Migráció: az európai szemforgatás-bajnokság győztese Mariano Rajoy
2015. szeptember 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Migráció: az európai szemforgatás-bajnokság győztese Mariano Rajoy

mariano_rajoy.jpg

Sok versenyző volt már eddig is a politikai paletta minden oldaláról és Európa minden országából, de most kikiálthatjuk a migráció-ügyi kettős mérce, álszentség és szemforgatás Európa-bajnokságának győztesét. Aki nem más, mint a spanyol miniszterelnök, aki történetesen nem egy szocialista ájtatos manó, hanem Mariano Rajoy, a konzervatív Néppárt vezetője.

„Nem értek egyet azzal, amit a magyar kormány tesz”mondta a spanyol miniszterelnök az Onda Cero nevű rádiócsatornának adott interjújában kedden, először kommentálva nyilvánosan a magyarországi migrációs intézkedéseket. Mariano Rajoyt a műsorban arról kérdezték: mi a véleménye a magyar kormány politikájáról, illetve arról, hogy a menekültekkel szemben vízágyút és könnygázt használtak a határon. „Én ellene vagyok” – jelentette ki a spanyol kormányfő, hangsúlyozva, hogy a menekültválság hatalmas probléma, ugyanakkor életekről és emberi lényekről van szó. „Szerintem a legfontosabb ebben az életben az emberi lény, és az ő alapvető jogai. Az első az élet, a szabadság, és mindaz, amit elismer bármelyik civilizált alkotmány” – fogalmazott. „A menedékjog valami olyan, ami az európai civilizáció génjeiben van” – mondta. Hangoztatta, hogy a politikai üldözöttek és a háború elől menekülők megérdemlik a figyelmet és támogatást.

Mindez szép és igaz és jó, amit Rajoy miniszterelnök mond. De különös egy olyan ország konzervatív kormányfőjétől hallani a magasztos szavakat, amely Magyarországnál már sokkal régebb óta ki van téve a folyamatos migrációs nyomásnak, és amely már eddig is, ha kellett, rendőri erőszakkal reagált a nyomásra.

A migrációs nyomás Spanyolország észak-afrikai, Marokkóval határos külbirtokain, Ceuta és Melilla városaiban konkrétan folyamatos ostromállapotot jelent, ami ellen hosszú-hosszú évek óta egyre magasabb kerítésekkel és egyre összetettebb biztonsági rendszerekkel védekeznek. És ha kell, pont a Rajoy által kritizált könnygázzal meg gumibotokkal is. Mindez Rajoy miniszterelnöksége alatt, Spanyolország (és az Európai Unió) területén.

Mi ez, ha nem a szemforgató, álszent kettős mérce minősített esete?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr957808832

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.09.24. 12:00:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Embertelen Európa, embertelen Németország 2015.09.23. 17:38:11

Mi a baj a kvótával? Felejtsük el azt, hogy egyértelműen nem biztonságos országba deportál akaratuk ellenére menekülteteket. Egyszerűen gondoljuk el a magyar helyzetet: nem kapnak érdemben több segélyt, lehetőséget, mint a magyar munkanélküliek, nyelvt...

Trackback: Rajcsányi Gellért: Migráció: az európai szemforgatás-bajnokság győztese Mariano Rajoy 2015.09.22. 16:00:25

Kikiálthatjuk a migráció-ügyi kettős mérce, álszentség és szemforgatás Európa-bajnokságának győztesét. Mariano Rajoy Brey spanyol miniszterelnök elítéli a magyar rendőrség röszkei migránstömeg-oszlatását, miközben saját országának rendőrei nap mint nap ez…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.22. 16:00:39

Ceuta és Melilla nem külbirtok. Spanyolországnak 40 éve nincsenek külbirtokai.

RTB 2015.09.22. 16:09:00

de ezek régen voltak nem? Akkor meg nem számít...

sztrelnyikov 2015.09.22. 16:31:01

Pár éve készítettem egy nem reprezentatív felmérést egy spanyol fórumban, amit többségében olyan spanyol középkorú férfiak látogatnak, akiket érdekel a történelem (ez elég ritka Spanyolo-ban).
A kérdésem annyi volt, hogy mit tudnak vagy mit gondolnak Magyarországról.

