Untergang 2015 − Merkelék és a migránsválság
2015. szeptember 14. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Untergang 2015 − Merkelék és a migránsválság

merkel_gabriel.jpg

„Wir schaffen das.” Igen, megcsináljuk? Gyurcsányi jellegű, megalapozatlan, teljesíthetetlen nagyotmondás csapdájába estek Németország vezetői? Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke pár napja még arról beszélt, Németország meg tudja oldani a migránsválságot, a menedékjognak pedig nincs felső határa. Sigmar Gabriel alkancellár, a szociáldemokraták elnöke pedig a minap arról fantáziált, hogy Németország elbír akár évi félmillió új menekültet vagy még többet (!) is. 

Nos, eddig tartott a német vezetők hurráoptimizusa. Félmilliók helyett pár tízezer ember menetelt be Németországba az elmúlt egy-két hétben, és összeomlott a rendszer. Minden elérhető és azon túli menedékhely betelt, a városok és tartományok egymásra meg a szövetségi kormányra mutogatnak és viszont. Németország kormánya ezért vasárnap arról döntött, bevezeti a határellenőrzést, hogy ezzel is csökkentse az országba érkező migránsok számát. Hamar eljutottunk a határtalan befogadástól a határok újbóli felállításáig.

Józan ésszel látható és felfogható volt, mi történik és mi fog ebből következni. Németország vezetése, a német politikai és médiaelit viszont mintha elvesztette volna a józan ítélőképességét: politikailag hiperkorrektül, érzelgős idealizmussal, rózsaszín ködfelhőn keresztül önként és dalolva belegyalogoltak egy Németországot, sőt, egész Európát fenyegető csapdahelyzetbe.

Willkommenskultur, az üdvözlet, a befogadás kultúrája − hangzik a frissen megszületett német szószörny, amivel a valóságtól elszakadt német elit magyarázni és szuggerálni próbálta, miért is üdvözlendő dolog teljesen kitárni az ország kapuit a számolatlanul és ellenőrizetlenül feléjük tartó, harmadik világbeli tömegek előtt. Az államelnök, Joachim Gauck a jól ismert német rigorózitással választotta ketté a német társadalmat helles (világos) és dunkles (sötét) Németországra, s a német nyilvánosságban máris elkezdték sulykolni, hogy vagy tapsviharral, süteménnyel és virágesővel fogadod a migránst, vagy pedig rasszista-fasiszta szélsőjobbos vagy. Nincs átmenet, nincs egyrészt-másrészt, nincsenek jogos kételyek és aggodalmak, választanod kell, hogy nagybetűs Ember vagy, vagy pedig embertelen szörnyeteg.

Mintha a német szellemtörténetből ismert, az idealizmustól az irracionalizmusig vezető folyamat ismétlődött volna most meg a 21. századi rögvalóságban, alig pár hét, mit hét, pár nap alatt − és most maga a túlvezérelt idealizmus csapott át irracionális kijelentésekbe és cselekedetekbe.

Az elmúlt hetek egyik legizgalmasabb folyamata volt, különösen a Németország, a német politika iránt érdeklődők számára, hogyan is szakadt teljesen ketté a német közéleti és médiaelit, valamint az egyszeri német tömegek valóságérzékelése a migráció témájában. Ismert történelmi okokból már eddig is elkülönült egymástól a hivatalos német nyilvánosság és német átlagpolgárok véleményszférája, de a mostani válsághelyzet még élesebben kimutatta Európa vezető hatalmának drámai belső megosztottságát ami nem társadalmi csoportokat vagy politikai pártokat választ szét, hanem a közéleti elitet a német polgárok tömegeitől. Különösen drámai ez a helyzet most, amikor a német fejlemények egész Európára, sőt, az Európán kívüli világra is kihatnak.

Az egy dolog, hogy Sigmar Gabriel, ez a tipikus, hájfejű német szocdem butaságokat beszél. Ezért is tartanak a szocdemek Németországban meg máshol is ott, ahol. De Angela Merkel, ez az analitikus elméjéről, távlatos és kiszámított gondolkodásáról ismert fizikatudós is a politikai pályafutásának legnagyobb kudarcát szenvedte el azzal, hogy hurráoptimista nyilatkozatai után alig pár nappal a vízió tökéletes ellentétével szembesült Németország. Újra bevezetik a határellenőrzést és korlátok közé akarják szorítani a migránsok beáramlását. Merkel és a szocdemek rövidlátó nyilatkozatai viszont kiengedték a szellemet a palackból. Most már olyan újabb és nagyobb tömegek tarthatnak Németország felé, akiket az elmúlt hetek naiv idealizmustól fűtött németországi eseményei bátorítottak az elindulásra. Ez pedig nem csak Németország, de a menekültek útjába eső minden ország, a dél-európaiak, a balkániak, Magyarország és Ausztria esetében is drámai és beláthatatlan fejleményekkel fog járni.

Egy ekkora léptékű kudarc után Angela Merkelnek és Sigmar Gabrielnek is le kellene vonnia a következtetéseket − a saját politikai pályafutásukra nézve.

Mert ez egy bukás, 2015 módra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr777786630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Untergang 2015 − Merkelék és a migránsválság 2015.09.14. 10:39:03

Németország vezetése mintha elvesztette volna a józan ítélőképességét: politikailag hiperkorrektül, érzelgős idealizmussal, rózsaszín ködfelhőn keresztül önként és dalolva belegyalogoltak egy Németországot, sőt, egész Európát fenyegető csapdahelyzetbe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2015.09.15. 13:45:09

@Etniez: „Ha nem elvakult liberálisok, akkor biztos vagyok benne, hogy nem közvetítenek pozitív véleményt.”

Miért, az elvakult liberálisok pozitív véleményt közvetítenek?! :)

Viccen kívül, értem mit akarsz mondani, csak ezt a „liberálisozást” nem értem. Persze, az SZDSZ alapvetően szitokszóvá tette, de az SZDSZ nem nagyon volt „liberális”, inkább csak ugyan olyan korrupt politikai kalandorok, mint a fideszesek, akik ugyancsak tévesen „jobboldalinak” tartják magukat.

Az ismerőseim nagyrészt jobboldali liberálisok, hozzám hasonlóan... ha ez megnyugtat. :)

Etniez 2015.09.15. 13:59:14

@GNDL: Én addig vagyok liberális, amíg nem akarsz beleszólni az életembe.
Az itteni muszlimok jelentős része pedig bele akar szólni.

access denied 2015.09.15. 14:03:27

@GNDL:

>>....jobboldali liberálisok,

Ott már nem itt még nem.

access denied 2015.09.15. 14:06:11

@Etniez:

Hmmm...
Hány muszlimmal tartasz kapcsolatot?
Hogyan akarnak beleszólni az életedbe?

Exploiter 2015.09.15. 14:07:02

@GNDL:

Ó igen. Breivik.
Mi történt? Elkapták, elítélték, lesittelték. Van neki most több tízezres önkéntes hadserege, amelyik szabadidőben csecsemők fejét tűzi karóra?
Van neki szervezete, aminek deklarált célja a jelenlegi társadalmi rend szétverése, amihez öngyilkos merénylőket toboroznak, hogy civilieket öljenek?
Van ennek az egésznek társadalmi támogatottsága?

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 14:08:51

Bezzeg a Vadait beengedik. Akkor már inkább tíz bangladeshi.

konrada 2015.09.15. 14:09:35

@GNDL:
"kétharmaduknak van közép- vagy alapfokú végzettsége, és 7%-uknak felsőfokú."

...s ezt saját bevallásuk alapján, azaz biztosan akadt közülük olyan amelyik turbozott is.

"szerintük az osztrák szinthez képest a szíriai menekültek képzettsége tök általános"

Az egy dolog, hogy Ausztria munkaképes korú lakosságának 26%-ának nincs 8 általánosa sem, és felsőképzettsége is csak minden 13. osztráknak van, de talán nem kéne a magyar munkaerőpiacot így lehiggítani.,)))
(Még ha esetleg az az osztrák statisztikus azt is kimutatta, hogy a szír oktatási rendszer sokkal erősebb, azért csak ilyen arányú a középosztályuk végzettségi aránya.,))

1000bocs 2015.09.15. 14:11:44

"Tekintve a káoszt, ez is mintha kicsit félrecsúszott volna... :)"

Persze, persze. A tömeges konfliktusok eszkalálódásáról, azok mintáiról és kezeléséről most nem nyitnék vitát. A rendőrség jól szerepelt. A mi szempontukból jól alakultak a dolgok. A felfokozott hangulatban a menekültek igazi arca is megmutatkozott. Politikai szempontból erre is szükség volt. Mindenkinek ki lett nyalva a feneke, senki sem sérült meg, és kialakult a helyzet, ahol látható volt hogy milyen problémakezelő módzserei, milyen kultúrája van a tömegnek, amit most engedünk be európába puszira. Ha nem tetszik valami csőcselék, mint a többiek akik már most is nyugaton vannak egy ideje. A köztük levő békés kisebbség pedig kussol és semmit sem tesz.

"BTW, a „rendpártiság” nem feltétlenül karhatalmi beavatkozást vagy valamiféle erőszakot jelent."

Azt jelentené, hogy mindenki betartja a törvényeket. Még "a halál elől futó, elcsigázott menekült" is, aki "utolsó erejét megfeszítve" a határainkhoz ér, megköszöni a kaját és vizet amit kap, fedelet a feje fölé, és a seggén marad, amíg törvény szerint lezajlik az eljárás. Ha már ő kér szívességet, ugye.
Nyugton marad még akkor is, ha miatta, és a menekülttársai folyamatosan növekvő száma miatt ez elhúzódik. Mert uye éppen egy jobb életet kap ingyen. Csak kicsit várni kéne.

Persze ha van egy ballib oldal, aki folyamatosan kiképzi őket arról hogy nekik mindenre és annál is többre JOGUK VAN, akkor kicsit nehéz rendet tartani.

