Menekültkvóta: az EU esszenciája
2015. szeptember 05. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Menekültkvóta: az EU esszenciája

eu.jpg

Vannak uniós országok, amelyek tárt karokkal fogadnák a menekülteket; ahogy a menekültek is tárt karokkal rohannának pont azokba az országokba.

Vannak uniós országok, amelyek nem kérnek a menekültekből, de a menekültek sem kérnek azokból az országokból, nem akarnak oda menni, ott maradni.

Mit tenne erre az EU? Kötelező kvótákkal osztana szét random migránsokat, hogy egyesek (sokan) ne oda kerüljenek, ahová menni akarnak; hanem azokba az országokba jussanak, amelyek nem akarják a menekülteket és ahová a menekültek sem akarnak menni.

S miközben a kvóta kötelező lenne, kevéssé valószínű, hogy zárt koncentrációs táborokba vinnék a kvótamigránsokat, tehát szabadon mozoghatnának. Vagyis, ahogy kollégám, Kiss Brigi is írja: újra meg újra megindulnának azokba az országokba, ahol élni akarnak; tehát az egész kötelező kvótarendszer minden egyes nappal, minden egyes eltérített migráns újraindulásával megbukna. Azt pedig az elmúlt napok és hetek megmutatták, mire képesek a migránsok, ha nem azt kapják Európától, amire vágynak. Az egész történet migránsok és hatóságok, no meg államok egymás közötti napi szintű, több tízezres nagyságrendű, végtelen pingpongozásává fog válni, leblokkolva mindent és mindenkit.

A menekültkvóta ötlete az EU mai állapotának igazi esszenciája.

Úgy csinálni valamit, mintha valami történne, mintha egy problémára megoldás születne, miközben ez az ún, megoldás nem más, mint a probléma tovább bonyolítása és négyzetre emelése − lásd a végtelen Görögország-sagát is.

Isten látja lelkemet, az olvasók meg a régi cikkeimet, hogy soha nem voltam EU-szkeptikus. EU-realista annál inkább. De mit tegyek, ha maga az EU tesz engem nap mint nap egyre szkeptikusabbá?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr657761682

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is itt az agresszív? II. 2015.09.05. 20:22:49

A tegnapi nap megalázó volt Magyarország számára, több szinten is.  Nemzetközi hírnevünk totálisan a földbe lett döngölve. Gyakorlatilag nem maradt olyan nyugati politikus, pártszíntől függetlenül, aki nem ítélte volna el élesen az orbáni antihumánus ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tralalala 2015.09.05. 21:10:56

@GNDL: Szerinted mennyit kéne költeni rájuk?

GNDL 2015.09.05. 21:12:20

@tralalala: „az országnak melyik a jobb, ha kifizet egy csomó embert, hogy a seggükön üljenek, vagy ha kifizet egy csomó embert, hogy gereblyézzenek meg havat lapátoljanak”

A közmunkásokat jelenleg csak azért tartják, hogy a számukkal meghamisítsák a foglalkoztatottsági adatokat. Illetve befenyítsék őket, hogy ha nem a Fideszre szavaznak, akkor éhen halnak.

Az országnak az lenne kurva jó végre, ha ilyesféle trükkök százaira nem vernének el évi több százmilliárdokat az egymást váltó posztkommunista kormányzatok, főleg akkor nem, amikor például az oktatási hivataloknak több tízmilliárdos közüzemi számlatartozásaik vannak, és az egészségügy pedig a varrásainál foszlik szét...

„az önkormányzatoknak nem kell a drága magánkertészekre költeni”

Így van, minek ide szakemberek, mikor a kormányban sincs rájuk szükség... :)

GNDL 2015.09.05. 21:15:06

@tralalala: Ha 2009-ben, amikor még rekord volt a munkanélküliség (10-11% között) költöttek összesen 375 milliárdot erre, akkor ma, amikor állítólag csökkent a munkanélküliség 2009-hez képest, ennél kevesebbet kéne...

Természetesen csak abban az esetben, ha valóban csökkent a munkanélküliség, mert egyébként ha nőtt, akkor minden bizonnyal az ilyesféle kiadások is nőnek. De ebben az utóbbi esetben akkor valami nagyon nem stimmel a kormányzat kommunikációjával... többek közt, mert a hozzáállásukról nem is beszélve. :)

Fekete Pestis 2015.09.05. 21:17:39

@GNDL:

nos, az érvelési hiba, hogy a rossz eltürését azzal indokolod, hogy egy másfajta rosszat is eltürünk. p.l. arab terrorista vs. breivik. egyik sem indokolja a másikat.

Ellenvéleményt (olyant, ami érdemi) nem láttam. Ugye, láttam az emberiességre való apellátát. Ezt megértem, de nem fogadom el, mert nekem nem érdekem, hogy ezek bejöjjenek.

Újra kérdezem: ha tudsz forrást adni, ami bebizonyítja, hogy a kozéposztály is profitál az arabok beengedéséböl. Ebben az esetben (mivel ez nyomós érv) megváltoztatom a véleményemet.

Ha jól értem, orbánnak éppen azt róják fel, hogy nem nézi összeu. szempontból a dolgot (ami egy jogos erv).

Bell & Sebastian 2015.09.05. 21:18:22

@GNDL: Csigavér, ilyen máshol is van (alibi munkák), csak nem ennyire nyilvánvaló. Egy magára valamit is adó német szupermarketben már minden vásárlóra jut egy néger felmosó, aki alig várja, hogy elejtsek egy tejfölt, aminek itt elég fura neve van, de ettől még ugyanakkorát placcsan.

2015.09.05. 21:18:44

@GNDL:

Nem írtam ötször, hanem csak kétszer.
Az elsőre válaszként belinkeltél 08. 28-ai dátummal egy közleményt, erre válaszoltam és megismételtem, hogy mi történt úgy 1-2 órája a mai napon.
Csak a kronológiai sorrendet szerettem volna betartani és betartatni veled is.

"pedig hát jelenleg a Fidesz-KDNP vezet, az évi több mint ezer milliárdos korrupciós ügyeivel és áfacsalásaival... :)"

Ki nem szarja le a Fidesz-Kdnp?
Mert most qrvára mellényúltál, mert én nemhogy leszarom, de le is hányom.

Fekete Pestis 2015.09.05. 21:19:19

@GNDL:

"Az adófizetőknek okozott anyagi kár tekintetében pedig hát jelenleg a Fidesz-KDNP vezet, az évi több mint ezer milliárdos korrupciós ügyeivel és áfacsalásaival... :)"

érvelési hiba ;) hogy jön a menekültek kártékonyságához a fidesz kártékonysága?

azért mert a fidesz kártékonyságát türnünk kell, a menekültekéet is kell? ;)

tralalala 2015.09.05. 21:20:55

" Illetve befenyítsék őket, hogy ha nem a Fideszre szavaznak, akkor éhen halnak."

A kormány valahogy mágikusan befolyásolni tudja, hogy ezek az emberek a szavazófülkében kikre szavaznak? Ez azért egy kicsit paranoid gondolat, nem? :D

"Az országnak az lenne kurva jó végre"

Fú tök jó, hogy a többi kilencmillió mellé még egy ember is elmondja, hogy mi lenne a jó az országnak. Tényleg jó, komolyan. Ezért van az ún "választás", hogy kiderüljön, az emberek melyik véleményt tartják hitelesebbnek, melyiket kevésbé. Most egyelőre a tiédet kevésbé, de ne csüggedj, ez nem jelenti feltétlen, hogy tévedsz.

Szóval hajrá! Én mondjuk nem hiszem, hogy a Jobbikkal jobb lenne, de hát különbözőek vagyunk :D

"Így van, minek ide szakemberek"

Őőőő de most akkor az előbbi pénzfás hozzászólásodat hova tegyem? Meg hát a gereblyézéshez, szemétszedéshez nem hiszem, hogy különösebb képzettség kellene, és itt 95%-ban erről van szó.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 21:24:46

@Fekete Pestis: Ez a Breivik csak nehogy szobrot kapjon, vagy libsi-palánta irtásért az egyik oldaltól vagy nagyon másságáért a másiktól.

Mivel még mindig él (és vidáman netezget), azt feltételezem, hogy a társadalma még őt is megérti, sőt, együttérez vele nagy agybajában.

Kár, hogy nem jutott atombombához! Megérdemlik egymást, erre szokták mondani.

Kampfer 2015.09.05. 21:25:25

@GNDL: "Itt jönnének képbe a szakszervezetek... ha lennének. :)"
No igen... Érdekképviseleti tisztségviselőként ezzel teljesen tisztában vagyok! ;-) És elhiheted, hogy egy multi kereskedelmi láncban az érdekképviselet lehetőségei konvergálnak a nullához... Sajnos ez a helyzet. És a czomba (a fa-czomba) az öt év alatt egyetlen alkalommal SEM volt hajlandó bármiről is egyeztetni!
Kamp.

tralalala 2015.09.05. 21:26:27

@Bell & Sebastian: Breiviknek valamivel nagyobb sikere lett volna, ha gyerekeket nem lövöldöz le. A gyerekek lelövöldözése soha az életben nem nyerte meg senki szimpátiáját. Nem is értem, hogy gondolta.

GNDL 2015.09.05. 21:35:49

@Fekete Pestis: „p.l. arab terrorista vs. breivik. egyik sem indokolja a másikat.”

Nem, de alapvetően rasszista megközelítés, hogy az „allahistákat” ne engedjük be Európába, mert ezek robbantgatnak. Ezzel kapcsolatban a te érvelési hibád miatt úgy tűnik nem nagyon zavartattad magad. :)

„Ellenvéleményt (olyant, ami érdemi) nem láttam”

Sajnálom, de a gyengébb képességű olvasók kedvéért a szűkös eszközeim miatt nem áll módomban feltűnő színnel, vagy villogó címkékkel kiemelni az érdemi mondanivalómat, vagy ellenvéleményeimet. Tehát ezzel kapcsolatban magadra vagy utalva... de állítás helyett legközelebb inkább kérdezz, és akkor nem arról vitázunk, hogyan szeretnél vitázni. :)

„tudsz forrást adni, ami bebizonyítja, hogy a kozéposztály is profitál az arabok beengedéséböl”

Nem, megint nem állítottam ilyesmit. Annyit állítottam csak a középosztályozós felvetésedre, hogy az európai középosztály köszöni szépen, elég jól elvan, de nem tettem hozzá, hogy az „allahisták” miatt... az már a te képzeleted volt. :) Nem nehéz ellenőrizni, feljebb görgetsz...

„orbánnak éppen azt róják fel, hogy nem nézi összeu. szempontból a dolgot”

Orbánt ma már átlagban napi szinten legalább két komoly európai kritika is éri. Ez is köztük van, de én legfőképp az embertelen hozzáállását kritizálom legfőképp.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 21:38:48

@tralalala: Szerencsére én se. De beteg a társadalom is, ami kitermelte és ez bizony jobban aggaszt a tragikus, de elmúlt esetnél.

Ha jól tudom, az idén volt (az eset óta) az első agymosó-szeánsz ugyanott, minden kölökre két rendőrrel.

Csemak nem adják föl a büdösek!

tralalala 2015.09.05. 21:43:24

@GNDL: "de alapvetően rasszista megközelítés, hogy az „allahistákat”"

De hát azok nem is egy rassz, az egy vallás, nem? Ne is válaszolj, ezt már nekem az aljazeeran is elmagyarázták, hogy jó, tényleg nem rassz, de ez akkor is rasszizmus :D

GNDL 2015.09.05. 21:45:57

@tralalala: „mágikusan befolyásolni tudja, hogy ezek az emberek a szavazófülkében kikre szavaznak”

Így van... de nincs ebben semmiféle „mágia”, egyrészt felvásárolják szigorúan közpénzekből a kiszolgáltatott/műveletlenebb prolik szavazatait rezsicsökkentéssel, krumpliosztással, cukorosztással, közmunkával, másrészt korlátozzák a politikai szervezetek politikai hirdetéseit míg ők maguk lopott közpénzek milliárdjaiból szinte folyamatosan kormánypropagandát tolnak minden média felületen, a politikai szervezetek közmédiában való szereplési lehetőségeit, nem említve az új fideszes kékcédulás választási rendszert.

De a közmunkáról, kicsit bővebben, jól láthatóan fogalmad sincs, miről van szó: www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_fogast_talal_magyarorszagon_a_financial_times.601814.html

„kiderüljön, az emberek melyik véleményt tartják hitelesebbnek”

Döntöttek, bár a parlament jelenlegi összetétele távolról sem tükrözi a választópolgárok véleményét (lásd kékcédulás választás): kepfeltoltes.hu/150905/kamp_ny_rt_kel__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

„az előbbi pénzfás hozzászólásodat hova tegyem?”

Próbálj utána járni, honnan van pénze az államnak... és így az önkormányzatnak.

Nem áll jól neked ez a „jópofizós” hozzáállás, mert a véleményedből tisztán kiolvasható, hogy nagyjából lövésed sincs, milyen károkat okoz az országnak a jelenlegi kormányzat.

GNDL 2015.09.05. 21:49:32

@Kampfer: „egy multi kereskedelmi láncban az érdekképviselet lehetőségei konvergálnak a nullához”

Pedig hát ez nagyjából csak törvényhozás kérdése, állítólag a mostani kormányzat már megvédi a munkavállalókat, mégsem tudták „felszabadítani” a szakszervezeteket. :) Azaz megteremteni a törvényi feltételeit a hatékony és független munkavállalói érdekképviseletnek. Ami nem csoda, a jelenlegi helyzetben ez olybá tűnne, mintha a kormányzat maga alatt vágná a fát. :)

Bell & Sebastian 2015.09.05. 21:55:17

@GNDL: A multikat eddig Putyin tudta csak kiebrudalni, de súlyos árat fizetett érte. Hosszabb távon esetleg bejöhet neki a húzás, mert eddig a háborúkon szedték meg magukat a zsidók és rögtön akadt jelentkező közülük, aki beállt mögé.

