Az Európai Menekült Expressz veszélyei
2015. november 20. írta: pinter.bence

Az Európai Menekült Expressz veszélyei

sziria.jpg

Sokat fordult a világ az elmúlt pár hónapban menekültügyben. Megremegett Schengen, megcsappant a Wilkommenskultur, és még a kerítésépítést korábban elítélő Ausztria is lépéseket tett arra, hogy kerítésecskékkel és ajtócskákkal próbálja valamiféle kontrollált mederbe terelni a magyar határzár miatt Horvátországon és Szlovénián keresztül érkező ezreket. Az útvonalon fekvő balkáni országok pedig éppen a minap jelentették be, hogy mostantól csak Afganisztánból, Szíriából és Irakból érkezőket engednek át határaikon. Egy szíriai útlevél manapság aranyat ér.

Különösen akkor, ha valaki körözött terrorista, és szíriai kiruccanása után valamilyen okból szeretne visszatérni Európába. A francia hatóságok szerint az egész Európát megrázó kegyetlen párizsi támadások több elkövetője is magát menekültnek álcázva érkezett vissza a kontinensre, megbújva a valódi szenvedés és életveszély elől menekülő százezrek között. Az egyik elkövető mellett egy olyan útlevelet találtak, amelyet a balkáni útvonal több állomásán is regisztráltak a hatóságok, a férfi ujjlenyomata pedig meg is egyezett az útlevelet regisztráló férfiéval.

Ez nem jelenti azt, hogy a Közel-Keletről menekülők mindegyike vagy akár jelentős hányada terrorista lenne. Igaz az a megállapítás, hogy ezek a szerencsétlen férfiak, nők és gyerekek éppen a terrorista bűnözők elől menekülnek, legyen szó akár az Iszlám Államról, akár a tálibokról, akár bizonytalan identitású szíriai „mérsékelt fegyveres” ellenzékről, vagy éppen az eszközökben egyébként szintén nem igazán válogató Aszad csapatairól. A Közel-Keleten elkeserítő a helyzet, ebben pedig megvan a felelőssége mindenkinek, akinek köze volt az eszkaláláshoz Washingtontól Moszkváig, Rijádtól Isztambulig. Éppen a következményekkel most szembenézni kényszerülő Európa, így például Németország és Franciaország maradt ki például nagyrészt a napjainkig vezető láncreakciót beindító, láthatóan nem túl sikeres nyugati intervencióból Irakban. A beavatkozás kárvallottjai most éppen ezeknek az országoknak az ajtaján kopogtatnak segítségért. És ha mindez nem lenne elég, a magukat szent harcosnak tartó köztörvényes bűnözők is úgy gondolják, hogy Párizsban vagy éppen Hannoverben kell bosszút állniuk a nyugati világon.

*

A terrorizmus és a migrációs krízis nem szervesen, de felületesen összekapcsolódó témái kapcsán viszont ismét olyan helyzetet látunk kibontakozni, mint amiről már korábban a migrációs krízis kapcsán írtunk.

Az egyik tábor igyekszik tagadni, hogy a két dolognak bármi köze lenne egymáshoz, míg a másik tábor (élén Orbán Viktorral) a kettőt tulajdonképpen az érem két oldalának tekinti és erre hivatkozva szeretné ignorálni az Európa felé tartó tömegek nyomorát.

Előbbi tábor képviselői például lelkesen osztották meg az Independent cikkét, amely azt igyekezett bizonyítani, hogy a párizsi támadások elkövetői között nem volt menekült. Ami ebből lényeges: az eddig azonosított elkövetőkről tudjuk, hogy egytől egyig nyugati országokban született sokadik generációs bevándorlók voltak. Olyan fiatalok, akik közül manapság százasával érkeznek Szíriába és Irakba az Iszlám Állam kötelékébe harcolni, vagy talán inkább a könnyen megszerezhető rabszolga-feleségekért. Ki tudja. Ez azonban nem zárja ki, hogy − mivel többen közülük körözött bűnözők hamis útlevéllel, az éppen előlük menekülők között megbújva utazzanak végig az Európai Menekült Expresszel Leszbosztól Berlinig, és tovább.

Egyre inkább úgy tűnik ugyanis, hogy több elkövető esetében is ez történt. Ez pedig rendkívül riasztó, és csak megerősíti azt, amit már szeptember eleje óta mondunk: mind a menekültek, mind pedig a párizsi támadás miatti biztonsági szempontok érdekében kontrollálttá kell tenni a menekülők érkezését Európába. Ha csak kettő-három párizsi merénylő így érkezett, már az is épp elég. Rossz nekünk és rossz a menekülteknek, hiszen a terroristák céljaival összhangban csak a menekült- és muszlimellenes hangokat erősíti.

