„Trump szexügye orosz kitaláció lehet” – David Satter a Mandinernek
2017. március 01. írta: Redakció

„Trump szexügye orosz kitaláció lehet” – David Satter a Mandinernek

david_satter_1.jpg

Saját népe elleni terrorcselekménnyel került hatalomra Vlagyimir Putyin – állítja David Satter. A sikerkönyveket szerző amerikai Oroszország-szakértő azzal büszkélkedhet, hogy a hidegháború vége után ő az első nyugati újságíró, akit kitiltottak Oroszországból. Állítása szerint épp azért, mert feltárta az 1999-es panelrobbantások valós hátterét. Satter a Danube Institute meghívására érkezett Magyarországra, a Mandinernek pedig arról is beszélt, hogy Obama naivitása hiba volt, a Trump elnökről keringő szexpletykákat pedig az FSZB találhatta ki. Szerinte a magyar kormány szankciókat eltörölni kívánó álláspontja provinciális. Interjúnk.

„Célpontja ön az orosz titkosszolgálatnak?

Bárki, akit úgy azonosítanak be, hogy a putyini rezsim ellensége, célpontjuk bizonyos fokig. Tehát igen, én is célpontjuk vagyok olyan értelemben, hogy próbálják például meghekkelni a számítógépemet – erre többször is volt már példa. 

Megölni nem akarják?

Nem hiszem. Amerikai állampolgár vagyok és nem is Oroszországban élek. Öltek már meg persze amerikai újságírót is, de ő ott élt, ott dolgozott és nagyon komplikált kapcsolata volt az FSZB-vel. Nem hiszem, hogy abban a helyzetben lennének most, amikor amerikai állampolgárokat nyugati országokban akarnának eltenni láb alól. Nagyon remélem, hogy ebben nem tévedek. 

Mi volt a bűne, amiért 2013-ban ön lett az első nyugati újságíró a hidegháború óta, akit kitiltottak Oroszországból?

A munkám. Mindaz, amit megírtam. Elsősorban az lehetett az ok, hogy utánajártam a terrorizmus Putyin hatalomra juttatásában betöltött szerepének. Ez a legfontosabb ügy, enélkül nem lehet megérteni semmit.

1999 augusztusában Putyin alig ismert friss miniszterelnök volt, 2 százalékos támogatottsággal. Szeptemberben több robbantás volt az országban, több mint 300 halottal. Ezt tudjuk. Mi az ön fő állítása?

Az, hogy Putyin a terror eszközét vetette be a saját népe ellen, hogy az orosz szolgálatok álltak a robbantások mögött. Egyértelmű bizonyítékok támasztják ezt alá. 

Régóta megy a szóbeszéd erről, de tényleg vannak bizonyítékok?

Csak azt tudom ajánlani, hogy olvassák el a könyvemben: Budapesten is meg lehet venni a Bestsellers könyvesboltban. Összegyűjtöttem és részletesen bemutatom a bizonyítékokat. Rengeteget. Olvassák el és döntsék el maguk, meggyőzőek-e, alátámasztják-e kellőképpen az állításomat. Az pedig így hangzik: az 1999-es robbantásokat az FSZB vitte véghez, hogy a terrorra hivatkozva Putyin háborút indíthasson a csecsenek ellen, s Jelcin átadhassa az elnöki széket a csecsenek elleni küzdelemmel ismertséget és népszerűséget szerző kijelöltjének. Ez történt ugyanis.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6412304933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2017.03.01. 15:34:36

"Saját népe elleni terrorcselekménnyel került hatalomra Vlagyimir Putyin – állítja David Satter."

Ezt nemcsak ő állítja, ez tény.

Tündér_Lala 2017.03.01. 16:12:57

Valamit az ikertornyokról ?
Azért lássuk be, nagyobb sportértéke van a saját főnökök disznóságait boncolgatni és védelem alatt 8 ekm-ről rettegni.

Fábián András 2017.03.01. 16:23:15

Én nem is hittem el egypercig sem Trumpról. Ő egy tiszta erkölcsű, becsületes, őszinte, rém kedves és udvarias ember. Tiszteli a nőket és szinte szűzies életet él. A kurvákat minden esetre kerüli.
Persze, lehet hogy összekeverem valakivel.
süti beállítások módosítása