Prága ítél
2007. november 01. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Prága ítél

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a prágai városi bíróság Ludmila Brozová-Polednovát, aki 1950-ben államügyészként vett részt az egyik legnagyobb korabeli koncepciós perben. 


A képen Milada Horáková látható, a legismertebb áldozat. Jogász és politikus volt, akit a hetekig tartó koncepciós perben halálra ítéltek, és 1950. június 27-én a prága-ruzynei börtönben kivégeztek.


Bárcsak Prága lenne már itt is.

Nem akarom lenyelni a kommunizmust, mert nem tudom. Ti le tudjátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr100215324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.01. 17:45:14

Péter Gábor ágyban, párnák között halt meg. A "körmös Bauer", akinek a kínzást semmilyen törvény nem engedte még abban az időben sem, békésen ügyvédkedhetett. Marosánt még láttam egy Munkáspárt-összejövetelen (az egyik elpatkolt, azért kellett odamennem), ő is ágyban végezte - nem a börtönben.

Igazad van. Vezeklés nélkül nincs megbocsátás! Horn Gyufa, akit ma már rángat a megérdemelt delírium tremens, még magyarázgathatta, hogy ő a törvényességet védte a pufajkában? Azt, ami leverte az országot, kivégezte a miniszterelnökét és ezreket börtönzött be?

Nem ország ez, kérem. A hullák itt fityegnek a szekrényben.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.01. 18:15:27

Közben felvilágosítottak, hogy ilyen ítélet Magyarországon is született a sortűzperben: www.mno.hu/portal/11477

Ők sem kellett leüljék, mint ahogy ennek a cseh néninek sem kell majd leülnie az Index cikke szerint.

De legalább perek legyenek és ítéletek. Persze jó lenne a börtön is.

___________________________ (törölt) 2007.11.01. 18:22:05

Csak hogy tisztan lassunk, 2007-ben mar nem buntetesrol van szo, hiszen a legtobben meghaltak, aki nem, az is annyira oreg, hogy csak papiron itelik el, de nem csukjak le.

Ami rendben is van, mert alapvetoen ez az egesz dolog szimbolikus jellegu. Nem az a lenyeg, hogy nehany fogatlan ven trottyot tenyleg bezarni, bennem nincs ilyenfele bosszuszomj. Ez a dolog mar elkesett.

Hanem eppen a szimbolikus uzenet. Hogy ki kell mondani a Rosszat, ra kell mutatni. Nem is annyira az embert, inkabb a tettet. Kell egy olyan uzenet, amibol az egyszeru emberek is ertik, hogy hogyan all a mai tarsadalom, annak mai vezetoi ehhez. Ez hihetetlenul fontos, a hosszu tavu lelektani hatasok miatt. Ezek a dolgok ugyanis hajlamosak betokosodni.

Latja az egyszeru ember, hogy a gecilada TSZelnokbol eppolyan vallalkozo lett, mindig o van felul, o maga meg mindig alul van, es csak betokosodik benne a keseruseg. Iszonyatosan nagy baj az, ha egy tarsdalom termeszetesnek veszi az igazsagtalansagokat, a jogfosztottsagot, a kiszolgaltatottsagot. Elsosorban azert az, mert ha ez a minta, akkor akinek sikerul felemelkednie, maga is zsebzsarnokkent fog viselkedni, mert csak ezt a mintat, csak ezt a normat latja. Persze a TSZelnok-vallalkozokkal ugysem fog tortenni semmi. De az ilyen, ritka es szimbolikus ugyek legalabb hordoznak egy olyan uzenetet a nep szamara, hogy azert letezni letezik Igazsag, csak ritkan ervenyesul. Szerintem ennek nagyon fontos lelektani hatasa van.

dowNLoad 2007.11.01. 18:43:54

ÁLLJUNK meg egy pillanatra!!! a nagy nácivadászok nem jelképes börtönre ítélték a 60-70-80éves öreg nácikat! A komcsik különös anyagból vannak gyúrva, rájuk nem vonatkoznak a törvények? Vagy ha már elmúltek 60évesek, akkor mentesültek, akármit is követtek el??? (Vagy vannak egyenlőbbek, még a halottak között is???)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.01. 18:47:33

shenpen, szerintem is ez a lényeg. Legalább azokat az embereket ítéljék el, akiknek a kezéhez vér tapad és még élnek. Ne lehessenek köztisztviselők, tanárok stb.
Igazság kell, mert különben marad az indulat. A fájdalom öröklődik és nem múlik el.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.01. 19:04:51

nyugi download, csak én szeretném őket börtönbe dugni, de ez csak vágyálom. Sajnos késő,elöbb kellett volna.

Őrnagy Őrnagy 2007.11.01. 20:41:30

Prágát akarok, valamint Neveket akarok hallani!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.11.01. 22:21:22

Prágába a varsói gyors jár. Budapestre meg a minszki teher.

Őrnagy Őrnagy 2007.11.01. 22:35:01

Pedig még a 2006-os választások előtt kaptam azt a dumát a komcsi-libsi haveroktól, hogy a Zorbán egy Lukasenko. Most hallgatnak.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.01. 23:04:06

smalladam szokásosan félreviszi a témát, némi magyar nemzeti büszkeség beoffolásával. Nem a rendes magyar hazafiak temetése vagy megemlékezése, hanem A KOMMUNISTA GYILKOSOK BÜNTETLENSÉGE A TÉMA!

Mindig rámutatok a balliberális szolgamédia húzásaira (ezt főleg ő végzi itt), hátha abbahagyja.

Playmobil Soldat 2007.11.01. 23:45:32

Mi sem tudjuk lenyelni, és nem is fogjuk, míg a régi kommunisták és/vagy azok tanítványai futnak hazánkban "baloldal" néven.

A tanítványok sem jobbak a tanáraiknál.

dowNLoad 2007.11.02. 20:33:08

lelkylola, nem csak te szeretnéd börtönben tudni a vén komcsikat, de szerintem 10-ből 8ember is! (mostmár látszik, hogy nem megoldás, hogy elfelejtjük, mert a SZART FELDOBJA A VÍZ, HIÁBA KAVARJUK!)
süti beállítások módosítása