Judapesti flódni és légvédelmi sziréna
2007. december 05. írta: TuRuL_2k2

Judapesti flódni és légvédelmi sziréna

 A mazsihiszes bojkottra a Judapest.org csapata Sólyom Lászlónak küldött ajándék flódnival válaszolt. A süteményhez mellékelt levél lényege: "A hazai zsidóság pluralisztikus alapokon áll: ez egy sokoldalú és sokrétű közösség, ahogyan a zsidó hagyomány is mindig az volt. A magyar zsidóság politikai (hivatalos) képviselete azonban sajnos nem áll a pluralizmus talaján. A hivatalos “zsidó reprezentáció” egyetlen szerve, a Mazsihisz teljesen monopol helyzeteket élvez és minden tevékenységében tagadja a fenti sokszínűség elvét." A zsidó közösségi portál barátságos gesztusa (és az erre reagáló kommentek sora) jól mutatja, hogy sokan nem osztják a MAZSIHISZ álláspontját a zsidókat érintő kérdésben (így pl. azzal sem értenek egyet, hogy a gyűlöletbeszédet szabályozó törvényt alá kellett volna írni, ha alkotmányos, ha nem, mert különben "a gyalázkodók vagyoni viszonyait" védi). Gasztro irányultságú olvasóink kedvéért: a flódni a Sándor-palota házigazdájának és vendégeinek is ízlett (a sütemény a Noé Cukrászdában készült, mi az ugyanehhez a céghez tartozó Bulldog Cukrászda elbűvölő cukrászasszonyától szoktunk születésnapi tortát rendelni).

 Volt ma egy másik performansz is, az első Hanuka gyertya meggyújtásánál a Nyugati téren. A rendezvény közelében Tomcaték egy óriási transzparensen Peresz elnök sokat vitatott kijelentését függesztették ki, ami belefér a véleményszabadságba, még ha nem is túl finom dolog egy vallási ünnepen (ahogy Steiner Pál, az egykori belvárosi párttitkár színpadi jelenléte is adott némi pikáns ízt a Fény ünnepének). A légoltalmi sziréna beindítása már határozottan bunkóság volt.


  Visszatérve elnökünkhöz, nem szeretnénk szó nélkül elmenni Sólyom indexes interjúja mellett sem. Mondott olyan dolgokat is, amikkel nem értek egyet (pl. egy zöld párt szerintem nagyjából nulla eséllyel indulna a Parlamentbe kerülésért és a Zengőre is építhettünk volna lokátort), de a többi... A legjobban a határontúli magyarokra vonatkozó rész fogott meg, reakciós kormányprogramunkban sem fogalmaztuk meg szebben:

 

"Borzasztóan fáj nekem, hogy nincs magyar nemzetstratégia, másrészt nem is ismerjük igazán a határon túli magyar résztársadalmakat. A fejlődés széttartó, lehet, hogy több központja lesz a magyarságnak, de újra egy nagy birodalmon, az EU-n belül vagyunk, tehát egyfajta integrálódás mindenképpen lehetséges. Úgy, hogy eközben senki nem akarhatja és nem is tudja megváltoztatni a szomszédok nemzetállam-alkotó törekvéseit. Erre tekintettel kell saját utat találnunk.

Itt nyilván nagy feszültség van, de nem lehet magyar-magyar politikát csinálni szomszédságpolitika nélkül. A szomszédságpolitika pedig az én szememben nem az, hogy az ember mindenfajta konfliktust kerül, hanem hogy elismerem mindenfajta érdemüket, értéküket, és a lehetséges határig érzékenységüket, ugyanakkor ragaszkodom a saját igazamhoz. Arra a mondatomra büszke vagyok, amikor azt mondtam Besztercebányán, hogy "engedjék meg, hogy szeressem egykor közös hazánk egészét!".

Igenis én otthon vagyok a magyar történelemben és kultúrában, az ottani magyarok pedig szó szerint otthon vannak és otthon is lesznek ott. Nyolcszáz éves hagyománya van a különösebb konfliktusok nélküli együttélésnek, még a nemzetállam-építés jelenlegi szakaszán is túl fog lépni a történelem. Összefoglalva: a kulturális közösségként felfogott nemzetfogalomnak is létjogosultsága és jövője van."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3252849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cccc 2007.12.05. 13:13:22

Nekik is joguk van ott ünnepelni, ha van rá engedélyük, de nekem is jogom van a nemtetszésemet kinyilvánítani. Ennyi.

ckp 2007.12.05. 13:16:06

Nem lenne semmi baj vele, ha nem élvezne az egész ekkora, aránytalanul nagy állami támogatást.

Téglagyári Megálló 2007.12.05. 13:29:51

Hát télleg, odament a Lomnici, lehet, még taxit se használt, hogy a Markó uccából odaérjen. Cipőkopás harminchét forint, ja...

peter 2007.12.05. 13:30:03

Nekem az erőszakos nyomulásuk nem tetszik.

Elpet 2007.12.05. 13:31:12

Emberek.

Egy ünnepet nem azért nem zavarunk meg, mert okvetlenül szeretjük azokat, akik ünnepelnek. Nem azért nem zavarjuk meg, mert az az ünnep nekünk is legfontosabb szívügyünk.
Azért nem zavarjuk meg, mert ünnep.
Azért, amiért tiszteletben tartjuk egymás családját.
Azért, amiért nem gyalázzuk egymás szokásait.
Aki ezt nem érti, annak ezt hiába magyarázzátok.

Molnargoreny

Igen, a keresztények valóban erre törekszenek. Hogy a zsidók is ünnepeljék a keresztény ünnepeket. És ez valóban szép lesz, bár szerintem te kicsit másképp gondolod :)))
Amikor mi, Isten fogadott gyermekei együtt ünnepeljük a Messiást a vér szerintiekkel... Mi így gondoljuk...
:))
A legmélyebb hittitkok egyike ez, most itt nem bontogatnám tovább...

cccc 2007.12.05. 13:31:29

De miért ment oda? Érintett? Magánszemélyként volt jelen?

cccc 2007.12.05. 13:32:46

Keresztényirtás a tiloson. Ki gyaláz kit?

cccc 2007.12.05. 13:34:10

Szó sincs arról, hogy a zsidók keresztény ünnepeket ünnepeljenek.

ckp 2007.12.05. 13:36:31

Hol van Európában még egy város, ahol ennyire ünneplik a hanukát?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.05. 13:46:00

Keresztényirtás a Tiloson. Álljunk meg egy szóra. A sok mindennel foglalkozó és sokszínű tilos rádióban egyetlen alkalommal és egyetlen ember szájából hangzott el a kínos mondat, amiért a rádió utána hivatalosan bocsánatot kért.

a tilos rádió előtt azóta volt tüntetés zászlóégetéssel, újságíró-bántalmazással, illetve egyesek folyamatosan azt nyomatják, hogy a tilos rádió valami rettenetes keresztényellenes mocsok. tomcat még pólót is gyártott kiirtanám az összes tilos rádióst felirattal.

mindezek fényében kissé aránytalannak érzem az állandó erre való hivatkozást, amihez ráadásul a zsidóknak az égvilágon semmi közük nem volt...

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.12.05. 13:47:20

Nemrég jártunk Kolozsváron. Egy fiatal gyulafehérvári román lány megjegyezte nekünk, hogy szerinte az erdélyi magyarokkal az a baj, hogy nem beszélnek románul, mert őszerinte románul kellene beszélniük. Erre mi roppantul felháborodtunk. Jogosan.
Na tessék ezt átülteni a magyar viszonyokra...Lássunk már egy kicsit tovább az orrunknál. A magyarnak nem az az ellentéte, hogy zsidó. Sőt, meggyőződésem, hogy amit az 1900-as évek elejére összehoztunk az közös munka. Ld. Nagyvárad (ld. még Nagy Endre: Egy város regénye)

Elpet 2007.12.05. 13:50:25

A katolikus Biblia tartalmazza a Makkabeusok két könyvét, amely a Hanukka ünnepének történeti alapja. Néhány hete olvastuk vasárnapi liturgikus olvasmányként ebből azt a részt, amelynek felolvasása egyfajta tisztelgés a hitükért vértanúhalált halt zsidók előtt. Ha a Hanukkát nem is ültük meg, de ezt minden katolikus templomban felolvastuk, nemcsak Európában, de mindenütt a világon.
Nem jó ám, ha így háborog a lelketek. Leginkább nektek nem jó. Nagyon komolyan mondom.

Marianna · http://egerentyu 2007.12.05. 13:55:04

Mindenki unnepel amit akar, es ha befogadjak az unneplesbe annal jobb. Ott van a baj, ha valakit eltiltanak maguk kozul mar mas. Nem kivancsiskodora gondolok, hanem olyanokra akiket megrint egy vallasi szertartas. Mi keresztenyek altalaban nem zarunk ki senkit az unnepeinkbol. Es ha a keresztenyek unnepelnek zsido unnepet nem muszaj a zsidoknak is a keresztenyt. Eleg nagy ellentmondas alakult ki a ket vallas kozott, de a keresztenyseg megiscsak a zsido vallasbol indult. Tetszik nem tetszik Jezus zsido volt.Maria ugyszinten. Meg akkor is, ha "palesztin lanyka"-kent is emlegetik.(-:

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.05. 14:00:09

Ugyan már smalladam, ne csusziztass megint (mindig).

Hogy is van a temetőbeli rongálásokkal? Ha zsidótemetőben történik, ordít a média, hogy "kisebbség/vallásellenes/antiszemita atrocitás!!!!"

Ha keresztény temetőben, akkor azonnal benyögi a rendőrségi szóvivő (mert úgy hivatalosabban hangzik): "Ittas, garázda fiatalok törtek-zúztak, de a dolognak semmilyen vallás- avgy egyházellenes éle nem volt".