Hogy ki győz majd, az nekik pénzügyi szempontból tökmindegy.

Kampfer 2015.09.05. 21:59:25

@GNDL: Egy francot! :-) Most írhatnám neked, hogy mit hozott a 2012 évi I. törvény (MT) az érdekképviseletekre és a munkavállalókra! Szerintem elég jól érzékelteti, ha azt mondom, ennyi erővel egy napalmbombát is baszhattak volna a melósok és az érdekképviselők közé! Még az új MT előtt kezdtük, voltunk néhány megmozduláson, készítettünk KSZ-t és tárgyaltunk a céggel. Sejtheted, hogy mit tudtunk tenni 2012 júliusától...! Qrvára nem volt érdeke sem a kormányzatnak, sem a munkáltatóknak BÁRMILYEN érdekképviselet! És sajnos azt a családi környezetemből is nagyon jól tudtam, hogy a kereskedelemben úgy szopatják szénné az embereket, ahogy csak lehet...! A finneknél anno még a kasszáslány is mosolygott, az árufeltöltő gyerek is boldog volt, amikor kérdezősködtünk nála (örömködve mesélte, hogy Siófokon nyaraltak), ha nem is övék a világ, de nem érezték szarul magukat fél életükben! Nos, nem hiszem el, hogy a faszkalap munkáltatóknak ez ne érné meg! És német cégnél dolgozom, qrvajól ismerem az állampolgári németek véleményét és álláspontját! Jóbarátok a czombával!
Kamp.

Szemita Anti 2015.09.05. 22:08:18

"Azt pedig az elmúlt napok és hetek megmutatták, mire képesek a migránsok, ha nem azt kapják Európától, amire vágynak. "

Igen.

Csak addig békések azokkal, akikkel kapcsolatba kerülnek, amíg a másik fél azt teszi, amit a migránsok szeretnének.

Lesznek itt még nagy meglepetések.

tralalala 2015.09.05. 22:09:37

@GNDL: "felvásárolják szigorúan közpénzekből a kiszolgáltatott/műveletlenebb prolik szavazatait rezsicsökkentéssel, krumpliosztással, cukorosztással, közmunkával,"

Most tisztázzuk, te nem támogatod az általános választójogot? :D Mert bizony az egyik része ennek az, hogy a tömegeket meg lehet venni. Sőt (fleshnyúz!!!) a tömeg láthatóan kifejezetten szereti, ha őt megveszik.

"szinte folyamatosan kormánypropagandát tolnak minden média felületen"

Mint az RTL Klub, az Index vagy a Facebook? Nekem tökre nem kormánypropagandának tűnnek :D

"bár a parlament jelenlegi összetétele távolról sem tükrözi a választópolgárok véleményét"

Ugyanilyen arányokkal pl. az angol parlamentben milyen arányban lennének a képviselők? Elmondom, 100% Fidesz, 0% minden más.

Komolyan ilyen szintre süllyedsz le, hogy csak azt a parlamenti rendszert tartod igazságosnak, ahol nettó listás választás alapján egy az egyben ugyanazok a pártviszonyok vannak, ahogy az emberek szavaznak? Mutass már rá egy olyan országra, ahogy ez így működik...

És akik nem szavaztak, azok mitől számítanak? Mindenkinek volt lehetősége szavazni, ha nem élt vele, akkor nem a "fidesz ellen szavazott" hanem mindegy neki.

Harmadrészt meg nincs olyan, hogy "ellene szavazott". Ha azt mondod, hogy az emberek 53%-a a Fidesz ellen szavazott, akkor még mindig a Fidesz a legjobb, mert minden más parlamenti párt ellen ennél többen szavaztak.

"Próbálj utána járni, honnan van pénze az államnak... és így az önkormányzatnak."

Hát én azt gondolnám, hogy az adófizetőktől. És ha nem kell kertészre költeniük, mert az eddig otthon ülő seggvakaró is fel tud gereblyézni, akkor több pénzük marad másra.

"lövésed sincs, milyen károkat okoz az országnak a jelenlegi kormányzat"

Én biztos vagyok benne, hogy idén, legkésőbb jövőre teljesen tönkremegy az ország. Ezt már látni véltük ugyan 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben, de most már tuti igazunk lesz, tényleg, istenuccse! :D

(És a legszebb, hogy mindig meg is tudtuk magyarázni okosan azt, hogy miért fog tönkremenni az ország, aztán megmagyaráztuk okosan, hogy miért tévedtünk, de jövőre miért lesz igazunk :D)

"Nem áll jól neked ez a „jópofizós” hozzáállás"

Akkor kérdezek egy nemjópofát, te kire szavaznál? De ne humikázd már el, hogy mellébeszélsz ilyen "ami jobb mint a fidesz" módon, konkrét pártnevet mondj.

2015.09.05. 22:10:22

@GNDL: "Nem, de alapvetően rasszista megközelítés, hogy az „allahistákat” ne engedjük be Európába, mert ezek robbantgatnak"

Nem értem, hogy miért lenne az hátrányos megkülönböztetés az, hogy nem akarjuk beengedni Európába őket.
Ha a Saria-negyedekbe mennék, akkor simán hátrányos megkülönböztetésben lenne részem, már csak azzal, hogy bementem oda. Pedig Európa valamelyik országának valamelyik városában vagyok. Pedig a hatályos törvények az én jogaimat védik, de mégsem tehetem azt amit akarok.
Persze amennyiben egy arab országba mennék én nem kezdenék el ott úgy viselkedni, mint ezek Európában. Betartanám az arab állam szabályait, nem innék alkoholt az utcán stb.
Ki is van Európában hátrányosan megkülönböztetve?
Valójában kik a rasszisták?
Miért nem asszimilálódnak?
Értem én, hogy vallásszabadság, de az adott ország törvényeit miért nem tartják be?

Fekete Pestis 2015.09.05. 22:15:48

@GNDL:

1.
tja, olyan ellenvéleményt nem láttam, ami intellektuális vonalon ujat mutatott volna. való igaz, nem voltam preciz. mea maxima culpa ;)

2.
"Nem, de alapvetően rasszista megközelítés, hogy az „allahistákat” ne engedjük be Európába, "

bocs, olyan vagy mint aki azt hiszi, hogy a tüzoltóautók okozzák a tüzet, csak azért, mert a tüz körny;ek;en sok van belölük.
A törtenelem megmutatta, hogy az emberiseg az europai kulturaval tudott a legmesszebbre jutni. nyilvan ennek eghajlati szerepe is van.
a deli videkeken (ahol nem feher emberek elnek) ugy latszik a mentalitas is mas. ez a mentalitas sajnos nem kvadral az eny-eu kulturaval. nyilvan ebben is ludas az ottani meleg eghajlat.
tehat: az eghajlat okozza, hogy a boruk nem feher, es az eghajlat okozza vlsz. azt is, hogy a mentalitasuk heveskedo (arab), nem terveznek (olasz, gorog), stb.

logikai hiba az egymassal inkompatibilis kulturakban rasszizmust latni.

Persze hogy nem allitottad, hogy tudsz forrast adni. pusztan kivancsi voltam hogy vagy-e ilyen info birtokaban. egy ilyen info ugyanis ezt a vitát meroben mas alapokra tudta volna helyezni.

En csinjan bannek a normativ jelzokkel hogy "embertelen". nekem az az embertelen, amit az isis csinal az altala igazgatott teruleteken. meg p.l. a szaud arabiai saria jogrend -- azt is embertelennek gondolom [ majusban eppen hohert kerestek ;].
Nem tutujgatja a migrancsokat, az igaz. De lattuk, hogy 40 ev tutujgatas Mohamed Bouyarihoz mag a hofstad csoporthoz vezetett, igy ezt nem is rovom fel neki ;)

GNDL 2015.09.05. 22:16:07

@Bell & Sebastian: Nem igazán „kiebrudalásról” lenne szó, hanem a munkavállalók és a munkavállalói érdekképviseletek jogainak megerősítéséről. Addig nem lesznek például „európai bérek”, amíg többek közt a munkavállalóknak esélyük sincs a saját érdekeiket érvényesíteni tőkeerős multikkal szemben.

De ugyan ez a helyzet a munkaadói érdekképviseletekkel, amíg ott is csak az aktuális kormányzat bábjai lődörögnek, nem lesz versenyképes adórendszer, mert az érdekképviseletek vezetőinek az egzisztenciájuk fontosabb, mint hogy az aktuális kormányzatokkal szembeszálljanak.

Fekete Pestis 2015.09.05. 22:21:02

@Kampfer:

mondjuk az 2012es mt az orbanek szegyenfoltja konkretan.
szvsz igy kellett visszafizetniuk azt a tamogatast a tokeseknek, amit 02-10ig kaptak toluk. a vasarnapi boltbezaras is hasonlo okbol jott letre a lazar fiverek fele. az sem egy szepsegdijas dolog, mashol pont karoba is huznak oket ezert.

Fekete Pestis 2015.09.05. 22:22:19

@GNDL:
"tőkeerős multikkal szemben"

tevedes, nem (csak es foleg) a multi szopatja szenne a munkavallalot hanem a szinmagyar kkv-k.

en pl mo-n csak es kizarolag multinal lennek hajlando dolgozni.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:23:50

@GNDL: Európaik bérek itt akkor lesznek, ha úgy döntenek (mondjunk jóindulatún multit) a multik, hogy európai bérek lesznek. Előbb nem.

Fekete Pestis 2015.09.05. 22:25:26

@GNDL:

mondjuk a közmunka az orbánék másik szemetsége, marmint a kozeposztaly ellen.

kerdezem en: hogy tudna egy kirugott diplomas hasonlo munkat keresni, ha kozben gereblyeznie kell?! az interjukra fel is kell am keszulni (!) - ez soxor tobb het.
a jelentkezeseket meg kell irni, el kel kuldeni - egy nap max 2-3 jelentkezest lehet elkuldeni normalis modon.

( hogy a ciganyt erre kötelezik, az nem nagyon hat meg. gondolom oket sem, hogy velem mi van ;) ).

tralalala 2015.09.05. 22:29:30

@Fekete Pestis: "hogy tudna egy kirugott diplomas hasonlo munkat keresni, ha kozben gereblyeznie kell?!"

Ez pl. egy jó érv, kár, hogy nem GNDL pajtásnak jutott eszébe :D

access denied 2015.09.05. 22:35:12

@gyalog.galopp:

A 2vh előtt európából kifelé és európán belül volt erős migráció.
A határokon kívüli kisebbségek költöztek vissza az anyaországba, és menekült messze el akinek volt egy kis esze.

Az arab&niga populáció egyötöde volt a mostaninak, elfértek otthon.
www.geohive.com/earth/his_proj_africa.aspx

Kampfer 2015.09.05. 22:38:36

@Fekete Pestis: Üdv! Igen, ezt én is így gondolom. Az MT és az egykulcsos adó az én szememben a két legnagyobb szálka! Erre szerintem egyáltalán nem lehetnek büszkék!
Kamp.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 22:40:35

@Fekete Pestis: Ne hazudozz, a közmunkás akkor megy interjúra amikor akar. Az államnak az a jó ha szerez munkát.

Tv . kötelez minden munkáltatót arra, hogy EL KELL ENGEDNIE AZ INTERJÚRA, és ez mindig is így volt.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:40:36

@Fekete Pestis: Ezt inkább ne firtassuk, mert Böjte atya is úgy vélte, hogy akinek nincsen mnkája, az legalább szépítse a környezetét. Mivel ennél okosabbat még senki se tudott kitalálni, maradjunk is ennyiben.

GNDL 2015.09.05. 22:53:33

@tralalala: „az egyik része ennek az, hogy a tömegeket meg lehet venni”

De amikor ez konkrétan közpénzekből történik, az a választások olyasféle befolyásolása, amit a miénknél szerencsésebb történelmű nyugati államokban komoly szankciókkal operáló törvényekkel büntetnek.

„Nekem tökre nem kormánypropagandának tűnnek”

Nem véletlenül említettem a ma már csak nevében közmédiát, ami pontosan a befolyásolható (műveletlenebb, elesettebb, kiszolgáltatottabb) szavazók körében egyedüliként elérhető elektronikus média, és amibe szerintem nem kell belemennünk, hogy ma már mennyire elfogult, manipulatív és pártos. Mielőtt „napkeltéznél”: az csak napi 2-3 órában nyomta csak az aktuális kormányzati propagandát, ezzel szemben ma már az összes közmédia a nap 24 órájában, és ez egy óriási különbség... nem beszélve a ráköltött adófizetői tízmilliárdokról. Vagy lásd a reklámadókkal és egyéb politikai hirdetések szabályozásával kordában tartott kereskedelmi médiát. Az egyéb nyomtatott média felületeket, amelyeket nagyjából teljes mértékben fideszes korrupt oligarchák tartanak kezükben. Nagyjából a Fidesz még meglévő maroknyi európai támogatója is elismeri, hogy a magyarországi média sajnos nem mentes a kormányzat erőteljes befolyása alól... a Fideszt nem támogató hazai és európai politikai szervezetek ennél azért jóval erőteljesebben fogalmaznak, és sajnos az ő véleményük nem áll túl messze a valóságtól.

