Az utolsó figyelmeztetés
2007. augusztus 13. írta: TuRuL_2k2

Az utolsó figyelmeztetés

Megírtuk, megszerkesztettük, betördeltük, kinyomtattuk. Az UFi utolsó száma kapható a standokon. Aztán lendületet veszünk, és...

Szubjektív ajánló következik:

"UFi: Végül is hogyan szakítottak a Fidesszel?
Wermer András: Sehogy. Mindenekelőtt: ez a Fidesz már nem az a Fidesz. Azzal a Fidesszel a mai napig jóban vagyok. Másrészt: egy marketingstratégának az a dolga, hogy irányt szabjon, utat mutasson. Az államférfinak pedig az, hogy eldöntse: akarja-e ezt az utat választani. (...)

UFi: Ezért más pártnak nem dolgozna?
Wermer András: Nem, pedig felkértek, részben azóta, részben korábban. Amivel nem tud azonosulni az ember, azt nem szabad csinálnia, ezt figyelmébe ajánlom mindenkinek." - interjúnk Wermer Andrással választási győzelemről és vereségről, a Happy End állami megrendeléseiről, a politikai marketingről (20. oldal).

"Ne feledkezzünk meg Kevin Costnerről, aki húsz éve sem nézett ki jobban, mint egy átlagos sárbogárdi buszvezető srác, de persze sikerült elvennie az életünkből többször két órát a Robin Hoodjával." - írja Bandi kolléga férfi szemmel (Cukipofák és senkiháziak, 10. oldal).

A 37. oldalon Oli bácsi Wass Albertről értekezik, az ő sodrásáról, irodalmi értékéről és politikai jelentőségéről (tudjuk, kitűnő tanácsokat adhatna Orbán Viktornak).

"Az igazán kemény arcok a heroin ágazatban vannak. Mert ahhoz azért kevés a bölcsészfinesz, hogy az ember szemrebbenés nélkül átvegyen három-négy kiló heroint valahol Hamburg mellett egy autópálya-parkolóban öt napszemüveges vietnamitól." - a kábítószer értéklánc-menedzsmentje termelőkkel, terjesztőkkel és fogyasztókkal (Drogfront, 18. oldal).

RobinMasters a maga kis elveszett világából most Beastie Boys vs. Rolling Stones témában értekezik (26. oldal), Benkő kolléga pedig jó szokásához híven az orosz energianyomulást boncolgatja (Csőbe húzva, 12. oldal).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr67138697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.13. 13:08:58

Na, majd kaptok a fejetekre, hogy a Szent Marihuánát kapudrognak állíottátok be. :-)

segabor 2007.08.13. 14:28:37

Namost ez a LUFI vagy az előző volt az?

segabor 2007.08.13. 14:29:08

Namost ez a LUFI vagy már megvolt?

segabor 2007.08.13. 14:29:45

... bocsi, nagyon tréfás ez a blog gép. Eccer nincs meg a kommentem, aztán meg lesz kétszer is... :(

Bill Dauterive 2007.08.13. 15:15:36

UFIA

vajon 2007.08.13. 16:06:14

rendesen árnyékol ez a wermer...

Srí 2007.08.13. 17:26:29

Ez nem ér, nagyon nem ér:( Ebben a hülye kerge világban olyan jó lenne már egy kis állandóság:( Biztonságot adna. Ezért utálom a multikat is. Soha semmit sem találok meg a szupermarketekben. Folyton változtatgatnak, átrendeznek, átszíneznek, az őrületbe képesek taszítani és azt hiszik, úgy van jól. Velem nem az történik, hogy akkor összevásárolok mindenfélét, hanem az, hogy visszaszokom lassacskán a kisközértekre.Na de nem is erről akartam szólni.

Ha semmi sem változik, maradtok akik vagytok, akkor mi a manóért kellett a nevet meg a dizájnt megváltoztatni? Amikor úgy szerettem. Gyönyörűek voltak az eddigi színek, a piros a zölddel meg nagyon pocsék. Jó, nem mondom, hogy pocsék, azt mondom, hogy nekem nem jön be. Nem is akarom megszokni. És a blog is megváltozik? A blog címe is? Meg piros lesz és zöld? Néztem a szavazás állását is, mások is vannak így vele. Na mind1, csak falra hányom a borsót úgyis, ez már eldöntött tény. De legalább ha a színek maradhatnának...ha már Reakció.