Találós kérdés: hány ilyen hír jelent meg eddig???

VIII. Nagyapó 2007.12.05. 14:04:42

Szathmáry


Most akkor szerinte az volt a baj, hogy nem beszélnek románul, vagy hogy nem románul beszélnek? :-)

Az előbbi hosszabb távon egy többnyelvű államban érthető és hosszabb távon jogos cél is lehet, Svájcban is természetes, hogy az ott lakók beszélnek minimum németül és franciául.

Az utóbbi verzió szerintem is felháborító :-(

VIII. Nagyapó 2007.12.05. 14:09:02

(Az előbbi persze kétoldalú, pl. a román vasút is igazán ültethetne olyan jegyeladókat a magyarlakta területek jegypénztáraiba, akik hajlandóak magyarul is megszólalni...)

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.12.05. 14:16:19

VIII. Nagyapó

Mind a kettő. És szerintem egyik sem jogos. Egyébként az erdélyi magyarok nagy többsége beszél románul. De ezt is ketté kell választani, nem lehet általánosítani. A többségi területeken (Székelyföld, Partium egyes részei) vannak azért szép számmal, akik nem beszélnek románul. A szórványban élők viszont igen.

Egyébként kérdezz meg egy flamandot, hogy beszél-e franciául. Amikor Flandriában jártam majdnem megvertek amikor egy csésze kávét kértem franciául.

eN 2007.12.05. 14:18:39

VIII. Nagyapó: nekem egyertelmu hogy az utobbi. mar csak azert is, mert az erdelyi magyarokn jol-rosszul, de beszelnek romanul, amig forditva az igencsak ritka kivetel esete.

Zahal 2007.12.05. 14:23:45

hiba,
szerintem feküdj te a buldózer alá; én meg majd beülök a volán mögé.

ja, üzenem a sok, írásban nagyszájú webnácinak, hogy élőben ugassanak...

Téglagyári Megálló 2007.12.05. 14:28:38

cccc, szabad országban élünk. Foggalmam sincs, hogy biboldó-e, de jelen esetben ez tökmindegy.

Az a bajotok, hogy nem birjátok elviselni, hogy _egyáltalán_ vannak zsidók a világon.

cccc 2007.12.05. 14:31:06

Nem az a baj, hogy vannak, hanem az, hogy mindent uralni akarnak. Érted már?

VIII. Nagyapó 2007.12.05. 14:39:30

Szathmáry

Ha a hosszú távú együttélés feltételeit keressük, szerintem ne Belgiumot tekintsük példának. Csak ennyi.


eN

Nem, vannak azért sokan, akik nem beszélnek.
És ha a románok nemzetiségpolitikája a beolvasztásra tett erőfeszítések helyett arra tett erőfeszítésekre irányulna, hogy ahol gyakran érintkezünk, tudjuk egymás nyelvét, az szerintem egész eurokonform megoldás lenne.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.05. 14:42:20

ez érdekes. én katolikus vagyok, de én még sosem éreztem úgy, hogy mindent uralni akarnak, legalábbis nem jobban, mint mások. maximum az érzékenységükből a kelleténél néha kicsit több.

nektek cccc az a bajotok, hogy ha egy zsidó mond valami nem frankót, akkor az számotokra azt jelenti, hogy az egész zsidóság a leigázásotokra készül.

és az hogy van, hogy ha a zsidók köztéren mondjuk hanukáznak az provokácó, de a magyaroknak viszont joguk van engedély nélkül az operához vonulni és ott autókat borogatni, meg elállni a forgalmat az erzsébet hídon és leengedni a forgalomban lévő buszok kerekét?

cccc 2007.12.05. 14:44:17

Oké. De miért van ekkora zsidó befolyás a médiában, a közigazgatásba, egyszóval mindenhol?

cccc 2007.12.05. 14:45:36

Az ún. alkotmányos rend(etlenség) ellen pedig bárkinek joga van tiltakozni. Akkor engedi le a busz kerekét, amikor csak akarja.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.05. 14:47:42

először talán tisztázzuk mit értesz zsidó befolyás alatt. mert közigazgatás vonatkozásában eleve a dolog megtestesülését sem értem.

cccc 2007.12.05. 14:51:58

Szinte minden vezető poszton héberek vannak. De miért?

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.12.05. 14:55:01

VIII. Nagyapó

Belgiumot csak azért hoztam fel példának, mert Nyugat-Európában sem minden fenékig tejfel. Bár nyugati politikusok gyakran lábszagú, keleti dolognak tartják a kelet-európai kisebbségek önrendelkezésének a kérését.
Gyakran hivatkoznak a francia-német megbékélési modellre. Ami egyébként (ezt Benkő kolléga le is írta valamelyik Reakcióban) gyakorlatilag a franciák totális hegemóniáját hozta. Jellemző, hogy az elzásziak nem tartják magukat németnek.

Egyébként meg a dualizmus korában az erdélyi románok nagy többsége nem beszélt magyarul. Pedig akkor az volt az államnyelv. Ki is keltek magukból rendesen, amikor kötelezővé tették a magyar nyelv oktatását. (Ld. még Memorandum per). A nyugat akkor érdekes módon szinte egyöntetűen a memorandisták mellé állt.
Szóval sztem, ha valaki nem akar megtanulni az anyanyelve mellett más nyelvet, nem szabad rákényszeríteni. Az meg más kérdés, hogy az együttéléshez kölcsönösség is kell.

Naumov 2007.12.05. 14:59:26

smalladam,

Az emlékezetes kijelentés csak egy volt a Tilos Rádióban elhangzott számos keresztényellenes megnyilvánulás közül - csak ez már annyira vállalhatatlan volt, hogy a rádió vezetése is kénytelen volt elnézést kérni miatta.

Egyébként kilószámra hangzottak el még ott Jézust mint artistát aposztrofáló és hasonló jópofa megjegyzések, összességében véve pedig az egész rádió semmivel nem volt jobb ezen a téren, mint jobboldali ellenpontja, a szép emlékű Pannon Rádió.

Néhány apró különbség persze azért volt, pl. egyes rockzenészek a "keresztényezés" hatására valahogy nem rohantak letiltatni a számaikat a Tilos Rádió műsorából, meg mikor az ORTT betiltotta a rádiót, akkor rémlik valami "A Tilos Rádió megmentéséért" indított petíció is, amelynek aláírói között szép számmal voltak megtalálhatóak olyanok, akik korábban habzó szájjal követelték a Pannon Rádió betiltását, meg ilyenek, de hát kicsire ugye nem adunk..

dowNLoad 2007.12.05. 15:05:56

small ádám mikor lesz a comingout? (gondolom nem véletlenül védéd annyira a buzifesztet és a hanukáról is túl sokat tudsz) Egyelőre még MAGYARország az neve a területnek ahol hanukáznak a közel-keletiek, ezért a bennszülötteknek joguk van akár autókat is borogatni a saját országukban. (a bennszülötteknek mindenhol több joguk van, mint az ott lakó egyéb figuráknak, csak ebben az országban ezt valahogy összekötik a faszisztarasszista náci ideológiákkal, vaslogikával ki lehet következtetni, hogy kinek jó ez)

Marianna · http://egerentyu 2007.12.05. 15:12:09

Google, arra celzol, hogy fent emlitettek lehetnek a szelsobaloldal altal felberelt provokatorok is? Lehetnek. Arra mar minden epeszu ember gondolt, hogy ezekkel a cecokkal csakis a jobboldalnak artanak. Na persze vannak a fanatikusok akiknek minden mindegy csak elore, neki a falnak.

dowNLoad 2007.12.05. 15:21:46

Na persze vannak a fanatikusok akiknek minden mindegy csak elore, neki a falnak.
Kire gondolsz? Gy. Ferencre?
(menni kell előre!)

medve 2007.12.05. 15:35:22

Smalladam!

Nehéz lesz bármit is megnagyarázni annak, aki élete értelmét az antiszemititzmusban éli ki. Más terepe nincs, itt viszont erősnek érzi magát. Az antiszemititzmus lényege: irracionális. Ha már nem lesz érv, akkor minden úgyis a zsidó összeesküvés következménye. Semmi baj a Hanukával, de zsidó, így ha kell agresszív, nyomulós, sokan vannak a médiában, majd jön a Holokasztrelativizálás, és a végén megjelenik a legzseniálisabb érv: te nem tudod, de Hitler is zsidó volt, és azért volt Auschcwitz, hogy most néhány zsidó meggazdagodjon. Én már ezzel is találkoztam és komoly, ez így szokott menni.

Amúgy írhatna valamit a Hírszerző a Mazsihiszről és a Judapestről.

VIII. Nagyapó 2007.12.05. 15:37:32

cccc

A "minden" kicsit túlzásnak tűnik - még ha - köszönhetőe a polgári-értelmiségi hagyományoknak - felülreprezentáltak lehetnek is bizonyos területeken, a nagy többség biztosan nem az.

De ha akarod, sorold a befolyásos posztokat - szerintem találok Neked kapásból mindegyikre 4-5 hasonlóan befolyásosat, aki tuti nem az :-)

Az 10 leggazdagab közül csak 1-ről hallottam, hogy az volna, a vezető politikusok jó része nem az, az OTP csúcsán többnyire rendes bajszos magyar parasztemberek ültek/ülnek, a médiumaink nagyobbrészt svájci/német kézben vannak, de tudomásom szerint többségükban a mi helyi "médiamágnásaink" sem azok.

