„Egy ilyen Orbánt kívánok Németországnak!” Németek Orbán tusványosi beszédéről
2015. július 28. írta: bukovics

„Egy ilyen Orbánt kívánok Németországnak!” Németek Orbán tusványosi beszédéről

orban_nemet.jpg

„Miközben nagy nyomás alatt épül a déli határon lévő kerítés, Orbán Viktor irritáló beszédet tartott a bevándorlásról” − így kezdődik a német konzervatív-liberális Die Welt cikke a magyar kormányfő idei tusványosi beszédéről.

Ezt a cikket osztotta meg nemrég az osztrák jobboldali populista HC Strache, mi pedig az osztrák facebookos vélemények után − ha már egyes olvasóink sérelmezték, hogy egyszerű osztrák szabadságpárti talpasok véleményét szemlézünk − megnéztük, milyen kommentek születtek a német européer értelmiség lapjának felületén.

„Igaza van!” (Klara)

„Korrekt, én rá szavaznék.” (Visi)

„Annyira igaza van ennek a férfinak. Németország eközben némán hallgat.” (Udo)

„Orbán azt mondja ki, amit németek milliói is gondolnak – és amit a politikai »elit« ignorál. A szociális kasszát kifosztják, minek következtében adót kell majd emelniük (az én tippem az áfa), a jobboldali pártok pedig megerősödnek a néppártok gyengeségei miatt. Merkel nem fogja tudni elkoptatni a menekültkérdést, de politikai döntést sem tud hozni (lásd görög válság). A balos tartományi kormányzatok aligha fognak több ember visszatoloncolásával reagálni, hanem inkább a vállalkozókat és cégtulajdonosokat büntetik meg, hogy ezt a jogsértő politikát finanszíroztatják velük. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik ez a méltatlan politikai komédia, és hova fajulhat még. Én csak azon csodálkozom, hogy más nemzetek politikusai – mint Nagy-Britannia vagy Lengyelország – hogyhogy nem szólalnak fel és nevezik nevén a problémákat, miközben a mi politikusaink megfulladnak az álszent és kétes politikai korrektségben.” (Genugistgenug)

„Igaza van, pontosan ez történik most. Lásd a Spiegel friss tudósítását azon területekről, ahová már a rendőrség se meri betenni a lábát. Állampolgárként meddig nézzük tétlenül, ahogy ezek a jognélküli területek terjeszkednek? Míg nem késő? Mégis mennyire nézik hülyének itthon a politikusok választóikat? Ez az egész eszkalálódni fog, hacsak az állam keményen véget vet ennek.” (Gast2507)

„Az 500 ezer németországi hajléktalan továbbra sem fog részesülni a teljes körű ellátásból, jól gondolom? Se szállás, se társadalombiztosítás? Mégis mivel indokolják meg a felelősök ezt a kettős mércét?” (Julia)

„Azzal indokolják, hogy az »EU« szolidáris. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a valóban rászorulók bármit is kapnának ebből – ha viszont ez a cirkusz így folytatódik, akkor a szomszédos országok is »megfertőződnek a radikalizmus problémájával« (sorry – természetesen a józan észre gondoltam). Aki olvas nemzetközi sajtót, tudja, hogy lassan a szomszédaink is egyre kevesebb örömöt látnak a békeprojektben, és még Svájc is el kezdett tépelődni rajta. Le a kalappal a magyarok előtt.” (Friedensnobelpreis LOL)

„Semmi irritálót nem látok a beszéd itt közölt tartalmában. Végre egy politikus, aki kimondja az igazat az EU-ról és a baloldalról.” (Wasda)

„Egyáltalán nincs hiba Orbán »irritáló« kijelentéseiben. Ezek csak akkor válnak »irritálóvá«, ha baloldaliaktól hallod őket vissza. Ha csak arra gondolok, hogy kihagyott közben a légzésük…” (Marcel)

„Orbán durván eltúlozza a menekültek számát.” (Mysteryhumpf)

„Csak idén 80 ezer, és 2015 júliusának még nincs vége. Számoljon csak utána, és hasonlítsa össze Németországgal. Ha ez Önnek nem menne, kiszámoltam magának:
1. Júliusig 80 000, ez egész 2015-re körülbelül 137 000 embert jelent.
2. Magyarországnak körülbelül 9,9 millió lakosa van. Németországnak körülbelül 82 millió.
3. Ez kb 8,3-as arányt jelent.
4. Ez durván számolva annyit tesz, hogy Németországnak 2015 végéig 1 137 100 menekültet kellene befogadnia – miközben ténylegesen ez a szám 400 – 500 ezer körül lesz. Orbán egyáltalán nem túloz. Magyarország 8,3-szor több menekültet fogadott be, mint Németország, ami a lakosságszámra visszaosztva őrült egy szám. Ettől eltekintve, ami most Európában általános folyik, eleve őrültség.” (Marcel)

„Orbán százmilliókról beszél, és az Ön prognózisa máris ellentmond neki. Év végéig 300 – 500 ezer menekülttel számolnak. Orbán itt egyértelműen hazudik, propagandájának megfelelően. Egy demokrata ezt nem hagyhatja jóvá.” (Mysteryhumpf)

„Talán több kelet-európai politikust kellene brüsszeli pozíciókba tenni! Örülök annak, hogy van ellenzéke a »jöjjön be az összes, mindegy, mennyi« véleményeknek!” (Kunibertus)

„Igaza van. Már most látszódnak bizonyos kultúrkörök, amiket az elmúlt évtizedekben importáltak ide, hogy szétrombolják Németország kultúráját.” (Wegelagerer)

„Az NTV így idézte Orbánt: »a magyarok úgy döntöttek«, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat, és „nem osztják az európai baloldal ámokfutását” az ügyben. Nagyon jó ez az elnök, aki a nemzetek Európájáért küzd. Azt kívánom, bárcsak ő lenne az Európai Parlament elnöke.” (Spezialexperte)

„Mi itt a lényeg? »A magyarok ügy döntöttek.« Úgy tűnik, akad még olyan, aki népe érdekeinek képviseletét tartja szem előtt. Népképviseletről Németországban már régóta nincs szó.” (KWR)

„Közvetlen demokrácia? Ezt a baloldali politikusok és pártok sosem engednék, hát hova jutnánk, ha a nép beleszólna a dolgaikba.” (Franky Flowers)

„Nekünk is elkélne már egy EU-ellenes párt! Vissza a vámunióhoz, vessünk véget a brüsszeli diktátumoknak!” (Kari)

„Tja, pontosan így látja ezt az európaiak nagy része.” (Selbstständiger)

„Mi „irritáló” ebben a beszédben? A beszéd egyszerűen csak igaz: a lakosságcsere régóta elkezdődött. Ti mégis melyik valóságban éltek? »Európa maradjon az európaiaké«: egyszerű, tiszta, igaz mondat. Generációk óta mi élünk itt, ez a mi hazánk, a mi kultúráink. Követeljük népeink önrendelkezési jogát a saját területeiken! Mi ebben az irritáló? Hogy az állítólagos »jobboldaliak« is is képesek arra, hogy tisztán gondolkodjanak és gondolataikat egyértelműen ki is mondják?” (Kartoffelstärke)

„Azt mondja Orbán: »Az európai baloldal nem veszélyek forrásaként, hanem lehetőségként tekint a bevándorlásra. Úgy vélik, a bevándorlás eszkalációja extrémen meggyengíthetik vagy akár tönkre is tehetik a nemzeti struktúrákat.« Ritkán olvasni ilyen pontos elemzést. A korábbi zöld külügyminiszter, Joschka Fischer már a Risiko Deutschland című könyvében is felvázolta párt elképzelését arról, hogy gátlástalan migrációval szétrombolja az állítólagosan veszélyes nemzeti gondolatot Németországban, egyúttal új választóközönséget teremtsen magának azzal, hogy ezt a »forradalmat« jogalkotói oldalról támogatja. Bizonyára vannak még ilyen nézetek más európai baloldali formációknál is.” (J89)

„Ez az arc komolyan zseniális. Sokan ismerik a baloldal célját, de keveseknek van bátorságuk nyilvánosság előtt kimondani őket.” (Oberbayer)

„Orbán azért követett el hibákat is. Politikájának azon részei, ahol korlátozza a jogállamot vagy teret engedett a szélsőjobboldalnak, komolyan aggasztóak. Csakhogy ugyanezt a görög kormányfőről, Alexisz Cipraszról is el lehet mondani. Arra célzok csak, hogy Orbánt keményebben kezelik, mert »jobboldali«. De talán azért is, mert pontos elemzései sok olyan embernél célt érnek, akik se nem rasszisták, se nem akarják megtagadni a menekülteknek való segítséget, viszont nem tetszik nekik, hogy bizonyos politikai erők rabul ejtették a humanizmus eszméjét?” (J89)

„Ő még észnél van. A többi kormányfő teljesen rossz úton jár, és azzal, hogy az illegális migránsok Európába való utazását jogellenesen támogatják egy olyan korban, amikor drámaian megnőtt a belföldi és külföldi bizonytalanság, nemcsak a választóikat árulják el, de a következő generációkat is.” (Wolfhausen)

„Legjobb akaratommal sem tudom felismerni, mi az irritáló Orbán beszédében. Személyesen úgy találom, hogy ennek az embernek igaza van. Hogy ez mennyire így van, azt Európa előbb-utóbb felismeri, és vélhetően a következő években át is fogja élni. Európát olyannyira lerohanják majd az afrikaiak, hogy 20-30 év múlva rá sem fogunk ismerni. Káoszban, erőszakban, szegénységben és nyomorban fogunk elsüllyedni, várjuk csak ki. Aztán megköszönhetjük mindezt a politikának.” (Ungläubiger)

„Cserébe Európa színes, szolidáris és igazságos lesz! Vessünk véget az idejétmúlt nacionalizmusoknak! Csak így tudunk közös, ragyogó jövőt építeni magunknak és migránsainknak!” (Nickname_2)

„Miért irritáló a beszéd? Hiszen igaza van, és Magyarország megoldási javaslata legalább egy jószándékú akció, amiből tulajdonképpen mi is profitálunk.” (Blumenfreund 3.0)

„A cikk szerzőjét kérdezem: Mi, a világon mi irritáló Orbán beszédében? Semmi! De tényleg, semmi! Lassan az a benyomásom, hogy Orbán az egyetlen széles e világon, aki tényleg realistán látja a helyzetet, és ő az egyetlen, aki legalább megpróbál úrrá lenni rajta. Amíg itthon az üdvözlet kultúrájáról zengenek végtelen sorokat, és közben menekültek százait zárják kaszárnyákba, szociális és etnikai konfliktusokat kiváltva ezzel, Magyarország legalább tárgyal.” (Harni)

„Orbánnak igaza van! A brüsszeli EU-bürokraták mindent megtesznek a nemzeti struktúrák felbontásáért, hogy egy általuk vezetett központi kormányzást vezethessenek be az unióban. Ehhez pont jól jönnek nekik a menekültek – az adófizetők pedig ezt az egoista hatalomnövelést finanszírozzák. Irigylem a magyarokat, amiért olyan vezetőjük van, aki a saját országa és népe érdekeit tartja szem előtt. Németországban ez pont fordítva van. Ezért támadják Orbánt annyira az EU-ban!” (Herbert)

„Egy ilyen Orbánt kívánok Németországnak! Csakhogy minket meg sem kérdeznek az ilyen kényes témákban. Bátran döntenek azok feje fölött, akik a végén aztán kénytelenek szembesülni a következményekkel.” (Theclerks)

„Az európai identitás iránti aggódásában abszolút igazat adok Orbánnak. Európa nem képes arra, hogy felvegye a világ összes gazdasági menekültjét anélkül, hogy ne jöjjenek létre gettók. Mint az USA-ban vagy Franciaországban is látjuk: más kultúrák leírhatatlan születési rátával párosítva nem integrálhatóak. Az a politika, amely ezt nem ismeri fel, vagy naiv, vagy nem Európa polgárainak érdekeit követi. Az Európa jövőjében lévő töréspontok majd megmutatják ezt. Csakhogy akkor már késő lesz. Akkor javítani a rendszeren nehezen fog menni erőszak nélkül.” (Richard)

„Szégyellem magam, mind a kommentárok, mind a beszéd olvasása közben. Hol maradt itt az emberiesség?” (Waltraud)

„Minél többet hallok Orbán Viktorról, annál jobban megkedvelem. Ritkán hallani ilyen pontos összefoglalását a bevándorlás körüli problémáknak.” (BlackTalon53)

„Sosem fogom elfelejteni, hogy Magyarország bontotta le a vasfüggönyt, elkezdve ezáltal a német újraegyesítést. És most is a helyes kijelentéseket, valamint a szükséges lépéseket teszik meg. Köszönöm, Magyarország!” (Waran)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr537660476

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bukovics Martin: „Egy ilyen Orbánt kívánok Németországnak!” Németek Orbán tusványosi beszédéről 2015.07.28. 14:39:02

„Ez az arc komolyan zseniális.” Megnéztük, hogyan kommentálták a DIE WELT című német értelmiségi lap olvasói Orbán Viktor tusványosi beszédét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2015.07.28. 14:36:46

Ez a cikk alatti komment-copyzás, ez valami új divat rendes kontent helyett?

Mi a következő lépés? Youtube kommentek bemásolása? Aztán mi jön? 4chan mirror?

2507-es számú vendég és Mysteryhump véleménye persze nagyon fontos, de azért ennyire nincs nyár.

gyalog.galopp 2015.07.28. 14:40:14

@Virág et.:

Tudjuk, te szívesebben hallgatod saját magadat vissza, de van , aki másra is kívácsi.

freehckr 2015.07.28. 14:45:56

Németek Orbán tusványosi beszédéről, miután megismerték korrupciós ügyeit és elmúlt öt évnyi intézkedéseit.

„A kurva anyja...” (Karl)

„Na jó, már elhiszem, hogy cigány.” (Günter)

„A magyaroknál nincs lámpavas?” (Grün20)

„Mit keresnek az EP konzervatív frakciójában ezek a kommunisták?” (Rechte)

picur3ka 2015.07.28. 14:58:58

@freehckr:

Ezek magyar kommentelők szoktak lenni, kommunista ügynökökkel tele amúgyis, de külön árulkodó itt a lámpavas kifejezés.

------

Egy régebbi Orán-ekézés során olvastam egy német kommentelőtől:

A magyarok egyszerűen mindent jól csinálnak. Irigylem ezt a bátor kicsiny népet.

freehckr 2015.07.28. 15:01:18

@picur3ka: „kommunista ügynökökkel tele amúgyis”

Majd erre visszatérünk, miután szavazott a parlament Schiffer legújabb javaslatáról... :)

freehckr 2015.07.28. 15:04:00

@Virág et.: „Mi a következő lépés?”

A névtelen kommentek idézése után van még valami?! :)

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 15:05:45

A németek talán az utolsó pillanatban kaptak egy kijózanító lökést Orbántól. Furcsa, hogy nem is Magyarországon, hanem a szemforgató politikusokkal megvert németeknél vert nagy hullámokat ez a beszéd.

@freehckr: cigányozás, lámpavas, kurvaanyázás, komcsizás... rövid kommentek, ennyit még google translate-tel is összedobhattak a magyarországi ballibek. Rajta, lehet kommentelni, a norvégok fizetik.
Érv, gondolat egy szál se, csak zsigeri gyűlölet. A bosszú népe dühös, mert Orbán leleplezte a terveiket?

WhyCantITouchIt? 2015.07.28. 15:12:25

@Virág et.: Szerintem nincs gond azzal, ha a külföldi vélemények közül nem csak a vezető politikusok és a média véleményét ismerjük meg, hanem az emberekét is.
Főleg annak tudatában érdekesek ezek a vélemények, hogy ugye itthon gyakran elhangzik, hogy megint szégyenkeznünk kell Orbán miatt, hogy megint mi lettünk a fekete seggűek Európában.
Például itt van rögtön ez a kerítés-ügy, itthon megint arról volt szó a baloldali sajtóban, hogy Európa szégyenei leszünk, és mindenki köpni fog egyet a magyarok hallatán.
Ez nagyon nincs így, a média persze szidta böcsülettel, de a média már régóta már valamilyen egészen más dimenzióban éldegél, viszont a kommentek között sokkal többen támogatták, mint amennyien ellenezték a kerítést.

freehckr 2015.07.28. 15:14:17

@Kéne egy nick...: „ennyit még google translate-tel is összedobhattak a magyarországi ballibek”

Azt hittem egyértelműbb lesz a dolog, de most leleplezném a dolgot, hogy a fent általam idézettként tálalt vélemények konkrétan kitaláltak... egészen konkrétan én találtam ki ezeket. :) De nem is ez volt a lényeg, hanem a bevezetőmmel együtt kap értelmet az ominózus kommentem, reményeim szerint... bár ha egy viccet magyarázni kell, ott vagy az előadóval, vagy a közönséggel, vagy mindkettővel komoly gondok vannak. Én a magam részéről azért mosnám kezeimet, nem ma kezdtem viccelődni, ritkán tapasztalok olyasmit, hogy magyarázkodnom kell miatta... akkor is egyértelműen a közönség a hunyó... :)

De ha már itt tartunk, akkor a fenti posztban olvasható vélemények nagy része is kitalált lehet: ha arra van elég közpénze a Fidesz-KDNP-nek (vagyis az általuk lehúzott adófizetőknek), hogy például statisztákkal töltsék fel az egyébként üresen kongó stadionokat bajnoki mérkőzések alkalmával, akkor bizonyára arra is lehet elég forrásuk, hogy pár emberrel a megfelelő helyeken elhelyezzenek ilyesféle kommenteket, majd azt a közpénzekből ugyancsak bőkezűen eltartott talpnyalóikkal és sajtós-segédmunkásaikkal idéztessék, például a fentihez hasonló posztokban. :)

freehckr 2015.07.28. 15:17:27

@WhyCantITouchIt?: „külföldi vélemények közül nem csak a vezető politikusok és a média véleményét ismerjük meg, hanem az emberekét is”

Aha... és azzal konkrétan mit érünk?! Nagyjából annyira releváns, mint a te véleményed a német vagy osztrák belpolitikáról. Gondolom kellőképpen járatos is vagy mindkettőben, mint egy átlag német kommentelő magyar ügyekben... :)

freehckr 2015.07.28. 15:24:30

@WhyCantITouchIt?: „Például itt van rögtön ez a kerítés-ügy ... a kommentek között sokkal többen támogatták, mint amennyien ellenezték ...”

Erre is térjünk vissza akkor, amikor már huszadszorra fogják módosítani az elkészültének határidejét, mint például az online kasszák vagy az ekáer bevezetésénél... :)

Ma ott tartunk ennek kapcsán, hogy az Orbán elvtárs által megálmodott augusztus 31-i határidőig napi 5000 métert kellene építeniük, többek közt annak a felkészült honvédségünknek, amely legutóbb 5 nap alatt épített 175 méternyit. Ha ez nem sikerült, holnaptól már 5147 méter/nap ütemben kéne haladniuk, majd csütörtöktől 5303 méter/nap, és így tova... jelenleg kurva sokat fizetnének a fogadóirodák arra az opcióra, hogy elkészül határidőre. :)

WhyCantITouchIt? 2015.07.28. 15:25:02

@freehckr: Semmit nem érünk el vele, ez csupán egy cáfolata annak a hazai, főleg baloldali sajtóban elhangzó véleménynek, hogy mi megvetés tárgyaivá válnánk Nyugaton az Orbán-kormány miatt.

freehckr 2015.07.28. 15:33:07

@WhyCantITouchIt?: Egyrészt tekintve hogy a Fidesz is baloldali, azon belül sok tekinteteben radikális baloldali, de intézkedéseik egy jelentős részét tekintve akár szélsőbaloldali, nem túl szerencsés ebben az esetben baloldalizni, mivel nem túl egyértelmű, hogy most pontosan melyik sajtótermékekről van szó. Másrészt maguk a fideszes politikusok is bevallják, hogy jelenleg nem túl vidámak a nemzetközi kapcsolataink, de ha ez nem lenne elég, hát akkor induljunk ki a nyilvánvalóból: túl sok magas rangú diplomáciai találkozónk nem volt európai tagállamok diplomatáival az elmúlt években... :) Tehát ha „megvetés tárgyai” nem is vagyunk, vagyis nem mi hanem a posztkommunista korrupt kormánypártok, egyelőre, de túl jól sem mennek nemzetközi dolgaink.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 15:36:04

@freehckr: nyugi átjött, hogy kitaláltak.
De olyan rövidek és alpáriak, hogy akár a magyarországi ballib is írhatná ezeket fordítóprogrammal.
Különösen a cigányozós vallana rájuk. Cigányozni nem szabad ballibeknek, kivéve ha Orbán a célpont.