Gabe 2007.08.13. 18:22:13

Hadd fikázzunk mink is:
ez a címlap olyan, mint a 80-as évek (néhány szerk. azt se tuggya, mi az) iskolaújságjai...
Vagy mint a M(agyar)TV gyermek- és ifjúsági műsorainak logója (kis Ches fűstiizációval)
Sztem a dizájnert nagyon gyorsan dobjátok ki, és metszessetek új betűket.
Vagy legalbb wermer véleményét kikérhettétek vón... Az állítólag ért a reklámhoz, de ezt még sose bizonyította.

jbb 2007.08.13. 18:23:25

Ok-ok, értem én, a piros-zöldnek még csak örülnék (igaz valamilyest diszrkétebb formában), de ez a zagyva reakció minek tényleg? Ez olyan nagylevegő, kezdjük újra vagy csak a modern, progreszív reformokra akar hajazni?

Mert nekem kissé olyan lett, színes, felkavaró, de értelmetlen. :-(((

Playmobil Soldat 2007.08.13. 18:24:19

Én is azt a kérdést tenném fel, hogy most akkor miért is kellett megváltoztatni a nevet? Ha egyszer nem változott semmi - csak a tulajdonos - akkor miért gondoltátok, hogy mégis változtatni kell,

Nobilis úrnak túl durva volt az "Utolsó figyelmeztetés", mint kifejezés?

Ha már annyira kiálltok mindig amellett, hogy nem változik semmi, hiába az észrevehető hangnemváltozás, most mégis ezzel ezt erősítitek meg. Legalább a látszat maradt volna meg! :S

Na mindegy. Kíváncsi vagyok. Én ezután is olvasom a lapot, ha marad olyan, amilyen volt.

bugris 2007.08.13. 18:46:55

P.S. például a pozicionálás miatt.
A Mancs azután váltot sárga-fekete színre, és próbálkozik még további átpozicionálással, hogy felmérések szerint a gyermekkori lépései annyira pozicionálták a lapot, hogy a megkérdezettek többsége több mint tíz év kemény liberális, és a fideszt heti szinten gyakó hangvétele ellenére fidesz-lapként tartja nyilván. Az UFi-nak sem könnyű elszakadnia attól, hogy csecsemőkorában félig-meddig hivatalos lap volt. Azóta messzire vitt az út, de nagyon nehéz a régi bélyegeket eltávolítani.

Playmobil Soldat 2007.08.13. 18:53:25

"félig-meddig hivatalos lap volt"

Miért csak volt? És itt nem a "hivatalos" szón van a hangsúly.

"Azóta messzire vitt az út"

Hová?

Éppen ezek a kérdések érdekelnének. Hiszen eddig éppen arról volt szó, hogy egyáltalán nincs és nem is lesz változás, bármennyire is érzékeltük jópáran... Persze lehet, hogy mi tévedtünk, ez benne van.

A másik: a "POLGÁRI underground" marad vagy az is távozik? (Bár meg sem merem kérdezni, az eddigi tendencia szerint az is megy a levesbe.)

ergé 2007.08.13. 20:00:44

apró re-reakció egy reakcióra: a piros-zöld az aktuális, augusztusi UFi 3. oldalán látható, bevezető címlapterv színe, ami a laptervező fejéből pattant ki egy kósza pillanatban.

nem lesz minden borító ilyen :) lesz narancs-lila, barna-fehér, minden, amit akartok!

ja, és persze köszönjük a visszajelzéseket, még, még, jöhetnek, tanulunk belőlük!

ergé 2007.08.13. 20:03:04

Soldat, már erősen ízlelgetjük a "plebejus underground" kifejezést ;)

Playmobil Soldat 2007.08.13. 20:07:22

"már erősen ízlelgetjük a "plebejus underground" kifejezést ;)"

:)) Elviccelitek. Pedig ezt egy komoly kérdésnek szántam.

ergé 2007.08.13. 20:18:29

Mi legyen, kamingautoljon a szerk? Részemről: Egyes kérdésekben konzervatív, másokban szabadelvű nézeteket képviselő, antikommunista, antináci, egy kicsit szkeptikus, de azért demokrata polgárnak tartom magam. Egy olyan közösség tagja lehetek, akik valóban underground körülmények között, a mai politikai életben undergroundnak számító gondolatokkal teletűzdelt újságot készítettek éveken keresztül. A szellemiség (és a kő :) marad.

Oli bácsi 2007.08.13. 20:24:27

Ergé, a kérdés szerintem az volt, hogy a "polgári underground" marad-e a fejlécben, te meg beugrottál. Le vagy olvasva:-)

A kifejezés marad a fejlécben - tudtommal, az új címlapon is ott van.