„Ugyanilyen arányokkal pl. az angol parlamentben”

Igen, a fideszes megszállottak visszatérő vesszőparipája az angol választási rendszer... csak azt felejtik el megemlíteni, hogy az egy több száz éves demokrácia, míg Magyarországon ha Kádár elvtárs indulna egy választáson, nagyobb többséggel támogatnák mint Orbánt nevű klónját valaha. Magyarországon nincsenek meg a feltételei a demokráciának (jogállam), igazság szerint igény sincs rá (lásd az MSZP-Fidesz váltja egymást két évtizede, a két korrupt posztkommunista utódpárt), így a politikai elitnek felelőssége lenne a súlyozott és kiegyenlített választási rendszer létrehozása. Semmi baj nem volt az előzővel, mert abban megvoltak a kisebb, de még jelentős támogatottsággal rendelkezőpártok lehetőségei is arra, hogy parlamentbe kerüljenek... ezen kellett volna csiszolni a kékcédulás fideszes rendszer támogatottság nélküli bevezetése helyett. De akkor ma már komoly gondban lenne a Fidesz, nem csak a négyötödös többséget igénylő szavazásoknál, de a kétharmadosnál is...

„Mutass már rá egy olyan országra, ahogy ez így működik”

Magyarországon 2010-ig teljesen jó választási rendszer működött, lásd kétharmadot is lehetett szerezni megfelelő támogatottsággal, a népesség változásával a választókörzeteket kellett volna csak újrarajzolni gerrymandering nélkül, és akár ugyan úgy le lehetett volna csökkenteni a parlamenti képviselők számát a súlyozott mandátumelosztás megtartásával. Csakhogy a Fidesz-KDNP 2014-re veszített több mint félmillió szavazatot, így a régi választási rendszerben újra kétharmada egészen biztosan nem lett volna... kevesebb szavazatot kaptak 2014-ben, mint amennyivel bukták a 2006-os választást. Röviden ennyit a Fidesz-KDNP „igazságos” választási rendszeréről..

„akik nem szavaztak, azok mitől számítanak?”

Azért számítanak, mert a fideszes korrupt elvtársak előszeretettel hivatkoznak arra, hogy őket egy „nemzet” támogatja. Lehet, de nem tudni melyik ez a nemzet, bár egy nemzetet kizárhatunk: a magyart. A választópolgárok negyede támogatta őket 2014-ben, ma már annyi sem.

„nincs olyan, hogy "ellene szavazott"”

Ebben egyet fogunk érteni, főleg annak tükrében, hogy én személy szerint egy szóval nem állítottam ilyet. :)

„azt mondod, hogy az emberek 53%-a a Fidesz ellen szavazott”

Nem, az idézett képen mindösszesen annyi látható, hogy míg a Fidesz-KDNP a választók mindösszesen 27%-ának a támogatásával szerzett kétharmadot 2014-ben, addig a 34% szavazata mindösszesen egyharmadot ért. A Fidesz-KDNP és az igazságosság, sokadik felvonás.

„én azt gondolnám, hogy az adófizetőktől”

Tippelek, de szerintem te okosabb vagy a Fidesz-KDNP szavazók 90%-ánál... :)

„ha nem kell kertészre költeniük, mert az eddig otthon ülő seggvakaró is fel tud gereblyézni, akkor több pénzük marad másra”

Még mindig nem érted: 2009, rekord munkanélküliség, 375 milliárd. 2015, állítólag csökkent a munkanélküliség, 510 milliárd. Ízlelgesd.

„de most már tuti igazunk lesz, tényleg, istenuccse”

Ostoba jópofira veheted a figurát, az előbbi figyelmeztetésem ellenére, de egyrészt ha olyan jól mennének a dolgaink, akkor ideje lett volna eltörölni a 2010-től bevezetett vagy megemelt közel félszáz válságadót. Ez mégsem történt meg, jövőre sem fog. Másrészt tekintve hogy magyar adófizetők százezrei is menekülnek a Fidesz-MSZP magadfajta ostoba szavazói segítségével két évtized alatt balkáni szintre amortizált országból, szerinted ki fogja fizetni a nyugdíjakat, ki fog dolgozni egészségügyben ami már ma is komoly szakképzett munkaerőhiánnyal küzd?! A közmunkán tengődő rejtett erőforrásaitok?

ben2 2015.09.05. 22:54:08

A cikkhez:

A helyzetelemzés annyiban pontatlan, hogy valójában egyetlen ország lakossága sem várja tárt karokkal a migránsokat. Ha nem így lenne, akkor már rég zöld utat kaptak volna a célországoktól és egyetlen bevándorló sem töltene Magyarországon 1 napnál többet.

Valójában arról van szó - és ez a válság valódi oka - hogy az EU országok lakossága szíve szerint _senkit_ nem engedne be, vagy ha tényleg komolyan humanitárius katasztrófa fenyeget, akkor legfeljebb a határ mentén, sátrakba, ideiglenes jelleggel, de aztán ha elült a baj, menjenek szépen haza.

Itt tehát egy olyan klasszikus politikai válság alakult ki, amiben az EU lényegének hazudott liberális alapelvek feszülnek szembe a többség akaratával, miközben ezekben az alapelvekben valójában azok sem hisznek, akik fennen hirdetik őket.
Azt, hogy egy ilyen helyzet egyáltalán hogyan alakulhatott ki, azt itt Magyarországon mindannyian jól ismerjük: a véleményformáló értelmiség, a média és a neoliberális gazdasági körök olyan médiaviszonyokat alakítottak ki, amiben blokkolnak, üldöznek, kiközösítenek minden a liberális dogmáktól eltérő véleményt és gondolatot. Értsd: aki nem a liberális kottából játszik, az megy a lecsóba.

Most viszont, hogy a menekült válsággal a széles közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált a liberális alapelvek és a valóság közötti feloldhatatlan ellentmondás, az EU politikai elitje lebénult.
Egyszerre kellene ugyanis megfelelniük a menekültválság nagyon is gyakorlati kihívásainak, a lakosság igényeinek és a liberális véleményformálók elvárásainak. Azt pedig pontosan tudjuk mi vár arra, aki nem teljesíti száz százalékosan a liberális véleményformálók elvárásait.

Persze többször is előfordult már az EU történetében, amikor a liberális alapelvek "meghajoltak" a valóság előtt, de ez mindig fű alatt történt, agyonhallgatva és csakis abban az esetben, amikor ahhoz a liberális köröknek közvetlen politikai és/vagy gazdasági érdekük fűződött.
Most viszont, hogy a menekültek már a spájzban vannak (Feriéknél szó szerint), a liberális elvek félretolása egyet jelentene ezen elvek feladásával és ezt magától egyetlen nyugati politikus sem meri bevállalni.

Az egymásra mutogatás tehát azért indult el, mert mindenki a másiktól várja, hogy mondja ki végre, hogy a király meztelen. Na de nem azért, hogy végre maguk mögött hagyhassák a bullshitet és a megoldásra koncentrálhassanak, hanem azért, hogy a valóságot felfedőre, mint bűnbakra mutogathassanak, hogy nem lenne itt semmi konfliktus a liberális alapelvek és a valóság között, csak íme vannak, akik rendre elárulják a liberális EU alapeszméjét, fujj.
Ettől a nyugati politikusok azt remélik, hogy a helyzet kezeléséhez szükséges "szalonképtelen" lépéseket úgy tudják majd megtenni, hogy közben kommunikációs szinten a bűnbakra mutogathatnak.

Ha tehát Németországot a végén elözönlik a menekültek (merthogy úgyis ez lesz a vége), akkor lehet majd másra mutogatni, hogy lám-lám azért szívunk mi itt, mert azok ott nem tartották be a közösen elfogadott törvényeket.
Ha a kvóta rendszerben szétosztott migránsok a végén megint Németországban kötnek ki (merthogy úgyis ez lesz a vége), akkor megint lehet majd másra mutogatni, hogy lám-lám azért szívunk mi itt, mert azok a fasiszták ott elüldözték a hozzájuk utalt menekülteket.
Ha pedig valaki tényleg betartja a törvényeket, - pl. lezárja a határt az illegális határátlépők előtt - akkor lám-lám a mocskos nácik szögesdróttal szabdalják szét a liberális EU-t.

A helyzet normalizálódására szinte semmi esély nincs, hosszabb távon legfeljebb abban reménykedhetünk, hogy a valóságot csak átmenetileg lehet hülyeségből, intrikából és cinizmusból emelt falak mögé rejteni és ha a falon megjelennek a repedések, akkor nagyon gyorsan borul az egész.
Fletó tudna erről mesélni.

GNDL 2015.09.05. 22:56:23

@tralalala: „mindig meg is tudtuk magyarázni okosan azt, hogy miért fog tönkremenni az ország”

Most megmondom: fogynak az adófizetők, hitvány a népesedés, a gyermekválallási kedv, a vállalkozói kedv, ma már csak a spekulatív tőke hoz ide befektetést (jókora felárral), a versenyképességünk romokban, a valódi (uniós források nélküli) gazdasági növekedésünk egy rossz buta vicc, az intézményesített korrupció pedig ezer milliárdosával viszi a közpénzt...

„te kire szavaznál”

Jelen esetben azokon kívül akik eddig kormányon voltak, bármelyik politikai szervezet számításba jöhet. Felőlem még Thürmerék is, bár kommunisták, de legalább nyíltan vállalják a Fidesszel ellentétben. :) De leginkább az LMP vagy a Jobbik, bár utóbbiak nem sokáig maradnának kormányon (lásd görög radikálisok), de arra jó lenne a hatalomátvételük, hogy kiteregessék az MSZP-Fidesz két évtizedes szennyesét, az állambiztonsági múltat, a korrupciós ügyeket, mert mindkét politikai szervezet elkötelezett ebbe az irányba...

A lényege az lenne a következő választásoknak, hogy akik eddig voltak azok tűnjenek, de ne nyom nélkül, hanem el is kell majd számolni velük fillérre pontosan. Mindenesetre ezt a több mint két évtizedes posztkommunista cirkuszt le kell zárni, különben tényleg reszeltek ennek a koszfészeknek...

GNDL 2015.09.05. 22:59:36

@Fekete Pestis: „ nem a multi szopatja szenne a munkavallalot hanem a szinmagyar kkv-k”

Míg a multik bőkezűen kapják a vissza nem térítendő állami támogatásokat, adókedvezményeket, és persze van elég pénzük lefizetni a korrupt hivatalnokokat mondjuk élelmiszer-felügyelet témakörben, addig a hazai kkv-kat több mint két évtizede ugyan úgy üldözik az egymást váltó posztkommunista kormányok mint anno Kádárék a „maszekot”.

Tehát ez nem „szopatás” a hazai kkv-k részéről, hanem rajtuk csattan a posztkommunista ostor... :)

„mo-n csak es kizarolag multinal lennek hajlando dolgozni”

Van egy-két szektor ahol nincs más lehetőség, de van más egy-két ahol inkább a hazai jobb. :) Informatika kontra élelmiszerlánc, pl... :)

GNDL 2015.09.05. 23:02:29

@Fekete Pestis: „mondjuk a közmunka az orbánék másik szemetsége, marmint a kozeposztaly ellen”

Mert a szektoradók, a rekord bürokrácia, a rekord adminisztrációs terhek nem a középosztály ellen vannak?! :) Majdnem 15 évig vállalkozó voltam, minden egyes kormányzati intézkedés, jogszabály arra ösztönöz, hogy ne legyél vállalkozó, bazmeg... nehogy eltartsd magad, függj az államtól, és szavazz ránk. :)

ben2 2015.09.05. 23:18:30

@GNDL:

Az LMP kb. úgy végezné, mint 1990-94 között az MDF: a jószándékú dilettánsokat a véleményformáló értelmiség az első adandó alkalommal megenné reggelire, ha nem szolgálják ki maradéktalanul a lobbiérdekeiket. Egy ilyen politikai patthelyzetben pl. az LMP szinte tutira lebénulna, mert ha azt teszi, amit kell (pl. karhatalommal elrendezni a menekülttáborokból kitörőket), akkor a média és az értelmiségi holdudvaruk ugrik ki mögülük, ha meg nem, akkor a társadalom döntő többsége.

A Jobbik féle kiteregetés pedig merő illúzió. A Jobbik már így is teli van kétes alakokkal, (lásd KGBéla) így mind az MSZP, mind a Fidesz már rég begyűjtötte róluk a "terhelőket".
Ennél komolyabb baj, hogy a Jobbik valójában egy ideológiai katyvasz, amit csak a hőbörgés tart össze. Jó példa erre, hogy már az is véget vethet egy jobbikos politikai karrierjének, ha nem tisztázza a nyilvánosság előtt a származását. A Jobbik egyik jellemzője a tolerancia totális elutasítása, és ez nem keverendő össze a politikailag korrekt beszéd elutasításával. Egyszerűen arról van szó, hogy egy ország működtetéséhez szükség van egymással legalább minimális szinten együttműködni képes politikai elitre. Márpedig a Jobbik kérlelhetetlen radikalizmusa nem csak a többi politikai párttal szemben lehetetleníti el az együttműködést, hanem magán a párton belül.
Egy ilyen kipróbálatlan, újonc politikai erő ezzel az érzelmi túlfűtöttséggel az első komolyabb belső konfliktus hatására szét fog esni. Egymás után fognak lemorzsolódni róluk a szélsőségesebb csoportok és a végén ott találják magukat közrezárva egy már számukra is vállalhatatlan szélsőjobb erő és a Fidesz között, mindezt úgy, hogy közben semmi esélyük nem lesz arra, hogy valós kormányzati eredményekre építve szilárdítsák meg a szavazóbázisukat. Na és erre jön rá az általad is említett "görög hatás": míg Orbánék a kétharmadukkal a hátuk mögött viszonylag jól bírják a nyugati ütéseket, egy ilyen zavaros, kommunikációs szempontból fegyelmezetlen társaság totálisan el fogja szigetelni magát a külpolitikában és a vége az lesz, hogy még azokat az ötleteiket sem tudják majd a gyakorlatban megvalósítani, ami mögött idehaza társadalmi egyetértés lenne.