Például nehéz táboron belül tartani 200 embert, ha nem lehet nyakonb@szni az elsőt a gumibottal, aki lökdösni meri a rendőrt. Mert ugye, mint az állatok, a kóstolgatással kipróbálják meddig lehet elmenni, és el is mennek a határig.

A rendpártisághoz nem csak az tartozik, mik a közös szabályaink, hanem hogy mivel büntetjük azt aki nem tartja be azokat.

A "menekülteket" azonban nem lehet büntetni, csak segíteni. Így bármilyen rendpártiság csak elméleti.

Nem véletlen, hogy a sztrádákon menetelő menekültek miatt leesett nyugaton is, hogy azért az emberi jogok melett valami olyat is csinálni kéne, ami végre felnőtt problémakezelésre hasonlít, nem télapós osztogatásra.

"Nem ezért támadták, hanem a gyűlöletkeltésért, az embertelenségért, és tulajdonképpen a felelősség elhárításáért..."

A "be kell tartanod a törvényeinket", és a "tisztelned kel a kultúránkat" jótanácsok ismerete ráférne a mostani menekültekre is. Talán ha ezzel kezdenének a jogvédők és az ellenzék, akkor nem lenne akkora gond a menekültekkel, mert leesne nekik hogy ha már minden ingyen kell, akkor tessék kivárni a sorukat, és nem az lesz az első a sorban, aki legjobban tépi magát, meg a földön fetreng a kamera előtt.

Ha ez neked gyűlölködés, akkor fizettett véleméynalkotó lehetsz, mert ennyire senki sem csekéjértelmű.

"Embertelenség"

Ingyen kaja, víz, sátor, pokróc, utaztatás panorámás buszon. Én mondom, a varázsos keletről menekülő emberek a poklot poklát élték át nálunk. Biztosan nem összehasonlítható a magyarországi szenvedésük a könnyű meneküléssel, a földközi tengeri hajóúttal, és az embercsempészeknél eltöltött wellnessel.

Embertelen - te tényleg ennyire?

Mire a végére értem a hozzászólásodnak, be kell lássam fizetve vagy ezért. Ennyire senki nem lehet vak, marad a foglalkozásképpen üzőtt kommentelés.

Mivel nekem ezért nem fizetnek, be is fejezném hogy mondatonként mutassak rá a demagógiádra.

GNDL 2015.09.15. 14:15:23

@Exploiter: „Mi történt? Elkapták, elítélték, lesittelték.”

Nagyjából ez a lényege az iszlám elleni rettegéseiteknek is: ahhoz képest, hány muszlim bevándorló él jelenleg is Európa számos államában, közvetlenül a bevándorlókat, vagy első- másodgenerációs leszármazottaikat tekintve egyáltalán nem jelentős, sőt, nem említésre méltó az általuk elkövetett terrorcselekmények száma. Persze ha egy is történik, az szenzáció, mert ugye muszlimok...

De egyébként meg heti szinten lehet olvasni, hallani antiterrorista akciókról Európa-szerte, a titkosszolgálatok fejlődnek, egyelőre úgy tűnik jól dolgoznak.

Kandeláber 2015.09.15. 14:15:34

@GNDL: De, az szdsz liberális párt volt, méghozzá a legrosszabb fajtából. Neoliberális és hungarofób "véleményformáló értelmiségiek" hozták létre. Az antikommunista retorikájuk '90-ben még 20%-ot meghaladó szavazatot hozott neki, miután azonban a magyar választópolgárok többsége megismerte a valódi arcukat, a 20 % olvadni kezdett, és 2014-re végre nem jutottak be a parlamentbe.
Később reinkarnálódtak a DK-ban, amely - ha lehet - még visszataszítóbban magyarellenesebb még náluk is.
Az szdsz és a DK, továbbá a MoMa és a "Liberálisok" egy olyan ideológiát képviselnek, amely - amennyiben Európát sikerül megvédeni a betolakodóktól - néhány éven belül a margó legszélére fog szorulni.
Borítékolható, hogy Európa öntudatra ébredő választópolgárai lesöprik a színtérről a globalista-liberális, áruló politikusaikat, és ismét a nemzeti érdekeket és értékeket képviselő pártok által létrehozott kormányok vezetik majd a legtöbb államot.
A törpe minoritás pedig a partvonalon kívülről fog visítozni.

access denied 2015.09.15. 14:16:43

@Etniez:
>> Az itteni magyarok túlnyomó többségének nem
>>tetszik a lonodni multikulti, mivel nem működik.

1., Előfordul, nem vagyunk egyformák
2., Nem akarásnak nyögés a vége
3., ja, hogy magyar nettel mérgezed magad? Akkor nem is fog menni.

access denied 2015.09.15. 14:20:21

@Kandeláber:

Azt mondod hogy liberális aztán többször is cáfolod. Elvagy így magadban? Nem lehetne hogy nekem is hagysz valami vita alapot?

ob.szerver 2015.09.15. 14:29:41

@GNDL:

"az SZDSZ alapvetően szitokszóvá tette, de az SZDSZ nem nagyon volt „liberális”, inkább csak ugyan olyan korrupt politikai kalandorok, mint a fideszesek..."

Szitokszóvá a fidesz tette, együtt sok szerencsétlen, jobb sorsa érdemes (bank, IMF, profit, magánnyugdíj, bevándorló) másikkal, nagyon sok milliárd forint agymosásra fordításával. Természetesen volt korrupció az SZDSZ holdudvarában is, mint minden párt körül errefelé a múltban és a jövőben, de ez messze az SZDSZ-t érintette a legkevésbé. Felsorolhatjuk az SZDSZ történetének 20 vezető személyiségét, akik döntő többségét olyannyira meg sem érintette a korrupció, hogy még a lakájmédia sem próbálkozott fogást keresni rajtuk. A strabagdemokratázóknak (strabagdemokratázni ugyanis a fideszes folklórban egyet jelent a szdsz-es korrupció bizonyításával) pedig javaslom a Strabag közbeszerzési sikereinek az áttekintését az elmúlt 5 évből. Ki volt a politikai kalandor: Kis János, Pető Iván, Magyar Bálint, Kuncze Gábor vagy mégis kicsoda? Továbbá egyenlőségjelet tenni köztük és a most hatalmon levő bűnszervezet közé? Ezt nem mondhattad komolyan.

GNDL 2015.09.15. 14:31:06

@1000bocs: „tömeges konfliktusok eszkalálódásáról, azok mintáiról és kezeléséről most nem nyitnék vitát”

Pedig pont ez a vita tárgya. Lásd ha nem zsúfolnak be több mint 2000 menekültet a legfeljebb 800 férőhelyes debreceni táborba, akkor minden bizonnyal jóval kisebb eséllyel lett volna ott zendülés. Nem beszélve a tájékoztatás, kommunikáció hiányáról...

„rendőrség jól szerepelt”

A rendőrök jól szerepeltek, és jól szerepelnek. A közvetlen parancsnokaik is. A felsőbb vezetés hozzáértésében már erősen kételkedek... vagy ha a hozzáértésük meg is lenne, a szervilizmusuk jóval erősebb ennél. :)

„felfokozott hangulatban a menekültek igazi arca is megmutatkozott”

Nem tudom milyen „felfokozott hangulatról” beszélsz, ezeknek az embereknek a többsége pokoli polgárháború sújtotta környékekről érkeznek, évek óta élet és halál között éltek, szemük láttára dőlt romba életük, vagy végezték ki, haltak meg családtagjaik. Amit láttál esetleg az nem „felfokozott hangulat” volt, hanem kilátástalanság, félelem, és minden bizonnyal poszttraumás stressz betegség...

„Azt jelentené, hogy mindenki betartja a törvényeket.”

Pontosabban azt, hogy a törvények mindenkire ugyan olyan szigorral vonatkoznak. Például kormánypárti politikusokra is, akik annak ellenére halmoznak fel átlagpolgárok szemében lottónyereménnyel felérő vagyonokat, hogy ennek a bevallott keresetük alapján a tizedét sem kereshették volna meg, ha minden törvényt betartottak.

„nehéz táboron belül tartani 200 embert, ha nem lehet nyakonb@szni az elsőt a gumibottal, aki lökdösni meri a rendőrt”

Vagy éppenséggel fel lehetett volna világosítani, megnyugtatni őket, hogyan zajlik az ügymenet, és mondjuk az sem ártott volna, ha egy kerítéssel körbevett tisztás helyett civilizáltabb táborokat létesítenek számukra, ahol akár heteket is eltölthetnek úgy, hogy van lehetőségük esetleg a családjukkal együtt lenni, kulturáltan tisztálkodni, étkezni, pihenni, többek közt...

„jótanácsok ismerete ráférne a mostani menekültekre is”

Furcsán is adja elő magát, hogy huszadrangú focimeccseken a VIP páholyban szotyizó közpénztolvaj korrupt pöcsök papolnak kultúráról és törvénytiszteletről... :)

„Ha ez neked gyűlölködés”

Nem a menekültek nyelvén nyomtatták a plakátokat, tehát nyilvánvalóan a hazai rajongótábornak készült.

„be kell lássam fizetve vagy ezért”

Nem hiszem hogy lenne ma bárki Magyarországon, aki ezért tudna annyit fizetni, amennyit jelenleg keresek. De jól esik, ha „profinak” gondolsz, mert ugye feltételezed, hogy ezért pénzt kapok... köszönöm a bókot... :)

Kandeláber 2015.09.15. 14:31:57

@acces denied: Mely mondatommal is cáfoltam?

Kandeláber 2015.09.15. 14:33:22

@acces denied: GNDL kijelentését tulajdonítod nekem.
Milyen anyagot tolsz?

GNDL 2015.09.15. 14:34:49

@ob.szerver: „Ezt nem mondhattad komolyan”

Azt nem említettem, hogy több korrupciós ügye lett volna az SZDSZ-nek mint a Fidesz-KDNP-nek, csak annyit, hogy tevékenyen közrejátszottak abban, hogy ma „liberálisként” sokan gyanakodva néznek a Zemberre. Ráadásul állítólagos liberálisként elég fura dolgokat műveltek kormányon a posztkommunista MSZP-vel karöltve 12 éven át.