Borzalmasan lesújtó véleményük volt: gyilkoljuk a kisebbségeket, kirekesztők vagyunk, nácik vagyunk, nem értünk semmihez, nem dolgozunk, minden nő kurva... stb.

Eléggé meglepő volt, mert a rendszerváltás környékén is készítettem hasonló felmérést és akkor még nagyon pozitív dolgokat mondtak a spanyolok rólunk. Ez alatt a 20 év alatt romlott meg a hírünk.

Érdekes volna azt is megvizsgálni, hogy mitől romlott így el, de a fenti cikkel kapcsolatban csak annyi fontos mindebből, hogy egy népárt vezetője mindig azt fogja mondani, amit a választóik elvárnak. Úgy tűnik a spanyol átlagember szívből - és ismeretlenül - gyűlöl minket. Tehát ha azt mondja a egy politikus, hogy nem ért velünk egyet, mert mi gonoszok vagyunk, de ő jó, azzal nő a népszerűsége.

Még jó, hogy ezt fogja mondani...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.09.22. 16:59:55

A megoldás roppant egyszerű. Szaván kell fogni a szarházit. Ki kell plakátozni a hirtelen, egyetlen (kétes) gáncs miatt celebbé és spanyol munkavállalóvá vált an-Núszrás fociedző dolgát, és az összes menekültet megkérdezni, hogy akar-e Spanyolországba menni, ahol remek állás, médiaszereplés és 116 négyzetméteres lakás várja. Aztán aki igent mond, felpakolni egy Duna-tengerjáróra és elhajókázni őket Rajoyhoz, kenje a hajára európaiasan mindet.

Amúgy ez a XXI. századi népmese ugyebár nem igazán kétoldali happy enddel végződött:
molnargoreny.blog.hu/2015/09/21/mi_kell_a_karrierhez_ma_europaban

TG69 2015.09.22. 17:07:25

A seggfej verseny győztese viszont a Bakondi/Kovács páros, amelyik azt hazudja, hogy átdobtak gyerekeket a kerítésen, miközben nem. Ergé erről egy poszt? :)

www.atv.hu/videok/video-20150921-bakondi-gyorgy-eb

Zb74 2015.09.22. 19:08:00

@TG69: Ó, a Bakondi/Kovács páros mondott olyat is, hogy a horvát rendőrök meglepetésszerűen, senkivel sem egyeztetve lépték át a magyar határt, és úgy kellett őket lefegyverezni. Ehhez képest videós bizonyíték van róla, hogy a horvát rendőrök magyar kollégáik társaságában, tökéletes egyetértésben jöttek át a vonattal Magyarországra. Ettől még a spanyol kormányfő valóban szemforgató.

sztrelnyikov 2015.09.22. 19:15:27

@Zb74: Hát ha egyeztetésnek számít az, hogy most bejelentem, hogy holnap betörök hozzád, akit ott találok, azt megverem és elviszem az értékeidet. Akkor igazad van - tényleg egyeztetettek. Bár én ezt inkább ultimátumnak nevezném.
Az viszont valóban szánalmas szájkarate volt, hogy először azt mondták lefegyverezték őket, aztán azt, hogy nem is volt náluk fegyver, miközben látszik, hogy volt náluk fegyver és senki nem fegyverezte le őket.
Kurvára le kellett volna fegyverezni őket és egy-két napra kóterbe vágni őket, hogy máskor kétszer is meggondolják, hogy ultimátumot osztogassanak.

TG69 2015.09.22. 19:27:43

A terroristat fogtunk is egy jo sztori lehetne, de a mandit ez sem erdekli csak azon kesereg, hogy mindenki Orbanba rug es nem ertik miert. Pedig a legnagyobb szemforgatas azt mondani, hogy nem mukodik brusszel mikozben mindent megtesz a magyar kormany, hogy ne mukodjon. Mi van fiuk sok penz esett le a kamionrol? Vegulis ti transzparensek vagytok jo lenne ezt tisztazni. Ha igen nem farasztom magam ertelmet csiholni (legalabb magamnak) egy propaganda termekben.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.22. 21:33:53

rendelnék egy vezércommentet padilla őrmestertől, minden más csak abla meg habla

homoródkarácsonyfalváért 2015.09.22. 21:49:19

@sztrelnyikov: Talán vizsgálat nélkül is lehet tudni, hogy mitől rossz nyugaton a sajtónk.