Brix 2015.09.05. 23:53:37

@GNDL: Kérdeznék néhány dolgot....Vajon mi az oka, hogy a menekültek 80%-a férfi , leginkább fiatal férfi?
Hol a család, csak nem otthon hagyta a háborús övezetben? Ha nincs család/feleség akkor tulajdonképpen nem munka-, nő-, és mindenféle életkilátás nélküli fiatalemberekről van szó, akik csak visszaélnek a menekültstátusz nyújtotta lehetőségekkel?
Néhány hete Olaszországban jártam , és nagyon sok " menekülttel " beszéltem, mivel tele vannak velük az üdülőhelyek. Szinte mindegyik ugyanazt mondta : " pénzt keresni jöttem Európába " Ez a "menkült vagyok" duma , csak a legalizációhoz kell nekik, hülyének néznek, átvernek minden európait

GNDL 2015.09.05. 23:55:11

@ben2: Az volt a kérdés, hogy „én kire szavaznék”, bár azt elfelejtettem említeni fentebb, hogy ma már szívem szerint egyik magyarországi politikai szervezetre sem, mert igazság szerint egy jobboldali kapitalista politikai szervezetre szavaznék, de ilyen nincs ma Magyarországon, talán nem is igazán volt sosem... ahogy liberálisok sem, a téves közhiedelemmel ellentétben. :) Önmagában a „jobboldal” egyáltalán nem létezik jelenleg, különben már a szektoradók szakmányban történő kivetésénél dühödten verték volna az asztalt 2012 magasságában, és ezen kívül az inkább radikális baloldali Fidesz-KDNP évek óta heti szinten dobálja a magas labdákat a jobboldaliaknak, de nincs aki lecsapja ezeket. :)

Fent az LMP-t és a Jobbikot abból a szempontból említettem, hogy egyedül ők rendelkeznek a felhozatalból olyasféle háttérrel, ismerettel, amellyel már érdemes kormányra kerülni, valamint bár szerintem a programjaik nem nyújtanak átfogó megoldást Magyarország jelenlegi kisebb-nagyobb problémáira, de jó néhány hiánypótló témával egyedül csak ők foglalkoznak, és ezekben egyedül csak ők a hitelesek: állambiztonsági múlt feltárása, bürokrácia és az adók csökkentése, valamint a korrupció felszámolása, az MSZP-Fidesz két évtizedes mutyijainak feltárása olajügyektől trafikokig, aztán félő hogy az állami földek privatizációjáig is.

Persze nem elég kormányt váltani, hiszen lásd a Fidesz-KDNP abban sikeresnek bizonyult az elmúlt években, hogy korrupt talpnyalóikkal átvegyék a hatalmat az elméletileg független hatalmi ágak felett is, így nagy mértékben lerombolták pár év alatt a jogállamiságot, amely egyébként 2010-ig sem állt egyébként túl biztos lábakon. Egy új kormányzat hiába állna neki a korrupció felszámolásának, ha egy Polt elvtárs továbbra is szabotálhatná ezekben az eljárásokat, vagy éppen pontosan ő semmisítene meg bizonyítékokat, ahogyan úgy tűnik ebben igencsak aktív volt a fideszes brókerbotrányok kirobbanásakor is. De a bíróságok, titkosszolgálatok, egyéb ügyészségek, rendőrség, a még megmaradt kormányzati ellenőrző szervek, a közmédia továbbra is maradéktalanul közvetlen fideszes befolyás alatt állnának. Nem kormányváltásra lenne szükségünk, hanem egy komplett elitváltásra... az meg például sortüzek és lámpavasak nélkül nem nagyon szokott sikerülni, ugyanis ez előző „gerinctelen” elit önként és szép szóval sosem mondana le lopott közpénzekből jól tejelő pozícióiról, és adná át magát egy új igazságszolgáltatásnak. :)

GNDL 2015.09.06. 00:15:58

@Brix: „mi az oka, hogy a menekültek 80%-a férfi , leginkább fiatal férfi”

Több oka van: veszélyes az út, inkább férfiaknak van bátorságuk nekivágni, és a fiatalabbaknak pedig elég erejük hozzá, tehát tessék kicsit több tisztelettel tekinteni a Magyarországig eljutó nőkre, főleg azokra akik gyermekeiket is cipelték magukkal ezen a hosszú úton. :) Családjaikat többnyire ott hagyják a menekülttáborokban, vagy egyenesen a család dobja össze a pénzt nekik, mindenüket eladva, hogy menjenek szerencsét próbálni. Te is a legerősebb lovaidat állítanád csatasorba... ezek pedig ebből a szempontból a fiatal, vagy fiatalabb férfiak. :)

„akik csak visszaélnek a menekültstátusz nyújtotta lehetőségekkel”

A Magyarországon áthaladó menekültek túlnyomó része háborús övezetből jön, ez tény. Biztosan vannak akiket nem kergetik elmeháborodott diktátorok vagy vallási fanatikusok, ezek ugye az év első felében vegyültek el a Balkánról a többi menekült között, de ma már nem ez a jellemző. Nem nézek „nemzeti” hírtévét, de ha olyan részletességgel és a közvélemény iránti alázattal számolnak be a Közel-keleti eseményekről is mint mondjuk a gazdaság aktuális állapotáról és hosszabb távú kilátásairól, akkor annak, aki csak ezt nézi vagy csak ezt akarja elfogadni, van pár új hírem: Szíriában pokoli polgárháború dúl. Afganisztánban vallási fanatikusok terrorizálják a lakosságot (nem, ők nem vasárnapi boltzárral). A Közel-keleti arab államok egy része teljesen szétesett az „arab tavasz” nyomán. Nincs azon mit csodálkozni egyébként, hogy a menekültek nagy része valóban menekült. :)

„Szinte mindegyik ugyanazt mondta : pénzt keresni jöttem Európába”

Teljesen hihető, hogy nem mondjuk vakációzni szeretnének, miközben az életük romokban. Azon sem kell meglepődni, hogy a jobb életszínvonalat nyújtó európai államok a céljuk: a Magyarországról kivándorló magyarok túlnyomó többségének is ugyan ez a célja. Nem nehéz választani, hogy mondjuk a folyamatosan leszakadó idegengyűlölő Magyarországot válasszák-e havi 200 EUR minimálbérrel, vagy Németországot, ahol tapssal és virágokkal fogadják őket, havi 1200 EUR minimálbérrel... legalább. :)

„hülyének néznek, átvernek minden európait”

Ahogy fent is utaltam rá, ha jön egy szír vagy egy afgán, és azt állítja hogy menekül a háború és a terror elől, azzal azért nehezen tudna bárkit is átverni. Aki meg hagyja magát átverni más baromságokkal, az meg annyit is ér... :)

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 00:26:48

@GNDL: Az a véleményem, hogy az összes nigger majmot, aki két hete még egy fán makogott, ma pedig az ájfonjával jogokat követel magának a keletiben, a helyszinen agyon kell lőni.
De miután én liberális vagyok, azt mondom, altató lövedéket nekik, mint az állatoknak,
ketrecbe velük, és ejtőernyővel ledobni őket Sziriába
Ez fájdalom mentes emberséges eljárás lenne, és mire felébred majd azt hiszi csak álmodta az egészet.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.09.06. 00:38:08

Ez a falusi suttyó Orbán sikeresen lejáratta a magyar népet Európában. A magyar náci bánásmóddal és fajgyülölő hozzáállással van tele a világ médiája. Külföldön szitokszó lett a magyar.

Eközben a Bayern München, a Real Madrid Európa példaképei lettek, akik valódi áldozatokat hoznak a menekültekért és az emberi mivoltukat mutatják. Spanyolországban a polgármesterek az egész országra kiterjedő szolidaritási akciót hirdettek.

A magyarok meg a eközben messzeföldön ismert irigységüket és embergyülöletüket mutatják be a világnak, hála a tuskó Orbán nemzetsoviniszta kurzusának.

Orbán a 21. század Milosevicse. Vagy Le Penje. Egy nap Orbán is úgy jár majd, hogy Ráhel kibassza a hülye javíthatalan náci faterját a pártból.

Brix 2015.09.06. 00:49:23

@GNDL: Amiket írsz , azok nem érvek és nem cáfolatok...
Nem írtad meg, hogy hol maradnak a nők ...Ha otthon az elég nagy gyávaság , önzőség lenne , a "menekült" férfiak részéről...
Mond már meg nekem , hogy pl. Bangladeshből mi a fenéért menekülnek?
Az, hogy ennyien vallják magukat háborús övezetből jövőnek, csak egy trükk...Jól tudják, mit kell csinálni: az afrikai menekült azt mondja hogy Eritreából jött vagy nigériai keresztény... a paki és a bangladesi és újabban az afgán szírnek hazudja magát-... 100x tájékozottabbak mint gondolnád és kitanultabbak a csalásra... ezeknek egy szavát sem kell elhinnni...
midegyik eldobja a papírjait , hogy be se lehessen azonsoítani hogy ki is valójában , honnan jött, hány éves.... 30 éves szakállas 18 évesek vannk...
Tisztán politikia menekült kb 10%-uk lehet , a többi inkább gazdasági menekült.
Fiatal, nő- és munkanélküli férfiak, akik nem kellettek sehova...

Brix 2015.09.06. 00:56:18

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Azt is olvasd el , hogy mit írnak a kommentelők az online hírek alatt... Istenítik Orbánt!
A nyugati közvélemény a multikulturális társadalom véleményét tükrözi , itt viszont magyar az államalkotó nemzet, kevés a nemzetiségek aránya, így a közmédia a magyar érdeket jeleníti meg
Elég ha a pártok népszerűségét nézed: a ballib oldal alig mérhető a Fidesz és a Jobbik magasan vezet...

GNDL 2015.09.06. 01:10:55

@Brix: „Bangladeshből mi a fenéért menekülnek”

Onnan valószínűleg nem „menekülnek”, hanem eddig is jöttek szép számmal, de egyeseknek csak most tűnik fel, hogy Európában egyébként évtizedek óta létezik bevándorlás, és mégsem szakadt ránk az ég alja, még csak a pokol seregei sem szállták meg Brüsszelt... bár volt már egy-két érdekesebb gazdatüntetés arrafelé. :)

„ennyien vallják magukat háborús övezetből jövőnek, csak egy trükk”

Abban, hogy több milliónyian vannak a háborús övezetek körüli menekülttáborokban, és ebből egész Európába csak pár százezren jutnak el, én személy szerint semmiféle trükköt nem látok... Lásd Szíria fővárosa: kep.cdn.index.hu/1/0/471/4715/47153/4715302_c5f2d90fbde73a8cee46924f91ef034b_wm.jpg

A kép nem CGI.

„100x tájékozottabbak mint gondolnád és kitanultabbak a csalásra”

Inkább azt mondanám, hogy aki idáig eljut, például Szíriából, azok nagy része az ottani egykori „középosztály”: tehetősebbek (voltak), ezért akad pénzük az akár több ezer eurós Csempész Toursra. Műveltebbek, tanultabbak, így tájékozottabbak és természetesen megvan a magukhoz való eszük, nem szedált, vegetatív állapotban lévő rezsiharcos prolik... :)

„midegyik eldobja a papírjait”

Nem mindegyik, de jó páran még otthon megszabadulnak az okmányaiktól, csak hogy a hatalom/felkelők/fegyveresek által ne legyenek azonosíthatóak, sok esetben így mentve meg családjaikat.

„Tisztán politikia menekült kb 10%-uk lehet”

Legnagyobb sajnálatodra az erősen fideszes befolyás alatt álló Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai sem ezt, hanem nagyjából ennek ellenkezőjét támasztják alá: index.hu/belfold/2015/08/26/menekultek_migransok_nemeth_szilard_fidesz/

ben2 2015.09.06. 01:15:55

@GNDL:

Ezek illúziók. És nem azért, merthogy úgysincs realitásuk, hanem mert az egész magyar társadalmi berendezkedés nem így működik.
Pl. független hatalmi ágak.
Mégis milyen független hatalmi ágak működtek valaha is Magyarországon?
Az egész kommunista diktatúra lényege az volt, hogy _semmilyen_ politikától független állami vagy társadalmi intézmény nem létezhetett.
Ha rosszat szóltál a melóhelyeden, akkor nem a fekete autó jött érted, hanem "adminisztrációs hiba" miatt kikapcsolták a lakásodban az áramot meg a vizet, majd amikor több havi huzavona után végre visszakötötték, akkor valaki megsúgta, hogy ha a jövőben el akarod kerülni a hasonló "adminisztrációs hibákat", akkor tartsd a pofádat.
Így működött a rendszer. Ehhez pedig pontosan az kellett, hogy _minden_ intézmény a vízszolgáltatótól az iskoláig teljes politikai kontroll alatt legyen.

A rendszerváltáskor pedig mi változott? Talán szavazhattunk a bíróságok, közszolgáltatók, bankok, szakszervezeti szövetségek, iskolák, egyetemek vezetőiről?
Mindössze a kormányról szavazhattunk, de az összes többi hatalmi ág gyakorlatilag vagy maradt a régi, vagy jobb híján az aktuális kormányok kitömték a saját embereikkel.
Na most kérdem én, ha jönne pl. egy LMP vagy Jobbik, akkor mit tudna kezdeni ezzel a helyzettel?

Kb. azt, amit az MDF 1990-94 vagy a Fidesz 1998-2002 között. Mind az MDF, mind a Fidesz megpróbálták eleinte valóban független, valódi társadalmi tekintéllyel rendelkező szakemberekkel lecserélni a kommunista vezetőket.
Majd miután minden oldalról megindult a lobbiérdekektől vezérelt össztűz ezen tényleg független emberek ellen, egyszer csak azt vették észre, hogy ezek a vezetők sorra vagy bedobták a törülközőt, vagy tönkrementek a konstans hecckampánytól, vagy feladták a függetlenségüket és szépen beálltak az őket delegáló politikai szervezet mögé, mert ott legalább megvédték őket. És így lettek a kezdetben független emberekből pártkutyák, akiket a következő politikai garnitúra az elsők között hajított ki a pozíciójukból pont a politikai függőségükre hivatkozva.

