"...Lenne egy pár kérdésünk..."
2007. május 14. írta: politicus

"...Lenne egy pár kérdésünk..."

Mondja a miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának ülésén. Éppen akkor, amidőn gyávasággal (és személyiségzavarral) vádolja meg Orbán Viktort.

Először, mint valószínűleg sokunkban, az elemi felháborodás vált úrrá, de aztán mindannyian lehiggadtunk és feltettük magunkban, a kormányfőnek címezve a következő kérdéseket:

"Nem az-e a gyávaság, ha az ember nem meri bevallani valódi szándékait a választóknak, mert attól fél, akkor elveszti a hatalmat?"

"Nem az a gyávaság, amikor valaki hazugnak nevezi politikai ellenfelét, mert az azt meri mondani: bizony választópolgárok lesz vizitdíj, ha a szocialisták nyernek?"

"Nem az utal személyiségzavarra, amikor valaki a kormányzásról azt gondolja: az egyet jelent az ellenzék folyamatos szidalmazásával, provokálásával?"

Ha valakiben más kérdések is felmerültek, ne habozzon, megosztani azokat velünk!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7575606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.05.14. 13:49:39

És az gyávaság, ha valaki fél a békáktól? :DD

nénike · http://mandiner.hu 2007.05.14. 14:25:14

De akkor miért nem teszi Orbán face to face helyre a miniszterelnököt, mint anno Sváby Andrást? - kérdezi a bennem bújkáló Gál J. Zoltán.

miert 2007.05.14. 15:11:37

Ez a „ki hazudik nagyobbat” elnevezésű elfogultságverseny, elég szánalmas és primitív. A fideszesek szerint a luxusbaloldali butikos Gyurcsány, az MSZP-sek meg nyilvánvalóan az Igazmondó Orbán Vizslára mutogatnak. Ez az ostoba dichotómia árad belőletek is! Amíg ilyen szinten vagytok, addig ne várjatok másoktól sem többet. Valahogy sejtettem, hogy az Ufi szakértői ma nem a hétvégén meghirdetett növekedésközpontú plebejus gazdaságpolitika kritikáját írják meg. Pedig erről is lehetne vitatkozni. Vagy most nektek törték fel a szervert?

Nénike! Azért nem teszi, mert Gyurcsány nem egy felkészületlen Sváby. Lásd miniszterelnöki vita. Meg nem mindenhol jön be az az orbáni trükk, hogy ha a beszélgetőpartner meg akar szólalni, bele akar kérdezni az ordító hazugságba, akkor egy „bocsánat” vagy „elnézést” kezdetű mondattal nem engedem szóhoz jutni.
„Báncsa a gonosz Gyurcsány a szegény Viktort” - ez a poszt szintje.
Ha pedig a kérdéseiteket nem tudjátok Orbán Viktor esetében szintúgy feltenni, akkor igen álszentek vagytok, vagy mind párttagok. Az első és az utolsó elég nyilvánvaló (nem sokat kell módosítani), a másodikhoz egy kicsit segítek.
Nem az a hazugság, ha valaki azt mondja, hogy a szakorvosi alapvizsgálat akár 20 ezerbe, a mandulaműtét akár 300 ezerbe, a vakbélműtét akár félmillióba, a szülés akár 650 ezerbe fog kerülni?

k|M 2007.05.14. 15:21:17

És ez a bátor gyávázás megy ma is az össznép cirkuszban. Szánalmas.

"Lásd miniszterelnöki vita."
Minden kicsit érzékenyebb ember ráborította volna Gyurcsányra az asztalt, mondván, hogy ezzel a hiperagresszív stílussal elhúzhatsz nyugodtan. OV nem tette: így kiderült, ki a pszichopata kettejük közül és ki dadog be, ha nem bírja idegekkel. A vita egyvalamire jó volt: az általános pszichikai állapotra fény derült.

Miért, miközben bennünket vádolsz vállalhatatlan és szemellenzős elfogultsággal, olvasd el újra a kommentedet és az abba írt kérdésfölvetésedet. Aztán ha nem érted, akkor újra. És megint. És újra, hátha.

Meg olyat kérsz tőlünk (elemzzük szét az orbáni mondatokat), amit minek? (Lehetne, persze, de ha az ember előjön nyugat-németország cdu-csu politikájával, akkor mindjárt jön a válasz, hogy ugyan-ugyan tojásseggűek. Meg minek Orbánon rágódni? Hogy itt is lehessen mantrázni, ő egy megveszekedett hazug diktátor, blablabla? Minek a fost tovább habosítani?)

Elemezze az ellenzékellenes sajtó, úgyis ez a mániájuk. Most Feriék vannak. OV nincs egy ideje.

exit 2007.05.14. 15:22:38

mert minden idejét titkos vudu szertartások veszik el:

uath.org/images/funny/2006-06/vodoo.jpg

Guild 2007.05.14. 15:39:49

exit
"Ez a „ki hazudik nagyobbat” elnevezésű elfogultságverseny, elég szánalmas és primitív."

Mint ahogy nagyjából az egész magyar politikai közélet az. Egy szerencsétlen kommunikációs iszapbírkózás az egész. De, ha nem nézel/hallgatasz/olvasol híreket, akkor az egésznek semmi jelentősége.
Ami lényeges, hogy melyik kormány honnan vette a pénzt, mire költötte és mennyire hatékonyan.
Megsúgom: nem Orbán miatt van a magyar állam nyakig szrban.

crayfish 2007.05.14. 15:40:07

Miniszterelnöki vita? Muhaha! Fletó azt is ugyanúgy végighazudozta, mint az elmúlt másfél-két évet. Lásd a vizitdíjról szóló részt. Teljesen mindegy volt, hogy OV milyen számot mondott, ő hazudott egy nagyobbat vagy kisebbet, a helyzettől függően. A hazudozás az egyetlen dolog, amihez ért.

exit 2007.05.14. 15:47:53

Gorgiasz: nem tőlem idéztél, én csak vuduztam Wo_oW


miert 2007.05.14. 15:48:25

k|M
1. Neked csak erről szólt a vita. Kellemes kis önigazolás. Nekem nemcsak az agresszivitásról, a szándékolt mosolygásról, egyéb igen irritáló reakcióról stb. szólt (ennek a párja volt az elárvult, szegény, Udo Brinkmann-frizus, alfahímpajeszos, szöszös kampányzakós másik jelölt), hanem bizonyos tények felsorakoztatásáról, amellyel nyilvánosan - szemtől szembe - nem szembesíti senki Orbán Viktort. Erre Orbán Viktornak is lett volna lehetősége Gyurcsánnyal szemben.
2. Nyugodtan segíthetsz a szemellenzőm levetkőztetésében, köszönettel veszem.
3. A fost most is habosítjátok, csak a másik fosát. Amit én kérek, azt meg sem próbáltátok, de már azt írod, hogy mi lenne akkor.

crayfish 2007.05.14. 15:55:30

miert:

Miféle "tényekről" beszélsz te? A hatvanezer új munkahelyről? (A második menetben volt, az élő adást eddig bírtam, azóta persze megnéztem az egészet többazör is.)

crayfish 2007.05.14. 16:00:01

többazör=többször

Kieran Hayes 2007.05.14. 16:05:00

Kedves miert,

Emlékszel amikor a vita elején gyurcsány orbán szemére vetette, hogy miért hagyták az ő kormányzása alatt megromlani az orosz kapcsolatot és elveszni az orosz piacokat?

Az egy blöff volt, amit orbán benyelt. Ugyanis 98-99-ben volt ám egy orosz gazdasági-pénzügyi összeomlás. Oroszország évekig nem volt fizetőképes piac.

Vagy emlékszel arra, hogy kikérte magának a vizitdíjat? Tudod a sötét sarokból előugrós riogatós poén.

Crayfishnek igaza van. orbán bármit mondhatott (volna) gyurcsány úgy is hazudik egy nagyobbat/kissebbet.

Emlékszel még mivel nyert 2002-ben az mszp? Mindent jól csinál a kormány, de a gazdaság már megengedi, hogy több pénzt adjunk az embereknek.

Sok mindent tudnék még kérdezni.

k|M 2007.05.14. 16:05:41

Milyen tényekkel kell még Orbánt szembesíteni???

Meddig vezekeljen még azért, mert egyszer kormányfő mert lenni? Meddig vezekeljen még azért, hogy monoton csökkenő volt az idején az államadósság és az ÁHT? Mégis mit köpülünk mi megint itt?

A puding próbája a falat. Mivel OV csak a vaníliás puding képét tálalja, nem tudjuk, milyen a puding.

Gyurcsány azt hazudta, akkor puding lesz, hogy minden gyerek szája széléig fog érni. Erre kiderült, hogy a puding nincs meg.

Érted a különbséget?

Elszámoltatni egyedül Gyurcsányt lehet és kell, még ha mi abban is nőttünk föl, hogy a sajtó intézményesített dolga a hatalom ellenzékének basztatása, nem pedig a hatalom nyesztetése.

nénike · http://mandiner.hu 2007.05.14. 16:11:58

miert!

Én viszont azt várom el a karizmára stratégiát építő jobboldali főembertől, hogy bizonyítsa, ez még a Gyurcsánnyal szemben is erős muszkli. Nyomja le verbálszkanderben!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2007.05.14. 16:17:09

Drága Miert!

"az Ufi szakértői ma nem a hétvégén meghirdetett növekedésközpontú plebejus gazdaságpolitika kritikáját írják meg."