Azoktól a cinkos újságíróktól, akik azokat képviselik, akik nem tudják elviselni, hogy nem a ballib van hatalmon Magyarországn, hanem a magyarok.

sztrelnyikov 2015.09.22. 21:59:29

@homoródkarácsonyfalváért: nem 2010-ben lett rossz, annyit elárulok. Gyurcsány 8 éve alatt is mi voltunk Spanyolo-ban a nácik.

Amúgy értem, amit írsz és még akár igazat is adnék. De azt azért nem értem, hogy mindez hogyan jut el Spanyolországba. Mert azért a fizetett lejárató cikkek sokkal inkább az USA-ban és Németo-ban jelennek meg.

Azon kívül a nácizást még lehet erre fogni, de a minden nő kurva és senki sem dolgozik, az honnan jön?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.23. 07:04:03

@sztrelnyikov:

"De azt azért nem értem, hogy mindez hogyan jut el Spanyolországba. "

nézz csak utána hány millió kisantantista régióból származó kelet eu vendégmunkás fordult meg spanyolországban. meló mellett időnként beszélnek is a helyiekkel a világ dolgairól és hozzák a mérsékelten magyarbarát véleményüket is. ezt megfejeli az arra megforduló honfitársaink rutin pesszimistáskodásból a hárijánoskodásba átcsapó madjaros attitűdje, ennyike

89 tájékán még kül- és belföldön is vidámbarakkos koherens imázsunk volt, ezt nem váltotta fel semmi új pozitív önkép, sőt, inkább szinte kéjesen exportáltuk/juk az árokharc melletti sárdobálásainkat. ez ellenszenves, mint a lépcsőházban folyton rinyáló szomszédasszony.

gyalog.galopp 2015.09.23. 07:34:07

@Herr Schnitzel Lutscher:

Alapból igaz, amit írtál, csak azért lehet súlyozni a tünetek hatásait.
Ha egy jó ismerősünk válni készül, mindkét fél ekézni kezdi nálad a másikat, egy idő után te mindkettőtől besokallsz és "két hülye" legyintéssel hanyagolod őket.

Jó lenne már készíteni agy nemzeti konzultáció arról a mentális, morális kútmérgezésről, amit a politikusaink, újságíróink, művészeink, tudósaink stb követnek el ellenünk, bel és külföldön?
Azonkívül el kéne beszélgetni arról is, hogy aki " mi magyarokkal" kezdi a szövegét és köp egyet, az mért körbe köpköd, mérnem fölfelé és áll alája?

Заграница нам поможет! Запад с нами! (törölt) 2015.09.23. 09:03:24

@Herr Schnitzel Lutscher: @sztrelnyikov: a spanyolok leginkább a románokkal érintkrznek onnan, meg sok ukrán is letelepedett náluk, Magyarországról ennek megfelelően nem túl pozitív képet kapnak. A spanyol emberek jó része akkor hall Magyarországról, amikor valami negatív esemény van. Ha semmi hír nincs éppen, akkor csak a román, ukrán bevándorlók magyarellenes szólamai jutnak el a fülükbe.

sztrelnyikov 2015.09.23. 09:25:20

@Herr Schnitzel Lutscher: Ezt azért nem tudom elképzelni, mert én szeretek Spanyolo-ban beszélgetni az utca emberével, de nem lehet velük politikáról vagy történelemről. Két dologról lehet: a királyi család intim viselt dolgairól és a fociról. Ezekről hajlandóak. Ha már politika kerül szóba (akár a baszkok vagy katalánok szeparatizmusa, akár a terrorizmus, akár a jobb-bal ellentét) elhallgatnak, lesütik a szemüket, néha válaszolnak valami nyilvánvaló ostobaságot, aztán tovább állnak.
Nyilván lehetséges, hogy ha munkahelyen puszi barátságot köt egy románnal és meghívja vacsorára, akkor jobban megnyílik...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.23. 13:30:36

@Zb74:

Hazugság:

www.hirado.hu/2015/09/19/most-is-ozonlenek-a-bevandolrok-horvatorszag-felol-ez-tortent-szombaton/
Nem volt megállapodás, rákényszerítettük a menekülteket a magyarokra - mondta a horvát miniszterelnök, vagyis beismerte, hogy ez volt a „B-terv”.