A másik probléma a "betartás demokráciája", amiben a különböző "független" hatalmi ágak pont annyi hatáskörrel rendelkeztek, hogy meg tudták akadályozni egymást a cselekvésben, de ahhoz már kevesek voltak, hogy valódi, gyakorlati eredményeket érjenek el.
Ebből az össztársadalmi szarakodásból lett elege a népnek 2010-re és adott a Fidesznek felhatalmazást ahhoz, hogy ha kell, akkor számolja fel a hatalmi ágak függetlenségének illúzióját, de mindenképpen tegye meg azt, amit a társadalom elvár tőle és ne alibizzen demokratikus elvekre hivatkozva, mint az elődei.
Na most azon lehet vitatkozni, hogy a Fidesz mennyiben felelt meg ezeknek a társadalmi elvárásoknak.
Azt hinni azonban, hogy valaha is voltak független hatalmi ágak és hogy azokat a Fidesz szüntette volna meg, egyszerűen naivitás.
És pontosan ezért illúzió azt hinni, hogy egy tiszta lappal induló politikai erő majd meg tudja teremteni ezen hatalmi ágak függetlenségét.
Nem mellesleg pontosan emiatt az illúzió miatt támadják a kormányt a nyugati országok és ezért dől be a sok itteni fasisztázó, diktatúrázó ballibnek a nyugati közvélemény.
Ugyanis az olyan országok állampolgárainak számára, ahol a hatalmi ágak évszázadok óta függetlenül, valóban egymást felügyelve, de közben együttműködve, a felelősségen osztozva irányítják az országot, egyszerűen értelmezhetetlen az a helyzet, amikor ezek a hatalmi ágak egy másik országban történelmi okokból képtelenek kikerülni a politikai befolyásoltság alól.
Innentől pedig nagyon könnyű beadni nekik, hogy hát volt itt egy szép demokrácia, csak jött a fasiszta Orbán, aki sorra felszámolta az intézményeit.
Orbán valójában csak a függetlenség illúzióját számolta fel, egyértelművé téve a helyzetet, amitől így a kormányzati felelősség és hatalom kiegyensúlyozottabb állapotba került.
Ha ugyanis az emberek elvárják a kormánytól, hogy mondjuk tegye rendbe a bíróságokat, akkor a kormánynak előbb-utóbb meg kell tennie, akár szokás az ilyesmi nyugaton, akár nem.
Persze ha elcseszik az átalakítást, akkor elveszthetik miatta a választást is.
Ehhez képest nyugaton, ahol a bíróságok tényleg függetlenek, senki sem veszíthet amiatt választást, mert mondjuk lassú a bírósági ügyintézés, mert a társadalomnak eszébe sem jut a bíróságok ügyeit a kormányon számon kérni.
Ettől még persze az itteni rendszer rosszabb, mint a nyugati, de legalább annyival beljebb vagyunk, hogy az intézményeink nem hülyítenek minket függetlenséget imitálva és ha a mi demokráciánk a fentiek miatt teli is van deformitásokkal, attól még ugyanolyan működő demokrácia, mint bármilyen másik.
Kis szerencsével talán pár száz év alatt a jelenlegi deformitásokat is szépen kinőjük, akár csak a szerencsésebb sorsú nyugati szomszédaink.

GNDL 2015.09.06. 01:18:42

@Brix: „magyar az államalkotó nemzet”

Valamint a cigányok, németek, szlovákok, horvátok, románok, ukránok, ruszinok, szerbek, szlovének, lengyelek, görögök, bolgárok és örmények... ugyanis ennyi elismert nemzetisége van a magyar nemzetnek a „magyar” mellett, szám szerint közel a lakosság 10%-a. :)

„a közmédia a magyar érdeket jeleníti meg”

Na ebben komoly ember nem fog veled egyet érteni. :) Amit ma tévedésből még mindig „közmédiának” nevezünk, az egyszerűen csak a Fidesz-KDNP méregdrága, évi több mint 80 milliárdnyi közpénzt felemésztő agitprop szemete...

„elég ha a pártok népszerűségét nézed”

Ezek szerint a bizonytalanok/pártot nem választók vannak túlnyomó többségben, arányuk 45-50% a teljes választókorú lakosságban. Ebből a szempontból a magyaroknak nagyjából az egész politikai elitből elegük van...

Brix 2015.09.06. 01:30:09

@GNDL: Szinte minden migráns eldobálja a határon a papírjait, hogy ne tudják beazonosítani ( és a bolgár, görög regisztrációs is . Bár, az utóbbi időben ott már nem nagyon regisztrálnak..)
Manapság mindenki szír papírokkal jön, mert az biztos menekültstátuszt jelenthet...
Egy dolog igaz: a szírek valóban az illegális bevándorlók "elitjét" képezik. Ott volt állam, kultúra és középosztály is, ellenben Afganisztánban vagy Afrikában csak a kecskedu..ást tudták elsajátítani. Pl Afganisztánban 70-80% os az írástudatlanság... MI a fenét lehet ezekkel kezdeni?

Brix 2015.09.06. 01:36:47

@GNDL: " Ezek szerint a bizonytalanok/pártot nem választók vannak túlnyomó többségben, arányuk 45-50% a teljes választókorú lakosságban... " ja, és a bizonytalan szavazók, a baloldal titkos bázisát képezik...:) Az az igazság , hogy a" bizonytalanok " ha elmennének a szavazásra , ( de nem mennek...) akkor kb hasonló arányban adnák le a szavazatukat , mint a biztosak...
2018-ban megint nagyon kikaptok...az is lehet, hogy baloldali párt be se jut a parlamentbe... Ezt az illegális migrációt nagyon benéztétek...Csak egy balodali pártot sajnálok , hogy ők is rosszul foglaltak állást ebben a kérdésben...

GNDL 2015.09.06. 01:41:39

@ben2: „milyen független hatalmi ágak működtek valaha is Magyarországon?”

Ahogy említettem, eddig sem állt túl stabil lábakon a jogállamiság, tehát nem volt nehéz dolga a Fidesz-KDNP-nek, hogy pár év alatt a maradékát is lerombolják. :)

„A rendszerváltáskor pedig mi változott?”

Ha lett volna rendszerváltás, ma nem lehetne rendészeti államtitkár egy egykori három per kettes operatív tiszt.

„ha jönne pl. egy LMP vagy Jobbik, akkor mit tudna kezdeni ezzel a helyzettel?”

Írtam, hogy nem sok lehetőségük van... de talán ha elkezdik kiteregetni a Fidesz-MSZP két évtizedes mocskát, talán valami pozitív változás megindulna. Ha csak annyi, hogy a Fidesz-MSZP soha többé nem jut hatalomra Magyarországon, már megérte. :)

„ha kell, akkor számolja fel a hatalmi ágak függetlenségének illúzióját, de mindenképpen tegye meg azt, amit a társadalom elvár tőle és ne alibizzen demokratikus elvekre hivatkozva, mint az elődei”

Ez már csak a magyarázkodás része a dolognak, hogy miért kezdett diktatórikus ámokfutásba a Fidesz-KDNP, mert erről szó sem volt a 2010-es választáson, sem a Fidesz-KDNP akkori (utolsó) választási programjában, nem is tudnál ilyesféle nyilatkozatot idézni fideszes politikustól az akkori időkből. :) Röviden álljon itt, miről volt szó nagyjából 2010-ben: radikális adócsökkentés, radikális bürokráciacsökkentés, az MSZP-SZDSZ elszámoltatása, a munkanélküliség felszámolása, a gazdaság versenyképességének javítása, az alapvető élelmiszerek áfájának és a jövedéki adóknak a csökkentése, többek közt. Megértem, hogy sem a fideszes korrupt szemétládák, sem szimpatizánsaik nem szívesen emlékeznek vissza erre, mert ezekből egyik ígéret sem teljesült, sőt, például a radikális adócsökkentésből radikális adóemelés lett.

„lehet vitatkozni, hogy a Fidesz mennyiben felelt meg ezeknek a társadalmi elvárásoknak”

Azoknak, amit te találtál ki?! :) Mert mint említettem, ott vannak fentebb a valódi „társadalmi elvárások”, legalábbis azok, amiket választási program formájában akkor 2010-ben nyilvánosságra hoztak a fideszes elvtársak... és amelynek szinte egyetlen pontját sem teljesítették.

„pontosan ezért illúzió azt hinni, hogy egy tiszta lappal induló politikai erő majd meg tudja teremteni ezen hatalmi ágak függetlenségét”

Pontosan csak egy olyan politikai szervezet tudná ezt megtenni, amely nem vett részt a Fidesz-MSZP két évtizedes posztkommunista ámokfutásában.

„pontosan emiatt az illúzió miatt támadják a kormányt a nyugati országok”

Egyáltalán nem illúziók miatt támadják Orbán elvtársat és korrupt söpredékét, nagyon is komoly és valós problémákat fogalmaznak meg vele kapcsolatban. Ma már ott tartunk, hogy egyértelműen fogalmazott téma a nyugati sajtóban Magyarország EU tagságának megszüntetése. Azért illene ezeket a „kritikákat” igen komolyan venni, akár mekkora királynak hiszi magát Orbán elvtárs, kaphat akkora pofont az uniós tagállamoktól hogy a fal adja majd neki a másikat...

„Orbán valójában csak a függetlenség illúzióját számolta fel”

Nem, egészen konkrétan a jogállamiságot. De az tény, hogy elég egyértelművé tette a helyzetet: ilyen senkiházi faszok mint ő és korrupt fideszes elvtársai nem valók nem hogy egy civilizált ország élére, de Európába sem.

„Persze ha elcseszik az átalakítást, akkor elveszthetik miatta a választást is.”

Ezt már fentebb kitárgyaltuk: a Fidesz-KDNP ma már olyan szinten befolyása alatt tart minden állami intézményt, minden hatalmi ágat, minden médiát és sajtóterméket, hogy a választásokat legfeljebb csak akkor veszíthetik el ha el sem indulnak... így lett kitalálva a rendszerük.

„Kis szerencsével talán pár száz év alatt a jelenlegi deformitásokat is szépen kinőjük, akár csak a szerencsésebb sorsú nyugati szomszédaink.”

Még egy ciklusnyi Fidesz-KDNP kormányzást nehezen bírna el az ország, nem pedig jelenlegi állapotában még pár száz évet... :)

Egyébként ilyen sötét és megszállott ostoba szöveget amit itt előadtál, keveset lehet olvasni. :)

Brix 2015.09.06. 01:45:49

@GNDL: " egyeseknek csak most tűnik fel, hogy Európában egyébként évtizedek óta létezik bevándorlás, és mégsem szakadt ránk az ég alja"

ja, valóban nem tűnik fel...olyan , hogy NoGo area mond neked valamit? Vagy párhuzamos társadalom, multikulti , megnövekedett bűnözés, iszlám szélsőségesek? Londoni , párizsi zavargások, iszlamista terrorcselekmények?
Elég csak megnézni mi volt Svédországban a 70-es években és most...Ég és föld a különbség!

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 01:47:17

@GNDL: 'Egyáltalán nem illúziók miatt támadják Orbán elvtársat és korrupt söpredékét, nagyon is komoly és valós problémákat fogalmaznak meg vele kapcsolatban. Ma már ott tartunk, hogy egyértelműen fogalmazott téma a nyugati sajtóban Magyarország EU tagságának megszüntetése. Azért illene ezeket a „kritikákat” igen komolyan venni, akár mekkora királynak hiszi magát Orbán elvtárs, kaphat akkora pofont az uniós tagállamoktól hogy a fal adja majd neki a másikat...'

.....:DDDD

'komoly és valós problémákat fogalmaznak meg vele kapcsolatban'

Például?

'Ma már ott tartunk, hogy egyértelműen fogalmazott téma a nyugati sajtóban Magyarország EU tagságának megszüntetése.'

Bár sehol sem olvastam ilyet, meg te se, erről még mindig nem a liberális sajtó dönt.

'Azért illene ezeket a „kritikákat” igen komolyan venni, akár mekkora királynak hiszi magát Orbán elvtárs, kaphat akkora pofont az uniós tagállamoktól hogy a fal adja majd neki a másikat.'

Voltak már kritikák amikor az osztrák bankoknak nem tetszett a bannkadó meg a rezsicsöki...aztán mi lett? Semmi. Jobb ha megtanulnak a migránsokkal élni, mert mennek még oda sokan.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 01:51:06

@GNDL: 'Még egy ciklusnyi Fidesz-KDNP kormányzást nehezen bírna el az ország, nem pedig jelenlegi állapotában még pár száz évet... :)'

Nem baj nekünk a Jobbik is jó lesz, fő h a fajtádnak kuss legyen a neve.

'Mert mint említettem, ott vannak fentebb a valódi „társadalmi elvárások”, legalábbis azok, amiket választási program formájában akkor 2010-ben nyilvánosságra hoztak a fideszes elvtársak... és amelynek szinte egyetlen pontját sem teljesítették.'

Akkor vmi hiba folytán kaptak 2014ben 2/3ot, meg kapnának most vasárnap is 2/3ot.

ben2 2015.09.06. 01:53:05

@GNDL:

"Onnan valószínűleg nem „menekülnek”, hanem eddig is jöttek szép számmal, de egyeseknek csak most tűnik fel, hogy Európában egyébként évtizedek óta létezik bevándorlás"

Az elmúlt évtizedekben a bevándorlás mértéke alig haladta meg a pár tízezret évente. Ez a szám ugrott meg hirtelen. Ennek csak egyik okozója a szíriai háború miatt, ami ráadásul már vagy 5 éve tart, mégis csak az utóbbi másfél évben indult meg az áradat az EU felé. Érdekes egyébként, hogy kb. ennyi ideje álltak át az USA által felügyelt segélyszervezetek a természeti juttatásokról a közvetlen pénzbeli segélyezésre, azaz ennyi ideje van embercsempészre költhető pénze a segélyezetteknek.