Viszonylag nehéz is lenne, ugyanis, ami hétvégén elhangzott, annak a plebejus kifejezéshez az égvilágon semmi köze nincs.

Emlékeztetőül három pontot jelez Orbán:

1. Befagyasztanák a kormányzati kiadásokat,
2. Szinten tartanák a közszolgáltatásokra költött pénz reálértékét,
3. és gazdasági növekedést produkálnának.

Hol itt a plebejus gazdaságpolitika. Mit kellene ezen nekünk itt gyepálni??? Komolyan kérdezem, melyik pont az, amelyikkel egy magára valamit is adó demokrata nem ért egyet?? Mondd, hogy te nem és akkor értettük a kritikádat és azt a helyén fogjuk kezelni. Addig sültbutaság, amit írsz.

Pont arról szól a post, mely szerint a legjobb védekezés a támadás. Arra játszik a kormányfő, hogy már nem sokan emlékeznek korábbi mondataira, amelyekhez képest tökéletesen mást tesz. Ez a post ezt próbálja meg a maga silány minőségével feszegetni.

Nem többet. Az orbáni 3 ponthoz pedig epekedve várom vitát ingerlő hozzászólásodat.

miert 2007.05.14. 16:18:14

k|M
„Meddig vezekeljen még azért, mert egyszer kormányfő mert lenni? Meddig vezekeljen még azért, hogy monoton csökkenő volt az idején az államadósság és az ÁHT? Mégis mit köpülünk mi megint itt?”

Tudod, hogy nem erről beszélek.

„Gyurcsány azt hazudta, akkor puding lesz, hogy minden gyerek szája széléig fog érni.”
Orbán Viktor pedig azt hazudta, hogy akkora puding lesz, hogy minden gyerek és felnőtt szája széléig fog érni, és még fizetni sem kell érte.
Érted a különbséget?

Gabe 2007.05.14. 16:21:53

Ja, de akkor még lehetett látni a pudingot, most meg a szarra mondják, hogy ez van, edd meg.
Érted a különbséget?
És én még élvezném is, ha ti ennétek meg. De általában mi esszük, ti meg pofáztok.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2007.05.14. 16:22:12

A különbség nem a hazugságok között van. A különbség, hogy valaki hazudik, vagy valaki az egész politikáját hazugságra építi.

Ez a különbség. Óriási, vitán felül

k|M 2007.05.14. 16:28:07

De miért, ki került hatalomra az ígértei és sok minden más hatására?

Ergo: kit _kell_ elszámoltatni?

A mi lett volna ha, szokták mondani történelmietlen kérdés. Ez a "számoltassuk be Orbán Viktort az ígéreteiről, mert jobb dolgunk nincsen és mi is hitelességi válsággal és kormányzásképtelenséggel küszködünk éppen" c. játék kurvára unalmas, és egy célja, politikai célja van: magam mellé rángatni a közélet összes szereplőjét. Ha sápadtnak tűnök, te se tűnjél almapirosnak és életerősnek, vagyis az átlagember kb. ugyanannyira utáljon téged is, mint engem, aki hatalmon van. Aki ezt nem látja át, de szavaz, mi több számon kér, azzal kevés közös téma van, már elnézést.

Kormányozni kellene, nem attól rettegni, hogy egyszer visszajön a belzebúb és többé labdába se rúg a posztkommunista team.

miert 2007.05.14. 16:31:33

„Arra játszik a kormányfő, hogy már nem sokan emlékeznek korábbi mondataira, amelyekhez képest tökéletesen mást tesz.”
Így van.

„1. Befagyasztanák a kormányzati kiadásokat,
2. Szinten tartanák a közszolgáltatásokra költött pénz reálértékét,
3. és gazdasági növekedést produkálnának.”

Az a bajom, hogy egy semmitmondó, hangzatos - „melyik pont az, amelyikkel egy magára valamit is adó demokrata nem ért egyet” - szlogen.

„Ja, de akkor még lehetett látni a pudingot, most meg a szarra mondják, hogy ez van, edd meg. Érted a különbséget?”
Épp ez mindkettőben a hazugság: hogy mindenki tudta, nem lesz puding, őszre konvergenciaprogramot kell produkálni.

„És én még élvezném is, ha ti ennétek meg. De általában mi esszük, ti meg pofáztok.”
Igen egyszerű egy alak vagy.

exit 2007.05.14. 16:31:47

miert van az az érzésem h a kormány megint az ellenzék ellenzék szerepét erőlteti és a vita megint itt is abba az irányba kanyarodott?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2007.05.14. 16:43:44

Miért

Semmire sem sikerült érdemben reagálnod! Először plebejusnak, aztán semmitmondónak nevezed a 3 pontot. Egyik sem talált. Egyébként mit vársz most 2007-ben az ellenzéktől? Hogy pontokra lebontva mondja meg neked, hogy mit fog csinálni, ha kormányra kerül? Nem túl korai ez még? Életemben nem tapasztaltam még azt, hogy egy országban az ellenzéktől kérik számon a programját, a kormánytól viszont nem!!!! Nem furcsa ez neked egy kicsit sem?? Teszi ezt a kormányfő, akinek kormányoznia és nem számonkérnie kellene...!

Meglepő egy ország...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2007.05.14. 16:44:48

Exit

Mert pontosan ez történik.

k|M 2007.05.14. 16:46:38

"hogy mindenki tudta, nem lesz puding"

Ez pont nem igaz. Az MSZP-szavazók szerint 2006. április 9-e előtt Gyurcsány Ferenc és Kóka János éppen nagyobb mennyiségű csabai kolbászra tettek árajánlatot, hogy a kosárfonó csapattal karöltve körbehímezzék az ország kertkapuit, míg a Fidesz-szavazói _tudtak_ az államadósság monoton növekvő mértékéről és a gazdasági helyzet, khm, rossz irányba terelődéséről (ez kicsit szoclibes lett).

Lsd. akkori gallup, medián. Pont ezért csalódott akkorát a szocik tábora, még akkor is, ha drágabolgárúr a maga negédes hangján ápr. 9. előtt sötét depressziókampányról hadovált, ami nem igaz, hiszen a rózsaszín dübörgés lilaköd mámorában úszunk, utána meg, "hát, ezt azért mindenki tudta... öööööö..." Lóf*szt, hát egész 2005 nem szólt másról mint a rózsaszín keretes hirdetésekről, plusz a hirdetésekkel kitömött sajtó ekézte a fideszt a "pesszimista, sötétségért" (a realizmusáért).

Hogy OV is hibázott (rossz a gazdasági helyzet, de a 11.999-ik havi nyugdíj űberjó, az tök más tészta).

miert 2007.05.14. 16:48:18

„De miért, ki került hatalomra az ígértei és sok minden más hatására?
Ergo: kit _kell_ elszámoltatni?”
Jogos. De ne felejtsd el, hogy a kevesebbet ígérő került hatalomra.

„A mi lett volna ha, szokták mondani történelmietlen kérdés. Ez a "számoltassuk be Orbán Viktort az ígéreteiről, mert jobb dolgunk nincsen és mi is hitelességi válsággal és kormányzásképtelenséggel küszködünk éppen" c. játék kurvára unalmas, és egy célja, politikai célja van: magam mellé rángatni a közélet összes szereplőjét. Ha sápadtnak tűnök, te se tűnjél almapirosnak és életerősnek, vagyis az átlagember kb. ugyanannyira utáljon téged is, mint engem, aki hatalmon van. Aki ezt nem látja át, de szavaz, mi több számon kér, azzal kevés közös téma van, már elnézést.”
„miert van az az érzésem h a kormány megint az ellenzék ellenzék szerepét erőlteti és a vita megint itt is abba az irányba kanyarodott?”
Nem a nyilvánvaló figyelemelterelésekről beszélek (pl. árpádsávosok, bár nem véletlen az sem, hogy erre lehetőség van), hanem arról, hogy kinek van erkölcsi alapja. Hogyan reagálok egy intézkedésre. Ami a kormánytól jön, az nemzetromboló, ami felőlünk, az a nép felemelkedését jelenti. Persze azt nem mondjuk meg, hogyan. Illetve igen: több pénzt adunk, kevesebbet vonunk el.

k|M 2007.05.14. 17:00:57

Egyrészről. Az nem vita, hogy visszaidézgetjük egymást hosszasan, majd reagálunk egy mondatban. Én szívesen elolvasgatom újra meg újra a saját írásaim, de örömmel veszem mások gondolatait is.

Másrészt. Ez a népszerű közhely honnan jön, hogy az nyert, aki kevesebbet ígért? Megvan az MSZP utolsó hetekben kiadott névjegykártya-formátumú szóróanyag? Nos, azokon olyan nyugdíjemelés áll, hogy azóta minden magyar nyugdíjas járt egyszer az űrben, és annyi munkahely teremtődött, hogy minden magyar munkavállaló több álásba jár be dolgozni, egyszerre. Aztán épültek-e új kórházak és iskolák (MSZP-választási program)? Hogy csak példákat említsek, de van egy olyan érzésem, minek.

Ha nemzetrombolásról meg tudatos züllesztésről és ilyenekről akarsz értekezni, rossz helyen jársz. Ez nem a demokrata háza tája, ahol minden egyes lapszám minden páros oldalán tisztességben őszült halántékú úriemberek morzsolgatják a bajuszukon megcsillanó könnycseppet, hogy itt vagyunk, hol sírjaink domborulnak, hát nem megmondtuk, hogy oda, oda a nemzet, naugye?