Orbán sok ganéságot elkövetett, amiről az átlag német nem értesül. Az, hogy most véletlenül a józan ész pártján szólalt meg és kimondta a nyilvánvalót, az még nem avatja szentté. Ahogy mondani szokták, a rossz óra is a pontos időt mutants napjában kétszer...

Amúgy nekem is van humorom, erről pecsétes igazolásom is van.

Bell & Sebastian 2015.07.28. 15:40:27

Ezek már voltak.

Az is, hogy eddig egy se jött rá, Ronald McDonald's szopatja őket szartaszéjjel.

@freehckr: Németben nincsen kurvaanyázás. Valami olyasmi van, hogy: ezer disznógyomor és csirkebél, amit lehetetlen felülmúlni. Itt meg - belépőszint a bölcsibe.

freehckr 2015.07.28. 15:43:07

@Kéne egy nick...: „most véletlenül a józan ész pártján szólalt meg és kimondta a nyilvánvalót”

Tekintve Orbán előrehaladott igen rossz állapotát, vele kapcsolatban a „józan észt” még viccből sem emlegetném. :)

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 15:43:21

@Bell & Sebastian: "Németben nincsen kurvaanyázás."

Nana!
"Huhrensohn"

WhyCantITouchIt? 2015.07.28. 15:44:35

@freehckr: De én most nem a diplomáciai kapcsolatokról beszéltem, meg az államok egymás közti megítéléséről.
Hétköznapi emberekről, és azok véleményéről beszélek.:D
Mert maguk a hozzászólások is róluk szólnak, amit gyakran olvasni "baloldali" oldalakon.
Biztos te is találkoztál már ilyen kommentekkel itthon, hogy:
- Hú, már megint mit fognak rólam gondolni (az emberek) itt külföldön Orbán miatt.
- Már megint Orbán miatt kell titkolnom, hogy magyar vagyok, szemlesütve kell közlekednem, magyarázkodnom kell...Orbán, Orbán, Orbán stb.

Ez a történet lett most árnyalva egy kicsit, és ennyi.:)

picur3ka 2015.07.28. 15:44:46

@Bell & Sebastian:

Nem Frecki írta ezeket? Egyébként szoktak ilyenek lenni, sőt a Washington Postba is írnak Németországból, az a 3 negatív komment szokott lenni a 300-ból.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 15:47:35

@freehckr: ahogy a rossz óra napjában kétszer, úgy a holdkóros beletrafálhat néha.
Persze ha magát Napoleonnak tartja, az kisebb eséllyel igaz, mint amikor egy közkeletű tényt ismételget.

freehckr 2015.07.28. 15:49:13

@WhyCantITouchIt?: „nem a diplomáciai kapcsolatokról beszéltem, meg az államok egymás közti megítéléséről”

Pedig ez többet nyom a latban...

„ez a történet lett most árnyalva egy kicsit”

Valóban?! Még mindig nem beszéltük át azt a lehetőséget, hogy hivatásos kommentelők is írhatták ezeket a hozzászólásokat. Pontosan ezért relevánsabb a külföldi diplomaták véleménye, mert ők nevüket és arcukat adják hozzá... itt meg akár pár fidelitaszos pöcs is lehetett az, akik ezeket a kommenteket írták... :)

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 15:49:36

@Bell & Sebastian: el is pötyögtem, eggyel több lett a "h"
"Hurensohn"

Bell & Sebastian 2015.07.28. 15:52:25

@picur3ka: Van az az összeg, amennyiért képes lennék rá, de sokkal jobban permutálnám a paneleket. Mondjuk panelokat is használnák, hagy gyüjjön a vidék hangja.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.07.28. 15:52:57

Megnéztük, hogyan kommentálták a DIE WELT című német értelmiségi lap olvasói ... "

és egy értelmiségi lapnak (?) a kommentelő és olvasói is értelmiségiek lehetnek, vö.:
www.youtube.com/watch?v=He5ddKgEKKo

Bell & Sebastian 2015.07.28. 15:53:57

@Kéne egy nick...: Inkább bevallom, még ismerem is az illetőt.

freehckr 2015.07.28. 15:54:08

@WhyCantITouchIt?: „ez a történet lett most árnyalva egy kicsit”

Lásd mondjuk a fideszes „nemzeti” konzultációt. Ellenőrizte a fideszes talpnyalókon kívül bárki más is a visszaküldött kérdőívek feldolgozását?! Közjegyzők, többpárti kérdőív-ellenőrző bizottság, akár nemzetközi megfigyelők?! Mi a garancia arra, hogy nem csak beböfögtek egy kitalált eredményt?! Te mit tennél fel rá, hogy annak ellenére, hogy a 2010-es kormányváltás óta rendszeresen hamisítják a teljesítményüket tükröző adatokat a fideszes elvtársak, most kivételesen valós adattal álltak elő?! :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.07.28. 15:54:51

amúgy mikor szokunk már le arról, hogy BESZÉDEKET elemzünk? egyáltalán szóra méltatunk?

kit érdekel? a politika a tettek sorozata, nem a hazudozásoké.

ha sikerülne megoldani, hogy a kampányok ne is kerüljenek milliókba, még talán demokratikusabbá is válhatna a rendszer.

kkbk.blog.hu/2013/11/01/valasz_puzsernak_hivjuk_vissza_a_kepviseloket

gyalog.galopp 2015.07.28. 16:01:27

@tesz-vesz:

akkor elemezzé kávézaccot....

Feri Kajári 2015.07.28. 16:17:55

@freehckr: A szerb hozzászólásokat szinte naponta olvasom. Nyugodj bele itt Szerbiában a szerbek , valami hasonlókat szoktak írni Orbánról, mint amiket egyes német kommentelők is pl. le a kalapot ahogyan védi népe érdekeit, meg bárcsak Szerbiának lenne ilyen miniszterelnöke.

freehckr 2015.07.28. 16:26:51

@Feri Kajári: Na ezt adom... én is úgy vélem, hogy bárcsak a régiós versenytársaiknak lenne olyan miniszterelnökük, és olyan kormányuk, mint nekünk. Ugyanis lövésem sincs, másként hogyan javíthatnánk versenyképességünket velük szemben... :)

picur3ka 2015.07.28. 16:28:27

@Feri Kajári:

Ez máshol is így van. Csak egy-két komment a sokféle közül, az áprilisi Guardian-ből (szélső-bal sötét lyuk):

bring back death penalty and build work camps for immigrants--PM
When I saw this head referring to an unnamed PM on your front page I assumed it must be Cameron.
What a disappointment!

- Amikor ezt a főcímet név nélkül megláttam, azt gondoltam, hogy Cameron az. Mekkora csalódás!

- Egyetértek vele. Várjál, itt a Gondolatrendőrség az ajtónál!

Virág et. 2015.07.28. 16:36:10

@gyalog.galopp: Akkor az a valaki esetleg megtanul németül és elmegy oda elolvasni? Vagy ez túl ortodox lenne?

@WhyCantITouchIt?: Az emberek véleményével nincs baj, csak tudod ez nem az emberek véleménye, hanem néhány névtelen komment. Ami nem reprezentatív, de nem garantált az sem, hogy 1. németek írták egyáltalán vagy 2. nem egy ember írta-e az egészet, 3. nem három 16 éves diskurzusa vagy trollkodása.

Mert névtelen kommentek. És az ilyenek ugye névtelenek és éppen ezért komolytalanok is. Ebből következtetéseket vagy valaminek az igazolását levonni az szánalom non plus ultra.

DIODORO 2015.07.28. 16:39:47

@Feri Kajári: "pl. le a kalapot ahogyan védi népe érdekeit, meg bárcsak Szerbiának lenne ilyen miniszterelnöke."

Nem kell az egésznek. Én megelégednék a vajdasággal..... :)))))))))))

Virág et. 2015.07.28. 16:40:54

@freehckr: Van még:

"Első!" (Jürgen)

"Sunáznám" (Hans)

Bell & Sebastian 2015.07.28. 16:43:12

@picur3ka: Az angol dumákba sok humor is szok lenni, míg az amcsiknál a helyi hivatkozások zavaróak annak, aki nem jártas a helyi bugyi-hírekben.

Mondjuk a németek os úgy tagozódnak, hogy vannak a fővárosi köcsögök, a tudálékos urbanisták és a vidék, ami meg sem szólal, mert nincsen ideje úri huncutságokra. De ha egyszer hallatja a hangját, abban nem lesz köszönet.

Mondjuk egy afrikáner sosem lesz akkora barom, hogy önként menjen falura spárgát hegyezni, egy centért darabját, ha jól elvan a hipermarket melletti tömbházban.

Az a kajánság ebben a cécóban, hogy kényszerből kénytelenek németül beszélni, jobb közvetítő nyelv híján.

Ebből aztán adódnak furcsa esetek, hangképzési problémák okán. Ekkor jön a most mutasd meg!

Például a Rinderfilet mit Gemüse nagyon mulatságos tud lenni, szuahéli tájszólásban, kezeslábas rásegítéssel.

freehckr 2015.07.28. 16:52:03

@Virág et.: „Ebből következtetéseket vagy valaminek az igazolását levonni az szánalom non plus ultra.”

Az a része mindenesetre reménykeltő, hogy a lopott közpénzekből bőkezűen eltartott fideszes blogger-segédmunkások sem tudják már saját, önálló véleményeikkel védeni elmebeteg főnökük ostobaságait, és ezért kényszerülnek ilyesféle tényleg meglehetősen komolytalan posztokkal odanyalni munkaadójuknak a betevőért... :)

imres 2015.07.28. 16:54:28

@freehckr:
Elvtárs!
Te ostoba!
Miért akarsz addig várni? Most is bemehetsz az illetékes intézménybe és megnézheted az ügynöklistát.
Tudod, freehckr elvtárs, Schiffer nem kicsit demagóg. Mert a besúgók listája szart sem ér azok nélkül a disznóságok nélkül, amit akkori nyiladozó politikuspalánták és a rendszer működtetői elkövettek.
Mert lehet besúgókra vadászni, akik kényszerből, gyengeségből, öntudatból jelentettek, vagy nem jelentettek. Csak akkor, amikor Gyurcsány elvtárs 1988 decemberi Politikai Bizottsági értékelése személyiségi jogok miatt nem nyilvános, akkor Schiffer veled együtt elmehet a picsába.
Mert először a rendszer működtetőivel kellene foglalkozni.

Jean Sol Partre 2015.07.28. 16:56:35

@WhyCantITouchIt?: nekem meg inkább arra hajaz az egész, hogy találjunk végre külföldön valami olyat, ahol nem szidják és nem röhögnek rajta (rajtunk).
Kurvára izzadságszagú.

Virág et. 2015.07.28. 16:57:44

@freehckr: Ráadásul egy nap kettőt mindjárt. Ezekből megtudtuk, hogy vannak olyan német és osztrák kommentelők, akiknek tetszik, amit Orbán csinál. Vagy nincsenek, mivel ez az internet és akárkik lehetnek a névtelen nickek mögött. Még akár - Uram bocsá' - füstösképű bevándorlók is.

De azért informatív volt. Mondjuk kellően sok komment esetén minden téma alól lehet halászni pro és kontra kommenteket, de ez ne zavarja a mandi közönségét, a lényeg hogy Németország és Ausztria elnyomott népe felsorokazott a Kárpátok Új Géniusza és az ő csirkedrótkerítése mögött. Ennyi lett volna az átadni szándékozott üzenet, a számla már készül.

freehckr 2015.07.28. 17:02:30

@imres: Ha legközelebb nem szeretnéd magad ennyire lejáratni, akkor talán illene kicsit jobban tájékozódnod abban a témában, amit éppen felvetsz, vagy amire válaszolsz. Kezdjük most itt: index.hu/belfold/2015/07/27/kilencedszer_fut_neki_schiffer_az_ugynoknyilvanossagnak_es_keszul_a_tizedikre

„már nem csak az ügynöknyilvánosságról van szó, hanem lusztrációról, illetve az orosz titkosszolgálat magyarországi vonatkozású aktáinak visszaszerzéséről is”

Ha esetleg a fideszes „antikommunista rendszerváltóknak” nem tetszik a javaslat, akkor ki is egészíthetik, benyújthatnak hozzá módosítókat amelyek szerintük hatékonyabbá teszik, de ha bármiféle kiegészítés vagy hasonló alternatív javaslat nélkül újra leszavazzák, az már a kilencedik bizonyíték lesz arra vonatkozóan, hogy jelenleg a Fidesz-KDNP szabotálja a rendszerváltást, és minden bizonnyal nem véletlenül majréznak ettől. :)

Virág et. 2015.07.28. 17:04:54

@freehckr: Addig ez nem fog átmenni, ameddig ki nem hal a fél párt és a holdudvar.

Különben oda lenne a magas ló, amiről komcsiznak. Ha minden kiderülne, annak csúnya nagy csalódás és bukás lenne a vége.

Bell & Sebastian 2015.07.28. 17:05:26

@Virág et.: Hiába no, nemzetközi porondra tevődött át a kohnfliktus, immáron megforgatjuk az egész virágot! Ezerek mondják, sőt, millinyók:

- Hazudj méégh...

Jean Sol Partre 2015.07.28. 17:07:34

@freehckr: biztos jó a statisztika, mert azt a kérdőívet nem lehetett úgy kitölteni, hogy más eredmény jöjjön ki. Próbáld ki, bármit ikszelsz, a kormányt támogatod.

freehckr 2015.07.28. 17:10:02

@Jean Sol Partre: „biztos jó a statisztika”

Én inkább maradok szkeptikus ezzel kapcsolatban, is, a Fidesz kommunikációjában csalódás legjobb ellenszere ez... :)

Jean Sol Partre 2015.07.28. 17:15:10

@freehckr: jólvanna, valószínűleg fel se bontották a borítékokat :)

Pelso.. 2015.07.28. 17:24:47

Kívánom, valósuljon meg ez az óhaj.

poor 2015.07.28. 18:06:51

@imres:
Tudom ebböl is làtszik hogy a Fidesz kommunista. Kéretik ezentùl így szòlitani az elvtársaidat.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.28. 18:41:09

Liberális, baloldali, progresszív észjárás:

Bevándorlókat és menekülteket szidalmazó kommentek Magyarországon (plusz akár az élőszóban vagy falfirkában előadottak) = bizonyíték arra, hogy a kormány gyűlöletpropagandát folytat, az ország fasizálódik, beérik a mérgezett vetés, európasegíts.

Orbánt és bevándorláspolitikáját dicsérő kommentek a fejlett Nyugaton (plusz akár gyújtogatás) = elszigetelt esetek, nem reprezentatív, nem lehet belőlük következtetést levonni, Európa továbbra is azon az oldalon áll, ahol mi mondjuk.

Lacapapa44 2015.07.28. 18:43:22

@freehckr: Gondolom ezeket édesanyádról írtad, patkány!

Lacapapa44 2015.07.28. 18:45:47

@freehckr: Az ilyen hülyék, mint te, sosem veszik észre, hogy mennyire magányosak!

freehckr 2015.07.28. 18:53:04

@Lacapapa44: Az a probléma az ilyesféle hangvételű véleményekkel, hogy ezzel már elmentek egy bizonyos falig, ahol már nincs több mozgástér a reakciót illetően. Mégis milyen választ vársz erre?! Olyasmit, hogy inkább a te anyádról írtam, akit éppen most hágtam meg az apád hátán, miközben sört locsoltam a fejükre és a szotyi héját köpködtem a hajukba?! Ilyet nem fogok válaszolni... :)

freehckr 2015.07.28. 18:58:16

@Holger Hartland: Van még ilyen... három per akárhányas posztkommunista besúgó fideszes észjárás:

- Brüsszeli bürokraták rábólintanak a korrupt kormányzat által meghamisított költségvetési adatokra = Magyarország jobban teljesít.

- Brüsszeli bürokraták eljárást indítanak a kormányzat nyilvánvaló korrupciós ügyei miatt, uniós forrásokat tartanak vissza = több tiszteletet a magyaroknak.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.07.28. 19:09:56

@freehckr: jajj, ne legyél már ünneprontó... végre-valahára van egy szem téma, ahol bástya efftárs beletrafált a tutiba, erre feszegetni merészeled, hogy cserébe szinte minden másban kudarc az ábra? kis finnyás, pfeeej.

freehckr 2015.07.28. 19:14:09

@Herr Schnitzel Lutscher: „végre-valahára van egy szem téma”

Amivel kapcsolatban minimum erősen esélyes, hogy megrendezett a sztori... :)

Bell & Sebastian 2015.07.28. 19:23:20

@freehckr: Csak barátilag szólok, ha így folytatod, felvesz a Steiff a szortimentjébe. Elintézem.

2015.07.28. 19:26:28

Nahát, valóban, akadnak a nyolcvanmilliós Németországban, akik nem szeretik a bevándorlókat és legszívesebben jó távol tartanák őket mindenhonnan??? Fantasztikus!!! Végre a tutit megmondó, széles látókörű újságírás újabb dimenziójába emelkedett Mandiner felmagasztalódik!!!

freehckr 2015.07.28. 19:27:25

@Bell & Sebastian: A korrupt kormányzatra és a lopott közpénzekből bőségesen részesülő talpnyalóikra nézve kínos kommentek cenzúrázása és a kommentelők kitiltása?! Hm... igen érdekes hozzáállás... bár azt nem állítom, hogy ne lenne tökéletesen jellemző a kommunistákra. :)

Bell & Sebastian 2015.07.28. 19:40:12

@freehckr: Pillanatnyalásilag az fáj a legjobban, hogy a büszke, némer sasból egy kibaszott vetési varnyút csináltak, ami hagyományos étlként, természetesen hámozás után, kisebbségi bendőben végzi.

Ehhez képest a magyar komment-kommandó áldásos tevékenységét a Vaterland gyepüjén kimondottan üdvözlendőnek és hasznosnak gondolom.

Hagyjuk a fitymát a macskára, gondoljon valami másra!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.07.28. 19:44:36

@freehckr: ááá, biztos finkelstein igazította útba a bevándorlókat, hogy alapja legyen a plakátkampánynak. nnnope.

a sztorit az élet írja, csakhogy annak van egy olyan része is, hogy a mindennapokban lenne még pár (száz) gond amit nem old meg és nem fed el a kerítésprojekt.

de ki akarna most "ilyenországnincsis" cikkeket írni, amikor vééégre-valahára ismét hozsannázni lehet az Élő Istent, mégis igaz a prófécia, meglehet akár az egész európai civilizációt is megmenti a Kiválasztott (ezen a ponton áhítattal elsírtam magam észak koreai módra)

freehckr 2015.07.28. 19:47:32

@Herr Schnitzel Lutscher: „biztos finkelstein igazította útba a bevándorlókat, hogy alapja legyen a plakátkampánynak”

Ja, én nem erre gondoltam mint fiktív sztori, hanem a fenti posztban, és egy másik osztrákos posztban idézett névtelen kommentekre... :)

Bell & Sebastian 2015.07.28. 19:50:28

@freehckr: Írjon nekik maga is valami szívhez szólót, hátha beleszámítják a nyugdíjába.

picur3ka 2015.07.28. 19:50:50

@freehckr:

Látja, rossz helyen kommentel, így magát nem idézték.

freehckr 2015.07.28. 19:53:00

@picur3ka: „rossz helyen kommentel”

Mindig ez van, de abban nincs semmi mulatság, ha egy poszt alatt mindenki egyetért velem... :)

Bell & Sebastian 2015.07.28. 19:54:01

@picur3ka: Endékás itt csak félnek számít. Helyesen: rágyújtottak a fél autójára a Nemzeti Emlékezetkultúra harcosai. De leégett az egész.

Bell & Sebastian 2015.07.28. 19:56:37

@Herr Schnitzel Lutscher: Beletalált. Ezt a rajzfilmet rühellem a legjobban, de nem azért, mert magyar apa szülte. Gügye amcsiknak való, bújtatott társadalomkritika. Mert nyíltan nem megy, ugye.

Bezzeg nálunk!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.07.28. 20:02:45

@freehckr: jah, a pártszékházi blogkommandó, akik a madjarosh nyelvtani hibákon túl a belföldi fogyasztásra szánt paneleket kontextus nélkül is felböfögik fullban? (ebben kedvencem, amikor az állítólagos osztrák/német blogger hirtelen áradozni kezd az övéknél is jobb magyar növekedési adatokról... a növekvő számú magyar vendégmunkással egyre sűrűbben szembesülő átlagdajcs pont ezt nem mondaná soha, még ha egyéb dolgokban őszinte szimpátiapontokat is osztana a fijuggnak)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.07.28. 20:05:59

@Bell & Sebastian: cserébe nálunk finomabb a hagymás lószar. (a rákellenes barackmagról nem is beszélve)

picur3ka 2015.07.28. 20:07:12

@freehckr:

Ha így lenne, nem lenne mulatság, az biztos.

Vigyázzon az autójára!