VIII. Nagyapó 2007.08.13. 20:25:26

P.S.

SZVSZ a Fidesz távolodott valamelyest az UFI-tól az utóbbi években, nem pedig az UFI a Fidesztől.

Ami talán érthető is, hiszen nekik mint pártnak az is dolguk, hogy levonják a tanulságokat 2004. december 5.-ből. Nekik az a dolguk, hogy - rövid távon optimalizálva - választást nyerjenek.

A jobbos holdudvarnak viszont az, hogy építkezzen. Évtizedekre, következetesen, konzisztensen és a szükséges vitákat, az építő szándékú kritikát nem elvetve.

Különben ugyanis 40-50 év múlva kádárista nyugger lesz még a mi generációnkból is...

ergé 2007.08.13. 20:26:17

Soldat messzebbre vezető utalást várt tőlünk, sztem.

Playmobil Soldat 2007.08.13. 20:37:30

Valóban, a fejlécre vonatkozott. :) Ezzel együtt természetesen fontos, hogy a fejekben és a szívekben is ott maradjon. Mentségemre szóljon, még nem volt a kezemben a "papírUfi".

Amúgy szerintem felesleges kísérletezgetni. Igaz, nem látok bele a folyamatokba, de kívülről úgy látom, hogy kialakult egy réteg, akik az Ufit olvassák és ez simán besorolható a jobbközepes kategóriába. Ahová pl. én is sorolom magam. Maradjon is ott, legyen underground vagy sem. Persze ez sem elhanyagolható szempont. :)

Ezzel együtt elgondolkodtatott bugris Mancsos párhuzama, miszerint narancsék hogyan küzdenek a bélyegek leáztatásával.

"Az UFi-nak sem könnyű elszakadnia attól, hogy csecsemőkorában félig-meddig hivatalos lap volt. Azóta messzire vitt az út, de nagyon nehéz a régi bélyegeket eltávolítani."

Az nyilvánvaló, hogy honnan indult az Ufi, remélhetőleg meg is marad ezen az úton. A bélyegeket meg nem feltétlenül kellene eltávolítani, lásd fentebb...

Playmobil Soldat 2007.08.13. 20:40:07

"Soldat messzebbre vezető utalást várt tőlünk, sztem."

Ergé, veled is egyet tudok érteni, ugyanúgy, ahogy Oli bácsival. Mint mondtam, merem remélni, hogy ami a fejlécben olvasható, az ott van a fejekben is. :) Tehát mindkettő egyaránt fontos. A fejléc sok mindenben előre mutat.

Playmobil Soldat 2007.08.13. 20:43:43

VIII. Nagyapó, a pozíciót nem is feltétlenül mérném szorosan a Fidesszel összefüggésben, inkább a jobbközéppel (a polgársággal). Pártideológiák változhatnak választási ciklusonként 1-2 fokot ide-oda mozogva, viszont én inkább a jobban behatárolható, egyénre szabott értékekre gondolok.

gloire 2007.08.13. 20:44:36


A két címoldalt összehasonlítva, akár úgy is hihetnénk,
hogy egy "reakciós kis fanzin" stílusból most akkor
egy kicsit komolyabb UFi-s vonalra mentek át,
komolyabb logo, jobb tipó...

Szóval ez pont fordítva néz így ki. Nem világos ez a pozícionálás.
Remélem, ha a kezembe kerül, az majd árnyalja a képet,
papír, képanyag, tördelés stb. Ez így rózsaszín-hupizöld.
Stílusában meg tavalyelőtti, pont kifutó design.

bocs.


ergé 2007.08.13. 20:46:47

a fejléc nem mutat előre, nincs haladás, konzervatívok vagyunk, stb.

:)

VIII. Nagyapó 2007.08.13. 20:47:44


Soldat

Az Utolsó Figyelmeztetés tényleg nem volt jó cím a növekedéshez. Beszéltem sok olyannal, akik nem vagy csak nagyon felszínesen ismerték, azok többnyire

a) A kuruc.info testvérkéjének
b) A Magyar Vizsla és a Reform közös gyermekének

gondolták.

Utóbbi valószínűleg nem annyira a címnek, inkább valamelyik plakátkampánynak köszönhető, de sajnos ennyi ragadt meg a fejekben. Ami igen jelentős hátrány, még ha nem is gondolná az ember elsőre.