A határok megfelelő védelmére azonban egyelőre csak Magyarország tett lépéseket: az Orbán-kormány kerítést épített, de rögtön tovább is ment egy lépéssel. A fizikai határzár mellé még egy jogi határzárat is életbe léptetett. Ez a lépés, ti. hogy valódi menekülteket sem fogad Magyarország, mint már írtunk róla, emberi jogi szempontból valóban aggályos. Az üzenet az, amit Orbán Viktor röviden és tömören is megfogalmazott: „Ne-gyer-tek.” Kár, hogy mindebből a habonyi boszorkánykonyhán belföldi és európai haszonszerzésre is alkalmas propaganda vált.

Az orbáni teljes elutasítás politikája ugyanis elvi, érzelmi alapon vitathatóvá teszi a magyar lépéseket, amelyek egyébként pragmatikus szempontból teljes mértékben védhetőek, sőt: szükségesek lennének. A veszélyes mértékű fideszközlemény-szintű agymosást tartalmazó orbáni vízióban Európa végveszélybe került, de azt nem európai szinten, hanem nemzeti szinten kell megoldani; miközben az európai baloldal valójában csak szavazókat akar betelepíteni a kultúrát, a munkahelyeket és a réti pitypangokat veszélyeztető idegenek személyében. Meg hogy a menekültkvóta szétteríti a terrorizmust Európában, naná.

Az mindenesetre a kormányfő világképétől függetlenül szórakoztató, hogy miközben nyáron és kora ősszel még sokan (például ez a bolgár szerző itta Kettős Mérce fordításában) azt követelték, hogy a magyar hatóságok mindenkit utaztassanak nyugat felé, még akár regisztráció nélkül is; addig most azért kapja a fejmosást a kormány sokaktól, hogy nem is védte meg Európát, hiszen még az is lehet, hogy regisztráció nélkül utaztatott terroristákat nyugatra. Klasszikus van sapka, nincs sapka.

*

Az emberi jogi és a pragmatikus szempontokat is mérlegelő megfejtés tehát a következő: a határvédelmet Olaszországnál és Görögországnál, vagy Görögország védhetetlensége esetén Magyarországnál és Horvátországnál meg kell erősíteni. A menekülők érkezését itt fel kell tartóztatni, uniós és ENSZ-forrásokból emberi körülményeket biztosító feltételek mellett alaposan ki kell vizsgálni minden egyes érkező hátterét. Az alapos vizsgálat után tiszta és világos feltételekkel kell meghatározott időre biztosítani az arra rászorulóknak menedékjogot Európában, kukába dobva Dublint, mert már mindenki elmondta róla, hogy értelmetlen. Ha mindezzel megvagyunk, akkor aztán lehet kvótákról vitatkozni. Addig fölösleges.

Emellett pedig Európának fel kell vállalnia a közvetítő szerepet a szíriai konfliktus rendezésében, illetve komolyabb szerepet kell vállalnia az Iszlám Államot szétzúzni igyekvő törekvésekben. Sajnos az elmúlt hónapok impotens válságkezelése azt bizonyította, hogy a sikeres gazdasági unió egyáltalán nem jelent sikeres politikai uniót is: ez pedig előfeltétele lenne annak, hogy erős szereplőként lépjen fel az EU a világhatalmak porondján. Mivel a szétesés alternatívája senkinek sem kedvezne, az egyik tanulság, amit az elmúlt hónapok történéseiből levonhattunk, az az, hogy erősebb és egységesebb Európára van szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr578094008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jövő történésze 2015.11.21. 14:15:14

  Jean Raspail könyveinél keresve sem találni aktuálisabb olvasmányt ezekben a napokban. Jean Raspail 1925-ben született, a Loire-tól nem messze fekvő Chemillé-sur-Dême-ben. Fiatalkorában bejárta az egész világot, Alaszkától kezdve a Karib-tengeren é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TG69 2015.11.20. 11:20:17

Valahogy így. Egy ballib :).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.20. 11:26:39

@pinter.bence:

Magyarázd már el nekem, hogy mi értelme idecsődíteni százezreket/milliókat, felszámoltatni velük, bármily szegényes is, de létező egzisztenciájukat, életveszélynek kitenni őket, amikor nyilvánvaló, hogy többségüket eszünk ágában sincs befogadni? Mi értelme volna Európában menekülttáborkat létrehozni, amikor ezek a menekülttáborok már léteznek a Közel- és Közép-Keleten (a migránsok jelentős része ezekből érkezik)?