Bell & Sebastian 2015.07.28. 20:11:04

@Herr Schnitzel Lutscher: Hábazmeg, aki itt hibárlanul tud gőtéül, az még látta Hitlert és pont most viszik el a festményeit, a magas örökösödési adó miatt.

Nálunk ilyen nincsen, tisztelt Gerófnő, szoktam mondani, itt mindenki megtarthatja a lopott holmit.

Költöznének is hozzánk tömegesen, ha nem tartaná vissza őket a halászlé, amit nagyon utálnak. A heeringet is utálják, de azért eszik, mert hazainak van mondva, némi germanizmussal.

picur3ka 2015.07.28. 20:15:33

@Bell & Sebastian:

Az én sváb tanárnőmre illik a leírás, de már meghalt.

picur3ka 2015.07.28. 20:18:19

@Holger Hartland: @rajcsányi.gellért (ergé):

Ráadásul, nem is állt ott, ahol ők mondták. Angliában pl. a 80-as években (asszem) még erőteljesebb bevándorlóellenesség volt.

picur3ka 2015.07.28. 20:29:40

@Bell & Sebastian:

Látta a másikon Duguláselhárító Gumiharang kommentjét? Tömör.

egyetmondok 2015.07.28. 20:40:06

A Miniszterelnök úr rendbe tudná tenni Németországot is. Van baj ugyanis bőven,a legnagyobb az, hogy a német jóléti állam oltárán a németek feláldozták a nemzettudatot.
Nézzük röviden,hogy mi mindent kellene csinálni:
- azonnal az államháztartásba kellene irányítani a német magánnyugdíj megtakarításokat,ebből azonnal lehetne finanszírozni egy rendkívül alacsony egykulcsos jövadót,mert bizony a munkával,hát azzal baj lett a németeknél...,valamint picit még csökkenteni is lehetne az államadósságot,mert az bizony,hát ugye perszte jóléti állam,jóléti álla,de elég magas;
- szükség lehet egy vadiúj német alkotmányra is,amelyet Orbán úr emberei,ha neki magának erre nem jutna ideje,a Berlin - Müchnen vonaton simán megírnak,s amely elrendezi végre azt a szörnyű helyzetet,amellyel a német társadalom évtizedek óta küszködik: simán bele lehetne írni,hogy a német szuverenitás aznap megszűnt,hogy Hitler hatalomra került-- na ezután merje valaki azt állítani, hogy a németeknek köze lenne bármi náci bűnökhöz;
- Orbán úr okosan ujra legalább egy évszázadra elrejtené a Stasi-aktákat,a múlton ugyanis tök felesleges betegen rágódni,a vádaskodásnak semmi értelme,a jövőbe kell egyenes tekintettel tekinteni;
- brutális különadót kell kivetni a külföldi kereskedő cégekre,itt lehetne a Lidl,Spar,stb.cégekkel kezdeni,akikről azt kell állítani,hogy baloldaliak --- tehát nem is németek,hanem külföldiek; ebből ismét lehetne finanszírozni újabb nagyarányú jövadó.csökkentést;
- azonnal fel kell emelni,úgy kb.min.27%-ra a német áfá-t,amely állami bevételből ujabb brutálsi jövedelemadó csökkentést lehetne finanszírozni, mert,mint fentebb világoss lett téve, a munkával nagy baj lett Németországban,s ezen csak egy rendkívül súlyosan alacsony jövadó segíthet;
- a minimálbért a duplájára kell emelni,mert az simán jó,ha mindig a duplája annak,ami az előtt volt;
- az egész munkanélküli támogatási rendszert Németországban azonnalk fel kell számolni,mert ez az oka annak,hogy nagy baj lett a német munkával,úgyí általában;
- s végül talán jelképesen,de ismét fel lehetne valami fal-félét húzni Berlin keleti és nyugati fele között,ez biztosan sokaknak tetszene,hiszen a magyar déli határon épülő kerejtés is magyar településeket választ el magyar településektől,és ez nagyon tetszik itthon.

Égető szügség lenne olyan politikára,mint a magyar Németországban.

Lacapapa44 2015.07.28. 20:47:55

@freehckr: Jól van patkány, kb. ennyit vártam, Mehetsz vissza a kocsmába!

picur3ka 2015.07.28. 20:54:32

@egyetmondok:

Ígéretes bevezető mondat. Kár érte...

Bell & Sebastian 2015.07.28. 20:54:48

@picur3ka: Mekkerestem, úgy fordítanám dieweltesen, hogy: sluk májn núdli cakompakk.

picur3ka 2015.07.28. 21:01:11

Bolondos. Szeretem magát. Pszt!

samesz38stated 2015.07.28. 21:08:34

@freehckr: Fogadjunk,hogy levágtak a pöcsödből egy darabot!Normális ember ilyet nem ír,csak egy beltenyésztett!!!!

egyetmondok 2015.07.28. 21:12:08

@Bell & Sebastian:
A Nudl egy ballibsi nagyáruház-lánc. Nem bírom,de egyáltalán nem.

freehckr 2015.07.28. 21:16:14

@samesz38stated: „Fogadjunk,hogy levágtak a pöcsödből egy darabot”

Amíg nem tudtam ellene védekezni addig nem. Azóta pedig senki nem próbálkozott, de elhiheted, nem újságot olvasnék közben... :)

picur3ka 2015.07.28. 21:26:38

@egyetmondok:

Félreolvastad. Adsz egy slukkot?

egyetmondok 2015.07.28. 21:34:52

@picur3ka:
A Nudl nem is idegen balliba nagyáruház-lánc ?
Nem baj, ki kell nevezni annak,és ha szükséges ezt bele is kell írni az új német alaptörvényi szövegbe,de simán, és persze különadót kell kivetni rá. Miből finanszírozná a német állam a brutálisan alacsony egykulcsos jövadót ? Ahhoz sok állami bevétel kell.

Bell & Sebastian 2015.07.28. 22:46:24

A tusványosi irrigátor úgy fertőzi Európát, mint egy rossz seb, tekintettel arra, hogy a rossebnek nem sok értelme van.

www.aktion-kig.de/kampagne/web_frag_yt.html?gclid=CMq4zpHW_sYCFagKwwodJdkPIg

Aki ezt a konzultációs kérdőívet kitölti, megnézheti magát, Angela Merkelt jól meginterpellálva, vagy magát, mert név és cím a belbiztonságnál.

Mindenesetre nagyon örülök neki, hogy részleges elorbánosodás ütötte fel a fejét a német katolikusok közt.

„Hasonlít a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember és szántóföldjébe vet.”
/ Mt. 13:31. /

picur3ka 2015.07.28. 22:58:20

@Bell & Sebastian:

Témán kívül, a rosseb, radai, az a szifilisz, vagy ilyesmi. Értelme van.

Egyébként fertőzze csak, egyetértek. Vevők rá, különben is. Lehet, meg is rendelték.

Bell & Sebastian 2015.07.28. 23:04:28

@picur3ka: A Macroszop -típusú, orosz kísérleti böngészőmön vagy írok vagy olvasok, e kettő még nem megy egyszerre. Ezért kénytelen vagyok vakolni, valaki majd csak utánanéz, hogy kijavítson.

picur3ka 2015.07.28. 23:11:18

@Bell & Sebastian:

Már maga is vakol? Te jó ég! Vegyenek be, mielőtt késő.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.07.28. 23:44:50

A német européer értelmiség lapjának felületén az internacionalista fidesznácik épp úgy megjelenhetnek, mint ahogy a csupasz seggű magyar is megjelenhet Németországban és bűnözhet.

A mandarinosok ma már másodszor kapaszkodnak fel a fidesznácik Félázsiába zakatoló vonatára.

Hülyék!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.07.28. 23:48:17

nem pofázniuk kell a német neonáciknak, hanem ELVNNIÜK KÚRBÁNT MAGUKNAK!

Akkor végre megszabadulna a magyar nemzet a kegnagyobb fertőzésétől.
A németek meg élvezzék, ahogy lerohasztja az országukat.

VIGYÉTEK, már ma!

Gonda László 2015.07.29. 00:37:58

@Virág et.: 100-200 lájkot kaptak az Orbánt elismerő kommentek. Olvashatod Te is, csak németül kell megtanuljál. De beírni nem tudsz már, mert lezárták.
www.welt.de/politik/ausland/article144443061/Europa-sollte-weiter-den-Europaeern-bleiben.html#disqus_thread

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2015.07.29. 00:46:02

Szar érzés lehet a magyar liberál balnak ezeket a kommenteket olvasni :) de a helyzet az hogy a józan ész nyer. az az ideológia amit képviselnek itthon és külföldön halott, soha nem létezett és nem is fog. Rengeteget fektettek abba hogy Orbánt fekete báránynak állítsák be, most szépen rájönnek a népek hogy nem olyan forró az a kása..

sanyix 2015.07.29. 00:50:32

bárcsak elvinnék orbánt... 1 év múlva küldenék vissza amikor szétkúrta a gazdaságot, és ellopott mindent a haverjaival.

péklapát2 2015.07.29. 01:36:09

Ilyen führert max az ISIS kíván a németeknek.

De hová tűnt Columbo felesége? 2015.07.29. 01:54:18

@tesz-vesz:

"...kit érdekel? a politika a tettek sorozata, nem a hazudozásoké. ..."

Jujj.

Régóta látom-olvasom tömör és velős hozzászólásaidat, minden tiszteletem a tiéd, de kérlek, ezt gondold át még egyszer.

pamut 2015.07.29. 02:36:56

Igazán vicces poszt :)
De tényleg, úgy tetszik :)

A valóság:
Németországban Orbán már régen életfogytiglani börtönbüntetését töltené. Az ugyanis egy jogállam, független igazságszolgáltatással.

Továbbá Orbán nemzetközi - benne a német - megítélése a pincebéka szaros segge alatt van, teljes joggal.

Amúgy ez a poszt ilyen babusgatós maszturbálós önhülyítés, hogy de minket akkor is szeretnek, hüp-hüp, Viki a király?

annamanna 2015.07.29. 02:57:42

@tesz-vesz: szerintem teljesen igazad van, bár a linkelt cikket nem olvastam el, mert nagyon hosszú.

De szerintem is igaz, hogy ebben az ügyben is fontosabb megnézni azt, amit a kormány valójában megtesz (és nem tesz meg), mint amit mond.
Azon csodálkozom, hogy a valós tettek mennyire kevesek és erőtlenek, tehát hogy a valóság szintjén mennyire hagyják, hogy elburjánozzon a káosz.
Az lett a benyomásom, hogy olyan a helyzet, mint amikor egy ókori hadsereg felvonult, rettenetesen ricsajozott, verték a tamtamdobokat, lármáztak és rázták a lándzsáikat, de valójában nem harcoltak. Vagy ha mégis, akkor a harc káoszba fulladt, mert tulajdonképpen semmiféle tervük nem volt.

Azért folyik ilyen durva metakommunikáció, mert valós tettekről nincs mit beszélni; vagy ha lehetne mit beszélni, akkor csak azt lehetne sorolni, hogy mennyi mindent nem csinálnak meg a helyzet rendezése, kézben tartása érdekében.

A kommunikáció is meglepő számomra, mert nekünk egyáltalán nincsenek olyan keserves tapasztalataink a bevándorlókkal, mint pl a svédeknek. Erről pedig a következő szöveg jutott eszembe:

"Siralmas most a helyzet Magyarországon / Isten irgalmazzon a szegényeknek, akiket kiperzseltek / össze-vissza menekülnek / szerte az országban / azt sem tudják, hova / sok asszony és gyerek / sírnak és jajgatnak szívettépőn / És olyan sok a gyilkolás és rablás / mert mindenki ezt teszi, aki teheti / a magyarok ( úgy mint a törökök / üldöznek mindenkit / Nekem is elvették a lovamat / kabátomat és fegyveremet, csak az ingemet hagyták meg / És ha kúthoz érkeztünk és húzni akartunk belőle / a magyar asszonyok megtagadták tőlünk a vizet annyira kiéheztünk / hogy a mezőn a pocsolyából ittuk a vizet / míg csak nem értünk Németországba. Item vagy háromszáz landsknecht is volt ott / akik a maguk költségére, mentek le oda / annyiba se vették őket, mint a kutyát / ahogy ma megérkeztek / másnap már a csatába kellett menniük / és az ágyúkhoz rendelték őket / fizettek nekik valami kis zsoldot / nem hiszem, hogy egy is megmenekült közülük / mert ha egy megmaradt volna / azt a magyarok ütik agyon. Egyébiránt a magyar királynak jórészt német nemes urai vannak az udvarában / és jó német fegyveresei / vértesei és mások / háromszázan lehettek / ezekkel tartott a csatában / De senki sem tudja, mi lett vele / Azt hiszem, hogy néhány magyar megölte és elrejtette / mert a török nem találta meg."
mult-kor.hu/cikk.php?id=5564

Tehát egy önző, kirekesztő mentalitás jellemezte a mohácsi vész korának magyarjait, meg is lett az eredménye.

Sodomáról ezt írja a Biblia: "Ímé, ez volt a vétke Sodomának, a te öcsédnek: kevélység, eledel bősége és gondtalan békesség volt nála és leányainál, de a szűkölködőnek és szegénynek kezét nem fogta meg. És felfuvalkodának s cselekedének útálatosságot előttem, és elveszítém őket, mikor ezt megláttam." (Ez. 16:49-50)

Miközben megy az örömködés, hogy lám, a németek is egyetértenek Orbánnal, nem árt emlékezni Sodoma sorsára.

A léha, a valóságban semmit meg nem csináló mentalitásról ez jutott még eszembe: "Mit számít ez, ülünk a kávéházban, itt, és csak várjuk, jön-e az Apokalipszis!" "Mert már mindegy, ununk mindent, nincs mit tenni, így kell lenni, ez már ennyi, kávézunk!" www.youtube.com/watch?v=YtqPjZpUfZE

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 05:51:52

@pamut:

A német alkotmány eleve tiltja, hogy nem-liberális politikus választást nyerjen.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 05:56:06

@Holger Hartland:

Ez így igaz, mivel a modern, haladó világ egyik axiómája, hogy a liberális agytrösztnek mindig igaza van, s aki mást mond, az valószínűleg fasiszta, de a legjobb esetben is Putyin által lefizetett troll.

midnight coder 2015.07.29. 07:18:48

@annamanna: Jelen pillanatban arról van szó, hogy Európa önként és dalolva fogadja be a tatárokat amik úgy 50 éven belül el fogják pusztítani az őslakosságot.

Ha megnézed a sok "nyomorultat" a legtöbbjük jó kondiban lévő huszonéves, edzett fiatal férfi. Nem menekültek. Katonák. És ha elegen lesznek, harcolni fognak. Ellenünk. Nem nyílt eszközökkel, hanem terrorral. Mert hogy ők fekete muszlimok, az itt lakók pedig fehér keresztények, ateisták, zsidók. Így a rasszista indíték mellett ott lesz a vallási is.

Afrika és a Közel-kelet ahonnan ezek jöttek pont azért olyan szar hely amilyen, mert ezek ott laknak. Miután idejönnek, itt is ugyanolyan szar lesz a helyzet 50 éven belül.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.29. 07:19:53

Korrektebb hozzászólások, mint amit az itteni narancsosok nyomnak. Viktor pedig gátlástalanabbul populista, ennek pedig nyugaton is van piaca.

Virág et. 2015.07.29. 07:31:52

@rajcsányi.gellért (ergé): @Holger Hartland: Ennyi! ENNYI! Kész. Vita lezárva, mikrofon ledobva, vége.

(Apró hiba a rendszerben, hogy nem emlékszem arra, hogy egy nyomorult facebook kommentet hozott volna bárki példaként arra, hogy a kormány "fasizálódik" vagy mittudomén. Pláne nem az egész liberális oldal!!!44!4! Vagy legalább egy olyan jól kistafírungozott portál, mint a mandi. Hacsak a metakommunikáció egyik fajtájának nem tekintjük azt, hogy valakit összevernek vagy hogy éppen erre készülnek saját bevallásuk szerint is bizonyos retardojobber alakulatok. Ha esetleg az Orbán Viktor facebook oldaláról való szemelvényezésre gondoltok, az inkább poénfaktor és a régi kapcsolat.hu-s idézetekkel rokon, ami szintén vicces volt. Csak a ma hülyéinek már nem létezik az, ami pár éve volt. Az kiesett. Nem is volt soha.

Az ország amúgy nem fasizálódik, az ország hülyül. Ennek szemléletes példája egyébként épp a mandi és a kommentszegmense, főleg a .hu és nem a blog.hu. Apropó, olvassátok ti a saját kommentjeiteket? Nem, mi?)

Virág et. 2015.07.29. 07:32:46

@Gonda László: Te ilyen visszhang vagy? Esetleg nem sikerült megérteni, amit írtam? Szaladj neki még egyszer, nem lesz felesleges, hidd el.

midnight coder 2015.07.29. 07:41:22

@pamut: Németországban az egész magyar politikai elit börtönben ülne, élükön a szocikkal.

midnight coder 2015.07.29. 07:42:45

@péklapát2: Nem. Az ISIS-nek a jelenlegi német és általában európai vezetés pont jó. Nélkülük soha nem lenne európai iszlám állam a mai Németország helyén.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.07.29. 07:44:49

Érdemes végig gondolni miről is szól a poszt..

Nevezetesen arról, hogy kerítést építünk, és ezzel néhányan az EU más országaiból szimpatizálnak.

Szimpatizálnak mert nem tud bejönni az az illegális bevándorló, aki jó eséllyel többek között hozzájuk menne tovább.

Erre a logikus és érthető szimpátiára a hazai Gyurcsány csicskák agy nélkül náciznak, és Orbánoznak.
Ahogy szoktak.

Tulajdonképpen az időjárás jelentés kapcsán is teljesen ugyenezeket az agymosottt ballib kommenteket olvashatnánk.

szabadság elvtársak! 2015.07.29. 07:48:19

@Virág et.:
"z emberek véleményével nincs baj, csak tudod ez nem az emberek véleménye, hanem néhány névtelen komment. Ami nem reprezentatív, de nem garantált az sem, hogy 1. németek írták egyáltalán vagy 2. nem egy ember írta-e az egészet, 3. nem három 16 éves diskurzusa vagy trollkodása.

Mert névtelen kommentek. És az ilyenek ugye névtelenek és éppen ezért komolytalanok is. Ebből következtetéseket vagy valaminek az igazolását levonni az szánalom non plus ult"
Akkor ugyebár, eme okfejtésből kiindulva, ez ide is érvényes. Nem gondolod, hogy ez egy alapos logikai bukfenc? Mert ott is nick, itt is nick, komment ott is, itt is! Akkor hogy is állunk? Szarul, édes fiam.

Szvidrigajlov 2015.07.29. 07:52:21

@Holger Hartland:
Persze. Csak azt felejtik el, hogy normális esetben csak a fasz lóg a baloldalra. Minden egyéb középen van.

Virág et. 2015.07.29. 07:56:57

@szabadság elvtársak!: Már miért ne gondolnám, hogy ide ne lenne érvényes? Ki az a barom, aki világpolitikai összefüggéseket von le a mandi kommentszekciójából?

Hol itt a logikai bukfenc? A mandi kommentszekciója a hülyeség csúcsa egyébként, de ebből arra következtetni, hogy minden magyar ekkora barom lenne, az túlzás. Ide - a közismert felmérés szerint - úgyis csak fiatal, vezető beosztású értelmiségiek járnak. :)

Pelso.. 2015.07.29. 08:03:28

@Virág et.: ki az, hát sokan. Valamint belpolitikai, ideológiai, gazdasági stb. megmondások avanzsálnak gyorsan s mindenkorra egyetlen valósággá.

Virág et. 2015.07.29. 08:07:52

@Pelso..: Az ilyen komment-szemelvényezés az az itt lesajnált oldalak, mint a 444 sajátja, amit rendszeresen blognak neveznek az állami újságírók. Vagy rosszabbnak a párttag állami újságírók.

De még a 444 is max poénforráskén hoz fel kommenteket, abból politikai támogatást vagy annak ellentétét vizionálni, azt én még sehol nem láttam. Biztos nem olvasok elég libsi sajtót.

szabadság elvtársak! 2015.07.29. 08:18:01

@Virág et.:
Oké! De egy kicsit azért ez valójában érvényes a blogokra.
Az értelmiség? Ez tetszik ! :)))) Én nem vagyok sem fiatal, sem értelmiségi. Akkor ez most rám nézve blamázs?
Amúgy nincs olyan kormány amely minden igényt ki tudna elégíteni. Mindig van ember,v, emberkék akiknek semmi sem tetszik.
Olyasmi ez mint az a vicc, amikor egy pasas a hatodikról lógatja az erkélyen kívül az anyósát, és egy madár lentről kiabál, hogy mit művel azzal a szegény nővel. Mire a pasa leszól, hogy ne ugasson bele, mert ez különben is az anyósa. Mire lentről a madár.: Nézd a vén kurva, hogy kapaszkodik!
Az infó ugye? Nem mindegy!

