Untergang 2015 − Merkelék és a migránsválság
2015. szeptember 14. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Untergang 2015 − Merkelék és a migránsválság

merkel_gabriel.jpg

„Wir schaffen das.” Igen, megcsináljuk? Gyurcsányi jellegű, megalapozatlan, teljesíthetetlen nagyotmondás csapdájába estek Németország vezetői? Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke pár napja még arról beszélt, Németország meg tudja oldani a migránsválságot, a menedékjognak pedig nincs felső határa. Sigmar Gabriel alkancellár, a szociáldemokraták elnöke pedig a minap arról fantáziált, hogy Németország elbír akár évi félmillió új menekültet vagy még többet (!) is. 

Nos, eddig tartott a német vezetők hurráoptimizusa. Félmilliók helyett pár tízezer ember menetelt be Németországba az elmúlt egy-két hétben, és összeomlott a rendszer. Minden elérhető és azon túli menedékhely betelt, a városok és tartományok egymásra meg a szövetségi kormányra mutogatnak és viszont. Németország kormánya ezért vasárnap arról döntött, bevezeti a határellenőrzést, hogy ezzel is csökkentse az országba érkező migránsok számát. Hamar eljutottunk a határtalan befogadástól a határok újbóli felállításáig.

Józan ésszel látható és felfogható volt, mi történik és mi fog ebből következni. Németország vezetése, a német politikai és médiaelit viszont mintha elvesztette volna a józan ítélőképességét: politikailag hiperkorrektül, érzelgős idealizmussal, rózsaszín ködfelhőn keresztül önként és dalolva belegyalogoltak egy Németországot, sőt, egész Európát fenyegető csapdahelyzetbe.

Willkommenskultur, az üdvözlet, a befogadás kultúrája − hangzik a frissen megszületett német szószörny, amivel a valóságtól elszakadt német elit magyarázni és szuggerálni próbálta, miért is üdvözlendő dolog teljesen kitárni az ország kapuit a számolatlanul és ellenőrizetlenül feléjük tartó, harmadik világbeli tömegek előtt. Az államelnök, Joachim Gauck a jól ismert német rigorózitással választotta ketté a német társadalmat helles (világos) és dunkles (sötét) Németországra, s a német nyilvánosságban máris elkezdték sulykolni, hogy vagy tapsviharral, süteménnyel és virágesővel fogadod a migránst, vagy pedig rasszista-fasiszta szélsőjobbos vagy. Nincs átmenet, nincs egyrészt-másrészt, nincsenek jogos kételyek és aggodalmak, választanod kell, hogy nagybetűs Ember vagy, vagy pedig embertelen szörnyeteg.

Mintha a német szellemtörténetből ismert, az idealizmustól az irracionalizmusig vezető folyamat ismétlődött volna most meg a 21. századi rögvalóságban, alig pár hét, mit hét, pár nap alatt − és most maga a túlvezérelt idealizmus csapott át irracionális kijelentésekbe és cselekedetekbe.

Az elmúlt hetek egyik legizgalmasabb folyamata volt, különösen a Németország, a német politika iránt érdeklődők számára, hogyan is szakadt teljesen ketté a német közéleti és médiaelit, valamint az egyszeri német tömegek valóságérzékelése a migráció témájában. Ismert történelmi okokból már eddig is elkülönült egymástól a hivatalos német nyilvánosság és német átlagpolgárok véleményszférája, de a mostani válsághelyzet még élesebben kimutatta Európa vezető hatalmának drámai belső megosztottságát ami nem társadalmi csoportokat vagy politikai pártokat választ szét, hanem a közéleti elitet a német polgárok tömegeitől. Különösen drámai ez a helyzet most, amikor a német fejlemények egész Európára, sőt, az Európán kívüli világra is kihatnak.

Az egy dolog, hogy Sigmar Gabriel, ez a tipikus, hájfejű német szocdem butaságokat beszél. Ezért is tartanak a szocdemek Németországban meg máshol is ott, ahol. De Angela Merkel, ez az analitikus elméjéről, távlatos és kiszámított gondolkodásáról ismert fizikatudós is a politikai pályafutásának legnagyobb kudarcát szenvedte el azzal, hogy hurráoptimista nyilatkozatai után alig pár nappal a vízió tökéletes ellentétével szembesült Németország. Újra bevezetik a határellenőrzést és korlátok közé akarják szorítani a migránsok beáramlását. Merkel és a szocdemek rövidlátó nyilatkozatai viszont kiengedték a szellemet a palackból. Most már olyan újabb és nagyobb tömegek tarthatnak Németország felé, akiket az elmúlt hetek naiv idealizmustól fűtött németországi eseményei bátorítottak az elindulásra. Ez pedig nem csak Németország, de a menekültek útjába eső minden ország, a dél-európaiak, a balkániak, Magyarország és Ausztria esetében is drámai és beláthatatlan fejleményekkel fog járni.

Egy ekkora léptékű kudarc után Angela Merkelnek és Sigmar Gabrielnek is le kellene vonnia a következtetéseket − a saját politikai pályafutásukra nézve.

Mert ez egy bukás, 2015 módra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr737786630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Untergang 2015 − Merkelék és a migránsválság 2015.09.14. 10:39:03

Németország vezetése mintha elvesztette volna a józan ítélőképességét: politikailag hiperkorrektül, érzelgős idealizmussal, rózsaszín ködfelhőn keresztül önként és dalolva belegyalogoltak egy Németországot, sőt, egész Európát fenyegető csapdahelyzetbe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 10:28:19

Alkotmányos válság állt be, elég nyilvánvaló onnan, hogy az Alaptörvényre is szemet vetett Mutti, Goldmanék agyatlan kiszolgálása és a besöpörhető, új szavazatok számlálása közepette.

Továbbá lassacskán beáll a túltermelési válság is, nincsen, aki megvegye a sok himi-humit, amit gyártanak nyállal és takonnyal összeragasztott fűrészporból.

Európa motorjának leesik a fordulatszáma, piac kellene. Most dobhat egyet Putyin, eljött az ő ideje.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.09.14. 10:42:28

Hamarosan német tömegek skandálják:
Orbán, Orbán, Orbán

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 10:50:56

"Egy ekkora léptékű kudarc után Angela Merkelnek és Sigmar Gabrielnek is le kellene vonnia a következtetéseket − a saját politikai pályafutásukra nézve."

Mindenekelőtt Orbánnak kellene levonni a következtetéseket a saját politikai pályafutására nézve, ugyanis az ő feladata volt a schengeni határ tartása. Amit nem tudott ellátni, sőt még voltak futballultrák is. Hajrá, Magyarország, mi???

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.14. 11:00:30

Európát egy dolog fogja aláásni. Nem, nem a muszlim segélyvadászok. Hanem a liberó dogmák.

jaaskinnen (törölt) 2015.09.14. 11:00:32

majd jajcsányit meghívják, hogy mondja meg a tuttit:)))))

ha nem jön be a jajcsányi újságíróóriás jövendölése, akkor sem történt semmi, mert így lőtök TI

FF

maroz 2015.09.14. 11:00:48

Ugyan már. Holnaputánra a neoliberális propagandagép átáll a "mindig is kellett kerítés!!!"-mantrára, és két hét múlva már a német középpolgár is arra fog emlékezni, hogy Merkel mindig is kerítéspárti volt! Lemondani, ehh, gyerekség.

Ja, és a honi helytartóik valamint médiáik is milyen cuki rendpártiak lesznek szeptember végére, csak győzzünk majd csodálkozni!

Furore Carcosa 2015.09.14. 11:03:38

Már a CDU elnökségéből is kritikával illetik Merkel menekültpolitikáját:

www.sueddeutsche.de/politik/streit-in-der-union-spahn-kritisiert-deutsche-fluechtlingspolitik-1.2645664

Az interjúban Jens Spahn a következőket mondja Magyarországról:

"Tisztában vagyok vele, mennyi kritika érte az elmúlt években Orbán Viktort és a politikáját. De azt is tudom, hogy a nagyvonalúság az EU-n belül csak biztos külső határokkal működik. Ha az EU nem nyeri vissza az ellenőrzést a délkeleti határvonala fölött, akkor az Unió egyik alapvető sarokköve, a schengeni megállapodásban garantált belső mozgásszabadság rövid időn belül összeomlik. És ehhez szükségünk van Magyarországra meg a többi határállamra. [...] Egyébként az észak-afrikai spanyol területek már régóta sokkal erősebben vannak biztosítva a szerb-magyar határnál. És senki sem kételkedik benne, hogy ez szükséges - még akkor is, ha olykor szívszaggató fotókat látunk a fal előtt tolongó emberekről."

GNDL 2015.09.14. 11:06:11

Na mi van, elvtársak, ennyire frusztrál titeket, hogy egyre látványosabban tudják kezelni a menekültválságot az európai államok, a ti elmebeteg Kedves Vezetőtök pedig egyre látványosabban képtelen erre... is?! :)

Ahhoz, hogy szánalmasan dilettáns, kormányzásra tökéletesen alkalmatlan korrupt ingyenélők vagytok, Merkelnek nincs túl sok köze... ebben azért próbáljunk majd egy húron pendülni valamilyen szinten.

Furore Carcosa 2015.09.14. 11:09:46

@GNDL: "...egyre látványosabban tudják kezelni a menekültválságot az európai államok..."

Öregem, te nyilván egy párhuzamos valóságban élsz.

Róth Manó unokái 2015.09.14. 11:10:51

@GNDL: sorold már azokat az európai országokat, akik olyan jól kezelik a válságot, te libbant.

GNDL 2015.09.14. 11:15:27

@Furore Carcosa: A hivatkozott német intézkedések megvannak?! Mindezt annak érdekében teszik, ezt így meg is említve, hogy korlátozzák a menekültáradatot és rendezetté váljon a menekültek befogadása. Felidézzem melyek ezek az intézkedések, vagy ezzel legalább tisztában vagy?! Legalábbis remélem, ha már volt bátorságod véleményt nyilvánítani a témában. :)

Az izgalmas része a történetnek pedig akkor jönne, számodra is, ha ezeket a hivatalos német nyilatkozatokat és intézkedéseket összehasonlítod a fényes tekintetű Kedves Vezetőtök és talpnyalóinak több hónapos ámokfutásával. A különbséget egy fesztiválhét alatt sem lehetne elzongorázni...

glinolid 2015.09.14. 11:15:38

@Doomhammer: Eddig ugy tudtuk, hogy nincs menekult valsag. Most hirtelen szukseg lett a keritesre, a szigorubb hatarorizetre?

Furore Carcosa 2015.09.14. 11:16:45

Ha már az előbb a Süddeutche Zeitungot citáltam, itt van még egy idézet, ezúttal nem a Spahn-interjúból, hanem egy összefoglaló értékelésből:

www.sueddeutsche.de/politik/fluechtlinge-wir-schaffen-es-doch-nicht-1.2645922

"Már két hete, hogy Angela Merkel "Megcsináljuk!" jelszóval meghirdette a menekültek felé Németország nagylelkűség-offenzíváját. Vasárnap a szövetségi kormány látványos hátraarcot vágott ki, és ezzel beismerte, hogy "Mégsem csináljuk meg!" A kancellár asszony részéről ez egy olyan durva politikai hiba beismerése, ami tízéves kormányzása során még sohasem történt meg vele. A nemzet súlyos politikai meghasonlás előtt áll."

GNDL 2015.09.14. 11:24:24

@Róth Manó unokái: Itt van mindjárt Olaszország, ahová nagyjából ugyan annyi, ha nem több menekült érkezik, ennek ellenére nem sírdogálnak mint Orbán és fürdős kurvái, próbálják tenni a dolgukat. Az elmúlt hetekben, napokban Ausztria is megcsillogtatta tudását, ők is mindezt hiszti és hőbörgés nélkül teszik. Végül hát ugye a németek, amiről most szó van. Pár óra alatt mozgósítanak 21 (!!!) készenléti rendőrszázadot, nyomozók és egyéb technika hadát az osztrák-német határ 30km-es körzetébe, hogy a menekültek kontroll alatt tartása mellett még a csempészeket is fülön csípjék.

Ezt említettem fentebb a kis barátnődnek is, hogy hasonlítsátok már ezt össze a nyilvánvalóan erős gyógyszeres kezelésre és szigorú orvosi felügyeletre szoruló Kedves Vezetőtök több hónapnyi ámokfutásával. Bazmeg, 21 készenléti rendőrszázad, csak így, elő a kalapból... :)

Amúgy mi az isten haragját jelenti az, hogy „libbant”?! Nagyjából azt, hogy a felnőtté válás folyamatában megrekedtél valahol az óvoda középső- és nagy csoportja között? :)

Bell & Sebastian 2015.09.14. 11:32:55

Ha már mindenáron sorrendet akarunk felállítani a Ki a hibás? -kérdésében, szerintem ez reális:

- Obama
- libsi média
- Merkel
...
- Orbán

GNDL 2015.09.14. 11:42:04

@Bell & Sebastian: Ezt valószínűleg Putyin környezetében is így vélik, ahogy te. :)

Bell & Sebastian 2015.09.14. 12:00:58

@GNDL: Hálló, van otthon valaki?

Furore Carcosa 2015.09.14. 12:01:36

És itt egy figyelemre méltó gondolatmenet a Die Weltből:

www.welt.de/kultur/article146352332/Warum-Fluechtlinge-nicht-automatisch-Buerger-sind.html

>>A német pályaudvarokon rendezett menekültköszöntő ünnepségeknek volt egyfajta felhívó jellege is: gyertek hozzánk, foglaljatok helyet, építsetek házat magatoknak, legyetek a szomszédaink, legyetek polgárok, mint mi! „Legyetek polgárok!” – „Váljatok polgárokká!” helyett.

Hogy ez a felfogás milyen messzire terjedt, az nemrég az észak-brandenburgi Prenzlauban vált nyilvánvalóvá számomra, egy gyűlésen, amit a menekültkérdés megvitatására szerveztek. Ebben a körzetben nagyon kevés külföldi él, és eddig nem igazán tűnt ki a külföldiek iránt tanúsított nyitottságával. A gyűlésen azonban minden hivatalos szónok (és a közönség számos tagja) nagy magabiztossággal „a mi új polgártársnőinknek és polgártársainknak” nevezte a helyi menedékkérőket. Nem volt többé különbség menedékkérő és bevándorló között: mindenki betelepülőnek minősült. A polgári státusszal való meggondolatlan és vétkes dobálózás bevonult a társadalomba.

Ez nyugtalanító. Az ilyen hozzáállás mögött ugyanis nem annyira a világ iránti nyitottság áll, mint inkább a saját közösség lebecsülése. Ha egy közösségnek mindenki feltétel nélkül tagja lehet, akkor ez a közösség nem sokat ér. Akkor a közösségből átmeneti tábor lesz, holmi ködös szövetség tiszta kontúrok nélkül, egy csomó ember csődülete, akik éppen itt vannak.

Éppen Németországban tudnunk kellene, hogy a jól szabályozott, rendezett, jogi és szociális szempontból stabil, az emberi jogokra és a kisebbségekre tekintettel lévő közösség létezése egyáltalán nem magától értetődő dolog. Nagyon sokba kerül, védelemre szorul és védelemre érdemes. A védelmét viszont azoknak kell ellátnia, akik már a közösség polgárai; és nem szabad hagyniuk, hogy az irányítás kicsússzon a kezükből. Amennyiben e kötelességüknek nem tesznek eleget, ők maguk járulnak hozzá a destabilizálásához.<<

GNDL 2015.09.14. 12:08:22

@Bell & Sebastian: Csak csodálom, hogy nem fért fel a listádra mondjuk a Közel-Kelet több évszázados vallási- és etnikai feszültsége, vagy az oroszok állandó szarkavarási kényszere, mint „ki a hibás” dolog... de a valljuk meg őszintén hót primitív „libsi média” a második helyen tanyázik.

Szoktál te ennél jobban is szerepelni... :)

GNDL 2015.09.14. 12:11:28

@Furore Carcosa: Nincs kedved indítani egy blogot, és akkor ott kedvedre nyomhatnád a saját lapszemle posztjaidat?! :)

De egyébként nem azért említem, mert zavarna (bár ha az enyém lenne a blog a harmadik ilyen után vágtalak volna trolltartóba), de önálló gondolatok és vitakészség híján nem adja elő túl jól magát, hogy teleszemeteled azt a felületet, amelyen egyébként jókat is lehetne vitázni. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 12:22:00

@glinolid:
"Eddig ugy tudtuk, hogy nincs menekult valsag. Most hirtelen szukseg lett a keritesre, a szigorubb hatarorizetre? "

Ejnye, de ügyesen csúsztatgat itten.

Azért én szétszálaznám.

Van-e menekültválság vagy nincs?

Kell-e őrizni a schengeni határt vagy sem?

Ennek jó módszere-e a kerítés vagy sem?

Kezdjük a legegyszerűbbel. Magyarországnak nem csak hogy kell őriznie a schengeni határt, de ez szerződésben vállalt kötelezettsége. Ezt Magyarország kormánya képtelen volt teljesíteni, mivel továbbra is belépnek a schengeni területre regisztrálatlan menekültek (pl. tegnap is nagy számban megtörtént). Ez pedig sokkal nagyobb veszély, mint a fehér ember civilizációjának a vége vagy az, hogy mecsetek épülhetnek templomok helyett.

Lássuk a másodikat. Van-e menekültválság vagy nincs? Ez játék a szavakkal. Tegnap 5000 ember lépett be Magyarországon a schengeni területre. Ezeknek jó esetben a felét tudták regisztrálni, de mindegyiket tovább szállították az osztrák határ mellé. *Ez* a válság. Hívhatjuk menekültválságnak, de én inkább a magyar állam válságának hívnám. Mindezt úgy, hogy százmilliókat szórtak el plakátokra és "kommunikációra", csak azt nem voltak képesek elvégezni, ami a dolguk.

Jó módszer-e a kerítés vagy sem? A kerítés jó módszer *lehet*, ha jól csinálják. Csakhogy azok után, hogy három hónapja animálnak itt a kerítéssel, tegnap úgy jött át 5000 menekült a határon, hogy jó esetben a felét tudták regisztrálni. Tehát világos, hogy az a mód, ahogy a magyar kormány a kerítést használja, nem működik. A spanyolok évek óta küzdenek Ceutában és Melillában sokkal komolyabb kerítésekkel, azok is csak lassítani tudták a menekültáradatot, megállítani nem. Tehát a kerítést csodafegyverként pozícionálni eleve hiba volt és láss csudát, nem is működik. Lehetne a kerítés része a megoldásnak, jelenleg azonban nem az és ez is a kormány hibája.

gyalog.galopp 2015.09.14. 12:22:37

Eddig tartott az egy seggel két lovat is megülök szemfényvesztés, Európa 2/3-a orosz érdekeltség.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.09.14. 12:29:40

ezek a balfaszok már egyszer végigtapsolták ejrópa majdnem elpusztítását. aztán a holoterrorba belehülyülve olyan szélsőliberális nyálideológiákat szívtam magukba, ami elpusztította az immunrendszerüket.
persze hálásak lehetünk. ejrópa népe világosan látja, hogy az egyetlen hiteles politikus: orbán.

Helyes Írás 2015.09.14. 12:31:49

@Furore Carcosa:

Ez egy bolsevik troll patkány, akit alighanem fizetnek is valahonnan, mert egy ideje azzal tölti a napjait, hogy a provokációival ellehetetlenítse a Mandiner blogkomment oldalait. Értelmes hozzászólásokat senkinek nincs kedve írni cinikus provokációözön közé.

Kandeláber 2015.09.14. 12:41:36

A Mutti majdnem szdsz-szlogent használt.
"Tudjuk, merjük, tesszük!" szajkózta annak idején Pető, Demszky, Magyar Bálint és a körmös Bauer fiacskája.
Emlékezhetünk arra, hogy mit tudtak, mit mertek és mit tettek a libsik.

Furore Carcosa 2015.09.14. 12:42:44

@Helyes Írás: Szerintem önszorgalomból hülye a továris, mert ha posztonként strigulázva fizetnék, legyártana néhány pármondatos sablont és azokat rakosgatná ki némi variábilitással. Amúgy nem kell reagálni rá, akkor bolygó lidérc marad; csak hát akkora bődületes ostobaságokat ír, hogy az ember néha nem bírja megállni.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 12:48:57

@GNDL: Kiindulási alapnak nem rossz ez az alternatív verzió, csak még finomítani kellene rajt. Hol tanyázik Orbán?

GNDL 2015.09.14. 12:55:00

@Bell & Sebastian: Ne viccelj, erre a listára Orbán még akkor sem férne fel, ha nem csak a fő, de a mellék felelősök mellék felelőseit is összeírjuk. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 12:59:19

Ennyit ér a kormány menekültpolitikája. Ez tesz be Schengennek és nem Merkel.

24.hu/kozelet/2015/09/14/a-hatosagok-atroptetik-a-menekulteket-ausztriaba/
"A bevándorlókat segítő civilek jelezték, hogy 35 busszal váratlanul nagyon sok menekült érkezett hétfőn Szentgotthárdra. Ők ezt a megoldást röptetőtábornak keresztelték el, hiszen a helyszínen ennyi embert nem tudnak ellátni, de erre nincs is igény, hiszen a menedékkérők azonnal mennek tovább Ausztriába. A 444.hu szerint a regisztrációval már nem igazán törődnek a magyar hatóságok, visznek mindenkit a határhoz. A hírportál szerint nem csak Röszkéről viszik a menekülteket, a körmendi tábor is kiürült reggelre.

Szentgotthárd polgármestere, Huszár Gábor elmondta, hogy a településen van egy közös magyar-osztrák ipari park, így a menekülteknek csak át kell sétálniuk. Nagyjából másfél perc alatt érnek át."

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:00:23

@Doomhammer: Ha hiszi, ha nem lehet profi mádon is kerítést építeni. De ha folyton hívogatják az embert a Húgyos Józsi -centrumból, hogy de ne / másként / meg a migráncsok jogai, és lóvé sincsen, az országos haverek (akiket eddig tömtünk) meg valahogy kihűzták a belüket belőle, majd kiderült, hogy béna kacsák az erre hivatott szervezeteink, nincsen semmi meglepő a végeredményben.

Csak oda kell tenni minden humán- / technikai- / anyagi forrrást és megy ez.

Csakhogy e mögött politikai nem volt, _érti_?

Úgy tesz itt nekünk, mint egy óóóriási szakértő. Győzködje Húgyosékat, hogy kapják össze magukat, oszt döntsék el gyorsan, mi lesz itt, mert ha Amerika, maga jól jár, a többi pedig megy a levesbe, Orbánustúl, ellenzékestűl.

Megkapjuk a magunk goldmanosát, oszt együtt kussolunk és kesergünk a balsorson, maga meg..., üzekedhet egyedül.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:03:59

@Doomhammer: Teljesen logikus, hogy kitakarítják a puffert, itt ne maradjanak a nyakunkon, míg jövő héten megy az adok-kapok. Egy zsaroló-potenciállal kevesebb.

Vagy lövetni jobb lenne, ha úgyis leszarják a migráncsok, mi lenne számukra a jogkövető magatartás?

GNDL 2015.09.14. 13:05:48

@Helyes Írás: Az a legalja, elvtársak, amikor a magadfajta bolsevikok bolsevikoznak... azt sajnálom csak, hogy ugyan úgy lejáratjátok a jobboldali ideológiákat Magyarországon a posztkádári szemét mentalitásotokkal, mint posztkommunista MSZP-DK tezsvírpártjaitok és retardált szavazóik a baloldalival tették. Mindezt a két évtizede tartó Fidesz-MSZP posztkommunista acsarkodásaitok kedvéért, holott leginkább arra lenne szükség, hogy végre jöjjön a viccbeli csősz, aki kizavar titeket a kiserdőből...

De egyébként azt hiszem pont neked is említettem már: az „értelmes vélemény” és az ennek megfogalmazásához való kedv tökéletesen szubjektív dolog. Egyrészt ami neked értelmes vélemény, az másnak nem biztos hogy az, főleg egy olyannak, aki egy magadfajta orbánista hívőnél nyilvánvalóan iskolázottabb és tájékozottabb. Valamint az, hogy szerinted nincs kedved értelmes véleményt írni, vagy az, hogy képtelen vagy értelmes véleményt írni, végeredményben ugyan az: nem írtál értelmes véleményt. :)

2015.09.14. 13:08:05

@Furore Carcosa: Németország már nem egy közösség, ami belső szabályokat hoz, amihez tartozni rang és büszkeség, amibe bekerülni munka és bizonyítás dolga.
Németország egy gazdasági társaság, részvénytársaság, AG lett. A részvényeket persze nem szórták szét a Bürgerek közt, hanem németországi politikusokat, a média és a nagy ipari konszernek kezében vannak. Ők mondják meg ki tartozik a részvénytársasághoz, nem a német Bürger. Ha az AG igazgatótanács azt mondja, hogy holnaptól a törökök, holnaputántól meg korlátlanul minden harmadik világbeli jöhet, akkor az ellen a Bürger nem szólhat, mert le lesz nácizva. Az agymosás már olyan nagy a németeknél, hogy már nem is követelnek kontrollt afelett, hogy kit engedjenek be a közösségbe/részvénytársaságba. Akit felülről beletesznek az ott van. Kész.
Az, hogy a németek nem egy nemzet többé, egyértelművé vált akkor, amikor Merkel méla undorral dobta el a neki nyújtott német zászlót a színpadon. Ők már egy olyan Gesellschaft, ami inkább egy Aktiengesellschaft-ra hasonlít, nem pedig egy Gemeinschaft-ra.

GNDL 2015.09.14. 13:13:20

@Bell & Sebastian: „Teljesen logikus, hogy kitakarítják a puffert, itt ne maradjanak a nyakunkon”

Akkor ennek figyelembevételével tessék a következőkben olvasgatni és értelmezni a kormányzati politikusok „betartjuk a törvényeket” kezdetű szólamait. :)

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:13:36

Doom, vezessük be azt a csatakiáltást, hogy: Kibaszott Jogászok! Beléjük a teljes tárat!
___

Azért az komoly fiaskó, hogy legalább kiderült, a Nagy Fideszközeli Tendernyertes Fedőcég -eknek egyetlen embere sincs, ha munkára kerül(ne) a sor. Ez is valami.

2015.09.14. 13:15:39

@Doomhammer: ez is egy megoldás, a szerbek is ezt teszik.
A gond csak az, hogy ez szembemegy az uniós joggal. De most, hogy mindenhol leeresztik a vasfüggönyt, a magyarok érdeke, hogy mielőbb továbbnyomjanak mindenkit. Regisztráció nélkül.

Ha a az osztrák, német nem lenne szószegő, nem eresztette volna le a vasfüggönyt, akkor lehetne tovább követni azt a metódust, hogy gyűjtőtáborokban E könyögünk a pakisztáninak, szírnek, bangladesinek, hogy adjon már ujjlenyomatot meg fogadja már el a kaját... Sajnos a német határzár új heyzetet

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:16:38

@GNDL: Ne kábíccs Pubi! Mert nem lövik ki a meseállatodat. Majd legközelebb újra próbálkozhatsz.

