Fidesz-MSZP-Együtt-Jobbik kormány: a szlovák választások dióhéjban
2016. március 17. írta: tokár.géza

Fidesz-MSZP-Együtt-Jobbik kormány: a szlovák választások dióhéjban

szlovak_kormany_bugar_fico_sns.png

A választásoknak nekifut a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, az Együtt-PM és az LMP mellett az egyenruhás, leváló IgaziJobbik és Berki Krisztián Igazságpártja is. A legtöbb párt a „nem akarunk több Fideszt!” jelszóval erőlködik.

Nem nagyon figyelnek rájuk, viszont ismételten sztrájkba lépnek a tanárok, mindenki örül, hiszen végre nem a migránsokról van szó a közbeszédben, hanem arról, hogy az országban egy csomó dolog nem működik. Meglepődnek, mikor kiderül, hogy nem nekik hiszik el a szavazók, hogy tudnak rajta változtatni, hanem Berki Krisztiánnak, valamint annak a pártnak, ami szerint a Jobbik túl puha és már az establishment része, illetve végig akarna verni mindenkit. 

A választások eredménye merő fejvakargatásra készteti a megfigyelőket: patthelyzet van, a Fidesz egyedül és egy másik párttal is gyenge, a teljes bagázs gyengén teljesít, az Igazi Jobbik és Berki Krisztián meg a parlamentbe kerül.

A várakozásokon felül teljesítő LMP úgy dönt, hogy ő a változás princípiuma és felhívja a figyelmet arra, hogy az IgaziJobbik és a korrupt Fidesz teljes elutasítása miatt tárgyalni kéne egy közös kormányról a Jobbikkal, az MSZP-vel, az Együttel, valamint Berki Krisztiánnal.

Berki szerint mindenki kapja be, de neki mindegy. A Jobbik kijelenti, hogy ez nagyon rossz ötlet, és akkor már inkább a Fidesz – de így sincs többségük. Az MSZP és az Együtt-PM azt mondja, jó, hát ha így, akkor ebbe ők is belemennek, de szigorúan azért, mert Berki hülye, az Igazi Jobbik meg a sátán. Azt, hogy milyen a Jobbik, mindenki hirtelen rózsaszín szemüveggel kezdi látni.

Az LMP dühös értelmiségiek és kevésbé értelmiségiek hordáját szabadítja a Facebookon Bajnai Gordon kettőre és Szanyi Tiborra, akik két zsák szotyiért eladják a lelkük.

Az elemzők megegyeznek abban, hogy minden rossz és mindenki csak lopni akar.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr98488916

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tokár Géza: Fidesz-MSZP-Együtt-Jobbik kormány: a szlovák választások dióhéjban 2016.03.17. 09:39:04

Meglepődnek, mikor kiderül, hogy nem nekik hiszik el a szavazók, hogy tudnak változtatni, hanem Berki Krisztiánnak, valamint annak a pártnak, ami szerint a Jobbik túl puha és már az establishment része, illetve végig akarna verni mindenkit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.03.17. 11:38:57

Huh, de jó nekünk ehhez képest az MSZMP 3. csapata-Hazafias Népfront kormányunk és annak stabilitása.

Az jó, hogy az ország vezetése stabil, attól lesajnálóan nézhetünk a többi, pártcsatározásoktól, kormányváltásoktól terhelt országra.

Mi tudjuk, mit akarunk. Ezek a hülyék meg nem. Meg is látszik!

Bryan élete 2016.03.17. 13:37:57

Jó, de két "híres" Berki Krisztián van. A kedves, szolíd olimpikon meg az izomagyú, győzike szintű tapló.
Értem én, melyikre gondol a szerző, de jobb lenne éles különbséget tenni. Már csak az olimpikon jó hírneve érdekében.

vizipipa 2016.03.17. 18:06:12

Géza!

Stimmel a dolog, de hol a megoldás? Lecseréled a választókat? Lehet azt is, csak a demokrácia nevű izé akkor elvész.
süti beállítások módosítása