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 08:20:33

"„Orbán százmilliókról beszél, és az Ön prognózisa máris ellentmond neki. Év végéig 300 – 500 ezer menekülttel számolnak. Orbán itt egyértelműen hazudik, propagandájának megfelelően. Egy demokrata ezt nem hagyhatja jóvá.” (Mysteryhumpf)"

Épp tegnap olvasom az Alfahír-en a minap elkapott és embercsempészettel vádolt Makói Hét vármegyés faszi interjúját, aki azt mondja, hogy a napi számok kamuk, elkapnak 1500-at, de mellette rengeteget nem kapnak el, mert figyelőhálózat van a határon, sőt maguk a rendőrök sem reagálnak.

Tehát ez a "demokrata" nyúl mellé, ezek úgy látszik Németországban is nagyon nagy "szakértők", nem csak itt.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 08:23:21

Amúgy én azon csodálkozom, hogy a németeknél még van ekkora a szólásszabadság, hogy a kommentekben leírhatják a véleményüket.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 08:25:14

@midnight coder: Ez igen jó összefoglalás. Ahol elkezdenek halmozódni a "menekültek", pontosan ez van, a fehér helyi lakosság menekül.

ob.szerver 2015.07.29. 08:26:54

Mennyivel egyszerűbb olvasói hozzászólásokat idézgetni, mint felsorolni Orbán európai országokba szóló meghívásait, vagy a látogatókat ugyanonnan, vagy példákat hozni olyan nem autokratikus országokra, amelyekkel jó a viszonyunk. Pedig az valamivel hitelesebb mérce lenne Orbán és maffiarezsimjének nemzetközi megítélésében.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 08:31:06

@ob.szerver: Most itt nem arról van szó, Orbán mekkora maffiózó, erre van a napi szokásos négy blog, továbbá a hazai és külföldi balliberális média.

Hanem arról, hogy németeknek mi a véleménye egy Orbán beszéd kapcsán.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 08:41:46

@Holger Hartland: "Orbánt és bevándorláspolitikáját dicsérő kommentek a fejlett Nyugaton (plusz akár gyújtogatás) = elszigetelt esetek, nem reprezentatív, nem lehet belőlük következtetést levonni, Európa továbbra is azon az oldalon áll, ahol mi mondjuk. "

Ehhez "nektek" egyre jobban kell korlátozni a szólásszabadságot és egyre több bevándorlót kell az EU országokba irányítani, hogy érdemben meg tudjátok osztani a lakosságot. Ennek folyamata jól látszik.

Ezek pedig nem elszigetelt vélemények, ha valóban szabad lenne a "ti" médiátok, te is érzékelnéd.

feketeesfeher 2015.07.29. 09:22:07

@♔bаtyu♔:
A németeknek sokféle véleményük van orbánról.
Van akinek jó, van akinek lesújtó.

Netuddki. 2015.07.29. 09:37:17

Semmi gond bukovics! Majd kölcsönadjuk a németeknek az orbánt, úgy 20 évre. Aztán az első 4 év után újra megnézzük mit kommentelnek a németek...

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 09:37:41

@feketeesfeher: Ez lényegtelen, hiszen nyilvánvaló.

A lényeg az, hogy egy Orbán beszéd milyen véleményeket vált ki. Pontosabban itt nem is kifejezetten Orbán az érdekes, hanem az Orbán által képviselt politikai irány.

Elég jól lejön itt is, hogy a németeknek ez tetszik. Egyébként nem csak a németeknek, az angoloknál még magasabb az arány, 75 hsz-ből talán három volt negatív.
(Felépül Mo-n a kerítés, Mo. 0 bevándorlót fogad be).

Netuddki. 2015.07.29. 09:38:50

@♔bаtyu♔: "Amúgy én azon csodálkozom, hogy a németeknél még van ekkora a szólásszabadság, hogy a kommentekben leírhatják a véleményüket."

Te is leírhatod, fideszes agitprop elvtárs...

feketeesfeher 2015.07.29. 09:44:28

@♔bаtyu♔:

Nem a "németeknek" tetszik vagy nem, hanem egy adott szűk kommentelő rétegnek.

Amiből nagyjából semmiféle következtetést nem lehet levonni.

mint ahogy a 444 kommentjeiből sem.

meg a mandi kommentjeiből sem.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 09:45:59

@bértrollbosszantó_kovi1970: A németekről beszéltem faszfej. Amúgy pedig faszt pofázol a hsz-eimhez, már mondtam, hogy te hanyagolj b+.

Egyébként ha már Mo. nem vagyok abban biztos, hogyha a magadfajta lenne, akkor is leírhatnám.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 09:51:11

@feketeesfeher: "Nem a "németeknek" tetszik vagy nem, hanem egy adott szűk kommentelő rétegnek."

Már onnan is látszik, hogy nincs igazad, hogy te valójában vigasztalod magad. Érzelmi síkra tereled, ez a diktátor hogyan tetszhet egy németnek.

A németeknek alapvetően nem tetszik vagy nem tetszik Orbán, mivel nincs rájuk hatással, leginkább leszarják. Kb. mint mi egy német politikust.

Egy - egy vélemény az ami érdekli őket, amiből alapvetően lemérik Mo. álláspontját, politikai irányát.
Ez számukra már fontos, hiszen a bevándorló náluk fog kikötni.

Mo. az utóbbi időben elég sokszor szerepel a német liberális médiában és kivétel nélkül negatív felhanggal.

Ennek ellenére a cikk alatt lévő hsz-ek többsége pozitív.

80 milliós ország, de elhiheted, egy cikk alatt lévő 70-120 hsz is elég sokat elmond.

♔bаtyu♔ 2015.07.29. 09:52:18

@feketeesfeher: Azért a 444 kommentjeiből is le lehetne vonni fontos dolgokat, ha ott a hsz-ek 70% Orbánnak értene egyet.

2015.07.29. 10:06:16

Se nem jobb se nem bal oldali vagyok, de a logika azt diktálja, európai szinten meg kell állítani ezt a folyamatot, a baloldali ámokfutásból már teljesen elege van mint az országnak, mint nekem is... Az élő szervezet sem engedi be a vírusokat, kórokozókat, hogy használják a testet... ( sajnos a csúnya jelző alatt, nem az emberi mivoltukat értem, hanem hogy nem európai civilizációba valók szerencsétlenek, a jelenlegi állapotukban ) Humánus megoldást kell találni a számukra, hogy túléljék a náluk zajló eseményeket, de ez miatt nem szabad tönkretenni magunkat!
Kíváncsi lennék a baloldali nyafogásra, ha a bevándorlási helyzet miatt, egekbe szöknének az adók, a vállalkozók terhei és a bűnözés, gondolom a jobbra kennék...

Censored Trompf 2015.07.29. 10:16:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Tulajdonképpen az időjárás jelentés kapcsán is teljesen ugyenezeket az agymosottt ballib kommenteket olvashatnánk. "

Olvassuk is.. :)

high up! 2015.07.29. 10:17:18

Orbaneszku Európa betege. Az egész világ röhög rajta. Na persze az Átlaghülyemagyar népen is, hogy ezt a faszit meg a milliárdossá tett Gázszerelőjét és kollegista ágytársait kétharmaddal újraválasztják.

Az semmit nem számít, hogy néhány német nem tud egy komplex témát értelmezni és ezt még újság kommentekben is világgá kürtöli.

Németo-nak végülis nagy szerencséje, hogy az Átlaghülyenémetek aránya bőven 10% alat van, nincs nekik semmihez sem értő segghülye Orbaneszku diktátoruk és nem engedik magukat fidiótaszerü tenyésztett birkaállatokká átnevelni.

Ennél fogva, ez a gyaníthatóan fizetett CÖF-ös bérkommentelőkkel feldúsított "német" kommentelő kommandó nem fogja megváltoztatni a világot se Németo-ban, sem Magyaro-on.
Németo továbbra is viru és emberségesen bánik a menekültekkel, míg Magyaro tovább rohad a teljesázsiai fidióta civilizálhatatlan birka társadalmával.

FOLYTASSUK!

Censored Trompf 2015.07.29. 10:19:15

@feketeesfeher:

Az már igaz..
Internetes felmérésekből kommentekből bármire is következtetni marhaság.

Emlékszem 2010 választások elött egy online pártszimpátia felmérésre. Az SZDSZ 28% körül állt. Aztán meg ...

high up! 2015.07.29. 10:20:59

@Kanizsa A Város:

a baloldal nyafog, a fidesznácik fajvédő lágerkerítést építek maguk köré és lőnének a beszivárgókra, te jó ég, a magyarok már megint joban teljesítenek mélysötétségből és civilizálhatatlanságból!

FOLYTASSUK!

staropramen 2015.07.29. 10:21:41

Bocs de nem olvasom el az összes kommentet.Biztos írta már más is:
Ha a németeknek annyira kell orbán akkor vigyék.Nyárvégi leárazás van ingyen is az övék lehet.
Egyetlen feltétel.a rablóbandáját és okos minisztereit,államtitkárait is vinnie kell.
Mi meg majd figyeljük a német sajtót-valóban ezt akarták??
Nekem nem hiányozna sem ő sem a többi ápolt.

Censored Trompf 2015.07.29. 10:27:10

@staropramen:

A határ megerősítése az ami okán szimpatikussá vállt Orbán.

Megjegyzem csendben immár 3 hete lezárta Svájc, Ausztria, és Franciaország is az Olasz határt.

Ausztria most kemínyit be éppen a magyar határ mentén.

Csak a hazai agyatlan ballibek állnak ki észnélkül a rekordszámban hazánkba özönlő illegális bevándorló had mellett.

Pelso.. 2015.07.29. 10:29:58

@♔bаtyu♔: Előrebocsájtom, nagy ívben teszek arra, hogy általánosságban mik a komment tartalmak a 444-n, itt, vagy máshol. Ugyanakkor:
80 milliós országból mit mond a 100 hozzászólás, bármilyen töltettel is?

@Virág et.: Nagy szegénységi bizinyítványnak tartom, ha racionális érvelés helyett szemelvényezés folyik bárhol, vagyis maguk a kommentek válnak a véleményformálás bázisává, eszközévé. Fura, hogy már a khmm, polgári undergrund is erre fanyalodik, ennyire nincs már gőz a sztrovacsekbe?

2015.07.29. 10:33:44

@high up!: Indokolni is tudsz vagy csak " nyafogni " ?

ezek a civilizált liberális klisék már unalmasak:
" magyarok már megint joban teljesítenek mélysötétségből és civilizálhatatlanságból! "

Minden bántó szándék nélkül!

Jean Sol Partre 2015.07.29. 10:39:29

@rajcsányi.gellért (ergé): @Holger Hartland:
szerintetek mennyire hiteles egy külföldi dicsérete? Mi a fenét tudnak ezek az osztrák (és német) kommentelők Orbánról?
És szerintetek mekkora a hazai propaganda hatása a hazai lakosságra?

Hogy a fenébe lehet egyáltalán párhuzamba állítani a két dolgot? És erre a párhuzamra elégedetten bólogatni, mintha lenne értelme? Ennyire kibaszottul nincs már semmi érv a kormány mellett, hogy ilyen faszságoknak is ennire örültök?

Bell & Sebastian 2015.07.29. 10:44:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ez így igaz, nem véletlenül vetette át az SZDSZ a német választási rendszert, amibe Orbánbasi utólag belesz..., avított, vigaszként átmentve a német, ideiglenes alaptörvényt, pedig itt egy szál tartomány se nincsen.

De majd lesz, am Block, az egész.

Pelso.. 2015.07.29. 10:48:20

@Bell & Sebastian: s kinek a tartománya lesz majd?:)
Meglehet, mindegy.

pamut 2015.07.29. 10:52:53

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Valóban?
Beidéznéd a német alkotmány azon passzusát, amely szerinted tiltja?

picur3ka 2015.07.29. 10:54:35

@Jean Sol Partre:

Dehogy. Elszigetelt eset. Egy a 202-ből, idén.

pamut 2015.07.29. 10:55:29

@midnight coder:
És a Jobbik vagy az LMP ugyan miért is ülnek börtönben Németországban okostojás?

A szocik valóban szintén dutyiban ülnének, ez nem vitás, de azért a szocibűnözők kispályás tyúktolvajok a cirkálósúlyú hazaáruló fideszmaffiózókhoz képest.

picur3ka 2015.07.29. 10:59:00

Egyébként rossz hírem van savanyú-a-szőlőéknek, egy ország közvéleményét remekül meg lehet ítélni hozzászólói kommentekből, már ha nem cenzúrázzák agyon és jól válogatják azokat.

Azt meg, hogy van valami komoly muszlim és bevándorló ellenesség Európa-szerte, azt régóta lehet tudni.

gyalog.galopp 2015.07.29. 10:59:07

@Jean Sol Partre:

Csak , hogy képbe kerüljél:

"„Miközben nagy nyomás alatt épül a déli határon lévő kerítés, Orbán Viktor irritáló beszédet tartott a bevándorlásról” − így kezdődik a német konzervatív-liberális Die Welt cikke a magyar kormányfő idei tusványosi beszédéről."

Itt nem Orbánról van szó, hanem arról, hogy a Die Welt véleménye nem egyezik az olvasói véleményekkel.
A kommentelők nem a magyar viszonyokat, nem Orbánt értékelik valójában, hanem a Die Welt hozzáállását a bevándorlás ügyéhez.
Ennyi, a többi az csak hiszti.

pamut 2015.07.29. 10:59:25

@Holger Hartland:
:DDDDD

Mennyit kellett innod ahhoz, hogy a kormányzati gyűlöletpropagandát (médiában, országos levelezésben óriásplakátokon) netes kommenteknek lásd? :D

Jean Sol Partre 2015.07.29. 11:31:53

@gyalog.galopp: csak hogy te is értsd, amihez én hozzászóltam, az a hiszti része.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 11:34:03

@picur3ka: a kérdés nem az, hány eset történt, hanem hogy hány ember csinálta. Tudunk erről valamit?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 11:41:39

@pamut:

A megszálló hatalmak titkos pontja ez, nem nyilvános.

pamut 2015.07.29. 11:43:12

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

:DDD

Szaniszló elvtárs személyesen? :D

Vagy te vagy az Atuskám, má megint annyit ittál hogy elvittek az UFO-k? :DDD

2015.07.29. 11:50:38

@high up!: Szerintem te nekifutásból vagy ennyire hülye, mert helyből még neked se menne

picur3ka 2015.07.29. 11:50:45

@Jean Sol Partre:

Persze. Egy ember követte el őket, az Angi nevű terroristához köthetőek.

Olvasni tud? Mert a cikkből kiderül, ha esetleg azt gondolná, hogy No-ban valami KKK operál.

picur3ka 2015.07.29. 11:53:19

@Jean Sol Partre:

Örülhetsz. Van ismert buzi bevándorló. Pécsett koldul a cigány kitartójának. Valahol feljebb megtalálod a képét.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 11:55:14

@picur3ka: majd a kormány szervez egy békemenetet, azzal letöri az elégedetlen kisebbség szarvát.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 12:01:56

@picur3ka: itt valami félreértés van. Engem nem érdekel a másság.

gyalog.galopp 2015.07.29. 12:05:25

@Jean Sol Partre:

ok. én is úgy látom, a hozzászólásod a hiszti része

Jean Sol Partre 2015.07.29. 12:08:48

@picur3ka: semmi, eddig sem érdekelt. Ellentétben azokkal, akik üldözik, utálják. Én meg nem utálom, de nem is szeretem, szerintem lényegtelen tulajdonsága az embernek.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 12:11:22

@gyalog.galopp: elolvastad azt amire írtam?
Ha úgy tetszik, hiszti, de ha egy mandi szerző minősíti "ennyi"-nek azt a hozzászólást, az azt jelenti, szerinte arról szólt a cikk. Pedig te magad is megerősítetted, hogy nem arról szól.
Ennyi.

gyalog.galopp 2015.07.29. 12:38:51

@Jean Sol Partre:

A Die Welt ismét megpróbálta eladni Orbánt, mint nácihomofóbantiszemitarasszistamittoménmicsodaizé, csak elkövette azt a hibát, hogy most nem fékekről, meg ellensúlyokról, demokráciáról, meg hasonló lózungokról volt szó, hanem olyan olyan kérdésről, amit a németek a saját bőrükön éreznek, tehát tisztában vannak a súlyával.
Az olvasók a Die Welt álláspontjával vitatkoznak, az más kérdés, hogy ezen keresztül melyikükben , milyen mértékben merül fel a újság hitelessége.

Itthon a kommentek alapján alapvetően a ballib galoppírozta el magát , igen kemény hisztit leverve.

"Mi a fenét tudnak ezek az osztrák (és német) kommentelők Orbánról? "

Ezt te írtad, ez léggé hisztisnek tűnik.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2015.07.29. 12:59:34

Ha ennyire tetszik nekik, vihetik Merkelért cserébe.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 13:03:51

@gyalog.galopp: szerintem itt az ideje, hogy elolvasd azt a hozzászólást (Holger Hartland) amire válaszoltam.

Ne vizualizálj a mondataim mögé nagy dolgokat, nem tépem a hajam amikor "mi a fenét" írok :)

Censored Trompf 2015.07.29. 13:40:24

@gyalog.galopp:

Ennyi a sztori, jól látod.

Egész Európa erősíti a határait.
Az olasz határt már lezárták a Franciák, Ausztia, és Svájc is, a magyar határt most erősítik az osztrákok.

A liberális barmok mindenhol vinnyognak egy keveset, de mindenki látja az egész EU-ban, hogy a több millió már ide érkezett és ide tartó illegális bevándorló iszonyú nagy társadalmi és gazdasági problémákat fognak okozni minden tagállamnak.

Védekezni kell nincs mese.
Aki utoljára védekezik, ott lesz a legtöbb illegális bevándorló.

Ennyi a sztori.

picur3ka 2015.07.29. 13:45:06

@Censored Trompf:

A spanyolok már régen falat építettek Afrikában, nem?

Gyurcsany F. 2015.07.29. 14:05:44

Orban Viktor Fasiszta, a Nemetek fasisztak, ezert szeretik az Orbant, ennyi.
A bevandorlokkal, pedig semmi problema sincs. A bevandorlasi problemat a fasiszta Orban talalta ki politikai haszonszerzes okan.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.29. 14:09:20

Hiába, Orbánnak sikerült minden ganésága mellett olyan témában rátapintani a lényegre, ami a németeket foglalkoztatja és amit a német politikusok el akarnak sunnyogni. A magyar ballibek is csak kamilláznak, futnak az események után. Orbán persze egyedül nem fogja megoldani az illegális bevándorlás kérdését, de legalább beindított valamit. A dánok, britek, franciák, osztrákok, svájciak is léptek már hetekkel ezelőtt. Csak a megtört gerincű német nép hallgatott eddig. Multikultinak remélhetőleg annyi, kaput. A ballib terve, hogy az európai nemzeteket elvéreztesse és egy rassz-kevercset hozzon létre, most pici akadályba ütközött.

Ettől Orbán még nem lesz kiváló államférfi, csak a nyilvánvaló veszélyt állapította meg. Amit épeszű emberek már évtizedek óta tudnak.

saci02 2015.07.29. 14:14:34

Teljesen egyetertek a nemetekkel. Orban barcsak az o miniszteruk lenne...

picur3ka 2015.07.29. 14:19:19

@Jean Sol Partre:

Olvasta, hidd el! Holgernek meg Galoppnak igaza van.

Már a melegházasság topikban sem akartad érteni ezt:

a média, a politika mást gondol, mond, tesz, mint a nép

Népképviseleti demokráciáról nem lehet beszélni. A liberálisok mást képviselnek, a népakarattal szemben, a demokratikus intézményrendszert megkerülve cselekszenek.

A bevándorlás kédésében konkrétan, saját felméréseikből tudjuk, a lakosság többsége, gyakran 60-80%-a bevándorlás ellenes szinte minden európai országban.

zia77 2015.07.29. 14:23:04

Ezt a népvándorlást illetően Orbánnak igaza van. Szerintem egész Európában a tömegeknek hasonló a véleményük. Az álszent, korlátolt uniós vezető politikusok azonban még ragaszkodnak a saját hülyeségükhöz. El fogja söpörni Őket az idő, és ha nem lesz változás az egész Európai Uniót is. Orbán nem zseni Az emberek többsége hasonló módon gondolkodik.

tízmillió zsiráf nem tévedhet 2015.07.29. 14:25:00

@saci02:

"Teljesen egyetertek a nemetekkel. Orban barcsak az o miniszteruk lenne."

Akkor te egy torzult genomaml rendelkező, génmanipulált, mutáns libsi vagy. Ugye? :)

saci02 2015.07.29. 14:27:14

@tízmillió zsiráf nem tévedhet: Micsoda logika!!! Ilyen csak egy zsirafnak lehet! :))))

picur3ka 2015.07.29. 14:31:10

Ennek mostanában kéne lennie, ha van. Van valakinek svéd tévéje?

