezeti az adott állami céget, akkor végkielégitéssel elküldjük, majd kicsit később egy másik állami cég vezetésébe delegáljuk, szintén busás jutalmazással.
elkurta, akkor felelőségre vonás, zongorahur és társai.
A nyomorult dolgzókat meg kell fizetni, a jó fizetés a legfőbb ösztönző erő, az összes többi csak maszlag.
Amig a nagy átlag havi 700-800 euróért dolgozik, ne várjunk mosolygós arcokat, főleg ne a munkahelyen, a német sofőr sem lenne holt nyugodt, havi 800 euróért.

Vásárlás:
valahol érthető az idézett morgás, tessék körülnézni egy igazi eu s áruházban vagy hasonlóban - én a Carefour - t részesitem előnyben - ég és föld a különbség, főleg a választék tekintetében.

moi 2008.01.22. 19:41:10

szerintem a néninek vlami durva paranoia vagy hisztirohama volt. igazából nem tudhatjátok hogy azért kurvázta le a postáskisasszonyt mert büdösbunkó posztkommunista vagy újdemokrata, szocilibsi vagy valami torz lény valahol ezek között. vagy túl sok tótawét olvasott és tourette szindrómás lett :).
elképzelhető hogy egyszerűen csak pszihikailag gyenge és elfelejtette reggel bevenni a rivotrilt. lehet rajta szörnyülködni meg felháborodni. de inkább sajnálni kéne, mert aki embertömegek előtt ordítva bömböl és az ügyvédjét hívogatja, valószínűleg nem egészséges ember.
természetesen a postáskissasszonyt is sajnálom, mert ő aztán végképp nem tehet semmiről.

a munkakedvhez és a postához annyit: múlkorjában decemberben álltam a postán a sorban, csekkbefizetési célzattal. épen váltásközel értem oda. a frissen érkezett postáskisasszony 10 perccel munkábaállása előtt már ott hepázott az ablakok mögött. az "én" postáskisasszonyom - látván a komplett postát hirtelenjében dugig tömő sorokat - megkérte SZÉPEN a friss kolleginát, hogy nézzen ugyan ki a sorokra, nem e lehetne e MOST AZ EGYSZER hogy 5 perccel előbb helyet foglal az ablaknál és segít egy kicsit, hadd legyen már a többi immár fáradt kollégának és pláne a kedves sorban állóknak is jobb egy picivel?
szerintetek? érdekelte őt hogy mondjuk 40 embernek egy kicsit jobb lesz ha 5 perccel előbb elkezd dolgozni?
úgyis tudjátok, de azért elárulom: NEM. és ezt közel sem olyan kedvesen közölte, mint amilyen kedvesen megkérték.
sőt, ha jól sejtem, ráhúzott a munkakezdésre még úgy 5-10 percet, amíg elkávézgatott és elment pipkélni vagy tudomisén.
erről kivételesen nem állambácsi tehet. az ilyenekről.

az "ennyi fizetésért..." című történet pedig demagógia. kevés embernek van "annyi" fizetése ebben az országban. és valamiért az az érzésem, hogy bennük buzog legkevésbé a munkakedv.
süti beállítások módosítása