Nem ésszerűbb és humánusabb az a fölfogás, amelyet egyébként Orbán is képvisel, hogy az EU támogassa e már meglévő menekülttáborok fenntartását, ha szükséges vegye át azok üzemeltetését? Ha egyes EU-s államok valóban migránsokkal szándékoznak kezelni munkaerő- és demográfiai problémáikat, nem logikusabb volna a bevándorlók szelektálását, a befogadni kívántak kiválasztását ott, helyben elvégezni, nem kitéve sem a migránsokat az Európába vezető út veszélyeinek és az útba eső államokat a migrációs nyomásnak?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.20. 11:28:52

@bbjnick:

az Európába vezető út veszélyeinek és az útba eső államokat = az Európába vezető út veszélyeinek, sem az útba eső államokat

TG69 2015.11.20. 11:30:17

Én csak azt nem értem, hogy ergé attől az attitűdből:
mandiner.blog.hu/2015/08/26/keletik_migranshullam_budapest_sziveben

amiben együttérző és látszik rajta a segítőkészség értékelése stbstb, hogyan jutott el a legutóbbi posztig, amiben az orbáni manipulációnak adna egyfajta "igazolást" a terrortérképével?????

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.20. 11:32:04

@TG69:

Talán úgy, hogy gondolkodott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.20. 11:32:31

"Ez a lépés, ti. hogy valódi menekülteket sem fogad Magyarország, mint már írtunk róla, emberi jogi szempontból valóban aggályos. "

Nem emberi jogi szempontból aggályos, hanem egymás után lengetik meg a politikusok az USA-tól Németországig, hogy a magyar szabályozás nem felel meg azoknak a nemzetközi szerződéseknek, amelyeket Magyarország aláírt - egy részüket még a rendszerváltás előtt, más részüket az EU csatlakozás részeként.

Most újra komolyan felmerült - a 2. Orbán-kormány hivatalbalépése után harmadszor - hogy Magyarországot kivágják az Unióból. Ezzel játszadoznak itt azok, akik szerint Magyarország még néhány ezer, urambocsá néhány tízezer menekültet sem tud befogadni azok után, hogy 2010-et követően legalább 300000 ember hagyta el az országot. Ezeknek nagyobb része örökre.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 12:19:27

No jó, fogadjuk be őket, mondjuk tízezret. És másnap mi lesz? Azon kívül, hogy fizetünk, mint a katonatiszt.

A feljett nyugaton már utánaszámoltak páran, mibe van a buli egy napja egy menekültre (ott így mondják).

Elég rémisztő számok keringenek, attól függően, hogy mennyire tágítják a járulékos költségeket.

Tovább ra is a levegőben lóg a kérdés (mert valahogy úgy maradt), mi értelme van az egésznek?

Az első verzióm: cionista móka, ami előbb a szentföldi bibasoknak esett jól, majd rájöttek, hogyan lehet kiterjeszteni előnyeit a diaszpórára. Hát így: vágjunk be nekik pármillió, analfabéta prófétát, majd elmegy a kedvük a zsidózástól!

IdomitottFoka 2015.11.20. 12:19:41

@Doomhammer: "Ezzel játszadoznak itt azok, akik szerint Magyarország még néhány ezer, urambocsá néhány tízezer menekültet sem tud befogadni azok után, hogy 2010-et követően legalább 300000 ember hagyta el az országot. Ezeknek nagyobb része örökre. "

Ez tulajdonképpen igaz is, konzisztens is, elvégre kultúrálisan, családilag beágyazott egyének sem voltak képesek itt boldogulni, akkor mit akar itt a nyelvet nem beszélő, jobbára nincstelen menekült? Csak az a furcsa, hogy ezek az intézkedések tulajdonképpen a tehetetlenség, tehetségtelenség beismerései, de mégis ezerrel csápol neki a fideszbázis.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 12:23:31

@Doomhammer: Kezdesz veszélyesen közel kerülni a megbuggyanáshoz, ha így folytatod. Az még hátravan, hogy ordítva rúgkapálsz a porban, mind egy pisis, aki nem kapott vattacukrot a búcsúban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.20. 12:40:46

@IdomitottFoka:
"Csak az a furcsa, hogy ezek az intézkedések tulajdonképpen a tehetetlenség, tehetségtelenség beismerései, de mégis ezerrel csápol neki a fideszbázis."

A Fidesz viselkedése konzisztens. Ki szereti a menekülteket? Senki sem szereti a menekülteket. Akkor mondjuk azt, hogy mi sem szeretjük a menekülteket. Pont ugyanezt csinálják a halálbüntetéssel is, úgy tesznek, mintha a nép mellé állnának, aztán teszik, amit lehet.