Ha arról szól, ki szivat meg kit, akkor bizony magunk vagyunk, Púnijó ide - Púnijó oda.

2015.09.14. 13:18:01

@Doomhammer:

ez is egy megoldás, a szerbek is ezt teszik.
A gond csak az, hogy ez szembemegy az uniós joggal. De most, hogy mindenhol leeresztik a vasfüggönyt, a magyarok érdeke, hogy mielőbb továbbnyomjanak mindenkit. Regisztráció nélkül.

Ha a az osztrák, német nem lenne szószegő, nem eresztette volna le a vasfüggönyt, akkor lehetne tovább követni azt a metódust, hogy gyűjtőtáborokban EU-konform módon könyögünk a pakisztáninak, szírnek, bangladesinek, hogy adjon már ujjlenyomatot meg fogadja már el a kaját... Sajnos a német határzár új helyzetet teremtett. El kell árasztani a németeket ezzel a drága embertömeggel, hogy fulladjanak bele.

Furore Carcosa 2015.09.14. 13:20:53

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Ebben sok igazság van. De ha a Bürger azt látja, hogy az elemista gyereke osztályába benyomnak féltucat frissen betelepült közel-keleti nebulót, akik alig beszélnek németül és a tanárok kénytelen-kelletlen hozzájuk igazítják a tanítás ütemét, akkor valószínűleg fölmegy benne a pumpa. És ha túl sok Bürger akad ki az ilyesmiken, már nem lehet majd mindet lenácizással elhallgattatni. Én azt tippelem, hogy a Willkommen-szivárványköd varázslatos gyorsasággal fog szétoszlani.

GNDL 2015.09.14. 13:24:56

@Bell & Sebastian: „Ha arról szól, ki szivat meg kit”

Akkor a mi hozzáállásunk nagyjából olyan mint a szerbeké: ők engedi a menekülteket észak felé, hozzánk, mi meg toljuk tovább a problémát nyugat, a sógorok felé.

Szóval ha úgy vélitek, ez remek, akkor húzzátok ki magatokat: fasza balkáni csávók vagytok ti is. :)

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:29:42

Egyébként ma láttam az osztrákok térképét, végig zárnak az olasz határig, ök sem szeretnének több migráncsot.

Erre a német-osztrák duma az, hogy csak lassítanak az ütemen, nem győzik kapacitással. Amúgy, jöhetnének.

Hát ha jöhetnének, akkor hadd menjenek a kibaszott farizeusokhoz!

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:31:37

@GNDL: Biztosan lesz olyan pillanat is, amikor pont igazad lesz. Azt várjuk, nem de bár. :)

2015.09.14. 13:34:21

@Furore Carcosa: a tehetősebb német persze oda viszi a kölykét, ahol nem kell ezekkel az újnémetekkel bajlódni az osztályban. A német plebs meg majd szavaz jobbra. De hisz a mérsékelten jobboldali CSU/CDU tolja ezt a migráns őrületet. Akitől az ember valami nemzeti jobbos programot várna. Aki ettől nagyon jobbra van, az náci a szemükben. A CDU/CSU azért is állt be a migránssimogatásba, mert már így is, sok millió muzulmán és hottentotta szavazó van ott, plusz ők a szaporábbak, 10 év múlva már választást döntenek el. Ha most nem nyeri meg Merkel maguknak, a saját pártjának ezeket az "újnémeteket", akkor azok a szélsőbalra, liberálisokra, zöldekre, de legalábbis a szocdemekre fognak ikszelni. Merkel most szerez magának és pártjának pár millió nagyon hálás új szavazót. A német nép meg lassan elöregszik, nagyon jobbra úgyse szavazhat, mert az náczifaschista dolog.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:34:32

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Itt harapott saját farkába a zsidó-média, mert egyedül így nem lesznek tumultuózus jelenetek. Igaz, média se, ami fölvegye.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 13:35:43

@Bell & Sebastian:
"Teljesen logikus, hogy kitakarítják a puffert, itt ne maradjanak a nyakunkon, míg jövő héten megy az adok-kapok. Egy zsaroló-potenciállal kevesebb."

Gratulálok. Inkább vesszen Schengen - és vele egy csomó magyar munkahely - de menekült ne maradjon itt.

Aztán miért nem?

Fehér ember civilizációja vagy a mecsetek?

Amúgy is túl sok volt a szabadság, nem gondolja? Szabadság helyett legyen inkább rend.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/04/tul-sok-szabadsag.html

GNDL 2015.09.14. 13:36:33

@Bell & Sebastian: De azért remélem nem véled úgy, hogy ez egy ellenérv volt a részedről?! :)

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:36:56

@Заграница нам поможет, запад с нами.: És ezt a választási rendszert vette át az SZDSZ, amíg szét nem rúgta a Patás.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 13:39:01

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
"De most, hogy mindenhol leeresztik a vasfüggönyt, a magyarok érdeke, hogy mielőbb továbbnyomjanak mindenkit. "

Hát akkor beszéljünk őszintén. Inkább beteszünk Európának, de menekült nálunk ne maradjon.

Mert ezt kívánja a nemzeti érdek.

Menjen és mondja meg a népnek. Még az is lehet, hogy megtapsolják érte. Most. Aztán hogy mit mondanak két év múlva, amikor nem lesz munkájuk, afelől nem kezeskedem.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:41:05

@Doomhammer: Nem tartottam a gyertyát ma, amikor Juncker és Orbán beszéltek, de el tudom képzelni, mi lehetett a téma, ha ez lett a reakció.

Egyszer már ott tartottunk, hogy személyi, oszt mehecc, most meg egyszerre itt a világvége?

Vagy attól egyre rosszabb, hogy itt jobb lesz a migráncs-helyzet?

Nem értem.

Furore Carcosa 2015.09.14. 13:41:31

@Заграница нам поможет, запад с нами.: „Merkel most szerez magának és pártjának pár millió nagyon hálás új szavazót.”

Akik aztán egy nemzedéken belül saría-zónákat gründolnak majd a német nagyvárosokban, a szabadságjogok felkent bajnokainak legnagyobb örömére.

A norvég Zöld Párt egyébként azt javasolja, telepítsenek afgán menekülteket a Spitzbergákra:

„A sziget számos lakója a szénbányászatban dolgozik, ám ez a munka bizonytalan: nemrégiben a legnagyobb munkaadó bejelentette, hogy 150 alkalmazottjától válik meg. Fogadóállomást építeni a migránsoknak stabilabb munkalehetőség volna, ráadásul az ország így eleget tenne morális kötelezettségének a migránsok iránt, mondják a javaslatot benyújtó politikusok.”

www.independent.co.uk/news/world/europe/norwegian-politicians-propose-putting-refugees-on-svalbard--remote-arctic-islands-with-more-polar-bears-than-people-10498859.html

Bennem már csak az a kérdés merül fel, hogy ha kész a tábor, mihez fognak kezdeni ott a migránsok? Jegesmedvére vadásznak?

Egyébként azért éppen afgán menekültekre gondoltak, mert a Spitzbergák jogállását egy olyan nemzetközi egyezmény szabályozza, amit Szíria annak idején nem írt alá, de Afganisztán igen. Ennek most bizonyára nagyon örülnek.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 13:42:23

@GNDL: Ugyanmá, minek? Csak lepuffantom, oszt ugorgyunk.

2015.09.14. 13:43:10

@GNDL: ez a metódus a beleszarós módszer. A szerbek akármit megtehetnek, hisz nem EU tagok. Kis túlzással akár tömegsírba is lőhették volna őket. A szerbektől semmit se vár az EU.
Akinek szerződésből folyó kötelessége volt a határvédelem és a regisztráció, táboroztatás, az a magyar fél. Ha korábban adjuk fel ezt, akkor a németek habzó szájjal fröcsögtek volna. Már most pár tízezer ember után tele a tökük. De mivel megszüntették Schengent, így mehet a buli vadabbul. Rájuk kell most zudítani mindenkit, a szerbek is tolják át az illegálisokat. Most már nyíltan leszarja az EU jogot Németország, kapja meg, amit kért, 800ezer embert pár hónap alatt. És évente még ugyanennyit. Ezután Pakisztán, India, Banglades, Nigéria, Egyiptom is útra kel majd.

GNDL 2015.09.14. 13:44:23

@Doomhammer: „és vele egy csomó magyar munkahely”

Nem elképzelhetetlen, hogy vannak olyan megfontolások is a fideszes boszorkánykonyhákban, hogy ha az elmebeteg Orbán és a korrupt Fidesz-KDNP aktív részvételével és szabotázs akcióival felfüggesztik a schengeni egyezményt, akkor ezzel megállíthatják az egyre súlyosabb problémákat okozó magyarországi kivándorlást, esetleg egyéb szankciókra is számítanak (legalábbis úgy tűnik sokat dolgoznak ezen), melyek nyomán külföldön dolgozó magyarok százezreit toloncolhatják vissza Magyarországra.

De a schengeni egyezmény felfüggesztésével még uniós tagállam maradunk, így a határőrizet visszaállítása ellenére a megfelelő okmányok felmutatásával még szabadon áramolhat majd kifelé a képzett munkaerő... legfeljebb pár perccel hosszabb lesz az út.

Magyarok százezreinek visszatoloncolásával meg nagyjából saját magára rúgná rá az ajtót az elmebeteg Orbán, de amikor ez konkrétan bekövetkezne, ezen a ponton Orbán és fideszes talpnyalói már úton vannak olyan államokba, amelyeknek nincs kiadatási egyezménye az unióval és Magyarországgal. :)

2015.09.14. 13:47:13

@Doomhammer: ezt a németek kívánták, ezért járt el Angela fenséges szája. Megoldjuk, jöhet mindenki, nincs felső határ. A magyarok mondták, hogy nem kéne, oldjuk meg a külső határ védelmét, oldjuk meg még Törökországban... Nem és nem. Kapják meg a németek, amit kértek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 13:48:59

@GNDL:
"akkor ezzel megállíthatják az egyre súlyosabb problémákat okozó magyarországi kivándorlást,"

Lássuk, mit mond erről a Professzor:

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/11/nemzetstrategiai-szovetseg.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.14. 13:52:31

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
"ezt a németek kívánták, ezért járt el Angela fenséges szája."

A németek sose kívánták, hogy regisztráció nélkül, "röptetőtáborokkal" zúdítsuk rájuk a menekülteket. Ezt nem schengeni országok megtehetik, meg Görögország is megteheti, de Magyarországon csak a Jobbik követelte.

Mivel a Jobbikot olyanok fizetik, akiknek az Unió szétzilálása az érdeke.

Erre most - sokadszor - az van, amit a Jobbik akar. Nem véletlen a plakát:

civishir.hu/helyben-jaro/debreceni-palyazo-nyerte-az-arc-borz-dijat/0911192024

2015.09.14. 13:53:59

@Doomhammer: "Inkább vesszen Schengen - és vele egy csomó magyar munkahely - de menekült ne maradjon itt."

Schengen nélkül annyi a probléma, hogy elkérik az útleveled, személyid vagy jogsid. Ettől nem vész el magyar munkahely. Attól tartod nem tudod, hogy Schengen meg a négy uniós szabadság az nem ugyanaz.
UK se tagja Schengennek, megmutatod az útleveled és mehetsz is dolgozni. A munkavállalás joga nem sérül.

GNDL 2015.09.14. 13:55:07

@Заграница нам поможет, запад с нами.: „korábban adjuk fel ezt”

A legelejétől fogva feladtuk... el sem kezdtük igazság szerint kezelni a helyzetet. Vagyis voltak „próbálkozások”, de ehhez is nagyjából úgy állt hozzá a Fidesz-KDNP mint bármi más problémához kormányra kerülésük óta: megfelelő szakemberek híján ismeretlenek előttük a bevált és használható módszerek, marad az unortodox (értsd: dilettáns) ámokfutás.

„pár tízezer ember után tele a tökük”

Magyarországon keresztül ebben az évben már több mint 150-170 ezer menekült haladt tovább Európába, ezek nagy része Németországba, mert ebből a létszámból folyamatosan csak és legfeljebb 4-6 ezer tartózkodik Magyarországon. Nem „pár tízezer ember” után lett tele a tökük. :) Valamint minden bizonnyal nem csak a menekültek kontrollálatlan beengedését elégelték meg, hanem például a magyar fél semmittevését. :)

Egyébként meg ha Orbánék áprilisban már hasonló intézkedéseket vezettek volna be mint most a németek, bár nem tudjuk biztosan mi lett volna ha, de valószínűleg beljebb lennénk. A németek nem az unortodox baromságaikról híresültek el Európában és a nagyvilágban, adok neki nem kevés esélyt, hogy mind a menekültek befogadásával, mind a határőrizet kezelésével kapcsolatban nagyon jól tudják, mit csinálnak. :)

2015.09.14. 14:04:43

@Doomhammer: Jobbikot majmol a Fidesz? Én meg pont úgy emlékszem, hogy a szélbalos, ballib oldalról is azt tolták, hogy toljuk át őket, hisz úgyse akarnak Mo-on maradni. A regisztrációt démonizálta a ballib, azt mondták csak küldjük őket. De az EU jog miatt nem tette Orbán. Most teszi, most ez a baj? A szélbalosok csempészték át az "életmentő" Azizt is Németországba, hogy eljusson mai földjére Svédországba. Nem a Jobbik! A szélbal tolta volna az illegálosokat nyugatra, minden EU konform gyűjtőtábor, regisztráció fröcsögő antifasiszta tiltakozást váltott ki. A Fidesz akkor is náci, ha követ az EU jogot meg akkor is, ha a német kérésnek eleget téve továbbít mindenkit.

TG69 2015.09.14. 14:12:03

Nem értem ezt a sok posztot és a sok kommentet. Szept.15-től minden meg lesz oldva és egyébként is van Migránskutató Intézet is. Orbán megint megmentette Európát. Ennyi.

GNDL 2015.09.14. 14:26:05

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Magyarországon nincs ballib, baloldal, jobboldal... nincs semmi...

A Fidesz-KDNP jobboldali? Mi a fasztól? :) Az MSZP baloldali? Miii??? :D

Vannak a posztkommunista korrupt politikai kalandorok, és elmeháborodott kádárista pöcsfej szavazóik, akik a több mint két évtizede tartó Fidesz-MSZP lövészárokharcban gyakorlatilag minden, legfőképp morális szempontból leamortizálták az országot, magyart magyarnak uszítottak, csak hogy hatalomra kerüljenek vagy hatalmon maradnak, a hajtépés és cirkusz közben meg két marokkal fosztogatták, és fosztogatják ma is a közpénzeket.

Aztán vannak olyanok, akiknek ebből, tehát belőletek már végleg elegük lett, és vagy egyedül, de sokan családostul már áttették székhelyüket Nyugat-Európába, és eszük ágában sincs ide visszatérni.

Végül vannak azok, akik már most tervezik, hogy átteszik székhelyüket Nyugat-Európába, és másik hazát választanak maguknak az általatok lerombolt helyett.

Kérdés, hogy észreveszitek magatokat, még azelőtt, hogy az utolsó adófizető is elhagyja az országot, vagy szartok bele továbbra is, és vígan hemperegtek és dagonyáztok egymás haját tépve a posztkommunista mocsárban.

Veridicus76 2015.09.14. 14:26:23

A konfekfiónadrágos öregecskedő NDK háziasszony elkúrta. Nem kicsit. Nagyon. Ideje, hogy Németországnak német érzésű és német gondolkodású vezetői legyenek. Persze nem lennék a németgyűlölő németországi kretének helyében akkor, amikor a németek magukhoz térnek a sok évtizedes bódulatból.

Kandeláber 2015.09.14. 14:46:46

@Bell & Sebastian: Ez a GNDL valami szakmányban firkáló dékás, MoMás aktivista, vagy egy mind a tíz Liberális közül, akiket a politika szőke hercegének sikerült verbuválnia?
Esetleg Paul Lendvai inkognitóban.

GNDL 2015.09.14. 14:57:16

@Kandeláber: Ne erőlködj, öcsi, nem fogok beleférni a primitív monokróm világképedbe...

De azt megköszönném, ha legközelebb nem rólam, hanem hozzám beszélnél, még akkor is, ha nyilvánvalóan tartasz tőle, hogy egy vitában semmi esélyed velem szemben. :)

access denied 2015.09.14. 15:01:23

@Kandeláber:

Tökmindegy hogy kicsoda és hogyan címkézed félre.

Vitatod vagy elfogadod amit ír?

Ad Dio 2015.09.14. 15:14:08

Angela Merkel akkora hibát vétett, ami simán elegendő a bukáshoz. Viszont csak akkor bukjon, ha azonnal meg tudnak egyezni az utódjában. Mert most a nagykoala szétesése és egy német kormányválság mint bűn, tragikus hiba lenne.

Angela Merkel álljon elő, ismerje be a hibáját és vázolja fel az új helyzetet minél előbb!!! Az úton levő és indulásra kész tömegek elsősorban neki hisznek.

Yorik 2015.09.14. 15:14:58

Magyar megmondó oktatja a németet, hogy ő milyen fenyegető csapdahelyzetben van. Kb. mint amikor a feminista győzködi a jólétben és boldogságban élő nőket, hogy vegyék már észre, mennyire el vannak nyomva.

Kandeláber 2015.09.14. 15:17:02

@acces denied: Nem süllyedek olyan mélyre, hogy szemellenzős gyurcsány-imádó trollal álljak szóba...:D

GNDL 2015.09.14. 15:34:35

@Kandeláber: Fent már említettem, hogy egyrészt szerencsésebb lenne ha hozzám beszélnél, ahelyett, hogy másoknak sírod el bánatodat, vagy önálló gondolatok és minimális vitakészség híján másoktól vársz segítséget egy ellenem irányuló mocskolódáshoz; másrészt ha ez megnyugtat: bár jámbor ember lennék, a légynek sem tudnék ártani, de Orbán elvtársatok után Gyurcsány elvtársatok alól is lelkiismeret furdalás nélkül tudnám kirúgni a sámlit, ha arra kerülne sor... sőt, mindenki alól, aki egyetlen percnyit is volt kormányon a tévesen rendszerváltásnak posztkommunista cirkuszotok óta. :) Mint említettem, nem fogok beleilleni a több mint két évtizedes Fidesz-MSZP lövészárokharcaitokban belétek rögzült primitív világképetekbe, ne is erőlködj a beskatulyázással. Jobboldali vagyok, a fideszes posztkommunista korrupt tetvekkel és kádárista szimpatizánsaikkal szöges ellentétben. :)

tralalala 2015.09.14. 15:38:12

@Doomhammer:
"Mindenekelőtt Orbánnak kellene levonni a következtetéseket a saját politikai pályafutására nézve, ugyanis az ő feladata volt a schengeni határ tartása"

Tessék, ezt neked rajzoltam:
dl.dropboxusercontent.com/u/6602349/HungaryMigrationExplained/GermanyHungary.jpg

Kandeláber 2015.09.14. 15:40:26

@GNDL: Ez a szöveg már nekem is szimpatikus...
Amennyiben őszinte.
Bár aki a Muttit és a mostani, nagyrészt liberálisok által irányított nyugati rezsimek bevándorlási politikáját elfogadja, az nem igazán tűnik jobboldalinak.

tralalala 2015.09.14. 15:52:47

@GNDL: És egész pontosan akkor melyik pártra is szavazol?

tralalala 2015.09.14. 16:02:45

BREAKING!
Gyurcsány az Al Jazeeran kampányol! :D
www.facebook.com/aljazeera?fref=ts

GNDL 2015.09.14. 16:05:09

@tralalala: Egy olyan jó értelemben vett Európa-, piac- és adófizetőpárti jobboldali politikai szervezetre szívesen szavaznék, de egy ilyen politikai szervezetnek esélye sincs Magyarországon: egyrészt jelenleg nem látszik, hol vannak azok a jobboldaliak, akik ezt a pártot alapítanák, majd vezetnék, holott legkésőbb a fideszes radikálbalos szektoradók szakmányban történő kivetésekor dühödten verniük kellett volna az asztalt. Valamint azért sincs esélye egy ilyen politikai szervezetnek, mert nem lenne aki szavazna rájuk: két évtizede csak prosztószocialista, suttyó baloldali populista kampányokkal lehet kormányra kerülni Magyarországon, ingyen lesz ez, ingyen lesz az, 13. havi nyugdíj, rezsiharc, gyedextra... több pénzt a Zembereknek, adjon az állam mert az nekünk jár. Ha egy jobboldali politikai szervezet nyilvánosságra hozná jobboldali választási programját, azt pont a csóró prolik szavazataira ácsingózó Fidesz és MSZP támadná a leghevesebben. :)

GNDL 2015.09.14. 16:11:36

@Kandeláber: „az nem igazán tűnik jobboldalinak”

Miért, te jobboldaliként hogyan kezelnéd mondjuk a kivándorlás okozta szakképzett munkaerőhiányt Magyarországon? Annak tükrében, hogy ma már minden szektorban eszkalálódik a probléma, lásd a nyugati megyéket, de legfőképp az egészségügyben már az ellátás biztonságát veszélyezteti komolyabban? Ezzel együtt az elöregedő társadalom okozta problémákról, például a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságáról nem is beszélve...

Bell & Sebastian 2015.09.14. 16:19:52

@Kandeláber: Szívós, mint kutyaszar a Nike-migráncson.

Virág et. 2015.09.14. 16:33:56

Angela Merkel azonnal monnyonle és nevezzék ki Orbán Viktor Miniszterelnök Urat német kancellárrá !!!

(Jól mondom, ergé?)

1000bocs 2015.09.14. 16:46:27

@Doomhammer:
"Orbánnak kellene levonni a következtetéseket a saját politikai pályafutására nézve, ugyanis az ő feladata volt a schengeni határ tartása."

Amikor azt mondta nem szabad beengedni a menekülteket európába az volt a baj. Amíg feltartóztatta a menekülteket előírás szerint a regisztráció idejére, azért volt rossz ember, mert a menekültek feltorlódnak, és ez embertelen. Amikor a liberók hergelésére a menekültek kitörtek és elindultak színházasdit játszani a médiának (gyalog megyünk az operencián túl) akkor azért nem működött a magyar kormány megoldása a nyugat szerint.

Most hogy a menekültek első nagyobb hulláma odaért, kapkodnak fűhöz fához, csinálnak mindent amiért ők már megrótták magyarországot de nekik szabad.

Orbánnak akkor lett volna feladata a Schengeni határ védelme, ha európa vezető politikusai nem a PC himi-humival vannak elfoglalva az utóbbi hónapokban, hanem odaállnak Orbán mellé és azt mondják: "igen, egyértelmű törvényeink vannak, aminek érvényesítésére minden támogatást megkapsz. Védd a határt."

Ehelyett Orbán volt a sátán szerintük, amiért a határ védelmét szóba hozta egyáltalán, és nem az aranyos szír kisbaba-kiscica-plüssmackó médiahekkel töltötte az idejét.

Európa politikusai közül Orbán az, aki hónapokkal ezelőtt is azt mondta, amit most.

caralho voador 2015.09.14. 16:52:22

@GNDL: nincs annál szívet melengetően mosolyogtatóbb, mint mikor liberálbolsevikok sopánkodnak "igazi jobboldal"-ért, valamint habzószájú antiklerikális ateisták adják elő, milyennek kéne lennie az egyháznak, és mi lenne adott esetben az autentikus keresztényi viselkedés.

Virág et. 2015.09.14. 16:55:27

@1000bocs: Mennyi az a hónapokkal ezelőtt pontosan? Mert nem olyan régen (szintén hónapokkal ezelőtt) még több milliós bevándorlásról és annak szükségességéről beszélt. Aztán meg a magyar kultúra nyitottságáról az iszlám felé. Igaz, gazdagoknak, nem földön futóknak, de a szociális vonalat nem részletezte.

Orbán azóta ilyen okos, hogy látta, sokan jönnek. Pont, mint mindenki más Európában, csak mivel mi vagyunk a szélen, nem a németek, ezért ez náluk fáziskéséssel jelentkezett. Csak mielőtt szentté avatod Orbánt.

Egyébként Orbánnal soha nem az volt a baj, hogy a határt ellenőrzi, hanem hogy képtelen kezelni a tömegeket. A kirakom a röszkei pusztába oszt' majd lesz valami, az nem kezelés. Fél-egy éve látta a számokat és a tendenciákat, talán plakátok helyett futotta volna egy konténertáborra. És akkor nem lenne ez a cirkusz sem, ami most van a sajtóban.

GNDL 2015.09.14. 17:00:36

@1000bocs: „feltartóztatta a menekülteket előírás szerint a regisztráció idejére”

De ez nem történt meg. Lásd lejjebb...

„most hogy a menekültek első nagyobb hulláma odaért”

Szerinted hová tűnt az a kb. 150-170 ezer menekült, akik csak ebben az évben, és szigorúan csak a magyar becslések szerint áthaladtak az országon?! Utóbbihoz tudni kell azt is, hogy míg délen pár ezernyi feltartóztatott illegális határátlépőről tudnak a magyar hatóságok, addig nyugaton ennek átlagban két-háromszorosa hagyja el az országot.

Szó sincs „első nagyobb hullámról”, azok a menekültek akiket a magyar állam magasról leszart, és hagyta hogy tovább vonuljanak nyugat felé, folyamatosan érkeztek és érkeznek Európa államaiba, legfőképp Németországba.

„kapkodnak fűhöz fához, csinálnak mindent amiért ők már megrótták magyarországot”

Akkor itt több probléma is van: nem vagy tisztában a magyarországi intézkedésekkel, nem vagy tisztában a németek által most meghatározott intézkedésekkel, nem vagy tisztában azzal hogy egészen pontosan miért kritizálták és kritizálják folyamatosan a magyar államot külföldről, vagy ezek egyikével sem vagy tisztában. :)

Amikor azt állítod, hogy például a németek ugyan azt teszik mint amiért a Kedves Vezetőt szapulják hónapok óta, akkor egészen konkrétan mire gondolsz?! A németek gyűlöletkeltő plakátkampányt indítottak lopott százmilliókból?! Esetleg „nemzeti” konzultációt manipulatív kérdésekkel ugyancsak lopott milliárdokból? Kerítést építenek? Gyűlöletet szítanak? Minden más európai államot felelőssé tesznek, kijelentik hogy nem fogadnak be menekülteket egyet sem? Miben hasonlítanak nálatok a jelenlegi német intézkedések a Fidesz-KDNP több hónapnyi ámokfutására? :) Konkrétumokat kérek...

„Európa politikusai közül Orbán az, aki hónapokkal ezelőtt is azt mondta, amit most.”

Megint, ugyan az a helyzet, mint fentebb: Orbán 800 ezer/1 millió szír befogadására készül, mint a németek? :)

GNDL 2015.09.14. 17:05:00

@caralho voador: Hát, ha gondolod, és annyira felkészültnek érzed magad a témában, akkor belemehetünk részletesebben, az elmúlt öt évben meghozott intézkedések vagy fideszes politikusi nyilatkozatok konkrét példáján keresztül, hogy a Fidesz-KDNP pontosan miért inkább egy radikális/szélsőbaloldali populista politikai gittegylet, és miért állnak szinte minden tekintetben tökéletesen szemben bármivel, ami jobboldali lehet.