"Abban, hogy több milliónyian vannak a háborús övezetek körüli menekülttáborokban, és ebből egész Európába csak pár százezren jutnak el, én személy szerint semmiféle trükköt nem látok"

A trükk az, hogy az arabul nem beszélő pakisztáni, hamis szíriai útlevelet lobogtatva akarja magát Németországban regisztráltatni, de csak azóta, amióta Merkel kijelentette, hogy minden szíriainak megadják a menekültstátuszt.

"Műveltebbek, tanultabbak, így tájékozottabbak és természetesen megvan a magukhoz való eszük, nem szedált, vegetatív állapotban lévő rezsiharcos prolik."

Ha csak a műveltebbek, tanultabbak, tájékozottabbak jutottak el idáig, akkor igen csak nagy bajban leszünk, ha a többiek is elindulnak, mert a műveltebbek, tanultabbak igen kis százaléka beszél egyáltalán angolul, és van valamilyen Európában is hasznosítható munkatapasztalata. (Az agresszív, követelőző fellépésről ne is beszéljünk, az talán betudható annak a kilátástalan helyzetnek, amibe belekeverték magukat.)
A magukhoz való eszük persze megvan, de ez első sorban a jelenleg hatályos jogszabályok kijátszásának meglepő hatékonyságában mutatkozik meg. Márpedig ha valakinek az a dolga, hogy sok tízezer igen találékony emberrel szemben próbálja érvényre juttatni a hatályos jogszabályokat, akkor engedjük már meg neki, hogy hasonló találékonysággal járjon el, és ne kössük gúzsba a kezét kamu humanitárius indokokra hivatkozva.

"Nem mindegyik, de jó páran még otthon megszabadulnak az okmányaiktól, csak hogy a hatalom/felkelők/fegyveresek által ne legyenek azonosíthatóak, sok esetben így mentve meg családjaikat."

Ez tévedés. A legtöbb szíriai menekültnek Törökországban még meg volt az útlevele, Görögországban és Szerbiában is, csak hogy-hogynem pont a magyar határ előtt vesztették el, de valahogy úgy, hogy a hitelkártyájuk és az okostelefonjuk megmaradt.
Az is érdekes adat, hogy a környező országokban még meglehetősen vegyes etnikai összetételű a menekült hullám, mire ideérnek meg szinte mindenki szír állampolgár lesz, persze papírok nélkül.

"Legnagyobb sajnálatodra az erősen fideszes befolyás alatt álló Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai sem ezt, hanem nagyjából ennek ellenkezőjét támasztják alá"

A százalékokon persze lehet vitatkozni, de az Index cikke is csúsztat, ugyanis a Bevándorlási Hivatal nem azt közölte, hogy a migránsok honnan jöttek, hanem hogy mit diktáltak be a regisztrációkor.
Ez pedig ma kb. úgy zajlik, mint a Brian élete utolsó jelenetében, amikor a keresztre feszítettektől megkérdezi a római katona, hogy "melyikőtök az a Brian, mert az haza mehet", mire hirtelen mindenki kiabálni kezd, hogy ő Brian, sőt "én meg a feleségem is".
Arra amúgy továbbra sem adott senki sem magyarázatot, hogy ha valaki a háború elől menekül, akkor miért nem várja meg a menekültkérelme elbírálását Görögországban, Magyarországon vagy újabban Ausztriában, ahol elég nyilvánvalóan nincs háború, és miért Németországban vagy a gazdagabb skandináv országokban érzi csak biztonságban magát.

GNDL 2015.09.06. 01:55:06

@Brix: „minden migráns eldobálja a határon a papírjait, hogy ne tudják beazonosítani ... Manapság mindenki szír papírokkal jön”

Van itt egy kis ellentmondás. Nem árulom el mi az, kíváncsi vagyok rájössz-e. :)

„Afganisztánban 70-80% os az írástudatlanság... MI a fenét lehet ezekkel kezdeni?”

Fideszes szavazóknál sem lehet sokkal jobb az arány... elmegy... :)

„a bizonytalanok ha elmennének a szavazásra ... akkor kb hasonló arányban adnák le a szavazatukat , mint a biztosak”

Vagy nem. Az biztos, hogy százezrével menekülnek magyarok is nyugatra a Fidesz-MSZP posztkommunizmusa elől, tehát nem meglepő, hogy mára rekord mértékű lett a pártot nem választók, tehát a teljesen közömbösek aránya a teljes lakosságon belül.

„2018-ban megint nagyon kikaptok”

Én eddig sem indultam, és ezután sem fogok választáson indulni, tehát valószínűtlen, hogy „kikapjak”. :)

De egyébként teljes tévedésben vagy, én nem a ti hitvány és primitív Fidesz-MSZP posztkommunista lövészárkaitokból jövök, amivel minden szempontból, de legfőképp morális szempontból balkáni szemétdombbá amortizáltátok az országot két évtized alatt. Nálatok ha valaki nem Fidesz-hívő, csak MSZP-hívő lehet, és fordítva, mert ennyire végtelenül egyszerűek vagytok.

Egyébként az engem már nem nagyon fog érdekelni, hogy kire szavaztok 2018-ban, melyik hitvány korrupt söpredéket juttatjátok újra hatalomra, ahogyan két évtizede teszitek állandóan. De majd ha már nem lesz egészségügyi dolgozó, pedagógus, mérnök, egyáltalán adófizető az országban, remélem továbbra is istenként fogjátok imádni Orbán generalissimótokat. :)

„baloldali párt be se jut a parlamentbe”

Csak baloldali pártjaink vannak, szóval kizárásos alapon csak baloldali pártok lesznek a parlamentben, megint. Ha a radikális baloldali populista Fidesz-KDNP-t vélnéd esetleg jobboldalinak, akkor kurva nagy tévedésben vagy... :)

GNDL 2015.09.06. 01:56:55

@Brix: „ja, valóban nem tűnik fel”

Olvasd vissza saját véleményed, fentebb még rácsodálkoztál erre az egészre. :)

GNDL 2015.09.06. 02:07:49

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: „Például?”

Ha beidézném a mai sajtóhíreket, akkor az olyan lenne mintha helyetted dolgoznék... ha tájékozott akarsz lenni, tegyél érte, magától az nem jön, mint a segílyed. :)

„sehol sem olvastam ilyet, meg te se”

Ja, te azt jobban tudod?! :) Akkor tessék: hvg.hu/vilag/20150905_Ki_Magyarorszaggal_az_EUbol__orjong_a_n

„erről még mindig nem a liberális sajtó dönt”

Az nem, de a mögöttük állóknak elég nagy a befolyásuk... nagyobb mint a rezsibiztosotoknak. :)

„aztán mi lett? Semmi.”

Csak a befektetéseiket vonták ki az országból... áh, semmiség. :) Rohadt burzsuj imperialisták voltak, pusztuljanak, igaz, elvtársak?! :)

„fő h a fajtádnak kuss legyen a neve”

Az kell nektek koszos balkáni parasztoknak, két évtizede mindig a legszemetebb, legkorruptabb tetveket választjátok... remélem legközelebb sem hazudtoljátok meg magatokat. :)

„vmi hiba folytán kaptak 2014ben 2/3ot”

Igen, fentebb már párszor leírtam, hogyan befolyásolják posztkommunista elvtársaid a választásokat, igazán elolvashattad volna, pontosan mire válaszolsz.

ben2 2015.09.06. 02:10:23

"Egyébként ilyen sötét és megszállott ostoba szöveget amit itt előadtál, keveset lehet olvasni. :) "

Gondoltam tételesen válaszolok, de egyrészt megtették már előttem, az utolsó mondatod meg rávilágított arra, hogy egy vallási fanatikussal van dolgom, úgyhogy innentől nem sok értelmét látom.
A politikailag elfogult, vérgőzös indulati érveléssel nem nagyon tudok mit kezdeni. Az írásommal nem az Orbán kormányt hypeolása volt a célom, hanem a politikai közbeszédben rendre visszatérő illúziókergetés ellen próbáltam érvelni.
Csak ha befogod a füledet és tolod a mantrádat, akkor felesleges.
Ettől függetlenül a valóság akkor is valóság marad, ha Te azt egy indulatokból, féligazságokból és bulvárhazugságokból épített virtuális valóságra próbálod lecserélni. A következő választások után majd úgyis jön a sokk, vagy azért, mert Orbánék továbbra is kormányon maradnak, vagy azért, mert ha a Jobbik nyer, akkor a kormányzásuk első pár hónapjában kipukkad az a handabandázásból és teljesen megvalósíthatatlan vágyálmokból fújt lufi, amit a Jobbik a programjának gondol. Aztán majd lehet ellenük is agyament módon uszulni.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 02:18:24

@GNDL: Az előbb ezt hazudtad: 'Ma már ott tartunk, hogy egyértelműen fogalmazott téma a nyugati sajtóban Magyarország EU tagságának megszüntetése.'

Erre ezt linkeled: hvg.hu/vilag/20150905_Ki_Magyarorszaggal_az_EUbol__orjong_a_n

Ami egyetlen NY-i tulajdonú német nyelvü Huffingtonpost véleménycikkben szidja Orbánt (az nincs a szövegben h Mo-t ki kell dobni az Unióból, csak a HVG 'fordítója' álmodta bele)

Ez tehát a nyugati sajtó...:) Fedezékbe!

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 02:23:31

@GNDL: Akkor marad a kérdés: 'komoly és valós problémákat fogalmaznak meg vele kapcsolatban'

Például?

'Csak a befektetéseiket vonták ki az országból... áh, semmiség. :)'

Nem befektetésekre hanem GDP növekedésre hajtunk.

'Igen, fentebb már párszor leírtam, hogyan befolyásolják posztkommunista elvtársaid a választásokat'

Más hülyeségeket is írtál, de most már elég lesz ha tényeket közölsz. A kazár humorodat itt európában nem értékelik, szedd már össze magad.

GNDL 2015.09.06. 02:27:59

@ben2: „elmúlt évtizedekben a bevándorlás mértéke alig haladta meg a pár tízezret évente”

Konkrétan több százezerről van szó az európai tagállamokat tekintve, ugyanis más uniós tagállamok közt is vándorolnak az európai állampolgárok évről évre. De látom képben vagy... :)

„Ez a szám ugrott meg hirtelen”

A menekülteké ugrott meg, de az más eljárást igényel, mint a bevándorlóké. Ne a fideszes primitív kommunikációt visszhangozd, mert akkor hülyeségeket fogsz állítani. :)

„ami ráadásul már vagy 5 éve tart”

Négy.

„mégis csak az utóbbi másfél évben indult meg az áradat az EU felé”

Mert az elején szó sem volt polgárháborúról... ha követted volna a sztorit, legalább csak annyira, hogy heti egy külföldi híradót megnézel. :)

„hamis szíriai útlevelet lobogtatva”

Az egyikőtök azt állítja, hogy eldobálják a papírjaikat, a másik meg azt, hogy mégis vannak nekik.. de azok hamisak... ideje lenne ott a fideszes balfenéken kommunikációt egyeztetnetek. :) Egyébként ha tudod hogyan készülnek hamisított útlevelek, akkor annak tekintetében kétszer is meggondolnád, hogy ilyen ostobaságot híresztelj, hogy jelenleg nem létezik szíriai államigazgatás. :)

„a műveltebbek, tanultabbak igen kis százaléka beszél egyáltalán angolul, és van valamilyen Európában is hasznosítható munkatapasztalata.”

A magyarországi jelentések szerint a magyar átlagnál jóval nagyobb arányban beszélnek európai idegen nyelveket a menekültek, és a képzettségük is arányaiban magasabb. Tehát ha a magyarok százezrével találnak munkát Európában, akor ezeket sem kell féltened. :)

„első sorban a jelenleg hatályos jogszabályok kijátszásának meglepő hatékonyságában mutatkozik meg”

Azon nagyon nem kell mit kijátszaniuk, hogy menekültek.. túl sok jogszabállyal nem tudnak így trükközni. :)

„hogy-hogynem pont a magyar határ előtt vesztették el”

Fent még az volt, hogy a szírek ragaszkodnak az útleveleikhez, mert a) abból készülnek hamisítványok; b) azzal mehetnek Németországba. Furcsa, hogy valaki egy bekezdésben cáfolja önmagát. :)

„A százalékokon persze lehet vitatkozni”

Nem érdemes, nincs csúsztatás, ott vannak feketén fehéren a Bevándorlási Hivatal hivatalos adatai. A többi spekuláció.

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy mégis meddig csináljátok ezt? Meddig óhajtotok Orbán fanszőrén evickélve kekeckedni az unióval, és lejáratni Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt?! Amit egyébként az utóbbi években már szinte nullára amortizáltatok. Annak már örülnétek, ha korlátoznák Magyarország uniós tagságát az idegengyűlölő és szélsőséges baromságaitok miatt? Ez a cél egyébként? Vagy mi a franc a célotok valójában?

GNDL 2015.09.06. 02:30:35

@ben2: „Az írásommal nem az Orbán kormányt hypeolása volt a célom”

Sajnos nem jött össze... bizony egy ostoba fideszes maszlagot hánytál ide, ráadásul az ellenvéleményeimmel sem tudsz mit kezdeni, mert csak nyomod tovább a hülyeségedet. :)

„következő választások után majd úgyis jön a sokk”

Az biztos, főleg hogy addig újabb több tízezer magyar adófizető fogja elhagyni az országot miattatok. :)

Brix 2015.09.06. 02:33:46

@GNDL: " Az biztos, hogy százezrével menekülnek magyarok is nyugatra a Fidesz-MSZP posztkommunizmusa elől, tehát nem meglepő, hogy mára rekord mértékű lett a pártot nem választók, tehát a teljesen közömbösek aránya a teljes lakosságon belül."
Az állítás első fele nem igaz. Akik nyugaton munkát vállalnak azok nem a fidesz posztkommunizmusa elől menekülnek, hanem a jobb kereseti viszonyok miatt mennek...
Az, hogy most éppen rekord mértékű a pártot nem választók száma , nem jelent semmit, és nincs is összefüggésben a kivándorlással , ha csak az itthon élőket tekintem...nyilván aki hosszú távra tervez kint, annál más a helyzet...