VIII. Nagyapó 2007.08.13. 20:52:10

"VIII. Nagyapó, a pozíciót nem is feltétlenül mérném szorosan a Fidesszel összefüggésben, inkább a jobbközéppel (a polgársággal)."

Ahhoz mérve viszont SZVSZ továbbra is minden OK :-)

gloire 2007.08.13. 20:55:57


Ha konzervatívak vagytok akkor miért cseréltek le egy jól megcsinált,
használható, továbbfejleszthető logót és nevet egy 3-4 évvel ezelőtti
"durty style", autonómos, romkocsmás világra? Az épp most hal meg!

Playmobil Soldat 2007.08.13. 20:59:29

Ergé, ha leegyszerűsítem, nekem ez is elég! :)

Nagyapó, ennek kapcsán nem végeztem közvéleménykutatást, úgyhogy ha így van, akkor talán érthető is. Viszont ergére visszautalva, akkor hol van a konzervatív címmegmaradás-törvénye? :)

Na mindegy, nem lovagolok már ezen a címváltozáson. Ha a cím módosul, hát legyen! De a régi dizájn jobban tetszett, legalábbis a címlapok alapján. A kettőt összehasonlítva úgy tűnik, hogy a Reakcióból alakult ki az Ufi. Amolyan undergroundosból átalakult érett konzervatívvá, ahogy mi is öregszünk a lappal együtt. ;)

Playmobil Soldat 2007.08.13. 21:01:41

"Ha konzervatívak vagytok akkor miért cseréltek le egy jól megcsinált,
használható, továbbfejleszthető logót és nevet egy 3-4 évvel ezelőtti
"durty style", autonómos, romkocsmás világra? Az épp most hal meg!"

Valahogy én is ezt akartam megfogalmazni. Ott a pont!

szejler 2007.08.13. 21:14:10

hmm... Valahogy olyan érzésem van, a dizájn alapján, mintha ez lenne a polgári Magyar Narancs. Funkcióját tekintve. :)

Egyébként! Miért nem csináltok portált, közösségi oldalt ennek a szellemiségnek? Blogok, ti írtátok, stb.

Lenne rá igény, meg haszna is, azt hiszem!

bugris 2007.08.13. 21:24:19

"Egyébként! Miért nem csináltok portált, közösségi oldalt ennek a szellemiségnek? Blogok, ti írtátok, stb."

Helló!! És te hol jársz most?

segabor 2007.08.13. 21:40:59

Kádves Gyárekek. Úgy tűnik, én jól viselkedtem, mert meghozta a Postás Bácsi, LUFI-mat!

Playmobil Soldat 2007.08.13. 22:01:03

Szejler, ezt most én sem értem. Van honlap, blog, közösség, minden, amit akarsz.

Előkerestem 2002-ig visszamenőleg (gyűjtőtípus vagyok) az összes Ufit. Kicsit nosztalgiázok, igyekszem hangolódni a Reakcióra. Így - egymás mellé téve különböző számokat - lehet a leginkább látni a fejlődési utat.

Srí 2007.08.13. 22:45:03

Az Ufi szó maga nagyon kedves, egy kis becenév, a miénk. Amikor megismertelek benneteket, fogalmam sem volt, hogy maga a szó mit jelent. Leginkább azt hittem, hogy az Ufónak a becézett változata:) Jóvanna, csak addig, míg olvasgatni nem kezdtem. Olyan jó lenne meghagyni. Legfeljebb kitalálni alá egy jó mondatot, ami már nem az utolsó figyelmeztetést jelenti. A szót magát úgyis ti töltitek megtartalommal és az, mint tudjuk, nem fog változni.

A "reakció" szó durván hangzik. Nem szép. Hangulatában sem jó. Nagyon tiltakozik a lelkem ellene. És az még okés, hogy a régi olvasók, az ufisok elfogadják. Talán. A változásokat senki sem szereti, ha kedvenc valamijétől akarják megfosztani. Gondoljatok csak arra, hogy az Index új dizájnja is milyen heves tiltakozást váltott ki. De újakat, új olvasókat, híveket, ezzel a címmel és ezzel a külsővel, pompázzon bár lila, vagy barna-fehér vagy bármilyen színben, nehéz lesz szerezni.Az újság egyszerűen nem szép, nem hívogató. Nem vágyom rá, hogy a kezembe vegyem, nem fogom megismerni a tartalmát, mert a tekintetem továbbsiklik majd valami igényesebb, vonzóbb kiállítású sajtótermék felé. Ha új vagyok, és nem tudom, kik és miért készítik a lapot.