Exploiter 2015.09.15. 14:38:37

@GNDL:

A terrorista cselekmények csak a legkirívóbb részei a problémának.
Tartom, amit mondtam, iszlám nélkül jobb hely lenne ez a sárgolyó, én pedig minél messzebb tartom tőlük a családomat. Nevezd rettegésnek, ahogy akarod, továbbra is egy embertelen szörnyeteg-vallásról beszélünk, olyan tradíciókkal, amitől az ember kihányja a belét és amivel épeszű ember nem akar közösködni.

konrada 2015.09.15. 14:42:08

@GNDL:
Az viszont tény,hogy nem volt annyi korrupciógyanús ügye...
...hiszen méreteiben sokkal kisebbek voltak mindig is, amikor hatalomban voltak.
...de arányaiban azért lazán hozták a strabagdemokraták a koala maszop szintjét, sőt ....

GNDL 2015.09.15. 14:43:45

@Exploiter: „iszlám nélkül jobb hely lenne ez a sárgolyó”

...és nem lenne itt pár sarokkal arrébb az a pékség, amit egy szír fickó nyitott pár éve, és minden nap ott veszem a friss, többnyire mindég még meleg pékárút (vasárnap is), vagy nem lenne még pár sarokkal arrébb az a török kajálda sem, ahol hazafelé részegen olyan jókat szoktam zabálni. :) Neked lehet, hogy jobb lenne, de én ezek nélkül picit kevesebb lennék. :)

access denied 2015.09.15. 14:49:11

@Kandeláber:
Azt írtad az szdsz liberális aztán meg hogy

neoliberális
hungarofób
antikommunista
globalista-liberális

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 14:50:01

Inkább visszamegyek Szíriába - mondta egy menekült, amikor meglátta, mostantól alig lesz esélye bejutnia.

Lassan csak leesik nekik.

Exploiter 2015.09.15. 14:50:12

@GNDL:

Nem az emberrel van baj. A török lehetne sima török is, a szír meg sima szír. Mennyivel egyszerűbb lenne, nem?

access denied 2015.09.15. 14:56:20

@Exploiter:
>>....én pedig minél messzebb tartom tőlük a családomat.

Jól is teszed, az a dolgod, isten vagy.
A megismeréshez a legjobb út az elzárkózás, a félelem, a rettegés, és a média hülyeségek által torzult személyiséged családodra erőszakolása.
ps:
A gyereket ne add be a suliba, mert még rájön mekkora farok vagy.

access denied 2015.09.15. 15:28:58

@1000bocs:
>> A rendőrség jól szerepelt.
Mármint nem tartotta be a magyar törvényeket, a saját szabályzatait és esküjét. Helyesen így van: jól leszerepelt.

>>A mi szempontukból jól alakultak a dolgok.
Még csak most jönnek a következmények, idegenforgalom megtorpanása, a finoman visszamondott megrendelések, a külföldön élők/dolgozók kellemetlenségei. A cégek megbeszélésein a magyarországgal kapcsolatos tervek felfüggesztése. Az eu bürokrácia ellenállása, a magyar papírok alulra kerülnek. A világ szemében mi lettünk a rosszak.

És mindez csak tovább tüzeli ezeket a dacos idiótákat. Milosevics és a szerbek teljesen ezt az utat járták be. Ideje volna leállni.

Jean Sol Partre 2015.09.15. 15:51:16

@acces denied: mi az nekünk, ha a nemzeti büszkeségünk a tét.

TávoliTűz 2015.09.15. 16:45:02

@acces denied: Sajnos, ahhoz hogy belszóljanak az életünkbe, a legkevésbé sem kell kapcsolatot tartani velük. Belédkötnek az utcán, megerőszakolják a nőket, megverik a rendőröket!, felháborodva azon, hogy mernek intézkedni az Ő területükön mindezt abban a befpgadó orszában, amely miliárdokat költ rájuk. Nézz körül kicsit a neten.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 16:59:45

@TávoliTűz:

Ezt ő is nagyon jól tudja, csak maszatol, ezért kapja a pénzét.

TávoliTűz 2015.09.15. 17:05:03

Megöli magát, ha nem mehet Ausztriába!
Volt egy másik bejegyzés is az Indexen, miszerint:

ha nem engedik át, akkor visszamegy Sziriába!
Sajnos ezt időközben eltávolította az Index.

Ezek háború elől, életöket féltő menekültek....

TávoliTűz 2015.09.15. 17:10:31

Megtaláltam mégis:

Ez volt a nap, amikor kizártuk a menekülteket
Inkább visszamegyek Szíriába - mondta egy menekült, amikor meglátta, mostantól alig lesz esélye bejutni. Ilyen volt a nap, amikor Magyarország bekerítette magát.

index.hu/video/2015/09/15/menekultek_roszke_hatar_hatarzar_rendor_kovacs_zoltan_onkentes_osszefoglalo_bevandorlas/

IdomitottFoka 2015.09.15. 17:21:56

@TávoliTűz: Ezek nem iszlámspecifikus problémák, hanem az underclassra jellemzők. Ugyanezek megvannak az USA-ban a hispano és néger bevándorlókkal és helyi szegényekkel + white trash. És itthon is, pedig az átvándorlók ilyesmit nemigen csinálnak.

TávoliTűz 2015.09.15. 17:38:36

@IdomitottFoka:
Figyelmedbe ajánlom az alábbi idézetet:

a musz-limokra nem vonatkoznak a hitetlen törvények, csak a sarijanak kötelesek engedelmeskedni,
jogaik és érdekeik magasabb rendűek, mint a hitetleneké, és bármikor,
akár erőszakkal is érvényesíthetik azokat. Ha a hitetlenek nem hajlandóak
ezt tudomásul venni, előbb utóbb eltapossa őket az iszlám diadalmente. Valójában
egy egész Európára kiterjedő muszlim felkelés tanúi vagyunk, melynek
tömegbázisa, toborzási területe és logisztikai háttere az európai umma egy jelentős
része. 204

A KATONAI BIZTONSÁGI HIVATAL
TUDOMÁNYOS TANÁCSÁNAK
KIADVÁNYA
Ezt is érdemes lenne elolvasni:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Saría

TávoliTűz 2015.09.15. 17:42:34

"A német rendőrök tehetetlenek: mindenki szírnek vallja magát"
...."Mindenki szírnek mondja magát. Ezt csak annál nem fogadjuk el, aki a bőrszíne alapján jól látható módon Afrikából érkezett" - mondta a német rendőr.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 18:22:18

Egy német iskola igazgatója arra kérte a szülőket, hogy lányaikat a városba betelepített 200 ezer muszlim "menekültre" való tekintettel ne járassák miniszoknyában, rövid ujjú blúzban stb.

Szóval a németek alkalmazkodjanak a muzulmánokhoz.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/betiltottak-a-miniszoknyat-a-menekultek-miatt-2399499

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 18:23:08

A cikk közli a német nyelvű körlevelet is, aki nem hiszi, olvassa el azt is.

1000bocs 2015.09.15. 18:31:55

@GNDL:
"ha nem zsúfolnak be több mint 2000 menekültet a legfeljebb 800 férőhelyes debreceni táborba, akkor minden bizonnyal jóval kisebb eséllyel lett volna ott zendülés. Nem beszélve a tájékoztatás, kommunikáció hiányáról..."

Már a nagy hullám előtt is, a bóhózatba illő "nyitott szállás" uniós ötlet környékén írtam mennyire vicces az hogy az együttműködésre minimális erőfeszítést nem tevő menekült bemondásra mond egy nyelvet, száz kilométerekről utaztatják nekik a tolmácsokat habokra, mert kiderül hogy hazudott, ütféle konyhát tartani nekik mert a vallása tiltja satöbbi...Messze pazarló rendszert fenntartani a semmire. És az akkor volt, amikor Bács-Kisun megyében egy héten elfogtak két tucat határsértőt.

Értem én hogy liberális ésszel Magyrországon százával vannak tolmácsok, irodísták, szakácsok és szakácsnők, biztonságiak és rendőrök, pikkpakk lehet 1000 férőhelyes szállásokat felhózni tucatjával, de olyat ám hogy a kényes gyomrú jogvédő nehogy embertelennek minősítse - de a valóságban vannak erőforrások, vannak lehetőségek és lehetetlenségek, és ha a menekültek tetszenek falunyi mennyiségben átlépni a határt egy éjszaka alatt, akkor tessenek várakozni elég ideig - ugyanis a probléma nem az ország felkészületlensége. Egyik országnak sem kell talonban tartani és drága pénzen biztosítani ekkora mennyiségű erőforrást, mert mi van ha valahol valakik elindulnak.

Nehogy már várniuk kelljen.

A történelemben nincs erre példa. Nincs hotel, panzió, wellness rakásra, albérlet és ágybérlet csak mert elindul egy rakás menekült a jobb élet reményében hat országnyira túrázni egyet.

Apropó most mondta Merkel hogy "a menekülteknek nincs joguk kiválasztani hol telepednek le". Ezt a kvótarendszert védendő mondta a kritikákra.

Csakhogy ha ez igaz, akkor az a nagy kérdés, milyen jogon vannak itt, milyen jog és törvény szerint passzolgatnak országok ezernyi menekülteket naponta a következőre ahelyett, hogy erővel megállítanák őket az első határon? Lenne nagy sírás rívás, de ha egyszer nincs joguk...

A debreceni menekülttáborban a menekült lesz szives megköszönni amit kap, mert ha az embercsempésznek gond nélkül kifizette a több ezer eurót, ha otthon diktatúra és gyilkolás van akkor legalább az első országban ahol mindent ingyen kap próbáljon meg viselkedni.