Ez nem az a köldöknéző hely.

miert 2007.05.14. 17:02:50

„Semmire sem sikerült érdemben reagálnod! Először plebejusnak, aztán semmitmondónak nevezed a 3 pontot. Egyik sem talált.”
A plebejus rosszindulatú megjegyzés volt, a semmitmondón pedig nem tudom, hogy mit magyarázzak.

„Egyébként mit vársz most 2007-ben az ellenzéktől? Hogy pontokra lebontva mondja meg neked, hogy mit fog csinálni, ha kormányra kerül? Nem túl korai ez még?”
Elég, ha holnap reggel megmondják, ha érted, mire célzok.
Azt mondták 2006-ban, hogy van programjuk. Azóta várom.

„Életemben nem tapasztaltam még azt, hogy egy országban az ellenzéktől kérik számon a programját, a kormánytól viszont nem!!!!”
Ki mondta, hogy nem várom el a kormánytól. Ki mástól várnám el. De az ellenzék sem véletlenül van a parlamentben.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.05.14. 17:07:34

az itt a baj, hogy nem lephetunk ketszer ugyanabba a vizbe.

Most Gyurcsany tolja a szekeret. Szarul. illetoleg az eredmeny szar. pedig azt mondta jo lesz. (es meg lehet is jo, de ezt most nem tudjuk biztosan)

Orban nem tudja tolni a szekeret. Sot, ha holnaptol tolhatna, akkor se ugyanaz a szeker lenne, amit Gyurcsany kapott tavaly aprilisban.
Lehet hogy ugyanolyan szar lenne, ha Viktor kapta volna mar aprilisban. Vagy jobb. ezt nem tudjuk biztosan.

De nyilvan Ferenc, az orszag esze, annyira pallerozott elmeju, hogy meg azt is tudja, hogy Viktor hogyan tolna. Meg hogy mi lenne az eredmenye. meg hogy a Viktor is gyava lenne bevallalni a tutit, amit o "bator szembenezessel" megtett a balcsi partjan.

no, nekem, ez a ciki. mert Ferenc nem Kaszparov. Jol lathatoan a sajat lepeseiket se tudjak elore tervezni. Pont az ellenfel mozgasat josolnak meg?

miert 2007.05.14. 17:13:57

k|M 2007.05.14. 17:00:57
„Egyrészről. Az nem vita, hogy visszaidézgetjük egymást hosszasan, majd reagálunk egy mondatban.”
Másképp szétforgácsolódnék, hiszen több embernek válaszolok. Egyelőre be kell érned ennyivel.

„ de örömmel veszem mások gondolatait is.”
Biztos?

„Ez a népszerű közhely honnan jön, hogy az nyert, aki kevesebbet ígért?”
Például innen: index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/igeretek/igeretek/

„Megvan az MSZP utolsó hetekben kiadott névjegykártya-formátumú szóróanyag?”
Nincs.

„Hogy csak példákat említsek, de van egy olyan érzésem, minek.”
Rosszul hiszed.

k|M 2007.05.14. 17:23:23

Csakhogy itt nem a "többet ígérés" az alapvető erkölcsi dilemma. Hanem az, hogy Gyurcsányék szerint "minden rendben" volt, és megszorítások?, ugyan, ezzel egy sötétben bújkáló trockij is tud riogatni, fejlesztések lesznek itt, de olyanok, hogy menten dánia leszünk! Vagyis nem lesz semmilyen megszorítás, mert nincsen rá szükség.

Míg OV-nak lett volna hivatkozási alapja ahhoz, hogy "átütemezze" az ígéreteit: "Kóka János annyira kidataplexelte a kincstárat, hogy nem maradt benne semmi más, csak a templom éhendöglött egere".

A kormánynak egyszerűen nincsen hová nyúlnia: ha annyira rendben volt minden, minek ide megszorítás? Ha nem volt minden rendben, miért hazudták, hogy, de rendben van, a kolbász hamarosan körbefonja a pitvart? Ha nem volt minden rendben, miért nem? Miért hagyták a felelős vezetők, hogy rosszul menjenek a dolgok? Nem értenek hozzá? Vagy mégis miért?

Ps. Én szívesen olvasom más gondolatait, tényleg, különben nem reagálnék. Ha meg rosszul hiszem, annak örülök.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.14. 17:27:27

miert: "Jogos. De ne felejtsd el, hogy a kevesebbet ígérő került hatalomra."
Ebben nem vagyok biztos. Gyurcsányék pl. törvénybe foglalva ígértek (ötéves adócsökkentési program, mi?!), meg kifizették direkt transzferben (nyugdíj-emelés, dupla családi pótlék & a többi). Aztán persze lehetett magyarázni nagy hévvel, hogy mennyire-felelősségteljesen-keveset-ígérnek, s kussolni diszkréten arról, hogy épp az elmúlt években barmolták szét az áht-egyensúlyt. Aztán ki lett a játék végén a csúnya, felelőtlen? A Zorbán és a Fidesz.

miert 2007.05.14. 17:27:39

„hiszen a rózsaszín dübörgés lilaköd mámorában úszunk, utána meg, "hát, ezt azért mindenki tudta... öööööö..." Lóf*szt, hát egész 2005 nem szólt másról mint a rózsaszín keretes hirdetésekről, plusz a hirdetésekkel kitömött sajtó ekézte a fideszt a "pesszimista, sötétségért" (a realizmusáért).”

Egy. Nem volt dübörgés, ezt minden szakértő tudta. Kettő. A rosszabbul élünk, mint négy éve egy óriási hazugság volt, nem pedig realitás.

miert 2007.05.14. 17:42:00

k|M 2007.05.14. 17:23:23
Tehát a "többet ígérés" nem alapvető erkölcsi dilemma, akkor, amikor válságról papolunk? Szerintem mindkét úr alapvető erkölcsi falakba ütközött a választásokkor. Ám Orbán Viktor kedvelői csak Gyurcsány Ferenc hazugságát látták, illetve elnézték Orbán Viktorét, Gyurcsány Ferenc kedvelői pedig csak Orbán Viktor hazugságát látták, illetve elnézték Gyurcsány Ferencét. Na, ebből szeretnék kitörni. Ezért szóltam hozzá. Ez bosszant: hogy mindenki felsorakozik előbb vagy utóbb.

Hiszen végül csak bevallottad Te is, hogy Orbán is hazudott, de neki lett volna alapja „átütemezni”. Ez gyönyörű, meg az is, hogy Kóka „kidataplexelte a kincstárat”.

„A kormánynak egyszerűen nincsen hová nyúlnia: ha annyira rendben volt minden, minek ide megszorítás? Ha nem volt minden rendben, miért hazudták, hogy, de rendben van, a kolbász hamarosan körbefonja a pitvart? Ha nem volt minden rendben, miért nem? Miért hagyták a felelős vezetők, hogy rosszul menjenek a dolgok? Nem értenek hozzá? Vagy mégis miért?”
Ezek teljesen jogos és precízen megfogalmazott kérdések.

fonak 2007.05.14. 17:46:08

A szoclib koala már 9 éve elsősorban Orbán démonizálására alapozza a kommunikációs stratégiáját, és tetszik vagy nem, ez a zsigeri, kikapcsolt logikára és színtiszta érzelmekre (konkrétan az egy személyre irányított már-már irracionális gyűlöletre) építő stratégia működik, ez idáig. Hogy 2010-ben is bejön-e az attól, függ hogy
1. 2010-ben is Orbán lesz-e az ellenzék vezére (valószínűleg igen, nem látni előjelét annak, hogy le akarna mondani erről a szerepről, sem annak, hogy komoly esélye lenne egy palotaforradalomnak a fideszben).
2. Gyurcsányék a megszorítások után tudnak-e egy választási osztogatást csinálni 2009-10-re, EU pénzekből, újabb hitelekből, vagy csak a túltervezett megszorításokból felhalmozott tartalékból (ez utóbbi eset azért nem valószínű)

miert 2007.05.14. 17:47:32

TuRuL_2k2 • ufi.blog.hu 2007.05.14. 17:27:27
Pont jókor kapcsolódsz be. Az alapvető erkölcsi dilemmákról van szó. Érdemes szót ejteni a Magyar Vizsláról is.

k|M 2007.05.14. 17:52:03

"Ám Orbán Viktor kedvelői csak Gyurcsány Ferenc hazugságát látták, illetve elnézték Orbán Viktorét, Gyurcsány Ferenc kedvelői pedig csak Orbán Viktor hazugságát látták, illetve elnézték Gyurcsány Ferencét. Na, ebből szeretnék kitörni. Ezért szóltam hozzá."

Minden szentnek, mindenszentek napján, ugye, de a felvetés jogos és nagyrészt igaz is, mintahogy a törekvés is, hogy ki ebből és arra van az amarra.

Hogy a szakértők sötétebbnek látták a rózsaszín dübörgést az oké. Én most nem a rosszabbul élünkről beszéltem, hanem a 2004. óta tartó általános pol.komm.-ról: rossz felé evez a hajóskapitány, és ennek nem lesz jó vége, mert emelkedik az áht hiánya és az államad. Ennek csak egy sajátos leágazása volt a rosszabul élünk. Szerintem. De míg mindkettőt tagadták, az egyik igaznak bizonyult: az, hogy nem jó irányt vett a flotta, és hamarosan jéghegynyi kockákkal hűsíthetjük az itókáinkat.

