A fizikai munkás, a kutyafuttató meg Simon Gábor nemzetért érzett felelőssége
2007. november 15. írta: aba

A fizikai munkás, a kutyafuttató meg Simon Gábor nemzetért érzett felelőssége

Az alábbi cikkel kapcsolatban három eset lehetséges:

1. Az Új Magyarország paranoiás komcsifalót gyártott belőlem, és ott is vörösöket gyanítok, ahol nincsenek. 

2. Egy zseniális stílusparódia áldozata lettem.

3. A kínosan csökkenő példányszámú Népszabadság 1972-be álmodja magát, amikor még az aktuális pártkongresszus előtt szondázta a gondterhelt, de a Párt jobbító szándékait értékelő tagságot. E változat szerint az agitka mindent elkövet, hogy igazolja a vele kapcsolatos összes mostani előítéletet.

Szerintetek?

Segítségül néhány gyöngyszem:

"A lakossági fórum részvevői azonban főként a szocialista párt helyzetével foglalkoztak: a felszólalók ellentmondásokat, vezetési hibákat tettek szóvá. Szabó József például azt kifogásolta, hogy a reformokról nem az emberek számára is érthető nyelven folyik a kommunikáció. Kovács János helyi lakos - miután azt kérdezte, hogy vajon a legfelsőbb vezetésben lévők tisztában vannak-e azzal, hogy ki mire képes - úgy látta: a vezető pozíciók betöltéséhez alkalmassági vizsgára lenne szükség."
"Egy fizikai munkás arról beszélt, hogy ő a kutyafuttatóban is úgy érzi, mintha politikai fórumon lenne, ugyanis mindenki politizál.(...) Hozzátette: az egyszerű ember a gyengeséget látja, meg a széthúzást a vezetésben. "
"Simon Gábor a vita végeztével azt mondta: érdemi felvetéseket hallott, a megszólalók nem csak bírálni akartak, a fórum jövőt féltő polemizálásként értékelhető. Hozzátette: a megoldásokat a realitások talaján kell megkeresni, s ez a kormány és a szocialisták feladata. (...)A rendezvények légköre arra vall, hogy a részvevők szinte kötelezőnek érzik az őszinteséget, a kritikát az ország sorsával, az MSZP és a koalíció helyzetével és saját helyi gondjaikkal kapcsolatban. A párbeszéd során elhangzottak egy részét az országos elnökség ülésein is fövetik, adott esetben a párthoz köthető korrekciók szándékával. Később összegezni fogják az országjárás tapasztalatait. "

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2230207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergé 2007.11.15. 17:29:06

"Szabó József", "Kovács János" helyi lakosok? Kamuszag terjeng a levegőben... :) Nem csodálkoznék.

krasnyi 2007.11.15. 17:32:30

Ugyanakkor szombathelyi fórumra, Simon Gáborra hivatkoznak.
Kedvencem a kutyafuttós rész, az elbizonytalanodott elvtárs segélykiáltása: "Az a baj - folytatta -, hogy az ott lévő fideszsesek mindent tudnak mindenkiről, rendszeresen támadják a baloldaliakat. "

ergé 2007.11.15. 17:38:09

Ez kábé 1987, a mocsárba süllyedő szocializmus hangja:

"A párbeszéd során elhangzottak egy részét az országos elnökség ülésein is fövetik, adott esetben a párthoz köthető korrekciók szándékával. Később összegezni fogják az országjárás tapasztalatait"

jbb 2007.11.15. 21:10:30

A nol.hu a gondolataimban a legalja.hu-val párhuzamosan csoszog. Nem, nem a tartalma miatt, inkább a mondanivalója okán.

eN 2007.11.15. 22:39:43

Kovács Jánosék észrevételei feltünő hasonlóságot mutatnak a novemberi Reakcióban megjelent, Vadai Ágnes lakossági fórumán elhangzottakról beszámoló cikben foglaltakkal.
hmmm

táltos 2007.11.16. 09:36:10

Ez már majdnem Kína! Csak ott tényleg dübörög a gazdaság.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.16. 12:10:06

Tegnap Bolgár Úr műsorában is ezeket mondták, csak nem Kovács János, hanem a felesége. Ti is szoktatok néha Megbeszéljüket hallgatni vagy ez csak az én perverzióm?