Vagy ha joga van hőzöngeni, mert szerinted van, akkor a rendőrségnek a rendbontókat, mint beilleszkedésre képtelen, lázításra és agresszióra hajlamos egyéneket legyen joga kirúni a fenébe három országnyi távolságra legalább. Majd elgondolkozik, és kegközelebb szerényebb lesz.

Ja, most jut eszembe, ti liberálisok nem hisztek a szabályokban, a nevelésben, meg a büntetésben. Mondjuk ez látszik is a mostani helyzetben, erős a fejvakarás hogy akkor mi lesz.

"ezeknek az embereknek a többsége pokoli polgárháború sújtotta környékekről érkeznek, évek óta élet és halál között éltek, szemük láttára dőlt romba életük, vagy végezték ki, haltak meg családtagjaik"

ez egyrészt egy kis részükre igaz, másrészt meg valszeg pont nem azok hőzöngtek akikkel ez történt. Másrészt nekem is halt meg rokonom, engem is ért veszteség, de ha agresszív vagyok és rongálok, ettől függetlenül lekapcsolnak jogosan. A menekült mitől is más? Rá miért nem vonatkoznak a törvények, és meddig nem vonatkoznak azok a törvények mint rám?

Egy évig?
Kettőig?
Akinek több hozzátartozója halt meg az élethosszig randalirozhat? Akivel nagyon elbánt az élet, az nagyon elbánhat másokkal?

Mi a szabály, vagy mi a törvény ha úgy tetszik?

"Pontosabban azt, hogy a törvények mindenkire ugyan olyan szigorral vonatkoznak. Például kormánypárti politikusokra is, akik annak ellenére halmoznak fel átlagpolgárok szemében lottónyereménnyel felérő vagyonokat, hogy ennek a bevallott keresetük alapján a tizedét sem kereshették volna meg, ha minden törvényt betartottak."

B@zmeg, a menekültekről beszélünk. Ott tartottunk mitől nem azok a szabályok és törvények vonatkoznak rájuk, amik vonatkoznának? Ne gyere most az ellenzékiségeddel, mert nem az akérdés ki utálja jobban orbánt. Kisbetűvel írtam, örülj.

"Vagy éppenséggel fel lehetett volna világosítani, megnyugtatni őket, hogyan zajlik az ügymenet, és mondjuk az sem ártott volna, ha egy kerítéssel körbevett tisztás helyett civilizáltabb táborokat létesítenek számukra, ahol akár heteket is eltölthetnek úgy, hogy van lehetőségük esetleg a családjukkal együtt lenni, kulturáltan tisztálkodni, étkezni, pihenni, többek közt..."

Lásd mint fenn. Lehetett volna kiépített kemping, welness és egyebek, de nem volt. Legközelebb jöjjenek feleannyian, akkor könnyebb. Vagy legyenek türelmesek, ha már ingyen kell a jobb élet. (Az életveszélyt öt országgal korábban már elhagyták)

"Furcsán is adja elő magát, hogy közpénztolvaj korrupt pöcsök papolnak kultúráról és törvénytiszteletről... :)"

Értem én, hogy szerinted ez válasz, de erre a minőségre miért is pazarlok karaktert?
Próbálkozz már a témához, és a konkrét mondathoz kapcsolódni, amihez válaszolni akarsz. Ez a szint?

1000bocs 2015.09.15. 18:38:37

@acces denied:

"Mármint nem tartotta be a magyar törvényeket, a saját szabályzatait és esküjét. Helyesen így van: jól leszerepelt. "

Na, még te kellettél. Nézz utána ennek egy kicsit.

"Még csak most jönnek a következmények, idegenforgalom megtorpanása, a finoman visszamondott megrendelések, a külföldön élők/dolgozók kellemetlenségei. A cégek megbeszélésein a magyarországgal kapcsolatos tervek felfüggesztése. Az eu bürokrácia ellenállása, a magyar papírok alulra kerülnek. A világ szemében mi lettünk a rosszak."

Ballib wishful thinking. Külföldi barátaimmal beszélgetve - nem elfelejtve hogy mennyire utálták mikor Orbán manőverezett Ukrajna és Putyin vonatkozásában - nem ez látszik.

A mi cégünk üzleti és nem politikai alapon működik, osztrák partnereink nem mondták fel a szállításokat. Az üzlet az üzlet, a politika és az álcivil támogatott szféra is más.

Kandeláber 2015.09.15. 19:02:03

@acces denied: Te szerencsétlen idióta, szerinted a "neoliberális" az nem liberális?
Géphez jutottál valamelyik elmeszociális otthonban? :D

access denied 2015.09.15. 19:19:48

@1000bocs:

30 év tapasztalata hogy a nemzetközi kapcsolatokban nem lehet hibázni, beszélgetek velük sokat, bizalom az első, a jóember többet elér mint a jó lehetőség, én is ilyen vagyok, nem bele a képébe, csak csendesen ejtem a partnert, acces denied.
osztrákkal nem lesz probléma, nekik mi aranybánya vagyunk, nem is vagytok érintve a világban, illetve soha sem fogja azt mondani hogy ezért, meg sokan vannak akik egyet értenek.
Az ukrán buli durva volt, a fél világ mintha rolót húzott volna, acces denied.

ne tűzijátékot várj, itt úriemberek/bürokraták vannak helyzetben, csak a politikusok handabandáznak látványosan.

Csak figyeld ahogy szép lassan kibontakozik.

1000bocs 2015.09.15. 19:35:00

@acces denied:
"nem bele a képébe, csak csendesen ejtem a partnert, acces denied."

politikai okból ejted az üzleti partnert? :)))

1000bocs 2015.09.15. 19:38:33

@acces denied:
"n is ilyen vagyok, nem bele a képébe, csak csendesen ejtem a partnert, acces denied. "

olyan erkölcsös lehetsz, mint amerika pl. Sosem üzletelne nem válalható alakokkal.
Ja, hogy mindig azt csinálja? Üzlet az üzlet...

Gringo 2015.09.15. 19:47:23

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Mi van? nem vagyok kíváncsi a hülyenáci dumádra.
Én csak annyit mondtam, hogy Merkel jobboldali politikus.

Exploiter 2015.09.15. 20:14:04

@acces denied:

Ha már nem csak a nickedben használod, hanem le is írod, nézz utána, hogy írják azt az ekszesszt.
Gondolom nem angol nyelvű területen vagy nagymenő üzletember, de a németek is értenek ángélusul.

access denied 2015.09.15. 20:24:10

@Exploiter:

ja, köszi. Tényleg nem vagyok helyesírási szakember

access denied 2015.09.15. 20:56:28

@1000bocs:

nem csak én, sokan. Öntudat.

Aki mindent pénzért csinál, a pénzért bármit megcsinál.
Kinyomtatod, kirakod a monitorra, megváltozol, kinyílik egy másik világ, egy idő után már csak jó emberek vesznek körül.,

1000bocs 2015.09.15. 21:39:26

@acces denied:
"nem csak én, sokan. Öntudat.
Aki mindent pénzért csinál, a pénzért bármit megcsinál. "

Egyetlen ország nem edngedheti meg ezt magának. Aki naív, aki széplelkű arra a többiek rátolják a problémákat.

Mint a mostani menekültes esetben.
Öntudat.
Hagyjuk már. A dzsungelben senki sem hisz a mesékben.

bispora 2015.09.15. 21:58:51

@Etniez: Csak hogy tényanyag is legyen amellett amit mondasz beidézném a bevándorlás topikból:
"Hónapok óta megy a polémia a szír bevándorlás kapcsán az egaliter-liberális egyház aktivistáival és papjaival arról, hogy be kell őket fogadni, vagy tűzzel vassal távol kell őket tartani Európától és hazánktól. A vita kereszttűzében az eltérő kultúra, a harcos iszlám illetve az integrációs lehetőségek állnak.
Én most kicsit más oldalról közelítenék. Pár hónapja nálam teljesen kiverte a biztosítékot, amikor a CEU soros-docensei, nagy boldizsár és melegh attila, azzal házalt, hogy a migránsok (szírek is) átlagosan jobb iskolai végzettséggel és nyelvtudással rendelkeznek mint mi magyarok, így az ország érdeke lenn őket itt tartani. Az első pillantásra nyilvánvaló volt, hogy a magyar felsőoktatásban évtizedek óta részt vevő afrikai arab és fekete diákokra épülő statisztika nem ráhúzható az átlag szír bevándorlóra, de hogy mennyire nem, az nekem is csak tegnap esett le, mikor James Thompson híres intelligencia kutató cikkét olvastam a migránsok képességének elemzéséről. Az alábbi linken olvasható blogban található anyagokból és tudomáynos publikációkból kiderül, hogy a szírek igen csak nagy hendikeppel rendelkező népesség. A populáció átlagos intellektusa 81 IQ pont, ami hajszállal nagyobb csak mint a cigányság kognitív átlaga.
A 81 IQ azt jelenti, hogy a társadalom számára fontos diplomások (orvos-mérnök-közgazdász-tudós-tanár-kutató) lehetséges aránya- ha 120+ IQ-t feltételezek ezekhez-, 0,47% lesz a szírek esetében. Ennek a népességnek a 72%-a 90 IQ alatti, ami a 8 általános mezsgyéje. Konklúzióként mondanám, hogy a szírek tömeges befogadásával a cigányokéra kísértetiesen hasonló "munkaerőt" kapna a nyakába az ország, ahol nagyon nem nyüzsögnek nagy boldizsár orvosai-mérnökei, viszont legalább a harcos Iszlám miatt a cigányoknál nagyságrenddel nagyobb veszélyt jelentenének a társadalomra.
Az talán nem várható el Magyarországtól, hogy a biztonsága elvesztését saját maga finanszírozza a növekvő szír inaktív réteg, egyre növekvő kiadást jelentő, segélyezésével.