A gay pride parade is scheduled for July 29 through Muslim neighborhoods of Stockholm, Sweden from noon to two PM.

rightwingnews.com/culture/gay-pride-parade-scheduled-to-march-through-muslim-area-of-stockholm-sweden/

erdelyik 2015.07.29. 14:34:31

@egyetmondok: Hülye. Bocs, de erre mást nem lehet reagálni.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 14:40:43

@picur3ka: sosem (sem a melegházasságos topicban, sem itt) beszéltem arról, mit akar a nép. Nagyjából nem is érdekel, én csak a saját véleményemet ismerem és azt tudom elmondani, a nép véleményével foglalkozzon a nép. A ballib sem érdekel meg a sajtó sem.

Galoppnak igaza van, Holgernek is nyilván, de amit írt, abban tényszerű baromságok vannak és olyan dolgokat állít szembe aminek semmi értelme.

Amúgy meg vicces, hogy ilyenkor milyen kurva fontos lesz hirtelen, mit mond a nép, mert épp egyezik a véleménye a kormányéval. Bármikor máskor meg (vasárnapi nyitvatartás, stadionok, stb) le van szarva, olyankor elég annyi, hogy ti egyetértetek és a nép hirtelen hülye lesz vagy nem érdekes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.29. 14:50:51

Hatalmas ötlet:

Melegfelvonulást szervez Svédországban a szélsőjobboldalinak tartott Jan Sjunnesson Stockholm többségében muszlimok lakta negyedébe:

index.hu/kulfold/2015/07/29/melegfelvonulas_a_sved_szelsojobb_fegyvere/

Különösen szép a libsik tiltakozása, akik szerint "a valójában homofób Sjunnesson csak feszültséget szeretne szítani a többség és a muszlim kisebbség között".

Azért kíváncsi vagyok, hogyan magyarázzák ki magukat a libsik abból, hogy az általuk agyondédelgetett muszlimok tiltakoznak az ugyancsak általuk agyondédelgetett homók ellen. Pikáns egy helyzet, annyi szent.

Szóval ha a muzulmánok jól elverik a prájdosokat, akkor azt azért teszik, mert a tüntetés szervezői megsértették a muszlimok vallási érzékenységét. Ha a normális érzésű heterók hánynak a prájdtól, akkor ők szimplán homofóbok. :D

picur3ka 2015.07.29. 14:54:19

@Jean Sol Partre:

Hát téged ez lehet, hogy nem érdekel, de ezekben a cikkekben erről van szó.

öreg baka nem rakéta 2015.07.29. 14:55:50

Én is. De vissza nem fogadjuk:))

picur3ka 2015.07.29. 14:56:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Rasszisták. Azt gondolják, hogy a muszlimok homofóbok. Közösség negatív megbélyegzése.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 15:00:58

@picur3ka: pont ezért vicces, hogy ilyenkor bőszen hivatkoznak (hivatkoztok) rájuk. Máskor meg nem.

"A liberálisok mást képviselnek, a népakarattal szemben, a demokratikus intézményrendszert megkerülve cselekszenek."

Mert a fidesz sosem kerüli meg a demokratikus intézményrendszert és soha nem cselekedne a népakarattal szemben. Csak olyankor megvéditek, mert nektek is tetszik az intézkedés.

Szerintem a nép sokszor gondol és akar hülyeségeket, teljesen normális, hogy ellene tesz egy kormány, csak a kettős mérce nevetséges.

picur3ka 2015.07.29. 15:21:18

@Jean Sol Partre:

Bőszen nem értek egyet.

1. Vagy van népképviseleti demokrácia, vagy nincs. Nem arról szól a vita, hogy diktatúrát vagy demokráciát szeretnénk, hanem, hogy mi van.

2. Nincs miért különbséget tenni a nyugat által 'felszabadított' ex-szovjet államok pártjai közt liberális demokrácia szempontjából. A mozgástér behatárolt. Bizonyos döntések nem helyi szinten születnek.

3. Nem minden kérdés referendum szintű, direkt szavazati kérdés.

egyetmondok 2015.07.29. 15:22:03

@erdelyik:
Semmi baj, szerintem ugyanez lenne a németek reagálása is,ha a Fidesz ott kormányozna.

Jean Sol Partre 2015.07.29. 15:27:50

@picur3ka:
1. nincs
2. ezt nem értem, nem tettem különbséget, sőt nem is beszéltem ilyesmiről
3. ezt mondom én is

Miben nem értünk egyet? :)

foson osonó soson 2015.07.29. 16:02:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom a buzikról szóló híreket imádod. Látens vagy?

foson osonó soson 2015.07.29. 16:04:42

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"A megszálló hatalmak titkos pontja ez, nem nyilvános. "
Ez a közírói munkásság egyik gyöngyszeme.

foson osonó soson 2015.07.29. 16:08:10

@♔bаtyu♔: "Elég jól lejön itt is, hogy a németeknek ez tetszik. "
Persze. A nyolcvan milliós országból 100 komment, amiből 30 magyar, fizetett bérklikker, 40 pedig ugyanaz a 10 német személy.

foson osonó soson 2015.07.29. 16:09:24

@Szvidrigajlov: A jobb kezes maszturbálóknak. A balkezeseknek jobbra lóg.

laci_52 2015.07.29. 16:22:59

Végre kiderült, hogy Orbánt külföldön nemcsak szidják, hanem pozitívan is értékelik.

Mert eddig a hazai sajtó külföldről csak az Orbánt fikázó cikkeket vette át.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.29. 16:29:48

@Jean Sol Partre: Elég gyakran találkoztam (blogokon, tumblr-en, de személyesen is) balosoktól és liberálisoktól olyan megjegyzésekkel, amelyek migránsellenes gyűlölködő kommenteken és ismerősök morgolódásán lamentálva odáig jutottak, hogy borzalmas ez az ország és hogy az illető szégyelli magát, hogy magyar. Nem jutott eszükbe, hogy a mintájuk nem reprezentatív, most bezzeg igen.

Az Orbán-kormány alapjában véve borzalmas. Nagy vonalakban: korrupt, hatalommániás és inkompetens. Néhány dologban viszont, így a tömeges migráció ügyében viszont igazuk van. Ha ebből nemzeti és európai sorskérdés lesz, akkor pedig bizony, inkább ezek a bűnözők legyenek hatalmon, akik csak lopnak és bénáznak, mint a másik oldal, amelyik viszont egyenesen a pusztulásba vezetne minket.

Hogy egy későbbi kommentedre is válaszoljak: természetesen más kérdésekben is fontos lenne, hogy mit gondol a nép. Az például botrány, hogy a vasárnapi zárva tartásról, de gyakorlatilag semmi másról nem lehet népszavazást tartani. Az NVB tagjainak ezért egyszer még felelniük kell. (Tudom, hogy valószínűleg nem fognak - pedig kellene.) Látod, bonyolult az élet.

Censored Trompf 2015.07.29. 16:34:51

EZ se kutya..

index.hu/kulfold/2015/07/29/a_szlovak_szelsojobbnak_tetszik_a_kerites/

Kotleba a levélben teljes támogatásáról biztosítja Orbán Viktort a szerb-magyar határon megépülő biztonsági kerítéssel kapcsolatban. A júniusban, Pozsonyban még iszlám-, és bevándorlóellenes tüntetésen felszólaló Kotleba hozzáteszi, hite szerint a magyar kerítés, mint az európai civilizáció bástyája, példát ad más európai országoknak is, és reméli, hogy a magyar miniszterelnök nem hátrál meg a brüsszeli kritikával szemben.
A 2006-ban még a rozsnyói Kossuth-szobort megköpködő Kotleba felhívja Orbán figyelmét, hogy itt az idő Szlovákia és Magyarország közötti minden baj és történelmi vita félretételére: „Térjünk el a sovinizmustól, és lépjünk fel a valódi ellenségeinkkel szemben!” – írja.

alfacharlybravo 2015.07.29. 16:37:52

@pamut: SZDSZ ballibet akrtál írni?

rasztaszív 2015.07.29. 16:47:06

@Censored Trompf: ezt most elrettentésnek szántad,vagy büszke vagy rá...?

Jean Sol Partre 2015.07.29. 16:49:32

@Holger Hartland: "Nem jutott eszükbe, hogy a mintájuk nem reprezentatív, most bezzeg igen."

A te mintád sem reprezentatív :)
De amúgy ok, értem amit írsz, így tiszta.

Továbbra is tartom viszont, hogy a kormány "megoldása" sem megoldás, csak blöff. A probléma létezik, a hazai baloldal baromságokat mond, de ettől még baromságot csinál a kormány is.

picur3ka 2015.07.29. 16:51:10

@Jean Sol Partre:

Hááát, egyesek szerint, már nincs annyi rendőr.

Censored Trompf 2015.07.29. 16:54:14

@rasztaszív:

Ó kérlek.. Én az értelmezést az egyénekre bízom..
Csak a ballibek szeretnék a történések függvényében, a megfelelő értelmezést beleverni a fejecskékbe.

Ez a példa csak ugyanazt példázza amit eddig is mondtam.
Egész Európa tudja, hogy az illegális bevándorlók özönét meg kell állítnai, vagy elpusztulunk.
nem képletesen, hanem leginkább végérvényesen.

Persze nem mindenki látja még ezt, pl a hazai ballibek se, csak ahoz éppen elegen, hogy a védekezési mechanizmusok beinduljanak mindenhol.

Censored Trompf 2015.07.29. 16:55:43

@rasztaszív:

Megjegyzem Kotleba hülyeséget beszél.. Nem volt Brüsszeli kritika.
Leszámítva a ballibek szokásos kirohanásait, de azt ki nem szarja le.

gonda2006 2015.07.29. 17:02:13

@Virág et.: Nem ismételtem Tőled semmit. Segítettem és kiegészíttem, no meg a "Die Welt" linkjét is bemásoltam.
Mellesleg ez egy kicsit más mint a mandiner többi része. Elöszőr jártam itt.
Ha idézel abből amit a másik írt, amire válaszolsz, érdemes idézőjelbe tenni. Itt én nem idéztem Tőled semmit, tehát nincs idézőjel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.29. 17:04:35

@Holger Hartland:

"Ha ebből nemzeti és európai sorskérdés lesz,"

Már jól láthatóan az.

"akkor pedig bizony, inkább ezek a bűnözők legyenek hatalmon, akik csak lopnak és bénáznak, mint a másik oldal, amelyik viszont egyenesen a pusztulásba vezetne minket."

Így igaz.

rasztaszív 2015.07.29. 17:06:03

@Censored Trompf: egész európa tudja,hogy a tömeges bevándorlás visszaszorítása már csak félmegoldás,hiszen több millióan már itt vannak.vannak,akiket nem fogadhatunk be,ez tény,de akik már itt vannak,azokkal kezdeni kell valamit,ehhez képest a széljobb még mindig ott tart,hogy mind menjenek el innen.na,ez az,mi már nem megvalósítható.a megoldás csak az integráció,és együttélés szabályainak számunkra megfelelő kialakítása lehet,nem a hisztéria.

gyalog.galopp 2015.07.29. 17:12:10

@Jean Sol Partre:

meg aztán jó lenne már észrevenni, hogy a politika az nem a Mária lányok Pünkösdi divatbemutatója. Seholse az, még nálunk se, máshol meg aztán pláne nem.

pamut 2015.07.29. 17:25:46

@alfacharlybravo: nem. azt írtam amit akartam.

sutyerák 2015.07.29. 17:35:24

ez az,"így vélekednek a németek" éppoly szar duma,mint az ahogy a kis strici mindig a magyarság mögé bújik,miránk hivatkozva.
-én kikérem magamnak. mondja azt,hogy a kormányom így gondolja!(a mafficsaládom persze)

rám ne hivatkozzon,-és nem azért,mert amíg ők a magyarok addig én nem akarok az lenni,-hanem mert ezek a magyar népet mélyen lenézik,meglopják,kiröhögik.
-tehát:nem a németek gondolják így,hanem egyes németek.
konzervatív oldalon sem ártana nem rtl-klub,tv2 színvonalon fogalmazni!
ahol mindenki kedvence egy akárki-kicsoda?bb,vv mittoménki,-

picur3ka 2015.07.29. 17:51:34

@sutyerák:

Biztos nem rád hivatkozik, te sem vagy a magyarság, éppen úgy.

Nézd milyenek ezek meg:

""Remélem", ebolát, bubópestist hoznak be, meg jó sok écet a szélsőliberális pinák örömére, mer azok befogadóak."

na4 2015.07.29. 18:00:45

Nem kerítés kell, hanem betonfal. Magas, vastag, hosszú + nemzetőrség, vízágyú, páncélautó, könnygáz, sokkoló, bármi, ami megállítja a fekákat. Csak a hétvégén 5000 jött, a csalagútban egy nap alatt 2000 akart átjutni, dél Olaszországban már nem is tudom hogyan bírják. Láger, kitoloncolás!

Brix 2015.07.29. 18:06:00

@rasztaszív: "hiszen több millióan már itt vannak.vannak,akiket nem fogadhatunk be,ez tény,de akik már itt vannak,azokkal kezdeni kell valamit "

Haza kell toloncolni mindenkit , aki nem fér bele a 60 ezer fős keretbe. Az európai országok azért adtak ennyi lehetőséget, mert erre van nekik keret, hogy sikeresesen be tudják integráni tudják őket. A "beintegrálás" sikerességét eddigi sikerességét már láttuk.. ..Ők soha nem is akartak ide beintegrálódni , erről szó sincs, csak az európai életszínvonalra fáj a foguk, de mellette mag akarják őrízni a saját kultúrájukat.
Az Európában" bolyongó " nagyon veszélyes, embermilliókat ki kell toloncolni , oda ahonnan jöttek!
Ha a státusz nélküli , életerős fiatal férfiakból álló, milliós bevándorló " hadsereg" megindul , abból nagyon nagy baj lesz!!
Arról is lehetne beszélni ha mindenki letelepedést kapna , az mekkora katszatrófa lenne az európai szociális rendszerre, vagy tízmilliós számú európai munkakeresőre , akik javarészt az alacsony munkapiaci szegmensekben vannak jelen...
100%-ig biztos vagyok benne, ha jelenlegi európai kormányok azonnal nem vezetnek be drasztikus lépéseket az erőszakos/illegális bevándorlás ellen, akkor vér fog folyni Európában!

dr Smittpálelnökúr 2015.07.29. 18:07:45

Tőlem vihetik. De ezek a németek, amint szembesülnének a vezér mindent felrúgó ámokfutásával, tömegével dobálnák a molotov koktélokat.
Németországban ugyanis nem csak a szélsőjobb szokása a gyújtogatás.

alfacharlybravo 2015.07.29. 18:17:45

@pamut: Kis akarnok, mint Mózes népe.

sutyerák 2015.07.29. 18:33:02

@picur3ka: kettosmerce.blog.hu/2015/07/29/szeged_2015_egy_apa_a_lanya_meg_a_menekultek#comments

én inkább így érzek. ti meg járjatok templomba,mert attól olyan magyarok lesztek,mint orbán,aki félázsiainak tart benneteket.

Larry Silverstein 2015.07.29. 18:39:03

Kerítés kellett volna a galíciánerek ellen is.

Azt pont jól beszoptuk.

sutyerák 2015.07.29. 18:44:37

@Larry Silverstein: jól ittmaradtak utódaik .
-bár ha jól meggondolom,olyan konzervatív fiatal értelmiségi szinten,akkor inkább a cigányok kormánya uralkodik.

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 18:47:02

@sutyerák:
A cikk amit belinkeltél, egy 14 éves szegedi csajról szól, aki egy semmi kis ruhácskában pátyolgatja az iszlám menekülteket

Szegény buta szöszi lány nem is sejti, hogy evvel a ruhával egy iszlám országban ki se mehetne az utcára, de ha mégis akkor először megerőszakolják, utána pedig elviszi a Sária rendőrség (és akkor lehet hogy újra, hivatalos közeg által)

Egyébként legvalószínűbb, hogy egy iszlám államban már rég férjhez adták volna jó pénzért és minimum egy gyerek már a hasában lenne, vagy már meg is szülte volna

Szegény is buta szöszinek fogalma sincs a világról, amit ő maga segít rászabadítani Európára. Ahol már sok helyen bevezették a Sáriát, csak nagy szerencséjére nem ott ahol lakik. Egyelőre

lékek és ellensúlyok 2015.07.29. 18:47:26

Orbán jól ráérzett megint, hogy hol lehet "fogni" valamit.
A ballib meg csak osztogatja magának a pofonokat ebben a témakörben.
Európában már régóta tart a hangulatváltás, 68 már messze van, az emberek kijózanodtak, és rájöttek, a "szabadság" nem orvosság mindenre. A migráns ügy fokozódó irritációját a széles tömegek már érzik. Pozitív perspektívát pedig nehéz elképzelni, a képzetlen tömegek beáramlása láttán.
A libsik az USA-val példálóznak, hogy lám az is egy multi kulturális ország. Csak azt elfelejtik hozzátenni, hogy európai keresztény dominanciával. Azon belül is angolszász túlsúllyal.

sutyerák 2015.07.29. 18:49:04

@Pánikrohamosztagos: és egy keresztény országban én annak örülök ahogy a kisgyerek és anyukája örül a fürdetésnek.

Blogger Géza 2015.07.29. 18:49:14

@ob.szerver: Németország, Olaszország, Franciaország, Nagy-Britannia... 2010 óta ez mind megvolt. De amilyen buta vagy, még mindig nem érted, hogy ez a cikk nem arról szól hogy a politikai elit mennyire kedveli Orbánt, hanem arról, hogy az európai átlagpolgár mennyire kedveli - a sajtó agymosása ellenére.

sutyerák 2015.07.29. 18:51:22

@lékek és ellensúlyok: putyin vagyonát 550 ezer mrd Ft-nyira becsülik.orbánét 500 mrdnyira. jól ráéreztek ezek a patkányok,-ahogy írod.

Larry Silverstein 2015.07.29. 18:52:21

@lékek és ellensúlyok: 'A libsik az USA-val példálóznak, hogy lám az is egy multi kulturális ország. Csak azt elfelejtik hozzátenni, hogy európai keresztény dominanciával. Azon belül is angolszász túlsúllyal.'

Nem sokáig. Amint gazdasági gondok adódnak, olyan polgárháború soha nem volt ami ott lesz.

És ez még az mi életünkben bekövetkezik. Az USA 1-2 évtized múlva nem lesz a legfőbb gazd-i hatalom és a világ csendőre, és a dollár nem lesz kötelező a nk-i elszámolásban. És ott van a vége a jólétüknek.

sutyerák 2015.07.29. 18:54:04

@sutyerák: asszem putyiné egy nullval kevesebb:55 ezer mrd forintnyi.

Larry Silverstein 2015.07.29. 18:54:56

@sutyerák: Orbáné meg egy 0val több 5000 mrd. Persze Ráchelé nélkül. LOL

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 18:55:00

@Brix:
Sajnos Európa mindig egy lépéssel a probléma után kullog. Ha azt mondják, hogy fogadjunk be 60 ezret, akkor erre a hírre megindul 600 ezer. Na jó - mondják - akkor legyen 100 ezer. Mire fel megindul 1 millió

Sajnos nem egymillió, hanem százszor ennyi áll indulásra készen. Ideje volna már egy kicsit észhez térni. Ezek csak egy jégkockát akarnak az esti koktéljukba, mire aztán egy egész lavina temeti maga alá őket

sutyerák 2015.07.29. 18:55:30

@Larry Silverstein: és épp kína,meg a ruszkik omlanak össze,-de biztos úgy lesz

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 18:57:57

@sutyerák:
"egy keresztény országban én annak örülök ahogy a kisgyerek és anyukája örül a fürdetésnek. "

Tegyük hozzá azok kedvéért, akik nem látják a képet: iszlám öltözetben Szeged főterén

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 18:59:28

@sutyerák:
Ha annyira szeretik a vizet, ússzanak vissza a tengeren át oda, ahonnan jöttek

sutyerák 2015.07.29. 19:04:11

@Pánikrohamosztagos: nyilvánvaló,hogyha soha senki sem tér haza avval a szomorúsággal,hogy egy nagy kalap szar Európa,akkor a többiek egy része is megindul.
-szerintem: az embercsempészek a hazaérőket simán megölnék,-ne terjesszenek rossz híreket,-rontaná a bizniszt.
Másrészt én vszinűnek tartom,hogy a ruszki rezsimnek egyfajta háború nélküli stratégiája az EU ellen:felfegyverzik a szélsőségeseket,akik elüldözik a népet,-az Eunióra hatalmas terhet rakva,-és,mivel többoldalú játék ez,-a Közel-kelet bizonytalanságát arra használják,hogy az olajárak emelkedjenek.

tehát:fegyvereladás
eunak-válaszcsapás
olajárak.
mindez közvetlen háború nélkül nagyhatalmak között.

picur3ka 2015.07.29. 19:06:27

@sutyerák:

Érezni, úgy érzel, ahogy akarsz.