László Medve 2015.09.23. 14:36:23

@Molnárgörény:
Igaz, de kell még egy feltétel a spanyol munkavállaláshoz: valamilyen terrorcsoport támogatása is (esetleg elég lehet a feltételezés).

J.László 2015.09.23. 14:50:32

@sztrelnyikov:
" Ha már politika kerül szóba (akár a baszkok vagy katalánok szeparatizmusa, akár a terrorizmus, akár a jobb-bal ellentét) elhallgatnak, lesütik a szemüket, néha válaszolnak valami nyilvánvaló ostobaságot, aztán tovább állnak."

A németek is ilyenek. Akkor nem csak a németek élnek liberális véleményterror alatt. Mert ez leginkább annak a tünete.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.23. 14:55:34

Semmi különöset nem látok ebben. Sajnos ehhez a típusú magatartáshoz már régóta hozzászokhattunk.
Szemrebbenés nélkül megbírálnak mást azért, amit ők is csinálnak..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.23. 15:05:51

@sztrelnyikov: Roppant egyszerű. Egyrészt a rendszerváltás után általánosságban pozitívan álltak nyugaton a volt szocialista blokkhoz tartozó kelet-európai országokhoz.
Az azóta eltelt időben viszont személyesen is volt alkalmuk megismerni kelet-európaiakat, és ez nem volt mentes a konfliktusoktól sem. Megnyugodhatsz , a románokról sincsenek túl jó véleménnyel, sőt.
Ezenkívül fontos tényező még a hazug, és egyoldalú nyugat-európai fősodratú média, amelyet számos esetben Budapestről látnak el fals információkkal a boldogult szadesz, még ma is ártani képes értelmiségi ágensei, megélhetési jogvédői.( A kedvencem az volt, amikor egy francia lap a Jobbikot kormánypártként tüntette fel.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.09.23. 16:18:48

Ez az mandi nyomjátok csak!
viki nem lesz hálátlan!

room_101 2015.09.23. 16:43:53

Biztos ez is a Soros miatt van. Az ellen pedig semmit nem tehetünk. Így azán jobban járunk, ha nem foglalkozunk ezekkel a tőlünk távoli véleményekkel, hanem kedvünkre lazsálunk, szívatjuk a melegeket, fekákat, meg kurválkodunk tovább.
A hírünk meg rosszabb már úgyse lehet, meg ilyen hozzáállással jobb se, de legalább van kire fogni, és ez oly megnyugtató érzés.

Bell & Sebastian 2015.09.23. 16:59:43

Egyszerű a válasz, nekünk van Caudillónk, nekik meg volt.

Nem az a kérdés, melyik európai miniszterelnök a leghülyébb, hanem az, hogyan kerültek oda?
Azt tudom, hogy választások útján. Ha az ellenfelük nyer, az is hülye és automatikusan életbe lép az első kérdés:

- Nos, hogyan kerültek a bársonyszékbe?

Arra tipppelek, agyzsugorítás után mentek megszedni magukat, elvégre egyszer élnek, míg bele nem döglenek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.23. 17:02:52

@room_101: Szerencsétlen hülye! Te nem tartod visszásnak, ha egy olyan ország vezetője kritizál minket, amelyik szintén kerítést emelt, jó magasat, és adott esetben gumilövedéket is bevet az őrség??
Szívatjuk a melegeket.. Arról hallottál, hogy Izraelben rendszeresen kővel dobálják a Pride-on résztvevőket?
Szívatjuk a fekákat? Németország keleti régióiban mit rendeznek a radikálisok a "menekült" táborok környékén te idióta?
A kurválkodást magyar specialitásként tálalni, meg igazán sok értelme van. Mintha nem lennének tele a nyugat-európai bordélyok román, szlovák, meg lengyel lányokkal is. Ha lenne egy kis agyad, felfognád, hogy ez a káros szociológiai jelenség azért van, mert a kommunizmus után ezekben az országokban jóval nagyobb a szegénység, mint nyugaton.

"A hírünk meg rosszabb már úgyse lehet, meg ilyen hozzáállással jobb se, de legalább van kire fogni, és ez oly megnyugtató érzés. "

Tudod, ha a rossz nyugati a sajtó az ára annak, hogy ne az országrontó posztkommunista-liberális baloldal legyen hatalmon, akkor megéri.
Nekik -valami különös oknál fogva -igen jó volt a sajtójuk odaát..

