Critical Mass és egy szerethető Budapest
2007. szeptember 24. írta: TuRuL_2k2

Critical Mass és egy szerethető Budapest

Évek óta nem ültem biciklire Budapesten, saját kétkerekűmet még sok nyárral ezelőtt a Balatonra menekítettem. Tegnap tehát jó neofita módjára csatlakoztam a fővárosi bringás vonuláshoz, szerkesztőségi kerékpáron. Nem sikerült időben elkészülnöm az októberi Reakcióba szánt cikkemel, így csak a Roosevelt tértől tekertem a végállomásig (a Petőfi Csarnok melletti rétig).



A Critical Mass nem volt olyan nagy élmény, mint gondoltam: szép volt az idő, barátságos volt mindenki és jól éreztem magam, de semmi több. A bicikliemelés jól nézett ki, bár kicsit átgondoltabb szervezéssel jóval többen is befértek volna a zöld placcra.
A szervezetlen hazautat sokkal jobban élveztem. Több kört tekertünk a Hősök terén, az autómentes Andrássy út is elbűvölő volt és az ember fejében megfordult: mi lenne, ha... Utoljára tavaly október 23-án este volt ilyen érzésem, a még némiképp könnygáz-járta, de már kiürült Károly körúton. Lehetett sétálni a Kiskörúton, a(z ideiglenes) Városháza tér, a Madách tér, a Deák tér, az Erzsébet tér és a Károly körút együtt igazi belvárosi közösségi teret alkottak, autók és őrület nélkül. Nagyon jó lenne, ha nem csak lovasrohamok és ruandai zavargások megoldásához elegendő mennyiségű könnygáz elpuffogtatása után lehetne ilyen élménye a fővárosiaknak. Ha lennének olyan terek, amik esténként tele vannak élettel, fiatalokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr38174763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.24. 09:49:35

a végére: szóval te fél kézzel emelted? :P

ergé 2007.09.24. 10:01:30

Hát ez kurva jó videó volt, gratula! Az élesebb szeműek még szerkesztőségi titkárunkat is megfigyelhetik, ahogy a biciklije alvázával ismerkedik :-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.24. 10:16:05

hihetelen bicajkimérákat láttam: 1 szuper bicajcsoppert, egy roki fiú camping-elejű, riksa hátsós monstrumot csattogtatott, mások két csemetéjüket húzták maguk mögött kis utánfutóban, egy több-bugyit-mint-nadrágot-mutató-csaj egy baba fejét (a lá Psycho I.) kötötte a csomagtartójára...
én/mi sajna kisés elkéstünk, ezért Szfülnek már nem adatott meg az az élmény, hogy végigkerekezzen a Zalagútban... :(

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.24. 10:23:06

ergé:
A videó erősen amatőr, csak a zene jó. :) Ráadásul a YouTube elég kockássá tette, bárhogy is próbálkoztam...

sinya 2007.09.24. 13:03:36

Jó a videó! Kár hogy lemaradtam a CMről...

ergé 2007.09.24. 15:03:32

Szijjártó Péter is jelen volt a Critical Mass-en:

alleycat.hu/blog/20070924/a-politikus-is-ember
süti beállítások módosítása