Egy érzelgős, bugyuta szöveg. Nem tudom, nem követ-e el bcs-t is, illegális határátlépést segédkezve...

Az, hogy vége lesz a menekülteknek, az elég tényszerűtlen, Afrika népessége:

www.gibs.co.za/SiteResources/images/figure-1.gif

Az, hogy deportálni fogják őket, onnan, ahova segíti őket, tényszerű:

www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/11769718/Calais-crisis-live.html

Satöbbi, satöbbi.

Észébe juthatott volna segíteni, meg sajnálni a sok hazai szegényt, pl.

sutyerák 2015.07.29. 19:07:24

@Pánikrohamosztagos: tegyük hozzá keresztényként: amit mindig kifelejtesz,-egy anya kisdeddel.

-és most majdnem káromkodtam egyet.

picur3ka 2015.07.29. 19:07:50

@sutyerák:

Te nem is érted, amit olvasol?

sutyerák 2015.07.29. 19:09:36

@picur3ka: satöbbi,satöbbi,stb..
hány menekülttel találkoztál,-és mi a munkád,hogy el is vehetik tőled?

sutyerák 2015.07.29. 19:11:30

@picur3ka: nem. én nem értem.
odébb is álltam.
sziasztok!
(ui.:bocs,hogy zavartam köreiteket)

Bell & Sebastian 2015.07.29. 19:12:16

@Larry Silverstein: Mire őket kiverik onnan, pont innen is a négereket és jöhetnek a helyükre.
Kezdődik minden elölről: Incsu Csunna, Old Shatterhand és Winnetou újra szövetségre lépnek, Gojko Mitic megránja lova redőnygurtniból készült kantárszárát és megnyomja kvarcórája gombját.

- Fel, támadunk!

sutyerák 2015.07.29. 19:13:16

@picur3ka: nem. én nem értem.
odébb is álltam.
sziasztok!
(ui.:bocs,hogy zavartam köreiteket)

Bell & Sebastian 2015.07.29. 19:17:44

@sutyerák: Úgy őszintén, dílernek / koldusnak / konzumnőnek vagy főállású segílyesnek jobb lenni, kinek babérjaira törnek ezen vándorjómadarak?

pumpusek bácsi 2015.07.29. 19:19:31

Ha elviszik fizetnek érte?
Nem? Nem baj, csak vigyék!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.07.29. 19:23:55

Jól ki kéne baszni ezzel a néhány barom némettel, hogy odaadnánk neki Kúrbán diktátort az egész sleppjével, meg adnánk még mellé köznépet is (batyufaszkalap, meg a többi fidesznáci kiollegája), cserébe meg elhoznánk Merkelt meg a szakértőit.

Két éven belül Magyarország előzné Németországot a gazdasági fejlettségi világranglistán!

picur3ka 2015.07.29. 19:28:54

@sutyerák:

Szó nem volt róla, hogy dolgoznának. Ez honnan jött nneked megint?

pamut 2015.07.29. 19:32:24

Az Orbántól elájuló németeket kérdezzétek már meg mit szólnak az ilyen hírekhez:

www.sonline.hu/somogy/kozelet/senki-se-csinalja-utana-megoperalta-magat-az-atadi-ferfi-foto-622542
"Megoperálta magát egy nagyatádi rokkantnyugdíjas, mert akkora fájdalmai voltak, hogy nem bírta kivárni a hosszú kórházi várólistát."

www.portfolio.hu/short/nem_a_minimalber_a_sok_hanem_az_adoja.217476.html
"Nem a minimálbér a sok, hanem az adója"

hvg.hu/itthon/20150729_RTL_Klub_Tendergyoztes_ceg_emberenek_haza
"Tendergyőztes cég emberének házában nyaral a fideszes polgármester"

Ezek csak a mai hírek (egy része), minden nap jönnek ilyenek.

ééééééééééééééééééljen Viktor!

picur3ka 2015.07.29. 19:40:18

@pamut:

1. a nyugatiak abból élnek jól, hogy másokat kizsákmányolnak

2. ennek tetejébe neked még bevándorlók is kellenek, vagy mire izgulsz agyilag ennyire?

Alick 2015.07.29. 19:42:07

@pamut: na igen, de a "gengszterváltás" óta hasonlóan mentek a dolgok, legfeljebb a kétharmad az elődöknél jobban meghülyítette őket...

pamut 2015.07.29. 19:43:41

@picur3ka: :DDD

hát te hülye vagy, nem kicsit :D

Alick 2015.07.29. 19:45:56

Azért Orbán még mindig tiszta amatőr... bezzeg dzsuvásvili elvtárs ma is megmondaná a tutit: a bevándorlókérdés csak vagonkérdés, a szibériai őserdők megművelésével is lehet új életet kezdeni... :)

pamut 2015.07.29. 19:47:48

Láttom kajáljátok a friss híreket, na még kettő, szintén maiak:

index.hu/gazdasag/allas/2015/07/29/enni_es_pisilni_sem_mehetnek_el_a_kozmunkasok/
"a munkavezetők önkényétől függ, hogy elengedik-e a közmunkásokat ebédelni, és bár van olyna hely, ahol van napi háromszor húsz perc szünet, olyan is van, ahol egy sincs. "

444.hu/2015/07/29/15-milliardert-ujitottak-fel-a-pecsi-klinikat-fertozo-bakteriummal-van-teli-a-vizhalozata/
"15 milliárdért újították fel a pécsi klinikát, fertőző baktériummal van teli a vízhálózata"

Na hol vannak a német kommentek? :D

Jönnek már a német bevándorlók Magyarországra? :D
Vagy inkább elrabolják Viktort és erővel német kancellárrá koronázzák hogy Németország is "jobban teljesítsen"? :DDD

picur3ka 2015.07.29. 19:56:28

@pamut:

Szerencse, hogy itt vagy te.

A francia belügyminiszter kitért arra, hogy Franciaország együttműködik Londonnal a probléma kezelésében, és emlékeztetett rá, hogy a brit kormány - legutóbbi bejelentése szerint - további 10 millió eurót fordít az Eurotunnel biztonságának megerősítésére.

alfahir.hu/tovabbi_120_rendort_vezenyelnek_a_csalaguthoz

A kormány további 22 milliárd forintot fordít a migráció kezelésére

www.napigazdasag.hu/cikk/51570/

Összeomolhat a német menekültügyi ellátórendszer?

magyarhirlap.hu/cikk/31423/Rasszizmus_es_tuntetesek_a_menekultugyben

pamut 2015.07.29. 20:03:05

@picur3ka:
meggyőztél, ezek hírek tényleg az bizonyítják hogy a nyugat kizsákmányol másokat :)))

na de itt van nekünk a jóságos Orbán, aki megment minket! nem lennék a nyugat helyében, ők csak sárgulnak az irigységtől, szeretnének ők is egy ilyen fantasztikus szuperországot maguknak mint a miénk, na de ők ebből nem kapnak! :DDD

picur3ka 2015.07.29. 20:06:37

@pamut:

Nem kívántalak meggyőzni, ahhoz te egy túl buta gyűlölködő vagy.

rasztaszív 2015.07.29. 20:31:56

@Brix: nem gondoltad te ezt végig.ha itt most mindenkit ki akarnánk toloncolni,akkor folyna csak a vér rendesen.ezzel alapvetően békés emberek tömegéből tényleg potenciális terroristák tömegét csinálnánk.

pamut 2015.07.29. 20:54:53

@picur3ka: te egy ostoba barom vagy aki személyeskedéssel kompenzál.

picur3ka 2015.07.29. 20:58:34

18.20 Chief executive of Eurotunnel describes the situation in Calais as "like a systematic invasion"
Eurotunnel chief executive Jacques Gounon described the situation at the Calais rail-head as like a "massive systematic invasion" that was nonetheless "organised" by migrants seeking to reach Britain every night.

Brix 2015.07.29. 21:04:10

@rasztaszív: Szerintem meg az a kockázatos, ha a státusz nélküli , vagyis törvénytelenül itt tartózkodó emberek itt maradnak...Mit is kezdene, ezzel az alacsony szakképzettségű, kulturálisan nagyon eltérő , beilleszkedni nem tudó embertömeggel Európa?
Valószínű, hogy előbb-utóbb ők is ráébrednek a szomorú valóságra, és fellázadnak a nem létező jogaikért.
Az is kérdéses , hogy a politikai elitek hogyan tudnák ledugni a társadalom torkán, a több millió illegális bevándorló befogadását, hiszen Európában is tízmilliós munkanélküli tábor van, és rengeteg a segélyen élő. Erre a szegmensre katasztófális hatással lesz a tömeges munkaerőkínálat és a szociális ellátásokért folyó harc...
A szélsőjobb már dörzsölheti a markát, a baloldal mindent el fog veszteni , de még a jobboldali néppártoknak sem lesz könnyű, ha nem hoznak drákói intézkedéseket. ..

foson osonó soson 2015.07.29. 21:04:35

@Larry Silverstein: A te felmenőidet kellett volna kiszelektálni a Vereckei szorosnál.

rasztaszív 2015.07.29. 21:23:43

@Brix: más mit kezdene velük?ezen nem kéne gondolkodni?ha nagyon keménykedünk,kitoloncolgatunk,hamar felállíthatunk saját magunk ellen egy komplett terrorista hadsereget.van pár iszlamista szervezet,amelyik majd tud mit kezdeni ezzel az emberanyaggal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.29. 21:35:15

@Brix:

A drákói intézkedéseket pedig addig fogják halasztani, amíg túl késő lesz. Próbálják fenntartani az eddigi humánus - a saját nemzetükkel szemben persze álhumánus - gyakorlatukat, mert elég nehéz lesz hátat fordítani ennek a több évtizedes és mára tarthatatlanná vált gyakorlatnak.

A karhatalmat pl. valószínűleg inkább a bevándorlók ellen tiltakozókra fogják ráküldeni, mert azoknak több joguk van, mint a bennszülötteknek. A minap volt a hír, hogy Svédországban ingyen buszbérleteket kapnak a migránsok, miközben az echte svédeknek bizony mindez pénzbe kerül.

Ugyanis mire a népharag eljut addig, hogy leváltja az idegeneket az országokra zúdító politikai erőket - ami ugye szabályos parlamenti választásokon történhet meg -, túl nagy lesz az okozott kár. Az Európában jól berendezkedett fekák és muszlimok pedig erőszakkal és akár fegyveresen is ellen fognak állni, ha mondjuk vissza akarják küldeni őket oda, ahonnan jöttek. Főleg akkor, ha időközben állampolgárságot is kaptak.

Brix 2015.07.29. 21:38:14

@rasztaszív: " hamar felállíthatunk saját magunk ellen egy komplett terrorista hadsereget.." Ez úgyis be fog következni, mert előbb-utóbb rá fognak döbbeni, hogy nem kellenek Európában. A frusztráció , hogy nem élhetnek úgy, mint az őslakosok , gyűlöletet fog kelteni bennünk, ami könnyen a terroristák közzé vezérelheti őket. Persze , már hamarabb ki fog kirobbani a polgárháború/népirtás ....Pl Németországban egy év alatt megháromszorozódott az ilyen jellegű cselekmények száma..
Az egyedüli megoldás a drákói intézkedések bevezetése: kőkemény fizikai határzár , katonaság bevetése a szükséges helyeken és a jogi keretek megváltoztatása, vagyis: nem számít ki és honnan jön , aki erőszakkal , illegálisen tör be az EU-ba, , az soha ne kapjon letelepedést. Ausztrália megoldotta a problémát, minden csak akarat kérdése!

Tudományos libsizmus 2015.07.29. 21:40:23

@maxell a hazát google dollárokra váltott birka:
Az hágó. Nem szoros. Látod, még Vereckéről is Soros jut az eszedbe.

Brix 2015.07.29. 21:46:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én azért még bízom abban, hogy az európai országok vezetői felfogják mennyire veszélyes ez a helyzet és lépni fognak. Úgy látom- ha a miszterelnökök nem is - de a belügyminiszterek már elég kemény hangot ütnek meg mostanában.
Szerintem bármikor tömeges erőszak törhet ki Nyugat-Európában a helyi lakosság és a behatolók között.
Ami most van , az a demokrácia megcsúfolása is egyben.... Az nonszensz, hogy napi 2000 erőszakos " zombi " támadja a kamionokat az UK és Franciország határán. Hol a hatóság ilykor? Összefogdosni őket és azonnal visszatoloncolni Afrikába!

rasztaszív 2015.07.29. 22:01:57

@Brix: ha a hisztéria lesz úrrá,tényleg be fog következni.akkor majd örülhetsz a vérnek.de az európai többség egyelőre a humánus megoldásokat keresi.tudom,hogy te ebbe sosem fogsz beletörődni - de ez legyen a te bajod.

Larry Silverstein 2015.07.29. 22:11:29

@maxell a hazát google dollárokra váltott birka: Az álnéven lapuló zsidó bukik le mindig a leghamarabb..:)

Larry Silverstein 2015.07.29. 22:16:36

A déli megyékben általános mozgósítás kell, és be kell vezetni a nemzeti gárdát, aki otthon tartja a fegyverét.

Ez sok pénzbe kerül, azonnal ki kell számlázni az EU felé, a kerítés ktgével együtt. Ha nem fizetnek, közpénzből kell a jegyet fizetni Brüsszelig a legbüdösebbjének. Szokják a zombi apokalipszist!

Brix 2015.07.29. 22:20:09

@rasztaszív: " de az európai többség egyelőre a humánus megoldásokat keresi..." Az európai többség olyan megoldásokat szeretne , ami nem rontaná tovább az európai emberek élethelyzetét. Nyugat-Európa már telített afrikai/ázsia bevándorlókkal...Ausztriában már az Osztrák Szabadságpárt a legnépszerűbb! A bevándorlóbarát baloldal agyon lesz verve! Tudomásul kellene venni , hogy mit akar a többség, és nem agyatlanul harcolni ellene!

rasztaszív 2015.07.29. 22:25:55

@Larry Silverstein: a hiszti helyett valós megoldások kellenek.erre idővel rájön a többség,és a hisztériakeltésből eredő pillanatnyi előny hamar semmivé lesz.

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 22:26:22

@sutyerák:
Szerinted ezekből a fő menekültkibocsátó országokból melyikben szervezték a ruszkik a balhét: Szíria, Irak, Afganisztán, Líbia, Tunézia, Egyiptom, Eritrea, Koszovó?

Szinte mind egytől egyig amerikai szervezés volt, a demokráciaexport örve alatt végzett beavatkozás következménye a háború, anarchia és összeomlás, aminek egyenes következménye a menekültáradat

rasztaszív 2015.07.29. 22:26:46

@Brix: az előbbi neked is válasz.

Larry Silverstein 2015.07.29. 22:27:26

A cigányok végre vmi olyat csinálhatnak, amit szeretnek, amihez értenek és ami hasznos a hazának: index.hu/belfold/2015/07/29/negy_szir_illegalis_bevandorlot_raboltak_ki_szegeden/

Bevándorlóvadászatra kell kiképezni a cigányokat, csinálhatnák közmunkában!

Brix 2015.07.29. 22:27:31

@rasztaszív: Még azt is hozzá lehetne tenni, hogy Magyarországon is teljesen lenullázta magát a bal- liberális oldal , az Együtt meg a PM már szinte nem is mérhető, annyira ellenszenvesek az embereknek....
A DK -s, Mszp-s politikusok egy része- látva hogyan vélekedik a többség erről a kérdésről- szeretne fellépni az illegális bevándorlás ellen , csak a főnökeik nem engedik nekik...

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 22:27:42

@rasztaszív:
"hiszti helyett valós megoldások kellenek."

Éspedig?

Larry Silverstein 2015.07.29. 22:28:27

@rasztaszív: A valós megoldás a fal. Nekünk kell megoldás, a menekülők keressenek maguknak megoldást ahol akarnak.

Larry Silverstein 2015.07.29. 22:31:05

@Brix: Nem ugathatnak. Soros elvágatja a torkukat.

spiler.blog.hu/2015/07/29/soros_europa_osszeomlik_bevandorlok_nelkul

Ami nem baj, bár Soros se lett vóna ha a galíciánereket más ország fogadja be, nem Magyarország.

Már okultunk belőle, kösz Gyuri!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.29. 22:32:08

@Pánikrohamosztagos:

Na, olyat nem tud mondani egyetlen balliba sem.

@Larry Silverstein:

"Bevándorlóvadászatra kell kiképezni a cigányokat, csinálhatnák közmunkában!"

Legalább végre egyszer hasznossá tennék magukat. :)

kuki123 2015.07.29. 22:32:39

Utálom a fideszt, de kurva mákosak vagyunk hogy nem az mszp kormányoz.

Ha az mszp kormányozna, már forradalom tört volna ki...
Az utcán gyilkolásznák le a migránsokat.

A baloldalnak vége.

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 22:35:29

@Brix:
Groteszk hogy Európa országai és a NATO is rendelkezik minden szükséges eszközzel hogy felvegye a behatolók ellen a harcot, ám inkább a régi szappanbuborékjaikat fújják egy nem létező ellenség elriasztására

Pánikrohamosztagos 2015.07.29. 22:37:40

@kuki123:
Ha az MSZP lenne hatalmon lehet hogy az azonosítószám nélküli egyenruhások sisakja alól néger és egyéb bevándorlók néznének a lázadókkal farkasszemet

Brix 2015.07.29. 22:39:30

@rasztaszív: : "a hiszti helyett valós megoldások kellenek." Igen ,de a valós megoldás nem lehet az , hogy befogadunk mindenkit, aki erőszakkal tör be a határokon. Az első lépés az lenne, hogy elvenni a letelepdés jogát mindenkitől , aki törvénysértő módon érkezik ide. Az illegálisból soha nem legyne legális letelepdő.
Meg kellene azt is határozni, hogy ki a valós politikia menekült. Az én értelmezésemben senki, aki belép a mi határunkon
Aki ezer kilómétereket utazik, sok országon keresztül köztük biztonságos országokon , ahol nincs veszéllyban az élete, az nem az. Hiszen egyértelmű , gazdasági célja van: bejutni a leggazdagabb európai országokba és nem az oltalom az elsődleges motiváló ok

rasztaszív 2015.07.29. 22:39:52

@Brix: a tömeges bevándorlás komoly probléma,amire meg kell keresni a megfelelő válaszokat.de orbán nem ezt teszi,csak hisztizik.18-ig sok idő van,sok embernél leesik addig a tantusz.

rasztaszív 2015.07.29. 22:42:58

@Pánikrohamosztagos: keresni kell a valós,reális megoldásokat,nem hisztizni.majd ha hajlandóak lesztek rá,meg lehet beszélni,együtt ki lehet találni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.29. 22:43:00

@Pánikrohamosztagos:

És ez nem is annyira elképzelhetetlen, mint esetleg elsőre tűnik. Magyar rendőr azt TALÁN(?) megtagadná, hogy éles lőszerrel lőjön a honfitársaira, de a bevándorlókat ez nem tartaná vissza. Engedelmes eszköz lennének az őket befogadó hatalom kezében, legalábbis egy ideig.

Brix 2015.07.29. 22:43:49

@Larry Silverstein: Soros egy vén hülye, aki Európa összeomlására játszik. Neki jó a sok millió Európában bolyongó , mert ha kitör valahol egy komolyabb balhé, akkor az euró shortján milliárokat nyer. Soros mindíg az euró ellen játszik....

kuki123 2015.07.29. 22:44:01

@sutyerák:

atya úristen

„MIN MEHETETT KERESZTÜL AZ, AKI SÍRVA KÖSZÖN MEG EGY KIS VIZET?"

Betűzöm hogy értsd:
KI A SZART ÉRDEKEL?
Nyomorog? otthun jobb volt? Takarodjá vissza a gecibe afrikába!

íme tessék pátyolgatás eredménye:
index.hu/kulfold/2015/07/29/most_mar_naponta_rohanjak_meg_tobb_ezren_a_csalagutat/

www.theguardian.com/uk-news/2015/jul/29/calais-migrant-crisis-chaos-will-continue-until-weekend-at-least-police-warn

Mellesleg ők is kerítést építenek...
Dejszen micsoda nácik

1500/ nap

és nem fog csökkenni, ez csak nőni fog
budapest fullig van velük.
Vérhast már meg is hozták.
Összejött amire a libsi baloldal csak óbégatott, meg legyintett.