Még valami, ami a fentieket támasztja alá. A nemzetközi TIMMS matematikai vizsga eredménysorait elemzi Steve Sailor szír és magyar diákok esetében. A 8. osztályos gyerekek felmérésénél 2007-ben, amikor még Szíria a béke szigete volt:
magyar diákok: kitűnő- 10%, jó-36%, elégtelen-9%
szír diákok: kitűnő-0% (!), jó-3%, elégtlen-53%

drjamesthompson.blogspot.hu/2015/09/migrant-competence.html

www.unz.com/isteve/timss-test-scores-would-germany-get-more-talented-workers-from-syria-or-hungary/

bispora 2015.09.15. 22:06:03

@GNDL:
A bevándorláspártiak valamiért nem találják meg Japánt. A szigetország köszöni nem kér a link bevándorlókból, ami ott a lusta koreai és kínai migránst jelenti. Ennek az a következménye, hogy Japán 98%-ban etnikailag homogén. És nem félnek a társadalom elöregedésétől-robotikát fejlesztenek. A legszebb az egészben, hogy az előrejelzések szerint folyamatosan nőni fog az életszínvonaluk.
Szerinted mi a titkuk? Okos fiú vagy, nem fogsz rá válaszolni...

access denied 2015.09.15. 22:36:36

@1000bocs:

Nincs dzsungel, csak körülötted, főleg ha még szaporítod is.

Nézd a briteket. összevissza háborúztak és elveszítették a birodalmat. Aztán szép szóval kooperációban birka türelemmel építettek egy másikat commonwealth néven. Azelőtt ha kellett nekik egy kikötési engedély felhúzták az ágyúk takarólemezét. Most meg elbeszélgetnek és soron kívül megkapják a kívánt helyet.

Sokat utazom, tapasztalom hogy mosollyal kedves viselkedéssel és segítőkészséggel könnyebb az élet.

Miért nem lehetett őket emberségesen méltósággal kezelni? Nem hiszek a hazug tudósításoknak, a hazug kopóknak, a hazug kommentelőknek, ismerlek titeket és ismerem őket is.

A világ megváltozott. Az erő továbbra is a realpolitik alapja, de a civil életben már nem az. A mosoly, a macskakép küldözgetés, a fairplay, a kedvesség lett a standard.

A világ benézett hozzánk, mi meg vissza vicsorogtunk.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.16. 06:15:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, ez nevetséges. Az európaiak alkalmazkodjanak a betelepült muzulmánokhoz? Röhejes. Illetve nem az.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.16. 06:17:31

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
"1933. január 30-án Adolf Hitler megkapta a kancellári kinevezést. Ünneplő híveinek tartott beszédében Hitler patetikusan felkiáltott:

Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni.”

1945 januárjában már valóban nem lehetett ráismerni Németországra."

annamanna 2015.09.16. 06:36:21

@Bell & Sebastian: Nehéz elképzelni, hogy a pártoknak juttatott állami támogatásból ne jutott volna az iroda fűtési költségére, telefonszámlára, fénymásoló papírra, munkabérre stb.
Viszont ez náluk egy rendkívül koherens gondolkodási és viselkedési kultúra része, amitől nem térnek el.

Van egy idős ismerősöm, aki valami buta ötlet miatt beiratkozott hozzájuk tagnak. Nem mintha bármit is csinálni akart volna; de azért befizette a tagdíjat. Kapott tőlük egy levelet, hogy fizesse be a tagdíjat, mert nem fizetett. Az idős ismerős megkért, ha már úgyis arra járok, szóljak be az irodájukba, hogy ő már fizetett, meg hát ugye én jól el tudom mondani, szóval intézzem el neki. Mi sem könnyebb, gondoltam, egy perc az egész. Előadtam, mi a szitu, a tagdíj már be van fizetve. A fickó, aki bent volt az irodában, úgy beszélt velem, hogy sírva jöttem ki.
És ez csak annyi, amennyit teljesen kívülállóként látok; ennél bennfentesebb dolgokat nem is akarok tudni. Icipici dolgok ezek, és már eszembe sem jutnának, ha most nem robbanna nagyot ez a mentalitás.

"De a nyelvet az emberek közül senki sem szelidítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes.
Ezzel áldjuk az Istent és Atyát, és ezzel átkozzuk az embereket, a kik az Isten hasonlatosságára teremttettek:
Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni!
Vajjon a forrás ugyan abból a nyílásból csörgedeztet-é édest és keserűt?
Avagy atyámfiai, teremhet-é a fügefa olajmagvakat, vagy a szőlőtő fügét? Azonképen egy forrás sem adhat sós és édes vizet.
Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével.
Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen.
Ez nem az a bölcsesség, a mely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.
Mert a hol irígység és czivakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van.
A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.
Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, a kik békességesen munkálkodnak."

1000bocs 2015.09.16. 09:00:08

@acces denied:
"Nincs dzsungel, csak körülötted, főleg ha még szaporítod is."

Átvitt értelemben írtam, de nem kell hogy észrevedd. Fárasztó lenne.

"Sokat utazom, tapasztalom hogy mosollyal kedves viselkedéssel és segítőkészséggel könnyebb az élet."

Persze, csajozni mindig könyebb.

"Miért nem lehetett őket emberségesen méltósággal kezelni? Nem hiszek a hazug tudósításoknak, a hazug kopóknak, a hazug kommentelőknek..."

Nem muszáj. Nem kell hinned senkinek. Mondjuk megtekinthetnéd a liberális nyugat zéró erdeményességét muszlim integráció ügyben, utána a muszlim toleranciáját európában, és a növekvő bűnözési arányt. Ha már sokat utazol, beszélgethetsz - a változatosság kedvéért fehér bőrszínű - ismerősökkel, akik elmesélik melyik kerületeket ne látogasd svédország muszlimok által is lakott nagyvárosaiban, vagy hogy miért nem sétálgat este a farncias polgár, és m bántja a nőket.

Európa összes muszlimok által okozott problémáját "Mi" találtuk ki, és agymosásnak vetettük alá az összes polgárt nyugaton, hogy azt állítsa amit "Mi" akarunk.

"ismerlek titeket és ismerem őket is. "

Erről beszéltem. Ezzel keresd meg az orvosodat.

"A világ megváltozott. Az erő továbbra is a realpolitik alapja"

Politikáról beszéltünk. Tehát akkor annak az erő az alapja? És a rendfenntartásnak?

Vagy a rendőr is küldözgessen cicás képeket? Akkor a több száz bevándorló lehiggad?

"A mosoly, a macskakép küldözgetés, a fairplay, a kedvesség lett a standard. "

A helyzet melegszik. Cicás képek és a bevándorlók, édes istenem.

IdomitottFoka 2015.09.16. 09:23:31

@Kandeláber: Egyébként nem az. A liberalizmus az egy jól definiált dolog, de Mo kb teljes lakossága és pártjai fogták magukat és átdefiniálták arra amire akarták. Neked szitokszó, a szdsz-nek a sajátos antifa-progresszív politikájának jelzője, egy csomóan azt értik alatta hogy zsidó (bár arról is csak ködös elképzelései vannak), stb.

De ettől még a liberalizmus az, ami.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 09:25:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Nonszensz, hogy mi, fehér emberek, de különösképp mi magyarok, bárkihez is alkalmazkodjunk. Még mit nem, kicsit sem, mit képzelnek ezek, bárkik, akik senkik hozzánk képest.

TávoliTűz 2015.09.16. 10:28:50

@Jean Sol Partre:
de most komolyan. Van egy állítólag menekült, aki az életét féltve jön, és menedéket kér. De ne ő alkalmazkodjon a befogadó közösség kultúrájához, hanem az hozzá. Arról nem is beszélve, hogy mi az amihez nekünk kellene alkalmazkodni.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 11:22:55

@TávoliTűz: @Exploiter: csak az attitűdről írtam. Nyilván nem kell drasztikus alkalmazkodás, de illik némi tekintettel lenni rájuk, illetve bárkire. Gondolom ti se fingtok nagyokat amikor vendégetek van.

Az a bizonyos iskolaigazgató sem azt kérte a szülőktől, hogy lányaikat csadorban járassák, csak hogy feleslegesen ne provokáljanak. Ami mellesleg a saját érdekük is.

Exploiter 2015.09.16. 11:35:05

@Jean Sol Partre:

"csak hogy feleslegesen ne provokáljanak"

Tehát hogy ne öltözzenek úgy, ahogy az ő világukban, az ő szokásaik szerint, itt, Európában elfogadott.
Mindezt azért, hogy ne ne provokálják azokat az embereket, akiket egyébként puszta jófejségből segít az országuk.

"Ami mellesleg a saját érdekük is."

Ja. Miért is? Mert különben mi lesz? A reménybeli újnémetek még a végén meg találják őket rontani?
De ezzel nyilván az égegyadta világon semmi gond nincs, ez így helyes, ennyit meg kell tenni embertársainkért.

Erre mondja azt a művelt kelet-európai, hogy francokat.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 11:46:43

@Exploiter: pont erről írtam. rohadjon meg mindenki, ha hozzám jön vendégségbe akkor se hagyom abba a fingást. mert nekem ez jár, mert én én vagyok, igaz magyar vérparaszt.

1000bocs 2015.09.16. 11:59:37

@Jean Sol Partre:

"Az a bizonyos iskolaigazgató sem azt kérte a szülőktől, hogy lányaikat csadorban járassák, csak hogy feleslegesen ne provokáljanak. Ami mellesleg a saját érdekük is."

A mai közbeszéd zavarait jelzi az is, hogy ha az elfogadás jegyében befogadsz valakit, neked kell elfogadni hogy ő nem fogad el.

Ha a migránsok a kedvencek, akkor tekintettel kell rájuk lenni, a lányok ne provokáljanak az öltözködésükkel.

Ha egy rendőrségi videó arra utalna, hogy a lányok buliba menve ne provokáljanak az öltözködésükkel, akkor meg ugrik az egész ballibsi média hogy mi ez már.