"Ez gyönyörű, meg az is, hogy Kóka „kidataplexelte a kincstárat”." Örülök ha tetszik, az elmúlt napok terméséből nekem is ez lett a kedvencem. ((((:

miert 2007.05.14. 18:00:39

TuRuL_2k2 • ufi.blog.hu 2007.05.14. 17:27:27
Nem lehet az Orbánra és a Fideszre kenni(nem is teszem), de tudjuk, hogy mely kiadási tételek kapcsolódnak hozzájuk. Nem védem az adócsökkentési programot, miért is tenném. Nem ígértek felelősségteljesen keveset, miért is mondanék ilyet. Ami viszont a hiányt illeti, a pénz nem a luxusvillákba ment.

miert 2007.05.14. 18:03:51

= nem a saját zsebüket tömték ki az ezermilliárdokkal.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.05.14. 18:09:00

Miert,
a szemelyes osszeeskuves-elmeletem szerint a baloldal celja az volt, hogy vegtelen igerethaboruba kenyszeritse a fideszt. nyerjek meg, aztan basszanak egyedul. aka 2002-es valasztas. lam Megyo is leirodott. Ez egy bombajo strategia lett volna Viktor leszerelesere.

aztan bejott az, hogy megnyertek. akkor mar nem volt visszaut, kellett valamit csinalni. igy lett hatastanulmanyok nelkuli otletborzenk. meg azt is mernem mondani, hogy a szocik jelentos reszet is meglepeteskent erte, hogy nyerni tudtak.

lett is szaladgalas ide-oda. az orszag esze meg bezarkozott az elefantcsonttoronyba, hogy megirja az uj magyarorszagot. jo mi? a regi nem volt eleg jo. miert is?

es sajnos mely, hig fosban voltak(unk) es vannak(gyunk) most is, mert meg lett ez alapozva. sokkal jobb lett volna most ellenzekkent rohogve sarba fikazni a fideszt meg a kereszteny testvereket. reformokat - strukturalis reformokat - penz nelkul nem lehet csinalni. mert idokozben kell a kieso beveteleket a korabbi tartalekokbol finanszirozni. mert egy-egy valtozas bevezetese honapokat-eveket vehet igenybe, mire eredmenyei is lesznek.

meg Bokros Lajos is ketkedve nezte a konvergenciaterm osszeszedetlenseget, pedig o aztan nem felt elvenni. mas kerdes, hogy esszel csinalta. ez itt viszont kampany. ott engedunk, ahol szavazot veszitunk. sajnos nem az atlagos (kozepesen jomodu) polgarok vannak tulsulyban a szavazok kozott. eppen ezert oket lehet szopatni, szoritani. hat nyilvan az allampolgarok finanszirozzak mar a koltsegvetes rendbetetelet. "Bocsanat", ezt akaruk mi is, csak nem sikerult. insert coin.

olyan ez, mintha mindenkitol kernek egy femtizest, mert a tegnap esti pokerben bebuktam a sajat lovet.

de nem baj, az olyan hibakat, amik validaljak az egyen hozza-nem-erteset majd fedezik a retorikaval. ugyis az kell a plebsnek: cirkusz.

meg a szedacio: a nehezen mar tul vagyunk. tenyleg? ennyi lett volna? akkor basszameg, nem kellett volna megepiteni 100km autopalyat, vagy a semmibol-semmibe vezeto dunahidat, es egyenesben is lennenk, nem?
a kollegak bevezettek az "onkormanyzatok nelkul szamitott koltsegvetesi hiany" cimu fogalmat. - lam minden jol megy. az onkormanyzatokkal meg nem foglalkozunk - mert azok most nem szamitanak. egyebkent is ha szar ott valami, azt a fidesz bassza el, mert narancsba fordult az orszag.

aztan majd radobbenunk 1 ev mulva, hogy ej, megse jo. nem baj, majd leulunk brainstormingolni, hogy mi legyen. biztos kitalaljuk a fustadot vagy a levegoadot. efelol nincsenek ketsegeim.

az ellenzek meg gyava. q.e.d

k|M 2007.05.14. 18:10:27

Az lehet, hogy nagyságrendileg több pénz szórt Medgyessy és Gyurcsány helikopterről az Ő népe közé, mint Orbán, de látva Kóka J. és Puch "már várja" Úr ténykedését az informatikai és kutatásfejlesztési valamint az autópályapénzek körül, nos, akkor abban is megegyezhetünk, hogy Simicska L. egy ártatlan kisfiú, aki egyszer pironkodva rákérdezett a nagyinál, hogy ugyanmár nagyi, mi az a malacpersely, és mi lenne, ha kigurítanék belőle egy bélást? Esetleg kettőt?

bugris 2007.05.14. 20:31:24

Lárifári!
Nem kell félni, barátaim, ha elégszer mondjátok: Lárifári!
Elűz minden félelmet, és a hastájékon lecsapódó zsíradékot is csökkenti: lárifári!

bugris.blog.hu/2007/05/14/larifari

Lárifári!

politicus 2007.05.14. 21:11:03

kedves Miert!

"hogy van programjuk. Azóta várom".

Programjuk van. Olyan, amilyen.

A miniszterelnök 2006 tél végén országértékelésében egy kb. 1 méter magas paksamétával és egy pendrive-val a kezében azt állította, hogy azok a következő évek fejlesztési elképzelései. Ehhez képest most vitatkoznak az egészségügy átalakításáról, az NFT Akcióterveiről, vagy az oktatás átalakításáról.

Akkor sem volt szó másról, mint a választópolgárok vakításáról. Ha azok a tervek valóban meglettek volna akkor, nem most kellene egy sor intézkedésen rágódni.

Arról nem is beszélve, hogy miután kiállt ezzel a halom papírral és pendrive-val, utána május. 26-án azt mondta, hogy sokszor a második lépést sem tudja, nem hogy a 3. vagy 4.-et.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.05.14. 21:16:24

Tököm tele van már ezzel az egyenlősdivel, meg hogy mindkettő egyforma. Nem egyforma, és aki ezt még ma is bekajolja, az felületes és igénytelen.

Elképzelhető lett volna, hogy Orbán őszödi beszédet tartson? (előre szólok, hogy párhuzamba állítani a második fordulós kampánycsend előtt kiszivárgott fejtágítóját az elkúrós beszéddel harmatgyenge válasz lesz, és ignorálni fogom)

Elképzelhető lenne, hogy ilyen botrányok közepette és ilyen harmatgyenge teljesítménnyel egy Orbán-kormány hatalmon maradhasson?

Elképzelhető lenne, hogy Orbán-kormány alatt a rendőrség így bánjon az ellenzéki tüntetőkkel, és következmények nélkül megússza?

Kedves kommentelők, ne hagyjátok már magatokat behúzni az erdőbe, az Isten szerelmére!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.14. 21:48:33

Nem szeretnék nagyon zugpszichológuskodni, de azért csak nem normális az, ha valaki saját magát csak egy másik emberhez (csoporthoz) képest meghatározni, nem?

kabar 2007.05.15. 00:44:09

Végig olvastam az egész napirend előtti hozzászólást,,és nekem egy vicc jutott eszembe

Öreg bácsika Budapestre megy, föl ér kiszál a vonatból ki megy az álomásról ,és látja hogy egy hatalmas tömeg jön feléje.Oda érnek s közben skandálják: demonstráció , demonstráció demonstráció, halgatja az öreg bár a hallása már nem a régi, majd be áll a tömegbe és kiabálni kezd:menstruáció,menstruáció,megszólal a melette álló fiatal,papa nem azt kell mondani hogy menstruáció hanem azt hogy demonstráció vissza szól az öreg: mindegy az fiam csak vér follyon.


hát neken ez jött le.

arkhin 2007.05.15. 08:07:09

OFF!
Nekem csak egy kérdésem lenne: lesz még valamikor papíralapú Ufi vagy most már csak blogolunk?

arkhin

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.15. 08:54:13

.off
arkhin: Igen, lesz. A nyarat papírufival és sűrű meakulpával indítjuk.

.on

gallicus 2007.05.15. 14:34:45

ne merjetek rosszakat irni a gyurcsány-kormányról mert ugy jártok mint én,az egyik topicban,általam nem ismert valaki belemoderált az irásomba,link szöveggel igy az irásom olvashatatlan lett!"Köszi" ismeretlen blog moderátor!

Ördög Zoltán · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.15. 19:34:12

"Nem többet. Az orbáni 3 ponthoz pedig epekedve várom vitát ingerlő hozzászólásodat."
Noha nem nekem szólt. Közhelyek, semmi konkrétum, semmi program, vicc...

"A különbség nem a hazugságok között van. A különbség, hogy valaki hazudik, vagy valaki az egész politikáját hazugságra építi."
Éljen! :DD Most már csak azt kéne eldönteni, ki kicsoda. Bár nincs kétségem az álláspontotok felől.

"miert van az az érzésem h a kormány megint az ellenzék ellenzék szerepét erőlteti és a vita megint itt is abba az irányba kanyarodott?"
Fogalmam sincs. Ugyanis ez egy elképesztően nagy baromság.
Pont ezt a kormányt megvádolni azzal, hogy nem csinál semmit... Mindenesetre nagy bátorságra vall!
Tudjátok egy demokratikusan működő liberális és szocdem párton belül és főleg köztük is szokott lenni vita. Ez a normális! Majd megegyeznek és a szerint cselekszenek!
A kormányt úgy beállítani, hogy nem cselekszik, a Fidesz meg akinek szuper alternatív programja van, és a kormány csak azt bírálja, legalábbis komikus...
Jut eszembe fannymarknál erre a felvetésre nem reagáltam, de pótlom.