Azonban van itt két dolog, amit nem vesznek figyelembe.
- Miközben kommunikáltak ezerrel, nem védték meg a határokat. Legalább egy terrorista valószínűleg Magyarországon keresztül jött és úgy, hogy a magyar hatóságok azt állítják, hogy nem regisztrálták. A főszervező, Abaaoud Abdelhamid azonban szintén visszajutott valahogy Szíriából annak ellenére, hogy őt aktívan keresték a belgák és a franciák. Utoljára Görögországban látták, hol jutott be? És mi van, ha ő is Magyarországon keresztül jött?
- A Fidesz egy olyan gödörbe ássa be magát, amiből nehéz lesz kijönni akkor, ha mégis megjön akár csak néhány ezer menekült. Mit fognak mondani akkor az országnak azok után, hogy majdnem egy évig hergelték a közvéleményt ellenük? Bocsi, tévedtünk?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2015.11.20. 12:55:47

@TG69: nem változott semmit az attitűdöm. Természetesen együttérzek minden szenvedő emberrel, különösen, ha a házam kapualjában táboroznak; de ettől függetlenül felelős állampolgárként elfogadhatatlannak tartottam és tartom a komplett illegális migrációs folyamatot és a nyitott határok öngyilkos politikáját. És tartom azt is, hogy addig jó Magyarországnak, amíg nem alakul itt ki egy olyan nagy és elidegenedett, integrálatlan muszlim párhuzamos társadalom, amiben megjelenhetnek a dzsihadista hálózatok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.20. 13:00:02

@Bell & Sebastian:

"Tovább ra is a levegőben lóg a kérdés (mert valahogy úgy maradt), mi értelme van az egésznek?" --- kérdezi.

Engem már az is némi megnyugvással töltene el, ha --- ha az igazt nem is kötnék az orrunkra --- legalább logikus(nak), ésszerű(nek tűnő) választ próbálnának adni; de még itt sem tartunk!

TG69 2015.11.20. 13:03:39

@bbjnick: És mire jött rá? Hogy ezek nem ténylegesen menekülő szerencsétlenek, hanem terroristák???

Egyébként nemzetközi jogászok mondják, hogy ezek menekültek és nem gazdasági bevándorlók. Ez úgy lehetséges szvsz, hogy ha Törökország, Libanon stb megtelik és már nem hajlandó több menekültet fogadni (nyíltan, vagy burkoltan segítve továbbutazásukat), akkor az EU-nak görög-török határ miatt kötelessége befogadni ill. elbírálni a menekült státuszukat. Mert bár igaz, hogy Törökországban nem éri őket további attrocitás, de ha a törökök nem biztosítanak nekik megfelelő jogokat (azaz nem kívánják/tudják őket menekültként befogadni), akkor nekünk kell.

orientalista.hu/ensz-kilatastalan-a-sziriai-menekultek-helyzete-libanonban/

nol.hu/kulfold/farad-a-befogado-es-a-befogadott-is-1559713

TG69 2015.11.20. 13:16:35

@rajcsányi.gellért (ergé): Ezt olvasd el :

www.origo.hu/itthon/20150909-migrans-menekult-europai-unio-bevandorlas-illegalis-bevandorlas-fogalmak.html

Nincs olyan, hogy illegális menekült! A mostani áradatban van menekült is és gazdasági bevándorló is, de a németek kifejezetten mindig az előbbi csoportról beszéltek! Az természetesen elvárható, hogy az EU határain belül már a törvények betartásával közlekedjenek, de ehhez nem gyűlöletkampány és a teljes zár a megfelelő eszköz.

Egyébként nem nóvum itthon sem az integrációs probléma megoldatlansága, de még százezres nagyságrendben sem okoz párhuzamos társadalmakat. Tehát rengeteg menekültnek kellene itthon letepednie (még ha kultúrálisan még mélyebb szakadékok állnak fenn, mint a cigányok esetében) ahhoz, hogy olyan apokaliptikus helyzet kialakuljon, amit vízionálsz. Nem akar senki annyit iderakni, csak szolidaritást várnának el tőlünk.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 13:38:22

@bbjnick: Ezért hát, maga is kénytelen lesz kirakni a teljes képet a rendelkezésére álló, pár kockából. Van még a telefonos segítség, felezés és a közönség véleménye, mint rendelkezésére álló mankók. Nem utolsó a sorban (inkább elsősorban) a saját, józan esze, meg mindenféle fórumok (ha beszéli az adott nyelvet), ahol fűrészelik ezt, de elegen és rendesen.

A tetszetős alapötlet (mármint génturmixolással a világbékéért) eleve hamis, axióma, ezért bizonyítást nem igényel.

