Bojkott
2006. október 11. írta: nénike

Bojkott

Azt hiszem otthon sem tudnám azzal növelni az elfogadottságomat, ha bejelenteném a családnak, hogy nem válaszolok az olyan kérdésekre, hogy mikor viszed már ki a szemetet; egyébként pedig azért nem olajozom meg a nyikorgó pinceajtót, mert nem vállalok közösséget semmiféle nyikorgással. Ha visszavonulót fújok azzal nem vagyok beljebb és még a saját szemetem is rámrohad.

Nem tudom van-e olyan pártelnöki direktíva, hogy együtt ne mozduljunk ha mozdulni kell (azaz, ha befut a Napkelte reggeli műsorába invitáló felkérés), de arra még emlékszünk, hogy miután a Magyar Hírlap újságírója nem léphetett be a Fidesz fenetudja hányadik kongresszusára, a másnapi lapszám üres fehér címoldallal jelent meg, a Népszabi is kis keretes ürességgel szolidarított. A sajtó nem Gyurcsány, nem lehet leváltani. Akkor hát kell ez az izmozás?

A mostani fogadalom nem sokban különbözik Pokorni alelnök ATV-s kivonulásától, max. időt spórolnak meg az ide-oda utazgatással a képviselők, a következetességet viszont nem sikerült tettenérnünk. Mert sújtotta már a nagy nekibuzdulás után ilyen bojkott a 168 Órát is, a HVG-re a puhakalapos címlap után Orbán haragja sújtott le. Aztán elmúlt. Mint ahogy elmúlt a Demszky által az SZDSZ-re tukmált Hír TV-nek szóló szájzár is (bár Kovács László szigorát a mai napig is "könnyezi" a Magyar Nemzet). Egyébként az a jó politikus, aki ellenszélben is megnyeri a szócsatát (pl. Orbán Sváby ellen) maga mellé állítja a nézőket, hallgatókat. A lehetőséggel élni kell, Döbrögit háromszorosan elfenekelni. Ha oda sem mennek, nem lesz nagy kommunikációs attak.

Kell-e megosztani a közszolgálati adókat? M1 az övék, M2 meg a Duna a miénk. Volt ilyen felvetés. Az újra lábrakapó jelenségnek már vannak jól látható előjelei: Bolgár a tietek, Bayer az övék. Meg, hogy kivonul a Fidesz meg a KDNP, ha Gyurcsány beszél. Aztán amikor csak kérdésre válaszol, akkor eluralkodik a teljes fejetlenség, fél frakció kivonul, egymást figyelik tanácstalanul, Orbán bent marad, aztán lassan visszaszivárognak a gyorsreagálású katonák.

Bárkivel fogadok egy Piros Pöttyös Túró Rudiban, hogy két hét múlva már ott fogják magyarázni a Napkelte stúdiójában a képviselő urak, hogy miért mégis, ha egyszer nem. Presztizsveszteség.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2615926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koma 2006.10.11. 11:29:15

ezt a nyálas cikket...
ez egy jobblib, felhivommagamraafigylemet stílus...

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2006.10.11. 14:57:34

még ha így is lenne, akkor is igaza van...

Inkább Tarlósról kéne példát venni. Hihetetlenül felkészült, mindenre reagál, egyszer sem hagyott szó nélkül semmilyen rágalmazást, hazudozást.

Ha a Fidesz arra sem képes, hogy a baloldali retorikát csipőből megalázó, felkészült politikusokat küldjön "ellenséges területre" akkor mégis mit várunk tőle?

Guild 2006.10.12. 15:15:20

Tartom a fogadást. (Normál vagy óriás?)

Szerintem olyan sokat azért nem vesztenek azzal, hogy nem mutatják meg, hogyan kell rosszindulatú kötekedésekre megfelelni, miközben a kamera próbálja a lehető legrosszabb arcélüket megtalálni. (Az, hogy Orbán jól tudott kijönni Sváby ellenében, legalább annyira az utóbbi töketlenségén, mint az előbbi felkészültségén múlott.)
Egyébként teljesen egyetértek azzal, hogy be kell menni az oroszlánok (sakálok?) barlangjaiba, és bátran szembe kell szállni velük (a mi oldalunkon az igazság ugyebár... ), de szerintem a mostani helyzetben több negatívummal járna megszegni az ígéretet, mint amennyi pozitívum kihozható a napkeltés szereplésekből.
Ha esetleg adódik valamilyen jó ürügy, akkor talán visszavonják a bojkottot.
süti beállítások módosítása