Annyira azért nem kell megijedni tőlük :-)

medve 2007.12.05. 15:39:29

Na, ez már döfi, és szerencsére a Püspök urak határon innen és túl nem úgy reagálnak, mint egyes fórumos társaink:

"Sólyom László kedves gesztusnak és beszédes ajándéknak tartja a flódnit, amit a Judapest.Org online zsidó közösség ajándékozott neki. Kedden a köztársasági elnök a történelmi egyházak vezetőivel ebédelt, a Mazsihisz azonban lemondta a részvételt. A Juapest.Org a süteménnyel azt akarta hangsúlyozni, hogy a hazai zsidóság pluralisztikus alapokon áll.

Levélben mondott köszönetet Sólyom László a Judapest.Org [1] főszerkesztőjének a flódniért [2], amivel az online zsidó közösség kedveskedett a köztársasági elnöknek. A Mazsihisz még hétfőn lemondta [3] Sólyom ebédmeghívását, melyen minden évben a történelmi egyházak vezetői vesznek részt.

A zsidó hitközség azért szakította meg a több éves hagyományt, mert zokon vette Sólyom László indoklását, amit a gyűlöletbeszéd elleni törvény aláírása elutasításakor [4] fogalmazott meg.

A Judapest.Org úgy reagált a Mazsihisz nyílt levelére, hogy flódnit küldött Sólyom László és az egyházi méltóságok keddi találkozójára. „Puszta létezésünkkel is demonstráljuk, hogy a hazai zsidóság pluralisztikus alapokon áll: ez egy sokoldalú és sokrétű közösség, ahogyan a zsidó hagyomány is mindig az volt” – olvasható a levélben, amit a tradicionális zsidó süteményhez mellékeltek. Egyben kifejtették bírálatukat is, mely szerint a Mazsihisz monopol helyzetet élvez és tagadja a sokszínűség elvét.

Sólyom László szerdán levelet küldött a Judapest.Org főszerkesztőjének „a kedves gesztusért és a beszédes ajándékért”. „Figyelmességük nyomán a hazai zsidóság pluralisztikus kultúrájáról is bizonyítékkal szolgálhattam a hazai- és határon túli történelmi egyházak megjelent képviselőinek, akik meglepetéssel és sajnálattal fogadták a Mazsihisz távolmaradását – írta a köztársasági elnök.

„A süteményt, kérésemre, kis kockákra felszeletelték, és a gondosan előkészített ebéd desszertjéhez minden kedves vendégünk részére felszolgálták, amit jóízűen fogyasztottunk el” – tárta fel a flódni végső sorsát. Azt is elárulta, hogy finomnak tartotta a süteményt, és hogy egy szeletet hazavitt estére a családjának is.

Megpróbáltuk megtudni, hogy milyen különleges ellenőrzésen kellett átesnie az ajándékba kapott flódninak ahhoz, hogy a köztársasági elnök asztalára kerülhessen, részletes választ azonban biztonsági okokra hivatkozva nem kaptunk."

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.12.05. 15:43:23

ugye ha netán-esetleg-majd-eccer a meki bevezeti hungáriában a flódnit a menüjébe, akkor tomcaték nem kezdenek izraeli tőkézni, hanem örülni fognak neki? :) elvégre az egyik legjobb süti.
McFlódnit akarok!

hiba 2007.12.05. 15:47:47

Zahal: A buldózerek nem szoktak áthajtani az eléjük fekvő embereken, ha emberek ülnek a volán mögött is. Úgyhogy bármikor szívesen a buldózered elé fekszem. Vagy inkább ne?
Én se nagyon értem a webnácikat. Ha ennyire zavarják őket a buzik meg a zsidók ahogy vonulásznak, akkor miért nem csinálnak olyan rendezvényeket ahol saját kultúrális, szellemi értékeiket propagálják. A Magyar Sziget mondjuk ilyen, bár eredendően az is valami ellen jött létre. De mondjuk miért nme csinálnak Hetero Magyar Férfiak és Anyák Büszkeség napja felvonulást. Utánna meg hagynák békén a buzikat dajdajozni.

Téglagyári Megálló 2007.12.05. 16:12:41

Szamárfül, én Pécsen már láttam a globalizáció csúfos vereségét és megalázkodását a McDonalds kirakatában: somlói galuskát reklámoztak egy poszteren. No be azért nem mentem... :-)

dowNLoad 2007.12.05. 16:13:06

A 2kezű, 2lábú, 1fejű patrióta hetero emberek sem szoktak vonulni, hogy mi 2kezű, 2lábú, 1fejűek vagyunk, de jó nekünk. (lassan pedig aktuális lesz, mert kisebbségben leszünk, de legalábbis nem leszünk "trendik") És még "büszkeség" a felvonulás neve????? (a génhibát miért büszkeségnek nevezik?, lehetne böszmeség)

Marianna · http://egerentyu 2007.12.05. 16:37:36

dowNLoad, a helyzet az, hogy amiota lattam a Gyurcsany fele "kattints az egerrel az arcomra vagy orromra" kis produkciot az az erzesem o mar jol beutotte a fejet. Azota is szedul. Csak az a baj, ha lezuhan, tul sokan zuhannak utana artatlanul.

dowNLoad 2007.12.05. 18:44:30

Itt jön ki a magyar "demokrácia" gyengesége, hogy 1-2ember(Elqúró, kókadt, veres, demszkáj) ilyen hatalmas gondot is okozhat, és szinte lehetetlen megfékezni őket. (itt nem négerek laknak, lásd LA-Riot, és nem is Írek, lásd észak írország, ahol azért visszaszóltak a helyi bennszülöttek)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.05. 19:36:23

Elpet: "a keresztények erre törekszenek".

Meglehet. A magam részéről nem "fogadott gyermeknek" tartom magam a vér szerintiekkel szemben... Nem véletlenül kellett Jézust elküldeni, hanem némelys bűnök okán, ugyebár...

De azt írtad korábban, hogy olyan keresztény közösség tagja vagy, akik tisztelik a zsidó ünnepeket. A keresztény ünnepek zsidók általi tiszteletére tehát - éljen az egyenjogúság - a szimmetria jegyében nem megint csak a keresztényeknek, hanem a zsidóknak kéne törekedniük. Vagy az én logikám sántít, és minden irányba a keresztényeknek kell megalázkodniuk?

Továbbá: egy eredetileg-elvileg családias tartalmú ünnepnek közterületre kell kerülnie, és ott okvetlenül muszáj idegen nevű, magyarul csúnyán törve beszélő, és mások mindenféle sötétségére célozgató rabbinak szónokolnia? Ez így teljesen rendjénvaló?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.05. 19:38:06

Hiba: a Zahal (az izraeli hadsereg) bulldózerei olykor bizony áthajtanak azon aki eléjük fekszik. Más kérdés, hogy mivel Zahal itt nagy szájjal agresszívkedett és fenyegetőzött, alighanem negyvenkilós monitorarc.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.05. 19:43:06

Csak egy apró megjegyzés Judapest-ügyben: október-novemberben elég hosszas töbsíkú vitát folytattam velük-náluk antiszemitizmusról, zsidókról, közbeszédről (az én kezdeményezésemre). Bár ők ennek kurtán-furcsán és nem túl úrias módon vetettek véget, és a vita közben eléggé összezártak azok is, akik különben eltérő nézeteket vallanak, a dolog nem volt hiábavaló.

Én akkor éppen arra kértem őket, illetve javasoltam nekik, hogy álljanak ki a gyűlölettörvény ELLEN, mondván, hogy nem kérnek és nem fogadnak el többletjogokat. Akkor ezt nem karták az én kérésemre megtenni, de most voltaképpen megtették, ha áttételesen is: mert a Sólyom melletti kiállás a gyűlölettörvény elleni kiállás is egyben. Természetesen sose fogja senki a JP-ről elismerni, de az akkori vitáink alighanem erősen előmozdították a mostani gesztusukat, amit magam is üdvözlök és feszültségcsökkentésre alkalmas megnyilvánulásnak tartok.

szubjektív 2007.12.05. 21:13:17

Ha a hanuka gyertya az a fémből készült rondaság, ami évek óta látható a skála metró előtti téren ilyentájt, akkor igazán kár érte. Ma délután volt szerencsém mellette elhaladni. Körülötte szemét, a tereptárgy ronda, a környezet minősíthetetlen. Jó, mondjuk lomniczi sem szebb sem kipával sem anélkül, de ennek mi értelme?

Elpet 2007.12.05. 21:26:59

Molnargoreny

Pontosításképp: ennek a közösségnek nem vagyok tagja, hanem barátja, és már sok ilyen liturgián vettem részt köztük.

A fogadott fiúság elfogadása nyilván nem kötelező. Nem én találtam ki egyébként, elég komoly bibliai alapja van, implicite megtalálható a Római levél 11. fejezetében, amely keresztények számára e témában igen fontos okfejtést tartalmaz

www.kereszteny.hu/biblia/showchapter.php?reftrans=2&abbook=Róm&numch=11

Hitünk szerint Jézus halála és feltámadása nemcsak a zsidóság vétkeiért történt, hanem a mieinkért is.
" ...értetek és mindenkiért kiontatik a bűnök bocsánatára."
Van nekik is, nekünk is bőven.