Úgy van ez is, mint Ötvenhat, sokrétegű. Elsőnek: kiváló fedősztori tereléshez (TTIP).
Másodszor: már megint júdó belharc.
Harmadszor: a világkormány felé tett, egyetlen lépés.

De mint mindig: a cionista olvasat a legnyilvánvalóbb.

Ami minket érdekel: súlyos csapás a keresztesekre annak érdekében, hogy kardot rántsanak és felsorakozzanak Armageddon síkján.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 13:40:48

@TG69: A németek össze-vissza beszéltek, beszélnek ma, a csucsu-szeánszon és fognak holnap is.

TG69 2015.11.20. 13:53:30

@Bell & Sebastian: Ez tény, de egyrészt ez a válság nem miattuk van (bár rátett egy lapáttal), másrészt engem sokkal inkább érdekel az, hogy mi hogyan hazudozunk, csúsztatunk, manipulálunk, szegünk meg nemzetközi jogot, játszunk ismét habonyi háborút, tehát hogy újra lemegyünk kutyába csakhogy meglegyen a következő 4 év.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 15:26:11

@TG69: Mi másik táborban vagyunk és ez mindenkinek nagyon fáj, aki a másikban.

Az úgynevezett válság kreált, mint a pénzügyi része, mint a humanitárius, semmi közünk hozzá.

Az tegye fel a kezét, aki meg tudja előre mondani, melyik a jó oldal, vagy a győztes, mert a kettő általában nem ugyanaz. Amerikai Népszavát sem azért olvasunk, mert csövesen terem, hanem mert leghűbb lenyomata a legújabb elmebajnak.

Az a helyzet, hogy ez a korrekció csak azért vált szükségessé, mert nagyon túltolták a libsizmust.
Ez a rossz hír a libsiknek, mennek a lövészárokba.

Orbán nemzetközi nagymester, cseppet sem érdekli, mi lesz a biboldósokkal, ha elhasználódtak - amit csak maguknak köszönhetnek, senki másnak.

Az fog nyerni, aki (meglehet, életében először) igazat fog mondani. Pálya nyitott, széles e tér, a resztlit megeszik a kutyák.

Jean Sol Partre 2015.11.20. 15:47:36

@Bell & Sebastian: "Az fog nyerni, aki (meglehet, életében először) igazat fog mondani"

Ha lesz ilyen. És ha észrevesszük.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 15:52:25

@Jean Sol Partre: Fejtse vissza: aki lop, az hazugsággal kezdi. Nem feltétlenül másokat kábít, saját magát.

Jean Sol Partre 2015.11.20. 15:56:13

@Bell & Sebastian: momentán teljesen egyetértünk.

TG69 2015.11.20. 17:03:01

@Bell & Sebastian: "Orbán nemzetközi nagymester" modjuk a pofázáson kívül ehhez nincs semmije! Inkább nevezném paprikajancsinak/kiskakasnak/hmcsnek stbstb :). Itthon nagymester ez igaz, mondjuk kormányozni azt nem igen tud, háborúkat megnyerni, amit habonnyal kitalálnak azt igen. Na jó ebben vannak igaziak is, de ahhoz meg lásd első mondat.

búvár kondér 2015.11.20. 17:07:05

@rajcsányi.gellért (ergé): mese habbal. Mint rezsim szolgát ezért fizetnek - fizet az állam. ....ha kell írsz az ellenkezőjéről is.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 17:42:20

@TG69: Nem tudhatjuk, mi vezérli (a Verescsillag óta)?

Gay Verhofstadt szerint addig volt csak aranyos öcsipöcs, amíg pont azt akarta, mint a nemzetközi Szadesz. Hogy az mit akart, attól kódulunk ma is.

Kénytelen vagyok jellemfejlődést feltételezni, mivel a sokadik figyelmeztetésen van túl (ami mindig a magánélet szférájából érkezik). Amiről nem PC beszélni, de annyi azért tudható: csődtömeg több van a sifonérban, mint sikertörténet.

A púnijós, nem túl erős mezőnyt elnézve, Orbán egyként hajthatná ki mindet a tölgyesbe, makkoltatni a kondát.

Ami nem meglepő, hiszen a többség bolsi, otthon létszámon felüli politikai-, vagy szexuális-, vagy mindkét értelemben.

Hódolat a kevés kivételnek. Az egy másik kérdés, hogy vakok közt a félszemű.

Bloodscalp 2015.11.20. 20:14:33

@rajcsányi.gellért (ergé):"" . És tartom azt is, hogy addig jó Magyarországnak, amíg nem alakul itt ki egy olyan nagy és elidegenedett, integrálatlan muszlim párhuzamos társadalom, amiben megjelenhetnek a dzsihadista hálózatok. ""

Úristen te szerencsétlen balfasz, és erre mennyi a reális esély úgy 10 éven belűl? 0,02?

