Seregszemle
2006. október 24. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Seregszemle

Ergé kollega tegnap este nem bírt a tévé előtt ülni, és fél tizenkettő körül kerékpárral megközelítette a műveleti területet, hogy szigorúan kívülállóként, szigorúan elítélve a törvényellenes megmozdulást megszemlézze a lázadások népét.

Nos, hosszú távon nehéz lett volna kívülállónak maradni. Negyedórát jártam föl-alá bringával az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél. Van egy hangulata, az biztos. Tulajdonképpen megértem a francia balosok '68-as nosztalgiáját, de itt még az is fokozza a helyzetet, hogy a szívünknek kevéssé kedves hazudós miniszterelnökünk ellen folyik az utcai nindzsák harca. A ballib értelmiség skizoid pillanatokat élhet át mostanság.

Seregszemle a jellemző arcokkal: lepukkant férfiak szakadt farmerkabátban; punkok és skinhead-ek nagy egyetértésben; jólöltözött, jóarcú középosztálybeli fiatalok; magyar zászlóba burkolt tizen-huszonéves párocskák; középiskolai történelemtanárnak látszó alakok; bőrdzsekis motorosok és raszta bringások; kevés öregember, de annál több jó nő.

Érdekes szociológiai látlelet.

A vihar előtti csendet észlelve éjfél előtt elhagytam a helyszínt. Továbbra is tiltakozom a hazug csőcselék uralma ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3216500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guild 2006.10.24. 09:50:24

Én is gondolkoztam már azon, hogy vajon azok baloldali értelmiségiek, akik oly megértően viszonyultak a Franciaországban randalírozó bevándorlókhoz, ugyanilyen megértőek lesznek-e a budapesti tiltakozókkal is.
Igaz itt nem olyan bárki által megérthető és akceptálható célokért küzdenek, mint hogy ki tud több autót felgyújtani egy éjszaka alatt, hanem olyan őrültségért, hogy mondjon le az országot csődközelbe kormányzó, majd ezt a választások előtt elhazudó kormányfő.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.08.02. 01:50:18


Hát nem sokan írtak ide anno. Én is voltam, a végén úgy menekültünk mint
a patkányok a dunaparton a kövek közt. A szoció hátteret pontosan
leírtad.

www.youtube.com/watch?v=UiBhrzLqEJE

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.02. 10:03:07

ja, ez volt az igazi polgári underground :-) néha már nosztalgiázom.

Továbbra is tiltakozom a hazug csőcselék uralma ellen.

nénike · http://mandiner.hu 2007.08.02. 13:09:18

A polgári ground viszont a MN mai számában olvasható. Igazi csemege: a Nemzet újságírója kérdezi a Lánchíd Rádió főszerkeszőjét a lap hasábjain arról, hogy "...az új információk áramlásának célzottan egymás erősítése (sic!) mennyire jellemző a Lánchíd Rádióra, a Hír TV-re és a Magyar Nemzetre?"

Revelációszerű a válasz: ... a három intézmény munkatársai segítik egymást.

nénike · http://mandiner.hu 2007.08.02. 13:20:11

És, hogy teljesen szétOFFoljam a postot: Wass Albert 2008. január 8-án lesz 100 éves.

hcrules 2007.08.02. 13:31:05

Mit akar jelenteni az a kérdés???
süti beállítások módosítása