Bizonyos zsidó ünnepek, liturgiák megtartása nem megalázkodásból történik, hanem azért, mert azokban komoly spirituális értékeket találunk. Jómagam sok sábbát ünneplésen vettem részt -az említett közösségben -, amelyek meleg és bensőséges hangulata életem nagy tapasztalásai közé tartozik. Hozzáteszem, hogy a katolikus egyház klerikusai által folyamatosan imádkozott zsolozsma lényegileg zsoltárokra, tehát a zsidók imádságaira épül. S ez sem megalázkodás, hanem értékek átvétele és megtartása, beillesztése életünkbe. Nem tudom ezt a megalázkodás szempontjából értelmezni, és nem keresek és nem várok el ebben szimmetriát vagy egyensúlyt, mert ez nem erről szól.
Én ezt a postot igyekszem elvi oldalról közelíteni, mert számomra a lényeg itt az, hogy mennyire keressük a közöset egymásban. Valós vagy vélt sérelmekből következtetéseket levonni közösségek jelenidejű és főként jövőbeli kapcsolatára vonatkozóan nem visz jó irányba.
Az, hogy Magyarországon az antiszemitizmus vádját a jobboldallal szemben amolyan reflexszerűen revolverként rántják elő ellenfelei, az részint bizonyos politikusok borzasztó gátlástalanságának bizonyítéka, másrészt a jobboldal hibája, mert számos gólpasszot adott és ad a másik csapatnak, nem idegenkedvén az öngól megoldásaitól sem. Ha jelét látjuk annak, hogy a magyar zsidóság (sic!) bizonyos csoportjai ebből a játékból szeretnének kimaradni, hát annak örülni kell, úgy gondolom.

plastik 2007.12.05. 21:37:33

molnárg, ne felejtsd el idézni, hogy miért is lettél eltakarítva onnan úrias módon, erkölcsi minimum nélkül ugyanis nincs úrias vita...:
xaster Nov 12th, 2007 at 15:32

MG,

akkor beszéljünk arról, ami szerinted a lényeg:

“A lényeg számomra az, hogy nektek VAN OLYAN MAGÁNERŐSZAK, amely még elfogadható, vagy akár támogatandó.”

Az általam végighallgatott Bombagyári adásban büszkén mesélted, hogy mentős korodban kihívtak egy tolvaj cigányhoz, aki rosszul lett, majd amikor megérkeztél, azt kérte tőled, hogy “dokikám, vigyél ki innen”, akkor te, az orvos bántalmaztad (ütötted), majd amikor az ezen megdöbbent rendőrök tőled kértek engedélyt a további ütésekre, akkor átadtad nekik.

Ez nem szájkarate, hanem erőszak a részedről, amit súlyosbít a rasszista felhang és az, hogy egészségügyi dolgozó szerepkörében vitted véghez. Kicsit unom az orrod nyomkodni saját kettős morálod mocskába, de házhoz jössz érte.

irrelevant 2007.12.05. 21:58:29

Molnárgörény

"Tényleg, miért is kell a Legfelsőbb Bíróság elnökének kipában demonstrálnia a hovatartozását?"

Az nem zavar, amikor közjogi méltóságok keresztény felekezethez való tartozásukat hangsúlyozzák? Pl. Sziliről mindenki tudja, hogy hívő katolikus. Rajta miért nem háborodsz fel? Vagy amikor Orbán még miniszterelnökként nagyban nyomatta a keresztény dumáit? Az nem volt ciki? Vagy csak zsidónak lenni gáz? Csak azt kell titkolni?

Most őszintén nem értem, mi a frászért zavar bárkit is, hogy a zsidók menórát gyújtanak Budapesten. Az én városomban is van zsinagóga, sőt egy elektromos menóra is. Kurvára nem zavar. Sőt, ha arra megyek, még ünnepi hangulatot is teremt.
Pesten miért ne lehetne menóra? Sok zsidó él ott, a történelemben pedig még nagyobb jelentősége volt Pestnek a holocaust előtt. A világ második legnagyobb zsinagógája Budapesten van.

Erre a menóraállításra tényleg csak az ugrik aki javíthatatlanul antiszemita. Nem lehet tiszteletben tartani a szent jobb körmenetet is meg a menórát is EGYSZERRE? Kérdem ezt úgy, hogy se zsidó, se keresztény nem vagyok.

shadai · http://judapest.org 2007.12.05. 21:59:34

MG: Nem hogy "nem ismerem el", hanem kikérem magamnak, valamint az egész JP csapat nevében az állításaidat. Kérlek fejezd be a manipulálásaidat a JP-vel kapcsolatban. Örülök, hogy véget vetettünk kellemetlen ízű és teljesen meddő "vitáinknak", ne hozd elő a rossz emlékeket. Ha lehet kérni, egyáltalán ne foglalkozz velünk többet. Olyan vagy szerintem, mint valamilyen gimis csaj, aki szakítás után hetekkel is sms-eket küldözget. Kérlek szépen, ne üldözz minket "érdeklődéseddel"! Köszönöm.

irrelevant 2007.12.05. 22:06:47

Az meg igazi logikai bravúr Tomcattől (és tanítványaitól), hogy az izraeli államelnök kijelentését egyrészt a "világméretű zsidó összeesküvés" balfasz legendájába illesztik be, másrészt ráhúzzák egy (röhejes és abszurd módon cionistának nevezett) közép-európai zsidó diaszpóra ünneplő tagjaira.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.05. 22:51:36

Elpet: én az aszimmetriára kérdeztem rá, de arra nem válaszoltál. Sajnos. Nem hiszem, hogy mindkét oldal felé/felől a keresztényeknek kell kezdeményezniük. ha ellenirányú példa is van (hogy a zsidók nyitnak a keresztények felé, és együtt ünnepelnek velük, megtisztelve a keresztény ünnepet) az volna a releváns.

Plastik: ha már ezzel offolsz, meg kell ismételjem a teljes, ott ki nem fejtett történetet (amire ugye rákérdeztek, de a választ igen úriasan nem várták be): a delikvens rabló volt (leütött egy öregasszonyt), tettenérték, elfogták, és szimulálni kezdett, hogy a kórházból szökhessen. A mondottakhoz hozzáfűzött egy itt nem ismétlendő szitkot is, és hozzám tántorogva a köpenygombomat letépte.
Továbbá: csak bízhatsz abban, hogy az ezzel töltött idő nem okozta kocsihiány kapcsán ártatlan ember halálát. A rablónak adott pofon erkölcsileg megalapozott volt, ezt az én blogomon kitárgyaltuk, és az óriási többség elfogadta (csak xaster nem, aki nem volt egészen elfogulatlan).

Ötvöspéter: nem az a baj, hogy kipát hord, vagy hogy zsidó. Az a baj, hogy LB-elnökként ezt is teszi, meg a zsidóságnak többletjogot adó gyűlölettörvényt IS kezdeményez, ami mellesleg alkotmányellenes és napi politikai célú. Ha elválasztod a pártpolitizálási jogú (miniszterelnök - részben az OGY-elnök is, de mondd meg nekem, Szili mikor adott bármi többletjogot a katolikus egyháznak?) és enélküli közjogi vezetőket, az LB elnökének nyilvánvalóan nincs semmilyen pártpolitikai részvételi jogosultsága. Amikor tehát egy kisebbség mellett alkotmánysértő jogtöbbletes törvénnyel is elkötelezi magát, akkor az el nem kötelezettsége tovább nem vélelmezhető (vagy csak ennyire hülye a joghoz, de akkor meg ezért mit keres a székében).

Állítsanak menórát kedvükre. Én arról beszéltem, hogy pár éve a menóra után állítandó keresztek hirtelen gondot jelentettek. Mostanra elfogadták azt is, de a főváros pl. a "TTT" kategóriában a menórát támogatja, a keresztet csak tűri.

Shadai: azt kérsz ki magadnak, amit akarsz, de én azokat a kommenteket elmentettem idejében (nem vagyok profi, de a printscreen gombot, miegyebet azért ismerem, a politikában meg van annyi tapasztalatom, hogy az efféle mentés mindig okos dolog). Azt pedig nem áll módodban megakadályozni, hogy saját blogomon közzétegyem, ott nem cenzúrázhatsz. Talán kínos neked, hogy ez nem teljesen saját ötleted volt, és nem lehet sütkérezni annyira (a fene sajnálja tőled a nagy dicsőséget), de tudod, a történelmi hűség nem teljesen érdektelen dolog. Talán még a köztársasági elnöknek is megírom, hogy az én javaslatomra tettétek ezt a nemes gesztust, hátha kapok egy szelet maradék flódnit (bár összességében nem vagyok édesszájú, főleg nem kedvelem a gyümölcsös dolgokat süteményben).

shadai · http://judapest.org 2007.12.05. 23:18:55

"az én javaslatomra tettétek ezt a nemes gesztust"

aha. :) oké.

Guild 2007.12.05. 23:44:53

ON
Nekem is tetszett a Judapest akciója, és az is ahogy Sólyom kezelte a dolgot. Az ilyen jó értelembe vett lazaságot hiányolom mostanában a Fideszből. Régen fiatalosabbak voltak, most meg csak ezt a görcsös igyekezetet érzem a baloldali szavazók átcsábítására. Egyszerűen képtelenek jól reagálni dolgokra.
OFF

medve 2007.12.06. 00:01:32

Na jó. Szerintem itt az idő, hogy elfelejtsük a Tomcat bloggjáról idelátogató Molnárgörényt.

Akik a Judapestről jöttek, azoknak gratulálok. Azt azért látni kell, hogy a Mazsihisz "gesztisa" baromi nagy viosszhangot váltott ki és általános döbbenetet, ezért lett ilyen nagy visszhangja és pozitív fogadtatása a ti "gesztusotoknak". De amivel szintén kéne foglakoznototk, hogy a zsidó közösség netező felének kifejezetten tetszett, de azért, mert a Mazsihisz fricskát kapott. Ez tanulságos.

Otvospeter! Tomcatnek mindegy, a lényeg, zsidózhasson. Azért lásd: tegnap mindenki róla beszélt. Ezt akarja elérni. Az más kérdés, hogy most jóval többen háborordtak fel, elvégre egy vallási rendezvényt zavart meg, ami kevésbé tűnhet bátornak mint alpárinak. De amúgy neki létérdeke a médiaszereplés. Most a Hír TV-t szidják a bloggján, mert nem mutatták a transzparensét. Hamarosan megint basztatni fogják a Hanukázókat, nincs jobb dolguk. Bár én úgy gondolom, visszájára fordul az egész. Igazándiból az lenne a lényeg, hoigy a zsidók hannukázzanak úgy, mint ha levegő lenne, azt csókolom.