Egyenlő mérce ugyebár. Most akkor a lányok provokálnak egy ujj nélküli blúzban vagy nem?
Ha a fiúknak el kell viselni az ujj nélküli blúz és az átsejlő cicik látványát anélkül hogy emiatt nyomulni kezdenének, akkor az ingyenéletért ideérkező menekülteknek nem kell elviselni ezt a látványt, cserébe a szivességért?

A liberalizmus meg mi fán terem kérdéshez annyit, hogy a liberalizmus az, amit a véleményformálói művelnek. Ami most leginkább zűrzavar. Káosz. Önellentmondás.

Exploiter 2015.09.16. 12:06:06

@Jean Sol Partre:

Nem magyar paraszt, hanem német diáklány, nem fingani akar, hanem úgy öltözni, ahogy eddig és nem vendégek, hanem jófejségből befogadott bevándorlók.

Ennek fényében nyilván én vagyok helikopter.

Amúgy nekem speciel mindegy, csináljanak, amit akarnak, csak példának jó, hogy ide miért nem kell ilyen. Mert nem, oszt jónapot.

1000bocs 2015.09.16. 12:06:54

@Jean Sol Partre:
"rohadjon meg mindenki, ha hozzám jön vendégségbe akkor se hagyom abba a fingást. mert nekem ez jár, mert én én vagyok, igaz magyar vérparaszt. "

egyrész a fóbiáddal keress orvost.

Másrészt, ha te hozzám jössz, hívatlanul, be akarsz költözni a házamba a népes rokonságoddal, és rám rúgod az ajtót, a konyhámban körbenézve hazatelefonálsz a többieknek hogy jöhetnek mert jó a kaja, akkor örülj ha csak "fingok" egyet. Normális helyen az ajtóban kirúgdossák a hivatlan vendéget, különösen ha emberkedik.

Majd ha mi hívjuk ide a menekülteket tízezrével, hogy ugyan tegyenek már szivességet nekünk azzal hogy itt lébecolnak a nyakunkon, szeretnénk őket etetni-itatni, ruhával nővel ellátni, akkor lehetnének elvárásaik.

Azzal hogy ő hivatlanul betoppan, hogy adjatok nekem, mindent, de most azonnal, eljátszotta a vendégjogot.

merthogy nem vendég.

Te, toleráns vérparaszt-fóbiás, te. Elemi logika.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:13:22

@1000bocs: nyilván kurva nehéz különbséget tenni a vallási érzékenység és a szimpla macsó tahóság között, különösen a magukat kereszténynek nevezőknek, hisz ők nem érzékenyek.

de ahogy mondtam, az egészben az alapállás a lényeg. hogy mi alapból vitatni kezdjük ha valaki tapintatot vagy alkalmazkodást kér tőlünk.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:19:12

@1000bocs: "Majd ha mi"

ki ha ti nem.

"akkor lehetnének elvárásaik"

nem volt elvárás, a német iskolaigazgató írt, kérést. szövegértés, te elemi logikus.

1000bocs 2015.09.16. 12:22:28

@Jean Sol Partre:
"nyilván kurva nehéz különbséget tenni a vallási érzékenység és a szimpla macsó tahóság között, különösen a magukat kereszténynek nevezőknek, hisz ők nem érzékenyek."

a vallási érzékenység kurvára nem számít a szemedben ha a kereszténység múltját vagy jelentét kell gyalázni, szimbólumaiból viccet csinálni. Európa liberalizmusa tele van példákkal.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt, és ugyan a kereszténység irányában nem, de az iszlám irányában harcos védője lett a vallási érzékenységnek.

Te kis érzékeny.

"az egészben az alapállás a lényeg. hogy mi alapból vitatni kezdjük ha valaki tapintatot vagy alkalmazkodást kér tőlünk. "

az alapállás az, hogy az elfogadás és a tolerancia, az egyenlőség nevében kontextusba helyezzük a jelenségeket.

Tehát nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására pl. Nem tiltunk keresztény szimbólumokat és ünepeket, ha nem tiltunk iszlám szimbólumokat.

Egyenlőség, érted? Egyenlő mérce, te nagyon liberális.

TávoliTűz 2015.09.16. 12:27:00

@Jean Sol Partre: igazából nem neked írom, mert vagy tényleg nem érted, vagy csak úgy teszel, nem is tudom melyik a rosszabb.
Az egyik legfontosabb problémát te magad írod le:
"a vallási érzékenység "
Annyira más a vallásuk, ami ráadásul nekik az egész életüket, minden területen vezérli, beleértve a azt is, amit a mi társadalmunk törvényekkel szabályoz, hogy az együtt élés csak akkor és úgy lenne lehetséges, ha mi (befogadók) alkalmazkodnánk, mi elfogadnánk az alárendelt szerepet (sarija).

1000bocs 2015.09.16. 12:27:00

@Jean Sol Partre:
szövegértés, barátom.

Váratlanul, a házigazdára rárúgva az ajtót, ellepni a házat, felélni ami van, kötözködni stb.

Európának - és senkinek sem - nem kell tekintettel lennie a hívatlan vendégek áradatára, nem kell eltartania őket, nem kell odafigyelnie az érzékenységükre, nem kell a saját normái helyett átvennie az övékét.

Ez csak a te álmaidban alap.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:31:26

@1000bocs: én veled vitatkoznék, de te árnyékokkal harcolsz.

1000bocs 2015.09.16. 12:36:48

@Jean Sol Partre:
Európa liberalizmusa tele van példákkal a kereszténység szimbólumainak háttérbe szorításáról és gyalázásáról. Amit a keresztényeknek tolerálniuk kell.

Most a keresztényeknek a muszlim vallási érzékenységet kell tolerálniuk, ami nyílván valami magasabbrendű dolog mint a kersztény vallási érzékenység. Hiszen annak negligálásával bagy kritizálásával eddig nem volt probléma a liberálisok szerint.

Ez az egyik árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt.

Ez egy másik árnyék. Megint csak nem tudsz vitatkozni.

Nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására. Egyenlőség, rémlik?

Ez a következő árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni. Mondjuk nem csodálom.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:37:31

@TávoliTűz: 150 évig itt voltak a törökök, ráadásul megszállóként. megszüntünk keresztény országnak lenni? a paranoiáddal nem tudok mit kezdeni.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:41:41

@1000bocs: mivel én nem vagyok Európa liberalizmusa, nem is akarok vitatkozni ezzel. Beszéld meg vele, nem az én dolgom.

TávoliTűz 2015.09.16. 13:13:23

@Jean Sol Partre:
Először is le szeretném szegezni, még akkor is , ha ezért most sokan nekem esnek.
Nem tartom magam kereszténynek!
Mindenfajta vallást, ideológiát elvetek, amely nevében erőszakkal lehetne fellépni másként gondolkodó emberekkel szemben.
A történelem során sajnos a kereszténység nevében is rengeteg elítélendő dolgot követtek el.
DE! mai kereszténység alapvetően békés, túlnyomóan nem kényszerít senkit semmire. A hívőkkel szinte soha nincs semmi problémám, tisztelem hitüket. Ezt annyira komolyan veszem, hogy túristaként nem megyek be templomba, ha a legkissebb esélye is van, hogy azzal megzavarom azokat akik hitük miatt mennek oda. A hivatalos egyházzal szemben, már sokkal kevésbé vagyok elfogadó, annak ellenére, hogy nem egyszer találkoztam olyan képviselőjével akit tiszteltem.

Nincs paranoiám. Nem hiszek abban, hogy egyik ember születése pillanatában rosszab, pláne alárendeltebb elnne mint a másik.
De elvárom, megkövetelem, hogy tiszteletben tartsák a jogaimat, értékrendemet. Elvárom, megkövetelem, hogy betartsák annak az országnak az írott és íratlan törvényeit, ahová jönnek.
Félek, hogy a demográfiai változások és egyéb okok miatt belátható időn belül létszámban is fölénybe kerülnek, és akkor tényleg vége lesz a mai Európai kúltúrának.

Nem Paranoia, jogos aggódás!

Exploiter 2015.09.16. 13:38:13

@Jean Sol Partre:

Szerintem nem.

Amúgy kéne csinálni végre egy vallást, ami elvárja, hogy a követői libafos-penész-zöld szoknyában járjanak és mikiegérmaszkot húzzanak.

Mivel a vallás követői számára sértő bárkinek a látványa, aki nem így öltözik, ezért szorgalmazhatnánk a szín elterjedését, néha meg egy-egy sikátorban megjegyeznénk, hogy itt egy maszk, ha erre akarsz sétálni, akkor nem ártana felvenni.

Közben írhatnánk síró cikkeket, hogy a mocskos keresztények/zsidók/muzulmánok nem hajlandóak figyelembe venni a vallásunkat és szándékosan provokálnak a ruházatukkal.

Kb ennyiről szólnak az ilyen sztorik. A Nagy Foszöld Mikiegér (áldassék penészes szoknyája) pedig pont annyira hiteles isten, mint bármelyik másik, úgyhogy tessék nagyon komolyan venni.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 13:44:40

@TávoliTűz: az európai kultúrának akkor is vége lesz, ha feladjuk az értékeinket, még akkor is, ha félelemből adjuk fel.

1000bocs 2015.09.16. 13:48:29

@Jean Sol Partre:
ez elég gyenge.

Szóval csak azért léptél be ide, hogy elmondhasd "mi, fehér emberek, de különösképp mi magyarok" mekkora tahók vagyunk mert nem vagyunk tekintettel a "másokra".

Majd mikor a történet kellően körbe lett írva ahhoz hogy lásd mekkora baromságot írtál inkább lelépsz.

Láthatóan csak köpni jöttél ide.
Miközben kioktatod a "magyarokat" mekkora tahók.
Ez is egy szint.