Nem is folytatom. Értelmes Fidesz-szavazót találni, nagyon nem könnyű... Nem is értem miért erőlködöm.

k|M 2007.05.15. 19:48:37

"Nem is folytatom. Értelmes Fidesz-szavazót találni, nagyon nem könnyű... Nem is értem miért erőlködöm."

E-lő-re a tár-sa-dal-mi pár-be-szé-dért!

Ördög Zoltán · http://alhir.blog.hu 2007.05.15. 19:53:30

Oké, igazad van k|M! Ez kínomban valóbban erősre sikeredett. Visszaszívom.

De a többiben vitathatatlanul igazam van. És ha mindenre reagálnék amivel itt nagyon nem értek egyet, itt ülnék reggelig...

k|M 2007.05.15. 19:55:51

"Fogalmam sincs. Ugyanis ez egy elképesztően nagy baromság."

Nem butaság az, Ördög Úr.

"Pont ezt a kormányt megvádolni azzal, hogy nem csinál semmit... Mindenesetre nagy bátorságra vall!"

Hát izé... Azon kívül, hogy nyesztetik a zsebemet, hogy adjak még, adjak még, még egy kicsit, és már tényleg nem kell sok, van-e még egy kis krajcár, nos azon kívül történt-e valami?

Úgy értem a rekordiramú egyensúlyjavító intézkedéseken (pénzbeszedés) történt-e érdemleges eddig? Talán az egészségügyben (felpuhított és szétcincált struktúraváltás).

Ördög Úr, ideológia van, tettek meg kevésbé.
Tessék észrevenni.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 08:11:27

k|M: Kérlek ne hívj Ördög úrnak! Hívhatsz Bakunak, Bakurának, Zolinak, Zoltánnak. Ez persze szól mindenkinek.

Az már legalább előrelépés hogy elismeritek van ideológia. Azt ugyanakkor aligha lehet vitatni hogy meglehetősen liberális az SZDSZ az egészség és közlekedési fronton, az MSZP pedig (szociális okokból) megakadályozta, hogy az eredetileg tervezett kórházi leépítés legyen. Örülök, hogy ezt nem vitatod, ugyanakkor nem emlékszem, hogy az UFI tiltakozott volna az egészségügyi reform felpuhításán!
Egyébként egy balos párton azt sem lehet számonkérni, hogy nőnek az adók és nagy az újraelosztás.

Ismétlem itt két különböző nézeteket valló párt kormányoz, kellenek a kompromisszumok és az egyeztetések.

Jelenleg zajlik az államháztartás helyretevése (igen, bevételnöveléssel is!), az egészségügyi reform, jelentős változások a közlekedésben, felsőoktatásban, munkaerőfronton.
Szerintem ez egyáltalán nem kevés, ráadásul így kapásból.
De úgy nehéz ha valaki ezeket eltagadja és csak pénzbeszedést lát...

Mit csinált a Fidesz? 2,5 évig stabilan tartotta a Bokros Lajos által egyensúlyban hozott gazdaságot, de ezt a kötelességét is lerontotta az utolsó másfél éves osztogatással. Majd jött a klientúra építő és agyonreklámozott, de minimális pénzalapú Széchenyi terv...
Érdemi lépések, reformok sehol. Oké, lehet mondani, hogy le lettek váltva, de a teljesítménykülönbséget csak a nagyon elfogult Fideszesek nem látják...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.16. 08:31:33

Hogyne látnám a teljesítménykülönbséget. Az Orbán-kormány alatt egyensúlyban volt az államháztartás, csökkent az államadósság, csökkent az infláció. Ugyanez az MSZP-SZDSZ alatt? Katasztrófa. Már eddig legalább 8 évet csúszott az euró a tehetséges Medgyessynek, Gyurcsánynak és kis magyarliberális barátainak köszönhetően.
Olyan _ügyes & aktív_ elnöke meg biztos nem sok más pártnak van, mint az SZDSZ-nek:
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15192
(persze a Népszabadság is kőkeményen tényfeltár Kóka-ügyben, hehe: www.nol.hu/cikk/436601/)
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15475
www.mno.hu/index.mno?cikk=404063&rvt=207

Nagy hasznára van János a köztársaságnak. :]

Bakura az okostojás · http://bakura.bizz.hu 2007.05.16. 09:12:00

Turul: Nomen est omen.
Terelsz.

A Kókát hagyjuk. Én miniszterként elégedett vagyok vele, és remélem jó pártelnök lesz. Kár volt felvetned.

Ami a gazdaságot illeti. Ismétlem, nem vitatja senki, hogy 2,5 éven át nem sikerült elrontaniuk amit az előző kormány tett, és élvezték a jótékony hatását. Kár hogy hátradőlve és a szokásos lopásokkal.
Majd ők kezdték el a káros tevékenységeket, amik a Medgyessy-kormány idején éreztették hatásukat!!! Majd megszavazták a 100 napos osztogatásokat is! Ezek után nehéz miről beszélni...
Nem vitatja senki, hogy a Megyo kormány felelősége nagyobb az államháztartási hiányban. De bizony a Fidesz is nyakig benne van.
Félek megint az lesz. E kormány dolgozik, felvállalja a népszerűtlen intézkedéseket, majd a Fidesz beleül a tutiba és learatja a babért...

Nem tudtok semmit mondani amit a Fidesz tett! Pláne népszerűtlen intézkedéseket tőlük. Mert azt remélem még itt sem gondolják, hogy lehet népszerűtlen intézkedések nélkül is sikeresen kormányozni!

k|M 2007.05.16. 09:43:43

Így van, a Fidesz nem tett semmit, de milyen jól tette, inkább hagyjuk ezt a gügyögést Bakura, tényleg, ennek semmi értelme nincsen.

Nehéz gasztronómiáról olyannal beszélgetni, akinek egyetlen eszköze a lyukas lábos.

És elnézést ezért, de ez a nagy igazság.

Egyszerűen nem vagyunk egyformán tájékozottak a politika világában és teljesen másként rendszerezzük a tényeket és az ismereteinket. Amik persze homlokegyenest más véleményket fiadzanak a fejünkben.

crayfish 2007.05.16. 09:52:39

Kedves Okostojás:

A \"100 napos osztogatás\" azért volt lehetséges, mert volt pénz. A szocik ezt nagyon jól tudták, ezért tudtak rá kampányt építeni. Találtak az államkasszában 320 milliárd forintot, amit fialtatni kellett volna, de ők inkább szétosztották. Nekem máig megvan a \"Tartjuk a szavunkat\" című kék füzetke, amelyben büszkén hírdették, hogy ők biza betartották az összes választási ígéretüket (emlékszel te még erre?). Hja kérem, volt miből...

És gondolkozz el azon, hogy miből van az országnak pénze. Egy óra múlva itt vagyok.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.16. 09:55:30

Bakura, a Fidesz '98-ban egy elég rendes megszorítással indított, csak nem beszélt róla. A nagyonnemfideszes Petschnig Mária Zita szerint:
"A Fidesz vezette kabinet 1998-2001 között mindvégig élt a gazdasági megszorítás eszközével, noha mindvégig tagadta, soha nem beszélt róla, és a "csomag" szót csak pejoratív értelemben használta.
Megválasztását követoen a Fidesz-irányította koalíciós kormány olyan döntéseket és törvénymódosításokat eszközölt, amelyek segítségével az 1999. évi költségvetésben 600 milliárd forintos kiadáscsökkentést tudott felmutatni a korábbi eloterjesztésekhez képest. (Ennek lett áldozata a nyugdíjemelés, a négyes metró, a Nemzeti Színház és számos közalkalmazotti, köztisztviseloi béremelés, valamint beruházás.)"

k|M 2007.05.16. 10:21:07

Turul, ne haragudj, de ezzel az érveléssel - még ha igaz is -, megérkeztünk ahhoz, hogy: jó kormányzás = megszorítás és reform. Ami egyszerűen nem igaz.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 10:29:08

k|M: Meg akartál bántani, gratulálok, sikerült.

"Egyszerűen nem vagyunk egyformán tájékozottak a politika világában"
Feltételezem magadat tartod tájékozottabbnak. Lehet igazad is van, nem tudhatom, mint ahogy te sem. Mindenesetre számomra még nem bizonyítottál.
Ám az (is) a különbség köztünk, hogy én tisztelem a vitapartnereimet és eszembe sem jutna érv helyett ilyesmivel előállni. (Ráadásul te már máskor is eljátszottál hasonlót, mikor a blogomat támadtad alaptalanul.)
Őszintén szólva meggyőződésem hogy a politikai újságírók többségénél jobban értek a politikai elmélethez. Amiket itt olvasok csak megerősítenek ebben. (A gyakorlatot sosem próbáltam.)
De lehet te a kevés kivétel vagy.

A többihez no comment...

crayfish: Tudod az államkasszába folyamatosan jönnek bevételek, vannak kiadások és van bizonyos tartalék is képezve.
2002 tavaszán a hiány elérte a teljes évre tervezettet. Az április 21-ei bukás és az új kormány átvétele közt ráadásul még költött egy csomót a kormány és különböző kezességeket vállalt. (pl. a Magyar Fejlesztési Bank és az MLSZ/Liga szerződése, hol garanciát vállalt...)
Tehát sok mindent lehet állítani, de hogy az államháztartás jó helyzetben lett volna a kormányváltáskor azt nem.
Költeni mindig lehet, legfeljebb a hiány nő...

k|M 2007.05.16. 10:34:22

"Ráadásul te már máskor is eljátszottál hasonlót, mikor a blogomat támadtad alaptalanul."