Legalább a blog ne változzon, jó?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.14. 09:53:06

Szejler: "Egyébként! Miért nem csináltok portált, közösségi oldalt ennek a szellemiségnek? Blogok, ti írtátok, stb. Lenne rá igény, meg haszna is, azt hiszem!"

8-)

Playmobil Soldat 2007.08.14. 10:08:53

Még eszembe jutott: szerintem nem is inkább a dizájnnal, hanem a papírminőséggel lehetne ugrásszerű javulást elérni (a fényes lapra gondolok). Igaz, hogy volt már olyan az Ufi, de küllemre nekem ez a durva papírminőség a váltáskor minőségromlásnak tűnt. Gondolom költséghatékonyság miatt történt mindez, de érdemes lenne elgondolkozni ezen, ha majd megteheti ezt az Ufi újra...

Vagy ha ebben is történt változás, akkor visszavonva a komment, ugyanis még mindig nem volt a kezemben az ehavi lap. :)

bugris 2007.08.14. 10:32:39

P.S. Ez a papír szerintem így rendben van. Nem amiatt, hanem az írások durva minőségromlása miatt mondtam le már két éve a hvg előfizetésemet, de például az a lap a fényes papírjával lámpafénynél olvashatatlan.

marlington 2007.08.14. 10:33:59

Nekem mindegy, csak az a felemáscipős fejléc túnne el...
Amúgy a Reakció betűszabványa tényleg ciki...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.14. 10:35:27

Sokszor terveztük már ezt a cím-váltást, nagyon sokszor. Az UFinak (mint címnek) egyetlen egy értéke van, s ez az évek során kialakult érzelmi kötődés. Egyébként sehogy sem jó: önmagában infantilisan hangzik, az újságárusok ösztönösen az UFO-magazin alá teszik. Aki ismeri a leánykori nevet (Utolsó Figyelmeztetés), az jellemzően valamilyen kis szekta havi hírlevelére asszociál, vagy széljobbos revolverlapra (ez alapján lesz határozott véleménye, anélkül, hogy egy betűt is olvasott volna tőlünk).
A mostani számban még csak ez a plusz címlap van, de amúgy minden a régi: a bővebb tartalom, keményebb borító csak szeptembertől jön. A belső papíron jelentősen nem változtatunk, itthon szinte mindenki más fényes, műnyomó papíron jelenik meg. Szerintünk az nagyon műanyag, az általunk használt ofszet sokkal emberibb, jobb a tapintása (hátránya, hogy a fotók és a színek kevésbé élnek, nem annyira élesek rajta). A pirosas-zöldes szín sajnos félrevisz, a címlap elrendezését akartuk csak megmutatni, az átszínezett fotó csak illusztráció.

bugris 2007.08.14. 10:36:18

A Reakció betűi tényleg nagyon bénák. Talán nem ez lesz a végleges változat. De ha már panaszórát :) tartunk, engem meg a fekete alapú oldaldobozok zavarnak.

jbb 2007.08.14. 11:09:23

Szerintem is az ofszet papír sokkal jobb, mint a fényes, jó a fogása, nem csillog, nekem kicsit ökobeütéses hangulatat is van, jó a szaga, egyszóval maradhat(na).
A fedlap tipójáról néhány szó. Az UFIról azt mondjátok, hogy egyesekben valamilyen szélsőséges réteglap asszociációját keltheti. Nem szeretnék kötözködni, de a Reakció pedig vajon mit? Hát főzőújságnak nehéz elképzelnem, keresztrejtvénynek sem igazán, talán valami kötés és horgolási szaklap? Egy sima, egy fordított, ugyanmár. Már csak azzal tudnátok jobban feldobni, ha Magyar Reakció lenne a neve. :) Nekem ez a szó sokkal erőteljesebb, mintsem magukat konzervatív fiataloknak nevező gondolkodók írjanak bele. Bár lehet, hogy nincs iagazm.
Azonban a Reakció szóhoz egy olyan tipot társítottatok, amit még West-coaston is megkönnyeznének. P. Diddy is fog írni bele, he? Amúgy nekem bejön a grafitti style, de ezt tényleg nem tudom veletek azonosítani.

De talán túl sokat fanyalgunk. HIggyétek el, csak a szeretet miatt, nehéz elfogadni, hogy a kislányunk már nem cumizik, hanem önálló akarata van, este pedig a barátja jön érte kocsival. Ez van, félünk, hogy elveszítünk valamit...

kzgy 2007.08.14. 11:35:44

Tényleg ne cseréljétek fényesre az oldalakat, jólesik a lapot kézbe fogni a sok csúszós, műanyag vacak után.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.08.14. 11:36:59

Kedves Mindenki!

