A magyarliberálisok főkapitánya
2006. november 09. írta: TuRuL_2k2

A magyarliberálisok főkapitánya

"Ne menj! Maradj! Te meg tudod védeni a liberális várost, te meg tudod védeni a demokráciát. Tűzzel-vassal, ha kell - mert ezek csak ebből értenek." - nagyjából ennyiben foglalható össze az SZDSZ és a főpolgármester Gergényi-ügyi álláspontja. Meg a kötelező (mindenféle mélyebb meggyőződést nélkülöző) körök, hogy a túlkapásokat ki kell vizsgálni. Pedig a szeptemberi és októberi rendőri megoldásoknak nem mellékes körülménye, hanem igenis lényegi kérdése az intézkedések szak- (lásd TV-székház átadása, a kemény mag Astoriára engedése/szorítása) és jogszerűsége (úgymint leesett azonosítójú símaszkosok, hobbi-viperák és védtelen emberek megrugdosása). Liberális nézőpontból pedig különösen az.
Rauschenberger Pétert idézve: "Itt tartunk most. Szerintem ez az a helyzet, amikor - ritkán indokolt ez a többes első, de most talán az - nekünk, az ország liberális értelmiségének kéne kimondani, nem kimondani, sikítva kiabálni, hogy tűrhetetlen botrány, ami történt, és hogy nem vállalunk ezzel semmiféle közösséget.

Nem félhetünk annyira a három-négy százaléknyi fasisztoid szélsőjobbtól, hogy ne tegyük meg.

Ha nem tesszük meg, azzal azt mondjuk ki, hogy a liberalizmus már csupán azt jelenti számunkra, hogy nem Orbán Viktor van kormányon."

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1917519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jocobudai 2006.11.09. 15:02:51

Hello!Szerintem nem csak Gergenyinek kellene hogy menjen,hanem az egesz brancsnak.Ebbol most az lesz,hogy o viszi el a balhet,majd kovetkezik a Veres de a Gyurcsany marad,o marad!

nénike · http://www.ufi.hu 2006.11.09. 15:19:36

jocobudai

Neked Lapid Lajos már smafu?

mifolyikitt? 2006.11.09. 16:27:00

Az ,hogy gergényi mester beadja az unalmasat ,az szerintem az előre megírt forgatókönyv része...megcsináltatták vele 56-remake-jét ,gondolom nem kevés "jutalomért".Viszont az Szdsz amit csinál az szörnyű ,nekik (is) kéne a képviselni a középutat, a demokrácia vivmányait ,a liberalizmust....De már csak gyf-et képviselik és nem csak halgatólagosan!Foggal körömmel akadályozzák meg a szabad véleménynyilvánítást ,azoknak akik máshogy gondolkoznak.A kérdés a miért ,miért ilyen egy elméletben liberálizmust és demokráciát képviselő párt.Hogy nem itélik el nyilvánosan a okt.23.ai rendőrattackot?Híszen nyílvánvalóan ordít a demokrácia sárbatprása ezen a napon?!De hiszem ill. tudom ezzel maguk alatt vágják a fát...az biztos egy szavazatot már most vesztettek.....

nyeglah 2006.11.09. 20:29:27

És Rauschenberger idézett mondata így folytatódik:

"És biztos, hogy többé nem formálhatunk igényt arra, hogy konzervatív polgártársaink becsületes embereknek tartsanak bennünket."

Hát igen. Nem én mondtam, ő mondta.

amok 2006.11.09. 21:15:26

Rauschenbergert spéci becsületesnek tartom

om 2006.11.10. 11:39:44

csak a politikai tőke, csak hogy hallassa a hangját a megtépázott SZDSZ...

következetlenség a pillanatnyi érdekek által vezérelve
süti beállítások módosítása