Kezdheted, adok két hozzászólás előnyt is... :)

fifibá55 2015.09.14. 17:08:56

Pofonegyszerű a megoldás. Azokat a németeket, akik nem örülnek "Éljen Sztálin! Éljen Rákosi!" módra a menekülteknek, likvidálni kell, a felszabaduló helyekre pedig migránsokat kell betelepíteni. Máris megoldódik az elhelyezési hisztéria.

GNDL 2015.09.14. 17:10:51

De azért a németek sem fogják hagyni, hogy retardált fideszes pöcsök trollkodjanak velük: vs.hu/kozelet/osszes/a-fidesz-szerint-az-uj-nemet-magatartas-a-magyart-igazolja-0914

„(Németország) ... nem váltott irányt a menekültválságban követett politikájában, továbbra is betartja emberiességi és jogi kötelezettségeit, ami azt is jelenti, hogy változatlanul fogadja a területére érkező menedékkérőket”

Bell & Sebastian 2015.09.14. 17:32:50

@Virág et.: Ebben az esetben ezennel beletelepedne seggel e meleg kerevetre kegyed, cseppet sem neheztelve megnevezett emberre?

Helyes Írás 2015.09.14. 18:39:12

@Furore Carcosa:

Nem szabad vele foglalkozni, ez nyilvánvaló. De nem önszorgalomból hülye, hanem aljas számító provokátor, akit szemtől szembe ilyen cinikus és kihívó megnyilvánulásokért egyszerűen megvernénk. Egész nap folyamatosan a Mandineren ül és minden normális hozzászólóba beleköt, kifejezetten azzal a céllal, hogy kihozza a sodrából. Ilyet csak az tud csinálni, aki meg is él belőle. Tudatosan szétzülleszti ezt az időnként egyébként is kaotikus fórumot. Nem értem, a szerkesztők hogy nem vették még észre. Az ilyeneket ki kéne vágni a fenébe.

GNDL 2015.09.14. 19:03:19

@Helyes Írás: „szemtől szembe ilyen cinikus és kihívó megnyilvánulásokért egyszerűen megvernénk”

Fura egy társaságod lehet, hallod-e, ha nálatok így vitáznak... Mielőtt valakit megvertek, mert nem értetek vele egyet, szoktátok azzal is heccelni egymást, hogy „dikmán, mit ugat ez a paraszt”?! :)

Még egy kérdés: a köreidben minden ilyen magadfajta balhés csávó Fidesz szavazó?! Csak hogy még tisztább képünk legyen róla, tulajdonképpen kik támogatják ezt a korrupt posztkommunista bűnszervezetet... :)

„Az ilyeneket ki kéne vágni a fenébe.”

Cenzúra. Az már döfi, mi?! :) Mondjuk nem kérdés, tökéletesen illik hozzátok. :)

access denied 2015.09.14. 19:45:10

@Helyes Írás:

>>...egyszerűen megvernénk.
A fogalmazásbeli többes szám szarfaszú kis girnyóra utal. A "megvernénk" meg tapasztalatlan amatőrre. Az "egyszerűen" meg butaságra, sohasem tudhatod kivel állsz szemben.

zene:
soundcloud.com/tjr/tjr-friends-rule-tour-shrine-los-angeles-ca-dec-20th-2014

Bell & Sebastian 2015.09.14. 20:00:10

@acces denied: Itt ingadozik, mint egy középparaszt, ahelyett, hogy cselekedne. Hívja a Vízenjár központot, de izibe.

Mikrobi8 2015.09.14. 20:07:08

@Doomhammer: Azon elgondolkodtál, hogy a sok menekült hogy jutott el Magyarországig? De súgok valamit, nem mi vagyunk az első schengeni ország keletről jövet.

Mikrobi8 2015.09.14. 20:11:50

@Virág et.: Kedves Virág. Szerintem menj oda Röszkére és old meg végre azt helyzetet jobban.

Szvidrigajlov 2015.09.14. 20:22:03

@jaaskinnen: Jaj, hát már meghívták! Az Altus már kapott megbízást. Annak szépen eleget tesz. Lesz jó referencia és akkor menekültügyben is megmondhatja a tuttit, ami a következő lesz:
Mindenki, akinek az egy főre jutó lakásnégyzetmétere 3, azaz háromnál nagyobb, fogadjon be negyven szingalézt. Ez esetben a befogadó mentesül az idegenforgalmi adó alól.

Pelso.. 2015.09.14. 20:26:34

Izgalomtól fűtve vártam, hogy valamely főmandis végre bedobja: eljött az idő Merkel számára a következtetések levonására.
Oly bájos, oly gyermeki. Óvodás.

Szvidrigajlov 2015.09.14. 20:27:06

Két hét alatt a teljes európai baloldal és liberális oldal totálisan összeomlott. Egyetlen egy mondatuk nem vált igazzá, egyetlen egy véleményük nem felelt meg a valóságnak, egyetlen egy következtetésük sem volt helyes. Ebben természetesen az idióta "jótanuló" magyar libsi seggfejek élen jártak és előre elkiabáltak minden brosúra szöveget, minden hivatkozásukat, majd két héten belül minden hivatkozásuk (Merkeltől Fayemannig, Hollandetól a hollandokig) szembeköpte őket.
Végül is a magyar és európai közép és jobboldal végső soron köszönhet a bevándorlóknak, mert az adott szituáció valószínűleg elsöpri ezt az idióta bandát Újhelyitől Cohn-Benditig.
Oszt hazamehetnek és írhatnak otthon könnyek között emlékiratokat Európa fasizálódásáról.

vargánya 2015.09.14. 20:28:24

" ... a német nyilvánosságban máris elkezdték sulykolni, hogy vagy tapsviharral, süteménnyel és virágesővel fogadod a migránst, vagy pedig rasszista-fasiszta szélsőjobbos vagy. Nincs átmenet, nincs egyrészt-másrészt, nincsenek jogos kételyek és aggodalmak, választanod kell, hogy nagybetűs Ember vagy, vagy pedig embertelen szörnyeteg."

Jujjj, de ismerős. Hogy is mondta Rákosi elvtárs: "Aki nincs velünk, az ellenünk van." És persze "fasiszta". Hogy ezt újra el lehet játszani ...

Szvidrigajlov 2015.09.14. 20:29:37

@GNDL: Te, vegyél már be egy levél epilepi gyógyszert, mert habzik a szád!

Szvidrigajlov 2015.09.14. 20:31:50

@GNDL: Hogy a francba került számítógép és internet egy gumiszobába?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.14. 20:34:33

@Doomhammer:

"Mindenekelőtt Orbánnak kellene levonni a következtetéseket a saját politikai pályafutására nézve, ugyanis az ő feladata volt a schengeni határ tartása. Amit nem tudott ellátni, sőt még voltak futballultrák is. Hajrá, Magyarország, mi???"

Íme, bekövetkezett az, amit sokan és sokszor megjósoltak: az eddig a határzár ellen önfeledten ágáló, orbánnácizó libbancsok elkezdik azért hibáztatni Orbánt, miért nem építette meg már jóval korábban a kerítést.

Pöff 2015.09.14. 20:36:23

Merkelnek ennyi volt.

A németeknek már az se tetszett, hogy a görögöket hagyták az únióban, és még pár ezer milliárdocskával megpátyolgatták...

Tekintve hogy eddig smemit nem sikerült betartaniuk, és csak elherdálták...most sem lesz ez másként.
Határt se őriznek.

Merkel megy a levesbe, az egész baloldallal együtt.
Elpattant a húr a szavazók fejében.

Messzi Vetek 2015.09.14. 20:41:01

@Kandeláber: szerencsére ott van minden hsz-t követően egy kék link "Szűrés" felirattal. rá kell klikkelni és voilá.
@acces denied: talánbizony nem a második nickje? na most mondja meg, micsoda egy képmutató vagyok; felteszem a kérdést, amikor borítékolható, hogy a válasza az lesz: "nem". pfejj.

access denied 2015.09.14. 20:53:51

@Bell & Sebastian:

Csak utaltam a fiatalúr szövegéből kiáltó puhányságra.

access denied 2015.09.14. 20:56:07

@Messzi Vetek:

második? huszadik inkább.

jöttem láttam lőttem.

vargánya 2015.09.14. 21:00:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " bekövetkezett az, amit sokan és sokszor megjósoltak: az eddig a határzár ellen önfeledten ágáló, orbánnácizó libbancsok elkezdik azért hibáztatni Orbánt, miért nem építette meg már jóval korábban a kerítést."

Igen. Erre rímel, amit Georg Spöttle mondott a minap: ezeknek semmi nem jó amit Orbán csinál. Meglepetésemre Hofit idézte: "ha van rajta sapka azért, ha nincs azért ... " .

Virág et. 2015.09.14. 21:03:04

@Bell & Sebastian: @Jean Sol Partre: Mondjuk lenne előnye és hátránya is. Az előnye tagadhatatlan, végre nem minket boldogítana, hanem a németeket. A szívem szerint ugyan egész Szváziföldig küldeném, de a németek is jók lesznek, ha más nem marad. Meg talán ott tanul egy kis politikai kultúrát. A hátránya meg az a probléma, hogy Európa legerősebb állama élére egy populista rocksztár kerülne. Eh.

@Mikrobi8: Nem mintha Orbánék sorban állnának Röszkén, hogy akárhogy megoldják a helyzetet. Vagy nem mintha a helyzet megoldása Röszkén lenne és nem mondjuk Aleppo-alsóban.

Dr.Korász 2015.09.14. 21:09:26

@GNDL: amíg gyűlölettől vezérelve ervelsz, addig nem fogod tudni tisztán látni a helyzetet. Keritesrol, gyuloletkampanyrol és embertelen körülményekről pampolsz, de nem akarod látni az ok-okozati összefüggéseket, pusztán s szokásos feligazsagokra alapuló érveket durrogtatod. PC-ben te vagy a legjobb

driver70 2015.09.14. 21:17:31

Nincs kizárva ,hogy a németek hamar észhez térnek és teljesen bezárják a a kapukat. Sajnos ekkor már nálunk is többen fognak itt ragadni
Szépen haza kellet volna toloncolni már a magyar határról ezeket a nem kívánt egyedeket

Inkább repülőjegyre kellett volna szánni azt a pénzt ami a kerítésre és a táborokra ment el. Így tudtuk volna igazán megvédeni Európát.

GNDL 2015.09.14. 21:17:51

@Dr.Korász: Az ilyesmire mit kellene válaszolnom szerinted?! Jóval hitelesebb lennél, ha a „véleményemmel” foglalkoznál, nem pedig „velem”... bár megértem, érvelni jóval nehezebb, keveseknek sikerül. Lásd fentebb az orbánista kemény magot, akik megverésről és cenzúráról álmodoznak, de egyetlen szónyi ellenérvet nem tudtak eddig felhozni a saját vélt vagy valós igazuk védelmében. :)

GNDL 2015.09.14. 21:19:17

@Messzi Vetek: Nem ő vagyok. Nyugodjatok meg. Térjünk majd valamikor vissza a vitához, ahol a magamfajták érvelnek a magatokfajták ellen, majd fordul a kocka... hidd el, az izgibb. :)

GNDL 2015.09.14. 21:20:25

@Messzi Vetek: „Nem ő vagyok.”

Ő csak egy rajongóm a sok közül. :D

access denied 2015.09.14. 21:20:40

Már megint beestek az iszlamisták, izé: orbanisták?

Mindennapra jut valaki aki elbukik ellenetek, ma ki van soron merkel, juncker, németek, putyin, az oroszok, esetleg más?

közben azért lett buziházasság, épülnek a menekültbefogadók, a hazátokat zsidók vezetik, titeket meg kerítéssel zárnak szorosabbra, jobbról az ultrák balról a nyuggerek, elöl a biztos jövőtlenség, hátatok mögött a becstelen múlt.
Mi maradt még nektek a gyűlölködésen kívül?
Böngészhetitek a lidl-aldi akciós újságot.

na jó, legyen zene:
www.youtube.com/watch?v=RyXNp244tN4

access denied 2015.09.14. 21:33:50

@GNDL:

Ezek azt hiszik hogy te=én?

Agyhalottak,

kannás bor+tv+zsindex=fideszes

GNDL 2015.09.14. 21:37:19

@acces denied: Kicsit frusztráltak a srácok... na jó, nem kicsit... :)

dunántúli gyerek 2015.09.14. 21:42:55

Megalázó vereséget szenvedtek a hazai ballibek, csakúgy mint a kettősállampolgárság ügyben. Semmibe nem került volna megfelelő dolgokat mondani, ez nem olyan mint a gazdaság tönkretétele, ami megvolt, nem lehet rajta változtatni.

Hogy mi lesz Európában, nem tudni, de éppen most az EU csúcs arról szól, hogyan lehet távol tartani a bevándrlókat. Arcvesztés nélkül persze, ezen van a fő hangsúly...

access denied 2015.09.14. 21:50:43

@dunántúli gyerek:
>>Semmibe nem került volna megfelelő dolgokat mondani,....

Ma van a humorfesztivál?

Bell & Sebastian 2015.09.14. 21:54:00

Éppen egy maratoni (moderált) vitát nézek, amiben Prőhlét (aki mellé odaállta a bajor csávó) própálnák fingatni, de derekasan állja a sarat, a közönség tapsából ítélve.

A liberális csávó (egy flegma kötsög) végra kimondta, hogy amerikanizálni akarják Németországot, magyarán: bekapcsolni a génturmixot.

Ennek ennyi az értelme és nem több. Ha megeszi a nép, akkor..., de nem nagyon eszi. A svábok kiállása még hiányzott a bajorok mellé, de majd meglesz.

Elhangzott egy konkrét adat is, munkaerőpiacra csak az érkezettek úgy 10 százaléka mehet (majd, ha megtanult ezt-azt), a többi HHHH.

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 21:55:26

Európát alkalmatlan emberek és intézmények irányítják. Ez most szépen kiderült.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 21:56:58

@Tudományos libsizmus: Tévedés. Amerika vezényli, távirányított biorobotokon keresztül.

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 22:05:00

@Bell & Sebastian:
Azért alkalmatlan.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.14. 22:05:17

@Pelso..: a mandin csakis Kim Ir Szotyit nem érheti lemondást követelő kritika, nem tudtad?

access denied 2015.09.14. 22:13:03

@Bell & Sebastian:
>>A liberális csávó (egy flegma kötsög) végra kimondta, hogy amerikanizálni
>>akarják Németországot, magyarán: bekapcsolni a génturmixot.

Hmmm.... Melyik adó? Psyop lesz az, belenéznék.

pamut 2015.09.14. 22:13:50

Meg kell adni, borzalmas szégyen és gyalázat volt az elmúlt 5 év. Most látszik csak micsoda frusztráció gyűlt fel a fideszes lelkekben, akik ezt az elmúlt 5 évet még önmaguknak is végighazudták - mert a hűségért feladtátok önmagatok.

És most, végre, végre 5 év hosszú, önmegalázással teli, rossz lelkiismeretű önámítás után, végre azt hiszitek hogy itt a nagy alkalom amikor végre egyszer tényleg igazatok van és jól leverhetitek mindenkin hogy de akkorisazorbánaakurvanagykirálynemisegy parasztatolvajdilettáns, és végre nagy hangon világgá kürtölhetitek hogy mindenki hülye csak a zorbán a helikopter.

Szomorú, nagyon szomorú látvány ez kedves fideszes jóelvtársak.

Komolyan.

És még ehhez is nagyon sokat kell hazudnotok önmagatoknak, de mondjuk ez már a legkevesebb....

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 22:14:35

"Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten" - Walter Ulbricht 1961. június 15.

„Das tritt nach meiner Kenntnis … ist das sofort, unverzüglich.“ - Günter Schabowski 1989. november 9.

"Grundrecht auf Asyl kennt keine Obergrenze" - Angela Merkel 2015

Megannyi paradigmaváltás egyetlen meggondolatlan mondat után.

Úgy tűnik, korunk médiavilágának legfontosabb szereplői az össze-vissza beszélő keletnémet politikusok.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 22:16:19

@Herr Schnitzel Lutscher: Miféle Abschickskultur mán ez? Keressen egy jobb fogorvost, oszt rághattya maga is.

Bell & Sebastian 2015.09.14. 22:23:35

@pamut: Ebben van valami. Rengeteg tanulság, például. Az első mindjárt az, ha ágynak esik a Főnök, elmegy a villany. Nem emlékszem hadvezérre, aki törzskar nélkül gyürkőzött egy csatának.

De a mi faluszéli Chuck Norrisunk ezt is megoldotta.
Bele se merek gondolni -ezek után-, hogy például ezt a Junckert hol szedték össze? Talán a piás rehabon.

Mészáros Laci 2015.09.14. 22:28:06

Na azér ez a "bukás" kicsit magyarosch végszó lett :-)

Veder1 2015.09.14. 22:28:32

@GNDL: "Miért, te jobboldaliként hogyan kezelnéd mondjuk a kivándorlás okozta szakképzett munkaerőhiányt Magyarországon?"

Az a gond a közgazdász-beállítottsággal, hogy a puszta számok mellett nem veszi figyelembe a valóságban tornyosuló egyéb jellemzőket, pl.: hogy egy szíriai eleve más környezetből érkezik, az iszlámról nem is beszélve. Nem veszi figyelembe azt, hogy teljesen másképp viselkedik a második generációs bevándorolt határon túli magyar, a kínai, a muszlim afrikai fekete, a muszlim török, a muszlim arab stb.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.14. 22:29:29

@Bell & Sebastian: rágás? elég hallgatnom, ahogy a telefonomból is kiordítja a bnd összekötőm a hangszórót. úgy néz ki, kissé felhúzta magát a muttinak hirtelen ilyen elánnal nekilendült mandikákon és ugyan nehezen értem mit is üvöltözik nékem, de pár szó kivehető, mint pl. stielgranate - scheiss redaktion - alles kaputt. asszem szólok neki, hogy ugyan körülményesebb, de inkább küldje enigmán keresztül, mit is tervez ergé uramékkal, oszt úgy vásárlok be az ecserin.

Exploiter 2015.09.14. 23:11:38

@GNDL:

Te tényleg más csatornát nézhetsz, mint a többiek.

ghoezeke mate 2015.09.14. 23:20:30

A topik témája Merkel és a válsága, nem pedig a fidesz.

shakespeare 2015.09.14. 23:22:38

zorbangyülölô lib csapat azt hiszi a többiek Orbant imádják, ennek megfelelôen egyre nagyobb logikai kanyarokat kénytelenek feltalálni, hogy kimagyarázzák saját álláspontjaikat, mert olyan nincs, hogy Orbánnak egyszer is igaza legyen és olyan sincs, hogy a libek hülyeséget csináltak, ilyent soha nem ismernek be, ôk akkor is az okos észlények mikor minden esemény ezt cáfolja :-)

Kelly és a szexi dög 2015.09.14. 23:23:35

Nagy volt a pofájuk, pedig már beszopták a multikultit...! Csak nem igaza volt Orbánnak!?

annamanna 2015.09.14. 23:56:29

@Bell & Sebastian: " Az első mindjárt az, ha ágynak esik a Főnök, elmegy a villany."

Ismerek valakit, aki régebben az egyik fidesz irodán dolgozott. Fizetést alig kapott.
Időnként kikapcsolták a villanyt, fűtést, telefont, mert a fidesz nem fizette a számlákat.
Időnként nem volt fénymásolópapír se, nemhogy a gép működött volna.
Az illető (hölgy) igen finomlelkű, de meglepően hosszan káromkodott, amikor ezt mesélte.

Tulajdonképpen egyáltalán nem csodálkozom a migránskérdés ilyeténképpen való kezelésén:
hvg.hu/gazdasag/20150914_Nesze_ez_jar_az_adoforintokert

Orbánék egy mesét biztosan ismernek, a Kőlevest:
www.youtube.com/watch?v=8HvcHaKYo40

A határon újságírók meg angol önkéntesek vezénylik a migránsokat, mert Balog még mindig a tavaly idehozott ezer kopt családot bújtatja.

Elképesztően ügyes trükk, hogy lehet semmittevéssel Európa megmentőjének szerepében tetszelegni.

2015.09.15. 02:38:36

Kutya Szerbia már háborúval fenyegeti Magyarországot azért, mert az betartja a schengeni kötelezettségeit.
Szerbia sose lehet az EU tagja! Ilyen mentalitással, hogy a szerb hadsereget küldik Magyarország ellen, nem lehetnek soha Európa része. Nem hogy a déli határukat zárnák le...

index.hu/kulfold/2015/09/14/hadsereggel_allna_szerbia_utjat_a_visszatoloncolasnak/

2015.09.15. 04:25:30

@pamut: Orbán nem tökéletes, megvannak a hibái. Nagy hibák, súlyos bűnök. Ez nem változtat azon, hogy egyedüli európai politikusként helyesen állt hozzá az illegális bevándorlás kérdéséhez. Picit szerintem erélytelenül, gyengekezűen, olyan világraszóló szégyenletes jeleneteket megengedve, mint a családját vasúti sínre lökő arab cigánykodása, az ISIS/al-Nusra támogató szír fociedző megrendezett kálváriája. A nyugati lakájmédia sajnos nagyon erősen dolgozott azon, hogy mindenhol ott legyen, mindent felnagyítson, mindenhol hazugságokat terjesszen.
Tanulság a jövőre nézve: nyugati ágenseket regisztrálni kell, a médiaegyensúlyt fenn kell tartani.

Orbánnak sok hibája van, sőt, szerintem több a hibája, mint az erénye, de tagadhatatlan, hogy következetesen, bölcsen állt hozzá ehhez az invázióhoz. A szélsőséges ballib sajtó naponta ontotta a hazugságait, de nem ért célt.
Én biztosan nem engedtem volna olyan jeleneteket, amik szégyenszemre megtörténtek, hogy a magyar rendőr könyörgött a határsértőnek, hogy ezt vagy azt tegye. Fogajon el ételt, vizet. Normális országban az illegálos határsértőt elektromos sokkolóval (taser) és viperával megtörve, vasra verve hurcolják el egy börtöntelepre. Gondolok itt a demokrácia fellegváraira, az angolszász országokra: USA, Kanada, Ausztrália.

Pelso.. 2015.09.15. 06:02:37

@Mikrobi8: Netán nem az Ő és nem az állampolgárok feladata a helyzet megoldása, hanem azoké, akik a kétharmadot összetákolták maguknak. Azért (is) kapták, ugye. Ja, meg a tanuló rendőröké.

@pamut: Élvezik, no meg ez jutott. Az ébredés szörnyű lenne, jobb, ha nem.

bontottcsirke 2015.09.15. 06:44:18

A baloldali csahos agyatlan tömeg az utolsókat rúgja. Mutti megfelelési kényszere elsöpörte őt is meg a pártját is. Valami fasza keményvonalas pasas jöhet helyette. Én azért szeretem a baloldalt, mert mindig megmutatja mi az életképtelenség.

Bell & Sebastian 2015.09.15. 07:32:22

@Herr Schnitzel Lutscher: Jó Ergénk nyilván Lipcsében járt, Pegida-partyn. Ott már várják az oroszokat.

Bell & Sebastian 2015.09.15. 07:34:05

@annamanna: Szarrágó brigád, szó se róla, már amennyit én láttam eddig belőlük.

Gringo 2015.09.15. 07:36:51

izé! Én nem szeretnék okoskodni, de Merkel nem néppárti? Mintha az nem a baloldal lenne.

nu pagagyí 2015.09.15. 07:37:14

A németeknek kell elvégezni azt a munkát, amit Orbánék nem csináltak meg. Ellenőrizetlen embertömeget szabadítottunk rájuk. Nyilván ez ott is gondot okoz, nincs ebben semmi meglepő. A németek megtanulhatták, hogy ránk nem számíthatnak, nem egyeztetünk, szakmailag és emberileg is nullák vagyunk. Lesz még böjtje a dolognak.

Exploiter 2015.09.15. 07:46:09

@nu pagagyí:

Tévedés, mi az osztrákokra szabadítottuk. Nekik se volt sürgős.

nu pagagyí 2015.09.15. 07:59:31

@Kelly és a szexi dög: Hosszabb távon kell gondolkodni, a németek ezt csinálják. Nekem abszolút nem tűnik úgy, hogy buknának azzal, hogy liberális bevándorlási politikát folytatnak. Ahogy az amerikai, úgy a német álom megvalósítása sem attól függ, hogy konkrétan milyen színárnyalatú ember valósítja meg. Mi ezt nem értjük, mert nincs jövőképünk. A mi álmunk a dinamikusan változó múlt, mert csak így viselhető el a szánalmas jelen.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.15. 08:27:18

@nu pagagyí: "A németeknek kell elvégezni azt a munkát, amit Orbánék nem csináltak meg. Ellenőrizetlen embertömeget szabadítottunk rájuk."

Ja. Mert hát az mi dolgunk. Ne csináljunk kerítést, ne tereljük táborokba őket, ne csináljunk törvényeket az illegális határátlépésre, miközben Merkel szinte felszólítja őket hogy csak jöjjenek.
Ne már Orbán hibája legyen ez!

nu pagagyí 2015.09.15. 08:35:55

@Tudományos libsizmus: Egy dolog biztosan kiderült, hogy az orbáni Magyarország terhet jelent az EU-nak. Nem alkalmatlan, hanem méltatlan. Könnyen megeshet, hogy megszabadulnak tőlünk, ami a magyar embereknek azt hozza majd, hogy a világ helyett Orbánnal lesznek összezárva.

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 08:42:35

@nu pagagyí:
Nem kell megszabadulnia az EU-nak senkitől. Az EU lényegében megbukott. Senki sem foglalkozik az EU-val, ha esetleg nem vetted észre.

nu pagagyí 2015.09.15. 08:45:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Nem sikerült kipróbálnunk, mi lett volna ha emberséges módon fogadjuk őket és biztosítjuk a kellő információkat a menekültek számára. Akiket úgy fogadunk, hogy menjen a picsába, azoktól sajnos nem lehet együttműködést elvárni. De, hát pontosan tudod te miről van szó, az orbáni politika provokációk halmaza, velünk is pont ezt csinálja. Orbán rosszul érzi magát, ha eltelik egy olyan nap, amelyben nem sikerült valakit megaláznia. Kívülről nézve persze szánalmas, amit csinál, de mi együtt élünk vele, a mi sorsunkkal szórakozik.

nu pagagyí 2015.09.15. 08:47:26

@Tudományos libsizmus: Akinek kifelé a rúdja, mindig így látja. Nincs már barátunk a társaságban, így nyilván mindenki hülye rajtunk kívül.

konrada 2015.09.15. 09:00:31

@nu pagagyí:
Pont fordítva. Azzal, hogy Merkel megüzente nekik, hogy mindenkit befogadnak, a világba virággal-tapssal befogadó németországi képeket mutattak,
...na me médiái olyan képeket, melyekből a magyar regisztrálóhelyeken hősként kitörő illegális bevándorlókat éltették, a menekültstátus elbirálásáig táborba szállítandók hősies ellenállását magasztalták olyan szívbe markoló képekkel, melyben szerencsétleneket sinekre lökik, ahonnan autópályán gyalog kell menekülni...