@TG69: Tudod miért támadta be az index/444 Nógrádit? Szimplán mert azt kezdte mondani amit a kormány akar, a szócsöve lett. gellért persze lényegsen kisebb kaliberű megmondó ember.
Tudod, U.Ulfkotte már megírta:)

Bell & Sebastian 2015.11.20. 22:13:18

@Bloodscalp: Sárkány ellen sárkányfű dukál. Semmi kivetnivalót nem találok abban, ha lúgos agymosásra savas semlegesítés a válasz.

A szabadúszó, oknyomozó újságírást nyírták ki elsőre (teljes egyetértésben) okos pártjaink, élükön a poszkomcsikkal. (Melyik nem az?)

Nem is értem, mit reklamálsz? Menjél oda, ahol veled értenek egyet, oszt meg is van oldva a problémád. Itt még megteheted, ebben az ázsiai diktatúrában.

Bell & Sebastian 2015.11.20. 22:22:27

@Bloodscalp: Régóta figyelem Nógrádit (és szakértői munkásságát), ez úgy igaz, amit mond'ssza hogy pont fordítva.

Amikor már nem illett a liberális kiskátéba a zaklatottan előadott, valamelyik költeménye, akkor megpróbálták felnyomni. De addig jó volt.

Azon meg ne csodálkozzunk, hogy ilyen szakértőkre (vagy álszakértőkre) is támaszkodnak, mert aki sok embert ismer, az óhatatlanul szakértővé.

Hogy miben? Amire csak igény van és megfizetik.

Bloodscalp 2015.11.20. 22:59:35

@Bell & Sebastian: aha:)

Bell & Sebastian 2015.11.21. 10:26:33

@Bloodscalp: A hozzád hasonló, nagyon buta gyerekek sosem látnak át semmit. Miért is? Mert például még azt sem, hogy a tudományos libsizmus legkártékonyabb "vívmánya" a többszörös vélemény (akárcsak a cuclizmusban), magyarán: a PC beszéd.

Nem kell mindent beszopni, amit tévében mondanak, ha fehér asztal mellett (vagy a folyosón) ennek szöges ellentétét hangoztatják.

Aki sok ilyet hall, az automatikusan szakértővé válik, miközben te ostoba maradsz, mint egy párttitkár műbőr kalapban, 120 -as Skodában.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.21. 11:00:08

hiányolom a soron következő antifeminogenderista cikket

murcielago 2015.11.21. 11:30:14

@Bell & Sebastian:

Másik fontos jellemző a wishful thinking gondolkodás szerintem. Kiderül, hogy bizonyos bevándorló hátterűek beilleszkedésével komoly problémák vannak, vagyis a valóság csúnyább az elveknél, akkor nem a valósághoz igazodnak, hanem az elveikhez, és azt gondolják, csak az a baj, az emberek még tudták teljesen elfogadni az ő elveiket (persze, ha minden ember liberális lenne, ez még igaz is lehetne..csak a valóság más).

murcielago 2015.11.21. 11:32:48

@murcielago:
még tudták = még nem tudták

Bloodscalp 2015.11.21. 11:41:15

@Bell & Sebastian: hahaha:)

Szánalmas volt elsőre is a vergődésed, de sikerült fokoznod, magadtól:)

Én is éppen ezt tudom neked mondani, szépen fel kell állni a net meg a tévé elől, és csodálkozni fogsz hogy mindenféle pc-nek mondott hülyeség nélkül egész más zajlik a világban mint amit a kormány "kommunikál".

murcielago 2015.11.21. 11:42:44

@Herr Stacheldraht Leger:

És a sok gender-cikktől nem fog átmenni a blog az antropológiába?
Hát végülis... antropológiai mikroblog, nem hangzik rosszul
:)

annamanna 2015.11.22. 03:16:50

www.youtube.com/watch?v=82TZvqhGimk

www.youtube.com/watch?v=eXtt_2sKDKo

www.youtube.com/watch?v=KE5iuSa-aDs

index.hu/kultur/2015/11/20/parizsi_meszarlas_parizsi_verengzes_francia_iro_parizs_michel_houellebecq/

"Emellett pedig Európának fel kell vállalnia a közvetítő szerepet a szíriai konfliktus rendezésében, illetve komolyabb szerepet kell vállalnia az Iszlám Államot szétzúzni igyekvő törekvésekben. "

Szerintem meg pont az a baj, hogy Európa 100 éve egyfolytában "rendezi" a Közel-Keletet. A "rendezésnek" itt az eredménye. Abba kéne végre hagyni azt, ami nem a mi dolgunk.