Először durva leszek, aztán gyengéd, aztán meg tárgyszerű. Erre személyes okom van, de lásd majd alant.

Magyarországon három dologhoz mindenki marhára ért:
- a focihoz,
- a történelemhez,
- az újságszerkesztéshez.
Ha a különböző bőrfotelekben, utcán, tévéstúdiókban, otthon kapott kiadói tanácsokat a szerk. tagjai (különösen aba, turul és szatmáry) összeraknák, azon nyugodtan el lehetne kerekezni Fokvárosig. A lap ennek ellenére itt van, a jelek szerint már piaci értékkel bír és egy jól pörgő blogon beszélgetünk.

Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy a fenti diskurzus, különösen a vége fele (sri, jbb, Playmobil és mások) komolyan meghatott, mert azt mutatta, hogy az, amit kissé steril (értve ezalatt, hogy az olvasóktól szeparált) környezetben kitalálunk/kitalálódik/kitalálnak a t. redakcióban, az sokaknak személyes ügye lett, és már ezért megérte sokszor koplalni ( => ld. átvitt étterem). Szóval kösz.

Az UFI név, ahogy arra Turul vez. szerk. úr igen jól rámutatott, elég sajátos asszociációkat idéz a körön kívül állókban, s emiatt marketingértéke sem mindig jó. Az indexfórumon valaha futó "Utolsó figyelmeztetés" c. topik fele másról sem szólt, mint az újság címéről (vö. a fenti durváskodás 3. pontjával). Nekem a szívemhez nőtt, de ez van. Az új cím kollektív bölcsesség eredménye, amely egy többfordulós rendszerben, a szerkesztőség tagjai által kiválasztva merült fel, s amelynek bedobásához, khm, volt némi közöm. Egyébként pedig szilárd meggyőződésem (gesztust téve itt az új cím miatt nem túl lelkes harcostársaknak), hogy a cím másodlagos: az, hogy milyen brendet fabrikálunk hozzá, az fontos. Ha maradunk, akik voltunk, akkor marhára mindegy, lehetünk akár Lázas Nünüke is. Mert őszintén: normális cím az, hogy Népszabadság vagy Népszava meg Haszon meg Heti Világgazdaság? Attól az, ami, hogy asszociációk sora kapcsolódik hozzá, de ezt Turul sokkal jobban el tudja mondani nálam.
Uff.

Egyébként meg a matt papír jobb.

segabor 2007.08.14. 11:51:46

A "Reakció" cím valójában a Fastiszta Bérencek Vasárnapi Gittegylete által kiadott időszakos lap rövidebb címe. Az utóbbit én sem bírom végigmondani, ezért jobb is a Reakció(s) :).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.14. 11:53:41

jbb:
A Reakció szerintem a többértelműsége miatt jó: egyszerre jelenti a haladó baloldal rémálmát és az emberi reakciót. Az Utolsó Figyelmeztetésnél magunk sem tudtuk megmondani, kit & mire figyelmeztetünk, azt meg pláne nem, hogy milyen alapon. :)

jbb 2007.08.14. 11:56:18

Ha már gecózzátok az Utolsó Figyelmeztetést, esettanulmánynak csak annyit, hogy nekem egy barátom így beszélt erről egyszerr: ...olvastam az Ufi-ban, tudod, az Underground FIatalok-ban... :))) Aha, tudom.

Szóval van ilyen UFI is.

ergé 2007.08.14. 12:09:38

Előző főszerkesztőnk, kedves kollégánk megfejtése szerint a Unique For Intelligence rövidítése is lehetne az UFI :)

ergé 2007.08.14. 12:16:39

az utolsó UFi vezércikke:

Lendületben a reakció
(2007. augusztus)

Itt vagyunk, kedves Olvasó! Igen, itt, két címlap között, és az európai értelemben vett modern hírlapírás követelményeinek megfelelően meg is lábjegyzeteljük az eddig nem tapasztalt furcsaságot. A szemközt lévő címmel és dizájnnal vágunk neki az elkövetkező időknek.

Az UFi (leánykori nevén: Utolsó Figyelmeztetés) ugyanis hosszú évek munkája után elfáradt, kiégett, mint a Pireneusoknak doppingszer nélkül nekivágó Tour de France-os kerekező. Tudatosult bennünk, hogy az emberiséget és a magyarságot egyaránt boldogító reformok épülő felhőkarcolójához nekünk is oda kell tenni a magunk kis tégláját. Mert nem úgy van az, kedves Olvasó, hogy miközben jöttek páran, akik azt merték mondani, hogy végre európaivá tesszük ezt a balkániság mocsarában szenvedő hazát, mi továbbra is a régi, r. e. (reformkor előtti) időszámítás szerint morzsoljuk napjainkat.