Úgy hogy annak a szép szöszkének azt tudom ajánlani, hogy migráns pátyolgatás helyett tegye szét a két kis lábikóját oszt dugassa meg magát egy kékszemű "herceggel" és szüljön gyereket de rögvest 3-at mert a fehér ember kiveszőben van.

rasztaszív 2015.07.29. 22:44:07

@Larry Silverstein: a fal lehet hogy kell,de megoldásnak kevés.

kuki123 2015.07.29. 22:46:03

@Pánikrohamosztagos:

jah
az kurva isten hogy forradalom lenne
vagy akinek csak egy csöpp gógyija van meg útlevele az menekülne...a "menekültek" elől.

rasztaszív 2015.07.29. 22:46:31

@Brix: nem sok újat mondasz.amit te akarsz,az kivitelezhetetlen.

kuki123 2015.07.29. 22:55:19

@picur3ka:

Ez már nem is krízis
ez már katasztrófa
1-2 hét és nagyon el fognak durvulni az események.
Simán katonai állapotok lesznek. vagy be kell vetni mert durva zavargások lesznek.

És ez az 1500 csak az ami a Csalagúton akar eljutni... de gondolom több ezer a francai gettókban "pihen"

Hogy UK ki fog lépni az EU-ból az most már 100%
És minden nappal biztosabb
És olyan szigorú bevándorlási és védekezést fognak bevezetni hogy a Többi tag is ezt látva kilép.
(EU tagként ugyebár kötve a kezük)
Osztrákoknál is megy a levesbe a bal libsi oldal

Brix 2015.07.29. 22:56:16

@rasztaszív: Ha Ausztráliának sikerült megoldani az illegális bevándorlás kérdését, akkor az Eu-nak is meg tudná oldani. Lesznek még itt komoly változások...a közvélemény most nagyon illegális bevándorló-ellenes..
Erre lépni kell a politikának is!

Larry Silverstein 2015.07.29. 22:57:40

@rasztaszív:a 'fal lehet hogy kell,de megoldásnak kevés.

Végre egyetértünk. Van azért még 5letem.

1) a szerb EU csatlakozást meg kell fúrnunk, ha nem vállalják a határőr állam szerepet (10 km-enként kerítések, általános mozgósítás)

2) európa népei pénzzel+emberrek segítsenek a szerbeken, mi küldhetnénk azokat az eltérő kultúrájúakat, akiknek az elmúlt 5 évben nem volt munkájuk. A fegyveres kiképzés mind a cigánynak, mind a szerbnek jót tesz. Ráadásul akkor is tiszta haszon, ha nem csak migránsokra lődöznek, hanem egymásra is.

Brix 2015.07.29. 23:01:14

@kuki123: Arra várnak , hogy legyen valami nagyobb véráldozattal járó esemény, mert akkor elhalkulnának az illegális bevándorlókat tutujgató politikai pártok, média és civil szervezetek. Addig nem vetnek be a katonaságot .

rasztaszív 2015.07.29. 23:02:15

@Brix: lépni is fog.de egy zajos kisebbség hisztije miatt európa nem fogja megtagadni a legalapvetőbb értékeit.te meg majd szépen beletörődsz.

rasztaszív 2015.07.29. 23:04:16

@Brix: lépni is fog.de egy zajos kisebbség hisztije miatt európa nem fogja megtagadni a legalapvetőbb értékeit.te meg majd szépen beletörődsz.

Brix 2015.07.29. 23:06:06

@Larry Silverstein: A szerb politikia vezetés szellemi fogyatékos módjára viselkedik, hiszen arra a Németországa engedik a menekülteket, ahova elvileg a szerbek is mennének munkát vállalni...Soha nem lesz így szabad munkavállalásuk Németországban, ha ázsiai/afrikai százezrek/ milliók terhelik a német munkaerőpiacot , szociális rendszert

zila5 2015.07.29. 23:06:32

Máris a tiétek, kedves németek.
Ajcsit nem illik visszaadni! :)

rasztaszív 2015.07.29. 23:06:38

@Brix: ha vért akarsz látni,menj inkább vért adni.

Larry Silverstein 2015.07.29. 23:07:17

Az EU nagyon közel került a széteséshez. Mivel ma is balos ízü a vezetése és késlekedik az új mintájú bevándorlás-politikával, vagyis az önvédelemmel, a nemzetállamok saját hatáskörben oldják meg a kérdést.

A menekült táborokat nyugodtan hívhatjuk koncentrációs táboroknak, amik egyre nőni fognak a nagyondemokratikus európában.

Adódik a kérdés, hogy ha Európa ma megvédheti magát az élősködőktől a közvélemény szerint, akkor miért kell szembenie azzal hogy 70+ éve ugyanezt csinálta az élősködőkkel? A szudániaknak kevesebb újságjuk van, v mi a faszom?
Alakul a buli.

Brix 2015.07.29. 23:11:30

@rasztaszív: "lépni is fog.de egy zajos kisebbség hisztije miatt európa nem fogja megtagadni a legalapvetőbb értékeit.te meg majd szépen beletörődsz... "
Nem , ebbe nem törődnek bele az emberek , ez nagy tévedés...Sőt, most kezdődik az ellenállás!
Ami most folyik, az éppen az alapvető európai értékeket veszélyezteti!
Az itt élő embereknek JOGUK van meghatározni hogy kit , honnan és hány embert engednek be országukba, és ez felülír mindenféle ENSZ nyilatkozatot, amit senki sem tart be...

rasztaszív 2015.07.29. 23:18:10

@Larry Silverstein: ne reménykedj.a menekült kérdés most felbolygatja az eu-t,de azután csak segíteni fog a dolgok közös megszervezésben. sőt,egyenesen rákényszeríti az eu-t.

Brix 2015.07.29. 23:18:54

@rasztaszív: Hozzá lehetne még tenni, hogy aki erőszakosan , a törvények megsértével , csalárd módon, iratok nélkül , nemzetközi bűnszövetkezetek által utaztatva , bank- és uzsoráshitelből, " beutazási trükkökből kioktatva érkezik ide, annak itt ne érvényesülhessen semmilyen emberi joga! Aki eleve csalárd módon, illegálisan próbál meg bejutni Európa , az ne lehessen soha legális!

rasztaszív 2015.07.29. 23:19:42

@Brix: igen,az itt élő embereknek joguk,de nem neked.

rasztaszív 2015.07.29. 23:22:40

@Brix: ezt nem te fogod meghatározni.de,persze,te harcolhatsz az emberi jogok ellen...

Larry Silverstein 2015.07.29. 23:23:16

@rasztaszív: Először is kilépnek majd az angolok.

De a többieket akár meg is erősítheti, valóban.

rasztaszív 2015.07.29. 23:28:46

@Larry Silverstein: az angolok egyébkét is folyton a kilépéssel kokettálnak.

2015.07.29. 23:37:18

Na és ebből mi a tanulság? Vannak hülye németek is. Az lenne fura, ha nem lennének.

Brix 2015.07.29. 23:39:35

@rasztaszív: Itt élő emberek többsége is úgy vélekedik ,hogy meg kell akadályozni a kontroll nélküli bevándrolást. Ehhez van egy 2/3-os kormány , amely meg is próbál tenni mindent ennek az érdekében. A ballib pártok és civil szervezetek meg ajvékoljanak csak tovább! 2018-ban még nagyobb pofont kapnak, még parlamenti képviseletük lesz..

Az , hogy milyen jogai vannak egy erőszakos, illegális bevándorlónak , ebbe nem mennék bele... A genfi konvenció már régen nem működőképes...az egy egészen más demográfia helyzet volt , mint a mostani..
Most Pl csak Nigériában közel 180 millióan élnek ...itt nem menkültkérdés van, hanem valami egészen más!

rasztaszív 2015.07.29. 23:51:25

@Brix: kontrollra szükség van,de ehhez kevés egy kerítés.értelmes szabályok,módszerek kellenek,mert úgyis itt lesznek a bevándorlók.na,ez az,amiért orbán semmit nem tesz,és ha 18-ig ugyanígy folytatja,az már elég feltűnő lesz.és az ellenzéknek semmit nem kell tennie ehhez.

Larry Silverstein 2015.07.29. 23:52:01

A nemzeti kormányok megerősödése bizony szétlökheti az EU-t. Vagy teljesen átalakíthatja. Az integrációs eszme ugyanis eleve balos, háború utáni képződmény. A jobboldal semmilyen nk-i szervezőerőt nem ismer el, a kereszténységet leszámítva. Úgyhogy az EU még Istencsászárság is lehet. A balosoknak egyszerübb a helyzete, hiszen az értelmi szerzők mind zsidók és a kereszténység tagadására és a kisebbségi jogokra, emberi jogokra, buzijogokra stb. építették a rendszert(ne feledjük hogy a rendszer alapjai a nürnbergi per idején íródtak).

Úgyhogy a mostani EUs vezetés vagy gyorsan és határozottan lép fel, miközben az minden tagállamnak elfogadható lesz (ez nem egyszerü), vagy a balos integrációs eszme súlyos kárt szenved (ez már az előző EUparl. választáson is éreztette a hatását).

rasztaszív 2015.07.30. 00:01:21

@Larry Silverstein: európa egyetlen esélye az adott helyzetben a kőkemény szekularizáció.

Brix 2015.07.30. 00:05:49

@Larry Silverstein: Az , ha szétesne az Eu , senkinek nem lenne jó, de periféria különösen szarul járna, az elmaradó kohéziós támogatások miatt, meg a szabad munkapiaci mozgás stb... Éppen a meggyengült kohéziót veszélyezteti az illegális bevándorlás. Most Európát kellene rendbe tenni, itt is van vagy 10 millió munkanélküli és egy csődközeli ország, Görögország.
A lehető legrosszabb időben jött most a minden eddigit felülmúló illegális bevándorlás. Pl Németország önmagában eurómilliárdokat költ a menkültekre, amit már a németek is nehezményeznek

Pánikrohamosztagos 2015.07.30. 00:08:57

@rasztaszív:
Nincs veled mit megbeszélni

Azokkal lehet beszélni a nemzet jövőjét érintő kérdésekről, akik a nemzethez tartozónak tekintik magukat, és felelősséget képesek vállalni a döntéseikért. Te nem tartozol közéjük

Brix 2015.07.30. 00:09:44

@rasztaszív: " európa egyetlen esélye az adott helyzetben a kőkemény szekularizáció...." Na, az ami nem lesz, hiszen akik ide bejönnek , azok a saját kultúrájukat akarják élni. Eszük ágában sincs európai emberré válni, csak az ingyen lakás kell és nagyvonalú szociális ellátás

Larry Silverstein 2015.07.30. 00:09:52

@rasztaszív: Európa teljesen szekularizált jelenleg.

A beszivárgó elem viszont mélyen hívő. Hívők ellen a hitetleneknek nincs esélyük. Márpedig vagy a keresztény hit, vagy a háború utáni balos-zsidó dogmák, amiből választani lehet.

rasztaszív 2015.07.30. 00:17:53

@Pánikrohamosztagos: hát ne beszélj velem.próbáld eladni a fasizmusodat másnak.

rasztaszív 2015.07.30. 00:18:58

@Brix: pedig éppen ez az,amit meg kell követelni.

rasztaszív 2015.07.30. 00:21:46

@Larry Silverstein: vagy a szekularizáció,ugyebár.amit orbán éppen szeretne kikezdeni.

rasztaszív 2015.07.30. 00:23:27

@Larry Silverstein: vagy a szekularizáció,ugyebár.amit orbán éppen szeretne kikezdeni.

Larry Silverstein 2015.07.30. 00:27:30

@rasztaszív: Orbán érzi h csak a balos-zsidó integrációs dogmát, vagy a kereszténységet választhatja Európa szellemi alapnak.

Európa 1000 éves, ebből 950ben a kereszténység volt a szellemi alap, és csak a 2.vh után kezdődött az áttérés. Nem mintha az előző 950 sétagalopp lett volna, de európa népességfogyása és a világgazdasági pozíciójának gyengülése a balos dogmák egyenes következménye. Cserébe multikultik és nyitottak lettünk, de ellensúlyozza ez a hátrányokat? A mélyen keresztény latin amerika világgazdasági pozíciója javul és nő a népesség.

rasztaszív 2015.07.30. 00:39:47

@Larry Silverstein: a szellemi alap maga a tanítás,nem az,amit rá hivatkozva parazita struktúrák műveltek,és művelnek itt.
a szekularizációval egyszerre védhetjük magunkat a saját vallási parazitáinktól,és másokétól.
emellett a társadalmi,és vallási béke alapja egy többvallású kultúrában.

Larry Silverstein 2015.07.30. 00:41:07

@rasztaszív: Európa nem többvallású kultúra.

annamanna 2015.07.30. 03:57:10

@midnight coder: Te így látod, én meg pont fordítva: ezek a fiatalok azért menekülnek Európába, mert rettenetesen elegük van a helyi muzulmán mentalitásból. Pl: rtl.hu/rtlklub/hirek/a-szerelmukert-menekulnek

A családunkban van egy szír orvos, tanulni jött ide, aztán ittragadt. Soha nem is akart visszamenni, egyáltalán nem kér se az ottani vallásból, se az arab családi struktúrából, se semmi egyébből. Egy másik szír orvostanhallgatót is ismertem, amikor végzett, mindenfélét kitalált, húzta az időt, egyáltalán nem akarózott hazamennie, de végül nem tudott itt megkapaszkodni, úgyhogy hazament. Néha eszembe jut, nem tudom, él-e még. Ő mondjuk jobban ragaszkodott a muszlim valláshoz, és előfordult vele, hogy megismerkedett egy magyar lánnyal, elment hozzájuk a lakásba, vitte a kis imaszőnyegét, és amikor leterítette, a bősz atya nekiment bikacsökkel és kiverte a lakásból, merthogy nála ne imádkozzon egy mohamedán, ő jó katolikus. Az nem zavarta, hogy keféli a lányát, csak ne imádkozzon. Ennyire volt agresszív a srác. Ajándékba jó néhányszor hozott otthoni kajákat, amiket ő csinált: baklavát, kardamomos kávét, humuszt. Ja, igen: az orvosi mellett beiratkozott a katolikus teológiára is, mert kíváncsi volt a keresztény vallásra. amikor hazament, néhány katolikus tankönyvet rám hagyott.

Arról, hogy ezek katonák voltak: az biztos, hogy vannak köztük gazemberek, de a többség azért jött ide, mert kurvára elege lett abból, ami ott folyik, és egy jobb életre vágyik. Pontosan úgy, ahogyan a magyar fiataloknak is elege van abból, ami itt van, és szintén oda vágynak, ahová ezek a muzulmánok is: Nyugat-Európába. www.youtube.com/watch?v=rO3EqaZBhd8 Ebben nincs semmi különbség. És a magyar kivándorlók között is akadnak gazemberek, pl. rabszolgatartók.

"Afrika és a Közel-kelet ahonnan ezek jöttek pont azért olyan szar hely amilyen, mert ezek ott laknak. Miután idejönnek, itt is ugyanolyan szar lesz a helyzet 50 éven belül."

Ebben igazad van, mert a dolog úgy áll, hogy ha a problémáimat nem oldom meg, csupán a környezetemet változtatom meg, akkor sajnos a problémáimat magammal fogom hurcolni az új környezetbe, és ott is pontosan ugyanazokat a gondokat fogom megteremteni magamnak, mint amik elől elmenekültem. Pl. ha valaki alkoholista, az nem fog leszokni attól, hogy másik városba költözik, aki nem tud jó kapcsolatot fenntartani, az nem fog megtáltosodni attól, hogy új kapcsolatba ugrik és így tovább. Tehát a menekülés sajnos nem jó megoldás, de mindenki ösztönösen menekülni kezd, ha úgy érzi, a problémák összecsapnak a feje fölött (ráadásul valahol máshol jobbnak ígérkezik az élet).

"Európa önként és dalolva fogadja be a tatárokat"

Ez a megjegyzésed viszont hajmeresztően gázos, és persze nem véletlenül folytatod így: "Mert hogy ők fekete muszlimok, az itt lakók pedig fehér keresztények, ateisták, zsidók."

Nem kell a vakolás, öreg.
A tatároknak sokkal inkább van közük a hunokhoz, ők voltak szívesek minket többször is kiirtani (a török pusztítás idején is a tatárok irtották ki az Alföldet). A hunok meg ugyebár tezsvírek.

A fekete-fehér ellentétpár is a hunnita mitológia része, tele vagyunk ilyenekkel, mint Fekete- és Fehér-Tisza, fekete és fehér hunok, fekete és fehér magyarok; ilyet nem a muzulmánok nyomnak.

Ezeknek a menekülteknek semmi közük a tatárokhoz, de nem te vagy az első, aki a tatárok bűneit a sémitákra igyekszik rákenni.

ez jó: "az itt lakók pedig fehér keresztények, ateisták, zsidók"

Klassz kis összefosás. Bocs: szerencsenmosdatás.

Larry Silverstein 2015.07.30. 04:27:10

@annamanna: Nem kell nekünk semmilyen illegális bevándorló, és egyáltalán nem érdekel minket hogy miért indult el, mert megsértette a tveinket.

Ha jó fejek vagyunk csak azonnal kitoloncoljuk, nem kell kőbányába mennie.

A bevándorlási hivatalban elmondhatná a kínját baját aztán vagy befogadják (ha hasznos) vagy nem.

Nem képzettek ne hazudozz, 99%-uk fiatal férfi tehát nem a háború elől menekül és főleg a dzsindzsában menekül úgyhogy le van szarva.

A magyar kivándorló EU tag nem a semmmiből került elő erről se hazudozzál.

Larry Silverstein 2015.07.30. 06:51:08

@annamanna: hagyd abba a hazudozást

képzett ember nem éjszaka jön a zölhatáron át

annamanna 2015.07.30. 07:19:19

@Larry Silverstein: hir.ma/kulfold/szines-hirek/szudani-menekultek-javitottak-meg-a-bajba-kerult-ferfi-autojat-az-uton/547348

propeller.hu/itthon/3114009-fogorvosi-munkat-ajanlottak-egy-menekultnek

nyilván meg kellene kérdezni mindegyiktől, mi volt a foglalkozása, mielőtt idejött, és mit gondol, hogyan tudja magát fenntartani Európában.

ehhez normális adminisztrációra lenne szükség, ami nem létezik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.30. 09:06:46

@Brix:

"Az , hogy milyen jogai vannak egy erőszakos, illegális bevándorlónak , ebbe nem mennék bele"

Amíg évente pár száz vagy ezer valódi menekült érkezett, addig lehetett szó jogokról. Ugyanez évi több százezer erőszakos honfoglalónál már nem áll. Nekik csak annyi joguk van, hogy kapjanak enni, amíg - minél gyorsabban - vissza nem toloncolják őket oda, ahonnan állításuk szerint jöttek.

Semmi más joguk nincs - bagy ha a jelenlegi törvények és nemzetközi szerződések szerint van, akkor ezeket a lehető leggyorsabban meg kell változtatni. Az európai menekültrendszert viszonylag kissszámú menekültre. nem pedig évi félmillió vagy még több erőszakos behatolóra találták ki.

Pánikrohamosztagos 2015.07.30. 16:43:10

@rasztaszív:
A magadfajtának mindenki faszista, akinek más a véleménye. Ez ugyanolyan kötőszó nálad, mint más primitív ember beszédében a "bazzmeg"

foson osonó soson 2015.07.30. 16:57:03

@Larry Silverstein: Ja,ja. Hiába is választottál ilyen nicket!

foson osonó soson 2015.07.30. 16:58:07

@Larry Silverstein: Gondolom 56-ban is csak a 8 osztályosok távoztak.

rasztaszív 2015.08.03. 02:26:18

@Pánikrohamosztagos: én csak a nevükön nevezem a dolgokat,nem általánosítok olyan bután,mint te.