Molnárgörény! megnéztem a bloggodat, amiről azt állítottad, olyan sokszínű, mint ez itt. Nos, tényleg nem vagytok egyformák. Vita alakult ki azok között, akik Tomcat tettét istenítik azokkal, akik szerint a menórát fel kell dönteni de azonnal. Szánalmas.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 00:09:20

Shadai: például ez a komment-részletem nálatok (Nov. 1. 0:47):
"Éppen az ilyen ostoba törvény elleni határozott és alaposan érvelő (amúgy mglepetés erejével ható) fellépés volna az, ami a zsidóság iránt egyértelmű bizalmat teremtene. HÉ, MI NEM AKARUNK TÖBBLETJOGOKAT! Ezt kell most odakiáltanotok, ahogyan a torkotokon kifér. Vagy nyilvánosan deklarálni, hogy nem kíván a zsidóság ilyen módon beperelni senkit sem."

Nos, a JP most ezt tette. A Mazsihisz gyűlölettörvény miatti haragszomrádjával szemben kinyilvánította, hogy nem tart igényt efféle többletjogokra, és az ezeket alkotmányellenesnek tartó (és neki ebben igaza is van) elnök mellett kiállt. Erről beszélek. Van még hasonló kommentem nálatok, egyelőre nem törölgettétek le, bár sok értelme nincs már most törölni, a fentebbiekre tekintettel.

Medve: ugyan már, mit néztél te meg... Egy egész posztot? nagy teljesítmény... Arról az apróságról nem is beszélve, hogy az én blogom, amely itt kapcsolható, hónapokkal régebbi a Bombagyárnál. A Bombagyárban pedig mindenki a saját írásáért felel, és kész (minden normális helyen így van ez). Tudom, hogy irritál a cenzúrahiány, de van ilyesmi is. Az UFI se cenzúráz saját szerzői közt, legfeljebb, ha valakinek nem teszik valami, kiírja. A Judapest moderál és cenzúráz. Molnárgörény egyiket se teszi. Akkor se, ha ez nagyon fáj neked. De elhatárolódni se fogok: nem vagyok Tomcattel összenőve, és ha valamije nem tetszik, vagy szólok, vagy nem. Eldöntöm. Én, nem te, aki szánalmas vagy.

Slime Mold 2007.12.06. 00:54:39

Görény képviselő úr szereti felfújni magát, mint a breki. Talán még az is kiderül, ő instruálta Sólyom Lászlót is. Árulkodó magatartás, ahogy a tudatzavaros tinik közti sztárkodása is. Viszont ha van a képviselő úrnak ellenvéleménye a szirénázásról, nosza írja meg a bombagyárba, tökösen. Hadd lám, milyen nyílt fórum az, már a lakcím bekérésétől eltekintve :DDD

VIII. Nagyapó 2007.12.06. 00:54:52

MG

Ami azt illeti, a keresztény politikusok rendszerint nagyon is képviselik az egyházuk élrdekeit. Nézz csak végig a KDNP egyházakkal kapcsolatos kérdésekben tett megnyilatkozásain...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 01:01:41

Nagyapó: talán elkerülte a figyelmedet az, amit a pártpolitikai jogokkal felruházott és az anélküli közjogi személyiségekről írtam. A KDNP-nek ez a programja, tökéletesen legitimen csinálhatja, elvégre párt. Az SZDSZ is úgy támogat zsidóságot, cigányokat, homokosházasságot, ahogy kedve tartja: pártpolitizálhat, lehet részérdekek képviselője.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke nem pártpolitikus: neki a semlegesség kötelező, részérdekek mentén nem állhat ki. Ezt a kötelezettségét megszegte, amiért jogállamban mennie kéne. Vagy harmadszor írom le, de mindig akad, aki csúsztatgatja, mert nem képes vagy nem akarja megérteni.

Slimemold: mint már említettem, én döntöm el, mit, hol, hová, hogyan írok. Rendelj attól, aki neked engedelmeskedik, ha létezik ilyen.

Slime Mold 2007.12.06. 01:07:28

Naná, képviselő úr, persze hogy maga dönti el. Én pedig a döntés alapján megítélem. Igazán érdekes lenne, ha egy ilyen grafomán személyiség, aki egyben tanácsokat oszt a Judapestnek és tán magának az elnöknek, épp Tomcatnek ne merné megmondani a droidzónában, hogy nem ért vele egyet. Nyugodjon meg a képviselő úr, az még nem lenne árulás, mint a nem létező körlevél.

shadai · http://judapest.org 2007.12.06. 01:43:59

Szerintem a lényeget Psymon fogalmazta meg jól a JP-n (hozzászólások között - www.judapest.org/?p=1627#comment-19674):

"Le vagyok döbbenve.
Ne haragudjatok, de nem az akció, mint tett miatt. Shadai és a Judapest “csak” egy tál flódnit vitt az elnöknek és a vendégeinek. A döbbenetem amiatt él bennem, hogy az emberek mennyire az ilyen látványos akcókra éhesek. Az a fontos, hogy legyen egy pozitív gesztus. A gesztus a fontos. Habár sokan nem értik, de mégis összességében az egyik legnagyobb tanulság az akcióból az, hogy a tisztelet fontosabb, mint az egyet nem értés.
Fantasztikus ötlet volt (tet volt az ötletadó!!!). De azt hiszem mindenkinek (tényleg mindenkinek) el kéne azon gondolkozni, hogy miért hiányzik ez ennyire, ami most történt. Totálisan szét van rombolva a közélet, hogy a “flódniztatás” ennyire népszerű lett. Mert nyílvánvaló, hogy ennek a gesztusnak nem volt más célja, mint az üzenete önmaga. És ez, úgy tűnik, hiánycikk ma Magyarországon."

medve 2007.12.06. 08:54:51

Hát Igen, ez kétségtelen Shadai, a gesztusokra ki vagyunk éhezve. Azért ne feljtsd el, akkor történt ez a sztori, amikor éppeszű ember ledöbbent a Mazsihisz akcióján meg Tomcat undormányán.

VIII. Nagyapó 2007.12.06. 09:11:03

MG

- Egyrészt az említett törvénytervezet nem a zsidók, hanem mindenféle kisebbségek jogait volt hivatott (szerintem is nagyon rosszul) védeni - ezekből azért nem egy van -, ilyenformán egyszerű lobbinak nevezni azért kicsit túlzás. Kb. olyan, mintha mondjuk a történelmi egyházak valamelyikének tagjaként kiállt volna amellett, hogy legyen kárpótlás.

- Ha nem pártpolitikus, akkor szerintem Vizi E. Szilveszter is adta a nevét nem egyszer mindenféle keresztény kezdeményezésekhez. Többet amúgy Lomnici sem tett, hiszen a törvényt ő nem hozza, csak javasolja és ha elfogadják, alkalmazza.

- Amúgy emlékeim szerint Lomnici nem is olyan rég jobboldalt volt sztár - már nem találom, miért.

Téglagyári Megálló 2007.12.06. 09:27:54

Kedves Görény,

a hanuka ünnepség _nem_ pártrendezvény volt...

Elpet 2007.12.06. 09:52:21

molnargoreny

Nem válaszoltam az aszimmetriára... Nos, valóban nem. Az igazság az, hogy nem akartam a magam állította keretekből kilépni. Szándékosan próbáltam a kommentjeimet egy bizonyos mederben tartani.
Te és a hozzád hasonlóan gondolkodó kommentelők a zsidóság-magyarság viszonyt a sérelmek és méltánytalanságok mérlegelgetésére építitek, és persze nálatok mindig egyfelé billen a mérleg nyelve. Egyensúlyt szeretnétek, és közben rápakoltok, nem pedig levesztek belőle. Nem akartam, és nem akarok ebbe beleállni, egyik oldalon sem. Pontosan arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezt a kört kell megszakítanunk. És aki folyamatosan a sérelmeket hangoztatja, az ezt akadályozza, bármelyik oldalon álljon.
Szándékosan kifejezetten és teljesen nyíltan keresztényként próbáltam közelíteni a kérdést. A keresztény hit lényege pedig a kiengesztelődés Istennel, önmagunkkal, embertársainkkal, és a teremtett világgal. Kívánom neked és társaidnak ebben az Ádventi időben, hogy költözzék béke a szívetekbe!
Örülök, hogy elolvastad a kommentjeimet, megtiszteltél vele.
De hogy az egyensúly irányában méltányos legyek, még a mai nap megírom a megfelelő post-ba, hogyan látom a MAZSIHISZ-t. :))) De nem most, mert most nagyon sok dolgom van.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.12.06. 10:08:00

Shadai: igen, ez egy fontos tanulság. Alighanem alábecsüljük, hogy az intézményesült és állandósult paranoia, a szívtelenül közösségromboló politikai költség-haszonelemzés, a Tomcat-félék erkölcsi beszámíthatatlansága és az össznemzeti frusztráció világában milyen furcsán hat egy barátságos gesztus vagy egy jó szó. Elszoktunk a normalitástól, a helyénvaló társas viselkedéstől, ezért aztán az akciótok is nagyobb jelentőségű, mint egy sikeres polgári társadalomban volna.

Még akkor is, ha a flódniküldés üzenetében a befogadók többsége nem a zsidó sokszínűség óhajtását fogja látni.

dowNLoad 2007.12.06. 10:47:07

Azt nézd, hogy összezártak a karvaly zsidók molnárgörény ellen!

medve 2007.12.06. 10:53:26

Hű, de mélyen szántó, rendkívül átgondolt, értelmes és okos hozzászólás. Mennyit gondolkodhattál ezen! Kb annyit, mint amikor az MSZP-re szavaztál.