Zsuzsi25 2015.11.22. 09:20:03

@bbjnick: szerintem meg ez sem kellene. Eleg lenne loni a hataron es azonnal megcsappanna a ("menekultek") gazdasagi bevandorlok szama. Nem vagyunk felelosek ertuk, nem feladatunk eltartani oket...

♔bаtyu♔ 2015.11.22. 09:23:47

Jól látszik a nyugat képmutatása. Ők "mindenkit" átengednek, de ezek az elmaradt balkáni országok szűrik a bevándorlókat.

A K-Európai országoknak össze kellene fogni és vonattal közvetlenül a görög határtól Ausztria széléig szállítani a "menekülteket". A többi már az osztrákok felelőssége. A vonaton étel-ital, a számla megy a németeknek, dobják szét maguk, az osztrákok és a svédek között. Persze nyilván ezt nem vállalják a "menekültekért" annyira aggódók, pedig ez egy kulturált és gyors módja lenne az ügyintézésnek.

Európa összefogásból bukott meg és a felelős nem Orbán, aki az első naptól sürgette ezt, hanem a képmutató osztrák, német, svéd kormány.

Valójában a balkánnak és K-Európának le kellene válnia az EU-ról és ki kellene lépnie a NATO-ból.

♔bаtyu♔ 2015.11.22. 09:26:52

"Az orbáni teljes elutasítás politikája ugyanis elvi, érzelmi alapon vitathatóvá teszi a magyar lépéseket..."

A többi V4 ország ugyanezeket vallja és támogatja.

Egyébként pedig "vitatható" lépései Merkelnek vannak.

♔bаtyu♔ 2015.11.22. 09:32:26

@Doomhammer: Elmondanám, hogy ezeket a szerződéseket azok nem tartják be, akik bennünket vádolnak ezzel. Az osztrákok nem regisztráltatnak, hanem nyomják a tömeget a németeknek, a németek hagyják, hogy tovább menjenek a szélrózsa minden irányába, a svédek nyomják át a finnekhez stb.

Eléggé nyilvánvaló, hogy maga a szabályozás nem felel meg erre a helyzetre, de az EU vezetői azóta sem léptek.

Orbán épp azt csinálja amit Schengen előír, megakadályozza a zöldhatáron való átlépést és csak az jöhet be, aki megfelel a Schengeni előírásoknak.

Inkább dicsérned kellene, mert mi vagyunk az egyetlen ország, aki Schengen értelmében jár el.

♔bаtyu♔ 2015.11.22. 09:36:16

@Bell & Sebastian: Pontosan így van. Abban a pillanatban, hogy nem azt mondta amit a libsi kórus, már jött a lejárató index cikk Nógrádiról és persze a "független" bloggerek hada.

na4 2015.11.22. 11:17:31

Migráns csürhét megállítani, és kizavarni Európából! Azt is, aki eddig idejött. Az utolsó szálig.

Exploiter 2015.11.22. 11:22:31

@TG69:

Ez egy olyan szabályozás, amit azonnnal felül kellene vizsgálni. A modern világban az összes hatalom közül egyedül európa érzi ezt kötelező érvényűnek magára nézve, ami egyrészt nevetséges, másrészt ijesztő.

A jövőbeli trendek miatt pedig kifejezetten veszélyes is.

Brix 2015.11.22. 12:34:52

@♔bаtyu♔: "Valójában a balkánnak és K-Európának le kellene válnia az EU-ról és ki kellene lépnie a NATO-ból "
Szerintem ez nem lenne jó lépés. Merkelt, Junckert , és Holande-t kellene leváltani, hiszen ők akadályozzák a közös európai megoldást migráns kérdésben.
A nyugati átlagember sem akar már több migránst, csak éppen az adott politikai keretrendszerben nem tudja érvényesíteni az akaratát.
Az idő most azoknak dolgozik, akik az illegális migráció drasztikus visszaszorításán fáradoznak.
Úgy tűnik, ahogy egyre több erőszakos cselekmény lesz nyugaton, ami egyre komolyabb válaszlépéseket követel meg
Nem elkerülhető, a maximálisan befogadható menekültlétszám meghatározása, a határok- amennyire lehet- hermetikus lezárása , a gazdasági és a valódi menekültek szétválasztása.
Az 1951-es , a 2vh következményei miatt kialakított genfi konvenció is átalakításra szorul, mert ma már a gazdasági migráció eszközeként használják a menekültjogot...
Az migránsválság egy kezelhető folyamat lenne, ha az EU politikia vezetése alkalmas lenne a feladatára.
Először is azt kellene felismerniük , hogy ez egy közvetlen háborús kihívás Európa ellen, és nem menekültkérdés, vagyis: a fegyveres erőket is be kell vetni, ha erőszakosan törnek 10 ezrek, napi szinten Európára...
Merkelt valahogy bíróság elé kellene állítnai a jövőben , hiszen leginkább őt tette egy tehetetlenül vergődő , béna kacsává az EU-t. Példátlan , és felháborító , ahogy Európát kiszolgáltatta a homályos hátterű és szándékú embermillióknak!
Ha valaki beverte az utlosó szöget az EU koporsójába , az Merkel volt...Ami most van : ex lex állapot, káosz , anarchia és kontroll nélkül bolyongó embermilliók- az nem tartható sokáig. Szerintem ezt a polgárháború a nép/"fajirtás" fogja lezárni. Retteghetnek a balliberális, és álkeresztény politikia erők is....