Bell & Sebastian 2015.09.23. 17:10:24

Talán ha kétszer fordultam meg az ibéreknél egy-egy rövidebb időre, ahol is sokminden beárnyékolta a felhőtlen nyaralást, legelsősorban nagyon sok, bárdolatlan magyar.

És németek, akik részegen, ejtőernyő nélkül, zuhantak ki az alacsony erkélyekről (pöcsig se érnek, pedig köldök, azaz a súlypont fölé kellene), meg legendásan tuskó oroszok és a többi, kultúrborzasztó náció.

Utoljára a pirpmán-petárdás helyi erőket hagytam, simán bevágták a görögtözet az vendéglőbe, ha volt gyerek - ha nem.

Talán egyedül a spanyol lovakban és szamarakban nem csalódtam.
Abban a környezetben IQ-bajnok mindegyik.

gyalog.galopp 2015.09.23. 18:07:12

@Bell & Sebastian:
Én meg néhány hete itthon találkoztam lengyelekkel, pár évvel korábban görögben angolokkal, megint pár évvel korábban itthon németekkel, közös nevezőjük a közepes fokú részegség volt, aminek eredményeképpen a bandázó cigány mentalitáshoz közelítettek leginkább, de mindegyik.

Bell & Sebastian 2015.09.23. 20:06:14

@gyalog.galopp: Ez az, mi ezt helyből tudjuk.

Kedvencem: a spanyol gyorsvasút a hotel és beach közt. Kétgyodás körítés, felüljárók ritkán és mint huzat, ohne duda.

Namármost, czimbire rátört a... tenger gyümölcsei-usgyi (ingyen vót, hát két pofára), rötyi meg közel - légvonalban számolva. Every body teasen, át a ceryteasen, de jött a vonat és úgy leütötte róla a háti borjút (ennyi hely volt hagyva), hogy szükségtelené és okafogyottá vált migrálása eredeti célja.

De rákövetkező napon -az egyiknek sikerül - de ennek nem- valakinek átment az agya a seggén, a mozdony szélvédőjén.

Ezekhez -a darwinosokhoz- képest a lómár (elméletileg szaló is van, de nincs, vizuálisoknak nem magyarázom), felettébb eszes teremtmény, ám nem ezért nem szaporodik.

putris72 2015.09.23. 20:50:56

@Zb74: Ja és a magyar rendőrök,meg jól ott maradtak a videó szerint Horvátországba!!!!Meg fegyver sem volt náluk,csak a videón látszik,hogy mindegyiknél van!!Meg a Horvát elnök is hazudott amikor azt mondta,hogy soha nem volt egyezség a magyarokkal,hanem egyszerűen rájuk toltuk,rájuk kényszerítettük a menekulteket!Itt sok embernek a fidesz gyűlölete el vette a jozan ítélőképességét és az eszét!!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.23. 23:41:32

@sztrelnyikov: erről van szó. ott az az alaptempó, hogy nem terítik kifelé a szennyest, nálunk meg igen. nyilván ellenérzést szül.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.23. 23:59:17

@gyalog.galopp: kútmérgezősdiben a teljes elitünk nyugodtan kirúghatná maga alatt a sámlit. pláne, hogy egyik oldal se veszi észre, hogy manapság tökéletesen értelmetlenné vált a külföldön történő mószerolás, megvan annak a saját modern elemző-hírszerző háttere: a jobb/bal megmondológusok ma már csak - belföldi szerepükhöz hasonlóan - igény szerint előszedhető hasznos kirakatfigurák, ha kívülről valaki valamiért éppen (gazdasági előny, saját bűnök relativizálása stb.) lejáratni akarná magyarisztánt és kell egy "hiteles forrás". plusz ugye nem a nyomtatott sajtó egyeduralmának korszakát éljük, kútmérgezéssel a külföldi közvéleményt se lehet már érdemben befolyásolni (se habonyizmus, se sorosizmus, se semmiizmus), elég a commenteket olvasni. mutyiügyekben sötét balkánnak minősítenek (joggal, még ha a kormánynak nem is tetszik), népvándorlásügyben meg vállveregetést kapunk az anti-libbant hozzáállássért (joggal, még ha a progballer ellenzéknek nem is tetszik).

talán nem egészen véletlen, hogy a szociális médiák cenzúrázását javasolják egyesek, jujj, még a zemberek európa szerte megbeszélik egymást közt a tapasztalataikat a közügyekről, jáháááj, kikerülik a véleményműhelyeket, tilcsukbejagyorsan

vazzup 2015.09.24. 01:18:14

leforditom, amit fent olvastam:

Mindenki hulye, csak mi, magyarok vagyunk helikopter es mindenkinek a kurva anyjat.