Téglagyári Megálló 2007.12.06. 11:21:49

elGabor,

aki félre akarja érteni, az félre is fogja

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 11:52:09

Nagyapó: Vizi E. Szilveszternek semmilyen közjogi funkciója nincs, nem is volt soha. Az Akadémia nem közhatalmi szervezet. Az a bizonyos törvény bármely kisebbséget védi, csakugyan (nem mintha zsidókon és cigányokon kívül bárkinek efféle védelemre szüksége lenne - bár voltaképp nekik sincs). A probléma, mint már negyedszer említem, az volt vele, hogy a többséget sehogy se védte volna. Nem hallottál még cigány suhancokat magyarozni? Mert én igen, nem is ritkán, itt, a pesti villamoson. Rendjén való? Lomnici szerint igen...

Megismétlem: jogtalan, erkölcstelen és tilos bárkinek bármilyen többletjogot adni. Zsidóknak se szabad!

Nem pártrendezvény volt. Persze. Csakhogy nem is egyetemes vagy állami rendezvény, hanem egy meghatározott kisebbségé (sőt, valójában annak is csak egy belső kisebbségéé). Mint ahogy október 23-án is van állami ünnep, pártrendezvény, civil rendezvény, miegyéb. A pártsemlegességre és pártatlanságra KÖTELEZETT köztársasági elnök, AB-elnök, LB-elnök (legfőbb ügyész) három normális lehetőség közül választhat:

1/ Sehová nem megy (nem szerencsés, akkor minek van a posztján).

2/ Csak a semleges, állami ünnepségre megy el. (default)

3/ Mindenhová elmegy, válogatás nélkül (képtelenség).

Nincs olyan jogosultsága, hogy egy meghatározott kisebbség rendezvényét felkeresse, másokét meg ne. Ezzel kötelességet szeg. Lomnici megszegte a kötelességét, amit súlyosbít, hogy korábban olyan, alkotmányellenes szabályt akart alkottatni, amely az általa most felkeresett kisebbségnek egyoldalú többletjogokat biztosított. Mindez a véletlen egybeesést is kizárja.

Azért mantrázom ezt nektek, mert értelmes, valódi ellenérv vagy cáfolat véletlenül sincs: jöttök itt az MTA-tól a pártokig mindennel, csak azzal nem, hogy ugyan milyen alapon válogathat az LB elnöke a neki kedves és nem kedves csoportok között...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 13:50:15

Na itt a teljes történet linkekkel, szövegekkel, ha valakit érdekel: kissé szomorú, hogy a Judapest november elején mereven elutasított egy ilyen gesztust, amit most megtett. Óhatatlanul arra kell gondolni, hogy a tényleges zsidó-nem zsidó párbeszédnél az elnöki ismeretség fontosabb számukra. molnargoreny.blog.hu/2007/12/06/a_judapest_most_megtette_azt_amit_egy_ho

VIII. Nagyapó 2007.12.06. 13:55:14

Hát tudod... Misén azért elég sok "semleges" közjogi méltóságot lehet látni az első sorokban. Ebben sztem Mádl gyakorlata is hasonló volt, bár Sólyom valóban lenyilatkozta, hogy ő elnökként látványosan nem jelenik meg.


A kisebbségek védelme és esetleges pozitív diszkriminációja a többséggel szemben pedig nem zsidó vagy kisebbségi, hanem általánosan elterjedt baloldali gondolat, ilyenformán max baloldali eszmék mellett való kiállásnak tekinthető. És a törvényhez csak a nevét adhatta, más szerepe a meghozásában nincs. Ahogy pl. Sólyom is támogatta a jövő generációk ombudsmanjáról szóló kezdeményezést, vagy állást foglalt a határon túli magyarok ügyében.

macstappancsok éke 2007.12.06. 14:06:05

"Ezzel kötelességet szeg. Lomnici megszegte a kötelességét, amit súlyosbít, hogy korábban olyan, alkotmányellenes szabályt akart alkottatni, amely az általa most felkeresett kisebbségnek egyoldalú többletjogokat biztosított."

Semmiféle kötelességét nem szegte meg, elmenni pedig oda megy el, ahova akar, és annak tesz gesztust, akinek akar. Lomnici jelenléte egy gesztus volt, ugyanúgy, ahogy pár hete Prágában is gesztus értéke volt, amikor az állami és egyházi vezetők együttesen vonultak fel a neonáci randalírozók ellen.

Ami pedig az alkotmányellensséget illeti, majd rágd át magad a korábbi alkotmánybírósági határozatokon a szólásszabadságról és hogy alkotmányosan mi korlátozhatja azt (pl. az emberi méltóság védelme, pl. a kegyeleti jog) - érdekes olvasmány, megéri.

Csepi · http://www.ittasellato.hu 2007.12.06. 15:34:25

MG, volt már olyan hogy kocsmában ültetek a haverokkal, sok társaság van, csocsóztok, iszogattok, minden oké, erre bejön egy részeg alak és elkezd ordibálni, hogy ő beszélni akar, elmondani a sirámait? az ilyet a kocsmáros ki szokta tenni, mert a vendégek szórakozni jönnek ide és azzal akarnak dumálni akivel jólesik. így jártál te a judapesten, hangoskodtál, de nem beszélgetni jöttél, csak kiosztani mindenkit. jól ki is raktak.

hiba 2007.12.06. 15:52:11

Mindnyájan nagyon örülünk Molnárgörény, hogy ilyen hatalmas sikert értél el. Szerintem nézz jobban körül a napi hírekben, biztos volt még pár olyan esemény ami nagyszerű hozzászólásaid miatt történt. Aztán ha kicsit ráérsz, keresd meg valahol az önértékelésed.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 16:08:32

Majd ha valami tárgyszerű ellenérve is lesz valakinek, nyilván azt megválaszolom (a JP posztjai elolvashatóak, és nem én neveztem magam "újdonsült barátunknak" a bombagyárasban, hanem shadai, akinek a véleménye mintegy percenként képes háromszor megváltozni - nem copyzom, nézze meg, akit érdekel). Egyedül Nagyapó írt konkrétumot: igaz, Mádl misére járt (magánemberként). Nem mondom, hogy ez nagyon jó, de van különbség:
1/ magánemberként korábban is eljárt, vagyis vallásos gyakorlatát egyszerűen elnökként is folytatta (a lelkiismereti szabadság rá is kiterjedt)
2/ a templom más, mint a Nyugati tér, nem ugyanolyan nyilvános közterület, hanem épp kifejezetten a vallásgyakorlás helye.

Ami bármiféle pozitív diszkriminációt illeti: nem baoldali gyakorlat az, és semmi pozitív nincsen benne. Aki nem képes elfogadni, hogy nem jár bőrszínre, vallásra, miegyébre ALANYI TÖBBLETJOG, az távol áll bármiféle demokráciától. Az a baj, kedves Nagyapó, hogy sokan a felzárkóztatási programokat (mely a cigányok esetében kikerülhetetlen) összekeverik (összecsúsztatják?) az alanyi többletjog-osztássl. Bármiféle alanyi többletjog súlyos és felháborító diszkrimináció.

Csepi 2007.12.06. 16:45:24

mondjuk Lomnici azért ott jelent meg, (azon kívül hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy hova megy szabadidejében) mert lám-lám meg kellett zavarni 20 pajeszos emberke mókázását. Ha majd a bombagyáron azt lehet olvasni, hogy hűdefeldöntöm a karácsonyfát meg letépemazadventikoszorúját (tényleg, mikor lesz gyűrűkurás szó a "sima" magyarokra? tündék? á, az túl homó) akkor én leszek az első aki követelem, hogy menjen el tüntetően a keresztény ünnepre is, jelezve, hogy támogatjuk, hogy békésen ünnepelhessenek.

már ha tényleg tüntető volt a megjelenése, mert ezzel bekerültem a csapdádba, mert mi van ha tényleg úgy tartotta úri kedve hogy akkor most elmegyek dalolászni a zsidókkal? akkora bűn az? akkor a nemzsidókat nem fogja ezentúl megvédeni? és nem a zsidóknak, hanem a kisebbségeket védő törvényt nyújtott be, szóval lehetett volna szétperelni mindenkit ha bántják a reformátusokat szóval nincs többletjog. ettől függetlenül ez egy rossz törvény lett volna, maximum ezért kell megmosni a fejét.

ja és most jutott csak eszembe, hogy a Horthy újratemetése után anno elég szimbolikus magánemberi koszorúzások voltak (pl. Antall), pedig azért nem az egész magyar társadalom tapsikol Horthynak

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.06. 20:19:25

Lomnici ott jelenik meg, ahol kedve tartja, ez így van.

Csak akkor arra a kérdésre kell válaszolni, hogy vajon mit fejez ki egy nemzeti kisebbség alapvetően bensőséges, családi ünnepének kivitele az ország egyik legforgalmasabb közterére, és a média, neves politikusok és az LB elnökének egymásal való versengése ezen a rendezvényen a kisebbség segglyukához minél közelebbi pozíció felvétele mellett. Miközben a rabbi valamiféle szellemi sötétségről hadovál, meg hogy majd ők fényt gyújtanak a fejünkben. Merthogy erről volt szó. Tagadhatjátok, de nem érdekel. Engem ez taszít.

Amikor egy politikus vagy közszereplő saját vallását gyakorolja, vagy annak vallási ünnepségén részt vesz (és ez idehaza azért statisztikailag jellemzően keresztény ünnepen fordul elő), az oké. A fenti esemény nem ilyen esemény volt. Most persze lesznek, akik bebizonyítják majd, hogy de igen, de ez sem érdekel. Nem most jöttem le a falvédőről.