"Bocsásd meg ellenségeid bűneit, de jegyezd meg a nevüket." (Kennedy) ((((:

ergé 2007.05.16. 10:35:17

meg a nőhiány

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.05.16. 10:43:20

Turul: Köszönöm a válaszodat. Különösen jól esett olvasni k|M kollégád után.
A szoros gyeplőt én sem vitattam. Ezt te megszorításnak nevezed. Mivel ez egy relatív dolog nevezhetjük annak. Tudok én engedni. :)
Bár ez szerencsére nem érte el a csomagokban látható mértéket, igaz nem is volt rá szükség. A Fidesz ezen érdemét nem vitatom.
Amiket zárójelbe írtál azokat is elfogadom, bár ha a Fidesz adja a főpolgármestert aligha állítják le a metrót... Pestiként te jobban emlékszel, talán Latorcai volt a jelölt, ő is ígérte a metrót.
Népszerűtlen intézkedést mindig találni (Nem X hanem X-2 milliárdot kap egy terület) de azok mértéke nem olyan mint a mostaniak.

Ráadásul a mostaniak komoly változások, amiket meg kell lépni és az ország javát szolgálják hosszabb távon. (kivéve pl. vizit díj, amit én is baromságnak tartok)

Kieran Hayes 2007.05.16. 10:46:26

Nézzetek csak ide:

www.adozona.hu/eu/20070401_nemet_ado_bevetel.aspx

A hvg fióklapja szerint a németeknél működik a "vudu" gazdaságpolitika.

Kieran Hayes 2007.05.16. 10:50:47

Bakura,

Melyek is azok a mostani kormányzati lépések, amelyek az ország javát szolgálják hosszabb távon?

Bakura az okostojás · http://alhir.blog.hu 2007.05.16. 11:01:09

Az államháztartás rendbetétele, az autópályák építése és azok árának letörése, vasúti átalakítások, gyógyszerliberalizáció, kórházak központosítása, tisztázása hogy ki van bejelentve ki nincs, stb.

De túl sokan vagytok, így túl sok időm megy el, amit értelmesebben is felhasználhatnék... :((

Gabe 2007.05.16. 11:12:11

És ez milyen összefüggésben van az általad említett több teher-több szolidaritás elvével? Mert ezek a lképések azt jelentik, hogy megfaragunk mindent, mert gatya van, de ti meg adjatok még többet.
Ja, lehetne sokkal ésszerűbben is csinálni ezt, pl. tiszta liberalizmussal (az kap ellátást, aki fizet, a nyugdjasok nem kapnak semmit, mert nem is dolgoznak, a tömegközlekedés szűnjön meg, mert drágább, mint a magánközlekedés stb.). De akkor minek adót fizetni?
Sztem amit te említesz, az Endlösung, nem reform.

:-S 2007.05.16. 11:22:23

Bakura

600 Mrd, az már egyáltalán nem kicsi csomag, pláne nem volt az '98-ban. '98-tól 2000-ig tök észrevétlenül lekaptak 5%-ot az ÁHT-hiányból!!!

Jellemzően igazán népszerűtlen intézkedésekből mondott itt Turul párat. És persze ha egy kormány ügyes és nincs akkora gond, akkor egy kormány nem annyira népszerűtlen intézkedéseket kell hozzon, hanem a "népszerűek" közül nem mindegy, mit választ; illetve sokszor pozitív oldalról mutatja be, ami egyébkéntr egyáltalán nem jó mindenkinek.

Másrészt viszont olyan intézkedéseik voltak bőven, amivel egy-egy csoportnak kedveztek, míg a többiek juttatásai szépen csendben csökkentek.

Ilyen pl., hogy a családi pótlék elsorvasztása mellett családi adókedvezményeket vezettek be - ami sokakat kiborított, de munkára ösztönzés szempontjából nem hinném, hogy rossz gondolat volt.

Aztán amennyire én tudom, az első nagy minimálbér-emelést nem annyira a népszerűség-hajhászat motiválta, legalább ilyen fontos volt, hogy a minimálbérre bejelentett vállalkozók többet adózzanak (a második már vszeg a kampány része).

Nyitottak számos frontot a kultúrális élet támogatásában is (ez persze részban a saját klientúra helyzetbe hozása, de egyáltalán nem csak erről volt szó: ld. pl. az Operaház esetét Győriványival).

Ilyesmik...

:-S 2007.05.16. 11:25:08

Bakura

600 Mrd, az már egyáltalán nem kicsi csomag, pláne nem volt az '98-ban. '98-tól 2000-ig tök észrevétlenül lekaptak 5%-ot az ÁHT-hiányból!!!

Jellemzően igazán népszerűtlen intézkedésekből mondott itt Turul párat. És persze ha egy kormány ügyes és nincs akkora gond, akkor egy kormány nem annyira népszerűtlen intézkedéseket kell hozzon, hanem a "népszerűek" közül nem mindegy, mit választ; illetve sokszor pozitív oldalról mutatja be, ami egyébkéntr egyáltalán nem jó mindenkinek.

Másrészt viszont olyan intézkedéseik voltak bőven, amivel egy-egy csoportnak kedveztek, míg a többiek juttatásai szépen csendben csökkentek.

Ilyen pl., hogy a családi pótlék elsorvasztása mellett családi adókedvezményeket vezettek be - ami sokakat kiborított, de munkára ösztönzés szempontjából nem hinném, hogy rossz gondolat volt.

Aztán amennyire én tudom, az első nagy minimálbér-emelést nem annyira a népszerűség-hajhászat motiválta, legalább ilyen fontos volt, hogy a minimálbérre bejelentett vállalkozók többet adózzanak (a második már vszeg a kampány része).

Nyitottak számos frontot a kultúrális élet támogatásában is (ez persze részban a saját klientúra helyzetbe hozása, de egyáltalán nem csak erről volt szó: ld. pl. az Operaház esetét Győriványival).

Ilyesmik...

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 11:54:27

Benedek: A végén még kiderül, hogy volt Orbán-csomag is, nem csak Bokros és Gyurcsány! Ha ezt a Fidesz és médiabirodalma elkezdi hangosan kommunikálni, megígérem, én leszek az első aki segítek nekik! :DD

Gabe: Itt 40 évig szocializmus volt! Az állami szerepvállalás azóta alig csökkent valamit! Ez bizony nagyon nincs összhangban az adóbevételekkel. És bizony összhangba kell hozni.
Nem a jövőben fogunk semmit kapni az államtól, hanem most kapunk túl sokat!
Kisebb, olcsóbb államra van szükség.

Kieran Hayes 2007.05.16. 11:59:34

Komolyan mondom Bakura, kiborítasz a sok liberális közhely puffogtatásával :)

Itt ugyanis ami megvalósul az sem amerikai, sem skandináv modell, hanem egy szar hibrid.

Kiemelkedően magas elvonási szint, cserébe az állam mindenhonnan kivonul.

Mindjárt dobok egy hosszabb kommentet is, csak eszek...

k|M 2007.05.16. 12:02:35

"Az állami szerepvállalás azóta alig csökkent valamit! Ez bizony nagyon nincs összhangban az adóbevételekkel. És bizony összhangba kell hozni.
Nem a jövőben fogunk semmit kapni az államtól, hanem most kapunk túl sokat!"

Bakura, az összadóterhelés (rejtett, bújtatott, illeték, munka- és vállalkozói jövedelmek) a svéd állam adóbeszedésével vetekszik. És bár mostanában Svédországban is csipegetnek lefelé az újraelosztásból, de még mindig jólétibb és szociálisabb az államuk, mint a miénk, nem mellesleg közel sem költünk annyit GDP-arányosan KF-re, mint mondjuk ők.

"Kisebb, olcsóbb államra van szükség."

Elnézést, de ez egy lózung. Ló-zung.

A mi államunk már igen kicsire privatizálódott. Nem a méret, a feladatkör, a szerepvállalás jellege és az a lényeg, hogy azt milyen színvonalon látja el az adott állam.

:-S 2007.05.16. 12:33:48

"Az államháztartás rendbetétele, az autópályák építése és azok árának letörése"


Az első és az utolsó ezekből nem reform, hanem a saját előző ciklusbeli baklövéseik korrekciója.
Autópályaépítés - nna igen, szép dolog, bár erre is hallottam olyat, hogy gyorsforgalmi utakat ugyanabból a pénzből jobban megérné...
Ami a kórházreformot illeti, olvasd el akár csak ezt:

hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15714

VALAMI a két SZDSZ-es minisztériumnál tényleg történik, ebben igazad van. Kérdés, mennyire jó...

politicus 2007.05.16. 12:44:14

Baku,

"én tisztelem a vitapartnereimet és eszembe sem jutna érv helyett ilyesmivel előállni."

Baku, vazze, az első bejegyzésed ez volt:

"Értelmes Fidesz-szavazót találni, nagyon nem könnyű... Nem is értem miért erőlködöm."

akkor ez mi a lóf@sz, ha nem az érvek helyetti "előállás"??????????????