Krisz11 2015.11.22. 12:57:55

Franciaország és Belgium egyetlen dolgot vértek el a migráncsokkal, hogy 3. világbeli ország lettek.
A boltok bezárnak, az emberek félnek kimenni az utcára, bármikor rád lőhetnek.
Voltam munkahelyi tréningen Brüsszelben, kb egy kirándulás volt, szálloda, jólét, stb, de ha most felajánlanának, azt mondanám, hogy kösz, nem. Majd ha kitakarítjátok az arabokat.

Szalay Miklós 2015.11.22. 13:22:14

Aki még nem látta volna, annak továbbra is ajánlom a következő módszeres, körültekintő és kiegyensúlyozott összefoglalót a menekültkérdésről:

egyvilag.blog.hu/2015/09/30/egyeb_a_menekultkerdesrol_ketto

Annyiban is más, mint a többi, hogy megpróbál megállni középen, megfelelően figyelembe venni mind a menekültek, mind a befogadók érdekeit.

Krisz11 2015.11.22. 13:42:09

@Szalay Miklós:
Kit érdekelnek a menekültek érdekei?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2015.11.22. 14:25:05

Csodálom, még nem vették elő a fegyvert a régebben jött bevándorlók ellen, mert ki merné azt állítani az integráció sikeres volt, a halottak, sebesültek, a félelemben élő városok csak a járulékos veszteség? Pedig emiatt kussolnak a leghírhedtebb bevándorlópártiak mostanában.
Arról tud valaki, Merkelnek bevarrták végre a száját, hogy egy hete meg sem nyikkan?

midnight coder 2015.11.22. 15:13:13

@Doomhammer: Ezeket a szerződéseket hamarosan a régi EU-s tagok fogják felmondani - vagy belepusztulnak a betartásukba, márpedig senki sem hülye.

Amikor ezek a szerződések létrejöttek, Pl. a szírek és az irakiak kb. 5 millióan voltak összesen. Ma több mint 50 millióan vannak... Akkoriban a világot fenyegető legfőbb veszélynek a nácizmust tartották. Ma az iszlám lényegesen fenyegetőbb veszély.

Attól meg nem kell tartani, hogy kizárnak minket az EU-ból. Már csak azért sem, mert ez a nyugatnak a legkevésbé sem az érdeke.

♔bаtyu♔ 2015.11.22. 15:37:00

@Brix: Merkelt, Junckert és Hollande-t innen te hogy váltod le?

Ha a saját népe nem váltja le őket, akkor az azt jelenti, hogy nekik ez jó. Természetesen nekünk sem lenne ezekkel problémánk, ha ezek nem akarnák megmondani és kikényszeríteni, hogy mi mit csináljunk.

Ahogy nem szavaztak arról a németek, hogy Merkel bevándorlók százezreit telepítse be, úgy mi sem, hogy Merkel, Juncker, vagy Hollande megmondhatja, hogy mi legyen K-európában.

Teljesen egyetértek, a nyugatiaknak nem a szobáikban kellene most remegniük, hátha robbant egy "menekült", hanem országonként egymillióan követelni, hogy ezek az emberek azonnal mondjanak le. Ezt pontosan azok idézték elő, akik most leállítják a metrót és a megmentő szerepében tetszelegnek.

♔bаtyu♔ 2015.11.22. 15:40:29

@midnight coder: Belepusztulni biztosan nem fognak, mert ha Orbán csak a felét próbálná betartani, ott tüntetne ellene a fél ország.

Én természetesen azt gondolom, hogy Orbán nem számításból, hanem a józan esze okán utasít el mereven bármiféle bevándorlási kvótát, de valójában ha akarná sem tudná megvalósítani.
süti beállítások módosítása