...amitől minden nációbeli meghívásként, ennek tudatában feljogosítva érezte magát arra, hogy nekik a magyar - melyek egyben úniós - schengeni törvények is - szembeszálljanak, tagadják meg a regisztrációt, a befogadótábori elhelyezést.

...szóval hogy ki szabadított kire mit, azért érdemes átgondolni....

access denied 2015.09.15. 09:08:40

@Tudományos libsizmus:

Az eu megbukott már többezerszer. De feláll, leporolja magát, elgondolkodik és korrigált úton megy tovább.

Az előre arra van.

manager2008 2015.09.15. 09:10:57

@1000bocs: Itt mindekinek igaza lehet, mert az éemk 50 oldala van, tehát háromdimezió okzögű lkzt. e i a lényeg? A reprodukciós arány pocsék, Európa gyakorlatilag feleződik kiszámítható módon, és ez a folyamat sorozatos gondokkal lesz telítve. Nem lesz ápolónő, és az intenzív osztályon is a szarban fogsz feküdni sok órát mint egy frontkórházban. A gyermekkórházban is képzetlen növérke rombolj le a gyermeked egészségét, és neked kell ott ülni mellette ha életben akarod tartani. Az öregeket nem ápol senki. Menj be egy elfekvőbe látogtóba és öszehányod magad most is. MEgolás egyszerű vagy zaporodunk vagy jönnek a bevándorlók. Németozág h minen bevánorlót kivonák on összeomléana egy hét alatt. Nálunk is minden éppeszű kiment már, a falvakban kocsma is üres. Milyen munkahelyet veszek el? Nincs is munka, illetve gyorsan gépesít a mezőgzdaság is mert szüretelni sincs ember ezért vesznek kombájnt, aztán emiatt a maradék munkaerő elmegy pizzát sütni Skóciába. Leépülés van, nicsenek állatok, mert úgysincs hozzá munkaerő stb. , így lefelé tartó spirál jelenséget lehet tapasztalni. A bevándorlóvl hioányt karja pótolni a német tőke is, de persze rosszul, mert válogatnia kellene még törökoszága, mint az angolok gondolják. Ezzel meg az ottani társadalmat küldik padlóra, nmert csak az idióták maradnak ott. Nálunk nincs utánpótlás, hanem kiürülés lesz. 20 év és padló.

Jean Sol Partre 2015.09.15. 09:16:17

@Virág et.: ott kevésbé bamba a nép, bezúznák hamar

nu pagagyí 2015.09.15. 09:18:59

@konrada: Merkel azt üzente, hogy minden menekültet befogadnak. A menekült szón van a hangsúly. Nekünk el kellett volna végezni a munkákat és az EU-szabályok szerint minősíteni a hozzánk érkezőket. Nem sikerült. Most a másik véglettel próbálkozunk, leszarva az EU irányelveit, mindenkit megélhetési menekültnek igyekszünk beállítani és tényleges vizsgálat nélkül, önhatalmúlag kizárni az EU-ból. Ez pont olyan ostoba lépés, mint az eddigi átjáróház funkció. Folytatjuk az EU zsarolását, visszaélve helyzetünkkel. Valójában persze csak magunknak okozunk kárt, haszna nem lesz a dolognak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 09:20:04

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

"A németeknek kell elvégezni azt a munkát, amit Orbánék nem csináltak meg. Ellenőrizetlen embertömeget szabadítottunk rájuk."

Nu pagagyí (akit én szűrök, a te kommentedben olvastam a mondatát) is a mintapéldája annak, mily szédületes sebességgel változik a múlt a liberálisok értelmezésében. Korábban már többen és többször megjósolták, hogy a libsik - akik hónapok óta 1) tagadják a migránsprobléma létét, 2) teljes erővel nácizzák Orbánt a kerítés miatt - idővel épp azért fogják ekézni Orbánt, miért nem építette meg hamarabb kerítést.

Nos, eljött ez az idő. Egy másik vérlibsi már megtette, most pedig pagagyí efftárs jött rá arra, hogy mi mindig is Óceániával álltunk háborúban.

Jean Sol Partre 2015.09.15. 09:21:26

@dunántúli gyerek: a helyzet az, hoyg a ballibek sok évvel ezelőtt már megalázó vereséget szenvedtek. Azóta se tértek magukhoz, sőt. Ti meg boldogan ugráltok a tetemükön azóta, és észre sem veszitek, hogy a nagy ugrálásban egy bazi nagy gödröt tapostatok a földbe, akkorát, hogy már ki se látszunk belőle. De további jó örömködést persze, ha nem zavar, hogy nem tudsz kimászni.

ob.szerver 2015.09.15. 09:24:25

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

"Ne már Orbán hibája legyen ez!"

1. Orbán elbaszott 2 milliárdot gyűlöletkeltésre konzultáció és plakátok címén, ahelyett, hogy a pénzből felkészült volna az ÁTVONULÓ menekültáradatra
2. Szokása szerint különutas megoldásokkal próbálkozik, és azt vette a fejébe, hogy ő a crusader, aki megmenti Európát, miközben csak az együttes fellépés hozhat eredményeket.
3. Az osztrák-magyar és német-magyar viszonyt sikerült az 1957-es szint alá vinnie, miközben a legszorosabb együttműködésre lenne szükség velük. Ennek persze lesznek hosszabb távú, a menekültektől független következményei is.

Ez mégis kinek a hibája?

high up! 2015.09.15. 09:25:56

Szegény Merkel, szegény EU, az Átlaghülyemagyarok megint kikalkulálták, hogy ma is megbukott Merkel és ma is hanyatlott az EU.

Igaz, hogy pl a 2008-as globális krízis után fél évvel a nyugati világ gazdasága ismét hasított, miközben Fosbánország azóta se ér még bóvlit sem, de azért higgyük el az Átlaghülyemagyarnak, hogy rajta kívül az egész világ hülye ahhoz, hogy tudja mit kellene tennie, hogy olyan boldog és sikers nemzet legyen mint a magyar.

Le se szarjuk, hogy a német parlament egységen (!!) megszvazta, hogy Németo. vegye át elbírálásra a sok 100 ezer menedékkérőt, tehát Nemzeti Konszenzus van arról, hogy a német társadalom civilizált.

És azt se szarjuk le, hogy Orbaneszku hazudott (mint mindig) az osztrákoknak arról, hogy menniy menekült is fog akkor megérkezni. 4 ezret mondott, 20 ezer jött. Aztán persze hogy a hülye Nyugatja a hibás, mert hát nem mindegy hogy 4 ezer emberre kell vasút, szállás stb vagy 20 ezerre? Az majdnem ugyanannyi.

Szegény Átlaghülyemagyar mközben zsebrájszol az EU nem létező bukásán, majd akkor lenne igazán bajban, ha az EU tényleg behanyatlana 1-2 évre. Ami Fosbánország közmunkás alapú országából ezután maradna, az az 1945 utáni éveket is alulmúlná.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.09.15. 09:34:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezzel szemben a tény az, hogy rendre Orbaneszku kúrt el mindent, majd az EU-tól bezsbelt kokik után rohant, hogy helyre a hülyeségeit. Aztán még ő magyarázta, hogy mások szartak el mindent!

Orbaneszku úgy hazudik mint a vízfolyás. Hiszen ő tagadta meg már eleve a regisztráció elvégését, ő nem akarta meg most se akarja beengedni elbírálásra a menedék kérőket, ő az aki szembemegy már a kezdetektől fogva az összes nemzetközi és EU szerződéssel és kötelezettség vállalással (persze tudjuk, hogy Putyin gazdija parancsát teljesíti, hogy bomlassza az EU-t)

Majd amikor rende megkapta a kokit, akkor igazított. Így volt ez a halálbüntetés bevezetési mániájakor is. Pattogott egy napig a Felcsúti Hitler, aztán az EU adott neki egy kokit neki jogi ismeretekből, aztán kuss lett a nagyvezér.
És így volt ez mindenne,: Nem regisztráljuk - majd mégis, Nem visszük táborba őket - majd mégis. Nem lesz soha kvóta - majd mégis.

Lesz itt még további nemzetközi beégés a magyarjának, látom a sok hülye fideszbirkának csorog a nyála azért, hogy a nemzetközi médiában állandó program legyen a magyar neofasizmusról és árjamozgalomról szóló tudósítás, amely eszméket Hitler óta max. csak egy féleszü Le Pen vagy Haider élesztett fel.

FOLYTASSUK!

Jean Sol Partre 2015.09.15. 09:39:22

@Vödör: nem válaszoltál a kérdésére.

IdomitottFoka 2015.09.15. 09:41:47

@high up!: "Igaz, hogy pl a 2008-as globális krízis után fél évvel a nyugati világ gazdasága ismét hasított"

Hát ez pl nem igaz, egy kis korrekció még nem hasítás.

"Le se szarjuk,... blablabla ...civilizált."

Anélkül is lehet kritizálni a kormányt, hogy nem nyalsz tövig a németeknek és nem hülyézel le mindenkit, mert magyar. Mellesleg a német parlament egységessége elég érdekes, ha azt nézzük, hogy tartományi vezetők is vannak, akik nem értenek egyet a menekültek befogadásával.

"hogy Orbaneszku hazudott"

Ehehe, mégis mit számít ez? Gondolod, hogy az osztrákok a hivatalos szólamra építettek bármit?

"Szegény Átlaghülyemagyar mközben zsebrájszol az EU nem létező bukásán"

Ez a mániád, átlaghülyemagyar? Nem zavar hogy wmiki és maxval szintjére küzdöd le magad?

KUHULIN 2015.09.15. 09:59:57

@nu pagagyí: Neked itt nagyon rossz! Miért nem húzol a picsába??? :)

2015.09.15. 10:10:42

@ob.szerver: a német és osztrák politikusok két egymást követő napon nem tudtak összefüggően hazudni.
Na így egyeztessenek velük a magyarok...
Ausztriában heteken belül választanak, a helyhatósági választáson Bécsért folyik a belpolitikai iszapbirkózás, ezért hazudoznak annyit a sógorok.

IdomitottFoka 2015.09.15. 10:23:40

@Заграница нам поможет, запад с нами.: "a német és osztrák politikusok két egymást követő napon nem tudtak összefüggően hazudni"

Ez azért itthon se tud mindig összejönni, nem lehet mindenki fideszes.

2015.09.15. 10:24:42

@Gringo: butus, Merkel azért kezdte szopkodni a muzulmánok faszát, mert már 6 millió muzulmán szavazó van Németországban, akik választásokat döntenek el. Ha nem Merkelre szavaznak, akkor az ex-marxista-maoista szélsőbalra. Most a Mama Merkel szlogennel sikerült pár évig maga mellé állítani több millió már német állampolgársággal rendelkező muzulmánt és bozótnégert. Az elöregedő fehérek eltűnése után a szapora muzulmán lesz a jövő szavazója Németországban is. Magas születési ráta, bevándorlás, családegyesítés (utánuk jön a fél falu), ez a titka, hogy miért nyalják a muzulmán szavazó seggét nyugaton. Már olyan sokan vannak, hogy politikai tényezők lettek. Ahogy a magyarországi cigányok: társadalom által eltartottak, de mivel állampolgárok, ezért szavazhatnak.
A hiba az volt, amikor állampolgárságot adtak ezeknek a törököknek, marokkóiaknak. Most már a farok csóválja a kutyát. Ha ideiglenes tartózkodási engedéllyel látták volna el őket, sose lehettek volna állampolgárok, akkor semmi szükség nem lenne arra, hogy a bal és jobboldal is a kegyeiket keresse választás előtt. Ők a könnyen megvehető plebs szavazók. Most Merkel indított cukiságkampányt a muzulmánok szavazataiért, azzal, hogy még több eltartott muzulmánt importált. Így egyre többen lesznek és egyre jobban megjön a hangjuk is.

nu pagagyí 2015.09.15. 10:35:37

@KUHULIN: Én téged sajnállak, mert így sohasem fogsz saját lábadra állni. Segget nyalni nem teljesítmény, ez az amit el szeretnék neked magyarázni. Én nem vagyok az ellenséged, te a saját magadé vagy. Egy kockacukorért vágyakozó önkéntes szolga. Sorsod a gazditól függ, nem mered abba hagyni a csaholást.

nu pagagyí 2015.09.15. 10:44:28

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Nem hinném, hogy a jövő a rezervátumoké lenne. Persze sohasem fogjuk megtudni, mert már nincs ilyen és a tendenciát nézve nem is lesz. A feladat a világhoz való alkalmazkodás lenne, hogy ne bukjunk, hanem nyerjünk az elkerülhetetlen folyamatokon. Lehet persze a széllel szembe pisilni, nincs betiltva, de nem nagyon érdemes, ha nem akarunk nyakig húgyban ázni.

high up! 2015.09.15. 10:44:34

és még néhány szólam ehhez a fidióta seggnyalonc mandiner erőlködéshez:

azongya rajcsányi, hogy "Félmilliók helyett pár tízezer ember menetelt be Németországba az elmúlt egy-két hétben, és összeomlott a rendszer"

Na ba+, meccsoda PISA teljesítmény! Majd gondolja rajcsányi, hogy azt a félmilliót egy hét alatt akarta átvenni Németo????
Legalább minimális matek ismerete lehetne valakinek aki okokodásra adja a fejét, hogy ha Németo évi 800 ezer migránst tervez befogdani, akkor az napi 2.100-as átlagnak felel meg. Ehhez folyamatosan valszeg meg tudja valósítani a logisztikát. De nem egyszerre napi 20 ezerhez. Rajcsányi meg csak áll, oszt az igencsak deficites matek és valóságérzékével kihirdeti egész Németo bukását. Óriási! Lehet ezt meg fokozni?

Há persze, hogy lehet! Jön a következő mélytudatlanság: " ami nem társadalmi csoportokat vagy politikai pártokat választ szét, hanem a közéleti elitet a német polgárok tömegeitől."
Há igen, a német polgár annyira szét van választva a politkaitól, hogy 60%-uk egyetért az aktuális menekültügyi kurzussal. (60%-nyi szavazói támogatás a magyar választási rendszerben egyenesen nényharmados többségnek felel meg)

Na meg a szokásos kiáltvány: " dalolva belegyalogoltak egy Németországot, sőt, egész Európát fenyegető csapdahelyzetbe."
Na baszki, mi ez a kurva nagy fenyegetés itt egész Európára??? Meg lehetne már végre tudni?

Az egytelen fenyegetés Európára ennek a néhány fos posztkomcsi országnak a visszazuhanása a Hitleri fajelméleti ideológiákba és társadalmi modelljébe. Már ezért is megérdemelnék ezek a kis fos, csak kérgeteni tudó országok, hogy kivagják őket az EU-ból, ráadásul ezekkel a fajelméletekkel és jogtiprásokkal és az emberi értékek tagadásával az Európai Chartában foglalt alapelveket tagadják meg.

Ha meg valaki megtagadja ezeket, akkor húzzon ki az EU-ból, éljen meg egymaga a saját Átlaghülyemagyarjaival meg Átlaghülyeszlovákjaival. Vagy visszahúzhat a ruszki gazdijához, a történelemben láttuk, hogy az a közösség micsoda mélységekbe tudta nyomni a "nemzet"államokat hosszú évtizedekre.

És a féleszü Orbanszku seggnyaloncok ide akarnak visszatérni.

FOLYTASSUK!

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 10:51:19

@high up!:
Befuccsolt a tel-avivi ékszerboltod, hogy a magyar blogokon lógsz folyton?

high up! 2015.09.15. 10:54:51

@Заграница нам поможет, запад с нами.: "Merkel azért kezdte szopkodni a muzulmánok faszát, mert már 6 millió muzulmán szavazó van Németországban, akik választásokat döntenek el. Ha nem Merkelre szavaznak, akkor az ex-marxista-maoista szélsőbalra."

le se szard azzal a szánalmasan együgyü logikáddal, hogy a választáskor nem vallásokra meg egyházakra szavaznak, hanem életminőség elvárásokra. Ha vallásokra szAvaznának, akkor már rég megalakult volna a Muszlim Párt, oszt önálló parlamenti párt lenne 10-15%-kal.

Csakhogy ez nincs így, mert a bevándolrók se olyan hülyék, hogy majd még szavaznak is olyanokra, akik csak tönkre vágnák az életüket.

Nem Magyaro az ott, hanem Németo! Nem betanított birkatáborok ott a szavazók, hanem önállóan gondolkodó polgárok!
Ezért nem ért az okoskodó magyarja semmit az ottani a világokból, de azért adja keményen a programot meg a dumát, hogy most mi bukott ott meg kinek kell lemondania és hogy mit kell csinálnia a német népnek, hogy elérje a keleti KGST országok gazdasági sikereinék és boldogságának a színvonalát.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.09.15. 10:56:12

@Tudományos libsizmus:

Mi van te leépített agyú fideszbirka, elfogyott a közmunka, hogy itt lógsz a neten?

FOLYTASSUK!

1000bocs 2015.09.15. 11:03:59

@Virág et.:

"Orbán azóta ilyen okos, hogy látta, sokan jönnek."

Persze. És ezek szerint az osztrákok és a németek két hete még nem látták hogy sokan jönnek, akkor amikor magyarrszágot bírálták mert feltorlódtak nálunk, embertelenek a körülmények, etc... Mostanra világosodtak csak meg. Azért ez is teljesítmény.

Ne fárassz...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 11:07:04

@Заграница нам поможет, запад с нами.:

A szomorú az, hogy ezzel Merkel és bandája azon az áron nyer meg egy újabb választást, hogy tovább gyorsítja a fekák és muzulmánok térnyerését, vagyis hamarabb jön el az az idő, amikor már nem lesz szükségük Merkelre ahhoz, hogy jelentős hatalmi tényezővé váljanak Németországban.

Vagyis pillanatnyi pártelőnyökért a német jövőt játssza el.

1000bocs 2015.09.15. 11:08:56

@GNDL: "Akkor itt több probléma is van: nem vagy tisztában a magyarországi intézkedésekkel, nem vagy tisztában a németek által most meghatározott intézkedésekkel, nem vagy tisztában azzal hogy egészen pontosan miért kritizálták és kritizálják folyamatosan a magyar államot külföldről, vagy ezek egyikével sem vagy tisztában. :)"

Hát persze:) Miközben nyitóoldalon napi 50 publicisztikát lehetett olvasni itthonról és külföldről egyaránt, nincs is összehasonlítási alap. Miközben napi szinten élőben ment a közvetítés a keletiből ugyanúgy, mint a röszkei határátkelőtől, nincs összehasonlítási alap azzal. Miközben az egymással ellentmondó német és osztrák bejelentésekről majd intézkedésekről beszél minden portál, nincs összehasonlítási alap.

Nem tudunk mi semmit.

Persze tudom én. Ha Angela néni lezárja a határt, mikor az elmúlt hetekben szóban mindenkit befogadott, az más mintha orbán lezárja a határt...

Etniez 2015.09.15. 11:19:55

@Doomhammer: Baromság, Görögország dolga lett volna.

GNDL 2015.09.15. 11:21:10

@Vödör: „puszta számok mellett nem veszi figyelembe a valóságban tornyosuló egyéb jellemzőket”

Amit említesz az nem is szorosan a közgazdaságtan témaköre, bár egy „magyarországi betelepítés a képzett munkaerőhiány okozta problémák enyhítésére” kezdetű program hatástanulmányaiban minden bizonnyal helyet kellene kapniuk egyéb szociológiai felméréseknek is.

De ebben már profiknak kellene lennünk, tekintve cigányok százezreinek magyarországi helyzetét. Ja, várj... :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 11:24:36

@1000bocs:

"Ha Angela néni lezárja a határt, mikor az elmúlt hetekben szóban mindenkit befogadott, az más mintha orbán lezárja a határt..."

Nézd, én elhiszem, hogy Merkel más okból zárja le a határt. Én elhiszem, hogy csak azért teszi, hogy utána még több "menekülttel" áraszthassa el Németországot.

Nem hiszem el ugyanis, hogy az utóbbi napokban megjött volna az esze vagy legalább elkezdett volna azonosulni a hazája érdekeivel ill. a választópolgárok többségének véleményével. Ugyanaz a hazaáruló maradt, aki eddig is volt, akinek a célja az, hogy Németországot megtöltse semmirekellő néger és muzulmán hordákkal.

GNDL 2015.09.15. 11:28:28

@1000bocs: Ezt már eleve ott nézitek félre igen erőteljesen, hogy „német határzárról” beszéltek. Holott a valóságban a „határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról” van szó. Mindezt a megfelelő számú rendvédelmi erőkkel (21 készenléti rendőrszázad), kerítés/plakátkampány/„nemzeti” konzultáció, és legfőképp sírás-rívás nélkül. Osztrák helyzet ugyan az: szigorított határellenőrzés, kontroll alatt tartott beléptetés. Profin.

Nincs párhuzam a Kedves Vezető és mondjuk az osztrák/német intézkedéseik közt. Ég és föld. A hozzáállásról főleg nem is beszélve...

Bell & Sebastian 2015.09.15. 11:34:08

@GNDL: Stimmel. Itt az a hozzáállás, hogy egy se kell, ott meg kitárt karokkal várnak mindenkit, aki nem páratlan ujjú és patás.

Vagy mégse?

Etniez 2015.09.15. 11:35:45

@GNDL: Te egy oltári barom vagy.

Olvasom a kommentjeidet és szörnyülködöm.

Mindenki nyomja tovább, mert se a Szerbekhez, sem a Magyarokhoz nem akarnak jönni ezek a kétlábú problémahalmazok.

Magyarország szegény ország, saját szegényeit nem bírja eltartani. Nem kellenek az import szegények. Délen be kell zárni a határt, nyugaton meg nyomni ki azokat, akik bejutottak.

Ennyi. Ez a magyar érdek. Amit te hablatyolsz össze, az nem értelmezhető a magyar embereknek.
Egy jó tanács: Ha mindenki azt mondja, hogy hülye vagy, akkor azért érdemes elgondolkozni rajta...

nu pagagyí 2015.09.15. 11:35:57

A cikk azért jelentősen félre érti a német helyzetet. A németek eddig is befogadtak menekülteket, sőt a "megélhetési" menekültektől sem zárkóznak el, mivel szükségük van munkaerőre. Orbánnak nem osztottak olyan lapot, hogy belepofázzon a németek dolgába. Neki egyetlen feladata lett volna, a schengeni határ őrzőjeként lehetőleg ne engedjen be terroristákat és bűnözőket az országba. Az Orbán által hatékonyra hazudott centralizált állam ugyanúgy belerokkant ebbe a feladatba, mint a korábbi nagyobb hóesésénél. Egyetlen papíron feljogosított szervezet sem mer önállóan dönteni egy rendkívüli helyzetben, mindenki engedélyre vár: egyházak, hivatásos segélyszervezetek, önkormányzati hatóságok, katasztrófavédelem, belügy. Ahhoz is engedély kell, hogy emberségesek legyenek.

Anti Liberal 2015.09.15. 11:37:07

@acces denied: A helyzet az hogy valóban van egy ilyen törekvés. Csak és kizárólag a közép kelet európai államok társadalmai homogén, fehér, keresztény. Ami azt jelenti hogy az önvédelmi reflexeik is jobban működnek. Nagyobb nacionalizmus, patriotizmus kevesebb globalizmus, kevesebb bankár seggnyalás etc etc..Ez valószínűleg nem tetszik néhány csoportnak, vagy embernek, akik szeretnék irányítani az európai társadalom fejlődését mind demográfiai mind politikai vonalon. Egy nagy kibaszott katyvaszból könnyen lehet Egyesült Európai Államokat csinálni. Határait, identitását, kultúráját védő nemzeti öntudattal rendelkező országokból nem. Nem véletlenül ugatják a balos liberális köcsögök az egység mantráját. Milyen egység? Hát közös határvédelem..közös terhek..közös adók közös parlament..etc etc. Én személy szerint nem kérek ebből és szerintem az ország jelentős, politikailag döntő része sem kér Európai Egyesült Államokat. Ha kell akkor agyonlövök néhány faszfejt aki ezt erőlteti :) de itt az én időmben nem lesz egyesült EU.

GNDL 2015.09.15. 11:37:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: „Németországot megtöltse semmirekellő néger és muzulmán hordákkal”

Németország évtizedek óta a világ egyik, és Európa legerősebb gazdasági és politikai nagyhatalma, az előrejelzések alapján ez még pár évtizedig egészen biztosan így lesz.

Magyarország évtizedek óta egy csóró balkáni szocialista állam, uniós források nélkül egy évtizede már egy gyümölcsfát sem tudnátok elültetni... az előrejelzések alapján ez is még pár évtizedig egészen biztosan így lesz.

Nem hiszem, hogy a németeknek szükségük lenne egy kétballábas focista és ájult híveik szotyibölcseleteire... :)

Etniez 2015.09.15. 11:42:16

@nu pagagyí: Izraeltől kéne betoncölöpöket importálni.

Anti Liberal 2015.09.15. 11:42:27

@nu pagagyí: Ritka nagy faszfejnek kell lenni ahhoz hogy az ember akkor is elinduljon autóval ha az időjárás jelentések két nappal korábban azt harsogták hogy HÓÓÓÓ LESZ ne ülj autóba. Volt is ilyen nagyon közeli ismerősöm..Amikor elkezdte a hőbörgést akkor megkérdeztem..nem együtt hallgattuk a rádióban a figyelmeztetést?? Hát...de, igen..Akkor mi a faszt ugatsz a hóesés miatt bazdmeg???????? Hát..Ö...Hát..Na igen kb ezen a szinten vannak a liberális kötschögök itt, Ausztriában és Németországban is.. Január óta mondja a Magyar kormány hogy a menekült rendszer fos.. Most megkapták a fost a ventilátorba az EU köcsögjei.

Anti Liberal 2015.09.15. 11:43:43

@GNDL:
Szóval Te is azon faszfejek egyike vagy akik szerint Magyarország 2004óta létezik.. Nem élsz Te véletlenül Ausztriában vagy a köcsög Németeknél??

Etniez 2015.09.15. 11:44:17

@GNDL: Simám átugrod azt a tényt, hogy a németek nem maguktól olyan okosak.

Emlékszel még az NDK-NSZK-ra? A két párhuzamos Németországra?

Emlékszel arra, hogy a szocialista milyen gyenge gazdasági teljesítményt nyújtott? Tudod, hogy még mindig sokkal szegényebb az egykori NDK?

Tudod, hogy miért? Tudod, hogy Magyarország melyik klubban volt 1989 előtt?

Gondolkozzál már egy kicsit...

Anti Liberal 2015.09.15. 11:44:29

@Etniez: Barátom, Izraeltől hazafiasságot és bátorságot lehetne importálni..és nem csak lehetne hanem kellene is..

William Kidd 2015.09.15. 11:50:16

Ezek szerint megiscsak Orbannak volt igaza, o latta jol a dolgokat. Ez hatalmas presztizs gyozelem a szamara, mert o latja helyesen a folyamatokat, a kovetkezmenyeket, es latja jobban azt is mit gondol egy atlag europai oslako.