Kieran Hayes 2007.05.16. 12:51:20

Bakura,

1. Ami az államháztartást illeti: a polgári kormány 2002 tavaszára a 2001-ben elfogadott költségvetési törvényben rögzített, tervezett hiány kb. 90%-át hozta össze. A 2002. évi hiány azonban nem ekkora lett, hanem jóval több a 100 napos osztogatás miatt. Azt se feledd el, hogy 2002-re tervezett hiány lényegesen kisebb összeg volt, mint mondjuk a 2007-re tervezett. Ha elfogadjuk a feltételezést, miszerint a fiskális fegyelem már a polgári kormányzás időszakában felborult, akkor a szoclib kormány mit tett 4 év alatt a rossz irány helyrehozatala érdekében? Semmit. Azt se feledd el, hogy a polgári kormány 98ban szintén úgy vette át a kormányt, hogy a Horn kormány minden lehetséges pénzt lekötött mielőtt átadta volna a hatalmat. 100 szónak is 1 a vége: a kormány most azt az államháztartást igyekszik kétségbeesetten egyenesbe hozni, amelyet saját maga kúrt el.

politicus 2007.05.16. 12:51:23

Baku

"A Fidesz ezen érdemét nem vitatom."

Hogyne vitatnád! Minden mondatodban, vagy a baloldali értelmiség minden megnyilvánulásában, ami a nyugdíjasoknak visszaadott 50 mrd-ban, Budapest állítólagos megfojtásában, a 4. Metró megfúrásában, a Nemzeti Színház áthelyezésében implicite módon jelen van.

A Fidesz megszorított akkor. Akkor az volt rossz, most adót csökkentene, most az rossz. Nektek nagyon nehéz jót tenni...

Kieran Hayes 2007.05.16. 12:52:21

2. Az autópályák előállításának kilóméterenkénti költsége a 2002-2006 közötti ciklusban nagyjából megduplázódott. Lényegesen magasabb költséggel épültek mint akár Horvátországban, ahol kedvezőtlenebb terepen építették őket. A mostani visszaszorított ár is fajlagosan magasabb mint a polgári kormányzás idején.
3. Nem igazán értem milyen vasúti átalakításokról beszélsz. Én csak néhány szárnyvonal bezárásáról tudok. A MÁV személyszállítási üzletága veszteséges, a teherszállítási (MÁV Cargo) pedig nyereséges. A GKM azonban a MÁV Cargot privatizálja. És ezt így hogy? És most bele sem megyek abba, hogy a teherszállítási üzletág nyereségessége szempontjából milyen hatást gyakorolnak az autópályák.

Kieran Hayes 2007.05.16. 12:53:17

4. Gyógyszerliberalizáció. Milyen pozitív hatást jelent az ország jövője szempontjából, ha lehet mondjuk aszpirint venni a benzinkúton? Ez maximum a benzinkút tulajdonosok árbevételére van hatással. Meg megtörik az önálló patikusi kisegzisztenciákat. Ennyi.
5. A kórház ügy érvelésed leggyengébb láncszeme. Mesélek egy sztorit: nem kamu. Apám barátja leukémiás lett. Csontvelőátültetésre vár. Donor van, de a műtét előtt le kell gyengíteni az immunrendszerét, nehogy a szervezete kilökje a csontvelőt. Ebben a szakaszban a beteget steril szobában, oxigénsátorban tartják a kórházban. Kecskeméten azonban a nagy reformlendületben felszámolták ezeket a kórházi ágyakat, így otthon, panellakásban ki kell meszelniük egy szobát, sterilizálni és úgy tartani – figyelem, saját költségen – a feleségnek etetni. Gondolj bele, ha véletlenül csak 1 baci marad a tányér szélén, vagy ilyesmi, abba bele is halhat. Ja és miért kellett bezárni a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetet? Egyedülálló CF kezelő központot? Miért kell a terhes nőknek a XIII. kerületből saját orvosuktól valami IX. kerületi kórházba irányítva – utolsó pillanatban – idegenek közt szülni? A több biztosítós rendszer hogyan garantálja a jobb ellátást?

Kieran Hayes 2007.05.16. 12:54:40

6. Az oké, hogy ellenőrzik kinek van biztosítotti jogviszonya, és kinek nincs. De kérem midezt 2007-ben?
7. GYF 2004 óta miniszterelnök. A reformok szükségére gondolom nem 2006. májusában, Öszödön ébredt rá. Akkor miért nem esett szó a reformokról/megszorításokról a tavalyi kampányban?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.16. 13:23:49

k|M: "Turul, ne haragudj, de ezzel az érveléssel - még ha igaz is -, megérkeztünk ahhoz, hogy: jó kormányzás = megszorítás és reform. Ami egyszerűen nem igaz."

Miért érkeztünk volna meg? Csak hoztam pár ellenpéldát Bakurának, mert szerinte a Fidesz nem mert felvállani népszerűtlen intézkedéseket, amikor kormányon volt. Hát a fenét nem. Pl. eltörölte a nagymértékű nyugdíjemelést biztosító, az MSZP-SZDSZ koala által megszavazott törvényt. (A sors iróniája, hogy meg is szívta rendesen, erre épült az MSZP 19 ezer forintos kampánya.) Szerintem a jó gazdaságpolitikának szükséges, de nem elégséges feltétele a fegyelmezett fiskális politika.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 13:39:36

Ajjaj, látom össztűz támadt rám. Ráadásul a legkülönbözőbb irányokból, nehogy egyben tudjak rájuk reagálni. (Nyugi, tudom nem szándékos, ám nekem így nagyon nem könnyű, és bizony már marhára unom...) Ezért bocsánat ha csak a töredékére reagálom. Ráadásul többször fentebb már valahol szerepel a válaszom, kéretik azt megkeresni. Nem értem mért kell elismételni százszor dolgokat...

politicus: Kezdjük veled. :) Az a mondat nem olyan súlyú. Nem személyeskedő. Arról is hallgatsz, hogy elnézést kértem érte...
Sőt egy kis kulisszatitkot is elárulok. Gumicsont mondat, hogy arra menjen a reakció, az érdemibb gondolatok meg ott legyenek válasz nélkül, (győztesen). Aztán egy elnézés kérés, amire mivel más ritkán hajlandó, nyert ügyem van.
El se tudod képzelni, hogy milyen sokszor bejön! :))

Ami az adócsökkentést illeti, most én kérlek ne keverj össze másokkal.
Az adócsökkentés jobboldali és liberális gazdaságpolitika. Semmi baj vele. De ne akkor, mikor óriási a hiány! Ha be is jönne rövid távon még növeli a hiányt... Később majd lehet azt is. Egyébként a "jobbosok" azt is elárulhatnák végre hogy az adócsökkentés mellett, hol is akarnának faragni a kiadásokból...

Kieran Hayes 2007.05.16. 13:45:43

Például a korrupció elleni hatékony fellépéssel szerintem komoly kiadási tételek lehetnének csökkenthetőek...

crayfish 2007.05.16. 14:04:07

Bocsi, több mint két óra lett belőle, de ez van.

Baku, nem válaszoltál a kérdésemre. Ja, vannak bevételek, de ezek honnan jönnek?

Amíg gondolkozol, itt egy másik: ma délelőtt Glatz Feri bácsi előadását hallgattam még vagy 100 emberrel együtt. Az előadás kb 50-50%-ban állt jó meglátásokból és kapitális marhaságokból. Az utóbbiak közül idéznék egyet:

Nagy hiba volt a rendszerváltás után szétverni a mezőgazdasági feldolgozóipart, mert a külföldiek nem a gyárakat, hanem a piacot vették meg.

Ez a mondat a posztkommunista gondolkodásmód egyik csimborasszója. Találd meg benne a hibákat, légyszíves.

politicus 2007.05.16. 14:06:40

pl. kormányzati negyed?

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 14:08:05

Folytatom, csak már többször jártam úgy, hogy hosszú kommentet nem engedett be és elveszett...

Többiek: A liberális közhelyet visszautasítom! Arról nem tehetek hogy vannak területek ahol liberális nézeteket vallok. Ilyen alapon ti meg csak a Fidesz lózungjait nyomjátok...
Nektek sem esne jól, ha ilyet írnék. Ráadásul sokkal igazabb lenne!
Itt a szocializmus óta gyakorlatilag nem csökkent az állami szerepvállalás!!! A mostani csökkentéssel eljutunk oda, ami még mindig magasnak számít Európában!
Tehát egyszerűen jobboldali hazugság az, hogy az állam mindenhonnan kivonul! Szomorú hogy a politikailag elképesztően tájékozott ufisoktól csak ennyire futja. Bezzeg a hülye, tájékozatlan Bakura...

Az autópályadíjak már az Orbán-kormány idején megemelkedtek. A hiányért a Fidesz is nagyon felelős. (De ezt is leírtam már többször is fentebb...) Azt számonkérni, hogy valamit miért 2007-ben tesznek, attól aki végre teszi. Oké, mértnem tették korábban. Volt néhány kormányunk...
A csomagról azért nem esett szó a kampányban (egyik részről sem) mert akkor elvesztették volna a választásokat! Ez ennyire egyszerű! Hasonló őszinteséget várnék tőletek is...
A több biztosítót ne keverjük ide, a kórházösszevonások kapcsán pedig fentebb mások ismerték el, hogy kicsi volt a mértéke...
Svédországban azért nem volt szocializmus, azt se feledjük.

k|M: Csak nem lesüllyedsz odáig, hogy egy magamfajtának válaszolj? Csak jelzem, hogy a válaszaid semmivel sem kevésbé lózungok mint a magamfajta tájékozatlanoké. A többit pedig lásd fentebb.

politicus 2007.05.16. 14:13:55

"Hasonló őszinteséget várnék tőletek is..."

A választók is elvárták volna. Csak most már egy kicsit késő, nem gondolod? A kampányban kellett volna őszintének lenni. Hogy mindenki felelősségteljes döntést hozhasson.

Kieran Hayes 2007.05.16. 14:14:23

Érti valaki miről beszél a srác?