A Judapest gesztusa amúgy szerintem korrekt volt. Tomcaté többféleképpen megítélhető, de nála a korrektség másodlagos, a cél a figyelemkeltés.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.06. 20:25:51

bocsánat szóval: nem "felvétele mellett" hanem "felvételéért"

Tavaly az Örsön még kereszt állt. Idén menóra. Többet nem tudok elmondani, kapcsojjaki.

irrelevant 2007.12.06. 20:52:47

"Azért mantrázom ezt nektek, mert értelmes, valódi ellenérv vagy cáfolat véletlenül sincs"

Én úgy látom, te rángatsz itt elő mindenféle mondvacsinált érvet arról, hogy LZ miért nem mehetett volna el a Nyugati térre.

1. mer a nyugati tér nem templom! (naés)
2. mer vallásos rendezvény! (egy keresztény vallásos rendezvénnyel semmi bajod nem lenne)
3. mer kitüntet egy kisebbséget a jelenlétével! (kit zavar?)
4. mer a mazsihisz alkotmányellenes törvénytervezetet támogat, ő meg az LB elnöke, juj-juj! (szerintem egy menóragyújtás esetén illene elvonatkoztatni a gyűlölettörvénytől. Meggyújtották azt a menórát, LZ ott volt, örült, hazament. Elnökként meg majd teszi a dolgát legjobb szakértelme szerint. Két különböző ügy.)

y 2007.12.06. 22:04:31

MG!

Kár volt felhívni a figyelmet erre a szar oldalra.
Maradok a gyárban, ott jobban érzem magamat.

dowNLoad 2007.12.07. 13:47:35

Egyszerűen összefoglalva: döntsék el, hogy elsősorban magyarok, és utána zsidók, vagy fordítva. (abban az esetben nem lehetne köztisztviselő, képviselő, közjogi méltóság, állami alkalmazott, mert nem tudna korrekt lenni)

Marianna · http://egerentyu 2007.12.07. 19:33:36

Dehat micsoda hiabavalosag ezen vitatkozni! Oda megy ahova akar, buddhista, muzulman, pogany szertartasra NA ES??? A magyar zsidok Magyarorszagon magyarok kulonben, ugy tudom.
Magyar zsidok. Egyaltalan nem ertem, hogy ez nalunk miert tema allandoan. Kit erdekel, hogy kinek mi a vallasa es miert szerepel szinte minden nap a hirekben?

irrelevant 2007.12.07. 19:55:38

"abban az esetben nem lehetne köztisztviselő"

És ezt hogyan kiviteleznéd?
Lenne egy formanyomtatvány, aminek aláírásával elismeri, hogy elsősorban magyar?

dowNLoad 2007.12.07. 21:03:49

Na nem kell adni a hülyét, ez azonnal kiderül amikor DÖNTENI kell valamiben ami köthető ahhoz, hogy magyar érdek,(közérdek) vagy személyi érdekek. (a helyi bennszülött ipar, mezőgazdaság, kereskedelem sem azért szünt meg, ill. maradtak fent kvázi monopóliumok, mert magánemberek véletlenül elnéztek ezt-azt, a képviselő, alkotmánybíró, törvényalkotó nem lehet csak nacionalista, rasszista, idegenellenes, paranoid, gyanakvó, különben a saját országával cseszik ki, és elqúrja a jövőjét a pillanatnyi előnyért, lásd eladósítás látványberuházásokért, és azzal választások megnyerése, stb...)

VIII. Nagyapó 2007.12.07. 22:52:38

B+ dowNLoad

Te a románoknál biztosan Funarra szavaznál...

irrelevant 2007.12.07. 23:05:06

Ja :D
És úgy utálná a magyarokat mint a szart...
A nacionalizmus szépségei :D

dowNLoad 2007.12.08. 01:53:23

Azért ez hihetetlen, hogy erős magyarországról álmodoztok,(-zunk) közben meg összekeveritek a patriótizmust funárral. Próbáljátok meg úgy felfogni, hogy ez egy játszma, ahol a gyengék, vagy akiknek nagyon nincs szerencséje azok elbuknak, (pl. nem egy több milliós nép van, akiknek nincs országuk, pl. Kurdok) 2.rendű bérrabszolgákká válhatnak a saját országukban, csak mert nem mernek/tudnak/akarnak patrióták lenni. A globalizációban Magyarország a farok rossz végén van, tehát arra kár alapozni, azt meg nem tudta elérni 18év alatt, hogy a kamionterminálból bekerüljön a hotelbe, (Szlovénia mellé) Arra nincs esély, hogy a nyertesek közé kerüljön (pl. Németországi munkás termelékenyebb, pedig több a fizetése) a helyi adottságokat meg rosszul(vagy sehogy) használja ki. Ehhez hozzáadódik még egy impotens elit, +pénz/hataloméhes kisebbség, aki nem is tekinti 1.számú hazájának ezt a területet. (nem tervez hosszútávra ide) A helyi bennszülött lakosság pedig birkatürelmű, csodaváró, félig agyhalott, katasztrofálisan rosszul tájékozott(nyelveket nem beszél, de ha igen, akkor sem néz angol nyelvű dok.filmeket) ezért szinte bármit elhisz a helyi kollaboráns médiának.

VIII. Nagyapó 2007.12.08. 02:18:37

Csak pár dolog, és megyek aludni:


- A német munkás fizetése azért, és nem annak ellenére magasabb, hogy magasabb a termelékenysége.
- A román nackók kb. ugyanazt el fogják mondani Neked az erdélyi magyarokról, amit Te itt a zsidókról állítottál. Hidd el, nálunk sincs sokkal több valóságalapja a dolognak. Nagy reformereink teljes meggyőződéssel vezetik a az országot győzelemre vagy a szakadékba, korrupt gazembereink pedig nemzetiségüktől függetlenül teszik zsebre, amit csak lehet. Vagy gondolod, hogy pl. a balkánon, a többi egykori KGST-országban, a törököknél stb. is a zsidóknak köszönhető a korrupció? Szerintem éppen így létezik számos másik országban, ahol zsidók nincsenek is...
- Bármilyen hihetetlen, a globalis folyamatokban mi összességében a nyertesek - ha nem is a legnagyobb nyertesek - közt vagyunk. Ha a vesztesek közé tartoznánk, Neked sem lenne most min gépelned a véleményedet.

Joccakát.

dowNLoad 2007.12.08. 02:50:53

melléfogtál nagyapó, NEM azért magasabb a fizetése, hanem mert nagyobb a hozzáadott érték(azt NEM szervezik ki az országból), Szlovénia ellentmond az összes érvednek, NEM a korrupcióról beszéltem, ahhoz nem kell nemzetközi kapcsolat, és a LEHETŐSÉGEINKHEZ képest vagyunk vesztesek,(18év alatt 5X lett az államadósság, és a tizede az állami vagyon) az agyhalott bennszülöttek, és a kollaboráns elitünk miatt, akik a globális érdekeket inkább kiszolgálják, mintsem patrióták lennének. Szokásos PC szadesz duma amit előadsz, lejárt a szavatossága, még az agyhalott bennszülöttek is megszimatoltak valamit már. A többi volt KGST ország 100X olyan nacionalista mint mi, ahogy az látszik is a hírekből, de lassan gazdaságilag is. (honnan indultak az sem mindegy, de Csehország, Szlovénia, Litvánia már ránkvertek, pedig Bokros-surányi méretű szakembereink nekünk vannak, meg hasonló világhírű bankosok, mint megyó, németh) Egy csomó felesleges baromsággal szopatták a bennszülötteket, mert vagy valamilyen érdek miatt ezt kellett tennie a helyi elitnek, vagy mert tehetségtelen kontraszelelektált impotensek. Főleg most.

VIII. Nagyapó 2007.12.08. 11:05:40

- Akkor most vegyél szépen elő egy közgazdasági szótárat, és nézz utána, mit nevezünk a munkaerő termelékenységének. (Segítek: a gazdaságban keletkezett hozzáadott érték egy munkásra/munkaórára vetített értéke)
- Ha kicsit utánanézel, a szlovák vagy az ír csoda vagy a balti államok növekedése min alapul, vszeg ott is karvalytőkéznél és a nemzeti érdekek feladásáról visítoznál. Az idegen tőke mindenesetre nagy szerepet játszik mindegyikben.
- A mostani szívás pedig első sorban Megyó és Fletó négyéves választási osztogatásának köszönhető. Köze nincs a zsidókhoz vagy Bokroshoz, egyszerűen nyerni akartak és lesz*rták, mibe kerül. Nem a zsidók, az MSZP.

dowNLoad 2007.12.08. 11:32:26

nagyapó nem kell mindent elhinni a közgáz könyveknek, a németeknél azért megy, mert a hozzáadott érték úgy jelenik meg, hogy az utolsó legnagyobb értékű fázisa van ott a munkának, pl. a noname cucc megjön kínából, (10Ft) a német munkás ráteszi a logót, erre egyből 100Ft lesz az ára. (10X szorzó) Az idegen tőke meg játszhat szerepet, de úgy, hogy a helyi termelésbe szállt be, pl. mintha a magyar élelmiszeripar kapott volna modern gépeket, akkor most nem az lenne minden kaján, hogy MADE IN POLAND.(és a MÉRLEG jobb lenne, Magyarország szinte csak piac lett, ahhoz meg szegények vagyunk) Az a gáz, hogy ugyanaz a cég itt úgy viselkedik mint balkáni tapló, Ausztriában meg úriember. Szlovéniában az átlagkereset majdnem a duplája a magyarnak. A rossz törvényeket kik hozták? Hogy megyó és fletó elkövethették azt amit? A zsidók meg a médiában asszisztálnak 18éve, de nem hallom a rendszerkritikát. 98-02 között volt csak nagy a szájuk, egyébként inkább a zsebük? Az szdsz áldásos tevékenységét sem kell részletezni, főleg gyufa ideje alatt.