Ezt bizony az Orban rendszer minden hibaja, korrupcioja ellenere is piros pont. Ha Gyurcsany lenne hatalmon, akkor mar egy nagy menekulttabor lenne az orszag es mindenfele elojogaik lennenek. Oriasi szerencseje az orszagnak es a magyar nepnek, hogy csak 10% korul vannak es remelhetoleg a jelenlegi szereplesukkel ezt sikerul 5%-ra is letornaszni. Fleto hazaarlo politikaja vegezne velunk.

GNDL 2015.09.15. 11:51:08

@Etniez: „Magyarország szegény ország, saját szegényeit nem bírja eltartani.”

Ez a kijelentés több ponton vitatható. Így önmagában sajnos igaz, de egyrészt lásd a Fidesz-KDNP évi több százmilliárdos ostoba presztízsberuházásait az elmúlt évekből, stadionok, műemlékek, ingatlanmutyik és műkincsvásárlások helyett talán a szegénység felszámolására, a leszakadó társadalmi csoportok felzárkóztatására is lehetett volna több figyelmet fordítani, erre többet költeni, vagy éppen a gazdaság versenyképességének és az adórendszernek a rendbetételére. Másrészt nézd ugyancsak ezeket a presztízsberuházásokat: valóban szegény az ország, vagy csak a hatalmon lévő korrupt és dilettáns politikai elit nem ismer semmiféle határt a közpénzek harácsolásában?!

„Amit te hablatyolsz össze, az nem értelmezhető a magyar embereknek.”

Azért én ennél többet nézek ki a „magyar emberekből”, hogy ne értenék amit írok, bár annak tükrében, hogy több mint két évtizede a két legkorruptabb posztkommunista politikai kalandor bűnszervezetet szavazzák kormányra, úgy általában a „magyar emberek” mentális egészségével kapcsolatban valóban igen szkeptikus vagyok. :)

De azzal sem értek egyet, hogy a „magyar érdek” valóban ez lenne, amit állítasz, mert akkor a betelepítés helyett a képzett munkaerő hiányának pótlására várnék pár alternatív javaslatot. Figyelembe véve azt is, hogy a képzett munkaerőhiány MÁR MOST jelent igen komoly problémákat, az egészségügyben konkrétan az ellátás biztonságát veszélyezteti. Tehát én személy szerint nyitott vagyok mindenre, de akkor lássuk az egyéb javaslatokat, programokat, amelyeket már holnap elkezdhetünk megvalósítani...

Azt pedig csak érintőlegesen említve, hogy lennének bizonyos uniós közösségi megfontolások, uniós politika, valamint nemzetközi egyezmények is, amelyekhez nem ártana tartanunk magunkat. Persze, fel is rúghatjuk a bilit, ha nem ízlik az uniós pite az elvtársaknak, viszont akkor tessék lemondani az uniós forrásokról is. Az elég szarul adja elő magát, hogy az unió pénze az kell, de a játékszabályai nem.

GNDL 2015.09.15. 11:53:27

@Etniez: A velünk csatlakozott uniós tagállamok, annak ellenére hogy egy szocialista blokkban voltunk, azért elég szépen tudtak élni az uniós csatlakozás adta előnyökkel. Hasonlítsd össze a V3-mak teljesítményét Magyarországéval, mi nem csak Európától szakadunk le folyamatosan, de a velünk csatlakozott uniós tagállamoktól is...

GNDL 2015.09.15. 11:54:51

@Etniez: „Gondolkozzál már egy kicsit”

Igen, szeretek olyanoktól tanácsokat elfogadni, akik maguk sem járnak jó példával előttem... Mintha Orbán generalissimó arról papolna, hogy ne lopjatok, az erkölcstelen. :)

Exploiter 2015.09.15. 11:55:01

@nu pagagyí:

Sokkal egyszerűbb lenne, ha mi laknánk ott, ők meg itt, akkor nyugodtan beengedhetnének mindenkit és meg lenne oldva a dolog. De hát így alakult, persze az aranyos elképzelés, hogy mi szelektálgatunk nekik, menekülttáborrá változtatjuk az országot, aztán leszállítjuk szépen adagokban az embereket, hogy nehogy gondot okozzanak sokan egyszerre, csak hát ez nem így működik. Két lehetőség állt előttünk, átengedni mindenkit kérdés nélkül, vagy lezárni az egész határt. Más nincs.
Most sem látom amúgy a német buszokat, amik szállítanák őket haza a határról.

Etniez 2015.09.15. 11:56:18

@GNDL: A különbséghez nagyítót kell használni. Egyedül a Csehek húztak bele, hála a német szomszédnak. Ennyi kb.

Ismétlem. A volt NDK miért van még mindig lemaradva a volt NSZK-tól? Pedig 26 éve egyesültek...

Anti Liberal 2015.09.15. 11:57:12

@GNDL: Az uniót reggel délben este megkúró multicégek és nacionalista cégek mikor mondanak le a profitról? Mert tudod én tudok élni Tesco, Auchan, Metro, Kika, Ikea etc etc nélkül is. Szívesebben látnám ahogy Magyar cégek töltik be az űrt, a profitot meg itthon forgatják és nem elviszik. Ennyit az EU-ról. Mi a faszra vagy olyan büszke az unióval kapcsolatban? Hogy útlevél nélkül mehetsz Ausztriába vagy Németországba? A határok ellenőrzése jó dolog. A Schengeni faszságot eleve nem kellett volna vállalni. Válts ki útlevelet, nem fogsz belehalni. 2004 előtt is mehettél.

GNDL 2015.09.15. 11:57:16

@William Kidd: „Ha Gyurcsany lenne hatalmon”

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen konkrét adatokkal tudnád most hirtelen alátámasztani, hogy „mi lett volna ha”... :) Bár nem zárkózom el a lehetőségétől, hogy vannak akik képesek átjárni párhuzamos idősíkokon, de akkor inkább a hétvégi lottószámokkal örvendeztess meg minket, akkor több rajongód lenne... :)

Etniez 2015.09.15. 11:59:39

@GNDL: Orbán egy farok. De a menekültkérdést nagyon jól kezeli.

1. növelte a szavazóbázisát
2. felpumpálta a problémát, hogy színvallásra késztesse Európát.

Ha nem engedte volna tovább a menekülteket ezrével, hanem szép táborokat épített volna nekik itthon, azzal azt érte volna el, hogy Európa még mindig lufizna a rózsaszín ködben és pampogna a menekültek jogaiért.
két nappal azután, hogy odaértek az első ezrek hozzájuk, egyből változott a hangnem, a sajtó és már a határokat is zárják lefele.

Még lesz egy lázadás a déli határon, remélem keményen és véresen leverik majd. Ezután lesz egy médiakampány ellenünk (de nekünk már úgy is mindegy), de a menekültek meg keresnek majd egy másik útvonalat, ha meglátják, mi vár rájuk.

A déli határnál lassan kell intézni a dolgokat, hogy a sor vége Szerbiában legyen.

GNDL 2015.09.15. 11:59:41

@Etniez: „Egyedül a Csehek húztak bele”

De most ne hasraütésszerűen hadakozz a valóság ellen, hanem a konkrét adatoknak, tényeknek nézz utána (nem, nem csak a csehek húztak el előttünk).

Anti Liberal 2015.09.15. 12:00:54

@GNDL: Lopnak? Amikor Oszkó és Bajnai végleg szétbaszta a MALEV vállalatot akkor nem ugattál hogy lopnak..Ja az nem lopás..Tönkretenni egy vállalatot csak azért hogy egy másikat helyzetbe hozzunk..Hmm..ebben az esetben ez minimum hazaárulás. Wizz Air Oszkó? Szóval a MALEV szándékos tönkretétele rendben van szerinted..az nem lopás ? :) Mókás gyerek vagy te.

Etniez 2015.09.15. 12:01:09

@Exploiter: Ja, mi regisztráljuk meg azonosítjuk őket, ők meg a kvótarendszerrel kiszedik a nekik hasznosakat, a selejtet meg szétszórják keleten.

Lófaszt.

Etniez 2015.09.15. 12:02:32

@GNDL: Nem érted. Lényegtelen, hogy mi a sorrend keleten.
A lényeg, hogy a nyugathoz képest még mindig nem áll sehol egyik keleti ország sem.

Nem is fog sajnos. Orbántól függetlenül.

GNDL 2015.09.15. 12:02:43

@Anti Liberal: „Szívesebben látnám ahogy Magyar cégek töltik be az űrt, a profitot meg itthon forgatják és nem elviszik. Ennyit az EU-ról.”

Ez nem az EU hibája, hanem az adórendszerünk és így a gazdaságunk versenyképtelensége. Nem említve a rekord bürokráciát, a rekord korrupciót, a kormányzat kiszámíthatatlanságát, a szakképzett munkaerőhiányt, és még számos egyéb negatív tényezőt, mely alapján ma Magyarországon NEM ÉRDEMES VÁLLALKOZNI.

GNDL 2015.09.15. 12:05:31

@Etniez: „1. növelte a szavazóbázisát”

Egyelőre csak ott tartunk, hogy megállt a folyamatos zuhanásban, de lásd a görög radikálisokat, bár populista ökölrázással meg lehet szerezni az iskolázatlanabb, műveletlenebb választópolgárok támogatását, felelős és hatékony kormányzás még sosem lett belőle. :)

„2. felpumpálta a problémát, hogy színvallásra késztesse Európát.”

Hát, inkább csak nullára amortizálta Magyarország nemzetközi megítélését.

GNDL 2015.09.15. 12:07:16

@Etniez: „ a nyugathoz képest még mindig nem áll sehol egyik keleti ország sem”

A v3-mak tudnak részeredményeket felmutatni „felzárkózás” témakörben, mi nem. Jelenleg ott tartunk, hogy már csak az utánunk csatlakozott Romániával és Bulgáriával lehetünk versenyben... még egy ideig, aztán ha marad ez a Fidesz-MSZP posztkommunista hajtépés, le fogunk szakadni tőlük is.

GNDL 2015.09.15. 12:09:36

@Anti Liberal: „Mókás gyerek vagy te.”

Nem én ígértem 2010-ben a választási kampányban, hogy majd elszámoltatom az MSZP-SZDZS korrupt politikusait, és felszámolom a korrupciót. Orbán elvtársatok ígérte.

Hol tart ma ez a projekt?! :)

Orbánékat egy csöppet sem menti, hogy posztkommunista testvérpártjaik hozzájuk hasonlóan szétlopták az országot. De ha neked belefér az erkölcsi mércédbe, akkor hirdesd bátran... a fideszes tábor morális szintjét te egyedül már úgysem tudod tovább amortizálni. :)

Etniez 2015.09.15. 12:11:04

@GNDL: "részeredmények" kb 5 évente változnak..

A lényeg nem, nem zárkózunk fel a nyugathoz. Kár ezzel jönni.

Etniez 2015.09.15. 12:12:19

@GNDL: Ha megállt a zuhanásban, az már politikai siker neki... Tehát jól döntött.

A nemzetközi megítélésből pedig nem lehet holnap választást nyerni Budapesten, tehát nem érdekes információ ebben a kérdésben.

Jól kezelte a helyzetet a magyar választók szerint.

William Kidd 2015.09.15. 12:13:04

@GNDL: Te nem koveted nyomon a napi hireket, Fleto belpolitikai tokekovacsolasat es anarchia szitasat? A megnyilvanulasai a migranshelyzettel kapcsolatban onmagukert beszelnek.

GNDL 2015.09.15. 12:14:29

@Etniez: „A lényeg nem, nem zárkózunk fel a nyugathoz.”

Pontosan ez a lényeg. De ezzel egyedül vagyunk a régióban. :) Említettem, ne dühből, de ködös pártszimpátiából nézd a helyzetet, hanem a konkrét adatok tükrében. Most nagyjából axiómák ellen harcolsz, az pedig nem túl szerencsés... :)

Etniez 2015.09.15. 12:18:22

@GNDL: Utálom az összes magyar pártot barátom, nyugaton élek.

Nem zárkózunk fel. Nem érted?
Most itt 1% ott 2%, de a lényeg nem változik. IGAZÁN senki nem zárkózik fel.

GNDL 2015.09.15. 12:19:39

@Etniez: „Ha megállt a zuhanásban, az már politikai siker neki”

Az MSZP-SZDSZ is újra megnyerte a 2006-os választásokat. Politikai siker, jól döntöttek. A következmények pedig tovább amortizálták az országot, minden tekintetben...

Ideje lenne ha nem csak az istenként imádott korrupt politikai kalandor bűnszervezeteitek támogatottságával lennétek elfoglalva, hanem azzal, hogy mit okoztok ezzel az országban.

Jelenleg a választópolgárok közel fele bizonytalan/pártot nem választó, ilyen elutasított még nem volt a teljes politikai elitünk. Évente több tízezer aktív adófizető hagyja el az országot, többségükben nem is tervezik hogy visszatérnek, valamint ugyan ennyien tervezik, hogy elhagyják majd az országot, ha végeztek tanulmányaikkal. Hiába támogatja Orbán generalissimót az itthon maradó maroknyi proli a többiekhez képest nagyobb számban, lassan nem marad adófizető az országban aki eltartsa a rezsiharcos tábort...

GNDL 2015.09.15. 12:21:23

@Etniez: Haver, így nem fog menni a vita, ha kötöd az ebet a sci-fidhez...

Jean Sol Partre 2015.09.15. 12:23:22

@Etniez: "Ha megállt a zuhanásban, az már politikai siker neki... Tehát jól döntött."

És te jóllaksz ettől? Mert amúgy Orbán nem csak a Fideszt vezeti, hanem az országot is, ami pedig lófaszt sem profitál abból, hogy Orbán és pártja népszerűsége épp hol áll.

Etniez 2015.09.15. 12:25:05

@GNDL: Te kötöd. Az, hogy éppen ki zárkózik fel a visegrádi országok közül 5 évente változik. Most éppen mi állunk szarul.

Lényegtelen.

Ilyen zárkózási ütemmel egyik visegrádi sem fogja utolérni a "nyugatot".

Pont.

Ébredj fel!

Etniez 2015.09.15. 12:27:16

@GNDL: Tényleg nem érted.

Orbánra két év múlva otthon fognak szavazni.

Nem Brüsszelben vagy Londonban.

Gyurcsány is milyen népszerű az EU-ban, otthon meg maga a Sátán.

Kivándorlásról meg ne meséljél nekem, lévén 4 éve pont az Orbán-kormány miatt mentem el.

Ettől függetlenül be kell látni, hogy a saját érdekei szempontjából remekül kezelte a menekültválságot.

GNDL 2015.09.15. 12:29:31

@Etniez: „Ébredj fel!”

Ja, mint említettem fentebb is, imádom amikor a fejüket a homokba dugva vádolnak szűklátókörűséggel egyesek. :)

De fentebb több témát említettem, ha te már felébredtél, akkor leírhatnád, hogyan képzeled el betelepítés vagy bevándorlók nélkül a ma is már jelentős problémákat okozó képzett munkaerőhiány orvoslását.

GNDL 2015.09.15. 12:30:45

@Etniez: „Orbánra két év múlva otthon fognak szavazni. ... saját érdekei szempontjából remekül kezelte a menekültválságot.”

Ez miben cáfolata annak, amit fent említettem?!

Etniez 2015.09.15. 12:37:14

@GNDL: Nyelvet nem beszélő, szakmával nem rendelkező, muszlim idegenek befogadása nem megoldást a képzett munkaerő hiányra...

Kandeláber 2015.09.15. 12:38:09

@GNDL: Úgy kezelném, ahogyan - fogódzkodj meg - Konrád György. Ő ugyanis a minap úgy nyilatkozott, hogy nincs szükségünk arab bevándorlókra a hiányzó szakképzett munkaerő pótlására, mert ez megoldható a szomszédos országok magyarjainak Magyarországra hívásával.
Negyedik bekezdés.
444.hu/2015/09/11/konrad-gyorgy-vedelmebe-vette-orban-viktor-menekultellenes-intezkedeseit/
Egyéb roppant okos kérdés, esetleg?

GNDL 2015.09.15. 12:45:18

@Etniez: Nem a „muszlim” itt a lényeg, hanem a bevándorlás/betelepítés alternatívája. Nos?!

Agysebész migráns 2015.09.15. 12:49:23

"miért is üdvözlendő dolog teljesen kitárni az ország kapuit a számolatlanul és ellenőrizetlenül feléjük tartó, harmadik világbeli tömegek előtt"

Miért is?

A nagyhatalmak a háttérben valószínűleg már megegyeztek arról, hogy a közel-keleti válságot, meg a többi, Afrikában és Közép-Ázsiában megbolygatott ügyeket úgy rendezik, hogy a Nyugat szemében "diktatórikus" erők fognak kormányozni.

A népvándoroltatás meg ennek függvényében arról szól, hogy a Nyugat az "arab tavasz" meg az egyéb "demokrácia-export" meg "korrupciós ügyek" segítségével felhergelt, és a SAJÁT népük ellen fordított "demokratikus ellenzék" tagjait és szimpatizánsait próbálja átmenekíteni Európa területére, hiszen ezek az USA érdekeit a SAJÁT népük érdekei ellenében kiszolgáló senkiháziak nem sok jóra számíthatnának, ha otthon maradnak, és az új kormányok hatalomra kerülnek.

pamut 2015.09.15. 12:49:24

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
Mélyen csalódtam benned hogy nem azonnali tarkólövéssel akarod megállítani a magyarságot másodperceken belül kipusztító inváziót.

Hát milyen magyar vagy te? Tényleg nem lennél képes tankkal lőni a menekültekre a hazádért?

@Pelso..: Soha nem fognak felébredni, mert annak akkora ára lenne amit soha nem fognak megfizetni: el kéne ismerniük hogy szarok voltak és szarok mellett álltak ki. Az önkritikára és az ezzel járó teher feldogozására csak érett és belátó emberek képesek, ezek meg egész életükben minden szarhoz asszisztálni fognak, már csupán önigazolásból is. És pont ezért úgy rángatja őket Orbán és Finkelstein bármikor bármilyen aljas ügyük mellé, ahogy csak akarja :) Kiváló fideszesek még kolomp sem kell nekik, maguktól mennek a vezír után :)

GNDL 2015.09.15. 12:49:38

@Kandeláber: „ez megoldható a szomszédos országok magyarjainak Magyarországra hívásával”

És?! Jönnek?! :) Tudod a képzett munkaerőhiány most probléma, nem holnap, vagy egy év múlva lesz az... sőt, egy év múlva jóval nagyobb probléma lesz, mint ma, ha továbbra is szaruk bele a kormányzat.

Tudod ez is ott bukik, ahol a szíriai menekültek befogadása: a környező uniós országokban már Romániában is kedvezőbbek az adózási feltételek, a minimálbért tekintve a magyar az egyik legalacsonyabb, az adóéket tekintve a magyar a legmagasabb Európában, az adminisztrációs és adóterheket tekintve pedig talán egyedülálló az egész világon. Akkor is csak igen keveseket tudnánk a menekültek közül itt tartani, ha egyébként akarnának maradni...

1000bocs 2015.09.15. 12:50:07

@GNDL:
"Ezt már eleve ott nézitek félre igen erőteljesen..."

nem nézem be erőteljesen. (egyébként hogyan kell "erőteljesen" nézni? Máskor fejtsd ki, ne most)

Magyarország rendpárti megoldásokat szorgalmazott az elejétől fogva, és arról beszélt baj lesz.

A liberális Eu, a ballib véleményformálók Orbánt támadták a rendpárti megoldások miatt, és most rendpárti megoldásokat alkalmaznak a "mindenkit befogadunk" helyett.

Ebben a történetben eddig Orbán tartotta magát az eredetileg szorgalmazott taktikához.

Miközben igyekezett betartani a médi ellenszél mellett az uniós előírásokat, folyamatosan küldte a jeleket baj lesz.

Most odaértek a bajkeverő, rendőrsorfalat lökdöső, "inkább gyalogmegyünk tüntetőleg, de nekünk ne mondják meg mi a szabály" menekültek, és változott a nyugati álláspont.

Pont.

ob.szerver 2015.09.15. 12:51:05

@Etniez:

"Nyelvet nem beszélő, szakmával nem rendelkező, muszlim idegenek befogadása nem megoldást a képzett munkaerő hiányra..."

Azt mondják, hogy javarészt a középosztály jön, ami logikus is. A szegényebbek egyszerűen nem engedhetik meg maguknak az utat, bőven találsz a romok közt tengődő nyomorultakról készült filmeket a neten. Tekintettel arra, hogy a fidesz szavazóinak a legoptimistább becslések szerint is a 70-80%-a funkcionális analfabéta, lecserélésük a szír menekültekkel - ha a dolog kizárólag erről szólna - hihetetlen intellektuális impulzust jelentene az országnak.

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 12:52:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A CSU kilátásba helyezte, hogy megszakítja a kapcsolatot a CDU-val, ha Merkel ugrál.

Ez a határzárás nagyon gyors volt így szombatról vasárnapra. Lehet, hogy a tudomásukra jutott valami, amit nem vernek nagy dobra, mert esetleg titkosszolgálati infó.

Mindenesetre amit Ukrajnában homorított a német kormány, plusz a görög kabaré, utána ez. Az utóbbi időben sikerült mintegy eléggé leégetni magukat.

Faymann meg egy bohóc. Szanyi 2.0. Szerintem kirúgják és lesz egy szabadságpárti-néppárti koalíció. Akkor majd szükségük lesz megint Orbánra, mert ismét rájuk másznak a brüsszeli bolsevikok, mint 2000-ben.

GNDL 2015.09.15. 12:55:33

@1000bocs: „Magyarország rendpárti megoldásokat szorgalmazott az elejétől fogva”

Tekintve a káoszt, ez is mintha kicsit félrecsúszott volna... :) BTW, a „rendpártiság” nem feltétlenül karhatalmi beavatkozást vagy valamiféle erőszakot jelent.

„liberális Eu, a ballib véleményformálók Orbánt támadták a rendpárti megoldások miatt”

Nem ezért támadták, hanem a gyűlöletkeltésért, az embertelenségért, és tulajdonképpen a felelősség elhárításáért...

„eddig Orbán tartotta magát az eredetileg szorgalmazott taktikához”

Így van, elejétől fogva az uszítás és gyűlöletkeltés volt a Fidesz-KDNP célja.

„igyekezett betartani a médi ellenszél mellett az uniós előírásokat”

Pont azt nem sikerült. A „média ellenszél” pedig a közmédia fideszes pártkatonákkal feltöltése és a kereskedelmi média reklámadókkal és szektoradókkal történő befolyásolása óta pedig nagyjából legenda... fideszes agitprop szemét megy minden hullámhosszon.

GNDL 2015.09.15. 13:00:09

@ob.szerver: „bőven találsz a romok közt tengődő nyomorultakról készült filmeket a neten”

Ha már csak a szíriaiakról van szó, az egykori Szíriát környező országokban becslések szerint 6-8 millió szíriai van jelenleg is menekülttáborokban, évek óta. Ebből idestova kevesebb mint fél millió érte el Európát.

Csak az tud vállalkozni erre az útra, akinek van némi készpénze, vagy tud szerezni pénzt az útra, és nem utolsó sorban kellően rátermett is mind fizikailag, mind lelkileg.

A németek csinálják jól, most kedvükre kiválogatják a gazdasági érdekeiknek és céljaiknak megfelelő friss, fiatal, rátermett munkavállalókat, aztán ha jön a kötelező kvóta, biztos vagyok benne, hogy mi kapjuk majd a segélyen tengődő léhűtőket...

#köszorbán

Etniez 2015.09.15. 13:00:43

@ob.szerver: Felmérések szerint 70%-uk iskolázatlan vagy 8 általánosos.

A másik gond a vallásuk. Muszlimok nem olvadnak be, szegregálódnak. Nem kellenek ide.

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 13:03:01

Merkel most tépheti a haját, miért nem húzatott még időben kerítést az osztrák határra:D

Etniez 2015.09.15. 13:10:19

@GNDL: A muszlim a lényeg. Londonban élek, itt él - azt hiszem - a legtöbb muszlim.

Nem jó. Otthonra nem kell.

GNDL 2015.09.15. 13:11:35

@Etniez: Ez melyik felmérés?! Az osztrákok a napokban adtak ki adatokat 1000 menekült részvételével végzett kutatásról, szerintük az osztrák szinthez képest a szíriai menekültek képzettsége tök általános, kétharmaduknak van közép- vagy alapfokú végzettsége, és 7%-uknak felsőfokú. Gondolom ami az osztrákoknál általános, az valamivel jobb lehet a magyar szintnél. :)

Tehát nincs alapja annak amit állítasz, hacsak nincs hozzá hivatkozásod.

www.origo.hu/nagyvilag/20150910-a-bevandorlok-tulnyomo-tobbsege-iskolazott-ausztria-munkaero-kepzes-nyelv.html

Etniez 2015.09.15. 13:14:17

@GNDL: Máskor meg mást írtak.... Nem keresem elő.

Lényeg: megfognak tanulni magyarul szerinted?

GNDL 2015.09.15. 13:14:37

@Etniez: „Otthonra nem kell.”

Oké, nem osztom ezt a nézetet, de akkor még mindig ott tartunk, hogy alternatív javaslat?! :)

Exploiter 2015.09.15. 13:17:13

@GNDL:

Pedig de, ez a lényeg. Ha nem létezne iszlám, sokkal engedékenyebb lehetne a kontinens is. Akkor csak a szociális problémákkal kellene megbirkózni, nem egy elmebeteg ideológiával is.

Amúgy az értékes képzett embernek kb. egységára van a világon. Ugyanannyiba kerül egy jó szír orvos, mint egy jó ukrajnai magyar. Főleg, ha mindkettő mehet amerre akar és a nyugati bérekkel versenyzünk.

GNDL 2015.09.15. 13:18:21

@Etniez: „megfognak tanulni magyarul szerinted?”

Magyarul hegeszteni, vagy betegeket ápolni például?! :) Két hónap alatt egy intenzív tanfolyamon fel tudnának szedni annyi nyelvtudást, ami a szakmájuk gyakorlásához elegendő lenne. Szükség lenne még a tudásuk felmérésére, szakmájuk honosítására, újabb egy hónap intenzív tanfolyam. De legyen mindösszesen fél év mindez.

Nincs lehetetlen csak tehetetlen...

De megint említem: kurva nehéz a szíriai középosztálybelieket itt tartani a 200 EUR/hó minimálbérrel, vagy a szomszédos államokból magyarokat átcsábítani, mikor még magyar munkavállalók százezreit sem voltunk képesek itt tartani. A szakképzett munkaerőhiány csak egyetlen tünete a két évtizedes hitvány korrupt kormányzásnak.

Kandeláber 2015.09.15. 13:21:04

@GNDL: Senki sem vitatja, hogy az átlagbérek Magyarországon igen alacsonyak, elvégre a periférián vagyunk...Többek között ezért lettünk összeszerelőüzem-ország.
A libsi logikát - ha egyáltalán van ilyen - a feje tetejére állítottad azzal a kijelentéseddel, hogy "csak igen keveseket tudnánk a menekültek közül itt tartani".
Egyfelől a szócsövek permanensen üvöltözik, hogy az Európára - így Magyarországra - zúduló több százezer iszlamista betolakodó döntő többsége magasan képzett filozófus, agysebész, mérnök, tehát szüksége van rájuk Európának, így Magyarországnak is, másfelől pedig a sáskahadtól idegenkedő polgártársainkat azzal próbálják nyugtatgatni, hogy "nem akarnak itt maradni, úgyis tovább mennek."