TávoliTűz 2015.09.16. 14:06:21

@Jean Sol Partre: kész, feladom, innentől kezdve téged is szűrlek

Jean Sol Partre 2015.09.16. 14:55:15

@1000bocs: te írsz sértetten olyan dolgokról, hogy az európai liberalizmus milyen sérelmeket okozott neked (vagy a keresztényeknek általánosságban). Erre mi a faszt mondjak neked? Nem én vagyok az illető, nem én okoztam neked sérelmeket, sőt, leszarom az ilyen sérelmeidet, beszéld meg a pszichológusoddal, ezeknek semmi köze ahhoz, hogy vannak emberek akik büszkeségükben, nemzeti érzelmeikben, magyarságukban, tahóságukban, sértettségükben annyira elmerülnek, hogy nem hajlandók tekintettel lenni másokra. Ez egy hozzáállás, nem csak a menekültekkel szemben, hanem általában.

Igen, csak azért szóltam hozzá, hogy ezt elmondjam, mert a hozzászólás amire reagáltam ezt az attitűdöt tükrözte.
Te pedig nem is cáfolni próbálod, hanem igazolni a jogosságát, ami azt jelenti, nem is volt akkora baromság.

access denied 2015.09.16. 19:08:40

@1000bocs:

Az "egyenlőség" már tovább fejlődött, a fairplay irányába. Ha a muszlim vallás aránya 2% az összes többivel közös halmazban akkor természetes hogy őket méltányosságból jobban figyelembe vesszük. Ugyanúgy ahogy a sérülteket, a gyengéket, a bármi okból az adott helyzetben hátrányban lévőket előnyben részesítjük. A konzervatívokat sem gyilkoljuk le, pedig a progresszívok erőfölénye sok nagyságrenddel nagyobb.

Igen a te világod egy dzsungel, te teszed azzá, pedig a közösség etetett nevelt és hagyott megerősödni, nem a saját képességeidnek köszönheted a helyzeted. Most így fiatalon/bután/ még ragadozónak gondolod magad, egyrészt ez idővel megváltozik, másrészt épp pont most változik, mert ma még együtt szabadságharcoltok a szélmalmok ellen, de holnapra olyat is követelnek majd tőled amit te már nem akarsz.

A menekült nem a házadba tör be, hanem átlépnek egy képzeletbeli vonalat aminek semmi jelentősége nincsen, és van rá tőlem engedélye, valamint a szomszédaimtól, a barátaimtól, meg sokan másoktól, meg a fél világtól.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.16. 19:16:50

@acces(s) denied:

Neked a maradék eszed is elment.

"Ha a muszlim vallás aránya 2% az összes többivel közös halmazban akkor természetes hogy őket méltányosságból jobban figyelembe vesszük."

A pozitív diszkrimináció már a legtöbb kultúrállamban nem divat.

"A konzervatívokat sem gyilkoljuk le, pedig a progresszívok erőfölénye sok nagyságrenddel nagyobb."

Csak a nedves álmaidban, te idióta.

"átlépnek egy képzeletbeli vonalat aminek semmi jelentősége nincsen"

A 2/3-os többséggel megválasztott kormány szerint van. Az USA, a demokrácia mintaországa szerint van. Németország szerint van, különben nem zárták volna le a határaikat.

Szerinted van, mert te vagy a referencia. Aha! Az USA elnöke és No. kancellárja is hozzád jár tanácsért.

"van rá tőlem engedélye, valamint a szomszédaimtól, a barátaimtól, meg sokan másoktól, meg a fél világtól. "

Fordulj elmeorvoshoz.

access denied 2015.09.16. 19:30:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

cicuka, ott az a szűrés link, nyomjál már rám légyszi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.16. 19:38:55

@acces(s) denied:

Kiskócsag, majd annak az ideje is eljön, egyelőre érdeklődéssel tanulmányozom, meddig vagy képes elmenni hazudozásban és hazaárulásban.

De akkor majd nem a Szűrés linkre kattintok, mert az csak itt működik, helyette inkább az egész blog.hu -n foglak szűrni, ahogy már teszem ezt pár hozzád hasonló szarcsimbókkal.

1000bocs 2015.09.16. 19:52:45

@Jean Sol Partre:
" te írsz sértetten olyan dolgokról..."

Leírom mégegyszer amire kerülöd a választ, mutasd ki a személyes sértettségemet, és utána próbálj válaszolni mellébeszélés helyett:

"Európa liberalizmusa tele van példákkal a kereszténység szimbólumainak háttérbe szorításáról és gyalázásáról. Amit a keresztényeknek tolerálniuk kell.

Most a keresztényeknek a muszlim vallási érzékenységet kell tolerálniuk, ami nyílván valami magasabbrendű dolog mint a kersztény vallási érzékenység. Hiszen annak negligálásával bagy kritizálásával eddig nem volt probléma a liberálisok szerint.

Ez az egyik árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt.

Ez egy másik árnyék. Megint csak nem tudsz vitatkozni.

Nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására. Egyenlőség, rémlik?

Ez a következő árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni. Mondjuk nem csodálom."

Itt tartottunk. Hagyd el az általad képzelt sértettségemet, amire felfűztél egy egész bekezdést a válaszodban. Ez csak a fejedben van.

Volt itt konkrét kérdés, talán arra válaszolj, vagy csak hagyd az okoskodást a fenébe.

TávoliTűz 2015.09.16. 20:14:15

Az ENSZ-főtitkár elítélte a magyar rendőrök fellépését ???????

Most komolyan, normálisak ezek?
Van még olyan szervezet ahol épeszű emberek vannak?

1000bocs 2015.09.16. 20:15:02

@acces(s) denied:
"Ha a muszlim vallás aránya 2% az összes többivel közös halmazban akkor természetes hogy őket méltányosságból jobban figyelembe vesszük. "

A terroristák aránya a muszlimokon belül szintén egy kisebb csoport. Védd őket is, hiszen más jellemző szerinted nem számít csak a matek.

"A konzervatívokat sem gyilkoljuk le, pedig a progresszívok erőfölénye sok nagyságrenddel nagyobb."

A "progresszívok" képzelt föklénye most porlott éppen semmivé, amikor a legkisebb valós problémát sem képesek a helyén kezelni mert elkavarodnak a maguknak ellentmondó dogmáik között.

Merthogy az emigránskérdést sem oldották meg liberális mód. Mindenfelé rendpárti intézkedéseket hoznak, rémlik?

Megnézném a liberális gyilkolóosztagot egyébként. Elég sok spec katonát, bevetési alosztályos havert ismerek - és hidd el, a problémamegoldók között nincs egy darab liberális sem.

A liberális fajta kerüli a tűzvonalat.

"Igen a te világod egy dzsungel, te teszed azzá, pedig a közösség etetett nevelt és hagyott megerősödni.."

Hülye vagy. Tőlem, tőled és mindenki mástól függetlenül a ragadozók odakint vannak. Nézd meg a rendőrségi statisztikákat. Álmaidban létező világról beszélsz. Akiknek a valóság szembejött eddig, azt az újságban olvashatod. Magyarázd meg nekik hogy nem dzsungelben élsz, elég ferde szemmel fognak rád nézni.

Az eddig is odakint lődörgő ragadozókhoz hozzácsapnának egy olyan tömeget a liberálisaink, akiknek a problémamegoldó módszere nagyjából a mi cigányainkéhoz hasonló. Arabos, cigányos ordítozás, maguk és ruházatuk jajveszékelve tépése, a földön fetrengés, minden létező dolog összetörése, az egész világ hibáztatása, köpdösés, lökdösődés és támadás.

Hibátlan. Mert az integráció eddig is működött, úgy a nyugati társadalmakban, mint nálunk (vagy bárhol a világon) a cigányokkal.

Együttműködés, meg fair play, mi?
A franciák, a németek, a londoniak, a svédek mind tudnak ezekről beszélni.

"A menekült nem a házadba tör be, hanem átlépnek egy képzeletbeli vonalat aminek semmi jelentősége nincsen.."

Baszki, nincs jelentősége? Akkor a képzeletbeli vonallal határolt területek miért külön gazdasági egységben vannak? Miért nem kap alanyi jogon mindenki mindent? Miért a német gazdaság a nyertese az uniónak, miért nem az egész unió, vagy csak a szegényebb fele? Elképzelt, mi?

Szólj már a világ összes vezetőjének, politikusának és gazdasági szakemberének, világosítsd fel a gazdasági minisztériumok szakértőit hogy az egész csak virtuális....

"..és van rá tőlem engedélye, valamint a szomszédaimtól, a barátaimtól, meg sokan másoktól, meg a fél világtól. "

Azért nem tartanak ebben a kérdésben népszavazást, nehogy kiderüljön hogy az általad elképzelt fél világ csak álmaidban létezik. Mondhatsz ilyeneket, csak nevetségesség teszed magad. Mindenki beszél a szomszédjaival, munkatársaival, tanulótársaival, a boltokban az állomásokon, a vevőivel.

Pártszimpátiától függetlenül nagyítóval sem találsz, csak hivatásos menekültvédőt.

Fél világ, b@szki. Te sem mész a szomszédba, ha nagyot kell mondani.

access denied 2015.09.16. 21:54:42

@1000bocs:

A környezeted a dzsungel, ahol élsz ahol dolgozol, a családod, barátaid. Mondtam már hogy te csinálod a magad dzsungelét, meg mások dzsungeljébe jársz át. Addig nem érted amíg nem cseréled vagy megváltozol, mert neked az a közösség, a klánod, hozzájuk akarsz hasonlítani, a léted a jövőd velük képzeled el.
de a konzik alkalmazkodásra képtelen együgyű csorda, max a főmarhának van önálló gondolata, a többi csak emésztetlenül visszabüfögi a dogmákat. A csorda pedig egyre idiótább lesz, a félnormálisak kilépnek vagy már be sem lépnek, és ezek a főnököt egyre nagyobb butaságra ösztönzik. Most itt tartunk valahol, a megriadt csorda már megindult és letapos mindent az útjából, ilyenkor minden értelmes ember félreáll.

magyarország nem számít, mesterségesen húzott értelmetlen vonalak. A "magyarság" a katolikusok kitalációja, aranyos mendemondák. A nemzet pedig összesen 200 éves, a nacionalizmus terméke, az uralkodóknak olcsó hadsereg kellett mert a zsidók 10-15%-ot kértek évente, így viszont megvolt ingyen.