VIII. Nagyapó 2007.12.08. 12:20:53

Szerintem még mindig nem jöttél rá, hogy egyszerűen a fogalmat használtad rosszul :-) A "magasabb termelékenység" épp azt jelenti, amit Te itt magyarázol.

Amúgy meg hogy melyik munkafázisnak mekkora az értéke, az leginkább azon múlik, hogy hány helyen tudják megcsinálni. Ha itt olcsóbban meg tudják oldani, bármelyik munkafázist idehozzák (és ezáltal egyben olcsóbbá is teszik), ha drágább, elviszik a multik. Amelyik nem, az versenyhátrányba kerül.
Van persze még egy csomó minden, amit a nagy vásárlóerejű fogyasztókhoz való közelség miatt lehet csak Németországban megcsinálni (pl. a kapcsolt szolgáltatások ilyenek). Ezek a növekedéssel párhuzamosan jelennek meg nálunk is, pusztán mert fokozatosan nő a vásárlóerőnk.
És van, ahol a megfelelő jellegű tudással van probléma - de ez nem az elmúlt 10 év sara.


A mezőgazdaságot a birtokok felaprózásával alapjában véve még csak nem is a baloldal cs*szte el első sorban, de amúgy is elég kis részét adja a legtöbb ország GDP-jének. Jó, ha van és jó, de a növekedés motorja azért sosem lesz.

És lehet az MSZP talpon maradásáért a zsidókat hibáztatni, de a helyzet sajnos az, hogy jórészt nem zsidók, hanem rendes magyar emberek alkotják a pártot is, meg az érdekhálóját, a holdudvarát és a táborát is. Az pedig, hogy egyáltalán még létezhetnek, és nem tiltották be és számoltatták el őket '90 körül, leginkább Antallék érdeme.

dowNLoad 2007.12.08. 12:35:05

De a zsidók lehettek volna az "élcsapat" a nemzetközi kapcsolataiknak köszönhetően, és egy csomó buktatót ki lehetett volna hagyni,(magyar mezőgazdaság szétverése, privatizáció elqúrása, az EU legszarabb bankrendszere, legdrágább autópályaépítései, megmaradt kvázi monopóliumok, helyi adottságok ki nem használása, helyette a bennszülöttek bérrabszolgakénti használata, stb.) ill. végezhettek volna agymosás helyett felvilágosító kampányt, "amit az előző 40évben nem tudhattál" címmel, de inkább eladták magukat egy tál lencséért. Röviden : lehettek volna PATRIÓTÁK. (felőlem lehetnek a vezetőink pigmeusok is, ha ők elérik, hogy nekünk jobb legyen, és tudnak perspektívát adni)

VIII. Nagyapó 2007.12.08. 14:36:04

Énszerintem túlértékeled Te azokat a nemzetközi kapcsolatokat, meg aztán nem is csak nekik voltak külföldi ismeretségeik, volt ugye emigránsunk is jónéhány.

Nekem úgy tűnik, inkább a "féltudású magyar elit"-diagnózis lehet a helyes - nem a zsidóságra, de a komplett magyar értelmiségre: bár az alapokat megértették, elfogadták, hogy "piac=jó", és tudták, hogy nagyot kell változtatni, részleteiben távolról sem ismerték a nyugati szakpolitikákat, az eltérő sajátosságok kezeléséről pedig nem is nagyon volt semmiféle tapasztalatuk. Viszont vakok közt félszeműként ezzel már úgy érezték, zsebükben a bölcsek köve. A szekértábor-harcok következtében pedig a szakszerű vitákat sem nagyon lehetett lefolytani, minden, ami a túloldalról érkezett, politikai támadássá vált, ami ellen zárni kellett. Jó példa erre pl. a Nemzeti Bank vagy a családi adókedvezmény esete, ahol a ballib értelmiség "piacpárti" részének nagyon is észre kellett volna vennie, hogy itt most olyan változások történtek, amikkel legalább egy részük egyetértett volna.


Abban, hogy a jobboldallal szemben ilyen merev elutasítás és ennek következtében ilyen merev szekértáborok alakultak ki, amik még rásegítettek a gondolkodás elfojtására, már szerintem is szerepet játszhatott többek közt számos meghatározó személyiség zsidó identitása is, akik frászt kaptak mindentől, ami egy picit is emlékeztette őket a Horthy-rendszerre. De a holokauszt fényében valahol ez a paranoia is érthető...

dowNLoad 2007.12.08. 22:13:40

De a holokauszt fényében valahol ez a paranoia is érthető...
Most akkor ezért vagyunk lemaradva durván Szlovéniától, meg azért mert féltudású lenne az elit? Kénytelen vagyok idézni zorbántól, hogy a saját vagyonukat valahogy sikeresen menedzselték. Az országét nem? Ennyire szarul/lassan dolgozni véletlenül nem lehet. (szerintem) Mint ahogy az EU legdrágább autópályaépítéseit meg a presztizsberuházásokat, közművek eladását, stb. el lehetett volna kerülni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.08. 23:02:08

Ötvöspéter: a 4. pontban csúsztattál, nagyot. Nem az a baj, hogy a Mszsihisz alkotmányellenes tervezetet támogat, hanem az, hogy ezt a tervezetet LB elnöke kezdeményezte. Vagyis nem csupán kiállásban, de tettlegesen, hivatali hatalmával élve is diszkriminatív volt.

Vajon hogy ordítanának itt meg mindenhol néhányan, ha olyan gyűlölettörvényt terjesztene be az LB elnöke, ami a "magyarozást" tiltaná csak, és a többségi nemzetet védené? Vajon miért nem zavar szinte senkit, hogy az SZDSZ-es "urbangeri" a blogján nyíltan áradozhat, hogy de szívesen szervezne Tomcat-verést, és hogy tetszene ez neki, mint ahogy a prágai náciverés is milyen jó buli volt?

Mikor lesz már végre ugyanannyi joga a jobboldali magyarnak, illetve mikor lesz a polkorrektség a baloldal felé is azonos súlyú elvárás?

Manyi Béci 2007.12.09. 08:14:26

Görény úr,

az Ön összes kérdésére már válaszoltak a kommentekben, Ön meglepő kitartással mégis, olykor átfogalmazva, újra és újra felteszi őket, hiszen sohasem az Ön számára már évek óta kész és egyedül elfogadott/elfogadható válaszokat kapja. Ön rettentő energiákat fektet abba, hogy olyan kérdéseket tegyen fel, amibe e válaszokat beillesztheti, ám sajnálatosan keveset abba, hogy más válaszokat egyáltalán meghalljon.

„Az előítélet c. klasszikus művében Gordon Allport a következő párbeszédet idézi:
Mr.X: Az a baj a zsidókkal, hogy kizárólag csak a saját csoportjukkal törődnek
Mr.Y: A közadakozási kampányok nyilvántartásai szerint azonban bizonyítható, hogy a zsidók létszámukhoz képest sokkal nagylelkűbben adakoznak a közösség jótékonysági céljaira, mint a nem zsidók
Mr.X: Ez csak azt mutatja, hogy mindig is igyekeztek mások jóindulatát megvásárolni, és állandóan beavatkoznak a keresztények ügyeibe. Csak a pénzen jár az eszük, ezért van annyi zsidó bankár.
Mr.Y: Egy nemrég elvégzett vizsgálat viszont azt mutatja, hogy a zsidók száma a banküzletben elhanyagolható, sokkal több nem zsidó bankár van az országban.
Mr.X: Éppen arról van szó: tisztességes üzletbe nem merészkednek, annál több van belőlük a filmiparban és az éjszakai lokálok tulajdonosai között.”

irrelevant 2007.12.09. 13:07:20

"Vajon miért nem zavar szinte senkit, hogy az SZDSZ-es "urbangeri" a blogján nyíltan áradozhat, hogy de szívesen szervezne Tomcat-verést, és hogy tetszene ez neki, mint ahogy a prágai náciverés is milyen jó buli volt?"

Emlékeztetnélek: honlapodon, a Bombagyáron olyan kommentek vannak, hogy ihaj. Urbangeri blogja ahhoz képest egy nulla. Nem megverésről, hanem akasztásról, Dunába lövésről, meg ilyen fincsi dolgokról van szó.

Egyébként zavar, hogy Urbangeri ilyeneket írogat. Nem mintha félteném Tomcat bőrét, meg tudná ő védeni magát, inkább az zavar, hogy egy állítólag kib*szott toleráns, velejéig demokrata, SZDSZ-es srác erőszakról ábrándozik. (Ez mondjuk az egész SZDSZ-re igaz, nem urbangeri sajátja.)
Nekem Tomcattől is felfordul a gyomrom (remélem ezért nem leszek megverve), de az azért ezerszer képmutatóbb, hogyha egy SZDSZ-es fenyegetőzik verekedéssel.

Ugyanakkor azt is látom, hogy téged meg a Bombagyár kommentjei és alapvető hozzáállása nem zavar. Miért sírsz, ha meg akarják verni a haverodat, hogyha ő is állandóan agresszív? Majd ha ti olyanok lesztek mint a ma született bárány, és mégis meg akarnak verni, akkor sírjál.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.12.10. 09:13:19

otvospeter: minden képmutatás egyenlő, de vannak még egyenlőbbek; Molnárgörény pedig egy egyedi hópihe, mint az összes többi. :)

Összefoglalva az egészet, szadeszes bloggerestül, bombagyárostul: posztmodern önimádat.
süti beállítások módosítása