GNDL 2015.09.15. 13:21:22

@Exploiter: „nem létezne iszlám”

Pedig ezt nem így kell megítélni, a hívő emberek az egyik legjámborabbak világszerte. A muszlim hívők is. Más dolog, hogy pár maroknyi elmeháborodott vallási fanatikus árnyalja a képet, de lásd én sem például a fundamentalista KDNP, vagy a korrupt erkölcstelen közpénztolvaj fideszesek alapján ítélem meg a keresztényeket. Ha így lenne, legszívesebben azt tenném velük mint amit az a barom Tilos rádiós műsorvezető szeretett volna... :)

Etniez 2015.09.15. 13:23:38

@GNDL: Nem engedjük be, nem fogadjuk be őket.

Veled ellentétben naponta látom a muszlim kultúrát Európában és hát köszi... inkább kihagynám ...

Szegregálódtak, szaporodnak, saját törvényeket követnek, nagy közöttük a bűnözés, radikalizálódnak, stb.

Csomó gond van velük. Van Magyarországnak egy hasonló problémája már, nem kell még egy.

Pont tegnap láttam, ahogy egy 2. generációs török srác leöntött vízzel két fiatal brit lányt az utcán, mert hangosan nevetgéltek az utcán. Londonban. Nem is a no-go zónában. Tudod, neked ez mese. Én meg látom a szememmel.

GNDL 2015.09.15. 13:23:50

@Kandeláber: „a feje tetejére állítottad azzal a kijelentéseddel”

Nem állítottam. Szerencsére többféle megoldása is lenne a képzett munkaerőhiány okozta problémának. Csak el kellene indulni végre valamelyik irányba, mert újabb ötödik éve nem történik ezen a téren az égvilágon semmi... csak kampány, de hát azzal nem jutunk előbbre, a jelek szerint.

Etniez 2015.09.15. 13:24:29

@GNDL: Más dolog, amikor ellopják a közpénzt és más, amikor felrobbantják veled együtt a buszt....

Etniez 2015.09.15. 13:27:18

@Etniez: És nem az összes muszlimmal van baj. Hanem a közelet-keletiekkel. Pl. a szírekkel. Ők az Iszlám Állam. Nem mind, de közülük nőtt ki.

Nem minden szír agysebész. Valamelyik kisbicskával vágdos le fejeket.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.15. 13:28:37

@Tudományos libsizmus: Látom az Eu ezen a héten is megbukott, pedig még csak kedd van.

Exploiter 2015.09.15. 13:29:03

@GNDL:

Neked az a véleményed, hogy ez egy n+1. vallás. Nekem az a véleményem, hogy a modern emberiségre leselkedő legveszélyesebb ideológia ami életben maradt mostanáig. Biztosan ezért ítéljük meg másképpen a várható kockázatokat. Te kisebb problémákra számítasz a beilleszkedésnél, esetleg színes kis békés, vidám társadalmakra. Én meg vérfürdőre. Lassan azért körvonalazódik, hogy kinek jönnek be a tippjei, szerencsére van már esettanulmány, amiből következtetni lehet a trendekre.

GNDL 2015.09.15. 13:29:26

@Etniez: „naponta látom a muszlim kultúrát Európában és hát köszi”

Napi szinten kapcsolatban vagyok londoni magyarokkal, onnan is küldik nekem a melót, tehát épp eleget beszélek velük is a jelenlegi helyzetről ahhoz, hogy ismerjem véleményüket, az általuk látott helyzetet. :) Ők amikor már kimentek, nagyjából ugyan ezzel a vegyes kultúrával találkoztak, tehát sok összehasonlítási alapjuk nincs ahhoz, hogy megállapítsák, 20-30 éve jobb volt-e az élet és a közhangulat Londonban vagy sem. :)

De ha már itt tartunk, nekem a Fidesz-MSZP-DK szavazóinak szokásai, mentalitásuk, moráljuk, „kultúrájuk” is idegen... :)

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 13:30:23

Intelligens, tanult szír menekültek a nyílt pályán többször megállították vészfékezéssel a vonatot Németországban, mondván, hogy nem akarnak Berlinbe menni.

www.focus.de/politik/ausland/fluechtlingskrise-im-news-ticker-ungarn-erklaert-fuer-zwei-regionen-im-sueden-den-notstand_id_4947996.html

"Sie wollten offenbar nicht nach Berlin und Brandenburg: Flüchtlinge haben in einem Sonderzug laut "Tagesspiegel.de" mehrfach die Notbremse mitten auf der Strecke gezogen. Nach Angaben einer Sprecherin der Senatsverwaltung für Gesundheit und Soziales im Raum Leipzig, so die Zeitung, sei etwa die Hälfte der 450 an Bord befindlichen Flüchtlinge ausgestiegen."

Egyértelmű: Stuttgartba akartak menni. Alig várják, hogy felvehessék a munkát a Mercedesnél.

Etniez 2015.09.15. 13:31:43

@GNDL: Kapcsolatban vagy. Mi meg itt élünk. Hidd el, jót akarunk. Nem kell Magyarországra közel-keleti muszlim.
Ezek pedig nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók.

A kérdés az, hogy van-e szükségünk rájuk?
Szerintem nincs, főleg addig nincs, amíg Kelet-Európa ilyen szegény.

GNDL 2015.09.15. 13:32:48

@Etniez: „Más dolog, amikor ellopják a közpénzt”

Az ellátás hiányosságai miatt ma már a daganatos betegek élete van veszélyben, minden bizonnyal nagyobb részüknek pont ezen hiányosságok okozták halálukat (ugye amikor hónapokat kell várni vizsgálatokra, kezelésre, mikor a daganatos betegek gyógyításánál az idő a sikeres kezelés legjelentősebb kulcsa). Ennyi erővel buszokat is robbanthatott volna a Fidesz-KDNP kormány...

Valamint ha nincs iszlám, a Breivik és Lubitz féle elmeháborodottaktól, vagy azoktól akik csecsemőkorú gyermekeiket szúrják hasba, vagy 10 év alatti gyermekeiket végzik ki fejszével, még nem véd meg semmi...

Bell & Sebastian 2015.09.15. 13:32:59

@Tudományos libsizmus: Azért van így lezsírozva, hogy utána megint visszavonják, ugyanis látszat-politizálás folyik a németeknél a téma körül.

Csak azért se látják be, hogy így nem megy, csak úgy, de akkor meg nekik nem jó.

Ez bizony megfekteti Muttit, ha az Alaptörvény marad.

Etniez 2015.09.15. 13:34:35

@Exploiter: "Neked az a véleményed, hogy ez egy n+1. vallás. Nekem az a véleményem, hogy a modern emberiségre leselkedő legveszélyesebb ideológia ami életben maradt mostanáig."

Részben. Van egy-két értelmes muszlim ország, de a többség sajnos tényleg a világ kerékkötője.

Érdekes módon a huszadik század szinte összes gócpontja muszlim ország vagy közösség volt.
Most is hol van harc Közel-Keleten? Távol-Keleten? Afrikában?

GNDL 2015.09.15. 13:34:43

@Etniez: „Kapcsolatban vagy. Mi meg itt élünk.”

Értsd ezt úgy, hogy nagyjából ugyan úgy közvetítik felém az információkat mint te, csak nem írásban, hanem többnyire Viberen. Csak nekem ők hitelesebbek, mint te, mivel évszázados barátaimról van szó... :)

Etniez 2015.09.15. 13:35:23

@GNDL: Breivik könnyen lehet, hogy mártír lesz 50 év múlva.

GNDL 2015.09.15. 13:37:38

@Etniez: Akkor én már nem leszek túl fiatal, és örülök majd, ha két sör után nem hugyozom magam össze... ha egyáltalán megélem a +50 évet... :D

Etniez 2015.09.15. 13:38:11

@GNDL: Ha nem elvakult liberálisok, akkor biztos vagyok benne, hogy nem közvetítenek pozitív véleményt. Az itteni magyarok túlnyomó többségének nem tetszik a lonodni multikulti, mivel nem működik.

GNDL 2015.09.15. 13:45:09

@Etniez: „Ha nem elvakult liberálisok, akkor biztos vagyok benne, hogy nem közvetítenek pozitív véleményt.”

Miért, az elvakult liberálisok pozitív véleményt közvetítenek?! :)

Viccen kívül, értem mit akarsz mondani, csak ezt a „liberálisozást” nem értem. Persze, az SZDSZ alapvetően szitokszóvá tette, de az SZDSZ nem nagyon volt „liberális”, inkább csak ugyan olyan korrupt politikai kalandorok, mint a fideszesek, akik ugyancsak tévesen „jobboldalinak” tartják magukat.

Az ismerőseim nagyrészt jobboldali liberálisok, hozzám hasonlóan... ha ez megnyugtat. :)

Etniez 2015.09.15. 13:59:14

@GNDL: Én addig vagyok liberális, amíg nem akarsz beleszólni az életembe.
Az itteni muszlimok jelentős része pedig bele akar szólni.

access denied 2015.09.15. 14:03:27

@GNDL:

>>....jobboldali liberálisok,

Ott már nem itt még nem.

access denied 2015.09.15. 14:06:11

@Etniez:

Hmmm...
Hány muszlimmal tartasz kapcsolatot?
Hogyan akarnak beleszólni az életedbe?

Exploiter 2015.09.15. 14:07:02

@GNDL:

Ó igen. Breivik.
Mi történt? Elkapták, elítélték, lesittelték. Van neki most több tízezres önkéntes hadserege, amelyik szabadidőben csecsemők fejét tűzi karóra?
Van neki szervezete, aminek deklarált célja a jelenlegi társadalmi rend szétverése, amihez öngyilkos merénylőket toboroznak, hogy civilieket öljenek?
Van ennek az egésznek társadalmi támogatottsága?

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 14:08:51

Bezzeg a Vadait beengedik. Akkor már inkább tíz bangladeshi.

konrada 2015.09.15. 14:09:35

@GNDL:
"kétharmaduknak van közép- vagy alapfokú végzettsége, és 7%-uknak felsőfokú."

...s ezt saját bevallásuk alapján, azaz biztosan akadt közülük olyan amelyik turbozott is.

"szerintük az osztrák szinthez képest a szíriai menekültek képzettsége tök általános"

Az egy dolog, hogy Ausztria munkaképes korú lakosságának 26%-ának nincs 8 általánosa sem, és felsőképzettsége is csak minden 13. osztráknak van, de talán nem kéne a magyar munkaerőpiacot így lehiggítani.,)))
(Még ha esetleg az az osztrák statisztikus azt is kimutatta, hogy a szír oktatási rendszer sokkal erősebb, azért csak ilyen arányú a középosztályuk végzettségi aránya.,))

1000bocs 2015.09.15. 14:11:44

"Tekintve a káoszt, ez is mintha kicsit félrecsúszott volna... :)"

Persze, persze. A tömeges konfliktusok eszkalálódásáról, azok mintáiról és kezeléséről most nem nyitnék vitát. A rendőrség jól szerepelt. A mi szempontukból jól alakultak a dolgok. A felfokozott hangulatban a menekültek igazi arca is megmutatkozott. Politikai szempontból erre is szükség volt. Mindenkinek ki lett nyalva a feneke, senki sem sérült meg, és kialakult a helyzet, ahol látható volt hogy milyen problémakezelő módzserei, milyen kultúrája van a tömegnek, amit most engedünk be európába puszira. Ha nem tetszik valami csőcselék, mint a többiek akik már most is nyugaton vannak egy ideje. A köztük levő békés kisebbség pedig kussol és semmit sem tesz.

"BTW, a „rendpártiság” nem feltétlenül karhatalmi beavatkozást vagy valamiféle erőszakot jelent."

Azt jelentené, hogy mindenki betartja a törvényeket. Még "a halál elől futó, elcsigázott menekült" is, aki "utolsó erejét megfeszítve" a határainkhoz ér, megköszöni a kaját és vizet amit kap, fedelet a feje fölé, és a seggén marad, amíg törvény szerint lezajlik az eljárás. Ha már ő kér szívességet, ugye.
Nyugton marad még akkor is, ha miatta, és a menekülttársai folyamatosan növekvő száma miatt ez elhúzódik. Mert uye éppen egy jobb életet kap ingyen. Csak kicsit várni kéne.

Persze ha van egy ballib oldal, aki folyamatosan kiképzi őket arról hogy nekik mindenre és annál is többre JOGUK VAN, akkor kicsit nehéz rendet tartani.

Például nehéz táboron belül tartani 200 embert, ha nem lehet nyakonb@szni az elsőt a gumibottal, aki lökdösni meri a rendőrt. Mert ugye, mint az állatok, a kóstolgatással kipróbálják meddig lehet elmenni, és el is mennek a határig.

A rendpártisághoz nem csak az tartozik, mik a közös szabályaink, hanem hogy mivel büntetjük azt aki nem tartja be azokat.

A "menekülteket" azonban nem lehet büntetni, csak segíteni. Így bármilyen rendpártiság csak elméleti.

Nem véletlen, hogy a sztrádákon menetelő menekültek miatt leesett nyugaton is, hogy azért az emberi jogok melett valami olyat is csinálni kéne, ami végre felnőtt problémakezelésre hasonlít, nem télapós osztogatásra.

"Nem ezért támadták, hanem a gyűlöletkeltésért, az embertelenségért, és tulajdonképpen a felelősség elhárításáért..."

A "be kell tartanod a törvényeinket", és a "tisztelned kel a kultúránkat" jótanácsok ismerete ráférne a mostani menekültekre is. Talán ha ezzel kezdenének a jogvédők és az ellenzék, akkor nem lenne akkora gond a menekültekkel, mert leesne nekik hogy ha már minden ingyen kell, akkor tessék kivárni a sorukat, és nem az lesz az első a sorban, aki legjobban tépi magát, meg a földön fetreng a kamera előtt.

Ha ez neked gyűlölködés, akkor fizettett véleméynalkotó lehetsz, mert ennyire senki sem csekéjértelmű.

"Embertelenség"

Ingyen kaja, víz, sátor, pokróc, utaztatás panorámás buszon. Én mondom, a varázsos keletről menekülő emberek a poklot poklát élték át nálunk. Biztosan nem összehasonlítható a magyarországi szenvedésük a könnyű meneküléssel, a földközi tengeri hajóúttal, és az embercsempészeknél eltöltött wellnessel.

Embertelen - te tényleg ennyire?

Mire a végére értem a hozzászólásodnak, be kell lássam fizetve vagy ezért. Ennyire senki nem lehet vak, marad a foglalkozásképpen üzőtt kommentelés.

Mivel nekem ezért nem fizetnek, be is fejezném hogy mondatonként mutassak rá a demagógiádra.

GNDL 2015.09.15. 14:15:23

@Exploiter: „Mi történt? Elkapták, elítélték, lesittelték.”

Nagyjából ez a lényege az iszlám elleni rettegéseiteknek is: ahhoz képest, hány muszlim bevándorló él jelenleg is Európa számos államában, közvetlenül a bevándorlókat, vagy első- másodgenerációs leszármazottaikat tekintve egyáltalán nem jelentős, sőt, nem említésre méltó az általuk elkövetett terrorcselekmények száma. Persze ha egy is történik, az szenzáció, mert ugye muszlimok...

De egyébként meg heti szinten lehet olvasni, hallani antiterrorista akciókról Európa-szerte, a titkosszolgálatok fejlődnek, egyelőre úgy tűnik jól dolgoznak.

Kandeláber 2015.09.15. 14:15:34

@GNDL: De, az szdsz liberális párt volt, méghozzá a legrosszabb fajtából. Neoliberális és hungarofób "véleményformáló értelmiségiek" hozták létre. Az antikommunista retorikájuk '90-ben még 20%-ot meghaladó szavazatot hozott neki, miután azonban a magyar választópolgárok többsége megismerte a valódi arcukat, a 20 % olvadni kezdett, és 2014-re végre nem jutottak be a parlamentbe.
Később reinkarnálódtak a DK-ban, amely - ha lehet - még visszataszítóbban magyarellenesebb még náluk is.
Az szdsz és a DK, továbbá a MoMa és a "Liberálisok" egy olyan ideológiát képviselnek, amely - amennyiben Európát sikerül megvédeni a betolakodóktól - néhány éven belül a margó legszélére fog szorulni.
Borítékolható, hogy Európa öntudatra ébredő választópolgárai lesöprik a színtérről a globalista-liberális, áruló politikusaikat, és ismét a nemzeti érdekeket és értékeket képviselő pártok által létrehozott kormányok vezetik majd a legtöbb államot.
A törpe minoritás pedig a partvonalon kívülről fog visítozni.

access denied 2015.09.15. 14:16:43

@Etniez:
>> Az itteni magyarok túlnyomó többségének nem
>>tetszik a lonodni multikulti, mivel nem működik.

1., Előfordul, nem vagyunk egyformák
2., Nem akarásnak nyögés a vége
3., ja, hogy magyar nettel mérgezed magad? Akkor nem is fog menni.

access denied 2015.09.15. 14:20:21

@Kandeláber:

Azt mondod hogy liberális aztán többször is cáfolod. Elvagy így magadban? Nem lehetne hogy nekem is hagysz valami vita alapot?

ob.szerver 2015.09.15. 14:29:41

@GNDL:

"az SZDSZ alapvetően szitokszóvá tette, de az SZDSZ nem nagyon volt „liberális”, inkább csak ugyan olyan korrupt politikai kalandorok, mint a fideszesek..."

Szitokszóvá a fidesz tette, együtt sok szerencsétlen, jobb sorsa érdemes (bank, IMF, profit, magánnyugdíj, bevándorló) másikkal, nagyon sok milliárd forint agymosásra fordításával. Természetesen volt korrupció az SZDSZ holdudvarában is, mint minden párt körül errefelé a múltban és a jövőben, de ez messze az SZDSZ-t érintette a legkevésbé. Felsorolhatjuk az SZDSZ történetének 20 vezető személyiségét, akik döntő többségét olyannyira meg sem érintette a korrupció, hogy még a lakájmédia sem próbálkozott fogást keresni rajtuk. A strabagdemokratázóknak (strabagdemokratázni ugyanis a fideszes folklórban egyet jelent a szdsz-es korrupció bizonyításával) pedig javaslom a Strabag közbeszerzési sikereinek az áttekintését az elmúlt 5 évből. Ki volt a politikai kalandor: Kis János, Pető Iván, Magyar Bálint, Kuncze Gábor vagy mégis kicsoda? Továbbá egyenlőségjelet tenni köztük és a most hatalmon levő bűnszervezet közé? Ezt nem mondhattad komolyan.

GNDL 2015.09.15. 14:31:06

@1000bocs: „tömeges konfliktusok eszkalálódásáról, azok mintáiról és kezeléséről most nem nyitnék vitát”

Pedig pont ez a vita tárgya. Lásd ha nem zsúfolnak be több mint 2000 menekültet a legfeljebb 800 férőhelyes debreceni táborba, akkor minden bizonnyal jóval kisebb eséllyel lett volna ott zendülés. Nem beszélve a tájékoztatás, kommunikáció hiányáról...

„rendőrség jól szerepelt”

A rendőrök jól szerepeltek, és jól szerepelnek. A közvetlen parancsnokaik is. A felsőbb vezetés hozzáértésében már erősen kételkedek... vagy ha a hozzáértésük meg is lenne, a szervilizmusuk jóval erősebb ennél. :)

„felfokozott hangulatban a menekültek igazi arca is megmutatkozott”

Nem tudom milyen „felfokozott hangulatról” beszélsz, ezeknek az embereknek a többsége pokoli polgárháború sújtotta környékekről érkeznek, évek óta élet és halál között éltek, szemük láttára dőlt romba életük, vagy végezték ki, haltak meg családtagjaik. Amit láttál esetleg az nem „felfokozott hangulat” volt, hanem kilátástalanság, félelem, és minden bizonnyal poszttraumás stressz betegség...

„Azt jelentené, hogy mindenki betartja a törvényeket.”

Pontosabban azt, hogy a törvények mindenkire ugyan olyan szigorral vonatkoznak. Például kormánypárti politikusokra is, akik annak ellenére halmoznak fel átlagpolgárok szemében lottónyereménnyel felérő vagyonokat, hogy ennek a bevallott keresetük alapján a tizedét sem kereshették volna meg, ha minden törvényt betartottak.

„nehéz táboron belül tartani 200 embert, ha nem lehet nyakonb@szni az elsőt a gumibottal, aki lökdösni meri a rendőrt”

Vagy éppenséggel fel lehetett volna világosítani, megnyugtatni őket, hogyan zajlik az ügymenet, és mondjuk az sem ártott volna, ha egy kerítéssel körbevett tisztás helyett civilizáltabb táborokat létesítenek számukra, ahol akár heteket is eltölthetnek úgy, hogy van lehetőségük esetleg a családjukkal együtt lenni, kulturáltan tisztálkodni, étkezni, pihenni, többek közt...

„jótanácsok ismerete ráférne a mostani menekültekre is”

Furcsán is adja elő magát, hogy huszadrangú focimeccseken a VIP páholyban szotyizó közpénztolvaj korrupt pöcsök papolnak kultúráról és törvénytiszteletről... :)

„Ha ez neked gyűlölködés”

Nem a menekültek nyelvén nyomtatták a plakátokat, tehát nyilvánvalóan a hazai rajongótábornak készült.

„be kell lássam fizetve vagy ezért”

Nem hiszem hogy lenne ma bárki Magyarországon, aki ezért tudna annyit fizetni, amennyit jelenleg keresek. De jól esik, ha „profinak” gondolsz, mert ugye feltételezed, hogy ezért pénzt kapok... köszönöm a bókot... :)

Kandeláber 2015.09.15. 14:31:57

@acces denied: Mely mondatommal is cáfoltam?

Kandeláber 2015.09.15. 14:33:22

@acces denied: GNDL kijelentését tulajdonítod nekem.
Milyen anyagot tolsz?

GNDL 2015.09.15. 14:34:49

@ob.szerver: „Ezt nem mondhattad komolyan”

Azt nem említettem, hogy több korrupciós ügye lett volna az SZDSZ-nek mint a Fidesz-KDNP-nek, csak annyit, hogy tevékenyen közrejátszottak abban, hogy ma „liberálisként” sokan gyanakodva néznek a Zemberre. Ráadásul állítólagos liberálisként elég fura dolgokat műveltek kormányon a posztkommunista MSZP-vel karöltve 12 éven át.

Exploiter 2015.09.15. 14:38:37

@GNDL:

A terrorista cselekmények csak a legkirívóbb részei a problémának.
Tartom, amit mondtam, iszlám nélkül jobb hely lenne ez a sárgolyó, én pedig minél messzebb tartom tőlük a családomat. Nevezd rettegésnek, ahogy akarod, továbbra is egy embertelen szörnyeteg-vallásról beszélünk, olyan tradíciókkal, amitől az ember kihányja a belét és amivel épeszű ember nem akar közösködni.

konrada 2015.09.15. 14:42:08

@GNDL:
Az viszont tény,hogy nem volt annyi korrupciógyanús ügye...
...hiszen méreteiben sokkal kisebbek voltak mindig is, amikor hatalomban voltak.
...de arányaiban azért lazán hozták a strabagdemokraták a koala maszop szintjét, sőt ....

GNDL 2015.09.15. 14:43:45

@Exploiter: „iszlám nélkül jobb hely lenne ez a sárgolyó”

...és nem lenne itt pár sarokkal arrébb az a pékség, amit egy szír fickó nyitott pár éve, és minden nap ott veszem a friss, többnyire mindég még meleg pékárút (vasárnap is), vagy nem lenne még pár sarokkal arrébb az a török kajálda sem, ahol hazafelé részegen olyan jókat szoktam zabálni. :) Neked lehet, hogy jobb lenne, de én ezek nélkül picit kevesebb lennék. :)

access denied 2015.09.15. 14:49:11

@Kandeláber:
Azt írtad az szdsz liberális aztán meg hogy

neoliberális
hungarofób
antikommunista
globalista-liberális

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 14:50:01

Inkább visszamegyek Szíriába - mondta egy menekült, amikor meglátta, mostantól alig lesz esélye bejutnia.

Lassan csak leesik nekik.

Exploiter 2015.09.15. 14:50:12

@GNDL:

Nem az emberrel van baj. A török lehetne sima török is, a szír meg sima szír. Mennyivel egyszerűbb lenne, nem?

access denied 2015.09.15. 14:56:20

@Exploiter:
>>....én pedig minél messzebb tartom tőlük a családomat.

Jól is teszed, az a dolgod, isten vagy.
A megismeréshez a legjobb út az elzárkózás, a félelem, a rettegés, és a média hülyeségek által torzult személyiséged családodra erőszakolása.
ps:
A gyereket ne add be a suliba, mert még rájön mekkora farok vagy.

access denied 2015.09.15. 15:28:58

@1000bocs:
>> A rendőrség jól szerepelt.
Mármint nem tartotta be a magyar törvényeket, a saját szabályzatait és esküjét. Helyesen így van: jól leszerepelt.

>>A mi szempontukból jól alakultak a dolgok.
Még csak most jönnek a következmények, idegenforgalom megtorpanása, a finoman visszamondott megrendelések, a külföldön élők/dolgozók kellemetlenségei. A cégek megbeszélésein a magyarországgal kapcsolatos tervek felfüggesztése. Az eu bürokrácia ellenállása, a magyar papírok alulra kerülnek. A világ szemében mi lettünk a rosszak.

És mindez csak tovább tüzeli ezeket a dacos idiótákat. Milosevics és a szerbek teljesen ezt az utat járták be. Ideje volna leállni.

Jean Sol Partre 2015.09.15. 15:51:16

@acces denied: mi az nekünk, ha a nemzeti büszkeségünk a tét.

TávoliTűz 2015.09.15. 16:45:02

@acces denied: Sajnos, ahhoz hogy belszóljanak az életünkbe, a legkevésbé sem kell kapcsolatot tartani velük. Belédkötnek az utcán, megerőszakolják a nőket, megverik a rendőröket!, felháborodva azon, hogy mernek intézkedni az Ő területükön mindezt abban a befpgadó orszában, amely miliárdokat költ rájuk. Nézz körül kicsit a neten.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 16:59:45

@TávoliTűz:

Ezt ő is nagyon jól tudja, csak maszatol, ezért kapja a pénzét.

TávoliTűz 2015.09.15. 17:05:03

Megöli magát, ha nem mehet Ausztriába!
Volt egy másik bejegyzés is az Indexen, miszerint:

ha nem engedik át, akkor visszamegy Sziriába!
Sajnos ezt időközben eltávolította az Index.

Ezek háború elől, életöket féltő menekültek....