Ebből elég volt – csaptunk tehát az asztalra, mint egyszeri biciklis futár Vadász János kocsijára. Elég volt a r. e. előtti renyheségből, a gúnyos kritizálásból, a léhaságból, az elzsummogott félmondatokból. Az UFinak is meg kell újulni, mint mindennek ebben az országban. Anarchoszindikalista közösségünk úgy döntött, az olvasók jobb, hatékonyabb és európaibb kiszolgálása érdekében szeptembertől Reakció néven, új külcsínnel és a régi belbeccsel, immár hatvan oldalon (igen, ősztől 50%-kal nagyobb fehérítő hatás!) szolgáljuk az irántunk érdeklődőket. A mostani tehát az utolsó UFi-szám, a következő hónapban már Reakció néven találkozhat velünk a hét magyar hazában.

S hogy miért Reakció? Mert a reakciósság világnézet. Büszkén vállaljuk a modern szociáldemokrácia gyermekijesztgető mumusát. Reakció, mert nevetünk minden világmegváltó népboldogításon. Reakció, mert a totális közéleti abszurditások láttán lázadhatnékunk támad. Reakció, mert mindenre lesz válaszunk. Nem hiszünk a független újságírásban, ám továbbra sem szeretnénk revolverlap lenni. Járjuk a magunk útját, s a jól végzett munka érzésével konstatáljuk, hogy közlönyünket az elmúlt időszakban mindkét oldal médiatálibjai megsorozták.

A Reakció persze nem lesz a nemzeti közép lapja, amiért a szélhülyék köpködik: vagyunk, akik voltunk, s leszünk, akik vagyunk. Továbbra is iróniával szemléljük a körülöttünk lévő világot, s ahogy eddig, a hozzánk közelebb eső politikai oldalról is lesz néhány keresetlen szavunk.

Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben és nevetnünk kell, amikor az erőlködéstől eltorzul arccal akarnak minket skatulyákba gyömöszölni.

Tartsanak velünk továbbra is, kedves barátaink, kiáltsák velünk együtt világgá: hajrá reakciósság, hajrá reakciósok!

kappel 2007.08.14. 12:50:14

ha már új név, új stílus - remélhetőleg régi tartalommal és eszmével -, érdemes lenne a nagy(obb) közönséget is mételyezni, mondjuk egy reakció esttel, feszttel, pódiummal, stb.
reakciós fesztivál hehe, csak össze tudnátok rángatni egy két bandát,
off
mondjuk a madnesst...

ergé 2007.08.14. 12:54:12

régen voltak is UFi-estek.

hcrules 2007.08.14. 13:56:08

Tényleg, és akkor utána lehetne író-olvasó találkozó is, ahol lehet dedikáltatni az utolsó UFi számokat :D

Különben komolyan, ez tleg jó ötlet lenne.

dolphin 2007.08.14. 14:12:33

Már látom a kritikákat:

"Látjuk azt már úgyis jó előre, hogy a magyarságért, a szabadelvűség védelméért megvívandó nagy csatát nem a parlament porondján, hanem az ébredő nemzeti közvélemény harcterén fogják megvívni. És legyen akárhány csatlósa is a Reakciónak benn a parlamentben, a győzelem a miénk lesz, az erejére, öntudatra ébredő és ellenségét összetiporni tudó szabadelvű közvéleményé."

;-)))))

jbb 2007.08.14. 14:17:52

T2002: Igazad van, nekem még akár tetszik is a reakció. Az olvasóközönség növelése miatt gondoltam csak bele, hogy a baloldali médiagépezet annyira hathatósan boronálta simára a szürke állományokat, miközben sugallta, hogy minden hagyományos, nemzeti és konzervatív érték a szemédombra való, hogy a lakosság nagy része még most is összerezzen ha olyan szót hall, ami esetleg alkalmat adhat az szdsznek egy jó kis elhatárolódásra. lsd nemzeti, magyar, trianon, határ, pántlika, turul, csodaszarvas, rovásírás, tarsoly... Ennek magasfoka a reakció.
Azonban abba még nem gondoltam bele, hogy a hangulat fokozására viszont e tematika okán alkalmas. Nem kicsit, nagyon is!