YOU CAN ONLY GET SMARTER BY PLAYING A SMARTER OPPONENT

Az én verzióm erre:
Hülyébb leszel ha hülyébbel játszol.

ja hogy azt választottad? Akkor ok.

1000bocs 2015.09.16. 22:51:16

@acces(s) denied:

ahol élek, ahol dolgozom, a családom, a barátaim a környezetem a civilizáció.

De ezeken kívül van még több mint hét milliárd ember a földön, akik egy része ragadozó. Miattuk néha az ember kiesik a civilizációból, mert a velük való interakció legtöbbször nem oldható meg civilizált módszerekkel.

Ja, hogy te most is csak a "konzik", meg a "csorda" vonalra akarsz kijukadni, meg a "magyarság szánalmas" igehirdetésére? Erre inkább nem reagálnék, mert tényleg úgy érzem egy csökkent értelművel játszom.

Személyedben egy újabb remek példányát ismertük meg az okoskodó, lényegi kérdésekben a témától következetesen eltérő, másokat megbélyegző és lenéző, liberális igehirdetőnek.

Hosszú körmondatokba foglalt gondolatfüzérek, amikkel arról igyekszel elterelni a figyelmet, hogy a konkrét témához igazából nem értesz csak okoskodsz.

Mint például a kriminalisztikához, az utcai támadások, az erőszak, a támadók jellemrajzának és motivációjának, az erőszak kialakulásának és kezelésének témájához.

Amitől te folyamatosan elkanyarodtál a konzik és az orbán fixációd irányába, miközben virtuálisan lapogatod a saját vállad hogy milyen okos is vagy.

Fárasztóak vagytok, de hasznos amikor a liberalizmus igazi arca ilyen nyíltan bemutatkozik.

Köszönöm.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 23:35:18

@1000bocs: "Európa liberalizmusa tele van példákkal a kereszténység szimbólumainak háttérbe szorításáról és gyalázásáról. Amit a keresztényeknek tolerálniuk kell.

Most a keresztényeknek a muszlim vallási érzékenységet kell tolerálniuk, ami nyílván valami magasabbrendű dolog mint a kersztény vallási érzékenység. Hiszen annak negligálásával bagy kritizálásával eddig nem volt probléma a liberálisok szerint.

Ez az egyik árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt.

Ez egy másik árnyék. Megint csak nem tudsz vitatkozni.

Nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására. Egyenlőség, rémlik?

Ez a következő árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni. Mondjuk nem csodálom."

Mi a fasz közöm van nekem szerinted azokhoz az "európai liberálisokhoz" akikről beszélsz? Miért akarnék én az ő nevükben vitatkozni veled? Mindenféle bizonyítatlan állításaid vannak arról, hogy ők mit tettek (gyalázták a kereszténységet) és hogy mit várnak el tőled (toleráld a muszlimokat), meg hogy megtalálták magukban a keresztényt.

Én nem gyaláztam a kereszténységet, szóval ezt beszéld meg velük.

Viszont most sem találtam meg magamban, nagyjából változatlanok az erkölcseim hosszú idő óta.
Keresném viszont azokban a keresztényi erkölcsöt, akik eddig mindeféle más esetben fennen kérkedtek a sajátjukkal, hogy most vajon hová lett, amikor nem a buzik ellen kéne használni, hanem valakiknek segíteni kéne. Mert belőlük kurvára eltűnt, nagy magyarázkodások vannak helyette.

Ennyi, de ne vedd úgy, hogy vitázom veled erről, mert nem fogok, semmi közöm a problémáidhoz. Állítottam valamit, amire nem tudsz semmi érdemi választ, hanem felteszel valami tök más kérdést, bocs, de ez engem nem érdekel, oldd meg magad.

access denied 2015.09.17. 00:28:16

@1000bocs:

beszélgetünk, keményen, egymás mellé.

Miért baj ha hangsúlyozom vagy újrafogalmazom a mondanivalómat?

Igen vannak ragadozók. Szerintem nem sokan, nem jelentősek, kis odafigyeléssel ki lehet kerülni a csapdáikat, amúgy sem élet-halál kérdése.

és igen a fél világ ellenünk, vagyis 5/7-e, de lehet hogy még több. Nem ma kezdődött, lassan 20 éve írom(beleértve a hixes időket) hogy a világ elzárkózik előlünk, antiimperialista és antiwestern szerveződésekbe tömörülnek (sco, asean, bricks, african union, mercosur, pacific alliance, eurasian economic union, apec, franc se tudja mennyi még), az államközi kapcsolatok mélyben, pedig a civilek milliárdnyi kapcsolatot építenek és menedzselnek, amit az orbán/netanyahu és hasonlók rombolnak le, nem véletlenül teszik.

A konzik csepülése csak az alapozás, ha az átmegy akkor könnyebb a folytatás.

Orbán nem fixációm, csak jelkép lett, tojok rá. Majd ha hágában ücsörög én elégedetten bólogatok.

Addig pedig nagyon jó amit csinál, itt a káosz és válság egyszerre, ebből lesz változás.

ps
A szabadságom lejárt, majd jövök később, nem fogom a kinti nyugalmas kellemes multikulti életemet magyar nettel mérgezni.

üdv mindenkinek

1000bocs 2015.09.17. 10:01:01

@Jean Sol Partre:
"Mi a fasz közöm van nekem szerinted azokhoz az "európai liberálisokhoz" akikről beszélsz? Miért akarnék én az ő nevükben vitatkozni veled?"

Ballibsi kommentelők mindig arra hivatkoznak mi a liberalizmus elméletileg, és elhárítják maguktól azt ahogy a liberalizmus a valóságban nműködik.

A valós liberalizmus a tettek. A tettek pedig ellenmondanak a libsi dogmáknak. Hogy ezt feloldják, egyre atomibb szintre próbálják lebontani, egyre messzebbről megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, miszerint az egyenlőség jegyében miért teremt és támogat egyenlőtlenséget.

Mi közöd?
Mivel tartod az álláspontot, miszerint a vallási kisebbséget védeni kell a többséggel szemben, van közöd. Ez ugyanis felveti a kérdést, hogy mi alapon válogatsz vallási felekezetek között. A kereszténység nem védendő az ateista többséggel szemben, az iszlám igen. Ami ugyan messze nem az egyenlőség jele, de te ezen lazán átlépsz. Nem csoda. Nehéz is lenne megmagyarázni a libsi kettősmércét és kirekesztést.

Te is csak az alkalmazott verzióját gyakorlod.

Pelso.. 2015.09.17. 10:16:57

Minden ideológia kirekeszt, és mindegyiknél komoly a különbség az elmélet és gyakorlat között. Ennek fő oka a politikusok és szócsöveik tardicionális és folyamatos hazudozása.

Jean Sol Partre 2015.09.17. 10:19:45

@1000bocs:
1. nem vagyok ballibsi és nem szoktam hivatkozni arra, mi a liberalizmus elméletileg

2. mutass akár csak egy mondatot, ahol azt mondtam, a vallási kisebbséget védeni kell a többséggel szemben

1000bocs 2015.09.17. 10:21:41

@acces(s) denied:
"Igen vannak ragadozók."

Örülök hogy egyetértünk.

"Szerintem nem sokan, nem jelentősek, kis odafigyeléssel ki lehet kerülni a csapdáikat, amúgy sem élet-halál kérdése."

Szerinted nem jelentős a számuk. Ezt beszéld meg a nyugalmas multikulti olyan zónáiban élő polgáraival, akik nem mennek ki sétálni sötétedés után, akik nem látogatnak bizonyos városrészeket stb. Ezeket egyrészt Párizsban sétálgatva személyesen volt szerencsém tapasztalni fényes nappal, másrészt német és svéd ismerőseim mesélték a napi élet örömeit. (biztos ők is bezárkozó mélymagyarok) Ha azt gondolod csak az én ismerőseim paranoiásak, a net a te barátod. Youtubera feltöltött híradórészletektől kezdve újság és blogbejegyzések garmadája foglalkozik a létező krízissel, aminek megoldását nem, csak a keletkezését köszönhetjük a liberális felfogásnak.

És nem. Az hogy te nem látod ezt magad körül, nem azt jelenti hogy nem létezik. Csak van szerencséd olyan helyen élni-dolgozni, hogy nem találkozol vele. Attól még az európai polgárokat zavarhatja erőssen, hogy te tagadod és kioktatsz mindenkit ezzel kapcsolatban.

Te most amellett érvelsz a biztonságos és dzsungelmentes életedből, hogy nem baj ha a dzsungel még jobban terjed európában. Nem baj ha még több, együttműködésre és civilizált együttélésre korlátozottan, vagy egyáltalán nem alkalmas ember érkezik, aki ugyan süket az uniós polgár problémáira, de elvárja hogy az oldja meg az övét.

Szóval köszönjük az ittlétedet, és posztolgass továbbra is cicás képeket peace felirattal.

A valós problémákkal meg foglalkozzon inkább olyan aki nem vak, ért is hozzá, meg a tökei is megvannak még.

TávoliTűz 2015.09.17. 20:18:03

Dráma Berlinben: két menekült ki akart ugrani a tizedik emeletről

Két menekült azzal fenyegetőzik Berlinben, hogy le fog ugrani a menekültek regisztrációjára kijelölt hivatal 10. emeletéről.
.... A berlini egészségügyi és szociális hivatal totálisan túlterhelt.
...... A hivatal előtt sokan hetek óta sátoroznak a sorukra várva. Az állapotok nagyon rosszak.

.......... Sokan annyira éhesek, hogy egy banánon képesek összeverekedni. Többek szerint számítani lehetett arra, hogy a helyzet előbb-utóbb elfajul. (Bild)
süti beállítások módosítása