" én nem a ti hitvány és primitív Fidesz-MSZP posztkommunista lövészárkaitokból jövök, amivel minden szempontból, de legfőképp morális szempontból balkáni szemétdombbá amortizáltátok az országot két évtized alatt.." A pártokat - az Mszpt és a Fideszt is magyar emberek hozták létre. Erre volt képes az ország , egy ilyen politikai elit létrehozására, de ettől még nem "szemétdomb" az ország! Egyre több turista jön ide, Budapest a világ egyik legnépszerűbb desztinációja , Orbán pedig az egyik szimbóluma az országnak. " Great man! Please save the Europe" írják a nyugati fórumokon ( na ezt egy kicsit poénból írtam , de valóban így van...)
A lényeg: szélsőjobb mindenhol előretör(t) Európában és ezt nem lehet megállítani, mivel az illegális migráció és kapitalizmus egyre nagyobb problémákat okoz

GNDL 2015.09.06. 02:36:00

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: „ez tehát a nyugati sajtó”

Ami támadások után Orbán többnyire meghunyászkodik, csak ti így imádjátok. :)

„Nem befektetésekre hanem GDP növekedésre hajtunk.”

Akkor egyről beszélünk, már csak az a kérdés, te tudod-e miről beszélsz. :) Egyébként ha GDP növekedésre hajtanánk, ahhoz a gazdaságot kellene élénkíteni, nem pedig az uniós források elköltését haszontalan baromságokra (és nagy részét korrupciós felárra). Uniós beruházások nélkül gyakorlatilag stagnálna a gazdasági növekedésünk vagy enyhe recesszióban lennénk, ez elég világosan rávilágít arra, hogy magyar gazdaság önmagában nem létezik.

„most már elég lesz ha tényeket közölsz”

Az megtörtént, innentől fogva rajtad múlik, hogy megérted-e... én nem tudok rajtad segíteni, ha szüleid elhanyagolták a taníttatásod. :)

„kazár humorodat itt európában nem értékelik”

Ja, te az idegengyűlölő mezítlábas suttyó paraszt képviseled itt Európát?! Hm... még viccnek is rossz. :)

Brix 2015.09.06. 02:39:14

@GNDL: „következő választások után majd úgyis jön a sokk” Az is lehet , hogy vissza fogod sírni majd a Fideszt:) A ballib oldal nagyon meg lesz verve... az is lehet , hogy egyik ballib párt sem éri el az 5%-ot... akkor majd át lehet gondolni, az eddigi hazaáruló politikát...

GNDL 2015.09.06. 02:40:35

@Brix: „Akik nyugaton munkát vállalnak azok nem a fidesz posztkommunizmusa elől menekülnek”

Többségükben egészen más állítanak. :)

„hanem a jobb kereseti viszonyok miatt mennek”

Ez összefügg a fentiekkel.

„Az, hogy most éppen rekord mértékű a pártot nem választók száma , nem jelent semmit”

ja, hogy éppen a legmagasabb arányú, tehát ezért „rekord”, az tényleg nem jelent semmit... csupán csak annyit, hogy most a legnagyobb arányú a pártot nem választók aránya, tehát soha ennyien még nem voltak elégedetlenek a teljes politikai elittel.

„ettől még nem "szemétdomb" az ország”

A disznók is élvezettel fetrengenek saját székletükben... :)

„Orbán pedig az egyik szimbóluma az országnak”

Ez így van, a suttyó parasztok szimbóluma, mivel az ország tele a magadfajta suttyó parasztokkal, akik két évtizede szavazzák kormányra a legkorruptabb posztkommunista bűnszervezeteket. :)

„A lényeg: szélsőjobb mindenhol előretör(t) Európában és ezt nem lehet megállítani”

Ja, a görög radikálisok is milyen sokáig húzták hatalmon. :)

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.06. 02:42:15

@GNDL:''„ez tehát a nyugati sajtó”

Ami támadások után Orbán többnyire meghunyászkodik''

A nagybefolyású Huffingtonpost (és az örmény lobbi) akarata ellenére a rezsi lefelé, a bankadó felfelé módosult. Ilyen hunyászkodásokat kedvelnek a magyarok.

'Akkor egyről beszélünk, már csak az a kérdés, te tudod-e miről beszélsz. :) Egyébként ha GDP növekedésre hajtanánk, ahhoz a gazdaságot kellene élénkíteni, nem pedig az uniós források elköltését haszontalan baromságokra (és nagy részét korrupciós felárra). Uniós beruházások nélkül gyakorlatilag stagnálna a gazdasági növekedésünk'

Stagnálna, csak nem stagnál. Az MSZP alatt meg csökkent. Magasabb a gazdasági növekedésünk jóval mint az EUnak, egész kelet európában. A többi duma.

'Az megtörtént' - az történt meg hogy hazudtál vmit aztán csatoltál egy linket ami a hazugságodat tetézte

GNDL 2015.09.06. 02:42:32

@Brix: „vissza fogod sírni majd a Fideszt”

Kizárt, mert én nagyjából már semmit az égvilágon nem tervezek Magyarországon... már nem is oda vagyok bejelentve... :) Szóval tényleg nem érdekel, de azért drukkolok, hogy ha nem buknak 18-ig, válasszátok meg őket újra... szeretném látni ahogy elsüllyedtek a mocsaratokba. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.09.06. 02:45:21

EU manapság = amputált kézzel más faszát verni.

bkkzol 2015.09.06. 02:49:17

Addig jó még utálják Magyarországot! Mivel nem lehet őket a szabad mozgásban korlátozni majd elmennek ahova akarnak!
A Genfi Egyezményt is újra kellene tárgyalni! Közel 70 éves, idejét múlt, korszerűtlen. "háborús övezet?" Olyan ember tömegek vannak, hogy elöbb utobb háború lesz Nigériában is. Jelenleg 8-10 gyerek pottyan ki egy nőből a semmire, semmibe.
Biztos az a megoldás, hogy importáljuk a háborúkat, nyomort, tudatlanságot? Hiú ábránd azt feltételezni, hogy itt megváltoznak!

GNDL 2015.09.06. 02:52:43

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: „Ilyen hunyászkodásokat kedvelnek a magyarok.”

Az idiótább fajtája, amelynek lövése sincs róla, hogy a kommunista rezsiharcot a világrekord számú és világrekord mértékű adókból, többek közt a világrekord áfából fedezi a kormányzat (mivel a világpiaci ár nem változott csak a magyarországi hatósági ár), valamint a bankadót szinte teljes mértékben áthárították a fogyasztókra az érintettek.

„Stagnálna, csak nem stagnál.”

Mégsem minősítenek fel a hitelminősítők már több mint két éve, holott nagyjából akkoriban már aktuális is lehetett volna... :)

„Az MSZP alatt meg csökkent.”

Az MSZP nyolc éve alatt átlagban jobb volt a növekedésünk, még a 2009-es recesszióval is, mint Orbánék öt éve alatt, és az előrejelzések szerint ezt nem is fogják Orbánék túlszárnyalni. Csak a tisztánlátás kedvéért... :)

„Magasabb a gazdasági növekedésünk jóval mint az EUnak, egész kelet európában”

Az ne zavarjon téged, hogy idén már a régió sereghajtói vagyunk, többek közt a románok, csehek és lengyelek is előznek: kepfeltoltes.hu/150906/stgwerg_www.kepfeltoltes.hu_.png

Orbán szocialista tervgazdálkodása két év után kifújni látszik, nem tartott túl soká... :)

Brix 2015.09.06. 03:12:56

@GNDL: Kizárt, mert én nagyjából már semmit az égvilágon nem tervezek Magyarországon... már nem is oda vagyok bejelentve... :) Szóval tényleg nem érdekel, de azért drukkolok, hogy ha nem buknak 18-ig, válasszátok meg őket újra... szeretném látni ahogy elsüllyedtek a mocsaratokba. :)

Vagyis: Magyarország ellensége vagy! Elszóltad magad.. Meg így a végre nagyon elfogytál érvekben...
Tudod van egy mondás: A kutya ugat, a karaván halad .

@bkkzol: Igen, a genfi egyezményt már régen fel kellett volna mondani, az a második vh utáni speciális politikia helyzetben született, ma már régen nem betartható. Afrika még megháromszorozhatja lakosságát az elkövetkező évtizdekekben
Az Eu-s menekültpolitika szerintem max 2 éven belül megbukik, ha nem korábban...a mostani helyzetben egy polgárháború is simán benne van, pedig még csak a mézeheteket éljük, sokan örülnek a "menekülteknek" Az összes pénzem feltenném rá , hogy hatalmas bukás és teljes hátraarc lesz a jelenlegi menekültpolitikában

bkkzol 2015.09.06. 03:43:48

valószínű, hogy az egész európát elárasztó bevándorló tömeg mögött az usa EU-t gyengítő akció áll. mint a folyamatos eu-orosz feszültség is fentartása mögött is. gyorsan le nullázódna minden téren ha az eu-oroszország összaborulna.
baráti szándékunkat bizonyítandó minden befogadott diplomás arabért 2 szakképzetlen keresztény mexikóit befogadunk! csere-bere fogadom....

Furore Carcosa 2015.09.06. 07:03:01

@GNDL: Te tényleg képes voltál 18 és fél órát pörögni ez alatt a poszt alatt, virtuális hisztériázással töltve az egész szombati napodat? Nagyon ráérhetsz, vagy komolyan rögeszmés vagy, jó eséllyel mindkettő. Javaslom felkeresni orvosodat, gyógyszerészedet.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2015.09.06. 07:45:46

@gellért: Én sem akarom a szüleid nyugdíját fizetni, mégis fizetem. Nem kértem családi adókedvezményt és rezsicsokit, mégis megkapom. Nem akartam magyar állampolgár lenni, de ezt dobta a gép.

Nincs semmi baj a menekültkvóták ötletével. A magyar korlátoltsággal van baj.

access denied 2015.09.06. 08:07:05

@Furore Carcosa:

A fickó abszolút brilliáns, komoly tudás mögött érett gondolatai vannak.

Valószínűleg az események súlya miatt ír.

Megtiszteltetés hogy hogy szóba állt veled.

Stefi Schneider 2015.09.06. 09:02:45

K*rvára nincs olyan hely az EU-ban ahol tart karokkal varjak őket. Olyan hely van ahol hajlandóak lennének szembenézni ezzel a problémával ahelyett hogy elsunnyognak es a szomszédhoz passzolnak át, mivel kettőnél tovább tudnak számolni. Ez a legaljasabb, legcinikusabb érv: a németek azt mondták hogy oda mehetnek, hat akkor mennyenek oda.

♔bаtyu♔ 2015.09.06. 09:12:58

@Kettes: Értem, a magyarok rábeszélték az egyes kormányokat, hogy utasítsák el a kvótát.

A kvóta azért baromság, mert azt mondja a többi 3 milliónak, hogy gyertek. Az országok maguknak kell eldöntenie, kell e nekik "menekült", ez evidens.

A történet eleve ott hiteltelen, hogy a menekültek nagyrésze gazdasági bevándorló és nem azért mennek a németekhez, mert fasza az időjárás, hanem azért mert ott a legmagasabb a segély, ahová be is engedik őket.

♔bаtyu♔ 2015.09.06. 09:23:15

@GNDL: "Az MSZP nyolc éve alatt átlagban jobb volt a növekedésünk, még a 2009-es recesszióval is, mint Orbánék öt éve alatt, és az előrejelzések szerint ezt nem is fogják Orbánék túlszárnyalni. "

Önmagában nem csak a növekedés számít, hanem annak szerkezete is. Ha Gyurcsányékat nézed, láthatod, hogy a növekedés legfőképpen hitelből történt. Ez nem csak azt jelentette, hogy a válság ránk sokkal rosszabbul hatott,mint szomszédainkra, hanem azt is, hogy még ma is fizetik azok az árát, akik veled ellentétben itt maradtak.

Szóval mielőtt lelkendezel, nézd meg a felvett adósság és államháztartási hiányok átlagát is és megérted, hogy átlagban is csökkenés játszódott le, nem véletlenül torkollott az egész IMF és EU hitelbe.

GNDL 2015.09.06. 10:18:13

@Furore Carcosa: „Nagyon ráérhetsz”

Rossz hírem van: 2x24 órás hétvégi supportot vállaltam, úgyhogy ma is baromira „rá fogok érni”... :)

GNDL 2015.09.06. 10:23:48

@♔bаtyu♔: „ hanem annak szerkezete is”

Pontosan, ebből a szempontból jelenleg sem jobb a helyzet mint anno, mivel most kizárólag az uniós források felpörgetett lehívása teszi oda magát a növekedéshez... ismétlem: a magyar gazdaság önmagában szart sem ér, szinte nem is létezik.

