Rendőr, állam
2007. január 08. írta: TuRuL_2k2

Rendőr, állam

Egy jogerős bírósági ítélet szerint semmiféle szabálysértést / bűncselekményt nem követ el az, aki be nem jelentett demonstráción vesz részt. Ennek alapján aztán különösen indokolatlannak tetszik, ha a karhatalom viperával / fejrúgással / lovasrohammal / gumilövedékkel / vízágyúval óvja a köztársaságot és a békés többséget.
Egy másik ügy tanúsága szerint az ügyészség sincs teljesen meggyőződve arról, hogy a rendőrök tanúvallomása alapján csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal meggyanúsítottak valóban el is követték azt, amit a terhükre rónak. A két köcsögnek szerencséje volt, hogy akadtak független tanúk, akik nem rendőrszakmailag tanúskodtak ügyükben. De mi lesz azokkal, akiket hasonló eljárásban fogdostak össze és nincs más tanú, csak a három-négy rendőr, akik határozottan & egybehangzóan vallják, hogy ők, ott, akkor, csoportosan és felfegyverkezve támadtak rájuk? Ugyanakkor a túlkapó egyenruhások Ismeretlen Tettesek, s azonosító híján jó esélyük van rá, hogy azok is maradjanak. Nem túl vidám dolgok ezek.
Eközben fel-feltűnik az ötven évvel ezelőtti szlogen: MUK - azaz Márciusban Újra Kezdjük (helyesen: újrakezdjük). Az igazán progresszív publicista már jó előre rámutat Orbán felelősségére, olyan intellektuális nagyágyúkat hívva segítségül, mint Petschnig Mária Zita és az ős-Szabad Népes Paul Lendvai.
A magunk részéről az újrakezdést, vagy annak elmaradását legfeljebb az Unióból, Bukarestből követhetjük figyelemmel, ahova egy régóta tervezett, szervezett kiruccanás keretében látogat el kollektívánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1726926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GergiX 2007.01.08. 10:29:20

Egy leány sem merült el a polg. und. szerk világába?

Kvótát nektek!

Dr. Minorka 2007.01.08. 10:35:31

Ezt tegyük el mementónak:
"Petschnig úgy látja, a Fidesz ma azért is a kormányt hibáztatja, ami be sem következett, és ezzel cudar politikai légkört teremt az országban. Pedig ha a Gyurcsány-kabinet nem indította volna el a változásokat, már csődben lennénk. Eközben a Fidesz évek óta adós bármiféle alternatíva bemutatásával. A közgazdász azt mondja, Orbán utolsó esélyként kapaszkodik a kormánybuktatásba, az év közepétől ugyanis jelentősen javulhat a hazai és a nemzetközi klíma is. Csökkenhet a jegybanki alapkamat, javulhat a nemzetközi hitelbesorolás, az uniós pályázatokból is megérkezhetnek az első összegek, és a társadalom nagy része alkalmazkodhat a változásokhoz. Márpedig mindez Gyurcsányt erősítheti."
Gréczy úr cikkéből

Pellyon 2007.01.08. 11:25:43

Pesten is több helyen díszeleg a MUK mint falfirka...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.01.08. 12:42:56

GergiX: De-de, merült. Javítva. :)

nari 2007.01.08. 20:35:55

"Nemzethalál, rendőrállam, kommunisták, terror, illegitimitás, monnyonle."
Kombináld ezeket a szavakat, és kész a mindenre ráhúzható fideszes retorika.

mildi 2007.01.08. 20:49:08

mégis mit kezdenek újra?
megint tévészékház, vagy most a változatosság kedvéért rádió? és hol terveznek piknikelni?

Abraham lincoln 2007.02.15. 23:52:45

ha egy államban nincs rend az anarhiához vezet ,bontsuk meg hát? Minnél nagyobb a fejetlenség annál kevesebb a beáramló tőke. Ez kinek az érdeke? Akik ott (küzdöttek az önkény ellen) honnan volt rá idejük? én munkából hazajövet tudtam csak meg. dolgozni kéne nekik is és meglátnák akkor hogy egy tulóra után nemigazán ugrál az ember csak örül ha él.( szarházi az összes )láttam ilyen hősöket beszarni jugóban.
süti beállítások módosítása