Elpet 2007.11.16. 12:50:50

Lola, hogy neked mi mindenre van időd, ez hihetetlen! Én még egyszer sem hallottam ezt a kíváló műsort. De be fogom pótolni, ígérem, egyszer, amikor különösen önkínzó hangulatban leszek. Közben tűvel szurkálom magam,az ujjam köré spárgát tekerek szorosan, amíg a vége egészen elkékül. Ha egyszer nagyon önkínzó hangulatban leszek.

Az MSZP-nek most őrjítően szüksége van az egység demonstrálására. Tehát ebből következik, hogy minden kritikus hang valójában ezt az egységet erősíti. Minden kritika csak a jobbító szándékból fakad, és a szeretett pátrvezérek iránti forró szeretet motiválja, illetve a közös cél, a szebb jövő építését szolgálja. Mert minden a jövőért van, és most igazán nem ehetjük meg az aranytojást tojó tyúkot. Nem sok fantáziájuk van, ugyanezt a lemezt nyekergetik már idestova nagyon sok éve.
És hát itt bizonyosodik be amit annak idején polgazd tanárnőnk sulykolt belénk, akinek szépségénél csak eszessége volt csillogóbb, hogy az a szocializmus és a bolsevik Párt azért magasabbrendű a dekadens polgári politikai alakulatoknál, mert önmaga ellenzéke is egyben, a belső fórumok ragyogóan megvalósítják a szükséges korrekciókat. Magában hordja az ellenzékét, tetszik érteni? Nem mindenféle szétbeszélés, pártoskodás, hanem az egységben bentfoglalva a korrekció intézményei. Minek ide ez a drága többpártrendszer, meg pofázás, meg gáncsoskodás? Egy ilyen pártra nyugodtan rá lehet bízni örökre az országot.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.16. 12:57:57

elpet, 4 és 6 között mi mást hallgassak az autóban? Eddig volt még a Demokrácia Rt., mostmár az sincs...
Egyébként engem nem idegesít, kifejezetten szórakoztat. A Bolgárúr funclub egy közösség, amiben valamiért mindenki szóról szóra ugyanazt gondolja. Igazából jófejség beszélgetni az unatkozó nyugdíjasokkal. Szegény jobbos nyugdíjasok csak Csintalannal társaloghatnak - az meg nem olyan jó, mint a duruzsoló Bolgárúr.

Elpet 2007.11.16. 13:11:07

Lola, meggyőztél. Én vidéki lévén nem autózom ennyit, gyakorlatilag 15-20 perc alatt otthon vagyok, nem volna időm ráhangolódni Bolgárúrra és baráti körére. Mindenestre talán érdemes lenne szemlézni, hogy a magamfajta se legyen megfosztva az ilyen szellemi csemegéktől. A Népszabót is ezért olvasom. Hogy tudjam, mit gondolnak. Jut is eszembe, tudod milyen izgalmas, hogy megjelenik a Szabad Népben valami, és bizonyos emberekről előre tudom már, hogy mivel fognak fárasztani a következő napokban? Olyan emberek, akikről tudom, hogy nem olvassák? Most már az összeesküvés-elméletek ködös vizeire tévednék, ha nem parancsolnék itt megálljt a gondolataimnak. Bizony. ők valamiért ugyanazt gondolják mindenről.

kappel 2007.11.16. 14:38:10

sírok és röhögök egyszerre!
időgépbe keveredtünk. valaki elővett egy szabadnép cikket és behelyettesítette a neveket.
ekkora kommancs propaganda dumát. szocikáim egyre idegesebben próbálják meg lehámozni magukról az áporodott nylon inget, de a refklexek a régiek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.16. 15:04:00

kappel 2007.11.16. 14:38:10:
"sírok és röhögök egyszerre!
időgépbe keveredtünk. valaki elővett egy szabadnép cikket és behelyettesítette a neveket."

Egyszerűbb és szomorúbb a helyzet. Ez a hallgatóság maradt az MSZP funkciknak. Nekik kénytelenek játszani. Játszanának ők szívesen haladó értelmiségieknek és fiataloknak, csak azok már köpnek az MSZP nevének hallatára is.

Szinte sajnálom őket.
süti beállítások módosítása