Most ivsszaolvasva fenemód érthetetlen lett ez a gondoloatsorom, sajnos nincs kedvem hosszabban magyarázni, remélem értitek.

summa. Lelkes támogatótokként név ide, név oda, nagyon sok lapszámot és hosszú reakciós időt kívánunk a teljes szerkesztőgárdának. Meg magunknak is persze.

Srí 2007.08.14. 14:30:26

Megvettem ma az UFI-t, elteszem emlékbe. Jó, megbékélek a Reakcióval, ha nem lesz piros-zöld és nem lesz fényes a papír:). És majd időnként előveszem az UFI-t, megsimogatom, megszagolgatom. Szívből remélem, hogy a Reakciót is úgy fogom szeretni, ahogy az Ufit és az Ufi blogot szeretem. Az esélyt mindenesetre megadom magunknak:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.14. 15:10:52

jbb:
Szerintem a Reakció már annyira _olyan_ szó, hogy nem is az. Meg '90 óta nem nagyon van forgalomban. Mindenesetre amikor nagymamámnak mondtam, mi lesz az új cím, kikerekedtek a szemei, s őszinte ijedtséggel mondta, hogy "de ezt nem fogják engedélyezni"...

jbb 2007.08.14. 16:36:26

Látod, ez az! Nem fogják engedélyezni, atyaég, mi is az dátum? :D
Egyre jobban tetszik az aktuálpolitikai áthallása miatt.

Burke 2007.08.14. 21:47:11

A "Reakció" nagyon rendben van, de ez a címlap, betűtípus nagyon jakobinus! :(

Playmobil Soldat 2007.08.14. 22:54:56

"De talán túl sokat fanyalgunk. HIggyétek el, csak a szeretet miatt"

Jbb ezen mondatával 1000%-ban egyetértek. Szeretjük mi az Ufit, a Reakciót is legalább ennyire fogjuk. Ha csak a külcsín változik és a belbecs marad, a fanatikus Ufisok szerintem még a békát is lenyelik. :)

A papírminőséget illetően pedig látom, le vagyok "savazva", úgyhogy ha matt, legyen matt. :) Esetleg akkor lehetne valamivel vékonyabb (olyan Mancsos, csak hogy valami pozitívumot említsek onnan, ha mást már nem tudok).

Még valami: srácok, tudom, elképesztő, de még mindig nem olvastam az ehavi Ufit!! Vidéken vagyok most és itt szinte nem is lehet beszerezni. Ez az év többi napján, hetében (amikor 95%-ban fővárosunkban tartózkodom) engem mondjuk nem érint, de mennyire gondoljátok úgy, hogy fontos a terjesztést is úgymond kiterjeszteni? Vidéken is sokkal többen olvasnák a lapot szerintem.

Srí 2007.08.15. 09:40:47

Pedig jó az e havi UFI, különösen tetszett a filmes összeállítás, de minden cikk jó. Viszont a Reakció betűin tényleg kellene változtatni, ahogy nézem az újságban, ha nem tudnám, mit olvasok, nehéz lenne kitalálnom, hogy az reakció. Összefolynak valahogy a betűk.

szejler 2007.08.18. 01:54:25

Hehe.. kimaradtak a megjegyzések, ahol hülyének lettem nézve.

Közösségi oldal alatt ilyesmit értek.

Vlog, beágyazott videocsatornák, podcast, skypecast beszélgetések, blogok (nem egy; sok, aki passzol, írjon), hírküldés, külső szerzők írásainak befogadása (ha és ha odavaló). A felhasználók aktiválása a commentelésen, fórumozáson túl, tematikus (szakmai) alcsoportok (közösségek) lehetősége stb

Ez ma már ingyenes CMS rendszerekkel is megvalósítható, hogy két példát mondjak: a Howward Dean elnökválasztási kampányát támogató Civicspace (deanspace eredetileg), és a kossuthtter.hu (mindkettő drupal CMS alapú).

Az ufi blog, bármilyen kiváló, egy blog (egy fecske?). Ennél ma már sokkal több lehetőség van. A lehetőségeknél pedig már csak az igények nagyobbak azt hiszem.

Citrom ;) 2007.09.04. 18:13:27

Nna!
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok.
Talán még kicsit bizakodó is, hogy ne süllyedjen le az UFI és leváló "bordája" az MNO szintjére. Ott sem az írások minőségével van a baj, hanem a képtelen szellemiséggel és azokkal, akik köré gyűltek.
süti beállítások módosítása