Békési Szilva 2015.08.03. 22:49:43

@rasztaszív: Szekularizáció? Hadd idézzek egyet!
" a vallás soha, egyetlen államban és országban, soha, semmikor nem volt és nem is lesz magánügy. Nem volt az sumerban, se asszíriában, se a mennyei birodalomban, se rómában, sem a nyugati civilizáció egyetlen országában, és ma sem az, sehol.
Minden teljes értékű vallás - egyház - komplett értékrenddel és ideológiával bír,
minden vallás megköveteli híveitől az általa üdvösnek ítélt értékrendet és életmódot. ("Érdekes módon" ezek nem igazán különböznek lényeges kérdésekben egymástól.)
Ha a vallás magánügy lenne, nem is zavarná az istenellenes, istentagadó ideológiák - bolsevizmus, liberalizmus - híveit. Ha a vallás magánügy lenne, nem lennének vallásháborúk, se fanatikus terroristák. Ha a vallás magánügy lenne, nem is érdekelne senkit.
Isten - nem magánügy.
"A vallás magánügy" szöveg jelentése = az istenhit, illetve az ehhez kapcsolódó világnézet és értékrend nyilvános terjesztése TILOS LEGYEN. Hasonlóképpen:
világnézetileg semleges oktatás = istentelen, nihilista szemlélet kötelezővé tétele
az egyház ne politizáljon = az egyház kussoljon, mert nekünk van igazunk
szekuláris állam = istentagadó állam
mindenki számára legyen szabad, miben hisz, vagy nem hisz = követhetsz bármiféle ideológiát, a kereszténység kivételével. Az tilos. Persze, tudom, őszinte beszédet nem várhatunk önöktől. Legfeljebb gyűlöletbeszédet.
A tények és történelmi tapasztalatok - ezek.
Mi, úgynevezett "bigott keresztények" azért "érezzük magunkat felhatalmazva" arról, hogy véleményt mondjunk a világról, meg más emberekről, történésekről, történtekről, mert ez nekünk IS demokratikus alapjogunk,...és nem csak önöknek.
Bármennyire is hihetetlen, bármennyire is kellemetlen, bármennyire is szeretnék, hogy ilyen vélemény NE hangozhasson el.
Az elítélés és a megítélés nem ugyanazt jelenti. Olvassa vissza hozzászólásomat, és keressen benne elítélést. Mondja meg, mutasson rá, mi volt benne az.
Nem fog ilyet találni benne. Leírtam a TÉNYEKET.
A tények és történelmi tapasztalatok - ezek.
Tudja, egy keresztény felekezeti iskolában a cél (amely sajnos, Magyarországon nem mindig valósul meg sikeresen) a keresztény nevelés és értékrend átadása. Ez -deklarált. Ez - egyértelmű.
Ez sokaknak nem tetszik, nem csodálom. Eléggé kételkednék is Krisztus igazságában, ha nem mondnának ellent neki a rossz lelkiismeretűek.
Keressen olyan úgynevezett liberálist, amely deklarálja, hogy ő márpedig istentelennek és nihilistának akarja nevelni azokat a szerencsétlen gyermekeket, akiket rábíznak. Ilyet - nem fog találni. Ilyen - a szövegek szintjén - nincs. Soha. Sehol. Csak úgynevezett "világnézeti semlegesség " van.
A "világnézeti semlegesség"gel egy apró kicsi baj van. AZ, hogy ilyen ab ovo - nem létezik. Olyan, mint a mágnes semleges pólusa. SOHA nem volt világnézeti semlegesség. Ez -hazugság.
És aki hazudik, az hazug , és aki hazudik, az lop is.
Ez ennyire egyszerű. "

Békési Szilva 2015.08.03. 22:52:32

Ha a vallás magánügy lenne, sem ön, sem más, nem foglalkozna a véleményemmel. És senki más sem a máséval. Ugyanúgy nem érdekelne senkit, minthogy XY. a teltebb formájú hölgyeket, vagy inkább az anorexiás narkós k...rva kinézetűeket kedveli, a marhalábszárpörköltet-e vagy a vaníliasodót. A kérdésnek értelme se lenne. Mint láthatja: nem ez a helyzet.
Ön azt mondja: a "vallás nem zavar haladó gondolkodású (felvilágosult) embert" Jelentése: aki hittel él, az retardált és hülye. Ez enyhén szólva nem igazán "haladó" vagy felvilágosult gondolkodás. Nem gondolja? Megválaszolom: nem. Eltaláltam?
Pusztán azon tény, hogy ön és társai köpködéssel és gyűlölettel bírálják, jaj, nem azt amit írtam, hanem engem, az önmagában bizonyítja azt az egyszerű, mióta emberi civilizáció van a Földön, alapvetésű tényt: a vallás , bizony, sosem volt magánügy. Felhívnám az ön figyelmét arra, hogy én ezt a TÉNYT nem minősítettem, pusztán csak megállapítottam. A vallás ugyanis - minden esetben, ha teljes értékű - egyben ideológia, és soha, egyetlen állam-, és véleményhatalomnak nem volt érdeke, hogy állampolgárai olyan ideológiát tegyenek magukévá, amit ő ELLENEZ. Ha a vallás EGYEDÜL istenhitről szólna, akár még lehetne magánügy is, de a teljes értékű vallás (amely kidolgozott jelképrendszerrel, világnézettel, erkölcsi alapvetéssel és szervezettel bír - ezt nem ÉN döntöm el, ezt eldöntötte a szociológia kétszáz éve, ez a definíciója) ezen túlterjeszkedik, és az ember EGÉSZÉT kéri.
Mióta világ a világ, a hatalom nem tűri a hatalomgyakorlási metódusának megkérdőjelezését. Pl. az úgynevezett "liberális demokráciában" ugyanúgy üldözik, büntetik, és elhallgattatják azt, aki ezt a politikai berendezkedést megkérdőjelezi, mint a szocializmusban azt, aki megkérdőjelezi a szocializmust, a nemzetiszocializmusban, aki a nemzetiszocializmust, vagy egy feudális katolikus államvallású királyságban azt, aki megkérdőjelezni merészeli a katolicizmus mindenhatóságát vagy a feudalizmus jogosságát.
Ezt nem tudomásul venni és megérteni - már nem is haragudjon - de felettébb korlátolt elmére vall. Nyilvánvaló, hogy ezt ön is elhiszi és megérti, és csak azért vitatkozik velem, hogy vitatkozhasson. Elvégre (mert a vallás magánügy, ugyebár, tehát semmi sem zavarja az én magánvéleményemben...) egy lüke babonás alaknak igaza...nem lehet.
Nagyon tetszik megfogalmazása, hogy "vissza kell szorítani" (a magánügyek kategóriájába). EZ - beszédes mondat. "Vissza kell szorítani." Felesleges folytatnia, tök mindegy, hová akarja visszaszorítani. A magánügyek közzé pedig azért nem tudja, mert ezzel az ön vallását (a vallástalanságot) emeli a közüggyé.
Köztudomású ugyanis, hogy sem az éremnek, sem a barikádnak - nincs harmadik oldala.
Ugyanez vonatkozik a "világnézetileg semleges oktatás" szép lózungjára. Az, hogy nem létezik.
Mert a gyereknek vagy azt tanítom, hogy kétszer kettő négy, vagy azt, hogy nem annyi. Vagy azt, hogy a hazaszeretet
szép és követendő dolog, vagy azt, hogy hülyeség. Vagy azt, hogy Isten, a teremtő atyád vigyáz rád, vagy azt, hogy nincs is. Harmadik lehetőség -nincs.
Pár szót a szekularizmusról. AZ úgynevezett "állam és egyház szétválasztásáról". Seculorum , csak annyit jelent: örökké. A szekuláris állam, mint kifejezés azt jelenti, hogy az államot a földi dolgokra korlátozzuk, azaz kihagyjuk belőle az idealista (eszmei, ideológiai) mozgatót.
Gondolom, ezt sem nehéz belátni, hogy valóságban ilyen sincs, ideológia nélkül nincs politikai berendezkedés, nem is lehet. Maga a kifejezés tehát nevetséges.
Mit értünk TÉNYLEGESEN a szekularizáció alatt? Erre ön is tudja a választ: azt , hogy nincs államvallás, azaz a polgárok vallási szempontból egyenlőek, bárki, bármilyen közhivatalt betölthet, felekezeti hovatartozástól vagy éppen nem-tartozástól -függetlenül.
Felhívnám becses figyelmét KÉT APRÓ TÉNYRE.
Az egyik (zárójeles), hogy Magyarországon nincs kötelező hittan, ezt senki nem vezette be, és nem is tervezi. Tehát üdvözlöm a szélmalmokat és a légvárakat.
A másik (nem zárójeles), az, hogy Magyarországon a XVI. század második fele óta de facto, az erdélyi fejedelemségben Bethlen Gábor korától, 1621-től de jure is, vallásszabadság van, és bárki, bármilyen közhivatalt betölthet, vallástól függetlenül. A protestáns Thurzó György 1610-ben lehetett az ország nádora, azaz ELSŐ közszolgája egy katolikus hatalomnak.
Ebben az ájulásig csodált nyugat olyan 300 év késéssel méltóztatott követni minket, ebben a korban véres vallásháborúkat vívtak. Később a vallástalan jakobinusok rendeztek vérfürdőket.
Magyarországon e szekularizált államot önök, az ateisták számolták fel 1949-ben, mikor az alkotmányba emelték, hogy állami vezetői funkciót községi tanácselnöktől fölfelé CSAK PÁRTTAG és meggyőződéses kommunista tölthet be, más világnézetű ember az állami szolgálatból és köztisztségekből - ki van zárva. (EZ de jure 1963-ig maradt fenn, ténylegesen persze azért 1989-ig nem volt tanácsos nem párttagnak lenni).

Békési Szilva 2015.08.03. 22:53:53

Tehát, mikor szekularizált államról tetszenek beszélni, tessék megvizsgálni elsősorban a saját szennyest, mert van bőven.
Mellesleg ma Magyarországon, ahogy minden fejlett államban, az állam -vallási szempontból -szekularizált, tehát megint nem tudom, mi a baj. Nem az állam vagy az állítólagosan hatalmon lévő állítólagos kereszténydemokrácia (én nem vettem észre, hogy a kereszténydemokrácia lenne hatalmon...) kívánja elnyomni, diszkriminálni és elhallgattatni a más véleményen lévőket, hanem ÖNÖK.
Apropó, nem tudom, feltűnt-e, hogy e párbeszédben én soha, egyetlen szóval sem mondtam azt, hogy önöknek márpedig be kell fogniuk a pofájukat, kussoljanak, maguknak nincsen se igazuk, se joguk? Nem furcsa? Ellenben önök....
Én csak egyvalamire utaltam, arra, hogy jó lenne, ha a civilizált stílust megtartanák, és a gyűlöletbeszédet mérsékelnék. Nos, ez sem sikerült önöknek teljesen.
És ideje lenne hogyha vallási kérdésekben véleményt mond, legalább alapszinten aztismerje
Még valami.
Annak idején önök sokat dobálóztak a szocialista erkölccsel. Néhányan röhögés nélkül is le tudták írni ezt a kifejezést. Mostanában, rejtélyes módon, nem szoktak ezzel dobálózni, gondolom, elkopott a szocializmus, ahogy az erkölcs is. Száz emberből kilencvenre abszolút nem hatott az, hogy az öntudatos dolgozó nem lopikál. Ellenben száz emberből kilencvenre igenis, hat, hogy Isten megbünteti a tolvajokat. Erre mondta egykori, erősen komcsi osztályfőnököm, hogy szerinte Isten nincs, csak a papok találták ki, de jól tették, hogy kitalálták.
Ön felvázol itten nekem dolgokat, elhiszem, hogy szépet álmodott. Mert ez nagyon szép és jó. És helyes. És következetes. Egy egészen pirinyó probléma van vele mindössze.
Az, hogy nem működik.
Az ember, pszichéjénél fogva Istenkereső, ha Istent megtagadják tőle, pótlékokat keres. Nagyon szép dolog, azt hinni, hogy majd mindneki becsületes lesz és boldog, tisztességes és okos, na meg főleg felvilágosultan tudományos és szocialista, csak az ember nem így van összerakva. Nagyon sokan kísérleteztek ateista társadalommal, megpróbálta Hoxha is Albániában, Pol Pot is, Robespierre is, Sztálin is, Plathon is. Az eredmény: hullahegyek. Nem az a megálmodott szép mesevilág, amit őn is nekem itten képernyőre vetett. A liberális szélsőségesség jelenleg mit gyárt a világon? Hullahegyeket.
A kereszténység ellenben épített, civilizációt, társadalmat, tudást, tudományt. Senkinek nem használ, ha túl sok hatalmat kap a kezébe, a kereszténységnek sem használt, az is idióta lett tőle. Érdekes, hogy ezt a kereszténység elismeri, míg a liberális a saját hibáját -nem.
Ön azazl jön, hogy a gyerek az óvodában magába szívja az erkölcsöt. Rousseu is ezzel jött. Nem igaz. A gyerek semmiféle erkölcsöt nem szív magába. Arra meg kell tanítani, rá kell nevelni. Én több ezer éves tapasztalatokról beszélek: ön bukott futurista ideológiákról. "Liberális demokráciáról" ami annyira liberális, hogy a másképp gondolkodót kiirtaná.
Egyvalamin azért legyen kedves, és gondolkodjon el. Esetleg adjon rá választ. DE ERRE, ÉS NE MELLÉBESZÉLJEN.
Miért van az, hogy ön, illetve minden nagyonliberális azon az alapvetésen van, hogy az Istenhit hibás elmélet, ENNEK ELLENÉRE, ön is azt szajkózza, hogy elméletben meg kell ismertetni a jövő generációval, hogy majd ő, ha felnő úgymond "választ", meg "majd eldönti", hogy elfogadja-e Krisztus igazságát, vagy sem. DE ennek megismertetésének mindenfajta eszközét megtiltaná, elzárná előlük.

rasztaszív 2015.08.04. 01:16:54

@Békési Szilva: nagyon mellé.én keresztényként utasítok el minden,az emberek spiritualitás utáni természetes vágyát kihasználni akaró parazitizmust.
elsősorban ezért tartom fontosnak a szekularizációt.a parazita struktúráknak pedig éppen azért van útjában,mert szeretnének szabadon élősködni.itt valójában a parazita struktúrák élősködéshez való joga áll szemben az egyes emberek paraziták nélküli élethez való jogával.

rasztaszív 2015.08.04. 01:18:47

@Békési Szilva: nagyon mellé.én keresztényként utasítok el minden,az emberek spiritualitás utáni természetes vágyát kihasználni akaró parazitizmust.
elsősorban ezért tartom fontosnak a szekularizációt.a parazita struktúráknak pedig éppen azért van útjában,mert szeretnének szabadon élősködni.itt valójában a parazita struktúrák élősködéshez való joga áll szemben az egyes emberek paraziták nélküli élethez való jogával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.04. 06:36:38

@Békési Szilva:

Rasztaszilvivel ne vitatkozz, ő egy megveszekedett ateista balliberális. Nem is az ateista részével van a gond, velük még jól el lehet vitatkozni, hanem a balliberálissal, ami nem tűri meg az övétől eltérő véleményeket.

Napestig érvelhetsz neki, az ő csöppnyi fejébe mindez nem fog behatolni. A balliberális ugyanis nem érvek mentén gondolkodik, neki küdetéstudata van: az eltérő vélemények megtörése, kiiktatása, elhallgattatása, az eltérő véleményen lévők megbélyegzése (fasiszta, náci, xenofób stb.) - mindez persze a tolerancia és a véleményszabadság jegyében.

Persze vitatkozhatsz vele, ha szereted koptatni a billentyűzetet, csak épp kb. annyi az értelme, mint egy kannibált meggyőzni a vegetarianizmus előnyeiről.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.04. 06:38:41

@Békési Szilva:

"Miért van az, hogy ön, illetve minden nagyonliberális azon az alapvetésen van, hogy az Istenhit hibás elmélet, ENNEK ELLENÉRE, ön is azt szajkózza, hogy elméletben meg kell ismertetni a jövő generációval, hogy majd ő, ha felnő úgymond "választ", meg "majd eldönti", hogy elfogadja-e Krisztus igazságát, vagy sem. DE ennek megismertetésének mindenfajta eszközét megtiltaná, elzárná előlük. "

Vedd már észre, hogy ez a mai értelemben gyakorolt liberalizmus alapelve.

Ne várj tőle választ, mert csak egy liberális halandzsát fogsz kapni.

rasztaszív 2015.08.04. 15:53:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na most,vagy a szövegértéssel vannak nem kis gondjaid,vagy valamiért úgy gondolod,te mondhatod meg,ki keresztény,és ki ateista.
azután : itt és most ki is az,aki érvelés helyett az eltérő vélemény elhallgattatására,megbélyegzésére törekszik,és ráadásul próbálja ezt a másikra tolni?
harmadrészt,nincs betiltva egy vallás sem.bárki bármilyen vallást megismerhet.élősködni nem lehet a vallásra hivatkozva,ez mondjuk tényleg rossz lehet - a parazitáknak.

picur3ka 2015.08.04. 17:06:20

@rasztaszív:

Harmadik út: nem olvas téged, mert minek.

rasztaszív 2015.08.04. 17:11:41

@picur3ka: igen,az is egy lehetőség lenne.neked is.

picur3ka 2015.08.04. 17:12:43

@rasztaszív:

Én is át szoktalak ugrani, innen jutott ezembe.

2015.08.04. 17:23:23

@Békési Szilva:

Tudom, hogy OFF, de ez annyira szép és annyira árulkodó: "XY. a teltebb formájú hölgyeket, vagy inkább az anorexiás narkós k...rva kinézetűeket kedveli"

Vannak tehát a "teltebb formájúak", ők a "hölgyek". És vannak az "anorexiás narkós kurva kinézetűek". Nem járok messze az igazságtól, ha azt feltételezem, hogy magadat a "teltebb formájú" "hölgyek" közé sorolod, ugye?

rasztaszív 2015.08.04. 17:26:18

@picur3ka: ehhez képest ez most sem sikerült neked...:)

rasztaszív 2015.08.04. 22:31:39

@Bell & Sebastian: köszi.

radios2 2016.05.17. 07:23:32

@Brix: na persze, német orsz.ban jóléti rendszer van, a két kezű munkát végző melósok kapnak, havi 1300eurót, de ha elküldik pl, a Bocsh-tól 1év munkaviszony után is kap, az operátor havi 900Eu-t, további egy éven át.
Nálunk meg nem kap csak a min.bér utáni 60%ot, és azt is csak 2-3hónapig, álláskeresői segélyként, vagyis Mo-on éhen halhat a magyar, de a menekültek is,
Ehhez mit szólna Orbán vezér.és a gazember államtikár et.sak, államtitkár helyettesei, ha nekik kellene ennyiből tengődniük.
Rohadjanak meg mind,ott az ogy.ben, amit nekünk megszavaztak, azt egyék meg...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.08. 08:32:05

Migránsokra cserélik ki az európai lakosságot.

www.hsakft.hu/blog/a-magyar-cegek-neha-ledobbentek-olyan-jol-dolgoznak
"Önök mióta foglalkoznak az ukrán munkavállalók Magyarországra hozatalával?

A HSA küldetése az, hogy megoldást találjon a Magyarországon működő cégek munkaerő-problémáira. Ezt lehet úgy csinálni, hogy utólag reagálunk a piaci történésekre, de még jobb, ha időben felismerjük a változásokat, és megpróbálunk elébe menni a gondoknak. Mi pontosan ezt tettük, hiszen már körülbelül két éve elkezdtük kiépíteni az ukrajnai kapcsolatrendszerünket, akkor kezdtük el behozni az első kinti munkavállalókat. Tavaly július 1-je előtt azonban csak kárpátaljai magyarokkal, kettős állampolgárokkal foglalkoztunk, azóta viszont egy törvényi változás meggyorsította a külföldi állampolgárok munkavállalási engedélyének ügyintézését, így már főként ukránokat toborzunk.

Mennyi ukrán munkavállaló kölcsönzésében működtek közre idáig?

Körülbelül 1000 főében, akiket hét-nyolc vállalathoz kölcsönöztünk ki, főként iparban, termelésben.

Ez már komoly mennyiség, így adja magát a kérdés: milyenek a visszajelzések?

Maximálisan pozitívak. Nagyon motiváltak az ukrán munkavállalók. Azért jönnek Magyarországra, mert otthon nem tudnak megélni a keresetükből. Gondoljunk csak bele, Ukrajnában egy gyártósori munkás mindössze 50–60 ezer forint között keres. Nekik az itteni fizetések olyanok, mint a magyaroknak a nyugat-európaiak. Ez meglátszik a munkájukon, a cégek néha le vannak döbbenve a teljesítményük láttán, olyan hatékonyan dolgoznak. Az ukránok tudják, hogy ők vendégek ebben az országban, érzik, hogy nekik többet kell bizonyítaniuk, hiszen csak azért lehetnek itt, mert jó munkaerőnek feltételezik őket. Erre nem akarnak rácáfolni, nem akarják eldobni a lehetőséget, amit kaptak.

Egy munkaerőhiánnyal küszködő vállalat számára a teljesítmény mellett a megbízhatóság is fontos. Mennyire lehet hosszabb távon számolni velük az eddigiek alapján?

Már hónapok tapasztalata van mögöttünk, és azt tudom mondani, hogy a fluktuáció szinte nulla az ukrán munkavállalók esetében. Magánjellegű, családi problémák miatt persze van egy-egy kieső, de ez természetes, jelentős többségében viszont az ukránok hosszú távra terveznek, nem akarnak egyik helyről a másikra ugrálni. Ne feledjük, hogy náluk nehéz a politikai-gazdasági helyzet, biztonságra vágynak. Szoktuk is mondani a cégeknek, hogy a rövidebb, ad-hoc munkákra nem ajánljuk az ukránokat, minimum egy éves foglalkoztatás esetén éri meg végigcsinálni velük a munkavállalási engedélyhez szükséges adminisztrációt."
süti beállítások módosítása