„még ma is fizetik azok az árát, akik veled ellentétben itt maradtak”

Nem igaz, ma már nagyjából a Fidesz-KDNP által az elmúlt években okozott károkat fizeti a lakosság. A rekord számú és mértékű válságadók nélkül se rezsicsökkentés, se szocialista osztogatás, se maastrichti hiány nem lenne... így meg gazdaság nincs, vállalkozások, középosztály. :) De ti választottátok a szocializmust és a tervgazdálkodást, hát élvezzétek, addig egy németországi szír is legalább ötször, de akár tízszer többet fog keresni mint ti. :)

dunántúli gyerek 2015.09.06. 10:39:37

@GNDL: 'Az MSZP nyolc éve alatt átlagban jobb volt a növekedésünk, még a 2009-es recesszióval is, mint Orbánék öt éve alatt, és az előrejelzések szerint ezt nem is fogják Orbánék túlszárnyalni. Csak a tisztánlátás kedvéért... :)'

Szerencse h Orbánék 9 éve kormányoznak amit szintén összevethetsz az MSZP 8 évével, és mindjárt más a helyzet.....közben a 9 év alatt a GDP arányos adósság végig csökkent.

Bell & Sebastian 2015.09.06. 10:51:16

@dunántúli gyerek: Ugyanazt tudom, mondani, mint ennekelőtte már százszor, látni kellene ahhoz az éves zárómérleget, hogy el tudjuk dönteni, melyik csapat a nagyobb tolvaj?

Ami nem biztos, hogy a hatékonysági sorrenddel megegyezik.

De egy biztos, a zemberek kifosztási rátája logaritmikusan emelkedik, ebből lehet visszakövetkeztetni.

Fekete Pestis 2015.09.06. 11:37:30

@GNDL:

"és természetesen megvan a magukhoz való eszük, nem szedált, vegetatív állapotban lévő rezsiharcos prolik... :)"

... vagyis: baromi jók a kölcsönös bizalomra épülö Ny-Eu társadalom normáinak és szabályainak kijátszásában.
Ami ahhoz fog (ad absurdum) vezetni, hogy itt is mindenki paranoid lesz, mint kelet-európában, és el lehet felejteni a nyugalmat, amit az ad hogy a másikban meg lehet bízni.

és ez még a robbantgatásnál meg a segélyesdinél is nagyobb kár : csak egyedül emiatt is meg kéne vonni tölük a lehetöséget h. ide jöjjenek.

GNDL 2015.09.06. 11:38:27

@dunántúli gyerek: „Szerencse h Orbánék 9 éve kormányoznak”

Hát, nézőpont kérdése, hogy kinek szerencsés ez a helyzet... az a több százezer magyar akik az elmúlt pár évben vándoroltak ki minden bizonnyal nem vélik túl szerencsésnek. :)

A Fidesz-MSZP közt nagyjából semmi különbség nincs, se hozzáállás, se hozzáértés, de főleg nem morális kérdésben, ugyanis két egymással több mint két évtizede rivalizáló, a rendszerváltás híján nyakunkon maradt erkölcstelen posztkommunista bűnszervezetről van szó. Talán annyival különbbé vált a Fidesz az MSZP-től az elmúlt pár évben, hogy ennyi közpénzt még egyetlen politikai kalandor bűnszervezet sem rabolt az adófizetőktől mint Orbán elvtárs és korrupt haverjai, és ilyen szinten utoljára talán a Kádár-rendszerben tartotta politikai befolyása alatt az országot egyetlen párt...

„9 év alatt a GDP arányos adósság végig csökkent”

A bruttó államadósság rekordokat döntöget, és tekintve hogy az uniós források csökkenésével a gazdasági növekedésünk is csökkenni fog, mert ugye uniós források nélkül nagyjából megállna az élet Magyarországon, hamarosan a GDP arányos államadósságunk is újra növekedni fog... ahogyan egyébként év közben általában mindig így van, de december 31-re költségvetési trükkök százaival papíron sikerül csökkenést kimutatni.

Én csak azt nem értem, hogy aki elutasítja az MSZP-t, joggal, az utána miért csápol a Fidesznek?! A korrupció, a hozzá nem értés, a nepotizmus, a gerinctelenség, a közpénztolvajlás nem számít, csak az, hogy milyen színű a pártlogó?! Mert mindössze ennyi a különbség... :)

Fekete Pestis 2015.09.06. 11:41:47

@GNDL:
" A rekord számú és mértékű válságadók"

mondjuk a bankok válságadója úgy 70%-ban jogos.
1. olyan üzleti feltételeket kényszerítettek a lakosságra [mondjuk az áptf tudtával és jóváhagyásával], amit ny-eu-ban meg nem próbálhatnának.
2. a devizakölcsönöknél legjobb tudomásom szerint nem volt mifid (kockázatfeltárás).
3. nem fedezték le a kockázatokat -- mert azokat nem is lehetett volna [nem olyan likvid a huf/chf xccy swap piac].

30%ban nem jogos, mert m.o-nak nem lenne érdeke kinyírni a penzügyi szektort.

Fekete Pestis 2015.09.06. 11:44:08

@GNDL:
"A Fidesz-MSZP közt nagyjából semmi különbség nincs, se hozzáállás"

ami nem igaz, mert a fidesz normálisan áll az szja-hoz. a kúrcsány felemelte a "gazdagok" adóját [vagyis a jobban keresö, nem hóttcsóró, föleg multiknál alkalmazott diplomások adóját].

a fidesz meg elfogadható szintre csökkentette az szja-t: most kb akkora az adóék, mint hollandiában, miután a kommerek 2012-ben hatalomra kerültek ;)

GNDL 2015.09.06. 11:46:23

@Fekete Pestis: Magyarország legkésőbb 2006 óta az egyik, ha nem a legnagyobb gazdasági, társadalmi és többek közt morális válságát éli. Sajnos egy maroknyi műveletlen és iskolázatlan kisebbség két évtizede juttatja hatalomra azokat, akiknek egy rendszerváltás után gyakorlatilag semmi keresnivalójuk nem lehetne a közéletben, mert a választópolgárok nagy része már „pártot nem választó”, teljesen közömbös, kiábrándult ebből az egészből ami itt megy. Mindeközben jól képzett, aktív fiatalok és fiatalabbak, magyar adófizetők százezrei hagyják el az országot, vagy éppen most tervezik a kivándorlást, olyanok, akiknek többek közt a gyermekvállalási hajlandósága jóval magasabb az itthon maradottakénál, és egyáltalán nem tervezik, hogy valaha is visszatérjenek. Az ország állapota, az államigazgatás, az egészségügy, az oktatás, és többek közt a gazdaság versenyképessége romokban, korrupció és urambátyám rendszer minden szinten, semmiféle kiút nem látszik, Magyarország nyílegyenesen zuhan lefelé a balkáni államok szintjére...

Az egyik legeslegkisebb problémánk jelenleg, hogy menekültek tízezrei haladnak végig az országon. :)

GNDL 2015.09.06. 12:01:12

@Fekete Pestis: „a bankok válságadója úgy 70%-ban jogos”

Lehetne, ha éppen megfelelő biztosítékokkal vezették volna be... bár egy jobboldali kormányzat ehhez az eszközhöz addig biztosan nem nyúlt volna, amíg mondjuk fel nem számolják a bankadó bevételénél jóval nagyobb, többszörös „kiadást” jelentő korrupciót és adócsalásokat. De jelenleg a bankok válságadóit teljes mértékben az ügyfelek fizetik, a bankok nagyjából felfüggesztették a vállalkozások hitelezését (egyedül Matolcsy elvtárs közpénzes bulija megy, de azt is az adófizetők állják, nem a „piac”), kivonták befektetéseiket, a lekötött betétek az egyéb adók és az elmebeteg kamatcsökkentés miatt már ráfizetések, a befektetési alapok hitelességét pedig alaposan leamortizálták a fideszes brókerbotrányok. Arról nem is beszélve, hogy már 2013-ra ígérték a bankadó csökkentését, most meg ott tartunk, hogy általánosan van bevezetve, a kivezetésére esély sincs, amíg például közmunkások százezreivel hamisítják a foglalkoztatottak számait.

„olyan üzleti feltételeket kényszerítettek a lakosságra ... amit ny-eu-ban meg nem próbálhatnának”

A piac mindig a törvényeknek megfelelően jár el. A bankok pedig bankok, nem szeretetegyházak. :) A törvényhozóknak jóval nagyobb felelősségük van mindebben, ha nem csak nekik van egyedül felelősségük, mint azoknak, akik a törvényeknek megfelelően jártak el. Mégis a bankokat adóztatják, nem pedig azt a politikai elitet cserélik le, amely hozzá nem értésével előidézte ezt a helyzetet.

„a fidesz normálisan áll az szja-hoz”

Az SZJA csak egyetlen tétel a munkabér adóterhei közül, amelyek összességében az egyik, ha nem a legmagasabbak az unióban (az egyik legalacsonyabb fizetések mellett). Ma egy munkaadónak 100 ezer nettó fizetéshez 200 ezret kell kifizetnie, a munkavállalónál maradt 100 ezer nettóból pedig a számtalan rekord számú és rekord mértékű fogyasztási és szektoradók mellett Európa legmagasabb áfáját is vonják. Így a kifizetett munkabérek közel kétharmadát (!!!) veszi el adók és járulékok formájában az állam. Nincs értelme csak az SZJA-n rugózni, az egész adórendszerünk elcseszett, betarthatatlan, versenyképtelen, és ma már nyilvánvalóan működésképtelen.

„fidesz meg elfogadható szintre csökkentette az szja-t”

De emelték a munkaadók terheit, a vállalkozások adminisztrációs terheit, nem említve a 2010 óta bevezetett vagy megemelt közel félszáz válságadót és a rekord áfát, amit ugyancsak a lakosság és a vállalkozások fizetnek... soha ennyit nem kellett adózni Magyarországon, annak ellenére, hogy 2010-ben még radikális adócsökkentésről és söralátét adóbevallásról halandzsáztak a fideszes elvtársak.

Imrebá 2015.09.06. 13:16:29

@GNDL:

Ölég rég vót mikó ugyanazért a munkáért Magyarországon többet fizettek mint németbe vagy angolba.
Kár vóna pont ezért gyurcsányozni.

GNDL 2015.09.06. 13:28:54

@Imrebá: Elméletileg azért volt az állítólagos rendszerváltás, valamint később azért csatlakoztunk az unióhoz, hogy újra ilyen szintre zárkózzunk fel Európához... legalábbis ezt ígérték fennhangon azok, akik intézték ezeket az ügyeket. :) De több mint két évtizede csak Fidesz-MSZP van (nem csak Gyurcsány, hanem az összes gazember a két posztkomcsi bűnszervezetből), és a folyamatos leszakadás... ami pont ellentétes az ígért felzárkózással.

A magyarok igen gyorsan be tudnak illeszkedni más nyugati államokban, szeretik és elismerik a munkájukat külföldön, tehát úgy tűnik magával a magyar néppel nincs túl nagy probléma ezen a téren (eltekintve mondjuk attól az „apróságtól”, hogy több mint két évtizede szavazzák meg újra és újra az MSZMP két posztkommunista utódpártját). Valamint a velünk és utánunk csatlakozott uniós tagállamoknak azért nagyjából rendben van a felzárkózásuk, annak ellenére hogy nagyjából egy szintről indultunk, sőt akkoriban Magyarország a régió éllovasa volt, ma már tőlük is egyre erőteljesebben szakadunk lefelé.

Szóval a magyarokat kizártuk, mint akik valamilyen negatív tulajdonságuk miatt ne lennének uniós tagságra alkalmasak, az unió működésképtelenségét is kizártuk, mert másoknak jól láthatóan elég jól bejött a dolog... maradnak azok felelősként, akik alakítják többek közt a magyarországi jogi- és gazdasági környezetet, tehát az egymást váltó posztkommunista kormányok. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.06. 16:28:07

„(…) A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele… (…) Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba. (…)” (Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek)

Imrebá 2015.09.06. 19:00:34

@GNDL:

Köszönöm reakcióját.
Nyilván a felelõsség a felelõsöké.
De.
Posztkomcsi vagy posztkapitalista politikaatyuska se tud mindent megoldani pár röpke évszázad alatt.
Még mindig nem adtunk választ arra a kérdésre, hogy mikor volt jobb gazdaságilag itt mint amott.
Mellébeszélni én is tudok.
Konkrétumot nem tudok.
Évszámot.
Maga tud?
Akkor segítsen.
De ne bõszítsen azzal, hogy elbeszél saját maga mellett.
Elõre is köszönöm gyors, precíz, egymondatos válaszát.
Különben fõdhöz verem magam mint egy hisztis kölök!

Imrebá 2015.09.06. 19:18:59

" Az egyik legeslegkisebb problémánk
jelenleg, hogy menekültek tízezrei haladnak
végig az országon. :)"

Menekültek?
A szerbek elõl?
Vagy a horvátok elõl?
Naneee.

Imrebá 2015.09.06. 19:22:09

" közmunkások
százezreivel hamisítják a foglalkoztatottak
számait."

a közmunkás az nem foglalkoztatott?

access denied 2015.09.06. 20:32:25

@Imrebá:

Márpedig igen, nem csak a horvátok szerbek hanem előlünk is menekülnek. Illetve előled, velem például biztosan ellennének.

A közmunkás az önmagunknak hazugság példája. Olyan tevékenységet végeznek amire nincs szükség. Nyuggerként vagy államon élősködőként ezt nemigazán értheted. Viszont ha saját munkádból élsz, miért nem merül fel a kérdés, mire fel olyan vezetés aki felvállalja a gazdaság menedzselését de rosszul csinálja. Te kivered a pénzt a megrendelődből tetű munka után is? Ugyanis ezek törvénnyel-rendőrrel-bíróval-navval jönnek rád a részükért.

A kommi időkben jobb volt, az állam szegény volt mi meg gazdagok. Ami volt az a miénk volt, amit termeltünk magunkat gazdagította. Jelentéktelen mértékű külföldi adósságunk volt.
Most minden el van zálogosítva, a vezetés az egész országot csapta be a zaciba(ecb, imf....) polgival-disznókkal-földekkel-jövővel kompletten. És a civil állomány önmagában is el van adósodva, valahol az évi háztartási jövedelem 200%-a átlagon.
süti beállítások módosítása