TávoliTűz 2015.09.15. 17:10:31

Megtaláltam mégis:

Ez volt a nap, amikor kizártuk a menekülteket
Inkább visszamegyek Szíriába - mondta egy menekült, amikor meglátta, mostantól alig lesz esélye bejutni. Ilyen volt a nap, amikor Magyarország bekerítette magát.

index.hu/video/2015/09/15/menekultek_roszke_hatar_hatarzar_rendor_kovacs_zoltan_onkentes_osszefoglalo_bevandorlas/

IdomitottFoka 2015.09.15. 17:21:56

@TávoliTűz: Ezek nem iszlámspecifikus problémák, hanem az underclassra jellemzők. Ugyanezek megvannak az USA-ban a hispano és néger bevándorlókkal és helyi szegényekkel + white trash. És itthon is, pedig az átvándorlók ilyesmit nemigen csinálnak.

TávoliTűz 2015.09.15. 17:38:36

@IdomitottFoka:
Figyelmedbe ajánlom az alábbi idézetet:

a musz-limokra nem vonatkoznak a hitetlen törvények, csak a sarijanak kötelesek engedelmeskedni,
jogaik és érdekeik magasabb rendűek, mint a hitetleneké, és bármikor,
akár erőszakkal is érvényesíthetik azokat. Ha a hitetlenek nem hajlandóak
ezt tudomásul venni, előbb utóbb eltapossa őket az iszlám diadalmente. Valójában
egy egész Európára kiterjedő muszlim felkelés tanúi vagyunk, melynek
tömegbázisa, toborzási területe és logisztikai háttere az európai umma egy jelentős
része. 204

A KATONAI BIZTONSÁGI HIVATAL
TUDOMÁNYOS TANÁCSÁNAK
KIADVÁNYA
Ezt is érdemes lenne elolvasni:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Saría

TávoliTűz 2015.09.15. 17:42:34

"A német rendőrök tehetetlenek: mindenki szírnek vallja magát"
...."Mindenki szírnek mondja magát. Ezt csak annál nem fogadjuk el, aki a bőrszíne alapján jól látható módon Afrikából érkezett" - mondta a német rendőr.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 18:22:18

Egy német iskola igazgatója arra kérte a szülőket, hogy lányaikat a városba betelepített 200 ezer muszlim "menekültre" való tekintettel ne járassák miniszoknyában, rövid ujjú blúzban stb.

Szóval a németek alkalmazkodjanak a muzulmánokhoz.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/betiltottak-a-miniszoknyat-a-menekultek-miatt-2399499

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.15. 18:23:08

A cikk közli a német nyelvű körlevelet is, aki nem hiszi, olvassa el azt is.

1000bocs 2015.09.15. 18:31:55

@GNDL:
"ha nem zsúfolnak be több mint 2000 menekültet a legfeljebb 800 férőhelyes debreceni táborba, akkor minden bizonnyal jóval kisebb eséllyel lett volna ott zendülés. Nem beszélve a tájékoztatás, kommunikáció hiányáról..."

Már a nagy hullám előtt is, a bóhózatba illő "nyitott szállás" uniós ötlet környékén írtam mennyire vicces az hogy az együttműködésre minimális erőfeszítést nem tevő menekült bemondásra mond egy nyelvet, száz kilométerekről utaztatják nekik a tolmácsokat habokra, mert kiderül hogy hazudott, ütféle konyhát tartani nekik mert a vallása tiltja satöbbi...Messze pazarló rendszert fenntartani a semmire. És az akkor volt, amikor Bács-Kisun megyében egy héten elfogtak két tucat határsértőt.

Értem én hogy liberális ésszel Magyrországon százával vannak tolmácsok, irodísták, szakácsok és szakácsnők, biztonságiak és rendőrök, pikkpakk lehet 1000 férőhelyes szállásokat felhózni tucatjával, de olyat ám hogy a kényes gyomrú jogvédő nehogy embertelennek minősítse - de a valóságban vannak erőforrások, vannak lehetőségek és lehetetlenségek, és ha a menekültek tetszenek falunyi mennyiségben átlépni a határt egy éjszaka alatt, akkor tessenek várakozni elég ideig - ugyanis a probléma nem az ország felkészületlensége. Egyik országnak sem kell talonban tartani és drága pénzen biztosítani ekkora mennyiségű erőforrást, mert mi van ha valahol valakik elindulnak.

Nehogy már várniuk kelljen.

A történelemben nincs erre példa. Nincs hotel, panzió, wellness rakásra, albérlet és ágybérlet csak mert elindul egy rakás menekült a jobb élet reményében hat országnyira túrázni egyet.

Apropó most mondta Merkel hogy "a menekülteknek nincs joguk kiválasztani hol telepednek le". Ezt a kvótarendszert védendő mondta a kritikákra.

Csakhogy ha ez igaz, akkor az a nagy kérdés, milyen jogon vannak itt, milyen jog és törvény szerint passzolgatnak országok ezernyi menekülteket naponta a következőre ahelyett, hogy erővel megállítanák őket az első határon? Lenne nagy sírás rívás, de ha egyszer nincs joguk...

A debreceni menekülttáborban a menekült lesz szives megköszönni amit kap, mert ha az embercsempésznek gond nélkül kifizette a több ezer eurót, ha otthon diktatúra és gyilkolás van akkor legalább az első országban ahol mindent ingyen kap próbáljon meg viselkedni.

Vagy ha joga van hőzöngeni, mert szerinted van, akkor a rendőrségnek a rendbontókat, mint beilleszkedésre képtelen, lázításra és agresszióra hajlamos egyéneket legyen joga kirúni a fenébe három országnyi távolságra legalább. Majd elgondolkozik, és kegközelebb szerényebb lesz.

Ja, most jut eszembe, ti liberálisok nem hisztek a szabályokban, a nevelésben, meg a büntetésben. Mondjuk ez látszik is a mostani helyzetben, erős a fejvakarás hogy akkor mi lesz.

"ezeknek az embereknek a többsége pokoli polgárháború sújtotta környékekről érkeznek, évek óta élet és halál között éltek, szemük láttára dőlt romba életük, vagy végezték ki, haltak meg családtagjaik"

ez egyrészt egy kis részükre igaz, másrészt meg valszeg pont nem azok hőzöngtek akikkel ez történt. Másrészt nekem is halt meg rokonom, engem is ért veszteség, de ha agresszív vagyok és rongálok, ettől függetlenül lekapcsolnak jogosan. A menekült mitől is más? Rá miért nem vonatkoznak a törvények, és meddig nem vonatkoznak azok a törvények mint rám?

Egy évig?
Kettőig?
Akinek több hozzátartozója halt meg az élethosszig randalirozhat? Akivel nagyon elbánt az élet, az nagyon elbánhat másokkal?

Mi a szabály, vagy mi a törvény ha úgy tetszik?

"Pontosabban azt, hogy a törvények mindenkire ugyan olyan szigorral vonatkoznak. Például kormánypárti politikusokra is, akik annak ellenére halmoznak fel átlagpolgárok szemében lottónyereménnyel felérő vagyonokat, hogy ennek a bevallott keresetük alapján a tizedét sem kereshették volna meg, ha minden törvényt betartottak."

B@zmeg, a menekültekről beszélünk. Ott tartottunk mitől nem azok a szabályok és törvények vonatkoznak rájuk, amik vonatkoznának? Ne gyere most az ellenzékiségeddel, mert nem az akérdés ki utálja jobban orbánt. Kisbetűvel írtam, örülj.

"Vagy éppenséggel fel lehetett volna világosítani, megnyugtatni őket, hogyan zajlik az ügymenet, és mondjuk az sem ártott volna, ha egy kerítéssel körbevett tisztás helyett civilizáltabb táborokat létesítenek számukra, ahol akár heteket is eltölthetnek úgy, hogy van lehetőségük esetleg a családjukkal együtt lenni, kulturáltan tisztálkodni, étkezni, pihenni, többek közt..."

Lásd mint fenn. Lehetett volna kiépített kemping, welness és egyebek, de nem volt. Legközelebb jöjjenek feleannyian, akkor könnyebb. Vagy legyenek türelmesek, ha már ingyen kell a jobb élet. (Az életveszélyt öt országgal korábban már elhagyták)

"Furcsán is adja elő magát, hogy közpénztolvaj korrupt pöcsök papolnak kultúráról és törvénytiszteletről... :)"

Értem én, hogy szerinted ez válasz, de erre a minőségre miért is pazarlok karaktert?
Próbálkozz már a témához, és a konkrét mondathoz kapcsolódni, amihez válaszolni akarsz. Ez a szint?

1000bocs 2015.09.15. 18:38:37

@acces denied:

"Mármint nem tartotta be a magyar törvényeket, a saját szabályzatait és esküjét. Helyesen így van: jól leszerepelt. "

Na, még te kellettél. Nézz utána ennek egy kicsit.

"Még csak most jönnek a következmények, idegenforgalom megtorpanása, a finoman visszamondott megrendelések, a külföldön élők/dolgozók kellemetlenségei. A cégek megbeszélésein a magyarországgal kapcsolatos tervek felfüggesztése. Az eu bürokrácia ellenállása, a magyar papírok alulra kerülnek. A világ szemében mi lettünk a rosszak."

Ballib wishful thinking. Külföldi barátaimmal beszélgetve - nem elfelejtve hogy mennyire utálták mikor Orbán manőverezett Ukrajna és Putyin vonatkozásában - nem ez látszik.

A mi cégünk üzleti és nem politikai alapon működik, osztrák partnereink nem mondták fel a szállításokat. Az üzlet az üzlet, a politika és az álcivil támogatott szféra is más.

Kandeláber 2015.09.15. 19:02:03

@acces denied: Te szerencsétlen idióta, szerinted a "neoliberális" az nem liberális?
Géphez jutottál valamelyik elmeszociális otthonban? :D

access denied 2015.09.15. 19:19:48

@1000bocs:

30 év tapasztalata hogy a nemzetközi kapcsolatokban nem lehet hibázni, beszélgetek velük sokat, bizalom az első, a jóember többet elér mint a jó lehetőség, én is ilyen vagyok, nem bele a képébe, csak csendesen ejtem a partnert, acces denied.
osztrákkal nem lesz probléma, nekik mi aranybánya vagyunk, nem is vagytok érintve a világban, illetve soha sem fogja azt mondani hogy ezért, meg sokan vannak akik egyet értenek.
Az ukrán buli durva volt, a fél világ mintha rolót húzott volna, acces denied.

ne tűzijátékot várj, itt úriemberek/bürokraták vannak helyzetben, csak a politikusok handabandáznak látványosan.

Csak figyeld ahogy szép lassan kibontakozik.

1000bocs 2015.09.15. 19:35:00

@acces denied:
"nem bele a képébe, csak csendesen ejtem a partnert, acces denied."

politikai okból ejted az üzleti partnert? :)))

1000bocs 2015.09.15. 19:38:33

@acces denied:
"n is ilyen vagyok, nem bele a képébe, csak csendesen ejtem a partnert, acces denied. "

olyan erkölcsös lehetsz, mint amerika pl. Sosem üzletelne nem válalható alakokkal.
Ja, hogy mindig azt csinálja? Üzlet az üzlet...

Gringo 2015.09.15. 19:47:23

@Заграница нам поможет, запад с нами.: Mi van? nem vagyok kíváncsi a hülyenáci dumádra.
Én csak annyit mondtam, hogy Merkel jobboldali politikus.

Exploiter 2015.09.15. 20:14:04

@acces denied:

Ha már nem csak a nickedben használod, hanem le is írod, nézz utána, hogy írják azt az ekszesszt.
Gondolom nem angol nyelvű területen vagy nagymenő üzletember, de a németek is értenek ángélusul.

access denied 2015.09.15. 20:24:10

@Exploiter:

ja, köszi. Tényleg nem vagyok helyesírási szakember

access denied 2015.09.15. 20:56:28

@1000bocs:

nem csak én, sokan. Öntudat.

Aki mindent pénzért csinál, a pénzért bármit megcsinál.
Kinyomtatod, kirakod a monitorra, megváltozol, kinyílik egy másik világ, egy idő után már csak jó emberek vesznek körül.,

1000bocs 2015.09.15. 21:39:26

@acces denied:
"nem csak én, sokan. Öntudat.
Aki mindent pénzért csinál, a pénzért bármit megcsinál. "

Egyetlen ország nem edngedheti meg ezt magának. Aki naív, aki széplelkű arra a többiek rátolják a problémákat.

Mint a mostani menekültes esetben.
Öntudat.
Hagyjuk már. A dzsungelben senki sem hisz a mesékben.

bispora 2015.09.15. 21:58:51

@Etniez: Csak hogy tényanyag is legyen amellett amit mondasz beidézném a bevándorlás topikból:
"Hónapok óta megy a polémia a szír bevándorlás kapcsán az egaliter-liberális egyház aktivistáival és papjaival arról, hogy be kell őket fogadni, vagy tűzzel vassal távol kell őket tartani Európától és hazánktól. A vita kereszttűzében az eltérő kultúra, a harcos iszlám illetve az integrációs lehetőségek állnak.
Én most kicsit más oldalról közelítenék. Pár hónapja nálam teljesen kiverte a biztosítékot, amikor a CEU soros-docensei, nagy boldizsár és melegh attila, azzal házalt, hogy a migránsok (szírek is) átlagosan jobb iskolai végzettséggel és nyelvtudással rendelkeznek mint mi magyarok, így az ország érdeke lenn őket itt tartani. Az első pillantásra nyilvánvaló volt, hogy a magyar felsőoktatásban évtizedek óta részt vevő afrikai arab és fekete diákokra épülő statisztika nem ráhúzható az átlag szír bevándorlóra, de hogy mennyire nem, az nekem is csak tegnap esett le, mikor James Thompson híres intelligencia kutató cikkét olvastam a migránsok képességének elemzéséről. Az alábbi linken olvasható blogban található anyagokból és tudomáynos publikációkból kiderül, hogy a szírek igen csak nagy hendikeppel rendelkező népesség. A populáció átlagos intellektusa 81 IQ pont, ami hajszállal nagyobb csak mint a cigányság kognitív átlaga.
A 81 IQ azt jelenti, hogy a társadalom számára fontos diplomások (orvos-mérnök-közgazdász-tudós-tanár-kutató) lehetséges aránya- ha 120+ IQ-t feltételezek ezekhez-, 0,47% lesz a szírek esetében. Ennek a népességnek a 72%-a 90 IQ alatti, ami a 8 általános mezsgyéje. Konklúzióként mondanám, hogy a szírek tömeges befogadásával a cigányokéra kísértetiesen hasonló "munkaerőt" kapna a nyakába az ország, ahol nagyon nem nyüzsögnek nagy boldizsár orvosai-mérnökei, viszont legalább a harcos Iszlám miatt a cigányoknál nagyságrenddel nagyobb veszélyt jelentenének a társadalomra.
Az talán nem várható el Magyarországtól, hogy a biztonsága elvesztését saját maga finanszírozza a növekvő szír inaktív réteg, egyre növekvő kiadást jelentő, segélyezésével.

Még valami, ami a fentieket támasztja alá. A nemzetközi TIMMS matematikai vizsga eredménysorait elemzi Steve Sailor szír és magyar diákok esetében. A 8. osztályos gyerekek felmérésénél 2007-ben, amikor még Szíria a béke szigete volt:
magyar diákok: kitűnő- 10%, jó-36%, elégtelen-9%
szír diákok: kitűnő-0% (!), jó-3%, elégtlen-53%

drjamesthompson.blogspot.hu/2015/09/migrant-competence.html

www.unz.com/isteve/timss-test-scores-would-germany-get-more-talented-workers-from-syria-or-hungary/

bispora 2015.09.15. 22:06:03

@GNDL:
A bevándorláspártiak valamiért nem találják meg Japánt. A szigetország köszöni nem kér a link bevándorlókból, ami ott a lusta koreai és kínai migránst jelenti. Ennek az a következménye, hogy Japán 98%-ban etnikailag homogén. És nem félnek a társadalom elöregedésétől-robotikát fejlesztenek. A legszebb az egészben, hogy az előrejelzések szerint folyamatosan nőni fog az életszínvonaluk.
Szerinted mi a titkuk? Okos fiú vagy, nem fogsz rá válaszolni...

access denied 2015.09.15. 22:36:36

@1000bocs:

Nincs dzsungel, csak körülötted, főleg ha még szaporítod is.

Nézd a briteket. összevissza háborúztak és elveszítették a birodalmat. Aztán szép szóval kooperációban birka türelemmel építettek egy másikat commonwealth néven. Azelőtt ha kellett nekik egy kikötési engedély felhúzták az ágyúk takarólemezét. Most meg elbeszélgetnek és soron kívül megkapják a kívánt helyet.

Sokat utazom, tapasztalom hogy mosollyal kedves viselkedéssel és segítőkészséggel könnyebb az élet.

Miért nem lehetett őket emberségesen méltósággal kezelni? Nem hiszek a hazug tudósításoknak, a hazug kopóknak, a hazug kommentelőknek, ismerlek titeket és ismerem őket is.

A világ megváltozott. Az erő továbbra is a realpolitik alapja, de a civil életben már nem az. A mosoly, a macskakép küldözgetés, a fairplay, a kedvesség lett a standard.

A világ benézett hozzánk, mi meg vissza vicsorogtunk.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.16. 06:15:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, ez nevetséges. Az európaiak alkalmazkodjanak a betelepült muzulmánokhoz? Röhejes. Illetve nem az.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.16. 06:17:31

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
"1933. január 30-án Adolf Hitler megkapta a kancellári kinevezést. Ünneplő híveinek tartott beszédében Hitler patetikusan felkiáltott:

Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni.”

1945 januárjában már valóban nem lehetett ráismerni Németországra."

annamanna 2015.09.16. 06:36:21

@Bell & Sebastian: Nehéz elképzelni, hogy a pártoknak juttatott állami támogatásból ne jutott volna az iroda fűtési költségére, telefonszámlára, fénymásoló papírra, munkabérre stb.
Viszont ez náluk egy rendkívül koherens gondolkodási és viselkedési kultúra része, amitől nem térnek el.

Van egy idős ismerősöm, aki valami buta ötlet miatt beiratkozott hozzájuk tagnak. Nem mintha bármit is csinálni akart volna; de azért befizette a tagdíjat. Kapott tőlük egy levelet, hogy fizesse be a tagdíjat, mert nem fizetett. Az idős ismerős megkért, ha már úgyis arra járok, szóljak be az irodájukba, hogy ő már fizetett, meg hát ugye én jól el tudom mondani, szóval intézzem el neki. Mi sem könnyebb, gondoltam, egy perc az egész. Előadtam, mi a szitu, a tagdíj már be van fizetve. A fickó, aki bent volt az irodában, úgy beszélt velem, hogy sírva jöttem ki.
És ez csak annyi, amennyit teljesen kívülállóként látok; ennél bennfentesebb dolgokat nem is akarok tudni. Icipici dolgok ezek, és már eszembe sem jutnának, ha most nem robbanna nagyot ez a mentalitás.

"De a nyelvet az emberek közül senki sem szelidítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes.
Ezzel áldjuk az Istent és Atyát, és ezzel átkozzuk az embereket, a kik az Isten hasonlatosságára teremttettek:
Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni!
Vajjon a forrás ugyan abból a nyílásból csörgedeztet-é édest és keserűt?
Avagy atyámfiai, teremhet-é a fügefa olajmagvakat, vagy a szőlőtő fügét? Azonképen egy forrás sem adhat sós és édes vizet.
Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével.
Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen.
Ez nem az a bölcsesség, a mely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.
Mert a hol irígység és czivakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van.
A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.
Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, a kik békességesen munkálkodnak."

1000bocs 2015.09.16. 09:00:08

@acces denied:
"Nincs dzsungel, csak körülötted, főleg ha még szaporítod is."

Átvitt értelemben írtam, de nem kell hogy észrevedd. Fárasztó lenne.

"Sokat utazom, tapasztalom hogy mosollyal kedves viselkedéssel és segítőkészséggel könnyebb az élet."

Persze, csajozni mindig könyebb.

"Miért nem lehetett őket emberségesen méltósággal kezelni? Nem hiszek a hazug tudósításoknak, a hazug kopóknak, a hazug kommentelőknek..."

Nem muszáj. Nem kell hinned senkinek. Mondjuk megtekinthetnéd a liberális nyugat zéró erdeményességét muszlim integráció ügyben, utána a muszlim toleranciáját európában, és a növekvő bűnözési arányt. Ha már sokat utazol, beszélgethetsz - a változatosság kedvéért fehér bőrszínű - ismerősökkel, akik elmesélik melyik kerületeket ne látogasd svédország muszlimok által is lakott nagyvárosaiban, vagy hogy miért nem sétálgat este a farncias polgár, és m bántja a nőket.

Európa összes muszlimok által okozott problémáját "Mi" találtuk ki, és agymosásnak vetettük alá az összes polgárt nyugaton, hogy azt állítsa amit "Mi" akarunk.

"ismerlek titeket és ismerem őket is. "

Erről beszéltem. Ezzel keresd meg az orvosodat.

"A világ megváltozott. Az erő továbbra is a realpolitik alapja"

Politikáról beszéltünk. Tehát akkor annak az erő az alapja? És a rendfenntartásnak?

Vagy a rendőr is küldözgessen cicás képeket? Akkor a több száz bevándorló lehiggad?

"A mosoly, a macskakép küldözgetés, a fairplay, a kedvesség lett a standard. "

A helyzet melegszik. Cicás képek és a bevándorlók, édes istenem.

IdomitottFoka 2015.09.16. 09:23:31

@Kandeláber: Egyébként nem az. A liberalizmus az egy jól definiált dolog, de Mo kb teljes lakossága és pártjai fogták magukat és átdefiniálták arra amire akarták. Neked szitokszó, a szdsz-nek a sajátos antifa-progresszív politikájának jelzője, egy csomóan azt értik alatta hogy zsidó (bár arról is csak ködös elképzelései vannak), stb.

De ettől még a liberalizmus az, ami.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 09:25:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Nonszensz, hogy mi, fehér emberek, de különösképp mi magyarok, bárkihez is alkalmazkodjunk. Még mit nem, kicsit sem, mit képzelnek ezek, bárkik, akik senkik hozzánk képest.

TávoliTűz 2015.09.16. 10:28:50

@Jean Sol Partre:
de most komolyan. Van egy állítólag menekült, aki az életét féltve jön, és menedéket kér. De ne ő alkalmazkodjon a befogadó közösség kultúrájához, hanem az hozzá. Arról nem is beszélve, hogy mi az amihez nekünk kellene alkalmazkodni.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 11:22:55

@TávoliTűz: @Exploiter: csak az attitűdről írtam. Nyilván nem kell drasztikus alkalmazkodás, de illik némi tekintettel lenni rájuk, illetve bárkire. Gondolom ti se fingtok nagyokat amikor vendégetek van.

Az a bizonyos iskolaigazgató sem azt kérte a szülőktől, hogy lányaikat csadorban járassák, csak hogy feleslegesen ne provokáljanak. Ami mellesleg a saját érdekük is.

Exploiter 2015.09.16. 11:35:05

@Jean Sol Partre:

"csak hogy feleslegesen ne provokáljanak"

Tehát hogy ne öltözzenek úgy, ahogy az ő világukban, az ő szokásaik szerint, itt, Európában elfogadott.
Mindezt azért, hogy ne ne provokálják azokat az embereket, akiket egyébként puszta jófejségből segít az országuk.

"Ami mellesleg a saját érdekük is."

Ja. Miért is? Mert különben mi lesz? A reménybeli újnémetek még a végén meg találják őket rontani?
De ezzel nyilván az égegyadta világon semmi gond nincs, ez így helyes, ennyit meg kell tenni embertársainkért.

Erre mondja azt a művelt kelet-európai, hogy francokat.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 11:46:43

@Exploiter: pont erről írtam. rohadjon meg mindenki, ha hozzám jön vendégségbe akkor se hagyom abba a fingást. mert nekem ez jár, mert én én vagyok, igaz magyar vérparaszt.

1000bocs 2015.09.16. 11:59:37

@Jean Sol Partre:

"Az a bizonyos iskolaigazgató sem azt kérte a szülőktől, hogy lányaikat csadorban járassák, csak hogy feleslegesen ne provokáljanak. Ami mellesleg a saját érdekük is."

A mai közbeszéd zavarait jelzi az is, hogy ha az elfogadás jegyében befogadsz valakit, neked kell elfogadni hogy ő nem fogad el.

Ha a migránsok a kedvencek, akkor tekintettel kell rájuk lenni, a lányok ne provokáljanak az öltözködésükkel.

Ha egy rendőrségi videó arra utalna, hogy a lányok buliba menve ne provokáljanak az öltözködésükkel, akkor meg ugrik az egész ballibsi média hogy mi ez már.

Egyenlő mérce ugyebár. Most akkor a lányok provokálnak egy ujj nélküli blúzban vagy nem?
Ha a fiúknak el kell viselni az ujj nélküli blúz és az átsejlő cicik látványát anélkül hogy emiatt nyomulni kezdenének, akkor az ingyenéletért ideérkező menekülteknek nem kell elviselni ezt a látványt, cserébe a szivességért?

A liberalizmus meg mi fán terem kérdéshez annyit, hogy a liberalizmus az, amit a véleményformálói művelnek. Ami most leginkább zűrzavar. Káosz. Önellentmondás.

Exploiter 2015.09.16. 12:06:06

@Jean Sol Partre:

Nem magyar paraszt, hanem német diáklány, nem fingani akar, hanem úgy öltözni, ahogy eddig és nem vendégek, hanem jófejségből befogadott bevándorlók.

Ennek fényében nyilván én vagyok helikopter.

Amúgy nekem speciel mindegy, csináljanak, amit akarnak, csak példának jó, hogy ide miért nem kell ilyen. Mert nem, oszt jónapot.

1000bocs 2015.09.16. 12:06:54

@Jean Sol Partre:
"rohadjon meg mindenki, ha hozzám jön vendégségbe akkor se hagyom abba a fingást. mert nekem ez jár, mert én én vagyok, igaz magyar vérparaszt. "

egyrész a fóbiáddal keress orvost.

Másrészt, ha te hozzám jössz, hívatlanul, be akarsz költözni a házamba a népes rokonságoddal, és rám rúgod az ajtót, a konyhámban körbenézve hazatelefonálsz a többieknek hogy jöhetnek mert jó a kaja, akkor örülj ha csak "fingok" egyet. Normális helyen az ajtóban kirúgdossák a hivatlan vendéget, különösen ha emberkedik.

Majd ha mi hívjuk ide a menekülteket tízezrével, hogy ugyan tegyenek már szivességet nekünk azzal hogy itt lébecolnak a nyakunkon, szeretnénk őket etetni-itatni, ruhával nővel ellátni, akkor lehetnének elvárásaik.

Azzal hogy ő hivatlanul betoppan, hogy adjatok nekem, mindent, de most azonnal, eljátszotta a vendégjogot.

merthogy nem vendég.

Te, toleráns vérparaszt-fóbiás, te. Elemi logika.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:13:22

@1000bocs: nyilván kurva nehéz különbséget tenni a vallási érzékenység és a szimpla macsó tahóság között, különösen a magukat kereszténynek nevezőknek, hisz ők nem érzékenyek.

de ahogy mondtam, az egészben az alapállás a lényeg. hogy mi alapból vitatni kezdjük ha valaki tapintatot vagy alkalmazkodást kér tőlünk.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:19:12

@1000bocs: "Majd ha mi"

ki ha ti nem.