Ertem. Ja, s arrol, hogy hogyan lesz valami otvar bunko hulyebol miniszterelnok kerdezzetek meg Viktort, amikor legkozelebb mentek a fizetesi csekkert.

annamanna 2015.09.24. 04:23:34

@Herr Schnitzel Lutscher: "kútmérgezéssel a külföldi közvéleményt se lehet már érdemben befolyásolni (se habonyizmus, se sorosizmus, se semmiizmus), elég a commenteket olvasni."

Szerintem is így van. A sajtó max. a belső véleményeket befolyásolja (bár azt is csak korlátozottan), másokat nem nagyon érdekel.

Ez viszont témába illik: www.youtube.com/watch?v=lwI8sa9lhTo

"Hát nem úgy csodálatos minden, ahogy van?
Leszámítva a lázító cikkeket!
Mindenki tudja, hogy Rudolf koronaherceg írogatja a lázító cikkeket!
Sajnos rossz társaságba keveredett!...
És az a szerkesztő!
Na meg a magyarok!
Magyarok és zsidók, a lehető legrosszabb összetétel!"
"Az a fontos, hogy az ember mindig kétértelműen nyilatkozzék!
Hogyan is érvényesülhetnénk, ha kötnének minket az elveink?"

annamanna 2015.09.24. 04:38:08

@sztrelnyikov: "Két dologról lehet: a királyi család intim viselt dolgairól és a fociról."

Ezzel kapcsolatban olyan sztorit hallottam, hogy Cristina hercegnő 14 éves fia vmi vidámparki sorbanállás közben egy kínai fiúra rámordult, hogy takarodj innen, sárga; elég nagy botrány lett belőle, tekintve az anyja és apja (meg az egész királyi ház) viselt dolgait. A cikk szerint a gyerek mindent elkövet a detronizáció érdekében.

szabadság elvtársak! 2015.09.24. 07:19:49

Nem kell ezen csodálkozni, általában minden politikus ilyen. Politikusnak csak gátlástalan emberek állnak. Vagy, tévedek? Mondjuk én az újságírókról sem vagyok jó véleménnyel. Ők is eléggé szenzáció hajhászok, és képesek ugyanúgy hazudozni. De hát, lelkük rajta! Már amelyiknek van.

midnight coder 2015.09.24. 07:44:05

@sztrelnyikov: Mondjuk, ha kis hazánkban készítenének hasonló felmérést a spanyolokról, ők sem igen szerepelnének sokkal jobban, ahogy az olaszok és a görögök sem. Az hogy valaki náci kis hazánkban annyira nem zavaró tényező - ahogy szerintem nem túl soká Európában is inkább pozitív jelző lesz - viszont a munkához való hozzáállásukról szerintem az átlag magyar véleménye kb. az, mint az ő véleményük a magyarokról. És lehet hogy annyira nem is ok nélkül - 40 év szocializmus után, és a honi balliberálisokkal megverve a spanyolok barlangban laknának ahonnan csak legelni mennének ki néha.

midnight coder 2015.09.24. 07:46:27

@Herr Schnitzel Lutscher: "megvan annak a saját modern elemző-hírszerző háttere"

Lószart van. Kb. azt ismételgetik amit a honi elvtársaiktól hallanak.

sztrelnyikov 2015.09.24. 08:42:27

@Bell & Sebastian: Olyan helyre kell menni nyaralni, amit nem preferálnak a magyarok. Mi egy olyan halászfalut fogtunk ki (azóta rendszeresen), ahova a brit nyugdíjasok járnak. Ott nyugi van. Kivéve, amikor VB-t vagy EB-t nyernek, de az viszonylag érthető ramazuri.