Nyilván ha sokszor leírjuk, meg három felkiáltójellel akkor igaz lesz...

Önjelölt politikaelméleti zsenik figyelmébe az egészségügyi reformról:

www.fn.hu/belfold/0705/reformok_alatt_nem_erdemes_szulni_162853.php

Ja és Baku, elfelejtetted kommentálni a német vudus linket.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 14:21:43

A korrupció és a kormányzati negyed alig néhány milliárdos tétel! (Persze az is jól jön, de azért eltörpül a költségvetés ezer milliárdjaihoz képest.) Csak a kisebb parlamenttel ne jöjjetek, mint hatalmas megtakarítással, mert halálra röhögöm itt magam rajtatok!

crayfish: Gyenge blöff. Kimerítően válaszoltam neked! Ha konkrét kérdésed van, amire feltétlen választ vársz, szólj. Egyébként kimazsolázom, mire akarok reagálni, mire nem. :)
A bevételek honnan jönnek? Természetesen ugyanonnan mint más országba. Adó, állami vállalatok, privatizáció, állampapírok, állami berúházások esetleg.
Most az EU-tól is jön majd de az más jellegű. (Nem gondoltam, hogy ezt komolyan kérded.)

Kieran Hayes 2007.05.16. 14:27:49

Baku, ne nézz már hülyének. Azt leírtad, hogy szerinted a Fidesz is felelős a hiányért csak nem indokoltad meg, hogy miért. Ember! 2003-2004 óta vannak egyensúlyi problémák. Nem 2001 óta. A reform is csak tavaly nyár óta ilyen égető. Az mszp nem 2002 nyarán kezdte a reformot - szerintem megszorítás, semmi esetre em reform - hanem 2006 nyarán. Közben volt 4 év.

Meg kik mutattak itt rá, hogy kevés a kórházösszevonás mértéke?

Azt kéne belátnod végre, hogy Európában egyedülállóan magas a megtermelt jövedelmekből való központi elvonás mértéke, ezzel szemben gagyi közszolgáltatásokat nyújt az állam vagy semmilyet.

Tőlem mehet a kissebb állam projekt, meg az öngondoskodás, csak akkor vazzeg ne minden megkeresett bruttó 100 forintomból 40-et kapjak kézhez. Hanem minimum 70-et.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 14:31:58

politicus: Ezt most komolyan nekem célzod?! :))
Szerintem higgadj le és írj levelet a Fidesznek, MSZP-nek, SZDSZ-nek, MDF-nek, stb.
Politikusok, hogy mertek a kampányban hazudni?! :))

KH: Igen, a reményeim szerint sikerült világosan fogalmaznom, és így talán érthető. Arra sajnos nincs időm, hogy mindent bővebben kifejtsek.
Azt pedig remélem nem gondolod komolyan, hogy itt mindenki minden felvetésére reagálok! Hidd el jobb dolgom is van. (Vagy esetleg mégis érdekelne a véleményem?)
Sőt azt se várd el, hogy az általad betett linkeket elolvassam! Főleg ha még csak nem is oda tartozik amiről szó van.
És ha kérhetnék tőled több tiszteletet...

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.05.16. 14:41:27

KH: Ha jól rémlik fentebb igenis megindokoltam miért felelős a Fidesz!
"Majd ők kezdték el a káros tevékenységeket, amik a Medgyessy-kormány idején éreztették hatásukat!!! Majd megszavazták a 100 napos osztogatásokat is! Ezek után nehéz miről beszélni..."
A káros tevékenységen a kétéves költségvetést és az osztogatásokat értem.

Az egyensúly pedig NEM 2003-2004-ben borult fel, hanem korábban!
Arról nem beszélve, hogy a gazdasági hatások nem egyik napról a másikra éreztetik hatásukat!

A legutóbbi kommentedhez pedig, először a hiányt kell megszüntetni, bárni áron.
Utána lehet pl. adót csökkenteni, és tovább vitázni.

Kieran Hayes 2007.05.16. 14:45:21

1. Érdekel a véleményed, hiszen nem vitatkoznék itt veled, ha nem így lenne.

2. Abból amit írtál, viszont az látszik, hogy téged nem érdekel az én véleményem. Hiszen amit belinkeltem, az is hozzátartozik ahhoz, amit írok. Az a link pedig arról szól, hogy a németek adót csökkentettek, ezzel együtt pedig nőttek az adóbevételek. Ezt nevezte GYF vudu gazdaságpolitikának. Tehát nagyon is a témához tartozik.

3. Ami pedig a tiszteletet illeti. Eddig nem csináltál mást, csak frázisokat puffogtattál, saját magadat fényezted, leszartad, hogy mit írogatunk ide neked, ezután pedig tiszteletet követeltél. Itt nem a tisztelet hiányzik, hanem az egymásra való nyitottság. Nehéz úgy vitatkozni, hogy a számodra kellemetlen tényeket egyszerűen ignorálod. Ezért felesleges is ezret kommentelni ide egymásnak, hiszen egyikünk sem győzi meg a másikat.

4. Mindazonáltal ha megbántottalak, elnézésedet kérem. Tudom, hogy kicsit karcos a stílusom néha.

Kieran Hayes 2007.05.16. 14:49:18

Egyébként igazad van, az egyensúly korábban borult meg, de a trükközés, a statisztikai módszertan változtatgatása, az adatok manipulációja ekkor kezdődött. 2003-2004-ben. Nem az Öszödi beszéd idején.

Kieran Hayes 2007.05.16. 14:52:18

De egyébként is. Még ha tegyük fel 2001-ben borult az egyesúly, az azóta eltelt 6 évből 5-öt a szoclib koalíció kormányzott. Ezekután a fideszt basztatni a hiánnyal több mint nevetséges.

politicus 2007.05.16. 15:12:32

A konkrét számok ott vannak a blogomon.

politika.blogter.hu/?post_id=129154

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.16. 15:19:42

KH: 1. Ennek örülök, de akkor mért kell mindent többször elismételnem? Az ellenkezőjét teszitek a számba, mint amit leírtam. Erre most is hozok majd példát.

2. GyF nem az adócsökkentést nevezte VUDU-nak bármit is állított Navracsics és a jobbos média. A viszontválaszában egyértelművé tette, ha valaki félreértette volna, hogy a JELENLEGI HELYZETBEN, mikor nagy a hiány, az akkor történő adócsökkentést tartja annak!
De ezt én is leírtam már legalább kétszer, hogy nincs gond az adócsökkentéssel, de nem akkor mikor hatalmas a hiány!
Ennek ellenére olyanokat írtok, mintha ezt le sem írtam volna...

3. Én ezt pont fordítva látom! Szerencsére itt vannak a kommentek, bárki eldöntheti. Minden lényegi és fontois kérdésre reagáltam, de számolj már utána ha mondjuk 5-en fejenként 5 kül. dologgal jöttök, akkor nekem arra mennyit kéne írnom. Így is itt töltöm az egész napom, mert "nem kegyelmeztek". :(

4. Oké.
5. Te aztán nem adod fel! :(
6. Azt is leírtam már, hogy a Medgyessy-kormányt sokkal nagyobb felelősség terheli. Ennek ellenére mint ha le sem írtam volna...


jbb 2007.05.16. 18:45:31

Hú, bakurától ráz a hideg néha. brrr...
Egyszer fel, egyszer le, egyszer jobbra, majd balra, mégha önmagának ellentmond, akkor is. Csakazértis, nehogymár. Mondd okoska, ha már Elqró beismerte, hogy elqrta, te miért nem vagy erre képes. Ő, nem Árpád, Mátyás és Mária Terézia, ő és haverjai. Pont.
Egyébként meg a látszatintézkedésektől sokkot kapok. Jajaj ,2 milliárdot is megspórolunk ha meghal néhány CF-es kisgyerek. Ugyanmár, ennyi áldozat a "reform"-ért, a progresszióért, a modernségért, Che-ért, az ördöviktorellen, az antifasiszta koalícióért semmiség, ugye okoska? Közben az államadósságunk kamata 1%-os jegybank alapkamanövekedésnél 140 milliárddal nő évente. 6ról 8-ra ment fel a sok szerencsétlen baromtól? Miazhogy? CSak 280milliárd plusz kamat évente, bakfitty, majd beszedjük. Vízadó, légadó kreatívak vagyunk, ráadásul tele a padlás tanácsadókkal. Néhány milliárdért megmondják: újabb adó és közben egy újabb holofesztivál. Csak a miheztartás végett.
Hú, nem is húzom tovább magam, szégyen, hogy létezel...

kvadratik 2007.05.16. 20:10:02

Bakura az okostojás 2007.05.16. 13:39:36

"Sőt egy kis kulisszatitkot is elárulok. Gumicsont mondat, hogy arra menjen a reakció, az érdemibb gondolatok meg ott legyenek válasz nélkül, (győztesen). Aztán egy elnézés kérés, amire mivel más ritkán hajlandó, nyert ügyem van.
El se tudod képzelni, hogy milyen sokszor bejön! :))"

és mondd, Bakura, te erre a vitakultúrára vagy büszke?

ddt 2007.05.16. 21:02:48

Nénikének: mert pont ez lett volna a cél. Hogy újra erről, az OV-gyf viszonyról szóljon minden, ahelyett, hogy pl. az egézségügy vagy a gazdaság legyen napirenden. Sima provokáció.

k|M 2007.05.18. 10:11:36

A kommentekben megjelenő hiperszenzitivizmust meg egyszerűen nem értem.
süti beállítások módosítása