"akkor lehetnének elvárásaik"

nem volt elvárás, a német iskolaigazgató írt, kérést. szövegértés, te elemi logikus.

1000bocs 2015.09.16. 12:22:28

@Jean Sol Partre:
"nyilván kurva nehéz különbséget tenni a vallási érzékenység és a szimpla macsó tahóság között, különösen a magukat kereszténynek nevezőknek, hisz ők nem érzékenyek."

a vallási érzékenység kurvára nem számít a szemedben ha a kereszténység múltját vagy jelentét kell gyalázni, szimbólumaiból viccet csinálni. Európa liberalizmusa tele van példákkal.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt, és ugyan a kereszténység irányában nem, de az iszlám irányában harcos védője lett a vallási érzékenységnek.

Te kis érzékeny.

"az egészben az alapállás a lényeg. hogy mi alapból vitatni kezdjük ha valaki tapintatot vagy alkalmazkodást kér tőlünk. "

az alapállás az, hogy az elfogadás és a tolerancia, az egyenlőség nevében kontextusba helyezzük a jelenségeket.

Tehát nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására pl. Nem tiltunk keresztény szimbólumokat és ünepeket, ha nem tiltunk iszlám szimbólumokat.

Egyenlőség, érted? Egyenlő mérce, te nagyon liberális.

TávoliTűz 2015.09.16. 12:27:00

@Jean Sol Partre: igazából nem neked írom, mert vagy tényleg nem érted, vagy csak úgy teszel, nem is tudom melyik a rosszabb.
Az egyik legfontosabb problémát te magad írod le:
"a vallási érzékenység "
Annyira más a vallásuk, ami ráadásul nekik az egész életüket, minden területen vezérli, beleértve a azt is, amit a mi társadalmunk törvényekkel szabályoz, hogy az együtt élés csak akkor és úgy lenne lehetséges, ha mi (befogadók) alkalmazkodnánk, mi elfogadnánk az alárendelt szerepet (sarija).

1000bocs 2015.09.16. 12:27:00

@Jean Sol Partre:
szövegértés, barátom.

Váratlanul, a házigazdára rárúgva az ajtót, ellepni a házat, felélni ami van, kötözködni stb.

Európának - és senkinek sem - nem kell tekintettel lennie a hívatlan vendégek áradatára, nem kell eltartania őket, nem kell odafigyelnie az érzékenységükre, nem kell a saját normái helyett átvennie az övékét.

Ez csak a te álmaidban alap.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:31:26

@1000bocs: én veled vitatkoznék, de te árnyékokkal harcolsz.

1000bocs 2015.09.16. 12:36:48

@Jean Sol Partre:
Európa liberalizmusa tele van példákkal a kereszténység szimbólumainak háttérbe szorításáról és gyalázásáról. Amit a keresztényeknek tolerálniuk kell.

Most a keresztényeknek a muszlim vallási érzékenységet kell tolerálniuk, ami nyílván valami magasabbrendű dolog mint a kersztény vallási érzékenység. Hiszen annak negligálásával bagy kritizálásával eddig nem volt probléma a liberálisok szerint.

Ez az egyik árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt.

Ez egy másik árnyék. Megint csak nem tudsz vitatkozni.

Nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására. Egyenlőség, rémlik?

Ez a következő árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni. Mondjuk nem csodálom.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:37:31

@TávoliTűz: 150 évig itt voltak a törökök, ráadásul megszállóként. megszüntünk keresztény országnak lenni? a paranoiáddal nem tudok mit kezdeni.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:41:41

@1000bocs: mivel én nem vagyok Európa liberalizmusa, nem is akarok vitatkozni ezzel. Beszéld meg vele, nem az én dolgom.

TávoliTűz 2015.09.16. 13:13:23

@Jean Sol Partre:
Először is le szeretném szegezni, még akkor is , ha ezért most sokan nekem esnek.
Nem tartom magam kereszténynek!
Mindenfajta vallást, ideológiát elvetek, amely nevében erőszakkal lehetne fellépni másként gondolkodó emberekkel szemben.
A történelem során sajnos a kereszténység nevében is rengeteg elítélendő dolgot követtek el.
DE! mai kereszténység alapvetően békés, túlnyomóan nem kényszerít senkit semmire. A hívőkkel szinte soha nincs semmi problémám, tisztelem hitüket. Ezt annyira komolyan veszem, hogy túristaként nem megyek be templomba, ha a legkissebb esélye is van, hogy azzal megzavarom azokat akik hitük miatt mennek oda. A hivatalos egyházzal szemben, már sokkal kevésbé vagyok elfogadó, annak ellenére, hogy nem egyszer találkoztam olyan képviselőjével akit tiszteltem.

Nincs paranoiám. Nem hiszek abban, hogy egyik ember születése pillanatában rosszab, pláne alárendeltebb elnne mint a másik.
De elvárom, megkövetelem, hogy tiszteletben tartsák a jogaimat, értékrendemet. Elvárom, megkövetelem, hogy betartsák annak az országnak az írott és íratlan törvényeit, ahová jönnek.
Félek, hogy a demográfiai változások és egyéb okok miatt belátható időn belül létszámban is fölénybe kerülnek, és akkor tényleg vége lesz a mai Európai kúltúrának.

Nem Paranoia, jogos aggódás!

Exploiter 2015.09.16. 13:38:13

@Jean Sol Partre:

Szerintem nem.

Amúgy kéne csinálni végre egy vallást, ami elvárja, hogy a követői libafos-penész-zöld szoknyában járjanak és mikiegérmaszkot húzzanak.

Mivel a vallás követői számára sértő bárkinek a látványa, aki nem így öltözik, ezért szorgalmazhatnánk a szín elterjedését, néha meg egy-egy sikátorban megjegyeznénk, hogy itt egy maszk, ha erre akarsz sétálni, akkor nem ártana felvenni.

Közben írhatnánk síró cikkeket, hogy a mocskos keresztények/zsidók/muzulmánok nem hajlandóak figyelembe venni a vallásunkat és szándékosan provokálnak a ruházatukkal.

Kb ennyiről szólnak az ilyen sztorik. A Nagy Foszöld Mikiegér (áldassék penészes szoknyája) pedig pont annyira hiteles isten, mint bármelyik másik, úgyhogy tessék nagyon komolyan venni.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 13:44:40

@TávoliTűz: az európai kultúrának akkor is vége lesz, ha feladjuk az értékeinket, még akkor is, ha félelemből adjuk fel.

1000bocs 2015.09.16. 13:48:29

@Jean Sol Partre:
ez elég gyenge.

Szóval csak azért léptél be ide, hogy elmondhasd "mi, fehér emberek, de különösképp mi magyarok" mekkora tahók vagyunk mert nem vagyunk tekintettel a "másokra".

Majd mikor a történet kellően körbe lett írva ahhoz hogy lásd mekkora baromságot írtál inkább lelépsz.

Láthatóan csak köpni jöttél ide.
Miközben kioktatod a "magyarokat" mekkora tahók.
Ez is egy szint.

TávoliTűz 2015.09.16. 14:06:21

@Jean Sol Partre: kész, feladom, innentől kezdve téged is szűrlek

Jean Sol Partre 2015.09.16. 14:55:15

@1000bocs: te írsz sértetten olyan dolgokról, hogy az európai liberalizmus milyen sérelmeket okozott neked (vagy a keresztényeknek általánosságban). Erre mi a faszt mondjak neked? Nem én vagyok az illető, nem én okoztam neked sérelmeket, sőt, leszarom az ilyen sérelmeidet, beszéld meg a pszichológusoddal, ezeknek semmi köze ahhoz, hogy vannak emberek akik büszkeségükben, nemzeti érzelmeikben, magyarságukban, tahóságukban, sértettségükben annyira elmerülnek, hogy nem hajlandók tekintettel lenni másokra. Ez egy hozzáállás, nem csak a menekültekkel szemben, hanem általában.

Igen, csak azért szóltam hozzá, hogy ezt elmondjam, mert a hozzászólás amire reagáltam ezt az attitűdöt tükrözte.
Te pedig nem is cáfolni próbálod, hanem igazolni a jogosságát, ami azt jelenti, nem is volt akkora baromság.

access denied 2015.09.16. 19:08:40

@1000bocs:

Az "egyenlőség" már tovább fejlődött, a fairplay irányába. Ha a muszlim vallás aránya 2% az összes többivel közös halmazban akkor természetes hogy őket méltányosságból jobban figyelembe vesszük. Ugyanúgy ahogy a sérülteket, a gyengéket, a bármi okból az adott helyzetben hátrányban lévőket előnyben részesítjük. A konzervatívokat sem gyilkoljuk le, pedig a progresszívok erőfölénye sok nagyságrenddel nagyobb.

Igen a te világod egy dzsungel, te teszed azzá, pedig a közösség etetett nevelt és hagyott megerősödni, nem a saját képességeidnek köszönheted a helyzeted. Most így fiatalon/bután/ még ragadozónak gondolod magad, egyrészt ez idővel megváltozik, másrészt épp pont most változik, mert ma még együtt szabadságharcoltok a szélmalmok ellen, de holnapra olyat is követelnek majd tőled amit te már nem akarsz.

A menekült nem a házadba tör be, hanem átlépnek egy képzeletbeli vonalat aminek semmi jelentősége nincsen, és van rá tőlem engedélye, valamint a szomszédaimtól, a barátaimtól, meg sokan másoktól, meg a fél világtól.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.16. 19:16:50

@acces(s) denied:

Neked a maradék eszed is elment.

"Ha a muszlim vallás aránya 2% az összes többivel közös halmazban akkor természetes hogy őket méltányosságból jobban figyelembe vesszük."

A pozitív diszkrimináció már a legtöbb kultúrállamban nem divat.

"A konzervatívokat sem gyilkoljuk le, pedig a progresszívok erőfölénye sok nagyságrenddel nagyobb."

Csak a nedves álmaidban, te idióta.

"átlépnek egy képzeletbeli vonalat aminek semmi jelentősége nincsen"

A 2/3-os többséggel megválasztott kormány szerint van. Az USA, a demokrácia mintaországa szerint van. Németország szerint van, különben nem zárták volna le a határaikat.

Szerinted van, mert te vagy a referencia. Aha! Az USA elnöke és No. kancellárja is hozzád jár tanácsért.

"van rá tőlem engedélye, valamint a szomszédaimtól, a barátaimtól, meg sokan másoktól, meg a fél világtól. "

Fordulj elmeorvoshoz.

access denied 2015.09.16. 19:30:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

cicuka, ott az a szűrés link, nyomjál már rám légyszi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.16. 19:38:55

@acces(s) denied:

Kiskócsag, majd annak az ideje is eljön, egyelőre érdeklődéssel tanulmányozom, meddig vagy képes elmenni hazudozásban és hazaárulásban.

De akkor majd nem a Szűrés linkre kattintok, mert az csak itt működik, helyette inkább az egész blog.hu -n foglak szűrni, ahogy már teszem ezt pár hozzád hasonló szarcsimbókkal.

1000bocs 2015.09.16. 19:52:45

@Jean Sol Partre:
" te írsz sértetten olyan dolgokról..."

Leírom mégegyszer amire kerülöd a választ, mutasd ki a személyes sértettségemet, és utána próbálj válaszolni mellébeszélés helyett:

"Európa liberalizmusa tele van példákkal a kereszténység szimbólumainak háttérbe szorításáról és gyalázásáról. Amit a keresztényeknek tolerálniuk kell.

Most a keresztényeknek a muszlim vallási érzékenységet kell tolerálniuk, ami nyílván valami magasabbrendű dolog mint a kersztény vallási érzékenység. Hiszen annak negligálásával bagy kritizálásával eddig nem volt probléma a liberálisok szerint.

Ez az egyik árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt.

Ez egy másik árnyék. Megint csak nem tudsz vitatkozni.

Nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására. Egyenlőség, rémlik?

Ez a következő árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni. Mondjuk nem csodálom."

Itt tartottunk. Hagyd el az általad képzelt sértettségemet, amire felfűztél egy egész bekezdést a válaszodban. Ez csak a fejedben van.

Volt itt konkrét kérdés, talán arra válaszolj, vagy csak hagyd az okoskodást a fenébe.

TávoliTűz 2015.09.16. 20:14:15

Az ENSZ-főtitkár elítélte a magyar rendőrök fellépését ???????

Most komolyan, normálisak ezek?
Van még olyan szervezet ahol épeszű emberek vannak?

1000bocs 2015.09.16. 20:15:02

@acces(s) denied:
"Ha a muszlim vallás aránya 2% az összes többivel közös halmazban akkor természetes hogy őket méltányosságból jobban figyelembe vesszük. "

A terroristák aránya a muszlimokon belül szintén egy kisebb csoport. Védd őket is, hiszen más jellemző szerinted nem számít csak a matek.

"A konzervatívokat sem gyilkoljuk le, pedig a progresszívok erőfölénye sok nagyságrenddel nagyobb."

A "progresszívok" képzelt föklénye most porlott éppen semmivé, amikor a legkisebb valós problémát sem képesek a helyén kezelni mert elkavarodnak a maguknak ellentmondó dogmáik között.

Merthogy az emigránskérdést sem oldották meg liberális mód. Mindenfelé rendpárti intézkedéseket hoznak, rémlik?

Megnézném a liberális gyilkolóosztagot egyébként. Elég sok spec katonát, bevetési alosztályos havert ismerek - és hidd el, a problémamegoldók között nincs egy darab liberális sem.

A liberális fajta kerüli a tűzvonalat.

"Igen a te világod egy dzsungel, te teszed azzá, pedig a közösség etetett nevelt és hagyott megerősödni.."

Hülye vagy. Tőlem, tőled és mindenki mástól függetlenül a ragadozók odakint vannak. Nézd meg a rendőrségi statisztikákat. Álmaidban létező világról beszélsz. Akiknek a valóság szembejött eddig, azt az újságban olvashatod. Magyarázd meg nekik hogy nem dzsungelben élsz, elég ferde szemmel fognak rád nézni.

Az eddig is odakint lődörgő ragadozókhoz hozzácsapnának egy olyan tömeget a liberálisaink, akiknek a problémamegoldó módszere nagyjából a mi cigányainkéhoz hasonló. Arabos, cigányos ordítozás, maguk és ruházatuk jajveszékelve tépése, a földön fetrengés, minden létező dolog összetörése, az egész világ hibáztatása, köpdösés, lökdösődés és támadás.

Hibátlan. Mert az integráció eddig is működött, úgy a nyugati társadalmakban, mint nálunk (vagy bárhol a világon) a cigányokkal.

Együttműködés, meg fair play, mi?
A franciák, a németek, a londoniak, a svédek mind tudnak ezekről beszélni.

"A menekült nem a házadba tör be, hanem átlépnek egy képzeletbeli vonalat aminek semmi jelentősége nincsen.."

Baszki, nincs jelentősége? Akkor a képzeletbeli vonallal határolt területek miért külön gazdasági egységben vannak? Miért nem kap alanyi jogon mindenki mindent? Miért a német gazdaság a nyertese az uniónak, miért nem az egész unió, vagy csak a szegényebb fele? Elképzelt, mi?

Szólj már a világ összes vezetőjének, politikusának és gazdasági szakemberének, világosítsd fel a gazdasági minisztériumok szakértőit hogy az egész csak virtuális....

"..és van rá tőlem engedélye, valamint a szomszédaimtól, a barátaimtól, meg sokan másoktól, meg a fél világtól. "

Azért nem tartanak ebben a kérdésben népszavazást, nehogy kiderüljön hogy az általad elképzelt fél világ csak álmaidban létezik. Mondhatsz ilyeneket, csak nevetségesség teszed magad. Mindenki beszél a szomszédjaival, munkatársaival, tanulótársaival, a boltokban az állomásokon, a vevőivel.

Pártszimpátiától függetlenül nagyítóval sem találsz, csak hivatásos menekültvédőt.

Fél világ, b@szki. Te sem mész a szomszédba, ha nagyot kell mondani.

access denied 2015.09.16. 21:54:42

@1000bocs:

A környezeted a dzsungel, ahol élsz ahol dolgozol, a családod, barátaid. Mondtam már hogy te csinálod a magad dzsungelét, meg mások dzsungeljébe jársz át. Addig nem érted amíg nem cseréled vagy megváltozol, mert neked az a közösség, a klánod, hozzájuk akarsz hasonlítani, a léted a jövőd velük képzeled el.
de a konzik alkalmazkodásra képtelen együgyű csorda, max a főmarhának van önálló gondolata, a többi csak emésztetlenül visszabüfögi a dogmákat. A csorda pedig egyre idiótább lesz, a félnormálisak kilépnek vagy már be sem lépnek, és ezek a főnököt egyre nagyobb butaságra ösztönzik. Most itt tartunk valahol, a megriadt csorda már megindult és letapos mindent az útjából, ilyenkor minden értelmes ember félreáll.

magyarország nem számít, mesterségesen húzott értelmetlen vonalak. A "magyarság" a katolikusok kitalációja, aranyos mendemondák. A nemzet pedig összesen 200 éves, a nacionalizmus terméke, az uralkodóknak olcsó hadsereg kellett mert a zsidók 10-15%-ot kértek évente, így viszont megvolt ingyen.

YOU CAN ONLY GET SMARTER BY PLAYING A SMARTER OPPONENT

Az én verzióm erre:
Hülyébb leszel ha hülyébbel játszol.

ja hogy azt választottad? Akkor ok.

1000bocs 2015.09.16. 22:51:16

@acces(s) denied:

ahol élek, ahol dolgozom, a családom, a barátaim a környezetem a civilizáció.

De ezeken kívül van még több mint hét milliárd ember a földön, akik egy része ragadozó. Miattuk néha az ember kiesik a civilizációból, mert a velük való interakció legtöbbször nem oldható meg civilizált módszerekkel.

Ja, hogy te most is csak a "konzik", meg a "csorda" vonalra akarsz kijukadni, meg a "magyarság szánalmas" igehirdetésére? Erre inkább nem reagálnék, mert tényleg úgy érzem egy csökkent értelművel játszom.

Személyedben egy újabb remek példányát ismertük meg az okoskodó, lényegi kérdésekben a témától következetesen eltérő, másokat megbélyegző és lenéző, liberális igehirdetőnek.

Hosszú körmondatokba foglalt gondolatfüzérek, amikkel arról igyekszel elterelni a figyelmet, hogy a konkrét témához igazából nem értesz csak okoskodsz.

Mint például a kriminalisztikához, az utcai támadások, az erőszak, a támadók jellemrajzának és motivációjának, az erőszak kialakulásának és kezelésének témájához.

Amitől te folyamatosan elkanyarodtál a konzik és az orbán fixációd irányába, miközben virtuálisan lapogatod a saját vállad hogy milyen okos is vagy.

Fárasztóak vagytok, de hasznos amikor a liberalizmus igazi arca ilyen nyíltan bemutatkozik.

Köszönöm.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 23:35:18

@1000bocs: "Európa liberalizmusa tele van példákkal a kereszténység szimbólumainak háttérbe szorításáról és gyalázásáról. Amit a keresztényeknek tolerálniuk kell.

Most a keresztényeknek a muszlim vallási érzékenységet kell tolerálniuk, ami nyílván valami magasabbrendű dolog mint a kersztény vallási érzékenység. Hiszen annak negligálásával bagy kritizálásával eddig nem volt probléma a liberálisok szerint.

Ez az egyik árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni.

Európa liberalizmusa a bevándorló ügy kapcsán megtalálta magában az eddig szapult keresztény erkölcsöt.

Ez egy másik árnyék. Megint csak nem tudsz vitatkozni.

Nincs iszlám érzékenység a keresztény érzékenység rovására. Egyenlőség, rémlik?

Ez a következő árnyék, amivel nem tudsz vitatkozni. Mondjuk nem csodálom."

Mi a fasz közöm van nekem szerinted azokhoz az "európai liberálisokhoz" akikről beszélsz? Miért akarnék én az ő nevükben vitatkozni veled? Mindenféle bizonyítatlan állításaid vannak arról, hogy ők mit tettek (gyalázták a kereszténységet) és hogy mit várnak el tőled (toleráld a muszlimokat), meg hogy megtalálták magukban a keresztényt.

Én nem gyaláztam a kereszténységet, szóval ezt beszéld meg velük.

Viszont most sem találtam meg magamban, nagyjából változatlanok az erkölcseim hosszú idő óta.
Keresném viszont azokban a keresztényi erkölcsöt, akik eddig mindeféle más esetben fennen kérkedtek a sajátjukkal, hogy most vajon hová lett, amikor nem a buzik ellen kéne használni, hanem valakiknek segíteni kéne. Mert belőlük kurvára eltűnt, nagy magyarázkodások vannak helyette.

Ennyi, de ne vedd úgy, hogy vitázom veled erről, mert nem fogok, semmi közöm a problémáidhoz. Állítottam valamit, amire nem tudsz semmi érdemi választ, hanem felteszel valami tök más kérdést, bocs, de ez engem nem érdekel, oldd meg magad.

access denied 2015.09.17. 00:28:16

@1000bocs:

beszélgetünk, keményen, egymás mellé.

Miért baj ha hangsúlyozom vagy újrafogalmazom a mondanivalómat?

Igen vannak ragadozók. Szerintem nem sokan, nem jelentősek, kis odafigyeléssel ki lehet kerülni a csapdáikat, amúgy sem élet-halál kérdése.

és igen a fél világ ellenünk, vagyis 5/7-e, de lehet hogy még több. Nem ma kezdődött, lassan 20 éve írom(beleértve a hixes időket) hogy a világ elzárkózik előlünk, antiimperialista és antiwestern szerveződésekbe tömörülnek (sco, asean, bricks, african union, mercosur, pacific alliance, eurasian economic union, apec, franc se tudja mennyi még), az államközi kapcsolatok mélyben, pedig a civilek milliárdnyi kapcsolatot építenek és menedzselnek, amit az orbán/netanyahu és hasonlók rombolnak le, nem véletlenül teszik.

A konzik csepülése csak az alapozás, ha az átmegy akkor könnyebb a folytatás.

Orbán nem fixációm, csak jelkép lett, tojok rá. Majd ha hágában ücsörög én elégedetten bólogatok.

Addig pedig nagyon jó amit csinál, itt a káosz és válság egyszerre, ebből lesz változás.

ps
A szabadságom lejárt, majd jövök később, nem fogom a kinti nyugalmas kellemes multikulti életemet magyar nettel mérgezni.

üdv mindenkinek

1000bocs 2015.09.17. 10:01:01

@Jean Sol Partre:
"Mi a fasz közöm van nekem szerinted azokhoz az "európai liberálisokhoz" akikről beszélsz? Miért akarnék én az ő nevükben vitatkozni veled?"

Ballibsi kommentelők mindig arra hivatkoznak mi a liberalizmus elméletileg, és elhárítják maguktól azt ahogy a liberalizmus a valóságban nműködik.

A valós liberalizmus a tettek. A tettek pedig ellenmondanak a libsi dogmáknak. Hogy ezt feloldják, egyre atomibb szintre próbálják lebontani, egyre messzebbről megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, miszerint az egyenlőség jegyében miért teremt és támogat egyenlőtlenséget.

Mi közöd?
Mivel tartod az álláspontot, miszerint a vallási kisebbséget védeni kell a többséggel szemben, van közöd. Ez ugyanis felveti a kérdést, hogy mi alapon válogatsz vallási felekezetek között. A kereszténység nem védendő az ateista többséggel szemben, az iszlám igen. Ami ugyan messze nem az egyenlőség jele, de te ezen lazán átlépsz. Nem csoda. Nehéz is lenne megmagyarázni a libsi kettősmércét és kirekesztést.

Te is csak az alkalmazott verzióját gyakorlod.

Pelso.. 2015.09.17. 10:16:57

Minden ideológia kirekeszt, és mindegyiknél komoly a különbség az elmélet és gyakorlat között. Ennek fő oka a politikusok és szócsöveik tardicionális és folyamatos hazudozása.

Jean Sol Partre 2015.09.17. 10:19:45

@1000bocs:
1. nem vagyok ballibsi és nem szoktam hivatkozni arra, mi a liberalizmus elméletileg

2. mutass akár csak egy mondatot, ahol azt mondtam, a vallási kisebbséget védeni kell a többséggel szemben

1000bocs 2015.09.17. 10:21:41

@acces(s) denied:
"Igen vannak ragadozók."

Örülök hogy egyetértünk.

"Szerintem nem sokan, nem jelentősek, kis odafigyeléssel ki lehet kerülni a csapdáikat, amúgy sem élet-halál kérdése."

Szerinted nem jelentős a számuk. Ezt beszéld meg a nyugalmas multikulti olyan zónáiban élő polgáraival, akik nem mennek ki sétálni sötétedés után, akik nem látogatnak bizonyos városrészeket stb. Ezeket egyrészt Párizsban sétálgatva személyesen volt szerencsém tapasztalni fényes nappal, másrészt német és svéd ismerőseim mesélték a napi élet örömeit. (biztos ők is bezárkozó mélymagyarok) Ha azt gondolod csak az én ismerőseim paranoiásak, a net a te barátod. Youtubera feltöltött híradórészletektől kezdve újság és blogbejegyzések garmadája foglalkozik a létező krízissel, aminek megoldását nem, csak a keletkezését köszönhetjük a liberális felfogásnak.

És nem. Az hogy te nem látod ezt magad körül, nem azt jelenti hogy nem létezik. Csak van szerencséd olyan helyen élni-dolgozni, hogy nem találkozol vele. Attól még az európai polgárokat zavarhatja erőssen, hogy te tagadod és kioktatsz mindenkit ezzel kapcsolatban.

Te most amellett érvelsz a biztonságos és dzsungelmentes életedből, hogy nem baj ha a dzsungel még jobban terjed európában. Nem baj ha még több, együttműködésre és civilizált együttélésre korlátozottan, vagy egyáltalán nem alkalmas ember érkezik, aki ugyan süket az uniós polgár problémáira, de elvárja hogy az oldja meg az övét.

Szóval köszönjük az ittlétedet, és posztolgass továbbra is cicás képeket peace felirattal.

A valós problémákkal meg foglalkozzon inkább olyan aki nem vak, ért is hozzá, meg a tökei is megvannak még.

TávoliTűz 2015.09.17. 20:18:03

Dráma Berlinben: két menekült ki akart ugrani a tizedik emeletről

Két menekült azzal fenyegetőzik Berlinben, hogy le fog ugrani a menekültek regisztrációjára kijelölt hivatal 10. emeletéről.
.... A berlini egészségügyi és szociális hivatal totálisan túlterhelt.
...... A hivatal előtt sokan hetek óta sátoroznak a sorukra várva. Az állapotok nagyon rosszak.

.......... Sokan annyira éhesek, hogy egy banánon képesek összeverekedni. Többek szerint számítani lehetett arra, hogy a helyzet előbb-utóbb elfajul. (Bild)
süti beállítások módosítása