sztrelnyikov 2015.09.24. 08:46:13

@annamanna: Az a gond ezzel, hogy engem pont ez a kettő dolog (királyi család és foci) az, ami rohadtul nem érdekel. Úgyhogy elég szűk a metszette a közös témáinknak. Ezért is látogatom azt a spanyol forumot, ahol inkább történelemről folyik a beszélgetés. És ezért is sújtott le annyira, hogy a viszonylag tájékozottabb spanyolok is ilyen csúnya dolgokat gondolnak rólunk.

sztrelnyikov 2015.09.24. 08:50:32

@midnight coder: Nem tudom az átlag magyar mit gondol a spanyolokról, de én voltam Görögo-ban is párszor és hát ég és föld a különbség a görög és a spanyol munkamorál között. A helótageci tényleg nem hajlandó lapátolni, de a spanyolok - ha éppen van munkája (mert a válság előtt is kétszámjegyű volt a munkanélküliség) - akkor keményen dolgozik. Viszont nem délben, mert akkor szieszta van, hanem este: éjfélkor még simán tolják a melót. ha van ilyen sztereotipia a magyarokban a spanyolokról, hogy lusták, akkor az azért lehet, mert azt látják, hogy délben (is) alszanak.

room_101 2015.09.24. 10:23:39

@A megvalósult amerikai ólom..:
Amerikában meg verik a négereket. Ezt már a fidesz legújabb példaképe, bizonyos Kádár et. is megmondta. Amúgy a baloldal szerintem se uralkodjon. Az túl unalmas. Most viszont jókat lehet röhögni rajtatok.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.24. 23:34:34

@midnight coder: tévedsz. (mögöttem a fél cia regionális igazgatóság vigyorogva bólogat)

gyalog.galopp 2015.09.25. 07:02:55

@Herr Schnitzel Lutscher:

Hát erről beszélek, én magyar vagyok mindenféle isztán nélkül, a balkán földrajzilag is mentálisan, morálisan is odébb van.

Az isztánozás, balkánozás ősi migráns szokás.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.25. 21:20:44

@gyalog.galopp: he? te talán magyar vagy? ilyen angolhumoros nicknévvel? kac-kac. kizárt. igaz magyar emberként vagtazo.kondas, vagy suhano.szalonna névvel írkálnál. nem ilyen móntipájtonossal. de legalább az MMA által ajánlott filmlistából választhattál volna. ejnye.

oszt lássuk a többit:

ősi migráns... hmmm... mire is célzol? ezt olvasva legkedvesebb komám, herr sion liebhaber zsebében már éppen nyílni kezdett a galil szurony, meg ingyen krav-maga leckékről motyogott valamit. de megnyugtattam, hogy valószínűleg inkább arra a vajákos dakotára gondoltál, aki szerint egyenest félázsiai népség van itten. ázsia meg tele van isztánokkal, kész illib példaképek, ergo az isztánozáson (mély lélegzet, csillagok felé meredő tekintet) mmmagyarrr emmmberrrr nem sértődhet meg, nemde?

ami meg a balkánt illeti... én Schnitzli bácsi (mint ősi megszálló = labancz) emlékeztetnélek derék landsmannom, bizonyos Metternich nagy mondására: a balkán a rennweg-nél kezdődik! és valóban, időtálló szentenciának bizonyult. hisz a magyarvircsaftisztán, az bizony nemhogy az összeomló libbant nyugathoz, hanem a többi v4 taghoz képest is lemaradt manapság és a fránya statisztikák a románia-bulgária tengely mellett emlegetik egyre többet. bár ha belegondolok, hogy elszámoltatás, ügynökaktafeltárás, meg korruptlesittelés terén immár románia is jobban teljesít... szar ügy :D

gyalog.galopp 2015.09.26. 06:20:13

@Herr Schnitzel Lutscher:

Snicli, te még migránsnak is fiatal vagy nemhogy ősi, te nézzé má utána kik vótak azok a azok a labancok.
Ezt becumiztad egészben.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.26. 11:11:46

@gyalog.galopp: a választ csakis énekelve tudom elfogadni, csiguci:

index.hu/belfold/2015/09/24/megalakult_a_mindennapos_enekles_bizottsaga/

milyen isztán is ez... ja hopp, abszurdisztán :D

Miklós Torma 2015.10.08. 17:16:58

@Zb74: hogy letezik,hogy bakondi nem a nyugdijas pihenest valasztotta, inkabb milliokert marhasagokat nyilatkozik ,,,raadasul semmihez ertö dologtalan .
süti beállítások módosítása